Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Topmadras 180×200 – Læs guiden om 180×200 topmadrasser

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

I denne guide vil du kunne læse nærmere omkring hvad der er vigtigt at vide, når du køber en topmadras. Vi giver også 3 bud på gode 180×200 topmadrasser, som vi kan anbefale som gode køb.

Ny topmadras: Hvad skal jeg være opmærksom på?

Når du skal vælge en topmadras er der nogle grundlæggende ting du skal tage stilling til. Der findes en række forskellige topmadrasser i længden 180 x 200 på markedet.

Hvad du bør vælge kommer i høj grad an på hvad du personligt foretrækker.

Hvis du er på udkig efter en en topmadras som virkelig gør en forskel for din søvn, så anbefaler vi at du vælger enten en topmadras i latex eller memory skum.
Begge typer topmadrasser er meget behagelige, men samtidig også meget forskellige.

Topmadrassen i latex er til dig som godt kan lide at ligge med en et fast underlag. Latex giver en god stabilitet, da overfladen er fast.
Latex madrassen er meget åndbar, hvilket gør den utrolig god til varme nætter.

Hvis du foretrækker at ligge blødt, så vil en topmadras i memory skum være at foretrække, da den lader dig synke behageligt ned i topmadrassen, når du lægger dig på den.

En topmadras i memory skum bruger kroppens varme til at forme sig efter din krop.

Sådan vurderer og udvælger vi sengene

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære senge og sengeforhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store sengeforhandlere og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af senge til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens faglige, subjektive vurdering af de bedste senge.

Vi hos Forbrugsguiden vurderer sengene på parametre som:

  • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
  • Sengens egenskaber og specifikationer
  • Forhandlerens garantierservice og omdømme
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
  • Eventuelle officielle tests af senge

Ovenstående er målt op mod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Fjäll – God ventilation med hygiejnisk bambusbetræk

✅ 100 dages prøvetid
✅ Gratis levering og produceret i Danmark
✅ Op til 50 % rabat på Emma madras lige nu

Fjall 160 x 200 topmadras

En ren seng er vigtig, så du har sunde og gode omgivelser, når du skal sove. Fjäll er udviklet af danske Nordic Dream. Du får en komfortabel topmadras, der både er allergivenlig og bakteriehæmmende.

Om Fjäll

Topmadrassen Fjäll har en kerne, der består af enten latex eller memory-skum. Du kan selv vælge, hvilken kerne der passer til dine søvnbehov.

Latex har en god ventilerende effekt, og naturmaterialet anbefales derfor til dig, der nemt får det varmt om natten.

Har du derimod problemer med kredsløbet eller smerter i kroppen, så er memory-skum behageligt og omsluttende. Memory-skum holder også på varmen, hvis du let fryser.

Betrækket på topmadrassen er fremstillet i bæredygtige og komfortable bambusfibre. Bambus er et naturprodukt, der har en rigtig god overflade, så det er behageligt at ligge på. Oveni har fibrene en ventilerende effekt, så din topmadras holdes tør, selvom du afgiver fugt om natten.

Derfor anbefaler vi Fjäll

Nordic Dream har tilfredsekunder, hvilket deres høje scorer på 4,9 stjerne ud af 5 på Trustpilot bevidner. Du skal vælge Fjäll, hvis du ønsker et rent sovemiljø. Bakterier og husstøvmider kan ikke leve i topmadrassen. Det gør din seng mere hygiejnisk at sove i, så du ikke generes af allergier eller bakterier. Samtidig har denne topmadras en ventilerende effekt, så du bedre kan ånde gennem natten.

Når du sover mere end en tredjedel af dit liv, skal sengen også give den rette støtte. Du kan vælge mellem en 8 cm tyk kerne af latex eller memory-skum, så du får den rigtige støtte fra Fjäll.

Fjäll findes i følgende størrelser
80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm

Se priser og tilbud på Fjäll her:


Emma Topmadras – God støtte og stabilitet

✅ 100 nætters prøvetid
✅ 10 års garanti
✅ Op til 50 % rabat på Emma madras lige nu

Se priser og tilbud på Emma Topmadras her:

 

Emma topmadras er blevet testet og anmeldt af mere end 100 forbrugere og det er alt i alt tilfredse forbrugere.
Samlet har den modtaget en score på 4,62 ud af 5 stjerner. Jørgen, en verificeret kunde, skriver således: ”Skøn topmadras og med 100 dages prøveperiode kan det ikke gå helt galt. Lækker kvalitet og skøn blød liggekomfort”.

Her får du en vendbar topmadras, som er opbygget med henblik på at tilfredsstille flest mulige kunder. Hvis du er mest komfortabel på en solid, stærk og støttende topmadras, skal du have HRX-laget øverst. Hvis du derimod kan lide en lidt blødere madras, skal du have Airgocell-laget øverst. Er du i tvivl? Bare rolig, du kan prøve topmadrassen uden risiko i 100 dage, inden du træffer dit endelige valg og vender madrassen for sidste gang.

Topmadrassen giver en helt særlig komfort på grund af det specielle HRX-skum, der giver en god støtte til din krop. Den former sig efter din krop og kan anvendes af alle kropstyper.

Topmadrassen er ikke blot komfortabel. Den er også praktisk. Betrækket er fremstillet med en særlig fiber, som er fugtregulerende. Det sikrer dig en kølig og komfortabel søvn selv på de varmeste nætter. Herudover kan betrækket tages af og vaskes efter behov.

Derfor anbefaler vi Emma Topmadras

Dette er en af de populære topmadrasser på markedet. Den adskiller sig fra mange andre populære topmadrasser gennem sit smarte og komfortable design. Det er især den særlige HRX-skum samt muligheden for at vende topmadrassen, der gør denne topmadras til noget helt unikt.

Fordele

  • Vendbar topmadras
  • 100 dages risikofri prøveperiode
  • Til alle kropstyper
Ulemper

  • Bedst værdi for pengene på tilbud

Snö – Med aktiv køling i ErgoFlex-skum

✅ 100 dages prøvetid
✅ Gratis levering
✅ Produceret i Danmark

Sno 180 x 200 topmadras

Ligger du ofte og vender og drejer dig i sengen, fordi du har det varmt? Så kan Snö hjælpe med at holde en behagelig temperatur, så du ikke får en afbrudt søvn.

Om Snö

Snö er en 8 cm tyk topmadras, der sørger for at holde en behagelig temperatur i sengen. Kernen består af det særlige ErgoFlex, der giver en god ventilerende effekt.

ErgoFlex er designet, så det har en åben struktur, hvilket giver god luftgennemstrømning. Topmadrassen Snö er derfor særligt god, hvis du let får det varmt eller døjer med hedeture om natten.

Du kan bruge begge sider af Snö, der har forskellige egenskaber. Den ene side er riflet og ekstra blød, så du synker let ned i topmadrassen. Den anden side er derimod helt plan og fast, så du får ekstra støtte.

Derfor anbefaler vi Snö

Hos Nordic Dream er der mange tilfredse kunder. Inde på Trustpilot har de 4,9 stjerner ud 5, hvilket er branchens højeste. I oversigten over de bedste topmadrasser på markedet finder du Snö. Den kølende og ventilerende topmadras i ErgoFlex-skum er særligt god til dig, der ofte får det for varmt om natten.

Snö kan aktivt hjælpe med at holde temperaturen nede, når du sover. Varmen og fugten cirkuleres væk af ErgoFlex-skummets åbne struktur. Du kan derfor slappe bedre af og få en mere rolig søvn, når du ikke vågner badet i sved.

Oveni kan du bruge begge sider af Snö, så du får den rigtige liggekomfort, om du foretrækker en blød eller fast topmadras.

Snö findes i følgende størrelser
80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm

Se priser og tilbud på Snö her:


Älv – En budgetvenlig topmadras

Alv 180 x 200 topmadras

Leder du efter en budgetvenlig topmadras med god liggekomfort? Älv er en prisvenlig model fra Nordic Dream, men kvaliteten er der bestemt ikke slækket på.

Om Älv

Det gode ved Älv er, at du kan få den budgetvenlige topmadras tilpasset, uanset om du er kuldskær eller ofte får det varmt om natten.

Hvis du har tendens til at fryse om natten, skal du vælge Älv med en kerne af memory-skum. Skummet tilpasser sig din krop og har en let isolerende effekt. De anbefales særligt, hvis du har kredsløbsproblemer eller dine muskler og led ofte gør ondt.

Latex er derimod et meget ventilerende naturprodukt. Du skal derfor vælge Älv med en latex-kerne, hvis du skal bruge en åndbar topmadras, der leder varme og fugt væk fra din krop.

Betrækket omkring den valgfri kerne kan tages af og vaskes ved 60 grader.

Derfor skal du vælge Älv

🔴 Prisvenlig model fra danske Nordic Dream
🔴 Valgfri kerne i latex eller memory-skum
🔴 Aftageligt og vaskbart betræk

Älv vs. markedet

Når det kommer til topmadrasser, så kan du både få helt billige og meget dyre modeller. Er det budgettet, der sætter begrænsningerne for, hvilken topmadras du kan klikke hjem? Så er Älv måske et godt bud på en topmadras med god komfortfølelse til en fornuftig pris.

Älv fra danske Nordic Dream er en af forhandlerens mest budgetvenlige udgaver. Til den gode pris får du en god komfortfølelse med kerne i enten latex eller memory-skum. Du har derfor mulighed for at finde en udgave af Älv, der passer til dine behov.

Älv findes i følgende størrelser
80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm

Se priser og tilbud på Älv her:


Nordlys – Unikt betræk med temperaturregulerende teknologi

Nordlys 180 x 200 topmadras

Drømmer du om god komfort med den nyeste teknologi på markedet? Nordlys byder på betræk med aktiv temperaturregulerende effekt, og indvendig sørger 7 komfortzoner for den helt rigtige støtte.

Om Nordlys

Topmadrassen Nordlys er udviklet med 7 ergonomiske komfortzoner. Komfortzonerne er tilpasset din krop, så du får den rette ergonomiske støtte, når du ligger eller hviler på Nordlys.

Indeni den 8 cm høje topmadras kan du vælge mellem en latex-kerne eller memory-skum. Det er op til dig, om du foretrækker den trykaflastende og ventilerende latex, eller om du hellere vil synke ned i det let isolerende memory-skum.

Udover en god komfortfølelse , hjælper Nordlys også med at holde en behagelig temperatur i sengen. Betrækket er nemlig designet med den nyeste teknologi.

Når du får det for varmt eller for koldt, kan betrækket aktivt gå ind og regulere temperaturen, så du altid opnår et behageligt soveklima.

Derfor skal du vælge Nordlys

🔴 Topmadras med 7 komfortzoner
🔴 Unikt betræk med temperaturregulerende egenskaber
🔴 Kerne af enten latex eller memory-skum

Nordlys vs. markedet

Nordlys er blandt de dyrere topmadrasser i oversigten. Du kan dog med fordel poste penge i din topmadras, da den af afgørende for din følelse af komfort.

For pengene får du en kvalitetstopmadras fra den danske forhandler Nordic Dream, hvor der er kræset ekstra for detaljerne. Nordlys er udviklet med en helt ny teknologi, som ingen af de andre topmadrasser i oversigten har.

Det unikke betræk har en aktiv temperaturregulering, så du altid kan sove ved en behagelig temperatur.

Nordlys findes i følgende størrelser
80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm

Se priser og tilbud på Nordlys her:


Tempur Topper

tempur_topper_topmadras

Læs mere om Tempur Topper topmadras her.

Denne 180 x 200 topmadras bliver kaldt for Tempur Topper. Den er kendt for at være en trykaflastende topmadras, der er forsynet med en fast støtte samt en optimal liggekomfort. Man vil derfor få en topmadras, der bidrager til hele sengens støtte og aflastning.

Med Tempur Topper er det nemt at bibeholde et rent og friskt sovemiljø, da den kommer med et aftageligt og vaskbart betræk. Man har derfor mulighed for at vaske betrækket i vaskemaskinen ved 60 grader. Topmadrassens fulde højde er desuden på cirka 7 centimeter.

Tempur Topper består af Tempurs unikke materiale, der består af en unik formel, der oprindeligt blev udviklet af NASA til at give astronauter en optimal støtte under affyring. Derfor kan man trygt stole på, at man får den mest optimale støtte og liggekomfort ved køb af Tempur Topper. Topmadrassen består blandt andet af visko-elastiske celler, der aktivt former og tilpasser sig efter kroppens konturer og bevægelser.

Ved køb af Tempur Topper får man en topmadras med en garanti på 15 år. Topmadrassen har et 7 centimeter tykt Tempur-materiale, der former sig efter kroppens temperatur og giver en unik og tilpasset støtte og komfort.

Se priser og tilbud på Tempur Topper her:


Nocturne Sleep Ultimate

Nocturne Sleep Ultimate topmadras 180x200

Læs mere om Nocturne Sleep Ultimate topmadras her.

Denne 180 x 200 topmadras bliver kaldt for Nocturne Sleep Ultimate. Navnet antyder, at man vil opleve en god nattesøvn, hvilket også er tilfældet med denne topmadras. Nocturne Sleep Ultimate er nemlig udviklet med fokus på at bidrage til sengens liggekomfort på den mest optimale måde.

Med Nocturne Sleep Ultimate får man en topmadras, der består af memoryskum. Denne form for skum er velegnet til forbrugere, der ofte oplever at have det køligt om natten. Derudover er skummet blødt og trykaflastende, hvorfor man vil opnå en optimal liggekomfort og støtte. Kernetykkelse er på 5 centimeter, hvilket er mere end de gennemsnitlige 4 centimeter.

Nocturne Sleep Ultimate er forsynet med et aftageligt og vaskbart betræk. Det vil sige, at man har mulighed for at vaske betrækket i vaskemaskinen ved 40 grader. På den måde er det nemmere at bibeholde et rent og friskt sovemiljø hele tiden. Topmadrassen har desuden en højde på cirka 8 centimeter.

Se priser og tilbud på Nocturne Sleep Ultimate her:


Wonderland Superior topmadras

Wonderland Superior topmadras

Denne 180 x 200 topmadras bliver kaldt for Wonderland Superior. Når det kommer til en topmadras, så er det vigtigt, at den kommer med en optimal trykaflastning samt liggekomfort. Dette får man med denne model, da Wonderland Superior er forsynet med Pulse Latex. Dette er en blød og fleksibel form for latex, der sørger for at tilpasse sig efter kroppens konturer.

Derudover er Pulse Latex et slidstærkt og holdbart materiale, hvilket sikrer en optimal ventilation og åndbarhed. På den måde får man en topmadras, der bidrager til et rent og friskt sovemiljø. Endvidere kommer Wonderland Superior med et temperaturregulerende tekstil, der tilpasser sig efter kroppens temperatur samt holder den på det helt rigtige niveau.

Wonderland Superior topmadras har en kernetykkelse på 5 centimeter, hvilket er en fordel, da de gennemsnitlige topmadrasser har en kernetykkelse på omkring 4 centimeter. Der er desuden mulighed for at vaske topmadrassen ved 60 grader i vaskemaskinen. Topmadrassens højde er 8 centimeter.

Se priser og tilbud på Wonderland Superior topmadras her:


Wonderland Premium topmadras

Wonderland Premium topmadras

Denne 180 x 200 topmadras bliver kaldt for Wonderland Premium. Med denne topmadras er det nemt at bibeholde en frisk og sund topmadras, da man har mulighed for at vaske den i vaskemaskinen ved 60 grader. Topmadrassen har en kernetykkelse på 4 centimeter.

Wonderland Premium topmadrassen består af Pulse Latex, hvilket er et blødt og fleksibelt materiale. Derfor følger og tilpasser dette materiale sig efter kroppens konturer på den mest optimale måde, hvorfor den vil bidrage til en optimal støtte og aflastning. Derudover er Pulse Latex et slidstærkt materiale, så topmadrassen hjælper med at forlænge sengens levetid.

Topmadrassen er yderligere både åndbar og ventilerende, hvorfor sved, fugt og varme vil blive afledt hurtigt. Derfor er madrassen velegnet til forbrugere, der ofte oplever at have det for varmt om natten. Wonderland Premium er desuden forsynet med Rapid Dry tekstil, der sammen med latexen bidrager til en ekstra god fugttransport samt holder en tør hele natten. Topmadrassens højde er på cirka 7 centimeter.

Se priser og tilbud på Wonderland Premium topmadras her:


FAQ

Hvilke er de bedste topmadrasser?
Skal du have en lækker topmadras, der sikrer dig dejlig nattesøvn hver eneste nat, kan du investere i en Emma Topmadras. Emma topmadras giver dig den optimale støtte og stabilitet, mens den er praktisk. Betrækket er fremstillet med en særlig type fiber.
Hvilke madrastyper er mest behagelige?
Det er meget individuelt, hvilke madrasser der er komfortable og behagelige. Nogle elsker at ligge på en tyk og hård madras, mens andre elsker at ligge på en blød madras, de synker ned i. En god madras sikrer, at din vægt bliver fordelt ligeligt på sengen.
Hvordan ved du, hvornår din madras skal udskiftes?
Du ved, at din madras skal udskiftes, når fjedrene i madrassen begynder at føles blødere og fladere, end de plejer. Fjedrene må ikke føles blødere eller slappere i midten af sengen, da det kan skabe et hul, der er ubehageligt og svært at sove godt på.
Hvilken type madras holder længst?
Skal du have en madras, der holder i lang tid, skal du have en madras, der fyldt med højspændstigt skum fremfor standartskum. Det spændstige skum giver kroppen god støtte og sikrer, at du sover godt hele natten. Du kan finde mange forskellige typer af madrasser med højspændstigt skum.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme