Kugledyne bedst i test – Opnå den bedste søvn med en kugledyne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Efter en travl dag på arbejdet eller en hård dag, vil du så gerne hygge dig og falde i søvn under en dejlig rar og varm dyne, der er meget mere end en almindelig traditionel dyne? Så er en kugledyne noget for dig – det er en helt naturlig løsning, som kan hjælpe dig med at falde i søvn.

Dyner med tyngde er i princippet et helkropskram, så hvis du enten lider af stress eller angst, så kan det være et ideelt valg til dig. Fra små til store, lette til tunge, med forskellige fyldstoffer indeni, er en kugledyne en investering værd som supplement til din soverutine.

Vi har lavet en liste over de bedste modeller med hensyn til pris, størrelse og materiale for at hjælpe dig med at finde den kugledyne, der passer bedst til dine behov.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen “test” af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Hvad skal du overveje, inden du køber en kugledyne?

Størrelse og vægt
Der findes flere forskellige str. af kugledyner, og det har betydning for, hvor meget vægt en dyne kan understøtte. Den skal have den rigtige størrelse til din krop, så detn omslutter dig helt og giver dig komfort. Er den for stor, vil det være tungere og gøre det sværere at bevæge sig, mens en mindre og lettere dyne er bærbar, men måske ikke giver så meget dækning som større versioner.

Kugledynerne varierer i vægt fra 3-13 kg, og som en generel tommelfingerregel, så skal du vælge en dyne, der svarer til 10 % af din kropsvægt eller ligger tæt på denne procentdel. Hvis du kun planlægger at bruge kugledynen lejlighedsvis, fx mens du slapper af på sofaen, er en lettere løsning tilstrækkelig, men hvis du har til hensigt at sove med den hver nat, skal du vælge en tungere model for at nyde godt af fordelene. En kugledyne på 7 kg er en god mellemløsning, som vil passe til mange mennesker.

Fyld
Det er i høj grad fyldet indeni en kugledyne, der bidrager til vægten. Dynerne er lavet med flere forskellige typer fyldstoffer. De mest populære muligheder er dog plastpolykugler, mikroglasperler og stålkugler.

 • Plastikpolykugler er fremstillet af 100 % polypropylen og anses for at være en helt sikker plastik på niveau 5 og sikker at vaske. Når materialet er syet ind i stof, er det fleksibelt og let at forme, hvilket gør det ideelt til kugledyner for effektivt at påvirke nervesystemet. Materialet anses for at være et af de mere overkommelige fyldstoffer til kugledyner, så det er et godt valg, hvis du har et begrænset budget.
 • Mikroglasperler er et alternativ til polygranulat. De er tungere, og der kræves mindre fyld, hvilket resulterer i et slankere og mere mobilt design. Fyldet er allergivenligt og kan vaskes i maskine, derfor er det gavnligt for dem, der har lyd- og sensoriske problemer.
 • Stålkugler er større, tungere og mere holdbare end glaskugler og har en helt glat, rund overflade, der er ideel til at holde kugledyner behagelige og beroligende, når de er på kroppen. Den største ulempe ved stålkugler er dog, at de typisk er mere støjende end plastikpolykugler og glaskugler. Hvis du er en “følsom sovende”, er fyldet her måske ikke det bedste valg.

Materiale
Bomuld, bambusviskose og mikrofiber er nogle af de materialer, der anvendes til kugledyners betræk. Økologisk bomuld er blødt og miljøvenligt, mens mikrofiber er varmt og godt til at putte sig i. Hvis din kropstemperatur er til den varme side, er det et godt valg at vælge et åndbart stof, såsom bomuld eller bambusviskose, da de trækker sveden væk fra kroppen og giver bedre luftcirkulation. Bambusviskose er også allergivenligt, så det er et godt valg for folk, der lider af problemer med deres hud.

Hvis du på den anden side har tendens til at være kold, kan du overveje et quiltet betræk, som vil give din krop mulighed for at holde på varmen omkring den og hjælpe den med at holde sig varm.

Pris
Prisen på dynen varierer alt efter størrelse, vægt og kvalitet af fyldet. Billigere dyner, som starter med en pris på ca. 500 kr, indeholder materialer af ringere kvalitet, f.eks. plastikpolygranulat, og de er ikke lige så holdbare som andre i højere prislejer. Dyrere kugledyner, som starter fra 1300 kr. og opefter, har bedre fyldmateriale som f.eks. mikroglaskugler eller stålkugler, forskellige vægte og bl.a. et quiltet, aftageligt betræk. 

Brugeranmeldelser
Brugeranmeldelser er brugbare til at få førstehåndsindsigt i brugeres oplevelser med et produkt – lige fra komfortniveau til tilfredshed med udbyttet. For at sikre den bedst mulige kvalitet anbefaler vi, at du altid vælger en model med en bedømmelse på over 4,0.

arrow-more


Hugged kugledyne – i 100% OEKTO-TEX bomuld

Bedst kugledyne til prisen

✅ Brug vores eksklusive rabatkode “Forbrugsguiden20” og få 20% rabat
✅ Dag-til-dag levering
✅ Høj værdi for pengene: Ingen fordyrende mellemled
Hugged Kugledyne

Brug rabatkoden “Forbrugsguiden20” og få 20% rabat

Kugledynen fra Hugged sørger for at smyge sig tæt til kroppen, så man får den optimale oplevelse af at sove med en voksen kugledyne. Dynen er fyldt med små fine glasgranulater, der sørger for at tynge sig til kroppen, så berøringssanserne stimuleres og kroppen får lov at slappe af. Dynens yderstof er produceret i 100% OEKTO-TEX bomuld og kan desuden maskinevaskes. 

Kugledynen fra Hugged kan både fås til børn og voksne. Derudover kommer kugledynen i forskellige størrelser – alt fra 3kg til børn op til 11kg. Det anbefales, at man vælger en kugledyne voksen, der vejer ca. 8-12% af ens egen vægt. Hos Hugged er der lavet et størrelsesskema, som du med fordel kan rette dig efter.

Størrelsesguide:

Ved køb af en HUGGED kugledyne skal du beregne cirka 8-12% af din kropsvægt for optimal virkning. Herunder finder du Hugged’s egen udarbejdede vejledning, så du nemt kan se, hvilken størrelse du bør vælge

Hugged Kugledyne Størrelsesguide

Hvorfor vælge en kugledyne fra Hugged?

Hugged er blevet et af de foretrukne brands indenfor kugledyner i Danmark. Udover at have udviklet en kugledyne, hvor kvaliteten af materialerne har været i højsædet, og hvor prisen er sat lavt, så tilbyder Hugged også 100% tilfredshedsgaranti ved køb af en kugledyne. Med andre ord er man fra Huggeds side af sikre på, at man som kunde bliver glad for sit køb. I vores test af Hugged kugledynen fandt vi også, at den levede fuldt op til vores forventninger.

Fordele
 • Afhjælper uro i kroppen
 • Blød
 • Giver dybere søvn
 • CE-godkendt
Ulemper
 • Dynebetræk skal tilkøbes

Fakta om kugledynen – Den effektive og prisvenlige kugledyne udmærker sig blandt andet ved følgende egenskaber:

Yderstof er produceret i 100% OEKTO-TEX bomuld
Fyldt med små fine glasgranulater, der sikrer optimal komfort og effekt
Dansk design og høj kvalitet
Yderst prisvenlig
Mål: 150 x 210 cm
Dynebetræk med smart zip-lukning kan tilkøbes billigt
100% tilfredshedsgaranti ved køb hos Hugged


Ella Tyngdedyne – med syv lag og 100% OEKO-TEX certificeret bomuld

Bedste kugledyne i støjsvagt design 

Ella består af syv lag – alle af kvalitetsmaterialer – der er nøje fremstillet for at give ekstra komfort og varme. Det unikke design gør blandt andet, at din krop lettere kan ånde, hvilket øger den generelle søvnkvalitet.

 • Består af syv lag
 • Støjfrie glasperler
 • Allergivenlig

Anmeldelse og analyse af Ella

Rolig nattesøvn
Ella er designet til at give dig maksimal komfort og afslapning, da den er fyldt med støjfrie glasperler, der tynger dig ned og sørger for afslappende søvn. Dynens unikke design sikrer dertil, at den er åndbar, hvilket især er ideelt, hvis du har tendens til varme eller ligefrem at svede om natten. Dynens vægt øger kroppens produktionen af serotonin, som er et hormon, der er regulerer humør, appetit og søvn, samt melatonin, og lige præcis derfor fremmer tyngdedyner afslappet og fredelig søvn. Modellen fås desuden i tre forskellige vægte (5, 7 og 9 kg), så du kan vælge lige præcis den, der passer til dine behov.

Allergivenlige materialer
Har du allergi eller sart hud, er det intet problem at sove med Ella, da kugledynen er allergivenlig og med to yderste lag af 100 % OEKO-TEX-certificeret bomuld. For at sikre dynens kvalitet og levetid, bør den ikke tørretumbles, stryges eller rengøres på traditionelt vis. I stedet skal du blot hænge den til tørre umiddelbart efter vask. 

Det største udvalg
Noget vi særligt er begejstrede over er, at Anew Sleep har et af Danmarks største udvalg når det kommer til forskellige vægtklasser af kugledyner. Vi er begejstrede, da det er meget vigtigt som bruger at ens kugledyne har den rette tyngde i forhold til ens egen vægt. Du kan derfor være sikker på at de har en kugledyne som passer til dine behov.

101 nætters tilfredshedsgaranti
Har du aldrig prøvet en kugledyne før, og er du i tvivl om, om det er noget for dig, er det super praktisk, at du får mulighed for at prøve Ella i 101 nætter, før du behøver beslutte dig. Det vil altså sige, at du gratis kan returnere dynen og få beløbet refunderet, hvis ikke du er tilfreds med dit køb.

Hvad siger forbrugerne om Ella?

På Trustpilot modtager Anew Sleep i skrivende stund 4,9/5 stjerner, hvilket er en klar indikation om, at brugerne har haft positive oplevelser med brandets produkter og er tilfredse med deres kvalitet. Baseret på brugernes egne erfaringer er Ella f.eks. et godt valg for forældre, der leder efter en effektiv løsning til deres børn, der oplever søvnbesvær. En af brugerne fortæller blandt andet, at de var imponerede over den vejledning, de fik, inden de købte Ella til deres søn. 

Fordele
 • Beroliger nervesystemet
 • Kan vaskes i vaskemaskinen ved 30 grader
 • 100% vegansk
 • Prøveperiode i 101 nætter
 • Største udvalg af størrelser
Ulemper
 • Dynebetræk skal købes separat

Redaktionens vurdering

Ella er designet til at fremme en afslappet og fredelig søvn, og med støjsvage glasperler og to yderlag af 100% OEKO-TEX-certificeret bomuld er dynen både behagelig og sikker at bruge. Muligheden for at vaske dynen i en vaskemaskine ved 30 grader gør den dertil let at vedligeholde i dagligdagen, så den hurtigt er klar til brug igen. En lille ulempe er, at den ikke leveres med et dynebetræk, som derimod skal tilkøbes separat. Alt i alt vurderer vi dog, at Ellas høje kvalitet og komfort gør den til en god investering for alle, der vil forbedre deres søvn.

Specifikationer
Størrelse: 140×200 cm og 140×220 cm
Yderlag: Økologisk bomuld
Mellemlag: Polyesterfibre
Inderlag: Glasperler
Tilgængelige vægte: 5, 7, 9, 11 og 13 kg


SooSleep Kugledyne 7 kg – 100% økologisk bomuld og lugtfri glaskugler i høj kvalitet

Bedste kugledyne i bomuld

✅ 30 dages søvngaranti og designet i Danmark
✅ Gratis betræk i økologisk bomuld og rejsetaske medfølger
✅ 4,4/5 stjerner på Trustpilot

Det tog Soosleep mere end 2 år at skabe denne kugledyne, men de føler de endelig er kommet i mål. Kugledynen består af lugt- og giftfrie glaskugler som er syet ind i dynens fibre. Glaskuglerne er lavet i en mindre størrelse som gør vægtdistributionen og følelsen i dynen langt bedre. Modsat konkurrenterne, så er Soosleeps dyne lydløs, da alle glaskuglerne er omringet af deres 7-lags design.

Kugledynen er OEKO-TEX certificeret og er lavet af 100% økologisk bomuld, hvilket gør at kugledynen føles blød og samtidigt er allergivenlig. SooSleep har desuden 30 dages søvngaranti, så er du ikke tilfreds med kugledynen, så kan du bare sende den retur inden for de 30 dage. SooSleeps 7-lagskonstruktion sikrer god luftgennemstrømning som gør at dynen kan bruges hele året rundt. 

 • OEKO-TEX Certificeret og 100% økologisk bomuld
 • 30 dages søvngaranti
 • Lydløst design
 • 4,4/5 stjerner på TrustPilot

Ifølge Soosleep har op mod 92% af brugerne fået reduceret deres angst og stress, forøget deres søvnkvalitet og fået mere energi igennem dagen efter brug

Størrelsesguide

SooSleeps kugledyne passer til børn fra 30kg og opefter. De anbefaler at man benytter en kugledyne som vejer mellem 7-12% af ens kropsvægt.

 

 

Fordele
 • Lydløst design
 • OEKO-TEX 100 certificeret
 • Produceret i 100% bomuld
 • 30 dages søvngaranti
 • Gratis betræk og rejsetaske medfølger
Ulemper
 • Lidt dyrere end konkurrenterne

Redaktionens vurdering

SooSleeps kugledyne er vores premium valg, da du får en højere kvalitet til en lille ekstra pris. Kugledynen har mange gode kvaliteter som f.eks. at være OEKO-TEX certificeret, samt have 30 dages søvngaranti. Kugledynen vil derfor også være effektiv til allergikere eller folk med støvmideallergi. Modsat mange af konkurrenterne, så gør SooSleeps 7-lags design kugledynen lydløs, hvilket er en stor fordel, hvis man bevæger sig meget i løbet af natten. Endnu en fordel er at du får et gratis betræk til en værdi op til 395 kr. og en vandtæt rejsetaske med i prisen.  Alt i alt får du her et premium produkt i høj kvalitet, men til en lille ekstra pris.

Specifikationer
 Størrelser: 5kg, 6 kg, 7 kg, 8 kg, 9 kg, 10 kg
140×200 til 140×220 cm
Passer til folk fra 30 til 90+ kg
SOO 7-lags design
OEKO-TEX certificerede materialer
100% økologisk bomuld


Duermo kugledyne 4 kg – med silkeblødt betræk

Bedste kugledyne i premiumklassen

✅ 31 dages tilfredshedsgaranti
✅ Prisgaranti og gratis levering
✅ 4,7/5 stjerner baseret på 120 anmeldelser på Trustpilot

Mountainblanket 4 kg kugledyne

En god kugledyne til børn er uden tvivl den lækre Duermos kugledyne med en vægt på 4 kg. Da kugledynen skal veje 10-15% af din kropsvægt, så er denne model anbefalet til dem med en kropsvægt på 30-50 kg. Hvis du har et barn, som er meget uroligt om natten, så kan Duermo 4 kg være det helt rigtige valg. Det er en lækker kugledyne af 100% bomuld og med små antibakterielle glaskugler, som udgør vægten.

Mere om Duermo 4 kg

Eksperter anbefaler kugledyner til mange forskellige typer heriblandt børn, som lider af søvnproblemer, angst eller ADHD. Kugledynen fra Duermo kan altså hjælpe dit barn med at få ro, fordi dynen skaber et tryk, som udløser en reaktion i centralnervesystemet, så der kommer mere melatonin og serotonin i kroppen på barnet. Det er positivt ved sengetid.

Du kan vælge at tilkøbe et betræk, når du køber Duermo 4 kg. Det er silkeblødt og tilmed også allergivenligt. Du kan vaske betrækket, når det trænger og dermed bruge det igen og igen. Betrækket har en lynlås i og det spændes fast til den lækre kugledyne 6 steder, så dynen ikke klumper sig sammen inde i betrækket.

Duermo 4 kg vs. Markedet

En af de enestående kvaliteter ved Duermo 4 kg er, at du kan tilkøbe det silkebløde betræk, som passer perfekt til dynen. Hvis du køber det samtidigt med dynen, så er der også penge at spare. Der er stor risiko for at andre kugledynemærker vælter rundt i betrækket, hvis det ikke er købt med, så det er en fordel ved Duermo kugledyner.

Fordele
 • Prøv i 51 dage med fuld returret
 • Forskellige kilo – til både børn og voksne
 • Afhjælper søvnproblemer, stress, angst og ADHD
Ulemper
 • Det er ikke tydeligt, hvorvidt dynen kan vaskes

Fakta om Duermo 4 kg – den bløde dyne udmærker sig blandt andet ved følgende egenskaber
Mål: 140 x 200 cm
Vægt: 4 kg
Anbefalet kropsvægt: 30-50 kg
Farve: grå
Materialer: bomuld
Fyld: små glaskugler
Fås også i andre størrelser og vægt


Goodnights Kugledyne – Økologisk bambus  

God kugledyne til følsom hud

Inde i kugledynen fra Goodnights er der en masse små, runde kugler, der masserer og beroliger kroppen, som i følge producenten lindrer symptomer på bl.a. angst og stress, så din søvn forbedres. Vi har selv haft mulighed for at teste dynen og kan konkludere, at den er virkelig lækker at ligge med og rent faktisk bidrager til en mere rolig søvn. 

 • Lindrer angst, stress og ADHD
 • 100% økologisk bambus 
 • “Deep Touch Pressure”-terapi

Anmeldelse og analyse af Goodnights Kugledyne

Naturligt og allergivenligt materiale 
Kugledynen giver en beroligende fornemmelse, der hjælper dig med at slappe af efter en lang dag. Den er dertil fremstillet af økologisk bambus, som fra naturens side er hypoallergen, hvilket betyder, at folk med allergi eller følsom hud uden problemer kan sove med dynen. Bambus er dertil også fugttransporterende, så temperaturen konstant reguleres – både om vinteren og om sommeren. I vores test erfarede vi, at temperaturen under dynen forblev behagelig og lun, så dynen på ingen måde klistrede til kroppen eller føltes ubehageligt. Dynen bør maksimalt vaskes ved 30 grader for at undgå skader på dynens fyld, og det er ligeledes vigtigt, at den vaskes alene.

Tre vægtmuligheder 
De tre forskellige vægtmuligheder (5, 7 og 9 kg) giver dig mulighed for at vælge den perfekte mængde tryk til netop dine behov, og baseret på vores egen test mener vi, at kuglefibrene er velfordelte i dynen, så trykket føles jævnt på kroppen. Kugledynen er derfor oplagt til at give “Deep touch pressure”-terapi, da den netop tilpasser sig din krops konturer og fordeler trykket jævnt, så du får et “betryggende kram”, der lindrer de førnævnte lidelser. Dog erfarede vi ved egen test, at dynen kan have en lille tendens til at bevæge sig rundt i selve dynebetrækket, da bambussen gør overfladen glat. Heldigivis gør dynens tyngde dog, at den langt det meste af tiden forbliver der, hvor den skal.

Hvad siger forbrugerne om Goodnights Kugledyne?

Goodnights modtager 4,6/5 stjerner på Trustpilot, hvilket indikerer høj kundetilfredshed, og baseret på brugernes egne kommentarer er det tydeligt, at Goodnights’ produkter, især deres dyner, har haft en betydelig indvirkning på brugernes søvnkvalitet. F.eks. fremgår det, at en brugers femårige søn efter brug af kugledynen oplever markant mere ro om natten, hvilket også gør livet lettere om dagen, da han er meget mere udhvilet.

Fordele
 • Kan vaskes i maskinen ved 30 grader
 • Øjeblikkelig ro i kroppen
 • Blødt materiale
 • Kuglerne er ligeligt fordelt
 • Varm om vinteren, kold om sommeren
 • Åndbar
 • Høj komfort
Ulemper
 • Betrækket er ikke inkluderet
 • Dynen kan glide en smule i dynebetrækket

Redaktionens vurdering

Goodnights’ kugledyne lindrer effektivt søvnbesvær, og det er tydeligt, at den generelle kvalitet er høj. Det økologiske bambus sikrer dertil, at temperaturen altid reguleres samtidig med, at vægten giver et beroligende kram, mens du sover. På trods af manglen på et medfølgende betræk og tendensen til, at dynen kan skøjte en smule i et normalt dynebetræk, vurderer vi, at dynens egenskaber klart opvejer de små ulemper, og at det er en rigtig god investering for alle, der vil forbedre deres søvnkvalitet og generelle velvære. 

Specifikationer
Materiale: Økologisk bambus
Tilgængelige vægte: 5, 7 og 9 kg


Duermo kugledyne 10 kg – kugledynen, der kan afhjælpe stress

✅ 31 dages tilfredshedsgaranti
✅ Prisgaranti og gratis levering
✅ 4,7/5 stjerner baseret på 120 anmeldelser på Trustpilot

Mountainblanket 10 kg kugledyne

Hvis du har problemer med at sove eller generelt døjer med stress, angst eller dårligt humør, så kan det være tid til at give Duermo 10 kg en chance. Det er en kugledyne, som skaber ro og sætter processer i gang i kroppen, så melatonin og serotonin bliver udskilt fra hjernen. Det er to stoffer, som henholdsvis fortæller kroppen, at det er sovetid, og bidrager med hjernens naturlige lykkestof. Det kan altså hjælpe på humøret, søvnproblemer og stress. 

En kugledyne skal veje 10-15% af din kropsvægt, så Duermo 10 kg er oplagt til folk med en kropsvægt på 90-110 kg. 

Mere om Duermo 10 kg

Med Duermo 10 kg er du sikret en kugledyne i lækker kvalitet. Den er lavet i 100 % bomuld, og fyldet i kugledynen er små antibakterielle glaskugler, som smyger sig om din krop, når du bruger dynen. 

Når du køber Duermo 10 kg, så får du også en vandtæt rejsepose med, hvilket gør det muligt at tage dynen med overalt. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om manglede søvn, hvis du eksempelvis skal i sommerhus eller af anden årsag sove ude. 

Duermo 10 kg vs. Markedet

Det særlige ved Duermo 10 kg er blandt andet de gode materialer. Det inkluderer det bløde bomuld, antibakterielle kugler og allergivenlige betræk, som du kan tilkøbe. Ved køb af dyne med betræk er dynen lidt i den dyre ende.

Fordele
 • Prøv i 51 dage med fuld returret
 • Forskellige kilo – til både børn og voksne
 • Afhjælper søvnproblemer, stress, angst og ADHD
Ulemper
 • Prisen er i den dyre ende, hvis du køber den med betræk

Fakta om Duermo 10 kg – den stressafhjælpende kugledyne udmærker sig blandt andet ved følgende egenskaber:
Mål: 140 x 200 cm
Vægt: 10 kg
Anbefalet kropsvægt: 90-110 kg
Farve: grå
Materialer: Bomuld
Fyld: små glaskugler
Fås også i andre størrelser og vægt


CURA of Sweden Pearl Classic – Premium kugeldyne 7 kg til voksne

 

 

 

.
Her får du en super lækker kugledyne, som har fået prædikatet premium valg til voksne. Den vejer 7 kg, og den er derfor særligt velegnet til voksne, der har en vægt på 55-75 kg. Du kan bruge dynen både til at slappe af i sofaen under eller som en helt almindelig dyne.

En kugledyne kræver lidt tilvænning, men når du bliver vant til at bruge den, vil du opleve, at tyngdefornemmelsen kan give dig ro og bedre søvn. Dynen kan bruges med eller uden betræk på. Dynen er CE mærket 

Mere om CURA of Sweden

CURA of Sweden kugledynen er et kvalitetsprodukt. Den er syet af syv lag, som hver især er med til at øge komforten. Den kan enten bruges i medicinsk eller terapeutisk henseende, eller den kan bare bruges til at øge din søvnkvalitet med. Den øgede tyngde giver en roligere og dybere søvn.

Den svenske kugledyne er registreret som medicinsk udstyr af den svenske lægemiddelstyrelse, og den er også blevet testet hos Statens Forskningsinstitut.

Da hygiejne er vigtigt i forhold til dyner, så betyder det også noget, at denne dyne kan vaskes i maskinen på op til 60 grader.

Fakta om CURA of Sweden kugledyne Denne kugledyne af høj kvalitet udmærker sig blandt andet ved følgende egenskaber: 
Mål: 150 x 210 cm 
Vægt: 7 kg 
Anbefalet kropsvægt: 55-75 kg 
Fyld: glasperler og polyester 
Farve: hvid 
Materiale: bomuld 
Vask: ved op til 60 grader 
CE mærket 
Fås i andre størrelser og vægte


Kugledyne fra Zenkuru

Kugledyne fra Zenkuru - god til prisen
 

Med 4,6 stjerner ud af 5 fra tilfredse kunder hos Coolstuff, så her er der tale om en kugledyne, som i høj grad lever op til de forventninger, som producenten beskriver, du kan have til den.

Du kan vælge imellem flere vægte af denne dyne, og du bør gå efter den, der vægtmæssigt ligger tættest på 10-15 % af din kropsvægt. Det er nemlig den vægt, der anbefales i forbindelse med brug af en kugledyne.

Mere om kugledynen fra Zenkuru

Dynen er fyldt med små glasperler, som har en behagelig tyngde at ligge under. Perlerne fordeler sig jævnt og behageligt. Den kan bruges både i forbindelse med terapeutisk eller medicinsk behandling, eller den kan bare bruges, fordi den er super rar at sove under.

Du kan også bruge dynen, når du sidder i sofaen. Du kan lægge den over benene, omkring skuldrene eller som et tæppe. Det afstresser og hygger, og det giver dig et godt velvære.

Den kan medvirke til, at du får en mere komfortabel og rolig nattesøvn, hvor dine perioder med dyb søvn bliver længere. Den er dermed er ret enkelt middel til at få en generel øget trivsel med. 

Fakta om kugledynen fra Zenkuru – Den anbefalede kugledyne fra Zenkuru udmærker sig blandt andet ved følgende egenskaber:
Mål: 150 x 210 cm
Vægt: fra 5 til 15 kg
Fyld: små glasperler og polyestervat
Farve: grå
Vaskbar


CURA of Sweden, Cura Pearl Classic 

 

Denne kugledyne fra det svenske mærke, CURA, bliver vurderet til at være et populært valg til børnene. Også store børn og teenagere kan have stor brug for en kugledyne, og i det tilfælde er denne dyne på 5 kg fra CURA et rigtigt godt og populært valg.

Mere om CURA of Sweden, Cura Pearl Classic

Der er tale om et godt kvalitetsprodukt fra det svenske mærkes hånd. Dynen består af hele syv lag, som alle sammen er medvirkende til at gøre denne dyne til et særligt godt produkt. Da dynen vejer 5 kg, så er den super velegnet til brug for børn og unge, der har en personvægt på imellem 40 og 55 kg. Er du en let voksen, kan du naturligvis også fint bruge kugledynen med denne vægt.

Tyngdedynen giver et behageligt og passende ekstra pres på kroppen, som kan opleves beroligende og afstressende. Den kan bruges både i forbindelse med medicinsk eller terapeutisk behandling, eller den kan bruges som en almindelig dyne, der kan give en øget søvnkvalitet. En kugledyne er også både hyggelig, beroligende og effektiv at tage om sig i stolen eller på sofaen.

Fakta om CURA of Sweden, Cura Pearl Classic – Den populære kugledyne udmærker sig blandt andet ved følgende egenskaber:
Mål: 150 x 200 cm
Vægt: 5 kg
Anbefalet kropsvægt: 40-55kg
Farve: hvid
Materialer: Bomuld
Fyld: glasperler og polyester
Kan vaskes i maskine på 60 grader
Fås også i andre størrelser og vægt
CE mærket


Hvad er en kugledyne?

En kugledyne bruges som en helt almindelig dyne, men er fyldt med vægtkugler i stedet for det sædvanlige dun- eller fiberfyld. Typisk er vægtkuglerne fyldt ind i små, firkantede lommer, kanaler eller kassetter i selve dynen, og dette gør, at vægten er ligeligt fordelt over hele dynen og derfor også ligeligt fordelt over hele kroppen.

En kugledyne varmer lige så meget som en dyne af dun, og du behøver derfor ikke at bruge din ”normale” dyne sammen med din kugledyne. Føler du dog, at en kugledyne ikke varmer nok – for eksempel om vinteren – kan du investere i en kugledyne med ekstra for eller blot lægge din ”normale” dyne under kugledynen.

Langt de fleste kugledyner burde dog være varme nok i sig selv. Derudover er de fleste kugledyner lavet sådan, at de er lette at vaske – men vær dog opmærksom på vaskeanvisningen, da der er enkelte, der ikke kan tåle en tur i vaskemaskinen.

De fleste kugledyner kan også ”blive bygget videre på” – det vil sige, at du kan tilføje eller fjerne felter med vægt, hvis du synes, at dynen pludselig er for tung eller for let. Langt det meste fyld i kugledyner er desuden allergivenligt i form af plastikkugler, glaskugler, granulat med mere.

Kuglerne i dynen sørger for at tynge din krop og begrænse din krops bevægelser, så dine muskler kan slappe helt af. På grund af dynens vægt og tyngde har dynen også en sansestimulerende effekt, der øger din kropsbevidsthed og skaber en beroligende følelse, når du skal sove eller har bare brug for at slappe af. Derfor er den også velegnet til personer med ADHD og autisme, da de har gavn af den sansestimulerende effekt, som en vægtet dyne giver.


Generelle helbredsmæssige fordele ved brug af en kugledyne

En kugledyne kan give dig mange helbredsmæssige fordele, som er nødvendige for at kunne fungere fra dag til dag. Mange af fordelene ved en tung dyne hænger helt enkelt sammen med, at du får din grundlæggende, dybe søvn, så din krop og hjerne får lov til at restituere og ”restarte” i løbet af natten. Dog kan en kugledyne både medvirke til at sænke dit kortisoltal, forøge mængden af serotonin i din hjerne og give dig en følelse af generel tryghed og komfort, når du sover.

Kugledynens tryk reducerer den mængde af kortisol, som din krop normalt udskiller. Kortisol er også kendt som kroppens stresshormon, og en kugledyne mindsker altså stress og stresssymptomer, hvilket resulterer i, at du vil have lettere ved at sove om natten.

Derudover kan en kugledyne også være med til at øge din naturlige produktion af serotonin – også kendt som glædeshormonet. Dette hormon er nemlig forbundet med lykke og velvære, og en kugledyne kan altså derfor medvirke til at bringe dig i bedre humør hver dag.

På grund af effekten med forøgelsen af serotonin kan en kugledyne også være brugbar for dig, der lider af kronisk depression eller vinterdepression. Mennesker med depression har nemlig mangel på – eller har svært ved selv at producere – serotonin, og derfor kan dynen hjælpe dig til en dybere og mere fyldestgørende søvn, hvor du får tanket op på glædeshormonet.

Generelt gavner en kugledyne dit mentale helbred, og du vil opleve, at du får mere overskud, får et mere positivt mindset og oplever mindre angst og stress i løbet af din dagligdag.

Kugledynen medvirker også til din generelle tryghed og komfort, når du skal sove eller slappe af. Føler du dig utryg om natten – eller måske du har et barn, der lider af mange mareridt – kan en kugledyne også være den helt rigtige løsning. Vægten fra dynen skaber nemlig tryghed om kroppen, da tyngden kan minde om en varm omfavnelse eller et svøb, som man kender fra spæd.


Hvorfor skal du vælge en kugledyne?

En kugledyne, som en kugledyne også kaldes, er yderst gavnlig, hvis du eller dit barn for eksempel er blevet diagnosticeret med ADHD eller autisme. En kugledyne giver nemlig den sansestimulering, som mange med ADHD, autisme og andre neurologiske sygdomme mangler og har et stort behov for.

En kugledyne er med til at give voksne og børn med ADHD og autisme en bedre og mindre afbrudt søvn ved at minimere den tid, det tager for personen at falde i søvn. Tyngden i dynen afslapper dine muskler og forhindrer dig i at vende og dreje dig. Har du eller dine børn ADHD eller autisme, kan en kugledyne altså gavne jer. Desuden ser man, at både koncentrationsevne og aktivitetsniveau ændrer sig positivt ved brug af en kugledyne.

For folk med autisme virker kugledynen ved at behandle de sensoriske integrationsforstyrrelser og ved at være et terapeutisk middel, der hjælper til at slappe af og falde i søvn. Mange anbefaler, at man prøver sig frem med en kugledyne, inden man forsøger sig med sovemedicin.

Derudover kan en kugledyne også gavne dig, der lider af angst. Fordi kugledynen sørger for at stimulere hele dit centralnervesystem, vil den også gavne dig, der lider af angst, og som har svært ved at falde til ro om natten på grund af uhensigtsmæssige tankemønstre og tankemylder.

På den måde kan en kugledyne være med til at lindre dine eller dit barns angstsymptomer. Derfor kan en kugledyne også være god for dig, der lider af OCD eller tvangstanker, der forhindrer dig i at falde i søvn. Tyngden fra dynen vil nemlig gøre det sværere for dig at bevæge dig, og derfor kan den også lindre selve udførelsen af dine tvangstanker og derved generelt lindre nogle af de mildere symptomer på OCD og angst.

Det er dog vigtigt at pointere, at en kugledyne ikke kan kurere hverken autisme, ADHD, OCD, angst eller andre neurologiske og psykiske lidelser, og at det altid anbefales, at man snakker med egen læge.

En kugledyne kan lindre mange af symptomerne og give dig den bedst mulige søvn, så du lettere kan overskue for eksempel angstsymptomer eller tvangstanker i løbet af dagen – i modsætning til hvis du havde haft en dårlig nattesøvn natten forinden.

Lider du af kroniske muskel- eller ledsmerter, bør du også prøve kræfter med en dyne med vægt. Trykket fra dynen forhindrer nemlig, at du ligger og spænder i musklerne, og på den måde slapper dine muskler og led af, og smerten vil formindskes eller forsvinde helt efter langvarig brug af en kugledyne.

Mange tror, at kugledyner kun er til personer, der er blevet diagnosticeret med ADHD eller autisme, eller som lider af angst. Men en kugledyne er også til dig, der blot lider af søvnmangel og generel dårlig og urolig søvn. Oplever du, at du vågner konstant gennem natten, ligger og vender og drejer dig samt bruger lang tid på at falde i søvn hver nat på grund af uro i kroppen og tankemylder, så kan en kugledyne også være perfekt til dig.

Effekten af en kugledyne er nemlig – med diagnose eller ej – at den får din krop til at slappe af ved at tynge dig. Dynen afgrænser din krop, og derfor også hvor meget din krop kan bevæge sig. Dette føles trygt og beroligende for dine muskler og led og tvinger din krop til at slappe af. Allerede efter 15 minutter kan de fleste mærke, hvordan uroen forlader kroppen, og du kan derfor også benytte dig af en kugledyne til en middagslur eller en hurtig powernap.


Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en kugledyne?

Der findes to forskellige former for kugledyner – en med fyld af kugler og en med granulat. Den klassiske kugledyne er fyldt med kugler eller små bolde og giver sansemotoriske tryk mod din krop, når du bevæger dig.

Trykkene sender information til hjernen og skaber derved en beroligende og afslappende effekt, der gavner dig, der for eksempel lider af angst, stress eller generel utryghed og uro. En klassisk kugledyne egner sig også til børn og voksne med ADHD og autisme. Kugledynens vægt og tryk mod kroppen sørger for, at du opnår en længerevarende og uafbrudt søvn hele natten igennem.

Granulatdynen giver derimod ikke lige så dybe tryk mod din krop og vejer oftest heller ikke lige så meget som en klassisk kugledyne. Derfor er sansestimuleringen mindre, og den egner sig godt til personer med kroniske smerter, hvor trykket ikke må blive for tungt, og til personer med generelle søvnproblemer eller neurologiske lidelser.

Granulatdynen smyger sig om din krop og dæmper den rastløshed, der kan opstå, når du skal sove. Lider du derfor af urolige ben, eller ligger du og vender og drejer dig hver nat, kan det være, at det er granulatdynen, du skal investere i.

Er du kreativ, og er budgettet måske ikke til at investere i en kugledyne, kan du lave din egen. På nettet kan du finde mange gode guides til præcis, hvordan du gør. Det eneste, du skal bruge, er kraftigt bomuldsstof, kugler med vægt eller anden form for vægt (du kan for eksempel bruge hvedekerner, hørfrø eller tørrede kastanjer) samt en symaskine. Og så er det ellers bare med at komme i gang!

Når du køber en kugledyne, skal du være opmærksom på, at der kan være tilvænningstid på 7-24 dage. Hvis du er vant til at sove med en traditionel dyne fyldt med dun, skal du vænne sig til kroppens begrænsninger, når du benytter dig af en kugledyne. Du kan nemlig føle dig en smule irriteret i den første periode, når du prøver dig frem med din nye kugledyne.

Selvom det kræver tilvænningstid, skal du stoppe med at bruge – eller købe en lettere udgave af – din kugledyne, hvis du ikke selv kan flytte den, eller hvis der opstår vejrtrækningsproblemer. Derfor er det vigtigt at huske på tommelfingerreglen om, at dynen skal ligge på en vægt, der svarer til 10 % af din egen vægt. Derudover er det værd at huske på, at juniordyner skal ligge på en vægt mellem 2-4 kg, og at kugledyner til babyer enten skal undgås eller skal ligge på under to kg.


Hvor tung skal en kugledyne være, og hvad koster den?

En kugledyne vejer som regel mellem 2-10 kg, men det afhænger af din kropsvægt og præference. En god tommelfingerregel er, at din kugledyne skal veje 10 % af din kropsvægt. Det vil sige, at hvis du vejer 70 kg, så skal du købe en kugledyne, der vejer syv kg eller lige deromkring.

Du kan også investere i en kugledyne, der er lettere eller tungere end syv kg, og for mange personer er en tungere dyne faktisk værd at overveje, da den forstærker sanseindtrykkene.

Er din plan dog at bruge en kugledyne til små børn, nyfødte eller voksne med begrænset bevægelse, skal du være opmærksom på personen, når dynen er i brug. Din eller dit barns kugledyne må aldrig blive så tung, at du eller dit barn ikke selv kan skubbe den væk.

Dynen er også for tung, hvis den forhindrer dig i at trække vejret naturligt, eller hvis du ikke længere føler, at det er behageligt at have dynen over dig, men derimod føler dig klemt og indespærret. En kugledyne må altså aldrig føles ubehagelig.

Prisen på en god kvalitetskugledyne ligger mellem 1.000-5.000 kroner, og det er altså derfor lidt af en investering i forhold til prisen på en almindelig dun- eller fiberdyne. I nogle tilfælde kan du få tilskud fra kommunen, når du køber en kugledyne, så længe du kan dokumentere, at den har en hjælpende effekt for dig og dit velvære.

Kugledyner forhandles mange steder på nettet og i fysiske butikker. Når du køber en kugledyne, investerer du samtidig i din søvn og dit helbred – og det er en investering, hvor du ikke bør gå på kompromis med hverken pris eller kvalitet.


Kugledyner til hele familien – Også kæledyret

Når du skal ud at finde din egen kugledyne, er det vigtigt, at du laver din egen individuelle test. En kugledyne er nemlig ikke en ”one size fits all”, og du skal tage højde for mål og vægt af dynen, kvaliteten af kugler eller granulat, pris samt brugeranmeldelser fra andre kunder på nettet eller i den fysiske butik.

Kugledyner til babyer kan overvejes, men det anbefales, at man benytter en kuglevest eller en tyngdepose, inden man anvender en kugledyne, da den godt kan blive for stor og for tung for små babyer. En tyngdepose til babyer fungerer på præcis samme med måde som en kugledyne, men den minder om en sovepose.

Når babyen skal sove, fastgøres tyngdeposen til babyen ved at putte babyen ned i posen og sikre posen med en lynlås. Dette betyder også, at babyen ikke selv kan sparke tyngdeposen væk i løbet af natten. En tyngdepose eller kuglevest er ikke lige så tung som en kugledyne kan være, og derfor er den mere sikker for din baby eller dit barn under tre år.

Foruden at en tyngdepose ikke kan sparkes af, så bliver den heller ikke for varm, hvilket kan være ulempen ved en kugledyne. Babyer, der sover dårligt om natten, lider nemlig også oftest under, at de sveder og har det for varmt – dette kan du undgå med en tyngdevest. Med en tyngdevest er du også sikker på, at din baby ikke bliver overstimuleret, da vægten er noget mindre end ved en kugledyne.

Er dit barn blevet født med sygdomme, eller er barnet født for tidligt, kan en kugledyne eller kuglevest berolige babyen og sikre den dybe, gavnlige søvn.

En junior kugledyne er til de lidt større børn, og her bør vægten ligge på to eller fire kg, hvis barnet vejer mellem 10-50 kg. Flere og flere børn bliver diagnosticeret med ADHD eller lider af generel uro og koncentrationsbesvær, og en kugledyne kan få dit barn til at slappe af og opnå bedre søvn, så barnets koncentrationsevne styrkes og forbedres.

Oplever du, at dit barn er meget hyperaktivt og har svært ved at sidde stille til trods for, at det har brændt meget energi af i løbet af dagen, kan en kugledyne også være en løsning for jer. Derudover kan en junior kugledyne også hjælpe børn, der generelt har svært ved at falde i søvn, hvis de for eksempel oplever uro i kroppen eller føler sig utilpasse, hvis de for eksempel har mange mareridt. En kugledyne vil føles betryggende for dit barn, og I vil begge opleve, at søvnen kommer hurtigere, og at der er langt færre vågne minutter i løbet af natten.

Kugledyner findes ikke kun til mennesker. Er familiens hund eller kat bange for høje lyde, som for eksempel torden eller fyrværkeri, så kan en kuglevest være det rigtig valg for dig og dem. De har nemlig samme effekt på dyrene som på os og får dem til at slappe mere af og føle sig tryggere.


Kan alle få gavn af en kugledyne?

Ja, stort set alle ville kunne få gavn af en kugledyne. Dog anbefales en kugledyne ikke, hvis man er gravid, til babyer under tre år, eller hvis man er dement. Derudover bør man heller ikke benytte sig af en tung dyne, hvis man lider af en lungesygdom, knogleskørhed eller har brud på en eller flere knogler. Hvis du er usikker på, om du kan få gavn af en kugledyne, anbefales det, at du kontakter din egen læge.

Kort og godt kan næsten alle få gavn af en kugledyne. Lider du af angst, ADHD, autisme eller andre neurologiske og psykiske lidelser, bør du kraftigt overveje at købe en kugledyne for at optimere din søvn og dit generelle velvære.

Ligeledes bør du investere i en kugledyne, der passer til dig, hvis du lider af rastløshed, uro i benene, søvnløshed, muskelsmerter eller en generel utryghed, når du sover. Køber du en kugledyne til dit barn eller til personer, der lider af bevægelsesbesvær, er det vigtigt, at dynen aldrig bliver for tung eller ubehagelig – så får dynen nemlig den helt forkerte effekt på personens søvn.

En investering i en kugledyne er en investering, du ikke kommer til at fortryde. Hvad end dine behov måtte være, er kugledynen klar til at give den bedst mulige søvn ved at omfavne og tynge din krop. Vægten vil tvinge dine muskler til at slappe af, og når din krop slapper af og ligger stille, vil du opleve, at tankemylder og generel uro også mindskes. Med en kugledyne vil du opnå en dyb og uafbrudt søvn, der giver dig de bedste forudsætninger for at klare den kommende dags udfordringer og strabadser.


Gode råd til at falde i søvn ifølge Mikael Rasmussen, søvnekspert:

Det er vigtigt at lægge elektroniske apparater til side inden sengetid, og holde en regelmæssig søvnrytme. Vores krops fysiologiske funktioner påvirkes i høj grad af lys og mørke.

Vores nervesystem er skabt til at leve ved ækvator, hvor der er tolv timers lys og tolv timers mørke. Men vi får ofte for lidt lys og for lidt mørke på de rette tidspunkter.

Det moderne menneske tilbringer for lidt tid udendørs og får dermed ikke nok dagslys. Samtidig udsætter vi os selv for skadeligt blåt LED-lys tæt på sengetid.

Et godt råd kan være at sidde i total mørke en time før sengetid og fx snakke med nogen. Det kan hjælpe med at øge produktionen af melatonin. Det er også vigtigt at få dagslys, særligt hvis man har sovet dårligt. Sørg for at dit soveværelse er mørkt og undgå lys tæt på sengetid. En smule lys er okay, men det bør ikke være for meget.


Andre relevante artikler

Læs også vores artikel om de bedste senge, så du får den bedste seng at sove i og derfor det bedste udgangspunkt. Du kan også læse vores artikler om dobbeltsenge, elevationssenge og kontinentalsenge, hvis ikke denne bød på det du ledte efter.

Til sidst vil vi foreslå at du også tjekker vores artikel om sovesofaer, hvori vi gennemgår de fedeste sovesofaer til gæsteværelset. 


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤔 Hvad er en kugledyne?

En kugledyne bruges som en helt almindelig dyne, men er fyldt med vægtkugler i stedet for det sædvanlige dun- eller fiberfyld.

🧐 Hvad er prisen for en kugledyne?

Prisen på en kugledyne varierer typisk fra 500kr til 2.000kr. Du kan dog finde kugledyner helt op til 10.000kr.

🤓 Hvilken kugledyne skal jeg vælge?

Det kan være svært at sige. Derfor har vi lavet en guide til dig, som viser de bedste kugledyner i alle kategorier.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Tyngdevest (4-6 år) sovepose

Tyngdevest (4-6 år) sovepose

 

Hvis du har et større barn mellem 4 og 6 år, der har svært ved at finde ro i sin krop, kan tyngdevesten fra Tyngdeposen® være din redning. Vesten er udviklet til at kunne berolige nervesystemet på børn. Det gør vesten ved at omslutte barnets krop, hvilket får barnet til at falde til ro.

Vesten er designet til at blive siddende på. Derfor falder den altså ikke af om natten, ligesom det ofte er tilfældet med kugledyner. Vesten er også komfortabel for barnet at sove med. Da den er fremstillet af meget åndbart materiale, svarer det temperaturmæssigt til, at barnet blot får et tyndt tæppe over sig. Derfor kan du også sagtens fortsætte med at anvende både nattøj og dyne.

Hvis dit barn har tendens til at blive overstimuleret i løbet af dagen, kan vesten også anvendes til at hjælpe dit barn med at finde ro. Når du får behov for at rengøre vesten, kan du blot vaske den i din vaskemaskine ved 30 grader. Vesten kræver altså ikke nogen tidskrævende håndvask eller lignende. 

Tyngdevest (4-6 år) vs. markedet

Tyngdevesten er en genial løsning, hvis dit barn mellem 4-6 år ikke kan finde ro. Barnet kan ikke sparke vesten af sig i søvne, hvilket virkelig adskiller tyngdevesten fra konkurrenternes kugledyner.

Derudover svarer vesten temperaturmæssigt kun til et varmt tæppe. Derfor kan barnet stadig sove med sin vante dyne, hvilket giver flere børn en stor tryghed. Modsat konkurrenternes kugledyner kan vesten også anvendes i dagtimerne, hvis dit barn har brug for at finde ro i sin krop.

Fordele
 • Varmer som et tyndt tæppe
 • Kan bruges året rundt
 • Består af 50% bambusfibre (OEKO-TEX®) og 50% bomuld (OEKO-TEX®)
Ulemper
 • Kan kun maskinvaskes ved 30 grader

Specifikationer
Materiale: 50% bambusfibre (OEKO-TEX®) /50% bomuld (OEKO-TEX®)
Tyngde: 800 g PE–granulat (ftalatfrit og TÜV-godkendt)
Varmegrad 0.5 tog: Varmer kun som et tyndt tæppe og kan derfor bruges året rundt
Størrelse: Tyngdeposen® Vesten kan bruges fra min. 17 mdr. og min. 12 kg – 6 år (maks 22 kg)


Baby (1-2 år) sovepose

 

Baby (1-2 år) sovepose

 

Hvis din baby har svært ved at finde ro i sin lille krop og falde i søvn, kan det være en god idé med 

Tyngdeposen® Baby. Tyngdeposen® er en unik slags sovepose, der er designet til at berolige din babys nervesystem ved at påføre kroppen tyngde. Soveposen anbefales til babyer fra mindst 8 måneder og op til 2 år.

Da Tyngdeposen® er en sovepose, kan din baby ikke sparke den af sig. Med andre ord er du altså garanteret, at soveposen bliver på hele natten. Nogle anvender også soveposen til lure i barnevognen. Det kan du også sagtens. Her skal du blot huske, at soveposen ikke kan spændes fast. Derfor må du kun bruge den som en kugledyne.

Selve materialet på Tyngdeposen® er meget åndbart. Derfor kan din baby sagtens have sit almindelig nattøj og dyne på. Soveposen er også designet med en smart 2-vej YKK® lynlås. Det gør nemt at skifte ble på din baby uden at vække ham eller hende. Når soveposen skal rengøres, vasker du den blot i vaskemaskinen på 30 grader. 

Baby (1-2 år) vs. markedet

Baby (1-2år) er et smart tiltag fra Tyngdeposen®, da det er en sovepose. Det betyder for det første, at soveposen ikke bliver sparket af, ligesom det ofte er tilfældet med dyner. Derudover er soveposen af utroligt åndbart materiale. Du kan altså stadig kan iføre din baby sit almindelige nattøj og give ham eller hende sin almindelig dyne. Ligesådan kan soveposen også anvendes året rundt, hvor flere af konkurrenterne er sæsonbestemt.

Med andre ord behøves du ikke ændre i jeres rutiner i forbindelse med putning. Modsat flere af sine konkurrenter er soveposen også udstyret med en 2-vejs YKK® lynlås. Det betyder, at du let kan skifte ble på din baby uden at skulle vække barnet først. Soveposen er designet til de helt små børn, der er mellem 8 måneder til 2 år.

Fordele
 • Tyngdeposen kan bruges hele året
 • Består af 50% bambusfibre (OEKO-TEX®) samt 50% bomuld (OEKO-TEX®)
 • 2-way YKK® zipper
Ulemper
 • Bør maskinvaskes ved 30 grader

Specifikationer
Materiale: 50% bambusfibre (OEKO-TEX®) /50% bomuld (OEKO-TEX®)
Tyngde: 700 g PE–granulat (ftalatfrit og TÜV-godkendt)
Varmegrad 0.5 TOG: Varmer kun som et tyndt tæppe og kan derfor bruges året rundt
Lukning: 2-vejs YKK® lynlås


Bambus Tyngdedyne 140×200 – økologisk kugledyne med svedabsorberende og åndbart materiale

Bambus Tyngdedyne er fremstillet i 100% økologisk OEKO-TEX standard 100 certificeret bambus. Med sin vægt på 5 kg er den et passende valg til børn mellem 25-55 kg.

 • 100 % økologisk bambus
 • Absorberende og temperaturregulerende
 • OEKO-TEX standard 100 certificeret

Anmeldelse: Produktanalyse af Bambus Tyngdedyne 140×200

Designet til jævn vægtfordeling
Bambunis kugledyne er fyldt med glasgranulater for at give ekstra vægt, som mindsker angst og giver tryghed. For at sikre, at glasgranulaterne fordeles jævnt i hele dynen, er de inddelt i små kamre, som er syet sammen. På grund af kugledynens ekstra vægt, får du vedvarende komfort, der stimulerer huden og nerverne, som er årsagen til, at du bliver afslappet.

Naturligt materiale
Bambus har en naturlig svedabsorberende effekt, der transporterer fugt væk fra din krop op til 2-3 gange bedre end f.eks. bomuld. Sveden transporteres til ydersiden af bambusfibrene og fordamper derefter hurtigt. Samtidig er bambus også temperaturregulerende, hvilket betyder, at den tilpasser sig din kropstemperatur for at holde dig varm om vinteren og kølig om sommeren. 

Kundevenlig
Kugledynen leveres med tilfredshedsgaranti, så du altid kan returnere den, hvis ikke den opfylder dine behov. Bambuni tilbyder desuden 365 dages returret på alle deres produkter.

Fordele
 • Bidrager til roligere og dybere søvn
 • Jævn vægtfordeling (glasgranulaterne er placeret i små kamre)
 • Åndbart og antibakterielt materiale
Ulemper
 • Ikke egnet til maskinvask

Redaktionens vurdering

Bambunis kugledyne har et kvalitetsdesign og er dertil produceret af naturlige materialer. Den ekstra vægt forbedrer søvnen, skaber en følelse af tryghed og får kroppen til at slappe af. Maskinvask anbefales dog ikke, da bambusfibre har høj sugeevne, hvilket gør, at dynen ikke er ordentligt tør efter vask.

Ryst den derfor gerne med jævne mellemrum, hæng den ud i frisk luft uden betræk og send den eventuelt til rensning en eller to gange om året. Kugledynen har temperaturregulerende egenskaber, hvilket gør, at vi vurderer den til at være det bedste valg året rundt.

Specifikationer
 Materialer: Bambus
Vægt: 5 kg
Type af vægt: Glasgranulat
Bredde: 140 cm
Længde: 200 cm


Kugledyne/vægtdyne 9,1 kg – den budgetvenlige til voksne

Tyngdedyne/vægtdyne 9,1 kg - den budgetvenlige til voksne

.
En god og effektiv kugledyne behøver ikke at være dyr. Det er denne udgave et rigtigt godt eksempel på. Dynen omtales som den budgetvenlige kugledyne til voksne. Den vejer omtrent 9 kg, og den har lige den rette tyngde til en voksen person. Betrækket er syet af dejligt blødt bomuld, og fyldet i dynen er glasperler. 

Dynen kan både anvendes af medicinske eller terapeutiske årsager og som behagelig tyngde, der sikrer den gode uafbrudte nattesøvn. Denne dyne kan fås med forskellig vægt. Dynens vægt skal gerne svare til ca. 10 -15 % af din kropsvægt.

Mere om kugledynen

De tre forskellige modeller af kugledynen har de samme mål, men deres vægt er forskellig. Dermed er det bare at vælge den vægt, der modsvarer din personvægt bedst. 

Dynen har en god og jævnt fordel tyngdeeffekt, som giver kroppen en god stimulation af de dybe berøringszoner. Det dæmper uro og stresslignende tilstande, og dermed opnår du en øget søvnkvalitet. Dynen kan forårsage, at du falder hurtigere i søvn og får en længere dyb søvn. Desuden kan den også gøre sit til, at du snorker mindre. 

Efter en god nattesøvn bliver du bedre i stand til at klare dagens mange krav. Dermed får du en generel bedre balance i kroppen og i sindet.

Fakta om kugledynen – Den prisvenlige kugledyne udmærker sig blandt andet ved følgende egenskaber:
Mål: 152 x 203 cm
Materiale: bomuldsstof
Fyld: glasperler
Kan give øget søvnkvalitet
Kan bruges medicinsk eller terapeutisk
En god pris


Coolest tyngdetæppe – det budgetvenlige til børn

Coolest tyngdetæppe - det budgetvenlige til børn

 

Dette tyngdetæppe til børn er blevet vurderet til at være den budgetvenlige til børn. Du kan da også erhverve det for lige under 500 kr. Det er godt givet ud i forhold til, hvor effektfuldt det kan være.

Mere om Coolest tyngdetæppe

Dette fine bløde grå tæppe kan have en stor gavn for børn, der har ekstra meget brug for ro og tryghed. Det ligner umiddelbart et helt almindeligt vatteret tæppe, men inden i det gemmer der sig en vægt på 3 kg. Det betyder, at der er tale om et tyngdetæppe, hvis funktion er at give kroppen en øget oplevelse af tryghed og ro. 

Mange børn kan have stor glæde af et tyngdetæppe. Det kan være medvirkende til, at barnet nemmere falder i søvn og får en roligere og uafbrudt søvn. Er det ikke helt varmt nok i perioder af året, kan tæppet lægges under den almindelige dyne om natten. Det kan også bruges i sofaen eller på stolen i løbet af dagen. Det kan lægges over benene, omkring skuldrene eller bare bruges som et hyggetæppe. Tyngden fra tæppet kan være medvirkende til, at barnet falder til ro og hygger sig.

Fakta om Coolest tyngdetæppe – Det bløde tyngdetæppe til børn fra Coolest udmærker sig blandt andet ved følgende egenskaber:
Mål: 100 x 130 cm
Vægt: 3 kg
Materiale: 100 % bomuld
Passer til børn på mellem 20 og 30 kg
Farve: grå
Vaskbart i maskine
Fås også i andre størrelser og vægt


Beckasin kugledyne 5 kg – Premium valg til store børn

Beckasin Tyngdedyne 5 kg - Premium valg til store børn

.
Kugledyne fra Beckasin får prædikatet Premium valg til børn. Der er da også tale om et virkelig lækkert produkt. Det er produceret af gode kvalitetsmaterialer, og det er super blødt og rart at være under.

Mere om Beckasin kugledyne 5 kg

Kugledynen  vejer 5 kg, og den er dermed særligt velegnet til store børn og teenagere med en kropsvægt på 40-55 kg. Dynen er lavet af nogle af de bedste og mest allergivenlige materialer. Det yderste lag stof er af 100 % bomuld, og herefter er der et lag af 100 % bomuld. Bambus-stoffet er naturligt temperaturregulerende, og det betyder, at dynen vil være veltempereret hele året rundt.

Som fyld i kugledynen er der brugt sandkrystal fra kvarts, som er meget allergivenligt og lugtfrit. Det giver alt i alt en super lækker og meget allergivenlig kugledyne. Dynen er CE mærket og Oeko-Tex Standard 100 certificeret.

Brug dynen som en behagelig ekstra tyngde, når du sover. Det kan være medvirkende til, at uro og stress dæmpes, og søvnen bliver roligere og dyb i længere tid. Med en øget søvnkvalitet får du samtidig et større overskud i hverdagen, og du kan få mere ro indeni.

Fakta om Beckasin kugledyne – Denne allergivenlige dobbeltdyne udmærker sig blandt andet ved følgende egenskaber:
Mål: 150 x 210 cm
Vægt: 5 kg
Farve: hvid
Materialer: 100 % bambus og 100 % bomuld
Fyld: sandkrystal fra kvarts
CE mærket
Oeko-Tex Standard 100 certificeret


Scandinavian Rest kugledyne – optimerer søvnen, beroliger nervesystemet og mindsker stress

Brug rabatkoden “Forbrugsguiden10” og få 10% rabat

Scandinavian Rest kugledyne byder på dansk kvalitet i bæredygtig bambus. Du får mulighed for at opleve, hvordan en kugledyne kan gavne din søvn, bl.a. takket være tyngden fra 7 lag miljøvenlige glaskugler, der er syet ind i lommer. Den vaskbare dyne gør kort og godt op med urolige nætter – helt uden du behøver ty til medicinske præparater.    

 • Dansk designet kugledyne i bambus
 • Miljøvenlige glaskugler syet ind i lommer
 • Kan maskinvaskes ved 60 °C

Det skal du vide, inden du køber Scandinavian Rest kugledyne

Fyld med miljøvenlige glaskugler
Kugledynen fra Scandinavian Rest har et fyld bestående af miljøvenlige glaskugler, som er syet ind i små lommer, så de ikke rasler om natten. De forstyrrer således ikke din dybe søvn. Samtidig bliver vægten ligeligt fordelt, så du får aktiveret alle de receptorer, der bl.a. udløser søvnhormonet melatonin og bidrager til en bedre søvnkvalitet – et godt middel mod både angst, stress og generel uro.

Vaskbar dyne
Vælger du at bruge kugledynen uden dynebetræk, er det ekstra afgørende, at den kan vaskes. Scandinavian Rest kugledyne kan vaskes ved 60 °C, og du kan imidlertid også vælge at tilkøbe dynebetræk, der passer til de to længder 200 og 220 cm.

Fås i 3 forskellige størrelser – opbygget med 7 lag
Scandinavian Rest kugledyne fås i vægtklasserne 5, 7 og 9 kg, der passer til en brugervægt fra 20 kg til 80+ kg. Kugledynen er bygget op om 7 lag – de består bl.a. af temperaturregulerende bambus, bomuld, åndbart polyester og de miljøvenlige glaskugler.

Fordele
 • Temperaturregulerende dyne
 • Antibakteriel, antistatisk og allergivenlig
 • Føles super blød
 • Lavet i bæredygtigt bambus 
Ulemper
 • Dynebetræk som ekstra tilkøb

Redaktionens vurdering

Vi anbefaler særligt Scandinavian Rest kugledyne til dig, der ofte føler dig rastløs om natten, muligvis som følge af en stresset hverdag.
Den har stort set alle de fordele, du kan få med en kugledyne. Den er bæredygtig, blød, allergivenlig og ikke mindst temperaturregulerende takket være bambusmaterialet.
Det eneste minus er, at du skal købe dynebetræk som separat tilbehør, hvilket dog ikke er unormalt i forbindelse med køb af kugledyner.

Specifikationer
Fås i længderne 200 og 220 cm og vægtklasserne 5, 7 og 9 kg
Fyld med glaskugler af en miljøvenlig kvalitet
Opbygget med 7 lag, bl.a. med bambus og polyester
Dynebetræk skal købes som tilbehør
Kan maskinvaskes ved 60 °C


Scandinavian Rest kugledyne Børn – fremragende økologisk kugledyne 3kg

✅ 30 dages søvngaranti
✅ Dansk design og gratis levering
✅ 4,4/5 stjerner baseret på 82 anmeldelser på Trustpilot

Du kan også få den populære Scandinavian Rest kugledyne i en barnevariant på 100×150 cm – en variant, der både passer til de børn, der sover dårligt om natten, og de børn, der føler sig rastløse i søvnen eller døjer med særlige former for sanseforstyrrelser. Tyngdedynen fra danske Scandinavian Rest er kort og godt en god investering i dit barns velvære.

 • Perfekt valg til børn, der sover dårligt om natten
 • Godt valg til børn med sanseforstyrrelser eller autisme
 • Måler 100×150 cm

Det skal du vide, inden du køber Scandinavian Rest kugledyne Børn

Fås kun i én vægtklasse
Scandinavian Rest kugledyne Børn fås kun i én vægtklasse, 3 kg. I oversigten hos Scandinavian Rest fremgår det, at vægten passer til børn i alderen 1-5 år. Køber du en kugledyne til mindre børn under 3 år, skal du altid være ekstra påpasselig. Det er yderst vigtigt, at barnet selv har kræfterne til at løfte dynen. Er det tilfældet, er der ingen sikkerhedsfare for barnet.

Opbygget med 7 unikke lag
Scandinavian Rest kugledyner er karakteriseret ved, at de er bygget op om 7 lag, der fremmer den gode åndbarhed og gode vaskeevne. Lagene består eksempelvis af et temperaturregulerende bambus, bomuld af en silkeblød kvalitet, et åndbart polyester samt et lag med miljøvenlige glaskugler. Hermed bliver der skabt en rigtig god trykbelastning på kroppens vigtigste receptorer, så der bliver udløst bl.a. søvnhormonet melatonin, ligesom stressniveauet bliver naturligt reduceret. Så vægtdynen tilskynder i virkeligheden kun kroppens egne naturlige processer.

Kugledynen har den store fordel, at du kan vaske den ved 60 °C, og du vil derfor i princippet sagtens kunne lade barnet bruge kugledynen uden dynebetræk. Du kan dog også tilkøbe Scandinavian Rests specialudviklede dynebetræk til tyngdedynen, der har længden 100×150 cm.

Fordele
 • Temperaturregulerende og allergivenlig dyne
 • Beroliger nervesystemet og mindsker stress
 • Kan maskinvaskes
Ulemper
 • Kan kun fås i én vægtklasse
 • Dynebetræk skal tilkøbes

Redaktionens vurdering

Vi peger på Scandinavian Rest kugledyne som det bedste økologiske valg til barnet. Det er en udløber af, at dynen er forarbejdet i det særdeles bæredygtige bambus og gør brug af miljøvenlige kugler som fyld.
Samtidig er det muligt at vaske dynen, og den bliver derfor også et attraktivt valg for barnet, der døjer med allergi. Nogle ulemper er, at du skal købe dynebetræk som separat tilbehør, ligesom dynen kun fås i én enkelt vægtklasse.

Specifikationer
Fås i længden 100×150 cm og vægtklassen 3 kg
Fyld med glaskugler af en miljøvenlig kvalitet
7 lag, bl.a. med bambus og polyester
Dynebetræk skal købes som tilbehør
Kan maskinvaskes ved 60 °C

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme