Kugledyne bedst i test - Opnå den bedste søvn med en kugledyne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: oktober 30, 2023.
Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Kugledyne bedst i test - Opnå den bedste søvn med en kugledyne

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Efter en lang, hård dag, er der så noget bedre end at komme hjem og hygge hygge under en dejlig rar og varm dyne, der er meget mere end en almindelig traditionel dyne? I så fald er en kugledyne lige noget for dig – det er nemlig en helt naturlig måde at opnå mere ro i kroppen på og slappe af i sindet.

Dyner med tyngde er i princippet et helkropskram, og hvad enten du lider af stress, angst, søvnproblemer eller noget helt fjerde, så er kugledyner en stor hjælp for rigtig mange. Dynerne findes i små og store størrelser, i lette og tunge designs og endda med forskelligt fyld, hvilket sikrer, at der med garanti er en model til lige netop dig.

Vi har derfor lavet en liste over de bedste kugledyner med hensyn til pris, størrelse og materiale, så du lettere kan finde lige præcis den, der kan hjælpe dig bedst muligt med at opnå mere ro.

Vi vil dog gøre opmærksom på, at vi ikke har finde uvildige tests i emnet, hvorfor vi primært har analyseret dynerne på kundens egen “test” af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter. Vi har dog selv testet tre af kugledynerne.

Seneste ændring:

Den 02/10/2023 tilføjede vi NapCool – et temperaturregulerende tæppe, der er ideelt til sommermånederne eller til dig, der nemt får det vamt om natten.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 10 bedste kugledyner i test-guiden 2023:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte kugledyner

Se hele tabellen

5 ting du skal overveje, før du køber kugledyne

 • Størrelse og vægt

  Der findes flere forskellige størrelser af kugledyner, som har direkte indflydelse på, hvor meget vægt dynen kan understøtte. Den skal have den rigtige størrelse til din krop, så den omslutter dig helt og giver dig komfort. Er den for stor, bliver den også for tung, hvilket gør det svært for dig at bevæge dig, mens en mindre og for let dyne gør, at du ikke får den fulde effekt.

  Kugledyner varierer typisk i vægt fra 3-13 kg, og som en generel tommelfingerregel, så skal du vælge en dyne, der svarer til 10 % af din kropsvægt eller ligger tættest på. Hvis du kun planlægger at bruge kugledynen lejlighedsvis, fx mens du slapper af på sofaen, er en lettere løsning fin, men hvis du derimod vil sove med den hver nat, skal du vælge en tungere model, der passer med de 10% af din kropsvægt, for at få fordelene. En kugledyne på 7 kg er dog en god mellemløsning, der passer til de fleste.

 • Fyld

  Fyldet inde i tyngdedynen er det, der bidrager til vægten, hvor det mest populære er plastpolykugler, mikroglasperler og stålkugler.

  • Plastikpolykugler er fremstillet af 100 % polypropylen og anses for at være sikkert plastik på niveau 5. Det er også sikkert at vaske. Når materialet syes ind i stof, er det fleksibelt og let at forme, hvilket gør det ideelt til tyngdedyner. Materialet er generelt billigt, hvorfor tyngdedyner med polykugler typisk er de billigste.
  • Mikroglasperler er et andet slags fyld, som er tungere, hvilket resulterer i et slankere og mere mobilt design. Fyldet er allergivenligt og kan vaskes i maskine.
  • Stålkugler er større, tungere og mere holdbare end glaskugler og har en helt glat, rund overflade. Den største ulempe ved stålkugler er, at de typisk er mere støjende end plastikpolykugler og glaskugler. Hvis du er en “følsom sovende”, er det derfor ikke det bedste valg.
 • Materiale

  Bomuld, bambusviskose og mikrofiber er nogle af de materialer, der anvendes til kugledyners betræk. Økologisk bomuld er blødt, mens mikrofiber er varmt og godt til at putte sig i. Hvis du ofte har det varmt, er det oplagt at vælge et åndbart materiale, såsom bomuld eller bambusviskose, da de trækker sveden væk fra kroppen og giver bedre luftcirkulation. Bambusviskose er også allergivenligt, så det er et godt valg for folk, der lider af problemer med deres hud. Hvis du på den anden side har tendens til at fryse, kan du overveje et quiltet betræk, som hjælper dig med at holde på varmen.

 • Pris

  Prisen på tyngdedyner varierer alt efter størrelse, vægt og kvalitet af fyldet. Billigere dyner, som starter med en pris på ca. 500 kr., er typisk af dårligere kvalitet og med plastikpolygranulat, og så er de ikke lige så holdbare. Dyrere kugledyner, som starter fra 1000 kr. og opefter, har bedre fyldmateriale som f.eks. mikroglaskugler eller stålkugler, forskellige vægte og bl.a. et quiltet, aftageligt betræk.

 • Brugeranmeldelser

  Brugeranmeldelser er brugbare til at få førstehåndsindsigt i brugeres oplevelser med en tyngdedyne – lige fra komfortniveau til generel tilfredshed. Vi anbefaler altid, at du læser anmeldelser, før du køber, i og med det øger chancen for, at du vælger rigtigt første gang.

arrow-more

Ella Tyngdedyne - med syv lag og 100% OEKO-TEX certificeret bomuld

Bedste kugledyne i allergivenlige materialer

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Ella Tyngdedyne:

Anew
På lager
1.099 kr.
savier 7 Rabatkoder fundet party

Vi har fundet 7 Rabatkoder til Anew. Download Savier og få tilføjet den bedste ved check out finger

Indløs rabat, installér Savier 🔓
 • Unik konstruktion i syv lag
 • Allergivenlige materialer
 • Bedre søvn bevist i flere undersøgelser

Forbrugsguidens vurdering

Ella er designet til at fremme en afslappet og fredelig søvn, og med støjsvage glasperler og to yderlag af 100% OEKO-TEX-certificeret bomuld er dynen både behagelig og sikker at bruge. Muligheden for at vaske dynen i en vaskemaskine ved 30 grader gør den dertil let at vedligeholde i dagligdagen, så den hurtigt er klar til brug igen.

En lille ulempe er, at den ikke leveres med et dynebetræk, som derimod skal tilkøbes separat. Alt i alt vurderer vi dog, at Ellas høje kvalitet og komfort gør den til en god investering for alle, der vil forbedre deres søvn.

Fordele

 • Fyldt med støjfrie glasperler
 • Kan vaskes i vaskemaskinen ved 30 grader
 • 100% vegansk
 • Prøveperiode i 101 nætter
 • Største udvalg af størrelser

Ulemper

 • Dynebetræk skal købes separat

Ella består af syv lag – alle af kvalitetsmaterialer – der er nøje fremstillet for at give ekstra komfort og varme. Det unikke design gør blandt andet, at din krop lettere kan ånde, hvilket øger den generelle søvnkvalitet.

Anmeldelse: Produktanalyse af Ella

Specifikationer

 • Materiale: Økologisk bomuld
 • Størrelse: 140 x 200 cm
 • Fyld: Glasperler
 • Kan maskinvaskes
 • Prøveperiode: 101 dage
 • Certificeringer: OEKO-TEX-certificeret

Rolig nattesøvn
Ella er designet til at give dig maksimal komfort og afslapning, da den er fyldt med støjfrie glasperler, der tynger dig ned og sørger for afslappende søvn. Dynens unikke design sikrer dertil, at den er åndbar, hvilket især er ideelt, hvis du har tendens til varme eller ligefrem at svede om natten.

Dynens vægt øger kroppens produktionen af serotonin, som er et hormon, der er regulerer humør, appetit og søvn, samt produktionen af melatonin, og lige præcis derfor fremmer tyngdedyner afslappet og fredelig søvn. Modellen fås desuden i tre forskellige vægte (5, 7 og 9 kg), så du kan vælge lige præcis den, der passer til dine behov.

Allergivenlige materialer
Har du allergi eller sart hud, er det intet problem at sove med Ella, da kugledynen er allergivenlig og med to yderste lag af 100 % OEKO-TEX-certificeret bomuld. For at sikre dynens kvalitet og levetid, bør den ikke tørretumbles, stryges eller rengøres på traditionelt vis. I stedet skal du blot hænge den til tørre umiddelbart efter vask.

Det største udvalg
Noget vi særligt er begejstrede over er, at Anew Sleep har et af Danmarks største udvalg hvad angår forskellige vægtklasser af kugledyner. Vi er begejstrede, da det er meget vigtigt, at din kugledyne har den rette tyngde i forhold til din egen vægt. Du kan derfor være sikker på, at de har en kugledyne som passer til dine behov.

101 nætters tilfredshedsgaranti
Har du aldrig prøvet en kugledyne før, og er du i tvivl om, om det er noget for dig, er det super praktisk, at du får mulighed for at prøve Ella i 101 nætter, før du behøver beslutte dig. Det vil altså sige, at du gratis kan returnere dynen og få beløbet refunderet, hvis ikke du er tilfreds med dit køb.

Hvad siger forbrugerne om Ella?

På Trustpilot modtager Anew Sleep i skrivende stund 4,9/5 stjerner, hvilket er en klar indikation om, at brugerne har haft positive oplevelser med brandets produkter og er tilfredse med deres kvalitet. Baseret på brugernes egne erfaringer er Ella f.eks. et godt valg for forældre, der leder efter en effektiv løsning til deres børn, der oplever søvnbesvær. En af brugerne fortæller blandt andet, at de var imponerede over den vejledning, de fik, inden de købte Ella til deres søn.

Mere om Ella Tyngdedyne

Specifikationer

 • Materiale: Økologisk bomuld
 • Størrelse: 140 x 200 cm
 • Fyld: Glasperler
 • Kan maskinvaskes
 • Prøveperiode: 101 dage
 • Certificeringer: OEKO-TEX-certificeret

SooSleep Kugledyne 7 kg - 100% økologisk bomuld og lugtfrie glaskugler

Premium kugledyne

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4,4/5 stjerner på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på SooSleep Kugledyne 7 kg :

SooSleep
På lager
1.197 kr. 1.995 kr.
savier 1 Rabatkode fundet party

Vi har fundet 1 Rabatkode til SooSleep. Download Savier og få tilføjet den bedste ved check out finger

Indløs rabat, installér Savier 🔓
 • Temperaturregulerende 7-lags design
 • 100% GOTS-certificerede, økologiske bomuldsmaterialer
 • Kan bruges hele året rundt

Forbrugsguidens vurdering

SooSleeps kugledyne er vores premium valg, da du får en højere kvalitet til en lille ekstra pris. Kugledynen har mange gode kvaliteter, som f.eks. OEKO-TEX certificering samt 30 dages søvngaranti. Kugledynen er derfor også være oplagt til allergikere eller folk med støvallergi.

SooSleeps 7-lags design gør desuden kugledynen lydløs, hvilket er en stor fordel, hvis du f.eks. har tendens til at bevæge dig meget i løbet af natten. Efter vores egen test af dynen, kan vi konkludere, at den efter lidt tilvænning gjorde det nemmere at falde i søvn, idet musklerne føltes markant mere afslappede. Endnu en fordel er, at du får et gratis betræk til en værdi op til 395 kr. og en vandtæt rejsetaske med i prisen. Alt i alt får du her et premium produkt i høj kvalitet, men til en lille ekstra pris.

Fordele

 • Gratis betræk og rejsetaske medfølger
 • 100% støjfri dyne
 • Lugtfrie glasperler af høj kvalitet
 • 30 dages søvngaranti
 • Designet i Danmark

Ulemper

 • Lidt dyrere end konkurrenterne

SooSleeps kugledynen består af lugt- og giftfrie glaskugler, som er syet ind i dynens fibre. Glaskuglerne er produceret i en mindre størrelse, hvilket gør vægtfordelingen og følelsen i dynen markant bedre. Modsat mange andre tyngdedyner, så er SooSleeps dyne også lydløs, da alle glaskuglerne er omringet af et 7-lags design, hvilket vi under egen test af dynen tydeligt bemærkede.

Mere om SooSleep Kugledyne 7 kg

Specifikationer

 • Materiale: Økologisk bomuld
 • Størrelse: 200 x 140 cm
 • Fyld: Glasperler
 • Kan maskinvaskes
 • Certificeringer: 100% GOTS, OEKO-TEX certificeret
 • Prøveperiode: ?

Kugledynen er OEKO-TEX certificeret og produceret af 100% økologisk bomuld, hvilket gør, at kugledynen føles blød og samtidig er allergivenlig. SooSleep har desuden 30 dages søvngaranti, så er du ikke tilfreds med kugledynen, kan du bare sende den retur inden for de 30 dage. SooSleeps 7-lagskonstruktion sikrer slutteligt god luftgennemstrømning, så du kan bruge dynen året rundt.

SooSleeps kugledyne passer til personer fra 30 kg og opefter. Det anbefales, at kugledynen vejer mellem 7-12% af din egen kropsvægt.

 

NapCool Tyngdedyne - en dyne som holder dig kølig

God tyngdedyne til sommeren

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4,8/5 stjerner på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på NapCool Tyngdedyne:

TheNap
På lager
899 kr. 1.300 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Fremstillet af 100 % åndbar bambus
 • Støjfrie glasperler
 • Afkølende egenskaber

Forbrugsguidens vurdering

Tyngdedynen har dog en lille begrænsning: Du kan ikke tørretumble den. Men det er til gengæld ret almindeligt blandt tyngdedyner, så det er måske også unfair, at betragte det som noget negativt. Så hvis du skal opnå den bedst mulige pleje og holdbarhed, anbefaler vi, at du hænger den til tørre umiddelbart lige efter vask. [blp] Men alt i alt anbefaler vi varmt NapCool Tyngdedyne til dig, der er på udgik efter en bedre søvn, og som gerne vil have en kølig og behagelig temperatur hele natten – alt sammen mens den er allergivenlig.

Fordele

 • Fås i forskellige vægtklasser
 • Bæredygtig produktion
 • Kan vaskes i vaskemaskine (30 grader)
 • 30 nætters søvngaranti
 • Allergivenlig

Ulemper

 • Kan ikke komme i tørretumbler

NapCool Tyngdedyne er fremstillet af 100 % åndbar bambus, som ikke bare er blød, men også allergivenlig, så du kan få en dyb søvn uden ubehag. Uanset om du ønsker en nat uden forstyrrelser eller et fristed fra dine allergier, så er NapCool sandsynligvis det helt rette valg for dig.

Anmeldelse: Produktanalyse af NapCool Tyngdedyne

Specifikationer

 • Materiale: Bambus
 • Størrelse: 140 x 200, 140 x 220
 • Fyld: Lydløse glasperler
 • Kan maskinvaskes
 • Prøveperiode: 30 dage
 • Certificeringer: OEKO-TEX

Jævnt fordelt vægt

For det første er NapCool designet med støjfrie glasperler, der er fordelt symmetrisk. Perlerne giver dig et blidt tryk, der tager inspiration i en terapeutisk teknik, der kaldes deep touch pressure. Teknikken har til formål at hjælpe dig med at lindre angst og stress, og dermed baner vejen for en mere rolig og effektiv søvn. Det handler altså ikke kun om vægten, men også om hvordan vægten bidrager til, at du får en rolig søvn, så du vågner op frisk og veludhvilet.

Udvalg af vægtklasser

NapCool har et udvalg af flere vægtklasser – 5, 7, 9, 11 kg – således at du kan finde dit ideelle match. For at du kan udnytte dynens fulde potentiale, skal du vælge en dyne, der vejer ca. 10 % af din kropsvægt. På den måde afbalancerer du bedst muligt din komfort med et effektivt tryk, som er nødvendigt for, at du kan forbedre din søvnkvalitet.

Hvad siger brugerne om NapCool Tyngdedyne?

Efter vi har dykket ned i anmeldelserne, har vi fået et klart billede af, hvad brugerne mener om NapCool Tyngdedyne. TheNap.dk kan prale med 4,8/5 stjerner på Trustpilot, hvilket afspejler en høj grad af kundetilfredshed og tillid.

Mange roser igen og igen deres oplevelser med deres kundeservice og understreger, at det “kun kan anbefales på det varmeste.”

Når det specifikt gælder NapCool-dynen, var brugerne især glade for den beroligende effekt, som dynen har, og de fremhævede blandt andet dens evne til at give dem en beroligende søvn.

Mere om NapCool Tyngdedyne

Specifikationer

 • Materiale: Bambus
 • Størrelse: 140 x 200, 140 x 220
 • Fyld: Lydløse glasperler
 • Kan maskinvaskes
 • Prøveperiode: 30 dage
 • Certificeringer: OEKO-TEX

Hugged kugledyne - i 100% Oeko-Tex bomuld

Bedst kugledyne til prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Hugged kugledyne:

Hugged.dk
På lager
779 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Fremstillet af 100 % økologisk bomuld
 • Fyldt med behagelige glaskugler, der fordeler sig jævnt
 • Reducerer angst i kroppen

Forbrugsguidens vurdering

Huggeds tyngdedyne er af høj kvalitet og tilmed udviklet i samarbejde med søvnspecialister, så din søvn optimeres mest muligt. Det specielt designede dynebetræk, som vi varmt anbefaler, at du tilkøber, gør det noget nemmere at få betræk på, fordi du i stedet for at kæmpe med at få en tung dyne ned i et normalt betræk, bare kan nøjes med at ligge det ovenpå og derefter lukke det i siderne. Det jævnt fordelte fyld, som består af små glasgranulater, stimulerer kroppen, når du skal slappe af, hvilket reducerer rastløshed og stress og giver en mere rolig søvn, hvilket vi efter egen test kan konkludere at være tilfældet – vores egen testperson har i hvert fald mærket, at tendensen til især uro i benene er mindsket markant.

Dog skal du være opmærksom på, at den for nogle måske kan føles lidt varm i sommermånederne på grund af dens ekstra vægt og isolering. Derudover er det vigtigt at bemærke, at dynebetrækket skal købes separat. Dog er det vores klare vurdering, at de gavnlige effekter, den gode pris og en mere rolig søvn opvejer ulemperne, hvorfor netop tyngdedynen fra Hugged er det bedste valg til prisen i vores øjne.

Fordele

 • Fremstillet af syv lag
 • Kan maskinvaskes ved 40 grader
 • Blød og behagelig
 • Fås i 3 vægtklasser
 • CE-godkendt

Ulemper

 • Kan være varm at bruge om sommeren
 • Dynebetræk skal tilkøbes

Yderstoffet på kugledynen fra Hugged er produceret i 100% OEKTO-TEX bomuld, mens fyldet er små fine glasgranulater, der behageligt tynger dig ned, så din krop stimuleres og kroppen får lov at slappe af. Efter selv at have testet kugledynen i 4 måneder, kan vi bekræfte, at der faktisk er en mærkbar forskel, og at musklerne samt kroppen slapper mere af i løbet af natten. Dog kan det kræve en smule tilvænning i starten.

Kugledynen fra Hugged fås både til børn og voksne – alt fra 3 kg til børn op til 11 kg.

Mere om Hugged kugledyne

Specifikationer

 • Materiale: Økologisk bomuld
 • Størrelse: 140 cm x 200 cm eller 140 cm x 220 cm
 • Fyld: Glaskugler/glasgranulat
 • Kan maskinvaskes
 • Certificeringer: OEKO-TEX-certificeret
 • Prøveperiode: 30 dage

Huggeds tyngdedyne er skabt i samarbejde med søvnspecialister og er designet til at stimulere kroppen og få dine muskler til at slappe af. Sammen med selve dynen modtog vi også et dynebetræk, som vi varmt anbefaler, at du tilkøber. Med betrækket kan du nemlig blot placere den tunge dyne ovenpå og herefter lukke det med dens tre lynlåse i siderne, hvilket er noget nemmere ift. “normale” dynebetræk.

Dynens fyld er jævnt fordelt i påsyede lommer, hvilket sikrer et jævnt og beroligende tryk på hele kroppen. I løbet af vores egen test af dynen har vi ikke oplevet problemer med ujævn fordeling af fyldet – du risikerer altså ikke, at det lige pludselig kun trykker i én side. Desuden har Huggeds tyngdedyne vist sig at bidrage til en mere rolig og uforstyrret nattesøvn, så hvis du døjer med søvnproblemer, har du potentielt en rigtig god løsning lige her.

Små glasgranulater for jævn vægtfordeling

Tyngdedynen fra Hugged har et fyld af små glasgranulater, der giver et behageligt tryk på hele kroppen, mens du sover. Trykket hjælper med at afhjælpe rastløshed, reducere stress og fremme dyb og uforstyrret søvn. Fyldet er omhyggeligt fordelt i lommer for at forhindre ujævn fordeling i løbet af natten, selv hvis du skulle blive urolig og sparke lidt med benene.

For optimal effekt ved køb af Huggeds kugledyne skal du vælge vægt ud fra ca. 8-12% af din kropsvægt. Herunder kan du se Huggeds egen vejledning, så du nemt kan se, hvilken størrelse du bør vælge:

Duermo kugledyne 9 kg - god kvalitet til både børn og voksne

God kugledyne til kvalitetssøvn

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4,7/5 stjerner baseret på 120 anmeldelser på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på Duermo kugledyne 9 kg:

Duermo.dk
På lager
1.273 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Designet til at fremkalde beroligende processer i kroppen
 • Valgfrit silkeblødt og allergivenligt betræk
 • Materialer af førsteklasses kvalitet i 100 % bomuld

Forbrugsguidens vurdering

Duermo 10 kg har en kombination af gavnlige egenskaber og er en potentiel løsning for dem, der kæmper med søvnproblemer, stress, angst eller dårligt humør. Tyngdetæppet er designet til at stimulere kroppens naturlige processer og fremme udskillelsen af melatonin og serotonin, som kan bidrage til forbedret søvnkvalitet og bedre humør. Tyngdedynen er fremstillet med omhu og har kvalitetsmaterialer, herunder 100% bomuld og små antibakterielle glaskugler, der giver en behagelig og beroligende oplevelse. Pakken indeholder desuden en praktisk, vandtæt rejsetaske, som gør det nemt at tage den med sig og sove uforstyrret, når man rejser eller er væk hjemmefra.

Når man overvejer at tilkøbe betræk, er det vigtigt at bemærke, at de kan øge den samlede pris. Baseret på de tilgængelige oplysninger ser modellen ikke desto mindre ud til at være et lovende valg, der tilbyder kvalitetsmaterialer og potentielle fordele for søvnforbedring, stressreduktion og humørforbedring.

Fordele

 • Alsidig og praktisk
 • Forskellige kg - til både børn og voksne
 • Prøv i 51 dage med fuld returret
 • Rejsetaske medfølger
 • Afhjælper søvnproblemer, stress, angst og ADHD

Ulemper

 • Prisen er i den dyre ende, hvis du køber den med betræk

Hvis du har problemer med at sove eller generelt døjer med stress, angst eller dårligt humør, så kan det være tid til at give Duermo 9 kg en chance. Det er en kugledyne, som skaber ro og sætter processer i gang i kroppen, så melatonin og serotonin bliver udskilt fra hjernen.

Det kan altså hjælpe på humøret, søvnproblemer og stress.

Mere om Duermo kugledyne 9 kg

Specifikationer

 • Materiale: Bomuld
 • Fyld: Glaskugler
 • Størrelse: 140 x 200 cm
 • Prøveperiode: 51 dage
 • Certificeringer: ?

Med Duermo 9 kg er du sikret en kugledyne i lækker kvalitet. Den er lavet i 100 % bomuld, og fyldet i kugledynen er små antibakterielle glaskugler, som smyger sig om din krop, når du bruger dynen.

Når du køber tyngdedynen, så får du også en vandtæt rejsepose med, hvilket gør det muligt at tage dynen med overalt. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om manglede søvn, hvis du eksempelvis skal i sommerhus eller af anden årsag sove ude.

Det særlige ved modellen er blandt andet de gode materialer. Det inkluderer det bløde bomuld, antibakterielle kugler og allergivenlige betræk, som du kan tilkøbe. Ved køb af dyne med betræk er dynen dog lidt i den dyre ende.

Duermo kugledyne 4 kg - med silkeblødt betræk

Velegnet til børn

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4,7/5 stjerner baseret på 120 anmeldelser på Trustpilot

Dagens bedste priser og tilbud på Duermo kugledyne 4 kg:

Duermo.dk
På lager
974 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Fyldt med antibakterielle glaskugler på størrelse med sandkorn
 • Produceret af kvalitetsmaterialer med lang levetid
 • Anbefalet og godkendt af internationale eksperter

Forbrugsguidens vurdering

Duermos tyngdedyne er et godt valg til børn med en kropsvægt på 30-50 kg, især dem, der kæmper med søvnproblemer eller rastløshed. Tæppets evne til at stimulere produktionen af beroligende hormoner, som melatonin og serotonin, er en nyttig egenskab, der hjælper med at fremme god søvn. Vi sætter pris på, at der er kælet for detaljerne med brug af 100 % bomuld og antibakterielle glaskugler til vægten.
Til gengæld er der manglende klarhed omkring, hvorvidt selve tæppet kan vaskes, men det vaskbare betræk kompenserer til en vis grad for dette.

Fordele

 • Valgfrit hypoallergetisk betræk
 • Rejsetaske medfølger
 • Forskellige kg - til både børn og voksne
 • Afhjælper søvnproblemer, stress, angst og ADHD

Ulemper

 • Det er ikke tydeligt, hvorvidt dynen kan vaskes

Duermos kugledyne med en vægt på 4 kg er oplagt til børn, og da kugledyner skal veje ca. 10% af din kropsvægt, er modellen her anbefalet til dem med en kropsvægt på 30-50 kg. Så hvis du har et barn, som er meget urolig om natten, er Duermo på 4 kg et ideelt valg. Kugledynen er af 100% bomuld og med små antibakterielle glaskugler, som giver vægten.

Mere om Duermo kugledyne 4 kg

Specifikationer

 • Prøveperiode: 14 dage
 • Materiale: 100% bomuld
 • Fyld: Glaskugler
 • Størrelse: 100 x 140 cm eller 200 x 140 cm
 • Certificeringer: ?

Eksperter anbefaler kugledyner til personer (og heriblandt børn), som lider af søvnproblemer, angst eller ADHD. Kugledynen fra Duermo kan altså hjælpe dit barn med at få ro, fordi dynen skaber et tryk, som udløser en reaktion i centralnervesystemet, så melatonin og serotonin produceres.

Du kan også vælge at tilkøbe et betræk, når du køber Duermos tyngdedyne, som er silkeblødt og tilmed også allergivenligt. Du kan vaske betrækket, når det trænger, og dermed bruge det igen og igen. Betrækket har en lynlås og spændes fast til kugledynen 6 steder, så den ikke klumper sig sammen inde i betrækket.

En af de store fordele ved netop denne tyngdedyne er, at du kan tilkøbe det silkebløde betræk, som passer perfekt til dynen. Hvis du køber det samtidigt med dynen, så er der også penge at spare.

Goodnights Kugledyne - økologisk bambus  

God kugledyne i bambus

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Goodnights Kugledyne:

Goodnights
På lager
799 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Lindrer angst, stress og ADHD
 • Allergivenlig bambus
 • "Deep Touch Pressure"-terapi

Forbrugsguidens vurdering

Goodnights’ tyngdedyne består af 100 % økologisk bambus, hvilket gør den åndbar, allergivenlig og temperaturregulerende – alle sammen egenskaber, der øger komforten betydeligt. Fyldet er dertil små, runde kugler, der virker beroligende og giver kroppen en blid “massage”, når det er tid til at slappe af eller sove. Det er dog vigtigt at bemærke, at nogle kan have brug for tid til at vænne sig til den lidt anderledes fornemmelse, især hvis du er vant til kun at bruge en normal dyne. På trods af det er dynens beroligende egenskaber og dets økologiske bambus en stor bonus, hvilket efter egen test af dynen kan bekræfte faktisk gør en forskel – den er nemlig ikke lige så varm som andre kugledyner.

Fordele

 • Skånsomme allergivenlige materialer til følsom hud
 • Let at vedligeholde
 • Kan fås i forskellige vægte
 • 100% økologisk

Ulemper

 • Nogle brugere skal måske vænne sig til en højere vægt

Inde i kugledynen fra Goodnights er der en masse små, runde kugler, der masserer og beroliger kroppen, hvilket ifølge producenten lindrer symptomer på bl.a. angst og stress, så din søvn forbedres. Vi har selv haft mulighed for at teste dynen og kan konkludere, at den er lækker at ligge med og rent faktisk bidrager til en mere rolig søvn, især fordi uro i benene blev mindsket.

Anmeldelse og analyse af Goodnights Kugledyne

Specifikationer

 • Materiale: Økologisk bambus
 • Størrelse: 140 x 200 cm
 • Fyld: Kugler
 • Prøveperiode: 30 dage
 • Kan maskinvaskes
 • Certificeringer: ?

Naturligt og allergivenligt materiale

Kugledynen giver en beroligende fornemmelse, der hjælper dig med at slappe af efter en lang dag. Den er dertil fremstillet af økologisk bambus, som fra naturens side er hypoallergen, hvilket betyder, at folk med allergi eller følsom hud uden problemer kan sove med dynen. Bambus er dertil også fugttransporterende, så temperaturen konstant reguleres – både om vinteren og om sommeren. I vores test erfarede vi, at temperaturen under dynen forblev behagelig og lun, så dynen på ingen måde klistrede til kroppen eller føltes ubehageligt. Dynen bør maksimalt vaskes ved 30 grader for at undgå skader på dynens fyld, og det er ligeledes vigtigt, at den vaskes alene.

3 vægtmuligheder

De tre forskellige vægtmuligheder (5, 7 og 9 kg) giver dig mulighed for at vælge den perfekte mængde tryk til netop dine behov, og baseret på vores egen test mener vi, at kuglefibrene er velfordelte i dynen, så trykket føles jævnt på kroppen – der er altså ikke steder med for meget vægt og steder med for lidt. Kugledynen er derfor oplagt til at give “Deep touch pressure”-terapi, da den netop tilpasser sig din krops konturer og fordeler trykket jævnt, så du får et “betryggende kram”, der lindrer de førnævnte lidelser. Dog erfarede vi også ved egen test, at dynen kan have tendens til at bevæge sig rundt i selve dynebetrækket, da bambussen gør overfladen glat. Heldigivis gør dynens tyngde dog, at den langt det meste af tiden forbliver præcis, hvor den skal være.

Hvad siger forbrugerne om Goodnights Kugledyne?

Goodnights modtager 4,6/5 stjerner på Trustpilot, hvilket indikerer høj kundetilfredshed, og baseret på brugernes egne kommentarer er det tydeligt, at Goodnights’ produkter, især deres dyner, har haft en betydelig indvirkning på brugernes søvnkvalitet. F.eks. fremgår det, at en brugers femårige søn efter brug af kugledynen oplever markant mere ro om natten, hvilket også gør livet lettere om dagen, da han er meget mere udhvilet og har mere energi.

Mere om Goodnights Kugledyne

Specifikationer

 • Materiale: Økologisk bambus
 • Størrelse: 140 x 200 cm
 • Fyld: Kugler
 • Prøveperiode: 30 dage
 • Kan maskinvaskes
 • Certificeringer: ?

CURA of Sweden Pearl Classic - premium kugeldyne 7 kg til voksne

Testvindende kugledyne

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Testvinder hos PriceRunner - med høj vurdering på 4,5/5 stjerner
 • check 4,6/5 stjerner hos Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på CURA of Sweden Pearl Classic :

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • 100 % allergivenlig, naturlig og åndbar bomuld
 • Giver beroligende Deep Touch-trykstimulering
 • CE-mærket og certificeret MADE IN GREEN af OEKO-TEX

Forbrugsguidens vurdering

CURA of Sweden Pearl Classic skiller sig ud som en testvindende dyne, der er anerkendt for sin enestående kvalitet. Med en imponerende konstruktion i syv lag giver den øget komfort og er velegnet til både medicinsk og terapeutisk brug. Vægten på 7 kg gør den særligt ideel til voksne på 55-75 kg og giver en beroligende og dyb søvnoplevelse. Tæppets alsidighed gør det muligt at bruge det enten i sofaen til afslapning eller som en almindelig dyne. Hygiejnen er i højsædet med CURA of Sweden Pearl Classic, da den kan maskinvaskes ved temperaturer op til 60 grader. Dynen er registreret som medicinsk udstyr af den svenske lægemiddelstyrelse, og den er testet på det nationale forskningsinstitut, hvilket yderligere bekræfter dens troværdighed.

Selvom dynen måske er en smule varm til sommerbrug, opvejer dens imponerende fordele denne ulempe. Pearl Classic er en pålidelig løsning til at forbedre søvnkvaliteten og fremme det generelle velbefindende, hvilket gør det til et godt valg for personer, der ønsker terapeutisk støtte og komfort hele natten.

Fordele

 • Jævnt fordelt vægt for optimal ydeevne
 • Komfortabel lille glasperle for ekstra afbalanceret vægt.
 • Syv lag
 • Fremstillet af åndbare materialer

Ulemper

 • En smule varm på grund af syntetisk fyld

Pearl Classic vejer 7 kg og er derfor særligt velegnet til voksne med en vægt på 55-75 kg. Du kan bruge dynen både til at slappe af i sofaen under eller som en helt almindelig dyne.

En kugledyne kræver lidt tilvænning, men når du bliver vant til at bruge den, vil du opleve, at tyngdefornemmelsen kan give dig ro og bedre søvn. Dynen kan bruges med eller uden betræk på.

Mere om CURA of Sweden Pearl Classic

Specifikationer

 • Materiale: Bomuld
 • Størrelse: 150 x 200 cm
 • Fyld: Polyester, glasperler
 • Kan maskinvaskes
 • Prøveperiode: 30 dage
 • Certificeringer: OEKO-TEX, CE-mærket

CURA of Sweden kugledynen er et kvalitetsprodukt. Den er syet af syv lag, som hver især er med til at øge komforten. Den kan enten bruges i medicinsk eller terapeutisk henseende, eller den kan bare bruges til at øge din søvnkvalitet med. Den øgede tyngde giver en roligere og dybere søvn.

Den svenske kugledyne er registreret som medicinsk udstyr af den svenske lægemiddelstyrelse, og den er også blevet testet hos Statens Forskningsinstitut. Da hygiejne er vigtigt i forhold til dyner, så betyder det også noget, at denne dyne kan vaskes i maskinen på op til 60 grader.

Kugledyne fra Zenkuru - med blødt tryk over hele kroppen

God allround kugledyne

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Kugledyne fra Zenkuru:

CoolStuff
På lager
899 kr.
savier 9 Rabatkoder fundet party

Vi har fundet 9 Rabatkoder. Download Savier og få tilføjet den bedste ved check out finger

Indløs rabat, installér Savier 🔓
 • Alsidig brug og hyggelig komfort
 • Bredt udvalg af vægtmuligheder
 • Beroligende tryk for dybere søvn

Forbrugsguidens vurdering

Zenkurus tyngdedyne giver en beroligende og behagelig søvnoplevelse med sit bløde og jævnt fordelte glasperlefyld. Den giver en behagelig vægt, der fremmer afslapning og dybere søvn, hjælper med at reducere stress og forbedrer det generelle velbefindende. Dynen er så alsidig, at den ikke kun kan bruges i sengen, men også som et hyggeligt tæppe over knæ, skuldre eller nakke, når man sidder i sofaen, hvilket bidrager yderligere til afslapning og komfort.

Med en bred vifte af vægtmuligheder kan enkeltpersoner vælge den dyne, der svarer til ca. 10-15% af deres kropsvægt, hvilket sikrer en personlig og optimal søvnoplevelse. Selvom det er vigtigt at bemærke, at der ikke findes nogen vægt, der er specielt designet til børn, kan Zenkurus tyngdedyne stadig give fordele for voksne, der ønsker forbedret søvnkvalitet.

Fordele

 • Miljøcertificeret i henhold til Oeko-Tex Standard 100
 • Yderstof af 100 % bomuld og allergivenlige glasperler
 • Vægtmuligheder fra 5 kg til 15 kg
 • Blødt tryk over hele kroppen

Ulemper

 • Bør ikke tørretumbles
 • Uden tilgængelig vægt til børn

Med 4,6/5 stjerner fra tilfredse kunder hos Coolstuff, så her er der tale om en kugledyne, som i høj grad lever op til de forventninger, som producenten beskriver, du kan have til den.

Du kan vælge imellem flere vægte af denne dyne, og du bør gå efter den, der vægtmæssigt ligger tættest på 10-15 % af din kropsvægt. Det er nemlig den vægt, der anbefales i forbindelse med brug af en kugledyne.

Mere om Kugledyne fra Zenkuru

Specifikationer

 • Materiale: 100% bomuld
 • Størrelse: 150 x 210 cm
 • Fyld: Glasperler
 • Kan maskinvaskes
 • Prøveperiode: 90 dage
 • Certificeringer: OEKO-TEX Standard 100

Dynen er fyldt med små glasperler, som har en behagelig tyngde at ligge under. Perlerne fordeler sig jævnt og behageligt, og den kan bruges både i forbindelse med terapeutisk eller medicinsk behandling, eller den kan bare bruges, fordi den er super rar at sove under.

Du kan også bruge dynen, når du sidder i sofaen. Du kan lægge den over benene, omkring skuldrene eller som et tæppe. Det afstresser og hygger, og det giver dig et godt velvære. Den kan medvirke til, at du får en mere komfortabel og rolig nattesøvn, hvor dine perioder med dyb søvn bliver længere. Den er dermed er ret enkelt middel til at få en generel øget trivsel med.

Bambus Tyngdedyne 140×200 - økologisk kugledyne med svedabsorberende og åndbart materiale

Dagens bedste priser og tilbud på Bambus Tyngdedyne 140×200:

Bambuni Denmark
På lager
1.249 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • 100 % økologisk bambus
 • Absorberende og temperaturregulerende
 • OEKO-TEX standard 100 certificeret

Forbrugsguidens vurdering

Bambunis kugledyne har et kvalitetsdesign og er dertil produceret af naturlige materialer. Den ekstra vægt forbedrer søvnen, skaber en følelse af tryghed og får kroppen til at slappe af. Maskinvask anbefales dog ikke, da bambusfibre har høj sugeevne, hvilket gør, at dynen ikke er ordentligt tør efter vask.

Ryst den derfor gerne med jævne mellemrum, hæng den ud i frisk luft uden betræk og send den eventuelt til rensning en eller to gange om året. Kugledynen har temperaturregulerende egenskaber, hvilket gør, at vi vurderer den til at være det bedste valg året rundt.

Fordele

 • Bidrager til roligere og dybere søvn
 • Jævn vægtfordeling (glasgranulaterne er placeret i små kamre)
 • Åndbart og antibakterielt materiale

Ulemper

 • Ikke egnet til maskinvask

Bambus Tyngdedyne er fremstillet i 100% økologisk OEKO-TEX standard 100 certificeret bambus. Med sin vægt på 5 kg er den et passende valg til børn mellem 25-55 kg.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bambus Tyngdedyne 140×200

Specifikationer

 • Materiale: 100% bambus
 • Fyld: Glasgranulat
 • Størrelse: 140 x 200 cm
 • Prøveperiode: 14 dage
 • Certificeringer: Oeko-tex, BSCI and ECOCERT

Designet til jævn vægtfordeling
Bambunis kugledyne er fyldt med glasgranulater for at give ekstra vægt, som mindsker angst og giver tryghed. For at sikre, at glasgranulaterne fordeles jævnt i hele dynen, er de inddelt i små kamre, som er syet sammen. På grund af kugledynens ekstra vægt, får du vedvarende komfort, der stimulerer huden og nerverne, som er årsagen til, at du bliver afslappet.

Naturligt materiale
Bambus har en naturlig svedabsorberende effekt, der transporterer fugt væk fra din krop op til 2-3 gange bedre end f.eks. bomuld. Sveden transporteres til ydersiden af bambusfibrene og fordamper derefter hurtigt. Samtidig er bambus også temperaturregulerende, hvilket betyder, at den tilpasser sig din kropstemperatur for at holde dig varm om vinteren og kølig om sommeren.

Kundevenlig
Kugledynen leveres med tilfredshedsgaranti, så du altid kan returnere den, hvis ikke den opfylder dine behov. Bambuni tilbyder desuden 365 dages returret på alle deres produkter.

Mere om Bambus Tyngdedyne 140×200

Specifikationer

 • Materiale: 100% bambus
 • Fyld: Glasgranulat
 • Størrelse: 140 x 200 cm
 • Prøveperiode: 14 dage
 • Certificeringer: Oeko-tex, BSCI and ECOCERT

Test og anmeldelser af kugledyner anvendt i artiklen

Ekspert- og testkilder

PriceRunner

Pricerunner har gennemført en omfattende test af tyngetæpper og vurderet nøgleegenskaber som komfort, oplevet effekt og praktisk anvendelse. De vurderede tyngdetæppets blødhed og komfort mod kroppen, kvaliteten af tyngdematerialet og dets varme og åndbarhed. De undersøgte også, hvor effektivt tæppet var til at forbedre søvnen, og hvor langvarige effekterne var over tid.

Derudover undersøgte Pricerunner de praktiske aspekter, herunder kompatibilitet med almindelige dynebetræk og hvor let det var at tage betrækket på. De vurderede også, om tyngetæppet kunne vaskes, under hensyntagen til vedligeholdelse og hygiejne.

 

Se hele testen af Cura Pearl Classic her.

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en berømt multinational e-handelsplatform, der forbinder købere og sælgere fra hele verden. Med en bred vifte af produkter til rådighed kan kunderne finde næsten alt, hvad de har brug for, lige fra elektronik til bøger, tøj og boligartikler. En af de vigtigste funktioner, der adskiller Amazon, er deres brugervurderingssystem. Ved at læse anmeldelser og overveje den samlede vurdering af et produkt, kan kunderne få en bedre forståelse af dets kvalitet, ydeevne og egnethed til deres behov. Denne gennemsigtighed og kollektive visdom giver kunderne mulighed for at træffe mere sikre valg, når de handler på Amazon.

Se Cura Pearl Classic fulde brugerbedømmelser her.

FAQ

Hvad er en kugledyne?
En kugledyne (også kaldet tyngdedyne) bruges som en helt almindelig dyne, men er fyldt med vægtkugler i stedet for det sædvanlige dun- eller fiberfyld, så du tynges ned, når du hviler dig. Kugledyner har en beroligende effekt og får dig til at slappe af.
Hvad er prisen for en kugledyne?
Prisen på en kugledyne varierer typisk fra 500-2.000 kr. Du kan dog finde kugledyner helt op til 10.000 kr.
Hvilken kugledyne skal jeg vælge?
Det kan være svært at sige, fordi det kommer an på personlige præferencer og behov. Derfor har vi i stedet valgt at lave en guide til dig, som viser de bedste kugledyner i alle kategorier.

Hvad er en kugledyne?

En kugledyne bruges som en helt almindelig dyne, men er fyldt med vægtkugler i stedet for det sædvanlige dun- eller fiberfyld. Typisk er vægtkuglerne fyldt ind i små, firkantede lommer, kanaler eller kassetter i selve dynen, som gør, at vægten er ligeligt fordelt over hele dynen og derfor også ligeligt fordelt på din krop.

En kugledyne varmer lige så meget som en dyne af dun, og du behøver derfor ikke at bruge din ”normale” dyne sammen med din kugledyne. Føler du dog, at en kugledyne ikke varmer nok – for eksempel om vinteren – kan du investere i en kugledyne med ekstra for eller blot lægge din ”normale” dyne under kugledynen.

Langt de fleste kugledyner burde dog være varme nok i sig selv. Derudover er de fleste kugledyner lavet sådan, at de er lette at vaske – men vær dog opmærksom på vaskeanvisningen, da der er enkelte, der ikke kan tåle en tur i vaskemaskinen.

De fleste kugledyner kan også ”blive bygget videre på” – det vil sige, at du kan tilføje eller fjerne felter med vægt, hvis du synes, at dynen pludselig er for tung eller for let. Langt det meste fyld i kugledyner er desuden allergivenligt i form af plastikkugler, glaskugler, granulat m.m.

Kuglerne i dynen sørger for at tynge din krop og begrænse din krops bevægelser, så dine muskler kan slappe helt af. På grund af dynens vægt og tyngde har dynen også en sansestimulerende effekt, der øger din kropsbevidsthed og skaber en beroligende følelse, når du skal sove eller har brug for at slappe af. Derfor er den også velegnet til personer med ADHD og autisme, som kan have svært ved at ligge stille i sengen.

Helbredsmæssige fordele ved brug af en kugledyne

Mange af fordelene ved en kugledyne hænger helt enkelt sammen med, at du får dybere søvn, så din krop og hjerne får lov til at restituere og ”restarte” i løbet af natten. Derudover kan en kugledyne både hjælpe med at sænke dit kortisoltal, forøge mængden af serotonin i din hjerne og give dig en følelse af generel tryghed og komfort, når du sover.

Kugledynens tryk reducerer nemlig den mængde af kortisol, som din krop normalt udskiller. Kortisol er også kendt som kroppens stresshormon, og en kugledyne mindsker altså stress og stresssymptomer, hvilket resulterer i, at du får lettere ved at sove.

Derudover kan en kugledyne også øge din naturlige produktion af serotonin – også kendt som glædeshormonet. Serotonin er nemlig forbundet med lykke og velvære, og en kugledyne kan altså derfor medvirke til at bringe dig i bedre humør hver dag.

På grund af forøgelsen af serotonin kan en kugledyne også være brugbar for dig, der lider af kronisk depression eller vinterdepression. Mennesker med depression har nemlig mangel på – eller har svært ved selv at producere – serotonin, og derfor kan dynen hjælpe dig til en dybere og mere fyldestgørende søvn, hvor du får tanket op på glædeshormonet.

Generelt gavner en kugledyne dit mentale helbred, og du vil opleve, at du får mere overskud, får et mere positivt mindset og oplever mindre angst og stress i løbet af din dagligdag.

Kugledynen medvirker også til din generelle tryghed og komfort, når du skal sove eller slappe af. Føler du dig utryg om natten – eller måske du har et barn, der lider af mange mareridt – kan en kugledyne også være den helt rigtige løsning. Vægten fra dynen skaber nemlig tryghed om kroppen, da tyngden kan minde om en varm omfavnelse eller et svøb, som man kender fra spæd.

Hvorfor skal du vælge en kugledyne?

En kugledyne, som en tyngdedyne også kaldes, er yderst gavnlig, hvis du eller dit barn for eksempel er blevet diagnosticeret med ADHD eller autisme. En kugledyne giver nemlig den sansestimulering, som mange med ADHD, autisme og andre neurologiske sygdomme mangler og har et stort behov for.

En kugledyne er med til at give voksne og børn med ADHD og autisme en bedre og mindre afbrudt søvn ved at minimere den tid, det tager for personen at falde i søvn. Tyngden i dynen afslapper dine muskler og forhindrer dig i at vende og dreje dig. Har du eller dine børn ADHD eller autisme, kan en kugledyne altså gavne jer. Desuden ser man, at både koncentrationsevne og aktivitetsniveau ændrer sig positivt ved brug af en kugledyne.

For folk med autisme virker kugledynen ved at behandle de sensoriske integrationsforstyrrelser og ved at være et terapeutisk middel, der hjælper til at slappe af og falde i søvn. Mange anbefaler, at man prøver sig frem med en kugledyne, inden man forsøger sig med sovemedicin.

Derudover kan en kugledyne også gavne dig, der lider af angst. Fordi kugledynen sørger for at stimulere hele dit centralnervesystem, vil den også gavne dig, der lider af angst, og som har svært ved at falde til ro om natten på grund af tankemylder.

På den måde kan en kugledyne være med til at lindre dine eller dit barns angstsymptomer. Derfor kan en kugledyne også være god for dig, der lider af OCD eller tvangstanker, der forhindrer dig i at falde i søvn. Tyngden fra dynen vil nemlig gøre det sværere for dig at bevæge dig, og derfor kan den også lindre selve udførelsen af dine tvangstanker og derved generelt lindre nogle af de mildere symptomer på OCD og angst.

Det er dog vigtigt at pointere, at en kugledyne ikke kan kurere hverken autisme, ADHD, OCD, angst eller andre neurologiske og psykiske lidelser, og at det altid anbefales, at man snakker med egen læge.

En kugledyne kan lindre mange af symptomerne og give dig den bedst mulige søvn, så du lettere kan overskue for eksempel angstsymptomer eller tvangstanker i løbet af dagen – i modsætning til hvis du havde haft en dårlig nattesøvn natten forinden.

Lider du af kroniske muskel- eller ledsmerter, bør du også prøve kræfter med en dyne med vægt. Trykket fra dynen forhindrer nemlig, at du ligger og spænder i musklerne, og på den måde slapper dine muskler og led af, og smerten vil formindskes eller forsvinde helt efter langvarig brug af en kugledyne.

Mange tror, at kugledyner kun er til personer, der er blevet diagnosticeret med ADHD eller autisme, eller som lider af angst. Men en kugledyne er også til dig, der blot lider af søvnmangel og generel dårlig og urolig søvn. Oplever du, at du vågner konstant gennem natten, ligger og vender og drejer dig samt bruger lang tid på at falde i søvn hver nat, så er en kugledyne også perfekt til dig.

Effekten af en kugledyne er nemlig – med diagnose eller ej – at den får din krop til at slappe af ved at tynge dig. Dynen afgrænser din krop, og derfor også hvor meget din krop kan bevæge sig. Det føles trygt og beroligende for dine muskler og led og tvinger din krop til at slappe af. Allerede efter 15 minutter kan de fleste mærke, hvordan uroen forlader kroppen, og du kan derfor også benytte dig af en kugledyne til en middagslur eller en hurtig powernap.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en kugledyne?

Der findes to forskellige former for kugledyner – en med fyld af kugler og en med granulat. Den klassiske kugledyne er fyldt med kugler eller små bolde og giver sansemotoriske tryk mod din krop, når du bevæger dig.

Trykkene sender information til hjernen og skaber derved en beroligende og afslappende effekt, der gavner dig, der for eksempel lider af angst, stress eller generel utryghed og uro. En klassisk kugledyne egner sig også til børn og voksne med ADHD og autisme. Kugledynens vægt og tryk mod kroppen sørger for, at du opnår en længerevarende og uafbrudt søvn hele natten igennem.

Granulatdynen giver derimod ikke lige så dybe tryk mod din krop og vejer oftest heller ikke lige så meget som en klassisk kugledyne. Derfor er sansestimuleringen mindre, og den egner sig godt til personer med kroniske smerter, hvor trykket ikke må blive for tungt, og til personer med generelle søvnproblemer eller neurologiske lidelser.

Granulatdynen smyger sig om din krop og dæmper den rastløshed, der kan opstå, når du skal sove. Lider du derfor af urolige ben, eller ligger du og vender og drejer dig hver nat, kan det være, at det er granulatdynen, du skal investere i.

Er du kreativ, og er budgettet måske ikke til at investere i en kugledyne, kan du lave din egen. På nettet kan du finde mange gode guides til præcis, hvordan du gør. Det eneste, du skal bruge, er kraftigt bomuldsstof, kugler med vægt eller anden form for vægt (du kan for eksempel bruge hvedekerner, hørfrø eller tørrede kastanjer) samt en symaskine.

Når du køber en kugledyne, skal du være opmærksom på, at der kan være tilvænningstid på 7-24 dage. Hvis du er vant til at sove med en traditionel dyne fyldt med dun, skal du vænne sig til kroppens begrænsninger, når du benytter dig af en kugledyne. Du kan nemlig føle dig en smule irriteret i den første periode, når du prøver dig frem med din nye kugledyne.

Selvom det kræver tilvænningstid, skal du stoppe med at bruge din kugledyne (eller bytte den til en lettere udgave), hvis du ikke selv kan flytte den, eller hvis der opstår vejrtrækningsproblemer. Derfor er det vigtigt at huske på tommelfingerreglen om, at dynen skal ligge på en vægt, der svarer til 10 % af din egen vægt. Derudover er det værd at huske på, at juniordyner skal ligge på en vægt mellem 2-4 kg, og at kugledyner til babyer enten skal undgås eller ligge på under 2 kg.

Hvor tung skal en kugledyne være, og hvad koster den?

En kugledyne vejer som regel mellem 2-10 kg, men det afhænger af din kropsvægt og præference. En god tommelfingerregel er, at din kugledyne skal veje 10 % af din kropsvægt. Det vil sige, at hvis du vejer 70 kg, så skal du købe en kugledyne, der vejer 7 kg eller deromkring.

Du kan også investere i en kugledyne, der er lettere eller tungere end 7 kg, da en tungere dyne for mange personer faktisk forstærker sanseindtrykkene.

Er din plan dog at bruge en kugledyne til små børn, nyfødte eller voksne med begrænset bevægelse, skal du være opmærksom på personen, når dynen er i brug. Din eller dit barns kugledyne må aldrig blive så tung, at du eller dit barn ikke selv kan skubbe den væk.

Dynen er også for tung, hvis den forhindrer dig i at trække vejret naturligt, eller hvis du ikke længere føler, at det er behageligt at have dynen over dig, men derimod føler dig klemt og indespærret. En kugledyne må altså aldrig føles ubehagelig.

Prisen på en god kvalitetskugledyne ligger mellem 1.000-5.000 kroner, og det er altså derfor lidt af en investering i forhold til prisen på en almindelig dun- eller fiberdyne. I nogle tilfælde kan du få tilskud fra kommunen, når du køber en kugledyne, så længe du kan dokumentere, at den har en hjælpende effekt for dig og dit velvære.

Kugledyner forhandles mange steder på nettet og i fysiske butikker. Når du køber en kugledyne, investerer du samtidig i din søvn og dit helbred – og det er en investering, hvor du ikke bør gå på kompromis med hverken pris eller kvalitet.

Kugledyner til hele familien - Også kæledyret

Når du skal ud at finde din egen kugledyne, er det vigtigt, at du laver din egen individuelle test. En kugledyne er nemlig ikke en ”one size fits all”, og du skal tage højde for mål og vægt af dynen, kvaliteten af kugler eller granulat, pris samt brugeranmeldelser fra andre kunder på nettet eller i den fysiske butik.

Kugledyner til babyer kan overvejes, men det anbefales, at man benytter en kuglevest eller en tyngdepose, inden man anvender en kugledyne, da den godt kan blive for stor og for tung for små babyer. En tyngdepose til babyer fungerer på præcis samme med måde som en kugledyne, men den minder om en sovepose.

Når babyen skal sove, fastgøres tyngdeposen til babyen ved at putte babyen ned i posen og sikre posen med en lynlås. Dette betyder også, at babyen ikke selv kan sparke tyngdeposen væk i løbet af natten. En tyngdepose eller kuglevest er ikke lige så tung som en kugledyne kan være, og derfor er den mere sikker for din baby eller dit barn under tre år.

Foruden at en tyngdepose ikke kan sparkes af, så bliver den heller ikke for varm, hvilket kan være ulempen ved en kugledyne. Babyer, der sover dårligt om natten, lider nemlig også oftest under, at de sveder og har det for varmt – dette kan du undgå med en tyngdevest. Med en tyngdevest er du også sikker på, at din baby ikke bliver overstimuleret, da vægten er noget mindre end ved en kugledyne.

En junior kugledyne er til de lidt større børn, og her bør vægten ligge på 2 eller 4 kg, hvis barnet vejer mellem 10-50 kg. Oplever du, at dit barn er meget hyperaktivt og har svært ved at sidde stille til trods for, at det har brændt meget energi af i løbet af dagen, kan en kugledyne også være en løsning for jer. Derudover kan en junior kugledyne også hjælpe børn, der generelt har svært ved at falde i søvn, hvis de for eksempel oplever uro i kroppen eller føler sig utilpasse.

Kugledyner findes ikke kun til mennesker. Er familiens hund eller kat bange for høje lyde, som for eksempel torden eller fyrværkeri, så kan en kuglevest være det rigtig valg for dig og dem. De har nemlig samme effekt på dyrene som på os og får dem til at slappe mere af og føle sig trygge.

Kan alle få gavn af en kugledyne?

Ja, stort set alle ville kunne få gavn af en kugledyne. Dog anbefales en kugledyne ikke, hvis man er gravid, til babyer under tre år, eller hvis man er dement. Derudover bør man heller ikke benytte sig af en tung dyne, hvis man lider af en lungesygdom, knogleskørhed eller har brud på en eller flere knogler. Hvis du er usikker på, om du kan få gavn af en kugledyne, anbefales det, at du kontakter din egen læge.

Kort og godt kan næsten alle få gavn af en kugledyne. Lider du af angst, ADHD, autisme eller andre neurologiske og psykiske lidelser, bør du kraftigt overveje at købe en kugledyne for at optimere din søvn og dit generelle velvære.

Ligeledes bør du investere i en kugledyne, der passer til dig, hvis du lider af rastløshed, uro i benene, søvnløshed, muskelsmerter eller en generel utryghed, når du sover. Køber du en kugledyne til dit barn eller til personer, der lider af bevægelsesbesvær, er det vigtigt, at dynen aldrig bliver for tung eller ubehagelig – så får dynen nemlig den helt forkerte effekt på personens søvn.

En investering i en kugledyne er en investering, du ikke kommer til at fortryde. Hvad end dine behov måtte være, er kugledynen klar til at give den bedst mulige søvn ved at omfavne og tynge din krop. Vægten vil tvinge dine muskler til at slappe af, og når din krop slapper af og ligger stille, vil du opleve, at tankemylder og generel uro også mindskes. Med en kugledyne vil du opnå en dyb og uafbrudt søvn, der giver dig de bedste forudsætninger for at klare den kommende dags udfordringer og strabadser.

Gode råd til at falde i søvn

Det er vigtigt at lægge elektroniske apparater til side inden sengetid, og holde en regelmæssig søvnrytme. Vores krops fysiologiske funktioner påvirkes nemlig i høj grad af lys og mørke.

Vores nervesystem er skabt til at leve ved ækvator, hvor der er tolv timers lys og tolv timers mørke. Men vi får ofte for lidt lys og for lidt mørke på de rette tidspunkter.

Det moderne menneske tilbringer for lidt tid udendørs og får dermed ikke nok dagslys. Samtidig udsætter vi os selv for skadeligt blåt LED-lys tæt på sengetid.

Et godt råd kan være at sidde i total mørke en time før sengetid og fx snakke med nogen. Det kan hjælpe med at øge produktionen af melatonin. Det er også vigtigt at få dagslys, særligt hvis man har sovet dårligt. Sørg for at dit soveværelse er mørkt og undgå lys tæt på sengetid. En smule lys er okay, men det bør ikke være for meget.

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Tyngdevest (4-6 år) sovepose

Baby (1-2 år) sovepose

Kugledyne/vægtdyne 9,1 kg - den budgetvenlige til voksne

Coolest tyngdetæppe - det budgetvenlige til børn

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme