Enkeltseng guide – find de bedste enkeltmandssenge her

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Enkeltsenge fås i mange udformninger, lige fra den enkle løsning med en madras på gulvet til flotte senge med gavle og elevationsfunktioner. Den mest populære enkeltmandsseng er dog uden tvivl boxmadrassen. Årsagen er helt enkelt den, at det er her, du får mest seng og mest komfort for pengene.

I modsætning til almindelige springmadrasser og skummadrasser udmærker boxmadrassen sig ved at have en stiv rammekonstruktion, som umiddelbart kan forsynes med ben eller meder, og dermed udgør en færdig seng. I denne guide ser vi nærmere på udvalgte boxmadrasser, og gennemgår specifikationerne for hver enkelt model.

Er du på jagt efter en prisbillig enkeltseng af tvivlsom oprindelse, er der dog desværre ikke meget hjælp at hente i denne guide. Vi har helt bevidst valgt at fokusere på danskproducerede kvalitetssenge. Det er ganske enkelt her, du får mest seng for pengene i det lange løb, selv om indkøbsprisen typisk ligger lidt højere end på billige senge fra eksempelvis Østen.

Efter gennemgang af en række kvalitetssenge, ser vi også nærmere på det tilfælde, hvor du kun har brug for at få skiftet madrassen i din nuværende seng.

Til sidst i artiklen guider vi dig igennem valget og de parametre, du særligt skal være opmærksom på. Til allersidst kommer vi også lidt ind på, hvordan du opnår den bedste søvn.

Sådan vurderer og udvælger vi sengene

I denne artikel analyserer og sammenligner vi en række anerkendte og populære senge og sengeforhandlere. Vi har partnerskaber med de fleste af landets store sengeforhandlere og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af senge til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens faglige, subjektive vurdering af de bedste senge.

Vi hos Forbrugsguiden vurderer sengene på parametre som:

 • Kundeanmeldelser fx Trustpilot score
 • Sengens egenskaber og specifikationer
 • Forhandlerens garantierservice og omdømme
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker
 • Eventuelle officielle tests af senge

Ovenstående er målt op mod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

De 4 Bedste enkeltmandssenge i test

 • Aura Älv – Bedste enkeltmandsseng med elevation
 • Norhland Prestige Eksklusiv Box – Støjsvagt dansk håndværk
 • Saga Fjäll – Klassisk enkeltmandsseng med 7 komfortzoner
 • Norhland Prestige Luksus Elevation

1. Aura Älv – Den bedste enkeltmandsseng med elevation

Premium valg

Aura Fjord - 90x200

Bemærk: Sengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren Nordic Dream. Fås i flere størrelser som alle er nedsat – Klik her for at se tilbud.

Produktionsland: Danmark
Antal komfortzoner: 7
Fasthed: Medium, Fast eller Ekstra fast
Topmadras: Flere valgmuligheder
Størrelser: 90 x 200, 180 x 200 og 210 x 210 cm
Inkluderet i prisen: Ben
Ombytning: 100 dage og gratis levering
Garanti: 25 år

En enkeltmandsseng betyder ikke nødvendigvis, at der ikke er kræset om både komfort og funktioner. Aura Älv er en danskproduceret enkeltmandsseng med elevation, der er udviklet og produceret af danske Nordic Dream.

Sengen er lavet med hele 7 komfortzoner og en indbygget, danskproduceret elevationsmotor fra Linak. Du får derfor rig mulighed for at finde din perfekte liggeposition, så du opnår den bedst mulige nattesøvn.

Derfor skal du vælge Aura Älv

Danskproduceret elevationsseng med 7 komfortzoner
Dobbeltlag fjedre for ekstra støtte
Elevationsmotor fra danske Linak

Forkæl dig selv med 7 komfortzoner

Vi bruger i gennemsnit 33,3 procent af vores liv på at sove, og derfor er det vigtigt at ligge godt og behageligt. Kroppen har brug for den rigtige støtte, så den bliver trykaflastet og kan restituere ordentligt. Aura Älv har en madras med et dobbelt lag af pocketfjedre fordelt over 7 komfortzoner, der hver især støtter bestemte dele af kroppen. Du vil derfor opleve massiv trykaflastning, så din krop ligger ergonomisk korrekt, når du hviler eller sover i Aura Älv.

Glidende elevation og slideback-funktion

Med den indbyggede og pålidelige elevationsmotor fra Linak kan du nemt indstille denne elevationsseng til den mest behagelige liggeposition for dig. Du kontrollerer motoren med den medfølgende trådløse, fjernbetjening – på den måde er du fri for ledninger. Elevationsmotoren indstiller selv sengen med den smarte slideback-funktion, så du får det mest optimale liggeleje. Det letter trykket på din rygsøjle og giver den nødvendige støtte.

Älv topmadras – den mest prisvenlige model

Topmadrassen Älv er én af de mest prisvenlige madrasser fra Nordic Dream, men det betyder ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten.

Topmadrassen har en og en højde på 6 cm og fås med et kraftigt betræk, der kan vaskes i maskinen ved 60 grader. Inde i selve madrassen kan du vælge mellem latex eller memory skum, alt efter hvilke behov din krop har i løbet af natten. Latex er et naturligt og meget åndbart materiale, som afleder varmen fra kroppen, når du sover.

Det er derfor et oplagt valgt, hvis du ofte kæmper med temperaturen under dynen. Memory skum giver en mere eftergivende fornemmelse, og former sig efter din krop for maksimal komfort.

Aura Älv vs. markedet

Ønsker du den bedste liggekomfort og mulighed for at indstille din liggeposition, så er Aura Älv et oplagt valg. Den danskproducerede seng er udstyret med mange gode funktioner og egenskaber, der gør den til en fantastisk og komfortabel seng.

Den indbyggede elevation gør denne model til noget særligt i oversigten, fordi du nemt kan indstille den helt rette liggeposition.

Sengen koster mere end andre modeller i oversigten, men du får, hvad du betaler for. Aura Älv kan nemlig levere en fantastisk liggekomfort mange år ud i fremtiden med sine 7 komfortzoner, der møder din krops individuelle behov.

Er du ikke tilfreds med sengen, tilbyder Nordic Dream en 100 dages prøveperiode, så du kan returnere uden bekymringer. Falder den lige i din smag, er der hele 25 års garanti på Aura Älv.

Aura Älv findes i følgende størrelser:
90 x 200
90 x 210
180 x 200
180 x 210

Se priserne på Nordic Dream Aura Älv her

 


2. Norhland Prestige Eksklusiv Box – Støjsvagt dansk håndværk

Prestige Eksklusiv Box 90x200

Bemærk: Norhland sengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren Sengetid. Fås i flere størrelser som alle er nedsat – Klik her for at se tilbud.

Produktionsland: Danmark
Antal komfortzoner: Op til 11
Inkluderet i prisen: Ben
Garanti: 25 år

En enkeltmandsseng betyder ikke altid uforstyrret søvn. Fjedrene kan støje, og madrassen kan trykke ubehageligt mod ryggen og nakken. Det er heldigvis fortid med Prestige Eksklusiv Box. Her mærker du alle fordelene ved en enkeltmandsseng, og sovekomforten er upåklagelig. Sengen er skabt af danske håndværkere her i landet under ordnede forhold.

Op til 11-zoners pocketfjedre

Sengens boxmadras støtter dine led med pocketfjedre og op til 11 komfortzoner. Fjedrene er isoleret i stofposer, som kun arbejder, der hvor belastningen fra kroppen finder sted. De giver mere efter, der hvor kroppen er tungere, så du ligger i en behagelig position. Fjedrene aflaster blandt andet skuldre og hofte, så din ryg ligger mere ret.

Stoffet omkring fjedrene har en lyddæmpende funktion, så du kan sove roligt og uforstyrret. For at gøre sengen ekstra behagelig er madrassen opdelt i op til 11 komfortzoner.

Som ekstra beskyttelse af fjedrene har madrassen fyld af cooltex-skum. Skummet gør også sengen mere behagelig for dig. Du får 25 års garanti på sengens fjedre og ramme.

Moderne minimalisme

Det er enkelt at give modellen fra Norhland sit eget præg, så den passer ind i din indretningsstil i soveværelset. Du kan vælge designet i en af fem dekorative farver og montere valgfri runde egetræsben. 

Sengens design er minimalistisk, og farverne afdæmpede, så du har god mulighed for at variere udtrykket, som du ønsker. Det kan du gøre gennem dit valg af sengetøj, pyntepuder og sengetæppe. 

Et andet aktiv ved sengen er, at den er nem at samle, og det kan klares uden brug af værktøj.

Norhland Prestige Eksklusiv Box vs. markedet

Prestige Eksklusiv Box er en på samme tid nem og eksklusiv sengeløsning. Sengen er simpel at samle, og den står skarpt og stabilt i soveværelset i al sin enkelthed. 

Fjedretypen er blandt markedets bedste. I sengen kan du ligge roligt og uforstyrret, da pocketfjedrene arbejder støjsvagt. Fjedrene reagerer hurtigt på dine bevægelser, så du ubesværet kan skifte soveposition. Du får støtte af dine led, da fjedrene giver mere efter, der hvor kroppen presser mere mod madrassen.

Se priserne på Norhland Prestige Eksklusiv Box

 


3. Saga Fjäll – Klassisk enkeltmandsseng med 7 komfortzoner

Saga Älv 90x200

Bemærk: Sengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren Nordic Dream. Fås i flere størrelser som alle er nedsat – Klik her for at se tilbud.

Produktionsland: Danmark
Antal komfortzoner: 7
Fasthed: Medium, Fast eller Ekstra fast
Topmadras: Flere valgmuligheder
Størrelser: 90 x 200, 120 x 200, 140 x 200 og 160 x 200 cm
Inkluderet i prisen: Ben
Ombytning: 100 dage og gratis levering
Garanti: 25 år

Med senge fra Nordic Dream får du ekstra god komfort. Saga Fjäll er en helt klassisk boxmadras, du kan få i den gængse enkeltmandsstørrelse 90×200 cm. Den er derfor let at få plads til i det lille soveværelse eller i gæsteværelset, hvis du vil forkæle dem. 

Du kan også få modellen i andre størrelser, hvis der skal være mere plads til at brede sig, eller hvis du skal dele sengen med en partner. Uanset størrelse, byder Saga Fjäll på lækker kvalitet og ergonomisk komfort ud over det sædvanlige.

Enkeltmandsseng fremstillet af kvalitetsmaterialer

Nordic Dream er en dansk virksomhed, der producerer kvalitetssenge i gode og holdbare materialer. Designet er enkelt og tilpasset den nordiske smag, så den nemt kan passe ind i din øvrige indretning. Nordic Dream samarbejder med sengeeksperter, så de kan producere den bedste kvalitet.

Saga Fjäll er fremstillet med en sengeramme i smukt fyrretræ fra Sverige. Den danner en solid ramme for den Oeko-Tex certificerede boxmadras og topmadras.

Dobbeltlag fjedre og 7 komfortzoner

Sengen består af en boxmadras, der er lavet med et dobbelt lag af pocketfjedre. Pocketfjedrene er fordelt over 7 zoner, der tager hensyn til din kropsvægt og bygning, så du kan opleve den bedste trykaflastning i løbet af natten. 

Når du ligger i Saga Fjäll, vil der være ekstra støtte til din nakke, lænd og hofter, hvor der vil være mest tyngde i madrassen. Det giver din rygsøjle ro og en optimal placering under søvn. Kroppen kan derfor slappe helt af, så du opnår de bedste restitution og kan vågne op veludhvilet.

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale og med god ventilation

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt og en naturlig fornemmelse, når du lægger dig ned. De lette fibre giver også madrassen et allergivenligt stempel.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum, som tilpasser sig den underliggende madras og giver øget komfort.

Du får altså en topmadras i særklasse, som er med til at give dig den absolut bedste nattesøvn.

Saga Fjäll vs. markedet

Når det skal være helt klassisk i ekstra høj kvalitet, så bør du overveje Saga Fjäll. Sengen er danskproduceret og udviklet til at støtte din krop ergonomisk med hele 7 komfortzoner. Saga Fjäll tilbyder derfor ekstra god komfort, hvis du tænker at investere i en kvalitetsseng.

Nordic Dream tilbyder deres kunder en meget fordelagtig aftale, hvor du kan prøve sengen helt risikofrit i 100 dage. Hvis du ikke er tilfreds med din seng, kan du levere den tilbage og få købsbeløbet retur.

Forelsker du dig i din Saga Fjäll, så er der 25 års garanti på sengen, så du kan se frem til mange gode nætter i den.

Saga Fjäll findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
90 x 210
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210

Se priserne på Nordic Dream Saga Fjäll her

 


4. Norhland Prestige Luksus Elevation

Prestige Delux Elevation 90x200 cm

Bemærk: Norhland sengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren Sengetid. Fås i flere størrelser som alle er nedsat – Klik her for at se tilbud.

Produktionsland: Danmark
Fasthed: Medium, Fast eller Ekstra Fast
Topmadras: Flere valgmuligheder
Størrelser: 90 x 200, 120 x 200, 140 x 200 og 160 x 200 cm
Inkluderet i prisen: Topmadras (medmindre du vælger Split)
Ombytningsmulighed: 101 dage 
Garanti: 25 år
Motor garanti: 5 år

Den nyeste model af en seng får du her med Norhland Prestige Luksus Elevation enkeltmandsseng. Elevationssenge bliver mere og mere et hit, og der skal hele tiden udvikles på dem, så de matcher med de krav, vi har til vores interiør i dag. 

Dette er et fremragende svar på en stilren elevationsseng, der matcher godt med ethvert soveværelse i det moderne hjem. Du investerer i din fremtid med dette stilrene og kvalitetssikre valg. 

Dansk design hele vejen igennem 

Prestige er ægte dansk design fra danske håndværkere, der har udviklet på denne seng, for at det skal være den bedste mulige oplevelse, når du lægger hovedet på puden og trækker dynen hen over dig. 

Det er en god følelse at vide, at man ligger på kvalitet og på noget, der er designet i ens eget land, da det gør produktionen mere bæredygtig og troværdig. Samtidig så støtter du også danske virksomheder. 

Motoren er produceret af Linak, hvilket også er et godt etableret dansk design, der specialiserer sig i elevationssenge og deres motorer. Der er topsikret kvalitet og viden i denne produktion, og du kan derfor være sikker på, at der er taget hånd om din komfort. 

Moderne funktioner, samme gode kvalitet

Dette er som sagt den nyeste udgave af en elevationsseng, du kan få lige i øjeblikket. Det er noget, der både ses i designet og dens funktioner. 

Designet er utroligt stilrent og matcher godt med de flestes soveværelser, som præges af minimalistiske designidéer og klare farver. Du kan nemlig få denne seng både i mørkegrå og i sandfarvet, hvilket er to farver, der står enormt godt til det skandinaviske soveværelse. 

De moderne funktioner, som sengen har, er elevationen, som ikke bare kan styres med en fjernbetjening, den kan også styres via en app på din telefon. Det er en seng, der virkelig følger med teknologiens udvikling, og noget som er enormt brugbart. 

Selvom at denne seng er designet og tilpasset moderne tider, så er det stadig samme gode kvalitet, du får. Du får nemlig stadig valget mellem to luksus topmadrasser, hvor den ene er latex og den anden er Wonderpur. 

Norhland Prestige Luksus Elevation vs. markedet

Dette er en utrolig luksuriøs, stilren og lækker seng, og du bliver ikke skuffet, når du lægger dig i den for første gang. Det er en seng, der modsat andre af sin slags, for det første sørger for, at du ikke falder, idet den har antiskrid. Det vil sige, at topmadrassen bliver, hvor den bliver lagt. 

Derudover er denne seng også designet efter den nyeste teknologi, så din smartphone kan tale sammen med sengen, i stedet for at du altid skal bruge den fjernbetjening, der er ved sengen. 

Norhland Prestige Luksus Elevation findes i følgende størrelse:
80 x 200 cm
90 x 200 cm
90 x 210 cm
120 x 200 cm
140 x 200 cm
160 x 200 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm
210 x 210 cm

Se priserne på Norhland Prestige Luksus Elevation her

 


Hvis du kun har brug for at udskifte madrassen

Har du en traditionel seng med lamelbund eller elevationsbund, som du er godt tilfreds med og blot har brug for at få udskiftet madrassen. Så kan det også betale sig, at foretage en lidt større investering end du måske gjorde, da du købte din seng.

For ved at købe en lidt dyrere madras, får du også en meget bedre kvalitet. Det kan forvandle din seng fra en triviel til en helt igennem fantastisk oplevelse – også selv om du ender med at betale mange gange mere for madrassen, end du oprindelig gav for hele sengen.

Her følger fire gode eksempler på moderne madrasser, der kan løfte standarden på enhver seng.


TEMPUR® | Supreme CoolTouch Hybrid

TEMPUR® - Supreme CoolTouch Hybrid

Se priser og tilbud på TEMPUR® | Supreme CoolTouch Hybrid her:

Produktionsland: Danmark
Model: TEMPUR® | Supreme CoolTouch Hybrid
Fjedertype: Precision Micro fjedre
Størrelse:90 x 200, 120 x 200, 140 x 200 og 160 x 200 cm
Højde: 21 cm

Ligesom andre TEMPUR madrasser på denne liste, så er denne TEMPUR® | Supreme CoolTouch Hybrid i en yderst lækker kvalitet. Der er her tale om madrasser, der føles lige så godt, som de ser ud. 

En god og komfortable madras til to

Det kan hurtigt blive varmt i sengen, når man er to, derfor er det en fordel med teknologier, som absorberer overskydende varme for ikke at gøre det helt ulideligt. Det har denne madras i form af CoolTouch egenskaben. Dertil er der mange forskellige størrelser.

TEMPUR® | Supreme CoolTouch Hybrid findes i følgende størrelser:

 • 70 x 200
 • 80 x 200
 • 90 x 200
 • 90 x 210
 • 120 x 200
 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210

TEMPUR® | Supreme CoolTouch Hybrid vs. markedet

TEMPUR® | Supreme CoolTouch Hybrid er en madras med mange fordelagtige egenskaber. Heriblandt skiller madrassen sig ud grundet de Precision Micro fjedre, som er med til, at komforten er i top. Fjedrene bidrager med en god støtte samt giver god mulighed for bevægelsesfrihed. 

Denne madras har en masse gode kvaliteter, og dette kommer også med en pris. Denne madras er derfor dyrere end andre på denne liste. Det kan være noget, som man skal have med i sine overvejelser, når der skal vælges en ny madras. Det er nemlig et sted, hvor vi mennesker bruger omkring 1/3 del af vores liv. Derfor kan det helt sikkert være det værd i længden at vælge en madras i god kvalitet og med smarte egenskaber som denne model.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Lækker og virkelig god kvalitet
 • Madrassen har Precision Micro fjedre, som giver støtte og bevægelsesfrihed
 • CoolTouch teknologi absorberer overskydende varme
 • Masser af muligheder for valg af den perfekte størrelse

Se priserne på de forskellige Tempur modeller her

 


Hvis du kun har brug for topmadrassen:

Norhland Luksus Wonderpur 

Norhland Luksus Wonderpur

Se priser og tilbud på Norhland Luksus Wonderpur her:

Produktionsland: Danmark
Garanti: 5 års garanti
Polstring: formskum
Betræk: vaskbart og organisk betræk af bambus
Højde: 10 cm

Bambus er naturligt antibakterielt, og derudover er det bedre for miljøet. Et antibakterielt betræk er godt at have på en topmadras, da det gør den mere velegnet til sengen og det inderste lag mod huden. At den desuden er oeko-tex 100 certificeret giver dig som bruger en garanti for, at der er så få kemikalier, der udskilles. Det er godt for sundheden af din søvn. Formskum tilpasser sig din krops form, så du er sikret en jævn støtte til kroppens kurver, og du vil også opleve en bedre isolering og mindre varmetab, når du synker ned i din topmadras. Det er praktisk, at betrækket kan tages af og vaskes, da den antibakterielle funktion ikke nødvendigvis fjerner al vækst af mikroorganismer. Bambus som tekstil føles desuden køligere og er mere fugttransporterende end bomuld.

Derfor bør du vælge Norhland Luksus Wonderpur

 • 5 års garanti
 • Antibakteriel
 • Formskum tilpasser sig kroppen
 • Dansk produceret

Norhland Luksus Wonderpur vs. markedet.

Det er en topmadras, der også ligger i den billige ende. Det er til dem, der både ønsker dansk produktion, men også et mere miljøvenligt valg af tekstil. Bambus er langt bedre for miljøet, og det har desuden ekstra egenskaber som fugttransporterende og antibakterielt. Formskummet giver en optimal støtte af rygsøjlen, og de fem års garanti giver en tillid til produktet og producenten. 10 centimeter yder ekstra meget komfort. 

Norhland Luksus Wonderpur fås i følgende størrelser: 

 • 90 x 200 cm

Se prisen på de forskellige Norhland Luksus Wonderpur her

 


Hvad sker der i vores hjerne når vi sover? 🧠 💤 Se videoen og blive klogere


Hvilken seng er den rigtige for dig?

I det foregående har vi gennemgået en række af de bedste enkeltmandssenge på markedet i forskellige prisklasser. Det er dog ikke kun prisen, der bør afgøre dit endelige valg. For der er flere faktorer, som kan have stor betydning for din søvn. Dem ser vi nærmere på i det følgende.

Hvilken fasthed skal sengen have?
Ikke to kroppe er helt ens, og sengen skal helst afspejle din kropsbygning, hvis den skal understøtte dig optimalt under søvnen. Her er fastheden nok den mest afgørende faktor. Vælger du en kvalitetsseng fra en anerkendt leverandør, er der som regel mulighed for at vælge mellem medium eller fast madras-fasthed.

Her bør du tage udgangspunkt i din kropsvægt: Vejer du under 75 kilo, er medium-fastheden typisk det bedste valg. Det sikrer, at madrassen kan give tilstrækkeligt efter, så du ikke føler, du ligger på et ”bræt”.

Vejer du mellem 75 og 95 kilo, er den faste madras som regel et bedre valg, da kroppen skal have lidt mere modstand, for at ligge korrekt.

Vejer du over 95 kilo, er det også den faste model, du skal have. Men her kan du med fordel gå efter modeller med ekstra mange fjedre (ofte betegnet som multipocket fjedre), som generelt giver lidt ekstra fasthed.

Lad være med at stole på en prøveligning i butikken
Det er den rådgivning, du bør forvente fra sælgeren, hvis du handler hos en seriøs butik. Desværre kan du tit opleve, at sælgeren i stedet opfordrer til at afprøve modellerne, som er stillet frem i udstillingen. Det er imidlertid et utrolig ringe beslutningsgrundlag. Der er ikke meget autentisk sovesituation over det, når du ligger der med overtøjet på i et trafikeret og kraftigt belyst butikslokale. Det kan tage dage og uger at vænne sig til en ny seng, og det skal selvfølgelig ske hjemme hos dig selv i afslappede omgivelser.

De modeller vi har behandlet her i artiklen, kommer alle med mulighed for ombytning til en anden fasthed, hvis det efter op til 30 dage efter købet viser sig, at fastheden ikke er optimal. Ombytningen koster selvfølgelig et gebyr, men det er en billig pris at betale for optimal søvnkomfort mange år frem i tiden.

Vælg den rigtige topmadras
En seng kan godt bruges uden topmadras, men de fleste senge er i dag byggede til at bruges i kombination med en topmadras. Topmadrassen er med til at udjævne fjederpåvirkningerne yderligere, så du kan være helt sikker på, at fjedrene fra madrassen ikke på noget tidspunkt kan mærkes. Det øger naturligvis komforten.

Topmadrassen er dog også typisk langt billigere end sengen som helhed, og det åbner op for udskiftning af topmadrassen som en sliddel. På den måde holder din seng meget længere, og topmadrassen gør det også muligt at justere blødhed og komfort endnu mere.

Vælg topmadras efter hvor varm din seng skal være
De anvendte materialer i topmadrasser kan variere en del, men de bedre af slagsen er typisk baseret på en kerne af enten latex eller såkaldt memory-skum. De to materialer har dog vidt forskellige egenskaber, så her er der yderligere mulighed for at tilpasse sengen efter dine personlige præferencer.

Latex er et naturmateriale, som udmærker sig ved en god åndbarhed og dermed en vis kølighed i overfladen. For mange er kølighed under søvnen en positiv ting, da det understøtter kroppens naturlige behov for at sænke temperaturen en smule under søvnen. Latex er også et relativt hårdt materiale, så en Latex-baseret topmadras kan stive sengen lidt af, hvis du føler den er en anelse for blød.

Memory-skummen har derimod præcist de modsatte egenskaber. Den udmærker sig ved at være mere isolerende, og kan være det bedste valg, hvis du generelt fryser om natten. Skummen er samtidig også lidt blødere, og blødgøres lidt ekstra af kroppens varme, så den former sig og understøtter kroppens liggestilling.

Hvor bred skal sengen være?
Fordelen ved en enkeltmandsseng er selvfølgelig, at den ikke fylder alverden i rummet. Enkeltsenge fås i bredder på ned til 80- eller sågar 70 cm. Men en så smal seng er sjældent særlig komfortabel. I dag er standarden da også nærmere 90 centimeter, som ikke optager nævneværdig mere plads, men som alligevel giver god mulighed for at vende sig i sengen uden frygt for at falde ned.

Det bliver dog mere og mere almindeligt med endnu større bredde, og er der plads i rummet, bør du bestemt overveje dette. Er du stor af bygning, kan en enkeltmandsseng med bredde på 120 cm gøre en afgørende forskel for komforten, men de fleste vil faktisk have gavn af den ekstra bredde.

Sengen er ikke det rigtige sted at spare
Det kan være fristende at lade pengepungen bestemme, når der skal indkøbes ny enkeltseng. Netop sengen er dog sjældent det rigtige sted at spare. Pris og kvalitet følges ofte ad langt hen ad vejen, og 10-15 års garanti får du aldrig på en billig seng. Det skyldes naturligvis, at den billige seng ikke holder særlig længe. Den bliver måske nok stående, hvor den skal, men fjedrenes fasthed og polstringens spændstighed aftager typisk ret hurtigt. En seng, der holder 10-15 år, kan derfor sagtens vise sig at være billigste køb på sigt, selv om indkøbsprisen er højere.

Nok så væsentlig er imidlertid selve sovekomforten. Det er svært at prissætte værdien af en god nats søvn. For de fleste af os ved af erfaring, at optimal søvn er helt afgørende for, om næste dag bliver en god en af slagsen.

Efter en god nats søvn, bliver du skarpere på jobbet, har mere overskud til opgaverne derhjemme, og bliver ganske enkelt sjovere at være sammen med for omgivelserne. Det er meget værd, og skal jo også holdes op imod det faktum, at sengen skal bruges 7-8 timer hver eneste dag i de næste mange år.


Eksperter om søvn: Sengen er vigtig for søvnkvaliteten

Er sengen for dårlig, går det ud over søvnkvaliteten. Det er logik for de fleste, men ikke desto mindre en detalje, som er let at glemme – især hvis økonomien kommer med ind over beslutningen.

Søvneksperter hos både Psykiatrifonden og TV2 har dog netop sengekvaliteten øverst på deres topti over de vigtigste råd til en god søvn. Søvneksperterne er begge steder også enige om, at også de øvrige fysiske forhold i soveværelset er vigtige at have fokus på.

Eksempelvis skal der helst være helt mørkt. Mange af os har elektronik i soveværelset, og undersøgelserne har vist, at selv en uskyldigt udseende stand-by indikator udsender så meget lys, at det målbart forringer søvnkvaliteten. Der skal med andre ord være fuldstændig mørkt.

Er det ikke muligt, anbefaler både Psykiatrifonden og TV2’s eksperter eksempelvis brug af sovemaske, eventuelt i kombination med mørklægningsgardin. Også ørepropper kan være et godt hjælpemiddel, hvis søvnen forstyrres af lyde.

Din liggestilling er vigtigere end du tror
Samtidig viser forskning, at din liggestilling er vigtigere, end du går og tror. For ifølge danske og amerikanske søvnforskere er vi som pattedyr disponeret for at sove på siden. Derved bliver det nemlig nemmere for hjernen, at få renset de affaldsstoffer ud, der ophober sig i hjernen i løbet af dagen.

Forskningsresultater fra et studie af gnavere viser, at de var bedre til at huske det tillærte, hvis de sov på siden. Det synes umiddelbart at kunne overføres direkte til mennesker, fordi vi også er pattedyr. For iagttager man pattedyr i naturen, vælger de helt naturligt at ligge på siden, når de skal sove.

For os mennesker betyder det samtidig, at vi undgår en række helbredsmæssige gener, som nemt opstår når vi ligger på f.eks. ryggen eller maven. Det gælder både knogle- og ledmæssige gener, samt den særlig frygtede søvnapnø, der medfører, at vi faktisk ikke trækker vejret i op til flere minutter, når vi sover. Den opleves tit hos overvægtige og ældre, der sover på ryggen. Tilstanden fremmer risikoen for at udvikle Alzheimers og andre demenssygdomme.

De klassiske søvnråd gælder stadig
De fleste af os kender desuden mange af de klassiske søvnråd fra de nævnte topti-lister, og de fleste af dem bakkes også op af hjemmesiden Netdoktor, der også har god info om søvnproblematikken.

Det gælder for eksempel rådet om at undgå kaffe, the og cola i timerne frem til sengetid. Disse drikkevarer indeholder koffein, som påvirker kroppen ganske længe efter indtagelse. Faktisk rådes der til, at mad og drikke helt undgås i de sene timer.

Kroppen skal have tid til at falde til ro, og det gælder også fordøjelsessystemet. Indtagelse af drikkevarer har også den yderligere ulempe, at det kan blive nødvendigt at skulle på toilettet midt om natten, og det er bestemt heller ikke hensigtsmæssigt for en god uafbrudt nattesøvn.

En anden klassiker inden for god søvnhygiejne er motionen. Alle ved, at motion generelt er sundt, men det påvirker også søvnen i positiv retning. En af TV2’s søvncoaches – Bjarne Toftegaard – anbefaler mindst 30 minutters fysisk aktivitet hver dag, hvis søvnen skal være optimal. Han understreger dog samtidig, at det ikke skal foregå lige inden sengetid. Her skal kroppen geare ned og forberede sig til søvnen.

Endelig er der liggepositionen, du sover i om natten. Her viser de nyeste videnskabelige undersøgelser, at det er sundest at sove på siden. Det øger nedbrydningen af skadelige stoffer i hjernen og forhindrer eller nedsætter risikoen for snorken og udvikling af søvnapnø, der kan føre til både demens, Alzheimer og andre sygdomme.

Overholder du derfor de klassiske soveråd, sørger for at sove mørkt og ligge på siden, når du sover, har du de største chancer for at udnytte værdien af din enkeltmandsseng fuldt ud.

 


FAQ

Hvor stor er en enkeltseng?
En enkeltseng er en lille madras, der typisk måler ca. 80 cm i bredden og 200 cm i længden. Dette gør den til en god mulighed for mindre rum, f.eks. gæsteværelser eller børneværelser. Enkeltsenge bruges også ofte i kollegieværelser og andre fælles opholdsrum, da de nemt kan skubbes sammen for at danne større sovepladser.
Hvordan vælger jeg en god enkeltseng?
Når du skal vælge en god enkeltseng, er det vigtigt, at du undersøger markedet grundigt, inden du tager en beslutning. Du skal blandt andet vide, hvor hård, eller blød, din madras skal være, hvordan enkeltsengen skal være designet og hvilken størrelse enkeltsengen skal have. Du skal have styr på meget.
Hvad koster en enkeltseng?
Der findes et hav af forskellige enkeltsenge på markedet. Nogle enkeltsenge har en relativt lav pris, mens andre har en rigtigt høj prisen. Grunden til de store prisforskelle er, at enkeltsenge kommer i mange forskellige former og farver. En almindelig og typisk enkeltseng koster omkring 1000 til 2000 kroner.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


TEMPUR® | Prima CoolTouch Sensation

TEMPUR® - Prima CoolTouch Sensation

Produktionsland: Danmark
Model: TEMPUR® | Prima CoolTouch Sensation
Størrelse:90 x 200, 120 x 200, 140 x 200 og 160 x 200 cm
Højde: 19 cm
Garanti: 15 år

Hvis du ønsker en god start på dagen, så er denne madras et oplagt valg. Den kommer fra det populære TEMPUR, og det er derfor en madras, som både støtter og samtidig giver en masse frihed til bevægelse.  

Få en madras i lige den størrelse, som passer dig

Dertil fås den i en masse forskellige størrelser, som gør, at den passer ind i de fleste hjem, uanset om der er behov for enkeltmandssenge eller dobbeltsenge. Der er desuden størrelser, som er oplagte til værelser uden meget plads, da der findes meget smalle modeller som eksempelvis 70 x 200.

TEMPUR® | Prima CoolTouch Sensation findes i følgende størrelser:

 • 70 x 200
 • 80 x 200
 • 90 x 200
 • 90 x 210
 • 120 x 200
 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210

TEMPUR® | Prima CoolTouch Sensation vs. markedet

Denne model er enormt enkel og elegant, og det er måske også derfor, at den generelt set er populær. Dertil er den også vedligeholdelsesfri, hvilket betyder, at der ikke er grund til bekymring om at skulle vende madrassen. Den vil i stedet nat efter nat genfinde sin form, så liggekomforten er i top.

Madrassen er i lækker kvalitet, men det er til gengæld også en madras i den lidt dyrere ende. Betrækket har dog også CoolTouch, hvilket er en ny teknologi, der hjælper til, at betrækket føles køligt ved berøring. 

Derfor skal du vælge denne model:

 • Støttende madras 
 • God bevægelsesfrihed
 • Blødt materiale
 • Vedligeholdelsesfri
 • Absorberer varmen grundet den smarte CoolTouch teknologi

Passion Boxmadras Enkeltseng

Passion Boxmadras Enkeltseng

Produktionsland: Danmark
Antal komfortzoner: 7
Fasthed: Medium, Fast eller Ekstra fast
Topmadras: Flere valgmuligheder
Størrelser: 80 x 200 og 90 x 200 cm
Inkluderet i prisen: Ben
Ombytningsmulighed: 30 dage 

Dette er den ultimative seng, der både holder formen hele natten lang, og så holder den også allergien væk. Det er med sit smarte design, at den er allergivenlig og sørger for en behagelig søvn.

Bæredygtige materialer og lokale nærkøb

Dunlopillos Passion Boxmadras enkeltseng er produceret med særlige bæredygtige forholdsregler, da naturlatexen, som er blevet brugt til madrassen, er FSC-certificeret. FSC er en uafhængig organisation, der sørger for, at natur- og skovdrift sker på bæredygtig vis, og at alle regler er overholdt. 

Det gør denne boxmadras enkeltseng, fordi den både er certificeret bæredygtig, samtidig med at alle Dunlopillos senge er lavet ud fra bæredygtige værdier, da de bruger bestemte teknikker, der belaster miljøet mindst muligt. 

Bæredygtigheden viser sig faktisk også i producentens land, idet alle sengene bliver skabt af danske håndværkere på deres produktionsfabrikker i Thy. Mere lokalt bliver det ikke! Dette betyder også, at firmaet outsourcer mindst muligt, og derfor støttes lokalområderne. 

Ekstra komfort

Hvis du er allergiker, er dette også sengen lige efter dine behov, da sengens design netop gør, at der er bedre forhold for en allergiker. Hollowfibrene i topmadrassen, der hører sammen med sengen, er nemlig designet til at holde formen over tid, samtidig med at luftcirkulationen indeni bliver forbedret, så fugtbalancen kan optimeres. 

Materialet, som denne seng er lavet i, er derudover også med til at gøre nattesøvnen helt perfekt, da det er en type materiale, der former sig efter kroppen, så du får en rolig og helt uforstyrret nattesøvn. 

Du får også 7 komfortzoner i denne boxmadras enkeltseng, hvilket gør, at der er ekstra garanti for, at denne seng holder formen og støber sig ind til din krop. Det er netop sådan, at jo flere komfortzoner, der er i madrassen, des bedre er den om at forme sig efter din krop. 

Passion Boxmadras Enkeltseng vs. markedet

Du får her en bæredygtig seng, der både tager sig af miljøet under produktionen, samtidig med at du er sikret, at forholdene for de arbejdende er helt perfekte. 

Udover at sengens produktion har været i top i forhold til de standarder, vi har i dag, så tager den også din søvn alvorligt, da du får en helt fremragende nattesøvn, fordi både topmadras og boxmadras virkelig er udarbejdet efter dine behov. 

Passion Boxmadras enkeltmandsseng findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200


Lama First Box Multipocket – En simpel seng med samme fremragende kvalitet

Lama First Box Multipocket

 

Produktionsland: Danmark
Antal komfortzoner: 5
Fasthed: Medium eller Fast 
Topmadras: Flere valgmuligheder
Størrelser: 80 x 200, 90 x 200, 90 x 210, 120 x 200, 140 x 200, 160 x 200, 180 x 200, 180 x 210
Inkluderet i prisen: Topmadras
Ombytningsmulighed: 30 dage 
Garanti: 25 år

Dette er sengen til dig, der gerne vil have den simple og enkle løsning, hvor valget af farven på sengen, er det eneste, du skal tage hensyn til. 

Denne seng fra Lama First-serien har ekspertise og mange års erfaring med sig, så den er bestemt sengen, der kan garantere, at du får en god nats søvn. Du skal ikke bekymre dig om ikke at vågne veludhvilet mere, for denne seng er virkelig en fremragende en af sin slags. 

Kvaliteten er på plads 

Dette er en seng i mærket Lama, som har en lang historie inden for madrasproduktion, da Carl Thøgersen i 1939 grundlægger den første fabrik til Lama. 

Det er herfra, at de sørger for at levere stabile og kvalitetssikre produkter til køberne, som er vilde med deres madrasser. 

Der er ikke noget som, når du ligger på ægte dansk design, og det kan da også mærkes og ses. Denne seng er lavet et stilrent og flot møbelstof, der både kan fås i sort og i lysegrå. Du kan derfor selv vælge, hvordan dit rum skal styles. 

Komforten er noget af det vigtigste

Det er ikke kun det ydre, som Lama har styr på med denne Lama First Box Multipocket enmandsseng, idet de også har tjek på, hvordan sengen skal være indeni, så du får den mest optimale søvn, som du overhovedet kan få. 

Sengen er nemlig udstyret med 5 komfortzoner, der sikrer, at du dermed har en utrolig behagelig og uforstyrret søvn. De 5 komfortzoner gør, at du bliver omsvøbt af disse punkter i sengen, så den husker, hvordan du bedst kan lide at ligge. 

Dette giver den bedste søvn, fordi sengen holder fast på dig, samtidig med at du stadig har fleksibilitet.  

Lama First Box Multipocket vs. markedet

Dette er en lidt enklere seng i forhold til andre boxmadras enkeltmandssenge, idet du her egentlig kun skal vælge, hvilken farve du vil have sengen i, og hvilken topmadras du vil have. Resten klarer sengen for dig, og så sørger den ellers bare for, at du får en utrolig god nattesøvn. 

Det er et must, at der kommer komfortzoner i boxmadrassen, for det sørger for, at din søvn bliver mindre forstyrret, idet sengen holder på dig det meste af natten. Hvis du er en, der bevæger dig meget om natten, er dette også sengen designet lige til dig. 

Lama First Box Multipocket findes i følgende størrelser:
80 x 200
90 x 200
90 x 210
120 x 200
140 x 200
160 x 200
180 x 200
180 x 210


Norland Eksklusiv Box

Norland Eksklusiv BoxProduktionsland: Danmark
Antal komfortzoner: 5
Fasthed: Medium, Fast eller Ekstra fast
Topmadras: Flere valgmuligheder
Størrelser: 90 x 200 cm
Inkluderet i prisen: Ben
Ombytningsmulighed: 101 dage og gratis levering
Garanti: 25 år

Dette er en utrolig fed seng, hvor valget af denne virkelig er en investering i din fremtid. Ikke nok med at du har 101 dage til at afprøve sengen i og finde ud af, om den er noget for dig, så har du også 25 års garanti med denne. 

Dette er sengen til dig, der ikke går ned på hverken udseende eller komfort. Komfort ser eksklusivt og lækkert ud, og det er også det, du får i denne seng. 

En seng både til sommer og vinter

Kender du det, når dagene begynder at blive længere, og nætterne varmere, og til sidst så er sommeren landet, og du kan næsten ikke holde ud at være nogle steder, fordi det er så varmt. Og det sidste du har lyst til, det er at lægge dig i din seng. 

Dette problem kan du i hvert fald godt sige farvel til med denne Norlands eksklusive boxmadras enkeltseng, idet topmadrasserne er designet således, at der er en vintermodel og en sommermodel.

Hvis du vælger Latex topmadrassen, så er den perfekt til dig, der har det varmt om natten. Latex madrassen fungerer nemlig sådan, at den leder varmen væk fra kroppen med sin ventilerende effekt, og derfor er den også perfekt til om sommeren. 

Wonderpur topmadras er derudover helt modsat, og er perfekt til, når vinteren melder sig. Den er nemlig lavet af memory skum, som både sørger for at holde på varmen, men også at holde dig indsvøbt i madrassen, så den næsten giver dig et kram. 

Åndbarheden er endvidere den samme, om du vælger madrassen med Latex eller Wonderpur. Du kan derfor være rolig; du får en komfortabel søvn lige meget, hvilken årstid det er. 

Eksklusivt design, der giver komfort

Det er fedt med en seng, der ikke bare er god og behagelig, men også en seng, der passer ind i designet og interiøret af rummet. Det er en sikkerhed, du vil opleve med denne seng fra Norland, idet topmadrassen er designet i samme smarte farve og stil som boxmadrassen.

Og det er da også en fed farve og stil, som denne seng har, hvor den også kan give et indtryk af lidt mere luksus. 

Madrassen er udstyret med to lags pocketfjedre, som virkelig sørger for komforten, samtidig med at det øverste lag er polstret med Airflow skum, som netop garanterer en komfortabel søvn og optimal åndbarhed. 

Norland Eksklusiv Box vs. markedet

Denne boxmadras enkeltmandsseng er en utrolig luksuriøs udgave, og perfekt til dig der godt kan lide, at din seng matcher med resten af din indretning. 

Ikke nok med at du får et eksklusivt udseende med denne seng, så får du også en utrolig behagelig søvn, med en seng der virkelig værner om den enkeltes søvn. I forhold til topmadrassen kan du også selv vælge, om du vil have en Latex eller Wonderpur, hvor du selvfølgelig kan vælge efter dine behov. 

Norland Eksklusiv Boxmadras enkeltmandsseng findes i følgende størrelse:
90 x 200


Krone Memory Foam 

Krone Memory Foam 

Produktionsland: Danmark
Garanti: 5 års garanti
Polstring: memory foam
Betræk: Oeko-tex  100 certificeret og vaskbart betræk
Højde: 7 cm

Memory Foam er et godt materiale til madrasser, da den mere langsomme reaktionstid giver en fornemmelse af, at topmadrassen næsten kan kende og huske dig. Den tilpasser sig din krops kurver, og der vil komme en ens belastning på din krop, så du ikke synker ned på de tungeste punkter. Dermed kan din krop bedre holde sig lige under den livgivende og restituerende nattesøvn, og du vil derfor vågne mere veludhvilet og med mindre spændte muskler. En topmadras fra Krone garanterer en dansk produktion, så der er en større garanti for godt håndværk og langtidsholdbarhed. Med en topmadras i memory foam er du desuden garanteret en højere isoleringsevne, så du kan holde varmen i de kølige vinternætter.

Derfor bør du vælge Krone Memory Foam

 • 5 års garanti
 • Allergivenlig
 • Tilpasser sig kroppen med memory foam
 • Dansk produceret

Krone Memory Foam vs. markedet.

Det er en topmadras i den mere billige ende, og det på trods af, at den er dansk produceret. Det er kvalitet lige fra det oeko-tex certificerede ydre til kernen i memory foam. Det er et rigtig godt valg til dem, der ønsker sig en topmadras, der ikke er for dyr, så holdbarheden af den mere kostbare seng kan forlænges. Med en topmadras slider du mindre på madrassen, og det vaskbare betræk gør den praktisk, da støvmider kan vaskes ud.

Krone memory foam fås i følgende størrelser:

 • 90 x 200 cm

Norland Lux springmadras VB 90X200

Norland Lux springmadras VB 90X200 – Komfortabel madras med antiskrid-funktion

Produktionsland: Danmark
Mærke: Norland
Fjedertype: Op til 504 multipocketfjedre pr. kvadratmeter
Antal komfortzoner: 5 zoner
Fasthed: Medium – fast – ekstra fast
Størrelse: 90 x 200
Polstring: Airflow skum 

Med en Norland Lux springmadras så venter en god nattesøvn lige rundt om hjørnet. Denne madras er nemlig i et solidt design, og den har både egenskaber, som gør den mere glidesikker, men også temperaturregulerende funktioner, som gør, at madrassen føles køligere.

Få hjælp til at finde den rigtige fasthed

Fastheden af madrassen har en hel del at sige i forhold til mængden og kvaliteten af søvn. Generelt anbefales en medium fasthed til folk under 75 kilo og fast til ekstra fast til folk over 95 kilo. Det har dog også noget med personlig præference at gøre. 

Derfor er det en rigtig god idé at teste madrasserne, som du overvejer. Du kan også blive hjulpet endnu mere på vej ved blot at spørge eksperterne til råds, hvilket nemt kan gøres hos langt de fleste forhandlere af senge og madrasser. Det er nemlig ingen skam, da det vigtigste er, at du ligger godt.

Norland Lux springmadras VB 90X200 vs. markedet

Norland Lux springmadrassen er i et smart design, som blandt andet har en antiskrid funktion. Det betyder, at en topmadras nemt kan ligge ovenpå denne Norland Lux, uden at den glider af, hvis du har tendens til at bevæge dig meget, når du sover. I stedet bliver topmadrassen, hvor den skal. En topmadras kan også være med til at justere fastheden, så du får den optimale søvn. 

Denne madras er blandt de billigere modeller her på listen, og det er en kæmpe fordel, hvis økonomien ikke lige rækker til mere. Det er dog stadig en madras i yderst god kvalitet.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Antiskrid egenskaber – så topmadras ligger bedre fast
 • Vendbar madras
 • Komforten er i top 
 • Temperaturregulerende funktion

Krone springmadras VB 90X200 

Krone springmadras VB 90X200

Produktionsland: Danmark
Mærke: Krone
Fjedertype: Op til 504 multipocketfjedre pr. kvadratmeter
Antal komfortzoner: 5 zoner
Fasthed: Medium – fast – ekstra fast
Størrelse: 90 x 200
Polstring: kvalitetsskum

Vi bruger så meget af vores liv på at sove, og derfor er det også vigtigt, at man ligger godt, når det er sengetid. Det er der heldigvis gode muligheder for med denne springmadras fra Krone i størrelsen 90 x 200. Den har nemlig 5 komfortzoner, som gør madrassen yderst behagelig at ligge på. Dertil er den perfekt i størrelsen til det lille kollegieværelse eller lignende.

En springmadras med fasthed som passer til dig

Denne springmadras fra Krone har tre forskellige slags fastheder. Der er nemlig medium, fast og ekstra fast. Det anbefales at vælge fasthed efter vægt for at få den optimale søvn. Vejer man under 75 kilo, er det oftest en medium fasthed, som anbefales. Vejer man mellem 75 og 95 kilo, så er det en fast madras, der er god. Hvis vægten er mere end 95 kilo, så anbefales en fast til ekstra fast madras.

Krone springmadras VB 90X200 vs. markedet

Krone springmadras VB 90X200 er temperaturregulerende, hvilket er enormt givende. Det kan nemlig give ubehag, hvis ikke madrassen er med til at gøre temperaturen behagelig. Krone springmadrassen her er desuden en af de billigere madrasser sammenlignet med andre af samme størrelse. Det gør denne springmadras til et mere overskueligt køb rent økonomisk.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Lækker kvalitet
 • Unik sovekomfort
 • Temperatur regulerende
 • Madrassen er vendbar

Krone Box NU

Krone Box NU

Produktionsland: Danmark
Antal komfortzoner: 5
Fasthed: Medium, Fast eller Ekstra Fast
Topmadras: Flere valgmuligheder
Størrelser: 90 x 200
Inkluderet i prisen: Topmadras
Ombytningsmulighed: 101 dage 
Garanti: 15 år

Dette er sengen, hvor du får rigtig meget for pengene. Der er både kvalitet og komfort gennemtænkt ind i denne seng, og den er designet efter behov, der skaber de bedste forhold for en god nats søvn. 

Dette er sengen til dig, der vil sikre, at du har din seng i rigtig mange år, og at den er utrolig robust, samtidig med at den er af rigtig god kvalitet. Krone har lavet en seng, der er designet til at kunne matches alles behov.

En boxmadras, der er alle pengene værd

Denne seng er utrolig billig i forhold til, hvad den tilbyder. Her handler det ikke om, at prisen følger med kvaliteten, for selvom at denne seng er en af de billigste, du kan finde, så er det samtidig også en af de bedste. 

Den er nemlig designet til mange års forbrug, idet den er designet med to lags fjedre. Det nederste lag fjedre er Bonell-fjedre, som sørger for, at sengen forholder sig stabil under brugen.

Det øverste lag af fjedre i sengen er pocketfjedre, som vi har set i mange andre boxmadras senge, og det er også forståeligt, idet dette lag netop sørger for komforten. Det er disse fjedre, der har 5 komfortzoner, der hjælper med at holde kroppen oppe på de steder, hvor man ellers plejer at synke ned. 

Topmadrassen er både funktionel, stilren og kvalitetssikret

Det er heller ikke på sengens øverste lag, at denne seng går ned på kvalitet, og derfor er det virkelig en seng, som du får noget for pengene for. Der er sørget for det hele, og alle kan være med til at få en god søvn om natten.

Du kan nemlig vælge en topmadras lige efter dine behov, idet der findes to typer, hvor den ene matcher godt med sommerens hede, og den anden matcher godt med vinterens kulde. 

Topmadrassen, der er lavet af latex, sørger for at holde dig oppe fra madrassen og ventilere sådan, at den leder varmen væk fra dig. Det betyder, at denne slags topmadras passer godt til dig, der har en tendens til at have det meget varmt, eller bare dig der gerne vil have en madras til om sommeren.

Wonderpur topmadrassen er lige modsat, idet den sørger for at synke dig ned i madrassen med memory skum, og dermed holder den også bedre på varmen. Perfekt til dig, der har det koldt eller til at have som en vintermadras. 

Krone Box NU vs. markedet

Du får det nok ikke bedre end denne, hvis du tænker prisen med i købet, når du er på udkig efter en god seng, der kan sørge for, at du får en behagelig søvn. 

Det er en utrolig pæn pris, vi har med at gøre her, samtidig med at du også får kvaliteten og funktionerne, der også er i de lidt dyrere senge. 

Krone Box NU findes i følgende størrelse:
90 x 200


Lama First Box Elevationsseng pocket – God kvalitet og komforten er i top

Lama First Box Elevationsseng pocket

 

Produktionsland: Danmark
Antal komfortzoner: 5
Fasthed: Medium eller Fast 
Topmadras: Flere valgmuligheder
Størrelser: 90 x 200, 90 x 210, 180 x 200, 180 x 210
Inkluderet i prisen: Topmadras
Ombytningsmulighed: 30 dage 
Garanti: 25 år

En klassisk elevationsseng med et helt perfekt design til dig, der søger at investere i en ordentlig nats søvn. Elevationssenge er en type af seng, som giver ekstra komfort, idet du har mulighed for at tilpasse den lige efter dine behov, og derfor er det også en super god investering. 

Dansk design i topkvalitet

Firmaet Lama strækker sig helt tilbage til 1939, hvor Carl Thøgersen grundlægger møbelfabrikken Lama. 

Det er allerede i 1945, at den første helt klassiske krøluldsmadras bliver designet, og dette er ellers startskuddet til ægte, klassisk og dansk kvalitetsdesign, der både har erfaring på bagen og ordentlige materialer i spil. 

Du ved, at du får en ordentlig seng med Lama First, da den er designet ud fra ordentlige værdier, hvor komforten hos sengens ejermand er i højsædet. 

Lama First-serien er skabt ud fra de samme håndgribelige egenskaber, som alle de andre senge i Lama-serien, og det er rart at kunne lægge sig i noget, man ved, er godt for en selv, og at man samtidig støtter dansk design i topkvalitet. 

Komfort og fleksibilitet 

Elevationssenge er noget, der for længe siden er kommet for at blive. Det er en seng, der yder ekstra meget komfort til dig og din krop, når du tager stikket ud for at genoplade.

Det er netop med denne elevationsseng, at du får 5 komfortzoner, der sikre sig, at du bliver maksimalt støttet under din søvn, så du rigtigt kan komme ordentlig ned i gear og lade helt op.

Vi kan mærke, når vi ikke har fået en god nok søvn, og det viser sig i ømhed, ekstra træthed og manglende koncentration. Når du køber en seng, der er designet til, at du skal kunne slappe ordentligt af, hvilket du gør med denne elevationsseng fra Lama First-serien, så investerer du også i din hverdag og i dit liv.  

Lama First Box Elevationsseng pocket vs. markedet 

Dette er en seng, der har erfaringen med sig i bagagen. I forhold til andre elevationssenge med topmadras har denne en lang historie, der strækker sig helt fra 1930’erne, så de har erfaringen og etableringen inden for madras-designs. De ved, hvad de taler om!

Derudover får du også en seng, der har alle de lækre og kvalitetssikre materialer, der matcher med sengens design, så du er sikret en god søvn, lige meget om du vælger topmadrassen med latex eller visco. 

Lama First Box Elevationseng pocket findes i følgende størrelse:
90 x 200
90 x 210
180 x 200
180 x 210


Lama First 

Lama First 

 

Produktionsland: Danmark
Garanti: 25 års garanti
Polstring: 40 mm visco skum
Betræk: strikket og vaskbart ved 60 grader

Denne fine topmadras er lavet i strikket hvid, og der er tænkt på, at den skal være praktisk. Betrækket kan tages af og vaskes, og kernen af visco skum er ekstra støttende. Det vil sige, at skummet vender langsommere tilbage ved tryk, og du derfor kan få en bedre tilpasning til kroppen – nærmest som om du ligger i en skål særligt formet til din krop. Det er desuden et holdbart materiale, der kan holde i mange år. Fordelen ved den gode tilpasning til kroppen er, at du kan være sikker på en større støtte af din rygsøjle, så den forbliver mere lige, og du dermed beskytter de enkelte hvirvler. Især for dem, der sover på siden, kan dette være en god idé. Lama er et dansk mærke, så du kan være sikker på, at håndværket er i orden.

Derfor bør du vælge Lama First

 • Vaskbart betræk ved 60 grader
 • Kerne af visco skum
 • Dansk håndværk

Lama First vs. markedet.

Dette er en topmadras, der hører til de mere billige på markedet. Samtidig er der tænkt på god komfort med kernen af visco skum, som giver ekstra støtte. Det praktiske betræk er en god tilføjelse, da det ofte er topmadrassen, der bliver beskidt i brug. Derudover er det et godt valg til dem, der ønsker at støtte den danske produktion.

Lama First findes i følgende størrelser:

 • 80 x 200
 • 90 x 200
 • 90 x 210
 • 120 x 200
 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210

Dunlopillo® Cool 

Dunlopillo® Cool 

 

Produktionsland: Danmark
Garanti: 15 års garanti
Polstring: natur latex kerne
Betræk: strikket og clima vaskbart betræk
Komfortzoner: 7
Højde: 5 cm

Måske kender du følelsen af at pakke dig ind og ud af dynen natten igennem, fordi du det ene øjeblik har det for varmt og det næste øjeblik for koldt. Det er træls at forstyrre søvnen, hvilket ikke gør sig gældende med Dunlopillo. Den regulerer sig nemlig efter din kropstemperatur med en særlig vævning i betrækket. Kernen i naturlatex tilpasser sig din krops former, så du har en jævn støtte af din rygsøjle. Samtidig er betrækket øko-tex certificeret, så den er god for allergikere. Naturlatex er åndbart og fugttransporterende. Mennesker afgiver i gennemsnit en halv liter fugt i døgnet, og det er vigtigt, at det ikke ophober sig i madrassen, da det både forringer komforten, men også giver en dårligere holdbarhed.

Derfor bør du vælge Dunlopillo® Cool

 • 15 års garanti
 • Allergivenlig
 • Naturmateriale
 • Temperaturregulerende

Dunlopillo® Cool vs. markedet.

Dette er en topmadras, der er i den dyre ende. Den er et godt valg til dem, der ønsker at omgive sig med naturmaterialer, når det er sengetid, og som gerne vil gå en allergivenlig vej. Derudover er der tænkt ekstra på din komfort med det særlige Clima stof, der giver en mere konstant temperatur natten igennem. Betrækket kan dog kun vaskes ved 40 grader, hvilket for nogle kan være en ulempe, da 60 grader anbefales til eksempelvis sengetøj.

Dunlopillo findes i følgende størrelser:

 • 80 x 200
 • 90 x 200
 • 90 x 210
 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme