Madras guide: Find den bedste madras til dine behov

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel sætter vi fokus på madrasser, og ser nærmere på en række madrasser der i øjeblikket er blandt de bedste på markedet. Vi kommer hele vejen rundt om både boksmadrasser, springmadrasser og skummadrasser, der hver især har deres fordele og ulemper. Læs med og bliv klogere på, hvordan du finder den bedste madras.

Vi sover i gennemsnit rundt regnet en tredjedel af livet. Det kan synes som spild af tid, men det forholder sig lige akkurat modsat. Søvnen er nemlig vigtig for både det fysiske og psykiske velbefindende, og en god nats søvn er forudsætningen for, at vi får det maksimale udbytte ud af de vågne timer.

En god søvn er desværre ikke nogen selvfølge, men der er mange ting du selv kan gøre for at optimere den. Det har vi fået søvn-ekspert Mikael Rasmussen til at fortælle os mere om, hvilket du kan læse længere nede i artiklen.

En anden afgørende faktor er naturligvis sengen eller nærmere bestemt madrassen.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Alt dette målt op imod pris og kvalitet. Det vigtigt at nævne, at rækkefølgen i artiklen ikke repræsenterer en rangering af produkterne, men en gennemgang af nogen af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.


Gennemgang af forskellige typer madrasser

Vi lægger ud med en gennemgang af de bedste madrasser på markedet. Vi holder os til europæiske kvalitetsprodukter, som altid lever op til specifikationerne og typisk er markant bedre rent kvalitetsmæssigt. Derfor finder du eksempelvis ingen billige madrasser fra Østen, men hovedsageligt madrasser lavet i Danmark og Belgien. Denne madras test er ikke videnskabeligt dokumenteret, men har til formål at give dig en bedre i idé om hvad du skal kigge efter, når du skal købe ny madras.

Efter gennemgangen guider vi dig igennem valget af den bedste madras til netop dit behov. Afslutningsvis gå vi desuden lidt i dybden med, hvorfor madrassen og den gode søvn er så vigtig.


Emma Original Madras 

Bedste madras i test

✅ Testvinder hos Testfakta 2021
✅ Europas mest prisbelønnede madras
✅ 100 nætters prøvetid og 10 års garanti
✅ Brug koden “ASNRL5” for 5 % rabat

Emma Original Madras – Testvindende madras

Se priser og tilbud på Emma Original Madras her:

Brug koden “ASNRL5” for 5 % rabat

 

Denne originale madras fra Emma er blevet rost af anmeldere. Med en samlet score på 8,1 ud af 10 satte madrassen en rekord i kategorien ”rammeløse skummadrasser” testet af Testfakta Research.  Med det flotte resultat har producenten, The Sleep Company, vundet sin 10. pris i Europa. I testene har de konkurreret med store danske brands som Tempur, Jysk og IKEA. 

Madrassen er blevet anmeldt af mere end 300 forbrugere på Emma-madras.dk. Her lyder dommen på 4,3 ud af 5 mulige stjerner. Hvis du vil have kvalitet til en god pris, så er den originale madras fra Emma et godt bud.

Trykaflastende madras til alle kropstyper
Det er ikke uden grund, at producenten vinder titler med denne madras. Her får du en madras, der tilpasser sig din krop, og som kan bruges af alle – høje som lave, tykke som tynde.  Fordi madrassen er fremstillet i memory foam, tilpasser den sig din krop og giver optimal støtte samt komfort. Madrassen sikrer, at din vægt bliver fordelt ligeligt, hvilket skaber den optimale sovestilling.

Det er ikke kun indholdet i Emma Original, der er lavet i den højeste kvalitet. Det samme gælder for betrækket. Dette er nemlig specialdesignet til at regulere fugtigheden. Herudover er det elastisk og vil absorbere alle madrassens bevægelser. Du kan let tage det af, når det skal vaskes. Det er fremstillet i et stilfuldt design og giver en kølig fornemmelse på varme nætter.  Én af de andre store fordele ved Emma-madrassen er, at du slet ikke behøves at tilkøbe en topmadras. Det er dog en mulighed for dig, der gerne vil regulere fastheden en smule. 

Specifikationer
Garanti: 10 år
Størrelser:  80×200, 90×200, 100×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200 cm
Højde: 25 cm
Inkluderet topmadras: Nej
Polstring: 98% polyester, 2% spandex
Ombytningsmulighed:  100 dages prøveperiode

Brug koden “ASNRL5” for 5 % rabat

Fordele
 • 100 dages prøveperiode
 • Trykaflastende
 • Temperaturregulerende
 • God til alle kropstyper
Ulemper
 • Fås kun i én farve

Konklusion: Derfor anbefaler vi Emma Original

Emma Original adskiller sig i den grad fra markedet, da den både har gode anmeldelser på Trustpilot samt har fået stor ros af Testfakta Research. Både at den er temperaturregulerende, trykaflastende og er god til alle kropstyper, gør at vi anbefaler den. Du kan samtidig prøve den risikofrit i helt op til 100 dage (og nætter). Derved har du tid til at afgøre, om det er den helt rette madras for dig.


Norhland Prestige Eksklusiv Box – madras 80×200

Bedste madras i premiumklassen

Norhland Prestige Eksklusiv Box 80x200 cm

Se priser og tilbud på Norhland Prestige Eksklusiv Box her:

.
På udkig efter en god seng? Denne enkeltseng er hos Sengetid en af de
fremhævede modeller, som vil glæde de fleste i hjemmet. Læs da bare nogle af de gode grunde til at købe den her.

Derfor bør du vælge denne

🔴 Nordisk, god kvalitet
🔴 Valgfri topmadras
🔴
Unik komfort

Fremragende, eksklusiv kvalitet
Det er ikke helt nemt at finde en enkeltseng, som både er fremragende i kvalitet og komfort samtidigt med, at den er smuk og stilfuldt at kigge på. Nu behøver du dog ikke at lede længere.  Med denne seng kan du selv være med til at bestemme udseendet og designet. Netop det kan du være med til at præge, så sengen passer perfekt ind i dit hjem og i dit soveværelse. Om sengen skal være lysegrå eller mørkegrå er dermed dit helt eget valg, ligesom valget af sengeben er dit eget valg.

Madrassen er udstyret med et særligt behageligt komfortzonesystem. Det vil sige, at madrassen er inddelt i 5 forskellige zoner, som gør liggekomforten endnu bedre. Komforten forhøjes endda med de to lags kvalitetsfjedre, som der er at finde i madrassen. Derudover vælger du selv, om du vil have en latex topmadras eller en wonderpur topmadras, som både tilpasses vinter- og sommersæsonen.

Sengen leveres med hele 25 års garanti, hvilket vidner om en seng, som har en ualmindelig lang og god holdbarhed, som vil komme dig til gode i de næste mange år, hvor du rigtigt kan putte i sengen med god samvittighed – helt uden at få ondt i ryggen og resten af kroppen.

Krone Eksklusiv Box vs. Markedet 
Med denne enkeltseng fra Norland er nordisk kvalitet og dansk design i top, mens komforten følger trop. Komforten forbedres ved valget af topmadras og fasthed, som er ganske individuelt. Det vil sige, at når du køber denne seng, så kan du selv vælge hvilke type madrasser du ønsker. På den måde får du en forhøjet komfort og en fremragende mulighed for at sove godt op natten. Nu kan man i hvert fald ikke give skylden til sengen og liggekomforten længere. 

Specifikationer
vælg selv farv
vælg selv fasthed
vælg selv topmadras
vælg selv ben
25 års garanti
Mål: Bredde på 80 cm, længde på 200 cm, højde på 63 cm
To lags fjedre
5 komfortzoner


Tempur Elite Cooltouch Plus Hybrid – Premium valg

Bedste madras med cooltouch

Tempur Elite Cooltouch Plus Hybrid

Se priser og tilbud på Tempur Elite Cooltouch Plus Hybrid her:

 

Med denne madras får du en enestående og et innovativt design med en fantastisk kombination af det kendte og avancerede Tempur materiale og Precision Micro fjedre. Oveni får du en behagelig madras, der har den særlige evne, at den absorberer overskydende varme, så du opnår en behagelig temperatur hele natten. Der er tale om en seng med en unik kombination af materialer, der giver dig den bedste søvn og velvære, så du kan være frisk og veludhvilet.

Udvalgte specifikationer
Model: Tempur Elite Cooltouch Plus Hybrid
Mål: 70 x 200, 80 x 200, 90 x 200, 90 x 210, 120 x 200, 140 x 200, 160 x 200, 180 x 200, 180 x 210
Højde: 25 cm
Garanti: 15 års garanti på madras 

Om denne madras

Tempur Elite Cooltouch Plus Hybrid madrassen er en gave til dig, din krop og din nattesøvn. Madrassen har naturligvis den velkendte og avancerede Tempur teknologi, der giver støtte lige der, hvor din krop har behov for det hele natten. Det er en helt unik oplevelse, at madrassen tilpasser sig kropsform og vægt. Samtidig har madrassen Precision Micro fjedre, og man får derfor bevægeligheden fra en fjedermadras. Samlet gør det ikke alene madrassen unik, men også trygaflastende. Så er du den bredskuldrede eller bredhoftede type, så vil denne madras være lige noget for dig, for dens 25 cm højde giver mulighed for kroppen at synke ned i madrassen. Det enestående design går igen i betrækket, der er skræddersyet og i et lyst mønster, der fuldender madrassens udseende. Betrækket er Quick Refresh betræk, der nemt kan lynes af og på, da det er elastisk. Det er derfor nemt at tage betrækket af og vaske betrækket. Du vil derfor altid opleve en frisk madras. 

Konklusion: Derfor anbefaler vi Tempur Elite Cooltouch Plus Hybryd

I forhold til mange andre madrasser på markedet har denne madras funktionen Cooltouch. Den nye Cooltouch teknologi gør madrassen ekstra behagelig, for den vil absorbere overskydende varme og sikrer, at betrækket føles køligt. Så selv på varme nætter vil betrækket og madrassen føles kølig og behagelig. Kvaliteten af denne madras er unik, og der gives også 15 års garanti på madrassen.   


Tempur Sensation Elite CoolTouch Plus – Bedste komfort

Bedste komfort madras

Tempur Elite Cooltouch Plus Hybrid

Se priser og tilbud på Tempur Sensation Elite CoolTouch Plus her:

 
 

Denne Tempur Sensation Elite CoolTouch Plus madras er madrassen for dig, der gerne vil have en komfortabel madras, der får dig til at føle, at du sover på en helt almindelig springmadras. Det gør du bare slet ikke – du sover fantastisk på det fjedrende underlag, som madrassen er udstyret med, og som er det helt unikke TEMPUR High Mobility underlag. Madrassen giver en blid støtte og du har lettere ved at vende dig i løbet af søvnen.   

Derfor bør du vælge denne madras:
🔴 Komfortabel og lækker madras
🔴 Elegant og flot design

Udvalgte specifikationer:
Model: Tempur Sensation Elite CoolTouch Plus
Mål: 70 x 200, 80 x 200, 90 x 200, 90 x 210, 120 x 200, 140 x 200, 160 x 200, 180 x 200, 180 x 210
 Højde: 25 cm
 Garanti: 15 års garanti på madras 

Om denne madras

En af de mange fordele ved denne madras er det helt unikke TEMPUR materiale, som din krop vil elske. Madrassen støtter din krop optimalt under søvnen, og du vil helt sikkert føle dig veludhvilet efter en nat på denne skønne madras. Madrassen sikrer dig en god søvn og bevægelsesfrihed samtidig med, at madrassen let tilpasser sig din krop og blidt former sig om den. Den tykke og bløde madras er 25 cm. høj, og din krop kan derfor synke ned og alligevel få en rigtig god støtte. Den er derfor et godt valg til dig med brede skuldre eller hofter. 

Konklusion: Derfor anbefaler vi Tempur Sensation Elite CoolTouch Plus

I forhold til mange andre madrasser på markedet, har denne Kombineret Tempur Sensation Elite CoolTouch Plus madrassen den nye CoolTouch Plus teknologi. Denne særlige teknologi gør madrassen ideel, da den hjælper til med at absorbere overskydende varme. Den føles derfor behagelig og temperaturregulerende, også til dig, der kan få det for varmt i løbet af natten. Det lyse betræk er naturligvis også et nyt design, der er designet, så det er nemt at lyne af og vaske.  Madrassen er en af de velkendte Tempur madrasser og den har en god liggekomfort og støtte. Med denne madras får du samtidig 15 års garanti.


Guide til valg af madras

I de foregående afsnit har vi gennemgået en række af de bedste madrasser på markedet. I oversigten har vi medtaget forskellige madrastyper og madrasser i forskellige prisklasser. Så der er med sikkerhed en madras, der kan opfylde dine behov og ønsker. Valget af madras involverer dog overvejelse af en række faktorer, som vi vil guide dig igennem i det følgende. I denne madras test-oversigt gennemgår vi en række vigtige punkter som du bør vide, når du køber en ny madras:

Boxmadras, springmadras eller skummadras?

Først og fremmest har du brug for at vælge den rigtige kategori af madrasser. De falder i tre hovedkategorier med henholdsvis boksmadrasser, springmadrasser og skummadrasser.

Boxmadrassen er meget populær i dag, idet den typisk leveres med ben eller meder, og dermed udgør en færdig seng, der er klar til brug. Det er bekvemt og minimalistisk, og du får meget seng for pengene med en boxmadras.

Hvis du allerede har en færdig sengeramme, er det derimod springmadrassen, du har brug for. Den er forholdsvis blød og bøjelig, og kræver derfor en ekstern ramme og et underlag af eksempelvis trælameller eller andet åndbart.

En springmadras kan godt undtagelsesvis ligge direkte på gulvet, men det går ud over åndbarheden, idet madrassen så ikke ventileres nedefra. En enkelt overnatning kan til nød gå med denne løsning, men generelt er det hverken godt for madrassen eller komforten.

De fleste springmadrasser har desuden den fordel, at de er vendbare og kan bruges på begge sider. Da det ofte er polsteret, der først mister sin elasticitet, får du næsten dobbelt levetid for springmadrassen, hvis du vender den om.

Skummadrassen er den billige løsning, som bedst egner sig til nødløsninger. Madrasser i rent kunstskum giver typisk ikke en tilfredsstillende sovekomfort, hverken temperaturmæssigt eller ergonomisk. Vi har dog medtaget en enkelt madras i ren latex-skum, som netop klarer sig godt på både temperatur og ergonomi. Denne madras er dog i en lidt anden prisklasse end de billige skummadrasser, men det er til gengæld en praktisk madras, du sagtens kan byde eksempelvis dine overnattende gæster.

Overvejelser omkring pris

Prisen er for de fleste en vigtig faktor, når der skal købes ind til hjemmet, og det gælder selvsagt også, når det handler om madrasser. Madrasser fås i dag i alle prisklasser, og du kan sagtens anskaffe dig en billig madras fra Østen, hvis du vil gå den vej.

En alt for billig pris er dog som regel ensbetydende med manglende eller meget kortvarig garanti samt et komfortniveau, der måske ikke en gang står mål med prisen. Pris og kvalitet følges ikke nødvendigvis 100 % ad, når det gælder madrasser, men en god madras fås normalt ikke til lavpris.

I denne guide har vi derfor haft fokus på dansk- eller europæisk producerede madrasser, da det erfaringsmæssigt kun er her, du får optimal valuta for pengene.

Tænk langsigtet når du vælger madras

Når du lægger budget i forhold til madras-indkøb, kan du med fordel tænke lidt mere langsigtet. En billig madras vi ofte være slidt op i løbet af et par år, hvor fjedrene efterhånden bliver slappe og polstringen mister sin spændstighed. Her vil du så allerede skulle ud og købe ny madras, hvis du ønsker at have en rimelig sovekomfort.

En kvalitetsmadras kan til gengæld holde i rigtig mange år, og her er der ofte helt op til 10-15 års garanti på fjedrene. I praksis kan kvalitetsmadrassen derfor over tid være en bedre forretning, end gentagende udskiftninger af de mere prisbillige produkter. Kvalitetsmadrassen sparer dig også for alt bøvlet med at skulle smide den gamle madras ud og slæbe den nye ind, ligesom det sikrer dig en fortløbende og stabil komfort.

Hvad er god nats søvn værd?

Det er også vigtigt at have fokus på, at en madras ikke blot er et forbrugsgode på linje med et stort tv eller en ekstra stor pose slik fredag aften. De mange luksusgoder vi måske prioriterer, er ganske vist med til at forsøde tilværelsen. Men de helt grundlæggende forudsætninger for at have det godt, er opfyldelsen af de helt basale behov som mad, varme og ikke mindst søvn. Her spiller madrassen selvsagt en central rolle.

god madras og god soevnTænk på, at vi i gennemsnit tilbringer 8 timer i døgnet på madrassen. Vælger du en lidt bedre madras til eksempelvis 10.000 kroner, som måske holder 15 år, svarer det til en udgift på 7 øre i timen, når du sover – eller 60 øre for en god nats søvn!

Køber du en rigtig billig madras, kan du således måske spare 50 øre på en nattesøvn, men er det nu også besparelsen værd? De fleste vil nok kunne være enige i, at de par håndører er særdeles godt givet ud, hvis resultatet er en bedre søvn og et større udbytte af den efterfølgende dag.

Al forskning viser, at søvnen har afgørende indflydelse på vores velbefindende, og de fleste vil nok også vide det fra egne erfaringer. Hvor meget vil du betale for at kunne vågne frisk og veludhvilet, og dagen igennem kunne føle dig vital og fuld af energi?

Sidst i artiklen kommer vi lidt nærmere ind på, hvilken afgørende betydning søvnen har, og hvordan kiropraktorer og andre eksperter vurderer madrassens rolle i forhold til søvn og helbred generelt.

Hvilken fasthed skal madrassen have?

Fastheden er nok den mest afgørende egenskab i valget af madras. Som tommelfingerregel kan du gå ud fra din vægt, når du skal vælge – og det betaler sig ikke at lyve om den.

Vejer du under 75 kilo, bør du typisk gå efter madrasser med en medium fasthed. 2-300 fjedre pr. kvadratmeter vil normalt være optimalt. Er der flere fjedre, bør de enten være fordelt i to lag, eller være af Vertex-typen, der er lidt længere og blødere end standardfjedre.

Vejer du mellem 75 og 95 kilo, er det som regel den hårde madras, der giver dig den bedste understøttelse. Også her vil 2-300 fjedre pr. kvadratmeter være optimalt, eller alternativt flere fjederlag eller brug af Vertex-fjedre, hvis du foretrækker en model med ekstra mange fjedre.

Vejer du over 95 kilo, kan du med fordel gå efter faste madrasser med et større antal fjedre end normalt, typisk betegnet som multipocket-fjedre. Her får du typisk op til 5-600 fjedre pr. kvadratmeter, måske endda mere.

Hvis du vælger en madras i god kvalitet fra en anerkendt leverandør, vil den typisk kunne fås i forskellige varianter, og her er der som regel mulighed for at vælge en konstruktion og fasthed, som passer til din personlige kropsbygning.

Det er ikke nok at prøve madrassen et par minutter i butikken

Mange butikker med senge og madrasser tilbyder, at du kan afprøve madrassen i butikken. I praksis er det dog en service, som du reelt ikke kan bruge til så meget. Du ligger på sengen iført overtøj og uden dyne, omgivet af kraftige spotlys, ekspedienter og andre kunder. Situationen er næsten så langt fra en naturlig sovesituation, som det overhovedet er muligt.

Gå i stedet efter en leverandør, som kan tilbyde dig ombytning af madrassen, hvis fastheden viser sig at være forkert. Du er nødt til at afprøve madrassen i ro og fred i vante omgivelser, og det tager oftest nogle dage eller ligefrem op til flere uger, før du med sikkerhed ved, om din madras har den helt rigtige fasthed.

Søvnen er afgørende for din generelle trivsel

god nattesoevnDer forskes for tiden rigtig meget i søvn, og det skyldes selvfølgelig, at vi i stigende grad har problemer med søvnen. Årsagerne er mange, men de fleste af dem kan henføres til den moderne livsstil, som de sidste 50-100 år har ændret sig markant i forhold til, hvordan menneskeheden ellers har levet i årtusinder.

Men ikke desto mindre er søvnen helt afgørende for dit velbefindende og din generelle trivsel, fortæller søvn-ekspert Mikael Rasmussen. Under søvnen genoplader og restituerer kroppen både fysisk og mentalt.

Væksthormoner udskilles, kroppen reparerer sig selv og vokser, og immunforsvaret styrkes. Hjernen får tid til at bearbejde dagens indtryk og få det hele sat i system og lagret hensigtsmæssigt. Kort sagt bliver vi bedre mennesker efter en god nats søvn – og tilsvarende ”dårligere” mennesker, hvis vi undlader at dække søvnbehovet.

En voksen person skal optimalt set i gennemsnit have omkring 7,5 timers søvn hver nat, og større afvigelser herfra har direkte negative konsekvenser for sundheden. En vigtig detalje er dog, at søvnen helst skal indledes omkring 22-23.30-tiden, hvor kroppen er særlig disponeret for at falde i søvn.

Bløde madrasser er ikke altid nogen god idé

Artiklen fra Helsenyt kommer også ind på, at en for blød madras er skadelig for helbredet. Hvis kroppen synker for meget ned, kommer benene til at ligge for højt. Det øger kravene til blodcirkulationen, sætter hjertet på overarbejde og resulterer i et kronisk højt stressniveau, som i værste fald forkorter livet med adskillige år.bloede madrasser

Også Sundhedsguiden.dk bakker op om kritikken af de bløde madrasser i en artikel af kiropraktor Henrik Uldall. Her kommer han blandt andet ind på, hvordan en for blød madras kan være dårlig for ryggen. Til gengæld gennemhuller han dog også den gamle skrøne med, at folk med rygproblemer bør ligge på et hårdt underlag.

Madrassen bør være afpasset efter kropsbygning og vægt, og han anbefaler desuden, at du sikrer dig ombytningsret ved køb af ny madras. Det kræver nemlig en del tilvænning at skifte madras, før det er muligt at gisne om, hvorvidt den valgte fasthed er passende.

En anden spændende artikel finder man hos Illustreret Videnskab, som er enig i, at et for blødt soveunderlag ikke er optimalt. Er sengen for blød, er det svært at vende og dreje sig under søvnen, og det gør vi faktisk op til flere hundrede gange i løbet af natten. Det menes, at det er en simpel nødvendighed af hensyn til kredsløb og lunger. Artiklen nævner blandt andet vandsengen som et skrækeksempel på, hvordan kroppen synker ned og bliver låst fast i en alt for stationær position.

Hos Illustreret Videnskab gør de i øvrigt op med teorien om, at rygsøjlen altid skal være vandret, som det ellers kan læses eller ses i mange madras-reklamer. I hvert fald er der ifølge bladet intet videnskabeligt, der peger i retning af, at rygsøjlen har brug for at være vandret.

Derfor er der formentlig ingen standardløsninger til valget af den sunde madras. Hvis du sover godt, er madrassen sund for dig, og er det ikke tilfældet, må den skiftes ud.

Dobbeltsengen bør ofte være to enkeltsenge

Det er hyggeligt med en dobbeltseng, hvor madrassen er i fuld bredde. Men har du og din sengepartner ikke samme højde, drøjde og bygning, er sengen ikke lige optimal for jer begge. Det skriver kiropraktor Michael Randsøe om i en artikel i Politiken, hvor han betegner den store dobbeltseng med en madras som en af de største og mest typiske fejl, når der skal købes seng. Er man lille og rund, kræves en lidt hårdere madras, end hvis man er høj og slank.

I dag er det dog heldigvis muligt at få dobbeltmadrasser med forskellige fasthed i hver sin side. Det er tilfældet for mange af de madrasser, vi har gennemgået her i guiden. Det er bare et spørgsmål om at angive det ved bestillingen.

Michael Ransøe minder også om, at personer med former som for eksempel brede skuldre, fyldig bagdel eller brede hofter kan have fordel af at vælge en zoneinddelt madras. På den måde kan de forskellige dele af kroppen finde et naturligt leje, som kan være lidt forskudt for hinanden.

I artiklen nævner han desuden topmadrassen som et vigtigt fokuspunkt. En god topmadras kan til en vis grad kompensere for den ikke helt optimale madras, og med topmadrassens materialer kan man lettere regulere varme og kulde.

Hvis du ønsker at læse nærmere omkring valget af ny seng, så kan du læse her læse mere om kontinentalsenge her og elevationssenge her.


søvnguide

Eksperten guider: Sådan opnår du en bedre nattesøvn 💤💤

Der er forskellige grunde til, om man sover godt eller dårligt. Indre faktorer som stress og sindstilstand påvirker, og det samme gør ydre påvirkninger som seng, madras, støj, lys, temperatur, indtag, aktivitetsniveau med videre. I dette afsnit vil vi se nærmere på, hvilke gode råd søvn-ekspert Mikael Rasmussen har og hvad du selv kan gøre for at opnå en bedre nattesøvn.

Få det optimale soveklima 🌛

Ifølge Vidensråd for Forebyggelse og National Geographic skal man især være opmærksom på forholdene i soveværelset. Her gælder det især lys, temperaturer og støjniveau.

Man bør starter med at sikre, at der er mørkt i soveværelset, anbefaler søvn-ekspert Mikael Rasmussen. Kroppen forbinder mørke med søvn og lys med dag, og lyset har også en meget stor biologisk påvirkning af kroppen. Mennesket er nemlig bygget til at være vågen, når det er lyst, og sove når det er mørkt, så derfor bør man først og fremmest være opmærksom på at opretholde en normal døgnrytme.

Solens lys kan også især om sommeren udgøre en udfordring, for det kan være svært at holde lyset ude af soveværelset – her kan et mørklægningsgardin eller en sovemaske være en god ide.

Man bør også være opmærksom på lys fra andre kilder – nemlig det kunstige lys fra skærme. Dette lys manipulerer med kroppen og øger følelsen af vågenhed i kroppen, så man ikke kan sove, hvis man har siddet med for eksempel computeren, lige inden man skal i seng. Det kunstige lys sætter nemlig nogle processer i gang i kroppen, hvor det får mængden af kroppens naturlige søvnstof melatonin til at falde. Derfor bør man ifølge Ramussen droppe skærmene et par timer inden sengetid.

Det andet forhold, man bør være opmærksom på, er temperaturen. Som hovedregel bør soveværelset have en temperatur mellem 18 og 21 grader, som er de optimale forhold. Et for køligt soveværelse køler kroppen ned, mens et for varmt soveværelse gør, at man ikke kan sove, da kroppen er for varm.

Støj er den tredje vigtige faktor, som kan forstyrre nattesøvnen. Det anbefales, at man ikke sover et sted, hvor lydniveauet overstiger 30 dB, for det kan få kroppen til at vågne op flere gange. Er du plaget af støjgener, kan den lette løsning være ørepropper.


Vælg den rigtige seng og madras

Der findes mange typer madrasser og senge på markedet. Nogle af de mest populære er kontinentalsengen og elevationssengen. Hvis du ønsker at læse mere om disse to typer, så har Forbrugsguiden lave én guide til kontinentalsenge og én guide til elevationssenge.

Lige gyldigt hvilken seng man vælger, så bør man vælge en madras, der hverken er for hård eller for blød. Især en for blød madras kan give problemer med blodomløbet og ryggen. Gå også efter en madras, der har mange støttende elementer i form af små pocketfjedre.

Et andet vigtigt element, når man vælger madras, er ens egen vægt. Vægt og madras skal nemlig passe sammen for at kunne give den bedste støtte – derfor bør man ikke lyve sig slankere.

Alt dette kan man læse mere om i de omtalte guides fra Forbrugsguiden.

Hvilepositionen er også afgørende

Grundlæggende kan man ligge på ryggen, maven eller en af siderne, når man sover, og der er faktisk forskel på, hvor sunde disse positioner er for kroppen.

Forskerne er enige om, at hvilepositionen på en af siderne er den sundeste – først og fremmest så giver hvilepositionen på siden nemlig en god støtte til både nakke, hoved og rygsølje.

For det andet er denne hvileposition også sundhedsfremmende, idet hjernen gives de mest optimale muligheder for at rense ud. Bt.dk skriver, at ifølge en amerikansk undersøgelse fra University of New York viser scanninger, at når man sover på siden, så udskiller hjernen flest affaldsstoffer, hvilket renser hjernen bedre.

Today.com skriver også om emnet, og de skriver, at forskere har fundet frem til, at når man sover på siden, så bliver hjernen bedre til at eliminere specifikke peptider, som på længere sigt kan være med til at nedbryde hjernen.

Sover man på ryggen, får kroppen en rigtig god støtte – både nakke og rygsølje støttes rigtig godt. Desværre så forøger denne hvileposition også chancen for at udvikle snorken og søvnapnø. Søvnapnø er alvorligt og kan resultere i, at luftveje lukkes af via slappe muskler i svælget eller en forstørret drøbel. Vejrtrækningen kan så blive uregelmæssig, og den manglende lufttilførsel er usund for både hjerne og krop – man kan faktisk risikere, at man helt holder op med at trække vejret et stykke tid. Dette kan ifølge National Geographic føre til en forhøjet risiko for at udvikle både Alzheimers og Parkinsons.

Lider man derfor i forvejen af søvnapnø, bør man undgå at sove på ryggen.

Endelig findes der hvilepositionen på maven. Den er god for fordøjelsen, men kan dog give en del gener som smerter og spændinger, fordi nakken belastes meget, da man er tvunget til at dreje hovedet til den ene eller anden side for at kunne trække vejret.

Husk også lige…

Der findes flere faktorer end de ovennævnte, der påvirker ens søvn. For at kunne falde i søvn er det også vigtigt med et roligt sind. Er man stresset, så kan mange hente hjælp i yoga eller mindfulness, ligesom en kop koffein-fri te eller et afslappende bad har en beroligende effekt på kroppen.

Vær også opmærksom på at få nok motion, da motion kører kroppen naturligt træt – bare ikke lige inden sengetid, da man umiddelbart efter motion får fornyet energi. Det samme gør sig gældende for mad og drikkelse, og vær især påpasselig med kaffe, idet den store mængde koffein virker særdeles opkvikkende på kroppen.


Derfor er din nattesøvn så vigtig 💤💤

En nat uden søvn kan hurtigt give mindre gener som træthed, uoplagthed og uskarphed, og det bevidner om, hvor vigtigt søvn er for kroppen.

Illustreret Videnskab skriver, at dårlig nattesøvn påvirker krop og hjerne meget hurtigt, og på længere sigt kan manglende søvn blive et decideret sundhedsproblem.

Søvnen spiller nemlig især en hovedrolle, når det kommer til immunforsvarets styrke i kroppen.

Hjernen og kroppen skal bruge søvnen til at rense systemet og restituere, og renselsen foregår ved at forskellige salte skyller hjernen igennem. Her bliver alle kemiske og hormonelle affaldsstoffer samt ophobninger renset ud, og derefter er hjernen renset for skidt og snavs. Det er også under søvnen, at hjernen bearbejder dagens indtryk og lagrer dem, således at de irrelevante informationer sorteres fra, og de vigtige (for eksempel ny læring) opbevares til fremtidig brug.

Hjerneforskere har fundet ud af, at rensningen af hjernen er meget vigtig for helbredet, for hvis hjernen ikke bliver ordentligt renset (det kan ske, hvis man ikke sover tilstrækkeligt), så kan ophobningen af affaldsstoffer være med til at forøge risikoen for at udvikle Alzheimers.

Hjernens arbejde under søvnen omfatter desuden også reparationer af småskader og fornyelse af celler samt udjævning af eventuelle ubalancer.

Dårlig søvn kan gøre dig syg

Både Illustreret Videnskab og Vidensråd skriver, at utilstrækkelig søvn kan kædes sammen med flere sygdomme i mere eller mindre alvorlig grad. De skriver, at forskning viser, at udover Alzheimers, så kan ringe søvn over længere tid føre til en øget risiko for at udvikle hjertesygdomme, fedme, diabetes og depression samt forhøjet blodtryk og stressniveau.

På kortere sigt kan søvnmangel også skabe gener og problemer i dagligdagen som især en dårligere indlæringsevne og en forringet effektivitet.

Forskere har i denne forbindelse lavet et forsøg med mus, der viste, at de områder i hjernen, som bliver aktiveret, når man lærer noget nyt, bliver genaktiveret under den dybe søvn. Forskerne vækkede musene, inden de nåede ned til den dybe søvn, og dermed blev disse hjerneområder ikke aktiveret igen – dette førte til, at musene havde sværere ved at huske, hvad de havde lært forrige dag.

Vågner du op træt? Her er grunden

vaagn op traet

Vi sover i gennemsnit omkring en tredjedel af vores liv. For nogle virker dette som alt for meget spildtid, men det er rent faktisk livsnødvendigt at sove.

At sove er nemlig vigtigt for både ens psykiske såvel som fysiske velvære, da en god nattesøvn er altafgørende for, om vi får noget ud af dagens vågne timer.

Dog er det ikke alle, der blot kan ligge sig ned på madrassen og få en god nats søvn. Men der findes et væld af muligheder, når det kommer til at optimere sin søvn.

Det kan også være, at du rent faktisk har sovet, men i stedet vågner og stadig føler dig træt. Du kan opleve at vågne og undre dig over, hvorfor din alarm allerede ringer blot for at finde ud af, at det rent faktisk er tid til at stå op.

Du føler dig tvær, træt og ugidelig for herefter at trykke på snooze-knappen. 10 minutter senere ringer alarmen igen, men du føler dig stadig ikke udhvilet. Lyder dette bekendt? Lad os se på flere grunde, der gør, at du muligvis vågner, og stadig føler dig træt.

1: Du er vågen til alt for sent

I perioder kan de fleste af os opleve at have meget travlt, og nogle gange synes det, at der simpelthen ikke er nok timer i døgnet til at nå alt det, som vi gerne vil nå.

Når du bliver færdig med alle dagens gøremål sent på dagen eller om aftenen, eller hvis du tager ud med vennerne, så er det søvnen, der som det første, bliver kompromitteret.

Mange siger ofte til sig selv: “Jeg sover, når jeg dør”, og tilbringer derefter den næste dag med at drømme sig tilbage i sengen. For at vågne op og føle dig veludhvilet hver dag, bør du tilstræbe at få mellem 7-8 timers søvn hver nat – for mange er det ideelle tal omkring de 8 timer.

2. Du sover i for lang tid

Uanset om du har en tendens til at sove meget generelt, eller hvis du forsøger at indhente manglende søvn fra natten før, er det muligt, at du får for mange timers søvn. Det kan komme som en overraskelse, at du ikke kan indhente manglende søvn, men det er rent faktisk umuligt. Hvis du kun sover i 5 timer en nat, og sover 10 timer den næste nat, vil du sandsynligvis stadig føle dig udmattet og træt.

Den bedste ting, du kan gøre, når dette sker, er, at sigte efter at sove det magiske antal timer for at komme tilbage til de bedste søvnmønstre. Det er også en god idé at holde fast i den samme døgnrytme, hvorfor det er en fordel, hvis du går i seng og vågner op på samme tid hver dag. Dette giver som regel den bedste nattesøvn. Og med en god nats søvn følger en frisk og veludhvilet morgen.

3: Urolige og rastløse ben

Efter en lang dag med at sidde ned, kan du ende med at føle en ubehagelig fornemmelse i benene, der får dig til at vende og dreje dig rundt og være ude af stand til at holde benene stille. Dette kaldes for enten urolige eller rastløse ben.

Rastløse ben er en almindelig kombination af forskellige søvnbevægelsesforstyrrelser. For at lindre symptomerne forbundet med rastløse ben, skal du huske at bevæge dine ben. Rastløse ben forekommer som regel om natten, mens du ligger i sengen, hvilket gør det endnu sværere at falde i søvn.

For at forhindre symptomer på rastløse ben, skal du sørge for at stå op samt gå korte ture i løbet af dagen. Der er også flere hjælpsomme og dynamiske strækøvelser, du kan prøve, hvis du ofte oplever rastløse ben såsom at svinge med benene eller ved at marchere på sin plads.

4. Der er for mange distraktioner

Hvis du bor på en travl gade eller i en by, er det sandsynligt, at du oplever mange distraktioner omkring dig. Støj og lyse lamper er især de to syndere, der kan forhindre dig i at få de timers søvn, som din krop har brug for. Papirtynde vægge i din lejlighed, hvorigennem du kan høre din nabos samtaler eller støjende biler ud på gaden, er ofte ikke et ideelt miljø, hvor du har mulighed for at falde i søvn hurtigt.

Når det kommer til lys og lyd, mens du forsøger at sove, skal du prøve at blokere disse distraktioner. Det kan være ved at gøre brug af en maskine med natur- eller dyrelyde eller gør brug af en lyd-app på din telefon. Du bør også købe gode gardiner, der kan holde uønsket eller blinkende lys ud af dit soveværelse.

5. Soveværelset er for mørkt til at vågne op i

Selv om du vil have dit soveværelse til at være mørkt, mens du falder i søvn, kan det gøre det sværere at komme ud af sengen om morgenen med et for mørkt soveværelse.

Mørklægningsgardiner og mørke vægge forhindrer naturlig belysning i at komme ind i dit soveværelse. Da lys sender signaler til din hjerne om, at det er tid til at vågne op og starte dagen, kan det ende med at blive et problem, hvis du ikke får noget lys ind i soveværelset. Det er nemlig meget nemmere at vågne op med naturligt sollys, der skinner gennem dit soveværelse end at vågne op til et mørkt soveværelse.

Hvis du arbejder om natten, hvilket kræver, at du sover om dagen, skal du prøve at bruge et natlys i dit værelse, hvis du skal have mørklægningsgardiner til at falde i søvn.

6. Anvendelse af sovemedicin

Nogle former for sovemedicin kan købes uden recept af personer, der har svært ved at sove. Men hvis du ikke konsulterer en læge, før du tager en eller anden form for sovemedicin, kan du rent faktisk tage den forkerte. Mange former for sovemedicin kan forstyrre din krops naturlige søvncyklus, hvilket efterlader dig udmattet næste dag.

Hvis du har mistanke om, at du har problemer med at sove, er det vigtigt at konsultere din læge for at få de bedste anbefalinger eller medicin til dine behov. Du bør også følge op med din læge efter et par uger, hvis dosen skal justeres, eller hvis de skal skifte dig til en anden medicin, der virker bedre for dig.

Et mere naturligt alternativ til tunge søvnhjælpemidler er melatonin; et hormon, der produceres af din pinealkirtlen for at fremkalde søvn. Endnu en gang skal du dog sørge for at konsultere din egen læge først, inden du tager noget.

7. Du har det ikke godt mentalt

Hvis du finder dig selv i at vende og dreje dig rundt om natten, selvom du føler dig træt, er der måske alt for mange ting, der løber gennem dit sind, sådan så du ikke kan lukke ned for alle tankerne. Hvis du oplever dette scenario mere ofte end ikke, kan det være symptomer på depression, stress eller angst.

Alle disse ting kan føre til søvnløshed, eller de kan få dig til at sove for meget. Under alle omstændigheder vil du blive ved med at føle dig konstant træt, eller som om du aldrig har nok energi.

For meget stress er usundt og forårsager mange negative virkninger på din krop. Det er vigtigt at finde positive strategier, der kan hjælpe med at håndtere disse symptomer. Søg støtte fra en læge, en supportgruppe eller et familiemedlem.

Du kan også skrive i en dagbog før sengetid for at få dine tanker og følelser ned på skrift og ud af hovedet. Det kan også hjælpe at lave lister for at reducere stress.

8. En forkert diæt

Hvad du spiser i løbet af dagen spiller en afgørende rolle, når det kommer til din søvnkvalitet. Hvis du spiser usund og fed mad hele dagen, er der større sandsynlighed for, at du vil opleve en nat med manglende eller ingen søvn. Disse fødevarer kan nemlig både forårsage halsbrand, fordøjelsesbesvær og andre problemer. At forsøge at sove, når du har mavesmerter, kan især forårsage ubehag.

Det er også vigtigt at forblive hydreret. Hvis du drikker for meget, før du går i seng, kan det resultere i, at du løber på badeværelset hele natten, men at drikke nok vand hele dagen igennem er et klogt valg. Dehydrering kan nemlig forårsage muskelkramper, især når du ligger ned. Du skal derfor spise en velafbalanceret kost, der er fuld af proteiner, grøntsager, fuldkorn og frugter for at hjælpe dig med at føle dig udhvilet hver morgen.

9. Du skal træne mere

At være fysisk aktiv er vigtig for en sund livsstil. Hvis du sidder ned størstedelen af ​​din dag, kan det blive et problem for dig at falde i søvn uden motion. Prøv at udføre 30 minutters fysisk aktivitet hver dag, selv når du føler dig for træt. Du kan eventuelt prøve yoga, styrketræning, gå, jogge eller endda danse; nøglen er at finde den rigtige træning, som du vil nyde.

At være fysisk aktiv hver dag, selv om det er en let form for motion, er en af ​​de bedste ting, du kan gøre for dig selv, når det kommer til en god nats søvn. Dette vil også holde dine muskler og knogler stærke og fleksible.

10. Prioriter din nattesøvn

Hvis du føler dig udmattet og trykker på snooze-knappen hver morgen, kan det være tid til at revurdere dine daglige vaner. Søvn bør være en prioritet, ikke en forhandling.

En god nattesøvn fører til så mange positive fordele, som vil hjælpe dig med at leve livet fuldt ud uden at føle dig for træt eller udmattet til at udføre dagens normale gøremål. 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Cha-Cha pocket madras

Cha-Cha pocket madras

Mange oplever smerter og ømhed grundet en forkert madras. Ved køb af den lækre og funktionelle pocket madras fra Cha-Cha kan du sikkert og trygt få din nattesøvn uden problemer med underlaget. Cha-Cha pocket madrassen indeholder blandt andet en skøn og rar struktur, der gør den fast og holdbar. Derudover har den en enormt høj punktfleksibilitet, der altid sørger for, at du får en rar nattesøvn uden problemer. Det er altså bare med at få fingrene i denne smarte pocket madras allerede nu!

Derfor bør du vælge denne madras:
🔴 God højde
🔴 Ekstra god til par
🔴 Indeholder det smarte velvet touch-foam
🔴 Leveres i én stor madras

Udvalgte specifikationer:
Har 7-zoner pocket-fjedre, der forbedrer din nattesøvn
Profilieret Velvet touch-skum på begge sider, 3 cm.
Højde: cirka 21 cm
Madrassen bliver leveret i rullet format
Har 30 dages ombytningsret

Om Cha-Cha pocket madrassen

Den fine og funktionelle Cha-Cha pocket madras har et lækkert og elegant udseende, der gør, at du helt sikkert gerne vil have den stående i dit hjem. Den råhvide, elegante farve og det fine mønster på siden er prikken over iét på den skønne madras. 

Udover et smart design indeholder denne pocket madras det smarte 7-zoner pocket-fjedre system, der gør, at du er sikret en skøn nattesøvn hver nat. Strukturen i madrassen er med til at sikre en god ventilation rundt i hele madrassen. Dette gør også, at du har en rigtigt god søvnhygiejne. Derudover er der på begge sider af den fine madras indbygget velvet-touch-skum, der har en høj elasticitet og optimal fasthed. Med denne madras vil helt sikkert ikke opleve flere søvnløse nætter grundet et ubehageligt underlag. 

Cha-cha pocket madrassen vs. markedet

I forhold til mange andre madrasser på markedet har denne Cha-Cha pocket madras en rigtig god højde på hele 21 cm. Du føler altså ikke, at du kan mærke eller se gulvet, når du ligger på denne madras. Dette gør din søvnoplevelse væsentligt bedre, og madrassen kan føles nærmest luksuriøs. Derudover er den super velegnet til par, hvilket gør det lettere for dig som forbruger, hvis du for eksempel har et par på besøg, der har brug for et rart og komfortabelt sted at sove. Du vil helt sikkert ikke fortryde dit køb af Cha-Cha pocket madrassen!


Flamenco multi-pocket madras

Flamenco mulit-pocket madras

Flamenco multi-pocket madrassen er perfekt til dig, som ønsker en masse komfort og et lækkert og stilrent design samlet i én enkelt madras. Kombinationen af 7-zoner multi-pocket funktionen og strukturen af latex og skum giver dig en madras i topkvalitet, som kan holde i rigtigt mange år. Denne madras er især god til par, da den kan holde til en høj kropsvægt. 

Derfor bør du vælge denne madras:
🔴 Indeholder blandt andet 7-zoner multi-pocket funktion
🔴 Lav og fornuftig pris
🔴 Fås i forskellige størrelser
🔴 God struktur og fri luftcirkulation i madrassen
🔴 Gratis levering og montering

Udvalgte specifikationer:
Højde: 22 cm
Madrassen kommer i rullet format
Har 7-zonet multi-pocket fjedre
Har elastisk HR-skum på modsatte side, cirka 4 cm
Profileret latex på den ene side, cirka 3,5 cm

Om denne Flamenco multi-pocket madras

Med Flamenco multi-pocket madrassen får du en utrolig rar og komfortabel madras i et helt stilrent og elegant design. Den rene, hvide farve blandet med det søde mønster på madrassen gør, at du let kan have den stående fremme, uden at den er alt for iøjnefaldende. Den kunne for eksempel være perfekt at have stående på et ekstra værelse, hvor du har brug for en fin, elegant madras, dine gæster trygt kan sove rart og lækkert på, når de overnatter i dit hjem. 

Udover en rar komfort og et smukt design, har denne madras fra Flamenco også den populære 7-zoner multi-pocket funktion. Denne funktion er med til at give dig den optimale støtte, som din krop har brug for hele vejen gennem natten.

Der er mange muligheder med denne fine Flamenco multi-pocket madras, så det er altså bare med at slå sig løs!

Flamenco multi pocket madras vs. markedet

I forhold til mange andre madrasser, du kan finde på markedet, har denne madras en rigtigt lav og yderst fornuftig pris. Dette gør, at du ikke nødvendigvis behøver spare en hel bondegård op for at få fat på en rigtigt komfortabel madras i topkvalitet. 

Derudover er en af fordelene ved netop denne multi-pocket madras fra Flamenco, at den har indbygget latex og skum. Dette giver en let og fri luftcirkulation hele vejen igennem den fine madras – hvilket også gør den utroligt åndbar. Den gode åndbarhed sikrer længere holdbarhed. Der er altså en masse forskellige fordele ved denne fine Flamenco multi-pocket madras!


Koldskummadras – S4

Koldskummadras – S4

S4 koldskumsmadrassen er en del af en universel serie, der passer til alle standardmåls sengerammer og sengebunde. I udviklingen af denne madras har der været fokus på hygiejne, ergonomi og holdbarhed. Du kan selv vælge hårdheden på din madras, og derfor vil madrassen afspejle dit behov og sikre dig en god nats søvn, så du kan vågne op veludhvilet og frisk. 

Derfor bør du vælge denne madras:
🔴 7- zones madras, der giver sund og ergonomisk nattesøvn
🔴 Madras med ventilation, så du undgår støv, sved og fugt 
🔴 Du kan selv vælge hårdheden på madrassen

Udvalgte specifikationer:
Model: Koldskumsmadras – S4
Produceret af: HR koldskum i den punktelastiske kerne med en tæthed på 55kg/m3 og lavet af sojaolie
Korrekt anatomisk komfort  
Vælg selv hårdhed
Lagnet er lavet af dobbeltjersey, der gør det ekstra holdbart med 59% polyester og 41% viskose
Lynlås i lagen
Lagen kan vaskes
Mål: 80 x 200, 80 x 810, 90 x 200, 90 x 210, 90 x 220, 100 x 200, 120 x 200, 140 x 200, 140 x 210, 140 x 220
Højde: 14 cm
Højde med lagen: 17 cm.
Hybrid lagen 

Om denne madras

Med denne madras får du en koldskumsmadras i et godt tysk design. Madrassen passer til alle standard bunde og rammer. Opdelingen i 7 zoner gør, at madrassen støtter kroppen og særligt rygsøjlen rigtig godt under søvnen. Samtidig får du en madras med en midterzone, der er forstærket og en ekstra komfort-zone ved skulder. Samlet set får du en madras, der giver god liggekomfort og velvære. Du har her mulighed for selv at vælge, om din madras skal være blød, mellem eller hård – alt efter, hvad der passer til dig og din krop.

Koldskummadras – S4 vs. markedet

Madrassen har med sin særlige tværgående, profilerede overflade en rigtig god ventilation, der sikrer en god og hygiejnisk nattesøvn. Den optimale ventilation sikres også gennem mange betilationskanaler. Madrassen samler derfor heller ikke sved, støv og fugt. Hvis du har udfordringer med at blive lidt for varm i løbet af natten, så er denne madras en gevinst, da den er temperaturregulerende. Madrassen har naturligvis en garanti mod buler eller huller i 24 måneder.


Foxtrot madras

Foxtrot madras

 

Denne madras er en skummadras af høj kvalitet. Det er en såkaldt 7 zones madras, hvilket betyder, at den er profileret med 7 zoner i forskellig hårdhed. Du får derfor en madras med god støtte til din krop under søvn. Madrassen er holdbar, hvilket sikres af madrassens gode cirkulation og åndbarhed. 

Derfor bør du vælge denne madras:
🔴 7- zones madras, der giver god støtte til kroppen
🔴 Lang holdbarhed 

Udvalgte specifikationer:
Model: Foxtrot skummadras
Profileret højelastisk HR skum med øget fasthed
Mål: 80 x 200, 90 x 200, 100 x 200, 120 x 200, 140 x 200
Højde: 18 cm
Hybrid lagen

Om denne madras

Med denne madras får du en rigtig solid 7 zoners madras, hvor hårdheden i zoneprofileringen giver madrassen en støttende funktion og sikrer dig og din krop en god støtte hele natten. Madrassen har en indbygget fast kerne, der sammen med zoneprofileringen gør den behagelig at ligge på. Det giver samtidig en god støtte til kroppen, så du sover godt og vågner veludhvilet. Den faste kerne er med til, at designet er lavet for folk over 80 kg. Denne madras er en skummadras udført i højkvalitetsskum. Der er tale om en madras med lang holdbarhed, hvilket kommer blandt andet af madrassens gode åndbarhed og cirkulation, som igen kommer af den åbne cellestruktur madrassen har. 

Denne madras har et stilrent hvidt udseende med en let riflet overflade. Den er pæn, enkel og funktionel i sit design. Den er nem at flytte rundt med, da den har 2 påsyede håndtag, så du nemt kan løfte og flytte rundt med madrassen. Det gør det også nemt for dig at vende madrassen, og det kan jo være en stor fordel med en vendbar madras som denne. Madrassens betræk kan vaskes, og du har derfor mulighed for en frisk og ren madras.

Foxtrot madrassen vs. markedet

I forhold til mange andre madrasser på markedet får du ved køb af denne madras en god og solid madras med en fast kerne og profileret i zoner. Sammen med den høje skumkvalitet og faste kerne fås en madras, der støtter kroppen på en god måde under hele søvnen. Madrassen egner sig bedst til personer over 80 kg., og er dermed ikke en varig madrasløsning for mindre børn.

Her er en rigtig pæn og solid madras med god komfort og holdbarhed.


Krone Signatur Box 180×200 cm 

 

Krone Signatur Box 180x200cm.
Er du på udkig efter en god seng, som du kan have i mange år? Så er denne model er fremragende bud. Netop denne model har fået
en flot bedømmelse hos Sengetid, og er ligeledes kategoriseret som ’bedst til prisen’. 

Derfor bør du vælge denne

🔴 Høj kvalitet
🔴 Tidsløst design
🔴
Super komfort
🔴
15 års garanti
🔴
Dansk kvalitet

Høj komfort og lækkert design

Der er meget positivt at sige om denne Krone Signatur Box seng. Sengen er iøjefaldende med sit flotte, tidsløse design og sine rene linjer. Sengen fås desuden i forskellige designs, så sengen kan passe helt perfekt ind i dit soveværelse. Sengen kommer i flot, koksgrå farve, som vil passe ind i langt de fleste hjem. Sengen har et mål på 180 cm i bredden og 200 cm i længden. Det betyder, at denne seng vil passe godt ind i de fleste soveværelser, hvor en god dobbeltseng kræves. Sengen er i en god, dansk kvalitet, som gør sengen super holdbar og perfekt til familien, hvor der både er børn og voksne involveret. Til sengen får du desuden også en valgfri 7 cm topmadras fra Krone, som er i vaskbart betræk. Det gør, at du får en særdeles praktisk seng. 

Sengen er inddelt i fem forskellige komfortzoner, som er særligt designet til, at du får en så optimal ramme for en god og lang nattesøvn, som overhovedet muligt. 

Sengens design er prydet med flotte træben i eg, som giver snegen et elegant og nordisk look, som de fleste hjem vil kunne bære, uden problemer. Benene får du desuden også i sort, hvis du ikke er til den bare træfarve. Udover de stilede ben får du forskellige betræk og mønstre, som vil personliggøre sengen mere end ellers. 

På sengen finder du en indbygget sengegavl, som er med til at give god komfort, selv hvis du ønsker at sidde op i sengen, hvis du eksempelvis vil sidde med en bog eller med computeren inden sengetid.

Krone Signatur Box vs. Markedet 

Mange mennesker tør kun drømme om en god nats søvn nat efter nat, men med denne seng fra Krone kommer du et skridt tættere på dén drøm. Udover den gode komfort og den fremragende kvalitet er denne seng også med 15 års garanti. Det vidner om kvalitet og et brand, som stoler på egne varer. Dermed vil der heller ikke være problemer forbundet med eventuelle fejl eller mangler på sengen. 

Specifikationer:

valgfrit betræk medfølger
15 års garanti
Mål: 180 i bredden, 200 i længden og 49 i højden (cm)


Krone Box NU

Krone Box NU 90x210cm.
Hvis du mangler en god kvalitetsseng i målene som en enkeltseng, så er denne seng fra Krone et godt bud på din fremtidige seng. Hos Sengetid er denne seng nemlig en af de fremhævede modeller af senge

Derfor bør du vælge denne

🔴 Dansk design og produktion
🔴 Enkel og god
🔴
Holdbar kvalitet

Enkelt og klassisk design kombineret med høj kvalitet

En god enkeltseng kan faktisk være svær at finde, selvom markedet synes til at være fuldt af dem. Nu behøver du dog ikke at lede længere, med denne Krone Box NU får du nemlig den helt perfekte seng. Sengen vil passe super godt på ethvert børne- og/eller teenageværelse. Sengen vil også gøre sig godt på et gæsteværelse. Målene for denne seng er 90 cm i bredden og 210 cm i længden. Dermed er der god længde på sengen, så selv de høje slipper for at få kolde fødder om natten, fordi de stikker ud over sengekanten. Sengen er i sig selv super enkel, men super god. Designet er enkelt og klassisk, og passer således godt ind i de fleste værelser, boliger og stilarter. Sengens kvalitet er desuden også i top. 

Til sengen vælger du selv, hvilket betræk til topmadrassen du vil have. Topmadrassen er i sig selv på 7 cm. Selve topmadrassen er inddelt i 5 komfortzoner, som gør komforten ekstra god. På den måde får du de optimale rammer for at kunne sove godt om natten. Med til komforten hører også, at du kan vælge mellem tre forskellige fastheder, to forskellige typer topmadrasser og 3 forskellige typer ben. Benene fås i sort, i børstet stål og i børstet stål med ekstra længde. Sengen er med sit enkle udtryk et perfekt fundament for individet, der gerne vil kunne sætte sit eget præg på soveværelset. Du kan nemt kombinere sengens ydmyge ydre med en lang række friske farver, som du kan lide det bedst. 

Sengen kommer endda med 15 års garanti, som gør, at du trygt kan mærke efter, om sengen lever op til dine forventninger og mærkets vanlige kvalitet. 

Krone Box NU vs. Markedet 

Med sit danske design og sin produktion i Danmark er denne seng lidt ud over det sædvanlige. Sin pris taget i betragtning er kvaliteten i top, ligesom man kan sige det samme omvendt.

Specifikationer
Mål: 90 cm i bredden, 210 cm i længden og 49 cm i højden
15 års garanti
5 komfortzoner indbygget i sengen
vælg selv ben
vælg selv fasthed
vælg selv topmadras
vælg selv betræk


Topline springmadras – komfortabel og rar springmadras

Topline springmadras

Med denne Topline springmadras får du en lækker og rar springmadras, der kan bruges mange forskellige steder og som har mange forskellige formål. Du kan for eksempel bruge den som ekstra seng i et ekstra værelse, hvis du vil sikre dig, at dine overnattende gæster får en god nats søvn. Det enkle og elegante design gør, at du nemt kan have den stående, uden at den falder dig direkte i øjnene. Springmadrassen fås i flere forskellige farver, blandt andet grå og sort, og kommer derudover også i flere forskellige størrelser. Der er altså enormt mange muligheder med denne springmadras. 

Derfor bør du købe denne springmadras:
🔴 Lækker springmadras til fornuftig og lav pris
🔴 Dansk produceret
🔴 Lang garanti
🔴 Har blandt andet aftageligt betræk med lynlås

Udvalgte specifikationer:
Produceret i: Danmark
Fjedre: 5-Zoners pocket/multipocket (optil 504 pr. m2)
Garanti på ramme-og fjedre: 10 års garanti
Antiskrid: Nej, ingen antiskrid
Bolster/stofkvalitet: pænt møbelstof med glat overflade
Polstring omkring fjedre: skumpolstring
Komplet højde: 18 cm
Leveringstid: 10-20 hverdage

Om denne springmadras

Med denne smarte springmadras fra Topline får du ikke kun en super fin og stilren springmadras, du let kan bruge i din hverdag, men du får derudover også en enormt komfortabel og rar springmadras, der med sikkerhed vil forbedre din nattesøvn. Det aftagelige betræk med lynlås gør det let for dig at vaske, når du føler behov for det. Derudover har denne fine springmadras også en smart 5-zonet inddeling, som er med til at give endnu mere rar liggekomfort og støtte til dig og din krop. Topline springmadrassen fås i 3 forskellige fastheder, så den kan tilpasse sig, uanset hvad du vejer – om det er 60 eller 140 kg. 

Topline springmadras vs. markedet

I forhold til mange andre springmadrasser, der er at finde på markedet, har denne springmadras fra Topline en rigtigt høj garanti – faktisk en garanti på hele 10 år. Dette gør, at du som forbruger trygt kan ligge dig til at sove på den fine springmadras, velvidende at hvis der opstår et problem med den, eller du på andre måder oplever fejlagtige ting ved den inden for 10 år, kan du enten få dine penge refunderet eller du kan få en ny springmadras. Det er nemt at finde en løsning. Det bliver altså ikke meget lettere med denne lækre og komfortable springmadras fra Topline!


Essence springmadras – dejlig springmadras i god kvalitet

Essence springmadras

 

Med denne dejlige springmadras fra Essence er du sikret en skøn og rolig nattesøvn hver eneste nat. Den indeholder blandt andet, antiskrid, polstring omkring fjedrene og 5-zoners multipocket fjedre, som alle er med til at optimere din søvn og komfort. Det kan være helt oplagt at købe en topmadras til denne springmadras for at fordele trykket ekstra godt på hele madrassen og få bedre støtte fra fjedrene. 

Essence springmadrassen har 3 forskellige fastheder, som alle bestemmes ud fra din vægt. Vejer man under 80 kg, anbefales en medium madras. Vejer man mellem 80-100 kg anbefales en fast madras. Vejer man over 100 kg anbefales en x-fast madras. Der er altså en springmadras, der passer perfekt til dig, uanset din vægt og form! 

Derfor bør du vælge denne springmadras:
🔴 Fås i flere forskellige fastheder
🔴 Dansk produceret springmadras
🔴 Sammensat af materialer med lang holdbarhed og god komfort
🔴 Lang garanti
🔴 Kort leveringstid 

Udvalgte specifikationer:
Produceret i: Danmark
Fjedre: 5-zoners pocket/multipocket (op til 504 pr. m2)
Garanti på ramme-og fjedre: ja, antiskrid indvævet i madrassens betræk
Bolster/stofkvalitet: kraftigt møbelstof i god kvalitet
Polstring omkring fjedre: Airflow – giver optimal åndbarhed
Leveringstid: 10-20 hverdage 

Om denne springmadras

En af fordelene ved netop denne smarte springmadras fra Essence er, at den har et flot og stilrent udseende og leverer enorm komfort og sikrer dig en skøn nattesøvn hver nat. Her er det især de 5-xoners multipocket fjedre, der er med til at give dig den gode komfort. Polstringen omkring disse fjedre kaldes ”Airflow”, og dette er med til at give dig den optimale åndbarhed, som du har brug for under din nattesøvn. Der er næsten intet værre end en kompakt og hård madras, som man bare ikke kan finde sig til rette i – alt dette slipper du for med denne elegante og komfortable Essence springmadras. 

Essence springmadras vs. markedet

I forhold til mange andre springmadrasser på markedet har denne fine Essence springmadras en kort leveringstid på kun 10-20 hverdage. Du behøver altså ikke vente en evighed på en springmadras, der måske alligevel ikke falder i din smag – dog tvivler vi ikke på, at du vil elske denne springmadras og komme til at bruge den enormt meget. 

Derudover indeholder denne springmadras fra Essence også det såkaldte ”antiskrid”, der sikrer at en eventuel topmadras eller rullemadras sidder ordentligt fast på springmadrassen og ikke falder af. 


FAQ

🤓 Hvordan finder jeg den rette madras for mig?

Når du skal finde den rette madras for dig og din krop, så er det vigtigt, at du indtænker din krops præferencer og behov i den beslutning. Tænk derfor over, hvordan du ligger om natten, såvel som hvilke dele af din krop du har behov for, at madrassen støtter mest.

🤓 Er en springmadras eller en skummadras bedst?

Hvorvidt en springmadras eller en skummadras er bedst, det kommer helt an på dig og din krops præferencer og behov. Dog har skummadrasser – specielt memory foam madrasser – den fordel, at de holder bedre i længden end springmadrasser, da de ikke har indvendige fjedre, som slider på selve madrassen.

🧐 I hvor høj grad påvirkes søvnen af ens madras?

Din madras påvirker i stor grad din søvn. Hvis du sover på en madras, som ikke formår at støtte din krop korrekt, så vil det påvirke din søvn negativt. En dårlig madras kan resultere i, at du vågner med en øm og træt krop, som ikke er ordentligt udhvilet.

🤔 Hvordan ved jeg, når det er tid til at skifte min madras ud?

Der findes flere tegn på, at det kan være tid til at skifte din gamle madras ud. Nogle indikatorer er blandt andet, hvis madrassen generelt ser slidt ud, dens fjedrer knirker, dine muskler føles stive og ømme om morgenen, hvis du kan mærke, når din partner bevæger sig m.fl.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Testfakta

Testfakta er en uafhængig test- og researchvirksomhed, der har specialiseret sig i laboratorietests og evaluering af forskellige produkter. Alle deres tests og vurderinger foretages af eksperter på de respektive områder. 

Vi har citeret Testfakta, fordi deres eksperter står bag en test og bedømmelse af Emma Original Madras. Her bliver madrassen testet på parametre som ergonomiske egenskaber, åndbarhed og kvalitet. 

Modellen scorer en samlet rating på 8,1 og får en meget positiv vurdering, hvor den bliver kåret som ”Bedst i test” af eksperterne. Emma Original scorer især højt på åndbarhed, hvor madrassen får en rating på 8,3. 

Testen er udført den: 6. maj 2020

Læs hele testen her 


Andre relevante artikler

Hvis du har brug for en ny seng og ikke bare en ny og lækker madras, så har vi heldigvis flere forskellige artikler, som kan hjælpe dig med dette. Du kan fx tage et kig på vores boxmadras eller dobbeltseng test-guide. Hvis du er til noget mere bevægelse, eller har problemer med ryggen, så kan det også være at du skal tjekke vores kontinentalseng artikel.

Hvis ikke disse har interesse og du skal bruge noget smart og pladsbesparende til teenageværelset, så vil vi foreslå, at du kigger på vores sovesofa overblik, med de fedeste sovesofaer. 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme