Håndholdt Støvsuger Test 2020 – Her er de bedste modeller ifølge eksperterne + Prissammenligning

0

Denne artikel handler om håndholdte støvsugere – den type, som ikke behøver en ledning, og som ikke behøver at blive trukket på gulvet.

Vi har fundet frem til syv af de bedste på markedet i eksperternes øjne, og i artiklen kommer vi både ind på, hvad hver af de syv modeller kan, og hvad eksperterne mener om dem.

Til formålet har vi set nærmere på tests fra forskellige kilder, som tæller det danske forbrugerråd Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, testsiderne Trustedreviews.com og Expertreviews.co.uk, teknologi-websiderne Cnet.com, M3.se og Techadvisor.co.uk, forbrugermagasinet Which.co.uk og Good Housekeeping Institute.

Denne håndholdt støvsuger test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste håndholdte støvsugere
🔸 Guide til hvordan man køber den rette håndholdte støvsuger
🔸 Gode råd til støvsugningen
🔸 Viden om hvordan man forbedrer sit indeklima
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Håndholdt Støvsuger Test 2020 – De bedste håndholdte støvsugere ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de håndholdte støvsugere, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en lang række anerkendte tests, og viser dig de bedste modeller ifølge eksperterne.

Du finder også en prissammenligning af de forskellige støvsugere, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over, hvilke forhandlere der er billigst.


Dyson V11 Absolute

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Trustedreviews.com
5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk
4.5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske tech-magasin Techradar.com
98 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
Kåret som ”Best Buy” af Englands største testmagasin Which.co.uk
Anbefalet af det amerikanske finansmagasin Business Insider

Dyson V11

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

.
Dyson V11 Absolute er blevet testet og anmeldt af syv forskellige ekspertkilder, hvilket inkluderer Råd & Rön, Trustedreviews.com, Expertreviews.co.uk, Techradar.com, Good Housekeeping Institute, Which.co.uk og Business Insider.

Alle eksperter er begejstrede for støvsugeren, som de har givet en god bedømmelse. Dette har de blandt andet gjort på grund af støvsugerens fremragende sugeevne og praktiske funktioner. Til gengæld er flere eksperter mindre vilde med, at Dyson V11 Absolute er temmelig dyr og en smule tung.

En af de bedste støvsugere på markedet, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Dyson V11 Absolute en fremragende støvsuger, hvor eksperterne fra Trustedreviews.com kalder det for ”en af de bedste støvsugere, man kan købe”. De er nemlig glade for dens fantastiske sugeevne på både trapper, tæpper og hårde gulve.

Dette er eksperterne fra Expertreviews.co.uk og Techradar.com enige i og forklarer ydermere, at selvom ”prisen er høj”, er Dyson V11 Absolute alle pengene værd. De er både glade for dens batteritid samt forskellige mundstykker.

Eksperterne fra Good Housekeeping Institute har også testet Dyson V11 Absolute og fremhæver, at støvsugeren er meget nem at samle, mens støvbeholderen også er let at tømme. De synes dog, at basen kan blive forholdsvis varm, når modellen bruges i længere tid. Alt i alt hæfter Business Insider sig desuden ved, at man med denne støvsuger ”vil glæde sig til at gøre rent”.

Velegnet til alle typer af gulve

Med Dyson V11 Absolute får man en ledningsfri og håndholdt støvsuger, der er velegnet til alle typer af gulve og overflader. Brugstiden er på 60 minutter, så man kan støvsuge forholdsvis mange rum på én gang. Støvsugeren har en vægmonteret ladestation, som den kan klikkes i efter brug.

Dyson V11 Absolute kommer ydermere med tre sugeniveauer, så man selv kan vælge, hvor kraftfuld sugeevnen skal være. En LCD-skærm i toppen fortæller desuden om den aktuelle ydelse, der konstant overvåges.

Derudover kan man anvende støvsugeren som en håndstøvsuger. Dette er ideelt, hvis man skal støvsuge mindre overflader, hvor det er nemmere med en håndstøvsuger.

Flere forskellige mundstykker

Ved køb af Dyson V11 Absolute medfølger der flere mundstykker såsom et Torque-mundstykke, et Soft Roller-mundstykke samt et mundstykke til sprækker. Torque-mundstykket er det mest kraftfulde tilbehør, som trænger ned i tæpper og fjerner al skidt og snavs.

Sidst men ikke mindst er Dyson V11 Absolute forsynet med en støvbeholder på 0,76 liter, som har en point-and-shoot mekanisme. Her kan man nemt og hurtigt tømme al støvet direkte ned i skraldespanden uden, at man skal i kontakt med det.

Specifikationer ved Dyson V11 Absolute
🔴 Type: Håndholdt støvsuger
🔴 Mærke: Dyson
🔴 Vægt: 2,97 kilo
🔴 Støjniveau: 84 dB
🔴 Kapacitet, støvbeholder: 0,76 liter
🔴 Køretid på én batteriopladning: 60 minutter
🔴 Opladningstid: 270 minutter

Udvalgte fordele ved Dyson V11 Absolute
🔵 Hygiejnisk tømning
🔵 Flere mundstykker
🔵 Brugstid på 60 minutter
🔵 Kan anvendes på alle typer gulve
🔵 Tre sugeniveauer

Her kan du se en præsentationsvideo af Dyson V11 Absolute. Videoen er produceret af Dyson: 

https://www.youtube.com/watch?v=sYK-zWjxLdI&feature=emb_logo

Dyson V8 Absolute 

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
5 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com
5 ud af 5 stjerner hos testsiden Expertreviews.co.uk

Dyson V8 Absolute

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.899,00 Kr. 0,00 Kr. 3.899,00 Kr. Læs mere
3.899,00 Kr. 0,00 Kr. 3.899,00 Kr. Læs mere

.
Dyson V8 Absolute har været med i fire forskellige tests udført af eksperter, der alle beskæftiger sig med forbrugerprodukter til hverdag.

Her er tale om det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt testsiderne Trustedreviews.com og Expertreviews.co.uk.

Eksperterne har testet Dyson V8 Absolute, og alle vurderer, at her er tale om en særdeles god støvsuger.

To-i-en støvsuger

Dyson V8 Absolute er en to-i-en støvsuger, der både kan fungere som en almindelig støvsuger og en håndstøvsuger.

Her er tale om en model på batteri og ikke ledning, og på én opladning kan den støvsuge i op til 40 minutter – dette er forbedret markant i forhold til tidligere versioner.

Herudover er den også poseløs og kommer i stedet med en beholder, der kan rumme 0,54 liter støv.

Man opererer produktet ved at holde en aftrækker nede, når den skal suge, hvilket også forlænger batteritiden.

Flere mundstykker

Dyson V8 Absolute har også den fordel, at den er meget let med en vægt på kun 2,61 kilo – det øger fleksibiliteten markant og gør den lettere at løfte. Herudover medfølger flere gode mundstykker, som passer til forskellige typer af opgaver.

Disse tæller blandt andet Soft Roller til hårde gulve, som passer på gulvene samtidig med, at der gøres rent, og Direct Drive-mundstykket til tæpper som er designet til at være ekstra-effektivt mod dybtliggende støv samt hår.

Herudover er modellen udstyret med både HEPA-filter og et vaskbart forfilter, hvilket sikrer den mest miljørigtige støvsugning, som værner mod allergier.

Eksperterne: Utrolig sugekraft

Dyson V8 Absolute modtager meget ros fra eksperterne, og blandt andet skriver Trustedreviews.com, at her er tale om en utrolig effektiv støvsuger med en virkelig høj sugestyrke. Faktisk er den så stærk, at den er bedre end flere af modellerne med ledning.

Trustedreviews.com har stort set kun ros til overs for dette produkt – bortset fra prisen, som vurderes til at være meget høj – og den høje ros gives også til de gode filtre, den lange batterilevetid og de velfungerende mundstykker.

Expertreviews.co.uk har ligeledes testet Dyson V8 Absolute, og de kalder den for en af de bedste støvsugere, der overhovedet findes. Man får rigtig meget kvalitet, men til gengæld er prisen også høj.

Eksperterne vurderer, at denne model har en høj alsidighed, og så er den velfungerende på både hårde gulve og tæpper. Det nævnes desuden, at den ikke larmer særlig meget, og så giver batteriet en lang arbejdstid. 

Specifikationer ved Dyson V8 Absolute
🔴 Type: Håndholdt støvsuger
🔴 Mærke: Dyson
🔴 Vægt: 2,61 kilo
🔴 Støjniveau: 82 dB
🔴 Kapacitet, støvbeholder: 0,54 liter
🔴 Køretid på én batteriopladning: 40 minutter
🔴 Opladningstid: 300 minutter

Udvalgte fordele ved Dyson V8 Absolute
🔵 To-i-en model – kan også anvendes som håndstøvsuger
🔵 40 minutters arbejdstid
🔵 Let vægt
🔵 Gode mundstykker
🔵 Allergivenlig med HEPA og forfilter

Her kan du se en præsentationsvideo af Dyson V8 Absolute støvsugeren. Videoen er produceret af Dyson: 

https://www.youtube.com/watch?v=4XBZbGRK0iU&t=1s

Dyson V10 Absolute 

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
5 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com
5 ud af 5 stjerner hos testsiden Expertreviews.co.uk
Kåret til ”Best Buy” hos forbrugermagasinet Which.co.uk

Dyson V10 Absolute

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.199,00 Kr. 0,00 Kr. 4.199,00 Kr. Læs mere

.
Fem forskellige testpaneler har testet Dyson V10 Absolute, og alle er de meget imponerede over dens præstation og kunnen.

Modellen er blevet testet på forskellige parametre, og eftersom den klarer sig godt over hele linjen, så modtager den kun topkarakterer.

Stærk model med mange mundstykker

Dyson V10 Absolute hører til de absolut mest innovative og moderne støvsugere på markedet, og dette afspejles også i prisen, som ikke er lav.

Til gengæld får man et produkt med en unik sugeevne takket være Dysons særlige cyklon-teknologi, som kan præstere lige så godt som en traditionel variant med ledning.

For at komplementere dette medfølger der også en række forskellige mundstykker, som hver er specialiseret inden for hver sit felt:

Disse tæller blandt andet det dybderensende Direct Drive-mundstykke til tæpper, det grundige men beskyttende Soft Roller-mundstykke til hårde gulve, kombinationsmundstykket samt fuge-mundstykket, som er fordelagtigt til at komme til besværlige steder.

60 minutters arbejdstid

Dyson V10 Absolute er som nævnt ledningsfri og kører i stedet på batteri. Her er tale om et kraftigt 25.2 volts Lithium Ion-batteri, der giver op til 60 minutters arbejdstid – altså tid nok til at kunne støvsuge hele huset. Herefter tager en opladning 210 minutter, hvilket ikke er slemt for en ledningsfri model. Der findes tre forskellige indstillinger for sugestyrke, som kan tilpasses efter opgave.

Dyson V10 Absolute er yderligere en såkaldt to-i-en støvsuger, som både kan fungere som en almindelig støvsuger og en håndholdt for at kunne varetage flere opgaver.

Der findes en effektiv filtrering, som opfanger mere end 99,97 procent af alle skadelige partikler og holder dem nede i støvbeholderen. Kapaciteten for beholderen ligger i øvrigt på 0,76 liter.

Eksperterne: Den allerbedste model

Dyson V10 Absolute er blandt andet blevet testet af Trustedreviews.com, der kalder den for den bedste model overhovedet, som de nogensinde har testet. Dette begrunder eksperterne med, at den både er meget kraftfuld og langtidsholdbar. Den udfører alle opgaver til perfektion og er endda bedre end varianter med ledning.

Trustedreviews.com roser også dette produkt for at have fantastiske mundstykker og et godt batteri, og så er den både fordelagtig til hjem med kæledyr og trapper. Der nævnes kun meget få ulemper, som går på støjniveau, at der kun medfølger ét batteri og prisen, som er meget høj.

Expertreviews.co.uk har ligeledes testet Dyson V10 Absolute og skriver, at her er tale om en fantastisk støvsuger, som virkelig har en kraftfuld sugeevne.

Den roses også for at have gode indstillinger for sugestyrke, en rummelig støvbeholder og forbedrede mundstykker.

Dog synes Expertreviews.co.uk, at prisen er noget høj, og så er den lidt tungere end andre Dyson-modeller.

Which.co.uk er i vid udstrækning enige med de øvrige eksperter og skriver, at dette produkt er fantastisk til alle aspekter af støvsugning og meget brugervenlig. Dog er batterilevetiden på turbo noget kort – kun otte minutter, ifølge eksperterne.

Specifikationer ved Dyson V10 Absolute
🔴 Type: Håndholdt støvsuger
🔴 Mærke: Dyson
🔴 Vægt: 2,67 kilo
🔴 Støjniveau: 77 dB
🔴 Kapacitet, støvbeholder: 0,76 liter
🔴 Køretid på én batteriopladning: Op til 60 minutter
🔴 Opladningstid: 210 minutter

Udvalgte fordele ved Dyson V10 Absolute
🔵 Topmoderne støvsuger med cyklon-teknologi
🔵 Flere mundstykker medfølger
🔵 60 minutters arbejdstid
🔵 Tre indstillinger for sugestyrke
🔵 Fjerner 99,97 procent af skadelige partikler

Her kan du se en præsentationsvideo af Dyson V10 Absolute støvsugeren. Videoen er produceret af Dyson: 

https://www.youtube.com/watch?v=Mikt2IY-Fwg

Electrolux Pure F9 PF91-4ST 

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
8 ud af 10 stjerner hos den svenske teknologiside M3

Electrolux Pure F9 PF91-4ST

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

.
Electrolux Pure F9 PF91-4ST er blevet testet af to forskellige hold eksperter. Her er tale om en test udformet af det danske forbrugerråd Tænk og en fra den svenske teknologiside M3. Denne støvsuger klarer sig rigtig godt i begge tests, og det kommer til udtryk ved to gode scorer.

Fleksibel motor

Electrolux Pure F9 PF91-4ST kommer i et unikt design, som især har fokus på fleksibilitet. Det er nemlig muligt at flytte motorenheden op og ned, hvorved tyngdepunktet ændres, og det gør de forskellige opgaver lettere – enheden kan for eksempel flyttes op, når man skal støvsuge under sofaen eller oppe ved loftet.

Herudover findes et smart teleskop-skaft samt udtrækkelig slange, som gør det lettere at komme til i kroge og hjørner. Der medfølger desuden et særskilt fugemundstykke, som også kan gøre disse opgaver lettere ud over tre-i-et mundstykket, som kan anvendes til både hårde gulve og tæpper. I dette mundstykke findes yderligere belysning.

Ledningsfri og posefri

Electrolux Pure F9 PF91-4ST er både ledningsfri og posefri, og derfor findes i stedet en beholder til støv på 0,7 liter. Modellen kører ligeledes på batteri i stedet for strøm, og arbejdstiden ligger på op til 60 minutter per opladning.

Der findes tre indstillinger for sugestyrke, men på den højeste hastighed ligger batteritiden dog kun på 17 minutter.

Der findes yderligere et vaskbart filter, som både giver en lang levetid og sikrer en høj filtrering af skadelige partikler. Manøvreringen er desuden let og bevægelig takket været 180 Easy Steer-systemet.

Eksperterne: En ren fornøjelse

Electrolux Pure F9 PF91-4ST er blevet testet af den svenske teknologi-testside M3, som kalder arbejdet med denne for en ren fornøjelse.

Det kommenteres, at modellen er både meget fleksibel i brug, og selve designet er rigtig flot. Alsidigheden er høj, og det noteres, at den kombinerer råstyrke med ergonomi i et fint samspil.

Eksperterne skriver yderligere, at det er let at justere støvsugeren efter behov og opgave, og selv svære opgaver som at støvsuge under senge og sofaer fungerer let her. Herudover er det nemt at regulere sugestyrken med fingrene. 

Specifikationer ved Electrolux Pure F9 PF91-4ST
🔴 Type: Håndholdt støvsuger
🔴 Mærke: Electrolux
🔴 Vægt: 4,96 kilo
🔴 Støjniveau: 82 dB
🔴 Kapacitet, støvbeholder: 0,7 liter
🔴 Køretid på én batteriopladning: Op til 60 minutter
🔴 Opladningstid: 360 minutter

Udvalgte fordele ved Electrolux Pure F9 PF91-4ST
🔵 Flytbar motorenhed
🔵 Fleksibel
🔵 Lys i mundstykket
🔵 Op til 60 minutters arbejdstid
🔵 Tre indstillinger for sugestyrke


Philips FC6823/01 

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
4,5 ud af 5 stjerner hos teknologisiden Techadvisor.co.uk
82 ud af 100 points hos Goodhousekeeping.com

Philips FC6823/01

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

.
Tre ekspertkilder har testet Philips FC6823/01: Det tæller den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som har foretaget en generel test af flere støvsugere, samt teknologisiden Techadvisor.co.uk og Goodhousekeeping.com der hver har testet modellen individuelt. Alle eksperterne er imponerede over denne model, og derfor modtager den udelukkende topscorer.

Konverterbar

Philips FC6823/01 hører til de håndholdte støvsugere, der har flere funktioner – denne er nemlig en to-i-en model, som betyder, at den med få bevægelser kan omdannes til en håndstøvsuger. Dermed kan den med fordel også lettere anvendes i bilen eller steder, hvor det er svært at flytte hele stangen hen.

Modellen er skabt til at give en meget effektiv rengøring, og dettes gøres via Power Cyclone-teknologien, som giver en stærk luftgennemstrømning.

Cyklon-teknologien kendes også fra de mest moderne støvsugere, idet cyklonerne kombinerer den stærke luftgennemstrømning med et unikt bevægelsesmønster.

Op til 65 minutters arbejdstid

Philips FC6823/01 er både ledningsfri og posefri, og i stedet for en pose findes der en beholder til støv, der kan rumme 0,6 liter. Dette er ikke så meget som en pose, men til gengæld påvirkes effektiviteten ikke af mængden af indhold i beholderen.

Dette produkt kører på batteri i stedet for strøm, og et stærkt 25.2 volts Lithium Ion-batteri giver en lang arbejdstid – nemlig på maksimum 65 minutter.

Denne model er yderligere udstyret med et smart turbo-mundstykke med indbygget belysning, som passer til alle typer af overflader og underlag samt et digitalt display, der viser information omkring støvsugningen – for eksempel hvor meget batteri, der er tilbage.

Eksperterne: Effektiv med mange gode funktioner og tiltag

Philips FC6823/01 er blandt andet blevet testet af det britiske Good Housekeeping Institute, som giver 82 ud af 100 points.

Eksperterne herfra skriver i deres anmeldelse, at denne model leverer et godt rengøringsresultat på både gulve og tæpper, og den bevæger sig uden problemer henover alle underlag.

Eksperterne noterer sig også, at den kommer med mange gode funktioner og tiltag som belysning i mundstykket og en funktion, der forhindrer spild af støv, når beholderen skal tømmes. Dog kan denne model godt føles lidt tung at have med at gøre.

Philips FC6823/01 er også blevet testet af britiske Techadvisor.co.uk, som giver 4,5 ud af 5 stjerner. Eksperterne giver denne gode score, idet de mener, at her er tale om en støvsuger af meget høj kvalitet, som virkelig er effektiv i brug.

Også designet modtager ros for at være meget moderne, og andre roste aspekter går på, at batteriet er godt, og at man kan vælge imellem flere hastigheder. Dog noteres det, at her ikke er tale om en prisvenlig støvsuger.

Specifikationer ved Philips FC6823/01
🔴 Type: Håndholdt støvsuger
🔴 Mærke: Philips
🔴 Vægt: 5,4 kilo
🔴 Støjniveau: 84 dB
🔴 Kapacitet, støvbeholder: 0,6 liter
🔴 Køretid på én batteriopladning: Op til 65 minutter
🔴 Opladningstid: 300 minutter

Udvalgte fordele ved Philips FC6823/01
🔵 To-i-en model
🔵 Power Cyclone-teknologi
🔵 2 volts Lithium Ion-batteri
🔵 Køretid på op til 65 minutter
🔵 Belysning i mundstykke

Her kan du se en præsentationsvideo af Philips FC6823/01. Videoen er produceret af Philips:

https://www.youtube.com/watch?v=OQq6PPCgLtQ

Bosch BBH73275 

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch BBH73275

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

.
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har udført en stor test af forskellige støvsugere fra forskellige mærker, og Bosch BBH73275 er med i denne test.

Alle modellerne er blevet testet og vurderet ud fra kriterier som rengøringsevner, brugervenlighed, funktioner og anvendelighed, og eksperterne skriver, at Bosch BBH73275 klarer sig rigtig godt. Derfor modtager den et stempel som topscorer.

Let rengøring

Bosch BBH73275 er designet til at gøre støvsugning og rengøring nemt i hverdagen.

Her er tale om en let model på 3,8 kilo, som er håndholdt på en stang og let kan flyttes rundt efter behov. Den kører nemlig ikke på strøm og ledning, men i stedet for på batteri, hvilket øger fleksibiliteten markant.

Modellen kommer med et universalmundstykke, som bidrager til letheden, for her behøver man ikke bakse med at finde det rigtige mundstykke. Dette kan anvendes til både tæpper, møbler, trapper, trægulve, klinker eller parketgulvet og yder maksimalt på alle overflader og underlag.

75 minutters arbejdstid

Eftersom dette produkt ikke kommer med ledning og strøm, opererer den via batteri. Batteriet er et stærkt 32.4 volts batteri med Lithium Ion-teknologi, som både gør det holdbart og robust og giver en lang driftstid. Denne ligger på op til 75 minutter, som er lang tid.

Herefter tager det godt nok omkring seks timer at lade det fuldt op igen, hvilket er noget længere end flere af konkurrenterne.

Der findes tre indstillinger for sugestyrke – trin et til den lette rengøring (vil give de 75 minutters arbejdstid), trin to til normal rengøring og trin tre til de krævende opgaver.

Læg mærke til at trin tre giver en noget kortere arbejdstid end de 75 minutter, da en stærk sugekraft tager en del af batteriet.

Fleksibel model

Bosch BBH73275 fungerer håndholdt men er ikke en to-i-en støvsuger, hvor man kan konvertere den om til en lille håndstøvsuger. Dog er den så let og håndterbar i sig selv, at den kan anvendes lidt på samme måde.

Mundstykket er desuden fleksibelt designet, hvilket gør det lettere at komme rundt om møbler og genstande, og så er den selvstående, hvis man har brug for at slippe den et stykke tid.

Herudover findes der et godt filter, således at det opsugede støv ikke kommer ud i hjemmet igen. Der findes tillige en beholder til støv på denne model, så man slipper for at skulle skifte støvsugerposer.

Specifikationer ved Bosch BBH73275
🔴 Type: Håndholdt støvsuger
🔴 Mærke: Bosch
🔴 Vægt: 3,8 kilo
🔴 Støjniveau: 79 dB
🔴 Kapacitet, støvbeholder: 0,9 liter
🔴 Køretid på én batteriopladning: Op til 75 minutter
🔴 Opladningstid: 360 minutter

Udvalgte fordele ved Bosch BBH73275
🔵 Enkel model med god bevægelighed
🔵 Mundstykke til alle opgaver
🔵 Batteri medLithium Ion-teknologi
🔵 Op til 75 minutters arbejdstid
🔵 Tre indstillinger for sugestyrke


Sådan køber du den rette håndholdte støvsuger

Sådan køber du den rette håndholdte støvsuger

Med de mange forskellige håndholdte støvsugere uden ledning på markedet kan det være svært at vide, hvad man skal se efter, når man skal købe en model. Baseret på viden fra Which.co.uk og Astma-Allergi.dk har vi her lavet en guide til, hvad du bør være opmærksom på:

Pris: Generelt er ledningsfrie og håndholdte støvsugere dyrere end de traditionelle varianter og koster gerne flere tusinde kroner. Især modeller fra de kendte mærker ligger i den høje ende.

Batteri: De ledningsfrie, håndholdte støvsugere kører på batteri i stedet for strøm. Arbejdstiden varierer meget fra model til model, så afhængig af størrelsen på hjemmet bør man gå efter en lang batteritid. Nogle kan kun køre omkring ti minutter, hvor andre kommer i nærheden af en time.

Sugestyrker: Læg også mærke til om der findes forskellige sugestyrker – i så fald kan de kraftigste godt tære meget på batterilevetiden. Se også efter om man kan skifte batteriet ud, så man ikke behøver vente, hvis batteriet bliver fladt.

Ladetid: Ligesom det er vigtigt med batteritiden, så bør man også se efter, hvor lang ladetiden er. Nogle tager kun omkring en time, hvor andre tager over et halvt døgn for en fuld opladning. Det er især vigtigt, hvis man ikke kan støvsuge hele hjemmet på én opladning, for i så fald kan man komme til at vente længe på at gøre arbejdet færdigt.

Kapacitet: Ledningsfrie støvsugere anvender en beholder til opsamlet støv i stedet for en pose. Disse beholdere kan ofte rumme meget mindre støv end poserne – gennemsnittet ligger på 0,6 liter, hvor posernes gennemsnit er på 2,1 liter.

Vægt: Ledningsfrie støvsugere er for det meste en del lettere end de traditionelle, og gennemsnitsvægten er på tre kilo – til sammenligning ligger den på 6,4 kilo for de almindelige. En let vægt vil øge fleksibiliteten markant.

Filter: Filteret holder opsuget støv og partikler tilbage, så de ikke kommer ud i hjemmet igen. Det sikrer et renere indeklima og er især vigtigt for allergikere. Gå gerne efter et HEPA-filter, som er et af de mest effektive, men andre filtre kan være lige så gode. Et HEPA-filter frafiltrerer mere end 99 af partiklerne.


Gode råd til støvsugningen

Bosch BBH73275Det er lidt af en kunst af foretage en effektiv støvsugning. Norske Side2.no guider i dette afsnit til, hvordan man bedst gør:

Støvsug i flere retninger
Det er ikke nok kun at føre støvsugeren frem i én retning, for det vil ikke få alt støvet med. Ud over både at støvsuge frem og tilbage, bør man også gøre det på kryds og tværs. Som billede kan man bruge fremgangsmetoden, at man først støvsuger mod syd og nord og derefter mod øst og vest.

Anvend det rigtige tilbehør
Se efter hvilke mundstykker der følger med støvsugeren. Der kommer ofte flere, som har hver deres unikke brug – ofte ét til tæpper og ét til hårde gulve, men tit også møbel- og fugemundstykker til møbler, kanter, hjørner, reoler, vindueskarme og omkring møblerne.

Fjern genstande fra gulvet
Der samler sig altid en del støv omkring genstande – både store og små. Fjern alt hvad der ligger løst af ledninger, legesager, kasser med videre. Pas også på mindre genstande, som kan ødelægge støvsugeren, hvis de suges op.

Frem med støvkluden først
Før man overhovedet går i gang med at støvsuge, bør man starte med at tørre støv af overflader. Når man tørrer støv af, vil man ikke kunne opfange alt, og den resterende mængde vil ende på gulvet, tæpper eller møbler. Først herefter bør man foretage støvsugningen, og man kan derfor nøjes med én gang.

Fyld ikke posen op
Hvis man har en støvsuger med pose, så bør man ikke vente med at skifte den, til den er fuld. Når den bliver mere end to-tredjedele fuld, så påvirkes effektiviteten, og støvsugerens rengøringsevner vil blive forringede.


Forbedr dit indeklima med disse råd

indeklima

Et sundt indeklima er vigtigt for trivslen, så baseret på viden fra Rationel.co.uk og Veluxusa.com kommer vi med enkle råd, der kan forbedre indeklimaet:

Minimér luftfugtigheden med udluftning: Mikroorganismer som støvmider trives i høj luftfugtighed, så derfor er det vigtigt at lufte ud. Det gælder især for badeværelser (hvor der bades), køkkenet (hvor der laves mad) og soveværelser (hvor der soves). Foretag helst en daglig udluftning.

Gennemtræk: Luft helst ud med gennemtræk, og især inden sengetid og om morgenen.

Vinduer med lås: Især soveværelser bliver fugtige om natten, mens beboerne sover og dermed skaber varme, så derfor kan det være en god ide med udluftning om natten også. Men det kan være ubehageligt at have vinduet åbent om natten, så derfor kan man anskaffe en anordning til vinduet, så det er låst men stadig en smule åbent.

Tjek udluftningskanalerne: Nogle hjem har udluftningskanaler i vægge eller vinduer, og disse bør tjekkes mindst en gang om året og gøres fri af edderkoppespind, støv eller anden belægning.

Ingen lukkede rum: Det er vigtigt, at luften kan cirkulere rundt i hjemmet, så hold dørene til alle rum åbne så vidt muligt.

Temperatur: Hold nogenlunde samme temperatur i alle rum – gerne på 20-21 grader.

Tør tøjet udendørs: Vådt vasketøj bør tørres udenfor eller i en tørretumbler, da det øger luftfugtigheden markant. Er det nødvendigt at tørre tøjet indendørs, så bør man holde vinduerne åbne.

Pas på tæpper og gamle møbler: Tykke tæpper samler meget støv, og det samme gør de gamle møbler. Overvej for eksempel om det er nødvendigt med tæpper i alle rum.

Mindre rygning og røg: Både røg fra rygning og stearinlys er skadeligt. Skal der ryges, bør det derfor gøres udendørs, og man bør lufte godt ud, hvis man har anvendt stearinlys.

Kemi fra elektronik: Elektronik som fjernsyn og computere afgiver kemi, når de er tændte. Sluk dem derfor, når de ikke anvendes.

Pas på kemi i husholdningen: Vælg miljømærkede husholdningsprodukter for at slippe for skadelig kemi.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke håndholdte støvsugere er bedst i test?

Dyson V11 Absolute, Dyson V8 Absolute, Dyson V10 Absolute og Philips FC6823/01

🤓 Hvordan testes de håndholdte støvsugere?

Støvsugerne vurderes på deres evne til at suge støv, skidt og dyrehår op på forskellige typer underlag og langs paneler. Ydermere testes batterilevetiden, hvor længe de holder strøm under brug og hvor hurtigt sugeevnen falder. Slutteligt vurderes de på energiforbrug, støjniveau og brugervenlighed.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger ny støvsuger?

Vi hos Forbrugsguiden anbefaler, at du overvejer, hvor stort et areal du skal støvsuge, om du har hårde gulve eller tæpper, og om du har husdyr. Ydermere bør du altid vælge en model med energimærkning A eller bedre.


Håndholdt Støvsuger Test – disse kilder har vi brugt: 

Cnet.com 🇺🇸
Cnet.com er en international webside, der handler om teknik og teknologi. Cnet.com bringer nyheder, information og guides til forbrugerne om teknologiske emner, og de har også forums, videoer og tests af forskellige elektroniske forbrugerprodukter. Her har Cnet.com testet Bissell Multireach XL 25.2V – du kan læse mere om testen her. 

Råd & Rön 🇸🇪 
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor de svenske eksperter har testet et udvalg af støvsugere.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene. 

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰 
Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af et udvalg af støvsugere.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene. 

Expertreviews.co.uk 🇬🇧 
Expertreviews.co.uker en britisk testside, der udfører uafhængige tests af en bred vifte af elektroniske produkter til hjemmet. Det tæller blandt andet fjernsyn, computere, mobiltelefoner og kameraer men også tests af øvrige husholdningsprodukter. Her er der tale om en test af to forskellige støvsugere:

Dyson V8 Absolute– du kan læse testen i sin helhed på dette link.

Dyson V10 Absolute – du kan læse testen i sin helhed på dette link.

Expertreviews.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Dyson V11 Absolute, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Goodhousekeeping.com 🇬🇧
Good Housekeeping Institute tester og skriver om forskellige produkter, der har med hus og have at gøre. Der er ikke tale om en egentlig test af et stort antal produkter samtidig, men siden har løbende testet et udvalg af støvsugere – og her gælder det Philips FC6823/01. Her får produkterne så karakterer på en skala op til 100 for at afgøre, hvor gode de er. Læs mere om testen her. 

Good Housekeeping Institute har ligeledes testet og anmeldt Dyson V11 Absolute, som de har givet 98 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

M3.se 🇸🇪 
M3.se er en svensk teknologi-testside, som har hovedfokus på at afprøve og vurdere de nyeste teknik-produkter. Her drejer det sig om en test af Electrolux Pure F9 PF91-4ST.Læs mere om testen her.

Techadvisor.co.uk 🇬🇧
Techadvisor.co.uk er en britisk teknologiside, der beskæftiger sig med emner inden for teknologi og teknik. Techadvisor.co.uk skriver blandt andet guidende artikler for at råde og hjælpe forbrugerne, og dertil kommer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Det gælder i denne omgang en test af Philips FC6823/01. Læs mere her.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er en international testside, der bringer daglige og detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er følgende støvsugere blevet testet:

Dyson V8 Absolute – klik på dette link for adgang til hele anmeldelsen.

Dyson V10 Absolute – klik på dette link for adgang til hele anmeldelsen.

Trustedreviews.com har ligeledes testet og anmeldt Dyson V11 Absolute, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Which.co.uk 🇬🇧
Englands største forbrugermagasin med knap 700.000 magasinabonnenter. Which.co.uk er til for forbrugerne, og målet er at gøre en forskel for dem. Which.co.uk tester løbende forskellige husholdningsprodukter, og her er der tale om en test af Dyson V10 Absolute. Læs mere her overordnet, men fuld adgang til testen kræver dog abonnement.

Which.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Dyson V11 Absolute, som de har kåret som et ”Best Buy”. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Business Insider 🇺🇸
Det amerikanske finansmagasin Business Insider beskæftiger sig med nyheder fra både ind- og udland med fokus på finansverdenen. Derudover laver de tests og anmeldelser af forbrugerprodukter.

I denne omgang har de testet og anmeldt Dyson V11 Absolute, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Techradar.com 🇺🇸
Det amerikanske tech-magasin Techradar.com leverer alt lige fra nyheder til trends, guides og anmeldelser af forskellige elektroniske produkter. Her har de testet og anmeldt Dyson V11 Absolute, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.


Alternative tests og artikler

Er du stadigvæk i tvivl om, hvilken støvsuger der er den rette for dig, har Forbrugsguiden også en række andre relevante tests.

Du kan fx læse vores Ledningsfri støvsuger Test eller vores Håndstøvsuger Test, for at skabe dig et bedre overblik over markedets forskellige modeller. Alle støvsugerne er blevet testet af uafhængige ekspertpaneler, så du nemt kan finde den støvsuger, der dækker dine behov.

I kategorien ledningsfrie støvsugere, finder du også en række producent-specifikke tests. Her kan du læse vores Dyson V11 test, vores Dyson V10 test, vores Dyson V8 test og vores Electrolux Ergorapido Test, der alle viser dig eksperternes favoritter samt en prissammenligning, så du nemt kan finde den billigste forhandler.

Er du i tvivl, om du bør købe en ledningsfri støvsuger eller en almindelig, har vi her hos Forbrugsguiden også oplysende tests om dette.

Læs vores generelle Støvsuger test eller vores Poseløs støvsuger test, for at få et hurtigt overblik over markedets bedste modeller.

Er der et bestemt mærke, du er specielt interesseret i, kan du med fordel også læse vores producent-specifikke tests. Her finder du vores Miele støvsuger test, vores Electrolux støvsuger test, vores AEG støvsuger test, vores Bosch støvsuger test og vores Nilfisk støvsuger test. Alle vores tests indeholder ekspertbedømte støvsuger, så du som forbruger får det bedst mulige vidensgrundlag, inden du beslutter dig. Vi bringer også en prissammenligning, så du hurtigt og nemt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.

Et andet populært valg er de smarte robotstøvsugere. De er særligt værd at overveje, hvis du er støvallergiker, da antallet af støvpartiker de hvirvler op i luften er lavere end ved brug af ledningsfrie eller almindelige støvsugere.

Få et overblik over markedets bedste robotstøvsuger her i vores generelle Robotstøvsuger test, eller læs vores producent-specifikke, så som vores Neato Botvac Connected test, vores iRobot Roomba robotstøvsuger test, vores iRobot Roomba 980 test eller vores Miele Scout RX1 test.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse