Poseløs støvsuger test 2019 – Her er de bedste poseløse støvsugere

1

I denne artikel ser Forbrugsguiden nærmere på en række poseløse støvsugere. Ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests gennemgår vi udvalgte poseløse støvsugere en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt model til et godt køb.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne poseløs støvsuger test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste poseløse støvsugere på markedet
🔸 Hvad betyder de nye EU-krav til energiintensive produkter såsom støvsugere
🔸 Guide: poseløs støvsuger eller traditionel støvsuger
🔸 Guide: Sådan holder du bedst støvet ude af hjemmet
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Poseløs støvsuger test – Her er de 10 bedste modeller

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de poseløse støvsugere, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en lang række eksperttests, og viser dig her de bedste modeller ifølge eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige poseløse støvsugere, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.


Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal

✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön

Bosch BGS5335

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.995,00 Kr. 0,00 Kr. 1.995,00 Kr. Læs mere
1.995,00 Kr. 0,00 Kr. 1.995,00 Kr. Læs mere
1.995,00 Kr. 0,00 Kr. 1.995,00 Kr. Læs mere
2.765,00 Kr. 0,00 Kr. 2.765,00 Kr. Læs mere
4.099,00 Kr. 0,00 Kr. 4.099,00 Kr. Læs mere

 

Bosch BGS5335 er den poseløse støvsuger, som opnår den bedste placering i test hos både det danske forbrugerråd Tænk og hos den svenske pendant Råd & Rön. Modellen er særligt velegnet til hjem med allergikere og til hjem med kæledyr, da der blandt andet medfølger et særligt mundstykke til opsamling af dyrehår.

Støvsugeren har rengøringsevne A på hårdt gulv, rengøringsevne C på gulvtæppe og støvemission A. Støvemissionen angiver, hvor godt støvsugeren holder støvet tilbage i udblæsningsluften. Er der medlemmer i husstanden som er særligt følsomme over for støv, så bør man gå efter en støvsuger i støvemissionsklasse A.

Støvsugeren er særligt velegnet til allergikere, da den har et medfølgende ProAnimal mundstykke med roterende børster, som er specielt udviklet til at fjerne dyrehår. Mundstykket er desuden specielt udviklet til at give en grundig rengøring af fliser og parketgulve, hvor der kan være små sprækker og revner, som også kan gemme på både dyrehår og støv. Udover mundstykket har støvsugeren også Boschs AirTurbo System, som giver en ekstra høj luftgennemstrømning og ekstra effekt.

Stor støvbeholder og selvrensende filtersystemBosch BGS5335 stoevbeholder

Støvbeholderen i Bosch BGS5335 har en kapacitet på 3 liter, hvilket er meget, sammenlignet med andre poseløse modeller. Støvsugeren har en arbejdsradius på 11 meter og vejer 6,7 kilo. Der er sørget for minimal vedligehold med denne model og ud over at være poseløs, så er Bosch støvsugeren er udstyret med et system, som sørger for at rengøre filtersystemet efter behov.

En indbygget sensor overvåger løbende støvsugerens ydeevne og forringes ydeevnen, så aktiverer sensorerne automatisk et rengøringssystem, så støvsugeren bliver bragt tilbage til sin optimale ydeevne. Filteret og støvbeholderen er dog vaskbare, hvis behovet skulle opstå.

Støvsugeren er udstyret med et hygiejnisk HEPA 13 filter, der filtrerer alle partikler ud af luften, så luften bliver renere i hjemmet efter støvsugning. Et HEPA 13 filter er vaskbart og det anbefales til forbrugeren, som ønsker minimal udledning af støvpartikler under støvsugning. HEPA-skalaen går fra 10 og op til 14, hvor 14 er det bedste, og et HEPA 13 filtrerer således 99,95 % af alle partikler.

Motoren har en effekt på 800 watt og sugestyrken reguleres nemt ved hjælp af en drejeknap. Under brug er lydniveauet på 74 dB(A). Derudover har støvsugeren energimærke C, hvilket er ganske fornuftigt for denne type af poseløse støvsugere, som ofte bruger mere energi end de traditionelle modeller. Det årlige energiforbrug er anslået til at være 40 kWh.

Udover mundstykket til dyrehår og det almindelige kombimundstykke, så medfølger der et fugemundstykke, et møbelmundstykke og et polstermundstykke. Bosch BG5335 er desuden udstyret med et praktisk teleskoprør, så du kan tilpasse længden på røret efter behov. Derved er støvsugeren alsidig i brug og kan anvendes til rengøring af hele hjemmet.

Specifikationer for Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal:
🔋 
Energiklasse: C
💨 Støvemission: A
🌪️ Rengøringsevne på gulvtæppe: C
🌪️ Rengøringsevne på hårdt gulv: A
⚙️ Motoreffekt:  800 watt
🌀 Arbejdsradius: 11 meter
🗑️ Støvbeholder kapacitet: 3 liter
📃 Filter: vaskbart HEPA 13-filter
⚖️ Vægt: 10,53 kilo
📢 Lydniveau: 74 dB(A)

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Bosch BGS5335 Zoo’o ProAnimal:

https://www.youtube.com/watch?v=2qU6cFtkNZs

Nedenfor kan du se, hvordan støvbeholderen på BGS5335 Zoo’o ProAnimal tømmes:

https://www.youtube.com/watch?v=q0R3AZ6alK4

Philips FC9331/09

✅ Anbefalet hos expertreviews.co.uk
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos amazon.de

Philips FC9331-09

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
689,00 Kr. 0,00 Kr. 689,00 Kr. Læs mere
762,00 Kr. 0,00 Kr. 762,00 Kr. Læs mere
762,00 Kr. 0,00 Kr. 762,00 Kr. Læs mere
2.765,00 Kr. 0,00 Kr. 2.765,00 Kr. Læs mere

 

Philips FC9331/09 er poseløs og bruger derfor en cyklonteknologi når den arbejder. Det vil sige, at den bruger centrifugalkraft til at adskille støvet fra luften inde i cylinderen, som det kendes fra flere poseløse modeller. Ifølge Philips selv, så er deres PowerCyclone 5-teknologi dog særligt effektiv, da den maksimerer luftstrøm og ydeevne ved at adskille støv og luft med det samme via tre effektive trin:

1) Luften suges hurtigt ind
2) En buet luftpassage sørger for, at luften hurtigt sendes gennem det cykloniske kammer, hvor støvet adskilles fra luften
3) Særlige udledningslameller adskiller støvet i cyklonen og leder det ned i støvbeholderen

Ifølge Expert Reviews, så har Philips FC9331/09 rent faktisk også en af de mest kraftfulde sugeevner på markedet. Faktisk er sugeevnen næsten for god, da Expert Reviews påpeger, at den er så effektiv, at den kan være en lille hindring for manøvreringen. Dog fremhæver de samtidigt, at støvsugeren generelt er en fremragende performer, den er velbygget og nem at bruge.

Velegnet til hjem med allergikere

Philips FC9331-09 stoevbeholderModellen er velegnet til hjem med allergikere, da den har et luftrensnings-filtersystem, som opsamler 99,9 % af fine støvpartikler – herunder også pollen, dyrehår og støvmider. Støvbeholderen har en kapacitet på 1,5 liter og den tømmes nemt og hygiejnisk, så man ikke risikerer, at komme i kontakt med det opsamlede støv.

Støvsugeren har rengøringsevne A på hårdt gulv, rengøringsevne C på gulvtæppe og støvemission A – alle skalaer går fra A-G, hvor A er det bedste og betyder, at støvsugeren opsamler 100% af støvet. Et C på gulvtæpper er et godt resultat i skalaens bedre halvdel, da gulvtæpper er sværere at støvsuge end hårde gulve.

Motoren har en effekt på 650W og under brug har støvsugeren et støjniveau på 79 dB(A). Philips FC9331/09 befinder sig i energiklasse A, hvilket er den bedste klasse der kan opnås. Det er sjældent, at poseløse modeller opnår så god en energimærkning.

Der er også lagt vægt på betjeningen i udformningen af støvsugeren og den har en arbejdsradius på 9 meter, hvilket passer godt til de fleste hjem. Derudover medfølger der et praktisk teleskoprør, som nemt kan tilpasses brugerens højde. Vægten på støvsugeren er 6,1 kilo og den er udstyret med fire ekstra store gummihjul som sørger for, at støvsugeren glider nemt over gulvet uden at ridse det. Der er desuden en blød børste integreret i håndtaget, så den altid er klar til brug på møbler, plane overflader og polstring.

Der medfølger et TriActive-mundstykke, som giver for en 3-vejs rengøringsprocedure og er særligt velegnet til tæpper, da det sørger for at åbne tæppeluven og give en mere dybdegående rengøring. Derudover medfølger der også et mundstykke til hårde gulve.

Specifikationer for Philips FC9331/09:
🔋 
Energiklasse: A
💨 Støvemission: A
🌪️ Rengøringsevne på gulvtæppe: C
🌪️ Rengøringsevne på hårdt gulv: A
⚙️ Motoreffekt: 650 watt
🌀 Arbejdsradius: 9 meter
🗑️ Støvbeholder kapacitet: 1,5 liter
📃 Filter: Allergifilter
⚖️ Vægt: 6,1 kilo
📢 Lydniveau: 79 dB(A)


Hoover Reactiv RC81RC25

✅ Populær og prisvenlig model

Hoover Reactiv RC81RC25

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere
903,00 Kr. 0,00 Kr. 903,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere

 

Ikke alle de poseløse støvsugere, vi har taget med i denne artikel, har været undersøgt i eksperternes forskellige tests, hvilket blandt andet gælder denne Hoover model. Vi har alligevel inkluderet modellen, idet den har fået rigtig gode anmeldelser af brugerne. Markedet for støvsugere er stort og det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de officielle tests. Det betyder dog ikke, at de modeller der ikke er testede er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

Hoover Reactiv RC81RC25 er en populær model blandt forbrugere og især på forhandlersiden Whiteaway, har modellen modtaget adskillige gode anmeldelser. Især bliver Hoovers kraftige sugeevne fremhævet talrige gange, ligesom det også bliver påpeget, at støjniveauet er utroligt lavt. Stort set alle er også rigtigt begejstrede for måden det poseløse design fungerer på og det bliver fremhævet, at det er utroligt nemt at tømme støvbeholderen. Har man kæledyr i hjemmet, så medfølger der desuden et særligt mundstykke, som er designet til opsamling af hunde- og kattehår.

Topkarakterer for ydeevne og energimærkning

At støvsugeren roses for sin sugeevne er ikke overraskende, hvis man ser på dens rengøringsevner. Her har den nemlig rengøringsevne A på hårde gulve og rengøringsevne A på gulvtæpper. Noget, som man ser meget, meget sjældent, da støvsugere generelt har det sværere på gulvtæpper end på hårde gulve. Derudover har den støvemission A, som angiver hvor godt støvpartikler holdes tilbage i udblæsningsluften, og energiklasse A. Så det er rene topkarakterer hele vejen rundt.

Hoover Reactiv RC81RC25 stoevbeholderStøvsugere er desuden udstyret med et uspecificeret, vaskbart HEPA-filter, som sørger for at stoppe støvpartikler i udblæsningsluften. At HEPA-filtret er uspecificeret betyder ofte (men ikke nødvendigvis), at det befinder sig i HEPA-klasse 10, som opfanger omkring 85% af partiklerne i støvsugerens udblæsningsluft.

Støvsugeren har en arbejdsradius på 8 meter og vejer kun 6,5 kilo. Støvbeholderen har en kapacitet på 2 liter og en praktisk og hygiejnisk tømning sikrer, at man ikke kommer i kontakt med støvet under tømningen.

Motoreffekten er på 800 watt og under brug har støvsugeren et støjniveau på 75 dB(A). Det er naturligvis muligt at indstille sugeevnen, hvilket nemt gøres på selve støvsugeren.

Hoover Reactiv RC81RC25 har et praktisk teleskoprør, som nemt kan justeres efter brugerens højde, og derudover leveres den med kombimundstykke, parketmundstykke, miniturbo-mundstykke, som er særligt velegnet til dyrehår, og et tæppe-mundstykke.

Specifikationer for Hoover Reactiv RC81RC25:
🔋 
Energiklasse: A
💨 Støvemission: A
🌪️ Rengøringsevne på gulvtæppe: A
🌪️ Rengøringsevne på hårdt gulv: A
⚙️ Motoreffekt: 800 watt
🌀 Arbejdsradius: 8 meter
🗑️ Støvbeholder kapacitet: 2 liter
📃 Filter: uspecificeret, vaskbart HEPA-filter
⚖️ Vægt: 6,5 kilo
📢 Lydniveau: 75 dB(A)


Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro

✅ Anbefalet hos Forbrugerrådet Tænk
✅ ”Very good” hos engelske which.co.uk
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos trustedreviews.com
✅ Anbefalet hos amerikanske techcrunch.com
✅ Anbefalet hos Gizmodo.co.uk
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos techradar.com
✅ 9 ud af 10 point hos toptenreviews.com 
✅ 4 ud af 5 stjerner hos techgearlab.com
✅ 5 ud af 5 stjerner hos t3.com

Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro er en af Dysons mest testvindende modeller og med god grund. Den er særdeles effektiv og brugervenligheden er i en klasse for sig. Dyson selv påstår, at støvsugeren er helt og aldeles vedligeholdelsesfri og at den ikke taber sugeevne og ifølge ovenstående testkilder, så er dette helt korrekt. Det britiske online magasin T3 går endda så langt, at de kalder modellen for ”den mest kraftfulde støvsuger nogensinde”.

Til denne model medfølger Dysons såkaldte Musclehead gulvtilbehør, som automatisk tilpasser sig gulvtæpper, løse tæpper og hårde gulve. Støvsugeren har en sugekraft på 250AW, uanset om støvbeholderen er tom eller fuld, og det er naturligvis muligt at regulere sugeevnen som man ønsker. Derudover har modellen rengøringsevne A på hårdt gulv og rengøringsevne D på gulvtæppe. Modellen har støvemission A, som angiver, hvor godt støvsugeren holder støvet tilbage i udblæsningsluften.

Brugervenligheden på støvsugeren er blandt det bedste man kan få og modellen er både fleksibel og stabil i brug. Modellen er formet ud fra Dysons såkaldte Ball-teknologi og denne teknologi sørger blandt andet for, at støvsugeren er særligt let at manøvrere rundt med. Den sørger også for, at støvsugeren selv rejser sig op, hvis den vælter.

Stor arbejdsradius og hygiejnisk støvbeholder

Støvsugeren har en arbejdsradius på 10,75 meter og stangens håndtag kan drejes i tre retninger, hvilket giver en fleksibilitet på 360°. Derved er det ekstra nemt at komme rundt i hjemmet med støvsugeren. Der medfølger også et teleskoprør, som kan trækkes ud til 1250 centimer, så man også kan rengøre svært tilgængelige steder. Støvsugeren vejer 7,7 kilo, hvilket yderligere gør det nemt at komme rundt med maskinen, da den ikke vejer ret meget.

toem Dyson Cinetic Big Ball Animal ProStøvbeholderen har en kapacitet på 1,6 liter og den er utrolig nem at tømme. Den er nem at skille fra maskinen og den tømmes nemt og hygiejnisk med et enkelt klik, hvor bunden på beholderen åbner og støvet falder ud.

Dermed er der sørget for, at man ikke kommer i kontakt med det støv og snavs, som støvsugeren har suget op. Systemet er både hygiejnisk og nemt og det roses gentagne gange i test, for at være både innovativt og gennemtænkt. I videoen nedenfor kan du se, hvordan det fungerer.

Skal man skifte mellem modellens tilbehør, så er der også her lagt vægt på brugervenligheden og der er sørget for såkaldt ”lynfrakoblingstilbehør”, hvor de forskellige dele og tilbehør nemt og hurtigt klikkes af og på.

Motoren har en effekt på 1200W og lydniveauet under brug er på 85 dB(A). Modeller befinder sig i energiklasse E og det årlige forbrug er anslået til 52 kWh. Fraskillelsen af støv i modellen er så effektiv, at brug af filtre i støvsugeren er helt overflødigt. Dette skyldes blandt andets Dysons Cinetic™-teknologi, som opfanger selv mikroskopiske støvpartikler og derved er med til at sørge for, at der ikke er vedligeholdelse af filtre og intet tab af sugeevne.

Specifikationer for Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro:
🔋 
Energiklasse: E
💨 Støvemission: A
🌪️ Rengøringsevne på gulvtæppe: D
🌪️ Rengøringsevne på hårdt gulv: A
⚙️ Motoreffekt: 1200 watt
🌀 Arbejdsradius: 10,75 meter
🗑️ Støvbeholder kapacitet: 1,6 liter
📃 Filter: ingen vedligehold
⚖️ Vægt: 7,7 kilo
📢 Lydniveau: 85 dB(A)

Nedenfor kan du se hvordan Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro fungerer:

https://www.youtube.com/watch?v=_-qFPOQyE98

Nedenfor kan du se, hvordan støvbeholderen på Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro tømmes:

https://www.youtube.com/watch?v=qgaR4h1XcDo

Ledningsfrie støvsugere

Ovenfor har vi gennemgået nogle af de mest populære og testvindende poseløse støvsugere på markedet. Ønsker man en poseløs støvsuger, men samtidigt også fuld bevægelsesfrihed i sin rengøring, eller har man brug for at støvsuge i særligt svært fremkommelige steder, så kan man overveje at investere i en ledningsfri støvsuger.

Indtil for ganske nylig har ledningsfrie støvsugere kun været egnet til mindre opgaver og ikke været tænkt som et egentligt alternativ til den traditionelle støvsuger med ledning. Dette har dog ændret sig og både Bosch, Philips og Dyson har introduceret nogle særdeles kraftfulde og effektive ledningsfrie støvsugere – der også er poseløse.


Bosch Athlet BBH52550

✅ Testvinder hos TU.no – Norges Tekniske Ugeblad

Bosch Athlet BBH52550

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.625,00 Kr. 0,00 Kr. 1.625,00 Kr. Læs mere
1.625,00 Kr. 0,00 Kr. 1.625,00 Kr. Læs mere
1.638,00 Kr. 0,00 Kr. 1.638,00 Kr. Læs mere
1.659,00 Kr. 0,00 Kr. 1.659,00 Kr. Læs mere
1.699,00 Kr. 0,00 Kr. 1.699,00 Kr. Læs mere
1.799,00 Kr. 0,00 Kr. 1.799,00 Kr. Læs mere
2.394,00 Kr. 0,00 Kr. 2.394,00 Kr. Læs mere

 

Denne model fra Bosch er ikke alene poseløs, den er også ledningsløs. Indtil for ganske nylig har ledningsfrie støvsugere kun været egnet til mindre opgaver og ikke været tænkt som et egentligt alternativ til den alminelige støvsuger med ledning. Dog er Athlet støvsugeren fra Bosch ligeså stærk som en almindelig støvsuger. Dermed får du samme effektivitet som med de traditionelle støvsugere, blot med endnu større fleksibilitet.

Støvsugeren er udstyret med Lithium-Ion batteri og kan køre i 50 minutter på en fuld opladning. Når batteriet er fladt, så tager en fuld opladning seks timer. Har du brug for en hurtig støvsugning, så er batteriet opladt med 80% efter kun tre timer. En lille lampe på støvsugeren fortæller, hvornår batteriet har behov for genopladning.

Støvsugeren fungerer på alle slags gulve og er især ideel til rengøring i hjem hvor det kan være svært at komme rundt, eller hvor der er langt mellem stikkontakterne. Fleksibiliteten og manøvreringen kan ikke blive meget bedre og også mundstykket er ekstra bevægeligt, hvilket yderligere optimerer fleksibiliteten. Mundstykket er desuden elektrisk og passer bådtil gulvtæpper og hårde gulve.

Automatisk overvågning af filtre og tre hastighedsindstillinger

Støvbeholderen har en kapacitet på 0,9 liter og er derfor væsentligt mindre, en mange af de andre modeller i artiklen. Dog er selve støvsugeren også væsentligt mindre, så det kompakte design gælder både støvsuger og støvbeholder.

bosch athlet tilbehoerStøvsugeren har tre forskellige hastighedsindstillinger, så det er muligt at indstille sugeevnen til den specifikke rengøringsopgave: trin 1 er til let rengøring og har den længste driftstid, trin 2 er til normal rengøring og trin 3 er til mere krævende rengøringsopgaver og driftstiden er knapt så lang på denne indstilling.

Det er også muligt at tilkøbe en tillægspakken til støvsugeren, hos nogle forhandlere følger den endda med, som gør det muligt at tage støvsugeren på ryggen, hvis man har brug for at støvsuge svært fremkommelige steder.

En sensor overvåger støvsugerens rengøringsydelse løbende og hvis en rens af støvsugeren filter er påkrævet, så vil en lampe lys. Med Bosch Athlet BBH52550 er det også muligt at montere et rigtigt godt støvfilter, som rengør udblæsningsluften fra støvsugeren næsten lige så effektivt som de allergivenlige HEPA-filtre, traditionelle støvsugere oftest er udstyret med.

Opbevaringsmæssigt udmærker BBH52550 sig ved, at den kan stå selv og vejer utroligt lidt – kun 3 kilo. Det betyder, at det er nemt at have den stående fremme eller stående i skabet. Det er desuden muligt at tilkøbe et tilbehørssæt til bilen.

Specifikationer for Bosch Athlet BBH52550:
🔋 
Batterispænding: 25,2 V
⏱️ Maksimal arbejdstid: 50 minutter
⏱️ Ladetid for fuldt batteri: 360 minutter
🌀 Arbejdsradius: Ubegrænset
🗑️ Støvbeholder kapacitet: 0,9 liter
📃 Filter: ja, uspecificeret
⚖️ Vægt: 3 kilo
⚙️ 2-i-1-model: nej

Nedenfor kan du se en præsentation af Bosch Athlet BBH52550:

https://www.youtube.com/watch?v=49u04_1adeg

Philips PowerPro Duo FC6172

✅ Topscorer hos Tek.no

Philips PowerProDuo FC617201

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.799,00 Kr. 0,00 Kr. 1.799,00 Kr. Læs mere

 

Med Philips PowerPro Duo FC6172 får man ikke blot en poseløs og ledningsløs støvsuger, man får også en smart 2-i-1-løsning, hvor en håndstøvsuger er integreret i selve støvsugerstangen. Med denne model er fleksibiliteten og mobiliteten helt i top.

Støvsugeren er udstyret med Philips’ effektive PowerCyclone-teknologi, som sørger for, at støv og luft adskilles hurtigt, hvorved støvet nemmere bliver opsamlet. Teknikken fungerer på den måde, at luften suges ind i PowerCyclone, hvorefter en buet luftpassage gør, at luften kommer op i et cyklonisk kammer og her adskilles luft og støv. Støvbeholderen tømmes desuden nemt ved et enkelt klik, så du ikke kommer i berøring med støvet. Beholderen har en kapacitet på 0,6 liter.

Lang batteritid og 3-lags vaskbart filter

Philips PowerPro Duo er velegnet til rengøring af både hårde gulve og tæpper og der medfølger flere særdels effektive mundstykker. Blandt andet et TriActive-Turbo-mundstykke, som en motoriseret børste, der er særligt udviklet til at opfange støvpartikler og fnug på én gang. Derudover medfølger der en mini-turbobørste, som er særligt udviklet til bløde overflader såsom sofaer og puder. Mini-turbobørsten er også særlig effektiv til at fjerne dyrehår. Mundstykkerne er desuden også meget lave, så du nemt kan støvsuge under dine møbler.

Philips PowerPro Duo FC6172 med haandholdt delHos norske Tek.no fremhæver man ovennævnte PowerCyclone-teknologi, som det, der især adskiller modellen fra andre håndstøvsugere på markedet. Også modellens lange batteritid bliver fremhævet, som på fuld styrke er på 19 minutter, mens den på standardstyrken er på hele 65 minutter – hvilket er rigtigt godt for en batteridreven støvsuger. Opladningstiden for et fuldt batteri er på 5 timer. Støvsugeren har et kraftig 25,2 V Lithium ion-batteri.

Betjeningen på støvsugeren er også helt i top og der er tænkt over design og detaljer. Eksempelvis, så har støvsugeren en smart parkeringsfunktion, når den anvendes med stang, hvor det er muligt at parkere den lodret uden støtte. Ønsker du kun at anvende håndstøvsugere, så er det ligeledes nemt og hurtigt at skille stang fra håndstøvsuger.

I maskinen sidder der et 3-lags vaskbart filter, som kan opfange hele 90 procent af alle ultrafine og små partikler. Det betyder, at selv mikroorganismer i en størrelse på 0.3 micron, bliver opfanget. Pollen, bakterier og allergener kommer ofte i denne størrelse, så støversugeren er altså også særligt velegnet til hjem med allergikere, hvilket man sjældent ser med denne type af støvsugere, da de ofte ikke har nogle filtre.

Specifikationer for Philips PowerPro Duo FC6172:
🔋 
Batterispænding: 25,2 V
⏱️ Maksimal arbejdstid: 60 minutter
⏱️ Ladetid for fuldt batteri: 5 timer
🌀 Arbejdsradius: Ubegrænset
🗑️ Støvbeholder kapacitet: 0,6 liter
📃 Filter: 3-lags vaskbart filter
⚖️ Vægt: 3,2 kilo
⚙️ 2-i-1-model: ja


Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk
96 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere

 

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Forbrugerrådet Tænk, Good Housekeeping Institute og Which.co.uk. Alle tre eksperter er begejstrede for støvsugeren, som de har givet en god bedømmelse.

Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk er især vilde med, at støvsugeren er effektiv til at støvsuge hår op fra gulvtæpper samt krummer op fra hårde gulve, hvorimod Good Housekeeping Institute mener, at det er en brugervenlig model, hvor man nemt og hurtigt kan tømme støvbeholderen.

Which.co.uk er enige i alle disse betragtninger, men nævner også, at modellen er god til støvsugning af trapper.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate. Dog bemærker de, at modellen er en smule støjende samt, at opladningstiden er på 6 timer, hvilket er forholdsvis lang tid.

Effektivt Li-Ion batteri og trådløs betjening

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate er en poseløs støvsuger, der er velegnet til alt det støv og snavs, der samler sig i hjemmets hjørner og afkroge.

Det kan være svært at rengøre trapper, under møbler m.m., men med denne støvsuger er det en del nemmere. Støvsugeren er nemlig forholdsvis let med en vægt på 3,7 kilo og fungerer i trådløs tilstand med en LED-indikator, hvilket sikrer en stor fleksibilitet.

Derudover kommer Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate med et effektivt Li-Ion batteri, der sikrer en stor holdbarhed samt en lang levetid. Efter støvsugeren har været til opladning i 6 timer, har batteriet en brugstid på 75 minutter. Indikatoren på støvsugeren vil informere brugeren om, hvornår batteriet skal oplades.

Poseløs støvsuger med patronfilter og funktionelt tilbehør

Med Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate får man en praktisk støvsuger med et væld af funktionelt tilbehør. Ved køb af Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate medfølger der blandt andet et møbelmundstykke, et fugemundstykke, en adapter med slange samt en justerbar skulderstrop.

Endvidere er Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate forsynet med et patronfilter med en PureAir-membran samt et hygiejnisk filter, der sikrer en ren udstødningsluft. På den måde vil al støvet ikke blæses direkte ud i ens hjem igen, hvorfor man får en allergenfri luft i hjemmet.

Det er desuden enkelt at rengøre filtret med RotationClean-systemet. Selve LED-displayet fortæller, når det er tid til dette.

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate er en poseløs støvsuger, hvor man ikke skal tænke på støvsugerposer. Selve beholderen har en kapacitet på 0,9 liter, hvor der er rig mulighed for at støvsuge en masse, før den skal tømmes. Når beholderen skal tømmes kan dette ske ved en enkel udtagelse og tømning af støvet direkte ned i skraldespanden.

Kan anvendes på alle typer gulve

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate er forsynet med en HiSpin-motor, der har en lang levetid samt en høj ydeevne. Derudover kan støvsugeren anvendes på alle gulvtyper på grund af dens elektriske mundstykke.

Støvsugeren kommer desuden med en SensorControl, der overvåger støvsugerens rengøringsydelse løbende. Modellen støvsuger derfor altid med den mest optimale ydelse, hvorfor behovet for rengøring mindskes til et minimum.

Der er yderligere mulighed for at vælge mellem 3 forskellige hastigheder, hvad enten man skal i gang med en mere let rengøring eller en mere krævende rengøring.

Specifikationer for Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate:
🔋  Batterispænding: 32,4 V
⏱ Maksimal arbejdstid: 75 minutter
⏱ Ladetid for fuldt batteri: 6 timer
🌀 Arbejdsradius: Ubegrænset
🗑 Støvbeholderkapacitet: 0,9 liter
📃 Filter: Hygiejnisk filter
⚖ Vægt: 3,7 kilo
⚙ 2-i-1-model: Nej

Her kan du se en videopræsentation af Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate lavet af Bosch:

https://www.youtube.com/watch?v=QCpUAc4rB2g

Dyson V10 Absolute

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk
5 ud af 5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com
99 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
Anbefalet af det norske teknikmagasin Tek.no

Dyson V10 Absolute

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.776,00 Kr. 0,00 Kr. 3.776,00 Kr. Læs mere
4.182,00 Kr. 0,00 Kr. 4.182,00 Kr. Læs mere
4.189,00 Kr. 0,00 Kr. 4.189,00 Kr. Læs mere
4.299,00 Kr. 0,00 Kr. 4.299,00 Kr. Læs mere
4.299,00 Kr. 0,00 Kr. 4.299,00 Kr. Læs mere
4.399,00 Kr. 0,00 Kr. 4.399,00 Kr. Læs mere
4.799,00 Kr. 0,00 Kr. 4.799,00 Kr. Læs mere

 

Dyson V10 Absolute er blevet testet og anmeldt af 5 forskellige ekspertkilder, der alle har givet støvsugeren en god bedømmelse.

Eksperterne nævner mange fordele ved modellen, hvor Forbrugerrådet Tænk især bemærker, at modellen er særdeles god på hårde gulve, hvorimod Good Housekeeping Institute lægger mærker til, at støvsugeren er brugervenlig og kommer med et væld af praktisk tilbehør.

Derudover nævner Trustedreviews.com og Råd & Rön, at støvsugeren er effektiv og opsamler det meste skidt og støv fra gulvet. Eksperterne bemærker ikke mange ulemper ved modellen, men nævner, at den er en smule støjende samt, at modellen er forholdsvis dyr.

Ledningsfri støvsuger med cykloner og filtrering

Dyson V10 Absolute er udstyret med 14 cykloner, der genererer en styrke på mere end 79.000G. Dette betyder, at støvsugeren skaber så høj en effekt, at den kan opsamle selv mikroskopiske partikler ind i støvbeholderen.

Derudover har modellen mulighed for at holde 99,97 % af alt støv og snavs inde i selve støvsugeren på grund af dens forseglede filtersystem. Det betyder, at alle bakterier og urenheder ikke vil føres tilbage ud i hjemmets luft.

Dyson V10 Absolute har desuden er effektiv sugeevne, da dens støvbeholder, cykloner og motor sekventielt flugter. Det vil sige, at luften bliver suget ind fra støvsugerens mundstykke, hvorefter den går i en direkte linje gennem de 14 cykloner.

2-i-1 model med effektivt batteri

Med Dyson V10 Absolute får man en 2-i-1 model, hvor en håndstøvsuger er integreret i selve støvsugerstangen. Håndstøvsugeren sørger for, at det er nemmere at rengøre hjørner og afkroge, under møbler samt støv og spindelvæv i loftet. På den måde er støvsugeren mere fleksibel uanset, hvor man skal støvsuge.

Endvidere kommer Dyson V10 Absolute med et effektivt nikkel-kobolt-aluminium batteri, der sørger for, at man har nok tid til at støvsuge en stor del af huset på blot en opladning. Brugstiden er på op til 60 minutter pr. opladning, og opladningen tager 3,5 timer for et fuldt batteri.

Flere effektpositioner og nem tømning af beholder

Dyson V10 Absolute er en poseløs støvsuger, hvorfor man ikke skal tænke på støvsugerposer. I stedet kommer støvsugeren med en støvbeholder, der har en kapacitet på 0,76 liter.

Når man er færdig med at støvsuge, kan man tømme beholderen på en hygiejnisk måde direkte i skraldespanden. Dette kan gøres med funktionen ’tøm og peg’, der automatisk tømmer støver med en enkelt bevægelse.

Med støvsugerens tre effektpositioner er der ligeledes mulighed for, at man kan ændre rengøringsydelse afhængig af gulvtypen samt mængden af støv. Støvsugeren er effektiv til at opsamle støv på gulvtæpper på grund af dens direct-drive rengøringshoved.

Der medfølger et lige mundstykke, et kombinationsmundstykke, et sprækkemundstykke, et soft-roll mundstykke, en blød støvbørste samt et motoriseret mini-børstemundstykke.

Specifikationer for Dyson V10 Absolute:
🔋  Batterispænding: 25,2 V
⏱ Maksimal arbejdstid: 60 minutter
⏱ Ladetid for fuldt batteri: 3,5 timer
🌀 Arbejdsradius: Ubegrænset
🗑 Støvbeholderkapacitet: 0,76 liter
📃 Filter: Vaskbart filter
⚖ Vægt: 2,67 kilo
⚙ 2-i-1-model: Ja

Her kan du se en videopræsentation af Dyson V10 fra Dyson:

https://www.youtube.com/watch?v=Mikt2IY-Fwg

Bosch BCH6Z000

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.695,00 Kr. 0,00 Kr. 1.695,00 Kr. Læs mere
1.695,00 Kr. 0,00 Kr. 1.695,00 Kr. Læs mere
1.695,00 Kr. 0,00 Kr. 1.695,00 Kr. Læs mere
1.759,00 Kr. 0,00 Kr. 1.759,00 Kr. Læs mere
1.759,00 Kr. 0,00 Kr. 1.759,00 Kr. Læs mere
1.999,00 Kr. 0,00 Kr. 1.999,00 Kr. Læs mere

 

Bosch BCH6Z000 er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk, der har givet modellen en god bedømmelse. Forbrugerrådet Tænk skriver, at det er en ’god 2-i-1 støvsuger’, der er særligt effektiv til støvoptag fra gulvtæpper og sprækker.

Eksperterne finder ikke mange ulemper ved Bosch BCH6Z000, men bemærker, at den ikke kommer med en opladestation, hvilket de mener, er en smule skuffende.

Poseløs støvsuger med 3 hastigheder

Bosch BCH6Z000 er en poseløs støvsuger, hvorfor man ikke skal tænke på at udskifte støvsugerposen, når den er fyldt. I stedet kommer støvsugeren med en beholder, der opsamler alt støv og skidt ved rengøring. Beholderen kan rumme 0,9 liter og er nem at tømme direkte i skraldespanden.

Endvidere kommer Bosch BCH6Z000 med 3 forskellige hastigheder, der kan anvendes afhængig af, hvilken type rengøring, man skal i gang med. Eksempelvis er den ene hastighed velegnet til en mere let rengøring, hvorimod en anden hastighed er ideel til en mere krævende rengøring.

Model med højeffektiv teknologi og ProAnimal-børste

Med Bosch BCH6Z000 er der mulighed for at støvsuge på både hårde gulve og gulvtæpper. Støvsugeren er nemlig forsynet med en højeffektiv teknologi, der sørger for, at støvsugeren er effektiv på de fleste overflader. Den medfølgende ProAnimal-børste sikrer ligeledes, at man også kan fjerne dyrehår fra gulvet.

Bosch BCH6Z000 er yderligere forsynet med teknologien Lithium-Ion, der sikrer holdbare og stærke batterier med en lang brugstid. Når støvsugeren er fuldt opladt, kan man støvsuge i op til 50 minutter. Efterfølgende skal støvsugeren oplades i en almindelig stikkontakt, hvor den oplader til 80 % på 3 timer og 100 % på 6 timer. Man kan desuden se på støvsugerens batteriindikator, hvornår det er tid til opladning.

Fleksibel støvsuger med SensorControl og praktisk tilbehørssæt

Bosch BCH6Z000 kommer med en SensorControl, der sørger for at overvåge støvsugerens rengøringsydelse løbende. Støvsugeren gør derfor altid rent med den maksimale ydelse, hvorfor rengøringsbehovet i hjemmet mindskes.

Man får derudover en stor fleksibilitet med Bosch BCH6Z000, da man kan støvsuge uden begrænsninger takket være det praktiske tilbehørssæt. Der medfølger nemlig, udover ProAnimal-børsten, et mundstykke med et kort håndtag, en aftagelig adapter med mundstykke og bæresele, et polstermundstykke, et møbelmundstykke samt et mundstykke til rengøring af bilsæder.

Støvsugerens filter er vaskbart og hygiejnisk, hvorfor det sikrer en renere udblæsningsluft i hjemmet. Bosch BCH6Z000 er desuden en pladsbesparende model, der nemt kan pakkes væk, så den ikke fylder i hjemmet.

Specifikationer for Bosch BCH6Z000:
🔋   Batterispænding: 25,2 V
⏱  Maksimal arbejdstid: 50 minutter
⏱  Ladetid for fuldt batteri: 6 timer
🌀  Arbejdsradius: Ubegrænset
🗑 Støvbeholderkapacitet: 0,9 liter
📃 Filter: Vaskbart filter
⚖ Vægt: 4,51 kilo
⚙ 2-i-1-model: Nej


Kärcher VC5 Premium

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk
3,5 ud af 5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com
73 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute

Kärcher VC5 Premium

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.399,00 Kr. 0,00 Kr. 1.399,00 Kr. Læs mere

 

Kärcher VC5 Premium er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk, Trustedreviews.com og Good Housekeeping Institute. Alle tre ekspertkilder er vilde med modellen, som de har givet en god bedømmelse.

Eksperterne fra Good Housekeeping Institute er især begejstrede for, at støvsugeren er kompakt og nem at opbevare samt, at den er forholdsvis let, hvorfor man kan støvsuge på forskellige gulvtyper samt i hjørner og afkroge. Dette er Trustedreviews.com enige i, men mener desuden, at støvsugeren især er effektiv på gulvtæpper samt kommer med en kraftfuld sugeevne.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Kärcher VC5 Premium. Dog bemærker Forbrugerrådet Tænk, at den kommer med en meget lille støvbeholder samt, at den ikke har nogen opladningsstation. Man skal desuden være opmærksom på, at støvsugerens lydniveau er på 77 dB, hvilket er forholdsvist højt sammenlignet med en normal samtale, der har et lydniveau på 60 dB.

Kompakt støvsuger med tredobbelt teleskopsystem

Kärcher VC 5 Premium er en kompakt støvsuger, der kan anvendes på flere forskellige gulvtyper. Selvom støvsugeren er fremstillet i en mindre størrelse, så er den stadig effektiv.

Derudover kommer støvsugeren med det patenterede og tredobbelte teleskopsystem, hvor enheden kan pakkes sammen til den halve størrelse. Man skal blot trykke på knappen og skubbe den sammen, hvorfor man har mulighed for at omdanne støvsugeren til den størrelse, man har brug for.

Kärcher VC5 Premium er desuden en poseløs støvsuger, hvorfor man ikke skal købe støvsugerposer. Den kommer i stedet med en støvbeholder, der har en kapacitet på 0,2 liter. Selve filtrene er HEPA-filtre og bliver rengjort pr. automatik, når man åbner for lågen, hvorfor man ikke skal sørge for dette.

Energivenlig støvsuger med stor rækkevidde

Med Kärcher VC5 Premium får man en støvsuger med en stor rækkevidde. Rækkevidden er på i alt 10 meter, hvorfor man har mulighed for at støvsuge flere rum, inden man skifter stikkontakt.

Desuden er Kärcher VC5 Premium en energivenlig støvsuger, der er placeret i energiklasse A. Det betyder, at støvsugeren ikke forbruger meget energi på et år. Modellen er derfor både energibesparende og miljøbevidst.

Det er derudover nemt at anvende støvsugeren til flere typer af gulve, da modellen er udstyret med forskellige indstillinger, der kan anvendes afhængig af, om man skal støvsuge gulvtæpper eller hårde gulve.

4-trins justering af sugestyrke og to ledningskroge

Kärcher VC5 Premium er en praktisk støvsuger, der kommer med flere brugervenlige og fleksible funktioner. En af disse funktioner er blandt andet en 4-trins justering af sugestyrken, hvor man hurtigt kan regulere styrken afhængig af opgaven.

Støvsugeren kommer ydermere med to ledningskroge med hurtigudløserfunktion. Det betyder, at ledningen opbevares på maskinens bagside og kan hurtigt tages af igen ved blot at dreje på krogen.

Der medfølger et stort udvalg af tilbehør ved køb af Kärcher VC5 Premium såsom et mundstykke til polstring, et mundstykke til sprækker og en børste til møbler.

Specifikationer for Kärcher VC5 Premium:
🔋  Energiklasse: A
💨 Støvemission: A
🌪 Rengøringsevne på gulvtæppe: C
🌪 Rengøringsevne på hårdt gulv: A
🌀  Arbejdsradius: 10 meter
🗑 Støvbeholderkapacitet: 0,2 liter
📃 Filter: HEPA-filter
⚖ Vægt: 3,2 kilo
📢 Lydniveau: 77 dB(A)

Her kan du se en videopræsentation af Kärcher VC5 Premium lavet af CT Hardware:

https://www.youtube.com/watch?v=RLi3N2ZPWTc


Her kan du se en video af, hvordan du tømmer støvsugerens støvbeholder. Videoen er lavet af Kärcher:

https://www.youtube.com/watch?v=rLwQhfHQIlw

Nye EU-krav til energi intensive produkter

Siden 1. september 2017 er der indtrådt nye regler for blandt andet støvsugere. Dette skyldes, at EU har introduceret en række nye krav til energiintensive produkter såsom støvsugere, elpærer, kaffemaskiner og varmtvandsbeholdere. De nye EU-regler skærper især kravene til støvsugernes sugestyrke, støjniveau og motorstørrelse.

Det betyder eksempelvis, at fra 1. september 2017 bør alle støvsugere der sælges i butikker og på nettet maksimalt have en motorkraft på 900 watt – tidligere var dette 1600 watt. Derfor vil nyere modeller vil have en mindre motorkraft, end man tidligere har set.

Heldigvis har støvsugerens motoreffekt kun en begrænset betydning for dens sugeevne. Det handler nemlig i langt højere grad om, hvor god støvsugeren er til at udnytte motorkraften og hvor tæt konstruktionen er. Derfor kan selv en lille motor være meget effektiv, hvis blot støvsugeren er konstrueret rigtigt.


Poseløs støvsuger eller traditionel støvsuger – Hvad skal jeg vælge?

Der er både fordele og ulemper forbundet med både poseløse og traditionelle støvsuger og om man bør investere i den ene type frem for den anden, det er oftest et spørgsmål om temperament.

Fordele ved poseløse støvsugere

Den aller største fordel ved de poseløse støvsugere giver næsten sig selv – der er ingen støvsugerpose. Støvet opsamles i stedet i en støvbeholder i selve støvsugeren og du behøver derfor ikke investere i støvsugerposer, hvilket både er godt for din pengepung og miljøet.

En anden fordel ved de poseløse modeller er støvsugerens sugekraft. Ofte ses det, at denne bliver forringet i takt med, at støvsugerposen bliver fyldt. I modsætning til de traditionelle støvsugere, så taber de poseløse modeller ikke sugekraft, når støvbeholderen er ved at være fuld. Tværtimod har man ofte den helt samme effektivitet og styrke, som ved en helt tom støvbeholder.

Beholderen til støv er ofte gennemsigtig, hvilket først og fremmest betyder, at du nemt kan se hvornår den skal tømmes. Det betyder dog også, at kommer du ved et uheld til at støvsuge en genstand op, så er den nem at finde igen.

Ulemper ved poseløse støvsugere

Den største fordel ved de poseløse støvsugere er sådan set også den største ulempe. Selvom det er smart med støvbeholderne, som opsamler støv i stedet for støvsugerposer som skal skiftes, så er deres kapacitet ofte kun det halve af det, som der kan være i en traditionel støvsugerpose. Er du meget støvfølsom, så kan tømningen af beholderen også være et problemt. De fleste producenter har sørget for en smart tømmemekanisme, som ofte sker direkte ned i skraldespanden, men risikoen for at komme i kontakt med støvet er dog stadig til stede. De poseløse støvsugere har derudover en tendens til at være noget mere støjende end de traditionelle modeller.

Fordele ved traditionelle støvsugere

Den traditionelle støvsuger er uden tvivl den mest hygiejniske model, da der er minimal risiko for at komme i kontakt med det støv, som er endt i støvsugerposen. Derudover har traditionelle støvsugere ofte en bedre luftgennemstrømning end de poseløse modeller.

Ulemper ved traditionelle støvsugere

Ligesom med den poseløse model, så er den største fordel også den største ulempe. For selvom at støvsugerposerne betyder, at du ikke risikerer at komme i kontakt med støvet, så betyder det også, at lige så længe du har din støvsuger, lige så længe har du udgifter til nye støvsugerposer.

Du kan læse mere om de forskelle fordele og ulemper ved de to typer af støvsugere hos Whiteaway.


Sådan holder du støvet ude af huset

Det er altid dejligt med et rent og støvfrit hjem og har man husstøvallergi, så er et rent hjem ikke bare dejligt, det er også nødvendigt. Den seneste opgørelse fra en videnskabelig undersøgelse viste, at 7,1% af alle danskere over 16 år havde allergi over for husstøvmider. Denne undersøgelse er dog helt tilbage fra 1998 og man ved i dag, at det tal ikke længere er retvisende. Man ved ikke hvor højt tallet er i dag, men man ved, at det er steget markant. Har man allergi over for husstøvmider, så kan det give symptomer såsom høfeber og astma.

Politiken har lavet en grundig guide til, hvordan man bedst opnår et støvfrit hjem. Det kan måske virke meget ligetil, men vil man være helt sikker på, at man kommer alt støvet til livs, så er det ikke lige meget hvilken rækkefølge man gør tingene i og hvordan man går til værks. Hvilken type klud man bruger kan også gøre en forskel, ligesom også typen af rengøringsmiddel kan have en betydning.

En anden årsag til, at man bør støvsuge ofte og grundigt er ikke kun, så man kommer husstøvmiderne til livs. Ifølge det danske Forbrugerråd Tænk, så kan uønsket kemi nemlig også samle sig i støvet og forurene dit indeklima. Kemikalier afdamper fra overraskende mange ting i hjemmet, blandt andet nye møbler, elektronik eller byggematerialer. Elektronik afgiver eksempelvis såkaldte flammehæmmere og ftalater, som netop kan binde sig til støv. Disse kemikalier er blandt andet mistænkt for at være både hormonforstyrrende og kræftfremkaldende. Det er derfor vigtigt at støvsuge ofte og grundigt.

Ifølge Tænk, så bør man svinge støvsugeren mindst én gang om ugen og har man børn i hjemmet, så bør det være oftere. Vil man være helt sikker på, at man kommer alle skadelige støvpartikler til livs, så vil det være fordelagtigt at benytte en støvsuger med et såkaldt HEPA-filter. Et HEPA-filter er nemlig det mest effektive, når det drejer sig om at opfange alle de små partikler, som kemikalierne kan være bundet til. Har man et dårligt eller utæt filter i sin støvsuger, så risikerer man, at de skadelige partikler som bliver suget op, de bliver blæst ud igen gennem udblæsningsluften fra støvsugeren.

Husstøvmider lever blandt andet af hår og hudskæl fra mennesker og dyr, hvilket gør seng og sengetøj til et særligt udsat område. Et menneske afgiver omkring 0,5-1 gram hudskæl om dagen, hvilket er nok til at holde flere tusinde husstøvmider i live i et helt år. Så der er altså ringe chance for at sulte husstøvmiderne ihjel. Heldigvis så er der flere effektive måder, hvorpå man kan komme husstøvmiderne til livs. Det er derfor særligt vigtigt, at man vasker sengetøj ofte og rigtigt, ligesom det også er vigtigt, at både puder og dyner vaskes af og til. Vasketøjet bør vaskes ved mindst 60°, da man ellers risikerer, at husstøvmiderne overlever turen i vaskemaskinen. Du kan læse mere hos Whiteaway, der har lavet en udførlig guide, som dækker hele hjemmet.

I det hele taget er det vigtigt at have fokus på at holde et godt indeklima og her er husstøv kunne en lille del af det store hele. Rengøringsmidler kan gemme på skadelige kemikalier og stearinlys udsender sodpartikler. Som nævnt ovenfor kan elektronik også frigive farlig kemi. Forbrugerrådet Tænk har lavet en liste over de værste syndere der forurener indeklimaet og forslag til, hvordan du kommer dem til livs. Du kan finde listen her.


Disse testkilder har vi anvendt i denne poseløs støvsuger test:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰testkilder
Tænk er det danske forbrugerråd. Her udføres omfattende tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om test af 19 poseløse støvsugere. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

T3.com 🇬🇧
T3.com er et af Storbritanniens førende online magasiner inden for gadgets. Magasinet har foretaget en grundig test af Dyson Cinetic Big Ball, som du kan læse her.

Tek.no 🇳🇴
Det norske onlinemagasin Tek.no har fokus på teknik og gadgets, og tilbyder både relevante tests, guides og diskussionsfora. Magasinet har i april 2017 offentliggjort en test med 13 forskellige ledningsfrie støvsugere. Den er gratis at læse og du kan tilgå den her.

Tek.no har også testet Dyson V10 Absolute. Du kan læse hele testen her.

Teknisk Ukeblad (TU.no) 🇳🇴
Teknisk Ukeblad står bag en række tekniske trykte og online medier i Norge, bl.a. det meget citerede digi.no. Hovedmediet Teknisk Ukeblad har flere gang haft testet ledningsfrie støvsugere med særligt fokus på, om de var blevet så gode, at de kunne bruges som den eneste støvsuger. Du kan læse testen her.

Which? 🇬🇧
Which? er en britisk forbrugerorganisation, som har testet produkter siden 1957. De har specialiseret sig i forbrugerrådgivning i forhold til at vejlede forbrugerne til at foretage det bedste valg af produkter. Magasinet tester og vurderer alt fra støvsugere til forsikringer og benytter både professionelle testpaneler, almindelige forbrugere samt forskellige former for laboratorietests i deres vurderinger. Which? har blandt andet foretaget en test af Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro og Dyson V6. Bemærk venligst, at det enten kræver abonnement eller betaling for den enkelte artikel for at tilgå det fulde indhold.

Which.co.uk har også anmeldt Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate. Du kan læse hele testen her.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er Sveriges største uvildige testmagasin – der både kan fås på tryk og i en onlineudgave. Råd & Rön har testet intet mindre end 92 forskellige støvsugere, både med og uden pose. Du kan læse hele testen her. Bemærk venligst, at det kræver abonnement eller betaling for at tilgå artiklens fulde indhold.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Det britiske onlinemagasin Expertreviews.co.uk beskæftiger sig primært med nyheder, tests og anmeldelser af forbrugerelektronik, og magasinet udmærker sig ved at være gå i dybden og behandle emnet grundigt. Det gælder også deres anmeldelser og test af Philips FC9331/09 og Dyson V6.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Det engelske magasin Trustedreviews.com har specialiseret sig i test og anmeldelser af elektroniske produkter. De har testet en række støvsugere og du kan gratis læse deres anmeldelse af Dyson V6 og Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro.

Trustedreviews.com har ligeledes testet Dyson V10 Absolute og Kärcher VC5 Premium. Du kan læse de to tests her og her.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Denne britiske side både tester og skriver om forskellige produkter, der har med hus og have at gøre. Der er ikke tale om en egentlig test og sammenligning af et stort antal produkter samtidig, men derimod grundige gennemgange af forskellige produkter, hvor de vurderes og testes på forskellige parametre. Herefter gives der en karakter på en skala fra 1 til 100. Du kan læse deres gennemgang af Dyson V6 her.

Good Housekeeping Institute har også testet Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate, Dyson V10 Absolute og Kärcher VC5 Premium. Du kan læse de tre tests her, her og her.

Techgearlab.com 🇺🇸
Techgearlab er et online forbrugermagasin, som har en enkel mission: at skabe verdens bedste anmeldelser af tekniske produkter. Siden tester alt fra elektriske skateboards til støvsugere og du kan gratis læse deres anmeldelse af Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro her.

Toptenreviews.com 🇬🇧
Det britiske magasin Toptenreviews.com er et online magasin, der hjælper forbrugerne med at manøvrerer rundt mellem forskellige produkter via anmeldelser og tests. Magasinet har blandt andet testet Dyson Big Ball Animal Pro og Electrolux Ultraflex ZUFPARKETT.

Techradar.com 🇬🇧
Techradar.com er et stort britisk websted for teknologinyheder og -anmeldelser. Læs deres anmeldelse af Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro her.

Gizmodo.co.uk 🇬🇧
Gizmodo er en britisk online platform, som bringer artikler indenfor digitale nyheder, videnskab og politik. Siden bringer også artikler af anmeldelser af elektroniske produkter og Gizmodo.com har testet og anmeldt Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro og du kan læse anmeldelsen her.

Techcrunch.com 🇺🇸
TechCrunch er et online magasin, som kritisk gennemgår og tester internet produkter og elektriske produkter til hjemmet. Du kan gratis læse deres test af Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro her.

Dinside.no 🇳🇴
Dinside.no er en norsk forbrugerside, der skriver bredt om forbrugerstof. Hovedsagelig beskæftiger siden sig med motor, data, mobil og bolig samt diverse tests af forbrugerprodukter. Dinside.no har blandt andet testet Dyson V6 og du kan læse anmeldelsen her.

Digitaltrends.com 🇺🇸
Den amerikanske online platform Digitaltrends.com bringer nyheder, anmeldelser og guides af forskelligt elektronik. Digitaltrends.com har blandt andet testet og anmeldt Dyson V6 og du kan gratis læse hele anmeldelsen her.

Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Markedet for støvsugere er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de modeller, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu. I vores vurdering af forskellige støvsugere, der har Forbrugsguiden derfor også kigget på forbrugernes egne anmeldelser, hos blandt andet Whiteaway og Amazon. Vi har undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om produkterne, både for at finde forbrugernes favoritter og for at supplere eksperternes vurderinger.


Øvrige relevante tests

Ud over ovenstående artikel, så har Forbrugsguiden også udarbejdet en række andre støvsuger tests, blandt andet med øget fokus på specifikke mærker og specifikke typer.

Vi har eksempelvis udarbejdet en Miele støvsuger test, hvor vi har specifikt fokus på de Miele støvsugere, som eksperterne har vurderet som de bedste på markedet. Derudover har vi også en Electrolux støvsuger test og en Nilfisk støvsuger test.

Ønsker du at læse mere generelt om de bedste støvsuger modeller på markedet, uanset mærke, så bør du læse vores traditionelle støvsuger test.

Har du mere specifikke ønsker til din støvsuger, skal den eksempelvis være håndholdt eller helt klare støvsugningen selv, så har Forbrugsguiden også udarbejdet en detaljeret robotstøvsuger test samt en håndstøvsuger test. I alle artikler får du naturligvis også prissammenligning af de forskellige produkter, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere i Danmark der er billigst.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse