Poseløs støvsuger test-oversigt: De bedste støvsugere uden pose

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: december 4, 2023.
Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Poseløs støvsuger test-oversigt: De bedste støvsugere uden pose

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

I denne artikel ser Forbrugsguiden nærmere på en række poseløse støvsugere. Ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests gennemgår vi udvalgte poseløse støvsugere en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt model til et godt køb.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de poseløse støvsugere, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en lang række eksperttests, og viser dig her de bedste modeller ifølge eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige støvsugere uden pose, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Triflex HX1 Pro - effektiv støvsuger til et allergivenligt hjem

 • check 4,2 ud af 5 stjerner hos Amazon.co.uk

Dagens bedste priser og tilbud på Triflex HX1 Pro :

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Fordele

 • God til at rengøre alle gulvtyper
 • Fleksibelt design
 • Brugervenlig 

Ulemper

 • Lille kapacitet i støvbeholderen

Miele er kendt for at levere varer i en god kvalitet, og det er også tilfældet med Triflex HX1 Pro støvsugeren.

Kvaliteten af støvsugeren er blandt andet med til, at modellen får en god bedømmelse hos Which.co.uk. Alt i alt scorer den 80%. Nøgleresultater fra Which.co.uk anmeldelsen peger på, at støvsugeren er god til at støvsuge hår fra kæledyr op. Her får den 5 ud af 5 stjerner. Resultaterne for støvsugning af laminatgulve og tæpper er 4 ud af 5 stjerner.

Which.co.uk anmelderen roser virkelig produktet. Særligt det, at modellen har et smart filter, som sørger for, at 99,999% fint støv forbliver inde i støvsugeren. Det gør modellen oplagt til dig, hvis du har allergi.

På Amazon.co.uk har brugerne givet produktet en bedømmelse på 4,2 stjerner ud af 5. Det er særligt sugeevnen og mobiliteten, som kunderne er begejstrede for. På begge de parametre scorer modellen 4,4 stjerner ud af 5.

Mere om Triflex HX1 Pro

3-i-1 støvsuger som giver dig fleksibilitet

Triflex HX1 Pro er en 3-i-1 type. Du kan bruge den som almindelig støvsuger, håndstøvsuger og som en støvsuger med forlænget støvsugerrør. Det betyder, at du kan få støvsuget over det hele. Lige fra gulvene til bilen til loftet.

En anden grund til, at støvsugeren giver dig fleksibilitet, er, at du nemt kan bevæge dig rundt i hele dit hus. Støvsugeren er ledningsfri, så den begrænser dig ikke.

Batterilevetiden er desuden god, så du kan støvsuge i op mod 120 minutters brugstid. Det tager desuden blot 4 timer, så er støvsugeren fuldt opladet igen.

Triflex HX1 Pro vs. markedet

Modellen her adskiller sig virkelig, fordi den kan anvendes som tre forskellige typer af støvsuger. Triflex HX1 Pro er desuden intuitiv og brugervenlig at bruge.

En anden væsentlig fordel, som Triflex HX1 Pro maskinen har, er det smarte Hepa filter, som tilbageholder 99,999% af de fine støvpartikler. Det mangler nogle af de andre modeller på vores liste.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Electrolux Pure C9 PC91 GREEN 

 • check God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Dagens bedste priser og tilbud på Electrolux Pure C9 PC91 GREEN :

Fordele

 • Rækkevidde: 12 m
 • 7-trins filtreringssystem
 • Let at rulle hjul for let bevægelse

Ulemper

 • I den højere prisklasse

Her er en række forskellige apparater blevet testet på parametre såsom sugevner, rengøringspræstationer, brugervenlighed, funktioner og anvendelighed.

Electrolux’en klarer sig rigtig godt i testen og modtager derfor to gode bedømmelser.

Mere om Electrolux Pure C9 PC91 GREEN 

Stærk sugeevne med Pure Flow

Electrolux Pure C9 PC91 GREEN er skabt til både at kunne rengøre hårde gulve og tæpper i hjemmet. Derfor findes der en stærk motor med 650 watt, som giver et godt sug. Effekten i watt er dog ikke alene afgørende for, om støvsugeren præsterer godt – mundstykker og teknologi bag er også i spil.

Dette produkt er nemlig skabt med det såkaldte Pure Flow-system, der giver en bedre luftstrømning igennem maskinen.

Systemet har også fokus på filtreringen, således at færrest muligt skadelige partikler kommer ud i rummet igen.

Yderligere findes der et effektivt Pure Advantage D 11-filter, som er vaskbart. Ved regelmæssig vask sørger filteret for at frafiltrere de partikler, der kan genere.

Unikke mundstykker

For at bidrage yderligere til rengøringsevnerne medfølger der 4 forskellige mundstykker. Her er tale om både et Flow Motion-kombimundstykke, et parketmundstykke, et fugemundstykke og et møbelmundstykke.

Især Flow Motion-mundstykket er specialdesignet til at kunne blive anvendt på alle overflader – de 3 øvrige mundstykker er tiltænkt som værende supplementer til dette.

Disse påsættes let for enden af slangen, og der er tillige et teleskoprør i konstruktionen, som betyder, at man kan tilpasse støvsugningen efter sin egen højde.

Dermed skåner man ryggen. Der findes også en regulering af sugestyrken samt et ergonomisk Aero Pro Ergo-håndtag.

Selve kroppen på støvsugeren er skabt af 60 procents genbrugsmateriale, så her er tale om et miljøvenligt valg.

Model uden pose

Electrolux Pure C9 PC91 GREEN hører til de poseløse støvsugere, og det betyder, at modellen ikke er udstyret med poser, som skal skiftes, når de bliver fyldt. I stedet kommer den med en beholder til støv, som kan rumme 1,6 liter. Det er en del.

En støvbeholder har den fordel, at det ikke svækker suge-evnerne, når den er ved at være fyldt (det gør poserne nemlig), og så er det let bare at tømme indholdet ud i skraldespanden. Dermed skal der ikke købes nye poser hele tiden.

Herudover er her tale om en klassisk støvsuger, der kommer med ledning til strøm. For at man ikke skal skifte stikkontakt hele tiden, medfølger der en lang ledning.

Denne giver en arbejdsradius på 12 meter, hvilket er rigtig meget. Støjniveauet ligger på 72 dB, og dette er i den lavere ende sammenlignet med andre modeller – dermed forstyrrer den ikke særlig meget, når den arbejder.

Kärcher VC 3 

 • check God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
 • check God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de

Dagens bedste priser og tilbud på Kärcher VC 3 :

Fordele

 • Let vægt
 • Stille drift
 • Stærk sugeevne

Ulemper

 • På grund af sin lave vægt har den en tendens til at vælte

Der er blevet set nærmere på blandt andet rengøringsevner, sugestyrke, funktioner og anvendelighed, og disse parametre ligger til grund for en endelig vurdering. Kärcher VC 3 modtager tre gode bedømmelser for sine evner.

Mere om Kärcher VC 3 

Multi-cyklon teknologi

Kärcher VC 3 er en stærk og kraftfuld støvsuger, der både er designet til at rengøre tæpper og hårde gulve.

Modellen kommer med en kraftig motor på 700 watt, og sammen med den unikke multi-cyklon teknologi får man en dybdegående støvsugning hver gang.

Det sidste – og et af de vigtigste led – i støvsugningsprocessen er mundstykket, og her findes forskellige at vælge imellem: et gulvmundstykke og et fugemundstykke samt en møbelbørste.

Herudover er her tale om et allergivenligt produkt, der er udstyret med et HEPA-filter. HEPA-standarden er en af de allerbedste og sikrer, at over 99,9 procent af de skadelige partikler fra støv og skidt bliver frafiltreret.

Den præcise standard hedder HEPA12 på en skala, hvor kun de allerbedste filtre (ofte specialdesignede til allergikere) ligger over HEPA14.

Dermed er denne stadig også fordelagtig, hvis der er allergikere i husstanden.

Med beholder til støv

Kärcher VC 3 kommer yderligere med en beholder til støv i stedet for en pose. Denne kan rumme 0,9 liter, hvilket er meget pænt.

Selv en fyldt beholder svækker ikke motorens evner, og en poseløs model har den fordel, at man ikke skal købe nye poser hele tiden – beholderen kan blot tømmes direkte ned i skraldespanden.

Desuden har denne maskine et sødt og lidt tegneserie-robotagtigt udseende, som gør den visuel interessant i forhold til den traditionelle støvsuger.

Hertil kommer den med en lang ledning, der giver en god arbejdsradius på 7,5 meter. Så behøver man ikke skifte stikkontakt så ofte.

Lydniveauet er også meget pænt på 76 dB, og vægten er forholdsvis lav på knap 6 kilo – uden tilbehør ligger den på 4,4 kilo.

Dertil findes også et ryg-skånende teleskoprør, der kan højdejusteres efter individuelle behov samt en parkeringsfunktion og et automatisk ledningsoprul.

Mange plusser, ifølge eksperterne

Kärcher VC 3 er blevet testet hos de tyske eksperter fra magasinet Testberichte.de, og her modtager den høj ros.

Det fremhæves især, at prisen er rigtig god, når man tænker på, hvor meget kvalitet man får for pengene. Herudover noterer eksperterne sig også, at modellen ikke vejer ret meget. Det gør den meget håndterbar, men desværre påpeges det også, at den har en tendens til at vælte – netop på grund af den lave vægt.

Testberichte.de forklarer desuden, at produktet imponerer med en rigtig stærk sugeeffekt, som giver meget rene resultater.

Derudover er støjniveauet forholdsvist lavt, hvilket betyder, at den ikke generer særlig meget.

Støvbeholderen modtager også ros for at have en fin størrelse, og så er den let at anvende – det er nemt at åbne og tømme den, uden at støvet hvirvler rundt.

Konklusionen lyder, at ”apparatet leverer en god ydelse til en god pris”.

Philips FC9331/09

 • check Anbefalet hos ExpertReviews.co.uk
 • check 4,5 ud af 5 stjerner hos amazon.de

Dagens bedste priser og tilbud på Philips FC9331/09:

Fordele

 • Ekstremt absorberende på hårde gulve
 • Høj energieffektivitet
 • Let rengøring af støvbeholderen

Ulemper

 • Løse tæpper suges ind
 • Støjende - specielt på glatte gulve har støvsugeren en tendens til at vælte

Philips FC9331/09 er poseløs og bruger derfor en cyklonteknologi når den arbejder. Det vil sige, at den bruger centrifugalkraft til at adskille støvet fra luften inde i cylinderen, som det kendes fra flere poseløse modeller. Ifølge Philips selv, så er deres PowerCyclone 5-teknologi dog særligt effektiv, da den maksimerer luftstrøm og ydeevne ved at adskille støv og luft med det samme via tre effektive trin:

 • Luften suges hurtigt ind
 • En buet luftpassage sørger for, at luften hurtigt sendes gennem det cykloniske kammer, hvor støvet adskilles fra luften
 • Særlige udledningslameller adskiller støvet i cyklonen og leder det ned i støvbeholderen

Ifølge Expert Reviews, så har Philips FC9331/09 rent faktisk også en af de mest kraftfulde sugeevner på markedet. Faktisk er sugeevnen næsten for god, da Expert Reviews påpeger, at den er så effektiv, at den kan være en lille hindring for manøvreringen. Dog fremhæver de samtidigt, at støvsugeren generelt er en fremragende performer, den er velbygget og nem at bruge.

Mere om Philips FC9331/09

Velegnet til hjem med allergikere

Modellen er velegnet til hjem med allergikere, da den har et luftrensnings-filtersystem, som opsamler 99,9 % af fine støvpartikler – herunder også pollen, dyrehår og støvmider. Støvbeholderen har en kapacitet på 1,5 liter og den tømmes nemt og hygiejnisk, så man ikke risikerer, at komme i kontakt med det opsamlede støv.

Støvsugeren har rengøringsevne A på hårdt gulv, rengøringsevne C på gulvtæppe og støvemission A – alle skalaer går fra A-G, hvor A er det bedste og betyder, at støvsugeren opsamler 100% af støvet. Et C på gulvtæpper er et godt resultat i skalaens bedre halvdel, da gulvtæpper er sværere at støvsuge end hårde gulve.

Motoren har en effekt på 650W og under brug har støvsugeren et støjniveau på 79 dB(A). Philips FC9331/09 befinder sig i energiklasse D, hvilket er den bedste klasse der kan opnås. Det er sjældent, at poseløse modeller opnår så god en energimærkning.

Der er også lagt vægt på betjeningen i udformningen af støvsugeren og den har en arbejdsradius på 9 meter, hvilket passer godt til de fleste hjem. Derudover medfølger der et praktisk teleskoprør, som nemt kan tilpasses brugerens højde. Vægten på støvsugeren er 6,1 kilo og den er udstyret med fire ekstra store gummihjul som sørger for, at støvsugeren glider nemt over gulvet uden at ridse det. Der er desuden en blød børste integreret i håndtaget, så den altid er klar til brug på møbler, plane overflader og polstring.

Der medfølger et TriActive-mundstykke, som giver for en 3-vejs rengøringsprocedure og er særligt velegnet til tæpper, da det sørger for at åbne tæppeluven og give en mere dybdegående rengøring. Derudover medfølger der også et mundstykke til hårde gulve.

Ledningsfrie støvsugere

Ovenfor har vi gennemgået nogle af de mest populære og testvindende poseløse støvsugere på markedet. Ønsker man en støvsuger uden pose, men samtidigt også fuld bevægelsesfrihed i sin rengøring, eller har man brug for at støvsuge i særligt svært fremkommelige steder, så kan man overveje at investere i en ledningsfri støvsuger.

Indtil for ganske nylig har ledningsfrie støvsugere kun været egnet til mindre opgaver og ikke været tænkt som et egentligt alternativ til den traditionelle støvsuger med ledning. Dette har dog ændret sig og både Bosch, Philips og Dyson har introduceret nogle særdeles kraftfulde og effektive ledningsfrie støvsugere – der også er poseløse.

Dyson V10 Absolute

 • check 5 ud af 5 stjerner hos testmagasinet Trustedreviews.com
 • check 99 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
 • check Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
 • check Anbefalet af det norske teknikmagasin Tek.no

Dagens bedste priser og tilbud på Dyson V10 Absolute:

Fordele

 • Batterilevetiden holder i omkring 60 minutter
 • Beholderen er let at fjerne
 • Meget let

Ulemper

 • Svær at rengøre med i hjørner

Dyson V10 Absolute er blevet testet og anmeldt af 5 forskellige ekspertkilder, der alle har givet støvsugeren en god bedømmelse.

Derudover nævner Trustedreviews.com og Råd & Rön, at støvsugeren er effektiv og opsamler det meste skidt og støv fra gulvet. Eksperterne bemærker ikke mange ulemper ved modellen, men nævner, at den er en smule støjende samt, at modellen er forholdsvis dyr.

Mere om Dyson V10 Absolute

Ledningsfri støvsuger med cykloner og filtrering

Dyson V10 Absolute er udstyret med 14 cykloner, der genererer en styrke på mere end 79.000G. Dette betyder, at støvsugeren skaber så høj en effekt, at den kan opsamle selv mikroskopiske partikler ind i støvbeholderen.

Derudover har modellen mulighed for at holde 99,97 % af alt støv og snavs inde i selve støvsugeren på grund af dens forseglede filtersystem. Det betyder, at alle bakterier og urenheder ikke vil føres tilbage ud i hjemmets luft.

Dyson V10 Absolute har desuden er effektiv sugeevne, da dens støvbeholder, cykloner og motor sekventielt flugter. Det vil sige, at luften bliver suget ind fra støvsugerens mundstykke, hvorefter den går i en direkte linje gennem de 14 cykloner.

2-i-1 model med effektivt batteri

Med Dyson V10 Absolute får man en 2-i-1 model, hvor en håndstøvsuger er integreret i selve støvsugerstangen. Håndstøvsugeren sørger for, at det er nemmere at rengøre hjørner og afkroge, under møbler samt støv og spindelvæv i loftet. På den måde er støvsugeren mere fleksibel uanset, hvor man skal støvsuge.

Endvidere kommer Dyson V10 Absolute med et effektivt nikkel-kobolt-aluminium batteri, der sørger for, at man har nok tid til at støvsuge en stor del af huset på blot en opladning. Brugstiden er på op til 60 minutter pr. opladning, og opladningen tager 3,5 timer for et fuldt batteri.

Flere effektpositioner og nem tømning af beholder

Dyson V10 Absolute er en poseløs støvsuger, hvorfor man ikke skal tænke på støvsugerposer. I stedet kommer støvsugeren med en støvbeholder, der har en kapacitet på 0,76 liter.

Når man er færdig med at støvsuge, kan man tømme beholderen på en hygiejnisk måde direkte i skraldespanden. Dette kan gøres med funktionen ’tøm og peg’, der automatisk tømmer støver med en enkelt bevægelse.

Med støvsugerens tre effektpositioner er der ligeledes mulighed for, at man kan ændre rengøringsydelse afhængig af gulvtypen samt mængden af støv. Støvsugeren er effektiv til at opsamle støv på gulvtæpper på grund af dens direct-drive rengøringshoved.

Der medfølger et lige mundstykke, et kombinationsmundstykke, et sprækkemundstykke, et soft-roll mundstykke, en blød støvbørste samt et motoriseret mini-børstemundstykke.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Test og anmeldelser af støvsugere anvendt i artiklen

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

T3

T3.com er et af Storbritanniens førende online magasiner inden for gadgets. Magasinet har foretaget en grundig test af Dyson Cinetic Big Ball, som du kan læse her.

Tek.no

Det norske onlinemagasin Tek.no har fokus på teknik og gadgets, og tilbyder både relevante tests, guides og diskussionsfora. Magasinet har i april 2017 offentliggjort en test med 13 forskellige ledningsfrie støvsugere. Den er gratis at læse og du kan tilgå den her.

Tek.no har også testet Dyson V10 Absolute. Du kan læse hele testen her.

Teknisk Ukeblad

Teknisk Ukeblad står bag en række tekniske trykte og online medier i Norge, bl.a. det meget citerede digi.no. Hovedmediet Teknisk Ukeblad har flere gang haft testet ledningsfrie støvsugere med særligt fokus på, om de var blevet så gode, at de kunne bruges som den eneste støvsuger. Du kan læse testen her.

TrustedReviews

Det engelske magasin Trustedreviews.com har specialiseret sig i test og anmeldelser af elektroniske produkter. De har testet en række støvsugere og du kan gratis læse deres anmeldelse af Dyson V6 og Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro.

Trustedreviews.com har ligeledes testet Dyson V10 Absolute og Kärcher VC5 Premium. Du kan læse de to tests her og her.

Udover Dyson V6, Cinetic Big Ball Animal Pro, Dyson V10 Absolute og Kärcher VC5 Premium har trustedreviews.com også en anmeldelse af Cyclone V10 Absolute.

Testen er udført den: 25. november 2019
Du kan se testen her

Good House Keeping

Denne britiske side både tester og skriver om forskellige produkter, der har med hus og have at gøre. Der er ikke tale om en egentlig test og sammenligning af et stort antal produkter samtidig, men derimod grundige gennemgange af forskellige produkter, hvor de vurderes og testes på forskellige parametre. Herefter gives der en karakter på en skala fra 1 til 100. Du kan læse deres gennemgang af Dyson V6 her.

Good Housekeeping Institute har også testet Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate, Dyson V10 Absolute og Kärcher VC5 Premium. Du kan læse de tre tests her, her og her.

Techgearlab.com

Techgearlab er et online forbrugermagasin, som har en enkel mission: at skabe verdens bedste anmeldelser af tekniske produkter. Siden tester alt fra elektriske skateboards til støvsugere og du kan gratis læse deres anmeldelse af Dyson Cinetic Big Ball Animal Pro her.

Digitaltrends.com

Den amerikanske online platform Digitaltrends.com bringer nyheder, anmeldelser og guides af forskelligt elektronik. Digitaltrends.com har blandt andet testet og anmeldt Dyson V6 og du kan gratis læse hele anmeldelsen her.

Testberichte.de

Testberichte.de er et tysk testmagasin, der har som formål at samle resultater fra forskellige, tyske test- og forbrugeranmeldelser, hvorefter de analyseres. Her gælder det en test af Kärcher VC 3. Læs mere om testen hos Testberichte.de.

Øvrige relevante tests

Ud over ovenstående artikel, så har Forbrugsguiden også udarbejdet en række andre støvsuger tests, blandt andet med øget fokus på specifikke mærker og specifikke typer.

Vi har eksempelvis udarbejdet en Miele støvsuger test, hvor vi har specifikt fokus på de Miele støvsugere, som eksperterne har vurderet som de bedste på markedet. Derudover har vi også en Electrolux støvsuger test og en Nilfisk støvsuger test.

Ønsker du at læse mere generelt om de bedste støvsuger modeller på markedet, uanset mærke, så bør du læse vores traditionelle støvsuger test.

Har du mere specifikke ønsker til din støvsuger, skal den eksempelvis være håndholdt eller helt klare støvsugningen selv, så har Forbrugsguiden også udarbejdet en detaljeret robotstøvsuger test samt en håndstøvsuger test. I alle artikler får du naturligvis også prissammenligning af de forskellige produkter, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere i Danmark der er billigst.

FAQ

Hvilke poseløse støvsugere er de bedste på markedet?
Hvis du søger en af de bedste poseløse støvsugere på markedet, så bør du blandt andet tage et nærmere kig på modellerne Electrolux Pure C9 PC91 Green, Kärcher VC 3 og Bosch BGS5335 ZOO’O ProAnimal. De poseløse støvsugere har opnået nogle fine resultater i tests pga. deres praktiske egenskaber.
Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en poseløs støvsuger?
Når du skal købe en poseløs støvsuger, så bør du først og fremmest være opmærksom på, at støvsugeren har en stor nok støvbeholder. Da du selv skal tømme en poseløs støvsuger, så kan det være frustrerende, hvis beholderen er for lille, da du dermed langt oftere skal tømme den.
Hvorfor kan mange godt lide poseløse støvsugere?
Grunden til, at mange mennesker godt kan lide poseløse støvsugere, er, at du slipper for at skulle ud at købe poser til sin støvsuger. Poserne kan ofte være relativt dyre, hvormed du kan spare en del penge og besvær i længden, hvis du køber en poseløs støvsuger.
Hvilken måned er den bedste at købe en ny støvsuger i?
Det kan være oplagt at købe en ny støvsuger i marts – maj, da du på den måde er klar til at gå i gang med forårsrengøringen. Dog kan det også være en fordel at købe en støvsuger i november eller januar, da du potentielt kan få et godt tilbud.

Hvad er en poseløs støvsuger?

En poseløs støvsuger er en type støvsuger, der ikke bruger støvsugerposer til at opsamle støv og snavs.

I stedet bruger poseløse støvsugere en beholder eller en støvbeholder til at opsamle støv og snavs, som kan tømmes og rengøres efter behov. Dette kan spare penge og besvær ved at skulle købe og udskifte støvsugerposer, og det kan også være mere miljøvenligt, da der ikke er brug for at smide poserne ud. Poseløse støvsugere har også tendens til at have mere kraftfulde motorer, da luftstrømmen ikke begrænses af en pose, hvilket gør dem effektive til at fjerne støv og snavs fra forskellige overflader.

Nye EU-krav til energi intensive produkter

Siden 1. september 2017 er der indtrådt nye regler for blandt andet støvsugere. Dette skyldes, at EU har introduceret en række nye krav til energiintensive produkter såsom støvsugere, elpærer, kaffemaskiner og varmtvandsbeholdere. De nye EU-regler skærper især kravene til støvsugernes sugestyrke, støjniveau og motorstørrelse.

Det betyder eksempelvis, at fra 1. september 2017 bør alle støvsugere der sælges i butikker og på nettet maksimalt have en motorkraft på 900 watt – tidligere var dette 1600 watt. Derfor vil nyere modeller vil have en mindre motorkraft, end man tidligere har set.

Heldigvis har støvsugerens motoreffekt kun en begrænset betydning for dens sugeevne. Det handler nemlig i langt højere grad om, hvor god støvsugeren er til at udnytte motorkraften og hvor tæt konstruktionen er. Derfor kan selv en lille motor være meget effektiv, hvis blot støvsugeren er konstrueret rigtigt.

Poseløs støvsuger eller traditionel støvsuger – Hvad skal jeg vælge?

Der er både fordele og ulemper forbundet med både poseløse og traditionelle støvsuger og om man bør investere i den ene type frem for den anden, det er oftest et spørgsmål om temperament.

Fordele ved poseløse støvsugere

Den aller største fordel ved de poseløse støvsugere giver næsten sig selv – der er ingen støvsugerpose. Støvet opsamles i stedet i en støvbeholder i selve støvsugeren og du behøver derfor ikke investere i støvsugerposer, hvilket både er godt for din pengepung og miljøet.

En anden fordel ved de poseløse modeller er støvsugerens sugekraft. Ofte ses det, at denne bliver forringet i takt med, at støvsugerposen bliver fyldt. I modsætning til de traditionelle støvsugere, så taber de poseløse modeller ikke sugekraft, når støvbeholderen er ved at være fuld. Tværtimod har man ofte den helt samme effektivitet og styrke, som ved en helt tom støvbeholder.

Beholderen til støv er ofte gennemsigtig, hvilket først og fremmest betyder, at du nemt kan se hvornår den skal tømmes. Det betyder dog også, at kommer du ved et uheld til at støvsuge en genstand op, så er den nem at finde igen.

Ulemper ved poseløse støvsugere

Den største fordel ved de poseløse støvsugere er sådan set også den største ulempe. Selvom det er smart med støvbeholderne, som opsamler støv i stedet for støvsugerposer som skal skiftes, så er deres kapacitet ofte kun det halve af det, som der kan være i en traditionel støvsugerpose. Er du meget støvfølsom, så kan tømningen af beholderen også være et problemt. De fleste producenter har sørget for en smart tømmemekanisme, som ofte sker direkte ned i skraldespanden, men risikoen for at komme i kontakt med støvet er dog stadig til stede. De poseløse støvsugere har derudover en tendens til at være noget mere støjende end de traditionelle modeller.

Fordele ved traditionelle støvsugere

Den traditionelle støvsuger er uden tvivl den mest hygiejniske model, da der er minimal risiko for at komme i kontakt med det støv, som er endt i støvsugerposen. Derudover har traditionelle støvsugere ofte en bedre luftgennemstrømning end de poseløse modeller.

Ulemper ved traditionelle støvsugere

Ligesom med den poseløse model, så er den største fordel også den største ulempe. For selvom at støvsugerposerne betyder, at du ikke risikerer at komme i kontakt med støvet, så betyder det også, at lige så længe du har din støvsuger, lige så længe har du udgifter til nye støvsugerposer.

Du kan læse mere om de forskelle fordele og ulemper ved de to typer af støvsugere hos Whiteaway.

Sådan holder du støvet ude af huset

Det er altid dejligt med et rent og støvfrit hjem og har man husstøvallergi, så er et rent hjem ikke bare dejligt, det er også nødvendigt. Den seneste opgørelse fra en videnskabelig undersøgelse viste, at 7,1% af alle danskere over 16 år havde allergi over for husstøvmider. Denne undersøgelse er dog helt tilbage fra 1998 og man ved i dag, at det tal ikke længere er retvisende. Man ved ikke hvor højt tallet er i dag, men man ved, at det er steget markant. Har man allergi over for husstøvmider, så kan det give symptomer såsom høfeber og astma.

Politiken har lavet en grundig guide til, hvordan man bedst opnår et støvfrit hjem. Det kan måske virke meget ligetil, men vil man være helt sikker på, at man kommer alt støvet til livs, så er det ikke lige meget hvilken rækkefølge man gør tingene i og hvordan man går til værks. Hvilken type klud man bruger kan også gøre en forskel, ligesom også typen af rengøringsmiddel kan have en betydning.

Vil man være helt sikker på, at man kommer alle skadelige støvpartikler til livs, så vil det være fordelagtigt at benytte en støvsuger med et såkaldt HEPA-filter. Et HEPA-filter er nemlig det mest effektive, når det drejer sig om at opfange alle de små partikler, som kemikalierne kan være bundet til. Har man et dårligt eller utæt filter i sin støvsuger, så risikerer man, at de skadelige partikler som bliver suget op, de bliver blæst ud igen gennem udblæsningsluften fra støvsugeren.

Husstøvmider lever blandt andet af hår og hudskæl fra mennesker og dyr, hvilket gør seng og sengetøj til et særligt udsat område. Et menneske afgiver omkring 0,5-1 gram hudskæl om dagen, hvilket er nok til at holde flere tusinde husstøvmider i live i et helt år. Så der er altså ringe chance for at sulte husstøvmiderne ihjel. Heldigvis så er der flere effektive måder, hvorpå man kan komme husstøvmiderne til livs. Det er derfor særligt vigtigt, at man vasker sengetøj ofte og rigtigt, ligesom det også er vigtigt, at både puder og dyner vaskes af og til. Vasketøjet bør vaskes ved mindst 60°, da man ellers risikerer, at husstøvmiderne overlever turen i vaskemaskinen. Du kan læse mere hos Whiteaway, der har lavet en udførlig guide, som dækker hele hjemmet.

I det hele taget er det vigtigt at have fokus på at holde et godt indeklima og her er husstøv kunne en lille del af det store hele. Rengøringsmidler kan gemme på skadelige kemikalier og stearinlys udsender sodpartikler. Som nævnt ovenfor kan elektronik også frigive farlig kemi.

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Dyson V8 Absolute ledningsfri støvsuger

Cyclone V10 Absolute

Cyclone V10 Absolute

Bosch BCH6Z000

Bosch Athlet BBH52550

Dyson V11 Absolute støvsuger

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme