Denne artikel handler om robotstøvsugeren iRobot Roomba i7+, som er eksperternes favorit.
Vi gennemgår først, hvad denne model kan, og hvilke funktioner den har, og derefter kommer vi nærmere ind på, hvad eksperterne helt konkret mener om den.
Ud over iRobot Roomba i7+ har vi også medtaget en række gode alternativer, hvor vi også gennemgår eksperternes vurderinger.
Ønsker man at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i artiklen en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.
Denne iRobot Roomba i7+ test indeholder:
🔸 Overblik over iRobot Roomba i7+
🔸 Overblik over gode alternative robotstøvsugere
🔸 Fordele og ulemper ved en robotstøvsuger
🔸 Guide til hvad du skal vide, hvis du overvejer at købe en robotstøvsuger
🔸 Gode råd til at holde hjemmet støvfrit
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning
Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.
I den nedenstående sektion følger en gennemgang af iRobot Roomba i7+. Gennemgangen vil have fokus på robotstøvsugerens tekniske specifikationer samt 4 individuelle ekspertvurderinger. Ydermere finder du også en prissammenligning, så du nemt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.
iRobot Roomba i7+
✅ Kåret til bedste robotstøvsuger hos avisen Businessinsider.com
✅ 8 ud af 10 point hos det amerikanske teknologimagasin Theverge.com
✅ 9 ud af 10 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Wired.com
iRobot Roomba i7+ er blevet testet af 4 hold eksperter, der inkluderer teknologimagasinerne Techradar.com, Theverge.com og Wired.com samt avisen Businessinsider.com.
Eksperterne har set nærmere på modellens rengøringsevner, brugervenlighed, funktioner og anvendelighed, og alle er de meget tilfreds med dens kunnen. Derfor modtager dette produkt udelukkende gode anmeldelser.
Smart med moderne teknologi
iRobot Roomba i7+ vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en meget moderne robotstøvsuger. Denne er nemlig designet til at klare en effektiv rengøring ved hjælp af teknologi. Det betyder, at den er udstyret med et patenteret navigationssystem samt Smart Mapping, der hurtigt og omhyggeligt lægger en plan for hjemmets rum, inden den går i gang. Der skabes visuelle fikspunkter, så ingen pletter overses, idet den så ved, hvor den har kørt.
Når den er færdig med at rengøre de ønskede rum (der medfølger en tilhørende app, hvor man blandt andet selv kan indstille i hvilket rum, man ønsker rengøring), så returnerer den selv til basen, Clean Base, der også fungerer som ladestation.
Ud over at lade sig selv op igen, tømmer den også støvbeholderen ned i en større støvbeholder – derved findes der ingen manuel støvtømning på selve robotten. Støvkapaciteten ligger på 0,4 liter, hvilket er lidt i den mindre ende.
Støjsvag og kraftfuld
iRobot Roomba i7+ hører i øvrigt til de støjsvage robotstøvsugere med et lydniveau på kun 60 dB, og så har den en fin køretid. Denne ligger på op til 75 minutter, hvorefter en fuld opladning tager 90 minutter – det er kort tid for en robotstøvsuger.
Dette apparat er designet til at foretage en meget effektiv støvsugning, og den giver op til en 10 gange mere effektiv rengøring i forhold til tidligere modeller – det gælder både skidt, støv og dyrehår.
For at være sikker på at al snavs fjernes fra gulvarealet, gøres der rent via et tre-trin-system, der er unikt for serien.
Dual Multi Surface-gummibørsterne har gummiflapper, der fjerner selv helt små partikler, som man ikke kan se. Der findes yderligere et High Efficiency Filter, der opfanger op til 99 procent af alle partikler. Det er især godt, hvis der er allergikere i husstanden.
iRobot Roomba i7+ er også udstyret med funktionen virtuel væg, som gør, at man kan afgrænse, hvilke områder man ønsker rengøring i. Derved kører den ikke ind i rum, hvor man ikke ønsker, at den skal befinde sig.
Her kan du se en præsentationsvideo af iRobot Roomba i7+. Videoen er produceret af iRobot:
.
Gør rengøringen meget lettere, ifølge eksperterne
Techradar.com forklarer, at iRobot Roomba i7+ er designet til at gøre det værste ved støvsugningen meget lettere, og den er meget effektiv. Den er meget imponerende skabt, og koster derfor også derefter.
Men hvis man kan betale prisen, så er den pengene værd, konkluderes der. Techradar.com fremhæver især det gode kortlægnings-system, at den selv kan tømme støvbeholderen, og at man stort set intet manuelt skal foretage sig.
iRobot Roomba i7+ er også blevet testet af Businessinsider.com, der skriver, at de er meget imponerede. De synes, at den udfører en utrolig grundig rengøring, og så er den meget automatisk. Små forhindringer er intet problem, og så tømmer den selv snavset.
Yderligere roses den meget brugervenlige app. Eksperterne mener desuden, at den klart er en af de mest avancerede robotstøvsugere på markedet, men prisen er derfor også noget høj.
Meget avanceret, ifølge eksperterne
Theverge.com er ligeledes meget begejstrede for dette produkt, og de fremhæver, at den er effektiv til rengøring, har et smart kortlægnings-system, selv kan tømme støvbeholderen og kommer med en god app.
Her er derfor tale om en meget avanceret robotstøvsuger – perfekt til teknologinørderne. Theverge.com har dog et par minusser – prisen er meget høj, og så har de oplevet, at den har sat sig fast under arbejdet.
Wired.com er stort set enige med de øvrige eksperter, og også de fremhæver de samme plusser, men med prisen som det største minus. De skriver, at denne model er et skridt nærmere den perfekte rengøring.
iRobot Roomba i7+ – specifikationer:
🔴 Mærke: iRobot
🔴 Højde: 9 centimeter
🔴 Bredde: 35 centimeter
🔴 Dybde: 35 centimeter
🔴 Vægt: 3,4 kilo
🔴 Støjniveau: 60 dB
🔴 Kapacitet, støvbeholder: 0,4 liter
🔴 Køretid på én batteriopladning: Op til 75 minutter
🔴 Opladningstid: 90 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja
Fordele ved iRobot Roomba i7+
Smart Mapping-system
Clean Base
Køretid på 75 minutter
Dual Multi Surface-gummibørster
High Efficiency Filter
Her kan du se en kort video om iRobot Roomba i7+. Videoen er produceret af iRobot:
https://www.youtube.com/watch?v=_yo6f3a-_OY
Alternativer til iRobot Roomba i7+
I dette afsnit ser vi nærmere på 2 alternativer til iRobot Roomba i7+. Her er tale om robotstøvsugere fra Neato og en yderligere model fra iRobot.
Fordele og ulemper ved robotstøvsugeren
Baseret på viden fra den store danske boligside Bolius.dk guider vi her til fordele og ulemper ved at anskaffe sig en robotstøvsuger:
Fordele ved en robotstøvsuger:
Intet manuelt arbejde: Denne fordel giver sig selv – med en robotstøvsuger behøver du ikke varetage en manuel støvsugning i hjemmet nær så tit. Du sparer derfor både en masse tid og besvær.
Forbedrede versioner: Tidligere haltede rengøringsevnerne på robotterne en del, men de moderne varianter er blevet markant forbedrede. Det betyder, at selv om der skal en gang manuel støvsugning til en gang imellem, så er det ikke nær så ofte som før.
Let at komme i gang: Tiden, hvor robotstøvsugere kun var for teknologi-nørder, er slut. Selv om man kun har meget lidt teknisk snilde, vil man godt kunne indstille og sætte den op.
Enkel betjening: Det er ligeledes blevet lettere at betjene robotterne og planlægge tidsplan, start og stop. Man kan for eksempel indstille den til at støvsuge, når man ikke er hjemme – så mindsker man gener.
Forhindringer: De fleste robotstøvsugere kan i dag godt klare mindre forhindringer, som for eksempel dørtrin. Det betyder, at de lettere kan køre fra rum til rum.
God mod allergi: Støvsugning kan være en hård opgave for en allergiker, men en robot klarer selv arbejdet – så undgår man, at støv og partikler hvirvles op i næsen. Desuden kan man som nævnt indstille den til at støvsuge, når man ikke er hjemme.
App: De fleste moderne robotstøvsugere kommer i dag med en app, så man kan styre den via telefonen. På den måde kan man overvåge og planlægge, selv når man ikke er i rummet.
Optager kun lidt plads: En robotstøvsuger fylder ikke ret meget – det gør de fleste lade-stationer heller ikke.
Frygt ikke trappen: Som taget ud af en tegnefilm ser man sin nyindkøbte og dyre robotstøvsuger falde ud over trappekanten i slowmotion – dette behøver man ikke frygte med de moderne apparater. De fleste har indbyggede fald-sensorer.
Gulve og tæpper: Robotterne vil have lettest ved at rengøre hårde overflader (ligesom almindelige støvsugere), men flere af dem er også effektive på tæpper. En del modeller kommer også med mange børster og flertrins-systemer.
Hunde- og kattehår: Robotstøvsugerne er skabt til at kunne fjerne hår fra pelsede husdyr som hunde og katte – både de korte og lange.
Kommer helt ind under sofaen: Med den lave højde kan robotstøvsugeren let komme ind under senge og sofaer – det kan være en stor udfordring for en almindelig støvsuger med stang eller med slange.
Ulemper ved en robotstøvsuger:
Pris: Robotstøvsugere er generelt noget dyrere end almindelige støvsugere.
Kan ikke helt erstatte den normale støvsuger: Selv om robotterne er blevet forbedrede med hensyn til rengøringsevner, kan de ifølge eksperterne stadig ikke helt erstatte den almindelige, manuelle støvsuger.
Forhindringer i banen: Selv om robotstøvsugeren skaber en rute, der går uden om forhindringer, bør man alligevel fjerne det, man kan, før den går i gang. Det sikrer det bedste rengøringsresultat. Man kan også komme ud for, at den sætter sig fast under eller mellem møbler eller i hjørner.
Ledninger: Robotstøvsugerne kan have svært ved at komme over kabler og ledninger, der ligger på gulvet. I stedet kan de blive suget op, hvilket kan ødelægge både robotten, kablerne eller den genstand, som kablerne er sat til. Det kan også resultere i væltede genstande såsom lamper og fjernsyn med mere.
Følsomme sensorer: Nogle af robotternes sensorer er lidt for fintfølende. For eksempel kan det være, at robotstøvsugeren registrerer lavt-hængende genstande såsom gardiner som forhindringer, og derfor styres der udenom.
Rengøringsproblemer ved genstande: Robotstøvsugerne kan have svært ved at fjerne alt støv og skidt rundt om både genstande, bordben og stoleben samt i hjørner og langs kanter.
Tykke tæpper: Har man flere tykke tæpper i huset, skal man være opmærksom på, at robotterne kan have svært ved at fjerne snavs og skidt i dybden i fibrene.
Guide: Dette skal du overveje, hvis du vil købe en robotstøvsuger
Et par hurtige råd til de ting, du bør have in mente, når du kigger efter en robotstøvsuger:
🔸 Køretid: Hvor længe kan robotten køre per opladning?
🔸 Ladetid: Hvor lang tid tager det at lade batteriet fuldt op?
🔸 Støvbeholder: Hvor høj er kapaciteten?
🔸 Navigation: Kan man selv planlægge en rute?
🔸 Sensorer: Kan robotten selv registrere forhindringer og trapper?
🔸 Højde: Er den lav nok til at komme ind under møbler og gøre rent der?
🔸 Teknologi: Findes der en tilhørende app?
🔸 Rengøringsevner: Hvor god er robotten til at gøre rent? Læs med fordel her eksperternes vurdering – der findes link til disse nederst i denne artikel.
Sådan holder du hjemmet frit fra støv
Tommelfingerreglen lyder, at man bør støvsuge hjemmet minimum én gang om ugen for at holde det frit fra støv og de gener, som støv kan medføre. Baseret på ekspertviden fra Politiken guider vi her til, hvordan du bedst får bugt med støv.
For meget støv og snavs kan føre til luftvejsproblemer og astma samt allergi over for husstøvmider. Dette kan give mange hverdagsgener som dårligt velbefindende, hoste, pudsen næse, kløen i næse og øjne samt røde øjne. Derfor er det vigtigt at holde hjemmet rent og støvfrit.
Støvsug én gang om ugen: Det kan ikke nævnes for tit – regelmæssig støvsugning fjerner støv og husstøvmider. Har man børn eller pelsede husdyr, bør man gøre det oftere.
Filter: Vælg en støvsuger med et godt filter, for eksempel et HEPA-filter. Det sikrer, at selv meget små støvpartikler ikke slipper ud i luften igen.
Aftørring før støvsugning: Start med at tørre støv af overfladerne i hjemmet, inden der skal støvsuges. Når man tørrer støv af, kan en del af støvet nemlig let ende på gulvet – så slipper man for at støvsuge igen med det samme.
Udluftning: Luft ud hver dag. Gerne med gennemtræk og både morgen og aften. Støvsug også gerne med åbne vinduer, eller luft ud bagefter.
Glem ikke sengetøjet: Husstøvmider lever godt i sengetøjet. Skift det hver 14. dag og vask det på 60 grader.
Tidligere anmeldte produkter – nu udgået
Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.
iRobot Roomba 980
✅ Topscorer hos den norske avis Dinside.no
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
.
iRobot Roomba 980 er blevet testet af 3 ekspertkilder, der inkluderer teknologimagasinerne Tek.no og Techradar.com samt den norske avis Dinside.no. Eksperterne har set nærmere på rengøringsevner, brugervenlighed, teknologi, funktioner og håndterbarhed, og alle er de meget imponerede.
Effektivt apparat, som er selvkørende
iRobot Roomba 980 er en af iRobots mest avancerede modeller, som virkelig er meget teknologisk funderet.
Den klarer selv arbejdet og kører uden at sætte sig fast. Derfor behøver man ikke holde øje med den. Den er skabt til både at opfange støv, skidt, snavs og dyrehår, og dette gøres via 2 store roterende børster samt sidebørster, der rengør kanter og vægge.
iRobot Roomba 980 kommer med det unikke iAdapt-navigationssystem, der med flere sensorer selv kan registrere møbler, kanter og vægge, og det sikrer den gode navigation rundt i hjemmet.
Mens den kører, markeres der løbende, hvor der er blevet gjort rent – det gør udnyttelsen af batteriet bedre, så den ikke arbejder samme sted 2 gange.
God til allergikere
iRobot Roomba 980 kommer desuden med markedets måske bedste filter – nemlig et HEPA-filter. Det sikrer et minimum af støvudslip, hvilket især er godt, hvis der er allergikere i hjemmet. Endvidere kan man styre den på telefonen via en app, og den kan køre i op til 120 minutter per opladning – herefter vender den tilbage til ladestationen.
De 120 minutters arbejdstid er lang tid for en robotstøvsuger. Opladningstiden herefter ligger på 180 minutter, og så larmer den ikke ret meget – lydniveauet ligger på 58 dB, hvilket er i den lave ende.
Dette produkt kan endvidere anvendes til alle typer af underlag i hjemmet – både de hårde gulve såsom fliser, trægulve og linoleumsgulve, men også på bløde gulvtæpper. På grund af den lave højde (9,2 centimeter), kan modellen også køre ind under møbler som sofaer, stole og senge.
Dyr men god, ifølge eksperterne
iRobot Roomba 980 er blandt andet blevet testet af de norske eksperter fra Tek.no, som kalder dette apparat for den bedste robotstøvsuger, de har prøvet.
Den er især effektiv på tæpper, hvilket kan være en svær opgave, og så er den så væver, at den stort set aldrig sætter sig fast. Dog er prisen noget høj.
Den norske avis Dinside.no kalder modellen for en robotstøvsuger, der sætter nye standarder, og de fremhæver især 3 aspekter: Den indbyggede Wi-Fi, det gode navigationssystem og den høje effektivitet på tæpper. Techradar.com er ligeledes begejstrede – til trods for prisen og for et par småproblemer med at komme over kabler på gulvet. Dog nævner de, at den stadig er prisen værd, for her findes meget avancerede og imponerende funktioner, såsom selv-navigation, selv-opladning, godt batteri og en velfungerende app.
iRobot Roomba 980 – specifikationer:
🔴 Mærke: iRobot
🔴 Højde: 9,2 cemtimeter
🔴 Mål: 35 centimeter i diameter
🔴 Vægt: 4 kilo
🔴 Støjniveau: 58 dB
🔴 Filter: HEPA
🔴 Kapacitet, støvbeholder: 0,42 liter
🔴 Køretid på én batteriopladning: Op til 120 minutter
🔴 Opladningstid: 180 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja
Udvalgte fordele ved iRobot Roomba 980:
Klarer selv arbejdet
God til alle overflader
Med iAdapt-navigationssystem
Lang køretid
Med tilhørende app
Her kan du se en video om, hvordan du anvender iRobot Roomba 980. Videoen er produceret af iRobot:
Neato Botvac Connected
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos teknologimagasinet Techradar.com
.
Bemærk: Neato Botvac Connected er udgået, så vi viser her prisen for Neato Botvac D7 Connected, der er en ny og forbedret model.
Neato Botvac Connected er blevet testet af 2 forskellige ekspertkilder – i en solotest hos teknologimagasinet Techradar.com og i en større test hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Her er der blevet set nærmere på rengøringsevner, brugervenlighed, funktioner, teknologi og anvendelighed, og begge steder modtager den meget høj ros.
Effektiv med lang køretid
Neato Botvac Connected hører til de moderne og slidstærke robotstøvsugere, der kan arbejde meget længe. Arbejdstiden ligger nemlig på 120 minutter, hvilket er meget for en robotstøvsuger, og derefter tager det 180 minutter at lade den op.
Der findes også en turbo-funktion, hvor den arbejder hurtigere – men så er batterilevetiden også kun på omkring 90 minutter.
Den er lav i designet (højde på kun 10 centimeter), hvilket gør, at den let kan komme ind under møbler og gøre rent der, og så findes der en kapacitet på 0,7 liter i støvbeholderen.
Denne model er designet til at efterlade underlagene meget rene, og derfor er den også udstyret med 2 sæt børster – en spiralbørste og en Combo-børste.
Combo-børsten opsamler hår, mens spiralbørsten fjerner støv og skidt. Herudover findes også en sidebørste, som klarer rengøringen på kanter og hjørner.
Afgræns selv arbejdsområdet
Neato Botvac Connected kommer med muligheden for selv at kunne planlægge arbejdsruten, og den følger derefter ruten via sensorer. Den drejer rundt 5 gange i sekundet for at sikre, at der ikke afviges fra den planlagte rute.
Yderligere findes der funktionen virtual væg – dette er en afgrænsningsfunktion, der gør, at man selv kan bestemme, om der er rum, den ikke må køre ind i.
Yderligere findes der en tilhørende app, således at man kan styre modellen via telefonen. På den måde kan man selv planlægge og overvåge arbejdet. Her findes også en timer.
Sofistikeret rengøring, ifølge eksperterne
Neato Botvac Connected er blandt andet blevet testet af teknologmagasinet Techradar.com, der er meget begejstrede. De mener, at denne model giver rengøring en sofistikeret kant, og den fungerer rigtig godt generelt.
Den anvender intelligente sensorer for at planlægge en rute, hvilket også gør den meget avanceret, og dermed undgår den at køre hovedløst frem og tilbage.
Techradar.com fremhæver desuden det gode batteri, der giver en lang køretid, samt den meget effektive rengøring, der efterlader underlagene meget rene. Dog nævner eksperterne også, at prisen er noget høj, og at støvbeholderen godt måtte have været større.
Specifikationer – Neato Botvac Connected:
🔴 Mærke: Neato
🔴 Højde: 10 centimeter
🔴 Bredde: 33,5 centimeter
🔴 Dybde: 32,1 centimeter
🔴 Vægt: 4,1 kilo
🔴 Støjniveau: 69 dB
🔴 Kapacitet, støvbeholder: 0,7 liter
🔴 Køretid på én batteriopladning: Op til 120 minutter
🔴 Opladningstid: 180 minutter
🔴 Kan styres via app på telefonen: Ja
Udvalgte fordele ved Neato Botvac Connected:
2 hastigheder
Køretid på op til 2 timer
Flere børster – Spiral-børste til støv og Combo-børste til hår
Sidebørste til kanter og hjørner
Planlæg selv arbejdsruten
Her kan du se en præsentationsvideo af Neato Botvac Connected. Videoen er produceret af Neato:
FAQ
iRobot Roomba i7+ test – kilder samt links
Businessinsider.com 🇺🇸
Businessinsider.com er en business-avis med fokus på finans, økonomi, medier og teknologi. Businessinsider.com har også fokus på forbrugerliv i forbindelse med de ovenstående emner, og det inkluderer tests fra tid til anden. Her har Businessinsider.com derfor testet robotstøvsugeren iRobot Roomba i7+. Læs hele testen hos Businessinsider.com.
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter. Råd & Rön har her foretaget test af robotstøvsugere.
Ønsker du at læse mere, kan du klikke her. Fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement. Man kan også købe sig adgang til testene enkeltvis.
Dinside.no 🇳🇴
Dinside.no er en norsk avis, der beskæftiger sig med forbrugerprodukter til bil, bolig, fritid og rejser. Dinside.no har endvidere en test-sektion, og her har avisen testet robotstøvsugeren iRobot Roomba 980. Du kan læse mere om testen hos Dinside.no.
Techradar.com 🇺🇸
Techradar.com er et internationalt teknologimagasin, der drejer sig om udviklingen i den teknologiske verden. Techradar.com skriver om nyheder, trends, guides og tests af forskellige elektroniske produkter. Her har Techradar.com testet forskellige robotstøvsugere:
Læs mere om testen af iRobot Roomba i7+ her.
Læs mere om testen af iRobot Roomba 980 her.
Læs mere om testen af Neato Botvac Connected her.
Tek.no 🇳🇴
Tek.no er et norsk teknologimagasin, der har forbrugerteknologi som omdrejningspunkt. Magasinet skriver både om nyheder, artikler, guides og tests, der har med teknologi at gøre. Her har Tek.no testet forskellige robotstøvsugere, inklusiv iRobot Roomba 980. Læs om alle støvsugerne hos Tek.no.
Telegraph.co.uk 🇬🇧
The Telegraph hører til de store britiske aviser, der både skriver om nyhedsstof, sport, underholdning, kultur, business med videre. Avisen har også fokus på forbrugerliv, og i den sammenhæng har de britiske eksperter her testet de bedste robotstøvsugere på markedet, inklusiv modellen Kobold VR 200. Se hele testen hos Telegraph.co.uk.
Theverge.com 🇺🇸
Theverge.com er et amerikansk teknologi- og testmagasin, som har hovedfokus på teknik, videnskab og underholdning. Magasinet bringer nyheder om emnerne samt laver videoer og foretager tests. Her gælder det en test af iRobot Roomba i7+, og den kan læses i sin helhed hos Theverge.com.
Wired.com 🇺🇸
Wired.com er et magasin med fokus på IT, kommunikation, data og teknik i forhold til fremtidens kultur, økonomi og politik. Magasinet udkommer både i en trykt version samt har et online-univers. Wired.com bringer også tests af forskellige elektroniske produkter, og her gælder det en test af robotstøvsugeren iRobot Roomba i7+. Testen kan læses i fuld længde hos Wired.com.
Andre relevante tests og artikler
Er du endnu ikke overbevist om, at en iRobot Roomba i7+ robotstøvsuger er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.
Skab dig et overblik over hvad markedet ellers har at byde på, med vores generelle robotstøvsuger test. I denne artikel finder du en gennemgang af de robotstøvsugere, som eksperter og forbrugere har givet de bedste bedømmelser.
Er der en bestemt producent der fanger dine øjne, finder du også her en lang række producent-specifikke tests. Du kan blandt andet læse vores Miele støvsuger test, vores Electrolux støvsuger test, vores AEG støvsuger test, vores Hoover støvsuger test, vores Philips støvsuger test og vores Dyson støvsuger test.
Slutteligt har vi her på Forbrugsguiden også en lang række artikler om de praktiske ledningsfrie støvsugere. I vores generelle håndstøvsuger test, ledningsfri støvsuger test og håndholdt støvsuger test, finder du en gennemgang af de bedste støvsugere på området.