Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Tøjdamper test-oversigt: De bedste tøjdampere ifølge eksperter

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

Denne artikel handler om de bedste tøjdampere på markedet, baseret på en analyse af en lang række ekspert tests. De inkluderede dampere har været med i grundige tests, hvor eksperter fra forskellige baggrunde har afprøvet og vurderet dem.

Vi gennemgår først, hvad de forskellige tøjdampere kan, hvorefter vi kommer nærmere ind på, hvad eksperterne helt præcist har fundet frem til om hver model.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne tøjdamper test-oversigt indeholder:
🔸 Overblik over de bedste tøjdampere ifølge eksperterne
🔸 Guide til hvad man skal overveje, når man køber en tøjdamper
🔸 Information om hvordan en tøjdamper virker
🔸 Tips til hvordan du får mest ud af din tøjdamper
🔸 Gode råd til vedligeholdelse af tøjdamperen
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Tøjdamper test-oversigt – Her er de bedste modeller 

I nedenstående sektion finder du de bedste tøjdampere på markedet. Vi hos Forbrugsguiden har analyseret tøjdamper tests fra forskellige anerkendte testkilder og har samlet de bedste modeller i denne artikel. Ydermere finder du en prissammenligning under de forskellig tøjdampere, så du nemt og hurtigt kan finde den forhandler der har den bedste pris.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Tefal tøjdamper IXEO Power QT2020E0 – Steamer til tøj med anti-krøl

Premium valg

 • God anmeldelse hos forbrugermagasinet Tænk
 • Perfekt til bakterier
 • 4,3 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
 • 93,3 ud af 100 point hos det tyske testmagasin ETM-Testmagazin.de
Tefal IXEO Power QT2020E0

.
Tefal IXEO Power QT2020E0 Tøjdamper er den bedste tøjdamper til dig, som leder efter stærke udglatnings-resultater, en kort opvarmningstid plus en antibakteriel profil.

Denne steamer til tøj er blevet testet hos både det danske forbrugerråd Tænk og det tyske testmagasin ETM-Testmagazin.de, som er meget begejstrede. Tænk giver en god anmeldelse, mens det tyske magasin uddeler 93,3 ud af 100 point. Det er rigtig flot. Apparatet høster ligeledes ros hos brugerne fra Amazon, som giver en gennemsnitlig score på 4,3 ud af 5 stjerner. Rosen går især på, at produktet er let at arbejde med og meget effektivt i brug. Som en bonus er det smart, at den kan dræbe bakterier, og så er den hurtig, når det gælder opvarmningstiden.

Alt-i-en enhed

Tefal IXEO Power QT2020E0 Tøjdamper vil være det perfekte valg for den moderne forbruger, der ønsker en højteknologisk løsning. Du får et alt-i-et produkt, der kommer med damper såvel som et såkaldt smart-board til strygningen – det betyder, at du ikke behøver et strygebræt.

Der er tre positioner i smart-boardet, som gør strygningen let, og i kombinationen med højtryksteknologien får du et helt glat og rent resultat på de fleste typer af tekstiler. Det betyder, at du vil opleve et helt krøl- og knus-frit resultat.

Dræber bakterier

Tefal IXEO Power QT2020E0 Tøjdamper arbejder som en bonus meget hurtigt, og den er klar til brug efter kun 70 sekunder. Det er klart hurtigere end de fleste af konkurrenterne.

Et andet højdepunkt er antibakteriel-teknologien. Dampen i varianten har en Sanitizer-feature, som via den høje varme dræber op til 99,9 procent af bakterier. Perfekt til den gode hygiejne.

Alt i alt den bedste tøjdamper til dig, der ønsker en krøl- og bakteriefri løsning.

Fordele

 • Gode anti-krøl resultater
 • Kort opvarmningstid
 • Høj hygiejne
 • Stærke dampskud
Ulemper

 • Høj pris
 • Tanken kunne have haft en større kapacitet

Specifikationer

🔴 Producent: Tefal
🔴 Type: Tøjdamper
🔴 Kapacitet, tank: 1,1 liter
🔴 Damptilførsel: 90 g/min
🔴 Dampskud: Op til 200 g/min
🔴 Højde: 168 centimeter
🔴 Bredde: 40 centimeter
🔴 Dybde: 40 centimeter


Tefal Access Steam Care – steamer til tøj med ministrygebræt

✅ Hos norske TV2.no har produktet opnået 3 stjerner ud af 6 mulige
✅ Produktet har opnået en samlet score på 4,2 uf af 5 mulige hos britiske Amazon.co.uk

Tefal Access Steam Care

Se priser og tilbud på Tefal Access Steam Care her:

Denne model steamer roses i høj grad hos forskellige medier og platforme, heriblandt norske TV2.no. Særligt fremhæver de, at der medfølger et sammenklappeligt bræt, som du kan hænge på døren og steame op ad. Ligeledes roses denne model for sin nemme håndterbarhed. Også hos Amazon.co.uk får denne steamer stor rod for sine brugervenlige facetter og sin nemme håndtering – blandt flere andre positive kommentarer.

Gode ting ved denne:
Nem at bruge
Lækkert design
Super effektiv i brug

En god steamer kan være svær at finde, men med denne model fra Tefal behøver du ikke at lede efter den rette model længere. Med denne model får du de helt rette arbejdsbetingelser for at fremtrylle et stykke rent, glat og nydeligt tøj, helt uden at skulle have strygejernet og strygebrættet frem. Med denne steamer behøver du kun at have tøjet på en bøjle eller lign. Lad dampen strømme ud af Tefal Access Steam Care, mens du fører steameren op og ned af det tøj, som du ønsker glattet eller ukrøllet. Designet på denne steamer er enkelt og stilrent, og passer således til de fleste personer med sin sorte farve og detaljer i kobber og grå. Du slipper altså for nogensinde at skulle have strygejernet frem igen, da denne steamer kan tage sig af langt de fleste forskellige slags og typer af stof. Så hvad venter du på?

Tefal Access Steam Care håndsteamer vs. markedet

Denne steamer er en super god model, sammenlignet med andre modeller i samme prisklasse – og det er også noget, der afspejler sig på anmeldelserne og bedømmelserne hos britiske Amazon.co.uk. Steameren fra Tefal varmer hurtigt op, og passer godt til langt de fleste stoftyper, derfor skiller den sig ud fra andre modeller på markedet.

Fordele

 • Ministrygebræt medfølger
 • Har en stor aktionsradius
 • Har tre forskellige dampniveauer
Ulemper

 • Har en lille vandbeholder

Specifikationer:
🔴 Stilrent og smukt design i sort og kober
🔴 Nem at bruge for de fleste
🔴 Ingen ubrugelige funktioner = kun det nødvendige
🔴 Ingen grund til strygejern
🔴 Fjerner effektivt folder og krøller
🔴 Effektiv virke ved de fleste typer stof

Her kan du se, hvordan man bruger Tefal Access Steam Care . Videoen er produceret af Tefal:


Philips Steam & Go GC362 – Bedste håndholdte tøjdamper med SmartFlow-teknologi

Vores anbefaling

✅ 72 ud af 100 points hos britiske Goodhousekeeping.com 
✅ God anmeldelse hos bloggeren Themakeupmumma.com 
✅ God anmeldelse hos svenske Loppi.se
Philips Steam & Go GC362

Se priser og tilbud på Philips Steam & Go GC362 her:

 

.
Philips Steam & Go GC362 har været med i 3 forskellige tests – 2 solo-tests hos henholdsvis Goodhousekeeping.com og Themakeupmumma.com samt en generel test af flere produkter hos svenske Loppi.se.

Eksperterne vurderer, at her er tale om et godt produkt, og dermed modtager Philips Steam & Go GC362 høje scorer.

Her er tale om en håndholdt tøjdamper.

Forlænger levetid og passer på tøjet

Philips Steam & Go GC362 er en håndholdt damper til tøj, som kan anvendes på alle materialer lige fra blonder til uld.

Man behøver dermed ikke længere et strygebræt, for denne model kan dampe tøjet både vandret og lodret. Det høje damptryk på 24 gram per minut sikrer, at dampen bliver konstant og effektiv, og mens der dampes, rettes krøller og folder ud – selv svært tilgængelige steder som kraver.

Philips Steam & Go GC362 fungerer via den opvarmede steamer-plade med SmartFlow-teknologi, og selv ved tæt kontakt skånes tøjet, selv om det behandles effektivt.

På grund af de høje temperaturer er produktet også bakteriedræbende, og op til 99,9 procent af bakterierne dør ved kontakt med tøjdamperen.

Hvis ens tøj trænger til en opfriskning, men man ikke vil spilde vandressourcer på at vaske det, kan denne damper puste nyt liv i tøjet uden vask.

Der medfølger desuden en varmebeskyttende handske, så man heller ikke selv brænder sig (plus en varmebeskyttende stofpose) og en vandtank på 70 milliliter. De 70 milliliter er nok til at dampe et helt sæt tøj.

Især god til syntetiske materialer, ifølge eksperterne

Philips Steam & Go GC362 er blandt andet blevet testet af Goodhousekeeping.com, som giver en god score.

Denne score er givet, idet det vurderes, at produktet præsterer godt på især syntetiske materialer.

Det nævnes også, at det er smart med en lys-indikator, som fortæller, når den er klar til brug, og så er her tale om en lille og kompakt størrelse.

Der nævnes dog et par minusser, for blandt andet præsterer modellen ikke så godt på bomuld og lærred, og her bliver folderne ikke fjernet helt.

Derfor anbefales dette produkt mest til hurtig opfriskning og ikke strygning af hele tøjstykker. Også designet får negative kommentarer, idet det gør maskinen lidt uhåndterbar.

Lille men smart, ifølge eksperterne

Philips Steam & Go GC362 er også blevet testet af bloggen Themakeupmumma.com og svenske Loppi.se.

Eksperterne herfra er generelt også glade for denne Philips steamer og giver den hver en god anmeldelse.

Rosen går blandt andet på, at her er tale om en lille og smart tøjdamper, som både er let at opbevare og nem tage med på ferien.

På trods af størrelsen vurderer Loppi.se, at den stadig er meget kraftfuld, og den er især god til at opfriske tøj og fjerne mindre folder.

Designet roses også, idet det vurderes, at modellen er elegant og pæn, og så fremhæves det, at det er smart med den medfølgende varmebeskyttende taske.

Fordele

 • Til alle materialer
 • Lodret og vandret brug
 • SmartFlow-teknologi
 • Bakteriedræbende
 • Varmebeskyttende handske
Ulemper

 • Er for stor og tung til en bærbar dampbørste
 • Har en meget lille vandbeholder.

Specifikationer ved Philips Steam & Go GC362 
🔴 Type: Tøjdamper, håndholdt
🔴 Mærke: Philips steamer
🔴 Kapacitet, vandtank: 70 milliliter
🔴 Mængde af damp: Op til 24 gram
🔴 Til alle materialer: Ja
🔴 Ledningslængde: 2,5 meter
🔴 Vægt: 1,28 kilo 

Her kan du se en præsentationsvideo af Philips Steam & Go GC362. Videoen er produceret af Philips:

 


Tefal Tweeny Nano – effektiv hånddamper

Produktet her har opnået 8 ud af 15 point hos det svenske magasin Hemhyra.se
Gode anmeldelser hos de svenske magasin Expressen.se
Fin bedømmelse hos Testfakta.se

 

Tefal Tweeny Nano

Se priser og tilbud på Tefal Tweeny Nano her:

 

.

Dette produkt har overordnet set fået en lang række gode og positive kommentarer med på vejen. Denne streamer får særligt ros for sin snilde, håndterbare størrelse – særligt af eksperterne hos de svenske magasiner Expressen.se og Hemhyra.se.

Står du og mangler en god håndsteamer, som kan hjælpe dig af med krøller og folder på dit tøj? Med denne model fra Tefal får du en god model, som har flere gode egenskaber. En af de helt centrale ting omkring denne steamer er, at den er super nem at bruge. Der er ikke uoverskueligt mange funktioner, samtidigt med, at der er det man har brug for med sådan en fin håndsteamer her. En anden ting med denne steamer, som er en stor fordel, er, at den er lille og handy i størrelsen. Det betyder, at du nemt kan bruge denne steamer til mindre stykker tøj, ligesom du nemt kan komme rundt om vinkler, folder, flæser eller andet, som ellers ville kunne være i vejen, når der skulle steames tøj. Denne model har et enkelt og klassisk design, der gør, at den ikke stråler af en bestemt stil eller en bestemt type, nej. Derimod passer den til ethvert klædeskab, og vil passe til langt de fleste mennesker smag, uden at stråle for meget af det ene eller det anden. Med denne hånddamper kan du betjene nemt og enkelt. Der er få knapper at betjene, ligesom der er en lille, overskuelig vandbeholder at forholde sig til. Du får altså en håndsteamer, som både er nem at bruge, effektiv i brug og ikke mindst overskuelig at investere i. Der er således mange fordele ved dette produkt, ligesom ulemperne er få.

Tefal Tweeny Nano håndsteamer vs. markedet

Dette produkt er sammenlignet med andre på markedet super enkelt og nemt at bruge. Netop disse to punkter er da også noget, som kilderne for forbrugerne nævner, når de har prøvet steameren. Sammenlignet med andre produkter er denne steamer i en prisvenlig klasse, som gør produktet tilgængeligt for de fleste mennesker.

Fordele

 • Nem at bruge
 • Fås til en overkommelig pris
 • Effektiv
Ulemper

 • Er en smule længe om at udglatte

Specifikationer:
🔴 Enkelt design
🔴 Nemt at bruge
🔴 Lille, smart størrelse
🔴 Få, men gode, funktioner
🔴 Vandbeholder til vand er indbygget


Tefal Access Steam+

Hos australske Tefal.com.au har produktet opnået 4,3/5 stjerner
Samlet kundebedømmelse på 4/5 stjerner hos Skousen.dk

Tefal Access Steam+

Se priser og tilbud på Tefal Access Steam+ her:

 

.

Denne steamer har fået flotte anmeldelser hos flere forskellige forhandlere og udbydere. Modellen her har blandt andet fået 4,3 stjerner ud af 5 mulige hos Tefal.com.au. Mange af brugerne roser denne steamer for sin nemme håndtering og sin hurtige effekt og evne til at dampe tøjet.

Gode ting ved denne:

Super effektiv i brug
Hurtig og nem betjening
Varmer op på bare 45 sekunde

Er du på jagt efter en effektiv og god steamer, som kan give dit tøj den ekstra elegance, der gør, at du stråler? Med denne håndsteamer fra Tefal får du rig mulighed for at have flot, glat tøj på uden folder, krøl eller andet uvelkomment. Denne håndholdte tøjdamper er perfekt il alverdens forskellige typer stof, er er derfor særdeles anvendelig og funktionel i brug. Ingen grund til at være nervøs med købet af denne steamer. Ikke bare gør denne streamer arbejdet godt, den gør det også hurtigt og effektivt. Så står du og har tøjkrise, inden du skal ud af døren, så skal du ikke frygte at komme afsted i krøllet tøj, hvis bare du har denne steamer, som altså gør sit arbejde godt og særdeles hurtigt – sammenlignet med andre, lignende modeller. Du har desuden ikke brug for et strygebræt, når du har denne steamer, men kan derimod blot hænge tøjet på en dør eller på en bøjle, og så skulle det ikke være noget problem at få et flot og ensartet resultat. 

Steameren skal kun varme op i 45 sekunder, før den er klar til at dampe dit udvalgte tøj. Dampen produceres af det vand, som du fylder i 200 ml beholderen, som sidder på denne damper. Desuden finder du forskellige indstillinger, som du kan bruge under dampning, nemlig en låsefunktion, en on-off-knap eller måske et stærkt dampoutput?

Tefal Access Steam+ håndsteamer vs. markedet

Denne steamer er en super god model, sammenlignet med andre modeller i samme prisklasse – og det er også noget, der afspejler sig på anmeldelserne og bedømmelserne hos australske Tefal.com.au Steameren fra Tefal varmer hurtigt op, og passer godt til langt de fleste stoftyper, derfor skiller den sig ud fra andre modeller på markedet.

Fordele

 • Ligger komfortabelt i hånden
 • Detaljeret brugermanual
 • Kan bruges både horisontalt og vertikalt
 • Tilstrækkelig stor vandbeholder
 • Er hurtig til at opvarme og lave damp
 • Rengør tøj
 • Fås til en overkommelig pris
Ulemper

 • Dampknappen skal konstant holdes nede
 • Modellen bliver meget varm omkring toppen

Specifikationer:
🔴 Varmer op på bare 45 sekunder
🔴 Har funktion, der desinficerer og opfrisker tøjet
🔴 Aftagelig 200 ml tank til vand
🔴 Effektiv og nem at bruge

Her kan du se, hvordan man bruger Tefal Access Steam+ . Videoen er produceret af Tefal UK:

 


Tefal DT7000E0 

✅ 58 ud af 100 points hos britiske Goodhousekeeping.com

Tefal DT7000E0

Se priser og tilbud på Tefal DT7000E0 her:

 

Tefal DT7000E0 er blevet testet af de britiske hus- og hjem-eksperter fra Goodhousekeeping.com, som giver produktet en nogenlunde score.

Tøjdamperen er blevet testet på parametre som funktionalitet, evner, funktioner og brugervenlighed, og der findes både plusser og minusser. Læs med under beskrivelsen for at finde ud af hvilke.

Her er tale om en håndholdt tøjdamper.

Enkel model til god pris

Tefal DT7000E0 vil være et godt valg, hvis man ønsker en lidt mere prisvenlig tøjdamper, som er enkel i brug og ikke har så mange funktioner.

Designet er dermed heller ikke lige så elegant og strømlinet som mange af de konkurrerende modeller.

Dog leverer Tefal DT7000E0 stadig en fin damptilførsel med 17 gram i minuttet. Det er lidt mindre end andre produkter, men stadig nok til at kunne dampe tøj og tekstiler, så de bliver fri for krøl og rynker.

Denne er især også velegnet til gardiner og andre materialer i hjemmet, og man anvender blot modellen lodret – for eksempel når tøjet hænger direkte på bøjlen.

En af de store fordele ved denne tøjdamper er, at her findes en lidt større vandtank – kapaciteten ligger på 150 milliliter, som er dobbelt så meget som flere af konkurrenterne.

Derudover medfølger både stofbørste og damphjelm, som begge kan anvendes til at passe på tøjet under behandling.

God størrelse og vandtank, ifølge eksperterne

Tefal DT7000E0 er blevet testet af Goodhousekeeping.com, som giver modellen en blandet anmeldelse.

På den positive side fremhæver de, at tilbehøret fungerer rigtig godt, og så er det smart med en farvet vandtank, der gør det let at se vandstanden. Vandtanken er yderligere let at fjerne og har en god størrelse.

Produktet roses også for sin kompakte størrelse, som gør den ideel at tage med på turen eller ferien, og så frigiver den en god del damp, når den behandler tøjet.

Manglende evner, ifølge eksperterne

Eksperterne har dog ikke kun plusser til modellen, men også en del minusser: En af grundene til, at Tefal DT7000E0 ikke modtager en meget høj score hos Goodhousekeeping.com, er, at eksperterne ikke synes, at den er velfungerende, når det kommer til dampning af tøjet.

Modellen blev testet på flere typer af tekstil, men ifølge eksperterne havde den svært ved at fjerne både krøl og folder.

De mener, at grunden til den mindre gode præstation er steamer-pladen, som er fremstillet af plastik og ikke metal. Herudover nævner Goodhousekeeping.com også, at der findes nogle designmæssige fejl, og så er den noget tung i brug.

Fordele

 • Simpel
 • Prisvenlig
 • Til tøj og gardiner
 • Større vandtank
 • Tilbehør medfølger
Ulemper

 • Vejer meget i kufferten
 • Når der er vægtrestriktioner i lufthavnen

Specifikationer ved Tefal DT7000E0 
🔴 Type: Tøjdamper, håndholdt
🔴 Mærke: Tefal
🔴 Kapacitet, vandtank: 150 milliliter
🔴 Mængde af damp: Op til 17 gram
🔴 Til alle materialer: Ja
🔴 Ledningslængde: 2 meter
🔴 Vægt: 0,99 kilo

Her kan du se en præsentationsvideo af Tefal DT7000E0. Videoen er produceret af Tefal: 


Philips Steam & Go GC363 – velrost steamer til tøj

✅ 8 ud af 10 stjerner hos svenske Smarto.se 
✅ God anmeldelse hos den svenske blog Emmawarmefjord.se 

Philips Steam & Go GC363

Se priser og tilbud på Philips Steam & Go GC363 her:

 

.
Philips Steam & Go GC363 er blevet testet af 3 hold eksperter, der inkluderer svenske Smarto.se, Emmawarmefjord.se og Hemtrevligt.se. Der er lidt blandede meninger om produktet – læs mere om, hvad der findes af plusser og minusser efter beskrivelsen.

Her er tale om en håndholdt tøjdamper.

Til alle materialer

Philips Steam & Go GC363 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en tøjdamper, som kan anvendes til alle typer af tekstiler. Det gælder både de grovere som bomuld, men også de delikate som silke, blonder, kashmir og uld.

Dampningen med denne Philips steamer foregår let og uden strygebræt, og det er både muligt at dampe tøjet i vandret og lodret position.

Philips Steam & Go GC363 holder en høj effektivitet på grund af den opvarmede steamer-plade med SmartFlow-teknologi og en konstant damp-frigivelse på 24 gram per minut.

Dampen retter dermed stoffets fibre ud, og dette foregår både med omtanke for tøjet og forbrugeren. Der medfølger nemlig en varmebeskyttende handske.

Apparatet er desuden kompakt og designet til at kunne tages med på rejser, og så findes der en vandtank på 70 milliliter.

Herudover har produktet også den funktion, at dampen er bakterie- og lugtdræbende, så derfor kan tøjet få nyt liv uden vask ved at benytte denne model.

Til den, der ønsker at spare tid, ifølge eksperterne

Philips Steam & Go GC363 er blandt andet blevet testet af svenske Smarto.se, og den nævnes som en af eksperternes helt store og specielle favoritter.

Eksperterne forklarer, at dette produkt er smart, idet det både kan dampe tøjet vandret og lodret, og så er her tale om en stor tidsbesparer. Det fremhæves også, at produktet er effektivt i fjernelse af både bakterier og lugt.

Smarto.se forklarer yderligere, at nok er vandkapaciteten ikke så høj, og desuden er den ikke ideel til dybdegående fjernelse af krøller og folder, men modellen er smart og funktionel og fungerer bare rigtig godt.

Skal man på ferie, er denne Philips steamer også let at tage med, og der medfølger en god opbevaringspose til formålet.

God til gardiner, ifølge eksperterne

Philips Steam & Go GC363 er også blevet testet af den svenske blog Emmawarmefjord.se, hvor indehaveren tillige er meget begejstret. Her lægges der vægt på, at produktet især er velfungerende til gardiner, og det er helt sikkert et hjælpemiddel, som også vil tages i brug i fremtiden.

Dog nævnes det, at apparatets vandtank er til den lille side, men det er i småtingsafdelingen – det understreges nemlig, at hvis man ikke kan lide at stryge, så er her tale om en virkelig god løsning.

Hemtrevligt.se hører til de eksperter, der derimod ikke er så imponerede over modellen. De er glade for den medfølgende stofpose, og at man kan anvende vand direkte fra hanen.

Til gengæld synes de, at den er tung og har et besværligt greb, plus så findes der flere problemer angående vandtanken – både at det er svært at aflæse, hvor meget vand der er fyldt i, at tanken er svær at fylde, og at kapaciteten er noget lille.

Fordele

 • Lille
 • Let og kompakt
 • Genopfrisker hurtigt alle typer stof
 • Hurtig opvarmning
 • Til alle typer af tekstiler
Ulemper

 • Vandbeholderen kunne forbedres
 • Opnår ikke de samme resultater som et strygejern

Specifikationer ved Philips Steam & Go GC363 
🔴 Type: Tøjdamper, håndholdt
🔴 Mærke: Philips
🔴 Kapacitet, vandtank: 70 milliliter
🔴 Mængde af damp: Op til 24 gram
🔴 Til alle materialer: Ja
🔴 Ledningslængde: 3 meter
🔴 Vægt: 0,95 kilo

Her kan du se, hvordan man bruger Philips Steam & Go på en bluse. Videoen er produceret af Philips: 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Philips Steam & Go GC360 – damper til tøj med høj ydeevne

✅ 4 ud af 5 stjerner hos tyske Buegeleisentest.com

Philips Steam & Go GC360 

Se priser og tilbud på Philips Steam & Go GC360 her:

Philips Steam & Go GC360 er blevet testet hos tyske Buegeleisentest.com, som blandt andet har set nærmere på produktets evner inden for dampning af tøj, funktioner, brugervenlighed og anvendelighed. Eksperterne er begejstrede for modellen, og derfor modtager den 4 ud af 5 stjerner.

Her er tale om en håndholdt tøjdamper.

Kompakt model, som gør strygebrættet overflødigt

Philips Steam & Go GC360 er en god løsning, hvis man ønsker lettere at komme krøller, rynker og folder i tøjet til livs.

Her er nemlig tale om et produkt, man kan anvende uden et strygebræt og i stedet direkte, mens tøjet hænger på bøjlen. Man kan både dampe tøjet i lodret og vandret position.

Modellen er også fordelagtig, hvis man blot ønsker at opfriske tøj, der er blevet kedeligt af at ligge i skabet.

Der leveres et damptryk på 22 gram per minut, som er konstant, og dette tryk er effektivt nok til at kunne ”stryge” flere typer af tekstiler – alt fra de helt tykke til de mere delikate som uld, silke og kashmir.

Pladen er dog konstrueret således, at det ikke kan skade tøjet, selv om den fysiske afstand bliver kort. Heller ikke forbrugeren selv tager skade, idet der medfølger en varmebeskyttende handske.

Herudover er dette produkt fremstillet i et kompakt design, som ikke fylder særlig meget – det gør den fordelagtig til rejsen.

Modellen kommer desuden med en 70 milliliters vandtank, og man kan blot benytte almindeligt postevand. Som en ekstra bonus er dette apparat skabt til at være både lugt- og bakterietilintetgørende, hvilket giver sundere tøj.

Let i brug, ifølge eksperterne

Philips Steam & Go GC360 er blevet testet af tyskeBuegeleisentest.com, som er meget begejstrede for dette produkt.Buegeleisentest.com fremhæver især, at apparatet er let og hurtigt i anvendelsen, hvilket gør det langt lettere at få fjernet krøl og folder fra tøjet.

De tyske eksperter giver også roser for, at Philips steameren har en rigtig god bygningskvalitet, som virkelig viser, at her er tale om en solid og velbygget damper til tøj.

Fordele

 • Høj ydeevne
 • Godt damptryk
 • Klar til spontan brug
Ulemper

 • Har en lille vandbeholder

Specifikationer ved Philips Steam & Go GC360 
🔴 Type: Tøjdamper, håndholdt
🔴 Mærke: Philips
🔴 Kapacitet, vandtank: 70 milliliter
🔴 Mængde af damp: Op til 22 gram
🔴 Til alle materialer: Ja
🔴 Ledningslængde: 2,5 meter
🔴 Vægt: 0,89 kilo

Her kan du se, hvordan man bruger Philips Steam & Go på en jakke. Videoen er produceret af Philips: 


Philips Steam & Go GC351 – god håndholdt tøjdamper

Bedst til prisen

✅ 4 ud af 5 stjerner hos tyske Buegeleisentest.com 
✅ 5 ud af 6 stjerner hos den norske avis Dinside.no 
✅ 4 ud af 5 stjerner hos den svenske testside Testarna.se
Philips Steam & Go GC351

Philips Steam & Go GC351 er blevet afprøvet, vurderet og anmeldt af 3 forskellige ekspertkilder fra Tyskland, Norge og Sverige.

Her er tale om den tyske testside Buegeleisentest.com, den norske avis Dinside.no samt den svenske testside Testarna.se. Modellen begejstrer eksperterne, og derfor modtager den flotte scorer.

Her er tale om en håndholdt tøjdamper i god kvalitet.

Alsidig steamer til tøj

Philips Steam & Go GC351 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker hurtigt og let at kunne dampe sit tøj, så mindre rynker, krøller og folder forsvinder.

Takket være den effektive udformning leveres en konstant damptilførsel på 20 gram per minut. Det gør ”strygningen” effektiv, selv om der findes andre Philips steamere på markedet med mere damp.

Philips Steam & Go GC351 er designet til at kunne anvendes på alle materialer – kraftige som delikate – og det gælder alt fra silke til uld og bomuld.

Der findes en skånsom steamer-plade, som man kan placere helt tæt på stoffet uden risiko for, at tøjet tager skade. Der medfølger også en varmebeskyttende handske, så forbrugeren heller ikke selv tager skade.

Herudover behøver man ikke et strygebræt med denne tøjdamper, for man kan foretage dampningen direkte på bøjlen. Der findes en vandtank på 70 milliliter, som giver damp nok til at dampe et helt sæt tøj.

Produktet er i et kompakt design, som er let at tage med på rejsen, og der medfølger en 3 meter lang ledning, hvilket højner arbejdsradiussen.

Modellen er desuden skrap mod bakterier og lugt, for dampen fjerner op til 99,9 procent af disse.

Enkel og let, ifølge eksperterne

Philips Steam & Go GC351 er blandt andet blevet testet af norske Dinside.no, der er meget begejstrede for modellen.

De skriver, at godt nok kan den ikke helt erstatte det gamle strygejern, men den er stadig meget anvendelig. Tøjdamperen modtager ros for at være enkel og let i brug, og det samme gælder effektiviteten.

Dinside.no skriver nemlig, at produktet er meget effektivt, og det fjerner nemt krøller og folder på de fleste typer af tekstiler – dog er der udfordringer, når det gælder kanter, sømme og hjørner på tøjet.

Ifølge de norske eksperter slipper man for at tage på renseriet, og når man tager det med i betragtning, så mener Dinside.no, at her er tale om en god investering.

God til få stykker tøj, ifølge eksperterne

Buegeleisentest.com har også testet Philips Steam & Go GC351, og de mener, at håndsteameren især er godt, når det gælder behandling af få stykker tøj, og så fremhæves det, at byggekvaliteten er meget høj.

Som et plus findes der også en lang ledning, hvilket gør arbejdet og bevægeligheden meget bedre.

Testarna.se giver ligeledes en god anmeldelse, idet de synes, at denne model er let at bruge, og så er det smart, at man ikke behøver et strygebræt.

Eksperterne giver også ros for, at tøjdamperen er ideel til de mere sensitive tekstiler. De svenske eksperter har kun få negative kommentarer, og det går på, at de ikke synes, at den er lige så effektiv som et rigtigt dampstrygejern, når det kommer til fjernelse af krøller, rynker og folder.

Fordele

 • Er egnet til alle stoffer og stykker af tøj
 • Ideal at have med på farten
 • Udglatter lette folder og genopfrisker stoffet
 • Kan bruges spontant
 • Har ikke behov for et strygebræt
Ulemper

 • Vandbeholderen ryger let af (har ingen fiksering)
 • Opnår ikke de samme resultater som et strygejern

Specifikationer ved Philips Steam & Go GC351 
🔴 Type: Tøjdamper, håndholdt
🔴 Mærke: Philips
🔴 Kapacitet, vandtank: 70 milliliter
🔴 Mængde af damp: Op til 20 gram
🔴 Til alle materialer: Ja
🔴 Ledningslængde: 3 meter
🔴 Vægt: 0,79 kilo

Her kan du se, hvordan man bruger Philips Steam & Go på et par bukser. Videoen er produceret af Philips: 

Det skal du overveje, før du køber en tøjdamper

tøjdamper

Baseret på ekspertviden fra Which.co.uk guider vi her til, hvad man skal overveje og have in mente, hvis man påtænker at investere i en tøjdamper:

Tøjdamper versus strygejern
Hvis man ikke kan lide at stryge og synes, at det tager for lang tid, så kan det være en god ide med en tøjdamper. Man kan anvende de fleste modeller, når tøjet hænger direkte på bøjlen.

Dog nævnes det, at en damper til tøj næppe vil kunne erstatte et rigtigt strygejern, idet det ikke vil være lige så kraftfuldt. Derfor er denne i stedet et godt valg, hvis man blot skal opfriske tøjet eller foretage hurtig strygning af let-krøllet tøj.

Som et plus behøver man dog ikke et strygebræt, når man anvender en damper, og disse varianter anses for værende velfungerende til især delikate materialer.

Hvis man kun stryger meget sjældent, så kan en tøjdamper også være et smart valg i forhold til en investering i både strygejern og strygebræt.

Pris 
prisTøjdampere er ikke nødvendigvis billigere end almindelige strygejern, men de kommer i alle prisklasser – fra et par hundrede kroner til et par tusinde. Det er især mærkerne Philips, Tefal og Rowenta, der producerer dampere til tøj.

Husk at en billig tøjdamper godt kan være velfungerende – for at finde ud af hvilke, der er de bedste, kan man med fordel læse eksperternes tests igennem. Der findes links til dem alle nederst i denne artikel.

Vægt 
Hvis du ønsker en let strygning samt eventuelt at kunne tage produktet med på rejse, så gå efter en letvægtsmodel.

Tilførsel af damp 
Det kan være irriterende at skulle trykke ned på en knap hele tiden for at få frigivet dampen. Derfor kan det være en god ide at vælge en tøjdamper, der leverer en konstant tilførsel af damp.

Justering af damp 
tøjdamperNogle dampere til tøj kommer med muligheden for at variere niveauet af frigivet damp. Det kan være en fordel, hvis man damper delikate eller meget tykke materialer.

Opvarmningstid 
Hvis du ønsker at anvende en tøjdamper, fordi det er hurtigt, så gå efter en model der varmer hurtigt op.

Vandtank 
Det er de færreste dampere til tøj, der kommer med en stor vandtank, men det kan være irriterende med en alt for lille vandtank – så skal den fyldes op hele tiden.

Til alle materialer 
Hvis du planlægger at bruge tøjdamperen på specifikke typer af tøj – for eksempel silke – så tjek at produktet er velegnet til denne type også.

Fordele ved en tøjdamper 
Kan anvendes uden strygebræt
Lettere vægtmæssigt end de fleste almindelige strygejern
Velegnet til rejser
Damp kan være mildere mod tekstilerne
Kan opfriske tøjet og dræbe bakterier

Ulemper ved en tøjdamper 
❌ Mindre kraftfulde end almindelige strygejern
❌ Ikke nødvendigvis billigere end almindelige strygejern
❌ Kan efterlade tøjet fugtigt
❌ Løber hurtigere tør for vand
❌ Svært at opnå samme effekt som et almindeligt strygejern – især omkring knapper og hjørner


Sådan virker en tøjdamper

tøjdamper - sådan virker denHer kan du læse mere omhvordan en damper til tøj virker:

En tøjdamper fungerer anderledes end et strygejern, selv om formålet er det samme. En damper til tøj fjerner folder og krøller uden at røre tekstilerne og anvendes gerne direkte, når tøjet hænger på bøjlen.

Tøjdamperen anvender varm damp til at påvirke tøjfibrene, så de retter sig ud, men uden den direkte kontakt der kan skade tøjet. Det gør dem især ideelle til delikate materialer som silke, satin, polyester og jersey.

Dampen fungerer ved at løsne forbindelserne mellem molekylerne i stoffet, hvilket giver en glattere overflade.

Dampere er også effektive til mere besværlige stykker tøj såsom habitjakker, ærmer og flæser, og samtidig er de langt hurtigere at bruge end almindelige strygejern.

Tøjdampere har desuden den bonus, at den varme damp er bakterie- og lugtdræbende. 


Tips til hvordan du får mest ud af din tøjdamper

tøjdamper - sådan får du mest ud af den

Goodhousekeeping.com nævner her 6 måder, hvorpå man får mest ud af sin tøjdamper:

1. Hold tøjet udspændt, mens det dampes. Så får tøjdamperen de bedste vilkår. Hvis der medfølger en varmebeskyttende handske, så er det en god ide at bruge den.

2. Når produktet indikerer, at det er klar til brug, så vent 30 sekunder mere. Så er man sikker på, at overskydende vand er fordampet inden brug, så tøjet ikke bliver vådt i stedet.

3. Anvend damperen således, at hovedet er en smule vinklet. Det gør både, at der ikke kommer vanddråber på tøjet, men også at dampen bliver bedre fordelt.

4. Damp tøjet med korte og langsomme strøg. Det giver den mest effektive fjernelse af folder og krøller. Det kan både gøres op- og nedad.

5. Tøjdamperen kan bruges til at opfriske tøj, der har opholdt sig i skabet længe. Anvend også blot børsten (hvis en sådan medfølger) til at fjerne støv og skidt.

6. Damperen kan bruges til flere formål end at fjerne folder og krøller fra tøj. Dampen fjerner desuden lugt og bakterier, så man kan også give puder, sæder, gardiner og tæpper en tur med produktet.


Gode råd til vedligeholdelse af tøjdamper

Philips Steam & Go GC351

Ehow.com forklarer her, hvordan man bedst vedligeholder sin tøjdamper, hvis man ønsker at gøre dette manuelt:

Når strømmen af damp begynder at blive svagere eller mere uregelmæssig, så trænger tøjdamperen til rens. Indhold i postevandet kan nemlig tilstoppe mekanismen og mindske effektiviteten.

Dette kan dog undgås, hvis man i stedet for postevand anvender destilleret eller demineraliseret vand, men det kan også gøre dampningen af tøjet mere besværligt.

Dertil kan støv og skidt være med til at tilstoppe apparatet. Derfor bør man rense sin damper med jævne mellemrum. Det gøres således:

Trin 1: Fjern vand fra tanken og sørg for at få det hele med ud. Nogle modeller har en afløbsanordning.

Trin 2: Fyld vandtanken med rengøringsmiddel bestående af to dele destilleret vand og en del hvid eddike. Sæt låget på og tænd maskinen.

Trin 3: Lad apparatet køre indtil halvdelen af rengøringsmidlet er forsvundet. Læg hele tiden mærke til om frigivelsen af damp bliver bedre.

Trin 4: Sluk for tøjdamperen igen og tag den ud af stikket. Lad resten af rengøringsmidlet være i vandtanken minimum en halv time, eller indtil det er kølet helt ned. Hæld det derefter ud.

Trin 5: Fjern rester af rengøringsmidlet ved at hælde rent vand ned i tanken (postevand er også fint). Gør det et par gange og hæld derefter destilleret vand i tanken. Tænd for maskinen igen.

Trin 6: Lad tøjdamperen begynde at dampe igen, indtil vandtanken er halvt tom. Det vil fjerne de sidste rester af eddike.

Trin 7: Hæld resten af det destillerede vand ud og lad vandtanken tørre helt, før maskinen pakkes sammen.

Det skal nævnes, at ikke alle fabrikanter mener, at det er en god ide at anvende eddike til rengøring af tøjdamperen. Det gælder for eksempel Philips.com, som har helt specifikke guides til rengøring af hver af deres modeller. Disse kan ses her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilken tøjdamper er den bedste?

Der findes flere gode tøjdampere på markedet, så leder du efter en af de bedste at købe, så bør du tage et kig på modellerne Philips Steam & Go GC362, Philips Steam & Go GC363 og Philips Steam & Go GC351. De tøjdampere indeholder nogle gode og praktiske egenskaber.

🧐 Hvordan vælger jeg en tøjdamper?

Når du skal vælge en tøjdamper, så bør du blandt andet overveje, hvilke indstillinger du gerne vil have, at damperen indeholder. Dertil så bør du også tænke over vægten på damperen, da de kan blive tunge at arbejde med i længden, hvis vægten er for høj i forhold til dig.

👍 Kan dampning af tøj fjerne bakterier og lugt?

Ja, dampning af tøj er med til at dræbe de fleste bakterier, hvilket netop er med til at fjerne dårlige lugte fra tøjet. Det er super smart, hvis dit tøj ikke særligt godt tåler at blive vasket i vaskemaskinen, da dampning er langt mere skånsomt for tøjet.

🤔 Kan dampning erstatte vask af tøjet?

Ja, dampning kan godt erstatte vask af tøj, hvormed du helt kan slippe for at bruge vaske- og skyllemiddel på dit tøj, hvilket kan være en fordel for nogle allergikere. Du bør dog sikre dig, at dampningen er varm nok til, at den dræber bakterierne og fjerner dårlige lugte.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Buegeleisentest.com 🇩🇪

Buegeleisentest.com er en tysk testside, som tester forskellige strygejern/dampere. Her gælder det 2 forskellige tests af tøjdampere fra mærket Philips:

Du kan læse mere om testen af Philips Steam & Go GC351 via dette link.

Du kan læse mere om testen af Philips Steam & Go GC360 via dette link.

Dinside.no 🇳🇴

Dinside.no er en norsk avis, der skriver bredt om forbrugerstof. Dinside.no beskæftiger sig med en bred vifte inden for forbrugerprodukter til bil og bolig, og siden skriver også om fritid, rejser og økonomi. Dinside.no har endvidere en test-sektion, og her har avisen testet Philips Steam & Go GC351. Du kan læse hele testen hos Dinside.no. 

Emmawarmefjord.se 🇸🇪

Emmawarmefjord.se er en svensk blog, der skriver om alt fra opskrifter til hudpleje og husholdning. Her har Emmawarmefjord.se testet tøjdamperenPhilips Steam & Go GC363 for at se nærmere på dens funktionalitet. Læs hele testen af produktet hos Emmawarmefjord.se. 

Hemtrevligt.se 🇸🇪

Svenske Hemtrevligt.se (også kaldet Hus & Hem) fokuserer på inspiration og råd til hjemmet inden for indretning, produkter og apparater. Her er er Philips Steam & Go GC363 blevet testet inden for tøjdampningsevner, brugervenlighed og funktionalitet. Ønsker du at læse mere, kan du se hele testen hos Hemtrevligt.se. 

Goodhousekeeping.com 🇬🇧

Det britiske Good Housekeeping Institute, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.com foretager nye tests lidt ad gangen og vurderer produkterne ud fra aspekter som præstationer, funktionalitet, brugervenlighed og pris. Her har de britiske eksperter testet 2 forskellige tøjdampere:

Ønsker du at læse mere om testen af Philips Steam & Go GC362, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Tefal DT7000E0,kan du klikke på dette link.

Loppi.se 🇸🇪

Loppi.se er en svensk webside med fokus på familieliv og forbrugerliv, som foretager forskellige tests af forbrugerprodukter. Her gælder det en test af flere forskellige tøjdampere inklusiv modellenPhilips Steam & Go GC362. Læs hele testen hos Loppi.se. 

Smarto.se 🇸🇪

Smarto.se er en svensk testside, der tester produkter til hjemmet. Her har Smarto.se testet forskellige tøjdampere inklusiv modellenPhilips Steam & Go GC363. Du kan læse hele testen af produkterne hos Smarto.se. 

Testarna.se 🇸🇪

Testarna.se er en svensk testside, der her har afprøvet og vurderet forskellige strygejern og også tøjdampere.  Philips Steam & Go GC351 er med i denne test, og der er blevet set nærmere på evnerne inden for behandling af tøj, brugervenlighed og funktionalitet. Læs testen i fuld længde hos Testarna.se. 

Themakeupmumma.com 🇺🇸

Themakeupmumma.com er en personlig blog, der har fokus på makeup og hverdagsliv. Her har Themakeupmumma.com testet dampjernetPhilips Steam & Go GC362. Læs hvad Themakeupmumma.com skriver i sin helhed om produkter her.

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Anmeldelserne af Tefal IXEO Power QT2020E0 Tøjdamper er fundet: November 2021
Du kan læse anmeldelserne her

ETM-Testmagazin.de

ETM-Testmagazin.de er et tysk test- og forbrugermagasin, der løbende har tests af forskellige forbrugerprodukter. Her gælder det en tøjdamper-test, hvor Tefal IXEO Power QT2020E0 Tøjdamper indgår og får en flot score.

Testen blev udført: April 2021
Du kan læse testen her

 


Alternative tests og artikler 

Er du endnu ikke sikker på, at en tøjdamper er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden en række andre artikler, der måske kunne være interessante for dig.

Her kan du læse vores store strygejern test, hvor vi gennemgår markedets bedst anmeldte modeller. Du finder også en prissammenligning, så du hurtigt og nemt kan finde den forhandler der har den bedste pris.

Måske er du også interesseret i artikler med fokus på personlig pleje & velvære. Dertil kan vi også være behjælpelige.

Er du til glat hår, kan du fx læse vores generelle glattejern test, vores GHD glattejern test eller vores glattebørste test, der alle viser dig eksperternes fortrukne modeller. Ydermere finder du også gode tips og tricks til at få det bedste ud af dit nye produkt.

Er du omvendt mere til krøller, kan du læse vores krøllejern test, der giver dig et overblik over markedets bedste modeller.

Læs også vores dybdegående hårtørrer test, der viser dig eksperternes favoritter. Du finder også en masse relevant viden om blandt andet styling af håret, og hvordan du får mest ud af din nye hårtørrer.

Skulle du være mere interesseret i hårfjerning, kan vi også oplyse dig om dette.

For et længerevarende resultat end ved en almindelig barbering, kan du overveje at anskaffe dig et apparat der benytter sig af IPL-teknologi (Intenst Pulserende Lys), som er skånsom mod huden men stadig effektiv mod fjernelse af hår. Lyset ”deaktiverer” hårsækkenes vækst, og du vil derved kunne nyde ikke at skulle barbere dig i længere tid. Læs mere om de testvindende IPL-apparater her i vores Philips Lumea test.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme