Steamer - Bedst i test: De 4 bedste tøjdampere ifølge eksperter

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

SIDST OPDATERET: maj 30, 2023.
Steamer - Bedst i test: De 4 bedste tøjdampere ifølge eksperter

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Tøjdampere er praktiske til at fjerne krøller og samtidig opfriske tøj uden at skulle bruge et strygejern. Deres alsidighed og bekvemmelighed gør dem nyttige i hverdagen, men fordi der i dag er så mange på markedet, der kan alt muligt forskelligt, er det svært at vælge den helt rette model. Baseret på vores analyser af en lang række eksperttests kigger vi i denne artikel derfor nærmere på 4 af de bedste tøjdampere på markedet, så du kan finde lige præcis den, du føler, er bedst til dig og dine behov.

Vi gennemgår først, hvad de forskellige tøjdampere kan, hvorefter vi kommer nærmere ind på, hvad eksperterne helt præcist har fundet frem til om hver model.

De 4 bedste tøjdampere i test-guiden 2023:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Opsummering: De 4 bedste tøjdampere

Se hele tabellen

5 ting du skal overveje, før du køber steamer

 • Vandbeholderens kapacitet

  Kapaciteten af vandtanken er afgørende for, hvor længe du kan bruge steameren, før du skal fylde den op igen.

  Tøjdampere med mindre vandtanke, typisk omkring 100-200 ml, er velegnede til rejsende eller personer med begrænset opbevaringsplads. De er også velegnede til hurtigt at dampe et enkelt stykke tøj, men hvis du har meget, du skal dampe, skal du ofte fylde vandtanken op igen.

  Steamere med en medium kapacitet med vandtanke på omkring 500-1000 ml er ideelle til personer, der ønsker at dampe flere stykker tøj på én gang, eller til husstande med flere personer, der regelmæssigt damper deres tøj. Med en steamer med mellemstor kapacitet kan du dampe flere stykker tøj uden at skulle fylde vandtanken op igen.

  For dem, der har brug for at dampe meget tøj på én gang, f.eks. små virksomhedsejere eller store familier, er dampere med stor kapacitet på over 1000 ml velegnede. Det er dog vigtigt at bemærke, at en større vandtank gør damperen tungere, mere udfordrende at flytte rundt på og tager længere tid at varme op. Dertil er elforbruget højere.

 • Damp hastighed

  Damp hastigheden i en tøjdamper henviser til den mængde damp, som apparatet kan producere og levere til tøjet. Når du skal vælge hastighed, er det vigtigt at tage hensyn til stoftypen, krøllerne i tøjet og damperens egen effekt. Forskellige materialer kræver forskellige niveauer af hastighed, idet sarte materialer kræver en lavere hastighed, hvorimod tykkere materiale tåler en højere hastighed. Dertil kræver dybe og genstridige krøller en højere hastighed for effektivt at fjerne dem, mens lettere krøller kan fjernes med en lavere dampstrøm.

  De mest almindelige damp hastigheder for tøjdampere er lav, medium og høj. En lav damp hastighed ligger typisk på 15-20 g/min og er velegnet til sarte materialer og lette rynker. En middelstor dampmængde ligger mellem 25-35 g/min og er velegnet til de fleste materialer og mere moderate krøller. En høj hastighed ligger på 40-50 g/min og er velegnet til tykkere materialer og dybe krøller.

 • Medfølgende tilbehør

  Når du køber en tøjdamper, er det vigtigt at overveje det medfølgende tilbehør. Tilbehøret kan nemlig forbedre hele processen og gøre den mere effektiv.

  Et nyttigt tilbehør er f.eks. en stofbørste, som kan bruges til at løsne og fjerne snavs og fnuller fra tøj før dampning. Et andet nyttigt tilbehør er et knækværktøj, der er designet til at skabe skarpe folder i skjorter eller bukser. Denne funktion er især nyttig for dem, der foretrækker et mere formelt og poleret udseende.

  En fnugfjerner kan også være nyttig til at fjerne fnug, dyrehår og andet småt snavs fra materialerne, inden de dampes. Tilbehøret kan forhindre tilstopning af dampventilerne og forlænge dampmaskinens levetid.

  Nogle dampere har også en indbygget bøjle eller krog til at hænge tøj op under dampningen, hvilket giver en mere ensartet og effektiv dampning. Derudover kan et rejseetui være et nyttigt tilbehør, hvis du f.eks. ofte rejser med tøjdamperen.

  Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle tøjdamperne leveres med tilbehør, og nogle skal muligvis købes separat. Derfor er det vigtigt at overveje, hvilket tilbehør der er mest nyttigt baseret på dine individuelle behov og præferencer.

 • Pris

  Prisen på en steamer varierer afhængigt af dens funktioner, mærke, kvalitet og medfølgende tilbehør. Prisbillige tøjdampere koster normalt omkring 300 kr. og er velegnede til dem, der kun skal bruge den en gang imellem. Disse modeller tilbyder grundlæggende funktioner som f.eks. en lille vandtank og en lav til middelstor dampmængde. Dyrere tøjdampere kan koste op til 2.000 kr. (eller mere) og har avancerede funktioner som f.eks. en større vandtank, en højere dampmængde og ekstra tilbehør. Disse modeller er velegnede til hyppig brug eller til dem, der har brug for mere avancerede dampningsfunktioner. Hvis du planlægger at bruge damperen ofte, kan det betale sig at investere i en dyrere model med avancerede funktioner, men hvis du kun har brug for at bruge apparatet lejlighedsvis, kan en mere prisvenlig model være en bedre løsning.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Bruger- og ekspertanmeldelser er altid værdifulde, når du skal vælge en tøjdamper. Brugeranmeldelser kan f.eks. give dig indsigt i de forskellige modellers ydeevne, kvalitet og brugeroplevelse, hvilket kan hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning. På den anden side giver ekspertanmeldelser en objektiv mening om modellens styrker og svagheder samt en dybdegående analyse.

arrow-more

Tefal Access Steam Care DT9100E0 - steamer til tøj med ministrygebræt

Testvinder
 • check Testvinder af dansk uafhængigt testpanel
 • check Prisen "Bedste til dampning af viskose" ved Good House Keeping
 • check 4,7/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Tefal Access Steam Care DT9100E0:

 • Damper til alle typer tekstiler
 • Klar til brug på kun 40 sekunder
 • 4 praktiske tilbehør medfølger

Forbrugsguidens vurdering

Tefal Access Steam Care DT9100E0 er en testvinder og et godt produkt til tøjpleje med tre dampindstillinger, der leverer op til 30 g damp pr. minut. Denne funktion hjælper også med at fjerne lugte og eliminerer tilmed helt op til 99,9 % af bakterier. Det kompakte design, den lette vægt og den 3 m lange ledning bidrager desuden til en behagelig håndtering og øget fleksibilitet. Udover dens alsidige design, kan den også bruges på alle slags tekstiler. Dog er det vigtigt at nævne, at den kan blive lidt tungere efter længere tids brug. Dens hurtige opvarmningstid på 40 sekunder og robuste konstruktion, opvejer dog ulempen i vores øjne, hvorfor Tefals tøjdamper for os at se er et solidt og praktisk valg til alle med et ønske om nem tøjpleje.

Fordele

 • Vandbeholder af god størrelse
 • Dampning på begge sider på én gang
 • Har tre forskellige dampniveauer
 • Let at samle og bruge
 • Mini strygebræt inkluderet

Ulemper

 • Steameren kan blive tung, hvis den holdes i længere tid

Steam Care DT9100E0 fra Tefal roses hos forskellige medier og platforme, heriblandt norske TV2.no. Særligt fremhæver de, at der medfølger et sammenklappeligt bræt, som du kan hænge på døren og steame op ad. Ligeledes roses modellen for sin brugervenlighed, hvilket også understøttes af kommentarerne på Amazon.co.uk.

Mere om Tefal Access Steam Care DT9100E0

Specifikationer

 • Opvarmningstid: 40 sek.
 • Dampkapacitet: 30 g/min
 • Vandtankens kapacitet: 200 ml
 • Effekt: 1600 W
 • Vægt: 3,3 kg

Med Steam Care DT9100E0 får du de helt rette arbejdsbetingelser for at fremtrylle et stykke rent, glat og nydeligt tøj, helt uden at skulle have strygejernet og strygebrættet frem. Med modellen her behøver du nemlig kun at have tøjet på en bøjle eller lign.

Lad dampen strømme ud af tøjdamperen, mens du fører maskinen op og ned af det tøj, som du vil glatte – ganske enkelt. Designet stilrent og passer til de fleste personer med sin sorte farve og detaljer i kobber og grå.

Steameren er en god model – også sammenlignet med andre modeller i samme prisklasse, hvilket afspejles i anmeldelserne og bedømmelserne på Amazon.co.uk. Steameren fra Tefal varmer hurtigt op, og passer godt til langt de fleste materialer, og netop derfor er den et godt bud på en alsidig og testvindende model.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Philips Steam & Go GC362 - bedste håndholdte tøjdamper med SmartFlow-teknologi

Bedste til syntetiske materialer
 • check 72/100 points hos britiske Goodhousekeeping.com 
 • check God anmeldelse hos bloggeren Themakeupmumma.com 
 • check God anmeldelse hos svenske Loppi.se
 • check 4,4/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Philips Steam & Go GC362 :

 • Horisontal og vertikal dampning
 • Optimal temperatur med SmartFlow-plade
 • Automatisk kontinuerlig damp

Forbrugsguidens vurdering

Philips Steam & Go GC362 skiller sig ud med praktiske vandrette og lodrette dampningsmuligheder og tilbyder alsidig brug. Automatisk kontinuerlig damp tager besværet med at opfriske og desinficere tøj og dræber 99,9 % af bakterierne i processen, og tøjdamperen er derfor især god til syntetiske stoffer. Selvom den har en mindre vandbeholderkapacitet, kan det faktisk ses som et positivt aspekt, da det bidrager til damperens kompakte og lette design, hvilket gør den bærbar og praktisk til rejser og daglig brug. Den mindre vandtank er stadig tilstrækkelig til moderat behov, og dens reducerede størrelse forbedrer håndteringen.

Fordele

 • Velegnet til syntetiske materialer
 • Opbevaringspose medfølger
 • Bakteriedræbende
 • Varmebeskyttende handske

Ulemper

 • Mindre vandbeholderkapacitet

Philips Steam & Go GC362 har været med i 3 forskellige tests – 2 solo-tests hos henholdsvis Goodhousekeeping.com og Themakeupmumma.com samt en generel test af flere produkter hos svenske Loppi.se. Eksperterne vurderer, at der her er tale om et godt produkt, hvilket tydeligt afspejles i modellens høje scorer.

Anmeldelse: Produktanalyse af Philips Steam & Go GC362

Specifikationer

 • Opvarmningstid: 60 sek.
 • Dampkapacitet: 24 g/min
 • Vandtankens kapacitet: 70 ml
 • Effekt: 1300 W
 • Vægt: 0,9 kg

Forlænger levetid og passer på tøjet
Philips Steam & Go GC362 er en håndholdt damper til tøj, som kan anvendes på alle materialer lige fra blonder til uld. Man behøver dermed ikke længere et strygebræt, da modellen her kan dampe tøjet både vandret og lodret. Det høje damptryk på 24 gram per minut sikrer, at dampen bliver konstant og effektiv, og mens der dampes, rettes krøller og folder ud – selv på svært tilgængelige steder som kraver.

Philips’ tøjdamper fungerer via den opvarmede steamer-plade med SmartFlow-teknologi, og selv ved tæt kontakt skånes tøjet. På grund af de høje temperaturer er produktet også bakteriedræbende, hvor op til 99,9 % af bakterierne dør ved kontakt med tøjdamperen. Der medfølger desuden en varmebeskyttende handske, så du heller ikke selv brænder dig (plus en varmebeskyttende stofpose).

Vandtanken har en kapacitet på 70 ml, hvilket er nok til at dampe et helt sæt tøj.

 

 

Hvad siger brugere og eksperter om Philips Steam & Go GC362?

Philips Steam & Go GC362 er blandt andet blevet testet af Goodhousekeeping.com, som giver en god score, idet det vurderes, at produktet præsterer godt på især syntetiske materialer. Det nævnes også, at det er smart med en lys-indikator, som fortæller, når den er klar til brug.

Der nævnes dog også et par minusser – blandt andet præsterer modellen ikke så godt på bomuld, hvor folderne ikke bliver fjernet helt. Derfor anbefales produktet mest til hurtig opfriskning og ikke strygning af hele tøjstykker. Også designet får negative kommentarer, idet det gør maskinen lidt uhåndterbar.

Philips Steam & Go GC362 er også blevet testet af bloggen, Themakeupmumma, og svenske Loppi.se. Eksperterne herfra er generelt glade for Philips’ steamer, hvor begge giver en god anmeldelse. Rosen går blandt andet på, at her er tale om en lille og smart tøjdamper, som både er let at opbevare og nem tage med på ferien. På trods af størrelsen vurderer Loppi.se, at den stadig er meget kraftfuld, og den er især god til at opfriske tøj og fjerne mindre folder.

Designet roses også, idet det vurderes, at modellen er elegant og pæn, og så fremhæves det, at det er smart med den medfølgende varmebeskyttende taske. Derudover er tøjdamperen topscorer på Which.co.uk, hvor eksperterne roser tøjdamperen for dens gode ydeevne, hurtige opvarmning og nemme betjening.

Mere om Philips Steam & Go GC362

Specifikationer

 • Opvarmningstid: 60 sek.
 • Dampkapacitet: 24 g/min
 • Vandtankens kapacitet: 70 ml
 • Effekt: 1300 W
 • Vægt: 0,9 kg

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Tefal Access Steam+ - tøjsteamer med stor vandbeholder

God praktisk damper
 • check 4,4/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Tefal Access Steam+:

 • Varmeplade af støbt aluminium med keramisk belægning
 • Super Turbo-indstilling
 • Nem håndtering til daglig brug

Forbrugsguidens vurdering

Tefal Access Steam+ er en praktisk dampløsning, der er ideel til hverdagens tøjpleje. Dens store varmeplade i støbt aluminium, der er belagt med keramik, sikrer en drypfri oplevelse ved både lodret og vandret dampning og giver gode resultater. Til genstridige områder giver Super Turbo-niveauet et ekstra boost af dampkraft, hvilket f.eks. er god omkring kraver. Med tre smarte tilbehør inkluderet kan du også tilpasse den alsidige damper til forskellige typer materialer. Den praktiske, aftagelige tank giver desuden mulighed for lange dampsessioner og nem genopfyldning, hvilket øger brugervenligheden. Selv om dampknappen kræver konstant tryk, sikrer den præcis kontrol over dampprocessen og garanterer optimale resultater.

Fordele

 • Ligger komfortabelt i hånden
 • Detaljeret brugermanual
 • Tilstrækkelig stor vandbeholder
 • Er hurtig til at opvarme og lave damp

Ulemper

 • Dampknappen skal konstant holdes nede

Denne steamer har fået flotte anmeldelser, bl.a. 4,3/5 stjerner hos Tefal.com, hvor mange af forbrugerne roser den for sin brugervenlighed, nemme håndtering og kraftfulde virkning på tøjets krøller.

Mere om Tefal Access Steam+

Specifikationer

 • Opvarmningstid: 40 sek.
 • Dampkapacitet: 26 g/min
 • Vandtankens kapacitet: 190 ml
 • Effekt: 1600 W
 • Vægt: 1,4 kg

Med denne håndsteamer fra Tefal får du rig mulighed for at have flot, glat tøj på uden folder og krøller. Den håndholdte tøjdamper er nemlig perfekt til alverdens forskellige typer materiale, og er derfor særdeles funktionel i brug. Der er heller ikke behov for et strygebræt med steameren, da tøjet i stedet kan nøjes med at hænge på en dør eller på en bøjle, og så skulle det ikke være noget problem at få et flot og ensartet resultat.

Steameren skal kun varme op i 40 sekunder, før den er klar til at dampe dit tøj, og med en beholder på 190 ml, er der nok til en del tøj, før du igen skal fylde vand på. Derudover finder du også forskellige indstillinger, du kan bruge under dampning – nemlig en låsefunktion, en on-off-knap og en knap til ekstra damp power.

Tøjdamperen er en robust model, hvilket også ses i anmeldelserne og bedømmelserne hos australske Tefal, hvor modellens hurtige opvarmning og alsidighed mht. forskellige materialer især fremhæves.

Tøjdamperen har på Which.co.uk desuden fået prisen som bedste køb på grund af sin høje brugervenlighed og på grund af det medfølgende tilbehør, som bl.a. inkluderer en stofbørste og en damphætte.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Tefal DT7000E0 - simpel tøjsteamer til tøj og gardiner

God damper i rejsevenligt design
 • check 4,4/5 stjerner på Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Tefal DT7000E0:

 • Letvægtsdesign til rejse og daglig brug
 • Fjerner krøller og frisker tøjet op med det samme
 • Kan også bruges til gardiner, betræk og andre tekstiler

Forbrugsguidens vurdering

Tefal DT7000E0 er et godt valg for dem, der søger enkelhed, alsidighed og prisvenlighed. Med sin brugervenlige grænseflade giver den en ligetil og problemfri dampning, og det lette design gør den til en praktisk følgesvend til hverdagsbrug. Den er heller ikke begrænset til tøj; du kan nemlig også sagtens bruge den til gardiner, betræk og forskellige materialer i huset.

Selv om den anses for at være mindre kraftfuld sammenlignet med andre modeller på markedet, kompenserer DT7000E0 for det med sin balance mellem ydeevne og pris. Du får nemlig tilstrækkelig dampydelse til at håndtere almindelige krøller og til at opfriske dit tøj, og så til en rigtig konkurrencedygtig pris.

Desuden åbner dens pris op for muligheden for, at folk på et budget kan nyde fordelene ved en tøjdamper uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Fordele

 • Fylder minimalt
 • Prisvenlig
 • Praktisk
 • Større vandtank
 • Tilbehør medfølger

Ulemper

 • Mindre kraftfuld i forhold til andre modeller

Tefal DT7000E0 er blevet testet af de britiske hus- og hjem-eksperter fra Goodhousekeeping.com, som giver produktet en nogenlunde score. Tøjdamperen er blevet testet på parametre som funktionalitet, evner, funktioner og brugervenlighed, og der findes både plusser og minusser.

Anmeldelse: Produktanalyse af Tefal DT7000E0

Specifikationer

 • Opvarmningstid: 190 sek.
 • Dampkapacitet: 17 g/min
 • Vandtankens kapacitet: 150 ml
 • Effekt: 1100 W
 • Vægt: 1,6 kg

Enkel model til god pris
Tefal DT7000E0 er et godt valg, hvis du vil have en lidt mere prisvenlig tøjdamper, som er enkel i brug og ikke har så mange funktioner. Designet er dermed heller ikke lige så elegant og strømlinet som mange af de konkurrerende modeller.

Dog leverer Tefal DT7000E0 stadig en fin damptilførsel med 17 g / min. Det er lidt mindre end andre produkter, men stadig nok til at kunne dampe tøj og tekstiler, så de bliver fri for krøl. Modellen er dertil velegnet til gardiner og andre materialer i hjemmet, og så er det super let – du anvender nemlig blot modellen lodret – for eksempel når tøjet hænger direkte på bøjlen.

En af de store fordele ved tøjdamperen er, at den har en lidt større vandtank – kapaciteten ligger på 150 milliliter, som er dobbelt så meget som flere af konkurrenterne. Derudover medfølger både stofbørste og damphætte, som begge anvendes til at skåne tøjet under behandling.

Hvad siger eksperterne om Tefal DT7000E0?

Tefal DT7000E0 er blevet testet af Goodhousekeeping.com, som giver modellen en blandet anmeldelse.

På den positive side fremhæver de, at tilbehøret fungerer rigtig godt, og så er det smart med en farvet vandtank, der gør det let at se vandstanden. Vandtanken er yderligere let at fjerne og har en god størrelse. Produktet roses også for sin kompakte størrelse, som gør den ideel at tage med på turen eller ferien, og så frigiver den en god del damp, når den behandler tøjet.

Eksperterne har dog ikke kun plusser til dampmaskinen til tøj, men også en del minusser: En af grundene til, at Tefal DT7000E0 ikke modtager en høj score hos Goodhousekeeping.com, er, at eksperterne ikke synes, at den er velfungerende, når det kommer til dampning af tøjet. Modellen blev testet på flere typer af tekstil, men ifølge eksperterne havde den svært ved at fjerne både krøl og folder.

De mener, at grunden til den mindre gode præstation er steamer-pladen, som er fremstillet af plastik og ikke metal. Herudover nævner Goodhousekeeping.com også, at der findes nogle designmæssige fejl, og så er den noget tung i brug.

Mere om Tefal DT7000E0

Specifikationer

 • Opvarmningstid: 190 sek.
 • Dampkapacitet: 17 g/min
 • Vandtankens kapacitet: 150 ml
 • Effekt: 1100 W
 • Vægt: 1,6 kg

Test og anmeldelser af tøjdampere anvendt i artiklen

Ekspert- og testkilder

Buegeleisentest.com

Buegeleisentest.com er en tysk testside, som tester forskellige strygejern/dampere. Her gælder det 2 forskellige tests af tøjdampere fra mærket Philips:

Du kan læse mere om testen af Philips Steam & Go GC351 via dette link.

Du kan læse mere om testen af Philips Steam & Go GC360 via dette link.

Dinside.no

Dinside.no er en norsk avis, der skriver bredt om forbrugerstof. Dinside.no beskæftiger sig med en bred vifte inden for forbrugerprodukter til bil og bolig, og siden skriver også om fritid, rejser og økonomi. Dinside.no har endvidere en test-sektion, og her har avisen testet Philips Steam & Go GC351. Du kan læse hele testen hos Dinside.no. 

Emmawarmefjord.se

Emmawarmefjord.se er en svensk blog, der skriver om alt fra opskrifter til hudpleje og husholdning. Her har Emmawarmefjord.se testet tøjdamperenPhilips Steam & Go GC363 for at se nærmere på dens funktionalitet. Læs hele testen af produktet hos Emmawarmefjord.se. 

Hemtrevligt.se

Svenske Hemtrevligt.se (også kaldet Hus & Hem) fokuserer på inspiration og råd til hjemmet inden for indretning, produkter og apparater. Her er er Philips Steam & Go GC363 blevet testet inden for tøjdampningsevner, brugervenlighed og funktionalitet. Ønsker du at læse mere, kan du se hele testen hos Hemtrevligt.se. 

Goodhousekeeping.com

Det britiske Good Housekeeping Institute, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.com foretager nye tests lidt ad gangen og vurderer produkterne ud fra aspekter som præstationer, funktionalitet, brugervenlighed og pris. Her har de britiske eksperter testet 2 forskellige tøjdampere:

Ønsker du at læse mere om testen af Philips Steam & Go GC362, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Tefal DT7000E0,kan du klikke på dette link.

Loppi.se

Loppi.se er en svensk webside med fokus på familieliv og forbrugerliv, som foretager forskellige tests af forbrugerprodukter. Her gælder det en test af flere forskellige tøjdampere inklusiv modellenPhilips Steam & Go GC362. Læs hele testen hos Loppi.se. 

Smarto.se

Smarto.se er en svensk testside, der tester produkter til hjemmet. Her har Smarto.se testet forskellige tøjdampere inklusiv modellenPhilips Steam & Go GC363. Du kan læse hele testen af produkterne hos Smarto.se. 

Testarna.se

Testarna.se er en svensk testside, der her har afprøvet og vurderet forskellige strygejern og også tøjdampere.  Philips Steam & Go GC351 er med i denne test, og der er blevet set nærmere på evnerne inden for behandling af tøj, brugervenlighed og funktionalitet. Læs testen i fuld længde hos Testarna.se. 

Themakeupmumma.com

Themakeupmumma.com er en personlig blog, der har fokus på makeup og hverdagsliv. Her har Themakeupmumma.com testet dampjernetPhilips Steam & Go GC362. Læs hvad Themakeupmumma.com skriver i sin helhed om produkter her.

ETM-Testmagazin.de

ETM-Testmagazin.de er et tysk test- og forbrugermagasin, der løbende har tests af forskellige forbrugerprodukter. Her gælder det en tøjdamper-test, hvor Tefal IXEO Power QT2020E0 Tøjdamper indgår og får en flot score.

Testen blev udført: April 2021
Du kan læse testen her

Which.co.uk

ETM-Testmagazin.de er et tysk test- og forbrugermagasin, der løbende har tests af forskellige forbrugerprodukter. Her gælder det en tøjdamper-test, hvor Tefal IXEO Power QT2020E0 Tøjdamper indgår og får en flot score.

Testen blev udført: April 2021
Du kan læse testen her

Kundeanmeldelser

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Anmeldelserne af Tefal IXEO Power QT2020E0 Tøjdamper er fundet: November 2021
Du kan læse anmeldelserne her

Google Shopping

Google Shopping er en onlineplatform fra Google, der giver brugerne mulighed for at søge efter produkter og sammenligne priser fra forskellige forhandlere. Det er en praktisk måde at finde og købe varer direkte fra søgeresultaterne. En af de vigtigste funktioner i Google Shopping er, at brugerne kan give vurderinger og anmeldelser af produkter, de har købt eller brugt. Dette brugerbedømmelsessystem giver værdifuld indsigt for andre shoppere og hjælper dem med at træffe informerede beslutninger på baggrund af tidligere køberes erfaringer.

Se Tefal Access Steam Care brugerbedømmelser her.

Se Philips Steam & Go GC362 brugerbedømmelser her.

Se Tefal Access Steam+ brugerbedømmelser her.

Se Tefal DT7000E0 brugerbedømmelser her.

FAQ

Hvilken tøjdamper er den bedste?
Der findes flere gode tøjdampere på markedet, og leder du efter en af de absolut bedste, bør du tage et kig på modellerne Philips Steam & Go GC362 og Tefal Access Steam Care DT9100E0.
Hvordan vælger jeg en tøjdamper?
Når du skal vælge en tøjdamper, bør du blandt andet overveje, hvilke funktioner du gerne vil have, at damperen har. Dertil bør du også tænke over vægten på damperen, da de kan blive tunge at arbejde med i længden, hvis vægten er for høj.
Kan dampning af tøj fjerne bakterier og lugt?
Ja, dampning af tøj er med til at dræbe de fleste bakterier, hvilket netop er med til at fjerne dårlige lugte fra tøjet. Det er super smart, hvis dit tøj f.eks. ikke tåler at blive vasket i vaskemaskinen - dampning er nemlig langt mere skånsomt.
Kan dampning erstatte vask af tøjet?
Ja, dampning kan godt erstatte vask af tøj, så du helt kan slippe for at bruge vaske- og skyllemiddel, hvilket f.eks. er en fordel for allergikere. Du bør dog sikre dig, at dampningen er varm nok til, at den dræber bakterier og fjerner dårlige lugte.

Det skal du overveje, før du køber en tøjdamper

Baseret på ekspertviden fra Which.co.uk guider vi her til, hvad man skal overveje og have i mente, hvis du skal til at investere i en tøjdamper:

Tøjdamper versus strygejern

Hvis man ikke kan lide at stryge og synes, at det tager for lang tid, så kan det være en god ide med en tøjdamper. Man kan anvende de fleste modeller, når tøjet hænger direkte på bøjlen.

Dog nævnes det, at en damper til tøj næppe vil kunne erstatte et rigtigt strygejern, idet de ikke er lige så kraftfulde. Derfor er de i stedet et godt valg, hvis du blot skal opfriske tøjet eller foretage hurtig strygning af let-krøllet tøj.

Som et plus behøver du dog ikke et strygebræt, og så er tøjdampere især gode til mere delikate materialer.

Pris

Tøjdampere er ikke nødvendigvis billigere end almindelige strygejern, men de kommer i alle prisklasser – fra et par hundrede kroner til et par tusinde. Det er især mærkerne Philips, Tefal og Rowenta, der producerer dampere til tøj.

Husk at en billig tøjdamper godt kan være velfungerende – for at finde ud af hvilke, der er de bedste, kan man med fordel læse eksperternes tests igennem. Der findes links til dem alle nederst i vores artikel.

Vægt

Hvis du ønsker en let strygning samt eventuelt at kunne tage produktet med på rejse, så gå efter en letvægtsmodel.

Tilførsel af damp

Det kan være irriterende at skulle trykke ned på en knap hele tiden for at få frigivet dampen. Derfor kan det være en god ide at vælge en tøjdamper, der leverer en konstant tilførsel af damp.

Justering af damp

Nogle dampere til tøj kommer med muligheden for at variere niveauet af frigivet damp. Det kan være en fordel, hvis man damper delikate eller meget tykke materialer.

Opvarmningstid

Hvis du ønsker at anvende en tøjdamper, fordi det er hurtigt, så gå efter en model der varmer hurtigt op.

Vandtank

Det er de færreste dampere til tøj, der kommer med en stor vandtank, men det kan være irriterende med en alt for lille vandtank – så skal den fyldes op hele tiden.

Til alle materialer

Hvis du planlægger at bruge tøjdamperen på specifikke typer af tøj – for eksempel silke – så tjek at produktet er velegnet til det specifikke materiale.

Fordele ved en tøjdamper

 •  Kan anvendes uden strygebræt
 •  Lettere vægt end de fleste almindelige strygejern
 •  Velegnet til rejser
 •  Damp er mildere mod tekstilerne
 •  Kan opfriske tøjet og dræbe bakterier

 

Ulemper ved en tøjdamper

 •  Mindre kraftfulde end almindelige strygejern
 •  Ikke nødvendigvis billigere end almindelige strygejern
 •  Kan efterlade tøjet fugtigt
 •  Løber hurtigere tør for vand
 •  Svært at opnå samme effekt som et almindeligt strygejern – især omkring knapper og hjørner

Sådan virker en tøjdamper

Her kan du læse mere om, hvordan en damper til tøj virker:

En tøjdamper fungerer anderledes end et strygejern, selv om formålet er det samme. En damper til tøj fjerner folder og krøller uden at røre tekstilerne og anvendes gerne direkte, når tøjet hænger på bøjlen.

Tøjdamperen anvender varm damp til at påvirke tøjfibrene, så de retter sig ud, men uden den direkte kontakt, der kan skade tøjet. Det gør dem især ideelle til delikate materialer som silke, satin og jersey.

Dampen fungerer ved at løsne forbindelserne mellem molekylerne i stoffet, hvilket giver en glattere overflade. Dampere er også effektive til mere besværlige stykker tøj såsom habitjakker, ærmer og flæser, og samtidig er de langt hurtigere at bruge end almindelige strygejern. Tøjdampere har desuden den bonus, at den varme damp er bakterie- og lugtdræbende.

Tips til hvordan du får mest ud af din tøjdamper

Goodhousekeeping.com nævner her 6 måder, hvorpå man får mest ud af sin tøjdamper:

 •  Hold tøjet udspændt, mens det dampes. Så får tøjdamperen de bedste vilkår. Hvis der medfølger en varmebeskyttende handske, så er det en god ide at bruge den.
 •  Når produktet indikerer, at det er klar til brug, så vent 30 sekunder mere. Så er man sikker på, at overskydende vand er fordampet inden brug, så tøjet ikke bliver vådt i stedet.
 • Anvend damperen således, at hovedet er en smule vinklet. Det gør både, at der ikke kommer vanddråber på tøjet, men også at dampen bliver bedre fordelt.
 • Damp tøjet med korte og langsomme strøg. Det giver den mest effektive fjernelse af folder og krøller. Det kan både gøres op- og nedad.
 • Tøjdamperen kan bruges til at opfriske tøj, der har opholdt sig i skabet længe. Anvend også blot børsten (hvis en sådan medfølger) til at fjerne støv og skidt.
 • Damperen kan bruges til flere formål end at fjerne folder og krøller fra tøj. Dampen fjerner desuden lugt og bakterier, så man kan også give puder, sæder, gardiner og tæpper en tur.

Gode råd til vedligeholdelse af tøjdamper

Ehow.com forklarer her, hvordan man bedst vedligeholder sin tøjdamper, hvis man ønsker at gøre det manuelt:

Når strømmen af damp begynder at blive svagere eller mere uregelmæssig, så trænger tøjdamperen til rens. Postevand kan nemlig tilstoppe maskinen og deraf mindske effektiviteten.

Det kan dog undgås, hvis man i stedet for postevand bruger destilleret eller demineraliseret vand, men det kan også gøre dampningen af tøjet mere besværligt.

Dertil kan støv og skidt være med til at tilstoppe apparatet. Derfor bør du rense damperen med jævne mellemrum. Det gøres således:

 • Trin 1: Fjern vand fra tanken og sørg for at få det hele med ud. Nogle modeller har en afløbsanordning.
 • Trin 2: Fyld vandtanken med rengøringsmiddel bestående af to dele destilleret vand og en del hvid eddike. Sæt låget på og tænd maskinen.
 • Trin 3: Lad apparatet køre indtil halvdelen af rengøringsmidlet er forsvundet. Læg hele tiden mærke til om frigivelsen af damp bliver bedre.
 • Trin 4: Sluk for tøjdamperen igen og tag den ud af stikket. Lad resten af rengøringsmidlet være i vandtanken minimum en halv time, eller indtil det er kølet helt ned. Hæld det derefter ud.
 • Trin 5: Fjern rester af rengøringsmidlet ved at hælde rent vand ned i tanken (postevand er også fint). Gør det et par gange og hæld derefter destilleret vand i tanken. Tænd for maskinen igen.
 • Trin 6: Lad tøjdamperen begynde at dampe igen, indtil vandtanken er halvt tom. Det vil fjerne de sidste rester af eddike.
 • Trin 7: Hæld resten af det destillerede vand ud og lad vandtanken tørre helt, før maskinen pakkes sammen.

Det skal nævnes, at ikke alle mærker mener, at det er en god ide at anvende eddike til rengøring af tøjdamperen. Det gælder for eksempel Philips, som har helt specifikke guides til rengøring af hver af deres modeller. Disse kan ses her.

Alternative tests og artikler 

Er du endnu ikke sikker på, at en tøjdamper er det rette valg for dig, har vi her på Forbrugsguiden en række andre artikler, der måske kunne være interessante for dig.

Her kan du læse vores store strygejern test, hvor vi gennemgår markedets bedst anmeldte modeller. Du finder også en prissammenligning, så du hurtigt og nemt kan finde den forhandler der har den bedste pris.

Måske er du også interesseret i artikler med fokus på personlig pleje & velvære. Dertil kan vi også være behjælpelige.

Er du til glat hår, kan du fx læse vores generelle glattejern test, vores GHD glattejern test eller vores glattebørste test, der alle viser dig eksperternes fortrukne modeller. Ydermere finder du også gode tips og tricks til at få det bedste ud af dit nye produkt.

Er du omvendt mere til krøller, kan du læse vores krøllejern test, der giver dig et overblik over markedets bedste modeller.

Læs også vores dybdegående hårtørrer test, der viser dig eksperternes favoritter. Du finder også en masse relevant viden om blandt andet styling af håret, og hvordan du får mest ud af din nye hårtørrer.

Skulle du være mere interesseret i hårfjerning, kan vi også oplyse dig om dette.

For et længerevarende resultat end ved en almindelig barbering, kan du overveje at anskaffe dig et apparat der benytter sig af IPL-teknologi (Intenst Pulserende Lys), som er skånsom mod huden men stadig effektiv mod fjernelse af hår. Lyset ”deaktiverer” hårsækkenes vækst, og du vil derved kunne nyde ikke at skulle barbere dig i længere tid. Læs mere om de testvindende IPL-apparater her i vores Philips Lumea test.

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Tefal Tweeny Nano - effektiv hånddamper

Philips Steam & Go GC363 - velrost steamer til tøj

Tefal tøjdamper IXEO Power QT2020E0 - steamer til tøj med anti-krøl

Philips Steam & Go GC360 - damper til tøj med høj ydeevne

Philips Steam & Go GC351 - god håndholdt tøjdamper

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme