Strygejern test 2020 – Her er de bedste dampstrygejern – Testvinder guide

0

I denne strygejerns test kigger vi nærmere på, hvilke mærker og modeller af dampstrygejern, der har vundet tests i forskellige anerkendte testmagasiner. Vi gennemgår blandt andet testresultaterne fra det danske Forbrugerråd Tænk samt Sveriges største forbrugermagasin Råd & Rön, som har testet en lang række strygejern.

Først gennemgår vi testvinderne i detaljer og giver derefter lidt gode råd til hvilke ting du bør se efter, når du skal vælge dit dampstrygejern, samt hvordan du rengør og vedligeholder dit strygejern. Sidst i artiklen finder du en liste over de kilder og tests, som vi har taget udgangspunkt i.

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang af strygejern der har vundet tests i hele Skandinavien
🔸 Gode råd til valg af dampstrygejern 
🔸 Gennemgang af de forskellige tests vi har undersøgt

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Strygejern test 2020 – Her er de 10 bedste strygejern

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de strygejern, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests, og viser dig de bedste modeller ifølge eksperterne.
Du finder også prissammenligning af de forskellige strygejern, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over de billigste forhandlere.


Philips Azur GC4541

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Philips Azur GC4541

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
445,00 Kr. 0,00 Kr. 445,00 Kr. Læs mere
493,70 Kr. 0,00 Kr. 493,70 Kr. Læs mere

Philips Azur GC4541 har været inkluderet i en større test af strygejern hos det danske forbrugerråd Tænk.

Her er produktet blevet testet på sine evner inden for strygning, funktioner, brugervenlighed og anvendelighed. Modellen klarer sig så godt på alle parametre, at eksperterne udnævner den til testvinder.

Kraftfuld model

Philips Azur GC4541 er et kraftfuldt dampstrygejern, som arbejder ved en effekt på 2400 watt, hvilket er meget højt.

Modellen kommer yderligere med en hurtig opvarmningsfunktion samt en konstant dampudledning på 45 gram per minut, hvilket gør den meget effektiv, når det kommer til at udglatte folder i tøjet.

Jo højere dampudledningen er, jo dybere trænger dampen ind i tøjet, hvilket får eventuelle rynker og folder til at udglatte sig hurtigere.

God til alle materialer

Philips Azur GC4541 er udstyret med en strygesål, der kan bruges på alle typer af materialer. SteamglidePlus-funktionen gør, at modellen glider let hen over tøjet, mens den praktiske non stick-belægning sørger for, at strygejernet ikke brænder sig fast på stoffet.

Dampniveauet kan indstilles på selve håndtaget, og man kan både vælge at stryge ved konstant damp eller spray samt benytte dampskud på op til 210 gram.

Modellen kommer desuden med en smart auto-sluk funktion, som sørger for automatisk at afbryde apparatet efter en periode uden brug.

Nem rengøring

Philips Azur GC4541 er meget brugervenlig og let at rengøre takket være systemet Quick Calc Release. Dette sørger for, at kalk ikke sætter sig fast på strygejernet, idet systemet nedbryder kalkpartiklerne og opsamler dem i en tilhørende beholder, som blot skal tømmes med nogle måneders mellemrum. På den måde kan man afkalke modellen på bare 15 sekunder. Strygesålen er desuden ridsefast, og rengøringen foregår nemt ved at tørre efter med en fugtig klud. 

Specifikationer – Philips Azur GC4541
🔴 Type: Dampstrygejern
🔴 Effekt: 2400 watt
🔴 Mængde af damp: 45 gram/min
🔴 Damptype: Konstant damp, dampskud og spray
🔴 Lodret damp: Ja
🔴 Auto-sluk: Ja
🔴 Non stick-belægning: Ja
🔴 Ledningslængde: 2 meter
🔴 Vægt: 1,6 kilo 

Fordele ved Philips Azur GC4541
🔵 Kraftfuldt strygejern
🔵 Kan bruges på alle materialer
🔵 Varmer hurtigt op
🔵 Let afkalkning med Quick Calc Release
🔵 Non-stick belægning


Philips GC4564

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk 
✅ 67 ud af 100 point hos Storbritanniens største testmagasin Which.co.uk

Philips GC4564

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
504,00 Kr. 0,00 Kr. 504,00 Kr. Læs mere
514,00 Kr. 0,00 Kr. 514,00 Kr. Læs mere
558,00 Kr. 0,00 Kr. 558,00 Kr. Læs mere

Philips GC4564 er blevet testet af 2 hold eksperter, der inkluderer det danske forbrugerråd Tænk samt det britiske testmagasin Which.co.uk.

Eksperterne har set nærmere på modellen ud fra parametre såsom funktioner, brugervenlighed og anvendelighed. Konklusionen er, at den klarer sig rigtig godt i begge tests, hvilket resulterer i en høj score og en titel som testvinder.

Høj ydeevne

Philips GC4564 er et dampstrygejern, som kommer med en høj ydeevne på hele 2600 watt og en dampudledning på 50 gram per minut. Det gør modellen meget effektiv, når det kommer til at udglatte genstridige rynker og folder i tøjet, og herudover arbejder den hurtigt.

Det er muligt at anvende dampskud på op til 240 gram i minuttet, og modellen betjenes let via et kontrolpanel på toppen af håndtaget. Ledningslængden er på 2 meter, hvilket giver en god arbejdsradius.

Mange gode funktioner

Philips GC4564 kommer både med en praktisk auto-sluk funktion, hvilket højner sikkerheden, samt et smart antidryp-system der sørger for, at der ikke svines for meget under strygningen.

Rengøringen foregår let og hurtigt ved hjælp af Quick Calc Release-systemet, der afkalker strygejernet på bare 15 sekunder.

Herudover kommer modellen med en avanceret SteamGlide-strygesål med non stick-belægning, som gør glidebevægelserne glattere og sørger for, at sålen ikke klæber fast under arbejdet og ødelægger tøjet.

Hurtig og effektiv, ifølge eksperterne 

Philips GC4564 er blevet testet af det britiske testmagasin Which.co.uk, som giver modellen en god bedømmelse.

De hæfter sig især ved, at denne model arbejder langt hurtigere end konkurrenterne, når det kommer til at udglatte folder i tøjet, og så er den meget effektiv på alle typer af tekstiler.

Herudover nævnes det, at det er let at se, hvornår vandtanken skal fyldes op, og så er eksperterne også glade for den robuste strygesål. Dog mener Which.co.uk, at strygejernet er noget tungt i brug, og så fungerer afkalkningssystemet ikke helt optimalt. 

Specifikationer – Philips GC4564
🔴 Type: Dampstrygejern
🔴 Effekt: 2600 watt
🔴 Mængde af damp: 50 gram/min
🔴 Kapacitet, vandtank: 0,3 liter
🔴 Damptype: Konstant damp, dampskud og spray
🔴 Lodret damp: Ja
🔴 Auto-sluk: Ja
🔴 Non-stick belægning: Ja
🔴 Ledningslængde: 2 meter
🔴 Vægt: 1,6 kilo 

Fordele ved Philips GC4564
🔵 Hurtig udglatning af folder
🔵 Robust strygesål med non stick-belægning
🔵 Let afkalkning
🔵 Med antidryp- og auto-sluk-funktion
🔵 Kan anvendes på alle materialer


Braun TexStyle 7 TS745A

✅ God bedømmelse hos det danske Forbrugerrådet Tænk

strygejernet Braun TexStyle 7 TS745A

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
538,00 Kr. 0,00 Kr. 538,00 Kr. Læs mere
538,00 Kr. 0,00 Kr. 538,00 Kr. Læs mere
584,00 Kr. 0,00 Kr. 584,00 Kr. Læs mere
622,00 Kr. 0,00 Kr. 622,00 Kr. Læs mere
643,30 Kr. 0,00 Kr. 643,30 Kr. Læs mere
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Læs mere

Braun TexStyle 7 TS745A har været testet af de danske eksperter fra Forbrugerrådet Tænk i en omfattende test sammen med andre modeller fra konkurrerende mærker.

Eksperterne bemærker, at Braun TexStyle 7 TS745A udmærker sig, og de er meget begejstrede for modellen, som opnår en god afsluttende bedømmelse fra de danske eksperter.

Klassisk dampstrygejern

Braun TexStyle 7 TS745A er en klassisk model i et flot design, som emmer af god kvalitet og robusthed. Modellen lever godt op til den sædvanlige, høje standard, man forventer af produkter fra mærket Braun, og her er tale om et kraftfuldt strygejern med en effekt på 2400 watt.

Braun TexStyle 7 TS745A er skabt til at give et professionelt resultat, hvor alle krøller bliver udglattet uden problemer. Derfor stryger Braun TexStyle 7 TS745A med en konstant dampmængde på 50 gram/minuttet, men hvis man har brug for, at det skal gå hurtigere, eller stryger man meget krøllet tøj eller tykke tekstiler, så er det muligt at få et ekstra skud damp, der er 3 gange så højt.

Del af TexStyle 7-serienBraun TexStyle 7 TS745A

Braun TexStyle 7 TS745A giver både muligheden for at foretage en hurtig strygning eller at opnå et perfekt resultat, og eftersom modellen er en del af Braun’s TexStyle 7-serie, tilbydes forbrugeren et produkt i den højeste kvalitet hos Braun.

Udover den effektive dampmængde så er Braun TexStyle 7 TS745A også udstyret med en særlig strygesål, og denne kombination sikrer, at man kan anvende modellen til alle typer af tekstiler.

Strygesålen har 3 forskellige dampintensive områder, som sikrer en jævn strygning uden krøller, og alleryderst findes en præcisions-spids, som udglatter selv de helt yderste krøller.

På trods af den høje effektivitet er Braun TexStyle 7 TS745A dog også et energibesparende strygejern, og modellen har en vandtank på 400 milliliter.

Fokus på sikkerhed

Når man har med strygejern at gøre, så skal man være meget forsigtig, da her er tale om meget høje temperaturer, og blot kort uopmærksomhed kan skabe problemer. Derfor er sikkerhedsniveauet på Braun TexStyle 7 TS745A meget højt, og modellen er udstyret med to auto-sluk funktioner.

Den ene autosluk-funktion træder i kraft i lodret position og slukker strygejernet efter 8 minutter, og den anden auto-sluk funktion er endnu mere effektiv og slukker modellen, hvis den står uberørt i mere end 30 sekunder i vandret position.

Fordele ved Braun TexStyle 7 TS745A:
🔵 Klassisk dampstrygejern
🔵 Effekt på 2400 watt
🔵 Konstant dampmængde på 50 gram/minuttet
🔵 Mulighed for ekstra skud damp
🔵 Præcisions-spids
🔵 Energibesparende model
🔵 To auto-sluk funktioner

Du kan her se en præsentation fra Braun af Texstyle 7 serien: 

https://www.youtube.com/watch?v=cweRJ8qbGAI

Braun TS525A

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Braun TS525A

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
459,00 Kr. 0,00 Kr. 459,00 Kr. Læs mere
490,00 Kr. 0,00 Kr. 490,00 Kr. Læs mere

Med Braun TS525A får man et effektivt strygejern, der er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De svenske eksperter er begejstrede for modellen, som de mener er både sikkert og brugervenligt.

Eksperterne fra Råd & Rön er især vilde med, at strygejernet kommer med et anti-kalk-system samt en strygesål, der er ridsefast.

Effektivt strygejern med automatisk afkalkningsprogram

Med Braun TS525A får man et strygejern med en effekt på 2000 Watt. Dette sørger for en hurtig opvarmning ved brug. Derudover kommer dampstrygejernet med et dampskud på 120 gram, så man har mulighed for at få strøget selv de mere genstridige folder og krøller på ingen tid.

Modellen kommer yderligere med en konstant damp på 30 g/min. Dette er en smule mindre sammenlignet med andre af de testede modeller hos Råd & Rön, men det er stadig effektivt nok til at klare selv vanskelige opgaver.

Derudover kommer Braun TS525A med et automatisk afkalkningsprogram, hvorfor man ikke behøver bekymre sig om kalkaflejringer fra selve dampen. Strygesålen er ydermere ridsefast, hvilket ikke mindst sørger for en forbedret ydeevne men også en optimal glideevne.

Sikkert og brugervenligt dampstrygejern

Braun TS525A kan betegnes som værende et sikkert og brugervenligt strygejern på grund af dets forskellige funktioner. Modellen er blandt andet forsynet med en autosluk-funktion, der sørger for, at strygejernet slukker efter 8 minutter i stående position samt efter 30 sekunder i liggende position.

Derudover kommer Braun TS525A med et ergonomisk-formet håndtag, der er 20 % lettere sammenlignet med andre modeller. Dette sørger for en større brugervenlighed, da det er nemmere at bevæge strygejernet rundt på tøjet.

Med drypstop-funktion og vandbeholder på 300 ml.

Braun TS525A har en vandtank med en kapacitet på 300 ml samt en ledning på 2 meter, hvorfor man ikke behøver at stå direkte ved siden af en stikkontakt, når man stryger.

Endvidere er Braun TS525A forsynet med en drypstop-funktion, der sørger for, at man ikke behøver at bekymre sig om pletter på tøjet fra vanddråberne. Strygejernet kommer nemlig med en indbygget funktion, der sikrer, at vanddråberne ikke falder ned på tøjet og laver mærker, når man er i gang med at stryge.

Fordele ved Braun TS525A: 
🔵 Effekt på 2000 Watt
🔵 Effektivt og kraftfuldt dampskud
🔵 Med autosluk-funktion
🔵 Lang ledning på 2 meter
🔵 Med et ergonomisk håndtag
🔵 Automatisk afkalkningsprogram
🔵 Med drypstop-funktion


Tefal GV8962E0 Pro Express Control

✅ Topscorer hos det danske Forbrugerrådet Tænk

Tefal GV8962E0 Pro Express Control

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.696,00 Kr. 0,00 Kr. 1.696,00 Kr. Læs mere

Tefal GV8962E0 Pro Express Control har været inkluderet i det danske Forbrugerrådet Tænks store test af strygejern. Tænk har testet i alt 40 produkter, som både inkluderer dampstrygejern men også hele dampstationer.

De danske eksperter er begejstrede for Tefal GV8962E0 Pro Express Control, som klarer sig rigtig fint i testen – faktisk så fint at modellen få en flot topplacering hos Tænk.

Hel dampstationTefal GV8962E0 Pro Express Control strygejern

Med Tefal GV8962E0 Pro Express Control får man en hel dampstation, som både inkluderer dampstrygejern og adskilt vandtank. En vandstation som Tefal GV8962E0 Pro Express Control vil være en fordel, da man med en adskilt vandtank kan have en større vandkapacitet – plus at man let kan fylde nyt vand på undervejs i strygningen.

Tefal GV8962E0 Pro Express Control’s vandbeholder har en kapacitet på hele 1600 milliliter. Udover denne effektive måde hele tiden at være sikret vand på, så er Tefal GV8962E0 Pro Express Control også et effektivt strygejern, som er skabt til at kunne få bugt med selv genstridige krøller i tøjet.

Højt damptryk

Den høje effektivitet på Tefal GV8962E0 Pro Express Control sker ved, at man på modellen kan få et meget højt damptryk. Den konstante dampmængde ligger på 120 gram/minuttet, men hvis man har brug for, at det skal gå hurtigere, eller hvis man skal stryge ekstra krøllet tøj, så er det muligt at anvende et ekstra skud damp på 430 gram/minuttet.

Tefal GV8962E0 Pro Express Control har endvidere den fordel, at man ikke kun kan anvende modellen til at stryge tøj på strygebrættet.

Modellen har også en lodret stryge-funktion, og i praksis betyder det, at man kan stryge tøjet, mens det hænger direkte på bøjlen. Det er især fordelagtigt med skjorter og kjoler.

Mange funktioner og indstillinger

Tefal GV8962E0 Pro Express Control har 3 forskellige indstillinger, når det kommer til strygning af tøjet, hvilket gør det let at finde den indstilling, der passer til det specifikke materiale og type.

Herudover så er Tefal GV8962E0 Pro Express Control en hurtig model, som varmer op på kun 2 minutter, og skulle man efter endt brug glemme at slukke for strygejernet igen, så er Tefal GV8962E0 Pro Express Control udstyret med en sikkerhedsfunktion i form af auto-sluk, som automatisk slukker modellen efter et stykke tid uden brug.

Tefal GV8962E0 Pro Express Control er endvidere designet til at passe godt på sig selv, og derfor har modellen også et automatisk afkalkningsprogram, der holder kalken væk fra dampstationen samt et selvrensningsprogram, der gør manuel rengøring overflødig. Begge disse programmer sikrer Tefal GV8962E0 Pro Express Control en længere levetid.

Fordele ved Tefal GV8962E0 Pro Express Control:
🔵 Hel dampstation med adskilt vandtank
🔵 Vandtank har kapacitet på 1600 milliliter
🔵 Mulighed for ekstra dampskud
🔵 Kan anvendes til lodret strygning også
🔵 Varmer op på 2 minutter
🔵 Auto-sluk funktion
🔵 Afkalkningsprogram samt selvrensningsprogram

Du kan her se en lille introduktionsvideo af strygejernet. Videoen er produceret af Tefal selv: 

https://www.youtube.com/watch?v=E1aRnwj6BmE

Miele FashionMaster

✅ Topscorer hos det danske Forbrugerrådet Tænk

strygestation Miele FashionMaster B3847

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
13.894,00 Kr. 0,00 Kr. 13.894,00 Kr. Læs mere

Oprindeligt er det Miele FashionMaster B3847’s søstermodel Miele FashionMaster B2847, som er blevet test af det danske forbrugerråd Tænk, og denne model begejstrer de danske eksperter i en sådan grad, at modellen får en flot topplacering i testen.

Denne beskrivelse handler dog i stedet om Miele FashionMaster B3847, idet Miele FashionMaster B2847 ikke forhandles i Danmark. Det gør Miele FashionMaster B3847, og de to modeller minder i det hele taget ekstremt meget om hinanden og kan stort set det samme og har helt samme, høje kvalitet.

Helt strygesystemMiele FashionMaster B3847

Miele FashionMaster B3847 er mere end blot et strygejern eller en dampstation. Her er tale om et helt strygesystem med både ekstern dampmaskine og strygebræt, som inkluderer alt, hvad man skal bruge til en optimal strygning.

Miele FashionMaster B3847’s store effektivitet skyldes ikke mindst den unikke Miele Honeycomb strygesål, som sørger for at glatte alle rynker eller krøller i tøjet ud samtidig med, at tøjet passes på og skånes under den ellers hårde strygning.

Under strygningen findes et tryk på 4 bar, som er nok til at trænge igennem selv tykke materialer. Miele FashionMaster B3847 arbejder med et damptryk på 100 gram/minuttet med mulighed for ekstra dampskud.

Ekstern dampmaskine

Miele FashionMaster B3847 er designet til at kunne stryge alle former for tekstiler. Man kan vælge at anvende det medfølgende strygebræt, der oven i købet har en indbygget vifte, som hurtigt fjerner dampen igen og dermed gør processen let.

Viften er også til for at skåne tøjet, idet den luftpude, som dannes, sørger for, at man ikke ødelægger fibrene i tøjet, mens man stryger med den høje varme.

Herudover findes der også en ekstern dampmaskine, som er let at bruge. Brug med fordel denne til at stryge lodrette tøjtyper som skjorter, kjoler eller gardiner.

Sikker og komfortabel model

Miele FashionMaster B3847 er også designet med brugervenlighed og komfort for øje. Derfor kan selve strygesystemet indstilles i højden, så man er sikret den bedste arbejdsstilling, som er tilpasset til de individuelle behov.

Miele FashionMaster B3847 er endvidere på hjul, som gør det let at bevæge systemet rundt – det er især fordelagtigt, hvis man skal dampe for eksempel gardiner, som ikke så let kan flyttes.

Miele FashionMaster B3847 har også fokus på sikkerhed og holdbarhed og er udstyret med flere funktioner, som både gør modellen sikker og sikrer, at den får en lang levetid.

Her er tale om en Cool Down-funktion, som automatisk slukker strygejernet efter 3 minutter, hvor det ikke er i brug. Herudover har modellen både en anti-kalk funktion, selvrens plus antidryp.

Fordele ved Miele FashionMaster B3847:
🔵 Helt strygesystem med ekstern dampmaskine og strygebræt
🔵 Effektiv og skånsom Miele Honeycomb strygesål
🔵 Tryk på 4 bar samt mulighed for ekstra dampskud
🔵 Indbygget vifte i strygebrættet
🔵 Systemet kan indstilles i højden
🔵 Cool Down auto-sluk funktion
🔵 Med anti-kalk funktion samt selvrens

I denne video kan du se en anmeldelse af Miele FashionMaster. Videoen er produceret af Reviewed.com:

https://www.youtube.com/watch?v=FlauJWqQqKM

Philips GC4527

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Philips GC4527

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
462,00 Kr. 0,00 Kr. 462,00 Kr. Læs mere
510,00 Kr. 0,00 Kr. 510,00 Kr. Læs mere

Philips GC4527 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. I testen er strygejernet blevet anmeldt sammen med modeller fra andre mærker og prisklasser.

Eksperterne fra Råd & Rön bemærker især, at Philips GC4527 er et effektivt og brugervenligt strygejern, som de er meget begejstrede for. Derfor ender Råd & Rön med at kåre modellen som testvinder af deres test.

Kraftfuldt dampstrygejern med effektivt damptryk og justering

Ved køb af Philips GC4527 får man et kraftfuldt dampstrygejern, der varmes hurtigt op samt har en effektiv ydelse. Strygejernet har en effekt på 2400 Watt samt kommer med en rummelig vandtank på 300 ml. Modellen har yderligere en lang ledning på 2 meter, der gør det nemmere for forbrugeren at stryge, da den kan nå forholdsvist langt.

Derudover kommer Philips GC4527 med et effektiv damptryk samt dampjustering. Strygejernet har en konstant damp på op til 45 g/min, hvilket sørger for en mere optimal fjernelse af folder. Dette sikrer nemlig, at dampen trænger dybere ned i folderne, samt at tøjet bevarer den bløde følelse i længere tid.

Med Philips GC4527 automatiske dampjustering sørger strygejernet også for, at man opnår den rette mængde damp uanset tøj. Det vil sige, at strygejernet pr. automatik vælger den rette mængde damp ud fra den temperatur, man har valgt.

Model med T-ionicGlide strygesål og indbygget kalkbeholder

Philips GC4527 kommer med en T-ionicGlide strygesål, der sørger for et optimalt glid samt en stor ridsefasthed. Det betyder yderligere, at strygejernets vægt er optimeret, så det er nemmere at anvende den på alle typer tøj.

Endvidere kommer Philips GC4527 med en indbygget kalkbeholder, der sørger for at opsamle kalk ved strygning. Dette er en form for selvrensende proces, der gør, at kalken bliver skyllet ud af strygejernet, så den bevarer sin effektivitet i længere tid.

Philips GC4527 kommer yderligere med en hurtig-afkalkningsfunktion, der regelmæssigt fjerner kalkfragmenter fra strygesålen, så den forbliver ren.

Strygejern med dampskud på op til 220 g. og autosluk

Philips GC4527 kommer med et dampskud på op til 220 g. Dette hjælper ikke mindst med strygejernets effektivitet og ydeevne, men også med at fjerne folder, der ikke er så nemme at få væk.

Sidst men ikke mindst kommer Philips GC4527 med en autosluk-funktion. Det vil sige, at man ikke behøver bekymre sig om, hvorvidt man huskede at slukke strygejernet eller ej efter brug. Modellen vil nemlig pr. automatik slukke, hvis man efterlader den tændt efter brug. Det slukker automatisk, når der er gået 30 sekunder. Hvis den står på hælstøtten, så slukker strygejernet efter blot 8 minutter.

Fordele ved Philips GC4527:
🔵 Dampstrygejern med dampskud på op til 220 g.
🔵 Effekt på 2400 Watt
🔵 Dampmængde på 45 g/min
🔵 Med autosluk-funktion
🔵 Med indbygget kalkbeholder
🔵 Med automatisk dampjustering
🔵 Hurtig-afkalkningsfunktion


Philips GC3925

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Philips GC3925

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
585,00 Kr. 0,00 Kr. 585,00 Kr. Læs mere
643,00 Kr. 0,00 Kr. 643,00 Kr. Læs mere

Philips GC3925 er blevet testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De svenske eksperter er vilde med denne model, som de har givet en topplacering i deres store test af strygejern.

Råd & Rön bemærker især, at Philips GC3925 kommer med en dampskuds-funktion samt med et afkalkningsprogram, som de mener er både brugbart og effektivt. Dette er blandt andet grunden til, at strygejernet ender med at blive en af topscorerne.

Dampstrygejern med OptimalTEMP-teknologi og dampskud

Med Philips GC3925 har man mulighed for at stryge stort set alle former for tøj, da den er forsynet med teknologien OptimalTEMP.

Denne teknologi sørger for en kombination af varme og damp, hvilket fjerner selv de mest genstridige folder uden risiko for mærker. På grund af OptimalTEMP er det ikke nødvendigt med indstillinger eller drejeknapper, da den kan klare alle materialer.

Philips GC3925 sikrer en hurtig opvarmning, da den kommer med en effekt på 2400 Watt. Desuden kommer modellen med dampskud på op til 180 g. Strygejernet har ydermere en konstant damp på op til 45 g/min, hvilket er med til at sikre en effektiv ydeevne.

Med SteamGlide Plus-strygesål, drypstop og autosluk

Philips GC3925 er forsynet med en SteamGlide Plus-strygesål, der kommer med et lag af titanium samt en 6-lags belægning. Dette sørger for en mere optimal glideevne uanset materiale. Sålen er desuden ridsefast samt nem at rengøre.

Endvidere kommer strygejernet med et drypstop-system samt funktionen autosluk. Mens drypstop-systemet sørger for, at det er nemt at stryge de mere sarte stoffer ved lavere temperaturer på grund af, at man ikke skal bekymre sig om pletter fra vanddråber, så sørger autosluk for, at modellen slukker pr. automatik, hvis man efterlader den tændt.

Strygejernet slukker efter 30 sekunder, hvis man efterlader det på strygesålen samt efter 8 minutter, hvis det bliver efterladt på hælstøtten.

Vandkapacitet og indbygget Calc-Clean-skyder

Ved køb af Philips GC3925 får man et strygejern, der kommer med en vandbeholder med en kapacitet på 300 ml. Dette er meget gennemsnitligt for et strygejern, hvorfor man har rig mulighed for at stryge en del, førend det skal påfyldes med vand.

Derudover kommer Philips GC3925 med en indbygget Calc-Clean-skyder, der er en rensefunktion, der hjælper med at fjerne kalkflager samt kalkaflejringer. Dette sørger for, at strygejernet bliver både renset og vedligeholdt.

Fordele ved Philips GC3925:
🔵 Dampstrygejern med dampskud på op til 180 g.
🔵 Effekt på 2400 Watt
🔵 Dampmængde på 45 g/min
🔵 Med autosluk-funktion
🔵 Med indbygget Calc-Clean-skyder
🔵 Med OptimalTEMP-teknologi
🔵 Med SteamGlide Plus-strygesål


Bosch TDA70EASY

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch TDA70EASY

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
566,00 Kr. 0,00 Kr. 566,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere

Bosch TDA70EASY er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De svenske eksperter er så vilde med dette strygejern, at de har valgt at give det en topplacering i deres omfattende test af forskellige modeller.

Eksperterne fra Råd & Rön er især vilde med, at Bosch TDA70EASY er et nemt og brugervenligt strygejern, hvor man ikke behøver at indstille temperaturen. De mener desuden, at det er en fordel, at strygejernet slukker automatisk, hvis man glemmer det.

Effektiv model med CeraniumGlissée og SensorSecure

Med Bosch TDA70EASY får man et effektivt dampstrygejern med et dampskud på 200 gram samt konstant damp på op til 45 g/min. Det vil sige, at strygejernet kan anvendes til selv mere vanskelige opgaver, da dette er over gemmesnittet sammenlignet med mange andre modeller på markedet. Modellen kommer yderligere med en effekt på 2400 Watt, hvilket hjælper med at klare de mere genstridige strygeopgaver.

Derudover er Bosch TDA70EASY forsynet med en speciel strygesål med 3-fase-design, der giver en optimal dampdistribution samt glid. Dette bliver kaldt for CeraniumGlissée, der omfatter både tørrings-, fugtnings- samt udglatningsprocesser.

Bosch TDA70EASY kommer yderligere med funktionen SensorSecure. Denne funktion sikrer, at strygejernet slukker automatisk, når det ikke anvendes.

Flere praktiske funktioner

Bosch TDA70EASY er forsynet med flere praktiske funktioner, der sørger for, at man opnår den mest optimale og nemme strygning.

Eksempelvis kommer strygejernet med funktionen TempOK, der gør, at det er nemt at vælge den ønskede temperatur. Da ikke alle materialer kræver den samme varme, sørger TempOK for, at indikatoren fortæller, hvornår den ønskede temperatur opnås. Indikationen vil blot blinke samt lyse med et fast lys, når det er tid til at gå i gang.

Derudover er Bosch TDA70EASY forsynet med funktionen i-Temp, hvilket sikrer den ideelle kombination af temperatur og damp til alle former for materialer. Det vil sige, at man ikke behøver at ændre på temperaturen eller indstillingerne, da denne funktion kan bruges til alle former for stoffer og materialer.

Med drypstop og anti-kalk-system

Bosch TDA70EASY er udstyret med en drypstop-funktion, der er indbygget i selve strygejernet. Denne funktion forhindrer, at der kommer vanddråber og mærker på tøjet, hvorfor man ikke skal bekymre sig om pletter fra vandet.

Modellen er yderligere udstyret med et anti-kalk-system, der forhindrer en ophobning af kalk i dampstrygejernet. Dette gør ikke mindst vedligeholdelse af modellen nemmere, men sørger også for, at produktet leverer en højere ydeevne i længere tid.

Sidst men ikke mindst har Bosch TDA70EASY en ledning på 2,5 meter, hvilket gør, at man har en forholdsvis stor fleksibilitet, da man ikke behøver at stå lige ved siden af en stikkontakt. Vandbeholderen har en kapacitet på 400 ml.

Fordele ved Bosch TDA70EASY:
🔵 Dampstrygejern med dampskud på op til 200 g.
🔵 Effekt på 2400 Watt
🔵 Med anti-kalk-system
🔵 Med SensorSecure
🔵 Forsynet med i-Temp og TempOK
🔵 Speciel strygesål med 3-fase-design
🔵 Med drypstop-funktion


Tefal Total Pro Express GV9060E0

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Tefal Total Pro Express GV9060E0

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.469,00 Kr. 0,00 Kr. 1.469,00 Kr. Læs mere
1.730,00 Kr. 0,00 Kr. 1.730,00 Kr. Læs mere
1.744,00 Kr. 0,00 Kr. 1.744,00 Kr. Læs mere
2.055,00 Kr. 0,00 Kr. 2.055,00 Kr. Læs mere

Tefal Total Pro Express GV9060E0 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Eksperterne fra Råd & Rön er vilde med dette strygejern, som de har givet en topplacering i form som en af topscorerne af deres store test.

Råd & Rön er især begejstrede for, at strygejernet kommer med flere praktiske funktioner såsom en Smart-teknologi samt en høj ydeevne.

Højtryks-dampgenerator med beskyttelsessystem og Smart-teknologi

Ved køb af Tefal Total Pro Express GV9060E0 får man en højtryks-dampgenerator, der sørger for at passe godt på ens tøj. Modellen er nemlig forsynet med et beskyttelsessystem, der sørger for at forvandle snavsede dråber til damp, hvilket forebygger pletter på tøjet. Desuden gør modellens kalk-samler det nemt at fjerne kalk.

Modellen kommer ydermere med en Smart-teknologi, hvilket vil sige, at den har i alt tre optimale kombinationer af damp og temperatur. Disse indstillinger sikrer, at kombinationen af damp og temperatur altid bliver tilpasset optimalt til alle materialer med blot et tryk på en enkelt knap.

Strygejernet har en effekt på 2200 Watt, en konstant dampmængde på 120 g/min samt et dampskud på op til 470 g/min. Med dette dampskud har man mulighed for nemmere at fjerne uønskede krøller og folder på tøjet.

Tidsbesparende model med antikalk-løsning

Tefal Total Pro Express GV9060E0 kan betegnes som værende en tidsbesparende model, da den kommer med en form for højtryksdamp. Denne højtryksdamp sørger for at trænge ind i stoffet, hvilket gør strygningen nemmere ved selv de mere vanskelige opgaver.

Derudover kommer Tefal Total Pro Express GV9060E0 med en effektiv og praktisk anti-kalk-løsning. Modellen er nemlig forsynet med en kalk-samler, der giver mulighed for at fjerne kalk fra kedlen på en mere optimal måde. Dette sikrer ikke mindst, at ens strygejern har en længere levetid, men også at damp-ydeevnen forbliver effektiv.

Med rummelig vandbeholder og autosluk-funktion

Tefal Total Pro Express GV9060E0 er udstyret med en rummelig vandbeholder, der har en kapacitet på 1,6 liter. Det vil sige, at man ikke hele tiden behøver at fylde vand i beholderen, da den kan holde i forholdsvis lang tid.

Strygejernet kommer endvidere med en autosluk-funktion. Denne funktion sikrer, at man ikke skal bekymre sig, hvis man har glemt at slukke det efter brug. Autosluk-funktionen sørger nemlig for, at strygejernet slukker pr. automatik efter en bestemt periode, hvis man har glemt at slukke for det.

Fordele ved Tefal Total Pro Express GV9060E0: 
🔵 Effekt på 2200 Watt
🔵Vandbeholder med kapacitet på op til 1,6 liter
🔵 Dampskud på op til 470 g/min.
🔵 Med Smart-teknologi
🔵 Med autosluk-funktion
🔵 Med anti-kalk-løsning
🔵 Tidsbesparende model

Her kan du se en videopræsentation af Tefal Total Pro Express GV9060E0 lavet af Tefal:

https://www.youtube.com/watch?v=MZEV2X199Vk

Gode råd til valg af dampstrygejern

Som gennemgangen nok allerede har afsløret, følger prisen ikke altid kvaliteten, når det handler om dampstrygejern. Men vælger du en af modellerne fra ovenstående liste, er du sikker på at få et af markedets bedste strygejern. Skal du kun stryge tøj lejlighedsvist, vil du som regel kunne gå efter laveste pris, men ellers bør du tænke lidt på, hvilke egenskaber du sætter pris på at dit strygejern skal have.

En lang ledning er som regel et stort plus, men en kompromisløsning kan eventuelt opnås ved brug af en forlængerledning. Bor du i et område med ”hårdt vand” (forhør dig eventuelt hos det lokale vandværk eller søg på nettet), kan det være en fordel at vælge et strygejern, der effektivt kan håndtere vandets øgede indhold af kalk og andre mineraler.

Stryger du rigtig meget, kan du overveje en dampstation, som ganske vist er en smule dyrere, men som til gengæld gør arbejdet både billigere og mere effektivt.

Overvej også dine præferencer i forhold til sikkerhed. Visse modeller har et højere sikkerhedsniveau end andre. Er der børn i husstanden, eller generelt mange afbrydelser med telefonopkald eller andre distraktioner, kan et strygejern med ekstra sikkerhedsfunktioner give en øget tryghed.


Opnå bedre strygeresultater

Forbrugerrådet Tænk har udgivet en nyttig artikel, der giver en række gode råd til hvordan du opnår bedre strygeresultater.

I artiklen skriver Tænk blandt andet at du altid skal huske at undersøge tøjets anbefalet strygetemperatur. Anmærkningen finder du på tøjets vaskelabel. Her angiver prikkerne inde i strygesymbolet, hvor høj temperatur du må stryge tøjet ved.

Bruger du et dampstrygejern, så anbefales det at du afkalker det regelmæssigt, da det ellers kan kalke til. Hvis du ikke afkalker det, kan du opleve at strygejernet sprøjter sorte prikker ud, hvilket ikke er så spændende at få på sin hvide skjorte. Du kan bruge citronsyre til at afkalke dit strygejern, eller det middel som producenten anbefaler i brugsanvisningen.

strygejern guide

Hvis du vil læse flere tips og tricks, så kan du læse hele artiklen her.


Vedligehold dit strygejern

Forbrugermagasinet Samvirke.dk har udgivet en artikel, hvor de giver forskellige gode råd til hvordan du bedst muligt vedligeholder dit strygejern.
Her anbefaler de disse følgende ting, hvis du ønsker at dit strygejern skal holde længst muligt:

Ligesom Tænk, skriver Samvirke at det er vigtigt at afkalke sit strygejern ofte, gerne en gang om måneden. Nogle strygejern er udstyret med afkalkerfunktion. Den kan anbefales at bruge, da den gør afkalkningen nemmere og hurtigere.
Hos Samvirke anbefaler de, at hvis du selv afkalker dit strygejern, så kan du blande 1 del eddikesyre 32% med 9 dele vand. Derefter skal du hælde det i vandbeholderen og skrue strygejernet op på det varmest dampprogram den har. Derefter stiller du strygejernet i vasken, og aktiverer dampfuntionen, så vand og kalk kan sprutte ud.

Det anbefales også at du altid tømmer dit strygejern for vand, når du er færdig med at stryge dit tøj. Dermed mindsker du mængden af kalk, som kan opbygges i varmelegemet.

Du kan læse alle de gode råd hos Samvirke, ved at klikke her.


Sådan bør du rengøre strygefladen

Den norske forbrugeravis Dinside.no har testet en række måder at rengøre strygefladen på strygejern.
De fandt frem til at den mest effektive måde at fjerne snavs og skidt fra strygejernet, er ved at varme en blanding af salt og eddike op til kogepunktet, og derefter vaske overfladet med det.
Du kan læse hele artiklen på Dinside.no her.

Aftonblandet har lavet en artikel om hvordan du kan undgå at strygejernet lavet mærker på dit tøj. Du kan læse hele deres artikel her. Bemærk at den er på svensk.

Hos Forbrugsguiden kan du i øvrigt læse en række andre artikler som alle er relateret til behandling af tøj. I vores vaskemaskine test kan du læse meget mere om hvilke vaskemaskiner eksperterne anser for at være de bedste på markedet, samt få tips og råd til hvad du skal være opmærksom på når du køber ny vaskemaskine.

Vi har ligeledes udgivet en tørretumbler test, hvor vi undersøger hvilke tørretumblere på markedet der har vundet test. Vi har undersøgt en række uvildige tests og giver dig testvinderne samlet på ét sted.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke strygejern er bedst i test?

Philips Azur GC4541, Philips GC4564 og Philips GC4527

🔍 Hvordan er strygejernene blevet testet?

Strygejernene er blevet vurderet ud fra deres damptryk, holdbarhed, byggekvalitet og brugervenlighed. Slutteligt er de blevet vurderet i en omfattende brugstest, hvor strygejernenes egenskaber prøves af.

⭐ Hvordan behandler man kalk i strygejernet?

Mange nye strygejern kommer med enten et antikalksystem, en antikalkventil eller en renseknap. Hvis strygejernet har en indbygget funktion til at komme kalken til livs, er det normalt den anbefalede fremgangsmåde. Har strygejernet derimod ikke en sådan funktion, kan man gøre brug af afkalkningsmidler så som eddikesyre.


Strygejern test – Disse kilder har vi gennemgået:

Undervejs i artiklen henviser vi til forskellige officielle testresultater, og du kan se en kort oversigt over kilderne nedenfor.

Tænk.dk 🇩🇰
Tænk.dk er måske det mest kendte forbrugermagasin i Danmark, og de tætte relationer til Forbrugerstyrelsen underbygger naturligvis dette forhold. Tænk.dk er blevet meget anerkendt som en upartisk kilde til forbrugeroplysning og tests, og er flittigt citeret af både producenter og medier. Her i artiklen har vi blandt andet gennemgået Tænks test af dampstrygejern fra 2016, hvor hele 31 strygejern blev testet. Hvis du har abonnement, kan du se testen i sin fulde længde her. Ellers kan du vælge at købe adgang til den specifikke strygejernstest for et mindre beløb.

Testen af strygejernene er præsenteret i et interaktivt skema, hvor du har mulighed for at sortere og sammenligne produkterne efter udvalgte kriterier som pris, karakter, producent med videre. Ved at klikke ind på enkelt-produkterne, kan du se karakteren for hvert af de testede områder.

Råd & Rön 🇸🇪
Sveriges største forbrugermagasin Råd & Rön har også testet en lang række strygejern. Her har man for strygejernene valgt at supplere testen løbende. Derfor indplaceres nytilkomne strygejern på listen efter de point det enkelte strygejern høster, når det har været igennem en individuel test. I skrivende stund er der således hele 39 strygejern, der konkurrerer om de bedste vurderinger, og vi beskæftiger os i denne gennemgang naturligvis kun med modellerne fra toppen.

Du kan se den samlede test her. For at se testen skal du dog have abonnement og login. Har du det, får du til gengæld adgang til et interaktivt skema, hvor strygejernene kan rangeres og sorters efter fabrikat, pris og andre parametre du måtte ønske at sammenligne dem på. Klik eventuelt ind på de enkelte produkter, hvis du vil se pointgivningen og en forklaring af hver af de testede parametre.

Icakuriren 🇸🇪
Svenske Icakuriren har testet 10 forskellige strygejern og har bedømt de forskellige modellers betjening og strygeevne. Under bedømmelsen af betjeningen er brugervenligheden blevet vurderet og i strygetesten er flere forskellige typer tøj blevet strøget, hvorefter resultatet er blevet bedømt. Du kan læse hele testen gratis hos Icakuriren.

Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Det britiske Good Housekeeping Institute, hvor man som forbruger kan finde både viden, information og vurderinger af forskellige hus-, hjem- og haveprodukter. Goodhousekeeping.co.uk foretager nye tests lidt ad gangen og vurderer produkterne ud fra funktionalitet, brugervenlighed, miljøvenlighed og pris. Her har Goodhousekeeping.co.uk testet et strygejern fra Morphy Richards. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er en international side med hovedsæde i England, der foretager en lang række ekspertundersøgelser og -tests af de nyeste elektroniske forbrugerprodukter. Det er Trustedreviews.com’s virke at give de besøgende den nyeste og bedste viden om produkterne og sørge for, at de er godt informerede om produkterne, før de investerer i dem. Her har Trustedreviews.com testet et strygejern fra Morphy Richards. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Storbritanniens største test/forbrugermagasin med over en halv million abonnenter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det en test af strygejernet Philips GC4564. Hele testen kan læses hos Which.co.uk.

Fuld adgang kræver abonnement.

Anmeldelser på nettet ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Et par af de interessante produkter vi har valgt at se nærmere på, er enten så nye eller så specielle, at de endnu ikke har fundet vej til forbrugertests. Derfor har vi medtaget forbrugernes egne oplevelser af disse produkter i praksis, som jo, når alt kommer til alt, er en ret afgørende faktor, når strygejernet skal vælges.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse