Håndstøvsuger test-oversigt: De bedste håndstøvsugere ifølge eksperter og test

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne håndstøvsuger test gennemgår vi de håndstøvsugere og stangstøvsugere, der har klaret sig bedst i uafhængige tests i en række førende skandinaviske online medier og aviser.

Efter gennemgangen af de bedste modeller på markedet, ser vi nærmere på, om du rent faktisk kan klare dig med en stang- eller håndstøvsuger i stedet for den traditionelle støvsuger. Vores mål er at gøre det give dig det fulde overblik over de bedste håndstøvsugere på markedet, netop nu.

Denne artikel indeholder:
 En grundig gennemgang af de bedste og mest testvindende håndstøvsugere på markedet lige nu
 Fordele ved stang- og håndstøvsugere
 Guide: sådan undgår du støv i hjemmet
 En gennemgang af de kilder og tests vi har brugt til at udarbejde artiklen

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Håndstøvsuger Test-oversigt – De bedste håndstøvsugere ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du en oversigt over de håndstøvsugere der klarer sig bedst i test. Vi beskriver modellernes funktioner og henviser til hvilke test de har været medtaget i, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de bedste håndstøvsugere på markedet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.


Philips 8000 series – Nå rundt i hele hjemmet på en opladning

✅ Blandt testvinderne hos anerkendte testpaneler

Philips 8000

 

Derfor anbefaler vi den:

Har man små børn i familien, kræver det ofte hyppig støvsugning i opholds- og spiseområder, derfor anbefaler vi denne støvsuger fra Philips 8000 serien. Den ledningsfrie støvsuger er hurtig og nemt tilgængelig, og klarer sig særdeles godt når det kommer til krummeoptagning. Støvsugeren klarer også en gang konfetti på bordet med glans.

Brugervenligheden og betjeningen er ganske nem. På den måde er støvsugningen hurtigt overstået, og man kan komme videre med det der er vigtigt.

Om:

En af de helt store fordele ved Philips XC8049/01 er dens batteritid. På en enkelt opladning når man nemt rundt i hele hjemmet. Det holdbare 25,2 V Lithium-ion Batteri kan nemlig præstere helt op til 70 minutters driftstid. Denne forkortes selvfølgelig hvis støvsugeren skal køre på turbotilstand, men det er stadig den støvsuger der har den længste batterilevetid, også når der støvsuges på maksimal kraft.

Helt unikt for denne støvsuger er også at der nemt kan støvsuges under lave møbler, i og med støv beholderen er monteret øverst, og man dermed kan vinkle støvsugeren næsten parallelt med gulvet. På den måde bliver rengøring muligt på steder der ellers kan være vanskeligt at komme til.

Philips 8000 series XC8049/01 vs. markedet

Sammen med denne støvsuger får du Philips unikke patenterede 360° mundstykke LED-lys, der bl.a. Afslører skjult snavs og støv og derudover opfanger 99,7 % af støvet i en bevægelse. Dette gør det endnu hurtigere at få støvsugningen overstået.
Sugeteknologien tillader mundstykket at opfange støv og snavs fra alle sider, og bliver derfor mere effektivt end noget andet mundstykke.
Den ledningsfrie støvsuger fra Philips hører også til en af letvægterne på markedet, med sine kun 2,7 kg kan du nemt transportere støvsugeren rundt i hele huset. Slut med at bære tunge støvsugere op og ned af trapperne.

Specifikationer – Philips 8000 series XC8049/01:
Mærke: Philips
Integreret håndstøvsuger: Ja
Batteri Teknologi: Li-ion
Brugstid: 70 minutter
Opladningstid: 5 timer
Vægt: 2,7 kilo

Fordele – Philips 8000 series:
Med LED-lys
Lav vægt
God sugeevne


Electrolux PQ91-ANIMS Håndstøvsuger – høj kraft med op til 55 minutters arbejdstid

Testvinder hos Testfakta

Testvinder hos testmagasinet Testfakta
4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Electrolux
4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

.

Electrolux PQ91-ANIMS Håndstøvsuger vil være den bedste støvsuger til den forbruger, som har krævende ønsker i forhold til styrke, modernitet, støj og køretid. 

Modellen har været medtaget i en støvsugertest hos magasinet Testfakta, hvor den får en imponerende placering som testvinder. Brugerne deler entusiasmen, og køberne fra Electrolux’ egen hjemmeside og fra Google tildeler den i gennemsnit henholdsvis 4,7 og 4,4 ud af 5 stjerner. Rosen går især på, at du vil opleve rigtig meget kraft den lette vægt taget i betragtning, og så er det et smart påfund med en magnetisk ladestation.

Tre indstillinger for sugestyrke

Electrolux PQ91-ANIMS Håndstøvsuger er en moderne variant, der vil give dig en stærk sugeevne – uanset om du anvender den på hårde gulve eller på tæpper. Den fjerner støv, skidt og snavs fra gulvet, og du kan selv vælge mellem tre indstillinger inden for styrke.

Vælg den lette indstilling til de gængse områder uden for meget snavs, mens du kan tage turboen i brug, når du støder på genstridige områder. Læg dog mærke til, at turbo-indstillingen tærer meget på batteriet. Enheden imponerer også med det lave støjniveau, som betyder, at du ikke vækker hele huset, når du støvsuger.

Fri for ledning og pose

Electrolux PQ91-ANIMS Håndstøvsuger vil være et rigtig godt valg, hvis du er træt af gammeldags løsninger som brug af stikkontakt og besværlige støvposer. Maskinen er udstyret med en beholder til støv i stedet for en pose, og den tømmer du blot, når den er fuld. Motoren får ligeledes sin kraft fra det integrerede batteri i stedet for fra stikkontakten, og derfor slipper du for ledninger, der er i vejen. Supersmart og moderne.

Eftersom den ikke kører på strøm fra kontakten, er løsningen et genopladeligt batteri. Batteriet tager fire timer af lade op, men derefter har du også op til 55 minutters arbejdstid. Det er meget i forhold til konkurrenterne.

Alt i alt den bedste håndstøvsuger til dig, som ønsker en kraftfuld og stillegående støvsuger med en lang arbejdstid.

Fordele

 • Lav vægt
 • Meget kraftfuld
 • Kommer i fem forskellige varianter
 • Med magnetisk ladestation
 • Designet til at være støjreducerende
 • Op til 55 minutters køretid
Ulemper

 • Driftstiden bliver forkortet, når du bruger høj sugestyrke

Specifikationer – 
Producent: Electrolux
Type: Håndstøvsuger
Kører på batteri: Ja
Antal sugestyrker: 3
Maksimal driftstid per opladning: 55 minutter
Opladningstid: 4 timer
Med beholder: Ja
Kapacitet, beholder: 0,3 liter


JONR ED12 – håndholdt støvsuger og gulvvasker i én

God håndholdt støvsuger til flere overflader

 

 

 

Robotstøvsugeren.dk
På lager
2.999 kr. 3.999 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

JONR ED12 er en håndholdt støvsuger, som har valgt at kombinere to ting i én – at vaske gulv og støvsuge på samme tid. Derudover har den endnu en gamechanger inkluderet, da støvsugeren kommer med en smart kantrensningsrullebørste. JONR kommer dermed helt ubesværet ind i alle kroge og sikrer, at dit hjem altid står helt skarpt – lige fra kant til kant.

 • Støvsuger og gulvvasker i én
 • Rullebørste til kanter
 • System med to tanke

Anmeldelse: Produktanalyse af JONR ED12

Letvægtsdesign, kraftfuld rengøring

Første gang du skal bruge JONR ED12, vil du nok blive overrasket over vægten. Støvsugeren vejer nemlig kun 3,63 kg, og er designet til at være nem og effektiv. Den lette vægt gør, at du nemt kan komme rundt om dine møbler, nå ind under borde og sørger endda for, at selv de trælse hjørner får en kærlig hånd uden problemer. Det betyder også, at du nemt kan bære støvsugeren op og ned ad trapper – en stor fordel hvis du har et hjem med flere etager. Derudover sikrer det nederste led af støvsugeren, at den kan stå helt af sig selv. En måske lidt diskret funktion, men det er faktisk noget, som man hurtigt kommer til at værdsætte – især når man lige hurtigt skal stille støvsugeren fra sig.

Støvsug og vask gulv på samme tid

Det, som nok hovedsageligt adskiller JONR fra sine konkurrenter, er muligheden for at støvsuge og vaske gulv samtidigt – du slår altså to fluer med et smæk. Du kan altså spare en masse tid på at klare to opgaver på én gang, samtidig med at du nemt kan skifte mellem forskellige typer af gulv. Uanset om det er hårdt træ, fliser, laminat, vinyl eller marmor – JONR hjælper dig hele vejen.

Avancerede funktioner til en dybere rengøring

Støvsugeren har en kapacitet, som ligger over gennemsnittet, og kan endda prale med et “dobbelt tanksystem”, som garanterer dig, at du altid gør rent med rent vand. Systemet består af en tank på 850 ml rent vand og en tank på 450 ml med snavset vand, så du er sikret en ordentlig rengøring. Derudover har støvsugeren også en smart funktion, som sørger for, at den ikke efterlader grimme striber efter sig, når den vasker gulv.

Til sidst har JONR et centralt display, der holder dig informeret om, hvor meget strøm støvsugeren har og eventuelle driftsfejl – begge dele, som du nemt kan styre med to knapper.

Forbrugsguidens vurdering

Efter vores grundige analyse af JONR ED12 kan vi med sikkerhed sige, at støvsugeren er et oplagt valg for dig, der søger en effektiv og alsidig rengøring. Støvsugerens evne til at støvsuge og vaske samtidigt gør hele processen super enkel, og sparer dig en masse tid – en kæmpe fordel, hvis du har en travl hverdag. Vi var især imponerede over JONR’s lave vægt, som gør, at du nemt kan komme rundt i huset og bære den op og ned ad trapper. Samtidig sikrer systemet med to tanke, at dine gulve altid bliver vasket med helt rent vand.

Selvom hjulene kan være til den støjende side, mener vi, at ulempen hurtigt bliver overskygget af støvsugerens mange fordele. Samlet set mener vi, at støvsugerens ydeevne på forskellige gulve – lige fra hårdt træ til marmor – er imponerende, og at den tilbyder dig en to-i-én løsning, som du helt sikkert vil blive glad for.

Specifikationer:

Volumen: 1300 ml
Driftstid: 30 min
Opladningstid: 240 min
Lydniveau: 78 dB
Dimensioner: 26 x 112 x 28 cm
Vægt: 3,5 kg
HEPA-filter: Ja
Aftageligt håndholdt stykke: Nej

Fordele ved JONR ED12:

Oplader og tømmer sig selv automatisk
Den nederste del er udstyret med hjul, så den er nem at flytte rundt på
Opladningsstation medfølger
2-i-1 model
Enkel betjening på den håndholdte enhed

Ulemper ved JONR ED12:

Hjulene kan være en smule støjende


Electrolux Hygenic 800 EP81HB25SH Håndstøvsuger – posefri og kraftfuld

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

Electrolux Hygenic 800 EP81HB25SH Håndstøvsuger er markedets måske bedste håndstøvsuger til dig, som værner meget om miljøet, og som gerne vil investere i bæredygtige produkter.

Alle dele kan repareres igen

Electrolux Hygenic 800 EP81HB25SH Håndstøvsuger er en rigtig velkørende model, der vil levere effektive resultater i dit hjem. Men der, hvor den skiller sig ud fra konkurrenterne, er på profilen. Modellen er fremstillet af 65 procent genanvendt plast, og så behøver du ikke købe nye dele, hvis de går i stykker – de kan alle repareres og bruges igen.

Du vil opleve hensynet til miljøet på flere områder, og det handler også om nærmiljøet i dit hjem. Varianten er født med et særligt fem-trins filtreringssystem, der kan frafiltrere op til 99,9 procent af alle partikler. Det betyder for dig, at du får et rent og giftfrit hjem, og det er væsentligt for alle – uanset om der er allergikere i hjemmet eller ej.

35 minutters køretid og fri for pose og ledning

Electrolux Hygenic 800 EP81HB25SH Håndstøvsuger er et godt valg til den moderne forbruger, som er mere til de nymodens løsninger end til de gammeldags. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at enheden er født med en beholder til støv i stedet for en pose, der skal skiftes. Beholderen skal du blot tømme, når den er fuld, og selv en fuld beholder påvirker ikke ydeevnen negativt. Det andet moderne karakteristika oplever du i strømtilførslen, for her er der ikke brug for stikkontakten – apparatet kører på strøm fra et integreret batteri, som kan give op til 35 minutters køretid per opladning. Det er pænt uden at være prangende.

Maskinen kommer med flere smarte funktioner og features som blandt andet lys i mundstykket, så du bedre kan se, når du støvsuger i mørkere omgivelser. Du får også en justerbarhed i sugestyrken, og her er der tre at vælge imellem. Du kan vælge den miljøbesparende ECO til den normale rengøring, men du kan gå op i styrke, når der er mere krævende opgaver foran dig.

Fordele

 • Skabt af 65 procent genanvendt plast
 • Muligt selv at regulere sugestyrken
 • Alle komponenter kan repareres og genbruges
 • Belysning i mundstykket
 • Flere stykker tilbehør
Ulemper

 • Ligger i den høje ende af prisskalaen

Specifikationer – 
Producent: Electrolux
Type: Håndstøvsuger
Kører på batteri: Ja
Antal sugestyrker: 3
Maksimal driftstid per opladning: 35 minutter
Opladningstid: 2,5 timer
Med beholder: Ja
Kapacitet, beholder: 0,9 liter
Vægt: 6,6 kilo


Dyson Cyclone V10 Absolute Generation 2022

 

Effektiv model med cyklonteknologi

Dyson V10 Absolute kommer med en cyklonteknologi, der er så effektiv at selv de mindste støvpartikler bliver opsamlet fra gulvets overflade. Støvsugeren er udstyret med i alt 14 cykloner, der genererer en styrke på over 79.000G.

Støvsugerens effektive sugeevne kommer ikke mindst fra cyklonerne, men også fra støvbeholderen og motoren, der alle sekventielt flugter. Det betyder, at luften bliver suget direkte ind fra mundstykket. Herefter går luften i en direkte linje gennem cyklonerne.

Endvidere sikrer Dyson V10 Absolute, at omkring 99,97 % af støvet forbliver inde i det forseglede filtersystem. På den måde undgår man, at alle opsugede urenheder og bakterier bliver ført tilbage ud i luften i ens hjem.

Praktisk og poseløs støvsuger

Med Dyson V10 Absolute får man en poseløs støvsuger. Det vil sige, at støvsugeren ikke anvender støvsugerposer, men i stedet gør brug af en støvbeholder. Beholderen kan i alt rumme 0,76 liter.

Når beholderen skal tømmes, så skal man blot gøre brug af funktionen ’tøm og peg’, der sørger for, at man nemt og hurtigt kan tømme skidtet ned i affaldsspanden med en enkelt håndbevægelse.

Der er desuden mulighed for at gøre brug af modellens tre forskellige effektpositioner. Disse kan man justere afhængig af, hvilket gulv man støvsuger, samt hvor beskidt gulvet er. Sammen, med de tre effektivpositioner og støvsugerens direct-drive rengøringshoved, er modellen effektiv til at støvsuge skidt og snavs op fra især gulvtæpper.

Integreret håndstøvsuger og 60 minutter brugstid

Dyson V10 Absolute er en 2-i-1 model, da en håndstøvsuger er integreret i støvsugerstangen. På den måde opnår man en større fleksibilitet, da det bliver nemmere at støvsuge i hjørner og afkroge samt under møbler.

Med Dyson V10 Absolute får man desuden en støvsuger med en lang brugstid, da den kan holde i op til 60 minutter pr. opladning. Dette er blandt andet muligt på grund af støvsugerens nikkel-kobolt-aluminium batteri, der sikrer, at brugstiden er lang nok til at støvsuge flere rum efter blot en enkelt opladning. Opladningen tager blot 3,5 time.

Ved køb af Dyson V10 Absolute medfølger der tilbehør såsom et lige mundstykke, et kombinationsmundstykke, et sprækkemundstykke, et soft-roll mundstykke, en blød støvbørste samt et motoriseret mini-børstemundstykke.

Udvalgte fordele ved Dyson V10 Absolute:
Nikkel-kobolt-aluminium batteri
Brugstid på 60 minutter
3 hastigheder
2-i-1 model
Tøm og peg-funktion


Dyson V11 Absolute

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
5 ud af 5 stjerner hos det internationale testmagasin Trustedreviews.com 
5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk 
4,5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske teknologimagasin Techradar.com 
98 ud af 100 point hos det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping Institute  
Kåret til ”Best Buy” hos Storbritanniens største testmagasin Which.co.uk  
Anbefalet af den amerikanske finansavis Business Insider

Dyson V11

 

.
Dyson V11 Absolute er blevet testet af ikke mindre end 7 forskellige ekspertkilder, der inkluderer den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, testmagasinerne Trustedreviews.com, Expertreviews.co.uk og Which.co.uk, teknologimagasinet Techradar.com og husholdningsmagasinet Good Housekeeping Institute samt finansavisen Business Insider.

Alle eksperterne er meget imponerede, hvilket resulterer i flotte anmeldelser.

Alsidig 2 i 1-model

Dyson V11 Absolute vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en alsidig støvsuger, der kan anvendes over det hele (på både bløde og hårde underlag) samt på flere måder.

Her er nemlig tale om et såkaldt 2 i 1-produkt, der både kan fungere som en almindelig støvsuger samt som en håndholdt variant.

Med enkelte klik kan denne nemlig omdannes fra den ene type til den anden. Herudover er her tale om et meget effektivt apparat, der giver en stærk sugeevne – dermed fjernes selv genstridigt skidt og snavs.

Det er især teknologien i motoren og konstruktionen, der sikrer en høj effektivitet: Der arbejdes nemlig med 14 cykloner i en unik cyklonteknologi, der til sammen giver en højtryksrengøring på tæppet eller gulvet – derved fjernes op til 99,9 procent af både de synlige og ikke synlige partikler.

Dette tal er meget højt og giver en øget effektivitet i forhold til tidligere modeller med 20 procent.

Uden ledning og pose

Dyson V11 Absolute har yderligere den fordel, at der hverken findes ledning eller gammeldags pose. Det betyder, at den kører på batteri, og den kan arbejde i op til 1 time per opladning.

Der findes 3 forskellige indstillinger for sugestyrke, og disse påvirker arbejdstidens længde. Når den skal oplades, tager dette 4,5 timer.

Herudover er den traditionelle støvpose blevet erstattet af en moderne beholder til støv på dette produkt. Denne kan rumme 0,8 liter.

Fordelen ved en beholder er, at den ikke skal udskiftes – blot tømmes – så den kan anvendes igen og igen, og man behøver slet ikke komme i kontakt med støvet.

Yderligere findes der en oplysende LCD-skærm på maskinen, der holder øje med ydeevnen. Så ved man, hvordan den arbejder. Den indikerer dertil selv, når det er tid til at tømme beholderen samt skifte filteret.

Fremragende men dyr, ifølge eksperterne

Dyson V11 Absolute er blevet testet af en række forskellige eksperter, som alle er meget imponerede. Expertreviews.co.uk forklarer for eksempel, at den leverer en fantastisk sugeevne og har et godt batteri.

Hertil er det smart med en LCD-skærm. Dog synes de også, at den er meget dyr, er lidt tungere end tidligere modeller samt har en lang opladningstid.

Techradar.com er enige i, at den er noget dyr og lidt tung, men til gengæld modtager den her ros for det flotte design, en forbedret sugeevne, effektive mundstykker og et godt display.

Good Housekeeping Institute giver en næsten perfekt score og fremhæver, at produktet er let at samle, kommer med en brugbar og intuitiv skærm, fylder ikke ret meget under opladning, har intelligente mundstykker, kommer med en god række tilbehør og har en velfungerede støvbeholder.

Der nævnes dog også nogle minusser – nemlig den høje pris, en lang opladningstid, at den føles lidt tung, og at den bliver meget varm, når den lader op. Which.co.uk har ligeledes testet apparatet og fremhæver, at der ikke findes nogen store minusser.

Til gengæld roses den i høje vendinger og kaldes for ”den bedste ledningsfri støvsuger på markedet”. 

Specifikationer – Dyson V11 Absolute:
Type: 2-i-1 støvsuger inklusiv håndstøvsuger
Mærke: Dyson
Maksimal effekt: 545 watt
På batteri: Ja
Køretid per opladning: Maksimalt 60 minutter
Opladningstid: 4,5 timer
Antal indstillinger: 3
Støjniveau: 84 dB
Med beholder til støv: Ja
Støvbeholder, kapacitet: 0,8 liter
Med display: Ja
Vægt: 3,05 kilo 

Fordele ved Dyson V11 Absolute:
Kraftfuld og stærk model
14 cykloner
2 i 1 – fungerer både som hånd- og almindelig støvsuger
Kører på batteri
60 minutters arbejdstid

Her kan du se en præsentationsvideo af Dyson V11 Absolute. Videoen er produceret af Dyson: 


Bosch Athlet BBH52550 

Testvinder hos TU.no – Norges Tekniske Ugeblad
4,7 stjerner ud af 5 mulige baseret på 26 anmeldelser hos WhiteAway

Bosch Athlet BBH52550

 

.Bosch Athlet BBH52550 er en stangstøvsuger fra Bosch, der har vundet en test i det norske onlinemedie Teknisk Ukeblad (TU.no). Støvsugeren får også gode brugeranmeldelser rundt omkring på nettet, hvor brugerne er meget positive over kvaliteten.

Denne model er tænkt udelukkende som et alternativ til den traditionelle støvsuger eller som støvsuger nummer to. Det betyder, at du ikke kan udtage selve støvsugerenheden og bruge den som håndstøvsuger, sådan som du kan med mange andre stangstøvsugere. Den kan kun bruges som den er.

Til gengæld er sugeevnen så væsentligt bedre, end de såkaldte kombi- eller 2-i-1-modeller, hvor du får både håndstøvsuger og stangstøvsuger i en og samme model. Det betyder også, det er blevet muligt at montere et rigtigt godt støvfilter i Bosch Athlet BBH52550, der rengør udblæsningsluften fra støvsugeren næsten lige så effektivt som de allergivenlige HEPA-filtre, traditionelle støvsugere oftest er udstyret med. Det betyder, at selv støvallergikere vil kunne støvsuge med denne stangstøvsuger, uden at få nævneværdige gener af støvsugningen

Batterilevetiden rækker til 50 minutters støvsugning, hvilket skulle række til de fleste husholdninger. Til gengæld er opladningstiden lang. Hele 6 timer skal der bruges, før støvsugeren er fuldt opladet igen.

Derfor er Bosch Athlet BBH52550 et godt valg

Bosch Athlet BBH52550 er ligesom alle andre stang- og håndstøvsugere poseløs. Da støvsugerenheden ikke kan tages ud, er der blevet plads til en støvbeholder på hele 0,9 liter. Så her behøver du ikke tømme beholderen nær så tit, som på andre modeller. Ligesom andre støvsugere med støvbeholder, kan beholderen vaskes og rense og bruges til at støvsuge tabte mindre genstande op med fra gulve

Opbevaringsmæssigt udmærker BBH52550 sig ved, at den kan stå selv. Det betyder, at det er nemt at have den stående fremme eller stående i skabet. Med håndstøvsugeren fra Bosch får du altså en effektiv støvsuger med høj brugervenlighed og høj kvalitet.

Udvalgte fordele ved Bosch Athlet BBH52550:
 Bedre sugeevne end kombi- og håndstøvsuger
God filtrering af udblæsningsluften
Lang batterilevetid
Poseløs støvsuger med 0,9 liter støvbeholder
Kan bruges til opsugning af tabte mindre genstande
Kan stå selv

Du kan nedenfor se en kort demonstration af Bosch Athlet BBH52550:


Fordele ved en stang- eller håndstøvsuger

Håndstøvsugeren er perfekt til de små uheld
Med en håndstøvsuger bliver det anderledes nemmere at hurtigt få fat i støvsugeren, sammenlignet med de traditionelle støvsugere. Man slipper her for at skulle hive den ud fra skabet og samle den.

Kostens afløser Håndstøvsugeren er perfekt til de små uheld
I starten var problemet med denne type støvsuger oftest batterilevetiden og rengøringsevnen, men moderne batteriteknologi og anvendelse af cyklonprincippet i stedet for det traditionelle sugesystem, har givet stangstøvsugerne en meget bedre præstationsevne – men helt så effektive som den gode, gamle ledningsbaserede støvsuger henne i skabet, er de ikke blevet endnu.

Men som støvsuger nummer to, som kan anvendes til den hurtige daglige rengøring eller som den praktiske løsning til campingvognen er stangstøvsugeren et rigtig godt valg. Samtidig er de fleste bygget på en sådan måde, at selve støvsugerenheden kan tages ud og bruges som håndstøvsuger.

Kan du nøjes med en stangstøvsuger
Uvildige test i bl.a. Teknisk Ukeblad har dokumenteret, at du langt hen af vejen sagtens holde skidt og støv nede med en daglig støvsugning med stangstøvsugeren, men på sigt vil du få problemer især med støv og møg i tæpperne, hvis du kun holder dig til en håndstøvsuger.

Men anvender du en stangstøvsuger til regelmæssig rengøring af de mest anvendte dele af boligen, kan du sagtens begrænse brugen af den traditionelle støvsuger til et par gange om måneden. Da stangstøvsugeren er væsentligt nemmere at tage i brug, bliver det ikke nær så stor en belastning at skulle støvsuge med den hver eller hver anden dag, som hvis du skulle slæbe den almindelige støvsuger frem hver gang.

Perfekt til den daglige rengøring af hjem med husdyr
Da der heller ikke skal flyttes ledning og så videre, er stangstøvsugeren nem lige at rengøre gulvet med og det hele er klaret hurtigere, end batteriet kan nå at løbe tør for strøm. Det gør det nemt at holde støvet nede i hverdagen til glæde for eventuelle støvallergikere i husstanden.

Håndstøvsugeren er også praktisk, hvis I har husdyr. Det er nemt og hurtigt at tage håndstøvsugeren frem og rengøre gulvet, så alle hår og andre urenheder hurtigt bliver fjernet.

Så selvom hånd- og stangstøvsugeren ikke kan stå alene om støvsugningen, har de en række praktiske anvendelser i hverdagen og kan være med til at lette rengøringen og give et renere hjem, uden at du skal slæbe den store, ledningsbaserede støvsuger frem hele tiden.


Hvor kommer støvet fra?

Vi kan ikke undgå støv. Støv er nemlig i nogen grad menneskeskabt, og kommer fra os selv.

Ph.d. i arbejds- og miljømedicin samt forsker i blandt andet organisk støv hos Århus Universitet, Vivi Schlünssen, forklarer til Videnskab.dk:
”Det er typisk en skøn suppe af hud fra os selv, små sandkorn, rester fra planter, hunde og kattehår, men også partikler fra cigaretrøg og stegeos,” forklarer altså Vivi Schlünssen.

Vivi Schlünssen slår derfor fast, at vi ikke kan slippe for støvet. Den eneste mulighed for at have mindre støv inden for hjemmets fire vægge er, hvis vi tager på en ferie, hvorved vi ikke er tilstede i huset og derfor frembringer mere støv.

Soveværelset og elektriske ladninger elsker støvet
Selvom vi ikke kan undgå støvet helt, så er der nogle gode forholdsregler at tage sig. Helt generelt er det sådan, at der kommer mere støv ind i de rum, hvor vi opholder os mest. Et rum som soveværelset er derfor svært udsat for at tiltrække meget støv.

Når vi sover om natten, ligger vi på samme tid og drysser hudceller ned i sengen. Det kan ikke undgås og er en naturlig proces, forklarer igen Ph.d. Vivi Schlünssen. Sørg derfor for at lufte dyner og puder ud med jævne mellemrum.

Også elektriske apparater er glade for støvet, og tiltrækker mere støv. Det skyldtes elektriske ladninger, og derfor, er det svært at undgå helt. Dog kan du med fordel slukke de elektriske apparater, når de ikke er i brug, så de tiltrækker mindre støv.


Dette kan du selv gøre for at undgå støv

støvIfølge Astma og Allergi Danmark er der nogle retningslinjer, som er værd at efterleve, for at holde støvet ude.

Sørg for gennemtræk
Det første råd er, at der skal luftes ud. Når der blive rengjort i hjemmet, bør der være god udluftning undervejs, så der er mulighed for at få ny luft ind. Det er ikke nok blot at åbne et enkelt vindue.

Astma og Allergi Danmark anbefaler, at der luftes ud med gennemtræk, og det skal der også være efter selve rengøringen.

Indret dit hjem minimalistisk
Skandinaviske designelementer og minimalisme er populært, hvis man ser på tendenser lige nu. Men minimalisme, og en simpel indretning, kommer dig også til gode, hvis du vil holde støvet ude.

Astma og Allergi Danmark anbefaler, at hjemmet er holdt enkelt og uden overfyldte rum. Undgå for mange nips, og sørg for glatte og rengøringsvenlige overflader. Tæpper, som går fra væg til væg, er også en ulempe, da støvet befinder sig godt i sådanne materialer.

Gør rent en enkelt gang om ugen
Astma og Allergi Danmark anbefaler iøvrigt hovedrengøring en enkelt gang om ugen – hold rengøringen på et realistisk niveau. Det anbefales nemlig, at børn ikke vokser op i alt for rene hjem, netop fordi, der skal en vis mængde mikroorganismer til for at gøre dem modstandsdygtige overfor at udvikle astma og allergi. Sørg derfor for at holde rengøringen på et niveau, hvor der er plads til at leve, men også faste ugentlige rengøringer.


Sådan gør du rent: Fra start til slut

Når det kommer til at få støvet væk i praksis, er der gode muligheder for at gå korrekt til værks. I en guide hos Politiken.dk, ”Få støvet ud af stuen”, er nogle af retningslinjerne følgende.

1) Sørg for at hjemmet er klar til en omgang rengøring
Det handler ikke blot om at skynde sig fra start. Derimod skal forarbejdet gøres korrekt. Sørg for at hjemmet er parat til den store rengøring ved at rydde op og gøre de store flader klar. Hvis der er nips (og du ikke har indrettet hjemmet minimalistisk), så saml det i kasser, så der er fri bane til at svinge støvekluden.

2) Fjern det værste støv med de rigtige klude og vand
rengøring
Der er to muligheder for at fjerne støvet. Den første mulighed er at bruge en klud af mikrofiber.

Grunden til, at mikrofiber er effektivt, når det kommer til at fjerne støv, er selve materialet det udgøres af. Mikrofiber er en blanding af mikroskopisk polyester og polyamid fibre, og det miks gør, at der er skabt små mikroskopiske ”kroge”, som fungerer som kløer, der kan holde på støv, skidt og snavs.

Den anden mulighed er at man laver sine egne imprægnerede klude. Det gøres ved at lave en blanding af én liter vand og 1 spiseske glycerin. Kludene kommer du i blandingen, tørrer dem, og opbevarer dem i en plasticpose inden de skal tages i brug.

Inden du tager håndstøvsugeren i brug, anvendes enten mikrofiberklude eller dine egne, imprægnerede klude til at tørre overflader af. Sørg for at komme rundt i alle kanter – paneler, dørkarme, lampeskærme, elektriske apparater (som netop tiltrækker støv).

Støvsuger 3) Støvsugeren skal i brug
Når først hjemmet er klar til rengøring, og alle flader er tørret af med de rigtige klude, så skal den almindelige støvsuger eller håndstøvsugeren i brug. Her handler det ikke kun om at støvsuge på ”normal vis”. Støvsugeren skal nemlig anvendes kreativt, hvilket betyder, at du skal støvsuge andet og mere end gulvet.

Sørg for at din støvsuger er mobil, og kan justeres efter behov, hvilket er et krav mange håndstøvsugere netop lever op til. Blandt andet skal du støvsuge kanter rundt om ved loftet samt vægge. Her kræver det den rette arbejdsstilling, og indstilling af støvsugeren, hvorfor en ”2-i-1” støvsuger kan være at foretrække.

Du skal omkring møbler som sofaen, større teknisk udstyr, puder, under sengen, gulvtæpper og til slut gulvet. Husk også at komme omkring undersiden af møblerne – vend for eksempel hynderne, så alt støv kommer væk.

Ved støvsugning af tæpper, så kan du køre mod tæppets struktur først – for at komme helt til bunds i støvet, men herefter, bør du altid støvsuge med hårene igen, så strukturen forbliver den samme og så tæppet kan lægge sig igen.

gulvvask4) Slut af med vand og sæbe
Som det sidste led i den grundlæggende rengøring af hjemmet, skal du fatte vand og sæbe. Her er universalrengøringsmiddel fint at bruge, og anvend dertil en god klud. Undgå at bruge vand og sæbe på elektroniske apparater, men gå i stedet til værks på paneler, døre og håndtag, borde, radiatorer og vindueskarme.

Gulvvasken tager du som det sidste.


Sådan kan du forebygge husstøvmide-allergi

Selv hvis man ikke har husstøvmide-allergi, så er det en rigtig god ide at forsøge at forebygge det, for når man først har fået denne form for allergi, så kan det være meget svært at komme af med den igen. Baseret på en artikel fra Astma-Allergi Danmark har vi derfor her lavet en kort guide til, hvordan du bedst kan forebygge:

Luftfugtighed: Husstøvmider lever bedst, når luftfugtigheden er høj. Derfor er det en god ide at holde luftfugtigheden så lav som muligt. I vintermånederne skal luftfugtigheden gerne ligger på under 45 procent. For at holde luftfugtigheden nede kan man lade være med at tørre tøj indendørs, have en effektiv emhætte, lufte ud et par gange om dagen og have en god generel ventilation i hjemmet.

Temperatur: Lad ikke nogle af hjemmets rum være kølige og andre varme. Hold gerne minimum 20 grader i alle rum.

Luft ud med gennemtræk: Udluftning er vigtigt for at komme de gode levevilkår for husstøvmiderne til livs. Luft ud et par gange om dagen (også om vinteren) og især i forbindelse med madlavning og badning.

Skift sengetøj: Husstøvmiderne har gode levevilkår i sengen, da her bliver fugtigt om natten på grund af menneskekroppen. Skift derfor sengetøj hver 14. dag og vask det ved 60 grader – husstøvmider dør nemlig ved 55 grader. Vask også puder og dyner mindst 4 gange om året og på 60 grader.

Vælg en allergivenlig seng: Nogle senge er specialbehandlede, så levevilkårene for husstøvmider forringes. Har man allerede husstøvmide-allergi, så vil en sådan seng være et godt valg.

Lad sengen ånde: For at holde fugten nede bør sengen kunne ånde. Den skal kunne slippe af med fugten og derfor gerne ligge på lameller og ikke direkte på gulvet.

Vælg en åndbar topmadras: Hvis man sover med en topmadras, kan man med fordel anvende en model af latex, som både er åndbar og i stand til at lede fugt og sved væk.

Ventilationsanlæg: Hvis en person i husstanden er hårdt ramt af husstøvmide-allergi, så kan man overveje at investere i et ventilationsanlæg, der kan regulere luftfugtigheden.


Tips til en effektiv støvsugning

Især hvis man har et stort hjem, kan støvsugning være noget af en omfangsrig opgave. Baseret på artikler fra danske Idenyt.dk samt svenske Expressen.se guider vi her til, hvordan støvsugningen dog kan blive så enkel som muligt:

Hold posen ren

Hvis man har en støvsuger med pose, så bør man skifte den relativt ofte – også inden den er fuld. Åbn for kammeret nu og da og se, hvordan støvbeholdningen ser ud. Nogle støvsugere har en indikator, der lyser, når det er tid til at skifte posen, men hold gerne øje selv.

En fyldt støvsugerpose sløver nemlig støvsugerens effektivitet meget ned, og man kan opleve at skulle støvsuge det samme område flere gange, før det bliver støvfrit.

Skift derfor gerne støvsugerposen, når den er 2/3 fuld.

støvsug gulvtæppeStøvsug i flere mønstre

Hvis man kun anvender sin støvsuger til at køre i én retning, så får man ikke alt støvet med – det gælder især på gulvtæpper. Støvsug derfor i flere retninger – gerne på kryds og tværs, for så får man de støvkorn med, som gemmer sig dybt i tæppefibrene.

Hold et roligt tempo

En aggressiv støvsugning er ikke lig med en effektiv støvsugning. Eksperterne anbefaler at støvsuge i et roligt og konstant tempo, for det er mest effektivt.

Anvend flere af mundstykkerne

Mange støvsugere har flere medfølgende mundstykker, som man ofte ikke anvender. Der vil næsten altid medfølge et fuge-mundstykke, som er langt og tyndt og ideelt til møbler og hjørner samt imellem puder.

Nogle avancerede støvsugere har også specialmundstykker til de forskellige typer af underlag – for eksempel ét til tæpper og ét til hårde gulve.

Løft møblerne op

Det kan være besværligt, hvis møblerne er tunge, men man bør altid huske at støvsuge grundigt inde under møbler – især hvis der er allergikere i hjemmet. Her gemmer der sig nemlig rigtig meget støv, hår og pels. Hvis man ikke kan løfte møblerne op, så bør man flytte rundt på dem, når man støvsuger.

Indstil skaftet rigtigt

Mange støvsugere kommer med teleskoprør, som kan indstilles efter brugerens højde. Benyt dig af det for at skåne ryggen mest muligt, da støvsugning kan være hårdt arbejde for kroppen.

Hold filteret rent

Et fyldt filter er lig med en forringet evne til at holde allergi-fremkaldende partikler væk. Eksperterne anbefaler, at man skifter filter (nogle filtre er vaskbare) omkring hver 6. gang, man udskifter støvsugerposen.

Vælg robotten

Robotstøvsugeren er måske den letteste måde at komme uden om manuel støvsugning på, men selv med en robotstøvsuger bliver man ikke 100 procent fri for manuelt arbejde. Robotstøvsugere er dog forholdsvist dyre, men til gengæld kan de spare en for en del arbejde.


Sådan vedligeholder du din støvsuger

Samvirke.dk forklarer, at en støvsuger måske er et kedeligt, men dog et meget nødvendigt redskab i hjemmet. Derfor bør man passe godt på sin støvsuger, og der er mange ting, man kan gøre for at forlænge dens levetid. Samvirke.dk samt amerikanske Cnet.com guider her til de vigtigste:

Originale poser: Anvend altid originale støvsugerposer, da de uoriginale som regel godt nok er billigere, men de er ofte meget tynde. En tynd pose gør, at der hurtigt kan trænge meget af det fine støv igennem. Ofte har de uoriginale støvsugerposer også papstykker, som ikke helt passer til ens model. Det kan både gøre, at der slipper støv forbi, men på den mere alvorlige side kan der komme støv i maskineriet, hvilket kan få støvsugerne til at holde op med at virke.

Husk filtrene: Der findes flere filtre på en støvsuger – både motorfilter og udblæsningsfilter – som skal skiftes eller rengøres regelmæssigt, når de ser beskidte ud. Vælg gerne en model med HEPA-filter, som er mest allergivenligt. De skal også udskiftes sjældnere.

Tjek for ophobninger: Der kan let opstå ophobninger af skidt og snavs i slangerne. Husk at se efter dette.

Se børsterne efter: Der sidder børster i nogle af mundstykkerne, og dem bør man tjekke engang imellem. Især hår og tråde har det med at sætte sig fast her, og de kan både ødelægge børsten og forringe støvsuge-evnen.


Dette bør du overveje, når du køber ny støvsuger

Når man skal vælge sin nye støvsuger, så bør man ikke bare vælge den første og den bedste. Der findes rigtig mange støvsugere på markedet, som alle er gode til forskellige ting.

Whiteaway.com og Huffingtonpost.com guider her til, hvad man først og fremmest bør kigge efter:

Type af støvsuger

Der findes mange forskellige typer af støvsugere på markedet, så man bør vide, hvad man har brug for – har man for eksempel brug for en almindelig traditionel støvsuger, en håndstøvsuger eller en robotstøvsuger?

valg af støvsugerTraditionel støvsuger

Den traditionelle støvsuger kommer i mange afskygninger og med mange forskellige funktioner –og prisklasser.

Man bør overveje, om man ønsker en ledningsfri model. De ledningsfri modeller kører i stedet på batteri, og der er fordele og ulemper ved denne type. Især den øgede bevægelighed, smidighed og fleksibilitet er store plusser ved en ledningsfri model, men batteriet holder ikke altid så længe, og det tager mange timer at lade det op.

Man skal også tage stilling til, om man ønsker en model med eller uden støvsugerpose. De poseløse modeller har i stedet en støv-beholder, som opsamler støvet undervejs. De er lettere at tømme end en almindelig pose, og så slipper man også for en fyldt pose, der mindsker effektiviteten. Til gengæld kan der ikke være lige så meget skidt i beholderne.

Håndstøvsuger

I dag kan man både få regulære håndstøvsugere og 2-i-1 støvsugere, som både kan fungere som en almindelig støvsuger og en håndstøvsuger. En håndstøvsuger er smart til mindre områder, og så er den meget lettere at håndtere end en almindelig støvsuger.

Irobot-roombaRobotstøvsuger

En robotstøvsuger er skabt til selv at fjerne støv og snavs fra hjemmets gulve. Robotten programmeres til at gå i gang, og så klarer den ellers arbejdet for dig. De mest intelligente robotter kan selv scanne hjemmet og vurdere, hvor de kan køre, hvorefter de lægger den mest effektive rute. De kan også selv registrere forhindringer og køre udenom.

En robotstøvsuger er smart, men den vil næppe kunne erstatte en almindelig støvsuger helt, for der vil altid være steder, hor den ikke vil kunne komme til. Man skal også tage med i betragtning, at robotterne ikke er helt billige.

Sugestyke

En støvsugers motoreffekt og sugeeffekt vises i watt, og viser hvor kraftigt støvsugeren suger. Motoreffekten angiver modellens strømforbrug og skal gerne holdes lavt, mens sugeeffektens watt-angivelse gerne må være højere.

Læg dog mærke til at det ikke kun er sugeeffekten i watt, der giver udslaget for modellens ydeevne. Støvoptag, teknologi og mundstykker spiller også en væsentlig rolle.

 Støjstøj

Man kan ikke komme udenom, at en støvsuger larmer. Denne larm bliver angivet i decibel, og jo højere decibel, jo højere larm. Hvis man er lydsensitiv eller ikke vil forstyrre andre i husstanden, kan man med fordel gå efter en model, der er støjsvag.

Filter

Et dårligt filter gør, at støv og partikler lukkes ud i luften igen, og det modvirker formålet med at støvsuge. Herudover så har filteret også en allergi-hæmmende effekt, idet støvet ellers kan føre til for eksempel husstøvmide-allergi. Gå gerne efter en model med HEPA-filter, som er de mest effektive filtre. Er der allergikere i hjemmet, bør man især vælge en model med HEPA-filter.

Størrelse

Moderne støvsugere vejer ikke så meget som gammeldags, og vægten kan være en faktor, hvis man skal støvsuge meget oppe, eller skal op og ned ad trapper og i det hele taget har et stort hus. Prøv gerne at løfte modellen i butikken for at se, om den er for stor og tung.

Vælg efter behov

Man bør vælge sin model efter det individuelle behov. Har man mange tæpper, bør man vælge en model, der er god til tæpper og kan dybderense, og har man pelsede kæledyr, kan man med fordel vælge en støvsuger, som har en kæledyrs-profil. Nogle modeller er også designede til hjem med allergikere.

Dyr eller billig model

En dyr og avanceret støvsuger er ikke altid lig med en bedre ydeevne. Lad derfor være med at stirre dig blind på prisen. Omvendt vil en meget billig støvsuger måske ikke være et godt valg, bare fordi den er billig. Studér gerne eksperttests eller forbrugeranmeldelser først for at se, om her er tale om en velfungerende model. 

støvsugerHvor ofte bør man støvsuge?

Eksperterne fra norske Viivilla.no forklarer, at man som hovedregel bør støvsuge sit hjem 1 gang om ugen, og hvis man har mange tæpper, så er simpel støvsugning dog ikke nok.

Det kan nemlig være svært for støvsugeren at komme helt ned i tæppets fibre og rengøre i dybden, så derfor bør man også have en gammeldags tæppebanker. Er her tale om et fritliggende tæppe, kan man med fordel tage tæppet med udenfor og give det en gang bank.

For at komme flest mulige støvpartikler i tæppet til livs (ofte kan man ikke se dem, men de er der alligevel), bør man investere i en støvsuger med roterende børster.

Har man dyr, bør man støvsuge oftere

Eksperterne fra norske Klikk.no forklarer dog i en anden artikel, at hvis man har kæledyr med pels (hund, kat, marsvin med videre), så er det ikke nok at støvsuge én gang om ugen.

De norske eksperter anbefaler derimod, at kæledyrsejere støvsuger hver dag, hvis man vil bevare det optimale indeklima, idet kæledyr efterlader rigtig mange nye hår hver dag.

Eksperten herfra mener tillige også, at hvis man har mange tæpper, så bør man støvsuge 2 gange om ugen i stedet for den ellers anbefalede ene gang.


Sådan testes håndstøvsugere

Thewirecutter.com forklarer her, hvordan de foretager deres test af støvsugere, og hvilke parametre de er særligt opmærksomme på:

Rengøringsevne

Rengøringsevnen er det vigtigste parameter i Thewirecutter.com’s test, og her tænkes især på modellernes sugeevner. Derfor hældte eksperterne mel ud på et gulvtæppe og målte, hvor meget af melet som blev opsuget. Der blev også testet for dyrehår, idet eksperterne gned lange dyrehår fra en kat ind i puderne i sofaen, hvorefter støvsugerne blev sat på prøve.

Håndterbarhed / Anvendelse / Brugervenlighed

Eksperterne satte her en form for forhindringsbane op, for at se hvor let det var for modellerne at komme igennem. Denne test viste, om støvsugerne havde problemer med navigation og bevægelse.

Der blev også testet for brugervenlighed, såsom hvor let støvbeholderen var at tømme, hvor intuitivt kontrolpanelet var, og hvor lette filtrene var at fjerne. 

Batteri

I denne test var fokusset på ledningsfrie støvsugere, og derfor blev batterilevetiden testet med et stopur.

Støj

Støjniveauet i decibel blev her målt.

Vedligeholdelse

For at teste hvor let det er at vedligeholde de forskellige støvsugere, blev hver model stoppet med tungt støv, papirstrimler og dyrehår for at se, om det satte sig fast. Gjorde det det, blev det testet, hvor let det var at få ophobningerne fjernet.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Bosch- Unlimited Serie 8 – ProPower BSS81POW

4,7 stjerner ud af 5 hos det tyske testmagasin Testberichte.de
Absolut testvinder hos det svenske Forbrugermagasin Råd & Rön

Bosch- Unlimited Serie 8 - ProPower BSS81POW

.

Derfor anbefaler vi den:

Det tyske testmagasin Testberichte.de skriver: “ Bosch har med ProPower BSS81POW1 formået at lave en batteridrevet støvsuger, der med sine gennemtænkte features og kraftige sugeevne virkelig formår at overraske”.
Så hvis man i forvejen er til tysk elektronik i top kvalitet, så er denne model bestemt ikke noget dårligt køb. Man bliver i hvert fald ikke skuffet over hvor gennemtænkt og funktionel støvsugerens ekstratilbehør er.

Med det velkendte Bosch Power For All system kan man selvfølgelig også bruge batteriet til andre af deres batteridrevne 18 Volts apparater, hvilket i disse tider, med stort fokus på klima må siges at være et plus.

Hos det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har man gennem flere år fulgt udviklingen på markedet og løbende testet ledningsfrie støvsugere her konstaterer man:”I vores test har vi nu 77 ledningsfrie støvsugere. I toppen ligger Bosch BSS81POW” 

Der er altså ingen tvivl om at hvis du leder efter en klar testvinder så er det denne maskine som eksperterne anbefaler.

Om:

Med Bosch ProPower BSS81POW følger et bredt udvalg af forskellige mundstykker der virkelig gør at du nemt kan rengøre stort set alle overflader med denne støvsuger. 

Denne ledningsfrie model er nem at pakke ned og tage med, så campingvognen eller båden også kan blive støvsuget.
Med den unikke All Floor HighPower børste, som er et elektronisk mundstykke, bliver rengøringen af alle typer gulve nærmest til en leg.

Bosch ProPower BSS81POW vs. markedet

Et godt indeklima er vigtigt, og vi støvsuger jo oftest netop for at bevare et rent hjem samt et godt indeklima. Her lover Bosch, med deres indbyggede filtersystem en 99,9% filtrering af udblæsningsluften, at luften i rummet vil være renere end før.

Det medfølgende Pure Air filter er utrolig nemt at rengøre med RotationClean funktionen.

Bosch har ydermere også en tilfredshedsgaranti på 100 dage, hvor de tilbyder refundering af købet såfremt man ikke er 100% tilfreds. Derfor er der ingen grund til at holde sig tilbage, hvis man overvejer at prøve denne model.

Specifikationer – Bosch ProPower BSS81POW:
Mærke: Bosch
Integreret håndstøvsuger: Ja
Batteri Teknologi: Li-ion
Brugstid: 35 minutter
Opladningstid: 47 minutter
Vægt: 3,2 kilo

Fordele – Bosch ProPower BSS81POW:
Testvinder
Høj performance
Let rengøring af alle overflade
God sugeevne


Bosch Unlimited BBS1114

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
God anmeldelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de 
7 ud af 10 stjerner hos det svenske teknologimagasin M3 
4 ud af 5 stjerner hos det danske teknologimagasin Inputmag.dk

Bosch BBS1114

 

.
Bosch Unlimited BBS1114 er blevet testet af 4 forskellige ekspertkilder, der tæller den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, testmagasinet Testberichte.de og teknologimagasinerne M3 og Inputmag.dk.

Eksperterne har set nærmere på blandt andet evner inden for støvsugning, brugervenlighed, funktioner, anvendelighed og pris, som er de parametre, den endelige vurdering gives ud fra. Det vurderes, at apparatet klarer sig godt, og derfor gives der flotte scorer.

Både regulær og håndstøvsuger

Bosch Unlimited BBS1114 vil være et godt valg for den forbruger, der både ønsker en normal støvsuger samt en håndholdt variant.

Denne kan nemlig fungere som begge, da hånd-delen kan klikkes af og anvendes separat. Derved er her tale om en meget alsidig model, der tjener flere brugsformål.

Herudover er denne en særdeles effektiv maskine, der er udstyret med den specialfremstillede Digital Spin Motor, som kombinerer ydeevne og holdbarhed.

Produktet er velegnet til alle typer af oveflader og underlag, og den grundige All Floor High Power-børste er skabt til at fjerne støv, skidt og snavs på såvel tæpper som hårde gulve.

Kører på batteri

Bosch Unlimited BBS1114 hører dertil til de meget moderne varianter, der ikke kommer med hverken ledning eller pose. Det betyder, at den kører på batteri, og her er tale om et Power 4 All System, der tillader en arbejdstid på op til 60 minutter per opladning.

Herefter tager det 5 timer at lade det fuldt op igen. De 60 minutter er den maksimale tid, og der findes 3 indstillinger, der påvirker denne – heriblandt en turbo-indstilling, der nok tager meget af batteriet, men til gengæld ydes en meget stærk rengøringsevne.

Som nævnt er denne model også poseløs, og i stedet kommer den med en beholder til støv, som kan rumme 0,4 liter. Fordelen ved en beholder er, at den ikke skal skiftes (blot tømmes), og så påvirker en fyldt beholder ikke motorens ydeevne.

For at give en let tømning findes der et Easy Clean-system – med dette slipper man for at komme i kontakt med støvet, når den tømmes.

Yderligere er der et evighedsfilter, som ikke behøver udskiftning. I stedet rengør det sig selv via det unikke Rotation Clean-system.

Smart batteriløsning, ifølge eksperterne

Bosch Unlimited BBS1114 er blevet testet af flere hold eksperter, som alle er meget imponerede. For eksempel skriver de tyske eksperter fra Testberichte.de, at her er tale om en god støvsuger, der kommer med mange fordele.

Af disse nævnes især, at den er udstyret med et udskifteligt batteri, der oven i købet er kompatibelt med andre Bosch-produkter.

Dertil er den stabil og har en rigtig god Turbo-funktion. Dog påpeges det, at det dræner batteriet markant, hvis man anvender Turbo-funktionen, og så føles selve apparatet lidt tung i anvendelsen.

De danske eksperter fra teknologimagasinet Inputmag.dk roser tillige Bosch Unlimited BBS1114 for den smarte batteriløsning, hvor man kan anvende batteriet på andre enheder fra Bosch også.

Yderligere fremhæves det, at apparatet kommer med et lavt støjniveau, hvilket giver færre lydgener, og så ydes der en effektiv rengøring – både på hårde gulve og tæpper.

Der påpeges dog nogle minusser, som især går på, at støvbeholderen er svær at tømme, og så kan det være en udfordring at få støvsuget helt inde i hjørner og under radiatorer. 

Specifikationer – Bosch Unlimited BBS1114:
Type: 2-i-1 støvsuger inklusiv håndstøvsuger
Mærke: Bosch
Maksimal effekt: 18 watt
På batteri: Ja
Køretid per opladning: Maksimalt 60 minutter
Opladningstid: 5 timer
Antal indstillinger: 3
Med beholder til støv: Ja
Støvbeholder, kapacitet: 0,4 liter
Med display: Nej
Vægt: 3,87 kilo 

Fordele ved Bosch Unlimited BBS1114:
 Kan anvendes som både almindelig- og håndstøvsuger
Stærk sugeevne med Digital Spin Motor
Kører på batteri
Op til en times arbejdstid per opladning
Easy Clean tømning af beholder

Her kan du se en præsentationsvide af Bosch Unlimited serien, hvilket Bosch BBS1114 er en del af. Videoen er produceret af Bosch:


Dyson V11 Absolute Extra

Scorer topkarakterer hos det svenske Forbrugermagasin Råd & Rön
Bestseller med 5 stjernede anmeldelser hos Elgiganten.dk

Dyson V11 Absolute Extra

.

Derfor anbefaler vi den:

Denne ledningsfri støvsuger er kåret som en af de bedste i test hos det svenske forbrugermagasin Råd & Rön. Her scorer den højt i at støvsuge på alle overflader samt, også at støvsuge dyrehår op fra både glatte overflader og tæpper. 

 • Støvsugning gulv
 • Støvoptag på hårde gulve
 • Støvoptag fra gulvtæpper
 • Støvoptag fra sprækker
 • Støvoptage ved delvist fyldt støvbeholder

Det er dog ikke kun hos det svenske forbrugerråd at den ledningsfrie støvsuger klarer sig ganske godt, hos Elgiganten er der lavet flere gode online anmeldelser.  En forbruger giver 5 stjerner med følgende kommentar: “Dyson støvsugeren har været på ønskesedlen i mange år. Nu kom en V11 med hjem. De ellers fine tæpper fik en tur og aldrig har de været så rene før. Dyson har levet op til forventningerne. Elgiganten havde tilbud og god betjening. Det var et godt køb”

Om:

Med Dyson V11 Absolute Extra får du virkelig en alsidig støvsuger der kan klare snavs på de fleste overflader. Den kan indstilles på 3 niveauer, hvilket giver dig det bedste resultat på den overflade støvsugeren skal rengøre. Ydermere følger der et ekstra batteri med som giver dig mulighed for endnu længere brugstid. 

Dyson V11 Absolute Extra vs. markedet

Kvalitet og pris følges oftest ad, så selvom Dyson V11 Absolute Extra ligger i den dyre ende test oversigten så er der alligevel gode grunde til at vælge den.

Oftest er tømning af en håndholdt støvsuger besværlig og kan svine en del, men Dysons “Point-and-shoot” system giver en hygiejnisk og ubesværet tømning, hvor man med et tryk sender indholdet ned i affaldsspanden.

Specifikationer – Dyson V11 Absolute Extra:
Mærke: Dyson
Integreret håndstøvsuger: Ja
Batteri Teknologi: Lithium-ion
Brugstid: 60 minutter
Opladningstid: 4,5 timer
Vægt: 3,08 kilo

Fordele – Dyson V11 Absolute Extra:
Gode anmeldelser
Høj performance
God til hjem med dyr
God sugeevne

Her kan du se en præsentationsvideo af Dyson V11 Absolute Extra. Videoen er produceret af Bing Lee:


Dyson V8 Absolute

5 ud af 5 stjerner hos T3.com
5 ud af 5 stjerner hos Trustedreviews.com
✅ 5 ud af 5 stjerner hos The Guardian
✅ 5 ud af 5 stjerner hos Expertreviews.co.uk
✅ Topscorer hos Tek.no

Dyson V8 Absolute

 

.
Dyson V8 Absolute har imponeret i alle de tests den har indgået i og eksperterne er endda så imponerede, at der simpelthen ikke er noget kritik til selve støvsugeren. Det eneste negative punkt der bliver påpeget er, at støvsugeren ligger i den ret dyre ende. Dog kan man i det mindste sige, at i Dyson V8 Absolutes tilfælde, der får du hvad du betaler for. V8 modellen er i øvrigt en videreudvikling af den meget populære V6 model fra Dyson.

Ifølge eksperterne, så fungerer Dyson V8 ”bemærkelsesværdigt godt”. Modellen er en såkaldt 2-i-1-støvsuger, som består af en almindelig håndstøvsuger og en smart støvsugerstang, så du også kan bruge støvsugeren som en almindelig støvsuger.

Dyson V8 Absolute leveres med flere forskellige mundstykker og det er utroligt nemt at skifte mellem de forskellige dele. Betjeningen og brugervenligheden er ifølge eksperterne ”i en klasse for sig” og de forskellige mundstykker klikkes nemt af og på. V8 er også den model på markedet med flest forskellige mundstykker, hvilket betyder, at den kan tilpasses mange forskellige behov. Et af mundstykkerne er eksempelvis et ”Direct Drive Mundstykke”, som for eksempel tillader, at man kan presse børsterne dybt ned i tæpper for at fjerne genstridigt og nedtrådt snavs.

V8 har to forskellige støvsugerhoveder, et til tæpper og et til gulve, som ifølge ovenstående tests hver især klarer deres opgave eminent. Støvsugerhovedet til gulve er utroligt blødt og lavet i et særligt materiale som sikrer, at der ingen risiko er for, at støvsugeren ridser dine gulve eller på anden måde gør skade på dem. Begge støvsugerhoveder er også lave nok til, at de nemt kan komme under sofaer og andre møbler.

Som nævnt er betjeningen af støvsugeren helt i top og modellens lave vægt har stor betydning her. Den tungeste sammensætning som du kan lave består at selve støvsugerdelen, støvsugerstangen og et støvsugerhoved. I denne kombination, der vejer støvsugeren blot 2,6 kilo. Så det er altså ikke noget problem at få støvsuget i højderne og med strakt arm. Benytter du kun støvsugerdelen og et af de mindre mundstykker, så er vægten helt nede på 1,5 kilo.

Dyson får stor ros for sit ledningsløse design og flere eksperter påpeger, at det især er utroligt nemt at rengøre trapper med den, fordi der ikke er nogen ledning at tage hensyn til og fordi, at støvsugerhovederne er enormt fleksible. I det hele taget er støvsugeren utrolig nem at manøvrere med, både hvis du anvender et lille mundstykke eller kobler støvsugerstang og støvsugerhoved på. Maskinen er utrolig følsom i forhold til dine bevægelser og reagerer på selv det mindste vrid i håndleddet.

V8 har to forskellige indstillinger: ”standard” og ”max”. Bruger du standardindstillingen og eksempelvis støvsugerhovedet til tæpper, så vil et fuldt opladet batteri give dig 25 minutter til at støvsuge i. Bruger du et af små mundstykker, så giver et fuldt opladet batteri omkring 40 minutters støvsugning, hvilket er rigtigt godt for en håndstøvsuger. På standardindstillingen er støvsugeren relativt stillegående, mens den på indstillingen ”power” larmer en smule mere.

Under brug er det også nemt at se hvor meget batteri der er tilbage. Når støvsugeren kører, så lyser en lille lampe med tre pærer. Antallet af pærer som lyser indikerer, hvor meget batteri der er tilbage. Når støvsugeren er lige ved at løbe tør for batteri, så vil den sidste pære begynde at blinke.

Derfor er Dyson V8 Absolute et godt valgt

V8 har også et vaskbart HEPA-filter, hvilket gør støvsugeren ekstra velegnet til hjem med allergikere. Et HEPA-filter kan effektivt fjerne allergener og andre mikroskopiske partikler, som så at sige findes i støvesugerens udstødningsluft. Dette kan eksempelvis være alt fra tobaksrøg, pollen og pels allergener. V8 opererer også med et lukket system, hvilket vil sige, at al den luft som suges ind gennem støvsugeren, skal ud gennem HEPA-filtret.

Et andet punkt som støvsugeren roses for, et det innovative design for støvopsamling. Støvsugeren er nemlig poseløs og har i stedet en gennemsigtig beholder, så du nemt kan se, hvornår den skal tømmes. Beholderen har en kapacitet på 0,54 liter og når den er fuld, så tømmes den også rigtigt nemt. Med et enkelt tryk kan du løsne bunden på støvbeholderen, tømme den i skraldespanden og nemt klikke den på plads igen. I og med, at støvsugeren er poseløs og alle filtre kan vaskes, så undgår du også udgifter til disse.

Alt i alt for du med Dyson V8 Absolute en førsteklasses håndstøvsuger. Som nævnt har de forskellige tests forgæves forsøgt at finde kritikpunkter, men støvsugeren imponerede gang på gang og klarede alle opgaver med bravur.

Udvalgte fordele ved Dyson V8 Absolute:
 Bemærkelsesværdig effektiv
Støvbeholder med stor kapacitet
Lav vægt
Velegnet til hjem med allergikere
2-i-1 støvsuger

Nedenfor kan du se en kort demonstration af Dyson V8 Absolute:


Philips FC6168/01

God bedømmelse hos den britiske avis Independent.co.uk

Philips FC6168/01

 

.
Den britiske avis The Independent har foretaget en undersøgelse og test for at finde frem til de bedste støvsugere på markedet. 9 modeller er blevet testet, og modellen Philips FC6168/01 har været inkluderet i denne test, hvor den er blevet afprøvet og vurderet, og den klarer sig så godt, at de britiske eksperter giver den en god bedømmelse.

2-i-1 model

Philips FC6168/01 er en såkaldt 2-i-1 model, og det betyder, at her får man både en regulær støvsuger og en håndstøvsuger i én model. Dermed er man sikret en støvsugning, som opfylder alle behov i huset. Philips FC6168/01 er designet til at kunne gøre alle flader og underlag rene i hjemmet, og derfor er modellen også ledningsfri – dette øger nemlig smidigheden. I stedet kører Philips FC6168/01 på batteri, og når batteriet er fuldt opladet, så kan det holde omkring 40 minutter.

Ideel til hjem med kæledyr

Ligesom Philips FC6168/01 er ledningsløs, så er den også poseløs. Det betyder, at man i stedet opsamler skidt og snavs i en støvbeholder på 0,6 liter, og så slipper man både for at skulle købe nye poser og være udsat for overfyldte poser, som sløver effektiviteten ned. Her findes også et vaskbart filter af hygiejnemæssige grunde. Philips FC6168/01 arbejder ud fra PowerCyclone-teknologien, hvor luften først suges ind, og så sendes den ind til det cykloniske kammer, hvor støv og luft adskilles. TriActive Turbo-mundstykket effektiviserer også arbejdet ved, at den motoriserede børste opfanger alt støv og skidt på sin vej – også dyrehår. Derfor er denne model især ideel til den forbruger, som har pelsede kæledyr i hjemmet.

Stærk sugeevne, ifølge eksperterne

De britiske eksperter fra The Independent har som nævnt testet 9 forskellige støvsugere, og modellen Philips FC6168/01 er en af dem. Denne model begejstrer eksperterne på flere områder, og de forklarer først, at her er tale om en smart 2-i-1 model, som er meget let at navigere rundt med. Især er den effektiv på hårde gulve og trapper. Sugestyrken får også store roser med på vejen af eksperterne, og de er imponerede over kraften i Philips FC6168/01 – også når den er ved at være tom for batteri, for her holder den niveauet. The Independent har derfor helt klart flest plusser til overs for modellen, men der nævnes også nogle minusser. Blandt andet forklares det, at Philips FC6168/01 er noget larmende, og så er den ikke helt så god på tæpper, som den er på gulve.

Fordele ved Philips FC6168/01:
 2-i-1 model
Kører på batteri – 40 minutters batteritid på én opladning
PowerCyclone-teknologi
TriActive Turbo-mundstykke
Ideel til hjem med kæledyr


Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate

96 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate er blevet testet af både danske og britiske ekspertkilder, der alle har givet håndstøvsugeren en positiv anmeldelse.

De forskellige ekspertkilder er imponerede over modellen for stort set de samme funktioner og specifikationer.

Der bliver ikke nævnt mange ulemper ved Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate. Flere af ekspertkilderne nævner dog, at man skal være opmærksom på, at modellen støjer en del i sammenligning med andre modeller samt, at opladningstiden er på 6 timer for et fuldt batteri.

Velegnet til alle gulvtyper

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate er udstyret med en HiSpin-motor, som er kendt for en effektiv ydeevne samt lang holdbarhed.

Udover at være udstyret med en effektiv motor, så kommer Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate også med et elektrisk mundstykke, der er velegnet som anvendelse på alle former for gulve. Det vil sige, at man kan anvende støvsugeren på de fleste overflader i hjemmet.

Med Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate kan man støvsuge med i alt 3 hastigheder. Disse 3 hastigheder kan anvendes afhængig af mængden af snavs samt hvor krævende en rengøring, man skal i gang med.

Endvidere kommer støvsugeren med en SensorControl. Denne SensorControl sørger for at overvåge modellens rengøringsydelse løbende. Støvsugeren opsamler støv med den mest effektive ydelse, hvilket betyder, at rengøringsbehovet mindskes til det minimale.

Poseløs støvsuger med Li-Ion batteri

Den poseløse støvsuger Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate er produceret, så man ikke behøver at anvende støvsugerposer. I stedet kommer støvsugeren med en beholder, der opsamler støvet under rengøringen. Beholderen kan rumme 0,9 liter skidt og snavs, inden det skal tømmes direkte i affaldsspanden.

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate er yderligere forsynet med et Li-Ion batteri, der er et effektivt batteri. Desuden sørger batteriet for en lang holdbarhed samt en forholdsvis lang brugstid. Når batteriet er fuldt, er brugstiden på omkring 75 minutter, inden støvsugeren igen skal oplades. Når det er tid til opladning, bliver dette vist på en indikator på støvsugeren.

Fleksibel støvsuger med praktisk tilbehør

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate er en fleksibel støvsuger, da den ikke vejer mere end 3,7 kilo. Det betyder, at man nemmere kan komme ind i hjørner og afkroge. Derudover fungerer modellen i trådløs tilstand med en LED-indikator, hvilket blot højner fleksibiliteten.

Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate kommer desuden med et patronfilter med en PureAir-membran, der sørger for, at udstødningsluften altid er ren og frisk. Det vil sige, at den luft, der bliver ført ud i hjemmet, ikke er fyldt med bakterier og urenheder.

Ved køb af Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate medfølger der masser af praktisk tilbehør, der kan anvendes afhængig af behov. Der medfølger blandt andet et fugemundstykke, et møbelmundstykke, en justerbar skulderstrop og en adapter med slange.

Udvalgte fordele ved Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate:
 Patronfilter med PureAir-membran
Brugstid på 75 minutter
Beholder med kapacitet på 0,9 liter
SensorControl
3 forskellige hastigheder

Her kan du se en videopræsentation af Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate lavet af Bosch:


Electrolux EUP8GREEN

God bedømmelse hos den svenske avis Aftonbladet.se

 Electrolux EUP8GREEN

 

.
Den svenske avis Aftonbladet har foretaget en undersøgelse blandt forskellige støvsugere for at finde frem til de bedste på markedet, og her er modellen Electrolux EUP8GREEN inkluderet. Den svenske avis har testet de udvalgte modeller på forskellige parametre, og eftersom Electrolux EUP8GREEN klarer sig godt, så får den flotte kommentarer med på vejen.

Effektiv og på batteri

Electrolux EUP8GREEN er ideel til den lidt lettere rengøring, hvor den normale støvsuger vil have svært ved at komme til, for eksempel i kroge og hjørner. Letheden øges af, at her er tale om en ledningsfri model, som i stedet kører på batteri. Det gør støvsugningen meget lettere, mere effektiv og mere smidig, og man kan anvende Electrolux EUP8GREEN i op til 80 minutter på én batteriopladning – herefter skal den lade op i et par timer. Modellen har 3 niveauer for sugestyrke, som batterilevetiden også afhænger af.

Model uden pose

Electrolux EUP8GREEN er designet til at være så let i brug som muligt for forbrugeren. Derfor er denne model også poseløs, så man slipper for overfyldte poser, som forringer sugeevnen. I stedet for en pose har modellen en smart støv-beholder, som kan rumme 0,8 liter støv. Det er forholdsvis meget, og tømning foregår let direkte ned i skraldespanden. Electrolux EUP8GREEN er designet med det unikke PerformancePro-mundstykke, som er aerodynamisk, og derudover har modellen en specialfremstillet motorblæser. Til sammen gør dette, at her er tale om en stærk sugestyrke.

Rigtig god på gulvet, ifølge eksperterne

De svenske eksperter er generelt meget begejstrede for modellen Electrolux EUP8GREEN. Modellen har rigtig mange plusser, og eksperterne konkluderer, at her er tale om en model, der især er god på gulvet, men til gengæld har den lidt svært ved at fungere optimalt under møbler. Også omkring dørtrin og tærskler fungerer Electrolux EUP8GREEN godt og suger effektivt. Eksperterne lægger desuden mærke til Electrolux EUP8GREEN’s smarte lys-funktion i mundstykket, som gør, at man lettere kan se smuds og snavs på gulvet umiddelbart foran en. Den sidste konklusion fra eksperterne lyder, at her er tale om et godt supplement til en normal støvsuger, men den kan ikke helt erstatte den.

Fordele ved Electrolux EUP8GREEN:
 Kører på batteri – op til 80 minutter på hver batteriopladning
3 sugestyrker
Poseløs model
PerformancePro-mundstykke
Lys i mundstykket


Dyson V7 Motorhead

Testvinder hos forbrugersiden Thewirecutter.com 
Kåret til ”Best Buy” hos det britiske testmagasin Which.co.uk 
God bedømmelse hos teknologisiden Techradar.com

Dyson V7 Motorhead

 

Dyson er efterhånden kendt for deres innovative produktion af støvsugere, og her kommer de med modellen Dyson V7 Motorhead. 3 forskellige ekspertkilder har haft Dyson V7 Motorhead inde til test, hvor den er blevet vurderet på forskellige parametre, og både forbrugereksperterne og teknologieksperterne er enige om, at her er tale om en rigtig god støvsuger.

Model med 2 funktioner

Dyson V7 Motorhead kommer i det sædvanlige Dyson-design, som har et meget futuristisk udseende. Her er også tale om en model, som har 2 funktioner i 1. Dyson V7 Motorhead er nemlig en 2-i-1 støvsuger, hvilket betyder, at man med denne model både får en almindelig støvsuger plus en håndstøvsuger. Eftersom her er tale om en lav vægt på knap 3 kilo, så er modellen let at flytte rundt på. Dyson V7 Motorhead er ydermere en ledningsfri støvsuger, som i stedet kører på batteri. Dette batteri kan holde omkring en halv time, når det er fuldt opladet. Derefter skal det lade op i et par timer – ladestation til samme formål medfølger med Dyson V7 Motorhead.

Direct Drive-mundstykke

Dyson V7 Motorhead er udstyret med moderne teknologi for at kunne opsamle så meget støv og snavs som muligt – dette ender i øvrigt i en støvbeholder og ikke en almindelig støvpose, idet Dyson V7 Motorhead er en poseløs støvsuger. Dyson V7 Motorhead er udstyret med Direct Drive-mundstykket, der gør støvsugningen mere effektiv ved at presse børsterne ned i tæpperne, og det resulterer i 75 procent mere effekt. For hygiejnens skyld kommer Dyson V7 Motorhead også med et vaskbart filter, og der medfølger et fugemundstykke, som er særlig godt til den sporadiske støvsugning eller imellem puder i sofaen.

Kraftig støvsuger, ifølge eksperterne

3 forskellige hold eksperter har afprøvet modellen Dyson V7 Motorhead, og alle er begejstrede for modellen. Dyson V7 Motorhead fremhæves især for dens meget kraftfulde sugeevner, som gør den meget effektiv, og som en bonus er den behagelig i brug. Håndtaget er godt, og modellen ligger godt i hånden, og så er støjen heller ikke så slem. Det nævnes desuden, at Dyson V7 Motorhead er god til at støvsuge alle former for skidt op, og det inkluderer også dyrehår. På minussiden forklares det, at her er tale om en meget dyr model, men ellers er der ikke mange fingre at sætte på modellen, ifølge eksperterne.

Fordele ved Dyson V7 Motorhead:
Klassisk Dyson 2-i-1 støvsuger
Kører på batteri – hver opladning kan holde 30 minutter
Lav vægt på 3 kilo
Direct Drive-mundstykke
God til alle typer snavs – også dyrehår


Philips PowerPro Duo FC6172

✅ Anbefalet hos tyske Testberichte
✅ Topscorer hos Tek.no

Philips PowerProDuo FC617201

 

.
Philips PowerPro Duo lover grundige rengøringsresultater og ifølge flere tests, så er dette også præcis hvad man får.

Håndstøvsugeren er udstyret med Philips innovative PowerCyclone-teknologi, som netop adskiller denne model fra mange af de andre på markedet. PowerCyclone-teknologien er en særlig teknik, udviklet af Philips, som sørger for at støv og luft adskilles hurtigt, hvorved støvet nemmere bliver opsamlet. Teknikken fungerer på den måde, at luften suges ind i PowerCyclone, hvorefter en buet luftpassage gør, at luften kommer op i det cykloniske kammer, hvor luft og støv adskilles i to.

Foruden den innovative PowerCyclone-teknologi, får man med denne model også en praktisk 2-i-1 løsning. 2-i-1 muligheden er ofte at foretrække fremfor en almindelig håndholdt håndstøvsuger, da man med denne løsning får en langt mere fleksibel og anvendelig støvsuger. Muligheden for, at bruge støvsugeren forskelligt gør, at man nemt kan bruge den til store overflader og gulve – men også til møbler og mindre områder, som ellers er svære at komme omkring.

Støvsugeren leveres med flere særdeles effektive mundstykker. Blandt andet en TriActive Turbo mundstykke, som er særligt udviklet til at opfange støvpartikler og fnug på én gang. En mini-turbobørste er særligt udviklet til bløde overflader såsom sofaer, puder og kan med fordel også bruges i bilen og den er også særlig effektiv til at fjerne dyrehår. Mundstykkerne er også meget lave, så du nemt kan støvsuge under dine møbler.

De forskellige mundstykker kan anvendes uanset om du bruger modellen som en håndholdt støvsuger eller som en almindelig støvsuger med skaft. Dette giver ekstra mange anvendelsesmuligheder og gør det muligt at støvsuge alt fra tæpper til gardiner.

En anden praktisk detalje er, at støvsugeren er ledningsfri og du har derfor stor bevægelsesfrihed til at komme rundt. Udover at være ledningsfri, så er støvsugerposer også afskaffet i denne model. I stedet, så samles støves effektivt en gennemsigtig beholder, så du altid kan holde øje med, hvornår den er ved at være fyldt. Støvbeholderen tømmes nemt ved et enkelt klik, så du ikke kommer i berøring med støvet. Beholderen har en kapacitet på 0,6 liter.

Derfor er Philips PowerPro Duo FC6172 et godt valg

Hos norske Tek.no fremhæver man PowerCyclone-teknologien, som især adskiller modellen fra andre håndstøvsugere på markedet. Også modellens lange batteritid bliver fremhævet, som på fuld styrke er på 19 minutter, mens den på standardstyrken er på hele 65 minutter – hvilket er rigtigt godt for en batteridreven støvsuger.

Betjeningen og brugervenligheden på støvsugeren er også helt i top og der er tænkt over detaljerne. Eksempelvis, så har støvsugeren, når den anvendes med stang, en smart parkeringsfunktion, hvor det er muligt at parkere den lodret uden støtte.

Med modellen fra Philips får man en rigtig effektiv og betjeningsvenlig håndstøvsuger, hvor der er tænkt over detaljerne. I maskinen sidder der også et 3-lags vaskbart filter, som kan opfange hele 90 procent af alle ultrafine og små partikler. Det betyder, at selv mikroorganismer i en størrelse på 0.3 micron, bliver opfanget. Pollen, bakterier og allergener kommer ofte i denne størrelse, så støversugeren er altså også særligt velegnet til hjem med allergikere.

Udvalgte fordele ved Philips PowerPro Duo FC6172:
Innovativ PowerCyclone-teknologi
2-i-1 støvsuger
Effektivt filter til små partikler
Stor brugervenlighed
Støvbeholder med stor kapacitet

Nedenfor kan du se en kort demonstration af Philips PowerPro Duo:


Bosch BCH6Z000

Kåret som ‘Bedst i test’ hos uafhængige testpaneler

Bosch Athlet Zoo’o BCH6ZOOO

.

Kan anvendes til en let og mere krævende rengøring

Bosch BCH6Z000 er en støvsuger, som man både kan anvende til en let og mere krævende rengøring af hjemmet. Dette er muligt, da modellen kommer med 3 forskellige hastigheder. Disse hastigheder kan justeres under støvsugningen, så man kan indstille den efter behov.

Derudover er Bosch BCH6Z000 en poseløs støvsuger. Det vil sige, at støvsugeren ikke anvender en støvsugerpose. Den kommer i stedet med en støvbeholder, hvori alt støv og skidt bliver opsamlet under støvsugningen. Beholderen har en kapacitet på 0,9 liter. Når denne er fyldt, skal skidtet blot tømmes direkte i affaldsspanden.

Velegnet til dyrehår

Med Bosch BCH6Z000 får man en støvsuger, der er velegnet til dyrehår. Dette er ikke mindst på grund af den højeffektive teknologi, men også fordi, at den kommer med en ProAnimal-børste. En ProAnimal-børste er optimal til opsamling af dyrehår fra både hårde gulve og gulvtæpper, hvorfor modellen er ideel til et hjem med kæledyr.

Endvidere er Bosch BCH6Z000 udstyret med en Lithium-Ion-teknologi. Dette sørger for, at støvsugerens batterier er effektive og holdbare samt, at brugstiden er lang nok til, at man kan støvsuge store dele af hjemmet efter blot en opladning. Brugstiden er på cirka 50 minutter med et fuldt batteri.

Når støvsugeren løber tør for batteri, skal den oplades i 6 timer. Det er muligt at se på en indikator på støvsugeren, hvornår den skal sættes til opladning. Dette gøres i en stikkontakt, da der ikke medfølger en opladestation.

Funktionel støvsuger med SensorControl

Bosch BCH6Z000 er en funktionel støvsuger, hvor der medfølger masser af tilbehør samt et vaskbart filter. Støvsugerens vaskbare filter gør det nemt at rengøre det. Desuden sikrer det, at udblæsningsluften altid er frisk og ren.

Udover tilbehøret, så er støvsugeren også funktionel på grund af funktionen SensorControl. Funktionen SensorControl sørger for, at støvsugerens rengøringsydelse bliver overvåget løbende. Det vil sige, at modellen altid opsamler støv med en maksimal ydelse.

Ved køb af Bosch BCH6Z000 medfølger der et kort håndtag, en aftagelig adapter med mundstykke og bæresele, et polstermundstykke, et møbelmundstykke samt et mundstykke til rengøring af bilsæder. Der er derfor mulighed for at anvende lige præcis det tilbehør, der passer til den specifikke opgave.

Udvalgte fordele ved Bosch BCH6Z000:
SensorControl
Vaskbart filter
ProAnimal-børste
Beholder med kapacitet på 0,9 liter
3 forskellige hastigheder


FAQ

Hvilke er de bedste håndholdte støvsugere?
Det er helt op til dig som forbruger at bestemme og vurderer, hvilken håndholdt støvsuger, der er bedst. Alle håndholdte støvsugere er forskellige, og du skal derfor finde den, der passer bedst til dig og dine formål. Nogle af de bedste håndholdte støvsugere er lavet af mærket Dyson.
Hvordan vælger jeg en håndholdt støvsuger?
Når du skal vælge den perfekte, håndholdte støvsuger til dit hjem, skal du især have fokus på batteriet i støvsugeren. Da støvsugeren er håndholdt er den mindre, skal den bruge ekstra energi og batteri på at støvsuge et areal. Derudover skal du undersøge forskellige designs og vælge den, du ønsker.
Hvad er fordelene ved den håndholdte støvsuger?
Der er flere forskellige fordele ved den håndholdte støvsuger. Ligesom poseløse støvsugere, kan du ofte finde håndholdte støvsugere til gode og lave priser. Det er en fordel for dig, der eventuelt har et stramt budget, og ikke ønsker at spendere en bondegård på en støvsuger til almindelig hverdags rengøring.
Er håndholdte støvsugere det værd?
Håndholdte støvsugere er enormt smarte og effektive, når det kommer til let rengøring i hjemmet. Har du eksempelvis støv og fnuller liggende rundt omkring, kan du med en håndholdt støvsuger let suge det op og væk. Den håndholdte støvsuger er altså alle pengene værd.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Teknisk Ukeblad (TU.no)

Teknisk Ukeblad står bag en række tekniske trykte og online medier i Norge, bl.a. det meget citerede digi.no. Hovedmediet Teknisk Ukeblad har flere gang haft testet stang- og håndstøvsugere med særligt fokus på, om de var blevet så gode, at de kunne bruges som den eneste støvsuger.

Hver gang har konklusionen dog været, at denne støvsugertype ikke kunne stå alene på grund af sin lidt dårligere rengørings- eller rettere sugeevne. De to test vi har hentet informationer fra er udgivet i henholdsvis 2012 og 2015.

Begge artikler ligger frit tilgængeligt og du finder 2015-testen her og 2012-testen kan læses her.

Råd og Rön

Råd og Rön er Sveriges største uvildige testmagasin – der både kan fås på tryk og i en onlineudgave.

Råd og Rön testede tilbage 9 forskellige stang- og håndstøvsugere. Hver af modellerne blev gennemtestet på en lang række forskellige parametre, og den samlede vurdering af de enkelte modeller kan du læse her. Vil du se vurderingerne på hver enkelt parameter, skal du købe adgang til testen.

Tek.no

Det norske onlinemagasin Tek.no har fokus på teknik og gadgets, og tilbyder både relevante tests, guides og diskussionsfora. Magasinet har i april 2017 offentliggjort en test med 13 forskellige håndstøvsugere og den er gratis at læse og du kan tilgå den her. Tek.no har ligeledes testet Dyson V10 Absolute. Du kan læse hele testen her.

Trustedreviews.com

Det engelske magasin Trustedreviews.com har specialiseret sig i test og anmeldelser af elektroniske produkter. De har testet en række håndstøvsugere og du kan gratis læse deres anmeldelse af Dyson V6 og Dyson V8.

Trustedreviews.com har også testet Dyson V10 Absolute og Kärcher VC5 Premium. Du kan læse de to tests her og her.

Trustedreviews.com har desuden testet håndstøvsugeren Dyson V11 Absolute. Læs mere om eksperternes mening her.

The Guardian

Den britiske avis The Guardian har foretaget en kritisk gennemgang og test af Dyson V8 Absolute. Du kan gratis læse hele testen her.

Testberichte

Det tyske magasin Testberichte.de har specialiseret sig i at samle forskellige tests og brugeranmeldelser, analysere dem og derefter komprimere resultatet i en samlet point-score, så man kan sammenligne produkterne imellem. Det giver en nem og overskuelig måde hvorpå man kan se, hvordan et produkt klarer sig i forhold til et andet. Du kan se deres vurdering af håndstøvsugere her.

Testberichte.de har også testet håndstøvsugeren Bosch Unlimited BBS1114 – du kan læse mere om testen her.

Expertreviews.co.uk

Det britiske onlinemagasin Expertreviews.co.uk beskæftiger sig primært med nyheder, tests og anmeldelser af forbrugerelektronik, og magasinet udmærker sig ved at være gå i dybden og behandle emnet grundigt. Det gælder også deres anmeldelser og tests af håndstøvsugere, som du gratis kan læse her.

Her har Expertreviews.co.uk også foretaget en test af Dyson V11 Absolute – denne kan læses i fuld længde på eksperternes hjemmeside.

T3.com

T3.com er et af Storbritanniens førende online magasiner inden for gadgets. Magasinet har foretaget en test af Dyson V8 og du kan læse hele testen og deres resultater gratis på deres hjemmeside.

Aftonbladet.se 

Aftonbladet er en svensk avis, som er en af de mest læste i Sverige. Avisen skriver både om nyheder og underholdning og udkommer hver dag. Aftonbladet.se beskæftiger sig også med forbrugerrelaterede emner som her, hvor avisen har testet 5 forskellige støvsugere inklusiv modellen Electrolux EUP8GREEN. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

Independent.co.uk 

The Independent er en britisk avis, som er en af landets største. Avisen behandler en bred palet af nyheder fra ind- og udland, politik, sport og kultur, men der er også plads til forbrugerprodukter. The Independent har her testet 9 forskellige støvsugere inklusiv modellen Philips FC6168/01. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

Techradar.com 

Techradar.com er en international teknologi-webside, som drejer sig om udviklingen i den teknologiske verden. Techradar.com skriver om nyheder, trends, guides og tests af forskellige elektroniske produkter. Her har Techradar.com testet støvsugeren Dyson V7 Motorhead. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

Ønsker du at læse mere om testen af Dyson V11 Absolute, kan du klikke på dette link.

Thewirecutter.com 

Thewirecutter.com er en amerikansk forbrugerside, hvor sidens eksperter vurderer en bred vifte af forskellige forbrugerprodukter. Thewirecutter.com’s vision er at tilbyde et samlet sted, hvor forbrugerne kan søge information og overblik over en given type af produkter, inden de foretager det endelige køb. Her er der testet forskellige støvsugere inklusiv modellen Dyson V7 Motorhead. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link. 

Which.co.uk 

Which.co.uk er Englands største forbrugermagasin med visionen om at være forbrugernes forlængede arm og hjælper i dagligdagen og sørge for, at forbrugeren får den bedst mulige viden inden køb af produkter. Which.co.uk tester løbende et stort udvalg af forbrugerprodukter, og her gælder det støvsugeren Dyson V7 Motorhead. Ønsker du at læse mere om testen, kan du klikke på dette link.

Which.co.uk har ligeledes anmeldt Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate. Du kan læse hele testen her.

Which.co.uk har også anmeldt Dyson V11 Absolute. Du kan læse hele testen på dette link.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver abonnement.

Good Housekeeping Institute

Det britiske Good Housekeeping Institute leverer en masse viden, information samt anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter. De tester de forskellige produkter med henblik på det specifikke produkts specifikationer og funktioner. De har blandt andet testet Bosch BCH7ATH32K Athlet Ultimate, Dyson V10 Absolute og Kärcher VC5 Premium. Du kan læse de tre tests her, her og her.

Eksperterne har også testet Dyson V11 Absolute, og anmeldelsen kan læses i fuld længde her.

Businessinsider.com

Businessinsider.com er en business-avis med fokus på finans, medier og teknologi. Businessinsider.com har også fokus på forbrugerliv i forbindelse med de ovenstående emner, og det inkluderer tests fra tid til anden. Her har Businessinsider.com derfor testet håndstøvsugeren Dyson V11 Absolute. Læs testen i sin helhed hos Businessinsider.com.

Inputmag.dk

Inputmag.dk er et dansk magasin med fokus på teknik og den teknologiske udvikling. Det inkluderer også tests af forskellige elektroniske produkter – her af Bosch Unlimited BBS1114. Læs hele testen hos Inputmag.dk.

M3.se

M3.se er et svensk test-teknologimagasin, som beskæftiger sig med både nyheder, guides, videoer og tests inden for teknikkens verden. Her har M3.se testet håndstøvsugeren Bosch Unlimited BBS1114 – læs hele testen på de svenske eksperters hjemmeside.

Electrolux.dk

Electrolux.dk er elektronikgigantens danske hjemmeside, hvor køberne kan efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, som kan komme andre potentielle købere til gode. Her drejer det sig om anmeldelser af Electrolux PQ91-ANIMS Håndstøvsuger.

Anmeldelserne er fundet: November 2021

Du kan læse anmeldelserne her

Google

Google er en af verdens største søgemaskiner med et stort tilhørende brugerunivers. En af Googles services til brugerne er adgangen til køberanmeldelser fra verden rundt, og her gælder det anmeldelser af modellen Electrolux PQ91-ANIMS Håndstøvsuger.

Anmeldelserne er fundet: November 2021

Du kan læse anmeldelserne her

Testfakta

Testfakta er et dansk testmagasin, som løbende tester forskellige forbrugerprodukter. I denne omgang drejer det sig om en test af støvsugere, hvor modellen Electrolux PQ91-ANIMS Håndstøvsuger bliver kåret til testvinder.

Testen blev udført: Ikke angivet

Du kan læse testen her


Andre relevante tests og artikler

Hjalp denne artikel dig ikke til at finde den rette håndstøvsuger, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Her finder du blandt andet vores Elektrolux håndstøvsuger test, vores Bosch ledningsfri støvsuger test, vores Nilfisk Handy test, vores Electrolux Ergorapido test, vores Bosch håndstøvsuger test, vores Bosch Athlet test og vores Dyson håndstøvsuger test, der alle indeholder testvindende og topscorende modeller.

Er der et bestemt mærke, du gerne vil vide mere om, kan du give dig i kast med en af vores mange producent-specifikke tests. Her kan du læse vores Hoover støvsuger test og vores Philips støvsuger test.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme