Håndstøvsuger test – Find de bedste håndstøvsugere

3

I denne håndstøvsuger test gennemgår vi de håndstøvsugere og stangstøvsugere, der har klaret sig bedst i uafhængige tests i en række førende skandinaviske online medier og aviser. Efter gennemgangen af de bedste modeller på markedet, ser vi nærmere på, om du rent faktisk kan klare dig med en stang- eller håndstøvsuger i stedet for den traditionelle støvsuger. Vores mål er at gøre det give dig det fulde overblik over de bedste håndstøvsugere på markedet, netop nu.

I denne artikel får du:

– En grundig gennemgang af de bedste og mest testvindende håndstøvsugere på markedet lige nu
– Fordele ved stang- og håndstøvsugere
– Guide: sådan undgår du støv i hjemmet

– En gennemgang af de kilder og tests vi har brugt til at udarbejde artiklen

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Dyson V8 Absolute

5 ud af 5 stjerner hos T3.com
5 ud af 5 stjerner hos Trustedreviews.com
✅ 5 ud af 5 stjerner hos The Guardian
✅ 5 ud af 5 stjerner hos Expertreviews.co.uk
✅ Topscorer hos Tek.no

Dyson V8 Absolute

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.405,00 Kr. 0,00 Kr. 3.405,00 Kr. Læs mere
3.405,00 Kr. 0,00 Kr. 3.405,00 Kr. Læs mere
3.405,00 Kr. 0,00 Kr. 3.405,00 Kr. Læs mere
3.405,00 Kr. 0,00 Kr. 3.405,00 Kr. Læs mere
3.455,00 Kr. 0,00 Kr. 3.455,00 Kr. Læs mere
3.584,00 Kr. 0,00 Kr. 3.584,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
6.895,00 Kr. 0,00 Kr. 6.895,00 Kr. Læs mere

 

Dyson V8 Absolute har imponeret i alle de tests den har indgået i og eksperterne er endda så imponerede, at der simpelthen ikke er noget kritik til selve støvsugeren. Det eneste negative punkt der bliver påpeget er, at støvsugeren ligger i den ret dyre ende. Dog kan man i det mindste sige, at i Dyson V8 Absolutes tilfælde, der får du hvad du betaler for. V8 modellen er i øvrigt en videreudvikling af den meget populære V6 model fra Dyson.

Ifølge eksperterne, så fungerer Dyson V8 ”bemærkelsesværdigt godt”. Modellen er en såkaldt 2-i-1-støvsuger, som består af en almindelig håndstøvsuger og en smart støvsugerstang, så du også kan bruge støvsugeren som en almindelig støvsuger.

Dyson V8 Absolute leveres med flere forskellige mundstykker og det er utroligt nemt at skifte mellem de forskellige dele. Betjeningen og brugervenligheden er ifølge eksperterne ”i en klasse for sig” og de forskellige mundstykker klikkes nemt af og på. V8 er også den model på markedet med flest forskellige mundstykker, hvilket betyder, at den kan tilpasses mange forskellige behov. Et af mundstykkerne er eksempelvis et ”Direct Drive Mundstykke”, som for eksempel tillader, at man kan presse børsterne dybt ned i tæpper for at fjerne genstridigt og nedtrådt snavs.

V8 har to forskellige støvsugerhoveder, et til tæpper og et til gulve, som ifølge ovenstående tests hver især klarer deres opgave eminent. Støvsugerhovedet til gulve er utroligt blødt og lavet i et særligt materiale som sikrer, at der ingen risiko er for, at støvsugeren ridser dine gulve eller på anden måde gør skade på dem. Begge støvsugerhoveder er også lave nok til, at de nemt kan komme under sofaer og andre møbler.

Som nævnt er betjeningen af støvsugeren helt i top og modellens lave vægt har stor betydning her. Den tungeste sammensætning som du kan lave består at selve støvsugerdelen, støvsugerstangen og et støvsugerhoved. I denne kombination, der vejer støvsugeren blot 2,6 kilo. Så det er altså ikke noget problem at få støvsuget i højderne og med strakt arm. Benytter du kun støvsugerdelen og et af de mindre mundstykker, så er vægten helt nede på 1,5 kilo.

Dyson får stor ros for sit ledningsløse design og flere eksperter påpeger, at det især er utroligt nemt at rengøre trapper med den, fordi der ikke er nogen ledning at tage hensyn til og fordi, at støvsugerhovederne er enormt fleksible. I det hele taget er støvsugeren utrolig nem at manøvrere med, både hvis du anvender et lille mundstykke eller kobler støvsugerstang og støvsugerhoved på. Maskinen er utrolig følsom i forhold til dine bevægelser og reagerer på selv det mindste vrid i håndleddet.

V8 har to forskellige indstillinger: ”standard” og ”max”. Bruger du standardindstillingen og eksempelvis støvsugerhovedet til tæpper, så vil et fuldt opladet batteri give dig 25 minutter til at støvsuge i. Bruger du et af små mundstykker, så giver et fuldt opladet batteri omkring 40 minutters støvsugning, hvilket er rigtigt godt for en håndstøvsuger. På standardindstillingen er støvsugeren relativt stillegående, mens den på indstillingen ”power” larmer en smule mere.

Under brug er det også nemt at se hvor meget batteri der er tilbage. Når støvsugeren kører, så lyser en lille lampe med tre pærer. Antallet af pærer som lyser indikerer, hvor meget batteri der er tilbage. Når støvsugeren er lige ved at løbe tør for batteri, så vil den sidste pære begynde at blinke.

Derfor er Dyson V8 Absolute et godt valgt

V8 har også et vaskbart HEPA-filter, hvilket gør støvsugeren ekstra velegnet til hjem med allergikere. Et HEPA-filter kan effektivt fjerne allergener og andre mikroskopiske partikler, som så at sige findes i støvesugerens udstødningsluft. Dette kan eksempelvis være alt fra tobaksrøg, pollen og pels allergener. V8 opererer også med et lukket system, hvilket vil sige, at al den luft som suges ind gennem støvsugeren, skal ud gennem HEPA-filtret.

Et andet punkt som støvsugeren roses for, et det innovative design for støvopsamling. Støvsugeren er nemlig poseløs og har i stedet en gennemsigtig beholder, så du nemt kan se, hvornår den skal tømmes. Beholderen har en kapacitet på 0,54 liter og når den er fuld, så tømmes den også rigtigt nemt. Med et enkelt tryk kan du løsne bunden på støvbeholderen, tømme den i skraldespanden og nemt klikke den på plads igen. I og med, at støvsugeren er poseløs og alle filtre kan vaskes, så undgår du også udgifter til disse.

Alt i alt for du med Dyson V8 Absolute en førsteklasses håndstøvsuger. Som nævnt har de forskellige tests forgæves forsøgt at finde kritikpunkter, men støvsugeren imponerede gang på gang og klarede alle opgaver med bravur.

Udvalgte fordele ved Dyson V8 Absolute:

🔵 Bemærkelsesværdig effektiv
🔵 Støvbeholder med stor kapacitet
🔵 Lav vægt
🔵 Velegnet til hjem med allergikere
🔵 2-i-1 støvsuger

Nedenfor kan du se en kort demonstration af Dyson V8 Absolute:


Philips PowerPro Duo FC6172

✅ Anbefalet hos tyske Testberichte
✅ Topscorer hos Tek.no

Philips PowerProDuo FC617201

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.999,00 Kr. 0,00 Kr. 1.999,00 Kr. Læs mere
2.122,00 Kr. 0,00 Kr. 2.122,00 Kr. Læs mere

 

Philips PowerPro Duo lover grundige rengøringsresultater og ifølge flere tests, så er dette også præcis hvad man får.

Håndstøvsugeren er udstyret med Philips innovative PowerCyclone-teknologi, som netop adskiller denne model fra mange af de andre på markedet. PowerCyclone-teknologien er en særlig teknik, udviklet af Philips, som sørger for at støv og luft adskilles hurtigt, hvorved støvet nemmere bliver opsamlet. Teknikken fungerer på den måde, at luften suges ind i PowerCyclone, hvorefter en buet luftpassage gør, at luften kommer op i det cykloniske kammer, hvor luft og støv adskilles i to.

Foruden den innovative PowerCyclone-teknologi, får man med denne model også en praktisk 2-i-1 løsning. 2-i-1 muligheden er ofte at foretrække fremfor en almindelig håndholdt håndstøvsuger, da man med denne løsning får en langt mere fleksibel og anvendelig støvsuger. Muligheden for, at bruge støvsugeren forskelligt gør, at man nemt kan bruge den til store overflader og gulve – men også til møbler og mindre områder, som ellers er svære at komme omkring.

Støvsugeren leveres med flere særdeles effektive mundstykker. Blandt andet en TriActive Turbo mundstykke, som er særligt udviklet til at opfange støvpartikler og fnug på én gang. En mini-turbobørste er særligt udviklet til bløde overflader såsom sofaer, puder og kan med fordel også bruges i bilen og den er også særlig effektiv til at fjerne dyrehår. Mundstykkerne er også meget lave, så du nemt kan støvsuge under dine møbler.

De forskellige mundstykker kan anvendes uanset om du bruger modellen som en håndholdt støvsuger eller som en almindelig støvsuger med skaft. Dette giver ekstra mange anvendelsesmuligheder og gør det muligt at støvsuge alt fra tæpper til gardiner.

En anden praktisk detalje er, at støvsugeren er ledningsfri og du har derfor stor bevægelsesfrihed til at komme rundt. Udover at være ledningsfri, så er støvsugerposer også afskaffet i denne model. I stedet, så samles støves effektivt en gennemsigtig beholder, så du altid kan holde øje med, hvornår den er ved at være fyldt. Støvbeholderen tømmes nemt ved et enkelt klik, så du ikke kommer i berøring med støvet. Beholderen har en kapacitet på 0,6 liter.

Derfor er Philips PowerPro Duo FC6172 et godt valg

Hos norske Tek.no fremhæver man PowerCyclone-teknologien, som især adskiller modellen fra andre håndstøvsugere på markedet. Også modellens lange batteritid bliver fremhævet, som på fuld styrke er på 19 minutter, mens den på standardstyrken er på hele 65 minutter – hvilket er rigtigt godt for en batteridreven støvsuger.

Betjeningen og brugervenligheden på støvsugeren er også helt i top og der er tænkt over detaljerne. Eksempelvis, så har støvsugeren, når den anvendes med stang, en smart parkeringsfunktion, hvor det er muligt at parkere den lodret uden støtte.

Med modellen fra Philips får man en rigtig effektiv og betjeningsvenlig håndstøvsuger, hvor der er tænkt over detaljerne. I maskinen sidder der også et 3-lags vaskbart filter, som kan opfange hele 90 procent af alle ultrafine og små partikler. Det betyder, at selv mikroorganismer i en størrelse på 0.3 micron, bliver opfanget. Pollen, bakterier og allergener kommer ofte i denne størrelse, så støversugeren er altså også særligt velegnet til hjem med allergikere.

Udvalgte fordele ved Philips PowerPro Duo FC6172:

🔵 Innovativ PowerCyclone-teknologi
🔵 2-i-1 støvsuger
🔵 Effektivt filter til små partikler
🔵 Stor brugervenlighed
🔵 Støvbeholder med stor kapacitet

Nedenfor kan du se en kort demonstration af Philips PowerPro Duo:


Dyson V6 Animalpro

✅ 5 ud af 5 stjerner hos Expertreviews.co.uk
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos Trustedreviews.com
✅ Topscorer hos tyske Testberichte

Dyson V6 Animal Pro

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.474,00 Kr. 0,00 Kr. 2.474,00 Kr. Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
4.414,00 Kr. 0,00 Kr. 4.414,00 Kr. Læs mere

 

Dyson V6 Animalpro er endnu en håndstøvsuger i særklasse fra Dyson. Modellen har en effektivitet i særklasse og betjeningen er også helt i top.

I test bliver støvsugeren fleksibilitet især fremhævet. Den er meget følsom i forhold til selv små bevægelser i håndledet og de forskellige mundstykker og støvsugerhoveder manøvrerer let rundt på gulvet, ligesom de også er små nok til nemt at komme ind under møbler. Støvsugeren er derfor perfekt, til steder hvor det kan være svært at komme til med en almindelig støvsuger. Denne model er desuden en såkaldt 2-i-1 støvsuger, der består af en almindelig håndstøvsuger og skaft, der tilsammen kan bruges som en almindelig støvsuger.

V6 har to forskellige støvsugerhoveder, et til tæpper og et til gulve, som i test hver især klarer deres opgave særdeles godt. Støvsugerhovedet til gulve er utroligt blødt og lavet i et særligt materiale som sikrer, at der ingen risiko er for, at støvsugeren ridser dine gulve eller på anden måde gør skade på dem. Begge støvsugerhoveder er også særdeles effektive til at fjerne dyrehår og især støvsugerhovedet til tæpper for ros i test på dette punkt.

Derfor er Dyson V6 Animalpro et godt valg

Modellen får især stor ros for sin fleksibilitet til at støvsuge selv svært fremkommelige hjørner og trapper. Støvsugeren har også en utrolig lav vægt, 2,1 kilo, så den er også meget nem at bære rundt på. Der medfølger flere forskellige typer af mundstykke, så du har et der passer til enhver situation. De forskellige mundstykker roses i test for at være utroligt nemme at skifte imellem og det hele klares nemt med et enkelt klik.

Støvsugeren har desuden en indbygget støvbeholder, så du slipper for besværet med støvsugerposer. Beholderen tømmes nemt med et enkelt klik, hvorefter bunden på beholderen åbner og støvet falder ud. Et af de eneste kritikpunkter som støvsugeren har fået i test er, at beholderen er en smule lille. Den har en kapacitet på 0,4 liter.

V6 kan køre med to forskellige indstillinger: standard og max. På standardindstillingen er støvsugeren relativt stillegående og den har en batteritid på 20 minutter. Løber du tør for batteri, så tager en fuld opladning 210 minutter.

V6 har også et HEPA-filter, hvilket gør støvsugeren ekstra velegnet til hjem med allergikere. Et HEPA-filter kan effektivt fjerne allergener og andre mikroskopiske partikler, som så at sige findes i støvesugerens udstødningsluft. Dette kan eksempelvis være alt fra tobaksrøg, pollen og pels allergener.

Dyson V6 Animalpro er en særdeles effektiv og brugervenlig håndstøvsuger, som især udmærker sig på sin evne til at suge dyrehår op – særligt fra møbler og tæpper. Håndstøvsugeren vejer kun ganske lidt og dertil kommer, at den er meget manøvredygtig og fleksibel. Det kombineret betyder, at du her har en støvsuger, som kan komme til overalt. Den lave vægt betyder også, at det er nemt at gøre rent i højderne, da støvsugeren uden problemer kan løftes op – selv i en arm.

Udvalgte fordele ved Dyson V6 Animalpro:

🔵 Særlig effektiv til dyrehår
🔵 Velegnet til hjem med allergikere
🔵 Meget manøvredygtig
🔵 Lav vægt
🔵 2-i-1 støvsuger

Nedenfor kan du se en kort demonstration af Dyson V6 Animalpro:


Electrolux UltraPower ZB5022

Testvinder hos svenske Råd og Rön
4,8 stjerner ud af 5 mulige baseret på 62 anmeldelser hos WhiteAway

Electrolux UltraPower ZB5022

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.540,00 Kr. 0,00 Kr. 1.540,00 Kr. Læs mere

 

Electrolux har I mange år været en af verdens førende producenter af støvsugere. UltraPower ZB5022 er et af deres nyere bud på kategorien stangstøvsugere og forgængeren ZB5011 blev testvinder hos svenske Råd og Rön i en større sammenligningstest for et par år siden.

Støvsugeren får også gode brugerbedømmelser, og brugeranmelder rundt omkring på nettet viser at denne model er yderst populær blandt brugerne.

En stangstøvsuger er en ledningsløs støvsuger med batteri, der kun består af den ”stang”, du holder støvsugeren med. For enden af håndtaget sidder mundstykket og midt på ”stangen” sidder selve støvsugeren med tilhørende batteri og betjeningsenhed.

Stangstøvsugeren er den praktiske løsning, når der lige skal støvsuges krummer, aske eller tabte småting op fra gulvet. ZB5022 kan tilmed stå selv eller opbevares i et praktisk vægbeslag, der følger med støvsugeren. Derved er den nem at have stående fremme, så du slipper for at skulle hive støvsuger og støvsugerslange frem fra skabet, når den skal bruges.

Electrolux UltraPower ZB5022 er poseløs. I stedet anvendes en beholder på hele 0,8 liter, som nemt og  hurtigt kan tømmes og rengøres for støv.

Et vigtigt punkt, når man skal vælge en håndstøvsuger er batterilevetiden. Førhen har det været et reelt problem, at mange modeller ikke kunne holde strøm særlig længe. Men denne model kan anvendes i hele 60 minutter, før den skal oplades, hvilket gør at batterilevetiden ikke længere er et problem.

En anden vigtig faktor, når det gælder anvendeligheden af stangstøvsugere er, hvor lang tid støvsugeren er om at blive ladet op. Her skuffer ZB5022 ikke. Den er udstyret med et litium-ion batteri med en batterilevetid på hele 60 minutter. Det giver tid nok til, at du burde kunne nå at støvsuge hele husets gulvareal, før støvsugeren løber tør for strøm. Det er en af markedets længste driftstider på en stangstøvsuger. Samtidig tager det kun 4 timer, før den er fuldt opladet igen, men da batteriet er af Litium-Ion type, kan du godt bruge den kortvarigt, før den er helt ladet helt op.

Derfor er Electrolux UltraPower ZB5022 et godt valg

Når det kommer til rengøringsevne, kommer det næppe som en overraskelse, at den er bedst til parket- og andre glatte gulve, mens den har noget sværere ved at klare gulvtæpper. Til gengæld nævnes det i de forskellige tests fra TU.no og Råd og Rön, at den god til at tage dyrehår. Så har du kat eller hund, er denne støvsuger en god måde at holde mængden af løse dyrehår nede på.

En virkelig smart detalje ved Electrolux UltraPower ZB5022 er den særlige ”BrushRoll-teknologi”, der gør det muligt at skære hår og andre større genstande i stykker, når de har sat sig fast i børsterne på støvsugeren. Det sker ved at trykke på en knap på mundstykket. Det er utroligt praktisk og sparer dig for mange buk og meget pillearbejde.

Udvalgte fordele ved Electrolux UltraPower ZB5022:

🔵 Praktisk vægbeslag gør det nemt at have støvsugeren stående klar til brug
🔵 Poseløs med 0,8 liter stor støvbeholder
🔵 Driftstid på 60 minutter
🔵 God til at fjerne dyrehår
🔵 BrushRoll-teknologi fjerner ting, der har sat sig fat i børsterne

Nedenfor kan du se en kort demonstration af Electrolux UltraPower ZB5022:


Bosch Athlet BBH52550

Testvinder hos TU.no – Norges Tekniske Ugeblad
4,7 stjerner ud af 5 mulige baseret på 26 anmeldelser hos WhiteAway

Bosch Athlet BBH52550

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.549,00 Kr. 0,00 Kr. 1.549,00 Kr. Læs mere
1.738,00 Kr. 0,00 Kr. 1.738,00 Kr. Læs mere
1.738,00 Kr. 0,00 Kr. 1.738,00 Kr. Læs mere
1.738,00 Kr. 0,00 Kr. 1.738,00 Kr. Læs mere
1.738,00 Kr. 0,00 Kr. 1.738,00 Kr. Læs mere
1.738,00 Kr. 0,00 Kr. 1.738,00 Kr. Læs mere
1.738,00 Kr. 0,00 Kr. 1.738,00 Kr. Læs mere
2.899,00 Kr. 0,00 Kr. 2.899,00 Kr. Læs mere

 

Bosch Athlet BBH52550 er en stangstøvsuger fra Bosch, der har vundet en test i det norske onlinemedie Teknisk Ukeblad (TU.no). Støvsugeren får også gode brugeranmeldelser rundt omkring på nettet, hvor brugerne er meget positive over kvaliteten.

Denne model er tænkt udelukkende som et alternativ til den traditionelle støvsuger eller som støvsuger nummer to. Det betyder, at du ikke kan udtage selve støvsugerenheden og bruge den som håndstøvsuger, sådan som du kan med mange andre stangstøvsugere. Den kan kun bruges som den er.

Til gengæld er sugeevnen så væsentligt bedre, end de såkaldte kombi- eller 2-i-1-modeller, hvor du får både håndstøvsuger og stangstøvsuger i en og samme model. Det betyder også, det er blevet muligt at montere et rigtigt godt støvfilter i Bosch Athlet BBH52550, der rengør udblæsningsluften fra støvsugeren næsten lige så effektivt som de allergivenlige HEPA-filtre, traditionelle støvsugere oftest er udstyret med. Det betyder, at selv støvallergikere vil kunne støvsuge med denne stangstøvsuger, uden at få nævneværdige gener af støvsugningen

Batterilevetiden rækker til 50 minutters støvsugning, hvilket skulle række til de fleste husholdninger. Til gengæld er opladningstiden lang. Hele 6 timer skal der bruges, før støvsugeren er fuldt opladet igen.

Derfor er Bosch Athlet BBH52550 et godt valg

Bosch Athlet BBH52550 er ligesom alle andre stang- og håndstøvsugere poseløs. Da støvsugerenheden ikke kan tages ud, er der blevet plads til en støvbeholder på hele 0,9 liter. Så her behøver du ikke tømme beholderen nær så tit, som på andre modeller. Ligesom andre støvsugere med støvbeholder, kan beholderen vaskes og rense og bruges til at støvsuge tabte mindre genstande op med fra gulve

Opbevaringsmæssigt udmærker BBH52550 sig ved, at den kan stå selv. Det betyder, at det er nemt at have den stående fremme eller stående i skabet. Med håndstøvsugeren fra Bosch får du altså en effektiv støvsuger med høj brugervenlighed og høj kvalitet.

Udvalgte fordele ved Bosch Athlet BBH52550:

🔵 Bedre sugeevne end kombi- og håndstøvsuger
🔵 God filtrering af udblæsningsluften
🔵Lang batterilevetid
🔵 Poseløs støvsuger med 0,9 liter støvbeholder
🔵 Kan bruges til opsugning af tabte mindre genstande
🔵 Kan stå selv

Du kan nedenfor se en kort demonstration af Bosch Athlet BBH52550:


Nilfisk Handy Sticvac

4,6 stjerner ud af 5 mulige baseret på 34 anmeldelser hos WhiteAway

 

Nilfisk Handy Sticvac

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
749,00 Kr. 0,00 Kr. 749,00 Kr. Læs mere
794,00 Kr. 0,00 Kr. 794,00 Kr. Læs mere
906,00 Kr. 0,00 Kr. 906,00 Kr. Læs mere
1.883,00 Kr. 0,00 Kr. 1.883,00 Kr. Læs mere

 

Danske Nilfisk har ry for at være en af verdens bedste producenter af støvsugere. Deres batteridrevne stang- og håndstøvsugere, er blandt markedets absolut bedste. Sticvac er et eksempel på en 2-i-1- eller kombimodel, der både giver dig stang- og håndstøvsuger i samme produkt.

Denne model hører til blandt de billigere kombistøvsugere på markedet. Modellen udmærker sig ved at have rigtig mange positive brugeranmeldelser på de forskellige webshops, som forhandler den.

Derfor er Nilfisk Handy Sticvac et godt valg

Nilfisk Handy Sticvac er en god all-round stang- og håndstøvsuger, der med en driftstid på 35 minutter og en opladningstid på 4 timer, lige akkurat har power nok til at støvsuge den mindre husholdning. Som håndstøvsuger rækker de 35 minutter dog væsentligt længere, end de billige håndstøvsugermodeller.

Støvsugeren er også et godt valg til campingvognen – både på grund af prisen og fleksibiliteten. Dels kan du hurtigt få støvsuget gulvet i campingvognen og dels er håndstøvsuger-delen praktisk til at komme ind i de mange kringelkroge og småskabe, som en campingvogn oftest er udstyret med.

Udvalgte fordele ved Nilfisk Handy Sticvac:

🔵 2-i-1 model med indbygget håndstøvsuger
🔵 Poseløs med 0,5 liters støvbeholder
🔵 35 minutters drifttid
🔵Godt valg til campingvognen

Nedenfor kan du se en kort demonstration af Nilfisk Handy Sticvac:


Bosch BKS4003

Billig håndstøvsuger i god kvalitet

Bosch BKS4003

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
649,00 Kr. 0,00 Kr. 649,00 Kr. Læs mere
649,00 Kr. 0,00 Kr. 649,00 Kr. Læs mere

 

Bosch BKS4003 er en helt traditionel håndstøvsuger af den type, man kan have hængende på væggen og lige tage frem, når krummerne på gulvet eller asken fra pejsen skal støvsuges væk i en håndevending. Prisen på denne håndstøvsuger er lav, og kort sagt udgør Bosch BKS4003 en god rengøringsassistent i hverdagen.

Ud over den lave pris er det især støvsugerens lille størrelse og lave vægt på kun lige omkring et kilo, samt dens fremkommelighed i alle hjørner og andre kringelkroge, der gør den så anvendelig, at den modtager meget ros i de forskellige brugeranmeldelser på nettet.

Derfor er Bosch BKS4003 et godt valg

Støvsugeren har dog kun 15 minutters driftstid på en fuld opladning, men det er også rigeligt til lige at få klaret små opgaver, som krummerne på spisebordet, jorden fra den væltede potteplante og andre af hverdagens uheld. Den korte driftstid skyldes nok især, at der for at holde prisen nede, anvendes batterier af den lidt ældre NiMH-type i stedet for Litium-Ion typen.

Støvsugeren er poseløs og anvender i stedet en støvbeholder i plast på 0,3 liter.

Støvsugeren har en medfølgende vægholder som samtidig fungerer som ladestation og på grund af den lille størrelse, er det muligt at finde plads til en Bosch BKS4003 overalt – f.eks. i nærheden af brændeovnen, så du hurtigt kan få fjernet den aske, der er røget ud på gulvet eller ved siden af spisebordet, når der skal ryddes op efter morgenmaden.

Udvalgte fordele ved Bosch BKS4003:

🔵 Superbillig håndstøvsuger
🔵 Kompakt størrelse
🔵 Lav vægt på kun 1 kilo
🔵 God til at komme rundt i krogene
🔵 Kombineret vægholder og oplader
🔵 Nem at finde plads til


Nilfisk Handy Premium

4,6 stjerner ud af 5 mulige baseret på 34 anmeldelser hos WhiteAway
✅ Anbefales af TU.no – Norges Tekniske Ugeblad

Nilfisk Handy Premium

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
499,00 Kr. 0,00 Kr. 499,00 Kr. Læs mere
547,00 Kr. 0,00 Kr. 547,00 Kr. Læs mere
592,00 Kr. 0,00 Kr. 592,00 Kr. Læs mere
592,00 Kr. 0,00 Kr. 592,00 Kr. Læs mere
592,00 Kr. 0,00 Kr. 592,00 Kr. Læs mere
599,00 Kr. 0,00 Kr. 599,00 Kr. Læs mere

 

Nilfisk Handy Premium er et andet bud på en håndstøvsuger fra danske Nilfisk.

Nærlæser man kundeanmeldelser fra de forskellige webshops som forhandler denne model, ses det at kunderne kun positive ting at sige om maskinen.

Derfor er Nilfisk Handy Premium et godt valg

Nilfisk Handy Premium har en driftstid på cirka 20 minutter og bruger 4 timer på at blive ladet helt op. Det er tilpas til at den fungerer godt som hverdags håndstøvsuger.

NilfiskHandy Premium et 18 volts Litium-Ion batteri af den type, der også anvendes til batteriboremaskiner. Det betyder, at støvsugeren kan oplades fuldt ud på fire timer, men allerede kan bruges efter en times opladning, uden at det går ud over batterilevetiden. At denne håndstøvsuger anvender et Litium-Ion-batteri, forklarer også hvorfor at den er lidt dyrere end nogle andre små håndstøvsugere.

Støvbeholderen rummer en 0.5 liter og er ligesom på andre håndstøvsugere ganske nem at tømme og rengøre. Sugeevnen er god og ifølge TU.no er denne håndstøvsuger en af de eneste på markedet, der uproblematisk kan suge rosiner op. Her gav de andre modeller op eller havde meget svært ved det.

Der medfølger en praktisk, kombineret vægholder og ladestation, så håndstøvsugeren kan hænges på væggen i nærheden af det sted, hvor du bruger den mest.

De største fordele ved Nilfisk Handy Premium:

🔵 Nem praktisk størrelse
🔵 Lav vægt på kun lige over et kilo
🔵 God sugeevne
🔵 God til hjørner og sprækker
🔵 Kombineret vægholder og oplader
🔵 Kompakt størrelse gør det nemt at finde plads til ophængning


Fordele ved en stang- eller håndstøvsuger

Håndstøvsugeren er perfekt til de små uheld
Med en håndstøvsuger bliver det anderledes nemmere at hurtigt få fat i støvsugeren, sammenlignet med de traditionelle støvsugere. Man slipper her for at skulle hive den ud fra skabet og samle den.

Kostens afløser Håndstøvsugeren er perfekt til de små uheld
I starten var problemet med denne type støvsuger oftest batterilevetiden og rengøringsevnen, men moderne batteriteknologi og anvendelse af cyklonprincippet i stedet for det traditionelle sugesystem, har givet stangstøvsugerne en meget bedre præstationsevne – men helt så effektive som den gode, gamle ledningsbaserede støvsuger henne i skabet, er de ikke blevet endnu.

Men som støvsuger nummer to, som kan anvendes til den hurtige daglige rengøring eller som den praktiske løsning til campingvognen er stangstøvsugeren et rigtig godt valg. Samtidig er de fleste bygget på en sådan måde, at selve støvsugerenheden kan tages ud og bruges som håndstøvsuger.

Kan du nøjes med en stangstøvsuger
Uvildige test i bl.a. Teknisk Ukeblad har dokumenteret, at du langt hen af vejen sagtens holde skidt og støv nede med en daglig støvsugning med stangstøvsugeren, men på sigt vil du få problemer især med støv og møg i tæpperne, hvis du kun holder dig til en håndstøvsuger.

Men anvender du en stangstøvsuger til regelmæssig rengøring af de mest anvendte dele af boligen, kan du sagtens begrænse brugen af den traditionelle støvsuger til et par gange om måneden. Da stangstøvsugeren er væsentligt nemmere at tage i brug, bliver det ikke nær så stor en belastning at skulle støvsuge med den hver eller hver anden dag, som hvis du skulle slæbe den almindelige støvsuger frem hver gang.

Perfekt til den daglige rengøring af hjem med husdyr
Da der heller ikke skal flyttes ledning og så videre, er stangstøvsugeren nem lige at rengøre gulvet med og det hele er klaret hurtigere, end batteriet kan nå at løbe tør for strøm. Det gør det nemt at holde støvet nede i hverdagen til glæde for eventuelle støvallergikere i husstanden.

Håndstøvsugeren er også praktisk, hvis I har husdyr. Det er nemt og hurtigt at tage håndstøvsugeren frem og rengøre gulvet, så alle hår og andre urenheder hurtigt bliver fjernet.

Så selvom hånd- og stangstøvsugeren ikke kan stå alene om støvsugningen, har de en række praktiske anvendelser i hverdagen og kan være med til at lette rengøringen og give et renere hjem, uden at du skal slæbe den store, ledningsbaserede støvsuger frem hele tiden.


Hvor kommer støvet fra?

Vi kan ikke undgå støv. Støv er nemlig i nogen grad menneskeskabt, og kommer fra os selv.

Ph.d. i arbejds- og miljømedicin samt forsker i blandt andet organisk støv hos Århus Universitet, Vivi Schlünssen, forklarer til Videnskab.dk:
”Det er typisk en skøn suppe af hud fra os selv, små sandkorn, rester fra planter, hunde og kattehår, men også partikler fra cigaretrøg og stegeos,” forklarer altså Vivi Schlünssen.

Vivi Schlünssen slår derfor fast, at vi ikke kan slippe for støvet. Den eneste mulighed for at have mindre støv inden for hjemmets fire vægge er, hvis vi tager på en ferie, hvorved vi ikke er tilstede i huset og derfor frembringer mere støv.

Soveværelset og elektriske ladninger elsker støvet
Selvom vi ikke kan undgå støvet helt, så er der nogle gode forholdsregler at tage sig. Helt generelt er det sådan, at der kommer mere støv ind i de rum, hvor vi opholder os mest. Et rum som soveværelset er derfor svært udsat for at tiltrække meget støv.

Når vi sover om natten, ligger vi på samme tid og drysser hudceller ned i sengen. Det kan ikke undgås og er en naturlig proces, forklarer igen Ph.d. Vivi Schlünssen. Sørg derfor for at lufte dyner og puder ud med jævne mellemrum.

Også elektriske apparater er glade for støvet, og tiltrækker mere støv. Det skyldtes elektriske ladninger, og derfor, er det svært at undgå helt. Dog kan du med fordel slukke de elektriske apparater, når de ikke er i brug, så de tiltrækker mindre støv.


Dette kan du selv gøre for at undgå støv

Ifølge Astma og Allergi Danmark er der nogle retningslinjer, som er værd at efterleve, for at holde støvet ude.

Sørg for gennemtræk
Det første råd er, at der skal luftes ud. Når der blive rengjort i hjemmet, bør der være god udluftning undervejs, så der er mulighed for at få ny luft ind. Det er ikke nok blot at åbne et enkelt vindue.

Astma og Allergi Danmark anbefaler, at der luftes ud med gennemtræk, og det skal der også være efter selve rengøringen.

Indret dit hjem minimalistisk
Skandinaviske designelementer og minimalisme er populært, hvis man ser på tendenser lige nu. Men minimalisme, og en simpel indretning, kommer dig også til gode, hvis du vil holde støvet ude.

Astma og Allergi Danmark anbefaler, at hjemmet er holdt enkelt og uden overfyldte rum. Undgå for mange nips, og sørg for glatte og rengøringsvenlige overflader. Tæpper, som går fra væg til væg, er også en ulempe, da støvet befinder sig godt i sådanne materialer.

Gør rent en enkelt gang om ugen
Astma og Allergi Danmark anbefaler iøvrigt hovedrengøring en enkelt gang om ugen – hold rengøringen på et realistisk niveau. Det anbefales nemlig, at børn ikke vokser op i alt for rene hjem, netop fordi, der skal en vis mængde mikroorganismer til for at gøre dem modstandsdygtige overfor at udvikle astma og allergi. Sørg derfor for at holde rengøringen på et niveau, hvor der er plads til at leve, men også faste ugentlige rengøringer.


Sådan gør du rent: Fra start til slut

Når det kommer til at få støvet væk i praksis, er der gode muligheder for at gå korrekt til værks. I en guide hos Politiken.dk, ”Få støvet ud af stuen”, er nogle af retningslinjerne følgende.

1) Sørg for at hjemmet er klar til en omgang rengøring
Det handler ikke blot om at skynde sig fra start. Derimod skal forarbejdet gøres korrekt. Sørg for at hjemmet er parat til den store rengøring ved at rydde op og gøre de store flader klar. Hvis der er nips (og du ikke har indrettet hjemmet minimalistisk), så saml det i kasser, så der er fri bane til at svinge støvekluden.

2) Fjern det værste støv med de rigtige klude og vand
Der er to muligheder for at fjerne støvet. Den første mulighed er at bruge en klud af mikrofiber.

Grunden til, at mikrofiber er effektivt, når det kommer til at fjerne støv, er selve materialet det udgøres af. Mikrofiber er en blanding af mikroskopisk polyester og polyamid fibre, og det miks gør, at der er skabt små mikroskopiske ”kroge”, som fungerer som kløer, der kan holde på støv, skidt og snavs.

Den anden mulighed er at man laver sine egne imprægnerede klude. Det gøres ved at lave en blanding af én liter vand og 1 spiseske glycerin. Kludene kommer du i blandingen, tørrer dem, og opbevarer dem i en plasticpose inden de skal tages i brug.

Inden du tager håndstøvsugeren i brug, anvendes enten mikrofiberklude eller dine egne, imprægnerede klude til at tørre overflader af. Sørg for at komme rundt i alle kanter – paneler, dørkarme, lampeskærme, elektriske apparater (som netop tiltrækker støv).

3) Støvsugeren skal i brug
Når først hjemmet er klar til rengøring, og alle flader er tørret af med de rigtige klude, så skal den almindelige støvsuger eller håndstøvsugeren i brug. Her handler det ikke kun om at støvsuge på ”normal vis”. Støvsugeren skal nemlig anvendes kreativt, hvilket betyder, at du skal støvsuge andet og mere end gulvet.

Sørg for at din støvsuger er mobil, og kan justeres efter behov, hvilket er et krav mange håndstøvsugere netop lever op til. Blandt andet skal du støvsuge kanter rundt om ved loftet samt vægge. Her kræver det den rette arbejdsstilling, og indstilling af støvsugeren, hvorfor en ”2-i-1” støvsuger kan være at foretrække.

Du skal omkring møbler som sofaen, større teknisk udstyr, puder, under sengen, gulvtæpper og til slut gulvet. Husk også at komme omkring undersiden af møblerne – vend for eksempel hynderne, så alt støv kommer væk.

Ved støvsugning af tæpper, så kan du køre mod tæppets struktur først – for at komme helt til bunds i støvet, men herefter, bør du altid støvsuge med hårene igen, så strukturen forbliver den samme og så tæppet kan lægge sig igen.

4) Slut af med vand og sæbe
Som det sidste led i den grundlæggende rengøring af hjemmet, skal du fatte vand og sæbe. Her er universalrengøringsmiddel fint at bruge, og anvend dertil en god klud. Undgå at bruge vand og sæbe på elektroniske apparater, men gå i stedet til værks på paneler, døre og håndtag, borde, radiatorer og vindueskarme.

Gulvvasken tager du som det sidste.


Håndstøvsuger Test – Disse kilder har vi anvendt

Til denne artikel har vi hentet vurderinger og informationer fra nogle uafhængige tests af stang- og håndstøvsugere, der har fundet frem til de bedste håndstøvsugere. Er du interesseret, kan du selv læse de enkelte test på egen hånd for at få alle detaljer med. Disse to tests har vi gennemgået:

Teknisk Ukeblad (TU.no) 🇳🇴
Teknisk Ukeblad står bag en række tekniske trykte og online medier i Norge, bl.a. det meget citerede digi.no. Hovedmediet Teknisk Ukeblad har flere gang haft testet stang- og håndstøvsugere med særligt fokus på, om de var blevet så gode, at de kunne bruges som den eneste støvsuger.

Hver gang har konklusionen dog været, at denne støvsugertype ikke kunne stå alene på grund af sin lidt dårligere rengørings- eller rettere sugeevne. De to test vi har hentet informationer fra er udgivet i henholdsvis 2012 og 2015.

Begge artikler ligger frit tilgængeligt og du finder 2015-testen her og 2012-testen kan læses her.

Råd og Rön 🇸🇪
Råd og Rön er Sveriges største uvildige testmagasin – der både kan fås på tryk og i en onlineudgave.

Råd og Rön testede tilbage 9 forskellige stang- og håndstøvsugere. Hver af modellerne blev gennemtestet på en lang række forskellige parametre, og den samlede vurdering af de enkelte modeller kan du læse her. Vil du se vurderingerne på hver enkelt parameter, skal du købe adgang til testen.

Tek.no 🇳🇴
Det norske onlinemagasin Tek.no har fokus på teknik og gadgets, og tilbyder både relevante tests, guides og diskussionsfora. Magasinet har i april 2017 offentliggjort en test med 13 forskellige håndstøvsugere og den er gratis at læse og du kan tilgå den her.

Trustedreviews.com 🇺🇸
Det engelske magasin Trustedreviews.com har specialiseret sig i test og anmeldelser af elektroniske produkter. De har testet en række håndstøvsugere og du kan gratis læse deres anmeldelse af Dyson V6 og Dyson V8.

The Guardian 🇬🇧
Den britiske avis The Guardian har foretaget en kritisk gennemgang og test af Dyson V8 Absolute. Du kan gratis læse hele testen her.

Testberichte 🇩🇪
Det tyske magasin Testberichte.de har specialiseret sig i at samle forskellige tests og brugeranmeldelser, analysere dem og derefter komprimere resultatet i en samlet point-score, så man kan sammenligne produkterne imellem. Det giver en nem og overskuelig måde hvorpå man kan se, hvordan et produkt klarer sig i forhold til et andet. Du kan se deres vurdering af håndstøvsugere her.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Det britiske onlinemagasin Expertreviews.co.uk beskæftiger sig primært med nyheder, tests og anmeldelser af forbrugerelektronik, og magasinet udmærker sig ved at være gå i dybden og behandle emnet grundigt. Det gælder også deres anmeldelser og tests af håndstøvsugere, som du gratis kan læse her.

T3.com 🇺🇸
T3.com er et af Storbritanniens førende online magasiner inden for gadgets. Magasinet har foretaget en test af Dyson V8 og du kan læse hele testen og deres resultater gratis på deres hjemmeside.

Øvrige relevante tests
Hvis du er i tvivl om hvorvidt en håndstøvsuger eller en traditionel støvsuger er det rigtige valg for dig, så kan det anbefales at læse Forbrugsguidens støvsuger test også.

I denne test har vi samlet de modeller som bliver bedst bedømt at eksperterne i diverse tests. Du får dermed et nemt og overskueligt overblik over de bedste støvsugere på markedet, samt overblik over de forhandlere som sælger støvsugene billigst i Danmark.

I støvsuger testen finder du også en lang række gode råd, som du bør overveje inden at du køber ny støvsuger.