Miele tørretumbler test 2019 – Find de bedste Miele tørretumblere

1

Miele tørretumbler testvinder guide 2019: Ud fra eksperternes vurderinger i forskellige tests gennemgår vi tørretumblerne fra Miele en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt maskine til et godt køb. Vi har blandt andet set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön.

Ikke alle tørretumblerne har indgået i tests, så derfor ser vi også nærmere på diverse brugeranmeldelser for at undersøge, hvad forbrugerne selv siger om tørretumblerne og deres funktionalitet. Markedet for tørretumblere er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder dog ikke, at de modeller, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over de bedste Miele tørretumblere
🔸 Overblik over alternativer til Miele
🔸 Information om Miele
🔸 Viden om hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny tørretumbler
🔸 Gode råd til brug af tørretumbler
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Miele tørretumbler test 2019 – Her er de bedste 7 bedste

Her følger en gennemgang af de Miele tørretumblere, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Vi har både medtaget testresultater, samt vist nogle af de modeller der får de bedste brugeranmelder på forskellige forhandlersider.

Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.


Miele TCE530WP

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk 
Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele TCE530WP

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.799,00 Kr. 0,00 Kr. 6.799,00 Kr. Læs mere
7.199,00 Kr. 0,00 Kr. 7.199,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Miele TCE530WP er en rummelig og energivenlig tørretumbler, der passer til en husstand med omkring 3-4 personer. Miele TCE530WP er populær blandt eksperter, der har testet tørretumbleren, når det kommer til dens ydeevne, funktioner, brugervenlighed med mere.

Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön har kåret modellen til at være blandt deres testvindere af mange af deres testede tørretumblere. Hvis man er på udkig efter en tørretumbler med rosende ord fra både de danske og svenske eksperter, er Miele TCE530WP et oplagt valg.

Miele TCE530WP er udstyret med en god rummelighed og energimærkning, hvilket er en fordel, hvis man er en større familie. På denne måde skal man nemlig ikke tørre tøj af lige så mange omgange. Kapaciteten er på 8 kilo, mens energimærkningen er A+++. Dette er en af de bedste energimærkninger for tørretumblere, hvorfor man er sikret en strømbesparende model.

Vær opmærksom på tørretumblerens mål, hvis den skal placeres ovenpå vaskemaskinen. Begge maskiners mål skal gerne passe nogenlunde sammen, hvis man ønsker, at de skal stå ovenpå hinanden.

11 forskellige programmer og skånsom tørremetode 

Med kondenstørretumbleren Miele TCE530WP er man sikret en tørretumbler, der tørrer tøjet på en blid og skånsom måde. Med maskinens Softcare-tromle bliver tøjet ikke kastet rundt og filtret sammen, da tromlen sikrer, at tøjet vil blive mindre krøllet.

Endvidere er Miele TCE530WP forsynet med en motor ved navn ProfiEco-motor. Denne motor er kendt for at være effektiv, hvilket bidrager til, at man kan fylde maskinen med hele 8 kilo vasketøj. ProfiEco-motoren er herudover både økonomisk og støjsvag, da den forbruger mindre energi og nedsætter lydniveauet betragteligt. Med denne motor er man sikret en effektiv tørring af tøj i flere år.

Hvis man har brug for flere valgmuligheder, når det kommer til tørreprogrammer, så får man det med denne model. Miele TCE530WP har 11 forskellige programmer, der kan bruges til forskellige former for tekstiler. Der kan både findes et program til sportstøj, silke, uld, outdoortøj med mere.

Model med emaljeret front og effektiv kondenseringsevne 

Miele TCE530WP er produceret med en emaljeret front, hvilket sikrer, at maskinen vil forholde sig pæn i mange år frem. Med den emaljerede front skal man ikke være bekymret for, om maskinen bliver ridset, da emaljeringen ikke er modtagelig overfor blandt andet korrosion af sæberester m.m. samt ridser.

Endvidere er Miele TCE530WP forsynet med en effektiv kondenseringsevne. Den har fået kondenseringsevnen A. Ved køb af tørretumblere er det en fordel at investere i en maskine med en effektiv kondenseringsevne. Det betyder nemlig, at det rum, hvor maskinen er placeret, er bedre beskyttet overfor især skimmelsvamp. Med Miele TCE530WP vil fugten blive holdt inde i selve maskinen, hvorfor luftfugtigheden i rummet vil holdes nede.

Man behøver ikke at tømme tørretumblerens kondensbeholder, da den er forsynet med en integreret bortledning af kondensvand. Det betyder altså, at kondensvandet blot vil blive pumpet ned i et afløbsrør, en vask eller lignende.

Praktisk og stille tørretumbler 

Tørretumbleren Miele TCE530WP er både praktisk, brugervenlig og stille. Lydniveauet er på blot 66 dB, hvilket ikke er meget højere end en samtale, der som regel har et lydniveau på 60 dB. Man vil derfor ikke opleve, at maskinen forstyrrer eller vækker resten af familien.

Modellen er desuden både brugervenlig og praktisk, da det er både nemt og hurtigt at finde og indstille det ønskede program. Man skal blot gøre brug af drejeknappen, som man finder på fronten af maskinen. Drejeknappen er udstyret med symboler, der viser, hvor man kan finde de specifikke programmer. Der vil desuden være mulighed for at se resttørretiden på displayet foran. Hvis andre ikke skal have adgang til tørretumbleren, kan man programmere en pinkode. Pinkoden skal bruges for at sætte maskinen i gang.

Miele TCE530WP har endvidere et system ved navn Perfect Dry. Systemet Perfect Dry har mulighed for at levere en optimal tørring af vasketøjet uanset vandets kalkindhold. Da kalkindhold i vand kan have en påvirkning på tørringsprocessen, er dette system en fordel, hvis man ønsker et optimalt og ensartet resultat hver gang.

Specifikationer ved Miele TCE530WP – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 63,6 centimeter
🌀 Vægt: 56,5 kilo 

Specifikationer ved Miele TCE530WP – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Kondensklasse: A
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 171
🔴 Strømforbrug i kWh i standardprogram: 1,44
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 66 dB

Fordele ved Miele TCE530WP:
🔵 God kapacitet til en mellemstor familie
🔵 Mulighed for at vælge flere specialprogrammer
🔵 Skånsom tromle
🔵 Effektiv kondenseringsevne
🔵 Udstyret med Perfect Dry-system
🔵 Lavt lydniveau


Miele TDB220WP Active

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk

Miele TDB220WP Active

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere
6.198,00 Kr. 0,00 Kr. 6.198,00 Kr. Læs mere
6.199,00 Kr. 0,00 Kr. 6.199,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Miele TDB220WP Active er en tørretumbler til familier med omkring 4 personer. Tørretumbleren har en kapacitet på maksimum 7 kilo, hvorfor der er mulighed for at tørre meget af familiens tøj ved blot en omgang.

Miele TDB220WP Active er desuden energivenlig og strømbesparende med energimærkning A++. Energimærkningen A++ gør, at maskinen ikke forbruger meget el hvert år, hvilket vil kunne ses på elregningen.

Det danske Forbrugerråd Tænk er positive overfor Miele TDB220WP Active, som de har vurderet med fokus på dens ydeevne, funktioner og brugervenlighed. De var begejstrede for denne model, som de derfor gav en god bedømmelse.

Vær opmærksom på modellens mål, hvis man ønsker at placere den ovenpå vaskemaskinen i hjemmet. Både tørretumblerens og vaskemaskinens mål skal være nogenlunde ens, hvis man ønsker at placere dem ovenpå hinanden.

Korte tørretider, timer-funktion og praktisk varmelegeme

Miele TDB220WP Active er forsynet med en timer-funktion, hvor man har mulighed for at indstille den specifikke tid, hvis man ønsker, at den skal starte på et bestemt tidspunkt. Der er mulighed for at forprogrammere tørretumbleren i forvejen, hvis man allerede ved, hvilket tidspunkt, programmet skal starte.

Endvidere er Miele TDB220WP forsynet med en Active EcoDry-teknologi. Active EcoDry-teknologien forkorter maskinens tørretid, hvilket både bidrager til et lavere energiforbrug samt en hurtigere maskine. Da maskinen er udstyret med et specielt filtersystem samt et vedligeholdelsesfrit varmelegeme, er der mulighed for at forkorte tørretiden.

Desuden er der heller ikke mulighed for at tilstoppe varmelegemet med fnug, hvilket bidrager til den korte tørretid. Varmepumpen vil altid arbejde med EcoDry-systemet, hvilket er et økonomisk system, der nedsætter energiforbruget.

Tørretumblerens varmelegeme er som nævnt vedligeholdelsesfrit, hvorfor man ikke selv skal rense eller rengøre det manuelt. Maskinen vil selv sørge for dette, så den altid er klar til brug.

Brugervenligt fnugfilter med skånsom tromle 

Med Miele TDB220WP Active vil man opleve en tromle, der sørger for, at tørre vasketøjet blidt og skånsomt. Man skal derfor ikke være bekymret for, om ens vasketøj bliver tørret til ukendelighed. Der bliver produceret en luftpude i tromlen, der vil gribe tøjet, hvilket sikrer en mere skånsom tørringsproces.

Miele TDB220WP Active er udstyret med et fnugfilter, der bliver betegnet som værende et ’intelligent fnugfilter’. Dette fnugfilter er brugervenligt, da det er nemt at tømme efter brug af tørretumbleren. Det kan tages ud forfra og herefter renses hurtigt på grund af filtrets glatte overflade. Hvis det er tid til at rengøre fnugfiltret, vil man have mulighed for at se det på tørretumblerens front.

Lydniveauet er på kun 66 dB, hvilket gør det til en lydsvag tørretumbler, der ikke vil forstyrre alle medlemmer i familien. Sammenlignet med en normal samtale, der har et lydniveau på omkring 60 dB, er denne tørretumbler forholdsvis støjsvag.

Holdbar model med 11 tørreprogrammer 

Miele TDB220WP Actives emaljerede front sørger for, at tørretumbleren ikke nemt kan skades. Den emaljerede front sikrer nemlig, at tørretumbleren vil være modstandsdygtig overfor skrammer, ridser og sæberester. Det betyder også, at farven vil holde i længere tid, hvilket gør det til en holdbar tørretumbler.

Med Miele TDB220WP Active får man 11 tørreprogrammer, hvor man har mulighed for at vælge mellem et væld af forskellige specialprogrammer. Hvad enten man har brug for at tørre uld, silke, sportstøj eller skitøj, så kan maskinen klare dette. Med modellens Perfect Dry-system er der desuden mulighed for at opnå et optimalt og ensartet tørreresultat, da tørretumbleren indstiller tørringen efter vandets kalkindhold.

Når man er færdig med at tørre sit tøj, skal man huske at tømme maskinens kondensbeholder. Miele TDB220WP Active har en aftræksslange, der leder luften væk fra tørretumbleren. Derudover bliver den varme luft fra tørringen kondenseret, hvorfor man skal huske at tømme beholderen manuelt.

Specifikationer ved Miele TDB220WP Active – mål
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 63,6 centimeter
🌀 Vægt: 57,5 kilo 

Specifikationer ved Miele TDB220WP Active – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondensklasse: A
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 211
🔴 Strømforbrug i kWh i standardprogram: 1,73
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 66 dB

Fordele ved Miele TDB220WP Active:
🔵 God kapacitet på 7 kilo
🔵 Flere forskellige specialprogrammer
🔵 Lydsvag model
🔵 Udstyret med timer
🔵 Skånsom tromle
🔵 Emaljeret front


Miele TDB230WP Active Hvid

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk 
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele TDB230WP Active

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.899,00 Kr. 0,00 Kr. 6.899,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Miele TDB230WP Active Hvid er en kondenstørretumbler med en kapacitet på 7 kilo. Med en kapacitet på 7 kilo er der mulighed for at tørre det meste af tøjet på én gang for en familie mellem 3-4 personer.

Miele TDB230WP Active Hvid er en populær model hos både de danske og svenske eksperter, da de begge har testet og vurderet modellen ud fra diverse parametre. Forbrugerrådet Tænk endte med at give Miele TDB230WP Active Hvid en god bedømmelse, hvorimod Råd & Rön kårede Miele TDB230WP Active Hvid som topscorer af deres tests.

Tørretumbleren har en god energimærkning, da den er blevet placeret i energiklassen A++. Når det kommer til tørretumblere, så er denne energimærkning en af de højeste. Det er derfor en fordel både, når det kommer til pengepungen, men også for miljøet.

Vær opmærksom på målene af Miele TDB230WP Active Hvid, hvis maskinen skal placeres ovenpå vaskemaskinen derhjemme. Begges mål er vigtige, da de skal være nogenlunde ens, hvis tørretumbleren skal placeres ovenpå.

Tørretumbler med flere funktioner 

Miele TDB230WP Active Hvid er udstyret med funktionerne Perfect Dry og EcoDry.

Perfect Dry er et system, der sikrer et optimalt og ensartet tørreresultat uanset vandets kalkindhold eller det pågældende tekstil. Vandets kalkindhold har en tendens til at påvirke tørreresultatet ved brug af tørretumblere, hvilket man undgår på grund af denne models Perfect Dry-system.

Funktionen EcoDry bidrager til Miele TDB230WP Active Hvid energivenlighed, der sikrer, at både tørretiden, tidsforbruget og energiforbruget bliver reduceret. Disse funktioner arbejder sammen om at lave besparelser, der kan være til fordel for elregningen. Det er muligt at opnå disse besparelser især på grund af tørretumblerens varmelegeme og filtersystem.

Endvidere er Miele TDB230WP Active Hvid forsynet med et varmelegeme, der ikke kræver nogen vedligeholdelse. Det betyder, at det ikke er nødvendigt at rense varmelegemet manuelt, da maskinen selv vil sørge for dette.

Skånsom tromle, 10 programmer og lavt lydniveau 

Med Miele TDB230WP Active Hvid får man en forholdsvis lydsvag tørretumbler, der ikke vil være til gene i hjemmet. Tørretumblerens lydniveau er på 66 dB, hvilket er lavt sammenlignet med en almindelig samtale, der har et lydniveau på omkring 60 dB.

Miele TDB230WP Active Hvid har desuden et væld af valgmuligheder med 10 forskellige specialprogrammer. Hvad enten man har brug for at tørre almindeligt tøj, uld, silke, sportstøj eller noget helt femte, så er der stor sandsynlighed for, at man kan finde et passende program. På maskinens front er der mulighed for at se, hvor lang tid der er tilbage af det pågældende program, så man kan forberede sig på at tage det ud eller putte nyt vasketøj ind til tørring.

Desuden er Miele TDB230WP Active Hvid udstyret med en skånsom tromle, der bliver kaldt for en SoftCare-tromle. Denne tromle arbejder på en helt speciel måde, der sørger for, at tøjet vil se fint ud efter tørring uden for mange krøller. Det betyder, at tøjet ikke vil blive tørret til ugenkendelighed.

Effektiv kondenseringsevne med emaljeret front 

Tørretumbleren Miele TDB230WP Active Hvid er, som navnet antyder, en tørretumbler i farven hvid. Den er produceret med et simpelt og enkelt design samt en emaljeret front. Den emaljerede front bidrager til, at maskinen længere vil holde sig ren og fin. Emaljen gør nemlig maskinen mere modstandsdygtig overfor både ridser og skrammer, hvorfor den ikke vil blive beskadiget lige så nemt. Dette sikrer, at maskinen holder sig fin i længere tid.

Når det kommer til tørretumblere, så er det vigtigt at være opmærksom på kondenseringsevnen. Kondenseringsevnen er nemlig med til at beskytte det rum, som tørretumbleren placeres i. Miele TDB230WP Active Hvid har en kondenseringsevne A, hvilket er den bedste for tørretumblere. Den bidrager derfor til 50 % mindre tab af fugtighed, hvilket er til gavn for rummet, da man bedre kan undgå skimmelsvamp og lignende.

Der er mulighed for selv at fjerneMiele TDB230WP Active Hvid fnugfilter foran, når man ønsker at rense og rengøre det. 

Specifikationer ved Miele TDB220WP Active – mål 
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 63,6 centimeter
🌀 Vægt: 57,5 kilo 

Specifikationer ved Miele TDB220WP Active – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Kondenstørretumbler
🔴 Kapacitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Kondensklasse: A
🔴 Årligt strømforbrug kWh: 211
🔴 Strømforbrug i kWh i standardprogram: 1,73
🔴 Lydniveau ved standardprogram dB(A): 66 dB

Fordele ved Miele TDB220WP Active:
🔵 God kapacitet på 7 kilo
🔵 Mulighed for valg af flere forskellige specialprogrammer
🔵 Skånsom tromle
🔵 Lydsvag model
🔵 Effektiv kondenseringsevne
🔵 Udstyret med Perfect Dry-system


Miele TDA 140 C

✅ God vurdering hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ God vurdering hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Miele TDA 140 C

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.995,00 Kr. 0,00 Kr. 6.995,00 Kr. Læs mere
6.995,00 Kr. 0,00 Kr. 6.995,00 Kr. Læs mere
7.108,00 Kr. 0,00 Kr. 7.108,00 Kr. Læs mere

 

Miele TDA 140 C klarer både at tørre syntetiske materialer og bomuld. Miele TDA 140 C er også en kondenstørretumbler og det betyder, at fugten ledes ud som kondens til en vandbeholder.

Ifølge producenten selv, så er Miele TDA 140 C er en af de bedste modeller på markedet, når det kommer til at opsamle så meget vand som muligt, så det ikke kommer ud som fugt i hjemmet.

Kort tørretid

Modellen er udstyret med en sensorstyring, som selv måler fugtigheden i tøjet, og så indstiller modellen automatisk tørretiden herefter – og modellen er særligt hurtig og effektiv til at tørre. Tørretumbling kan godt være en hård og skadende proces for især skrøbelige tekstiler, men Miele TDA 140 C har en indbygget Soft Care-tromle, som sørger for en så skånsom tumbling som mulig.

God brugervenlighed

Miele TDA 140 C har en rigtig god brugervenlighed og er god til at hjælpe en eventuel ny bruger. Maskinen er desuden let at håndtere, og programvalget fungerer let og overskueligt. Displayet giver et overblik over den igangværende tørring, da den automatisk angiver, hvor lang tid der er tilbage af programmet.

Desuden hjælper displayet også på længere sigt, da der her oplyses om, hvornår fnugfilter og mikrofilter skal rengøres, og om hvornår den 4,2 liter store vandbeholder skal tømmes.

Har man ikke lyst til at bakse med vandbeholder og hælde vand ud efter hver eller hver anden tumbling, så er det også muligt at etablere et afløb til kloakken via en slange. En slange på 165 cm til formålet medfølger også med Miele TDA 140 C. Lydniveauet er desuden også i den lave ende, og der er fine tilvalg som antikrøl-fase, kold luft, nedsat temperatur og tilvalg af ekstra tid.

Miele TDA 140 C måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 59 cm (D) og vejer 51 kilo.

Kapaciteten for bomuld er 7 kilo, og kapaciteten for syntetiske tekstiler er 3,5 kilo.

Udvalgte fordele ved Miele TDA 140 C:
🔵 Gode tørringsevner
🔵 Effektivt kondenssystem
🔵 Hurtig model, der tørrer tøjet hurtigt
🔵 Høj brugervenlighed
🔵 Gode programmer


Miele TDA 150 C NDS

✅ Brugerfavorit

Miele TDA 150 C NDS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.749,00 Kr. 0,00 Kr. 4.749,00 Kr. Læs mere
5.573,00 Kr. 0,00 Kr. 5.573,00 Kr. Læs mere

 

Miele TDA 150 C NDS er ikke blevet eksamineret af eksperter i tests, men vi har alligevel valgt at tage modellen med, da forbrugerne er rigtig glade for den. Vi har set på forskellige brugeranmeldelser på whiteaway.com, og tendensen er meget klar: Med 4,7 ud af 5 stjerner ud fra adskillige anmeldelser står det klart, at Miele TDA 150 C NDS er en rigtig god tørretumbler, og noget af det, som forbrugerne især fremhæver, er modellens gode tørreevner, solide kvalitet og gode funktioner.

Gode tørringsevner

Mange af forbrugerne nævner, at de køber en Miele, fordi de i forvejen har gode erfaringer med mærket, og heller ikke Miele TDA 150 C NDS skuffer. Modellen tørrer tøjet rigtig godt, og det er op til forbrugeren selv, om man vil have skabstørt eller strygetørt tøj. Maskinen har en indbygget sensor, der selv kan måle, hvor fugtigt tøjet er, og på baggrund af fugtigheden fastsætter modellen selv tørringstiden. På den måde undgår man både at få for fugtigt tøj og tøj, der er blevet overtørret. Overtørret tøj kan på grund af varmen let blive beskadiget.

Skånsom og præcis

Miele TDA 150 C NDS er en tørretumbler med mange gode funktioner. For at skåne tøjet mest muligt for den høje varme, som tekstilerne udsættes for under hele tørringstiden, er modellen udstyret med Soft Care-tromle, som plejer tøjet, mens den tørrer det.

Bryder man sig ikke om den lidt industrielle lugt, som tørretumblet tøj godt kan få, så har Miele TDA 150 C NDS også Fragrance Dos-funktion, som sørger for, at tøjet bliver velduftende. Og for at sikre et jævnt tørreresultat så er Miele TDA 150 C NDS udstyret med Perfect Dry, som giver en præcis tørring af alle tekstiler, selv om der er forskel på materialer, størrelse og vægt.

Let at bruge

Miele TDA 150 C NDS er også en kondenstørretumbler, og derfor er den udstyret med en vandbeholder, hvor vandet fra tøjet ledes hen som kondensvand. Bryder man sig ikke om at skulle skifte vandbeholderen, så er det muligt at tilslutte maskinen til kloakken via en slange, som også medfølger.

Forbrugerne noterer selv, at det både er let at rengøre filtre og tømme vandbeholder, og modellen er neutral i udseende og har en solid kvalitet. Modellen er også velegnet som en del af en vaskesøjle, hvor den kan placeres oven på vaskemaskinen.

Miele TDA 150 C NDS måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 58 cm (D) og vejer 49 kilo.

Kapaciteten for bomuld er 7 kilo.

Udvalgte fordele ved Miele TDA 150 C NDS:
🔵 Gode tørringsevner
🔵 Indbygget sensor undersøger selv fugtighed og tørretid
🔵 Soft Care-tromle skåner tøjet
🔵 Mulighed for tilslutning til kloak
🔵 God kvalitet


Miele T 8302

✅ Brugerfavorit

Miele T 8302

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.639,00 Kr. 0,00 Kr. 4.639,00 Kr. Læs mere
4.639,00 Kr. 0,00 Kr. 4.639,00 Kr. Læs mere
5.151,00 Kr. 0,00 Kr. 5.151,00 Kr. Læs mere

 

Miele T 8302 har heller ikke været taget med i eksperternes tests, men vi har valgt at tage modellen med i vores artikel, da forbrugerne er rigtig begejstrede for den. Vi har undersøgt forbrugeranmeldelser på whiteaway.com, hvor Miele T 8302 får 5 ud af 5 stjerner af forbrugerne. Noget af det, der især fremhæves, er modellens grundighed, kvalitet og brugervenlighed, og modellen er både moderne og udstyret med ny teknologi.

God tørretumbler med aftræk

Miele T 8302 er en tørretumbler med aftræk modsat flere af de andre modeller, som er af typen kondenstørretumblere. En aftrækstørretumbler er typisk billigere at anskaffe end en kondenstørretumbler, og det gælder også for Miele T 8302, som findes i den lavere ende af prisskalaen. En aftrækstørretumbler har den fordel, at den ikke afgiver usund fugt til hjemmet, da den via et hul i muren transporterer fugten ud gennem et rør. Miele T 8302 er på den måde et rigtig godt valg, og især hvis man tidligere har haft en tørretumbler med aftræk, for så er hullet i muren der allerede.

Grundig model

Forbrugerne nævner, at Miele T 8302 er en meget grundig og solid tørretumbler, som sørger for, at tøjet bliver både gennemtørt og jævnt tørt. Der er tale om en intelligent tørretumbler, og blandt andet sørger den indbyggede Perfect Dry-funktion for, at tørringen af alle typer af tekstiler bliver præcis, således at ingen tøjstykker bliver overset – uanset materiale, vægt og størrelse. Miele T 8302 er også udstyret med en velfungerende sensor, der selv måler fugtigheden i tøjet. Herefter er maskinen selv i stand til at vurdere, hvor lang tørretiden skal være.

Lille men smart model

Miele T 8302 hører ikke til blandt de største tørretumblere med en maksimumkapacitet på 6 kilo. Men 6 kilo er snildt nok til en middelstor familie på omkring 3 personer. Modellen er let at bruge, og displayet er overskueligt og let at betjene. For en yderligere bekvemmelighed er modellen født med tromle-belysning, således at forbrugeren ikke overser tøjstykker.

Tørretumbling kan godt være en højlydt affære, som kan genere, hvis man for eksempel har placeret sin tørretumbler i køkkenet eller tæt på soveværelset, men Miele T 8302 har et meget lavt lydniveau på 63 dB. Til sammenligning larmer en almindelig samtale mellem to mennesker omkring 60-65 dB, så der kommer ikke meget støj fra maskinen.

Miele T 8302 måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 58 cm (D) og vejer 45 kilo.

Kapaciteten for bomuld er 6 kilo.

Udvalgte fordele ved Miele T 8302:
🔵 Model med aftræk giver lavere luftfugtighed i boligen
🔵 Mindre men prisvenlig tørretumbler
🔵 Grundig og solid
🔵 Veludviklet teknologi giver smarte funktioner
🔵 Støjsvag model


Miele TKG850 WP

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Miele TKG850 WP toerretumbler

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
12.399,00 Kr. 0,00 Kr. 12.399,00 Kr. Læs mere

 

Miele TKG850 WP kan programmeres til at tørre det maskinvåde tøj efter det behov, forbrugeren har. Det vil ofte dreje sig om enten skabstørt tøj, hvor en god maskine vil tørre tøjet så grundigt, at restfugtigheden er minimal og nede på et par procent, eller strygetørt tøj som godt må have en lidt højere restfugtighed.

Velfungerende kondenssystem

Miele TKG850 WP har også en høj grad af brugervenlighed, for det fungerer rigtig fint at indstille programmerne og fylde og tømme maskinen. Er man i tvivl om noget, sørger manualen for at forklare og hjælpe, så derfor vil denne model også være god til en uerfaren bruger.

En anden fordel ved Miele TKG850 WP er kondenssystemet. En kondenstørretumbler fungerer ved, at vandet fra tøjet og varmen ledes ned til en vandbeholder, hvor det samles op som kondensvand. Vandbeholderen på Miele TKG850 WP er rigtig god, og modellen er i den absolutte top, når det gælder opsamlingen af vandet. Næsten alt vandet opsamles, og det betyder, at vandet ikke omdannes til varm og fugtig luft, der slipper ud i hjemmet og giver et dårligere indeklima.

Energivenlig model

Udover at kondenssystemet er så velfungerende, at luften i hjemmet stort set ikke forringes, når man anvender Miele TKG850 WP, så er modellen i energiklasse A+++, hvilket betyder, at den bruger mindre strøm, og dermed både er god for miljøet og for pengepungen. Til gengæld er Miele TKG850 WP som mange kondenstørretumblere en del dyrere end modellerne med aftræk, men det tjenes ind igen med tiden.

Miele TKG850 WP har som en bonus flere rigtig gode funktioner som både antikrølfase, mulighed for tilvalg af ekstra tid, kold luft, mulighed for nedsat temperatur, memory-funktion, udskudt start og indikator i displayet, der både fortæller, når vandbeholderen, fnugfilter og mikrofilter skal skiftes eller rengøres.

Miele TKG850 WP måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 63,5 cm (D) og vejer 62 kilo.

Kapaciteten for bomuld er 8 kilo, og kapaciteten for syntetiske tekstiler er 4 kilo.

Udvalgte fordele ved Miele TKG850 WP:
🔵 
Tøjet får meget lav restfugtighed
🔵 God til både bomuld og syntetiske tekstiler
🔵 Optimalt kondenssystem
🔵 God for miljøet i energiklasse A+++
🔵 Mange gode funktioner


Om Miele

I 1899 startede den lange rejse mod at blive et af verdens bedst kendte og mest velansete producenter af forbrugerprodukter, da Miele blev grundlagt i Tyskland. Over årene er mærket vokset og har bredt sig ud over en bred vifte af dagligdagsprodukter, og det er visionen at være solide, kvalitetsbevidste og moderne.

”Immer besser” har altid været Mieles motto, og det betyder, at Miele går stærkt efter at være bedre,

end de var i går. Miele har igennem alle årene været på forkant med den moderne teknologi, og netop teknologi og teknik er to af de områder, hvor Miele hele tiden arbejder på at blive bedre for at kunne give de ofte trofaste kunder effektive kvalitetsprodukter, der både tænker på forbrugeren og miljøet. Der arbejdes hele tiden henimod en større bæredygtighed, og kunderne er det andet hovedfokus for Miele. Miele bestræber sig på at give kunderne vished om, at de hos Miele får de bedste husholdningsapparater, der findes på markedet.

Det er Mieles vision, at det skal være let for forbrugeren at benytte sig af Mieles produkter, og det gælder også de avancerede modeller. Miele stræber efter hele tiden at kunne producere mere intelligente produkter, hvor der også er fokus på design.

Angående netop designet, så stiler Miele også efter at give forbrugerne apparater i elegant og tidløst design, med det skal også være muligt at få et kvalitetsprodukt, der passer ind i kundernes egen personlige stil.

miele logo


Dette skal du være opmærksom på, når du køber ny tørretumbler

Der er rigtig mange valgmuligheder, når man skal købe ny tørretumbler, og der er mange ting, man skal forholde sig til. Forbrukerradet.no guider her til de ting, du skal skrive dig bag øret:

Kondens eller aftræk: Kondenstørretumblere leder vandet fra tøjet ned til en vandbeholder, som opsamler det som kondensvand. Herved slipper man for at skulle lave et hul i muren til aftræk ud til det fri. Desværre kan det være svært for kondenstørretumblerne at opsamle alt vandet, og så ender fugten i huset. Det kan være skadeligt for indeklimaet, og derfor bør man lufte ud, når man tørretumbler. En tørretumbler med aftræk kræver et hul i muren, hvorved fugten ledes ud i det fri via et rør. Så slipper man for fugt i huset, men det er nødvendigt med et hul i muren.

Vandbeholder eller slange på kondenstørretumbler: Man skal skifte vandbeholderen til kondensvandet efter hver eller hver anden gang, man tørretumbler. Vær opmærksom på hvor stor beholderen er, hvor den er placeret, hvor let den er at tømme, og om maskinen selv fortæller, når den skal tømmes? Alternativt så undersøg om maskinen har mulighed for at tilkoble en slange til afløb ud i kloakken i stedet. Læg mærke til om slangen følger med.

Traditionel, varmepumpe eller hybrid: Kondenstørretumblere kommer i tre slags – læg mærke til hvilken der passer bedst til dine behov.

Energiforbrug: Hvilken energiklasse er maskinen i? Læs energimærket grundigt for at finde ud af hvor mange kWh den bruger ved hver tørretumbling.

Tid: Er tidsfaktoren vigtig for dig? Prioriterer du at få hurtigt tørt tøj? Aftrækstørretumblere er ofte lidt hurtigere end kondenstørretumblere.

Fysisk størrelse: Læg mærke til modellens fysiske mål. Der kan især være forskel på modellernes dybde. Også vægten er forskellig – med helt op til omkring 40 kilos forskel.

Tromlen: Hvor stor er tørretumblerens kapacitet? Modellerne kan variere en del, og de fleste har en maks kapacitet på mellem 6-8 kilo. Sørg for at tørretumblerens kapacitet matcher med din vaskemaskines kapacitet. Er tromlen en skånetromle? Er den rustfri? Er der lys i tromlen?

Lågen: Hvilken vej svinger lågen ud? Er det muligt at hængsle døren i begge sider? En bred dør gør det lettere at lægge tøjet ind og tage det ud.

Støj: Hvor meget larmer modellen? Hvis tørretumbleren skal stå et sted, hvor husstanden samles eller nær soveværelser, kan en støjende model være et problem. De støjsvage modeller kan fås ned til omkring 60 dB, hvilket svarer til støjen fra en almindelig samtale.

Filtre og rensning: Hvor mange filtre er der? Fnugfilter? Mikrofilter? Hvor let er det at rense dem? Fortæller displayet selv, hvornår filtrene skal renses? Og kondensatoren – er den selvrensende, eller skal det gøres manuelt? Hvor besværligt er det?

Display og funktioner: Er displayet let at forstå? Angiver det resttiden? Angiver det restfugtigheden i tøjet? Er der mulighed for udskudt start? Har den andre funktioner, som du har brug for (mulighed for ekstra tid, kold luft, temperaturnedsættelse, antikrøl, damp med videre)? Er knapper og afbrydere logiske og lette at anvende?

Specialprogrammer: Er der skåneprogram? Hurtigprogram? Uldprogram? Er der specifikke specialprogrammer, du kunne få glæde af?

Udseende: Hvilken farve har modellen? Er den neutral? Har modellen en hvid plastdør, eller er der et vindue i døren? Er overfladerne med emalje?

Sikkerhed: Er der børnesikring på tørretumbleren? Er modellen udstyret med en pinkode?

Manual: Er manualen let at forstå? Er den forklarende? Er den på et sprog, du forstår?

Teknologi: Kan modellen styres med en app?


Sådan bruger du bedst din tørretumbler

Forbrugerrådet Tænk forklarer her, hvordan du bedst bruger din tørretumbler for at få et optimalt resultat – både for dig selv, miljøet og tøjet:

Tørretumbler eller tørresnor: Først og fremmest skal man overveje, om man i det hele taget har brug for en tørretumbler. Det er bedre for miljøet og pengepungen at tørre tøj ude i det fri, hvis det er muligt. Man kan også sagtens tørre tøj udenfor om vinteren – det tager bare lidt længere tid.

Rensning af filter: Rens fnugfilteret hver gang du har brugt tørretumbleren. Kondenstørretumblere med varmepumpe har et mikrofilter, som skal renses jævnligt – også gerne oftere, end hvad displayet viser. Rens det gerne efter hver 3.-5. tørring. Hvis filteret fnugger, så øges både tørretid og strømforbrug. Nogle modeller har et selvrensende system.

Energimærket: Vælg en tørretumbler med så høj en energiklasse som muligt. Gerne A++ eller bedre.

Udnyt kapaciteten: Fyld tromlen op hver gang (dog skal du ikke proppe den men efterlade lidt luft foroven). Det er billigere med én hel tromle end to halve.

Centrifugering: Sørg for at centrifugere tøjet godt i vaskemaskinen, inden det lægges i tørretumbleren. Så tager der kortere tid at tørre tøjet i tumbleren, da der er mindre vand i tøjet.

I rette folder: Er tøjet blevet slynget ind i hinanden og har dannet knuder inde i vaskemaskinen, så fold tøjet ud igen, før det lægges i tørretumbleren. Tjek også at dynebetræk er lukket, så der ikke gemmer sig små tøjstykker inde i betrækket. Det holder nemlig på fugten og forøger tørretiden.

Strygetøj: Læg det tøj, du ønsker at få strygetørt, i sammen med det tøj, der skal være skabstørt. Tag blot strygetøjet ud et stykke tid før.

Kondens og varme: Anvender du en kondenstørretumbler, så vær opmærksom på at den afgiver en del varme. Placér den derfor i et rum, der alligevel skal varmes op.


Disse ting bør du aldrig tørretumble

En tørretumbler er smart og sørger for, at tøjet hurtigt bliver tørt – på alle tider af døgnet og året. Men der er nogle ting, som man bør undlade at putte i tørretumbleren. Expressen.se forklarer her hvilke:

Badetøj: Varmen i tørretumbleren vil ødelægge badetøjets elastiske spandex.

Strømpebukser: Varmen i tørretumbleren vil få stoffet til at krympe.

Måtter med gummibagside: Varmen i tørretumbleren vil ødelægge gummiet, og i værste tilfælde kan overophedningen medføre brand.

Bh’er: Både varmen og tromlens hurtige og hårde bevægelser kan skade elasticiteten og bh’ens form.

Tøj med udsmykning: Tumblerens tunge bevægelser kan ødelægge sten og pyntegenstande, der er sat fast på tøjet.

Beklædningsgenstande med advarselssymbol på mærket: Tjek altid tøjets mærke for at se, hvad der står om tørretumbling. Er man usikker, så lad være med at tørretumble tøjet. Ellers kan tøjets form ødelægges, det kan krympe eller blive større og uformeligt.

Løbesko: Varmen i tørretumbleren kan få gummiet til at krympe og ødelægge limen. Sneakers, der ikke er til idrætsbrug, kan tørretumbles på et mildt program uden høj varme.


Miele tørretumbler-test – Disse kilder har vi brugt: 

Det danske forbrugerråd Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 48 tørretumblere i alle prisklasser og fra både kendte og mindre kendte mærker. Eksperterne har især fokuseret på evner inden for tørring, tørretid, energiforbrug, brugervenlighed og funktioner.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 70 tørretumblere er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellernes tørreevner, tidsforbrug, energiforbrug og brugervenlighed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for tørretumblere er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de tørretumblere, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu. I vores vurdering af forskellige Miele tørretumblere, der har Forbrugsguiden derfor også kigget på forbrugernes egne anmeldelser.

Udover de ovenstående tests har vi derfor også kigget på forbrugeranmeldelser på Whiteaway.com. Vi har her set nærmere på de mest populære tørretumblere og undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om modellerne. Læs mere her.

Hos Forbrugsguiden har vi også udarbejdet en række andre artikler, som du med fordel kan læse inden du investerer i en ny tørretumbler.

Øvrige relevante tests

Vi har udarbejdet en generel tørretumbler test, hvor vi ser nærmere på tørretumblere fra en lang række forskellige producenter. Her har vi samlet de modeller som bliver bedømt bedst af de førende Skandinaviske eksperter.

Hvis du har besluttet dig for at du ønsker en tørretumbler med kondens, så har vi ligeledes udarbejdet en kondenstørretumbler test, hvor vi har samlet de modeller som er blevet bedømt bedste af forskellige eksperter på området. Ligesom alle andre artikler på Forbrugsguiden, finder du også her prissammenligning af produkterne, så du nemt kan få et overblik over de billigste forhandlere i Danmark.

Der findes også tørretumblere på markedet, der kombinerer tørretumbler og vaskemaskine i ét. Dermed kan du både spare plads og penge, da du kun har brug for en maskine. Du kan læse mere om denne type produkter i vores vaske-tørremaskine test.

Vi håber at denne Miele tørretumbler test har kunne hjælpe dig, med at finde den model som passer bedst til dine behov. Hvis du har nogle kommentarer eller forslag til forbedringen af artiklen, så hører vi meget gerne fra dig. Vi sætter stor pris både at modtage ris og ros af vores guides, da vi altid prøver at finde nye måder at forbedre dem på, så de kan være så hjælpsomme som muligt for vores læsere.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse