Miele tørretumbler test – Find de bedste Miele tørretumblere

1

Efter tøjvask skal tøjet tørres, og der er to valg – tørresnor eller tørretumbler. Denne artikel handler netop om tests af tørretumblere fra mærket Miele.

Ud fra eksperternes vurderinger i forskellige tests gennemgår vi tørretumblerne fra Miele en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt maskine til et godt køb. Vi har blandt andet set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön.

Ikke alle tørretumblerne har indgået i tests, så derfor ser vi også nærmere på diverse brugeranmeldelser for at undersøge, hvad forbrugerne selv siger om tørretumblerne og deres funktionalitet. Markedet for tørretumblere er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder dog ikke, at de modeller, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

I denne artikel får du:
– Overblik over de bedste Miele tørretumblere
– Overblik over alternativer til Miele
– Information om Miele
– Viden om hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny tørretumbler
– Gode råd til brug af tørretumbler
– Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod


Miele TKG850 WP

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Miele TKG850 WP toerretumbler

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
12.149,00 Kr. 0,00 Kr. 12.149,00 Kr. Læs mere

 

Miele TKG850 WP kan programmeres til at tørre det maskinvåde tøj efter det behov, forbrugeren har. Det vil ofte dreje sig om enten skabstørt tøj, hvor en god maskine vil tørre tøjet så grundigt, at restfugtigheden er minimal og nede på et par procent, eller strygetørt tøj som godt må have en lidt højere restfugtighed.

Velfungerende kondenssystem

Miele TKG850 WP har også en høj grad af brugervenlighed, for det fungerer rigtig fint at indstille programmerne og fylde og tømme maskinen. Er man i tvivl om noget, sørger manualen for at forklare og hjælpe, så derfor vil denne model også være god til en uerfaren bruger.

En anden fordel ved Miele TKG850 WP er kondenssystemet. En kondenstørretumbler fungerer ved, at vandet fra tøjet og varmen ledes ned til en vandbeholder, hvor det samles op som kondensvand. Vandbeholderen på Miele TKG850 WP er rigtig god, og modellen er i den absolutte top, når det gælder opsamlingen af vandet. Næsten alt vandet opsamles, og det betyder, at vandet ikke omdannes til varm og fugtig luft, der slipper ud i hjemmet og giver et dårligere indeklima.

Energivenlig model

Udover at kondenssystemet er så velfungerende, at luften i hjemmet stort set ikke forringes, når man anvender Miele TKG850 WP, så er modellen i energiklasse A+++, hvilket betyder, at den bruger mindre strøm, og dermed både er god for miljøet og for pengepungen. Til gengæld er Miele TKG850 WP som mange kondenstørretumblere en del dyrere end modellerne med aftræk, men det tjenes ind igen med tiden.

Miele TKG850 WP har som en bonus flere rigtig gode funktioner som både antikrølfase, mulighed for tilvalg af ekstra tid, kold luft, mulighed for nedsat temperatur, memory-funktion, udskudt start og indikator i displayet, der både fortæller, når vandbeholderen, fnugfilter og mikrofilter skal skiftes eller rengøres.

Miele TKG850 WP måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 63,5 cm (D) og vejer 62 kilo.

Kapaciteten for bomuld er 8 kilo, og kapaciteten for syntetiske tekstiler er 4 kilo.

Udvalgte fordele ved Miele TKG850 WP:
🔵 
Tøjet får meget lav restfugtighed
🔵 God til både bomuld og syntetiske tekstiler
🔵 Optimalt kondenssystem
🔵 God for miljøet i energiklasse A+++
🔵 Mange gode funktioner


Miele TMG840 WP

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Miele TMG840 WP

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
11.429,00 Kr. 0,00 Kr. 11.429,00 Kr. Læs mere

 

Forbrugerrådet Tænk har i deres omfattende test af en lang række tørretumblere også testet modellen Miele TMG840 WPNDS, som klarer sig rigtig godt. Faktisk så godt at modellen kåres til testvinder.

Miele TMG840 WPNDS er af typen kondenstørretumbler, som opsamler fugt fra tøjet i en vandbeholder, og modsat de traditionelle aftræks-tørretumblere kan en kondenstørretumbler placeres frit. En tørretumbler med aftræk kræver nemlig et hul i muren ud mod det fri, hvor varmen og fugtigheden ledes ud via et rør.

Sensor måler restfugtighed

 

Miele TMG840 WPNDS er en rimelig stor tørretumbler med en kapacitet på otte kilo. Det vil let passe til en husstand med 5+ medlemmer. Modellen har fokus på at tørre tøjet så meget som muligt, mens den stadig er skånsom mod sarte tekstiler.

Tørretumbleren er udstyret med en intelligent sensor, som selv kan måle restfugtigheden i tøjet. Man kan selv vælge, om man for eksempel vil have skabstørt eller strygetørt tøj, og herefter sikrer Miele TMG840 WPNDS, at man får netop det.

Herudover har denne model fra Miele også en indbygget dampfunktion, som sørger for, at tøjet ikke bliver krøllet. Funktionen virker nemlig ved, at tøjet udglattes så meget som muligt.

Mange tørreprogrammer og funktioner

Miele TMG840 WPNDS har en SoftCare-tromle, som sikrer den mest mulige skånsomme maskintørring. Det fungerer ved, at vasketøjet bliver ført længere opad i den roterende tromle, og dermed svæver det i længere tid i en varm luftstrøm. Det sikrer både en mere jævn samt forsigtig tørring, da tøjet så fanges i en beskyttende luftpude. Tromlen er desuden oplyst med LED-lys.

Miele TMG840 WPNDS har flere specialprogrammer, som hver især passer til forskellige typer af tøj. Der er blandt andet tale om bomuld, strygelet, finvask, skjorter, silke, uld, ekspres, jeans og outdoor.

Energivenlig og støjsvag tørretumbler

Miele TMG840 WPNDS styres med et display på fronten af maskinen, som viser resttiden, når tørretumblingen er i gang. Her vises også programforløbet, samt det er muligt at indstille timeren med udskudt-start funktion i forhold til individuelle behov.

Modellen har mange funktioner, og det inkluderer også Eco Feedback-funktionen, som løbende holder forbrugeren opdateret med både energi- og vandforbrug samt fnugfilterets tilstand.

Miele TMG840 WPNDS tager hensyn til både miljøet og forbrugerens pengepung, idet modellen er at finde i den absolut bedste energiklasse inden for tørretumblere – energiklasse A+++.

Herudover vil Miele TMG840 WPNDS ikke genere husstanden med larm, da den har et lydniveau på 64 dB, som er meget lavt for en tørretumbler.

Miele TMG840 WPNDS måler 85 cm (H), 60 cm (B), 64,3 cm (D).

Udvalgte fordele ved Miele TMG840 WPNDS:
🔵 Kondenstørretumbler med kapacitet på otte kilo
🔵 Sensor som måler restfugtighed
🔵 SoftCare-tromle
🔵 Mange specialprogrammer som bomuld, skjorter, jeans, silke og uld
🔵 Eco Feedback holder forbrugeren orienteret om forbruget


Miele TDA 140 C

✅ God vurdering hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ God vurdering hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Miele TDA 140 C

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.512,00 Kr. 0,00 Kr. 5.512,00 Kr. Læs mere
5.512,00 Kr. 0,00 Kr. 5.512,00 Kr. Læs mere
6.359,00 Kr. 0,00 Kr. 6.359,00 Kr. Læs mere

 

Miele TDA 140 C klarer både at tørre syntetiske materialer og bomuld. Miele TDA 140 C er også en kondenstørretumbler og det betyder, at fugten ledes ud som kondens til en vandbeholder.

Ifølge producenten selv, så er Miele TDA 140 C er en af de bedste modeller på markedet, når det kommer til at opsamle så meget vand som muligt, så det ikke kommer ud som fugt i hjemmet.

Kort tørretid

Modellen er udstyret med en sensorstyring, som selv måler fugtigheden i tøjet, og så indstiller modellen automatisk tørretiden herefter – og modellen er særligt hurtig og effektiv til at tørre. Tørretumbling kan godt være en hård og skadende proces for især skrøbelige tekstiler, men Miele TDA 140 C har en indbygget Soft Care-tromle, som sørger for en så skånsom tumbling som mulig.

God brugervenlighed

Miele TDA 140 C har en rigtig god brugervenlighed og er god til at hjælpe en eventuel ny bruger. Maskinen er desuden let at håndtere, og programvalget fungerer let og overskueligt. Displayet giver et overblik over den igangværende tørring, da den automatisk angiver, hvor lang tid der er tilbage af programmet.

Desuden hjælper displayet også på længere sigt, da der her oplyses om, hvornår fnugfilter og mikrofilter skal rengøres, og om hvornår den 4,2 liter store vandbeholder skal tømmes.

Har man ikke lyst til at bakse med vandbeholder og hælde vand ud efter hver eller hver anden tumbling, så er det også muligt at etablere et afløb til kloakken via en slange. En slange på 165 cm til formålet medfølger også med Miele TDA 140 C. Lydniveauet er desuden også i den lave ende, og der er fine tilvalg som antikrøl-fase, kold luft, nedsat temperatur og tilvalg af ekstra tid.

Miele TDA 140 C måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 59 cm (D) og vejer 51 kilo.

Kapaciteten for bomuld er 7 kilo, og kapaciteten for syntetiske tekstiler er 3,5 kilo.

Udvalgte fordele ved Miele TDA 140 C:
🔵 Gode tørringsevner
🔵 Effektivt kondenssystem
🔵 Hurtig model, der tørrer tøjet hurtigt
🔵 Høj brugervenlighed
🔵 Gode programmer


Miele TDA 150 C NDS

✅ Brugerfavorit

Miele TDA 150 C NDS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.797,00 Kr. 0,00 Kr. 4.797,00 Kr. Læs mere
5.330,00 Kr. 0,00 Kr. 5.330,00 Kr. Læs mere

 

Miele TDA 150 C NDS er ikke blevet eksamineret af eksperter i tests, men vi har alligevel valgt at tage modellen med, da forbrugerne er rigtig glade for den. Vi har set på forskellige brugeranmeldelser på whiteaway.com, og tendensen er meget klar: Med 4,7 ud af 5 stjerner ud fra adskillige anmeldelser står det klart, at Miele TDA 150 C NDS er en rigtig god tørretumbler, og noget af det, som forbrugerne især fremhæver, er modellens gode tørreevner, solide kvalitet og gode funktioner.

Gode tørringsevner

Mange af forbrugerne nævner, at de køber en Miele, fordi de i forvejen har gode erfaringer med mærket, og heller ikke Miele TDA 150 C NDS skuffer. Modellen tørrer tøjet rigtig godt, og det er op til forbrugeren selv, om man vil have skabstørt eller strygetørt tøj. Maskinen har en indbygget sensor, der selv kan måle, hvor fugtigt tøjet er, og på baggrund af fugtigheden fastsætter modellen selv tørringstiden. På den måde undgår man både at få for fugtigt tøj og tøj, der er blevet overtørret. Overtørret tøj kan på grund af varmen let blive beskadiget.

Skånsom og præcis

Miele TDA 150 C NDS er en tørretumbler med mange gode funktioner. For at skåne tøjet mest muligt for den høje varme, som tekstilerne udsættes for under hele tørringstiden, er modellen udstyret med Soft Care-tromle, som plejer tøjet, mens den tørrer det.

Bryder man sig ikke om den lidt industrielle lugt, som tørretumblet tøj godt kan få, så har Miele TDA 150 C NDS også Fragrance Dos-funktion, som sørger for, at tøjet bliver velduftende. Og for at sikre et jævnt tørreresultat så er Miele TDA 150 C NDS udstyret med Perfect Dry, som giver en præcis tørring af alle tekstiler, selv om der er forskel på materialer, størrelse og vægt.

Let at bruge

Miele TDA 150 C NDS er også en kondenstørretumbler, og derfor er den udstyret med en vandbeholder, hvor vandet fra tøjet ledes hen som kondensvand. Bryder man sig ikke om at skulle skifte vandbeholderen, så er det muligt at tilslutte maskinen til kloakken via en slange, som også medfølger.

Forbrugerne noterer selv, at det både er let at rengøre filtre og tømme vandbeholder, og modellen er neutral i udseende og har en solid kvalitet. Modellen er også velegnet som en del af en vaskesøjle, hvor den kan placeres oven på vaskemaskinen.

Miele TDA 150 C NDS måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 58 cm (D) og vejer 49 kilo.

Kapaciteten for bomuld er 7 kilo.

Udvalgte fordele ved Miele TDA 150 C NDS:
🔵 Gode tørringsevner
🔵 Indbygget sensor undersøger selv fugtighed og tørretid
🔵 Soft Care-tromle skåner tøjet
🔵 Mulighed for tilslutning til kloak
🔵 God kvalitet


Miele T 8302

✅ Brugerfavorit

Miele T 8302

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.886,00 Kr. 0,00 Kr. 4.886,00 Kr. Læs mere
5.429,00 Kr. 0,00 Kr. 5.429,00 Kr. Læs mere
5.429,00 Kr. 0,00 Kr. 5.429,00 Kr. Læs mere

 

Miele T 8302 har heller ikke været taget med i eksperternes tests, men vi har valgt at tage modellen med i vores artikel, da forbrugerne er rigtig begejstrede for den. Vi har undersøgt forbrugeranmeldelser på whiteaway.com, hvor Miele T 8302 får 5 ud af 5 stjerner af forbrugerne. Noget af det, der især fremhæves, er modellens grundighed, kvalitet og brugervenlighed, og modellen er både moderne og udstyret med ny teknologi.

God tørretumbler med aftræk

Miele T 8302 er en tørretumbler med aftræk modsat flere af de andre modeller, som er af typen kondenstørretumblere. En aftrækstørretumbler er typisk billigere at anskaffe end en kondenstørretumbler, og det gælder også for Miele T 8302, som findes i den lavere ende af prisskalaen. En aftrækstørretumbler har den fordel, at den ikke afgiver usund fugt til hjemmet, da den via et hul i muren transporterer fugten ud gennem et rør. Miele T 8302 er på den måde et rigtig godt valg, og især hvis man tidligere har haft en tørretumbler med aftræk, for så er hullet i muren der allerede.

Grundig model

Forbrugerne nævner, at Miele T 8302 er en meget grundig og solid tørretumbler, som sørger for, at tøjet bliver både gennemtørt og jævnt tørt. Der er tale om en intelligent tørretumbler, og blandt andet sørger den indbyggede Perfect Dry-funktion for, at tørringen af alle typer af tekstiler bliver præcis, således at ingen tøjstykker bliver overset – uanset materiale, vægt og størrelse. Miele T 8302 er også udstyret med en velfungerende sensor, der selv måler fugtigheden i tøjet. Herefter er maskinen selv i stand til at vurdere, hvor lang tørretiden skal være.

Lille men smart model

Miele T 8302 hører ikke til blandt de største tørretumblere med en maksimumkapacitet på 6 kilo. Men 6 kilo er snildt nok til en middelstor familie på omkring 3 personer. Modellen er let at bruge, og displayet er overskueligt og let at betjene. For en yderligere bekvemmelighed er modellen født med tromle-belysning, således at forbrugeren ikke overser tøjstykker.

Tørretumbling kan godt være en højlydt affære, som kan genere, hvis man for eksempel har placeret sin tørretumbler i køkkenet eller tæt på soveværelset, men Miele T 8302 har et meget lavt lydniveau på 63 dB. Til sammenligning larmer en almindelig samtale mellem to mennesker omkring 60-65 dB, så der kommer ikke meget støj fra maskinen.

Miele T 8302 måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 58 cm (D) og vejer 45 kilo.

Kapaciteten for bomuld er 6 kilo.

Udvalgte fordele ved Miele T 8302:
🔵 Model med aftræk giver lavere luftfugtighed i boligen
🔵 Mindre men prisvenlig tørretumbler
🔵 Grundig og solid
🔵 Veludviklet teknologi giver smarte funktioner
🔵 Støjsvag model


Miele TWE 620 WP

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Miele toerretumbler TMG840 WPNDS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.456,00 Kr. 0,00 Kr. 8.456,00 Kr. Læs mere
9.395,00 Kr. 0,00 Kr. 9.395,00 Kr. Læs mere

 

Denne tørretumbler er blevet testet af det danske forbrugerråd Tænk, og eksperterne kårer modellen til testvinder. Miele TWE 620 WP er en kondenstørretumbler, som leder den varme og fugtige luft, som bliver skabt under tørringen, ud gennem et kondenseringssystem, hvor luften køles ned, og fugten opsamles som kondensvand i en beholder.

Tørretumbleren fra Miele vil været et godt køb for den forbruger, som både har brug for en god størrelse og en tørretumbler, der er udstyret med den nyeste teknologi.

Miele EcoDry

Miele TWE 620 WP er udstyret med Mieles EcoDry-teknologi. Denne teknologi garanterer både lavt energiforbrug (modellen er i energiklasse A+++) samt korte tørretider for tøjet.

Det sker ved det effektive samspil mellem maskinens filtersystem og varmelegeme, som ikke lader sig tilstoppe af fnug af nogen art.

Miele TWE 620 WP er en stor model med en kapacitet på otte kilo, så den vil passe til en lidt større husholdning.

Sensorstyring

Når tøjet tørres i Miele TWE 620 WP, så sørger maskinens sensorstyring for, at en sensor løbende måler niveauet af fugt i tøjet, og herefter tilpasses tørretiden. Herudover sikrer Perfect Dry-funktionen, at alle tekstiler bliver jævnt tørre uanset materiale.

Maskinen har også sensor i betjeningssystemet med DirectSensor, som sidder på fronten af maskinen over tromlen. Det er let at styre og finde rundt i.

Under tørretumblingen kan tøjet godt få en uheldig lugt ved nogle maskiner, men Miele TWE 620 WP er også udstyret med FragranceDos, som afgiver en let vellugtende duft til tøjet.

Timer giver øget frihed

Miele TWE 620 WP har en timer-funktion med udskudt-start, som giver forbrugeren muligheden for at udskyde tørringen til det tidspunkt, som passer til de individuelle behov.

Denne model er som nævnt en kondenstørretumbler og er født med en integreret bortledning af kondensvandet med slangeopvikling. Det betyder, at vandet så kan pumpes direkte ned i håndvasken eller vandlåsen, så man ikke behøver tømme vandbeholderen til kondensvandet.

Miele TWE 620 WP måler 85 cm (h), 60 cm (b), 64,3 cm (d).

Udvalgte fordele ved Miele TWE 620 WP:
🔵 Kondenstørretumbler med mulighed for opvikling til slange
🔵 God kapacitet på otte kilo
🔵 Med EcoDry-teknologi, som sikrer lavt energiforbrug og korte tørretider
🔵 Sensor måler fugten i tøjet
🔵 FragranceDos sikrer, at tøjet bliver velduftende


Andre testvindere

Ovenstående har vi gennemgået en række Miele tørretumblere, som alle enten har fået rigtig god omtale i diverse tests eller fået stor ros af forbrugerne. Der er mange andre gode tørretumblere på markedet, og derfor vil vi i dette afsnit gennemgå yderligere et par tørretumblere fra Siemens, Bosch og LG, som også har udmærket sig i tests.

Formålet er at være så nuancerede som muligt og give et bedre overblik over, hvilke alternativer til Miele der findes på markedet.

Vi gennemgår de alternative tørretumblere på samme måde, hvilket giver dig en bedre mulighed for at sammenligne og finde den tørretumbler, der passer bedst til netop dig.


Siemens WT47W568DN

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Siemens-WT47W568DN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere
9.099,00 Kr. 0,00 Kr. 9.099,00 Kr. Læs mere

 

Siemens WT47W568DN er af typen kondenstørretumblere, og dermed opsamler den vandet fra tøjet i en vandbeholder. Siemens WT47W568DN har flere smarte funktioner og man kan således sætte sig tørreprogram sammen som man ønsker.

Maskinen kan indstilles til både skabstørt og strygetørt og naturligvis også til bomuld og til syntetiske materiale.

Lille energiforbrug

Siemens WT47W568DN er at finde i energiklassen A++, hvilket betyder, at det er en af de mest miljøvenlige modeller på markedet. Den høje energiklasse er både god for miljøet og for forbrugerens pengepung, for et af tørretumblernes største problemer er, at de bruger rigtig meget strøm. Derfor er det en god ide at investere i en energibesparende tørretumbler som Siemens WT47W568DN.

Let at bruge

Siemens WT47W568DN har mange fordele udover at tørre godt og have et lavt energiforbrug, for modellen er også en brugervenlig tørretumbler. Programmer og indstillinger er lette at finde ud af, og fnugfilteret er godt og effektivt. Det er let at gøre kondensatoren ren, og hele kondenseringsprocessen fungerer rigtig godt, således at tøjets fugt og varme omdannes til kondensvand, som opsamles i en separat beholder. Displayet giver forbrugeren et godt overblik over tørringsprocessen, for undervejs angiver det tøjets aktuelle fugtighed, programstatus samt hvor lang tid, der er tilbage. Ekstra tørringstid kan tilvælges, hvis man ikke synes, tøjet er helt så tørt, som man ønsker.

Siemens WT47W568DN måler 84,5 cm (H), 59,5 cm (B), 66,5 cm (D) og vejer 57 kilo. Kapaciteten for bomuld er 8 kilo, og kapaciteten for syntetiske tekstiler er 3,5 kilo.

Udvalgte fordele ved Siemens WT47W568DN:
🔵 God tørreevne ved både bomuld og syntetiske materialer
🔵 Fugtighedsprocent bliver meget lav
🔵 Model i energiklasse A++ med lavt energiforbrug
🔵 Brugervenlig model
🔵 Overskuelig og med godt display


Bosch WTW875M8SN

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Bosch WTW875M8SN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.999,00 Kr. 0,00 Kr. 5.999,00 Kr. Læs mere

 

Bosch WTW875M8SN er en meget intelligent og præcis tørretumbler, således at forbrugeren får tøj, der er lige så tørt, som han eller hun ønsker det. Vælger man eksempelvis, at tøjet skal være strygetørt, så sørger Bosch WTW875M8SN for at ramme den fugtighedsprocent, der giver den bedste strygning.

Miljøvenlig

Bosch WTW875M8SN er i energiklassen A++, hvilket gør den til en miljøvenlig model. Og det gælder ved alle former for tørring (bomuld, syntetisk – halv eller hel tromle), hvor den bruger meget lidt strøm. Energiforbruget er 1,2 kWh ved en hel tromle bomuld, der skal skabstørres.

Bosch WTW875M8SN er en kondenstørretumbler, som har den fordel, at man slipper for at lave et hul i muren til direkte aftræk til det fri, og maskinen opsamler selv fugten som kondensvand i beholderen. Kondenssystemet fungerer godt, og langt det meste vand ender i beholderen.

En god kondenstørretumbler kan opsamle omkring 90 procent af vandet, så Bosch WTW875M8SN hører til blandt de allerbedste. Modellen roses desuden for at være en af de mindst støjende modeller,

Bosch WTW875M8SN måler 84,5 cm (H), 59,5 cm (B), 66,5 cm (D) og vejer 57 kilo.

Kapaciteten for bomuld er 8 kilo, og kapaciteten for syntetiske tekstiler er 3,5 kilo.

Udvalgte fordele ved Bosch WTW875M8SN:
🔵 Man opnår let den ønskede tørhed
🔵 Lav restfugtighed i tøjet
🔵 Tørrer tøjet hurtigt
🔵 I energiklasse A++
🔵 Velfungerende kondenssystem


LG RC7055AH1Z

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

LG RC7055AH1Z

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.335,00 Kr. 0,00 Kr. 5.335,00 Kr. Læs mere

 

Med LG RC7055AH1Z er det nemt at opnå præcis den type tørring som man ønsker. Modellen har nemlig 11 sensorstyrede programmer, 3 tidsstyrede programmer og15 valgfri funktioner. Her kan du blandt andet vælge imellem programmerne dyner, uld, sport og hurtig tørring.

Let tørring med kondens

LG RC7055AH1Z er også en kondenstørretumbler, som har den fordel, at fugtigheden inde i tromlen ledes ned i en vandbeholder som kondensvand. Kondenstørretumblere fås både med selvrensende kondensatorer og kondensatorer, man selv skal rense.

På de fleste modeller skal der manuelle kræfter til, og det gælder også LG RC7055AH1Z. Vær opmærksom på, at det er vigtigt at rense kondensfilteret efter hver 5.-6. tørretumbling. Regelmæssig rensning sørger for, at både energiforbruget og tidsforbruget ikke stiger. Da LG RC7055AH1Z i forvejen er i energiklasse A++, er den allerede en miljøvenlig model, men man kan således selv gøre sit for at opretholde dette.

Er man ny i kondenstørretumbler-faget, er der hjælp at hente i den medfølgende manual.

Gode ekstrafunktioner

LG RC7055AH1Z er en forholdsvis stor model, som kan indeholde en stor mængde tøj. Det betyder, at denne model vil passe godt til også en større familie. Displayet er godt og enkelt, og det giver et godt overblik for forbrugeren, da det både angiver programstatus, resttid og restfugtighed. Som en ekstra service fortæller det også, hvornår fnugfilteret skal renses, og når vandbeholderen til kondensvandet er ved at være fyldt.

Har man individuelle ønsker eller sart tøj, er der mulighed for at tage hensyn til dette også med ekstrafunktionerne. Er tøjet ikke tørt nok, kan man vælge ekstra tid, og er man bekymret over den høje varme, kan man nedsætte temperaturen og anvende kold luft. Modellen har også ”udskudt start”-funktion i op til 19 timer, så man selv kan planlægge, hvornår tøjet skal være færdigtørret.

LG RC7055AH1Z måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 67 cm (D) og vejer 53 kilo.

Kapaciteten for bomuld er 7 kilo, og kapaciteten for syntetiske tekstiler er 3,5 kilo.

Udvalgte fordele ved LG RC7055AH1Z:
🔵 Giver et godt tørreresultat
🔵 Miljøvenlig i energiklasse A++
🔵 Velskrevet medfølgende manual
🔵 Enkelt display giver større overskuelighed
🔵 Brugbare ekstrafunktioner


Om Miele

I 1899 startede den lange rejse mod at blive et af verdens bedst kendte og mest velansete producenter af forbrugerprodukter, da Miele blev grundlagt i Tyskland. Over årene er mærket vokset og har bredt sig ud over en bred vifte af dagligdagsprodukter, og det er visionen at være solide, kvalitetsbevidste og moderne.

”Immer besser” har altid været Mieles motto, og det betyder, at Miele går stærkt efter at være bedre,

end de var i går. Miele har igennem alle årene været på forkant med den moderne teknologi, og netop teknologi og teknik er to af de områder, hvor Miele hele tiden arbejder på at blive bedre for at kunne give de ofte trofaste kunder effektive kvalitetsprodukter, der både tænker på forbrugeren og miljøet. Der arbejdes hele tiden henimod en større bæredygtighed, og kunderne er det andet hovedfokus for Miele. Miele bestræber sig på at give kunderne vished om, at de hos Miele får de bedste husholdningsapparater, der findes på markedet.

Det er Mieles vision, at det skal være let for forbrugeren at benytte sig af Mieles produkter, og det gælder også de avancerede modeller. Miele stræber efter hele tiden at kunne producere mere intelligente produkter, hvor der også er fokus på design.

Angående netop designet, så stiler Miele også efter at give forbrugerne apparater i elegant og tidløst design, med det skal også være muligt at få et kvalitetsprodukt, der passer ind i kundernes egen personlige stil.

miele logo


Dette skal du være opmærksom på, når du køber ny tørretumbler

Der er rigtig mange valgmuligheder, når man skal købe ny tørretumbler, og der er mange ting, man skal forholde sig til. Forbrukerradet.no guider her til de ting, du skal skrive dig bag øret:

Kondens eller aftræk: Kondenstørretumblere leder vandet fra tøjet ned til en vandbeholder, som opsamler det som kondensvand. Herved slipper man for at skulle lave et hul i muren til aftræk ud til det fri. Desværre kan det være svært for kondenstørretumblerne at opsamle alt vandet, og så ender fugten i huset. Det kan være skadeligt for indeklimaet, og derfor bør man lufte ud, når man tørretumbler. En tørretumbler med aftræk kræver et hul i muren, hvorved fugten ledes ud i det fri via et rør. Så slipper man for fugt i huset, men det er nødvendigt med et hul i muren.

Vandbeholder eller slange på kondenstørretumbler: Man skal skifte vandbeholderen til kondensvandet efter hver eller hver anden gang, man tørretumbler. Vær opmærksom på hvor stor beholderen er, hvor den er placeret, hvor let den er at tømme, og om maskinen selv fortæller, når den skal tømmes? Alternativt så undersøg om maskinen har mulighed for at tilkoble en slange til afløb ud i kloakken i stedet. Læg mærke til om slangen følger med.

Traditionel, varmepumpe eller hybrid: Kondenstørretumblere kommer i tre slags – læg mærke til hvilken der passer bedst til dine behov.

Energiforbrug: Hvilken energiklasse er maskinen i? Læs energimærket grundigt for at finde ud af hvor mange kWh den bruger ved hver tørretumbling.

Tid: Er tidsfaktoren vigtig for dig? Prioriterer du at få hurtigt tørt tøj? Aftrækstørretumblere er ofte lidt hurtigere end kondenstørretumblere.

Fysisk størrelse: Læg mærke til modellens fysiske mål. Der kan især være forskel på modellernes dybde. Også vægten er forskellig – med helt op til omkring 40 kilos forskel.

Tromlen: Hvor stor er tørretumblerens kapacitet? Modellerne kan variere en del, og de fleste har en makskapacitet på mellem 6-8 kilo. Sørg for at tørretumblerens kapacitet matcher med din vaskemaskines kapacitet. Er tromlen en skånetromle? Er den rustfri? Er der lys i tromlen?

Lågen: Hvilken vej svinger lågen ud? Er det muligt at hængsle døren i begge sider? En bred dør gør det lettere at lægge tøjet ind og tage det ud.

Støj: Hvor meget larmer modellen? Hvis tørretumbleren skal stå et sted, hvor husstanden samles eller nær soveværelser, kan en støjende model være et problem. De støjsvage modeller kan fås ned til omkring 60 dB, hvilket svarer til støjen fra en almindelig samtale.

Filtre og rensning: Hvor mange filtre er der? Fnugfilter? Mikrofilter? Hvor let er det at rense dem? Fortæller displayet selv, hvornår filtrene skal renses? Og kondensatoren – er den selvrensende, eller skal det gøres manuelt? Hvor besværligt er det?

Display og funktioner: Er displayet let at forstå? Angiver det resttiden? Angiver det restfugtigheden i tøjet? Er der mulighed for udskudt start? Har den andre funktioner, som du har brug for (mulighed for ekstra tid, kold luft, temperaturnedsættelse, antikrøl, damp med videre)? Er knapper og afbrydere logiske og lette at anvende?

Specialprogrammer: Er der skåneprogram? Hurtigprogram? Uldprogram? Er der specifikke specialprogrammer, du kunne få glæde af?

Udseende: Hvilken farve har modellen? Er den neutral? Har modellen en hvid plastdør, eller er der et vindue i døren? Er overfladerne med emalje?

Sikkerhed: Er der børnesikring på tørretumbleren? Er modellen udstyret med en pinkode?

Manual: Er manualen let at forstå? Er den forklarende? Er den på et sprog, du forstår?

Teknologi: Kan modellen styres med en app?


Sådan bruger du bedst din tørretumbler

Forbrugerrådet Tænk forklarer her, hvordan du bedst bruger din tørretumbler for at få et optimalt resultat – både for dig selv, miljøet og tøjet:

Tørretumbler eller tørresnor: Først og fremmest skal man overveje, om man i det hele taget har brug for en tørretumbler. Det er bedre for miljøet og pengepungen at tørre tøj ude i det fri, hvis det er muligt. Man kan også sagtens tørre tøj udenfor om vinteren – det tager bare lidt længere tid.

Rensning af filter: Rens fnugfilteret hver gang du har brugt tørretumbleren. Kondenstørretumblere med varmepumpe har et mikrofilter, som skal renses jævnligt – også gerne oftere, end hvad displayet viser. Rens det gerne efter hver 3.-5. tørring. Hvis filteret fnugger, så øges både tørretid og strømforbrug. Nogle modeller har et selvrensende system.

Energimærket: Vælg en tørretumbler med så høj en energiklasse som muligt. Gerne A++ eller bedre.

Udnyt kapaciteten: Fyld tromlen op hver gang (dog skal du ikke proppe den men efterlade lidt luft foroven). Det er billigere med én hel tromle end to halve.

Centrifugering: Sørg for at centrifugere tøjet godt i vaskemaskinen, inden det lægges i tørretumbleren. Så tager der kortere tid at tørre tøjet i tumbleren, da der er mindre vand i tøjet.

I rette folder: Er tøjet blevet slynget ind i hinanden og har dannet knuder inde i vaskemaskinen, så fold tøjet ud igen, før det lægges i tørretumbleren. Tjek også at dynebetræk er lukket, så der ikke gemmer sig små tøjstykker inde i betrækket. Det holder nemlig på fugten og forøger tørretiden.

Strygetøj: Læg det tøj, du ønsker at få strygetørt, i sammen med det tøj, der skal være skabstørt. Tag blot strygetøjet ud et stykke tid før.

Kondens og varme: Anvender du en kondenstørretumbler, så vær opmærksom på at den afgiver en del varme. Placér den derfor i et rum, der alligevel skal varmes op.


Disse ting bør du aldrig tørretumble

En tørretumbler er smart og sørger for, at tøjet hurtigt bliver tørt – på alle tider af døgnet og året. Men der er nogle ting, som man bør undlade at putte i tørretumbleren. Expressen.se forklarer her hvilke:

Badetøj: Varmen i tørretumbleren vil ødelægge badetøjets elastiske spandex.

Strømpebukser: Varmen i tørretumbleren vil få stoffet til at krympe.

Måtter med gummibagside: Varmen i tørretumbleren vil ødelægge gummiet, og i værste tilfælde kan overophedningen medføre brand.

Bh’er: Både varmen og tromlens hurtige og hårde bevægelser kan skade elasticiteten og bh’ens form.

Tøj med udsmykning: Tumblerens tunge bevægelser kan ødelægge sten og pyntegenstande, der er sat fast på tøjet.

Beklædningsgenstande med advarselssymbol på mærket: Tjek altid tøjets mærke for at se, hvad der står om tørretumbling. Er man usikker, så lad være med at tørretumble tøjet. Ellers kan tøjets form ødelægges, det kan krympe eller blive større og uformeligt.

Løbesko: Varmen i tørretumbleren kan få gummiet til at krympe og ødelægge limen. Sneakers, der ikke er til idrætsbrug, kan tørretumbles på et mildt program uden høj varme.


Miele tørretumbler-test – Disse kilder har vi brugt: 

Det danske forbrugerråd Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 48 tørretumblere i alle prisklasser og fra både kendte og mindre kendte mærker. Eksperterne har især fokuseret på evner inden for tørring, tørretid, energiforbrug, brugervenlighed og funktioner.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 70 tørretumblere er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellernes tørreevner, tidsforbrug, energiforbrug og brugervenlighed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for tørretumblere er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de tørretumblere, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu. I vores vurdering af forskellige Miele tørretumblere, der har Forbrugsguiden derfor også kigget på forbrugernes egne anmeldelser.

Udover de ovenstående tests har vi derfor også kigget på forbrugeranmeldelser på Whiteaway.com. Vi har her set nærmere på de mest populære tørretumblere og undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om modellerne. Læs mere her.

Hos Forbrugsguiden har vi også udarbejdet en række andre artikler, som du med fordel kan læse inden du investerer i en ny tørretumbler.

Øvrige relevante tests

Vi har udarbejdet en generel tørretumbler test, hvor vi ser nærmere på tørretumblere fra en lang række forskellige producenter. Her har vi samlet de modeller som bliver bedømt bedst af de førende Skandinaviske eksperter.

Hvis du har besluttet dig for at du ønsker en tørretumbler med kondens, så har vi ligeledes udarbejdet en kondenstørretumbler test, hvor vi har samlet de modeller som er blevet bedømt bedste af forskellige eksperter på området. Ligesom alle andre artikler på Forbrugsguiden, finder du også her prissammenligning af produkterne, så du nemt kan få et overblik over de billigste forhandlere i Danmark.

Der findes også tørretumblere på markedet, der kombinerer tørretumbler og vaskemaskine i ét. Dermed kan du både spare plads og penge, da du kun har brug for en maskine. Du kan læse mere om denne type produkter i vores vaske-tørremaskine test.