Når hverdagen skal hænge sammen, er der ikke noget værre end at spilde tid på en tørretumbler, der ikke tørrer tøjet ordentligt. Det skal helst være hurtigt og effektivt at få dit tøj vasket og tørret, så du kan komme videre med dagens program.
Vi har udvalgt en række tørretumblere fra det anerkendte mærke, Miele. Ud fra eksperternes vurderinger i forskellige tests gennemgår vi tørretumblerne fra Miele en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt maskine til et godt køb. Så kan du tage et informeret valg om, hvilken tørretumbler der skal flytte ind hos dig.
Gode overvejelser når du skal vælge ny tørretumbler:
🔸 Type: Har du aftræk til tørretumbleren eller skal det være en kondenstørretumbler med en vandtank, du tømmer efter brug?
🔸 Vaskekapacitet: Hvor meget skal du tørre ad gangen? Skal du tørre håndklæder for en familie på 5, kan du have brug for en tromle med en kapacitet på 8-10 kg. Skal du kun tørre dit eget tøj, kan det være nok med en kapacitet på omkring 6 kg.
🔸 Støjniveau: Hvor skal tørretumbleren stå? Hvis den skal stå tæt på dine opholdsrum, kan det være en fordel at vælge en stille model. Skal den stå i kælderen eller et vaskehus, kan du have andre prioriteter, der vægter højere.
🔸 Energieffektivitet: Hvis du vil spare på elregningen, skal du kigge efter en tørretumbler med en høj energieffektivitet. Det måles på en skala fra A til G.
🔸 Tørreprogrammer og funktioner: Skal du altid tørre det samme eller skal du bruge et stort udvalg af tørreprogrammer? Skal have ekstrafunktioner som skånsom vask, oplyst tromle eller kunne styres med en app?
Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over de bedste Miele tørretumblere
🔸 Overblik over alternativer til Miele
🔸 Information om Miele
🔸 Viden om hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny tørretumbler
🔸 Gode råd til brug af tørretumbler
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret
Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.
Ikke alle tørretumblerne har indgået i tests, så derfor ser vi også nærmere på diverse brugeranmeldelser for at undersøge, hvad forbrugerne siger om tørretumblerne og deres funktionalitet. Markedet for tørretumblere er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder dog ikke, at de modeller, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.
Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.
💡 Guide: Se vores video med 4 gode råd til valg af ny tørretumbler 💡
Tidligere anmeldte produkter – nu udgået
Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.
Miele TWV680WP
Miele TWV680WP er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests og er heller ikke blevet anmeldt af forbrugere hos en forhandler. Dog har vi alligevel valgt at tage denne tørretumbler med i vores artikel for at give et mere nuanceret overblik over de forskellige tørretumblere fra Miele på markedet.
Vil man placere tørretumbleren ovenpå en vaskemaskine, er det vigtigt, at man er opmærksom på målene. På den måde kan man være sikker på, at tørretumbleren passer sammen med ens vaskemaskine. Miele TWV680WP er desuden en kondenstørretumbler. Det vil sige, at den recirkulerer luften i stedet for at lede luften ud i det fri.
Rummelig tørretumbler
Med Miele TWV680WP får man en stor tørretumbler, der har en tørrekapacitet på 8 kilo tøj. Modellen er derfor velegnet til en familie med fem medlemmer eller mere i husstanden.
Samtidigt er tørretumbleren energieffektiv, da den er placeret i energiklasse A. Det betyder, at tørretumbleren ikke forbruger meget energi på et år, hvilket ikke blot er en fordel for miljøet, men også for ens pengepung.
Lydniveauet er på 64 dB, så det er forholdsvist lavt. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB, så den vil ikke støje meget under brug. Tøjet bliver desuden altid vasket skånsomt på grund af SoftCare-tromlen. Denne tromle sikrer, at ens vasketøj ikke bliver beskadiget, når det er i maskinen, samt at strygningen bagefter bliver nemmere.
Indbygget dampfunktion og EcoDry-teknologi
Miele TWV680WP er forsynet med en indbygget dampfunktion, der sørger for, at vasketøjet ikke bliver krøllet, når man tørrer det i maskinen. Funktionen udglatter nemlig tøjet i stedet under tørringsprocessen.
Derudover kommer Miele TWV680WP med en EcoDry-teknologi, der sikrer et konstant lavt energiforbrug og en kort tørringsproces. Takket være filtersystemet og det vedligeholdelsesfri varmelegeme vil fnug ikke tilstoppe varmelegemet, hvorfor maskinen kan blive ved med at tørre tøjet på den mest optimale måde.
Der opnås desuden en meget præcis tørring med hjælp fra funktionen PerfectDry. PerfectDry registrerer, hvor meget kalk der er i vandet og tilpasser tørringsprocessen efter dette.
Intelligent tørretumbler
Ved køb af Miele TWV680WP får man en intelligent tørretumbler, der kan forbindes til internettet. Downloader man Mieles app, er der herved mulighed for at holde øje med tørretumblerens status, når man ikke er hjemme, se beskeder m.m.
På tørretumblerens display kan man vælge mellem et hav af forskellige tørreprogrammer, så man kan starte det program, der bedst passer til ens vasketøj. Disse programmer inkluderer blandt andet: Automatic Plus, Skjorter, Bomuld, Finish silke, Finish uld, Bomuld ECO, Express, Strygelet, Jeans, Sportstøj, Outdoor og mange flere.
Sidst men ikke mindst kan man forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt i op til 24 timer i forvejen. Herved kan man sætte Miele TWV680WP i gang med at tørre ens vasketøj, så det er klar, når man kommer hjem.
Miele TWV680WP måler 85 x 59,6 x 64,3 centimeter (h x b x d).
Miele WTH130WPM – den effektive dobbeltmaskine
✅ 60% rating hos svenske Råd & Rön
Vasketørremaskine
Miele WTH130WPM er en vaskemaskine med indbygget tørretumbler funktion. Det sparer dig dermed for pladsen ved at skulle have to store maskiner stående i vaskerummet. Den kombinerede maskine går ikke på kompromis med brugervenligheden, og maskinen er simpel og nem at betjene.
Den smarte vej til rent og tørt tøj
Miele har med deres mange smarte funktioner gjort det nemt for dig at få rent og tørt tøj. Spin&Spray teknologien giver et bedre vaskeresultat, med mindre vand og uden at bruge mere energi. TwinDos er deres væskefordelingssystem, som tillader optimal brug af vaskemidlet i forhold til tidpunkt og mængde af tøj. SteamCare er dampfunktionen, der giver mindre behov for at stryge tøjet. Det sparer både tid og penge, da tøjet i langt mindre grad bliver slidt. Du behøver ikke engang sætte dig ind i de forskellige funktioners brug, fordi maskinen selv registrerer hvordan det bedst får dit tøj rent og tørt.
Maskinen har en kapacitet på 7 kilo som vaskemaskine og 4 kg som tørretumbler. Den måler 85 cm i højden og 59,6 cm i bredden.
Miele WTH130WPM vs. markedet
Du får den vanlige Miele kvalitet, som er støjsvag og har fået topkarakterer for sit lave vandforbrug. Det er både en bonus for miljøet, men også for din elregning. Maskinen ligger i den høje ende prismæssigt, men du får den kvalitet du betaler for.
Udvalgte fordele ved Miele TEJ675WP
|
Udvalgte ulemper ved Miele TEJ675WP
|
Miele T8303
.
Miele T8303 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær tørretumbler hos forbrugerne. Tørretumbleren har nemlig fået 4,4 ud af 5 stjerner af brugerne hos den danske forhandler Skousen.dk.
Her skriver de, at de er begejstrede for modellens effektive tørring og mange praktiske funktioner. Til gengæld nævner flere brugere, at de er mindre vilde med, at Miele T8303 ikke kommer med noget ur.
Ved køb af Miele T8303 skal man være opmærksom på målene, hvis man ønsker, at placere tørretumbleren ovenpå en vaskemaskine. Miele T8303 er desuden en aftrækstørretumbler, så der er udluftning til det fri.
Super effektiv og lydsvag tørretumbler, ifølge forbrugerne
Ifølge forbrugerne hos Skousen.dk er Miele T8303 en ”lækker tørretumbler”, der passer ind i de fleste hjem. Eksempelvis skriver en bruger, at ”det er absolut den bedste model” i forhold til de andre modeller, der har været i hjemmet gennem tiden.
Dette er flere brugere enige i og forklarer, at tørretumbleren ”tørrer tøjet hurtigt og effektivt” og ”stopper selv, når tøjet er tørt”. Samtidigt nævner nogle brugere, at modellen ”er støjsvag” samt, at man er sikret et ”super resultat”.
Der er ikke mange brugere, som finder nogle ulemper ved Miele T8303. Dog nævner en enkelt, at tørretumbleren mangler et ur, så man ikke kan se den resterende tid, hvilket er en skam.
Sensorstyret tørretumbler
Med Miele T8303 får man en tørretumbler, der har en kapacitet på 6 kilo. Tørretumbleren er derfor velegnet til en familie på omkring tre til fire personer. Desuden er modellen placeret i energiklasse F. Dette er ikke den bedste energiklasse, men den forbruger stadig ikke meget energi på et år.
Takket være tørretumblerens sensorstyring kan den selv fastsætte den nødvendige tørretid. Miele T8303 har nemlig en sensor, der sørger for at måle tøjets restfugtighed. Ud fra dette vurderer modellen selv, hvor lang tørretiden skal være.
Når Miele T8303 tørrer ens tøj, vil lydniveauet være på omkring 63 dB. Dette er forholdsvist støjsvagt, hvorfor den ikke forstyrrer hele hjemmet. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB. Tørretumbleren har også en optimal tromlebelysning, der gør, at man ikke overser noget ved tømning.
Skånsom tørring
Miele T8303 er forsynet med en SoftCare-tromle, der gør, at alle tekstiler bliver tørret på en meget skånsom måde. Dette sikrer ikke kun, at tøjet ikke bliver beskadiget, men også at strygearbejdet bliver nemmere.
Samtidigt kommer Miele T8303 med et antikrøl-program, der ligeledes bidrager til, at tøjet ikke krøller, hvis man ikke har mulighed for at tage det ud af maskinen efter endt program. Her sørger antikrøl-funktionen nemlig for, at vasketøjet jævnligt bliver løsnet, så det ikke krøller.
Man kan ydermere vælge mellem flere tørreprogrammer som for eksempel: Automatic, Koge/kulørtvask, Strygelet, Finish uld, Udglatning og Luft. Man kan derfor vælge det program, der bedst passer til vasketøjet og tekstilerne.
Sidst men ikke mindst er man sikret en præcis tørring takket være PerfectDry-funktionen. PerfectDry registrerer kalken i vandet og tilpasser tørringsprocessen herefter.
Miele T8303 måler 85 x 59,5 x 58 centimeter (h x b x d).
Udvalgte fordele ved Miele T8303:
Skånsom tørring med SoftCare-tromle
Præcis tørring med PerfectDry-funktion
Sensorstyret tørretumbler
Optimal tromlebelysning
Flere tørreprogrammer
Miele TDA 140 C – effektivt kondenssystem
.
Miele TDA 140 C klarer både at tørre syntetiske materialer og bomuld. Miele TDA 140 C er også en kondenstørretumbler og det betyder, at fugten ledes ud som kondens til en vandbeholder.
Ifølge producenten selv, så er Miele TDA 140 C er en af de bedste modeller på markedet, når det kommer til at opsamle så meget vand som muligt, så det ikke kommer ud som fugt i hjemmet.
Kort tørretid
Modellen er udstyret med en sensorstyring, som selv måler fugtigheden i tøjet, og så indstiller modellen automatisk tørretiden herefter – og modellen er særligt hurtig og effektiv til at tørre. Tørretumbling kan godt være en hård og skadende proces for især skrøbelige tekstiler, men Miele TDA 140 C har en indbygget Soft Care-tromle, som sørger for en så skånsom tumbling som mulig.
God brugervenlighed
Miele TDA 140 C har en rigtig god brugervenlighed og er god til at hjælpe en eventuel ny bruger. Maskinen er desuden let at håndtere, og programvalget fungerer let og overskueligt. Displayet giver et overblik over den igangværende tørring, da den automatisk angiver, hvor lang tid der er tilbage af programmet.
Desuden hjælper displayet også på længere sigt, da der her oplyses om, hvornår fnugfilter og mikrofilter skal rengøres, og om hvornår den 4,2 liter store vandbeholder skal tømmes.
Har man ikke lyst til at bakse med vandbeholder og hælde vand ud efter hver eller hver anden tumbling, så er det også muligt at etablere et afløb til kloakken via en slange. En slange på 165 cm til formålet medfølger også med Miele TDA 140 C. Lydniveauet er desuden også i den lave ende, og der er fine tilvalg som antikrøl-fase, kold luft, nedsat temperatur og tilvalg af ekstra tid.
Miele TDA 140 C måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 59 cm (D) og vejer 51 kilo.
Kapaciteten for bomuld er 7 kilo, og kapaciteten for syntetiske tekstiler er 3,5 kilo.
Udvalgte fordele ved Miele TDA 140 C:
Gode tørringsevner
Effektivt kondenssystem
Hurtig model, der tørrer tøjet hurtigt
Høj brugervenlighed
Gode programmer
Miele T 8302 – den prisvenlige model
Miele T 8302 har heller ikke været taget med i eksperternes tests, men vi har valgt at tage modellen med i vores artikel, da forbrugerne er rigtig begejstrede for den. Vi har undersøgt forbrugeranmeldelser på whiteaway.com, hvor Miele T 8302 får 5 ud af 5 stjerner af forbrugerne. Noget af det, der især fremhæves, er modellens grundighed, kvalitet og brugervenlighed, og modellen er både moderne og udstyret med ny teknologi.
God tørretumbler med aftræk
Miele T 8302 er en tørretumbler med aftræk modsat flere af de andre modeller, som er af typen kondenstørretumblere. En aftrækstørretumbler er typisk billigere at anskaffe end en kondenstørretumbler, og det gælder også for Miele T 8302, som findes i den lavere ende af prisskalaen. En aftrækstørretumbler har den fordel, at den ikke afgiver usund fugt til hjemmet, da den via et hul i muren transporterer fugten ud gennem et rør. Miele T 8302 er på den måde et rigtig godt valg, og især hvis man tidligere har haft en tørretumbler med aftræk, for så er hullet i muren der allerede.
Grundig model
Forbrugerne nævner, at Miele T 8302 er en meget grundig og solid tørretumbler, som sørger for, at tøjet bliver både gennemtørt og jævnt tørt. Der er tale om en intelligent tørretumbler, og blandt andet sørger den indbyggede Perfect Dry-funktion for, at tørringen af alle typer af tekstiler bliver præcis, således at ingen tøjstykker bliver overset – uanset materiale, vægt og størrelse. Miele T 8302 er også udstyret med en velfungerende sensor, der selv måler fugtigheden i tøjet. Herefter er maskinen selv i stand til at vurdere, hvor lang tørretiden skal være.
Lille men smart model
Miele T 8302 hører ikke til blandt de største tørretumblere med en maksimumkapacitet på 6 kilo. Men 6 kilo er snildt nok til en middelstor familie på omkring 3 personer. Modellen er let at bruge, og displayet er overskueligt og let at betjene. For en yderligere bekvemmelighed er modellen født med tromle-belysning, således at forbrugeren ikke overser tøjstykker.
Tørretumbling kan godt være en højlydt affære, som kan genere, hvis man for eksempel har placeret sin tørretumbler i køkkenet eller tæt på soveværelset, men Miele T 8302 har et meget lavt lydniveau på 63 dB. Til sammenligning larmer en almindelig samtale mellem to mennesker omkring 60-65 dB, så der kommer ikke meget støj fra maskinen.
Miele T 8302 måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 58 cm (D) og vejer 45 kilo.
Kapaciteten for bomuld er 6 kilo.
Udvalgte fordele ved Miele T 8302:
Model med aftræk giver lavere luftfugtighed i boligen
Mindre men prisvenlig tørretumbler
Grundig og solid
Veludviklet teknologi giver smarte funktioner
Støjsvag model
Miele TEJ675WP – Den største model
Støjsvag og energibesparende
Tørretumbleren er ikke generende for ørene mens den tørrer dit tøj, da den er yderst støjsvag. Det er dog ikke på bekostning af miljøet, da den indbyggede varmepumpeteknologi gør den energibesparende og skåner ovenikøbet dit elforbrug.
Det er muligt at betjene maskinen via en app, når man har tilsluttet maskinen til Wi-Fi, hvilket gør den endnu nemmere at betjene, selvom den i forvejen er brugervenlig. Den eneste kritik der kommer af maskinen er, at den tager længere tid om at tørre tøjet end lignende modeller på markedet.
Miele TEJ675WP vs. markedet
Maskinen har en kapacitet på 9 kilo, som er en del mere end standard. Hvis tørretøjet hober sig op derhjemme, kan denne model være behjælpelig med at løse udfordringen. Det indbyggede LED-lys hjælper til at finde alle sokkerne, der ellers godt kan gemme sig inde i den store tromle.
Maskinen måler 85 cm i højden og er 59,6 cm bred, er udstyret med en kulfri motor og justerbare fødder.
Udvalgte fordele ved Miele TEJ675WP
|
Udvalgte ulemper ved Miele TEJ675WP
|
Om Miele
I 1899 startede den lange rejse mod at blive et af verdens bedst kendte og mest velansete producenter af forbrugerprodukter, da Miele blev grundlagt i Tyskland. Over årene er mærket vokset og har bredt sig ud over en bred vifte af dagligdagsprodukter, og det er visionen at være solide, kvalitetsbevidste og moderne.
”Immer besser” har altid været Mieles motto, og det betyder, at Miele går stærkt efter at være bedre, end de var i går. Miele har igennem alle årene været på forkant med den moderne teknologi, og netop teknologi og teknik er to af de områder, hvor Miele hele tiden arbejder på at blive bedre for at kunne give de ofte trofaste kunder effektive kvalitetsprodukter, der både tænker på forbrugeren og miljøet. Der arbejdes hele tiden henimod en større bæredygtighed, og kunderne er det andet hovedfokus for Miele. Miele bestræber sig på at give kunderne vished om, at de hos Miele får de bedste husholdningsapparater, der findes på markedet.
Det er Mieles vision, at det skal være let for forbrugeren at benytte sig af Mieles produkter, og det gælder også de avancerede modeller. Miele stræber efter hele tiden at kunne producere mere intelligente produkter, hvor der også er fokus på design.
Angående netop designet, så stiler Miele også efter at give forbrugerne apparater i elegant og tidløst design, med det skal også være muligt at få et kvalitetsprodukt, der passer ind i kundernes egen personlige stil.
Dette skal du være opmærksom på, når du køber ny tørretumbler
Der er rigtig mange valgmuligheder, når man skal købe ny tørretumbler, og der er mange ting, man skal forholde sig til. Forbrukerradet.no guider her til de ting, du skal skrive dig bag øret:
Kondens eller aftræk: Kondenstørretumblere leder vandet fra tøjet ned til en vandbeholder, som opsamler det som kondensvand. Herved slipper man for at skulle lave et hul i muren til aftræk ud til det fri. Desværre kan det være svært for kondenstørretumblerne at opsamle alt vandet, og så ender fugten i huset. Det kan være skadeligt for indeklimaet, og derfor bør man lufte ud, når man tørretumbler. En tørretumbler med aftræk kræver et hul i muren, hvorved fugten ledes ud i det fri via et rør. Så slipper man for fugt i huset, men det er nødvendigt med et hul i muren.
Vandbeholder eller slange på kondenstørretumbler: Man skal skifte vandbeholderen til kondensvandet efter hver eller hver anden gang, man tørretumbler. Vær opmærksom på hvor stor beholderen er, hvor den er placeret, hvor let den er at tømme, og om maskinen selv fortæller, når den skal tømmes? Alternativt så undersøg om maskinen har mulighed for at tilkoble en slange til afløb ud i kloakken i stedet. Læg mærke til om slangen følger med.
Traditionel, varmepumpe eller hybrid: Kondenstørretumblere kommer i tre slags – læg mærke til hvilken der passer bedst til dine behov.
Energiforbrug: Hvilken energiklasse er maskinen i? Læs energimærket grundigt for at finde ud af hvor mange kWh den bruger ved hver tørretumbling.
Tid: Er tidsfaktoren vigtig for dig? Prioriterer du at få hurtigt tørt tøj? Aftrækstørretumblere er ofte lidt hurtigere end kondenstørretumblere.
Fysisk størrelse: Læg mærke til modellens fysiske mål. Der kan især være forskel på modellernes dybde. Også vægten er forskellig – med helt op til omkring 40 kilos forskel.
Tromlen: Hvor stor er tørretumblerens kapacitet? Modellerne kan variere en del, og de fleste har en maks kapacitet på mellem 6-8 kilo. Sørg for at tørretumblerens kapacitet matcher med din vaskemaskines kapacitet. Er tromlen en skånetromle? Er den rustfri? Er der lys i tromlen?
Lågen: Hvilken vej svinger lågen ud? Er det muligt at hængsle døren i begge sider? En bred dør gør det lettere at lægge tøjet ind og tage det ud.
Støj: Hvor meget larmer modellen? Hvis tørretumbleren skal stå et sted, hvor husstanden samles eller nær soveværelser, kan en støjende model være et problem. De støjsvage modeller kan fås ned til omkring 60 dB, hvilket svarer til støjen fra en almindelig samtale.
Filtre og rensning: Hvor mange filtre er der? Fnugfilter? Mikrofilter? Hvor let er det at rense dem? Fortæller displayet selv, hvornår filtrene skal renses? Og kondensatoren – er den selvrensende, eller skal det gøres manuelt? Hvor besværligt er det?
Display og funktioner: Er displayet let at forstå? Angiver det resttiden? Angiver det restfugtigheden i tøjet? Er der mulighed for udskudt start? Har den andre funktioner, som du har brug for (mulighed for ekstra tid, kold luft, temperaturnedsættelse, antikrøl, damp med videre)? Er knapper og afbrydere logiske og lette at anvende?
Specialprogrammer: Er der skåneprogram? Hurtigprogram? Uldprogram? Er der specifikke specialprogrammer, du kunne få glæde af?
Udseende: Hvilken farve har modellen? Er den neutral? Har modellen en hvid plastdør, eller er der et vindue i døren? Er overfladerne med emalje?
Sikkerhed: Er der børnesikring på tørretumbleren? Er modellen udstyret med en pinkode?
Manual: Er manualen let at forstå? Er den forklarende? Er den på et sprog, du forstår?
Teknologi: Kan modellen styres med en app?
Sådan bruger du bedst din tørretumbler
Tørretumbler eller tørresnor: Først og fremmest skal man overveje, om man i det hele taget har brug for en tørretumbler. Det er bedre for miljøet og pengepungen at tørre tøj ude i det fri, hvis det er muligt. Man kan også sagtens tørre tøj udenfor om vinteren – det tager bare lidt længere tid.
Rensning af filter: Rens fnugfilteret hver gang du har brugt tørretumbleren. Kondenstørretumblere med varmepumpe har et mikrofilter, som skal renses jævnligt – også gerne oftere, end hvad displayet viser. Rens det gerne efter hver 3.-5. tørring. Hvis filteret fnugger, så øges både tørretid og strømforbrug. Nogle modeller har et selvrensende system.
Energimærket: Vælg en tørretumbler med så høj en energiklasse som muligt. Gerne B eller bedre.
Udnyt kapaciteten: Fyld tromlen op hver gang (dog skal du ikke proppe den men efterlade lidt luft foroven). Det er billigere med én hel tromle end to halve.
Centrifugering: Sørg for at centrifugere tøjet godt i vaskemaskinen, inden det lægges i tørretumbleren. Så tager der kortere tid at tørre tøjet i tumbleren, da der er mindre vand i tøjet.
I rette folder: Er tøjet blevet slynget ind i hinanden og har dannet knuder inde i vaskemaskinen, så fold tøjet ud igen, før det lægges i tørretumbleren. Tjek også at dynebetræk er lukket, så der ikke gemmer sig små tøjstykker inde i betrækket. Det holder nemlig på fugten og forøger tørretiden.
Strygetøj: Læg det tøj, du ønsker at få strygetørt, i sammen med det tøj, der skal være skabstørt. Tag blot strygetøjet ud et stykke tid før.
Kondens og varme: Anvender du en kondenstørretumbler, så vær opmærksom på at den afgiver en del varme. Placér den derfor i et rum, der alligevel skal varmes op.
Disse ting bør du aldrig tørretumble
En tørretumbler er smart og sørger for, at tøjet hurtigt bliver tørt – på alle tider af døgnet og året. Men der er nogle ting, som man bør undlade at putte i tørretumbleren. Expressen.se forklarer her hvilke:
Badetøj: Varmen i tørretumbleren vil ødelægge badetøjets elastiske spandex.
Strømpebukser: Varmen i tørretumbleren vil få stoffet til at krympe.
Måtter med gummibagside: Varmen i tørretumbleren vil ødelægge gummiet, og i værste tilfælde kan overophedningen medføre brand.
Bh’er: Både varmen og tromlens hurtige og hårde bevægelser kan skade elasticiteten og bh’ens form.
Tøj med udsmykning: Tumblerens tunge bevægelser kan ødelægge sten og pyntegenstande, der er sat fast på tøjet.
Beklædningsgenstande med advarselssymbol på mærket: Tjek altid tøjets mærke for at se, hvad der står om tørretumbling. Er man usikker, så lad være med at tørretumble tøjet. Ellers kan tøjets form ødelægges, det kan krympe eller blive større og uformeligt.
Løbesko: Varmen i tørretumbleren kan få gummiet til at krympe og ødelægge limen. Sneakers, der ikke er til idrætsbrug, kan tørretumbles på et mildt program uden høj varme.
FAQ
Beskrivelse af kilder og tests
Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön 🇸🇪
Råd og Rön har testet 52 tørretumblere med henblik på at vurdere modellernes tørreevner, tidsforbrug, energiforbrug og brugervenlighed.
Du kan læse mere her.
Udover den allerede nævnte test har det svenske magasin også testet og anmeldt Miele WTH130WPM. Den scorer 60% og bliver særligt rost for sit lave forbrug.
Testen er udført den: 26. oktober 2017.
Du kan se testen her
Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for tørretumblere er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de tørretumblere, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu. I vores vurdering af forskellige Miele tørretumblere, har vi derfor også kigget på forbrugernes egne anmeldelser.
Udover de ovenstående tests har vi derfor også kigget på forbrugeranmeldelser på Whiteaway.com. Vi har her set nærmere på de mest populære tørretumblere og undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om modellerne. Læs mere her.
Miele T8303 er blevet anmeldt af forbrugerne på Skousen.dk. Læs mere her.
Øvrige relevante tests
Vi har udarbejdet en generel tørretumbler test, hvor vi ser nærmere på tørretumblere fra en lang række forskellige producenter. Her har vi samlet de modeller som bliver bedømt bedst af de førende Skandinaviske eksperter.
Hvis du har besluttet dig for at du ønsker en tørretumbler med kondens, så har vi ligeledes udarbejdet en kondenstørretumbler test, hvor vi har samlet de modeller som er blevet bedømt bedste af forskellige eksperter på området. Ligesom alle andre artikler på Forbrugsguiden, finder du også her prissammenligning af produkterne, så du nemt kan få et overblik over de billigste forhandlere i Danmark.
Der findes også tørretumblere på markedet, der kombinerer tørretumbler og vaskemaskine i ét. Dermed kan du både spare plads og penge, da du kun har brug for en maskine. Du kan læse mere om denne type produkter i vores vaske-tørremaskine test.
Vi håber at denne Miele tørretumbler test har kunne hjælpe dig, med at finde den model som passer bedst til dine behov. Hvis du har nogle kommentarer eller forslag til forbedringen af artiklen, så hører vi meget gerne fra dig. Vi sætter stor pris både at modtage ris og ros af vores guides, da vi altid prøver at finde nye måder at forbedre dem på, så de kan være så hjælpsomme som muligt for vores læsere.