Miele tørretumbler test 2021 – Find de bedste Miele tørretumblere

Senest opdateret den 1

Miele tørretumbler testvinder guide 2021: Ud fra eksperternes vurderinger i forskellige tests gennemgår vi tørretumblerne fra Miele en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt maskine til et godt køb. Vi har blandt andet set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön.

Ikke alle tørretumblerne har indgået i tests, så derfor ser vi også nærmere på diverse brugeranmeldelser for at undersøge, hvad forbrugerne selv siger om tørretumblerne og deres funktionalitet. Markedet for tørretumblere er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder dog ikke, at de modeller, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over de bedste Miele tørretumblere
🔸 Overblik over alternativer til Miele
🔸 Information om Miele
🔸 Viden om hvad du skal være opmærksom på, når du køber ny tørretumbler
🔸 Gode råd til brug af tørretumbler
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Miele tørretumbler test 2021 – Her er de bedste modeller

Her følger en gennemgang af de Miele tørretumblere, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Vi har både medtaget testresultater, samt vist nogle af de modeller der får de bedste brugeranmelder på forskellige forhandlersider.

Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.


Miele TDA 140 C

✅ God vurdering hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ God vurdering hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Miele TDA 140 C

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 7.099,00 Læs mere

.
Miele TDA 140 C klarer både at tørre syntetiske materialer og bomuld. Miele TDA 140 C er også en kondenstørretumbler og det betyder, at fugten ledes ud som kondens til en vandbeholder.

Ifølge producenten selv, så er Miele TDA 140 C er en af de bedste modeller på markedet, når det kommer til at opsamle så meget vand som muligt, så det ikke kommer ud som fugt i hjemmet.

Kort tørretid

Modellen er udstyret med en sensorstyring, som selv måler fugtigheden i tøjet, og så indstiller modellen automatisk tørretiden herefter – og modellen er særligt hurtig og effektiv til at tørre. Tørretumbling kan godt være en hård og skadende proces for især skrøbelige tekstiler, men Miele TDA 140 C har en indbygget Soft Care-tromle, som sørger for en så skånsom tumbling som mulig.

God brugervenlighed

Miele TDA 140 C har en rigtig god brugervenlighed og er god til at hjælpe en eventuel ny bruger. Maskinen er desuden let at håndtere, og programvalget fungerer let og overskueligt. Displayet giver et overblik over den igangværende tørring, da den automatisk angiver, hvor lang tid der er tilbage af programmet.

Desuden hjælper displayet også på længere sigt, da der her oplyses om, hvornår fnugfilter og mikrofilter skal rengøres, og om hvornår den 4,2 liter store vandbeholder skal tømmes.

Har man ikke lyst til at bakse med vandbeholder og hælde vand ud efter hver eller hver anden tumbling, så er det også muligt at etablere et afløb til kloakken via en slange. En slange på 165 cm til formålet medfølger også med Miele TDA 140 C. Lydniveauet er desuden også i den lave ende, og der er fine tilvalg som antikrøl-fase, kold luft, nedsat temperatur og tilvalg af ekstra tid.

Miele TDA 140 C måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 59 cm (D) og vejer 51 kilo.

Kapaciteten for bomuld er 7 kilo, og kapaciteten for syntetiske tekstiler er 3,5 kilo.

Udvalgte fordele ved Miele TDA 140 C:
🔵 Gode tørringsevner
🔵 Effektivt kondenssystem
🔵 Hurtig model, der tørrer tøjet hurtigt
🔵 Høj brugervenlighed
🔵 Gode programmer


💡 Guide: Se vores video med 4 gode råd til valg af ny tørretumbler 💡


Miele TDA 150 C NDS

✅ Brugerfavorit

Miele TDA 150 C NDS

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
5.999,00 5.999,00 Læs mere

.
Miele TDA 150 C NDS er ikke blevet eksamineret af eksperter i tests, men vi har alligevel valgt at tage modellen med, da forbrugerne er rigtig glade for den. Vi har set på forskellige brugeranmeldelser på whiteaway.com, og tendensen er meget klar: Med 4,7 ud af 5 stjerner ud fra adskillige anmeldelser står det klart, at Miele TDA 150 C NDS er en rigtig god tørretumbler, og noget af det, som forbrugerne især fremhæver, er modellens gode tørreevner, solide kvalitet og gode funktioner.

Gode tørringsevner

Mange af forbrugerne nævner, at de køber en Miele, fordi de i forvejen har gode erfaringer med mærket, og heller ikke Miele TDA 150 C NDS skuffer. Modellen tørrer tøjet rigtig godt, og det er op til forbrugeren selv, om man vil have skabstørt eller strygetørt tøj. Maskinen har en indbygget sensor, der selv kan måle, hvor fugtigt tøjet er, og på baggrund af fugtigheden fastsætter modellen selv tørringstiden. På den måde undgår man både at få for fugtigt tøj og tøj, der er blevet overtørret. Overtørret tøj kan på grund af varmen let blive beskadiget.

Skånsom og præcis

Miele TDA 150 C NDS er en tørretumbler med mange gode funktioner. For at skåne tøjet mest muligt for den høje varme, som tekstilerne udsættes for under hele tørringstiden, er modellen udstyret med Soft Care-tromle, som plejer tøjet, mens den tørrer det.

Bryder man sig ikke om den lidt industrielle lugt, som tørretumblet tøj godt kan få, så har Miele TDA 150 C NDS også Fragrance Dos-funktion, som sørger for, at tøjet bliver velduftende. Og for at sikre et jævnt tørreresultat så er Miele TDA 150 C NDS udstyret med Perfect Dry, som giver en præcis tørring af alle tekstiler, selv om der er forskel på materialer, størrelse og vægt.

Let at bruge

Miele TDA 150 C NDS er også en kondenstørretumbler, og derfor er den udstyret med en vandbeholder, hvor vandet fra tøjet ledes hen som kondensvand. Bryder man sig ikke om at skulle skifte vandbeholderen, så er det muligt at tilslutte maskinen til kloakken via en slange, som også medfølger.

Forbrugerne noterer selv, at det både er let at rengøre filtre og tømme vandbeholder, og modellen er neutral i udseende og har en solid kvalitet. Modellen er også velegnet som en del af en vaskesøjle, hvor den kan placeres oven på vaskemaskinen.

Miele TDA 150 C NDS måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 58 cm (D) og vejer 49 kilo.

Kapaciteten for bomuld er 7 kilo.

Udvalgte fordele ved Miele TDA 150 C NDS:
🔵 Gode tørringsevner
🔵 Indbygget sensor undersøger selv fugtighed og tørretid
🔵 Soft Care-tromle skåner tøjet
🔵 Mulighed for tilslutning til kloak
🔵 God kvalitet


Miele T 8302

✅ Brugerfavorit

Miele T 8302

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 5.398,00 Læs mere

.
Miele T 8302 har heller ikke været taget med i eksperternes tests, men vi har valgt at tage modellen med i vores artikel, da forbrugerne er rigtig begejstrede for den. Vi har undersøgt forbrugeranmeldelser på whiteaway.com, hvor Miele T 8302 får 5 ud af 5 stjerner af forbrugerne. Noget af det, der især fremhæves, er modellens grundighed, kvalitet og brugervenlighed, og modellen er både moderne og udstyret med ny teknologi.

God tørretumbler med aftræk

Miele T 8302 er en tørretumbler med aftræk modsat flere af de andre modeller, som er af typen kondenstørretumblere. En aftrækstørretumbler er typisk billigere at anskaffe end en kondenstørretumbler, og det gælder også for Miele T 8302, som findes i den lavere ende af prisskalaen. En aftrækstørretumbler har den fordel, at den ikke afgiver usund fugt til hjemmet, da den via et hul i muren transporterer fugten ud gennem et rør. Miele T 8302 er på den måde et rigtig godt valg, og især hvis man tidligere har haft en tørretumbler med aftræk, for så er hullet i muren der allerede.

Grundig model

Forbrugerne nævner, at Miele T 8302 er en meget grundig og solid tørretumbler, som sørger for, at tøjet bliver både gennemtørt og jævnt tørt. Der er tale om en intelligent tørretumbler, og blandt andet sørger den indbyggede Perfect Dry-funktion for, at tørringen af alle typer af tekstiler bliver præcis, således at ingen tøjstykker bliver overset – uanset materiale, vægt og størrelse. Miele T 8302 er også udstyret med en velfungerende sensor, der selv måler fugtigheden i tøjet. Herefter er maskinen selv i stand til at vurdere, hvor lang tørretiden skal være.

Lille men smart model

Miele T 8302 hører ikke til blandt de største tørretumblere med en maksimumkapacitet på 6 kilo. Men 6 kilo er snildt nok til en middelstor familie på omkring 3 personer. Modellen er let at bruge, og displayet er overskueligt og let at betjene. For en yderligere bekvemmelighed er modellen født med tromle-belysning, således at forbrugeren ikke overser tøjstykker.

Tørretumbling kan godt være en højlydt affære, som kan genere, hvis man for eksempel har placeret sin tørretumbler i køkkenet eller tæt på soveværelset, men Miele T 8302 har et meget lavt lydniveau på 63 dB. Til sammenligning larmer en almindelig samtale mellem to mennesker omkring 60-65 dB, så der kommer ikke meget støj fra maskinen.

Miele T 8302 måler 85 cm (H), 59,5 cm (B), 58 cm (D) og vejer 45 kilo.

Kapaciteten for bomuld er 6 kilo.

Udvalgte fordele ved Miele T 8302:
🔵 Model med aftræk giver lavere luftfugtighed i boligen
🔵 Mindre men prisvenlig tørretumbler
🔵 Grundig og solid
🔵 Veludviklet teknologi giver smarte funktioner
🔵 Støjsvag model


Miele T8303

✅ 4.4 ud af 5 stjerner i brugervurderinger hos den danske forhandler Skousen.dk

Miele T8303

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 5.499,00 Læs mere
5.499,00 5.499,00 Læs mere

.
Miele T8303 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær tørretumbler hos forbrugerne. Tørretumbleren har nemlig fået 4,4 ud af 5 stjerner af brugerne hos den danske forhandler Skousen.dk.

Her skriver de, at de er begejstrede for modellens effektive tørring og mange praktiske funktioner. Til gengæld nævner flere brugere, at de er mindre vilde med, at Miele T8303 ikke kommer med noget ur.

Ved køb af Miele T8303 skal man være opmærksom på målene, hvis man ønsker, at placere tørretumbleren ovenpå en vaskemaskine. Miele T8303 er desuden en aftrækstørretumbler, så der er udluftning til det fri.

Super effektiv og lydsvag tørretumbler, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos Skousen.dk er Miele T8303 en ”lækker tørretumbler”, der passer ind i de fleste hjem. Eksempelvis skriver en bruger, at ”det er absolut den bedste model” i forhold til de andre modeller, der har været i hjemmet gennem tiden.

Dette er flere brugere enige i og forklarer, at tørretumbleren ”tørrer tøjet hurtigt og effektivt” og ”stopper selv, når tøjet er tørt”. Samtidigt nævner nogle brugere, at modellen ”er støjsvag” samt, at man er sikret et ”super resultat”.

Der er ikke mange brugere, som finder nogle ulemper ved Miele T8303. Dog nævner en enkelt, at tørretumbleren mangler et ur, så man ikke kan se den resterende tid, hvilket er en skam.

Sensorstyret tørretumbler

Med Miele T8303 får man en tørretumbler, der har en kapacitet på 6 kilo. Tørretumbleren er derfor velegnet til en familie på omkring tre til fire personer. Desuden er modellen placeret i energiklasse C. Dette er ikke den bedste energiklasse, men den forbruger stadig ikke meget energi på et år.

Takket være tørretumblerens sensorstyring kan den selv fastsætte den nødvendige tørretid. Miele T8303 har nemlig en sensor, der sørger for at måle tøjets restfugtighed. Ud fra dette vurderer modellen selv, hvor lang tørretiden skal være.

Når Miele T8303 tørrer ens tøj, vil lydniveauet være på omkring 63 dB. Dette er forholdsvist støjsvagt, hvorfor den ikke forstyrrer hele hjemmet. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB. Tørretumbleren har også en optimal tromlebelysning, der gør, at man ikke overser noget ved tømning.

Skånsom tørring

Miele T8303 er forsynet med en SoftCare-tromle, der gør, at alle tekstiler bliver tørret på en meget skånsom måde. Dette sikrer ikke kun, at tøjet ikke bliver beskadiget, men også at strygearbejdet bliver nemmere.

Samtidigt kommer Miele T8303 med et antikrøl-program, der ligeledes bidrager til, at tøjet ikke krøller, hvis man ikke har mulighed for at tage det ud af maskinen efter endt program. Her sørger antikrøl-funktionen nemlig for, at vasketøjet jævnligt bliver løsnet, så det ikke krøller.

Man kan ydermere vælge mellem flere tørreprogrammer som for eksempel: Automatic, Koge/kulørtvask, Strygelet, Finish uld, Udglatning og Luft. Man kan derfor vælge det program, der bedst passer til vasketøjet og tekstilerne.

Sidst men ikke mindst er man sikret en præcis tørring takket være PerfectDry-funktionen. PerfectDry registrerer kalken i vandet og tilpasser tørringsprocessen herefter.

Miele T8303 måler 85 x 59,5 x 58 centimeter (h x b x d).

Udvalgte fordele ved Miele T8303:
🔵 Skånsom tørring med SoftCare-tromle
🔵 Præcis tørring med PerfectDry-funktion
🔵 Sensorstyret tørretumbler
🔵 Optimal tromlebelysning
🔵 Flere tørreprogrammer


Miele TWV680WP

✅ Stor model med tørrekapacitet på 8 kilo

Miele TWV680WP

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 18.619,00 Læs mere
22.941,00 22.941,00 Læs mere

.
Miele TWV680WP er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests og er heller ikke blevet anmeldt af forbrugere hos en forhandler. Dog har vi alligevel valgt at tage denne tørretumbler med i vores artikel for at give et mere nuanceret overblik over de forskellige tørretumblere fra Miele på markedet.

Vil man placere tørretumbleren ovenpå en vaskemaskine, er det vigtigt, at man er opmærksom på målene. På den måde kan man være sikker på, at tørretumbleren passer sammen med ens vaskemaskine. Miele TWV680WP er desuden en kondenstørretumbler. Det vil sige, at den recirkulerer luften i stedet for at lede luften ud i det fri.

Rummelig tørretumbler

Med Miele TWV680WP får man en stor tørretumbler, der har en tørrekapacitet på 8 kilo tøj. Modellen er derfor velegnet til en familie med fem medlemmer eller mere i husstanden.

Samtidigt er tørretumbleren energieffektiv, da den er placeret i energiklasse A+++. Det betyder, at tørretumbleren ikke forbruger meget energi på et år, hvilket ikke blot er en fordel for miljøet, men også for ens pengepung.

Lydniveauet er på 64 dB, så det er forholdsvist lavt. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB, så den vil ikke støje meget under brug. Tøjet bliver desuden altid vasket skånsomt på grund af SoftCare-tromlen. Denne tromle sikrer, at ens vasketøj ikke bliver beskadiget, når det er i maskinen, samt at strygningen bagefter bliver nemmere.

Indbygget dampfunktion og EcoDry-teknologi

Miele TWV680WP er forsynet med en indbygget dampfunktion, der sørger for, at vasketøjet ikke bliver krøllet, når man tørrer det i maskinen. Funktionen udglatter nemlig tøjet i stedet under tørringsprocessen.

Derudover kommer Miele TWV680WP med en EcoDry-teknologi, der sikrer et konstant lavt energiforbrug og en kort tørringsproces. Takket være filtersystemet og det vedligeholdelsesfri varmelegeme vil fnug ikke tilstoppe varmelegemet, hvorfor maskinen kan blive ved med at tørre tøjet på den mest optimale måde.

Der opnås desuden en meget præcis tørring med hjælp fra funktionen PerfectDry. PerfectDry registrerer, hvor meget kalk der er i vandet og tilpasser tørringsprocessen efter dette.

Intelligent tørretumbler

Ved køb af Miele TWV680WP får man en intelligent tørretumbler, der kan forbindes til internettet. Downloader man Mieles app, er der herved mulighed for at holde øje med tørretumblerens status, når man ikke er hjemme, se beskeder m.m.

På tørretumblerens display kan man vælge mellem et hav af forskellige tørreprogrammer, så man kan starte det program, der bedst passer til ens vasketøj. Disse programmer inkluderer blandt andet: Automatic Plus, Skjorter, Bomuld, Finish silke, Finish uld, Bomuld ECO, Express, Strygelet, Jeans, Sportstøj, Outdoor og mange flere.

Sidst men ikke mindst kan man forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt i op til 24 timer i forvejen. Herved kan man sætte Miele TWV680WP i gang med at tørre ens vasketøj, så det er klar, når man kommer hjem.

Miele TWV680WP måler 85 x 59,6 x 64,3 centimeter (h x b x d).


Om Miele

I 1899 startede den lange rejse mod at blive et af verdens bedst kendte og mest velansete producenter af forbrugerprodukter, da Miele blev grundlagt i Tyskland. Over årene er mærket vokset og har bredt sig ud over en bred vifte af dagligdagsprodukter, og det er visionen at være solide, kvalitetsbevidste og moderne.

”Immer besser” har altid været Mieles motto, og det betyder, at Miele går stærkt efter at være bedre,

end de var i går. Miele har igennem alle årene været på forkant med den moderne teknologi, og netop teknologi og teknik er to af de områder, hvor Miele hele tiden arbejder på at blive bedre for at kunne give de ofte trofaste kunder effektive kvalitetsprodukter, der både tænker på forbrugeren og miljøet. Der arbejdes hele tiden henimod en større bæredygtighed, og kunderne er det andet hovedfokus for Miele. Miele bestræber sig på at give kunderne vished om, at de hos Miele får de bedste husholdningsapparater, der findes på markedet.

Det er Mieles vision, at det skal være let for forbrugeren at benytte sig af Mieles produkter, og det gælder også de avancerede modeller. Miele stræber efter hele tiden at kunne producere mere intelligente produkter, hvor der også er fokus på design.

Angående netop designet, så stiler Miele også efter at give forbrugerne apparater i elegant og tidløst design, med det skal også være muligt at få et kvalitetsprodukt, der passer ind i kundernes egen personlige stil.

miele logo


Dette skal du være opmærksom på, når du køber ny tørretumbler

Der er rigtig mange valgmuligheder, når man skal købe ny tørretumbler, og der er mange ting, man skal forholde sig til. Forbrukerradet.no guider her til de ting, du skal skrive dig bag øret:

Kondens eller aftræk: Kondenstørretumblere leder vandet fra tøjet ned til en vandbeholder, som opsamler det som kondensvand. Herved slipper man for at skulle lave et hul i muren til aftræk ud til det fri. Desværre kan det være svært for kondenstørretumblerne at opsamle alt vandet, og så ender fugten i huset. Det kan være skadeligt for indeklimaet, og derfor bør man lufte ud, når man tørretumbler. En tørretumbler med aftræk kræver et hul i muren, hvorved fugten ledes ud i det fri via et rør. Så slipper man for fugt i huset, men det er nødvendigt med et hul i muren.

Vandbeholder eller slange på kondenstørretumbler: Man skal skifte vandbeholderen til kondensvandet efter hver eller hver anden gang, man tørretumbler. Vær opmærksom på hvor stor beholderen er, hvor den er placeret, hvor let den er at tømme, og om maskinen selv fortæller, når den skal tømmes? Alternativt så undersøg om maskinen har mulighed for at tilkoble en slange til afløb ud i kloakken i stedet. Læg mærke til om slangen følger med.

Traditionel, varmepumpe eller hybrid: Kondenstørretumblere kommer i tre slags – læg mærke til hvilken der passer bedst til dine behov.

Energiforbrug: Hvilken energiklasse er maskinen i? Læs energimærket grundigt for at finde ud af hvor mange kWh den bruger ved hver tørretumbling.

Tid: Er tidsfaktoren vigtig for dig? Prioriterer du at få hurtigt tørt tøj? Aftrækstørretumblere er ofte lidt hurtigere end kondenstørretumblere.

Fysisk størrelse: Læg mærke til modellens fysiske mål. Der kan især være forskel på modellernes dybde. Også vægten er forskellig – med helt op til omkring 40 kilos forskel.

Tromlen: Hvor stor er tørretumblerens kapacitet? Modellerne kan variere en del, og de fleste har en maks kapacitet på mellem 6-8 kilo. Sørg for at tørretumblerens kapacitet matcher med din vaskemaskines kapacitet. Er tromlen en skånetromle? Er den rustfri? Er der lys i tromlen?

Lågen: Hvilken vej svinger lågen ud? Er det muligt at hængsle døren i begge sider? En bred dør gør det lettere at lægge tøjet ind og tage det ud.

Støj: Hvor meget larmer modellen? Hvis tørretumbleren skal stå et sted, hvor husstanden samles eller nær soveværelser, kan en støjende model være et problem. De støjsvage modeller kan fås ned til omkring 60 dB, hvilket svarer til støjen fra en almindelig samtale.

Filtre og rensning: Hvor mange filtre er der? Fnugfilter? Mikrofilter? Hvor let er det at rense dem? Fortæller displayet selv, hvornår filtrene skal renses? Og kondensatoren – er den selvrensende, eller skal det gøres manuelt? Hvor besværligt er det?

Display og funktioner: Er displayet let at forstå? Angiver det resttiden? Angiver det restfugtigheden i tøjet? Er der mulighed for udskudt start? Har den andre funktioner, som du har brug for (mulighed for ekstra tid, kold luft, temperaturnedsættelse, antikrøl, damp med videre)? Er knapper og afbrydere logiske og lette at anvende?

Specialprogrammer: Er der skåneprogram? Hurtigprogram? Uldprogram? Er der specifikke specialprogrammer, du kunne få glæde af?

Udseende: Hvilken farve har modellen? Er den neutral? Har modellen en hvid plastdør, eller er der et vindue i døren? Er overfladerne med emalje?

Sikkerhed: Er der børnesikring på tørretumbleren? Er modellen udstyret med en pinkode?

Manual: Er manualen let at forstå? Er den forklarende? Er den på et sprog, du forstår?

Teknologi: Kan modellen styres med en app?


Sådan bruger du bedst din tørretumbler

Forbrugerrådet Tænk forklarer her, hvordan du bedst bruger din tørretumbler for at få et optimalt resultat – både for dig selv, miljøet og tøjet:

Tørretumbler eller tørresnor: Først og fremmest skal man overveje, om man i det hele taget har brug for en tørretumbler. Det er bedre for miljøet og pengepungen at tørre tøj ude i det fri, hvis det er muligt. Man kan også sagtens tørre tøj udenfor om vinteren – det tager bare lidt længere tid.

Rensning af filter: Rens fnugfilteret hver gang du har brugt tørretumbleren. Kondenstørretumblere med varmepumpe har et mikrofilter, som skal renses jævnligt – også gerne oftere, end hvad displayet viser. Rens det gerne efter hver 3.-5. tørring. Hvis filteret fnugger, så øges både tørretid og strømforbrug. Nogle modeller har et selvrensende system.

Energimærket: Vælg en tørretumbler med så høj en energiklasse som muligt. Gerne A++ eller bedre.

Udnyt kapaciteten: Fyld tromlen op hver gang (dog skal du ikke proppe den men efterlade lidt luft foroven). Det er billigere med én hel tromle end to halve.

Centrifugering: Sørg for at centrifugere tøjet godt i vaskemaskinen, inden det lægges i tørretumbleren. Så tager der kortere tid at tørre tøjet i tumbleren, da der er mindre vand i tøjet.

I rette folder: Er tøjet blevet slynget ind i hinanden og har dannet knuder inde i vaskemaskinen, så fold tøjet ud igen, før det lægges i tørretumbleren. Tjek også at dynebetræk er lukket, så der ikke gemmer sig små tøjstykker inde i betrækket. Det holder nemlig på fugten og forøger tørretiden.

Strygetøj: Læg det tøj, du ønsker at få strygetørt, i sammen med det tøj, der skal være skabstørt. Tag blot strygetøjet ud et stykke tid før.

Kondens og varme: Anvender du en kondenstørretumbler, så vær opmærksom på at den afgiver en del varme. Placér den derfor i et rum, der alligevel skal varmes op.


Disse ting bør du aldrig tørretumble

En tørretumbler er smart og sørger for, at tøjet hurtigt bliver tørt – på alle tider af døgnet og året. Men der er nogle ting, som man bør undlade at putte i tørretumbleren. Expressen.se forklarer her hvilke:

Badetøj: Varmen i tørretumbleren vil ødelægge badetøjets elastiske spandex.

Strømpebukser: Varmen i tørretumbleren vil få stoffet til at krympe.

Måtter med gummibagside: Varmen i tørretumbleren vil ødelægge gummiet, og i værste tilfælde kan overophedningen medføre brand.

Bh’er: Både varmen og tromlens hurtige og hårde bevægelser kan skade elasticiteten og bh’ens form.

Tøj med udsmykning: Tumblerens tunge bevægelser kan ødelægge sten og pyntegenstande, der er sat fast på tøjet.

Beklædningsgenstande med advarselssymbol på mærket: Tjek altid tøjets mærke for at se, hvad der står om tørretumbling. Er man usikker, så lad være med at tørretumble tøjet. Ellers kan tøjets form ødelægges, det kan krympe eller blive større og uformeligt.

Løbesko: Varmen i tørretumbleren kan få gummiet til at krympe og ødelægge limen. Sneakers, der ikke er til idrætsbrug, kan tørretumbles på et mildt program uden høj varme.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilken Miele tørretumblere har fået de bedst bedømmelser i test?

Miele TDA 140 C

🤓 Hvordan testes tørretumblerne?

Tørretumblerne vurderes på deres tørreevne, ensartetheden af tørringen og evnen til at efterlade den ønskede mængde restfugt (alt efter valg af program). Derudover ses der også på støjniveau, energiforbrug og brugervenlighed.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for tørretumblere går fra A+++ som det bedste, til D som det værste. Det anbefales, at man går efter en maskine med A+ som minimum.


Miele tørretumbler-test – Disse kilder har vi brugt: 

Det danske forbrugerråd Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 48 tørretumblere i alle prisklasser og fra både kendte og mindre kendte mærker. Eksperterne har især fokuseret på evner inden for tørring, tørretid, energiforbrug, brugervenlighed og funktioner.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 70 tørretumblere er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellernes tørreevner, tidsforbrug, energiforbrug og brugervenlighed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Markedet for tørretumblere er stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder ikke, at de tørretumblere, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu. I vores vurdering af forskellige Miele tørretumblere, der har Forbrugsguiden derfor også kigget på forbrugernes egne anmeldelser.

Udover de ovenstående tests har vi derfor også kigget på forbrugeranmeldelser på Whiteaway.com. Vi har her set nærmere på de mest populære tørretumblere og undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om modellerne. Læs mere her.

Læs brugeranmeldelserne af Miele T8303 hos Skousen.dk.

Hos Forbrugsguiden har vi også udarbejdet en række andre artikler, som du med fordel kan læse inden du investerer i en ny tørretumbler.

Øvrige relevante tests

Vi har udarbejdet en generel tørretumbler test, hvor vi ser nærmere på tørretumblere fra en lang række forskellige producenter. Her har vi samlet de modeller som bliver bedømt bedst af de førende Skandinaviske eksperter.

Hvis du har besluttet dig for at du ønsker en tørretumbler med kondens, så har vi ligeledes udarbejdet en kondenstørretumbler test, hvor vi har samlet de modeller som er blevet bedømt bedste af forskellige eksperter på området. Ligesom alle andre artikler på Forbrugsguiden, finder du også her prissammenligning af produkterne, så du nemt kan få et overblik over de billigste forhandlere i Danmark.

Der findes også tørretumblere på markedet, der kombinerer tørretumbler og vaskemaskine i ét. Dermed kan du både spare plads og penge, da du kun har brug for en maskine. Du kan læse mere om denne type produkter i vores vaske-tørremaskine test.

Vi håber at denne Miele tørretumbler test har kunne hjælpe dig, med at finde den model som passer bedst til dine behov. Hvis du har nogle kommentarer eller forslag til forbedringen af artiklen, så hører vi meget gerne fra dig. Vi sætter stor pris både at modtage ris og ros af vores guides, da vi altid prøver at finde nye måder at forbedre dem på, så de kan være så hjælpsomme som muligt for vores læsere.