Test-oversigt: De bedste AEG tørretumblere ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Vasketøj er en del af de fleste voksnes hverdag, og en hurtig og let tørring kan gøre besværet meget nemmere. Derfor kan det være en god ide at investere i en tørretumbler.

Vi har set nærmere på seks tørretumblere fra det anerkendte mærke AEG. Produkterne har vi selv håndplukket for at give dig et godt overblik over udvalget på markedet.

Der er tale om maskiner, som både brugere og eksperter roser og fremhæver som de bedste på markedet.

Vi giver dig en introduktion til hver model, så du kan blive klogere på både fordele og ulemper og vælge den helt rigtige til dine vaskebehov. De udvalgte maskiner er blevet vurderet på baggrund af blandt andet energiforbrug, kapacitet, brugervenlighed, pris, design, støjniveau og programmer.

Det bør du overveje, før du køber din nye AEG tørretumbler:

🔸 Type: Foretrækker du en tørretumbler aftræk eller en kondens tørretumbler?
🔸 Kapacitet: Hvor mange kilo tøj kan tromlen indeholde?
🔸 Energiforbrug: Se efter energiklassen, så du ved, hvor mange kilowatt maskinen bruger
🔸 Programmer: Hvor mange programmer har du brug for? De basale eller specialprogrammer også?
🔸 Tørringsevner: Hvor godt tørrer den tøjet efter dine ønsker?
🔸 Teknologi: Er der moderne sensor-teknologi?
🔸 Design: Er den pæn at se på? Passer den til din stil?
🔸 Brugervenlighed: Er den let at betjene? Er displayet overskueligt?
🔸 Støj: Hvor meget larmen den, når den arbejder? 
🔸 Pris: Prisen hænger gerne sammen med type, mærke, kapacitet og teknologi, så du får ofte, hvad du betaler for. Du kan sagtens få en god billig tørretumbler.

Flere af ovenstående faktorer kan være svære at undersøge på egen hånd. Her kan du nærstudere, hvad eksperterne har skrevet. Der er links til undersøgelserne nederst i artiklen.


AEG Kondens Tørretumbler T9DEN866E – høj energieffektivitet og flot design

AEG T9DEN866E

i samarbejde med PriceRunner

AEG T9DEN866E vil være den bedste AEG tørretumbler til dig, der vægter design og energieffektivitet højest.

AEG T9DEN866E vil være det oplagte valg for dig, der ikke skeler så meget til prisen, men bare ønsker et kvalitets-apparat. Enheden er ikke en billig tørretumbler, og i sammenligning med konkurrenterne ligger den i den højere ende rent prismæssigt. Ønsker du ikke at betale så meget, kan du holde øje på siden her og se, om du kan finde et godt tørretumbler tilbud på den.

Der er mange fordele ved modellen, og udseendet vil være det, du først lægger mærke til. Stilen er moderne og minimalistisk og perfekt til den moderne forbruger. Den er strømlinet og toptunet og gør ikke for meget væsen af sig. Kontrolpanelet er placeret øverst oppe i højre hjørne, hvor du via en drejeknap og et display let finder det program, du har brug for. Displayet giver dig den nødvendige information.

Hvad angår programmer, så får du det, som du behøver. Bomuld, syntetisk og delikate tekstiler, som du enten kan få tørret knastørt, til skabet eller til strygejernet. Ud over de nævnte får du blandt andet smarte funktioner som indikator for filterrensning, udskudt start og sensorteknologi.

Sensorteknologien kan vurdere tøjets fugtighed og selv registrere, hvornår den ønskede grad af restfugtighed er nået. Supersmart, for så behøver du ikke gøre så meget selv. 

Energieffektiv

AEG T9DEN866E kommer som en bonus med en varmepumpeteknologi, og det betyder, at energieffektiviteten er højere end hos flere af konkurrenterne. I det hele taget har producenten tænkt meget over energiforbrug på deres AEG tørretumbler, for den kommer i energiklasse A+++. Det er den absolut bedste på markedet, så derfor vil det ikke koste dig ret meget at tørre tøjet i maskinen. Som tommelfingerregel skal du regne med omkring to kroner per tørring, når du har en A+++ variant.

Produktet har en kapacitet på otte kilo, hvilket er meget pænt. Par den med en vaskemaskine med samme kapacitet, og du vil altid kunne udnytte den maksimalt. Støjniveauet ligger tillige til den pæne side med 63 dB, og det er meget standard. Er du generet af lyde, kan du placere den i et rum, der ikke ligger opad soveværelset eller stuen.

Apropos placering så er her tale om en kondens tørretumbler. Det betyder i praksis, at du kan placere den, hvor du vil. Du behøver ikke aftræk til det fri, for en kondensbeholder samler kondensvandet op i en beholder. Så skal du blot huske at tømme den efter brug. Husk også at en kondens tørretumbler afgiver en del fugt og varme, så det er en god ide med en grundig udluftning i det rum, hvor du placerer den.

Alt i alt den bedste AEG tørretumbler til dig, der gerne vil betale mere for en høj energiklasse, god kapacitet, skarpe programmer og flot design.

Fordele ved AEG T9DEN866E

 • Lavt energiforbrug
 • God ydeevne
 • Rimelig stille
Ulemper ved AEG T9DEN866E

 • Scorer kun ”medium” i tidsforbrug
 • Programmerne er langsommere end hos konkurrenterne

Specifikationer ved AEG T9DEN866E – nøgleoplysninger
Producent: AEG
Type: AEG tørretumbler / kondens tørretumbler
Kapacitet: 8 kilo
Energiklasse: A+++
Årligt energiforbrug: 177 kWh
Støjniveau: 63 dB
Højde: 85 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 64 centimeter


AEG Tørretumbler T8DER945C – energiklasse A++ og høj kapacitet

AEG T8DSB940C

i samarbejde med PriceRunner

AEG T8DER945C vil være den bedste AEG tørretumbler til forbrugeren med det høje budget, der vægter kvalitet, kapacitet og modernitet højest.

Modellen har ikke været testet hos hverken eksperter eller brugere, men vi har valgt at have den med, da den er et regulært luksusprodukt, der vil tiltale den kræsne forbruger, som har brug for en høj kapacitet.

Flot design og høj kapacitet

AEG T8DER945C er en af AEG’s luksusvarianter, der især adskiller sig fra konkurrenterne på grund af størrelsen. Ikke den fysiske størrelse, for her har den standardmål på 85 x 60 x 64 centimeter, men på kapacitets-området. Hvor standard-enheder har plads til syv eller otte kilo tøj, har AEG tørretumbler her plads til hele ni kilo. Supersmart, hvis du har en stor husholdning.

Designet er flot, moderne og æstetisk, og det vil tiltale den forbruger, der går op i stil og klasse. Udtrykket er strømlinet og minimalistisk, og du finder kontrolpanelet oppe i højre hjørne. Det er udformet med knapper og display, som til sammen guider dig til at foretage valg. Brugervenligheden er i højsædet med en overskuelig konstruktion.

Selv om tromlen er stor, vil energiforbruget ikke være det. Modellen kommer i energiklasse A++, der er den næstbedste i klassen. Det årlige energiforbrug ligger på 259 kWh, hvilket især er flot, når du tager den store kapacitet i betragtning. Som tommelfingerregel svarer ét kilo til ét sæt tøj. Derfor kan produktet rumme omkring ni sæt tøj. Det er klart højere end hos de fleste konkurrenter.

Læg mærke til at maskinen er en kondens tørretumbler og ikke en tørretumbler aftræk. Det betyder, at fugten fra det våde tøj bliver omdannet til kondens, der bliver opsamlet i en beholder. Alt, du selv skal gøre, er at tømme beholderen efter hver tørring. Vil du gerne slippe for opgaven, kan du montere den medfølgende slange til afløbet. Så løber kondensvandet selv ud.

Høj modernitet til høj pris

AEG T8DER945C kommer som nævnt i luksusklassen, og derfor er her ikke tale om en billig tørretumbler. Vil du have den på budget, kan du holde udkig efter et tørretumbler tilbud. Se også gerne over produktteksten her for forhandlernes priser.

Når vi har med så stor en tromle at gøre, er det ekstravigtigt med skånsomheden for tekstilernes skyld. Tromlen på AEG tørretumbler har fokus på det, for via unikke bevægelser skåner den materialerne for en hårdhændet behandling. Smart, da tørretumbling generelt slider en del på tøjet. Du finder en indvendig LED-belysning i tromlen, som højner overblikket.

Tørringsprocessen er sensorstyret for den mest optimale tørring, og der er flere programmer for alsidighedens skyld. Det inkluderer for eksempel sengetøj, øko bomuld, outdoor, silke, uld og sportstøj ud over de gængse bomuld, delikat og syntetisk. Du får som en bonus udskudt start-funktionen samt en sensorstyret anti-krøl funktion.

Alt i alt den bedste AEG tørretumbler til dig, der har behov for ekstra kapacitet og ønsker et luksusprodukt.

Fordele ved AEG T8DER945C

 • Høj kapacitet
 • Energieffektiv
 • Indvendig LED-belysning
 • Skånsom tørring
Ulemper ved AEG T8DER945C

 • Høj pris
 • Kunne være mere intuitiv

Specifikationer ved AEG T8DER945C – nøgleoplysninger
Producent: AEG
Type: AEG tørretumbler / kondens tørretumbler
Kapacitet: 9 kilo
Energiklasse: A++
Årligt energiforbrug: 259 kWh
Støjniveau: 65 dB
Højde: 85 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 64 centimeter


AEG Kondens Tørretumbler T75170AV – tørretumbler aftræk med høj værdi for pengene

4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

AEG T75170AV

i samarbejde med PriceRunner

AEG T75170AV er den bedste AEG tørretumbler til dig, som foretrækker en tørretumbler aftræk, der giver meget værdi for pengene

Modellen er ikke blevet testet af eksperter i en AEG tørretumbler test, men vi har alligevel taget den med, da den er en favorit blandt brugerne. Hos Google får den i gennemsnit 4,5 ud af 5 stjerner. Det er rigtig pænt.

Brugerne uddeler især roser for at arbejde rigtig hurtigt og effektivt. De er også glade for det moderne og flotte design og for de mange, brugbare funktioner. En bruger kommenterer: ”Den fungerer perfekt. Den tørrer tøjet til UG, og antikrøl-funktionen er en genial funktion, der rent faktisk virker”. En anden bruger mener: ”Vi faldt netop for dette produkt, da AEG står for pålidelighed, driftsikker og enkel betjening. Vi er ikke blevet skuffet, da betjeningen er meget simpel og nem at indstille, samt fnugfilteret er nemt at rengøre”.

God pris og produkt med aftræk

AEG T75170AV adskiller sig en smule fra de øvrige moderne varianter. Det gør den, fordi den er en tørretumbler aftræk. Det betyder, at du skal have et hul i væggen og muren, som du fører et rør hen til. Igennem røret skyder apparatet fugt og kondens ud, så det ikke ender i det rum, hvor den er placeret. Det er en lidt gammeldags metode, men den er særdeles effektiv til at lede fugten væk.

Har du allerede en gammel tørretumbler med aftræk, bør du vælge en ny af slagsen – om ikke andet så fordi, at du ellers står med en hul i muren, du så skal have udbedret.

Her er tale om en mere enkel enhed, men den kan bestemt det mest basale. Det bliver afspejlet i prisen, for den er en billig tørretumbler, hvor de fleste kan være med. Så behøver du ikke lede efter et favorabelt tørretumbler tilbud, før du slår til.

Din AEG tørretumbler her har mange fordele, men læg mærke til at energiklassen ikke er en af dem. Den kommer i energiklasse C, der klart er ringere end de fleste konkurrenter. Du skal dog vide, at en tørretumbler aftræk næsten altid vil have en lavere energiklasse end en kondens tørretumbler. Så faktisk er det ikke så ringe endda.

Alt, hvad du har brug for – også sensor-teknologi

Selv om AEG T75170AV ligger til den prisvenlige side og er enkel, er den ikke en svag model. Den har sine forcer inden for grundighed og hastighed, for i sammenligning med konkurrenterne er den hurtig. Du vælger selv, om du vil have tekstilerne skabstørre, ekstra tørre eller strygetørre, og så vurderer Opti Sense-teknologien, når den valgte restfugtighed er nået. Så slipper du for over- såvel som undertørring. Du vil opleve flere anvendelige programmer som genopfriskning, delikat, sengetøj, jeans og sportstøj samt udskudt start.

Den særlige Pro Tex-tromle kan rumme syv kilo, og den har en skiftende rotation i begge retninger, hvilket forhindrer krøl. Rotationen har som en bonus også en beskyttende effekt. Du vil opleve et let rensesystem, da du kun skal holde øje med ét filter. Der er tale om Øko Flow Filter System, der er energibesparende og effektivt. Du finder det ved tromlens indgang. Rens det efter hver tørring for at holde niveauet oppe.

Designet er et af de elementer, der afslører den mere enkle konstruktion. Udtrykket er ikke så moderne og minimalistisk som konkurrenterne, men der er mere fokus på funktionalitet og simpelhed. Brugervenligheden er derimod i højsædet, hvor intuitive knapper guider dig til dit foretrukne valg.

Alt i alt den bedste AEG tørretumbler til dig, der går efter en lav pris, ønsker en tørretumbler aftræk og ikke har brug for det flotteste design og de mest moderne funktioner.

Fordele ved AEG T75170AV

 • Prisvenlig
 • Tørrer tøjet hurtigt
 • Anti-krøl funktion
 • Brugervenlig
Ulemper ved AEG T75170AV

 • Svært at rengøre omkring filteret
 • Støjer mere end lignende modeller

Specifikationer ved AEG T75170AV – nøgleoplysninger
Producent: AEG
Type: AEG tørretumbler / tørretumbler aftræk
Kapacitet: 7 kilo
Energiklasse: C
Årligt energiforbrug: 512 kWh
Støjniveau: 66 dB
Højde: 85 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 60 centimeter
Vægt: 33 kilo


AEG Tørretumbler T8DEM842E – skånsom mod tekstiler, energieffektiv og med mange programmer

4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

AEG T8DEM842E

i samarbejde med PriceRunner

AEG T8DEM842E kan være den bedste AEG tørretumbler til forbrugeren, som leder efter en energieffektiv maskine, der er blid mod tøjet og kommer med flere programmer.

Modellen er ikke blevet kåret til tørretumbler bedst i test eller lignende, for den er ikke blevet testet af eksperter. Vi tager den med i vores AEG tørretumbler test artikel alligevel, da den er brugernes favorit. På Google giver køberne den i gennemsnit 4,7 ud af 5 stjerner, hvilket er meget.

Brugerne lægger først og fremmest mærke til, at den er enormt langtidsholdbar og har et lavt energiforbrug. Den er tillige utroligt nemt at montere og betjene. En bruger skriver: ”Den tørrer tøjet hurtigt og godt. Den har en masse gode funktioner. Er især glad for, at den kan tørre uld uden problemer”. En anden bruger beskriver sin oplevelse: ”Vi købte denne tørretumbler, og vi har absolut ikke fortrudt. Den kører supergodt, er lydsvag, og med afløb er alt besvær med at tømme vandbeholderen væk”.

Mange programmer

AEG T8DEM842E vil tiltale den forbruger, der leder efter et produkt med en del specialprogrammer. Her leverer den stort, for de mange programmer gør det lettere for dig at få en skræddersyet tørring. Du får de gængse bomuld, syntetisk og delikat til enten ekstra tørt, skabstørt og strygetørt, men også en række flere. Det tæller for eksempel sengetøj, silke, uld, dyner, puder, sportstøj og outdoor.

Især outdoor er særlig, for programmet New Outdoor tager hensyn til den oprindelige imprægnering. Det genopretter vandtætheden og imprægneringen, så du sikkert og trygt kan tørre regnjakker, regnbukser, flyverdragter og andet specialdesignet outdoor-tøj. Du får tillige anti-krøl, som gør strygningen lettere plus Woolmark Blue-garantien for krympefri tørring af silke og uld.

Designet er moderne og enkelt, og du styrer enheden via kontrolpanel og display, der er placeret i det øverste højre hjørne. Brugerfladen er intuitiv og brugervenlig, så du hurtigt kan finde dit ønskede program. Displayet er et moderne LCD-display med tydelige indikatorer.

Prisen ligger hverken i den allerhøjeste eller allerlaveste ende, og derfor får du ikke en decideret billig tørretumbler, men dog en investering, du vil kunne betale. Ønsker du et godt tørretumbler tilbud på modellen, så kan du ovenfor se priserne hos de forskellige forhandlere.

Avanceret teknologi

Din AEG tørretumbler er udstyret med den mest moderne teknologi, der i forbindelse med en tørretumbler er sensor-teknologi. Sensi Dry- og Pro Sense-teknologi betyder, at maskinen intelligent selv kan måle fugtigheden samt mængden af tøj, og ud fra det foretager den selv den mest optimale tørring. Det giver en så kort tørretid som muligt, et så lavt energiforbrug som muligt plus en så skånsom behandling af tøjet som muligt.

Tekstilerne får en blid behandling i tromlen, der via et unikt mønster skåner tøjet for en hårdhændet behandling. De forskellige rotationsmønstre giver en anti-krøl effekt, og den indvendige LED-belysning højner overblikket. Produktet har en kulfri Silence Inverter-motor, der sikrer dig en længere levetid, en bedre stabilitet, et mindre energiforbrug og lavere støj. Støjniveauet ligger på 66 dB, der er pænt. Dog uden at være decideret prangende.

Energiklassen hedder A++, hvilket er den næstbedste klasse, og det giver dig et af markedets mindste energiforbrug. A++ er rigtig godt sammenlignet med konkurrenterne. 

Læg mærke til at her er tale om en kondens tørretumbler, der opsamler kondensvandet i en beholder, du skal tømme efter hver tørring. Hvis du ønsker mindre besvær, er det muligt at tilkoble en slange til afløbet. Så løber vandet selv ud.

Alt i alt den bedste AEG tørretumbler til dig, der leder efter mange programmer, en strålende energiklasse, en skånsom behandling og de nyeste sensorteknologier. Alt sammen til en overkommelig pris.

Fordele ved AEG T8DEM842E

 • Avancerede fugtigheds- og temperatursensorer
 • Kulfri Silence Inverter-motor
 • LCD-display
 • Indvendig LED-belysning
 • Krympefri tørring af uld og silke
Ulemper ved AEG T8DEM842E

 • De forhånds-programmerede indstillinger tørrer ikke altid tøjet optimalt
 • Du skal justere indstillinger manuelt

Specifikationer ved AEG T8DEM842E – nøgleoplysninger
Producent: AEG
Type: AEG tørretumbler / kondens tørretumbler 
Kapacitet: 8 kilo
Energiklasse: A++
Årligt energiforbrug: 235 kWh
Støjniveau: 66 dB
Højde: 85 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 64 centimeter
Vægt: 51 kilo


4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Google

AEG T6DBM720G

i samarbejde med PriceRunner

AEG T6DBM720G er den bedste AEG tørretumbler til dig, som leder efter god kvalitet, et stillegående væsen, grundig tørring og en lav pris.

Varianten er også blevet bedømt hos brugerne, og deres meninger kommer til udtryk via brugeranmeldelser. Hos Google scorer den i gennemsnit 4,4 ud af 5 stjerner, hvilket er godt.

Brugerne lægger vægt på, at den tørrer tøjet både hurtigt og effektivt – helt uden at efterlade fugt. De er også glade for de forskellige tørreprogrammer til særlige tekstiler, og de nævner, at kvaliteten er høj til prisen. En bruger skriver: ”Har brugt maskinen i en måned nu, og den kører upåklageligt! Tørt tøj uden fugt, når det kommer ud. Perfekt når tøjet ikke kan tørre udendørs eller til puder og dyner”. En anden beskriver sin oplevelse med ordene: ”Er super glad for tørretumbleren, som virker godt og tørrer tøjet godt. Dejligt at der følger slange med til afløb, så jeg ikke skal tømme beholderen. Kan klart anbefales”.

Fin pris og grundigt produkt

AEG T6DBM720G kommer med flere fordele, og prisen er bestemt en af dem. Den er ikke en helt billig tørretumbler, men prisen er klart mod den lavere ende sammenlignet med konkurrenterne.

Et andet plus er enkelheden og grundigheden. Varianten hører til de mere simple valg, du kan foretage, men der er ikke slækket på kvaliteten af den grund. Du får stadig de basale teknologier, som AEG er kendt for, og det inkluderer for eksempel nytænkende sensorteknologi.

Du får i den forbindelse en effektiv og grundig tørring med Pro Sense, som selv kan måle mængden af tøj plus fugtigheden af det. Når du vælger materiale (for eksempel bomuld eller syntetisk), samt hvor tørt du ønsker tekstilerne, måler sensorerne den nuværende fugtighed og tilpasser sig derefter. Og så angiver den, hvor lang tid det individuelle program tager.

Du kommer til at opleve en enkel og brugervenlig betjening via kontrolpanelet øverst til højre, hvor du foretager dine valg via knapper og displayet. Displayet bidrager med vejledning og overblik. Her kan du også selv bestemme ønsket tørretid, hvis du foretrækker det. Kapaciteten er meget standard, og den ligger på syv kilo. Det er pænt og passende for en mellemstor husstand.

Skånsom tørring

Din AEG tørretumbler har fokus på at give dig den bedst mulige tørring, så dit tøj bliver tørt uden at blive beskadiget. Generelt slider tørretumbling en del på tekstilerne, men AEG gør op med det ved at designe en model, der har ekstrafokus på blidhed. Du får derfor en skånsom Pro Tex-tromle, der via det unikke mønster giver mere luft, som sikrer tøjet en ”blødere landing”. Som en bonus fungerer bevægelserne og mønsteret også som en anti-krøl funktion.

Der er flere programmer at vælge imellem, og to af dem har fokus på skånsomhed. Vælg enten delikat eller sensitiv, der tørrer ved en lavere temperatur. Varmen er en af de faktorer, der slider på tekstilerne, så ved at sætte den ned, bliver den negative påvirkning mindre. Du kan også vælge de gængse programmer som bomuld og syntetisk plus øko bomuld, sengetøj, jeans, strygelet, dyner, puder og sportstøj.

Du kan enten få tøjet ekstra tørt, skabstørt eller strygetørt, og du kan anvende udskudt start, hvis du gerne vil planlægge at tørre på et andet tidspunkt. Som en bonus arbejder maskinen så stillegående som muligt, så larm vil ikke være en gene. På trods af de mange plusser, så skal vi nævne, at energiforbruget ikke er modellens stærkeste kort. Den kommer i klasse B. Det vil give et årligt energiforbrug, der er over fire gange højere end en enhed i klasse A+++, som er markedets bedste klasse.

Vi skal ligeledes gøre opmærksom på, at her er tale om en kondens tørretumbler, der opsamler fugten i en kondensbeholder. Derfor behøver du ikke aftræk til det fri. Du kan vælge at montere en afløbsslange, så kondensvandet i stedet løber ud i afløbet.

Alt i alt den bedste AEG tørretumbler til dig, der vægter pris, skånsomhed, simpelhed og gode programmer højest.

Fordele ved AEG T6DBM720G

 • Let at betjene
 • Præcise programmer
 • Prisvenlig
 • Gennemarbejdet tørring
Ulemper ved AEG T6DBM720G

 • Ikke det bedste energiforbrug
 • Svært at rengøre fnugfilter

Specifikationer ved AEG T6DBM720G – nøgleoplysninger
Producent: AEG
Type: AEG tørretumbler / kondens tørretumbler 
Kapacitet: 7 kilo
Energiklasse: B
Årligt energiforbrug: 504 kWh
Støjniveau: 65 dB
Højde: 85 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 54 centimeter
Vægt: 37 kilo


Købsguide: Gode råd til valg af AEG tørretumbler

Det kan være en hård opgave at vælge tørretumbler, for der er mange forhold, du skal tage med i betragtning. Du kan altid lade dig inspirere af eksperternes kåringer af tørretumbler bedst i test, men det skader ikke selv at foretage nogle af vurderingerne. Vi hjælper dig dog med at gøre beslutningen mere overkommelig.

Type – kondens tørretumbler eller med aftræk
Overordnet set er der to typer af versioner, du skal vælge imellem. Det er en kondens tørretumbler og tørretumbler aftræk.

Aftræks-varianten kommer med et rør, du skal føre gennem væggen og muren ud til det fri. Det betyder, at der er behov for et hul i væggen, hvor aftræks-røret kan komme ud. Så forsvinder den opsamlede fugt og kondens ud til fuglene.

Det er en rigtig god løsning, hvis du kan lave et hul i væg og mur. Det kan ofte let lade sig gøre i et hus, men det er langt sværere, hvis du bor i lejlighed. Aftrækket er meget effektivt, når det gælder bortførsel af fugt, varme og damp. Det er lig med et bedre indeklima. Den store ulempe er selvfølgelig hullet i væg og mur.

Generelt set vælger mange løsningen med tørretumbler aftræk, hvis de i forvejen har et hul i muren fra en tidligere model. Læg mærke til at energiforbruget kan være højere med aftræk end kondens på grund af varmetabet.

En tørretumbler aftræk tørrer ofte tøjet hurtigere end kondens’en. 

Kondens-varianten kommer med en opsamlingsbeholder til den kondens, der bliver udledt af tørringen. Beholderen skal du tømme efter hver brug. Nogle modeller har mulighed for tilkobling af en slange, så kondensvandet i stedet kan løbe ud i afløbet.

Kondens tørretumbler kommer med flere fordele, og den er også det mest populære valg i dag. Dels fordi du i princippet kan sætte den, hvor du vil, da du ikke behøver en hul i muren. Og dels fordi den er langt lettere at installere end en tørretumbler aftræk.

Den fungerer ved, at den recirkulerer luften, hvor fugten bliver trukket ud. Fugten bliver til kondens, der ender i beholderen eller i afløbet via slangen.

Det store minus ved typen her er, at den afgiver en del fugt til omgivelserne. Derfor er det meget vigtigt med en grundig udluftning, hvis du gerne vil bevare det sunde indeklima.

Kondens-versionen er mere energivenlig end aftrækket, men den kan godt være lidt langsommere i brug. Du kan genbruge kondensvandet ved for eksempel at vande blomster med det, og så er udvalget på markedet stort.

Kapacitet
Som hovedregel bør du matche din tørretumblers kapacitet med den, din vaskemaskine har. En ”normal” vaskemaskine kan vaske omkring syv-otte kilo tøj, og som tommelfingerregel svarer ét kilo til ét sæt tøj.

I praksis er det ikke altid muligt med en lige så høj kapacitet på tørretumbleren som på vaskemaskinen. Men forsøg at matche den så godt du kan. Et kilo fra eller til vil være fint, men du behøver ikke mere kapacitet, end din vaskemaskine har. Så vil du blot tørre med halvfuld tromle, og det er ikke gratis.

Energiforbrug
Du kan ikke undgå, at den bruger en del strøm. Selv en tørretumbler bedst i test sluger en del energi. Det vil altid fremgå af mærkatet, hvor meget strøm der bliver brugt. Men har du brug for et visuelt lettere pejlemærke, så bør du kigge efter det farvede energimærke. Her vil du se et bogstav og eventuelt et tegn, der giver dig det bedste fingerpeg.

For tørretumblere går skalaen fra D i bunden til A+++ i toppen. I alt kan du støde på enten A+++, A++, A+, A, B, C eller D. Eksperterne anbefaler en så høj energimærkning som muligt. Du bør i hvert fald gå efter A eller bedre. Både for din egen og miljøets skyld.

Som tommelfingerregel koster en tumbling på en maskine med energiklassen A seks kroner, mens en omgang i en maskine med energiklasse A++ koster cirka to kroner. Forskellen lyder ikke af meget, med over lang tid løber det op.

Støj
Det er individuelt, om støj er et problem for dig. Hvis modellen er placeret tæt på soveværelse eller stue, kan den godt genere lidt støjmæssigt. Du kan se efter decibel-angivelsen.

Står den i vaskerum eller bryggers, vil du kun sjældent blive irriteret over lydniveauet.

Brugervenlighed
Der er meget forskel på, hvor avancerede enhederne er. Nogle er helt simple med kun få knapper, mens andre har flere menuer og et utal af knapper. Vælg en der passer til dine behov. Har du kun behov for lidt, vil det kun være en merudgift at investere i en avanceret model.

Gå gerne efter en front med intuitive knapper eller ikoner, så du let kan finde dit program. Moderne tørretumblere har ofte display og mere teknologiske løsninger.

Programmer
Det er individuelt, hvor mange programmer du har brug for. De mest gængse som bomuld og syntetisk er essentielle, men dem finder du også på hvert produkt i dag. Du får næsten altid valget mellem at få et strygetørt resultat, et skabstørt resultat og et ekstra-tørt resultat.

Det strygetørre resultat efterlader tekstilerne en smule fugtige, hvilket gør strygningen lettere. Skabs-tørt betyder, at tøjet er tørt nok til at blive foldet sammen og lagt i skabet. Ekstra-tørt betyder, at materialerne er knastørre.

Du kan få apparater med mange specialprogrammer, der kan være brugbare. Det kan være uld, silke, delikat, outdoor, jeans, dyner, puder med mere. Ekstra-funktioner som anti-krøl, udskudt start, timer og sensor-programmer kan være smarte for de fleste.

Øvrige funktioner
Et display med nedtællings-ur kan være smart og øge overskueligheden, og en børnelås er en god sikkerhedsanordning, hvis du har børn.

Belysning gør det nemmere at se, hvad du foretager dig, mens advarselslamper kan hjælpe dig med at finde ud af, hvornår du skal rense filteret eller tømme kondensbeholderen.

Teknologi
I dag tørrer en maskine ikke bare. Via intelligente sensorer kan den selv måle fugtighed, mængde og type. Derfor kan en enhed med moderne teknologi give dig en mere effektiv tørring.

De helt nymodens versioner kommer tillige med WiFi og mulighed for kommunikation med en app på telefonen. Det kan være smart, hvis du elsker teknologi. Via app’en kan du styre maskinen, programmere den og overvåge den – også når du ikke er hjemme. Nogle steder kan du som en bonus hente nye programmer ned og foretage diagnosticering, hvis der opstår problemer.

Mærke
Nogle brugere foretrækker et bestemt mærke, mens andre er ligeglade. Artiklen her er en AEG tørretumbler test, og AEG er bestemt et af de anerkendte mærker med mange år på bagen. AEG er i dag ejet af Electrolux-koncernen, som er endnu en garanti for høj kvalitet.

Vil du hellere se nærmere på modeller fra for eksempel Bosch, Miele eller Siemens, så kan du finde links til andre af vores tests nederst i artiklen her.

Pris
Prisen varierer rigtig meget, men du kan sagtens få en velfungerende og billig tørretumbler. Prisen på de mest prisvenlige ligger på et par tusinde kroner, mens de dyreste koster op til ti gange så meget. Læs med fordel eksperternes kommentarer, når de finder ud af, om der er sammenhæng mellem kvalitet og pris.

Ofte er det aspekter som mærke, kapacitet, teknologi og funktioner, der påvirker prisen.

Ved hver model i artiklen her kan du se, hvad den koster hos forhandlerne. Det gør det mere overskueligt for dig at finde et godt tørretumbler tilbud.

Du kan læse mere om, hvordan du køber din bedste AEG tørretumbler hos Goodhousekeeping.com og Cnet.com.


Sådan bruger og vedligeholder du din tørretumbler

Når du har fået investeret i din AEG tørretumbler, bør du også passe godt på den og sørge for hyppig rengøring. Så holder den længere, og du vil få en mere hygiejnisk tørring. Her guider vi til, hvordan du bedst gør.

 • Rens fnugfilteret: Rens fnugfilteret – gerne efter hver tørring. Støv og skidt fra tøjet ender i filteret, hvor det kan hobe sig op og sløve maskinen ned på grund af en tilstoppet luftcirkulation. Du bør også rense filteret af sikkerhedsmæssige årsager, da der er risiko for overophedning, hvis luftgennemstrømmen bliver tilstoppet. Der er en indbygget afbryder for at sikre, at det ikke sker, men skulle den være ikke-funktionel, så kan varmen føre til ild. 
 • Tøm kondensbeholderen: Har du en kondens tørretumbler, så bør du tømme beholderen efter hver brug. Beholderen vil ofte kunne rumme mere vand, end der kommer fra en enkelt tørring, men ikke altid fra to. Bliver den fuld under arbejdscyklussen, vil den stoppe. Er den ikke helt tæt, kan der opstå vandskade. Har du mulighed for det, kan du tilslutte en slange, så vandet løber fra af sig selv.
 • Tjek røret: Har du en tørretumbler aftræk, bør du tjekke om røret, der fører ud til det fri, er så lige som muligt. Snoninger og skarpe hjørner begrænset luftstrømmen, og det vil kunne give dig en lavere effektivitet. Så vil det tage længere tid at få tørret tøjet. Hold også øje med udluftnings-anordningen på væggen, hvor damp og fugt kommer ud igennem. Tjek regelmæssigt at den ikke er tilstoppet. Hvis den er det, kan du ligeledes opleve en ringere effektivitet. 
 • Rengør tromle og sensorer: Der er to grunde til, at en indvendig rengøring i tromlen er nødvendig. For det første kan nullermænd og lignende sætte sig fast i tromlen og blive overført til lyse tekstiler, hvor du tydeligt kan se det. For det andet vil en blokeret sensor være dårligere til at bedømme, om tøjet er færdigtørret. Det kan enten føre til en overtørring eller til en undertørring. Det betyder, at tøjet enten vil blive udsat for unødvendig varme i længere tid, hvilket kan skade det, eller også vil det være fugtigt, når du tager det ud. Sensoren er ofte placeret i tromlen under døråbningen.
 • Mikrofilteret: Nogle AEG tørretumblere har ud over fnugfilteret et såkaldt mikrofilter. Er din model ikke selvrensende, bør du rense det efter hvert tredje til femte brug. Så fnugger filteret ikke til og giver dig en længere tørretid. Nogle produkter kommer med en advarselslampe, det lyser, når det er tid til rensning af filteret.
 • Udendørs tørring: Den allermest energibesparende måde at tørre tøj på er udendørs på snoren. Så er det vind og vejr, der står for tørringsprocessen, og det er ganske gratis. Det er dog ikke altid, at det kan lade sig gøre. For eksempel hvis du bor i lejlighed, eller når det er vinter. Så er din AEG tørretumbler en nødvendig hjælper. Vi skal også understrege, at moderne tørretumblere ikke er nær så energi-slugende som tidligere. Og de er blevet bedre til at passe på tøjet og give en nænsom behandling.
 • Energimærke: Se nøje efter energimærket, der går fra A+++ til D. Eksperterne anbefaler, at du vælger en så høj energiklasse som muligt. Gerne A+ eller bedre.
 • Tør ikke med halvfuld tromle: Sørg for at fylde tromlen helt op, før du tumbler – dog skal der være lidt plads for oven, for tromlen må heller ikke være stopfuld. Som en tommelfingerregel bør du kunne holde en hånd over tekstilerne uden at røre toppen. Vælger du en tørretumbler med samme kapacitet som din vaskemaskine, vil du sandsynligvis kunne tørre med fuld tromle hver gang.
 • Centrifugering først: Med en effektiv centrifugering i vaskemaskinen først mindsker du den tid, tørretumbleren skal brug på at tørre. Tid sparet er lig med penge tjent.
 • Fold tøjet ud: Er tøjet blevet foldet eller fået knuder under vasken, så ret dem ud inden tumblingen. Sammenkrøllede materialer med knuder holder på fugten og øger tørringstiden.

Læs mere om brug og vedligeholdelse af din AEG tørretumbler hos Which.co.uk.


Endelig er der blevet set nærmere på, hvor effektive modellerne er til at kondensere dampen fra vandet.

Energiforbrug
Eksperterne har målt, hvor meget energi hvert produkt bruger ved hver målt tørring af henholdsvis skabs-tørt bomuld, stryge-tørt bomuld og skabs-tørt syntetisk.

Energimærket er også taget med i betragtning.

Samlet vurdering
Den samlede vurdering og vigtigheden af parametrene ser sådan ud.

 • Energiforbrug bliver vægtet med 25 procent i den samlede bedømmelse
 • Brugervenlighed bliver vægtet med 20 procent i den samlede bedømmelse
 • Tidsforbrug bliver vægtet med 15 procent i den samlede bedømmelse
 • Programmernes nøjagtighed bliver vægtet med 10 procent i den samlede bedømmelse
 • Tørringens ensartethed bliver vægtet med 10 procent i den samlede bedømmelse
 • Kondenseringseffektiviteten bliver vægtet med 10 procent i den samlede bedømmelse
 • Krøl bliver vægtet med 5 procent i den samlede bedømmelse
 • Støj bliver vægtet med 5 procent i den samlede bedømmelse

AEG Tørretumbler T7DBM730G – Bedst til prisen

AEG T7DBM730G

AEG T7DBM730G er den måske bedste AEG tørretumbler til den forbruger, der gerne vil have moderne sensorteknologi til en overkommelig pris.

Modellen er ikke blevet kåret til tørretumbler bedst i test, for ingen eksperter har afprøvet den. Vi har dog alligevel taget den med, da den i stedet er en brugerfavorit. Blandt brugerne hos Google bliver den i gennemsnit tildelt 4,5 ud af 5 stjerner, hvilket er rigtig godt.

Brugernes begejstring går især på, at den er prisvenlig, let at betjene og kommer med rigtig mange fine funktioner. En bruger udtrykker det med ordene: ”Super tørretumbler til en rigtig fornuftig pris. Mange forskellige funktioner og tøjet bliver skabstørt som lovet. Alt i alt en god oplevelse”. En anden bruger mener: ”Vi er rigtig glade for vores nye tørretumbler. Forholdsvis støjsvag. Tørrer tøjet rigtig godt og meget hurtigere, end vi har oplevet ved andre tørretumblere. Vi er yderst tilfredse”.

Høj prisvenlighed

AEG T7DBM730G er én af klassens bedste maskiner, hvad angår prisen. Her er derfor tale om en billig tørretumbler, hvor du ikke behøver lede efter et tørretumbler tilbud for at få pengene til at slå til.

Selv om prisen er lav i forhold til konkurrenterne, er der masser af kvalitet og fordele ved apparatet. Blandt andet får du en fin energiklasse, der hedder A+. Skalaen går fra A+++ i toppen til D i bunden, så A+ er bestemt i den bedre halvdel. Det giver dig et årligt energiforbrug på 277 kWh. Det er pænt uden at være prangende.

Kapaciteten ligger på syv kilo, hvilket er meget standard, og har du en vaskemaskine med samme kapacitet, vil det være perfekt. Så får du fyldt tromlen op hver gang uden at måtte udelade tøjstykker på grund af pladsmangel. Støjniveauet ligger på 66 dB, hvilket også er pænt uden at brillere. Målene er standardmål, der passer til de fleste rum, og du får en kondens tørretumbler.

En kondens tørretumbler betyder, at der i modsætning til en tørretumbler aftræk er en indbygget kondensbeholder, der opsamlet fugt og vand fra tørringen. Du behøver derfor ikke rørføring ud til det fri, men du skal blot tømme beholderen efter hvert brug. Du kan dog montere en afløbsslange, så du slipper helt for at skulle tømme den.

Moderne sensorteknologi

AEG T7DBM730G kommer med den helt moderne sensorteknologi, der gør din AEG tørretumbler så skarp og effektiv som muligt. Det drejer sig om AEG Sensi Dry-teknologien, der løbende måler restfugtigheden, så tekstilerne aldrig bliver udsat for unødvendig varme, der slider på dem. Fugten bliver trukket ud af tøjet ved den halve temperatur sammenlignet med flere af konkurrenterne, og som en bonus giver den lavere temperatur et lavere energiforbrug.

Pro Sense-teknologien bidrager til den effektive tørring ved at måle fugtigheden og tilpasse tørretid og energiforbrug til hver individuel påfyldning. Du får også et Øko Flow filtersystem, som gør mere end ét filter overflødigt.

Tromlen er en XL-tromle med særlig konstruktion, der giver dit tøj en ekstra blid behandling. Rotationerne er skiftende i begge retninger, hvilket giver en mere ensartet tørring med et minimum af krøl. Så er der behov for mindre strygning. Du får alle de gængse programmer som bomuld, delikat og syntetisk, og du kan selv bestemme, hvor lav restfugtigheden skal være. Du får tillige den smarte udskudt start-funktion samt et brugervenligt display med god tidsindikator.

Alt i alt den bedste AEG tørretumbler til dig, der ikke har det største budget, men stadig gerne vil have moderne sensorteknologi.

Fordele ved AEG T7DBM730G

 • Prisvenlig
 • Sensorteknologi lover kvalitet og præcis tørring
 • God tidsindikator
Ulemper ved AEG T7DBM730G

 • Skaber noget krøl
 • Medium støjniveau

Specifikationer ved AEG T7DBM730G – nøgleoplysninger
Producent: AEG
Type: AEG tørretumbler / kondens tørretumbler 
Kapacitet: 7 kilo
Energiklasse: A+
Årligt energiforbrug: 277 kWh
Støjniveau: 66 dB
Højde: 85 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 60 centimeter
Vægt: 51 kilo


FAQ

Hvilken AEG tørretumbler er bedst?
Der er flere stærke varianter at finde på markedet, og i vores AEG tørretumbler test artikel har vi gennemgået seks af de skrappeste. De hører enten til blandt eksperternes eller brugernes favoritter, og hos eksperterne udmærker AEG T9DEN866E og AEG T6DBM720G sig.
Hvad koster en god tørretumbler?
En tørretumbler koster gerne fra et par tusinde kroner op til det tidobbelte. Du kan sagtens få en billig tørretumbler, der er velfungerende. Prisen afhænger ofte af mærke, kapacitet, teknologi og programmer.
Hvad skal jeg kigge efter, når jeg skal købe en tørretumbler?
Før du vælger din nye AEG tørretumbler, bør du kigge efter nogle specifikke elementer. Først og fremmest skal du tjekke type samt kapaciteten, så du ved, om din tørretumbler har plads nok. Se tillige efter programmer, energiforbrug, teknologi, støj og tørringsevner. Pris, brugervenlighed og fysisk størrelse bør også spille ind, når du vælger model. Nogle af forholdene er ikke så lette selv at finde ud af. Her kan du læse eksperternes kommentarer, som du finder links til nederst i artiklen.
Hvad er bedst – kondens eller aftræk tørretumbler?
Det vil være et individuelt valg, om du skal have en kondens tørretumbler eller en til aftræk. Har du mulighed for det, vil en tørretumbler aftræk kunne lede al varme og fugt direkte ud, og det vil være rigtig godt. En kondens tørretumbler sørger selv for at fjerne fugt og placere det i kondensbeholderen, og mange af de moderne varianter er rigtig effektive til at håndtere fjernelsen.

Beskrivelser af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os både op ad officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af danske såvel som internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Google.com

Google.com er en af verdens mest anerkendte og benyttede søgemaskiner, der nu også har en række andre tilbud, services og produkter til brugerne. Google har et stort brugerunivers, hvor brugerne kan give anmeldelser til både produkter såvel som kulturtilbud, restauranter og øvrige services. Her gælder det brugeranmeldelser af en række forskellige AEG tørretumblere.

Anmeldelserne af AEG T7DBM730G blev fundet: Juni 2020
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af AEG T8DEM842E blev fundet: Juni 2020
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af AEG T75170AV blev fundet: Juni 2020
Du kan se anmeldelserne her

Anmeldelserne af AEG T6DBM720G blev fundet: Juni 2020
Du kan se anmeldelserne her


Andre relevante tests og artiklertestkilder

Vi har i vores AEG tørretumbler test artikel set nærmere på de seks af de skarpeste varianter på markedet, ifølge eksperter eller brugere.

Det betyder, at der udelukkende er AEG’er i artiklen her. Måske sværger du til et andet mærke og savner et udvalg af dit favorit-brand. Derfor har vi udført lignende artikler om andre tørretumbler-mærker. Det drejer sig om Bosch tørretumbler, Miele tørretumbler og Siemens tørretumbler. I de tre test-artikler vil du blive introduceret for eksperternes favoritter inden for hvert mærke på samme måde, som du har oplevet her i vores AEG tørretumbler test artikel.

Som du nok har fået ekstra viden om nu, så er nogle modeller en tørretumbler aftræk og andre er en kondens tørretumbler. Hvis du primært er interesseret i kondens-versionen, så kan du med fordel læse vores kondenstørretumbler test-artikel, hvor vi fokuserer udelukkende på den type.

Har du ingen forhånds-præferencer for enten mærke eller type, bør du kaste et blik på vores generelle tørretumbler test-artikel. Her vil du få det helt store overblik over alle de bedste produkter på markedet – uanset mærke eller type. Flere er testvindere, der har imponeret eksperterne stort.

 

 

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme