Vaskemaskine med tørretumbler – de bedste vaskemaskiner med tørretumbler ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Tøjvask med efterfølgende tørring er til tider en omfattende hverdagsrutine, og maskinerne fylder i hjemmet. 

En vaskemaskine med integreret tørretumbler kan spare plads og samtidig gøre processen langt mere overskuelig. Maskinen udfører to opgaver, så du kun skal investere i ét apparat. 

For at gøre det så nemt for dig som muligt, har vi allerede lavet en grundig research og fundet frem til 6 modeller, som er de mest populære hos eksperter og forbrugere. Du bliver introduceret for samtlige varianter, så du bliver klogere på, hvad eksperterne fremhæver samt praktiske forhold. 

Hvad skal du overveje, før du køber en vaskemaskine med tørretumbler: 

Type: Vil du have en front- eller topbetjent vaskemaskine med tørretumbler? Skal den være indbygget eller fritstående?
Kapacitet: Hvor meget tøj vil du kunne vaske ad gangen? Skal det være en lille vaskemaskine med tørretumbler eller en større? Den normale vaskekapacitet ligger på omkring 7 kilo.
Centrifugering: Hvor mange omdrejninger har du brug for? Centrifugeringen er den proces, der slynger vand ud af tøjet efter endt vask.
Energi- og vandforbrug: Se efter energimærkningen, som fortæller noget om, hvor meget energi din vaske tørremaskine bruger pr gang. Undersøg eventuelt også vandforbruget per vask.
Teknologi: Har du brug for topmoderne teknologier, eller kan mindre gøre det?
Programmer: Tjek hvilke vaskeprogrammer du får.
Brugervenlighed: Er den let at benytte? Er display og kontrolpanel overskueligt? Hvor let er det at lægge tøj i/fjerne tøj fra tromlen?
Pris: Prisen hænger ofte samme med kapacitet, teknologi, programmer og mærke, når du vælger en vaskemaskine med tørretumbler. Miele, LG, Electrolux, Samsung og AEG er repræsenteret her.

Flere af ovenstående faktorer kan være svære at undersøge på egen hånd. Her kan du med fordel nærstudere, hvad eksperterne har skrevet. Så er du sikker på at få en ekspert-blåstempling. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende modeller på markedet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.


LG F2DV707S2WS – Favorit hos både eksperterne og forbrugerne 

Forbrugsguidens anbefaling

✅ 4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Elgiganten.dk
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos det svenske testmagasin Produktestarna.se

LG F2DV707S2WS

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

LG F2DV707S2WS er den måske bedste vaskemaskine med tørretumbler til den forbruger, der gerne vil have en helt moderne maskine, der kommer med Wi-Fi, de skarpeste teknologier for bedre vask og masser af programmer.

Modellen hører både til eksperternes og brugernes favoritter. Den er blevet medtaget i en vaskemaskine med tørretumbler test foretaget af det svenske testmagasin Produktestarna.se samt anmeldt hos køberne fra forhandleren Elgiganten.dk.

Det svenske testmagasin giver forbrugeren et overblik over de bedste varianter på markedet inden for hver kategori af forbrugerprodukter, og her er turen kommet til apparater, der både fungerer som vaskemaskine og tørretumbler. Eksperterne har set nærmere på kriterier som vaske/tørreevner, energiforbrug, funktioner, brugervenlighed og teknologier, og når alle scorerne inden for hvert kriterium er lagt sammen, scorer LG’en 4,5 ud af 5 stjerner. Det er virkelig højt.

Enheden hører som nævnt også til brugernes favoritter, og hos Elgiganten.dk får den en gennemsnitlig brugerscore på 4,6 ud af 5 stjerner. Brugerne er meget begejstrede for flere elementer, men den hurtige hastighed, de moderne funktioner, den handy størrelse og lette brug går igen flere steder. Én bruger kommenterer: ”Hvor genialt at den har en fuldstændig vaskefunktion, der er færdig på 59 minutter, og at alt kan styres på en app gennem mobilen… Anbefales på det stærkeste” (oversat fra svensk). En anden bruger forklarer: ”Maskinen er virkelig perfekt på flere områder. Vasken bliver ren og tør, præcis som man forventer. Mange gode funktioner og den optager desuden mindre plads end en maskine i standardstørrelse” (oversat fra svensk).

Til den travle hverdag

LG F2DV707S2WS er en flot og moderne vaske tørremaskine, der kan sit kram. Den er skabt til at blive anvendt ofte, og derfor er den yderst robust og skabt af holdbare materialer og teknologier. Den er som en bonus fremstillet til at være kompakt uden at være en decideret lille vaskemaskine med tørretumbler, for vaskekapaciteten er ligesom på standard-maskinerne. Den ligger på 7 kilo, hvilket passer til den mellemstore familie.

Mange af de mindre varianter vil komme som en topbetjent vaskemaskine med tørretumbler, men LG’en er frontbetjent som de større apparater. Den giver dig en effektiv vask og tørring, og med en centrifugeringsevne på 1200 omdrejninger får du en fin tørhed efter vasken.

Læg mærke til at med en energimærkning på klassen E, er energiforbruget ikke enhedens spidskompetence, men du får mange andre skarpe fordele – for eksempel prisen, der er meget overkommelig samt masser af teknologi.

Smart ThinkQ og AI DD-teknologi

Nogle af de teknologier og funktioner, du finder hos LG’s vaskemaskine og tørretumbler, er Smart ThinkQ og AI DD. Smart ThinkQ gør modellen helt up to date, hvad angår moderne teknologiske løsninger, for du får her muligheden for at styre produktet med en app direkte fra telefonen, tablet eller computeren. Så kan du kontrollere vasken, selv om du ikke er i nærheden, og du kan overvåge og holde øje med den. Med ThinkQ kan du hente flere vaskeprogrammer, så du får mere at vælge imellem.

Som standard får du dog mange programmer, der blandt andet tæller almindelig vask, skånevask, uld, silke, damp, anti-krøl, hurtig og opfrisk. TurboWash 360 er et af de særdeles fremhævningsværdige programmer, der er smart til den travle familie. Programmet sørger for en komplet vask på kun 59 minutter, uden at tøjet tager skade.

Du finder også 6 Motion Direct Drive-teknologien, der i stedet for den almindelige standard vaskebevægelse kan vaske med seks unikke tromlebevægelser. De seks bevægelser bliver kombineret efter behov, og det giver en mere skånsom behandling af tøjet. Du får i forbindelse med øget nænsomhed AI DD-teknologien, der højner skånsomheden med op til 18 procent ved at kunne analysere den unikke vask og tilpasse den til de individuelle tekstiler. 

LG F2DV707S2WS er tillige skabt til at være allergivenlig, da du kan finde allergiprogrammer, der sørger for at fjerne op til 99 procent af generende partikler. Du får også udskudt start, tromlebelysning, et brugervenligt display og indikator for resterende tid.

Alt i alt får du her den bedste vaskemaskine med tørretumbler, når det gælder moderne teknologi, intelligente sensorer, program-righed og skånsomhed.

Fordele ved LG F2DV707S2WS

6 Motion Direct Drive-teknologi
Smart ThinkQ-teknologi
Mange programmer

Specifikationer ved LG F2DV707S2WS – nøgleoplysninger

Producent: LG
Type: Vaskemaskine med tørretumbler / vaske tørremaskine / Fritstående
Betjening: Front
Kapacitet, vask: 7 kilo
Centrifugeringshastighed: 1200 omdrejninger
Energimærke: E
Højde: 85 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 63,5 centimeter
Vægt: 63 kilo


Electrolux EW7W5268E5 – Vaske tørremaskine med unikke programmer

Bedst til prisen

✅ 4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos sammenlignings-siden Pricerunner.dk
✅ Testvinder hos det svenske testmagasin Produktestarna.se

Electrolux EW7W5268E5

Electrolux EW7W5268E5 er den muligvis bedste vaskemaskine med tørretumbler til dig, der leder efter en vaske tørremaskine, der har en god kapacitet, intelligente teknologier og skarpe programmer.

Modellen hører til blandt favoritterne hos både eksperter og brugere. Den er blevet testet i en vaskemaskine med tørretumbler test hos det svenske testmagasin Produktestarna.se, plus den er blevet anmeldt af brugerne hos sammenlignings-siden Pricerunner.dk.

I testen hos testmagasinet har de svenske eksperter set nærmere på, hvordan en række forskellige vaskemaskiner fungerer på parametre som vaskeevner, tørreevner, brugervenlighed, funktioner og teknologier. Ud fra de parametre er der blevet givet en endelig bedømmelse, og Produktestarna.se vurderer, at Electrolux EW7W5268E5 skal have en kåring som testvinder.

Hos Pricerunner.dk hersker der ligeledes stor begejstring, og i gennemsnit får den 4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser. Siden har samlet brugeranmeldelser fra forskellige forhandlere, og i alt har 58 procent givet apparatet 5 ud af 5 stjerner. Kun 20 procent giver den under 4 stjerner. Begejstringen går på flere aspekter såsom de velfungerende programmer, den høje generelle kvalitet og den hurtige hastighed. Én bruger forklarer: ”Dejligt med vask og tørring på 1 time”, og andre kommentarer lyder: ”Rigtig god maskine med mange funktioner” og ”Vi er meget tilfredse med dens brugervenlighed og lydniveau”.

Høj kapacitet med Dual Care

Electrolux EW7W5268E5 er ikke en lille vaskemaskine med tørretumbler, for den har en vaskekapacitet på 8 kilo. Det er mere end standarden, og derfor vil den passe rigtig fint til den lidt større husholdning. Som en tommelfingerregel vil 8 kilo svarer til 8 sæt tøj.

Den er en frontbetjent variant, som har den fordel, at den er lidt smallere end flere af konkurrenterne. Det er smart, når der ikke er tale om en topbetjent vaskemaskine med tørretumbler, som ellers ofte fylder mindre. 

Du vil opleve at få en hurtig tørringsproces på apparatet, da centrifugeringshastigheden er høj. Der er 1600 omdrejninger i minuttet, hvilket er højt, og de mange omdrejninger sørger for at fjerne så meget vand som muligt fra tekstilerne før selve tørringen. Restfugtigheden ligger på 44 procent.

Den hurtige proces får du takket være Dual Care-teknologien, som intelligent går ind og registrerer typen af tekstiler samt den påfyldte vægt. Når den registrering er foretaget, justerer motoren tromlebevægelser, temperatur og vandmængde for at sikre den mest skånsomme, energivenlige og effektive vask.

Hurtig vask

Sammen med Dual Care oplever du også Sensi Care, der er de sensorer, der måler og registrerer hver en vask individuelt. Det giver en bedre renhed, hvor du får rent tøj uden hverken at bruge for meget eller for lidt vand og vaskemiddel, og der er fokus på at bevare tøjets naturlige udseende og struktur længere.

Selv om Electrolux’s vaskemaskine og tørretumbler kommer med mange fordele, er der også ulemper. Energiklassen er måske det største minus for modellen her, for den hedder E. Det er klart mod bunden.

Til gengæld sørger Dual Care og Sensi Care for at bruge så lidt vand og strøm som muligt, og det er en fin kompensation for energiklassen.

Vi har flere plusser at fremhæve ved Electrolux’en, og det gælder for eksempel prisen, der er i den lavere ende. Plusserne tæller også de hele 14 programmer, der giver dig en meget alsidig og fuldkommen vask. Du kan blandt andet vælge imellem almindelig vask, damp, skånevask, syntetisk, beskidt og hurtigprogram.

Et af de spændende programmer er Steam Care (damp). Steam Care har flere funktioner, men blandt andet kan det friske tøjet op, reducere krøl, minimere strygning og holde på teksturen. I funktionen får du tillige Fresh Scent, der øger friskheden ved at tilføre skånsom og allergivenlig duft. Du finder ekstra pleje i Wash & Dry-programmet og hurtigvask i Non Stop 60-programmet, hvor du får en ekstra hurtig vask og tørring på kun en time.

Alt i alt vil Electrolux EW7W5268E5 være den bedste vaskemaskine med tørretumbler til dig, der ønsker mange programmer og intelligent teknologi.

Fordele ved Electrolux EW7W5268E5

Restfugtighed på 44 procent
14 programmer
Dual Care-teknologi
Sensi Care-teknologi

Specifikationer ved Electrolux EW7W5268E5 – nøgleoplysninger

Producent: Electrolux
Type: Vaskemaskine med tørretumbler / vaske tørremaskine / Fritstående
Betjening: Front
Kapacitet, vask: 8 kilo
Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger
Energimærke: E
Højde: 85 centimeter
Bredde: 55 centimeter
Dybde: 64 centimeter
Vægt: 69,5 kilo


AEG L7WBL962E – Høj kapacitet til når klædeskabet skal vaskes

Bedste premium valg

✅ 4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos forhandleren Whiteaway.com
✅ Testvinder hos det svenske byggemarked Bygghemma.se

AEG L7WBL962E

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

AEG L7WBL962E vil være den måske bedste vaskemaskine med tørretumbler til den forbruger, som har brug for en høj tromle-kapacitet, skarpe teknologier og et stillegående væsen.

Modellen er en af favoritterne hos de brugere, der har købt produktet. Hos forhandleren Whiteaway.com giver køberne i gennemsnit 4,4 ud af 5 stjerner, og de har bedømt ud fra kriterierne kvalitet, brugervenlighed, funktioner og vaskeevner.

Apparatet scorer højest inden for vaskeevner, hvor den i gennemsnit får 4,6 stjerner. Brugervenlighed får 4,3, mens kvalitet og funktioner får 4,0. Det vil sige alt i alt rigtig flotte scorer over hele linjen. Én bruger kommenterer: ”Fungerer perfekt… Nem at betjene”. En anden skriver: ”… Maskinen med dens mange funktioner fungerer bare. De to største plusser, jeg vil fremhæve er den forholdsvis lydsvage centrifugering, og så tørrefunktionen, som giver rigtig tørt tøj”.

Kapacitet på 9 kilo

AEG L7WBL962E kommer med mange fordele, men størrelsen er nok det parameter, hvor den skiller sig mest ud. Den har en vaskekapacitet på hele 9 kilo, hvilket er rigtig meget. Det gør den til den bedste vaskemaskine med tørretumbler for den større husholdning. Leder du efter en lille vaskemaskine med tørretumbler, bør du se nærmere på nogle af de øvrige enheder her i artiklen – dog skal vi gøre opmærksom på, at selv om tromle-kapaciteten er højere, så er de fysiske mål det ikke.

Energiklassen er måske det parameter, der er den største ulempe, for den ligger i E. Det er et stykke fra A i toppen. Til gengæld er der mange andre teknologier og funktioner, der kompenserer for den mindre gode energiklasse.

En af fordelene er støjniveauet, der er lavere end hos flere af konkurrenterne med 76 dB. Det gør den meget stillegående, så du slipper for de værste støjgener – perfekt, hvis vaskerummet ligger tæt op ad soveværelset eller stuen.

Teknologi på alle områder

AEG’s vaskemaskine og tørretumbler er en højteknologisk model, der på alle områder vil leve op til den moderne forbrugers forventninger og krav. Pro Sense-teknologien er den skabende teknologi, der justerer vasketid, vandforbrug og vaskemåde i forhold til vægten. Det sparer på vand og strøm. Tromlen har et særligt mønster, der giver en skånsom behandling, og det gør, at dit tøj kan få en længere levetid.

Dual Sense er en anden teknologi, der kan vurdere tekstilerne i forhold til materiale, så alle stykker tøj får den bedst mulige behandling. Øko Inverter-motoren giver dig samme kvalitet og arbejdsstyrke uafhængig af vaskeprogram, og så forlænger den levetiden og øger holdbarheden generelt.

Der er flere velfungerende vaskeprogrammer, der giver dig en høj alsidighed. Programmerne inkluderer blandt andet Outdoor, der passer på udendørstøjets imprægnering og vandtæthed plus damp, der frisker tøjet op uden at skabe krøl. Du får tillige skånevask, hurtigprogram, uld og silke, og Woolmark Blue-certifikatet er din garanti for, at uld og silke ikke krymper eller mister faconen.

Der er flere skarpe teknologier og funktioner som den tidsbesparende TimeSaver, belysning, børnesikring, display og udskudt start. Prisen ligger i den højere ende, men det er heller ikke alle steder, at du finder en så høj tromle-kapacitet som her.

Alt i alt er AEG L7WBL962E det oplagte valg til den større familie, der har brug for en stor tromle, intelligente teknologier, et lavt støjniveau og smarte programmer.

Fordele ved AEG L7WBL962E

Meget stillegående
Non Stop program
ProSense-teknologi

Specifikationer ved AEG L7WBL962E – nøgleoplysninger

Producent: AEG
Type: Vaskemaskine med tørretumbler / vaske tørremaskine / Fritstående
Betjening: Front
Kapacitet, vask: 9 kilo
Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger
Energimærke: E
Højde: 85 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 61 centimeter
Vægt: 80 kilo


LG F4DV508S2W – Unikke tromlebevægelser og selvdiagnosticerende maskine til få penge

Bedste budget valg

✅ God anmeldelse hos den britiske avis Telegraph.co.uk
✅ Bestseller hos sammenligningssiden Pricerunner.dk

LG F4DV508S2W

LG F4DV508S2W vil være en af de bedste vaskemaskiner med tørretumbler til dig, der gerne vil have masser af teknologi til en overkommelig pris. Du får både Wi-Fi, NFC, Smart ThinkQ, 6 Motion Direct Drive og AI DD.

Modellen er en favorit hos brugerne, og hos sammenligningssiden Pricerunner.dk kan du se begejstringen ved, at den hører til blandt bestsellerne hos de danske forbrugere.

Den britiske avis The Telegraph har foretaget en vaskemaskine med tørretumbler test af syv forskellige produkter, og LG er repræsenteret med en variant, der næsten er magen til LG F4DV508S2W. LG’en får en fin anmeldelse, hvor eksperterne fokuserer på, at kapaciteten er høj, der er et smart hurtig-program, og så kommer apparatet med den såkaldte NFC – Near Field Communication – med smart-diagnose. Smart-diagnosen betyder, at du kan nå at fikse små problemer, inden de vokser sig større.

God pris og selvdiagnosticerende teknologier

LG F4DV508S2W vil være det perfekte valg til hverdagsforbrugeren, der har brug for en drøj variant, der bare holder. Den generelle kvalitet er høj, og materialerne er meget holdbare. Du får en vaskekapacitet på 8 kilo, hvilket er passende til den mellemstore husstand, og så er den kompakt i størrelsen. Det er normalt en topbetjent vaskemaskine med tørretumbler, der er kompakt, men apparatet her er frontbetjent og måler op til 10 centimeter mindre i forhold til konkurrenterne.

LG’s vaske tørremaskine kommer til en overkommelig pris, når du sammenligner med udbuddet på markedet, men det betyder ikke, at du kommer til at mangle funktioner og teknologi. Du får for eksempel en Wi-Fi-baseret enhed med Smart ThinkQ, NFC og Smart Diagnose – teknologier, som du langt fra finder på enhver vaskemaskine med tørretumbler.

Med Wi-Fi og ThinkQ kan du styre modellen via en app på telefon, tablet eller via computeren. Du kan på den måde planlægge, styre og overvåge vasken/tørringen, selv når du ikke er i nærheden. Du får som en bonus mulighed for at hente nye vaskeprogrammer ned til maskinen, hvis du får brug for det. Med Smart Diagnose kan du få info om småproblemer, og teknologien kan analysere sig selv for at finde løsningen på problemet.

Til gengæld er energiklassen ikke den højeste med E, hvor A er den højeste. E er dog forholdsvist almindeligt for typen her, så her er ikke tale om noget usædvanligt.

6 Motion Direct Drive og unikke tromlebevægelser

LG F4DV508S2W kommer med mange flere topmoderne funktioner, som hjælper både dig og tøjet. Det drejer sig for eksempel om 6 Motion Direct Drive og AI DD-teknologierne. I stedet for kun at have én standardbevægelse i tromlen, har LG’s vaskemaskine og tørretumbler 6 forskellige bevægelser.

AI DD bidrager med over 20.000 forskellige bevægelseskombinationer, og til sammen giver det en mere skånsom behandling af tøjet. Bevægelserne bliver intelligent vurderet af teknologierne i forhold til tekstiler og materialer, så hver tøjvask og -tørring får en individuel behandling.

Der er over 20 vaskeprogrammer som standard, og som nævnt kan du hente flere ned via Smart ThinkQ-teknologien. I de 20 får du for eksempel almindelig, syntetisk, skånevask, uld, hurtigvask og damp. Damp-funktionen leverer en opfriskning af tøjet uden at vaske det hårdt, og dampen reducerer behovet for efterfølgende strygning. Den funktion er særligt smart i den hastige dagligdag.

Uanset om du bruger hurtigprogram eller ej, får du en hurtig vask og tørring. Det bliver gjort muligt af de 1400 omdrejninger i centrifugeringen, som slynger en stor mængde af vaskevandet ud af tøjet. På den måde er der et mindre behov for selve tørringen, og du både sparer på tidsbudgettet og energibudgettet.

Alt i alt er LG F4DV508S2W det bedste valg til dig, der elsker teknologi og ikke ønsker at betale en høj pris.

Fordele ved LG F4DV508S2W

Kapacitet på 8 kilo
NFC-teknologi
20 vaskeprogrammer

Specifikationer ved LG F4DV508S2W – nøgleoplysninger

Producent: LG
Type: Vaskemaskine med tørretumbler / vaske tørremaskine / Fritstående
Betjening: Front
Kapacitet, vask: 8 kilo
Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger
Energimærke: E
Højde: 85 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 56,5 centimeter
Vægt: 77 kilo


Købsguide: Det skal du se efter, når du køber en vaskemaskine med tørretumbler

En vaskemaskine med tørretumbler er et smart apparat, hvor du får to maskiner i én. Det er pladsbesparende i en lille husstand.

Du kan med fordel overveje følgende parametre, før du køber: 

Fritstående eller indbygget

Først skal du tage stilling til, om du ønsker en fritstående model eller en indbygget/integreret. Det vil ofte være dit vaskerums indretning, der vil afgøre det. Den fritstående vil stå løst på gulvet og ikke være en integreret del af indretningen. Det kan se lidt klodset ud, men typen her vil ofte have en større kapacitet. Så hvis du ikke ønsker en lille vaskemaskine med tørretumbler, vil typen her være et godt valg.

Den indbyggede bliver bygget ind i vaskerummets design, så du ikke vil kunne se den nær så meget. Det kræver selvfølgelig nogle helt særlige mål, så den kan være der rent fysisk, og det kan sætte nogle kraftige begrænsninger. Kapaciteten er ofte lavere, men til gengæld vil den ikke være nær så synlig.

Frontbetjent eller topbetjent

De fleste vaskemaskine og tørretumbler-apparater er frontbetjente, så hvis du ønsker en topbetjent vaskemaskine med tørretumbler, vil udvalget være en del mindre. Den topbetjente version er typisk smart hos den husstand, der ikke har meget plads, for den vil ofte være en del smallere. Det betyder dog også en lavere kapacitet.

Kapacitet

En mediumstor vaskemaskine med tørretumbler vil have en vaskekapacitet på omkring 7 kilo. Alt over 7 kilo ligger i den større ende. Du kan få produkter med en kapacitet på over 10 kilo, men typen her kan være udsat for hurtigere at gå i stykker på grund af den meget store tromle.

En mellemstor husstand vil være fint tjent med 7-8 kilos vaskekapacitet.

Være opmærksom på at en vaske tørremaskine ofte ikke har samme vaske- og tørrekapacitet. Tørrekapaciteten ligger som en tommelfingerregel et par kilo under.

Centrifugering

Når enheden er færdig med at vaske tøjet rent, starter centrifugeringen. Centrifugerings-processen bevæger tøjet rundt i tromlen ved meget høje hastigheder, så vaskevandet bliver slynget ud af tekstilerne.

Jo højere centrifugeringskraft, jo mere tørt vil tøjet være efter vask. En høj centrifugering vil derfor være lig med en kortere tørringsperiode. Det sparer på energiforbruget.

De højeste centrifugeringsevner ligger på omkring 1600 omdrejninger, men ofte vil mindre være fint. Vær opmærksom på at centrifugeringen kan slide på tøjet – især hvis her er tale om mere delikate materialer.

Energimærke

Energimærket viser, hvor meget energi modellen bruger, når den vasker. Det bedste energimærke er A, men det er kun de færreste vaskemaskiner med tørretumbler, der kommer i den klasse.

En lavere klasse kan sagtens være ok – mange moderne produkter har programmer og teknologier, der kompenserer for den ringere energiklasse.

Vandforbrug

I dag har mange producenter fokus på miljø og forbrug. Derfor er de fleste varianter skabt til at være vandbesparende. Du kan nogle steder selv undersøge vandforbruget – ellers er det et kriterie, eksperterne gerne tager med i deres betragtning.

Teknologier

De moderne enheder med vaskemaskine og tørretumbler kommer med masser af højteknologisk indmad. Ofte drejer det sig om sensorer, der på intelligent vis kan måle vægt og tekstiler i forhold til vand- og vaskemiddel-forbrug, så du sparer mest muligt på regningerne.

Du finder også gerne teknologier, der gør vasken mere skånsom mod tøjet samt tromler, der er specialdesignede til at være blide mod tøjet. Udskudt start og visning af resterende vasketid er indbygget hos de fleste.

Flere og flere varianter kommer tillige med Wi-Fi, så du kan styre og overvåge den via en app på telefonen. 

Programmer

Det er smart med en vaskemaskine med tørretumbler, der har flere programmer at vælge imellem, men ofte behøver du ikke et meget stort antal.

Du vil dog have brug for programmer til bomuld, syntetisk, skånevask, hurtigprogram og eventuelt også kold vask, stryg let, silke og uld. Mange moderne maskiner har et damp-program, der tillige er smart. Damp-programmet vil opfriske tøjet og fjerne bakterier på en skånsom måde, og det vil udglatte de værste krøller, så du ikke behøver en striks omgang med strygejernet. Damp-programmer er også gerne allergivenlige.

Brugervenlighed

Den bedste vaskemaskine med tørretumbler er nem at betjene og hitte rede i. Hvis du ikke er en teknologi-haj, bør du gå efter en simpel model, hvor du let kan finde program med videre.

Maskinerne kommer altid med et display, og nogle er avancerede, hvor andre er mere overskuelige. Det kan være svært at vide på forhånd, så her kan du med fordel konsultere eksperternes anmeldelser, hvor brugervenlighed ofte er et vigtigt parameter.

Pris

Prisen varierer en del, og du kan få vaskemaskine og tørretumbler fra et par tusinde danske kroner op til det ti-dobbelte. Prisen afhænger gerne af mærke og især teknologi. Læg mærke til at en billig model sagtens kan være den bedste vaskemaskine med tørretumbler for dig – her kan du igen nærstudere en vaskemaskine med tørretumbler test eller to for at blive klogere på, om eksperterne finder en sammenhæng mellem kvalitet og pris.

Du kan læse mere om de elementer, du skal holde øje med før køb, hos forbrugermagasinet Which.co.uk.

 


FAQ

Hvilke vaskemaskiner med tørretumbler er bedst i test?

Der er flere skarpe modeller på markedet, og i vores vaskemaskine med tørretumbler test artikel har vi gennemgået 6 af de mest velfungerende. De hører alle til blandt enten eksperternes eller brugernes favoritter, men i særdeleshed udmærker Miele WTH130WPM, LG F2DV707S2WS og Electrolux EW7W5268E5 sig.

Hvordan er vaskemaskinerne blevet testet?

Hos eksperterne er varianterne blevet testet på forskellige parametre for at finde frem til den bedste vaskemaskine med tørretumbler. De har baseret deres bedømmelser på parametre som vaskeevner, tørreevner, brugervenlighed, støj, energiforbrug og vandforbrug.

Hvordan vælger jeg den rette vaskemaskine med tørretumbler?

Før du køber din vaske tørremaskine, bør du have nogle specifikke parametre in mente. Først skal du vide, om du vil have en frontbetjent eller topbetjent vaskemaskine med tørretumbler, og om den skal være fritstående eller indbygget. Du skal også overveje pris, kapacitet, støj, energimærkning og vandforbrug. Programmer og teknologier spiller ligeledes en væsentlig rolle samt også brugervenlighed, design og centrifugering.

Nogle af ovenstående forhold kan være svære selv at finde ud af. Her kan du med fordel nærstudere andre brugeres og eksperternes kommentarer. Du finder links til undersøgelserne nederst i artiklen her.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:
Byghemma.se

Byghemma.se er et svensk byggemarked, der leverer alt, hvad gør det selv-manden har brug for. Det gælder for eksempel træ, døre, vinduer, køkken, bad, gulve og vægge. Eksperterne udfører også tests af og til, og her har Byghemma.se foretaget en vaskemaskine med tørretumbler test, hvor modellen AEG L7WBL962E indgår. Bedømmelsen er baseret på parametre som vaskeevner, tørreevner, kapacitet, funktioner, brugervenlighed og støj, og AEG L7WBL962E bliver udnævnt til testvinder.

Testen blev udført: Februar 2021
Du kan se testen her: Byghemma.se

Elgiganten.dk

Elgiganten.dk er en af de største danske forhandlere af hårde hvidevarer og elektronik. Du kan få alt fra vaskemaskiner til køleskabe over computere, musikapparater, tilbehør og telefoner. Forhandleren foretager ikke som sådan tests, men rangerer fra tid til anden deres produkter efter popularitet og brugeranmeldelser. Her gælder det modellen LG F2DV707S2WS, som pt hører til brugernes favoritter med 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

Anmeldelserne blev fundet: Maj 2021
Du kan se anmeldelserne her: Elgiganten.dk

Pricerunner.dk

Pricerunner.dk er den danske version af Pricerunner, hvor du kan finde priser på en given vare hos forskellige forhandlere. På den måde kan du lettere få et overblik over, hvor du kan finde den billigste pris. Pricerunner.dk foretager også egne tests af forskellige forbrugerprodukter samt lister de brugeranmeldelser, der måtte være. Her gælder det brugeranmeldelser af modellen Electrolux EW7W5268E5 samt LG F4DV508S2W, der er en af bestsellerne.

Anmeldelserne af Electrolux EW7W5268E5 blev fundet: Maj 2021
Du kan se anmeldelserne her: Pricerunner.dk

Bestseller-statussen af LG F4DV508S2W blev fundet: Maj 2021
Du kan se bestseller-listen her: Pricerunner.dk

Produktestarna.se

Produktestarna.se er et svensk testmagasin, som hjælper forbrugerne med at finde de mest velfungerende produkter på markedet. Eksperterne samler de bedste apparater inden for hver kategori baseret på eksperttests og brugeranmeldelser. Her gælder det to forskellige vaskemaskiner med tørretumbler i én og samme vaskemaskine med tørretumbler test. Modellen Electrolux EW7W5268E5 klarer sig så godt, at den bliver udnævnt til testvinder, mens LG F2DV707S2WS bliver tildelt hele 4,5 ud af 5 stjerner. Bedømmelseskriterierne er blandt andet vaske/tørre-evner, energimærke, funktioner og anvendelighed.

Testen blev udført: Marts 2021
Du kan se testen her: Produkttestarna.se

Råd & Rön

Råd & Rön er en uafhængig svensk forbrugerorganisation, der primært foretager laboratorie-undersøgelser af forskellige forbrugerprodukter. Her kan forbrugerne altid være sikre på et objektivt svar, så de ved, om et givet produkt er noget værd. Her drejer det sig om en vaskemaskine med tørretumbler test, hvor modellerne Miele WTH130WPM og Samsung WD80M4B33IW indgår. Eksperterne har bedømt ud fra kriterier såsom vaske/tørreevner, energi, funktioner, generel kvalitet, støj og brugervenlighed.

Læg mærke til at Råd & Rön er en betalingskilde. Du kan købe dig adgang til testene enkeltvis eller købe et abonnement.

Testen blev udført: Oktober 2017
Du kan se testen her: Radron.se

Telegraph.co.uk

The Telegraph er en britisk avis grundlagt i 1855. Avisen bringer dagligt nyheder fra ind- og udland, plus har et stort fokus på politik, business, erhverv, sport, underholdning og kultur. Avisen beskæftiger sig også med forbrugerliv, og i den forbindelse har de her foretaget en vaskemaskine med tørretumbler test. En model meget lig LG F4DV508S2W er inkluderet og klarer sig godt i testen, der blandt andet er baseret på kriterier som vaske- og tørreevner, funktioner, energi, anvendelighed og brugervenlighed.

Testen blev udført: Ikke angivet
Du kan se testen her: Telegraph.co.uk

Whiteaway.com

Whiteaway.com er en dansk internet-forhandler af hårde hvidevarer samt andre elektroniske forbrugerprodukter. Når brugerne foretager et køb, kan de efterlade en anmeldelse af modellen, som kan komme andre købere til gode. Her gælder det brugeranmeldelser af AEG L7WBL962E, som får en flot gennemsnitlig score på 4,4 ud af 5 stjerner.

Anmeldelserne blev fundet: Maj 2021
Du kan se anmeldelserne her: Whiteaway.com


Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores vaskemaskine med tørretumbler testartikel set nærmere på seks modeller, der enten hører til eksperternes eller forbrugernes favoritter.

Er du interesseret i at se et større vaske tørremaskine udvalg, kan du læse vores vaske tørremaskine test-artikel, hvor du kan finde mere inspiration på området og se flere produkter.

Mange forbrugere sværger til et bestemt mærke, når de skal have nye produkter, og det kan også være, at du har det sådan. Hvis det er tilfældet, og du allerede er garvet inden for hårde hvidevarer-området, vil du nok have stiftet bekendtskab med mærkerne Bosch, Siemens og AEG. Mærkerne her er nogle af de mest velansete inden for branchen, og de har alle meget brede sortimenter.

Vi har skrevet separate test-artikler om alle tre brands, hvor vi har medtaget eksperternes favoritter inden for hvert mærke. Derfor vil du her på en overskuelig måde blive præsenteret for de skarpeste apparater, hvor du kan se fordele og ulemper ved hvert valg. Læs test-artiklerne her af Bosch vaskemaskine, Siemens vaskemaskine og AEG vaskemaskine.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Samsung WD80M4B33IW

 

✅ Medium bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Samsung WD80M4B33IW vil være den bedste vaskemaskine med tørretumbler til dig, der vægter kapacitet, energiklasse, moderne teknologier og allergivenlighed højt.

***Modellen er blevet godt modtaget af eksperter i både Danmark og Sverige, hvor den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har præsenteret den i en vaskemaskine-tørretumbler-test.

Råd & Rön er en betalt kilde, hvilket betyder, at du skal betale for at se de konkrete resultater. De afslører dog, at de giver Samsung en middelgod bedømmelse på kriterier som vaskeevne, tørreevne, energiforbrug, vandforbrug, støj og brugervenlighed.***

Høj energiklasse i kategorien B

Samsung WD80M4B33IW er en flot og moderne vaske tørremaskine, der kommer med rigtig mange fordele. Det tæller for eksempel den stærke vaskekapacitet på 8 kilo, hvilket er lidt over gennemsnittet for typen af produkt her. Derfor vil den være ideel for den mellemstore husstand.

Du får tillige en fordel i centrifugeringsevnen, da apparatet kan operere med hele 1400 omdrejninger. Det betyder, at tøjet hurtigere bliver tørt under selve vasken, og det vil have brug for en kortere tidsperiode i tørretumbleren. Det sparer på strømregningen såvel som tidsbudgettet.

Angående strøm så får du her en vaskemaskine med tørretumbler, som kommer i en særdeles besparende energiklasse. Klassen hedder B, hvor A er den allerbedste, og til sammenligning har mange af konkurrenterne klassen E eller ringere. Derfor er den et rigtig godt valg, hvis du tænker på miljø og besparelser.

Èn af grundene til, at det lave energiforbrug er muligt, er den såkaldte Eco Bubble-teknologi. Teknologien skaber bobler ved at blande vand, vaskemiddel og luft, hvorved det gør det lettere for komponenterne at trænge ind i tekstilerne. Via systemet vil du kunne vaske på lavere temperaturer og stadig være sikker på at få et helt rent resultat.

Endnu en fordel er støjniveauet, der generelt også er til den lave side. Så kan du bare lade enheden køre, selv om vaskerummet ligger lige op ad stuen eller soveværelset. Prisen er til at overkomme uden at være lav, og i sammenligning med konkurrenterne ligger den ikke i den billigere ende.

Air Wash, Hygiene Steam og Diamond Drum

Samsung WD80M4B33IW er som nævnt en moderne vaskemaskine med tørretumbler. Modellen kommer med en række skarpe teknologier, som fremmer vaskeresultatet. Det tæller blandt andet Air Wash-teknologien, der er skabt til at tage hånd om de sensitive tekstiler ved at bruge opvarmet luft til at fjerne bakterier og lugte i stedet for skrappere metoder.

Produktet har også Hygiene Steam, der er et allergivenligt damp-program, der via damp opfrisker og renser tøjet. Dampen fjerner op til 99,9 procent af alle bakterier, og som en bonus bliver tøjet mindre krøllet.

Nænsomhed er et af nøgleordene for Samsungen’en, og det kan du også se i Diamond Drum-tromlen. Tromlen har et unikt diamant-mønster, som giver materialerne en effektiv beskyttelse mod beskadigelse, og så gør mønstret, at tekstilerne ikke kan sidde fast.

Apparatet kommer med en række velskabte vaskeprogrammer, der ud over damp-programmet inkluderer hurtigprogram på 15 minutter, sensitiv, uld, bomuld, syntetisk, grov og ekstra beskidt. Der er tillige udskudt start, display samt en indikator for resterende tid.

Alt i alt er Samsung WD80M4B33IW den bedste vaskemaskine med tørretumbler, hvis du leder efter en god energiklasse, allergivenlighed, skånsom vask og moderne teknologier.

Fordele ved Samsung WD80M4B33IW

Mest stillegående i test
Gode vaskeevner
Lavt energiforbrug

Specifikationer ved Samsung WD80M4B33IW – nøgleoplysninger

Producent: Samsung
Type: Vaskemaskine med tørretumbler / Vaske tørremaskine / Fritstående
Betjening: Front
Kapacitet, vask: 8 kilo
Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger
Energimærke: B
Højde: 85 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 60 centimeter
Vægt: 71 kilo


Miele WTH130WPM – luksusvalget med masser af moderne teknologi

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele WTH130WPM

Miele WTH130WPM vil være den bedste vaskemaskine med tørretumbler til dig, der ikke har noget imod at betale en høj pris for at få masser af funktioner og teknologi. 

***Modellen er en af eksperternes absolutte favoritter. Den er blevet testet af et hold af eksperter, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Denne kilde er en betalt kilde, hvor man skal betale for at se de konkrete resultater, men Råd & Rön afslører, at produktet er kåret som testvinder.

I deres vaskemaskine-tørretumbler test inkluderede Råd & Rön 8 vaskemaskiner-tørretumblere i deres test. De baserede deres vurdering på kriterier som vaskeevne, tørreevne, energiforbrug, vandforbrug, støj og brugervenlighed.***

Fin kapacitet og den bedste energiklasse for en vaskemaskine med tørretumbler

Miele WTH130WPM er ikke en lille vaskemaskine med tørretumbler, da den har en vaskekapacitet på 7 kilo. Det er udmærket og meget standard for typen her. Den vil passe til den mellemstore familie, der har et normalt behov for tøjvask. Som tommelfingerregel er de 7 kilo lig med 7 sæt tøj.

Du får en frontbetjent enhed, der er fritstående, og den kan som nævnt både fungere til at klare den ugentlige vask samt tørringen derefter, da her er tale om en vaskemaskine med tørretumbler.

Miele har tillige haft fokus på teknologi og energimærke i konstruktionen, og derfor ligger apparatet i energiklassen A, som er markedets bedste klasse efter den gamle ordning. Det giver dig et lavt energiforbrug.

Modellen kommer med en kulfri motor, der har flere fordele – det inkluderer, at levetiden bliver forlænget, og så er den stillegående for en vaskemaskine med tørretumbler. Miele forklarer, at den kulfri motor kan give en levetid på helt op til 20 år.

Du får hele 1600 omdrejninger i centrifugeringen, og det er rigtig højt. Det betyder, at tøjet bliver mere tørt efter vasken, og det giver en kortere tørretid. Det sparer på energiforbruget såvel som minutterne.

Masser af teknologi

Miele WTH130WPM kommer med en lang række af teknologier og funktioner, som du skal lede længe efter andre steder. Det betyder dog også, at det ikke drejer sig om en billig vaskemaskine med tørretumbler.

Miele har blandt andet tilføjet den patenterede SoftCare skånetromle, som giver vasketøjet den blidest mulige behandling i vaskemaskine og tørretumbler. Det giver tøjet en længere levetid, da maskine-behandling altid slider på tekstilerne. Du får tillige muligheden for at anvende udskudt start, så du lettere kan planlægge vasken efter dine behov, og PowerWash sikrer en vask/tørring med mindst muligt vand – det sparer på vandregningen.

Mieles vaske tørremaskine har SteamCare, der er en dampfunktion, som har til formål at gøre tøjet mindre krøllet, så du ikke behøver at stryge så meget. Du får også TwinDos-systemet, der på intelligent vis giver den rette dosering vaskemiddel til hver vask, og AutoClean skyller effektivt skuffen, så der ikke opstår ophobninger.

Som en bonus får du en lang række vaskeprogrammer og vaskemuligheder, som betyder, at du stort set kan finde et program til hver type tøj, og takket være den indvendige LED tromlebelysning kan du altid finde selv de mindste sokker.

Alt i alt er Miele WTH130WPM den bedste vaskemaskine med tørretumbler til dig, der har brug for den nyeste teknologi og har budgettet til at investere i et luksusprodukt.

Fordele ved Miele WTH130WPM

Hurtig tørring
Lavt energiforbrug
Stillegående

Specifikationer ved Miele WTH130WPM – nøgleoplysninger

Producent: Miele
Type: Vaskemaskine med tørretumbler Miele / vaske tørremaskine / Fritstående
Betjening: Front
Kapacitet, vask: 7 kilo
Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger
Energimærke: A
Højde: 85 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 64 centimeter
Vægt: 97 kilo


 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme