Siemens Vaskemaskine Test 2018 – Find de bedste testvindere her

0

I denne artikel får du et overblik over, hvilke Siemens vaskemaskiner der vurderes som de bedste på markedet netop nu. Med overgangen til kulfri motorer har Siemens vaskemaskiner fået et lavere støjniveau, er blevet væsentlig mindre energikrævende og har en meget længere levetid end tidligere modeller. Det gør Siemens’ nyeste modeller af vaskemaskiner til en endnu bedre investering end før.

Forbrugsguiden har gennemgået uvildige test af Siemens vaskemaskiner hos Forbrugerrådet Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, ligesom vi også har set nærmere på, hvordan de forskellige modeller vurderes af kunderne hos nettets mange hvidevare-webshops.

Vi har også set nærmere på testvindende vaskemaskiner fra andre producenter, så du nemt kan sammenligne Siemens vaskemaskiner med tilsvarende modeller fra andre producenter, der ligeledes har klaret sig godt i de forskellige vaskemaskinetest på nettet.

I denne artikel får du:
🔸
Gennemgang af de bedste Siemens vaskemaskiner
🔸 Gode alternativer til en Siemens vaskemaskine
🔸 Gennemgang af alle de tests vi har anvendt

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Siemens WM14N0L7DN

✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

 

Siemens WM14N0L7DN vaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.419,00 Kr. 0,00 Kr. 4.419,00 Kr. Læs mere
4.493,00 Kr. 0,00 Kr. 4.493,00 Kr. Læs mere
4.519,00 Kr. 0,00 Kr. 4.519,00 Kr. Læs mere
4.519,00 Kr. 0,00 Kr. 4.519,00 Kr. Læs mere

 

Det danske forbrugerråd Tænk har medtaget modellen Siemens WM14N0L7DN i deres omfattende test af vaskemaskiner, hvor der er blevet testet på flere parametre. Siemens WM14N0L7DN klarer sig generelt godt i testen, og derfor giver de danske eksperter modellen en rigtig fin bedømmelse.

Denne model er en vaskemaskine med en normal størrelse, som vil passe godt ind hos den mediumstore husstand.

Fin størrelse

Med en kapacitet på syv kilo er Siemens WM14N0L7DN en mellemstor vaskemaskine, som kan vaske omkring syv-otte sæt tøj ad gangen.

Maskinen er designet til at være effektiv, og derfor kan man anvende centrifugering på op til 1400 omdrejninger per minut. Når maskinen arbejder ved høje centrifugerings-hastigheder, så slynges vandet hurtigere ud af tøjet, og det resulterer i en lavere restfugtighed.

Siemens WM14N0L7DN har en restfugtighed på 53 procent, som ligger mod den gode ende. Selv om maskinen er kraftfuld, er modellen stadig miljøvenlig. Den er nemlig at finde i markedets bedste energiklasse A+++, som sikrer et så lavt strøm- og vandforbrug som muligt.

Enkel men effektiv

Siemens WM14N0L7DN er måske ikke så avanceret som andre vaskemaskiner på markedet, men til gengæld har den de funktioner, som de fleste får brug for i hverdagen. Det tæller de sædvanlige muligheder for at vælge temperatur og tekstil-type men også specialprogrammer, som er designet specifikt til at tage bedst mulig hånd om en bestemt type tekstil.

Maskinen har til dette formål specialprogrammer til uld, håndvask, finvask, silke, mix, mørkt tøj samt ekstra skyl. Herudover er modellen udstyret med VarioPerfect-teknologi, som går ind og analyserer program og tøjmængde og skaber herefter energi- og tidsoptimering.

Kulfri motor

Siemens WM14N0L7DN er både stærk og stille, og det er takket være iQdrive motorteknologien. Herudover er motoren kulfri, hvilket både gør modellen mere lydløs og sikrer en længere levetid. Siemens yder dertil en ti-års motorgaranti på denne model.

Denne model er også en enkel vaskemaskine i designet. Den er simpel og neutral at se på med et brugervenligt kontrolpanel over tromlen. Her findes touch control-taster, hvor man kan tilpasse start, pause, centrifugering og også indstille timeren med udskudt start. Denne funktion er særlig smart, hvis man ønsker at kunne planlægge, hvornår vasken skal sættes over og være færdig.

Siemens WM14N0L7DN måler 86 cm (h), 60 cm (b), 60 cm (d).

Derfor anbefales Siemens WM14N0L7DN:
🔵 God kapacitet på syv kilo
🔵 Lav restfugtighed og mulighed for høje centrifugerings-hastigheder
🔵 Energivenlig model i klasse A+++
🔵 Gode specialprogrammer samt VarioPerfect-teknologi for optimalt resultat
🔵 Stille, kulfri motor med iQdrive motorteknologi


Siemens WM14Y748DN

✅ Mange positive brugeranmeldelser

Siemens WM14Y748DN vaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.609,00 Kr. 0,00 Kr. 8.609,00 Kr. Læs mere
8.709,00 Kr. 0,00 Kr. 8.709,00 Kr. Læs mere
8.709,00 Kr. 0,00 Kr. 8.709,00 Kr. Læs mere
9.062,00 Kr. 0,00 Kr. 9.062,00 Kr. Læs mere
9.062,00 Kr. 0,00 Kr. 9.062,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Siemens WM14Y748DN har ikke være inkluderet i officielle eksperttest, men vi har alligevel valgt at tage denne model med i vores artikel, idet brugerne er rigtig glade for modellen.

Brugerne kan nemlig fortælle, hvordan de oplever modellen fra et hverdagsperspektiv, og på forhandlersiden Skousen.dk findes der mange positive brugeranmeldelser af Siemens WM14Y748DN.

Brugerne fremhæver mange positive aspekter ved Siemens WM14Y748DN, og det tæller især, at modellen vasker rigtig rent, den er let at bruge, og så er der mange gode programmer.

Stor men miljøvenlig model

Denne model hører til blandt de lidt større vaskemaskiner med en kapacitet på otte kilo. Det svarer nogenlunde til, hvad en husstand på fem personer forbruger af tøj. Denne vaskemaskine fra Siemens vil også være et fordelagtigt køb for den forbruger, som tænker på miljøet, for den er nemlig til at finde i markedets bedste energiklasse A+++.

Dermed bliver både miljø og forbrugerens økonomi tilgodeset med denne model. Siemens WM14Y748DN er også udstyret med en kulfri motor, hvilket betyder to vigtige ting: Den ene er, at modellen så opererer mere støjsvagt, og det andet vigtige er, at en kulfri motor forlænger levetiden.

Et program til stort set alle typer tekstiler

Siemens WM14Y748DN er skabt til at imødese alle forbrugerens krav med hensyn til vask af alle tænkelige tekstiler – også dem der kræver lidt mere omsorg. Derfor har modellen en lang række specialprogrammer, som blandt andet tæller strygelet, lingeri, outdoor, skjorter, mix, hygiejne, dyne, stille, uld, håndvask, finvask og silke. Hertil kommer yderligere et hurtigprogram på 15 minutter, som frisker tøjet op.

Denne model har også en anden funktion, som særligt børnefamilier vil være glad for – der er tale om en pletfjernings-automatik, der har hele 16 forskellige pletprogrammer.

Udover de mange programmer på Siemens WM14Y748DN, så er modellen også udstyret med VarioPerfect, som sikrer en energi- og tidsoptimering af programmerne med bedst muligt vaskeresultat samt WaterPerfect, der automatisk tilpasser vandmængden i forhold til tøj og program.

Mange muligheder på displayet

Udover de mange programmer på Siemens WM14Y748DN er der også mange andre indstillinger, som man kan foretage sig via displayet. Her er tale om et overskueligt TFT-display med en simpel betjening, som først og fremmest viser status på den igangværende vask, resttid samt programtype.

Hertil kommer en række mulige tillægsfunktioner som blandt andet udskudt start, som tillader, at man kan planlægge, hvornår man ønsker, at vasken skal startes. På displayet findes der endvidere mulighed for tænd/sluk, ekstra centrifugering og skyl, start, pause og pletvalg.

Overskueligheden på Siemens WM14Y748DN findes også i tromlen, som har en god og kraftig belysning samt en åbningsvinkel på 180 grader.

Siemens WM14Y748DN måler 85 cm (h), 60 cm (b), 63,2 cm (d).

Derfor anbefales Siemens WM14Y748DN:
🔵 Brugerfavorit med en kapacitet på otte kilo
🔵 Miljøvenlig vaskemaskine i energiklasse A+++
🔵 Mange specialprogrammer samt 16 pletprogrammer
🔵 VarioPerfect og WaterPerfect sikrer optimalt vaskeresultat
🔵 Overskueligt TFT-display med mange indstillinger og funktioner


Siemens WM14B262DN  

✅ Prisvenlig favorit

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.098,00 Kr. 0,00 Kr. 2.098,00 Kr. Læs mere
2.845,00 Kr. 0,00 Kr. 2.845,00 Kr. Læs mere
2.845,00 Kr. 0,00 Kr. 2.845,00 Kr. Læs mere
2.945,00 Kr. 0,00 Kr. 2.945,00 Kr. Læs mere
2.945,00 Kr. 0,00 Kr. 2.945,00 Kr. Læs mere

 

Siemens WM14B262DN har endnu ikke indgået i nogle tests, men har til gengæld fået mange positive brugeranmeldelser hos landets hvidevare-webshops. Hos WhiteAway har brugerne i gennemsnit givet maskinen 4,5 stjerner ud af 5. Dét, kombineret med en fornuftig pris, har betydet, at vi har valgt at tage maskinen med i denne artikel.

Vaskemaskinen har plads til 6 kg tøj pr. vask, og er derfor ideel til den mindre husstand. Vaskeevnen ligger i klasse A og centrifugeringshastigheden når op på 1400 omdrejninger, hvorfor centrifugeringsevnen ligger i klasse B. Dermed ligger den på niveau med flere af de langt dyrere modeller.

En god all-round maskine med alle de rigtige funktioner

Maskinen har et digitalt display, der er meget informativt og gør maskinen nem at betjene og undervejs kan du følge med i, hvor lang tid der er tilbage af vasken.

Siemens WM14B262DN har alle de sædvanlige vaskeprogrammer til forskellige tøjtyper som f.eks. uld, syntetisk og lignende. Har du brug for en rigtig hurtig vask, så har Siemens WM14B262DN også et lynprogram der både vasker, skyller og centrifugerer på kun femten minutter.

God miljøvenlighed med mange besparende funktioner

Siemens WM14B262DN er vurderet til at ligge i energiklasse A+++, der kun gives til de mest energi- og ressourcebesparende vaskemaskiner på markedet. Det årlige energiforbrug er estimeret til at ligge på 153 kWh og 10.560 liter vand.

Maskinen har også en række energi- og ressourcebesparende funktioner. F.eks. kan den lige som mange andre vaskemaskiner i dag udsætte en vask i op til 24 timer. Derved får du mulighed for at starte en vask om natten, når strømmen er billig, uden at du skal stå op og gøre det manuelt.

VarioPerfect er et særligt energi- og ressourceprogram, som du kan vælge via displayet. Her kan du prioritere vasketid op imod energiforbrug og spare henholdsvis 40% eller 10% på hver af disse parametre. Så kan du altid tilpasse vasken til dit aktuelle behov – og har du ikke travlt, kan du spare både miljøet og pengepungen for en unødig belastning.

Siemens WM14B262DN er også udstyret med en særlig mængdeautomatik – waterPerfect. Den tilpasser energiforbruget alt efter, om du vasker med en fyldt maskine eller ej. Det fungerer ved, at maskinen vejer tøjet. Herefter tilpasses vandmængde og vaskelængde på det valgte vaskeprogram. Dermed opnår du en lavere vandregning og en mindre belastning af miljøet.

Med en centrifugeringshastighed på 1400 omdrejninger i minuttet sørger maskinen for, at tøjet har en lav restfugtighed, når vasken er færdig. Derved skal tøjet bruge kortere tid til at tørre, hvilket yderligere er med til at reducere maskinens indvirkning på miljøet.

Traditionel motor giver billigere vaskemaskine

Denne Siemens vaskemaskine er udstyret med en traditionel motor i stedet for den kulfri motor, som de nyeste Siemens vaskemaskiner er udstyret med. Det betyder, at maskinen larmer mere.

Til gengæld, så ligger modellen i den billigere ende af prisskalaen og da den samtidig er lige så energi- og miljøvenlig som mange af Siemens’ dyre maskiner, så er maskinen et godt valg. Det bekræftes af de mange positive anmeldelser og vurderinger, som Siemens WM14B262DN får af køberne.

Derfor anbefales denne model:
🔵 Brugervurderinger på 4,5 ud af 5 stjerner hos WhiteAway og Skousen
🔵 Lavt energiforbrug med A+++ energimærke
🔵 Lige så miljøvenlig og økonomisk i drift som mange dyrere Siemens-modeller
🔵 Ideel til en mindre husstand
🔵 VarioPerfect funktion
🔵 Mulighed for udsat vask


Alternativer til Siemens vaskemaskiner

Udover ovenstående Siemens vaskemaskiner har vi også udvalgt en række gode alternativer, der er løbet med topplaceringerne i de tests, hvor Siemens’ vaskemaskiner har deltaget. Det drejer sig om tre vaskemaskiner fra andre populære producenter, som vi ser nærmere på i det følgende.


LG FH495BDS2

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

LG FH495BDS2 vaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.649,00 Kr. 0,00 Kr. 6.649,00 Kr. Læs mere
6.749,00 Kr. 0,00 Kr. 6.749,00 Kr. Læs mere
6.749,00 Kr. 0,00 Kr. 6.749,00 Kr. Læs mere
6.799,00 Kr. 0,00 Kr. 6.799,00 Kr. Læs mere
7.399,00 Kr. 0,00 Kr. 7.399,00 Kr. Læs mere

 

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en omfattende test af vaskemaskiner blandt en lang række mærker og i mange prisklasser. Modellen LG FH495BDS2 er inkluderet i denne test og er blevet målt på en lang række forskellige parametre.

Råd & Rön konkluderer, at modellen klarer sig så godt, at de svenske eksperter kårer modellen til testvinder.

Kapacitet på 12 kilo

LG FH495BDS2 er en meget stor vaskemaskine med en meget høj kapacitet. Hele 12 kilo tøj kan den rumme, og derfor vil en stor husstand på seks eller flere medlemmer få glæde af modellen. Det betyder således, at tromlen er ekstra stor, og det svarer til, at man kan vaske 11-12 sæt tøj ad gangen.

Denne vaskemaskine er skabt til både at give et intensivt vaskeresultat samt en skånsom behandling af tøjet med 6 Motion Direct Drive-teknologien. Denne teknologi fungerer via et udvalg af seks tromlebevægelser, som tilpasses til den tøjtype, der vaskes.

LG FH495BDS2 er en meget moderne og teknologisk-funderet vaskemaskine, og derfor kan modellen kommunikere med en app, som man kan downloade til sin telefon. Her kan man så styre modellen via telefonen, men der er også mulighed for løbende at downloade nye programmer til vaskemaskinen.

14 specialprogrammer

Udover muligheden for at downloade flere programmer til LG FH495BDS2, så kommer modellen dog allerede med 14 forskellige specialprogrammer, så der altid vil være et program, som passer til tekstiltypen. Her er blandt andet tale om bomuld, syntetiske stoffer, finvask, håndvask, uld, mørkt tøj, outdoor, storvask og hurtigvask. Hurtigvask-programmet er særligt smart til kun let-snavset tøj, og programmet tager kun en halv time.

Derudover har LG FH495BDS2 en unik damp-funktion, som fungerer ved, at dampen trænger ind i tøjets fibre og fjerner al snavset effektivt. For at sikre en så kort vasketid som muligt har LG FH495BDS2 endvidere også en Turbo Wash-funktion, som reducerer tidsforbruget af et almindeligt vaskeprogram ned til omkring en enkelt time.

Allergi-venlig

Udover de mange programmer og muligheder og en stor størrelse vil denne model også være et godt valg til husstande, som tænker på miljø og allergi. LG FH495BDS2 er nemlig at finde i energiklasse A+++, som er markedets bedste, og herudover er maskinen udstyret med tre-i-en løsningen True Steam, der fjerner 99,9 procent af alle allergener fra tøjet. Hertil tilsættes der et meget hygiejnisk skyllemiddel, som også er ideelt til sart hud og børn.

Betjening

Man betjener LG FH495BDS2 fra fronten, hvor der både findes display og drejeknap. Her vælges og indstilles programmer, tilvalg og indstillinger, mens status om den igangværende vask vises.

Displayet har også en børnelås, som gør modellen mere sikker. Her findes der også yderligere funktioner som pause-funktion, der er smart, hvis man kommer til at glemme enkelte stykker tøj – her kan man blot sætte vasken på pause, og efter tre sekunder kan lågen åbnes, og det glemte tøj kan tilføjes til vasken.

LG FH495BDS2 måler 85 cm (h), 60 cm (b), 64 cm (d).

Derfor anbefales LG FH495BDS2:
🔵 Meget stor kapacitet på 12 kilo tøj
🔵 Mulighed for at styre modellen via app samt downloade flere vaskeprogrammer
🔵 Født med 14 specialprogrammer
🔵 Med Turbo Wash, hurtigprogrammer og dampprogram
🔵 True Steam fjerner 99,9 procent af allergener fra tøjet


Samsung WW9000

✅ Anbefalet hos norske Klikk.no
✅ Anbefalet af svenske M3

Samsung WW9000Samsung WW9000 er blevet testet af flere forskellige eksperter, som både tæller svenske M3 og norske Klikk.no.

Der er enighed blandt eksperterne om, at Samsung WW9000 er en rigtig god vaskemaskinen, og især modellens vaskeevner, programmer samt mulighed for styring via app fremhæves.

Stor kapacitet på ti kilo

Samsung WW9000 er ideel i husstande, der tæller flere end fem medlemmer, og modellen hører til blandt de vaskemaskiner på markedet, som har en rigtig stor kapacitet. Der er tale om ti kilo, hvilket svarer til omkring ti sæt tøj. De ti kilo tøj vaskes rent takket være Auto Optimal Wash-teknologien, som tilpasser mængden af vand, vaskemiddel og vasketid i forhold til hinanden.

Modellen har en Auto Dispense-beholder til flydende vaskemiddel, som maskinen selv doserer fra, og beholderen kan rumme nok vaskemiddel til knap 20 vaske.

Udover fokusset på at vaske helt rent har Samsung WW9000 mulighed for hele 1600 centrifugerings-omdrejninger/min, hvilket sørger for, at tøjet altid efterlades med en så lav restfugtighed som muligt efter endt vask.

Intelligent og hurtig model

Samsung WW9000 er en miljøvenlig vaskemaskine i energiklasse A+++ – markedets bedste, som også har rigtig mange funktioner og den nyeste teknologi. Der er blandt andet rigtig mange forskellige specialprogrammer, og det betyder, at man altid kan finde et program, som passer til de ønskede tekstiler.

Disse specialprogrammer på Samsung WW9000 tæller blandt andet bomuld, Baby Care, sengetøj, mørkt tøj, delikat tøj, denim, øko, overtøj, syntetisk, uld og hurtig-program på kun 15 minutter. Man kan vælge programmerne direkte på kontrolpanelet, men herefter er det muligt at styre og overvåge vasken, selv hvis man ikke er til stede, hvor vaskemaskinen er placeret. Det er nemlig muligt på Samsung WW9000 at downloade en app til sin telefon, som man kan bruge til at styre modellen. Eksperterne fremhæver også dette som en meget nyttig og moderne funktion.

Samsung WW9000 har blandt flere funktioner udskudt start-funktion, som tillader, at man kan planlægge sin vask til at starte på et bestemt tidspunkt. Det kan man også gøre via app’en, således at man er i fuld kontrol over, hvornår der vaskes.

Let i brug

Der har også været fokus på brugervenlighed, da Samsung WW9000 blev designet. Modellen er skabt til at være let at bruge – både via display og app – og så larmer modellen heller ikke ret meget. Dette sikres via den moderne VRT-M-teknologi, der gør, at vibrationer og lyde reduceres så kraftigt, at modellen sagtens kan placeres i køkkenet eller i et opholdsrum.

For en god overskuelighed er Samsung WW9000 udstyret med en stor fem tommer LCD touch-farveskærm, hvor man både kan vælge vaskeprogram, tilpasse det, tilpasse centrifugeringshastigheden, temperatur og holde øje med vasken.

Samsung WW9000 måler 85 cm (h), 60 cm (b), 68 cm (d).

Derfor anbefales Samsung WW9000:
🔵 Høj kapacitet på 10 kilo
🔵 Intelligent model med Auto Optimal Wash, der sikrer optimal vask
🔵 Auto Dispense-beholder til knap 20 vaske
🔵 Mange specialprogrammer
🔵 Mulighed for at styre modellen via en app på telefonen


Om Siemens

siemens logo
Det tyske konglomerat Siemens blev grundlagt af Werner Von Siemens i 1847, efter han havde opfundet den såkaldte visertelegraf. Med udgangspunkt i den tidlige kommunikationsindustri udviklede Siemens sig op gennem slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet til et firma, der producerede en lang række forskellige elektriske apparater til såvel industri som husholdninger.

På husholdningsfronten har Siemens i mange år kørt et tæt parløb med et andet stort tysk konglomerat, nemlig Bosch. Siden starten af 1960’erne har de to firmaer således produceret alle former for husholdningsmaskiner på deres fælles fabrik BSH med hovedkontor i München.

Siden 2014 har Bosch dog ejet fabrikken alene, men producerer fortsat husholdningsmaskiner for Siemens, ligesom de producerer husholdningsmaskiner under en række andre Bosch-ejede varemærker, der primært er kendt lokalt i forskellige lande rundt om i verden. Det er derfor ikke ualmindeligt at finde vaske- og andre husholdningsmaskiner under andre og mere ukendte navne, som deler specifikationer, funktionalitet og teknologi med både Siemens og Boschs kendte produkter. Du kan læse mere om Siemens her.


Siemens vaskemaskine test – disse tests har vi gennemgået 

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk har foretaget en test af 69 vaskemaskiner, hvor man testede på en række forskellige parametre såsom vaskeevne, skylleevne, centrifugeringsevne, vand og strømforbrug, brugervenlighed, vasketid og støjniveau.

Alle vaskemaskiner blev grundigt testet og både et bomuldsprogram og et syntetisk program på 40° blev blandt andet testet. Derefter kårede Tænks eksperter de bedste vaskemaskiner.

Du kan læse hele testen på Tænks hjemmeside her. Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.


Råd & Rön 🇸🇪
Svenske Råd &Rön har testet intet mindre end 89 vaskemaskiner. I testen har man blandt andet vurderet vaskemaskinernes evne til at rengøre tøjet, om vaskemidlet er vasket ud af tøjet, hvor meget fugt der er tilbage i tøjet efter centrifugering, brugervenlighed, vand og strømforbrug og vasketiden.

Du kan læse hele testen på deres hjemmeside her. Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.


Klikk.no 🇳🇴
Den norske forbrugerside Klikk.no foretager hundredvis af forbrugertests hvert år, hvor de kommer vidt omkring – lige fra bolig og bil til mode, helse, teknik m.m. I denne test er der testet en vaskemaskine fra Samsung. Læs mere her.


M3 🇸🇪
Svensk testside som har hovedfokus på at afprøve og vurdere de nyeste teknik-produkter. Her drejer det sig om en test af Samsung WW9000, som både vurderes inden for vaskeresultat, anvendelighed, design, pris og lyd. Læs mere her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (0 Vurderinger)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse