De bedste Siemens Vaskemaskiner i test ifølge eksperter og forbrugere

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

 

I denne artikel får du et overblik over, hvilke Siemens vaskemaskiner der vurderes som de bedste på markedet netop nu.

Med overgangen til kulfri motorer har Siemens vaskemaskiner fået et lavere støjniveau, er blevet væsentlig mindre energikrævende og har en meget længere levetid end tidligere modeller. Det gør Siemens’ nyeste modeller af vaskemaskiner til en endnu bedre investering end før.

Forbrugsguiden har gennemgået uvildige test af Siemens vaskemaskiner hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, ligesom vi også har set nærmere på, hvordan de forskellige modeller vurderes af kunderne hos nettets mange hvidevare-webshops.

Vi har også set nærmere på testvindende vaskemaskiner fra andre producenter, så du nemt kan sammenligne Siemens vaskemaskiner med tilsvarende modeller fra andre producenter, der ligeledes har klaret sig godt i de forskellige vaskemaskinetest på nettet.

Denne artikel indeholder:
Gennemgang af de bedste Siemens vaskemaskiner
Gode alternativer til en Siemens vaskemaskine
Gennemgang af alle de tests vi har anvendt

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Siemens vaskemaskine test 2023 – De 6 bedste modeller

Her følger en gennemgang af de Siemens vaskemaskiner på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnet i denne grønne boks, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Du finder også prissammenligning af produkterne, så du nemt kan se hvilke forhandlere der er billigst. Efter gennemgangen af Siemens vaskemaskinerne, gennemgår vi en række testvindere fra andre producenter.


Siemens WM14N02LDN – god vaskemaskine til familien med hurtige programmer

Siemens WM14N02LDN

Med Siemens WM14N02LDN får du en vaskemaskine, der både er energieffektiv og samtidig kan klare langt de fleste vaske overraskende hurtigt. På Siemens egen hjemmeside får vaskemaskinen en samlet brugerbedømmelse på 4,2 ud af 5 stjerner. Den får især ros for at være nem at betjene, for at larme meget lidt og for at byde på mange forskellige programmer.

Siemens WM14N02LDN vs. markedet

Siemens WM14N02LDN giver dig mulighed for at klare hele familiens tøjvask hurtigt og effektivt. Den byder på stor kapacitet. De mange forskellige hurtigprogrammer gør, at du nemt kommer igennem ugens ophobning af snavset tøj.

Den er nem at anvende. Med mulighed for at forbinde vaskemaskinen til din smartphone får du mere tid og overskud til at lave andre ting, mens vaskemaskinen gør sit arbejde.

Plads til hele familien

Siemens forstår, at en vaskemaskine skal kunne håndtere en hel families ugentlige ophobninger af vasketøj. Derfor har de designet WM14N02LDN-modellen til at være ideel til større familier. Der er mange forskellige hurtigprogrammer, du kan vælge imellem. På den måde er du altid sikker på, at alle familiemedlemmer har mulighed for at få nyt og rent tøj.

Du har også mulighed for at speede vaskeprogrammerne op, og du kan i langt de fleste tilfælde få et optimalt vaskeresultat på mindre end 1 time. Hvis det skal gå rigtig hurtigt, kan du gøre brug af speedPack XL-funktionen og vaske et let program på 15 minutter.

Smart og solid opbygning

Siemens er altid garant for god kvalitet, og ved WM14N02LDN-modellen kan du tydeligt mærke, at dette er en vaskemaskine, der holder til meget. Dog vil du måske lægge mærke til, at den kan finde på at larme en smule i løbet af centrifugerings-cyklussen.

Siemens WM14N02LDN er også nem at bruge, da den byder på mange forskellige smarte funktioner. Den er for eksempel udstyret med automatisk dosering, så du kun behøver at fylde op med vaskemiddel én gang om måneden. På samme tid kan du forbinde vaskemaskinen via Home Connect-appen, så du altid kan følge med i programmerne og styre maskinen på afstand.

Udvalgte fordele ved Siemens WM14N02LDN:

 • Stor kapacitet til hele familien
 • Holder til meget
 • Mange forskellige hurtigprogrammer
 • Nem at bruge
Udvalgte ulemper ved Siemens WM14N02LDN:

 • Maskinen er rimelig dyb
 • Kan larme en smule i løbet af spinning-cyklussen

Siemens WM14N02LDN – mål:
Højde: 84,8 centimeter
Bredde: 59,8 centimeter
Dybde: 55 centimeter
Vægt: 70,25 kilo

Siemens WM14N02LDN – nøgleoplysninger:
Type: Vaskemaskine, frontbetjent
Kapacitet: 7 kilo
Tromlevolumen: 55 liter
Energiklasse: G
Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger per minut


Siemens WM6HXKL0DN

4.3 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Skousen.dk
4.3 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler WhiteAway.com

Siemens WM6HXKL0DN

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

.Siemens WM6HXKL0DN er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en favorit hos forbrugerne. Vaskemaskinen har nemlig fået 4,3 ud af 5 stjerner hos de to danske forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com.

Her skriver brugerne, at det er en fantastisk vaskemaskine med mange funktioner og valgmuligheder. Til gengæld er de mindre vilde med dens app, som de ikke mener er særlig funktionel.

Fantastisk vaskemaskine, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos de to forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com er Siemens WM6HXKL0DN en ”fantastisk vaskemaskine”, der er ”helt genial”. En bruger skriver eksempelvis, at ”alt virker, som det skal, og at de tydeligt kan mærke, at det er en kvalitetsmodel”.

Dette er flere brugere enige i og forklarer, at Siemens WM6HXKL0DN er ”nem at betjene”. Brugerne fremhæver ligeledes, at modellen kommer med en del forskellige valgmuligheder, så man kan vælge det program, der passer bedst til det pågældende vasketøj.

Dog nævner nogle brugere, at displayet på vaskemaskinen virker til at være ”gammelt” samt, at appen ikke er ”så funktionel samt er fyldt med fejl”.

Stor og energivenlig vaskemaskine

Med Siemens WM6HXKL0DN får man en rummelig vaskemaskine med en kapacitet på 10 kilo tøj. Den er derfor velegnet til en stor familie, der skal vaske meget tøj på én gang.

Samtidigt er modellen placeret i energiklasse A, så den forbruger ikke meget energi på et år. Vandforbruget reduceres ydermere med waterPerfects sensorstyrede programmer, som sikrer, at der ikke benyttes unødigt med vand.

Når vaskemaskinen er i gang, er dens lydniveau på 48 dB ved vask og 74 dB ved centrifugering. Den støjer derfor ikke meget under brug. Dette er blandt andet takket være den kulfri motor, som sikrer et lavere støjniveau samt en længere levetid.

Ønsker man at forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt, er der mulighed for at gøre brug af timer-funktionen. Siemens WM6HXKL0DN kommer desuden med i-Dos, som er en autodosering af sæbe. Herved skal man ikke selv påfylde vaskemiddel, da det sker automatisk.

Skånsom og effektiv tøjvask

Siemens WM6HXKL0DN er forsynet med en waveDrum, der garanterer en skånsom vask, så tøjet ikke bliver beskadiget under processen uanset programmet. Vaskemaskinen kommer yderligere med flere forskellige programmer, hvilket inkluderer: Outdoor, Skjorter/Business, PowerSpeed 59, Super15, Super30, Uldvask m.m.

Ved betjening af Siemens WM6HXKL0DN foregår dette enten manuelt på maskinens front eller via Home Connect-appen. Med Home Connect-appen kan man vælge vaskeprogram og starte maskinen derhjemme eller, når man er på farten.

Sidst men ikke mindst har vaskemaskinen en LED-tromlebelysning. Belysningen er tændt, når maskinen er tændt, efter åbning og lukning samt, når programmet starter. Det slukker automatisk.

Siemens WM6HXKL0DN – mål:
Højde: 84,8 centimeter
Bredde: 59,8 centimeter
Dybde: 59 centimeter
Nettovægt: 83,21 kilo
Bruttovægt: 83,60 kilo 

Siemens WM6HXKL0DN – nøgleoplysninger:
Type: Vaskemaskine, frontbetjent
Vaskekapacitet: 10 kilo
Energiklasse: A
Årligt energiforbrug: 167 kWh/år
Årligt vandforbrug: 12.100 liter
Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger per minut
Støjniveau, vask: 48 dB
Støjniveau, centrifugering: 74 dB

Udvalgte fordele ved Siemens WM6HXKL0DN:
Home Connect-app
Skånsom tøjvask
Mange vaskeprogrammer
LED-tromlebelysning
Autodosering af sæbe


Siemens WK14D322DN

78 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk 
4.7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Skousen.dk 
4.3 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler WhiteAway.com

.

 

 

Både forbrugere og eksperter har testet og anmeldt Siemens WK14D322DN, som begge har givet vaskemaskinen en god anmeldelse.

Dette har de blandt andet gjort, da de er begejstrede for maskinens stilrene og pladsbesparende design samt effektive funktioner. Selvom både eksperter og forbrugere er glade for Siemens WK14D322DN, er de mindre vilde med modellens kapacitet.

Vælger man at investere i Siemens WK14D322DN, bør man være opmærksom på, at dette er en integrationsmodel samt en vasketørremaskine.

Praktisk og funktionel vaskemaskine, ifølge eksperter og forbrugere

Ifølge eksperter og forbrugere er Siemens WK14D322DN en ”rigtig god vaskemaskine”, der passer ind i de fleste husstande.

Flere brugere skriver eksempelvis, at dette er en ”funktionel maskine”, der kan indstilles alt efter ønske og behov. En bruger er især vild med, at man kan ”indstille den, så den vasker og tørrer i et program”.

Eksperterne fra Kagoo.co.uk er enige i flere af disse betragtninger og forklarer ydermere, at Siemens WK14D322DN er udstyret med mange praktiske funktioner i form af en børnesikring samt en sikring mod oversvømmelser. Dog skriver en bruger, at det er en skam, at der ikke er mulighed for at indstille modellen til at tørre tøjet automatisk lige efter vask.

Flere vaske- og tørreprogrammer

Siemens WK14D322DN har kapacitet til at vaske 7 kilo tøj og tørre 4 kilo tøj. Den passer derfor ind i et hjem med cirka to til tre personer. Derudover kommer maskinen med flere vaske- og tørreprogrammer, så man kan vælge et program, som er velegnet til det specifikke tøj.

Disse programmer omfatter 30°C, 40°C, Mix, Skylle/centrifugering, Udpumpning/centrifugering og Uld-/håndvask. Siemens WK14D322DN har ydermere energimærkningen E. Selvom det ikke er den bedste energiklasse, forbruger den stadig ikke meget el eller vand på et år.

Brugervenlig maskine

Med Siemens WK14D322DN får man en brugervenlig maskine som betjenes via drejeknappen på modellens front. På selve displayet er der mulighed for at følge med i resttiden samt programforløbet.

Når maskinen er i gang med at vaske tøjet, er dens lydniveau på henholdsvis 57 dB ved vask og 74 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke støjer meget under brug.

Sidst men ikke mindst har Siemens WK14D322DN en børnesikring, så børn ikke kan åbne lågen, når maskinen er sat til at starte et vaske- eller tørreprogram.

Siemens WK14D322DN – mål:
Højde: 82 centimeter
Bredde: 59,5 centimeter
Dybde: 58 centimeter
Nettovægt: 82,16 kilo
Bruttovægt: 83,80 kilo 

Siemens WK14D322DN – nøgleoplysninger:
Type: Vasketørremaskine, integrationsmodel
Vaskekapacitet: 7 kilo
Tørrekapacitet: 4 kilo
Energiklasse: E
Årligt energiforbrug: 1120 kWh/år
Årligt vandforbrug: 10.400 liter
Centrifugeringshastighed: 1355 omdrejninger per minut
Støjniveau, vask: 57 dB
Støjniveau, centrifugering: 72 dB

Udvalgte fordele ved Siemens WK14D322DN:
Børnesikring
Kan både vaske og tørre vasketøj
Brugervenlig
Lavt lydniveau
Sikring mod oversvømmelser


Siemens WM14N02LDN 

✅ Blandt testvinderne hos anerkendte testpaneler

Denne model er en vaskemaskine med en normal størrelse, som vil passe godt ind hos den mediumstore husstand.

Fin størrelse

Med en kapacitet på syv kilo er Siemens WM14N02LDN en mellemstor vaskemaskine, som kan vaske omkring syv-otte sæt tøj ad gangen.

Maskinen er designet til at være effektiv, og derfor kan man anvende centrifugering på op til 1400 omdrejninger per minut. Når maskinen arbejder ved høje centrifugerings-hastigheder, så slynges vandet hurtigere ud af tøjet, og det resulterer i en lavere restfugtighed.

Siemens WM14N02LDN  har en restfugtighed på 53 procent, som ligger mod den gode ende. Selv om maskinen er kraftfuld, er modellen stadig miljøvenlig. Den er nemlig at finde i markedets bedste energiklasse A, som sikrer et så lavt strøm- og vandforbrug som muligt.

Enkel men effektiv

Siemens WM14N02LDN er måske ikke så avanceret som andre vaskemaskiner på markedet, men til gengæld har den de funktioner, som de fleste får brug for i hverdagen. Det tæller de sædvanlige muligheder for at vælge temperatur og tekstil-type men også specialprogrammer, som er designet specifikt til at tage bedst mulig hånd om en bestemt type tekstil.

Maskinen har til dette formål specialprogrammer til uld, håndvask, finvask, silke, mix, mørkt tøj samt ekstra skyl. Herudover er modellen udstyret med VarioPerfect-teknologi, som går ind og analyserer program og tøjmængde og skaber herefter energi- og tidsoptimering.

Kulfri motor

Siemens WM14N02LDN er både stærk og stille, og det er takket være iQdrive motorteknologien. Herudover er motoren kulfri, hvilket både gør modellen mere lydløs og sikrer en længere levetid. Siemens yder dertil en ti-års motorgaranti på denne model.

Denne model er også en enkel vaskemaskine i designet. Den er simpel og neutral at se på med et brugervenligt kontrolpanel over tromlen. Her findes touch control-taster, hvor man kan tilpasse start, pause, centrifugering og også indstille timeren med udskudt start. Denne funktion er særlig smart, hvis man ønsker at kunne planlægge, hvornår vasken skal sættes over og være færdig.

Siemens WM14N02LDN måler 86 cm (h), 60 cm (b), 60 cm (d).

Derfor anbefales Siemens WM14N02LDN:
God kapacitet på syv kilo
Lav restfugtighed og mulighed for høje centrifugerings-hastigheder
Energivenlig model i klasse A
Gode specialprogrammer samt VarioPerfect-teknologi for optimalt resultat
Stille, kulfri motor med iQdrive motorteknologi


Alternativer til Siemens vaskemaskiner

Udover ovenstående Siemens vaskemaskiner har vi også udvalgt en række gode alternativer, der er løbet med topplaceringerne i de tests, hvor Siemens’ vaskemaskiner har deltaget. Det drejer sig om tre vaskemaskiner fra andre populære producenter, som vi ser nærmere på i det følgende.


Om Siemens

siemens logo
Det tyske konglomerat Siemens blev grundlagt af Werner Von Siemens i 1847, efter han havde opfundet den såkaldte visertelegraf. Med udgangspunkt i den tidlige kommunikationsindustri udviklede Siemens sig op gennem slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet til et firma, der producerede en lang række forskellige elektriske apparater til såvel industri som husholdninger.

På husholdningsfronten har Siemens i mange år kørt et tæt parløb med et andet stort tysk konglomerat, nemlig Bosch. Siden starten af 1960’erne har de to firmaer således produceret alle former for husholdningsmaskiner på deres fælles fabrik BSH med hovedkontor i München.

Siden 2014 har Bosch dog ejet fabrikken alene, men producerer fortsat husholdningsmaskiner for Siemens, ligesom de producerer husholdningsmaskiner under en række andre Bosch-ejede varemærker, der primært er kendt lokalt i forskellige lande rundt om i verden. Det er derfor ikke ualmindeligt at finde vaske- og andre husholdningsmaskiner under andre og mere ukendte navne, som deler specifikationer, funktionalitet og teknologi med både Siemens og Boschs kendte produkter. Du kan læse mere om Siemens her.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Siemens Home
Den tyske virksomhed Siemens beskæftiger mere end 385.000 medarbejdere i omkring 200 lande, og på deres hjemmeside kan du finde mange informationer om deres forskellige produkter. Kunderne får også lov til at bidrage med anmeldelser, hvilket giver et bedre helhedsindtryk af de forskellige produkter.

Vaskemaskinen Siemens WM14N02LDN får 4,2 ud af 5 stjerner, og denne bedømmelse baserer sig på mindst 5 anmeldelser. Den får ros for at være nem at betjene, for at larme meget lidt, og for at byde på mange forskellige programmer. En bruger skriver dog, at den ved høje omdrejninger kan afgive en del mere støj. 

Du kan se anmeldelserne her

Siemens WM6HXKE0DN får til gengæld 4,7 ud af 5 stjerner baseret på mere end 25 anmeldelser. Det skyldes i høj grad, at der er automatisk dosering, at Home Connect-funktionen er meget intuitiv, og at doseringsassisten gør, at man ikke bruger for meget vaskemiddel. Vaskemaskinen kan dog godt blive lidt langsommere af at blive fyldt for meget op.

Du kan se anmeldelserne her

Ved Siemens WM14N23BDN har mindst 15 kunder været inde og give vaskemaskinen en samlet bedømmelse på 4,7 ud af 5 stjerner. De er særligt begejstrede for, at prisen er så lav, at den er nem at bruge, og at den er så stille – selv ved centrifugering. En ulempe ved vaskemaskinen er dog, at den angivne tid på displayet ikke matcher, hvor lang tid en vask reelt tager. 

Du kan se anmeldelserne her


Råd & Rön
Svenske Råd &Rön har testet intet mindre end 89 vaskemaskiner. I testen har man blandt andet vurderet vaskemaskinernes evne til at rengøre tøjet, om vaskemidlet er vasket ud af tøjet, hvor meget fugt der er tilbage i tøjet efter centrifugering, brugervenlighed, vand og strømforbrug og vasketiden.

Du kan læse hele testen på deres hjemmeside her.

Råd & Rön har ligeledes testet og anmeldt Siemens WU14Q4L7DN og Siemens WM14W4L7DN. Ønsker du at læse begge anmeldelser, kan du klikke ind her.

Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.


Klikk.no
Den norske forbrugerside Klikk.no foretager hundredvis af forbrugertests hvert år, hvor de kommer vidt omkring – lige fra bolig og bil til mode, helse, teknik m.m. I denne test er der testet en vaskemaskine fra Samsung. Læs mere her.


M3
Svensk testside som har hovedfokus på at afprøve og vurdere de nyeste teknik-produkter. Her drejer det sig om en test af Samsung WW9000, som både vurderes inden for vaskeresultat, anvendelighed, design, pris og lyd. Læs mere her.


Kagoo.co.uk
Det britiske testmagasin Kagoo.co.uk sammenligner forskellige forbrugerprodukter. Dette gør de som en hjælp til forbrugerne, så det er nemmere at finde nogle af de bedste produkter på markedet. Her har Kagoo.co.uk testet og anmeldt Siemens WK14D321EU, som de har givet 78 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Denne Siemens vaskemaskine test er baseret på anmeldelser og vurderinger fra både eksperter og forbrugere. Nogle modeller er ikke anmeldt af officielle ekspertkilder, hvorfor vi i stedet har gjort brug af brugeranmeldelser. Det giver os mulighed for at se, hvilke vaskemaskiner der er forbrugernes favoritter, samt hvad de hæfter sig ved af fordele og ulemper.

Vi har anvendt forhandlere såsom Skousen.dk og WhiteAway.com. Hvis man ønsker at læse brugeranmeldelserne, kan der nedenfor findes links til de anmeldelser, vi har taget med i denne artikel.

Læs brugeranmeldelser af Siemens WM6HXKL0DN hos Skousen.dk og WhiteAway.com her.

Læs brugeranmeldelser af Siemens WK14D321EU hos Skousen.dk og WhiteAway.com her.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


LG W4WV712S1W 

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

.
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en omfattende test af vaskemaskiner blandt en lang række mærker og i mange prisklasser. Modellen LG W4WV712S1W er inkluderet i denne test og er blevet målt på en lang række forskellige parametre.

Råd & Rön konkluderer, at modellen klarer sig så godt, at de svenske eksperter kårer modellen til testvinder.

Kapacitet på 12 kilo

LG W4WV712S1W er en meget stor vaskemaskine med en meget høj kapacitet. Hele 12 kilo tøj kan den rumme, og derfor vil en stor husstand på seks eller flere medlemmer få glæde af modellen. Det betyder således, at tromlen er ekstra stor, og det svarer til, at man kan vaske 11-12 sæt tøj ad gangen.

Denne vaskemaskine er skabt til både at give et intensivt vaskeresultat samt en skånsom behandling af tøjet med 6 Motion Direct Drive-teknologien. Denne teknologi fungerer via et udvalg af seks tromlebevægelser, som tilpasses til den tøjtype, der vaskes.

LG W4WV712S1W er en meget moderne og teknologisk-funderet vaskemaskine, og derfor kan modellen kommunikere med en app, som man kan downloade til sin telefon. Her kan man så styre modellen via telefonen, men der er også mulighed for løbende at downloade nye programmer til vaskemaskinen.

14 specialprogrammer

Udover muligheden for at downloade flere programmer til LG W4WV712S1W, så kommer modellen dog allerede med 14 forskellige specialprogrammer, så der altid vil være et program, som passer til tekstiltypen. Her er blandt andet tale om bomuld, syntetiske stoffer, finvask, håndvask, uld, mørkt tøj, outdoor, storvask og hurtigvask. Hurtigvask-programmet er særligt smart til kun let-snavset tøj, og programmet tager kun en halv time.

Derudover har LG W4WV712S1W en unik damp-funktion, som fungerer ved, at dampen trænger ind i tøjets fibre og fjerner al snavset effektivt. For at sikre en så kort vasketid som muligt har LG W4WV712S1W endvidere også en Turbo Wash-funktion, som reducerer tidsforbruget af et almindeligt vaskeprogram ned til omkring en enkelt time.

Allergi-venlig

Udover de mange programmer og muligheder og en stor størrelse vil denne model også være et godt valg til husstande, som tænker på miljø og allergi. LG W4WV712S1W er nemlig at finde i energiklasse B, og herudover er maskinen udstyret med tre-i-en løsningen True Steam, der fjerner 99,9 procent af alle allergener fra tøjet. Hertil tilsættes der et meget hygiejnisk skyllemiddel, som også er ideelt til sart hud og børn.

Betjening

Man betjener LG W4WV712S1W fra fronten, hvor der både findes display og drejeknap. Her vælges og indstilles programmer, tilvalg og indstillinger, mens status om den igangværende vask vises.

Displayet har også en børnelås, som gør modellen mere sikker. Her findes der også yderligere funktioner som pause-funktion, der er smart, hvis man kommer til at glemme enkelte stykker tøj – her kan man blot sætte vasken på pause, og efter tre sekunder kan lågen åbnes, og det glemte tøj kan tilføjes til vasken.

LG W4WV712S1W måler 85 cm (h), 60 cm (b), 61.5 cm (d).

Derfor anbefales LG W4WV712S1W:
Meget stor kapacitet på 12 kilo tøj
Mulighed for at styre modellen via app samt downloade flere vaskeprogrammer
Født med 14 specialprogrammer
Med Turbo Wash, hurtigprogrammer og dampprogram
True Steam fjerner 99,9 procent af allergener fra tøjet


Siemens WM14N23BDN

Siemens WM14N23BDN

 

 

Siemens WM14N23BDN er god, klassisk vaskemaskine, der gør dét, den er sat i verden for: at vaske tøj. På Siemens egen hjemmeside får vaskemaskinen 4,7 ud af 5 stjerner. Kunderne er særligt begejstrede for, at prisen er så lav, at den er nem at bruge, og at den er støjsvag – selv ved centrifugering. Du kan med fordel kaste dit blik på Siemens-modellen, hvis du søger en vaskemaskine, der ikke sprænger budgettet. 

Siemens WM14N23BDN vs. markedet

Siemens WM14N23BDN har et elegant udseende, og du vil derfor ikke have problemer med at få den til at passe ind i dit hjem. Selvom den er lidt billigere end andre modeller, føles den meget holdbar. Med sine mange programmer er den nem at anvende og vaske tøj med hurtigt.

Energivenlig og stille

Siemens WM14N23BDN byder dig på mange forskellige programmer og funktioner, der gør dagligdagens vaske meget nemme at overkomme. Du kan for eksempel med speedPack-funktionen hurtigt komme igennem den store bunke tøj. Du skal ikke være bange for, at vaskemaskinen larmer, for støjniveauet er målt ned til 52 dB ved en standardvask.

På LED-displayet har du mulighed for at indstille og se alle relevante informationer, og Siemens WM14N23BDN er derfor meget nem at anvende. Du kan for eksempel se den resterende tid eller individuel forudindstillet tid, og touch-knapperne er behagelige at gøre brug af. Dog skal du være opmærksom på, at det ikke er altid, at den anviste tid svarer til virkelighedens varighed.

Outdoor-programmet er perfekt til den eventyrlystne

I modsætning til mange andre vaskemaskiner, har Siemens WM14N23BDN lagt ekstra fokus på at sikre dig rent outdoor-tøj til enhver tid. Uanset om du har været ude og løbe 5 kilometer eller vandret på Caminoen i flere måneder, kan du med outdoor-programmet bevare tøjets funktioner i lang tid. Det gælder også for imprægneret udendørs- og sportstøj.

Udvalgte fordele ved Siemens WM14N23BDN:

 • Meget elegant design
 • Nem at anvende
 • Konstruktionen føles meget holdbar
 • Programmer er utroligt hurtige
Udvalgte ulemper ved Siemens WM14N23BDN:

 • Den anviste tid matcher ikke altid virkeligheden
 • Vaskeresultaterne er gode, men ikke de bedste

Siemens WM14N23BDN – mål:
Højde: 85 centimeter
Bredde: 59,8 centimeter
Dybde: 55 centimeter

Siemens WM14N23BDN – nøgleoplysninger:
Type: Vaskemaskine, frontbetjent
Vaskekapacitet: 8 kilo
Energiklasse: G
Årligt energiforbrug: 175 kWh/år
Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger per minut
Støjniveau, vask: 52 dB
Støjniveau, centrifugering: 74 dB


Siemens WI14W541EU 

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens WI14W541EU

 

 

Modellen Siemens WI14W541EU har været inkluderet i 2 forskellige eksperttests. Her er tale om henholdsvis én test fra den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Her har modellen sammen med en række andre modeller været testet på forskellige parametre, hvorefter der er givet en samlet score. Siemens WI14W541EU klarer sig rigtig godt i begge tests, hvilket resulterer i, at begge hold eksperter udnævner denne model til topscorer.

Stor model i god energiklasse

Siemens WI14W541EU hører til de vaskemaskiner, der har en stor kapacitet. Denne model kan nemlig rumme 8 kilo tøj, hvilket er meget og gør modellen særdeles velegnet til en større familie på 4-5 eller flere medlemmer.

Selv om modellen er meget rummelig, så er den ikke dyr i drift – denne vaskemaskine kommer nemlig i energiklasse C.

Det medfører blandt andet et lavt energiforbrug, og årligt ligger det på 137 kWh – det er meget lidt sammenlignet med konkurrerende modeller.

Effektiv model

Siemens WI14W541EU er skabt til først at kunne vaske tøjet helt rent og derefter aflevere det igen med den lavest mulige restfugtighed.

Restfugtigheden i tøjet på denne model ligger nemlig på 53 procent, hvilket betyder, at tøjet er halvt tørt, når det er færdigvasket. Dermed vil der være brug for kortere tørretid i enten tørretumbler eller på tørresnoren, og dette sker ikke mindst på grund af modellens effektive centrifugering – maksniveauet ligger på knap 1400 omdrejninger per minut, hvilket er en del.

Selv når modellen arbejder hårdt, så er her desuden tale om en støjsvag model –støjniveauet under centrifugeringen ligger nemlig på 66 dB, hvilket er i den lave ende.

Model med flere funktioner

Siemens WI14W541EU kommer med flere forskellige vaskeprogrammer for at kunne vaske al slags tøj, lige fra almindeligt bomuld til specifikke tekstiler. Man kan således vælge program efter tekstiltype.

Herudover kommer modellen også med en smart timer-funktion, der gør, at man selv kan planlægge, hvornår modellen skal arbejde. Man betjener modellen på en stor drejeknap, og så findes der også et stort LED-display med både tal og symboler, således at man kan programmere og holde øje med vasken her.

Siemens WI14W541EU – mål:
Højde: 81,8 centimeter
Bredde: 59,6 centimeter
Dybde: 54,4 centimeter
Nettovægt: 73 kilo
Bruttovægt: 74 kilo

Siemens WI14W541EU – nøgleoplysninger:
Type: Vaskemaskine, frontbetjent
Vaskekapacitet: 8 kilo
Energiklasse: C
Årligt energiforbrug: 137 kWh/år
Årligt vandforbrug: 9.900 liter
Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger per minut
Støjniveau, vask: 41 dB
Støjniveau, centrifugering: 66 dB

Udvalgte fordele ved Siemens WI14W541EU:
Model med høj kapacitet på 8 kilo
Passer til familien på 4-5+ medlemmer
Meget miljøvenlig i energiklasse C
Lav restfugtighed
Model med timer


Siemens WM6HXKE0DN 

Siemens WM6HXKE0DN

 

Siemens WM6HXKE0DN imponerer med 10 kilos kapacitet, og WM6HXKE0DN-modellen er oplagt til større hjem. På Siemens egen hjemmeside kvitterer kunderne også med 4,7 ud af 5 stjerner. Det skyldes i høj grad, at der er automatisk dosering, at Home Connect-funktionen er meget intuitiv, og at doseringsassistenten gør, at man ikke bruger for meget vaskemiddel. 

Siemens WM6HXKE0DN vs. markedet

Med sin store kapacitet er Siemens WM6HXKE0DN oplagt til større familier. Den larmer heller ikke nær så meget som andre modeller, og den er både praktisk og nem at sætte i gang. Med sin iQdrive-drive er du også garanteret lang levetid, og du får hele 10 års motorgaranti.

Stor og lydløs

Siemens WM6HXKE0DN har en kapacitet på 10 kilo, og det betyder, at du sjældent får problemer med at få vasket alt dit tøj på én gang. Vaskemaskinen er nem at fylde op med sin frontbetjening, og med waveDrum-funktionen kan du være sikker på, at WM6HXKE0DN byder på ekstra skånsom vask.

Selvom vaskemaskinen har en stor kapacitet, skal du ikke være bange for, at den larmer meget. Ud over at den kan afgive forskellige lyde, når den doserer vand, er WM6HXKE0DN relativ lydløs og kommer maksimalt op på et støjniveau på 74 dB.

Du skal dog være opmærksom på, at nogle kunder har oplevet, at vaskemaskinen bliver en smule langsommere, når tromlen bliver fyldt op til sin maksimale kapacitet. Omvendt skal du ikke være bange for at give den gas med vaskemaskinen, da iQdrive-motoren garanterer dig en lang levetid på 10 år. 

Mange praktiske funktioner

Siemens WM6HXKE0DN byder på mange smarte funktioner, der gør det nemt at komme igennem ugens mange forskellige vaske. Du kan forbinde vaskemaskinen til din smartphone via Home Connect, og på den måde kan du overvåge, styre og kommunikere med WM6HXKE0DN. Den sender dig også en masse notifikationer i løbet af vaskecyklussen, så du altid er opdateret på, hvornår din vask er færdig.

Du kan spare meget vand og energi med vaskemaskinens i-Dos-funktion, da den hjælper dig til at dosere de helt rette mængder vaskemiddel, vand og energi. Hvis du har brug for at få noget rent tøj mellem hænderne i en fart, kan du til enhver tid speede processen op med den tidsbesparende varioSpeed-mulighed.

Siemens WM6HXKE0DN er meget nem at starte op. LED-displayet byder dig på god læsbarhed og en intuitiv navigationsmenu, mens EasyStart-funktionen guider dig til at finde det helt perfekte vaskeprogram.

Udvalgte fordele ved Siemens WM6HXKE0DN:

 • Meget stor kapacitet
 • Støjsvag under vask
 • Sender dig løbende notifikationer
 • Praktisk og nem at starte
Udvalgte ulemper ved Siemens WM6HXKE0DN:

 • Den bliver langsommere, jo mere der fyldes i den
 • Den larmer en smule, når den doserer vand

Siemens WM6HXKE0DN – mål:
Højde: 84,8 centimeter
Bredde: 59,8 centimeter
Dybde: 59 centimeter
Vægt: 83,2 kilo

Siemens WM6HXKE0DN – nøgleoplysninger:
Type: Vaskemaskine, frontbetjent
Vaskekapacitet: 10 kilo
Energiklasse: F
Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger per minut
Støjniveau, vask: 74 dB


Siemens WM14W4L7DN

God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens WM14W4L7DN

.
Både  den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Siemens WM14W4L7DN.

Begge ekspertkilder har givet vaskemaskinen en god anmeldelse. De er nemlig især begejstrede for dens vaske- og centrifugeringsevne.

Energieffektiv vaskemaskine med iQdrive-motor

Med Siemens WM14W4L7DN får man en vaskemaskine, der er forsynet med en kapacitet på 7 kilo tøj.

Det betyder, at modellen er velegnet til en familie på omkring fire til fem personer. Restfugtigheden efter endt vask er på 53 %.

Derudover kommer Siemens WM14W4L7DN med en kulfri motor ved navn iQdrive-motor. Denne motor er både holdbar og støjsvag og kommer med en 10 års garanti.

Maskinen er ligeledes forsynet med et AntiVibration-design, der holder lydniveauet nede.

Derfor er lydniveauet også på blot 49 dB ved vask og 71 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Vaskemaskinen er placeret i energiklasse A, hvorfor man trygt kan stole på, at den ikke forbruger meget energi på et år.

Vaskemaskine med flere vaskeprogrammer

Siemens WM14W4L7DN er udstyret med flere almindelige programmer og specialprogrammer.

Dette inkluderer blandt andet outdoor, skjorter, mix, hygiejne, dyner, uldvask, udpumpning og superlyn 15. Med superlyn 15 bliver vasken klaret på blot 15 minutter.

Vaskemaskinen kommer ydermere med funktionen varioPerfect, der energi- og tidsoptimerer programmerne med et optimalt resultat samt varioSpeed, der sikrer et effektivt vaskeresultat op til 65 % hurtigere.

Alle funktioner og programmer kan findes på vaskemaskinens store og overskuelige LED-display på fronten.

Flere praktiske funktioner

Ved køb af Siemens WM14W4L7DN får man en vaskemaskine med flere praktiske funktioner.

En af disse funktioner er blandt andet en timer-funktion, så man kan indstille vaskemaskinen til at starte, når det passer ind.

Endvidere kommer Siemens WM14W4L7DN med en skånsom og effektiv tromle takket være waveDrum-konstruktionen. Dette sikrer, at tøjet oplever en blid og skånsom vask.

Sidst men ikke mindst er Siemens WM14W4L7DN udstyret med sikkerhedsfunktionen aquaStop samt et sensorstyret vaskeprogram.

Det sensorstyrede vaskeprogram optimerer vandforbruget, når man vasket, uanset hvor meget vasketøj der er fyldt i.

Siemens WM14W4L7DN – mål:
Højde: 84,8 centimeter
Bredde: 59,8 centimeter
Dybde: 59 centimeter
Nettovægt: 73,6 kilo

Siemens WM14W4L7DN – nøgleoplysninger:
Type: Vaskemaskine, frontbetjent
Vaskekapacitet: 7 kilo
Energiklasse: A
Årligt energiforbrug: 122 kWh/år
Årligt vandforbrug: 8.800 liter
Centrifugeringshastighed: 1384 omdrejninger per minut
Støjniveau, vask: 49 dB
Støjniveau, centrifugering: 71 dB

Udvalgte fordele ved Siemens WM14W4L7DN:
Flere praktiske funktioner såsom sensorstyret vaskeprogram og waveDrum
Timer-funktion
varioSpeed og varioPerfect
AntiVibration-design
Energiklasse A


Siemens WM14Y748DN

✅ Mange positive brugeranmeldelser

Siemens WM14Y748DN vaskemaskine

.
Modellen Siemens WM14Y748DN har ikke være inkluderet i officielle eksperttest, men vi har alligevel valgt at tage denne model med i vores artikel, idet brugerne er rigtig glade for modellen.

Brugerne kan nemlig fortælle, hvordan de oplever modellen fra et hverdagsperspektiv, og på forhandlersiden Skousen.dk findes der mange positive brugeranmeldelser af Siemens WM14Y748DN.

Brugerne fremhæver mange positive aspekter ved Siemens WM14Y748DN, og det tæller især, at modellen vasker rigtig rent, den er let at bruge, og så er der mange gode programmer.

Stor men miljøvenlig model

Denne model hører til blandt de lidt større vaskemaskiner med en kapacitet på otte kilo. Det svarer nogenlunde til, hvad en husstand på fem personer forbruger af tøj. Denne vaskemaskine fra Siemens vil også være et fordelagtigt køb for den forbruger, som tænker på miljøet, for den er nemlig til at finde i markedets bedste energiklasse A.

Dermed bliver både miljø og forbrugerens økonomi tilgodeset med denne model. Siemens WM14Y748DN er også udstyret med en kulfri motor, hvilket betyder to vigtige ting: Den ene er, at modellen så opererer mere støjsvagt, og det andet vigtige er, at en kulfri motor forlænger levetiden.

Et program til stort set alle typer tekstiler

Siemens WM14Y748DN er skabt til at imødese alle forbrugerens krav med hensyn til vask af alle tænkelige tekstiler – også dem der kræver lidt mere omsorg. Derfor har modellen en lang række specialprogrammer, som blandt andet tæller strygelet, lingeri, outdoor, skjorter, mix, hygiejne, dyne, stille, uld, håndvask, finvask og silke. Hertil kommer yderligere et hurtigprogram på 15 minutter, som frisker tøjet op.

Denne model har også en anden funktion, som særligt børnefamilier vil være glad for – der er tale om en pletfjernings-automatik, der har hele 16 forskellige pletprogrammer.

Udover de mange programmer på Siemens WM14Y748DN, så er modellen også udstyret med VarioPerfect, som sikrer en energi- og tidsoptimering af programmerne med bedst muligt vaskeresultat samt WaterPerfect, der automatisk tilpasser vandmængden i forhold til tøj og program.

Mange muligheder på displayet

Udover de mange programmer på Siemens WM14Y748DN er der også mange andre indstillinger, som man kan foretage sig via displayet. Her er tale om et overskueligt TFT-display med en simpel betjening, som først og fremmest viser status på den igangværende vask, resttid samt programtype.

Hertil kommer en række mulige tillægsfunktioner som blandt andet udskudt start, som tillader, at man kan planlægge, hvornår man ønsker, at vasken skal startes. På displayet findes der endvidere mulighed for tænd/sluk, ekstra centrifugering og skyl, start, pause og pletvalg.

Overskueligheden på Siemens WM14Y748DN findes også i tromlen, som har en god og kraftig belysning samt en åbningsvinkel på 180 grader.

Siemens WM14Y748DN måler 85 cm (h), 60 cm (b), 63,2 cm (d).

Derfor anbefales Siemens WM14Y748DN:
Brugerfavorit med en kapacitet på otte kilo
Miljøvenlig vaskemaskine i energiklasse A
Mange specialprogrammer samt 16 pletprogrammer
VarioPerfect og WaterPerfect sikrer optimalt vaskeresultat
Overskueligt TFT-display med mange indstillinger og funktioner


LG FH6F9BDS2

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

LG FH6F9BDS2

Modellen LG FH6F9BDS2 har været inkluderet i en større test af flere forskellige vaskemaskiner udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Sammen med de øvrige modeller er LG FH6F9BDS2 blevet testet på parametre såsom vaskeevner, kapacitet, design, funktioner og brugervenlighed, og baseret på disse er der blevet givet en samlet score.

Denne model begejstrer de svenske eksperter i meget høj grad, og derfor udnævnes modellen til en flot testvinder.

Kæmpe-model

LG FH6F9BDS2 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en vaskemaskine med en meget høj kapacitet. Her er nemlig tale om en rummelighed på hele 12 kilo, hvilket er rigtig meget. Til sammenligning har andre modeller, der ligger mod den høje ende, en kapacitet på omkring 8 kilo.

Selv om kapaciteten er meget høj, så er energiforbruget det tilsvarende ikke. Her er nemlig tale om en meget miljøvenlig vaskemaskine i energiklasse A, hvilket er den absolut bedste klasse på markedet, og det giver et årligt energiforbrug på kun 113 kWh.

Herudover er her tale om en vaskemaskine med en kulfri motor, og det betyder, at denne model både er yderligere energibesparende, stillegående og så kan den leve længere.

Model med mange funktioner og programmer

LG FH6F9BDS2 vil også være et godt valg, hvis man ønsker en vaskemaskine, der kan tilbyde rigtig mange valgmuligheder.

Denne model kommer blandt andet med en smart timer-funktion, så man selv kan bestemme og indstille, hvornår tøjet skal vaskes, og herudover findes der rigtig mange vaskeprogrammer. Det inkluderer lige fra flere bomuldsprogrammer til dyner, strygefrit, allergivenlig, opfrisk, pletfjerner, sportstøj, mørkt tøj, forvask, skyl og et hurtigprogram.

LG FH6F9BDS2 har også den fordel, at den har flere dampprogrammer, som især er velegnede til at friske krøllet tøj op, og så har damp en pletfjernende funktion, da det lettere kan opløse misfarvninger og pletter i tøjets fibre.

Model med Wi-Fi

LG FH6F9BDS2 hører desuden til de meget moderne modeller, som blandt andet kan styres via Wi-Fi. Det betyder, at man kan koble sin smartphone til vaskemaskinen, hvorefter man kan styre den. Her er det også muligt at hente flere programmer ned til modellen, hvorefter man kan anvende helt specifikke programmer som blandt andet badetøj, jeans, tæpper og svedrens. Her kan man også finde pletfjernings-programmer, som er tilpasset den enkelte type plet, som for eksempel fedt, blod eller græs.

Herudover kommer LG FH6F9BDS2 med 6 Motion Direct Drive-teknologien, der justerer sig efter typen af vask, så tromlebevægelserne kan medføre det mest effektive vaskeresultat.

Udvalgte fordele ved LG FH6F9BDS2:
Meget høj kapacitet – 12 kilo
Energiklasse A
Mange programmer
Model med Wi-Fi
6 Motion Direct Drive-teknologien

LG FH6F9BDS2 – mål:
Højde: 85 centimeter
Bredde: 60 centimeter
Dybde: 64 centimeter
Nettovægt: 73 kilo
Bruttovægt: 75 kilo

LG FH6F9BDS2 – nøgleoplysninger:
Type: Vaskemaskine, frontbetjent
Vaskekapacitet: 12 kilo
Energiklasse: A
Årligt energiforbrug: 113 kWh/år
Årligt vandforbrug: 11.000 liter
Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger per minut
Støjniveau, vask: 52 dB
Støjniveau, centrifugering: 71 dB
Antal programmer: 15+

Her kan du se en præsentation af LG FH6F9BDS2 fra LG Lounge:


FAQ

Hvilke vaskemaskiner er de bedste?
Når det gælder vaskemaskiner, så er nogle af de bedste modeller på markedet de maskiner, som Siemens laver. Siemens vaskemaskiner, såsom modellerne Siemens WM14N02LDN, Siemens WM6HXKE0DN og Siemens WM6HXKL0DN, har modtaget mange gode anmeldelser i en række forbrugstests på grund af deres smarte og praktiske egenskaber og designs.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en vaskemaskine?
Når du skal købe en vaskemaskine, så bør du især være opmærksom på, hvilken energiklasse maskinen befinder sig i. Hvis vaskemaskinen ikke ligger i en af de højeste energiklasser, så kan du hurtigt komme til at spilde en masse unødvendige penge på strøm, da maskinen ikke er energivenlig.
Hvor mange år holder en vaskemaskine?
Den gennemsnitlige levetid for en vaskemaskine er på ca. 11 år, førend det ikke længere kan betale sig at reparere på den, men i stedet bør skifte den ud. Maskinens holdbarhed kan dog variere, alt efter hvilken kvalitet den er lavet i, såvel som hvordan den bliver vedligeholdt.
Hvor ofte bør jeg udskifte min vaskemaskine?
De fleste vaskemaskiner har en gennemsnitlig levetid på 11 år, men det anbefales generelt, at du udskifter din vaskemaskine, hvis den er over 8 år gammel og udviser problemer. I det tilfælde kan det bedre betale sig at købe en nyere model, da maskinen begynder at udvise tegn på slid.

 

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme