Siemens Vaskemaskine Test 2018 – Find de bedste testvindere her

0

I denne artikel får du et overblik over, hvilke Siemens vaskemaskiner der vurderes som de bedste på markedet netop nu. Med overgangen til kulfri motorer har Siemens vaskemaskiner fået et lavere støjniveau, er blevet væsentlig mindre energikrævende og har en meget længere levetid end tidligere modeller. Det gør Siemens’ nyeste modeller af vaskemaskiner til en endnu bedre investering end før.

Forbrugsguiden har gennemgået uvildige test af Siemens vaskemaskiner hos Forbrugerrådet Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, ligesom vi også har set nærmere på, hvordan de forskellige modeller vurderes af kunderne hos nettets mange hvidevare-webshops.

Vi har også set nærmere på testvindende vaskemaskiner fra andre producenter, så du nemt kan sammenligne Siemens vaskemaskiner med tilsvarende modeller fra andre producenter, der ligeledes har klaret sig godt i de forskellige vaskemaskinetest på nettet.

I denne artikel får du:
🔸
Gennemgang af de bedste Siemens vaskemaskiner
🔸 Gode alternativer til en Siemens vaskemaskine
🔸 Gennemgang af alle de tests vi har anvendt

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Siemens WM14N0L7DN

✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

 

Siemens WM14N0L7DN vaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.149,00 Kr. 0,00 Kr. 4.149,00 Kr. Læs mere
4.467,00 Kr. 0,00 Kr. 4.467,00 Kr. Læs mere
4.467,00 Kr. 0,00 Kr. 4.467,00 Kr. Læs mere

 

Det danske forbrugerråd Tænk har medtaget modellen Siemens WM14N0L7DN i deres omfattende test af vaskemaskiner, hvor der er blevet testet på flere parametre. Siemens WM14N0L7DN klarer sig generelt godt i testen, og derfor giver de danske eksperter modellen en rigtig fin bedømmelse.

Denne model er en vaskemaskine med en normal størrelse, som vil passe godt ind hos den mediumstore husstand.

Fin størrelse

Med en kapacitet på syv kilo er Siemens WM14N0L7DN en mellemstor vaskemaskine, som kan vaske omkring syv-otte sæt tøj ad gangen.

Maskinen er designet til at være effektiv, og derfor kan man anvende centrifugering på op til 1400 omdrejninger per minut. Når maskinen arbejder ved høje centrifugerings-hastigheder, så slynges vandet hurtigere ud af tøjet, og det resulterer i en lavere restfugtighed.

Siemens WM14N0L7DN har en restfugtighed på 53 procent, som ligger mod den gode ende. Selv om maskinen er kraftfuld, er modellen stadig miljøvenlig. Den er nemlig at finde i markedets bedste energiklasse A+++, som sikrer et så lavt strøm- og vandforbrug som muligt.

Enkel men effektiv

Siemens WM14N0L7DN er måske ikke så avanceret som andre vaskemaskiner på markedet, men til gengæld har den de funktioner, som de fleste får brug for i hverdagen. Det tæller de sædvanlige muligheder for at vælge temperatur og tekstil-type men også specialprogrammer, som er designet specifikt til at tage bedst mulig hånd om en bestemt type tekstil.

Maskinen har til dette formål specialprogrammer til uld, håndvask, finvask, silke, mix, mørkt tøj samt ekstra skyl. Herudover er modellen udstyret med VarioPerfect-teknologi, som går ind og analyserer program og tøjmængde og skaber herefter energi- og tidsoptimering.

Kulfri motor

Siemens WM14N0L7DN er både stærk og stille, og det er takket være iQdrive motorteknologien. Herudover er motoren kulfri, hvilket både gør modellen mere lydløs og sikrer en længere levetid. Siemens yder dertil en ti-års motorgaranti på denne model.

Denne model er også en enkel vaskemaskine i designet. Den er simpel og neutral at se på med et brugervenligt kontrolpanel over tromlen. Her findes touch control-taster, hvor man kan tilpasse start, pause, centrifugering og også indstille timeren med udskudt start. Denne funktion er særlig smart, hvis man ønsker at kunne planlægge, hvornår vasken skal sættes over og være færdig.

Siemens WM14N0L7DN måler 86 cm (h), 60 cm (b), 60 cm (d).

Derfor anbefales Siemens WM14N0L7DN:
🔵 God kapacitet på syv kilo
🔵 Lav restfugtighed og mulighed for høje centrifugerings-hastigheder
🔵 Energivenlig model i klasse A+++
🔵 Gode specialprogrammer samt VarioPerfect-teknologi for optimalt resultat
🔵 Stille, kulfri motor med iQdrive motorteknologi


Siemens WM14Y748DN

✅ Mange positive brugeranmeldelser

Siemens WM14Y748DN vaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.599,00 Kr. 0,00 Kr. 7.599,00 Kr. Læs mere
7.999,00 Kr. 0,00 Kr. 7.999,00 Kr. Læs mere
8.099,00 Kr. 0,00 Kr. 8.099,00 Kr. Læs mere
8.099,00 Kr. 0,00 Kr. 8.099,00 Kr. Læs mere
12.299,00 Kr. 0,00 Kr. 12.299,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Siemens WM14Y748DN har ikke være inkluderet i officielle eksperttest, men vi har alligevel valgt at tage denne model med i vores artikel, idet brugerne er rigtig glade for modellen.

Brugerne kan nemlig fortælle, hvordan de oplever modellen fra et hverdagsperspektiv, og på forhandlersiden Skousen.dk findes der mange positive brugeranmeldelser af Siemens WM14Y748DN.

Brugerne fremhæver mange positive aspekter ved Siemens WM14Y748DN, og det tæller især, at modellen vasker rigtig rent, den er let at bruge, og så er der mange gode programmer.

Stor men miljøvenlig model

Denne model hører til blandt de lidt større vaskemaskiner med en kapacitet på otte kilo. Det svarer nogenlunde til, hvad en husstand på fem personer forbruger af tøj. Denne vaskemaskine fra Siemens vil også være et fordelagtigt køb for den forbruger, som tænker på miljøet, for den er nemlig til at finde i markedets bedste energiklasse A+++.

Dermed bliver både miljø og forbrugerens økonomi tilgodeset med denne model. Siemens WM14Y748DN er også udstyret med en kulfri motor, hvilket betyder to vigtige ting: Den ene er, at modellen så opererer mere støjsvagt, og det andet vigtige er, at en kulfri motor forlænger levetiden.

Et program til stort set alle typer tekstiler

Siemens WM14Y748DN er skabt til at imødese alle forbrugerens krav med hensyn til vask af alle tænkelige tekstiler – også dem der kræver lidt mere omsorg. Derfor har modellen en lang række specialprogrammer, som blandt andet tæller strygelet, lingeri, outdoor, skjorter, mix, hygiejne, dyne, stille, uld, håndvask, finvask og silke. Hertil kommer yderligere et hurtigprogram på 15 minutter, som frisker tøjet op.

Denne model har også en anden funktion, som særligt børnefamilier vil være glad for – der er tale om en pletfjernings-automatik, der har hele 16 forskellige pletprogrammer.

Udover de mange programmer på Siemens WM14Y748DN, så er modellen også udstyret med VarioPerfect, som sikrer en energi- og tidsoptimering af programmerne med bedst muligt vaskeresultat samt WaterPerfect, der automatisk tilpasser vandmængden i forhold til tøj og program.

Mange muligheder på displayet

Udover de mange programmer på Siemens WM14Y748DN er der også mange andre indstillinger, som man kan foretage sig via displayet. Her er tale om et overskueligt TFT-display med en simpel betjening, som først og fremmest viser status på den igangværende vask, resttid samt programtype.

Hertil kommer en række mulige tillægsfunktioner som blandt andet udskudt start, som tillader, at man kan planlægge, hvornår man ønsker, at vasken skal startes. På displayet findes der endvidere mulighed for tænd/sluk, ekstra centrifugering og skyl, start, pause og pletvalg.

Overskueligheden på Siemens WM14Y748DN findes også i tromlen, som har en god og kraftig belysning samt en åbningsvinkel på 180 grader.

Siemens WM14Y748DN måler 85 cm (h), 60 cm (b), 63,2 cm (d).

Derfor anbefales Siemens WM14Y748DN:
🔵 Brugerfavorit med en kapacitet på otte kilo
🔵 Miljøvenlig vaskemaskine i energiklasse A+++
🔵 Mange specialprogrammer samt 16 pletprogrammer
🔵 VarioPerfect og WaterPerfect sikrer optimalt vaskeresultat
🔵 Overskueligt TFT-display med mange indstillinger og funktioner


Siemens WM14B262DN  

✅ Prisvenlig favorit

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.244,00 Kr. 0,00 Kr. 2.244,00 Kr. Læs mere
2.345,00 Kr. 0,00 Kr. 2.345,00 Kr. Læs mere
2.445,00 Kr. 0,00 Kr. 2.445,00 Kr. Læs mere
2.445,00 Kr. 0,00 Kr. 2.445,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere

 

Siemens WM14B262DN har endnu ikke indgået i nogle tests, men har til gengæld fået mange positive brugeranmeldelser hos landets hvidevare-webshops. Hos WhiteAway har brugerne i gennemsnit givet maskinen 4,5 stjerner ud af 5. Dét, kombineret med en fornuftig pris, har betydet, at vi har valgt at tage maskinen med i denne artikel.

Vaskemaskinen har plads til 6 kg tøj pr. vask, og er derfor ideel til den mindre husstand. Vaskeevnen ligger i klasse A og centrifugeringshastigheden når op på 1400 omdrejninger, hvorfor centrifugeringsevnen ligger i klasse B. Dermed ligger den på niveau med flere af de langt dyrere modeller.

En god all-round maskine med alle de rigtige funktioner

Maskinen har et digitalt display, der er meget informativt og gør maskinen nem at betjene og undervejs kan du følge med i, hvor lang tid der er tilbage af vasken.

Siemens WM14B262DN har alle de sædvanlige vaskeprogrammer til forskellige tøjtyper som f.eks. uld, syntetisk og lignende. Har du brug for en rigtig hurtig vask, så har Siemens WM14B262DN også et lynprogram der både vasker, skyller og centrifugerer på kun femten minutter.

God miljøvenlighed med mange besparende funktioner

Siemens WM14B262DN er vurderet til at ligge i energiklasse A+++, der kun gives til de mest energi- og ressourcebesparende vaskemaskiner på markedet. Det årlige energiforbrug er estimeret til at ligge på 153 kWh og 10.560 liter vand.

Maskinen har også en række energi- og ressourcebesparende funktioner. F.eks. kan den lige som mange andre vaskemaskiner i dag udsætte en vask i op til 24 timer. Derved får du mulighed for at starte en vask om natten, når strømmen er billig, uden at du skal stå op og gøre det manuelt.

VarioPerfect er et særligt energi- og ressourceprogram, som du kan vælge via displayet. Her kan du prioritere vasketid op imod energiforbrug og spare henholdsvis 40% eller 10% på hver af disse parametre. Så kan du altid tilpasse vasken til dit aktuelle behov – og har du ikke travlt, kan du spare både miljøet og pengepungen for en unødig belastning.

Siemens WM14B262DN er også udstyret med en særlig mængdeautomatik – waterPerfect. Den tilpasser energiforbruget alt efter, om du vasker med en fyldt maskine eller ej. Det fungerer ved, at maskinen vejer tøjet. Herefter tilpasses vandmængde og vaskelængde på det valgte vaskeprogram. Dermed opnår du en lavere vandregning og en mindre belastning af miljøet.

Med en centrifugeringshastighed på 1400 omdrejninger i minuttet sørger maskinen for, at tøjet har en lav restfugtighed, når vasken er færdig. Derved skal tøjet bruge kortere tid til at tørre, hvilket yderligere er med til at reducere maskinens indvirkning på miljøet.

Traditionel motor giver billigere vaskemaskine

Denne Siemens vaskemaskine er udstyret med en traditionel motor i stedet for den kulfri motor, som de nyeste Siemens vaskemaskiner er udstyret med. Det betyder, at maskinen larmer mere.

Til gengæld, så ligger modellen i den billigere ende af prisskalaen og da den samtidig er lige så energi- og miljøvenlig som mange af Siemens’ dyre maskiner, så er maskinen et godt valg. Det bekræftes af de mange positive anmeldelser og vurderinger, som Siemens WM14B262DN får af køberne.

Derfor anbefales denne model:
🔵 Brugervurderinger på 4,5 ud af 5 stjerner hos WhiteAway og Skousen
🔵 Lavt energiforbrug med A+++ energimærke
🔵 Lige så miljøvenlig og økonomisk i drift som mange dyrere Siemens-modeller
🔵 Ideel til en mindre husstand
🔵 VarioPerfect funktion
🔵 Mulighed for udsat vask


Siemens WM14P467DN 

✅ Topkarakterer blandt forbrugerne

Siemens WM14P467DN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.099,00 Kr. 0,00 Kr. 8.099,00 Kr. Læs mere

 

Siemens WM14P467DN er en anden vaskemaskine fra Siemens, der endnu ikke har deltaget i nogle af de store forbrugerorganisationers eller andre netmediers tests. Dog har modellen opnået tæt på topkarakter med 4,8 stjerner ud af 5 mulige hos WhiteAway og Skousen og vi har derfor valgt også at tage Siemens WM14P467DN med i vores gennemgang af Siemens vaskemaskiner.

Maskinen egner sig godt til den mindre børnefamilie, da den har en maksimum-kapacitet på 7 kilo tøj. En familie med to voksne og 2-3 børn kan sagtens få dækket deres vaskebehov, uden at maskinen skal være fyldt til bristepunktet hver gang.

Siemens WM14P467DN klassificeres til klasse A i vaskeevne og placerer sig med en maksimal centrifugeringshastighed på 1400 omdrejninger i minuttet i klasse B for centrifugeringsevne.

Nem betjening og brugervenlige funktioner

Siemens WM14P467DN betjenes via et stort display på forsiden af maskinen. Det gør det meget nemt at indstille maskinen. Samtidig kan du blandt andet følge med i programforløbet og aflæse temperaturen undervejs i løbet af vasken.

Ud over den traditionelle standardvask, har Siemens WM14P467DN en række specialprogrammer til strygelet, uld og silke, samt særlige vaske til lingeri og udendørs tørring af tøjet. Endelig har maskinen også en særlig skjortevask og mulighed for at vælge skånsom centrifugering.

Vaskemaskinen kan indstilles til forsinket igangsætning af vasken, så vasken kan foregå om natten, hvor strømmen er billig, eller du kan time vasken, så den er klar til du står op eller kommer hjem fra job.

Endelig har maskinen en særlig antikrøl-funktion, der f.eks. kan bruges til skjorter og andre stoffer, der har nemt ved at blive krøllet under vasken.

Bedre end A+++ og med mange energi- og ressourcesparende funktioner

Siemens WM14P467DN er klassificeret som A+++ – 20%. Altså bruger den 20 % mindre energi end hvad der kræves for at blive klassificeret som en A+++-maskine. Modellen har et energiforbrug på 139 kWh om året og et vandforbrug på 9.240 liter om året.

En centrifugeringshastighed på 1400 omdrejninger i minuttet betyder, at tøjet har en meget lav restfugtighed efter vask. Derfor tørrer tøjet hurtigere, uanset om du vælger at hænge det på vasketøjssnoren eller sende det en tur i tørretumbleren efter vask.

Vaskemaskinens mængdeautomatik gør, at den selv tilpasser energiforbruget til den mængde tøj, du vasker. På den måde kan du sagtens sætte en mindre vask over uden, at maskinen bruger unødig energi på at vaske den. Endelig har maskinen en lang række funktioner, der kan være med til at nedsætte energi- og vandforbruget yderligere.

Kulfri, helt stille motor

Siemens WM14P467DN er udstyret med kulfri motor, der har en længere levetid end traditionelle motorer. Derfor giver producenten dig en 10 års motorgaranti med i købet. Samtidig betyder anvendelsen af en kulfri motor, at denne maskine larmer væsentligt mindre end vaskemaskiner med traditionel motor.

Derfor anbefales denne model:
🔵 God energimærkning
🔵 10 års motorgaranti
🔵 Lavt lydniveau
🔵 Nem betjening
🔵 Kulfri motor
🔵 Mængdeautomatik
🔵 Antikrøl funktion


Siemens WM14W447DN 

✅ Testvinder hos Råd & Rön
✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Gode anmeldelser blandt forbrugerne

Siemens-WM14W447DN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.273,00 Kr. 0,00 Kr. 4.273,00 Kr. Læs mere

 

Siemens WM14W447DN er kåret som testvinder hos både Forbrugerrådet Tænk og hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Samtidig får den også gode anmeldelser af forbrugerne. Således har den fået 4,8 stjerner ud af 5 mulige på baggrund af 65 anmeldelser hos Skousen. Maskinen kan klare op til 8 kg tøj pr. vask. Det gør den velegnet til familier på 3 til 6 personer i husstanden, f.eks. 2 voksne og 4 børn.

Klarer sig godt på alle parametre

Hos både danske Tænk og svenske Råd & Rön klarer vaskemaskinen sig godt på alle parametre og især energiforbrug, centrifugering, vaskeevne samt brugervenlighed bliver fremhævet. Det skyldes dels en god vaskeevne på alle programmer og dels en høj centrifugeringshastighed på 1400 omdrejninger i minuttet, der afkorter tørretiden væsentligt. Ifølge specifikationerne har Siemens WM14W447DN en vaskeevne i klasse A og en centrifugeringsevne i klasse B.

Brugervenlig med interessante funktioner

Begge testinstitutter vurderer maskinen til at være meget brugervenlig og nem at betjene. Manualen er let at forstå og giver et godt overblik over maskinens mange funktioner, så det er muligt at udnytte vaskemaskinen mest optimalt

Udover den almindelige standardvask har Siemens WM14W447DN en lang række forskellige specialvaske. Blandt andet uld, håndvask, delikat og blandede tekstilprogrammer, som alle kan vælges ved hjælp af en knap på fronten. Du kan også sætte maskinen til kun at centrifugere eller at skylle fremfor at køre et helt vaskeprogram.

Højeste energimærkning og lavt vandforbrug

Siemens WM14W447DN har en energimærkning i klasse A+++ – 30 %. Det betyder, at maskinen vasker med et 30 % lavere energiniveau, end de strengeste værdier for energiklasse A+++ kræver. Vaskemaskinens årlige energiforbrug anslås således til beskedne 122 kWh og vandforbruget til bare 8800 liter.

Maskinen indeholder også flere andre besparende funktioner, eksempelvis er det muligt at udskyde starten af vasken i op til 24 timer. Dermed kan du sætte maskinen til at vaske om natten, hvor strømmen er billig, ligesom du har mulighed for at time vasken, så tøjet f.eks. er vasket færdig til ophængning eller centrifugering, lige når du kommer hjem fra arbejde.

Med de to funktioner ”mængdeautomatik” og ”waterPerfect Plus” sørger maskinen selv for at tilpasse energi- og vandmængden for hver vask, alt efter hvor meget tøj der er lagt i maskinen. Det er med til at gøre vaskemaskinen endnu mere miljøvenlig.

Kulfri, vedligeholdelsesfri motor og lavt støjniveau

Siemens WM14W447DN har en kulfri motor, der har langt mindre risiko for at gå i stykker end traditionelle vaskemaskinemotorer. Motorens længere levetid medfører, at Siemens giver 10 års motorgaranti på denne maskine.

En anden fordel ved den kulfri motor er, at vaskemaskinen bliver mere lydsvag under drift. Faktisk larmer Siemens WM14W447DN kun med 49 dB(A) under vask, hvilket svarer til lavmælt tale eller hvisken. Under centrifugering når lydniveauet op på 71 dB(A), hvilket svarer til mere højrøstet tale. Det er dog stadig væsentlig mere lydsvagt end mange andre vaskemaskiner på markedet.

Derfor anbefales denne model:
🔵 God kvalitet
🔵 Meget energivenlig
🔵 God centrifugeringsevne
🔵 Lavt lydniveau
🔵 Let at betjene
🔵 Mange programmer
🔵 Støjsvag


Alternativer til Siemens vaskemaskiner

Udover ovenstående Siemens vaskemaskiner har vi også udvalgt en række gode alternativer, der er løbet med topplaceringerne i de tests, hvor Siemens’ vaskemaskiner har deltaget. Det drejer sig om tre vaskemaskiner fra andre populære producenter, som vi ser nærmere på i det følgende.


Bosch WAT283L8SN  

✅ Topscorer hos Råd & Rön
✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Gode anmeldelser blandt forbrugerne

Bosch WAT283L8SN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere

 

Bosch WAT283L8SN produceres på den samme fabrik, som producerer Siemens vaskemaskiner, nemlig den Bosch-ejede BSH. Fabrikken producerer Siemens husholdningsmaskiner, samt en lang række lokale andre europæiske mærker af hvidevarer, som Bosch ejer rettighederne til. Det betyder, at de fleste Bosch- og Siemens-modeller deler både specifikationer og funktioner med både hinanden.

Bosch WAT283L8SN er både topscorer hos Forbrugerrådet Tænk og hos forbrugerorganisationen Råd & Rön i Sverige. Derudover scorer den gennemsnitlig 4,7 ud af 5 stjerner hos webshoppen WhiteAway og får mange gode anmeldelser af brugerne hos Skousen.dk.

Maskinen har en kapacitet på 8 kg tøj, hvilket gør den velegnet til en større husholdning, hvor der ofte skal vaskes ekstra meget.

Brugervenligheden er i top

Brugervenlighed er af en de parametre, som Bosch WAT283L8SN har fået særligt gode karakterer for – både hos Tænk og Råd & Rön. Det store digitale LED-display kan sættes til at vise alle oplysninger på dansk. Samtidig giver det et godt overblik over blandt andet programvalg og resterende vasketid. Det gør det let at planlægge din tid.

Vaskeevnen klassificeres til at ligge i klasse A, mens en centrifugeringshastighed på 1400 omdrejninger i minuttet placerer maskinen i klasse B for centrifugeringsevne.

Smart sæbeskuffe og overdoseringsalarm

En særlig finesse ved Bosch WAT283L8SN er den selvrensende sæbeskuffe. Samtidig indikerer maskinen, hvis du har hældt for meget sæbe eller skyllemiddel i skuffen. Det gør maskinen ekstra bruger- og miljøvenlig, da du derved undgår at belaste miljøet med unødig mange sæberester og andre kemikalier.

Maskinen tilbyder udover standardvask også specialprogrammer for vask af skjorter, sportstøj, silke, og en såkaldt hygiejnevask. Derudover er der mulighed for at vælge mellem et kort program på 15 og 30 minutter, når der er brug for en hurtig vask.

Du har også mulighed for at bruge den såkaldte VarioPerfect-funktion, der energi- og tidsoptimerer din vask til det bedste vaskeresultat baseret på dine præferencer. Har du travlt, kan du få vasket hurtigt og knapt så energivenligt. Men har du tid, kan du vælge en mere energirigtig vask og dermed spare miljøet for unødige belastninger.

Overgår de strengeste krav med 30 %

Maskinen har energimærke A+++ – 30%, hvilket betyder, at vaskemaskinen forbruger 30% mindre energi end kravet til den bedste energiklasse A+++. Det udmønter sig i et årligt energiforbrug på 137 kWh og et vandforbrug på 9.900 liter.

Samtidig giver centrifugeringshastigheden på 1400 omdrejninger i minuttet en lav restfugtighed i tøjet, så det skal hænge kortere tid på tørresnoren, og ikke kræver nær så meget strøm at tørre i tørretumbleren. Det sparer dig altså både tid og energi i hverdagen.

Der er også mulighed for at programmere Bosch WAT283L8SN til at vaske om natten eller time det sådan, at vasken står klar til ophængning, når du står op eller kommer hjem fra arbejde. Det er muligt at lægge mere tøj i maskinen helt frem til maskinen starter, ligesom du kan afbryde timeren og køre vasken manuelt, hvis der opstår et akut behov for at få vasket. Det giver dig en ekstra fleksibilitet og sikrer, at du ikke er fastlåst i dit valg.

Endelig er Bosch WAT283L8SN udstyret med funktionen ActiveWater™ Plus, der ud fra tøjmængden og det valgte vaskeprogram, tilpasser hvor stor en mængde vand, der er behov for til den enkelte vask. Det sparer både dig og miljøet for et unødigt vandforbrug.

Kulfri, EcoSilence motor

Motoren har EcoSilenceDrive og anvender den samme kulfri motor, som de omtalte Siemens-maskiner bruger. Det gør den både energibesparende og forholdsvis stille. Ved almindelig vask er vi helt nede i 49 dB(A), hvilket svarer til sagte hvisken. Ved den hurtigste centrifugering topper støjniveauet på 74 dB(A), der svarer til almindelig vejstøj.

Da den kulfri motor er stort set vedligeholdelsesfri, vurderes den også at have en længere levetid end de traditionelle motorer. Derfor giver Bosch 10 års motorgaranti med i prisen.

Derfor anbefales denne model:
🔵 God energimærkning
🔵 10 år motorgaranti
🔵 Nem at betjene
🔵 Tilpasser automatisk vandmængde
🔵 Stor kapacitet
🔵 Kan energi- og tidsoptimere
🔵 Kulfri motor
🔵 Mulighed for udskudt vask


Miele WDA 111 

✅ Testvinder hos forbrugerrådet Tænk

Miele-WDA111 vaskemaskine test

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.544,00 Kr. 0,00 Kr. 6.544,00 Kr. Læs mere

 

Miele WDA 111 er testvinder hos Forbrugerrådet Tænk. Maskinen har en kapacitet på 7 kg, og kan derfor nemt følge med til vaskebehovet hos selv en familie på 2 voksne og 2-3 børn. Vaskeevnen er ikke klassificeret, mens den maksimale centrifugeringshastighed ligger på 1400 omdrejninger i minuttet, hvilket betyder at centrifugeringsevnen ligger i klasse B.

Vasker rent ved bare 20 grader

Hos Tænk bliver især modellens vaskeevne fremhævet og maskinen høster topkarakterer ved næsten alle vaskeprogrammer. Selv på programmer med en temperatur på bare 20°C vurderer Forbrugerrådet Tænks testpanel, at tøjet er helt rent efter vask.

Nem betjening og god manual

På det elektroniske LED-display er det nemt at aflæse resttiden for vasken og følge med i programforløbet. Generelt vurderes maskinen til at være let at betjene og får også en positiv omtale af muligheden for at få information om vaskens hygiejne.

Endvidere har manualen til Miele WDA 111 fået en særlig positiv bedømmelse af Tænk. Især fremhæves det, hvor godt betjeningen af maskinen er forklaret. En anden vigtig detalje det særlige AutoClean-vaskemiddelkammer, der sørger for, at der ikke efterlades sæberester i skuffen.

Maskinen er udstyret med et standardprogram til kulørt vask, samt specialprogrammer til eksempelvis bomuld og uld. Der er også et program til krølfri vask af skjorter. Ekspresvasken på 20 minutter er god til en opfriskning af vasketøjet, hvis det har ligget for længe i maskinen efter endt vask eller hvis du har en mindre mængde tøj, der har brug for en akut vask.

Høj energimærkning med besparende funktioner

Ligesom alle andre moderne vaskemaskiner, er energivenlighed i fokus hos Miele. Denne maskine er klassificeret i energiklasse A+++ og opgives til at have et energiforbrug på 171 kWh og 10.560 liter vand om året.

Med sparefunktionen Flowmeter kan vandtilførslen til maskinen doceres meget præcist, hvilket giver besparelser på vandregningen og maskinen kan som en af de eneste på markedet vaske med ”koldt vand” på bare 20 grader. Maskinens centrifugeringshastighed på 1400 omdrejninger i minuttet minimerer tørretiden og ifølge forbrugerrådet Tænk, bliver særligt tørretiden for bomulds- og syntetiske materialer betragteligt forkortet.

Traditionel motor og skånsom vasketromle

Vasketromlen på denne Miele WDA 111 er designet, så tøjet ikke rører tromlen. I stedet gilder det hen over en tynd vandfilm, der lægger sig på indersiden af tromlen. Det giver en væsentlig mere skånsom behandling af tøjet.

Maskinen er udstyret med en traditionel motor. Det har dog ingen betydning for energimærkningen. Men det betyder, at maskinen ikke er lige så lydsvag, som de modeller der er udstyret med såkaldt kulfri motor og ikke kan forventes at holde nær så længe.

Lydniveauet på Miele WDA 111 er med 52 dB(A) dog stadig kun på niveau med almindelig tale og centrifugeringen larmer med 76 dB(A) ikke væsentlig mere end de kulfri motorer.

Derfor anbefales denne model:
🔵 Exceptionel god vaskeevne
🔵 Energimærkning A+++
🔵 Kapacitet på 7 kilo
🔵 Watercontrol-system
🔵 SoftCare-tromle
🔵 Spar energi ved vask på lave temperaturer
🔵 AutoClean-sæbeskuffe
🔵 Mængeautomatik der tilpasser forbrug af vand og strøm


LG F1496TDA3 

✅ Testvinder hos forbrugerrådet Tænk
✅ 300+ positive forbrugeranmeldelser hos WhiteAway

LG F1496TDA3 bedste vaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.998,00 Kr. 0,00 Kr. 5.998,00 Kr. Læs mere

 

LG F1496TDA3 var testvinder hos Forbrugerrådet Tænk i deres test af vaskemaskiner tilbage i december 2014. Siden har maskinen høstet over trehundrede positive anmeldelser fra de kunder, der har købt den hos WhiteAway og Skousen. Begge steder har vaskemaskinen fået gennemsnitlig 4,7 ud af 5 mulige stjerner.

Med en kapacitet på 8 kg er den velegnet til en større familie. Modellen er klassificeret i klasse A, både når det gælder vaske- og centrifugeringsevne. Det på trods af, at det maksimale antal omdrejninger i minuttet kun ligger på 1400, der ellers normalt berettiger til en klassificering i klasse B for centrifugeringsevne. Men med en restfugtighed på kun 44 % bringer maskinen op i den bedste klasse.

God vaskeevne og centrifugering

Netop vaskeevne og centrifugering er de egenskaber, som Forbrugerrådet Tænk fremhæver i deres test af maskinen. Her vurderes især bomuldsprogrammet og programmet til vask af syntetisk tøj, at være rigtigt godt, mens maskinen scorer karakteren ”meget godt” for både centrifugering af bomuld og syntetiske tøj, samt centrifugering af en halvfuld vaskemaskine.

13 forskellige vaskeprogrammer

LG F1496TDA3 giver mulighed for at programmere sluttidspunktet for en vask op til 24 timer frem, så du kan vaske i de billige nattetimer eller time vasken til at være færdig, når du kommer hjem fra arbejde.

Maskinen har hele 13 forskellige vaskeprogrammer, eksempelvis økonomivask af bomuld og muligheden for en 30 minutters kvikvask. En særlig intensiv 60 minutters vask giver sikrer dig, at f.eks. sengetøj, undertøj og håndklæder er totalt fri for bakterier efter vask.

Betjeningen foregår ved hjælp af en drejeknap til valg af programmer, samt en række knapper under maskinens LCD-display, der viser, hvor lang tid der går, før maskinen er færdig med at vaske. Endvidere er der indikatorer for forskellige tilvalg til vaskeprogrammerne.

30 % bedre end energiklasse A+++

Selv om LG F1496TDA3 efterhånden har nogle år på bagen, ligger den i energiklasse A+++ – 30 %. Altså har den et energiforbrug, der ligger 30 % under de strengeste krav til energiklasse A+++. Det udmønter sig i et energiforbrug på 137 kWh og 10.500 liter vand om året.

Den lave restfugtighed på kun 44 % gør tøjet billigere at komme i tørretumbleren og afkorter tørretiden på tørresnoren. Samtidig behøver du ikke vente med at vaske, til du har vasketøj nok til at fylde maskinen op, for at vaske mest økonomisk. Du kan nemlig sætte vaskemaskinen til at tilpasse vandmængden og længden af vaskeprogrammet til den mængde tøj, du vasker. Derved kan maskinen også sagtens anvendes i mindre husholdninger, uden at det giver unødigt vand- eller energispild.

En af de første maskiner med kulfri motor

På trods af alderen er LG F1496TDA3 udstyret med en kulfri motor, hvorfor LG giver 10 års motorgaranti – ganske som både Siemens og de andre vaskemaskineproducenter, der anvender kulfri motor i deres vaskemaskiner.

LG udmærker sig samtidig ved at have såkaldt Direct Drive-motor. Det betyder, at motoren sidder direkte på tromlen. Det giver mere præcise omdrejninger og færre bevægelige dele i vaskemaskinen. Samtidig kan maskinen nemt optimere og tilpasse bevægelserne til de forskellige vaske, så dit tøj behandles mere skånsomt.

Derfor anbefales denne model:
🔵 Energivenlig A+++ vaskemaskine
🔵 10 års motorgaranti
🔵 Roses for god vaske- og centrifugeringsevne
🔵 Nem betjening via enkelt LED-display
🔵 Vægtregistrering tilpasser vaskeprogrammet til tøjmængden
🔵 Direct Drive-motor
🔵 13 forskellige vaskeprogrammer


LG FH495BDS2

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

LG FH495BDS2 vaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.799,00 Kr. 0,00 Kr. 6.799,00 Kr. Læs mere
7.399,00 Kr. 0,00 Kr. 7.399,00 Kr. Læs mere
7.399,00 Kr. 0,00 Kr. 7.399,00 Kr. Læs mere
7.499,00 Kr. 0,00 Kr. 7.499,00 Kr. Læs mere
7.499,00 Kr. 0,00 Kr. 7.499,00 Kr. Læs mere

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en omfattende test af vaskemaskiner blandt en lang række mærker og i mange prisklasser. Modellen LG FH495BDS2 er inkluderet i denne test og er blevet målt på en lang række forskellige parametre.

Råd & Rön konkluderer, at modellen klarer sig så godt, at de svenske eksperter kårer modellen til testvinder.

Kapacitet på 12 kilo

LG FH495BDS2 er en meget stor vaskemaskine med en meget høj kapacitet. Hele 12 kilo tøj kan den rumme, og derfor vil en stor husstand på seks eller flere medlemmer få glæde af modellen. Det betyder således, at tromlen er ekstra stor, og det svarer til, at man kan vaske 11-12 sæt tøj ad gangen.

Denne vaskemaskine er skabt til både at give et intensivt vaskeresultat samt en skånsom behandling af tøjet med 6 Motion Direct Drive-teknologien. Denne teknologi fungerer via et udvalg af seks tromlebevægelser, som tilpasses til den tøjtype, der vaskes.

LG FH495BDS2 er en meget moderne og teknologisk-funderet vaskemaskine, og derfor kan modellen kommunikere med en app, som man kan downloade til sin telefon. Her kan man så styre modellen via telefonen, men der er også mulighed for løbende at downloade nye programmer til vaskemaskinen.

14 specialprogrammer

Udover muligheden for at downloade flere programmer til LG FH495BDS2, så kommer modellen dog allerede med 14 forskellige specialprogrammer, så der altid vil være et program, som passer til tekstiltypen. Her er blandt andet tale om bomuld, syntetiske stoffer, finvask, håndvask, uld, mørkt tøj, outdoor, storvask og hurtigvask. Hurtigvask-programmet er særligt smart til kun let-snavset tøj, og programmet tager kun en halv time.

Derudover har LG FH495BDS2 en unik damp-funktion, som fungerer ved, at dampen trænger ind i tøjets fibre og fjerner al snavset effektivt. For at sikre en så kort vasketid som muligt har LG FH495BDS2 endvidere også en Turbo Wash-funktion, som reducerer tidsforbruget af et almindeligt vaskeprogram ned til omkring en enkelt time.

Allergi-venlig

Udover de mange programmer og muligheder og en stor størrelse vil denne model også være et godt valg til husstande, som tænker på miljø og allergi. LG FH495BDS2 er nemlig at finde i energiklasse A+++, som er markedets bedste, og herudover er maskinen udstyret med tre-i-en løsningen True Steam, der fjerner 99,9 procent af alle allergener fra tøjet. Hertil tilsættes der et meget hygiejnisk skyllemiddel, som også er ideelt til sart hud og børn.

Betjening

Man betjener LG FH495BDS2 fra fronten, hvor der både findes display og drejeknap. Her vælges og indstilles programmer, tilvalg og indstillinger, mens status om den igangværende vask vises.

Displayet har også en børnelås, som gør modellen mere sikker. Her findes der også yderligere funktioner som pause-funktion, der er smart, hvis man kommer til at glemme enkelte stykker tøj – her kan man blot sætte vasken på pause, og efter tre sekunder kan lågen åbnes, og det glemte tøj kan tilføjes til vasken.

LG FH495BDS2 måler 85 cm (h), 60 cm (b), 64 cm (d).

Derfor anbefales LG FH495BDS2:
🔵 Meget stor kapacitet på 12 kilo tøj
🔵 Mulighed for at styre modellen via app samt downloade flere vaskeprogrammer
🔵 Født med 14 specialprogrammer
🔵 Med Turbo Wash, hurtigprogrammer og dampprogram
🔵 True Steam fjerner 99,9 procent af allergener fra tøjet


Samsung WW9000

✅ Anbefalet hos norske Klikk.no
✅ Anbefalet af svenske M3

Samsung WW9000

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
12.999,00 Kr. 0,00 Kr. 12.999,00 Kr. Læs mere

Samsung WW9000 er blevet testet af flere forskellige eksperter, som både tæller svenske M3 og norske Klikk.no.

Der er enighed blandt eksperterne om, at Samsung WW9000 er en rigtig god vaskemaskinen, og især modellens vaskeevner, programmer samt mulighed for styring via app fremhæves.

Stor kapacitet på ti kilo

Samsung WW9000 er ideel i husstande, der tæller flere end fem medlemmer, og modellen hører til blandt de vaskemaskiner på markedet, som har en rigtig stor kapacitet. Der er tale om ti kilo, hvilket svarer til omkring ti sæt tøj. De ti kilo tøj vaskes rent takket være Auto Optimal Wash-teknologien, som tilpasser mængden af vand, vaskemiddel og vasketid i forhold til hinanden.

Modellen har en Auto Dispense-beholder til flydende vaskemiddel, som maskinen selv doserer fra, og beholderen kan rumme nok vaskemiddel til knap 20 vaske.

Udover fokusset på at vaske helt rent har Samsung WW9000 mulighed for hele 1600 centrifugerings-omdrejninger/min, hvilket sørger for, at tøjet altid efterlades med en så lav restfugtighed som muligt efter endt vask.

Intelligent og hurtig model

Samsung WW9000 er en miljøvenlig vaskemaskine i energiklasse A+++ – markedets bedste, som også har rigtig mange funktioner og den nyeste teknologi. Der er blandt andet rigtig mange forskellige specialprogrammer, og det betyder, at man altid kan finde et program, som passer til de ønskede tekstiler.

Disse specialprogrammer på Samsung WW9000 tæller blandt andet bomuld, Baby Care, sengetøj, mørkt tøj, delikat tøj, denim, øko, overtøj, syntetisk, uld og hurtig-program på kun 15 minutter. Man kan vælge programmerne direkte på kontrolpanelet, men herefter er det muligt at styre og overvåge vasken, selv hvis man ikke er til stede, hvor vaskemaskinen er placeret. Det er nemlig muligt på Samsung WW9000 at downloade en app til sin telefon, som man kan bruge til at styre modellen. Eksperterne fremhæver også dette som en meget nyttig og moderne funktion.

Samsung WW9000 har blandt flere funktioner udskudt start-funktion, som tillader, at man kan planlægge sin vask til at starte på et bestemt tidspunkt. Det kan man også gøre via app’en, således at man er i fuld kontrol over, hvornår der vaskes.

Let i brug

Der har også været fokus på brugervenlighed, da Samsung WW9000 blev designet. Modellen er skabt til at være let at bruge – både via display og app – og så larmer modellen heller ikke ret meget. Dette sikres via den moderne VRT-M-teknologi, der gør, at vibrationer og lyde reduceres så kraftigt, at modellen sagtens kan placeres i køkkenet eller i et opholdsrum.

For en god overskuelighed er Samsung WW9000 udstyret med en stor fem tommer LCD touch-farveskærm, hvor man både kan vælge vaskeprogram, tilpasse det, tilpasse centrifugeringshastigheden, temperatur og holde øje med vasken.

Samsung WW9000 måler 85 cm (h), 60 cm (b), 68 cm (d).

Derfor anbefales Samsung WW9000:
🔵 Høj kapacitet på 10 kilo
🔵 Intelligent model med Auto Optimal Wash, der sikrer optimal vask
🔵 Auto Dispense-beholder til knap 20 vaske
🔵 Mange specialprogrammer
🔵 Mulighed for at styre modellen via en app på telefonen


Om Siemens

siemens logo
Det tyske konglomerat Siemens blev grundlagt af Werner Von Siemens i 1847, efter han havde opfundet den såkaldte visertelegraf. Med udgangspunkt i den tidlige kommunikationsindustri udviklede Siemens sig op gennem slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet til et firma, der producerede en lang række forskellige elektriske apparater til såvel industri som husholdninger.

På husholdningsfronten har Siemens i mange år kørt et tæt parløb med et andet stort tysk konglomerat, nemlig Bosch. Siden starten af 1960’erne har de to firmaer således produceret alle former for husholdningsmaskiner på deres fælles fabrik BSH med hovedkontor i München.

Siden 2014 har Bosch dog ejet fabrikken alene, men producerer fortsat husholdningsmaskiner for Siemens, ligesom de producerer husholdningsmaskiner under en række andre Bosch-ejede varemærker, der primært er kendt lokalt i forskellige lande rundt om i verden. Det er derfor ikke ualmindeligt at finde vaske- og andre husholdningsmaskiner under andre og mere ukendte navne, som deler specifikationer, funktionalitet og teknologi med både Siemens og Boschs kendte produkter. Du kan læse mere om Siemens her.


Siemens vaskemaskine test – disse tests har vi gennemgået 

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk har foretaget en test af 69 vaskemaskiner, hvor man testede på en række forskellige parametre såsom vaskeevne, skylleevne, centrifugeringsevne, vand og strømforbrug, brugervenlighed, vasketid og støjniveau.

Alle vaskemaskiner blev grundigt testet og både et bomuldsprogram og et syntetisk program på 40° blev blandt andet testet. Derefter kårede Tænks eksperter de bedste vaskemaskiner.

Du kan læse hele testen på Tænks hjemmeside her. Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.


Råd & Rön 🇸🇪
Svenske Råd &Rön har testet intet mindre end 89 vaskemaskiner. I testen har man blandt andet vurderet vaskemaskinernes evne til at rengøre tøjet, om vaskemidlet er vasket ud af tøjet, hvor meget fugt der er tilbage i tøjet efter centrifugering, brugervenlighed, vand og strømforbrug og vasketiden.

Du kan læse hele testen på deres hjemmeside her. Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.


Klikk.no 🇳🇴
Den norske forbrugerside Klikk.no foretager hundredvis af forbrugertests hvert år, hvor de kommer vidt omkring – lige fra bolig og bil til mode, helse, teknik m.m. I denne test er der testet en vaskemaskine fra Samsung. Læs mere her.


M3 🇸🇪
Svensk testside som har hovedfokus på at afprøve og vurdere de nyeste teknik-produkter. Her drejer det sig om en test af Samsung WW9000, som både vurderes inden for vaskeresultat, anvendelighed, design, pris og lyd. Læs mere her.