Siemens Vaskemaskine Test 2020 – Find de bedste testvindere her

0

I denne artikel får du et overblik over, hvilke Siemens vaskemaskiner der vurderes som de bedste på markedet netop nu.

Med overgangen til kulfri motorer har Siemens vaskemaskiner fået et lavere støjniveau, er blevet væsentlig mindre energikrævende og har en meget længere levetid end tidligere modeller. Det gør Siemens’ nyeste modeller af vaskemaskiner til en endnu bedre investering end før.

Forbrugsguiden har gennemgået uvildige test af Siemens vaskemaskiner hos Forbrugerrådet Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, ligesom vi også har set nærmere på, hvordan de forskellige modeller vurderes af kunderne hos nettets mange hvidevare-webshops.

Vi har også set nærmere på testvindende vaskemaskiner fra andre producenter, så du nemt kan sammenligne Siemens vaskemaskiner med tilsvarende modeller fra andre producenter, der ligeledes har klaret sig godt i de forskellige vaskemaskinetest på nettet.

Denne artikel indeholder:
🔸
Gennemgang af de bedste Siemens vaskemaskiner
🔸 Gode alternativer til en Siemens vaskemaskine
🔸 Gennemgang af alle de tests vi har anvendt

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Siemens vaskemaskine test 2020 – De 6 bedste modeller

Her følger en gennemgang af de Siemens vaskemaskiner på markedet, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnet i denne grønne boks, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Du finder også prissammenligning af produkterne, så du nemt kan se hvilke forhandlere der er billigst. Efter gennemgangen af Siemens vaskemaskinerne, gennemgår vi en række testvindere fra andre producenter.


Siemens WI14W540EU

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens WI14W540EU

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.395,00 Kr. 0,00 Kr. 7.395,00 Kr. Læs mere
7.395,00 Kr. 0,00 Kr. 7.395,00 Kr. Læs mere
8.399,00 Kr. 0,00 Kr. 8.399,00 Kr. Læs mere

Modellen Siemens WI14W540EU har været inkluderet i 2 forskellige eksperttests. Her er tale om henholdsvis én test fra det danske forbrugerråd Tænk samt én test fra den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Her har modellen sammen med en række andre modeller været testet på forskellige parametre, hvorefter der er givet en samlet score. Siemens WI14W540EU klarer sig rigtig godt i begge tests, hvilket resulterer i, at begge hold eksperter udnævner denne model til topscorer.

Stor model i god energiklasse

Siemens WI14W540EU hører til de vaskemaskiner, der har en stor kapacitet. Denne model kan nemlig rumme 8 kilo tøj, hvilket er meget og gør modellen særdeles velegnet til en større familie på 4-5 eller flere medlemmer.

Selv om modellen er meget rummelig, så er den ikke dyr i drift – denne vaskemaskine kommer nemlig i energiklasse A+++, hvilket er den allerbedste klasse på markedet overhovedet.

Det medfører blandt andet et lavt energiforbrug, og årligt ligger det på 137 kWh – det er meget lidt sammenlignet med konkurrerende modeller.

Effektiv model

Siemens WI14W540EU er skabt til først at kunne vaske tøjet helt rent og derefter aflevere det igen med den lavest mulige restfugtighed.

Restfugtigheden i tøjet på denne model ligger nemlig på 53 procent, hvilket betyder, at tøjet er halvt tørt, når det er færdigvasket. Dermed vil der være brug for kortere tørretid i enten tørretumbler eller på tørresnoren, og dette sker ikke mindst på grund af modellens effektive centrifugering – maksniveauet ligger på knap 1400 omdrejninger per minut, hvilket er en del.

Selv når modellen arbejder hårdt, så er her desuden tale om en støjsvag model –støjniveauet under centrifugeringen ligger nemlig på 67 dB, hvilket er i den lave ende.

Model med flere funktioner

Siemens WI14W540EU kommer med flere forskellige vaskeprogrammer for at kunne vaske al slags tøj, lige fra almindeligt bomuld til specifikke tekstiler. Man kan således vælge program efter tekstiltype.

Herudover kommer modellen også med en smart timer-funktion, der gør, at man selv kan planlægge, hvornår modellen skal arbejde. Man betjener modellen på en stor drejeknap, og så findes der også et stort LED-display med både tal og symboler, således at man kan programmere og holde øje med vasken her.

Siemens WI14W540EU – mål:
🌀 Højde: 81,8 centimeter
🌀 Bredde: 69,6 centimeter
🌀 Dybde: 57,4 centimeter
🌀 Nettovægt: 73 kilo
🌀 Bruttovægt: 74 kilo

Siemens WI14W540EU – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Vaskemaskine, frontbetjent
🔴 Vaskekapacitet: 8 kilo
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Årligt energiforbrug: 137 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug: 9.900 liter
🔴 Centrifugeringshastighed: 1355 omdrejninger per minut
🔴 Støjniveau, vask: 41 dB
🔴 Støjniveau, centrifugering: 67 dB

Udvalgte fordele ved Siemens WI14W540EU:
🔵 Model med høj kapacitet på 8 kilo
🔵 Passer til familien på 4-5+ medlemmer
🔵 Meget miljøvenlig i energiklasse A+++
🔵 Lav restfugtighed
🔵 Model med timer

Her kan du se en præsentation af Siemens WI14W540EU fra WhiteAway.com:

https://www.youtube.com/watch?v=ogHaDzEuAfw

💡 Guide: Se vores video med 4 gode råd til valg af ny vaskemaskine 💡

https://www.youtube.com/watch?v=twlwNFoZUD0&feature=emb_logo

Siemens WU14Q4L7DN

God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens WU14Q4L7DN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Siemens WU14Q4L7DN er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Begge ekspertkilder har givet vaskemaskinen en god anmeldelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af modellens vaske- og centrifugeringsevne.

Til gengæld er eksperterne mindre begejstrede for maskinens skylleevne, der ikke altid fungerer helt optimalt.

Man skal desuden være opmærksom på, at Siemens WU14Q4L7DN er en indbygningsvaskemaskine. Det vil sige, at man skal huske at tjekke modellens mål inden køb.

Energivenlig vaskemaskine med kulfri motor

Med Siemens WU14Q4L7DN får man en vaskemaskine med en kapacitet på 7 kilo tøj.

Maskinen er derfor velegnet til en familie på omkring fire til fem personer. Efter endt vask er tøjets restfugtighed på 52 %. Det vil sige, at tøjet tørrer forholdsvist hurtigt.

Motoren i vaskemaskinen er en kulfri iQdrive-motor, der ikke mindst sørger for et lavere støjniveau, men også for en længere levetid. Den kommer også med en 10 års garanti.

Maskinens AntiVibration-design bidrager ligeledes til det lave støjniveau, hvorfor Siemens WU14Q4L7DN lydniveau er på blot 51 dB ved vask og 76 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Med en vaskemaskine, der er placeret i energiklasse A+++, får man en model, der ikke forbruger meget energi på et år.

Vaskemaskine med flere specialprogrammer

Siemens WU14Q4L7DN er forsynet med både almindelige programmer og specialprogrammer.

Disse inkluderer blandt andet lingeri, powerWash 60, outdoor, skjorter, mix, hygiejne, uld, silke, super 15 min. og super 30 min. De forskellige programmer kan findes og vælges på modellens LED-display.

Der er ydermere mulighed for at gøre brug af varioSpeed-funktionen. Med denne funktion vil man opleve et vaskeresultat, der er op til 65 % hurtigere.

Man kan også vælge super 15 min., der vasker, skyller og centrifuger på blot 15 minutter.

Der er ligeledes mulighed for at anvende modellens timer-funktion, så vaskemaskinen påbegynder en vask, når det passer ind i ens program.

Skånsom vask og sensorstyret vaskeprogram

Siemens WU14Q4L7DN kommer med den bølgeformede waveDrum-konstruktion, der garanterer en skånsom vask. Dette sikrer, at ens vasketøj ikke bliver beskadiget under en vask.

Endvidere er Siemens WU14Q4L7DN udstyret med waterPerfects sensorstyrede vaskeprogram, der optimerer vandforbruget, når man vasker. Dette er uanset, om man er i gang med at vaske en stor eller mindre vask.

Sidst men ikke mindst kommer Siemens WU14Q4L7DN med en børnesikring. Den elektroniske børnesikring sørger for, at børn ikke kan ændre på maskinens programmer eller åbne lugen, når den er i gang.

Siemens WU14Q4L7DN – mål:
🌀 Højde: 84,8 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter
🌀 Nettovægt: 66 kilo

Siemens WU14Q4L7DN – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Vaskemaskine, frontbetjent
🔴 Vaskekapacitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Årligt energiforbrug: 122 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug: 8.800 liter
🔴 Centrifugeringshastighed: 1397 omdrejninger per minut
🔴 Støjniveau, vask: 51 dB
🔴 Støjniveau, centrifugering: 76 dB

Udvalgte fordele ved Siemens WU14Q4L7DN:
🔵 Timer-funktion
🔵 Kulfri motor
🔵 Skånsom vask
🔵 Sensorstyret vaskeprogram
🔵 Flere specialprogrammer


Siemens WM14W4L7DN

God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk
God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Siemens WM14W4L7DN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.699,00 Kr. 0,00 Kr. 9.699,00 Kr. Læs mere
9.699,00 Kr. 0,00 Kr. 9.699,00 Kr. Læs mere
10.099,00 Kr. 0,00 Kr. 10.099,00 Kr. Læs mere

Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Siemens WM14W4L7DN.

Begge ekspertkilder har givet vaskemaskinen en god anmeldelse. De er nemlig især begejstrede for dens vaske- og centrifugeringsevne.

Selvom eksperterne er glade for Siemens WM14W4L7DN, nævner Forbrugerrådet Tænk også, at de ikke er imponerede over modellens skylleevne.

Energieffektiv vaskemaskine med iQdrive-motor

Med Siemens WM14W4L7DN får man en vaskemaskine, der er forsynet med en kapacitet på 7 kilo tøj.

Det betyder, at modellen er velegnet til en familie på omkring fire til fem personer. Restfugtigheden efter endt vask er på 53 %.

Derudover kommer Siemens WM14W4L7DN med en kulfri motor ved navn iQdrive-motor. Denne motor er både holdbar og støjsvag og kommer med en 10 års garanti.

Maskinen er ligeledes forsynet med et AntiVibration-design, der holder lydniveauet nede.

Derfor er lydniveauet også på blot 49 dB ved vask og 71 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Vaskemaskinen er placeret i energiklasse A+++, hvorfor man trygt kan stole på, at den ikke forbruger meget energi på et år.

Vaskemaskine med flere vaskeprogrammer

Siemens WM14W4L7DN er udstyret med flere almindelige programmer og specialprogrammer.

Dette inkluderer blandt andet outdoor, skjorter, mix, hygiejne, dyner, uldvask, udpumpning og superlyn 15. Med superlyn 15 bliver vasken klaret på blot 15 minutter.

Vaskemaskinen kommer ydermere med funktionen varioPerfect, der energi- og tidsoptimerer programmerne med et optimalt resultat samt varioSpeed, der sikrer et effektivt vaskeresultat op til 65 % hurtigere.

Alle funktioner og programmer kan findes på vaskemaskinens store og overskuelige LED-display på fronten.

Flere praktiske funktioner

Ved køb af Siemens WM14W4L7DN får man en vaskemaskine med flere praktiske funktioner.

En af disse funktioner er blandt andet en timer-funktion, så man kan indstille vaskemaskinen til at starte, når det passer ind.

Endvidere kommer Siemens WM14W4L7DN med en skånsom og effektiv tromle takket være waveDrum-konstruktionen. Dette sikrer, at tøjet oplever en blid og skånsom vask.

Sidst men ikke mindst er Siemens WM14W4L7DN udstyret med sikkerhedsfunktionen aquaStop samt et sensorstyret vaskeprogram.

Det sensorstyrede vaskeprogram optimerer vandforbruget, når man vasket, uanset hvor meget vasketøj der er fyldt i.

Siemens WM14W4L7DN – mål:
🌀 Højde: 84,8 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 59 centimeter
🌀 Nettovægt: 73,6 kilo

Siemens WM14W4L7DN – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Vaskemaskine, frontbetjent
🔴 Vaskekapacitet: 7 kilo
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Årligt energiforbrug: 122 kWh/år
🔴 Årligt vandforbrug: 8.800 liter
🔴 Centrifugeringshastighed: 1384 omdrejninger per minut
🔴 Støjniveau, vask: 49 dB
🔴 Støjniveau, centrifugering: 71 dB

Udvalgte fordele ved Siemens WU14Q4L7DN:
🔵 Flere praktiske funktioner såsom sensorstyret vaskeprogram og waveDrum
🔵 Timer-funktion
🔵 varioSpeed og varioPerfect
🔵 AntiVibration-design
🔵 Energiklasse A+++


Siemens WM14N0L7DN

✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Siemens WM14N0L7DN vaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.550,00 Kr. 0,00 Kr. 5.550,00 Kr. Læs mere
5.699,00 Kr. 0,00 Kr. 5.699,00 Kr. Læs mere
5.799,00 Kr. 0,00 Kr. 5.799,00 Kr. Læs mere

Det danske forbrugerråd Tænk har medtaget modellen Siemens WM14N0L7DN i deres omfattende test af vaskemaskiner, hvor der er blevet testet på flere parametre. Siemens WM14N0L7DN klarer sig generelt godt i testen, og derfor giver de danske eksperter modellen en rigtig fin bedømmelse.

Denne model er en vaskemaskine med en normal størrelse, som vil passe godt ind hos den mediumstore husstand.

Fin størrelse

Med en kapacitet på syv kilo er Siemens WM14N0L7DN en mellemstor vaskemaskine, som kan vaske omkring syv-otte sæt tøj ad gangen.

Maskinen er designet til at være effektiv, og derfor kan man anvende centrifugering på op til 1400 omdrejninger per minut. Når maskinen arbejder ved høje centrifugerings-hastigheder, så slynges vandet hurtigere ud af tøjet, og det resulterer i en lavere restfugtighed.

Siemens WM14N0L7DN har en restfugtighed på 53 procent, som ligger mod den gode ende. Selv om maskinen er kraftfuld, er modellen stadig miljøvenlig. Den er nemlig at finde i markedets bedste energiklasse A+++, som sikrer et så lavt strøm- og vandforbrug som muligt.

Enkel men effektiv

Siemens WM14N0L7DN er måske ikke så avanceret som andre vaskemaskiner på markedet, men til gengæld har den de funktioner, som de fleste får brug for i hverdagen. Det tæller de sædvanlige muligheder for at vælge temperatur og tekstil-type men også specialprogrammer, som er designet specifikt til at tage bedst mulig hånd om en bestemt type tekstil.

Maskinen har til dette formål specialprogrammer til uld, håndvask, finvask, silke, mix, mørkt tøj samt ekstra skyl. Herudover er modellen udstyret med VarioPerfect-teknologi, som går ind og analyserer program og tøjmængde og skaber herefter energi- og tidsoptimering.

Kulfri motor

Siemens WM14N0L7DN er både stærk og stille, og det er takket være iQdrive motorteknologien. Herudover er motoren kulfri, hvilket både gør modellen mere lydløs og sikrer en længere levetid. Siemens yder dertil en ti-års motorgaranti på denne model.

Denne model er også en enkel vaskemaskine i designet. Den er simpel og neutral at se på med et brugervenligt kontrolpanel over tromlen. Her findes touch control-taster, hvor man kan tilpasse start, pause, centrifugering og også indstille timeren med udskudt start. Denne funktion er særlig smart, hvis man ønsker at kunne planlægge, hvornår vasken skal sættes over og være færdig.

Siemens WM14N0L7DN måler 86 cm (h), 60 cm (b), 60 cm (d).

Derfor anbefales Siemens WM14N0L7DN:
🔵 God kapacitet på syv kilo
🔵 Lav restfugtighed og mulighed for høje centrifugerings-hastigheder
🔵 Energivenlig model i klasse A+++
🔵 Gode specialprogrammer samt VarioPerfect-teknologi for optimalt resultat
🔵 Stille, kulfri motor med iQdrive motorteknologi


Siemens WM14Y748DN

✅ Mange positive brugeranmeldelser

Siemens WM14Y748DN vaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.799,00 Kr. 0,00 Kr. 5.799,00 Kr. Læs mere
12.799,00 Kr. 0,00 Kr. 12.799,00 Kr. Læs mere
13.199,00 Kr. 0,00 Kr. 13.199,00 Kr. Læs mere

Modellen Siemens WM14Y748DN har ikke være inkluderet i officielle eksperttest, men vi har alligevel valgt at tage denne model med i vores artikel, idet brugerne er rigtig glade for modellen.

Brugerne kan nemlig fortælle, hvordan de oplever modellen fra et hverdagsperspektiv, og på forhandlersiden Skousen.dk findes der mange positive brugeranmeldelser af Siemens WM14Y748DN.

Brugerne fremhæver mange positive aspekter ved Siemens WM14Y748DN, og det tæller især, at modellen vasker rigtig rent, den er let at bruge, og så er der mange gode programmer.

Stor men miljøvenlig model

Denne model hører til blandt de lidt større vaskemaskiner med en kapacitet på otte kilo. Det svarer nogenlunde til, hvad en husstand på fem personer forbruger af tøj. Denne vaskemaskine fra Siemens vil også være et fordelagtigt køb for den forbruger, som tænker på miljøet, for den er nemlig til at finde i markedets bedste energiklasse A+++.

Dermed bliver både miljø og forbrugerens økonomi tilgodeset med denne model. Siemens WM14Y748DN er også udstyret med en kulfri motor, hvilket betyder to vigtige ting: Den ene er, at modellen så opererer mere støjsvagt, og det andet vigtige er, at en kulfri motor forlænger levetiden.

Et program til stort set alle typer tekstiler

Siemens WM14Y748DN er skabt til at imødese alle forbrugerens krav med hensyn til vask af alle tænkelige tekstiler – også dem der kræver lidt mere omsorg. Derfor har modellen en lang række specialprogrammer, som blandt andet tæller strygelet, lingeri, outdoor, skjorter, mix, hygiejne, dyne, stille, uld, håndvask, finvask og silke. Hertil kommer yderligere et hurtigprogram på 15 minutter, som frisker tøjet op.

Denne model har også en anden funktion, som særligt børnefamilier vil være glad for – der er tale om en pletfjernings-automatik, der har hele 16 forskellige pletprogrammer.

Udover de mange programmer på Siemens WM14Y748DN, så er modellen også udstyret med VarioPerfect, som sikrer en energi- og tidsoptimering af programmerne med bedst muligt vaskeresultat samt WaterPerfect, der automatisk tilpasser vandmængden i forhold til tøj og program.

Mange muligheder på displayet

Udover de mange programmer på Siemens WM14Y748DN er der også mange andre indstillinger, som man kan foretage sig via displayet. Her er tale om et overskueligt TFT-display med en simpel betjening, som først og fremmest viser status på den igangværende vask, resttid samt programtype.

Hertil kommer en række mulige tillægsfunktioner som blandt andet udskudt start, som tillader, at man kan planlægge, hvornår man ønsker, at vasken skal startes. På displayet findes der endvidere mulighed for tænd/sluk, ekstra centrifugering og skyl, start, pause og pletvalg.

Overskueligheden på Siemens WM14Y748DN findes også i tromlen, som har en god og kraftig belysning samt en åbningsvinkel på 180 grader.

Siemens WM14Y748DN måler 85 cm (h), 60 cm (b), 63,2 cm (d).

Derfor anbefales Siemens WM14Y748DN:
🔵 Brugerfavorit med en kapacitet på otte kilo
🔵 Miljøvenlig vaskemaskine i energiklasse A+++
🔵 Mange specialprogrammer samt 16 pletprogrammer
🔵 VarioPerfect og WaterPerfect sikrer optimalt vaskeresultat
🔵 Overskueligt TFT-display med mange indstillinger og funktioner


Siemens WM14B262DN  

✅ Prisvenlig favorit

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.249,00 Kr. 0,00 Kr. 2.249,00 Kr. Læs mere
2.249,00 Kr. 0,00 Kr. 2.249,00 Kr. Læs mere
2.649,00 Kr. 0,00 Kr. 2.649,00 Kr. Læs mere

Siemens WM14B262DN har endnu ikke indgået i nogle tests, men har til gengæld fået mange positive brugeranmeldelser hos landets hvidevare-webshops. Hos WhiteAway har brugerne i gennemsnit givet maskinen 4,5 stjerner ud af 5. Dét, kombineret med en fornuftig pris, har betydet, at vi har valgt at tage maskinen med i denne artikel.

Vaskemaskinen har plads til 6 kg tøj pr. vask, og er derfor ideel til den mindre husstand. Vaskeevnen ligger i klasse A og centrifugeringshastigheden når op på 1400 omdrejninger, hvorfor centrifugeringsevnen ligger i klasse B. Dermed ligger den på niveau med flere af de langt dyrere modeller.

En god all-round maskine med alle de rigtige funktioner

Maskinen har et digitalt display, der er meget informativt og gør maskinen nem at betjene og undervejs kan du følge med i, hvor lang tid der er tilbage af vasken.

Siemens WM14B262DN har alle de sædvanlige vaskeprogrammer til forskellige tøjtyper som f.eks. uld, syntetisk og lignende. Har du brug for en rigtig hurtig vask, så har Siemens WM14B262DN også et lynprogram der både vasker, skyller og centrifugerer på kun femten minutter.

God miljøvenlighed med mange besparende funktioner

Siemens WM14B262DN er vurderet til at ligge i energiklasse A+++, der kun gives til de mest energi- og ressourcebesparende vaskemaskiner på markedet. Det årlige energiforbrug er estimeret til at ligge på 153 kWh og 10.560 liter vand.

Maskinen har også en række energi- og ressourcebesparende funktioner. F.eks. kan den lige som mange andre vaskemaskiner i dag udsætte en vask i op til 24 timer. Derved får du mulighed for at starte en vask om natten, når strømmen er billig, uden at du skal stå op og gøre det manuelt.

VarioPerfect er et særligt energi- og ressourceprogram, som du kan vælge via displayet. Her kan du prioritere vasketid op imod energiforbrug og spare henholdsvis 40% eller 10% på hver af disse parametre. Så kan du altid tilpasse vasken til dit aktuelle behov – og har du ikke travlt, kan du spare både miljøet og pengepungen for en unødig belastning.

Siemens WM14B262DN er også udstyret med en særlig mængdeautomatik – waterPerfect. Den tilpasser energiforbruget alt efter, om du vasker med en fyldt maskine eller ej. Det fungerer ved, at maskinen vejer tøjet. Herefter tilpasses vandmængde og vaskelængde på det valgte vaskeprogram. Dermed opnår du en lavere vandregning og en mindre belastning af miljøet.

Med en centrifugeringshastighed på 1400 omdrejninger i minuttet sørger maskinen for, at tøjet har en lav restfugtighed, når vasken er færdig. Derved skal tøjet bruge kortere tid til at tørre, hvilket yderligere er med til at reducere maskinens indvirkning på miljøet.

Traditionel motor giver billigere vaskemaskine

Denne Siemens vaskemaskine er udstyret med en traditionel motor i stedet for den kulfri motor, som de nyeste Siemens vaskemaskiner er udstyret med. Det betyder, at maskinen larmer mere.

Til gengæld, så ligger modellen i den billigere ende af prisskalaen og da den samtidig er lige så energi- og miljøvenlig som mange af Siemens’ dyre maskiner, så er maskinen et godt valg. Det bekræftes af de mange positive anmeldelser og vurderinger, som Siemens WM14B262DN får af køberne.

Derfor anbefales denne model:
🔵 Brugervurderinger på 4,5 ud af 5 stjerner hos WhiteAway og Skousen
🔵 Lavt energiforbrug med A+++ energimærke
🔵 Lige så miljøvenlig og økonomisk i drift som mange dyrere Siemens-modeller
🔵 Ideel til en mindre husstand
🔵 VarioPerfect funktion
🔵 Mulighed for udsat vask

https://www.youtube.com/watch?v=ogHaDzEuAfw

Alternativer til Siemens vaskemaskiner

Udover ovenstående Siemens vaskemaskiner har vi også udvalgt en række gode alternativer, der er løbet med topplaceringerne i de tests, hvor Siemens’ vaskemaskiner har deltaget. Det drejer sig om tre vaskemaskiner fra andre populære producenter, som vi ser nærmere på i det følgende.


LG FH495BDS2

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

LG FH495BDS2 vaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.199,00 Kr. 0,00 Kr. 5.199,00 Kr. Læs mere
6.499,00 Kr. 0,00 Kr. 6.499,00 Kr. Læs mere
6.499,00 Kr. 0,00 Kr. 6.499,00 Kr. Læs mere
6.899,00 Kr. 0,00 Kr. 6.899,00 Kr. Læs mere

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en omfattende test af vaskemaskiner blandt en lang række mærker og i mange prisklasser. Modellen LG FH495BDS2 er inkluderet i denne test og er blevet målt på en lang række forskellige parametre.

Råd & Rön konkluderer, at modellen klarer sig så godt, at de svenske eksperter kårer modellen til testvinder.

Kapacitet på 12 kilo

LG FH495BDS2 er en meget stor vaskemaskine med en meget høj kapacitet. Hele 12 kilo tøj kan den rumme, og derfor vil en stor husstand på seks eller flere medlemmer få glæde af modellen. Det betyder således, at tromlen er ekstra stor, og det svarer til, at man kan vaske 11-12 sæt tøj ad gangen.

Denne vaskemaskine er skabt til både at give et intensivt vaskeresultat samt en skånsom behandling af tøjet med 6 Motion Direct Drive-teknologien. Denne teknologi fungerer via et udvalg af seks tromlebevægelser, som tilpasses til den tøjtype, der vaskes.

LG FH495BDS2 er en meget moderne og teknologisk-funderet vaskemaskine, og derfor kan modellen kommunikere med en app, som man kan downloade til sin telefon. Her kan man så styre modellen via telefonen, men der er også mulighed for løbende at downloade nye programmer til vaskemaskinen.

14 specialprogrammer

Udover muligheden for at downloade flere programmer til LG FH495BDS2, så kommer modellen dog allerede med 14 forskellige specialprogrammer, så der altid vil være et program, som passer til tekstiltypen. Her er blandt andet tale om bomuld, syntetiske stoffer, finvask, håndvask, uld, mørkt tøj, outdoor, storvask og hurtigvask. Hurtigvask-programmet er særligt smart til kun let-snavset tøj, og programmet tager kun en halv time.

Derudover har LG FH495BDS2 en unik damp-funktion, som fungerer ved, at dampen trænger ind i tøjets fibre og fjerner al snavset effektivt. For at sikre en så kort vasketid som muligt har LG FH495BDS2 endvidere også en Turbo Wash-funktion, som reducerer tidsforbruget af et almindeligt vaskeprogram ned til omkring en enkelt time.

Allergi-venlig

Udover de mange programmer og muligheder og en stor størrelse vil denne model også være et godt valg til husstande, som tænker på miljø og allergi. LG FH495BDS2 er nemlig at finde i energiklasse A+++, som er markedets bedste, og herudover er maskinen udstyret med tre-i-en løsningen True Steam, der fjerner 99,9 procent af alle allergener fra tøjet. Hertil tilsættes der et meget hygiejnisk skyllemiddel, som også er ideelt til sart hud og børn.

Betjening

Man betjener LG FH495BDS2 fra fronten, hvor der både findes display og drejeknap. Her vælges og indstilles programmer, tilvalg og indstillinger, mens status om den igangværende vask vises.

Displayet har også en børnelås, som gør modellen mere sikker. Her findes der også yderligere funktioner som pause-funktion, der er smart, hvis man kommer til at glemme enkelte stykker tøj – her kan man blot sætte vasken på pause, og efter tre sekunder kan lågen åbnes, og det glemte tøj kan tilføjes til vasken.

LG FH495BDS2 måler 85 cm (h), 60 cm (b), 64 cm (d).

Derfor anbefales LG FH495BDS2:
🔵 Meget stor kapacitet på 12 kilo tøj
🔵 Mulighed for at styre modellen via app samt downloade flere vaskeprogrammer
🔵 Født med 14 specialprogrammer
🔵 Med Turbo Wash, hurtigprogrammer og dampprogram
🔵 True Steam fjerner 99,9 procent af allergener fra tøjet


LG FH6F9BDS2

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

LG FH6F9BDS2

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
12.355,00 Kr. 0,00 Kr. 12.355,00 Kr. Læs mere
12.355,00 Kr. 0,00 Kr. 12.355,00 Kr. Læs mere
12.755,00 Kr. 0,00 Kr. 12.755,00 Kr. Læs mere

Modellen LG FH6F9BDS2 har været inkluderet i en større test af flere forskellige vaskemaskiner udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Sammen med de øvrige modeller er LG FH6F9BDS2 blevet testet på parametre såsom vaskeevner, kapacitet, design, funktioner og brugervenlighed, og baseret på disse er der blevet givet en samlet score.

Denne model begejstrer de svenske eksperter i meget høj grad, og derfor udnævnes modellen til en flot testvinder.

Kæmpe-model

LG FH6F9BDS2 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en vaskemaskine med en meget høj kapacitet. Her er nemlig tale om en rummelighed på hele 12 kilo, hvilket er rigtig meget. Til sammenligning har andre modeller, der ligger mod den høje ende, en kapacitet på omkring 8 kilo.

Selv om kapaciteten er meget høj, så er energiforbruget det tilsvarende ikke. Her er nemlig tale om en meget miljøvenlig vaskemaskine i energiklasse A+++, hvilket er den absolut bedste klasse på markedet, og det giver et årligt energiforbrug på kun 113 kWh.

Herudover er her tale om en vaskemaskine med en kulfri motor, og det betyder, at denne model både er yderligere energibesparende, stillegående og så kan den leve længere.

Model med mange funktioner og programmer

LG FH6F9BDS2 vil også være et godt valg, hvis man ønsker en vaskemaskine, der kan tilbyde rigtig mange valgmuligheder.

Denne model kommer blandt andet med en smart timer-funktion, så man selv kan bestemme og indstille, hvornår tøjet skal vaskes, og herudover findes der rigtig mange vaskeprogrammer. Det inkluderer lige fra flere bomuldsprogrammer til dyner, strygefrit, allergivenlig, opfrisk, pletfjerner, sportstøj, mørkt tøj, forvask, skyl og et hurtigprogram.

LG FH6F9BDS2 har også den fordel, at den har flere dampprogrammer, som især er velegnede til at friske krøllet tøj op, og så har damp en pletfjernende funktion, da det lettere kan opløse misfarvninger og pletter i tøjets fibre.

Model med Wi-Fi

LG FH6F9BDS2 hører desuden til de meget moderne modeller, som blandt andet kan styres via Wi-Fi. Det betyder, at man kan koble sin smartphone til vaskemaskinen, hvorefter man kan styre den. Her er det også muligt at hente flere programmer ned til modellen, hvorefter man kan anvende helt specifikke programmer som blandt andet badetøj, jeans, tæpper og svedrens. Her kan man også finde pletfjernings-programmer, som er tilpasset den enkelte type plet, som for eksempel fedt, blod eller græs.

Herudover kommer LG FH6F9BDS2 med 6 Motion Direct Drive-teknologien, der justerer sig efter typen af vask, så tromlebevægelserne kan medføre det mest effektive vaskeresultat.

Udvalgte fordele ved LG FH6F9BDS2:
🔵 Meget høj kapacitet – 12 kilo
🔵 Energiklasse A+++
🔵 Mange programmer
🔵 Model med Wi-Fi
🔵 6 Motion Direct Drive-teknologien

LG FH6F9BDS2 – mål:
🔴 Højde: 85 centimeter
🔴 Bredde: 60 centimeter
🔴 Dybde: 64 centimeter
🔴 Nettovægt: 73 kilo
🔴 Bruttovægt: 75 kilo

LG FH6F9BDS2 – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Vaskemaskine, frontbetjent
🌀 Vaskekapacitet: 12 kilo
🌀 Energiklasse: A+++
🌀 Årligt energiforbrug: 113 kWh/år
🌀 Årligt vandforbrug: 11.000 liter
🌀 Centrifugeringshastighed: 1600 omdrejninger per minut
🌀 Støjniveau, vask: 52 dB
🌀 Støjniveau, centrifugering: 71 dB
🌀 Antal programmer: 15+

Her kan du se en præsentation af LG FH6F9BDS2 fra LG Lounge:

https://www.youtube.com/watch?v=hdGIwdx83pU

Miele WCE 320

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele WCE 320

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Modellen Miele WCE 320 har været testet af 2 forskellige hold eksperter. Her er tale om det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som begge har inkluderet denne model i en test sammen med en række andre modeller. Samtlige modeller er blevet testet ud fra blandt andet deres vaskeevner, kapacitet, funktion, miljøvenlighed og brugervenlighed, og herefter vurderes det, at Miele WCE 320 er en rigtig velfungerende vaskemaskine, der ender i toppen af begge tests.

8 kilo tøj og A+++ energimærke

Miele WCE 320 vil være et godt valg for den forbruger, der både ønsker en vaskemaskine med en høj kapacitet og et lavt energiforbrug.

Denne model kan nemlig rumme 8 kilo tøj, hvilket ligger i den høje ende. Det passer derfor til en lidt større husstand på 4+ medlemmer.

Herudover kommer modellen i markedets absolut bedste energiklasse, som hedder A+++, og der findes i alt 7 niveauer på skalaen, der går fra D i bunden til A+++ i topppen. Det betyder også, at Miele WCE 320 har et lavt årligt energiforbrug, og det ligger på 157 kWh. Også vandforbruget ligger mod den lavere ende med 9.900 liter årligt.

Særlig motorteknologi

Miele WCE 320 er udstyret med moderne teknologi, når det kommer til motoren, og her er tale om den såkaldte Profi Eco-motor. Denne motor sikrer en så stor energibesparelse som muligt, samt at modellen arbejder så stille som muligt – støjniveauet på denne model er da også i den gode ende med maksimum 72 dB, når der centrifugeres.

Modellen kommer desuden med muligheden for at kunne centrifugere tøjet op til en høj hastighed – nemlig 1400 omdrejninger per minut – og det medfører, at tøjet efterlades med en lav restfugtighed, så det hurtigere bliver tørt.

Registrerer selv tøjmængden

Miele WCE 320 hører også til de intelligente vaskemaskiner, idet denne model selv kan registrere mængden af tøj, som fyldes i maskinen. Herefter analyseres tøjet, og den optimale mængde af vand tages ind – dermed slipper man for unødvendigt vandspild.

Modellen kommer også med funktionen CapDosering, som selv let doserer specialvaskemiddel og skyllemiddel, så også den optimale mængde her anvendes.

Her er desuden tale om en model med flere gode vaskeprogrammer, således at man både kan få almindeligt bomuldstøj vasket på den mest effektive vis men også mere specielle tekstiler såsom uld, skjorter og jeans. Der findes også et smart hurtigprogram på modellen.

Udvalgte fordele ved Miele WCE 320:
🔵 God kapacitet på 8 kilo
🔵 Markedets bedste energiklasse – A+++
🔵 Profi Eco-motor
🔵 Model med registrerings-sensorer
🔵 Flere vaskeprogrammer

Miele WCE 320 – mål:
🔴 Højde: 85 centimeter
🔴 Bredde: 59,7 centimeter
🔴 Dybde: 63,6 centimeter
🔴 Nettovægt: 91,5 kilo
🔴 Bruttovægt: 96 kilo

Miele WCE 320 – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Vaskemaskine, frontbetjent
🌀 Vaskekapacitet: 8 kilo
🌀 Energiklasse: A+++
🌀 Årligt energiforbrug: 157 kWh/år
🌀 Årligt vandforbrug: 9.900 liter
🌀 Centrifugeringshastighed: 1400 omdrejninger per minut
🌀 Støjniveau, vask: 48 dB
🌀 Støjniveau, centrifugering: 72 dB
🌀 Antal programmer: 10+


Om Siemens

siemens logo
Det tyske konglomerat Siemens blev grundlagt af Werner Von Siemens i 1847, efter han havde opfundet den såkaldte visertelegraf. Med udgangspunkt i den tidlige kommunikationsindustri udviklede Siemens sig op gennem slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet til et firma, der producerede en lang række forskellige elektriske apparater til såvel industri som husholdninger.

På husholdningsfronten har Siemens i mange år kørt et tæt parløb med et andet stort tysk konglomerat, nemlig Bosch. Siden starten af 1960’erne har de to firmaer således produceret alle former for husholdningsmaskiner på deres fælles fabrik BSH med hovedkontor i München.

Siden 2014 har Bosch dog ejet fabrikken alene, men producerer fortsat husholdningsmaskiner for Siemens, ligesom de producerer husholdningsmaskiner under en række andre Bosch-ejede varemærker, der primært er kendt lokalt i forskellige lande rundt om i verden. Det er derfor ikke ualmindeligt at finde vaske- og andre husholdningsmaskiner under andre og mere ukendte navne, som deler specifikationer, funktionalitet og teknologi med både Siemens og Boschs kendte produkter. Du kan læse mere om Siemens her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke Siemens vaskemaskiner har fået de bedste bedømmelser i tests?

Siemens WI14W540EU

🔍 Hvordan testes vaskemaskinerne?

Maskinerne testes på vaskeevne, skylleevne og centrifugeringsevne. Derudover ses der også på vand- og strømforbrug, støjniveau og brugervenlighed.

⚡ Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for vaskemaskiner går fra A+++ som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en maskine med A+ som minimum.


Siemens vaskemaskine test – disse tests har vi gennemgået 

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk har foretaget en test af 69 vaskemaskiner, hvor man testede på en række forskellige parametre såsom vaskeevne, skylleevne, centrifugeringsevne, vand og strømforbrug, brugervenlighed, vasketid og støjniveau.

Alle vaskemaskiner blev grundigt testet og både et bomuldsprogram og et syntetisk program på 40° blev blandt andet testet. Derefter kårede Tænks eksperter de bedste vaskemaskiner.

Du kan læse hele testen på Tænks hjemmeside her.

Forbrugerrådet Tænk har ligeledes testet og anmeldt Siemens WU14Q4L7DN og Siemens WM14W4L7DN. Ønsker du at læse begge anmeldelser, kan du klikke ind her.

Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.


Råd & Rön 🇸🇪
Svenske Råd &Rön har testet intet mindre end 89 vaskemaskiner. I testen har man blandt andet vurderet vaskemaskinernes evne til at rengøre tøjet, om vaskemidlet er vasket ud af tøjet, hvor meget fugt der er tilbage i tøjet efter centrifugering, brugervenlighed, vand og strømforbrug og vasketiden.

Du kan læse hele testen på deres hjemmeside her.

Råd & Rön har ligeledes testet og anmeldt Siemens WU14Q4L7DN og Siemens WM14W4L7DN. Ønsker du at læse begge anmeldelser, kan du klikke ind her.

Bemærk at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.


Klikk.no 🇳🇴
Den norske forbrugerside Klikk.no foretager hundredvis af forbrugertests hvert år, hvor de kommer vidt omkring – lige fra bolig og bil til mode, helse, teknik m.m. I denne test er der testet en vaskemaskine fra Samsung. Læs mere her.


M3 🇸🇪
Svensk testside som har hovedfokus på at afprøve og vurdere de nyeste teknik-produkter. Her drejer det sig om en test af Samsung WW9000, som både vurderes inden for vaskeresultat, anvendelighed, design, pris og lyd. Læs mere her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse