Miele vaskemaskine test – find de bedste modeller her

1

14 februar 2017

Miele er et af de mest veletablerede mærker inden for vaskemaskiner og med god grund. Navnet er efterhånden synonym for kvalitet og design af højeste karakter, ligesom også levetiden på Mieles maskiner er en af de højeste på markedet.

For netop at sikre, at alle vaskemaskiner opfylder de højeste kvalitetskrav, så tester Miele selv sine produkter via særdeles strenge langtidskontroller. Eksempelvis udgør testvarigheden for Mieles vaskemaskiner intet mindre end 10.000 driftstimer, hvilket svarer til, hvor meget en gennemsnitlig familie vil bruge en vaskemaskine i løbet af 20 år. Ingen anden producent udfører så strenge kontroller med deres vaskemaskiner som Miele. Med en vaskemaskine fra Miele får du derfor gennemtestet design, levetid og kvalitet af højeste karakter.

I denne artikel får du:

– Overblik over de bedste Miele vaskemaskiner på markedet
– Årsagen til, at Mieles vaskemaskiner som de eneste kan repareres
– Gennemgang af de forskellige tests vi har gennemgået

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Miele WDA101 NDS  

✅ Testvinder hos wfk-Forschungsinstitut
✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Miele WDA101

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Det tyske wfk-Forschungsinstitut für Reinigungstechnologie har testet vaskemaskiner fra seks forskellige producenter og resultatet blev, at kun tre Miele-modeller bestod testen, herunder modellen Miele WDA101. Modellen blev ligeledes kåret som testvinder i Tænks store gennemgang af vaskemaskiner, hvor modellen især udmærkede sig for høje vaskeevne og centrifugeringsevne samt et lavt vandforbrug. Denne vaskemaskine fra Miele er en af de billigere modeller, men det afholder den bestemt ikke fra at være en af de bedste.

Betjening
Vaskemaskinen har en kapacitet på 7 kilo tøj, hvilket svarer til, at du kan vaske 30-35 voksen T-shirts på én gang. Udover de klassiske vaskeprogrammer såsom bomuldsvask, finvask og uld, så har denne model blandt andet også programmerne Express 20 og Skjorter. Express 20 er en hurtig opfriskning af små vasketøjsmænger, eksempelvis hvis tøjet har en grim lugt, mens programmet Skjorter reducerer krøller og letter strygningen af bluser og skjorter betydeligt. I det fleste vaskeprogrammer kan vasketemperaturen ligeledes sænkes til 20° C og nogle programmer kan også vaske ”koldt”, hvorved man målbart kan spare energi på sin vask.

Vaskemaskinen har også funktionen AutoClean-sæbeskuffe der sørger for, at sæbeskuffen skylles grundigt igennem under hvert vaskeprogram, ved hjælp af gentagne og kraftige vandstød. Betjeningskomforten er også helt i top på denne model. De forskellige vaskeprogrammer vælges nemt via en drejeknap og under selve vasken er det nemt at følge med i vaskeprogrammet, da både vasketid og vaskeforløb vises. På de danske maskiner er betjeningspanelet naturligvis på dansk.

Betjening Miele WDA101


Teknik
Vaskemaskinen er udstyret med Mieles patenterede SoftCare-tromle, som er yderst skånsom mod tøjet. Overflade strukturen på tromlen skaber en fin vandfilm mellem tekstilerne og tromlevæggen og vasketøjet glider derved på vandfilmen og skånes derfor for slitage og trådudtræk fra selve tromlen. Overfladestrukturen på tromlen har også små polerede åbninger der sikrer, at ingen BH-bøjler eller andre fremmedlegemer ender i afløbspumpen. Ifølge WKF-Forschunginstitut, så lever SoftCare-tromlen op til alle ovenstående løfter og vasker tøjet yderst skånsomt.

En speciel teknik i Miele vaskemaskinen sørger for en særligt velafbalanceret centrifugering, da maskinen registrerer, hvis vasketøjet ikke er jævnt fordelt i tromlen og herefter omfordeler det, via specielle tromlebevægelser. Dette garanterer et roligt centrifugeringsforløb og –resultater. Netop centrifugeringsevnen er et af de punkter, hvor modellen klarede sig særligt godt i Tænks test.

Et watercontrol-system sørger for, at vandtilførslen til maskinen bliver kontrolleret via en vandmængdesensor. Dette system sørger for, at hvis der trænger vand ud i maskinens indre eller hvis den normale vandmængde ikke opnås, så vil der henholdsvis blive stoppet for vandtilførslen og stoppet for vandtilførslen til maskinen. Derved undgår man, at der opstår vandskader, både i vaskemaskinen og i hjemmet.

Miele WDA101 har det bedste energimærke på markedet, nemlig A+++. Samtidig har den en særlig funktion, en mængeautomatik, der kan registrere, hvor meget tøj der er i den. Derved er det muligt for maskinen at tilpasse forbruget af vand og strøm, så det passer til den givne mængde vasketøj i maskinen. Derved er det muligt at holde husstandens energi- og ressourceforbrug til tøjvask på et absolut minimum. I gennemsnit, så befinder vaskemaskinens årlige energiforbrug sig på 171kWh, mens det gennemsnitlige vandforbrug er på 10560 liter om året.

Derfor anbefales denne model:

🔵 Energimærkning A+++
🔵 Skånsom vask med SoftCare-tromle
🔵 AutoClean-sæbeskuffe
🔵 Særligt afbalanceret centrifugering
🔵 Nemt overblik med display med resttidsvisning og vaskeforløb
🔵 Mængeautomatik der tilpasser forbrug af vand og strøm
🔵 Spar energi ved vask på lave temperaturer
🔵 Watercontrol-system


Miele WDA111 NDS  

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Miele-WDA111 vaskemaskine test

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Denne vaskemaskine fra Miele er blevet kåret som testvinder i Tænks store test af vaskemaskiner, hvor den især udmærker sig på sin gode vaskeevne, der giver et godt resultat hver gang. Også maskinens centrifugerinsevne får meget fine karakterer i testen. Vaskemaskinen har en kapacitet på 7 kilo og passer derfor godt til en større husstand. Modellen er energimærket A+++, hvilket er det bedste en vaskemaskine kan opnå. I gennemsnit befinder vaskemaskinens årlige energiforbrug sig på 171kWh, mens det gennemsnitlige vandforbrug er på 10560 liter om året. 

Betjening
Denne model har naturligvis alle standardprogrammer såsom bomuldsvask, uldvask og finvask. Derudover er det med denne model også muligt at vaske på specialprogrammer såsom Skjorter og Express 20. Express 20 er en hurtig opfriskning af små vasketøjsmænger, eksempelvis hvis tøjet har en grim lugt, mens programmet Skjorter reducerer krøller og letter strygningen af bluser og skjorter betydeligt. I det fleste vaskeprogrammer kan vasketemperaturen ligeledes sænkes til 20° C og nogle kan også vaske ”koldt”, hvorved man målbart kan spare energi på sin vask.

Vaskemaskinen har har som alle andre Miele modeller et nemt og overskueligt display, som gør vaskemaskinen nem at betjene. De forskellige programmer vælges via en drejeknap og displayet på maskinen sørger for, at man nemt og overskueligt kan følge med i vaskeforløbet og resterende tid af vasken.


Teknik
Også denne model har Mieles patenterede SoftCare-tromle, som er yderst skånsom mod tøjet. Overflade strukturen på tromlen skaber en fin vandfilm mellem tekstilerne og tromlevæggen og vasketøjet glider derved på vandfilmen og skånes derfor for slitage og trådudtræk fra selve tromlen. Overfladestrukturen på tromlen har også små polerede åbninger der sikrer, at ingen BH-bøjler eller andre fremmedlegemer ender i afløbspumpen. Vaskemaskinen har også funktionen AutoClean-sæbeskuffe der sørger for, at sæbeskuffen skylles grundigt igennem under hvert vaskeprogram, ved hjælp af gentagne og kraftige vandstød.

Modellen har ligeledes et watercontrol-system som sørger for, at vandtilførslen til maskinen bliver kontrolleret via en vandmængdesensor. Dette system sørger for, at hvis der trænger vand ud i maskinens indre eller hvis den normale vandmængde ikke opnås, så vil der henholdsvis blive stoppet for vandtilførslen og stoppet for vandtilførslen til maskinen. Derved undgår man, at der opstår vandskader, både i vaskemaskinen og i hjemmet. Ligesom flere af Mieles andre vaskemaskiner, så har denne model også automatisk registrering af tøjmængde og derved hvad Miele selv kalder en intelligent vask. Maskinen sørger nemlig selv for at afstemme vand- og energiforbrug med den mængde vasketøj, som ligger i tromlen. Derved undgår man unødigt brug af ressourcer – både egne og miljøets.

Derfor anbefales denne model:

🔵 Exceptionel god vaskeevne
🔵 Energimærkning A+++
🔵 Kapacitet på 7 kilo
🔵 Watercontrol-system
🔵 SoftCare-tromle
🔵 Spar energi ved vask på lave temperaturer
🔵 AutoClean-sæbeskuffe
🔵 Mængeautomatik der tilpasser forbrug af vand og strøm


Miele WMB 120 NDS

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Anbefalet hos Expert Reviews
✅ Testvinder hos Råd & Rön
✅ Anbefalet af Good Housekeeping Institute

miele-wmb-120

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.495,00 Kr. 0,00 Kr. 9.495,00 Kr. Læs mere

 

Expert Reviews kalder Miele WMB 120 for en exceptionel god vaskemaskine og de fremhæver især dens brugervenlighed og gode vaskeevner og giver modellen fem ud af fem mulige stjerner. Maskinen har en kapacitet på 8 kilo, den er frontbetjent og har i alt 11 forskellige vaskeprogrammer. Desuden har den energimærkningen A++++, hvilket er det bedste der kan gives. Hvis støjniveauet er en vigtig faktor i dit køb af vaskemaskine, så er Mieles WMB 120 et oplagt valg. Både Goodhousekeeping.co.uk og Expert Reviews fremhæver flere gange i deres anmeldelse af maskinen, at støjen der opstår under brug er minimal og særligt centrifugeringen er meget støjsvag til trods for, at den kører med op til 1600 omdrejninger i minuttet.

Betjening
Miele har gjort betjeningen enkel på maskinens frontpanel, hvor man ved hjælp af en drejeskive hurtigt og enkelt vælger det program man ønsker at køre. Når man har valgt den ønskede type vask, så er det herefter muligt at til vælge ekstra specifikationer og programmer til vasken, såsom temperatur, forvask og centrifugeringshastighed. Derudover er det muligt at angive hvor snavset tøjet er, for yderligere at skræddersy vaskeprogrammet til den enkelte vask, så tøjet bliver så rent som muligt og bruger så lidt energi som muligt.

Betjening Miele WMB120

Maskinen har også et anti-krølle program som Miele selv kalder for ”for-strygning”. Programmet kan køres som afslutning på en vask, så du selv skal bruge mindre tid ved strygebrættet. Det er også muligt at lave en udskudt vask, hvor vaskestart kan udskydes med op til 24 timer, så vasketøjet er klart når du er. Det hurtigste vaskeprogram tager 20 minutter og maskinens displayet lader dig altid følge med i, hvor lang tid der er tilbage af din vask. Der er indbygget mængdeautomatik som betyder, at energi- og vandforbruget automatisk tilpasses afhængig af hvor fyldt vaskemaskinen er, så du får så energibesparende en vask som muligt.

Teknik
Miele WMB 120 er udstyret med en kulfri motor, hvilket er den type motor, som sikrer den bedste levetid. Motorer med kul bliver oftere slidt hurtigere ned end dem uden, hvilket betyder, at kullet skal udskiftes. Med en kulfri motor er der ikke alene en reservedel mindre at tænke på, motoren er også langt mere stabil og støjsvag. Ifølge Expert Reviews, der får du med Mieles WMD 120 en meget effektiv og stabil vaskemaskine i rigtig god kvalitet og solidt håndværk.

Derfor anbefales denne model:

🔵 Energimærkning A++++
🔵 Kulfri motor
🔵 Nem og enkel betjening
🔵 Antikrølle program med ”for-strygning”
🔵 Kapacitet på 8 kilo
🔵 Mængeautomatik der tilpasser forbrug af vand og strøm
🔵 Meget støjsvag under vask og centrifugering


Miele WKG 130 NDS  

✅ Best anmeldte blandt forbrugerne
✅ Testvinder hos wfk-Forschungsinstitut

Miele WKG 130 NDS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.067,00 Kr. 0,00 Kr. 9.067,00 Kr. Læs mere
9.072,00 Kr. 0,00 Kr. 9.072,00 Kr. Læs mere

 

Denne populære vaskemaskine er indtil videre kun testet i én officiel test, nemlig hos tyske wfk-Forschungsinstitut für Reinigungstechnologie. De har testet vaskemaskiner fra seks forskellige producenter og resultatet blev, at kun tre Miele-modeller bestod testen, herunder Miele WKG 130 NDS.

Ser man ligeledes nærmere på brugeranmeldelserne fra de forskellige webshops hvor vaskemaskinen forhandles, så er det tydeligt, at denne model er meget populær.  Den har udelukkende modtaget positive anmeldelser og derudover, så er det den absolut mest anmeldte Miele vaskemaskine blandt forbrugerne.

Med denne vaskemaskine fra Miele får du en miljøvenlig model, hvor kvaliteten er helt i top. Modellen har energimærkning A+++, hvilket er det bedste en vaskemaskine kan opnå. Det årlige energiforbrug er på 176 kWh og det årlige vandforbrug er på 9900 liter, begge tal er baseret på 220 vaskecyklusser på et standard 60°C vaskeprogram. Vaskemaskinen har også funktionen EcoFeedback, som giver dig en præcis tilbagemelding og det aktuelle vand- og strømforbrug. Forud for en given programstart kan du endda hente en prognose og forbruget i det aktuelle program og når et vaskeprogram er afsluttet, så vises de præcise forbrugsinformationer.

Betjening
Denne model har alt hvad man kan ønske sig, når det kommer til moderne bekvemmeligheder, blandt andet de to funktioner TwinDos og CapDosing. TwinDos er Mieles fuldautomatiske dosering af flydende vaskemiddel, som har to muligheder: enten kan man påfylde sig eget flydende vaskemiddel eller skyllemiddel i de medfølgende beholdere eller også, så kan du vælge at benytte Mieles produkter. TwinDos systemet sørger for at dosere vaskemidlet, så det anvendes så effektivt som muligt og på det rigtige tidspunkt i vaskecyklussen. CapDosing er Mieles vaskekapsler til maskinens specialprogrammer. Der findes i alt seks forskellige specialvaskemidler, nemlig: sport, dun, outdoor, woolcare, silkcare og imprægnering. Derudover fås der også tre forskellige skyllemidler samt en booster, til ekstra hårdnakkede pletter.

Pletfjerning er også blevet betragteligt nemmere med denne model fra Miele. Vaskemaskinen har en integreret pletguide, hvor du målrettet kan behandle op til 23 forskellige plettyper. Du skal blot vælge det ønskede vaskeprogram, hvilke pletter der er tale om og herefter vil vaskeprogrammet blive afstemt i forhold til de pågældende pletter.

Selve betjeningen foregår nemt via frontpanelet på vaskemaskinen, hvor man ved hjælp af en drejeskive hurtigt og enkelt vælger det program man ønsker at køre. Når man har valgt den ønskede type vask, så er det herefter muligt at til vælge ekstra specifikationer og programmer til vasken, såsom temperatur, forvask og centrifugeringshastighed.

Betjening Miele WKG 130 NDS


Teknik
Denne vaskemaskine fra Miele er udstyret med en kulfri motor. Dette er den type motor, som sikrer den bedste levetid. Motorer med kul bliver oftere slidt hurtigere ned end dem uden, hvilket betyder, at kullet skal udskiftes. Med en kulfri motor er der ikke alene en reservedel mindre at tænke på, motoren er også langt mere stabil og støjsvag. Ved almindelig vask har maskinen et lydniveau på kun 48 dB og til sammenligning, så ligger en samtale i almindeligt stemmeleje på ca. 60 dB.

Vaskemaskinen er udstyret med en SoftCare-tromle 2.0, hvilket vil sige, at det er den mest avancerede SoftCare-tromle blandt de modeller vi har gennemgået. Ligesom de andre SoftCare-tromler, så skaber overflade strukturen på tromlen en fin vandfilm mellem tekstilerne og tromlevæggen og vasketøjet glider derved på vandfilmen og skånes derfor for slitage og trådudtræk fra selve tromlen. Overfladestrukturen på tromlen har også små polerede åbninger der sikrer, at ingen BH-bøjler eller andre fremmedlegemer ender i afløbspumpen. Dét som virkelig adskiller SoftCare 2.0 fra den almindelige Softcare-tromle er dens funktioner Udglatning og Dampudglatning. Vælger man en af disse funktioner, så opvarmes tromlen efter sidste centrifugering og herved løsnes og glattes vasketøjet. Dette betyder, at strygningen bliver langt nemmere og hurtigere.

Derfor anbefales denne model:

🔵 Energimærkning A+++
🔵 Meget støjsvag under brug
🔵 SoftCare-tromle
🔵 Integreret pletguide
🔵 TwinDos
🔵 CapDosering
🔵 Kulfri motor


Mieles historie

Miele blev grundlagt i 1899 og har siden begyndelsen arbejdet ud fra kvalitetsløftet ”Immer besser” – altid bedst. Produkter fra Miele er lige præcis også kendt for at være nogle af de bedste og mest robuste på markedet. Som de fleste sikkert er bekendte med, så producerer Miele ikke kun vaskemaskiner, men også tørretumblere, ovne, komfurer og støvsugere, ligesom Miele også har en produktrække der henvender sig til industrielt brug, nemlig Miele Professionel. Dét, som er fællesnævneren på tværs af alle produkter, er høj kvalitet og lang levetid.

Miele er den eneste producent af hvidevarer, som tester sine produkter for en levetid på 20 år netop for, at du som kunde får et produkt af så god en kvalitet som muligt og med så lang en levetid som muligt. Det er især på dette grundlag, at man taler om ”Miele-kvaliteten” og at har man valgt Miele én gang, så har man valgt Miele for livet.

Miele er ligeledes et af de mest populære mærker indenfor vaskemaskiner og har gentagne gange vundet adskillige priser, som er baseret på forbrugertilfredshed og pålidelighed i forhold til de produkter og den kvalitet, som mærket leverer.  I Mieles hjemland Tyskland er mærket endda, gentagne gange, blev kåret som ”Best brand ever” – det bedste produktmærke nogensinde.

Miele blev grundlagt af teknikeren Carl Miele og forretningsmanden Reinhard Zinkann med det formål at fremstille mælkecentrifuger – og naturligvis de bedste på markedet. De to grundlæggere skrev allerede ”Immer Besser” på deres første produkter og siden da, har ordene fungeret som en ledesnor for Mieles produkter og kvalitet gennem virksomhedens mere end 100 år lange historie. Allerede kort efter virksomheden grundlæggelse begynder Miele at eksperimentere med vaskemaskiner og allerede i 1903 er virksomheden klar med et bud på en model, der bestod af et pendul med svingvægte. Den første vaskemaskine med elektrisk motor stod klar i 1911 og i 1914 bliver den første vaskemaskine med vandmotor produceret. Selv dengang var Miele overbevist om kvaliteten af sine egne produkter og allerede i 1916, der indfører Miele en 10 års garanti på sine produkter.

Miele fortsætter sin udvikling af vaskemaskinerne og i 1953, der står den første model af vaskemaskinen som vi kender den i dag klar. Frontbetjent og med tromle og med et lille ”koøje”, så man kan kigge ind til tøjet. I 1958 tilføjer Miele endnu en milepæl til tøjplejens historie, da den første elektriske tørretumbler til hjemmebrug forlader deres fabrik. I 1981 sættes der endnu en milepæl, da den første computerstyrede Miele vaskemaskine ser dagens lys. Selvom den første computerstyrede vaskemaskine kom i 1981, så er der sket meget siden og udviklingen og Mielens stræben efter at være ”Immer besser” har betydet, at man i dag finder nogle af de bedste og mest robuste vaskemaskiner på markedet, netop blandt Mieles modeller.

Siden Mieles grundlæggelse i 1899 har virksomheden været uafhængig og familiedrevet og Mieles vision er at blive det mest populære mærke i branchen på alle relevante markeder. Ifølge Miele selv, så tilbyder virksomheden produkter, der sætter standarden for, hvad en god vaskemaskine bør være, hvad den bør kunne og levere i forhold til design, betjeningskomfort, energieffektivitet, holdbarhed og ydelse. Du kan læse mere om Mieles historie og forretning her.


Miele er den eneste vaskemaskine, som kan repareres

Ifølge det danske Forbrugerråd Tænk, så er vaskemaskiner i dag i høj grad produceret og designet på en måde, så de ikke kan repareres og kvaliteten er maskinenerne er generelt dårligere, end den var for 20 år siden. Tænk har både besøgt og gennemgået flere undersøgelser fra det førende reparationscenter R.U.S.Z. i Østrig, som har lavet en omfattende test af 28 vaskemaskiner og givet deres forklaring på, hvorfor vaskemaskiner i dag har en kortere levetid end tidligere. Direktøren for R.U.S.Z. peger på, at det især er den generelle kvalitet af vaskemaskinerne, som har ændret sig. Vaskemaskiner i dag bliver nemlig designet og produceret på en sådan måde, at det er noget nær umuligt at reparere dem. Enten, kan en reparation ikke lade sig gøre eller også, så koster en reparation lige så meget som en ny vaskemaskine. Ifølge R.U.S.Z, så kan man opdele vaskemaskiner i to kategorier: brug-og-smid-væk-maskinerne, som udgør langt størstedelen af alle vaskemaskiner, og high-end-maskinerne, som der bliver færre og færre af.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk, så er problemet med mange moderne vaskemaskiner, at tromlerne ikke kan skilles ad og derved kan man ikke få adgang til kuglelejerne, hvis disse skal skiftes. Flere undersøgelser peger på, at et af de største problemer med mange nye vaskemaskiner er, at de har helstøbte og forseglede vaskekar og det umuliggør netop et skifte af kuglelejerne, hvis de går i stykker.

Ifølge Tænk, så er der ét bestemt mærke man bør købe, hvis man ønsker en vaskemaskine, der kan skrues fra hinanden – nemlig Miele. Miele gør nemlig det nemlig til en dyd, at alle deres vaskemaskiner kan repareres. Du kan læse mere her. 


Derfor er Miele et godt valg

Ifølge Miele selv, så er der seks gode grunde til, at man bør vælge deres vaskemaskiner:

🔵 Miele-kvaliteten
🔵 Miele-teknikken
🔵 Miele-komforten
🔵 Miele-designet
🔵 Mieles service
🔵 Mærket Miele

Miele er branchens mest populære mærke i mange lande og ovenstående punkter er alle områder, hvor Miele gang på gang udmærker sig. Du kan læse mere om punkterne her.

Miele gør også en dyd ud af at have både den bedste service samt de bedste teknikere. Både, hvis man er i tvivl om hvilken vaskemaskine der er den rette, hvis man har spørgsmål til et konkret problem eller hvis man har brug for en tekniker til sin vaskemaskine. Miele har en landsdækkende serviceenhed med mere end 60 teknikere, som er særligt uddannede i Mieles produkter. Du kan læse meget mere om Mieles forskellige vaskemaskiner og deres særlige Miele-teknik og funktioner her.


Miele vaskemaskinetest – disse tests har vi gennemgået

wfk
Det tyske WFK Forschungsinstitut für Reinigungstechnologie e.V. i Krefeld har testet vaskemaskiner fra seks forskellige producenter. Resultatet blev, at kun tre Miele-modeller bestod testen. WFK er kendt for skrappe bedømmelser og grundige tests, ligesom de også er med til at lave både tysk og internationalt standardiseringsarbejde, samt uddannelse, undervisning og tests af ydeevne på vaske- og rengøringsmidler, vaskemaskiner og andre hygiejneprodukter.

Good Housekeeping Institute
Good Housekeeping er et britisk forbrugermagasin, som tester produkter til hjemmet og husholdningen. For at få så godt et sammenligningsgrundlag som muligt, udføres der altid den samme type vasketest for at afdække en maskines vand- og strømforbrug, dens centrifugeringsevne samt evnen til at fjerne pletter. Efter testen af vaskemaskinen gives der et samlet antal point baseret på, hvor godt vaskemaskinen har klaret de forskellige del-tests og her er 100 point det absolut bedste der opnås. Dermed er deres vurderinger og resultater sammenlignelige på tværs af vaskemaskinetyper, -størrelser og varemærker. Du kan læse Good Housekeeping Institutes anmeldelse af Miele WMB 120 her.

Expert Reviews
Det britiske forbrugermagasin Expert Reviews anvender altid samme fremgangsmetode når de tester vaskemaskiner, så deres vurderinger af de forskellige maskiner altid har samme udgangspunkt og grundlag, uanset typen af vaskemaskine. Deres test består eksempelvis altid af en vask på tre kilo tøj, så resultaterne er sammenligelige, uanset vaskemaskines tromlestørrelse. Prøvevasken bliver vasket på bomuldsprogrammet, først på 30 grader og derefter på 40 grader. Herefter er det muligt at sammenligne vand- og strømforbrug, støjniveau samt maskinens grundlæggende evne til at vaske rent. Du kan læse Expert Reviews anmeldelse af Miele WMB 120 her.

Tænk
Forbrugerrådet Tænk har foretaget en test af 69 vaskemaskiner. Her testede man på en række forskellige parametre såsom vaskeevne, skylleevne, centrifugeringsevne, vand og strømforbrug, brugervenlighed, vasketid og støjniveau.

Alle vaskemaskiner blev grundigt gennemtestet og både et bomuldsprogram og et syntetisk program på 40° blev testet. Derefter kårede Tænks eksperter de bedste vaskemaskiner.

Du kan læse hele testen på Tænks hjemmeside her. Bemærk venligst, at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.

Råd & Rön
Svenske Råd & Rön har testet 89 vaskemaskiner i deres test fra februar, 2016. I testen har man blandt andet vurderet vaskemaskinernes evne til at rengøre tøjet, om vaskemidlet er vasket ud af tøjet, hvor meget fugt der er tilbage i tøjet efter centrifugering, brugervenlighed, vand og strømforbrug og vasketiden.
Du kan læse hele testen på deres hjemmeside her. Bemærk venligst, at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.