Miele vaskemaskine test 2020 – De bedste modeller ifølge eksperterne

1

Miele er et af de mest veletablerede mærker inden for vaskemaskiner og med god grund. Navnet er efterhånden synonym for kvalitet og design af højeste karakter, ligesom også levetiden på Mieles maskiner er en af de højeste på markedet.

For netop at sikre, at alle vaskemaskiner opfylder de højeste kvalitetskrav, så tester Miele selv sine produkter via særdeles strenge langtidskontroller. Eksempelvis udgør testvarigheden for Mieles vaskemaskiner intet mindre end 10.000 driftstimer, hvilket svarer til, hvor meget en gennemsnitlig familie vil bruge en vaskemaskine i løbet af 20 år.

Ingen anden producent udfører så strenge kontroller med deres vaskemaskiner som Miele. Med en vaskemaskine fra Miele får du derfor gennemtestet design, levetid og kvalitet af højeste karakter.

Udover Miele vaskemaskinerne har vi også set nærmere på et antal vaskemaskiner fra andre mærker, som også har udmærket sig i test, således at der er nogle alternativer til Miele modellerne.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

I denne artikel får du:
🔸 Overblik over de bedste Miele vaskemaskiner på markedet
🔸 Årsagen til, at Mieles vaskemaskiner som de eneste kan repareres
🔸 Gennemgang af de forskellige tests vi har gennemgået

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Miele vaskemaskine test – De bedste modeller ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du en liste, over de bedste Miele vaskemaskiner ifølge eksperterne. Forbrugsguiden viser dig hvor de forskellige modeller er blevet testet, og hvad eksperternes bedømmelser er. Du kan også sammenligne priser på de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste forhandler.


Miele WSD123

Kåret som “Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele WSD123

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.299,00 Kr. 0,00 Kr. 7.299,00 Kr. Læs mere
7.299,00 Kr. 0,00 Kr. 7.299,00 Kr. Læs mere

Englands største testmagasin Which.co.uk har testet og anmeldt Miele WSD123, som de har kåret som et ”Best Buy”.

I deres anmeldelse af vaskemaskinen skriver de, at modellen kommer med flere praktiske funktioner og mange gode vaskeprogrammer.

Selvom eksperterne generelt er glade for Miele WSD123, nævner de også, at maskinen ikke er den mest prisvenlige model på markedet. Miele WSD123 er en frontbetjent vaskemaskine.

Støjsvag og energivenlig vaskemaskine

Miele WSD123 er en energivenlig vaskemaskine, som er placeret i energiklasse A+++. Det betyder, at modellen ikke forbruger meget energi på et år, hvilket ikke kun er en fordel for miljøet, men også for pengepungen.

Derudover kommer Miele WSD123 med en kulfri motor, der ikke kun er med til at forlænge maskinens levetid, men også reducerer støjen. Maskinens lydniveau er derfor på blot 50 dB ved vask og 70 dB ved centrifugering. Den støjer derfor ikke meget under brug, da en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på omkring 60 dB.

Vaskemaskinen har desuden en kapacitet på 8 kilo tøj, så den er velegnet til en større familie på omkring fire til fem personer eller mere. Det er ligeledes muligt at anvende den praktiske timer-funktion, hvor man kan forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt.

Skånsom tøjvask

Med Miele WSD123 er man sikret en skånsom tøjvask takket være SoftCare-tromlen. Denne tromle er forsynet med en overflade, hvor der dannes en fin vandfilm, så vasketøjet glider let henover filmen. Det gør, at tøjet ikke bliver beskadiget under processen.

Miele WSD123 er ydermere forsynet med flere forskellige vaskeprogrammer heriblandt Express 20. Med dette program kan man vaske sit tøj på blot 20 minutter. Man kan også vælge andre programmer såsom Bomuld, Strygelet, Finvask, Skjorter, Uld, Mørkt/Jeans, Bomuld Eco m.m.

Intelligent vaskemaskine

Miele WSD123 er en intelligent vaskemaskine, der automatisk registrerer tøjmængden ved hver fyldning. Her analyserer maskinen den pågældende fyldning, hvorefter der kun anvendes den mængde strøm og vand, der behøves. Dette sikrer, at man opnår et optimalt vaskeresultat uden unødig brug af el og vand.

Sidst men ikke mindst kommer Miele WSD123 med funktionen AddLoad, hvor man kan tilføje vasketøj lige indtil, at programmet slutter.

Hvis man har glemt noget vasketøj, kan man derfor sagtens nå at få det med, så man ikke behøver at starte en ny vask.

Miele WSD123 måler 85 cm. (h), 59,6 cm. (b), 63,6 cm. (d) og vejer 85 kg.

Udvalgte fordele ved Miele WSD123:
🔵 SoftCare-tromle
🔵 AddLoad-funktion
🔵 Timer-funktion
🔵 Kulfri motor
🔵 Automatisk registrering af tøjmængde

Her kan du se en præsentationsvideo af Miele WSD123. Videoen er produceret af AO.com: 

https://www.youtube.com/watch?v=ZSp_I3YktwY

💡 Guide: Se vores video med 4 gode råd til valg af ny vaskemaskine 💡

https://youtu.be/twlwNFoZUD0

Miele WCF 120

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele WCF 120

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.799,00 Kr. 0,00 Kr. 7.799,00 Kr. Læs mere
9.099,00 Kr. 0,00 Kr. 9.099,00 Kr. Læs mere

Miele WCF 120 er en frontbetjent vaskemaskine, der er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Forbrugerrådet Tænk og den svenske forbrugerorganisation

Både Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön er imponerede over vaskemaskinen, hvorfor de ender med at kåre den som henholdsvis testvinder og topscorer i deres tests.

Eksperterne er især vilde med, at vaskemaskinen både centrifugerer og vasker godt. Dog forklarer de, at forbrugere skal være opmærksomme på, at maskinen til gengæld støjer end smule mere samt har et højere vandforbrug end andre modeller fra Miele.

Miele WCF 120 er placeret i energiklasse A+++, hvorfor man er sikret et lavt energiforbrug. Derudover kommer vaskemaskinen med en kapacitet på 8 kilo, hvilket passer til en familie på omkring 4 til 5 personer. Maskinen arbejder med i alt 1600 omdrejninger i minuttet.

Model med effektiv og slidfri motor samt skånsom tromle

Miele WCF 120 er en vaskemaskine, der er forsynet med en effektiv og slidfri motor. Motoren er nemlig en ProfiEco-motor, der på samme tid også er økonomisk. Den forbruger mindre energi sammenlignet med andre motorer og kan holde i mange år. Desuden hjælper motoren vaskemaskinen med effektivt at vaske al tøjet.

Vaskemaskinen kommer desuden med en skånsom tromle. Tromlen er en SoftCare-tromle, der sørger for at varme tromlen op ved centrifugering. Al tøjet bliver derfor både udglattet samt løsnet, hvorfor det er nemt at fjerne fra tromlen.

Endvidere kommer Miele WCF 120 med en automatisk registrering af tøjmængden. Det betyder, at modellen automatisk vælger den vand- og strømmængde, der skal bruges, for at opnå en ensartet og optimal tøjvask.

Vaskemaskine med både almindelige programmer og specialprogrammer

Ved køb af Miele WCF 120 får man en vaskemaskine, der er forsynet med flere almindelige vaskeprogrammer samt specialprogrammer. Det betyder, at man kan vælge det program, der passer bedst til ens vasketøj.

Modellen har programmer såsom SingleWash og QuickPowerWash, der begge er hurtige og effektive programmer. Desuden kommer Miele WCF 120 med programmet Automatic Plus til en tøjvask med to typer tekstiler, en uldvask, en silkevask samt vaskeprogrammer til sportstøj m.m.

Endvidere kommer Miele WCF 120 med systemet Watercontrol. Dette system sørger for, at man altid vil undgå lækager ved at overvåge vandtilførslen.

Vaskemaskine med CapDosering og timer-funktion

Ved brug af vaskemaskinens specialprogrammer er der mulighed for at anvende en portionskapsel fra Miele. Portionskapslerne skal blot puttes i maskinens rum til skyllemiddel. Herefter vil vaskemaskinen selv sørge for at dosere selve indholdet på det bedste tidspunkt efter start. Der kan vælges mellem flere typer portionskapsler.

Udover muligheden for at anvende en portionskapsel, så kommer Miele WCF 120 også med en timer-funktion. Denne funktion gør, at man har mulighed for at forprogrammere et vaskeprogram til at starte i op til 24 timer før, det skal gå i gang. Desuden kan man se, hvornår programmet slutter på maskinens displayet, når det først er gået i gang.

Vaskemaskinen har desuden et lydniveau på 48 dB ved vask samt et lydniveau på 73 dB ved centrifugering. En normal samtale har et lydniveau på 60 dB, hvorfor modellen ikke vil forstyrre meget, når den er i gang.

Miele WCF 120 måler 85 cm (h), 59,6 cm (b), 63,6 cm (d).

Udvalgte fordele ved Miele WCF 120:
🔵 1600 omdrejninger i minuttet
🔵 Kommer med både almindelige programmer og specialprogrammer
🔵 Timer-funktion
🔵 CapDosering
🔵 Energivenlig model
🔵 Automatisk registrering af tøjmængden


Miele WCF 130

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele WCF 130

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.899,00 Kr. 0,00 Kr. 6.899,00 Kr. Læs mere

Miele WCF 130 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Her har modellen fået en topplacering i deres omfattende tests af forskellige vaskemaskiner på markedet.

Vaskemaskinen har fået en topplacering, da eksperterne fra Råd & Rön mener, at den klarer sig godt i forhold til dens vaske- og centrifugeringsevne. De mener dog ikke, at dens skylleevne er helt optimal, hvilket man skal være opmærksom på.

Til gengæld er Miele WCF 130 en energivenlig model, der tilhører energiklasse A+++. Dette er den bedste energiklasse for vaskemaskiner, hvorfor man trygt kan stole på, at den hverken forbruger meget strøm eller vand på et år. Derudover har vaskemaskinen en kapacitet på op til 8 kilo vasketøj.

Støjsvag model med 12 programmer og SoftCare-tromle 

Med Miele WCF 130 får man en frontbetjent og lydsvag vaskemaskine med et lydniveau på 48 dB ved vask og 73 dB ved centrifugering. Dette er blandt andet muligt på grund af maskinens ProfiEco-motor, der bidrager til et lavere lydniveau uden at gå på kompromis med vaskeresultatet og effektiviteten.

Derudover kommer Miele WCF 130 med i alt 12 forskellige programmer herunder et program til silke, uld og outdoor. Modellen er ligeledes forsynet med et Quick-program, der blot varer i 20 minutter. Dette program er praktisk, hvis man har brug for en hurtig tøjvask.

Miele WCF 130 kommer desuden med en SoftCare-tromle, der sørger for at vaske tøjet på den mest skånsomme og blide måde. Tromlen er udviklet på en måde, så der kun er et tyndt vandlag, hvilket beskytter tøjet, mens tromlen roterer rundt.

Vaskemaskine med timer-funktion, automatisk registrering og CapDosing

Miele WCF 130 kommer med en automatisk registrering af tøjmængden. Dette intelligente system sørger for, at den pågældende mængde bliver analyseret, hvorefter der kun bliver anvendt så meget vand og energi, som maskinen har brug for.

Derudover kommer Miele WCF 130 med en timer-funktion. Timer-funktionen er praktisk i tilfælde af, at man har brug for at forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt. Man har derfor mulighed for at indstille vaskemaskinen til at starte et program, når det bedst passer ind i ens dag.

Med CapDosing-funktionen er det ligeledes nemt at dosere skyllemiddel og specialvaskemiddel. Disse kapsler vasker ikke kun tøjet blidt, men det er desuden nemt at dosere, da kapslen blot skal placeres i det specifikke rum, hvorefter vaskemaskinen selv tager sig af resten.

Nem at betjene 

Miele WCF 130 er en vaskemaskine, der er nem at lære at kende samt at betjene. Man vil nemlig altid have et overblik over, hvad vaskemaskinen er i gang med, da resttiden vil stå på skærmen. Skærmen kan findes på fronten af maskinen sammen med alle knapperne, hvor man kan indstille og programmere den afhængig af ens ønsker og behov.

Modellen kommer yderligere med en sikkerhedsfunktion ved navn Watercontrol-system. Dette system sørger for, at alle lækager bliver registreret, så man undgår oversvømmelser, da den lukker for vandtilførslen med det samme. Vaskemaskinen kommer også med en børnesikring samt en pinkode.

Derudover har tøjet en restfugtighed på 44 % efter endt vask. Det vil sige, at tøjet tørrer hurtigt uanset, om man tørrer det på en tørresnor eller i tørretumbleren.

Miele WCF 130 måler 85 cm (h), 59,6 cm (b), 63,6 cm (d).

Udvalgte fordele ved Miele WCF 130:
🔵 Nem betjening
🔵 Med flere sikkerhedsfunktioner
🔵 Med timer-funktion og CapDosing
🔵 Automatisk registrering af tøjmængden
🔵 12 forskellige programmer
🔵 Med SoftCare-tromle


Miele WSG363

Kåret som “Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele WSG363

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.995,00 Kr. 0,00 Kr. 8.995,00 Kr. Læs mere

Miele WSG363 er blevet testet og anmeldt af Englands største testmagasin Which.co.uk, som de har kåret som et ”Best Buy”.

Dette har de blandt andet gjort, da vaskemaskinen er nem at betjene samt vasker effektivt. Dog nævner eksperterne, at de er mindre vilde med maskinens støjniveau.

Ved køb af Miele WSG363 skal man være opmærksom på, at det er en frontbetjent vaskemaskine.

Rummelig vaskemaskine med kulfri motor

Med Miele WSG363 får man en rummelig vaskemaskine med en kapacitet på 9 kilo tøj. Det betyder, at maskinen er velegnet til en større familie på omkring fem personer eller mere. Samtidigt er modellen energibesparende, da den er placeret i energiklasse A+++.

Derudover kommer Miele WSG363 med en kulfri motor, der ikke kun forlænger maskinens levetid, men også sørger for at reducere støjen.

Derfor er lydniveauet også på blot 48 dB ved vask og 72 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Det er desuden muligt at forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt takket være den praktiske timer-funktion.

Her kan man selv indstille, hvornår man ønsker, at modellen skal vaske tøjet, så det passer ind i ens dag.

Automatisk registrering af tøjmængde

Miele WSG363 er forsynet med en automatisk registrering af tøjmængden, hvor den analyserer fyldningen og herefter tilpasser vand- og strømforbruget efter dette. På den måde bliver der ikke brugt unødigt med vand og energi, mens man stadig opnår et optimalt vaskeresultat.

Selve vaskeprocessen foregår altid på en skånsom måde takket være SoftCare-tromlen. Med denne tromle glider vasketøjet rundt på en fin vandfilm, så tøjet ikke bliver beskadiget.

Endvidere er det muligt at forbinde Miele WSG363 med internettet, så man kan betjene den med hjælp fra ens smartphone eller tablet via Miele mobil-appen. Her kan man blandt andet vælge et program, overvåge modellen m.m. både derhjemme eller på farten.

Mange vaskeprogrammer

Miele WSG363 kommer med mange forskellige vaskeprogrammer, så man kan vælge et program ud fra, hvad man ønsker at vaske. Disse programmer inkluderer blandt andet: Skjorter, Uld, Automatic Plus, Strygelet, Finvask, Outdoor, Sportstøj, Mørkt/Jeans m.m.

Man finder også flere hurtigprogrammer i form af QuickPowerWash og Express 20. Mens QuickPowerWash vasker tøjet på 49 minutter, klarer Express 20 tøjvasken på blot 20 minutter. Dette er optimalt, hvis man har brug for at vaske noget tøj hurtigt.

Sidst men ikke mindst har Miele WSG363 en børnesikring samt et Watercontrol-system, der begge er komponenter, som bidrager til en mere sikker vaskemaskine.

Miele WSG363 måler 85 cm. (h), 59,6 cm. (b), 64,3 cm. (d) og vejer 93 kg.

Udvalgte fordele ved Miele WSG363:
🔵 Mange vaskeprogrammer
🔵 Kulfri motor
🔵 Automatisk registrering af tøjmængde
🔵 Timer-funktion
🔵 SoftCare-tromle

Her kan du se en præsentationsvideo af Miele WSG363. Videoen er produceret af AO.com: 

https://www.youtube.com/watch?v=13z_cHOXzyk

Miele WDD020NDS

5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler WhiteAway.com

Miele WDD020NDS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Miele WDD020NDS er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær vaskemaskine hos forbrugerne. Maskinen har nemlig fået 5 ud af 5 stjerner hos den danske forhandler Skousen.dk.

Her skriver brugerne, at maskinen fungerer, som den skal, hvorfor de er meget glade for den. Ingen af forbrugerne nævner nogle deciderede ulemper ved Miele WDD020NDS. Denne maskine er en frontbetjent model.

Stor vaskekapacitet

Miele WDD020NDS er en rummelig vaskemaskine med en vaskekapacitet på 8 kilo tøj. Det gør, at maskinen er velegnet til en større familie med omkring fire til fem personer.

Samtidigt er modellen energieffektiv, da den er placeret i energiklasse A+++.

Derudover kommer Miele WDD020NDS med en kulfri motor, der ikke mindst sikrer, at maskinen er mere holdbar, men også vasker ved et lavere lydniveau.

Derfor er lydniveauet på blot 50 dB ved vask og 74 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Det er desuden muligt at gøre brug af timer-funktionen, hvis man ønsker at forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt.

Avanceret vaskemaskine med praktiske funktioner

Med Miele WDD020NDS får man en avanceret vaskemaskine, der er udstyret med flere praktiske funktioner.

Modellen kommer blandt andet med en automatisk registrering af tøjmængden, hvor den analyserer fyldningen og tilpasser vand- og strømmængden efter dette. Herved bruges der ikke unødigt med vand og el, men vaskeresultatet forbliver stadig optimalt.

Miele WDD020NDS er ydermere en sikker vaskemaskine, da den både har en børnesikring samt et Watercontrol-system.

Vælg mellem flere vaskeprogrammer

Miele WDD020NDS er forsynet med flere forskellige vaskeprogrammer heriblandt Express 20. Hvis tøjet kun trænger til en hurtig vask, kan man gøre brug af hurtigprogrammet, hvor en vask varer i 20 minutter.

Ønsker man at anvende et andet vaskeprogram, kan man blandt andet vælge mellem Bomuld, Strygelet, Finvask, Skjorter, Uld, Mørkt/Jeans, Outdoor, Bomuld Eco m.m.

Uanset hvilket program man vælger, sker det ved en skånsom vask takket være SoftCare-tromlen. Denne tromle sikrer, at tøjet ikke bliver beskadiget under en vask.

Miele WDD020NDS måler 85 cm. (h), 59,6 cm. (b), 63,6 cm. (d) og vejer 85 kg.

Udvalgte fordele ved Miele WDD020NDS:
🔵 SoftCare-tromle
🔵 Automatisk registrering af tøjmængde
🔵 Hurtigprogram på 20 minutter
🔵 Flere sikkerhedsfunktioner
🔵 Kulfri motor


Andre testvindere

Ovenstående har vi gennemgået et par Miele vaskemaskiner, som enten er testvindere og/eller har fået topkarakterer og gode omtaler i eksperttests fra det danske forbrugerråd Tænk og svenske forbrugerråd Råd & Rön.

Udover Miele vaskemaskinerne findes der mange andre gode vaskemaskiner på markedet, og herunder vil vi gennemgå seks vaskemaskiner fra henholdsvis Siemens, LG, Bauknecht, Bosch og Samsung, som også er blevet kåret til testvindere eller topscorere i tests hos Tænk og Råd & Rön samt fået gode anmeldelser hos diverse testsider.


LG F4J5QN4W

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

LG F4J5QN4W

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.099,00 Kr. 0,00 Kr. 3.099,00 Kr. Læs mere
3.099,00 Kr. 0,00 Kr. 3.099,00 Kr. Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere

Det danske forbrugerråd Tænk har også haft modellen LG F4J5QN4W gennemtestet i en stor test af vaskemaskiner sammen med 60 andre modeller. Selv sammenlignet med så mange andre vaskemaskiner skiller LG F4J5QN4W sig positivt ud, og derfor kårer Tænk LG F4J5QN4W som topscorer. Modellen er god, solid og energivenlig, og der er rigtig mange specialfunktioner og specialprogrammer at finde.

Special-fremstillet tromle

LG F4J5QN4W er en meget moderne vaskemaskine, hvor der er tænkt på stort set alt. Det inkluderer også modellens tromle, der har en 6 Motion Direct Drive-teknologi, og den sørger for at vaske helt rent og samtidig være skånsom mod tøjet med de særligt tilpassede bevægelser. Det sker ved, at maskinen vælger mellem seks typer af tromlebevægelser afhængig af tøjtype, hvilket giver en individualiseret vask. Modellen er en mellemstor model med en kapacitet på syv kilo tøj, og det er muligt at centrifugere med en hastighed op til 1400 omdrejninger/min. Modellens motor er kulfri, hvilket sørger for en længere levetid, samt at modellen støjer mindre.

Download nye vaskeprogrammer

Der er utallige funktioner og programmer på LG F4J5QN4W, så selv den mest bevidste forbruger vil kunne få glæde af denne model. Der findes de ”normale” programmer for bomuld, bomuld +, blandet, strygefri og dyner men også helt specifikke programmer til blandt andet babytøj, børnetøj, badetøj, regntøj, træningstøj, jeans, tæpper og svedpletter. Disse programmer skal downloades via NFC Tag On via telefonen. Der findes omkring 20 af disse meget specialiserede programmer, og udvalget udvides hele tiden.

Mange indstillinger

Udover de mange forskellige vaskeprogrammer er LG F4J5QN4W også udstyret med en masse indstillinger for individuelt brug. Har man brug for hurtigt at få vasket let snavset tøj, kan man bruge Quick-indstillingen, som på 30 minutter udfører et intensivt hurtigprogram – det kan tilmed skræddersys ved at kombinere det med andre tilvalg.

Man kan også vaske med forvask og anvende anti-krøl, samt det er muligt at centrifugere tøjet ekstra. Alle informationerne om både muligheder og den igangværende vask vises på displayet, som er let og overskueligt. Som en ekstra bonus er LG F4J5QN4W en meget miljøvenlig model i energiklasse A+++.

LG F4J5QN4W måler 85 cm (h), 60 cm (b), 56 cm (d) og vejer 63 kg.

Udvalgte fordele ved LG F4J5QN4W:
🔵 
6 Motion Direct Drive giver skånsom og effektiv vask
🔵 Kapacitet på syv kilo tøj
🔵 Kulfri motor
🔵 Mulighed for at downloade mange specialprogrammer via NFC Tag On
🔵 Miljøvenlig model i energiklasse A+++


LG FH495BDS2

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

LG FH495BDS2

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.099,00 Kr. 0,00 Kr. 7.099,00 Kr. Læs mere
7.099,00 Kr. 0,00 Kr. 7.099,00 Kr. Læs mere
7.499,00 Kr. 0,00 Kr. 7.499,00 Kr. Læs mere

Det svenske forbrugeråd Råd & Rön har foretaget en omfattende test af vaskemaskiner blandt hele 108 modeller. Modellen LG FH495BDS2 er inkluderet i denne test, og modellen klarer sig så godt, at eksperterne fra Råd & Rön kårer modellen til testvinder.

LG FH495BDS2 er en meget moderne vaskemaskine, hvor der er inkluderet et hav af programmer og funktioner. Desuden er LG FH495BDS2 en meget stor model.

Kapacitet på 12 kilo

Det er de færreste vaskemaskiner til hjemmet, der kan rumme helt op til 12 kilo tøj – men det kan LG FH495BDS2. Det betyder, at tromlen er ekstra stor, og det svarer til, at man kan vaske 11-12 sæt tøj ad gangen. Den ekstra store tromle er udstyret med 6 Motion Direct Drive, som via et udvalg af seks tromlebevægelser tilpasses til den tøjtype, der vaskes.

Det giver både et intensivt vaskeresultat plus en skånsom behandling af tøjet. For at sikre en så kort vasketid som muligt har LG FH495BDS2 også Turbo Wash, som reducerer tidsforbruget af et almindeligt vaskeprogram ned til omkring en enkelt time.

14 forskellige programmer

LG FH495BDS2 er som sagt en vaskemaskine med rigtig mange komponenter. Vaskemaskinen kan kommunikere med en app på telefonen, hvor NFC Tag On giver mulighed for løbende at downloade nye programmer til vaskemaskinen.

LG FH495BDS2 kommer dog allerede med 14 forskellige programmer, som blandt andet tæller program for bomuld, syntetiske stoffer, finvask, håndvask, uld, mørkt tøj, outdoor, storvask og hurtigvask. Hurtigvask-programmet er særligt smart til kun let-snavset tøj, og programmet tager kun en halv time.

Derudover har LG FH495BDS2 en unik damp-funktion, som fungerer ved, at dampen trænger ind i tøjets fibre og fjerner al snavset effektivt.

God til allergikere

LG FH495BDS2 er også en vaskemaskine, der er velegnet til husstande med allergikere i familien. Med tre-i-en løsningen True Steam bliver 99,9 procent af alle allergener fjernet fra tøjet, og der tilsættes et meget hygiejnisk skyllemiddel, som også er ideelt til sart hud og børn.

Med en meget stor husstand kan man hurtigt komme til at glemme enkelte stykker tøj, men på LG FH495BDS2 er det muligt at pause vasken og fylde mere tøj i undervejs. Klik blot på pause-knappen, og efter tre sekunder kan lågen åbnes.

Modellen er ydermere udstyret med et stort LCD-display, hvor alle programmer, tilvalg og indstillinger samt igangværende vaskeprogrammer vises. Displayet har også en børnelås, som gør modellen mere sikker.

LG FH495BDS2 måler 85 cm (h), 60 cm (b), 64 cm (d) og vejer 74 kg.

Udvalgte fordele ved LG FH495BDS2:
🔵 
Meget stor kapacitet på 12 kilo tøj
🔵 6 Motion Direct Drive sørger for optimal vask
🔵 Turbo Wash reducerer tidsforbruget
🔵 14 forskellige programmer med mulighed for at downloade flere via NFC Tag On
🔵 True Steam fjerner 99,9 procent af allergener fra tøjet


Siemens WI14W540EU

Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

 Siemens WI14W540EU

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.695,00 Kr. 0,00 Kr. 6.695,00 Kr. Læs mere
6.695,00 Kr. 0,00 Kr. 6.695,00 Kr. Læs mere
7.095,00 Kr. 0,00 Kr. 7.095,00 Kr. Læs mere


Siemens WI14W540EU er en vaskemaskine, hvor der er mulighed for at integrere den i et skab. Vaskemaskinen er desuden blevet anmeldt og testet af både det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Eksperterne er begejstrede for denne model, da de især er imponerede over dens lave energi- og vandforbrug samt vaskeevne. De finder ikke mange ulemper ved vaskemaskinen. Det eneste, de gør forbrugerne opmærksomme på, er, at maskinen har en smule længere vasketid end andre modeller.

Modellen er derfor blevet kåret som topscorer af både Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön.

Siemens WI14W540EU har en kapacitet på 8 kilo, hvilket passer til en familie på omkring 4 til 5 personer. Derudover arbejder maskinen med 1400 omdrejninger i minuttet.

Energibesparende vaskemaskine med iQdrive-motor

Ved køb af Siemens WI14W540EU får man en energibesparende vaskemaskine, der er placeret i energiklasse A+++. Desuden vasker modellen også 30 % mere effektivt sammenlignet med andre vaskemaskiner med samme energimærkning.

Endvidere er Siemens WI14W540EU forsynet med en iQdrive-motor. Motoren er både effektiv og lydsvag og kommer med en 10 års garanti. iQdrive-motoren er yderligere kulfri og energibesparende.

På grund af vaskemaskinens lydsvage motor, så er Siemens WI14W540EU kendt for at være en lydsvag maskine. Lydniveauet er på kun 41 dB ved vask, mens lydniveauet er på 67 dB ved centrifugering. I og med en normal samtale har et lydniveau på 60 dB, vil maskinen ikke forstyrre hele huset ved hverken vask eller centrifugering.

Brugervenlig model med et hav af programmer

Siemens WI14W540EU er udstyret med et hav af almindelige programmer samt specialprogrammer. Man kan både finde en hurtig PowerWash, en vask på 15 minutter, en vask på 30 minutter, en vask til dyner samt meget mere.

Yderligere kommer Siemens WI14W540EU med et brugervenligt display, hvor man kan finde alle de indstillinger, som man skal bruge. På displayet kan der ses alt lige fra programindstillinger til en timer-funktion. Timer-funktionen gør, at der er mulighed for at programmere vaskemaskinen til at starte efter 24 timer.

Når man vasker med Siemens WI14W540EU, så er tøjets restfugtighed på 53 %. Dette er en lav restfugtighed, da det betyder, at tøjet ikke tager lang tid om at tørre.

Maskine med hurtig vasketid og lys

Ved køb af Siemens WI14W540EU får man en vaskemaskine, der er udstyret med de to funktioner VarioSpeed og timeLight.

Funktionen VarioSpeed gør det muligt at vaske op til hele 55 % hurtigere. Med Siemens WI14W540EU er man derfor sikret en vaskemaskine, der hurtigt kan vaske tøjet, da den yderligere er forsynet med programmet super 15. Dette program vasker og centrifugerer på blot 15 minutter.

Udover at vaske hurtigt, så kommer Siemens WI14W540EU også med timeLight-funktionen. TimeLight er en funktion, der projicerer maskinens programstatus ned på gulvet. Man kan derfor kigge på lyset på gulvet i stedet for at kigge på selve vaskemaskinens display.

Sidst men ikke mindst har Siemens WI14W540EU en selvrensende sæbeskuffe. Det vil sige, at sæbeskuffen altid vil se pæn og ren ud, hvorfor man ikke skal bruge tid på selv at rense den.

Siemens WI14W540EU måler 84,8 cm (h), 59,8 cm (b), 63,2 cm (d).

Udvalgte fordele ved Siemens WI14W540EU:
🔵 Kommer med timeLight og VarioSpeed
🔵 En kulfri iQdrive-motor
🔵 Lydsvag model
🔵 Selvrensende sæbeskuffe
🔵 Timer-funktion
🔵 Kommer med almindelige programmer og specialprogrammer


Mieles historie

Miele blev grundlagt i 1899 og har siden begyndelsen arbejdet ud fra kvalitetsløftet ”Immer besser” – altid bedst. Produkter fra Miele er lige præcis også kendt for at være nogle af de bedste og mest robuste på markedet. Som de fleste sikkert er bekendte med, så producerer Miele ikke kun vaskemaskiner, men også tørretumblere, ovne, komfurer og støvsugere, ligesom Miele også har en produktrække der henvender sig til industrielt brug, nemlig Miele Professionel. Dét, som er fællesnævneren på tværs af alle produkter, er høj kvalitet og lang levetid.

Miele er den eneste producent af hvidevarer, som tester sine produkter for en levetid på 20 år netop for, at du som kunde får et produkt af så god en kvalitet som muligt og med så lang en levetid som muligt. Det er især på dette grundlag, at man taler om ”Miele-kvaliteten” og at har man valgt Miele én gang, så har man valgt Miele for livet.

Miele er ligeledes et af de mest populære mærker indenfor vaskemaskiner og har gentagne gange vundet adskillige priser, som er baseret på forbrugertilfredshed og pålidelighed i forhold til de produkter og den kvalitet, som mærket leverer.  I Mieles hjemland Tyskland er mærket endda, gentagne gange, blev kåret som ”Best brand ever” – det bedste produktmærke nogensinde.

Miele blev grundlagt af teknikeren Carl Miele og forretningsmanden Reinhard Zinkann med det formål at fremstille mælkecentrifuger – og naturligvis de bedste på markedet. De to grundlæggere skrev allerede ”Immer Besser” på deres første produkter og siden da, har ordene fungeret som en ledesnor for Mieles produkter og kvalitet gennem virksomhedens mere end 100 år lange historie.

Allerede kort efter virksomheden grundlæggelse begynder Miele at eksperimentere med vaskemaskiner og allerede i 1903 er virksomheden klar med et bud på en model, der bestod af et pendul med svingvægte. Den første vaskemaskine med elektrisk motor stod klar i 1911 og i 1914 bliver den første vaskemaskine med vandmotor produceret. Selv dengang var Miele overbevist om kvaliteten af sine egne produkter og allerede i 1916, der indfører Miele en 10 års garanti på sine produkter.

Miele fortsætter sin udvikling af vaskemaskinerne og i 1953, der står den første model af vaskemaskinen som vi kender den i dag klar. Frontbetjent og med tromle og med et lille ”koøje”, så man kan kigge ind til tøjet. I 1958 tilføjer Miele endnu en milepæl til tøjplejens historie, da den første elektriske tørretumbler til hjemmebrug forlader deres fabrik.

I 1981 sættes der endnu en milepæl, da den første computerstyrede Miele vaskemaskine ser dagens lys. Selvom den første computerstyrede vaskemaskine kom i 1981, så er der sket meget siden og udviklingen og Mielens stræben efter at være ”Immer besser” har betydet, at man i dag finder nogle af de bedste og mest robuste vaskemaskiner på markedet, netop blandt Mieles modeller.

Siden Mieles grundlæggelse i 1899 har virksomheden været uafhængig og familiedrevet og Mieles vision er at blive det mest populære mærke i branchen på alle relevante markeder. Ifølge Miele selv, så tilbyder virksomheden produkter, der sætter standarden for, hvad en god vaskemaskine bør være, hvad den bør kunne og levere i forhold til design, betjeningskomfort, energieffektivitet, holdbarhed og ydelse. Du kan læse mere om Mieles historie og forretning her.

Miele logo


Miele er den eneste vaskemaskine, som kan repareres

Ifølge det danske Forbrugerråd Tænk, så er vaskemaskiner i dag i høj grad produceret og designet på en måde, så de ikke kan repareres og kvaliteten er maskinenerne er generelt dårligere, end den var for 20 år siden. Tænk har både besøgt og gennemgået flere undersøgelser fra det førende reparationscenter R.U.S.Z. i Østrig, som har lavet en omfattende test af 28 vaskemaskiner og givet deres forklaring på, hvorfor vaskemaskiner i dag har en kortere levetid end tidligere.

Direktøren for R.U.S.Z. peger på, at det især er den generelle kvalitet af vaskemaskinerne, som har ændret sig. Vaskemaskiner i dag bliver nemlig designet og produceret på en sådan måde, at det er noget nær umuligt at reparere dem.

Enten, kan en reparation ikke lade sig gøre eller også, så koster en reparation lige så meget som en ny vaskemaskine. Ifølge R.U.S.Z, så kan man opdele vaskemaskiner i to kategorier: brug-og-smid-væk-maskinerne, som udgør langt størstedelen af alle vaskemaskiner, og high-end-maskinerne, som der bliver færre og færre af.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk, så er problemet med mange moderne vaskemaskiner, at tromlerne ikke kan skilles ad og derved kan man ikke få adgang til kuglelejerne, hvis disse skal skiftes.

Flere undersøgelser peger på, at et af de største problemer med mange nye vaskemaskiner er, at de har helstøbte og forseglede vaskekar og det umuliggør netop et skifte af kuglelejerne, hvis de går i stykker.

Ifølge Tænk, så er der ét bestemt mærke man bør købe, hvis man ønsker en vaskemaskine, der kan skrues fra hinanden – nemlig Miele. Miele gør nemlig det nemlig til en dyd, at alle deres vaskemaskiner kan repareres. Du kan læse mere her. 


Derfor er Miele et godt valg

Ifølge Miele selv, så er der seks gode grunde til, at man bør vælge deres vaskemaskiner:

🔵 Miele-kvaliteten
🔵 Miele-teknikken
🔵 Miele-komforten
🔵 Miele-designet
🔵 Mieles service
🔵 Mærket Miele

Miele er branchens mest populære mærke i mange lande og ovenstående punkter er alle områder, hvor Miele gang på gang udmærker sig. Du kan læse mere om punkterne her.

Miele gør også en dyd ud af at have både den bedste service samt de bedste teknikere. Både, hvis man er i tvivl om hvilken vaskemaskine der er den rette, hvis man har spørgsmål til et konkret problem eller hvis man har brug for en tekniker til sin vaskemaskine. Miele har en landsdækkende serviceenhed med mere end 60 teknikere, som er særligt uddannede i Mieles produkter. Du kan læse meget mere om Mieles forskellige vaskemaskiner og deres særlige Miele-teknik og funktioner her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke Miele vaskemaskiner er bedst i test?

Miele WCE 320 og Miele WCF 120

🔍 Hvordan testes vaskemaskinerne?

Vaskemaskinerne testes på vaskeevne, skylleevne og centrifugeringsevne. Derudover ses der også på vand- og strømforbrug, støjniveau og brugervenlighed.

⚡ Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for vaskemaskiner går fra A+++ som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en maskine med A+ som minimum.


Miele vaskemaskine test – disse tests har vi gennemgået: 

wfk 🇩🇪 
Det tyske wfk Forschungsinstitut für Reinigungstechnologie e.V. i Krefeld har testet vaskemaskiner fra seks forskellige producenter. Resultatet blev, at kun tre Miele-modeller bestod testen. WFK er kendt for skrappe bedømmelser og grundige tests, ligesom de også er med til at lave både tysk og internationalt standardiseringsarbejde, samt uddannelse, undervisning og tests af ydeevne på vaske- og rengøringsmidler, vaskemaskiner og andre hygiejneprodukter.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Good Housekeeping er et britisk forbrugermagasin, som tester produkter til hjemmet og husholdningen. For at få så godt et sammenligningsgrundlag som muligt, udføres der altid den samme type vasketest for at afdække en maskines vand- og strømforbrug, dens centrifugeringsevne samt evnen til at fjerne pletter. Efter testen af vaskemaskinen gives der et samlet antal point baseret på, hvor godt vaskemaskinen har klaret de forskellige del-tests og her er 100 point det absolut bedste der opnås. Dermed er deres vurderinger og resultater sammenlignelige på tværs af vaskemaskinetyper, -størrelser og varemærker. Du kan læse Good Housekeeping Institutes anmeldelse af Miele WMB 120 her.

Expert Reviews 🇬🇧
Det britiske forbrugermagasin Expert Reviews anvender altid samme fremgangsmetode når de tester vaskemaskiner, så deres vurderinger af de forskellige maskiner altid har samme udgangspunkt og grundlag, uanset typen af vaskemaskine. Deres test består eksempelvis altid af en vask på tre kilo tøj, så resultaterne er sammenligelige, uanset vaskemaskines tromlestørrelse. Prøvevasken bliver vasket på bomuldsprogrammet, først på 30 grader og derefter på 40 grader. Herefter er det muligt at sammenligne vand- og strømforbrug, støjniveau samt maskinens grundlæggende evne til at vaske rent. Du kan læse Expert Reviews anmeldelse af Miele WMB 120 og Samsung WW10H9600EW (WW9000).

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk har foretaget en test af 69 vaskemaskiner. Her testede man på en række forskellige parametre såsom vaskeevne, skylleevne, centrifugeringsevne, vand og strømforbrug, brugervenlighed, vasketid og støjniveau.

Alle vaskemaskiner blev grundigt gennemtestet og både et bomuldsprogram og et syntetisk program på 40° blev testet. Derefter kårede Tænks eksperter de bedste vaskemaskiner.

Du kan læse hele testen på Tænks hjemmeside her. Bemærk venligst, at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 108 vaskemaskiner er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellerne vaskeevne, skylleevne, centrifugeringsevne, strømforbrug, vandforbrug og brugervenlighed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

M3 🇸🇪
Svensk testsite som har hovedfokus på at afprøve og vurdere de nyeste teknik-produkter. Her drejer det sig om en test af Samsung WW10H9600EW (WW9000), som både vurderes inden for vaskeresultat, anvendelighed, design, pris og lyd. Læs mere om testen her.

Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er en international forbrugerside, som dagligt bringer detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er vaskemaskinen Samsung WW10H9600EW (WW9000) blevet testet og målt på parametre som brug, vaskevne, app-kontrol, programmer og forbrug. Læs mere her.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største testmagasin, der har en vision om at hjælpe forbrugerne med at vælge de helt rigtige produkter. De tester løbende diverse forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet forskellige vaskemaskiner såsom Miele WSG363 og Miele WSD123.

Ønsker du at læse testen af Miele WSG363, kan du klikke her.

Ønsker du at læse testen af Miele WSD123, kan du klikke her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse