Miele vaskemaskine test-oversigt: De bedste modeller ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

 

 

Miele er et af de mest veletablerede mærker inden for vaskemaskiner og med god grund. Navnet er efterhånden synonym for kvalitet og design af højeste karakter, ligesom også levetiden på Mieles maskiner er en af de højeste på markedet.

For netop at sikre, at alle vaskemaskiner opfylder de højeste kvalitetskrav, så tester Miele selv sine produkter via særdeles strenge langtidskontroller. Eksempelvis udgør testvarigheden for Mieles vaskemaskiner intet mindre end 10.000 driftstimer, hvilket svarer til, hvor meget en gennemsnitlig familie vil bruge en vaskemaskine i løbet af 20 år.

Ingen anden producent udfører så strenge kontroller med deres vaskemaskiner som Miele. Med en vaskemaskine fra Miele får du derfor gennemtestet design, levetid og kvalitet af højeste karakter.

Udover Miele vaskemaskinerne har vi også set nærmere på et antal vaskemaskiner fra andre mærker, som også har udmærket sig i test, således at der er nogle alternativer til Miele modellerne.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

I denne artikel får du:
 Overblik over de bedste Miele vaskemaskiner på markedet
 Årsagen til, at Mieles vaskemaskiner som de eneste kan repareres
 Gennemgang af de forskellige tests vi har gennemgået

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Miele vaskemaskine – De bedste modeller ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du en liste, over de bedste Miele vaskemaskiner ifølge eksperterne. Forbrugsguiden viser dig hvor de forskellige modeller er blevet testet, og hvad eksperternes bedømmelser er. Du kan også sammenligne priser på de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste forhandler.


Guide: Se vores video med 4 gode råd til valg af ny vaskemaskine


Miele Active WSA023WCS – tysk kvalitet

4.3/5 stjerner i brugeranmeldelser hos Elgiganten.dk
Populær hos pricerunner.dk

Miele Active WSA023WCS – tysk kvalitet

 

.
Skånsom vask

Miele er en tysk producent af vaskemaskiner, og deres motto er ”immer besser”, det vil sige altid bedre. De er kendt for at lave produkter med høj kvalitet, og den her vaskemaskine er ingen undtagelse. Den kan bruges til almindelig brug med sin kapacitet på 7 liter. Derudover har den en særlig SoftCare tromle, som er ekstra skånsom, da der er færre huller med udløb af vand og kanaler. Det giver et tyndere lag vand på tøjet, når den roterer. Denne tromle er patenteret og derfor ikke noget, du ville støde på i mange andre vaskemaskiner. Den har desuden CapDosing, hvor du med særlige Miele kapsler kan sikre, at der først tilsættes vaskepulver på det bedste tidspunkt i vaskeprocessen. Med en frontbetjent model er det desuden væsentligt nemmere at få maskinen til at passe ind i indretningen samtidig med, at du kan vælge vaskeprogram.

Høj energiklasse

Den her vaskemaskine har energiklasse A, som er den højeste mærkning. Det betyder, at du kan være sikker på, at den forbruger så lidt energi som muligt. Miele har udviklet den særlige ProfiEco motor, som er mere miljøvenlig. Derudover reducerer du prisen på hver vask, hvilket bestemt er en god langtidsinvestering. Samtidig har du 1400 omdrejninger per minut, så du er også sikret en maskine, der kan tage fat, når tøjet er ekstra snavset. Den udmærker sig desuden ved at være støjsvag, så du bliver mindre forstyrret, når den vasker, imens du er hjemme.

Miele Active WSA023WCS vs. markedet

Denne vaskemaskine er til dig, der ønsker en vaskemaskine i tysk kvalitet, og hvor der er tænkt over at udvikle en bedre maskine. Den lever op til den højeste energiklasse A. Den vasker skånsomt og støjsvagt. Den er produceret med patenterede løsninger, og det enkle frontbetjente design vil passe ind i de fleste hjem. Mange fremhæver den som brugervenlig hos Elgiganten.dk. Det ser ud til, at kunderne er loyale mod mærket og ønsker at finde deres nye vaskemaskine i samme mærke, da de har været tilfredse med kvaliteten og holdbarheden af den gamle. Den fremhæves desuden som støjsvag, og de mange tillægsprogrammer gør det muligt at tilpasse vasken til behøvet. Der er dog enkelte, der ønsker, at omdrejningerne kunne sættes højere i visse af programmerne.

Fordele

 • Høj energimærkning
 • Skånsom vask,Støjsvag
Ulemper

 • Nogle af vaskeprogrammerne tager for lang tid

Andre testvindere

Ovenstående har vi gennemgået et par Miele vaskemaskiner, som enten er testvindere og/eller har fået topkarakterer og gode omtaler i eksperttests fra det svenske forbrugerråd Råd & Rön.

Udover Miele vaskemaskinerne findes der mange andre gode vaskemaskiner på markedet, og herunder vil vi gennemgå seks vaskemaskiner fra henholdsvis Siemens, LG, Bauknecht, Bosch og Samsung, som også er blevet kåret til testvindere eller topscorere i tests hos Råd & Rön samt fået gode anmeldelser hos diverse testsider.


Miele WSF 363 WCS – testvindende og prisvenlig vaskemaskine
Miele WSF 363 WCS

i samarbejde med PriceRunner

 

Ét andet flot testresultat kom med undersøgelsen fra december 2020 i det svenske forbrugermagasin Råd & Rön, hvor Miele WSF 363 WCS indtog fjerdepladsen. 

En god maskine på rigtig mange områder

Maskinen har en kapacitet på 8 kg, så der er masser af plads til hele familiens vasketøj – både i hverdagen, og når man vender hjem fra ferien med bunker af vasketøj. Du kan vaske alt fra uld til silke på de integrerede programmer – især bomuldsprogrammet er særligt godt. 

Smarte funktioner – til en nem håndtering
Miele WSF 363 WCS har en række smarte funktioner, der gør det ekstra nemt (og sjovt) at betjene maskinen. Med CapDos-funktionen bliver det f.eks. nemt at opnå den mest skånsomme vask via Mieles kapsler. Du kan desuden styre de forskellige programmer via en app. 

Vaskemaskinen WSF 363 WCS måler 85 (H) x 59,6 (B) x 64,30 (D) cm. Den vejer 93 kg. 

Fordele
Lavt vandforbrug
Lydsvag model
Godt bomuldsprogram 
Ulemper
Har ingen Twin Dos-funktion
Detaljer
Frontbetjent 
CapDos – skånsom vask
Quick Power Wash – hurtig vask
Nem betjening med én finger – DirectSensor
Program til udglatning – slip for krøllet tøj
Kan betjenes via app


Asko W4086C.S/2 – meget effektiv vaskemaskine

✅ 60 ud af 100 point hos det svenske testmagasin Råd & Rön

Asko W4086C.S:2

Asko W4086C.S/2 er en særlig effektiv vaskemaskine i oversigten, der ikke kun sørger for rent tøj. Du slipper også for den generende støj, der ofte opstår, når vaskemaskiner centrifugerer. Asko W4086C.S/2 er udstyret med 4 støddæmpere, der effektivt minimerer vibrationerne og dermed støj fra vaskemaskinen under centrifugeringen.

Modellen fra Asko får også en fin middel vurdering med 60 ud af 100 point i alt hos svenske Råd & Rön. Hos testmagasinet scorer modellen ekstra flotte karakterer i vaskeevne, miljøvenlighed og centrifugering. 

Vibrationsfri med mange programmer

I både badeværelse, bryggers og vaskerum vil Asko W4086C.S/ passe fint med sine standardmål og front i rustfrit stål. Det er en moderne vaskemaskine, der sørger for en nem og enkel vask af alt dit tøj – fra fint og sart til hårdført og robust. I alt har Asko W4086C.S/ en kapacitet på 8 kg.

Modellen fra Asko er fremstillet med Quattro Construction. Vaskemaskinen har 4 støddæmpere i hvert hjørne, der optager vibrationer under vask og centrifugering. Centrifugeringen kan med Asko W4086C.S/2 nå op på 1.600 omdrejninger, men selv ved højeste trin larmer den ikke generende. 

Asko W4086C.S/2 hjælper dig med sine smarte funktioner, så hverdagen og særligt vask af tøj bliver lettere. Maskinen har i alt 21 forskellige forprogrammerede programmer, så du let finder det rigtige til dine behov.

Særligt har vaskemaskinen et dampprogram, der ikke bruger vand, men i stedet damper tøjet rent, et spulesystem og et Quick-program. Har du altid problemer med at ramme den rigtige mængde sæbe, hjælper DoseringsAssistenten dig med at ramme plet hver eneste gang.

Asko W4086C.S/2 måler 85 cm (h), 59,5 cm (b), 58,5 cm (d) og vejer 75,5 kg.

Asko W4086C.S/2 vs. markedet

Er du på udkig efter en vibrationsfri vaskemaskine? Asko W4086C.S/2 er udstyret med Quattro Construction, så hverken husstanden eller naboer bliver generet under centrifugeringen. Konstruktionen gør maskinen solid og holdbar, og med de mange programmer er der meget at vælge mellem. Du kan derfor let vaske hele familiens tøj med de mange indstillinger, og maskinen kører med et effektivt energiforbrug, så du også passer på miljø og pengepung.

Alt i alt er Asko W4086C.S/2 en effektiv vaskemaskine til dig, der skal bruge mange programmer, en vibrationsfri og energivenlig vaskemaskine til den almindelige husholdning.

Fordele
Holdbar
Effektivt energiforbrug
Vibrations-fri
Mange programmer

Ulemper
Skyl kunne være bedre
Centrifugering kan larme


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


LG W4WV712S1W

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

.

Det svenske forbrugeråd Råd & Rön har foretaget en omfattende test af vaskemaskiner blandt hele 108 modeller. Modellen LG W4WV712S1W er inkluderet i denne test, og modellen klarer sig så godt, at eksperterne fra Råd & Rön kårer modellen til testvinder.

LG W4WV712S1W er en meget moderne vaskemaskine, hvor der er inkluderet et hav af programmer og funktioner. Desuden er LG W4WV712S1W en meget stor model.

Kapacitet på 12 kilo

Det er de færreste vaskemaskiner til hjemmet, der kan rumme helt op til 12 kilo tøj – men det kan LG W4WV712S1W. Det betyder, at tromlen er ekstra stor, og det svarer til, at man kan vaske 11-12 sæt tøj ad gangen. Den ekstra store tromle er udstyret med 6 Motion Direct Drive, som via et udvalg af seks tromlebevægelser tilpasses til den tøjtype, der vaskes.

Det giver både et intensivt vaskeresultat plus en skånsom behandling af tøjet. For at sikre en så kort vasketid som muligt har LG W4WV712S1W også Turbo Wash, som reducerer tidsforbruget af et almindeligt vaskeprogram ned til omkring en enkelt time.

14 forskellige programmer

LG W4WV712S1W er som sagt en vaskemaskine med rigtig mange komponenter. Vaskemaskinen kan kommunikere med en app på telefonen, hvor NFC Tag On giver mulighed for løbende at downloade nye programmer til vaskemaskinen.

LG W4WV712S1W kommer dog allerede med 14 forskellige programmer, som blandt andet tæller program for bomuld, syntetiske stoffer, finvask, håndvask, uld, mørkt tøj, outdoor, storvask og hurtigvask. Hurtigvask-programmet er særligt smart til kun let-snavset tøj, og programmet tager kun en halv time.

Derudover har LG W4WV712S1W en unik damp-funktion, som fungerer ved, at dampen trænger ind i tøjets fibre og fjerner al snavset effektivt.

God til allergikere

LG W4WV712S1W er også en vaskemaskine, der er velegnet til husstande med allergikere i familien. Med tre-i-en løsningen True Steam bliver 99,9 procent af alle allergener fjernet fra tøjet, og der tilsættes et meget hygiejnisk skyllemiddel, som også er ideelt til sart hud og børn.

Med en meget stor husstand kan man hurtigt komme til at glemme enkelte stykker tøj, men på LG W4WV712S1W er det muligt at pause vasken og fylde mere tøj i undervejs. Klik blot på pause-knappen, og efter tre sekunder kan lågen åbnes.

Modellen er ydermere udstyret med et stort LCD-display, hvor alle programmer, tilvalg og indstillinger samt igangværende vaskeprogrammer vises. Displayet har også en børnelås, som gør modellen mere sikker.

LG W4WV712S1W måler 85 cm (h), 60 cm (b), 61.5 cm (d) og vejer 67 kg.

Fordele

 • Meget stor maskine med en kapacitet på 12 kg tøj
 • Har seks Motion Direct Drives som sikrer en optimal vask
 • Har Turbo Wash som reducerer tidsforbruget
 • Har 14 forskellige programmer og mulighed for at downloade flere ved hjælp af NFC Tag On
 • Har True Steam som fjerner 99,9 % af alle allergener fra tøjet.
Ulemper

 • Støjer lidt mere end andre modeller

Miele WCF 120

Miele WCF 120

.

 

Miele WCF 120 er en frontbetjent vaskemaskine, der er blevet testet og anmeldt af  den svenske forbrugerorganisation

Råd & Rön er imponerede over vaskemaskinen, hvorfor de ender med at kåre den som henholdsvis topscorer i deres test.

Eksperterne er især vilde med, at vaskemaskinen både centrifugerer og vasker godt. Dog forklarer de, at forbrugere skal være opmærksomme på, at maskinen til gengæld støjer end smule mere samt har et højere vandforbrug end andre modeller fra Miele.

Miele WCF 120 er placeret i energiklasse A, hvorfor man er sikret et lavt energiforbrug. Derudover kommer vaskemaskinen med en kapacitet på 8 kilo, hvilket passer til en familie på omkring 4 til 5 personer. Maskinen arbejder med i alt 1600 omdrejninger i minuttet.

Model med effektiv og slidfri motor samt skånsom tromle

Miele WCF 120 er en vaskemaskine, der er forsynet med en effektiv og slidfri motor. Motoren er nemlig en ProfiEco-motor, der på samme tid også er økonomisk. Den forbruger mindre energi sammenlignet med andre motorer og kan holde i mange år. Desuden hjælper motoren vaskemaskinen med effektivt at vaske al tøjet.

Vaskemaskinen kommer desuden med en skånsom tromle. Tromlen er en SoftCare-tromle, der sørger for at varme tromlen op ved centrifugering. Al tøjet bliver derfor både udglattet samt løsnet, hvorfor det er nemt at fjerne fra tromlen.

Endvidere kommer Miele WCF 120 med en automatisk registrering af tøjmængden. Det betyder, at modellen automatisk vælger den vand- og strømmængde, der skal bruges, for at opnå en ensartet og optimal tøjvask.

Vaskemaskine med både almindelige programmer og specialprogrammer

Ved køb af Miele WCF 120 får man en vaskemaskine, der er forsynet med flere almindelige vaskeprogrammer samt specialprogrammer. Det betyder, at man kan vælge det program, der passer bedst til ens vasketøj.

Modellen har programmer såsom SingleWash og QuickPowerWash, der begge er hurtige og effektive programmer. Desuden kommer Miele WCF 120 med programmet Automatic Plus til en tøjvask med to typer tekstiler, en uldvask, en silkevask samt vaskeprogrammer til sportstøj m.m.

Endvidere kommer Miele WCF 120 med systemet Watercontrol. Dette system sørger for, at man altid vil undgå lækager ved at overvåge vandtilførslen.

Vaskemaskine med CapDosering og timer-funktion

Ved brug af vaskemaskinens specialprogrammer er der mulighed for at anvende en portionskapsel fra Miele. Portionskapslerne skal blot puttes i maskinens rum til skyllemiddel. Herefter vil vaskemaskinen selv sørge for at dosere selve indholdet på det bedste tidspunkt efter start. Der kan vælges mellem flere typer portionskapsler.

Udover muligheden for at anvende en portionskapsel, så kommer Miele WCF 120 også med en timer-funktion. Denne funktion gør, at man har mulighed for at forprogrammere et vaskeprogram til at starte i op til 24 timer før, det skal gå i gang. Desuden kan man se, hvornår programmet slutter på maskinens displayet, når det først er gået i gang.

Vaskemaskinen har desuden et lydniveau på 48 dB ved vask samt et lydniveau på 73 dB ved centrifugering. En normal samtale har et lydniveau på 60 dB, hvorfor modellen ikke vil forstyrre meget, når den er i gang.

Miele WCF 120 måler 85 cm (h), 59,6 cm (b), 63,6 cm (d).

Udvalgte fordele ved Miele WCF 120:
1600 omdrejninger i minuttet
Kommer med både almindelige programmer og specialprogrammer
Timer-funktion
CapDosering
Energivenlig model
Automatisk registrering af tøjmængden


Siemens WI14W541EU

 

Siemens WI14W541EU er en vaskemaskine, hvor der er mulighed for at integrere den i et skab. Vaskemaskinen er desuden blevet anmeldt og testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Eksperterne er begejstrede for denne model, da de især er imponerede over dens lave energi- og vandforbrug samt vaskeevne. De finder ikke mange ulemper ved vaskemaskinen. Det eneste, de gør forbrugerne opmærksomme på, er, at maskinen har en smule længere vasketid end andre modeller.

Modellen er derfor blevet kåret som topscorer af  Råd & Rön.

Siemens WI14W541EU har en kapacitet på 8 kilo, hvilket passer til en familie på omkring 4 til 5 personer. Derudover arbejder maskinen med 1400 omdrejninger i minuttet.

Energibesparende vaskemaskine med iQdrive-motor

Ved køb af Siemens WI14W541EU får man en energibesparende vaskemaskine, der er placeret i energiklasse C. Desuden vasker modellen også 30 % mere effektivt sammenlignet med andre vaskemaskiner med samme energimærkning.

Endvidere er Siemens WI14W541EU forsynet med en iQdrive-motor. Motoren er både effektiv og lydsvag og kommer med en 10 års garanti. iQdrive-motoren er yderligere kulfri og energibesparende.

På grund af vaskemaskinens lydsvage motor, så er Siemens WI14W541EU kendt for at være en lydsvag maskine. Lydniveauet er på kun 41 dB ved vask, mens lydniveauet er på 66 dB ved centrifugering. I og med en normal samtale har et lydniveau på 60 dB, vil maskinen ikke forstyrre hele huset ved hverken vask eller centrifugering.

Brugervenlig model med et hav af programmer

Siemens WI14W541EU  er udstyret med et hav af almindelige programmer samt specialprogrammer. Man kan både finde en hurtig PowerWash, en vask på 15 minutter, en vask på 30 minutter, en vask til dyner samt meget mere.

Yderligere kommer Siemens WI14W541EU med et brugervenligt display, hvor man kan finde alle de indstillinger, som man skal bruge. På displayet kan der ses alt lige fra programindstillinger til en timer-funktion. Timer-funktionen gør, at der er mulighed for at programmere vaskemaskinen til at starte efter 24 timer.

Når man vasker med Siemens WI14W541EU, så er tøjets restfugtighed på 53 %. Dette er en lav restfugtighed, da det betyder, at tøjet ikke tager lang tid om at tørre.

Maskine med hurtig vasketid og lys

Ved køb af Siemens WI14W541EU får man en vaskemaskine, der er udstyret med de to funktioner VarioSpeed og timeLight.

Funktionen VarioSpeed gør det muligt at vaske op til hele 55 % hurtigere. Med Siemens WI14W541EU er man derfor sikret en vaskemaskine, der hurtigt kan vaske tøjet, da den yderligere er forsynet med programmet super 15. Dette program vasker og centrifugerer på blot 15 minutter.

Udover at vaske hurtigt, så kommer Siemens WI14W541EU også med timeLight-funktionen. TimeLight er en funktion, der projicerer maskinens programstatus ned på gulvet. Man kan derfor kigge på lyset på gulvet i stedet for at kigge på selve vaskemaskinens display.

Sidst men ikke mindst har Siemens WI14W541EU en selvrensende sæbeskuffe. Det vil sige, at sæbeskuffen altid vil se pæn og ren ud, hvorfor man ikke skal bruge tid på selv at rense den.

Siemens WI14W541EU måler 81,8 cm (h), 59,6 cm (b), 54,4 cm (d).

Fordele

 • Har indbygget timer
 • Er let og har forskellige hastigheder
 • Har kulfri iGdrive-motor
 • Støjsvag
 • Har selvrensende sæbeskuffe
 • Har timerfunktion
 • Kommer med både almindelige og special programmer.
Ulemper

 • Maskinen har ikke intelligent selvdosering

Miele WSG363

Kåret som “Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele WSG363

Miele WSG363 er blevet testet og anmeldt af Englands største testmagasin Which.co.uk, som de har kåret som et ”Best Buy”.

Dette har de blandt andet gjort, da vaskemaskinen er nem at betjene samt vasker effektivt. Dog nævner eksperterne, at de er mindre vilde med maskinens støjniveau.

Ved køb af Miele WSG363 skal man være opmærksom på, at det er en frontbetjent vaskemaskine.

Rummelig vaskemaskine med kulfri motor

Med Miele WSG363 får man en rummelig vaskemaskine med en kapacitet på 9 kilo tøj. Det betyder, at maskinen er velegnet til en større familie på omkring fem personer eller mere. Samtidigt er modellen energibesparende, da den er placeret i energiklasse A.

Derudover kommer Miele WSG363 med en kulfri motor, der ikke kun forlænger maskinens levetid, men også sørger for at reducere støjen.

Derfor er lydniveauet også på blot 48 dB ved vask og 72 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Det er desuden muligt at forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt takket være den praktiske timer-funktion.

Her kan man selv indstille, hvornår man ønsker, at modellen skal vaske tøjet, så det passer ind i ens dag.

Automatisk registrering af tøjmængde

Miele WSG363 er forsynet med en automatisk registrering af tøjmængden, hvor den analyserer fyldningen og herefter tilpasser vand- og strømforbruget efter dette. På den måde bliver der ikke brugt unødigt med vand og energi, mens man stadig opnår et optimalt vaskeresultat.

Selve vaskeprocessen foregår altid på en skånsom måde takket være SoftCare-tromlen. Med denne tromle glider vasketøjet rundt på en fin vandfilm, så tøjet ikke bliver beskadiget.

Endvidere er det muligt at forbinde Miele WSG363 med internettet, så man kan betjene den med hjælp fra ens smartphone eller tablet via Miele mobil-appen. Her kan man blandt andet vælge et program, overvåge modellen m.m. både derhjemme eller på farten.

Mange vaskeprogrammer

Miele WSG363 kommer med mange forskellige vaskeprogrammer, så man kan vælge et program ud fra, hvad man ønsker at vaske. Disse programmer inkluderer blandt andet: Skjorter, Uld, Automatic Plus, Strygelet, Finvask, Outdoor, Sportstøj, Mørkt/Jeans m.m.

Man finder også flere hurtigprogrammer i form af QuickPowerWash og Express 20. Mens QuickPowerWash vasker tøjet på 49 minutter, klarer Express 20 tøjvasken på blot 20 minutter. Dette er optimalt, hvis man har brug for at vaske noget tøj hurtigt.

Sidst men ikke mindst har Miele WSG363 en børnesikring samt et Watercontrol-system, der begge er komponenter, som bidrager til en mere sikker vaskemaskine.

Miele WSG363 måler 85 cm. (h), 59,6 cm. (b), 64,3 cm. (d) og vejer 93 kg.

Fordele

 • Mange vaskeprogrammer
 • Kulfri motor
 • Automatisk registrering af tøjmængde
 • Timer-funktion
 • SoftCare-tromle
Ulemper

 • Døren åbner den modsatte vej
 • Har ikke nok hurtige vaskeprogrammer

Her kan du se en præsentationsvideo af Miele WSG363. Videoen er produceret af AO.com: 


Miele WCF 130

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele WCF 130

Miele WCF 130 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Her har modellen fået en topplacering i deres omfattende tests af forskellige vaskemaskiner på markedet.

Vaskemaskinen har fået en topplacering, da eksperterne fra Råd & Rön mener, at den klarer sig godt i forhold til dens vaske- og centrifugeringsevne. De mener dog ikke, at dens skylleevne er helt optimal, hvilket man skal være opmærksom på.

Til gengæld er Miele WCF 130 en energivenlig model, der tilhører energiklasse A. Dette er den bedste energiklasse for vaskemaskiner, hvorfor man trygt kan stole på, at den hverken forbruger meget strøm eller vand på et år. Derudover har vaskemaskinen en kapacitet på op til 8 kilo vasketøj.

Støjsvag model med 12 programmer og SoftCare-tromle 

Med Miele WCF 130 får man en frontbetjent og lydsvag vaskemaskine med et lydniveau på 48 dB ved vask og 73 dB ved centrifugering. Dette er blandt andet muligt på grund af maskinens ProfiEco-motor, der bidrager til et lavere lydniveau uden at gå på kompromis med vaskeresultatet og effektiviteten.

Derudover kommer Miele WCF 130 med i alt 12 forskellige programmer herunder et program til silke, uld og outdoor. Modellen er ligeledes forsynet med et Quick-program, der blot varer i 20 minutter. Dette program er praktisk, hvis man har brug for en hurtig tøjvask.

Miele WCF 130 kommer desuden med en SoftCare-tromle, der sørger for at vaske tøjet på den mest skånsomme og blide måde. Tromlen er udviklet på en måde, så der kun er et tyndt vandlag, hvilket beskytter tøjet, mens tromlen roterer rundt.

Vaskemaskine med timer-funktion, automatisk registrering og CapDosing

Miele WCF 130 kommer med en automatisk registrering af tøjmængden. Dette intelligente system sørger for, at den pågældende mængde bliver analyseret, hvorefter der kun bliver anvendt så meget vand og energi, som maskinen har brug for.

Derudover kommer Miele WCF 130 med en timer-funktion. Timer-funktionen er praktisk i tilfælde af, at man har brug for at forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt. Man har derfor mulighed for at indstille vaskemaskinen til at starte et program, når det bedst passer ind i ens dag.

Med CapDosing-funktionen er det ligeledes nemt at dosere skyllemiddel og specialvaskemiddel. Disse kapsler vasker ikke kun tøjet blidt, men det er desuden nemt at dosere, da kapslen blot skal placeres i det specifikke rum, hvorefter vaskemaskinen selv tager sig af resten.

Nem at betjene 

Miele WCF 130 er en vaskemaskine, der er nem at lære at kende samt at betjene. Man vil nemlig altid have et overblik over, hvad vaskemaskinen er i gang med, da resttiden vil stå på skærmen. Skærmen kan findes på fronten af maskinen sammen med alle knapperne, hvor man kan indstille og programmere den afhængig af ens ønsker og behov.

Modellen kommer yderligere med en sikkerhedsfunktion ved navn Watercontrol-system. Dette system sørger for, at alle lækager bliver registreret, så man undgår oversvømmelser, da den lukker for vandtilførslen med det samme. Vaskemaskinen kommer også med en børnesikring samt en pinkode.

Derudover har tøjet en restfugtighed på 44 % efter endt vask. Det vil sige, at tøjet tørrer hurtigt uanset, om man tørrer det på en tørresnor eller i tørretumbleren.

Miele WCF 130 måler 85 cm (h), 59,6 cm (b), 63,6 cm (d).

Fordele

 • Nem betjening
 • Med flere sikkerhedsfunktioner
 • Med timer-funktion og CapDosing
 • Automatisk registrering af tøjmængden
 • 12 forskellige programmer
 • Med SoftCare-tromle
Ulemper

 • Er ikke udstyret med TwinDos
 • Har ikke Powerwash 2.0, som kan rengøre vasketøjet på én time.

Miele WSD123

Kåret som “Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele WSD123

Englands største testmagasin Which.co.uk har testet og anmeldt Miele WSD123, som de har kåret som et ”Best Buy”.

I deres anmeldelse af vaskemaskinen skriver de, at modellen kommer med flere praktiske funktioner og mange gode vaskeprogrammer.

Selvom eksperterne generelt er glade for Miele WSD123, nævner de også, at maskinen ikke er den mest prisvenlige model på markedet. Miele WSD123 er en frontbetjent vaskemaskine.

Støjsvag og energivenlig vaskemaskine

Miele WSD123 er en energivenlig vaskemaskine, som er placeret i energiklasse A. Det betyder, at modellen ikke forbruger meget energi på et år, hvilket ikke kun er en fordel for miljøet, men også for pengepungen.

Derudover kommer Miele WSD123 med en kulfri motor, der ikke kun er med til at forlænge maskinens levetid, men også reducerer støjen. Maskinens lydniveau er derfor på blot 50 dB ved vask og 70 dB ved centrifugering. Den støjer derfor ikke meget under brug, da en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på omkring 60 dB.

Vaskemaskinen har desuden en kapacitet på 8 kilo tøj, så den er velegnet til en større familie på omkring fire til fem personer eller mere. Det er ligeledes muligt at anvende den praktiske timer-funktion, hvor man kan forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt.

Skånsom tøjvask

Med Miele WSD123 er man sikret en skånsom tøjvask takket være SoftCare-tromlen. Denne tromle er forsynet med en overflade, hvor der dannes en fin vandfilm, så vasketøjet glider let henover filmen. Det gør, at tøjet ikke bliver beskadiget under processen.

Miele WSD123 er ydermere forsynet med flere forskellige vaskeprogrammer heriblandt Express 20. Med dette program kan man vaske sit tøj på blot 20 minutter. Man kan også vælge andre programmer såsom Bomuld, Strygelet, Finvask, Skjorter, Uld, Mørkt/Jeans, Bomuld Eco m.m.

Intelligent vaskemaskine

Miele WSD123 er en intelligent vaskemaskine, der automatisk registrerer tøjmængden ved hver fyldning. Her analyserer maskinen den pågældende fyldning, hvorefter der kun anvendes den mængde strøm og vand, der behøves. Dette sikrer, at man opnår et optimalt vaskeresultat uden unødig brug af el og vand.

Sidst men ikke mindst kommer Miele WSD123 med funktionen AddLoad, hvor man kan tilføje vasketøj lige indtil, at programmet slutter.

Hvis man har glemt noget vasketøj, kan man derfor sagtens nå at få det med, så man ikke behøver at starte en ny vask.

Miele WSD123 måler 85 cm. (h), 59,6 cm. (b), 63,6 cm. (d) og vejer 85 kg.

Udvalgte fordele ved Miele WSD123:
 SoftCare-tromle
 AddLoad-funktion
 Timer-funktion
 Kulfri motor
 Automatisk registrering af tøjmængde

Her kan du se en præsentationsvideo af Miele WSD123. Videoen er produceret af AO.com: 


Miele WDD020NDS

5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler WhiteAway.com

Miele WDD020NDS

 

Miele WDD020NDS er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær vaskemaskine hos forbrugerne. Maskinen har nemlig fået 5 ud af 5 stjerner hos den danske forhandler Skousen.dk.

Her skriver brugerne, at maskinen fungerer, som den skal, hvorfor de er meget glade for den. Ingen af forbrugerne nævner nogle deciderede ulemper ved Miele WDD020NDS. Denne maskine er en frontbetjent model.

Stor vaskekapacitet

Miele WDD020NDS er en rummelig vaskemaskine med en vaskekapacitet på 8 kilo tøj. Det gør, at maskinen er velegnet til en større familie med omkring fire til fem personer.

Samtidigt er modellen energieffektiv, da den er placeret i energiklasse A.

Derudover kommer Miele WDD020NDS med en kulfri motor, der ikke mindst sikrer, at maskinen er mere holdbar, men også vasker ved et lavere lydniveau.

Derfor er lydniveauet på blot 50 dB ved vask og 74 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Det er desuden muligt at gøre brug af timer-funktionen, hvis man ønsker at forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt.

Avanceret vaskemaskine med praktiske funktioner

Med Miele WDD020NDS får man en avanceret vaskemaskine, der er udstyret med flere praktiske funktioner.

Modellen kommer blandt andet med en automatisk registrering af tøjmængden, hvor den analyserer fyldningen og tilpasser vand- og strømmængden efter dette. Herved bruges der ikke unødigt med vand og el, men vaskeresultatet forbliver stadig optimalt.

Miele WDD020NDS er ydermere en sikker vaskemaskine, da den både har en børnesikring samt et Watercontrol-system.

Vælg mellem flere vaskeprogrammer

Miele WDD020NDS er forsynet med flere forskellige vaskeprogrammer heriblandt Express 20. Hvis tøjet kun trænger til en hurtig vask, kan man gøre brug af hurtigprogrammet, hvor en vask varer i 20 minutter.

Ønsker man at anvende et andet vaskeprogram, kan man blandt andet vælge mellem Bomuld, Strygelet, Finvask, Skjorter, Uld, Mørkt/Jeans, Outdoor, Bomuld Eco m.m.

Uanset hvilket program man vælger, sker det ved en skånsom vask takket være SoftCare-tromlen. Denne tromle sikrer, at tøjet ikke bliver beskadiget under en vask.

Miele WDD020NDS måler 85 cm. (h), 59,6 cm. (b), 63,6 cm. (d) og vejer 85 kg.

Udvalgte fordele ved Miele WDD020NDS:
 SoftCare-tromle
 Automatisk registrering af tøjmængde
 Hurtigprogram på 20 minutter
 Flere sikkerhedsfunktioner
 Kulfri motor


AEG L6FBE740G

4.9/5 stjerner i brugeranmeldelser hos Skousen.dk
4.9/5 stjerner i brugeranmeldelser hos Whiteaway.dk

AEG L6FBE740G – en grøn og effektiv vaskemaskine

.
God vaskeevne

Den her vaskemaskine passer til de fleste familiers behov med sin kapacitet på 7 liter. Derudover har den en ProTex tromle, der giver ekstra plads til, at tøjet kan bevæge sig frit og derfor er mere skånsom. Den har Woolmark Blue certifikat, så du er garanteret en skånsom vask for uld- og silketøj uden tendens til at krympe. Vaskningen af tøjet sker med hjælp fra kunstig intelligens i form af Fuzzy-Logic, der analyserer tøjmængde og regulerer i forhold til sæbe, vand og varme.   

Energibesparende

Vaskemaskinen har 1400 omdrejninger per minut, centrifugeringsevne klassificeret som B og en restfugtighed på 52 procent. Den her vaskemaskine er A, som er den bedste energiklasse. Den forbruger 139 kWh og 9499 liter.  Den kulfri motor giver en støjsvag maskine, hvilket bestemt er attraktivt. Du kan derudover indstille på en timer til vasken. På den måde kan du fylde maskinen inden arbejde og vende hjem til en helt frisk vask uden den kuldslåede lugt af tøj, der har lagt for længe i maskinen. Et hurtigprogram har den også, hvis dit tøj bare lige skal have en opfriskning. Maskinen har desuden Aqua-Control på indløbsslangen, som giver et mindre vandudslip og dermed en længere holdbarhed på maskinen.

AEG L6FBE740G vs. markedet

Det er en vaskemaskine til dem, der ikke ønsker at gå på kompromis med en miljøvenlig vask, og som desuden ønsker skånsom vask af tøjet, så det holder længere. Den fremhæves af kunderne for sin støjsvage vask og energivenlige egenskaber. Derudover er mange også glade for de ekstra funktioner med timer og analyse af tøjvasken med Fuzzy-Logic. Det er da også dejligt, at der både er tænkt på at optimere vasken i forhold til energiforbrug men også på at gøre vasken så skånsom, at tøjet kan holde endnu længere og vores tøjforbrug kan sættes ned.

Fordele

 • God vaskeevne
 • Højeste energiklasse
 • Bedst i test
 • Anbefalet af kunder
Ulemper

 • Har en mindre vaskekapacitet

LG F4J5QN4W

LG F4J5QN4W

.
Modellen er god, solid og energivenlig, og der er rigtig mange specialfunktioner og specialprogrammer at finde.

Special-fremstillet tromle

LG F4J5QN4W er en meget moderne vaskemaskine, hvor der er tænkt på stort set alt. Det inkluderer også modellens tromle, der har en 6 Motion Direct Drive-teknologi, og den sørger for at vaske helt rent og samtidig være skånsom mod tøjet med de særligt tilpassede bevægelser. Det sker ved, at maskinen vælger mellem seks typer af tromlebevægelser afhængig af tøjtype, hvilket giver en individualiseret vask. Modellen er en mellemstor model med en kapacitet på syv kilo tøj, og det er muligt at centrifugere med en hastighed op til 1400 omdrejninger/min. Modellens motor er kulfri, hvilket sørger for en længere levetid, samt at modellen støjer mindre.

Download nye vaskeprogrammer

Der er utallige funktioner og programmer på LG F4J5QN4W, så selv den mest bevidste forbruger vil kunne få glæde af denne model. Der findes de ”normale” programmer for bomuld, bomuld +, blandet, strygefri og dyner men også helt specifikke programmer til blandt andet babytøj, børnetøj, badetøj, regntøj, træningstøj, jeans, tæpper og svedpletter. Disse programmer skal downloades via NFC Tag On via telefonen. Der findes omkring 20 af disse meget specialiserede programmer, og udvalget udvides hele tiden.

Mange indstillinger

Udover de mange forskellige vaskeprogrammer er LG F4J5QN4W også udstyret med en masse indstillinger for individuelt brug. Har man brug for hurtigt at få vasket let snavset tøj, kan man bruge Quick-indstillingen, som på 30 minutter udfører et intensivt hurtigprogram – det kan tilmed skræddersys ved at kombinere det med andre tilvalg.

Man kan også vaske med forvask og anvende anti-krøl, samt det er muligt at centrifugere tøjet ekstra. Alle informationerne om både muligheder og den igangværende vask vises på displayet, som er let og overskueligt. Som en ekstra bonus er LG F4J5QN4W en meget miljøvenlig model i energiklasse A.

LG F4J5QN4W måler 85 cm (h), 60 cm (b), 56 cm (d) og vejer 63 kg.

Udvalgte fordele ved LG F4J5QN4W:
 
6 Motion Direct Drive giver skånsom og effektiv vask
 Kapacitet på syv kilo tøj
 Kulfri motor
 Mulighed for at downloade mange specialprogrammer via NFC Tag On
Miljøvenlig model i energiklasse A


Miele WTH 130 WPM
Miele WTH 130 WPM

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har testet en lang række vaskemaskiner, og i deres test fra 2017 røg Mieles model WTH 130 WPM op i top 2. Den scorede 60% – samme procentsats som 120-modellen på førstepladsen. Maskinens kvaliteter understreges af forbrugeranmeldelser på Elgigantens hjemmeside, hvor forbrugerne har vurderet den til 4,5 ud af 5 mulige stjerner. Det er en lidt dyrere Miele-model, men den kommer også med et hav af funktioner, hvorfor den hører til premium-segmentet. 

En maskine fra premium-segmentet
Er du vild med en vaskemaskine, der har masser af avancerede funktioner? Så kan du roligt glæde dig til at tage WTH 130 WPM i brug. 

Den har f.eks. både TwinDos og CapDos, der hjælper med at sikre den mest skånsomme behandling af vasketøjet, bl.a. ved at tilbyde den rette dosering af vaskemidlet. Den tilbyder også forskudt start, så du selv kan vælge, hvornår vasken skal sættes i gang. Andre funktioner tæller SteamCare, QuickWash, PowerWash 2.0 samt en AutoClean-dispenserskuffe, så du undgår ophobning af vaskepulver. 

Miele har en kapacitet på 7 kg – så der er god plads til familiens store vasketøjsbunker. Den er forsynet med en SoftCare-skånetromle, så du samtidig kan passe godt på såvel maskine som tøj. Desuden er tromlen med lys, så du aldrig misser et par sorte sokker i den ene side af tromlen.  

Vaskemaskinen WTH 130 WPM måler 85 (H) x 59,6 (B) x 63,70 (D) cm. Den vejer 97,2 kg. 

Miele WTH 130 WPM vs markedet
Med denne maskine får du en premium-model, hvor du får glæde af mange af de funktioner, der gør Mieles vaskemaskiner til noget særligt. Det er desuden en maskine, der klarer sig flot i de forskellige test. Den er til gengæld også en lidt dyrere maskine. 

Fordele

 • Super brugervenlig maskine
 • Lydsvag model
 • Fornuftigt vandforbrug – nem at indstille det rigtige gradetal
Ulemper

 • En lidt dyrere model i Miele-sortimentet

Detaljer
Frontbetjent 
TwinDos
CapDos 
SteamCare
QuickWash
PowerWash
AutoClean
Tromlelys


Mieles historie

Miele blev grundlagt i 1899 og har siden begyndelsen arbejdet ud fra kvalitetsløftet ”Immer besser” – altid bedst. Produkter fra Miele er lige præcis også kendt for at være nogle af de bedste og mest robuste på markedet. Som de fleste sikkert er bekendte med, så producerer Miele ikke kun vaskemaskiner, men også tørretumblere, ovne, komfurer og støvsugere, ligesom Miele også har en produktrække der henvender sig til industrielt brug, nemlig Miele Professionel. Dét, som er fællesnævneren på tværs af alle produkter, er høj kvalitet og lang levetid.

Miele er den eneste producent af hvidevarer, som tester sine produkter for en levetid på 20 år netop for, at du som kunde får et produkt af så god en kvalitet som muligt og med så lang en levetid som muligt. Det er især på dette grundlag, at man taler om ”Miele-kvaliteten” og at har man valgt Miele én gang, så har man valgt Miele for livet.

Miele er ligeledes et af de mest populære mærker indenfor vaskemaskiner og har gentagne gange vundet adskillige priser, som er baseret på forbrugertilfredshed og pålidelighed i forhold til de produkter og den kvalitet, som mærket leverer.  I Mieles hjemland Tyskland er mærket endda, gentagne gange, blev kåret som ”Best brand ever” – det bedste produktmærke nogensinde.

Miele blev grundlagt af teknikeren Carl Miele og forretningsmanden Reinhard Zinkann med det formål at fremstille mælkecentrifuger – og naturligvis de bedste på markedet. De to grundlæggere skrev allerede ”Immer Besser” på deres første produkter og siden da, har ordene fungeret som en ledesnor for Mieles produkter og kvalitet gennem virksomhedens mere end 100 år lange historie.

Allerede kort efter virksomheden grundlæggelse begynder Miele at eksperimentere med vaskemaskiner og allerede i 1903 er virksomheden klar med et bud på en model, der bestod af et pendul med svingvægte. Den første vaskemaskine med elektrisk motor stod klar i 1911 og i 1914 bliver den første vaskemaskine med vandmotor produceret. Selv dengang var Miele overbevist om kvaliteten af sine egne produkter og allerede i 1916, der indfører Miele en 10 års garanti på sine produkter.

Miele fortsætter sin udvikling af vaskemaskinerne og i 1953, der står den første model af vaskemaskinen som vi kender den i dag klar. Frontbetjent og med tromle og med et lille ”koøje”, så man kan kigge ind til tøjet. I 1958 tilføjer Miele endnu en milepæl til tøjplejens historie, da den første elektriske tørretumbler til hjemmebrug forlader deres fabrik.

I 1981 sættes der endnu en milepæl, da den første computerstyrede Miele vaskemaskine ser dagens lys. Selvom den første computerstyrede vaskemaskine kom i 1981, så er der sket meget siden og udviklingen og Mielens stræben efter at være ”Immer besser” har betydet, at man i dag finder nogle af de bedste og mest robuste vaskemaskiner på markedet, netop blandt Mieles modeller.

Siden Mieles grundlæggelse i 1899 har virksomheden været uafhængig og familiedrevet og Mieles vision er at blive det mest populære mærke i branchen på alle relevante markeder. Ifølge Miele selv, så tilbyder virksomheden produkter, der sætter standarden for, hvad en god vaskemaskine bør være, hvad den bør kunne og levere i forhold til design, betjeningskomfort, energieffektivitet, holdbarhed og ydelse. Du kan læse mere om Mieles historie og forretning her.

Miele logo


 


Derfor er Miele et godt valg

Ifølge Miele selv, så er der seks gode grunde til, at man bør vælge deres vaskemaskiner:

Miele-kvaliteten
Miele-teknikken
Miele-komforten
 Miele-designet
Mieles service
Mærket Miele

Miele er branchens mest populære mærke i mange lande og ovenstående punkter er alle områder, hvor Miele gang på gang udmærker sig. Du kan læse mere om punkterne her.

Miele gør også en dyd ud af at have både den bedste service samt de bedste teknikere. Både, hvis man er i tvivl om hvilken vaskemaskine der er den rette, hvis man har spørgsmål til et konkret problem eller hvis man har brug for en tekniker til sin vaskemaskine. Miele har en landsdækkende serviceenhed med mere end 60 teknikere, som er særligt uddannede i Mieles produkter. Du kan læse meget mere om Mieles forskellige vaskemaskiner og deres særlige Miele-teknik og funktioner her.


FAQ

Hvilken Miele vaskemaskine er den bedste?
En af de bedste Miele vaskemaskiner, som er på markedet i øjeblikket, er Miele WSD123. Vaskemaskinen har fået nogle gode anmeldelser i en række tests, hvor den blandt andet bliver rost for at være støjsvag og energivenlig. Dertil er vaskemaskinens vask skånsom ved tøjet, hvilket forlænger tøjets holdbarhed.
Hvordan vælger jeg en Miele vaskemaskine?
Når du skal vælge en Miele vaskemaskine, så skal du først og fremmest bestemme dig for, hvilken kapacitet vaskemaskinen skal have, sådan at den passer til din husholdnings forbrug. Dernæst bør du gå efter en Miele vaskemaskine, som ligger i den energiklasse, som du foretrækker.
Hvor lang tid holder Miele vaskemaskiner?
Når du køber en ny Miele vaskemaskine, kan du forvente, at maskinen kan holde helt op til 20 år, førend den skal skiftes ud. I den lange levetid kan du dog godt forvente, at enkelte dele af maskinen skal repareres eller skiftes ud, men maskinen som helhed holder mange år.
Hvordan nulstiller jeg fejlkoden på en Miele vaskemaskine?
For at nulstille de fleste Miele vaskemaskiner efter en fejlkode skal du blot fjerne strømmen fra maskinen i fem til ti sekunder og så prøve at tænde maskinen igen. Er fejlen ikke gået væk, så kan du finde en mere præcis hjælp i den manual, som fulgte med din vaskemaskine.


Beskrivelse af kilder og tests 

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

wfk  

Det tyske wfk Forschungsinstitut für Reinigungstechnologie e.V. i Krefeld har testet vaskemaskiner fra seks forskellige producenter. Resultatet blev, at kun tre Miele-modeller bestod testen. WFK er kendt for skrappe bedømmelser og grundige tests, ligesom de også er med til at lave både tysk og internationalt standardiseringsarbejde, samt uddannelse, undervisning og tests af ydeevne på vaske- og rengøringsmidler, vaskemaskiner og andre hygiejneprodukter.

Good Housekeeping Institute

Good Housekeeping er et britisk forbrugermagasin, som tester produkter til hjemmet og husholdningen. For at få så godt et sammenligningsgrundlag som muligt, udføres der altid den samme type vasketest for at afdække en maskines vand- og strømforbrug, dens centrifugeringsevne samt evnen til at fjerne pletter. Efter testen af vaskemaskinen gives der et samlet antal point baseret på, hvor godt vaskemaskinen har klaret de forskellige del-tests og her er 100 point det absolut bedste der opnås. Dermed er deres vurderinger og resultater sammenlignelige på tværs af vaskemaskinetyper, -størrelser og varemærker. Du kan læse Good Housekeeping Institutes anmeldelse af Miele WMB 120 her.

Expert Reviews

Det britiske forbrugermagasin Expert Reviews anvender altid samme fremgangsmetode når de tester vaskemaskiner, så deres vurderinger af de forskellige maskiner altid har samme udgangspunkt og grundlag, uanset typen af vaskemaskine. Deres test består eksempelvis altid af en vask på tre kilo tøj, så resultaterne er sammenligelige, uanset vaskemaskines tromlestørrelse. Prøvevasken bliver vasket på bomuldsprogrammet, først på 30 grader og derefter på 40 grader. Herefter er det muligt at sammenligne vand- og strømforbrug, støjniveau samt maskinens grundlæggende evne til at vaske rent. Du kan læse Expert Reviews anmeldelse af Miele WMB 120 og Samsung WW10H9600EW (WW9000).

Råd & Rön

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 108 vaskemaskiner er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellerne vaskeevne, skylleevne, centrifugeringsevne, strømforbrug, vandforbrug og brugervenlighed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

M3

Svensk testsite som har hovedfokus på at afprøve og vurdere de nyeste teknik-produkter. Her drejer det sig om en test af Samsung WW10H9600EW (WW9000), som både vurderes inden for vaskeresultat, anvendelighed, design, pris og lyd. Læs mere om testen her.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er en international forbrugerside, som dagligt bringer detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er vaskemaskinen Samsung WW10H9600EW (WW9000) blevet testet og målt på parametre som brug, vaskevne, app-kontrol, programmer og forbrug. Læs mere her.

Which.co.uk

Which.co.uk er Englands største testmagasin, der har en vision om at hjælpe forbrugerne med at vælge de helt rigtige produkter. De tester løbende diverse forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet forskellige vaskemaskiner såsom Miele WSG363 og Miele WSD123.

Ønsker du at læse testen af Miele WSG363, kan du klikke her.

Ønsker du at læse testen af Miele WSD123, kan du klikke her.

 

Råd & Rön

Råd & Rön har testet maskinerne WSF 363 WCS og WTH 130 WPM, dog i forskellige test fra henholdsvis 2020 og 2017. Begge maskiner har opnået høje testkarakterer. Premium modellen WTH 130 WPM ligger f.eks. à point med testvinderen og scorer flotte karakterer på stort set alle parametre. 

Testen for WSF 363 WCS er udført: 21. december 2020
Læs testen her

Testen for WTH 130 WPM er udført: 26. oktober 2017
Læs testen her

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement.

Asko W4086C.S/2 scorer en samlet bedømmelse hos svenske Råd & Rön på 60 ud af 100 mulige point. Særligt får vaskemaskinen topkarakter i miljøvenlighed, da den er energieffektiv i brug, og den får også flotte karakterer i vaskeevne og centrifugering. Den kommer lidt til kort i testen af skylning og lydniveauet.

Testen er udført den: 7. februar 2018
Du kan se testen her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme