Miele vaskemaskine test – Find de bedste modeller her

1

Miele er et af de mest veletablerede mærker inden for vaskemaskiner og med god grund. Navnet er efterhånden synonym for kvalitet og design af højeste karakter, ligesom også levetiden på Mieles maskiner er en af de højeste på markedet.

For netop at sikre, at alle vaskemaskiner opfylder de højeste kvalitetskrav, så tester Miele selv sine produkter via særdeles strenge langtidskontroller. Eksempelvis udgør testvarigheden for Mieles vaskemaskiner intet mindre end 10.000 driftstimer, hvilket svarer til, hvor meget en gennemsnitlig familie vil bruge en vaskemaskine i løbet af 20 år.

Ingen anden producent udfører så strenge kontroller med deres vaskemaskiner som Miele. Med en vaskemaskine fra Miele får du derfor gennemtestet design, levetid og kvalitet af højeste karakter.

Udover Miele vaskemaskinerne har vi også set nærmere på et antal vaskemaskiner fra andre mærker, som også har udmærket sig i test, således at der er nogle alternativer til Miele modellerne.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

I denne artikel får du:
– Overblik over de bedste Miele vaskemaskiner på markedet

– Årsagen til, at Mieles vaskemaskiner som de eneste kan repareres
– Gennemgang af de forskellige tests vi har gennemgået

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Miele WMH122WPS

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele WMH122WPS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
11.699,00 Kr. 0,00 Kr. 11.699,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Miele WMH122WPS er blevet testet af det danske forbrugerråd Tænk og den anerkendte svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, og vurderingen lyder, at Miele WMH122WPS er en rigtig god vaskemaskine, som placeres i den absolutte top begge steder.

Vaskemaskinen fra Miele vil være et fordelagtigt køb i en større husholdning samt i en husholdning, som er miljøbevidst, for modellen har både en rigtig rummelig kapacitet samt er placeret i markedets bedste energiklasse.

Plads til ni kilo tøj

Miele WMH122WPS har en stor tromle med en kapacitet på ni kilo. Det er rigtig meget, så derfor vil der være brug for færre vaske med Miele WMH122WPS.

Færre vaske er også lig med et mindre vand- og strømforbrug, og angående miljøvenligheden så findes modellen i energiklasse A+++, som er den absolut bedste energiklasse på markedet inden for vaskemaskiner.

Denne model er også en intelligent maskine, som med den automatiske registrering af tøjmængden selv går ind og analyserer, hvor meget vand der skal bruges for at opnå et optimalt vaskeresultat.

Skånsom vask og mange programmer

Miele WMH122WPS tager også hensyn til brugerens vasketøj med Termo SoftCare-tromlen, som passer på tøjet. For at sikre mindre krøl har modellen en udglatningsfunktion samt en lang række af specifikke programmer, der passer til bestemte typer af tøj.

Det inkluderer blandt andet QuickPower (hurtigt og grundigt program), Automatic Plus til både kulørt og hvidt, bomuld, finvask, strygelet, bomuld med forvask, skjorter, silke, uld, ekspres, mørkt/jeans, outdoor, imprægnering, sportstøj og dun.

Let i brug

Nok kan Miele WMH122WPS rigtig mange ting, men modellen er stadig let i brug og meget nem at betjene. Det store display guider og forklarer, og her kan man vælge imellem programmer, resttid og programforløb.

Modellen er udstyret med en timer-funktion (udskudt-start), som gør, at man selv kan programmere, hvornår vasken skal starte.

Herudover sikrer auto-dosering af sæbe, at man altid anvender den rette mængde sæbe til den specifikke tøjmængde, da maskinen selv doserer sæben. AutoClean-funktionen sørger også for, at sæbeskuffen altid holdes ren.Miele WMH122WPS-display

Motoren er desuden kulfri, hvilket betyder, at vaskemaskinen både larmer mindre og holder længere.

Miele WMH122WPS måler 85 cm (h), 60 cm (b), 64,3 cm (d).

Udvalgte fordele ved Miele WMH122WPS:
🔵 Stor kapacitet på ni kilo
🔵 I energiklasse A+++
🔵 Termo SoftCare-tromle sikrer skånsom vask
🔵 Mere end 15 forskellige programmer
🔵 Auto-dosering af sæbe og AutoClean i sæbeskuffen


Miele WKB120

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele WMB120 vaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.499,00 Kr. 0,00 Kr. 8.499,00 Kr. Læs mere

 

Både det danske og svenske forbrugerråd har testet modellen Miele WKB120 og er imponerede over modellens evner.

Modellen får ros for både at være en stor og miljøvenlig model, og med den kulfri motor bliver støjniveauet reduceret betydeligt – det gælder også ved centrifugeringen.

Energiklasse A+++

Miele WKB120 er en miljøvenlig vaskemaskine, som er at finde i markedets bedste energiklasse for vaskemaskiner – nemlig A+++. Det skåner både miljø og forbrugerens økonomi, og med en stor tromlestørrelse på 8 kilo vil der heller ikke være behov for at vaske så ofte.

Tromlen er desuden også udstyret med Auto Dosering, hvilket betyder, at modellen selv vurderer, hvor meget vand der skal bruges til mængden af vasketøj.

Der tages også hensyn til sarte tekstiler, idet tromlen er designet til at vaske skånsomt. Det skyldes også Miele WKB120s ProfiEco-motor, som hver gang effektivt og besparende vasker rent.

Flere gode programmer

Det er muligt at vælge mellem flere programmer og tilvalg på Miele WKB120 og kombinere dem – derfor kan man skræddersy sin vask efter behov.

Allerede når tøjet er inde i maskinen under vasken sørger en automatisk udglatnings-funktion for, at tøjet bliver mindre krøllet, og Miele WKB120 har desuden et stort fokus på at fjerne genstridige pletter – modellen har nemlig seks pletfjernings-niveauer.

Alle programmer styres via det 5-tommer skråt-siddende betjeningspanel, som er overskueligt og brugervenligt. Her kan man også indstille maskinens indbyggede timer-funktion (udskudt-start) og se angivelse af resttiden.

Miele WMB120 display

Hold øje med forbruget

Miele WKB120 har en indbygget Eco Feedback-funktion, som oplyser og giver overblik over forbruget. Dermed kan man præcist kontrollere strøm- og vandforbruget. Modellen har også CapDosering, som sikrer, at eventuelt specialvaskemiddel og skyllemiddel doseres præcist efter behov.

Sæbeskuffen har AutoClean, som sørger for, at sæbeskuffen altid er helt ren uden rester af gammel sæbe.

Modellen kommer i en pæn lotushvid farve med en emaljeret front, som vil falde i ét med de fleste badeværelser eller bryggerser. Den emaljerede front er ikke kun for syns skyld – den er ridsefast og syrebestandig og sikrer dermed, at vaskemaskinen ikke får skader af hverdagens behandling.

Miele WKB120 måler 85 cm (h), 60 cm (b), 63,6 cm (d).

Udvalgte fordele ved Miele WKB120:
🔵 Energiklasse A+++
🔵 Auto Dosering sikrer den rette mængde af vand
🔵 ProfiEco-motor, som også er kulfri
🔵 Flere forskellige programmer og tilvalg, som kan kombineres
🔵 Hold øje med forbruget med Eco Feedback-funktion


Miele WMB 120 NDS

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Anbefalet hos Expert Reviews
✅ Testvinder hos Råd & Rön
✅ Anbefalet af Good Housekeeping Institute

miele-wmb-120

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Expert Reviews kalder Miele WMB 120 for en exceptionel god vaskemaskine og de fremhæver især dens brugervenlighed og gode vaskeevner og giver modellen fem ud af fem mulige stjerner. Maskinen har en kapacitet på 8 kilo, den er frontbetjent og har i alt 11 forskellige vaskeprogrammer. Desuden har den energimærkningen A++++, hvilket er det bedste der kan gives.

Hvis støjniveauet er en vigtig faktor i dit køb af vaskemaskine, så er Mieles WMB 120 et oplagt valg. Både Goodhousekeeping.co.uk og Expert Reviews fremhæver flere gange i deres anmeldelse af maskinen, at støjen der opstår under brug er minimal og særligt centrifugeringen er meget støjsvag til trods for, at den kører med op til 1600 omdrejninger i minuttet.

Betjening

Miele har gjort betjeningen enkel på maskinens frontpanel, hvor man ved hjælp af en drejeskive hurtigt og enkelt vælger det program man ønsker at køre. Når man har valgt den ønskede type vask, så er det herefter muligt at til vælge ekstra specifikationer og programmer til vasken, såsom temperatur, forvask og centrifugeringshastighed.

Derudover er det muligt at angive hvor snavset tøjet er, for yderligere at skræddersy vaskeprogrammet til den enkelte vask, så tøjet bliver så rent som muligt og bruger så lidt energi som muligt.

Betjening Miele WMB120

Maskinen har også et anti-krølle program som Miele selv kalder for ”for-strygning”. Programmet kan køres som afslutning på en vask, så du selv skal bruge mindre tid ved strygebrættet. Det er også muligt at lave en udskudt vask, hvor vaskestart kan udskydes med op til 24 timer, så vasketøjet er klart når du er.

Det hurtigste vaskeprogram tager 20 minutter og maskinens displayet lader dig altid følge med i, hvor lang tid der er tilbage af din vask. Der er indbygget mængdeautomatik som betyder, at energi- og vandforbruget automatisk tilpasses afhængig af hvor fyldt vaskemaskinen er, så du får så energibesparende en vask som muligt.

Teknik

Miele WMB 120 er udstyret med en kulfri motor, hvilket er den type motor, som sikrer den bedste levetid. Motorer med kul bliver oftere slidt hurtigere ned end dem uden, hvilket betyder, at kullet skal udskiftes. Med en kulfri motor er der ikke alene en reservedel mindre at tænke på, motoren er også langt mere stabil og støjsvag.

Ifølge Expert Reviews, der får du med Mieles WMD 120 en meget effektiv og stabil vaskemaskine i rigtig god kvalitet og solidt håndværk.

Derfor anbefales denne model:
🔵 Energimærkning A++++
🔵 Kulfri motor
🔵 Nem og enkel betjening
🔵 Antikrølle program med ”for-strygning”
🔵 Kapacitet på 8 kilo
🔵 Mængeautomatik der tilpasser forbrug af vand og strøm
🔵 Meget støjsvag under vask og centrifugering


Miele WKG 130 NDS  

✅ Best anmeldte blandt forbrugerne
✅ Testvinder hos wfk-Forschungsinstitut

Miele WKG 130 NDS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Denne populære vaskemaskine er indtil videre kun testet i én officiel test, nemlig hos tyske wfk-Forschungsinstitut für Reinigungstechnologie. De har testet vaskemaskiner fra seks forskellige producenter og resultatet blev, at kun tre Miele-modeller bestod testen, herunder Miele WKG 130 NDS.

Ser man ligeledes nærmere på brugeranmeldelserne fra de forskellige webshops hvor vaskemaskinen forhandles, så er det tydeligt, at denne model er meget populær.  Den har udelukkende modtaget positive anmeldelser og derudover, så er det den absolut mest anmeldte Miele vaskemaskine blandt forbrugerne.

Med denne vaskemaskine fra Miele får du en miljøvenlig model, hvor kvaliteten er helt i top. Modellen har energimærkning A+++, hvilket er det bedste en vaskemaskine kan opnå. Det årlige energiforbrug er på 176 kWh og det årlige vandforbrug er på 9900 liter, begge tal er baseret på 220 vaskecyklusser på et standard 60°C vaskeprogram.

Vaskemaskinen har også funktionen EcoFeedback, som giver dig en præcis tilbagemelding og det aktuelle vand- og strømforbrug. Forud for en given programstart kan du endda hente en prognose og forbruget i det aktuelle program og når et vaskeprogram er afsluttet, så vises de præcise forbrugsinformationer.

Betjening

Denne model har alt hvad man kan ønske sig, når det kommer til moderne bekvemmeligheder, blandt andet de to funktioner TwinDos og CapDosing. TwinDos er Mieles fuldautomatiske dosering af flydende vaskemiddel, som har to muligheder: enten kan man påfylde sig eget flydende vaskemiddel eller skyllemiddel i de medfølgende beholdere eller også, så kan du vælge at benytte Mieles produkter.

TwinDos systemet sørger for at dosere vaskemidlet, så det anvendes så effektivt som muligt og på det rigtige tidspunkt i vaskecyklussen. CapDosing er Mieles vaskekapsler til maskinens specialprogrammer. Der findes i alt seks forskellige specialvaskemidler, nemlig: sport, dun, outdoor, woolcare, silkcare og imprægnering. Derudover fås der også tre forskellige skyllemidler samt en booster, til ekstra hårdnakkede pletter.

Pletfjerning er også blevet betragteligt nemmere med denne model fra Miele. Vaskemaskinen har en integreret pletguide, hvor du målrettet kan behandle op til 23 forskellige plettyper. Du skal blot vælge det ønskede vaskeprogram, hvilke pletter der er tale om og herefter vil vaskeprogrammet blive afstemt i forhold til de pågældende pletter.

Selve betjeningen foregår nemt via frontpanelet på vaskemaskinen, hvor man ved hjælp af en drejeskive hurtigt og enkelt vælger det program man ønsker at køre. Når man har valgt den ønskede type vask, så er det herefter muligt at til vælge ekstra specifikationer og programmer til vasken, såsom temperatur, forvask og centrifugeringshastighed.

Betjening Miele WKG 130 NDS


Teknik

Denne vaskemaskine fra Miele er udstyret med en kulfri motor. Dette er den type motor, som sikrer den bedste levetid. Motorer med kul bliver oftere slidt hurtigere ned end dem uden, hvilket betyder, at kullet skal udskiftes. Med en kulfri motor er der ikke alene en reservedel mindre at tænke på, motoren er også langt mere stabil og støjsvag. Ved almindelig vask har maskinen et lydniveau på kun 48 dB og til sammenligning, så ligger en samtale i almindeligt stemmeleje på ca. 60 dB.

Vaskemaskinen er udstyret med en SoftCare-tromle 2.0, hvilket vil sige, at det er den mest avancerede SoftCare-tromle blandt de modeller vi har gennemgået. Ligesom de andre SoftCare-tromler, så skaber overflade strukturen på tromlen en fin vandfilm mellem tekstilerne og tromlevæggen og vasketøjet glider derved på vandfilmen og skånes derfor for slitage og trådudtræk fra selve tromlen.

Overfladestrukturen på tromlen har også små polerede åbninger der sikrer, at ingen BH-bøjler eller andre fremmedlegemer ender i afløbspumpen. Dét som virkelig adskiller SoftCare 2.0 fra den almindelige Softcare-tromle er dens funktioner Udglatning og Dampudglatning.

Vælger man en af disse funktioner, så opvarmes tromlen efter sidste centrifugering og herved løsnes og glattes vasketøjet. Dette betyder, at strygningen bliver langt nemmere og hurtigere.

Derfor anbefales denne model:
🔵 Energimærkning A+++
🔵 Meget støjsvag under brug
🔵 SoftCare-tromle
🔵 Integreret pletguide
🔵 TwinDos
🔵 CapDosering
🔵 Kulfri motor


Miele WDB020

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Miele WDB020 vaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.595,00 Kr. 0,00 Kr. 5.595,00 Kr. Læs mere
5.889,00 Kr. 0,00 Kr. 5.889,00 Kr. Læs mere
5.889,00 Kr. 0,00 Kr. 5.889,00 Kr. Læs mere

 

Både det danske forbrugerråd Tænk og svenske forbrugerråd Råd & Rön har testet en lang række vaskemaskiner, og modellen Miele WDB020 er inkluderet i disse tests. Begge forbrugerråd er glade for modellen, som de kårer til henholdsvis testvinder og topscorer. Miele WDB020 er en både en solid og hurtig vaskemaskine, som er skånsom mod tøjet og har mange gode funktioner.

Vasker nænsomt og rent

Miele WDB020 er en solid vaskemaskine, som har en kapacitet på syv kilo. Det er en god normal-størrelse, som vil passe ind hos de fleste familier. Miele WDB020 er designet til at være ekstra skånsom mod tøjet, og det skyldes ikke mindst Honeycomb-tromlen, som er specialdesignet til at være så blid som mulig ved tøjet. Honeycomb-tromlen har nemlig et reduceret antal af udløbshuller til vandet samt et vandkanalnetværk, som giver et tyndt vandlag, der beskytter tøjet, mens det tromles rundt. Herudover er Miele WDB020 udstyret med en CapDosering, som giver special-tekstiler en ekstra skånsom behandling ved at påfylde specialvaskemidlet i et separat kammer, som Miele WDB020 selv tilføjer på det rigtige tidspunkt under vasken.

Energivenlig model

Miele WDB020 er at finde i den absolut bedste energiklasse – A+++ – hvilket er den bedste energimærkning på markedet overhovedet, så der er penge at spare for både pengepungen samtidig med, at modellen er miljøvenlig. Modellen er let at bruge og meget brugervenlig med et veloplysende LCD-display, hvor der er oversigt over valgte indstillinger, vaskeproces og resterende tid.Betjening Miele WDB020

Gode programmer til den individuelle vask

Miele WDB020 er også udstyret med nogle anvendelige programmer, som passer til forskellige typer af tøj. Der er både specialprogrammer til uld, denim og outdoor, og hvis tøjet er meget delikat, så kan man også vælge kold vask. Har man meget travlt, findes der endvidere et program på Miele WDB020, som kaldes Quick-vask, og vasker man med dette program, får man sit tøj frisket op på kun 20 minutter. Det er noget hurtigere end de normale vaske, for blandt andet tager en almindelig vask på 60 grader omkring tre timer.

En anden god indstilling på Miele WDB020 er funktionen udskudt start, som tillader dig selv at bestemme, hvornår tøjet skal være færdigvasket. Det betyder, at man kan programmere en vask til at starte for eksempel tre timer, inden man kommer hjem, og når man træder ind ad døren, er der nyvasket tøj.

Miele WDB020 måler 85 cm (h), 60 cm (b), 64 cm (d) og vejer 90 kg.

Udvalgte fordele ved Miele WDB020:
🔵 
God kapacitet på syv kilo
🔵 HoneyComb-tromle giver mere skånsom vask
🔵 CapDosering til special-vaskemidler
🔵 Miljøvenlig model i energiklasse A+++
🔵 Mange specialprogrammer som uld, denim og outdoor


Miele WKB 130 NDS

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Miele WKB 130 NDS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Det danske forbrugerråd Tænk har testet hele 61 forskellige vaskemaskiner, og her er modellen Miele WKB 130 NDS inkluderet. Eksperterne fra Tænk er så glade for modellen, at de kårer den til testvinder. Miele WKB 130 NDS vil være et godt valg for den miljøbevidste forbruger, og hvor der er behov for at vaske meget tøj.

Stor og effektiv model

Miele WKB 130 NDS har en stor vaskekapacitet, idet modellen kan rumme otte kilo tøj ved hver vask – det svarer til omkring syv-otte hele sæt tøj. Udover at tromlen er stor, så er den også skånsom mod tøjet med dens SoftCare-system, og for at få det bedste vaskeresultat, så er Miele WKB 130 NDS også udstyret md TwinDos, som er et ny-teknologisk vaskemiddelsystem til flydende vaskemiddel.

Maskinen doserer nemlig vaskemidlet selv i forhold til tøjmængde og type, hvilket sikrer, at der hverken kommer for lidt eller for meget vaskemiddel i maskinen. Derved får man helt rent tøj, hvor der ikke sidder sæberester i.

Special indsats mod pletter

Miele WKB 130 NDS er skabt til at komme snavs og pletter til livs. Udover det selv-doserende vaskemiddelsystem og TwinDos, så er modellen også udstyret med teknologi, der målrettet analyserer diverse pletter og giver dem specialbehandling. Har man sarte og delikate tekstiler, der kræver special-vaskemiddel, så er Miele WKB 130 NDS udstyret med CapDosering, som via påfyldning i separat kammer selv tilsætter vaskemidlet på rette tid.

Miele WKB130 NDS betjening

Høj centrifugering og let at stryge tøjet

Miele WKB 130 NDS har ydermere en funktion, der letter arbejdet for forbrugeren, når tøjet tages ud af maskinen: nemlig Nem Strygning-funktionen, der sammen med SoftCare-tromlen sørger for, at tøjet bliver mindre krøllet med for-strygning. Miele WKB 130 NDS sikrer desuden, at tøjet aldrig er meget fugtigt, når vaskeprogrammet er færdigt, idet modellen kan centrifugere tøjet med op til 1600 omdrejninger/min.

Er man en miljøbevidst forbruger, vil Miele WKB 130 NDS endvidere været et rigtig godt valg, for modellen er at finde i energiklasse A+++, hvilket er den absolut bedste klasse.

Modellen er ydermere udstyret med en kulfri motor, hvilket både sørger for en mere støjsvag vaskeproces, men den er også med til at forlænge maskinens levetid. I forvejen har Miele WKB 130 NDS dog en lang forventet levetid på omkring 20 år.

Miele WKB 130 NDS måler 85 cm (h), 60 cm (b), 64 cm (d) og vejer 100 kg.

Udvalgte fordele ved Miele WKB 130 NDS:
🔵 
SoftCare tromle er blid mod tøjet
🔵 TwinDos vaskemiddelsystem
🔵 Automatisk selv-dosering af vaskemiddel
🔵 A+++ model
🔵 Kulfri motor


Andre testvindere

Ovenstående har vi gennemgået et par Miele vaskemaskiner, som enten er testvindere og/eller har fået topkarakterer og gode omtaler i eksperttests fra det danske forbrugerråd Tænk og svenske forbrugerråd Råd & Rön.

Udover Miele vaskemaskinerne findes der mange andre gode vaskemaskiner på markedet, og herunder vil vi gennemgå seks vaskemaskiner fra henholdsvis Siemens, LG, Bauknecht, Bosch og Samsung, som også er blevet kåret til testvindere eller topscorere i tests hos Tænk og Råd & Rön samt fået gode anmeldelser hos diverse testsider.


Siemens WM14W447DN

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Siemens-WM14W447DN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.273,00 Kr. 0,00 Kr. 4.273,00 Kr. Læs mere

 

Siemens WM14W447DN har været inkluderet i det danske forbrugerråd Tænks omfattende test af 61 forskellige vaskemaskiner, og eksperterne er meget imponerede over modellen. Derfor bliver Siemens WM14W447DN også kåret til testvinder i testen. Siemens WM14W447DN er en god og solid vaskemaskine, som især er fordelagtig for den forbruger, som har brug for mange funktioner og moderne teknik.

God til både vask og centrifugering

Siemens WM14W447DN har en god størrelse med en kapacitet på syv kilo, hvilket er en meget normal størrelse. Vasker man ofte, vil man få glæde af en miljøvenlig vaskemaskine, og med en energiklasse A+++ er Siemens WM14W447DN særdeles miljøvenlig. Vaskeevnerne på modellen er upåklagelige og vasker tøjet rent og fri for både snavs og sæberester, og især centrifugeringssystemet er værd at fremhæve.

Modellen har mulighed for at centrifugere med op til 1400 omdrejninger/min, og selv med lavere omdrejninger er modellen god til at få slynget så meget vand som muligt ud af tøjet – og det foregår også på en blid måde, så tøjet ikke tager skade, da tromlen er en Wave-Drum tomle, der sikrer både effektivitet og skånsomhed.

Moderne teknologi og sikkerhed

Siemens WM14W447DN er en moderne vaskemaskine, som er udstyret med den nyeste teknologi. Det drejer sig for det første om Water Perfect Plus, som sørger for automatisk at tilpasse vandmængden til tøjmængden og typen af tøj. Derved sparer man penge hver gang. Modellen har også både Mængdeautomatik og Skumkontrol for at sikre det bedst mulige vaskeresultat. Også sikkerheden er prioriteret højt på Siemens WM14W447DN, som både har AquaStop, som sørger for, at der ikke kommer vandskader, samt elektronisk spærring af lugeåbningen.

Mange programmer

Med Siemens WM14W447DN er man sikker på at få en optimal vask hver gang tilpasset typen af tøj. Derfor har Siemens WM14W447DN et væld af specialprogrammer og specialfunktioner. Det tæller blandt andet programmer som strygelet, dyne, uld, håndvask, outdoor, skjorter, finvask, silke, mix, skylle/centrifugering, anti-krøl, udpumpning samt SuperLyn15 som på bare et kvarter sørger for at få genopfrisket let-snavset tøj.

Derudover er det muligt selv at vælge temperaturer, skyl, centrifugeringshastighed, øko-programmer og funktionen udskudt start, således at man kan planlægge sin vask. Alle informationerne aflæses på modellens LED-display, og her findes yderligere informationer om programforløb, temperatur, omdrejninger og resttid.

Siemens WM14W447DN måler 85 cm (h), 60 cm (b), 64 cm (d) og vejer 75 kg.

Udvalgte fordele ved Siemens WM14W447DN:
🔵 
Miljøvenlig vaskemaskine i energiklasse A+++
🔵 Kan centrifugere med op til 1400 omdrejninger/min
🔵 Wave-Drum tromle for bedre effektivitet og en skånsom vask
🔵 Vandmængden tilpasses automatisk med Water Perfect Plus
🔵 Mere end 15 programmer og funktioner, blandt andet en lyn-vask og mange specialprogrammer


LG F4J5QN4W

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

LG F4J5QN4W

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere
5.399,00 Kr. 0,00 Kr. 5.399,00 Kr. Læs mere

 

Det danske forbrugerråd Tænk har også haft modellen LG F4J5QN4W gennemtestet i en stor test af vaskemaskiner sammen med 60 andre modeller. Selv sammenlignet med så mange andre vaskemaskiner skiller LG F4J5QN4W sig positivt ud, og derfor kårer Tænk LG F4J5QN4W som topscorer. Modellen er god, solid og energivenlig, og der er rigtig mange specialfunktioner og specialprogrammer at finde.

Special-fremstillet tromle

LG F4J5QN4W er en meget moderne vaskemaskine, hvor der er tænkt på stort set alt. Det inkluderer også modellens tromle, der har en 6 Motion Direct Drive-teknologi, og den sørger for at vaske helt rent og samtidig være skånsom mod tøjet med de særligt tilpassede bevægelser. Det sker ved, at maskinen vælger mellem seks typer af tromlebevægelser afhængig af tøjtype, hvilket giver en individualiseret vask. Modellen er en mellemstor model med en kapacitet på syv kilo tøj, og det er muligt at centrifugere med en hastighed op til 1400 omdrejninger/min. Modellens motor er kulfri, hvilket sørger for en længere levetid, samt at modellen støjer mindre.

Download nye vaskeprogrammer

Der er utallige funktioner og programmer på LG F4J5QN4W, så selv den mest bevidste forbruger vil kunne få glæde af denne model. Der findes de ”normale” programmer for bomuld, bomuld +, blandet, strygefri og dyner men også helt specifikke programmer til blandt andet babytøj, børnetøj, badetøj, regntøj, træningstøj, jeans, tæpper og svedpletter. Disse programmer skal downloades via NFC Tag On via telefonen. Der findes omkring 20 af disse meget specialiserede programmer, og udvalget udvides hele tiden.

Mange indstillinger

Udover de mange forskellige vaskeprogrammer er LG F4J5QN4W også udstyret med en masse indstillinger for individuelt brug. Har man brug for hurtigt at få vasket let snavset tøj, kan man bruge Quick-indstillingen, som på 30 minutter udfører et intensivt hurtigprogram – det kan tilmed skræddersys ved at kombinere det med andre tilvalg.

Man kan også vaske med forvask og anvende anti-krøl, samt det er muligt at centrifugere tøjet ekstra. Alle informationerne om både muligheder og den igangværende vask vises på displayet, som er let og overskueligt. Som en ekstra bonus er LG F4J5QN4W en meget miljøvenlig model i energiklasse A+++.

LG F4J5QN4W måler 85 cm (h), 60 cm (b), 56 cm (d) og vejer 63 kg.

 

 

Udvalgte fordele ved LG F4J5QN4W:
🔵 
6 Motion Direct Drive giver skånsom og effektiv vask
🔵 Kapacitet på syv kilo tøj
🔵 Kulfri motor
🔵 Mulighed for at downloade mange specialprogrammer via NFC Tag On
🔵 Miljøvenlig model i energiklasse A+++


Bauknecht WAPLATINUM854L

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Bauknecht WAPLATINUM854L

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.495,00 Kr. 0,00 Kr. 5.495,00 Kr. Læs mere
6.105,00 Kr. 0,00 Kr. 6.105,00 Kr. Læs mere
6.105,00 Kr. 0,00 Kr. 6.105,00 Kr. Læs mere
6.105,00 Kr. 0,00 Kr. 6.105,00 Kr. Læs mere

 

I den omfattende test af 61 forskellige vaskemaskiner har det danske forbrugerråd Tænk blandt andet inkluderet modellen Bauknecht WAPLATINUM854L. Bauknecht WAPLATINUM854L gør det rigtig godt i testen, og derfor giver eksperterne modellen en placering i toppen af testen. Bauknecht WAPLATINUM854L er en god og solid vaskemaskine, som er fordelagtigt til den større familie.

Stor model med lavt energiforbrug

En af Bauknecht WAPLATINUM854Ls helt store fordele er dens størrelse. Modellen har nemlig en kapacitet på otte kilo, hvilket vil passe godt ind i en stor husholdning. Med den store kapacitet behøver man ikke vaske lige så ofte, men selv en hyppig vask vil ikke tære unødvendigt på hverken miljø eller pengepung, for Bauknecht WAPLATINUM854L er at finde i energiklassen A+++, som er den allerbedste klasse på markedet.

Solid og lydløs model

Bauknecht WAPLATINUM854L er skabt i en solid kvalitet, og der er en motorgaranti på modellen på 20 år. Dermed er der tale om et slidstærkt produkt, der er skabt til en jævnlig brug. Modellen vasker tøjet rent og formår via centrifugeringen på op til 1400 omdrejninger/min at slynge langt det meste vand ud af tøjet, således at tøjet ender med en restfugtighed på 53 procent, hvilket er mod den gode ende.

Der har også været fokus på støjniveauet på Bauknecht WAPLATINUM854L fra producentens side, og for at skabe færrest mulige gener så har modellen et lydniveau på 49 dB ved vask og 69 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en almindelig samtale mellem to mennesker et lydniveau på mellem 60-65 dB.

Gode programmer

Bauknecht WAPLATINUM854L har de mest almindelige programmer, som vil passe til den almindelige husholdning. Det tæller valg af programtype, temperatur og omdrejninger, og der er tillige mulighed for at tilvælge specialprogrammer som skjortevask, sengetøj eller babytøj.

Har man travlt, kan man også vælge maskinens hurtigprogram, der på 30 minutter vasker let-snavset tøj rent. Modellen er udstyret med en kulfri motor, som både sikrer det lave støjniveau samt den lange levetid på op til 20 år.

Bauknecht WAPLATINUM854L måler 85 cm (h), 60 cm (b), 61 cm (d) og vejer 81 kg.

Udvalgte fordele ved Bauknecht WAPLATINUM854L:
🔵 
Stor kapacitet på otte kilo tøj
🔵 Miljøvenlig model i markedets bedste energiklasse A+++
🔵 Motorgaranti på 20 år
🔵 God restfugtighed på 53 procent efter endt vask
🔵 Mulighed for tilvalg af flere specialprogrammer


Bosch WAT283L8SN

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Bosch WAT283L8SN

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere

 

Bosch har også haft modeller med i forbrugerrådet Tænks test af vaskemaskiner, og det tæller også modellen Bosch WAT283L8SN. Modellen klarer sig så godt i testen, at eksperterne placerer den i toppen. Bosch WAT283L8SN er en god og stor model, der vil passe godt ind i en husholdning, der har brug for forskellige programmer og indstillinger.

Stor og miljøvenlig model

Bosch WAT283L8SN har en kapacitet på otte kilo tøj, hvilket ligger i den høje ende af kapacitets-skalaen. Dermed er den fordelagtig at anskaffe sig i en større husholdning, som måske også er miljøbevidst. Modellen er nemlig en miljøvenlig model, da den er i energiklasse A+++, som er markedet bedste.

Det vil også spare forbrugeren for en del penge, hvis der vaskes ofte, for en model i denne klasse koster færre penge pr. brug. Modellen er også udstyret med Eco Silence Drive, som hjælper med til at fremme en energivenlig motorteknologi.

Mulighed for individuel vask

Bosch WAT283L8SN giver forbrugeren mulighed for at vaske forskellige typer af tøj, og modellen har specialprogrammer til mange typer af tøj. Det gælder blandt andet både for skjorter (så de krøller mindre), sportstøj (som ofte er præget af sved), skåneprogram (for delikate tekstiler) og finvask/silke (også delikate og skrøbelig materialer).

Man kan både anvende de lange, standardprogrammer, men har man travlt, kan man vaske på både Super 15 min eller Super 30 min, som på meget kort men intensiv tid sørger for at friske let-snavset tøj op. Med VarioPerfekt teknologien sørger både energi- og tidsoptimering for det mest optimale vaskeresultat. Ydermere tilpasser ActiveWater Plus teknologien automatisk vandmængden.

Intelligent model

Bosch WAT283L8SN kan finde ud af rigtig mange ting selv som at tilpasse vandmængde og sørge for optimalt vaskeresultat. Modellen har også en selvrensende sæbeskuffe, hvilket fremmer hygiejnen og en indikator for overdosering. Vil man gerne tilpasse og programmere sin vask, kan man via udskudt start-funktionen for eksempel sætte vasken over et par timer, inden man kommer hjem, og så er der rent vasketøj, så snart man træder indenfor.

Også brugervenligheden er der tænkt på, og via det store LED-display med Touch Control kan man overskue den igangværende vask eller vælge imellem programmer og funktioner. Der ydes desuden en motorgaranti på 10 år, så Bosch WAT283L8SN vil være en meget slidstærk vaskemaskine.

Bosch WAT283L8SN måler 85 cm (h), 60 cm (b), 62 cm (d) og vejer 71 kg.

Udvalgte fordele ved Bosch WAT283L8SN:
🔵 
Stor kapacitet på 8 kilo tøj
🔵 Miljøvenlig med energiklasse A+++ samt Eco Silence Drive
🔵 Mange programmer inklusive to hurtigprogrammer Super 15 min og Super 30 min
🔵 Active Water Plus tilpasser automatisk vandmængden
🔵 Stort LED-display med Touch Control


LG FH495BDS2

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

LG FH495BDS2

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.119,00 Kr. 0,00 Kr. 6.119,00 Kr. Læs mere
7.399,00 Kr. 0,00 Kr. 7.399,00 Kr. Læs mere
7.399,00 Kr. 0,00 Kr. 7.399,00 Kr. Læs mere
7.499,00 Kr. 0,00 Kr. 7.499,00 Kr. Læs mere
7.499,00 Kr. 0,00 Kr. 7.499,00 Kr. Læs mere

 

Det svenske forbrugeråd Råd & Rön har foretaget en omfattende test af vaskemaskiner blandt hele 108 modeller. Modellen LG FH495BDS2 er inkluderet i denne test, og modellen klarer sig så godt, at eksperterne fra Råd & Rön kårer modellen til testvinder.

LG FH495BDS2 er en meget moderne vaskemaskine, hvor der er inkluderet et hav af programmer og funktioner. Desuden er LG FH495BDS2 en meget stor model.

Kapacitet på 12 kilo

Det er de færreste vaskemaskiner til hjemmet, der kan rumme helt op til 12 kilo tøj – men det kan LG FH495BDS2. Det betyder, at tromlen er ekstra stor, og det svarer til, at man kan vaske 11-12 sæt tøj ad gangen. Den ekstra store tromle er udstyret med 6 Motion Direct Drive, som via et udvalg af seks tromlebevægelser tilpasses til den tøjtype, der vaskes.

Det giver både et intensivt vaskeresultat plus en skånsom behandling af tøjet. For at sikre en så kort vasketid som muligt har LG FH495BDS2 også Turbo Wash, som reducerer tidsforbruget af et almindeligt vaskeprogram ned til omkring en enkelt time.

14 forskellige programmer

LG FH495BDS2 er som sagt en vaskemaskine med rigtig mange komponenter. Vaskemaskinen kan kommunikere med en app på telefonen, hvor NFC Tag On giver mulighed for løbende at downloade nye programmer til vaskemaskinen.

LG FH495BDS2 kommer dog allerede med 14 forskellige programmer, som blandt andet tæller program for bomuld, syntetiske stoffer, finvask, håndvask, uld, mørkt tøj, outdoor, storvask og hurtigvask. Hurtigvask-programmet er særligt smart til kun let-snavset tøj, og programmet tager kun en halv time.

Derudover har LG FH495BDS2 en unik damp-funktion, som fungerer ved, at dampen trænger ind i tøjets fibre og fjerner al snavset effektivt.

God til allergikere

LG FH495BDS2 er også en vaskemaskine, der er velegnet til husstande med allergikere i familien. Med tre-i-en løsningen True Steam bliver 99,9 procent af alle allergener fjernet fra tøjet, og der tilsættes et meget hygiejnisk skyllemiddel, som også er ideelt til sart hud og børn.

Med en meget stor husstand kan man hurtigt komme til at glemme enkelte stykker tøj, men på LG FH495BDS2 er det muligt at pause vasken og fylde mere tøj i undervejs. Klik blot på pause-knappen, og efter tre sekunder kan lågen åbnes.

Modellen er ydermere udstyret med et stort LCD-display, hvor alle programmer, tilvalg og indstillinger samt igangværende vaskeprogrammer vises. Displayet har også en børnelås, som gør modellen mere sikker.

LG FH495BDS2 måler 85 cm (h), 60 cm (b), 64 cm (d) og vejer 74 kg.

Udvalgte fordele ved LG FH495BDS2:
🔵 
Meget stor kapacitet på 12 kilo tøj
🔵 6 Motion Direct Drive sørger for optimal vask
🔵 Turbo Wash reducerer tidsforbruget
🔵 14 forskellige programmer med mulighed for at downloade flere via NFC Tag On
🔵 True Steam fjerner 99,9 procent af allergener fra tøjet


Samsung WW10H9600EW (også kaldet WW9000)

✅ Anbefalet hos Expertreviews.co.uk
✅ Anbefalet af M3
✅ Anbefalet af Trustedreviews.com

Samsung WW9000

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
12.999,00 Kr. 0,00 Kr. 12.999,00 Kr. Læs mere

 

Samsung WW10H9600EW er blevet testet af flere forskellige eksperter, som både tæller testsitene britiske Expertreviews.co.uk, svenske M3 og internationale Trustedreviews.com. Der er enighed blandt eksperterne om, at Samsung WW10H9600EW er en rigtig god model, og især modellens vaskeevner, lave lyd og mange brugbare programmer fremhæves.

Stor kapacitet og god vaskeevne

Samsung WW10H9600EW hører til blandt de vaskemaskiner på markedet, som har en rigtig stor kapacitet. Der er tale om ti kilo, hvilket svarer til omkring ti sæt tøj. Derfor er Samsung WW10H9600EW ideel i hjem med større husholdninger. Eksperterne er rigtig glade for størrelsen, men det er især modellens vaske- og tørreevner, der fremhæves.

Samsung WW10H9600EW vasker nemlig både effektivt og rent, og de 1600 omdrejninger/min sørger for, at tøjet altid efterlades med en så lav restfugtighed som muligt efter endt vask. Ikke mindst sørger funktionen Auto Optimal Wash for selv at tilpasse mængden af vand og vaskemiddel.

Intelligent og hurtig model

Samsung WW10H9600EW er en model med rigtig mange funktioner og den nyeste teknologi. For en hurtigere vask er Samsung WW10H9600EW udstyret med Speed Spray, der sørger for et dobbelt vandindtag, hvilket betyder en hurtigere påfyldning af maskinen med vand – vasketiden reduceres her til en vasketid på omkring 60 minutter.

Der er rigtig mange forskellige special-programmer, som blandt andet tæller bomuld, Baby Care, sengetøj, mørkt tøj, delikat tøj, denim, øko, overtøj, syntetisk, uld og hurtig-program på kun 15 minutter.

Det er desuden også muligt at kontrollere Samsung WW10H9600EW via sin smartphone, hvis man installerer den tilhørende app, og med udskudt start-funktion kan man planlægge sin vask, efter hvornår det er mest fordelagtigt.

Brugervenlig model

Samsung WW10H9600EW er ydermere rigtig let at bruge, og så larmer den ikke ret meget. Den moderne VRT-M-teknologi gør, at vibrationer og lyde reduceres så kraftigt, at modellen sagtens kan placeres i køkkenet eller stuen. For altid at være sikker på, at der er sæbe nok, så har Samsung WW10H9600EWs sæbebeholder også Auto Dispense, der kan rumme vaskemiddel nok til en måneds vaske.

For en god overskuelighed er Samsung WW10H9600EW udstyret med en stor fem tommer LCD touch-farveskærm, hvor man både kan vælge vaskeprogram, tilpasse det, tilpasse centrifugeringshastigheden, temperatur og holde øje med vasken.

Samsung WW10H9600EW måler 85 cm (h), 60 cm (b), 68 cm (d) og vejer 89 kg.

Udvalgte fordele ved Samsung WW10H9600EW:
🔵 
Stor kapacitet på 10 kilo
🔵 Intelligent model med blandt andet Auto Optimal Wash, der sikrer optimal vask
🔵 Speed Spray-funktion reducerer vasketid
🔵 Mulighed for at styre vaskemaskinen på smartphone via app
🔵 VRT-M-teknologi sørger for en støjsvag vask


Mieles historie

Miele blev grundlagt i 1899 og har siden begyndelsen arbejdet ud fra kvalitetsløftet ”Immer besser” – altid bedst. Produkter fra Miele er lige præcis også kendt for at være nogle af de bedste og mest robuste på markedet. Som de fleste sikkert er bekendte med, så producerer Miele ikke kun vaskemaskiner, men også tørretumblere, ovne, komfurer og støvsugere, ligesom Miele også har en produktrække der henvender sig til industrielt brug, nemlig Miele Professionel. Dét, som er fællesnævneren på tværs af alle produkter, er høj kvalitet og lang levetid.

Miele er den eneste producent af hvidevarer, som tester sine produkter for en levetid på 20 år netop for, at du som kunde får et produkt af så god en kvalitet som muligt og med så lang en levetid som muligt. Det er især på dette grundlag, at man taler om ”Miele-kvaliteten” og at har man valgt Miele én gang, så har man valgt Miele for livet.

Miele er ligeledes et af de mest populære mærker indenfor vaskemaskiner og har gentagne gange vundet adskillige priser, som er baseret på forbrugertilfredshed og pålidelighed i forhold til de produkter og den kvalitet, som mærket leverer.  I Mieles hjemland Tyskland er mærket endda, gentagne gange, blev kåret som ”Best brand ever” – det bedste produktmærke nogensinde.

Miele blev grundlagt af teknikeren Carl Miele og forretningsmanden Reinhard Zinkann med det formål at fremstille mælkecentrifuger – og naturligvis de bedste på markedet. De to grundlæggere skrev allerede ”Immer Besser” på deres første produkter og siden da, har ordene fungeret som en ledesnor for Mieles produkter og kvalitet gennem virksomhedens mere end 100 år lange historie.

Allerede kort efter virksomheden grundlæggelse begynder Miele at eksperimentere med vaskemaskiner og allerede i 1903 er virksomheden klar med et bud på en model, der bestod af et pendul med svingvægte. Den første vaskemaskine med elektrisk motor stod klar i 1911 og i 1914 bliver den første vaskemaskine med vandmotor produceret. Selv dengang var Miele overbevist om kvaliteten af sine egne produkter og allerede i 1916, der indfører Miele en 10 års garanti på sine produkter.

Miele fortsætter sin udvikling af vaskemaskinerne og i 1953, der står den første model af vaskemaskinen som vi kender den i dag klar. Frontbetjent og med tromle og med et lille ”koøje”, så man kan kigge ind til tøjet. I 1958 tilføjer Miele endnu en milepæl til tøjplejens historie, da den første elektriske tørretumbler til hjemmebrug forlader deres fabrik.

I 1981 sættes der endnu en milepæl, da den første computerstyrede Miele vaskemaskine ser dagens lys. Selvom den første computerstyrede vaskemaskine kom i 1981, så er der sket meget siden og udviklingen og Mielens stræben efter at være ”Immer besser” har betydet, at man i dag finder nogle af de bedste og mest robuste vaskemaskiner på markedet, netop blandt Mieles modeller.

Siden Mieles grundlæggelse i 1899 har virksomheden været uafhængig og familiedrevet og Mieles vision er at blive det mest populære mærke i branchen på alle relevante markeder. Ifølge Miele selv, så tilbyder virksomheden produkter, der sætter standarden for, hvad en god vaskemaskine bør være, hvad den bør kunne og levere i forhold til design, betjeningskomfort, energieffektivitet, holdbarhed og ydelse. Du kan læse mere om Mieles historie og forretning her.

Miele logo


Miele er den eneste vaskemaskine, som kan repareres

Ifølge det danske Forbrugerråd Tænk, så er vaskemaskiner i dag i høj grad produceret og designet på en måde, så de ikke kan repareres og kvaliteten er maskinenerne er generelt dårligere, end den var for 20 år siden. Tænk har både besøgt og gennemgået flere undersøgelser fra det førende reparationscenter R.U.S.Z. i Østrig, som har lavet en omfattende test af 28 vaskemaskiner og givet deres forklaring på, hvorfor vaskemaskiner i dag har en kortere levetid end tidligere.

Direktøren for R.U.S.Z. peger på, at det især er den generelle kvalitet af vaskemaskinerne, som har ændret sig. Vaskemaskiner i dag bliver nemlig designet og produceret på en sådan måde, at det er noget nær umuligt at reparere dem.

Enten, kan en reparation ikke lade sig gøre eller også, så koster en reparation lige så meget som en ny vaskemaskine. Ifølge R.U.S.Z, så kan man opdele vaskemaskiner i to kategorier: brug-og-smid-væk-maskinerne, som udgør langt størstedelen af alle vaskemaskiner, og high-end-maskinerne, som der bliver færre og færre af.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk, så er problemet med mange moderne vaskemaskiner, at tromlerne ikke kan skilles ad og derved kan man ikke få adgang til kuglelejerne, hvis disse skal skiftes.

Flere undersøgelser peger på, at et af de største problemer med mange nye vaskemaskiner er, at de har helstøbte og forseglede vaskekar og det umuliggør netop et skifte af kuglelejerne, hvis de går i stykker.

Ifølge Tænk, så er der ét bestemt mærke man bør købe, hvis man ønsker en vaskemaskine, der kan skrues fra hinanden – nemlig Miele. Miele gør nemlig det nemlig til en dyd, at alle deres vaskemaskiner kan repareres. Du kan læse mere her. 


Derfor er Miele et godt valg

Ifølge Miele selv, så er der seks gode grunde til, at man bør vælge deres vaskemaskiner:

🔵 Miele-kvaliteten
🔵 Miele-teknikken
🔵 Miele-komforten
🔵 Miele-designet
🔵 Mieles service
🔵 Mærket Miele

Miele er branchens mest populære mærke i mange lande og ovenstående punkter er alle områder, hvor Miele gang på gang udmærker sig. Du kan læse mere om punkterne her.

Miele gør også en dyd ud af at have både den bedste service samt de bedste teknikere. Både, hvis man er i tvivl om hvilken vaskemaskine der er den rette, hvis man har spørgsmål til et konkret problem eller hvis man har brug for en tekniker til sin vaskemaskine. Miele har en landsdækkende serviceenhed med mere end 60 teknikere, som er særligt uddannede i Mieles produkter. Du kan læse meget mere om Mieles forskellige vaskemaskiner og deres særlige Miele-teknik og funktioner her.


Miele vaskemaskine test – disse tests har vi gennemgået: 

wfk 🇩🇪 
Det tyske wfk Forschungsinstitut für Reinigungstechnologie e.V. i Krefeld har testet vaskemaskiner fra seks forskellige producenter. Resultatet blev, at kun tre Miele-modeller bestod testen. WFK er kendt for skrappe bedømmelser og grundige tests, ligesom de også er med til at lave både tysk og internationalt standardiseringsarbejde, samt uddannelse, undervisning og tests af ydeevne på vaske- og rengøringsmidler, vaskemaskiner og andre hygiejneprodukter.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧
Good Housekeeping er et britisk forbrugermagasin, som tester produkter til hjemmet og husholdningen. For at få så godt et sammenligningsgrundlag som muligt, udføres der altid den samme type vasketest for at afdække en maskines vand- og strømforbrug, dens centrifugeringsevne samt evnen til at fjerne pletter. Efter testen af vaskemaskinen gives der et samlet antal point baseret på, hvor godt vaskemaskinen har klaret de forskellige del-tests og her er 100 point det absolut bedste der opnås. Dermed er deres vurderinger og resultater sammenlignelige på tværs af vaskemaskinetyper, -størrelser og varemærker. Du kan læse Good Housekeeping Institutes anmeldelse af Miele WMB 120 her.

Expert Reviews 🇬🇧
Det britiske forbrugermagasin Expert Reviews anvender altid samme fremgangsmetode når de tester vaskemaskiner, så deres vurderinger af de forskellige maskiner altid har samme udgangspunkt og grundlag, uanset typen af vaskemaskine. Deres test består eksempelvis altid af en vask på tre kilo tøj, så resultaterne er sammenligelige, uanset vaskemaskines tromlestørrelse. Prøvevasken bliver vasket på bomuldsprogrammet, først på 30 grader og derefter på 40 grader. Herefter er det muligt at sammenligne vand- og strømforbrug, støjniveau samt maskinens grundlæggende evne til at vaske rent. Du kan læse Expert Reviews anmeldelse af Miele WMB 120 og Samsung WW10H9600EW (WW9000).

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk har foretaget en test af 69 vaskemaskiner. Her testede man på en række forskellige parametre såsom vaskeevne, skylleevne, centrifugeringsevne, vand og strømforbrug, brugervenlighed, vasketid og støjniveau.

Alle vaskemaskiner blev grundigt gennemtestet og både et bomuldsprogram og et syntetisk program på 40° blev testet. Derefter kårede Tænks eksperter de bedste vaskemaskiner.

Du kan læse hele testen på Tænks hjemmeside her. Bemærk venligst, at det kræver betalt abonnement at få adgang til testen.

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 108 vaskemaskiner er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellerne vaskeevne, skylleevne, centrifugeringsevne, strømforbrug, vandforbrug og brugervenlighed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

M3 🇸🇪
Svensk testsite som har hovedfokus på at afprøve og vurdere de nyeste teknik-produkter. Her drejer det sig om en test af Samsung WW10H9600EW (WW9000), som både vurderes inden for vaskeresultat, anvendelighed, design, pris og lyd. Læs mere om testen her.

Trustedreviews.com 🇺🇸
Trustedreviews.com er en international forbrugerside, som dagligt bringer detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er vaskemaskinen Samsung WW10H9600EW (WW9000) blevet testet og målt på parametre som brug, vaskevne, app-kontrol, programmer og forbrug. Læs mere her.