Topbetjent vaskemaskine test-guide: De bedste ifølge test og eksperter

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

 

I denne artikel ser vi nærmere på nogle af de mest testvindende topbetjente vaskemaskiner på markedet. Med udgangspunkt i flere ekspertvurderinger, så gennemgår vi forskellige modeller af topbetjente vaskemaskiner en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt maskine til et godt køb.

Vi har blandt andet set nærmere på tests fra  den svenske Råd & Rön. Vi kigger også nærmere på hvilke modeller der er populære blandt brugerne, baseret på brugervurderinger.

Markedet for vaskemaskiner er nemlig stort, så det er kun udvalgte modeller, der kommer med i de forskellige tests. Det betyder dog ikke, at de vaskemaskiner, der ikke er testede, er ringere – de er blot ikke blevet testet endnu.

Denne artikel indeholder:
Overblik over de bedste topbetjente vaskemaskiner
Information om hvad man skal være opmærksom på, når man køber ny vaskemaskine
Guide til rengøring af vaskemaskinen
Information om energimærket
Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Topbetjent vaskemaskine test-guide – De bedste modeller ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du en oversigt over de topbetjente vaskemaskiner, der enten har klaret sig godt i test, eller har fået mange gode brugeranmeldelser. Der findes kun få ekspert tests af topbetjente vaskemaskiner, derfor har vi også undersøgt en lang række brugeranmeldelser fra forskellige forhandleres hjemmesider. Du finder også en prissammenligning af de forskellige topbetjente vaskemaskiner, så du nemt og hurtigt kan finde de billigste forhandlere.

Vi håber, at denne oversigt kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg, når du skal købe ny vaske tørremaskine.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.


Guide: Dette skal du være opmærksom på, når du køber ny vaskemaskine

Ingen husstande er ens, nogle er store og andre små. I nogle huse tripper mange børnefødder rundt, mens andre kun betrædes af få voksne. Nogle arbejder på kontor og kan dermed iklæde sig sarte og tynde tekstiler, mens andre bruger hænderne som arbejdsredskab og har dermed brug for slidstærkt tøj i stærke materialer. Nogle foretrækker det simple, mens andre elsker den moderne og innovative teknologi.

De mange individuelle behov opstår hurtigt med de store forskelle, og dette afspejler sig også i valg af vaskemaskine. En artikel fra vdonline.dk guider her til, hvad man især skal lægge mærke til, når man skal investere i en ny vaskemaskine:

Vaskemaskinens størrelse

Her er der flere faktorer, man skal overveje. Først og fremmest maskinens fysiske størrelse, for rent lavpraktisk skal der være plads til den. Måske har man et stort bryggers eller et vaskerum med god plads, for så betyder den fysiske størrelse ikke så meget.

Hvis man på den anden side kun har et lille badeværelse, så er størrelsen meget vigtig, for så skal vaskemaskinen kunne klemmes ind.

Har man kun meget lidt plads til vaskemaskinen, kan man gå bort fra de almindelige, frontbetjente vaskemaskiner, der både er brede og dybe og i stedet overveje en topbetjent model. På en topbetjent vaskemaskine åbnes toppen, og tøjet lægges ned i oppefra. Det gode ved de topbetjente vaskemaskiner er, at nok er de ofte højere end de frontbetjente, men til gengæld er de langt smallere og fylder mindre.

Dernæst kommer valg af størrelse på tromlen og vaskemaskinens tøjkapacitet. Her er faktorer som antallet af medlemmer i husstanden og antal børn vigtigt. Bor man mange under det samme tag, så skal der vaskes tøj fra mange personer, og det bliver hurtigt til en stor vasketøjsbunke. I det tilfælde er det fornuftigt at investere i en vaskemaskine med en stor vaskekapacitet – gerne 6-8 kilo – så man ikke behøver vaske hele tiden. Hver ekstra vask koster mange liter vand – gerne omkring de 60 liter og derover hver gang.

Er der børn i husstanden skal man huske, at børn er rigtig gode til at svine og blive beskidte, så der vil vasketøjskurven også meget hurtigt blive fyldt.

De fleste vaskemaskiner har en tromlestørrelse på mellem 5 og 10 kilo, og som hovedregel skal man regne med, at et sæt tørt tøj vejer et kilo.

Investerer man i en vaskemaskine med en vaskekapacitet, der passer til husstandens størrelse og vaskerutiner, så udnyttes både vandforbrug og strømforbrug bedre. Vask helst ikke med en halvt fyldt tromle, selv om de moderne vaskemaskiner er blevet bedre til at dosere vand efter vægt, men fyld maskinen op hver gang. Dog skal en tromle aldrig proppes. Der skal være lidt luft svarende til en knyttet næve imellem det øverste lag tøj og tromlen.

Det kan være fristende at investere i en vaskemaskine med en meget stor tromle, men det bør undgås, hvis det er muligt. Vaskemaskiner med en stor tromle går nemlig oftere i stykker end vaskemaskiner med mindre tromler. Det er desuden meget vigtigt, at en vaskemaskine med stor tromle står helt fast på et jævnt underlag, for under centrifugeringen kan den komme til at bevæge sig meget, og det kan føre til skader.


Funktioner og teknologi

De fleste gammeldags vaskemaskiner havde et par drejeknapper og meget få indstillinger, men den tid er slut. Moderne vaskemaskiner er blevet ramt af teknologibølgen og kan ofte meget mere, end de fleste har brug for. Nogle vaskemaskiner kan endda nu fjernstyres med en app til telefonen.

De fleste moderne vaskemaskiner kommer med en bred vifte af programmer og vaskemuligheder. Helt basalt kan man let vælge imellem temperatur, tekstiltype og farve og kombinere efter eget ønske. På mange maskiner kan man vælge programmer som hurtigvask, allergi-vask, håndvask og skånevask, og disse programmer kan være meget brugbare – især håndvask, da en del tøj kun må håndvaskes.

betjening af topbetjent vaskemaskinerPå nogle maskiner er det heller ikke nødvendigt selv at dosere sæbe – det gør maskinen selv efter vægt og tekstiltype. Har man for eksempel angivet, at tøjet er meget beskidt, tager maskinen dette med i betragtning også.

En anden smart funktion, som de fleste nye vaskemaskiner er udstyret med, er ”udskudt start”. Denne funktion gør det muligt at planlægge en vask til et senere tidspunkt på dagen. Det kan for eksempel være, at man gerne vil have nyvasket tøj, når man kommer hjem fra arbejde. Kommer man hjem kl. 18, så kan man indstille maskinen til at begynde vasken klokken 15.30 eller 16 alt afhængig af vasketiden, og så er tøjet lige til at hænge op eller putte i tørretumbleren, når man kommer hjem.


Centrifugering og omdrejninger

En vaskemaskine både vasker og tørrer tøjet under vaskeprogrammet. Når hovedvasken og skylningen er overstået, sætter maskinen turbo på tromlens omdrejninger, og den hurtige slyngen-rundt gør, at overskydende vand presses ud af tøjet. Har vaskemaskinen en god centrifugering, så kan tøjet være omkring 50 procent tørt, når lågen åbnes op efter endt vask.

Det er forskelligt, hvor store centrifugeringshastigheder, vaskemaskinerne har, men de fleste har mulighed for at centrifugere på minimum 1000 omdrejninger. Mange maskiner kan centrifugere helt op til 1800 omdrejninger, men det vil sjældent være nødvendigt med så store hastigheder. Det anbefales at investere i en vaskemaskine, der kan centrifugere med 1200 omdrejninger. Det vil være passende til de flestes behov.

En stærk centrifugering, hvor mest muligt vand slynges ud af tøjet, kommer dog med en pris, for de høje omdrejninger slider på tøjet. Man skal især passe på med sarte tekstiler, som hurtigt kan tage skade af den stærke kraft. Kraftige tekstiler som håndklæder, cowboystof og bomuld vil have lettere ved at klare de mange omdrejninger.

Ønsker du at nedsætte omdrejningerne, så tøjet ikke kommer til skade, så er det på mange moderne maskiner muligt at nedsætte antallet af omdrejninger, så tekstilerne bliver behandlet mere skånsomt. En fordel ved en stærk centrifugering er dog, at tørretiden i enten tørretumbler eller på tørresnor vil reduceres betydeligt, hvis tøjet på forhånd er delvist tørt efter centrifugeringen.


Energiforbrug og støj

Længere nede i denne artikel har vi en guide til bedre at forstå energimærket, men som tommelfingerregel skal man gå efter en vaskemaskine med så lavt et energiforbrug som muligt, hvilket vil reducere mængden af strøm. Det er både godt for dig og for miljøet.

vaskemaskine energimærke

Alle hvidevarer er energimærkede, og farvede indikatorer fortæller, hvor ”grøn” maskinen er. Gå altid efter de grønneste maskiner, og oversat til bogstaver bør det være B eller A (de to højeste niveauer). Skalaen går således fra A i toppen til G som det laveste på vaskemaskiner.

Det kan nemlig betale sig at anskaffe en ”grøn” vaskemaskine, og forskellene mellem en miljøvenlig og en ikke-miljøvenlig vaskemaskine er svære at ignorere:

En vaskemaskine med en kapacitet på 7 kilo tøj i mærket A forbruger årligt 259 kWh, mens en vaskemaskine med samme kapacitet med mærket A kun bruger 175 kWh/år.

Støjniveauet angives også på energimærket, og selvfølgelig er det en smagssag, om støjen generer en. Det er umuligt at anskaffe en komplet lydløs vaskemaskine, og især centrifugeringsprocessen vil larme en del. Man kan få støjsvage vaskemaskiner, der larmer ned til omkring 50 decibel under vaskeprocessen og ned til omkring 70 decibel, når der centrifugeres. Til sammenligning larmer en samtale mellem mennesker omkring 60-65 dB. Det skal også bemærkes, at hvor en vaskemaskine måske kører i 2 til 3 timer, så udgør centrifugeringsprocessen kun en lille del af denne tid.


Sådan gør du din vaskemaskine effektivt ren

Nok bliver vaskemaskinen fyldt med vand og sæbe, hver gang vasketøjet snurrer i maskinen, men det bliver maskinen desværre ikke ren af. Snarere tværtimod. En hovedrengøring af vaskemaskinen forlænger dens levetid og funktionsdygtighed og bør udføres et par gange om året.

Frederiksbergbladet.dk giver her følgende råd til, hvordan rengøring af en vaskemaskine bedst klares i 4 trin:

Afkalkning: Hæld 30 gram citronsyre i sæbeskuffen og sæt en tom vask på 60 grader over. Gentag processen om nødvendigt.

Brun sæbe: Sæt derefter endnu en tom vask over på 60 grader og denne gang med en lille teskefuld brun krystalsæbe i sæbeskuffen. Den brune sæbe fjerner snavs og renser maskinen indvendigt. Men overdosér ikke sæben, for brun sæbe har tendens til at skumme meget.

Skylning: Kør herefter et langt skylleprogram på vaskemaskinen for at få renset den brune sæbe ud. Sæt derefter en tom kogevask over for at slå diverse bakterier ihjel.

Tør af: Afslut rensningsprocessen ved at aftørre hele vaskemaskinen på ydersiden med en ren karklud, der er vredet op i almindeligt opvaskemiddel. Husk også at tjekke gummilisterne for at se, om de skal udskiftes.


Læs energimærket korrekt

Hver gang man køber et hvidevareprodukt, er der et påsat energimærke, som har til formål at oplyse forbrugeren om varens forbrug. Hvis man forstår at læse energimærket korrekt kan det hjælpe med til at investere i en energivenlig model.vaskemaskine energimærke

Først og fremmest er det vigtigt at gå efter et så højt energimærke som muligt. A er det højeste, og køb gerne en vaskemaskine mærket enten B eller A. Det hjælper både på strøm- og vandforbruget, og det kan i sidste ende blive en besparelse for både dig selv og miljøet.

Under farveskalaen findes seks forskellige piktogrammer: Fem nederst på mærkatet med en ovenpå. Piktogrammet øverst angiver strømforbruget, og mere specifikt hvor mange kilowatt-timer maskinen bruger på et år ved 220 vaske som gennemsnit.

Piktogrammet i nederste række yderst til venstre viser vandforbruget, og i præcise tal er det, hvor mange liter vand vaskemaskinen bruger på et år ved 220 vaske som gennemsnit.

Piktogrammet i nederste række og nummer to fra venstre angiver vaskekapaciteten – hvor mange kilo tøj, der kan være i tromlen.

Piktogrammet i nederste række nummer tre fra venstre viser, hvor godt vaskemaskinen centrifugerer fra en skala fra A til G.

Piktogram 5 og 6 findes i nederste række helt ude til højre. De er placeret ovenpå hinanden og indikerer begge støj. Det øverste af de to piktogrammer viser, hvor mange decibel en almindelig vask larmer, og det nederste piktogram viser, hvor mange decibel vaskemaskinens centrifugering larmer.


Sådan bevarer du tøjets farve under vask

VasketøjMan kan ikke undgå, at tøjets naturlige farver falmer en smule med tiden, men hvis man oplever, at tøjet hurtigt mister farve eller får en kedelig nuance, så gør man muligvis noget forkert, når man vasker.

Eksperterne fra avisen B.dk og eksperterne fra amerikanske Cnet.com forklarer, at hvis man vasker sit tøj med omtanke, så kan man forlænge tøjets og farvens levetid.

Vi vasker tøjet for ofte

Først og fremmest så forklarer eksperten, at vi faktisk vasker vores tøj alt for tit, og at mange lige smider tøjet ind i tromlen, bare det er en smule kedeligt. Eksperterne anbefaler, at man selvfølgelig skal vaske tøjet, hvis der er pletter på, men ellers kan man godt have det på flere gange. Hver vask i vaskemaskinen slider på tøjet, så hold lidt igen.

Kig på mærket

Rigtig mange er slet ikke opmærksomme på tøjets vaskemærke, som guider til den bedste vask for dette individuelle stykke tøj. Læs derfor mærket grundigt. Hvis man ikke helt forstår symbolerne, så læs med længere nede i denne artikel, hvor vi gennemgår, hvad vaske-symbolerne betyder.

Sortér tøjet

Sortér tøjetEksperterne fortæller, at der er flere grunde til, at tøjet hurtigt mister farve. Blandt andet så er det meget vigtigt at sortere tøjet efter farver, og man bør også meget gerne sortere efter farveintensitet. Så undgår man nemlig, at tøj med mørke farver smitter af på de lyse tekstiler og misfarver dem. Vask derfor mørke farver sammen, lyse farver sammen og hvide farver separat sammen.

Vend tøjet på vrangen

Man kan beskytte tøjet og farverne ekstra, hvis man vender vrangen ud. Det beskytter nemlig de ydre tøjfibre fra at blive slidt, og det er dem, der kan ses på tøjet, når man har det på. De indre fibre på vrangen bliver selvfølgelig medtagede, men de vender også ind mod kroppen, når man har tøjet på, hvorved man ikke kan se dem.

Behold farven i nyt tøj

Eksperterne forklarer også, at man med fordel kan være ekstra omhyggelig, når det gælder helt nyt tøj for at bevare farven. Her rådes det til, at man lægger det nye tøj i blød i en balje, der indeholder en blanding af 50 procent vand og 50 procent eddike. Lad så tøjet ligge her en time, hvorefter det skal vaskes i vaskemaskinen som normalt. Ifølge eksperterne får dette trick tøjets farver til at holde længere.

Man kan også tilsætte eddike til hver vask, og eddike har også den fordel, at det fungerer som en naturlig blødgører. Man behøver dog ikke frygte, at ens tøj så kommer til at lugte af eddike, for eddikelugten forsvinder, når tøjet vaskes igennem.

Vask ved lave temperaturer

Det anbefales også, at man vasker sit tøj ved så lav en temperatur som muligt, idet varmen kan være med til at trække farven ud af tøjet. Hvis tøjet ikke er beskidt, kan det faktisk godt vaskes ved 20 eller 30 grader i stedet for de normale 40, da det koldere vand giver en mere skånsom vask. Hvis man vasker på lave grader, skal man dog huske at købe et specialvaskemiddel, som er designet til kold vask.

Pulvervask til hvidt tøj

Hvidt tøj derimod har ingen farvemæssig fordel af den kolde vask, for der er ingen farve, der kan falme. Når vaskepulverman vasker hvidt tøj, så er det mest tilrådeligt at anvende vaskepulver i stedet for flydende vaskemiddel, idet vaskepulver virker blegende på tøjet. Ønsker man at holde sit hvide tøj helt hvidt, så kan man også tilsætte lidt natron sammen med vaskepulveret, når man vasker, da natron også har en blegende effekt.

Tørring i solen bleger tøjet – men drop tørretumbleren

Når man har vasket det hvide tøj, så vil det også have en blegende effekt at hænge det udenfor i solen, hvis solen skinner. Solens stråler er nemlig også med til at blege tøjet. Derfor bør man således gøre det modsatte, når man har med kulørt tøj at gøre, for hvis det tørrer i solen, så kan solen risikere at få farverne til at falme. Tørretumbleren slider på tøjet, så derfor vil tørresnoren være det bedste valg – dog bare ikke i direkte sol.

Gør brug af vaskemaskinens programmer

Når man anvender vaskemaskinen, så har den mange forskellige programmer, der passer til forskellige typer af tekstiler. Gør brug af de specifikke programmer, som er til af en grund. Brug med fordel hurtigprogrammerne, hvis tøjet bare er lidt kedeligt i stedet for en rigtig vask.

Stadig håb for det udslidte tøj

Hvis man for eksempel har nogle gamle yndlings-jeans, som har mistet farve og måske har fået en misfarvning, så kan man vaske dem sammen med helt nye jeans i samme originalfarve, da nye jeans indeholder rigtig meget overskudsfarve. Denne overskudsfarve kan i vaskemaskinen smitte af på de gamle jeans, som så får en opfriskning i farven.


Det betyder vaske-symbolerne

Eksperterne råder til, at man ser efter vaskemærket for at bestemme, hvordan tøjet skal vaskes. Her findes der symboler, som fortæller om, hvordan det specifikke stykke tøj skal vaskes, således at det bliver rent men samtidig beholder farve, form og kvalitet.Vaskesymboler

Men der findes rigtig mange symboler, så derfor kan det være svært at finde ud af, hvad symbolerne – både på tøjet og på vaskemaskinen – egentlig betyder. Baseret på en artikel fra Samvirke.dk, guider vi her til, hvad de forskellige symboler betyder:

Symboler med grader

Der vil altid være et symbol, som ligner en lille firkantet skål med en bølge som top. Indeni skålen vil der enten stå et tal, en hånd eller et kryds.

vaske-graderVarianterne af dette symbol handler om, hvor høj en temperatur tøjet kan tåle. Står der for eksempel 30 i skålen, så kan tøjet vaskes ved maksimalt 30 grader, og står der 60, så kan det vaskes ved maksimalt 60 grader. Nogle symboler har en hånd i skålen, og det betyder, at dette stykke tøj kun må håndvaskes. Findes der i stedet et kryds i skålen, så må tøjet slet ikke vaskes, og ofte vil det skulle renses på et renseri i stedet.

Nogle af skålene har også streger under sig. En skål med 1 streg under sig betyder, at man skal vælge et skåneprogram på vaskemaskinen, og i praksis vil det være et program, der tager mere vand ind men har færre tromlebevægelser.

Har skålen 2 streger under sig, så skal dette stykke tøj have en ekstra skånsom vask.

Symboler med tørring

Når det kommer til mulighederne for tørring af tøjet, så angives det via en lukket firkant. Der findes dog mange forskellige varianter af det firkantede tørrings-symbol.

vaskesymboler tørring
En firkant med en cirkel og en prik inde i cirklen betyder, at dette stykke tøj kan tørretumbles – dog ved lav temperatur.

En firkant med en cirkel og 2 prikker inde i cirklen betyder, at dette stykke tøj kan tørretumbles – gerne ved en normal-temperatur.

En firkant med en cirkel og et kryds over betyder, at dette stykke tøj ikke kan tørretumbles.

En firkant med en vandret streg i midten betyder, at dette stykke tøj ikke skal tørretumbles – men i stedet tørres på stativ i vandret tilstand.

En firkant med en vandret streg i midten samt en lille skrå streg i hjørnet betyder, at dette stykke tøj ikke skal tørretumbles – men i stedet tørres på stativ i vandret tilstand og ikke i direkte sol.

En firkant med en lodret streg i midten betyder, at dette stykke tøj ikke skal tørretumbles – men i stedet dryptørres i lodret tilstand.

En firkant med en lodret streg i midten samt en lille skrå streg i hjørnet betyder, at dette stykke tøj ikke skal tørretumbles – men i stedet dryptørres i lodret tilstand og ikke i direkte sol.

Symboler for kemisk rens

Nogle tøjstykker kan slet ikke maskinvaskes, men skal i stedet have kemisk rens hos et renseri.

Her findes der forskellige symboler i en cirkel med et bogstav i midten, som fungerer som anvisning til renseriet.

kemisk rens

Bogstavet i cirklen er ofte enten et F, P eller W, og de angiver den rensevæske, som skal anvendes til tøjet hos renseriet.

Nogle af symbolerne har også en streg eller 2 nedenunder cirklen med bogstavet. Én streg betydet, at dette stykke tøj skal have en skånsom rens, og 2 streger under cirklen betyder, at tøjet skal have en ekstra skånsom rens.

Symboler for blegning

Noget tøj skal bleges af og til for at holde udseendet ved lige. Der anvendes trekantede symboler, når det kommer til angivelse af retningslinjer for blegning.

Blegning

En tom trekant betyder, at man kan anvende alle typer blegemiddel til dette stykke tøj.

En trekant med to skrå streger betyder, at man kan anvende alle typer blegemiddel til dette stykke tøj – undtagen klor.

En trekant med et kryds over betyder, at man bør undgå at anvende blegemiddel til dette stykke tøj.

Symboler for strygning

Nogle stykker tøj har godt af at blive strøget, når det er vasket. Anvisning for strygning vises via et symbol, der er formet som et strygejern.

strygning

Et symbol med et strygejern med 1 prik i midten betyder, at man ikke må stryge tøjet ved en temperatur, der er højere end 110 grader. Man bør også være forsigtig med at anvende damp til strygning med dette mærke, da det kan påvirke tøjets stof negativt.

Et symbol med et strygejern med 2 prikker i midten betyder, at man kan stryge tøjet ved en temperatur op til 150 grader.

Et symbol med et strygejern med 3 prikker i midten betyder, at man kan stryge tøjet ved en temperatur op til 200 grader.

Et symbol med et strygejern med et kryds betyder, at man ikke bør stryge dette stykke tøj.


Sandheder og myter om tøjvask

Det kan af og til være svært at finde ud af at få vasket tøjet korrekt, og der findes rigtig mange myter og udsagn omkring tøjvask, som er mere eller mindre sande.vaskemaskiner-top

Baseret på eksperternes vurderinger i en artikel fra Søndagsavisen samt fra svenske Expressen.se guider vi her til, hvad der er sandt, og hvad der blot er myter:

Falsk påstand: Mere vaskemiddel gør tøjet renere

Det handler ikke så meget om doseringen af vaskemiddel, når det kommer til at vaske rent. For meget vaskemiddel kan i stedet give hvide mærker på tøjet, da det ikke bliver skyllet ordentligt ud, men selvfølgelig er det nødvendigt med noget vaskemiddel. Eksperterne anbefaler, at man doserer i forhold til vandets hårdhed, og er tøjet meget beskidt, kan man i stedet med fordel anvende en forvask. Nogle vaskemaskiner har deciderede programmer til beskidt tøj.

Falsk påstand: Lad være med at vaske jeans

Jeans skal ligesom alt andet tøj vaskes for at blive holdt rent. Jeans mister ikke al sin farve ved vask, for den nuance af blå, som gør jeans karakteristiske blå, ligger overfladisk placeret i stoffet og vil ændre sig, uanset om man vasker dem eller ej.

Sand påstand: Jeans havde længere levetid før i tiden

Når det kommer til jeans, så er jeans traditionelt set lavet til minearbejdere, som havde brug for meget holdbart tøj. I dag er jeans ikke fremstillet på samme måde, men er i stedet skræddersyede og behandlede med mindre holdbare fibre. Derfor kan man lettere slide jeans op i dag.

Falsk påstand: Tøjet holder længere ved at anvende skyllemiddel

Skyllemiddel gør, at tøjet føles blødere, men det skyldes et stof, som binder fugten i tøjet. Det kan faktisk få tøjet til at blive svagere i stedet og forkorte levetiden. Skyllemiddel er heller ikke altid lige miljøvenligt, idet det indeholder svært-nedbrydelige stoffer. 

Falsk påstand: Vaskemærket dikterer den temperatur, tøjet skal vaskes ved

Man behøver ikke nødvendigvis vaske et stykke tøj på 40 grader, fordi der står 40 på vaskemærket. 40 grader er den maksimale temperatur, som dette stykke tøj må vaskes ved. Er tøjet ikke beskidt men blot trænger til opfriskning, så kan man sagtens vaske tøjet ved færre grader. Læg dog mærke til at for eksempel sengetøj, viskestykker og undertøj altid bør vaskes på mindst 60 grader, for de fleste bakterier dør ved denne temperatur.

Sand påstand: Man bør anvende 60 grader ved hver 5. vask

Denne påstand er faktisk sand, for hvis man ofte vasker på koldvask eller måske bare ved 30 grader, så kan der opstå bakterie-ophobninger, da koldt vand ikke kan dræbe bakterier. Derfor er det en god ide at vaske på 60 grader en gang imellem – kør også gerne en tom vask ved 90 grader en gang imellem for at få bugt med alle eventuelle bakterier.

Falsk påstand: Vaskemiddel er et større problem end vand og varme for miljøet

Mange tror, at det er bedre at spare på vaskemiddel end at foretage færre vaske ved lavere temperaturer, når det kommer til miljøhensyn. Det er imidlertid ikke rigtigt, for den energi, der kommer fra vand og varme, påvirker miljøet mere, end vaskemidlet gør.

Falsk påstand: Man skal vaske sportstøj efter hver træning

Sportstøj bliver udsat for meget sved, og det virker logisk at vaske tøjet efter træningen. Professionelt sportstøj har dog andre typer fibre end almindeligt tøj, og disse fibre kan blive negativt påvirkede ved for hyppig vask. Fibrene er desuden designet til at være afvisende over for bakterier, som så at sige bliver ”udenfor”. 

Både sand og falsk påstand: Højere temperatur er lig med renere tøj

Denne påstand kan ses fra 2 sider: På den ene side er det korrekt, at for eksempel 60 grader dræber flere bakterier end 40 grader, og 90 grader dræber flere bakterier end 60 grader. På den måde bliver tøjet mere fri for bakterier ved en vask på en højere temperatur.

På den anden side så forklarer eksperterne, at 30 grader ofte er nok til hverdag, og tøj, der ikke er decideret beskidt eller har pletter, kan sagtens få 30 grader i stedet for 40. Nogle typer vaskemiddel vil endda indeholde enzymer, som ikke er nær så effektive ved høje temperaturer som ved lave.

Falsk påstand: Man kan sagtens vaske hvidt tøj og kulørt med samme pulver

Mange tror, at det er et billigt trick fra vaskemiddel-producenternes side, når de sælger nogle vaskemidler, der er beregnet til kulørt tøj og andre til hvidt tøj. Eksperterne forklarer, at denne opfattelse er helt forkert, for vaskemiddel til kulørt tøj er designet til at bibeholde farverne, hvor vaskemiddel til hvidt tøj er designet til at blege det en smule og holde det så hvidt som muligt.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Hoover H3TFSMP48TAMCE-S

Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Hoover H3TFSMP48TAMCE-S, som de har givet en middel bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort, da de er begejstrede for vaskemaskinens energi- og vandforbrug. Selvom eksperterne er glade for maskinen, er de mindre vilde med skylleprocessen ved nogle af programmerne.

Ved køb af Hoover H3TFSMP48TAMCE-S bør man være opmærksom på, at det er en topbetjent vaskemaskine.

Energieffektiv vaskemaskine

Med Hoover H3TFSMP48TAMCE-S får man en energieffektiv vaskemaskine, der er placeret i energiklasse B. Det betyder, at modellen ikke forbruger meget energi på et år. Samtidigt rummer den op til 8 kilo tøj, så den er velegnet til en familie på omkring fire til fem personer.

Derudover er Hoover H3TFSMP48TAMCE-S en forholdsvis støjsvag vaskemaskine med et lydniveau på 47 dB ved vask og 79 dB ved centrifugering.

Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB. Vaskemaskinen kommer desuden med en kulfri motor, hvilket bidrager til den støjsvage vask.

Ønsker man at indstille maskinen til at starte eller være færdig på et bestemt tidspunkt med at vaske, kan man anvende timer-funktionen. Her kan man forprogrammere maskinen til at begynde en vask, når det passer ind i ens dag.

Vaskemaskine med dampfunktion

Hoover H3TFSMP48TAMCE-S er forsynet med en dampfunktion, der vasker tøjet ekstra rent. Her trænger dampen nemlig ind i tøjets fibre, så al skidtet fjernes optimalt.

Vaskemaskinen kommer ydermere med et hav af andre programmer og funktioner, så man kan vælge det program, der passer bedst til det specifikke vasketøj.

Det er eksempelvis muligt at gøre brug af hurtigprogrammet på blot 14 minutter eller All in One 59. Dette program vasker alle typer af materialer i samme vask på blot 59 minutter. Der er blandt andet også et uldprogram samt et hygiejneprogram.

Nem betjening

Hoover H3TFSMP48TAMCE-S er en brugervenlig vaskemaskine, der er nem at betjene. Der er nemlig mulighed for at tilkoble modellen til Wi-Fi, så man kan fjernstyre den både i hjemmet samt, når man er på farten. Ønsker man ikke at betjene maskinen via en app, kan det i stedet gøres manuelt øverst på modellen.

Det er desuden muligt at vælge mellem tre niveauer, når det kommer til vaskeintensiteten. Disse niveauer ændrer programmets længde alt efter, hvor beskidt tøjet er. På den måde opnår man den mest optimale vaskeproces uanset vasketøjet.

Sidst men ikke mindst har Hoover H3TFSMP48TAMCE-S en funktion kaldet KG Mode. Denne funktion sørger for at spare på både vand- og energiforbruget ved at måle mængden af tøj, så der ikke bruges unødigt med vand eller el.

Specifikationer ved Hoover H3TFSMP48TAMCE-S – mål 
Højde: 86 centimeter
Bredde: 40,5 centimeter
Dybde: 60 centimeter
Vægt: 59 kilo

Specifikationer ved Hoover H3TFSMP48TAMCE-S – nøgleoplysninger 
Type: Topbetjent vaskemaskine
Kapacitet: 8 kilo
Energiklasse: B
Centrifugeringsevne: B
Centrifugering: 1400 omdrejninger i minuttet
Restfugtighed: 53 %
Årligt energiforbrug: 138 kWh/år
Årligt vandforbrug: 9850 liter/år
Lydniveau ved vask dB(A): 47 dB
Lydniveau ved centrifugering dB(A): 75 dB

Fordele ved Hoover H3TFSMP48TAMCE-S:
Energibesparende
Støjsvag
Nem betjening
Timer-funktion
Mange vaskeprogrammer
Dampfunktion


AEG L6TDN641G 

God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

AEG L6TDN641G

AEG L6TDN641G er blevet testet og anmeldt af  den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Begge ekspertkilder har givet vaskemaskinen en god anmeldelse, da de er imponerede over dens vaske- og centrifugeringsevne.

Selvom eksperterne generelt er vilde med AEG L6TDN641G, nævner de også, at de er mindre begejstrede for vaskemaskinens tids- og energiforbrug.

Både tids- og energiforbruget er nemlig højere i sammenligning med andre tilsvarende modeller på markedet. AEG L6TDN641G er en topbetjent vaskemaskine, der har en kapacitet på 6 kilo.

Modellen er derfor velegnet til en familie med omkring fire medlemmer. Tøjet har desuden en restfugtighed på 52 %, når vasken er færdig.

Lydniveauet er på 56 dB ved vask og 79 dB ved centrifugering. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Energibesparende vaskemaskine med skånsom tromle 

Med AEG L6TDN641G får man en energibesparende vaskemaskine, der er placeret i energiklasse A.

Det betyder, at man trygt kan stole på, at vaskemaskinen ikke forbruger meget energi på et år.

Endvidere er AEG L6TDN641G udstyret med en ProTex-tromle. Tromlen sikrer, at tøjet vaskes skånsomt uden at gå på kompromis med vaskeresultatet, så det ikke bliver beskadiget.

Tøjet bevæger sig nemlig mere frit rundt i tromlen takket være dens design med særlige mønstre.

AEG L6TDN641G kommer ydermere med en timer-funktion. Her er der mulighed for at forprogrammere maskinen til at starte på det tidspunkt, man ønsker. Man kan derfor programmere modellen til at gå i gang med en vask, så den er færdig til, man kommer hjem igen.

Med almindelige programmer og specialprogrammer

AEG L6TDN641G er udstyret med både almindelige vaskeprogrammer og specialprogrammer heriblandt uld, tæpper, syntetisk, bomuld, strygelet m.m. Man kan derfor vælge det program, der passer til ens vasketøj.

Udover de almindelige vaskeprogrammer kan man tilmed finde specialprogrammer i form af ECO-programmer.

Hvis man ønsker en mere energieffektiv vask, findes der blandt andet TimeSaver og ECO.

Modellen kommer ydermere med ProSense-teknologi.

Med hjælp fra ProSense bliver hver enkelt tøjvask vejet, hvorefter vasketiden justeres præcist for en effektiv vask. På den måde spares der ikke blot vand, men også energi.

En anden besparende funktion er Fuzzy-Logic-mængdeautomatik. Mængdeautomatikken har sensorer, der sørger for, at vaskeprocessen bliver analyseret for at optimere programmet.

Nem at betjene 

Ved køb af AEG L6TDN641G får man en vaskemaskine, der er nem at betjene. Betjeningen foregår på et LCD-display.

Her finder man alle de forskellige vaskeprogrammer og funktioner, så man kan vælge det, man har brug for.

Vaskemaskinen kommer desuden med flere praktiske egenskaber såsom en SoftOpening- samt SoftPlus-funktion.

Mens SoftOpening sikrer en rolig og blid åbning af tromlen, sørger SoftPlus for, at skyllemidlet bliver fordelt på al vasketøjet.

Specifikationer ved AEG L6TDN641G – mål
Højde: 89 centimeter
Bredde: 40 centimeter
Dybde: 60 centimeter
Vægt: 61 kilo

Specifikationer ved AEG L6TDN641G – nøgleoplysninger
Type: Topbetjent vaskemaskine
Kapacitet: 6 kilo
Energiklasse: A
Centrifugeringsevne: B
Centrifugering: 1400 omdrejninger i minuttet
Restfugtighed: 52 %
Årligt energiforbrug: 153 kWh/år
Årligt vandforbrug: 9490 liter/år
Lydniveau ved vask dB(A): 56 dB
Lydniveau ved centrifugering dB(A): 79 dB

Fordele ved AEG L6TDN641G:
ProTex-tromle
Flere almindelige programmer og specialprogrammer
SoftOpening- og SoftPlus-funktion
Lydsvag model
Energieffektiv vaskemaskine
ProSense-teknologi


Whirlpool TDLR6230SSEU

Populær blandt brugerne

Selvom Whirlpool TDLR6230SSEU endnu ikke har indgået i tests, så har vi valgt at tage modellen med i vores artikel, da forbrugerne er rigtig glade for den. På Whiteaway.com har modellen scoret 4,8 ud af 5 stjerner blandt forbrugerne, og noget af det, der især fremhæves, er den gode vaskeevne og den lette betjening.

God til vaskeopgaverneWhirlpool TDLR60210

Whirlpool TDLR6230SSEU lever også op til Whirlpools gode ry, for maskinen vasker let og upåklageligt. Tøjet bliver rent og pletfrit, og hele vaskeprocessen foregår upåklageligt.

Der findes flere forskellige vaskeprogrammer, og takket være modellens brugervenlighed, så er det let at finde rundt i programmer og få valgt netop det program, der passer til den individuelle vask.

God for miljøet

Man kan ikke komme udenom, at hver tøjvask er en belastning for miljøet, men en miljøvenlig vaskmaskine kan afhjælpe en stor del af byrden. Whirlpool TDLR6230SSEU er netop en af de vaskemaskiner, der er skabt med omtanke for miljøet. Modellen er energiklasse D.

Der er også tænkt på både vand- og strømforbrug fra producentens side, men som forbruger kan man også gøre sit: husk gerne at fylde vaskemaskinen helt op hver gang, for så vasker maskinen optimalt, og man behøver heller ikke vaske så ofte, som hvis man vasker med halvfyldt tromle hver gang. Whirlpool TDLR6230SSEU har en tøjkapacitet på 6 kilo, hvilket svarer til omkring 30 T-shirts, så på trods af at det er en topbetjent vaskemaskine, så er den stadig meget rummelig.

Pladsbesparende vaskemaskine

En mellemstor familie vil have stor glæde af Whirlpool TDLR6230SSEU, som med sine 40 cm i bredden let kan placeres mellem skabene på badeværelset eller ved siden af køleskabet i køkkenet. Denne pladsbesparende fordel ved maskinen er også noget af det, som forbrugerne især fremhæver.

Selv i det mindste badeværelse kan den finde plads, og brugerne fremhæver også, at den er meget let at få op at køre, den er overskuelig, og så larmer den ikke ret meget. Modellen måler 40 cm (B), 90 cm (H), 60 cm (D).

Udvalgte fordele ved Whirlpool TDLR6230SSEU:
Klarer vaskeopgaver glimrende
Flere forskellige vaskeprogrammer
Model er energiklasse D
Nem at placere i selv små rum
Let og overskuelig

Du kan her se en præsentation af vaskemaskinen, udarbejdet af forhandleren Whiteaway:


Whirlpool TDLR60230

Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Whirlpool TDLR60230 topbetjent vaskemaskine

.
Generelt set har topbetjente vaskemaskiner et ry for ikke at være lige så gode som de frontbetjente, men Whirlpool TDLR60230 kan sagtens konkurrere med de frontbetjente vaskemaskiner.

Selve vaskeevnen hos Whirlpool TDLR60230 er rigtig god og modellen har flere smarte indstillinger. Der er blandt andet mulighed for at vælge at udskyde starten på vasken, så vasketøjet er klart når du er.

Maskinen har i alt 12 forskellige vaskeprogrammer og udover standardprogrammerne, så tæller de blandt andet jeans, sport, business, AquaØko og en lynvask på 30 minutter. Tromlen kan i alt rumme 6 kilo tøj.

Centrifugering fjerner vandet

Når tøjet er vasket og skyllet, er centrifugeringen det sidste skridt, inden tøjet tages ud. En god centrifugering slynger hurtigt men skånsomt tøjet rundt, så vandet presses ud af tøjet. Herved får man vasketøj, der ikke drypper af vand, og som dermed ikke vil tage lang tid at tørre enten i tørretumbleren eller på tørresnoren.

Whirlpool TDLR60230 sørger med sin gode centrifugeringsevne for, at tøjet næsten allerede er halvt tørt, når det kommer ud af vaskemaskinen, hvilket forkorter tørringstiden betydeligt. Maskinen har et max på 1200 omdrejninger i minuttet og centrifugeringsevne A, hvilket er det bedste der kan opnås.

Let at betjeneWhirlpool TDLR60230 betjening

På en topbetjent vaskemaskine ilægger man tøjet fra toppen af, og information, ikoner og knapper er ligeledes placeret på toppen bag klappen. Whirlpool TDLR60230 er en brugervenlig vaskemaskine, som er god til at informere brugeren, og indholdet i manualen er også rigtig godt.

Vandforbruget er også mod den lavere ende med et vandforbrug på 62 liter ved en vask af bomuld på 40 grader. Modellens mål og størrelse for en topbetjent vaskemaskine er nogenlunde standard, og vaskemaskinen måler 40cm (B) x 90cm (H) x 60 cm (D).

Udvalgte fordele ved Whirlpool TDLR60230:
Giver et godt vaskeresultat
God til syntetiske stoffer
Effektiv centrifugeringsevne
Brugervenlig model
Lavt vandforbrug

Du kan her se en præsentation af vaskemaskinen, udarbejdet af forhandleren Whiteaway:


Whirlpool TDLR 70221

Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Whirlpool TDLR 70221

 

.
Whirlpool TDLR 70221 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der har givet vaskemaskinen en middel bedømmelse.

I deres anmeldelse skriver de, at de især er begejstrede for modellens centrifugering samt energi- og vandforbrug. Til gengæld er de mindre vilde med tidsforbruget ved nogle af programmerne.

Ved køb af Whirlpool TDLR 70221 bør man være opmærksom på, at det er en topbetjent vaskemaskine.

Energivenlig og støjsvag vaskemaskine

Whirlpool TDLR 70221 er en energivenlig og støjsvag vaskemaskine med et lydniveau på 54 dB ved vask og 76 dB ved centrifugering.

Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB. Det lave lydniveau er blandt andet på grund af maskinens kulfri motor, der er støjsvag under vask.

Energimærkningen er A, hvorfor vaskemaskinen ikke forbruger meget energi på et år. Dette er ikke mindst en fordel for pengepungen, men også for miljøet. Samtidigt har Whirlpool TDLR 70221 en kapacitet på op til 7 kilo tøj. Modellen er derfor velegnet til en familie på omkring tre til fire personer.

Der er ydermere mulighed for at gøre brug af maskinens timer-funktion. Her kan man indstille Whirlpool TDLR 70221 til at starte og slutte, så det passer ind i ens dag.

Intelligent vaskemaskine

Med Whirlpool TDLR 70221 får man en vaskemaskine med flere avancerede teknologier og funktioner.

Maskinen kommer eksempelvis med en 6TH Sense-teknologi, der automatisk tilpasser vaskecyklussen i forhold til mængden af vasketøj og de specifikke tekstiler. Det sikrer, at der ikke bliver brugt unødigt med vand eller energi.

Derudover kommer Whirlpool TDLR 70221 med en SoftMove-teknologi. Denne teknologi tilpasser tromlens bevægelser og hastighed til det materiale, der vaskes. Herved sørger maskinen for, at al vasketøjet bliver behandlet på en skånsom måde.

Takket være FreshCare+ bliver vasketøjet luftet og blødgjort i op til seks timer efter endt vask. Det forhindrer dårlige lugte og krøller, så man ender med vasketøj, der dufter friskt, selvom man ikke er hjemme til at fjerne det fra tromlen med det samme.

Flere vaskeprogrammer

Whirlpool TDLR 70221 er forsynet med flere forskellige vaskeprogrammer, hvilket inkluderer et hurtigprogram på 30 minutter, Colour 15°, Uld, Sport/Outdoor m.m. Det gør, at man kan vælge det program, der passer mest optimalt til vasketøjet.

Når vasketøjet skal ind og ud af maskinen, foregår dette på en simpel måde. Vaskemaskinen har nemlig et flytbart håndtag samt specielle Soft Opening-hængsler. Herved kan lågen åbnes på en mere rolig og sikker måde.

Specifikationer ved Whirlpool TDLR 70221 – mål
Højde: 90 centimeter
Bredde: 40 centimeter
Dybde: 60 centimeter
Vægt: 56 kilo

Specifikationer ved Whirlpool TDLR 70221 – nøgleoplysninger
Type: Topbetjent vaskemaskine
Kapacitet: 7 kilo
Energiklasse: A
Centrifugeringsevne: B
Centrifugering: 1200 omdrejninger i minuttet
Restfugtighed: 53 %
Årligt energiforbrug: 174 kWh/år
Årligt vandforbrug: 8900 liter/år
Lydniveau ved vask dB(A): 54 dB
Lydniveau ved centrifugering dB(A): 76 dB

Fordele ved Whirlpool TDLR 70221:
Energivenlig
Støjsvag
FreshSense+
SoftMove-teknologi
6TH Sense-teknologi
Soft Opening-hængsler og et flytbart håndtag

 


Whirlpool TDLR 60230

Gode brugeranmeldelser

Whirlpool TDLR 60230

 

.
Whirlpool TDLR 60230 er en topbetjent vaskemaskine med flere gode anmeldelser fra brugerne. Forbrugerne har beskrevet, at de især er vilde med maskinens betjening, plads, mange funktioner, samt at dens vaske- og centrifugeringsevne er optimal.

Dog er der enkelte brugere, der ikke er så vilde med maskinens knapper. Knapperne kunne, ifølge brugeren, sagtens have været i bedre kvalitet, da de havde en ’lidt billig plastikfølelse’. Udover denne ene ulempe, så havde brugerne ikke andet negativt at sige om denne model.

Vaskemaskinen har en vaskekapacitet på 6 kilo tøj på en gang. Det svarer til, hvad et par eller en familie på omkring 3 mennesker har brug for.

Desuden har vaskemaskinen fra Whirlpool energimærkningen D. Dette er den bedste energiklasse for vaskemaskiner på markedet, hvor man vil opleve en el- og vandbesparende maskine.

13 forskellige programmer, centrifugering og timer-funktion

Ved køb af Whirlpool TDLR 60230 får man en vaskemaskine med 13 forskellige programmer. Udover standardprogrammer, så kan man også finde programmer såsom jeans, sport, Øko og en hurtigvask på 30 minutter.

Man har endvidere mulighed for at gøre brug af maskinens timer-funktion, hvor man kan forprogrammere vaskemaskinen, hvis man ønsker den skal starte på et bestemt tidspunkt. På denne måde har man mulighed for at indstille vaskemaskinen til at være færdig, når man kommer hjem fra arbejde.

Maskinen kommer med et maksimum på 1200 omdrejninger i minutter samt centrifugeringevnen A, der er den bedste centrifugeringsevne på markedet. Det betyder, at denne maskine hurtigt, men skånsom, slynger tøjet rundt, så vandet bliver presset ud af det. Man vil derfor ikke opleve, at man får vasketøj, der stadig drypper med vand, når man tager det ud af maskinen, hvis man gør brug af Whirlpool TDLR 60230.

Praktisk specialprogram og ZEN-motor

Whirlpool TDLR 60230 er udstyret med et praktisk specialprogram, der er ideel til vaske i flere farvekombinationer. Funktionen bliver kaldt for 6th Sense Colours-teknologi, og giver en mulighed for, at man kan sortere vasketøjet efter farve og ikke tekstil eller stoftype. På grund af denne teknologi sørger vaskemaskinen for at optimere vaskeresultatet med en reducering af energiforbruget samt en bevarelse af tøjets oprindelige farve.

Modellen er yderligere udstyret med en kulfri ZEN-motor, der er kendt for at være både en effektiv og støjsvag motor. Vaskemaskinens tromle bliver nemlig drevet af en integreret induktionsmotor, der reducerer både lydniveauet og restfugtigheden.

Restfugtigheden er en betegnelse for, hvor meget vand der er tilbage i vasketøjet efter vask. I og med centrifugeringsevnen er optimal, så er restfugtigheden også lav. Med denne maskine ligger restfugtigheden på 44 %.

Maskinens årlige vandforbrug er endvidere også i den lavere ende sammenlignet med andre modeller på markedet. Med Whirlpool TDLR 60230 er vandforbruget på omkring 8500 liter om året, hvilket er en del lavere end mange andre modeller, hvorfor det er en fordel for forbrugere, der ønsker en besparende vaskemaskine.

Brugervenlig vaskemaskine med skumkontrol

Med denne model behøver man ikke bruge masser af tid på at lære maskinen at kende, da den især er kendt for dens brugervenlighed og nemme betjening. Da det er en topbetjent vaskemaskine skal man blot lægge tøjet i fra toppen.

Desuden vil alle former for information og knapper også være placeret på toppen. Det er muligt at finde alle programmer og funktioner på vaskemaskinens top, hvorfor man ikke behøver at lede efter det eller kigge i brugervejledningen hele tiden.

Maskinen er desuden udstyret med en skumkontrol, der altid sørger for at skylle overskydende skum ud af vasketøjet. Dette er en fordel, da alle sæberester hermed vil blive skyllet ud af tøjet, inden man skal have det på. Endvidere har den et lydniveau på 51 dB under vask, hvorfor maskinen ikke vil forstyrre hele hjemmet. Man skal dog være opmærksom på, at lydniveauet er på 72 dB ved centrifugering.

Specifikationer ved Whirlpool TDLR 60230 – mål 
Højde: 90 cm
Bredde: 40 cm
Dybde: 60 cm
Vægt: 56 kilo

Specifikationer ved Whirlpool TDLR 60230 – nøgleoplysninger
Type: Topbetjent vaskemaskine
Kapacitet: 6 kilo
Energiklasse: A
Centrifugeringsevne: A
Centrifugering: 1200 omdrejninger i minuttet
Restfugtighed: 44 %
Årligt energiforbrug: 122 kWh/år
Årligt vandforbrug: 8500 liter/år
Støjniveau: 51 dB

Fordele ved Whirlpool TDLR 60230: 
Lavt årligt vandforbrug
6th Sense Colours-teknologi
Timer-funktion
Kulfri ZEN-motor
Skumkontrol-funktion
God centrifugeringsevne


AEG L7TDN733E

Brugerfavorit 

AEG-L7TDN733E

.
Den topbetjente vaskemaskine AEG L7TDN733E har ikke været medtaget i officielle tests udført af forskellige ekspertpaneler. AEG L7TDN733E er dog stadig en populær vaskemaskine, idet her er tale om en brugerfavorit iblandt de brugere, som anvender modellen til daglig. De ved derfor, hvad der fungerer særlig godt ved modellen ud fra egne erfaringer.

Model i bedste energiklasse

AEG L7TDN733E vil være ideel for den forbruger, der ønsker en rummelig topbetjent vaskemaskine, men som samtidig også ønsker en miljøvenlig model.AEG L7TDN733E energi

AEG L7TDN733E har nemlig en god kapacitet på 7 kilo, og dertil kommer energiklassen A, som er markedets bedste. Herudover er her tale om en maskine med en moderne og stærk motorteknologi, idet AEG L7TDN733E er udstyret med en kulfri motor.

AEG L7TDN733E har også ProSense-teknologi, som automatisk vejer tøjet, hvorefter vasketiden justeres herefter. Under hele vasken holder maskinen selv øje med processen via sensorer, og det betyder, at ens tøj får den vask, det skal have – hverken mere eller mindre.

AEG L7TDN733E sikrer således også en skånsom vask for tøjet, og det er ikke mindst takket være Pro Tex-tromlen, som er designet med et specielt mønster, som sikrer, at vasken slider mindre på tøjet.

Programmer til alt

AEG L7TDN733E er udstyret med rigtig mange programmer og indstillinger, som gør, at denne model kan rengøre alle tekstiler og efter ethvert behov. Blandt andet har AEG L7TDN733E en ProSteam-teknologi, som gør, at man blot kan få tøjet genopfrisket via damp, hvis tøjet ikke er beskidt men blot lidt kedeligt. Der findes også flere hurtig-programmer, som er fordelagtige, hvis man ikke har meget tid, men stadig ønsker tøjet friskt samt specialprogrammet Outdoor.

Herudover har AEG L7TDN733E også programmerne bomuld, syntetisk, finvask, uld, håndvask, anti-allergi, tæpper og jeans samt ekstra skyl og centrifugering. AEG L7TDN733E kan i øvrigt centrifugere tøjet på op til 1300 omdrejninger i minuttet.

AEG L7TDN733E har også en smart timer-funktion med udskudt start, så man altid selv kan bestemme, hvornår vasken skal foretages. Modellen styres via et LCD-display, som giver et godt overblik over vask og muligheder.

Gode detaljer, ifølge brugerne

AEG L7TDN733E er en populær topbetjent vaskemaskine blandt brugerne, og de fremhæver mange aspekter ved AEG L7TDN733E, som gør denne maskine særligt god. Blandt andet nævnes motoren, som gør, at modellen via moderne teknologi er mere intelligent, og dermed resulterer vasken i et bedre resultat, hvor tøjet er helt rent og vasket efter type.

Det er også de små detaljer, der gør en forskel for brugerne, og især fremhæves mindre detaljer såsom dampprogrammerne som gode detaljer, der gør, at denne maskine skiller sig ud.

Herudover roses AEG L7TDN733E også for den gode energiklasse (A) samt hurtigprogrammerne og det lave støjniveau.

AEG L7TDN733E’s støjniveau ligger på 49 decibel under vasken og 78 decibel under centrifugeringen.

Fordele ved AEG L7TDN733E:
God kapacitet på 7 kilo tøj
ProSense-teknologi
Pro Tex-tromle for skånsom vask
Mange programmer og specialprogrammer som dampprogrammer
Med timer med udskudt start


Bauknecht WMT Style 722 ZEN

Middel anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bauknecht WMT Style 722 ZEN

 

.
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Bauknecht WMT Style 722 ZEN.

Begge ekspertkilder er glade for vaskemaskinen, som de har givet en middel anmeldelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af modellens vaske- og centrifugeringsevne. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med vaskemaskinens skylleevne og tidsforbrug.

Bauknecht WMT Style 722 ZEN har en kapacitet på 7 kilo og et lydniveau på 49 dB ved vask og 71 dB ved centrifugering.

Energivenlig vaskemaskine med ZEN-teknologi og mængdekontrol

Med Bauknecht WMT Style 722 ZEN får man en energivenlig vaskemaskine, der er placeret i energiklasse A.

Dette er både en fordel for pengepungen og miljøet, da den ikke forbruger meget energi på et år.

Derudover kommer Bauknecht WMT Style 722 ZEN med ZEN-teknologi, hvilket er navnet for dens Direct Drive-motorteknologi.

Det betyder, at motoren trækker direkte på tromlens aksel i stedet for at anvende remtræk. Den er både kul- og børstefri, hvorfor den er holdbar, effektiv og lydsvag.

Takket være vaskemaskinens GreenIntelligence-funktion sparer man vand, energi og tid, da der er mulighed for at vaske små mængder vasketøj. Her justerer teknologien programmets varighed, vand og energi afhængig af mængden af tøj.

Flere vaskeprogrammer 

Bauknecht WMT Style 722 ZEN kommer med et hav af forskellige vaskeprogrammer. Der er derfor mulighed for at vælge et program, der passer optimalt til ens vasketøj.

Der kan blandt andet vælges mellem syntetisk, uld, Quick 30, sart tøj, skyl og centrifuger, favoritter, bomuld, økobomuld, baby, skjorter og mix.

Mens Quick 30 er et hurtigprogram, der sørger for at vaske tøjet hurtigt, er uldprogrammerne skånsomme programmer, der er velegnet til uldtøj med Woolmark-mærket.

Endvidere er Bauknecht WMT Style 722 ZEN forsynet med en SoftOpening-funktion, hvor man nemt kan få adgang til tromlen ved brug af blot en enkelt hånd.

Tromlen placerer sig nemlig pr. automatik helt korrekt, hvilket sikrer en nem og sikker adgang til den.

Sikker model med CleverClean 

Ved køb af Bauknecht WMT Style 722 ZEN får man en sikker vaskemaskine. Vaskemaskinen er nemlig udstyret med en børnelås.

Den elektroniske børnelås sørger for, at små børnefingre ikke kan ændre programmer eller åbne for tromlen, når en vask er i gang. Børnelåsen kan slås til og fra efter behov ved at trykke på en knap.

Sidst men ikke mindst kommer Bauknecht WMT Style 722 ZEN med funktionen CleverClean.

Funktionen sørger for, at vaskemiddel og vand blandes, inden det bliver sprøjtet på tøjet.

På den måde får tøjet den mest optimale vask samtidigt med, at der spares på både energi og vand.

Specifikationer ved Bauknecht WMT Style 722 ZEN – mål
Højde: 90 centimeter
Bredde: 40 centimeter
Dybde: 60 centimeter
Vægt: 56 kilo

Specifikationer ved Bauknecht WMT Style 722 ZEN – nøgleoplysninger
Type: Topbetjent vaskemaskine
Kapacitet: 7 kilo
Energiklasse: A
Centrifugeringsevne: A
Centrifugering: 1200 omdrejninger i minuttet
Restfugtighed: 44 %
Årligt energiforbrug: 174 kWh/år
Årligt vandforbrug: 8900 liter/år
Lydniveau ved vask dB(A): 49 dB
Lydniveau ved centrifugering dB(A): 71 dB

Fordele ved Bauknecht WMT Style 722 ZEN:
CleverClean-funktion
Elektronisk børnelås
Flere vaskeprogrammer
Energiklasse A
SoftOpening-funktion
GreenIntelligence-funktion


Whirlpool AWE6100

Populær blandt brugerne

Whirlpool AWE6100

 

.
Whirlpool AWE6100 har endnu ikke været medtaget i test, til gengæld er modellen populær blandt forbrugerne. Via sitet Whiteaway.com har vi set nærmere på, hvad brugerne især fremhæver og gennemgående forlyder det, at Whirlpool AWE6100 generelt fungerer helt optimalt, og så er prisen også god.

Godt produkt

Det gode ved en topbetjentvaskemaskine er, at den ikke fylder særlig meget i bredden. Flere modeller er næsten kun halvt så brede som de frontbetjente, så derfor er det muligt at placere den steder, hvor der ellers ikke ville være plads til en stor maskine.

Det er især essentielt, hvis man bor i en mindre lejlighed. De topbetjente vaskemaskiner er heller ikke så små endda, eksempelvis har Whirlpool AWE6100 en vaskekapacitet på 6 kilo, som snildt passer til en husstand på 2-3 personer. Desuden klarer Whirlpool AWE6100 de opgaver, den skal, og vasketøjet bliver både vasket, skyllet og centrifugeret godt.

God centrifugeringsevne praktisk i lejlighed

Bor man for eksempel i en lejlighed, hvor der ikke er plads til tørretumbler eller lang tørresnor på altanen, så er det rigtig vigtigt at investere i en vaskemaskine, der er god til at centrifugere, for det vil minimere tøjets vådhed efter endt vaskeprogram. Så slipper man for dryppende tøj, der tager rigtig lang tid at tørre.

Whirlpool AWE6100 har kun en centrifugering på 1000 omdrejninger, som er en del mindre end andre modeller, som har op til 1800 omdrejninger. Men langt de fleste gange er det slet ikke nødvendigt med så mange omdrejninger, og de 1000 vil passe fint til de flestes brug. Husk at høj centrifugering slider på tøjet, og det kan være hårdt mod sarte tekstiler.

Udskyd starten

Whirlpool AWE6100 er ikke en model med mange smarte funktioner, men til gengæld klarer den de basale opgaver rigtig godt. Og man får meget for pengene med denne maskine, som også er at finde i den billigere ende af prisskalaen.

En af de smarte funktioner, som modellen har, er ”udskudt start”. En udskudt-start funktion betyder, at man først fylder tøj og vaskemiddel i maskinen, vælger programmet og lukker lågen. Herefter indtaster man på displayet, hvornår vaskeprogrammet skal starte, og på den måde kan man tilpasse vasketiden efter, hvornår man selv har tid. Så går maskinen selv i gang, når tiden når til det indstillede tidspunkt og er færdig, når du selv ønsker det. Modellen måler 40 cm (B), 90 cm (H), 60 cm (D).

Udvalgte fordele ved Whirlpool AWE6100:
God basismodel
Prisvenlig vaskemaskine
Stor vaskekapacitet på 6 kilo tøj
God centrifugering giver mindre vådt tøj ved endt vask
Med indbygget ”udskudt-start” funktion

Du kan her se en præsentation af vaskemaskinen, udarbejdet af forhandleren Whiteaway:


FAQ

Hvilket brand laver de bedste topbetjente vaskemaskiner?
Et af de brands, som er kendt for at lave nogle gode topbetjente vaskemaskiner, er AEG. Brandet har blandt andet skabt modellen AEG L6TDN641G, som har fået nogle gode anmeldelser i en række forskellige forbrugstests. Modellen bliver rost for den skånsomme tromle, som passer ekstra godt på tøjet.
Hvordan vælger jeg en god vaskemaskine?
Hvis du vil være sikker på at vælge en god vaskemaskine, så bør du overveje, hvilke egenskaber du har brug for, at maskinen skal indeholde. For eksempel kan det være en fordel at købe en topbetjent vaskemaskine, hvis du ikke har mulighed for at bukke dig ned efter tøjet.
Hvad skal jeg være opmærksom på, inden jeg køber en vaskemaskine?
Inden du køber en vaskemaskine, så kan det være en god ide især at være opmærksom på, hvor meget energi vaskemaskinen forbruger. Det kan være en stor fordel at vælge en energivenlig model, sådan at du ikke kommer til at spilde unødvendige penge på ekstra strøm.
Hvor mange år holder en vaskemaskine?
En vaskemaskine holder gennemsnitligt i 11 år, førend den formentlig vil trænge til at blive skiftet ud. Levetiden kan dog variere fra model til model, såvel som fra brand til brand, da byggekvaliteten af maskinen i høj grad har indflydelse på, hvor lang tid maskinen vil holde.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Råd & Rön

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 105 vaskemaskiner – heraf 17 topbetjente – er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellerne vaskeevne, skylleevne, centrifugeringsevne, strømforbrug, vandforbrug og brugervenlighed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Råd & Rön har ligeledes testet og anmeldt Bauknecht WMT Style 722 ZEN og AEG L6TDN641G. Du kan læse anmeldelserne af de to vaskemaskiner her.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Udover de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser hos forskellige online hvidevarer forhandlere. Vi har set på de omtalte topbetjente vaskemaskiner og undersøgt, hvad almindelige forbrugere mener om produkterne.

 


Øvrige relevante tests:

Du finder også her en prissammenligning på de forskellige vaskemaskiner, så du nemt kan danne dig et overblik over hvilke forhandlere der er billigst i Danmark.

Et andet populært valg er de såkaldte vaske-tørremaskiner, hvor du får en vaskemaskine og en tørretumbler samlet i ét produkt. I vores vaske-tørremaskine test, har vi samlet de modeller der har fået de bedste bedømmelse af eksperterne i forskellige europæiske tests. I denne artikel finder du også prissammenligning af de forskellige modeller.

Hvis du stadig er i tvivl om hvorvidt du skal vælge en frontbetjent vaskemaskine eller en topbetjent vaskemaskine, så anbefaler vi at du ser nærmere på disse tests:

Tre af de mest testvindende producenter er Bosch, Siemens og Miele. Du kan læse vores Bosch vaskemaskine test, vores Siemens vaskemaskine test eller vores Miele vaskemaskine test. I disse tre tests gennemgår vi alle de modeller der har klaret sig godt i tests, samt vi giver en lang række gode råd til hvordan du rengør og vedligeholder din vaskemaskine.

Vi håber denne test har hjulpet dig med at vælge den rigtige vaskemaskine til dine behov. Hvis du har nogle kommentarer til vores test, så hører vi meget gerne fra dig. Vi sætter både pris på at modtage ris og ros.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme