Trampolin Test: De 2 bedste trampoliner med pristjek

Senest opdateret den 0

Der findes et stort udvalg af forskellige trampoliner på markedet og det kan ofte være svært at vide, hvilken trampolin der er den bedste.

Ud fra en gennemgang af en række forskellige trampolin test, hvor blandt andet sikkerhed og kvalitet er blevet vurderet, kigger vi her nærmere på 2 testvindende trampoliner, inden for hver deres priskategori. Nedenfor vil du blive præsenteret for et nemt og overskueligt overblik over, hvilke trampoliner der topper de forskellige tests, som er foretaget af forskellige testmagasiner og aviser. Nederst i artiklen kan du finde links og kilder til de tests vi gennemgår.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Trampolin test 2020 – Her er de bedste modeller 

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de trampoliner, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en lang række anerkendte tests, og viser dig her de bedste modeller ifølge eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilke forhandlere der er billigst.


Berg Champion

 Testvinder hos Testfakta.se
✅ Anbefalet af Sveriges Tekniska Forskningsinstitut
✅ Testvinder hos SVT (Sveriges Televison) 

BERG Grand Champion + Safety Net Deluxe - Grand Champion_f9fdda2c3344471cdeacbfba9ac80604Køb Berg Trampoliner hos Coolshop.dk fra 3799 kr. 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
7.529,00 7.529,00 Læs mere

.
Berg Champion er en populær trampolin som efterhånden er at finde i rigtig mange danske haver. Årsagen til Berg Champions popularitet skyldes i høj grad, at trampolinens kvalitet lever op til de bedste standarder og at sikkerheden er i top.

Det svenske testmagasin Testfakta.se har fortaget en stor test af trampoliner, hvor syv forskellige trampoliner blev sammenlignet på alt fra sikkerhed til antal fjedre. Her blev Berg Champion udpeget som bedste trampolin og fik titlen “bedst-i-test”.

Den svenske TV kanal, Sveriges Televison, har i deres forbrugerprogram REA også testet en række forskellige trampoliner, og igen blev Berg Champion kåret som den bedste trampolin.

Sverige Teknisk Forskningsinstitut gav også Berg Champion topkarakter i deres test af trampoliner, så Berg Champion klarer sig altså aldeles godt i de forskellige tests.  

Detaljer om Berg Champion:

Berg Champion trampolinen anses for at være en af markedets absolut bedste trampoliner til privat brug.

Trampolinen har en rigtig god hoppe komfort samtidig med, at den sikkerhedsmæssigt opfylder alle krav. Berg Champion er derudover både holdbar og robust, hvilket alt i alt betyder, at trampolinen udgør et godt køb.

Kvalitet:

Ser man på kvaliteten af Berg Champion, så får man en af markedets absolut bedste trampoliner til privat brug. Hvis du ønsker bedre kvalitet, så skal du have en professionel trampolin.

Berg Champion har stærke svejsninger og galvaniseret metalramme både indvendigt og udvendigt, hvilket betyder, at den er beskytter mod rust og derfor vil holde i rigtig mange år. Sammenligner man Berg Champion med billigere modeller, så ser man ofte, at de ruster og knækker efter kort tid.

Berg Champion er udstyret med de unikke Goldsprings Twinsprings – som, i modsætning til alle andre modeller af fjedre, er galvaniserede. Dine Goldsprings fjedre vil derfor holder sig så gode som nye og ikke ruste.

Goldspring fjedrene er specialudviklet til Berg trampolinerne og er fantastiske til at udnytte den energi du tilføjer, når du hopper på trampolinen. Det betyder, at man hopper højere, mere sikkert og mere stabilt.

Sikkerhed:

Berg Champion er en af de absolut bedste mærker når det gælder sikkerhed, hvilket også er en af de største årsager til, at modellen har vundet så mange tests som den har.

Trampolinen har en 38 cm beskyttelseskant, som dækker både metalrammen og fjedrene, hvilket mindsker risikoen for, at man slår sig. Når beskyttelseskanten er så bred er man også sikker på, at man ikke træder igennem hullerne mellem fjedrene.

Springmåtten er lavet med en skridsikker overflade så man står meget bedre fast, end man gør sammenlignet med andre modeller på markedet. Springmåtten er samtidig også resistent overfor sollys, hvilket betyder, at den ikke mørner med tiden.

Trampolinen vejer 90 kg, så den står også godt fast når det stormer.


Berg Favorit

Anbefalet af Sveriges Tekniska Forskningsinstitut
✅ 
Favorit hos Expressen.se

Berg Favorit - En billig testvinder

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.379,00 4.379,00 Læs mere
Lekmer.dk 0,00 4.999,00 Læs mere

.
Hvis du er på udkig efter en god begynder trampolin, og et lidt billigere prisalternativ til Berg Champion, så er Berg Favorit det perfekte valg. Med denne model får du en robust og solid trampolin, i god kvalitet og til en favorabel pris.

Berg Favorit blev kåret til testvinder i 2015 i det svenske testmagasin Test.se, som havde sammenlignet fem forskellige trampoliner – Berg Champion var ikke med i denne test, hvorfor den ikke fik nogen placering. Berg Favorit anbefales ligeledes af Sveriges Tekniske Forskningsinstitut, som i samme test også anbefaler Berg Champion.

Sikkerhed:
Med Berg Favorit får du en trampolin der yder en fantastisk sikkerhed til prisen.
Trampolinen er udstyret med en 20 mm tyk beskyttelseskant henover metalrammen og 10 mm henover fjedrene.
Sammenligner man med de billigere modeller man ofte finder i supermarkederne, så er beskyttelsen på Berg Favorit langt bedre.

Beskyttelseskanten er 38cm bred og dækker både metalramme og fjedre. Dette er igen en betydelig forskel, hvis man sammenligner med mange af de lidt billigere modeller på markedet, som ikke yder samme beskyttelse. Den 38 cm brede beskyttelseskant beskytter også, så man ikke træder igennem hullerne mellem fjedrene.

Trampolinen vejer 80 kg, hvilket betyder,  at den står godt fast når det stormer.

Kvalitet:
Som hos Berg Champion er denne trampolin også lavet i gode robuste materialer, hvilket betyder, at trampolinen vil holde i mange år frem.
Også her er rammen galvaniseret både udvendigt og indvendigt, hvilket holder rusten væk.

Overfladerne er beskyttede mod solens stråler, hvilket sikrer, at presenningen ikke mørner. De kraftige syninger og presenningens gode kvalitet bevirker, at du får et meget stabilt og glidesikkert underlag.
Kraftige svejsninger sikrer dig at trampolinen står fast og stabilt uden at knække, hvilket ofte kan være et problem med billige supermarkeds modeller.
Berg Favorit er også udstyret med de samme Goldsprings Twinsprings som Berg Champion – og også her er fjedrene galvaniserede. Det betyder, at fjedrene holder sig så gode som nye og ikke ruster.

Goldspring fjedrene er specialudviklet til Berg Trampolinerne og er fantastiske til at udnytte den energi du tilføjer, når du hopper på trampolinen. Dette gør at man hopper højere og mere sikkert.


Trampoliner og sikkerhed:

Tænk.dk har udarbejdet en artikel hvor de gennemgår 5 gode råd til sikkert brug af trampolin, samt en række ting man bør tage højde for, når man anvender en trampolin.

Man må være 1 på trampolinen ad gangen – Jo flere der er på trampolinen ad gangen, desto større er risikoen for ulykker. Er der eksempelvis flere børn på trampolinen samtidig, er der også en risiko for at de støder sammen og derved kommer til skade.

Sikkerhedsnet er en nødvendighed – Det er rigtig fornuftigt at benytte et sikkerhedsnet rundt om trampolinen, da det betyder, at man ikke falder ned fra trampolinen. Det kan give nogle grimme skader hvis man lander på jorden. Med et sikkerhedsnet kan du sikre dig mod dette.

Undgå at lave saltomortaler på trampolinen: Tænk.dk fraråder at man laver saltomotaler og kolbøtter på trampolinen, da nakke og ryg kan tage skade hvis man lander forkert. Det kan derfor være rigtig god idé at aftale nogle klare retningslinjer for børnenes brug af trampolinen. 

Hold børn under opsyn: Børns motorik er ikke færdigudviklet, og derfor kan de have svært ved at styre deres hop og hvordan de lander. Deres knogler er også mere sårbare end voksnes, hvilket øger risikoen for eventuelle brud, hvis de lander forkert.

Det er derfor vigtigt, at du forklarer dine børn meget grundigt, at man skal være forsigtig når man bruger trampolinen, da det eller kan gå galt. Det er også vigtigt at du holder børnene under opsyn. Især mindre børn skal til enhver tid holdes under opsyn.

Husk at tjekke din trampolin: I artiklen nævner tænk.dk ligeledes, at det er vigtigt løbende at foretage sikkerhedstjek af din trampolin. Her er 3 ting du især skal være opmærksom på:

1) Tjek om skruerne i trampolinen er sikkert monteret

2) Tjek om ben og samlinger er ordentligt fastmonteret

3) Tjek om der er rustne fjedre. Hvis det er tilfældet, så skal de skiftes


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke trampoliner er bedst i test?

Berg Champion og Berg Favorit

🤓 Hvordan er trampolinerne blevet testet?

Trampolinerne er blevet vurderet ud fra deres egenskaber så som deres afvisningsegenskaber, blødhed af studs, kantbeskyttelse og sikkerhedsnet. Derudover er de også blevet bedømt på deres montering, rammekonstruktion, og manual.

🤔 Hvad skal man se efter, når man vælger en trampolin?

Det bedste råd til valget af trampolin er, at det bedst kan betale sig at gå efter kvalitet fra starten af. Se efter at stellet, fjedre og springmåtten er af høj kvalitet.


Trampolin test – Disse tests har vi gennemgået: 

Testfakta.se
Testfakta er et uafhængigt test magasin i Sverige. Magasinet laver i samarbejde med eksterne eksperter tests af forskellige forbrugerprodukter.

I deres trampolin test sammenlignede de 7 forskellige trampoliner, hvor de vurderere både sikkerhed og hoppeevne på de forskellige trampoliner.
I testen blev Berg Champion kåret til den bedste trampolin. Du kan se testen her.

SVT (Sveriges Televison)
SVT er en svensk TV kanal der har et forbrugerprogram der hedder REA. I programmet tester de blandt andet forskellige produkter.

SVT lavede blandt andet en test af trampoliner, hvor Berg Champion løb med titlen som testvinder blandt de testede trampoliner.
Du kan se udsendelsen her.

Expressen.se
Expressen.se er Sverige anden største avis. De lavede en test i deres boligmagasin Leva & Bo. Her testede de en række forskellige trampoliner. Berg Favorit blev en af de trampoliner som blev anbefalet af avisen. Du kan læse hele testen her.