Trampolin Test-oversigt: De 9 bedste trampoliner til sommeren

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Der findes et stort udvalg af forskellige trampoliner på markedet og det kan ofte være svært at vide, hvilken trampolin der er den bedste.

Ud fra en gennemgang af en række forskellige trampolin test, hvor blandt andet sikkerhed og kvalitet er blevet vurderet, kigger vi her nærmere på 2 testvindende trampoliner, inden for hver deres priskategori. Nedenfor vil du blive præsenteret for et nemt og overskueligt overblik over, hvilke trampoliner der topper de forskellige tests, som er foretaget af forskellige testmagasiner og aviser. Nederst i artiklen kan du finde links og kilder til de tests vi gennemgår.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Trampolin test-oversigt – Her er de bedste modeller 

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de trampoliner, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en lang række anerkendte tests, og viser dig her de bedste modeller ifølge eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilke forhandlere der er billigst.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Berg Champion

Bedste trampolin i test

 Testvinder hos Testfakta.se
✅ Anbefalet af Sveriges Tekniska Forskningsinstitut
✅ Testvinder hos SVT (Sveriges Televison)
 Prismatch

BERG Grand Champion + Safety Net Deluxe - Grand Champion_f9fdda2c3344471cdeacbfba9ac80604Køb Berg Trampoliner hos Coolshop.dk fra 3799 kr. 

.
Berg Champion er en populær trampolin som efterhånden er at finde i rigtig mange danske haver. Årsagen til Berg Champions popularitet skyldes i høj grad, at trampolinens kvalitet lever op til de bedste standarder og at sikkerheden er i top.

Det svenske testmagasin Testfakta.se har fortaget en stor test af trampoliner, hvor syv forskellige trampoliner blev sammenlignet på alt fra sikkerhed til antal fjedre. Her blev Berg Champion udpeget som bedste trampolin og fik titlen “bedst-i-test”.

Den svenske TV kanal, Sveriges Televison, har i deres forbrugerprogram REA også testet en række forskellige trampoliner, og igen blev Berg Champion kåret som den bedste trampolin.

Sverige Teknisk Forskningsinstitut gav også Berg Champion topkarakter i deres test af trampoliner, så Berg Champion klarer sig altså aldeles godt i de forskellige tests.  

Detaljer om Berg Champion
Berg Champion trampolinen anses for at være en af markedets absolut bedste trampoliner til privat brug. Trampolinen har en rigtig god hoppe komfort samtidig med, at den sikkerhedsmæssigt opfylder alle krav. Berg Champion er derudover både holdbar og robust, hvilket alt i alt betyder, at trampolinen udgør et godt køb.

Kvalitet
Ser man på kvaliteten af Berg Champion, så får man en af markedets absolut bedste trampoliner til privat brug. Hvis du ønsker bedre kvalitet, så skal du have en professionel trampolin. Berg Champion har stærke svejsninger og galvaniseret metalramme både indvendigt og udvendigt, hvilket betyder, at den er beskytter mod rust og derfor vil holde i rigtig mange år. Sammenligner man Berg Champion med billigere modeller, så ser man ofte, at de ruster og knækker efter kort tid.

Berg Champion er udstyret med de unikke Goldsprings Twinsprings – som, i modsætning til alle andre modeller af fjedre, er galvaniserede. Dine Goldsprings fjedre vil derfor holder sig så gode som nye og ikke ruste. Goldspring fjedrene er specialudviklet til Berg trampolinerne og er fantastiske til at udnytte den energi du tilføjer, når du hopper på trampolinen. Det betyder, at man hopper højere, mere sikkert og mere stabilt.

Sikkerhed
Berg Champion er en af de absolut bedste mærker når det gælder sikkerhed, hvilket også er en af de største årsager til, at modellen har vundet så mange tests som den har. Trampolinen har en 38 cm beskyttelseskant, som dækker både metalrammen og fjedrene, hvilket mindsker risikoen for, at man slår sig. Når beskyttelseskanten er så bred er man også sikker på, at man ikke træder igennem hullerne mellem fjedrene.

Springmåtten er lavet med en skridsikker overflade så man står meget bedre fast, end man gør sammenlignet med andre modeller på markedet. Springmåtten er samtidig også resistent overfor sollys, hvilket betyder, at den ikke mørner med tiden. Trampolinen vejer 90 kg, så den står også godt fast når det stormer.

Fordele

 • Bred beskyttelseskant
 • Sikkerhedsnet medfølger
 • Ekstra god beskyttelse mod rust
Ulemper

 • Ikke den højeste maks. vægt

Udvalgte specifikationer
Fjedre: 112 stk
Vægt: 87,2 kg
Diameter: 380 cm
Højde (inkl. net): 90 cm (270 cm)
Maks personvægt: 110 kg


Berg Favorit

Høj værdi for pengene

Anbefalet af Sveriges Tekniska Forskningsinstitut
✅ 
Favorit hos Expressen.se
Prismatch

Berg Favorit - En billig testvinder

.
Hvis du er på udkig efter en god begynder trampolin, og et lidt billigere prisalternativ til Berg Champion, så er Berg Favorit det perfekte valg. Med denne model får du en robust og solid trampolin, i god kvalitet og til en favorabel pris.

Berg Favorit blev kåret til testvinder i 2015 i det svenske testmagasin Test.se, som havde sammenlignet fem forskellige trampoliner – Berg Champion var ikke med i denne test, hvorfor den ikke fik nogen placering. Berg Favorit anbefales ligeledes af Sveriges Tekniske Forskningsinstitut, som i samme test også anbefaler Berg Champion.

Sikkerhed
Med Berg Favorit får du en trampolin der yder en fantastisk sikkerhed til prisen.
Trampolinen er udstyret med en 20 mm tyk beskyttelseskant henover metalrammen og 10 mm henover fjedrene.
Sammenligner man med de billigere modeller man ofte finder i supermarkederne, så er beskyttelsen på Berg Favorit langt bedre.

Beskyttelseskanten er 38cm bred og dækker både metalramme og fjedre. Dette er igen en betydelig forskel, hvis man sammenligner med mange af de lidt billigere modeller på markedet, som ikke yder samme beskyttelse. Den 38 cm brede beskyttelseskant beskytter også, så man ikke træder igennem hullerne mellem fjedrene. Trampolinen vejer 63 kg, hvilket betyder,  at den står godt fast når det stormer.

Kvalitet
Som hos Berg Champion er denne trampolin også lavet i gode robuste materialer, hvilket betyder, at trampolinen vil holde i mange år frem.
Også her er rammen galvaniseret både udvendigt og indvendigt, hvilket holder rusten væk.

Overfladerne er beskyttede mod solens stråler, hvilket sikrer, at presenningen ikke mørner. De kraftige syninger og presenningens gode kvalitet bevirker, at du får et meget stabilt og glidesikkert underlag.
Kraftige svejsninger sikrer dig at trampolinen står fast og stabilt uden at knække, hvilket ofte kan være et problem med billige supermarkeds modeller.
Berg Favorit er også udstyret med de samme Goldsprings Twinsprings som Berg Champion – og også her er fjedrene galvaniserede. Det betyder, at fjedrene holder sig så gode som nye og ikke ruster. 
Goldspring fjedrene er specialudviklet til Berg Trampolinerne og er fantastiske til at udnytte den energi du tilføjer, når du hopper på trampolinen. Dette gør at man hopper højere og mere sikkert.

Fordele

 • God beskyttelseskant
 • Galvaniserede fjedre
Ulemper

 • Lav personvægt

Udvalgte specifikationer
Fjedre: 72 stk
Vægt: 63 kg
Diameter: 330 cm
Højde (inkl. net): 85 cm (265 cm)
Maks personvægt: 100 kg


Salta Comfort Edition trampolin – Bedst til begyndere

Bedste trampolin i budget klassen

Salta Comfort Edition trampolin

Om Salta Comfort Edition trampolin
Trampolinen fra Salta er kendetegnet ved at være meget velegnet til dig, der er begynder. Modellen kommer med en rigtig god sikkerhed, hvilket er det vigtigste for enhver trampolin.  Nettet har en dobbeltsidet lynlås, hvilket er med til at gøre trampolinen virkelig sikker. Samtidig betyder det, at det er virkelig nemt for dig at få adgang til trampolinen, hvilket er rart i praksis.  Modellens design er i det hele taget udviklet i henhold til strenge standarder, hvilket giver brugeren en god tryghed. 

Du kan derfor fokusere på at hoppe på trampolinen, når du bruger den, og ikke bekymre dig for meget om sikkerheden.  Den gode sikkerhed er også med til at gøre Salta Comfort Edition meget børnevenlig. Som forælder er det et meget stort plus, at du overlader dine børn til at lege på en trampolin, der er i toppen af markedet, når det kommer til sikkerhed. 

Modellen høster anerkendelse blandt forbrugerne hos Amazon, der vurderer den til 4.6 ud af 5 stjerner. Det vidner om de fordele, der følger med Salta Comfort Edition.  Den kommer med slidstærke stålrammer, der er galvaniseret og forsynet med en god belægning, der er sort og blank. Stålringen sikrer, at sikkerhedsnettet holder sin position, så det bløde net forbliver stramt og yder god sikkerhed.

Salta Comfort Edition trampolin vs. markedet
Trampolinen fra Salta skiller sig ud på markedet ved den ekstremt gode sikkerhed. Det er den nok allervigtigste faktor, når det kommer til trampoliner, og her skuffer Salta Comfort Edition ikke.  Den lave pris betyder, at værdien for pengene er rigtig god, selvom du ikke får markedets premium-kvalitet.  Trampolinen kommer i et elegant, sort design, der passer godt ind i langt de fleste haver. Modellen er især velegnet til dig, der er begynder, og som gerne vil komme sikkert fra land.

Fordele

 • Net med dobbelt lynlåslukning
 • Optimal beskyttelse og sikkerhed, når du hopper
Ulemper

 • Ikke markedets bedste kvalitet

Udvalgte specifikationer
Højde: 65 cm
Maks. brugervægt: 100 kg
Vægt klaret i test: 250 kg
Farve: sort


EXIT Silhouette Trampoline ø 183

EXIT Silhouette Trampoline ø 183

Om EXIT Silhouette Trampoline ø 183
EXIT Silhouette kommer i et kompakt design, og det er en forholdsvis lille trampolin. Du kan derfor nemt få plads til den i haven, selv hvis du ikke har så mange kvadratmeter. Størrelsen betyder dog også, at modellen ikke er beregnet på større børn eller voksne, og den maksimale brugervægt er 50 kg.  Med EXIT Silhouette får du en trampolin, der er godt polstret. Den sorte polstring dækker fjedrene og kommer med en speciel fodbeskyttelse. Det smarte system betyder, at små fødder ikke kommer i klemme mellem fjedrene, hvilket gør trampolinens sikkerhed god. 

Du får ikke bare god sikkerhed med EXIT Silhouette, men også fin hoppekraft. Fjedrene er galvaniserede og solide, hvilket gør opspringet ganske kraftigt for mindre børn. Der følger et vigtigt sikkerhedsnet med trampolinen, som har en grøn lynlås. Den iøjnefaldende farve gør det nemt for dig at se, hvor lynlåsen er placeret, og om indgangen er lukket ordentligt. Når du vælger EXIT Silhouette, får du en trampolin, der kommer i et flot design, hvilket ikke er en selvfølge for trampoliner. Det betyder, at du sagtens kan have den stående i haven uden, at den ødelægger din haves udseende.

Den runde form betyder, at trampolinen er meget velegnet til børn. Årsagen er, at børn typisk lander i midten, når de hopper, hvilket øger sikkerheden. Anbefalingen lyder dog på, at minimumsalderen for modellen er 3 år.

EXIT Silhouette Trampoline ø 183 vs. markedet
Trampolinen fra EXIT adskiller sig fra andre modeller ved at være lille, kompakt og meget velegnet til dig, der har mindre børn. Modellen har en maksimal brugervægt på 50 kg, og den henvender sig derfor hovedsageligt til mindre børn. Den har en god sikkerhed med et særligt system, der beskytter fødderne, og der følger et sikkerhedsnet med. Derudover får du EXIT Silhouette til en rigtig fornuftig pris, hvilket gør værdien for pengene god.

Fordele

 • Sikker
 • Smukt design
Ulemper

 • Ikke ret stor

Udvalgte specifikationer
Maksimal brugervægt: 50 kg
36 galvaniserede fjedre
Sikkerhedsnet med lynlås
Vægt: 37 kg


Berg Ultim Elite Regular 500x300cm + Safety Net DLX XL – Den største trampolin

60 dages fuld returret
Levering: 1-2 hverdage

Prismatch

Berg Ultim Elite Regular 500x300cm + Safety Net DLX XL

Testresultater
Ultim Elite fra Berg har klaret sig godt i flere videoanmeldelser, hvor trampolinen får ros. Hos Youtube-kanalen BERG Pedal Go-kart and Trampolines får modellens Safetynet en positiv vurdering.  Her bliver der blandt andet lagt vægt på den rigtig gode sikkerhed, som nettet giver. Anmelderne kommer også omkring AirFlow-springmåtten, der gør det muligt for dig at hoppe højere end på mange andre modeller.  Selve trampolinen har også fået en positiv anmeldelse af den samme kanal på Youtube. Her bliver der igen lagt vægt på sikkerheden, der er et tydeligt kendetegn ved produktet. 

Om Berg Ultim Elite Regular 500x300cm + Safety Net DLX XL
Ultim Elite fra Berg er en stor trampolin, som er noget af de absolut bedste på markedet. Modellen er specielt designet til dig, der gerne vil lære seje tricks og spring. Trampolinen kommer i en rektangulær form, der minder meget om de olympiske modeller. Det giver dig en god kontrol over hoppene, mens du samtidig har en rigtig lang overflade at arbejde på. Berg Ultim Elite kommer med Deluxe XL, der er det sikreste af Bergs sikkerhedsnet. Det er et stort plus, fordi sikkerhed er af højeste prioritet, når det handler om trampoliner. Det er desuden et ekstremt holdbart produkt, hvilket blandt andet skyldes de gode materialer. Designet er elegant og vil passe ind i langt de fleste haver. Du skal dog være opmærksom på, at trampolinen kræver en hel del plads.

Berg Ultim Elite Regular 500x300cm + Safety Net DLX XL vs. markedet
Ultim Elite skiller sig ud på markedet ved sin størrelse og rigtig høje kvalitet. Du får en stor trampolin, der kræver plads, og som giver mange muligheder for at øve spring og tricks. Prisen er høj, men det er kvaliteten også, og du får, hvad du betaler for. AirFlow hoppedugen betyder, at modellen kommer med et meget kraftfuldt opspring. Det kræver god sikkerhed, og det får du med Deluxe XL sikkerhedsnettet, der er Bergs bedste.

Fordele

 • Sikrere end andre
 • AirFlow springmåtte
Ulemper

 • Meget høj pris

Udvalgte specifikationer
Maks. personvægt: 120 kg
128 fjedre
Højde: 95 cm
Deluxe XL sikkerhedsnet


BERG Ultim Favorit 280 – ideel trampolin til en mindre have

Prismatch
60 dages fuld returret

Levering: 1-2 hverdage

 

BERG Ultim Favorit 280

Om BERG Ultim Favorit 280
BERG Ultim Favorit 280 er kendetegnet ved at være en forholdsvis lille trampolin. Det vil sige, at modellen især er et oplagt valg for dig, der har en have, som ikke er så stor.Du får trampolinen til en lav pris, hvilket gør den til et attraktivt valg for dig, der er på et budget. Selvom modellen er ganske billig, er kvaliteten fin til det behov, mange har. Den maksimale brugervægt er 70 kg, hvilket vil sige, at den hovedsageligt er beregnet på børn. Når du er på udkig efter en ny trampolin til haven, er det vigtigt, at hoppekvaliteten er god. Her skal du især kigge efter fjedrene, fordi de er med til at afgøre opspringet. 

På det punkt er BERG Ultim Favorit 280 godt med. Modellen kommer med de velkendte Goldspring Solo fjedre, som stammer fra Favorit-serien. De er kendetegnet ved at være fleksible og lange, hvilket er med til at sørge for en god hoppeoplevelse. Derudover er en særlig fordel ved fjedrene, at de er galvaniserede med et lag af zink coating. Det betyder, at du får en ekstra god beskyttelse mod rust. Polstringen på trampolinens kanter er 20 mm tyk over rammen, mens den er 10 mm tyk over fjedrene. Det er et plus, fordi det øger din sikkerhed, når du hopper. Samtidig er et tydeligt kendetegn ved trampolinen den rektangulære form, der gør den særligt velegnet til haver, hvor pladsen er lidt trang.

BERG Ultim Favorit 280 vs. markedet
BERG Ultim Favorit 280 adskiller sig fra lignende produkter ved, at du får den til en lav pris, mens den samtidig har en god hoppekvalitet. Derudover kan du nemt få plads til den i haven, fordi den ikke er så stor og har en rektangulær form. Modellen er derfor særligt velegnet til dig, der har en relativt lille have, men som gerne vil have en fin trampolin.

Fordele

 • Til at betale
 • Fjedrene er zinkbelagte for rustbeskyttelse
Ulemper

 • Kan være for lille til behovet

Udvalgte specifikationer
44 fjedre
Maks. personvægt: 70 kg
Højde på trampolin: 60 cm
L x B: 280 x 190 cm


BERG Elite 330 Deluxe sikkerhedsnet – topkvalitet blandt havetrampoliner

Prismatch
60 dages fuld returret

Levering: 1-2 hverdage

 

BERG Elite 330 Deluxe sikkerhedsnet

Om BERG Elite 330 Deluxe sikkerhedsnet
Trampolinen fra BERG er en model af meget høj kvalitet, der befinder sig helt i toppen af markedet. Du får en ekstremt holdbar trampolin, der er ekstra polstret for øget sikkerhed. Fordi kvaliteten er så høj, er prisen det samme. Dog har modellen en imponerende god værdi for pengene, fordi du får, hvad du betaler for, og det er topkvalitet. BERG Elite 330 kommer med fjedre, der er varmegalvaniserede. Det holder rust væk, og samtidig giver unikke Twinsprings et virkelig godt opspring. Det gode opspring gør modellen til et oplagt valg for dig, som gerne vil øve akrobatiske øvelser og teknik. Med trampolinen følger et Deluxe sikkerhedsnet, som er designet til at sidde helt stramt og med ekstra buede stolper. Det er en klar fordel, fordi du på den måde ikke rammer stolperne så let, når du hopper. 

Trampolinen er generelt ekstremt slidstærk og har et UV-beskyttelseslag, der har til formål at modvirke solskader. Modellen har en ny og innovativ AirFlow hoppedug, der lader 50% mere luft slippe igennem, når du hopper, hvilket giver mindre modstand. På den måde kan du hoppe højere og bedre end på mange andre trampoliner. Endelig er et særligt kendetegn ved BERG Elite 330 stolperne, der er ekstra sikre. De er dækket af skumplast, som igen er dækket af sorte hylstre. Designet er flot, mens det samtidig er virkelig effektivt i forhold til sikkerheden.

BERG Elite 330 Deluxe sikkerhedsnet vs. markedet
Med BERG Elite 330 får du en trampolin af meget høj kvalitet, der samtidig kommer med et Deluxe sikkerhedsnet. Nettet giver dig en rigtig god sikkerhed på trampolinen, der har et kraftfuldt opspring. Modellen er især velegnet til dig, der gerne vil have noget af markedets bedste kvalitet, og som er parat til at betale, hvad det koster. Trampolinen er generelt kendetegnet ved at være ekstremt holdbar, så du kan få glæde af den i mange år.

Fordele

 • Ekstremt holdbar
 • Ekstra polstret
Ulemper

 • Dyr

Udvalgte specifikationer
96 fjedre
Diameter: 330 cm
Højde: 85 cm
Maks. personvægt: 100 kg


Berg Ultim Champion Flatground 410x250cm – til den ultimative hoppeoplevelse

Prismatch
60 dages fuld returret

Levering: 1-2 hverdage

Berg Ultim Champion Flatground 410x250cm

Testresultater
Berg Ultim Champion Flatground er blevet anmeldt af Youtube-kanalen BERG Pedal Go-kart and Trampolines. Her får modellen en positiv vurdering, og der bliver fremhævet flere fordele. Det gælder blandt andet den rektangulære form, som giver dig gode muligheder for at øve spring og tricks, der kræver plads eller tilløb. Anmelderne lægger også vægt på AirFlow hoppedugen, der giver dig et kraftfuldt opspring.

Om Berg Ultim Champion Flatground 410x250cm
Med Berg Ultim Champion Flatground får du en trampolin, der er kendetegnet ved den unikke hoppeoplevelse. Når du skal vælge den helt rette trampolin, er hoppekvaliteten ét af de vigtigste punkter, fordi en model med dårligt opspring er mere kedelig.
På det punkt er modellen fra Berg én af de bedste på markedet. Det betyder, at det er et oplagt valg for dig, der gerne vil øve spring og tricks. Det gode opspring skyldes blandt andet hoppedugen, som kommer i ét af de nyeste designs fra Berg. 

Det hedder AirFlow og betyder i praksis, at du vil opleve mindre modstand, så du kan hoppe bedre og højere på trampolinen. Sikkerheden også afgørende, når det gælder trampoliner til haven. Her er Berg Ultim Champion Flatground rigtig fint med. Kanterne har en polstring, der er 30 mm tyk, og som beskytter effektivt mod fjedre og kanter. Det giver en tryghed for dig, når du bruger trampolinen, hvilket er et klart plus.

Berg Ultim Champion Flatground 410x250cm vs. markedet
Trampolinen fra Berg er giver dig en den ultimative hoppeoplevelse, og derfor skiller den sig ud på markedet. Modellen er derfor især oplagt til dig, der prioriterer et godt opspring, og som samtidig går op i sikkerhed. Berg Ultim Champion Flatground kommer med en kantpolstring, der er 30 mm tyk, hvilket betyder god sikkerhed. Du skal dog bemærke, at trampolinen ikke kommer med et sikkerhedsnet.

Fordele

 • Fjedre af høj kvalitet
 • AirFlow hoppedug
Ulemper

 • For stor til nogle haver
 • Sikkerhedsnet er ikke inkluderet

Udvalgte specifikationer
104 fjedre
Maks. personvægt: 120 kg
TwinSpring fjedre
30 mm tyk kantpolstring


Exit Silhouette 366 cm – godt valg af trampolin på et lille budget

Exit Silhouette 366 cm

Testresultater
Exit Silhouette 366 cm er en billig, men god trampolin, der har klaret sig godt i en test foretaget af svenske Expressen.se. Her bliver modellen kåret til testvinder, og eksperterne roser den på flere områder. Her fremhæver de især, at det er et meget budgetvenligt valg, som du får til en rigtig god pris. Samtidig kommer Exit Silhouette med et velfungerende sikkerhedsnet, der gør hoppeoplevelsen tryg for dig som bruger. På det punkt, der drejer sig om hoppeegenskaber, scorer modellen desuden 7/10 i testen.

Om Exit Silhouette 366 cm
Trampolinen fra Exit er kendetegnet ved at være det budgetvenlige valg. Det er en in ground-model, og det gør den særligt velegnet til børn, fordi det øger sikkerheden. Samtidig er en nedgravet trampolin ikke bare mere sikker, den er også nemmere for de yngste at komme op på. De skal ikke så langt op, som de skal på en almindelig, fritstående trampolin. Exit Silhouette kommer med en ganske stor diameter, der samlet set måler 366 cm. Det betyder, at der er god plads til at hoppe og lave tricks på trampolinen, hvilket er et klart plus. Hoppeoplevelsen på modellen er i det hele taget rigtig fin, fordi fjedrene er robuste. Det giver en god springkraft, som gør det ekstra sjovt at bruge trampolinen. Samtidig er rammen på Silhouette-trampolinen af god kvalitet, fordi den er pulverlakeret og galvaniseret. I praksis vil det sige, at du kan undgå rust, hvilket er vigtigt.

Exit Silhouette 366 cm vs. markedet
Trampolinen fra Exit skiller sig ud på markedet ved at være et meget budgetvenligt valg, som giver en god hoppeoplevelse. Fjedrene sikrer et godt opspring, og sikkerheden er i orden. Modellen er derfor et oplagt valg for dig, der gerne vil spare penge ved at finde en billig, men fin trampolin til haven. Derudover er Exit Silhouette-trampolinen en in ground-model, som du skal grave ned. Det gør den mere sikker og børnevenlig, og samtidig betyder det, at den ikke stjæler ret meget fokus fra haven.

Fordele

 • Sikkerhedsnet er inkluderet
 • Meget billig
Ulemper

 • Ikke topkvalitet

Udvalgte specifikationer
Maks. brugervægt: 120 kg
72 galvaniserede fjedre
Galvaniseret og pulverlakeret ramme
In ground-model


Ved du, hvad du skal se efter, når du køber en ny trampolin?

At købe en ny trampolin er et vidt begreb, fordi der findes et hav af forskellige modeller på markedet. Derfor er det en klar fordel for dig at vide, hvad du skal kigge efter, når du skal vælge den rigtige trampolin. I den forbindelse har vi samlet tre punkter, som du især bør overveje før købet.

✔ Pris
Prisen er ét af de mest grundlæggende parametre, du bør overveje, før du køber en trampolin. Du skal gøre op med dig selv, hvor meget du er villig til at bruge, hvad dit behov er, og om du skal passe købet ind i et budget.

✔ Størrelse
Du kan få trampoliner i en lang række størrelser, og det er derfor vigtigt at gøre sig nogle tanker i den retning. Hvor meget plads har du i haven? Er det primært små børn, der skal bruge trampolinen, er det lidt større børn, og hvor mange skal der være plads til ad gangen?

✔ Kvalitet
Sidst, men ikke mindst, skal du overveje kvaliteten. Tænk her over ting som metalrammens kvalitet, skumpolstringen, antallet af fjedre og sikkerhedsnettets beskaffenhed.
Kvalitet og pris hænger ofte sammen, så kig eventuelt efter gode tilbud på de bedste modeller. 

Kan du nedgrave en almindelig trampolin?

Svaret på det spørgsmål er, at det kan du i princippet godt. Dog er det oplagt at nedgrave én af de modeller, der er beregnet til det, i stedet. Der er flere gode grunde til at gøre det. For eksempel skal du ikke bekymre dig, når det blæser meget, og den generelle sikkerhed bliver også øget. Skulle dine børn falde af trampolinen, mens de hopper, vil de nemlig ikke falde nær så langt, som hvis trampolinen ikke var nedgravet. Går du med tanker om at grave din nye trampolin ned, kan du gøre brug af følgende fremgangsmåde, der er groft skitseret for overblikkets skyld.

✔ Undersøg din jord
Før du på påbegynder gravearbejdet, skal du sikre dig, at din jord egner sig til det. 

✔ Aftegn området og forbered gravearbejdet
Brug evt. en spraydåse, som du binder fast til en møtrik i midten. Snoren skal have trampolinens radius som længde. Brug en spade eller en lille maskine til at forberede arbejdet. 

✔ Følg producentens anvisninger
Læg en plan for din fremgangsmåde på baggrund af producentens anvisninger. Hav især fokus på at ramme den rette dybde over det hele. 

✔ Grav
Tid til at grave. Følg igen producentens anvisninger og husk, at hele hullet ofte skal have form som en halvkugle.  

✔ Tilpas og montér
Sørg for, at der er styr på detaljerne. For eksempel skal trampolinen stå helt vandret, og læs fliser eller lignende under benene. Læg eventuelt en fiberdug i udgravningens bund for at begrænse ukrudt. 


Forlæng din trampolins levetid med den rette vedligeholdelse

Du kan selv have indflydelse på, hvor godt din trampolin holder sig. Det er forskelligt, hvor holdbare og robuste, de er, så sørg for at tjekke dem regelmæssigt. En vedligeholdt trampolin er oftest en mere sikker trampolin. Her er nogle punkter, du med fordel kan have i baghovedet, når du skal vedligeholde din trampolins komponenter på bedst mulig vis.

✔ Tjek rammen
Det er vigtigt at sørge for, at rammen er i orden, og her skal du især være opmærksom på rust. Mange modeller kommer med en galvaniseret ramme, men sørg alligevel for at tjekke den regelmæssigt for rust og skader.

✔ Hav styr på fjedrene
Fjedrene er en anden vigtig komponent, som skal være i orden. Tjek dem for rust, overstræk og skader og husk, at de mister deres effekt med tiden, fordi de gradvist bliver slappere.

✔ Regelmæssig rengøring
Gør trampolinen ren fra tid til anden – det gør den mere indbydende, og samtidig øger det sikkerheden, fordi du for eksempel undgår at glide i blade eller lande på spidse grene. 


Trampoliner og sikkerhed:

Sikkerhedsstyrelsen har udarbejdet en artikel hvor de gennemgår 5 gode råd til sikkert brug af trampolin, samt en række ting man bør tage højde for, når man anvender en trampolin.

Man må være 1 på trampolinen ad gangen – Jo flere der er på trampolinen ad gangen, desto større er risikoen for ulykker. Er der eksempelvis flere børn på trampolinen samtidig, er der også en risiko for at de støder sammen og derved kommer til skade.

Sikkerhedsnet er en nødvendighed – Det er rigtig fornuftigt at benytte et sikkerhedsnet rundt om trampolinen, da det betyder, at man ikke falder ned fra trampolinen. Det kan give nogle grimme skader hvis man lander på jorden. Med et sikkerhedsnet kan du sikre dig mod dette.

Undgå at lave saltomortaler på trampolinen: Der fraråder at man laver saltomotaler og kolbøtter på trampolinen, da nakke og ryg kan tage skade hvis man lander forkert. Det kan derfor være rigtig god idé at aftale nogle klare retningslinjer for børnenes brug af trampolinen. 

Hold børn under opsyn: Børns motorik er ikke færdigudviklet, og derfor kan de have svært ved at styre deres hop og hvordan de lander. Deres knogler er også mere sårbare end voksnes, hvilket øger risikoen for eventuelle brud, hvis de lander forkert.

Det er derfor vigtigt, at du forklarer dine børn meget grundigt, at man skal være forsigtig når man bruger trampolinen, da det eller kan gå galt. Det er også vigtigt at du holder børnene under opsyn. Især mindre børn skal til enhver tid holdes under opsyn.

Husk at tjekke din trampolin: I artiklen nævnes der ligeledes, at det er vigtigt løbende at foretage sikkerhedstjek af din trampolin. Her er 3 ting du især skal være opmærksom på:

1) Tjek om skruerne i trampolinen er sikkert monteret

2) Tjek om dugen har huller eller revner

3) Tjek om der er rustne fjedre. Hvis det er tilfældet, så skal de skiftes


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


JumpMaster 430 In-ground – fremragende trampolin til alle aldre

JumpMaster 430 In-ground

Om JumpMaster 430 In-ground
JumpMaster 430 In-ground er, som navnet antyder, en nedgravningstrampolin. Det er smart på den måde, at trampolinen ikke kommer til at fylde for meget i havebilledet. Du skal derfor ikke bekymre dig om, at modellen kommer til at være for dominerende og stjæle for meget fokus. Det er en fordel, fordi du på den måde kan bevare en smuk og harmonisk have, selvom du har en ganske stor trampolin. 

Med JumpMaster 430 In-ground får du fornuftig hoppekvalitet, som blandt andet skyldes de 96 fjedre. Hoppekvaliteten er vigtig for en trampolin, fordi det ikke er lige så sjovt at hoppe på en model, der halter på det punkt. Et andet vigtigt parameter for en trampolin er sikkerheden, og her er modellen godt med. Den kommer med en polstring, der er ekstra tyk, og kantpolstringen har en stor bredde på 38 cm. Det er med til at sikre, at du ikke hopper ud i fjedrene. Samtidig er trampolinen udstyret med 3 cm skum, der betyder, at du ikke kommer i klemme i fjedrene. 

JumpMaster 430 In-ground kommer med en ramme, der er lavet i galvaniseret stål. Det er et plus i praksis, fordi det gør trampolinen modstandsdygtig overfor rust, hvilket også bidrager til sikkerheden. Produktet henvender sig til hele familien, og alle aldre kan få glæde af den. Det er også nemt for de helt små børn at komme op på den, fordi den er nedgravet.

JumpMaster 430 In-ground vs. markedet
JumpMaster 430 In-ground adskiller sig fra lignende trampoliner ved sin fornuftige hoppekvalitet og sikkerhed. Det er to vigtige plusser, som du endda får til en meget rimelig pris. Det gør modellens værdi for pengene god. Trampolinen er især velegnet til familier, fordi alle aldre kan få glæde af den. Det skyldes blandt andet, at den er nem at træde op på, fordi den er gravet ned i jorden.

Fordele

 • Ekstra tyk polstring
 • Stærk ramme
Ulemper

 • Kræver et underlag, der tillader nedgravning

Udvalgte specifikationer
Maks. personvægt: 120 kg
96 fjedre
Nedgravningsdybde: 75 cm
Diameter: 430 cm


FAQ

Hvilke er de bedst vurderede trampoliner?
Skal du have en trampolin af god kvalitet og til en god pris, skal du med sikkerhed have fat i trampolinen fra Berg Champion. Trampolinen er kåret til bedst i test – blandt andet grundet den yderst gode kvalitet, den gode sikkerhed, det flotte design og dens lave vægt.
Er trampoliner god motion?
Trampoliner kan bruges til mange forskellige ting – herunder effektiv motion. Du tror det måske ikke, men trampoliner og aktivitet på dem kan være med til at forbrænde en masse kalorier. I forhold til meget andet motion, er hop på trampoliner tilmed enormt sjovt, uanset hvilken alder, du har!
Hvor meget plads har du brug for under en trampolin?
Det er vigtigt, at du har rigeligt med plads under din trampolin – uanset om du vælger en trampolin, der er gravet ned, eller en med stænger og fødder, Vælger du en trampolin, der er gravet ned, skal du grave et dybt hul, der passer til diameteren på trampolinen.
Hvad bør du ikke gøre på en trampolin?
For at undgå skræmmer og skader på en trampolin, er det vigtigt, at du hopper med tømte lommer og uden sko. På den måde undgår du at få sten og grus med op på trampolinen, som du kan skære dig på, og som med tiden kan ridse hul på trampolinen.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

BERG Pedal Go-kart and Trampolines

BERG Pedal Go-kart and Trampolines er BERG’s officielle Youtube-kanal, der beskæftiger sig med deres produkter. Det gælder blandt andet de forskellige trampoliner, de sælger. 

Vi har taget kanalen med, fordi den indeholder en anmeldelse af Safety Net DLX XL. Anmelderne er meget begejstrede for den gode sikkerhed, som du får med nettet. Det gør generelt hoppeoplevelsen mere tryg, at sikkerheden er i orden.

Anmeldelsen er udført den: 31. januar 2020
Du kan se anmeldelsen her

Youtube-kanalen har også foretaget en anmeldelse af Berg Ultim Elite Regular 500x300cm, som vi omtaler. Trampolinen får en positiv vurdering og ros på en række punkter. 

Eksperterne kommer blandt andet ind på AirFlow-springmåtten, som gør det muligt for dig at hoppe højere og bedre end på flere andre trampoliner.

Anmeldelsen er udført den: 1. februar 2020
Du kan se anmeldelsen her

Berg Ultim Champion Flatground 410x250cm er også blevet anmeldt af BERG’s Youtube-kanal. Anmelderne er positivt stemte, blandt andet overfor den rektangulære form, der giver gode muligheder for at øve spring og tricks. 

Derudover bliver der lagt vægt på AirFlow-hoppedugen, som giver dig et kraftfuldt opspring og forbedrer din hoppeoplevelse.

Anmeldelsen er udført den: 1. februar 2020
Du kan se anmeldelsen her

Bauhaus

Bauhaus er et stort byggemarked, der sælger alt fra værktøj til el-artikler. På deres hjemmeside finder du en netbutik, men også artikler med information om relevante emner. 

På deres webside har Bauhaus bragt en artikel, der handler om nedgravning af trampolin. I artiklen bliver det forklaret, hvordan du selv kan grave din trampolin ned, og hvordan det øger sikkerheden.

Artiklen er udført den: 15. oktober 2020
Du kan se artiklen her

Bolius.dk

Bolius.dk er hjemmesiden for Videncentret Bolius, der beskæftiger sig med danskernes boliger. Det blev grundlagt i 2002 og har blandt andet uvildig vidensformidling som formål.   

Hjemmesiden har bragt en artikel, der handler om at nedgrave havetrampoliner. I artiklen gennemgår eksperterne, hvorfor det er mere sikkert med en nedgravet trampolin, samt hvordan du selv kan grave den ned.

Artiklen er opdateret den: 4. maj 2020
Du kan se hele artiklen her

Trampolines Reviewed

Trampolines Reviewed beskæftiger sig, som navnet antyder, med at anmelde trampoliner. På hjemmesiden kan du lære mere om trampoliner og finde alt fra informative artikler til købsguides. 

Websiden har bragt en artikel, hvor de kommer med information om en trampolins holdbarhed. De kommer ind på, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med vedligeholdelsen, samt hvorfor du bør sørge for at vedligeholde din trampolin.

Du kan se hele artiklen her

Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Magasinet har publiceret en artikel, der handler om, hvad du skal kigge efter, når du skal købe en ny trampolin. 

Her kommer de ind på faktorer som prisen på og kvaliteten af trampolinen, mens de også nævner elementer som polstringen og metalrammen, som skal være i orden.

Artiklen er udført den: 5. maj 2021
Læs hele artiklen her

Bergtoys.com

BERG er en stor forhandler af redskaber til aktiviteter, der foregår udendørs. De udvikler, producerer og sælger især trampoliner og gokarts. 

Bergtoys.com, BERG’s hjemmeside, har bragt en artikel, der drejer sig om vedligeholdelse af en BERG-trampolin. 

Eksperterne beskriver en række punkter, du bør tjekke, når det kommer til vedligeholdelse af din trampolin. Det gælder blandt andet rammen, springmåtten og fjedrene. 

Læs hele artiklen her

Testfakta.se

Testfakta er et uafhængigt test magasin i Sverige. Magasinet laver i samarbejde med eksterne eksperter tests af forskellige forbrugerprodukter.
I deres trampolin test sammenlignede de 7 forskellige trampoliner, hvor de vurderere både sikkerhed og hoppeevne på de forskellige trampoliner.
I testen blev Berg Champion kåret til den bedste trampolin. Du kan se testen her.

SVT (Sveriges Televison)

SVT er en svensk TV kanal der har et forbrugerprogram der hedder REA. I programmet tester de blandt andet forskellige produkter.
SVT lavede blandt andet en test af trampoliner, hvor Berg Champion løb med titlen som testvinder blandt de testede trampoliner.
Du kan se udsendelsen her.

Expressen.se

Expressen.se er Sverige anden største avis. De lavede en test i deres boligmagasin Leva & Bo. Her testede de en række forskellige trampoliner. Berg Favorit blev en af de trampoliner som blev anbefalet af avisen. Du kan læse hele testen her.

Den svenske avis har også foretaget en test af Exit Silhouette 366 cm, der klarer sig rigtig godt. Modellen bliver kåret som testvinder i en test af 11 forskellige trampoliner, der er blevet vurderet på en række parametre.

Her er eksperterne kommet omkring hoppeegenskaber, pris samt sikkerhed og funktioner. Især på prisen scorer Exit Silhouette 366 cm højt.

Testen er udført den: 21. april 2020
Du kan se testen her

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme