Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Trampolin test-guide: Vores analyse af 5 gode trampoliner til haven

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 21, 2024.

Trampolin test-guide: Vores analyse af 5 gode trampoliner til haven

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Berg Favorit InGround 430 cm + Safety Net Comfort er udvalgt som trampolin til nedgravning bedst i test hos pricerunner.

Leder du efter et redskab, du både kan anvende til leg og træning? Så bør du se nærmere på en trampolin til nedgravning i haven. Her kan både du og børnene få timevis af sjov, men du kan også bruge den til træning og kondition.

Vi har gjort benarbejdet for dig og fundet frem til nogle af de bedste modeller på markedet ifølge eksperterne. Vi præsenterer produkterne hver for sig, så du på en let og overskuelig måde kan forholde dig til priser, og få indblik i hvad eksperterne fremhæver af fordele og ulemper.

Seneste ændring:

“Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af trampoliner, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.”

Tidligere ændringer:

20. november 2023

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 8 bedste trampoliner i test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte trampoliner

Berg Favorit InGround 430 cm + Safety Net Comfort - én af de bedste trampoliner til nedgravning på markedet

Trampolin til nedgravning bedst i test hos Pricerunner

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Berg Favorit InGround 430 cm + Safety Net Comfort:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Holdbare materialer, der kan modstå alle vejrforhold
 • Kan bruges af både børn og voksne
 • Stort springområde med en diameter på 430 cm

Forbrugsguidens vurdering

Berg Favorit InGround 430 cm + Safety Net Comfort udmærkes med bedst i test, trampolin til nedgravning, hos Pricerunner. I vores anmeldelse af Berg Favorit InGround 430 cm + Safety Net Comfort anerkender vi den som et fremragende valg for dig, der søger en nedgravet trampolin af høj kvalitet. På trods af den lille ulempe, at der mangler en dansk brugsanvisning, er den nem at samle, hvilket gør det til et mindre problem.

Vi sætter pris på den robuste og vejrbestandige konstruktion, som sikrer holdbarhed i forskellige klimaer. Fokus på sikkerhed er prisværdigt, med et effektivt sikkerhedsnet og kantbeskyttelse, der øger brugerens sikkerhed. Selv om trampolinen har færre fjedre end nogle af konkurrenterne, kompenserer den med et stort hoppeområde og en stærk ramme, der er velegnet til både børn og voksne.

Konklusionen er, at Berg Favorit InGround tilbyder en god balance mellem sikkerhed, holdbarhed og pris. Dens designovervejelser, især hvad angår sikkerhed og materialernes robusthed, gør den til en værdig investering for dig, der særligt prioriterer disse aspekter i en trampolin til baghaven.

Fordele

 • Anerkendelse af testvindere
 • Godt hoppeareal
 • Holdbarhed året rundt
 • Affjedring med 96 fjedre
 • Kan klare en maksimal belastning på 120 kg

Ulemper

 • Kræver en betydelig graveindsats til installation
 • Uden danske instruktioner

Berg Favorit InGround 430 cm + Safety Net Comfort vil være den mest fordelagtige trampolin til nedgravning til dig, der vægter kvalitet og ekspert-blåstempling højest. Ifølge eksperterne er det nemlig en af de bedste trampoliner på markedet.

Her er tale om en model, der er blevet testet af den danske sammenlignings-side Pricerunner.dk i en nedgravet trampolin test, hvor der er blevet fundet frem til markedets 5 bedste produkter. Berg Favorit InGround 430 cm + Safety Net Comfort er iblandt de 5, og den præsterer så godt, at den bliver udnævnt til testvinder.

Begrundelsen for førstepladsen lyder fra eksperterne, at den har ”Høj byggekvalitet, smart design og udmærket affjedring til en rimelig pris”. Pricerunner.dk uddyber, at rammen har en særdeles stærk og velskabt materialetykkelse, og det giver en usædvanlig høj styrke og stabilitet. Varianten er som en bonus meget sikker, og der er en effektiv kantbeskyttelse af holdbare materialer. Den tåler at stå ude hele året, og den kan modstå stærke UV-stråler såvel som regn og blæst.

Eksperterne forklarer yderligere, at sikkerhedsnettet bidrager mere til sikkerheden, og maskerne har en fin størrelse, mens stolperne er forede. Sikkerhed er klart et nøgleord, der går igen flere steder i anmeldelsen. Eksperterne har ikke mange minusser ved enheden, men dog savner de en brugsanvisning på dansk. Men da monteringen er forholdsvis let, er det ikke det største problem, mener eksperterne.

Mere om Berg Favorit InGround 430 cm + Safety Net Comfort

Specifikationer

 • Maks. brugervægt: 120 kg
 • Højde: 20 cm
 • Diameter: 430 cm
 • Kantpude (bredde): 38 cm
 • Inkl. sikkerhedsnet

Visionær model fra Favorit-serien

Berg Favorit InGround 430 cm + Safety Net Comfort er at finde i den anerkendte og populære Favorit-serie, som gør den meget efterspurgt og velanset.

Her er tale om en trampolin til nedgravning, så du vil skulle ud med spaden først for at få plads til den. Det er nødvendigt, at du graver et hul på minimum 75 centimeter i dybden, så den hoppende ikke kan komme til at ramme jorden og komme til skade.

Den kommer i en god størrelse på 430 centimeter i diameteren, og derfor vil der være fin plads og et stort hoppeareal. Den er skabt til børn såvel som voksne, så du kan både anvende den til leg og hop eller som en del af træningsrutinen. De 430 centimeter er meget almindeligt for en trampolin til nedgravning i klassen her sammenlignet med konkurrenterne.

Du kan enten hoppe alene eller sammen med andre, for den maksimale belastning ligger på 120 kilo. Det gør den fordelagtig for mange typer af brugere i alle størrelser. Dog fraråder eksperterne, at der er mere end én person, der hopper ad gangen.

Materialerne er hårdføre og specialdesignede til at modstå alt, hvad du kan byde Bergs trampolin, og det inkluderer også vinterens til tider hårde vejrforhold. Dugen er skabt i polypropylen, der er særdeles holdbart, og rammen er 2 centimeter tyk og galvaniseret – både på inder- og ydersiden.

Prisen er overkommelig, og den er stærk og stabil.

Høj sikkerhed

Et af nøgleordene hos trampolinen er sikkerhed. Sikkerheden har nemlig fået et hak opad, og derfor medfølger Bergs eget sikkerhedsnet, der mindsker skader og ulykker, mens du hopper. Nettet sørger for, at du ikke kan komme til at hoppe ud, og du kan holde fast i det, hvis du mangler støtte – for eksempel hvis du er ny og ikke er kommet ind i rutinen endnu.

Nettet sørger også for, at hverken hunde, katte, kaniner eller andre dyr kan finde vej ind.

Du får som en bonus et net til undersiden, som forhindrer for eksempel vildfarne fodbolde i at komme op under hoppearealet. Du finder tillige en tyk kantbeskyttelse, der højner sikkerheden endnu mere.

For at give dig den ultimative hoppeoplevelse er der 96 fjedre, der holder dugen på plads. Det betyder, at du får en fin affjedring, der igen giver et bedre hop. Dog ligger de 96 fjedre i den lave ende sammenlignet med flere af konkurrenterne.

Alt i alt er Berg Favorit InGround 430 cm en overkommelig trampolin, hvad angår prisen, og der er et stort fokus på sikkerhed og robusthed.

Berg Elite InGround 430 cm + Safety T-Series - alsidig havetrampolin til nedgravning med levels spil

Alsidigt valg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Berg Elite InGround 430 cm + Safety T-Series:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • God plads til forskellige hoppestile og træning
 • Pædagogisk spilfunktion
 • Forbedret AirFlow Bouncy-klud

Forbrugsguidens vurdering

Berg Elite InGround 430 cm + Safety T-Series er en trampolin, der virkelig udmærker sig ved sin alsidighed. Uanset om du vil nyde legende hoppesessioner eller engagere dig i hård træning, kan trampolinen rumme det hele. Den store diameter på 430 cm giver desuden rigelig plads til forskellige aktiviteter, hvilket gør den ideel til både fritidsleg og fitnessrutiner. Trampolinens evne til at bære en maksimal belastning på 120 kg sikrer desuden, at de fleste brugere med en interesse for at hoppe kan være med.

Det, der adskiller den fra mængden, er de 128 stærke og robuste Twin-fjedre, der er arrangeret i en V-form, som giver en enestående hoppeoplevelse, så du kan springe til imponerende højder på en sikker måde. Derudover minimerer AirFlow-springdugen med 50 procent større luftgennemstrømning modstanden og forbedrer dine springegenskaber. Selvom den ligger i en højere prisklasse, mener vi, at kombinationen af underholdning og træning stadig gør Berg Elite til et værdifuldt valg for dig, der ønsker at få mest muligt ud af din trampolininvestering.

Fordele

 • Topscorer i nedgravet trampolin test
 • Inkluderer markeringer til spillet "Levels"
 • Til både den private have og legepladsen
 • 128 unikke Twin-springs fjedre
 • AirFlow-hoppedug
 • Deluxe-sikkerhedsnet

Ulemper

 • Højere prisklasse
 • Ikke ideel størrelse til mindre haver

Berg Elite InGround 430 cm + Safety T-Series er et godt bud på en trampolin til nedgravning til dig og din familie.

Her er tale om en model, der er blevet testet af den svenske avis Expressen.se i en nedgravet trampolin test, hvor der er blevet fundet frem til markedets 11 bedste produkter. Berg Elite InGround 430 cm + Safety T-Series bliver tildelt en god anmeldelse og får en flot fjerdeplads i testen.

Expressen.se skriver, at varianten er ”Dyr, men god kvalitet” og ”… Med fordel kan bruges af dig, der ønsker at udvikle dig og være i stand til at hoppe på et højt niveau” (oversat fra svensk). De uddyber, at enheden leverer virkelig stærke hoppe-egenskaber, så både du og børnene vil kunne hoppe rigtig højt. Det sker takket være de velskabte fjedre og fjedersystem. Det bliver understreget, at her ikke er tale om et rent lege-redskab, for det er en avanceret trampolin med en stor størrelse.

Som et plus kan du ud over at hoppe også spille det pædagogiske spil ”Levels”, da hoppedugen kommer med markeringer til formålet. Det gør den meget alsidig. Eksperterne er så begejstrede, at de ikke kan komme på mange minusser ved modellen. Dog noterer de, at prisen er noget høj.

Berg Elite InGround 430 cm + Safety T-Series er en trampolin, der virkelig udmærker sig ved sin alsidighed. Uanset om du er ude efter legende hoppesessioner eller vil engagere dig i hård træning, kan trampolinen rumme det hele. Den store diameter på 430 cm giver desuden rigelig plads til forskellige aktiviteter, hvilket gør den ideel til både fritidsleg og fitnessrutiner. Trampolinens evne til at bære en maksimal belastning på 120 kg sikrer, at de fleste kan få lov at være med.

Det, der adskiller den fra mængden, er de 128 stærke og robuste Twin-fjedre, der er arrangeret i en V-form, som giver en enestående hoppeoplevelse, så du kan springe til imponerende højder på en sikker måde. Derudover minimerer AirFlow-springdugen med 50 procent større luftgennemstrømning modstanden og forbedrer dine springevner yderligere. Selvom den ligger i en højere prisklasse, mener vi, at kombinationen af underholdning og træning stadig gør Berg Elite til et værdifuldt valg for dig, der ønsker at få mest muligt ud af din trampolininvestering.

Mere om Berg Elite InGround 430 cm + Safety T-Series

Specifikationer

 • Maks. brugervægt: 120 kg
 • Højde: 20 cm
 • Diameter: 430 cm
 • Kantpude (bredde): 40 cm
 • Inkl. sikkerhedsnet

Til hjemmet eller legepladsen

Berg Elite InGround er en flot og elegant model, der har en rigtig høj alsidighed. Den kommer til udtryk ved, at du både kan grave den ned i din egen have eller på et offentligt område. Det må du godt, da den er godkendt i henhold til de europæiske standarder for legeredskaber.

Du får derfor en meget professionel kvalitet, og det betyder, at du med fordel kan anvende produktet til leg eller til træning. Den er avanceret i sin konstruktion, og du vil kunne træne din krop på mange måder.

Du får en diameter på 430 centimeter, så der er meget plads at boltre sig på, og det store areal giver dig fin plads til de mere krævende træningsformer. Der er en maksimumbelastning på 120 kilo, så de fleste forbrugere vil kunne være med.

Her er tale om en trampolin til nedgravning, så du skal altså grave først for at få plads til den. Det er en nødvendighed, at du graver et hul på mindst 100 centimeter i dybden for at undgå ulykker og skader.

128 fjedre

Berg Elite InGround kommer med mange fordele, og en af dem er hoppe-effektiviteten. Takket være de hele 128 fjedre vil du få en god hoppeoplevelse, hvor du kan hoppe virkelig højt. Fjedrene er stærke og robuste, og de sørger for, at du altid kan hoppe sikkert. Der er tale om unikke Twin-springs, der er længere end normalt og placeret i en V-form. Fjedrene er galvaniserede.

Du får en AirFlow-hoppedug, der har en 50 procents større luftstrømning end normalt, og det bidrager også til muligheden for at hoppe højere. Når der er mindre luft inde under dugen, vil du nemlig opleve mindre modstand. Det kan ikke alle konkurrenterne prale af, så hvis du foretrækker et højt hop, så er Bergs Elite trampolin ikke til at komme udenom.

Ud over fjedrene finder du kantbeskyttelsen, der er specialdesignet til at være ekstra tyk. Det er lig med en højere beskyttelse. Den er 40 centimeter bred, hvilket er meget, og så er den belagt med et UV-beskyttelseslag, så den ikke tager skade af solens stråler.

I forbindelse med sikkerheden medfølger tillige et sikkerhedsnet, du skal sætte op omkring hoppefladens diameter. Det er et Deluxe-sikkerhedsnet i højeste kvalitet med en kraftigere konstruktion og mindre masker. Det gør, at det er mere robust, og så kan smådyr og mindre objekter ikke snige sig ind.

Alt i alt er Berg Elite InGround en avanceret trampolin til nedgravning til både leg og træning. Den er professionel i designet og kommer med flere moderne teknologier for at kunne give et højere hop.

JumpMaster 430 InGround - Ideel til alle aldersgrupper

Bedste brugervenlige inground-trampolin

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på JumpMaster 430 InGround:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Diskret haveintegration i pladsbesparende design
 • Komfortabel og responsiv hoppen med 96 fjedre
 • Brugervenlig trampolin til folk i alle aldre

Forbrugsguidens vurdering

JumpMaster 430 er en smart og pladsbesparende løsning til dig, der vil nyde trampolinen uden at gå på kompromis med havens æstetik. Den er designet til at blive begravet og passer perfekt ind i havelandskabet, så den ikke virker overvældende eller distraherende.

Vi værdsætter især det brugervenlige design, der fremmer inklusion og en følelse af samvær blandt familiemedlemmer. Det gør den til et godt valg til familiesammenkomster, udendørs aktiviteter og til at skabe gode øjeblikke sammen. Selv om den kræver et passende underlag, mener vi, at fordelene ved diskret integration i haven, brugervenlighed, tilfredsstillende hoppeevne og sikkerhedsfunktioner gør JumpMaster 430 In-ground til en fremragende mulighed for familier, der søger en prisvenlig trampolin, der både giver nydelse og visuel appel.

Fordele

 • Ekstra tyk polstring
 • Lydhør og energisk bounce
 • Let tilgængelig for små børn
 • Stærk galvaniseret stålramme
 • Rustbestandig konstruktion

Ulemper

 • Kræver et underlag, der tillader nedgravning

JumpMaster 430 InGround vil være den bedste trampolin til nedgravning til dig, der foretrækker en mere prisvenlig model, der giver meget for pengene. Den er ideel til børn såvel som voksne.

Læg mærke til at produktet her ikke har været med i en nedgravet trampolin test hos eksperterne. Vi har alligevel valgt at tage varianten med, da det er en markedsfavorit, der kommer i høj kvalitet.

Mere om JumpMaster 430 InGround

Specifikationer

 • Diameter: 430 cm
 • Kantpude (bredde): 38 cm
 • Højde: 20 cm
 • Maks. brugervægt: 120 kg
 • Type: Nedgravet trampolin

Stor størrelse – lille pris

JumpMaster 430 InGround har flere plusser, og den overkommelige pris for klassen her er måske den mest mærkbare ved første øjekast. Du behøver ikke slippe mange kroner i forhold til de mere kendte mærker som Berg og Salta, men alligevel får du mange af de samme elementer.

Det gælder for eksempel angående størrelsen, som i diameter ligger på 430 centimeter. Det er meget standard for typen her, så du bliver ikke snydt. Størrelsen gør den lige velegnet til det legende barn som den trænende voksne.

Derfor er enheden også meget alsidig, og du vil kunne træne en række områder af kroppen. Det inkluderer for eksempel styrketræning, konditionstræning, balance og smidighed, og så er trampolin-træning en god kalorieforbrænder som en bonus.

Vær opmærksom på at JumpMaster 430 InGround er skabt til trampolin nedgravning. Det betyder, at du skal ud i haven og grave først. Det er en nødvendighed med et hul på mindst 75 centimeter i dybden for at undgå ulykker og skader.

Tyk polstring

JumpMaster 430 InGround kommer med flere af de samme elementer som de dyrere typer. Det inkluderer for eksempel en stærk ramme, der er fremstillet i galvaniseret stål. Det gør den mere modstandsdygtig overfor rust. Rammen har en livstidsgaranti, og både ben og ramme har en robust konstruktion.

Et af de andre elementer er polstringen på kantbeskyttelsen. Den er af 3 centimeters skum, der beskytter både den hoppende og fjedrene, kanten og krogene. I alt er bredden på kantbeskyttelsen 38 centimeter, hvilket er rigtig meget.

Du får i alt 96 fjedre, hvilket er pænt – især når du tager prisen med i betragtning. Og de 96 fjedre giver en god afsætning og affjedring, så du vil kunne få et fint opspring.

Her er tale om en trampolin til nedgravning, og visuelt betyder det, at du ikke vil lægge nær så meget mærke til den som med de fritstående produkter. Smart, hvis du gerne vil have et solidt lege- og træningsredskab, men ikke ønsker at det skal tage al udsynet.

Alt i alt er JumpMaster 430 InGround en prisvenlig trampolin til nedgravning, som kommer med masser af kvalitet, en tyk polstring, stor størrelse, diskret design og hele 96 fjedre.

Dagens bedste priser og tilbud på Berg Grand Champion InGround 520 cm + Safety Net:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Efter grundig research og omfattende analyse har vi valgt Berg Grand Champion 520 Trampoline som vores bedste bud på en oval nedgravningstrampolin. Denne trampolin har et unikt design, der giver mange fordele, som adskiller den fra konkurrenterne.

Trampolinens ovale form giver et stort overfladeareal, hvilket gør den til et fremragende valg til forskellige gymnastikaktiviteter og atletiske udfoldelser, der passer til både børn og voksne. Den afrundede overflade leder brugeren ind mod midten, hvilket øger sikkerheden og kontrollen under springene. Med et generøst springareal på 520 x 345 cm er der rigelig plads til at øve en bred vifte af springteknikker. Den robuste polstring og holdbare ramme sikrer både beskyttelse og en lang levetid. Desuden tilføjer sikkerhedsnettet af høj kvalitet et ekstra lag af sikkerhed.

Selvom der er plads til forbedringer med hensyn til at udvide udvalget af tilbehør og add-ons, er vi overbeviste om, at Berg Grand Champion 520 Trampolin er et af de bedste premium-valg, der findes i dag.

Fordele

 • Topscorer i nedgravet trampolin test
 • Oval form
 • Perfekt til træning og akrobatik
 • Twin Springs-fjedre
 • Ekstra kantbeskyttelse

Ulemper

 • Kunne have mere tilbehør og add-ons

Berg Grand Champion InGround 520 cm + Safety Net vil være den bedste trampolin til nedgravning til den forbruger, der gerne vil have stærk kvalitet i en oval form. Den er ideel til den forbruger, der gerne vil udfolde sig akrobatisk.

Her er tale om en model, der er blevet testet af den svenske avis Expressen.se i en nedgravet trampolin test. Testen har fundet frem til markedets 11 bedste produkter. Berg Grand Champion InGround 520 cm + Safety Net får en god anmeldelse og bliver tildelt en flot sjetteplads i testen.

Eksperterne forklarer, at varianten ”Giver dig meget gode springegenskaber i forhold til, hvad trampolinen koster”, og generelt er de meget imponerede. De skriver i deres test, at her er en fin stabilitet, en stor størrelse og velskabte fjedre, der giver dig et højt hop – især når du tager prisen med i betragtning. Sikkerheden er ligeledes høj, og der er et godt sikkerhedsnet, polstrede stolper samt en tyk kantbeskyttelse.

Expressen.se finder ikke ret mange ulemper ved enheden, men dog bemærker de, at gravearbejdet vil være omfattende, da den fysiske størrelse er stor.

Mere om Berg Grand Champion InGround 520 cm + Safety Net

Specifikationer

 • Maks. brugervægt: 120 kg
 • Højde: 27 cm
 • Diameter: 520 cm
 • Kantpude (bredde): 38 cm
 • Inkl. sikkerhedsnet

Oval form til akrobatik

Berg Grand Champion InGround 520 cm + Safety Net hører til de kraftigere og stærkere modeller, der især er designet til dig, der er mere seriøs omkring trampolinen som træningsredskab. Den kan sagtens blive anvendt til børnenes leg, men den er især ideel til træning og udfoldelse.

Produktet kommer i en oval form, og det er smart angående flere forhold. For eksempel kan det være lettere at få plads til den ovale form i haven i modsætning til den runde. Og så gør den ovale form, at du vil have en længere hoppeflade foran dig. Perfekt til træning og mere akrobatiske udfoldelser.

Du får en variant til trampolin nedgravning, så du skal ud med spaden først for at få plads til den. Det er nødvendigt, at du graver et hul på minimum 100 centimeter i dybden, så den hoppende ikke kan komme til at ramme jorden og få skader.

Prisen ligger i den lidt højere ende uden at være helt dyr, men du vil få meget professionel kvalitet for investeringspengene. Prisen er derfor favorabel, når du tager kvaliteten i betragtning.

Twin Springs-fjedre

Der er mange fordele ved Berg Grand Champion InGround 520 cm + Safety Net, og en af dem er fjedrene. Her er tale om Twin Springs-højkvalitetsfjedre, der giver et behageligt såvel som højt spring. Der er 144 fjedre, hvilket er meget i sammenligning med flere af konkurrenterne, og deres diagonale placering øger hoppeoplevelsen.

Over fjedre og kroge sidder kantbeskyttelsen, som der er blevet gjort ekstra meget ud af på enheden. Den er fremstillet i slidstærkt vinyl og har en tykkelse på 3 centimeter. Bredden er på 38 centimeter, og den store størrelse kan dække et godt område. Kantbeskyttelsen beskytter både dig mod at ramme ind i hårdt metal, og så beskytter den også metalkonstruktionerne mod ydre påvirkninger.

Du får en solid konstruktion med en varmgalvaniseret metalramme for ekstra rustbeskyttelse samt en AirFlow-hoppedug fra Berg. AirFlow-dugen tillader en 50 procents forøget luftstrøm, hvilket giver både barnet og den voksne et højere hop.

Som endnu en sikkerhedsforanstaltning medfølger et sikkerhedsnet, som du skal sætte op rundt omkring trampolinen. Så mindsker du chancen for at falde ud og slå dig, mens nettet kan fungere som stabiliserings-materiale.

Alt i alt er Berg Grand Champion InGround 520 cm + Safety Net en prisstærk trampolin til nedgravning, der med sin ovale form er god til træning og akrobatik.

Berg FlatGround Champion 380 - Perfekt præstation og tilpasning til landskabet

Dagens bedste priser og tilbud på Berg FlatGround Champion 380:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Vi mener, at Berg FlatGround Champion er et godt valg til enhver have. Det diskrete, cirkulære design giver mulighed for problemfri integration i din græsplæne. Som en del af Champion-serien henvender den sig til både børn og voksne og har en imponerende vægtkapacitet fra 20 kg. Vi er især imponerede over den karakteristiske BERG Airflow-måtte, de støjreducerende stropper og den enkle installationsproces.

Trampolinen fås i både grøn og grå, hvilket sikrer kompatibilitet med forskellige haveæstetikker. Den eneste lille ulempe er den lidt lavere maksimale brugervægt i forhold til andre modeller. Ikke desto mindre er FlatGround Champion stadig et godt valg for dem, der søger en diskret og visuelt tiltalende løsning, uanset havens karakteristika.

Fordele

 • Nem opsætning
 • Med AirFlow
 • Støjsvag
 • Flot design
 • Overkommelig pris

Ulemper

 • Lavere maks. brugervægt end andre modeller

Berg FlatGround Champion 380 vil være den bedste trampolin til nedgravning til dig, der vægter et flot design og brugervenlighed højest.

Den er ikke blevet testet af eksperter i en nedgravet trampolin test, men vi har alligevel taget den med, da her er tale om en utrolig flot model, der vil tage sig godt ud i enhver have – og så er den tillige meget nemt at montere.

Det er især det enkle design, der gør produktet unikt. Mange varianter optager en del plads i haven og er svære at overse, men enheden her vil indgå naturligt i landskabet uden at gøre meget væsen af sig. Perfekt, hvis du vægter æstetik højt.

Mere om Berg FlatGround Champion 380

Specifikationer

 • Maks. brugervægt: 110 kg
 • Højde: 3 cm
 • Diameter: 380 cm
 • Type: In-Ground
 • Kantpude (bredde): 30 cm

Velegnet til børn og voksne

Berg FlatGround Champion 380 er at finde i den populære Champion-serie, som giver dig høj kvalitet til en overkommelig pris.

Her er tale om trampolin nedgravning, så du vil skulle ud med spaden først for at få plads til den. Du skal grave et hul på minimum 75 centimeter i dybden, så den hoppende ikke kan komme til at ramme jorden og komme til skade.

Hoppedugen har en diameter på 380 centimeter – det er ganske pænt og giver dig et relativt stort hoppeareal. Dog er arealet ikke det største på markedet. Enheden er fremstillet til at klare en belastning på maksimalt 110 kilo, så den er velegnet til børn såvel som voksne.

Under hoppedugen er der hele 112 fjedre, som hjælper dig med at opnå den mest optimale hoppeoplevelse. 112 fjedre er et pænt antal.

Modellen er også fordelagtig, hvis du har et strammere budget. Prisen er ikke den laveste på markedet, men den ligger klart i den bedre ende af skalaen.

Hurtig klar til brug

En af de helt store fordele ved Berg FlatGround Champion 380 er, hvor nem den er at montere og sætte op. Rammen kræver ikke meget at samle, og du vil hurtigt være klar til at tage din nye trampolin i brug.

Selve hoppedugen er skabt med den unikke AirFlow-teknologi, som tillader en bedre luftgennemstrømning, når du hopper – det medvirker blandt andet til at give dig et bedre opspring.

En anden fordel er de særligt støjreducerende stropper, som er monteret lige under kantbeskyttelsen. De sørger for, at luften kommer ud, så du kan hoppe næsten uden at opleve modstand. Stropperne sikrer også, at kantbeskyttelsen ikke larmer, når den rammer hoppedugen.

Kantbeskyttelsen har en god bredde på 41 centimeter og en fin tykkelse på 3 centimeter. Det betyder, at du vil være beskyttet mod de hårde fjedre, når du springer. Hvis du går op i farve, kan du vælge imellem en grøn eller en grå kantpolstring.

Alt i alt er Berg FlatGround Champion 380 en flot og velfungerende trampolin til nedgravning, som er utrolig nem at komme i gang med, og som vil passe helt naturligt ind i din have.

Berg Elite 430 InGround - Nedgravet trampolin med påmalet spille-mønster

Dagens bedste priser og tilbud på Berg Elite 430 InGround:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Unikt påmalet spille-mønster
 • Hoppedug med AirFlow
 • 128 fjedre
 • Høj sikkerhed
 • Ekstrem slidstærk

Berg Elite 430 InGround vil være den bedste trampolin til nedgravning til den forbruger, der vægter robusthed, sikkerhed og alsidighed højest.

Den har ikke været inkluderet i en nedgravet trampolin test udført af eksperter, men vi har alligevel valgt at tage den med, der her er tale om et meget unikt og velfungerende produkt, som er blandt de bedste varianter inden for havetrampoliner.

Modellen kommer med rigtig mange fordele, og den er især velegnet til brug på større åbne områder såsom offentlige legepladser, men du kan også få glæde af den i din egen have.

Mere om Berg Elite 430 InGround

Unik hoppedug med spillemønster

Berg Elite 430 InGround er at finde i den populære og eftertragtede Elite-serie, som er din garanti for høj kvalitet.

Læg mærke til at enheden er skabt til trampolin nedgravning. Det betyder, at du skal ud med spaden først for at grave plads til den. Det er nødvendigt, at du graver et hul på mindst 75 centimeter i dybden for at undgå ulykker og personskader.

Produktet kommer i et meget moderne design. Selve hoppedugen er skabt med AirFlow-teknologi, som tillader, at der kommer 50 procent mere luft igennem dugen, når du hopper. Det betyder, at du vil opleve mindre modstand, så du vil kunne hoppe højere.

Der er hele 128 fjedre, som er med til at give dig en fantastisk hoppeoplevelse, og fjedrene er varmgalvaniserede, så de ikke så let ruster. 128 fjedre er en del sammenlignet med konkurrenterne, men langt fra det højeste antal på markedet.

Du vil også finde de såkaldte Twin Springs på modellen, som sikrer et bedre opspring. Det er især fordelagtigt, hvis du er meget akrobatisk anlagt.

Hoppedugen har en stor diameter på 430 centimeter og er også helt unik i sit design. Den har et påmalet spille-mønster, der giver dig rigtig mange muligheder for udnyttelse. Her kan du både finde figurer, farver og tal, som du eller dine børn kan bruge til forskellige lege, hvor det kun er fantasien, der sætter grænser.

Endnu en fordel er prisen, som ligger i den overkommelige ende.

Robust og langtidsholdbar

Noget af det mest fremtrædende ved Berg Elite 430 InGround er, at den er fremstillet til at være særligt slidstærk og robust. Du kan derfor være sikker på at få glæde af modellen i rigtig mange år.

Selve rammen er kraftig med en stor diameter på 42 millimeter, og ovenpå finder du et solidt lag af zink, som også medvirker til en lang levetid. Benene er malet med en flot sort belægning, som gør dem ekstra modstandsdygtige over for rust.

Produktet er skabt til maksimalt at kunne klare en belastning på 120 kilo, og der er tillige tænkt over sikkerheden. Kantbeskyttelsen har en bredde på hele 40 centimeter og en tykkelse på 3 centimeter, og den beskytter dig mod at ramme fjedrene, når du springer. Som en bonus er kanten enorm slidstærk og kommer med et UV-beskyttelseslag mod solskader.

Kantbeskyttelsen er sikret med et lille net, så der ikke kan trille løse genstande ind under. Du har mulighed for at tilkøbe et sikkerhedsnet, så du ikke kommer til skade eller falder ned under brug.

Alt i alt er Berg Elite 430 InGround en unik trampolin med en høj levetid, som har et stort fokus på at give dig den mest optimale, alsidige og sikre hoppeoplevelse.

Dagens bedste priser og tilbud på Salta Royal Baseground 305 centimeter:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Forbrugsguidens vurdering

Vi har foretaget en grundig sammenligning af Salta Royal Baseground med andre havetrampoliner, og vi er meget imponerede over dens specialudviklede Air Performance System, der giver en uovertruffen hoppeoplevelse, som samtidig er bemærkelsesværdig støjsvag. Det betyder, at du kan nyde trampolinens hoppeegenskaber fuldt ud uden at forstyrre dine naboer eller øge støjniveauet i din have. Salta Royal Baseground har desuden stabile og robuste paneler, der sikrer en sikker og problemfri installation. Du kan stole på holdbarheden og styrken, så du ikke behøver at bekymre dig om et ustabilt eller skrøbeligt design.

Med sit generøse hoppeområde og brugervenlige funktioner henvender det sig til både teenagere og de fleste voksne. Det er dog værd at bemærke, at vi ville have sat pris på et sikkerhedsnet for at øge sikkerheden yderligere.

Ikke desto mindre anbefaler vi Salta Royal Baseground som det bedste valg af havetrampoliner til teenagere og voksne på grund af dens fremragende ydeevne, tiltalende æstetik og ubesværede integration i dit uderum.

Fordele

 • Topscorer i nedgravet trampolin test
 • Lav højde – går næsten i ét med græsplænen
 • God pris
 • Air Performance System
 • Dobbeltgalvaniseret metalramme

Ulemper

 • Leveres uden sikkerhedsnet

Salta Royal Baseground 305 centimeter vil være den bedste trampolin til nedgravning til den forbruger, der ønsker ekstra spring i hoppedugen til en attraktiv pris. Den er fordelagtig i egen have såvel som på legepladsen.

Her er tale om en model, der er blevet testet af den svenske avis Expressen.se i en nedgravet trampolin test, hvor der er blevet fundet frem til markedets 11 bedste produkter. Salta Royal Baseground 305 centimeter får en god anmeldelse og bliver tildelt en flot femteplads i testen.

Eksperterne kalder den for en ”Overdådig trampolin” med ”Så gode springegenskaber som de dyrere modeller fra Salta” (oversat fra svensk). De uddyber, at den er meget smart og elegant, og så fylder den ikke ret meget visuelt i haven. Varianten leverer en fantastisk luftgennemstrøm, der fører til, at du kan hoppe højere, noterer eksperterne, og så er den meget stillegående. Uanset om du vil bruge den til leg eller træning, er den velfungerende, og så er den tillige let at montere.

Expressen.se er ligeledes glade for det medfølgende sikkerhedsnet og de dobbeltgalvaniserede metaldele, og de kan ikke finde mange minusser. Dog er prisen lidt høj, og så skal du bruge tid på at grave et hul i haven først.

Mere om Salta Royal Baseground 305 centimeter

Specifikationer

 • Diameter: 305 cm
 • Kantpude (bredde): 43 cm
 • Maks. brugervægt: 120 kg
 • Højde: 3 cm

I højde med græsplænen

Salta Royal Baseground 305 centimeter vil være et smart valg, hvis du ønsker at se så lidt til modellen som muligt i haven. Uden sikkerhedsnet lægger du knap mærke til den, og designet er ligeledes så diskret, at produktet kan gå mere i ét med plænen. Som en ekstra bonus er varianten skabt til at være så lav som muligt, og med en højde på kun 3 centimeter rager den knap nok op over græsplænens kant.

Det giver dig både en lettere integrering i haven og en bedre placering.

Læg mærke til at her er tale om trampolin nedgravning, hvilket betyder, at du skal grave et hul i haven for at få plads til den. Det er nødvendigt med et hul på minimum 100 centimeter i dybden, så den hoppende ikke kommer til skade.

Diameteren ligger på 305 centimeter, og det er en pæn størrelse, selv om den måske er lidt mindre end flere af konkurrenterne i klassen her. Til gengæld vil det være lettere at få plads til den i haven.

Prisen ligger i den lavere ende i sammenligning med konkurrenterne, og derfor vil den være attraktiv til flere typer af forbrugere – både dem på budget og dem, der leder efter en gedigen enhed, der giver et godt hop.

Til træning eller leg

Nogle af de største fordele er alsidigheden og hoppeegenskaberne. Alsidigheden kan du se ved, at modellen er velegnet til barnets leg såvel som til den voksnes træning. Diameteren er stor nok til begge, og den robuste og holdbare dug sikrer, at den kan holde til lidt af hvert.

Maksimumbelastningen er på 120 kilo, hvilket er pænt og meget standard for typen af trampolin her.

Der er 60 fjedre, hvilket måske ikke er så meget. Til gengæld er de sammen med dugen specialfremstillet til at kunne give dig et højere hop og en bedre elasticitet. Der er tale om det såkaldte Air Performance System med en top-optimeret luftstrøm. Systemet giver en mindre modstand, der fører til et højere hop.

Du får tillige et stabilt fundament med en dobbeltgalvaniseret metalramme, der er beklædt med en sort belægning, der forhindrer oxidering. Det sikrer en lang levetid, hvor den kan tåle at blive mødt af sæsonernes vind og vejr. Vær opmærksom på at du eventuelt vil skulle tilkøbe et sikkerhedsnet.

Alt i alt er Salta Royal Baseground 305 centimeter en prisvenlig trampolin til nedgravning, som både scorer højt i nedgravet trampolin test, har en stærk alsidighed og et godt hop.

Berg Ultim Champion Flatground 410 x 250 cm - firkantet trampolin med airflow-hoppedug og 104 fjedre

Dagens bedste priser og tilbud på Berg Ultim Champion Flatground 410 x 250 cm:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Firkantet
 • Lav højde – meget diskret i haven
 • 104 fjedre
 • AirFlow-hoppedug
 • Ideel til træning og leg

Berg Ultim Champion Flatground 410 x 250 cm vil være den bedste trampolin til nedgravning til dig, som foretrækker en firkantet model til alsidigt brug. Den vil tillige give dig den ultimative hoppeoplevelse.

Produktet er ikke blevet testet i traditionel forstand i en nedgravet trampolin test, men producenten bag, Berg, har lavet en YouTube-video, hvor de gør rede for alle de bedste kvaliteter. Du kan finde et link til den nederst i artiklen.

Mere om Berg Ultim Champion Flatground 410 x 250 cm

Firkantet favorit

Berg Ultim Champion Flatground 410 x 250 cm vil være perfekt til dig, der leder efter en firkantet trampolin med en god størrelse. Størrelsen ligger på 410 x 250 centimeter, og det er en del uden at være det mægtigste hoppeareal på markedet.

Her er tale om en klar brugerfavorit, som har flere fordele. Det inkluderer blandt andet den meget lille højde, der gør, at den bliver meget lettere integreret i havens udtryk end mange af konkurrenterne. Designet er enkelt og diskret, og da den er så lav, vil du knap kunne se den. Derfor vil den ikke forstyrre visuelt i haven, som mange andre gør.

Husk at den er en trampolin til nedgravning, så du skal ud manuelt at grave i haven først. Det er nødvendigt med en udgravning på minimum 100 centimeter i dybden for at undgå ulykker og personskader.

Prisen ligger mod den højere ende uden at være ubetalelig. Til gengæld får du masser af moderne kvalitet, der giver et godt hop og en lang levetid.

AirFlow-hoppedug

Berg Ultim Champion Flatground 410 x 250 cm er skabt til børnenes leg såvel som den voksnes mere seriøse træning. Den er udstyret med ikke mindre end 104 højkvalitetsfjedre, hvilket er en del, samt AirFlow-hoppedugen. AirFlow giver en 50 procents stærkere luftgennemstrøm, og det har flere fordele for den hoppende. Blandt andet at du kan hoppe højere, og at dine hop bliver mere behagelige og stabile.

De 104 fjedre bidrager også til hoppeoplevelsen, da du som en tommelfingerregel kan sige, at jo flere fjedre, jo bedre er affjedringen, og jo højere bliver hoppet. Hoppedugen er en nytænkning fra det anerkendte trampolin-firma Berg, der både producerer produkter til leg og træning.

Rundt om fjedrene finder du kantbeskyttelsen, der dækker fjedre, kant og kroge. Den sikrer, at du ikke kommer til skade, hvis du rammer dem under træningen eller legen, og så beskytter den også de rustbare dele. Kantbeskyttelsen er 3 centimeter tyk.

Alsidigheden er som nævnt høj, og såvel børn som voksne kan anvende den. Den er ideel til træning, hvor du både kan træne kondition, muskler, balance og smidighed. På den måde er den et multi-træningsredskab og også et legeredskab.

Alt i alt er Berg Ultim Champion Flatground 410 x 250 cm en firkantet trampolin til nedgravning, som har en lav højde, mange fjedre og en AirFlow-hoppedug.

5 ting du skal overveje, før du køber trampolin

 • Type

  Trampoliner findes i forskellige typer, som hver især imødekommer forskellige behov og præferencer:

  Nedgravede trampoliner: En nedgravningstrampolin installeres, så den flugter med jorden og skaber et sømløst og integreret udseende i din have. Nedgravede trampoliner giver øget sikkerhed med deres lavere højde, hvilket gør det lettere for både børn og voksne at få adgang til og forlade trampolinen.

  Fritstående trampoliner: Fritstående trampoliner er den mest almindelige variant og er kendetegnet ved deres robuste rammer og højden. De er alsidige og ideelle til familier med børn i forskellige aldre. Fritstående trampoliner fås i forskellige størrelser og former og giver rigelig hoppeplads og plads til en bred vifte af aktiviteter, sport og tricks.

  Minitrampoliner (reboundere): Minitrampoliner, også kendt som reboundere, er kompakte trampoliner designet til indendørs brug. De bruges typisk til øvelser med lav belastning, sport og fitnessrutiner, hvilket gør dem til et populært valg for personer, der søger en premium, pladsbesparende mulighed for hjemmetræning.

  Trampoliner uden fjedre: Fjederfri trampoliner er konstrueret med sikkerhed for øje og eliminerer traditionelle metalfjedre og bruger alternative mekanismer som fleksible stænger eller elastikker til at hoppe. Designet reducerer risikoen for, at man bliver viklet ind i fjedrene, og trampoliner uden fjedre er altså et fremragende valg for familier med små børn eller dig, der ønsker et ekstra lag af sikkerhed i din trampolin.

  For at finde den bedste trampolintype til dine behov skal du overveje dine specifikke krav, den plads du har til rådighed og den påtænkte brug for at sikre, at den passer til din families præferencer og aktiviteter.

  For at finde den mest velegnede trampolintype til dine behov skal du overveje dine specifikke krav, den plads du har til rådighed og den påtænkte brug for at sikre, at den passer til din families præferencer og aktiviteter.

 • Størrelse og maksimal vægtkapacitet

  Trampoliner findes i mange forskellige størrelser – fra 180 cm i diameter, som typisk er beregnet til børn, og op til 450 cm i diameter for større trampoliner, der kan rumme flere personer på samme tid. Når du skal placere din trampolin i haven, er det vigtigt at holde en frihøjde på mindst 60 cm på alle sider og sikre, at der er 700 cm frihøjde over den. En anden vigtig overvejelse er den maksimale vægtkapacitet, der er angivet af producenten for hver enkel trampolinmodel. At overholde vægtgrænsen er afgørende for din sikkerhed og trampolinens levetid. Hvis vægtkapaciteten overskrides, kan det belaste fjedrene og måtten unødigt, hvilket kan føre til for tidlig slitage eller i ekstreme tilfælde et pludseligt brud.

 • Form

  Trampoliner fås i fire primære former:

  Runde trampoliner er det mest almindelige til fritidsbrug. De fordeler vægten jævnt på fjedrene, hvilket resulterer i et ensartet hop over hele overfladen. De er velegnede til regelmæssige hoppeaktiviteter og foretrækkes ofte af familier og yngre børn.

  Rektangulære trampoliner er kendt for deres exceptionelle hoppeegenskaber. De giver et mere kraftfuldt og kontrolleret afsæt, hvilket gør dem til et foretrukket valg for gymnaster, atleter og dig, der er interesseret i at øve specifikke tricks og manøvrer. Rektangulære trampoliner tilbyder også et større hoppeområde, hvilket gør dem ideelle til flere brugere.

  Ovale trampoliner kombinerer fordelene ved runde og rektangulære trampoliner. De har en større hoppeflade end runde trampoliner, men giver stadig en god hoppeydelse. Ovale trampoliner er en afbalanceret mulighed for dig, der ønsker fritidsbrug og en lidt bedre hoppeoplevelse.

  Firkantede trampoliner er et kompromis mellem runde og rektangulære modeller. De giver mere springplads end runde trampoliner, samtidig med at de opretholder en balance mellem springevne og alsidighed. Firkantede trampoliner er velegnede til forskellige brugere og aktiviteter.

  Hver form tjener et bestemt formål, så dit valg bør være i overensstemmelse med dine specifikke behov og den tilsigtede brug af trampolinen.

 • Pris

  At vælge en premium trampolin af højere kvalitet indebærer en større initialinvestering, men giver til gengæld flere fordele på lang sigt. Det skyldes den overlegne kvalitet af komponenter som fjedre, måtter, stålrammer og ekstra sikkerhedsfunktioner. I modsætning hertil har billigere trampolinmodeller en kortere levetid og skal ofte udskiftes inden for få år. De kan dog være udmærkede, hvis du har et begrænset budget eller kun planlægger at bruge trampolinen i én eller to sæsoner. Topmodeller kræver typisk et budget på ca. 15.000 kr., mens en mere budgetvenlig løsning kan findes til omkring 1.500 kr. For dig, der søger en indendørs fitness-trampolin til sport, er den mest overkommelige løsning prissat til ca. 500 kr.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Både bruger- og ekspertanmeldelser giver værdifuld indsigt i en trampolins ydeevne og overordnede kvalitet. Brugeranmeldelser er selvfølgelig subjektive, men giver alligevel værdifulde forbrugerperspektiver på produktets fordele og ulemper. I modsætning hertil giver ekspertanmeldelser en mere objektiv vurdering af modellerne, da de udføres af personer, der har testet produktet grundigt og tilbyder en upartisk evaluering af dets styrker og svagheder. For at hjælpe dig med at træffe en informeret købsbeslutning har vi indarbejdet relevante anmeldelser i vores artikel.

arrow-more

Test og anmeldelser af trampoliner anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests

Ekspert- og testkilder

Expressen.se

Expressen.se er en svensk avis, der bringer dig de seneste nyheder fra Sverige og omverdenen. Avisen har også fokus på de mere humanistiske sider af svenskernes hverdagsliv, og derfor bringer de sektioner om livsstil og forbrugerliv. I den forbindelse har de foretaget en større nedgravet trampolin test af 11 modeller, hvor Berg Elite InGround 430 cm + Safety T-Series, Salta Royal Baseground 305 centimeter og Berg Grand Champion InGround 520 cm + Safety Net er med. Alle modtager de en god anmeldelse i testen, hvor eksperterne især har set nærmere på generel kvalitet, sikkerhed, brugervenlighed og anvendelighed.

Testen blev udført: April 2020

Du kan se testen her: Expressen.se

Pricerunner.dk

Pricerunner.dk er den danske version af Pricerunner, hvor du kan finde priser på en given vare hos forskellige forhandlere. På den måde kan du lettere få et overblik over, hvor du kan finde den billigste. Pricerunner.dk foretager også egne tests af forskellige forbrugerprodukter, og i den forbindelse gælder det her en trampolin test. Modellen Berg Favorit er inkluderet her, og den bliver endda udnævnt til testvinder. Eksperterne har i testen set nærmere på især generel kvalitet, sikkerhed, affjedring, kvalitet af dugen og anvendelighed.

Testen blev udført: April 2019

Du kan se testen her: Pricerunner.dk

Youtube

YouTube.com er en online-platform, hvor alle med en konto kan lægge visuelt indhold ud. Mange store brands, virksomheder, magasiner og personligheder har deres egen konto, og der er ligeledes mange tests at finde her. Her drejer det sig om en nedgravet trampolin test af modellen Berg Ultim fra producenten selv.

Testen blev udført: Februar 2020

Du kan se testen her: YouTube.com

Andre relevante tests og artikler

Vi har i oversigten set nærmere på de 8 af de bedste modeller på markedet. Vi har også skrevet andre test-artikler og guides, du som haveejer eller friluftsmenneske vil kunne få glæde af.

Hvis du er alvorligt interesseret i at få en nedgravningstrampolin til haven, kan det være en smart ide at se nærmere på alle typerne, før du køber. Ved du ikke, hvor du skal starte, så kan du med fordel begynde med at læse vores generelle bedste trampolin test. Her får du al den viden, du har behov for, for at være bedst muligt rustet til at foretage det mest ideelle valg.

Som en del af en aktiv have er græsslåning uundværligt – især hvis leg, motion og træning foregår på det grønne naturtæppe. Det er en disciplin, de færreste holder af, og derfor anskaffer mange sig en robotplæneklipper. Er du også nysgerrig efter at finde ud af mere om robotten, kan du hente viden og information i vores robotplæneklipper test-artikel. Her præsenterer vi dig for eksperternes favoritter, så du kan finde den smarteste til dine behov.

FAQ

Hvilken trampolin er bedst?
Der er mange premium varianter på markedet, og i vores trampolin test-artikel har vi gennemgået 8 af de mest velfungerende. De hører alle til blandt markedets bedste, men i særdeleshed udmærker Berg Favorit InGround 430 cm + Safety Net Comfort, Berg Elite InGround 430 cm + Safety T-Series og Salta Royal Baseground 305 centimeter sig i nedgravet trampolin test.
Er trampoliner sikre?
Trampolinerne i vores guide her er alle meget sikre og kommer med de mest moderne premium sikkerhedsanordninger. Det drejer sig om kantbeskyttelse, polstring og sikkerhedsnet. Alle har de kantbeskyttelse, og flere har også et medfølgende sikkerhedsnet. Monterer du din trampolin til nedgravning korrekt og vedligeholder den, så vil den være helt sikker – både til sjov, leg og træning.
Hvad skal jeg se efter, når jeg vil købe en trampolin?
Først og fremmest skal du beslutte, om du ønsker en trampolin til nedgravning eller en fritstående. Du bør også tænke over parametre som sikkerhed, materialer, fjedre, størrelse, sikkerhedsnet, kantbeskyttelse, stolper, robusthed og pris. Nogle af parametrene kan være svære at finde ud af på egen hånd, så her kan du med fordel læse en nedgravet trampolin test eller to. Så ved du, om din ønskede model vil være et godt valg.

Købsguide: Sådan køber du den bedste trampolin

Der er mange typer og varianter af trampoliner på markedet, så det kan være svært at vide hvilken en, du bør vælge. Derfor har vi udfærdiget en købsguide herunder, så du ved, hvad du skal have in mente, når du skal anskaffe dig en trampolin til haven.

Type

Først skal du afgøre med dig selv, om du ønsker en ”almindelig” fritstående model, der bare står på græsplænen, eller om du hellere vil have en, du skal grave ned. Der er fordele og ulemper ved begge typer, så her er tale om en smagssag.

Det smarte ved en trampolin til nedgravning er, at den ikke vil fylde så meget rent visuelt i haven, og så vil sikkerheden være højere, da det er sværere at komme til skade, hvis du kommer til at hoppe forkert eller falde ned. Prisen kan dog være højere på en nedgravningstrampolin end på den fritstående type, og så er det nødvendigt, at du graver den ned i haven.

Den fritstående har den fordel, at den ofte er billigere og lettere bare at sætte op i haven – den skal du ikke grave ned. Til gengæld er risikoen for ulykker større, og så fylder den meget i synsfeltet.

Hvilken størrelse trampolin skal man vælge?

Størrelsen på trampolinen er en vigtig faktor, og der er flere standardmål, du ofte vil støde på. Størrelsen bliver for det meste angivet i diameter, og du vil gerne kunne vælge imellem diametre fra omkring 180 centimeter til 450 centimeter. Nogle varianter kan være større eller mindre.

Jo højere diameter, jo højere pris, vil du lægge mærke til. Så overvej hvad du har brug for, og hvad der er plads til i din have.

Form

Du kan både få runde, ovale eller firkantede modeller. Det er en smagssag, hvad du vil foretrække. Det kan være en god ide at have formen in mente, når du leder efter et sted at grave den ned.

De fleste kommer i den runde form. Den er generelt velfungerende, da du så vil have fin plads på alle sider af dig selv, hvis du hopper i midten. Med en oval vil du havde bedre plads foran dig – perfekt hvis du gerne vil lave akrobatiske udfoldelser. Den firkantede giver fastere rammer og er lettere at grave ned.

Polstring / kantbeskyttelse

Vælg gerne et produkt med en tyk polstring i kantbeskyttelsen. Kantbeskyttelsen dækker fjedrene og sørger for, at hverken du eller børnene kommer til skade.

Læg gerne mærke til hvad skummet i polstringen er fremstillet af. Nogle materialer kan begynde at rådne, hvis de bliver udsat for vand, og eftersom det er meningen, at trampolinen skal være ude hele året, så vil det hurtigt kunne blive et problem.

Led efter skum med såkaldte ”lukkede celler” i stedet for ”åbne celler”.

Tjek også det ydre plastiklag, da det skal være modstandsdygtigt over for UV-lys, regn, kulde og blæst.

Stolper

Metalstolperne er de elementer, som holder konstruktionen oppe. Jo tykkere de er, jo stærkere og mere holdbare vil de være. Gå efter stolper, der er galvaniserede på yder- og indersiden – så ruster de ikke lige så let.

Hoppedugen

Kvaliteten af dugen på trampolinen er vigtigt for sikkerheden. Tjek om materialet er holdbart og kan modstå sæsonernes skift.

Sikkerhedsnet/beskyttelsesnet

Et sikkerhedsnet omkranser trampolinen, så du ikke kan falde ud. Det er en god sikkerhedsanordning, som de fleste kan få brug for – især hvis du ikke er øvet. Sikkerhedsnet medfølger på nogle modeller, mens du må på nogle skal tilkøbe det.

Fjedre

Tommelfingerreglen lyder – jo flere fjedre, jo højere kan du hoppe.

Pris

Priserne på de forskellige trampoliner varierer rigtig meget, og generelt får du, hvad du betaler for. Dog er det ikke sagt, at en billig model nødvendigvis er dårligere end en dyr, understreger eksperterne. Du kan med fordel læse, hvad eksperterne mener om de forskellige varianter – links og information om nedgravet trampolin tests er at finde nederst i artiklen.

Du vil kunne få mindre enheder helt ned omkring et par hundrede kroner, mens de dyreste koster mange tusinde. Eksperterne anbefaler, at du undersøger alle muligheder, før du vælger. Du må endelig ikke gå på kompromis med sikkerheden. Så er det bedre at skære ned andre steder.

Gør det selv trampolin nedgravning: Sådan graver du havetrampolinen ned

Der er mange fordele ved at anskaffe sig en trampolin til nedgravning. For det første kræver den ikke så meget plads, for det andet optager den ikke synsfeltet, og for det tredje er den mere sikker.

Men så skal den også blive gravet ned først, og det kan være noget af en opgave. Her guider vi dog til, hvordan du gør det lettest muligt.

 • Placering i haven: Foretag din trampolin nedgravning i jord, hvor der ikke er rør og ledninger i nærheden. Kig på din grundplan og grav forsigtigt, så du ikke kommer til at lave skader. Af sikkerhedsmæssige hensyn bør du ikke placere den i nærheden af buske, træer, bygninger, terrasser og hårde objekter.
 • Type af jord: Start med at grave et lille hul og undersøg jorden. Er den meget sandet, bør du ikke ligge trampolinen ned her, da det er svært at sikre optimal sikkerhed med støtteforanstaltninger i sandet jord. Er jorden i stedet meget leret, bør det ikke være et problem. Vælg et område til nedgravning, hvor jorden er så fast som muligt.
 •  Spred dugen ud: Start med at sprede hoppedugen helt ud, der hvor du vil grave. Så er du sikker på, at den fysisk kan være der.
 •  Afmærkning: Sæt en pløk ned i midten med en spraydåse fastgjort til en snor. Snoren skal være lige så lang som dugens radius. Hiv ud i snoren, og spray rundt i en cirkel med dåses indhold. Så ved du præcis, hvor du skal grave.
 • Armkræfter eller maskine: Du kan enten grave jorden op med en manuel spade, eller du kan anskaffe dig en lille havemaskine. En anlægsgartner kan også grave hullet for dig.
 •  Grav: Grav hullet så dybt som det fremgår af vejledningen. Du må endelig ikke grave for kort, for så kan den hoppende ramme jorden og komme til skade. På nogle modeller vil du også skulle indregne en fri passage mellem jorden og kanten på trampolinen. Så vil diameteren blive større.
 •  Vandret: Sørg for at den står helt plant og vandret, når du er færdig med gravearbejdet. Du kan med fordel lægge fliser eller lignende under benene for bedre stabilitet.
 •  Fiberdug i bunden: Du kan lægge en fiberdug på jorden, så der ikke kommer skud af planter, der begynder at vokse op mod trampolinens bund eller kanter. På nogle varianter medfølger der et net, du skal placere mellem jorden og hoppedugens bund. Det net forhindrer, at mindre dyr kan blive fanget.
 • Brug af den ekstra jord: Når du har foretaget din trampolin nedgravning, vil du få en masse jord i overskud. Det kan du enten beholde til, når du engang vil tage den ned igen, anvende det andre steder i haven eller køre det til genbrugsstationen.

Du kan læse mere om trampolin nedgravning hos det danske videnscenter Bolius.dk.

Alt du skal vide om trampoliner og sikkerhed

Når du har med en trampolin at gøre, er sikkerheden alfa og omega. Det gælder både, når det er voksne, der hopper, og når det er børn. Her guider vi til, hvad du skal være opmærksom på angående sikkerhed.

Sikkerhedsanordninger

Trampolinen kommer med især to væsentlige sikkerheds-anordninger – kantbeskyttelse og sikkerhedsnet.

Kantbeskyttelsen er det lag polstring, der dækker over fjedre, kroge og rammen. Vælg gerne en trampolin til nedgravning, der kommer med et tykt og dækkende lag. I nedgravet trampolin test hos eksperterne vil du ofte kunne få svar på, om kantbeskyttelse er tilstrækkelig eller mangelfuld. Du ser links og information om alle testene nederst i artiklen.

Sikkerhedsnettet løber rundt om hoppefladens areal, og det minimerer chancen for, at du eller dit barn kan falde ned eller komme i kontakt med skarpe materialer. Vælg et net af god kvalitet uden for store huller. Nettet skal dække hele vejen rundt om hoppefladen.

Følg vejledningen

Du skal selv samle trampolinen, når du har købt den. Følg omhyggeligt vejledningen, så du er sikker på, at du får monteret den korrekt.

Dit ansvar

Når du som voksen sætter en trampolin op i din have, har du ansvaret for, at den er sikker og vedligeholdt, så der ikke opstår ulykker.

Trampolin nedgravning

Når du køber en trampolin, vil det fremgå, om den kan blive gravet ned. Skal den det, bør du være opmærksom på at lave et dybt nok hul, så den hoppende ikke kommer til at ramme jorden.

Vedligeholdelse

Hvis det er muligt, bør du tage den ned om efteråret, så den ikke står ude hele vinteren, men det er de færreste, der gør det.

Hvis det ikke er muligt at tage den ind eller ned om vinteren, bør du som minimum binde den ordentligt fast, så efterårsstormen ikke kan få den til at flyve væk. Hoppedugen kan let blive til et ”sejl”, som vinden tager fat i.

Du bør tjekke den igennem et par gange om året, hvor du især har fokus på fjedre, kantbeskyttelse og hoppedugens tilstand.

En ad gangen

Det er sjovt at hoppe sammen, men du minimerer risikoen for uheld og skader, hvis der kun er én person på trampolinen ad gangen.

Hop ikke udenfor

Især børn synes, at det kan være sjovt at hoppe direkte ned på jorden, når de har sat af på hoppedugen. Det er en rigtig dårlig ide, for her er der stor risiko for at komme til skade via en hård landing.

Pas på med saltomortale og kolbøtter i luften

Børn er frygtløse, og derfor er det en populær aktivitet at slå saltomortaler i luften. Det kan være farligt, hvis barnet ikke er blevet instrueret ordentligt. Det samme gælder for voksne.

Ikke egnet til børn under seks år

Børn under 6 år bør ikke lege på en trampolin, med mindre her er tale om en model, der er særligt egnet til mindre børn. Små børn er ikke udviklede nok til at kunne håndtere den kraftige hoppe-oplevelse. Derfor er der større chance for, at de kommer til skade.

Du kan læse mere om sikkerhed hos det britiske forbrugermagasin Which.co.uk og hos Sikkerhedsstyrelsen på Sik.dk.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme