Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research, men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Bemærk..., artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Kompostkværn Test-guide – Eksperternes 5 anbefalede kompostkværne

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

I denne artikel får du et overblik over de 5 bedste kompostkværne på markedet.

Her er tale om 5 modeller, der hører til blandt eksperternes favoritter. Her finder du Bosch kompostkværn og Makita kompostkværn samt maskiner fra Stihl og AL-KO.

Vi gennemgår varianterne en for en i denne kompostkværn test artikel, hvor vi både kommer ind på, hvad eksperterne mener, og hvordan hvert produkt fungerer.

Efter gennemgangen af apparaterne i denne kompostkværn test artikel bringer vi en guide til andre relevante tests og artikler, som du måske vil finde interessante. Herefter følger en liste over de ekspertkilder, vi anvender, samt links til deres tests.

Denne kompostkværn test artikel indeholder:
🔸Overblik over de 5 bedste kompostkværne på markedet
🔸Gennemgang af hvad eksperterne mener om hver kompostkværn
🔸Yderligere information om hvad modellerne kan
🔸En guide til øvrige relevante tests og artikler
🔸Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. I stedet samler vi resultaterne af ulvidige tests, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende modeller på markedet.

Herunder følger en gennemgang af 5 af de bedste kompostkværne på markedet. Her findes både testvindere, topscorere og øvrige således, at variationen bliver høj. Der vil være noget for enhver pengepung og smag, hvad enten man foretrækker de kendte mærker som Bosch kompostkværn, eller de mindre kendte som Makita kompostkværn, Stihl eller AL-KO.

Under hvert produktnavn i de grønne bokse kan du se, hvad eksperterne fremhæver ved hver model, og her vil du også kunne se prissammenligning af de forskellige apparater. På den måde vil du lettere og hurtigere kunne se, hvor du kan finde de mest fordelagtige priser.


Bosch Kompostkværn AXT 25 TC

Kåret til ”Best Buy” hos det britiske teknologimagasin T3.com
Kåret til ”Bedste anbefaling” hos det tyske testmagasin Test-vergleiche.com
Topscorer hos det britiske forbrugermagasin Appliancereviewer.co.uk<

Bosch Kompostkværn AXT 25 TC

 

Bosch Kompostkværn AXT 25 TC er blevet testet hos tre ekspertkilder. Der er tale om det britiske teknologimagasin T3.com, det tyske testmagasin Test-vergleiche.com og det britiske forbrugermagasin Appliancereviewer.co.uk. Alle tre hold er meget imponerede.

T3.com har testet 7 forskellige modeller i deres kompostkværn test, og denne Bosch kompostkværn udnævnes til testvinder. Dette begrundes med, at Bosch generelt dominerer markedet med velbyggede, effektive og pålidelige kværne – og denne er ingen undtagelse. Det forklares, at den er meget stærk og kværner stort set alt, og så er den på smarte hjul, der øger mobiliteten. Herudover er den stillegående, effektiv og brugervenlig, men prisen ligger dog klart i den høje ende. Det samme gør vægten, hvilket gør den en smule tung at danse med.

Denne Bosch kompostkværn er også blevet testet af Test-vergleiche.com, der giver den stemplet ”Bedste anbefaling”. Dette begrundes blandt andet med, at den er særdeles effektiv og både kan håndtere bløde og hårde materialer.

Appliancereviewer.co.uk tilføjer, at den har gode sikkerhedsforanstaltninger og larmer ikke ret meget. Dog synes de, at opsamlingsbeholderen skal tømmes relativt ofte.

Kompakt og smart

Bosch Kompostkværn AXT 25 TC vil være et godt valg, hvis man ønsker en velfungerende Bosch kompostkværn, der er let at bruge i haven. Denne er nemlig kompakt i designet, hvilket gør den let at have med at gøre og opbevare. Der findes en aftagelig tragt, og når denne tages af, ligger højden kun på 67 centimeter. Dermed er det let at finde plads til den i skuret eller garagen.

Herudover er denne Bosch kompostkværn meget effektiv og stærk. Det skyldes ikke mindst den høje ydelse på 2500 watt, der virkelig gør en forskel. Derfor kan den både klare de små såvel som de store typer af haveaffald. Det kan være alt fra bløde blade til rivende tornekrat og tykkere grene. Læg mærke til at ikke alle kompostkværne er lige så alsidige som denne – nogle har problemer med de bløde typer af haveaffald. 

Turbine Cut System

Bosch Kompostkværn AXT 25 TC er dermed god til haver med selv tykkere grene samt masser af buske og krat, for den kan klare grene med en diameter på op til 4,5 centimeter. Det er en del sammenlignet med flere af konkurrenterne. Der medfølger også en integreret opsamlingsboks til det kværnede naturmateriale, og denne kan rumme op til 53 liter, hvilket er en del.

Derudover arbejder maskinen virkelig hurtigt og stærkt – ikke mindst på grund af den høje ydelse i effekt og den store diameter. Den kan nemlig bearbejde op til 230 kilo grene og øvrigt haveaffald på en time. Dette er muliggjort på grund af apparatets Turbine Cut System – et unikt knivsystem, der systematisk bearbejder både tynde og tykke grene. Alt imens larmer det ikke, for der er tillige fokus på at holde et lavt støjniveau på dette produkt.

Specifikationer ved Bosch Kompostkværn AXT 25 TC – nøgleoplysninger
🌀Producent: Bosch
🌀Type: Kompostkværn
🌀Grene, maksimal diameter: 4,5 centimeter
🌀Opsamlingsvolumen: 53 liter
🌀Kapacitet: 230 kilo/t
🌀
Ydelse / Effekt: 2500 watt
🌀Klippesystem: Knivsystem
🌀
Vægt: 30,5 kilo

Fordele ved Bosch Kompostkværn AXT 25 TC
🔴Topscorer i kompostkværn test
🔴
Kompakt design
🔴
Både til bløde samt hårde naturmaterialer
🔴Kan klare grene med en diameter på op til 4,5 centimeter
🔴
Stillegående med Turbine Cut System


Bosch Kompostkværn AXT Rapid 2200

Blandt de bedste hos det britiske teknologimagasin T3.com
Kåret til ”Bestseller” hos det britiske forbrugermagasin Appliancereviewer.co.uk
4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon

Bosch Kompostkværn AXT Rapid 2200

 

Bosch Kompostkværn AXT Rapid 2200 er både en ekspertfavorit såvel som en brugerfavorit: Den har nemlig opnået høj ros hos henholdsvis det britiske teknologimagasin T3.com og det britiske forbrugermagasin Appliancereviewer.co.uk samt hos forbrugerne på Amazon.

T3.com inkluderer denne Bosch kompostkværn blandt de 7 bedste på markedet og skriver, at hvis du ikke har budgettet til de dyreste Bosch-maskiner, så vil denne være et godt alternativ: Den er meget mobil og håndterbar, og så kan den håndtere selv tykke grene samt har en stærk motor. Dog savner eksperterne en opsamlingsbeholder.

Appliancereviewer.co.uk kårer modellen til ”Bestseller” i deres kompostkværn test og er især rigtig glade for prisen, der ligger klart i den overkommelige ende. Det noteres, at den er bedre til det hårde haveaffald end det bløde, og den kommer med en høj kapacitet. Yderligere kan knivene udskiftes, men det bemærkes, at netop knivene hurtigt bliver sløve.

Smart og lille

Bosch Kompostkværn AXT Rapid 2200 vil være et godt valg til den lille have, hvor der ikke er alt for meget, der skal kværnes. Den er dermed lille og smart i et praktisk kompakt design, der er let at opbevare og finde plads til. Den vejer kun 12 kilo, hvilket er klart i den lave ende, og det gør den let at flytte rundt på. Den er endda på hjul, så den kan trilles rundt i haven, eller når den skal ind eller ud af skuret.

Derfor er denne Bosch kompostkværn ikke skabt til forbrugeren med den allerstørste have og de tykkeste træer. Den kan klare hårde grene med en tykkelse på op til 3,5 centimeter i diameteren, hvilket godt nok er lidt mindre end flere af konkurrenterne, men det er stadig en fin størrelse.

Highspeed Bosch Powerdrive T-motor

Selv om Bosch Kompostkværn AXT Rapid 2200 ikke har den største kapacitet, er kvaliteten stadig meget høj. Man er altid garanteret kvalitet med en Bosch kompostkværn, og her får man en ydelse med en effekt på 2200 watt. Det er pænt højt og sammen med Highspeed Bosch Powerdrive T-motoren får man mange omdrejninger med special- og laserfremstillede præcisionsknive. Det betyder i praksis, at kapaciteten per time ligger på 90 kilo.

Der findes ingen opsamlingsbeholder, men til gengæld er der en praktisk nedskubber og et skær af ekstra hærdet stål. Der er tillige en patenteret tragt, som sikrer, at man hurtigt og let kan øge påfyldningsvolumen, samt få en hurtig materiale-gennemstrømning.  

Specifikationer ved Bosch Kompostkværn AXT Rapid 2200 – nøgleoplysninger
🌀Producent: Bosch
🌀
Type: Kompostkværn
🌀
Grene, maksimal diameter: 3,5 centimeter
🌀
Opsamlingsvolumen: Ingen opsamlingsbeholder
🌀
Kapacitet: 90 kilo/t
🌀
Ydelse / Effekt: 2200 watt
🌀
Klippesystem: Knivsystem
🌀
Vægt: 12 kilo

Fordele ved Bosch Kompostkværn AXT Rapid 2200
🔴Blandt de bedste i kompostkværn test
🔴
Lille og smart med lav vægt
🔴Til den mindre have
🔴Highspeed Bosch Powerdrive T-motor
🔴Special- og laserfremstillede præcisionsknive


Makita Kompostkværn UD 2500

”Bedst til prisen” hos det tyske testmagasin Test-vergleiche.com
4,5 ud af 5 stjerner hos det britiske forbrugermagasin Appliancereviewer.co.uk
”Bedst til prisen” hos det britiske teknologimagasin T3.com

Makita Kompostkværn UD 2500

 

Makita Kompostkværn UD 2500 er blevet testet af tre forskellige ekspertkilder. Her er tale om henholdsvis det tyske testmagasin Test-vergleiche.com, det britiske forbrugermagasin Appliancereviewer.co.uk og det britiske teknologimagasin T3.com. Alle tre hold eksperter er meget begejstrede.

Test-vergleiche.com forklarer, at denne Makita kompostkværn er god til både hårde og bløde materialer. Den er simpel i design og funktioner, og dermed er prisen lavere end hos flere af konkurrenterne. Den fremhæves tillige for at have en stor opsamlingsbeholder og for at have meget styrke.

Appliancereviewer.co.uk er også glade for prisen på denne Makita kompostkværn. Derudover roses den for at have rigtig gode hjul, der både er støttende og robuste, plus velplacerede håndtag. Den er hertil stillegående, men der savnes en nedskubber, og så er den ikke så pæn at se på, vurderes det. Generelt set mener eksperterne, at den er velfungerende, men ikke fantastisk. Dog får man meget for pengene.

T3.com er den tredje ekspertkilde, og de noterer især på den positive side i deres kompostkværn test, at den er meget stillegående samt har en stor opsamlingsbeholder med en høj kapacitet. Den er generelt meget effektiv, men har lidt problemer med fugtige materialer. Dertil er den noget tung, bemærkes det.

Stabil og holdbar

Makita Kompostkværn UD 2500 vil være et godt valg til den flittige haveentusiast, der ønsker en pålidelig og solid kompostkværn til haven. Denne model er endvidere meget stabil og holdbar med en vægt på knap 28 kilo og en robust bygning af kvalitetsmaterialer.

Herudover er den kompakt i bygningen for at gøre den lettere at opbevare, og så kommer den på hjul. Dermed er den nem at flytte ind og ud eller til den anden ende af haven. Der er desuden fokus på sikkerhed, idet der findes en spændingsafbryder, som sikrer, at der ikke opstår ulykker og overophedning.

Kan klare tykke grene

Makita Kompostkværn UD 2500 er udstyret med en kraftig ydelse med en effekt på 2500 watt, og derfor er den i stand til at kværne selv faste og tykke grene – faktisk med en diameter på helt op til 4,5 centimeter. Det er en del og mere end flere af konkurrenterne. Når den har bearbejdet haveaffaldet, bliver efterladenskaberne fragtet ned i en integreret opsamlingsbeholder, der har en stor volumen på 67 liter.

Knivsystemet er unikt og specialdesignet og fungerer efter valseprincippet, hvor knivenes rotationer er tilpasset fuldstændigt i forhold til hinanden. Herudover sørger systemet også for at beskytte knivene, så de kan være duelige i lang tid. Derudover er der fokus på at være så stillegående som muligt – det betyder, at niveauet for lydtryk ligger på knap 75 dB. Niveauet for lydeffekter er på 97 dB.

Specifikationer ved Makita Kompostkværn UD 2500 – nøgleoplysninger
🌀Producent: Makita
🌀Type: Kompostkværn
🌀
Spændingsafbryder: Ja
🌀
Grene, maksimal diameter: 4,5 centimeter
🌀
Opsamlingsvolumen: 67 liter
🌀
Ydelse / Effekt: 2500 watt
🌀
Klippesystem: Knivsystem
🌀
Vægt: 27,6 kilo

Fordele ved Makita Kompostkværn UD 2500
🔴Bedst til prisen i kompostkværn test
🔴Høj stabilitet
🔴
Spændingsafbryder for optimal sikkerhed
🔴
Kan kværne grene med op til en diameter på 4,5 centimeter
🔴
Fokus på at være stillegående

 


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilken kompostkværn er bedst?

Der findes mange velfungerende modeller på markedet. Ifølge eksperterne vil en Bosch kompostkværn være et rigtig godt valg, da kvaliteten er meget høj her. Overvej for eksempel Bosch Kompostkværn AXT 25 TC, der er en af topmodellerne. Er budgettet mindre, kan du med fordel se nærmere på lillebroren Bosch Kompostkværn AXT Rapid 2200 eller måske Makita Kompostkværn UD 2500. Andre maskiner som AL-KO Easy Crush MH 2800 Kompostkværn og Stihl GHE 355 El-Kompostkværn giver dog Bosch kamp til stregen.

🤓 Hvad skal jeg se efter, når jeg skal købe en kompostkværn?

Skal du have en kompostkværn til haven, så bør du se nærmere på aspekter som bygningskvalitet, motor, ydelse, støj, kapacitet og diameter-størrelsen på de grene, der skal kværnes. Det kan tillige være praktisk med en opsamlingsbeholder samt stabile hjul. Hvis du ikke selv kan se modellen fysisk, så læs med fordel hvad eksperterne skriver i deres kompostkværn test.

🤔 Hvad bedømmer eksperterne ud fra i en kompostkværn test?

Eksperterne vurderer apparaterne ud fra forskellige parametre såsom evner inden for kværning, bygningskvalitet, pris, håndterbarhed, funktioner, funktionalitet, støj, brugervenlighed og værdi for pengene. Du kan læse, hvad der står i hver kompostkværn test under produkterne. Du finder også en liste med links til testene herunder.

 


Kompostkværn Test 2021: Disse kilder har vi anvendt

Appliancereviewer.co.uk 🇬🇧

Appliancereviewer.co.uk er et britisk forbrugermagasin med fokus på tests og sammenligning af produkter til hjemmet. Formålet et at kunne guide de britiske forbrugere bedst muligt, før de foretager køb. Appliancereviewer.co.uk har her lavet en test af de bedste kompostkværne på markedet, hvor modellerne Bosch Kompostkværn AXT 25 TC, Bosch Kompostkværn AXT Rapid 2200 og Makita Kompostkværn UD 2500 er inkluderet. Læs testen i fuld længde hos Appliancereviewer.co.uk.

Brugeranmeldelser 🇩🇰

Ved et par af modellerne i denne kompostkværn test har vi også inkluderet brugeranmeldelser i tilføjelse til ekspertkommentarerne. Her har vi set nærmere på, hvad brugerne hos forhandleren Amazon mener om følgende produkter:

AL-KO Easy Crush MH 2800 Kompostkværn – læs brugernes anmeldelser her.

Bosch Kompostkværn AXT Rapid 2200 – læs brugernes anmeldelser her.

TV2 Fri 🇩🇰

TV2 Fri er en dansk tv-kanal med TV2 som moderkanal. TV2 Fri specialiserer sig inden for friluft og fritid, og her findes både en tv-kanal og et tilhørende online-univers. Her har de danske friluftseksperter derfor testet de bedste kompostkværne. AL-KO Easy Crush MH 2800 Kompostkværn er inkluderet i denne test, som du kan læse i sin helhed hos TV2 Fri.

T3.com 🇬🇧

T3.com er et britisk teknologimagasin med fokus på teknik og gadgets. Magasinet bringer nyheder, artikler, guides og features fra den teknologiske verden, og der udføres også tests af elektroniske produkter. Her gælder det en test af kompostkværne, hvor modellerne Bosch Kompostkværn AXT 25 TC, Bosch Kompostkværn AXT Rapid 2200, Stihl GHE 355 El-Kompostkværn og Makita Kompostkværn UD 2500 er inkluderet. Du kan læse hele testen hos T3.com.

Test-vergleiche.com 🇩🇪

Test-vergleiche.com er et tysk test- og forbrugermagasin, der har fokus på tests af forbrugerprodukter. Formålet er at give forbrugerne den bedste information før køb. Her har de tyske eksperter testet kompostkværne ad flere forskellige omgange:

I den ene test indgår modellen AL-KO Easy Crush MH 2800 Kompostkværn – læs den i fuld længde her.

I den anden test indgår modellerne Bosch Kompostkværn AXT 25 TC og Makita Kompostkværn UD 2500 – læs den i fuld længde her.


Andre relevante tests og artikler

Produkterne i denne kompostkværn test artikel handler om kompostkværne. Er du havemenneske, kan det være, at du også kunne få brug for andre hjælpemidler og redskaber:

Græsslåning er et must i alle haver, og det kan blive en større omgang, hvis haven er stor. Derfor kan det være en god ide at anskaffe sig en solid plæneklipper – er du i tvivl om, hvilken en du skal vælge, kan du med fordel læse vores græsslåmaskine test.

Hvis du ikke er så meget for at skulle trimme plænen manuelt, kan det være et spændende alternativ med en robotplæneklipper. Denne vil gøre arbejdet for dig og er også smart til allergikeren. Læs vores robotplæneklipper artikel og få inspiration til de bedste modeller til dine behov.

Er haven meget stor, kan det blive nødvendigt med en hel havetraktor. Denne gør arbejdet og bugseringen lettere for dig, mens du stadig kan tage dig af plænen på manuel vis. Læs vores havetraktor test og bliv klogere på de varianter, du kan få glæde af.

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


AL-KO Easy Crush MH 2800 Kompostkværn

Testvinder hos den danske tv-kanal TV2 Fri
Topscorer hos det tyske testmagasin Test-vergleiche.com
4,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit i brugeranmeldelser hos Amazon

AL-KO Easy Crush MH 2800 Kompostkværn

 

AL-KO Easy Crush MH 2800 Kompostkværn er blevet testet hos to forskellige hold eksperter. Det drejer sig om den danske tv-kanal TV2 Fri samt det tyske testmagasin Test-vergleiche.com. Her modtager modellen rigtig høj ros og udnævnes til henholdsvis testvinder og topscorer. Yderligere er her også tale om en brugerfavorit hos forhandleren Amazon.

TV2 Fri kårer denne AL-KO maskine til testvinder i deres kompostkværn test. Alle varianterne er blevet vurderet ud fra parametrene hurtighed, støj, håndterbarhed og evner inden for kværning af haveaffald, og eksperterne skriver, at AL-KO’en scorer højest her. Særligt fremhæves det, at denne kommer med den opsamlingsbeholder, der er lettest at tage af og sætte på, og så er den tilmed den mest stillegående.

Det tyske testmagasin Test-vergleiche.com kårer AL-KO Easy Crush MH 2800 til topscorer og forklarer, at den overordnet set er rigtig god. Af plusser fremhæves især opsamlingsbeholderen, som eksperterne er meget glade for. Det gælder både størrelse, og at den er gennemsigtig, så man kan holde øje med, hvor fyldt den bliver. Derudover fremhæves det, at apparatet kommer med ergonomiske håndtag, stabile hjul og en stillegående og stærk motor.

God til havens grene

AL-KO Easy Crush MH 2800 Kompostkværn er en velfungerende og solid model, der er skabt til det passionerede havemenneske, der har brug for et stærkt værktøj for at gøre havearbejdet lettere. Yderligere har den fokus på sikkerheden, idet den kommer med en sikkerheds/spændingsafbryder, der forhindrer ulykker og overophedning.

Modellen er udstyret med et kraftigt knivsystem for at kunne kværne haveaffald som både små og større grene. Den arbejder ved en ydelse på 2800 watt i effekt, hvilket gør den særdeles kraftfuld i arbejdet, og derfor kan den sagtens klare de større grene også. Maksimum-diameteren for de grene, som produktet kan håndtere, ligger på 4,2 centimeter, hvilket er ret højt for en kompostkværn til almindeligt personligt havebrug.

Stærke knive

For at kunne håndtere så tykke grene og haveaffald, er AL-KO Easy Crush MH 2800 Kompostkværn fremstillet med en effektiv knivkværn med et dertilhørende kraftigt snittesystem. Dette system sikrer, at alle grenene bliver finthakkede inde i maskinen, og de større grene bearbejdes lige så let som de mindre.

Når grenene er hakket og snittet, så ender de i den integrerede opsamlingsbeholder, der kan rumme 50 liter. Det er pænt meget, og det gør, at den ikke skal tømmes så tit. Når det er tid til tømning, fjernes beholderen let og brugervenligt. Som en ekstra bonus er dette apparat på hjul. Her er tale om en robust ramme med tilhørende XL-hjul, der gør det let at transportere modellen fra den ene ende af haven til den anden. Vægten på AL-KO’en ligger på 25 kilo, så der skal alligevel kræfter til, men den høje vægt giver tillige en god stabilitet, så den ikke vælter eller bevæger sig alt for meget under arbejdet.

Specifikationer ved AL-KO Easy Crush MH 2800 Kompostkværn – nøgleoplysninger
🌀Producent: AL-KO
🌀Type: Kompostkværn
🌀Spændingsafbryder: Ja
🌀Grene, maksimal diameter: 4,2 centimeter
🌀Opsamlingsvolumen: 50 liter
🌀Ydelse / Effekt: 2800 watt
🌀Klippesystem: Knivsystem
🌀Vægt: 25 kilo

Fordele ved AL-KO Easy Crush MH 2800 Kompostkværn
🔴Testvinder i kompostkværn test
🔴Høj effekt og ydelse
🔴Kan klare grene med en diameter op til 4,2 centimeter
🔴
Med integreret opsamlingsbeholder
🔴
På hjul


Stihl GHE 355 El-Kompostkværn

Fantastisk multifunktionel maskine til alle havematerialer” hos det britiske teknologimagasin T3.com
Let at flytte rundt på
Håndterer både grene og blade

Stihl GHE 355 El-KompostkværnStihl GHE 355 El-Kompostkværn er blevet testet af det britiske teknologimagasin T3.com, der er meget begejstrede – især over dens multifunktionelle evner. Den er blevet testet i en kompostkværn test sammen med 6 andre varianter, og den opnår en flot fjerdeplads i testen. Eksperterne roser den for mange aspekter, men især fremhæves det, at den både kan håndtere hårde og bløde materialer, og så er den meget transportabel.

Herudover skriver T3.com, at produktet kommer med en høj effekt og en stærk bygning. Dog noteres det, at den larmer en del, og så er den meget høj i konstruktionen. Yderligere savnes der en opsamlingsbeholder.

Til den krævende forbruger

Hvis man har en større have, hvor der er mange træer og buske, vil Stihl GHE 355 El-Kompostkværn være et godt valg. Her er tale om en el-variant, der virkelig arbejder hårdt. Den kommer nemlig med en ydelse på 2500 watt, så der er masser af råstyrke og kraft bag.

Det betyder, at man på ingen tid vil kunne få omdannet havens naturlige affald såsom grene, buske og diverse bløde materialer til kompost, der ikke fylder ret meget. Den er bygget til både at kunne håndtere bløde og hårde materialer og også større grene. Modellen kan klare grene med en tykkelse på op til 3,5 centimeter i diameteren. Det er rigtig pænt. Der er 2.750 knivomdrejninger per minut, og vægten ligger på 30 kilo. Det er en del, men det øger til gengæld stabiliteten, så den ikke flytter sig, mens den arbejder.

Justerbar retning for snitteknivene

Stihl GHE 355 El-Kompostkværn bearbejder haveaffaldet via et unikt knivsystem kaldet Multi Cut 355, der er designet til at være både hurtigt, robust og hærdet. Her er tale om et såkaldt sandwich-knivsystem for den mest effektive arbejdsproces, og der er endda en vendbar rotationsretning.

I praksis betyder det, at dette apparat har knive, hvis retning kan justeres med drejeomskifteren. I højre rotation bliver det hårde materiale (såsom tykkere grene) delt helt fint, mens de rivende knive i venstre rotation bearbejder de blødere materialer (såsom planterester) og gør dem til en kompost-masse. Denne opdeling sikrer en højere beskyttelse af knivene, så de kan holde længere.

Specifikationer ved Stihl GHE 355 El-Kompostkværn – nøgleoplysninger
🌀Producent: Stihl
🌀
Type: Kompostkværn
🌀
Grene, maksimal diameter: 3,5 centimeter
🌀
Opsamlingsvolumen: Ingen opsamlingsbeholder
🌀Knivomdrejninger per minut: 2.750
🌀
Ydelse / Effekt: 2500 watt
🌀
Klippesystem: Knivsystem
🌀
Vægt: 30 kilo

Fordele ved Stihl GHE 355 El-Kompostkværn
🔴Populær i kompostkværn test
🔴
2.750 knivomdrejninger per minut
🔴
Multi Cut 355-knivsystem
🔴
Justerbare knive
🔴
Todelt system til henholdsvis bløde og hårde materialer

https://youtu.be/v_II7LGnTTs

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme