De bedste havetrampoliner: Hvilke er bedst i test og blandt anmeldelser?

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Det er tid til at kigge på en vare, der er særligt populær hos danske børnefamilier. Havetrampolinen byder på timevis af sjov for alle i familien. Samtidig er den god til at træne motorikken og balanceevnen, ligesom den optimerer konditionen. En trampolin er derfor et super godt valg til alle, der vil have mere aktivitet ind i hverdagen, gennem leg.

Hos Forbrugsguiden har vi taget et nærmere kig på nogle af de bedste havetrampoliner i test, som er blevet rost af eksperterne. Du finder både fritstående trampoliner og nedgravningstrampoliner fra flere kendte topmærker, så du kan finde dén, der passer bedst til dig og din have.

Havetrampolin

En havetrampolin er en udendørs trampolin, bestående af en ramme og en elastisk overflade, som kan bruges til at hoppe og springe på i haven. Havetrampoliner er et populært valg blandt børn og voksne, der ønsker at have en sjov og aktiv måde at tilbringe tid på i deres have. Disse trampoliner er designet til at tåle udendørs miljøer og kan modstå forskellige vejrforhold og årstider.

Det skal du overveje, inden du køber en havetrampolin:

🔸 Har du præferencer til formen på havetrampolinen? Rund, firkantet eller aflang?
🔸 Skal havetrampolinen være fritstående eller designet til nedgravning?
🔸 Hvor mange fjedre har trampolinen, og er de galvaniserede eller forgyldte, så de kan modstå rust? 
🔸 Hvor meget vægt kan trampolinen bære på én gang?  
🔸 Følger der ekstra tilbehør med til havetrampolinen, såsom stige og sikkerhedsnet?


Berg Favorit InGround 430 + Sikkerhedsnet Comfort

Bedste nedgravningstrampolin

Testvinder hos Pricerunner.dk

Berg Favorit InGround 430 Sikkerhedsnet Comfort

 

De hollandske trampolinmærker såsom Berg dominerer det danske trampolinmarked. Bergs Favorit InGround 430 cm er en af mest eftertragtede produkter i kategorien, og den er bl.a. kåret som testvinder hos danske Pricerunner.dk. Testen fremhæver bl.a. det faktum, at trampolinen formår at kombinere elementerne byggekvalitet, sikkerhed og ydeevne, endda til en gunstig pris. Samtidig er affjedringen af en sådan kvalitet, at der her kan hoppes forholdsvis højt og kraftigt. 

Favorit InGround 430 cm er en nedgravningstrampolin, og du skal derfor afsætte tid til at grave trampolinen ned efter anvisningerne. Tænk her på at placere den et velegnet sted, hvor den hverken kommer i kontakt med havemøbler, træer eller buske. Formen på trampolinen er desuden rund, hvilket er en form, der passer særligt godt til børnene, der både vil lande blødt og nogenlunde centralt på dugen – langt væk fra kanterne, der i øvrigt er velpolstrede. Både ramme og fjedre er dækket via eksklusive materialevalg, så brugerne kan hoppe trygt og sikkert. Der medfølger også et Comfort sikkerhedsnet, hvor netmaterialet er af en god kvalitet og meget sikkert takket være det tykkere skumlag. Det har desuden et stort plus i form af en selvlukkende indgang. 

Berg Favorit InGround 430 cm vs. markede

Berg er og bliver et af topmærkerne på markedet, og Favorit-linjen har sejret i alverdens tests, ikke blot hos Pricerunner.dk. Berg er et rigtigt godt valg til familien, der søger en ekstra god havetrampolin med alle de rette sikkerhedsløsninger. Vil du gå et niveau op i standarden, kan du kigge nærmere på Champion-modellen.

Fordele:

 • En af de bedste trampoliner på markedet
 • Stærk og stabil
 • Høj sikkerhed – eksklusiv kantbeskyttelse
Ulemper:

 • Manglende manual på dansk

Specifikationer:
Nedgravningstrampolin – rund model
Fra Favorit-serien
Comfort-sikkerhedsnet medfølger (+ net til undersiden)
Ø på 4,3 meter
Nedgravning: Diameter 390 cm, dybde 75 cm
96 fjedre – Goldspring Solo
Beskyttelseskant: 20 mm tyk og 38 cm bred
Højde: 20 cm
Personvægt: 120 kg


Berg Ultim Favorit 280 inkl. Comfort sikkerhedsnet – perfekt havetrampolin til den mindre have

Bedste kompakte valg

Berg Ultim Favorit 280 inkl. Comfort sikkerhedsnet

 

En lille have er ingen hindring – du kan sagtens få plads til en havetrampolin såsom den kompakte Berg Ultim Favorit 280. Der er tale om en firkantet havetrampolin med målene 280 x 190 cm, og det vil derfor være nemmere at få plads til den, end f.eks. med valget af en rund trampolin. Du bør dog være OBS på, at en firkantet trampolin kan være lidt sværere at hoppe på for nybegyndere og børn. Til gengæld har den masser af springkraft, og du kan få en god højde på hoppene. Vær OBS på, at trampolinen er designet til en max. brugervægt på 70 kg. 

Trampolinen leveres med et Comfort sikkerhedsnet samt Bergs karakteristiske Goldspring Solo-fjedre, som er hentet fra den elskede Favorit-serien. Det er et særligt plus, at fjedrene er galvaniserede via en zink-belægning, så trampolinen er rustbeskyttet. Som nybagt trampolinejer bør du også altid gennemtjekke din trampolin både forår og efterår, så du er sikker på, at skruerne ikke løsner sig.

Berg Ultim Favorit 280 vs. markedet

Berg Ultim Favorit 280 giver dig den populære Berg-kvalitet i en mindre målestok. Du kan selvfølgelig ikke få den samme længde på dine spring som med de større modeller, men enten du eller børnene kan stadig få en god fornemmelse med de forskellige spring.

Fordele:

 • Godt valg til mindre haver
 • Prisvenlig løsning
 • Galvaniserede fjedre – god rustbeskyttelse
Ulemper:

 • Kan ikke få den samme længde på springene som med de større modeller
 • Den firkantede form kan være lidt sværere at styre for nybegyndere og børn
 • Max. brugervægt på 70 kg

Specifikationer:
Fritstående trampolin – firkantet model
Fjedre: 44 stk.
Max. personvægt: 70 kg
Højde inkl. net: 240 cm
Kantpolstring: 20 mm tyk over rammen, 10 mm over fjedrene


Berg Champion 380 + Sikkerhedsnet Comfort

Godt valg fra medium pris

Topscorer hos Pricerunner.dk – 2. plads

Berg Champion 380 Sikkerhedsnet Comfort

 

Skal det hele spille, vælger du Bergs luksusmodel, Champion 380. Pricerunner.dk har bedømt den som runner up i deres egen test af havetrampoliner, men den bliver kåret som deres personlige valg af det bedste premium produkt. Ligesom Favorit-serien har Champion-serien gået sin sejrsgang verden over og har blot manifesteret, at hollandske Berg hører til i verdenseliten. Der er tale om en rund og fritstående trampolin med Ø3,8 meter, og der er således god plads at boltre sig på. Det er muligt at lade flere hoppe på trampolinen samtidigt. Vær dog OBS på de generelle sikkerhedsregler for havetrampoliner, der varmt anbefaler, at man i videst muligt omfang kun lader én hoppe ad gangen, særligt hvis der er tale om mindre børn. 

Champion byder på klasseløsninger over hele linjen. Den har f.eks. integreret AirFlow-teknologien, der giver en mindre luftmodstand, så du kan hoppe højere. Der kan trænge op mod 50% mere luft gennem trampolindugen. Sikkerhedsløsningerne er også i top takket være en beskyttelseskant med en tykkelse på 3 cm og en bredde på 38 cm. Fjedrene er endvidere placeret diagonalt – også kendt som TwinSpring. Det giver en optimal spændstighed på dugen. 

Berg Champion 380 vs markedet

Som Pricerunner.dk beskriver det, er Champion 380 et premium valg til den kræsne forbruger. Det er ikke uden grund, at både Favorit- og Champion-modeller ligger og slås om førstepladsen i de forskellige internationale tests. Kvaliteten er høj på rigtigt mange punkter og giver brugeren en tryg oplevelse, når springserierne skal finpudses i den danske sommervarme.

Fordele:

 • Premium løsninger over hele linjen, f.eks. meget blød trampolindug
 • Ekstremt stabil trampolin – 13 års garanti på rammen
 • Vejrbestandige materialer
Ulemper:

 • Manglende dansk manual

Specifikationer:
Fritstående trampolin – rund model
Fra Champion-serien
Comfort-sikkerhedsnet medfølger 
Ø på 3,8 meter
112 fjedre 
TwinSpring-fjedre
Beskyttelseskant: 20 mm tyk og 38 cm bred
Højde inkl. net: 270 cm
Personvægt: 110 kg


EXIT Silhouette 366 cm

Testvinder hos Rabattkoder.se

EXIT Silhouette 366 cm

 

EXIT Silhouette 366 cm er et godt valg til dig, der først nu er klar til at hoppe med på havetrampolin-bølgen. Vil du gerne se det hele lidt an, kan det være en god løsning at gå uden om de allerdyreste modeller og måske vælge den lidt mere simple model, i hvert fald som en start. Her kommer EXIT Silhouette 366 cm glidende elegant ind i billedet – den er super prisvenlig, samtidig med at den har forholdsvis gode egenskaber i forhold til prisen. Den er kåret som testvinder hos svenske Rabattkoder.se, der bemærker, at den naturligvis ikke kan konkurrere med de dyreste modeller på markedet – de har bl.a. flere fjedre, og det er noget, der har en indflydelse på elasticiteten i dugen. Den runde trampolin med Ø366 cm lider ifølge Rabattkoder.se også under den lidt mindre hoppeflade. Der er dog ikke noget galt med kvaliteten og sikkerheden. 

Der er tale om en nedgravningstrampolin fra hollandske EXIT Toys, som på ingen måde signalerer budget. Den står knivskarpt, og der medfølger et sikkerhedsnet, så børnene i familien kan muntre sig med leg og sjov på den dejlige trampolindug.  

EXIT Silhouette 366 cm vs. markedet

Havetrampolinen er en god løsning til børnefamilier. Dels bliver den gravet ned, og dels er den rund, som er nemmere at håndtere for børnene, ligesom der medfølger et sikkerhedsnet. Prisen er desuden så attraktiv, at produktet sigter mod et bredt kundesegment.

Fordele:

 • Meget prisvenlig model
 • Sikkerhedsnet medfølger
 • Gode og sikre løsninger
Ulemper:

 • Har ikke så mange fjedre som de dyrere trampoliner
 • Har en mindre hoppeflade
 • Kan slides hurtigere end de dyrere modeller

Specifikationer:
Nedgravningstrampolin – rund model
Størrelse: Ø366 cm
Sikkerhedsnet medfølger
Galvaniseret og pulverlakeret ramme
72 galvaniserede fjedre
Max. personvægt: 120 kg


Berg Elite 330 Deluxe + Sikkerhedsnet Deluxe – én af de bedste havetrampoliner

Berg Elite 330 Deluxe Sikkerhedsnet Deluxe

 

Hollandske Berg står også bag den runde og fritstående havetrampolin Elite 330 Deluxe, og den bliver betegnet som noget af det bedste inden for Bergs sortiment. Favorit- og Champion-modellerne løber med en del opmærksomhed i diverse tests, men Elite-modellen kan sagtens være med i spillet om at indtage førstevalget hos forbrugerne. Der er ikke sparet på noget som helst. Du får f.eks. en kantpolstring på 40 cm i bredden og en tykkelse på 3 cm. Det er et godt stykke over, hvad der anbefales som en god standard. Den er endda mere langtidsholdbar end Champions kantpolstring og leveres med en effektiv UV-beskyttelse. 

Af andre nøglefunktioner kan vi nævne AirFlow-dugen med mindre luftmodstand, så du får et ekstra godt bounce, varmgalvaniserede TwinSpring-fjedre og en ekstra rustbeskyttelse på rammen. Samtidig medfølger der et deluxe sikkerhedsnet – Bergs bedste. 

Berg Elite 330 Deluxe vs. markedet

Ser du isoleret på prisen, kan den virke høj for en havetrampolin. Tænker du derefter på, hvor meget du egentlig får med i prisen, er den meget fair. Det er en absolut topmodel inden for havetrampoliner, der især excellerer på sikkerheden og holdbarheden. Læs gerne vores anden test af trampoliner

Fordele: 

 • Én af de bedstehavetrampoliner
 • Ekstremt holdbar
 • Ekstra god polstring
Ulemper:

 • Ingen væsentlige ulemper

Specifikationer:
Fritstående model – rund model
Sikkerhedsnet medfølger
Rustbeskyttelse – både fjedre og ramme
Kantpolstringen er 40 cm bred og 3 cm tyk
AirFlow-teknologi
TwinSpring-fjedre
96 fjedre
Højde inkl. net: 265 cm
Max. personvægt: 100 kg


Berg Ultim Elite Regular 500×300 cm + Sikkerhedsnet Deluxe – en af de største havetrampoliner

Gode anmeldelser på YouTube af Berg Ultim Elite Regular 500×300 cm – 1. februar 2020
Gode anmeldelser på YouTube af sikkerhedsnettet Deluxe – 1. februar 2020

Berg Ultim Elite Regular 500x300 cm Sikkerhedsnet Deluxe

 

Er du en lidt mere avanceret trampolinudøver, har du måske set dig lun på de firkantede trampoliner, og Berg Ultim Elite Regular 500×300 cm er et af de bedre valg inden for kategorien. Du kan bl.a. tage et kig på den anmeldelse, der ligger på YouTube af både Berg Ultim Elite Regular 500×300 cm og det tilhørende Deluxe-net. De firkantede trampoliner giver generelt en noget bedre springkraft end de runde, bl.a. grundet placeringen af fjedrene. Du får desuden masser af kontrol, samtidig med at du får rigtig god plads til at udfolde dig. Med en størrelse på 5 x 3 meter får du her en af de største trampoliner på dagens marked.

Der er tænkt mange gode løsninger ind i designet af Berg Ultim Elite Regular 500×300 cm. Den er således med TwinSpring-fjedre, så du får et bedre opspring, og AirFlow-teknologien, ligesom kantpolstringen er ekstra tyk med denne model. Den måler 4,5 cm i tykkelsen og 44 cm i bredden, og både kanter og fjedre er dækket med en Elite-polstring, så brugeren bliver beskyttet bedst muligt. Et ekstra plus er, at der medfølger et Deluxe-net – det bedste af Bergs sikkerhedsnet. 

Berg Ultim Elite Regular 500×300 cm vs markedet

Den firkantede trampolin fra hollandske Berg imponerer på mange punkter, da den integrerer mange af Bergs allerbedste løsninger. Er der masser af plads i baghaven, og har du en eller flere seriøse trampolinspringere derhjemme, kan vi kun varmt anbefale produktet. 

Fordele:

 • Stor trampolin med masser af plads til at boltre sig
 • Meget sikker trampolin – ekstra tyk kantpolstring
 • AirFlow-teknologi – giver mere luftmodstand
Ulemper: 

 • Dyrere model – men der medfølger også både sikkerhedsnet og stige

Specifikationer:
Fritstående trampolin – firkantet model
Deluxe-sikkerhedsnet medfølger 
Fra Ultim-serien
Mål: 5 x 3 meter
128 fjedre 
TwinSpring-fjedre
Beskyttelseskant: 4,5 cm tyk og 44 cm bred
Højde inkl. net: 315 cm
Personvægt: 120 kg


Berg Grand Champion Inground 520 + Sikkerhedsnet – ideel havetrampolin til tricks og akrobatik

God anmeldelse hos Rabattkoder.se – har opnået en 6. plads

Berg Grand Champion Inground 520 Sikkerhedsnet

 

Berg Grand Champion Inground 520 er et godt valg til dig, der ikke blot er klar på at motionere, men også vil kunne lave masser af seje tricks og akrobatiske serier på den nyindkøbte trampolin. Formen er oval, hvilket giver dig et godt match mellem den runde og rektangulære form. Samtidig er det en nedgravningstrampolin. 

Trampolinen har mange gode kvaliteter såsom TwinSpring-fjedre for et godt opspring samt en kantbeskyttelse, der måler 3 cm i tykkelsen og 38 cm i bredden. Der er derfor optimeret på sikkerhedsfronten. Samtidig får du glæde af AirFlow-teknologien, der reducerer luftmodstanden gennem dugen, hvorfor du får et kraftigere spring. 

Berg Grand Champion Inground 520 vs markedet

Berg Grand Champion Inground 520 har opnået en 6. plads hos svenske Rabattkoder.se, og det bliver her bemærket, at den giver dig rigtig mange af de kvaliteter, der ellers er forbeholdt de dyrere modeller i Bergs sortiment. Der er både havetrampoliner og trampoliner.

Fordele:

 • Prisvenlig løsning
 • God tykkelse på kantpolstringen
 • Høj kvalitet på springene
Ulemper:

 • Bedst til øvede


Berg Ultim Champion Flatground 410×250 cm – Firkantet havetrampolin

God anmeldelse på YouTube – 1. februar 2020

Berg Ultim Champion Flatground 410x250 cm

 

Berg Ultim Champion Flatground 410×250 cm hører til kategorien nedgravningstrampoliner, og den er derfor perfekt til dig, der ikke ønsker at skæmme haven med en stor, klodset trampolin. Den er desuden firkantet, hvorfor den er ideel til dig, der har en vis erfaring med trampolinsporten eller bare gerne vil udfordre dig selv med lidt mere avancerede springserier. Med størrelsen på 4,10 x 2,5 meter får du rigtige gode muligheder for at lave de sejeste spring.

Der er ikke gået på kompromis med de kvalitetsløsninger, der kendetegner Bergs forskellige trampoliner. Også her har den hollandske producent valgt at inddrage AirFlow-dugen, der giver en mindre luftmodstand og dermed en bedre springkraft i kombination med de integrerede TwinSpring-fjedre. Du kan derfor med fordel udnytte hele længden til at vise nabolaget dine bedste tricks. Skulle du misse et enkelt spring, sørger kantpolstringen på 30 mm, at du bliver beskyttet bedst muligt. Trampolinen kan også forsynes med et net, hvis du f.eks. vil passe ekstra godt på de mindste i familien. 

Berg Ultim Champion Flatground 410×250 cm vs markedet

Ultim Champion kommer fra et topmærke, og er du villig til at betale lidt ekstra for den velkendte Berg-kvalitet, kan du trygt investere i nedgravningstrampolinen. I og med at der er tale om en nedgravningstrampolin skal du huske, at det kræver lidt forarbejde, og at der skal fjernes en del jord i processen. Har du besluttet dig for, at trampolinen skal være startskuddet på familiens nye livsstil, er det både sjovt og hårdt på én og samme tid.

Fordele:

 • Giver en ultimativ springkraft
 • Høj kvalitet på dine spring
 • Med AirFlow-teknologi
Ulemper:

 • Hører til de lidt dyrere Berg-modeller, men holder også en høj kvalitet

Specifikationer:
Nedgravningstrampolin – firkantet model
Sikkerhedsnet kan tilkøbes 
Fra Ultim-serien
Mål: 410 x 250 cm
104 fjedre 
TwinSpring-fjedre
Beskyttelseskant: 3 cm tyk
Personvægt: 120 kg


Exit Silhouette Trampoline Ø183 – kompakt havetrampolin til en favorabel pris
Exit Silhouette Trampoline O183

 

Hvis pladsen ikke er det, kan du med EXIT Silhouette Trampoline Ø183 få et godt bud på en kompakt havetrampolin, der passer ind i stort set de fleste havemiljøer. Du får her en mindre havetrampolin med Ø183 cm, så den passer bedst til børnene. Den er designet til en max. brugervægt på 50 kg. Den runde form er et optimalt valg for børnene, der skal i gang med at lære forskellige og lidt mindre avancerede trampolintricks. 

Trampolinen fra hollandske Exit Toys har en god polstring, der dækker de galvaniserede fjedre. Der er desuden sørget for, at de små fødder ikke kommer i klemme. 

Exit Silhouette Trampoline Ø183 vs. markedet

Trampolinen fra Exit er et godt valg til den mindre have. Den er lille og kompakt og egner sig ikke til de helt store akrobatiske færdigheder. Den er til gengæld god til børnene, der gerne vil bruge den primært til at hoppe.

Fordele:

 • Sikkert design
 • Flot design
 • God til den mindre have
Ulemper:

 • For lille til akrobatiske serier

Specifikationer:
Fritstående model – rund form
Ø183 cm 
Sikkerhedsnet med lynlås medfølger 
36 galvaniserede fjedre
Max. personvægt: 50 kg


Guide til køb af havetrampoliner – sådan forener du leg og træning

Kører du gennem et villakvarter, vil du nok snart øjne en del havetrampoliner blandt rododendroner og frugttræer. Havetrampoliner er blevet et ultrapopulært hit på det danske marked; først og fremmest er det super sjovt for især børnene at hoppe på en trampolin. Hurtigt går der konkurrence i at forfine springteknikken, og kikser den i ny og næ, bliver der også plads til et par forløsende smil hos alle, der deltager i legen. Du bør dog heller ikke undervurdere den store betydning, en havetrampolin kan have på fysikken. Det er vigtigt at børn får rørt sig nok i hverdagen og kommer lidt væk fra skærmen. Her er det ekstra attraktivt, hvis havetrampolinen står og lokker lige uden for vinduet – og når børnene først er kommet i gang med at hoppe, bliver de bogstaveligt talt høj af lykkerusen ved at hoppe højere og højere. De mange spring kan være med til at optimere den generelle fysiske form, ligesom det er muligt at træne elementer som balance og koordination. Trampoliner kan i øvrigt også være et nyttigt redskab, når led skal genoptrænes efter en skade, eller hvis barnet har brug for at smide lidt hvalpefedt. 

Kilde: Which.co.uk

Er trampoliner så farlige, som man siger?

Lad os være ærlige: Det er ikke ufarligt at hoppe på en trampolin. Hvert år kommer adskillige børn til skade på de danske havetrampoliner – lige fra små forstuvninger til brækkede lemmer. På papiret kan antallet af skader se en smule voldsomt ud, men tallene gemmer på en sandhed, som mange glemmer at få frem i lyset. En del af skaderne relaterer sig til skødesløshed – ifølge flere forsikringsselskaber opstår en del af skaderne, når flere børn hopper sammen på trampolinen. Et godt råd er derfor, at du kun lader ét barn hoppe på trampolinen, selvom størrelsen eller producentens anbefalinger indikerer anderledes. Mindre børn under 6 år bør være under opsyn. Er du ekstra bekymret for dine børn, kan du investere i diverse sikkerhedsudstyr, såsom albuebeskyttere og hjelme.

Sikkerheden bør som sagt altid opprioriteres, og det er derfor også en god idé at tænke nøje over, hvor havetrampolinen bliver placeret. Det er f.eks. anbefalelsesværdigt at vælge et sted væk fra træer, så der ikke falder grene eller glatte blade ned på trampolindugen. Sørg for, at der er god plads – gerne 2 meter – rundt om trampolinen, uden forhindringer som gynger, andre legeredskaber samt havemøbler. Sørg for at klippe græsset godt rundt om havetrampolinen, så miljøet desuden virker indbydende, men også får trampolinen til at stå stabilt. Brug eventuelt en robotplæneklipper.

Et andet godt råd er at gøre brug af et sikkerhedsnet, særligt hvis producenten anbefaler det. 

Andre nyttige råd til placering af havetrampolinen omfatter: 

 • Placér ikke trampolinen, hvor der kan samle sig masser af vand
 • Undersøg altid, at du ikke graver trampolinen ned på et sted med diverse kabler
 • Sørg for at placere trampolinen på en plan flade – gerne med en god stødabsorbering
 • Undgå at vælge et sted med alt for mange småsten eller fliser
 • Undgå et sandet underlag
 • Tænk over, om trampolinens placering kan være til gene for naboerne

Hvilken type trampolin skal jeg vælge?

En havetrampolin er ikke bare en havetrampolin, da du på dagens marked kan vælge mellem en lang række forskellige modeller. Dit første vigtige valg står mellem de to løsninger: fritstående trampolin og nedgravet trampolin. Her kan du læse mere om fordele og ulemper ved de to forskellige typer:

 • Fritstående trampolin: Et meget populært valg, der er kendetegnet ved at have fødder. Fordelen er, at du her får en trampolin, der er relativt nem at flytte til forskellige positioner. De fritstående trampoliner fylder til gengæld en del i landskabet med de mange meter i højden og kan være ret vindfølsomme under kraftig vind, hvis de ikke bliver forankret ordentligt. 
 • Nedgravningstrampoliner: Trampoliner til nedgravning er et smart valg for dig, der vil have en trampolin, der ikke syner af så meget i haven. Fordelen er her, at du graver trampolinen ned i underlaget, og den fylder derfor ikke mere end måske 25-30 cm i højden – en gevinst for dig, men ikke mindst naboerne. Omvendt er nedgravningen også et minus – det kræver nemlig noget forberedelse at skulle grave trampolinen ned. Den skal måske omkring 75 cm ned i jorden, og der skal derfor flyttes en del jord. Når trampolinen først er gravet ned, er den ikke så nem at flytte som den fritstående. Men den er så også bedre beskyttet mod vinden. 

Kilde: Bolius.dk

Så langt, så godt. Men har du overvejet formen på din trampolin? På dagens marked kan du vælge trampoliner i flere forskellige faconer; de kan være runde, firkantede og aflange. Det handler her ikke om æstetik, men nærmere om springkraft. Lad os se lidt nærmere på egenskaberne: 

 • Runde trampoliner: Et super godt valg til børn og nybegyndere, der søger en trampolin, der er nem at hoppe på, men ikke har den største springkraft. Fjedrene er placeret på en måde, der gør, at brugeren trækkes ind mod midten. Samtidig arbejder de i takt, så springet bliver blødere. Det er en god ting for børn, der ikke bliver kastet ud mod kanterne og får et mere skånsomt fald. 
 • Firkantede trampoliner: Formen sigter mod den lidt mere avancerede brugere, der går efter at udføre mere seriøse spring. Fjedrene arbejder her uafhængigt af hinanden, og du får derfor en større springkraft. Modsat de runde trampoliner bliver du ikke ført hen mod et bestemt sted på trampolindugen.  
 • Aflange trampoliner: Formen er lidt mere sjælden, men sigter mod dig, der vil lave springserier på trampolinen og derfor har brug for lidt ekstra længde.

Hvad skal jeg ellers overveje ved køb af en havetrampolin?

Størrelsen på trampolinen er ikke en uvæsentlig faktor. Du bør vælge en model, der er stor nok til at dække familiens behov. Her skal du nøje overveje, hvem der skal bruge den i hverdagen. Er det voksne eller børn? Hvis det er vigtigt, at der er plads til to på havetrampolinen, er det naturligvis også centralt, at der er plads nok. Du kan gå ud fra følgende størrelseskriterier:

 • Under 2 meter: Bedst egnet til de mindste børn
 • Intervallet 2-3,3 meter: Kun egnet til én bruger med en vægt på max. 100 kg
 • Intervallet 3,3-4 meter: Passer til brugeren lige over de 100 kg, dog ikke velegnet til gymnastiske springserier
 • Over 4 meter: Velegnet til flere brugere, god til gymnastiske springserier

Du skulle nu være klar til at vælge den rigtige havetrampolin. Hvis du gerne vil have flere oplysninger, kan du med fordel tage et kig på vores test af trampoliner

Kilder: Which.co.uk, Sik.dk og Sik.dk


FAQ

🤩 Hvilken havetrampolin er bedst?

Vi har valgt Berg Favorit InGround 430 som vores anbefaling. Overordnet kan man sige, at de hollandske trampolinmærker såsom Berg udmærker sig i mange forskellige tests.

🤔 Hvad skal man se efter, når man vælger en havetrampolin?

Vælg gerne nogle af de bedste mærker, hvor sikkerheden er optimeret. Kig også på ting som model: fritstående vs nedgravning, form: rund, firkantet eller aflang, fjedertype, sikkerhedselementer i trampolindesignet og eventuelt ekstratilbehør.

🧐 Er havetrampoliner sikre?

Du bør vælge en havetrampolin med gode sikkerhedselementer, f.eks. en velpolstret kantbeskyttelse, sikkerhedsnet og galvaniserede/forgyldte fjedre. Det er ting, som du får med de bedste modeller. Havetrampoliner er generelt sikre, hvis du blot følger sikkerhedsanvisningerne.


Beskrivelse af kilder og tests 

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

testkilderPricerunner.dk
Vil du sammenligne priser på nettet, kan du vælge at benytte Pricerunner.dk. Prisportalen er Danmarks største inden for området og indeholder ligeledes anmeldelser fra kunderne samt tests foretaget af Pricerunners eget testpanel.

Pricerunner har testet flere havetrampoliner, og vindermodellerne kommer begge fra Berg. Den samlede vinderscore blev 4,5, og mens Berg Favorit 430 er kåret som samlet testvinder, er Berg Champion 380 ifølge Pricerunner det bedste premium valg. Modellerne er bl.a. testet ud fra kriterierne brugervenlighed, sikkerhed og kvalitet. Bergs havetrampoliner vinder på deres høje sikkerhed, det flotte design og den gode affjedring.

Testen er udført den: 24. april 2019
Du kan se testen her

Rabattkoder.se
Rabattkoder.se sammenligner de bedste produkter, så du som kunde kan træffe det rigtige valg ud fra såvel testresultater som brugernes egen feedback. Rabattkoder.se hører under den svenske avis Expressen.

Rabattkoder.se har testet to produkter fra vores liste, og de er bl.a. blevet bedømt ud fra pris, springkraft og sikkerhed. Titlen som samlet testvinder tilfalder EXIT Silhouette 366, mens Berg Grand Champion Inground 520 indtager en 6. plads. EXIT Silhouette 366 vinder på evnen til at kombinere en lav pris med en høj sikkerhed. Dog bemærker testpanelet også, at den hurtigere vil kunne blive slidt.

Testen er udført den: 21. april 2020
Du kan se testen her

Youtube
På Youtube kan alle dele videoindhold med hele verden. Både private og eksperter på blandt andet trampoliner laver udførlige videoer, hvor de tester kvaliteten og beskriver deres egne erfaringer og oplevelser. Det er muligt at finde videoindhold om stort set alt, og derfor også om trampoliner.

Hos BERG Pedal Go-kart and Trampolines har de lavet videoindhold, der beskriver og kommer i dybden med Berg Ultim Elite Regular 500×300 cm inklusiv sikkerhedsnettet Berg Ultim Champion og trampolinen Flatground 410×250 cm.

Berg Ultim Elite Regular 500×300 cm kan stå frit og er den største firkantede trampolin, som firmaet laver. Det giver særligt ekstra plads til tricks, mulighed for en bedre orientering og et godt afsæt for et utal af spring ifølge anmeldelsen.

Anmeldelsen er udgivet den: 1. februar 2020

Du kan se anmeldelsen her

Sikkerhedsnettet Deluxe er anmeldt hos BERG Pedal Go-kart and Trampolines. Sikkerhedsnettet er opgraderet og kommer i flotte farvekombinationer. Designet har generelt fået et løft ifølge anmeldelsen.

Anmeldelsen er udgivet den: 1. februar 2020

Du kan se anmeldelsen her

Berg Ultim Champion Flatground 410×250 cm bliver rost for at være firkantet og mere oplagt til de erfarne springere, der gerne vil lære eller allerede kan lave tricks. Kanten bliver også fremhævet, fordi den er polstret og beskytter dig mod slag og skader, hvis du rammer ved siden af.

Anmeldelsen er udgivet den: 1. februar 2020

Du kan se anmeldelsen her


Andre kilder

Which.co.uk
Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Hos Which.co.uk har vi blandt andet læst “How to buy the best trampoline”i vores research-arbejde.

Du kan se artiklen her

Artiklen er udgivet den: 9. juni 2021

Vi har også hentet gode råd fra artiklen ”Trampoline safety”.

Du kan se artiklen her

Artiklen er udgivet den: 9. juni 2021

Bolius
Bolius er et dansk boligmagasin, der på deres hjemmeside deler forskelligt indhold om alt til hus og have. Vi har anvendt deres artikel ”Sådan graver du havetrampolinen ned” til vores research.

Artiklen er opdateret den: 4. maj 2020

Du kan se artiklen her

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen arbejder får et arbejdsmarked og forbrugerlandskab, hvor sikkerheden er til at regne med. De står blandt andet for at teste sikkerheden af el, gas, forbrugerprodukter og fyrværkeri.

Vi har brugt artiklen ”Alt, du skal vide om sikkerhed og trampoliner” til vores research.

Du kan se artiklen her

Fra Sikkerhedsstyrelsen har vi også brugt ”Sådan undgår du børneulykker på trampolinen” i artiklen.

Artiklen er udgivet den: 19. marts 2019

Du kan se artiklen her

 

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme