Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Havetrampolin test-oversigt: Vores vurdering af 9 top havetrampoliner baseret på tests og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 21, 2024.

Havetrampolin test-oversigt: Vores vurdering af 9 top havetrampoliner baseret på tests og anmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Havetrampoliner er et hit i mange danske haver, hvor de tilbyder timevis af sjov og aktivitet. Men vidste du, at de også kan forbedre motorik og balance? I denne artikel vil vi dykke ned i vores bud på de bedste havetrampoliner, vurderet af eksterne eksperter. Vi vil se på både fritstående trampoliner og nedgravningstrampoliner fra flere kendte mærker.

Dertil giver vi dig også de faktorer, du skal tænke allermest over, inden du køber. På den måde reducerer du risikoen for at lave fejlkøb.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 8 bedste havetrampoliner i test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Berg Favorit InGround 430 + Sikkerhedsnet Comfort - bedst i test havetrampolin ifølge pricerunnerdk

Bedste nedgravningstrampolin

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Berg Favorit InGround 430 + Sikkerhedsnet Comfort:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • En af de bedste trampoliner på markedet
 • Stærk og stabil
 • Høj sikkerhed – eksklusiv kantbeskyttelse

Ulemper

 • Manglende manual på dansk

De hollandske trampolinmærker såsom Berg dominerer det danske trampolinmarked. Bergs Favorit InGround 430 cm er en af mest eftertragtede produkter i kategorien, og den er bl.a. kåret som testvinder hos danske Pricerunner.dk. Testen fremhæver bl.a. det faktum, at trampolinen formår at kombinere elementerne byggekvalitet, sikkerhed og ydeevne, endda til en gunstig pris. Samtidig er affjedringen af en sådan kvalitet, at der her kan hoppes forholdsvis højt og kraftigt.

Anmeldelse : Analyse af Favorit InGround 430 cm

Favorit InGround 430 cm er en nedgravningstrampolin, og du skal derfor afsætte tid til at grave trampolinen ned efter anvisningerne. Tænk her på at placere den et velegnet sted, hvor den hverken kommer i kontakt med havemøbler, træer eller buske. Formen på trampolinen er desuden rund, hvilket er en form, der passer særligt godt til børnene, der både vil lande blødt og nogenlunde centralt på dugen – langt væk fra kanterne, der i øvrigt er velpolstrede. Både ramme og fjedre er dækket via eksklusive materialevalg, så brugerne kan hoppe trygt og sikkert. Der medfølger også et Comfort sikkerhedsnet, hvor netmaterialet er af en god kvalitet og meget sikkert takket være det tykkere skumlag. Det har desuden et stort plus i form af en selvlukkende indgang.

Berg Favorit InGround 430 cm vs. markede

Berg er og bliver et af topmærkerne på markedet, og Favorit-linjen har sejret i alverdens tests, ikke blot hos Pricerunner.dk. Berg er et rigtigt godt valg til familien, der søger en ekstra god havetrampolin med alle de rette sikkerhedsløsninger. Vil du gå et niveau op i standarden, kan du kigge nærmere på Champion-modellen.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Berg Ultim Favorit 280 inkl. Comfort sikkerhedsnet - perfekt havetrampolin til den mindre have

Bedste kompakte valg

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Berg Ultim Favorit 280 inkl. Comfort sikkerhedsnet:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Godt valg til mindre haver
 • Prisvenlig løsning
 • Galvaniserede fjedre – god rustbeskyttelse

Ulemper

 • Kan ikke få den samme længde på springene som med de større modeller
 • Den firkantede form kan være lidt sværere at styre for nybegyndere og børn
 • Max. brugervægt på 70 kg

En lille have er ingen hindring – du kan sagtens få plads til en havetrampolin såsom den kompakte Berg Ultim Favorit 280. Der er tale om en firkantet havetrampolin med målene 280 x 190 cm, og det vil derfor være nemmere at få plads til den, end f.eks. med valget af en rund trampolin. Du bør dog være OBS på, at en firkantet trampolin kan være lidt sværere at hoppe på for nybegyndere og børn. Til gengæld har den masser af springkraft, og du kan få en god højde på hoppene. Vær OBS på, at trampolinen er designet til en max. brugervægt på 70 kg.

Anmeldelse : Analyse af Berg Ultim Favorit 280 cm

Trampolinen leveres med et Comfort sikkerhedsnet samt Bergs karakteristiske Goldspring Solo-fjedre, som er hentet fra den elskede Favorit-serien. Det er et særligt plus, at fjedrene er galvaniserede via en zink-belægning, så trampolinen er rustbeskyttet. Som nybagt trampolinejer bør du også altid gennemtjekke din trampolin både forår og efterår, så du er sikker på, at skruerne ikke løsner sig.

Berg Ultim Favorit 280 vs. markedet

Berg Ultim Favorit 280 giver dig den populære Berg-kvalitet i en mindre målestok. Du kan selvfølgelig ikke få den samme længde på dine spring som med de større modeller, men enten du eller børnene kan stadig få en god fornemmelse med de forskellige spring.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Berg Champion 380 + Sikkerhedsnet Comfort - 380 cm comforth

Godt valg fra medium pris

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Berg Champion 380 + Sikkerhedsnet Comfort:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Premium løsninger over hele linjen, f.eks. meget blød trampolindug
 • Ekstremt stabil trampolin – 13 års garanti på rammen
 • Vejrbestandige materialer

Ulemper

 • Manglende dansk manual

Skal det hele spille, vælger du Bergs luksusmodel, Champion 380. Pricerunner.dk har bedømt den som runner up i deres egen test af havetrampoliner, men den bliver kåret som deres personlige valg af det bedste premium produkt. Ligesom Favorit-serien har Champion-serien gået sin sejrsgang verden over og har blot manifesteret, at hollandske Berg hører til i verdenseliten. Der er tale om en rund og fritstående trampolin med Ø3,8 meter, og der er således god plads at boltre sig på. Det er muligt at lade flere hoppe på trampolinen samtidigt. Vær dog OBS på de generelle sikkerhedsregler for havetrampoliner, der varmt anbefaler, at man i videst muligt omfang kun lader én hoppe ad gangen, særligt hvis der er tale om mindre børn.

Anmeldelse : Analyse af Berg Champion 380 cm

Champion byder på klasseløsninger over hele linjen. Den har f.eks. integreret AirFlow-teknologien, der giver en mindre luftmodstand, så du kan hoppe højere. Der kan trænge op mod 50% mere luft gennem trampolindugen. Sikkerhedsløsningerne er også i top takket være en beskyttelseskant med en tykkelse på 3 cm og en bredde på 38 cm. Fjedrene er endvidere placeret diagonalt – også kendt som TwinSpring. Det giver en optimal spændstighed på dugen.

Berg Champion 380 vs markedet

Som Pricerunner.dk beskriver det, er Champion 380 et premium valg til den kræsne forbruger. Det er ikke uden grund, at både Favorit- og Champion-modeller ligger og slås om førstepladsen i de forskellige internationale tests. Kvaliteten er høj på rigtigt mange punkter og giver brugeren en tryg oplevelse, når springserierne skal finpudses i den danske sommervarme.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

EXIT Silhouette 366 cm - bedst i test havetrampolin ifølge rabattkoder.se

Dagens bedste priser og tilbud på EXIT Silhouette 366 cm:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Meget prisvenlig model
 • Sikkerhedsnet medfølger
 • Gode og sikre løsninger

Ulemper

 • Har ikke så mange fjedre som de dyrere trampoliner
 • Har en mindre hoppeflade
 • Kan slides hurtigere end de dyrere modeller

EXIT Silhouette 366 cm er et godt valg til dig, der først nu er klar til at hoppe med på havetrampolin-bølgen. Vil du gerne se det hele lidt an, kan det være en god løsning at gå uden om de allerdyreste modeller og måske vælge den lidt mere simple model, i hvert fald som en start. Her kommer EXIT Silhouette 366 cm glidende elegant ind i billedet – den er super prisvenlig, samtidig med at den har forholdsvis gode egenskaber i forhold til prisen. Den er kåret som testvinder hos svenske Rabattkoder.se, der bemærker, at den naturligvis ikke kan konkurrere med de dyreste modeller på markedet – de har bl.a. flere fjedre, og det er noget, der har en indflydelse på elasticiteten i dugen. Den runde trampolin med Ø366 cm lider ifølge Rabattkoder.se også under den lidt mindre hoppeflade. Der er dog ikke noget galt med kvaliteten og sikkerheden.

Anmeldelse : Analyse af EXIT Silhouette 366

Der er tale om en nedgravningstrampolin fra hollandske EXIT Toys, som på ingen måde signalerer budget. Den står knivskarpt, og der medfølger et sikkerhedsnet, så børnene i familien kan muntre sig med leg og sjov på den dejlige trampolindug.

EXIT Silhouette 366 cm vs. markedet

Havetrampolinen er en god løsning til børnefamilier. Dels bliver den gravet ned, og dels er den rund, som er nemmere at håndtere for børnene, ligesom der medfølger et sikkerhedsnet. Prisen er desuden så attraktiv, at produktet sigter mod et bredt kundesegment.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Berg Elite 330 Deluxe + Sikkerhedsnet Deluxe - én af de bedste havetrampoliner

Dagens bedste priser og tilbud på Berg Elite 330 Deluxe + Sikkerhedsnet Deluxe:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Én af de bedstehavetrampoliner
 • Ekstremt holdbar
 • Ekstra god polstring

Ulemper

 • Ingen væsentlige ulemper

Hollandske Berg står også bag den runde og fritstående havetrampolin Elite 330 Deluxe, og den bliver betegnet som noget af det bedste inden for Bergs sortiment. Favorit- og Champion-modellerne løber med en del opmærksomhed i diverse tests, men Elite-modellen kan sagtens være med i spillet om at indtage førstevalget hos forbrugerne. Der er ikke sparet på noget som helst. Du får f.eks. en kantpolstring på 40 cm i bredden og en tykkelse på 3 cm. Det er et godt stykke over, hvad der anbefales som en god standard. Den er endda mere langtidsholdbar end Champions kantpolstring og leveres med en effektiv UV-beskyttelse.

Anmeldelse : Anayse af Berg Elite 330 Deluxe

Af andre nøglefunktioner kan vi nævne AirFlow-dugen med mindre luftmodstand, så du får et ekstra godt bounce, varmgalvaniserede TwinSpring-fjedre og en ekstra rustbeskyttelse på rammen. Samtidig medfølger der et deluxe sikkerhedsnet – Bergs bedste.

Berg Elite 330 Deluxe vs. markedet

Ser du isoleret på prisen, kan den virke høj for en havetrampolin. Tænker du derefter på, hvor meget du egentlig får med i prisen, er den meget fair. Det er en absolut topmodel inden for havetrampoliner, der især excellerer på sikkerheden og holdbarheden. Læs gerne vores anden test af trampoliner.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Berg Grand Champion Inground 520 + Sikkerhedsnet:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Prisvenlig løsning
 • God tykkelse på kantpolstringen
 • Høj kvalitet på springene

Ulemper

 • Bedst til øvede

Berg Grand Champion Inground 520 er et godt valg til dig, der ikke blot er klar på at motionere, men også vil kunne lave masser af seje tricks og akrobatiske serier på den nyindkøbte trampolin. Formen er oval, hvilket giver dig et godt match mellem den runde og rektangulære form. Samtidig er det en nedgravningstrampolin.

Anmeldelse : Analyse af Berg Grand Champion Inground 520

Trampolinen har mange gode kvaliteter såsom TwinSpring-fjedre for et godt opspring samt en kantbeskyttelse, der måler 3 cm i tykkelsen og 38 cm i bredden. Der er derfor optimeret på sikkerhedsfronten. Samtidig får du glæde af AirFlow-teknologien, der reducerer luftmodstanden gennem dugen, hvorfor du får et kraftigere spring.

Berg Grand Champion Inground 520 vs markedet

Berg Grand Champion Inground 520 har opnået en 6. plads hos svenske Rabattkoder.se, og det bliver her bemærket, at den giver dig rigtig mange af de kvaliteter, der ellers er forbeholdt de dyrere modeller i Bergs sortiment. Der er både havetrampoliner og trampoliner.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Berg Ultim Champion Flatground 410x250 cm:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Giver en ultimativ springkraft
 • Høj kvalitet på dine spring
 • Med AirFlow-teknologi

Ulemper

 • Hører til de lidt dyrere Berg-modeller, men holder også en høj kvalitet

Berg Ultim Champion Flatground 410×250 cm hører til kategorien nedgravningstrampoliner, og den er derfor perfekt til dig, der ikke ønsker at skæmme haven med en stor, klodset trampolin. Den er desuden firkantet, hvorfor den er ideel til dig, der har en vis erfaring med trampolinsporten eller bare gerne vil udfordre dig selv med lidt mere avancerede springserier. Med størrelsen på 4,10 x 2,5 meter får du rigtige gode muligheder for at lave de sejeste spring.

Anmeldelse : Analyse af Berg Ultim Champion Flatground 410x250 cm

Der er ikke gået på kompromis med de kvalitetsløsninger, der kendetegner Bergs forskellige trampoliner. Også her har den hollandske producent valgt at inddrage AirFlow-dugen, der giver en mindre luftmodstand og dermed en bedre springkraft i kombination med de integrerede TwinSpring-fjedre. Du kan derfor med fordel udnytte hele længden til at vise nabolaget dine bedste tricks. Skulle du misse et enkelt spring, sørger kantpolstringen på 30 mm, at du bliver beskyttet bedst muligt. Trampolinen kan også forsynes med et net, hvis du f.eks. vil passe ekstra godt på de mindste i familien.

Berg Ultim Champion Flatground 410×250 cm vs markedet

Ultim Champion kommer fra et topmærke, og er du villig til at betale lidt ekstra for den velkendte Berg-kvalitet, kan du trygt investere i nedgravningstrampolinen. I og med at der er tale om en nedgravningstrampolin skal du huske, at det kræver lidt forarbejde, og at der skal fjernes en del jord i processen. Har du besluttet dig for, at trampolinen skal være startskuddet på familiens nye livsstil, er det både sjovt og hårdt på én og samme tid.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Exit Silhouette Trampoline Ø183 - kompakt havetrampolin til en favorabel pris

Dagens bedste priser og tilbud på Exit Silhouette Trampoline Ø183:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Sikkert design
 • Flot design
 • God til den mindre have

Ulemper

 • For lille til akrobatiske serier

Hvis pladsen ikke er det, kan du med EXIT Silhouette Trampoline Ø183 få et godt bud på en kompakt havetrampolin, der passer ind i stort set de fleste havemiljøer. Du får her en mindre havetrampolin med Ø183 cm, så den passer bedst til børnene. Den er designet til en max. brugervægt på 50 kg. Den runde form er et optimalt valg for børnene, der skal i gang med at lære forskellige og lidt mindre avancerede trampolintricks.

Anmeldelse : Analyse af Exit Silhouette Trampoline Ø183

Trampolinen fra hollandske Exit Toys har en god polstring, der dækker de galvaniserede fjedre. Der er desuden sørget for, at de små fødder ikke kommer i klemme.

Exit Silhouette Trampoline Ø183 vs. markedet

Trampolinen fra Exit er et godt valg til den mindre have. Den er lille og kompakt og egner sig ikke til de helt store akrobatiske færdigheder. Den er til gengæld god til børnene, der gerne vil bruge den primært til at hoppe.

Test og anmeldelser af havetrampoliner anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Pricerunner.dk

Vil du sammenligne priser på nettet, kan du vælge at benytte Pricerunner.dk. Prisportalen er Danmarks største inden for området og indeholder ligeledes anmeldelser fra kunderne samt tests foretaget af Pricerunners eget testpanel.

Pricerunner har testet flere havetrampoliner, og vindermodellerne kommer begge fra Berg. Den samlede vinderscore blev 4,5, og mens Berg Favorit 430 er kåret som samlet testvinder, er Berg Champion 380 ifølge Pricerunner det bedste premium valg. Modellerne er bl.a. testet ud fra kriterierne brugervenlighed, sikkerhed og kvalitet. Bergs havetrampoliner vinder på deres høje sikkerhed, det flotte design og den gode affjedring.

Testen er udført den: 24. april 2019
Du kan se testen her

Rabattkoder.se

Rabattkoder.se sammenligner de bedste produkter, så du som kunde kan træffe det rigtige valg ud fra såvel testresultater som brugernes egen feedback. Rabattkoder.se hører under den svenske avis Expressen.

Rabattkoder.se har testet to produkter fra vores liste, og de er bl.a. blevet bedømt ud fra pris, springkraft og sikkerhed. Titlen som samlet testvinder tilfalder EXIT Silhouette 366, mens Berg Grand Champion Inground 520 indtager en 6. plads. EXIT Silhouette 366 vinder på evnen til at kombinere en lav pris med en høj sikkerhed. Dog bemærker testpanelet også, at den hurtigere vil kunne blive slidt.

Testen er udført den: 21. april 2020
Du kan se testen her

Youtube

På Youtube kan alle dele videoindhold med hele verden. Både private og eksperter på blandt andet trampoliner laver udførlige videoer, hvor de tester kvaliteten og beskriver deres egne erfaringer og oplevelser. Det er muligt at finde videoindhold om stort set alt, og derfor også om trampoliner.

Hos BERG Pedal Go-kart and Trampolines har de lavet videoindhold, der beskriver og kommer i dybden med Berg Ultim Elite Regular 500×300 cm inklusiv sikkerhedsnettet Berg Ultim Champion og trampolinen Flatground 410×250 cm.

Berg Ultim Elite Regular 500×300 cm kan stå frit og er den største firkantede trampolin, som firmaet laver. Det giver særligt ekstra plads til tricks, mulighed for en bedre orientering og et godt afsæt for et utal af spring ifølge anmeldelsen.

Anmeldelsen er udgivet den: 1. februar 2020

Du kan se anmeldelsen her

Sikkerhedsnettet Deluxe er anmeldt hos BERG Pedal Go-kart and Trampolines. Sikkerhedsnettet er opgraderet og kommer i flotte farvekombinationer. Designet har generelt fået et løft ifølge anmeldelsen.

Anmeldelsen er udgivet den: 1. februar 2020

Du kan se anmeldelsen her

Berg Ultim Champion Flatground 410×250 cm bliver rost for at være firkantet og mere oplagt til de erfarne springere, der gerne vil lære eller allerede kan lave tricks. Kanten bliver også fremhævet, fordi den er polstret og beskytter dig mod slag og skader, hvis du rammer ved siden af.

Anmeldelsen er udgivet den: 1. februar 2020

Du kan se anmeldelsen her

Bolius

Bolius er et dansk boligmagasin, der på deres hjemmeside deler forskelligt indhold om alt til hus og have. Vi har anvendt deres artikel ”Sådan graver du havetrampolinen ned” til vores research.

Artiklen er opdateret den: 4. maj 2020

Du kan se artiklen her

Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen arbejder får et arbejdsmarked og forbrugerlandskab, hvor sikkerheden er til at regne med. De står blandt andet for at teste sikkerheden af el, gas, forbrugerprodukter og fyrværkeri.

Vi har brugt artiklen ”Alt, du skal vide om sikkerhed og trampoliner” til vores research.

Du kan se artiklen her

Fra Sikkerhedsstyrelsen har vi også brugt ”Sådan undgår du børneulykker på trampolinen” i artiklen.

Artiklen er udgivet den: 19. marts 2019

Du kan se artiklen her

FAQ

Hvilken havetrampolin er bedst?
Vi har valgt Berg Favorit InGround 430 som vores anbefaling. Overordnet kan man sige, at de hollandske trampolinmærker såsom Berg udmærker sig i mange forskellige tests.
Hvad skal man se efter, når man vælger en havetrampolin?
Vælg gerne nogle af de bedste mærker, hvor sikkerheden er optimeret. Kig også på ting som model: fritstående vs nedgravning, form: rund, firkantet eller aflang, fjedertype, sikkerhedselementer i trampolindesignet og eventuelt ekstratilbehør.
Er havetrampoliner sikre?
Du bør vælge en havetrampolin med gode sikkerhedselementer, f.eks. en velpolstret kantbeskyttelse, sikkerhedsnet og galvaniserede/forgyldte fjedre. Det er ting, som du får med de bedste modeller. Havetrampoliner er generelt sikre, hvis du blot følger sikkerhedsanvisningerne.

Guide til køb af havetrampoliner – sådan forener du leg og træning

Kører du gennem et villakvarter, vil du nok snart øjne en del havetrampoliner blandt rododendroner og frugttræer. Havetrampoliner er blevet et ultrapopulært hit på det danske marked; først og fremmest er det super sjovt for især børnene at hoppe på en trampolin. Hurtigt går der konkurrence i at forfine springteknikken, og kikser den i ny og næ, bliver der også plads til et par forløsende smil hos alle, der deltager i legen. Du bør dog heller ikke undervurdere den store betydning, en havetrampolin kan have på fysikken. Det er vigtigt at børn får rørt sig nok i hverdagen og kommer lidt væk fra skærmen. Her er det ekstra attraktivt, hvis havetrampolinen står og lokker lige uden for vinduet – og når børnene først er kommet i gang med at hoppe, bliver de bogstaveligt talt høj af lykkerusen ved at hoppe højere og højere. De mange spring kan være med til at optimere den generelle fysiske form, ligesom det er muligt at træne elementer som balance og koordination. Trampoliner kan i øvrigt også være et nyttigt redskab, når led skal genoptrænes efter en skade, eller hvis barnet har brug for at smide lidt hvalpefedt.

Er trampoliner så farlige, som man siger?

Lad os være ærlige: Det er ikke ufarligt at hoppe på en trampolin. Hvert år kommer adskillige børn til skade på de danske havetrampoliner – lige fra små forstuvninger til brækkede lemmer. På papiret kan antallet af skader se en smule voldsomt ud, men tallene gemmer på en sandhed, som mange glemmer at få frem i lyset. En del af skaderne relaterer sig til skødesløshed – ifølge flere forsikringsselskaber opstår en del af skaderne, når flere børn hopper sammen på trampolinen. Et godt råd er derfor, at du kun lader ét barn hoppe på trampolinen, selvom størrelsen eller producentens anbefalinger indikerer anderledes. Mindre børn under 6 år bør være under opsyn. Er du ekstra bekymret for dine børn, kan du investere i diverse sikkerhedsudstyr, såsom albuebeskyttere og hjelme.

Sikkerheden bør som sagt altid opprioriteres, og det er derfor også en god idé at tænke nøje over, hvor havetrampolinen bliver placeret. Det er f.eks. anbefalelsesværdigt at vælge et sted væk fra træer, så der ikke falder grene eller glatte blade ned på trampolindugen. Sørg for, at der er god plads – gerne 2 meter – rundt om trampolinen, uden forhindringer som gynger, andre legeredskaber samt havemøbler. Sørg for at klippe græsset godt rundt om havetrampolinen, så miljøet desuden virker indbydende, men også får trampolinen til at stå stabilt. Brug eventuelt en robotplæneklipper.

Et andet godt råd er at gøre brug af et sikkerhedsnet, særligt hvis producenten anbefaler det.

Andre nyttige råd til placering af havetrampolinen omfatter:

Placér ikke trampolinen, hvor der kan samle sig masser af vand
Undersøg altid, at du ikke graver trampolinen ned på et sted med diverse kabler
Sørg for at placere trampolinen på en plan flade – gerne med en god stødabsorbering
Undgå at vælge et sted med alt for mange småsten eller fliser
Undgå et sandet underlag
Tænk over, om trampolinens placering kan være til gene for naboerne

Hvilken type trampolin skal jeg vælge?

En havetrampolin er ikke bare en havetrampolin, da du på dagens marked kan vælge mellem en lang række forskellige modeller. Dit første vigtige valg står mellem de to løsninger: fritstående trampolin og nedgravet trampolin. Her kan du læse mere om fordele og ulemper ved de to forskellige typer:

 • Fritstående trampolin: Et meget populært valg, der er kendetegnet ved at have fødder. Fordelen er, at du her får en trampolin, der er relativt nem at flytte til forskellige positioner. De fritstående trampoliner fylder til gengæld en del i landskabet med de mange meter i højden og kan være ret vindfølsomme under kraftig vind, hvis de ikke bliver forankret ordentligt.
 • Nedgravningstrampoliner: Trampoliner til nedgravning er et smart valg for dig, der vil have en trampolin, der ikke syner af så meget i haven. Fordelen er her, at du graver trampolinen ned i underlaget, og den fylder derfor ikke mere end måske 25-30 cm i højden – en gevinst for dig, men ikke mindst naboerne. Omvendt er nedgravningen også et minus – det kræver nemlig noget forberedelse at skulle grave trampolinen ned. Den skal måske omkring 75 cm ned i jorden, og der skal derfor flyttes en del jord. Når trampolinen først er gravet ned, er den ikke så nem at flytte som den fritstående. Men den er så også bedre beskyttet mod vinden.

Kilde: Bolius.dk

Så langt, så godt. Men har du overvejet formen på din trampolin? På dagens marked kan du vælge trampoliner i flere forskellige faconer; de kan være runde, firkantede og aflange. Det handler her ikke om æstetik, men nærmere om springkraft. Lad os se lidt nærmere på egenskaberne:

 • Runde trampoliner: Et super godt valg til børn og nybegyndere, der søger en trampolin, der er nem at hoppe på, men ikke har den største springkraft. Fjedrene er placeret på en måde, der gør, at brugeren trækkes ind mod midten. Samtidig arbejder de i takt, så springet bliver blødere. Det er en god ting for børn, der ikke bliver kastet ud mod kanterne og får et mere skånsomt fald.
 • Firkantede trampoliner: Formen sigter mod den lidt mere avancerede brugere, der går efter at udføre mere seriøse spring. Fjedrene arbejder her uafhængigt af hinanden, og du får derfor en større springkraft. Modsat de runde trampoliner bliver du ikke ført hen mod et bestemt sted på trampolindugen.
 • Aflange trampoliner: Formen er lidt mere sjælden, men sigter mod dig, der vil lave springserier på trampolinen og derfor har brug for lidt ekstra længde.

Hvad skal jeg ellers overveje ved køb af en havetrampolin?

Størrelsen på trampolinen er ikke en uvæsentlig faktor. Du bør vælge en model, der er stor nok til at dække familiens behov. Her skal du nøje overveje, hvem der skal bruge den i hverdagen. Er det voksne eller børn? Hvis det er vigtigt, at der er plads til to på havetrampolinen, er det naturligvis også centralt, at der er plads nok. Du kan gå ud fra følgende størrelseskriterier:

 • Under 2 meter: Bedst egnet til de mindste børn
 • Intervallet 2-3,3 meter: Kun egnet til én bruger med en vægt på max. 100 kg
 • Intervallet 3,3-4 meter: Passer til brugeren lige over de 100 kg, dog ikke velegnet til gymnastiske springserier
 • Over 4 meter: Velegnet til flere brugere, god til gymnastiske springserier

Du skulle nu være klar til at vælge den rigtige havetrampolin. Hvis du gerne vil have flere oplysninger, kan du med fordel tage et kig på vores test af trampoliner.

Kilder: Sik.dk og Sik.dk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme