Gardena robotplæneklipper test-guide: De bedste ifølge eksperter og forbrugere

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel ser vi nærmere på fire forskellige robotplæneklippere fra mærket Gardena, der sammen med Robomow og Worx Landroid er førende på markedet inden for robotplæneklippere.

For at kunne finde frem til hvilke modeller, der er de bedste, har vi set nærmere på forskellige eksperttests, hvor eksperterne har testet modellerne ud fra bestemte parametre, og herefter er der givet en anmeldelse og vurdering. Det betyder, at man i denne artikel vil kunne læse hvilke fordele og ulemper, der findes ved hver model, ifølge eksperterne.

For at kunne give forbrugeren det bedst mulige overblik har vi som nævnt set nærmere på forskellige eksperttests, og til dette formål har vi blandt andet inddraget ekspertvurderinger fra den svenske pendant Råd & Rön samt teknikeksperterne fra T3.com og M3.se og fra den store engelske avis The Independent.

Ud over de fire modeller fra Gardena har vi også taget tre alternative modeller med fra de andre førende mærker i branchen, nemlig Robomow og Worx Landroid, som ligeledes at blevet testet af eksperter, således at vi får et lidt bredere fokus.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne artikel indeholder:
Overblik over fire forskellige Gardena robotplæneklippere 
Overblik over tre alternative modeller til Gardena fra henholdsvis Robomow og Worx Landroid 
Råd til hvad man bør overveje, inden man køber en robotplæneklipper 
Tips til at holde græsplænen flot 
Fordele og ulemper ved en robotplæneklipper versus en traditionel plæneklipper 
Guide til hvordan man vedligeholder sin robotplæneklipper 
Viden om hvordan eksperterne tester robotplæneklippere 
Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Gardena robotplæneklipper test – De 4 bedste modeller ifølge eksperterne

Her følger en gennemgang af de Gardena robotplæneklippere, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnene i de grønne bokse, kan du se hvilke tests produkterne er blevet bedømt i. Vi har både medtaget testresultater, samt vist nogle af de Gardena robotplæneklippere der får de bedste brugeranmelder på forskellige forhandlersider.

Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst. Efter gennemgangen af de bedste Gardena robotplæneklippere, finder du en række testvindere fra alternative producenter, så du får et nuanceret billede over de bedste modeller på markedet.


Gardena Smart Sileno Life 750

✅ 9,4/10 stjerner hos det engelske testmagasin Easylawnmowing.co.uk
✅ 4,3/5 stjerner hos Gardenersworld.com
✅ 4/5 stjerner i en test foretaget af Pricerunner.se
✅ Anbefalet af det tyske testmagasin Testberichte.de

Gardena Smart Sileno Life 750

Homeshop.dk
På lager
9.399 kr.
savier 1 Rabatkode fundet party

Vi har fundet 1 Rabatkode. Download Savier og få tilføjet den bedste ved check out finger

Indløs rabat, installér Savier 🔓

I fremtiden behøver du ikke forprogrammere din robotplæneklipper, når du har Smart Sileno Life 750. Du kan koble den op til din smartphone, så du på afstand fra hjemmet kan styre, hvornår den smarte og højtydende plæneklipper skal arbejde, og hvor den skal holde pause.

Smart Sileno Life 750 modtager 9,4/10 stjerner hos det engelske testmagasin Easylawnmowing.co.uk, 4,3/5 stjerner hos Gardenersworld.com og 4/5 stjerner i en uvildig test hos den svenske udgave af Pricerunner.se

Foruden de rosende kunde- og produktanmeldelser bliver Smart Sileno Life 750 anbefalet af det tyske testmagasin Testberichte.de

Om
Når den bedste robotplæneklipper skal vælges til din have, skal du tage højde for, om der er særlige og komplicerede græsområder, som den traditionelle robot til klipning af græs ikke vil være i stand til at håndtere. 

Smart Sileno Life 750 er iblandt de nyeste modeller på markedet for de moderne selv-klippende plæneklippere. Den kan sættes op til at kunne styres 100% fra din mobil, så du kan opnå fuld kontrol, uanset hvor du befinder dig. Både i forhold til klippeegenskaber og ikke mindst funktion skiller Smart Sileno Life 750 sig ud fra de andre Gardena modeller. 

Robotplæneklipperen er lavet af de mest hårdføre og slidstærke materialer, så du kan have den kørende både i sommerperioden, og når det er køligt og fugtigt i vejret. 

Perfekt til den mindre og mellemstore græsplæne og haven med stier
Hvor mange andre robotplæneklippere har en klippebredde på 16-18cm, er Smart Sileno Life 750 i stand til at klippe op til 22cm i bredden. Dette gør den i stand til at klare klipning af hele græsplænen på én opladning. 

Du skal ikke bekymre dig om at blive generet af en høj summen fra plæneklipperen, når du slapper af på terrassen, og robotten arbejder for dig. 

Med det indbyggede Sensor-Cut system kan din plæneklipper komme til de mest snævre og snirklede hjørner af græsplænen derhjemme. 

Den moderne plæneklipper er lavet til at fungere på mest lydsvage manér. Den afgiver en svag summen på under 60dB (hvilket er lavere end støjniveauet for en almindelig samtale). 

Gardena Smart Sileno Life 750 vs. markedet
Smart Sileno Life 750 er det rette valg af robotplæneklipper for dig, der vil have den mest simple og enkle installation og anvendelse af dit innovative hjælpemiddel til havearbejde. Det er let at programmere Gardena plæneklipperen, der er udstyret med en ”programmeringsassistent”, som på moderne vis selv er i stand til at planlægge klipperuten på din græsplæne. Om du vælger at sætte ”assistenten” til, eller om du foretrækker at lave dinegen klippeplan på din smartphone, er helt op til dig. Når du har koblet Gardena Smart Sileno Life 750 til din mobil via den tilhørende app, kan du styre plæneklipperen både med tænd/sluk funktion og til at køre bestemte ruter. 

Specifikationer ved Gardena Smart Sileno Life 750
58dB
7,3kg
Klippebredde: 22cm
Kan køre op til 65 minutter på fuld opladning
Sensor-Cut system
Vejrbestandige materialer
Efterlader ingen skærekanter
Der medfølger kanttråd og pløkker 

Udvalgte fordele ved Gardena Smart Sileno Life 750
Nem at installere og anvende
Designet til at give maksimum kontrol (selv på fysisk afstand)
God til de smalle passager og skarpe hjørner


Gardena Sileno City 500 

God til forbrugere med små haver

Gardena Sileno City 500

 

.
Robotplæneklipperen Gardena Sileno City 500 har ikke være med i officielle eksperttests, men vi har alligevel taget denne model med i vores artikel, idet den er med til at præsentere forbrugerne for et bredere udvalg, som opfylder flere af forbrugernes ønsker – Gardena Sileno City 500 er nemlig en relativt prisvenlig robotplæneklipper, og så er den især velegnet til forbrugere, der har en mindre have.

Til den lille have

Gardena Sileno City 500 vil passe godt til den forbruger, som ikke har den største græsplæne. Gardena Sileno City 500 er nemlig designet til at være kompakt og effektiv med et arbejdsareal på 500 m2.

500 m2 er selvfølgelig ikke en helt lille græsplæne, men hvis man har en lidt mindre have, som til gengæld er ujævn med mange forhindringer, hældninger og kringelkroge, så kan man med denne model være sikker på, at den kan dække hele haven.

Gardena Sileno City 500 er en batteridreven model med den nye Lithium-ion batteritype, som sikrer en høj effektivitet, og det giver en arbejdstid på 65 minutter per opladning samt en opladningstid på 60 minutter.

Brugervenlig model

Gardena Sileno City 500 (bund) Gardena Sileno City 500 er desuden designet til at være let at komme i gang med at bruge, og man foretager installationen på displayet og lader menuen guide en igennem processen. Gardena Sileno City 500 har nemlig en programmeringsassistent til formålet i menuen, så alle kan få glæde af modellen.

Herefter skal man blot indstille, hvornår man ønsker, at Gardena Sileno City 500 skal klippe plænen, og baseret på information omkring den individuelle plænestørrelse, så lægger modellen selv den mest optimale kørerute. Gardena Sileno City 500 giver desuden forbrugeren en høj grad af sikkerhed, idet modellen kommer med et smart pinkode-system.

Sensor Cut

Gardena Sileno City 500 opererer ud fra systemet Sensor Cut, som er et intelligent system, der selv kan vurdere højden på græsset. Herefter tilpasser modellen sig efter højden og foretager en optimal klipning.

Herudover har Sensor Cut den fordel, at dette system sikrer, at modellen ikke efterlader striber eller mærker, hvorved haven bliver så ensartet og flot som mulig.

Gardena Sileno City 500 lader dog græsset ligge efter klipning, men det klippes så meget i stykker, at det ikke generer visuelt, og så har det afklippede græs den fordel, at det fungerer som en slags naturlig gødning til plænen – dette kaldes bio-klip.

Specifikationer ved Gardena Sileno City 500
Højde: 23 centimeter
Bredde: 38 centimeter
Dybde: 55 centimeter
Vægt: 7,4 kilo
Støjniveau: 58 dB
Arbejdsareal: 500 m2
Klippebredde: 16 centimeter
Maksimumhældning på plæne: 25 procent
Knivsystem: Tre blade
Køretid på én batteriopladning: 65 minutter
Opladningstid: 60 minutter
Kan styres via app på telefonen: Nej 

Udvalgte fordele ved Gardena Sileno City 500
Ideel til den mindre have
Let installation med programmeringsassistent
Lithium-ion batteri
Sensor Cut-system
Med bio-klip

Her kan du se en videopræsentation af Gardena Sileno City 500. Videoen er produceret af den danske side, RobotEksperten.dk: 


Gardena Sileno Life 1500

God til den store have

i samarbete med PriceRunner

Robotplæneklipperen Gardena Sileno Life 1500 har ikke være med i nogle officielle eksperttests, men vi har alligevel taget denne model med i vores artikel.

Modellen er nemlig især velegnet til forbrugere, der har en stor have, hvorfor den er med til at vise udvalget af robotplæneklippere på markedet.

Egnet til den mellemstore og store have

Gardena Sileno Life 1500 er en robotplæneklipper, der især er egnet til den mellemstore samt store græsplæne. Modellen kan nemlig klare helt op til 1500 kvadratmeter.

Den betegnes som værende en kompakt samt manøvredygtig model, der kan klare hældninger på helt op til 35 procent. Derudover er Gardena Sileno Life 1500 også lavet til at kunne mestre snævre passager samt små korridorer uden de store problemer.

Gardena Sileno Life 1500 er designet, så man kan rengøre den nemt og hurtigt. Man har nemlig mulighed for blot at vaske den med sin haveslange, når man ønsker at rense den fra støv og græs.

Nem klipning af græs med SensorCut-systemet

Med Gardena Sileno Life 1500 får man en robotplæneklipper med et SensorCut-system. SensorCut-systemet er forsynet med præcisionsklinger, der ikke laver striber på græsplænen. I stedet sikrer disse klinger, at man får et balanceret klippemønster uden striber. Man har desuden mulighed for at justere klippehøjden uden brug af værktøj.

Robotplæneklipperen kan anvendes i al slags vind og vejr og larmer ikke, da dens lydniveau er på blot 57 dB. I forhold til at en normal samtale har et lydniveau på 60 dB, så vil modellen ikke forstyrre ved klipning af græsplænen.

Når den er færdig med at klippe græsset, vender den automatisk tilbage til ladestationen. Det tager 60 minutter at oplade modellen, hvorefter den kan arbejde i omkring 65 minutter.

Sikker model med nem installation

Gardena Sileno Life 1500 er nem at opsætte og installere, da man bliver guidet med hjælp fra en programmeringsguide. Denne guide hjælper en med at indstille græsplænens størrelse, klippetider m.m., så man kan sætte den i gang herefter.

Man har desuden mulighed for løbende at ændre klippeskemaet efter behov samt klippetiderne. Det vil sige, at Gardena Sileno Life 1500 kun klipper græsset, når man har indstillet den til det.

Endvidere kommer modellen med en kollisionssensor, der sørger for, at den ikke bliver generet af forhindringer i haven. Robotplæneklipperens klinger stopper desuden med at arbejde, hvis den bliver løftet, hvorfor man ikke kan komme til skade. Man har også en tyverisikring med hjælp fra en pinkode, der beskytter mod tyveri.

Specifikationer ved Gardena Sileno Life 1500:
Højde: 23 centimeter
Bredde: 39 centimeter
Dybde: 58 centimeter
Vægt: 7,3 kilo
Støjniveau: 57 dB
Arbejdsareal: 1500 m2
Klippebredde: 22 centimeter
Klippehøjde: 20-50 millimeter
Maksimumhældning på plæne: 35 procent
Knivsystem: Tre svingbare knive
Køretid på én batteriopladning: 65 minutter
Opladningstid: 60 minutter

Udvalgte fordele ved Gardena Sileno Life 1500:
Velegnet til de store haver
Udstyret med pinkode, der beskytter mod tyveri
Kan anvendes i al slags vind og vejr
Kan indstilles i forhold til et klippeskema
Udstyret med SensorCut-system


Gardena Sileno City 500

 

i samarbete med PriceRunner

Velegnet til den mindre græsplæne

En robotplæneklipper kan også anvendes til de mindre haver. Modellen Gardena Sileno City 500 er velegnet til den mindre græsplæne, da den kan klippe græsplæner på op til 500 kvadratmeter.

Robotplæneklipperen kan også anvendes på hældninger på op til 35 procent. Den kan køre gennem små passager samt smalle korridorer, hvorfor man ikke behøver at holde øje med den hele tiden.

Modellens drejelige baghjul giver den en øget manøvredygtighed samt smidighed, så det er nemmere for den at komme rundt i haven. Ved installation af Gardena Sileno City 500 vil en guide hjælpe med opsætningen, hvorefter man har mulighed for at indstille et klippeskema.

Klippetiderne er programmerbare, hvorfor robotplæneklipperen kun går i gang med at arbejde, når man har brug for det.

Robotplæneklipper med SensorCut-system

Med Gardena Sileno City 500 får man en robotplæneklipper med et SensorCut-system. Dette system sørger for, at knivene giver et rent snit, så systemet laver ikke striber på ens græsplæne. Det er desuden muligt at justere på klippehøjden uden brug af værktøj, hvorfor det kan klares nemt og hurtigt.

Gardena Sileno City 500 arbejder forholdsvist lydsvagt, da dens støjniveau er på blot 57 dB. Da en normal samtale har et lydniveau på 60 dB, betyder det, at det næsten ikke vil være muligt at høre den.

Når robotplæneklipperen er færdig med at klippe græsset, så vender den pr. automatik tilbage til ladestationen. En typisk klippetid på en opladning er på 65 minutter, hvorefter det tager 60 minutter for en fuld opladning.

Sikker model med tyverisikring og nem rengøring

Gardena Sileno City 500 er en sikker robotplæneklipper. Den kommer nemlig med et afgrænsningskabel, der bestemmer klippeområdet, så man er sikker på, at den kun klipper indenfor det angivne område.

Desuden er modellen forsynet med en kollisionssensor, der sørger for, at den ikke forstyrres af havens forhindringer. Hvis robotplæneklipperen bliver løftet, så stopper knivene også straks med at arbejde.

Det er ydermere nemt at rengøre Gardena Sileno City 500, da man blot kan bruge en haveslange til dette. Robotplæneklipperen er forsynet med en tyverisikring, hvor man kan sikre den med en pinkode, hvorfor det er sværere at stjæle den.

Specifikationer ved Gardena Sileno City 500:
Højde: 23 centimeter
Bredde: 38 centimeter
Dybde: 55 centimeter
Vægt: 7,3 kilo
Støjniveau: 57 dB
Arbejdsareal: 500 m2
Klippebredde: 16 centimeter
Klippehøjde: 25-50 millimeter
Maksimumhældning på plæne: 35 procent
Knivsystem: Tre svingbare knive
Køretid på én batteriopladning: 65 minutter
Opladningstid: 60 minutter

Udvalgte fordele ved Gardena Sileno City 500:
 Manøvredygtig robotplæneklipper
Kommer med tyverisikring
Udstyret med SensorCut-system
Nem at rengøre
Kan klare hældninger på op til 35 procent


Alternative modeller til Gardena robotplæneklippere

Ud over de fem Gardena robotplæneklippere har vi også taget tre alternative modeller med i denne artikel. Det har vi gjort for at vise en større bid af bredden på markedet, og vi har behandlet de alternativer modeller på samme måde som Gardena modellerne, så forbrugeren bedre er i stand til at sammenligne.

De tre alternativer er robotplæneklippere fra henholdsvis Robomow og Worx Landroid. Du kan også læse hele vores store robotplæneklipper test, hvor vi gennemgår testvindende modeller på tværs af de forskellige producenter.


Alko Robolinho 500 E

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Alko Robolinho 500 E

.***Alko Robolinho 500 E er blevet testet og anmeldt af ekspertkilderne Råd & Rön. Eksperterne er vilde med modellen, som de har kåret som testvinder i deres store test af robotplæneklippere.

Ekspertkilden mener især, at modellens klippeevne og brugervenlighed er blandt de bedste. Derudover skriver de, at den også er meget støjsvag og lydløs, så den ikke vil forstyrre dig på nogen måde, når den klipper græsplænen.

Råd & Rön fandt ikke mange ulemper ved Alko Robolinho 500 E, men de bemærker dog, at den ikke fungerer helt optimalt, når det kommer til at klippe græs på ujævnt terræn.***

God til de mindre haver

Alko Robolinho 500 E er en effektiv robotplæneklipper, der er god til de mindre haver, da dens arbejdsareal er på 500 kvadratmeter. Den kan klare hældninger på helt op til 45 procent, hvilket er mere end mange andre sammenlignelige modeller.

Robotplæneklipperen er forsynet med gummibelagte hjul, der sikrer et godt greb samt en sikker drift. Den slår græsset i et helt tilfældigt mønster, hvorfor man undgår striber og hjulspor på græsplænen. Man har desuden mulighed for nemt og hurtigt at justere på klippehøjden, hvis man ønsker dette.

Derudover har Alko Robolinho 500 E et afgrænsningskabel, så man kan indstille modellen til at klippe græsset lige præcis der, hvor man ønsker. På den måde kan man blot indstille dette og herefter lade den passe sig selv. Når den er færdig med at klippe græsset, kører den automatisk tilbage til ladestationen. Driftstiden er på cirka 50 minutter, mens det tager 60 minutter at oplade den.

Model med dobbelt bioklip-system

Med Alko Robolinho 500 E får man en robotplæneklipper, der slår græsset på en måde, så det naturligt bliver gødet. Dette er fordi, at det afklippede græs bliver kastet ud på selve plænen, så det fungerer som en naturlig gødning.

Det vil sige, at Alko Robolinho 500 E er forsynet med et dobbelt bioklip-system, der sørger for at reducere belægninger af afklippet græs under skjoldet. Desuden sørger dette system også for, at græsset bliver klippet effektivt og ensartet.

Det er endvidere nemt at installere og programmere robotplæneklipperen. Man har nemlig mulighed for blot at indstille de forskellige klippetider samt dage på selve modellen. Når man er færdig med at indstille både tider og dage, så starter den pr. automatik efter de angivne tidspunkter.

Sikker plæneklipper med sensorteknologi

Da Alko Robolinho 500 E er forsynet med en intelligent sensorteknologi, sørger den for at registrere alle genstande og forhindringer i haven. Den kører derfor udenom disse, så den ikke bliver beskadiget ved klipningen.

Det er desuden vigtigt at være opmærksom på, at modellens motor pr. automatik stopper, hvis den bliver løftet fra græsplænen. På den måde er det nemmere at undgå skader og ulykker, da den herved aldrig vil være tændt, når man løfter eller flytter rundt på den.

Specifikationer ved Alko Robolinho 500 E:
Højde: 29 centimeter
Bredde: 40 centimeter
Dybde: 60 centimeter
Vægt: 7,6 kilo
Støjniveau: 60 dB
Arbejdsareal: 500 m2
Klippebredde: 20 centimeter
Klippehøjde: 25-55 millimeter
Maksimumhældning på plæne: 45 procent
Knivsystem: Double Cut System med 4 knive
Køretid på én batteriopladning: 50 minutter
Opladningstid: 60 minutter
Kan styres via app på telefonen: Nej

Udvalgte fordele ved Alko Robolinho 500 E:
Forsynet med bioklip-system
Sikker plæneklipper
Kan klare hældninger på op til 45 procent
Nem installering og indstilling af klippetider og dage
Med intelligent sensorsystem

Her kan du se en videopræsentation af Alko Robolinho 500 E lavet af AL-KO Gardentech:


Det bør du være opmærksom på, inden du køber en robotplæneklipper

Det bør du være opmærksom på, inden du køber en robotplæneklipper

En robotplæneklipper giver en større frihed og er en god aflastning for forbrugeren, når det kommer til havearbejde. Men der findes mange forskellige robotplæneklippere på markedet, så man bør have nogle aspekter in mente, inden man foretager sit køb.

Baseret på artikler fra Gardenlines.co.uk, Robotsworldwide.com og Husqvarna.com guider vi i det nedenstående til, hvad man bør overveje, før man anskaffer sig en robotplæneklipper:

Græsplænens størrelse: Robotplæneklipperne kommer med et fastsat arbejdsareal, og det vil variere fra model til model, så det er vigtigt at købe en model, der passer til ens egen, individuelle græsplæne. Nogle modeller kan dække mindre arealer på ned til 150 m2, hvor andre kan komme helt op på 6000 m2. Læg mærke til at størrelse på arbejdsareal og pris også hænger nøje sammen.

Eksperterne anbefaler, at man anskaffer sig en model, der har et lidt større arbejdsareal, end ens have har for at være sikker på, at modellen kan varetage hele haven. Hvis ens have for eksempel er 500 m2, bør man derfor vælge en model, der har et lidt større arbejdsareal end 500 m2. Det gør sig især gældende, hvis ens plæne er meget ujævn med mange skrænter og kringelkroge.

Græsplænens udformning: Man vil ofte få det bedste resultat med en robotplæneklipper, hvis man har en firkantet og jævn græsplæne, men robotplæneklipperne er designede til at kunne fungere i mere besværligt og kuperet terræn med skråninger – mange modeller kan klare hældninger på op til 35 procent, som er en del. Hvis man har en græsplæne med mange skråninger og bakker, så bør man vælge en model med stærke og store hjul, som kan klare opgaven.

Brugervenlighed og styring: Det er ifølge eksperterne en god ide at se nærmere på displayet og systemet, før man køber modellen. Se efter om styringen er let og intuitiv og nem at navigere, for som sæsonerne skifter, så vil man ofte være nødt til at justere en smule på indstillingerne.

Gardena sileno opsætningOpsætning: Meget tekniske modeller kan være svære at sætte op og få til at fungere – hvis man anskaffer sig en model med WiFi, skal man være opmærksom på, at en del (eller hele) opsætningen vil finde sted digitalt via app’en, og ofte vil disse modeller slet ikke have et fysisk display på kroppen. Som en del af opsætningen skal man også vælge zoner eller afgrænsninger, som robotplæneklipperen så ikke bevæger sig uden for, og det kan både være digitalt eller med pløkker eller kantledninger, som placeres fysisk i haven.

Robotplæneklipperen anvender så et kortsystem, som kortlægger ruten, som dog ændres undervejs, når modellen bevæger sig hen i nærheden af forhindringer eller afgrænsningerne. Så skiftes der retning for at undgå kollision.  

Sikkerhed: Robotplæneklippere kommer i dag ofte med flere forskellige sikkerhedssystemer og -indstillinger – både med henblik på at sikre modellen selv mod tyveri og sikre forbrugeren mod at komme til skade.

Eksperterne anbefaler, at man vælger en robotplæneklipper, der har et sikkerhedssystem – gerne et pinkodesystem og/eller alarmsystem men eventuelt også en GPS-tracker. Man bør desuden vælge en model, der yder god sikkerhed for forbrugeren selv – det vil sige, at man bør vælge en model, der har et sikkerhedssystem i knivene.

Det betyder, at hvis man løfter robotplæneklipperen, eller den vælter, så holder knivene med det samme op med at bevæge sig, så man ikke kommer til skade. Det gør også, at både børn og kæledyr kan færdes i samme have som en robotplæneklipper.

Sensorer: De fleste robotplæneklippere kommer med en eller anden form for sensorteknologi. Nogle modeller har 360 graders synsfelt, så de kan se alt, hvad der sker – andre modeller har i stedet sensorer såsom regnsensor eller stødsensor, der registrerer forskellige parametre.

Gardena sileno i regn Regnsensor: En regnsensor registrerer selv, hvis det begynder at regne. Robotterne har nemlig ikke godt af regn og vil også have svært ved at bevæge sig rundt på en våd græsplæne, og derfor vil de køre tilbage til lade-stationen, hvis regnsensoren registrerer regn.

Stødsensor: Mange robotplæneklippere har også en stødsensor, der gør, at robotplæneklipperen ikke støder ind i forhindringer eller genstande som stole eller borde. Med en stødsensor kan robotplæneklipperen registrere eventuelle forhindringer, der findes i kørebanen, hvorefter den bevæger sig udenom.

WiFi og app: De mest moderne robotplæneklippere har indbygget WiFi, så man kan styre dem med telefonen via en app. Man kan endda både installere, indstille og programmere direkte i app’en. Det gør det lettere at få klippet plænen optimalt, da man så altid har kontrolpanelet ved hånden. Disse modeller er dog ofte dyrere.  

Batteri: Robotplæneklippere kører på batteri, og mange af de moderne modeller benytter sig af den nye Lithium-ion teknologi, der sikrer høj effektivitet og stabilitet samt en relativ kort opladningstid.

Der er dog forskel på, hvor lang en arbejdstid, robotplæneklipperne har, og det er en fordel at vælge en model, der kan arbejde længe på én opladning. Ofte vil tallet ligge på minimum 60 minutter, men nogle modeller kan komme op på over 80 minutter.

Arbejdstiden vil dog også afhænge af havens udformning. Når batteriet er tomt, så skal det lades op igen, og de fleste robotplæneklippere kan selv registrere, når batteriet er ved at være tomt, hvorefter de selv returnerer til lade-stationen og lader sig selv op. En fuld opladning vil ofte tage halvanden time eller mere.

Hvis robotplæneklipperen ikke er færdig med at klippe plænen, så vender den tilbage til arbejdet efter endt opladning. Læg mærke til at nogle modeller har en meget lang opladningstid på op til over 15 timer – med en sådan model kan det tage meget lang tid at få klippet græsset, hvis man har en stor plæne.


Tips til hvordan du holder græsplænen flot, sund og grøn

flot græsplæne

De fleste haveejere ser gerne, at deres græsplæne bliver både tyk, tæt og blød samtidig med, at den får en flot, grøn og sund farve – men i praksis kan det godt være lidt svært at opfylde alle disse kriterier. Baseret på artikler fra boligsiden Bolius.dk guider vi her forbrugeren til, hvordan man opnår en flot græsplæne:

Højden på græsset 
Græshøjden er et af de vigtigste elementer i pleje og pasning af græsplænen, og højde spiller en stor rolle for, om græsplænen kan komme til at få en dyb, mørk, grøn farve. Ifølge eksperterne så ligger den optimale græshøjde på fem centimeter – både for at kunne give den tætte fornemmelse, og så beskytter de fem centimeter også, hvis der opstår tørkeperioder.

Hvis man synes, at fem centimeter er for højt (læg mærke til at de fleste robotplæneklippere kun kan fungere i haver, hvor græsset er maksimum seks centimeter), så kan man godt tage lidt af højden af, men ifølge eksperterne bør græsset ikke komme ned under tre centimeter, for så forsvinder livskraften, og mos og ukrudt vil have lettere ved at få overtaget på plænen.

Især om foråret er det vigtigt ikke at klippe græsset for langt ned – det beskytter nemlig også mod frost. Som udgangspunkt bør man desuden klippe græsset en-to gange fra marts til oktober.

Den rigtige tilpasning giver den flotteste plæne
Hvis man ønsker en flot og symmetrisk plæne og går meget op i det visuelle udtryk, så er det også vigtigt at klippe og afrette kanterne på græsplænen – lige og præcise kanter giver et meget stort visuelt løft til plænens udseende, og så vokser det heller ikke ind til blomsterne i bedene.

gødningGødning kan være nødvendigt
Nogle græsplæner vokser sig flotte af sig selv, men ofte kan det være nødvendigt at gøde plænen for at fremme både sundhed, trivsel og udseende. Når man skal anvende gødning i haven, så findes der som udgangspunkt to former for gødning: nemlig organisk eller kunstig.

Hvis man anvender kunstgødning, så skal det helst kun anvendes i mindre doser og gerne tre gange om året – nemlig i tidligt forår (omkring marts eller april), om sommeren (juni eller juli) samt i sensommerperioden (gerne august eller tidlig september).

Man kan også vælge den mere naturlige variant og vælge organisk gødning. I så fald skal man ikke gøde lige så ofte – det vil være nok med en enkelt gang om året. Organisk gødning stammer fra dyr som heste, køer eller høns, og man kan ofte finde organisk gødning i pilleform.

Mange moderne plæneklippere har desuden funktionen bioklip, som giver automatisk og organisk gødning til plænen. Bioklip fungerer ved, at knivene skærer det afklippede græs i meget små dele, hvorefter det automatisk spredes ud over plænen – her skal det så blive liggende, hvor det fungerer som den organiske gødning, der af sig selv plejer plænen.

Et andet godt ”kosttilskud” til græsplænen er kalk, som er med til at regulere surhedsgraden. En sund græsplæne skal helt være pH-neutral – det vil sige syv på pH-skalaen – men kender man ikke pH-værdien på græsplænen, kan man måle den med lakmuspapir.

Forårspleje af plænen

For at holde græsplænen flot og sund, bør man begynde plejen af plænen allerede i det tidlige forår. Start her med at rive blade sammen, og giv også gerne mos og ukrudt en gang med riven. Hvis mosset driller, så kan man vente til de lidt mere tørre forårsdage, hvor mosset af sig selv bliver mere løst og dermed lettere at fjerne.

mos i græsNetop mos er ofte en torn i øjet på ejere af græsplæner, for det kan være svært at komme af med, og det gælder især, hvis ens græsplænen ligger i skyggen, hvor de bedste vækstbetingelser for mosset findes. Hvis man ikke kan løsne mosset med riven, så foreslår eksperterne, at man enten lægger fuglefrø i mosset, da fuglene så vil skrabe mosset af under jagten på frøene, eller man kan anvende kemikalier.

Kemikalier er dog ikke en miljøvenlig metode og bør helst undgås – både for plænen og miljøets skyld.

Man bør også foretage de første klipninger af græsset om foråret, også selv om det ikke er vokset særlig meget efter vinteren og dermed er meget kort. Tag derfor kun en smule af toppen af græsset af, da det kan fjerne den naturlige næring, hvis man fjerner mere. Vælg til formålet den højeste højdejustering på plæneklipperen. De følgende uger kan man slå græsset igen og tage lidt mere hver gang.

Husk også den tidlige forårsgødning som beskrevet ovenfor.

Sommerpleje af plænen

Græsset vokser mest om sommeren, så her er det vigtigt at klippe græsset regelmæssigt, så det altid har en højde på omkring de fem centimeter.

vand plænenDet er også om sommeren, at der er størst chance for, at der opstår tørke, og manglende vand kombineret med meget sol gør, at græsset hurtigt bliver gult. Hvis man vil undgå det, så kan man vande græsplænen, og den bedste metode er at foretage korte men intensive vandinger. Man vil snart opdage, at græsset meget hurtigt bliver grønt igen.

Hvis man ikke vil bruge penge på at vande græsplænen (det kan hurtigt blive dyrt at vande bare en mellemstor plæne og læg også mærke til, at der kan komme vandingsforbud), så betyder vissent græs ikke, at græsset er dødt – det vil ofte vokse og blive grønt igen, lige så snart der kommer regn.

Husk også sommer-gødningen, som beskrevet ovenfor.

Efterårs- og vinterpleje af plænen

græsplane vinterEfter sommeren kan der ofte opstå nøgne pletter i græsplænen, og for at komme dem til livs kan man fylde dem med en blanding af kompost og sand. Herefter kan der sås nyt græs i pletten, så plænen igen bliver ensartet.

Man skal klippe græsplænen for sidste gang om efteråret, og det vil ofte være i oktober.

Når bladene begynder at falde fra træerne om efteråret, så kan man sagtens lade dem ligge vinteren over.

Pas dog på med at der ikke ligger alt for tunge bladbunker på græsplænen, for så kan der opstå svamp nedenunder. Man kan også med fordel slå græsset med bladene oven på, hvorefter bladene klippes i stykker af maskinen og spredes ud.


Hvad skal jeg vælge: En robotplæneklipper eller en traditionel plæneklipper?

Hvis man er haveejer, er det nødvendigt at klippe græsset regelmæssigt for både at holde græsplænen sund og flot at se på. Til formålet er det nødvendigt med en plæneklipper af en slags, og her vælger mange en traditionel, benzindreven plæneklipper, som man skubber med håndkraft – har man en meget lille have, kan man også blot anvende en model uden motor med klinge, og har man en meget stor have, kan en havetraktor være en ide, men det er kun, hvis ens have er helt ude i enten den meget lille eller meget store ende af arealskalaen – de fleste haveejere vil have brug for en decideret plæneklipper.

Efterhånden som teknologien er blevet mere moderne, er robotplæneklippere også kommet ind i billedet og udgør nu en relativt stor del af udbuddet på markedet. For mange kan en robotplæneklipper stadig virke som en lidt fjern og uvirkelig ide, men hvis man ser nærmere på, hvad man får for pengene, så vil det måske være en både økonomisk og komfortabel ide på længere sigt. Derfor er der også stadig mange der anvender en traditionel græsslåmaskine.

Baseret på råd fra Bolius.dk guider vi her til fordele og ulemper ved både en robotplæneklipper og en traditionel plæneklipper.

Fordele ved en robotplæneklipper ➕

Gardena Sileno City 500 Mindre manuelt arbejde: At man ikke behøver at bruge timevis af hårdt fysisk arbejde vil nok være den mest tungtvejende fordel for de flestes vedkommende for at anskaffe en robotplæneklipper, for en robotplæneklipper klarer nemlig alt klippearbejdet selv.

Lette at bruge: Moderne robotplæneklippere er ofte lette at indstille med hensyn til både tidsplan, start og stop. Man kan indstille robotplæneklipperen til at klippe græsset, når man ikke er hjemme, så man ikke bliver generet af den. Herefter klarer robotplæneklipperen sig selv, uden at man behøver at foretage sig noget selv.

Kører uden om forhindringer: De fleste robotplæneklippere er i dag udstyret med sensorer, som gør, at modellerne er blevet i stand til at klare forhindringer i haven, såsom møbler, statuer, legetøj og bede, idet de kan registrere dem på forhånd og køre udenom. Så man behøver ikke længere rydde græsplænen, inden den skal klippes.

God løsning til allergikere: Som græspollenallergiker kan det være en ubehagelig udfordring at slå græsset manuelt, men det, at robotplæneklipperen selv er i stand til at klippe græsset uden indblanding, gør, at man som græspollenallergiker slipper for unødvendige gener.

Kan styres med app: Man kan anskaffe sig en robotplæneklipper, som man kan styre med en app på sin telefon – så kan man hele tiden styre modellen, selv om man ikke er hjemme. 

Miljøvenlig: En robotplæneklipper bruger ikke benzin og forurener derfor ikke. 

Meget lille vedligeholdelse: En robotplæneklipper kræver meget lidt vedligeholdelse, ud over at den skal have nye knive engang imellem. Der sætter sig ikke så meget græs fast i knivene, og nogle modeller kan endda skylles af med haveslangen.

Minimerer uønsket vækst: Græsset på plænen bliver klippet oftere med en robotplæneklipper, og det resulterer i, at plænen bliver flottere og mere jævn – en regelmæssig klipning sørger også for at minimere væksten af mos og ukrudt.

Gøder græsplænen under arbejdet: Har man en model med bioklip, så bliver græsplænen også automatisk gødet, da det afklippede græs bliver klippet i meget små stykker, hvorefter det spredes ud og fungerer som naturlig gødning.

Kan arbejde i fugtigt vejr: De fleste robotplæneklippere er udstyret med en regnsensor, der selv registrerer, hvis regnen bliver for tung – herefter har mange af modellerne den funktion, at de selv returnerer til lade-stationen for at komme i tørvejr. De fleste modeller vil dog sagtens kunne arbejde i let regn.

Svag støj: En robotplæneklipper larmer ikke ret meget i forhold til en traditionel benzindreven plæneklipper.

Ulemper ved en robotplæneklipper ➗

Høj pris: En robotplæneklipper er en dyr investering, og netop prisaspektet vil ofte være det parameter, som vil afholde mange fra at anskaffe sig en robot. Hvis man har en stor græsplæne, vil man også have brug for en model med et stort arbejdsareal, hvilket koster mere. 

Kan ikke altid erstatte den normale plæneklipper: Man kan ikke være sikker på, at robotplæneklipperen kan komme til alle steder i haven, og derfor kan der forekomme ”helligdage” i græsplænen.  

Set-up kan tage tid: Ikke alle robotplæneklippere er lige brugervenlige, og det kan tage noget tid at få dem indstillet. Man skal også selv afgrænse det område, som robotten må arbejde på.

Problemer ved objekter og forhindringer: Robotplæneklippere kan have svært ved at klippe alt græs rundt om bordben og stoleben samt i hjørner og kroge.

Problemer med kanterDet er heller ikke alle robotplæneklippere, som kan klippe græsset ud over siderne på modellen, hvilket vil betyde, at de fleste kanter på græsplænen ikke bliver klippet. 

Kan ikke klare højt græs: De fleste robotplæneklippere kan kun klare en græshøjde på maksimum cirka seks centimeter, men lader man robotten køre regelmæssigt, så vil græsset blive holdt nede, og højdeaspektet vil ikke udgøre et problem.

Fordele ved en traditionel plæneklipper ➕ 

plæneklipperLavere pris: En traditionel, benzindreven plæneklipper koster noget mindre end en robotplæneklipper.

Ingen helligdage: Da man selv styrer modellen, kan man sørge for at få hele plænen klippet, så der ikke er huller.

Ingen manglende kanter: Hvor robotterne kan have svært ved at klippe græsset ved kanterne, så kan man nemt selv gøre dette med en traditionel plæneklipper.

Let at komme i gang med at bruge: En traditionel plæneklipper kræver ikke installation – man kan blot fylde benzin på og gå i gang med at klippe græsset.

Kan klippe højt græs: En traditionel plæneklipper vil ofte kunne slå græsplænen, selv om græsset er meget højt.

Ulemper ved en traditionel plæneklipper ➗ 

Tidskrævende: Man skal selv manuelt slå græsplænen, og hvis man har en stor have, så kan det godt tage lang tid.

Hårdt arbejde: Det kan være hårdt rent fysisk for kroppen at klippe græsset med en traditionel plæneklipper, for godt nok har den en motor, men man skal stadig selv skubbe den – især ved bakker og hældninger kan arbejdet blive tungt. 

Vedligeholdelse: En traditionel plæneklipper kræver en del mere vedligeholdelse end en robotplæneklipper. Den skal også gøres klar både vinter og forår, og der skal benzin og olie på, knive, filtre og tændrør skal skiftes, samt modellen skal ofte renses for græs – både ved knivene og ved hjulene. 

Besværlig græsopsamling: Nogle traditionelle plæneklippere har en beholder, som opsamler afklippet græs, og den skal ofte tømmes. Har modellen ikke dette, så vil det afklippede græs ofte lægge sig som en tung bunke oven på plænen.

Støj: En traditionel plæneklipper larmer en del, og man vil ofte ikke kunne opholde sig i haven, mens græsset klippes.

Ikke god for miljøet: Eftersom en traditionel plæneklipper kører på benzin, så vil den uundgåeligt forurene, hvilket er skidt for miljøet.


Sådan vedligeholder du din robotplæneklipper

plæneklipper efter brugSelv om der ikke er meget vedligeholdelse at varetage, hvis man anskaffer sig en robotplæneklipper, så er der alligevel et par ting, som man bør huske på. Bolius.dk har her lavet en hurtig guide:

Knivene: Eftersom robotplæneklipperen arbejder ofte, så vil der være behov for at skifte knive/klinger engang imellem. Eksperterne anbefaler en-tre gange per år. En sløv kniv forringer nemlig både modellens klippeevner og giver en synlig mindre pæn græsplæne. Knivenes levetid afhænger ofte af, hvordan ens græsplæne ser ud – for eksempel om den er stor eller lille, typen af græs, og om der er mange rødder og sten i jorden.

Børst maskinen af: Det er kun de færreste robotplæneklippere, der kan tåle at blive spulet med vand. Børst derfor i stedet blot græs og skidt af modellen engang imellem. Hvis selve karosseriet skal renses, så anvend en fugtig klud.

Tjek modellen af og til: Se regelmæssigt efter at der ikke sidder noget og blokerer for knivene, så rotationen forbliver fri – ellers kan robotplæneklipperen ikke fungere optimalt.

Frostfri opbevaring: Sæt altid lade-stationen et tørt sted i selve plæneklipningssæsonen, og når det bliver vinter, så opbevar både lade-station og robotplæneklipper et tørt og frostfrit sted. Man kan med fordel lade batteriet op et par gange i løbet af vinteren for at holde gang i det – det forlænger levetiden. Eksperterne skriver, at den forventede levetid for et batteri til en robotplæneklipper er på omkring fire år.

Her kan du se en video om tilkøbs garagen til Gardena robotplæneklippere & rengøring. Videoen er produceret af GardenaDenmark: 


Sådan testes Gardena robotplæneklippere 

test Der findes mange forskellige robotplæneklippere på markedet, og det kan være svært at finde ud af, hvilke modeller der er de bedste. Derfor kan det være en fordel at læse eksperternes anmeldelser, og mange forskellige eksperter har faktisk testet robotplæneklippere. Det tæller blandt andet Which.co.uk, der i det følgende tydeliggør for forbrugeren, hvordan de foretager deres tests og fremhæver hvilke aspekter, der vægtes højest:

Klippeevner

En robotplæneklippers vigtigste opgave er at klippe græsset, og derfor vægtes evnerne inden for græsklipning meget højt. Which.co.uk skriver, at når de tester både robotplæneklippere og almindelige plæneklippere, så sørger de for at teste modellerne på forskellige typer af græs for at finde ud af, om der er nogle plænetyper, hvor modellerne vil halte lidt bagefter. Det betyder, at Which.co.uk både tester deres udvalgte plæneklippere på langt græs, lavt græs, hårdt græs og fugtigt græs.

Brugervenlighed

Eksperterne ser også nærmere på, hvor let det er at anvende robotplæneklipperen, og om brugen er intuitiv og nem at finde ud af. Det tæller også opsætning, som af og til kan være lidt besværlig, når det gælder robotter.

Bevægelser

Også robotplæneklippernes bevægelser ses der nærmere på af eksperterne, og det, der især lægges mærke til, er, hvordan modellerne bevæger sig hen over græsset, og om de har en praktisk tilgang til den individuelle have og ikke overser steder på græsplænen. Bevægelsesaspektet tæller også, hvor gode modellerne er til at navigere og manøvrere uden om forhindringer såsom stole, borde, legetøj og blomsterbede.

Tid og batteri

batteri Eksperterne måler også, hvor hurtige eller langsomme robotplæneklipperne er, når de arbejder, og også batterilevetiden er et vigtigt parameter. Eksperterne kigger både på, hvor længe robotplæneklipperne kan arbejde per opladning men også på, hvor lang tid det tager at lade batteriet fuldt op. Angående lade-tiden så findes der nemlig meget store forskelle her på de forskellige modeller – nogle tager en times tid, hvor andre kan tage mere end 15 timer for at få et fuldt opladet batteri.

Funktioner

De forskellige robotplæneklippere kommer med forskellige funktioner (ofte anhængig af pris), og eksperterne ser nærmere på, hvilke funktioner modellerne har, og dem, der er, afprøves også. Det kan for eksempel være sensorer som regnsensor eller stødsensor eller muligheden for tilslutning til WiFi, og at man derfor kan anvende telefonen til at styre modellen via den tilhørende app.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Gardena Sileno 

Topscorer hos det svenske teknikmagasin M3

Gardena Sileno

.

***Ekspertkilder har testet Gardena Sileno robotplæneklipperen, og de er meget tilfredse med denne model. Disse eksperter er det svenske teknologimagasin M3, som har forbrugertests som et af deres fokuspunkter.

Gardena Sileno klarer sig generelt godt over hele linjen i testene, hvilket resulterer i en topplacering i M3-testen.***

Arbejdsareal på 1000 m2

Denne robotplæneklipper vil være et godt valg for den forbruger, der har en rimelig stor græsplæne, for modellen er designet til at kunne varetage et arbejdsareal på omkring 1000 m2, men hvis man har optimale forhold i haven (en lige og jævn plæne uden for mange forhindringer), så kan man presse arbejdsarealet noget op.

Gardena Sileno er dog også skabt til at arbejde i haver med besværligt terræn, for modellen kommer med et stærkt baghjulstræk, som især er godt på stigninger, og modellen kan i den forbindelse klare stigninger med en hældning på op til 35 procent.

Man kan også justere klippehøjden på Gardena Sileno, og man kan foretage indstillinger mellem 20 og 60 millimeter for at få græsset klippet nøjagtigt i den højde, man ønsker.

Stillegående model

Gardena Sileno er designet med forskellige sensorer, der øger effektiviteten og højner sikkerheden, og her er tale om den indbyggede stødsensorer, der sikrer, at modellen ikke støder ind i forhindringer samt en knivsensor. Knivsensoren gør, at hvis modellen løftes op eller vælter, så stopper knivenes bevægelser med det samme.

Gardena Sileno har også andre sikkerheds-teknologier, der beskytter modellen selv, og det tæller et pinkodesystem og en tastaturlås.

Gardena Sileno har desuden den fordel, at her er tale om en stillegående model – modellen kommer nemlig med et lavt støjniveau på 58 dB og er dermed designet til ikke at larme ret meget, mens den arbejder – det betyder, at man sagtens kan opholde sig i haven, selv om modellen arbejder.

Eksperterne fremhæver modellens intelligente klippesystem

Gardena Sileno har været inkluderet i det svenske teknikmagasin M3’s test af robotplæneklippere, hvor ni modeller er blevet testet. Efter endt test konkluderer M3, at Gardena Sileno er blandt de bedste. Det skyldes blandt andet, at her først og fremmest er tale om en lidt mere prisvenlig model, hvilket er en stor fordel, da robotplæneklippere generelt er dyre, og så er her tale om en støjsvag model.

Det bemærkes dog, at selv om prisen er lav, så er her stadig tale om en velfungerende robotplæneklipper, og eksperterne fremhæver især modellens Sensor Cut-system, som er et intelligent system, der gør, at modellen både kan registrere højden på græsset samt klippe græsset på kanter og i sider også.

På den mere negative side skriver M3, at Gardena Sileno måske ikke er den bedste plæneklipper, når det gælder batterilevetid eller at håndtere meget stejle skråninger.

Specifikationer ved Gardena Sileno
Højde: 24,8 centimeter
Bredde: 51 centimeter
Dybde: 62,7 centimeter
Vægt: 9,8 kilo
Støjniveau: 58 dB
Arbejdsareal: 1000 m2, men kan strækkes lidt ved optimale forhold
Klippebredde: 22 centimeter
Klippehøjde: 20-60 millimeter
Maksimumhældning på plæne: 35 procent
Knivsystem: Tre blade
Køretid på én batteriopladning: 65 minutter
Opladningstid: 60 minutter
Kan styres via app på telefonen: Nej 

Udvalgte fordele ved Gardena Sileno
Stort arbejdsareal på 1000 m2
Justerbar klippehøjde
Støjsvag model
Sensor Cut-klippeteknologi
Stødsensor og knivsensor


Gardena Smart Sileno Life 1000

✅ 4,3/5 stjerner hos det engelske testmagasin Gardenersworld.com
✅ Anbefales af det svenske magasin M3.idg.se
✅ Anbefales til den moderne forbruger af Testberichte.de

Gardena-Smart-Sileno-Life-1000

Det er let at adskille de forskellige kvalitetsplæneklippere fra Gardena fra hinanden. De er designet i forskellige serier, og de er lavet til at tilgodese forskellige have- og vedligeholdelsesmæssige behov.

Smart Sileno Life 1000 er den moderne og intelligente plæneklipper, der er skabt til dig med en større have. Den har en ekstra, lang klippebredde på hele 39cm, så din græsplæne kan blive trimmet på effektiv vis.

Smart Sileno Life 1000 kåres med 4,3/5 stjerner hos det svenske magasin M3.idg.se.

Når det kommer til det tyske marked, anbefales Smart Sileno Life 1000 til den moderne forbruger af Testberichte.de.

Om
Når du ser Smart Sileno Life 1000, minder den i facon og design om de andre kvalitetsplæneklippere fra Gardena. Dog er 1000-modellen udstyret med ekstra detaljer og funktioner, som kommer dig til gode, der har en stor have eller dig, der har prydområder i haven.

Prismæssigt ligger 1000-modellen i den høje ende af skalaen hos Gardenas modeller. Prisen afspejler den kvalitet, som produktet er lavet med, og det afspejler de funktioner, du kan få glæde af nu og i mange år frem, når du vælger luksusudgaven.

Har du prydområder i haven, skal disse beskyttes optimalt, når du vil bruge en robotplæneklipper. Til dette formål skal du gå efter de eksklusive modeller, der er udstyret med Sensor-Cut teknologi (som Smart Sileno Life 1000). Teknologien kan styre sig frem til, hvor der er kanter, og hvor der skal køres ekstra varsomt.

Tyverisikring og brugervenlig trimning
Der er installeret tyverisikring på 1000-modellen, så du ikke skal bekymre dig om at have den kørende i haven, mens du er væk fra hjemmet. Plæneklipperen kan kobles til din smartphone via Apple Homekit eller IFTTT integrering.

1000-modellen fra Gardena er lavet til at tilgodese både den moderne forbruger og dig, der påskønner at installere dit udstyr på manuel manér.

Det har stor værdi for din glæde ved robotplæneklipperen på den lange bane, at den kan styres og programmeres på afstand. Dermed kan du klargøre græsplænen til, når gæsterne kommer på besøg senere på dagen. Du kan også vælge at sætte Smart Sileno Life 1000 manuelt op, hvis det er dette, du foretrækker.

Smart Sileno Life 1000 vs. markedet
Det er funktionen med at kunne klippe på op til cirka 40cm i bredden, der får Smart Sileno Life 1000 til at skille sig ud fra mængden. Bredden er knap dobbelt så lang som de øvrige Gardena modeller. Når du har en stor græsplæne, er det afgørende, at du vælger en robotplæneklipper, der kan trimme alt græs på én opladning. Her kommer klippebredden ind i billedet.

Des længere klippebredde, des mere effektiv vil din plæneklipper være.

Specifikationer ved Gardena Smart Sileno Life 1000
Afbalanceret skæremønster
Efterlader ingen kanter
Velegnet til store græsplæner på op til 1.000m2
Der medfølger kanttråd og pløkker
Skabt til at klare selv de mindste passager
Kan styres både manuelt og via app
Beskytter dine prydområder i haven
Sensor-Cur system
7,4kg
65 minutter køretid på fuld opladning

Udvalgte fordele ved Gardena Smart Sileno Life 1000
 Ekstra, lang klippebredde
Støjsvag (58dB)
Kompatibel med smartphone


Gardena Smart Sileno Life 1600+

✅ 4,3/5 stjerner hos det engelske magasin Gardenersworld.com
✅ Rosende anmeldelser hos Testberichte.de

Gardena-Smart-Sileno-1600

Vil du have den nyeste robotplæneklipper på det danske marked, skal du vælge Smart Sileno Life 1600+. Det er den seneste nye lancering fra Gardena. Modellen er udstyret med den nyeste teknologi på området, så du får de mest effektive, fleksible og brugervenlige funktioner med din robotplæneklipper.

1600+-modellen får 4,3/5 stjerner hos det engelske magasin Gardenersworld.com og modtager rosende anmeldelser hos Testberichte.de.

Om
Når du sammenligner funktionerne fra de øvrige Gardena modeller, vil du opleve, at 1600+-plæneklipperen er lavet med forbedrede og videreudviklede funktioner. Hvor både 750-modellen og 1000-modellen kan håndtere at køre på hældning på op til 25-30%, kan du uden problemer lade Smart Sileno Life 1600+ fungere på de mest skrå arealer af din græsplæne.

Som produktnavnet også fortæller, så er 1600+ beregnet til de største haver og græsarealer.

Sikkerhedsmæssigt har det stor værdi, at du kan låse din plæneklipper, så den er 100% tyverisikret. Med den personlige PIN-kode kan du sætte alarm på Smart Sileno Life 1600+, så den vil afgive høj signaltone, hvis den bliver fjernet fra sit underlag.
Dermed er der ingen ”lange fingre”, der tør stjæle plæneklipperen, når den er i arbejde, og du er på afstand fra hjemmet.

Skabt til at give dig maksimal fleksibilitet
Med den enkle og brugervenlige timer på plæneklipperen kan du til enhver tid bestemme, hvornår græsset skal klippes. Om du indstiller tiden manuelt, eller bruger din smartphone til formålet, afhænger af dine præferencer. På plæneklipperen kan klippehøjden justeres, og du kan aktivere alarmen, når robotten er i bevægelse, og du kører på arbejde.

Når den har klaret sit arbejde med at slå græsset, kører den automatisk tilbage til sin ladestation, så den er klar igen til næste gang, du vil have græsplænen trimmet.

Smart Sileno Life 1600+ er udstyret med en forstærket internetforbindelse, så den kan fungere selv på længere afstand fra netværket. Dette er nødvendigt, når du har et større græsareal, hvor plæneklipperen skal kunne køre og fungere upåklageligt.

På trods af de mange forbedrede funktioner er 1600+-modellen skabt i et mere stilrent design. De afrundede kanter giver et mere moderne look, og det er med til i højere grad at afsky nedbør.

Smart Sileno Life 1600+ vs. markedet
Den moderne robotplæneklipper skiller sig særligt ud i forhold til de sikkerhedsmæssige aspekter. Hvor de øvrige Gardena modeller har tyverialarm, der er programmeret med en løftesensor, er 1600+-modellen blevet ekstra forfinet. Sensoren er mere følsom, og den har ydermere en væltesensor.

Dermed umuliggøres opgaven for ubudne gæster i haven, da plæneklipperen praktisk talt ikke kan fjernes sig sit underlag, uden at alarmen aktiveres.

Når du vælger at investere i den mest eksklusive robotplæneklipper, betyder disse sikkerhedsmæssige funktioner alt i forhold til dit valg af produkt.

Specifikationer ved Smart Sileno Life 1600+
Praktisk timer
Alarm og personlig PIN-kode
Både løfte- og væltesensor
Klippebredde: 22cm
Vægt på 9,8kg
Elegant og mere stilfuldt design
Stærk netværksforbindelse
Kan kobles op til din smartphone

Udvalgte fordele ved ved Smart Sileno Life 1600+
 Brugervenlig
Passer perfekt til den store græsplæne
Kan køre upåklageligt på hældning op til 35%


Robomow RS 615 U

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Robomow RS615U

 

.

***Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet robotplæneklippere, og modellen Robomow RS 615 U er med i testen. Svenske eksperter har testet flere modeller, og for at finde ud af, hvilke modeller der er de bedste, er alle modellerne blevet testet på forskellige parametre som f.eks. klippeevne, funktioner, batteri og brugervenlighed.

Alle modellerne har derefter fået en samlet score, og Robomow RS 615 U klarede sig rigtig godt i testene og fik titlen som testvinder.***

Stort arbejdsareal på 1600 m2

Hvis man hører til de forbrugere, der har en meget stor græsplæne, så vil Robomow RS 615 U være et rigtig godt valg. Modellen har nemlig et stort arbejdsareal for en robotplæneklipper på 1600 m2. De 1600 m2 er den anbefalede størrelse, men hvis man har en lige have uden for mange hældninger og forhindringer, så kan dette tal godt strækkes en del.

Robomow RS 615 U er udstyret med en kraftig DC-motor, hvilket blandt andet ligger til grund for den stærke arbejdskraft. Hertil kommer også modellens store klippebredde, der ligger på 56 centimeter – det betyder, at modellen klipper rigtig meget græs, hver gang den bevæger sig.

Herudover har modellen også den fordel, at den kan klippe græs uden for hjulene, hvilket medfører, at hverken hjørner, kanter og sider bliver overset.

Robomow RS 615 U (bund) Også til haver med skråninger

Selv om Robomow RS 615 U har sine optimale forhold i den lige og jævne have, så kan modellen sagtens også anvendes i haver, der både er kantede, ujævne, med forhindringer og hældninger. Angående forhindringer og objekter på græsplænen, så er Robomow RS 615 U udstyret med sensorer, der selv registrerer, hvis disse findes i modellens bane, hvorefter modellen kører udenom, før den støder ind i dem.

Robomow RS 615 U kan således også fungere i ujævne haver, og det tæller også, hvis der findes skråninger og hældninger – Robomow RS 615 U kan nemlig klare skråninger på op til 36 procent, hvilket er en del.

Man indstiller desuden selv, hvordan man ønsker græsset klippet, for man kan frit vælge mellem intervaller mellem 20 og 80 millimeter.Herudover kommer Robomow RS 615 U også med en regnsensor, der gør, at modellen også selv kan registrere, hvis det begynder at regne. Hvis det sker, så holder modellen op med at arbejde for både at skåne sig selv og plænen.

Styres via telefonen

Ud over de intelligente sensorer, så er Robomow RS 615 U også moderne på flere måder – modellen har nemlig WiFi, som betyder, at man kan kommunikere med modellen via sin telefon, hvis man downloader den tilhørende app.

I app’en kan man således både installere, programmere og overvåge robotplæneklipperen. Det betyder, at man ikke engang behøver at være fysisk i haven for at kunne programmere modellen.

Robomow RS 615 U kører desuden på batteri, og derfor kommer modellen med en lade-station, hvor batteriet lades op. Det tager omkring 120 minutter for Robomow RS 615 U at foretage en fuld opladning.

Specifikationer ved Robomow RS 615 U 
Højde: 31 centimeter
Bredde: 66 centimeter
Dybde: 73,5 centimeter
Vægt: 30 kilo
Støjniveau: 72 dB
Arbejdsareal: 1600 m2, men kan strækkes hvis man har en jævn og lige plæne
Klippehøjde: 20-80 millimeter
Maksimumhældning på plæne: 36 procent
Knivsystem: Tre blade
Køretid på én batteriopladning: 70 minutter
Opladningstid: 120 minutter
Kan styres via app på telefonen: Ja 

Udvalgte fordele ved Robomow RS 615 U 
Stort arbejdsareal på 1600 m2
DC-klippemotor
Klippebredde på 56 centimeter
Med stødsensor og regnsensor
Model, der kan styres med app

Her kan du se en generel videogennemgang af Robomow RS (S-serien). Videoen er udarbejdet af den danske side, RobotEksperten.dk: 


Wolfgarten Loopo M1000

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Wolfgarten Loopo M1000

 

.

***Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har gennemført en omfattende test af robotplæneklippere, herunder Wolfgarten Loopo M1000.

Ekspertkilderne er begejstrede for modellen, som de har kåret som en af topscorerne.

Råd & Rön mener, at Wolfgarten Loopo M1000 er en håndterbar robotplæneklipper, der også kan klare de mere komplekse haver. De er især glade for, at den er nem at komme i gang med, samt at den kan styres via en app.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved modellen, men bemærker dog, at den er ret tung, hvilket gør den sværere at flytte rundt på sammenlignet med andre modeller på markedet.***

Klipper græsplæner på op til 1000 kvadratmeter

Med Wolfgarten Loopo M1000 får man en robotplæneklipper, der har mulighed for at klippe græsplæner på op til 1000 kvadratmeter. Det betyder, at modellen er velegnet til forbrugere med en mellemstor have.

Derudover stopper modellen ikke ved hældninger, da den kan mestre disse på op til 36 procent. Den er forsynet med en kraftfuld 200 Watt DC-børstemotor, der sørger for, at robotplæneklipperen har en lang levetid.

Wolfgarten Loopo M1000 kommer yderligere med en regnsensor, der sikrer, at robotplæneklipperen stopper med at arbejde og kører direkte tilbage til ladestationen, hvis det begynder at regne. Hvis det starter med at regne, når modellen lader op, så venter den med at gå i gang til, det er stoppet med at regne.

Opladningstiden er på mellem 50 og 70 minutter, mens køretiden er på mellem 45 til 50 minutter. Når robotplæneklipperen er færdig med at arbejde, kører den automatisk tilbage til ladestationen.

Multizone-græsslåning og sensornavigation

Wolfgarten Loopo M1000 er forsynet med sensorer, der styrer navigationen. Med hjælp fra afgrænsningskablet kan modellen se, hvor den skal klippe græsset. Modellen vælger sine køreretninger tilfældigt, men har en hukommelsesfunktion, så den ikke kører det samme sted flere gange.

Derudover kommer Wolfgarten Loopo M1000 med et Multizone-system samt en Smart-Mow-funktion. Mens Multizone-systemet gør, at den har mulighed for at slå græsset i et hovedområde, men også i flere del-områder samt separate områder, der ikke er lige ved siden af hinanden, så sørger Smart-Mow-funktionen for, at modellen får en klippeadfærd med en højere klippeeffektivitet ved plænekanter.

Når Wolfgarten Loopo M1000 klipper græsset, så bliver det afklippede græs skåret i små stykker, hvorefter det kastes tilbage på den klippede græsplæne. Dette fungerer som en form for naturlig gødning af græsplænen, hvorfor man selv slipper for at gøre det.

Ved klipning af græsplænen har Wolfgarten Loopo M1000 et lydniveau på 69 dB, hvilket er en del højere end andre modeller. Dog betyder det ikke, at den vil forstyrre eller larme meget.

Kan styres via mobiltelefonen

Hvis man ønsker at foretage ændringer på Wolfgarten Loopo M1000, så kan man gøre dette på dens LED-skærm. Her kan den startes manuelt, eller der kan laves en plan for, hvornår den skal i gang. Der er desuden en Bluetooth-funktion, der gør, at man kan styre robotplæneklipperen via mobiltelefonen.

Derudover kommer Wolfgarten Loopo M1000 med et alarmsystem, der udløser en høj alarm, hvis den bliver fjernet under opbevaring, samt når den er i gang med at klippe græsplænen.

Det er mulighed for at aktivere børnesikringslåsen, der forhindrer børn i at kunne starte robotten selv. Den stopper desuden med at køre, hvis den bliver løftet, da motoren pr. automatik slukker.

Specifikationer ved Wolfgarten Loopo M1000:
Højde: 21 centimeter
Bredde: 46 centimeter
Dybde: 63 centimeter
Vægt: 11,1 kilo
Støjniveau: 69 dB
Arbejdsareal: 1000 m2
Klippebredde: 28 centimeter
Klippehøjde: 15-60 millimeter
Maksimumhældning på plæne: 36 procent
Knivsystem: Tredobbelt stjernekniv
Køretid på én batteriopladning: Mellem 45-50 minutter
Opladningstid: Mellem 50-70 minutter
Kan styres via app på telefonen: Ja

Udvalgte fordele ved Wolfgarten Loopo M1000:
Forsynet med regnsensor
Intelligent navigationssystem
Gøder græsplænen naturligt
Udstyret med Multizone-system
Kan styres via mobiltelefonen

Her kan du se en videopræsentation af Wolfgarten Loopo M1000 lavet af Wolfgarten:

 


Gardena robotplæneklipper-test
– disse kilder har vi brugt:

The Independent  
Independent.co.uk er er en af de største og mest omfangsrige, engelske aviser. Der skrives om nyhedsstof, sport, politik og udland m.m., men forbrugerstof har også en plads i avisen. I denne test har avisen testet ni forskellige robotplæneklippere, heriblandt modellen Gardena Smart Sileno. Læs mere her.


M3  
M3 er en svensk teknologi-testside, som har hovedfokus på at afprøve og vurdere de nyeste teknik-produkter. Her drejer det sig om en test af forskellige robotplæneklippere, hvor modellen Gardena Sileno indgår.Læs mere om testen her.


Råd & Rön  
Råd & Rön er en svensk forbrugerorganisation, som blandt andet udfører tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 30 robotplæneklippere er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellerne inden for parametre som klippeevne, design, smidighed, batteri, funktioner og brugervenlighed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


T3.com  
T3.com er et amerikansk gadget- og teknologi-magasin, som har fokus på nyheder, anmeldelser, guides og artikler inden for teknologien. T3.com har især fokus på elektroniske forbrugerprodukter som telefoner, computere, lyd, spil og fitness. Her har T3.com dog også testet forskellige robotplæneklippere, herunder modellen Gardena Smart Sileno +. Læs mere om testen her.

FAQ

Hvilken robotplæneklipper er den bedste?
Der er ingen tvivl om, at Gardena Smart Sileno Life 750 er en af de bedste robotplæneklippere på markedet. Den smarte robotplæneklipper har fået enormt gode anmeldelser hos blandt andet Pricerunner og Gardnersworld. Derudover indeholder den mange gode og nye funktioner, som ikke ses i mange andre robotplæneklippere.
Hvordan vælger jeg en robotplæneklipper?
Noget af det du skal være obs. på, når du vælger en robotplæneklipper er, om den har en robust og god kniv. Har robotplæneklipperen ikke det, er den ikke til meget nytte. Uden en skarp og robust kniv kan den ikke slå græsset ordentligt og pænt.
Samler robotplæneklippere græsset?
Du kan både få robotplæneklippere, der samler græsset op og robotplæneklippere, der ikke gør. Rigtigt mange foretrækker en robotplæneklipper, der ikke samler græsset. Grunden til det er, at græsset kan sætte sig fast i plæneklipperen, og det kan gøre græsslåningsprocessen lang og træls for dig som forbruger og ejer.
Hvor lang tid holder en robotplæneklipper?
Holdbarheden af robotplæneklipperen er meget forskellig fra robotplæneklipper til robotplæneklipper. Skal robotplæneklipperen blot klippe små arealer, er der større chance for, at den holder længere, end hvis den skulle klippe store og tilgroede arealer. Der er mange faktorer, du skal overveje.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme