Testoversigt: De bedste hækkeklippere ifølge eksperterne 2021

Senest opdateret den 0

Sommeren giver vokseværk i udendørsliv og glæde, men desværre også i hækken. Det gør det nødvendigt, at du klipper den regelmæssigt. Det er hårdt arbejde, og derfor har du brug for en god hækkeklipper.

Vi har gransket markedet og fundet frem til 8 modeller, som er de bedste hækkeklippere ifølge eksperterne. Vi præsenterer dem hver for sig, så du på en let og overskuelig måde kan blive klogere på både design, fordele og ulemper, pris og kvalitet. 

I det sidste afsnit giver vi dig inspiration til at finde andre apparater til haven, herunder kompostkværne, robotplæneklippere og traditionelle græsslåmaskiner.

Det skal du tænke over, før du køber en ny hækkeklipper:

🔸 Type: Foretrækker du en el hækkeklipper på strøm eller en hækkeklipper på benzin eller batteri?
🔸 Klinge: Hvor lang er klingen? Har du brug for en teleskop-hækkeklipper med ekstra længde?
🔸 Skærekapacitet: Hvor tykke grene skal den kunne skære over?
🔸 Motor: Hvor meget kraft har du brug for hos dit eldrevne valg?
🔸 Brugervenlighed: Er den let at håndtere og styre? Er håndtaget ergonomisk fremstillet?
🔸 Design: Hvordan ser apparatet ud – er designet praktisk?
🔸 Vægt: Er den tung eller let? Et tungt valg kan blive en byrde i længden.
🔸 Pris: Prisen hænger gerne sammen med type, kapacitet, klinge og mærke, så du får ofte, hvad du betaler for.

Flere af ovenstående faktorer kan være svære at undersøge på egen hånd, så du kan med fordel nærstudere, hvad eksperterne har skrevet i vores oversigt. 

Vores testoversigt indeholder:

 • Overblik over de 8 bedste enheder på markedet, ifølge eksperterne
 • Gennemgang af hvad eksperterne mener
 • Information om hvad produkterne kan
  • Købsguide hvor du kan blive klogere, før du køber
  • Gode råd om vedligeholdelse af din hækkeklipper
  • Viden om hvordan du bedst klipper hækken
  • Info om hvordan eksperterne har testet maskinerne
  • Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret
 • En guide til øvrige relevante tests og artikler

Læg mærke til, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. I stedet samler vi resultater af uvildige tests, så du nemt kan få et bedre overblik over de mest attraktive modeller på markedet.


Makita Hækkeklipper UH 6580 – De allerbedste klipperresultater

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ 4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
✅ Kraftfuld
✅ Lang

Makita Hækkeklipper UH 6580

Forhandler Pris

Annoncer

1.275,00 Læs mere
1.283,00 Læs mere

 

Makita Hækkeklipper UH 6580 vil være den bedste hækkeklipper til dig, der vægter effektivitet og skærekapacitet højest. Du får her de allerfineste klipperesultater, du kan ønske dig.

Den hører til eksperternes favoritter såvel som brugernes. Den får en topplacering i hækkeklipper test hos det danske forbrugerråd Tænk samt hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, og så modtager den 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit hos køberne på Amazon.

Tænk har vurderet modellen sammen med 18 andre ud fra parametre som klippeevne, klippekvalitet, brugervenlighed, batterilevetid og sikkerhed. Eksperterne kommer frem til, at den generelt præsterer fint, hvilket resulterer i en god bedømmelse.

Også de svenske eksperter fra Råd & Rön giver Makita Hækkeklipper UH 6580 en fin anmeldelse i en test af i alt 20 varianter. De baserer deres vurdering på forskellige kriterier, såsom evnen til at klippe tre typer af hække – tuja, liguster og laurbær. De har tillige kigget på brugervenlighed, batterilevetid, opladningstid, klippetid samt hækkens udseende efter klipningen. 

Maskinen modtager ligeledes positiv kritik blandt brugerne på Amazon. De fremhæver især, at den ligger rigtig godt i hånden, er nem at håndtere, og så er den meget let at rengøre. Én bruger udtrykker det med ordene: ”Purchased this because of its long reach. It feels well balanced and cuts through thick stems with ease”.

Effektiv el hækkeklipper

Makita Hækkeklipper UH 6580 er en el hækkeklipper, og det betyder, at den kører på strøm. Derfor får du en model med en ledning, du skal sætte til stikkontakten. Der er flere fordele ved den eldrevne type, for her vil du aldrig løbe tør for strøm, som du kan med hækkeklipper benzin eller batteri.

Vægten er ofte også lettere på en el hækkeklipper, og det vil være et stort plus, hvis du har mange hække. Selv nogle hundrede gram kan gøre en stor forskel på, hvor hurtigt du bliver træt i armene. Makita Hækkeklipper UH 6580 vejer 4,2 kilo, og det er en rigtig fin vægt.

Produktet leverer en høj effektivitet, så du hurtigt kan komme igennem klippearbejdet. Effekt i watt ligger på 700.

Designet er klassisk og pænt, og du får en god ergonomi, der giver dig et fordelagtigt greb. Grebet gør både, at sikkerheden er høj, og at du kan holde ordentligt fast i længere tid ad gangen.

Prisen ligger i den lidt højere ende, men du vil få et kvalitetsredskab.

Lang klinge

Makita Hækkeklipper UH 6580 har flere fremhævningsværdige fordele, som for eksempel tæller hastigheden. Den ligger på 1500 spm, som sikrer dig en hurtig trimning, hvor grene og kviste vil falde hurtigt til jorden.

Klingen er lang på 65 centimeter, og det bidrager også til hastigheden – jo længere en klinge, jo mere løv kan du få ned med hver bevægelse. Med så lang en klinge vil det ikke være nødvendigt med en teleskop hækkeklipper.

Maskinens effektivitet kan du se, når det kommer til kapacitet. Maksimumkapaciteten ligger på 21 millimeter, hvilket er meget sammenlignet med flere af konkurrenterne. Ofte kan hækkeklippere have problemer med grene, der er over 1 centimeter, men det gælder ikke for modellen her.

Alt i alt er Makita Hækkeklipper UH 6580 en solid el hækkeklipper på strøm, der har en lang klinge og en god klippekapacitet.

Specifikationer ved Makita Hækkeklipper UH 6580 – nøgleoplysninger

🔴 Producent: Makita
🔴 Type: El hækkeklipper
🔴 Effekt: 700 watt
🔴 Hastighed: 1500 spm
🔴 Skærekapacitet, maksimum: 21 millimeter
🔴 Klinge: 65 centimeter
🔴 Længde: 105 centimeter
🔴 Bredde: 20,6 centimeter
🔴 Højde: 22,3 centimeter
🔴 Vægt: 4,2 kilo

Fordele ved Makita Hækkeklipper UH 6580

Topscorer i hækkeklipper test
El hækkeklipper
Godt greb
Lang klinge
Høj skærekapacitet


AL-KO HT 4055 – Velegnet til gør-det-selv gartnere

✅ Topscorer hos prissammenligningssiden Pricerunner.dk
✅ Topscorer hos det tyske testmagasin Testberichte.de
✅ Smart batteri-bælte
✅ Fordelagtig til tyndere grene

 

AL-KO HT 4055

Forhandler Pris

Annoncer

781,00 Læs mere

AL-KO HT 4055 er den bedste hækkeklipper til den forbruger, der vægter pris og brugervenlighed højest. Den er især velegnet til gør-det-selv folket.

Den hører til blandt eksperternes store favoritter og modtager et stempel som topscorer i en hækkeklipper test hos både den danske sammenligningsside Pricerunner.dk og hos det tyske testmagasin Testberichte.de.

Pricerunner.dk har testet den sammen med 11 andre varianter, og de nævner, at du her får rigtig meget kvalitet for pengene. Eksperterne fremhæver, at den er meget velbalanceret og nem at bruge, at opbevaringen er let, og så glider den rigtig godt igennem tynde grene. Endnu en fordel er muligheden for at tilknytte et batteri-bælte, hvor du kan placere det tunge batteri og på den måde aflaste dine arme under klipningen. Alt i alt mener eksperterne: ”I forhold til prisen gør den her model fra tyske AL-KO bestemt et godkendt stykke arbejde”.

Testberichte.de mener, at især batterilevetiden er et stort plus, da du kan arbejde uafbrudt i 2 timer, hvilket er rigtig meget. Opladningstiden er også fin, og så er batteri-bæltet både behageligt og energibesparende, ifølge eksperterne. De konkluderer, at den er fordelagtig til gør-det-selv-gartneren, der ønsker at beskære normale hække, hvor grenene ikke er alt for tykke.

God pris

AL-KO HT 4055 vil være det oplagte valg, hvis du har mellemstore hække i din have med ikke alt for tykke grene. Den kommer med en maksimal skærekapacitet på 15 millimeter, hvilket ikke ligger helt i den høje ende sammenlignet med flere af konkurrenterne.

Til gengæld er modellen meget billig, og du vil opleve at få meget for pengene, hvis du kan gå på kompromis på nogle områder. Den generelle kvalitet, holdbarhed og robusthed er dog høj, så selve indmaden fejler bestemt ingenting.

Her er tale om et batteridrevet produkt, og det betyder, at du slipper for at skulle kæmpe med en irriterende ledning, og så får du en langt bedre bevægelsesfrihed. Du får et hækkeklipper batteri med en arbejdstid på op til maksimalt 150 minutter, men læg mærke til at batteri ikke altid medfølger, og at den faktiske arbejdstid kan være noget kortere. 

Batteridrevne maskiner kan være lidt tungere på grund af batteriet, men det gælder ikke for AL-KO’en. Den samlede vægt inklusiv batteri ligger på 4,1 kilo, og den vægt kan let matche selv de strøm-drevne konkurrenter.

Brugervenlig og let at arbejde med

Ud over den lave pris og vægt er der flere andre aspekter, vi skal fremhæve på AL-KO HT 4055. Det gælder blandt andet brugervenligheden, som giver et godt greb i håndtaget med bue og gummi. Hænderne sidder solidt fast, mens du arbejder, og det øger også sikkerheden. 

Balancen er fin, og der er kun mindre vibrationer, mens den kører. Du får en forholdsvis lang klinge på 55 centimeter, hvilket gør, at den kan tage et stort areal af hækken med hver gang, du svinger den.

Der medfølger en sværdbeskytter af hård plastik til at beskytte klingen, når du ikke bruger den, og beskyttelsen kommer med den bonus, at du kan hænge hele apparatet op på væggen. Så sparer du plads i værkstedet. Du får som et ekstra plus et smart batteri-bælte, der gør klipningen lidt lettere, da du kan bære det tyngende hækkeklipper batteri her. Så skåner du armene for at skulle arbejde med den ekstra vægt.

Alt i alt er AL-KO HT 4055 en prisvenlig batteridreven hækkeklipper, der er bedst til mellemstore hække.

Specifikationer ved AL-KO HT 4055 – nøgleoplysninger

🔴 Producent: AL-KO
🔴 Type: Hækkeklipper batteri
🔴 Batteritid: 150 minutter
🔴 Skærekapacitet, maksimum: 15 millimeter
🔴 Klinge: 55 centimeter
🔴 Støjniveau: 90 dB
🔴 Vægt: 4,1 kilo

Fordele ved AL-KO HT 4055

Topscorer i hækkeklipper test
Lav pris
Velegnet til mindre og mellemstore hække
Fin længde klinge
Høj brugervenlighed og solidt greb


Metabo HS 45 – Perfekt håndtering

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
✅ Præcist snit
✅ Brugervenlig

Metabo HS 45

Forhandler Pris

Annoncer

1.335,00 Læs mere

 

Metabo HS 45 vil være den bedste hækkeklipper til den forbruger, der vægter robusthed og sikkerhed højest. Du får en perfekt håndtering med en høj brugervenlighed.

Den er en ekspertfavorit såvel som en brugerfavorit. Den får et stempel som topscorer i en hækkeklipper test hos den svenske forbrugerorganisation Råd og Rön og bliver tildelt 4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos brugerne på Amazon.

Råd og Rön har testet 18 forskellige modeller på parametrene klippeevne, robusthed, batteri- og opladningstid, håndterbarhed og sikkerhed. De giver Metabo HS 45 en fin samlet score på 63 ud af 100 point, hvilket resulterer i en flot fjerdeplads. På hvert parameter har eksperterne vurderet produktet på en skala fra 1-10, og den scorer højest på holdbarhed og sikkerhed, hvor den får henholdsvis 9 ud af 10 point og 7 ud af 10 point. Eksperterne er især imponerede over, at Metabo’en i testen kunne holde til hele 66 timers uafbrudt arbejde.

Forbrugerne på Amazon er også begejstrede, og de udtrykker blandt andet, at her er tale om en hækkeklipper, som virkelig holder, hvad den lover. De fremhæver, at snittet bliver helt rent i første omgang, så du ikke behøver beskære det samme område flere gange. Én bruger beskriver oplevelsen med ordene: ”Det er nemt at arbejde med den nye hækkeklipper fra Metabo. Den er meget kraftfuld, let at håndtere og sidder ikke fast ved hver kvist” (oversat fra tysk).

El hækkeklipper til mellemstore hække

Har du en række mellemstore hække i haven, der har medium-tykke grene? Så vil Metabo HS 45 være et godt valg for dig.

Her er ikke tale om en prisvenlig model, og i sammenligning med konkurrenterne er prisen forholdsvis høj. Men se produktet som en investering i stedet, for du vil få en masse gode kvaliteter. Det tæller for eksempel en særdeles høj robusthed, en markant holdbarhed og en lang levetid.

Du kan udsætte den for lidt af hvert, og den kan stadig holde til det hele. Den er skabt til flittigt brug, så den er perfekt, hvis du hører til de forbrugere, der klipper hækken mere end én gang om året.

Skærekapaciteten ligger på 18 millimeter, hvilket er pænt uden at ligge i den absolutte top sammenlignet med konkurrenterne. Men hvis du alligevel klipper hækken to gange om året, så vil du ikke opleve problemer med for tykke grene.

Høj sikkerhed

Metabo HS 45 er en el hækkeklipper, og det betyder, at den kører på strøm fra stikkontakten. Du får derfor en ledning med i købet. Den store fordel ved en el hækkeklipper er effekten, vægten og køretiden. Når den kører på strøm, vil du aldrig opleve, at den løber tør for batteri eller benzin, og strømmen kan levere en høj effekt, der ikke svigter. På varianten her ligger effekten på 450 watt.

Sikkerhed er et af de absolutte nøgleord for maskinen, da den kommer med flere sikkerhedsforanstaltninger. Det inkluderer for eksempel et patenteret mekanisk hurtig-stop for klingen på 0,05 sekunder samt en S-Automatic Sikkerhedskobling, der afskærmer gear og knive ved blokering.

Der er tillige en kabeltrækaflastning, der sikrer, at ledningen ikke bliver trukket utilsigtet ud, og der medfølger opbevaringsbeholder og stødværn. Med alle de sikkerhedstiltag vil du få en meget mere tryg klippeoplevelse, som du ikke finder andre steder.

Redskabet har en 45 centimeter lang klinge, der godt nok ikke er den længste på markedet, og den er besat med diamantslebne knivtænder, der giver dig et rent snit i en 30 graders vinkel. Den er som en bonus generel let at anvende, og brugervenligheden har været i højsædet under produktionen. Ønsker du mere længde, kan du lede efter en teleskop hækkeklipper.

Alt i alt er Metabo HS 45 en solid og robust el hækkeklipper, der især har fokus på sikkerheden.

Specifikationer ved Metabo HS 45 – nøgleoplysninger

🔴 Producent: Metabo
🔴 Type: El hækkeklipper
🔴 Effekt: 450 watt
🔴 Skærekapacitet, maksimum: 18 millimeter
🔴 Klinge: 45 centimeter
🔴 Støjniveau: 82 dB
🔴 Vægt: 3,4 kilo

Fordele ved Metabo HS 45

Topscorer i hækkeklipper test
Særdeles robust
Fin skærekapacitet
Mange sikkerhedstiltag
Diamantslebne knivtænder


Einhell GE-EH 6560 – God hækkeklipper til god pris

✅ Kåret til ”Godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ 4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
✅ En af de lettere modeller
✅ Attraktiv pris

 

Einhell GE-EH 6560

Forhandler Pris

Annoncer

Einhell GE-EH 6560 er den bedste hækkeklipper til dig, der vægter styrke og vægt højest. Du får en rigtig velfungerende model til en fin pris.

Den er både populær hos eksperter og forbrugere. I en hækkeklipper test hos Forbrugerrådet Tænk bliver den kåret til ”Godt køb”, mens den får 4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser på Amazon.

Tænk giver modellen en positiv anmeldelse i en test af i alt 19 hækkeklippere. Eksperterne har blandt andet set nærmere på, hvordan klippeevnen og klippekvaliteten er på tuja-, liguster- og kirsebærlaurbærhække. De har også vurderet sikkerheden og brugervenligheden, herunder den generelle håndtering, vægtbalancen og håndtagenes komfort. Eksperterne mener alt i alt, at her er tale om en meget velfungerende hækkeklipper.

Også på Amazon bliver den rost i høje vendinger af forbrugerne, som kalder den en absolut fuldtræffer og fremhæver, at den er meget prisvenlig, og at udførelsen er fejlfri. De fremhæver, hvor praktisk den er at bruge, og at snittet bliver helt rent. Én bruger opsummerer: ”Jeg kan ikke sige andet end fantastisk. Den fungerer rigtig godt og er meget, meget effektiv” (oversat fra italiensk).

Flot og kraftfuld

Einhell GE-EH 6560 imponerer fra første færd med sit særdeles flotte og attraktive design i en blanding af markante og neutrale farver. Den vil se supergodt ud ude i værkstedet.

Det er dog ikke kun kosmetisk, at den er bemærkelsesværdig. Selve designet har et praktisk formål, da grebet er skabt til at levere ergonomi på et højt plan, så dine hænder kan holde solidt fast. Det øger både sikkerheden, stabiliteten og det færdige klipperesultat.

Prisen er fin uden at være decideret lav, og du vil få rigtig meget for dine investeringspenge. De stærke materialer giver dig en lang holdbarhed, som sikrer en længere levetid end normalt.

Varianten er en el hækkeklipper, der kører på strøm – det vil sige ikke en hækkeklipper benzin eller med batteri. Derfor er du sikker på aldrig pludselig at løbe tør for kraft. Supersmart, hvis du har en større have med mange hække. 

Eftersom her er tale om en el hækkeklipper, så vil vægten gerne være lavere, og det gælder også for maskinen her. Vægten ligger på kun 3,4 kilo, og det er klart i den lave ende. Det betyder, at du lettere kan nå svært tilgængelige steder, og så bliver dine arme ikke trætte nær så hurtigt.

Lang klinge på 66 centimeter

Einhell GE-EH 6560 kommer med mange fordele, og klingen på hele 66 centimeter er bestemt en af dem. 66 centimeter er meget i forhold til flere af konkurrenterne, og det betyder, at du ved hvert tag kan klippe et større areal af hækken. Det gør, at du hurtigere bliver færdig med arbejdet.

Effekten ligger på 650 watt, hvilket er en del, og det gør, at du lettere vil kunne klare genstridigt buskads og tykkere grene.

Du får en høj sikkerhed med en anordning, der sikrer, at klingen standser på mindre end 1 sekund samt en omfattende håndbeskyttelse. Så er du godt dækket ind sikkerhedsmæssigt.

Der medfølger et robust opbevarings-hylster, der sørger for, at klingen ikke kommer til skade, og så er der en affalds-fjerner, der gør det nemmere, når du skal klippe hækkens top. 

Alt i alt er Einhell GE-EH 6560 en attraktiv og flot el hækkeklipper med en stor klinge, solidt greb, høj effekt, lav vægt og gode sikkerhedsanordninger.

Specifikationer ved Einhell GE-EH 6560 – nøgleoplysninger

🔴 Producent: Einhell
🔴 Type: El hækkeklipper
🔴 Effekt: 650 watt
🔴 Klinge: 66 centimeter
🔴 Vægt: 3,4 kilo

Fordele ved Einhell GE-EH 6560

Topscorer i hækkeklipper test
Flot design
Lav vægt
Kraftfuld effekt
66 centimeters klinge


Makita Hækkeklipper DUH 602Z – Skarp til tykkere grene

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ Topscorer hos den svenske test-hjemmeside Testjakt.se
✅ God anmeldelse på YouTube.com
✅ Meget kraftfuld
✅ Let at håndtere
✅ Lang klinge

Makita Hækkeklipper DUH 602Z

Forhandler Pris

Annoncer

2.334,00 Læs mere

 

Makita Hækkeklipper DUH 602Z vil være den bedste hækkeklipper til dig, der vægter absolut høj kvalitet og skærekapacitet højt. Du får en skarp model til tykkere grene.

Den er blevet testet hos to ekspertkilder samt i en YouTube-video. Her er tale om en hækkeklipper test hos den svenske forbrugerorganisation Råd og Rön samt hos den svenske test-hjemmeside Testjakt.se. Begge steder modtager den høj ros og flotte anmeldelser.

Råd og Rön har testet 20 forskellige enheder, herunder 9 batteridrevne, 5 elektriske og 6 med udfoldeligt stanghåndtag. De har vurderet alle ud fra en række parametre, der inkluderer klippeevne, brugervenlighed, batterilevetid, samt hvor lang tid det tager at klippe toppen og siden af en hæk. Eksperterne har også lagt vægt på, hvor let produktet er at anvende, og de kommer frem til, at Makita Hækkeklipper præsterer rigtig fint. 

Den svenske test-side Testjakt.se samler diverse forbrugertests udført af eksperter i Sverige, og her gælder det Makita Hækkeklipper. Den modtager høj ros og får en flot andenplads i test.

Høj kvalitet til høj pris

Leder du efter noget af det bedste på markedet, vil Makita Hækkeklipper DUH 602Z være det oplagte valg. Modellen er ikke billig og ligger klart i den højeste ende af prisskalaen for klassen her, men til gengæld får du masser af kvalitet, der leverer præstationer på et højt niveau.

Her er tale om et produkt, der kører på batteri, men læg mærke til at hækkeklipper batteri og lader ikke altid følger med. Der er mange fordele ved en batteridreven maskine, og den største er nok bevægelsesfriheden og muligheden for at klippe langt væk fra en strømkilde. Du slipper også for at have en ledning dinglende ned i hovedet, mens du arbejder.

Batteri-redskaber vejer gerne lidt mere end dem, der kører på strøm, men vægten er holdt i den lavere ende her. Den ligger på 4,3 kilo, hvilket er pænt for typen. Læg dog mærke til at batteriet vil veje en del.

Kvaliteten er et af nøgleområderne, og enheden er skabt af materialer, der er usædvanligt holdbare og robuste. Det gør levetiden lang, og du kan få glæde af modellen i mange år frem i tiden. Levetiden bliver forlænget af den kulfri motor.

Ideel til tykke grene

Et andet af nøgleområderne er skærekapaciteten, som ligger på 21,5 millimeter. Det er rigtig meget i sammenligning med andre produkter, og derfor er Makita Hækkeklipper DUH 602Z fordelagtig til at trimme og klippe tykkere grene. Hvis du kun klipper hækken én gang om året, kan du opleve tykkere grene, men også på udvalgte hækketyper.

Du får en meget lang klinge på hele 60 centimeter. Det gør, at du hurtigere kommer frem, og arbejdet vil derfor kunne blive klaret på kortere tid. Fantastisk smart når vi har med en batteridreven type at gøre, som ikke har uendelig køretid. Med 60 centimeter vil du ikke få brug for en teleskop hækkeklipper.

Du kan trygt anvende modellen, hvis du er bekymret for sikkerheden, for der er en to-hånds sikkerhedsafbryder. Som en bonus finder du også tre hastighedsindstillinger og et drejbart håndtag. Håndtaget kan du dreje i 5 forskellige positioner. 

Alt i alt er Makita Hækkeklipper DUH 602Z en lidt dyrere enhed, der især er skarp, når det gælder klipning af tykkere grene.

Specifikationer ved Makita Hækkeklipper DUH 602Z – nøgleoplysninger

🔴 Producent: Makita
🔴 Type: Hækkeklipper batteri
🔴 Skærekapacitet, maksimum: 21,5 millimeter
🔴 Klinge: 60 centimeter
🔴 Støjniveau: 87 dB
🔴 Vægt: 4,3 kilo

Fordele ved Makita Hækkeklipper DUH 602Z

Topscorer i hækkeklipper test
Høj kvalitet
Batteridreven
Høj skærekapacitet
Lang klinge og drejbart håndtag


Kärcher HGE 18-50 – Ideel letvægts-model

✅ Kåret til ”Best Buy” hos det britiske forbrugermagasin Which.co.uk
✅ God anmeldelse hos det tyske haveredskabs-magasin Akkugaertner.de
✅ God anmeldelse hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk
✅ 4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos producenten Kärcher.com
✅ God til alle typer hæk
✅ Komfortabel
✅ Let at sætte op til brug

 

Kärcher HGE 18-50

Forhandler Pris

Annoncer

927,00 Læs mere

 

Kärcher HGE 18-50 er den bedste hækkeklipper til dig, der vægter eksperternes blåstempling og en ledningsfri oplevelse højt. Her er tillige tale om en letvægts-model, der gør det let for dig at få en maksimal bevægelsesfrihed.

Den er blevet testet hos i alt 3 ekspertkilder, der inkluderer det britiske forbrugermagasin Which.co.uk, det tyske haveredskabs-magasin Akkugaertner.de og det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk. Hos alle ekspertpanelerne får den en god anmeldelse, og den er oven i købet også en brugerfavorit blandt køberne på Kärchers egen hjemmeside.

Which.co.uk mener, at her er tale om en både velfungerende, alsidig, holdbar og effektiv maskine, og derfor har de taget den med på deres liste over ”Best Buy”-modeller. Det begrunder de med, at den kommer med rigtig meget smart ekstraudstyr såsom et roterende håndtag, der gør det nemt at klippe i forskellige vinkler. Det går tillige uden problemer at feje affaldet op efter klipningen. Alt det er med til at gøre apparatet til et fordelagtigt valg, ifølge eksperterne.

Expertreviews.co.uk kårer produktet til den bedste ledningsfri hækkeklipper blandt i alt 8 testede enheder. Eksperterne er først og fremmest begejstrede for det ergonomiske design, som gør dig i stand til løbende at justere klippevinklen. De roser også det stærke batteri, og så glider kniven rigtig let igennem stort set alle typer af hække og buske. Vægten ligger godt nok til den tunge side, men konklusionen fra eksperterne lyder: ”When it comes to battling bigger, tougher and unruly shrubs and hedges, the Kärcher HG 18-50 is the best cordless hedge trimmer we’ve found”.

Batteridreven og let vægt

Der er mange fordele at fremhæve ved Kärcher HGE 18-50, men først og fremmest drejer det sig om et produkt, der kører på batteri i stedet for strøm. Det betyder, at du ikke behøver ledning og stikkontakt – du kan bare lade batteriet op og gå i gang.

En anden fordel ved batteriet er, at du får en virkelig rar bevægelsesfrihed, og håndteringen bliver lettere, når du ikke skal slås med en ledning. Læg mærke til at hækkeklipper batteri ikke altid medfølger.

Som en bonus er batteriet til redskabet i Kärcher Battery Universe-familie, og det betyder, at batteriet i serien her vil passe til en række forskellige produkter. Så kan du ”låne” fra andre maskiner, hvis du oplever at løbe tør for strøm. Det er en virkelig smart mulighed, som giver dig en langt længere arbejdstid end ellers.

Du kan selv holde øje med, hvor meget batteri du har tilbage via det letlæselige og oplysende LCD-display, der informerer om resterende batteriniveau.

Normalt vejer batteri-varianterne mere end de eldrevne, men på maskinen får du en dejlig let vægt på kun 2,8 kilo. Det er meget lidt sammenlignet med konkurrenterne og også en del mindre end flere af de eldrevne. Den lave vægt øger manøvrerbarheden og håndteringen samt sikrer, at du ikke så hurtigt får ondt i armene af arbejdet.

Til alle typer af hæk – også de tykke grene

Kärcher HGE 18-50 er en meget alsidig hækkeklipper, der både kan blive anvendt til stedsegrønne hække og de løvfældende. Og det samme gælder for smågrene såvel som de tykkere udgaver. Den maksimale skærekapacitet ligger på 22 millimeter, og det er rigtig meget. Det er ikke markedsledende, men det er ikke langt fra i klassen her.

Modellen er ideel til vinkel-skæring, og den kan faktisk klippe i alle vinkler takket være det roterende håndtag. Klingen er på 50 centimeter, hvilket ikke er den længste på markedet. Ønsker du længere længde, kan du med fordel overveje en teleskop hækkeklipper.

Ud over at kunne skære og klippe er produktet tillige skabt til præcisions-trimning. Det finder du ikke hos alle konkurrenterne, og du kan derfor kreere småskulpturer ud af dine fritstående hækkeplanter. Perfekt hvis du hører til det mere kreative gør-det-selv folk.

Prisen er ikke i den lave afdeling, men du får en Kärcher-enhed, som er et af de førende mærker på markedet. Håndtaget er ergonomisk designet og meget komfortabelt for dig at holde om, og du kan stort set bruge maskinen med det samme, når du har et opladet batteri. Så bliver det ikke meget lettere at komme i gang. 

Alt i alt er Kärcher HGE 18-50 en højkvalitets hækkeklipper, der kører på batteri, har en lav vægt, er ideel til alle typer af hække og er kompatibel med batteriet fra andre Kärcher-produkter.

Specifikationer ved Kärcher HGE 18-50 – nøgleoplysninger

🔴 Producent: Kärcher
🔴 Type: Hækkeklipper batteri
🔴 Skærekapacitet, maksimum: 22 millimeter
🔴 Klinge: 50 centimeter
🔴 Vægt: 2,8 kilo

Fordele ved Kärcher HGE 18-50

Topscorer i hækkeklipper test
Kører på batteri, som du kan låne fra andre Kärcher-maskiner
Lav vægt
22 millimeters skærekapacitet
God til vinkelskæring og præcisions-trimning


Bosch Hækkeklipper Universal Hedgecut 50 – Godt valg til små og mellemstore hække

✅ Kåret til ”Best Buy” hos det britiske forbrugermagasin Which.co.uk
✅ God anmeldelse og fjerdeplads i test hos det tyske teknologimagasin Computerbild.de
✅ 4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
✅ Alsidig og stærk
✅ Stillegående med ProSilence-teknologi

 

Bosch Hækkeklipper Universal Hedgecut 50

Forhandler Pris

Annoncer

908,00 Læs mere

Bosch Hækkeklipper Universal Hedgecut 50 er den bedste hækkeklipper til dig, som vægter kvalitet, støj og klippeevner højest. Det er et godt valg til små såvel som mellemstore hække.

Den er blevet testet hos to ekspertkilder, der inkluderer det britiske forbrugermagasin Which.co.uk og det tyske teknologimagasin Computerbild.de. Også brugerne holder den i høj agtelse, da de giver den 4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser på Amazon.

Which.co.uk har kåret Bosch hækkeklipper til et af det bedste køb. De har testet produktet på 3 forskellige typer hække for at se, hvor godt og pænt resultatet bliver. Eksperterne kommer frem til, at den lange klinge især gør enheden velegnet til mellemstore hække. Endnu en stor fordel er den lette krop, som gør det nemt for dig at manøvrere rundt i haven. Alt i alt mener Which.co.uk, at du her vil få en effektiv og alsidig hækkeklipper.

Tyske Computerbild.de har sammenlignet 6 forskellige maskiner fra Bosch, og de giver produktet her et stempel som ”God”. De roser især håndværket for at være af særdeles høj kvalitet, og den lette vægt er også en stor bonus. Endelig har eksperterne vurderet apparatet ud fra parametrene klippeevne og ergonomi, hvor den modtager flotte scorer på henholdsvis 7 ud af 10 point og 8 ud af 10 point.

Brugerne på Amazon er enige med eksperterne, og de bidrager med mange positive kommentarer. Én bruger beskriver hækkeklipperen med ordene: ”Great tool. Powerful, quiet for a hedgetrimmer and quite a beast”, mens en anden skriver: “An excellent hedge cutter that cuts even the thickest of branches”.

Stillegående el hækkeklipper

Bosch Hækkeklipper Universal Hedgecut 50 vil være det perfekte valg, hvis du foretrækker en enhed, der har fokus på ikke at larme så meget. Typen af værktøj her larmer generelt en del, men modellen fra Bosch har et støjniveau på kun 69 dB. Det er lidt i forhold til konkurrenterne, og det gør den meget stillegående i brug.

Det stillegående brug er takket være den innovative Bosch ProSilence-teknologi. Faktisk er støjen reduceret med hele 80 procent i forhold til forgængerne.

Her er tale om et apparat, der kører på el fra stikkontakten. Altså ikke en hækkeklipper benzin eller med batteri. Det betyder, at du aldrig vil komme til at løbe tør for hverken benzin eller batterikraft, og du vil derfor ikke stå med en halvfærdig hæk.

De eldrevne maskiner vejer generelt mindre end de øvrige typer, og det gælder også for Bosch Hækkeklipper Universal Hedgecut 50. Den vejer kun 3,5 kilo, hvilket er lavt sammenlignet med den øvrige konkurrence på markedet.

Med en let vægt følger en bedre manøvrerbarhed og lettere håndtering, og du vil generelt få en forbedret fleksibilitet og en spædere følelse af træthed i armene.

Kraftig ydelse

Eftersom Bosch Hækkeklipper Universal Hedgecut 50 kører på strøm, får den kraft fra stikkontakten. Strømmen leverer en maksimal effekt på 480 watt, og sammen med den konstante tilførsel vil du få en meget kraftig ydelse – perfekt til genstridigt buskads eller tættere hækvækst.

Modellen er velegnet til løvfældende hække såvel som stedsegrønne, og den har sin force i liguster, nåletræer og tjørn.

Det gør ikke noget, at grenene er lidt til den tykke side, for den maksimale skærekapacitet ligger på 26 millimeter. Det er stort set markedsledende i klassen og meget imponerende. Det øger alsidigheden og betyder, at du ikke behøver at trimme hækken mere end én gang om året.

Klingen har en længde på 50 centimeter, hvilket er pænt uden at være prangende. Men du får en generel fin bevægelse i alle tagene på grund af det velskabte greb, så du vil på ingen tid komme igennem det trivielle arbejde.

Prisen er ikke i den lave ende, men til gengæld vil du få glæde af det kendte mærke Boschs mange kvaliteter og teknologier. 

Alt i alt er Bosch Hækkeklipper Universal Hedgecut 50 en meget stillegående hækkeklipper med en støjsvag motor, høj alsidighed, markedsledende skærekapacitet og velskabt greb.

Specifikationer ved Bosch Hækkeklipper Universal Hedgecut 50 – nøgleoplysninger

🔴 Producent: Bosch
🔴 Type: El hækkeklipper
🔴 Effekt: 480 watt
🔴 Skærekapacitet, maksimum: 26 millimeter
🔴 Klinge: 50 centimeter
🔴 Støjniveau: 69 dB
🔴 Vægt: 3,5 kilo

Fordele ved Bosch Hækkeklipper Universal Hedgecut 50

Topscorer i hækkeklipper test
ProSilence-teknologi
Kraftfuld motor
Lav vægt
Markedsledende skærekapacitet


Ryobi RHT 6160 RS – Præsterer godt på alle typer af hæk

✅ Kåret til ”Best Buy” hos det britiske forbrugermagasin Which.co.uk
✅ 4,3 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
✅ Ideel til fejende bevægelser
✅ Brugervenlig
✅ Let at gøre klar til brug

Ryobi RHT 6160 RS vil være den bedste hækkeklipper til den forbruger, som vægter længde og skærekapacitet højt. Den er fordelagtig til alle typer af hæk – både til de stedsegrønne og de løvfældende.

Den hører til favoritterne hos eksperterne såvel som brugerne. I en hækkeklipper test hos det britiske forbrugermagasin Which.co.uk bliver den kåret til ”Best Buy”, mens den bliver tildelt 4,3 ud af 5 stjerner hos brugerne på Amazon.

Which.co.uk har inkluderet Ryobi’en på deres liste over de 19 bedste modeller. Produkterne er nøje udvalgt ud fra kriterier som robusthed, alsidighed, effektivitet og brugervenlighed. Eksperterne nævner, at varianten er meget iøjnefaldende og kommer med en del ekstraudstyr, hvilket er perfekt, hvis du er ude efter mere end bare en basal hækkeklipper. De fremhæver i deres opsummering: ”Its rotating handle makes cutting at an angle much easier, and it has an attachment for removing clippings once you’re finished”.

Brugerne på Amazon har stort set kun ros til overs for enheden. De mener, at den både er enormt skarp, kraftfuld og tidsbesparende, og at knivene skærer igennem grenene som smør. En bruger skriver blandt andet: ”It made the job quite easy. I was impressed with the long reach of the blade and its cutting ability surprised me”.

Skærekapacitet på 28 millimeter

Er du på udkig efter en model, der virkelig kan kapere tykke grene og hårdere buskads? Så vil Ryobi RHT 6160 RS være det perfekte valg for dig.

Produktet hører til de eldrevne, og det betyder, at du skal føre ledningen hen til en stikkontakt for at få strøm. Ledningen er på 2,5 meter, så du vil nok komme til at skulle anskaffe en forlængerledning.

En af fordelene ved en el hækkeklipper er den lavere vægt, som gør det lettere for dig at bære rundt på den og håndtere apparatet. Vægten ligger på 3,7 kilo, og det er klart i den fine ende. En anden af fordelene er den høje effekt, der ikke svigter. Effekten ligger på 600 watt.

Som nævnt er maskinen ideel til de tykkere grene, og det er til dels muligt på grund af den høje effekt, og dels på grund af den ligeledes høje skærekapacitet. Den ligger på 28 millimeter, hvilket er virkelig meget – langt mere end de fleste af konkurrenterne. Det betyder, at du uden problemer kan klippe hækkens tykke grene, og den er velegnet til alle typer af hække.

På grund af de mange gode egenskaber er prisen ikke at finde i den lave ende. Du får dog virkelig meget for dine investeringspenge.

God til vinkel-klip

Ryobi RHT 6160 RS er en flot og attraktiv model, der også har fokus på øvrige områder. Det gælder for eksempel det roterende håndtag med 5 indstillinger, som gør det langt lettere at foretage vinkelklip. Smart funktion, der øger alsidigheden.

Klinge-længden er tillige lang på 60 centimeter. Det gør det nemmere at klippe toppen, og så går det hurtigere for dig at få klippet hækken.

Der er en brugbar affalds-funktion, der fjerner umiddelbart støv og skidt, så det ikke generer hverken dig eller maskinen, og så medfølger der et brugbart opbevaringshylster i robust format.

Brugervenligheden er skabt til at være i top, og selve apparatet er meget let at komme i gang med at anvende.

Alt i alt er Ryobi RHT 6160 RS en højkvalitets el hækkeklipper med en virkelig høj skærekapacitet, der er ideel til alle typer af hække.

Specifikationer ved Ryobi RHT 6160 RS – nøgleoplysninger

🔴 Producent: Ryobi
🔴 Type: El hækkeklipper
🔴 Effekt: 600 watt
🔴 Skærekapacitet, maksimum: 28 millimeter
🔴 Klinge: 60 centimeter
🔴 Vægt: 3,7 kilo

Fordele ved Ryobi RHT 6160 RS

Topscorer i hækkeklipper test
Eldreven og lavere vægt
Særdeles høj skærekapacitet på 28 millimeter
Ideel til alle typer af hække
God til vinkel-klip


Det skal du se efter, når du køber en ny hækkeklipper

Udvalget er efterhånden meget stort, så det kan være svært at finde den bedste hækkeklipper, der passer til ens individuelle behov.

Derfor guider vi her til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal anskaffe en ny hækkeklipper.

Type – el hækkeklipper, hækkeklipper benzin eller hækkeklipper batteri

Det er især typen, du skal være opmærksom på, når du skal handle. Der er overordnet set tre typer, som du skal kende.

 • El hækkeklipper: El-varianten kører på strøm, og derfor har den en ledning, du skal sætte i stikkontakten. Så får den strøm leveret af din elregning. Fordelene ved en el hækkeklipper er, at du slipper for at løbe tør for benzin eller batteri undervejs. Prisen er ofte også lavere, og det samme gælder for vægten. Det store minus er ledningen, der både begrænser din bevægelsesfrihed, kan være i vejen og ofte ikke er lang nok til at nå ud til alle kroge af haven.
 • Hækkeklipper benzin: Den benzindrevne type kommer med en beholder til benzin. Det kan gøre den lidt tungere, men du slipper for ledninger og får en stor bevægelsesfrihed og ubegrænset radius – i hvert fald indtil benzinen slipper op. Så skal du fylde op igen, og du kan kun anvende den, hvis du har en fyldt eller halvfyldt benzindunk stående derhjemme. Benzin er forurenende, så hvis du går op i miljøet, så bliver du nødt til at gå på kompromis.
 • Hækkeklipper batteri: Den batteridrevne model er smart på de samme områder som en hækkeklipper benzin. Du får en god bevægelsesfrihed, er fri for en ledning, og du kan klippe langt væk fra en strømkilde. Til gengæld vil du få en kortere arbejdstid, da batteriet ikke holder så længe som benzinen eller strømmen, der aldrig bliver tom. De batteridrevne er meget populære for tiden, men den øgede bevægelsesfrihed er ikke helt billig. Batteritiden på maskinerne varierer noget. En hækkeklipper med batteri bliver også kaldt en ”akku hækkeklipper”.
 • Hækkeklipper teleskop: Du kan tillige få en såkaldt ”hækkeklipper teleskop”. I korte træk er det en model med et udtræk eller en længere klinge, så du bedre kan nå sikkert op, hvor hækken er høj. Typen her kommer både med el, batteri eller benzin.

Klinge

Se efter længden på klingen. Men en lang klinge kan du nå længere med hvert tag, og du kan nå længere op mod toppen – og så vil arbejdet gå hurtigere. De helt lange maskiner kan dog være lidt svære at manøvrere, og brugervenligheden vil falde noget med den type.

Skærekapacitet

Skærekapaciteten afgør, hvor tykke grene modellen kan klippe over. Jo højere kapacitet, des højere alsidighed.

Kraft / Motor

Hækkeklippere arbejder med forskellig kraft, og nogle er skabt til at nedskære tungere buskads, mens andre er mere velegnede til de lettere opgaver. Kig efter effekt i watt eller hvad eksperterne har af kommentarer inden for feltet.

Brugervenlighed / Håndterbarhed

Brugervenligheden er også et vigtigt parameter, du skal holde øje med. Det kan selvfølgelig være svært at afprøve selv, men her kan du med fordel læse eksperternes vurderinger – så kan du være sikker på, at din ønskede model er brugervenlig, før du køber den. Du kan finde links til alle ekspertundersøgelser længere nede i artiklen.

En brugervenlig hækkeklipper er kendetegnet ved, at den er let at bære på og har gode håndtag, hvor hænderne får et perfekt greb. Håndtaget og knapper skal sidde velproportionereret i forhold til klingen, så dine hænder og arme får de bedste arbejdsbetingelser.

Vægt

Du skal bære en del rundt på værktøjet, så det er vigtigt, at vægten er holdt mod den lave side – ellers får du trætte arme med det samme, og det vil påvirke både, hvor god din klipning bliver, og hvor meget hæk du kan nå at klippe.

Blot et par hundrede gram kan gøre en stor forskel for den fysiske arbejdsbyrde.

Tilbehør

Nogle modeller kommer med tilbehør, for eksempel et medfølgende bælte, hylster til opbevaring, håndbeskyttelse, top-beskyttelse, affalds-fjerner med mere.

Pris

Prisen varierer en del fra produkt til produkt. Den vil ofte afhænge af mærke, type, eventuelt batteristørrelse og klinge.

Prisen kan svinge fra omkring et par hundrede kroner til flere tusinde.

Overvej hvad du har brug for på forhånd. En billig hækkeklipper behøver ikke være en dårlig hækkeklipper. Læs også her med fordel eksperternes vurderinger for at blive klogere på, hvordan pris og kvalitet hænger sammen.

Vil du vide mere, kan du læse videre hos Forbrugerrådet Tænk.

NOTE: DEN TÆNK-ARTIKEL, DER ER LINKET TIL, ER EN BETALINGS-ARTIKEL, OG DERFOR KAN JEG IKKE LÆSE DEN. NOGLE AF ARTIKLERNE ER BETALINGS-ARTIKLER, OG DE FLESTE TESTS FRA TÆNK, RÅD & RÖN OG WHICH.CO.UK KAN IKKE SES MED MINDRE MAN HAR ABONNEMENT. BARE TIL ORIENTERING:)


Gode råd til vedligeholdelse af hækkeklipper

Den bedste hækkeklipper vil typisk ikke være en helt billig investering, så derfor er det en smart ide at passe godt på modellen.

Vi guider her til, hvordan du bedst vedligeholder den.

Klipning inden Sankt Hans

Som det gamle mundheld og tommelfingerregel siger, så skal du klippe hækken hvert år inden Sankt Hans i juni. Det er for at sikre, at de nye skud får tid nok til at vokse sig stærke inden vinterkulden. Men uanset om du kun klipper hæk den ene gang om året eller gør det flere gange, så kan du sikre din hækkeklipper en lang levetid, hvis du behandler den med omhu.

Smør den godt

Det er alfa og omega for levetiden, at du altid sørger for god smørelse på klingen. Smørelsen fungerer som et beskyttende lag og er vigtigt, da du udsætter klingen for ætsende plantesaft hver gang, du skærer grene over.

Hver gang du har haft gang i haveredskabet, bør du børste klingen ren, så du fjerner de værste plantesafter. Derefter giver du den en gang smørelse med olie. Er klingen belagt, kan du anvende en stiv børste til at gnide olien godt ind. Hvis den ikke har belægning, kan du bare anvende en stålbørste. For at sikre at hele klingen er smurt ind, kan du bevæge skærene og lade klingen køre lidt fremad i flere ryk.

Læs manualen

Husk altid at læse brugsanvisningen, inden du går i gang – der kan være særregler, du skal følge. For eksempel tåler ikke alle modeller WD 40, der er en meget anvendt rustbeskyttelse.

Tag batteriet ind

Har du en batteridreven variant, bør du tage dit hækkeklipper batteri med indenfor til opbevaring, når du har ordnet hækken og vil lægge selve maskinen væk i værkstedet eller skuret. Batteriet har ikke godt af kulde og frost, og du kan sikre både overlevelsen og den fulde batterikapacitet, hvis du tager det med ind i varmen.

Særligt for hækkeklipper benzin

Har du en benzindreven type, skal du også vedligeholde motoren. Hust at skifte motorolie ved behov samt oliefilter og tændrør.

Vær sikker på en lang levetid

Ud over at vedligeholde maskinen efter hvert brug kan du forlænge levetiden ved at undgå at klippe meget regnvåde hække, passe på tykke grene og holde den fri af trådhegn. 

Hvis den er blevet sløv

Vedligeholder du flittigt din hækkeklipper efter hvert brug, vil du sjældent opleve, at den ruster og bliver sløv.

Har du derimod sløset med vedligeholdelsen og fået en sløv klinge, kan du dog få den skarp igen. Du skal starte med at fjerne den rust, der eventuelt har sat sig fast. Her kan du med fordel bruge petroleum eller WD 40. 

Tag klingen af kroppen og læg den på et bord. Børst først det værste støv af med en stålbørste, og tag derefter en pensel og smør klingen ind i enten petroleum eller WD 40. Anvender du WD 40, skal du være sikker på, at din variant kan tåle det. Det vil fremgå af brugsanvisningen. Lad det sidde i et par minutter, hvor rusten opløser sig. Tør herefter klingen af med en tør klud.

Så har du en rustfri klinge, og nu kommer vi til slibearbejdet. Det skal du udføre med en egnet fil. Husk at følge klingens vinkel, og slib kun med fremadgående bevægelser. Altså ikke frem og tilbage – kun frem. Lad være med at presse for hårdt, når du sliber. Det kan være en fordel at sætte modellen fast i en skruetvinge for at lette arbejdet. Efter slibningen bør du smøre den nu skarpe klinge med en gang syrefri olie.

Vil du læse mere om vedligeholdelse af hækkeklipper, kan du få mere information hos Forbrugerrådet Tænk og hos byggemarked-giganten Bauhaus.dk.


Guide: Sådan klipper du bedst hækken

Du har endelig fået fat i din ønskede hækkeklipper, og nu står du foran den voksende hæk. Spørgsmål som hvordan, hvornår og hvorledes opstår. Vi svarer her på dem.

Kun inden Sankt Hans eller flere gange om året?

Det har ofte lydt fra gartnerne, at hækken bare skal have en trimning inden Sankt Hans i juni, men stemmer det helt overens med virkeligheden?

Svaret er både ja og nej, for det afhænger af din individuelle hæk. Eksperterne forklarer, at hvis du klipper den to gange om året, så bliver opgaven lettere, da grenene ikke når at vokse sig så tykke. Er hækken løvfældende – den type, der taber bladene om vinteren – kan du med fordel trimme den i juni og igen i august. Er hækken en af de stedsegrønne som cypres, taks eller gran, er det nok med en enkelt årlig klipning. Det bør du gøre enten i foråret eller sensommeren. 

Hække af liguster, tjørn og navr bliver meget langhårede, hvis du kun trimmer dem én gang om året.

Når det kommer til de bedste vejrforhold til hækkeklip, så skriver eksperterne, at det er optimalt en overskyet dag med blæst – så blæser hækkens insekter lettere væk.

Manuel eller elektrisk hækkeklipper?

Om du skal vælge en gammeldags hækkesaks eller en elektrisk er en smagssag. Eksperterne fortæller, at hvis du har meget hæk, så vil det klart være lettere med en variant, der enten kører på strøm, batteri eller benzin i stedet for en manuel hækkesaks.

Den rigtige højde

Når du skal til selve arbejdet, skal du være sikker på, at hækken bliver lige høj over det hele. For det meste vil du kunne klare det på øjemål, hvis du bare tager et par skridt tilbage engang imellem og tjekker, at den er nogenlunde lige. Er du meget perfektionistisk, kan du trække en udspændt snor i den højde, du ønsker.

Bredest i bunden og slankest i toppen

Hækken bør være bredere forneden end for oven. Det tillader, at mere sollys slipper ind til bunden og sørger for, at den bliver ved med at være tæt forneden. Som en tommelfingerregel skal den være 40-50 centimeter i bunden, og 30-40 centimeter øverst. Har du en for bred top, kan du risikere, at den vælter eller knækker, hvis der falder tung sne på den.

Husk ikke at lade hækken brede sig for meget, så den bliver tykkere og tykkere år for år. Når du klipper mere af bredden af, kan den godt virke helt skaldet og afpillet, men den bliver ganske hurtigt grøn igen. Vær opmærksom på at det er gældende for løvfældende hække – og ikke for stedsegrønne. Hække af nåletræ kan ikke skyde igen fra brune grene, så her skal du efterlade noget af det grønne.

Klip nedefra og op

Bruger du en elektrisk hækkeklipper, så skal du passe godt på både ledning, andre mennesker, dyr og genstande. Brug høreværn, sikkerhedsbriller, handsker og skridsikre sko. Den bedste klipning opnår du ved at føre klipperen fremad i store buer, mens du langsomt bevæger dig frem. Klip gerne nedefra og op, for så ender afklippede grene og kviste ikke i den del, du skal klippe bagefter. Start med siderne og tag toppen til sidst.

Hvor høj må min hæk være?

Der er ofte regler for, hvor høj din hæk må være. Ifølge hegnsloven må en hæk mellem to nabogrunde maksimalt være to meter høj, men du kan aftale noget andet med din nabo, hvis I kan blive enige. Der kan dog være særlige servitutter eller bestemmelser for din grund. Du kan forhøre dig om det på kommunens tekniske forvaltning, hos din grundejerforening eller på tinglysningskontoret.

Du kan finde mere information omkring klipning af hæk hos Forbrugerrådet Tænk og videnscenteret Bolius.


Viden: Sådan er hækkeklipperne testet

Undrer du dig over, hvordan eksperterne udfører deres hækkeklipper test, og hvilke parametre de lægger tungest vægt på?

Her forklarer det danske forbrugerråd Tænk, hvad de har gjort.

Eksperter på laboratoriet

Tænk forklarer, at de har udvalgt flere forskellige typer af hækkeklippere til testen. Der er tale om 8 apparater, der er eldrevne, og 11 der er batteridrevne. I alt 19 produkter til test.

Testen er blevet udført på et laboratorium af professionelle fagfolk og af gartnere, der er uvildige og uafhængige. 

3 typer af hæk

De inkluderede enheder får til opgave at skulle klippe tre forskellige typer af hæk. Det drejer sig en tuja-hæk, en ligusterhæk og en laurbær-kirsebær-hæk.

I den forbindelse har gartnerne klippet alle tre hække i både lodret og vandret retning, og herefter har de bedømt evnerne inden for kvalitet af snit og klippeevne. Gartnerne har også målt, hvor lang tid det har taget dem at klippe hver hæk.

Brugervenlighed, batteri, støj og sikkerhed

Brugervenligheden er et andet parameter, eksperterne har bedømt ud fra. Her har de vurderet brugervenligheden i forhold til håndtering, ergonomi, vægtbalance, batteri, vedligeholdelse og klipning. 

I forbindelse med batteriet har Tænk også testet og målt batterilevetiden per opladning samt ladetid.

Eksperterne har tillige målt støjniveauet og set på, om sikkerheden er i orden. Hvis der ingen anmærkninger er, bliver sikkerheds-kriteriet ikke nævnt, men det bliver noteret i bedømmelsen, hvis der er sikkerhedsproblemer. Og det påvirker den endelige score.

Sådan vægter Tænk deres bedømmelse

Kort fortalt ser bedømmelses-grundlaget sådan ud hos Forbrugerrådet Tænk.

 • Klippeevner – 50 procent
 • Brugervenlighed – 40 procent
 • Batteri – 10 procent

Læs mere om hækkeklipper test og udførslen hos Tænk.dk.


FAQ

Hvilken hækkeklipper er bedst i test?
Der er mange velfungerende valg på markedet, og i vores hækkeklipper test artikel har vi gennemgået 8 af de bedste: De inkluderer Makita Hækkeklipper UH 6580, AL-KO HT 4055, Metabo HS 45, Einhell GE-EH 6560, Makita Hækkeklipper DUH 602Z, Ryobi RHT 6160 RS, Kärcher HGE 18-50 og Bosch Hækkeklipper Universal Hedgecut 50, som alle er ekspertfavoritter.
Hvordan er hækkeklipperne blevet testet?
Eksperterne har bedømt modellerne ud fra kriterier som klippeydelse, motorkraft, alsidighed, brugervenlighed, vægt, design, pris, håndterbarhed, støj og sikkerhed. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen, hvor du kan læse mere om hver hækkeklipper test.
Hvordan virker en hækkeklipper?
En hækkeklipper kører enten på benzin, batteri eller strøm fra stikkontakten. Lad dit hækkeklipper batteri op, fyld benzin på eller sæt stikket i kontakten og tænd for maskinen. Før den i buede tag langs med hækken nedefra og op og slut af med toppen. Så får du den letteste klipning.

Beskrivelser af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Akkugaertner.de

Akkugaertner.de er en tysk hjemmeside, hvor eksperterne beskæftiger sig med batteridrevne redskaber til haven. Det inkluderer i særdeleshed tests af produkterne, og her gælder det en hækkeklipper test, hvor modellen Kärcher HGE 18-50 er inkluderet. Eksperterne har set nærmere på parametre som klippekapacitet, resultat af klipning, håndterbarhed og brugervenlighed, og de vurderer, at Kärcher HGE 18-50 klarer sig rigtig fint.

Testen blev udført: Ikke oplyst
Du kan se testen her: Akkugaertner.de

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode. Her gælder det brugeranmeldelser af flere varianter.

Anmeldelserne er fundet: April 2021

Læs brugernes mening om Makita Hækkeklipper UH 6580 her: Amazon.co.uk
Læs brugernes mening om Metabo HS 45 her: Amazon.de
Læs brugernes mening om Einhell GE-EH 6560 her: Amazon.co.uk
Læs brugernes mening om Ryobi RHT 6160 RS her: Amazon.co.uk
Læs brugernes mening om Bosch Hækkeklipper Universal Hedgecut 50 her: Amazon.co.uk

Computerbild.de

Computerbild.de er et tysk teknologimagasin, der beskæftiger sig med teknik og computere. Magasinet skriver om alt, hvad der foregår inden for elektronikkens verden, og det inkluderer både nyheder, artikler, viden, guides, råd og tests. Her drejer det sig om en hækkeklipper test, hvor modellen Bosch Hækkeklipper Universal Hedgecut 50 er inkluderet. Den klarer sig godt i testen, hvor eksperterne blandt andet har set nærmere på klippekvalitet, klippekapacitet, funktioner og håndterbarhed.

Testen blev udført: Ikke oplyst
Du kan se testen her: Computerbild.de

Expertreviews.co.uk

Expertreviews.co.uk er et britisk test- og forbrugermagasin, der afprøver og vurderer forskellige forbrugerprodukter til hus, hjem og på farten. Her gælder det en hækkeklipper test, hvor modellen Kärcher HGE 18-50 er inkluderet. Varianterne er blevet bedømt ud fra aspekter som klippeevner, klinge, kapacitet, brugervenlighed, design, vægt og pris. 

Testen blev udført: Marts 2021
Du kan se testen her: Expertreviews.co.uk

Forbrugerrådet Tænk

Forbrugerrådet Tænk er det danske forbrugerråd, der opererer som danskernes vagthund og hjælper i forbrugerverdenen. Tænk arbejder blandt andet for et mere bæredygtigt og socialt ansvarligt forbrugerliv, og de foretager en lang række tests af forskellige forbrugerprodukter. Her gælder det en hækkeklipper test, hvor modellerne Makita Hækkeklipper UH 6580 og Einhell GE-EH 6560 indgår. Tænk har udført deres test ud fra parametrene klippeevne, brugervenlighed, sikkerhed og batteri.

Læg mærke til at Tænk er en betalingskilde. Du kan købe dig adgang til testene enkeltvis eller købe et abonnement. 

Testen blev udført: Juni 2020
Du kan se testen her: Taenk.dk

Kaercher.com

Kaercher.com er en familieejet virksomhed, der producerer produkter til rengøring – både til professionelle og private. På hjemmesiden kan forbrugere købe produkterne, og de kan efterlade anmeldelser, der kan komme andre købere til gode. Her gælder det brugeranmeldelser af modellen Kärcher HGE 18-50.

Anmeldelserne blev fundet: April 2021
Du kan se anmeldelserne her: Kaercher.com

Pricerunner.dk

Pricerunner.dk er den danske version af Pricerunner, hvor du kan finde priser på en given vare hos forskellige forhandlere. På den måde kan du lettere få et overblik over, hvor du kan finde den billigste pris. Pricerunner.dk foretager også egne tests af forskellige forbrugerprodukter, og i den forbindelse gælder det her en hækkeklipper test. Modellen AL-KO HT 4055 er inkluderet her, og den får en flot andenplads. Eksperterne har i testen set nærmere på især klippeydelse, type, brugervenlighed, pris, vægt og håndtering.

Testen blev udført: Oktober 2020
Du kan se testen her: Pricerunner.dk

Råd & Rön

Råd & Rön er en uafhængig svensk forbrugerorganisation, der primært foretager laboratorie-undersøgelser af forskellige forbrugerprodukter. Her kan forbrugerne altid være sikre på et objektivt svar, så de ved, om et givet produkt er noget værd. Her drejer det sig om to hækkeklipper tests. Modeller Metabo HS 45 indgår i den ene test, og modellerne Makita Hækkeklipper UH 6580 og Makita Hækkeklipper DUH 602Z indgår i den anden test. Eksperterne har bedømt ud fra kriterier såsom præstation, anvendelse, brugervenlighed og håndtering.

Læg mærke til at Råd & Rön er en betalingskilde. Du kan købe dig adgang til testene enkeltvis eller købe et abonnement. Den gamle test fra 2015 er dog tilgængelig uden betaling.

Den ene test blev udført: Maj 2015
Du kan se testen her: Radron.se

Den anden test blev udført: Maj 2020
Du kan se testen her: Radron.se

Testberichte.de

Testberichte.de er et tysk testmagasin, der samler forskellige tests fra tyske eksperter. Her gælder det en hækkeklipper test af AL-KO HT 4055. AL-KO HT 4055 klarer sig virkelig godt i testen, der er baseret på parametre som klippeegenskaber, brugervenlighed, design, pris og håndtering.

Testen blev udført: April 2020
Du kan se testen her: Testberichte.de

Testjakt.se

Testjakt.se er en svensk hjemmeside, der samler alle svenske tests fra forskellige eksperter, så du let og hurtigt kan få et overblik over, hvordan den vare, du gerne vil købe, klarer sig i objektive undersøgelser. Her gælder det en hækkeklipper test, hvor modellen Makita Hækkeklipper DUH 602Z er inkluderet.

Testen blev udført: Januar 2021
Du kan se testen her: Testjakt.se

Which.co.uk

Which.co.uk er Storbritanniens største forbrugermagasin, der har som formål at guide forbrugerne til bedre valg. Eksperterne foretager derfor en lang række laboratorie-tests, der er uvildige og uafhængige. Her gælder det flere individuelle hækkeklipper tests, hvor der er set nærmere på kriterier som klippeegenskaber, præstation, brugervenlighed, design, pris, batteri og håndterbarhed. Modellerne Ryobi RHT 6160 RS, Kärcher HGE 18-50 og Bosch Hækkeklipper Universal Hedgecut 50 er inkluderet, og de får hver et stempel som ”Best Buy”.

Læg mærke til at Which.co.uk er en betalingskilde. Du kan købe dig adgang til testene enkeltvis eller købe et abonnement. 

Testen af Ryobi RHT 6160 RS blev udført: Marts 2020
Du kan se testen her: Which.co.uk

Testen af Kärcher HGE 18-50 blev udført: Juni 2020
Du kan se testen her: Which.co.uk

Testen af Bosch Hækkeklipper Universal Hedgecut 50 blev udført: Juli 2020
Du kan se testen her: Which.co.uk

YouTube.com

YouTube.com er en online-platform, hvor alle med en konto kan lægge visuelt indhold ud. Mange store brands, virksomheder, magasiner og personligheder har deres egen konto, og der er ligeledes mange tests at finde her. Her drejer det sig om en hækkeklipper test af modellen Makita Hækkeklipper DUH 602Z, hvor evnerne bliver visuelt demonstreret.

Testen blev udført: September 2020
Du kan se testen her: YouTube.com


Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores hækkeklipper test artikel set nærmere på de 8 af de bedste modeller på markedet, ifølge eksperterne.

Er du havemenneske, eller nyder du bare at tilbringe tiden i din have, så kan det være, at du vil få brug for flere typer af redskaber, apparater eller maskiner. Vi har til det formål skrevet en række andre test-artikler, som du måske vil kunne finde inspiration i.

Det gælder for eksempel vores kompostkværn test-artikel, der inkluderer en række af de mest velegnede til alle typer af haver. Du kan også få info og viden inden for feltet her.

Et af de steder, hvor du aldrig får fred i haven, er græsplænen. Den gror fra april til oktober, og i den tidsperiode er det nødvendigt med en klipning minimum én gang om ugen. Du kan enten vælge at gøre det manuelt eller med hjælp fra moderne teknologi.

Foretrækker du det første, vil vores græsslåmaskine test-artikel falde i din smag. Her kan du se hvilke modeller, eksperterne er meget imponerede over, og du bliver præsenteret for et repræsentativt udvalg af varianterne på markedet.

Er du i højere grad fan af den moderne teknologi og den hjælp, den kan give dig, så bør du læse vores robotplæneklipper test-artikel. Her giver vi dig et overblik over markedets bedste og hjælper dig med at foretage det mest fordelagtige valg – et valg, der passer præcis til dine behov.

Denne side er anmeldt af: Louise V. Bech Rating 5/5