Testoversigt: Kap geringssav 2021 – her er markedets 6 bedste modeller

Senest opdateret den 0

Er du handymanden, der elsker gør-det-selv-projekter? Leder du efter en alsidig sav, der kan save træ over i lige den vinkel, du ønsker? Så bør du anskaffe dig en kap geringssav.

Markedet er fyldt med forskellige varianter, så for at gøre det lettere for dig, har vi gjort research-arbejdet på forhånd. Vi præsenterer dig for 60 modeller, som efter vores vurdering er markedets bedste. 

Savene er testet hos eksperter, og alle 6 hører til blandt deres favoritter. Derfor vil de alle være gode valg.

Vi gennemgår produkterne hver for sig, og i gennemgangen vil du både kunne se, hvad eksperterne mener samt få viden om alt det praktiske.

Elsker du også at arbejde på hus og have? Så vil du have brug for mange typer af redskaber og maskiner. Derfor har vi sidst i artiklen samlet links til en række af vores andre test-artikler. I dem ser vi nærmere på blandt andet boremaskiner, kompostkværne, græstrimmere og græsslåmaskiner.

Det bør du overveje, før du køber en kap geringssav

Drømmer du allerede om en alsidig sav, du selv kan vinkel-bestemme? Så er der dog nogle aspekter, du bør overveje, før du finder din bedste kap-/geringssav.

🔸Udtræk: Se efter om dit valg har udtræk. Udtræk er næsten uundværligt for både præcision og sikkerhed.
🔸Vinkling: Hvor stor eller lille en vinkel kan enheden skære?
🔸Præcision: Præcision er altafgørende for resultatet. Den skal sidde lige i skabet hver gang.
🔸Effekt: Hvor kraftfuld er saven?
🔸Savklinge: Overvej både diameter og type.
🔸Sikkerhed: Sikkerhed er utrolig vigtigt, når du arbejder med motoriseret værktøj.
🔸Udsug: Med en integreret udsugning vil du slippe for at få sundhedsskadelige partikler ned i lungerne, når du arbejder indendørs.

Flere af ovenstående faktorer kan være svære at undersøge på egen hånd. Her kan du med fordel nærstudere, hvad eksperterne har skrevet. Så er du sikker på at få en ekspert-blåstempling. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.

Vores kap-/geringssav test artikel indeholder

🔸Overblik over de 6 bedste kap geringssave på markedet
🔸Gennemgang af hvad eksperterne mener
🔸Information om hvad apparaterne kan
🔸Begyndertips til den uerfarne kap geringssav-bruger
🔸Guide til at vælge den bedste kap geringssav
🔸Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret
🔸En guide til øvrige relevante tests og artikler

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne. I stedet samler vi resultaterne af uvildige tests, så du nemt og hurtigt kan få et bedre overblik over de mest velfungerende modeller på markedet.

Kap-/geringssav test 2021 – Her er de 6 bedste, ifølge eksperterne

Herunder følger en gennemgang af 6 af de bedste kap geringssave på markedet. Her finder du både topscorere, favoritter og øvrige, så variationen bliver høj. Der vil være noget for enhver pengepung og smag.

Under produktnavnene i de grønne bokse kan du se, hvad eksperterne fremhæver ved hvert apparat, og her vil du også finde en prissammenligning af de forskellige modeller. På den måde vil du hurtigere og nemmere kunne se, hvor du kan opnå de mest favorable priser.


DeWALT DWS780 – Præcis, kraftfuld og ekstremt alsidig

Topscorer hos sav-magasinet Mitresawzone.com
God anmeldelse hos værktøjsmagasinet Protoolreviews.com
Bedste premium-valg
Gode brugeranmeldelser

DeWALT DWS780

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 0,00 Læs mere
6.695,00 6.695,00 Læs mere
6.798,00 6.798,00 Læs mere
9.446,00 9.446,00 Læs mere

DeWALT DWS780 er blevet testet hos to ekspertkilder – i en kap-/geringssav test hos sav-magasinet Mitresawzone.com og i en test udført af værktøjsmagasinet Protoolreviews.com. Begge hold eksperter er meget imponerede og giver modellen flotte scorer.

Mitresawzone.com har vurderet enheden ud fra forskellige parametre såsom værdi for pengene, skærekapacitet, funktioner og styrke. Eksperterne fremhæver især den meget høje skærekapacitet, som de giver 10 ud af 10 point, og de mener, at du her vil få rigtig meget værdi for pengene. Støvopsamlingen er også rigtig velfungerende, og så er savens præcision helt i top. Det eneste, der ifølge eksperterne trækker lidt ned, er vægten og den noget høje pris.

De opsummerer produktet med ordene: ”A really impresssive tool that we would highly recommend if your projects require this cutting capacity”.

Protoolreviews.com er ligeledes imponerede, og de roser først og fremmest det flotte og karakteristiske design. Eksperterne er også meget begejstrede for de mange funktioner – især det nye XPS-skyggeskærelinje-system, som de udnævner til en af de mest hjælpsomme funktioner, DeWALT nogensinde har udviklet. Dog bliver det nævnt, at støvopsamlingen kunne have været mere effektiv, men alt i alt vurderer eksperterne, at her er tale om et yderst velfungerende apparat.

Kraftfuldt produkt fra DeWALT

DeWALT DWS780 vil være den bedste kap-/geringssav for dig, der vægter høj kvalitet over alt andet. Det betyder, at du ikke har noget imod at betale mere for høj kvalitet.

Varianten er en kap-/geringssav med udtræk, og derfor vil den give dig de bedste forhold for at arbejde komfortabelt og sikkert. Der er en medfølgende støvpose til opsamling af savsmuld og støv.

Den er skabt af producenten DeWALT, som mange professionelle håndværkere benytter sig af, så derfor kan du være sikker på at få valuta for dine investeringspenge. Fordi den er af professionel kvalitet, har den tillige integrerede XPS-skyggeskærelinjer til præcisionsskæring.

Der er mange højdepunkter ved apparatet, men især skal vi fremhæve, at den er det klare premium-valg, og så er den ekstremt kraftfuld. Det gør, at du vil kunne håndtere selv vanskelige stykker træ.

Høj effekt

Eftersom DeWALT DWS780 er meget kraftfuld, kommer den med en høj effekt. Effekten ligger på 1670 watt, så den vil være velegnet til handymanden såvel som den professionelle.

Saven har en maksimal skærehøjde på 211 x 112 millimeter samt en skivediameter på 305 millimeter. Du kan vinkle den, som du ønsker, og de mange muligheder for vinkling gør den ekstremt alsidig.

Præcision er et andet højdepunkt for maskinen, for du vil kunne få helt præcise skæringer her på grund af den velskabte udformning og klinger. Du vil som et plus hurtigt komme igennem dine saveopgaver, for hastigheden ligger på 1900-3800 rpm.

Alt i alt er DeWALT DWS780 en kap-/geringssav med udtræk, der vil være det eksklusive valg. Alsidighed og præcision er nøgleordene.

Specifikationer ved DeWALT DWS780 – nøgleoplysninger

🔴Producent: DeWALT
🔴Type: Kap-/geringssav med udtræk
🔴Effekt: 1670 watt
🔴Maksimal skærehøjde: 211 x 112 millimeter
🔴Skivediameter: 305 millimeter
🔴Skærekapacitet ved 45 grader bredde: 345 x 44 millimeter
🔴Skærekapacitet ved 45 grader højde: 268 x 63 millimeter
🔴Skærekapacitet ved 90/45 grader bredde: 211 x 112 millimeter
🔴Skærekapacitet ved 90/45 grader højde: 211 x 112 millimeter
🔴Skærekapacitet ved 90 grader bredde: 345 x 76 millimeter
🔴Skærekapacitet ved 90 grader højde: 303 x 110 millimeter
🔴Højde: 48 centimeter 
🔴Bredde: 58,5 centimeter
🔴Længde: 83 5 centimeter
🔴Vægt: 20,85 kilo

Fordele ved DeWALT DWS780

🔵Topscorer i kap-/geringssav test
🔵Premium-valg
🔵Kraftfuld
🔵Præcis
🔵Alsidig


Bosch Professional GCM 12 – Professionel kvalitet og funktionalitet 

✅Topscorer hos værktøjsmagasinet Protoolreviews.com
✅Topscorer hos sav-magasinet Mitersawreviews.biz
✅Fin anmeldelse hos værktøjsmagasinet Toolnerds.com
✅Brugervenlig
✅Pålidelig

Bosch Professional GCM 12

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 0,00 Læs mere
7.077,00 7.077,00 Læs mere
7.295,00 7.295,00 Læs mere
8.567,00 8.567,00 Læs mere
8.642,00 8.642,00 Læs mere

Bosch Professional GCM 12 er blevet testet af tre hold eksperter, der inkluderer værktøjsmagasinerne Protoolreviews.com og Toolnerds.com samt sav-magasinet Mitersawreviews.biz. Alle eksperterne er meget imponerede og uddeler flotte anmeldelser.

For eksempel har Protoolreviews.com i deres kap-/geringsssav test anmeldt produktet ud fra en række kriterier såsom bygningskvalitet, styrke, præcision, funktioner og værdi for pengene. Den scorer rigtig højt på alle områderne, og eksperterne er især imponerede over, hvor let saven glider – langt bedre end nogen anden på markedet. Designet får også mange roser med på vejen, og det tilhørende stativ gør transporten utrolig nem. Eksperterne konkluderer, at ”after everything is said and done, the performance and functionality of the saw is absolutely pro level”.

Mitersawreviews.biz kalder Bosch Professional GCM 12 for det bedste Bosch-værktøj på markedet, og de begrunder deres gode anmeldelse med, at den både er alsidig, kraftfuld, enormt holdbar og overraskende kompakt. Der er ifølge eksperterne ingen opgave, som saven ikke kan klare. Selv om prisen ligger i den høje ende, vil du uden tvivl få rigtig meget kvalitet for pengene her.

Eksperterne fra Toolnerds.com er i deres kap-/geringssav test enige i, at her er tale om en meget velfungerende enhed, som scorer højt på design såvel som på pris og funktionalitet. De tilføjer, at den er let at anvende, og så er den utrolig pålidelig i brug, hvilket er en stor fordel. På den negative side er den noget tung og kan være lidt svær at samle. Oplevelsen bliver opsummeret med ordene: ”It offers everything you will ever need for processing wood. It is accurate, smooth, well-made, and most importantly – affordable”.

Kap-/geringssav vendbar model

Hvis du leder efter den bedste kap-/geringssav med udtræk til den mest favorable pris, vil Bosch Professional GCM 12 være det oplagte valg. Varianten har en rigtig fin pris, især når du tager Bosch-kvaliteten i betragtning.

Produktet er meget solidt og holdbart, og du vil få en sav, der er velfungerende til såvel professionelle som handymanden derhjemme. Materialerne er meget stærke, og du vil som en bonus få en kap-/geringssav vendbar type. Det betyder, at du vil kunne lave den om til en bordsav. I praksis vil du derfor kunne vende apparatet, så det kan save nedefra og op.

Som endnu et plus kommer enheden med integreret udsugning, så den klarer selv at fjerne skadelige partikler, støv og savsmuld – supersmart for dit helbred såvel som rengøringsbyrden.

Høj kraft

Leder du ligeledes efter en maskine, der virkelig kan håndtere hårde opgaver, vil Bosch Professional GCM 12 kunne leve op til dine forventninger. Den kører på strøm og har en stærk effekt på 2000 watt. Det er meget, og du vil let kunne klare selv krævende skæreopgaver.

Modellen har en skivediameter på 305 millimeter og gering venstre på 53 grader og gering højre på 60 grader. Venstre konisk ligger på 47 grader, og det samme gælder for højre.

Som en bonus er produktet meget let at anvende, da brugervenligheden er høj. Så hvis du er nybegynder, vil du nemt kunne komme i gang.

Alt i alt er Bosch Professional GCM 12 en pris- og brugervenlig variant, der er vendbar og stærk.

Specifikationer ved Bosch Professional GCM 12 – nøgleoplysninger

🔴Producent: Bosch
🔴Type: Kap-/geringssav med udtræk
🔴Effekt: 2000 watt
🔴Skivediameter: 305 millimeter
🔴Kap-/geringssav vendbar: Ja
🔴Gering, venstre: 53 grader
🔴Gering, højre: 60 grader
🔴Konisk, venstre: 47 grader
🔴Konisk, højre: 47 grader
🔴Højde: 69 centimeter 
🔴Bredde: 82 centimeter
🔴Dybde: 67 centimeter
🔴Vægt: 32,1 kilo

Fordele ved Bosch Professional GCM 12

🔵Topscorer i kap-/geringssav test
🔵Fin pris
🔵Høj effekt
🔵Vendbar
🔵Brugervenlig


Makita LS1018 – Præcise skæringer med det samme

✅4,5 ud af 5 stjerner hos værktøjsmagasinet Thepowertoolwebsite.com
✅Fin anmeldelse hos sav-magasinet Mitersawreviews.biz
✅God anmeldelse hos håndværkermagasinet Finewoodworking.com
✅Bedst til professionelle
✅Lav vægt for typen

Makita LS1018

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 0,00 Læs mere
2.963,00 2.963,00 Læs mere
3.114,00 3.114,00 Læs mere
3.195,00 3.195,00 Læs mere

Makita LS1018 er blevet testet af hele tre hold eksperter. Eksperterne tæller håndværkermagasinet Finewoodworking.com, værktøjsmagasinet Thepowertoolwebsite.com og sav-magasinet Mitersawreviews.biz, og alle er meget begejstrede.

Thepowertoolwebsite.com fremhæver i deres kap-/geringssav test en lang række fordele ved modellen – blandt andet at vægten er let, samt at saven er yderst præcis og glider let igennem alle materialer. Som en bonus er den meget alsidig, og den kan håndtere mange forskellige opgaver. Den er velegnet til alle typer af forbrugere, uanset om du er professionel eller nybegynder, og endnu en fordel er prisen, som ligger i den lavere ende. Eksperterne savner dog en laser, og så er støvopsamlingen ikke helt i top, men de opsummerer deres oplevelse med ordene ”This is a high quality, highly rated sliding compound miter, built with the professional user in mind”.

Mitresawreviews.biz giver en høj score på flere parametre i deres kap-/geringssav test såsom brugervenlighed, holdbarhed, værdi for pengene og skæringskvalitet. De er især begejstrede for den høje præcision, de mange skarpe funktioner, og hvor let det er at transportere saven. Derfor lyder deres konklusion: ”Makita LS1018 packs precision, cut capacity, and trusted reliability into a compact and extremely portable package.”

Finewoodworking.com er enige med de øvrige eksperter, og de tilføjer, at saven er helt uforlignelig, når det kommer til at håndtere store stykker træ. Den har også et yderst komfortabelt greb, som du kan anvende, uanset om du er højre- eller venstrehåndet. 

Til den professionelle

Makita LS1018 vil være den bedste kap-/geringssav til den forbruger, der leder efter et professionelt stykke værktøj. Modellen er produceret af det kendte mærke Makita, og den er stilet mod den professionelle håndværker, der har brug for kraftfulde og pålidelige værktøjer.

Varianten vil selvfølgelig også kunne blive anvendt af den mere gængse handymand derhjemme, der bare går meget op i sit værktøj.

Produktet kører på strøm og kommer med en fin effekt på 1430 watt. Derfor vil du være i stand til at udføre vanskeligere opgaver uden problemer.

Præcision er et af nøgleområderne for apparatet, for du vil kunne foretage helt præcise snit – både på en enkelt liste eller på en lang række brædder, der har brug for helt samme snit.

Dobbelt udtræk

Her er som et plus tale om en kap-/geringssav med udtræk, og udtrækket er endda dobbelt. Det sikrer en større nøjagtighed og giver en pladsbesparende effekt.

Skivediameteren ligger på 300 millimeter, og gering venstre ligger på 47 grader, mens gering højre er på 60 grader.

Makita LS1018 kommer som en fin bonus med laser, hvilket bidrager til den høje præcision, og der er en blød opstart-funktion. Du vil let kunne skære i smig, da den tosidede hældning har snit til begge sider.

Modellen har en lav pris, som gør den tilgængelig for mange typer af forbrugere, og så er vægten på 19,9 kilo, hvilket er lavt for typen.

Alt i alt en prisvenlig maskine, der er skabt til professionelt brug med laser og dobbelt udtræk.

Specifikationer ved Makita LS1018 – nøgleoplysninger

🔴Producent: Makita
🔴Type: Kap-/geringssav med udtræk
🔴Effekt: 1430 watt
🔴Skivediameter: 300 millimeter
🔴Gering, venstre: 47 grader
🔴Gering, højre: 60 grader
🔴Vægt: 19,9 kilo

Fordele ved Makita LS1018

🔵Topscorer i kap-/geringssav test
🔵Professionel kvalitet
🔵Fokus på præcision
🔵Fin pris
🔵Med dobbelt udtræk og laser


Metabo 254 M – Godt valg for gør-det-selv-handymanden

✅9 ud af 10 stjerner hos det tyske sav-testmagasin Kappsaege-tests.de
✅Fin anmeldelse hos sav-magasinet Mitresawzone.com
✅Let at transportere
✅Med laser og lys

Metabo 254 M

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.130,00 2.130,00 Læs mere
2.150,00 2.150,00 Læs mere
2.595,00 2.595,00 Læs mere

Metabo 254 M er blevet testet hos to forskellige ekspertkilder. Det drejer sig om sav-magasinerne Kappsaege-tests.de og Mitresawzone.com, der begge har fokus på kap geringssave.

Kappsaege-tests.de nævner i deres kap-/geringssav test, at deres første indtryk af saven er rigtig godt. De lægger først og fremmest vægt på, at den er meget kraftfuld, men stadig kompakt og praktisk designet, hvilket gør den meget nem at transportere. De roser også de talrige funktioner, blandt andet laseren, LED-belysningen og den præcise vinkeljustering, som gør arbejdet til en rigtig positiv oplevelse. Alt i alt beskriver de modellen som ”et alsidigt, vellykket produkt til den kræsne gør-det-selv-elsker. Men saven finder også sin plads i den professionelle sektor” (oversat fra tysk).

Mitresawzone.com har også meget positivt at sige, og de giver især en høj score, når det kommer til styrke og værdi for pengene. Eksperterne roser den stærke motor i høje vendinger, og så mener de, at det er smart, at du kan transportere saven med én hånd. Den lave pris og de brugbare funktioner er endnu et plus, men eksperterne nævner dog, at støvposen kunne have været lidt større. Den endelige konklusion lyder: ”It will tackle most of the cuts the general wood worker will need and has a powerful motor to back it up”.

Perfekt til handymanden derhjemme

Metabo 254 M vil være den bedste kap-/geringssav til dig, der er handymand derhjemme og elsker gør-det-selv-projekter. Prisen er overkommelig uden at være helt lav, men til gengæld vil du få masser af holdbar kvalitet, der vil sikre dig et fantastisk byggeresultat.

Med sin vægt på 17,5 kilo ligger den tillige i den lave ende på vægtskalaen, og derfor vil det være lettere for dig at transportere og flytte på den. Håndterbarheden bliver også øget, og du vil finde manøvrerbarheden højere.

Her er tale om en kap-/geringssav vendbar type, og det betyder, at alsidigheden er høj. Ud over de almindelige opgaver til kap geringssav kan du anvende den som bordsav.

Med integreret lys

Metabo 254 M kommer med flere fordele, og en af dem er den integrerede belysning. Belysningen hjælper dig til at få et bedre overblik og øje for arbejdet. Du vil med hjælp fra lyset kunne arbejde i dårlige lysforhold, eller når mørket er ved at falde på.

Modellen er også en kap-/geringssav med udtræk, og den har en effekt på 1800 watt. Det er en del og hjælper dig til lettere at få klaret hårdere opgaver.

Gering venstre ligger på de normale 47 grader, mens gering højre er på hele 205 grader Du får en skivediameter på 300 millimeter, og så er Metabos kap geringssav velegnet til både at skære i træ, plast og metal.

Klingediameteren er på 254 millimeter, og hastigheden kan blive høj med 4500 rpm. Der er fokus på præcision ved vinkelskæring og robusthed. Derfor er der tillige en integreret laser, der gør det lettere for dig at få den ønskede præcision.

Alt i alt er Metabo 254 M et solidt og alsidigt valg til handymanden, der foretrækker en stærk kap geringssav, som han eller hun let kan flytte på.

Specifikationer ved Metabo 254 M – nøgleoplysninger

🔴Producent: Metabo
🔴Type: Kap-/geringssav med udtræk
🔴Effekt: 1800 watt
🔴Skivediameter: 300 millimeter
🔴Kap-/geringssav vendbar: Ja
🔴Gering, venstre: 47 grader
🔴Gering, højre: 205 grader
🔴Højde: 40 centimeter 
🔴Bredde: 62 centimeter
🔴Længde: 85 centimeter
🔴Vægt: 17,5 kilo

Fordele ved Metabo 254 M

🔵Topscorer i kap-/geringssav test
🔵Lav vægt – nem at transportere
🔵Integreret lys
🔵Høj alsidighed
🔵Fokus på præcision


Einhell TH-MS 2112 – Det billigste valg

✅4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
✅8,4 ud af 10 stjerner hos værktøjsforhandleren Justoffbase.co.uk
✅Fordelagtig til professionelle og husejere
✅Velfungerende til mindre opgaver

Einhell TH-MS 2112

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
726,00 726,00 Læs mere

Einhell TH-MS 2112 hører både til eksperternes og brugernes favoritter. Modellen modtager 4,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit i brugeranmeldelser hos Amazon, mens den får en topscore på 8,4 ud af 10 stjerner hos værktøjsforhandleren Justoffbase.co.uk.

Justoffbase.co.uk er i deres kap-/geringssav test meget imponerede over produktet, og de fremhæver en lang række fordele. Det inkluderer blandt andet en savklinge i meget høj kvalitet med en tilsvarende høj skærehastighed. Eksperter er også glade for den effektive støvopsamling og mulighed for vinkeljustering, og som en bonus er apparatet meget let at transportere. Endelig er det muligt at skære igennem mange forskellige materialer uden problemer – det gælder alt fra træ og plastik til laminerede plader. Det eneste minus er, at modellen kan være lidt svær at samle.

I deres konklusion skriver eksperterne, at saven er: ”Great for professionals and homeowners. What you get here is a powerful tool that achieves cuts with the precision you want”.

Det prisvenlige valg – ideel til nybegynderen

Einhell TH-MS 2112 kommer med rigtig mange fordele, men prisen er klart den største. I sammenligning med konkurrenterne er prisen utrolig lav, så det vil ikke gøre så ondt på økonomien at investere i modellen her.

Produktet kommer i et flot rødt design, og som en stor bonus er kroppen vedligeholdelsesfri. Den er meget kompakt i udformningen, og vægten er umådelig lille på kun lidt over 6 kilo. Derfor vil det være let at tage den med, og manøvrerbarheden vil være høj.

Varianten vil være fordelagtig til nybegynderen, der ikke har så meget erfaring på sav-området – ikke kun på grund af pris og vægt, men også på grund af den intuitive brug og den høje brugervenlighed.

Der er fine vinklingsmuligheder med 45 grader til både højre og venstre. Du indstiller vinklen manuelt.

Med støvudsugning

Selv om Einhell TH-MS 2112 er billig og enkel, er kvaliteten stadig høj. Du får et robust produkt og en kap-/geringssav med udtræk. Det vil give dig en højere præcision, når du skærer i træ.

Effekten ligger på 1600 watt, hvilket er nok til at klare selv hårdere opgaver.

Maskinen har en høj hastighed med en tomgangseffekt på maksimum 5000 rpm, og så kommer den med egen støvudsugning. Det er rigtig smart, for det gør, at saven selv fjerner støv, savsmuld og andre partikler, når du arbejder indendørs. Så slipper du for at få dem ned i lungerne og genere luftvejene.

Alt i alt er Einhell TH-MS 2112 den bedste kap-/geringssav til prisen, og den er ideel til dig, der leder efter høj brugervenlighed, lav vægt og enkle, men effektive funktioner.

Specifikationer ved Einhell TH-MS 2112 – nøgleoplysninger

🔴Producent: Einhell
🔴Type: Kap-/geringssav med udtræk
🔴Effekt: 1600 watt
🔴Gering, venstre: 45 grader
🔴Gering, højre: 45 grader
🔴Højde: 29 centimeter 
🔴Bredde: 32 centimeter
🔴Længde: 48 centimeter
🔴Vægt: 6,4 kilo

Fordele ved Einhell TH-MS 2112

🔵Topscorer i kap-/geringssav test
🔵Meget prisvenlig
🔵Med alle de nødvendige funktioner
🔵Let og kompakt
🔵Med egen udsugning af støv og savsmuld


DeWALT DWS777 – Slidstærk og lang levetid

✅8,1 ud af 10 stjerner hos sav-magasinet Mitresawzone.com
✅4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon
✅Meget for pengene
✅Let at anvende

DeWALT DWS777

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 0,00 Læs mere
0,00 0,00 Læs mere
2.499,00 2.499,00 Læs mere
2.901,00 2.901,00 Læs mere

DeWALT DWS777 hører både til brugernes og eksperternes favoritter, da den scorer flotte 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit hos brugene fra Amazon samt bliver tildelt 8,1 ud af 10 stjerner i en kap-/geringssav test hos savmagasinet Mitresawzone.com.

Eksperterne giver modellen en høj score på alle de testede parametre. De begrunder deres flotte anmeldelse med, at bygningskvaliteten er helt i top, og så er skærekapaciteten meget høj. Eksperterne mener, at du her vil få meget værdi for pengene, da saven kommer med en lang række gode funktioner til en forholdsvis lav pris. Fremstillingen i let aluminium gør tillige transporten nem, og som en bonus er alsidigheden høj, da du kan skære igennem langt de fleste materialer med høj præcision. Designet er ifølge eksperterne til den noget simple side, men til gengæld er der tænkt over holdbarheden.

Eksperterne opsummerer deres oplevelse med ordene: ”This is a classic saw designed to be tough and last as long time. It can take on many materials including metal”.

Høj valuta for pengene

DeWALT DWS777 vil være det oplagte valg for dig, der sværger til mærket DeWALT, og som ønsker en pålidelig og særdeles slidstærk kap geringssav.

Prisen er ikke i den lave ende af skalaen, men den er dog overkommelig. Du vil få meget valuta for pengene med dine investeringspenge i modellen her – ikke mindst da DeWALT er kendt for sin høje kvalitet og ofte bliver benyttet af de professionelle håndværkere.

Du vil ligeledes få en kap-/geringssav med udtræk, som højner både præcision og sikkerhed. Den er kompakt i størrelsen og vejer kun 15 kilo. Det gør den let at flytte på og have med at gøre – også i en snæver vending.

Ligetil og nem i brug

DeWALT DWS777 hører måske ikke til de mest avancerede varianter på markedet, men den er meget holdbar og brugervenlig. Den er nem at gå til, og den vil levere vinkelskæring af høj kvalitet. Vinklen for venstre såvel som højre gering er på 50 grader, og effekten er på 1800 watt.

1800 watt er rigeligt til både professionelle opgaver samt de gør-det-selv-opgaver, du foretager derhjemme. Klingen kan nå helt op på 6300 omdrejninger i minuttet, og der er tale om en 216 millimeter klinge med 24 tænder. 

Der er fokus på præcision med et XPS-snit i skyggeskærelinje, og vinkelskæringen vil levere helt vinkelpræcise resultater. Maskinen kommer med egen udsugning, der fjerner savsmuld og støv, så det ikke ender i dine lunger og sviner på gulvet.

Alt i alt et godt og solidt valg til alle typer af opgaver med XPS-skyggeskærelinje for høj præcision.

Specifikationer ved DeWALT DWS777 – nøgleoplysninger

🔴Producent: DeWALT
🔴Type: Kap-/geringssav med udtræk
🔴Effekt: 1800 watt
🔴Skivediameter: 305 millimeter
🔴Gering, venstre: 50 grader
🔴Gering, højre: 50 grader
🔴Vægt: 15 kilo

Fordele ved DeWALT DWS777

🔵Topscorer i kap-/geringssav test
🔵Meget for pengene
🔵Med udtræk
🔵Brugervenlig
🔵XPS-skyggeskærelinje


Begyndertips: Kap-/geringssav introduktion for begyndere

En kap-hvad-for-noget? Navnet kap geringssav lyder mærkeligt, og savtypen er da også kendt under andre navne og stavemetoder som kapgeringssav, kap-/geringssav og kapsav.

Kært barn har mange navne, men bag det mærkværdige navn gemmer der sig et særdeles alsidigt og effektivt stykke værktøj, som den moderne handymand ikke kan undvære i hus- og haveprojekterne.

Baseret på ekspertviden fra Goerdetselv.dk og Silvan.dk går vi i øjenhøjde med nybegynderen og forklarer alt det basale.

Hvad kan jeg bruge en kap geringssav til?

En kap geringssav kan give et helt præcist snit, som du ikke vil kunne gøre efter med håndsaven. Hvis præcision er vigtigt i dit byggearbejde, er en kap geringssav essentiel og uundværlig. Du kan med fordel anvende den til at afkorte lægter, save vinkelret, tilpasse fodlister og save i smig (skrå snit).

 

Eksperterne forklarer, at du vil kunne bruge en kap geringssav til mange typer af opgaver, men den vil især være ideel til tre ting.

 • Større byggeri: Ved større byggeri, hvor du kommer til at skære mange stykker ens træ eller andre materialer, er enheden ideel. Det er den, fordi den er præcis og hurtig.
 • Fine snit/listesnit: Hvis du skal save meget tynde stykker træ – for eksempel lister – er kap geringssaven fordelagtig, fordi den kan levere en høj præcision til selv små opgaver.
 • Jern og aluminium: De fleste vil anvende maskinen til at skære i træ. Men med den rigtige klinge kan den også skære præcise snit i både jern og aluminium. 

 

Hvilke typer er der?

Kap geringssaven kommer i flere versioner og typer, og de hænger sammen med prisen.

  • Kap-/geringssav med udtræk: De fleste varianter kommer med udtræk. Udtrækket betyder, at du vil kunne skære i større stykker træ, og du vil få et lille og funktionelt arbejdsbord. Prisen vil ligge i mellemklassen.
 • Kap-/geringssav uden udtræk: Enhederne uden udtræk er bedst egnet til mindre opgaver såsom listeskæring eller andre små træopgaver. De fleste modeller vil stadig kunne skære lodrette og skrå snit. Det skrå snit hedder i fagsprog ”smig”. Prisen vil ligge i den prisvenlige ende af skalaen.
 • Professionel kap-/geringssav: Endelig er der den professionelle version, der er fordelagtig til helt store trædimensioner. De er gerne mere kraftfulde og holder længere. Til gengæld er de dyrere.

 

Hvilke elementer har en kap geringssav?

En kap geringssav består af flere elementer, der til sammen danner helheden. De vigtigste, du bør kende, er:

 • Udtræk: Har du en kap geringssav med udtræk, er udtrækket det element, du kan køre frem eller tilbage afhængig af opgavens størrelse. Udtrækket kører ofte på to rør kaldet en ”to-delt slæde”.
 • Drejning: Saven skal kunne dreje gnidningsfrit for at kunne save i forskellige vinkler.
 • Tvinge: En god model bør have en tvinge til at spænde træet fast med.
 • Lys: Nogle varianter kommer med en belysning, så du bedre kan se, hvad du laver.
 • Skala: Her kan du aflæse savens skalaer for en præcis skæring.
 • Klinge: Det varierer, hvilke klinger din maskine vil komme med. Ofte medfølger kun en grovklinge til træskæring. Det kan være en fordel at købe ekstra klinger til for eksempel skæringer i metal eller plast.
 • Anlæg: Et såkaldt anlæg kan være en fordel, da træet så vil ligge mere stabilt, når du arbejder med det.
 • Støvopsamler: Nogle – ikke alle – modeller kommer med en støvopsamler, der indfanger det støv, træet afgiver, når du saver i det. Det kan være en smart funktion, der både tænker på dit helbred og rengøringen.

Hvordan bruger jeg en kap geringssav?

Det er utrolig let at anvende produktet til skæringerne. Du skal starte med at dreje klingen, så du får den vinkel, du ønsker. Så vælger du start, trykker håndtaget ned og fører klingen frem. Så sker skæringerne.

Inden du går i gang, bør du undersøge, om den er indstillet rigtigt fra producentens side. Læg en bredere liste op til den lodrette skinne og vælg 90 grader. Herefter bør du måle vinklen efter ved at vinkelmåle det skårede stykke træ. Er den ikke vinkelret, skal du justere saven. Det gør du ved at flytte anslaget i forhold til din vinkelmåler.

Inden start skal du også spænde saven fast, så den ikke flytter sig under arbejdet. 


Guide: Sådan vælger du den rette kap-/geringssav

Der er mange typer af kap geringssave på markedet. Vi har i afsnittet ovenfor været inde på nogle af de elementer, som de forskellige varianter besidder, og hvad de kan. Her guider vi til, hvad du ellers skal holde øje med, når du skal vælge din bedste kap-/geringssav.

Guiden er baseret på ekspertviden fra værktøjs- og gør-det-selv magasinet Protoolreviews.com.

Bordsav versus kap geringssav

Eksperterne forklarer, at en bordsav ikke kan erstatte en kap geringssav og omvendt. Men har du en bordsav allerede, vil en kap geringssav være en virkelig god tilføjelse. Er du semi-professionel eller går meget op i dine handymand-opgave, er der ingen vej uden om den type sav. Du vil kunne få meget præcise skæringer – og oven i købet i adskillige vinkler – som en normal sav ikke vil kunne levere.

Læg mærke til at du i nogle tilfælde vil kunne få en kap-/geringssav vendbar type. Den type vil du i tillæg kunne anvende som bordsav, der kan save den modsatte vej.

Udtræk

De fleste modeller kommer i dag med udtræk. Udtræk er næsten uundværligt, for det giver dig en bedre præcision, en højere sikkerhed samt bedre arbejdsforhold.

Vinkling

En kap geringssavs mest fremtrædende rolle er at kunne skære træ eller andre materialer i vinkler. De forskellige varianter kan save i forskellige grader. Standarden vil ligge omkring 45 grader – de dyrere maskiner vil kunne klare større vinkler.

Præcision

Præcisionen er altafgørende for det endelige resultat. Du kan endda sige, at præcision i samspil med vinkling er savens største force, og derfor skal den være helt i orden. 

I forhold til præcision vil en laser-funktion, som markerer det ønskede snit, være en god funktion. Det giver en højere præcision, men ikke alle modeller kommer med en laser. Laseren vil være derfor være en førsteklassesfunktion.

Dit produkt bør også have indbyggede fastgørelses-elementer, så træet ligger helt fast. Det bidrager tillige til præcisionen.

Effekt

Se også gerne efter effekt. Effekten siger noget om, hvor kraftfuld enheden er, og hvor vanskelige opgaver du vil kunne klare.

Maskinerne i artiklen her kører på strøm, men det vil også være muligt at finde trådløse og batteridrevne versioner. De vil dog ofte ikke være lige så kraftfulde som de ledningsdrevne.

Savklinge

Du kan få savklinger i forskellige diametre. En større diameter giver mulighed for et længere snit og derfor også en større kapacitet. Overvej tillige antallet af tænder – jo flere tænder, jo finere et snit får du.

Du vil kunne få savklinger til forskellige typer af materialer. En kap geringssav er som udgangspunkt skabt til at skære i træ, men med specialklinger vil du kunne skære i for eksempel plast eller metal.

Belysning

Belysning er en anden smart funktioner, der kan gøre en stor forskel for præcisionen. Med belysning vil du kunne få et større overblik, bedre vilkår for at skære helt lige, og du vil kunne arbejde i dårlige lysforhold.

Sikkerhed

Sikkerhed er altafgørende, når du arbejder med værktøj – og især typer med fremhævede skærende blade. Nogle modeller kommer med et sikkerhedsværn til klingen, og med et sådant vil du være godt beskyttet.

Du skal altid huske at teste bremsen af, før du rigtig begynder – den skal gerne stoppe helt inden for et par sekunder efter, at du har trykket på stop. 

Eksperterne skriver, at en armlås tillige vil være smart. En armlås immobiliserer klingens op og ned-bevægelser og indlejrer det i bordets bladkanal. Armlåsen bidrager både til sikkerheden og kompaktheden.

Et anlæg eller et helt stativ vil gøre underværker for dine skæringer. Det holder først og fremmest saven stabilt fast, hvilket minimerer vibrationer, men det gør det også lettere at bearbejde større trædimensioner.

Eksperterne anbefaler tillige, at du altid bærer sikkerhedsudstyr, når du opererer en kap geringssav. Som minimum bør du bære øjenbeskyttelse og meget gerne ørebeskyttelse. Arbejder du et sted uden en støvopsuger, er det en god ide at bære en form for maske. Nogle apparater kommer med egen støvopsuger.

Støvopsug

Save til udendørs brug kommer sjældent med elementer, der vil kunne fjerne savsmuld og støv fra skæringen. I stedet vil det blot lægge sig på jorden. Det kan gå udendørs, men ikke indendørs. Skal du save indendørs i for eksempel værkstedet, garagen eller skuret, bør din sav have et støvopsug.

Et støvopsug suger støvet og savsmulden op, men det er ikke kun af æstetiske grunde. Det er i høj grad af helbredsmæssige og sikkerhedsmæssige grunde. De mange partikler kommer ned i dine luftveje, hvis de ikke bliver opfanget, og her kan de skabe ravage og bidrage til alvorlige lungesygdomme over tid.

Savsmuld og støv skaber ligeledes en meget glat overflade, når det lægger sig, og det kan i sig selv skabe farlige situationer. Derfor bør du altid sørge for at have støvopsug til din indendørs træ- eller metalbearbejdning. 

Størrelse

Modellerne varierer rigtig meget i størrelse og vægt. Den tungeste i vores kap-/geringssav test artikel vejer omkring 5 gange så meget som den letteste. Der er fordele og ulemper ved begge typer – de tunge står utrolig godt fast med en høj sikkerhed, mens de lette er nemmere at manøvrere og flytte på.


Viden: Få mest ud af din kap geringssav med et godt land

Har du fået investeret i den bedste kap-/geringssav, vil du få mest ud af den med et stærkt land. Et land er et arbejdselement, du kan lægge dine brædder på, når du gerne vil forkorte dem. Du kan lave et land let selv, og du skal blot sætte 2×3 brædder sammen, som du placerer på hver side af saven, når du arbejder.

Du kan finde en trin-for-trin guide hos eksperterne fra XL-byg.dk, der her forklarer, hvordan du nemt selv kan fabrikere dit eget land til arbejdet.

FAQ

🤔Kap-/geringssav test: Hvilken er den bedste kap-/geringssav?

Du kan finde flere velfungerende modeller på markedet, og i vores kap-/geringssav test artikel har vi gennemgået de 6 bedste: De inkluderer DeWALT DWS780, Bosch Professional GCM 12, Makita LS1018, Metabo 254 M, Einhell TH-MS 2112 og DeWALT DWS777.

🧐Hvad bør jeg holde øje med, når jeg vælger en kap geringssav?

Der er nogle specifikke kriterier, du bør overveje, før du vælger din bedste kap-/geringssav. Du bør gerne vælge en kap-/geringssav med udtræk, der har de vinkelskærings-muligheder, du har brug for. Se også efter om den er vendbar samt effekten, størrelsen, præcisionsevnerne og savklingen, plus om sikkerheden er høj. Nogle af forholdene kan være svære selv at finde ud af, så her kan du med fordel læse eksperternes kommentarer. Du kan finde links til undersøgelserne nederst i artiklen.

😎Hvordan har eksperterne fundet frem til den bedste kap-/geringssav?

De 6 modeller i vores kap-/geringssav test artikel er alle ekspertfavoritter. Eksperterne har blåstemplet dem, fordi de klarer sig godt på de testede parametre. Eksperterne har først og fremmest set på produkternes skærekapacitet, styrke og sikkerhed. De vægter også aspekter som funktioner, design, holdbarhed, vedligeholdelse og værdi for pengene højt.


Beskrivelser af kilder og tests

Amazon

Amazon er en international markedsplads for handel, hvor du kan finde alt fra film og musik til haveredskaber, bøger, tøj, smykker og køkkenredskaber. Hos Amazon kan køberne efterlade bedømmelser af de varer, de har købt, og bedømmelserne kan komme andre potentielle købere til gode.

Læs mere om hvad brugerne mener om Einhell TH-MS 2112 hos Amazon.de.

Læs mere om hvad brugerne mener om DeWALT DWS777 hos Amazon.co.uk.

Finewoodworking.com

Finewoodworking.com er et amerikansk håndværker- og træbearbejdningsmagasin, hvor du kan finde ekspert-råd inden for al slags træarbejde. Her er der masser af tips, guides, videoer, artikler, billeder og tests af forskellige typer af værktøj. Eksperterne har her set nærmere på modellen Makita LS1018. Læs mere om testen hos Finewoodworking.com.

Justoffbase.co.uk

Justoffbase.co.uk er en britisk værktøjsforhandler, der sælger produkter til professionelle såvel som den gængse husejer. Eksperterne herfra udfører også egne tests af maskinerne, og her gælder det en test af modellen Einhell TH-MS 2112. Du kan læse testen i sin helhed hos Justoffbase.co.uk.

Kappsaege-tests.de

Kappsaege-tests.de er et specialiseret tysk sav-magasin, der guider forbrugerne til at finde den rigtige kap geringssav. Derfor tester de løbende forskellige varianter og skriver en anmeldelse. Her gælder det en test af Metabo 254 M. Du kan nærstudere testen hos Kappsaege-tests.de.

Mitersawreviews.biz

Mitersawreviews.biz er et specialmagasin med fokus på kap geringssave. Her har eksperterne testet en lang række forskellige save, så læserne kan foretage de bedste valg – baseret på eksperternes vurderinger. Her gælder det en test af modellerne Bosch Professional GCM 12 og Makita LS1018:

Du kan finde hele anmeldelsen af Bosch Professional GCM 12 hos Mitersawreviews.biz.

Du kan finde hele anmeldelsen af Makita LS1018 hos Mitersawreviews.biz.

Mitresawzone.com

Mitresawzone.com er et specialiseret testmagasin af kap geringssave. Via det meget smalle område er der fuldt fokus på den type produkt, og det er udelukkende eksperter inden for området, der foretager testene. Her har eksperterne testet flere af artiklens maskiner:

Læs mere om testen af DeWALT DWS780 hos Mitresawzone.com.

Læs mere om testen af Metabo 254 M hos Mitresawzone.com.

Læs mere om testen af DeWALT DWS777 hos Mitresawzone.com.

Protoolreviews.com

Protoolreviews.com er et større værktøjsmagasin med knap 15 år på bagen, der leverer produkttests og nyheder inden for industrien til læserne. Testene spænder bredt inden for værktøjsfeltet, og her har eksperterne testet modellerne DeWALT DWS780 og Bosch Professional GCM 12:

Læs hele testen af DeWALT DWS780 hos Protoolreviews.com.

Læs hele testen af Bosch Professional GCM 12 hos Protoolreviews.com.

Thepowertoolwebsite.com

Thepowertoolwebsite.com er et større værktøjsmagasin målrettet mod den mere gængse handymand eller nybegynderen inden for området. Eksperterne råder læserne med artikler, projekter, guides, tips med mere samt tests af værktøj. Her drejer det sig om en test af modellen Makita LS1018. Læs hele testen i fuld længde hos Thepowertoolwebsite.com.

Toolnerds.com

Toolnerds.com er et værktøjsmagasin, der hjælper læserne med at vælge de bedste værktøjer og redskaber inden for gør-det-selv-verdenen. Derfor udfører eksperterne omfattende tests af diverse produkter, så læserne ved, om de skal investere i maskinen eller ej. Her har eksperterne set nærmere på modellen Bosch Professional GCM 12. Du kan læse testen i sin helhed hos Toolnerds.com.


Andre relevante tests og artikler

Vi har i vores kap-/geringssav test artikel set nærmere på 6 af de bedste modeller på markedet.

Hvis du har en generel interesse i gør-det-selv projekter eller bare selv har evnerne til at bygge og vedligeholde hus og have, kan det være, at du har brug for andre redskaber, værktøjer eller maskiner.

Vi har skrevet en række andre test-artikler, som du kan finde inspiration i:

Det gælder for eksempel vores test-artikel om Boremaskiner og skruemaskiner, hvor vi præsenterer dig for de mest velfungerende maskiner til bore- og skrueopgaver.

Er det mere haven, der trækker lørdag formiddag, så har du brug for redskaber til at holde orden på det grønne græstæppe. En af de vigtigste maskiner er græsslåmaskinen, og der er flere typer at vælge imellem. Leder du efter en traditionel version, kan du med fordel læse mere i vores Græsslåmaskine test-artikel, hvor du kan få inspiration til at vælge den enhed, der passer til dine behov. Har du højere græs eller har brug for kantklip, kan en græstrimmer være et godt supplement. Læs for eksempel her vores Makita græstrimmer test-artikel, hvor du kan finde mere viden om de bedste varianter.

Nogle forbrugere foretrækker helt at slippe for at slå græsset manuelt og bruge tiden på andre og mere spændende haveprojekter. Derfor investerer de i en robotplæneklipper. Er du nysgerrig efter at finde ud af, hvorvidt robotten er noget for dig, kan du læse vores Robotplæneklipper test-artikel. Her kan du se eksperternes favoritter og blive guidet til at foretage det bedste valg.

Har du en have med mange træer og buske, vil en kompostkværn næsten være uundværlig. Kompostkværne kommer i mange former og størrelser, og i vores Kompostkværn test-artikel har vi udvalgt de mest toneangivende inden for feltet.