Boremaskine og skruemaskine test 2021 – Oversigt over de 10 bedste boremaskiner og skruemaskiner

Senest opdateret den 0

I denne bore- og skruemaskine test har vi samlet en række testvindende modeller, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet. Vi har analyseret anmeldelser og tests fra en række forskellige Skandinaviske forbrugerorganisationer og større medier og har nedenfor samlet de modeller, eksperterne har udpeget som de bedste.

En boremaskine kan næsten være helt uundværlig, om du bor til leje eller ejer dit eget hjem. Der vil nemlig ofte opstå situationer, hvor det både er let og praktisk at have et godt stykke værktøj liggende. Når der skal sættes hylder op, ordnes lamper eller ordnes små DIY-projekter, så er det rette værktøj guld værd.

Derfor har vi her samlet en oversigt over de bedste boremaskiner og skruemaskiner på markedet. Du kan få et godt overblik over dine mange muligheder, når det kommer til smarte maskiner i begge ender af prisklassen. Der er nemlig noget for enhver smag og håndværksmæssig kunnen.

I denne artikel får du:
🔸 Overblik over testvindende bore- og skruemaskiner 
🔸 Gode råd til overvejelser før du køber en boremaskine
🔸 Gennemgang af alle de tests vi har undersøgt 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Boremaskine og skruemaskine test 2021 – Her er de 10 bedste

Her følger en gennemgang af de bore- og skruemaskiner på markedet, der har fået de bedste bedømmelser i forskellige anerkendte tests. I de følgende sektioner gennemgår vi de forskellige modellers egenskaber, så du kan danne dig et overblik over, hvilke modeller der passer bedst til dine behov. Ydermere kan du under produktnavnene i de grønne bokse se, hvilke tests produkterne er blevet bedømt i, og hvordan de har klaret sig.


Makita DDF484RTJ – Testvinder

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 

Makita DDF484RTJ

Forhandler Pris

Annoncer

2.403,00 Læs mere
2.482,00 Læs mere

.
Hvis du er på udkig efter en rigtig testvinder, så kan du gå med Makita DDF484RTJ. Denne model er nemlig blevet kåret som ”Bedst i test” af Råd & Rön. Her fremhæves både den særligt gode håndterbarhed, anvendelighed, holdbarhed og sikkerhed som klare fordele, hvor den næsten scorer topkarakter.

Vi har ligeledes udvalgt Makita DDF484RTJ som Testvinder af denne oversigt, da den leverer et godt stykke arbejde, men samtidigt er til en meget fornuftig pris. Den er ligger nemlig lige i midten rent prismæssigt, så de fleste kan være med, hvis du ønsker dig en boremaskine i god kvalitet.

🌀 Testvinder hos Råd & Rön
🌀 Kulløs motor for ekstra holdbarhed
🌀 Lang batterilevetid og kort opladningtid

Om Makita DDF484RTJ

Med Makita DDF484RTJ er det let både at ordne dine nødvendige behov for at bore huller og skrue skruer i. Den er udstyret med en kulløs motor, der giver ekstra holdbarhed og forhindrer nedbrud. Du får derfor en maskine, der kan holde i mange år med Makita DDF484RTJ.

Selve maskinen er godt beskyttet med en metalgearkasse og støvbeskyttelse for motoren, og hvis den overbelastes, så stopper den automatisk.

Du behøver ikke tænke på generende ledninger, for denne udgave er genopladelig med den medfølgende oplader. Du kan løbende kontrollere batterilevetiden på batterierne, hvor der er en indikator.

Skal du arbejde i små, trange og mørke steder, så vil det hjælpsomme LED-lys lyse op, så du kan se, hvad du laver.

Denne testvinder i oversigten kommer med alt, du skulle få brug for. Den er kompakt og praktisk til både dig, der skal bruge den en gang imellem, og dig, der ofte laver dine egne småprojekter. Du kan oplade batteriet på 45 minutter, hvilket også er særdeles godt sammenlignet med andre modeller i oversigten.

Specifikationer:
🔴 Boremaskine og slagskruetrækker
🔴 Batteri: 2 x 5.0 Ah batterier
🔴 Genopladelig
🔴 Volt: 18
🔴 Antal gear: 2
🔴 Max. borediameter i stål: 13 mm
🔴 Max. borediameter i træ: 38 mm
🔴 Opladningstid: 45 minutter


DeWALT DCD796P2 – Testvinder

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

DeWALT DCD796P2

Forhandler Pris

Annoncer

1.925,00 Læs mere

.
Denne boremaskine fra DeWALT er en vinder både rent kvalitetsmæssigt, men også konkret. Den er nemlig blevet kåret som ”Bedst i test” af Forbrugerrådet Tænk.

Af Tænk roses maskinen for at være særdeles robust, og den kan både bore og skrue efter behov. Den har sågar en slagboremaskinefunktion, hvis du har behov for ekstra meget power, når der skal bores i kraftige betonvægge.

🌀 Kraftig bore- slagsbore- og skruemaskine i ét
🌀 Effektiv fuld opladning på kun 37 minutter
🌀 Ligger godt i hånden under arbejde

Om DeWALT DCD796P2

Motoren i DeWALT DCD796P2 er kulbørsteløs, så du undgår nedbrud grundet nedslidning. I stedet har maskinen en kraftig motor drevet på batteri, så du slipper helt for besværlige ledninger under dit arbejde.

Du kan oplade batteriet til maskinen på blot 37 minutter. Dette gør det meget let at ordne større projekter hurtigt, uden at maskinen konstant skal oplades, før du kan fortsætte, hvor du slap. Du får den praktiske oplader og batterier med i købet.

Denne boremaskine brillerer, når det kommer til at bore eller bruge slagboret. Derimod er den knapt så effektiv, når det kommer til skrueopgaver. Her kan særligt skruer med en større diameter være en udfordring for indstillingerne.

Denne model er denne oversigts anden dyreste udgave, så hvis du er på udkig efter god kvalitet, så kan du vælge DeWALT DCD796P2. Dog bør du være opmærksom på, at den vægtmæssigt er i den tunge ende af skalaen, hvilket skyldes den ekstra power, den har.

Specifikationer:
🔴 Bore-, slagsbore- og skruemaskine
🔴 Batteri: 2 x 5.0Ah XR Li-ion batterier
🔴 Genopladelig
🔴 Volt: 18
🔴 Antal gear: 2
🔴 Nøgleløs borepatron på 1,5 til 13 mm
🔴 Max. borediameter i metal: 13 mm
🔴 Max. borediameter i træ: 40 mm
🔴 Max. borediameter i murværk: 13 mm
🔴 Vægt: 1,8 kg


DeWALT DCD771C2-QW – Bedst til prisen

5 ud af 5 stjerner hos det amerikanske magasin Techgearlab.com

DeWALT DCD771C2-QW

Forhandler Pris

Annoncer

1.032,00 Læs mere

.
DeWALT DCD771C2-QW får 5 ud af 5 stjerner af Techgearlab.com. Den beskrives som ekstremt effektiv til at bore og skrue, så der er masser af kraft i maskinen.

Derudover kommer den også til en meget fornuftig pris, der er yderst budgetvenlig. Derfor er denne model også oversigtens ”Bedst til prisen”. Du får nemlig en effektiv maskine til en meget fornuftig pris.

🌀 Meget prisvenlig model
🌀 Masser af power til både at bore og skrue
🌀 Let udskiftning af bor med én hånd

Om DeWALT DCD771C2-QW

Med DeWALT DCD771C2-QW kan du let få ordnet dine småprojekter hjemme på matriklen. Den smarte maskine gemmer på masser af kraft, så du let og enkelt kan komme i mål.

Denne udgave gør det superenkelt, når du skal skifte bor. Du kan nemlig gøre det med en enkelt hånd med den nøglefri borepatron med spindellås. Det letter derfor dit arbejde, så du hurtigt kan komme videre, når du står med dine projekter.

Designet er det letgenkendelige gule DeWALT-design med et godt og ergonomisk greb, så du ikke bliver træt af at stå med maskinen.

Batterierne i denne udgave er kun 1,3 Ah batterier, hvilket er relativt lavt i denne oversigt, og det er også derfor, modellen koster mindre. Det kan dog fint levere den ønskede batterikraft og -levetid til dig, der ikke står i timevis og borer eller skruer.

Specifikationer:
🔴 Boremaskine og skruemaskine
🔴 Batteri: 2 x 1,3 Ah batterier
🔴 Genopladelig
🔴 Volt: 18
🔴 Antal gear: 2
🔴 Nøgleløs borepatron 13 mm


DeWALT DCD991P2-QW – Premiumvalg

“Blandt markedets bedste genopladelige boremaskiner” hos det amerikanske forbrugermagasin Consumerreports.org

DeWALT DCD991P2-QW

Forhandler Pris

Annoncer

2.801,00 Læs mere

.
DeWALT DCD991P2-QW blev af Consumerreports.org nomineret til at blive årets bedste genopladelige boremaskine i 2021. Den er derfor tæt på topklassen, og i denne oversigt er det også ”Premiumvalget”. 

Både den flotte ros fra Consumerreports.org og i denne testoversigt er grundet den ekstra høje kvalitet. Den er meget hurtig og effektiv selv ved de største udfordringer. Derudover får du en rigtig god batterilevetid, der sikrer, at du ikke konstant skal lade den op under arbejdet.

🌀 Smarte LED-lys
🌀 Meget kraftfuld maskine
🌀 Høj batterilevetid på en opladning

Om DeWALT DCD991P2-QW

Hvis kun det bedste er godt nok, så bør du gå med DeWALT DCD991P2-QW. Dette er en dyr model, men du får også masser af power til dine hjemmeprojekter.

Boremaskinen fra DeWALT er lynhurtig til både at bore huller og skrue skruer i. Den kan let og effektivt klare selv de største skruer uden a kny. Den har 3 forskellige gear alt efter din ønskede hastighed.

Med et klart lys fra de integrerede LED’er, kan du let indstille lyset efter behov til eksempelvis lygtefunktion. Derudover sørger det ergonomiske greb for en behagelig oplevelse, når du anvender boret.

Denne model er relativt dyr, og den ligger derfor også i den knapt så budgetvenlige kategori. Dog kan den være et rigtig godt stykke værktøj, hvis du kun ønsker det bedste, når du ofte er i gang med dine egne projekter i hjemmet.

Dog kan du ikke anvende den til slagboremaskine, så det er værd at være opmærksom på, hvis du ofte skal bruge denne type maskine. Her er der andre modeller i oversigten, der tilbyder både skrue-, bore- og slagsborefunktion.

Specifikationer:
🔴 Batteri: 2 x 5.0 Ah batterier
🔴 Opladetid: 75 minutter
🔴 Volt: 10,8
🔴 Antal gear: 3
🔴 Integreret LED-lys


Metabo boremaskine BS 18 LT Compact 

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk 

Metabo boremaskine BS 18 LT Compact

Forhandler Pris

Annoncer

1.899,00 Læs mere

.
Når det kommer til Metabo BS 18 LT Compact, så er det en praktisk model, der også får roser med fra Forbrugerrådet Tænk i deres store test over boremaskiner. Her bliver den anbefalet til forbrugerne, da den er effektiv til at bore i alle materialer og viser særlig styrke, når det kommer til hårde træsorter og murværk.

Derudover er den også god som skruemaskine, hvor den kan klare de fleste opgaver uden problem.

🌀 Særligt god til hårdt træ og murværk
🌀 Meget kompakt og brugervenlig model
🌀 Masser af power uden ledning

Om Metabo boremaskine BS 18 LT Compact

Designet er kompakt og brugervenligt, så den er let at anvende hjemme i hjemmet. Den er ikke for stor, og den kan levere masser af power.

Indbygget er en særlig Metabo-motor, der gør den rigtig effektiv til at bore og skrue med en solid kraft bagved.

Metabo BS 18 LT Compact har et arbejdslys, så du kan se, hvad du foretager dig, når du skruer eller borer.

Denne model kommer med 2 x 2 Ah batterier og en oplader, så du hurtigt kan komme i gang helt ledningsfrit. Du kan let følge med i, hvordan batterilevetiden ser ud via den smarte kapacitetsvisning på selve batteriet. 

Der er heller ikke noget besvær, når det kommer til at skifte til bits til skruer, da der allerede er en spindel, så du ikke behøver en borepatron.

Metabo BS 18 LT Compact udmærker sig ved at være særligt effektiv til meget hårde materialer, hvilket kan være en hjælp, hvis du ofte skal bore i disse typer af materialer.

Specifikationer:
🔴 Boremaskine og slagskruetrækker kit
🔴 Batteri: 2 x 2.0Ah Li-Power Extreme batterier
🔴 Genopladelig
🔴 Volt: 18
🔴 Selvspændende borepatron
🔴 Max. borediameter i stål: 13 mm
🔴 Max. borediameter i træ: 38 mm


DeWALT DCD777S2T 

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk 

DeWALT DCD777S2T

Forhandler Pris

Annoncer

1.205,00 Læs mere

.
DeWALT laver mange forskellige gode og effektive boremaskiner, og denne model DCD777S2T er ingen undtagelse. Den er effektiv til de fleste opgaver i hjemmet, så du hurtigt kan komme videre med dine projekter.

Hos Forbrugerrådet Tænk er DeWALT DCD777S2T blevet medtaget i deres test af boremaskiner. Her får modellen roser med for at være kompakt og let at håndtere. Den anbefales derfor af Tænk som særligt fremhæver den lynhurtige opladningstid som et kæmpe plus.

🌀 Fuld opladning på kun 30 minutter
🌀 Udskift let bor md en enkelt hånd
🌀 Behageligt og komfortabelt greb for større præcision

Om DeWALT DCD777S2T

Med DeWALT DCD777S2T er det svært ikke at glæde sig over det lange batteriholdbarhed. Den er udstyret med relativt små batterier med 1,5 Ah batterier, hvilket er noget af det mindste i testoversigten. Dog kan de faktisk præstere at levere en god holdbarhed, når de er ladt op.

Derudover er den hurtige opladning ekstra skøn, fordi det kun tager 30 minutter at lade et fladt batteri helt op. Det gør du let med den medfølgende oplader, så du let og enkelt kan komme videre med dine små håndværksprojekter.

Du kan dog ikke løbende følge med i, hvordan batteriets status er, da der ikke er nogen former for indikator på batterilevetiden.

Når du skal bore, gør denne model det let og enkelt sammenlignet med andre i oversigten. Du kan nemlig med den smarte nøglefri borepatron skifte bor med en enkelt hånd.

Grebet er behageligt at holde ved og sikrer en stabilitet, om du bruger den som skrue- eller boremaskine.

Med til denne boremaskine følger både opladeren, en smart opbevaringskuffert og batterierne til maskinen.

Specifikationer:
🔴 13 mm nøglefri borepatron
🔴 Batteri: 2 x 1,5 Ah batterier
🔴 Genopladelig
🔴 Volt: 18
🔴 Antal gear: 2
🔴 Max. borediameter i stål: 13 mm
🔴 Max. borediameter i træ: 30 mm
🔴 Vægt: 1,5 kg


Bosch Advanced Impact 18 QuickSnap 

Testvinder hos den britiske avis The Independent 

Bosch AdvancedImpact 18 QuickSnap

Forhandler Pris

Annoncer

921,00 Læs mere

.
Hos Independent.co.uk er der ingen tvivl om den fikse boremaskine Bosch AdvancedImpact 18 QuickSnap. Den er kompakt, ergonomisk og kan klare opgaver i alle materialer fra træ og plastik til metal og murværk. 

Den roses særligt for at være let at skifte mellem henholdsvis bore- og skruefunktionen med en central knap øverst på maskinen.

Derudover fremhæves det, at den har magnetisk bund og er magnetisk i selve hovedet, så skruer er superlette at holde på plads og opbevare lige ved hånden.

🌀 Let skift til en af de 3 medfølgende adaptere
🌀 Kan både skrue, bore og slagbore efter behov
🌀 Med smart magnetik for større kontrol over skruer

Om Bosch AdvancedImpact 18 QuickSnap

I pakken får du til Bosch AdvancedImpact 18 QuickSnap 3 forskellige adaptere, borepatron, forskudt vinkel og vinkelskrueadapter, der gør det lettere at bruge maskinen til forskellige projekter. Den kan både skrue, bore og slagbore, så den kan for alvor få liv i dit hjem, hvis du har byggeprojekter i vente. Du klikker bare din valgte adapter på, og du er klar til at anvende maskinen.

To LED-lys er med til at indikere, om du skruer baglæns eller forlæns, så du let kan se, hvis det er ved at gå galt under dit projekt.

Bosch AdvancedImpact 18 QuickSnap kommer uden batteri og lader, så det skal tilkøbes ved siden af. Derfor bliver denne model også noget dyrere, fordi du ikke er helt i mål, når du først har købt selve maskinen.

Dog får du en ekstremt effektiv maskine, der kan komme omkring mange små hjørner og lave arbejde trænge steder, så du kan komme i mål med dine DIY-projekter.

Specifikationer:
🔴 Maskine med 3 adaptere
🔴 Borepatroner: 10 mm selvspændende borepatron
🔴 Batteri: 2 x 2.0Ah batterier
🔴 Genopladelig
🔴 Volt: 10,8
🔴 Antal gear: 2
🔴 Max. borediameter i stål: 10 mm
🔴 Max. borediameter i træ: 30 mm
🔴 Max. borediameter i murværk: 10 mm


DeWALT DCD791D2-QW 

”Best overall 20V Cordless Drill” hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute

DeWALT DCD791D2-QW

Forhandler Pris

Annoncer

1.501,00 Læs mere

.
Denne boremaskine er storebroren til DeWALT DCD710D2-QW. Forskellen er, at denne udgave er lidt mere robust, tung og leverer en større kraft.

Du får dog samtidigt en ledningsfri model med en supergod batteritid, der også pointeres i anmeldelsen hos Goodhousekeeping.com. I denne anmeldelse får boremaskinen titlen som ”Best overall 20V Cordless Drill”.

Af Goodhousekeeping.com fremhæves særligt det smarte overblik over batterilevetiden, det integrerede LED-lys for bedre udsyn og det gennemførte og ergonomisk korrekte design. 

🌀 Ekstra kraftig model fra DeWALT
🌀 Lang batterilevetid på en opladning
🌀 Ergonomisk og komfortabelt letvægtsdesign

Om DeWALT DCD791D2-QW

Boremaskinen DeWALT DCD791D2-QW er en robust, men stadig letvægtsmodel der leverer en effektiv kraftfuld effekt. Det smalle og funktionelle design gør den let at anvende, selv hvis pladsen er lidt trang.

Til at øge din sigtbarhed, når du arbejder smalle og mørke steder, har denne model en smart integreret LED-lampe, der øger dit udsyn, når du arbejder.

Selve maskinen er behagelig at arbejde med, og den er ergonomisk udformet til at belaste dig mindst muligt under brug.

Med til modellen får du foruden selve maskinen også en praktisk oplader til batteriet, en smart opbevaringskuffert, magnetisk bitholder og en bæltekrog.

Batteriet er let at oplade med opladeren, og på en fuld opladning er der til mange timers arbejde på dine projekter.

DeWALT DCD791D2-QW er ikke en slagboremaskine, så skal du bore gennem kraftigere materialer såsom betonvægge, kan denne model ikke klare skærene. Der skal du i stedet kigge på nogle af de andre modeller i oversigten, der kan skiftes over til slagbor, når der er behov for det.

Specifikationer:
🔴 Skrue- og boremaskine
🔴 Batteri: 2 x 2.0Ah XR Li-Ion batterier
🔴 Genopladelig
🔴 Volt: 18
🔴 Antal gear: 2
🔴 Max. borediameter i metal: 13 mm
🔴 Max. borediameter i træ: 40 mm
🔴 Vægt: 4 kg


DeWALT DCD710D2-QW 

“Best Value 12V Cordless Drill” hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute

DeWALT DCD710D2-QW

Forhandler Pris

Annoncer

802,00 Læs mere

.
I den lidt lavere prisende ligger DeWALT DCD710D2-QW, der er en god letvægtsboremaskine til den budgetorienterede. Den har vundet hos Goodhousekeeping.com som det bedste bor uden ledning med 12V.

Maskinen er støjsvag, vejer meget lidt og har to forskellige gear. Dette gør den oplagt til de fleste DIY-projekter i hjemmet. Med et smart indbygget LED-lys er det let at se, hvad du laver, og når du skal skifte skrue og bor foregår det let og enkelt.

🌀 Budgetvenlig boremaskine
🌀 Støjsvag og vejer lidt
🌀 Smart LED-lys indbygget for bedre sigtbarhed

Om DeWALT DCD710D2-QW

Betyder prisen noget, så er denne model et godt valg. Det er nemlig en maskine fra DeWALT, der fint kan levere den fornødne kraft til dine håndværksprojekter i hjemmet.

Selve maskinen er kompakt og let, så det er nemt at komme ind i selv små hjørner og ordne dine projekter. Med to gear kan du let kontrollere boremaskinen og indstille den, så den ikke kan risikere at skade skruer og andet under brug.

DeWALT DCD710D2-QW har et lækkert design med et ergonomisk udformet håndtag og en skridsikker gummioverflade, så du let kan styre maskinen under arbejdet. Derudover giver den indbyggede LED-lampe et godt arbejdslys til dine opgaver, så du let kan komme til i smalle sprækker.

Du vil ikke opleve store støjgener med den lille maskine, og der medfølger en oplader til batteriet og et smart opbevaringsetui.

Batteriet kan fint holde strøm til dine små hyggeprojekter, og den er god til dig, der ønsker godt værktøj uden at vælte budgettet.

Specifikationer:
🔴 Boremaskine og driver
🔴 Batteri: 2 x 2,0Ah XR Li-Ion
🔴 Genopladelig
🔴 Volt: 10,8
🔴 Antal gear: 2
🔴 Nøgleløs borepatron fra 1,5 til 10 mm
🔴 Vægt: 2,97 kg


Bosch PSB 1800 LI-2 

Bedste model til under 1000 kroner hos det britske testmagasin Expertreviews.co.uk

Bosch PSB 1800 LI-2

Forhandler Pris

Annoncer

750,00 Læs mere
1.289,00 Læs mere

.
Ønsker du en billig og effektiv model, der både fungerer som boremaskine og skruemaskine, så er denne udgave fra Bosch et godt valg.

Det er også blevet kåret hos Expertreviews.co.uk som den bedste model til under 1000 kroner. Til trods for en relativt lille størrelse har denne maskine masser af kraft. Med to gear og 20 forskellige indstillede funktioner får du meget maskine for dine penge.

Derudover får Bosch PSB 1800 LI-2 i anmeldelsen ros for at lade hurtigt op og have en lang brugstid, så du let kan få den i gang efter behov.

🌀 Kan både skrue, bore og slagbore i træ, metal og murværk
🌀 God batterilevetid
🌀 Nemt værktøjsskifte

Om Bosch PSB 1800 LI-2

I forhold til andre modeller, der kan flere ting, så kan denne model både bruges til effektivt at bore de nødvendige huller i træ eller ordne opsætningen af lamper. Denne Bosch-maskine kan både klare at skrue, bore og slagbore i træ, metal og murværk, hvilket er særdeles effektivt.

Maskinen er meget brugervenlig, og den har en relativt lav vægt, der er oplagt, hvis du skal bruge den over længere tid til dine projekter.

Med den smarte Bosch-Auto-Lock kan du let og enkelt skifte værktøj efter behov. Det gør det nemt og enkelt, hvis du under projekter ofte skal skifte værktøjet til at passe andre skruer eller bore større huller.

Batteriet er meget holdbart med 18-volt-lithium-ion, der sikrer en god holdbarhed på en fuld opladning. Derudover aflader batteriet ikke, hvis du i en periode ikke har brug for værktøjet.

Vær dog opmærksom på, at du selv skal tilkøbe batteri til denne model, da de ikke følger med produktet.

Specifikationer:
🔴 Boremaskine og skruemaskine
🔴 Batteri: 2 x lithium-ion
🔴 Opladningstid: 1 time
🔴 Volt: 18
🔴 Antal gear: 2
🔴 Max. borediameter i stål: 10 mm
🔴 Max. borediameter i træ: 30 mm
🔴 Max. borediameter i murværk: 10 mm
🔴 Vægt: 1,3 kg


Hvad skal du overveje, før du køber boremaskine?

Er du i tvivl om, hvilken boremaskine, der er noget for dig? Her har vi samlet en overskuelig liste over hovedpointer, som du kan overveje. Det skulle gerne gøre det lettere for dig at finde den helt rigtige model til dine byggeprojekter.

Hvad skal du bruge den til?

Det vigtigste, du skal overveje, når du køber en boremaskine er, hvad du skal bruge den til. Hvis du blot skal hænge et billede op eller ordne nogle skruer hist og her, så er det ikke nødvendigt med den dyreste eller mest kraftfulde model.

Skal du derimod kunne bore i murværk og bruge slagbor, så kræver det mere power – særligt af modeller med batteri, hvor der ikke er direkte strømforsyning med en ledning.

Du kan derfor med fordel spørge dig selv, i hvilke sammenhænge du skal bruge boremaskinen, så du kan pejle dig ind på, hvilken model, der er mest effektiv til dine behov.

Hvor lang tid skal den kunne køre?

Fordelen ved en genopladelig maskine er, at du aldrig skal tænke på en generende ledning. Dog skal de stadig oplades, og batterierne kan variere. I denne oversigt er der stor forskel fra maskine til maskine, hvor stor batterikapacitet de har.

Hvis en lang batterilevetid er vigtig for dig, så har vi medtaget modeller, der kan holde strøm rigtig længe, uden du behøver oplade den. De aflader heller ikke, hvis de kommer til at ligge over en tid, hvor du ikke bruger dem.

Det kan også være opladningstiden skal være så kort som muligt, så du hurtigt kan komme videre med dine projekter. Vi har i oversigten udgaver, der kan klare en fuld opladning på en lille halv time, hvis det er et kriterie for dig.

Hvad er dit budget?

Det er ikke ofte man skal købe en boremaskine. Derfor kan det være en god ide at bruge lidt ekstra, så du er sikker på at få en god og holdbar model, der kan klare det nødvendige arbejde mange år ud i fremtiden.

I oversigten har vi medtaget modeller, der ikke er voldsomt dyre, men stadig strækker sig fra den lave ende af prisskalaen på under 1000,- og op til de 2000,-. Du skal derfor overveje, hvad dit budget er, når du skal vælge den helt rigtige maskine.

For nogle er det nødvendigt med en ny model lige nu og her, men du kan alternativt også spare op til en lidt dyre model, hvis du har fået kig på en særlig effektiv udgave i vores store oversigt over de bedste boremaskiner på markedet.


Sådan har vi udvalgt produkterne i oversigten

De forskellige boremaskiner i denne oversigt er udvalgt, fordi de er tilgængelig på det danske marked, og alle sammen leverer et gedigent stykke arbejde i høj kvalitet.

Du kan både finde mere budgetvenlige og ekstra dyre udgaver i oversigten, men de ligger alle indenfor rimelighedens grænser. Det afhænger jo også af dine behov og dit budget, hvilken model, der er mest oplagt til dig. Derfor er der stor diversitet i udvalget i denne oversigt over de bedste boremaskiner.

Der er forskellige modeller, der har lidt forskellige funktioner medtaget i vores oversigt. Derfor kan du med fordel bruge nedenstående spørgsmål til at pejle dig ind på, hvilken model der passer bedst til dine behov.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Makita CLX201AJ Li-Ion 10,8V boremaskine & slagskrue 

Bedste ”all-in-one”-sæt hos det britske testmagasin Expertreviews.co.uk

Makita CLX201AJ Li-Ion 10,8V boremaskine & slagskrue

.Dette sæt er anbefalet af Expertreviews.co.uk, hvor det er kåret som det bedste ”all-in-one”-sæt med boremaskine og slagskruemaskine til hjemmebrug. Dette sæt kan nemlig klare de opgaver, du måtte få brug for begge typer af maskiner til, når du skal ordne ting i hjemmet.

Sættet Makita CLX201AJ får i anmeldelsen hos Expertreviews.co.uk særligt ros for at være af god kvalitet til pengene, selvom dette sæt er i den dyre ende i vores oversigt.

Begge maskiner er solidt bygget og kommer uden en masse ekstra funktioner, men det er lavet til netop at kunne klare hverdagens behov.

🌀 Smart kit med både boremaskine og slagskruetrækker
🌀 God kvalitet til pengene
🌀 Perfekt til hverdagsbrug til hjemmets gør-det-selv-opgaver

Om Makita CLX201AJ Li-Ion 10,8V boremaskine & slagskrue

Med dette kit fra Makita kommer du ikke til at mangle noget. Sættet består nemlig både af en almindelig boremaskine og en slagskruemaskine, så du let kan få ordnet dine projekter i hjemmet.

Begge maskiner er med batteri, så du slipper for besværlige ledninger og behov for en stikkontakt, mens du arbejder. Der følger en oplader med, så du let kan lade batterierne op hurtigt og effektivt, så du er klar til dine projekter.

Dette kit fra Makita er ikke oversigtens billigste model, men du får samtidigt to maskiner samlet, der let vil kunne klare opgaverne i den almindelig husholdning. Det kan derfor være perfekt til dig, der ønsker værktøj, men gerne på en mere koncentreret og kompakt måde.

Kittet kommer i en praktisk opbevaringskasse, så det er let at transportere og at pakke af vejen, når det ikke er i brug.

Specifikationer:
🔴 Boremaskine og slagskruetrækker kit
🔴 Batteri: 2 x 2.0Ah batterier
🔴 Genopladelig
🔴 Volt: 10,8
🔴 Antal gear: 2
🔴 Max. borediameter i stål: 10 mm
🔴 Max. borediameter i træ: 21 mm
🔴 Vægt: 1,3 kg


FAQ

Hvilken boremaskine er den bedste?
Hvis du søger en af de bedste boremaskiner på markedet, så bør du tage et kig på modellerne Makita DDF484RTJ, DeWALT DCD796P2 og DeWALT DCD771C2-QW. Boremaskinerne har fået nogle gode anmeldelser i en række test, hvor de bliver rost for deres gode og praktiske egenskaber.
Hvor meget koster en boremaskine?
Du kan finde boremaskiner i alle prisklasser. Du kan finde helt simple boremaskiner omkring 700 – 1000 kr. Søger du derimod en kraftigere og mere avanceret model, så skal du nok regne med at betale mindst 1500 kr. Professionelle boremaskiner ligger ligeledes fra et par tusinde kroner og opefter.
Hvad er forskellen på en boremaskine og en skruemaskine?
Som navnene indikerer, så er forskellen på en boremaskine og en skruemaskine, at en boremaskine er lavet til at bore huller, imens en skruemaskine er lavet til at skrue skruer i forskellige materialer. Dog er det muligt at finde kombinationer af de to typer maskiner.
Kan jeg bruge en boremaskine som en skruemaskine?
Hvorvidt du kan bruge en boremaskine som en skruemaskine, det kommer an på, hvilken model boremaskine du har. Ledningsfrie boremaskiner kan ofte bruges som skruemaskiner, men boremaskiner, som har en ledning, kan som regel ikke. Det skyldes, at boremaskiner med ledninger ikke har en bremse, hvormed de vil ødelægge skruen.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Hos Forbrugerrådet Tænk har man lavet en udførlig og dybdegående analyse af forskellige boremaskiner på markedet. Her bliver maskinerne sammenlignet og vurderet på baggrund af flere kriterier:

  • Brugervenlighed
  • Batteri og oplader
  • Konstruktion og holdbarhed

I testen gennemgår Tænk derfor de forskellige funktioner og tester dem, og vi har anvendt deres resultater i denne oversigt.

Tænk er et troværdigt medie, der arbejder på at gøre det så let for forbrugeren som muligt. Derfor er deres resultater ofte særligt gode at tage med i dine overvejelser.

Independent.co.uk 🇬🇧

Det engelske online magasin Independent har lavet en større sammenligning af de 10 bedste ledningsfri boremaskiner på markedet. I deres oversigt gennemgår de effektivt testen af de forskellige 10 udvalgte modeller, hvoraf vi har medtaget nogle af deres fund i vores oversigt.

Consumerreports.org 🇺🇸

På mange måder anvender Consumerreports.org en grundig fremgangsmåde, når det kommer til gennemgange af forskellige produkter. Her bliver forskellige boremaskiner nemlig testet på forskellige kriterier og sammenholdt.

De har udvalgt og sammenlignet en bred vifte af forskellige boremaskiner, hvor vi har medtaget de mest relevante for det danske marked. Det er nemlig vigtigt, du kan anskaffe dig modellerne i vores oversigt.

Techgearlab.com 🇺🇸

Hos Techgearlab.com sætter de en ære i at have helt tjek på de nyeste gadgets og værktøj. Heriblandt har de en stor gennemgang og test af en lang række af boremaskiner, du kan finde på markedet.

I denne oversigt har vi medtaget de bedste fra Techgearlab.com, så det gør det lettere for dig at vælge den mest effektive model til dine behov. Det er nemlig ikke alle modellerne, der kan fås i Danmark, så vi har medtaget dem, der kan.

Råd & Rön 🇸🇪

Svenske Råd & Rön har testet flere forskellige boremaskiner efter forskellige kriterier. På lig fod med eksempelvis Forbrugerrådet Tænk anmelder de boremaskinerne på følgende kriterier:

  • Funktion
  • Brugervenlighed
  • Alsidighed
  • Holdbarhed
  • Sikkerhed

Derfor er deres test meget grundig og kommer rundt om alle boremaskinens funktioner.

I vores oversigt har vi medtaget fund fra deres undersøgelse, da de er meget revisende for den egentlige funktion af produktet i brug.

Goodhousekeeping.com 🇺🇸

Goodhousekeeping.com er et klassisk sted, hvis du skal finde alt til hjemmet – heriblandt også boremaskiner. De har i deres online magasin lavet en oversigt over de 6 bedste boremaskiner, hvor de har testet forskellige modeller.

Denne test er særlig grundig, hvorfor den også er blevet en testkilde i denne oversigt over de bedste boremaskiner på markedet.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧

Hos Expertreviews.co.uk har de testet og undersøgt de bedste boremaskiner uden ledning i 2021. Det er derfor en helt ny og opdateret test, hvor de bedste på markedet fremgår. Derfor har vi medtaget deres testresultater i denne oversigt, så du kan læse om de allerbedste modeller, du kan købe i dag.


Andre relevante tests og artikler 

I forlængelse af denne test, finder du her et par bud på andre gode artikler, du måske vil fnde interessante.

Skal du have renset havemøblerne, vasket terrassen eller spulet rækværket, så kunne en højtryksrenser godt være hvad du står og mangler. Læs vores store højtryksrenser test og find markedets bedste modeller lige her.

Måske har du også en græsplæne? I så fald finder du her i vores græsslåmaskine test en gennemgang af markedets bedst bedømte modeller.

Ønsker du at slippe for selv at bøvle med græsslåningen, så kan du her læse vores generelle robotplæneklipper test, der viser dig alle eksperternes favoritter.

Er der et bestemt mærke du ønsker at vide mere om, kan du med fordel fordybe dig i en af vores mange producent-specifikke tests. Her finder du blandt andet vores Worx Landroid robotplæneklipper test, vores Robomow robotplæneklipper test og vores Gardena robotplæneklipper test, der alle indeholder testvindende modeller.

Vi håber, du finder, hvad du søger.

Denne side er anmeldt af: Julie M. Thomsen Rating 5/5