Opvaskemaskine test-guide: De bedste opvaskemaskiner ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel har vi set nærmere på hvilke opvaskemaskiner som Skandinaviens førende testmagasiner har kåret til de bedste opvaskemaskiner.

Vi har gennemgået deres tests og samler her de bedste testvindere, så du nemt kan få et overskueligt overblik over hvilke opvaskemaskiner der er værd at investerer i.

Denne opvaskemaskine test-oversigt indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste og mest testvindende opvaskemaskiner på markedet
🔸 Gode råd og vigtige overvejelser når du vælger din opvaskemaskine
🔸 Sådan virker din opvaskemaskine
🔸 Råd til hvordan du får det bedste ud af din opvaskemaskine 
🔸 Gennemgang af alle de kilder vi har undersøgt 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Electrolux ESF5533LOX – opvaskemaskine med AirDry

Kundernes favorit

Electrolux ESF5533LOX

 

Se priser og tilbud på Electrolux ESF5533LOX her:

Testresultater
Electrolux ESF5533LOX er en god og populær opvaskemaskine, som præsterer godt i en række tests. Produktguider.com har testet opvaskemaskinen, og de kårer den til ”Mest populære” i sammenligning med fire andre maskiner. De giver Electrolux ESF5533LOX en høj score på 4.5/5 stjerner.  Også svenske Test.se giver opvaskemaskinen ros. Her får modellen den særlige kåring ”Miljøvenligt alternativt” og en positiv vurdering.

Hos svenske Handlasmart.se får Electrolux ESF5533LOX også en positiv vurdering. Her bliver den kåret som ”Bedste integrerede”, og konklusionen lyder: ”Populær opvaskemaskine med praktiske funktioner og bedste energiklasse”. 

I testen bliver den effektive Air Dry-teknologi omtalt som én af de smarte funktioner, modellen er udstyret med. Ikke kun eksperter, men også forbrugere anerkender opvaskemaskinens kvalitet. Hos test-diskmaskin.se giver brugerne Electrolux ESF5533LOX en rating på 4.5/5 stjerner. Det vidner om, at modellen er et meget populært valg. 

Om Electrolux ESF5533LOX
Electrolux ESF5533LOX er en god og rummelig opvaskemaskine, som er kendetegnet ved at være meget praktisk. Det er den blandt andet i den forstand, at den kommer med en timer-funktion, så du kan planlægge din opvask. 

Det kan være, at du først vil sætte maskinen i gang, når du er gået i seng, eller mens du er på arbejde.  Modellen har Aquastop, som også er en klar fordel for dig. I praksis betyder det, at maskinen ved lækage lukker for tilførslen af vand, så du kan begrænse risikoen for vandskader.  Electrolux ESF5533LOX er desuden en ganske rummelig opvaskemaskine, der har plads til 13 kuverter. Det svarer omtrent til det, en familie på 4+ personer har brug for til daglig.  En særligt smart funktion ved modellen er TimeManager-funktionen. Den giver dig mulighed for at ”skynde” på maskinen, hvis du får brug for det. 

Det kan være i tilfælde af, at du pludselig skal hurtigt ud af døren, men gerne vil have styr på opvasken inden da. Funktionen giver dig en god kontrol og bekvemmelighed, og den virker på ECO-, auto- og intensivprogrammet. Er du typen, der godt kan lide at have kontrol over tingene, er TimeManager-funktionen særligt praktisk. Modellen er desuden kendetegnet ved at have et særligt GlasProgram. Det er et program, der er specielt udviklet til at beskytte dine mest dyrebare og sarte glas på bedst mulig vis. Du kan også vælge at købe en separat holder til vinglas, som kan være smart, hvis du ofte nyder et godt glas vin.  Du får opvaskemaskinen til en meget rimelig pris, hvilket giver modellen en god værdi for pengene. 

Electrolux ESF5533LOX vs. markedet
Electrolux ESF5533LOX skiller sig ud på markedet ved at være en smart og praktisk opvaskemaskine, som du får til en god pris. Den fornuftige pris betyder, at du får en rigtig fin værdi for pengene.

Maskinen er særligt velegnet til dig, der prioriterer en god tørreevne. Maskinen har AirDry, hvilket er en effektiv måde at tørre ting på.   Derudover kommer Electrolux ESF5533LOX med den smarte TimeManager-funktion, som tillader dig at ”skynde” på maskinen, hvis det er nødvendigt. Sætter du pris på at have kontrol og styr på tingene, er det oplagt at vælge opvaskemaskinen fra Electrolux. 

Fordele

 • Lufttørring
 • Glasprogram
 • Fås til en fair pris
Ulemper

 • Har mange plastik dele
 • Energiklasse E

Bosch SMU2ITW04S – opvaskemaskine med mange funktioner

Bedste kompakte opvaskemaskine

✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 

Se priser og tilbud på Bosch SMU2ITW04S her:

Modellen Bosch SMU2ITW04S har været afprøvet og vurderet af det svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Bosch SMU2ITW04S klarer sig rigtig godt i begge testen, og eftersom de svenske eksperter er godt tilfredse med modellen, så får den en god bedømmelse.

Mindre og mere simpel model
Bosch SMU2ITW04S er en underbygningsopvaskemaskine, hvilket betyder, at denne model er skabt til at blive bygget ind under bordpladen – modellen kommer derfor med en front (hvid, enkel og elegant) med uden en topplade, som skal udgøres af bordpladen.

Denne opvaskemaskine fra Bosch er desuden en lidt mere enkel og mindre model end mange af de andre modeller, der er blevet testet, for denne model kan rumme 12 kuverter, som dog stadig passer til en familie på 3-4 personer.

Bosch SMU2ITW04S er stadig en forholdsvis energivenlig model, for modellen kommer i energiklassen E, som ikke er markedets bedste – derfor vil denne model have et lidt højere forbrug end andre modeller. Ligesom med forbrug har denne model et fint støjniveau på 48 dB, som er godt, men ikke markedets laveste. 

4 programmer
Det simple på Bosch SMU2ITW04S ses også i antallet af modellens programmer – den har nemlig 4, hvilket er en del mindre end andre modeller. Men hvis man kun har brug for de mest basale vaskeprogrammer, så vil Bosch SMU2ITW04S være et fint valg. Her er tale om Normal 65 grader, Øko 50 grader, Glas 40 grader og Forskyl. Hertil findes dog en enkelt tillægsfunktion VarioSpeed, og denne funktion fungerer som et slags lynprogram, som man kan slå til, hvis man ønsker at forkorte opvasketiden markant.

Denne model er desuden fleksibelt indrettet, så man kan få plads til så meget som muligt, og det viser sig i form af Vario kurvesystem og højdejusterbar overkurv, som er særligt smart ved høje tallerkener.

Fornem teknologi
Selv om Bosch SMU2ITW04S er en lidt mindre model med færre programmer, så har modellen dog den sammen teknologi som de mere avancerede modeller. Her er tale om både EcoSilence Drive-motoren, der sikrer en høj grad af effektivitet, samt både AquaSensor og MængdeSensor der sørger for at optimere opvasken i forholdet mellem antal af kuverter og niveauet for snavs.

Bosch SMU2ITW04S kommer også med en smart timer samt både AquaStop og Glasbeskyttelse. AquaStop beskytter mod vandskader, og Glasbeskyttelse beskytter de skrøbelige glas, så de både bliver helt rene uden pletter samt ikke kommer til skade. Der findes desuden en elektronisk indikator for både manglende salt og afspændingsmiddel, som lyser, når det er tid til at fylde nyt på.

Specifikationer ved Bosch SMU2ITW04S – mål 
🌀 Højde: 81,5 centimeter
🌀 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 57,3 centimeter 

Specifikationer ved Bosch SMU2ITW04S – nøgleoplysninger
🔴 Type: Til underbygning
🔴 Kapacitet: 12 kuverter
🔴 Energiklasse: E (A+ på den gamle energimærkning)
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 3300 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 290 kWh/år
🔴 Støjniveau: 48 dB
🔴 Antal programmer: 6

Fordele

 • Tørreeffektiviteten ligger i gruppe A
 • Load-censoren tilpasser automatisk vandforbruget
Ulemper

 • Larmer en smule mere end andre modeller
 • Energiklasse E

Bosch SMU4HAI48S – støjsvag opvaskemaskine

Glimrende all-round opvaskemaskine

Bosch SMU4HAI48S

Se priser og tilbud på Bosch SMU4HAI48S her:

Testresultater
Bosch SMU4HAI48S er en god all-round opvaskemaskine, der adskiller sig ved at være meget støjsvag.

Bosch SMU4HAI48S klarer sig også rigtig fornuftigt i en test foretaget af svenske Råd & Rön. Her scorer maskinen en samlet rating på 70/100, og den er blandt topscorerne i testen af over 75 opvaskemaskiner. Modellens testresultater er kendetegnet ved et generelt højt bundniveau, som vidner om en meget pålidelig opvaskemaskine. Eksperterne fra Råd & Rön roser især det lave støjniveau, som er meget kendetegnende for Bosch SMU4HAI48S. På det samlede kvalitetsindtryk får modellen en score på 8/9 efter en rigtig god vurdering.

Om Bosch SMU4HAI48S
Bosch SMU4HAI48S er en god og pålidelig opvaskemaskine, der er kendetegnet ved et meget lavt støjniveau. 

Fordi maskinen er meget stille, kan du lave mange ting, der kræver din koncentration, mens Bosch SMU4HAI48S er i gang. Det kan være, at du skal arbejde hjemme, eller at du skal bruge tid på at fordybe dig i en god bog. I de tilfælde er det rigtig rart, at der ikke står en brølende opvaskemaskine i dit køkken. Bosch SMU4HAI48S har en rigtig god tørreevne. Det er et stort plus for dig i praksis, fordi det kan spare dig tid og energi til daglig. 

I forhold til modeller med en mindre god tørreevne behøver du ikke selv at eftertørre alt, fordi maskinen selv klarer det meste. Opvaskemaskinen har energimærkning D og energiforbruget er ganske lavt, især på eco-programmet. For dig som bruger betyder det, at du får en mere miljøvenlig model, som kan spare dig nogle penge på elregningen. 

Blandt udvalgte specifikationer kan vi nævne, at Bosch SMU4HAI48S kommer med en mulighed for udsat start. Det kan være meget smart i praksis, hvis for eksempel gerne vil vente med at sætte den i gang, til du er gået i seng. Produktet kommer desuden med en børnesikring, hvilket er en fordel for dig, der har mindre børn i hjemmet. 

Bosch SMU4HAI48S vs. markedet
Bosch SMU4HAI48S skiller sig ud på markedet ved det meget lave støjniveau og den gode tørreevne. Modellen er kendetegnet ved at være virkelig stille. Derfor egner maskinen sig særligt godt til dig, der gerne vil kunne koncentrere dig, mens den er i gang.

Derudover har modellen en stålfront, som ikke bare er praktisk, men også giver den et flot udseende. Opvaskemaskinen har derudover den store fordel, at tørreevnen er rigtig god. 

Du skal derfor ikke forvente at bruge en hel masse tid og energi på at tørre den af, hver gang den er færdig. 

Alt i alt er Bosch SMU4HAI48S en praktisk og god opvaskemaskine, som er oplagt for dig, der leder efter pålidelige produkter.

Fordele

 • Lavt støjniveau
 • Fås til en overkommelig pris
 • Har mange programmer
 • Perfekt rengøring
Ulemper

 • Kontrolpanelet kan være svært at rengøre

Siemens SN43HI33TS – det budgetvenlige valg

Bedste opvaskemaskine i budget klassen

Siemens SN43HI33TS

Se priser og tilbud på Siemens SN43HI33TS her:

Testresultater

Råd & Rön har testet Siemens SN43HI33TS, som præsterer godt på en række punkter. Opvaskemaskinen ender op med en samlet score på 68/100, hvilket placerer den som én af topscorerne i testen. 

Eksperterne fra Råd & Rön fremhæver især maskinens gode tørreevne og det lave støjniveau. På begge områder giver de maskinen en score på 8/9. Eco-programmet får også ros af eksperterne, som anerkender modellens lave energiforbrug med en score på 8/9.  Samlet set vurderer Råd & Rön kvalitetsindtrykket til en rating på 8/9, hvilket viser opvaskemaskinens kvalitet. 

Om Siemens SN43HI33TS
Siemens SN43HI33TS er en fin opvaskemaskine, som du kan få til ganske lav pris. Modellen er derfor det budgetvenlige valg, som egner sig særligt godt til dig, der gerne vil spare penge. Opvaskemaskinen er dog stadig af solid kvalitet, hvilket er tydeligt i de gode testresultater. Modellen er kendetegnet ved at være meget stille, når den er i gang, og det er vigtigt for en opvaskemaskine. 

På den måde kan du foretage dig andre ting, der kræver god koncentration, mens maskinen kører i køkkenet. Det kan for eksempel være, at du skal arbejde hjemme og sidder i køkkenet i den forbindelse. Derudover er Siemens SN43HI33TS miljøvenlig i den forstand, at energiforbruget er lavt. Det er ikke kun en fordel for miljøet, men også for dig, der kan spare penge på elregningen.  Opvaskemaskinen kommer med en stålfront, som ikke bare er smart i praksis, men også giver den et flot look.  Modellen vasker og tørrer fint, hvilket i sidste ende er det vigtigste, når du skal vælge den rette opvaskemaskine. 

Siemens SN43HI33TS kommer en række udvalgte specifikationer, som du kan drage fin nytte af. Blandt andet kan vi nævne børnesikring, og at maskinen slukker efter endt program.
Det sidste er virkelig praktisk, fordi modellen på den måde ikke står og bruger unødig strøm, når den faktisk er færdig. Det kan give dig en fin besparelse på din elregning, og de sparede penge kan du bruge på andre ting i stedet. 

Opvaskemaskinen indikerer også, hvornår den mangler afspændingsmiddel og salt, så du nemt bliver opmærksom på det. 

Siemens SN43HI33TS vs. markedet
Siemens SN43HI33TS skiller sig ud på markedet ved at have en rigtig fin værdi for pengene. Det er i forhold til andre modeller det budgetvenlige valg, som er velegnet til dig, som gerne vil spare penge. Med Siemens SN43HI33TS får du en stabil og pålidelig opvaskemaskine, som er stille og har et lavt energiforbrug. Begge dele er blevet anerkendt af flere eksperter, hvilket vidner om modellens fornuftige kvalitet, som du får til en lav pris. Derudover vasker og tørrer produktet fint, og det er i sagens natur vigtigt for en opvaskemaskine. 

Fordele

 • Meget støjsvag
 • Lavt energiforbrug
 • Kan blive styret via appen
 • Tørrer service grundigt
Ulemper

 • Er ikke lige så økonomisk som andre modeller
 • Energiklasse D

Siemens SN63HX60AE – integreret støjsvag opvaskemaskine i høj kvalitet

SIEMENS SN63HX60AE

Testresultater
Leder du efter en støjsvag opvaskemaskine? Så er Siemens SN63HX60AE måske svaret. Opvaskemaskinen scorer 67 point hos svenske testmagasin Råd & Rön. Den får følgende vurderinger:

 • 9 point for lyd
 • 8 point for kvalitetsindtryk
 • 7 point for brugervenlighed
 • 7 point for miljø og funktionalitet
 • 7 for rengørings- og tørreevner
 • 3 for tid

Lyden er meget lav på kun 36 dB, hvilket også roses af anmelderne. Tiden er dog mindre god, for programmerne tager 2 timer og 6 minutter for det automatiske hovedprogram og 4 timer og 46 minutter for eco-programmet. 

Om Siemens SN63HX60AE
Siemens SN63HX60AE er en opvaskemaskine, der har masser af smarte funktioner for at lette din hverdag. Nogle af de smarte funktioner inkluderer: varioSpeed, Flex kurve, rackMatic og Home Connect. VarioSpeed sørger for, at det går op til 3 gange så hurtigt som en almindelig opvask, men resultatet er lige så rent.

Du kan connecte opvaskemaskinen med Home Connect app’en. Så har du altid nem kontrol over, hvornår opvaskemaskinen skal startes. Den kan aktiveres hvornår som helst, og det kan gøres gennem Home Connect app’en på din smartphone eller via stemmekontrol. Det bliver ikke smartere.

Flexkurvene giver en masse fleksibilitet og brugervenlighed, når du skal fylde i opvaskemaskinen – og tømme den igen. Det betyder, at du ikke skal bruge lang tid på at manøvrere rundt, så der bliver plads til det hele. Det skal der nok være. rackMatic er et system, hvor den øverste kurv kan justeres i tre niveauer, selvom den er fuld. Måske skal du have plads til vinglas eller store tallerkener – det gøres nemt med rackMatic. 

Opvaskemaskinen har infoLight, hvor du på gulvet kan se informationer fra opvaskemaskinen i stedet for et integreret display. Det slukker, når opvaskemaskinen er færdig, så du nemt kan vurdere, hvornår du skal tømme den.

Opvaskemaskinen har 6 programmer: eco-program 50 grader, autoprogram 45-65 grader, intensiv program 70 grader, lynprogram 65 grader og lynprogram 45 grader. Den har tillægsfunktioner, som inkluderer Home Connect, intensiveZone, halfLoad, Speed on Demand og VarioSpeed. Machine Care sørger for, at opvaskemaskinen nemt bliver rengjort. Du skal bare gøre den rent med programmet et par gange om måneden uden service i. Opvaskemaskinen har tilmed god sikkerhed, da den beskytter mod vandskader og har en beskyttelsesplade mod damp. 

Siemens SN63HX60AE vs. markedet
Siemens er kendt for at lave stilede husholdningsapparater, og det gælder også Siemens opvaskemaskinen. Den er stilet i sit design og passer fremragende ind i den moderne husholdning.  Siemens SN63HX60AE gør hverdagen nemmere for dig. Den har mange smarte funktioner, som letter opvaskearbejdet for dig. Hvornår passer det dig, at opvasken skal være færdig? Du kan indstille opvaskemaskinen, så den er færdig, når du er klar til at tømme den. Det betyder også, at prisen er derefter, men hvis du vil have noget af det mest avancerede og brugervenlige på markedet, så er den helt klart det værd. 

Fordele

 • Gode tørreevner
 • Lavt lydniveau
 • Brugervenlig
 • Forbinder til Home Connect
Ulemper

 • Eco-programmet tager lang tid
 • Selvrens kunne være bedre

Udvalgte specifikationer
🔴 Energiklasse: D
🔴 Vægtet energiforbrug pr. 100 vaskecykler: 84 kWh
🔴 Vægtet vandforbrug pr. vaskecyklus: 9.50 liter
🔴 Antal kuverter: 13
🔴 Antal programmer: 6
🔴 Lydniveauklasse: B
🔴 Lydniveau: 44 dB(A)
🔴 Mål: 815 x 598 x 550 mm


Electrolux ESF5545LOW

Topscorer hos svenske Råd & Rön

Electrolux ESF5545LOW

Markedets bedste energiklasse
Electrolux ESF5545LOW hører til de opvaskemaskiner, der har en rimelig stor kapacitet på 13 kuverter – det svarer omtrent til, hvad en familie på 4-5 personer bruger. Eftersom her er tale om en rimelig stor model, så er der ikke behov for at sætte maskinen i gang så ofte, men skal man alligevel have en ekstra opvask, så vil det ikke tære alt for meget på hverken økonomi eller miljø, for Electrolux ESF5545LOW kommer i markedets allerbedste energiklasse – nemlig A (A+++ på den gamle energimærkning). Denne model hører desuden til typen underbygningsopvaskemaskiner, hvilket betyder, at modellen skal bygges ind under det eksisterende køkkenbord i hjemmet.

Model med 6 programmer
Maskinen har 6 programmer, hvilket gør, at modellen kan anvendes til stort set alle tænkelige opvaskeopgaver. De 6 programmer inkluder AutoFlex 45-70 grader, Økonomi 50 grader, Intensiv 70 grader, Kvik 60 grader, Skyl og Glas 45 grader.

Især glasprogrammet er specialudviklet til at tage skånsom hånd om skrøbelige glas, og man kan også købe en glasholder til vinglas, som passer til modellen. Både glas og porcelæn står sikkert under opvasken med Soft Spikes-gummipigge, der sørger for, at servicet ikke bevæger sig.

Electrolux ESF5545LOW er også en intelligent opvaskemaskine, for hvis man anvender AutoFlex, så har modellen sensorer, der selv vurderer, hvilken temperatur den skal vaske på i forhold til mængde og hvor beskidt, servicet er.

Air Dry-teknologi
Denne model har desuden både et Kvik-program samt TimeSaver, hvis det skal gå hurtigt. TimeSaver er især smart, hvis man er i tidsnød, for hvis man slår denne funktion til, så kan man minimere opvasketiden markant.

Electrolux ESF5545LOW arbejder også ud fra den såkaldte Air Dry-teknologi, som gør, at servicet bliver udsat for naturlig tørring til sidst i programmet. Det både sparer energi og giver et helt tørt resultat. Ønsker man et ekstra tørt resultat, så findes der også en Xtra Dry-funktion, som sikrer, at alt service – også det besværlige – bliver helt tørt.

Denne opvaskemaskine er desuden også udstyret med en udskudt start-funktion, så man kan planlægge, hvornår opvasken skal finde sted, og selv hvis man vælger det, når huset sover, så vil modellen ikke genere, da støjniveauet kun er på 44 dB. Indvendigt er Electrolux ESF5545LOW udstyret med en flytbar bestikkurv samt højdejusterbar overkurv. I overkurven findes Soft Spikes og hylder til kopper, og i underkurven findes tallerkenpinde.

Specifikationer ved Electrolux ESF5545LOW – mål
🌀 Højde: 82 centimeter
🌀 Maxhøjde: 88 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 59 centimeter

Specifikationer ved Electrolux ESF5545LOW – nøgleoplysninger
🔴 Type: Til underbygning
🔴 Kapacitet: 13 kuverter
🔴 Energiklasse: A (A+++ på den gamle energimærkning)
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2775 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 234 kWh/år
🔴 Støjniveau: 44 dB
🔴 Antal programmer: 6

Fordele ved Electrolux ESF5545LOW
 God størrelse med plads til 13 kuverter
Model i markedets bedste energiklasse
6 programmer inklusiv specialdesignet glasprogram og intelligent AutoFlex
Mulighed for helt tørt resultat med Air Dry og Xtra Dry
Lavt støjniveau på 44 dB


Sådan vælger du den rigtige opvaskemaskine

Opvaskemaskine

Der findes rigtig mange typer opvaskemaskiner på markedet, og det kan være svært at finde ud af hvilken en, man skal vælge.

Før man vælger sin opvaskemaskine, så forklarer køkken-websiden Thekitchn.com, husholdningssiden Goodhousekeeping.com og Thespruce.com, at man skal stille sig selv følgende spørgsmål:

Hvad skal opvaskemaskinen bruges til?

Påtænker man at anvende opvaskemaskinen hver dag eller kun, når der er mange gæster? Og har man kun ”normalt” service eller service med speciel eller stor form? Hvis man kun vil anvende den en gang imellem, så bør man overveje, om man overhovedet har brug for en, og hvis man har stort service, skal man vælge en model, der har en stor kapacitet.

Hvor stor skal opvaskemaskinen være? 

De fleste opvaskemaskiner har en kapacitet på imellem 12 og 16 kuverter, og 12-13 kuverter passer nogenlunde til en familie på 4 medlemmer. Der findes også mindre modeller med plads til 6-8 kuverter, hvilket passer til omkring 2 personer. Gå efter en model i størrelse, der passer til familiens størrelse. Hvis man vælger en mindre model, så kan man med fordel også se efter, hvordan modellen er indrettet – gå her efter en model, der er fleksibel i indretningen, så man kan justere kurve og bakker. 

Hvor stort er køkkenet? 

Hvis man skal have en stor opvaskemaskine, så skal man også have et stort køkken. Hvis man ikke har så meget plads, så bør man vælge en mere kompakt model. 

Hvor stort et forbrug har opvaskemaskinen? 

Opvaskemaskiner kommer i forskellige energiklasser og har forskelligt vand- og energiforbrug. Gå gerne efter en model i klasse A+ eller bedre.

Er lydende generende? 

Hvis køkkenet er placeret tæt på stue eller soveværelse, så skal man være opmærksom på opvaskemaskines støjniveau, som kan genere. De mest støjsvage modeller ligger på omkring 40-45 dB, og hvis man anskaffer sig en model, der har et niveau på over 60 dB, så må man påregne, at den larmer en del.

Hvor vigtigt er det ydre design? 

Man kommer til at kigge på sin opvaskemaskine hver dag, så hvis man er optaget af æstetik, så bør man også overveje, hvordan opvaskemaskinen skal se ud. Nogle er i rustfrit stål, hvor andre er i hvid plastic.

Nogle modeller har diskrete kontrolpaneler, hvor andre er mere fremtrædende. Hvis man anskaffer sig en integrationsmodel, så slipper man helt for at se på maskinen, da man selv skal montere en låge i valgfrit design.

De fleste modeller er i dag underbygningsmodeller, som skal bygges ind under køkkenbordet. Man kan også få små bord-opvaskemaskiner, hvis man kun har brug for en lille kapacitet.

Hvilke funktioner er vigtige? 

De fleste opvaskemaskiner kommer med en del funktioner i dag, men hvis man ønsker mange specialfunktioner, så koster det ofte også mere. Standardopvaskemaskine har ofte flere forskellige programmer, såsom intensiv, auto, glas, øko og forskyl.

Mange opvaskemaskiner har også brugbare tillægsfunktioner, som både kan spare tid og vand og sikre et ekstra rent resultat. En timer-funktion kan også være meget brugbar, så man kan planlægge, hvornår opvaskemaskinen skal gå i gang. Sikkerheden er også et vigtigt aspekt, så gå efter en model der har AquaStop og børnesikring.


Sådan virker din opvaskemaskine

De fleste tænker ikke over, hvordan en opvaskemaskine rent faktisk virker – de lægger bare det beskidte service ind, vælger program og trykker på start. Men der er en hel videnskab bag, selv om Howstuffworks.com forklarer, at en opvaskemaskine egentlig bare er en robot, der gør service rent.

opvaskemaskine åbenExplainthatstuff.com og Howstuffworks.com forklarer, at opvaskemaskinen faktisk ikke er en ny opfindelse, for den blev opfundet allerede tilbage i 1886 af overklassefruen Josephine Cochrane, som var træt af, at hendes køkkenpersonale hele tiden ødelagde det fine porcelæn med håndopvask.

Cochrane opfandt derfor en maskine med en bakke og et vandarms-system, og den virksomhed, hun opfandt, er den, man i dag kender som KitchenAid. Explainthatstuff.com forklarer desuden, at opvaskemaskiner i dag stadig minder meget om Cochranes model i sin teknologiske form – dog med en lang række modifikationer.

Howstuffworks.com samt Finish.co.uk forklarer, hvordan opvaskemaskinen rent faktisk virker, og når man tænder for opvaskemaskinen, så foretager maskinen følgende proces:

1⃣ Tilføjer koldt vand fra husstandens vandforsyning.
2⃣ Varmer vandet op til den temperatur, der passer til programmet.
3⃣ Åbner vaskemiddel-dispenseren, hvorved vaskemidlet tilsættes til vandet.
4⃣ Skyder vandet med vaskemiddel gennem vand-arme henover servicet, hvor det rengøres. Dette gøres ved en høj hastighed, så servicet bliver rent.
5⃣ Pumpen trækker det beskidte vand ud igen.
6⃣ Sprøjter mere vand på servicet for at skylle efter – denne gang vand uden vaskemiddel.
7⃣ Pumpen trækker skylle-vandet ud igen.
8⃣ Varmer luften op for at kunne tørre servicet.

Undervejs foretager opvaskemaskinen hele tiden målinger for at sikre, at den udfører arbejdet korrekt, og moderne opvaskemaskiner har ofte sensorer, der registrerer alt, hvad der foregår. For eksempel måler de, hvor meget vand der skal anvendes til mængden af servicet, og både temperatur og vandstand måles med jævne mellemrum.

Selv om en opvaskemaskine er vandtæt, så bliver hele rummet ikke fyldt med vand under opvasken. Der kommer faktisk kun det nødvendige vand ind i maskinen, som sprøjtes direkte over servicet. Princippet fungerer lidt ligesom, når man tager en vandslange og holder en finger over enden – så sprøjter vandet ud med en høj hastighed og kraft.

De 3 vigtigste komponenter i opvaskemaskinen

Finish.co.uk forklarer, at der findes mange vigtige komponenter i en opvaskemaskine, der skal til for at få den til at virke ordentligt. Hvis man ikke ved så meget om opvaskemaskiner, så er der 3 komponenter, man bør kende:

🌀 Varmelementet: Vandet skal varmes op, så vaskemidlet virker, og servicet bliver mest muligt rent. Varmelementet er fremstillet af metalstykker, der omdanner elektricitet til varme, og som sikrer, at vandet får den korrekte temperatur. Varmeelementet er i direkte kontakt med vandet, og derfor er det svært at undgå, at det kalker til.
🌀 Pumpen:Pumpen presser vandet igennem motoren, når vandet skal ind i maskinen, og pumpen trækker vandet ud igen, når opvasken er foretaget.
🌀 Vand-armene:Vand-armene er hule, og når presset på vandet bliver højt, så begynder de at dreje hurtigt rundt, hvilket gør, at vandet sprøjtes ud i alle retninger inde i maskinen og med en meget høj kraft. Det sikrer, at alt servicet udsættes for samme, ensartede rengøring. 

Forskel på håndopvask og maskinopvask

opvask i hånd vs maskineExplainthatstuff.com forklarer, at selve principperne i håndopvask og maskinopvask er helt forskellige, for hvor man fylder vand og opvaskemiddel i en balje og vasker servicet op i baljen, så lader opvaskemaskinen servicet stå og sprøjter i stedet vand med opvaskemiddel over med en høj kraft.

Også opvaskemidlet er forskelligt, for ved håndopvask vælger man flasken med flydende opvaskemiddel og hælder det i baljen med vand.

Opvaskemidlet til opvaskemaskinen er et specialopvaskemiddel til maskiner og kommer enten i flydende form eller som tabletter, og det skal til for at fjerne snavs og fedt fra servicet.

Maskinen tilsætter det selv til det vand, som skal anvendes til at sprøjte servicet rent under høje temperaturer. Ud over sæbe skal man også anvende salt og afspændingsmiddel for at få et helt rent resultat.

Explainthatstuff.com forklarer desuden, at maskinopvask ofte anses for værende mere hygiejnisk end håndopvask, og det af flere grunde.

Blandt andet så er temperaturen meget højere i en maskine (kan blive op til 70 grader varmt), og så bliver servicet vasket grundigere af og over længere tid. Herudover lufttørres servicet, hvilket betyder, at det ikke kommer i kontakt med beskidte viskestykker.


Gode råd – Sådan får du det bedste ud af din opvaskemaskine

En opvaskemaskine i hjemmet er for mange en helt uundværlig hjælper, da du slipper for at vaske op i hånden og have beskidt bestik og tallerkner stående og fylde i køkkenet.
Men samtidig oplever mange problemer med deres opvaskemaskiner, hvor eksempelvis kalkslør på glas, sur lugt i selve opvaskemaskinen, og problemer med at vaske helt rent er velkendte problemer.

Ugebladet Hjemmet.dk har lavet en artikel hvor de giver en række gode råd til hvordan du kan afhjælpe problemerne og sørge for at du får det bedste ud af din opvaskemaskine. Vi giver dig her en gennemgang af deres vigtigste anbefalinger.

Dårlig lugt i opvaskemaskinen – Sådan afhjælper du problemet:

Det er vigtigt at du husker at rengøre maskinen ca. en gang hver måned. Her skal du rense den for madrester, som kan samle sig i bunden, samt tømme filtret for snavs.
Når du fylder tallerkenen og bestik i maskinen, så husk altid at skabe det fri for madrester. Dette er vigtigt, da madresterne ellers kan sætte sig fast i filteret.

En anden god måde at rengøre maskinen på er ved at hælde ca. en halv liter eddike i bunden og derefter starte den og lade den vaske ved højeste temperatur.

Du kan med fordel sætte dine glas i maskinen, når du vasker med eddike, da eddiken er yderst effektiv til at fjerne kalkslør på glassene.

Husk at rense filteret i opvaskemaskinen:
Hvis opvaskemaskinen lugter grim, så bør man altid kontrollere er filteret i bunden af opvaskemaskinen, da det kan have samlet snavs og skidt, som får maskinen til at lugte. I mange tilfælde kan en rengøring af filteret afhjælpe lugtproblemerne.

Det er også en mulighed at starte maskinen og lade den vaske tom, ved mindst 60 grader. Her skal du sørge for at have fyldt rensemiddel i opvaskemaskinen. Rensemiddel til opvaskemaskiner kan købes i de fleste dagligvarebutikker.

Det kan også være en fordel at rense gummilisterne på maskinen med opvaskemiddel, da det også nogle gange kan afhjælpe luftgener.

Hvis dette ikke har effekt, så anbefales det at få en autoriseret VVS installatør til at kigge nærmere på maskinen, da lugten så måske kan stamme fra rørene.

Du kan læse flere gode råd hos Bolius her.

Hvor varmt skal vandet være?

Opvaskevandet skal minimum være 49 ºC, da vandet minimum skal have denne temperatur for effektivt at kunne opløse eventuelle madrester.
Neophos skriver på deres hjemmeside at du kan kontroller vandtemperaturen i din bolig ved af et glas varmt vand fra køkkenvandhanen og derefter måle temperaturen med et stegetermometer.

Hvis vandet er mindre end 49 ºC varmt, bør du læse i varmtvandsbeholderens brugervejledning eller kontakte en servicetekniker for at justere indstillingerne.

Dette skal du ikke komme i opvaskemaskinen:

Skarpe knive: Forskning.no skriver at opvaskemiddel til opvaskemaskiner er hårdt ved dine knive og den direkte vej til at gøre dem sløve og få dem til at ruste.
Grunden er at maskinopvask er kemisk hårdere sammenlignet med håndopvask, og det kan føre til at din kniv ruster. Det kan også være et problem hvis man har flere forskellige typer metaller i maskinen samtidig. Så derfor er det altid en god idé at vaske dine skæreknive op i hånden.

Køkkenredskaber af træ: Søndagsavisen.dk skriver at enkelte ting af træ kan godt tåle maskinopvask, men generelt skal man forsøge at undgå at vaske det i opvaskemaskinen. Hvis du putter træ i maskinen, risikerer du, at træet bliver skævt og mister sin flotte finish. Hvis det eksempelvis er olieret, så vil olien bliver trukket ud af træet og det vil få et kedeligt og mat look.

Krystalglas: Husk, aldrig at vaske dine krystalglas i maskinen. Krystal er skrøbeligt, og en kombination af varmen fra maskine og maskinopvaskemiddel får krystalglas til at revne og gå i stykker.

Energimærkningen – Hvad er det?

Energimærkningen strækker sig fra D til A+++, hvor A+++ er det mest miljøvenlige mærke en opvaskemaskine kan opnå.
Sparenergi.dk
anbefaler at du vælger A++ eller A+++, når du skal købe ny opvaskemaskine. Udvalget af opvaskemaskiner med gode energimærker er stort, så der er nok at vælge imellem. Opvaskemaskiner med A+++ er som regel til 14 kuverter.

Energimyndigheten.se oplyser at energimærket er beregnet ud fra, at du vasker 280 gange om året med fyldt maskine. Vasker du ikke så ofte, så kan regne med lavere energiforbrug og vasker du oftere så øges energiforbruget.

Husmorekspert giver gode råd 💦

Politiken har udgivet en artikel der omhandler hvordan man får opvaskemaskinen til at vaske helt rent. Her giver husmorekspert Julie Skals en række gode råd, som du nemt selv kan drage nytte af.
Hun fortæller at det vigtigste er at huske at rense filteret jævnligt, samt at man husker at fylde afspændingsmiddel og salt på opvaskemaskinen.

Men der findes også en række husmorråd, som ifølge Julie Skals hjælper opvaskemaskinen til at vaske helt rent hver gang. Hun nævner blandt andet muligheden for at anvende lagereddike til at fjerne kalken i maskinen.
Især hvis du bor i område med meget kalk i vandet, vil du opleve at det er nødvendigt at afkalke maskinen engang imellem.

Man afkalker ved at hælde ca. en halv liter eddike i bunden af en fuld maskine. Desuden hjælper eddiken også med at afkalke eksempelvis glas, som er i opvaskemaskinen samtidig med at du renser med eddike.

Er man meget hårdt ramt af kalk, så kan en anden løsning være at bruge et brev med citronsyrepulver, fortæller Julie Skals. Her skal man blot lægge brevet i skuffen, hvor man normalt ville lægge sine opvasketabs eller pulver.

Du kan læse hele artiklen hos Politiken her.


Godt at vide… 💡

Afspændingsmiddel
Boligmagasinet Idenyt forklarer i en af deres artikler, hvorfor det er en god idé at anvende afspændingsmiddel. Formålet med at anvende dette er at blødgøre vandet, hvilket er vigtigt i tørreprocessen.

Måden afspændingsmiddel fungerer på, er ved at mindske overfladespændingen i vandet, hvilket gør at små vanddråber ikke sætter sig på glas og andre ting, hvor de kan efterlade små striber.

Man skal i øvrigt være opmærksom på at både afspændingsmiddel og salt ofte ikke har den ønsket effekt efter blot en vask, men det ofte kræver to til tre vaskegange, før at man opnår den ønskede effek, skriver idenyt.dk.

Hold din glas pæne
Idenyt giver også gode råd til hvordan du kan holde dine glas pæne. Hvis dine glas eksempelvis bliver ”tåget” og får en hvid mælkeagtig overflade, så kan det skylde skade fra afspændingsmiddel og opvaskemiddel.

Her kan du lægge dine glas i varmt vand, sammen med 2 dl 32% eddikesyre. Denne dosering passer til ca. 1 liter varm vand. Dette kan i nogle tilfælde hjælpe med at få glassene pæne igen. Det er dog desværre ikke altid muligt at redde glassene, hvis de først har taget skade.

Hvis dine glas bliver ramt af ”glaspest”, så kan det være en mulighed at fylde et brev med citronsyre på opvaskemaskinen og vaske glassene ved højeste temperatur. 

Undgå at lægge køkkenknive i opvaskemaskinen
Her uddybes nærmere omkring brug af køkkenknive i opvaskemaskinen.
Norske Dagbladet har skrevet en længere artikel, hvor de forklarer hvorfor at du ikke skal vaske dine køkkenknive i opvaskemaskinen.

I artiklen forklarer de at grunden til at du ikke må lægge dine køkkenknive i opvaskemaskinen, er på grund af det nemt kan give skader i knivstålet, fordi knivene er ligger og vibrerer mod andre metalgenstande. De også, at hvis du har en knviskuffe i din opvaskemaskine, som er lavet specielt til køkkenknive, så kan du dog godt vaske visse køkkenknvive i opvaskemaskinen uden problemer.

Dog bør du være meget opmærksom på ikke at vaske køkkenknive med træskaft, hvilket kan tørre skaftet ud. Et godt eksempel herpå er japanske kokkeknive. Sådanne knive bør du altid vaske i hånden.

Du kan læse hele artiklen her. Hvor du i øvrigt også kan finde gode råd til hvordan du bedst holder dine køkkenknive ved lige.


Beskrivelse af kilder og tests

testkilder

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Kopsmartare.com 🇸🇪

Kopsmartare.com er en webside, hvor du kan finde en masse tests af mange typer af produkter. Det gælder blandt andet opvaskemaskiner, printere og kameraer. 

Vi har valgt at citere websiden, fordi folkene bag har foretaget en test af Bosch SMV8YCX01E, som vi anbefaler. 

Kopsmartare.com har samlet relevant information og testresultater fra eksperter på området, og på den baggrund har de lavet en top fem over de bedste opvaskemaskiner. 

Her ligger Bosch SMV8YCX01E på førstepladsen med titlen ”Bedst i test” og en rating på 4.5/5 stjerner.

Testen er opdateret den: 24. marts 2021
Læs hele testen her

Test.se 🇸🇪

Test.se er en stor, svensk webside, der indhenter testresultater om forskellige produkter fra blandt andet nettet og magasiner. På deres hjemmeside kan du finde information om køkkenudstyr, boligtilbehør og meget mere.

Vi har citeret Test.se, fordi de har anmeldt Electrolux ESF5533LOX, som de giver en meget positiv vurdering. Her får opvaskemaskinen den særlige kåring ”Miljøvenligt alternativt” og en god portion ros. 

Websiden lægger blandt andet vægt på maskinens gode energimærkning, der er A+++. Deres samlede konklusion om Electrolux ESF5533LOX lyder: ”En populær opvaskemaskine, der er både miljøvenlig og energieffektiv”.

Testen er opdateret den: 3. marts 2021
Læs hele testen her

Produktguider.com 🇩🇰

Produktguider.com er en dansk webside, der bringer tests, vurderinger og sammenligninger af forskellige former for produkter. Det drejer sig blandt andet om køkkengrej og sportsudstyr. 

Vi har taget websiden med, fordi personerne bag har bragt en test og vurdering af Electrolux ESF5533LOX, som vi omtaler.

De kårer opvaskemaskinen til den ”Mest populære” i sammenligning med fire andre modeller. De giver desuden maskinen en høj score på 4.5/5 stjerner.

Testen er opdateret den: 7. april 2021
Læs hele testen her

Handlasmart.se 🇸🇪

Handlasmart.se er en svensk webside, der har til formål at hjælpe forbrugere til at købe produkter på det bedst mulige grundlag. På deres hjemmeside kan du blandt andet finde testresultater og information om forskellige produkter. 

Vi har citeret den svenske hjemmeside, fordi de har testet og anmeldt Electrolux ESF5533LOX, som får ros. Handlasmart.se kårer opvaskemaskinen som ”Bedste integrerede”, og deres dom lyder: ”Populær opvaskemaskine med praktiske funktioner og bedste energiklasse”. 

I vurderingen bliver den praktiske Air Dry-teknologi fremhævet som én af de smarteste funktioner, og produktet får en samlet rating på 4/5 stjerner.

Testen er opdateret den: 26. februar 2021
Læs hele testen her

Anbefaler.com 🇳🇴

Anbefaler.com er en norsk hjemmeside, der sammenligner og vurderer forskellige produkter på markedet og udnævner testvindere inden for hvidevarer, husholdningsprodukter og køkkener.

Vi har citeret Anbefaler.com, fordi folkene bag har bragt en test og bedømmelse af Miele G7107SCU XXL, som får ros. 

Her udnævner websiden modellen til ”Bedst i test” og giver den en samlet rating på 92/100 point. 

Eksperterne lægger især vægt på den solide konstruktion og det smarte QuickPowerWash-system, som er med til at kendetegne modellen.

Læs hele testen her


Råd & Rön 🇸🇪

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har i 2017 foretaget en omfattende test af opvaskemaskiner.
Også i denne test viste resultaterne at Siemens og Bosch tog top placeringerne.

I testen blev har man testet opvaskemaskinerne ud fra deres vaskeevne, brugervenlighed, brugsanvisning,lydniveau, tidsforbrug, energiforbrug og samlet håndværksmæssig udførsel af maskinerne.

Du kan læse hele testen på Råd & Rön´s hjemmeside her. Bemærk at det kræver betalt abonnement at læse testen.

Råd & Rön anmelder flere af opvaskemaskinerne i oversigten. Det gælder blandt andet Bosch SMU6ZDI76S, Bosch SMU4HAI48S, Siemens SN43HI33TS og Miele G 7150 SCVI. 

Modellerne præsterer generelt godt i testen, hvor Bosch SMU6ZDI76S bliver topscorer og får en meget positiv bedømmelse af eksperterne. 

Testen er udført den: 28. januar 2021
Du kan se testen her

Udover Bosch SMU6ZDI76S, Bosch SMU4HAI48S, Siemens SN43HI33TS og Miele G 7150 SCVI har Råd & Rön også testet Siemens SN63HX60AE. Modellen får en samlet vurdering på 67%, hvor særligt det lave støjniveau trækker op.

Du kan se anmeldelsen her

The Telegraph 🇬🇧

The Telegraph er en britisk avis, som dagligt leverer artikler og nyheder fra både ind- og udland. De skriver om alt lige fra sport til underholdning, politik, kultur, økonomi og meget mere. Desuden tester og anmelder de forbrugerprodukter. Her har de testet fem af de bedste opvaskemaskiner på markedet heriblandt Miele G 7150 SCVI, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

T3.com 🇺🇸

T3.com er et amerikansk onlinemagasin, der skriver artikler, gode råd og guides om emner inden for teknologiens verden. Der er ligeledes mulighed for at finde tests og anmeldelser af diverse produkter. I denne omgang har de testet og anmeldt ni af de bedste opvaskemaskiner på markedet heriblandt Miele G 7150 SCVI, som de har kåret som topscorer. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Which.co.uk 🇬🇧

Which.co.uk er Englands største testmagasin, der løbende tester et hav af forskellige forbrugerprodukter. Dette gør de for at hjælpe forbrugerne med at finde frem til de bedste produkter på markedet. Her har de testet og anmeldt Miele G 7150 SCVI og Miele G 7310 SCi.

Ønsker du at læse anmeldelsen af Miele G 7150 SCVI, kan du klikke ind her.

Ønsker du at læse anmeldelsen af Miele G 7310 SCi, kan du klikke ind her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement.

Miele G 7150 SCVI scorer en samlet rating på 85 % hos det engelske magasin, som er en rigtig fin vurdering. 

Modellen får tilmed en ”Best buy” identifikation. Den roses for at være stille, at være næsten perfekt til at vaske og god til at tørre.

Testen er udført: juni 2019
Du kan se testen her

Miele G7310 SCi, som eksperterne også har testet, scorer en rating på 80 %, hvilket også er en flot vurdering. Her roser eksperterne blandt andet modellen for den gode rengøring, hvor den scorer 5 ud af 5 stjerner. 

Testen er udført: juli 2019
Du kan se testen her

Udover Miele G 7150 SCVI og Miele G 7310 SCi har Which.co.uk også testet Siemens SX736X19NE. Den får samlet en bedømmelse på 82 point og anbefales for dens gode vaske- og tørreevner samt dens effektive programmer. 

Du kan se anmeldelsen her


Andre relevante tests og artikler

Har du endnu ikke fundet den opvaskemaskine, der passer bedst til dine behov, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

En af de producenter der meget ofte bliver tildelt topscorer priserne, når der testes opvaskemaskiner, er det tyske kvalitetsmærke Bosch. Af den grund finder du her vores Bosch opvaskemaskine test, der viser dig alle de bedst bedømte modeller.

Også Siemens klarer sig generelt rigtig godt, når eksperterne tester opvaskemaskiner. Derfor finder du her vores specifikke Siemens opvaskemaskine test. I denne test har vi samlet de Siemens opvaskemaskiner, der har klaret sig bedst i test, samt en række gode alternativer. Du finder også en sektion med gode tips og tricks til, hvordan du bedst holder din opvaskemaskine ren og lugtfri.

En anden populær producent er tyske AEG. Her kan du læse vores dybdegående AEG opvaskemaskine test, der indeholder en gennemgang af de bedst bedømte modeller, samt nyttig viden om vedligeholdelse, energimærkning og meget mere.

Når man taler om kvalitetshvidevarer, er det svært at komme udenom Miele. Derfor har vi også udarbejdet en Miele opvaskemaskine test, hvor du finder en oversigt over de bedste Miele opvaskemaskiner.

Har du bestemt dig for, at du skal have en integreret opvaskemaskine, bør du ligeledes overveje at læse vores test af integreret opvaskemaskiner. Her har vi samlet eksperternes favoritter og sammenlignet priser, så du hurtigt og nemt kan få en oversigt over de bedste modeller til de billigste priser.

Er du på udkig efter en opvaskemaskine der fylder mindst muligt, kunne en bordopvaskemaskine være det oplagte valg. I vores bordopvaskemaskine test har vi samlet de modeller, der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne. Her finder du naturligvis også en oversigt over, hvor produkterne forhandles billigst, så du kan sikre dig den bedste pris, når du handler.

I og med, at du har brug for en opvaskemaskine, så laver du nok også mad. Du kan derfor med fordel tjekke vores japanske knive testguide, og blive endnu mere ferm i et køkken.

Vi håber, denne test har hjulpet dig med at blive klogere på, hvilken opvaskemaskine der passer bedst til dine behov.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Bosch SBD6ECX57E

 

Bosch SBD6ECX57E

Testresultater
Bosch er særlig populær hos forbrugerne. Den får 4,7/5 stjerner på Google, hvilket er en ganske god bedømmelse. En af de begejstrede forbrugere skriver: ”Opvaskemaskinen er bedre i alt, og styringen fra telefonen overraskede mig MEGET positivt”. På telefonen kan du tracke tidsforbruget og få en notifikation, når opvasken er færdig.

En anden glad forbruger kommenterer: ”En stille og praktisk opvaskemaskine. App’en til opvaskemaskinen er super hjælpsom”. Forbrugerne er særligt begejstrede for app’en, som gør arbejdet meget nemmere for forbrugeren. Du kan direkte styre maskinen fra din smartphone eller anden enhed, mens du ikke er hjemme, så opvasken er færdig og klar til at blive tømt, når du kommer hjem.

Om Bosch SBD6ECX57E
Bosch er et tysk mærke, der går tilbage til 1886. De har lavet hvidevarer og husholdningsapparater i mange år. Du kan dermed regne med god kvalitet og en lang erfaring fra Boschs side. Deres vision er forbrugeren og at gøre hverdagen nemmere for forbrugeren.

Opvaskemaskinen gør hverdagen nemmere for dig som forbruger. Det gør den ved, at den har mange forskellige programmer, som kan tilpasses din hverdag. Ved at koble den op på Home Connect app’en bliver det nemmere end nogensinde at styre din opvaskemaskine. 

Via Home Connect app’en kan du holde styr på opvasken, se hvor mange opvasketabletter, der er tilbage, og hvornår opvasken er færdig. Det får du som en notifikation på din smartphone. På den måde kan du nemt holde styr på din opvask. Du ved præcis, hvornår den er færdig, så du kan time det med, hvornår du har tid til at tømme den. Det er også funktionen med Home Connect, som mange forbrugere nævner som en klar fordel ved opvaskemaskinen. 

Opvaskemaskinen kan også styres gennem Amazon Alexa, så du kan kontrollere din opvask gennem stemmestyring. 

Opvaskemaskinen har 14 kuverter og 7 programmer. De består af: eco 50 grader, auto 45-65 grader, intensiv 70 grader, lynprogram, glas 40 grader, stille program 50 grader og din egen favorit. Du kan vælge det program, der passer bedst til opvasken. Den har TimeLight, så du nemt kan se, om opvaskemaskinen stadig kører og hvor længe.

Opvaskemaskinens lydniveau ligger på 42 dB, hvis du vælger SilencePlus. Bosch åbner automatisk, når opvasken er færdig, så servicet kan stå og tørre. Det forhindrer også kondens, så du kan tage servicet direkte ud af opvaskemaskinen og ind i skabene. Ved AquaStop sørger opvaskemaskinen for en optimal sikkerhed. Den giver 100 % beskyttelse mod vandskader. Bosch garanterer, at opvaskemaskine kan holde et helt liv. 

Bosch SBD6ECX57E vs. markedet

Du skal vælge Bosch, hvis du ønsker, at opvasken skal optimere din husholdning. Den har en masse smarte funktioner, som sørger for at optimere opvasken på alle mulige måder. Det er smart, at du kan tilkoble opvaskemaskinen Home Connect.

Prisen er i den højere ende, men du får alle de nyeste funktioner, du kunne ønske dig. Samtidig er opvaskemaskinen stor, og den rengører godt. Opvaskemaskinen kan indstilles til at passe til dine behov og rutiner, så den gør det nemmere at få klaret opvasken i hverdagen. 

Fordele

 • Støjsvag
 • Gode rengøringsevner
 • Masser af plads
 • Mange funktioner og programmer
Ulemper

 • Kurve er lidt skrøbelige
 • Tørreevne er ikke den bedste

Udvalgte specifikationer
🔴 Energiklasse: D
🔴 Mål: 55 x 60 x 87 cm
🔴 Touch kontrol
🔴 Årligt energiforbrug i kWh: 266
🔴 Vandforbrug pr. vask: 9,5
🔴 Lydniveau: 42 dB
🔴 Wifi-styring


Bosch SMU6ZDI76S

Bosch SMU6ZDI76S
Testresultater
Bosch SMU6ZDI76S er en effektiv opvaskemaskine i rigtig god kvalitet, samt med et lavt støjniveau.

Svenske Råd & Rön kårer Bosch SMU6ZDI76S som testvinder. Råd & Rön fremhæver blandt andet den gode tørreevne hos Bosch SMU6ZDI76S.

Om Bosch SMU6ZDI76S
Bosch SMU6ZDI76S er en rigtig god opvaskemaskine, der er særligt kendetegnet ved sin sublime tørreevne og lave støjniveau.

Det er vigtigt for en opvaskemaskine, at den er stille, især hvis du arbejder hjemme.

På den måde kan du bedre koncentrere dig, når du skal arbejde eller læse, selvom maskinen er i gang i køkkenet.

Den exceptionelle tørreevne er også guld værd for dig til daglig. Fordi maskinen tørrer tingene så grundigt, som den gør, skal du selv gøre mindre.

Du skal derfor ikke bruge alverden tid eller energi på at tørre tingene, når du tømmer maskinen, fordi den selv klarer langt det meste.

Bosch SMU6ZDI76S er desuden en meget energieffektiv opvaskemaskine.

Den har energimærkningen A+++, som er et udtryk for det lave energiforbrug.

For dig betyder den gode energieffektivitet særligt to ting. For det første betyder det, at du kan spare penge på din elregning, hvis du vælger Bosch SMU6ZDI76S i stedet for mindre effektive modeller.

Det kan være en stor fordel i praksis, fordi du kan bruge de sparede penge på andre ting, du mangler.

For det andet betyder det lave energiforbrug, at du får en mere miljøvenlig opvaskemaskine.

Som forbruger er det rart at vide, at du har købt et produkt, der befinder sig i den gode ende af den skala.

Blandt udvalgte specifikationer kan vi nævne, at maskinen har seks forskellige programmer og forskyl.

Derudover indikerer modellen flere smarte ting, blandt andet resttiden og om, hvorvidt maskinen er i gang.

Opvaskemaskinen slukker efter endt program, så den ikke bare står og bruger ekstra strøm, når den er færdig.

Bosch SMU6ZDI76S vs. markedet
Opvaskemaskinen fra Bosch adskiller sig fra andre modeller på markedet ved den superhøje kvalitet.

Produktet er testvinder hos svenske Råd & Rön, hvilket er et klart udtryk for den unikke kvalitet.

Bosch SMU6ZDI76S er derfor særligt velegnet til dig, der er på udkig efter en ekstra god opvaskemaskine.

Modellen har flere store fordele i forhold til andre maskiner på markedet. Her er det især den gode tørreevne og det meget lave støjniveau, der er værd at bemærke.

Samtidig får du med Bosch SMU6ZDI76S en energieffektiv opvaskemaskine. Det er et klart plus for dig, der både har din elregning og miljøet i baghovedet.

Derfor skal du vælge denne model
 C (A+++ inden de nye regler)
Fremragende tørreevne
Meget stille

Fordele

 • C (A+++ inden de nye regler)
 • God til at tørre
 • Meget lavt støjniveau.
Ulemper

 • Har ikke plads til relativt store tallerkener (f.eks. Bitz)

AEG XXL FFB63806PW

 

AEG XXL FFB63806PW

 

Om AEG XXL FFB63806PW

Opvaskemaskinen er en XXL udgave, så der er masser af plads. Med et inderkar, der er 10 liter større end de fleste andre opvaskemaskiner, er det praktisk, hvis I er en stor familie eller mange mennesker i husholdningen. Opvaskemaskinen er ikke større udadtil, men der er mere plads indeni. Den er nem at integrere i køkkenet.

Opvaskemaskinen har plads til 13 kuverter og 10 programmer: 30 minutter på 60 grader, 89 minutter på 60 grader, AutoSense 45-70 grader, eco-program, ekstra stille program, glasprogram på 45 grader, intensiv på 70 grader, maskinrens, ProZone og skyl. 

Du kan udskyde starten, hvis du er et travlt menneske og gerne vil time det med, når du er klar til at tømme opvaskemaskinen. Den kan udskydes 1-24 timer.

AirDry er en effektiv tørremetode, hvor servicet bliver tørret godt efter opvasken er færdig. ExtraHygiejne øger temperaturne på det sidste skyl, hvor 99,9% af bakterier dræbes. Du kan dermed være helt sikkert på rent service. 

AutoSluk betyder, at opvaskemaskinen automatisk slukker efter 10 minutter, hvilket er bedre for både din regning, men også for miljøet. Opvaskemaskinen er udstyret med et display, der viser dig, hvornår den er færdig. 

Desuden har den ComfortLift, hvilket betyder, at underkurven er udstyret med en løftemaskine. Den kan hæve kurven, hvis du har brug for det.

AEG XXL FFB63806PW vs. markedet

AEG skal du vælge, hvis du har brug for meget plads, hvis I er en stor familie eller mange i husholdningen. Den har mange smarte funktioner, som kan optimere opvasken for dig. Med 10 programmer kan du nemt få opvasken ordnet lige på den måde, som du gerne vil. 

Fordele

 • Nem at integrere
 • Rimelig støjsvag
 • Mange smarte funktioner
Ulemper

 • Tager for lang tid

Specifikationer
🔴 Energiklasse: D
🔴 Mål: 57 x 88 x 82 cm
🔴 Farve: Hvid
🔴 Vandforbrug pr. vask: 11
🔴 Lydniveau: 44 dB
🔴 Standardkuverter: 13


Bosch SMV45AX00E 

 

Bosch SMV45AX00E

Opvaskemaskinen Bosch SMV45AX00E er blevet testet og anmeldt af det svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Ekspertkilden har givet opvaskemaskinen fra Bosch en god bedømmelse, hvor de især har fremhævet dens vaske- og tørreevne, kvaliteten samt energi- og vandforbruget.

Maskinen har i alt 5 programmer med forskellige funktioner. Opvaskemaskinen passer til en husstand med omkring 3 til 4 personer, da den kan rumme 12 kuverter. Desuden er den placeret i energiklasse B (A++ på den gamle energimærkning), hvorfor man er sikret en maskine, der ikke har et højt elforbrug. Maskinen tager derfor både hensyn til miljøet og pengepungen.

Med maskinens timer-funktion er der desuden mulighed for at planlægge opvaskemaskinens start frem i tiden. På denne måde kan man altid sikre sig, at man har mulighed for at tømme den, når den er færdig med at køre.

Endvidere er den forsynet med en Aqua-stop funktion, der automatisk sørger for, at lukke for selve vandtilførslen, så man undgår oversvømmelser forårsaget af lækager.

Model med reduceret vasketid, load sensor og varmeveksler 

Med Bosch SMV45AX00E opnår man en reduceret vasketid med op til 66 %, også selvom maskinen er helt fyldt op. Hvis man sørger for at aktivere VarioSpeed Plus-funktionen vasker og tørrer opvaskemaskinen på en tredjedel af tiden i forhold til andre sammenlignelige modeller. Dette er en fordel, når det skal gå ekstra hurtigt, da der ikke bliver gået på kompromis med resultatet.

Endvidere er Bosch SMV45AX00E udstyret med en load sensor, der sørger for en automatisk vand- og energibesparelse ved opvask af mindre mængder. Maskinen måler nemlig vægten af indholdet med en rotationshastighedssensor, der registrerer vandniveauet. Man har derfor mulighed for at spare energi med denne model, hvis den ikke bliver fyldt helt op.

Opvaskemaskinen kommer desuden med en varmeveksler, der sikrer den rigtige temperatur for en skånsom opvask. Denne funktion er ekstra skånsom mod glas og porcelæn. Vandet bliver nemlig forvarmet ved hjælp af spildvarme fra den allerede igangværende opvask, hvorfor man undgår massive temperaturudsving og kuldechok, der kan skade indholdet.

Lydsvag opvaskemaskine med programautomatik og energivenlig motor 

Bosch SMV45AX00E er en lydsvag opvaskemaskine med et lydniveau på 48 dB. Det betyder, at man sagtens kan have opvaskemaskinen kørende uden at forstyrre hele husstanden. En normal samtale er på 60 dB, hvorfor man knap nok vil lægge mærke til maskinen, når den er i gang.

Opvaskemaskinen er yderligere forsynet med en EcoSilence Drive-motor, der sørger for at gøre opvasken endnu mere energibesparende. Desuden er motoren kendt for at være hurtig og stille med et minimalt forbrug af strøm. Motoren er ikke forsynet med kulbørster som andre almindelige motorer, hvilket bidrager til mindre støj og en ren opvask.

Desuden kommer maskinen med en programautomatik, der sørger for automatisk at tilpasse vandforbruget, vandtemperaturen og skylletiden, så alle funktioner passer præcist til indholdets tilstand. På denne måde vil vaskeresultaterne være optimale samtidig med, at der bliver sparet på både vand og energi.

InfoLight, højdejusterbar overkurv og ExtraDry-funktion 

Bosch SMV45AX00E er forsynet med et InfoLight, hvilket betyder, at en rød lampe vil lyse på gulvet, når maskinen er gået i gang. Når det røde lys forsvinder, betyder det, at opvaskemaskinen er færdig og klar til at blive tømt.

Med opvaskemaskinens højdejusterbare overkurv er det endvidere muligt at skabe ekstra plads til servicen. Dette er en fordel, hvis man eksempelvis skal gøre plads til høje glas eller høje tallerkener.

Sidst men ikke mindst er Bosch SMV45AX00E forsynet med en funktion ved navn ExtraDry. Med denne funktion er der mulighed for at opnå en ekstra grunding tørring af al indhold, hvorfor det kommer ud uden noget som helst vand på.

Specifikationer ved Bosch SMV45AX00E – mål 
🌀 Højde: 81,5 centimeter
🌀 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter

Specifikationer ved Bosch SMV45AX00E – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Fuldt integrerbar opvaskemaskine
🔴 Kapacitet: 12 kuverter
🔴 Energiklasse: B (A++ på den gamle energimærkning)
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 258 kWh/år
🔴 Støjniveau: 48 dB
🔴 Antal programmer: 5

Fordele ved Bosch SMV45AX00E:
 Opvaskemaskine med plads til 12 kuverter
5 forskellige programmer
EcoSilence Drive motorteknologi
Med både AquaSensor og MængdeSensor (Load sensor)
Højdejusterbar overkurv
Lydsvag opvaskemaskine


Miele G 7150 SCVI

 

Miele G 7150 SCVI

 

Både Which.co.uk, Råd & Rön, T3.com og The Telegraph har testet og anmeldt Miele G 7150 SCVI. De fem eksperter er begejstrede for denne opvaskemaskine, hvorfor den har fået en god bedømmelse i alle tests.

Dette har opvaskemaskinen blandt andet fået på grund af dens lave energi- og vandforbrug samt effektive tørre- og vaskeevne. Eksperterne nævner dog også, at de mener, at tidsforbruget er en smule langt ved nogle af programmerne.

Ved køb af Miele G 7150 SCVI bør man være opmærksom på, at dette er en fuldintegrerbar model.

Kvalitetsmodel, ifølge eksperterne

De fire ekspertkilder omtaler alle Miele G 7150 SCVI med rosende ord i deres anmeldelser af maskinen. Eksempelvis skriver eksperterne fra The Telegraph, at dette er en imponerende opvaskemaskine, som er af ”meget høj kvalitet” ligesom, at den har et stort udvalg af vaske- og tørreprogrammer.

Samtidigt fremhæver eksperterne fra T3.com, at Miele G 7150 SCVI er meget lydsvag, så den larmer ikke meget i hjemmet, når den er i gang. Dette ser de som en af de største fordele. Til gengæld nævner eksperterne, at Miele G 7150 SCVI er temmelig dyr.

Rummelig og energivenlig opvaskemaskine

Med Miele G 7150 SCVI får man en rummelig og energivenlig opvaskemaskine, der er velegnet til en familie med omkring fire medlemmer. Dens kapacitet er nemlig på 14 kuverter, mens energimærkningen er C. Den forbruger derfor ikke meget energi på et år, hvilket er en fordel for både pengepungen og for miljøet.

Når opvaskemaskinen er sat i gang, vil den naturligvis støje en smule. Dog er lydniveauet på denne model blot 44 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den er forholdsvis stille under brug.

Hvis man ønsker, at maskinen går i gang med at vaske på et specifikt tidspunkt, er der mulighed for at anvende timer-funktionen.

Nem betjening

Miele G 7150 SCVI er en opvaskemaskine, som er nem at betjene. Den kan både betjenes manuelt på fronten eller via en app fra Miele. Via appen er det muligt at indstille funktioner, programmer m.m.

Opvaskemaskinen har en del forskellige programmer, så man kan vælge det program, der passer bedst til den specifikke service. Disse omfatter: ECO, Automatic, Intensiv 75°C, Universal 60 °C, Automatic skåne, QuickPowerWash, Ekstra lydsvag 40 dB(A) og Maskinpleje.

Sidst men ikke mindst har Miele G 7150 SCVI en AutoOpen-tørring, så døren åbner automatisk, når programmet er slut.

Specifikationer ved Miele G 7150 SCVI – mål 
🌀 Højde: 80,5 centimeter
🌀 Maxhøjde: 87 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 57 centimeter

Specifikationer ved Miele G 7150 SCVI – nøgleoplysninger
🔴 Type: Fuldintegrerbar
🔴 Kapacitet: 14 kuverter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2492 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 213 kWh/år
🔴 Støjniveau: 44 dB
🔴 Antal programmer: 7

Fordele

 • God til at tørre og efterlader ikke vandmærker
 • Støjsvag
 • Nem at fylde op og tømme.
Ulemper

 • Det automatiske program tager lang tid.

Bosch SMV8YCX01E

Alletiders til familier på fire

Bosch SMV8YCX01E

Testresultater

Bosch SMV8YCX01E er en opvaskemaskine af rigtig høj kvalitet, som kommer med en lang række fordele. 

Modellen klarer sig rigtig godt i en test foretaget af kopsmartare.com, hvor den bliver kåret som ”Bedst i test”. 

Folkene bag websiden har samlet information fra forskellige tests og rapporter fra eksperter på området. 

Med oplysningerne har de sat produkter op mod hinanden og valgt de aktuelt fem bedste opvaskemaskiner på markedet. 

Her bliver Bosch SMV8YCX01E altså kåret som den bedste, og maskinen får en samlet score på 4.5/5 stjerner. 

Også brugerne anerkender opvaskemaskinens gode kvalitet og store fordele. 

Kunderne hos Power.dk har vurderet modellen til en samlet rating på 4.6/5 stjerner. En tilfreds køber giver den 5/5 stjerner og skriver: ”Utroligt god opvaskemaskine. Alt virker perfekt især dens måde at vise info i gulvet og via Wifi”.

Om Bosch SMV8YCX01E

Bosch SMV8YCX01E er en praktisk og effektiv opvaskemaskine, der egner sig særligt godt til familier på fire. 

Det gør den blandt andet, fordi den har en god størrelse og er rummelig. I maskinen kan der være 14 kuverter, og derfor er den også velegnet, hvis du ofte har flere gæster til spisning. 

Modellen fra Bosch er kendetegnet ved at kombinere moderne teknologi med praktik og funktion. 

Det kan du blandt andet opleve i form af EmotionLight, som maskinen er udstyret med. To lysdioder i toppen af lågens åbning kaster lys over maskinens indre, så du nemt kan orientere dig. 

Det kan du få meget gavn af til daglig, når du for eksempel skal se hvor meget plads, der er tilbage. EmotionLight bliver tændt og slukket automatisk, når du henholdsvis åbner og lukker lågen på Bosch SMV8YCX01E. 

En rigtig smart fordel ved maskinen er, at du som bruger kan betjene den med din mobil. 

Opvaskemaskinen kan nemlig forbindes til Home Connect-app’en, så du let og hurtigt kan se relevant info på din smartphone. 

Bosch SMV8YCX01E er udstyret med otte forskellige programmer, heriblandt et godt eco-program. 

Derudover kommer opvaskemaskinen med to smarte sensorer, AquaSensor og LoadSensor. 

LoadSensoren kan registrere graden af tilsmudsning og mængde, og den fungerer i samspil med Aquasensoren. 

En Aquasensor har den egenskab, at den kan justere vandforbruget automatisk, hvilket er en stor fordel for både dig og miljøet. 

Et særligt plus ved Bosch SMV8YCX01E er, at den kommer med Zeolith tørring. 

Med den teknologi får du perfekt tørring af dit service med en 3D-airflow-funktion, der er nænsom og effektiv. 

Det betyder i praksis, at dit service og køkkentøj er helt rent og tørt, når det kommer ud af opvaskemaskinen. 

På den måde kan du spare en masse tid, fordi du hverken skal vaske efter eller tørre tingene, når maskinen er færdig. 

Bosch SMV8YCX01E vs. markedet

Bosch SMV8YCX01E adskiller sig fra andre opvaskemaskiner på markedet på flere områder. 

Især de praktiske og moderne teknologier, modellen indeholder, er smarte for dig. 

Det gælder blandt andet den mulighed, du har for at forbinde opvaskemaskinen med din smartphone. 

Derudover kommer produktet med den effektive Zeolith tørring, som vil gøre din hverdag lettere. 

Maskinen har samlet set otte forskellige programmer, så du kan vælge lige præcis det, du skal bruge. 

Fordele

 • Zeolith tørring
 • Tre-niveauers kurvsystem
 • EcoSilence Drive motor.
Ulemper

 • Har et smule større vandforbrug.

Miele G7107SCU XXL

 

Miele G7107SCU XXL

 

 

Testresultater

Miele G7107SCU XXL er en stor opvaskemaskine, som har klaret sig rigtig godt i en test foretaget af anbefaler.com. 

Her kårer eksperterne modellen til ”Bedst i test” og giver den en samlet score på 92/100 point. 

Eksperterne lægger særligt vægt på den solide konstruktion og det smarte QuickPowerWash-system. 

Systemet lader dig køre en fuld maskine igennem på 58 minutter, og det begejstrer anbefaler.com. 

Den samlede dom lyder blandt andet: ”Men hvis du vil have den bedste værdi for pengene i en Miele opvaskemaskine, anbefaler vi denne model”. 

Også forbrugerne anerkender modellens gode kvalitet. Kunderne hos Elgiganten vurderer Miele G7107SCU XXL til en rating på 4.8/5 stjerner. 

En glad bruger giver den 5/5 stjerner og skriver: ”Jeg købte dette produkt for en måned siden. Det vasker meget rent og man kan se, hvor meget strøm hver program bruger. Er meget tilfreds”. 

Du får altså ikke bare en stor opvaskemaskine, men i det hele taget et produkt af rigtig god kvalitet. 

Om Miele G7107SCU XXL

Miele G7107SCU XXL er kendetegnet ved at være en stor og effektiv opvaskemaskine. På grund af sin størrelse egner modellen sig særligt godt til større familier, der producerer ekstra meget opvask. 

Den 14 kuverter store opvaskemaskine kommer med otte forskellige programmer. Det inkluderer blandt andet ECO, automatisk, QuickPowerWash og intensivt. 

En særligt smart funktion ved modellen er udsat start-funktionen. Med den kan du planlægge, hvornår opvasken skal gå i gang, så du kan tilpasse det dine behov. 

Måske vil du gerne stå op til en opvask med rent service, som blot venter på at blive stillet på plads. 

Miele G7107SCU XXL er desuden udstyret med en overskuelig skærm, som giver dig overblik over blandt andet resttiden. 

Generelt er Miele kendt for at holdbare produkter, og Miele G7107SCU XXL er ingen undtagelse. Som med alle andre Miele-produkter er modellen designet til at kunne holde i 20 år. 

Opvaskemaskinen har en rigtig god låge, som er nem at åbne og lukke. Samtidig holder den sig i den position, du har sat den i, hvilket er praktisk ved fyldning og tømning. 

På den måde skal du ikke hele tiden justere åbningen for at kunne sætte beskidte ting ind i maskinen. 

Derudover er maskinen udstyret med funktionen AutoOpen. Det betyder, at lågen automatisk åbner, når vaskecyklussen er slut. På den måde lukker den luft ind, som hjælper med at tørre tingene. 

Blandt udvalgte specifikationer kan vi nævne, at modellen har energimærke C, og at den har en praktisk bestikskuffe. 

Den øvre kurv er justerbar i højden, hvilket er smart, hvis du lige skal kunne have plads til lidt ekstra. 

Miele G7107SCU XXL vs. markedet

Opvaskemaskinen fra Miele adskiller sig fra lignende produkter ved sin gode størrelse og effektivitet. 

Et særligt kendetegn for modellen er QuickPowerWash-systemet, som lader dig køre en fuld maskine igennem på kun 58 minutter.  

Miele G7107SCU XXL er især velegnet til dig, der har en større familie, hvor der bliver produceret en masse opvask. 

Maskinen har en kapacitet på 14 kuverter, hvilket også gør den praktisk, når du har gæster på besøg. 

En fordel ved modellen er AutoOpen-systemet, hvor der bliver lukket luft ind, så dine ting kan tørre hurtigere. 

Derfor skal du vælge denne model
AutoOpen
En masse plads
XXL-model til store familier

Fordele

 • Meget energieffektiv
 • QuickPowerWash som rengør service på mindre end en time
 • Masser af plads
 • Stort udvalg af programmer og har mange behjælpsomme ekstra indstillinger.
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen.

Bosch SMV68MD02E 

 

Bosch SMV68MD02E

.
Modellen Bosch SMV68MD02E er blevet testet af 2 forskellige ekspertpaneler – her er tale om forbrugerinstansen Råd & Rön, som har testet modellen sammen med en række andre opvaskemaskiner.

Bosch SMV68MD02E er blevet testet på forskellige parametre såsom ydeevne, forbrug, funktioner og håndterbarhed, og modellen klarer sig rigtig godt i begge tests, hvilket munder ud i en placering som topscorer hos Råd & Rön.

Plads til 14 kuverter

Bosch SMV68MD02E er en såkaldt integrerbar opvaskemaskine, hvilket betyder, at denne model skal integreres i køkkenet, så fronten passer sammen med resten af designet – derfor leveres Bosch SMV68MD02E uden front, og man skal således selv montere en køkkenlåge som front på modellen.

Denne model er desuden en opvaskemaskine med en stor kapacitet, for modellen kan rumme 14 kuverter – det passer til den lidt større familie på 4-5 medlemmer.

Selv om modellen har en høj kapacitet, så er modellen ikke dyr i drift, idet her er tale om en model i energiklassen B (A++ på den gamle energimærkning), som er markedets næstbedste. Her er også tale om en stillegående model, der kun har et støjniveau på 42 dB.

Model med 8 programmer

Bosch SMV68MD02E kommer med hele 8 programmer, hvilket er en del mere, end standard-opvaskemaskiner har. Disse 8 programmer inkluderer Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Ekstra Stille 50 grader, Glas 40 grader, 1 time 65 grader, Lyn 45 grader og Forskyl.

Det betyder, at i tillæg til at her er tale om en i forvejen støjsvag model, så kan man klare sin opvask endnu mere stille, og hvis man har travlt, så vil hurtigprogrammet være fordelagtigt.

Bosch SMV68MD02E kommer også med 4 tillægsfunktioner, som inkluderer IntensivZone, VarioSpeed Plus, HygiejnePlus og ExtraDry samt specialprogrammet MachineCare til selve maskinen.

HygiejnePlus kan med fordel fremhæves, hvis man vil være helt sikker på at få dræbt bakterier, for dette program vasker på 70 grader og dræber 99,9 procent af alle bakterier.

Fokus på effektivitet

Ud over at Bosch SMV68MD02E kommer i en god energiklasse – A++ – så findes der flere teknologier på modellen, som er til for at spare vand eller strøm.

Denne opvaskemaskine kommer nemlig både med AquaSensor og MængdeSensor, som via sensorer målet niveauet af snavs og mængden af opvask, således at der kun tages den mængde vand ind, som er nødvendigt. Dertil kommer Active Water teknologien, som sikrer maksimal effekt i forhold til vand, opvarmning og vandcirkulation.

Herudover har Bosch SMV68MD02E EcoSilence Drive motorteknologi, som både giver en hurtig og energieffektiv opvask med et minimalt forbrug af strøm.

Denne model kommer desuden med mange andre funktioner, som blandt timer og AquaStop, og så har Bosch SMV68MD02E den smarte Time-Light funktion, der øger overblikket ved at kaste et lys ned på gulvet foran maskinen, hvor tid og programvalg vises.

Specifikationer ved Bosch SMV68MD02E – mål 
🌀 Højde: 81,5 centimeter
🌀 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter  

Specifikationer ved Bosch SMV68MD02E – nøgleoplysninger
🔴 Type: Integrationsmodel
🔴 Kapacitet: 14 kuverter
🔴 Energiklasse: B (A++ på den gamle energimærkning)
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 266 kWh/år
🔴 Støjniveau: 42 dB
🔴 Antal programmer: 8

Fordele

 • Upåklagelige rengøringsresultater
 • Den bedste beskyttelse mod vandskader
 • Støjsvag.
Ulemper

 • Højt energiforbrug i de automatiske programmer.

Miele G 7310 SCi

 

Miele G 7310 SCi

 

Miele G 7310 SCi er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Which.co.uk og Råd & Rön. Alle eksperter er glade for denne opvaskemaskine, som de henholdsvis har kåret som et godt køb og som topscorer.

I deres anmeldelser skriver de, at opvaskemaskinen har en effektiv vaske- og tørreevne samt et lavt energi- og vandforbrug. De er dog mindre glade for tidsforbruget, der er temmelig langt ved nogle programmer.

Miele G 7310 SCi er en integrationsmodel, hvorfor den skal integreres i et køkkenelement.

Velegnet til en husstand med fire personer eller mere

Med Miele G 7310 SCi får man en opvaskemaskine, der passer godt ind i et hjem med omkring fire personer eller mere. Den har nemlig en kapacitet på 14 kuverter, så der er god plads til at vaske en del service på én gang. Selve energimærkningen er C, hvorfor man hverken skal bekymre sig om pengepungen eller miljøet.

Opvaskemaskinen er ikke kun energivenlig og rummelig, den er også lydsvag. Da lydniveauet er på 43 dB, vil maskinen ikke støje meget i hjemmet. En normal samtale har til sammenligning et lydniveau på 60 dB.

Programmer med forskellige funktioner

Miele G 7310 SCi er forsynet med en del forskellige opvaskeprogrammer. Disse programmer omfatter: ECO, Automatic, Intensiv 75°C, Automatic skåne, QuickPowerWash, Hygiejne, SolarSpar, Ekstra lydsvag 40 dB(A) og Maskinpleje.

Da alle programmer har hver deres funktion, kan man vælge det program, som er mest egnet til den specifikke service eller til ens behov. Ønsker man en hurtig opvask, er QuickPowerWash eksempelvis et oplagt valg, da det blot tager 58 minutter.

Nem betjening

Betjeningen af Miele G 7310 SCi foregår via knapper på maskinens front. Ønsker man at fjernbetjene modellen, er der mulighed for at downloade en app fra Miele, hvor man kan vælge et program, starte maskinen m.m.

Derudover kommer Miele G 7310 SCi med en ComfortClose-funktion samt en timer-funktion. Mens ComfortClose sikrer, at døren ikke smækker i, men i stedet forbliver i den bestemte position, giver timer-funktionen mulighed for, at man kan forprogrammere maskinen til at gå i gang på et bestemt tidspunkt.

Specifikationer ved Miele G 7310 SCi – mål
🌀 Højde: 80,5 centimeter
🌀 Maxhøjde: 87 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 57 centimeter 

Specifikationer ved Miele G 7310 SCi – nøgleoplysninger
🔴 Type: Integrerbar
🔴 Kapacitet: 14 kuverter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2492 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 208 kWh/år
🔴 Støjniveau: 43 dB
🔴 Antal programmer: 9

Fordele

 • Meget lavt energiforbrug
 • Mange hurtige og korte programmer
 • Automatisk dosering af skyllemiddel takket være PowerDisk.
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen.

Siemens SX736X19NE

 

Siemens SX736X19NE

Testresultater

Which.co.uk giver Siemens opvaskemaskine 82 point og ”best buy”. Du skal være opmærksom på, at de ikke selv har testet opvaskemaskinen, men de har testet Bosch SBE46MX01G, som er nærmest identisk med Siemens.

Anmelderne roser primært dens gode vaske- og tørreevner og effektive programmer. De skriver: ”Næsten fejlfri femstjernet rengøring og tørring. Det efterlader heller ikke vandmærker, hvilket betyder, at alt kommer ud mousserende”.

De er også imponerede over, hvor mange tallerkener og glas, der faktisk er plads til i opvaskemaskinen, og hvor godt det alt sammen bliver rengjort: ”it’s seriously impressive that it’s also efficient enough to be an Energy Saver”. Den er desuden også nem at fylde, og der er masser af plads til de store tallerkener også. 

Forbrugerne er også vilde med opvaskemaskinen, hvilket ses med 4,7/5 stjerner på Google. En af dem skriver: ”Næsten 3 måneder efter købet kan jeg være meget tilfreds. Jeg bruger næsten altid eco-programmet, og opvasken bliver meget ren”. Forbrugere og anmeldere er derfor tilfredse med resultaterne med opvaskemaskinen.

Om Siemens SX736X19NE

Siemens er en integreret opvaskemaskine, som er stilren i sit design. Den vil passe perfekt ind i det nordiske og minimalistiske køkken med sin mørke farve. Du vil nærmest glemme, at der er en opvaskemaskine bagved.

Opvaskemaskinen har 6 forskellige programmer. Det automatiske program er meget effektivt og er blevet rost af anmelderne for ikke at efterlade vandmærker. Programmet vurderer i øvrigt, hvor snavset opvasken er, og justerer temperatur og længden af programmer efter det. 

Opvaskemaskinen har også en eco-vask på 50 grader, intensiv vask på 70 grader, 40 grader til sarte glas og to hurtige programmer. Med 14 kuverter egner den sig godt til børnefamilien eller i det hele taget en familie eller større husstand med meget opvask.

Opvaskemaskinen har funktionerne VarioSpeed, Hygiejne Plus og børnesikring. VarioSpeed reducerer programmets længde med op til 66 %. Hygiejne Plus øger temperaturen til den sidste skylning. Et par gange om måneden skal du køre opvaskemaskinen uden service for at rengøre den. 

Er du er travlt menneske i hverdagen? Så kan det hurtigt glippe at få startet opvaskemaskinen, og pludselig står du med en masse opvask, når der kommer gæster, og opvaskemaskinen er fuld. Med forsinket start kan du starte opvaskemaskinen, når det passer ind i dit program. Du kan indstille den til at starte mellem 1-24 timer senere.

Opvaskemaskinens auto- og eco-program er begge effektive. Hvis  du bruger miljøprogrammet, bruges der 30 % mindre vand og 25 % mindre energi i forhold til autoprogrammet. 

Siemens SX736X19NE vs. markedet

Siemens er oplagt til børnefamilien eller i det hele taget den travle familie. Med forsinket start kan du tilpasse opvasken din hverdag. Opvaskemaskinen betjenes nemt, og med de mange programmer kan du få den bedst mulige opvask. Rengørings- og tørreevnerne er anmelderroste, så der er helt sikkert gode resultater i vente, hvis du vælger modellen.

Fordele

 • Fantastisk tørre- og vaskeevne
 • Effektive programmer
 • Nem at fylde
 • God værdi
Ulemper

 • Pladsen indeni er ikke optimalt udnyttet
 • Generende lyde indimellem 

Udvalgte specifikationer
🔴 Energiklasse: E
🔴 Mål: 55 x 60 x 87 cm
🔴 Årligt energiforbrug i kWh: 266
🔴 Lydnivau: 44 dB


Siemens SN636X05IE

 

Siemens SN636X05IE

OBS! Varen er desværre udgået af sortimentet, men vi har fundet en lignende model, som du kan se i pristabellen nedenfor. Produkt teksten omhandler stadig Siemens SN636X05IE.

 

Det svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Siemens SN636X05IE. Både de svenske eksperter er begejstrede for opvaskemaskinen og har kåret modellen som en af topscorerne i deres tests.

Dette har de blandt andet gjort på grund af maskinens effektive vaskeevne. Til gengæld er eksperterne mindre glade for tidsforbruget, da nogle programmer tager temmelig lang tid om at blive færdige.

Ved køb af Siemens SN636X05IE er det vigtigt, at man er opmærksom på, at det er en integrationsmodel.

Støjsvag og energieffektiv opvaskemaskine

Siemens SN636X05IE er en opvaskemaskine, der passer godt ind i et hjem med omkring fire til fem familiemedlemmer. Den har nemlig en kapacitet på 13 kuverter. Samtidigt er den placeret i energiklasse A (A+++ på den gamle energimærkning), så man hverken skal bekymre sig om pengepungen eller miljøet.

Når opvaskemaskinen er sat i gang, støjer den ikke meget. Lydniveauet er på blot 44 dB, hvor en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på 60 dB. Man kan desuden anvende modellens timer-funktion, så man kan programmere Siemens SN636X05IE til at gå i gang på et specifikt tidspunkt.

Vælg mellem flere opvaskeprogrammer

Med Siemens SN636X05IE får man en opvaskemaskine, der kommer med en del forskellige programmer. Disse programmer omfatter: Intensiv 70 °C, Auto 45-65 °C, Øko 50 °C, Lyn 65 °C, Lyn 45 °C og Forskyl.

Udover disse programmer kommer Siemens SN636X05IE med andre funktioner såsom VarioSpeed Plus og IntensivZone. VarioSpeed Plus reducerer vasketiden med helt op til 66 %, så opvasken foregår hurtigere, mens IntensivZone især er anvendelig ved en opvask, hvor servicen er ekstra snavset.

Efter vaskeprocessen er færdig, går tørringen i gang. Her er Siemens SN636X05IE forsynet med Zeolith-tørring, hvilket betyder, at fugten bliver omdannet til varme, så man opnår en effektiv tørring.

Funktionel indretning

Siemens SN636X05IE er indrettet på en funktionel måde, så man kan placere servicen i opvaskemaskinen optimalt.

Den kommer eksempelvis med et fleksibelt kurvesystem, hvor overkurven har tre niveauer og to rækker med tallerkenholdere. Selve underkurven er udstyret med fire rækker med tallerkenholdere.

Sidst men ikke mindst er Siemens SN636X05IE forsynet med en støjsvag og effektiv iQdrive-motor, der bidrager til det lave energiforbrug.

Specifikationer ved Siemens SN636X05IE – mål
🌀 Højde: 81,5 centimeter
🌀 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter

Specifikationer ved Siemens SN636X05IE – nøgleoplysninger
🔴 Type: Fuldintegrerbar
🔴 Kapacitet: 13 kuverter
🔴 Energiklasse: A (A+++ på den gamle energimærkning)
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 234 kWh/år
🔴 Støjniveau: 44 dB
🔴 Antal programmer: 6

Fordele ved Siemens SN636X05IE:
Funktionel indretning
VarioSpeed Plus
IntensivZone
Zeolith-tørring
Mange opvaskeprogrammer


Siemens SN436S05IS 

 

Siemens SN436S05IS


Ikke alle gode opvaskemaskiner er blevet inkluderet i officielle eksperttests, og det gælder også modellen Siemens SN436S05IS. Her er i stedet tale om en brugerfavorit, hvor brugerne i anmeldelser udtrykker sig rigtig positivt omkring denne model.

Brugerne anvender nemlig Siemens SN436S05IS i dagligdagen og ved derfor, hvad er der særligt godt ved modellen.

Underbygningsmodel i markedets bedste energiklasse

Siemens SN436S05IS hører til de opvaskemaskiner, som kaldes underbygnings-modeller, idet her er tale om en model, der er beregnet til at blive placeret under køkkenbordet og dermed bygget ind i køkkenet. Det betyder, at Siemens SN436S05IS leveres uden topplade men med en frontplade. Frontpladen på Siemens SN436S05IS er, hvad man ser i dagligdagen, og den er skabt i rustfrit stål og er derfor i en flot, grå farve.

Kontrolpanelet sidder øverst og løber langs med håndtaget og er meget diskret og minimalt. Siemens SN436S05IS er desuden en meget forbrugervenlig opvaskemaskine, idet denne model kommer i energiklasse A (A+++på den gamle energimærkning), som er markedets absolut bedste klasse. Det sikrer, at det generelle forbrug bliver meget lavere end normalt.

13 kuverter og 6 programmer

Størrelsesmæssigt og programmæssigt ligger Siemens SN436S05IS nogenlunde i midten i sammenligning med andre modeller på markedet. Kapaciteten er nemlig på 13 kuverter, hvilket passer til en familie på 4+ medlemmer, og der findes 6 programmer på modellen. Det inkluderer Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Glas 40 grader, Øko 50 grader, 1 time 65 grader og Forskyl, hvilket betyder, at man er sikret de vigtigste og mest brugbare programmer.

Maskinen kommer dog også med 3 tillægsfunktioner – VarioSpeed Plus, IntensivZone og HygiejnePlus.

VarioSpeed Plus er en hurtig-funktion, der kan reducere opvasketiden med op til 66 procent uden at resultatet forringes, og IntensivZone er ideel til gryder og fade, idet denne funktion gør, at der vaskes med størst tryk nedefra.

HygiejnePlus er et godt værn mod bakterier, idet denne funktion giver en meget varm behandling på 70 grader til opvasken, hvorved 99,9 procent af alle bakterier dør.

Fleksibel indretning

Siemens SN436S05IS kommer med våde VarioFlex kurvesystem og højdejusterbar overkurv. Den højdejusterbare overkurv kan justeres i 3 niveauer, hvilket gør, at man kan have plads til for eksempel meget høje tallerkener også, og så findes der en flytbar bestikkurv i underkurven.

VarioFlex kurvesystemet gør også, at man kan regulere kurvene i forhold til flere niveauer, så man kan tilpasse hver opvask til det service, som skal vaskes op.

Siemens SN436S05IS kommer desuden med iQdrive motorteknologien, der både sikrer en støjsvag og energibesparende opvask, og både AquaSensor og MængdeSensor der via sensorer tilpasser mængden af vand til mængden af opvask og niveauet af snavs – det betyder i praksis, at der ikke anvendes mere vand end nødvendigt.

Mange gode aspekter, ifølge brugerne

Siemens SN436S05IS begejstrer brugerne i høj grad – og det gør sig gældende på mange parametre. Brugerne fremhæver nemlig mange forskellige aspekter vedrørende Siemens SN436S05IS, som de ser som de bedste fordele.

Der hersker dog en bred enighed om, at Siemens SN436S05IS leverer et rigtig godt vaskeresultat, og så larmer den ikke særlig meget, mens den arbejder. Brugerne fremhæver også, at modellen har rigtig fine vaskeprogrammer, og så er den meget effektiv, solid og robust i brug.

Specifikationer ved Siemens SN436S05IS – mål 
🌀 Højde: 81,5 centimeter
🌀 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 57,3 centimeter  

Specifikationer ved Siemens SN436S05IS – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Til underbygning
🔴 Kapacitet: 13 kuverter
🔴 Energiklasse: A (A+++ på den gamle energimærkning)
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 234 kWh/år
🔴 Støjniveau: 46 dB
🔴 Antal programmer: 6

Fordele ved Siemens SN436S05IS: 
God rummelighed med plads til 13 kuverter
Markedets bedste energiklasse
6 programmer og 3 tillægsfunktioner
VarioFlex kurvesystem
AquaSensor og MængdeSensor


Bosch SMU24AW02S

 

Bosch SMU24AW02S

 

Opvaskemaskinen er ideel til en familie på omkring 3 til 4 personer, da den har en kapacitet på 12 kuverter. Desuden er modellen placeret i energiklasse C (A+ på den gamle energimærkning), hvorfor den har et forholdsvist lavt energi- og vandforbrug ved hver opvask.

Med Bosch SMU24AW02S får man en opvaskemaskine med en timer-funktion, hvor man har mulighed for selv at forprogrammere maskinen til, hvornår den skal starte en opvask. Endvidere kommer den med funktionen AquaStop, der sørger for at lukke for vandtilførslen, hvis der opstår en eller flere lækager. Det betyder, at risikoen for en vandskade bliver begrænset.

Maskinen kommer desuden med en højdejusterbar overkurv, hvorfor man nemt kan gøre plads til høje tallerkener og glas.

Hurtig vaske- og tørretid samt automatisk vand- og energibesparelse 

Med Bosch SMU24AW02S får man en opvaskemaskine, der ikke mindst er vand- og energibesparende, men også er udstyret med en hurtig vaske- og tørretid.

Maskinen er nemlig udstyret med en load sensor, hvorfor der er mulighed for at spare energi, når opvaskemaskinen ikke er fyldt helt op. Opvaskemaskinen har en automatisk vand- og energibesparelse ved opvask af mindre mængder, da vægten af indholdet måles med en rotationshastighedssensor, der registrerer vandniveauet.

Endvidere kommer den med funktionen VarioSpeed Plus, der sørger for at vaske og tørre optimalt med en reducering af vasketiden på 50 %. Udover tillægsfunktionen VarioSpeed Plus, så har maskinen yderligere 4 programmer såsom Normal, Øko, Glas og Forskyl.

Hvis man har børn i hjemmet, så kan man benytte sig af børnelåsen, der forhindrer, at lågen kan åbnes under opvask.

Innovativ vasketeknik, specialprogram og energivenlig motor 

Opvaskemaskinen er forsynet med en innovativ vasketeknik, der sørger for rent service. Den målrettede vanddistribution sparer på både energi og vand, mens maskinens filterteknologi, opvarmning og pumpe øger vandcirkulationen, der hjælper med at rense indholdet.

Hvis man har glas, som man ønsker at passe ekstra godt på, så skal man anvende maskinens specialprogram til glas på 40 grader. Dette program sørger for at vaske glassene skånsomt, da programmet sænker temperaturen, indstiller skyllemidlets temperatur samt forlænger tørretiden, så glassene ikke tager skade.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch SMU24AW02S med en EcoSilence Drive motor, der sørger for, at opvasken er energibesparende, stille og ekstra hurtig. Desuden har denne motor ingen kulbørster, hvilket bidrager til det lavere lydniveau samt en optimal vaskeevne. Maskinens lydniveau er på 50 dB, hvilket ikke er det laveste lydniveau på markedet for opvaskemaskiner. Dog er det stadig så lavt, at maskinen ikke vil forstyrre hele hjemmet.

Specifikationer ved Bosch SMU24AW02S – mål 
🌀 Højde: 81,5 centimeter
🌀 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter

Specifikationer ved Bosch SMU24AW02S – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Til underbygning
🔴 Kapacitet: 12 kuverter
🔴 Energiklasse: C (A+ på den gamle energimærkning)
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 3300 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 290 kWh/år
🔴 Støjniveau: 50 dB
🔴 Antal programmer: 4

Fordele ved Bosch SMU24AW02S:
Opvaskemaskine med plads til 12 kuverter
Med AquaSensor og MængdeSensor (Load sensor)
Timer-funktion
Specialprogram til glas
EcoSilence Drive motorteknologi
Innovativ vasketeknik


Siemens SN636X02AE 

 

Siemens SN636X02AE

 

.Siemens SN636X02AE hører til den gruppe af velfungerende opvaskemaskiner, som ikke er blevet afprøvet og vurderet af eksperter i officielle tests.

Derfor får denne model ingen kommentarer fra eksperterne, men de forbrugere, der anvender Siemens SN636X02AE i dagligdagen, fortæller derimod om deres egne erfaringer med modellen i brugeranmeldelser hos både Whiteaway.com samt Skousen.dk. Disse kommentarer er meget positive, så her er tale om en klar brugerfavorit.

Model til integration

Siemens SN636X02AE hører til den gruppe af opvaskemaskiner, som kaldes integrationsmodeller – det betyder, at denne model skal integreres i køkkenet, så fronten passer sammen med resten af designet. Derfor leveres Siemens SN636X02AE uden front, og man skal således selv montere en køkkenlåge som front på modellen.

Derfor kommer denne model uden front-design. Her er tale om en model med en god kapacitet på 12 kuverter, så Siemens SN636X02AE vil være et godt valg for familien på 3-4 medlemmer.

Siemens SN636X02AE vil desuden være et godt valg for den miljøbevidste forbruger, da modellen kommer i energiklasse A++, hvilket er markedets næstbedste. Derved sparer man både sin egen økonomi og miljøet for unødig belastning.

Model med 6 programmer

Denne opvaskemaskine er udstyret med 6 forskellige programmer, hvilket er nogenlunde standard på de lidt mere avancerede modeller. Programmerne inkluderer Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Party 45 grader, Øko 50 grader, 1 timer 65 grader og Forskyl.

Hertil kommer 3 tillægsfunktioner, så man både kan få en hurtigere opvask (VarioSpeed Plus, som reducerer opvasketiden med op til 66 procent), så man uden spild kan sætte en halv opvask over (Half Load, som sparer både vand og energi), eller at man kan få en koncentreret opvask (IntensivZone, som vasker ekstra grundigt nedefra – ideel til pander og gryder).

Herudover findes der også et specialprogram til at vedligeholde maskinen selv, som hedder Machine Care. Machine Care fjerner fedt og kalk i maskinen.

Energibesparende motor

Siemens SN636X02AE er som nævnt et godt valg, hvis man ønsker en energivenlig opvaskemaskine. Ud over at være i energiklasse B (A++ på den gamle energimærkning), så kommer Siemens SN636X02AE også med en energibesparende motorteknologi kaldet iQdrive samt både AquaSensor og MængdeSensor, der kun tager den nødvendige mængde vand ind i forhold til mængden af service, og hvor beskidt det er.

Denne opvaskemaskine fra Siemens kommer desuden med AquaStop og børnesikring, og modellen er selv i stand til at vurdere flere aspekter af opvasken: Doseringsassistenten fordeler selv vaskemidlet, og en indikator lyser, når det er tid til at fylde nyt salt og afspændingsmiddel på.

Siemens SN636X02AE har desuden den smarte InfoLight, som er en lysindikator, der via lys viser info om det igangværende opvaskeprogram. Her er tale om et klart, blåt lys, der lyser direkte ned på gulvet, hvor infoen vises.

Vasker helt rent, ifølge brugerne

Brugerne er rigtig begejstrede for Siemens SN636X02AE, og de forklarer først og fremmest, at her er tale om en model, der vasker servicet helt rent – og tørringsevnerne er også rigtig gode.

Desuden fremhæves det, at modellens 6 programmer er smarte og alsidige, og så er modellen rigtig let at betjene og styre, selv om der findes mange valg, som gør maskinen utrolig alsidig.

Også lydniveauet fremhæves, idet brugerne forklarer, at her også er tale om en model, der ikke larmer ret meget.

Specifikationer ved Siemens SN636X02AE – mål 
🌀 Højde: 81,5 centimeter
🌀 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter 

Specifikationer ved Siemens SN636X02AE – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Integrationsmodel
🔴 Kapacitet: 12 kuverter
🔴 Energiklasse: B (A++ på den gamle energimærkning)
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 258 kWh/år
🔴 Støjniveau: 48 dB
🔴 Antal programmer: 6

Fordele ved Siemens SN636X02AE: 
Integrationsmodel uden front
Energibesparende model i klasse A++ og med iQdrive motorteknologi
6 programmer og 3 tillægsfunktioner
Doseringsassistent
Smarte lys-indikatorer


FAQ

Hvilke opvaskemaskiner er de bedste på markedet?
Der er et hav af forskellige modeller af opvaskemaskiner, hvormed det kan være svært at finde frem til, hvilke der egentlig er blandt de bedste på markedet i dag. Nogle eksempler på nogle super gode opvaskemaskiner er derfor blandt andet maskiner såsom Bosch SMV8YCX1E, Electrolux ESF5533LOX og Bosch SMU6ZDI76S.
Hvordan vælger jeg den rette opvaskemaskine?
Når du skal vælge en opvaskemaskine til dit hjem, så er der selvfølgelig en række ting, som er gode at overveje, inden du gør dit endelige køb. For eksempel bør du tænke over, hvor stor en kapacitet du har brug for, for at kunne følge med til din husholdnings forbrug.
Hvor lang tid bør en opvaskemaskine holde?
Når du køber en opvaskemaskine fra ny, så kan du forvente en gennemsnitlig levetid på mellem seks – ti år. Maskinens levetid afhænger i stor grad af kvaliteten på maskinen, men den afhænger ligeledes også af, hvor meget du bruger den, såvel som hvordan du vedligeholder den over tid.
Hvilken måned er den bedste at købe en opvaskemaskine i?
Når du skal købe en opvaskemaskine, så er det oplagt at finde en i september eller oktober, da det er i disse måneder, at de nye modeller kommer ud. Hvis du dog gerne vil have et godt tilbud, så kan det være oplagt at købe i november eller januar.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme