Opvaskemaskine Test 2020 – Se de bedste opvaskemaskiner – Testvinder guide

4

I denne artikel har vi set nærmere på hvilke opvaskemaskiner som Skandinaviens førende testmagasiner har kåret til de bedste opvaskemaskiner.

Vi har gennemgået deres tests og samler her de bedste testvindere, så du nemt kan få et overskueligt overblik over hvilke opvaskemaskiner der er værd at investerer i.

Denne opvaskemaskine test indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste og mest testvindende opvaskemaskiner på markedet
🔸 Gode råd og vigtige overvejelser når du vælger din opvaskemaskine
🔸 Sådan virker din opvaskemaskine
🔸 Råd til hvordan du får det bedste ud af din opvaskemaskine 
🔸 Gennemgang af alle de kilder vi har undersøgt 

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Opvaskemaskine test 2020 – De 10 bedste opvaskemaskiner ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de opvaskemaskiner, der har klaret sig bedst i test. Hos Forbrugsguiden har vi analyseret en lang række forskellige tests, og viser dig her de bedste modeller ifølge eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.

Efter at have læst denne test, håber vi, vil du kunne finde den opvaskemaskine, der passer bedst til dine behov.


Bosch SMU46CB01S

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
✅ Mange gode brugeranmeldelser

Bosch SMU46CB01S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Modellen Bosch SMU46CB01S er blevet testet af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der ligesom det danske forbrugerråd Tænk videregiver oplysninger og testresultater til forbrugerne omkring forskellige forbrugerprodukter.

Her har Råd & Rön derfor foretaget en test af opvaskemaskiner fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser for at finde frem til, hvilke modeller, som er bedst. Bosch SMU46CB01S er inkluderet i denne test og klarer sig så godt, at modellen kåres til testvinder.

Herudover er her også tale om en brugerfavorit, for forbrugerne udtrykker selv stor begejstring for modellen i brugeranmeldelser.

Model med god rummelighed

Bosch SMU46CB01S er en flot og elegant opvaskemaskine, som hører til typen underbygningsopvaskemaskiner, hvilket betyder, at modellen skal bygges ind under det eksisterende køkkenbord i hjemmet.

Bosch SMU46CB01S kommer i en flot, sort farve, som har en diskret elegance og enkelthed over sig og vil passe ind i et køkken, hvor man ønsker en mørk opvaskemaskine. Bosch SMU46CB01S er desuden også skabt til familien på 4+ medlemmer, idet modellen kan rumme 13 kuverter, hvilket er en god størrelse.

Selv om her er tale om en lidt større model, så sikres der stadigt et lavt energiniveau, for denne model er i energiklasse A++, som er en af de allerbedste klasser på markedet.

Model med 6 programmer

Bosch SMU46CB01S kommer med 6 programmer for opvask, hvilket gør, at modellen vil være i stand til at varetage alle standard-opvaskeopgaver i hjemmet. Til disse 6 programmer hører Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Glas 40 grader, 1 time 65 grader og Forskyl.

Herudover har Bosch SMU46CB01S ovenikøbet også de 3 tillægsfunktioner VarioSpeed Plus, HygiejnePlus og ExtraDry. På den måde kan man være sikker på både at kunne få opvasken klaret endnu hurtigere, endnu mere rent eller med et ekstra tørt resultat uden vanddråber.

Herudover har denne model også specialprogrammet Machine Care, som er designet specifikt til at fjerne fedt og kalk i maskinen.

Intelligent model

Bosch SMU46CB01S er skabt efter de nyeste teknologier, og det betyder, at modellen har EcoSilence Drive motorteknologien, der både er energibesparende og støjsvag.

Denne opvaskemaskine er også udstyret med både AquaSensor og MængdeSensor, og disse sensorer gør, at modellen måler og vurderer mængden af opvask i forhold til snavs og vand, for kun at tage den nødvendige mængde vand ind for at skabe et rent resultat.

Bosch SMU46CB01S kommer også med en smart timer, som gør, at man kan planlægge sin opvask forud samt AquaStop, som forhindrer vandskader plus en børnesikring.

Indvendigt er Bosch SMU46CB01S designet til at være så fleksibel som muligt, så man altid kan få plads til sin opvask med Vario kurvesystem og en højdejusterbar overkurv.

Specifikationer ved Bosch SMU46CB01S – mål 
🌀 Højde: 81,5 centimeter
🌀 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter 

Specifikationer ved Bosch SMU46CB01S – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Til underbygning
🔴 Kapacitet: 13 kuverter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 262 kWh/år
🔴 Støjniveau: 46 dB
🔴 Antal programmer: 6

Fordele ved Bosch SMU46CB01S:
🔵 Flot og elegant opvaskemaskine til 13 kuverter
🔵 6 forskellige programmer til forskellige opgaver
🔵 3 tillægsfunktioner
🔵 EcoSilence Drive motorteknologi
🔵 Med både AquaSensor og MængdeSensor


Bosch SMV68MD02E 

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Bosch SMV68MD02E

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.699,00 Kr. 0,00 Kr. 4.699,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Bosch SMV68MD02E er blevet testet af 2 forskellige ekspertpaneler – her er tale om de 2 forbrugerinstanser, det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som har testet modellen sammen med en række andre opvaskemaskiner.

Bosch SMV68MD02E er blevet testet på forskellige parametre såsom ydeevne, forbrug, funktioner og håndterbarhed, og modellen klarer sig rigtig godt i begge tests, hvilket munder ud i en placering som topscorer hos både Tænk og Råd & Rön.

Plads til 14 kuverter

Bosch SMV68MD02E er en såkaldt integrerbar opvaskemaskine, hvilket betyder, at denne model skal integreres i køkkenet, så fronten passer sammen med resten af designet – derfor leveres Bosch SMV68MD02E uden front, og man skal således selv montere en køkkenlåge som front på modellen.

Denne model er desuden en opvaskemaskine med en stor kapacitet, for modellen kan rumme 14 kuverter – det passer til den lidt større familie på 4-5 medlemmer.

Selv om modellen har en høj kapacitet, så er modellen ikke dyr i drift, idet her er tale om en model i energiklassen A++, som er markedets næstbedste. Her er også tale om en stillegående model, der kun har et støjniveau på 42 dB.

Model med 8 programmer

Bosch SMV68MD02E kommer med hele 8 programmer, hvilket er en del mere, end standard-opvaskemaskiner har. Disse 8 programmer inkluderer Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Ekstra Stille 50 grader, Glas 40 grader, 1 time 65 grader, Lyn 45 grader og Forskyl.

Det betyder, at i tillæg til at her er tale om en i forvejen støjsvag model, så kan man klare sin opvask endnu mere stille, og hvis man har travlt, så vil hurtigprogrammet være fordelagtigt.

Bosch SMV68MD02E kommer også med 4 tillægsfunktioner, som inkluderer IntensivZone, VarioSpeed Plus, HygiejnePlus og ExtraDry samt specialprogrammet MachineCare til selve maskinen.

HygiejnePlus kan med fordel fremhæves, hvis man vil være helt sikker på at få dræbt bakterier, for dette program vasker på 70 grader og dræber 99,9 procent af alle bakterier.

Fokus på effektivitet

Ud over at Bosch SMV68MD02E kommer i en god energiklasse – A++ – så findes der flere teknologier på modellen, som er til for at spare vand eller strøm.

Denne opvaskemaskine kommer nemlig både med AquaSensor og MængdeSensor, som via sensorer målet niveauet af snavs og mængden af opvask, således at der kun tages den mængde vand ind, som er nødvendigt. Dertil kommer Active Water teknologien, som sikrer maksimal effekt i forhold til vand, opvarmning og vandcirkulation.

Herudover har Bosch SMV68MD02E EcoSilence Drive motorteknologi, som både giver en hurtig og energieffektiv opvask med et minimalt forbrug af strøm.

Denne model kommer desuden med mange andre funktioner, som blandt timer og AquaStop, og så har Bosch SMV68MD02E den smarte Time-Light funktion, der øger overblikket ved at kaste et lys ned på gulvet foran maskinen, hvor tid og programvalg vises.

Specifikationer ved Bosch SMV68MD02E – mål 
🌀 Højde: 81,5 centimeter
🌀 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter  

Specifikationer ved Bosch SMV68MD02E – nøgleoplysninger
🔴 Type: Integrationsmodel
🔴 Kapacitet: 14 kuverter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 266 kWh/år
🔴 Støjniveau: 42 dB
🔴 Antal programmer: 8

Fordele ved Bosch SMV68MD02E: 
🔵 Stor kapacitet på 14 kuverter
🔵 Energibesparende model med EcoSilence Drive motorteknologi
🔵 8 programmer og 4 tillægsfunktioner
🔵 Med sensorer og Active Water teknologi
🔵 Time Light lyser op og viser info om opvasken


Siemens SN436S05IS 

✅ Populær blandt brugerne (4,6 ud af 5 stjerner)

Siemens SN436S05IS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere
5.399,00 Kr. 0,00 Kr. 5.399,00 Kr. Læs mere

 

Ikke alle gode opvaskemaskiner er blevet inkluderet i officielle eksperttests, og det gælder også modellen Siemens SN436S05IS. Her er i stedet tale om en brugerfavorit, hvor brugerne i anmeldelser udtrykker sig rigtig positivt omkring denne model.

Brugerne anvender nemlig Siemens SN436S05IS i dagligdagen og ved derfor, hvad er der særligt godt ved modellen.

Underbygningsmodel i markedets bedste energiklasse

Siemens SN436S05IS hører til de opvaskemaskiner, som kaldes underbygnings-modeller, idet her er tale om en model, der er beregnet til at blive placeret under køkkenbordet og dermed bygget ind i køkkenet. Det betyder, at Siemens SN436S05IS leveres uden topplade men med en frontplade. Frontpladen på Siemens SN436S05IS er, hvad man ser i dagligdagen, og den er skabt i rustfrit stål og er derfor i en flot, grå farve.

Kontrolpanelet sidder øverst og løber langs med håndtaget og er meget diskret og minimalt. Siemens SN436S05IS er desuden en meget forbrugervenlig opvaskemaskine, idet denne model kommer i energiklasse A+++, som er markedets absolut bedste klasse. Det sikrer, at det generelle forbrug bliver meget lavere end normalt.

13 kuverter og 6 programmer

Størrelsesmæssigt og programmæssigt ligger Siemens SN436S05IS nogenlunde i midten i sammenligning med andre modeller på markedet. Kapaciteten er nemlig på 13 kuverter, hvilket passer til en familie på 4+ medlemmer, og der findes 6 programmer på modellen. Det inkluderer Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Glas 40 grader, Øko 50 grader, 1 time 65 grader og Forskyl, hvilket betyder, at man er sikret de vigtigste og mest brugbare programmer.

Maskinen kommer dog også med 3 tillægsfunktioner – VarioSpeed Plus, IntensivZone og HygiejnePlus.

VarioSpeed Plus er en hurtig-funktion, der kan reducere opvasketiden med op til 66 procent uden at resultatet forringes, og IntensivZone er ideel til gryder og fade, idet denne funktion gør, at der vaskes med størst tryk nedefra.

HygiejnePlus er et godt værn mod bakterier, idet denne funktion giver en meget varm behandling på 70 grader til opvasken, hvorved 99,9 procent af alle bakterier dør.

Fleksibel indretning

Siemens SN436S05IS kommer med våde VarioFlex kurvesystem og højdejusterbar overkurv. Den højdejusterbare overkurv kan justeres i 3 niveauer, hvilket gør, at man kan have plads til for eksempel meget høje tallerkener også, og så findes der en flytbar bestikkurv i underkurven.

VarioFlex kurvesystemet gør også, at man kan regulere kurvene i forhold til flere niveauer, så man kan tilpasse hver opvask til det service, som skal vaskes op.

Siemens SN436S05IS kommer desuden med iQdrive motorteknologien, der både sikrer en støjsvag og energibesparende opvask, og både AquaSensor og MængdeSensor der via sensorer tilpasser mængden af vand til mængden af opvask og niveauet af snavs – det betyder i praksis, at der ikke anvendes mere vand end nødvendigt.

Mange gode aspekter, ifølge brugerne

Siemens SN436S05IS begejstrer brugerne i høj grad – og det gør sig gældende på mange parametre. Brugerne fremhæver nemlig mange forskellige aspekter vedrørende Siemens SN436S05IS, som de ser som de bedste fordele.

Der hersker dog en bred enighed om, at Siemens SN436S05IS leverer et rigtig godt vaskeresultat, og så larmer den ikke særlig meget, mens den arbejder. Brugerne fremhæver også, at modellen har rigtig fine vaskeprogrammer, og så er den meget effektiv, solid og robust i brug.

Specifikationer ved Siemens SN436S05IS – mål 
🌀 Højde: 81,5 centimeter
🌀 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 57,3 centimeter  

Specifikationer ved Siemens SN436S05IS – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Til underbygning
🔴 Kapacitet: 13 kuverter
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 234 kWh/år
🔴 Støjniveau: 46 dB
🔴 Antal programmer: 6

Fordele ved Siemens SN436S05IS: 
🔵 God rummelighed med plads til 13 kuverter
🔵 Markedets bedste energiklasse
🔵 6 programmer og 3 tillægsfunktioner
🔵 VarioFlex kurvesystem
🔵 AquaSensor og MængdeSensor


Bosch SMV45AX00E

✅ God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk 
✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch SMV45AX00E

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.099,00 Kr. 0,00 Kr. 4.099,00 Kr. Læs mere
4.099,00 Kr. 0,00 Kr. 4.099,00 Kr. Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere

Opvaskemaskinen Bosch SMV45AX00E er blevet testet og anmeldt af det danske Forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De to ekspertkilder har begge givet opvaskemaskinen fra Bosch en god bedømmelse, hvor de især har fremhævet dens vaske- og tørreevne, kvaliteten samt energi- og vandforbruget.

Maskinen har i alt 5 programmer med forskellige funktioner. Opvaskemaskinen passer til en husstand med omkring 3 til 4 personer, da den kan rumme 12 kuverter. Desuden er den placeret i energiklasse A++, hvorfor man er sikret en maskine, der ikke har et højt elforbrug. Maskinen tager derfor både hensyn til miljøet og pengepungen.

Med maskinens timer-funktion er der desuden mulighed for at planlægge opvaskemaskinens start frem i tiden. På denne måde kan man altid sikre sig, at man har mulighed for at tømme den, når den er færdig med at køre.

Endvidere er den forsynet med en Aqua-stop funktion, der automatisk sørger for, at lukke for selve vandtilførslen, så man undgår oversvømmelser forårsaget af lækager.

Model med reduceret vasketid, load sensor og varmeveksler 

Med Bosch SMV45AX00E opnår man en reduceret vasketid med op til 66 %, også selvom maskinen er helt fyldt op. Hvis man sørger for at aktivere VarioSpeed Plus-funktionen vasker og tørrer opvaskemaskinen på en tredjedel af tiden i forhold til andre sammenlignelige modeller. Dette er en fordel, når det skal gå ekstra hurtigt, da der ikke bliver gået på kompromis med resultatet.

Endvidere er Bosch SMV45AX00E udstyret med en load sensor, der sørger for en automatisk vand- og energibesparelse ved opvask af mindre mængder. Maskinen måler nemlig vægten af indholdet med en rotationshastighedssensor, der registrerer vandniveauet. Man har derfor mulighed for at spare energi med denne model, hvis den ikke bliver fyldt helt op.

Opvaskemaskinen kommer desuden med en varmeveksler, der sikrer den rigtige temperatur for en skånsom opvask. Denne funktion er ekstra skånsom mod glas og porcelæn. Vandet bliver nemlig forvarmet ved hjælp af spildvarme fra den allerede igangværende opvask, hvorfor man undgår massive temperaturudsving og kuldechok, der kan skade indholdet.

Lydsvag opvaskemaskine med programautomatik og energivenlig motor 

Bosch SMV45AX00E er en lydsvag opvaskemaskine med et lydniveau på 48 dB. Det betyder, at man sagtens kan have opvaskemaskinen kørende uden at forstyrre hele husstanden. En normal samtale er på 60 dB, hvorfor man knap nok vil lægge mærke til maskinen, når den er i gang.

Opvaskemaskinen er yderligere forsynet med en EcoSilence Drive-motor, der sørger for at gøre opvasken endnu mere energibesparende. Desuden er motoren kendt for at være hurtig og stille med et minimalt forbrug af strøm. Motoren er ikke forsynet med kulbørster som andre almindelige motorer, hvilket bidrager til mindre støj og en ren opvask.

Desuden kommer maskinen med en programautomatik, der sørger for automatisk at tilpasse vandforbruget, vandtemperaturen og skylletiden, så alle funktioner passer præcist til indholdets tilstand. På denne måde vil vaskeresultaterne være optimale samtidig med, at der bliver sparet på både vand og energi.

InfoLight, højdejusterbar overkurv og ExtraDry-funktion 

Bosch SMV45AX00E er forsynet med et InfoLight, hvilket betyder, at en rød lampe vil lyse på gulvet, når maskinen er gået i gang. Når det røde lys forsvinder, betyder det, at opvaskemaskinen er færdig og klar til at blive tømt.

Med opvaskemaskinens højdejusterbare overkurv er det endvidere muligt at skabe ekstra plads til servicen. Dette er en fordel, hvis man eksempelvis skal gøre plads til høje glas eller høje tallerkener.

Sidst men ikke mindst er Bosch SMV45AX00E forsynet med en funktion ved navn ExtraDry. Med denne funktion er der mulighed for at opnå en ekstra grunding tørring af al indhold, hvorfor det kommer ud uden noget som helst vand på.

Specifikationer ved Bosch SMV45AX00E – mål 
🌀 Højde: 81,5 centimeter
🌀 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter

Specifikationer ved Bosch SMV45AX00E – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Fuldt integrerbar opvaskemaskine
🔴 Kapacitet: 12 kuverter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 258 kWh/år
🔴 Støjniveau: 48 dB
🔴 Antal programmer: 5

Fordele ved Bosch SMV45AX00E:
🔵 Opvaskemaskine med plads til 12 kuverter
🔵 5 forskellige programmer
🔵 EcoSilence Drive motorteknologi
🔵 Med både AquaSensor og MængdeSensor (Load sensor)
🔵 Højdejusterbar overkurv
🔵 Lydsvag opvaskemaskine


Miele G 4263 VI

✅ God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk  
✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele G 4263 VI

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.399,00 Kr. 0,00 Kr. 6.399,00 Kr. Læs mere

Opvaskemaskinen Miele G 4263 VI er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk og forbrugerorganisationen Råd & Rön. Begge eksperter er begejstrede for denne model, som de begge har endt med at give en god bedømmelse. Både Råd & Rön og Forbrugerrådet Tænk fremhæver især maskinens vaske- og tørreevne.

Med Miele G 4263 VI får man en opvaskemaskine med plads til 13 kuverter, hvorfor den passer til en husstand med omkring 4 til 5 personer. Desuden er maskinen placeret i energiklasse A+, der er en forholdsvis god ende af energiskalaen, hvorfor man vil opleve et lavere vand- og energiforbrug.

Opvaskemaskinen har en bestikskuffe, der er placeret øverst, hvorfor man har god plads til både skåle og gryder i den nederste skuffe, hvis der er behov for det.

Opvaskemaskiner med 5 programmer og startforvalg 

Maskinen har i alt 5 programmer med forskellige funktioner. Disse programmer er Automatic, Automatic skåne, ECO, Universal 50 og Intensiv 75. Der er derfor mulighed for at vælge det program, der passer til det specifikke service. Man kan desuden vælge programmer, der går hurtige, der skåner den fine service, eller der er mere miljøvenlige.

Endvidere kommer den med funktionen startforvalg, hvilket betyder, at man kan forprogrammere programstart efter ønske op til 24 timer forud. På denne måde vil man kunne starte opvaskemaskine, når der er tid til at tømme den. Desuden kan man sætte den i gang, når man ikke er hjemme eller midt om natten, hvis dette passer en bedst.

Miele er kendt for at lave opvaskemaskiner med låger, der har en helt speciel åbne- og lukkemekanisme. Denne maskine er det ingen undtagelse, da denne model kommer med funktionen ComfortClose. Funktionen gør, at døren kan blive stående i enhver position, hvorfor åbningen og lukningen af lågen er nem og fleksibel.

Brugervenlig og praktisk model 

Miele G 4263 VI er en brugervenlig og praktisk opvaskemaskine, der er fyldt med funktioner, der gør, at den er ekstra nem at betjene. Opvaskemaskinens betjeningskoncept består blandt andet af sensorkontakter, tekstdisplay, et skråt betjeningspanel til en ergonomisk betjening samt en nem aflæsning af selve displayet.

Fronten af opvaskemaskinen er nem at betjene, men det er modellen også indeni. Selve bestikbakken er unik for Miele, da bestikdelene ligger hver for sig og herved ikke kan skade hinanden. Desuden kan bakken tages ud nemt og hurtigt.

Endvidere har opvaskemaskinen ergonomiske kurvehåndtag samt en højdejusterbar overkurv. Overkurven kan indstilles i højden samt vippes, så der er i alt 9 forskellige positioner at vælge imellem. Dette er en fordel, hvis man ønsker at placere høje glas eller høje tallerkener i opvaskemaskinen. De ergonomiske kurvehåndtag muliggør en nem håndtering, når man fylder og tømmer maskinen. Man vil derfor opleve, at de er nemme at tage ud og sætte på plads samt, at håndtaget er placeret optimalt i hånden.

Lydsvag og strømbesparende opvaskemaskine med vandbeskyttelsesgaranti 

Miele G 4263 VI er en lydsvag og strømbesparende model, der passer ind i de fleste husstande på grund af dens lydniveau og forskellige programmer.

Lydniveauet er på 46 dB, hvilket er forholdsvist lavt for en opvaskemaskine sammenlignet med en normal samtale, der har et lydniveau på omkring 60 dB. Man vil derfor ikke kunne høre denne maskine i hele huset, når den er i gang med et af sine programmer.

Desuden er der mulighed for at spare strøm med denne model. Med funktionen TermoSpare har man mulighed for at tilslutte alle Miele opvaskemaskiner til varmt vand på op til 60 grader. På denne måde kan man reducere strømforbruget med helt op til 40 % samt programmernes varighed med op til 9 %.

Miele G 4263 VI er endvidere forsynet med en vandbeskyttelsesgaranti fra Miele. Hvis man oplever, at der opstår materielle skader som følge af en lækage eller andet i dette system, så har man en garanti i 20 år fra Miele. Dette betyder, at Miele vil tage sig af problemet, hvis der skulle opstå et. 

Specifikationer ved Miele G 4263 VI – mål 
🌀 Højde: 80,5 centimeter
🌀 Maxhøjde: 87 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 57 centimeter

Specifikationer ved Miele G 4263 VI – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Fuldt integrerbar opvaskemaskine
🔴 Kapacitet: 13 kuverter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 3780 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 295 kWh/år
🔴 Støjniveau: 46 dB
🔴 Antal programmer: 5

Fordele ved Miele G 4263 VI:
🔵 Opvaskemaskine med plads til 13 kuverter
🔵 5 forskellige programmer
🔵 Nem betjening
🔵 Lydsvag model
🔵 Strømbesparende opvaskemaskine med TermoSpare
🔵 Startforvalg og ComfortClose


Bosch SMU24AW02S

✅ Middel bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk 

Bosch SMU24AW02S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.399,00 Kr. 0,00 Kr. 2.399,00 Kr. Læs mere
2.449,00 Kr. 0,00 Kr. 2.449,00 Kr. Læs mere
2.849,00 Kr. 0,00 Kr. 2.849,00 Kr. Læs mere

Bosch SMU24AW02S er en underbygningsopvaskemaskine, der har fået en middel bedømmelse fra Forbrugerrådet Tænk. De danske eksperter var især begejstrede for modellens vaske- og tørreevne. 

Opvaskemaskinen er ideel til en familie på omkring 3 til 4 personer, da den har en kapacitet på 12 kuverter. Desuden er modellen placeret i energiklasse A+, hvorfor den har et forholdsvist lavt energi- og vandforbrug ved hver opvask.

Med Bosch SMU24AW02S får man en opvaskemaskine med en timer-funktion, hvor man har mulighed for selv at forprogrammere maskinen til, hvornår den skal starte en opvask. Endvidere kommer den med funktionen AquaStop, der sørger for at lukke for vandtilførslen, hvis der opstår en eller flere lækager. Det betyder, at risikoen for en vandskade bliver begrænset.

Maskinen kommer desuden med en højdejusterbar overkurv, hvorfor man nemt kan gøre plads til høje tallerkener og glas.

Hurtig vaske- og tørretid samt automatisk vand- og energibesparelse 

Med Bosch SMU24AW02S får man en opvaskemaskine, der ikke mindst er vand- og energibesparende, men også er udstyret med en hurtig vaske- og tørretid.

Maskinen er nemlig udstyret med en load sensor, hvorfor der er mulighed for at spare energi, når opvaskemaskinen ikke er fyldt helt op. Opvaskemaskinen har en automatisk vand- og energibesparelse ved opvask af mindre mængder, da vægten af indholdet måles med en rotationshastighedssensor, der registrerer vandniveauet.

Endvidere kommer den med funktionen VarioSpeed Plus, der sørger for at vaske og tørre optimalt med en reducering af vasketiden på 50 %. Udover tillægsfunktionen VarioSpeed Plus, så har maskinen yderligere 4 programmer såsom Normal, Øko, Glas og Forskyl.

Hvis man har børn i hjemmet, så kan man benytte sig af børnelåsen, der forhindrer, at lågen kan åbnes under opvask.

Innovativ vasketeknik, specialprogram og energivenlig motor 

Opvaskemaskinen er forsynet med en innovativ vasketeknik, der sørger for en miljøvenlig opvask og rent service på samme tid. Den målrettede vanddistribution sparer på både energi og vand, mens maskinens filterteknologi, opvarmning og pumpe øger vandcirkulationen, der hjælper med at rense indholdet.

Hvis man har glas, som man ønsker at passe ekstra godt på, så skal man anvende maskinens specialprogram til glas på 40 grader. Dette program sørger for at vaske glassene skånsomt, da programmet sænker temperaturen, indstiller skyllemidlets temperatur samt forlænger tørretiden, så glassene ikke tager skade.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch SMU24AW02S med en EcoSilence Drive motor, der sørger for, at opvasken er energibesparende, stille og ekstra hurtig. Desuden har denne motor ingen kulbørster, hvilket bidrager til det lavere lydniveau samt en optimal vaskeevne. Maskinens lydniveau er på 50 dB, hvilket ikke er det laveste lydniveau på markedet for opvaskemaskiner. Dog er det stadig så lavt, at maskinen ikke vil forstyrre hele hjemmet.

Specifikationer ved Bosch SMU24AW02S – mål 
🌀 Højde: 81,5 centimeter
🌀 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter

Specifikationer ved Bosch SMU24AW02S – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Til underbygning
🔴 Kapacitet: 12 kuverter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 3300 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 290 kWh/år
🔴 Støjniveau: 50 dB
🔴 Antal programmer: 4

Fordele ved Bosch SMU24AW02S:
🔵 Opvaskemaskine med plads til 12 kuverter
🔵 Med AquaSensor og MængdeSensor (Load sensor)
🔵 Timer-funktion
🔵 Specialprogram til glas
🔵 EcoSilence Drive motorteknologi
🔵 Innovativ vasketeknik


Bosch SMU24AW01S 

✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Bosch SMU24AW01S 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.899,00 Kr. 0,00 Kr. 2.899,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Bosch SMU24AW01S har været afprøvet og vurderet i 2 forskellige tests – nemlig en der er udført af eksperterne fra det danske forbrugerråd Tænk samt en test, der er udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Bosch SMU24AW01S klarer sig rigtig godt i begge tests, og eftersom både de danske og svenske eksperter er godt tilfredse med modellen, så får den en god bedømmelse begge steder.

Mindre og mere simpel model

Bosch SMU24AW01S er en underbygningsopvaskemaskine, hvilket betyder, at denne model er skabt til at blive bygget ind under bordpladen – modellen kommer derfor med en front (hvid, enkel og elegant) med uden en topplade, som skal udgøres af bordpladen.

Denne opvaskemaskine fra Bosch er desuden en lidt mere enkel og mindre model end mange af de andre modeller, der er blevet testet, for denne model kan rumme 12 kuverter, som dog stadig passer til en familie på 3-4 personer.

Bosch SMU24AW01S er stadig en forholdsvis energivenlig model, for modellen kommer i energiklassen A+, som er god men ikke markedets bedste – derfor vil denne model have et lidt højere forbrug end andre modeller.

Ligesom med forbrug har denne model et fint støjniveau på 48 dB, som er godt men ikke markedets laveste. 

4 programmer

Det simple på Bosch SMU24AW01S ses også i antallet af modellens programmer – den har nemlig 4, hvilket er en del mindre end andre modeller. Men hvis man kun har brug for de mest basale vaskeprogrammer, så vil Bosch SMU24AW01S være et fint valg. Her er tale om Normal 65 grader, Øko 50 grader, Glas 40 grader og Forskyl.

Hertil findes dog en enkelt tillægsfunktion VarioSpeed, og denne funktion fungerer som et slags lynprogram, som man kan slå til, hvis man ønsker at forkorte opvasketiden markant.

Denne model er desuden fleksibelt indrettet, så man kan få plads til så meget som muligt, og det viser sig i form af Vario kurvesystem og højdejusterbar overkurv, som er særligt smart ved høje tallerkener.

Fornem teknologi

Selv om Bosch SMU24AW01S er en lidt mindre model med færre programmer, så har modellen dog den sammen teknologi som de mere avancerede modeller.

Her er tale om både EcoSilence Drive-motoren, der sikrer en høj grad af effektivitet, samt både AquaSensor og MængdeSensor der sørger for at optimere opvasken i forholdet mellem antal af kuverter og niveauet for snavs.

Bosch SMU24AW01S kommer også med en smart timer samt både AquaStop og Glasbeskyttelse. AquaStop beskytter mod vandskader, og Glasbeskyttelse beskytter de skrøbelige glas, så de både bliver helt rene uden pletter samt ikke kommer til skade.

Der findes desuden en elektronisk indikator for både manglende salt og afspændingsmiddel, som lyser, når det er tid til at fylde nyt på.

Specifikationer ved Bosch SMU24AW01S – mål 
🌀 Højde: 81,5 centimeter
🌀 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 57,3 centimeter 

Specifikationer ved Bosch SMU24AW01S – nøgleoplysninger
🔴 Type: Til underbygning
🔴 Kapacitet: 12 kuverter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 3300 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 290 kWh/år
🔴 Støjniveau: 48 dB
🔴 Antal programmer: 4

Fordele ved Bosch SMU24AW01S: 
🔵 Mindre og simplere model med plads til 12 kuverter
🔵 4 programmer samt 1 tillægsfunktion
🔵 Fleksibel indretning
🔵 EcoSilence Drive teknologi
🔵 AquaStop og Glasbeskyttelse


Siemens SN636X02AE 

✅ Mange gode brugeranmeldelser (4,6 ud af 5)

Siemens SN636X02AE

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
3.399,00 Kr. 0,00 Kr. 3.399,00 Kr. Læs mere

Siemens SN636X02AE hører til den gruppe af velfungerende opvaskemaskiner, som ikke er blevet afprøvet og vurderet af eksperter i officielle tests.

Derfor får denne model ingen kommentarer fra eksperterne, men de forbrugere, der anvender Siemens SN636X02AE i dagligdagen, fortæller derimod om deres egne erfaringer med modellen i brugeranmeldelser hos både Whiteaway.com samt Skousen.dk. Disse kommentarer er meget positive, så her er tale om en klar brugerfavorit.

Model til integration

Siemens SN636X02AE hører til den gruppe af opvaskemaskiner, som kaldes integrationsmodeller – det betyder, at denne model skal integreres i køkkenet, så fronten passer sammen med resten af designet. Derfor leveres Siemens SN636X02AE uden front, og man skal således selv montere en køkkenlåge som front på modellen.

Derfor kommer denne model uden front-design. Her er tale om en model med en god kapacitet på 12 kuverter, så Siemens SN636X02AE vil være et godt valg for familien på 3-4 medlemmer.

Siemens SN636X02AE vil desuden være et godt valg for den miljøbevidste forbruger, da modellen kommer i energiklasse A++, hvilket er markedets næstbedste. Derved sparer man både sin egen økonomi og miljøet for unødig belastning.

Model med 6 programmer

Denne opvaskemaskine er udstyret med 6 forskellige programmer, hvilket er nogenlunde standard på de lidt mere avancerede modeller. Programmerne inkluderer Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Party 45 grader, Øko 50 grader, 1 timer 65 grader og Forskyl.

Hertil kommer 3 tillægsfunktioner, så man både kan få en hurtigere opvask (VarioSpeed Plus, som reducerer opvasketiden med op til 66 procent), så man uden spild kan sætte en halv opvask over (Half Load, som sparer både vand og energi), eller at man kan få en koncentreret opvask (IntensivZone, som vasker ekstra grundigt nedefra – ideel til pander og gryder).

Herudover findes der også et specialprogram til at vedligeholde maskinen selv, som hedder Machine Care. Machine Care fjerner fedt og kalk i maskinen.

Energibesparende motor

Siemens SN636X02AE er som nævnt et godt valg, hvis man ønsker en energivenlig opvaskemaskine. Ud over at være i energiklasse A++, så kommer Siemens SN636X02AE også med en energibesparende motorteknologi kaldet iQdrive samt både AquaSensor og MængdeSensor, der kun tager den nødvendige mængde vand ind i forhold til mængden af service, og hvor beskidt det er.

Denne opvaskemaskine fra Siemens kommer desuden med AquaStop og børnesikring, og modellen er selv i stand til at vurdere flere aspekter af opvasken: Doseringsassistenten fordeler selv vaskemidlet, og en indikator lyser, når det er tid til at fylde nyt salt og afspændingsmiddel på.

Siemens SN636X02AE har desuden den smarte InfoLight, som er en lysindikator, der via lys viser info om det igangværende opvaskeprogram. Her er tale om et klart, blåt lys, der lyser direkte ned på gulvet, hvor infoen vises.

Vasker helt rent, ifølge brugerne

Brugerne er rigtig begejstrede for Siemens SN636X02AE, og de forklarer først og fremmest, at her er tale om en model, der vasker servicet helt rent – og tørringsevnerne er også rigtig gode.

Desuden fremhæves det, at modellens 6 programmer er smarte og alsidige, og så er modellen rigtig let at betjene og styre, selv om der findes mange valg, som gør maskinen utrolig alsidig.

Også lydniveauet fremhæves, idet brugerne forklarer, at her også er tale om en model, der ikke larmer ret meget.

Specifikationer ved Siemens SN636X02AE – mål 
🌀 Højde: 81,5 centimeter
🌀 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,8 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter 

Specifikationer ved Siemens SN636X02AE – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Integrationsmodel
🔴 Kapacitet: 12 kuverter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 258 kWh/år
🔴 Støjniveau: 48 dB
🔴 Antal programmer: 6

Fordele ved Siemens SN636X02AE: 
🔵 Integrationsmodel uden front
🔵 Energibesparende model i klasse A++ og med iQdrive motorteknologi
🔵 6 programmer og 3 tillægsfunktioner
🔵 Doseringsassistent
🔵 Smarte lys-indikatorer


Electrolux ESF5545LOW

✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön

Electrolux ESF5545LOW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
3.399,00 Kr. 0,00 Kr. 3.399,00 Kr. Læs mere
4.370,00 Kr. 0,00 Kr. 4.370,00 Kr. Læs mere

Modellen Electrolux ESF5545LOW er blevet testet af 2 forskellige ekspertkilder. Her er tale om det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som begge har foretaget en større test af opvaskemaskiner. Denne model blev testet i august 2017.

Her er alle de udvalgte modeller blevet testet på parametre såsom energiforbrug, vandforbrug, design, håndterbarhed, anvendelse, brugervenlighed og opvaskeevner, hvorefter der er blevet givet en endelig karakter. Electrolux ESF5545LOW klarer sig godt i begge tests, og det belønnes med topplaceringer begge steder.

Markedets bedste energiklasse

Electrolux ESF5545LOW hører til de opvaskemaskiner, der har en rimelig stor kapacitet på 13 kuverter – det svarer omtrent til, hvad en familie på 4-5 personer bruger. Eftersom her er tale om en rimelig stor model, så er der ikke behov for at sætte maskinen i gang så ofte, men skal man alligevel have en ekstra opvask, så vil det ikke tære alt for meget på hverken økonomi eller miljø, for Electrolux ESF5545LOW kommer i markedets allerbedste energiklasse – nemlig A+++.

Denne model hører desuden til typen underbygningsopvaskemaskiner, hvilket betyder, at modellen skal bygges ind under det eksisterende køkkenbord i hjemmet.

Model med 6 programmer

Maskinen har 6 programmer, hvilket gør, at modellen kan anvendes til stort set alle tænkelige opvaskeopgaver. De 6 programmer inkluder AutoFlex 45-70 grader, Økonomi 50 grader, Intensiv 70 grader, Kvik 60 grader, Skyl og Glas 45 grader.

Især glasprogrammet er specialudviklet til at tage skånsom hånd om skrøbelige glas, og man kan også købe en glasholder til vinglas, som passer til modellen.

Både glas og porcelæn står sikkert under opvasken med Soft Spikes-gummipigge, der sørger for, at servicet ikke bevæger sig.

Electrolux ESF5545LOW er også en intelligent opvaskemaskine, for hvis man anvender AutoFlex, så har modellen sensorer, der selv vurderer, hvilken temperatur den skal vaske på i forhold til mængde og hvor beskidt, servicet er.

Air Dry-teknologi

Denne model har desuden både et Kvik-program samt TimeSaver, hvis det skal gå hurtigt. TimeSaver er især smart, hvis man er i tidsnød, for hvis man slår denne funktion til, så kan man minimere opvasketiden markant.

Electrolux ESF5545LOW arbejder også ud fra den såkaldte Air Dry-teknologi, som gør, at servicet bliver udsat for naturlig tørring til sidst i programmet. Det både sparer energi og giver et helt tørt resultat. Ønsker man et ekstra tørt resultat, så findes der også en Xtra Dry-funktion, som sikrer, at alt service – også det besværlige – bliver helt tørt.

Denne opvaskemaskine er desuden også udstyret med en udskudt start-funktion, så man kan planlægge, hvornår opvasken skal finde sted, og selv hvis man vælger det, når huset sover, så vil modellen ikke genere, da støjniveauet kun er på 44 dB.

Indvendigt er Electrolux ESF5545LOW udstyret med en flytbar bestikkurv samt højdejusterbar overkurv. I overkurven findes Soft Spikes og hylder til kopper, og i underkurven findes tallerkenpinde.

Specifikationer ved Electrolux ESF5545LOW – mål
🌀 Højde: 82 centimeter
🌀 Maxhøjde: 88 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 59 centimeter

Specifikationer ved Electrolux ESF5545LOW – nøgleoplysninger
🔴 Type: Til underbygning
🔴 Kapacitet: 13 kuverter
🔴 Energiklasse: A+++
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2775 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 234 kWh/år
🔴 Støjniveau: 44 dB
🔴 Antal programmer: 6

Fordele ved Electrolux ESF5545LOW
🔵 God størrelse med plads til 13 kuverter
🔵 Model i markedets bedste energiklasse
🔵 6 programmer inklusiv specialdesignet glasprogram og intelligent AutoFlex
🔵 Mulighed for helt tørt resultat med Air Dry og Xtra Dry
🔵 Lavt støjniveau på 44 dB


Bosch SMU46CW01S

✅ Testvinder hos svenske Råd & Rön

opvaskemaskinen Bosch SMU46CW01S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.099,00 Kr. 0,00 Kr. 3.099,00 Kr. Læs mere
3.149,00 Kr. 0,00 Kr. 3.149,00 Kr. Læs mere
3.549,00 Kr. 0,00 Kr. 3.549,00 Kr. Læs mere

Modellen Bosch SMU46CW01S er blevet afprøvet den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Forbrugerorganisationen har foretaget en større test af opvaskemaskiner, hvor Bosch SMU46CW01S er inkluderet. Der er blevet målt på specifikke parametre, og det vurderes af eksperterne, at Bosch SMU46CW01S klarer sig virkelig godt i testen. Så godt at modellen udråbes til testvinder af de svenske eksperter.

Rummelig og energivenlig

Bosch SMU46CW01S vil være fordelagtig til familien på 4-5 personer, idet denne model har en kapacitet på 13 kuverter. Bosch SMU46CW01S vil også være et godt valg, hvis man ønsker en opvaskemaskine, som har et lavt energiforbrug, så både egen økonomi og miljøet spares. Bosch SMU46CW01S kommer nemlig i markedets næstbedste energiklasse A++.

Denne opvaskemaskine har desuden også et økoprogram, som man yderligere kan anvende, hvis man ønsker at spare på regningen. Her er desuden tale om en model, der ikke larmer ret meget, og har man for eksempel et samtalekøkken, så kan støjniveauet godt være en vigtig faktor.

Bosch SMU46CW01S har nemlig et lavt støjniveau på 46 dB. Bosch SMU46CW01S er desuden en underbygningsopvaskemaskine, og det betyder, at modellen skal bygges direkte ind under det eksisterende køkkenbord i hjemmet.

6 programmer og 3 tillægsfunktioner

Denne model kommer med 6 forskellige programmer, hvilket er nogenlunde standarden for gode opvaskemaskiner i dag. De 6 programmer inkluderer Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Øko 50 grader, Glas 40 grader, Hurtigprogram 65 grader samt forskyl.

Herudover har Bosch SMU46CW01S tillige 3 ekstrafunktioner, som lige gør modellen dét smartere – her er tale om VarioSpeed Plus (som nedsætter opvasketiden), Hygiejne Plus (som har et øget fokus på hygiejne og fjernelse af bakterier) samt ExtraDry, som sørger for, at servicet bliver ekstra tørt. Herudover har Bosch SMU46CW01S også Machine Care, som er et specialprogram med det formål at tage sig bedst muligt af maskinen selv. Machine Care fjerner nemlig både kalk og fedt inde i maskinen.

Bosch SMU46CW01S har desuden et selvrensende filtersystem for at holde maskinen effektiv.

Eco Silence Drive motor og intelligente sensorer

Bosch SMU46CW01S er en moderne opvaskemaskine, som er skabt med de nyeste og smarteste teknikker. Det inkluderer blandt andet Eco Silence Drive-motoren, som både sikrer en effektiv opvask, et lavt energiforbrug samt et lavere støjniveau.

Denne model har desuden også en forfinet sensor-teknologi, som er med til at effektivisere opvasken yderligere, idet Aqua Sensor og Mængde Sensor spiller sammen om at tage den rette mængde vand ind til den specifikke mængde service for at opnå det bedst mulige resultat.

Den er desuden også udstyret med en smart udskudt start funktion, så man kan planlægge opvasken, og for at holde sikkerheden høj, har modellen både Servo Lås, Aqua Stop og børnesikring af låge og panel. Bosch SMU46CW01S har herudover indikatorer for manglende salt og afspændingsmiddel, så man altid er sikker på, at modellen ikke er løbet tør.

Specifikationer ved Bosch SMU46CW01S – mål
🌀 Højde: 81,5 centimeter
🌀 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter

Specifikationer ved Bosch SMU46CW01S – nøgleoplysninger
🔴 Type: Til underbygning
🔴 Kapacitet: 13 kuverter
🔴 Energiklasse: A++
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 262 kWh/år
🔴 Støjniveau: 46 dB
🔴 Antal programmer: 6

Fordele ved Bosch SMU46CW01S
🔵 Underbygningsopvaskemaskine med god kapacitet på 13 kuverter
🔵 6 alsidige programmer samt tillægsfunktioner
🔵 Machine Care holder maskinen i god stand
🔵 Eco Silence Drive Motor
🔵 Med både Mængde Sensor og Aqua Sensor


Sådan vælger du den rigtige opvaskemaskine

Opvaskemaskine

Der findes rigtig mange typer opvaskemaskiner på markedet, og det kan være svært at finde ud af hvilken en, man skal vælge.

Før man vælger sin opvaskemaskine, så forklarer køkken-websiden Thekitchn.com, husholdningssiden Goodhousekeeping.com og Thespruce.com, at man skal stille sig selv følgende spørgsmål:

Hvad skal opvaskemaskinen bruges til?

Påtænker man at anvende opvaskemaskinen hver dag eller kun, når der er mange gæster? Og har man kun ”normalt” service eller service med speciel eller stor form? Hvis man kun vil anvende den en gang imellem, så bør man overveje, om man overhovedet har brug for en, og hvis man har stort service, skal man vælge en model, der har en stor kapacitet.

Hvor stor skal opvaskemaskinen være? 

De fleste opvaskemaskiner har en kapacitet på imellem 12 og 16 kuverter, og 12-13 kuverter passer nogenlunde til en familie på 4 medlemmer. Der findes også mindre modeller med plads til 6-8 kuverter, hvilket passer til omkring 2 personer. Gå efter en model i størrelse, der passer til familiens størrelse. Hvis man vælger en mindre model, så kan man med fordel også se efter, hvordan modellen er indrettet – gå her efter en model, der er fleksibel i indretningen, så man kan justere kurve og bakker. 

Hvor stort er køkkenet? 

Hvis man skal have en stor opvaskemaskine, så skal man også have et stort køkken. Hvis man ikke har så meget plads, så bør man vælge en mere kompakt model. 

Hvor stort et forbrug har opvaskemaskinen? 

Opvaskemaskiner kommer i forskellige energiklasser og har forskelligt vand- og energiforbrug. Gå gerne efter en model i klasse A+ eller bedre.

Er lydende generende? 

Hvis køkkenet er placeret tæt på stue eller soveværelse, så skal man være opmærksom på opvaskemaskines støjniveau, som kan genere. De mest støjsvage modeller ligger på omkring 40-45 dB, og hvis man anskaffer sig en model, der har et niveau på over 60 dB, så må man påregne, at den larmer en del.

Hvor vigtigt er det ydre design? 

Man kommer til at kigge på sin opvaskemaskine hver dag, så hvis man er optaget af æstetik, så bør man også overveje, hvordan opvaskemaskinen skal se ud. Nogle er i rustfrit stål, hvor andre er i hvid plastic.

Nogle modeller har diskrete kontrolpaneler, hvor andre er mere fremtrædende. Hvis man anskaffer sig en integrationsmodel, så slipper man helt for at se på maskinen, da man selv skal montere en låge i valgfrit design.

De fleste modeller er i dag underbygningsmodeller, som skal bygges ind under køkkenbordet. Man kan også få små bord-opvaskemaskiner, hvis man kun har brug for en lille kapacitet.

Hvilke funktioner er vigtige? 

De fleste opvaskemaskiner kommer med en del funktioner i dag, men hvis man ønsker mange specialfunktioner, så koster det ofte også mere. Standardopvaskemaskine har ofte flere forskellige programmer, såsom intensiv, auto, glas, øko og forskyl.

Mange opvaskemaskiner har også brugbare tillægsfunktioner, som både kan spare tid og vand og sikre et ekstra rent resultat. En timer-funktion kan også være meget brugbar, så man kan planlægge, hvornår opvaskemaskinen skal gå i gang. Sikkerheden er også et vigtigt aspekt, så gå efter en model der har AquaStop og børnesikring.


Sådan virker din opvaskemaskine

De fleste tænker ikke over, hvordan en opvaskemaskine rent faktisk virker – de lægger bare det beskidte service ind, vælger program og trykker på start. Men der er en hel videnskab bag, selv om Howstuffworks.com forklarer, at en opvaskemaskine egentlig bare er en robot, der gør service rent.

opvaskemaskine åbenExplainthatstuff.com og Howstuffworks.com forklarer, at opvaskemaskinen faktisk ikke er en ny opfindelse, for den blev opfundet allerede tilbage i 1886 af overklassefruen Josephine Cochrane, som var træt af, at hendes køkkenpersonale hele tiden ødelagde det fine porcelæn med håndopvask.

Cochrane opfandt derfor en maskine med en bakke og et vandarms-system, og den virksomhed, hun opfandt, er den, man i dag kender som KitchenAid. Explainthatstuff.com forklarer desuden, at opvaskemaskiner i dag stadig minder meget om Cochranes model i sin teknologiske form – dog med en lang række modifikationer.

Howstuffworks.com samt Finish.co.uk forklarer, hvordan opvaskemaskinen rent faktisk virker, og når man tænder for opvaskemaskinen, så foretager maskinen følgende proces:

1⃣ Tilføjer koldt vand fra husstandens vandforsyning.
2⃣ Varmer vandet op til den temperatur, der passer til programmet.
3⃣ Åbner vaskemiddel-dispenseren, hvorved vaskemidlet tilsættes til vandet.
4⃣ Skyder vandet med vaskemiddel gennem vand-arme henover servicet, hvor det rengøres. Dette gøres ved en høj hastighed, så servicet bliver rent.
5⃣ Pumpen trækker det beskidte vand ud igen.
6⃣ Sprøjter mere vand på servicet for at skylle efter – denne gang vand uden vaskemiddel.
7⃣ Pumpen trækker skylle-vandet ud igen.
8⃣ Varmer luften op for at kunne tørre servicet.

Undervejs foretager opvaskemaskinen hele tiden målinger for at sikre, at den udfører arbejdet korrekt, og moderne opvaskemaskiner har ofte sensorer, der registrerer alt, hvad der foregår. For eksempel måler de, hvor meget vand der skal anvendes til mængden af servicet, og både temperatur og vandstand måles med jævne mellemrum.

Selv om en opvaskemaskine er vandtæt, så bliver hele rummet ikke fyldt med vand under opvasken. Der kommer faktisk kun det nødvendige vand ind i maskinen, som sprøjtes direkte over servicet. Princippet fungerer lidt ligesom, når man tager en vandslange og holder en finger over enden – så sprøjter vandet ud med en høj hastighed og kraft.

De 3 vigtigste komponenter i opvaskemaskinen

Finish.co.uk forklarer, at der findes mange vigtige komponenter i en opvaskemaskine, der skal til for at få den til at virke ordentligt. Hvis man ikke ved så meget om opvaskemaskiner, så er der 3 komponenter, man bør kende:

🌀 Varmelementet: Vandet skal varmes op, så vaskemidlet virker, og servicet bliver mest muligt rent. Varmelementet er fremstillet af metalstykker, der omdanner elektricitet til varme, og som sikrer, at vandet får den korrekte temperatur. Varmeelementet er i direkte kontakt med vandet, og derfor er det svært at undgå, at det kalker til.
🌀 Pumpen:Pumpen presser vandet igennem motoren, når vandet skal ind i maskinen, og pumpen trækker vandet ud igen, når opvasken er foretaget.
🌀 Vand-armene:Vand-armene er hule, og når presset på vandet bliver højt, så begynder de at dreje hurtigt rundt, hvilket gør, at vandet sprøjtes ud i alle retninger inde i maskinen og med en meget høj kraft. Det sikrer, at alt servicet udsættes for samme, ensartede rengøring. 

Forskel på håndopvask og maskinopvask

opvask i hånd vs maskineExplainthatstuff.com forklarer, at selve principperne i håndopvask og maskinopvask er helt forskellige, for hvor man fylder vand og opvaskemiddel i en balje og vasker servicet op i baljen, så lader opvaskemaskinen servicet stå og sprøjter i stedet vand med opvaskemiddel over med en høj kraft.

Også opvaskemidlet er forskelligt, for ved håndopvask vælger man flasken med flydende opvaskemiddel og hælder det i baljen med vand.

Opvaskemidlet til opvaskemaskinen er et specialopvaskemiddel til maskiner og kommer enten i flydende form eller som tabletter, og det skal til for at fjerne snavs og fedt fra servicet.

Maskinen tilsætter det selv til det vand, som skal anvendes til at sprøjte servicet rent under høje temperaturer. Ud over sæbe skal man også anvende salt og afspændingsmiddel for at få et helt rent resultat.

Explainthatstuff.com forklarer desuden, at maskinopvask ofte anses for værende mere hygiejnisk end håndopvask, og det af flere grunde.

Blandt andet så er temperaturen meget højere i en maskine (kan blive op til 70 grader varmt), og så bliver servicet vasket grundigere af og over længere tid. Herudover lufttørres servicet, hvilket betyder, at det ikke kommer i kontakt med beskidte viskestykker.


Gode råd – Sådan får du det bedste ud af din opvaskemaskine

En opvaskemaskine i hjemmet er for mange en helt uundværlig hjælper, da du slipper for at vaske op i hånden og have beskidt bestik og tallerkner stående og fylde i køkkenet.
Men samtidig oplever mange problemer med deres opvaskemaskiner, hvor eksempelvis kalkslør på glas, sur lugt i selve opvaskemaskinen, og problemer med at vaske helt rent er velkendte problemer.

Ugebladet Hjemmet.dk har lavet en artikel hvor de giver en række gode råd til hvordan du kan afhjælpe problemerne og sørge for at du får det bedste ud af din opvaskemaskine. Vi giver dig her en gennemgang af deres vigtigste anbefalinger.

Dårlig lugt i opvaskemaskinen – Sådan afhjælper du problemet:

Det er vigtigt at du husker at rengøre maskinen ca. en gang hver måned. Her skal du rense den for madrester, som kan samle sig i bunden, samt tømme filtret for snavs.
Når du fylder tallerkenen og bestik i maskinen, så husk altid at skabe det fri for madrester. Dette er vigtigt, da madresterne ellers kan sætte sig fast i filteret.

En anden god måde at rengøre maskinen på er ved at hælde ca. en halv liter eddike i bunden og derefter starte den og lade den vaske ved højeste temperatur.

Du kan med fordel sætte dine glas i maskinen, når du vasker med eddike, da eddiken er yderst effektiv til at fjerne kalkslør på glassene.

Husk at rense filteret i opvaskemaskinen:
Hvis opvaskemaskinen lugter grim, så bør man altid kontrollere er filteret i bunden af opvaskemaskinen, da det kan have samlet snavs og skidt, som får maskinen til at lugte. I mange tilfælde kan en rengøring af filteret afhjælpe lugtproblemerne.

Det er også en mulighed at starte maskinen og lade den vaske tom, ved mindst 60 grader. Her skal du sørge for at have fyldt rensemiddel i opvaskemaskinen. Rensemiddel til opvaskemaskiner kan købes i de fleste dagligvarebutikker.

Det kan også være en fordel at rense gummilisterne på maskinen med opvaskemiddel, da det også nogle gange kan afhjælpe luftgener.

Hvis dette ikke har effekt, så anbefales det at få en autoriseret VVS installatør til at kigge nærmere på maskinen, da lugten så måske kan stamme fra rørene.

Du kan læse flere gode råd hos Bolius her.

Hvor varmt skal vandet være?

Opvaskevandet skal minimum være 49 ºC, da vandet minimum skal have denne temperatur for effektivt at kunne opløse eventuelle madrester.
Neophos skriver på deres hjemmeside at du kan kontroller vandtemperaturen i din bolig ved af et glas varmt vand fra køkkenvandhanen og derefter måle temperaturen med et stegetermometer.

Hvis vandet er mindre end 49 ºC varmt, bør du læse i varmtvandsbeholderens brugervejledning eller kontakte en servicetekniker for at justere indstillingerne.

Dette skal du ikke komme i opvaskemaskinen:

Skarpe knive: Forskning.no skriver at opvaskemiddel til opvaskemaskiner er hårdt ved dine knive og den direkte vej til at gøre dem sløve og få dem til at ruste.
Grunden er at maskinopvask er kemisk hårdere sammenlignet med håndopvask, og det kan føre til at din kniv ruster. Det kan også være et problem hvis man har flere forskellige typer metaller i maskinen samtidig. Så derfor er det altid en god idé at vaske dine skæreknive op i hånden.

Køkkenredskaber af træ: Søndagsavisen.dk skriver at enkelte ting af træ kan godt tåle maskinopvask, men generelt skal man forsøge at undgå at vaske det i opvaskemaskinen. Hvis du putter træ i maskinen, risikerer du, at træet bliver skævt og mister sin flotte finish. Hvis det eksempelvis er olieret, så vil olien bliver trukket ud af træet og det vil få et kedeligt og mat look.

Krystalglas: Husk, aldrig at vaske dine krystalglas i maskinen. Krystal er skrøbeligt, og en kombination af varmen fra maskine og maskinopvaskemiddel får krystalglas til at revne og gå i stykker.

Energimærkningen – Hvad er det?

Energimærkningen strækker sig fra D til A+++, hvor A+++ er det mest miljøvenlige mærke en opvaskemaskine kan opnå.
Sparenergi.dk
anbefaler at du vælger A++ eller A+++, når du skal købe ny opvaskemaskine. Udvalget af opvaskemaskiner med gode energimærker er stort, så der er nok at vælge imellem. Opvaskemaskiner med A+++ er som regel til 14 kuverter.

Energimyndigheten.se oplyser at energimærket er beregnet ud fra, at du vasker 280 gange om året med fyldt maskine. Vasker du ikke så ofte, så kan regne med lavere energiforbrug og vasker du oftere så øges energiforbruget.

Husmorekspert giver gode råd 💦

Politiken har udgivet en artikel der omhandler hvordan man får opvaskemaskinen til at vaske helt rent. Her giver husmorekspert Julie Skals en række gode råd, som du nemt selv kan drage nytte af.
Hun fortæller at det vigtigste er at huske at rense filteret jævnligt, samt at man husker at fylde afspændingsmiddel og salt på opvaskemaskinen.

Men der findes også en række husmorråd, som ifølge Julie Skals hjælper opvaskemaskinen til at vaske helt rent hver gang. Hun nævner blandt andet muligheden for at anvende lagereddike til at fjerne kalken i maskinen.
Især hvis du bor i område med meget kalk i vandet, vil du opleve at det er nødvendigt at afkalke maskinen engang imellem.

Man afkalker ved at hælde ca. en halv liter eddike i bunden af en fuld maskine. Desuden hjælper eddiken også med at afkalke eksempelvis glas, som er i opvaskemaskinen samtidig med at du renser med eddike.

Er man meget hårdt ramt af kalk, så kan en anden løsning være at bruge et brev med citronsyrepulver, fortæller Julie Skals. Her skal man blot lægge brevet i skuffen, hvor man normalt ville lægge sine opvasketabs eller pulver.

Du kan læse hele artiklen hos Politiken her.


Godt at vide… 💡

Afspændingsmiddel
Boligmagasinet Idenyt forklarer i en af deres artikler, hvorfor det er en god idé at anvende afspændingsmiddel. Formålet med at anvende dette er at blødgøre vandet, hvilket er vigtigt i tørreprocessen.

Måden afspændingsmiddel fungerer på, er ved at mindske overfladespændingen i vandet, hvilket gør at små vanddråber ikke sætter sig på glas og andre ting, hvor de kan efterlade små striber.

Man skal i øvrigt være opmærksom på at både afspændingsmiddel og salt ofte ikke har den ønsket effekt efter blot en vask, men det ofte kræver to til tre vaskegange, før at man opnår den ønskede effek, skriver idenyt.dk.

Hold din glas pæne
Idenyt giver også gode råd til hvordan du kan holde dine glas pæne. Hvis dine glas eksempelvis bliver ”tåget” og får en hvid mælkeagtig overflade, så kan det skylde skade fra afspændingsmiddel og opvaskemiddel.

Her kan du lægge dine glas i varmt vand, sammen med 2 dl 32% eddikesyre. Denne dosering passer til ca. 1 liter varm vand. Dette kan i nogle tilfælde hjælpe med at få glassene pæne igen. Det er dog desværre ikke altid muligt at redde glassene, hvis de først har taget skade.

Hvis dine glas bliver ramt af ”glaspest”, så kan det være en mulighed at fylde et brev med citronsyre på opvaskemaskinen og vaske glassene ved højeste temperatur. 

Undgå at lægge køkkenknive i opvaskemaskinen
Her uddybes nærmere omkring brug af køkkenknive i opvaskemaskinen.
Norske Dagbladet har skrevet en længere artikel, hvor de forklarer hvorfor at du ikke skal vaske dine køkkenknive i opvaskemaskinen.

I artiklen forklarer de at grunden til at du ikke må lægge dine køkkenknive i opvaskemaskinen, er på grund af det nemt kan give skader i knivstålet, fordi knivene er ligger og vibrerer mod andre metalgenstande. De også, at hvis du har en knviskuffe i din opvaskemaskine, som er lavet specielt til køkkenknive, så kan du dog godt vaske visse køkkenknvive i opvaskemaskinen uden problemer.

Dog bør du være meget opmærksom på ikke at vaske køkkenknive med træskaft, hvilket kan tørre skaftet ud. Et godt eksempel herpå er japanske kokkeknive. Sådanne knive bør du altid vaske i hånden.

Du kan læse hele artiklen her. Hvor du i øvrigt også kan finde gode råd til hvordan du bedst holder dine køkkenknive ved lige.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke opvaskemaskiner er bedst i test?

Bosch SMU46CB01S og Bosch SMU46CW01S

🔍 Hvordan testes opvaskemaskinerne?

Maskinerne vurderes på deres vaske- og tørreevne samt tidsforbruget af en gennemført vask. Derudover ses der også på vand- og strømforbrug, støjniveau, brugervenlighed, og den håndværksmæssige udførsel af maskinernes forskellige dele.

⚡ Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for opvaskemaskiner går fra A+++ som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en maskine med A+ som minimum.


Opvaskemaskine Test – Disse tests har vi gennemgået:

Tænk 🇩🇰testkilder
Forbrugerrådet Tænk.dk har i 2017 foretaget en stor test af opvaskemaskiner. Her viste testen sig at Bosch og Siemens er de to dominerende mærker, som fik bedst karakterer i testen.

I testen blev der lagt vægt på give maskinerne en samlet karakter ud fra en række parametre, såsom Vaske- og tørreevne, tidsforbrug, energiforbrug, brugervenlighed, lydniveau og håndværksmæssig udførsel. Du kan læse hele testen på Tænk´s hjemmeside her. Bemærk at det kræver et betalt abonnement at få adgang til testen.

Råd&Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har i 2017 foretaget en omfattende test af opvaskemaskiner.
Også i denne test viste resultaterne at Siemens og Bosch tog top placeringerne.

I testen blev har man testet opvaskemaskinerne ud fra deres vaskeevne, brugervenlighed, brugsanvisning,lydniveau, tidsforbrug, energiforbrug og samlet håndværksmæssig udførsel af maskinerne.

Du kan læse hele testen på Råd & Rön´s hjemmeside her. Bemærk at det kræver betalt abonnement at læse testen.

Øvrige relevante tests

En af de producenter der meget ofte bliver tildelt topscorer priserne, når der testes opvaskemaskiner er tyske Bosch.

Derfor har vi udarbejdet en Bosch opvaskemaskine test, hvor vi har specielt fokus på modellerne fra Bosch. Her kigger vi nærmere på hvilke modeller der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne, samt vi giver dig en komplet oversigt over hvilke forhandlere i Danmark der forhandler modellerne billigst.

Også Siemens klarer sig generelt rigtig godt i forskellige tests, så derfor har vi også udarbejdet en Siemens opvaskemaskine test. I denne test finder du de Siemens opvaskemaskiner der har klaret sig bedst i test, og samtidig viser vi dig en række alternativer til Siemens. I testen finder du også en række gode tips og tricks til hvordan du holder din opvaskemaskine ren, og sørger for at holde den lugtfri.

Når man snakker om hvidevarer, så er det svært at komme udenom Miele. Derfor at vi også udarbejdet en Miele opvaskemaskine test, hvor du finder en oversigt over de bedste Miele opvaskemaskiner.

Hvis du har bestemt dig for at du skal have en integreret vaskemaskine, så bør du ligeledes overveje at læse vores test af integreret vaskemaskiner. Her har vi samlet eksperternes favoritter og sammenlignet priser, så du hurtigt og nemt kan få en oversigt over de bedste modeller og de billigste priser.

Hvis du leder efter en opvaskemaskine der fylder mindst muligt, så kan en bordopvaskemaskine være en optimal løsning, da den ofte kræver så lidt plads at den kan stå i et hjørne på køkkenbordet. I vores bordopvaskemaskine test har vi samlet de modeller der bliver bedst bedømt af eksperterne i forskellige test. Du får naturligvis også her en oversigt over hvor produkterne forhandles billigst, så du kan sikre dig den bedste pris når du handler.

Vi håber denne test har hjulpet dig med at blive klogere på hvilken opvaskemaskine, der passer til dine behov. Hvis du har nogle kommentarer til artiklen, så er du altid meget velkommen til at sende os en mail. Vi sætter stor pris på at modtage både ris og ros.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse