Bordopvaskemaskine test 2021 – Find de bedste modeller – Testvinder guide

Senest opdateret den 4

Har du brug for en mindre opvaskemaskine, er en bordopvasker det oplagte valg – og meget mere behageligt end at skulle vaske op i hånden. I denne bordopvaskemaskine test ser vi nærmere på de bedste modeller der har vundet test i forskellige anerkendte testmagasiner og aviser.

Vi har undersøgt de mange test, så du kan nøjes med at læse denne:

Vi har fundet frem til de bedste modeller ved at gennemgå uafhængige tests fra Danmark og Sverige fra blandt andet forbrugerorganisationerne Tænk.dk og Råd & Rön. For de almindelige opvaskemaskiners vedkommende er det primært Bosch og Siemens, der løber med de gode testresultater, og samme mønster gør sig også gældende for bordopvaskerne. Electrolux er dog også på banen med en rigtig god model.

I det følgende vil vi gennemgå de bedste modeller. Afslutningsvis linker vi til de tests, vi har baseret vurderingerne på, så du eventuelt selv kan undersøge nærmere.

Denne bordopvaskemaskine test indeholder:
🔸 Gennemgang af testvindende bordopvaskemaskiner
🔸 Guide: husk at afkalke din opvaskemaskine
🔸 Gennemgang af alle de tests vi har undersøgt

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Bordopvaskemaskine test – De bedste bordopvaskemaskiner ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du de bordopvaskemaskiner, som har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har gennemgået en lang række eksperttests, og samlet alle testresultaterne her i denne artikel. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste forhandler.

Vi håber, at du efter at have læst denne artikel, er i stand til at vælge den bordopvaskemaskine der passer netop til dine behov.


Electrolux ESF2400OW

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
Testvinder hos svenske Råd & Rön

electrolux-esf2400ow

i samarbejde med PriceRunner

Bosch og Siemens sidder stærkt på markedet, når det gælder opvaskemaskiner, men med ESF2400OW blander svenske Electrolux sig i toppen. Denne model vinder faktisk over de øvrige bordopvaskemaskiner, både hos de svenske og danske anmeldere. Retfærdigvis skal det dog nævnes, at det kun er marginaler, der adskiller de testede modeller, så rangeringen bør ikke være den eneste faktor, når du træffer dit endelige valg.

En af de detaljer, der adskiller denne model fra de fleste andre er topbetjeningen. De fleste bordopvaskemaskiner har betjeningspanel og display placeret nederst på maskinens front, hvorimod disse elementer er placeret øverst på Electrolux ESF2400OW. Det er en fordel, hvis maskinen er placeret i bordhøjde, idet betjening og udlæsning dermed kommer mere op i øjenhøjde.

Topkarakterer for blandt andet tørreevnen

Selvom bordopvaskemaskinen er en af de mindre modeller på markedet, så er tørreevnen stadig lige så effektiv og god, som i mange af de større modeller. Modellen byder også på usædvanligt stort udvalg af andre programmer, herunder 20 minutters Party-program, 40 graders Kvikprogram, GlassCare-program, Intensivt 70 graders program og flere andre.

Brugervenligheden er også helt i top og maskinen fyldes, tømmes og betjenes nemt. Generelt får man en model i rigtig god kvalitet, både hvad angår betjening og opvask, men også når det gælder den håndværksmæssige udførelse og design.

Mange praktiske funktioner

På trods af de beskedne dimensioner på ca. 44 x 55 x 50 centimeter (højde x bredde x dybde), er der plads til seks kuverter i maskinen. Tallerkenholderne kan tilmed klappes ned, hvis der er behov for at vaske større emner som for eksempel gryder og pander. Modellen performer også ganske udmærket rent energimæssigt, idet det årlige energiforbrug anslås til 174 kWh, og dermed berettiger til en flot A+ energiklassificering.

Electrolux ESF2400OW byder på mange af de smarte funktioner, man også ser hos de store opvaskemaskiner. Der er blandt andet indikatorer for manglende afspændingsmiddel og salt, og det er også muligt at starte opvasken med forsinkelse på op til 24 timer. Det er en ganske brugbar funktion, for selv om støjniveauet med 50 dB(A) ikke er alarmerende, vil driften alligevel tydeligt kunne høres, når apparatet står frit fremme på bordet. Med tidsforsinkelsen kan opvasken passende klares, mens du er ude af huset.

Fordele ved Electrolux ESF2400OW: 
🔵 Praktisk topbetjening øverst på lågens front
🔵 Rigtig god tørreevne
🔵 Mange programmer at vælge imellem
🔵 God håndværksmæssig udførelse
🔵 Strømbesparende med A+ energimærkning
🔵 Mulighed for tidsforsinket start


Scandomestic SFO 2201

Middel bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk
4.6 ud af 5 stjerner baseret på 29 brugeranmeldelser

Scandomestic SFO 2201

i samarbejde med PriceRunner

Bemærk: Scandomestic SFO 2201 er udgået, så vi viser her prisen for Scandomestic SFO 2202.

Scandomestic SFO 2201 er en stilren bordopvaskemaskine, der ifølge brugeranmeldelser hos hvidevareportalen Whiteaway.com er en funktionsdygtig og brugervenlig bordopvaskemaskine. Modellen får nemlig 4.6 ud af 5 stjerner baseret på de forskellige anmeldelser fra forbrugerne hos Whiteaway.com. Desuden er Forbrugerrådet Tænk også begejstrede for denne model, som de har valgt at give en middel bedømmelse.

En af de faktorer, der er med til at gøre Scandomestic SFO 2201 populær hos forbrugerne er blandt andet, at det er en bordopvaskemaskine, der ’vaske og tørrer godt’ samt er ’nem at betjene’.

Desuden beskriver forbrugerne, at de er vilde med, hvordan modellen fungerer. Den eneste ulempe, ifølge forbrugerne, ved denne model er, at den er lidt for lille indeni til store tallerkener.

Forbrugerrådet Tænk er mest begejstret for maskinens tørreevne og udførsel, hvor de er mindre begejstrede for dens tidsforbrug.

Ved køb af denne bordopvaskemaskine får man en maskine med plads til 6 kuverter, hvilet passer til en mindre husstand på enten 1 eller 2 personer. Desuden er Scandomestic SFO 2201 placeret i energiklasse A+, hvorfor man er sikker på, at den ikke er for dyr i drift.

Lydsvag bordopvaskemaskine med flere programmer 

Hvis man ikke har plads til en traditionel opvaskemaskine, så kan man i stedet købe en bordopvaskemaskine såsom Scandomestic SFO 2201.

Med Scandomestic SFO 2201 får man en bordopvaskemaskine med 6 forskellige programmer med hver deres funktion. Det betyder, at man har mulighed for at tilpasse programmer alt efter den opvask, som man vil sætte i gang.

De 6 programmer kan styres via LED-displayet på maskinens front, hvor man hurtigt har mulighed for at finde ud af hvilket program, som man skal vælge.

Derudover er Scandomestic SFO 2201 en lydsvag bordopvaskemaskine, da dens lydniveau er på 49 dB. Til sammenligning har en almindelig samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor maskinen ikke vil hverken larme eller forstyrre.

Fleksibel og praktisk model 

Selvom Scandomestic SFO 2201 er en mindre bordopvaskemaskine, så er den indrettet på en fleksibel måde, da der er gjort plads til, at man kan fylde den med så meget service som muligt.

Der er nemlig både mulighed for at trække servicens hylde ud og putte tallerkener i en side og glas i den anden side. Desuden medfølger der en bestikholder, hvorfor man kan få alt service fyldt i på samme tid.

Derudover kan man se, om der mangler enten salt eller afspændingsmiddel ved blot at tage et kig på LED-displayet, hvorfor man ikke skal holde øje med dette manuelt hele tiden.

God tørreevne og opvaskeevne samt udskudt start-funktion 

Scandomestic SFO 2201 er forsynet med både en god opvaske- og tørreevne. Dette er nogle af de vigtigste funktioner ved en opvaskemaskine, hvorfor det bedste er, når disse er i toppen. Både tørreevnen og opvaskeevnen har fået karakteren A, hvilket er den bedste indenfor begge områder.

Udover en god tørre- og opvaskeevne, så er Scandomestic SFO 2201 også forsynet med en udskudt start-funktion. Dette er en funktion, hvor man kan forprogrammere maskinen til at starte om enten 2, 4, 6 eller 8 timer. Det vil sige, at man kan indstille den til at starte, når man kommer hjem fra skole eller arbejde. Funktionen kan findes på maskinens LED-display.

Specifikationer ved Scandomestic SFO 2201 – mål 
🌀 Højde: 43,8 centimeter
🌀 Bredde: 55 centimeter
🌀 Dybde: 50 centimeter

Specifikationer ved Scandomestic SFO 2201 – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Bordopvaskemaskine
🔴 Kapacitet: 8 kuverter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Opvaskeevne: A
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 1820 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 174 kWh/år
🔴 Støjniveau: 49 dB
🔴 Antal programmer: 6

Fordele ved Scandomestic SFO 2201:
🔵 Kompakt og fleksibel bordopvaskemaskine med plads til 6 kuverter
🔵 6 forskellige programmer
🔵 Udskudt start-funktion
🔵 Lydsvag og energivenlig model
🔵 Tørre- og opvaskeevne A
🔵 Bestikholder medfølger


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Outlet section for .dk


Candy CDCP 8/E

Middel bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Candy CDCP 8E

 

.
Candy CDCP 8/E er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Både de danske og svenske eksperter er glade for bordopvaskemaskinen, som de har givet en middel bedømmelse.

I deres anmeldelse vurderer de, at fordelene ved modellen er dens lave støjniveau samt vaskeevne. Til gengæld er de mindre vilde med tids- og vandforbruget.

Praktisk bordopvaskemaskine

Med Candy CDCP 8/E får man en praktisk bordopvaskemaskine, der er velegnet til boliger, hvor der ikke er plads til en almindelig opvaskemaskine. Den fylder ikke meget i et køkken, men har plads til i alt otte standardkuverter. Maskinen passer derfor til en husstand med omkring tre personer.

Samtidigt er Candy CDCP 8/E en energivenlig model, da maskinen er placeret i energiklasse A+. Det betyder, at opvaskemaskinen ikke forbruger meget energi på et år. Lydniveauet er i den lave ende på 51 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Seks opvaskeprogrammer

Candy CDCP 8/E er forsynet med seks opvaskeprogrammer. Disse programmer er: Chef 65°C, Universal 60°C, Daglig 55°C, Krystal 45°C, Øko 45°C og Kvik 29 min. 50 °C. Man har herved mulighed for at vælge det program, der passer bedst til den service, som er placeret i opvaskemaskinen.

Udover de seks programmer kommer Candy CDCP 8/E ydermere med en timer-funktion. Her kan man forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt. Det kan eksempelvis være, hvis opvaskemaskinen skal være færdig til, at man kommer hjem fra skole eller arbejde.

Nem betjening

Candy CDCP 8/E er en brugervenlig opvaskemaskine, som er nem at betjene. Den er udstyret med et display på fronten, hvor man finder de forskellige programmer, funktioner m.m.

Maskinen er desuden fremstillet i et enkelt og stilrent design, så den virker ikke for prangende at have stående fremme i et køkken. Candy CDCP 8/E er helt hvid og simpel med et sort display, så den passer ind i de fleste køkkener.

Specifikationer ved Candy CDCP 8/E – mål 
🌀 Højde: 59 centimeter
🌀 Bredde: 55 centimeter
🌀 Dybde: 50 centimeter

Specifikationer ved Candy CDCP 8/E – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Bordopvaskemaskine
🔴 Kapacitet: 8 kuverter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Opvaskeevne: A
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2240 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 206 kWh/år
🔴 Støjniveau: 51 dB
🔴 Antal programmer: 6

Fordele ved Candy CDCP 8/E 
🔵 Kompakt bordopvaskemaskine
🔵 Plads til otte kuverter
🔵 Timer-funktion
🔵 Energimærkning A+
🔵 Stilrent design
🔵 Seks programmer


Candy CDCP 6/E

Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
72 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk

Candy CDCP 6E

 

.
Både den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt det britiske testmagasin Kagoo.co.uk har testet og anmeldt Candy CDCP 6/E. Begge ekspertkilder er begejstrede for bordopvaskemaskinen, som de har givet henholdsvis en middel bedømmelse og 72 ud af 100 point.

Dette har de blandt andet gjort, da de er glade for maskinens vaskeevne og energi- samt vandforbrug. Til gengæld er de mindre vilde med tidsforbruget samt funktionerne.

Energivenlig bordopvaskemaskine

Med Candy CDCP 6/E får man en energivenlig bordopvaskemaskine, der er placeret i energiklasse A+. Man får derfor en maskine, der ikke forbruger meget energi på et år. Dette er ikke mindst en fordel for pengepungen, men også for miljøet.

Udover det lave energiforbrug støjer maskinen heller ikke særlig meget. Lydniveauet er på 51 dB, så hele hjemmet ikke bliver forstyrret, når den vasker. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Kompakt maskine

Candy CDCP 6/E er en forholdsvis kompakt bordopvaskemaskine, der kan erstatte en almindelig opvaskemaskine, hvis pladsen er trang i køkkenet. Maskinen har plads til seks kuverter, hvilket passer til en husstand med omkring to til tre personer.

Opvaskemaskinen er fremstillet i et simpelt hvidt design, så den kan stå fremme i køkkenet uden at forstyrre resten af indretningen. Selve displayet kan findes i toppen og er ligeledes meget enkelt takket være den sorte farve.

Seks opvaskeprogrammer

Candy CDCP 6/E er forsynet med seks forskellige opvaskeprogrammer, så man har mulighed for at vælge det program, man har brug for. Maskinen kommer eksempelvis med både et hurtigprogram, et øko-program m.m.

Selve betjeningen foregår via det brugervenlige og intuitive display på fronten af maskinen. Det gør, at det er nemt at finde frem til de forskellige programmer og funktioner alt efter, hvad man skal.

Specifikationer ved Candy CDCP 6/E – mål
🌀 Højde: 44 centimeter
🌀 Bredde: 55 centimeter
🌀 Dybde: 50 centimeter

Specifikationer ved Candy CDCP 6/E – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Bordopvaskemaskine
🔴 Kapacitet: 6 kuverter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Opvaskeevne: A
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 1960 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 174 kWh/år
🔴 Støjniveau: 51 dB
🔴 Antal programmer: 6

Fordele ved Candy CDCP 6/E 
🔵 Energimærkning A+
🔵 Nem betjening
🔵 Seks programmer
🔵 Lydniveau på 51 dB
🔵 Simpelt design
🔵 Kompakt maskine


Bosch SKS51E26EU

Gode brugeranmeldelser hos Whiteaway.com
Gode brugeranmeldelser hos Wupti.com

Bosch SKS51E26EU

 

.
Bosch SKS51E26EU er en bordopvaskemaskine, der har fået gode anmeldelser fra de forbrugere, der har erhvervet sig modellen hos enten Whiteaway.com eller Wupti.com.

Her beskriver forbrugerne maskinen som værende både ’støjfri, effektiv samt produceret i et fint design’. Desuden er de positivt overraskede over, at der er masser af plads i modellen i forhold til, at det er en bordopvaskemaskine.

Selvom Bosch SKS51E26EU kun har fået et par anmeldelser, så er de positive, da forbrugerne ikke har skrevet om nogle umiddelbare ulemper ved modellen.

Bosch SKS51E26EU er en maskine, der passer til en familie på omkring 1 til 2 personer. Den har nemlig en kapacitet på 6 kuverter. Desuden ligger opvaskemaskinen i den bedre ende af energiklasse A+, hvilket både er en fordel for ens pengepung samt for miljøet.

Effektiv model med 5 programmer og lavt lydniveau 

Med Bosch SKS51E26EU får man 5 forskellige programmer. Disse programmer er et økoprogram, et normalprogram, et skåneprogram, et lynprogram og et intensivprogram. Desuden er der mulighed for at vælge tillægsfunktionen med ekstra tørring, hvis der er brug for det.

Endvidere er Bosch SKS51E26EU forsynet med et lavt lydniveau, hvorfor man ikke vil opleve at blive forstyrret, når maskinen er i gang med at vaske eller tørre. Lydniveauet er på 48 dB, hvilket er lavt sammenlignet med en almindelig samtale, der har et lydniveau på omkring 60 dB.

Bosch SKS51E26EU er yderligere en effektiv bordopvaskemaskine, da den har fået karakteren A i henholdsvis tørreevne og opvaskeevne. A er den højeste karakter, hvorfor man er sikret en funktionsdygtig og effektiv maskine.

Praktisk bordopvaskemaskine med flere funktioner 

Bosch SKS51E26EU er en opvaskemaskine, der selvom dens mindre størrelse og kapacitet, er udstyret med et væld af praktiske funktioner. Ved køb af Bosch SKS51E26EU får man en maskine, der kommer med en EcoSilence Drive-motor, en MængdeSensor samt en ActiveWater-teknologi.

EcoSilence Drive-motoren er kendt for at være både stærkere og mere lydsvag end mange andre modeller. Det er derfor også tilfældet med denne model. Motoren er desuden heller ikke udstyret med kulbørster, hvilket reducerer støjen samt forlænger levetiden.

Derudover betegnes ActiveWater-teknologien som værende en innovativ vasketeknologi, der både sikrer en ren og miljøvenlig opvask. Vanddistributionen bliver nemlig målrettet, så der er mulighed for at spare på både energi og vand.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch SKS51E26EU med en MængdeSensor, hvor der bliver sparet på energien, når opvaskemaskinen ikke bliver fyldt helt op. Man opnår herved en besparelse på både energi- og vandforbruget ved mindre mængder. Dette er muligt, da vægten af servicen bliver målt med en rotationshastighedssensor, der registrerer vandniveauet.

Glasbeskyttelse og LED-display 

Det er nemt og hurtigt at lære Bosch SKS51E26EU at kende, da den kommer med et LED-display, hvor man herved kan finde alle programmer og indstillinger.

Man behøver tilmed ikke være opmærksom på og tjekke, hvorvidt der mangler enten salt eller afspændingsmiddel, da der kan findes en elektronisk indikator på selve LED-displayet. Det betyder, at hvis en lille plet lyser ved enten salt eller afspændingsfunktionen, så skal man huske at fylde salt eller afspændingsmiddel på maskinen.

Med glasbeskyttelsesfunktionen er man sikret en skånsom og effektiv opvask, der beskytter fine og sarte glas og porcelæn. Modellen har nemlig mulighed for at regulere vandets hårdhed, så beskyttelsen af det sarte service bliver optimeret.

Specifikationer ved Bosch SKS51E26EU – mål 
🌀 Højde: 45 centimeter
🌀 Bredde: 55,1 centimeter
🌀 Dybde: 50 centimeter

Specifikationer ved Bosch SKS51E26EU – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Bordopvaskemaskine
🔴 Kapacitet: 6 kuverter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Opvaskeevne: A
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2240 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 174 kWh/år
🔴 Støjniveau: 48 dB
🔴 Antal programmer: 5

Fordele ved Bosch SKS51E26EU:
🔵 Tørre- og opvaskeevne A
🔵 MængdeSensor
🔵 Energibesparende og lydsvag motor
🔵 Glasbeskyttelsesfunktion
🔵 Innovativ vasketeknologi
🔵 5 programmer heriblandt lynprogram og økoprogram

Outlet section for .dk


Skal du vælge en bordopvaskemaskine eller en almindelig opvaskemaskine?

En bordopvaskemaskine er et oplagt valg til den lille lejlighed, sommerhuset eller kolonihaven, hvor det kan være småt med pladsen i køkkenet. En bordopvaskemaskine er dog en relativ dyr investering, hvis man sammenligner med en almindelig opvaskemaskine, hvor man får meget mere for pengene. Har man pladsen, er det derfor værd at overveje at investere i en almindelig opvaskemaskine. Du kan læse mere om de bedste opvaskemaskiner på markedet netop nu, i Forbrugsguidens store opvaskemaskine test, ligesom du også kan finde en guide med gode råd og vigtige overvejelser du bør gøre, når du vælger din opvaskemaskine.


Husk at afkalke din opvaskemaskine

Kalk i din opvaskemaskine er både skidt for selve opvaskemaskinen, energiforbruget og for dit service. Årsagen til, at der kommer kalk i din opvaskemaskine er vores kalkholdige vand. Over tid og efter gentagne opvaske, så vil kalket hobe sig op i maskinen, hvor det både kan blokere for vandtilførslen, og derved øge energiforbruget, ligesom det også kan efterlade hvide pletter på glas og bestik. Det er derfor vigtigt at huske at afkalke sin opvaskemaskine.

Hvor ofte bør man afkalke sin opvaskemaskine?

To faktorer gør sig gældende, når det kommer til frekvensen af afkalkning af din opvaskemaskine: 1, kalkindholdet i vandet i det område hvor du bor og 2, hvorvidt du bruger salt i maskinen eller ej. Bruger du salt, så er det kun nødvendigt at afkalke opvaskemaskinen en gang om året. Bruger du ikke salt, så bør man afkalke hver tredje måned. Bor du i et område med hårdt vand, så kan det være nødvendigt at afkalke sin opvaskemaskine så hyppigt som hver anden måned, hvis ikke man anvender salt i maskinen. Du kan læse mere om afkalkning af hvidevarer hos Whiteaway.

Hvordan afkalker man sin opvaskemaskine?

En afkalkning af opvaskemaskinen klares heldigvis nemt. Ifølge husmoderekspert, Julie Skals, så kræver det blot lidt lagereddike eller et brev citronsyrepulver fra supermarkedet, hvis maskinen er hårdt ramt. Benytter man sig af lagereddike, så skal man blot hælde en halv liter i bunden af en fuld opvaskemaskine og herefter køre en opvask som normalt. Har man glas med kalkrester, så kan man med fordel vaske dem ved samme lejlighed, da eddiken også vil opløse kalkrester i glassene.

Er opvaskemaskinen hårdt ramt af kalk, så kan man ifølge Julie Skals med fordel anvende et brev citronsyrepulver. Pulveret hældes i skuffen til opvasketabs og herefter kører man et normalt program i en tom maskine.

Slip af med de hvide pletter på de rene glas

Selv om din opvaskemaskine allerede er afkalket og fri for kalk, så kan et højt kalkindhold i vandet alene være nok til, at der sætter sig hvide aflejringer på eksempelvis glas og bestik. Oplever man problemer med kalkaflejringer, så er det en rigtig god idé at anvende salt i maskinen. Tilføjer man salt, så vil opvaskemaskinen nemlig selv sørge for at neutralisere kalken i løbet af en opvask. Saltet binder sig nemlig til kalken i vandet, så kalken ikke aflejres på glas og bestik.

Oplever du hvide pletter på glas og bestik, så er det ifølge Samvirke, en rigtig god idé at tjekke salttilførslen til opvaskemaskinen. Tjek både, om der påfyldt tilstrækkeligt med salt i maskinen og også, om salttilførslen er indstillet korrekt. Jo mere kalk der er i vandet, desto mere salt skal der tilføres under en opvask. Det er også vigtigt, at der er fyldt tilstrækkeligt med afspændingsmiddel på maskinen og at filtret er rent.

En anden ting du bør være opmærksom på, er doseringen af sæbe. Er sæbedoseringen for lille i forhold til kalkindholdet i vandet, så vil der ikke være nok vaskeaktive stoffer til at opløse kalken og den kan derfor sætte sig på glas og bestik.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilken bordopvaskemaskine er bedst i test?

Electrolux ESF2400OW

🤓 Hvordan testes bordopvaskemaskinerne?

Bordopvaskemaskinerne vurderes på deres vaske- og tørreevne samt tidsforbruget af en gennemført vask. Derudover ses der også på vand- og strømforbrug, støjniveau, brugervenlighed, og den håndværksmæssige udførsel af maskinernes forskellige dele.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for opvaskemaskiner går fra A+++ som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en maskine med A+ som minimum.


Bordopvaskemaskine test – Disse kilder har vi anvendt i artiklentestkilder

I vores gennemgang af bordopvaskemaskiner støtter vi os først og fremmest til eksterne uvildige tests, herunder primært de danske og svenske forbrugerorganisationer. De præsenteres kort nedenfor, hvor vi også linker direkte til kilderne, så du eventuelt selv kan grave dybere.

Tænk.dk 🇩🇰
De fleste danskere kender Tænk.dk som forbrugernes vagthund. Den rolle har magasinet spillet gennem en længere årrække, og magasinet har med tiden opnået stor anerkendelse for upartiske og saglige vurderinger af forbrugsgoder og produkter. Tænk.dk arbejder også tæt sammen med Forbrugerstyrelsen, hvilket naturligt er med til at give ekstra slagkraft.

I denne artikel har vi blandt andet nærlæst magasinets test af opvaskemaskiner, som omfatter både almindelige opvaskemaskiner og bordmodeller. Du kan se hele testen her, men vær opmærksom på, at adgang forudsætter et abonnement. Har du ikke abonnement, er det også muligt at købe særskilt adgang til testen for et mindre beløb.

Råd & Rön 🇸🇪
Fra Sverige har vi hentet testresultater fra magasinet Råd & Rön, som på mange måder ligner danske Tænk.dk. Her testede man i foråret 2016 hele 98 opvaskemaskiner, herunder både bordopvaskere og almindelige opvaskemaskiner. Hele testen kan ses her, men fuld adgang forudsætter dog, at du køber abonnement hos Råd & Rön.

Opvaskemaskinerne er listet i et interaktivt skema, hvor du med forskellige sorteringsmuligheder kan få resultatet vist, som du ønsker. Du kan dermed eksempelvis sortere efter bordopvaskemaskiner, så det kun er disse modeller, der vises. Når du klikker på den enkelte model, kan du se karaktergivningen på alle testede parametre.

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Det britiske testmagasin Kagoo.co.uk sammenligner og anmelder elektroniske produkter, så det er nemmere for forbrugerne at finde frem til det bedste produkt. Her har de testet bordopvaskemaskinen Candy CDCP 6/E, som de har givet 72 ud af 100 point. Læs hele anmeldelsen af Candy CDCP 6/E her.


Andre relevante tests

Et alternativ til bordopvaskemaskinen er de traditionelle opvaskemaskiner. I vores opvaskemaskine test kan du læse hvilke modeller der er blevet kåret til testvindere og topscorere i forskellige ekspert tests. Vi har ligeledes fortaget prissammenligning af produkterne, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst i Danmark.

Hvis du er på udkig efter andre hvidevarer, så bør du også læse vores vaskemaskine test, hvor vi har samlet alle eksperternes favoritter inden for området.

Vi håber denne artikel har kunne hjælpe dig med at vælge den rette bordopvaskemaskine. Hvis du har nogle spørgsmål eller kommentarer til artiklen, så er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi bliver altid glade for at få tilbagemeldinger på vores artikler, og både ris og ros er velkommen.