Bordopvaskemaskine test-oversigt: De bedste mini-vaskemaskiner i test og blandt kunder

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Har du brug for en lille opvaskemaskine, er en bordopvasker det oplagte valg – og meget mere behageligt end at skulle vaske op i hånden. I denne bordopvaskemaskine test ser vi nærmere på de bedste modeller der har vundet test i forskellige anerkendte testmagasiner og aviser.

Vi har undersøgt de mange test, så du kan nøjes med at læse denne:

Vi har fundet frem til de bedste modeller ved at gennemgå uafhængige tests. For de almindelige opvaskemaskiners vedkommende er det primært Bosch og Siemens, der løber med de gode testresultater, og samme mønster gør sig også gældende for bordopvaskerne. Electrolux er dog også på banen med en rigtig god model.

I det følgende vil vi gennemgå de bedste modeller. Afslutningsvis linker vi til de tests, vi har baseret vurderingerne på, så du eventuelt selv kan undersøge nærmere.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Hvad skal du overveje, inden du køber en bordopvaskemaskine?

Størrelse og kapacitet
Bordopvaskemaskiner fås i forskellige størrelser, fra 4-12 kuverter.

Små opvaskemaskiner er typisk 45-50 cm brede og er beregnet til et begrænset antal tallerkener, fra 4-6 kuverter, hvilket gør dem ideelle til små familier, par, enlige, eller hvis du har begrænset bordplads. Lidt større standard bordopvaskemaskiner kan rumme op til 8-10 kuverter og er velegnede til mellemstore familier, og de måler typisk omkring 55 cm i bredden, så de passer på de fleste bordplader.

Store bordopvaskemaskiner er beregnet til større familier og kan rumme op til 12 kuverter. De måler omkring 60 cm i bredden og er et godt valg, hvis du har mange tallerkener, som skal rengøres og har brug for en opvaskemaskine med større kapacitet.

Støjniveau
Støjniveauet måles i decibel (dB), og jo lavere tallet er, jo mere støjsvag er bordopvaskemaskinen. Hvis du har brug for rolige omgivelser, f.eks. hvis du bor i en lille lejlighed eller har et hjemmekontor, vil en opvaskemaskine med et støjniveau på 45-50 dB være et godt valg. Det mest almindelige støjniveau for bordopvaskemaskiner ligger mellem 50-55 dB, hvilket er passende for de fleste husstande, da det ikke er for højt og ikke forstyrrer samtaler. For dem, der har et separat køkken eller kan tåle en smule støj, vil en opvaskemaskine med et støjniveau på 55-60 dB være velegnet. Det er dog bedst at undgå opvaskemaskiner med et støjniveau på 60 dB eller højere, da det kan være forstyrrende for nogle, medmindre du har et separat køkken eller ikke generes let af støj.

Vaskecyklusser

 • Normal cyklus: Den mest almindelige vaskecyklus for bordopvaskemaskiner, og er velegnet til rengøring af dagligdags opvask, f.eks. tallerkener, skåle og glas. Der anvendes varmt vand til at rense og skylle opvasken, og den varer typisk mellem 60-90 minutter. Den normale cyklus er bedst egnet til små til mellemstore familier, der har brug for en opvaskemaskine til at rengøre hverdagsopvask.
 • Kraftig cyklus: Den er designet til at rengøre stærkt snavset service, f.eks. gryder og pander. Den bruger højt tryk og varmt vand til at fjerne genstridige pletter og fedt. Den tunge cyklus varer typisk længere end den normale cyklus og er bedst egnet til familier, der laver meget mad og har brug for en opvaskemaskine, der kan klare krævende renseopgaver.
 • Let cyklus: Formålet med cyklussen er at rengøre sart service, f.eks. fint porcelæn og krystal. Den bruger mindre vand og en lavere temperatur så den ikke beskadiger skrøbeligt service. Den lette cyklus er bedst egnet til familier, der har sart service, som kræver særlig forsigtighed ved rengøring.
 • Øko-cyklus: Cyklussen er designet til at spare energi og vand. Den bruger mindre vand og en lavere temperatur til at rengøre opvasken, hvilket gør den mere miljøvenlig. Øko-cyklussen er egnet til familier, der gerne vil reducere deres miljømæssige fodaftryk og spare på deres energiregninger.
 • Hurtig cyklus: Den er udviklet til at rengøre opvasken hurtigt, og bruger højt tryk og varmt vand til at rense opvasken på kortere tid end den normale cyklus. Den hurtige cyklus er bedst egnet til familier, der har travlt og har brug for en opvaskemaskine, der kan tage opvasken hurtigt.

Pris
Priserne på bordopvaskemaskiner spænder mellem 1000 kr. for en basismodel og op til 4000 kr. for en high-end model. Typisk har de billigere modeller færre funktioner og en mindre kapacitet, der ligger på mellem 4-6 kuverter. Basismodellerne er også lette at installere og bruge, og derfor er de et godt valg for dig, der er på udkig efter en enkel og billig opvaskemaskine.

Midterste kategori af bordopvaskemaskiner ligger mellem 2500-3000 kr. og har en større kapacitet på op til 8-10 kuverter, og har flere funktioner som f.eks. flere programmuligheder og justerbare stativer og er velegnede til små og mellemstore familier, der har brug for en pålidelig opvaskemaskine, som kan håndtere flere slags tallerkener.

De dyrere modeller af bordopvaskemaskiner kan koste op til 4000 kr. og har en større kapacitet på op til 12 kuverter, og har avancerede funktioner f.eks udskudt start, energibesparende indstillinger og flere opvaskecyklusser og er gode til dig, der leder efter en high-end opvaskemaskine, der kan klare store mængder og kommer med smarte funktioner.

Bruger- og ekspertanmeldelser
Vi medtager brugeranmeldelser i vores vurdering af produktet, fordi de kan give et godt indtryk af produktets ydeevne, inklusive dets styrker og svagheder. Ved at læse brugeranmeldelser kan du også få kendskab til eventuelle problemer, som opvaskemaskinen måtte have. Ekspertanmeldelser kan derimod ofte findes på forskellige hjemmesider, der anmelder husholdningsapparater, og de kan give en grundig gennemgang af opvaskemaskinens ydeevne, funktioner og samlede værdi. Nogle gange sammenligner anmeldelserne forskellige modeller og giver dig anbefalinger baseret på specifikke behov og krav. Vi medtager begge for, at du som bruger får mest muligt information før, du køber en bordopvaskemaskine.

arrow-more


Bosch SKS62E32EU – Bordopvaskemaskine med optimeret tørring

Bedste bordopvaskemaskine med længere tørrefase

✅ Bedste samlet set på Independent
✅ Bedst til store læs på Standard
✅ Bedste bordopvaskemaskine på T3
✅ 4,6/5 på Google shopping
✅ 4,6/5 på Amazon

Bosch SKS62E32EU bordopvaskemaskine er udstyret med udskudt igangsætning, så du kan indstille den til at vaske efter sengetid. Funktionen er ideel, hvis du gerne vil benytte fordelene ved elpriser uden for spidsbelastningstiderne eller hvis du ønsker, at opvaskemaskinen skal køre, mens du sover, så den ikke forstyrrer.

 • Variospeed-funktion
 • Tidsforsinkelsesfunktion
 • ExtraDry-indstilling

Anmeldelse: Produktanalyse af Bosch SKS62E32EU

Fugtstyringsteknologi
Bordopvaskemaskinen har en “ExtraDry”-funktion, der giver en skyllecyklus med højere temperatur og en længere tørrefase, hvilket sikrer, at opvasken er tørret grundigt, inden du stiller den væk. Sammenlignet med andre modeller giver ExtraDry-indstillingen på dette Bosch-produkt praktiske tørreresultater, så tallerkener og bestik bliver helt tørre. Den har også seks forskellige programmer, herunder et automatisk program, der justerer temperaturen alt efter, hvor snavset opvasken er, et hurtigt vaskeprogram, der kun tager 29 minutter, en øko-cyklus, der sparer vand og elektricitet, et glasprogram, der lover skånsom rengøring af sart glas, en intensiv 70 °C-cyklus til hårdere rengøringsopgaver og en ExtraDry-indstilling til grundig tørring.

Smart disponering af det indre for maksimal plads
Modellen har plads til op til 6 kuverter, og opvaskemaskinens indre er designet til at maksimere pladsen med foldbare stativer og en fleksibel bestikkurv. Den justerbare øverste rist er god til at rumme større genstande, mens den nederste rist har foldbare tænder, der gør det nemt at læsse og tømme tallerkner. LED-displayet viser dig, hvor lang tid, der er tilbage af et program, samt hvornår det er tid til at fylde skyllemiddel og salt på igen. Maskinens kompakte størrelse gør den god til hjem, som ikke har plads til en opvaskemaskine i fuld størrelse, men som alligevel har brug for en effektiv maskine.

QuickBoost-funktion
Bordopvaskemaskinen har også en Variospeed-funktion, som gør det muligt at reducere et programs længde med op til 50 % uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det er især praktisk, når du har travlt, eller hvis du har mange tallerkener, og samtidig er det en energibesparende funktion, som kan hjælpe dig med at spare på din elregning. Modellen har et støjniveau på 49 dB, hvilket gør den støjsvag nok til brug i små hjem uden at forårsage forstyrrelser.

Hvad siger brugere og eksperterne om Bosch SKS62E32EU 

Et stort antal forbrugere angiver, at bordopvaskemaskinen fra Bosch er et godt valg for personer med begrænset køkkenplads. De er tilfredse med, hvor godt maskinen rensede og tørrede deres service. Den modtager 4,6/5 på både Google og Amazon.

En forbruger skriver, at Bosch SKS62E32EU bordopvaskemaskinen er en god erstatning for deres tidligere opvaskemaskine, som de ikke længere havde plads til, og at modellen her klarer tjansen fint.

Ifølge eksperter er Bosch bordopvaskemaskinen lige så pålidelig og effektiv som mærkets almindelige modeller. Den har justerbar udskydelsestimer og automatiske programmer, der beregner den bedste vaskecyklus til din opvask. En af de mest fremtrædende funktioner er den ekstra tørrefunktion, som giver en god tørrecyklus og gør opvasken klar til at komme i skabet direkte fra maskinen. Den har fået titlen bedste samlet set på Independent, bedst til store mængder på Standard og bedste bordopvaskemaskine på T3.

Fordele

 • Mulighed for hurtig rengøring
 • Programvariation
 • Mulighed for supertørring
 • Forsinket start
Ulemper

 • I en højere prisklasse

Redaktionens vurdering

Sammenlagt er Bosch SKS62E32EU bordopvaskemaskine en god løsning for dig, der ikke har plads til en opvaskemaskine i fuld størrelse. De seks programmer, herunder en mulighed for hurtig rengøring og en mulighed for supertørring, giver fleksibilitet med hensyn til, hvad der kan vaskes og hvordan. Den forsinkede startfunktion er også en praktisk funktion for dig, der foretrækker at have opvaskemaskinen kørende senere på dagen. Selv om prisen måske er højere end andre modeller, er det vigtigt at bemærke den førsteklasses kvalitet af et Bosch-apparat, og at der er tale om et mindre minus, som opvejes af bekvemmeligheden, effektiviteten og ydelsen fra maskinen

Specifikationer
 Antal kuverter: 6
Antal programmer: 6
Støjniveau: 49 dB
Effekt: 2400 watt
Energiklasse: Energiklasse: F
Dimensioner (H x B x D): 55 x 50 x 45 cm
Vægt: 22 kg


Electrolux ESF2400OW – bordopvaskemaskine med god tørreevne

Forbrugsguidens Anbefaling

Testvinder hos svenske Råd & Rön
electrolux-esf2400ow

Bosch og Siemens sidder stærkt på markedet, når det gælder opvaskemaskiner, men med ESF2400OW blander svenske Electrolux sig i toppen. Denne model vinder faktisk over de øvrige bordopvaskemaskiner, både hos de svenske og danske anmeldere. Retfærdigvis skal det dog nævnes, at det kun er marginaler, der adskiller de testede modeller, så rangeringen bør ikke være den eneste faktor, når du træffer dit endelige valg.

En af de detaljer, der adskiller denne model fra de fleste andre er topbetjeningen. De fleste bordopvaskemaskiner har betjeningspanel og display placeret nederst på maskinens front, hvorimod disse elementer er placeret øverst på Electrolux ESF2400OW. Det er en fordel, hvis maskinen er placeret i bordhøjde, idet betjening og udlæsning dermed kommer mere op i øjenhøjde.

Topkarakterer for blandt andet tørreevnen

Selvom den lille opvaskemaskine er en af de mindre modeller på markedet, så er tørreevnen stadig lige så effektiv og god, som i mange af de større modeller. Modellen byder også på usædvanligt stort udvalg af andre programmer, herunder 20 minutters Party-program, 40 graders Kvikprogram, GlassCare-program, Intensivt 70 graders program og flere andre.

Brugervenligheden er også helt i top og maskinen fyldes, tømmes og betjenes nemt. Generelt får man en model i rigtig god kvalitet, både hvad angår betjening og opvask, men også når det gælder den håndværksmæssige udførelse og design.

Mange praktiske funktioner

På trods af de beskedne dimensioner på ca. 44 x 55 x 50 centimeter (højde x bredde x dybde), er der plads til seks kuverter i maskinen. Tallerkenholderne kan tilmed klappes ned, hvis der er behov for at vaske større emner som for eksempel gryder og pander. Modellen performer også ganske udmærket rent energimæssigt, idet det årlige energiforbrug anslås til 174 kWh, og dermed berettiger til en flot B energiklassificering.

Electrolux ESF2400OW byder på mange af de smarte funktioner, man også ser hos de store opvaskemaskiner. Der er blandt andet indikatorer for manglende afspændingsmiddel og salt, og det er også muligt at starte opvasken med forsinkelse på op til 24 timer. Det er en ganske brugbar funktion, for selv om støjniveauet med 50 dB(A) ikke er alarmerende, vil driften alligevel tydeligt kunne høres, når apparatet står frit fremme på bordet. Med tidsforsinkelsen kan opvasken passende klares, mens du er ude af huset.

Fordele

 • 20 min festprogram
 • Visning af resterende tid
 • Indikator for salt og afspændingsmiddel
 • Beskyttelse mod oversvømmelse
Ulemper

 • Larmer mere end lignende modeller på markedet

Specifikationer ved Electrolux ESF2400OW – mål
🌀Højde: 43,8 centimeter
🌀Bredde: 55 centimeter
🌀Dybde: 50 centimeter

Specifikationer ved Electrolux ESF2400OW – nøgleoplysninger
🔴 Praktisk topbetjening øverst på lågens front
🔴 Rigtig god tørreevne
🔴 Mange programmer at vælge imellem
🔴 God håndværksmæssig udførelse
🔴 Strømbesparende med B energimærkning
🔴 Mulighed for tidsforsinket start


Bosch SMU4HAB48S – bordopvaskemaskine i god kvalitet og ekstra energivenlig

Bedst til prisen

God anmeldelse med 70 point ud af 100 hos svenske Råd & Rön

Bosch SMU4HAB48S

Det er let at fylde al opvask i Bosch SMU4HAB48S, for den store opvaskemaskine har en kapacitet på 13 kuverter. Det er derfor en god opvaskemaskine, hvis du bor i en større husstand, hvor der ofte hober sig opvask op i rigelige mængder.

Modellen klarer sig flot i tests, hvor den blandt andet er blevet testet grundigt af det svenske forbrugermagasin Råd & Rön. Generelt klarer opvaskemaskinen sig godt i alle deres udfordringer, hvor de blandt andet har testet brugervenligheden, tørre- og vaskeevnen, lydniveauet, tidsforbruget og kvalitet.

Det er kun i forhold til tidsforbruget, at Bosch SMU4HAB48S kommer til kort. Opvaskemaskinen bruger længere tid på programmerne end tilsvarende modeller på markedet.

Det kan dog være ligegyldigt, hvis du alligevel sætter den meget lydsvage opvaskemaskine til at køre om natten. Med et max lydniveau på 44 dB kan du fint sove, mens opvaskeren sørger for rent service til næste dag.

Styr din opvaskemaskine med smart app

Med Bosch SMU4HAB48S kan du kontrollere din opvaskemaskine direkte med den smarte Home Connect app. Du kan installere den på både tablets og smartphones, og via wifi kan du tænde og slukke for maskinen efter behov.

Motoren i opvaskemaskinen er Bosch’s EcoSilence Drive, der er ekstra energibesparende og lydsvag. Du bruger derfor mindre strøm, når du vasker op, så energiregningen bliver lavere til glæde for din pengepung og miljøet.

Med det smarte integrerede ExtraDry-program kan opvaskemaskinen vaske ved højere temperaturer og forlænger tørretiden, så service og bestik kan sættes på plads lige efter, opvaskemaskinen har kørt.

Bosch SMU4HAB48S vs. markedet

Bor du i en større husstand, hvor der er behov for en stor og effektiv opvaskemaskine, så er Bosch SMU4HAB48S et godt valg. Modellen har en ekstra høj kapacitet med plads til 13 kuverter, så alting kan blive vasket op på én gang.

Opvaskemaskinen får mange roser i tests udført af Råd & Rön, og den har mange fine ekstrafunktioner såsom mulighed for at tilknytte app og et meget lavt lydniveau. Motoren er meget lydsvag, og den kan derfor køre om natten uden gener.

Desværre klarer opvaskemaskinen fra Bosch sig ikke så godt i forhold til tidsforbruget, hvor den tager længere tid om at køre programmerne færdige end andre modeller. Det er derfor op til dig, om du kan vente på, at den energieffektive opvaskemaskine bliver færdig i hverdagen. 

Fordele

 • Ekstremt energieffektiv
 • Stille
 • EcoSilence Drive
 • Kan kontrolleres via Wi-Fi
Ulemper

 • Energiklasse D

Specifikationer ved Bosch SMU4HAB48S – mål
🌀Højde: 81,5 centimeter
🌀Bredde: 59,8 centimeter
🌀Dybde: 57,3 centimeter

Specifikationer ved Bosch SMU4HAB48S – nøgleoplysninger
🔴 Type: Opvaskemaskine
🔴 Kapacitet: 13 kuverter
🔴 Vandforbrug pr. vask: 9,5 liter
🔴 Energiforbrug pr. 100 vaske: 84 kWh/år
🔴 Støjniveau: 44 dB
🔴 Antal programmer: 6


Scandomestic SFO2203W – lille opvaskemaskine med bestikholder

4.6 ud af 5 stjerner baseret på 29 brugeranmeldelser

Scandomestic SFO2203W er en stilren mini opvasker, der ifølge brugeranmeldelser hos hvidevareportalen Whiteaway.com er en funktionsdygtig og brugervenlig bordopvaskemaskine. Modellen får nemlig 4.6 ud af 5 stjerner baseret på de forskellige anmeldelser fra forbrugerne hos Whiteaway.com.

En af de faktorer, der er med til at gøre Scandomestic SFO2203W populær hos forbrugerne er blandt andet, at det er en bordopvaskemaskine, der ’vaske og tørrer godt’ samt er ’nem at betjene’. Desuden beskriver forbrugerne, at de er vilde med, hvordan modellen fungerer. Den eneste ulempe, ifølge forbrugerne, ved denne model er, at den er lidt for lille indeni til store tallerkener.

Ved køb af denne bordopvaskemaskine får man en maskine med plads til 6 kuverter, hvilet passer til en mindre husstand på enten 1 eller 2 personer. Desuden er Scandomestic SFO2203W placeret i energiklasse F, hvorfor man er sikker på, at den ikke er for dyr i drift.

Lydsvag bordopvaskemaskine med flere programmer 

Hvis man ikke har plads til en traditionel opvaskemaskine, så kan man i stedet købe en bordopvaskemaskine såsom Scandomestic SFO2203W.

Med Scandomestic SFO2203W får man en mini opvasker med 6 forskellige programmer med hver deres funktion. Det betyder, at man har mulighed for at tilpasse programmer alt efter den opvask, som man vil sætte i gang.

De 6 programmer kan styres via LED-displayet på maskinens front, hvor man hurtigt har mulighed for at finde ud af hvilket program, som man skal vælge.

Derudover er Scandomestic SFO2203W en lydsvag bordopvaskemaskine, da dens lydniveau er på 49 dB. Til sammenligning har en almindelig samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor maskinen ikke vil hverken larme eller forstyrre.

Fleksibel og praktisk mini opvasker

Selvom Scandomestic SFO2203W er en mindre bordopvaskemaskine, så er den indrettet på en fleksibel måde, da der er gjort plads til, at man kan fylde den med så meget service som muligt.

Der er nemlig både mulighed for at trække servicens hylde ud og putte tallerkener i en side og glas i den anden side. Desuden medfølger der en bestikholder, hvorfor man kan få alt service fyldt i på samme tid.

Derudover kan man se, om der mangler enten salt eller afspændingsmiddel ved blot at tage et kig på LED-displayet, hvorfor man ikke skal holde øje med dette manuelt hele tiden.

God tørreevne og opvaskeevne samt udskudt start-funktion 

Scandomestic SFO2203W er forsynet med både en god opvaske- og tørreevne. Dette er nogle af de vigtigste funktioner ved en opvaskemaskine, hvorfor det bedste er, når disse er i toppen. Både tørreevnen og opvaskeevnen har fået karakteren A, hvilket er den bedste indenfor begge områder.

Udover en god tørre- og opvaskeevne, så er Scandomestic SFO2203W også forsynet med en udskudt start-funktion. Dette er en funktion, hvor man kan forprogrammere maskinen til at starte om enten 2, 4, 6 eller 8 timer. Det vil sige, at man kan indstille den til at starte, når man kommer hjem fra skole eller arbejde. Funktionen kan findes på maskinens LED-display.

Fordele

 • Kompakt og fleksibel mini opvasker med plads til 6 kuverter
 • Lydsvag og energivenlig model
 • Tørre- og opvaskeevne
 • Bestikholder medfølger
Ulemper

 • Lidt for lille til store tallerkener

Specifikationer ved Scandomestic SFO2203W – mål 
🌀 Højde: 43,8 centimeter
🌀 Bredde: 55 centimeter
🌀 Dybde: 50 centimeter

Specifikationer ved Scandomestic SFO2203W – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Bordopvaskemaskine
🔴 Kapacitet: 8 kuverter
🔴 Energiklasse: F
🔴 Opvaskeevne: A
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 1820 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 174 kWh/år
🔴 Støjniveau: 49 dB
🔴 Antal programmer: 6


Bosch SKS51E26EU – mini opvaskemaskine med MængdeSensor

Gode brugeranmeldelser hos Whiteaway.com
Gode brugeranmeldelser hos Wupti.com

Bosch SKS51E26EU er en bordopvaskemaskine, der har fået gode anmeldelser fra de forbrugere, der har erhvervet sig modellen hos enten Whiteaway.com eller Wupti.com.

Her beskriver forbrugerne maskinen som værende både ’støjfri, effektiv samt produceret i et fint design’. Desuden er de positivt overraskede over, at der er masser af plads i modellen i forhold til, at det er en bord opvaskemaskine.

Selvom Bosch SKS51E26EU kun har fået et par anmeldelser, så er de positive, da forbrugerne ikke har skrevet om nogle umiddelbare ulemper ved modellen.

Bosch SKS51E26EU er en maskine, der passer til en familie på omkring 1 til 2 personer. Den har nemlig en kapacitet på 6 kuverter. Desuden ligger opvaskemaskinen i den bedre ende af energiklasse B, hvilket både er en fordel for ens pengepung samt for miljøet.

Effektiv model med 5 programmer og lavt lydniveau 

Med Bosch SKS51E26EU får man 5 forskellige programmer. Disse programmer er et økoprogram, et normalprogram, et skåneprogram, et lynprogram og et intensivprogram. Desuden er der mulighed for at vælge tillægsfunktionen med ekstra tørring, hvis der er brug for det.

Endvidere er Bosch SKS51E26EU forsynet med et lavt lydniveau, hvorfor man ikke vil opleve at blive forstyrret, når maskinen er i gang med at vaske eller tørre. Lydniveauet er på 48 dB, hvilket er lavt sammenlignet med en almindelig samtale, der har et lydniveau på omkring 60 dB.

Bosch SKS51E26EU er yderligere en effektiv bord opvaskemaskine, da den har fået karakteren A i henholdsvis tørreevne og opvaskeevne. A er den højeste karakter, hvorfor man er sikret en funktionsdygtig og effektiv maskine.

Praktisk bordopvaskemaskine med flere funktioner 

Bosch SKS51E26EU er en opvaskemaskine, der selvom dens mindre størrelse og kapacitet, er udstyret med et væld af praktiske funktioner. Ved køb af Bosch SKS51E26EU får man en maskine, der kommer med en EcoSilence Drive-motor, en MængdeSensor samt en ActiveWater-teknologi.

EcoSilence Drive-motoren er kendt for at være både stærkere og mere lydsvag end mange andre modeller. Det er derfor også tilfældet med denne model. Motoren er desuden heller ikke udstyret med kulbørster, hvilket reducerer støjen samt forlænger levetiden.

Derudover betegnes ActiveWater-teknologien som værende en innovativ vasketeknologi, der både sikrer en ren og miljøvenlig opvask. Vanddistributionen bliver nemlig målrettet, så der er mulighed for at spare på både energi og vand.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch SKS51E26EU med en MængdeSensor, hvor der bliver sparet på energien, når opvaskemaskinen ikke bliver fyldt helt op. Man opnår herved en besparelse på både energi- og vandforbruget ved mindre mængder. Dette er muligt, da vægten af servicen bliver målt med en rotationshastighedssensor, der registrerer vandniveauet.

Glasbeskyttelse og LED-display 

Det er nemt og hurtigt at lære Bosch SKS51E26EU at kende, da den kommer med et LED-display, hvor man herved kan finde alle programmer og indstillinger.

Man behøver tilmed ikke være opmærksom på og tjekke, hvorvidt der mangler enten salt eller afspændingsmiddel, da der kan findes en elektronisk indikator på selve LED-displayet. Det betyder, at hvis en lille plet lyser ved enten salt eller afspændingsfunktionen, så skal man huske at fylde salt eller afspændingsmiddel på maskinen.

Med glasbeskyttelsesfunktionen er man sikret en skånsom og effektiv opvask, der beskytter fine og sarte glas og porcelæn. Modellen har nemlig mulighed for at regulere vandets hårdhed, så beskyttelsen af det sarte service bliver optimeret.

Fordele

 • Tørre- og opvaskeevne A
 • MængdeSensor
 • Energibesparende og lydsvag motor
 • Glasbeskyttelsesfunktion
 • Innovativ vasketeknologi
Ulemper

 • Færre programmer end nogle konkurrenter

Specifikationer ved Bosch SKS51E26EU – mål 
🌀 Højde: 45 centimeter
🌀 Bredde: 55,1 centimeter
🌀 Dybde: 50 centimeter

Specifikationer ved Bosch SKS51E26EU – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Bordopvaskemaskine
🔴 Kapacitet: 6 kuverter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Opvaskeevne: A
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2240 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 174 kWh/år
🔴 Støjniveau: 48 dB
🔴 Antal programmer: 5


Skal du vælge en bordopvaskemaskine eller en almindelig opvaskemaskine?

En bord opvaskemaskine er et oplagt valg til den lille lejlighed, sommerhuset eller kolonihaven, hvor det kan være småt med pladsen i køkkenet. En bordopvaskemaskine er dog en relativ dyr investering, hvis man sammenligner med en almindelig opvaskemaskine, hvor man får meget mere for pengene. Har man pladsen, er det derfor værd at overveje at investere i en almindelig opvaskemaskine. Du kan læse mere om de bedste opvaskemaskiner på markedet netop nu, i Forbrugsguidens store opvaskemaskine test, ligesom du også kan finde en guide med gode råd og vigtige overvejelser du bør gøre, når du vælger din opvaskemaskine.


Husk at afkalke din opvaskemaskine

Kalk i din opvaskemaskine er både skidt for selve opvaskemaskinen, energiforbruget og for dit service. Årsagen til, at der kommer kalk i din opvaskemaskine er vores kalkholdige vand. Over tid og efter gentagne opvaske, så vil kalket hobe sig op i maskinen, hvor det både kan blokere for vandtilførslen, og derved øge energiforbruget, ligesom det også kan efterlade hvide pletter på glas og bestik. Det er derfor vigtigt at huske at afkalke sin opvaskemaskine.

Hvor ofte bør man afkalke sin opvaskemaskine?

To faktorer gør sig gældende, når det kommer til frekvensen af afkalkning af din opvaskemaskine: 1, kalkindholdet i vandet i det område hvor du bor og 2, hvorvidt du bruger salt i maskinen eller ej. Bruger du salt, så er det kun nødvendigt at afkalke opvaskemaskinen en gang om året. Bruger du ikke salt, så bør man afkalke hver tredje måned. Bor du i et område med hårdt vand, så kan det være nødvendigt at afkalke sin opvaskemaskine så hyppigt som hver anden måned, hvis ikke man anvender salt i maskinen. Du kan læse mere om afkalkning af hvidevarer hos Whiteaway.

Hvordan afkalker man sin opvaskemaskine?

En afkalkning af opvaskemaskinen klares heldigvis nemt. Ifølge husmoderekspert, Julie Skals, så kræver det blot lidt lagereddike eller et brev citronsyrepulver fra supermarkedet, hvis maskinen er hårdt ramt. Benytter man sig af lagereddike, så skal man blot hælde en halv liter i bunden af en fuld opvaskemaskine og herefter køre en opvask som normalt. Har man glas med kalkrester, så kan man med fordel vaske dem ved samme lejlighed, da eddiken også vil opløse kalkrester i glassene.

Er opvaskemaskinen hårdt ramt af kalk, så kan man ifølge Julie Skals med fordel anvende et brev citronsyrepulver. Pulveret hældes i skuffen til opvasketabs og herefter kører man et normalt program i en tom maskine.

Slip af med de hvide pletter på de rene glas

Selv om din opvaskemaskine allerede er afkalket og fri for kalk, så kan et højt kalkindhold i vandet alene være nok til, at der sætter sig hvide aflejringer på eksempelvis glas og bestik. Oplever man problemer med kalkaflejringer, så er det en rigtig god idé at anvende salt i maskinen. Tilføjer man salt, så vil opvaskemaskinen nemlig selv sørge for at neutralisere kalken i løbet af en opvask. Saltet binder sig nemlig til kalken i vandet, så kalken ikke aflejres på glas og bestik.

Oplever du hvide pletter på glas og bestik, så er det ifølge Samvirke, en rigtig god idé at tjekke salttilførslen til opvaskemaskinen. Tjek både, om der påfyldt tilstrækkeligt med salt i maskinen og også, om salttilførslen er indstillet korrekt. Jo mere kalk der er i vandet, desto mere salt skal der tilføres under en opvask. Det er også vigtigt, at der er fyldt tilstrækkeligt med afspændingsmiddel på maskinen og at filtret er rent.

En anden ting du bør være opmærksom på, er doseringen af sæbe. Er sæbedoseringen for lille i forhold til kalkindholdet i vandet, så vil der ikke være nok vaskeaktive stoffer til at opløse kalken og den kan derfor sætte sig på glas og bestik.


Beskrivelse af kilder og tests

testkilder

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Råd & Rön 🇸🇪

Fra Sverige har vi hentet testresultater fra magasinet Råd & Rön, som på mange måder ligner danske Tænk.dk. Her testede man i foråret 2016 hele 98 opvaskemaskiner, herunder både bordopvaskere og almindelige opvaskemaskiner. Hele testen kan ses her, men fuld adgang forudsætter dog, at du køber abonnement hos Råd & Rön.

Opvaskemaskinerne er listet i et interaktivt skema, hvor du med forskellige sorteringsmuligheder kan få resultatet vist, som du ønsker. Du kan dermed eksempelvis sortere efter bord opvaskemaskiner, så det kun er disse modeller, der vises. Når du klikker på den enkelte model, kan du se karaktergivningen på alle testede parametre.

Hos Råd & Rön har de testet og anmeldt Bosch SMU6ZDI76S, der kåres som testvinder hos det svenske testmagasin. Opvaskemaskinen fra Bosch scorer 75 point ud af 100. Den får flotte resultater på tests af lydniveau, vask og tørring, miljøvenlighed, brugervenlighed og kvalitetsindtryk. Maskinen får dog ikke samme flotte ros for tidsforbrug, der er opvaskemaskinens svaghed ifølge Råd & Rön.

Testen er udført den: 4. januar 2021
Du kan se testen her

Råd & Rön har også testet opvaskemaskinen Bosch SMU4HAB48S. Opvaskemaskinen fra Bosch klarer det flot i deres tests og får en samlet score på 70 ud af 100. Den er blandt andet testet på vask og tørring, brugervenlighed, lydniveau, miljøvenlighed og kvalitetsindtryk. Modellen scorer dog ikke så flot på tidsforbrug, der kun får 3 point ud af 10.

Testen er udført den: 1. april 2021
Du kan se testen her

Siemens SN43HW33TS er testet og anmeldt af Råd & Rön. Modellen klarer sig fint i deres tests af blandt andet vask og tørring, miljøvenlighed, lydniveau og kvalitetsindtryk. Der hvor opvaskemaskinen kommer til kort, er når det svenske forbrugermagasin tester brugervenligheden og tidsforbruget. Her får Siemens SN43HW33TS kun en lav til middel bedømmelse.

Testen er udført den: 1. april 2021
Du kan se testen her

Kagoo.co.uk 🇬🇧

Det britiske testmagasin Kagoo.co.uk sammenligner og anmelder elektroniske produkter, så det er nemmere for forbrugerne at finde frem til det bedste produkt. Her har de testet bordopvaskemaskinen Candy CDCP 6/E, som de har givet 72 ud af 100 point. Læs hele anmeldelsen af Candy CDCP 6/E her.

Independent.co.uk

Independent er et britisk online nyhedsmedie, der dækker en bred vifte af emner, herunder nyheder, politik, erhvervsliv, sport, kultur og livsstil. Det blev grundlagt i 1986 som en trykt avis og overgik til en onlineside i det 21. århundrede. Hjemmesiden er kendt for sin prisvindende journalistik og upartiske dækning af aktuelle begivenheder.

Du kan se deres test af de bedste bordopvaskemaskiner her.

Testen blev senest opdateret den 06/01/2023

Standard.co.uk 

Standard er en populær online udgivelse, der dækker nyheder, livsstil, underholdning og kultur i London og Storbritannien. De skriver artikler og anmeldelser om en række forskellige emner, herunder mad, drikke, teater, musik, film, mode og rejser, samt nyheder og opinionsartikler om aktuelle begivenheder og politiske emner. Hjemmesiden indeholder også omfattende lister over begivenheder og ting at lave i London og i hele Storbritannien.

Du kan se deres test af de bedste bordopvaskemaskiner her.

Testen blev senest opdateret den 19/01/2023

T3.com

T3 er et populært britisk baseret teknologi- og gadgetwebsted, der indeholder anmeldelser, nyheder og købsvejledninger for forskellige teknologiprodukter, herunder husholdningsapparater, smartphones, bærbare computere og spilapparater. Hjemmesiden henvender sig til forbrugerne for at hjælpe dem med at træffe informerede beslutninger ved at give dybdegående og upartiske anmeldelser af de nyeste gadgets og teknologiske innovationer. Den dækker også de seneste tendenser i teknologibranchen og tilbyder ekspertindsigt og udtalelser om nye teknologier.

Du kan se deres test her.

Testen blev senest opdateret den 12/01/2023

Brugeranmeldelser

Google Shopping

Google Shopping er en platform leveret af Google, der giver dig som bruger mulighed for at søge efter og sammenligne produkter fra forskellige onlineforhandlere, så du kan finde de bedste tilbud og priser. Google Shopping giver brugere mulighed for at filtrere resultater på baggrund af forskellige kriterier såsom pris, mærke og produktspecifikationer. Du kan også gemme dine foretrukne varer, oprette varsler om prisfald og se produktoplysninger og kundeanmeldelser. Google Shopping er designet til at give brugerne en praktisk og effektiv indkøbsoplevelse.

Du kan se kundeanmeldelser på Bosch SKS62E32EU Hvid her.

Amazon

Amazon er en multinational teknologivirksomhed med hovedsæde i Seattle, Washington. Det er en af de største onlineforhandlere i verden og tilbyder en bred vifte af produkter, herunder bøger, elektronik, tøj, boligudstyr og meget mere. Amazon tilbyder også tjenester som cloud computing, reklame og kunstig intelligens. Ud over sin detailhandel har Amazon en stærk tilstedeværelse i underholdningsindustrien gennem sin streamingtjeneste Amazon Prime Video og sin musikstreamingtjeneste Amazon Music. Amazons mission er at være Jordens mest kundeorienterede virksomhed og stræber efter at tilbyde sine kunder de bedste shopping- og underholdningsoplevelser.

Du kan se kundeanmeldelser på Bosch SKS62E32EU Hvid her.


Andre relevante tests

Et alternativ til bordopvaskemaskinen er de traditionelle opvaskemaskiner. I vores opvaskemaskine test kan du læse hvilke modeller der er blevet kåret til testvindere og topscorere i forskellige ekspert tests. Vi har ligeledes fortaget prissammenligning af produkterne, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst i Danmark.

Hvis du er på udkig efter andre hvidevarer, så bør du også læse vores vaskemaskine test, hvor vi har samlet alle eksperternes favoritter inden for området.

Hvis du har brug for en bordopvaskemaskine, så er det nok fordi du også laver mad, i hvert fald en gang imellem. Du kan derfor også tjekke vores japanske knive test-guide, og blive endnu mere ferm i køkkenet.

Vi håber denne artikel har kunne hjælpe dig med at vælge den rette bordopvaskemaskine. Hvis du har nogle spørgsmål eller kommentarer til artiklen, så er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi bliver altid glade for at få tilbagemeldinger på vores artikler, og både ris og ros er velkommen.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Siemens SN43HW33TS

Siemens SN43HW33TS

Siemens SN43HW33TS er en klassisk opvaskemaskine, du kan indbygge i dit køkken, så den fremstår som en naturlig forlængelse. Opvaskemaskinen har en kapacitet på 12 kuverter, der kan fordeles i de 2 stativer. Der er plads til både service og bestik i stativerne, og du kan selv vælge, hvor bestikskuffen skal placeres.

Kapaciteten på 12 kuverter passer fint til en almindelig husholdning med flere medlemmer. Bor du alene eller sammen med en enkelt partner, kan det blive for stor en opvaskemaskine, men til familier og større hustande er Siemens SN43HW33TS oplagt.

Lydsvag motor med Home Connect app

Svenske Råd & Rön har testet og anmeldt Siemens SN43HW33TS, hvor den får en samlet bedømmelse på 68 point ud af i alt 100 mulige. Opvaskemaskinen klarer sig fint i forhold til vaskeevne og tørring, og den får også ros for at have en god kapacitet og meget lydsvag motor.

Motoren vil max kunne larme med 46 dB, så du fint kan sidde i samme rum, mens maskinen kører uden at blive generet.

Du kan styre din opvaskemaskine fra Siemens med en smart app kaldet Home Connect. Det er derfor nemt og enkelt at tænde og slukke for opvaskeren direkte fra din smartphone eller tablet. Via app’en kan du også justere tiden og tænde for det mest lydsvage program, hvis du får behov for ro. Kommunikationen mellem opvaskemaskine og app foregår via dit eget wifi, og det er forholdsvist let at sætte op og nemt at bruge.

Siemens SN43HW33TS vs. markedet

Siemens SN43HW33TS er oplagt, hvis du skal bruge en almindelig størrelse opvaskemaskine til indbygning i dit køkken. Modellen har en kapacitet på 12 kuverter, der er i den høje ende af modellerne i oversigten. Du kan derfor med fordel vælge Siemens SN43HW33TS, hvis du bor i en større husstand, hvor der ofte er meget opvask igennem i hverdagen.

Opvaskemaskinen fra Siemens klarer sig flot i tests udført af Råd & Rön, hvor den får en god samlet score. Du skal dog være opmærksom på, at opvaskeren ikke har den mest effektive udnyttelse af tid. Skal du ofte vaske mange omgange service og bestik i streg, kan du derfor kigge på nogle af de mere tidseffektive modeller i oversigten.

Fordele

 • Kvalitetsmateriale
 • Kan kontrolleres via Wi-Fi
 • Lavt støjniveau
Ulemper

 • Energiklasse D

Specifikationer ved Siemens SN43HW33TS – mål
🌀 Højde: 81,5 centimeter
🌀 Bredde: 60 centimeter
🌀 Dybde: 55 centimeter

Specifikationer ved Siemens SN43HW33TS – nøgleoplysninger
🔴 Type: Opvaskemaskine
🔴 Kapacitet: 12 kuverter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 258 kWh/år
🔴 Støjniveau: 46 dB
🔴 Antal programmer: 6


Bosch SMU6ZDI76S

Bosch SMU6ZDI76S

Har du brug for en effektiv opvaskemaskine, der leverer varen, så har Bosch SMU6ZDI76S vist sit værd som testvinder hos Råd & Rön.

Modellen er udstyret med plads til 13 kuverter, så den passer perfekt ind i køkkenet hos en større husstand eller familie. Det er derfor ikke oversigtens mindste model, men har du brug for en effektiv og stor opvaskemaskine, så er den et oplagt valg.

6 programmer og ekstra funktioner

Du kan kontrollere opvaskemaskinen direkte over Home Connect app’en, der kan hentes ned til både tablets og smartphones. Via app’en kan du sætte opvaskemaskinen i gang, stoppe den og indstille den til dens helt lydsvage 

Der er i alt 6 programmer at vælge mellem, og med 4 tillægsfunktioner er det nemt at tilpasse programmet din opvask. Tillægsfunktionerne er:

🔹Home Connect som forbinder opvaskemaskinen trådløst med dine enheder
🔹ExtraDry hvor service er helt tørt, når opvasken er færdig
🔹Halfload til de dage, maskinen ikke bliver fyldt
🔹VarioSpeed Plus hvor du styrer hastigheden

Bordopvaskemaskinen får hos Råd & Rön ros for at være både let at bruge og støjsvag. Det er muligt at indstille maskinen, så den kører med et lavt lydniveau på 39 dB. Du kan derfor godt lade din Bosch SMU6ZDI76S køre om natten, uden det generer andre i huset.

Bosch SMU6ZDI76S vs. markedet

Hvis du skal bruge en lille og kompakt bordopvaskemaskine, er Bosch SMU6ZDI76S ikke det bedste valg. Er I derimod en større husstand, så kan det blive nødvendigt med en større opvaskemaskine, der kan rumme alt service på én gang.

Med plads til 13 kuverter er Bosch SMU6ZDI76S en af oversigtens opvaskemaskiner med størst kapacitet. Den ekstra bestikskuffe øverst i maskinen giver ekstra plads til bestikket, så du kan udnytte pladsen bedst muligt, når du pakker opvaskemaskinen.

Modellen SMU6ZDI76S fra Bosch er et oplagt valg til de større hustande, der ønsker en effektiv, støjsvag og brugervenlig opvaskemaskine, der er helt opdateret med effektivt energiniveau og smart tilhørende app.

Fordele

 • A+++, gode tørreevner
 • Meget stille
Ulemper

 • Der er ikke plads til plader (bitz-plader)

Specifikationer ved Bosch SMU6ZDI76S – mål
🌀Højde: 81,5 centimeter
🌀Bredde: 59,8 centimeter
🌀Dybde: 57,3 centimeter

Specifikationer ved Bosch SMU6ZDI76S – nøgleoplysninger
🔴Type: Opvaskemaskine
🔴Kapacitet: 13 kuverter
🔴Energiklasse: A
🔴Støjniveau: 41 dB
🔴Antal programmer: 6

Fordele ved Bosch SMU6ZDI76S
Energimærkning A
Gode tørreeffekt
Meget støjsvag med max 41 dB


Candy CDCP 8/E

Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Candy CDCP 8E

 

.
Candy CDCP 8/E er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De er glade for bordopvaskemaskinen, som de har givet en middel bedømmelse.

I deres anmeldelse vurderer de, at fordelene ved modellen er dens lave støjniveau samt vaskeevne. Til gengæld er de mindre vilde med tids- og vandforbruget.

Praktisk bordopvaskemaskine

Med Candy CDCP 8/E får man en praktisk bordopvaskemaskine, der er velegnet til boliger, hvor der ikke er plads til en almindelig opvaskemaskine. Den fylder ikke meget i et køkken, men har plads til i alt otte standardkuverter. Maskinen passer derfor til en husstand med omkring tre personer.

Samtidigt er Candy CDCP 8/E en energivenlig model, da maskinen er placeret i energiklasse B. Det betyder, at opvaskemaskinen ikke forbruger meget energi på et år. Lydniveauet er i den lave ende på 51 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Seks opvaskeprogrammer

Candy CDCP 8/E er forsynet med seks opvaskeprogrammer. Disse programmer er: Chef 65°C, Universal 60°C, Daglig 55°C, Krystal 45°C, Øko 45°C og Kvik 29 min. 50 °C. Man har herved mulighed for at vælge det program, der passer bedst til den service, som er placeret i opvaskemaskinen.

Udover de seks programmer kommer Candy CDCP 8/E ydermere med en timer-funktion. Her kan man forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt. Det kan eksempelvis være, hvis opvaskemaskinen skal være færdig til, at man kommer hjem fra skole eller arbejde.

Nem betjening

Candy CDCP 8/E er en brugervenlig opvaskemaskine, som er nem at betjene. Den er udstyret med et display på fronten, hvor man finder de forskellige programmer, funktioner m.m.

Maskinen er desuden fremstillet i et enkelt og stilrent design, så den virker ikke for prangende at have stående fremme i et køkken. Candy CDCP 8/E er helt hvid og simpel med et sort display, så den passer ind i de fleste køkkener.

Specifikationer ved Candy CDCP 8/E – mål 
🌀 Højde: 59 centimeter
🌀 Bredde: 55 centimeter
🌀 Dybde: 50 centimeter

Specifikationer ved Candy CDCP 8/E – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Bordopvaskemaskine
🔴 Kapacitet: 8 kuverter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Opvaskeevne: A
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2240 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 206 kWh/år
🔴 Støjniveau: 51 dB
🔴 Antal programmer: 6

Fordele ved Candy CDCP 8/E 
Kompakt bordopvaskemaskine
Plads til otte kuverter
Timer-funktion
Energimærkning B
Stilrent design
Seks programmer


Candy CDCP 6/E

Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
72 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk

Candy CDCP 6E

 

.
Både den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön samt det britiske testmagasin Kagoo.co.uk har testet og anmeldt Candy CDCP 6/E. Begge ekspertkilder er begejstrede for bordopvaskemaskinen, som de har givet henholdsvis en middel bedømmelse og 72 ud af 100 point.

Dette har de blandt andet gjort, da de er glade for maskinens vaskeevne og energi- samt vandforbrug. Til gengæld er de mindre vilde med tidsforbruget samt funktionerne.

Energivenlig bordopvaskemaskine

Med Candy CDCP 6/E får man en energivenlig bordopvaskemaskine, der er placeret i energiklasse B. Man får derfor en maskine, der ikke forbruger meget energi på et år. Dette er ikke mindst en fordel for pengepungen, men også for miljøet.

Udover det lave energiforbrug støjer maskinen heller ikke særlig meget. Lydniveauet er på 51 dB, så hele hjemmet ikke bliver forstyrret, når den vasker. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Kompakt maskine

Candy CDCP 6/E er en forholdsvis kompakt bordopvaskemaskine, der kan erstatte en almindelig opvaskemaskine, hvis pladsen er trang i køkkenet. Maskinen har plads til seks kuverter, hvilket passer til en husstand med omkring to til tre personer.

Opvaskemaskinen er fremstillet i et simpelt hvidt design, så den kan stå fremme i køkkenet uden at forstyrre resten af indretningen. Selve displayet kan findes i toppen og er ligeledes meget enkelt takket være den sorte farve.

Seks opvaskeprogrammer

Candy CDCP 6/E er forsynet med seks forskellige opvaskeprogrammer, så man har mulighed for at vælge det program, man har brug for. Maskinen kommer eksempelvis med både et hurtigprogram, et øko-program m.m.

Selve betjeningen foregår via det brugervenlige og intuitive display på fronten af maskinen. Det gør, at det er nemt at finde frem til de forskellige programmer og funktioner alt efter, hvad man skal.

Specifikationer ved Candy CDCP 6/E – mål
🌀 Højde: 44 centimeter
🌀 Bredde: 55 centimeter
🌀 Dybde: 50 centimeter

Specifikationer ved Candy CDCP 6/E – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Bordopvaskemaskine
🔴 Kapacitet: 6 kuverter
🔴 Energiklasse: B
🔴 Opvaskeevne: A
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 1960 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 174 kWh/år
🔴 Støjniveau: 51 dB
🔴 Antal programmer: 6

Fordele ved Candy CDCP 6/E 
Energimærkning B
Nem betjening
Seks programmer
Lydniveau på 51 dB
Simpelt design
Kompakt maskine

 


FAQ

Hvilke bordopvaskemaskiner er de bedste?
Nogle af de bedste bordopvaskemaskiner, som er på markedet lige nu, er blandt andre modellerne Bosch SMU6ZDI76S, Electrolux ESF2400OW og Bosch SMU4HAB48S. Modellerne er alle blevet rost for deres praktiske størrelse og fantastiske egenskaber, hvilket har sikret dem nogle gode anmeldelser i en række forskellige tests.
Hvordan vælger jeg en bordopvaskemaskine?
Når du skal vælge en bordopvaskemaskine, så bør du først og fremmest tænke over, hvilke dimensioner maskinen skal have. På den måde sikrer du dig, at maskinen passer ind til dit køkken. Dertil bør du også tage et kig på, hvilken energiklasse den enkelte model tilhører.
Virker bordopvaskemaskiner overhovedet?
Ja, bordopvaskemaskiner virker lige så godt som opvaskemaskiner i en almindelig størrelse. En bordopvaskemaskine er super praktisk at have, hvis du bor i en mindre lejlighed eller hus, hvor der ikke er installeret en opvaskemaskine. På den måde kan du slippe for at skulle vaske op i hånden.
Kan jeg stille en bordopvaskemaskine inde i et skab?
Ja, du kan teknisk set godt stille en bordopvaskemaskine inde i et skab, hvis du har pladsen til det. Dog skal du være opmærksom på, at en bordopvaskemaskine kræver, at den tilkobles til vand, hvilket måske kan være mere besværligt, hvis du placerer maskinen inde i et skab.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme