Bordopvaskemaskine test 2019 – Find de bedste modeller – Testvinder guide

4

Har du brug for en mindre opvaskemaskine, er en bordopvasker det oplagte valg – og meget mere behageligt end at skulle vaske op i hånden. I denne bordopvaskemaskine test ser vi nærmere på de bedste modeller der har vundet test i forskellige anerkendte testmagasiner og aviser.

Vi har undersøgt de mange test, så du kan nøjes med at læse denne:

Vi har fundet frem til de bedste modeller ved at gennemgå uafhængige tests fra Danmark og Sverige fra blandt andet forbrugerorganisationerne Tænk.dk og Råd & Rön. For de almindelige opvaskemaskiners vedkommende er det primært Bosch og Siemens, der løber med de gode testresultater, og samme mønster gør sig også gældende for bordopvaskerne. Electrolux er dog også på banen med en rigtig god model.

I det følgende vil vi gennemgå de bedste modeller. Afslutningsvis linker vi til de tests, vi har baseret vurderingerne på, så du eventuelt selv kan undersøge nærmere.

Denne bordopvaskemaskine test indeholder:
🔸 Gennemgang af testvindende bordopvaskemaskiner
🔸 Guide: husk at afkalke din opvaskemaskine
🔸 Gennemgang af alle de tests vi har undersøgt

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Bordopvaskemaskine test – De bedste bordopvaskemaskiner ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du de bordopvaskemaskiner, som har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har gennemgået en lang række eksperttests, og samlet alle testresultaterne her i denne artikel. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste forhandler.

Vi håber, at du efter at have læst denne artikel, er i stand til at vælge den bordopvaskemaskine der passer netop til dine behov.


Electrolux ESF2400OW

Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk
Testvinder hos svenske Råd & Rön

electrolux-esf2400ow

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.087,00 Kr. 0,00 Kr. 2.087,00 Kr. Læs mere
2.087,00 Kr. 0,00 Kr. 2.087,00 Kr. Læs mere
2.204,00 Kr. 0,00 Kr. 2.204,00 Kr. Læs mere
2.487,00 Kr. 0,00 Kr. 2.487,00 Kr. Læs mere

 

Bosch og Siemens sidder stærkt på markedet, når det gælder opvaskemaskiner, men med ESF2400OW blander svenske Electrolux sig i toppen. Denne model vinder faktisk over de øvrige bordopvaskemaskiner, både hos de svenske og danske anmeldere. Retfærdigvis skal det dog nævnes, at det kun er marginaler, der adskiller de testede modeller, så rangeringen bør ikke være den eneste faktor, når du træffer dit endelige valg.

En af de detaljer, der adskiller denne model fra de fleste andre er topbetjeningen. De fleste bordopvaskemaskiner har betjeningspanel og display placeret nederst på maskinens front, hvorimod disse elementer er placeret øverst på Electrolux ESF2400OW. Det er en fordel, hvis maskinen er placeret i bordhøjde, idet betjening og udlæsning dermed kommer mere op i øjenhøjde.

Topkarakterer for blandt andet tørreevnen

Selvom bordopvaskemaskinen er en af de mindre modeller på markedet, så er tørreevnen stadig lige så effektiv og god, som i mange af de større modeller. Modellen byder også på usædvanligt stort udvalg af andre programmer, herunder 20 minutters Party-program, 40 graders Kvikprogram, GlassCare-program, Intensivt 70 graders program og flere andre.

Brugervenligheden er også helt i top og maskinen fyldes, tømmes og betjenes nemt. Generelt får man en model i rigtig god kvalitet, både hvad angår betjening og opvask, men også når det gælder den håndværksmæssige udførelse og design.

Mange praktiske funktioner

På trods af de beskedne dimensioner på ca. 44 x 55 x 50 centimeter (højde x bredde x dybde), er der plads til seks kuverter i maskinen. Tallerkenholderne kan tilmed klappes ned, hvis der er behov for at vaske større emner som for eksempel gryder og pander. Modellen performer også ganske udmærket rent energimæssigt, idet det årlige energiforbrug anslås til 174 kWh, og dermed berettiger til en flot A+ energiklassificering.

Electrolux ESF2400OW byder på mange af de smarte funktioner, man også ser hos de store opvaskemaskiner. Der er blandt andet indikatorer for manglende afspændingsmiddel og salt, og det er også muligt at starte opvasken med forsinkelse på op til 24 timer. Det er en ganske brugbar funktion, for selv om støjniveauet med 50 dB(A) ikke er alarmerende, vil driften alligevel tydeligt kunne høres, når apparatet står frit fremme på bordet. Med tidsforsinkelsen kan opvasken passende klares, mens du er ude af huset.

Fordele ved Electrolux ESF2400OW: 
🔵 Praktisk topbetjening øverst på lågens front
🔵 Rigtig god tørreevne
🔵 Mange programmer at vælge imellem
🔵 God håndværksmæssig udførelse
🔵 Strømbesparende med A+ energimærkning
🔵 Mulighed for tidsforsinket start


Bosch SKS62E22EU

Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
Topscorer hos svenske Råd & Rön

bosch-sks62e22eu

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.525,00 Kr. 0,00 Kr. 2.525,00 Kr. Læs mere
2.899,00 Kr. 0,00 Kr. 2.899,00 Kr. Læs mere

 

Som tidligere nævnt er Bosch blandt de mærker, der traditionelt dominerer på opvaskefronten, og Bosch SKS62E22EU er et udmærket eksempel. I de tests, vi har gennemgået, ligger den godt placeret i feltet blandt bordopvaskemaskinerne. Den testede model er med hvid front, men kan også fås med stålfront.

Brugervenligheden på opvaskemaskinen er særdeles god og betjeningen kunne næsten ikke være nemmere. Der medfølger blandt andet en detaljeret brugermanual som sørger for nem betjening af maskinen og til trods for modellens lille størrelse, så er det nemt både at fylde og tømme maskinen. Derudover er der en smart selvrensefunktion, og generelt den håndværksmæssige udførelse er i absolut topklasse.

Kigger man på brugernes egne oplevelser med produktet via anmeldelser rundt om på nettet, er der da også generelt stor tilfredshed med produktet. I alle de anmeldelser, vi har kunnet finde, anbefaler brugerne køb af denne model, og giver gennemsnitligt 4,7 ud af 5 mulige stjerner i bedømmelsen.

Energivenlig udgave med god tørreevne

Bosch SKS62E22EU er generelt energivenlig i drift, og er da også energimærket med A+. Tests viser dog, at den reneste opvask opnås på autoprogrammet, som bruger lidt mere energi og vand end gennemsnittet. I praksis er der dog kun tale om få kroner på årsbasis. Så det behøver ikke nødvendigvis være udslagsgivende for valget. Uanset hvilket vaskeprogram der bruges, er eksperterne dog enige om, at tørreevnen er udmærket. Maskinen får da også A-klassificering på tørring efter de nye EU-standarder, hvilket er den bedste klasse.

Støjniveauet for Bosch SKS62E22EU er målt til 48 dB(A), hvilket er udmærket for en bordopvaskemaskine og på linje med mange langt dyrere traditionelle opvaskemaskiner. Til sammenligning regner man med, at en almindelig samtale ”støjer” med 60 dB(A). Eftersom modellen står frit, vil støjen dog alt andet lige være hørbar, så du kan med fordel benytte muligheden for tidsforskydning, der kan starte maskinen, når du sover eller er ude af lejligheden.

God kapacitet og praktiske ekstrafunktioner

Kapaciteten for Bosch SKS62E22EU er målt til 6 standardkuverter, men det er muligt at pakke endnu mere ned i en opvask, hvis man er lidt omhyggelig med fordelingen. Modellen udmærker sig i øvrigt ved at have både almindelig bestikskuffe og yderligere en bestikbakke. Tallerkenholderne kan også klappes ned, hvis der skal gøre plads til større emner.

I modsætning til mange andre bordopvaskemaskiner, giver Bosch SKS62E22EU mulighed for at forskylle opvasken. Det er en stor fordel, hvis opvasken er ekstra tilsmudset eller måske har stået i længere tid med indtørret snavs til følge. Modellen byder i øvrigt på hele seks forskellige vaskeprogrammer, og en intelligent mængdecensor, der vurderer fyldningsgrad og hvor beskidt tøjet er.

Fordele ved Bosch SKS62E22EU: 
🔵 Brugervenlig model med god manual
🔵 Energimærket A+ og god tørreevne
🔵 Relativt lavt støjniveau og mulighed for tidsforskydning
🔵 God plads med både skuffe og bakke til bestik
🔵 Mulighed for forskyl af opvasken
🔵 Mange programmer og intelligent sensorteknologi


Bosch SKS50E32EU

Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
Topscorer hos svenske Råd & Rön

bosch-sks50e32eu

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.199,00 Kr. 0,00 Kr. 2.199,00 Kr. Læs mere
2.199,00 Kr. 0,00 Kr. 2.199,00 Kr. Læs mere
2.284,00 Kr. 0,00 Kr. 2.284,00 Kr. Læs mere
2.599,00 Kr. 0,00 Kr. 2.599,00 Kr. Læs mere

 

Model SKS50E32EU fra Bosch er den næstbilligste bordopvaskemaskine i vores gennemgang, og set i det lys får du faktisk rigtig meget for pengene. På mange områder matcher denne model nemlig de noget dyrere konkurrenter. Hvis du vil have den billige pris, er der dog en enkelt ting, du må gå på kompromis med. Bosch SKS50E32EU støjer nemlig en anelse mere end gennemsnittet. Støjniveauet er ifølge Bosch selv på 54 dB(A), hvilket dog trods alt ikke svarer til mere end lydniveauet for en almindelig samtale.

I praksis er støjen i hvert fald ikke et problem, hvis man skal tro brugernes egne anmeldelser i de forskellige netbutikker. Nogle finder den decideret lydsvag, mens andre betegner støjen som værende ubetydelig. Der er ikke overvældende mange brugeranmeldelser, men alle dem, vi har kunnet finde, giver topkarakterer til denne bordopvasker med gennemsnitligt 4,8 ud af 5 mulige stjerner.

Hvis du er lidt støjfølsom, kan du overveje en af de andre modeller i gennemgangen, hvis økonomien er til det. Alternativt kan problemet dog let løses ved hjælp af den indbyggede timer, som frit lader dig bestemme, hvornår maskinen skal gå i gang. Du kan således blot lade opvaskemaskinen køre om natten eller når du er på arbejde, og så har støjniveauet selvsagt ingen betydning i praksis.

Brugervenlige funktioner

Et af de punkter hvor Bosch SKS50E32EU særligt udmærker sig på er brugervenligheden, som er helt i top. Brugervenligheden omfatter både en særdeles nem betjening af maskinen, ligesom det også inkluderer en særligt detaljeret brugermanual samt fyldning og tømning af maskinen. Et andet punkt hvor Bosch har brugt lidt ekstra energi er ved håndteringen af saltbeholderen, som er meget nemt tilgængelig, til trods for den lille maskine. Modellen har også en effektiv selvrensefunktion, så man ikke behøver at bekymre sig om at skulle rengøre maskinen manuelt.

Maskinen har desuden en flot A+ energimærkning, hvilket er ganske fornuftigt for denne type af opvaskemaskiner.

Ekstra vandsikring og mange programmer og funktioner

Bosch SKS50E32EU er udstyret med ekstra vandsikring, så du ikke risikerer oversvømmelse i køkkenet, hvis maskinen mod forventning skulle gå i stykker. Med denne model får du også adgang til fem forskellige vaskeprogrammer. Især auto-programmet er rigtigt effektivt, hvilket hænger sammen med den indbyggede mængdesensor, der selv finder ud af, hvor meget service, der er i maskinen, samt hvor snavset det er.

Maskinen afkalker sig selv automatisk, og elektroniske indikatorer giver dig besked, hvis der mangler salt eller afspændingsmiddel. Selve indstillingen af vaskeprogrammet sker med en drejevælger, der også har indbygget starttast. Modellen er endvidere udstyret med Bosch’s IQ-drive motorteknologi, der reducerer støj og energiforbrug mest muligt.

Fordele ved Bosch SKS50E32EU: 
🔵 Attraktiv prissætning og høj brugertilfredshed
🔵 Meget brugervenlig bordopvaskemaskine
🔵 Energivenlig med A+ energimærkning
🔵 Indbygget vandsikring
🔵 Autoprogram med mængdesensor
🔵 Bosch IQ-drive motorteknologi


Bosch SKS62E28EU

Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
Topscorer hos svenske Råd & Rön

bosch-sks62e28eu

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
3.899,00 Kr. 0,00 Kr. 3.899,00 Kr. Læs mere
3.970,00 Kr. 0,00 Kr. 3.970,00 Kr. Læs mere

 

Går du efter et køkken med et look i rustfrit stål, kan du overveje den populære Bosch SKS62E28EU. Den er populær hos brugerne, hvis man skal tro anmeldelserne rundt om på nettet. En gennemsnitskarakter på 4,7 ud af 5 mulige stjerner taler sit klare sprog, og mange af brugerne knytter også kommentarer til som for eksempel ”rap lille sag” eller ”skøn lille maskine”.

Bosch er kendt for godt håndværk og denne opvaskemaskine er ingen undtagelse. Modellen er solidt udført og i rigtig god kvalitet. Støjniveauet under brug er på 48 dB(A) og ifølge forbrugerne, så finder de modellen særdeles lydsvag, hvis man nærlæser de forskellige anmeldelser. 48 dB(A) er bedre end mange tilsvarende maskiner i klassen, og til sammenligning anslås en almindelig samtale at have et lydniveau på 60 dB(A).

Flot energimærkning og god kapacitet

Bosch SKS62E28EU er dimensioneret til at kunne klare seks gennemsnitskuverter, hvilket anses for en passende kapacitet til den lille husstand med 1-2 personer. I praksis afhænger kapaciteten dog i høj grad af, hvor effektivt du ”pakker” maskinen, og med lidt øvelse kan der være rigtig meget. I modsætning til mange andre modeller, har denne både almindelig bestikskuffe og en yderligere bakke til bestik.

Bosch SKS62E28EU opnår et flot A+ i energimærkningen, hvilket må siges at være godkendt. Strømforbruget afhænger dog naturligvis af det valgte vaskeprogram, idet vask ved høje temperaturer selvsagt bruger ekstra strøm. I dagligdagen vil du dog fint kunne nøjes med det smarte autoprogram, der via sensorer måler maskinens fyldningsgrad og servicets tilsmudsning, og vasker derefter. Modellen adskiller sig også fra andre maskiner med et regulært skylleprogram, som for eksempel kan bruges, hvis snavset er meget indtørret. Der er i alt seks forskellige vaskeprogrammer.

Brugervenlig maskine med god tørreevne

Selvfølgelig skal servicet være rent efter en opvask, men det letter også håndteringen, hvis det er ordentligt tørt. Det bliver det med Bosch SKS62E28EU. Bosch oplyser da også, at tørreevnen efter officiel EU-standard er i den bedste A-klasse.

I det hele er denne maskine meget brugervenlig. Manualen er nem at gå til og det samme gælder flere af de ofte benyttede funktioner som eksempelvis påfyldning af salt. Det bidrager selvfølgelig til brugervenligheden, at maskinen er selvrensende.

Fordele ved Bosch SKS62E28EU: 
🔵 Flot design med rustfri stålfront
🔵 Gode anmeldelser hos forbrugerne
🔵 God kvalitet hele vejen igennem
🔵 A+ energimærkning og A-klassificering i tørreevne
🔵 Autoprogram med fyldningssensor
🔵 Meget brugervenlig på alle områder


Siemens SK25E203EU

Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
Topscorer hos svenske Råd & Rön

siemens-sk25e203eu

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
2.899,00 Kr. 0,00 Kr. 2.899,00 Kr. Læs mere
3.546,00 Kr. 0,00 Kr. 3.546,00 Kr. Læs mere

 

Er prisen en afgørende faktor, bør du måske se nærmere på Siemens SK25E203EU, som hører til blandt de billigste bordopvaskemaskiner i denne gennemgang. Med denne maskine får du overraskende meget for pengene, og de forbrugere, der allerede har anskaffet modellen er særdeles tilfredse. I hvert fald hvis man tager udgangspunkt i anmeldelserne rundt om på nettet. Her får modellen hele 4,8 ud af 5 mulige stjerner, dog baseret på relativt få anmeldelser.

Ifølge forbrugerne er Siemens SK25E203EU også en meget brugervenlig bordopvaskemaskine. Det er nemt at fylde og tømme maskinen, påfylde salt og betjene maskinen i almindelighed. Det gælder også brugervejledningen, der giver fin hjælp til både installation og brug.

Robust konstruktion og energivenlig drift

Både byggekvaliteten og den håndværksmæssige udførelse af Siemens SK25E203EU er rigtig god. Maskinens energiforbrug ligger en anelse højere end gennemsnittet for denne type af opvaskemaskine.

Siemens SK25E203EU opnår stadig en flot A+ energimærkning, og ligger dermed på linje med andre langt dyrere modeller. Når prisen på denne model samtidig tages i betragtning, bør få kroners variationer på elregningen ikke være udslagsgivende for det endelige valg.

Vælger du det automatiske vaskeprogram på Siemens SK25E203EU, er der yderligere besparelser, idet en indbygget sensor måler på, hvor snavset servicen er. På den måde bruges der ikke mere vand og højere temperaturer end nødvendigt, og det er ganske smart. Ofte er der nemlig kun behov for en let vask. Maskinen har dog også en række andre programmer, som du manuelt kan vælge. Det foregår via en drejevælger på fronten, som også har indbygget startknap.

Selvrensende funktioner og moderat støjniveau

Siemens oplyser selv støjniveauet til 54 dB(A), hvilket er lidt over middel foren bordopvaskemaskine. Imidlertid er det ikke det, forbrugerne selv oplever, hvis man nærlæser de forskellige anmeldelser på nettet. Her vurderes Siemens SK25E203EU af flere i praksis til at være særdeles støjsvag under drift.

Oplever man støjen som generende, kan man let komme om ved problemet ved at lade maskinen vaske, mens man er andetsteds. Starten kan nemlig tidsforskydes med op til 24 timer. Siemens SK25E203EU byder også på en række andre smarte funktioner. En af de funktioner, der især bemærkes af eksperterne, er de selvrensende funktioner, der løbende renser og afkalker automatisk.

Fordele ved Siemens SK25E203EU: 
🔵 Kvalitets bordopvaskemaskine til lav pris
🔵 Solid og gennemarbejdet byggekvalitet
🔵 Brugervenlig, og nem at fylde og tømme
🔵 Mange programmer, herunder automatisk sensorstyret program
🔵 Mulighed for tidsforskudt start
🔵 Selvrensende funktioner


Siemens SK26E221EU

Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
Topscorer hos svenske Råd & Rön

siemens-sk26e221eu

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.799,00 Kr. 0,00 Kr. 2.799,00 Kr. Læs mere
2.799,00 Kr. 0,00 Kr. 2.799,00 Kr. Læs mere
3.249,00 Kr. 0,00 Kr. 3.249,00 Kr. Læs mere

 

Med Siemens SK26E221EU får du en gedigen bordopvaskemaskine i klassisk hvid finish, der med målene på ca. 45 x 55 x 52 (højde x bredde x dybde) vil kunne passes ind næste hvor som helst. Byggekvaliteten er i sædvanlig Siemens-kvalitet, og den får da også absolutte topkarakterer fra eksperterne hos både svenske Råd & Rön og danske Tænk.

Modellen er udstyret med både bestikskuffe og ekstra bestikbakke, og tallerkenholderne i bunden kan klappes ned, hvis større emner skal passes ind. Er man omhyggelig, er det således muligt at få plads til lidt mere end de seks kuverter, der er oplyst som maksimum kapacitet. Siemens SK26E221EU er dermed et oplagt valg for den lille familie med begrænset plads i køkkenet.

Forskyl og andre funktionelle programmer

Ud over de mere almindelige programmer tilbyder Siemens SK26E221EU også mulighed for at forskylle opvasken, hvis den er ekstra tilsmudset. Det kan være en meget praktisk funktion, hvis opvasken har stået længere tid og snavset er tørret ind. I det daglige vil det nok være autoprogrammet, der bruges mest. Her sikrer indbyggede sensorer nemlig, at der vaskes efter tilsmudsningsgrad med både strøm- og vandbesparelse til følge.

Strømforbruget ligger lidt over middel, men ikke desto mindre opnår Siemens SK26E221EU en flot A+ energimærkning efter de nye standarder. Så merforbruget er minimalt. Til gengæld er maskinens evne til at levere tørt service efter endt opvask helt i top, og modellens tørreevne har A-karakter, når den måles efter EU-standarderne.

Brugervenlig bordopvaskemaskine med moderat støjniveau

Maskinens støjniveau er på 48 dB(A) og ligger i normalområdet for bordopvaskemaskiner. Kigger man på diverse forbrugeranmeldelser på nettet, er den gennemgående oplevelse dog, at Siemens SK26E221EU i det daglige opleves som værende særdeles lydsvag. I det hele taget er de forbrugere meget tilfredse, som allerede har anskaffet sig modellen. Gennemsnitskarakteren er hele 4,7 ud af 5 mulige stjerner.

Der er her også tale om en særdeles brugervenlig maskine, hvor både funktionalitet og betjening er i top. Påfyldning af salt og afspændingsmiddel er nemt tilgængeligt og selvrensefunktionen er yderst effektiv og letter den manuelle vedligeholdelse betydeligt.

Fordele ved Siemens SK26E221EU: 
🔵 Høj kvalitet og god kapacitet
🔵 Mange vaskeprogrammer, herunder program til forskyl
🔵 Autoprogram med sensorer der måler hvor beskidt tøjet er
🔵 A+ energimærkning og god tørreevne
🔵 Brugervenlig maskine med god manual
🔵 Indbygget selvrensefunktion


Scandomestic SFO 2201

Middel bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk
4.6 ud af 5 stjerner baseret på 29 brugeranmeldelser

Scandomestic SFO 2201

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.445,00 Kr. 0,00 Kr. 1.445,00 Kr. Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere

 

Scandomestic SFO 2201 er en stilren bordopvaskemaskine, der ifølge brugeranmeldelser hos hvidevareportalen Whiteaway.com er en funktionsdygtig og brugervenlig bordopvaskemaskine. Modellen får nemlig 4.6 ud af 5 stjerner baseret på de forskellige anmeldelser fra forbrugerne hos Whiteaway.com. Desuden er Forbrugerrådet Tænk også begejstrede for denne model, som de har valgt at give en middel bedømmelse.

En af de faktorer, der er med til at gøre Scandomestic SFO 2201 populær hos forbrugerne er blandt andet, at det er en bordopvaskemaskine, der ’vaske og tørrer godt’ samt er ’nem at betjene’.

Desuden beskriver forbrugerne, at de er vilde med, hvordan modellen fungerer. Den eneste ulempe, ifølge forbrugerne, ved denne model er, at den er lidt for lille indeni til store tallerkener.

Forbrugerrådet Tænk er mest begejstret for maskinens tørreevne og udførsel, hvor de er mindre begejstrede for dens tidsforbrug.

Ved køb af denne bordopvaskemaskine får man en maskine med plads til 6 kuverter, hvilet passer til en mindre husstand på enten 1 eller 2 personer. Desuden er Scandomestic SFO 2201 placeret i energiklasse A+, hvorfor man er sikker på, at den ikke er for dyr i drift.

Lydsvag bordopvaskemaskine med flere programmer 

Hvis man ikke har plads til en traditionel opvaskemaskine, så kan man i stedet købe en bordopvaskemaskine såsom Scandomestic SFO 2201.

Med Scandomestic SFO 2201 får man en bordopvaskemaskine med 6 forskellige programmer med hver deres funktion. Det betyder, at man har mulighed for at tilpasse programmer alt efter den opvask, som man vil sætte i gang.

De 6 programmer kan styres via LED-displayet på maskinens front, hvor man hurtigt har mulighed for at finde ud af hvilket program, som man skal vælge.

Derudover er Scandomestic SFO 2201 en lydsvag bordopvaskemaskine, da dens lydniveau er på 49 dB. Til sammenligning har en almindelig samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor maskinen ikke vil hverken larme eller forstyrre.

Fleksibel og praktisk model 

Selvom Scandomestic SFO 2201 er en mindre bordopvaskemaskine, så er den indrettet på en fleksibel måde, da der er gjort plads til, at man kan fylde den med så meget service som muligt.

Der er nemlig både mulighed for at trække servicens hylde ud og putte tallerkener i en side og glas i den anden side. Desuden medfølger der en bestikholder, hvorfor man kan få alt service fyldt i på samme tid.

Derudover kan man se, om der mangler enten salt eller afspændingsmiddel ved blot at tage et kig på LED-displayet, hvorfor man ikke skal holde øje med dette manuelt hele tiden.

God tørreevne og opvaskeevne samt udskudt start-funktion 

Scandomestic SFO 2201 er forsynet med både en god opvaske- og tørreevne. Dette er nogle af de vigtigste funktioner ved en opvaskemaskine, hvorfor det bedste er, når disse er i toppen. Både tørreevnen og opvaskeevnen har fået karakteren A, hvilket er den bedste indenfor begge områder.

Udover en god tørre- og opvaskeevne, så er Scandomestic SFO 2201 også forsynet med en udskudt start-funktion. Dette er en funktion, hvor man kan forprogrammere maskinen til at starte om enten 2, 4, 6 eller 8 timer. Det vil sige, at man kan indstille den til at starte, når man kommer hjem fra skole eller arbejde. Funktionen kan findes på maskinens LED-display.

Specifikationer ved Scandomestic SFO 2201 – mål 
🌀 Højde: 43,8 centimeter
🌀 Bredde: 55 centimeter
🌀 Dybde: 50 centimeter

Specifikationer ved Scandomestic SFO 2201 – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Bordopvaskemaskine
🔴 Kapacitet: 8 kuverter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Opvaskeevne: A
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 1820 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 174 kWh/år
🔴 Støjniveau: 49 dB
🔴 Antal programmer: 6

Fordele ved Scandomestic SFO 2201:
🔵 Kompakt og fleksibel bordopvaskemaskine med plads til 6 kuverter
🔵 6 forskellige programmer
🔵 Udskudt start-funktion
🔵 Lydsvag og energivenlig model
🔵 Tørre- og opvaskeevne A
🔵 Bestikholder medfølger


Bosch SKS51E26EU

Gode brugeranmeldelser hos Whiteaway.com
Gode brugeranmeldelser hos Wupti.com

Bosch SKS51E26EU

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.275,00 Kr. 0,00 Kr. 2.275,00 Kr. Læs mere
4.199,00 Kr. 0,00 Kr. 4.199,00 Kr. Læs mere
4.199,00 Kr. 0,00 Kr. 4.199,00 Kr. Læs mere
4.599,00 Kr. 0,00 Kr. 4.599,00 Kr. Læs mere

 

Bosch SKS51E26EU er en bordopvaskemaskine, der har fået gode anmeldelser fra de forbrugere, der har erhvervet sig modellen hos enten Whiteaway.com eller Wupti.com.

Her beskriver forbrugerne maskinen som værende både ’støjfri, effektiv samt produceret i et fint design’. Desuden er de positivt overraskede over, at der er masser af plads i modellen i forhold til, at det er en bordopvaskemaskine.

Selvom Bosch SKS51E26EU kun har fået et par anmeldelser, så er de positive, da forbrugerne ikke har skrevet om nogle umiddelbare ulemper ved modellen.

Bosch SKS51E26EU er en maskine, der passer til en familie på omkring 1 til 2 personer. Den har nemlig en kapacitet på 6 kuverter. Desuden ligger opvaskemaskinen i den bedre ende af energiklasse A+, hvilket både er en fordel for ens pengepung samt for miljøet.

Effektiv model med 5 programmer og lavt lydniveau 

Med Bosch SKS51E26EU får man 5 forskellige programmer. Disse programmer er et økoprogram, et normalprogram, et skåneprogram, et lynprogram og et intensivprogram. Desuden er der mulighed for at vælge tillægsfunktionen med ekstra tørring, hvis der er brug for det.

Endvidere er Bosch SKS51E26EU forsynet med et lavt lydniveau, hvorfor man ikke vil opleve at blive forstyrret, når maskinen er i gang med at vaske eller tørre. Lydniveauet er på 48 dB, hvilket er lavt sammenlignet med en almindelig samtale, der har et lydniveau på omkring 60 dB.

Bosch SKS51E26EU er yderligere en effektiv bordopvaskemaskine, da den har fået karakteren A i henholdsvis tørreevne og opvaskeevne. A er den højeste karakter, hvorfor man er sikret en funktionsdygtig og effektiv maskine.

Praktisk bordopvaskemaskine med flere funktioner 

Bosch SKS51E26EU er en opvaskemaskine, der selvom dens mindre størrelse og kapacitet, er udstyret med et væld af praktiske funktioner. Ved køb af Bosch SKS51E26EU får man en maskine, der kommer med en EcoSilence Drive-motor, en MængdeSensor samt en ActiveWater-teknologi.

EcoSilence Drive-motoren er kendt for at være både stærkere og mere lydsvag end mange andre modeller. Det er derfor også tilfældet med denne model. Motoren er desuden heller ikke udstyret med kulbørster, hvilket reducerer støjen samt forlænger levetiden.

Derudover betegnes ActiveWater-teknologien som værende en innovativ vasketeknologi, der både sikrer en ren og miljøvenlig opvask. Vanddistributionen bliver nemlig målrettet, så der er mulighed for at spare på både energi og vand.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch SKS51E26EU med en MængdeSensor, hvor der bliver sparet på energien, når opvaskemaskinen ikke bliver fyldt helt op. Man opnår herved en besparelse på både energi- og vandforbruget ved mindre mængder. Dette er muligt, da vægten af servicen bliver målt med en rotationshastighedssensor, der registrerer vandniveauet.

Glasbeskyttelse og LED-display 

Det er nemt og hurtigt at lære Bosch SKS51E26EU at kende, da den kommer med et LED-display, hvor man herved kan finde alle programmer og indstillinger.

Man behøver tilmed ikke være opmærksom på og tjekke, hvorvidt der mangler enten salt eller afspændingsmiddel, da der kan findes en elektronisk indikator på selve LED-displayet. Det betyder, at hvis en lille plet lyser ved enten salt eller afspændingsfunktionen, så skal man huske at fylde salt eller afspændingsmiddel på maskinen.

Med glasbeskyttelsesfunktionen er man sikret en skånsom og effektiv opvask, der beskytter fine og sarte glas og porcelæn. Modellen har nemlig mulighed for at regulere vandets hårdhed, så beskyttelsen af det sarte service bliver optimeret.

Specifikationer ved Bosch SKS51E26EU – mål 
🌀 Højde: 45 centimeter
🌀 Bredde: 55,1 centimeter
🌀 Dybde: 50 centimeter

Specifikationer ved Bosch SKS51E26EU – nøgleoplysninger 
🔴 Type: Bordopvaskemaskine
🔴 Kapacitet: 6 kuverter
🔴 Energiklasse: A+
🔴 Opvaskeevne: A
🔴 Tørreevne: A
🔴 Årligt vandforbrug: 2240 liter
🔴 Årligt energiforbrug: 174 kWh/år
🔴 Støjniveau: 48 dB
🔴 Antal programmer: 5

Fordele ved Bosch SKS51E26EU:
🔵 Tørre- og opvaskeevne A
🔵 MængdeSensor
🔵 Energibesparende og lydsvag motor
🔵 Glasbeskyttelsesfunktion
🔵 Innovativ vasketeknologi
🔵 5 programmer heriblandt lynprogram og økoprogram


Skal du vælge en bordopvaskemaskine eller en almindelig opvaskemaskine?

En bordopvaskemaskine er et oplagt valg til den lille lejlighed, sommerhuset eller kolonihaven, hvor det kan være småt med pladsen i køkkenet. En bordopvaskemaskine er dog en relativ dyr investering, hvis man sammenligner med en almindelig opvaskemaskine, hvor man får meget mere for pengene. Har man pladsen, er det derfor værd at overveje at investere i en almindelig opvaskemaskine. Du kan læse mere om de bedste opvaskemaskiner på markedet netop nu, i Forbrugsguidens store opvaskemaskine test, ligesom du også kan finde en guide med gode råd og vigtige overvejelser du bør gøre, når du vælger din opvaskemaskine.


Husk at afkalke din opvaskemaskine

Kalk i din opvaskemaskine er både skidt for selve opvaskemaskinen, energiforbruget og for dit service. Årsagen til, at der kommer kalk i din opvaskemaskine er vores kalkholdige vand. Over tid og efter gentagne opvaske, så vil kalket hobe sig op i maskinen, hvor det både kan blokere for vandtilførslen, og derved øge energiforbruget, ligesom det også kan efterlade hvide pletter på glas og bestik. Det er derfor vigtigt at huske at afkalke sin opvaskemaskine.

Hvor ofte bør man afkalke sin opvaskemaskine?

To faktorer gør sig gældende, når det kommer til frekvensen af afkalkning af din opvaskemaskine: 1, kalkindholdet i vandet i det område hvor du bor og 2, hvorvidt du bruger salt i maskinen eller ej. Bruger du salt, så er det kun nødvendigt at afkalke opvaskemaskinen en gang om året. Bruger du ikke salt, så bør man afkalke hver tredje måned. Bor du i et område med hårdt vand, så kan det være nødvendigt at afkalke sin opvaskemaskine så hyppigt som hver anden måned, hvis ikke man anvender salt i maskinen. Du kan læse mere om afkalkning af hvidevarer hos Whiteaway.

Hvordan afkalker man sin opvaskemaskine?

En afkalkning af opvaskemaskinen klares heldigvis nemt. Ifølge husmoderekspert, Julie Skals, så kræver det blot lidt lagereddike eller et brev citronsyrepulver fra supermarkedet, hvis maskinen er hårdt ramt. Benytter man sig af lagereddike, så skal man blot hælde en halv liter i bunden af en fuld opvaskemaskine og herefter køre en opvask som normalt. Har man glas med kalkrester, så kan man med fordel vaske dem ved samme lejlighed, da eddiken også vil opløse kalkrester i glassene.

Er opvaskemaskinen hårdt ramt af kalk, så kan man ifølge Julie Skals med fordel anvende et brev citronsyrepulver. Pulveret hældes i skuffen til opvasketabs og herefter kører man et normalt program i en tom maskine.

Slip af med de hvide pletter på de rene glas

Selv om din opvaskemaskine allerede er afkalket og fri for kalk, så kan et højt kalkindhold i vandet alene være nok til, at der sætter sig hvide aflejringer på eksempelvis glas og bestik. Oplever man problemer med kalkaflejringer, så er det en rigtig god idé at anvende salt i maskinen. Tilføjer man salt, så vil opvaskemaskinen nemlig selv sørge for at neutralisere kalken i løbet af en opvask. Saltet binder sig nemlig til kalken i vandet, så kalken ikke aflejres på glas og bestik.

Oplever du hvide pletter på glas og bestik, så er det ifølge Samvirke, en rigtig god idé at tjekke salttilførslen til opvaskemaskinen. Tjek både, om der påfyldt tilstrækkeligt med salt i maskinen og også, om salttilførslen er indstillet korrekt. Jo mere kalk der er i vandet, desto mere salt skal der tilføres under en opvask. Det er også vigtigt, at der er fyldt tilstrækkeligt med afspændingsmiddel på maskinen og at filtret er rent.

En anden ting du bør være opmærksom på, er doseringen af sæbe. Er sæbedoseringen for lille i forhold til kalkindholdet i vandet, så vil der ikke være nok vaskeaktive stoffer til at opløse kalken og den kan derfor sætte sig på glas og bestik.


Bordopvaskemaskine test – Disse kilder har vi anvendt i artiklentestkilder

I vores gennemgang af bordopvaskemaskiner støtter vi os først og fremmest til eksterne uvildige tests, herunder primært de danske og svenske forbrugerorganisationer. De præsenteres kort nedenfor, hvor vi også linker direkte til kilderne, så du eventuelt selv kan grave dybere.

Tænk.dk 🇩🇰
De fleste danskere kender Tænk.dk som forbrugernes vagthund. Den rolle har magasinet spillet gennem en længere årrække, og magasinet har med tiden opnået stor anerkendelse for upartiske og saglige vurderinger af forbrugsgoder og produkter. Tænk.dk arbejder også tæt sammen med Forbrugerstyrelsen, hvilket naturligt er med til at give ekstra slagkraft.

I denne artikel har vi blandt andet nærlæst magasinets test af opvaskemaskiner, som omfatter både almindelige opvaskemaskiner og bordmodeller. Du kan se hele testen her, men vær opmærksom på, at adgang forudsætter et abonnement. Har du ikke abonnement, er det også muligt at købe særskilt adgang til testen for et mindre beløb.

Råd & Rön 🇸🇪
Fra Sverige har vi hentet testresultater fra magasinet Råd & Rön, som på mange måder ligner danske Tænk.dk. Her testede man i foråret 2016 hele 98 opvaskemaskiner, herunder både bordopvaskere og almindelige opvaskemaskiner. Hele testen kan ses her, men fuld adgang forudsætter dog, at du køber abonnement hos Råd & Rön.

Opvaskemaskinerne er listet i et interaktivt skema, hvor du med forskellige sorteringsmuligheder kan få resultatet vist, som du ønsker. Du kan dermed eksempelvis sortere efter bordopvaskemaskiner, så det kun er disse modeller, der vises. Når du klikker på den enkelte model, kan du se karaktergivningen på alle testede parametre.

Andre relevante tests

Et alternativ til bordopvaskemaskinen er de traditionelle opvaskemaskiner. I vores opvaskemaskine test kan du læse hvilke modeller der er blevet kåret til testvindere og topscorere i forskellige ekspert tests. Vi har ligeledes fortaget prissammenligning af produkterne, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst i Danmark.

Hvis du er på udkig efter andre hvidevarer, så bør du også læse vores vaskemaskine test, hvor vi har samlet alle eksperternes favoritter inden for området.

Vi håber denne artikel har kunne hjælpe dig med at vælge den rette bordopvaskemaskine. Hvis du har nogle spørgsmål eller kommentarer til artiklen, så er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi bliver altid glade for at få tilbagemeldinger på vores artikler, og både ris og ros er velkommen.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse