Integreret opvaskemaskine test 2021 – Oversigt over de bedste integreret opvaskemaskiner

Senest opdateret den 0

I denne artikel har vi set nærmere på de bedste integrerede opvaskemaskiner på markedet.

Vi har gennemgået en række ekspert tests og har i denne artikel samlet udvalg af de integrerede opvaskemaskiner, som eksperterne vurderer til at være de bedste. Dermed kan du nemt og hurtigt få et overblik over hvilke modeller, der klarer sig bedst i test.

Efter gennemgang af de forskellige modeller, finder du en guide der gennemgår alle de ting du skal overveje, når du køber ny opvaskemaskine.

Denne integreret opvaskemaskine test indeholder:
🔸 Gennemgang af integrerede opvaskemaskiner
🔸 Viden om integrerede opvaskemaskiner
🔸 Guide til valg af den rigtige opvaskemaskine
🔸 Sådan vedligeholder du din opvaskemaskine
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan du nemmere få et overblik over nogle af de bedste produkter på markedet.

Integreret opvaskemaskine test 2021 – Her er de 8 bedste integrerede opvaskemaskiner

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de integrerede opvaskemaskiner, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret ekspert test fra både ind og udland, og samlet de best anmeldte maskiner i denne test. I de grønne bokse under produktnavnene, kan du se, hvem der har anmeldt produktet, og hvordan det har klaret sig i testene.

Du finder også en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste forhandler af lige netop den opvaskemaskine, der dækker dine behov.


AEG FFB63606PM

5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler WhiteAway.com

AEG FFB63606PM

i samarbejde med PriceRunner 

AEG FFB63606PM er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær opvaskemaskine hos forbrugerne. Opvaskemaskinen har nemlig fået 5 ud af 5 stjerner hos den danske forhandler WhiteAway.com.

Her skriver brugerne, at de er vilde med opvaskemaskinen på grund af dens gode funktioner. Denne model har nemlig alt det, man søger i en opvaskemaskine. Brugerne nævner ikke nogle deciderede ulemper ved modellen.

Ved køb af AEG FFB63606PM skal man være opmærksom på, at det er en underbygningsopvaskemaskine, der skal installeres under en bordplade. Den leveres desuden uden en topplade.

Energibesparende opvaskemaskine med lavt lydniveau 

Med AEG FFB63606PM får man en opvaskemaskine med en kapacitet på 13 kuverter. Det betyder, at den er velegnet til en familie på omkring fire til fem personer.

Opvaskemaskinen er placeret i energiklasse A++, hvorfor den ikke forbruger meget strøm på et år. Man skal derfor ikke bekymre sig om, hvorvidt det er dårligt for hverken miljøet eller pengepungen.

Takket være opvaskemaskinens vandsensor bliver vandforbruget tilpasset alt efter mængden af snavs, så der ikke bliver brugt for meget vand.

Samtidigt er AEG FFB63606PM en støjsvag model, da dens lydniveau er på blot 43 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor denne model ikke støjer meget, når den er tændt.

Maskinens timer-funktion giver ydermere mulighed for, at man kan planlægge opvasken, så det passer ind i ens dag. Skal den vaske, mens man ikke er hjemme, behøver man ikke bekymre sig om oversvømmelse i køkkenet, da Aquastop-funktionen automatisk lukker vandtilførslen ved lækage.

Opvaskemaskine med flere programmer 

AEG FFB63606PM er forsynet med otte opvaskeprogrammer heriblandt et hurtigprogram, et ekstra stilleprogram, et glasprogram og et autoprogram. Hvor glasprogrammet sørger for, at alle glas bliver renset og vasket på en effektiv, men skånsom måde, regulerer autoprogrammet selv temperaturen, mens sensoren måler tilsmudsningsgraden for en optimal vask.

Der er ydermere mulighed for at halvere programtiden med hjælp fra TimeManager-funktionen og stadig få præcis det samme vaskeresultat. Dette er optimalt, hvis man har gæster.

Når opvaskemaskinen er færdig, benytter den sig af en AirDry-teknologi. Her åbner lugen sig 10 centimeter til slut i programmet, så man opnår en maksimal tørring ved brug af naturlig luft. Der er desuden mulighed for at vælge en XtraDry-funktion, der giver tørreresultaterne det ekstra, hvilket er fordelagtigt ved plastik eller andre emner, som er svære at tørre.

Praktisk og alsidig opvaskemaskine 

AEG FFB63606PM er forsynet med en Satellit-spulealarm, der spreder vandet optimalt. Dette sørger for en mere ren opvask, så alt bliver helt rent.

Samtidigt kommer opvaskemaskinen med et ProWater-system, hvilket betyder, at den har en ekstra spulearm i toppen. Den ekstra spulearm sikrer, at vandet når bedre ud til hjørnerne, så alt bliver vasket optimalt.

Når opvaskemaskinen er sat i gang, vil du have mulighed for at se et rødt lys på gulvet. Efter opvasken er færdig, vil lyset lyse grønt.

Du behøver derfor ikke kigge på selve maskinen for at se, om den stadig er i gang, eller om den er færdig. Der er dog også mulighed for at se resttidsvisningen på displayet.

Sidst men ikke mindst kommer AEG FFB63606PM med en knap, der er dedikeret til ens yndlingsprogram. Man skal derfor blot trykke på knappen, hvorefter dette program går i gang.

Specifikationer ved AEG FFB63606PM – mål: 
🔴 Højde: 81,8 centimeter
🔴 Bredde: 59,6 centimeter
🔴 Dybde: 57 centimeter

Specifikationer ved AEG FFB63606PM – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Underbygningsopvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 13 kuverter
🌀 Energiklasse: A++
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 2940 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 262 kWh/år
🌀 Støjniveau: 43 dB
🌀 Antal programmer: 8

Fordele ved AEG FFB63606PM: 
🔵 Timer-funktion
🔵 ProWater-system
🔵 Flere opvaskeprogrammer
🔵 Lys på gulvet
🔵 AirDry-teknologi


Zanussi ZDT22004FA

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch SMU46CW00S

i samarbejde med PriceRunner

Zanussi ZDT22004FA er blevet testet og anmeldt af både de danske og svenske eksperter Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön. Begge ekspertkilder giver modellen en god bedømmelse, da de især er vilde med dens vaske- og tørreevne.

Til gengæld er eksperterne mindre vilde med maskinens brugervenlighed, samt at dens tidsforbrug ikke er optimalt ved specifikke programmer.

Zanussi ZDT22004FA er en integrationsmodel, hvorfor den skal integreres i ens køkken. Desuden kommer den med en kapacitet på 13 kuverter, hvorfor den er velegnet til en større familie på omkring 4 til 5 personer.

Klassisk opvaskemaskine med Kvik-program og timer-funktion

Zanussi ZDT22004FA er en klassisk opvaskemaskine, der er placeret i energiklasse A+. Dette betyder, at maskinen har et forholdsvist lavt forbrug af vand- og energi, hvilket er en fordel for både forbrugeren og miljøet.

Endvidere kommer Zanussi ZDT22004FA med 5 programmer såsom Økonomi 50°C, Intensiv 70°C, Normal 65°C med skyl, Kvik 65°C og Skyl. Med Kvik-programmet kan man vaske selv den mest snavsede service på blot 30 minutter, hvorimod Intensiv-programmet sørger for, at give opvasken en ekstra grundig opvask.

Man kan også vælge at gøre brug af opvaskemaskinens timer-funktion, hvor man har mulighed for at planlægge opvasken i op til 3 timer i forvejen, hvis der er brug for det. Zanussi ZDT22004FA har yderligere et lavt lydniveau på 48 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke støjer meget under brug.

Model med naturlig tørring samt mulighed for DoorFitKit

Zanussi ZDT22004FA kommer med teknologien AirDry, der er en form for naturlig tørring. Det betyder, at den åbner døren med 10 centimeter, når programmet er ved at være slut. På den måde opnår man en optimal tørring af servicen samt sparer for elforbruget. Selve åbningstiden af døren varierer fra program til program.

Med Zanussi ZDT22004FA har man også mulighed for at tilpasse opvaskemaskinen til ens IKEA-køkken med et DoorFitKit, hvis der er brug for det. Man kan montere et DoorFitKit på selve maskinen, hvorved maskinens højde bliver hævet, så den passer til en bordplade på op til 60 centimeter.

Opvaskemaskine med praktiske funktioner

Zanussi ZDT22004FA er forsynet med flere praktiske egenskaber og funktioner. Eksempelvis kommer maskinen med en bestikkurv samt en højdejusterbar overkurv.

Mens bestikkurven gør det muligt at placere al bestik samlet, så sørger den højdejusterbare overkurv for, at man har nemmere ved at placere selv høje tallerkener og glas i maskinen.

Endvidere kommer Zanussi ZDT22004FA med en indikator for salt og afspændingsmiddel. Hvis der mangler en af disse ting, så vil opvaskemaskinen lyse og gøre forbrugeren opmærksom på dette med det samme.

Opvaskemaskinen kommer yderligere med en sikkerhedsfunktion mod udslip af vand. Denne funktion er en dobbeltbund med flyder, der sørger for, at maskinen ikke spilder vand i tilfælde af en indvendig vandlækage.

Specifikationer ved Zanussi ZDT22004FA – mål: 
🔴 Højde: 82 centimeter
🔴 Maxhøjde: 88 centimeter
🔴 Bredde: 60 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter 

Specifikationer ved Zanussi ZDT22004FA – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Integrerbar opvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 13 kuverter
🌀 Energiklasse: A+
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 2420 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 295 kWh/år
🌀 Støjniveau: 48 dB
🌀 Antal programmer: 5

Fordele ved Zanussi ZDT22004FA: 
🔵 Sikkerhedsfunktion mod vandlækager
🔵 Naturlig tørring
🔵 Udstyret med Kvik- og Intensiv-program
🔵 Udstyret med en timer-funktion
🔵 Kan tilpasses til et IKEA-køkken med DoorFitKit


Bosch SMV68MD02E

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Bosch SMV68MD02E

i samarbejde med PriceRunner

Modellen Bosch SMV68MD02E er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Forbrugerrådet Tænk og Råd & Rön, der begge har lavet en omfattende test af en række opvaskemaskiner.

Opvaskemaskinen er blevet testet på forskellige parametre såsom brugervenlighed, ydeevne, funktioner m.m., og klarer sig godt ifølge begge eksperter. Eksperterne er især vilde med modellens vaske- og tørreevne.

Dog bemærker de, at tidsforbruget ikke er helt optimalt, da den er en smule lang tid om at klare opvasken ved specifikke programmer.

Energivenlig model til en større familie

Med Bosch SMV68MD02E får man en integreret opvaskemaskine, hvorfor den skal integreres i selve køkkenet, så fronten passer sammen med køkkenets design. Modellen kommer uden en front, hvorfor man selv skal montere en køkkenlåge som front.

Opvaskemaskinen er placeret i energiklasse A++. Dette er markedets næstbedste energiklasse i forhold til opvaskemaskiner, hvorfor den ikke forbruger meget strøm på et år.

Udover at være en energibesparende opvaskemaskine, så kommer modellen med en kapacitet på 14 kuverter, hvorfor den er velegnet til en større familie på omkring 4 til 5 personer. Derudover støjer modellen ikke meget under brug, da dens støjniveau er på blot 42 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Opvaskemaskine med flere programmer

Bosch SMV68MD02E er forsynet med 8 forskellige programmer. Disse programmer er Forskyl, Lyn 45 grader, 1 time 65 grader, Intensiv 70 grader, Ekstra Stille 50 grader, Glas 40 grader, Øko 50 grader og Auto 45-65 grader.

Man kan derfor vælge alt lige fra et energibesparende program til et hurtigprogram, hvis opvasken skal være hurtigt færdig.

Udover de 8 programmer, så er Bosch SMV68MD02E yderligere udstyret med 4 tillægsfunktioner. Disse inkluderer ExtraDry, VarioSpeed Plus, HygiejnePlus og IntensivZone. Man kan også finde specialprogrammet MachineCare.

Mens ExtraDry sørger for, at opvasken altid kommer tørt ud af opvaskemaskinen, sikrer HygiejnePlus, at 99,9 % af alle bakterier bliver dræbt.

Effektiv model med AquaStop og MængdeSensor

Bosch SMV68MD02E er forsynet med både AquaStop og MængdeSensor. Med AquaStop undgår man oversvømmelser som følge af lækager, hvorimod MængdeSensor sørger for at måle niveauet af snavs samt mængden af opvask med hjælp fra sensorer. På den måde bliver der kun brugt den nødvendige mængde vand.

Hertil kommer ActiveWater-teknologien, der sikrer den maksimale effekt i forhold til både vandcirkulation, vand og opvarmning.

Derudover kommer Bosch SMV68MD02E med motorteknologien EcoSilence Drive, der sørger for en effektiv motor, så man opnår en energieffektiv og hurtig opvask.

På selve opvaskemaskinen kan man også finde funktionen TimeLight, der kaster et lys ned på gulvet foran maskinen, hvor man både kan se tid samt program.

Specifikationer ved Bosch SMV68MD02E – mål: 
🔴 Højde: 81,5 centimeter
🔴 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,8 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter

Specifikationer ved Bosch SMV68MD02E – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Integrerbar opvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 14 kuverter
🌀 Energiklasse: A++
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 266 kWh/år
🌀 Støjniveau: 42 dB
🌀 Antal programmer: 8

Fordele ved Bosch SMV68MD02E: 
🔵 TimeLight-funktion
🔵 8 programmer og 4 tillægsfunktioner
🔵 AquaStop og MængdeSensor
🔵 EcoSilence Drive-motorteknologi
🔵 Lydsvag model


Siemens SN636X01KE – Kundernes topscorer

7 i kategorien med 200+ anmeldelser og 4,4 ud af 5 stjerner hos Pricerunner.dk
4,2 ud af 5 stjerner hos Power.dk
Har 100+ anmeldelser og 4,6 ud af 5 stjerner hos  Amazon.co.uk

Siemens SN636X01KE

i samarbejde med PriceRunner

Derfor anbefaler vi den:

Vaskemaskinen fra Siemens har en lang række innovative teknologiske funktioner der gør at den kan tilpasses familiens behov, og giver et godt vaskeresultat hver gang.
Maskinen er miljøvenlig og hurtig. Med programmet VarioSpeed Plus, forkortes opvaske- og tørretiden med op til 66%.

Siemens lover en lang levetid på deres opvaskemaskine grundet iQdrive-motoren, som ikke kører på kul og dermed stort set aldrig slides op.

Maskinen har mange gode anmeldelser af forbrugere der selv har købt og testet maskinen til daglig brug, heriblandt siger Charlie86. “Vasker skinnende rent, selv på hurtig program. Utrolig fornøjet! 10 ud af 5 stjerner.”

Hildir er også glad for maskinen og siger: “Dejlig nem at betjene i vores travle hverdag. Samtidig nok plads i den.”

Om:

Maskinen har 6 programmer, et intensivt program på 70 grader, et auto program på 45-65 grader, et øko program på 50 grader, et forskyls program og et glas program på 40 grader, som vasker fine glas skånsomt op, tørringstiden er også forlænget for at give en ekstra skånsom tørring, samt selvfølgelig et lynprogram

Derudover har den tre tillægsprogrammer. VarioSpeed Plus programmet som forkorter opvaske- og tørretiden op til 3 gange, dette kan dog ikke kombineres med lyn programmet.

Programmet IntensivZone aktiverer et øget spuletryk i den nederste kurv, og er f.eks. Godt til gryder med fastbrændte rester, eller andet meget beskidt opvask.

Har man mange plastbeholdere, skåle eller anden plastbaseret opvask er programmet ExtraDry optimalt, det giver en perfekt tørring.

Ydermere kommer opvaskemaskinen med et Maschine Care specialprogram der fjerner fedt og kalkaflejringer i opvaskemaskinen og dermed forlænger levetiden på maskinen.

Siemens SN636X01KE vs. markedet

Med rigtig mange gode autoprogrammer, skåneprogrammer og ektra tilvalgsfunktioner er her en maskine som man kan indstille stort set til alle typer opvask.

Siemens adskiller sig med deres iQdrive motor, som modsat de fleste andre opvaskemaskiner ikke kører på kul – dermed har Siemens lanceret en maskine der gerne skulle holde lidt længere.

Den øverste kurv er fleksibel og nem at fylde. Den har 3 nivauer som kan klappes ned og opdeles, og sammen med rackMatic systemet hvor kurven kan sænkes eller hæves, giver dette ekstra god plads når maskinen skal fyldes med andet end bare hverdags tallerkner og bestik.

Siemens har med VarioFlex basket, forsøgt at lave en god innovativ løsning der letter udtræk af kurven, og dermed også tømning og fyldning.

Faktisk giver hele funktionen med en top-kurv til bestik, en del ekstra plads. Da underkurven ikke fyldes af en bestikkurv, giver det faktisk plads til service fra en ekstra person, så reelt set har maskinen ikke plads til 13 kuverter, men 14.

For dem der godt kan lide at følge med, er maskinen udstyret med et infoLight, der kaster et lys ned på gulvet, så man nemt kan se om maskinen er i gang eller færdig.

Specifikationer vedSiemens SN636X01KE – mål:
🔴 Højde: 81,5 centimeter
🔴 Max Højde: 81,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,8 centimeter
🔴 Dybde: 57,3 centimeter

Specifikationer ved Siemens SN636X01KE – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Fuldt integrerbar opvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 13 kuverter
🌀 Tørreevne: A
🌀 Energiklasse: A++
🌀 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 262 kWh/år
🌀 Støjniveau: 46 dB
🌀 Antal programmer: 6 + 3 tillægsfunktioner

Fordele ved Siemens SN636X01KE:
🔵 VarioSpeed Plus programmet
🔵 Stor kapacitet (13 kuverter)
🔵 VarioFlex kurvesystem
🔵 Auto All-in-1, automatisk tilpasning til typen af opvaskemiddel
🔵 Højdejusterbar overkurv


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Outlet section for .dk


Bosch SMU46CW00S 

4,1 ud af 5 stjerner hos Pricerunner.dk
4,7 ud af 5 stjerner hos Lavprishvidevarer.dk
4,8 ud af 5 stjerner hos Skousen.dk
4,6 ud af 5 stjerner hos Whiteaway.dk
4,6 ud af 5 stjerner hos Elgiganten.dk

Bosch SMU46CW00S

 

Derfor anbefaler vi den:

Med så mange positive anmeldelser fra forbrugere der har købt og prøvet opvaskemaskinen, kan der næsten ikke være tvivl om, at den lever op til det, Bosch lover. Alt i alt en lækker maskine i den gode tyske kvalitet, som de fleste Bosch-brugere allerede er bekendt med.

Hos Skousen.dk skriver MortensenM også:

Vi har haft forskellige mærker, dyre og billige. Denne er vores hidtil bedste maskine. Vores krav var så tæt på lydløs som muligt og så skulle alt i den være tørt efter vask. Den lever til fulde op til vores krav. Kan varmt anbefales.”

Flere forbrugere sætter pris på at maskinen er så støjsvag som den er, samt et stort set perfekt opvaskeresultat hver gang.

Opvaskemaskinen har desuden en mængdesensor der tilpasser forbruget af vand, efter hvor meget der er fyldt i. Et mængdetilpasset forbrug af vand sparer både energi og tid

Om:

Med plads til 13 kuverter er maskinen særdeles velegnet til en lidt større familie. På trods af størrelsen, gør den energibesparende teknologi at maskinen får en placering helt i toppen på energiskalaen, så her er der ingen grund til at være bekymret for en el- eller vandregning der pludselig vokser.

Maskinen er yderst støjsvag og har op til flere funktioner der gør, at den bliver ganske brugervenlig.

Bosch SMU46CWOOS har 6 programmer, så man kan indstille den alt efter hvad man har fyldt i. Man får et intensivprogram på 70 °C, bl.a. til gryder og fade med fastbrændte rester osv, et Auto program på 45-65 °C til når der er blandet almindelig opvask, et Øko program på 50 °C, samt et Super 60 °C’s program. Til glas er der selvfølgelig også et glas program på 40 °C, og endelig et forskylleprogram.

Udover de fastlagte programmer har Bosch valgt at supplere med 3 tillægsfunktioner for en endnu bedre tilpasning som består af: VarioSpeed Plus, HalfLoad og ExtraDry.

Bosch SMU46CW0S vs. markedet

Maskinen her adskiller sig ved at være virkelig støjsvag og med PerfectDry med Zeolith® får man perfekt tørt service, også når det drejer sig om diverse beholdere i plast.

Med det smarte Aquastop er man sikret mod vandskade i hele maskinens levetid. Dette giver Bosch selvfølgelig livstidsgaranti på.

Herudover er opvaskemaskinen også udstyret med en doseringsassistent der sørger for at opløse opvasketabs hurtigt, og fordele denne jævnt, for et perfekt resultat. Mængdesensoren tilpasser vandforbruget så der hverken bruges for meget eller for lidt vand uanset om maskinen er kvart, halvt eller helt fyldt. Alt i alt en funktionel og brugervenlig maskine.

Specifikationer ved Bosch SMU46CW00S – mål:
🔴 Højde: 81,5 centimeter
🔴 Max Højde: 87,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,8 centimeter
🔴 Dybde: 57,3 centimeter

Specifikationer ved Bosch SMU46CW00S – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Underbygningsopvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 13 kuverter
🌀 Tørreevne: A
🌀 Energiklasse: A+++
🌀 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 234 kWh/år
🌀 Støjniveau: 44 dB
🌀 Antal programmer: 6 + 3 tillægsfunktioner

Fordele ved Bosch SMU46CW00S:
🔵 Perfect dry med Zeolith og 3D luftstrøm
🔵 Høj kapacitet (13 kuverter)
🔵 Supersilence model
🔵 Aqua stop funktion der beskytter mod vandskader
🔵 Højdejusterbar overkurv


Bosch SMV45AX00E

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch SMV45AX00E

Bosch SMV45AX00E er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De to ekspertkilder er endt med at give modellen en god bedømmelse, da de især er vilde med dens vaske- og tørreevne.

Eksperterne er dog mindre vilde med maskinens tidsforbrug ved specifikke programmer, hvilket de har fremhævet som værende en af de største ulemper ved maskinen.

Med Bosch SMV45AX00E får man en integreret opvaskemaskine, der skal integreres i køkkenet, så den passer til designet. Maskinen kommer med en kapacitet på 12 kuverter, hvorfor den er velegnet til en familie på 3 til 4 personer. Derudover er maskinen placeret i energiklasse A++, hvilket både er en fordel for pengepungen, men også for miljøet.

Model med praktiske funktioner 

Bosch SMV45AX00E er en opvaskemaskine med i alt 5 programmer. Desuden sørger denne maskine for, at man opnår en reduceret vasketid med op til 66 %, lige meget om maskinen er fyldt op til randen eller ej. Dette er muligt med funktionen VarioSpeed Plus, der både vasker og tørrer på en tredjedel af tiden i forhold til andre sammenlignelige modeller.

Derudover er Bosch SMV45AX00E forsynet med en Load Sensor, der sikrer, at man opnår en vand- og energibesparelse ved mindre mængder opvask. Dette er muligt, da modellen måler indholdets vægt, hvorefter vandniveauet bliver registreret.

Maskinen kommer yderligere med en varmeveksler, der sørger for, at man opnår den rette temperatur ved skånsomme vaske. Denne funktion er særlig brugbar, hvis man skal vaske porcelæn eller glas. Man kan desuden også anvende maskinens timer-funktion, hvor man har mulighed for at forprogrammere en opvask til at starte 24 timer i forvejen.

Støjfri maskine med programautomatik og energivenlig motor 

Bosch SMV45AX00E har et lydniveau på 48 dB, hvorfor den ikke støjer meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke vil forstyrre meget.

Derudover er opvaskemaskinen udstyret med motorteknologien EcoSilence Drive. Denne teknologi sørger for, at opvasken er energibesparende. Desuden er motoren både lydsvag, effektiv og hurtig. Den er ikke forsynet med kulbørster, hvilket er med til at bidrage til disse egenskaber.

Bosch SMV45AX00E kommer også med en programautomatik, der automatisk sørger for, at vandforbruget, skylletiden og temperaturen bliver tilpasset optimalt, så det passer til selve indholdet i maskinen. På den måde opnår man et optimalt vaskeresultat uden at gå på kompromis med forbruget af vand og energi.

Fleksibel opvaskemaskine med ExtraDry-funktion 

Bosch SMV45AX00E er en fleksibel maskine, da den er udstyret med en højdejusterbar kurv. Denne kurv giver mulighed for, at man kan lave ekstra plads i maskinen til eksempelvis høje glas.

Derudover kommer Bosch SMV45AX00E med et InfoLight. Dette lys er rødt og lyser direkte på gulvet. Når lyset slukkes, betyder det, at maskinen er færdig med at køre. Man kan derfor blot holde øje med lyset for at finde ud af, hvornår maskinen skal tømmes.

Sidst men ikke mindst er Bosch SMV45AX00E udstyret med en ExtraDry-funktion. Denne funktion sikrer en ekstra grundig tørring, så alt opvask er tørt, når man tømmer opvaskemaskinen.

Specifikationer ved Bosch SMV45AX00E – mål: 
🔴 Højde: 81,5 centimeter
🔴 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,8 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter

Specifikationer ved Bosch SMV45AX00E – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Integrerbar opvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 12 kuverter
🌀 Energiklasse: A++
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 258 kWh/år
🌀 Støjniveau: 48 dB
🌀 Antal programmer: 5

Fordele ved Bosch SMV45AX00E:
🔵 Kapacitet til 12 kuverter
🔵 5 programmer
🔵 Lydsvag og effektiv EcoSilence Drive-motor
🔵 Udstyret med ExtraDry-funktion
🔵 Udstyret med VarioSpeed Plus


Miele G 4263 VI

God bedømmelse hos Forbrugerrådet Tænk
God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele G 4263 VIMiele G 4263 VI er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Begge ekspertkilder er glade for denne maskine, som de har valgt at give en god bedømmelse.

Eksperterne er især vilde med opvaskemaskinens vaske- og tørreevne. Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved modellen, men bemærker dog begge maskinens tidsforbrug, som de ikke mener er helt optimalt ved specifikke programmer.

Miele G 4263 VI er en integreret opvaskemaskine, der skal integreres i køkkenet. Man skal derfor sørge for, at den passer til køkkenets design. Maskinen har en kapacitet på 13 kuverter, hvorfor den egner sig til en familie på omkring 4 til 5 personer.

Derudover er Miele G 4263 VI placeret i energiklasse A+, hvilket er i den forholdsvis gode ende af energiskalaen for opvaskemaskiner.

Model med timer-funktion, ComfortClose og 5 programmer

Miele G 4263 VI kommer med i alt 5 forskellige programmer såsom Intensiv 75, Automatic, Automatic Skåne, Universal 50 og ECO. Man kan derfor vælge det program, der passer til selve indholdets behov.

Derudover kommer Miele G 4263 VI med ComfortClose samt en timer-funktion. Med timeren er der mulighed for at forprogrammere modellen i op til 24 timer i forvejen. På den måde kan man sørge for, at opvaskemaskinen starter, når man har brug for det – også selvom man ikke er hjemme.

Funktionen ComfortClose sørger til gengæld for, at døren kan blive stående i alle positioner, hvorfor det er praktisk og fleksibelt både at lukke og åbne lågen.

Brugervenlig opvaskemaskine med praktiske funktioner

Miele G 4263 VI er en brugervenlig opvaskemaskine, der er udstyret med flere praktiske funktioner. Selve betjeningen af opvaskemaskinen er simpel, da man finder alt, hvad man skal bruge på maskinens front.

Desuden kommer Miele G 4263 VI med en brugervenlig bestikbakke, hvor alle dele ligger hver for sig. Det betyder, at de forskellige dele ikke kan ridse eller beskadige hinanden.

Miele G 4263 VI kommer også med ergonomiske kurvehåndtag og en højdejusterbar overkurv. Selve overkurven kan indstilles i højden samt vippes, så man kan vælge mellem flere forskellige positioner afhængig af behov. Den højdejusterbare overkurv er oplagt at benytte, hvis man skal vaske høje glas eller tallerkener.

Med de ergonomiske kurvehåndtag vil man opleve en nem håndtering både, når man tømmer samt fylder i maskinen. De er nemlig både nemme at tage ud samt sætte tilbage på plads igen.

Lydsvag opvaskemaskine med TermoSpare-funktion

Miele G 4263 VI er en støjfri opvaskemaskine med et lydniveau på 46 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke støjer meget under brug.

Endvidere kommer modellen med funktionen TermoSpare, der giver forbrugeren mulighed for at spare på strømmen. Med denne funktion har man nemlig mulighed for at tilslutte opvaskemaskinen til varmt vand på op til 60 grader. Det vil sige, at man kan reducere elforbruget med op til 40 % samt programmernes tidsforbrug med op til 9 %.

Specifikationer ved Miele G 4263 VI – mål:
🔴 Højde: 80,5 centimeter
🔴 Maxhøjde: 87 centimeter
🔴 Bredde: 59,8 centimeter
🔴 Dybde: 57 centimeter

Specifikationer ved Miele G 4263 VI – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Integrerbar opvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 13 kuverter
🌀 Energiklasse: A+
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 3780 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 295 kWh/år
🌀 Støjniveau: 46 dB
🌀 Antal programmer: 5

Fordele ved Miele G 4263 VI:
🔵 Udstyret med timer-funktion og ComfortClose
🔵 Kapacitet på 13 kuverter
🔵 Lydsvag model
🔵 Udstyret med TermoSpare-funktion
🔵 Ergonomiske kurvehåndtag og højdejusterbar overkurv

Her kan du se en videopræsentation af Miele G 4263 VI lavet af ao.com:


Siemens SN636X02AE

Populær blandt brugerne

Siemens SN636X02AESiemens SN636X02AE er ikke medtaget i nogle nyere eksperttests. Til gengæld er opvaskemaskinen populær blandt brugerne, der har givet modellen masser af positive anmeldelser.

Opvaskemaskinen er en integrationsmodel, hvorfor den skal integreres i køkkenet, så fronten passer sammen med resten af køkkenets design. Selve maskinen kommer uden en front, hvorfor man selv skal montere denne.

Energivenlig og støjfri opvaskemaskine med stor kapacitet

Med Siemens SN636X02AE får man en energivenlig opvaskemaskine, der er placeret i energiklasse A++. Dette er den næstbedste energiklasse for opvaskemaskiner, hvorfor man trygt kan stole på, at den ikke forbruger meget energi på et år. Dette er ikke mindst en fordel for forbrugerens pengepung, men også en fordel for miljøet.

Derudover kommer Siemens SN636X02AE med en stor kapacitet, da modellen kan rumme op til 12 kuverter. Det vil sige, at maskinen er velegnet til en familie på omkring 3 til 4 personer.

Modellen har ydermere et lavt lydniveau på 48 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke støjer meget under brug.

Model med 6 programmer og 3 tillægsfunktioner

Siemens SN636X02AE er forsynet med 6 programmer. Disse programmer inkluderer Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Party 45 grader, Øko 50 grader, 1 time 65 grader og Forskyl.

Udover de 6 forskellige programmer, så er Siemens SN636X02AE yderligere udstyret med 3 tillægsfunktioner. En af disse tillægsfunktioner er VarioSpeed Plus, der sørger for at reducere vasketiden med op til 66 %, så ens opvask bliver hurtigere færdig. Dette sparer samtidigt også på energiforbruget.

Derudover kommer maskinen med de 2 andre tillægsfunktioner Half Load og IntensivZone. Med Half Load kan man sætte en halv opvask over, hvor man stadig sparer både energi og vand, hvorimod IntensivZone sørger for, at alt opvask bliver vasket ekstra grundigt.

Modellen kommer yderligere med specialprogrammet MachineCare, der sørger for at fjerne alt kalk og fedt i selve maskinen.

Model med energivenlig motor, AquaSensor og MængdeSensor

Siemens SN636X02AE er forsynet med en energivenlig motorteknologi ved navn iQdrive. Denne metode er ikke mindst energivenlig, men også effektiv og støjfri.

Udover iQdrive-motorteknologien, så er Siemens SN636X02AE forsynet med en AquaSensor samt en MængdeSensor. Disse sensorer sørger for, at der kun bliver anvendt den nødvendige mængde af vand i forhold til mængden af opvask, samt hvor snavset det er.

Opvaskemaskine er desuden udstyret med AquaStop og børnesikring og giver besked, når der er brug for både salt og afspændingsmiddel. Man kan også finde lysindikatoren InfoLight på maskinen, der stopper med at lyse, når det valgte program er færdigt. På den måde kan man hurtigt se, om det er tid til at tømme maskinen.

Specifikationer ved Siemens SN636X02AE – mål: 
🔴 Højde: 81,5 centimeter
🔴 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,8 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter 

Specifikationer ved Siemens SN636X02AE – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Integrerbar opvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 12 kuverter
🌀 Energiklasse: A++
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 258 kWh/år
🌀 Støjniveau: 48 dB
🌀 Antal programmer: 6

Fordele ved Siemens SN636X02AE: 
🔵 6 forskellige programmer
🔵 Udstyret med Aqua- og MængdeSensor
🔵 3 forskellige tillægsfunktioner
🔵 Udstyret med InfoLight
🔵 Støjfri model

Her kan du se en videopræsentation af Siemens SN636X02AE lavet af WhiteAway.com:


Bosch SMV46CX07E

Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch SMV46CX07EBosch SMV46CX07E er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Begge ekspertkilder er begejstrede for maskinen, som de har valgt at kåre som topscorer af deres tests.

Eksperterne nævner, at de især er vilde med modellens vaske- og tørreevne. Dog bemærker de, at maskinens tidsforbrug ikke er helt optimalt ved specifikke programmer.

Bosch SMV46CX07E er en integrerbar opvaskemaskine, hvorfor den skal integreres i selve køkkenet. Desuden kommer maskinen med en kapacitet på 13 kuverter, hvorfor den er velegnet til en familie på omkring 4 til 5 personer.

Med Bosch SMV46CX07E kan man desuden gøre brug af timerfunktionen, hvis man ønsker at forprogrammere maskinen i op til 24 timer i forvejen.

Energivenlig opvaskemaskine med flere programmer og Zeolith-tørring

Bosch SMV46CX07E er en energivenlig opvaskemaskine, der er placeret i energiklasse A+++. Det vil sige, at man er sikret et lavt vand- og energiforbrug, hvorfor man ikke skal være bekymret for, om maskinen forbruger meget el på et år.

Derudover er Bosch SMV46CX07E forsynet med 6 programmer som blandt andet Kort, Glas 40 grader og Automatisk. Med programmet Glas 40 grader har man mulighed for at starte en mere skånsom opvask, der egner sig til skrøbelige glas og porcelæn.

Udover de 6 programmer, så er Bosch SMV46CX07E yderligere forsynet med funktionen Zeolith-tørring. Med Zeolith-tørringssystemet vil man altid opnå optimale tørringsresultater, da funktionen hjælper med at tørre opvasken hurtigere samtidig med, at den bruger mindre energi.

Man finder desuden en skærm på maskinens front, hvor man kan få et overblik over den tilbageværende tid samt indstillingerne.

Lydsvag model med EcoSilence Drive, VarioSpeed Plus og ExtraDry

Med Bosch SMV46CX07E får man en lydsvag opvaskemaskine med et lydniveau på blot 44 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke støjer meget under brug.

Endvidere kommer Bosch SMV46CX07E med de to funktioner VarioSpeed Plus og ExtraDry. Mens VarioSpeed Plus sørger for at forkorte vasketiden med op til 66 %, så er ExtraDry-funktionen brugbar, hvis man har en opvask, der er lidt mere besværlig at tørre. Denne funktion sikrer nemlig, at man opnår en optimal tørring af alt opvask.

Opvaskemaskinen er udstyret med den effektive EcoSilence Drive-motor, der gør opvasken mere energibesparende. Den har ingen kulbørster, hvorfor den også bidrager til mindre støj.

Man har yderligere mulighed for at anvende programmet MachineCare. Dette program sørger for, at rengøre maskinen indvendigt uden, at man selv behøver at gøre noget.

Besparende model med højdejusterbar overkurv og InfoLight

Bosch SMV46CX07E kan betegnes som værende en vand- og energibesparende model med funktionerne ActiveWater og Load Sensor.

Mens Load Sensor sørger for, at man kan spare energi ved en ikke fyldt opvask, så sikrer ActiveWater-teknologien, at man opnår en maksimal effekt med fokus på både at spare på vand og energi.

Bosch SMV46CX07E kommer yderligere med en højdejusterbar overkurv, hvilket giver mulighed for, at man nemmere kan få plads til høje glas og tallerkener. Funktionen InfoLight lyser med en rød lampe på gulvet og indikerer, når maskinen er i gang, samt når den er slut.

Specifikationer ved Bosch SMV46CX07E – mål:
🔴 Højde: 81,5 centimeter
🔴 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,8 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter 

Specifikationer ved Bosch SMV46CX07E – nøgleoplysninger: 
🌀 Type: Integrerbar opvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 13 kuverter
🌀 Energiklasse: A+++
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 234 kWh/år
🌀 Støjniveau: 44 dB
🌀 Antal programmer: 6

Fordele ved Bosch SMV46CX07E: 
🔵 Udstyret med højdejusterbar overkurv og InfoLight
🔵 Vand- og energibesparende model
🔵 EcoSilence Drive-motorteknologi
🔵 Udstyret med Zeolith-tørring
🔵 Kommer med VarioSpeed Plus og ExtraDry-funktion


Gram OM 60-37 T

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Gram OM 60-37 TGram OM 60-37 T er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De svenske eksperter er begejstrede for denne model, som de er endt med at give en god bedømmelse.

Eksperterne er især vilde med opvaskemaskinens lave energi- og vandforbrug, samt dens vaske- og tørreevne. De er dog mindre begejstrede for, at man ikke kan ændre meget på kurvene inde i maskinen, hvorfor det gør den mindre fleksibel i forhold til, når de større ting skal fyldes i maskinen.

Gram OM 60-37 T er en integrationsmodel, hvilket betyder, at den skal integreres i ens køkken. Den har en kapacitet på 14 kuverter, hvorfor den er velegnet til en familie på omkring 4 til 5 personer. Derudover har den et lydniveau på blot 44 dB, så den støjer ikke meget ved brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Energivenlig model med 9 programmer og 6 temperaturindstillinger

Ved køb af Gram OM 60-37 T får man en opvaskemaskine med i alt 9 programmer heriblandt et hurtigprogram, der kan klare opvasken på blot 30 minutter. Dette er optimalt, hvis man har travlt og ønsker en hurtig opvask. Modellen kommer desuden med 6 forskellige temperaturindstillinger.

Endvidere er Gram OM 60-37 T en forholdsvis energivenlig model, da den er placeret i energiklasse A++. Man får derfor en maskine, der ikke forbruger meget energi på et år.

Man kan yderligere gøre brug af modellens timer-funktion, hvor man har mulighed for at udskyde starttidspunktet med op til 9,5 time.

Opvaskemaskine med automatikprogrammer og TurboDrying

Gram OM 60-37 T kommer med 3 automatikprogrammer, hvor man kan vælge mellem et normalprogram, et intensivprogram samt et skåneprogram. I alle tilfælde vil maskinen selv tilpasse forbruget af både vand, energi og tid i forhold til mængden af snavs. På den måde opnår man optimale vaskeresultater baseret på maskinens indhold.

Endvidere kommer Gram OM 60-37 T med funktionen TurboDrying. Denne funktion er et aktivt tørresystem, hvor en blæser øger luftcirkulationen i maskinen. Det sikrer ikke mindst et optimalt resultat, men også at bestik, glas og tallerkener har en normal temperatur, hvorfor man kan tømme maskinen lige med det samme.

Sikker maskine med brugervenligt display

Gram OM 60-37 T er en sikker maskine, da den er forsynet med både WaterSafe og AquaStop. Mens AquaStop forhindrer, at der opstår en vandskade som følge af en lækage, så forhindrer WaterSafe, at der opstår vandskade som følge af maskinens utætheder.

Endvidere er Gram OM 60-37 T udstyret med et brugervenligt display, hvor man kan finde informationer om det valgte program samt tiden. Man har derfor altid mulighed for at se, hvilket program der er valgt, samt hvor lang tid der er tilbage af den igangværende opvask.

Specifikationer ved Gram OM 60-37 T – mål: 
🔴 Højde: 82 centimeter
🔴 Maxhøjde: 92 centimeter
🔴 Bredde: 60 centimeter
🔴 Dybde: 57 centimeter 

Specifikationer ved Gram OM 60-37 T – nøgleoplysninger: 
🌀 Type: Integrerbar opvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 14 kuverter
🌀 Energiklasse: A++
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 3640 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 266 kWh/år
🌀 Støjniveau: 44 dB
🌀 Antal programmer: 9

Fordele ved Gram OM 60-37 T: 
🔵 Kommer med 9 forskellige programmer
🔵 Udstyret med AquaStop og WaterSafe
🔵 Udstyret med TurboDrying og 3 automatikprogrammer
🔵 Lydniveau på 44 dB
🔵 6 forskellige temperaturindstillinger

Outlet section for .dk


Hvad er en integreret opvaskemaskine?  

Hvad er en integreret opvaskemaskine
En integreret opvaskemaskine er lavet til at være camoufleret i ens køkken. Hvis man ønsker en opvaskemaskine, der er en smule gemt, samt der passer perfekt til ens køkken, så er en integreret opvaskemaskine en oplagt mulighed.

En integreret opvaskemaskine kommer ikke med nogen front, hvilket betyder, at man skal montere en køkkenlåge, der passer til resten af køkkenet. Denne køkkenlåge skal man selv anskaffe, men fordelen er, at man kan finde eller købe en låge, der egner sig optimalt til resten af køkkenets design.

En anden variant, af en integreret opvaskemaskine, er en halvintegreret maskine. På denne form for opvaskemaskine skal der også monteres en låge på fronten. Dog skal den ikke fylde hele fronten, da både knapper og eventuelt et display skal være tilgængeligt og synligt.


Hvordan installeres en integreret opvaskemaskine?

Hvis du har købt en ny opvaskemaskine, så er der mulighed for, at du selv kan gå i gang med at installere og montere den. Man du skal dog være sikker på, at du gør det på den helt korrekte måde, da det ellers kan ende med at blive dyrt for dig. Her kan du læse nærmere om, hvordan du installerer en integreret opvaskemaskine. Denne guide giver dig mulighed for selv at springe ud i det samt at blive klogere på, om det er en opgave, som du selv skal give dig i kast med.

Nummer 1: Gør køkkenet klar til opvaskemaskinen
De fleste integrerede opvaskemaskiner har en bredde, der er på omkring 60 centimeter (dog kan størrelsen Opvaskemaskinesagtens variere, hvilket du skal være opmærksom på). Hvis det er nødvendigt, så kan du justere på skabet til højden af opvaskemaskinen ved at fjerne noget af det øverste af skabet eller tilføje en plade for at dække mellemrummet mellem pladen og selve opvaskemaskinen.

Hvis det er første gang, at du installerer en integreret opvaskemaskinen i dit køkken, så skal du også sørge for at bore huller i skabet til opvaskemaskinens elektriske ledninger, vandindløb samt afløbsrør.

Nummer 2: Tilslut vandforsyningen under vasken  
Sluk for vandforsyningen og afbryd vaskens varmtvandstilførsel. Tilslut en dobbelt udløbsventil til varmtvandsindløbet under vasken. Sæt herefter vandudløbet til den ene side, samt sæt vandforsyningsledningen til opvaskemaskinen til den anden udgang. Ved brug af den dobbelte udløbsventil kan du slukke for vandet til enten opvaskemaskinen eller vasken, hvis du har brug for dette.

Nummer 3: Tilslut vandslangen til opvaskemaskinen
Tilslut vandforsyningen under vaskenI forhold til dette trin, så skal du være opmærksom på, hvilken form for opvaskemaskine, du installerer, da tilslutningen kan variere afhængig af dette. Mens nogle opvaskemaskiner kræver, at både el- og vandslanger bliver forbundet til et panel under enhedens front, så har andre modeller vand-, el- og afløbsforbindelser bagpå opvaskemaskinen. Når du har fundet ud af præcis, hvordan din opvaskemaskine fungerer, samt hvilken model det er, så skal du sørge for at tilslutte vandslangen til maskinen.

Nummer 4: Tilslut afløbsrøret
Du skal starte med at tilslutte opvaskemaskinens vandslange til afløbet under vasken. Hvis der ikke er en studs til montering af denne, så skal du sørge for først og fremmest at montere et helt nyt rør med en studs. Dette sikrer, at vandet løber ud sammen med afløbet fra håndvasken. Du skal sørge for, at du fører slangen, der er monteret på selve afløbet under vasken, op over selve afløbspunktet. På den måde sikrer du, at der ikke løber vand fra afløbet direkte ind i din opvaskemaskine. Derudover skal du også sørge for, at ingen af delene er for gamle, da det kan ende med lækager og utætheder, hvilket du naturligvis skal undgå.

Nummer 5: Tilslutning af strøm til opvaskemaskinen
Nu skal du sørge for at tilslutte strøm til opvaskemaskinen. Dette må du dog selv kun gøre, hvis den skal have strøm gennem en helt almindelig stikkontakt. Inden du gør dette, så sørg dog for, at alt strøm er afbrudt, så du undgår stød. Hvis du har brug for en anden form for installation, så skal du have en professionel til at klare det for dig.

Nummer 6: Nu er opvaskemaskinen klar til at komme på plads
Når du har sørget for at tilslutte el, strøm og afløb, så er opvaskemaskinen klar til at komme helt på plads i dit køkken. Du skal naturligvis sørge for, at den integrerede opvaskemaskine passer ind i dit køkken, inden du overhovedet er gået i gang med de andre ting. Derudover er det også en fordel at finde ud af, om du overhovedet selv må gå i gang med at montere din opvaskemaskine. Der er nemlig nogle krav, der gør, at du i nogle tilfælde gerne selv må gøre det, mens du andre gange ikke selv må gå i gang med det. Eksempelvis må du ikke gå i gang med at installere din opvaskemaskine, hvis du skal i gang med en såkaldt fast installation, når det kommer til tilslutningen af strøm.


Hvilken opvaskemaskine passer til dig?  

Hvilken opvaskemaskine passer til digDer findes et væld af opvaskemaskiner med forskellige funktioner på markedet, hvorfor det kan være svært at finde ud af, om du skal vælge den ene eller den anden model. En opvaskemaskine er en praktisk køkkenhjælper, hvorfor det er vigtigt, at du vælger den helt rette i forhold til dine behov.

Inden du vælger en opvaskemaskine, der skal hjem i dit køkken, så er det vigtigt, at du overvejer følgende faktorer:

Hvilken type opvaskemaskine skal det være?

Hvilken type opvaskemaskine, du skal have i dit køkken, afhænger af dine egne ønsker og behov. Hvis du ønsker en opvaskemaskine, der kan integreres perfekt ind i dit køkken, så skal du vælge en integrerbar model. Hvis du i stedet ønsker en opvaskemaskine, der kan stå helt selv, så skal du kigge på de fritstående modeller. Du kan også vælge en indbygningsopvaskemaskine, der er designet til at være under køkkenbordet, en smal opvaskemaskine eller en bordopvaskemaskine. Du skal derfor starte med at finde ud af, hvilken type du ønsker, da du på denne måde nemmere kan udelukke en del modeller fra starten af.

Hvor stor skal opvaskemaskinen være?
Når du har valgt den rette type opvaskemaskine, så skal du i gang med at overveje maskinens kapacitet. Du kan finde opvaskemaskiner, der kan rumme alt lige fra 4 kuverter og op til hele 14 kuverter. Hvis du bor i en husstand med omkring 4 til 5 personer, så anbefales det, at du finder en opvaskemaskine, der kan rumme op til 13 til 14 kuverter. Hvis I er en mindre familie og ikke gør brug af opvaskemaskinen særlig meget, så kan det være nok med omkring de 4 kuverter.

Vær opmærksom på opvaskemaskinens energimærke og tørreevne
Noget af det, som du skal være opmærksom på, når det kommer til en opvaskemaskine, er energimærket og tørreevnen. Energimærket viser nemlig, hvor energivenlig modellen er, mens tørreevnen viser, hvor godt maskinen kan tørre servicen.

Den bedste energimærkning er på A+++, hvorfor det er en fordel, at du finder en opvaskemaskine i klassen A eller over. Derudover er det også en fordel, hvis du er opmærksom på maskinens tørreevne. Tørreevnen går fra A til G, hvor A er den højeste.

Hvor meget må opvaskemaskinen støje?  
Hvor meget må opvaskemaskinen stoejeEn anden faktor, som du skal være opmærksom på og overveje er, hvor meget opvaskemaskinen må støje. I dag har opvaskemaskiner typisk et lydniveau, der går fra 39 dB til og med 57 dB. En normal samtale har et lydniveau på 60 dB, hvorfor ingen af disse maskiner vil støje særlig meget under brug. Det er dog vigtigt, at du går efter en af de helt lydsvage modeller, hvis du ønsker dette.

Hvilke funktioner har jeg brug for?
I dag kan du finde opvaskemaskiner med et væld af funktioner. De fleste opvaskemaskiner kommer med de samme standardfunktioner, men du kan også finde modeller, der kommer med tillægs- samt ekstrafunktioner. Disse opvaskemaskiner er dog som regel også en del dyrere, men hvis du har brug for det, så kan det være pengene værd. Ekstrafunktionerne kan være alt lige fra en børnesikring til en optimal tørring, timer-funktion, MængdeSensor, AquaStop samt meget mere.

Hvordan skal opvaskemaskinen se ud?
Hvis du ønsker en integreret opvaskemaskine, så er designet af opvaskemaskinen ikke nødvendigvis det vigtigste. Men hvis du eksempelvis ønsker en fritstående model, så kan det være, at du går en del op i designet. Det er derfor værd at overveje, hvordan du ønsker, at din opvaskemaskine skal se ud, samt om designet overhovedet er vigtigt for dig eller ej.

Hvis du ønsker at finde flere gode råd, der kan hjælpe dig med at finde den rette opvaskemaskine, så kan du klikke ind her eller her.


Sådan vedligeholder du din opvaskemaskine 

Hvis du gør brug af din opvaskemaskine flere gange i ugen, så kan den også ende med at blive ret snavset og beskidt. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at vedligeholde din opvaskemaskine. Dette er ikke mindst vigtigt for, at den holder sig pæn, men det kan også være en fordel i forhold til maskinens levetid. Hvis du ønsker at vedligeholde din opvaskemaskine så godt som muligt, så skal du især være opmærksom på følgende:

Opvaskemidlet: Hvis du bruger for meget vaskemiddel, så kan sæberester eller sæbefilm ende med at sætte sig på glas, bestik og tallerkener. Dog skal du også være opmærksom på, at du ikke fylder for lidt sæbe i, da du herved kan ende med, at servicen ikke bliver ren nok.

Fjern alle madresterFjern alle madrester: Hvis du ikke sørger for at fjerne madresterne, så kan de ende med at blive siddende i maskinen. Det er derfor vigtigt, at du fjerner madrester ved at gøre brug af en serviet, klud eller lignende.

Rengøring af åbning og filtre: Hvis du ikke husker at rengøre åbning og filtre regelmæssigt, så vil opvaskemaskinen hurtigt blive beskidt. Hvis du gerne vil sørge for at vedligeholde din opvaskemaskine samt holde den ren, så skal du gøre dette flere gange om året. Dog er der også andre dele af maskinen, som du skal være opmærksom på at rense og rengøre. Dem kan du finde nedenfor.

Maskinens si: Husk altid at tømme sien for madrester. Dette skal helst gøres hver uge. Du skal blot fjerne sien fra maskinen og herefter rense den under vandhanen med sæbe. Du skal også huske at fjerne og rense den fine si. Dog behøver du kun at gøre dette en gang hver anden måned eller deromkring.

Rens afløbet: Du skal også huske at rense afløbet, hvilket du gør ved at fjerne finsien og grovsien. Herefter skrubber du afløbet med en børste med en smule sæbe.

Rens spulearmen: Endnu en ting, som du skal rense, er spulearmen. Den skal du blot tage ud, hvorefter du kan fjerne alle madrester med en tandstik eller lignende. Herefter kan du tørre spulearmen efter med en klud eller serviet.

opvaskemaskine vasker rentRengør opvaskekurven: Det er vigtigt, at du renser opvaskekurven cirka en gang om ugen. Her skal du blot tage kurven ud samt skrubbe den med en børste, hvor du har påført en smule opvaskemiddel. Mange opvaskekurve kan tages helt ud, hvorfor dette er en del nemmere for dig.

Rens alle hjørner og afkroge af maskinen:
Når du har fjernet kurven samt alle de dele, du kan fjerne, så kan du også give dig i kast med at rense de indre sider og hjørner. Dette skal blot gøres med en opvaskebørste eller klud.


3 gode råd til ekstra vedligeholdelse af opvaskemaskinen

Hvis du ønsker at gøre din opvaskemaskine helt ren, så har vi lige fundet et par ekstra gode råd, som du kan benytte dig af. Hvis du har brugt tid på at rengøre samt vedligeholde din opvaskemaskine på bedst mulige måde ved hjælp fra ovenstående guide, så kan du også give dig i kast med disse 3 gode råd.

Paafyldning af salt og afspaendingsmiddelPåfyldning af salt og afspændingsmiddel: Husk at være opmærksom på, at du fylder salt og afspændingsmiddel i opvaskemaskinen, når der er brug for det. I dag giver mange modeller selv besked, når det er tid til at påfylde både salt og afspændingsmiddel.

Brug af citronsyre:
Når du renser din opvaskemaskine indvendigt, så kan du vælge at gøre brug af citronsyre. Citronsyre kan også hjælpe, hvis der er meget kalk i vandet.

Afkalk opvaskemaskinen: Du skal helst afkalke din opvaskemaskine hver eller hver anden måned.

Hvis du er interesseret i at læse mere om, hvordan du på bedst mulige måde kan rense og vedligeholde din opvaskemaskine, kan du klikke ind her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke integreret opvaskemaskiner har fået de bedste bedømmelser i tests?

Bosch SMV68MD02E og Bosch SMV46CX07E

🤓 Hvordan testes de integrerede opvaskemaskinerne?

Maskinerne vurderes på deres vaske- og tørreevne samt tidsforbruget af en gennemført vask. Derudover ses der også på vand- og strømforbrug, støjniveau, brugervenlighed, og den håndværksmæssige udførsel af maskinernes forskellige dele.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for opvaskemaskiner går fra A+++ som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en maskine med A+ som minimum.


Gennemgang af testkilder

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd Tænk har foretaget en stor test af opvaskemaskiner fra forskellige mærker såsom Bosch, Siemens, Miele m.m. I testen af de forskellige opvaskemaskiner lagde Forbrugerrådet Tænk især vægt på parametre såsom brugervenlighed, vaske- og tørreevne, tidsforbrug, lydniveau og energiforbrug. Forbrugerrådet Tænk har blandt andet testet følgende modeller: Bosch SMV68MD02E, Bosch SMV45AX00E, Miele G 4263 VI, Bosch SMV46CX07E, Miele G 6665 SCVI XXL og Zanussi ZDT22004FA. Du kan læse hele testen her.

Du skal dog være opmærksom på, at det kræver et betalt abonnement, hvis du skal have adgang til at læse hele testen.


Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har også foretaget en omfattende test af en lang række opvaskemaskiner. De har også testet opvaskemaskiner fra flere forskellige mærker såsom Bosch, Miele og Zanussi. I testen blev opvaskemaskinerne vurderet ud fra deres tidsforbrug, energiforbrug, brugervenlighed, vaske- og tørreevne m.m. Råd & Rön har blandt andet testet og anmeldt følgende opvaskemaskiner: Bosch SMV68MD02E, Bosch SMV45AX00E, Miele G 4263 VI, Bosch SMV46CX07E, Miele G 6665 SCVI XXL, Gram OM 60-37 T og Zanussi ZDT22004FA. Du kan læse hele testen her.

Du skal dog være opmærksom på, at det kræver et betalt abonnement, hvis du skal have adgang til at læse hele testen.


Andre relevante tests:

Hvis du allerede er klar over hvilken producent du ønsker at købe din opvaskemaskine fra, så kan du med fordel læse nogle af vores mærke specifikke tests.

Vi har eksempelvis udarbejdet en Siemens opvaskemaskine test, hvor du får et overblik over alle de bedste Siemens opvaskemaskiner ifølge eksperterne.

Du kan også læse vores Bosch opvaskemaskine test, hvis du har overvejet den tyske hvidevarer gigant, som leverandør til din næste opvaskemaskine. Bosch er den producent der har flest testvindende opvaskemaskiner, sammenlignet med alle andre producenter.

Hvis du er på udkig efter en mindre opvaskemaskine, kan du også læse vores bordopvaskemaskine test, hvor vi gennemgår de bedste bordopvaskemaskiner på markedet.