Integreret opvaskemaskine test-guide – Oversigt over de bedste integreret opvaskemaskiner

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

 

I denne artikel har vi set nærmere på de bedste integrerede opvaskemaskiner på markedet.

Vi har gennemgået en række ekspert tests og har i denne artikel samlet udvalg af de integrerede opvaskemaskiner, som eksperterne vurderer til at være de bedste. Dermed kan du nemt og hurtigt få et overblik over hvilke modeller, der klarer sig bedst i test.

Efter gennemgang af de forskellige modeller, finder du en guide der gennemgår alle de ting du skal overveje, når du køber ny opvaskemaskine.

Denne integreret opvaskemaskine test-oversigt indeholder:
🔸 Gennemgang af integrerede opvaskemaskiner
🔸 Viden om integrerede opvaskemaskiner
🔸 Guide til valg af den rigtige opvaskemaskine
🔸 Sådan vedligeholder du din opvaskemaskine
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan du nemmere få et overblik over nogle af de bedste produkter på markedet.

Integreret opvaskemaskine test-guide – Her er de 3 bedste integrerede opvaskemaskiner

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de integrerede opvaskemaskiner, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret ekspert test fra både ind og udland, og samlet de best anmeldte maskiner i denne test. I de grønne bokse under produktnavnene, kan du se, hvem der har anmeldt produktet, og hvordan det har klaret sig i testene.

Du finder også en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste forhandler af lige netop den opvaskemaskine, der dækker dine behov.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Hvad du skal overveje, før du køber en integreret opvaskemaskine 

Størrelse og kapacitet
Inden du køber en opvaskemaskine, er det vigtigt at have målt, om der er plads i køkkenet. Har du eksempelvis et lille køkken, er det måske mere fordelagtigt med en kompakt opvaskemaskine med en bredde på omkring 45 cm. Har du et større køkken, kan du overveje en standard opvaskemaskine, der normalt er 60 cm bred og rummer 12-16 kuverter. Dimensionerne på de enkelte modeller varierer selvfølgelig, så du skal undersøge, hvor meget plads du har til rådighed, og hvor mange kuverter de enkelte modeller har. En “kuvert” er summen af tallerkener, bestik og glas, der bruges til et treretters måltid. For to personer er 6-9 kuverter ofte tilstrækkeligt. For husstande med to til fire personer er 9-12 kuverter nødvendigt, og for familier på mere end fire, skal man gerne over 12 kuverter.

Støjniveau
Inden du køber en opvaskemaskine, er det en god idé at vide noget om dens støjniveau. Støjsvage decibelniveauer ligger mellem 45 og 50. Har en opvaskemaskine et dB niveau på under 45, kan det sammenlignes med folk, der taler på et bibliotek. En opvaskemaskine med et dB niveau på 50 eller derover svarer derimod til en normal samtale. Vælg derfor en opvaskemaskine med et støjniveau, der passer til dig. Dog skal du være opmærksom på, at de ofte er dyrere, jo mindre de larmer.

Cyklusser og indstillinger
Noget andet, du bør overveje, er de cyklusser og muligheder, opvaskemaskinen har. Nogle tilbyder nemlig specielle cyklusser til specifikke formål, mens andre muliggør, at du selv kan tilpasse vasken. Opvaskemaskinen bør også inkludere forskellige indstillinger, f.eks. normal, tung, let og forvask, så du kan tilpasse den til dine behov. Gryder og pander kræver eksempelvis en anden cyklus end porcelæn, og derfor skal du være sikker på, at din opvaskemaskine kan rengøre begge. Selvom en opvaskemaskine, der har mulighed for at lave hurtig opvask, forsinket opvask, fin opvask, øko-opvask osv. sandsynligvis koster mere, kan den spare dig penge på vand- og energiregningen i det lange løb.

Pris
Du skal også tænke over dit budget. Opvaskemaskiner fås i forskellige prisklasser afhængigt af de funktioner, de har. De dyreste integrerede opvaskemaskiner koster omkring 20.000 kr. og vil normalt have fjernbetjening, lavt støjniveau og større kapacitet. Selvom billigere alternativer har begrænsede funktioner, kan de stadig være tilstrækkelige til normalt brug. Disse koster typisk mellem 2.000 – 3.000 kr. Et godt råd er derfor præcist at vide, hvilke specifikke funktioner, du har brug for, før du køber en opvaskemaskine. På den måde sikrer du dig den rigtige opvaskemaskine til den rigtige pris.


Kunde- og ekspertanmeldelser
Det er en god idé at læse, hvad andre mennesker mener om et produkt. Ekspertanmeldelser kan give dig et mere dybdegående indblik i produktets tekniske funktioner, mens kundeanmeldelser kan fortælle dig, hvor tilfredse de er med opvaskemaskinens vaskeevner og generelle brugervenlighed.

arrow-more


AEG FFB63606PM

5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler WhiteAway.com

AEG FFB63606PM

AEG FFB63606PM er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær opvaskemaskine hos forbrugerne. Opvaskemaskinen har nemlig fået 5 ud af 5 stjerner hos den danske forhandler WhiteAway.com.

Her skriver brugerne, at de er vilde med opvaskemaskinen på grund af dens gode funktioner. Denne model har nemlig alt det, man søger i en opvaskemaskine. Brugerne nævner ikke nogle deciderede ulemper ved modellen.

Ved køb af AEG FFB63606PM skal man være opmærksom på, at det er en underbygningsopvaskemaskine, der skal installeres under en bordplade. Den leveres desuden uden en topplade.

Energibesparende opvaskemaskine med lavt lydniveau 

Med AEG FFB63606PM får man en opvaskemaskine med en kapacitet på 13 kuverter. Det betyder, at den er velegnet til en familie på omkring fire til fem personer.

Opvaskemaskinen er placeret i energiklasse B, hvorfor den ikke forbruger meget strøm på et år. Man skal derfor ikke bekymre sig om, hvorvidt det er dårligt for hverken miljøet eller pengepungen.

Takket være opvaskemaskinens vandsensor bliver vandforbruget tilpasset alt efter mængden af snavs, så der ikke bliver brugt for meget vand.

Samtidigt er AEG FFB63606PM en støjsvag model, da dens lydniveau er på blot 43 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor denne model ikke støjer meget, når den er tændt.

Maskinens timer-funktion giver ydermere mulighed for, at man kan planlægge opvasken, så det passer ind i ens dag. Skal den vaske, mens man ikke er hjemme, behøver man ikke bekymre sig om oversvømmelse i køkkenet, da Aquastop-funktionen automatisk lukker vandtilførslen ved lækage.

Opvaskemaskine med flere programmer 

AEG FFB63606PM er forsynet med otte opvaskeprogrammer heriblandt et hurtigprogram, et ekstra stilleprogram, et glasprogram og et autoprogram. Hvor glasprogrammet sørger for, at alle glas bliver renset og vasket på en effektiv, men skånsom måde, regulerer autoprogrammet selv temperaturen, mens sensoren måler tilsmudsningsgraden for en optimal vask.

Der er ydermere mulighed for at halvere programtiden med hjælp fra TimeManager-funktionen og stadig få præcis det samme vaskeresultat. Dette er optimalt, hvis man har gæster.

Når opvaskemaskinen er færdig, benytter den sig af en AirDry-teknologi. Her åbner lugen sig 10 centimeter til slut i programmet, så man opnår en maksimal tørring ved brug af naturlig luft. Der er desuden mulighed for at vælge en XtraDry-funktion, der giver tørreresultaterne det ekstra, hvilket er fordelagtigt ved plastik eller andre emner, som er svære at tørre.

Praktisk og alsidig opvaskemaskine 

AEG FFB63606PM er forsynet med en Satellit-spulealarm, der spreder vandet optimalt. Dette sørger for en mere ren opvask, så alt bliver helt rent.

Samtidigt kommer opvaskemaskinen med et ProWater-system, hvilket betyder, at den har en ekstra spulearm i toppen. Den ekstra spulearm sikrer, at vandet når bedre ud til hjørnerne, så alt bliver vasket optimalt.

Når opvaskemaskinen er sat i gang, vil du have mulighed for at se et rødt lys på gulvet. Efter opvasken er færdig, vil lyset lyse grønt.

Du behøver derfor ikke kigge på selve maskinen for at se, om den stadig er i gang, eller om den er færdig. Der er dog også mulighed for at se resttidsvisningen på displayet.

Sidst men ikke mindst kommer AEG FFB63606PM med en knap, der er dedikeret til ens yndlingsprogram. Man skal derfor blot trykke på knappen, hvorefter dette program går i gang.

Fordele

 • Timer-funktion
 • ProWater-system
 • Flere opvaskeprogrammer
 • Lys på gulvet,AirDry-teknologi
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Specifikationer ved AEG FFB63606PM – mål: 
🔴 Højde: 81,8 centimeter
🔴 Bredde: 59,6 centimeter
🔴 Dybde: 57 centimeter

Specifikationer ved AEG FFB63606PM – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Underbygningsopvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 13 kuverter
🌀 Energiklasse: B
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 2940 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 262 kWh/år
🌀 Støjniveau: 43 dB
🌀 Antal programmer: 8


SIEMENS SN63HX60AE – brugervenlig opvaskemaskine i høj kvalitet

SIEMENS SN63HX60AE

SIEMENS SN63HX60AE er en brugervenlig og lydsvag integreret opvaskemaskine, der er oplagt til familiehjemmet.

Maskinen er blevet testet og undersøgt af svenske eksperter fra Råd & Rön, og modellen får en fin anmeldelse med en samlet score på 67 ud af 100. I testen har SIEMENS SN63HX60AE scoret særligt højt indenfor netop det lave støjniveau såvel som tørringsevnen og kvalitetsindtrykket. Så hvis du leder efter en god og stille opvaskemaskine, så kan modellen være den helt rigtige for dig.

Om SIEMENS SN63HX60AE

SIEMENS SN63HX60AE har en solid kapacitet på 13 standardkuverter. Den vil ikke se ud til at fylde meget i køkkenet, for det er en fuldt integreret model. Det vil sige, at du skal montere en møbelfront på opvaskemaskinens låge. Møbelfronten vil både gemme den rummelige Siemens maskine, og det vil få dit køkken til at se mere stilrent ud. 

Med en SIEMENS SN63HX60AE får du også en opvaskemaskine, som er smart og højteknologisk. Du kan nemlig styre den, også når du ikke er hjemme. Det er via en app kaldet Home Connect, som er tilgængelig for iOS og Android. 

App’en gør det nemt for dig at vælge det helt rigtige program, og du kan også bruge den til at styre lyset i opvaskemaskinen. Ikke mindst kan du få notifikationer på din telefon, hvis din opvaskemaskine mangler opvasketabs eller afspændingsmiddel. Du slipper altså for selv at skulle holde overblik over det, og du har i stedet en lille reminder i lommen. 

Hvis du har travlt i hverdagen, så er det også rart, at opvaskemaskinen ikke er en evighed om at vaske. Hos en familie kan der hurtigt komme rod på bordet på grund af snavsede tallerkener og lignende, hvis maskinen er for langt tid om det. Med en SIEMENS SN63HX60AE kan du benytte dig af den smarte varioSpeed Plus indstilling, som giver dig et skinnende resultat med en op til 66% kortere opvasketid. Det gør det nemmere for dig at holde dit køkkenbord rent. 

SIEMENS SN63HX60AE vs. markedet

Den tidligere nævnte smarte mobil-app er en af grundende til, at SIEMENS SN63HX60AE modellen adskiller sig fra andre integrerede opvaskemaskiner på markedet. Den funktion kan være med til at gøre hverdagen en smule nemmere for dig.

Fordele

 • God til at tørre
 • Støjsvag ved brug
 • Brugervenlig maskine
 • Kan blive forbundet til en mobil applikation
Ulemper

 • Eco programmet tager lang tid
 • Selv-rengøringsfunktion kunne være bedre

Specifikationer ved SIEMENS SN63HX60AE – mål:
🌀 Højde: 82 cm
🌀 Bredde: 60 cm
🌀 Dybde: 55 cm

Specifikationer ved SIEMENS SN63HX60AE – nøgleoplysning
Type: Fuldintegreret
Farve: leveres uden front
Kapacitet: 13 stadardkuverter 
Energiklasse: D
Tørreevne: A
Årligt vandforbrug: 2660 liter
Årligt energiforbrug: 262 kWh/år
Støjniveau: 44 dB 


Siemens SR61IX05KE – opvaskemaskine med højteknologiske app-funktioner

Bedste fjernstyrede opvaskemaskine

 • 4,5 Google Shopping
 • 4,5 Amazon

Siemens SR61IX05KE

Opvaskemaskinen fra Siemens bruger en iQdrive børsteløs motor. Motoren er designet til at være mere effektiv og holdbar end traditionelle motorer, samtidig med at den også er støjsvag. Den er derfor ideel til dem, der ønsker en elegant og moderne opvaskemaskine, der ikke larmer for meget.

 • iQdrive børsteløs motor
 • Lydløshed efter behov (via app)
 • Blå InfoLight

Anmeldelse: Produktanalyse af Siemens SR61IX05KE

Brugervenlig app-styring
Opvaskemaskinen fra Siemens er af høj kvalitet og tilbyder gode opvaskemuligheder og funktioner. En god funktion er eksempelvis appen, der automatisk kan anbefale det rigtige program til hver enkelt opvask, som sikrer, at opvasken altid indstilles korrekt og derfor ikke spilder vand. Via appen kan du også indstille opvaskemaskinen til starte en opvask sent om aftenen eller tidligt om morgenen, så du ikke forstyrres. Appen gør det altså muligt både at starte og stoppe en opvask med et par tryk.

Dobbelt skyllefunktion
Den har også en dobbelt skyllefunktion, der fjerner eventuelle rester af mad eller opvaskemiddel. Det er en brugbar funktion for dem, der vil garanteres en ren opvask hver gang. Om du skal vaske en stor gryde eller et lille glas kan du på grund af den justerbare overkurv tilpasse opvaskemaskinen til dine behov. Derudover kan du ved hjælp af det Blå InfoLight hele tiden se, om opvasken er i gang eller afsluttet.

5 programmer
Opvaskemaskinen har plads til 9 kuverter, hvilket er nok til en husstand på 2-4 personer. Derudover har den 5 programmer (Eco, Auto, Intensive, Lyn og Favorit), som gør det nemt at vælge en cyklus til dit behov og også et program, der er udviklet til at fjerne fedt og kalk, så opvaskemaskinen kan holdes ved lige.

Hvad kunderne  siger om Siemens SR61IX05KE

Siemens’ integrerede opvaskemaskine er blevet modtaget godt af kunderne. Den har fået 4,5 stjerner baseret på Googles indsamlede kundeanmeldelser og også på Amazon, hvor kunderne har bemærket den lydsvage drift, de hurtige rengøringstider og opvaskemaskinens evne til at rengøre grundigt.

Fordele

 • Dobbelt skyllefunktion
 • Justerbar overkurv
 • Appen anbefaler automatisk det rigtige program
 • God kvalitet
 • Velorganiseret interiør
Ulemper

 • Lang varighed af øko-program (4t40m)
 • Tørreevne kunne være bedre

Redaktionens vurdering

Kvaliteten er god, og den er også velorganiseret indeni. Vi fandt dog ud af, at øko-programmet tager lang tid at afslutte (ca. 4t30m), men vi vurderer stadig, at modellen er en af de bedre fjernbetjente opvaskemaskiner.

Specifikationer
Tørringsevne: A
Opvaskeevne: A
Energiklasse: F
Lydniveau: 48 dB
Effekt: 2400 W
Kapacitet (kuverter): 9 stk.
Energiforbrug pr. 100 vaskecyklusser: 78 kW/h
Vandforbrug pr. opvask: 9,5 L
Årligt vandforbrug: 2660 L
Antal programmer: 5
Dimensioner (HxBxD): 81x44x55 cm
Vægt: 27 kg


Hvad er en integreret opvaskemaskine?  

Hvad er en integreret opvaskemaskine
En integreret opvaskemaskine er lavet til at være camoufleret i ens køkken. Hvis man ønsker en opvaskemaskine, der er en smule gemt, samt der passer perfekt til ens køkken, så er en integreret opvaskemaskine en oplagt mulighed.

En integreret opvaskemaskine kommer ikke med nogen front, hvilket betyder, at man skal montere en køkkenlåge, der passer til resten af køkkenet. Denne køkkenlåge skal man selv anskaffe, men fordelen er, at man kan finde eller købe en låge, der egner sig optimalt til resten af køkkenets design.

En anden variant, af en integreret opvaskemaskine, er en halvintegreret maskine. På denne form for opvaskemaskine skal der også monteres en låge på fronten. Dog skal den ikke fylde hele fronten, da både knapper og eventuelt et display skal være tilgængeligt og synligt.


Hvordan installeres en integreret opvaskemaskine?

Hvis du har købt en ny opvaskemaskine, så er der mulighed for, at du selv kan gå i gang med at installere og montere den. Man du skal dog være sikker på, at du gør det på den helt korrekte måde, da det ellers kan ende med at blive dyrt for dig. Her kan du læse nærmere om, hvordan du installerer en integreret opvaskemaskine. Denne guide giver dig mulighed for selv at springe ud i det samt at blive klogere på, om det er en opgave, som du selv skal give dig i kast med.

Nummer 1: Gør køkkenet klar til opvaskemaskinen
De fleste integrerede opvaskemaskiner har en bredde, der er på omkring 60 centimeter (dog kan størrelsen Opvaskemaskinesagtens variere, hvilket du skal være opmærksom på). Hvis det er nødvendigt, så kan du justere på skabet til højden af opvaskemaskinen ved at fjerne noget af det øverste af skabet eller tilføje en plade for at dække mellemrummet mellem pladen og selve opvaskemaskinen.

Hvis det er første gang, at du installerer en integreret opvaskemaskinen i dit køkken, så skal du også sørge for at bore huller i skabet til opvaskemaskinens elektriske ledninger, vandindløb samt afløbsrør.

Nummer 2: Tilslut vandforsyningen under vasken  
Sluk for vandforsyningen og afbryd vaskens varmtvandstilførsel. Tilslut en dobbelt udløbsventil til varmtvandsindløbet under vasken. Sæt herefter vandudløbet til den ene side, samt sæt vandforsyningsledningen til opvaskemaskinen til den anden udgang. Ved brug af den dobbelte udløbsventil kan du slukke for vandet til enten opvaskemaskinen eller vasken, hvis du har brug for dette.

Nummer 3: Tilslut vandslangen til opvaskemaskinen
Tilslut vandforsyningen under vaskenI forhold til dette trin, så skal du være opmærksom på, hvilken form for opvaskemaskine, du installerer, da tilslutningen kan variere afhængig af dette. Mens nogle opvaskemaskiner kræver, at både el- og vandslanger bliver forbundet til et panel under enhedens front, så har andre modeller vand-, el- og afløbsforbindelser bagpå opvaskemaskinen. Når du har fundet ud af præcis, hvordan din opvaskemaskine fungerer, samt hvilken model det er, så skal du sørge for at tilslutte vandslangen til maskinen.

Nummer 4: Tilslut afløbsrøret
Du skal starte med at tilslutte opvaskemaskinens vandslange til afløbet under vasken. Hvis der ikke er en studs til montering af denne, så skal du sørge for først og fremmest at montere et helt nyt rør med en studs. Dette sikrer, at vandet løber ud sammen med afløbet fra håndvasken. Du skal sørge for, at du fører slangen, der er monteret på selve afløbet under vasken, op over selve afløbspunktet. På den måde sikrer du, at der ikke løber vand fra afløbet direkte ind i din opvaskemaskine. Derudover skal du også sørge for, at ingen af delene er for gamle, da det kan ende med lækager og utætheder, hvilket du naturligvis skal undgå.

Nummer 5: Tilslutning af strøm til opvaskemaskinen
Nu skal du sørge for at tilslutte strøm til opvaskemaskinen. Dette må du dog selv kun gøre, hvis den skal have strøm gennem en helt almindelig stikkontakt. Inden du gør dette, så sørg dog for, at alt strøm er afbrudt, så du undgår stød. Hvis du har brug for en anden form for installation, så skal du have en professionel til at klare det for dig.

Nummer 6: Nu er opvaskemaskinen klar til at komme på plads
Når du har sørget for at tilslutte el, strøm og afløb, så er opvaskemaskinen klar til at komme helt på plads i dit køkken. Du skal naturligvis sørge for, at den integrerede opvaskemaskine passer ind i dit køkken, inden du overhovedet er gået i gang med de andre ting. Derudover er det også en fordel at finde ud af, om du overhovedet selv må gå i gang med at montere din opvaskemaskine. Der er nemlig nogle krav, der gør, at du i nogle tilfælde gerne selv må gøre det, mens du andre gange ikke selv må gå i gang med det. Eksempelvis må du ikke gå i gang med at installere din opvaskemaskine, hvis du skal i gang med en såkaldt fast installation, når det kommer til tilslutningen af strøm.


Hvilken opvaskemaskine passer til dig?  

Hvilken opvaskemaskine passer til digDer findes et væld af opvaskemaskiner med forskellige funktioner på markedet, hvorfor det kan være svært at finde ud af, om du skal vælge den ene eller den anden model. En opvaskemaskine er en praktisk køkkenhjælper, hvorfor det er vigtigt, at du vælger den helt rette i forhold til dine behov.

Inden du vælger en opvaskemaskine, der skal hjem i dit køkken, så er det vigtigt, at du overvejer følgende faktorer:

Hvilken type opvaskemaskine skal det være?

Hvilken type opvaskemaskine, du skal have i dit køkken, afhænger af dine egne ønsker og behov. Hvis du ønsker en opvaskemaskine, der kan integreres perfekt ind i dit køkken, så skal du vælge en integrerbar model. Hvis du i stedet ønsker en opvaskemaskine, der kan stå helt selv, så skal du kigge på de fritstående modeller. Du kan også vælge en indbygningsopvaskemaskine, der er designet til at være under køkkenbordet, en smal opvaskemaskine eller en bordopvaskemaskine. Du skal derfor starte med at finde ud af, hvilken type du ønsker, da du på denne måde nemmere kan udelukke en del modeller fra starten af.

Hvor stor skal opvaskemaskinen være?
Når du har valgt den rette type opvaskemaskine, så skal du i gang med at overveje maskinens kapacitet. Du kan finde opvaskemaskiner, der kan rumme alt lige fra 4 kuverter og op til hele 14 kuverter. Hvis du bor i en husstand med omkring 4 til 5 personer, så anbefales det, at du finder en opvaskemaskine, der kan rumme op til 13 til 14 kuverter. Hvis I er en mindre familie og ikke gør brug af opvaskemaskinen særlig meget, så kan det være nok med omkring de 4 kuverter.

Vær opmærksom på opvaskemaskinens energimærke og tørreevne
Noget af det, som du skal være opmærksom på, når det kommer til en opvaskemaskine, er energimærket og tørreevnen. Energimærket viser nemlig, hvor energivenlig modellen er, mens tørreevnen viser, hvor godt maskinen kan tørre servicen.

Den bedste energimærkning er på A, hvorfor det er en fordel, at du finder en opvaskemaskine i klassen A eller over. Derudover er det også en fordel, hvis du er opmærksom på maskinens tørreevne. Tørreevnen går fra A til G, hvor A er den højeste.

Hvor meget må opvaskemaskinen støje?  
Hvor meget må opvaskemaskinen stoejeEn anden faktor, som du skal være opmærksom på og overveje er, hvor meget opvaskemaskinen må støje. I dag har opvaskemaskiner typisk et lydniveau, der går fra 39 dB til og med 57 dB. En normal samtale har et lydniveau på 60 dB, hvorfor ingen af disse maskiner vil støje særlig meget under brug. Det er dog vigtigt, at du går efter en af de helt lydsvage modeller, hvis du ønsker dette.

Hvilke funktioner har jeg brug for?
I dag kan du finde opvaskemaskiner med et væld af funktioner. De fleste opvaskemaskiner kommer med de samme standardfunktioner, men du kan også finde modeller, der kommer med tillægs- samt ekstrafunktioner. Disse opvaskemaskiner er dog som regel også en del dyrere, men hvis du har brug for det, så kan det være pengene værd. Ekstrafunktionerne kan være alt lige fra en børnesikring til en optimal tørring, timer-funktion, MængdeSensor, AquaStop samt meget mere.

Hvordan skal opvaskemaskinen se ud?
Hvis du ønsker en integreret opvaskemaskine, så er designet af opvaskemaskinen ikke nødvendigvis det vigtigste. Men hvis du eksempelvis ønsker en fritstående model, så kan det være, at du går en del op i designet. Det er derfor værd at overveje, hvordan du ønsker, at din opvaskemaskine skal se ud, samt om designet overhovedet er vigtigt for dig eller ej.

Hvis du ønsker at finde flere gode råd, der kan hjælpe dig med at finde den rette opvaskemaskine, så kan du klikke ind her eller her.


Sådan vedligeholder du din opvaskemaskine 

Hvis du gør brug af din opvaskemaskine flere gange i ugen, så kan den også ende med at blive ret snavset og beskidt. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at vedligeholde din opvaskemaskine. Dette er ikke mindst vigtigt for, at den holder sig pæn, men det kan også være en fordel i forhold til maskinens levetid. Hvis du ønsker at vedligeholde din opvaskemaskine så godt som muligt, så skal du især være opmærksom på følgende:

Opvaskemidlet: Hvis du bruger for meget vaskemiddel, så kan sæberester eller sæbefilm ende med at sætte sig på glas, bestik og tallerkener. Dog skal du også være opmærksom på, at du ikke fylder for lidt sæbe i, da du herved kan ende med, at servicen ikke bliver ren nok.

Fjern alle madresterFjern alle madrester: Hvis du ikke sørger for at fjerne madresterne, så kan de ende med at blive siddende i maskinen. Det er derfor vigtigt, at du fjerner madrester ved at gøre brug af en serviet, klud eller lignende.

Rengøring af åbning og filtre: Hvis du ikke husker at rengøre åbning og filtre regelmæssigt, så vil opvaskemaskinen hurtigt blive beskidt. Hvis du gerne vil sørge for at vedligeholde din opvaskemaskine samt holde den ren, så skal du gøre dette flere gange om året. Dog er der også andre dele af maskinen, som du skal være opmærksom på at rense og rengøre. Dem kan du finde nedenfor.

Maskinens si: Husk altid at tømme sien for madrester. Dette skal helst gøres hver uge. Du skal blot fjerne sien fra maskinen og herefter rense den under vandhanen med sæbe. Du skal også huske at fjerne og rense den fine si. Dog behøver du kun at gøre dette en gang hver anden måned eller deromkring.

Rens afløbet: Du skal også huske at rense afløbet, hvilket du gør ved at fjerne finsien og grovsien. Herefter skrubber du afløbet med en børste med en smule sæbe.

Rens spulearmen: Endnu en ting, som du skal rense, er spulearmen. Den skal du blot tage ud, hvorefter du kan fjerne alle madrester med en tandstik eller lignende. Herefter kan du tørre spulearmen efter med en klud eller serviet.

opvaskemaskine vasker rentRengør opvaskekurven: Det er vigtigt, at du renser opvaskekurven cirka en gang om ugen. Her skal du blot tage kurven ud samt skrubbe den med en børste, hvor du har påført en smule opvaskemiddel. Mange opvaskekurve kan tages helt ud, hvorfor dette er en del nemmere for dig.

Rens alle hjørner og afkroge af maskinen:
Når du har fjernet kurven samt alle de dele, du kan fjerne, så kan du også give dig i kast med at rense de indre sider og hjørner. Dette skal blot gøres med en opvaskebørste eller klud.


3 gode råd til ekstra vedligeholdelse af opvaskemaskinen

Hvis du ønsker at gøre din opvaskemaskine helt ren, så har vi lige fundet et par ekstra gode råd, som du kan benytte dig af. Hvis du har brugt tid på at rengøre samt vedligeholde din opvaskemaskine på bedst mulige måde ved hjælp fra ovenstående guide, så kan du også give dig i kast med disse 3 gode råd.

Paafyldning af salt og afspaendingsmiddelPåfyldning af salt og afspændingsmiddel: Husk at være opmærksom på, at du fylder salt og afspændingsmiddel i opvaskemaskinen, når der er brug for det. I dag giver mange modeller selv besked, når det er tid til at påfylde både salt og afspændingsmiddel.

Brug af citronsyre:
Når du renser din opvaskemaskine indvendigt, så kan du vælge at gøre brug af citronsyre. Citronsyre kan også hjælpe, hvis der er meget kalk i vandet.

Afkalk opvaskemaskinen: Du skal helst afkalke din opvaskemaskine hver eller hver anden måned.

Hvis du er interesseret i at læse mere om, hvordan du på bedst mulige måde kan rense og vedligeholde din opvaskemaskine, kan du klikke ind her.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har også foretaget en omfattende test af en lang række opvaskemaskiner. De har også testet opvaskemaskiner fra flere forskellige mærker såsom Bosch, Miele og Zanussi. I testen blev opvaskemaskinerne vurderet ud fra deres tidsforbrug, energiforbrug, brugervenlighed, vaske- og tørreevne m.m. Råd & Rön har blandt andet testet og anmeldt følgende opvaskemaskiner: Bosch SMV68MD02E, Bosch SMV45AX00E, Miele G 4263 VI, Bosch SMV46CX07E, Miele G 6665 SCVI XXL, Gram OM 60-37 T og Zanussi ZDT22004FA. Du kan læse hele testen her.

Du skal dog være opmærksom på, at det kræver et betalt abonnement, hvis du skal have adgang til at læse hele testen.

Råd & Rön har testet den praktiske SIEMENS SN63HX60AE, og den får en score på 67 point. Det er særligt lydniveau, kvalitetsindtryk og tørring, som modellen scorer høje point i. Modellen får toppoint, når det kommer til lydniveauet. Det er også en meget lydsvag model, hvilket er tydeligt i vores stykke om SIEMENS SN63HX60AE modellen. 

Anmeldelsen er udført den: 24. marts 2021
Du kan se anmeldelsen her

Testberichte

Testberichte er den største tyske uafhængige forbrugerportal, som sammenligner tests og gør dem let forståelige for forbrugeren. Når de finder alle de tilgængelige testresultater, fremhæver de ligheder om gode og dårlige oplevelser, som i sidste ende kan hjælpe forbrugeren på vej til den bedste købsbeslutning.   

Hos Testberichte.de er der i sammenligningstesten syv integrerede opvaskemaskiner med et synligt kontrolpanel. Her pointerer de både fordele og ulemper ved opvaskemaskinerne således, at forbrugeren kender til maskinernes mindre effektive sider og derved kan tage en beslutning om hvilken model, der dækker deres behov.

Anmeldelsen er blevet udført: September 2020
Du kan se anmeldelsen her 

Amazon.de

Hos Amazon finder du en masse anmeldelser. Her er der altså ikke tale om en sammenligning med for og imod, men udelukkende en faktuel beskrivelse af produktet samt anmeldelser.
Her kan forbrugerne selv gå ind og bedømme opvaskemaskinen, og det er altså muligt at få viden om produktet fra familier, der har afprøvet maskinen i en hverdagssituation. 

Vi har anvendt Amazon til at se, hvad kunderne synes om Bosch SMV46MX04E. Den scorer 4,7/5 stjerner. 

Du kan læse alle anmeldelserne her

Pricerunner.dk

Pricerunner er mest af alt kendt for deres populære funktion, hvor du som forbruger, kan søge på et specifikt produkt og sammenligne priser. 

Vi har anvendt kilden på baggrund af en test, hvor et testpanel har testet en række opvaskemaskiner selv. Det betyder helt konkret, at de har bestilt opvaskemaskinerne på nettet, installeret dem og anvendt dem. Herefter har de vurderet dem med en række fordele og ulemper. 

Testen er blevet opdateret den: 17. marts 2021
Du kan se testen her

Skousen.dk

Skousen.dk er en webshop med hårde hvidevarer, som fremstiller deres produkt bedst muligt, da deres formål er salg. Udover at kunne læse faktuelle beskrivelser af produkter, såsom mål og funktioner, har vi brugt siden til at finde anmeldelser. 

Electrolux ESF5545LOW er blevet anmeldt af mere end 60 forbrugere og får en gennemsnitlig vurdering på 4,1/5 stjerner. 

Du kan læse alle anmeldelserne her

Which.co.uk

Which.co.uk ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Which.co.uk har testet opvaskemaskiner og heriblandt også Siemens SX736X19NE. Modellen scorer overordnet set 82%. Nøgleparametrene, som maskinen er blevet testet på, er rengøring, energieffektivitet ved almindeligt program, og hvor nem den er at bruge. Siemens får SX736X19NE henholdsvis 5, 4 og 3 stjerner i nøgleparametre. Modellen får desuden mærkatet best buy, og eksperten konkluderer også, at den klart er en af de bedste modeller på markedet.

Testen er udført i marts 2019
Du kan se testen her

Google shopping

På Google shopping bliver anmeldelser fra forskellige sider samlet, så du hurtigt kan få et overblik over, hvad andre synes om det produkt, som du overvejer at købe. 

Siemens SX736X19NE er blevet bedømt af brugerne, hvis mening er tydeligt på Google shopping. Brugerne giver modellen 4,7 stjerner ud af 5, og en af kunderne fremhæver tørringevnen. Det er baseret på mere end 550 brugere. 

Du kan se anmeldelserne her

Også Bosch SBD6ECX57E er blevet bedømt på Google shopping. Her har mere en 200 tilkendegivet deres mening om produktet. Modellen får en meget flot score på 4,7 ud af 5 mulige, og den bliver rost for sit lydniveau. 

Du kan se anmeldelserne her

Andre relevante tests:

Hvis du allerede er klar over hvilken producent du ønsker at købe din opvaskemaskine fra, så kan du med fordel læse nogle af vores mærke specifikke artikler.

Vi har eksempelvis udarbejdet en Siemens opvaskemaskine artikel, hvor du får et overblik over alle de bedste Siemens opvaskemaskiner ifølge eksperterne.

Du kan også læse vores Bosch opvaskemaskine artikel, hvis du har overvejet den tyske hvidevarer gigant, som leverandør til din næste opvaskemaskine. Bosch er den producent der har flest testvindende opvaskemaskiner, sammenlignet med alle andre producenter.

Hvis du er på udkig efter en mindre opvaskemaskine, kan du også læse vores bordopvaskemaskine guide, hvor vi gennemgår de bedste bordopvaskemaskiner på markedet.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Electrolux ESF5545LOW

Electrolux ESF5545LOW

Electrolux ESF5545LOW er blevet testet af et testpanel hos Pricerunner, hvor den ender på en flot tredjeplads. I testen bliver der fokuseret på, at maskinen har en stor rumlighed, som gør den nem at fylde. Desuden scorer modellen højt på god brugervenlighed, efterfulgt af en række andre smarte funktioner.

Testpanelet må dog også erkende, at de var knap så vilde med, når Electrolux ESF5545LOW, i nogle tilfælde, havde svært ved at få gamle madrester af efter endt vask. Samtidig skal du være opmærksom på, at modellen har en kort tilførselsslange, og at displayet kan være lidt svært at aflæse grundet sin placering.     

Electrolux ESF5545LOW har en stor pladskapacitet på 13 kuverter. Den er indrettet godt, så der er rig mulighed for at sætte lidt større ting til vask, og der er nemt plads til dybe tallerkener eller mange glas. 

Electrolux ESF5545LOW vs. markedet

Opvaskemaskinen er udstyret med en række smarte funktioner, som gør det nemt at planlægge din vask. Med en helt særlig timer-funktion kan du planlægge din vask til at starte midt på dagen eller midt om natten, hvor strømmen ofte er billig. Maskinens låge åbner automatisk efter endt vask og sikrer dig dermed, at dampen forlader maskinen, og den mindsker derfor også risikoen for glaspest. 

Fordele

 • Brugervenlig
 • Stort udvalg af programmer
 • Indrettet praktisk
Ulemper

 • Kort slange
 • Display kan være svært at læse

Specifikationer ved Electrolux ESF5545LOW – mål
🌀 Højde: 82 cm
🌀 Maxhøjde: 88 cm
🌀 Bredde: 59,6 cm
🌀 Dybde: 59 cm 

Specifikationer ved Electrolux ESF5545LOW – nøgleoplysninger 
 Farve: hvid
 Kapacitet: 13 kuverter 
 Energiklasse: D
 Vægtet vandforbrug pr. vaskecyklus: 9,90 liter
 Vægtet energiforbrug pr. 100 vaskecykler: 84 kWh
 Støjniveau: 44 dB


Electrolux EES47311L

Electrolux EES47311L

Electrolux EES47311L er udstyret med en Quick Select touch-betjening, som er den nemmeste måde at sammensætte en opvaskecyklus på. Du kan for eksempel vælge cyklus og derefter inkludere ekstra behandlinger med et enkelt tryk. Det er altså ideelt til dem, der vil have en opvaskemaskine, der grundigt rengører og dræber alle bakterier.

 • Quick Select touch-betjening
 • 3 vaskeblade
 • Dobbelt roterende sprøjtearm for grundig rengøring

Anmeldelse: Produktanalyse af Electrolux EES47311L 

Intuitive funktioner
Hvis du er på udkig efter en effektiv opvaskemaskine, bør du overveje en Electrolux. Modellen EES47311L har mange integrerede funktioner, der gør opvasken nemmere.  Opvaskemaskinen har eksempelvis en dobbeltroterende sprøjtearm, der sikrer, at alt dit køkkenudstyr bliver rent. Dertil har den også tre vaskeblade for en endnu mere grundig rengøring. Den bruger ca. 10,5 liter vand under hver opvaskecyklus, hvilket er mindre end gennemsnittet for en opvaskemaskine i normal størrelse, som er på 15 liter. Derudover er vaskemaskinen intuitiv, nem at bruge og åbner også automatisk, når en cyklus afsluttes.

AirDry-teknologi
Opvaskemaskinen har plads til 13 kuverter, hvilket gør den fordelagtig for familier eller folk, der ofte har gæster fordi der også er plads til både gryder og pander, så du slipper for at rengøre dem i hånden. En af de mere mærkbare funktioner ved opvaskemaskinen er dens AirDry teknologi, som giver en mere effektiv tørring, så du ikke behøver at vente på lufttørring. AirDry teknologien er også miljøvenligt, fordi det sparer en del energi i det lange løb. Og med lysindikator feedbacksystemet på gulvet ved du altid, hvornår din opvask er færdig.

Hvad kunderne siger om Electrolux EES47311L 

Opvaskemaskinen har en samlet bedømmelse på 4,7 baseret på Googles samling af kundeanmeldelser fra forskellige butikker. Den har også fået 4,5 stjerner på Amazon. De roser maskinens støjsvage drift og kvalitet, og en person bemærkede bl.a, at “AirDry-funktionen, der åbner døren i slutningen af vasken, er virkelig praktisk til tørring, og QuickSelect touch-betjeningen til valg af vaskeprogrammer er virkelig brugervenligt.”

Fordele

 • Stort indvendigt rum
 • Intuitive funktioner
 • Åbner automatisk ved afslutning af programmet
 • Lavt støjniveau
 • Justerbar overkurv
Ulemper

 • Instruktioner er kun digitale
 • Samling kan tage lidt tid

Redaktionens vurdering

Opvaskemaskinen giver god værdi for pengene og kommer med masser af funktioner, såsom en dobbelt-roterende sprøjtearm, en justerbar overkurv til nem placering af større pander og gryder og et generelt rummeligt indvendigt design. Den eneste ulempe er, at vejledningen kun er digital og ikke skriftlig, hvilket kan gøre processen mere tidskrævende, når produktet skal samles.

Specifikationer
Tørringsevne: A
Opvaskeevne: A
Energiklasse: D
Lydniveau: 46 dB
Kapacitet (kuverter)r: 13 stk.
Energiforbrug pr. 100 vaskecyklusser: 84 kW/h
Vandforbrug pr. opvask: 10,5 L
Årligt vandforbrug: 2940 L
Antal programmer: 5
Dimensioner (HxBxD): 85x60x55 cm
Vægt: 39 kg


Bosch SMV46MX04E

Bosch SMV46MX04E

Modellen Bosch SMV46MX04E er blevet testet og anmeldt af henholdsvis to tyske testkilder, herunder Amazon og Testberichte. Begge kilder er enige om, at maskinen lever op til sit løfte om et meget lavt støjniveau under opvask, og så er det desuden værd at tage med, at maskinen er yderst nem at betjene.

Testpanelet fremhæver, at maskinen kan spare forbrugeren for en del vand og strøm, hvis blot du husker at anvende funktionen med miljøvenlig vask. Dog understreger testpanelet også, at det især er i forbindelse med det miljøvenlige program, da du ellers risikerer at ende med et stort vandforbrug. De vurderer at tørreevnen er gennemsnitlig. 

Bosch SMV46MX04E er en fuld integreret model. Maskinen har, med sin brede på 59,8 cm, en flot kapacitet på hele 14 kuverter, hvilket gør den yderst velegnet til den typiske kernefamilie, eller husstanden, som ofte får gæster. 

Med en stor kapacitet på hele 14 kuverter, er Bosch SMV46MX04E det perfekte valg til familien, der har behov for en stor rumlig maskine med plads til dagens opvask. 

Bosch SMV46MX04E vs. markedet

Med en Bosch SMV46MX04E får du en maskine med et utroligt lavt lydniveau. Opvaskemaskinen har et lydniveau på kun 41 dB, hvilket er langt mindre end de fleste andre på markedet. 

Udover, det allerede lave støjniveau, kan du bruge nattefunktionen, hvor opvaskemaskinens lyde bliver dæmpet yderligere for ikke at skabe uro i løbet af natten. Du vil derfor ikke skulle spekulere på, om maskinens placering er for tæt på soveværelset.

Fordele ved Bosch SMV46MX04E

 • Vasker effektivt uanset program
 • Stort udvalgt af programmer
 • Mulighed for at skrifte program undervejs
 • Vasker hurtigt
 • Nattefunktion – med yderligere reduceret lydniveau
Ulemper ved Bosch SMV46MX04E

 • Kan bruge for meget vand ved valg af forkert program
 • Gennemsnitlige tørrefunktioner

Specifikationer ved Bosch SMV46MX04E – mål
🌀 Højde: 81,5 cm
🌀 Bredde: 59,8 cm
🌀 Dybde: 55 cm

Specifikationer ved Bosch SMV46MX04E – nøgleoplysninger
 Type: Integreret
 Farve: hvid
 Kapacitet: 14 kuverter 
 Vægt: 42 kg.
 Energiklasse: B
 Tørreevne: A
 Årligt vandforbrug:2660 liter
 Årligt energiforbrug: 266 kWh/år
 Støjniveau: 41 dB


Bosch SBD6ECX57E

Bosch SBD6ECX57E

Du kan vælge at anskaffe en Bosch SBD6ECX57E til at færdiggøre dit køkken. Det er en integreret opvaskemaskine, hvor en møbelfront bliver monteret på opvaskemaskinens låge. Derfor passer den allerede perfekt ind i dit køkken, når den er gjort klar.

Brugerne af Bosch SBD6ECX57E er vilde med maskinen, og det er tydeligt afspejlet i den gennemsnitlige score, som modellen får på Google. Maskinen får 4,7 stjerner ud af 5 mulige. 

En af de brugere, som har tilkendegivet sin mening om modellen, beskriver, at det er en model, som leverer et flot rengøringsresultat. Der er også flere af brugerne, som nævner, at det er en støjsvag maskine og roser modellen for den kvalitet. Det er en funktion, som Bosch specifikt har prioriteret, og det svage lydniveau ligger på 42 dB. 

Om Bosch SBD6ECX57E 

Det er ikke kun det, at opvaskemaskinen er lydsvag, som gør det til en fantastisk model. Det er også en model, som er virkelig rummelig, uden at der er gået på kompromis med rengøringsevnen. Du kan fylde Bosch SBD6ECX57E med omkring 14 kuverter, og det gør maskinen oplagt til familiehjemmet. 

Bosch SBD6ECX57E har en masse smarte funktioner og programmer, som du vil nyde godt af at have i dit hjem. Iblandt er AquaStop teknikken, som måler vandtilførslen og lukker for den, når en vis mængde er løbet igennem. Det kan være med til, at du undgår vandskader.

Du kan let åbne maskinen ved et tryk på fronten grundet OpenAssist funktionen. Maskinen har blandt andet også en god børnesikring, DoseringsAssistent og timeLight. 

Hvis du vil have et godt overblik over din opvaskemaskine, så er Bosch SBD6ECX57E også smart, da den kan forbindes til en app på din telefon. I app’en kan du få oversigt over antallet af opvasketabletter, du har tilbage, eller du kan bruge appen til at se, hvornår din opvaskemaskine er færdig. Notifikationer kan oplyse dig, og du har alle informationerne samlet ét sted. Du skal derfor ikke bruge tid på at tyde en LED skærm eller lignende. 

Bosch SBD6ECX57E vs. markedet

Bosch SBD6ECX57E er en lækker opvaskemaskine model – særligt på grund af den gode rummelighed. Sammenlignet med andre modeller har den nogle lækre funktioner, som gør den unik. Det er eksempelvis AquaStop teknikken, OpenAssist funktionen og den praktiske børnesikring, så de helt små ikke kommer til skade.

Fordele

 • Meget lydsvag
 • God rengøringsevne
 • Rummelig model med god plads
 • Mange brugbare funktioner og programmer
Ulemper

 • Ikke den bedste model til at tørre
 • Kurve og skinnerne føles en smule skrøbelige

Specifikationer ved Bosch SBD6ECX57E – mål:
🌀 Højde: 87 cm
🌀 Bredde: 60 cm
🌀 Dybde: 55 cm

Specifikationer ved Bosch SBD6ECX57E – nøgleoplysning
Type: Fuldintegreret opvaskemaskine
Farve: Leveres uden front
Kapacitet: 14 stadardkuverter 
Energiklasse: D
Tørreevne: A
Årligt vandforbrug: 2660 liter
Årligt energiforbrug: 266 kWh/år
Støjniveau: 42 dB 


Zanussi ZDT22004FA

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch SMU46CW00S

Til gengæld er eksperterne mindre vilde med maskinens brugervenlighed, samt at dens tidsforbrug ikke er optimalt ved specifikke programmer.

Zanussi ZDT22004FA er en integrationsmodel, hvorfor den skal integreres i ens køkken. Desuden kommer den med en kapacitet på 13 kuverter, hvorfor den er velegnet til en større familie på omkring 4 til 5 personer.

Klassisk opvaskemaskine med Kvik-program og timer-funktion

Zanussi ZDT22004FA er en klassisk opvaskemaskine, der er placeret i energiklasse B. Dette betyder, at maskinen har et forholdsvist lavt forbrug af vand- og energi, hvilket er en fordel for både forbrugeren og miljøet.

Endvidere kommer Zanussi ZDT22004FA med 5 programmer såsom Økonomi 50°C, Intensiv 70°C, Normal 65°C med skyl, Kvik 65°C og Skyl. Med Kvik-programmet kan man vaske selv den mest snavsede service på blot 30 minutter, hvorimod Intensiv-programmet sørger for, at give opvasken en ekstra grundig opvask.

Man kan også vælge at gøre brug af opvaskemaskinens timer-funktion, hvor man har mulighed for at planlægge opvasken i op til 3 timer i forvejen, hvis der er brug for det. Zanussi ZDT22004FA har yderligere et lavt lydniveau på 48 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke støjer meget under brug.

Model med naturlig tørring samt mulighed for DoorFitKit

Zanussi ZDT22004FA kommer med teknologien AirDry, der er en form for naturlig tørring. Det betyder, at den åbner døren med 10 centimeter, når programmet er ved at være slut. På den måde opnår man en optimal tørring af servicen samt sparer for elforbruget. Selve åbningstiden af døren varierer fra program til program.

Med Zanussi ZDT22004FA har man også mulighed for at tilpasse opvaskemaskinen til ens IKEA-køkken med et DoorFitKit, hvis der er brug for det. Man kan montere et DoorFitKit på selve maskinen, hvorved maskinens højde bliver hævet, så den passer til en bordplade på op til 60 centimeter.

Opvaskemaskine med praktiske funktioner

Zanussi ZDT22004FA er forsynet med flere praktiske egenskaber og funktioner. Eksempelvis kommer maskinen med en bestikkurv samt en højdejusterbar overkurv.

Mens bestikkurven gør det muligt at placere al bestik samlet, så sørger den højdejusterbare overkurv for, at man har nemmere ved at placere selv høje tallerkener og glas i maskinen.

Endvidere kommer Zanussi ZDT22004FA med en indikator for salt og afspændingsmiddel. Hvis der mangler en af disse ting, så vil opvaskemaskinen lyse og gøre forbrugeren opmærksom på dette med det samme.

Opvaskemaskinen kommer yderligere med en sikkerhedsfunktion mod udslip af vand. Denne funktion er en dobbeltbund med flyder, der sørger for, at maskinen ikke spilder vand i tilfælde af en indvendig vandlækage.

Specifikationer ved Zanussi ZDT22004FA – mål: 
🔴 Højde: 82 centimeter
🔴 Maxhøjde: 88 centimeter
🔴 Bredde: 60 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter 

Specifikationer ved Zanussi ZDT22004FA – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Integrerbar opvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 13 kuverter
🌀 Energiklasse: B
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 2420 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 295 kWh/år
🌀 Støjniveau: 48 dB
🌀 Antal programmer: 5

Fordele ved Zanussi ZDT22004FA: 
Sikkerhedsfunktion mod vandlækager
Naturlig tørring
Udstyret med Kvik- og Intensiv-program
Udstyret med en timer-funktion
Kan tilpasses til et IKEA-køkken med DoorFitKit


Bosch SMV68MD02E

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch SMV68MD02E

 

Opvaskemaskinen er blevet testet på forskellige parametre såsom brugervenlighed, ydeevne, funktioner m.m., og klarer sig godt ifølge begge eksperter. Eksperterne er især vilde med modellens vaske- og tørreevne.

Dog bemærker de, at tidsforbruget ikke er helt optimalt, da den er en smule lang tid om at klare opvasken ved specifikke programmer.

Energivenlig model til en større familie

Med Bosch SMV68MD02E får man en integreret opvaskemaskine, hvorfor den skal integreres i selve køkkenet, så fronten passer sammen med køkkenets design. Modellen kommer uden en front, hvorfor man selv skal montere en køkkenlåge som front.

Opvaskemaskinen er placeret i energiklasse B. Dette er markedets næstbedste energiklasse i forhold til opvaskemaskiner, hvorfor den ikke forbruger meget strøm på et år.

Udover at være en energibesparende opvaskemaskine, så kommer modellen med en kapacitet på 14 kuverter, hvorfor den er velegnet til en større familie på omkring 4 til 5 personer. Derudover støjer modellen ikke meget under brug, da dens støjniveau er på blot 42 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Opvaskemaskine med flere programmer

Bosch SMV68MD02E er forsynet med 8 forskellige programmer. Disse programmer er Forskyl, Lyn 45 grader, 1 time 65 grader, Intensiv 70 grader, Ekstra Stille 50 grader, Glas 40 grader, Øko 50 grader og Auto 45-65 grader.

Man kan derfor vælge alt lige fra et energibesparende program til et hurtigprogram, hvis opvasken skal være hurtigt færdig.

Udover de 8 programmer, så er Bosch SMV68MD02E yderligere udstyret med 4 tillægsfunktioner. Disse inkluderer ExtraDry, VarioSpeed Plus, HygiejnePlus og IntensivZone. Man kan også finde specialprogrammet MachineCare.

Mens ExtraDry sørger for, at opvasken altid kommer tørt ud af opvaskemaskinen, sikrer HygiejnePlus, at 99,9 % af alle bakterier bliver dræbt.

Effektiv model med AquaStop og MængdeSensor

Bosch SMV68MD02E er forsynet med både AquaStop og MængdeSensor. Med AquaStop undgår man oversvømmelser som følge af lækager, hvorimod MængdeSensor sørger for at måle niveauet af snavs samt mængden af opvask med hjælp fra sensorer. På den måde bliver der kun brugt den nødvendige mængde vand.

Hertil kommer ActiveWater-teknologien, der sikrer den maksimale effekt i forhold til både vandcirkulation, vand og opvarmning.

Derudover kommer Bosch SMV68MD02E med motorteknologien EcoSilence Drive, der sørger for en effektiv motor, så man opnår en energieffektiv og hurtig opvask.

På selve opvaskemaskinen kan man også finde funktionen TimeLight, der kaster et lys ned på gulvet foran maskinen, hvor man både kan se tid samt program.

Specifikationer ved Bosch SMV68MD02E – mål: 
🔴 Højde: 81,5 centimeter
🔴 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,8 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter

Specifikationer ved Bosch SMV68MD02E – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Integrerbar opvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 14 kuverter
🌀 Energiklasse: B
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 266 kWh/år
🌀 Støjniveau: 42 dB
🌀 Antal programmer: 8

Fordele ved Bosch SMV68MD02E: 
TimeLight-funktion
8 programmer og 4 tillægsfunktioner
AquaStop og MængdeSensor
EcoSilence Drive-motorteknologi
Lydsvag model


Siemens SN636X01KE

7 i kategorien med 200+ anmeldelser og 4,4 ud af 5 stjerner hos Pricerunner.dk
4,2 ud af 5 stjerner hos Power.dk
Har 100+ anmeldelser og 4,6 ud af 5 stjerner hos  Amazon.co.uk

Siemens SN636X01KE

Derfor anbefaler vi den:

Vaskemaskinen fra Siemens har en lang række innovative teknologiske funktioner der gør at den kan tilpasses familiens behov, og giver et godt vaskeresultat hver gang.
Maskinen er miljøvenlig og hurtig. Med programmet VarioSpeed Plus, forkortes opvaske- og tørretiden med op til 66%.

Siemens lover en lang levetid på deres opvaskemaskine grundet iQdrive-motoren, som ikke kører på kul og dermed stort set aldrig slides op.

Maskinen har mange gode anmeldelser af forbrugere der selv har købt og testet maskinen til daglig brug, heriblandt siger Charlie86. “Vasker skinnende rent, selv på hurtig program. Utrolig fornøjet! 10 ud af 5 stjerner.”

Hildir er også glad for maskinen og siger: “Dejlig nem at betjene i vores travle hverdag. Samtidig nok plads i den.”

Om:

Maskinen har 6 programmer, et intensivt program på 70 grader, et auto program på 45-65 grader, et øko program på 50 grader, et forskyls program og et glas program på 40 grader, som vasker fine glas skånsomt op, tørringstiden er også forlænget for at give en ekstra skånsom tørring, samt selvfølgelig et lynprogram

Derudover har den tre tillægsprogrammer. VarioSpeed Plus programmet som forkorter opvaske- og tørretiden op til 3 gange, dette kan dog ikke kombineres med lyn programmet.

Programmet IntensivZone aktiverer et øget spuletryk i den nederste kurv, og er f.eks. Godt til gryder med fastbrændte rester, eller andet meget beskidt opvask.

Har man mange plastbeholdere, skåle eller anden plastbaseret opvask er programmet ExtraDry optimalt, det giver en perfekt tørring.

Ydermere kommer opvaskemaskinen med et Maschine Care specialprogram der fjerner fedt og kalkaflejringer i opvaskemaskinen og dermed forlænger levetiden på maskinen.

Siemens SN636X01KE vs. markedet

Med rigtig mange gode autoprogrammer, skåneprogrammer og ektra tilvalgsfunktioner er her en maskine som man kan indstille stort set til alle typer opvask.

Siemens adskiller sig med deres iQdrive motor, som modsat de fleste andre opvaskemaskiner ikke kører på kul – dermed har Siemens lanceret en maskine der gerne skulle holde lidt længere.

Den øverste kurv er fleksibel og nem at fylde. Den har 3 nivauer som kan klappes ned og opdeles, og sammen med rackMatic systemet hvor kurven kan sænkes eller hæves, giver dette ekstra god plads når maskinen skal fyldes med andet end bare hverdags tallerkner og bestik.

Siemens har med VarioFlex basket, forsøgt at lave en god innovativ løsning der letter udtræk af kurven, og dermed også tømning og fyldning.

Faktisk giver hele funktionen med en top-kurv til bestik, en del ekstra plads. Da underkurven ikke fyldes af en bestikkurv, giver det faktisk plads til service fra en ekstra person, så reelt set har maskinen ikke plads til 13 kuverter, men 14.

For dem der godt kan lide at følge med, er maskinen udstyret med et infoLight, der kaster et lys ned på gulvet, så man nemt kan se om maskinen er i gang eller færdig.

Specifikationer vedSiemens SN636X01KE – mål:
🔴 Højde: 81,5 centimeter
🔴 Max Højde: 81,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,8 centimeter
🔴 Dybde: 57,3 centimeter

Specifikationer ved Siemens SN636X01KE – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Fuldt integrerbar opvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 13 kuverter
🌀 Tørreevne: A
🌀 Energiklasse: B
🌀 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 262 kWh/år
🌀 Støjniveau: 46 dB
🌀 Antal programmer: 6 + 3 tillægsfunktioner

Fordele ved Siemens SN636X01KE:
VarioSpeed Plus programmet
Stor kapacitet (13 kuverter)
VarioFlex kurvesystem
Auto All-in-1, automatisk tilpasning til typen af opvaskemiddel
Højdejusterbar overkurv


Bosch SMU46CW00S 

4,1 ud af 5 stjerner hos Pricerunner.dk
4,7 ud af 5 stjerner hos Lavprishvidevarer.dk
4,8 ud af 5 stjerner hos Skousen.dk
4,6 ud af 5 stjerner hos Whiteaway.dk
4,6 ud af 5 stjerner hos Elgiganten.dk

Bosch SMU46CW00S

 

Derfor anbefaler vi den:

Med så mange positive anmeldelser fra forbrugere der har købt og prøvet opvaskemaskinen, kan der næsten ikke være tvivl om, at den lever op til det, Bosch lover. Alt i alt en lækker maskine i den gode tyske kvalitet, som de fleste Bosch-brugere allerede er bekendt med.

Hos Skousen.dk skriver MortensenM også:

Vi har haft forskellige mærker, dyre og billige. Denne er vores hidtil bedste maskine. Vores krav var så tæt på lydløs som muligt og så skulle alt i den være tørt efter vask. Den lever til fulde op til vores krav. Kan varmt anbefales.”

Flere forbrugere sætter pris på at maskinen er så støjsvag som den er, samt et stort set perfekt opvaskeresultat hver gang.

Opvaskemaskinen har desuden en mængdesensor der tilpasser forbruget af vand, efter hvor meget der er fyldt i. Et mængdetilpasset forbrug af vand sparer både energi og tid

Om:

Med plads til 13 kuverter er maskinen særdeles velegnet til en lidt større familie. På trods af størrelsen, gør den energibesparende teknologi at maskinen får en placering helt i toppen på energiskalaen, så her er der ingen grund til at være bekymret for en el- eller vandregning der pludselig vokser.

Maskinen er yderst støjsvag og har op til flere funktioner der gør, at den bliver ganske brugervenlig.

Bosch SMU46CWOOS har 6 programmer, så man kan indstille den alt efter hvad man har fyldt i. Man får et intensivprogram på 70 °C, bl.a. til gryder og fade med fastbrændte rester osv, et Auto program på 45-65 °C til når der er blandet almindelig opvask, et Øko program på 50 °C, samt et Super 60 °C’s program. Til glas er der selvfølgelig også et glas program på 40 °C, og endelig et forskylleprogram.

Udover de fastlagte programmer har Bosch valgt at supplere med 3 tillægsfunktioner for en endnu bedre tilpasning som består af: VarioSpeed Plus, HalfLoad og ExtraDry.

Bosch SMU46CW0S vs. markedet

Maskinen her adskiller sig ved at være virkelig støjsvag og med PerfectDry med Zeolith® får man perfekt tørt service, også når det drejer sig om diverse beholdere i plast.

Med det smarte Aquastop er man sikret mod vandskade i hele maskinens levetid. Dette giver Bosch selvfølgelig livstidsgaranti på.

Herudover er opvaskemaskinen også udstyret med en doseringsassistent der sørger for at opløse opvasketabs hurtigt, og fordele denne jævnt, for et perfekt resultat. Mængdesensoren tilpasser vandforbruget så der hverken bruges for meget eller for lidt vand uanset om maskinen er kvart, halvt eller helt fyldt. Alt i alt en funktionel og brugervenlig maskine.

Specifikationer ved Bosch SMU46CW00S – mål:
🔴 Højde: 81,5 centimeter
🔴 Max Højde: 87,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,8 centimeter
🔴 Dybde: 57,3 centimeter

Specifikationer ved Bosch SMU46CW00S – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Underbygningsopvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 13 kuverter
🌀 Tørreevne: A
🌀 Energiklasse: A
🌀 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 234 kWh/år
🌀 Støjniveau: 44 dB
🌀 Antal programmer: 6 + 3 tillægsfunktioner

Fordele ved Bosch SMU46CW00S:
Perfect dry med Zeolith og 3D luftstrøm
Høj kapacitet (13 kuverter)
Supersilence model
Aqua stop funktion der beskytter mod vandskader
Højdejusterbar overkurv


Bosch SMV45AX00E

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch SMV45AX00E

Eksperterne er dog mindre vilde med maskinens tidsforbrug ved specifikke programmer, hvilket de har fremhævet som værende en af de største ulemper ved maskinen.

Med Bosch SMV45AX00E får man en integreret opvaskemaskine, der skal integreres i køkkenet, så den passer til designet. Maskinen kommer med en kapacitet på 12 kuverter, hvorfor den er velegnet til en familie på 3 til 4 personer. Derudover er maskinen placeret i energiklasse B, hvilket både er en fordel for pengepungen, men også for miljøet.

Model med praktiske funktioner 

Bosch SMV45AX00E er en opvaskemaskine med i alt 5 programmer. Desuden sørger denne maskine for, at man opnår en reduceret vasketid med op til 66 %, lige meget om maskinen er fyldt op til randen eller ej. Dette er muligt med funktionen VarioSpeed Plus, der både vasker og tørrer på en tredjedel af tiden i forhold til andre sammenlignelige modeller.

Derudover er Bosch SMV45AX00E forsynet med en Load Sensor, der sikrer, at man opnår en vand- og energibesparelse ved mindre mængder opvask. Dette er muligt, da modellen måler indholdets vægt, hvorefter vandniveauet bliver registreret.

Maskinen kommer yderligere med en varmeveksler, der sørger for, at man opnår den rette temperatur ved skånsomme vaske. Denne funktion er særlig brugbar, hvis man skal vaske porcelæn eller glas. Man kan desuden også anvende maskinens timer-funktion, hvor man har mulighed for at forprogrammere en opvask til at starte 24 timer i forvejen.

Støjfri maskine med programautomatik og energivenlig motor 

Bosch SMV45AX00E har et lydniveau på 48 dB, hvorfor den ikke støjer meget under brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke vil forstyrre meget.

Derudover er opvaskemaskinen udstyret med motorteknologien EcoSilence Drive. Denne teknologi sørger for, at opvasken er energibesparende. Desuden er motoren både lydsvag, effektiv og hurtig. Den er ikke forsynet med kulbørster, hvilket er med til at bidrage til disse egenskaber.

Bosch SMV45AX00E kommer også med en programautomatik, der automatisk sørger for, at vandforbruget, skylletiden og temperaturen bliver tilpasset optimalt, så det passer til selve indholdet i maskinen. På den måde opnår man et optimalt vaskeresultat uden at gå på kompromis med forbruget af vand og energi.

Fleksibel opvaskemaskine med ExtraDry-funktion 

Bosch SMV45AX00E er en fleksibel maskine, da den er udstyret med en højdejusterbar kurv. Denne kurv giver mulighed for, at man kan lave ekstra plads i maskinen til eksempelvis høje glas.

Derudover kommer Bosch SMV45AX00E med et InfoLight. Dette lys er rødt og lyser direkte på gulvet. Når lyset slukkes, betyder det, at maskinen er færdig med at køre. Man kan derfor blot holde øje med lyset for at finde ud af, hvornår maskinen skal tømmes.

Sidst men ikke mindst er Bosch SMV45AX00E udstyret med en ExtraDry-funktion. Denne funktion sikrer en ekstra grundig tørring, så alt opvask er tørt, når man tømmer opvaskemaskinen.

Specifikationer ved Bosch SMV45AX00E – mål: 
🔴 Højde: 81,5 centimeter
🔴 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,8 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter

Specifikationer ved Bosch SMV45AX00E – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Integrerbar opvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 12 kuverter
🌀 Energiklasse: B
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 258 kWh/år
🌀 Støjniveau: 48 dB
🌀 Antal programmer: 5

Fordele ved Bosch SMV45AX00E:
Kapacitet til 12 kuverter
5 programmer
Lydsvag og effektiv EcoSilence Drive-motor
Udstyret med ExtraDry-funktion
Udstyret med VarioSpeed Plus


Miele G 4263 VI

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miele G 4263 VI

Eksperterne er især vilde med opvaskemaskinens vaske- og tørreevne. Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved modellen, men bemærker dog begge maskinens tidsforbrug, som de ikke mener er helt optimalt ved specifikke programmer.

Miele G 4263 VI er en integreret opvaskemaskine, der skal integreres i køkkenet. Man skal derfor sørge for, at den passer til køkkenets design. Maskinen har en kapacitet på 13 kuverter, hvorfor den egner sig til en familie på omkring 4 til 5 personer.

Derudover er Miele G 4263 VI placeret i energiklasse C, hvilket er i den forholdsvis gode ende af energiskalaen for opvaskemaskiner.

Model med timer-funktion, ComfortClose og 5 programmer

Miele G 4263 VI kommer med i alt 5 forskellige programmer såsom Intensiv 75, Automatic, Automatic Skåne, Universal 50 og ECO. Man kan derfor vælge det program, der passer til selve indholdets behov.

Derudover kommer Miele G 4263 VI med ComfortClose samt en timer-funktion. Med timeren er der mulighed for at forprogrammere modellen i op til 24 timer i forvejen. På den måde kan man sørge for, at opvaskemaskinen starter, når man har brug for det – også selvom man ikke er hjemme.

Funktionen ComfortClose sørger til gengæld for, at døren kan blive stående i alle positioner, hvorfor det er praktisk og fleksibelt både at lukke og åbne lågen.

Brugervenlig opvaskemaskine med praktiske funktioner

Miele G 4263 VI er en brugervenlig opvaskemaskine, der er udstyret med flere praktiske funktioner. Selve betjeningen af opvaskemaskinen er simpel, da man finder alt, hvad man skal bruge på maskinens front.

Desuden kommer Miele G 4263 VI med en brugervenlig bestikbakke, hvor alle dele ligger hver for sig. Det betyder, at de forskellige dele ikke kan ridse eller beskadige hinanden.

Miele G 4263 VI kommer også med ergonomiske kurvehåndtag og en højdejusterbar overkurv. Selve overkurven kan indstilles i højden samt vippes, så man kan vælge mellem flere forskellige positioner afhængig af behov. Den højdejusterbare overkurv er oplagt at benytte, hvis man skal vaske høje glas eller tallerkener.

Med de ergonomiske kurvehåndtag vil man opleve en nem håndtering både, når man tømmer samt fylder i maskinen. De er nemlig både nemme at tage ud samt sætte tilbage på plads igen.

Lydsvag opvaskemaskine med TermoSpare-funktion

Miele G 4263 VI er en støjfri opvaskemaskine med et lydniveau på 46 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke støjer meget under brug.

Endvidere kommer modellen med funktionen TermoSpare, der giver forbrugeren mulighed for at spare på strømmen. Med denne funktion har man nemlig mulighed for at tilslutte opvaskemaskinen til varmt vand på op til 60 grader. Det vil sige, at man kan reducere elforbruget med op til 40 % samt programmernes tidsforbrug med op til 9 %.

Specifikationer ved Miele G 4263 VI – mål:
🔴 Højde: 80,5 centimeter
🔴 Maxhøjde: 87 centimeter
🔴 Bredde: 59,8 centimeter
🔴 Dybde: 57 centimeter

Specifikationer ved Miele G 4263 VI – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Integrerbar opvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 13 kuverter
🌀 Energiklasse: C
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 3780 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 295 kWh/år
🌀 Støjniveau: 46 dB
🌀 Antal programmer: 5

Fordele ved Miele G 4263 VI:
Udstyret med timer-funktion og ComfortClose
Kapacitet på 13 kuverter
Lydsvag model
Udstyret med TermoSpare-funktion
Ergonomiske kurvehåndtag og højdejusterbar overkurv

Her kan du se en videopræsentation af Miele G 4263 VI lavet af ao.com:


Siemens SN636X02AE

Populær blandt brugerne

Siemens SN636X02AESiemens SN636X02AE er ikke medtaget i nogle nyere eksperttests. Til gengæld er opvaskemaskinen populær blandt brugerne, der har givet modellen masser af positive anmeldelser.

Opvaskemaskinen er en integrationsmodel, hvorfor den skal integreres i køkkenet, så fronten passer sammen med resten af køkkenets design. Selve maskinen kommer uden en front, hvorfor man selv skal montere denne.

Energivenlig og støjfri opvaskemaskine med stor kapacitet

Med Siemens SN636X02AE får man en energivenlig opvaskemaskine, der er placeret i energiklasse B. Dette er den næstbedste energiklasse for opvaskemaskiner, hvorfor man trygt kan stole på, at den ikke forbruger meget energi på et år. Dette er ikke mindst en fordel for forbrugerens pengepung, men også en fordel for miljøet.

Derudover kommer Siemens SN636X02AE med en stor kapacitet, da modellen kan rumme op til 12 kuverter. Det vil sige, at maskinen er velegnet til en familie på omkring 3 til 4 personer.

Modellen har ydermere et lavt lydniveau på 48 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke støjer meget under brug.

Model med 6 programmer og 3 tillægsfunktioner

Siemens SN636X02AE er forsynet med 6 programmer. Disse programmer inkluderer Intensiv 70 grader, Auto 45-65 grader, Party 45 grader, Øko 50 grader, 1 time 65 grader og Forskyl.

Udover de 6 forskellige programmer, så er Siemens SN636X02AE yderligere udstyret med 3 tillægsfunktioner. En af disse tillægsfunktioner er VarioSpeed Plus, der sørger for at reducere vasketiden med op til 66 %, så ens opvask bliver hurtigere færdig. Dette sparer samtidigt også på energiforbruget.

Derudover kommer maskinen med de 2 andre tillægsfunktioner Half Load og IntensivZone. Med Half Load kan man sætte en halv opvask over, hvor man stadig sparer både energi og vand, hvorimod IntensivZone sørger for, at alt opvask bliver vasket ekstra grundigt.

Modellen kommer yderligere med specialprogrammet MachineCare, der sørger for at fjerne alt kalk og fedt i selve maskinen.

Model med energivenlig motor, AquaSensor og MængdeSensor

Siemens SN636X02AE er forsynet med en energivenlig motorteknologi ved navn iQdrive. Denne metode er ikke mindst energivenlig, men også effektiv og støjfri.

Udover iQdrive-motorteknologien, så er Siemens SN636X02AE forsynet med en AquaSensor samt en MængdeSensor. Disse sensorer sørger for, at der kun bliver anvendt den nødvendige mængde af vand i forhold til mængden af opvask, samt hvor snavset det er.

Opvaskemaskine er desuden udstyret med AquaStop og børnesikring og giver besked, når der er brug for både salt og afspændingsmiddel. Man kan også finde lysindikatoren InfoLight på maskinen, der stopper med at lyse, når det valgte program er færdigt. På den måde kan man hurtigt se, om det er tid til at tømme maskinen.

Specifikationer ved Siemens SN636X02AE – mål: 
🔴 Højde: 81,5 centimeter
🔴 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,8 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter 

Specifikationer ved Siemens SN636X02AE – nøgleoplysninger:
🌀 Type: Integrerbar opvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 12 kuverter
🌀 Energiklasse: B
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 258 kWh/år
🌀 Støjniveau: 48 dB
🌀 Antal programmer: 6

Fordele ved Siemens SN636X02AE: 
6 forskellige programmer
Udstyret med Aqua- og MængdeSensor
3 forskellige tillægsfunktioner
Udstyret med InfoLight
Støjfri model

Her kan du se en videopræsentation af Siemens SN636X02AE lavet af WhiteAway.com:


Bosch SMV46CX07E

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch SMV46CX07E

Eksperterne nævner, at de især er vilde med modellens vaske- og tørreevne. Dog bemærker de, at maskinens tidsforbrug ikke er helt optimalt ved specifikke programmer.

Bosch SMV46CX07E er en integrerbar opvaskemaskine, hvorfor den skal integreres i selve køkkenet. Desuden kommer maskinen med en kapacitet på 13 kuverter, hvorfor den er velegnet til en familie på omkring 4 til 5 personer.

Med Bosch SMV46CX07E kan man desuden gøre brug af timerfunktionen, hvis man ønsker at forprogrammere maskinen i op til 24 timer i forvejen.

Energivenlig opvaskemaskine med flere programmer og Zeolith-tørring

Bosch SMV46CX07E er en energivenlig opvaskemaskine, der er placeret i energiklasse A. Det vil sige, at man er sikret et lavt vand- og energiforbrug, hvorfor man ikke skal være bekymret for, om maskinen forbruger meget el på et år.

Derudover er Bosch SMV46CX07E forsynet med 6 programmer som blandt andet Kort, Glas 40 grader og Automatisk. Med programmet Glas 40 grader har man mulighed for at starte en mere skånsom opvask, der egner sig til skrøbelige glas og porcelæn.

Udover de 6 programmer, så er Bosch SMV46CX07E yderligere forsynet med funktionen Zeolith-tørring. Med Zeolith-tørringssystemet vil man altid opnå optimale tørringsresultater, da funktionen hjælper med at tørre opvasken hurtigere samtidig med, at den bruger mindre energi.

Man finder desuden en skærm på maskinens front, hvor man kan få et overblik over den tilbageværende tid samt indstillingerne.

Lydsvag model med EcoSilence Drive, VarioSpeed Plus og ExtraDry

Med Bosch SMV46CX07E får man en lydsvag opvaskemaskine med et lydniveau på blot 44 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB, hvorfor den ikke støjer meget under brug.

Endvidere kommer Bosch SMV46CX07E med de to funktioner VarioSpeed Plus og ExtraDry. Mens VarioSpeed Plus sørger for at forkorte vasketiden med op til 66 %, så er ExtraDry-funktionen brugbar, hvis man har en opvask, der er lidt mere besværlig at tørre. Denne funktion sikrer nemlig, at man opnår en optimal tørring af alt opvask.

Opvaskemaskinen er udstyret med den effektive EcoSilence Drive-motor, der gør opvasken mere energibesparende. Den har ingen kulbørster, hvorfor den også bidrager til mindre støj.

Man har yderligere mulighed for at anvende programmet MachineCare. Dette program sørger for, at rengøre maskinen indvendigt uden, at man selv behøver at gøre noget.

Besparende model med højdejusterbar overkurv og InfoLight

Bosch SMV46CX07E kan betegnes som værende en vand- og energibesparende model med funktionerne ActiveWater og Load Sensor.

Mens Load Sensor sørger for, at man kan spare energi ved en ikke fyldt opvask, så sikrer ActiveWater-teknologien, at man opnår en maksimal effekt med fokus på både at spare på vand og energi.

Bosch SMV46CX07E kommer yderligere med en højdejusterbar overkurv, hvilket giver mulighed for, at man nemmere kan få plads til høje glas og tallerkener. Funktionen InfoLight lyser med en rød lampe på gulvet og indikerer, når maskinen er i gang, samt når den er slut.

Specifikationer ved Bosch SMV46CX07E – mål:
🔴 Højde: 81,5 centimeter
🔴 Maxhøjde: 87,5 centimeter
🔴 Bredde: 59,8 centimeter
🔴 Dybde: 55 centimeter 

Specifikationer ved Bosch SMV46CX07E – nøgleoplysninger: 
🌀 Type: Integrerbar opvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 13 kuverter
🌀 Energiklasse: A
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 2660 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 234 kWh/år
🌀 Støjniveau: 44 dB
🌀 Antal programmer: 6

Fordele ved Bosch SMV46CX07E: 
Udstyret med højdejusterbar overkurv og InfoLight
Vand- og energibesparende model
EcoSilence Drive-motorteknologi
Udstyret med Zeolith-tørring
Kommer med VarioSpeed Plus og ExtraDry-funktion


Gram OM 60-37 T

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Gram OM 60-37 TGram OM 60-37 T er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De svenske eksperter er begejstrede for denne model, som de er endt med at give en god bedømmelse.

Eksperterne er især vilde med opvaskemaskinens lave energi- og vandforbrug, samt dens vaske- og tørreevne. De er dog mindre begejstrede for, at man ikke kan ændre meget på kurvene inde i maskinen, hvorfor det gør den mindre fleksibel i forhold til, når de større ting skal fyldes i maskinen.

Gram OM 60-37 T er en integrationsmodel, hvilket betyder, at den skal integreres i ens køkken. Den har en kapacitet på 14 kuverter, hvorfor den er velegnet til en familie på omkring 4 til 5 personer. Derudover har den et lydniveau på blot 44 dB, så den støjer ikke meget ved brug. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på 60 dB.

Energivenlig model med 9 programmer og 6 temperaturindstillinger

Ved køb af Gram OM 60-37 T får man en opvaskemaskine med i alt 9 programmer heriblandt et hurtigprogram, der kan klare opvasken på blot 30 minutter. Dette er optimalt, hvis man har travlt og ønsker en hurtig opvask. Modellen kommer desuden med 6 forskellige temperaturindstillinger.

Endvidere er Gram OM 60-37 T en forholdsvis energivenlig model, da den er placeret i energiklasse B. Man får derfor en maskine, der ikke forbruger meget energi på et år.

Man kan yderligere gøre brug af modellens timer-funktion, hvor man har mulighed for at udskyde starttidspunktet med op til 9,5 time.

Opvaskemaskine med automatikprogrammer og TurboDrying

Gram OM 60-37 T kommer med 3 automatikprogrammer, hvor man kan vælge mellem et normalprogram, et intensivprogram samt et skåneprogram. I alle tilfælde vil maskinen selv tilpasse forbruget af både vand, energi og tid i forhold til mængden af snavs. På den måde opnår man optimale vaskeresultater baseret på maskinens indhold.

Endvidere kommer Gram OM 60-37 T med funktionen TurboDrying. Denne funktion er et aktivt tørresystem, hvor en blæser øger luftcirkulationen i maskinen. Det sikrer ikke mindst et optimalt resultat, men også at bestik, glas og tallerkener har en normal temperatur, hvorfor man kan tømme maskinen lige med det samme.

Sikker maskine med brugervenligt display

Gram OM 60-37 T er en sikker maskine, da den er forsynet med både WaterSafe og AquaStop. Mens AquaStop forhindrer, at der opstår en vandskade som følge af en lækage, så forhindrer WaterSafe, at der opstår vandskade som følge af maskinens utætheder.

Endvidere er Gram OM 60-37 T udstyret med et brugervenligt display, hvor man kan finde informationer om det valgte program samt tiden. Man har derfor altid mulighed for at se, hvilket program der er valgt, samt hvor lang tid der er tilbage af den igangværende opvask.

Specifikationer ved Gram OM 60-37 T – mål: 
🔴 Højde: 82 centimeter
🔴 Maxhøjde: 92 centimeter
🔴 Bredde: 60 centimeter
🔴 Dybde: 57 centimeter 

Specifikationer ved Gram OM 60-37 T – nøgleoplysninger: 
🌀 Type: Integrerbar opvaskemaskine
🌀 Kapacitet: 14 kuverter
🌀 Energiklasse: B
🌀 Tørreevne: A
🌀 Årligt vandforbrug: 3640 liter
🌀 Årligt energiforbrug: 266 kWh/år
🌀 Støjniveau: 44 dB
🌀 Antal programmer: 9

Fordele ved Gram OM 60-37 T: 
Kommer med 9 forskellige programmer
Udstyret med AquaStop og WaterSafe
Udstyret med TurboDrying og 3 automatikprogrammer
Lydniveau på 44 dB
6 forskellige temperaturindstillinger


FAQ

Hvilken er den bedst integrerede opvaskemaskine?
Der findes mange forskellige gode og integrerede opvaskemaskiner på markedet, som alle har forskellige, brugbare funktioner. Du kan blandt andet finde en opvaskemaskine, der er god til familier og kollektiver, hos det populære mærke Bosch. Vælg eksempelvis modellen SMV46MX04E, der har et stort udvalg af programmer samt hurtig vask.
Hvordan vælger jeg en integreret opvaskemaskine?
Det kan være rigtigt svært at vælge en integreret opvaskemaskine. Den skal være funktionel og smart, samtidig med, at den ikke må larme eller fylde meget. Skal du vælge den perfekte, integrerede opvaskemaskine, kan du undersøge diverse forskellige guides og forbrugertests – måske finder du din nye integrerede opvaskemaskine her!
Kan alle opvaskemaskiner integreres?
I forhold til mange hårde hvidevarer, der er at finde i mange danske hjem, kan alle opvaskemaskiner integreres i hjemmet på mindst to måder. De fleste vælger at integrere deres opvaskemaskine tæt på vasken, men det er helt op til dig at vælge, hvordan din opvaskemaskine skal stå.
Hvad er forskellen på en integreret opvaskemaskine og en fuldt integreret opvaskemaskine?
Du tror det måske ikke, men der er faktisk en stor forskel på integrerede og fuldt integrerede opvaskemaskiner. En integreret opvaskemaskine kan indsættes flere forskellige steder – for eksempel i et skab. En fuldt integreret opvaskemaskine er allerede integreret i hjemmet. Det vil sige, at den ikke kan rykkes på.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme