Siemens opvaskemaskine test – Find de bedste Siemens opvaskemaskiner

2

I denne artikel ser Forbrugsguiden nærmere på opvaskemaskiner fra mærket Siemens. Opvaskemaskinerne har været igennem flere tests, og efter nøje beregninger har eksperterne vurderet, hvilke modeller, der er de bedste.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den opvaskemaskine, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön og suppleret med brugeranmeldelser.

Læg specielt mærke til, at der kan være tale om to forskellige typer af opvaskemaskiner: Integreret og underbygget og modeller, der er brede og smalle. Den underbyggede model skal placeres under bordpladen ved siden af andre køkkenelementer. Derfor bliver denne type leveret uden top- og sidepaneler men med front.

Den integrerede model bliver leveret uden front, da den skal integreres med designet i køkkenet. Derfor skal den have samme front som resten af lågerne i køkkenet.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne Siemens opvaskemaskine test indeholder:

🔸 Overblik over de bedste Siemens opvaskemaskiner samt et par alternativer
🔸 Information om Siemens
🔸 Guide til hvordan man bedst holder sin opvaskemaskine ren
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Siemens SR46M580SK – smal model

✅ Testvinder hos det danske Forbrugerråd Tænk

Siemens SR46M580SK

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere

 

Siemens SR46M580SK vil være fordelagtig for de mellemstore husholdninger, som vil foretrække en opvaskemaskine, som ikke støjer. Læg mærke til, at Siemens SR46M580SK er en smal model med en bredde på kun knap 45 cm.

Fin størrelse til tre-fire personer

Siemens SR46M580SK har en kapacitet på ti kuverter, hvilket svarer til, hvad en mellemstor familie på tre-fire personer bruger.

Modellen er let og intuitiv i brug, og man kan frit vælge imellem seks forskellige programmer, der hver især tager hånd om servicet. Blandt disse tæller et intensiv-program på 70 grader, auto 45-65 grader og øko 50 grader.

Udover dette er det også muligt at køre et specialprogram til glas på 40 grader, hvor glassene bliver behandlet mere skånsomt, samt det er muligt at køre et lynprogram, hvis tiden er knap.

Godt indrettet

Siemens SR46M580SK er indrettet så fleksibelt som muligt af hensyn til pladsbesparelse, og derfor er modellen udstyret med både VarioFlex kurvesystem og Vario-bestikbakke, som både tager hånd om servicet samtidig med, at pladsen udnyttes.

Overkurven er tillige højdejusterbar med det smarte tre-trins rackMatic. For at være sikker på at der kommer den rette dosis opvaskemiddel med i opvasken hver gang, er Siemens SR46M580SK også udstyret med en doserings-assistent, der automatisk klarer doseringen.

Den nyeste teknik

Siemens SR46M580SK er med helt fremme, hvad angår den nyeste teknologi for en bedre og mere effektiv opvask. For netop at fremme effektiviteten er modellen udstyret med DuoPower, som er en dobbelt spulearm, og både AquaSensor og MængdeSensor sørger for, at maskinen altid vasker med den rette mængde vand i forhold til mængden af service.

Derudover er Siemens SR46M580SK udstyret med iQdrive-teknologi, som både sørger for en energibesparende og stille motorteknologi. Siemens SR46M580SK larmer nemlig heller ikke ret meget – lydniveauet er kun på 44 dB.

Har man ikke den store erfaring med opvaskemaskiner og påfyldning af både salt og afspændingsmiddel, så vil Siemens SR46M580SK også været et godt valg, for modellen har selv en elektronisk indikator for både manglende salt og manglende afspændingsmiddel.

Siemens SR46M580SK måler 87,5 cm (max-højde), 44,8 cm (b), 57,3 cm (d) og er af typen til underbygning.

Udvalgte fordele ved Siemens SR46M580SK:
🔵 
Kapacitet på 10 kuverter
🔵 Seks forskellige programmer
🔵 Fleksibelt indrettet med VarioFlex-system
🔵 Effektiviteten fremmes med DuoPower, AquaSensor og MængdeSensor
🔵 Lydsvag model takket være iQdrive-teknologi


Siemens SN457S16MS

✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Siemens SN457S16MS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön har testet 75 forskellige opvaskemaskiner, som både tæller smalle og brede modeller. I denne test findes også modellen Siemens SN457S16MS, som er af den brede type. Eksperterne har gennemtestet Siemens SN457S16MS og eftersom modellen klarer sig rigtig godt, så har forbrugerrådet valgt at give Siemens SN457S16MS en topplacering.

Rummelig og miljøvenlig model

Siemens SN457S16MS hører til blandt de absolut største modeller på markedet med en kapacitet på 14 kuverter. Det vil svare til en husstand på fire-seks personer. Vasker man ofte, er det en god ide at investere i en rummelig model, også af hensyn til miljøet.

Siemens SN457S16MS er tillige en miljøvenlig model i markedets bedste energiklasse – A+++ – så Siemens SN457S16MS vil også være et godt valg for den miljøbevidste forbruger.

Syv programmer

Udover en stor rummelighed så giver Siemens SN457S16MS rig mulighed for at individualisere de forskellige opvaske. Modellen har nemlig syv forskellige programmer, som tæller intensiv, auto, øko, to lyn-funktioner, glas og forskyl.

Herudover kommer fire tillægsfunktioner, inklusiv Shine & Dry, som har fokus på at fjerne mathed og sørger for, at der ikke kommer pletter ved at skylle servicet ekstra godt for sæberester.

Siemens SN457S16MS har funktionen Zeolith-tørring, hvilket sørger for, at tørringen sker effektivt via mineralet zeolit, der absorberer fugt og omdanner det til varme, som bruges til at tørre servicet i stedet.

Kontrollér maskinen med app

Siemens SN457S16MS hører til de moderne hvidevarer, som kan styres med smartphonen. Funktionen kaldes HomeConnect, og det betyder, at man via HomeConnect-app’en kan overvåge og styre opvaskemaskinen.

Også indretningen i Siemens SN457S16MS er designet med innovation for øjet, for med VarioFlex kurvesystem og VarioDrawer-systemet har der været ekstra fokus på at skabe så meget plads som muligt.

Eftersom bestikskuffen er placeret øverst, spares pladsen i bunden, hvorved der kan placeres flere tallerkener. Siemens SN457S16MS har desuden både et flot TFT display med klare symboler og tekst med timer-funktion samt emotionLight, der med to lysdioder i toppen af lågeåbningen oplyser opvaskemaskinen indvendigt med et køligt blåt lys. Lyset tændes automatisk, når lågen åbnes og slukker igen, når den lukkes.

Siemens SN457S16MS måler 87,5 cm (max-højde), 60 cm (b), 55 cm (d) og er af typen til underbygning.

Udvalgte fordele ved Siemens SN457S16MS
🔵 
Stor og bred model med plads til 14 kuverter
🔵 Miljøvenlig model i energiklasse A+++
🔵 Syv forskellige programmer
🔵 Zeolith-teknologi giver bedre tørring
🔵 Kan styres med HomeConnect-app’en

Nedenfor kan du se en præsentation af Siemens SN457S16MS og dens funktioner fra forhandleren Whiteaway:


Siemens SR46M280SK

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

siemens-sr46m280sk

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.459,00 Kr. 0,00 Kr. 6.459,00 Kr. Læs mere

 

Siemens SR46M280SK er fordelagtig at anskaffe sig, hvis man ikke har særlig meget plads i køkkenet eller bryggerset, for der er tale om en smal model med en bredde på kun knap 45 cm

Kapacitet på ti kuverter med fleksibel indretning

Siemens SR46M280SK er ideel til det mindre køkken eller den mindre husstand. Modellen har en kapacitet på ti kuverter, hvilket svarer til en husstand på tre-fire personers forbrug. Modellen er yderligere fordelagtig, hvis man er miljøbevidst, for med energiklasse A+ ligger modellen mod den gode ende af skalaen.

Med en mindre model er det vigtigt med en fleksibel indretning. Takket være VarioFlex-kurvesystemet og Variobestik-bakken i toppen kan man udnytte pladsen bedst muligt, og eftersom bestikket placeres i toppen, er der ekstra plads til for eksempel tallerkener i bunden.

Seks programmer

Selv om Siemens SR46M280SK er en mindre model, så er der ikke slækket på funktionerne. Modellen har nemlig seks forskellige programmer, som er standard for mange Siemens-opvaskemaskiner. Der er tale om programmerne intensiv, auto, øko, glas, lyn og forskyl.

Brug med fordel forskyl, hvis servicet er meget snavset og glas, hvis opvasken skal være ekstra skånsom med fokus på at få poleret glassene så meget som muligt.

Herudover kommer ekstrafunktioner som IntensivZone, VarioSpeed og EkstraTørring, og tørringen er særlig vigtig, idet denne proces er med til at fjerne vand/sæbestriber og pletter effektivt.

Brugervenlig og sikker model

Siemens SR46M280SK er let i brug, og modellen fortæller selv, når det er tid til at påfylde nyt salt og nyt afspændingsmiddel. Det fremgår af displayet, som er let at læse og forstå, og her findes også information omkring opvaskeprogrammerne samt en resttidsindikering i minutter, som giver overblik over, hvornår den igangværende opvask er færdig.

Der har også været tænkt på sikkerheden med Siemens SR46M280SK, for der er både AquaStop, som sørger for, at der ikke opstår lækager og to former for børnesikring: En mekanisk børnesikring af lågen og en elektronisk børnesikring af panelet/displayet.

Siemens SR46M280SK måler 87,5 cm (max-højde), 44,8 cm (b), 57,3 cm (d) og er af typen til underbygning.

Udvalgte fordele ved Siemens SR46M280SK:
🔵 
Smal model med plads til ti kuverter
🔵 Energiklasse A+
🔵 Fleksibel indretning med VarioFlex-kurvesystem
🔵 Seks programmer samt mulighed for EkstraTørring-funktion
🔵 Sikker model med AquaStop og børnesikring


Siemens SN436S05IS

✅ Populær blandt brugerne

Siemens SN436S05IS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
4.473,00 Kr. 0,00 Kr. 4.473,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Siemens SN436S05IS har ikke været medtaget i tests, men vi har alligevel taget modellen med i denne artikel, da den meget populær blandt de brugere, som anvender modellen hver dag.

På siden Whiteaway.com har modellen fået 4,8 stjerner ud af 5, og det er særligt modellens stabilitet, gode indretning, lette betjening og støjsvage motor, som brugerne fremhæver. Læg mærke til, at Siemens SN436S05IS er en bred model med en bredde på knap 60 cm.

Rummelig og miljøvenlig

Siemens SN436S05IS hører til blandt de rummelige opvaskemaskiner, som har en kapacitet på 13 kuverter. Det svarer til en husstand på fire-fem personer.

Modellen vil også være et godt valg, hvis man er miljøbevidst, for Siemens SN436S05IS er i den absolut bedste energiklasse – A+++ – og det betyder, at modellen både har et fornuftigt energi- og vandforbrug.

Mange af forbrugerne fremhæver, at de er glade for, at modellen er støjsvag, og med et lydniveau på 46 dB er støjen også i den lave ende.

Programmer med fokus på hygiejne

Siemens SN436S05IS har seks forskellige programmer, der tæller de sædvanlige intensiv, auto, øko, glas, lyn og forskyl, men det er også muligt at fokusere ekstra på hygiejnen med tillægsfunktionen HygiejnePlus.

HygiejnePlus er især ideel til beholdere, skærebrætter og køkkenredskaber, der har været i kontakt med mange bakterier, men også til for eksempel sutteflasker, hvor det er meget vigtigt, at hygiejnen er i top.

Under den sidste skylning holdes nemlig en høj gennemsnitstemperatur på 70 grader i ti minutter, hvilket dræber 99,9 procent af alle bakterierne.

God indretning

Siemens SN436S05ISs høje kapacitet eksisterer ikke mindst på grund af den fleksible indretning. VarioFlex-kurvesystem og bestikkurven er godt placerede, og en smart vinglasbeholder sørger for at passe ekstra godt på skrøbelige glas med stilk.

Der kan her fastgøres fire vin- eller champagneglas i specialholderen, så de beskyttes ekstra. Siemens SN436S05IS er således både effektiv i indretningen og i selve opvasken, for modellens indbyggede AquaSensor og MængdeSensor vurderer selv, hvor meget vand der skal til i forhold til mængden. Det reducerer også vandspild.

Der findes desuden et godt display på Siemens SN436S05IS, der både er informativt og let at aflæse, og her kan man styre og overvåge programmerne.

Som en smart ekstrafunktion er modellen udstyret med en timer-funktion, som gør, at man selv kan programmere, hvornår opvasken skal starte.

Man kan for eksempel programmere maskinen til at starte et par timer, inden man står op, og når man kommer ud af sengen, vil der være rent service.

Siemens SN436S05IS måler 87,5 cm (max-højde), 59,8 cm (b), 57,3 cm (d) og er af typen til underbygning.

Udvalgte fordele ved Siemens SN436S05IS:
🔵 
Stor kapacitet på 13 kuverter
🔵 Energiklasse A+++
🔵 Seks programmer plus HygiejnePlus
🔵 AquaSensor og MængdeSensor effektiviserer opvasken
🔵 Timer-funktion gør det muligt at programmere opvasken

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Siemens SN436S05IS  og dens funktioner fra forhandleren Whiteaway:


Siemens SN436W05IS

✅ Populær blandt brugerne

Siemens SN436W05IS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.299,00 Kr. 0,00 Kr. 3.299,00 Kr. Læs mere
3.299,00 Kr. 0,00 Kr. 3.299,00 Kr. Læs mere
4.212,00 Kr. 0,00 Kr. 4.212,00 Kr. Læs mere
4.212,00 Kr. 0,00 Kr. 4.212,00 Kr. Læs mere

 

Ikke alle modeller i denne artikel har været medtaget i eksperttests. Det gælder også for modellen Siemens SN436W05IS, som dog alligevel har fået plads i artiklen, idet modellen er en klar brugerfavorit. Vi har set på, hvad brugerne på Whiteaway.com siger om modellen, og her fremhæves både funktionalitet og brugervenlighed. Siemens SN436W05IS er så populær, at den har fået 4,5 stjerner ud af 5. Læg mærke til at Siemens SN436W05IS er en bred model på knap 60 cm.

God til den store husstand

Siemens SN436W05IS er en rigtig rummelig model med en kapacitet på 13 kuverter. Derfor vil modellen passe godt ind i en større husstand på mellem fire og fem personer, uden at man kommer til at vaske op flere gange om dagen.

Med den fleksible indretning er det muligt at udnytte hele pladsen, og det er blandt andet takket være kurvesystemet med VarioFlex-designet, en flytbar bestikkurv i underkurven og en højdejusterbar overkurv med tre-trins rackMatic.

Modellen har også en specialholder til langstilkede vin- og champagneglas, som sørger for, at disse typer af glas holdes særligt fastspændt under vasken.

Måler selv vand og mængde

Siemens SN436W05IS er en intelligent opvaskemaskine, der via sensorer som AquaSensor og MængdeSensor selv kan måle, hvor meget vand, der skal tages ind for at give det optimale vaskeresultat i forhold til mængden af service.

Yderligere har Siemens SN436W05IS seks forskellige programmer, der tæller intensiv, auto, glas, lyn, forskyl og øko.

Øko-programmet vil være fordelagtigt for den miljøbevidste forbruger, og i det hele taget vil denne type forbruger også være glad for Siemens SN436W05IS, for modellen i sig selv er at finde i energiklasse A+++, som er markedets aboslut bedste.

Fokus på hygiejne

Der er uundgåeligt bakterier i forbindelse med madlavning, og det er vigtigt at komme disse bakterier til livs via både ordentlig rengøring og høje temperaturer. Derfor har Siemens SN436W05IS tillægsfunktionen HygiejnePlus, som sørger for en grundig rengøring efterfulgt af en slutskylning på ti minutter, hvor temperaturen ikke kommer under 70 grader. Herved dræbes 99,9 procent af tilbageværende bakterier.

Noget af det, som brugerne især fremhæver ved Siemens SN436W05IS, er modellens brugervenlighed. Modellen er udstyret med et godt display, hvor man kan kontrollere og overvåge programmer og vasken, og der findes også en timer med udskudt-start-funktion, således at man kan programmere sit opvaskeprogram til at køre på netop det tidspunkt, der bedst passer husstanden.

Siemens SN436W05IS måler 87,5 cm (max-højde), 59,8 cm (b), 57,3 cm (d) og er af typen til underbygning.

Udvalgte fordele ved Siemens SN436W05IS:
🔵 
Stor kapacitet på 13 kuverter
🔵 Fleksibelt indrettet med VarioFlex kurvesystem og specielholder til vinglas
🔵 Effektiv opvask med AquaSensor og MængdeSensor
🔵 Miljøvenlig model i energiklasse A+++ samt øko-program
🔵 HygiejnePlus-program fjerner 99,9 procent af bakterier

Nedenfor kan du se en præsentation af Siemens SN436W05IS og dens funktioner fra forhandleren Whiteaway:


Siemens SR65E004EU

✅ Populær blandt brugerne – smal model

Siemens SR65E004EU

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.639,00 Kr. 0,00 Kr. 5.639,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Siemens SR65E004EU har ikke været medtaget i diverse eksperttest som flere af de andre modeller. Vi har alligevel taget modellen med, idet den er særligt populær blandt brugene med en imponerende score på 4,8 ud af 5 stjerne på whiteaway.com.

Det, forbrugerne især fremhæver, er de gode vaskeevner, indretningen og en god medfølgende vejledning. Vær opmærksom på at Siemens SR65E004EU er en smal model, som kun fylder knap 45 cm i bredden.

Smal model til det lille køkken

Siemens SR65E004EU hører til blandt de smalle opvaskemaskiner. Med en bredde på knap 45 cm er den omkring 15 cm smallere end de store modeller. Derfor er rummeligheden heller ikke lige så stor, men til gengæld er modellen fordelagtig, hvis man ikke har meget plads i køkkenet.

Siemens SR65E004EU kan rumme ni kuverter, hvilket passer til en mindre husholdning på omkring tre personer.

Færre, men gode programmer

Med den mindre bredde sørger Siemens SR65E004EU for at få udnyttet den mindre plads så godt som muligt med VarioFlex-kurvesystemet og en højdejusterbar overkurv samt en variabel bestikkurv i underkurven.

Modellen har lidt færre programmer end de større modeller, men der tælles stadig fem programmer, som inkluderer intensiv, auto, øko, party og forskyl. Brug gerne især intensiv, når der er brug for helt høje temperaturer (for eksempel ved kontakt med mange bakterier), da programmet vasker på 70 grader.

For at sikre en så optimal en opvask som mulig, som også tager hensyn til vandforbruget, har Siemens SR65E004EU både AquaSensor og MængdeSensor, der tilpasser vandmængden i forhold til service-mængden. Modellen er yderligere miljøvenlig i energiklasse A+, som ligger mod den gode ende.

Overskuelig model

Siemens SR65E004EU er i sit mindre design en overskuelig model, som brugerne også roser for at være let i brug. Har man spørgsmål, så roser brugerne også den medfølgende vejledning, som giver svar på de mest almindelige spørgsmål.

Modellen er pæn at se på, og som en fin detalje lyser maskinen blåt ned på gulvet, når den er i brug. Der forefindes et godt display på fronten, der både oplyser om programmer og vask, og en timer gør det muligt at anvende udskudt-start-funktionen.

Når det er tid til at påfylde både salt og afspændingsmiddel, så oplyses dette også via en elektronisk indikator, og som en ekstra sikkerhed er modellen udstyret med AquaStop, der forhindrer eventuelle lækager.

Siemens SR65E004EU måler 87,5 cm (max-højde), 44,8 cm (b), 55 cm (d) og er af typen integreret opvaskemaskine.

Udvalgte fordele ved Siemens SR65E004EU:
🔵 
Smal model med plads til ni kuverter
🔵 Fleksibelt indrettet med VarioFlex-kurvesystem og højdejusterbar overkurv
🔵 Fem forskellige programmer
🔵 Med AquaSensor og MængdeSensor for effektiv vask uden spild
🔵 God vejledning medfølger


Siemens SN636X02AE

✅ Populær blandt brugerne 

Siemens SN636X02AE

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.995,00 Kr. 0,00 Kr. 3.995,00 Kr. Læs mere
4.095,00 Kr. 0,00 Kr. 4.095,00 Kr. Læs mere
4.879,00 Kr. 0,00 Kr. 4.879,00 Kr. Læs mere
5.699,00 Kr. 0,00 Kr. 5.699,00 Kr. Læs mere
5.999,00 Kr. 0,00 Kr. 5.999,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Siemens SN636X02AE har ikke været inkluderet i eksperttest, men vi har alligevel taget modellen med i denne artikel, idet modellen er særdeles populær blandt brugerne. Så populær at Siemens SN636X02AE har fået en flot score på 4,6 ud af 5 stjerner på sitet whiteaway.com.

Det, som brugerne især fremhæver, er modellens pris, programmer og brugervenlighed. Læg mærke til at Siemens SN636X02AE hører til blandt de brede modeller med en bredde på knap 60 cm.

Plads til 12 kuverter

Siemens SN636X02AE hører til mod den større ende af kapacitetsskalaen, idet modellen kan rumme 12 kuverter. Det er snildt nok til en husstand på omkring fire personer.

Er man både miljø- og økonomi-orienteret, så vil Siemens SN636X02AE også være et rigtig godt valg, da modellen i sig selv koster en del mindre end andre gode modeller.

På miljøsiden er modellen at finde i energiklasse A++, hvilket er markedets næstbedste, og en opvaskemaskine i denne klasse vil have et mindre strøm- og vandforbrug.

Seks programmer

En af de kvaliteter ved Siemens SN636X02AE, som brugerne selv også fremhæver, er modellens gode programmer. Der findes seks af dem, og det inkluderer intensiv, auto, øko, lyn, party og forskyl. Derudover findes der tre tillægsfunktioner og Machine Care, som er et specialprogram, der især fjerner fedt og kalkaflejringer.

De mange programmer giver mulighed for en tilpasset opvask, og det er også muligt selv at tilpasse modellens indre, idet ”indretningen” er fleksibel med både Vario kurvesystem og højdejusterbar overkurv.

Intelligent model

Siemens SN636X02AE kan hjælpe forbrugeren rigtig godt på vej. Brugerne selv nævner, at modellen er meget brugervenlig og let at finde ud af, og for at yde en ekstra hjælp findes der blandt andet DoseringsAssistent og Auto All-in-1, som automatisk tilpasser typen af opvaskemiddel.

For at kunne tilpasse mængden af vand i forhold til mængden af service er Siemens SN636X02AE også udstyret med både AquaSensor og MængdeSensor samt den moderne motorteknologi iQdrive sørger for, at maskinen både arbejder energibesparende og lydløst. Lydniveauet ligger nemlig på 48 dB, som er lavt, og til sammenligning ”larmer” en normal samtale 60-65 dB.

Siemens SN636X02AE måler 87,5 cm (max-højde), 59,8 cm (b), 55 cm (d) og er af typen integreret opvaskemaskine.

Udvalgte fordele ved Siemens SN636X02AE
🔵 
Rimelig stor model med plads til 12 kuverter
🔵 Pris- og energivenlig model i energiklasse A++
🔵 Seks programmer og Machine Care som fjerner fedt og kalk
🔵 Auto All-in-1 tilpasser automatisk typen af opvaskemiddel
🔵 Med motorteknologi iQdrive, der sikrer en energibesparende og stille arbejdsproces

Nedenfor kan du se en præsentation af Siemens SN636X02AE og dens funktioner fra forhandleren Whiteaway:


Andre testvindere – Alternativer til Siemens opvaskemaskiner

Ovenfor har vi nu gennemgået flere Siemens opvaskemaskiner, som har fået topkarakterer af eksperter igennem forskellige tests, eller som er meget populære blandt brugerne.

Udover disse opvaskemaskiner fra Siemens findes der også mange andre gode modeller på markedet, og for at sikre et så nuanceret overblik som muligt, så vil vi i dette afsnit gennemgå yderligere tre opvaskemaskiner fra mærket Bosch.

Bosch og Siemens topper langt de fleste lister, når der foretages tests af opvaskemaskiner. Derfor er det disse to mærker, vi har fokuseret på i denne artikel. Ydermere skal det nævnes, at de to mærker har slået deres hvidevareafdelinger sammen, hvilket også betyder, at kvaliteten af de to mærker er meget ens.


Bosch SMU46CI02S

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk 2017
✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Bosch SMU46CI02S opvaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere

 

Både det danske forbrugerråd Tænk og det svenske forbrugerråd Råd & Rön har testet et stort udvalg af opvaskemaskiner – henholdsvis 52 og 75 forskellige modeller, og begge forbrugerråd har inkluderet modellen Bosch SMU46CI02S. Eksperterne er imponerede over Bosch SMU46CI02S, og derfor kårer begge forbrugerråd Bosch SMU46CI02S som testvinder. Læg mærke til at Bosch SMU46CI02S er en bred model med en bredde på 60 cm.

God til både at vaske og tørre

Bosch SMU46CI02S er en moderne opvaskemaskine, som er udstyret med seks forskellige programmer til at klare opvasken. Det tæller både intensiv, auto, øko, super, glas og forskyl. Herudover findes tillægsfunktioner som HalfLoad, som er fordelagtig, hvis man ikke fylder maskinen helt op og ExtraDry, som kan bruges, hvis man ønsker knastørt service.

Der er generelt stort fokus på tørringen hos Bosch SMU46CI02S, idet modellen har det indbyggede Zeolith-system, som sikrer en omhyggelig tørring. Zeolit er et naturligt minreal, som omdanner fugten til varme. Bosch SMU46CI02S er desuden en stor og rummelig model med plads til 13 kuverter.

Miljøvenlig model

Bosch SMU46CI02S har som nævnt blandt andet et økoprogram for at tage hensyn til miljøet. Dette program sørger for, at der bliver brugt mindre vand og mindre strøm, og hvis man bruger opvaskemaskinen hver dag, bliver det hurtigt til en stor besparelse.

Økoprogrammet bruger nemlig flere liter vand mindre end andre programmer, og også energiforbruget er flere kWh mindre. Bosch SMU46CI02Ss miljøvenlighed kan også ses på energiklassen, der er A+++ – det er markedets bedste.

For at maskinen ikke skal stå og være tændt længe efter brug, har modellen også en indbygget sluk-selv-funktion, der gør, at modellen automatisk slukker efter endt program.

Fleksibel indretning

Bosch SMU46CI02S er en støjsvag model, hvilket er rigtig godt, hvis køkkenet ligger tæt på rum, hvor husstanden opholder sig.

Lydniveauet er kun på 48 dB, hvilket betyder, at man knap vil høre den. Ydermere er Bosch SMU46CI02S en opvaskemaskine med mange funktioner, og modellen er meget fleksibel med pladsen med blandt andet Vario kurvesystem og højdejusterbar overkurv, og har man for eksempel ikke brug for mange tallerkenrækker, kan tallerkenrækkerne i underkurven klappes sammen.

Både den øverste og nederste spulearm kan afmonteres, og en børnesikring på lågen gør, at der kan opvaskes med modellen, selv når små børn er til stede. Døren forbliver også lukket, selv når programmet er slut med ServoLås-systemet.

Ønsker man at planlægge sin opvask, er Bosch SMU46CI02S også udstyret med en udskudt-start funktion.

Modellen måler 87,5 cm (makshøjde), 60 cm (b), 55 cm (d) og er af typen til underbygning.

Udvalgte fordele ved Bosch SMU46CI02S:
🔵 
God kapacitet med plads til 13 kuverter
🔵 Seks programmer plus tillægsfunktioner som HalfLoad
🔵 Fokus på tørring med Zeolith-system
🔵 Miljøvenlig model med øko-program i energiklasse A+++
🔵 ServoLås-system og børnelås holder modellen sikker

Nedenfor kan du se en præsentation af Bosch SMU46CI02S og dens funktioner fra forhandleren Whiteaway:


Bosch SMU46CW02S

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk 2017
✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Bosch SMU46CW02S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.444,00 Kr. 0,00 Kr. 3.444,00 Kr. Læs mere
4.779,00 Kr. 0,00 Kr. 4.779,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Bosch SMU46CW02S er både blevet testet af det danske og svenske forbrugerråd. Bosch SMU46CW02S imponerer i begge tests og bliver endda kåret som testvinder begge steder.

Bosch SMU46CW02S er en rummelig model med fokus på energibesparelse og en effektiv opvask plus tørring. Læg mærke til at Bosch SMU46CW02S er en bred model med en bredde på 60 cm.

Model med god plads og alsidige programmer

Bosch SMU46CW02S har en høj kapacitet, således at den kan rumme 13 kuverter. Det vil passe til en lidt større husholdning på fire-fem personer.

Bosch SMU46CW02S vil ydermere være et godt valg i en husholdning, hvor der tænkes på miljø og elregning, for modellen er i energiklasse A+++, hvilket er den bedste klasse. Det sikrer et lavere energi- og vandforbrug, og det bliver til mange sparede penge over tid.

Blandt de seks forskellige programmer findes også et økoprogram, som sparer endnu mere på vand og strøm, og herudover findes programmer til intensiv, auto på 45-65, super og glas samt et forskylnings-program, man kan køre inden hovedvasken, som fjerner det værste snavs.

Ekstra fokus på tørring

Efter endt vask er det nødvendigt med gode tørringsevner, for at servicet kommer til at se pænt og velholdt ud uden pletter og aflejringer. Det kan også være vanskeligt at få tørret alle dele helt, men Bosch SMU46CW02S er udstyret med både ExtraDry og Zeolith-system, der udfører tørringsopgaven med ekstra omhyggelighed og sørger for, at alle dele bliver tørre.

Det tæller selv plastdele, som ofte volder problemer. Zeolith-systemet er Boschs eget system og fungerer ved, at mineralet zeolit producerer varme, når det kommer i kontakt med fugt, og varmen bruges herefter til at tørre servicet.

Et andet stærkt fokus på Bosch SMU46CW02S er glas-programmet. Programmet er så skånsomt, at selv sarte krystalglas kan vaskes og tørres i maskinen, da der vaskes ved lave temperaturer. Tørreprocessen forlænges også, og det sikrer rene glas uden spor.

Intelligent opvaskemaskine

Bosch SMU46CW02S hører til blandt de moderne, intelligente opvaskemaskiner, hvis teknologi er af højeste standard. Derfor findes der også indbyggede sensorer, der både kan måle mængde og vand.

AquaSensoren sørger for at registrere hvilke pletter, der findes på servicet således, at rengøringsprocessen kan tilpasses herefter, og MængdeSensor sørger for at spare ekstra vand og energi, således at vandforbruget tilpasses efter, hvor fyldt opvaskemaskinen er.

Modellen er ydermere udstyret med Machine Care-funktion, der er et specielprogram til at fjerne fedt og kalk samt Auto all-in-1, som automatisk tilpasser typen af opvaskemiddel.

Modellen måler 87,5 cm (makshøjde), 60 cm (b), 55 cm (d) og er af typen til underbygning.

Udvalgte fordele ved Bosch SMU46CW02S:
🔵 
Model med god plads – kan rumme 13 kuverter
🔵 Seks programmer samt ExtraDry og Zeolite-teknologi, der sørger for ekstra tørt service
🔵 AquaSensor og MængdeSensor effektiviserer opvasken
🔵 Machine Care-program fjerner fedt og kalk
🔵 Auto all-in-1 tilpasser typen af opvaskemiddel

Nedenfor kan du se en præsentation af Bosch SMU46CW02S og dens funktioner fra forhandleren Whiteaway:


Bosch SMU46CB01S

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön
✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Bosch SMU46CB01S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.439,00 Kr. 0,00 Kr. 3.439,00 Kr. Læs mere
3.717,00 Kr. 0,00 Kr. 3.717,00 Kr. Læs mere
3.717,00 Kr. 0,00 Kr. 3.717,00 Kr. Læs mere
6.269,00 Kr. 0,00 Kr. 6.269,00 Kr. Læs mere

 

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön har testet 75 forskellige opvaskemaskiner fra forskellige mærker og i forskellige prisklasser, og det danske forbrugerråd Tænk har testet 52 modeller.

Bosch-modellen Bosch SMU46CB01S har været inkluderet i begge tests, og efter endt test konkluderer eksperterne, at Bosch SMU46CB01S er så god opvaskemaskine, at den får en flot topplacering begge steder. Læg mærke til at Bosch SMU46CB01S er en bred model.

Seks programmer

Bosch SMU46CB01S hører til blandt de større modeller, som har plads til omkring 13 kuverter. Det passer let til hverdagsforbruget for en familie på fire-fem personer. Eftersom Bosch SMU46CB01S har et stort repertoire af programmer, er brugen meget alsidig.

Modellen har nemlig seks forskellige programmer, som spænder vidt fra temperaturer mellem 45-70 grader. Det tæller intensiv, auto, øko, glas, super og forskyl, og er servicet meget snavset, kan det være en fordel at bruge forskylnings-programmet, som fjerner det værste snavs, inden selve hovedprogrammet starter.

Glasprogrammet er særligt designet til at tage ekstra hånd om det skrøbelige glas og giver dem et skånsomt program. For at komme alt snavset til livs sørger den specielle Machine Care-funktion for at fjerne fedt og kalkaflejringer ekstra omhyggeligt.

Intelligent opvaskemaskine

Bosch SMU46CB01S er en moderne opvaskemaskine, der er udstyret med en række brugbare funktioner og teknikker. Det tæller blandt andet den intelligente AquaSensor, der selv regulerer rengøringsprocessen efter typer af både service og urenheder, således at der fokuseres på den slags pletter, servicet har for et optimalt resultat.

MængdeSensoren registrerer selv, hvor fuld opvaskemaskinen er og tilpasser programmets type og længde herefter.

Derudover er Bosch SMU46CB01S også udstyret med motorteknologien EcoSilence Drive, som giver en energibesparende og stille arbejdsproces, der sørger for, at modellen ikke larmer ret meget, når den vasker op – lydniveauet ligger på kun 46 dB.

Som en ekstra bonus ved Bosch SMU46CB01S desuden også selv, hvornår det er tid til at fylde afspændingsmiddel og salt på, og den informerer brugeren herom ved at indikere dette via displayet.

På displayet findes også en timer-funktion med udskudt start, således at man selv kan planlægge og programmere sin vask.

Sikker model

Selv hvis man bruger Bosch SMU46CB01S hver dag og har børn i husstanden, behøver man ikke frygte for hverken børnenes sikkerhed eller sikkerhed generelt, for modellen har både AquaStop-funktion, som beskytter mod eventuelle vandskader, da vandtilførslen automatisk lukkes, så oversvømmelser og lægkager udgås samt en mekanisk børnesikring på lågen og elektronisk børnesikring af panelet.

Det særlige ServoLås-system sørger for den sikre håndtering samt også for en øget smidighed, når døren skal åbnes og lukkes.

Modellen måler 87,5 cm (makshøjde), 60 cm (b), 55 cm (d) og er af typen til underbygning.

Udvalgte fordele ved Bosch SMU46CB01S:
🔵 
Stor model med en kapacitet på 13 kuverter
🔵 Seks forskellige programmer inklusive specialprogram til glas
🔵 Machine Care sørger for at fjerne fedt og kalk
🔵 AquaSensor og MængdeSensor effektiviserer opvasken
🔵 Sikker model med AquaStop og ServoLås

Nedenfor kan du se en præsentation af Bosch SMU46CB01S og dens funktioner fra forhandleren Whiteaway:


Om Siemens

Siemens blev grundlagt i 1847 i Tyskland af elektroingeniøren Werner von Siemens og urmageren Johann Georg Halske og den tidlige succes bestod i opfindelsen af visertelegrafen.

Lige fra første færd var der hos Siemens fokus på den teknologiske udvikling, og virksomheden lagde især vægten på elektro-teknikken og begyndte tidligt at producere produkter til lyskilder, elevatorer, sporvogne, tog, generatorer og telefoner.

Kun få år efter virksomhedens grundlæggelse spredte Siemens’ produkter sig til udlandet, og der blev oprettet datterselskaber i både Skt. Petersborg og London. Da Werner von Siemens døde i 1892, efterlod han en 4.500-mand stor virksomhed, som kun blev ved med at vokse op gennem 1900-tallet.

I dag har Siemens både fokus på elektriske apparater som computere og hvidevarer til den almene forbruger men også på en lang række opgaver inden for miljø, energi, industri, information, trafik, bygningsautomation, sikringsteknik og hospitalsudstyr, og virksomhedens udviklingscentre opfinder hvert år omkring 10.000 nye opfindelser og har i dag mere end 62.000 patenter. Virksomheden beskæftiger på verdensplan mere end 50.000 medarbejdere i dag.

Siemens arbejder ud fra tre kerneværdier, som udgør grundlaget for den måde, hvorpå forretningen drives. Det tæller ansvarlighed, excellence og innovation: Ansvarlighed som forpligter virksomheden til at foretage etiske og ansvarlige handlinger, excellence som ses i kvaliteten af produkterne og innovation, hvor der er fokus på at udvikle innovative løsninger, der skaber værdi for kunderne.

Siemens har yderligere fokus på troværdighed som leverandør, at medarbejderne selv forstår og arbejder ud fra kerneværdierne, og at samfundet i Siemsens får en etisk ansvarlig partner.

Udover de tre kerneværdier så udtrykker Siemens deres mission således ”Making real what matters”.

siemens logo


Hold din opvaskemaskine ren

Bruger man sin opvaskemaskine ofte – eller forkert – så kan den hurtigt blive noget ulækker. Bolius.dk forklarer her, hvad du skal lægge mærke til for at holde opvaskemaskinen så ren som mulig. Læg især mærke til følgende:

🌀 Madrester: Får du ikke fjernet madrester fra servicet, inden du sætter det ind, så kommer der gammel mad med ind i maskinen. Husk derfor at skrabe alt overflødigt mad af først – gerne med et skyl under vandhanen og med brug af opvaskebørste eller serviet.

🌀 Programmer: Du benytter dig for ofte af hurtige programmer som quick-programmet, som ikke får temperaturen højt nok op. En høj temperatur er vigtig for at dræbe bakterievækst.

🌀 Lågen: Du lukker lågen efter brug. En lukket låge gør, at fugten forbliver i maskinen.

🌀 For meget eller for lidt opvaskemiddel: En overdosering af vaskemidlet kan gøre, at der sætter sig sæberester eller sæbefilm på servicet. En underdosering af vaskemidlet vil gøre, at servicet ikke bliver ordentligt rengjort, og dermed kan der kan opstå bakterievækst i maskinen.

🌀 For meget eller for lidt afspændingsmiddel: Når det gælder afspændingsmidlet så er det især glas, det går ud over. Både en over- og underdosering vil nemlig sætte matte belægninger på servicet, og det vil være mest synligt på glas.

🌀 For meget eller for lidt salt: Det samme gælder for saltdoseringen, idet der kan komme en mat hinde på servicet – især glas – hvis mængden af salt ikke tilpasses i forhold til vandets hårdhed. Det er nemlig salt, der binder kalken i vandet. Man kan selv regulere mængden af salt på opvaskemaskinen, og i brugsanvisningen står der hvordan.

🌀 Tabs: Brug kun multitabs, hvis vandets hårdhed er under 21 dH, for de kan kun binde kalk op til dette niveau. Er hårdheden over 21 dH brug i stedet salt, maskinopvaskemiddel og afspændingsmiddel

🌀 Filtre og åbning: Du glemmer at rengøre filtre og lågeåbningen regelmæssigt.

Vil man gerne beholde en ren opvaskemaskine, er det en god ide at rengøre maskinen 3-4 gange om året. Her følger de komponenter, man skal være særligt opmærksom på:

🌀 Sien: Madrester ender i sien, så tøm grovisen en gang om ugen. Tag sien ud og rengør den med opvaskemiddel. Den fine si skal renses på samme måde, men det behøver man kun at gøre 3-4 gange årligt.

🌀 Afløb: Fjern grovsien og finsien og skrub afløbet med en børste tilsat lidt opvaskemiddel.

🌀 Spulearm: Tag spulearmen ud og rens madresterne væk med en tandstik eller lignende. Tør efter med en mikrofiberklud.

🌀 Opvaskekurv: Tag kurven ud og skrub den med en børste tilsat lidt opvaskemiddel, for mange opvaskekurve er udtagelige. Brug eventuelt en tandstik eller lignende til de besværlige steder, da det kan være svært at komme til i alle hjørner.

🌀 Indre hjørner og sider: Skrub opvaskemaskinens indre hjørner og sider med en børste. Kør eventuelt en omgang med citronsyre, hvis der er genstridige kalksamlinger.

🌀 Lågeåbning: Lågen har både revner og sprækker, og de skal renses med en tandbørste og tørres efter med en mikrofiberklud.

🌀 Afslut med en gang grydevask: Som afsluttende runde kør da et af maskinens kraftigste programmer ved høj temperatur for at fjerne resterne af snavset. Brug gerne gryde-programmet til dette formål.


Kom en lugtende opvaskemaskine til livs

Tv2.dk skriver, at der er hjælp at hente, hvis du oplever, at din opvaskemaskine lugter, selv om der ikke er beskidt service i den. Det kan nemlig skyldes, at rørføringen er forkert, eller at opvaskemaskinens indre simpelthen er for tilsnavset – især fedt kan give en dårlig lugt. Læs med på den følgende trin-for-trin guide og kom lugten til livs:

⚙️ Filteret: Start med at rengøre filteret, som er placeret i bunden af maskinen.

⚙️ Gummilisterne: Brug vand med opvaskemiddel til at vaske gummilisterne. Er listerne meget snavsede, brug med fordel skrappere midler som brun sæbe. Anvend da gummihandsker, for brun sæbe er meget kraftigt.

⚙️ Afkalkning: Brug citronsyre til at afkalke opvaskemaskinen – fyld sæbeskuffen med syren og kør et program på 60 grader og en tom maskine.

⚙️ Kør et tomt program: Gør filteret rent igen og kør et program på 60 grader med tom maskine for at få citronsyren helt ud.

⚙️ Gentag rengøringen: Rengør filteret og tør gummilisterne af igen med rent opvaskevand.

⚙️ Bland aldrig bestemte produkter: Vær særligt opmærksom på ikke at anvende klorholdige produkter lige efter du har brugt syreholdige produkter som citronsyre, da blandingen af de to kan danne giftige gasser.

Hvis ovenstående lader til at virke, men lugten hurtigt kommer igen, så kan det være en god ide altid at køre vaskeprogrammer på mindst 60 grader. Som sidste mulighed kan man anvende et klorholdigt produkt til en ny rensning, man hold gerne igen med kloren, da det er hårdt for miljøet. Kontakt eventuelt en autoriseret vvs-installatør til at gennemgå rørføringen til opvaskemaskinen, for hvis rørføring eller vandlås ikke er installeret korrekt, så kan vvs-installatøren løse problemet.


Siemens opvaskemaskine test – Disse kilder har vi brugt:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk er det danske forbrugerråd. Her udføres omfattende tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 52 opvaskemaskiner med fokus på vaskeevner, tørreevner, vand- og energiforbrug, tidsforbrug, brugervenlighed og funktioner.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er det svenske forbrugerråd. Råd & Rön har her foretaget en test af 75 opvaskemaskiner, og der fokuseres på vaske/tørreevner, vand- og energiforbrug, tidsforbrug og håndterbarhed.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Forbrugeranmeldelser 
Udover de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser på whiteaway.com. Vi har set nærmere på forskellige opvaskemaskiner og undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om modellerne. Læs mere her.


Øvrige relevante tests

Ud over ovenstående artikel, så har Forbrugsguiden også udarbejdet en række andre opvaskemaskine tests, blandt andet med øget fokus på specifikke mærker og specifikke typer.

Vi har eksempelvis udarbejdet en Bosch opvaskemaskine test, hvor vi har specifikt fokus på de Bosch opvaskemaskiner, som eksperterne har vurderet som de bedste på markedet.

Ønsker du at læse mere bredt om de bedste opvaskemaskiner på markedet, uanset mærke, så bør du læse vores generelle opvaskemaskine test.

Har du brug for en opvaskemaskine som kun optager minimalt med plads, Forbrugsguiden også udarbejdet en detaljeret bordopvaskemaskine test. I alle artikler får du naturligvis også prissammenligning af de forskellige produkter, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere i Danmark der er billigst.