Bosch opvaskemaskine test-oversigt – Find de bedste Bosch opvaskemaskiner

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

 

I denne artikel ser vi nærmere på opvaskemaskiner fra mærket Bosch. Opvaskemaskinerne har været igennem flere tests, og efter nøje beregninger har eksperterne vurderet hvilke modeller, der er de bedste.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den opvaskemaskine, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra den svenske pendant Råd & Rön.

Læg specielt mærke til, at der kan være tale om to forskellige typer af opvaskemaskiner: Integreret og underbygget. Den underbyggede model skal placeres under bordpladen ved siden af andre køkkenelementer og derfor bliver denne type leveret uden top- og sidepaneler, men med front.

Den integrerede model bliver leveret uden front, da den skal integreres med designet i køkkenet. Derfor skal den have samme front som resten af lågerne i køkkenet.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.


Bosch Serie 4 SMU4HAW48S – God ydelse til en fornuftig pris

Kåret som ‘Bedst i test’ i en større uafhængig test

Bosch Serie 4 SMU4HAW48S

 

”Rigtig god opvaskemaskine fra Bosch, der klarer sig godt på alle testparametre. Modellen tørrer ikke helt så godt som testvinderen og energiforbruget er en smule højere, men alt i alt er det en rigtig god opvaskemaskine, der i perioder er set til under 4000 kr”, skriver og anbefaler anmelderen. Opvaskemaskinen er ideel til dig, der vil have de samme gode funktioner som hos Bosch Series 6, men gerne vil spare lidt penge.  

Mange funktioner

 Den har de samme funktioner som de andre Bosch opvaskemaskiner, så selvom prisen er lavere, går du ikke ned på funktioner eller indstillinger. Den har også 6 programmer og de 4 ekstra tillægsfunktioner, som gør Bosch så populært og nemt at bruge for alle. 

Bosch Serie 4 SMU4HAW48S vs. markedet

Hvis du gerne vil have en lidt billigere model fra Bosch, skal du vælge modellen her. Den er stadig i høj kvalitet, men ikke helt samme energiklasse som Series 6, men du får den derimod billigere. 

Fordele

 • Nem at bruge
 • Energi- og vandforbrug er lavt
 • Nem at fylde
Ulemper

 • Tørrer gennemsnitligt
 • Bruger meget vand

Bosch SMU6ZCW01S – Anvendelig opvaskemaskine til alle typer af opvask

Brugerbedømmelse på 4,6 ud af 5 stjerner – Google Shopping

Bosch SMU6ZCW01S

Blandt mere end 150 forbrugere, der allerede har afprøvet produktet i deres hjem, opnår Bosch SMU6ZCW01S opvaskemaskine en høj samlet bedømmelse på 4,6 ud af 5 stjerner via Google Shopping. Forbruger beskriver blandt andet den høje ydeevne, der altid giver en ren opvask. Med flere muligheder for energibesparelse går teknologien ikke på kompromis med rengøringen.

Flere nævner den store brugervenlighed som en stor fordel ved opvaskemaskinen. Knapperne er placeret, så de er let tilgængelige. Alt i alt er kunderne glade for Bosch SMU6ZCW01S opvaskemaskine i deres køkkener. 

Energieffektivitet med tilpassende funktioner

Bosch SMU6ZCW01S er en underbygningsopvaskemaskine af høj kvalitet, der kombinerer nutidens moderne og energibesparende løsninger med en høj ydeevne. Den energibesparende og støjsvage motor, går ikke på kompromis med hverken vaske- eller tørre-evnen.

Opvaskemaskinen kan tilkobles WiFi. Via HomeConnect app’en, kan du, udover at betjene opvaskemaskinen, observere energiforbruget på telefonen. Auto-funktionen på opvaskemaskinen tilpasser vandforbruget og længden af programmet til den specifikke opvask.

Dine favoritfunktioner kan endda hurtigt findes frem med en enkelt knap. HomeConnect app’en guider dig igennem tilpassede programmer, der kan spare energiforbruget yderligere. 

Bosch SMU6ZCW01S vs. markedet

Bosch SMU6ZCW01S er en opvaskemaskine, der skal integreret i dit køkken. Med en høj brugervenlighed og et enkelt betjeningspanel får du nemt en ren opvask hver gang.

Opvaskemaskinen har en effektiv og lydsvag motor med den nyeste teknologi. Kurve og skuffer i opvaskemaskinen kan tilpasses efter behovet afhængigt af hvilken type service, gryder, fade og pander, du skal have rengjort. Opvaskemaskinen fa Bosch kan tilkobles wi-fi og HomeConnect appen, der tillader observering og brugerbetjening af produktet på afstand. Sammenlignet med lignende produkter på markedet, får du en energieffektiv og lydsvag opvaskemaskine med Bosch SMU6ZCW01S.

Fordele

 • Lydløs motor
 • Favorit-funktion
 • Wi-fi HomeConnect tilkobling
 • Høj brugervenlighed
Ulemper

 • Intet lys indvendigt
 • Tørrefunktionen er mindre effektiv til service af plastik

Specifikationer
Energiklasse: F
 Energiforbrug: 75 kWh
 Vandforbrug: 9,5 liter / cyklus
 Vaskeevne-index: 1,121
 Tørreevne-index: 1,061
 Lydniveau: 42 decibel (klasse B)
 Antal kuverter: 14 stk.
 Timerfunktion: Ja
 Type: delvis integrerbar
 Farve: Hvid
 Materiale: Rustfrit stål
 Højde: 82 cm
 Bredde: 60 cm
 Dybde: 57 cm


Bosch SMU2ITW04S 

4,8/5 stjerner i bedømmelse hos pricerunner.dk
✅ 4,2/5 stjerner i bedømmelse hos den danske forhandler elgiganten.dk
57/100 i bedømmelse hos det norske test.no

Denne Bosch SMU2ITW04S er blevet kyndigt testet og bedømt af kunderne hos både den danske forhandler Elgiganten og pricerunner.dk, og opvaskemaskinen har fået mange rosende ord med på vejen. Det er også derfor, at den har opnået så høje bedømmelser af kunderne. 

Kunderne fremhæver blandt andet, at opvaskemaskinen gør et godt arbejde og særligt til den gode pris. En kunde nævner dertil også, at han selv har monteret maskinen uden problemer. 

Den ideelle opvaskemaskine til en familie 

Bosch SMU2ITW04S er den perfekte opvaskemaskine til familier, som dagligt får brugt en del service. På trods af den kompakte størrelse, så kan maskinen rumme 12 kuverter, som er ideelt til en almindelig familie, hvor der dagligt bliver brugt en god mængde service. 

Opvaskemaskinen er desuden udstyret med en børnelås, som kan forhindre en uheldig situation, hvor små børn kan komme til at åbne opvaskemaskine. Den er derfor også god at have, hvis man stadig har mindre børn som kravler rundt eller lige er begyndt at gå. 

Dertil er maskinen også næsten helt lydløs. Den arbejder med en komfortable lav lyd, som kun er på 50 dB. Den vil derfor ikke forstyrre hverken dig, i din daglige dag, eller dine børn. Du vil knap nok opdage, at den er der. 

De mange formidable funktioner 

Denne Bosch model er udstyret med AquaStop-systemet, som sikrer 100% beskyttelse mod vandskader. Opvaskemaskinen er udstyret med en sikkerhedsventil og slangerne har dobbelt beskyttelse. Dertil tilbyder Bosch også en livstidsgaranti mod vandskader fra opvaskemaskinen. Det bliver ikke mere tryg eller bedre end det.

Udover dette, så tilbyder den også muligheden for VarioSpeed, som gør det muligt at sætte lidt ekstra fart på opvaskemaskinen. Dette er perfekt, hvis man har gæster og gerne vil have ryddet køkkenet mellem retterne. Så er det blot at fylde den op, og så er den klar, når næste ret er færdig. 

Derudover kan man vælge en forskudt start, så man kan indstille programmet til at at starte når man ønsker det. Så kan den være klar til, når man kommer hjem fra arbejde eller skole, eller så den er klar til næste morgen. 

Bosch SMU2ITW04S vs. markedet

Bosch SMU2ITW04S adskiller sig klart fra andre opvaskemaskiner på markedet, da den tilbyder en god rengøring og mange funktioner til en formidabel pris. Særligt AquaStop-systemet er at fremhæve her. Den giver en god værdi for pengene, og tilbyder funktioner som kan gøre hverdagen nemmere for den almindelige familie. 

Fordele ved Bosch SMU2ITW04S 
Plads til 12 kuverter 
Energiklasse E
Mulighed for forskudt start 
Børnesikring 
AquaStop-system


Alternative modeller til Bosch opvaskemaskiner 


Om Bosch

Tyske Bosch er grundlagt i 1886 af Robert Bosch, og mærket er især kendt inden for både husholdning og værktøj. Tidligere var fokus på håndværk og industriteknik, og allerede tidligt stræbte Bosch efter det bedste og at undlade at gå på kompromis med kvaliteten.

Dette er stadig en af Boschs mærkesager. Med årene har Bosch forgrenet sig ud, og i dag forhandler virksomheden både hvidevarer som køleskabe, frysere og opvaskemaskiner, men også for eksempel køkkenredskaber, støvsugere og produkter til hårpleje.

Produktionen steg hurtigt op gennem 1900-tallet hos Bosch, og især omkring 1960’erne, hvor kvinderne begyndte på arbejdsmarkedet, blev produktionen inden for køkken- og vaskeprodukter forøget markant.

Nu havde husmoderen ikke længere tid til madlavning, opvask og tøjvask, så det var nødvendigt at fokusere på at gøre komforten og produktiviteten i køkken og vaskerum større. Her kom der for alvor fokus på køkkenprodukter, som i dag er et af Bosch største produktionsområder.

Op gennem 1900-tallet kom der et øget fokus på luksus og fleksibilitet, og med den nye og moderne teknologi begyndte Bosch at fokusere på at bruge teknologien til at gøre husholdningen lettere. Nogle af de helt nye tiltag er de app-baserede hvidevarer, hvor man kan overvåge og betjene sine hvidevarer med telefonen, og også når man ikke er hjemme.

Bosch værdigrundlag er også i dag meget vigtigt for virksomheden, og de fleste af disse værdier kan føres helt tilbage til Robert Bosch i slutningen af 1800-tallet. Værdierne tæller orientering inden for fremtid og resultater, ansvarlighed og bæredygtighed, initiativ, åbenhed og tillid, pålidelighed og troværdighed samt mangfoldighed.


Sådan gør du din opvaskemaskine ren 💦

Opvaskemaskinen kan hurtigt blive fyldt med alskens snavs og skidt på trods af, at det er dens opgave at vaske service helt rent.

Baseret på artikler fra Bolius, Klikk.no og Expressen.se guider vi her til, hvordan du bedst får gjort din opvaskemaskine helt ren.

Først og fremmest skal du overveje, hvorfor opvaskemaskinen bliver beskidt. Læg især mærke til følgende:

Madrester: Du får ikke fjernet madrester fra servicet, inden du sætter det ind. Dermed kommer gammel mad med ind i maskinen. Husk derfor at skrabe alt overflødigt mad af først. Dog skal man ikke fjerne alt snavs, for det resulterer blot i, at maskinen efterfølgende kører et program med en lav temperatur.

Placering: Du placerer ofte servicet alt for tæt, så der ikke kommer tilstrækkeligt med vand og sæbe rundt på alle flader.

Lågen: Du glemmer at lade låge stå åben efter brug. En lukket låge gør, at fugten forbliver i maskinen.

Filtre og åbning: Du glemmer at rengøre filtre og lågeåbningen regelmæssigt.

Programmer: Du benytter dig for ofte af hurtige programmer, som ikke får temperaturen højt op. En høj temperatur er vigtig for at dræbe bakterievækst.

Tabs: Brug kun multitabs hvis vandets hårdhed er under 21 dH, for de kan kun binde kalk op til dette niveau. Er hårdheden over 21 dH brug i stedet salt, maskinopvaskemiddel og afspændingsmiddel.

Den rette dosis: Du har måske ikke helt styr på, hvor meget opvaskemiddel, salt og afspændingsmiddel der skal bruges i forhold til vandets hårdhed. Det vil oftest kunne læses i manualen.

Især doseringen af diverse midler er noget at det, som mange ikke ved ret meget om. De hælder bare i på må og få, men det er vigtigt at finde den rette dosering.

En underdosering af vaskemidlet vil gøre, at servicet ikke bliver ordentligt rengjort, og der kan opstå bakterievækst i maskinen. Ved overdosering kan der sætte sig sæberester på servicet, som får det til at se snavset ud.

Når det gælder afspændingsmidlet, så er det især glas, der bliver offeret. Både en over- og underdosering vil nemlig sætte matte belægninger på servicet, og det vil være mest synligt på glas. Det samme gælder for saltdoseringen, som skal tilpasses i forhold til vandets hårdhed. Det er nemlig salt, der binder kalken i vandet.

Vil man gerne undgå en beskidt opvaskemaskine, er det en god ide at rengøre maskinen 3-4 gange om året. Her følger de komponenter, man skal være særligt opmærksom på:

Sien: Tøm grovisen en gang om ugen, da madrester ender her. Tag sien ud og rengør den med opvaskemiddel. Den fine si skal renses på samme måde, men det behøver man kun at gøre 3-4 gange årligt.

Afløb: Når sierne er fjernet, kan afløbet skrubbes med en børste tilsat lidt opvaskemiddel.

Spulearm: Tag spulearmen ud og rens madresterne væk med en tandstik eller lignende. Tør efter med en mikrofiberklud.

Kurv: Mange opvaskekurve er udtagelige, så tag dem ud og skrub dem med en børste tilsat lidt opvaskemiddel. Det kan være svært at komme til i alle hjørner, så brug eventuelt en tandstik eller lignende til de besværlige steder.

Hjørner og sider: Skrub opvaskemaskinens hjørner og sider med en børste. Kør eventuelt en omgang med citronsyre, hvis der er svære kalksamlinger.

Låge: Lågen har både revner og sprækker, og de skal renses med en tandbørste og tørres efter med en mikrofiberklud.

Grydevask: Som afsluttende runde kør da et af maskinens kraftigste programmer ved høj temperatur for at fjerne rester af snavs. Brug gerne gryde-programmet til dette formål.


Få din opvaskemaskine til at vaske helt rent opvaskemaskine vasker rent

Når man endelig har fået rengjort sin opvaskemaskine efter ovenstående vejledning, så vil man også gerne have, at opvaskemaskinen vasker servicet helt rent.

Maskinens vaskeevne kan hurtigt forringes, så baseret på artikler fra Politiken og Samvirke rådes man til at gøre følgende:

Filter: Filteret skal renses ofte for at sikre en optimal opvask

Påfyldning: Husk også at fylde salt og afspændingsmiddel på regelmæssigt. Mange opvaskemaskiner fortæller selv, hvornår det er tid til en påfyldning.

Eddike: Bor man i områder som København, Sjælland, Odense, Djursland og Århus, så kan man godt regne med, at der er meget kalk i vandet. For at komme kalken til livs skal man bruge eddike, og den billige lagereddike er nok. Hæld en halv liter i bunden af en fuld maskine og kør programmet. Brug gerne eddiken sammen med glas, for så forhindrer man kalkrester på glassene med det samme.

Citronsyre: Er der rigtig meget kalk i vandet, så er eddiken ikke nok. Så skal man have fat i citronsyre i pulverform. Put citronsyrepulveret i skuffen, hvor der normalt er vasketabs og kør et normalt program med en tom maskine.

Belægninger på glas: Det er især på glas, at man kan se de hvide og uklædelige belægninger fra maskinopvasken. De kan stamme fra forskellige årsager, men oftest er det på grund af kalk. Kalken afsætter aflejringer på glasset, og det er ofte, fordi der ikke er salt nok i maskinen. Salten binder nemlig kalken, så det ikke sætter sig andre steder. Brug desuden helst det grove salt. Tommelfingerregelen lyder, at jo mere kalk der er i vandet, des mere salt skal der bruges. Allerede-eksisterende pletter og belægninger på glas og service kan eventuelt fjernes med citronsyre, hvis man kører et program kun med de ramte glas og service og tilsætter citronsyre i pulverform i sæbeskuffen.


Opvaskemaskinens energimærke ♻

Et af de store problemer ved opvaskemaskiner er, at de har et rigtig højt energiforbrug, og især når man tager i betragtning, at opvaskemaskinen måske kører hver dag, og at hvert program tager nogle timer.

Sparenergi.dk forklarer, at hvis man gerne vil tænke over energiforbruget, når man skal ud og købe ny opvaskemaskine, så bør man især lægge mærke til maskinens energimærke. Energimærket fortæller nemlig, hvor meget strøm maskinen bruger om året, og også energiklassen vises. Her er det en rigtig god ide at vælge en model i klassen B eller A, som er de bedste modeller på markedet. Skalaen går helt ned til D, men bare man vælger en model i en lidt lavere klasse, kan forskellen i strømforbruget tydeligt ses:

energimaerkningenVælger man for eksempel en model til 13 kuverter i klasse A+++, koster brugen af maskinen 470 kr. om året. Vælger man en model med samme kapacitet i klasse A koster modellen årligt 670 kr. Altså er der 200 kr. forskel på blot få klasser.

Man kan med fordel også lægge mærke til, om modellen er mærket med enten Blomsten eller Svanen, som er det europæiske og nordiske miljømærke. Dette er også garanti for, at produktet er miljørigtigt.


FAQ

Hvilken serie af Bosch opvaskemaskiner er den bedste?
Den serie af Bosch opvaskemaskiner, som er en af de bedste, som brandet har på markedet lige nu, er serien SMU24AI01S. Serien er kendetegnet ved, at den indeholder flere besparende funktioner, som er med til at sørge for, at maskinen ikke forbruger mere energi og vand end højst nødvendigt.
Hvordan vælger jeg en Bosch opvaskemaskine?
Når du skal vælge en Bosch opvaskemaskine, så bør du gå efter en model, hvis kapacitet passer til det behov, som din husstand har. Dertil kan det være smart at gå efter en model, som er energi- og vandbesparende, sådan at du kan spare penge på vand og strøm.
Er en Bosch opvaskemaskine pengene værd?
Ja, en Bosch opvaskemaskine kan helt bestemt være pengene værd. Bosch er et brand, som er kendt for at lave gode og holdbare produkter, hvilket også gør sig gældende med deres opvaskemaskiner. Dermed kan en Bosch opvaskemaskine være et godt køb, som du vil kunne nyde mange år fremover.
Hvor lang tid holder en Bosch opvaskemaskine?
Bosch er en brand, som er kendt for at lave holdbare produkter, hvilket også gør sig gældende for deres opvaskemaskiner. Når du køber en Bosch opvaskemaskine fra ny, så kan du regne med, at den ca. vil kunne holde i 10 år, før den trænger til at blive skiftet ud.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er det svenske forbrugerråd. Råd & Rön har foretaget to forskellige tests af opvaskemaskiner. Én test med 75 produkter, og en anden test med 98 produkter. Fælles for begge tests er, at der fokuseres på vaske-/tørreevner, vand- og energiforbrug, tidsforbrug og håndterbarhed.

Du kan læse mere om testene her og her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Bosch Series 4 og Series 6 bliver anmeldt og vurderet af testmagasinet, hvor de får hhv. 70 og 75 %, hvilket begge er rigtig fine vurderinger. De roses begge for ydelse og det lave støjniveau, som er kendetegnende ved Bosch. 

Du kan se testen her

Brugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Vi har set nærmere på en række forbrugeranmelder fra Whiteaway.com for at se, hvad den almindelige hverdagsforbruger mener om forskellige opvaskemaskiner. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.
Testberichte

Testberichte er et tysk magasin, der sammenligner tests og anmelder produkter ud fra forbrugeranmeldelser og professionelle tests.

De har anmeldt og vurderet Bosch Series 4, som får 2,5 point og ”gut”. De roser den for, at den renser godt i hvert program, og den har et stort udvalg af programmer. De kommer ind på fordele, ulemper og hvad anmeldere og forbrugere rundt omkring har givet produktet. 

Du kan se testen her

Google Shopping

Google Shopping giver brugere mulighed for at søge online efter specifikke produkter. Her kan der ligeledes skrives en anmeldelse blandt forbrugere over hele verden. Dette giver et stort kundegrundlag og en reel vurdering af de enkelte produkter. 

Blandt mere end 200 forbrugere, har Bosch SBD6ECX57E fuldt integrerbare opvaskemaskine opnået en samlet bedømmelse på 4,7 ud af 5 stjerner via Google Shopping. Bedømmelsen er fra den enkelte bruger ikke nødvendigvis udspecificeret yderligere. 

Du kan se bedømmelserne her

Google Shoppings forbrugere har bedømt Bosch SMU6ZCW01S opvaskemaskine. Modellen får en samlet bedømmelse på 4,6 ud af 5 stjerner. Bedømmelsen er baseret på mere end 150 anmeldelser, hvor der løbende kommer flere til, som forbrugerne anmelder opvaskemaskinen.

Du kan se bedømmelserne her


Øvrige relevante tests

Hvis du endnu ikke er klar over hvilken opvaskemaskine du ønsker, så kan du overveje at læse vores generelle opvaskemaskine test, hvor vi har samlet alle de opvaskemaskiner der klarer sig bedst i test, på tværs af forskellige producenter. I denne artikel finder du en oversigt over alle de bedste modeller på markedet, baseret på analyser af en lang række tests. Du finder naturligvis også prissammenligning af de forskellige testvindere, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de billigste forhandlere.

Hos Forbrugsguiden har vi også udarbejdet en række tests, der har specifikt fokus på opvaskemaskiner fra forskellige andre producenter. Eksempelvis kan du læse vores Miele opvaskemaskine test, hvor du finder en oversigt over alle de Miele opvaskemaskiner, der har fået de bedste bedømmelser i test. Du finder også information om mærket Miele, samt tips og råd til at få mest ud af din Miele opvaskemaskine.

Vi har også udarbejdet en Siemens opvaskemaskine test, hvor du finder en oversigt over alle de bedste opvaskemaskiner fra Siemens. I denne test kan du læse mere om mærket Siemens, samt få gode råd til hvordan du bedst vedligeholder din maskine.

Du kan også læse mere om de bedste AEG opvaskemaskiner, hvor du ligesom i de andre tests får en oversigt over de modeller der klarer sig bedst i test.

Hvis du allerede ved at du ønsker en integreret opvaskemaskine, så kan du overveje at læse vores artikel, hvor vi specifikt har samlet alle de integreret opvaskemaskiner, der har fået de bedste anmeldelser af eksperterne i test.

Hvis du leder efter en opvaskemaskine der fylder mindre, så har vi også udarbejdet en bordopvaskemaskine test, hvor vi har samlet nogle af de mest populære og bedst bedømte bordopvaskemaskiner på markedet. Denne test indeholder også prissammenligning af produkterne, så du altid kan se hvilken forhandler der er billigst.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Electrolux ESF5545LOW

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Billedresultat for Electrolux ESF5545LOW

 

.
Både samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget tests af opvaskemaskiner, hvor hver maskine er blevet afprøvet grundigt på flere parametre. Modellen Electrolux ESF5545LOW er en af de modeller, som både det danske og svenske ekspertpanel har set nærmere på, og modellen klarer sig så godt gennem testene, at den får en flot placering i toppen af begge tests.

Læg mærke til at denne model skal placeres under en bordplade, og derfor leveres den uden topplade.

Rummelig og energibesparende model

Electrolux ESF5545LOW vil især være ideel for 2 typer af forbrugere – her er tale om den forbruger, som har en stor familie og den forbruger, som går op i miljøet. Electrolux ESF5545LOW er nemlig en stor model, som med sin plads til 13 kuverter vil passe godt til en familie med 4-5 medlemmer.

Hertil kommer, at selv om her er tale om en stor model, så er den ikke dyr i drift, for den har energiklassen A – det er markedets allerbedste energiklasse inden for opvaskemaskiner.

Moderne opvaskemaskine

En af grundene til, at Electrolux ESF5545LOW sparer på strømregningen, er den såkaldte AirDry-teknologi. Denne teknologi virker ved, at modellen anvender naturlig lufttørring i den afsluttende fase. Herved åbnes lugen, og det sikrer også en højere grad af tørhed af servicet.

At Electrolux ESF5545LOW er en moderne opvaskemaskine kan også ses i programmet Autoflex, som er et program, der benytter sig af intelligens til selv at kunne regulere temperatur og vurdere, hvor beskidt servicet er. Herefter vurderes det af modellen selv, hvordan den mest optimale opvask skal foregå.

6 programmer

Electrolux ESF5545LOW kommer med 6 forskellige vaskeprogrammer, som passer til forskellige typer af opvask. Her er blandt andet tale om den omtalte autoflex, økonomi, intensiv, kvik og glasprogram.

Især glasprogrammet er værd at lægge mærke til, for det er designet til at tage hånd om selv de skrøbeligste glas.

Der findes yderligere SoftSpikes, som holder både glas og porcelæn på plads under opvasken, så de ikke bevæger sig og dermed kan komme til skade.

Der findes ud over de 6 hovedprogrammer tillægsfunktioner såsom TimeManager, som tillader, at man kan køre programmer hurtigere, hvis man har brug for det. En smart timer-funktion sikrer også, at man kan planlægge opvasken til, hvornår det passer en bedst.

Fordele ved Electrolux ESF5545LOW
 
Plads til 13 kuverter
Energiklasse A
 AirDry-teknologi
 Designer selv opvasken med Autoflex
 6 forskellige vaskeprogrammer plus tillægsfunktioner


Bosch SBD6ECX57E

Brugerbedømmelse 4,7 ud af 5 stjerner – Google Shopping

Bosch SBD6ECX57E

Blandt de forbrugere, der allerede har afprøvet produktet i deres hjem, er der ikke tvivl. Bosch SBD6ECX57E er en populær opvaskemaskine, som forbrugerne anbefaler. Blandt mere end 200 forbrugere på Google Shopping har opvaskemaskinen fået en bedømmelse på 4,7 ud af 5 stjerner.

Den støjsvage opvaskemaskine giver stor glæde blandt flere forbrugere. Forbrugerne nævner, at de er glade for de højdejusterbare skuffer, der tillader, at alle store gryde eller beskidte køkkenudstyr kan vaskes i maskinen. Så forbrugerne er ikke i tvivl: Den populære model er et hit i mange hjem. 

Design, der diskret passer ind i ethvert køkken

Den fuldt integrerbare opvaskemaskine fra Bosch, tillader at produktet diskret gemmes væk. Opvaskemaskinen kan integreres i en løsning uden håndtag. Med et let tryk på fronten åbnes opvaskemaskinen. Til trods for det manglende synlige display på fronten kan du stadig følge med i processen af din opvask. Opvaskemaskinen projicerer et tydeligt lysende display på dit køkkengulv. Projiceringen viser den resterende vasketid, og det program opvaskemaskinen er i gang med. 

Talrige programmer til en perfekt ren opvask hver gang 

Med talrige programmer kan du tilpasse opvaskemaskinens funktion til din opvask. Opvaskemaskinen giver dig mulighed for automatiske programmer, der tilpasser vand og temperatur til den specifikke vask. Med det automatiske program kan du spare på både energi og vand, til fordel for miljøet.

Hvis du ønsker at følge med i din opvask, se hvor lang tid, der er tilbage, hvor meget energi og vand, der anvendes, eller betjene opvaskemaskinen på afstanden, er det muligt med HomeConnect. Bosch SBD6ECX57E kan tilkobles wi-fi og via en app på din mobile enhed eller smartphone, kan du følge med i din opvask fra sofaen. HomeConnect app’en guider dig igennem den rette indstilling og programmering af opvaskemaskinen, for at du kan opnå den perfekte rene opvask hver gang. 

Bosch SBD6ECX57E vs. markedet

Sammenlignet med andre lignende produkter er Bosch SBD6ECX57E en opvaskemaskine af høj kvalitet. Opvaskemaskinen kan rumme store mængder af opvask til den store husstand – rummet kan tilpasses med højdejusterbare skuffer.

Opvaskemaskinen fra Bosch kan tilkobles WiFi og betjenes via en app på din mobile enhed på afstand. Du kan via app’en følge med i energi- og vandforbrug og aflæse den resterende vasketid. Med Bosch SBD6ECX57E får du en opvaskemaskine, der effektivt sørger for ren opvask uden generende støj.

Fordele

 • Meget lydsvag
 • God rengøringsevne
 • Stor volumen
 • Talrige brugbare funktioner og programmer
Ulemper

 • Kunne have bedre tørreevne
 • Kurve og skuffer er en smule ustabile

Specifikationer
Energiklasse: G
 Energiforbrug: 85 kWh
 Vandforbrug: 9,5 liter / cyklus
 Vaskeevne-index: 1,121
 Tørreevne-index: 1,061
 Lydniveau: 42 decibel (klasse B)
 Antal kuverter: 14 stk.
 Timerfunktion: Ja
 Type: Fuldt integrerbar
 Farve: Leveres uden front
 Materiale: Rustfrit stål
 Højde: 87 cm
 Bredde: 60 cm
 Dybde: 55 cm


Bosch Series 6 SMU6ZDW76S

✅ 4,5/5 stjerner hos Elgiganten

Bosch Series 6 SMU6ZDW76S

 

Elgigantens forbrugere er også godt tilfredse med opvaskemaskinen. En af de glade forbruger skriver sådan om produktet: ”We appreciate the extremely silent operation. The cleaning results are flawless; particularly the “extra dirt” region removes left-over food from cooking utensiles well! The opt-most (3rd) drawer is much appreciated, as small items such as bowls no longer flip and no longer fill with water”.

Testvinder af en årsag

Opvaskemaskinen fra Bosch er testvinder af mange gode grunde. Den har en god kapacitet på 13 kuverter, så den er ideel til en børnefamilie. Med det meget lave lydniveau er den en af de mest støjsvage opvaskemaskiner på markedet. Hvilket er en stor fordel for en børnefamilie eller andre, der irriteres ved en opvaskemaskines rumlen.

Den har 6 programmer: eco 50 grader, auto 45-65 grader, intensiv 70 grader, kort 60 grader, stille 50 grader og foretrukne. Det vil helt sikkert tilfredsstille alle de behov, du måtte have. Opvaskemaskinen kan betjenes med Home Connect app’en.

Bosch Serie 6 SMU6ZDW76S vs. markedet

Bosch Series 6 er oplagt til familien eller en lidt større husholdning. Den har mange gode funktioner og er i høj kvalitet. Det er til dig, som ikke vil gå ned på noget. Den letter hverdagen for børnefamilien, men også generelt set.

Fordele

 • Brugervenlig
 • Tredje kuvert
 • God vaske- og tørreevne
Ulemper

 • Ikke til en lille husholdning

Bosch Serie 4 SMU4HAI48S

✅ Topscorer hos Råd & Rön

Bosch Serie 4 SMU4HAI48S

Anmelderen skriver: ”Rigtig god opvaskemaskine fra Bosch, der klarer sig godt på alle testparametre. Modellen tørrer ikke helt så godt som testvinderen og energiforbruget er en smule højere, men alt i alt er det en rigtig god opvaskemaskine, der i perioder er set til under 4000 kr.” Hvis du altså ønsker næsten samme kvalitet som hos Bosch Series 6, men en billigere pris, er Bosch Series 4 oplagt for dig. Hos Råd & Rön scorer den også 70 % af de samme grunde.

God og billigere opvaskemaskine

Den kan betjenes via Home Connect app’en, hvilket gør det super nemt og praktisk for dig at sætte den i gang, når det passer ind i dit skema, uden du behøver være hjemme. Den har 6 programmer og har 4 tillægsfunktioner som de fleste Bosch opvaskemaskiner. ExtraDry, som sørger for at få tørret det svært tørbare service, VarioSpeedPlus, der gør det hele mere effektivt for dig, HalfLoad og Home Connect.

Bosch Serie 4 SMU4HAI48S vs. markedet

Den er billigere end nogle af de andre modeller fra Bosch, men har stadig mange af de samme funktioner. En rigtig god opvaskemaskine til prisen.

Fordele

 • Støjsvag
 • Energiklasse B
 • Stålfront
Ulemper

 • Tørrer ikke så effektivt

Bosch SMU24AI01S 

✅ Middel bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch SMU24AI01S

Bosch SMU24AI01S er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der har givet opvaskemaskinen en middel bedømmelse.

I deres anmeldelse får modellens vaske- og tørreevne en høj score, mens tidsforbruget får en lav score. De finder derfor både fordele og ulemper ved denne model.

Ved køb af Bosch SMU24AI01S skal man desuden være opmærksom på, at opvaskemaskinen er lavet til underbygning. Maskinen skal derfor installeres under en bordplade, og den leveres også uden en topplade.

Opvaskemaskine med flere besparende funktioner 

Med Bosch SMU24AI01S får man en opvaskemaskine med flere besparende funktioner såsom Load Sensor og ActiveWater-teknologien.

Funktionen Load Sensor sørger for, at energi- og vandforbruget reduceres selv ved en mindre opvask takket være mængdesensorerne, der måler maskinens aktuelle indhold. Desuden sikrer ActiveWater-teknologien, at man opnår en maksimal effekt og en optimal opvask uden at gå på kompromis med forbruget af vand eller energi.

Derudover kommer Bosch SMU24AI01S med VarioSpeed, der vasker indholdet i maskinen på halv tid, mens vaske- og tørreresultatet forbliver det samme.

Lydsvag og fleksibel opvaskemaskine

Bosch SMU24AI01S har en kapacitet på 12 kuverter, så modellen passer til en husstand med omkring fire til fem medlemmer. Opvaskemaskinen er placeret i energiklasse C, hvilket er i den bedre ende af skalaen.

Samtidigt er lydniveauet på blot 48 dB, så maskinen forstyrrer ikke meget, når den er i gang. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB. Dette er blandt andet takket være dens EcoSilence Drive-motor, der både er energieffektiv, holdbar og støjsvag.

Opvaskemaskinen kommer ydermere med en fleksibel højdejusterbar overkurv, der giver ekstra plads i maskinen, da man kan rykke rundt på den. Dette er ideelt, hvis man ønsker at vaske større tallerkener, store skåle eller lignende.

Sikker opvaskemaskine med flere programmer 

Bosch SMU24AI01S er forsynet med de fire opvaskeprogrammer Normal 65 °C, Øko 50 °C, Glas 40 °C og Forskyl. Glasprogrammet på 40 grader er velegnet til skrøbelige glas og porcelæn, da programmet er skånsomt både under vask og tørring.

Endvidere er opvaskemaskinen sikker i brug på grund af dens børnelås på lågen. Børnelåsen forhindrer, at døren bliver åbnet, når maskinen er i gang. Herved skal man ikke bekymre sig om, hvorvidt små børn åbner maskinen, når de ikke er under opsyn.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch SMU24AI01S med en timer-funktion, hvor man kan forprogrammere modellen til at starte på et bestemt tidspunkt. Man kan derfor planlægge, hvornår den skal være færdig.

Fordele ved Bosch SMU24AI01S:
 EcoSilence Drive-motor
 Load Sensor og Active Water-teknologi
 VarioSpeed-funktion
 Højdejusterbar overkurv
 Timer-funktion


Bosch Serie 6 SMU6ZDI76S 

✅ Testvinder hos Råd & Rön

Bosch Serie 6 SMU6ZDI76S

 

Anmelderen skriver: ”Den er brugervenlig og så er den er af de allermest støjsvage modeller i testen. Modellen har en tredje kurv for oven, der er beregnet til knive, grydeskeer og mindre stykker service”. Tidsforbruget på eco-programmet er det eneste minus ved opvaskemaskinen. 

Hos det svenske Råd & Rön får opvaskemaskinen også 75 % for særligt det lave lydniveau og kvalitetsindtrykket. 

Stille opvaskemaskine med 6 programmer

Opvaskemaskinen fra Bosch har 13 kuverter. Lydniveaet ligger på mellem 39 og 41 dB, hvilket er meget lavt. Det kan være rart, hvis der i forvejen foregår meget i huset, eller hvis der er stille, og du så ikke skal lytte til opvaskemaskinens rumlen. 

Den har 6 programmer, som er: eco 50 grader, auto 45-65 grader, intensiv 70 grader, kort 60 grader, stille 50 grader og foretrukne. Med 6 programmer kommer du godt omkring alle de behov, du måtte have for opvask. Du kan desuden betjene opvaskemaskinen gennem Home Connct app’en på din smartphone eller tablet. Hvis du har glemt at sætte den i gang, kan du gøre det, selvom du ikke er hjemme. 

Det er tilmed muligt at lave udskudt start på 1-24 timer, så du kan sætte den i gang, når det passer ind i dit program. Med indvendig belysning kan du også nemt orientere dig om aftenen. 

Bosch Serie 6 SMU6ZDI76S vs. markedet

Bosch Series 6 er til dig, der gerne vil have en støjsvag opvaskemaskine med mange funktioner. Du får det hele med SMU6ZDI76S, som tilmed renser og tørrer på højt niveau. Det er grunden til, at den har vundet diverse tests. Prisen er i den høje ende, men du skal ikke bekymre dig om noget med opvaskemaskinen her. Den letter arbejdet med opvask i hverdagen. 

Fordele

 • Energiklasse A
 • God tørreevne
 • Støjsvag
Ulemper

 • Dyrere produkt

Bosch Series 4 SMV46MX04E 

Testvinder hos Testberichte
✅ 4,7/5 stjerner hos Amazon

Bosch Series 4 SMV46MX04E

 

Bosch Series 4 vækker begejstring hos både forbrugere og anmeldere. Hos Testberichte får Bosch opvaskemaskinen 2,5 point og kommentaren ”gut”. De roser den for, at den renser godt, og den har et stort udvalg af programmer. Modellen er støjsvag og har en god holdbarheds-prognose på 10 år eller længere.

Det eneste minus er, at der forekommer vandspild ved det automatiske program. Anmelderne skriver: ”Købsprisen er en god investering på lang sigt”. 

Forbrugerne er også begejstrede for opvaskemaskinen, hvor den af forbrugerne, der har givet 5 stjerner, skriver: ”Jeg kan kun anbefale opvaskemaskinen, servicet er rent, og den er meget stille! Jeg er helt tilfreds”.

Ideel til en husholdning med flere personer

Opvaskemaskinen har en kapacitet på 12+2 kuverter, hvilket betyder, at den egner sig yderst godt til store husholdninger og familier med børn. Den har 6 programmer, som blandt andet er automatisk, kort og 40 grader. 40 graders vaskeprogrammet er godt til glasvarer og andet, der skal vaskes forsigtigt. Med Extra Dry kan du nemt få tørret det service, der er svært at få tørret. 

Du kan udskyde starten, til når det passer ind i familiens travle program. Det gør opvaskemaskinen endnu mere ideel til den travle familie. Med et lydniveau på blot 41 dB, vil du slet ikke bemærke, at den findes. Når der i forvejen er børn, der råber eller mange mennesker i huset, kan det være rart, at maskinerne i huset ikke også skal larme. 

Bosch Series 4 SMV46MX04E vs. markedet

Bosch Series 4 er ideel til børnefamilien eller dig, der bor i et hus med flere beboere. Den har en stor kapacitet med 12+2 kuverter, mange programmer, og den kan nemt indstilles, så det passer ind i familiens travle program. 

Fordele

 • Rengør godt i alle programmer
 • Mange forskellige programmer og indstillinger
 • Støjsvag
 • Natteprogram der rengør endnu mere stille
Ulemper

 • Mere vandspild end nødvendigt

Siemens SN436S05IS 

✅ Populær blandt brugerne

Siemens SN436S05IS

.

 

Modellen Siemens SN436S05IS har ikke været medtaget i officielle produkttest. Til gengæld er her tale om en brugerfavorit, som forbrugerne har skrevet rigtig gode anmeldelser om. Forbrugerne har den fordel, at de kan anvende maskinerne hver dag, og på den måde er de kvalificerede til at kunne udtale sig om, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer.

Læg mærke til at denne model skal placeres under en bordplade, og derfor leveres den uden topplade.

Godt køb til prisen, ifølge brugerne

Forbrugerne selv er rigtig begejstrede for Siemens SN436S05IS. De nævner rigtig mange forskellige aspekter af modellen, som er velfungerende, men især at modellen er rigtig god til prisen nævnes ofte.

Her er heller ikke tale om en dyr model, men der er ikke slækket på hverken kvalitet eller størrelse. Siemens SN436S05IS kan nemlig rumme 13 kuverter, hvilket passer til en familie på 4-5 medlemmer.

Herudover er denne model også velegnet til den forbruger, som går meget op i miljø, for energimæssigt ligger Siemens SN436S05IS nemlig i markedets bedste klasse A+++.

Unik iQdrive-motor

Siemens SN436S05IS er udstyret med den specielle iQdrive-motor, som sørger for flere ting. Blandt andet hjælper den til et mindre energiforbrug, og så sikrer den også, at programmerne bliver kortere men stadig lige så effektive. Også måden at bruge vandet på til skylning har motoren fokus på, således at servicet altid bliver rent. Netop renheden er et andet af de aspekter, som forbrugerne har som omdrejningspunkt i deres anmeldelser. De forklarer nemlig, at Siemens SN436S05IS vasker utrolig rent uden problemer.

6 programmer og flere tilvalg

Der findes 6 opvaske-programmer på Siemens SN436S05IS, der inkluderer intensiv, auto, øko, glas, 1 time og forskyl, og forbrugerne forklarer hertil, at de fungerer rigtig godt. Som en bonus er programmerne også rigtig lette at gå til, og dermed er her også tale om en brugervenlig opvaskemaskine.

Hertil kommer også en række af forskellige tilvalgsfunktioner, som hver især kan forskellige ting.

For eksempel VarioSpeed Plus som kan forkorte opvasketiden med op til 66 procent, uden at det går ud over resultatet, og HygiejnePlus som med fordel kan anvendes, når man har lagt køkkenredskaber i opvaskemaskinen, som har mange bakterier på sig. Dette tilvalg dræber nemlig 99,9 procent af alle bakterier.

Fordele ved Siemens SN436S05IS
 
Brugerfavorit
 God størrelse med plads til 13 kuverter
Markedets bedste energiklasse A
 iQdrive-motor
 6 programmer samt flere gode tilvalg


Bosch SMV46CX07E 

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch SMV46CX07E

.
Dette har de blandt andet gjort på grund af maskinens gode vaske- og tørreevne. De er dog mindre vilde med modellens tidsforbrug ved nogle programmer.

Ved køb af Bosch SMV46CX07E skal man være opmærksom på, at det er en integrerbar opvaskemaskine. Det betyder, at den skal integreres i selve køkkenet, samt at man skal placere en køkkenlåge på fronten.

Praktisk opvaskemaskine velegnet til en større familie

Bosch SMV46CX07E har en kapacitet på 13 kuverter, så den er velegnet til en større familie på omkring fire til fem personer. Samtidigt er maskinen energivenlig med en placering i energiklasse A.

Derudover kommer Bosch SMV46CX07E med seks opvaskeprogrammer heriblandt Automatisk, Kort og Glas 40 grader. Programmet Glas 40 grader sørger for en skånsom vask af porcelæn og skrøbelige glas.

På fronten er der en skærm, hvor man kan vælge de forskellige programmer, funktioner m.m. Her finder man blandt andet en timer-funktion, hvor man kan forprogrammere maskinen til at starte en opvask i op til 24 timer i forvejen.

Udover de seks opvaskeprogrammer er maskinen udstyret med det praktiske tørringssystem Zeolith. Dette system sikrer ensartede og hurtige tørringsresultater, mens funktionen samtidigt minimerer forbruget af energi.

Intelligent opvaskemaskine

Med Bosch SMV46CX07E får man en intelligent opvaskemaskine med de to funktioner ExtraDry og VarioSpeed Plus. Mens ExtraDry sørger for en optimal tørring af selv det mere besværlige service, forkorter VarioSpeed Plus vasketiden med op til 66 %.

Endvidere er Bosch SMV46CX07E forsynet med en EcoSilence Drive-motor, som bidrager til en mere energibesparende og støjfri opvask. Derfor er maskinens lydniveau også på blot 44 dB. Til sammenligning har en normal samtale et lydniveau på omkring 60 dB.

Opvaskemaskinen har ydermere et program ved navn MachineCare, der renser maskinen indvendigt. Her skal man ikke selv gøre noget andet end at sætte programmet i gang.

Besparende opvaskemaskine

Bosch SMV46CX07E er en besparende opvaskemaskine, når det kommer til brug af vand og energi. Dette er blandt andet takket være funktionerne Load Sensor og ActiveWater.

Load Sensor sikrer, at man sparer energi, selvom opvaskemaskinen ikke er fyldt, og ActiveWater-teknologien sørger for, at man opnår en fuld effekt med fokus på at minimere forbruget af vand og energi på samme tid.

Sidst men ikke mindst er Bosch SMV46CX07E fremstillet med en højdejusterbar overkurv, hvilket giver mere fleksibilitet. Kurven kan rykkes rundt, så det er nemmere at gøre plads til større genstande såsom store tallerkener, gryder eller skåle.

Fordele ved Bosch SMV46CX07E
 Vand- og energibesparende opvaskemaskine
 Lydsvag model med EcoSilence Drive-motor
 Højdejusterbar overkurv
 Energimærkning A
 Seks opvaskeprogrammer


Bosch SMU46DW01S 

Bedst i test hos det svenske magasin bast-i-test.se
✅ Populær hos pricerunner.dk 

Bosch SMU46DW01S

 

Bosch SMU46DW01S er blevet kåret som bedst i test hos det svenske magasin Bäst i test, og det er særligt på grund af de mange gode funktioner, dens lave energi- og vandforbrug og endeligt dens lave støjniveau. 

Rummelig og støjsvag maskine 

Denne Bosch SMU46DW01S kan rumme helt op til 13 kuverter. Den er derfor ideel til en familie på 4-5 mennesker, og hvor der bliver kørt en del service, madpakker og andet igennem hver eneste dag. 

Maskinen er udstyret med en EcoSilence Drive-motor, som både giver maskinen et lavere støjniveau, men gør også opvaskemaskinen mere miljøvenlig. Den bliver nemlig mere energibesparende, hurtig, energieffektiv og dertil bruger den kun minimalt med strøm. Opvaskemaskine tilhører energiklasse B, så den er også god for din elregning. 

Opvaskemaskinen som gør det hele lidt nemmere

Bosch SMU46DW01S kan gøre hverdagen nemmere, mere miljøvenlig og billigere for den helt almindelig familie. 

Den er blandt andet udstyret med en mængdesensor, som registrerer mængden af service, så der ikke bliver brugt en større mængde vand end nødvendigt. Det er ikke kun godt for miljøet, men også for din vandregning. 

En anden funktion, som kan være særlig god til en familie med mange madpakker, er extraDry funktionen. Det nye program kan anvendes, hvis der er en stor mængde plast i maskinen. Temperaturen til tørring vil blive højere og tørringsfasen længere. Så er man fri for at skulle tørre alle madpakkerne af med viskestykket hver eneste dag. 

Programmer og funktioner

Denne Bosch SMU46DW01S er udstyret med en del forskellige funktioner og programmer, som allerede er blevet fremhævet. Helt præcist, så er den udstyret med 6 forskellige programmer, dertil har den 3 tillægsfunktioner, og så kronen på værket, så har den Machine Care. Det er et specialprogram, som fjerner fedt og kalkaflejringer i maskinen, så opvaskemaskinen holdes pæn og ren indvendigt. Det er nemlig ikke kun nok at holde en opvaskemaskine pæn og ren udvendigt, det er også nødvendigt indvendigt. Alle madresterne og snavsen ender inde i maskinen, og ikke alt fedt bliver fjernet helt optimalt fra systemet ved en almindelig vask. 

Bosch SMU46DW01S vs. markedet

Bosch SMU46DW01S adskiller sig tydeligt fra andre opvaskemaskiner, da den tilbyder en god energiklasse og mange forskellige funktioner, som gør både hverdagen og el- og vandregningen bedre. Dertil giver AquaStop-systemet en tryghed, da man ikke skal bekymre sig om lækage eller vandskader. Den giver en klar værdi for pengene og særligt til den gode pris, og det adskiller den også fra andre på markedet. 

Fordele ved Bosch SMU46DW01S
Plads til 13 kuverter
Energiklasse B
Lavt støjniveau
Forskellige brugbare og praktiske funktioner
AquaStop-system


Bosch SMV45AX00E 

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch SMV45AX00E

 

I anmeldelserne skriver de, at de er glade for maskinens vaske- og tørreevne, mens de er mindre vilde med tidsforbruget ved nogle af programmerne. Ved køb af Bosch SMV45AX00E skal man være opmærksom på, at det er en integreret opvaskemaskine, der skal indbygges i ens køkken.

Vand- og energibesparende opvaskemaskine

Med Bosch SMV45AX00E får man en vand- og energibesparende opvaskemaskine, der er placeret i energiklasse B. Maskinen kommer nemlig med flere besparende funktioner i form af VarioSpeed Plus og Load Sensor.

Mens VarioSpeed Plus reducerer vasketiden med op til 66 %, uanset om maskinen er helt fyldt eller ej, sikrer Load Sensor, at vand- og energiforbruget reduceres ved selv en mindre opvask. Sensoren måler mængden af indhold, hvorefter vandniveauet registreres og tilpasses herefter.

Derudover kommer Bosch SMV45AX00E med en varmeveksler, der gør, at den korrekte temperatur opnås ved en skånsom vask. Dette er oplagt til vask af enten porcelæn eller skrøbeligt glas.

Er der brug for at forprogrammere maskinen til at starte på et bestemt tidspunkt, kan man gøre brug af timer-funktionen. Her kan maskinen indstilles til at starte en opvask 24 timer i forvejen.

Opvaskemaskine med EcoSilence Drive-motor og programautomatik

Bosch SMV45AX00E har en kapacitet på 12 kuverter, så den er velegnet til en husstand med tre til fire personer.

Opvaskemaskinen kommer med fem programmer og et lydniveau på 48 dB. Den vil derfor ikke støje meget i hjemmet, da en normal samtale til sammenligning har et lydniveau på omkring 60 dB. Det lave lydniveau er blandt andet takket være maskinens EcoSilence Drive-motor, der både er lydsvag og energibesparende.

Ydermere sørger Bosch SMV45AX00E for, at temperatur, skylletid og vandforbrug automatisk tilpasses alt efter maskinens indhold. Dette skyldes funktionen programautomatik, der sikrer, at man opnår et optimalt vaskeresultat hver gang, mens der samtidigt er fokus på at reducere vand- og energiforbruget.

Grundig tørring

Bosch SMV45AX00E kommer med funktionen ExtraDry, som grundigt tørrer indholdet i opvaskemaskinen. Herved er man sikret, at den service, der er svær er tørre, ikke stadig drypper vand, når man tømmer maskinen.

Sidst men ikke mindst er Bosch SMV45AX00E udstyret med en højdejusterbar overkurv og InfoLight. Mens den højdejusterbare overkurv giver mere fleksibilitet, da man kan flytte på kurven alt efter indholdet, lyser funktionen InfoLight direkte på gulvet. Lyset er tændt, når maskinen er i gang og slukket, når maskinen er færdig.

Fordele ved Bosch SMV45AX00E:
 EcoSilence Drive-motor
 VarioSpeed Plus og Load Sensor
 ExtraDry-funktion
 Programautomatik
 InfoLight


Bosch SMV68MD02E 

✅ Bedst i test hos uvildige forbrugermagasiner

Billedresultat for Bosch SMV68MD02E

.

Læg mærke til at denne model er en integrationsmodel, hvilket betyder, at man selv skal montere en køkkenlåge.

Stor opvaskemaskine

Bosch SMV68MD02E hører ikke til de helt billige opvaskemaskiner, men for prisen får man som forbruger en rigtig god og solid opvaskemaskine. Bosch SMV68MD02E vil passe rigtig godt til den lidt større familie på 4-5 personer, idet den kan rumme 14 kuverter.

Denne model er derfor en rummelig model, og tilmed er den miljøvenlig. Bosch SMV68MD02E er i energiklassen B, som er i den bedste ende af skalaen, og derfor er man sikret et både lavt vandforbrug og strømforbrug.

Intelligent model

Bosch SMV68MD02E hører også til de moderne opvaskemaskiner, som selv kan være med til at assistere i køkkenet. Modellen er blandt andet udstyret med MængdeSensor, som selv går ind og vurderer, hvor meget vand der skal tages ind i forhold til at gøre mængden af service optimalt rent.

For at sikre en endnu mere energivenlig opvask så har Bosch SMV68MD02E også EcoSilence Drive, som er en effektiv motor, som både sikrer mindre støj samt højere energieffektivitet. En anden af de mange smarte funktioner er VarioSpeed Plus: Hvis man har ekstra travlt, så kan et tryk på denne knap reducere opvasketiden med op til 66 procent.

Mange vaskeprogrammer

For altid at kunne tage hånd om den specifikke opvask, så kommer Bosch SMV68MD02E med 8 forskellige programmer. Det inkluderer blandt andet intensiv på 70 grader, auto på 45-55 grader, øko på 50 grader, glas på 40 grader og lyn på 45 grader.

Hertil kommer en række forskellige tillægsfunktioner, som den omtale VarioSpeed Plus, men også Extra Dry og Hygiejne Plus. Extra Dry er god, hvis man vil være sikker på, at servicet bliver helt tørt, og Hygiejne Plus er især fordelagtig, hvis man skal vaske køkkendele op, som er særligt udsatte for bakterier: Der holdes nemlig en meget høj temperatur under opvasken, hvilket betyder, at 99,9 procent af alle bakterier dræbes.

Fordele ved Bosch SMV68MD02E
 
Stor opvaskemaskine med plads til 14 kuverter
Energiklasse B
 EcoSilence Drive-motor
 8 forskellige programmer
 Tillægsfunktioner som hygiejneprogram


Bosch SMU46DB01S 

Populær hos pricerunner.dk 

BOSCH SMU46DB01S

Denne model, Bosch SMU46DB01S, er en underbygget vaskemaskine på 60 cm, og den er meget populær hos Pricerunner.dk, hvor en kunde har kaldt opvaskemaskinen for ”Fremragende” i sin bedømmelse.

Sikrer et godt og rent resultat 

Opvaskemaskinen har en ekstra stor kapacitet, hvor der er plads til 13 kuverter. Det er en rigtig god størrelse til en familie på 4+ mennesker, som bruger meget service i løbet af dagen eller, hvor alle kommer hjem med plastikbøtter fra madpakken hver eftermiddag. Det er vigtigt, at man kan være sikker på, at selvom der er meget i opvaskemaskinen, så bliver det godt rent. Dette kan man være sikker på med Bosch SMU46DB01S. Den tilbyder flere funktioner som sikrer et godt resultat hver eneste gang. 

Disse funktioner er blandt andet DoseringsAssistent, som er med til at opløse tabsen korrekt, så den fordeler sig regelmæssigt i maskinen og giver et optimalt resultat. Dertil AquaSensor og en mængdesensor, som henholdsvis registrerer madrester og snavs og vurderer mængden af service i opvaskemaskinen. Dette er med til at regulere vandforbruget, både så man opnår det bedste resultat og ikke bruger unødvendigt meget vand. 

De mange programmer og funktioner 

Denne Bosch SMU46DB01S har mange forskellige programmer og funktioner som kan gøre hverdagen meget nemmere for en familie og sikrer et godt og miljøvenligt resultat. Opvaskemaskinen har 6 forskellige programmer som der kan vælges mellem. De varierer i temperatur, og dertil er der 3 tillægsprogrammer, som kan vælges til efter behov og indhold i maskinen. Der er yderligere et specialprogram, Machine Care, som fjerner fedt og kalkaflejringer i maskinen, så maskinen altid yder sit bedste. Maskinen tilbyder altså forskellige programmer, som kan sikre et godt resultat.  

Sikring på flere måder

Opvaskemaskinen er udstyret med mere end én slags sikring. Den er både udstyret med en børnesikring, som er en mekanisk børnelås på lågen og dertil en elektronisk børnesikring på kontrolpanelet, så de små fingre ikke piller ved for meget. 

Derudover så har den et AquaStop-system, som beskytter imod vandskader, fra lækkende slanger og utætheder i maskinen. Bosch garanterer sikkerhed i hele maskinens levetid, så der er ingen grund til at bekymre sig mere om det. 

Bosch SMU46DB01S vs. markedet

Bosch SMU46DB01S er en god opvaskemaskine, som har mange forskellige funktioner og programmer, som er med til at adskille den fra andre opvaskemaskiner. Denne maskine indeholder mange funktioner som andre Bosch modeller også indeholder, men denne model tilbyder det til en anden pris. Den giver altså en større værdi for pengene. 

Fordele ved Bosch SMU46DB01S
Plads til 13 kuverter 
Energiklasse B
Mange forskellige programmer og funktioner efter behov
Lavt støjniveau
Børnesikring 
AquaStop-system


Siemens SN436W05IS 

✅ Populær blandt brugerne

Siemens SN436W05IS

.
Siemens SN436W05IS har ikke været medtaget i officielle tests, hvor den er blevet afprøvet og testet på forskellige parametre.

Til gengæld er denne model meget populær blandt de brugere, som anvender modellen hver dag i deres dagligdag. Brugernes daglige brug af modellen gør, at de ved, hvad der fungerer og ikke fungerer for den almindelige forbruger.

Læg mærke til at denne model skal placeres under en bordplade, og derfor leveres den uden topplade.

Rummelig og støjsvag

Siemens SN436W05IS ligger i den mere prisvenlige del af skalaen, men den lavere pris har ikke reduceret kvalitet eller størrelse. Her er nemlig tale om en model med en god rummelighed med plads til 13 kuverter – det svarer til en familie på 4-5 personers forbrug.

Hertil kommer, at forbrugerne i deres anmeldelser forklarer, at denne model er meget støjsvag og dermed ikke irriterer eller overdøver samtaler. Siemens SN436W05IS har et lydniveau på 46 dB.

Energiklasse A

Hvis man gerne vil spare på strøm og vand, så vil Siemens SN436W05IS også været et godt valg. Modellen er i markedets bedste energiklasse A og sikrer dermed en besparelse for både miljø og pengepung.

Dette mindre energiforbrug sikres ikke mindst af den unikke iQdrive-motor, som er designet til at gøre maskinen mere effektiv.

Denne motor sørger også for, at programmerne holdes så korte som muligt, og at der arbejdes under de mest støjsvage forhold som muligt – noget forbrugerne som nævnt også kommer ind på.

Effektiviteten ses også i DoseringsAssistenten, som gør, at rengøringsmidlet hele tiden fordeler sig jævnt ud i hele maskinen og kommer rundt i alle kroge.

God indretning, ifølge brugerne

DoseringsAssistenten højner dermed rengøringsniveauet, og det er også noget, som forbrugerne bemærker i deres anmeldelser. De forklarer, at servicet hver gang bliver rent, og især glassene bliver flotte uden mærker.

Modellen har netop også et specifikt glasprogram sammen med 5 andre programmer: intensiv, auto, øko, 1 time og forskyl.

Ud over opvaskeprogrammerne findes der flere tillægsfunktioner, som blandt andet inkluderer VarioSpeed Plus (forkorter programmerne), HygiejnePlus (dræber 99 procent af alle bakterier) og timer-funktion med udskudt start (så man selv kan planlægge, hvornår opvasken skal gå i gang).

Hertil forklarer flere af brugerne, at den indvendige side af Siemens SN436W05IS har en rigtig god indretning med for eksempel en god bestikkurv og bakke til skarpe knive.

Fordele ved Siemens SN436W05IS:
 
Brugerfavorit, hvor renhed, god indretning og støjsvaghed fremhæves
 Plads til 13 kuverter
 Energiklasse A
 6 programmer
 Mange muligheder for tillægsfunktioner såsom VarioSpeed Plus og HygiejnePlus


 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme