Bosch opvaskemaskine test – Find de bedste Bosch opvaskemaskiner

2

27 september 2017

I denne artikel ser vi nærmere på opvaskemaskiner fra mærket Bosch. Opvaskemaskinerne har været igennem flere tests, og efter nøje beregninger har eksperterne vurderet hvilke modeller, der er de bedste.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den opvaskemaskine, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön.

Læg specielt mærke til, at der kan være tale om to forskellige typer af opvaskemaskiner: Integreret og underbygget. Den underbyggede model skal placeres under bordpladen ved siden af andre køkkenelementer og derfor bliver denne type leveret uden top- og sidepaneler, men med front.

Den integrerede model bliver leveret uden front, da den skal integreres med designet i køkkenet. Derfor skal den have samme front som resten af lågerne i køkkenet.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

I denne artikel får du:
– Overblik over de bedste Bosch opvaskemaskiner
– Information om mærket Bosch
– Guide til hvordan man rengør sin opvaskemaskine bedst
– Lær hvordan du får din opvaskemaskine til at vaske helt rent
– Information om opvaskemaskinens energimærke
– Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Bosch SMU46CI02S

 Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Bosch SMU46CI02S opvaskemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.444,00 Kr. 0,00 Kr. 3.444,00 Kr. Læs mere
3.987,00 Kr. 0,00 Kr. 3.987,00 Kr. Læs mere
4.621,00 Kr. 0,00 Kr. 4.621,00 Kr. Læs mere
8.599,00 Kr. 0,00 Kr. 8.599,00 Kr. Læs mere

 

Både det danske forbrugerråd Tænk og det svenske forbrugerråd Råd & Rön har testet opvaskemaskiner og eftersom Bosch SMU46CI02S klarer sig rigtig godt over stort set hele linjen, kårer begge forbrugerråd Bosch SMU46CI02S som testvinder.

Rigtig god til de primære opgaver

Bosch SMU46CI02S har til formål at vaske og tørre forbrugernes køkkenudstyr og service, og eftersom Bosch SMU46CI02S er en moderne model, har den flere programmer til at klare opgaverne og især modellens øko- og autoprogram er rigtige gode. Udover at diverse køkkenudstyr bliver rent, så har Bosch SMU46CI02S også en effektiv tørringsfunktion, hvilket skyldes det indbyggede Zeolith-system, som netop sikrer en omhyggelig tørring.

Miljøvenlig model

Bosch SMU46CI02S har et økoprogram for at tage hensyn til miljøet. Dette program sørger for, at der bliver brugt mindre vand og mindre strøm, og hvis man bruger opvaskemaskinen hver dag, bliver det hurtigt til en stor besparelse. Økoprogrammet bruger nemlig flere liter vand mindre end andre programmer, og også energiforbruget er mindre. For at maskinen ikke skal stå på standby, så har modellen en indbygget sluk-selv-funktion, der gør, at modellen automatisk slukker efter endt program. Bosch SMU46CI02S miljøvenlighed kan også ses på energiklassen, der er A+++.

Rummelig og fleksibel

Bosch SMU46CI02S er en støjsvag model, hvilket er rigtig godt, hvis køkkenet ligger tæt på stue eller soveværelse. Lydniveauet er kun på 48 dB, hvilket betyder, at man knap vil høre den. Ydermere er Bosch SMU46CI02S en opvaskemaskine med mange funktioner. Pr. opvask kan den rumme omkring 13 kuverter, og modellen er meget fleksibel med pladsen, hvilket betyder, at har man eksempelvis ikke brug for de mange tallerkenrækker, kan tallerkenrækkerne i underkurven klappes sammen. Både den øverste og nederste spulearm kan afmonteres, og en børnesikring på lågen gør, at der kan opvaskes med modellen, selv når små børn er til stede. Døren forbliver også lukket, selv når programmet er slut. Ønsker man at planlægge sin opvask, er Bosch SMU46CI02S også udstyret med en udskudt-start funktion.

Modellen måler 81,3 cm (h), 60,1 cm (b), 58,7 cm (d) og er af typen til underbygning. Det betyder, at modellen placeres under bordpladen og leveres uden top- og sidepaneler men med front.

Udvalgte fordele ved Bosch SMU46CI02S:
🔵 
Gode programmer
🔵 Køkkenudstyr og service bliver både rent og tørt
🔵 Miljøvenlig model med øko-program
🔵 Støjsvag opvaskemaskine
🔵 Fleksibel og sikker

Nedenfor kan du se en kort præsentation af opvaskemaskinens funktioner:


Bosch SPV69T80EU

 Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Bosch SPV69T80EU

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Det danske forbrugerråd Tænk har testet Bosch SPV69T80EU på adskillige parametre. Eksperterne er generelt rigtig glade for Bosch SPV69T80EU, som de også kårer som topscorer i testen.

Gode økoprogrammer

Modellen har flere forskellige programtyper, som blandt andet tæller et økoprogram, som har til opgave at skåne vand- og energiforbrug. Selv om økoprogrammerne bruger mindre vand og strøm, så vasker og tørrer de rigtig godt. Bosch SPV69T80EU er også udstyret med Zeolith-system, hvis innovative teknologi sørger for en bedre og effektiv tørring.

Høj brugervenlighed

Udover at Bosch SPV69T80EU vasker og tørrer diverse køkkenudstyr og service rigtig godt, så er modellen også meget brugervenlig. Kurvene er gode og har en fleksibel indretning for bedst mulig udnyttelse af pladsen, og det fungerer let at tømme og fylde maskinen. Til trods for at der er flere forskellige programmer, er indstillingerne lette at finde ud af, og knapperne fungerer meget intuitivt. Bosch SPV69T80EU er udstyret med en smart selvrenseeffekt, som gør rengøringen lettere. Som en ekstra bonus så larmer modellen ikke ret meget, når den kører.

Mange funktioner

Bosch SPV69T80EU er ikke den største model, men den kan stadig rumme omkring 10 kuverter. Bemærk også gerne, at Bosch SPV69T80EU er en smal model. Den medfølgende bestikbakke klarer bestikket, og tallerkenrækkerne kan klappes sammen. Displayet er godt og velinformerende, og undervejs oplyses der om programmets status og resttid. Displayet løser også de langtidssigtede opgaver ved at informere om, når der mangler afspændingsmiddel og salt. Man kan med fordel vaske både snavset og mindre snavset service, da intelligente sensorer selv registrerer, hvor tilsølet servicet er, og herudfra tilpasses programmet. Kan man ikke fylde hele maskinen, er der også mulighed for at vælge halv fyldning.

Modellen måler 81,4 cm (h), 45 cm (b), 55,5 cm (d) og er af typen fuld integreret. Det betyder, at modellen skal være i samme design som resten af køkkendesignet og bliver leveret uden front.

Udvalgte fordele ved Bosch SPV69T80EU:
🔵 Vasker service helt rent
🔵 Zeolith-system sørger for en bedre tørring
🔵 Gode og effektive økoprogrammer
🔵 Brugervenlig model
🔵 Model med mange funktioner


Bosch SMU46CB01S

 Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Bosch SMU46CB01S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
6.399,00 Kr. 0,00 Kr. 6.399,00 Kr. Læs mere

 

Vasker du ofte, eller har du blot en stor husholdning, så er det især vigtigt at vælge en opvaskemaskine med stor kapacitet. Denne model fra Bosch rummer 13 kuverter og er ifølge producenten selv særligt rummeligt indrettet.

Mange programmer

Bosch SMU46CB01S har både et effektivt hoved- og økoprogram, som vasker både rent og effektivt. Både glas, tallerkener, gryder, bestik og plastik kan komme i opvaskemaskinen, og eftersom Bosch SMU46CB01S har et stort repertoire af programmer, er brugen meget alsidig. Modellen har faktisk 6 forskellige programmer, som spænder fra temperaturer fra 45-70 grader. Er servicet meget snavset, kan man endvidere køre et forskylningsprogram, som fjerner det værste snavs, inden selve programmet starter.

Stor men sikker model

Bosch SMU46CB01S hører til blandt de større modeller, som har plads til omkring 13 kuverter. Det passer let til hverdagsforbruget for en familie på 4-5 personer. For at komme alt snavset til livs sørger den specielle Machine Care-funktion for at fjerne fedt og kalkaflejringer ekstra omhyggeligt. Selv hvis man bruger Bosch SMU46CB01S hver dag og har børn i husstanden, behøver man ikke frygte for hverken børnenes sikkerhed eller sikkerheden generelt, for modellen har mekanisk børnesikring på lågen og elektronisk børnesikring af panelet. Desuden har modellen AquaStop-funktion, som beskytter mod eventuelle vandskader, da vandtilførslen automatisk lukkes, så oversvømmelser og lækager undgås.

Intelligent opvaskemaskine

De moderne opvaskemaskiner er i stand til rigtig mange ting selv, og det gælder også Bosch SMU46CB01S. Modellen er nemlig udstyret med en række funktioner og teknik, der giver en hjælpende hånd i hverdagen. EcoSilence Drive er en energibesparende og stille motorteknologi, der sørger for, at modellen ikke larmer ret meget, når den vasker op. Den intelligente AquaSensor regulerer selv rengøringsprocessen efter typer af både service og urenheder, således at der fokuseres på den slags pletter, servicet har (eksempelvis rester af mad, fedt eller opvaskemiddel) for et optimalt resultat. MængdeSensoren registrerer selv, hvor fuld opvaskemaskinen er og tilpasser programmets type og længde herefter. Bosch SMU46CB01S ved desuden selv, hvornår det er tid til at fylde afspændingsmiddel og salt på, og den informerer brugeren herom ved at indikere dette via displayet.

Modellen måler 81 cm (h), 60 cm (b), 59 cm (d) og er af typen til underbygning. Det betyder, at modellen placeres under bordpladen og leveres uden top- og sidepaneler men med front. 

Udvalgte fordele ved Bosch SMU46CB01S:
🔵 Vasker og tørrer upåklageligt
🔵 Mange forskellige programmer for alsidigt brug
🔵 Stor model
🔵 Høj sikkerhed
🔵 Smart model med intelligent teknologi

Nedenfor kan du se en kort præsentation af opvaskemaskinens funktioner:


Bosch SMU46CI01S

 Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Bosch SMU46CI01S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
3.499,00 Kr. 0,00 Kr. 3.499,00 Kr. Læs mere
6.199,00 Kr. 0,00 Kr. 6.199,00 Kr. Læs mere
6.199,00 Kr. 0,00 Kr. 6.199,00 Kr. Læs mere

 

Denne model fra Bosch har flere innovative funktioner og effektive programmer, som sikrer en særligt effektiv og miljøvenlig opvask. Maskinen har nemlig en særlig vasketeknik, som sørger for en målrettet vanddistribution under opvask og derved sparer både vand og energi uden, at der bliver sparet på effektiviteten.

Let og effektiv rengøring

Ofte kan der være genstridige fedtpletter og kalkpletter, når man er færdig med opvaskeprogrammet, men med sine effektive programmer, så er dette ikke tilfældet med Bosch SMU46CI01S. Opvaskemaskinen har både et hovedprogram og økoprogram, som begge, ifølge producenten er særligt effektive hvad angår både vask og tørring. For ekstra grundighed kan man vælge flere tillægsfunktioner som ExtraDry, som sikrer, at servicet efterlades helt tørt, når programmet er slut.

Stor og miljøvenlig model

Bosch SMU46CI01S er en stor model med plads til 13 kuverter, og det er nok til en familie på 4-5 personer. Til trods for den store kapacitet er modellen meget miljøvenlig og i energiklasse A++, hvilket ligger i den bedre ende af energiskalaen. Energiforbruget til et program er på under 1 kWh, og anvender man økoprogrammet, bliver energiforbruget endnu lavere. Det samme gælder vandforbruget, hvor anvendelse af økoprogrammet bruger over to liter vand mindre hver gang. Også støjniveauet er i den lave ende takket være SilencePlus-funktionen, der sørger for en behagelig stilhed.

Let at bruge

Bosch SMU46CI01S er ydermere en brugervenlig opvaskemaskine, som er nem i brug. 7-segment displayet giver god information til brugeren undervejs, hvor det blandt andet tæller resttiden og programmets status. Displayet fortæller også, hvornår det er tid til at fylde ny salt og afspændingsmiddel på. Det indvendige rum er fleksibelt tilrettelagt med Vario kurvesystem og en højdejusterbar overkurv. For at sikre en optimal opvask hver gang er Bosch SMU46CI01S udstyret med et selvrensende filtersystem, der er i 3 lag med bølget mikrofilter. Indekarret er yderligere i rustfrit stål, og modellen har AquaStop, der sørger for, at der ikke sker vandskader og lækager.

Modellen måler 81 cm (h), 60 cm (b), 59 cm (d) og er af typen til underbygning. Det betyder, at modellen placeres under bordpladen og leveres uden top- og sidepaneler men med front.

Udvalgte fordele ved Bosch SMU46CI01S:
🔵 Rigtig gode vaske- og tørreevner
🔵 Gode programmer
🔵 ExtraDry sørger for et helt tørt resultat
🔵 Stor model
🔵 Brugervenlig opvaskemaskine

Nedenfor kan du se en kort præsentation af opvaskemaskinen og dens funktioner:


Bosch SMU46CW01S

 Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön
✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

opvaskemaskinen Bosch SMU46CW01S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.764,00 Kr. 0,00 Kr. 2.764,00 Kr. Læs mere
3.112,00 Kr. 0,00 Kr. 3.112,00 Kr. Læs mere
5.125,00 Kr. 0,00 Kr. 5.125,00 Kr. Læs mere

 

Med denne model fra Bosch for du en effektiv og testvindende opvaskemaskine, som ikke alene har flere smarte funktioner og programmer, men også er et prisvenligt alternativ til mange af de dyre opvaskemaskiner på maredet.

Meget for pengene

Bosch SMU46CW01S beviser, at det er muligt at anskaffe sig en opvaskemaskine, der er utrolig velfungerende samtidig med, at den ikke koster rigtig mange penge. Bosch SMU46CW01S er nemlig både en billig og velfungerende opvaskemaskine med en effektiv vaske- og tørreevne. Den gode tørreevne skyldes især ExtraDry-funktionen, som sørger for en ekstra grundig tørring af servicet. De 6 programmer, som Bosch SMU46CW01S kommer med, sikrer desuden, at man let kan finde den varme og den programtype, som passer bedst til den enkelte opvask.

Hurtigere model

Tidsfaktoren er en anden vigtig faktor, når opvaskemaskinerne testes, Bosch SMU46CW01S klarer opvasken i fin tid. Knap to timer tager en opvask på et normalt program, mens et program som økoprogrammet bruger mindre vand og strøm, og derfor tager det længere tid. Har man ikke noget imod den ekstra ventetid, så er der både meget vand og strøm at spare, for økoprogrammet bruger både en del mindre vand og mindre strøm. Bosch SMU46CW01S er desuden allerede en miljøvenlig opvaskemaskine med et i forvejen lavt vand- og energiforbrug, da den er i energiklasse A++. Modellen er også skabt med omtanke for forbrugerens komfort, for SilencePlus-systemet sørger for, at motoren er stille og behagelig med kun 48 dB.

Mange indstillinger

De 6 forskellige programmer på Bosch SMU46CW01S gør, at der kan tages hensyn til, hvilket service, der opvaskes. For eksempel er glas meget mere skrøbeligt end plastik og gryder, men med programmet Glas 40 grader sørger maskinen for en ekstra skånsom opvask, der tager højde for, at den arbejder med skrøbelige materialer. Dette er bare ét eksempel på, at Bosch SMU46CW01S har rigtig mange brugbare indstillinger, og at modellen er meget fleksibel. Har man travlt, kan man slå turbo-funktionen VarioSpeed til, som både klarer vask og tørring på den halve tid, og Machine Care-funktionen specialiserer sig i at fjerne fedt og kalkaflejringer.

Modellen måler 81 cm (h), 60 cm (b), 59 cm (d) og er af typen til underbygning. Det betyder, at modellen placeres under bordpladen og leveres uden top- og sidepaneler men med front.

Udvalgte fordele ved Bosch SMU46CW01S:
🔵 Vasker rent og tørrer effektivt
🔵 Hurtig model
🔵 Miljøvenlig opvaskemaskine
🔵 Mange vaske-/tørreprogrammer
🔵 Prisvenlig model

Nedenfor kan du se en kort præsentation af opvaskemaskinen:


 Bosch SMU46CW02S

 Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Bosch SMU46CW02S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.333,00 Kr. 0,00 Kr. 3.333,00 Kr. Læs mere
3.449,00 Kr. 0,00 Kr. 3.449,00 Kr. Læs mere
3.998,00 Kr. 0,00 Kr. 3.998,00 Kr. Læs mere
7.499,00 Kr. 0,00 Kr. 7.499,00 Kr. Læs mere

 

Underbygnings-opvaskemaskinen Bosch SMU46CW02S er udstyret med en lang række funktioner og et design, som gør modellen særligt brugervenlig. Blandt andet et fleksibelt kurvesystem, et integreret rengøringssystem og SilencePlus, som gør, at opvaskemaskinen er ekstra stillegående.

God til alle opgaver

En opvaskemaskine skal klare både glas, bestik, tallerkener, gryder og diverse småting på samme tid, så det er derfor nødvendigt, at selv vanskelige steder bliver vasket og tørret. Det kan også være vanskeligt at få tørret alle dele helt, men Bosch SMU46CW02S er udstyret med både ExtraDry og Zeolith-system, der udfører tørringsopgaven med ekstra omhyggelighed og sørger for, at alle dele bliver tørre.

Plads til meget

Bosch SMU46CW02S har en stor kapacitet og kan således rumme 13 kuverter. Det er nok til en familie på 4-5 personer. Bosch SMU46CW02S vil være et godt valg i en husholdning, hvor der tænkes på miljø og elregning, for modellen er i energiklasse A+++, hvilket er den bedste klasse. Det sikrer et lavere energi- og vandforbrug, og det bliver til mange sparede penge over tid. Blandt de 6 forskellige programmer findes også et økoprogram, som sparer endnu mere på vand og strøm, og herudover findes programmer til intensiv 70 grader, autoprogrammer på 45-64 grader, et superprogram på 60 grader og et glasprogram på 40 grader samt et forskylningsprogram, man kan køre inden hovedvasken, som fjerner det værste snavs.

Intelligent model

Et af de meget brugbare specialprogrammer er glas-programmet. Programmet er både skånsomt og effektivt til glas, da der vaskes ved lave temperaturer, og derudover er tørreprocessen længere end normalt, hvilket sikrer rene glas uden kalkspor.

Bosch SMU46CW02S er dermed en af de moderne, intelligente opvaskemaskiner, hvis teknologi er af højeste standard. Derfor findes der også indbyggede sensorer, der både kan måle mængde og vand. MængdeSensor sørger for at spare ekstra vand og energi, således at vandforbruget tilpasses efter, hvor fyldt opvaskemaskinen er. AquaSensoren sørger for at registrere hvilke pletter, der findes på servicet således, at rengøringsprocessen kan tilpasses herefter.

Modellen måler 81 cm (h), 60 cm (b), 59 cm (d) og er af typen til underbygning. Det betyder, at modellen placeres under bordpladen og leveres uden top- og sidepaneler men med front.

Udvalgte fordele ved Bosch SMU46CW02S:
🔵 God til alle vaske- og tørringsopgaver
🔵 ExtraDry og Zeolith-teknologi sørger for ekstra tørt service
🔵 Høj kvalitet
🔵 Stor model
🔵 Mange funktioner med intelligente komponenter

Nedenfor kan du se en kort præsentations af opvaskemaskinen og dens funktioner:


Bosch SPU68M02SK

 Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Bosch SPU68M02SK

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Med plads til 10 kuverter er denne kompakte Bosch opvaskemaskine den perfekte løsning til det lille køkken. Den måler kun 45 centimeter i bredden, så den optager væsentligt mindre plads, end mange af de andre modeller på markedet.

Mindre, men alsidig model

Bosch SPU68M02SK er ikke så stor som mange af de andre modeller. Den kan rumme 10 kuverter, men det er stadig nok til en mellemstor familie. Man kan med fordel vælge at vaske med økoprogrammet, da det sparer væsentligt på både vand og strøm, mens det stadig leverer en effektiv vask. Selvom modellen er lille, er der bestemt ikke sparet på indstillinger, for der findes 6 forskellige vaske-programmer, som man kan bruge alt efter, hvilken form for service man vasker i opvaskemaskinen.

Fleksibelt indre

Da Bosch SPU68M02SK er en smallere model, er det vigtigt, at selve opvaskerummet bliver udnyttet maksimalt. Det gør det nemlig også på Bosch SPU68M02SK med både VarioFlex-kurvesystem og VarioDrawer-topkurv. Dette skaber ekstra fleksibilitet i både over- og underkurve, således at man kan tilpasse rummet til det slags service, der vaskes op. Overkurven er yderligere justerbar, hvilket giver endnu mere plads. Bestikskuffen er desuden placeret øverst, hvilket betyder, at det er lettere at manøvrere rundt med store skåle og gryder, der skal placeres i bunden af maskinen.

Sikker model

En opvaskemaskine er en praktisk foranstaltning i hjemmet, men alt elektronik kan udgøre en potentiel fare – især med børn i hjemmet. På Bosch SPU68M02SK er der sørget for ekstra sikkerhed på flere fronter. For det første er modellen udstyret med AquaStop, der beskytter køkkenet mod eventuelle vandskader. For det andet så findes der en mekanisk børnesikring på lågen samt en elektronisk børnesikring af panelet. Det betyder, at lågen ikke kan blive åbnet, mens programmet kører, og at der ikke fejlagtigt kan ændres på programmet.

Modellen måler 82 cm (h), 45 cm (b), 56 cm (d) og er af typen til underbygning. Det betyder, at modellen placeres under bordpladen og leveres uden top- og sidepaneler men med front. Læg mærke til at dette er en smal model.

Udvalgte fordele ved Bosch SPU68M02SK:
🔵 Smal model med gode vaske- og tørreevner
🔵 Mange forskellige vaskeprogrammer
🔵 Stor fleksibilitet
🔵 Over- og underkurve kan tilpasse sig typen af opvask
🔵 Sikker model


 Bosch SPV50E70EU

 Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Bosch SPV50E70EU

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.299,00 Kr. 0,00 Kr. 6.299,00 Kr. Læs mere

 

Dette er endnu en kompakt topmodel fra Bosch, som leverer både effektivitet og pladsbesparelse. Opvaskemaskinen er oplagt til en mindre husholdning, hvor der er et begrænset behov for at vaske op.

God til basisopgaver

Bosch SPV50E70EU er udstyret med flere innovative funktioner og teknologi, der både sørger for at vaske service rent og herefter tørre det, mens der stadig tages hensyn til skånsomhed og udseende uden striber og streger. Modellen har 5 programmer til individuelle behov, og har man travlt, kan man med fordel anvende VarioSpeed-funktionen, der sørger for samme renhed og tørring blot på den halve tid. Modellen er i energiklasse A+, og ønsker man at spare miljøet ekstra, kan man benytte øko-programmet, når man vasker.

Lille og integreret model

Med en kapacitet på 9 kuverter er Bosch SPV50E70EU ikke en af de største opvaskemaskiner på markedet. Modellen har desuden et smalt design og er derfor mindre end andre modeller. Den mindre størrelse gør dog også, at man stadig kan anskaffe sig denne model, selv om man ikke har så god plads i køkkenet. For at udnytte den indre plads bedre findes der Vario kurvesystem på Bosch SPV50E70EU, som sørger for et fleksibelt indre rum, hvor der er plads til mest muligt service.

Husk at modellen er en integreret opvaskemaskine, hvilket betyder, at den ikke kommer med en front. Fronten skal nemlig tilpasses køkkenets øvrige låger og design, så det hele går ud i et.

Brugervenlig opvaskemaskine

Bosch SPV50E70EU er en både lille og overskuelig model. Den er nem at betjene og håndtere, og det er let at finde rundt i knapper og indstillinger. Displayet er også overskueligt, og det fortæller selv, når det er tid til at fylde mere salt og afspændingsmiddel på. Den medfølgende manual er god og kan også hjælpe en uerfaren bruger. Det er let at sætte service ind i maskinen og få plads til alting. For at sikre en optimal rengøring er Bosch SPV50E70EU udstyret med et selvrensende filtersystem med et 3-lags mikrofilter.

Modellen måler 81 cm (h), 45 cm (b), 55 cm (d) og er af typen integreret. Det betyder, at modellen er i samme design som resten af køkkendesignet og bliver leveret uden front.

Udvalgte fordele ved Bosch SPV50E70EU:
🔵 
Smal model, som er skabt som en integreret del af køkkenet
🔵 Mulighed for at anvende forskellige programmer, herunder et økoprogram
🔵 Fleksibelt kurvesystem
🔵 Let at betjene
🔵 Brugervenlig model


Om Bosch

Tyske Bosch er grundlagt i 1886 af Robert Bosch, og mærket er især kendt inden for både husholdning og værktøj. Tidligere var fokus på håndværk og industriteknik, og allerede tidligt stræbte Bosch efter det bedste og at undlade at gå på kompromis med kvaliteten. Dette er stadig en af Boschs mærkesager. Med årene har Bosch forgrenet sig ud, og i dag forhandler virksomheden både hvidevarer som køleskabe, frysere og opvaskemaskiner, men også for eksempel køkkenredskaber, støvsugere og produkter til hårpleje.

Produktionen steg hurtigt op gennem 1900-tallet hos Bosch, og især omkring 1960’erne, hvor kvinderne begyndte på arbejdsmarkedet, blev produktionen inden for køkken- og vaskeprodukter forøget markant. Nu havde husmoderen ikke længere tid til madlavning, opvask og tøjvask, så det var nødvendigt at fokusere på at gøre komforten og produktiviteten i køkken og vaskerum større. Her kom der for alvor fokus på køkkenprodukter, som i dag er et af Bosch største produktionsområder.

Op gennem 1900-tallet kom der et øget fokus på luksus og fleksibilitet, og med den nye og moderne teknologi begyndte Bosch at fokusere på at bruge teknologien til at gøre husholdningen lettere. Nogle af de helt nye tiltag er de app-baserede hvidevarer, hvor man kan overvåge og betjene sine hvidevarer med telefonen, og også når man ikke er hjemme.

Bosch værdigrundlag er også i dag meget vigtigt for virksomheden, og de fleste af disse værdier kan føres helt tilbage til Robert Bosch i slutningen af 1800-tallet. Værdierne tæller orientering inden for fremtid og resultater, ansvarlighed og bæredygtighed, initiativ, åbenhed og tillid, pålidelighed og troværdighed samt mangfoldighed.

Bosch har en lang og fin historie bag sig og nedenfor kan du se en lille fortælling om den: 


Sådan gør du din opvaskemaskine ren

Opvaskemaskinen kan hurtigt blive fyldt med alskens snavs og skidt på trods af, at det er dens opgave at vaske service helt rent.

Baseret på artikler fra Bolius, Klikk.no og Expressen.se guider vi her til, hvordan du bedst får gjort din opvaskemaskine helt ren.

Først og fremmest skal du overveje, hvorfor opvaskemaskinen bliver beskidt. Læg især mærke til følgende:

Madrester: Du får ikke fjernet madrester fra servicet, inden du sætter det ind. Dermed kommer gammel mad med ind i maskinen. Husk derfor at skrabe alt overflødigt mad af først. Dog skal man ikke fjerne alt snavs, for det resulterer blot i, at maskinen efterfølgende kører et program med en lav temperatur.

Placering: Du placerer ofte servicet alt for tæt, så der ikke kommer tilstrækkeligt med vand og sæbe rundt på alle flader.

Lågen: Du glemmer at lade låge stå åben efter brug. En lukket låge gør, at fugten forbliver i maskinen.

Filtre og åbning: Du glemmer at rengøre filtre og lågeåbningen regelmæssigt.

Programmer: Du benytter dig for ofte af hurtige programmer, som ikke får temperaturen højt op. En høj temperatur er vigtig for at dræbe bakterievækst.

Tabs: Brug kun multitabs hvis vandets hårdhed er under 21 dH, for de kan kun binde kalk op til dette niveau. Er hårdheden over 21 dH brug i stedet salt, maskinopvaskemiddel og afspændingsmiddel.

Den rette dosis: Du har måske ikke helt styr på, hvor meget opvaskemiddel, salt og afspændingsmiddel der skal bruges i forhold til vandets hårdhed. Det vil oftest kunne læses i manualen.

Især doseringen af diverse midler er noget at det, som mange ikke ved ret meget om. De hælder bare i på må og få, men det er vigtigt at finde den rette dosering.

En underdosering af vaskemidlet vil gøre, at servicet ikke bliver ordentligt rengjort, og der kan opstå bakterievækst i maskinen. Ved overdosering kan der sætte sig sæberester på servicet, som får det til at se snavset ud.

Når det gælder afspændingsmidlet, så er det især glas, der bliver offeret. Både en over- og underdosering vil nemlig sætte matte belægninger på servicet, og det vil være mest synligt på glas. Det samme gælder for saltdoseringen, som skal tilpasses i forhold til vandets hårdhed. Det er nemlig salt, der binder kalken i vandet.

Vil man gerne undgå en beskidt opvaskemaskine, er det en god ide at rengøre maskinen 3-4 gange om året. Her følger de komponenter, man skal være særligt opmærksom på:

Sien: Tøm grovisen en gang om ugen, da madrester ender her. Tag sien ud og rengør den med opvaskemiddel. Den fine si skal renses på samme måde, men det behøver man kun at gøre 3-4 gange årligt.

Afløb: Når sierne er fjernet, kan afløbet skrubbes med en børste tilsat lidt opvaskemiddel.

Spulearm: Tag spulearmen ud og rens madresterne væk med en tandstik eller lignende. Tør efter med en mikrofiberklud.

Kurv: Mange opvaskekurve er udtagelige, så tag dem ud og skrub dem med en børste tilsat lidt opvaskemiddel. Det kan være svært at komme til i alle hjørner, så brug eventuelt en tandstik eller lignende til de besværlige steder.

Hjørner og sider: Skrub opvaskemaskinens hjørner og sider med en børste. Kør eventuelt en omgang med citronsyre, hvis der er svære kalksamlinger.

Låge: Lågen har både revner og sprækker, og de skal renses med en tandbørste og tørres efter med en mikrofiberklud.

Grydevask: Som afsluttende runde kør da et af maskinens kraftigste programmer ved høj temperatur for at fjerne rester af snavs. Brug gerne gryde-programmet til dette formål.


Få din opvaskemaskine til at vaske helt rent

Når man endelig har fået rengjort sin opvaskemaskine efter ovenstående vejledning, så vil man også gerne have, at opvaskemaskinen vasker servicet helt rent. Maskinens vaskeevne kan hurtigt forringes, så baseret på artikler fra Politiken og Samvirke rådes man til at gøre følgende:

Filter: Filteret skal renses ofte for at sikre en optimal opvask

Påfyldning: Husk også at fylde salt og afspændingsmiddel på regelmæssigt. Mange opvaskemaskiner fortæller selv, hvornår det er tid til en påfyldning.

Eddike: Bor man i områder som København, Sjælland, Odense, Djursland og Århus, så kan man godt regne med, at der er meget kalk i vandet. For at komme kalken til livs skal man bruge eddike, og den billige lagereddike er nok. Hæld en halv liter i bunden af en fuld maskine og kør programmet. Brug gerne eddiken sammen med glas, for så forhindrer man kalkrester på glassene med det samme.

Citronsyre: Er der rigtig meget kalk i vandet, så er eddiken ikke nok. Så skal man have fat i citronsyre i pulverform. Put citronsyrepulveret i skuffen, hvor der normalt er vasketabs og kør et normalt program med en tom maskine.

Belægninger på glas: Det er især på glas, at man kan se de hvide og uklædelige belægninger fra maskinopvasken. De kan stamme fra forskellige årsager, men oftest er det på grund af kalk. Kalken afsætter aflejringer på glasset, og det er ofte, fordi der ikke er salt nok i maskinen. Salten binder nemlig kalken, så det ikke sætter sig andre steder. Brug desuden helst det grove salt. Tommelfingerregelen lyder, at jo mere kalk der er i vandet, des mere salt skal der bruges. Allerede-eksisterende pletter og belægninger på glas og service kan eventuelt fjernes med citronsyre, hvis man kører et program kun med de ramte glas og service og tilsætter citronsyre i pulverform i sæbeskuffen.


Opvaskemaskinens energimærke

Et af de store problemer ved opvaskemaskiner er, at de har et rigtig højt energiforbrug, og især når man tager i betragtning, at opvaskemaskinen måske kører hver dag, og at hvert program tager nogle timer.

Sparenergi.dk forklarer, at hvis man gerne vil tænke over energiforbruget, når man skal ud og købe ny opvaskemaskine, så bør man især lægge mærke til maskinens energimærke. Energimærket fortæller nemlig, hvor meget strøm maskinen bruger om året, og også energiklassen vises. Her er det en rigtig god ide at vælge en model i klassen A++ eller A+++, som er de bedste modeller på markedet. Skalaen går helt ned til D, men bare man vælger en model i en lidt lavere klasse, kan forskellen i strømforbruget tydeligt ses:

energimaerkningenVælger man for eksempel en model til 13 kuverter i klasse A+++, koster brugen af maskinen 470 kr. om året. Vælger man en model med samme kapacitet i klasse A koster modellen årligt 670 kr. Altså er der 200 kr. forskel på blot få klasser.

Man kan med fordel også lægge mærke til, om modellen er mærket med enten Blomsten eller Svanen, som er det europæiske og nordiske miljømærke. Dette er også garanti for, at produktet er miljørigtigt.


Bosch opvaskemaskine test – Disse kilder har vi brugt:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk er det danske forbrugerråd. Her udføres omfattende tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 51 opvaskemaskiner med fokus på vaskeevner, tørreevner, vand- og energiforbrug, tidsforbrug, brugervenlighed og funktioner.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er det svenske forbrugerråd. Råd & Rön har foretaget to forskellige tests af opvaskemaskiner. Én test med 75 produkter, og en anden test med 98 produkter. Fælles for begge tests er, at der fokuseres på vaske-/tørreevner, vand- og energiforbrug, tidsforbrug og håndterbarhed.

Du kan læse mere om testene her og her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Øvrige relevante tests

Hvis du ønsker at vide mere om hvilke opvaskemaskiner der er de bedste på markedet netop nu, så kan du med fordel læse vores generelle opvaskemaskine test, hvor vi kigger nærmere på en række forskellige producenternes opvaskemaskiner og har samlet de modeller der har fået de bedste anmeldelser af eksperterne i artiklen. Vi har naturligvis også foretaget prissammenligning af produkterne, så du nemt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst i Danmark.

Hvis du leder efter en opvaskemaskine der fylder mindre, så har vi også udarbejdet en bordopvaskemaskine test, hvor vi har samlet nogle af de mest populære og bedst bedømte bordopvaskemaskiner på markedet. Denne test indeholder også prissammenligning af produkter, så du altid kan se hvilken forhandler der er billist.