Bosch opvaskemaskine test 2019 – Find de bedste Bosch opvaskemaskiner

3

I denne artikel ser vi nærmere på opvaskemaskiner fra mærket Bosch. Opvaskemaskinerne har været igennem flere tests, og efter nøje beregninger har eksperterne vurderet hvilke modeller, der er de bedste.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den opvaskemaskine, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön.

Læg specielt mærke til, at der kan være tale om to forskellige typer af opvaskemaskiner: Integreret og underbygget. Den underbyggede model skal placeres under bordpladen ved siden af andre køkkenelementer og derfor bliver denne type leveret uden top- og sidepaneler, men med front.

Den integrerede model bliver leveret uden front, da den skal integreres med designet i køkkenet. Derfor skal den have samme front som resten af lågerne i køkkenet.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne artikel indeholder:
🔶 Overblik over de bedste Bosch opvaskemaskiner
🔶 Information om mærket Bosch
🔶 Guide til hvordan man rengør sin opvaskemaskine bedst
🔶 Lær hvordan du får din opvaskemaskine til at vaske helt rent
🔶 Information om opvaskemaskinens energimærke
🔶 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Bosch opvaskemaskine test 2019 – Her er de 5 bedste Bosch opvaskemaskiner

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de Bosch opvaskemaskiner, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests, og viser dig de bedste modeller ifølge eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.

I artiklen har vi også samlet en række alternative testvindere fra andre producenter, så du kan danne dig et fuldt overblik over alle de modeller der klarer sig godt i test.


Bosch SMU46CB01S

 Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Bosch SMU46CB01S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.333,00 Kr. 0,00 Kr. 3.333,00 Kr. Læs mere
3.333,00 Kr. 0,00 Kr. 3.333,00 Kr. Læs mere
3.433,00 Kr. 0,00 Kr. 3.433,00 Kr. Læs mere
3.433,00 Kr. 0,00 Kr. 3.433,00 Kr. Læs mere

 

Vasker du ofte, eller har du blot en stor husholdning, så er det især vigtigt at vælge en opvaskemaskine med stor kapacitet. Denne model fra Bosch rummer 13 kuverter og er ifølge producenten selv særligt rummeligt indrettet.

Mange programmer

Bosch SMU46CB01S har både et effektivt hoved- og økoprogram, som vasker både rent og effektivt. Både glas, tallerkener, gryder, bestik og plastik kan komme i opvaskemaskinen, og eftersom Bosch SMU46CB01S har et stort repertoire af programmer, er brugen meget alsidig. Modellen har faktisk 6 forskellige programmer, som spænder fra temperaturer fra 45-70 grader. Er servicet meget snavset, kan man endvidere køre et forskylningsprogram, som fjerner det værste snavs, inden selve programmet starter.

Stor men sikker model

Bosch SMU46CB01S hører til blandt de større modeller, som har plads til omkring 13 kuverter. Det passer let til hverdagsforbruget for en familie på 4-5 personer. For at komme alt snavset til livs sørger den specielle Machine Care-funktion for at fjerne fedt og kalkaflejringer ekstra omhyggeligt. Selv hvis man bruger Bosch SMU46CB01S hver dag og har børn i husstanden, behøver man ikke frygte for hverken børnenes sikkerhed eller sikkerheden generelt, for modellen har mekanisk børnesikring på lågen og elektronisk børnesikring af panelet. Desuden har modellen AquaStop-funktion, som beskytter mod eventuelle vandskader, da vandtilførslen automatisk lukkes, så oversvømmelser og lækager undgås.

Intelligent opvaskemaskine

De moderne opvaskemaskiner er i stand til rigtig mange ting selv, og det gælder også Bosch SMU46CB01S. Modellen er nemlig udstyret med en række funktioner og teknik, der giver en hjælpende hånd i hverdagen. EcoSilence Drive er en energibesparende og stille motorteknologi, der sørger for, at modellen ikke larmer ret meget, når den vasker op. Den intelligente AquaSensor regulerer selv rengøringsprocessen efter typer af både service og urenheder, således at der fokuseres på den slags pletter, servicet har (eksempelvis rester af mad, fedt eller opvaskemiddel) for et optimalt resultat. MængdeSensoren registrerer selv, hvor fuld opvaskemaskinen er og tilpasser programmets type og længde herefter. Bosch SMU46CB01S ved desuden selv, hvornår det er tid til at fylde afspændingsmiddel og salt på, og den informerer brugeren herom ved at indikere dette via displayet.

Modellen måler 81 cm (h), 60 cm (b), 59 cm (d) og er af typen til underbygning. Det betyder, at modellen placeres under bordpladen og leveres uden top- og sidepaneler men med front. 

Udvalgte fordele ved Bosch SMU46CB01S:
🔵 Vasker og tørrer upåklageligt
🔵 Mange forskellige programmer for alsidigt brug
🔵 Stor model
🔵 Høj sikkerhed
🔵 Smart model med intelligent teknologi

Nedenfor kan du se en kort præsentation af opvaskemaskinens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=WiuFbaFswhs

Bosch SMU46CI01S

 Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Bosch SMU46CI01S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.899,00 Kr. 0,00 Kr. 2.899,00 Kr. Læs mere
3.227,00 Kr. 0,00 Kr. 3.227,00 Kr. Læs mere
3.549,00 Kr. 0,00 Kr. 3.549,00 Kr. Læs mere

 

Denne model fra Bosch har flere innovative funktioner og effektive programmer, som sikrer en særligt effektiv og miljøvenlig opvask. Maskinen har nemlig en særlig vasketeknik, som sørger for en målrettet vanddistribution under opvask og derved sparer både vand og energi uden, at der bliver sparet på effektiviteten.

Let og effektiv rengøring

Ofte kan der være genstridige fedtpletter og kalkpletter, når man er færdig med opvaskeprogrammet, men med sine effektive programmer, så er dette ikke tilfældet med Bosch SMU46CI01S. Opvaskemaskinen har både et hovedprogram og økoprogram, som begge, ifølge producenten er særligt effektive hvad angår både vask og tørring. For ekstra grundighed kan man vælge flere tillægsfunktioner som ExtraDry, som sikrer, at servicet efterlades helt tørt, når programmet er slut.

Stor og miljøvenlig model

Bosch SMU46CI01S er en stor model med plads til 13 kuverter, og det er nok til en familie på 4-5 personer. Til trods for den store kapacitet er modellen meget miljøvenlig og i energiklasse A++, hvilket ligger i den bedre ende af energiskalaen. Energiforbruget til et program er på under 1 kWh, og anvender man økoprogrammet, bliver energiforbruget endnu lavere. Det samme gælder vandforbruget, hvor anvendelse af økoprogrammet bruger over to liter vand mindre hver gang. Også støjniveauet er i den lave ende takket være SilencePlus-funktionen, der sørger for en behagelig stilhed.

Let at bruge

Bosch SMU46CI01S er ydermere en brugervenlig opvaskemaskine, som er nem i brug. 7-segment displayet giver god information til brugeren undervejs, hvor det blandt andet tæller resttiden og programmets status. Displayet fortæller også, hvornår det er tid til at fylde ny salt og afspændingsmiddel på. Det indvendige rum er fleksibelt tilrettelagt med Vario kurvesystem og en højdejusterbar overkurv. For at sikre en optimal opvask hver gang er Bosch SMU46CI01S udstyret med et selvrensende filtersystem, der er i 3 lag med bølget mikrofilter. Indekarret er yderligere i rustfrit stål, og modellen har AquaStop, der sørger for, at der ikke sker vandskader og lækager.

Modellen måler 81 cm (h), 60 cm (b), 59 cm (d) og er af typen til underbygning. Det betyder, at modellen placeres under bordpladen og leveres uden top- og sidepaneler men med front.

Udvalgte fordele ved Bosch SMU46CI01S:
🔵 Rigtig gode vaske- og tørreevner
🔵 Gode programmer
🔵 ExtraDry sørger for et helt tørt resultat
🔵 Stor model
🔵 Brugervenlig opvaskemaskine

Nedenfor kan du se en kort præsentation af opvaskemaskinen og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=lGSHIi9rA3A

Bosch SMU46CW01S

 Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön
✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

opvaskemaskinen Bosch SMU46CW01S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.849,00 Kr. 0,00 Kr. 2.849,00 Kr. Læs mere
3.199,00 Kr. 0,00 Kr. 3.199,00 Kr. Læs mere
3.389,00 Kr. 0,00 Kr. 3.389,00 Kr. Læs mere
3.399,00 Kr. 0,00 Kr. 3.399,00 Kr. Læs mere

 

Med denne model fra Bosch for du en effektiv og testvindende opvaskemaskine, som ikke alene har flere smarte funktioner og programmer, men også er et prisvenligt alternativ til mange af de dyre opvaskemaskiner på maredet.

Meget for pengene

Bosch SMU46CW01S beviser, at det er muligt at anskaffe sig en opvaskemaskine, der er utrolig velfungerende samtidig med, at den ikke koster rigtig mange penge. Bosch SMU46CW01S er nemlig både en billig og velfungerende opvaskemaskine med en effektiv vaske- og tørreevne. Den gode tørreevne skyldes især ExtraDry-funktionen, som sørger for en ekstra grundig tørring af servicet. De 6 programmer, som Bosch SMU46CW01S kommer med, sikrer desuden, at man let kan finde den varme og den programtype, som passer bedst til den enkelte opvask.

Hurtigere model

Tidsfaktoren er en anden vigtig faktor, når opvaskemaskinerne testes, Bosch SMU46CW01S klarer opvasken i fin tid. Knap to timer tager en opvask på et normalt program, mens et program som økoprogrammet bruger mindre vand og strøm, og derfor tager det længere tid. Har man ikke noget imod den ekstra ventetid, så er der både meget vand og strøm at spare, for økoprogrammet bruger både en del mindre vand og mindre strøm. Bosch SMU46CW01S er desuden allerede en miljøvenlig opvaskemaskine med et i forvejen lavt vand- og energiforbrug, da den er i energiklasse A++. Modellen er også skabt med omtanke for forbrugerens komfort, for SilencePlus-systemet sørger for, at motoren er stille og behagelig med kun 48 dB.

Mange indstillinger

De 6 forskellige programmer på Bosch SMU46CW01S gør, at der kan tages hensyn til, hvilket service, der opvaskes. For eksempel er glas meget mere skrøbeligt end plastik og gryder, men med programmet Glas 40 grader sørger maskinen for en ekstra skånsom opvask, der tager højde for, at den arbejder med skrøbelige materialer. Dette er bare ét eksempel på, at Bosch SMU46CW01S har rigtig mange brugbare indstillinger, og at modellen er meget fleksibel. Har man travlt, kan man slå turbo-funktionen VarioSpeed til, som både klarer vask og tørring på den halve tid, og Machine Care-funktionen specialiserer sig i at fjerne fedt og kalkaflejringer.

Modellen måler 81 cm (h), 60 cm (b), 59 cm (d) og er af typen til underbygning. Det betyder, at modellen placeres under bordpladen og leveres uden top- og sidepaneler men med front.

Udvalgte fordele ved Bosch SMU46CW01S:
🔵 Vasker rent og tørrer effektivt
🔵 Hurtig model
🔵 Miljøvenlig opvaskemaskine
🔵 Mange vaske-/tørreprogrammer
🔵 Prisvenlig model

Nedenfor kan du se en kort præsentation af opvaskemaskinen:

https://www.youtube.com/watch?v=z21SkFtBcD8

Bosch SMV68MD02E

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Billedresultat for Bosch SMV68MD02E

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.939,00 Kr. 0,00 Kr. 4.939,00 Kr. Læs mere
5.199,00 Kr. 0,00 Kr. 5.199,00 Kr. Læs mere
5.199,00 Kr. 0,00 Kr. 5.199,00 Kr. Læs mere

 

Bosch SMV68MD02E har været inkluderet i det danske forbrugerråd Tænks omfattende test af opvaskemaskiner, hvor forskellige modeller er blevet afprøvet og vurderet ud fra specifikke kriterier. Bosch SMV68MD02E klarer alle testpunkterne rigtig godt, og derfor får modellen en rigtig flot placering i det danske forbrugerråds test.

Læg mærke til at denne model er en integrationsmodel, hvilket betyder, at man selv skal montere en køkkenlåge.

Stor opvaskemaskine

Bosch SMV68MD02E hører ikke til de helt billige opvaskemaskiner, men for prisen får man som forbruger en rigtig god og solid opvaskemaskine. Bosch SMV68MD02E vil passe rigtig godt til den lidt større familie på 4-5 personer, idet den kan rumme 14 kuverter. Denne model er derfor en rummelig model, og tilmed er den miljøvenlig. Bosch SMV68MD02E er i energiklassen A++, som er i den bedste ende af skalaen, og derfor er man sikret et både lavt vandforbrug og strømforbrug.

Intelligent model

Bosch SMV68MD02E hører også til de moderne opvaskemaskiner, som selv kan være med til at assistere i køkkenet. Modellen er blandt andet udstyret med MængdeSensor, som selv går ind og vurderer, hvor meget vand der skal tages ind i forhold til at gøre mængden af service optimalt rent. For at sikre en endnu mere energivenlig opvask så har Bosch SMV68MD02E også EcoSilence Drive, som er en effektiv motor, som både sikrer mindre støj samt højere energieffektivitet. En anden af de mange smarte funktioner er VarioSpeed Plus: Hvis man har ekstra travlt, så kan et tryk på denne knap reducere opvasketiden med op til 66 procent.

Mange vaskeprogrammer

For altid at kunne tage hånd om den specifikke opvask, så kommer Bosch SMV68MD02E med 8 forskellige programmer. Det inkluderer blandt andet intensiv på 70 grader, auto på 45-55 grader, øko på 50 grader, glas på 40 grader og lyn på 45 grader. Hertil kommer en række forskellige tillægsfunktioner, som den omtale VarioSpeed Plus, men også Extra Dry og Hygiejne Plus. Extra Dry er god, hvis man vil være sikker på, at servicet bliver helt tørt, og Hygiejne Plus er især fordelagtig, hvis man skal vaske køkkendele op, som er særligt udsatte for bakterier: Der holdes nemlig en meget høj temperatur under opvasken, hvilket betyder, at 99,9 procent af alle bakterier dræbes.

Fordele ved Bosch SMV68MD02E
🔵 
Stor opvaskemaskine med plads til 14 kuverter
🔵 Energiklasse A++
🔵 EcoSilence Drive-motor
🔵 8 forskellige programmer
🔵 Tillægsfunktioner som hygiejneprogram


 Bosch SMU46CW02S

 Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Bosch SMU46CW02S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.749,00 Kr. 0,00 Kr. 3.749,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere

 

Underbygnings-opvaskemaskinen Bosch SMU46CW02S er udstyret med en lang række funktioner og et design, som gør modellen særligt brugervenlig. Blandt andet et fleksibelt kurvesystem, et integreret rengøringssystem og SilencePlus, som gør, at opvaskemaskinen er ekstra stillegående.

God til alle opgaver

En opvaskemaskine skal klare både glas, bestik, tallerkener, gryder og diverse småting på samme tid, så det er derfor nødvendigt, at selv vanskelige steder bliver vasket og tørret. Det kan også være vanskeligt at få tørret alle dele helt, men Bosch SMU46CW02S er udstyret med både ExtraDry og Zeolith-system, der udfører tørringsopgaven med ekstra omhyggelighed og sørger for, at alle dele bliver tørre.

Plads til meget

Bosch SMU46CW02S har en stor kapacitet og kan således rumme 13 kuverter. Det er nok til en familie på 4-5 personer. Bosch SMU46CW02S vil være et godt valg i en husholdning, hvor der tænkes på miljø og elregning, for modellen er i energiklasse A+++, hvilket er den bedste klasse. Det sikrer et lavere energi- og vandforbrug, og det bliver til mange sparede penge over tid. Blandt de 6 forskellige programmer findes også et økoprogram, som sparer endnu mere på vand og strøm, og herudover findes programmer til intensiv 70 grader, autoprogrammer på 45-64 grader, et superprogram på 60 grader og et glasprogram på 40 grader samt et forskylningsprogram, man kan køre inden hovedvasken, som fjerner det værste snavs.

Intelligent model

Et af de meget brugbare specialprogrammer er glas-programmet. Programmet er både skånsomt og effektivt til glas, da der vaskes ved lave temperaturer, og derudover er tørreprocessen længere end normalt, hvilket sikrer rene glas uden kalkspor.

Bosch SMU46CW02S er dermed en af de moderne, intelligente opvaskemaskiner, hvis teknologi er af højeste standard. Derfor findes der også indbyggede sensorer, der både kan måle mængde og vand. MængdeSensor sørger for at spare ekstra vand og energi, således at vandforbruget tilpasses efter, hvor fyldt opvaskemaskinen er. AquaSensoren sørger for at registrere hvilke pletter, der findes på servicet således, at rengøringsprocessen kan tilpasses herefter.

Modellen måler 81 cm (h), 60 cm (b), 59 cm (d) og er af typen til underbygning. Det betyder, at modellen placeres under bordpladen og leveres uden top- og sidepaneler men med front.

Udvalgte fordele ved Bosch SMU46CW02S:
🔵 God til alle vaske- og tørringsopgaver
🔵 ExtraDry og Zeolith-teknologi sørger for ekstra tørt service
🔵 Høj kvalitet
🔵 Stor model
🔵 Mange funktioner med intelligente komponenter

Nedenfor kan du se en kort præsentations af opvaskemaskinen og dens funktioner:

https://www.youtube.com/watch?v=C9GLIlEyqmI

Alternative modeller til Bosch opvaskemaskiner 


Electrolux ESF5545LOW

Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Billedresultat for Electrolux ESF5545LOW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.699,00 Kr. 0,00 Kr. 2.699,00 Kr. Læs mere
3.099,00 Kr. 0,00 Kr. 3.099,00 Kr. Læs mere
4.370,00 Kr. 0,00 Kr. 4.370,00 Kr. Læs mere

 

Både det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget tests af opvaskemaskiner, hvor hver maskine er blevet afprøvet grundigt på flere parametre. Modellen Electrolux ESF5545LOW er en af de modeller, som både det danske og svenske ekspertpanel har set nærmere på, og modellen klarer sig så godt gennem testene, at den får en flot placering i toppen af begge tests.

Læg mærke til at denne model skal placeres under en bordplade, og derfor leveres den uden topplade.

Rummelig og energibesparende model

Electrolux ESF5545LOW vil især være ideel for 2 typer af forbrugere – her er tale om den forbruger, som har en stor familie og den forbruger, som går op i miljøet. Electrolux ESF5545LOW er nemlig en stor model, som med sin plads til 13 kuverter vil passe godt til en familie med 4-5 medlemmer. Hertil kommer, at selv om her er tale om en stor model, så er den ikke dyr i drift, for den har energiklassen A+++ – det er markedets allerbedste energiklasse inden for opvaskemaskiner.

Moderne opvaskemaskine

En af grundene til, at Electrolux ESF5545LOW sparer på strømregningen, er den såkaldte AirDry-teknologi. Denne teknologi virker ved, at modellen anvender naturlig lufttørring i den afsluttende fase. Herved åbnes lugen, og det sikrer også en højere grad af tørhed af servicet. At Electrolux ESF5545LOW er en moderne opvaskemaskine kan også ses i programmet Autoflex, som er et program, der benytter sig af intelligens til selv at kunne regulere temperatur og vurdere, hvor beskidt servicet er. Herefter vurderes det af modellen selv, hvordan den mest optimale opvask skal foregå.

6 programmer

Electrolux ESF5545LOW kommer med 6 forskellige vaskeprogrammer, som passer til forskellige typer af opvask. Her er blandt andet tale om den omtalte autoflex, økonomi, intensiv, kvik og glasprogram. Især glasprogrammet er værd at lægge mærke til, for det er designet til at tage hånd om selv de skrøbeligste glas. Der findes yderligere SoftSpikes, som holder både glas og porcelæn på plads under opvasken, så de ikke bevæger sig og dermed kan komme til skade. Der findes ud over de 6 hovedprogrammer tillægsfunktioner såsom TimeManager, som tillader, at man kan køre programmer hurtigere, hvis man har brug for det. En smart timer-funktion sikrer også, at man kan planlægge opvasken til, hvornår det passer en bedst.

Fordele ved Electrolux ESF5545LOW
🔵 
Plads til 13 kuverter
🔵 Energiklasse A+++
🔵 AirDry-teknologi
🔵 Designer selv opvasken med Autoflex
🔵 6 forskellige vaskeprogrammer plus tillægsfunktioner


Siemens SN436S05IS

✅ Populær blandt brugerne

Siemens SN436S05IS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.274,00 Kr. 0,00 Kr. 4.274,00 Kr. Læs mere
4.499,00 Kr. 0,00 Kr. 4.499,00 Kr. Læs mere
4.599,00 Kr. 0,00 Kr. 4.599,00 Kr. Læs mere

 

Modellen Siemens SN436S05IS har ikke været medtaget i officielle produkttest. Til gengæld er her tale om en brugerfavorit, som forbrugerne har skrevet rigtig gode anmeldelser om. Forbrugerne har den fordel, at de kan anvende maskinerne hver dag, og på den måde er de kvalificerede til at kunne udtale sig om, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer.

Læg mærke til at denne model skal placeres under en bordplade, og derfor leveres den uden topplade.

Godt køb til prisen, ifølge brugerne

Forbrugerne selv er rigtig begejstrede for Siemens SN436S05IS. De nævner rigtig mange forskellige aspekter af modellen, som er velfungerende, men især at modellen er rigtig god til prisen nævnes ofte. Her er heller ikke tale om en dyr model, men der er ikke slækket på hverken kvalitet eller størrelse. Siemens SN436S05IS kan nemlig rumme 13 kuverter, hvilket passer til en familie på 4-5 medlemmer. Herudover er denne model også velegnet til den forbruger, som går meget op i miljø, for energimæssigt ligger Siemens SN436S05IS nemlig i markedets bedste klasse A+++.

Unik iQdrive-motor

Siemens SN436S05IS er udstyret med den specielle iQdrive-motor, som sørger for flere ting. Blandt andet hjælper den til et mindre energiforbrug, og så sikrer den også, at programmerne bliver kortere men stadig lige så effektive. Også måden at bruge vandet på til skylning har motoren fokus på, således at servicet altid bliver rent. Netop renheden er et andet af de aspekter, som forbrugerne har som omdrejningspunkt i deres anmeldelser. De forklarer nemlig, at Siemens SN436S05IS vasker utrolig rent uden problemer.

6 programmer og flere tilvalg

Der findes 6 opvaske-programmer på Siemens SN436S05IS, der inkluderer intensiv, auto, øko, glas, 1 time og forskyl, og forbrugerne forklarer hertil, at de fungerer rigtig godt. Som en bonus er programmerne også rigtig lette at gå til, og dermed er her også tale om en brugervenlig opvaskemaskine. Hertil kommer også en række af forskellige tilvalgsfunktioner, som hver især kan forskellige ting. For eksempel VarioSpeed Plus som kan forkorte opvasketiden med op til 66 procent, uden at det går ud over resultatet, og HygiejnePlus som med fordel kan anvendes, når man har lagt køkkenredskaber i opvaskemaskinen, som har mange bakterier på sig. Dette tilvalg dræber nemlig 99,9 procent af alle bakterier.

Fordele ved Siemens SN436S05IS
🔵 
Brugerfavorit
🔵 God størrelse med plads til 13 kuverter
🔵 Markedets bedste energiklasse A+++
🔵 iQdrive-motor
🔵 6 programmer samt flere gode tilvalg


Siemens SN436W05IS

✅ Populær blandt brugerne

Siemens SN436W05IS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.299,00 Kr. 0,00 Kr. 3.299,00 Kr. Læs mere
4.199,00 Kr. 0,00 Kr. 4.199,00 Kr. Læs mere
4.299,00 Kr. 0,00 Kr. 4.299,00 Kr. Læs mere

 

Siemens SN436W05IS har ikke været medtaget i officielle tests, hvor den er blevet afprøvet og testet på forskellige parametre. Til gengæld er denne model meget populær blandt de brugere, som anvender modellen hver dag i deres dagligdag. Brugernes daglige brug af modellen gør, at de ved, hvad der fungerer og ikke fungerer for den almindelige forbruger.

Læg mærke til at denne model skal placeres under en bordplade, og derfor leveres den uden topplade.

Rummelig og støjsvag

Siemens SN436W05IS ligger i den mere prisvenlige del af skalaen, men den lavere pris har ikke reduceret kvalitet eller størrelse. Her er nemlig tale om en model med en god rummelighed med plads til 13 kuverter – det svarer til en familie på 4-5 personers forbrug. Hertil kommer, at forbrugerne i deres anmeldelser forklarer, at denne model er meget støjsvag og dermed ikke irriterer eller overdøver samtaler. Siemens SN436W05IS har et lydniveau på 46 dB.

Energiklasse A+++

Hvis man gerne vil spare på strøm og vand, så vil Siemens SN436W05IS også været et godt valg. Modellen er i markedets bedste energiklasse A+++ og sikrer dermed en besparelse for både miljø og pengepung. Dette mindre energiforbrug sikres ikke mindst af den unikke iQdrive-motor, som er designet til at gøre maskinen mere effektiv. Denne motor sørger også for, at programmerne holdes så korte som muligt, og at der arbejdes under de mest støjsvage forhold som muligt – noget forbrugerne som nævnt også kommer ind på. Effektiviteten ses også i DoseringsAssistenten, som gør, at rengøringsmidlet hele tiden fordeler sig jævnt ud i hele maskinen og kommer rundt i alle kroge.

God indretning, ifølge brugerne

DoseringsAssistenten højner dermed rengøringsniveauet, og det er også noget, som forbrugerne bemærker i deres anmeldelser. De forklarer, at servicet hver gang bliver rent, og især glassene bliver flotte uden mærker. Modellen har netop også et specifikt glasprogram sammen med 5 andre programmer: intensiv, auto, øko, 1 time og forskyl. Ud over opvaskeprogrammerne findes der flere tillægsfunktioner, som blandt andet inkluderer VarioSpeed Plus (forkorter programmerne), HygiejnePlus (dræber 99 procent af alle bakterier) og timer-funktion med udskudt start (så man selv kan planlægge, hvornår opvasken skal gå i gang). Hertil forklarer flere af brugerne, at den indvendige side af Siemens SN436W05IS har en rigtig god indretning med for eksempel en god bestikkurv og bakke til skarpe knive.

Fordele ved Siemens SN436W05IS:
🔵 
Brugerfavorit, hvor renhed, god indretning og støjsvaghed fremhæves
🔵 Plads til 13 kuverter
🔵 Energiklasse A+++
🔵 6 programmer
🔵 Mange muligheder for tillægsfunktioner såsom VarioSpeed Plus og HygiejnePlus


Om Bosch

Tyske Bosch er grundlagt i 1886 af Robert Bosch, og mærket er især kendt inden for både husholdning og værktøj. Tidligere var fokus på håndværk og industriteknik, og allerede tidligt stræbte Bosch efter det bedste og at undlade at gå på kompromis med kvaliteten. Dette er stadig en af Boschs mærkesager. Med årene har Bosch forgrenet sig ud, og i dag forhandler virksomheden både hvidevarer som køleskabe, frysere og opvaskemaskiner, men også for eksempel køkkenredskaber, støvsugere og produkter til hårpleje.

Produktionen steg hurtigt op gennem 1900-tallet hos Bosch, og især omkring 1960’erne, hvor kvinderne begyndte på arbejdsmarkedet, blev produktionen inden for køkken- og vaskeprodukter forøget markant. Nu havde husmoderen ikke længere tid til madlavning, opvask og tøjvask, så det var nødvendigt at fokusere på at gøre komforten og produktiviteten i køkken og vaskerum større. Her kom der for alvor fokus på køkkenprodukter, som i dag er et af Bosch største produktionsområder.

Op gennem 1900-tallet kom der et øget fokus på luksus og fleksibilitet, og med den nye og moderne teknologi begyndte Bosch at fokusere på at bruge teknologien til at gøre husholdningen lettere. Nogle af de helt nye tiltag er de app-baserede hvidevarer, hvor man kan overvåge og betjene sine hvidevarer med telefonen, og også når man ikke er hjemme.

Bosch værdigrundlag er også i dag meget vigtigt for virksomheden, og de fleste af disse værdier kan føres helt tilbage til Robert Bosch i slutningen af 1800-tallet. Værdierne tæller orientering inden for fremtid og resultater, ansvarlighed og bæredygtighed, initiativ, åbenhed og tillid, pålidelighed og troværdighed samt mangfoldighed.


Sådan gør du din opvaskemaskine ren 💦

Opvaskemaskinen kan hurtigt blive fyldt med alskens snavs og skidt på trods af, at det er dens opgave at vaske service helt rent.

Baseret på artikler fra Bolius, Klikk.no og Expressen.se guider vi her til, hvordan du bedst får gjort din opvaskemaskine helt ren.

Først og fremmest skal du overveje, hvorfor opvaskemaskinen bliver beskidt. Læg især mærke til følgende:

Madrester: Du får ikke fjernet madrester fra servicet, inden du sætter det ind. Dermed kommer gammel mad med ind i maskinen. Husk derfor at skrabe alt overflødigt mad af først. Dog skal man ikke fjerne alt snavs, for det resulterer blot i, at maskinen efterfølgende kører et program med en lav temperatur.

Placering: Du placerer ofte servicet alt for tæt, så der ikke kommer tilstrækkeligt med vand og sæbe rundt på alle flader.

Lågen: Du glemmer at lade låge stå åben efter brug. En lukket låge gør, at fugten forbliver i maskinen.

Filtre og åbning: Du glemmer at rengøre filtre og lågeåbningen regelmæssigt.

Programmer: Du benytter dig for ofte af hurtige programmer, som ikke får temperaturen højt op. En høj temperatur er vigtig for at dræbe bakterievækst.

Tabs: Brug kun multitabs hvis vandets hårdhed er under 21 dH, for de kan kun binde kalk op til dette niveau. Er hårdheden over 21 dH brug i stedet salt, maskinopvaskemiddel og afspændingsmiddel.

Den rette dosis: Du har måske ikke helt styr på, hvor meget opvaskemiddel, salt og afspændingsmiddel der skal bruges i forhold til vandets hårdhed. Det vil oftest kunne læses i manualen.

Især doseringen af diverse midler er noget at det, som mange ikke ved ret meget om. De hælder bare i på må og få, men det er vigtigt at finde den rette dosering.

En underdosering af vaskemidlet vil gøre, at servicet ikke bliver ordentligt rengjort, og der kan opstå bakterievækst i maskinen. Ved overdosering kan der sætte sig sæberester på servicet, som får det til at se snavset ud.

Når det gælder afspændingsmidlet, så er det især glas, der bliver offeret. Både en over- og underdosering vil nemlig sætte matte belægninger på servicet, og det vil være mest synligt på glas. Det samme gælder for saltdoseringen, som skal tilpasses i forhold til vandets hårdhed. Det er nemlig salt, der binder kalken i vandet.

Vil man gerne undgå en beskidt opvaskemaskine, er det en god ide at rengøre maskinen 3-4 gange om året. Her følger de komponenter, man skal være særligt opmærksom på:

Sien: Tøm grovisen en gang om ugen, da madrester ender her. Tag sien ud og rengør den med opvaskemiddel. Den fine si skal renses på samme måde, men det behøver man kun at gøre 3-4 gange årligt.

Afløb: Når sierne er fjernet, kan afløbet skrubbes med en børste tilsat lidt opvaskemiddel.

Spulearm: Tag spulearmen ud og rens madresterne væk med en tandstik eller lignende. Tør efter med en mikrofiberklud.

Kurv: Mange opvaskekurve er udtagelige, så tag dem ud og skrub dem med en børste tilsat lidt opvaskemiddel. Det kan være svært at komme til i alle hjørner, så brug eventuelt en tandstik eller lignende til de besværlige steder.

Hjørner og sider: Skrub opvaskemaskinens hjørner og sider med en børste. Kør eventuelt en omgang med citronsyre, hvis der er svære kalksamlinger.

Låge: Lågen har både revner og sprækker, og de skal renses med en tandbørste og tørres efter med en mikrofiberklud.

Grydevask: Som afsluttende runde kør da et af maskinens kraftigste programmer ved høj temperatur for at fjerne rester af snavs. Brug gerne gryde-programmet til dette formål.


Få din opvaskemaskine til at vaske helt rent opvaskemaskine vasker rent

Når man endelig har fået rengjort sin opvaskemaskine efter ovenstående vejledning, så vil man også gerne have, at opvaskemaskinen vasker servicet helt rent.

Maskinens vaskeevne kan hurtigt forringes, så baseret på artikler fra Politiken og Samvirke rådes man til at gøre følgende:

Filter: Filteret skal renses ofte for at sikre en optimal opvask

Påfyldning: Husk også at fylde salt og afspændingsmiddel på regelmæssigt. Mange opvaskemaskiner fortæller selv, hvornår det er tid til en påfyldning.

Eddike: Bor man i områder som København, Sjælland, Odense, Djursland og Århus, så kan man godt regne med, at der er meget kalk i vandet. For at komme kalken til livs skal man bruge eddike, og den billige lagereddike er nok. Hæld en halv liter i bunden af en fuld maskine og kør programmet. Brug gerne eddiken sammen med glas, for så forhindrer man kalkrester på glassene med det samme.

Citronsyre: Er der rigtig meget kalk i vandet, så er eddiken ikke nok. Så skal man have fat i citronsyre i pulverform. Put citronsyrepulveret i skuffen, hvor der normalt er vasketabs og kør et normalt program med en tom maskine.

Belægninger på glas: Det er især på glas, at man kan se de hvide og uklædelige belægninger fra maskinopvasken. De kan stamme fra forskellige årsager, men oftest er det på grund af kalk. Kalken afsætter aflejringer på glasset, og det er ofte, fordi der ikke er salt nok i maskinen. Salten binder nemlig kalken, så det ikke sætter sig andre steder. Brug desuden helst det grove salt. Tommelfingerregelen lyder, at jo mere kalk der er i vandet, des mere salt skal der bruges. Allerede-eksisterende pletter og belægninger på glas og service kan eventuelt fjernes med citronsyre, hvis man kører et program kun med de ramte glas og service og tilsætter citronsyre i pulverform i sæbeskuffen.


Opvaskemaskinens energimærke ♻

Et af de store problemer ved opvaskemaskiner er, at de har et rigtig højt energiforbrug, og især når man tager i betragtning, at opvaskemaskinen måske kører hver dag, og at hvert program tager nogle timer.

Sparenergi.dk forklarer, at hvis man gerne vil tænke over energiforbruget, når man skal ud og købe ny opvaskemaskine, så bør man især lægge mærke til maskinens energimærke. Energimærket fortæller nemlig, hvor meget strøm maskinen bruger om året, og også energiklassen vises. Her er det en rigtig god ide at vælge en model i klassen A++ eller A+++, som er de bedste modeller på markedet. Skalaen går helt ned til D, men bare man vælger en model i en lidt lavere klasse, kan forskellen i strømforbruget tydeligt ses:

energimaerkningenVælger man for eksempel en model til 13 kuverter i klasse A+++, koster brugen af maskinen 470 kr. om året. Vælger man en model med samme kapacitet i klasse A koster modellen årligt 670 kr. Altså er der 200 kr. forskel på blot få klasser.

Man kan med fordel også lægge mærke til, om modellen er mærket med enten Blomsten eller Svanen, som er det europæiske og nordiske miljømærke. Dette er også garanti for, at produktet er miljørigtigt.


Bosch opvaskemaskine test – Disse kilder har vi brugt:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Tænk er det danske forbrugerråd. Her udføres omfattende tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af 51 opvaskemaskiner med fokus på vaskeevner, tørreevner, vand- og energiforbrug, tidsforbrug, brugervenlighed og funktioner.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Råd & Rön 🇸🇪
Råd & Rön er det svenske forbrugerråd. Råd & Rön har foretaget to forskellige tests af opvaskemaskiner. Én test med 75 produkter, og en anden test med 98 produkter. Fælles for begge tests er, at der fokuseres på vaske-/tørreevner, vand- og energiforbrug, tidsforbrug og håndterbarhed.

Du kan læse mere om testene her og her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Brugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Vi har set nærmere på en række forbrugeranmelder fra Whiteaway.com for at se, hvad den almindelige hverdagsforbruger mener om forskellige opvaskemaskiner. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Øvrige relevante tests

Hvis du endnu ikke er klar over hvilken opvaskemaskine du ønsker, så kan du overveje at læse vores generelle opvaskemaskine test, hvor vi har samlet alle de opvaskemaskiner der klarer sig bedst i test, på tværs af forskellige producenter. I denne artikel finder du en oversigt over alle de bedste modeller på markedet, baseret på analyser af en lang række tests. Du finder naturligvis også prissammenligning af de forskellige testvindere, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de billigste forhandlere.

Hos Forbrugsguiden har vi også udarbejdet en række tests, der har specifikt fokus på opvaskemaskiner fra forskellige andre producenter. Eksempelvis kan du læse vores Miele opvaskemaskine test, hvor du finder en oversigt over alle de Miele opvaskemaskiner, der har fået de bedste bedømmelser i test. Du finder også information om mærket Miele, samt tips og råd til at få mest ud af din Miele opvaskemaskine.

Vi har også udarbejdet en Siemens opvaskemaskine test, hvor du finder en oversigt over alle de bedste opvaskemaskiner fra Siemens. I denne test kan du læse mere om mærket Siemens, samt få gode råd til hvordan du bedst vedligeholder din maskine.

Du kan også læse mere om de bedste AEG opvaskemaskiner, hvor du ligesom i de andre tests får en oversigt over de modeller der klarer sig bedst i test.

Hvis du allerede ved at du ønsker en integreret opvaskemaskine, så kan du overveje at læse vores artikel, hvor vi specifikt har samlet alle de integreret opvaskemaskiner, der har fået de bedste anmeldelser af eksperterne i test.

Hvis du leder efter en opvaskemaskine der fylder mindre, så har vi også udarbejdet en bordopvaskemaskine test, hvor vi har samlet nogle af de mest populære og bedst bedømte bordopvaskemaskiner på markedet. Denne test indeholder også prissammenligning af produkterne, så du altid kan se hvilken forhandler der er billigst.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse