Kokkekniv Test 2021 – Her er de bedste kokkeknive ifølge eksperterne

Senest opdateret den 0

I denne artikel gennemgår vi forskellige kokkeknive. Artiklen er bygget op således, at vi ud fra ekspertkilders vurderinger tager et kig på de forskellige knives funktioner, specifikationer samt fordele og ulemper.

Vi har set nærmere på tests fra en række ekspertkilder, hvilket inkluderer Forbrugerrådet Tænk, Råd & Rön, The Strategist, Cnet.com, Wired.com, The Telegraph, T3.com, Testberichte.de, Good Housekeeping Institute, Wired.co.uk, Wirecutter.com og Equipcook.com.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne kokkekniv test indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste kokkeknive
🔸 Det skal du se efter, når du køber en kokkekniv
🔸 Hvad kendetegner en kokkekniv?
🔸 Kniv-guide: Har du styr på de forskellige køkkenknive?
🔸 Sådan vedligeholder du dine knive
🔸 Hvad er Rockwell-skalaen?
🔸 Japanske eller tyske knive – Hvad er bedst?
🔸 Gennemgang af testkilder 

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Kokkekniv test 2021 – Her er eksperternes favoritter

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de kokkeknive, der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests, og viser dig her de bedst bedømte modeller.

Du finder også en prissammenligning af de forskellige modeller, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over, hvilke forhandler der har den bedste pris.


Onyx Kokkekniv 20cm – Bedste kokkekniv til prisen

✅ Mest værdi for pengene
✅ 64 HRC på Rockwell skalaen

 

Onyx Kokkekniv 20cm
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
499,00 499,00 Læs mere

 

Onyx Kokkekniv er endnu ikke oplistet i de officielle eksperttests, men er stadig en af de kokkeknive, som forbrugerne efterspørger på dagens marked.

Onyx Kokkekniv er klar til en lang række forskelligartede opgaver i køkkenet, hvad enten du står over for at skulle skære tomatbåde til salaten eller ønsker at skære ananassen i præcise skiver. Du får en 20 cm lang kniv med en vægt på 248 gram. Kniven er opbygget via flere banebrydende hybridteknologier, der gør den både skarp og holdbar, samtidig med at den er nem at håndtere.

Fremstillet af hybrid keramisk stål

Klingen er fremstillet af hybrid keramisk stål med en titaniumlegering. Fremstillingsprocessen indbefatter, at både titanium og stål smeltes sammen til et nyt stof på atomisk niveau. Belægninger kan ofte falme over tid, men da der her nærmere er tale om en legering, undgår du problemet med slidte belægninger. I stedet får du som forbruger de bedste egenskaber fra både stål og titanium, og kniven bliver som resultat ekstra holdbar og skarp. Den har en hårdhed på 64 HRC på Rockwell-skalaen, ligesom knivsæggen på hver enkelt kniv er præcisionsslebet. Eftersom materialet er mere hårdført, kan det også slibes hårdere og skarpere – og det er alt sammen til din fordel.

Nem at håndtere

Én af de vigtigste prioriteter for Onyx-knivene er, at hybridteknologierne ikke går på kompromis med håndterbarheden. De er forsynet med et letvægtigt, ergonomisk og anti-slip glasfiberskæfte, der giver en ideel vægtbalance og kontrol over de forskellige råvarer. Med vægten på 248 gram får du en kniv, der har en god tyngde.

Onyx Kokkekniv vs markedet

Ønsker du en allround kokkekniv til en fornuftig pris, er Onyx’ kokkekniv et godt valg. Der er kælet for hver en detalje, og skarpheden og holdbarheden er uovertruffen. Det er en type kokkekniv, der sigter mod dig, der vil kunne levere de bedste resultater i køkkenet og går op i, at du har de bedste køkkenredskaber til rådighed i hverdagen. Kniven er omfattet af en 5 års garanti.

Fordele ved Onyx Kokkekniv:
  Fremstillet af hybrid keramisk stål med titaniumlegering
  Ultra skarp og holdbar kniv – 64 HRC
  Behageligt skæfte i glasfiber
  Stor præcision og kontrol
  20 cm lang, vejer 248 gram


Qknives Original series Japansk Kokkekniv – Bedste japanske kokkekniv

✅ Vores anbefaling
✅ 62 HRC på Rockwell skalaen

✅ 5 ud af 6 stjerner hos den danske madblog Mad & Monopolet

 

Japansk kokkekniv - Original Series

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
849,00 849,00 Læs mere

Kokkekniven er ikke blevet testet af de officielle eksperttests endnu, men anmeldelserne på Qknives viser, at brugerne er begejstrede for kokkekniven. Brugerne giver samlet set kokkekniven 5 ud af 5 stjerner.

Modellen passer til dig, der søger en stilren og elegant kokkekniv af god kvalitet. Kniven måler 33 cm., hvoraf bladet udgør 20,5 cm. Kniven er alsidig og kan både bruges til at skære grøntsager, frugt eller kød. Den kan derfor blive en vigtig del af køkkenet.  

62 HRC på Rockwell-skalaen

Den høje score på Rockwell-skalaen viser, at modellen fra Qknives er lavet af en god kvalitet. Rockwell-skalaen bliver brugt til at måle og bedømme knive på deres hårdhed. Hvis en kniv har fået en høj HRC, betyder det, at den er mere holdbar og slidstærk end knivene med en lav HRC. 

Kokkekniven fra Qknives er smedet efter damascusmetoden med 67 lag af carbon stål. Det høje carbonindhold betyder, at kniven holder skarpheden i lang tid. Knivens mange lag af stål giver den også en høj score på Rockwell-skalaen. Kniven har fået en score på 62 HRC, fordi de mange lag af stål gør kniven hårdere og mere holdbar. 

Kokkekniven er ifølge Rockwell-skalaen mere holdbar end de mest almindelige europæiske køkkenknive. De europæiske køkkenknive får normalt en score på 55 HRC, mens kokkekniven fra Qknives ligger på 62 HRC. 

Stilrent og elegant design

Den er smedet i et stilrent design, der viser de forskellige lag af carbon stål frem. De mange lag af carbon giver et elegant udtryk til kniven. Kniven er desuden lavet i et tidløst design, så du kan bruge den år efter år. 

Kokkeknivens skæfte er lavet af Pakkatræ, og det giver kniven et stilrent udtryk. Skæftet bliver lavet af pakkatræ i form af træpulver, som bliver presset sammen til et slidstærkt materiale. Skæftet er derfor ekstremt robust og slidstærkt, så det tåler at blive brugt hver dag i køkkenet. Pakkatræet er desuden vandafvisende, og det er praktisk, når du arbejder med kniven i køkkenet.  

Qknives Japansk Kokkekniv vs. Markedet

Hvis du ønsker en kokkekniv af god kvalitet, som kan holde i mange år, er Kokkekniven et godt valg. Rockwell-skalaen viser, at kokkekniven er mere holdbar og slidstærk sammenlignet med normale europæiske kokkeknive. Prisen på kokkekniven er samtidig overkommelig, så du kan få en kvalitetskniv uden at bruge hele opsparingen.   

Kokkekniven sørger for, at du kan levere flotte resultater i køkkenet, uanset om du skal skære grøntsager, frugt eller kød. Kniven kan bruges til at kreere mange forskellige retter i køkkenet, og det stilrene design vil pynte i køkkenet i mange år.  

Fordele ved Qknives Japansk Kokkekniv
Høj score på Rockwell-skalaen
67 lags carbon stål
Stilrent design
Skæfte i pakkatræ
33 cm. lang, vejer 224 g. 


Qknives – Japansk kokkekniv Bright Series – alsidig kokkekniv

Qknives – Japansk kokkekniv Bright Series

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.099,00 1.099,00 Læs mere

 

Qknives er startet af to nordjyske iværksættere, som ønsker at gøre gode køkkenknive tilgængelige for det brede Danmark. De har et smalt sortiment, men til gengæld sørger de for, at knivene, de forhandler, er i høj kvalitet, og at der er kræset om detaljerne. 

Alsidig japansk kokkekniv

Kokkekniven er meget alsidig og vil blive et integreret og vigtigt element i dit køkken. Den kan klare alverdens opgaver, men kommer virkelig til sin ret, når der skal skæres kød. Kokkekniven egner sig ikke kun til det formål, men også til at skære grøntsager, snitte opgaver og alt det, du skal bruge en kniv til i et køkken. Det gør hverdagen nemmere for dig, der gerne vil bruge din kniv til alle mulige slags opgaver og ikke har mulighed for at investere i en masse specialiserede knive. 

67 lags carbon

Kokkekniven er i et stilet design. Den lyse farve skiller sig ud fra mange andre knive. Kokkekniven ser ikke kun godt ud, den har også en hårdhed og er produceret i 67 lags høj kvalitets carbon stål. Den ligger i den høje ende på Rockwell skalaen, på 62. Hårdheden på knivbladet gør, at kniven holder sin skarphed i længere tid end normalt. Det er godt, da du ikke skal slibe kniven så ofte, hvilket vil tære på den. 

Skæftet på kokkekniven er i sycamore træ, og den er tilpasset din håndform. Sycamore er en robust træsort, men det giver også kniven dens unikke udseende. 

Qknives Brigth Series vs. markedet

Qknives laver nogle rigtig fornuftige knive af god kvalitet og til rimelige priser. Prisen er høj, så det er til dig, der gerne vil gøre madlavningen nemmere og som nyder at lave mad, så du gerne vil have en god kniv, der kan hjælpe dig i lang tid. Qknives er desuden lokalt, hvis du godt kan lide at støtte op om lokale brand og start-up virksomheder.

Fordele
🌀 67 lags carbon stål smedet efter damascus metoden
🌀 62 HrC ifølge Rockwell-skalaen
🌀 Håndformet skæfte i ahorn

Ulemper
🔴 Mindre håndtag, man skal vænne sig til

Specifikationer
Mål: 35,5 cm kniv, 21 cm blad
Vægt: 218 gram
Skæftet i sycamore
62 HrC på Rockwell-skalaen


Qknives Original series Japansk Santoku Kniv

✅ Kundefavorit
✅ Bedste santoku kniv
✅ 5 ud af 6 stjerner hos den danske madblog Mad & Monopolet

 

Qknives Original series Japansk Santoku Kniv

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
849,00 849,00 Læs mere

 

Den Japanske Santoku kniv fra Qknives er endnu ikke blevet inkluderet i en eksperttest, men kokkekniven er i dag udbredt i store dele af verdenen. Knivbladet måler 17,5 cm., og den sørger for, at du kan skære grøntsager, kød og fisk med stor præcision, når du arbejder i køkkenet. 

Hvis du ønsker en kokkekniv, der er praktisk og samtidig elegant, er Santoku kniven er godt valg til dig. Kokkekniven er lavet i et slidstærkt materiale, og knivbladet er smedet, så det danner et elegant udtryk.   

En holdbar og slidstærk kokkekniv

Santoku kokkekniv fra Qknives er lavet af 67 lag carbon stål. De mange lag sørger for at kniven er slidstærk og holdbar. Rockwell-skalaen bliver brugt til at måle knives hårdhed og kvalitet. Ifølge Rockwell-skalaen ligger kokkekniven på 62 HRC. 

Sammenlignet med europæiske kokkeknive er den japanske kokkekniv placeret højt på skalaen. En normal europæisk kokkekniv ligger normalt mellem 50 og 55 HRC. Ifølge skalaen er Santoku derfor mere holdbar og slidstærk. Kniven holder skarpheden i længere tid, så du undgår døve knive.  

Skæftet på Santoku er desuden lavet af sammenpresset pakkatræ. I dag bliver Pakkatræ ofte brugt til at lave skæfte til knive. Når træet bliver presset sammen, bliver det hårdt og slidstærkt. Pakkatræ er også vandafvisende, så du kan bruge kniven under madlavningen, selvom du har våde hænder. 

Et stilrent knivblad 

Santoku kokkekniv er smedet efter Damaskusmetoden, hvor de 67 lag af carbon stål synligt bliver vist frem på knivbladet. Kniven får et elegant udtryk med de mange lag af carbon stål. Knivens elegante og æstetiske udtryk kan derfor være med til at pynte i det moderne køkken. 

Den japanske kokkekniv er desuden designet i minimalistiske farver, som passer ind i det skandinaviske køkken. Kniven giver derfor både køkkenet et æstetisk flot udtryk, når det er i brug, og når det står i knivblokken.   

Japansk Santoku kniv vs. Markedet

Santoku kniven passer godt til dig, der er på udkig efter en slidstærk, præcis og elegant kokkekniv. Kokkekniven er ligesom de andre knive i serien designet med flere lag af carbon stål, som gør knivene mere slidstærke end europæiske kokkeknive. Du får derfor en holdbar kokkekniv af en god kvalitet. 

Santoku kniven er også designet med et knivblad på 17,5 cm. Det er 3 cm. mindre end almindelige kokkeknive, som ofte vugger under brug. Santoku kniven er også mindre spids end normale kokkeknive. Kokkeknivens størrelse og udformning gør den velegnet til præcisionsarbejde, fordi den ikke vugger, når du skærer kød, grøntsager eller fisk. Du kan derfor bruge den til at skære præcist, når du laver mad. 

Fordele ved Japansk Santoku kniv
62 HRC på Rockwell-skalaen
67 lags carbon stål – holder skarpheden
Stilrent knivblad
Bladet måler 17,5 cm.
Skæfte i vandafvisende pakkatræ


Qknives The Complete set – Bedste japanske knivsæt til prisen

Qknives The Complete set 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
3.480,00 3.480,00 Læs mere
.
The Complete Set fra Qknives indeholder 6 knive fra Original Series. Knivsættet er endnu ikke blevet testet af et ekspertpanel, men de japanske knive er allerede udbredt i hele verdenen. Brugerne er begejstrede for knivene, som både er lavet i et holdbart og stilrent design.  

Knivsættet giver dig mulighed for at lave mad til enhver tænkelig situation i køkkenet. Knivene har hver deres egenskaber, så du kan skære grøntsager, kød, fisk, brød eller hakke urter. 

Slidstærkt knivsæt

Alle knive fra Original Series er smedet med 67 lag af carbon stål. Knivene er smedet efter Damaskusmetoden, hvor lagene af carbon stål er synlige på knivbladet. Det giver et æstetisk flot udtryk til knivene. 

De mange lag af carbon gør også knivene mere slidstærke og holdbare. Rockwell-skalaen kan bruges til at vise knivenes hårdhed. Ifølge Rockwell-skalaen har alle knive fra Original Series en hårdhed på 62 HRC. Til sammenligning bliver normale europæiske kokkeknive målt til en hårdhed på omkring 55 HRC. Det japanske knivsæt er derfor vurderet til at være mere slidstærkt og holdbart. Knivene holder også længere på skarpheden, så der går længere tid, før du skal slibe knivene. 

Knivenes skæfte er lavet af pakkatræ, som er et vandafvisende materiale. Det er en praktisk egenskab, fordi knivene nemt kan komme i kontakt med vand under madlavningen. Pakkatræet er desuden også et slidstærkt materiale, som har en lang levetid. Knivene holder derfor det stilrene og æstetiske udseende i mange år. 

Knivsæt til en skarp pris

The Complete Set inkluderer en kokkekniv, Nakiri kniv, Santoku kniv, brødkniv, lang og kort urtekniv. Knivsættet indeholder derfor en kniv til enhver arbejdsopgave i køkkenet. Du kan udføre præcisionsarbejde, når du skærer fisk og kød. Du kan også hakke urter til en smagfuld ret med den lange eller korte urtekniv.

Du sparer penge ved at købe knivene samlet i stedet for at købe dem enkeltvis. Du kan derfor købe alle 6 knive samlet til en fordelagtig pris, så der er styr på køkkenudstyret til næste måltid. 

The Complete Set vs. Markedet

Hvis du ønsker slidstærke og stilrene knive, er The Complete Set det rette knivsæt. Du får 6 knive med en hårdhed på 62 HRC, så knivene har en lang levetid.  

Du får alle 6 knive fra Original Series samlet i en pakke til den skarpeste pris på markedet. Det er en fordel at købe knivene samlet, hvis du ønsker flere knive fra Original Series. Du sparer flere penge ved at købe det samlede sæt end ved at købe knivene enkeltvis. 

Fordele ved The Complete Set
Alle knive måler 62 HRC på Rockwell-skalaen
Højt carbon indhold holder på skarpheden
Stilrent design
Skarp pris
Knivsæt med 6 knive


MAC BK-80

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

MAC BK-80

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
719,00 719,00 Læs mere

.
MAC BK-80 er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Både de danske og svenske eksperter er begejstrede for kokkekniven, som de begge har kåret som en af testvinderne.

Dette har de blandt andet gjort, da de er glade for knivens skarphed, håndtering og holdbarhed. Dog gør de opmærksomme på, at kniven er forholdsvis tynd, hvorfor den hurtigt kan ruste, hvis man ikke passer godt på den.

Velegnet til mange opgaver i køkkenet

Med MAC BK-80 får man en kniv, der kan bruges til en bred vifte af opgaver i køkkenet. Selve klingen er tynd og skarp og er lavet af hårdt rustfrit stål.

Det gør, at kniven er forholdsvis robust og holdbar, så den kan klare alt lige fra grøntsager til frugt og kød. Det rustfrie stål har desuden et højt kulindhold, så kniven holdes skarp i en ekstra lang periode.

Behageligt skaft

MAC BK-80MAC BK-80 er en kokkekniv med en bladlængde på 21 centimeter samt et behageligt skaft i lamineret træ med en indfarvet og sort finish. Skaftet er ergonomisk og sikrer, at det er nemmere at håndtere kniven hvad end, der skæres.

Derudover får man en afbalanceret kniv med en god tyngde, hvilket ligeledes bidrager til en mere korrekt og komfortabel håndtering.

Håndslebet kniv

MAC BK-80 er håndslebet i Japan, hvor den er blevet kvalitetskontrolleret inden, at den har forladt fabrikken. Herved er man sikret, at kniven fungerer præcis, som den skal samt, at dens skarphed er helt optimal.

Kniven har en Rockwell-hårdhed på 59. Det vil sige, at kniven ikke så nemt går i stykker selvom, at man eksempelvis skærer i hårdere grøntsager. Ved vedligeholdelse af kniven bør den ikke komme i opvaskemaskinen, men skal i stedet håndvaskes.

Fordele ved MAC BK-80:
  Håndslebet
  Afbalanceret kniv
  Behageligt skaft i lamineret træ
  Velegnet til flere formål i køkkenet
  Lavet af kvalitetsstål


Global G2

✅ Testvinder hos det amerikanske magasin The Strategist
✅ Kåret som “Best lightweight knife” hos det amerikanske magasin Cnet.com
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ 5 ud af 10 stjerner hos det britiske magasin Wired.com

Global G2

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
642,00 642,00 Læs mere

.
Global G2 er blevet testet og anmeldt af fem ekspertkilder, hvilket inkluderer The Strategist, Cnet.com, Råd & Rön, Forbrugerrådet Tænk og Wired.com. Alle eksperter er glade for kokkekniven, som de har givet en god anmeldelse.

I deres anmeldelser skriver de, at kniven er særdeles nem at håndtere samt, at den er lavet i høj kvalitet. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at Global G2 kan være forholdsvis glat at holde på, hvis den bliver udsat for fugt.

Kniv i høj kvalitet, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Global G2 en god kokkekniv, som mange kan få gavn af at have i deres køkken.

Eksempelvis skriver eksperterne fra The Strategist, at kniven ”har et usædvanligt håndtag”, hvor ”det føles som om, at kniven forsvinder ind i hånden, når man bruger den”. De er derfor glade for, hvor nem kniven er at håndtere.

Dette er eksperterne fra Cnet.com enige i og forklarer ydermere, at Global G2 har et ”helt unikt design”, hvor klingen er lavet af højkvalitetsstål. Wired.com fremhæver ydermere, at kniven er ”rimeligt prissat”, men nævner også, at knivbladets skarphed går ned af bakke efter et par uger.

Ergonomisk design

Global G2Med Global G2 får man en kniv med et ergonomisk design. Kniven er fremstillet med et højt blad, så der er god plads til at støtte med knoerne. Dette sikrer, at man altid har en fuld kontrol over kniven.

Derudover muliggør den skarpe hæl, at man kan lave hul i eksempelvis tomater uden, at de bliver mast. Takket være det ergonomiske design kan den bruges af alle i et køkken uanset, om man ønsker at skære frugter, grøntsager eller kød. Kniven har en Rockwell-hårdhed på mellem 56 og 58.

Lavet af rustfrit stål

Global G2 er en populær kokkekniv, der blev tegnet af den japanske designer Komin Yamada i 1985. Målet var at lave en kniv, der både kunne bruges af professionelle kokke og hjemmekokke.

Kniven er derfor lavet af rustfrit stål i høj kvalitet, så den er yderst skarp. Selve knivbladet har en længde på 20 centimeter. Ved køb af kniven bør man desuden være opmærksom på, at den ikke tåler maskinopvask. Den skal i stedet vaskes i hånden.

Fordele ved Global G2:
  Rustfrit stål i høj kvalitet
  Skarp hæl
  Ergonomisk design
  Højt blad
  Kan bruges til både frugter, grøntsager, kød m.m.

Her kan du se en kort video om, hvordan man bruger de forskellige Global knive på forskellige udskærninger. Videoen er produceret af Global: 


Wüsthof Classic 4582

✅ Testvinder hos den britiske avis The Telegraph
✅ Anbefalet af det amerikanske magasin T3.com
✅ Anbefalet af det tyske testmagasin Testberichte.de

Wüsthof Classic 4582

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
579,00 579,00 Læs mere
602,00 602,00 Læs mere

.
Både The Telegraph, T3.com og Testberichte.de har testet og anmeldt Wüsthof Classic 4582, som de har givet en god anmeldelse.

Dette har de blandt andet gjort, da de er begejstrede for kokkeknivens nemme håndtering samt, at den kan klare flere forskellige fødevarer uden problemer. Til gengæld mener nogle af eksperterne, at Wüsthof Classic 4582 er temmelig dyr.

Alt i alt en kvalitetskniv, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Wüsthof Classic 4582 en god kokkekniv, som sagtens kan bruges af hjemmekokke, der ønsker en optimal kniv. Eksempelvis skriver eksperterne fra The Telegraph, at Wüsthof Classic 4582 ”er en kvalitetskniv”, der er yderst nem at håndtere.

Disse betragtninger er eksperterne fra T3.com enige i og fremhæver ydermere, at Wüsthof Classic 4582 er ”så brugbar, som den overhovedet kan være”. De nævner ligeledes, at den er meget skarp, hvorfor den kan klare de fleste fødevarer.

Eksperterne fra Testberichte.de har også testet Wüsthof Classic 4582 og hæfter sig ved, at kniven ”udfører alle opgaver i køkkenet så let som ingenting”. De mener dog også, at den koster forholdsvis meget, hvilket man bør være opmærksom på.

Slidstærk og skarp kniv

Wüsthof Classic 4582 bladMed Wüsthof Classic 4582 får man en slidstærk kniv, der kan bruges til mange forskellige opgaver i et køkken. Da kniven er alsidig, kan den både benyttes til grøntsager, frugt og kød alt efter ønske og behov.

Selve knivbladet har en længde på 20 centimeter, så den er nem at håndtere uanset, om man skal skære eller snitte det ene eller det andet. Den kan dog også fås med andre bladlængder. Kniven har desuden en Rockwell-hårdhed på 58.

Kniven tåler ydermere at blive vasket i opvaskemaskinen. Det anbefales dog ikke, da dette påvirker knivens holdbarhed og skarphed.

Ergonomisk håndtag

Wüsthof Classic 4582 er udstyret med et ergonomisk håndtag, som ligger sikkert i hånden. Selve bladet er fremstillet af rustfrit stål, der er yderst skarpt. Samtidigt er kniven afbalanceret og beskytter hånden optimalt.

Sidst men ikke mindst er kniven lavet i Solingen i Tyskland, hvilket er ens garanti for, at man får en kniv af høj kvalitet. Designet er ydermere stilrent og klassisk, hvorfor man ikke kun får en skarp kniv, men også en flot kniv.

Fordele ved Wüsthof Classic 4582:
  Velegnet til flere typer af fødevarer
  Ergonomisk håndtag
  Nem håndtering
  Knivblad lavet af rustfrit stål
  Klassisk og stilrent design

Her kan du se en præsentationsvideo af Wüsthof Classic 4582. Videoen er produceret af YouTube kanalen Cutlery and More: 


Miyabi 5000MCD

✅ 87 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
✅ 8 ud af 10 stjerner hos det britiske testmagasin Wired.co.uk

.
.

Miyabi 5000MCD

.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.999,00 1.999,00 Læs mere

.
Miyabi 5000MCD er blevet testet og anmeldt af de to ekspertkilder Good Housekeeping Institute og Wired.co.uk. Begge eksperter er begejstrede for kniven, som de har givet henholdsvis 87 ud af 100 point samt 8 ud af 10 stjerner.

Dette har de blandt andet gjort, da de er glade for knivens skarphed samt nemme betjening. Selvom eksperterne generelt er vilde med Miyabi 5000MCD, nævner de, at det er ærgerligt, at den ikke tåler maskinopvask.

Yderst behagelig kniv, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Miyabi 5000MCD en ”fremragende kniv, der passer godt ind i et ethvert køkken”. Eksempelvis skriver eksperterne fra Good Housekeeping Institute, at kniven ”er en smuk tilføjelse til enhver køkkenskuffe”.

Eksperterne fra Good Housekeeping Institute fremhæver ydermere, at kniven ”skærer både nemt og rent og kan skære ekstra tyndt”. Wired.co.uk hæfter sig ligeledes ved, at man med Miyabi 5000MCD ”opnår et solidt greb om kniven” samt, at ”den er en af de mest behagelige knive på markedet”.

Til gengæld nævner eksperterne, at Miyabi 5000MCD kun kan håndvaskes, hvilket de er en smule skuffede over.

Alsidig kniv

Miyabi 5000MCD i håndMed Miyabi 5000MCD får man en alsidig kniv, der er forsynet med et skaft fremstillet af Masur-birketræ. Selve udformningen af håndtaget er D-formet, hvilket sikrer, at grebet er ergonomisk, så kniven ligger godt og sikkert i hånden.

Kniven er ydermere velegnet til både hjemmekokke og professionelle kokke og kan bruges til de fleste typer af madvarer. Det vil sige, at man kan bruge kniven til alt lige fra grøntsager til frugter og kød.

Skarp kniv af førsteklasses stål

Miyabi 5000MCD er en slidstærk og skarp kniv med en CRYODOR-klinge. Det vil sige, at stålet er blevet hærdet via en is-hærdning, der foregår ved -196 grader. Herved er stålet ekstra skarpt.

Derudover omkranses knivens kerne af 100 lag førsteklasses stål med varierende hårdhedsgrader af ståltypen MC63. Man er derfor sikret, at kniven forbliver skarp i lang tid. Sidst men ikke mindst har Miyabi 5000MCD en Rockwell-hårdhed på 63.

Fordele ved Miyabi 5000MCD:
  Skarp CRYODOR-klinge
  Lavet af førsteklasses stål
  Ergonomisk skaft af birketræ
  Holdbar kniv
  Alsidig kniv

Her kan du se mere om Miyabi 5000MCD. Videoen er produceret af Burrfection:


Miyabi 7000D Gyutoh

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miyabi 7000D Gyutoh

i samarbejde med PriceRunner

Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Miyabi 7000D Gyutoh. Både de danske og svenske eksperter er begejstrede for kokkekniven, som de begge kårer som en af topscorerne i deres test.

I deres anmeldelser skriver de, at kniven er yderst skarp og er velegnet til mange råvarer. Selvom eksperterne generelt er glade for Miyabi 7000D Gyutoh, nævner de, at den er temmelig dyr.

Ergonomisk skaft

Miyabi 7000D Gyutoh er en stilren kniv med et moderne og ergonomisk skaft. Den er nemlig forsynet med et solidt og holdbart micarta-skaft i et trælook.

Skaftet er lavet af materialer såsom kunstharpiks og lærred kombineret med rustfrit stål, hvilket ikke kun skaber en flot kniv, men også en kniv, der er behagelig at arbejde med.

Derudover er skaftet D-formet, hvilket er en traditionel udformning for japanske knive. Det sikrer, at grebet er håndterbart, så de fleste skære-, hakke- og snitteopgaver kan klares uden problemer.

Kniv i høj kvalitet

Miyabi 7000D Gyutoh bladMed Miyabi 7000D Gyutoh får man en kniv, der har en knivkerne lavet af CMV60 pulverstål. Dette omkranses af 64 lag af to typer stål med forskellige hårdhedsgrader. Kniven er derfor fremstillet af stål i høj kvalitet, så den er yderst skarp og alsidig i et køkken.

Selve CRYODUR-bladet er meget hårdt på grund af is-hærdningen ved -196 grader. Det gør, at bladet forbliver skarpt i en lang periode. Kniven har desuden en Rockwell-hårdhed på 60.

Funktionel kniv

Miyabi 7000D Gyutoh er en funktionel og alsidig kniv, der kan bruges til mange køkkenopgaver. Takket være knivens alsidighed kan den anvendes til både grøntsager, frugter, kød m.m.

Endvidere er kniven lavet med en speciel bladbehandling, der ændrer overfladestukturen af hvert lag. Det giver bladene et unikt damaskmønster, hvorfor ingen knive er akkurat de samme. Knivbladets længde er på 24 centimeter, men kan også fås med andre bladlængder.

Fordele ved Miyabi 7000D Gyutoh:
  Damaskmønster
  Skarpt knivblad
  Højkvalitetsstål
  Ergonomisk skaft
  Funktionel kniv

Her kan du se mere om Miyabi’s kvalitetsknive. Videoen er produceret af Cook Culture:


Wüsthof Classic 4596

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ Topscorer hos det amerikanske magasin Wirecutter.com

Wüsthof Classic 4596

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
597,00 597,00 Læs mere
confidentliving.no 1.006,00 1.006,00 Læs mere
1.686,00 1.696,00 Læs mere

.
Wüsthof Classic 4596 er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Forbrugerrådet Tænk, Råd & Rön samt Wirecutter.com. Alle eksperter er begejstrede for kniven, som de har kåret som topscorer i deres store test.

I deres anmeldelser skriver de, at de især er glade for knivens hårdhed, skarphed og robuste design. Til gengæld er de mindre vilde med, at kniven er lavet af blødere stål, hvorfor den hurtigere bliver sløv sammenlignet med andre modeller.

Skarp og robust kniv, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Wüsthof Classic 4596 en god kniv, som er lækker at have derhjemme i køkkenet. Eksempelvis skriver eksperterne fra Wirecutter.com, at dette er en ”skarp og robust kniv”, der ”udfylder alle vores kriterier for en god kniv”.

De fremhæver ydermere, at kniven var nem at arbejde med, da de let kunne skære i forskellige fødevarer. Dog nævner de, at kniven hurtigt blev en smule sløv, da den er lavet af blødere stål. Wirecutter.com mener derfor, at man bør være opmærksom på dette ved køb.

Skarp kniv til en lang række skæreopgaver

Wüsthof Classic 4596Med Wüsthof Classic 4596 får man en kniv, der kan klare de fleste skæreopgaver i et køkken. Kniven kan nemlig både bruges til at skære grøntsager, frugter eller kød alt efter, hvad man har behov for.

Wüsthof Classic 4596 er ydermere en kniv, der kan anvendes af enten hjemmekokke eller professionelle kokke.

Man er derfor sikret en kniv, som kan holde i mange år frem i tiden, hvis man passer godt på den. Det vil sige, at den eksempelvis altid skal håndvaskes. Kniven har desuden en Rockwell-hårdhed på 58.

Specialhærdet rustfrit stål

Wüsthof Classic 4596 er fremstillet af specialhærdet rustfrit stål, hvorfor den er yderst skarp og ekstra holdbar samt slidstærk.

Derudover kommer kniven med et ergonomisk håndtag, så den altid ligger godt i hånden, når man er i gang med at skære diverse råvarer. Herved er brugervenligheden i top, mens kniven samtidigt er sikker i brug.

Sidst men ikke mindst har Wüsthof Classic 4596 et knivblad med en længde på 20 centimeter. Den kan dog også fås med andre bladlængder.

Fordele ved Wüsthof Classic 4596:
  Ergonomisk håndtag
  Specialhærdet rustfrit stål
  Alsidig i et køkken
  Yderst skarp
  Meget holdbar


Kai Shun Classic

✅ Topscorer hos den britiske avis The Telegraph
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Kai Shun Classic

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.277,00 1.277,00 Læs mere
1.879,00 1.879,00 Læs mere
confidentliving.no 2.499,00 2.499,00 Læs mere

.
Både The Telegraph og Råd & Rön har testet og anmeldt Kai Shun Classic, som de begge har kåret som topscorer i deres store tests.

Dette har de blandt andet gjort, da de er begejstrede for kokkeknivens flotte design og fine skæring samt håndtering. Selvom eksperterne generelt er glade for Kai Shun Classic, er de mindre vilde med prisen.

Meget nem at skære med, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra The Telegraph er Kai Shun Classic en ”yderst stilren kniv”, der er designet på en helt speciel måde, hvorfor den er flot at have i sin køkkenskuffe.

De fremhæver ydermere, at kniven er ”meget nem at skære med” uanset, om man skærer bløde eller hårde grøntsager. Samtidigt forklarer The Telegraph, at kniven også kan skære kød meget fint, hvilket de mener er et stort plus.

De afslutter deres anmeldelse med at skrive, at Kai Shun Classic er forholdsvis dyr samt, at kniven er en smule svær at slibe.

Funktionel japansk kokkekniv

Kai Shun Classic i brugMed Kai Shun Classic får man en funktionel og alsidig japansk kokkekniv, der kan bruges til mange forskellige opgaver i køkkenet. Det vil sige, at man kan bruge den samme kniv til at skære eksempelvis grøntsager, frugter og kød.

Denne kniv er designet af Kai og er forsynet med specielt damaskusstål samt det traditionelle japanske arbejde. Man er derfor sikret en kniv af høj kvalitet, som er lavet i hånden. Knivbladets længde er desuden på 18 centimeter.

Slidstærk og skarp kniv

Kai Shun Classic er en slidstærk og skarp kniv med en klinge, der er smedet i 65 lag rustfrit damaskusstål. Kernestålet er desuden fremstillet af VG10-stål, der er ekstra hårdt. Kniven har derfor en Rockwell-hårdhed på 61.

Selve skaftet er lavet af pakkatræ og er vandafvisende, da det er produceret med hjælp fra en helt unik proces. Håndtaget holder sin form og bliver ikke misfarvet selvom, at skaftet bliver vasket i vand.

Fordele ved Kai Shun Classic:
  65 lag rustfrit damaskusstål
  Træskaft
  Håndlavet
  Vandafvisende skaft
  Kan bruges til mange skæreopgaver

Her kan du se mere om Kai Shun Classic. Videoen er produceret af ChefPanko:


Det skal du se efter, når du køber en kokkekniv

Det skal du se efter, når du køber en kokkekniv

Er du på udkig efter en ny kokkekniv? Så er der flere ting, du skal se efter samt være opmærksom på, så du ender med den bedste kniv til dine behov.

Det kan være svært at vælge mellem de mange muligheder på markedet samt vide, hvordan du finder en kniv i god kvalitet. Derfor finder du her et overblik over hvilke to ting, du altid bør kigge på inden køb af en ny kniv.

Miyabi 7000D Gyutoh bladHvilke materialer er kniven lavet af?
Noget af det første, du bør tage et kig på, er selve materialerne, som kniven er lavet af.

Hvis knivbladet er hårdt og er lavet af høj kvalitet, kan du være sikker på, at du får en kniv, der holder i mange år frem samt som holder sig skarp.

Desuden skal du også tage et kig på, hvad skaftet er lavet af. Her skal du helst finde en kniv med et vandafvisende, ergonomisk og skridsikkert håndtag.

Hvad er knivens pris?
prisI mange tilfælde hænger pris og kvalitet sammen. Og det gælder også, når det kommer til kokkeknive. Vælger du en kniv af høj kvalitet, vil prisen reflektere dette, da den er blevet lavet med bedre materialer.

Derfor er det en fordel altid at tage et kig på knivens pris, da det ofte viser dig, hvor høj kvalitet kniven er lavet af.

Ønsker du at læse mere om, hvad du skal se efter, når du køber en kokkekniv, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Bonappetit.com eller denne artikel fra BBCgoodfood.com.


Hvad kendetegner en kokkekniv?

kokkekniv

En kokkekniv er nok et af de vigtigste redskaber i et køkken. De fleste foreslår, at du blot skal købe den bedste kniv, du har råd til.

Men det er ikke til megen hjælp, medmindre du ved, hvad der gør en kniv bedre end en anden samt, hvad der overhovedet kendetegner en kokkekniv. Baseret på en artikel fra Thespruceeats.com kan du her læse mere om de forskellige kendetegn.

Knivbladet
Wüsthof Classic 4582 bladDe bedste kokkeknive er lavet af rustfrit stål med et højt kulstofindhold. Dette er meget hårdt stål, som sikrer, at kniven forbliver skarp i lang tid samt, at den ikke ruster hurtigt.

Kokkeknive har knivblade, der måles i centimeter. Knivbladet er typisk mellem 18 og 20 centimeter, men der findes også andre bladlængder.

Håndtaget
Håndtaget er den del på kniven, som du har mest kontakt med. Derfor skal du sørge for, at håndtaget er behageligt og ligger godt i din hånd.

Mange kokkeknive har i dag et håndtag, som er lavet af træ. Dog er det også muligt at finde kokkeknive med håndtag, som er produceret af enten plast eller gummi. Der er fordele og ulemper ved alle former for materialer, hvorfor du skal vælge det materiale, du foretrækker.

Tangen
Miyabi 7000D Gyutoh håndtagSom tidligere nævnt er de bedste kokkeknive smedet af højkvalitetsstål, der løber gennem hele knivens længde. Det betyder, at stålet strækker sig helt ind i håndtaget.

Den del af stål, som er inde i håndtaget, kaldes tangen. Hvis stålet går hele vejen til slutningen af håndtaget, kaldes det en fuldtange-kniv. Det sikrer, at kniven er mere balanceret, hvilket gør, at kokkekniven er nemmere at bruge. En god kokkekniv vil helt sikkert være fremstillet på denne måde.


Kniv-guide: Har du styr på de forskellige køkkenknive?

køkkenknive

Mangler du nye knive i dit køkken, men er du usikker på hvilken kniv, du skal vælge? Der findes et utal af knive på markedet, der er velegnede til forskellige formål. Derfor kan det være svært at overskue, om du skal vælge den ene eller den anden kniv. Her får du et overblik over de forskellige knivtyper på markedet baseret på en artikel fra Samvirke.dk og en artikel fra Gastrofun.dk.

Kokkeknive
Global G2Hvis du kun skal bruge en enkelt kniv, er det en fordel at vælge en kokkekniv. Sådan en kniv er nemlig funktionel og alsidig, da den kan bruges til et hav af råvarer. Den kan anvendes til alt lige fra kød til grøntsager, frugter m.m.

Kokkeknive kommer i mange forskellige størrelser, men er især kendetegnet ved deres skarpe og hårde knivblad. Sommetider kommer kokkeknive også med et luftskær på bladet.

Urteknive
En urtekniv er en mindre og kort kniv med et yderst spidst knivblad. Selve skaftet er forholdsvis småt, så det er nemt at betjene kniven.

Sådan en type kniv er ideel til mindre skæreopgaver, hvor du ikke behøver at bruge et skærebræt. Det kan eksempelvis være oplagt at bruge en urtekniv, hvis du skal fjerne kernehuset i en frugt eller skære en champignon.

Brødknive
Brødknive er – som navnet antyder – gode til at skære i brød. Dette er en kniv, som de fleste husstande i dag gør brug af, da mange af os spiser brød hver eneste dag.

En brødkniv er forsynet med et langt blad, så du nemmere kan ”save” brødet, når du skærer det over. Herved behøver du ikke at bevæge din hånd meget frem og tilbage, da det i stedet sker med lange og glidende bevægelser.

Dog kan du også bruge en brødkniv til andet end brød. Sådan en kniv er blandt andet også god til at hakke chokolade eller nødder.

Grøntsagsknive
grøentsagsknivGrøntsagsknive er velegnede til at skære frugter og grøntsager. Denne kniv kan både benyttes til de bløde grøntsager samt de mere hårde grøntsager.

Knivbladet er forholdsvis bredt samt let buet, så du opnår en mere vuggende bevægelse, når du skærer. Dette er yderst praktisk, når du skal snitte, hakke eller skære grøntsager.

Filetknive
En filetkniv er perfekt, når du skal filetere en fisk. Denne type kniv er forholdsvis lang og smal og kommer med et fleksibelt blad, der nemt glider henover fiskeben uden, at de bliver skåret over.

Det er ikke nemt at filetere en fisk med andre former for knive. Derfor er det en god idé, at du har denne kniv i dit køkken, hvis du er vild med at tilberede fisk derhjemme.

Forskærerknive
En forskærerkniv – også kendt som en trancherkniv – er oplagt til at skære en steg med. Kniven har et langt og spidst blad. Den buer en smule indad mod spidsen i både ryggen og i skæret.  Længden på knivbladet er som regel på mellem 20 centimeter og 25 centimeter.

Universalknive
Global SantokuEn universalkniv er en forholdsvis slank kniv med en ryg, der er let buet ved spidsen. Sådan en kniv kan bruges til et hav af opgaver i et køkken, da den ikke er velegnet til kun en bestemt opgave.

Den kan derfor bruges til både at hakke, snitte, skære, skrælle m.m. Det vil sige, at en universalkniv er en god all-round kniv, du kan have i dit køkken.

Lakseknive
En laksekniv er forsynet med et fleksibelt og langt knivblad, hvor spidsen er en smule afrundet. Det gør, at den er særdeles velegnet til at skære laks, hvis du ønsker tynde og pæne skiver. Dog kan kniven også sagtens bruges til andre typer fisk såsom torsk eller ørred.

Slagterknive
Slagterknive benyttes til at udskære og partere råt kød. I dag er der ikke mange, som har sådan en kniv derhjemme, da de fleste ikke laver deres helt egne udskæringer. Kødet er typisk allerede skåret på forhånd, når du køber det i et supermarked.


Sådan vedligeholder du dine knive

vedligehold dine knive

Vedligeholder du dine knive på den bedst mulige måde, er du sikret, at de forbliver skarpe og fungerer optimalt i lang tid. Der er ingen grund til hele tiden at udskifte knivene i dine køkkenskuffer, så længe du vedligeholder dem korrekt.

Men hvordan vedligeholder du så dine knive? Det skal du gøre på følgende måde ifølge Forbrugerrådet Tænk, Scanpan.dk og Gastrotools.dk.

Håndvask altid dine knive 

håndvask dine kniveEfter du har brugt en kniv, er det vigtigt, at du vasker og tørrer den lige med det samme. Er kniven eksempelvis fremstillet af kulstofstål, vil den være tilbøjelig til at ruste. Derfor er det vigtigt, at du altid vasker og tørrer kniven lige efter brug, så den holder i længere tid.

Samtidigt bør du aldrig vaske dine knive i opvaskemaskinen. De fleste knive tåler slet ikke maskinopvask, da de bliver beskadiget af dette. For at sikre den mest skånsomme vask bør du i stedet håndvaske dine knive.

Beskyt dine knive i køkkenskuffen
knivblok
Er dine knive placeret i en køkkenskuffe, vil de hurtigere blive beskadiget, hvis de kommer i kontakt med andre skarpe genstande eller stålgenstande.

Dette kan have en effekt på knivenes skarphed. For at skåne dine knive mest muligt bør du altid have noget, som beskytter knivene. Du kan også vælge at placere dem i en knivblok eller hænge dem op.

Tips til vedligeholdelse af dine knive

Nu er du bekendt med, hvordan du skal vaske og opbevare dine knive på den bedst mulige måde for at holde dem skarpe og brugbare i mange år. Dog er dette ikke nok. Du skal nemlig også sørge for at vedligeholde dem på andre måder.

Sørg for at slibe dine knive
Dine knive vil på et eller andet tidspunkt blive sløve. Et sløvt knivblad er ikke kun irriterende at skære med, men det øger også risikoen for diverse ulykker. Derfor er det en fordel, at du regelmæssigt sliber dine knive, når du ikke føler, at de er lige så skarpe, som de var på et tidligere tidspunkt.

Pas godt på håndtaget
Det er ikke kun knivbladet, du skal vedligeholde. Knivens håndtag er ligeledes noget, du bør vedligeholde. Har dine knive et træhåndtag, kan du behandle det med en smule olie, når der et gået et par måneder. Er håndtaget fremstillet af noget andet, skal vedligeholdelsen tilpasses efter dette.


Hvad er Rockwell-skalaen?

Rockwell-hårdheden

Når du køber en kniv, vil du ofte se betegnelsen HRC og så et tal efter dette. Men hvad betyder det overhovedet?

Ifølge en artikel fra Knifeart.com måles et knivblads hårdhed på Rockwell-skalaen. Denne skala blev opfundet af Stanley og Hugh Rockwell i starten af 1900-tallet, da de ønskede at teste forskellige materialers hårdhed.

Der findes flere skalaer, som materialers hårdhed måles på. Er der tale om et knivblad, vil det blive målt på C-skalaen. HRC er derfor betegnelsen for hårdhed på Rockwell-skala C.

Det vil altså sige, at HRC fortæller dig noget om knivstålets hårdhed. Hvis HRC-tallet er lavt, betyder det, at stålet er blødere, mens et højere tal betyder, at stålet er hårdere. Alle former for stål har hver deres optimale hårdhedsniveau. Derfor er det ikke nødvendigvis et højere tal, som er bedre, da det kommer an på forskellige faktorer.


Japanske eller tyske knive – Hvad er bedst?

japanske og tyske knive

I mange år har både Japan og Tyskland været kendt for deres utrolige knivfærdigheder. Begge lande er i dag også hjemsted for nogle af de mest populære og bedste mærker inden for knive.

Når det kommer til tyske og japanske knive, er der rent faktisk ikke den største forskel. Du kan i hvert fald være sikker på, at du ender med en kniv i høj kvalitet. Er der så noget, der er bedre fremfor det andet?

Skal jeg vælge japansk eller tysk? 

Japansk eller tysk?Japanske producenter anvender traditionelt kulstofstål til fremstillingen af deres knive. Dette er et ultimativt materiale til knivblade, da det sørger for, at kniven forbliver skarp i lang tid. Samtidigt har de typisk en hårdhed på cirka 60 eller 61 på Rockwell-skalaen.

Tyske knive laves normalt af rustfrit stål og har en hårdhed, der som regel er på mellem 56 og 58 på Rockwell-skalaen. Da rustfrit stål indeholder krom, er hårdheden typisk lavere hos tyske knive sammenlignet med japanske knive.

Den største forskel mellem disse to typer af knive er derfor, hvad de er produceret af. Om tyske knive eller japanske knive er bedst er ikke sådan lige at svare på. I bund og grund kommer det an på dine præferencer samt, hvad du foretrækker.

Vil du vide mere om tyske og japanske knive, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Tastingtable.com eller denne artikel fra Gearpatrol.com.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke knive bruger professionelle kokke?

Det er forskelligt fra kok til kok, hvilke knive de foretrækker at bruge. Dog er brands såsom Global, Onyx og Qknives ofte ganske populære blandt de professionelle kokke, da knivene er lavet i en høj kvalitet, hvormed de kan holde mange år. Dermed skal de ikke konstant skiftes ud.

💰 Er knive i en højere prisklasse pengene værd?

Hvorvidt knive i de højere prisklasser er pengene værd eller ej, det kommer helt an på, hvor glad du er for at være i køkkenet. Elsker du at lave mad og øve dine evner, så bør du bestemt overveje at forkæle dig selv med nogle gode knive.

🤓 Hvad er forskellen på en kokkekniv og en Santoku kniv?

Teknisk set så er en Santoku kniv en bestemt form for kokkekniv, da kokkeknive kan fås i mange forskellige modeller. En Santoku kniv er en type kniv, som kræver en helt speciel udskæringsteknik, da kniven skal skæres igennem fødevarer i stedet for at blive vippet op og ned.

🤔 Hvad bruges en kokkekniv til?

En kokkekniv er generelt kendetegnet ved, at den kan bruges til mange forskellige fødevarer. Dermed er den ikke specifikt udviklet til at udføre én bestemt udskæring perfekt, men den kan derimod klare mange forskellige opgaver såsom hakning af grøntsager, udskæring af kød og adskillelse af led.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Cnet.com 🇺🇸

Det amerikanske magasin Cnet.com beskæftiger sig primært med emner inden for elektronik og teknologi. På siden kan der både findes nyheder, guides, artikler samt tests af produkter. Her har Cnet.com testet nogle af de bedste kokkeknive på markedet heriblandt Global G2, som de har kåret som ”Best lightweight knife”. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Equipcook.com 🇺🇸

Equipcook.com er en amerikansk blog, der leverer information og anmeldelser af produkter, der bruges i køkkenet. I denne omgang har de testet og anmeldt ToJiro Japan DP F-808, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Det danske forbrugerråd Tænk beskæftiger sig med det danske forbrugerliv og laver både tests og anmeldelser af forskellige forbrugerprodukter. Her er der tale om en stor test af kokkeknive, hvor MAC BK-80, Global G2, ToJiro Japan DP F-808, Miyabi 7000D Gyutoh og Wüsthof Classic 4596 er iblandt. Du kan læse anmeldelserne af de forskellige kokkeknive på Forbrugerrådet Tænks hjemmeside.

Læg mærke til at fuld adgang til testens resultater kræver et abonnement. Hvis du kun ønsker at se resultatet af en enkelt test, kan du også tilkøbe adgang til testene enkeltvis.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧

Det britiske magasin Good Housekeeping Institute leverer et væld af brugbare guides, tips og inspiration om alt, der omhandler hus og have. De tester og anmelder også et hav af forskellige forbrugerprodukter. I denne omgang har de britiske eksperter testet og anmeldt Miyabi 5000MCD, som de har givet 87 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med det svenske forbrugerliv. Dette inkluderer tests af forbrugerprodukter såsom kokkeknive. Her har Råd & Rön testet MAC BK-80, Global G2, Miyabi 7000D Gyutoh, Wüsthof Classic 4596 og Kai Shun Classic. Du kan læse anmeldelsen af kokkeknivene på Råd & Röns hjemmeside her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens resultater kræver et abonnement. Hvis der kun ønskes at se resultatet af en enkelt test, kan der købes adgang til testene enkeltvis.

T3.com 🇺🇸

Det amerikanske magasin T3.com beskæftiger sig hovedsageligt med emner inden for teknologiens verden. På siden kan der findes alt lige fra brugbare artikler til gode råd og guides. De tester også forskellige forbrugerprodukter, hvor de her har lavet en test af nogle af de bedste kokkeknive på markedet heriblandt Wüsthof Classic 4582. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Testberichte.de 🇩🇪

Det tyske testmagasin Testberichte.de tester og anmelder forbrugerprodukter, som de vurderer på baggrund af forskellige kilders anmeldelser og tests. Herefter videreformidler de resultaterne til forbrugerne, så det er nemmere at finde det bedste produkt til hjemmet. Her har de testet Wüsthof Classic 4582, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

The Strategist 🇺🇸

The Strategist er en del af New York Magazine, der beskæftiger sig med alt lige fra at finde de bedste tilbud til at lave købeguides og produktanmeldelser. I denne omgang har The Strategist testet og anmeldt nogle af de bedste kokkeknive på markedet heriblandt Global G2, som de har kåret som testvinder. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

The Telegraph 🇬🇧

Den britiske avis The Telegraph kan findes i både en fysisk version samt i en online version. Denne avis leverer artikler og nyheder hver eneste dag fra både ind- og udland. Derudover skriver de om sport, underholdning, livsstil, forbrug, kultur, økonomi og meget mere.

De tester og anmelder også en bred vifte af forbrugerprodukter såsom kokkeknive. I denne omgang har de testet syv af de bedste kokkeknive på markedet, hvor Wüsthof Classic 4582 og Kai Shun Classic er iblandt. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Wirecutter.com 🇺🇸

Det amerikanske magasin Wirecutter.com tester og anmelder de bedste teknologiprodukter, apparater, gadgets og meget mere. Dette gør de, da de ønsker at hjælpe forbrugerne med at finde de helt rigtige produkter. I denne omgang har de testet nogle af de bedste kokkeknive på markedet heriblandt de to knive ToJiro Japan DP F-808 og Wüsthof Classic 4596. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Wired.co.uk 🇬🇧

Wired.co.uk er et britisk testmagasin, der dækker en lang række af emner såsom design, arkitektur, kultur, økonomi, politik og filosofi. Derudover tester og anmelder de også forskellige forbrugerprodukter såsom kokkeknive. Her har de lavet en stor test af flere knive heriblandt Miyabi 5000MCD, som de har givet 8 ud af 10 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Wired.com 🇬🇧

Det britiske magasin Wired.com beskæftiger sig med emner inden for både IT, tele, kommunikation, data og teknik. Udover dette anmelder og tester de også en lang række forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet otte forskellige kokkeknive heriblandt kniven Global G2, som de har givet 5 ud af 10 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Mad & Monopolet

Mad & Monopolet er en dansk blog med fokus på alt, hvad der rører sig i den kulinariske verden. Det gælder både madlavning, restauranter, drikkevarer, menuer, tilbehør og udstyr til køkkenet med mere. Madbloggerne foretager af og til tests i forbindelse med køkkenredskaber, og her gælder det en undersøgelse af 6 knive fra mærket Qknives. Du kan læse testen i sin helhed hos Mad & Monopolet.


Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke den kniv, du ledte efter, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Her kan du læse vores test af japanske knive. I denne test finder du en gennemgang, af de japanske kokkeknive der har klaret sig bedst i test. Læs også vores store test af markedets bedste santoku knive.

I forlængelse af vores kniv-tests, vil vi her fremhæve nogle af vores andre artikler med testvindende produkter.

Har du en kærlighed for udendørs madlavning, vil du med sikkerhed sætte pris på vores mange gode grill tests. Her kan du læse vores generelle kulgrill og kamado grill tests, der indeholder en gennemgang af de bedst bedømte modeller på området, samt nyttig viden og gode opskrifter.

Ønsker du derimod at slippe for alt bøvlet med optænding af grillkul og lignede, skulle du måske overveje at se nærmere på en gasgrill. Her kan du læse vores test af de innovative Everdure gasgrill modeller, samt vores Broil King grill test, der er en sikker favorit blandt eksperter såvel som forbrugere.

Vil du sikre dig et restaurantværdigt resultat, hver gang du griller, kan du med fordel kombinere din grilning med brugen af en sous vide. Tricket er, at inden kødet smides på grillen, tilberedes det først til perfektion i en sous vide, så grillen kun skal tilføre smag og farve. Her kan du læse vores generelle sous vide test og vores specifikke Anova sous vide og Steba SV50 tests.

Inden kødet lægges i sous vide vandbadet skal det vakuumpakkes. Til at finde den bedste maskine til opgaven, finder du her vores vakuumpakker test, der indeholder en oversigt over markedets bedst bedømte modeller.

En anden lækker måde at tilberede sine friske råvarer på er ved røgning. Her kan du læse vores rygeovn test, der giver dig et overblik over de bedst bedømte rygeovne på markedet netop nu.

Slutteligt vil vi fremhæve vores populære pizzaovn test. Fordelen ved at tilberede sin pizza i en dertil dedikeret ovn er, at disse ovne er lavet til at blive utroligt varme, da pizzaer bages optimalt ved en temperatur på omkring 450 grader.

 

Denne side er anmeldt af: Mads J. Lauritsen Rating 5/5