Elektrisk knivsliber test-oversigt: Her er de 4 bedste knivslibere

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: august 22, 2023.
Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Elektrisk knivsliber test-oversigt: Her er de 4 bedste knivslibere

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Rigtig mange danskere får ikke slebet deres knive ofte nok, enten fordi de glemmer det, eller fordi de ikke orker. At bruge en sløv kniv er ikke bare irriterende – det er også meget ineffektivt. Derfor kigger vi i den her artikel nærmere på elektriske knivslibere, der alle har fået flotte scorer i eksperttests.

Vi starter med at forklare, hvad den specifikke knivsliber kan, hvorefter du får en gennemgang af dens konkrete fordele og ulemper. Så læs med og se de 4 knivslibere, vi har fundet frem til.

Hvis du vil læse mere om testene, så er der til sidst i artiklen en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Bemærk at vi ikke selv tester produkterne, men i stedet samler resultaterne af uvildige tests.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

5 ting du skal overveje, før du køber elektrisk knivsliber

 • Type af slibemidler

  Slibemidler henviser til de materialer, der anvendes i knivslibere til at slibe små dele af knivens materiale væk. Elektriske knivslibere bruger typisk forskellige typer slibemidler, hvoraf de mest udbredte er aluminiumoxid, siliciumkarbid og diamant. Aluminiumoxid foretrækkes ofte på grund af dets billige pris og universelle anvendelighed på tværs af alle knivtyper.

  Siliciumcarbid, der er hårdere end aluminiumoxid, er kendt for sin evne til hurtigt at fjerne materiale. Denne type slibemiddel bruges primært til slibning af knive lavet af hårdt rustfrit stål. På den anden side er der diamant, som er det hårdeste af alle slibemidler. Diamant er fremragende til hurtig at slibe knive – dog er prisen noget højere.

 • Slibetrin

  Elektriske knivslibere kommer typisk med to trin. Det første trin bruger grove eller ekstra grove korn til at slibe ned og fjerne overskydende materiale fra bladet og skabe en frisk, skarp vinkel. Det næste trin bruger fine eller ekstrafine korn til yderligere at forfine og perfektionere den nyligt formede vinkel gennem mindre justeringer. Nogle modeller har også et tredje trin – et finhoningstrin eller stropping-trin – som er velegnet til tynde og sarte knive.

  Hvert trin har to åbninger, der passer til begge sider af kniven. For hjemmekokke er en model med to trin tilstrækkelig typisk fint. Der er nemlig ingen grund til at investere i en model, der kan en masse, du ikke skal bruge. På den anden side vil professionelle kokke måske finde en elektrisk knivsliber med tre trin nyttig, da selv mindre forskelle har stor indvirkning, når man bruger knivene meget hver dag.

 • Funktioner

  Ikke alle knive er skabt ens, især ikke når det gælder deres slibevinkel. Hvis du bruger den forkerte slibevinkel, kan du beskadige din kniv og gøre den ineffektiv. Vi anbefaler derfor, at du sliber dine knive i en vinkel på 15 til 20 grader. Dette interval sikrer, at bladet er tilstrækkeligt skarpt til præcis udskæring af mad, samtidig med at det bevarer sin holdbarhed til regelmæssig brug.

  Især knive i asiatisk stil er generelt slebet i en vinkel på 17 grader, hvilket giver dem en lidt skarpere kant end deres vestlige modstykker, der typisk er slebet i en vinkel på 20 grader. Vinkelstyr, også kaldet vinkelguider eller slibeguider, spiller en central rolle i at tilpasse knivbladet til slibehjulet i den rette vinkel. Vi foreslår derfor, at du investerer i en elektrisk knivsliber med vinkelstyr for at opnå det bedst mulige sliberesultat.

 • Pris

  Dyre elektriske slibere med avancerede funktioner som tretrinsslibning og diamantslibemidler egner sig bedst til professionelle og entusiaster. På den anden side er budgetvenlige modeller med to-trins slibning et fint valg til hverdagsbrug. Elektriske knivslibere i den høje ende af prisskalaen koster op til 2.000 kr., mens mere budgetvenlige alternativer typisk kan fås helt ned til mellem 100-500 kr.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Brugerfeedback kan give værdifuld indsigt i en knivslibers præstationer i den virkelige verden, mens professionelle anmeldelser tilbyder omfattende analyser, ofte med sammenligninger m.m. Ved at inkorporere begge typer anmeldelser i vores artikel, giver vi dig alt den information, du har brug for, for at træffe et informeret valg.

arrow-more

ONYX™ 4-i-1 - manuel knivsliber med 4 slibelidser 

Bedste manuelle alternativ

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på ONYX™ 4-i-1:

 • 4-i-1-funktionalitet - til standardknive, sakse og specialknive
 • Solidt greb i kompakt og ergonomisk design
 • Specielt fremstillet til japanske knive

Forbrugsguidens vurdering

ONYX Cookware har gode anmeldelser inde på Trustpilot, hvilket tyder på glade kunder. En ulempe ved deres knivsliber er dog, at den ikke er elektrisk. Den vinder dog på prisen, som er fin i forhold til, hvad den kan. Derudover tæller det også, at de også er et både kendt og velrespekteret brand i branchen for køkkenudstyr – du er altså sikker på, at du får kvalitetsprodukter, når du køber fra ONYX Cookware.

Fordele

 • Slib med diamant, wolfram eller keramik
 • 4 forskellige slibelidser
 • Ergonomisk greb
 • 100 dages returret og fri retur

Ulemper

 • Den er ikke elektrisk

4-i-1 knivsliberen fra danske ONYX Cookware er taget med på listen, selvom den ikke er elektrisk. Den er nemlig et super fint alternativ til de elektriske modeller. Så hvis du leder efter en ergonomisk, enkel og effektiv knivsliber med alle de grundlæggende funktioner – og lidt til – har du her et godt bud.

Knivsliberen er desuden fra en dansk virksomhed, der har profileret sig med køkkenudstyr af højeste kaliber, og som man gentagne gange finder på de forskellige bedst i test-lister. Det gælder bl.a. deres japanske kokkeknive, men også knivsliberen bliver fremhævet på flere forskellige sider, hvilket siger noget om kvaliteten.

Anmeldelse: Produktanalyse af ONYX™ 4-i-1

Knivsliber med 4 slidser
Navnet på knivsliberen er hentet fra 4-i-1 funktionen. Den har 4 slidser, hvoraf den ene er beregnet til sakse. Du kan via de 3 slidser slibe dine knive enten med diamant, wolfram og keramik, hvilket er praktisk, da du så kan få den optimale slibning på kniven. Det keramiske strygestål er f.eks. et fremragende valg til japanske køkkenknive. Du bør dog orientere dig om, hvilke slidser der fungerer bedst til lige præcis de knive, du har.

Knivsliberen er udviklet til ONYX Cookwares udvalg af køkkenknive med lige kant, men du kan naturligvis også slibe knive fra andre mærker. Du får en stor portion alsidighed med knivsliberen, samtidig med at den er billig – både i indkøb og drift. Det er derfor også en perfekt gave til vedkommende, der netop er flyttet hjemmefra – eller amatørkokken, der går op i at arbejde med skarpe knive.

Kompakt og ergonomisk model
Knivsliberen er kompakt og har en handy størrelse. Den er desuden nem at gemme af vejen i køkkenskuffen, når den ikke er i brug. Desuden sørger det gode greb for, at du altid har fuldstændig styr på dine knive og selve knivsliberen.

Chef’s Choice FlexHone 320 - elektrisk knivsliber med hurtig slibning

Forbrugsguiden anbefaler

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Testvinder hos det svenske magasin Kockhuset.se
 • check Anbefalet hos det amerikanske magasin Bladeadvisor.com
 • check 4,4/5 stjerner i brugeranmeldelser hos Amazon.co.uk

Dagens bedste priser og tilbud på Chef’s Choice FlexHone 320:

 • Skarp kant og elegant finish med 2-trins system
 • Kan rumme både lige og savtakkede knive
 • 100% diamantbaseret slibeteknologi

Forbrugsguidens vurdering

Såvel eksperter som brugere er tilfredse med Chef’s Choice FlexHone 320 – brugerne fra Amazon lægger især vægt på alsidigheden, præcisionen og den generelle kvalitet. En bruger udtrykker det således: ”I have tried a lot of knife sharpeners, but this is the best”. En anden skriver: “The knives end up astonishingly sharp”. Flere af brugerne noterer dog, at man får de bedste resultater, hvis man læser manualen først. Derudover kan den godt larme lidt. Vi ser det dog ikke som reelle ulempe, da det giver god mening altid at læse manualen, og fordi sliberen kun er i gang i kort tid, er det heller ikke et kæmpe problem for de fleste.

Leder du efter en effektiv elektrisk knivsliber har du derfor et godt bud lige her.

Fordele

 • Fint og simpelt
 • Fokus på funktionalitet
 • Hurtig slibning
 • To niveauer: første sliber, mens andet polerer

Ulemper

 • Ret tung i designet
 • Larmer

Chef’s Choice FlexHone 320 er blevet testet af både eksperter og forbrugere. Det drejer sig om henholdsvis eksperterne fra det svenske magasin Kockhuset.se og det amerikanske magasin Bladeadvisor.com samt hos forbrugerne på Amazon.co.uk. Her har både eksperter og brugere set nærmere på modellens slibeevner m.v. – og det er hurtigt at se, at der er generel tilfredshed med produktet.

Anmeldelse: Produktanalyse af Chef’s Choice FlexHone 320

Effektiv 2-trins-model
Chef’s Choice FlexHone 320 har et neutralt og pænt design, hvor der er fokus på funktionalitet. Den er skabt til at kunne slibe alle knive i en 20 graders vinkel, og det gælder både lige og takkede knive (for eksempel brødknive). Hele processen foregår via det slidstærke 2-trins-system, som både sikrer en skarp kant og en efterfølgende flot finpudsning.

Det eneste, man skal gøre, er at placere kniven i åbningen, og så sørger maskinen selv for at levere en perfekt slibning.

I første fase anvendes en 100% diamantbaseret slibningsteknologi, som sliber kanterne, så kniven fremstår helt skarp. I anden fase slibes kanterne yderligere og giver dem en flot og poleret afslutning – det hele tager kun få minutter.

Hvad siger eksperterne om Chef’s Choice FlexHone 320?

Chef’s Choice FlexHone 320 er blevet testet af flere hold eksperter, blandt andet det svenske madmagasin Kockhuset.se. Eksperterne herfra kårer den til testvinder og begrunder det med, at den er utrolig let at bruge, hvilket er et stort plus.

Yderligere er den hurtig i brug, så man både sparer tid og ikke skal stå og vente længe – og så føles den meget pålidelig og robust, noteres det.

Kockhuset.se forklarer dertil, at hvis man har mange europæiske køkkenknive, så er maskinen den klart bedste på markedet. Ingen anden konkurrent gør det angiveligt bedre, hurtigere eller lettere.

Derudover er den meget alsidig, for eksperterne anbefaler den både til de professionelle kokke og til den almindelige forbruger.

Chef’s Choice FlexHone 320 modtager også ros fra Bladeadvisor. Her forklares det, at Chef’s Choices produkter normalvis er dyre, men med sliberen her får du adgang til mærket på en prisvenlig måde, og som en bonus er den stort set lige så god som de dyrere modeller.

Bladeadvisor.com skriver dertil, at den er let at bruge, og byggekvaliteten er god. Dertil er den alsidig og kan anvendes til mange typer af knive. Dog savner eksperterne flere niveauer end de 2, der findes.

Chef’s Choice Diamond Hone 120 - elektrisk knivsliber med høj sikkerhed

Velegnet til alle typer knive

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Anbefalet hos det amerikanske magasin the-gadgeteer
 • check Anbefalet hos det australske magasin Fishingworld
 • check Anbefalet hos det amerikanske magasin KnifeSharpenerGuy
 • check 4,5/5 stjerner hos Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Chef’s Choice Diamond Hone 120:

 • 3 slibe niveauer
 • Hurtig slibning af alle typer knive
 • Skridsikkert design

Forbrugsguidens vurdering

Chef’s Choice Diamond Hone 120 er en alsidig sliber, der håndterer alle typer knive med præcision, uanset om de bruges til filetering af fisk, udskæring af kød eller hakning af grøntsager. Dens tilpasningsevne kommer fra dens tre forskellige slibeniveauer, der alle drives af diamantbaseret teknologi. Maskinen er dog tungere end sine modstykker, hvorfor den kan være lidt svær at flytte. Det betyder dog også, at konstruktionen er robust, hvilket er én af grundene til, at levetiden er lang.

Modellen er blevet rost af eksperter, der garanterer en balance mellem sikkerhed og brugervenlighed takket være betjening med en enkelt knap og skridsikre gummifødder. Hone 120 er efter vores vurdering en værdifuld investering, hvis du vil optimere dine resultater i køkkenet.

Fordele

 • Til både professionelle og amatører
 • Perfekte resultater med tre slibeniveauer
 • Diamantbaseret arbejdsproces
 • Tilbyder skarp slibning med meget fin polering

Ulemper

 • Tungere end andre modeller

Chef’s Choice Diamond Hone 120 er blevet testet hos 3 forskellige hold eksperter, bl.a. gadgetmagasinet, the-gadgeteer, fiskemagasinet, fishingworld og kniv-magasinet, KnifeSharpenerGuy.

Eksperterne har set nærmere på modellens præstationsevner, hvorefter en endelig bedømmelse er blevet givet – hos alle er der stor begejstring, og de anbefaler modellen til enhver, der vil have gløden tilbage i deres knive.

Anmeldelse: Produktanalyse af Chef’s Choice Diamond Hone 120

Nærmest et professionelt stykke værktøj
Chef’s Choice Diamond Hone 120 er et godt valg for dig, der vil det bedste for dine knive. Modellen er nemlig nærmest professionel og har hele 3 forskellige niveauer for slibning. Herudover er konstruktionen solid, selve apparatet er kraftigt og tungt og så er den udstyret med skridsikre gummifødder, som holder den helt fast, mens der arbejdes.

Niveau 1 og 2 er skabt med 100% diamantbaseret teknologi for det både bedste og mest præcise resultat. Niveauerne findes i de forskellige åbninger, og niveau 1 skaber den første afslibning, hvor kanterne files ned. I anden fase (åbning 2) gives der en finere slibning, og niveau 3 giver den meget fine og polerede afslibning til sidst.

Hvad siger eksperterne om Chef’s Choice Diamond Hone 120?

The-gadgeteer testede Hone 120, da der var brug for en hurtig og let slibning af sløve knive. Eksperterne vurderede, at den var legende let at bruge, for den kommer kun med en enkelt knap til strømmen. Du skal altså ikke gøre meget selv – dog anbefales det, at du læser manualen først.

Efter at have læst manualen leverer produktet et skarpt og tilfredsstillende resultat, noteres det, og det fremhæves yderligere, at man næsten ikke kan gøre det forkert. Man bliver i stedet sikret en slibning uden ujævnheder. Det påpeges dog, at maskinen er noget dyr, men for køkkenentusiasten er det klart pengene værd.

Chef’s Choice Diamond Hone 120 er også blevet testet af fiskemagasinet Fishingworld, der mest har fokus på skarpe knive i forhold til at filetere fisk.

Uanset om man skærer i fisk eller kød, så forklarer eksperterne, at helt skarpe knive er et must for gode resultater i køkkenet – og også for din egen sikkerhed. Og det er netop det, knivsliberen kan:

Fishingworld.com.au forklarer nemlig, at denne model tilbyder en hurtig og let måde at få helt skarpe knive på. Der findes forskellige niveauer til forskellige skarpheder på knivene, og eksperterne noterer sig, at der opnås gode resultater med alle typer af knive – de helt sløve kræver dog nok lidt ekstra tid.

Chef’s Choice Angle Select M1520 - alsidig knivsliber

Premium elektrisk knivsliber

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Anbefalet hos det amerikanske magasin Bladeadvisor.com
 • check Anbefalet hos det amerikanske magasin KnifeSharpenerGuy

Dagens bedste priser og tilbud på Chef’s Choice Angle Select M1520:

 • Designet til europæiske/amerikanske og asiatiske knive
 • Slibning på professionelt niveau derhjemme
 • Med tre niveauer til slibning

Forbrugsguidens vurdering

Chef’s Choice Angle Select M1520 er en effektiv knivsliber, der er designet til at passe til en bred vifte af knive fra forskellige kulinariske traditioner. Den skiller sig ud ved at have et diamantbaseret slibesystem i tre trin, som giver dine knive en professionel finesse. Selvom dens evne til at arbejde med både lige og savtakkede knive viser dens alsidighed, kan nogle brugere finde det lidt udfordrende at bruge den til visse knive.

Men med lidt øvelse bør de fleste kunne betjene den effektivt og opnå resultater af høj kvalitet. I betragtning af den noget høje pris mener vi, at Angle Select M1520 er en værdifuld investering for dem, der søger et velafrundet slibeværktøj.

Fordele

 • Meget alsidig
 • Tre levels, både grov slibning, fin slibning og polering
 • Diamantbaseret teknologi
 • God fleksibilitet

Ulemper

 • Nogle knive er svære at slibe

Chef’s Choice Angle Select M1520 er blevet testet hos 2 forskellige ekspertkilder, der begge har set nærmere på bedste knivslibere på markedet. Det drejer sig om kniv-magasinerne Bladeadvisor.com og KnifeSharpenerGuy, der har testet modellerne på en række forskellige parametre. Disse parametre ligger til grund for den endelige bedømmelse, og vurderingen lyder, at M1520 klarer sig rigtig godt.

Anmeldelse: Produktanalyse af Chef’s Choice Angle Select M1520

Til knive fra hele verdenen
Det måske mest bemærkelsesværdige ved Chef’s Choice Angle Select M1520 er, at den er i stand til at slibe både europæiske, amerikanske og asiatiske knive. Knive er nemlig ofte udformet med forskellige vinkler, men maskinen kan alligevel slibe dem. Det gør den især ideel til køkkenentusiasten, der anvender værktøjer fra hele verdenen.

3-trins-slibning
Slibningen er elektrisk og foregår i 3 trin – niveau 1 foretager grov-slibningen, således at det sløve blad files ned og i den rette vinkel. Herefter efterlades kniven skarp men uden afslutning. Niveau 2 foretager første skridt af finpudsningen, hvor der fokuseres mere på detaljerne. Niveau 3 giver den endelige finpudsning samt polering. Der avendes en diamantbaseret slibeteknik, som giver det bedst mulige resultat.

Hvad siger eksperterne om Chef’s Choice Angle Select M1520?

Chef’s Choice Angle Select M1520 er blevet testet hos 2 hold eksperter, der begge anbefaler den til deres læsere. Ekspertkilderne tæller de 2 knivmagasiner Bladeadvisor.com og KnifeSharpenerGuy, og de har begge vurderet den ud fra forskellige parametre såsom slibningsevner, funktioner, brugervenlighed, pris og hastighed.

Eksperterne hæfter sig især ved den høje alsidighed, idet produktet kan anvendes til både at slibe europæiske og amerikanske knive, men også de asiatiske versioner (forskellen ligger i graden af vinkling, der for europæiske og amerikanske er 20 – for asiatiske ligger den på 15 grader).

Yderligere kan den anvendes både på lige og takkede knive, og så har den 3 niveauer for slibning. Det betyder, at den både kan skærpe, finpudse og polere knivene.

Det noteres, at resultaterne bliver virkelig gode og helt professionelle, og så foregår slibningen meget let og hurtigt. Der nævnes dog også nogle ulemper – det går især på prisen, der er meget høj, og så er det langt fra alle, der har både europæiske og asiatiske knive i deres køkken. Derfor vil nogle sandsynligvis komme til at betale for mere, end de reelt har brug for.

Test og anmeldelser af elektriske knivslibere anvendt i artiklen

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Bladeadvisor.com

Bladeadvisor.com er et amerikansk magasin, der har fokus på at videregive deres viden om køkkenknive til forbrugerne. Magasiner har her testet de bedste knivslibere på markedet, og Chef’s Choice FlexHone 320 og Chef’s Choice Angle Select M1520 er inkluderet her. Læs hele testen hos Bladeadvisor.com.

Fishingworld.com.au

Fishingworld.com.au er et australsk magasin, der centrerer sig omkring fiskeri. Magasinet anses som det største og ældste fiskemagasin i landet og skriver om alt, der vedrører sig fiskeri. Det inkluderer også tilbehør såsom knive og knivslibere, og her har magasinet testet modellen Chef’s Choice Diamond Hone 120. Læs testen i sin helhed hos Fishingworld.com.au.

Hemhyra.se

Hemhyra.se er medlemsbladet for boliglejersammenslutningen i Sverige og er det største forbruger- og boligblad i landet. Magasinet dækker forskellige sider af forbrugerliv og lejeboligforhold, og missionen er at skabe mere overskuelighed for svenskerne og gøre dem mere vidende omkring forbrug og boligforhold. I denne omgang er det mest fokus på forbrugerliv, og forskellige knivslibere er blevet testet. Læs mere om testen hos Hemhyra.se.

KnifeSharpenerGuy

KnifeSharpenerGuy er et amerikansk magasin med fokus på netop knivslibning, og derfor er de bedste modeller på markedet blevet testet. Både Chef’s Choice Diamond Hone 120 og Chef’s Choice Angle Select M1520 indgår i denne test. Magasinet er en del af Amazons univers. Du kan læse mere om de testede produkter hos KnifeSharpenerGuy.

Kockhuset.se

Kockhuset.se er et svensk magasin med fokus på madlavning, som henvender sig til både professionelle og hjemmekokkene. De svenske eksperter har her testet de bedste knivslibere på markedet, og Chef’s Choice FlexHone 320 indgår i denne test. Læs eksperternes vurderinger på Kockhuset.se.

The-gadgeteer.com

The-gadgeteer.com er et amerikansk gadget-magasin etableret i 1997, der har som fokuspunkt at bringe nyheder om gadgets plus at teste produkterne. Her gælder det en test af Chef’s Choice Diamond Hone 120. Du kan læse meget mere om testen hos The-gadgeteer.com

Kundeanmeldelser

Amazon

Modellen Chef’s Choice FlexHone 320 er både blevet testet af eksperter og forbrugere. Du kan læse mere, hvad forbrugerne mener hos Amazon.co.uk.

FAQ

Hvordan bruger jeg en elektrisk knivsliber?
Du bruger en elektrisk knivsliber ved at placere kniven i den første sliber. Dernæst trækker du kniven stille og roligt igennem sliberen to gange, førend du går videre og gentager processen ved de finere slibesten. Til slut vasker du og tørrer kniven, hvorefter den er klar til brug.
Bliver elektriske knivslibere slidt ned?
Nej, elektriske knivslibere bliver generelt ikke slidt ned – i hvert fald ikke særligt hurtigt. Det eneste, som kan slide din knivsliber ned, er hvis stålet, som din kniv er lavet af, er stærkere end stålet i knivsliberen.
Kan jeg slibe en saks med en elektrisk knivsliber?
Ja, du kan godt slibe en saks med en elektrisk knivsliber, hvis saksen passer ned i sliberen. Hvis din saks ikke passer ned i din knivsliber, så kan du købe slibere, som er designet specifikt til sakse. Passer din saks dog i knivsliberen, så kan du sagtens slibe den heri.
Hvor lang tid holder en elektrisk knivsliber?
Hvor lang tid en elektrisk knivsliber holder afhænger i stor grad af, hvor ofte og hvordan du sliber dine knive. Generelt sliber mange mennesker deres knive for ofte, hvilket slider knivsliberen. Dog kan du regne med, at din elektriske knivsliber kan holde op til 10 år, hvis du køber en i god kvalitet.

Det skal du se efter, når du vælger ny knivsliber

De fleste ved, at en knivsliber skal kunne slibe knive, men der stopper de flestes viden også. Baseret på ekspertviden fra Reliableknife.com og Webstaurantstore.com guider vi derfor her til, hvad du skal se efter, når du vælger din nye knivsliber:

Alle knive bliver sløve

Eksperterne starter med at understrege, at alle knive med tiden bliver sløve. Det sker ved vedvarende skæring af forskellige typer af fødevarer, som ved hvert brug slider på skæret. Selv knive af professionelle standarder vil blive sløve, og det vil gøre det sværere og mere besværligt både at foretage lige udskæringer, men også bare normal hakning og skæring.

Eksperterne uddyber, at det ikke kun handler om slitage – underlaget, som man skærer ud på, påvirker også skarpheden. Undgå derfor at skære fødevarer ud på underlag af glas og marmor eller bordpladen. Vælg i stedet et skærebræt af enten træ eller plastik.

Typer af knivslibere

Der findes forskellige måder at slibe en kniv på. Man kan enten benytte sig af en manuel metode som en slibestang eller en slibesten, eller en elektrisk knivsliber.

Med slibestangen og slibestenen er teknik meget vigtigt, og man skal helst vide, hvad man laver. Går man meget op i madlavning og knivene, er det essentielt, at man får slebet dem i den rette vinkel. Ellers får man ikke et godt skær i kødet.

Med en elektrisk variant derimod skal man ikke gøre så meget selv. De kan være lidt svære at finde ud af at anvende korrekt (eksperterne anbefaler, at man sætter sig grundigt ind i brugsanvisningen inden start), men når man mestrer brugen, så er man næsten sikker på et godt og meget professionelt resultat. De fleste modeller kommer med 2 eller 3 niveauer for slibning, og det betyder, at knivene både bliver slebet, finpudset og poleret til det ypperste.

Pris

En god elektrisk knivsliber behøver ikke koste mange penge, men eksperterne vurderer, at god kvalitet inden for denne niche alligevel ofte koster en del.

Som nævnt hænger pris og kvalitet ikke altid sammen – her kan du med fordel læse eksperternes vurderinger af de forskellige varianter. Du kan finde links til alle undersøgelser, vi har brugt, nederst i artiklen.

Niveauer / indstillinger

De fleste elektriske knivslibere kommer som nævnt med 2 eller 3 indstillinger, også kaldet niveauer eller faser. Det betyder, at modellen vil tage sig af kniven på flere måder ved først at slibe den, derefter at finpudse slibningen og til sidst polere den. Dermed får kniven en komplet behandling, som resulterer i en helt skarp kniv, der bliver ved med at være skarp længe.

Europæiske eller asiatiske knive

Der er forskel på vinklingen af europæiske (plus amerikanske) knive og deres asiatiske modstykker. Det betyder, at man ofte ikke vil kunne slibe begge typer knive på en europæisk knivsliber (nogle kan dog begge).

Har du udelukkende europæiske knive i dit køkken, behøver du derfor ikke bruge penge på en variant, der kan begge dele. Har du redskaber fra det asiatiske køkken, vil det dog være nødvendigt med en sådan type.

Støj

Man kan ikke undgå, at en elektrisk knivsliber larmer, og den kan larme en del. Nogle er designet til at være mere støjsvage end andre, men det er en smagssag, om det generer en. Hav in mente at der kun tager nogle minutter at slibe en kniv, så støjen vil ikke være vedvarende.

Brugervenlighed

De fleste elektriske knivslibere er meget simple at bruge med kun få knapper, men eksperterne understreger, at man altid skal læse manualen først. Den giver nemlig vigtig information om, hvordan man korrekt foretager slibningen.

Sådan bruger du en elektrisk knivsliber

Første skridt var at købe en elektrisk knivsliber – nu skal du også anvende den. Baseret på ekspertviden fra Lifewithkitchen.com og TheBestElectricKnifeSharpener guider vi her til, hvordan maskinen skal benyttes:

 • Trin 1: Placér kniven i blad-åbningen. Sørg for at trykke kniven helt ned.
 • Trin 2: Lad kniven glide igennem åbningen. Vinklen skal være 20 grader på de fleste knive, men på en elektrisk knivsliber behøver du ikke selv bakse med det. Den vil automatisk vælge den rette vinkel.
 • Trin 3: Giv den anden side af kniven samme behandling.
 • Trin 4: Gentag processen om nødvendigt. Nogle gange er det nødvendigt med 5-6 gange igennem maskinen.
 • Trin 5: Giv kniven en blid vask og aftørring.

Husk altid at afprøve om kniven passer i åbningen, inden slibningen begynder. Mange modeller vil desuden kunne håndtere både takkede brødknive og flade kokkeknive.

Efter slibningen kan du tjekke, om kniven er blevet skarp nok på flere metoder: Enten tag et stykke papir eller en tomat og skær forsigtigt – der skal ikke presses. Skærer den igennem, er den skarp nok.

Vedligeholdelse af knive: Sådan behandler du dem bedst

Kniven er et af de vigtigste redskaber i køkkenet. Jydske Vestkysten, The Huffington Post og Gearpatrol.com guider her til, hvordan du bedst passer på disse køkkenværktøjer:

Drop opvaskemaskinen: Kom aldrig din dyrebare kniv i opvaskemaskinen. Den er alt for hård ved både blad og skæft. Er skæftet lavet af træ, kan det revne i maskinen.

Kun til fødevarer: Brug udelukkende kniven til mad – ikke til for eksempel anden emballage i køkkenet. Det gør den sløv før tid, og den kan også tage skade.

Korrekt opbevaring: Læg aldrig kniven løst i en skuffe sammen med andre redskaber. Den konstante roden rundt vil ramme bladet. Den mest optimale opbevaring vil være i en æske eller ved magnet-ophæng på væggen. Drop også knivblokken.

Lad den ikke ligge: Vask kniven af med det samme, så den ikke roder rundt nede i vasken eller på tallerkenen. Det samme gælder for aftørringen.

Det rigtige skærebræt: Som nævnt tidligere vil kniven tage skade af at foretage udskæringer på køkkenbordet, glas eller marmor. Anvend altid et skærebræt af træ eller plastik og lad vær med at skrabe de hakkede fødevarer på brættet ned i gryden med kniven.

Olie: En dråbe mineralolie på bladet kan være med til at forlænge skarpheden og undgå rust og patina.

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

OBH Nordica SharpX 9960 

Steba KS 1 29.01.00

Cubumic Knivsliber inkl. fod

OBH Nordica SharpX-Treme 9967

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme