Elektrisk Knivsliber Test 2020 – Her er de bedste knivslibere

0

Denne artikel handler om forskellige elektriske knivslibere på markedet. Det drejer sig om 6 forskellige varianter, der har opnået flotte omtaler og scorer i eksperttests.

Artiklen er bygget op således, at der startes med en konkret gennemgang af, hvad hvert apparat kan, og hvilke funktioner der findes. Herefter forklares det, hvad eksperterne har skrevet i deres anmeldelser – både hvad angår fordele og ulemper.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så er der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

I denne artikel får du:
🔸 Overblik over 6 forskellige elektriske knivslibere
🔸 Guide til hvad du skal se efter, når du skal købe ny knivsliber
🔸 Viden om hvordan man bruger en elektrisk knivsliber
🔸 Guide til den bedste vedligeholdelse af dine knive
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Chef’s Choice FlexHone 320

✅  Testvinder hos det svenske magasin Kockhuset.se
✅  Anbefalet hos det amerikanske magasin Bladeadvisor.com
✅  Testvinder hos det svenske magasin Kockhuset.se
✅  4,4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos det britiske Amazon.co.uk

Chef’s Choice FlexHone 320

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
800,00 Kr. 0,00 Kr. 800,00 Kr. Læs mere
800,00 Kr. 0,00 Kr. 800,00 Kr. Læs mere
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere
909,00 Kr. 0,00 Kr. 909,00 Kr. Læs mere
909,00 Kr. 0,00 Kr. 909,00 Kr. Læs mere
.

Chef’s Choice FlexHone 320 er blevet testet af både eksperter og forbrugere. Det drejer sig om henholdsvis eksperterne fra det svenske magasin Kockhuset.se og det amerikanske magasin Bladeadvisor.com samt hos forbrugerne på forhandlersiden Amazon.co.uk. Her har både eksperter og brugere set nærmere på modellens slibeevner med videre, og alle er de meget tilfredse.

Effektiv 2-trins-model

Chef’s Choice FlexHone 320 kommer i et neutralt og pænt design, hvor der dog er fokus på funktionalitet. Den er skabt til at kunne slibe alle knive i en 20 graders vinkel, og det gælder både lige og takkede knive (for eksempel brødknive). Der opereres via et slidstærkt 2-trins-system, som både sikrer en skarp kant og en flot finpudsning.

Det eneste, man skal gøre, er at placere kniven i åbningen, og så sørger maskinen selv for at levere en perfekt slibning. 

I første fase anvendes en 100 procent diamant-baseret slibningsteknologi, som sliber kanterne, så kniven fremstår helt skarp. I anden fase tilslibes kanterne yderligere og giver dem en flot og poleret afslutning. Det hele tager kun få minutter.

Let at bruge, ifølge eksperterne

Chef’s Choice FlexHone 320 er blevet testet af flere hold eksperter, blandt andet det svenske madmagasin Kockhuset.se. Eksperterne herfra kårer den til testvinder og begrunder dette med, at den er utrolig let at bruge. Det vil give et minimum af besvær for forbrugerne, hvilket er et stort plus. 

Yderligere er den meget hurtig i brug, så man både sparer tid og skal ikke stå og vente længe, og så føles den meget pålidelig og robust, noteres det.

Kockhuset.se forklarer dertil, at hvis man har mange europæiske køkkenknive, så er denne maskine den klart bedste på markedet. Ingen anden konkurrent gør det bedre, hurtigere eller lettere, kommenteres det. 

Derudover er den meget alsidig, for eksperterne anbefaler den både til de professionelle kokke og til den almindelige forbruger.

Høj alsidighed og lav pris, ifølge eksperterne

Chef’s Choice FlexHone 320 modtager også ros fra den anden ekspertkilde, Bladeadvisor.com. Her forklares det, at normalt er Chef’s Choice produkter meget dyre, men med denne variant får man adgang til mærket på en mere prisvenlige måde, og som en bonus er denne stort set lige så god som de dyrere søskende. 

Bladeadvisor.com skriver tillige, at den er meget let at bruge, og byggekvaliteten er god. Dertil er den alsidig og kan anvendes til mange typer af knive. Dog savner eksperterne flere niveauer end de 2, der findes.

Såvel eksperter som brugere er tilfredse med Chef’s Choice FlexHone 320 – brugerne fra Amazon er tillige meget imponerede over især alsidighed, præcision og kvalitet. En bruger udtrykker det således: ”I have tried a lot of knife sharpeners, but this is the best”. En anden skriver: “The knives end up astonishingly sharp”. Flere af brugerne noterer sig dog, at man får de bedste resultater, hvis man læser manualen først.

Nøgleoplysninger – Chef’s Choice FlexHone 320
🔴 Producent: Chef’s Choice
🔴 Type: Elektrisk knivsliber
🔴 Niveauer: 2
🔴 Højde: 16,2 centimeter
🔴 Bredde: 27,9 centimeter
🔴 Dybde: 16,0 centimeter
🔴 Vægt: 1000 gram 

Udvalgte fordele ved Chef’s Choice FlexHone 320
🔵 Pæn og enkel
🔵 Fokus på funktionalitet
🔵 Hurtig slibning
🔵 Der findes 2 niveauer
🔵 Første niveau sliber, mens andet niveau polerer


OBH Nordica SharpX 9960

✅  13 ud af 15 point hos det svenske magasin Hemhyra.se

OBH Nordica SharpX 9960

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
319,00 Kr. 0,00 Kr. 319,00 Kr. Læs mere
349,00 Kr. 0,00 Kr. 349,00 Kr. Læs mere
354,00 Kr. 0,00 Kr. 354,00 Kr. Læs mere
379,00 Kr. 39,00 Kr. 418,00 Kr. Læs mere
499,00 Kr. 0,00 Kr. 499,00 Kr. Læs mere
519,00 Kr. 0,00 Kr. 519,00 Kr. Læs mere
.

OBH Nordica SharpX 9960 er blevet testet af det svenske magasin Hemhyra.se, der skriver om forbrugerliv og boligforhold for svenskerne. Modellen indgår i en test af flere forskellige apparater, og den klarer sig rigtig godt. Derfor modtager den hele 13 ud af 15 point.

Flot og stilfuld

OBH Nordica SharpX 9960 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en velfungerende elektrisk knivsliber, som samtidig ser rigtig flot ud. Den er skabt af rustfrit stål og med en solid konstruktion, som gør, at den kan holde i mange år.

Derudover er den spændende at se på i kontrastfarver, der består af sorte og sølvfarvede nuancer, og de sølvfarvede nuancer er i børstet stål. Yderligere er prisen godt nok ikke helt lav, men den er bestemt til at betale.

Patenteret slibesystem

OBH Nordica SharpX 9960 kommer dertil med OBH’s eget patenterede slibesystem, som giver et helt unikt resultat. Dette system består af 20 keramiske stave, som selv kan finde ud af at justere sig alt efter hvilket slags knivblad, der modtages. 

I slibningen er den udstyret med et affjedret slibehjul, som både forlænger apparatets levetid og giver et mere jævnt resultat. Vægten ligger på 900 gram, hvilket er meget normalt for dette type produkt, og så passer den til alle typer af glatte knive – det vil sige ikke takkede knive.

God over hele linjen, ifølge eksperterne

OBH Nordica SharpX 9960 har været inkluderet i en test af forskellige knivslibere udført af det svenske forbruger- og boligmagasin Hemhyra.se. Her scorer den imponerende 13 ud af 15 point, hvilket er meget højt.

De svenske eksperter har bedømt modellerne ud fra aspekterne kvalitet, kapacitet og brug, og her er det muligt at få 1-5 point. Produktet scorer 5 point i brug samt 4 i henholdsvis kvalitet og kapacitet, og dermed opnås de 13 ud af 15 point. 

Ud over pointfordelingen forklarer eksperterne, at den kommer med en god keramisk konstruktion og står meget stabilt på bordet, når den arbejder. Yderligere roses den for at gøre det let for forbrugeren at finde den bedste vinkel for at opnå en optimal slibning, og så er manualen meget informativ. Dog påpeges det, at der ikke findes mulighed for at genskabe kanten.

Nøgleoplysninger – OBH Nordica SharpX 9960
🔴 Producent: OBH
🔴 Type: Elektrisk knivsliber
🔴 Niveauer: 1
🔴 Højde: 19,0 centimeter
🔴 Bredde: 25,0 centimeter
🔴 Dybde: 9,0 centimeter
🔴 Vægt: 900 gram 

Udvalgte fordele ved OBH Nordica SharpX 9960
🔵 Rigtig flot
🔵 Solid konstruktion
🔵 Patenteret slibesystem
🔵 Justerer sig selv til typen af kniv
🔵 Affjedret slibehjul

Her kan du se en lille præsentationsvideo af OBH Nordica SharpX 9960. Videoen er produceret af OBH Nordica:

https://www.youtube.com/watch?v=j5dVXGD0uRE

Chef’s Choice Diamond Hone 120

Anbefalet hos det amerikanske magasin The-gadgeteer.com
Anbefalet hos det australske magasin Fishingworld.com.au
Anbefalet hos det amerikanske magasin KnifeSharpenerGuy

Chef’s Choice Diamond Hone 120

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.239,00 Kr. 0,00 Kr. 1.229,00 Kr. Læs mere
1.233,00 Kr. 0,00 Kr. 1.233,00 Kr. Læs mere
1.239,00 Kr. 0,00 Kr. 1.239,00 Kr. Læs mere
.

Chef’s Choice Diamond Hone 120 er blevet testet hos 3 forskellige hold eksperter, der inkluderer henholdsvis gadgetmagasinet The-gadgeteer.com, fiskemagasinet Fishingworld.com.au og kniv-magasinet KnifeSharpenerGuy. 

Eksperterne har set nærmere på modellens præstationsevner, hvorefter en endelig bedømmelse er blevet givet – alle steder hersker der begejstring, som udmunder i, at magasinerne hver og et anbefaler produktet til deres læsere.

Nærmest et professionelt stykke værktøj

Chef’s Choice Diamond Hone 120 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker noget af det bedste til hans eller hendes knive. Denne model er nærmest professionel og kommer med hele 3 forskellige niveauer for slibning. Herudover er konstruktionen enormt solid, selve apparatet er kraftigt og tungt, og så er den udstyret med skridsikre gummifødder, som holder den helt fast, mens der arbejdes.

Niveau 1 og 2 er skabt med 100 procent diamantbaseret teknologi for det både bedste og mest præcise resultat. Niveauerne findes i de forskellige åbninger, og niveau 1 skaber den første afslibning, hvor kanterne files ned. 

I anden fase i åbning nummer 2 gives der en finere slibning for et mere delikat resultat, og niveau 3 giver den meget fine og polerede afslibning.

Let og hurtig slibning, ifølge eksperterne

The-gadgeteer.com er en af de ekspertkilder, der har testet Chef’s Choice Diamond Hone 120, og denne blev testet, da der var brug for en hurtig og let slibning af sløve knive – det bemærkes, at dette apparat lever fuldt ud op til denne beskrivelse. 

Den er legende let at bruge, kommenteres det, for den kommer kun med en enkelt knap til strøm. Dermed skal man ikke gøre meget selv – dog anbefales det, at man læser manualen først.

Efter at have læst manualen leverer produktet et skarpt og tilfredsstillende resultat, noteres det, og det fremhæves yderligere, at man næsten ikke kan gøre det forkert. Man bliver i stedet sikret en slibning uden gætværk og ujævnheder. Det påpeges, at maskinen er noget dyr, men for køkkenentusiasten vil den være et must.

Et must for alle fiskere, ifølge eksperterne

Chef’s Choice Diamond Hone 120 er blandt andet også blevet testet af fiskemagasinet Fishingworld.com.au, der mest har fokus på skarpe knive i forhold til at filetere fisk. 

Uanset om man skærer i fisk eller kød, så forklarer eksperterne dog, at helt skarpe knive er alfa og omega for gode resultater i køkkenet – plus også for ens egen sikkerhed. Og det er netop, hvad denne knivsliber kan præstere, kommenteres det:

Fishingworld.com.au forklarer nemlig, at denne model tilbyder en hurtig og let måde at få helt skarpe knive på. Der findes forskellige niveauer til forskellige skarpheder på knivene, og eksperterne noterer sig, at der opnås gode resultater med alle typer af knive – de helt sløve kræver godt nok lidt mere arbejde.

Nøgleoplysninger – Chef’s Choice Diamond Hone 120
🔴 Producent: Chef’s Choice
🔴 Type: Elektrisk knivsliber
🔴 Niveauer: 3
🔴 Højde: 15,5 centimeter
🔴 Bredde: 30,5 centimeter
🔴 Dybde: 15,5 centimeter
🔴 Vægt: 2100 gram 

Udvalgte fordele ved Chef’s Choice Diamond Hone 120
🔵 Til både professionelle og hjemme-kokke
🔵 Høj sikkerhed
🔵 Med 3 niveauer
🔵 Diamant-baseret arbejdsproces
🔵 Giver skarp afslibning med helt fin polering

Her kan du se en lille præsentationsvideo af Chef’s Choice Diamond Hone 120.

https://www.youtube.com/watch?v=x2natRFyRVE

OBH Nordica SharpX-Treme 9967

13 ud af 15 point hos det svenske magasin Hemhyra.se

OBH Nordica SharpX-Treme 9967

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
649,00 Kr. 0,00 Kr. 649,00 Kr. Læs mere
669,00 Kr. 0,00 Kr. 669,00 Kr. Læs mere
670,00 Kr. 0,00 Kr. 670,00 Kr. Læs mere
.

Det svenske forbruger- og boligmagasin Hemhyra.se har testet de bedste knivslibere på markedet, og OBH Nordica SharpX-Treme 9967 indgår i denne test. 

Der er blevet set nærmere på forskellige aspekter af knivslibernes kunnen, som til sammen udgør grundlaget for en endelig bedømmelse. Denne OBH Nordica-variant klarer sig rigtig godt – den tildeles nemlig 13 ud af 15 point.

Flot i børstet stål

OBH Nordica SharpX-Treme 9967 kommer i et meget stilsikkert design, som vil se rigtig flot ud på køkkenbordet. Den er aflang og i en typisk udformning for en elektrisk knivsliber, og er skabt med sorte og sølvfarvede kontrastfarver. Sølvfarverne er i børstet stål, som giver et rigtig elegant udtryk.

Designet er kun afbrudt af åbningerne, hvor slibningen af knivene foregår. Læg mærke til at dette produkt kan anvendes til alle typer af lige knive – og derfor ikke er velegnet til takkede varianter (som for eksempel brødknive)

Med 2 niveauer

OBH Nordica SharpX-Treme 9967 er yderligere skabt med 2 åbninger til knivene, og dermed også med 2 niveauer af slibningen. Det første niveau klarer den reelle slibning, hvor knivens sløve kanter files til. Dette sker via det unikke system med 20 keramiske stave, der giver et helt skarpt resultat.

Niveau 2 finpudser og polerer knivens blad, således at slibningen både holder længere samt giver de bedste forudsætninger for at foretage gode udskæringer. Modellen er herudover udstyret med et affjedret slibehjul, der giver en automatisk justering af kniven og dens vinkel.

Klar topscorer, ifølge eksperterne

OBH Nordica SharpX-Treme 9967 har været inkluderet i en test hos det svenske forbruger- og boligmagasin Hemhyra.se, hvor flere forskellige knivslibere er blevet afprøvet. 

De svenske eksperter er meget imponerede over denne model, som de giver hele 13 ud af 15 point. De 15 point er fordelt på 3 kategorier, hvor der kan gives fra 1-5 i hver kategori:

Kategorierne er henholdsvis kvalitet, kapacitet og brug, og denne OBH Nordica variant modtager 5 ud af 5 mulige point hvad angår kapacitet, men den får 4 ud af 5 point for kvalitet og brug. 

Yderligere kommenterer Hemhyra.se, at apparatet leverer helt skarpe knive med en høj grad af perfektion, og slibningen foretages meget let for forbrugeren. Dertil går det meget hurtigt, og det er muligt at tilføje en ekstra slibning, hvis der er behov for det. Der nævnes også nogle minusser, der især går på den noget høje pris, samt at den er lidt klodset i designet og derfor kræver mere plads.

Nøgleoplysninger – OBH Nordica SharpX-Treme 9967
🔴 Producent: OBH
🔴 Type: Elektrisk knivsliber
🔴 Niveauer: 2
🔴 Højde: 19,0 centimeter
🔴 Bredde: 30,0 centimeter
🔴 Dybde: 9,0 centimeter
🔴 Vægt: 1180 gram

Udvalgte fordele ved OBH Nordica SharpX-Treme 9967
🔵 Flot udtryk i børstet stål
🔵 Til alle typer af lige knive (ikke de takkede)
🔵 Med 2 niveauer
🔵 20 keramiske stave
🔵 Affjedret slibehjul


Chef’s Choice Angle Select M1520

Anbefalet hos det amerikanske magasin Bladeadvisor.com
Anbefalet hos det amerikanske magasin KnifeSharpenerGuy

Chef’s Choice Angle Select M1520

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.237,00 Kr. 0,00 Kr. 1.237,00 Kr. Læs mere
1.238,00 Kr. 0,00 Kr. 1.238,00 Kr. Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere
1.290,00 Kr. 0,00 Kr. 1.780,00 Kr. Læs mere
.

Chef’s Choice Angle Select M1520 er blevet testet hos 2 forskellige ekspertkilder, der begge har set nærmere på bedste knivslibere på markedet. 

Det drejer sig om kniv-magasinerne Bladeadvisor.com og KnifeSharpenerGuy, der har testet modellerne på en række forskellige parametre. Disse parametre ligger til grund for den endelige bedømmelse, og vurderingen lyder, at denne Chef’s Choice variant klarer sig rigtig godt.

Til knive fra hele verdenen

Det måske mest bemærkelsesværdige ved Chef’s Choice Angle Select M1520 er, at denne er i stand til at slibe både europæiske (plus amerikanske) og asiatiske knive. De 2 typer er ofte udformet med en forskellige vinkling, men denne maskine kan slibe begge typer.

Det gør den især ideel til køkkenentusiasten, der anvender værktøjer fra hele verdenen.

3-trins-slibning

Slibningen er elektrisk og foregår i 3 trin – niveau 1 foretager grov-slibningen, således at det sløve blad files ned og i den rette vinkel. Herefter efterlades kniven skarp men uden afslutning. Niveau 2 foretager første skridt af finpudsningen, hvor der fokuseres mere på detaljerne. Niveau 3 giver den endelige finpudsning samt polering.

Der avendes en diamantbaseret slibeteknik, som giver det bedst mulige resultat.

Til både europæiske og asiatiske knive, ifølge eksperterne

Chef’s Choice Angle Select M1520 er blevet testet hos 2 hold eksperter, der begge anbefaler den til deres læsere. Ekspertkilderne tæller de 2 knivmagasiner Bladeadvisor.com og KnifeSharpenerGuy, og de har begge vurderet den ud fra forskellige parametre såsom slibningsevner, funktioner, brugervenlighed, pris og hastighed.

Eksperterne hæfter sig især ved den høje alsidighed, idet produktet kan anvendes til både at slibe europæiske og amerikanske knive, men også de asiatiske versioner (forskellen ligger i graden af vinkling, der for europæiske og amerikanske er 20 – for asiatiske ligger den på 15 grader). 

Yderligere kan den anvendes både på lige og takkede knive, og så har den 3 niveauer for slibning. Det betyder, at den både kan skærpe, finpudse og polere knivene.

Det noteres, at resultaterne bliver virkelig gode og helt professionelle, og så foregår slibningen meget let og hurtigt. Rosen til trods nævnes tillige nogle ulemper – det går især på prisen, der er meget høj, og så er det langt fra alle, der har både europæiske og asiatiske knive i deres køkken. Derfor vil nogle forbrugere betale for mere, end de har brug for.

Nøgleoplysninger – Chef’s Choice Angle Select M1520
🔴 Producent: Chef’s Choice
🔴 Type: Elektrisk knivsliber
🔴 Niveauer:
🔴 Højde: 10,8 centimeter
🔴 Bredde: 25,4 centimeter
🔴 Dybde: 10,8 centimeter
🔴 Vægt: 1900 gram

Udvalgte fordele ved Chef’s Choice Angle Select M1520
🔵 Meget alsidig
🔵 Kan anvendes til både europæiske, amerikanske og asiatiske knive
🔵 3 niveauer
🔵 Både grov-sliber, finsliber og polerer
🔵 Diamantbaseret teknologi

Her kan du se en lille præsentationsvideo af Chef’s Choice Angle Select M1520.

https://www.youtube.com/watch?v=ZHxJ2Uc4Peo

Steba KS 1 29.01.00

Passer til alle knivtyper

Steba KS 1 29.01.00

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
377,00 Kr. 0,00 Kr. 377,00 Kr. Læs mere
369,00 Kr. 39,00 Kr. 408,00 Kr. Læs mere
.

Steba KS 1 29.01.00 har ikke været med i eksperttests, men vi har alligevel valgt at tage den med, idet her er tale om en solid elektrisk knivsliber, der passer til alle typer af knive. Denne alsidighed vil gøre den meget attraktiv for mange typer af forbrugere.

Robust knivsliber til god pris

Steba KS 1 29.01.00 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en elektrisk knivsliber i god kvalitet, som via dens robusthed kan holde til mange slibninger og i mange år. Den er netop langtidssikret, idet selve slibeenheden kan udskiftes med en ny, når den er ved at være udbrændt.

Den er måske ikke så avanceret i brug som flere af konkurrenterne, men den gør, hvad den skal. Derudover er prisen meget overkommelig, hvilket vil gøre den tilgængelig for flere typer af forbrugere. Udseendemæssigt er den rigtig pæn at se på i et aflangt og neutralt design bestående af sorte og grå farver, og måske endda pænere end de dyrere konkurrenter.

Til alle typer af knive

En af Steba KS 1 29.01.00s helt store forcer er dens evne til at kunne slibe alle typer af lige knive. Det gælder uanset, om man har knive i metal, keramik eller stål. Ligegyldig type så foretages en fast men dog skånsom slibning af kniven, således at den får hele sin skarphed tilbage – måske endda mere end da den blev købt.

Der slibes dertil i 2 forskellige niveauer, der giver en komplet behandling af knivene. De 2 faser gør, at kniven både opnår en helt skarp kant samtidig med, at den finpudses til optimal brug. Det gør det både lettere at skære i fødevarer til madlavning samt får skarpheden til at holde længere.

Høj sikkerhed

Steba KS 1 29.01.00 har tillige fokus på sikkerhed for forbrugeren, hvilket er vigtigt, når man har med skarpe knive at gøre. For eksempel findes der skridsikre gummifødder nederst, som gør, at apparatet ikke bevæger sig, når der slibes, og dermed kan man ikke risikere at komme galt afsted. 

Derudover er slibehjulet i stærk diamant med en meget præcis klinge, der giver en slibning i den mest optimale vinkel. Selve denne elektriske knivsliber vejer dog ikke ret meget (700 gram), men det er vægt nok, til at den holder sig stående på bordet, når den arbejder. 

Målene lyder på 6,5 centimeter (højde), 21,5 centimeter (bredde) og 10 centimeter (dybde), så den fylder hverken meget på køkkenbordet eller under opbevaringen i køkkenskabet.

Nøgleoplysninger – Steba KS 1 29.01.00
🔴 Producent: Steba
🔴 Type: Elektrisk knivsliber
🔴 Niveauer: 2
🔴 Højde: 6,5 centimeter
🔴 Bredde: 21,5 centimeter
🔴 Dybde: 10,0 centimeter
🔴 Vægt: 700 gram

Udvalgte fordele ved Steba KS 1 29.01.00
🔵 Enkel og velfungerende
🔵 Kan holde i mange år
🔵 2 niveauer
🔵 God pris
🔵 Passer både til knive i keramik, stål og metal


Det skal du se efter, når du vælger ny knivsliber

De fleste ved, at en knivsliber skal kunne slibe knive, men der stopper de flestes viden også. Baseret på ekspertviden fra Reliableknife.com og Webstaurantstore.com guider vi derfor her til, hvad du skal se efter, når du vælger din nye knivsliber:

Alle knive bliver sløve
Eksperterne starter med at understrege, at alle knive med tiden og brugen bliver sløve. Det sker ved vedvarende skæring af forskellige typer af fødevarer, som ved hvert brug slider på skæret. Selv knive af professionelle standarder vil blive sløve, og det vil gøre det sværere og mere besværligt både at foretage lige udskæringer (som giver den bedste smagsoplevelse), men også bare den normalt hakning og skæring.

Eksperterne uddyber, at det ikke kun handler om slitage – underlaget, som man skærer ud på, påvirker også skarpheden. Undgå derfor at skære fødevarer ud på underlag af glas og marmor eller bordpladen. Vælg i stedet et skærebræt af enten træ eller plastik.

Typer af knivslibere
Der findes forskellige måder at slibe en kniv på. Man kan enten benytte sig af en manuel metode som en slibestang eller en slibesten, eller en elektrisk knivsliber.

Med slibestangen og slibestenen er teknik meget vigtigt, og man skal helst vide, hvad man laver. Går man meget op i madlavning og knivene, er det essentielt, at man får slebet dem i den rette vinkel. Ellers får man ikke et godt skær i kødet.

Med en elektrisk variant derimod skal man ikke gøre så meget selv. De kan være lidt svære at finde ud af at anvende korrekt (eksperterne anbefaler, at man sætter sig grundigt ind i brugsanvisningen inden start), men når man mestrer brugen, så er man næsten sikker på et godt og meget professionelt resultat. De fleste modeller kommer med 2 eller 3 niveauer for slibning, og det betyder, at knivene både bliver slebet, finpudset og poleret til det ypperste.

Pris
En god elektrisk knivsliber behøver ikke koste mange penge, men eksperterne vurderer, at god kvalitet inden for denne niche ofte koster en del.

Er man derfor meget øm omkring sine knive og ønsker det bedste resultat, så kan man godt komme af med mange hundrede kroner.

Som nævnt hænger pris og kvalitet ikke altid slavisk sammen – her kan du med fordel læse eksperternes vurderinger af de forskellige varianter. Du kan finde links til alle undersøgelse af de 6 inkluderede produkter i denne test, nederst i artiklen.

Niveauer / indstillinger
De fleste elektriske knivslibere kommer som nævnt med 2 eller 3 indstillinger, også kaldet niveauer eller faser. Det betyder, at modellen vil tage sig af kniven på flere måder ved først at slibe den, derefter at finpudse slibningen og til sidst polere den. Dermed får kniven en komplet behandling, som resulterer i en helt skarp kniv, der bliver ved med at være skarp længe.

Europæiske eller asiatiske knive
Der er forskel på vinklingen af europæiske (plus amerikanske) knive og deres asiatiske modstykker. Det betyder, at man ofte ikke vil kunne slibe begge typer knive på en europæisk knivsliber (nogle kan dog begge).

Har du udelukkende europæiske knive i dit køkken, behøver du derfor ikke bruge penge på en variant, der kan begge dele. Har du redskaber fra det asiatiske køkken, vil det dog være nødvendigt med en sådan type.

Støj
Man kan ikke undgå, at en elektrisk knivsliber larmer, og den kan larme en del. Nogle er designet til at være mere støjsvage end andre, men det er en smagssag, om det generer en. Hav in mente at der kun tager nogle minutter at slibe en kniv, så støjen vil ikke være vedvarende.

Brugervenlighed
De fleste elektriske knivslibere er meget simple at bruge med kun få knapper, men eksperterne understreger, at man altid skal læse manualen først. Den giver nemlig vigtig information om, hvordan man korrekt foretager slibningen. 


Sådan bruger du en elektrisk knivsliber

Første skridt var at købe en elektrisk knivsliber – nu skal du også anvende den. Baseret på ekspertviden fra Lifewithkitchen.com og TheBestElectricKnifeSharpener guider vi her til, hvordan maskinen skal benyttes:

Trin 1: Placér kniven i blad-åbningen. Sørg for at trykke kniven helt ned.
Trin 2: Lad kniven glide igennem åbningen. Vinklen skal være 20 grader på de fleste knive, men på en elektrisk knivsliber behøver du ikke selv bakse med det. Den vil automatisk vælge den rette vinkel.
Trin 3: Giv den anden side af kniven samme behandling.
Trin 4: Gentag processen om nødvendigt. Nogle gange er det nødvendigt med 5-6 gange igennem maskinen.
Trin 5: Giv kniven en blid vask og aftørring.

Husk altid at afprøve om kniven passer i åbningen, inden slibningen begynder. Mange modeller vil desuden kunne håndtere både takkede brødknive og flade kokkeknive.

Efter slibningen kan du tjekke, om kniven er blevet skarp nok på flere metoder: Enten tag et stykke papir eller en tomat og skær forsigtigt – der skal ikke presses. Kommer der hul, vil kniven være skarp nok.


Vedligeholdelse af knive: Sådan behandler du dem bedst

Kniven er et af de vigtigste redskaber i køkkenet. Jydske Vestkysten, The Huffington Post og Gearpatrol.com guider her til, hvordan du bedst passer på disse køkkenværktøjer:

Drop opvaskemaskinen: Kom aldrig din dyrebare kniv i opvaskemaskinen. Den er alt for hård ved både blad og skæft. Er skæftet lavet af træ, kan det revne i maskinen.

Kun til fødevarer: Brug udelukkende kniven til mad – ikke til for eksempel anden emballage i køkkenet. Det gør den sløv før tid, og den kan også tage skade af denne form for anvendelse.

Korrekt opbevaring: Læg aldrig kniven løst i en skuffe sammen med andre redskaber. Den konstante roden rundt vil ramme bladet. Den mest optimale opbevaring vil være i en æske eller ved magnet-ophæng på væggen. Drop også knivblokken.

Lad den ikke ligge: Vask kniven af med det samme, så den ikke roder rundt nede i vasken eller på tallerkenen. Det samme gælder for aftørringen.

Det rigtige skærebræt: Som nævnt tidligere vil kniven tage skade af at foretage udskæringer på køkkenbordet, glas eller marmor. Anvend altid et skærebræt af træ eller plastik. Husk dog tillige at lade være med at skrabe de hakkede fødevarer på brættet ned i gryden med kniven.

Olie: En dråbe mineralolie på bladet kan være med til at forlænge skarpheden og undgå rust og patina.


Elektrisk Knivsliber test – anvendte kilder samt links

Bladeadvisor.com 🇺🇸
Bladeadvisor.com er et amerikansk magasin, der har fokus på at videregive deres viden om køkkenknive til forbrugerne. Magasiner har her testet de bedste knivslibere på markedet, og Chef’s Choice FlexHone 320 og Chef’s Choice Angle Select M1520 er inkluderet her. Læs hele testen hos Bladeadvisor.com.

Fishingworld.com.au 🇦🇺
Fishingworld.com.au er et australsk magasin, der centrerer sig omkring fiskeri. Magasinet anses som det største og ældste fiskemagasin i landet og skriver om alt, der vedrører sig fiskeri. Det inkluderer også tilbehør såsom knive og knivslibere, og her har magasinet testet modellen Chef’s Choice Diamond Hone 120. Læs testen i sin helhed hos Fishingworld.com.au.

Hemhyra.se 🇸🇪
Hemhyra.se er medlemsbladet for boliglejersammenslutningen i Sverige og er det største forbruger- og boligblad i landet. Magasinet dækker forskellige sider af forbrugerliv og lejeboligforhold, og missionen er at skabe mere overskuelighed for svenskerne og gøre dem mere vidende omkring forbrug og boligforhold. I denne omgang er det mest fokus på forbrugerliv, og forskellige knivslibere er blevet testet. Læs mere om testen hos Hemhyra.se.

KnifeSharpenerGuy 🇺🇸
KnifeSharpenerGuy er et amerikansk magasin med fokus på netop knivslibning, og derfor er de bedste modeller på markedet blevet testet. Både Chef’s Choice Diamond Hone 120 og Chef’s Choice Angle Select M1520 indgår i denne test. Magasinet er en del af Amazons univers. Du kan læse mere om de testede produkter hos KnifeSharpenerGuy.

Kockhuset.se 🇸🇪
Kockhuset.se er et svensk magasin med fokus på madlavning, som henvender sig til både professionelle og hjemmekokkene. De svenske eksperter har her testet de bedste knivslibere på markedet, og Chef’s Choice FlexHone 320 indgår i denne test. Læs eksperternes vurderinger på Kockhuset.se.

The-gadgeteer.com 🇺🇸
The-gadgeteer.com er et amerikansk gadget-magasin etableret i 1997, der har som fokuspunkt at bringe nyheder om gadgets plus at teste produkterne. Her gælder det en test af Chef’s Choice Diamond Hone 120. Du kan læse meget mere om testen hos The-gadgeteer.com

Brugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Modellen Chef’s Choice FlexHone 320 er både blevet testet af eksperter og forbrugere. Du kan læse mere, hvad forbrugerne mener hos Amazon.co.uk.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse