Test af japanske knive – Her er de bedste japanske kokkeknive ifølge eksperterne

Senest opdateret den 0

I denne artikel gennemgår vi forskellige japanske kokkeknive. Testen er bygget op således, at vi ud fra eksperters og forbrugeres vurderinger kigger på de forskellige knives funktioner samt fordele og ulemper.

Vi har set nærmere på tests fra en række ekspertkilder, hvilket inkluderer Forbrugerrådet Tænk, den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, britiske Good Housekeeping Institute, Wired.co.uk og The Telegraph, Gastronomersguide.com og Kitchenknifeguru.com.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne test af japanske knive indeholder:
🔸 Gennemgang af de bedste japanske kokkeknive
🔸 Sådan bruger du dine japanske knive rigtigt
🔸 Gode råd til køb af en japansk kokkekniv
🔸 Historien bag japanske kokkeknive
🔸 Hvad er bedst – japanske eller tyske knive?
🔸 Information om de forskellige brands
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Test af japanske knive – Her er eksperternes favoritter 

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de japanske kokkeknive, der har fået de bedste bedømmelser af eksperterne. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests, og viser dig her de bedst bedømte modeller.

Du finder også en prissammenligning af de forskellige modeller, så du hurtigt og nemt kan få et overblik over, hvilke forhandler der har den bedste pris.


QKnives Japansk kokkekniv – Bedst til prisen

✅ Vores anbefaling
✅ 62 HRC på Rockwell skalaen
✅ Japansk kokkekniv uden brand på knivbladet
✅ 5 ud af 6 stjerner hos den danske madblog Mad & Monopolet
QKnives Japansk kokkekniv
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
849,00 849,00 Læs mere

 

Derfor anbefaler vi QKnives Japansk kokkekniv

Knive med et lækkert design har næsten altid et logo ét eller andet sted, hvilket kan forstyrre æstetikken. Sådan er det ikke med den japanske kokkekniv fra QKnives.

Kniven er en del af Original Series og har et helt utrolig, flot design. Den vil med sikkerhed skille sig ud fra de billige og basale redskaber,  man ofte flytter hjemmefra med. 

Det både stilrene og tidløse design ligger godt i hånden og vejer lidt til – på den bedst mulige måde. Kniven er smedet med 67 lags karbonstål efter damaskusmetoden. Det gør, at kniven har en helt særlig struktur og en stærk opbygning, der holder den hård i rigtig lang tid fremover.

QKnives Japansk kokkekniv vs Markedet

Knivens skaft er lavet af pakkatræ, som er et sammenpresset træpulver, der både er helt utrolig hårdt og slidstærkt. Den metode er brugt til køkkenknive verden over, men især i Asien er det et typisk syn. Pakkatræ er også vandafvisende, og det er derfor nemt at arbejde med kniven i køkkenet – også selvom der skæres våde grøntsager.

Kniven er 33 centimeter lang, og 20,5 af disse består af bladet. Kniven ligger på 62 HRC på Rockwell-skalaen, en skala, der bruges til at måle knives hårdhed. De fleste europæiske køkkenknive placerer typisk mellem 50 og 55 HRC, og QKnives’ japanske kokkeknive ligger altså et godt stykke over.

En høj HRC sørger for, at kniven holder sig skarp og funktionsdygtig i lang tid.

Fordele
🌀 62 HRC på Rockwell-skalaen
🌀 67 lags karbonstål
🌀 Holder sin skarphed
🌀 Stilrent knivblad uden logo

Ulemper
🔴 Mindre håndtag kræver tilvænning

Yderligere detaljer:
Kniven bliver leveret i en fin gaveæske
Kniven vejer 224 gram


Qknives Black Series – Premium japansk kokkekniv

✅ Vores anbefaling af den flotteste japanske kokkekniv
✅ 62 HRC på Rockwell skalaen
✅ Japansk kokkekniv uden brand på knivbladet
Qknives Black Series Japansk Kockkniv

 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.099,00 1.099,00 Læs mere
.
Qknives Black Series Japansk Kokkekniv vil være et godt valg, hvis du ønsker en kvalitets-kokkekniv fra det japanske køkken, hvor der er fokus på kvalitet og udtryk.

Varianten er blevet testet af den danske madblog Mad & Monopolet, der har fokus på alt, hvad der rører sig inden for den gastronomiske verden. Bloggerne har i testen fokuseret på en række modeller fra Qknives og bedømt dem samlet.

Imponerende kvalitet til lav pris, ifølge eksperterne

Mad & Monopolet er meget imponerede og tildeler Qknives 5 ud af 6 stjerner. De forklarer, at førstehåndsindtrykket allerede er rigtig godt, da både indpakning og præsentation er tillokkende. Dernæst har eksperterne fokus på selve bladene, hvis udformning de er meget begejstrede for – de synes, at der er et flot mønster og et markant design. Det gælder tillige for skæftet i pakkatræ, som er meget vandafvisende.

Bloggerne er også rigtig glade for selve kvaliteten, som de vurderer til at være rigtig høj. Modellerne er fremstillet på en måde, der sikrer høj robusthed og kvalitet, og det er et stort plus, kommenterer eksperterne. Knivene ligger godt i hånden, og det er ifølge eksperterne en fornøjelse at arbejde med dem.

Generelt er Mad og Monopolet meget tilfredse på alle parametre, og oplevelsen med knivene bliver beskrevet sådan: ”De holder sig skarpe utrolig godt. Videre ligger de godt i hånden, og de holder sig pæne efter brug. Prisen er en vigtig faktor – her er Qknives godt med”. 

Kvaliteten er synlig

Qknives Black Series Japansk Kokkekniv minder ikke om andre japanske kokkeknive, og det kan du allerede se, når du tager den ud af æsken. Æstetikken er meget unik, og på bladet kan du se alle de lag, som modellen består af. Produktet er fremstillet af ikke mindre end 67 lag carbon og smedet efter Damaskus-metoden, og inden for fagsproget er det lig med en fantastisk høj kvalitet.

At kniven er smedet efter Damaskus-metoden betyder også, at de mange lag carbon er synlige, så det markante udtryk er et stilistisk valg. Stålet er det såkaldte VG 10-carbonstål, der gerne bliver anvendt i de dyreste knive af denne type fra Japan. Skæftet er skabt af pakkatræ, som især er kendetegnet ved at være vandafvisende. Det er rigtig smart, da skæftet tit kommer i kontakt med vand, og med en vandafvisende facon kan det holde længere.

Topscorer på Rockwell-skalaen

Qknives Black Series Japansk Kokkekniv imponerer på mange fronter, og det gælder ikke mindst på Rockwell-skalaen. Skalaen måler kort fortalt hårdheden på en metallisk overflade, og det kan for eksempel være på en kniv.

Modellens score ligger på 62 HRC på skalaen, og det er rigtig højt. Flere af konkurrenterne fra de mere kendte mærker scorer lavere, og de fleste europæiske knive ligger på omkring 55. Bemærk at afstanden mellem blot et par tal er stor, så en variant på 62 HRC er markant hårdere end en på 60. Du kan godt få knive, der ligger over 62, men så skal du også regne med, at prisen stiger en del.

Det betyder, at du med Qknives Black Series Japansk Kokkekniv får rigtig meget for pengene.

Her er tale om en japansk kokkekniv, men den er ikke kun beregnet til at skære kød. Faktisk er den fremstillet med henblik på at have en høj alsidighed, og det gør den tillige fordelagtig at anvende til at hakke urter og skære grøntsager. Som en bonus kan du anvende den til at skære brød også.

Kontrollen er vigtig, når du har med et så skarpt element som en kniv at gøre. For at give maksimal kontrol er produktet skabt til at ligge godt i hånden med et G 10-komposit i det tilpassede skæfte.

Udvalgte fordele – Qknives Black Series Japansk Kokkekniv
Ekspertfavorit
Unikt udtryk
Skabt af 67 lag carbon
Skæft i vandafvisende pakkatræ
Ligger højt på Rockwell-skalaen

 


QKnives Japansk kokkekniv (Bright Edition) – stilren kniv med lyst skaft

QKnives Japansk kokkekniv Bright Edition

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.099,00 1.099,00 Læs mere
.
Derfor anbefaler vi QKnives Japansk kokkekniv (Bright Edition)

Bright Edition minder meget om den originale japanske kokkekniv fra QKnives og har alle de samme egenskaber. Der er ikke noget logo på kniven, og det unikke og flotte design er bevaret i den stilrene, japanske kokkekniv.

Men det er ikke kun det praktiske, der gælder i køkkenet. Æstetik har også noget at sige, og denne er til dig, der ikke synes mørkt træ passer ind i dit hjem.

Den eneste forskel er nuancen på skaft, så kniven ligger stadig rigtig godt i hånden. Der er tale om de samme stållag, alstå 67 lags karbonstål, og også denne er lavet efter damaskusmetoden, så den bibeholder sin struktur, opbygning og hårdhed i rigtig lang tid.

QKnives Japansk kokkekniv (Bright Edition) vs Markedet

Det er stadig det stærke pakkatræ, der udgør skaft, og det sørger for en vedvarende hårdhed og vandafvisning, der gør madlavningen og rengøringen nem. De 33 centimeter giver en god størrelse, og med et 20,5 centimeter langt blad kan du bruge kniven til mange forskellige opgaver i køkkenet.

Ligesom sin mørkere tvilling ligger kniven på 62 HRC på Rockwell-skalaen, næsten 10 point højere end den almene europæiske kniv. Det betyder, at den er skarp og funktionsdygtig i lang tid fremover.

Fordele
🌀 67 lags karbonstål smedet efter damascus metoden
🌀 Holder sin skarphed
🌀 62 HRC på Rockwell-skalaen

Ulemper
🔴 Mindre håndtag kræver tilvænning

Yderligere detaljer:
Kniven bliver leveret i en fin gaveæske
Kniven vejer 224 gram


Wüsthof Classic Ikon santoku-kniv – stor præcision

✅ Stabilt håndtag som ligger komfortabelt i hånden
✅ Fuld smedet fra et enkelt stykke stål
✅ Fingerbeskyttelse
✅ Moderne design
✅ God anmeldelse på Testberichte

Wüsthof Classic Ikon santoku-kniv – stor præcision

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
752,00 752,00 Læs mere
.
Wüsthof Classic kommer på fjerdepladsen i en test af Testbericthe. Den får rigtig gode point for brugeranmeldelserne, men også eksperterne er positive overfor produktet. Det giver en vurdering af ”sehr gut” fra forbrugerne og ”gut” fra anmelderne. Det er baseret på samlede tests og forbrugeranmeldelser. På Amazon får produktet 4,8/5 stjerner af forbrugerne, hvorunder 88 % har givet produktet 5 stjerner, så mange er tilfredse med købet.

Om Wüsthof Classic Ikon

Classic Ikon vil blive din nye bedste ven i køkkenet. Den er ideel til at snitte og hakke grøntsager med stor præcision. Kniven er i rustfrit stål med et smalt blad og et højt skær. Den har er ergonomisk design, som giver dig sikkerhed og den største brugervenlighed. 

Wüsthof Classic Ikon vs. markedet

Kniven er ideel for dig, der gerne vil have en ny bedste ven i køkkenet, og som går op i din madlavning samtidig med, at du gerne vil have et lækkert og ergonomisk design.
Wüsthof Classic er hverken den billigste eller dyreste kniv på markedet. Det er kniven til dig, der gerne vil investere lidt ekstra i en god kniv, som vil holde i mange år. Kniven adskiller sig særligt fra markedet gennem sit smarte, ergonomiske design, som sikrer ultimativ brugervenlighed. Designet gør også kniven rigtig god til mindre erfarne kokke, som gerne vil prøve kræfter med professionelt udstyr.

Fordele
🌀 Stor præcision
🌀 Ergonomisk design
🌀 Rustfrit stål
🌀 Smedet fra et enkelt stykke stål

Ulemper
🔴 Mad kan sidde fast på bladet

Specifikationer
 17 cm
 Farve: sort
 Rustfrit stål
 Mærke: Wüsthof Classic
 Santoku kniv


Original Series Japansk Nakirikniv – den bedste grøntsagskniv

Original Series Japansk Nakirikniv

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
849,00 849,00 Læs mere
.
Den japanske nakirikniv fra Original Series er ikke medtaget i officielle eksperttests, men har stadig mange af de topkvaliteter, som kendetegner de japanske knive.

Vil du snitte og hakke dine grøntsager ubesværet, er løsningen en nakirikniv – den klassiske japanske grøntsagskniv indgår i Qknives’ Original Series. Designet med det rektangulære knivblad er ideelt til dig, der elsker at tilberede grøntsager med stor kontrol og præcision – eksempelvis til dine vegetarretter. Eksperter betragter de japanske nakiriknive som nogen af de bedste grøntsagsknive på dagens marked, og de har for længst gjort deres indtog i de europæiske køkkener. Den japanske nakirikniv fra Original Series har en vægt på 234 gram – og er en af de tungeste i serien – samt et 30 cm langt blad. Den er forarbejdet i nogle af de allerstærkeste materialer, så du samtidig får en langtidsholdbar kniv. 

Stilrent knivblad med god kontrol og stabilitet

Den japanske nakirikniv har et stilrent knivblad uden logo, mens det rektangulære blad giver en stor portion stabilitet, hvad enten du skal finhakke løg eller gulerødder. Kniven er forarbejdet i et 67-lags carbonstål, der holder sin skarphed over tid. Samtidig har den en hårdhed svarende til 62 HRC på Rockwell-skalaen. Til sammenligning har mange traditionelle europæiske knive en hårdhed på blot 50-55 HRC.

Skæftet er af vandafvisende pakketræ, der giver et godt greb, selv når du arbejder med våde råvarer.

Original Series Japansk Nakirikniv vs markedet

Det er meget individuelt, om du ønsker en traditionel kokkekniv eller en specialiseret grøntsagskniv som nakirikniven. Kokkekniven kan klare flere opgaver som både at hakke grøntsager og afpudse kød. Går du imidlertid op i præcision, og vil du have den bedste kniv til den enkelte opgave, er der ingen andre knive, der slår nakirikniven på grøntsagsområdet. Det er meget et temperamentsspørgsmål, om du vil give lidt ekstra for at få en kniv, der er ekspert på sit område. Desuden får du med en nakirikniv også glæde af de meget slidstærke materialer, så du slipper for at skifte kniven ud inden for en kort tidsramme.

Udvalgte fordele ved Original Series Japansk Nakirikniv:
Perfekt til at snitte og hakke grøntsager
God kontrol og stabilitet
Rektangulært og stilrent knivblad – uden logo
Hårdhed på 62 HRC
67-lags carbonstål – holder sin skarphed
Skæfte i pakkatræ
Blad på 30 cm, vægt på 254 g


Qknives Black Series Japansk Santoku Kniv

✅ Kundefavorit
✅ Bedste santoku kniv
✅ 5 ud af 6 stjerner hos den danske madblog Mad & Monopolet

Black Series Japansk Santokukniv

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.099,00 1.099,00 Læs mere
.
Qknives Black Series Santoku Kniv vil være et rigtig godt valg, hvis du leder efter en ekspertfavorit, der både er overkommelig rent prismæssigt og meget alsidig.

Modellen er blevet testet af indehaverne af den danske madblog Mad & Monopolet, der har testet i alt 6 varianter fra Qknives samtidig. Her høster det danske brand rigtig høj ros, hvilket udmunder i en samlet score på 5 ud af 6 stjerner.

Utrolig høj kvalitet til en god pris, ifølge eksperterne

Qknives Black Series Japansk Santoku Kniv er som nævnt blevet testet sammen med 5 øvrige knivtyper fra danske Qknives hos Mad & Monopolet, og eksperterne er generelt begejstrede på alle parametre.

De forklarer, at det første, de lægger mærke til, er design og udseende. Her kan du tydeligt se, hvordan fremstillingen har fundet sted, og det gør knivene meget stilfulde, unikke og indbydende at se på. Dernæst kommer turen til selve kvaliteten, som imponerer eksperterne stort. De forklarer, at produkterne kommer med en virkelig høj hårdhed, som man ellers ikke normalt finder i denne prisgruppe, og så bliver de bare ved med at være skarpe.

Prisen er til den gode side – især når kvaliteten kommer med i betragtning – men eksperterne understreger, at de ikke er ”for billige”. Varianterne er holdbare, og kvaliteten er i top, kommenterer bloggen med en tyk streg under: ”Det er billigt. I forhold til kvaliteten vil jeg næsten sige for billigt… men tag mit ord for det – de holder”.

Som en bonus ligger de godt i hånden, og skæftet i pakkatræ er robust og vandafvisende. Eksperterne opsummerer oplevelsen sådan: ”Alt i alt er det svært at finde noget at sætte en finger på”.

Unik santoku-kniv med høj alsidighed

Qknives Black Series Japansk Santoku Kniv kommer med mange fordele, der er fremhævnings-værdige. Det gælder for eksempel alsidigheden, for denne type kniv er skabt til flere formål: Den kan rigtignok blive anvendt til at skære kød men lige såvel til at hakke grønt eller urter. Her er tale om en allround-kniv, der ikke fylder så meget, og det japanske ord ”santoku” henviser til modellens tre spidskompetencer: Fisk, grøntsager og kød.

Produktet kommer i en serie sammen med 5 andre knive i samme linje, og i alt udgør de det perfekte grundlag for et skarpt køkken-arsenal. Varianten her er dog kendt for sin alsidighed, og hvis du leder efter en god allround japansk kniv, er det den, du skal vælge.

Stærk og holdbar

Qknives Black Series Japansk Santoku Kniv kommer til en overkommelig pris, og det kan godt overraske, når du nærstuderer kvaliteten. Kniven er unik i designet og bærer tydeligt præg af fremstillingsmetoden. Der er tale om Damaskus-metoden, som er kendt fra fremstilling af samuraisværd. Den er karakteriseret ved, at du kan se alle de lag, der er anvendt til skabelsen. I tilfældet her drejer det sig om 67 lag carbon.

Modellen er utrolig hård og scorer også høje point på Rockwell-skalaen. Skalaen afgør hårdheden af metal, og hos Qknives Black Series Japansk Santoku Kniv ligger den på 62 HRC. Generelt kan du sige, at jo højere tal, jo længere tid holder produktet sig skarpt.

De 62 er klart i den høje ende af skalaen, og til sammenligning ligger mange skandinaviske varianter på omkring 55 HRC. Forskellen lyder måske ikke af så meget, men i praksis er den rigtig høj.

Skæftet er formet efter håndens anatomi for at give en maksimal kontrol, og det er lavet af pakkatræ i G 10 komposit.

Udvalgte fordele – Qknives Black Series Santoku Kniv
Ekspertfavorit
Høj alsidighed – du kan bruge den til mange typer af opgaver
Fornuftig pris
Fremstillet af 67 lag carbon
Utrolig hårdhed


Miyabi 5000MCD

✅ 87 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
✅ 8 ud af 10 stjerner hos det britiske testmagasin Wired.co.uk

 

Miyabi 5000MCD

 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.999,00 1.999,00 Læs mere
.
De to britiske ekspertkilder Good Housekeeping Institute og Wired.co.uk har testet og anmeldt Miyabi 5000MCD, som de har givet henholdsvis 87 ud af 100 point og 8 ud af 10 stjerner. 

Begge eksperter er begejstrede for kniven, da den er meget skarp, nem at betjene samt lavet i et flot design. Til gengæld er de mindre vilde med, at der ikke er mulighed for at maskinvaske kniven.

En af de mest behagelige knive, ifølge eksperterne

Miyabi 5000 MCD Gyutoh mærkeIfølge de britiske eksperter er Miyabi 5000MCD en ”fantastisk kniv, der fungerer godt i ethvert køkken”. Eksperterne fra Good Housekeeping Institute skriver eksempelvis, at kniven ”vil være en smuk tilføjelse til enhver køkkenskuffe”, hvilket Wired.co.uk er enige i.

Derudover nævner Good Housekeeping Institute, at ”når det kommer til ydeevnen, skærer den både nemt og rent og er i stand til at skære tyndt”, mens Wired.co.uk hæfter sig ved, at ”man har et solidt greb, der føltes som det mest behagelige af alle de fem knive, vi testede”. Desuden fremhæves det, at ”håndtaget er blødt at røre ved”, samt at ”kniven har en god vægt”.

Selvom eksperterne generelt er vilde med kniven, er de mindre begejstrede for, at den kun kan vaskes ved håndvask. Efter kniven blev vasket, bemærkede de desuden, at håndtaget var en smule grovere.

Funktionel kniv med birketræsskaft

Miyabi 5000MCD er en funktionel kniv med et skaft lavet af træ. Kniven kan anvendes af både professionelle kokke samt amatører, og der findes en hel knivserie, så man kan vælge de knive, der passer bedst til ens behov.

Serien består af forskellige varianter som for eksempel en brødkniv, kokkekniv og urtekniv med knivblade i forskellige længder.

Knivens skaft er lavet af det fineste Masur-birketræ med struktur og årer, så ingen knive er helt ens. Selve håndtagets udformning er den traditionelle japanske D-form. Dette sikrer, at grebet er ergonomisk, så man kan arbejde med kniven uden at blive træt i hverken armen eller håndleddet.

Robust og skarp kniv lavet af stål

Miyabi 5000MCD i håndMed Miyabi 5000MCD får man en holdbar og skarp kniv af stål med en patenteret CRYODOR-klinge. Her er stålet blevet hærdet ved en is-hærdning, som foregår ved -196 grader. Det giver stålet en ekstrem skarphed og hårdhed på 63 Rockwell.

Selve knivens kerne er omkranset af 100 lag førsteklasses stål med varierende hårdhedsgrader af ståltypen MC63. Man får herved en kniv, der forbliver skarp i lang tid. Sidst men ikke mindst har kniven fået en japansk Honbazuke-slibning, hvilket bidrager til knivbladets skarphed.

Udvalgte fordele ved Miyabi 5000MCD:
Skarp kniv
Lavet af førsteklasses stål
Ergonomisk birketræsskaft
Hel knivserie
Robust og holdbar kniv

Her kan du se mere om Miyabi 5000MCD. Videoen er produceret af Burrfection: 


Miyabi 7000D Gyutoh

Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Miyabi 7000D Gyutoh

 

i samarbejde med PriceRunner

.
Miyabi 7000D Gyutoh er blevet testet og anmeldt af det danske Forbrugerrådet Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Begge eksperter er begejstrede for kniven, som de kårer som en af topscorerne i deres store test.

Dette har de blandt andet gjort, da kniven er utrolig skarp og fungerer godt til de fleste former for råvarer. Til gengæld mener de, at kniven er forholdsvis dyr.

Rengøringsvenlig kniv med moderne skaft

Miyabi 7000D Gyutoh håndtagMed Miyabi 7000D Gyutoh får man en kniv med et moderne skaft. Kniven er rengøringsvenlig og udstyret med et solidt micarta-skaft i et flot trælook lavet af materialer, som består af kunstharpiks og lærred i kombination med rustfrit stål.

Selve skaftet er D-formet, som er et traditionelt japansk kendetegn. Det sørger for, at grebet er ergonomisk og håndterbart, så man kan klare mange skæreopgaver uden at blive træt i hånden. Det D-formede skaft er både flot og dekorativt.

Lavet af højkvalitetsstål

Miyabi 7000D Gyutoh har en knivkerne lavet af CMV60 pulverstål, som omkranses af 64 lag af to forskellige typer stål med diverse hårdhedsgrader. Dette er en stål af høj kvalitet, så kniven kan anvendes til et hav af formål i køkkenet.

Samtidigt er CRYODUR-bladet ekstremt hårdt, da det er blevet hærdet under en is-hærdning. Dette er en helt speciel proces, som foregår ved -196 grader. Man er derfor garanteret, at bladet forbliver skarpt i lang tid, mens det også sikrer en hårdhed på 60 Rockwell.

En serie af forskellige knive

Miyabi 7000D Gyutoh bladMiyabi 7000D Gyutoh tilhører en stor knivserie. Serien består af forskellige varianter med knivblade i forskellige længder. Man kan derfor få alt lige fra eksempelvis en urtekniv til en kokkekniv eller en brødkniv.

Alle knive er udviklet med en unik bladbehandling, som ændrer overfladestrukturen af hvert lag. Dette giver alle blade hver deres individuelle damaskmønster, så ingen knive er helt ens.

Udvalgte fordele ved Miyabi 7000D Gyutoh:
En hel knivserie
Alle knive er unikke
Ekstremt hårdt blad
Lavet af højkvalitetsstål
Ergonomisk greb

Her kan du se mere om Miyabi’s kvalitetsknive. Videoen er produceret af Cook Culture: 


ToJiro Japan DP F-808

✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk

ToJiro Japan DP F-808

i samarbejde med PriceRunner

.
Det danske Forbrugerrådet Tænk har testet og anmeldt den japanske kniv ToJiro Japan DP F-808, som de har kåret som en af topscorerne i deres store test.

Dette har de blandt andet gjort, da kniven er lavet af førsteklasses stål og klarer de fleste skæreopgaver i køkkenet. Dog er eksperterne ikke helt vilde med knivens anvendelighed.

Alsidig kniv

ToJiro Japan DP F-808 håndtagMed ToJiro Japan DP F-808 får man en alsidig kokkekniv, der kan anvendes til at skære de fleste råvarer i et køkken. Kniven kan bruges til alt lige fra kød til grøntsager eller frugt.

Selve knivbladet er lavet af stål i høj kvalitet, så det holder sig skarpt og blankt i en lang periode. Kniven består således af tre lag stål, hvor den hårde midte sikrer, at det er nemt at rense og vedligeholde kniven. Knivbladets længde er på 21 centimeter.

Vælg mellem andre knive fra samme serie

ToJiro Japan DP F-808 er en specifik kniv fra en hel knivserie fra ToJiro. Der findes nemlig en del forskellige varianter med knivblade i forskellige længder. Man kan både finde en grøntsagskniv, en kokkekniv, en pyntekniv, en filetkniv og mange andre.

Alle knive er fremstillet på samme måde, så man er sikret en holdbar og skarp kniv uanset, om man ender med at vælge den ene eller den anden variant.

Skaft lavet af træfibre

ToJiro Japan DP F-808 i boksToJiro Japan DP F-808 er forsynet med et skaft, der er lavet af træfibre fra genbrugstræ. Man skal dog ikke bekymre sig om, hvorvidt man får splinter i fingrene.

Træfibrene bliver nemlig komprimeret hårdt, hvorfor de også bevarer deres facon. Materialet er miljøvenligt og er kendt som værende ECO-wood.

Sidst men ikke mindst er man sikret en kniv, der er nem og komfortabel at arbejde med i et køkken, da den ligger godt i hånden.

Udvalgte fordele ved ToJiro Japan DP F-808:
Skaft lavet af træfibre fra genbrugstræ
Alsidig kniv til mange formål
Knivblad i stål af høj kvalitet
Kniv med tre lag stål
Nem at arbejde med

Her kan du se mere om ToJiro Japan DP F-808. Videoen er produceret af ChefPanko:


Kai Shun Classic

✅ Topscorer hos den britiske avis The Telegraph
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Kai Shun Classic

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.277,00 1.277,00 Læs mere
1.879,00 1.879,00 Læs mere
confidentliving.no 2.499,00 2.499,00 Læs mere

.
Kai Shun Classic er blevet testet og anmeldt af den britiske avis The Telegraph samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Ekspertkilderne er begejstrede for den japanske kniv, som de begge har kåret som en af topscorerne i deres tests.

Mens eksperterne fra The Telegraph er vilde med knivens smukke look og meget fine skæring, er Råd & Rön imponerede over dens anvendelighed. Til gengæld er eksperterne ikke så glade for knivens pris.

Imponerende kniv, der er bemærkelsesværdig let at skære med, ifølge eksperterne

Kai Shun Classic bladIfølge de britiske eksperter fra The Telegraph er Kai Shun Classic en meget flot kniv, der er designet på en helt unik måde. De skriver, at en del af, hvorfor de kan lide denne kniv så meget, er dens design.

Derudover fremhæver eksperterne, at ”det er bemærkelsesværdigt let at skære bløde og hårde grøntsager samt kød utrolig fint”. De mener, at dette er en stor fordel, da det betyder, at ”man nemt kommer igennem en hel del råvarer uden at blive træt i hverken håndled eller arme”.

Til sidst i deres anmeldelse skriver eksperterne dog, at ”den er temmelig dyr”, samt at ”japanske knive har en tendens til at være sværere at slibe på grund af deres vinklede knivblad”.

Del forskellige knive i serien

Kai Shun Classic er en knivserie, der består af mange forskellige knive. Serien indeholder i alt 28 knive med forskellige håndtag og knivblade i diverse længder. Man kan derfor finde en kniv til lige netop det formål, man ønsker.

Knivserien er designet af Kai og er en sammensmeltning af det traditionelle japanske arbejde med det unikke damaskusstål samt funktionalitet. Derfor får man knive af meget høj kvalitet, der kan anvendes til de fleste ting i et køkken. Alle knive er håndlavede.

Hårdfør japansk kniv med træskaft

Kai Shun Classic i brugMed Kai Shun Classic får man en kniv, hvor klingen er smedet i 65 lag damaskusstål. Man får herved en hårdfør kniv, der er ekstra hærdet, så den holder sig skarp i lang tid. Selve kernestålet er af VG10-stål, som er meget hårdt. Det har en hårdhed på 61 Rockwell.

Knivens skaft er fremstillet af pakkatræ. Træet har været igennem en speciel proces, så håndtaget er vandafvisende. Det vil sige, at håndtaget ikke mister hverken sin farve eller form. Skaftet har desuden den kendte japanske D-form, så kniven er nem at bruge.

Udvalgte fordele ved Kai Shun Classic:
Holdbar og hårdfør kniv
Træskaft
Unikt design
Hel knivserie
Håndlavede knive 

Her kan du se mere om Kai Shun Classic. Videoen er produceret af ChefPanko:


Kai Shun Premier 

✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos Amazon.co.uk baseret på 37 brugeranmeldelser

Kai Shun Premier

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.495,00 1.495,00 Læs mere

.
Kai Shun Premier er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld blevet vurderet af flere forbrugere hos Amazon.co.uk.

Her er brugerne vilde med den japanske kniv, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Dette har de blandt andet gjort, da de er begejstrede for knivens æstetik og ydeevne. Til gengæld er brugerne mindre vilde med den høje pris.

Tydeligvis et klasseprodukt, ifølge forbrugerne

Kai Shun Premier på bordIfølge forbrugerne hos Amazon.co.uk er Kai Shun Premier ”tydeligvis et klasseprodukt”, da kniven ”er fantastisk” både, når det kommer til designet og ydeevnen.

Eksempelvis skriver en bruger, at ”kniven anbefales til fulde, selvom den er dyr”, mens en anden forklarer, at ”for en håndlavet japansk kniv, der er lavet efter traditionerne fra samuraisværd, er den værd at investere i”.

Andre brugere fremhæver desuden, at knivens klinge ”er fremragende”. Den kan nemlig på ingen tid skære tynde skiver uanset, om man er i gang med at tilberede grøntsager eller fisk til sushi. En bruger mener desuden, at dette ikke er en kniv, som alle behøver at eje, men ”kvaliteten af klingen og håndtaget er virkelig et kunstværk, så den er en fornøjelse at bruge”.

Kniv af høj kvalitet

Kai Shun Premier er en knivserie, der er skræddersyet til professionelle kokke, men kan også sagtens anvendes af andre, der ønsker knive af høj kvalitet. Da det er en hel serie, er der mulighed for at finde knive i forskellige varianter alt efter behov. Alle materialer er holdbare og robuste, og kniven har et blad i tre forskellige strukturer.

Knivbladets kerne er fremstillet af ekstremt hårdt VG Max-stål og er omringet af 32 lag damaskusstål. Denne kombination af forskellige stålkvaliteter gør bladet både hårdt og fleksibelt på samme tid, så man får et mere rent og præcist snit.

Kan bruges af både venstre- og højrehåndede

Kai Shun Premier i kasseTakket være sin symmetriske form er Kai Shun Premier velegnet til både venstre- og højrehåndede brugere.

Derudover er skaftet lavet af pakkatræ, så det ligger godt i hånden. Skaftet er ergonomisk, så man kan arbejde med kniven i lang tid uden, at man bliver træt i armen eller håndleddet.

Sidst men ikke mindst har skaftets ende Tim Mälzers tyrehoved indgraveret, hvilket er den professionelle koks varemærke.

Udvalgte fordele ved Kai Shun Premier: 
Velegnet til både højre- og venstrehåndede
Ergonomisk skaft
Fremstillet af hårdt stål
Skaft lavet af pakkatræ
Hel knivserie

Her kan du se mere om Kai Shun Premier. Videoen er produceret af The Knife Wizard:


Tamahagane San

✅ Anbefalet af Gastronomersguide.com

Tamahagane San

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
849,00 849,00 Læs mere

.
Tamahagane San er blevet testet og anmeldt af Gastronomersguide.com, som er meget begejstrede for denne japanske kniv. 

De har nemlig givet kniven en anbefaling, da de både er imponerede over det smukke design samt den fantastiske ydeevne. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med anvendeligheden, da de ikke mener, at kniven var helt nem at arbejde med.

Kniv, der ser godt ud lige fra boksen, ifølge eksperterne

Tamahagane San grebIfølge eksperterne fra Gastronomersguide.com er Tamahagane San en kniv, der ser ”godt ud lige fra boksen”. De skriver, at ”det smukke træhåndtag fuldender knivens design”, hvilket er noget, som de især er imponerede over.

Eksperterne hæfter sig desuden ved, at kniven er god til de fleste ting, samt at den ”udøvede sin magi på at skære tomater uden det mindste spor af modstand”. Samtidigt fremhæver de, at den også sagtens kan anvendes til de lidt hårdere grøntsager.

Selvom eksperterne overordnet set er glade for denne kniv, nævner de, at ”den største ulempe er, at kniven er forholdsvis bøjelig”. Dette er ikke ideelt, hvis man ønsker en mere stiv kniv.

Behageligt håndtag i pakkawood

Med Tamahagane San får man en kniv fra San Tsubame-serien. Her finder man forskellige varianter af knive med knivblade i forskellige længder. Længden går fra 7 cm og helt op til 27 cm.

Tamahagane San er forsynet med et behageligt håndtag, lavet i pakkawood. Pakkawood bliver produceret ved at kombinere hårdttræ finer og plast harpiks. Herved får man et hårdt materiale, der samtidigt er vandafvisende.

Fremstillet af trelagsstål

Tamahagane San ovenfraTamahagane Sans er lavet af VG-5-stål og omringes af rustfrit stål på den ene side. Stålet indeholder meget kulstof og har en hårdhed på omkring 61 Rockwell.

Alle knive er fremstillet af trelagsstål, hvor stålet i midten er ekstra hårdt, mens siderne er bløde. Dette skaber en kniv, der er holdbar og anvendelig, så den kan bruges til de fleste råvarer i et køkken.

Udvalgte fordele ved Tamahagane San:
Behageligt håndtag
Forskellige varianter af knive
Trelagsstål
Holdbar kniv
Flot design

Her kan du se mere om Tamahagane San. Videoen er produceret af ChefGiovanni:


Satake Kuro Kiritsuke

Satake Kuro Kiritsuke

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
949,00 949,00 Læs mere
949,00 949,00 Læs mere

.
Satake Kuro Kiritsuke er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er stadig taget med i denne artikel, da det er en populær japansk kniv. Kuro er en serie af knive fra japanske Satake.

Håndsmedet kniv af kvalitetsstål

Med Satake Kuro Kiritsuke får man en håndsmedet kniv, som er fremstillet af 67 lag damaskusstål. Kniven er udstyret med et groft hamret knivblad med en rå og elegant finish, hvilket givet et unikt design.

Knivbladet har en ujævn overflade, hvilket modvirker vakuum. Samtidigt sikrer det, at kniven nemt glider gennem alle former for råvarer.

Takket være knivens kernestål af VG10 er knivbladet tyndslebet og meget skarpt. Hvis man sørger for at vedligeholde kniven, vil den bevare sin skarphed i meget lang tid. Hårdheden er på cirka 58 Rockwell.

Langt håndtag af brændt tag

Satake Kuro Kiritsuke i brugSatake Kuro Kiritsuke er udstyret med et langt håndtag af brændt træ med bolster og skaft af 18/8-stål, så man er sikret et optimalt greb om kniven. Da kniven har et langt blad, er den velegnet til at skære lange skiver af eksempelvis kød, fisk og grøntsager.

Den skarpe knivsæg sørger desuden for, at skære rent og nemt gennem enhver madvare. Derudover hjælper den fine skæreflade med at forhindre, at råvarerne mister deres smag, saft, farve og spændstighed, når de bliver tilberedt.

Serie af forskellige knive

Satake Kuro er en hel knivserie, der består af forskellige varianter. De forskellige varianter har ligeledes knivblade med flere længder, så man har mulighed for at finde netop den eller de knive, der passer ind i ens køkken samt til ens behov. Der er eksempelvis mulighed for at finde kødknive, hakkeknive og meget mere.

Udvalgte fordele ved Satake Kuro Kiritsuke:
Hel knivserie
Skarp knivsæg
Langt håndtag
Ujævn overflade
Fremstillet af stål af høj kvalitet

Her kan du se mere om Satake Kuro Kiritsuke. Videoen er produceret af Vikingsun – Knivakademien:


Miyabi 6000 MCT

✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos Amazon.co.uk baseret på 5 brugeranmeldelser

Miyabi 6000 MCT

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.249,00 1.249,00 Læs mere

.
Miyabi 6000 MCT er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær japansk kniv hos forbrugerne.

Kniven er nemlig blevet vurderet af forbrugere hos Amazon.co.uk, hvor den har fået 4,5 ud af 5 stjerner. Her skriver brugerne, at de er begejstrede for knivens skarpe knivblad samt dens gode ydeevne. Til gengæld er nogle af brugerne mindre vilde med prisen.

Rigtig god kniv, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos Amazon.co.uk er Miyabi 6000 MCT ”en rigtig god kniv”, der kommer med et ”rigtig godt knivblad”.

Miyabi 6000 MCT blad

Eksempelvis skriver en bruger, at de har haft kniven i tre måneder og ”er meget glade for dens ydeevne”. Man behøver nemlig blot at skære roligt igennem de forskellige råvarer, hvorefter kniven klarer det uden problemer.

Ingen af forbrugerne finder mange ulemper ved denne japanske kniv. Dog er der en enkelt, som nævner, at prisen er forholdsvis høj.

Kniv af førsteklasses stål 

Miyabi 6000 MCT er en hel knivserie, der består af forskellige varianter såsom en brødkniv, kokkekniv og urtekniv med knivblade i forskellige længder. Man kan derfor finde netop den kniv, der passer til ens behov.

Med Miyabi 6000 MCT får man en kniv med en bladkerne, der er lavet af MicroCarbide MC63 pulverstål. Pulverstålet omgives af to forskellige typer stål med flere hårdhedsgrader. Man er derfor sikret en hårdfør og holdbar kniv.

Samtidigt kommer Miyabi 6000 MCT med et CRYODUR-blad, der er hærdet via en is-hærdning ved -196 grader. Dette garanterer et ekstremt hårdt og skarpt blad med en hårdhed på omkring 63 Rockwell.

Buet skaft lavet af pakkatræ

Miyabi 6000 MCT håndtagMiyabi 6000 MCT er udstyret med et buet skaft i pakkatræ, som sikrer, at hver enkelt kniv får deres helt eget look. Skaftet er ergonomisk og behageligt at holde på, så man kan klare de fleste skæreopgaver uden at blive træt i armen eller håndleddet.

Derudover er Miyabi 6000 MCT slebet ved en Honbazuke-slibning, så kniven er utrolig skarp. Skarpheden bevares i lang tid, hvis man sørger for at vedligeholde og passe godt på kniven.

Udvalgte fordele ved Miyabi 6000 MCT:
Behageligt skaft
Slebet ved Honbazuke-slibning
Ekstremt hårdt og skarpt blad
Hel knivserie
Ergonomisk skaft

Her kan du se mere om Miyabi 6000 MCT. Videoen er produceret af Cutlery and More:


Zwilling Bob Kramer Meiji

✅ Anbefalet hos Kitchenknifeguru.com

Zwilling Bob Kramer Meiji

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

.
Zwilling Bob Kramer Meiji er blevet testet og anmeldt af Kitchenknifeguru.com, der er begejstrede for denne japanske kniv. 

De har nemlig givet kniven en anbefaling, da de mener, at den giver en følelse af både design og kvalitet. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med, at kniven er forholdsvis dyr.

Kniv med et lækkert håndtag og en god ydeevne, ifølge eksperterne

Zwilling Bob Kramer Meiji håndtagIfølge eksperterne fra Kitchenknifeguru.com er Zwilling Bob Kramer Meiji en kniv, som mange kan få glæde af i deres køkken. Eksperterne skriver, at kniven er lavet af holdbare materialer, så den kan anvendes i mange år frem i tiden.

Endvidere hæfter eksperterne sig ved, at knivens ydeevne er høj, da den kan bruges til det meste i et køkken. De forklarer, at ”håndtaget føles godt”, da ”kniven føles som en forlængelse af hånden snarere end et separat værktøj”.

Eksperterne finder ikke mange ulemper ved denne kniv, men nævner kort, at der findes andre modeller på markedet, som klarer sig bedre.

Velafbalanceret kniv med behageligt skaft

Med Zwilling Bob Kramer Meiji får man en velafbalanceret kniv med et behageligt og godt greb. Man kan herved anvende hele bladets længde ved skæreopgaver.

Selve knivens skaft er lavet af pakkatræ. Pakkatræ er holdbart og slidstærkt, så det har en lang levetid. Desuden er kniven lavet i den traditionelle japanske D-form, så kniven ligger godt i hånden.

Ekstra hård og skarp kniv

Zwilling Bob Kramer Meiji på bordZwilling Bob Kramer Meiji har en bladkerne, der omgives af 101 lag stål. En speciel bladbehandling ændrer bladets overfladestruktur, så hvert enkelt blad er forsynet med et individuelt damaskmønster.

Derudover er bladet lavet af FC61 specialstål af høj kvalitet, hvor det er hærdet til en hårdhed på omkring 61 Rockwell. For at opnå den ekstra håndhed har kniven været igennem en is-hærdning, hvilket også gør den meget skarp.

Sidst men ikke mindst kommer Zwilling Bob Kramer Meiji i forskellige varianter og knivblade med forskellige længder. Det er nemlig en serie af flere knive.

Udvalgte fordele ved Zwilling Bob Kramer Meiji:
Hel knivserie
Lavet af stål i høj kvalitet
Meget hård og skarp
Velafbalanceret kniv med et behageligt greb
Kan bruges til de fleste skæreopgaver

Her kan du se mere om Zwilling Bob Kramer Meiji. Videoen er produceret af Sur La Table:


Sådan bruger du dine japanske knive rigtigt

japansk flagJapan har længe været stedet for verdens bedste kokkeknive. Uanset hvad der er foran dig i køkkenet, er der en japansk kokkekniv, der passer perfekt til opgaven.

Alle japanske knive har hver deres formål, så det kan være svært at overskue, hvad de forskellige knive skal bruges til. Nedenfor finder du en guide til de forskellige japanske knive og de bedste måder at bruge dem på.

Gyutou – Den klassiske kokkekniv
Gyutou er den japanske pendant til en allround kokkekniv og kan bruges til næsten alle køkkenopgaver, hvis det er nødvendigt. Selve navnet oversættes til “oksekødsværd”, da kniven er fantastisk til udskæring af alle typer af kød og er en kant bedre end de europæiske knive.

Santoku – Den mindre allround kokkekniv 
Ligesom Gyutou-kniven er Santoku en allround kniv, der kan bruges til stort set alle opgaver i køkkenet. Det japanske ord Santoku refererer til knivens “tre dyder”: dens evne til at skære fisk, kød og grøntsager.

Kniven er mindre end den ovenstående og er samtidigt også lettere og kortere end vestlige kokkeknive.

Sujihiki knivSujihiki – Udskæringskniv/trancherkniv
Sujihiki er perfekt til filetering af fisk og udskæring af råt kød eller fjerkræ. Det er en meget præcis japansk kniv, der kan sammenlignes med den europæiske filetkniv.

Deba – Slagterkniven
Deba-knive er tungere og grovere end de fleste andre japanske knive og er især fantastisk til filetering og udbening af fisk og fjerkræ, såvel som til at hakke og skære grøntsager. Kniven er forsynet med et asymmetrisk og robust blad og er en større version af Kodeba-kniven.

Yanagi – Sushikniv
Yanagi er en japansk kniv, der anvendes rundt om i verden til at skære præcise og meget tynde skiver rå fileter af fisk. Den er derfor særdeles populær til sushi og kaldes også for en sashimi-kniv.

Takobiki – Den specialiserede sushikniv
Takobiki-knive er især gode til klargøring af rå fisk og er derfor meget populære, når det kommer til sashimi og sushi. Bladet er meget fint og papirstyndt, så kniven er ideel til at skære tynde og meget præcise skiver, når det kommer til rå fisk.

KiritsukeKiritsuke – Chefkokkens kniv
Kiritsuke er en krydsning mellem de to japanske knive: Gyutou og Yanagi. Den er længere end Gyutou, men har en mere vinklet spids i modsætning til Yanagi. Kiritsuke er fremragende til klargøring af fisk og udskæring af kød, mens den også kan anvendes til at snitte grøntsager meget fint. Den bruges traditionelt set meget af chefkokke på grund af dens statussymbol. Det er nemlig en form for universalkniv i det japanske køkken.

Honesuki – Til udbening af fisk og fjerkræ
Honesuki er en kniv, der er specielt egnet til udbening af fisk og fjerkræ. Kniven fungerer dog også som en skrællekniv, hvis det er nødvendigt.

Hankotsu – Til kød
I modsætning til Honesuki er Hankotsu specielt designet til kød i stedet for fisk. Det tykke knivblad gør kniven specielt holdbar og alsidig.

Pankiri – Brødkniven
Pankiri-knive bruges udelukkende til udskæring af brød og bagværk. Denne savtakkede japanske kniv er designet til at skære gennem skorper uden at ødelægge selve brødet.

NakiriNakiri – Grøntsagskniv
Nakiri er en kniv, der især er god til en præcis udskæring af grøntsager takket være dens flade og firkantede design. Det er derfor den oplagte grøntsagskniv, der ligner en kødøkse. Den kan dog ikke anvendes til ben eller kød.

Usuba – Grøntsagskniv til at snitte meget fint
Usuba er den mest traditionelle japanske grøntsagskniv og bruges mere i professionelle køkkener end private hjem. Usuba-knive er kendt for at være særligt skarpe og kan snitte grøntsager meget fint.


Ting du skal være opmærksom på

Kai Shun PremierBrugen af japanske køkkenknive kræver en vis opmærksomhed. Den høje hårdhed og det ekstra skarpe knivblad øger risikoen for skader, når du ikke bruger kniven korrekt. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på følgende punkter:

Sådan bruger du en japansk kniv på den korrekte måde

1⃣ Brug den rigtige kniv til det rigtige job. 

2⃣ Undgå at bruge kniven til bevægelser til siden. Dette vil helt sikkert beskadige kanten af bladet. Kniven er simpelthen ikke bygget til det. Det er bedst kun at lave en op-og-ned bevægelse med kniven.

3⃣ Undgå knogler, frosne madvarer og hårde frø. Det vil være bedst at bruge en hakkekniv eller udbeningskniv til dette. Hvis du ikke gør det, vil knivbladet blive kedeligt virkelig hurtigt. I sidste ende vil du beskadige kniven, hvilket ikke er optimalt.

4⃣ Skal du bruge mange kræfter ved skæreopgaver, er der noget galt. Japanske knive bør uden problemer skære igennem lige præcis det, du forsøger at skære. Er du nødt til at anvende mange kræfter, så skal du vælge en anden kniv eller tjekke, om der er noget galt med kniven eller råvaren. Dette er bedst for kniven og for din egen sikkerhed.

5⃣ Brug altid et plastik- eller træskærebræt. Marmor og glas er nemmere at vaske, men gør skade på kniven. En god tommelfingerregel er: Hvis din kniv ikke ridser skærebrættet, er selve brættet for hårdt for kniven.

Vil du lære mere om de grundlæggende knivmetoder, samt hvordan du hakker ordentligt med dine knive, kan du se denne video fra Tasty:

 

Er du interesseret i at læse mere om japanske knive, og hvordan du bruger en kniv rigtigt, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Politiken.dk, denne artikel fra Tokyoknives.com eller denne artikel fra Foodandwine.com.


Gode råd til køb af en japansk kokkekniv

Gode råd til køb af en japansk kokkekniv

Er du på udkig efter en japansk kniv, men er du usikker på, hvad du skal vælge, og hvad du overhovedet skal være opmærksom på?

Når du køber en ny kniv, er der flere ting, du skal tage stilling til. Disse faktorer er blandt andet pris, stil, knivblad, stål og meget mere. Her finder du en kort guide til, hvad du skal overveje, inden du investerer i en japansk køkkenkniv eller en anden form for kniv.

Hvilken slags kniv skal jeg starte med?
Har du ikke nogle knive i dit køkken, er det en fordel at starte med en god allround køkkenkniv – også kaldet for en universalkniv. Her kan du eksempelvis starte med at købe Gyutoh eller Santuko.

Begge disse typer af knive er meget alsidige og kan bruges til stort set alt, hvad du laver i dit køkken. Hvis du allerede har en god kokkekniv i køkkenet, kan du i stedet vælge en urtekniv eller en kniv, der især er velegnet til kød eller fisk afhængig af, hvad du tilbereder mest.

Vær opmærksom på knivens stål
Miyabi 7000D Gyutoh bladDe fleste af os har på et eller andet tidspunkt købt en rigtig billig kniv til køkkenet, der bliver sløv efter, at den er blevet brugt en enkelt gang. Køber du en rigtig køkkenkniv – såsom en japansk kniv – får du en helt anden form for kniv.

Der er nemlig et hav af forskellige ståltyper på markedet, hvor nogle naturligvis er bedre end andre. Det vil være en fordel at kigge på knive, der er lavet af VG10 eller andre ståltyper, som har et højt indhold af kulstof. Og det kan du være sikker på, at alle de japanske knive har.

Men hvorfor skal du så kigge efter dette? Disse knive holder sig nemlig meget skarpe i lang tid og kræver ikke særlig megen vedligeholdelse. Hårdheden er typisk på omkring 60 til 62 Rockwell, hvilket er en del hårdere end mange andre typer af knive.

Hvad med vedligeholdelse af kniven?
Køber du en japansk kniv, kræver de ikke særlig megen vedligeholdelse sammenlignet med de billigere alternativer på markedet. Det hårde stål er skarpt, men det kræver selvfølgelig, at du passer rigtig godt på dine knive, så de forbliver skarpe. Det er eksempelvis vigtigt, at du ikke skærer i meget hårde råvarer m.m.

Desuden skal du være opmærksom på, at japanske knive skal håndvaskes og ikke tåler at komme i opvaskemaskinen. Det er derfor vigtigt, at du også tager et kig på, hvordan din nye kniv skal vedligeholdes, samt om det er noget, som du kan leve op til.

Andre overvejelser ved køb af en japansk kokkekniv 

prisBudget – hvad er det maksimale budget, du vil bruge på at købe en kniv af god kvalitet? Pris og kvalitet hænger ofte sammen, så det kan være en smule dyrt at investere i en japansk kniv. Til gengæld får du en kniv, der holder stort set hele livet.

Slibning af kniven – Har du nogensinde slebet en kniv, eller er du i stand til at slibe kniven derhjemme? Hvis ikke, er du villig til at lære at slibe kniven derhjemme?

Længde – Hvad er en behagelig længde på baggrund af dine tidligere oplevelser? Knive har forskellige længder, så du skal finde den mest optimale for dig.

længdeKun du kan bestemme, hvad der er den bedste, mest nyttige og behagelige kniv for dig. Du kan derefter begynde at investere dit helt eget sæt af knive – om nødvendigt over en længere periode i stedet for alt på én gang.

Når du har fastlagt dine prioriteter, vil det være nemmere for dig at vælge den bedste kniv til dine behov. Ovenstående spørgsmål er derfor nogle af vigtigste, du skal spørge dig selv, inden du vælger at købe en japansk kniv.


Historien bag japanske kokkeknive

samuraiI det gamle Japan blev det sagt, at samuraisværd var en forlængelse af en krigers sjæl. Det samme kan siges om en kokkekniv, fordi dette redskab er det mest personlige af alle dele i et køkken.

I mange år var den vestlige kokkekniv standard for de fleste kokke. Men i den seneste tid er japanske knive blevet meget populære. Her kan du læse mere om historien for de japanske knive.

Historien om den japanske knivkunst 

De tidligste eksempler på moderne japanske sværd går tilbage til 1300-tallet og blev lavet af Kaneuji og Kinju. Alle håndværkere, der stammer fra Kaneuji og Kinju, kaldes Mino Smiths og er baseret i byen Seki.

Selvom samuraisværd oprindeligt var beregnet til adelige folk eller militæret, begyndte disse sværd under Muromachi (1392-1573) at blive masseproduceret til handel og krig.

I begyndelsen af 1300-tallet åbnede Japan deres handelshavne for Ming-dynastiet (Kina) efter at have været fuldstændig isoleret i tusinder af år. Det forlyder, at mere end hundrede tusinde af disse sværd blev eksporteret til Kina i Muromachi-perioden.

samuraienFriheden til at interagere med andre lande bragte nye forretningsmuligheder, hvilket påvirkede udviklingen af Japans marked og banede vejen for nye sociale klasser.

Sejrherrerne i Onin-krigen væltede Muromachi Shogunates, hvilket førte til, at militære ledere erklærede sig som feudale krigsherrer i forskellige regioner og kæmpede om magten. Denne tilstand markerede begyndelsen på et århundrede med civile stridigheder, kendt som Sengoku Jidai (Warring-perioden 1467-1568).

Under Sengoku-perioden stod Mino-smede i Seki overfor en utrolig stor efterspørgsel efter samuraisværd fra forskellige regimer. Om der var adgang til skydevåben eller ej, blev de ikke rigtig brugt på grund af samuraiadfærdskodekset (bushido).

Bushido dikterer, at den eneste hæderlige måde at kæmpe på er ansigt til ansigt med et sværd. Derfor blev det anset for fejt at dræbe på afstand. Og det betød, at de nu blev nødt til at masseproducere mange af disse sværd.

Selvom de masseproducerede knivblade ikke havde nogen kunstnerisk værdi, var de praktiske og opfyldte behovet.

Masseproduktionen af disse sværd repræsenterer den forandring og uro, der manifesterede sig i Japan i perioderne Muromachi og Sengoku. Selv i dag er produktionen af sværd begrænset af regeringen til et par stykker om året. Men Seki er stadig centrum for knivproduktionen og fortsætter med at producere knive til køkkener i hele verden.

samurai i kampNu bliver samuraisværd anvendt i forbindelse med disciplinen iaijutsu, der kommer fra Japans feudale tidsalder. Der findes også moderne replikationer af sværdet, som typisk bliver brugt i disciplinen iaido.

Samuraisværdet er derfor stadig at finde på flere forskellige måder. Det udvikles både til discipliner, men bruges også af køkkenchefer og private husstande i hele verden i form af forskellige køkkenknive.

Disse japanske køkkenknive bliver nemlig lavet efter de traditionelle japanske håndværkstraditioner, der stammer helt tilbage fra tiden med samuraisværd.

Vil du gerne læse mere om historien om de japanske knive, kan du klikke ind her og læse denne artikel hos Korin.com.

japanske knive samurai


Hvad er bedst – Japanske eller tyske knive?

japanske og tyske knive

Tyskland og Japan har været kendt for deres knivfærdigheder i århundreder. Begge kan prale af at have nogle af de mest populære knivmærker i verden.

For at tage en sikker beslutning, når du køber en køkkenkniv i høj kvalitet, skal du kende de egenskaber, der adskiller dem. Forskellene ligger for det meste i forhold til den type stål, der anvendes til bladet.

Så har du nogensinde undret dig over, om det er de japanske eller tyske knive, som er bedst? Her kan du læse mere om forskellene og finde ud af, om du skal vælge en japansk kniv eller en tysk kniv.

Japansk eller tysk?

japansk og tysk flagJapanske producenter har traditionelt foretrukket hårdere stål. Stålhårdheden måles med Rockwell-skalaen. Jo højere på skalaen, jo hårdere stål. Tyske knive er normalt lavet med rustfrit stål, som har en Rockwell på mellem 56-58. Rustfrit stål indeholder krom. Dette er, hvad der sænker Rockwell-ratingen.

Knive lavet af japanske producenter bruger traditionelt kulstofstål. Det er et overlegent materiale til knivblade, fordi det holder sin meget skarpe kant i længere tid og har en hårdhed, der er på omkring 60-61 på Rockwell-skalaen.

Kulstofstål er betydeligt hårdere end rustfrit stål, men også mere sprødt. Japanske knive forbliver desuden ofte skarpere i længere tid end tyske knive. Hvis du er omhyggelig med ikke at beskadige bladet, vil du herved bruge mindre tid på at vedligeholde en japansk kniv.

Den største forskel mellem disse to typer af knive er derfor, hvad de er lavet af. Om den ene kniv er bedre end den anden er svært at afgøre, da det i sidste ende handler om lige præcis dine præferencer og dine ønsker til en kniv. Generelt set siges det, at japanske knive er meget mere præcise end de tyske, mens de tyske knive er mere robuste end de japanske.

Her kan du se en video, hvor tyske og japanske knive bliver testet. Videoen er lavet af Cutlery and More:


Information om de forskellige brands

Om Kai Shun
Kai ShunProdukter fra Kai har længe haft en form for kultstatus i Japan. Deres kendetegn er nemlig både skarphed og funktion. Virksomheden blev grundlagt i Seki i 1908 og har i mere end 100 år udviklet og solgt knive samt andre relaterede produkter.

Kai er i dag en af de førende knivproducenter på markedet og leverer både knive til privat brug samt til professionelle køkkener i hele verden. Kai er en familievirksomhed, som stadig ligger i byen Seki i Japan. Denne by er kendt for sin lange tradition inden for knivfremstilling.

Dog er Kai ikke kun eksperter inden for knive eller køkkenprodukter. De er også at finde på andre markedet, når det kommer til produkter såsom: engangsbarbermaskiner, kirurgiske værktøjer, personlig pleje og husholdningsprodukter i Japan.

I øjeblikket er Kai til stede i mere end 30 lande og er et anerkendt brand inden for køkkenknive og andre skæreprodukter. Kvaliteten og populariteten af dette brand er baseret på tradition og kultur af det japanske samuraisværd. Deres knivkatalog indeholder en del forskellige varianter, så der er mulighed for netop at finde den kniv, der passer til dit behov.

Om Miyabi
MiyabiI den japanske kultur er kvaliteter såsom renhed, ynde og elegance ekstra vigtigt. Miyabi-brandet fra Zwilling beskriver sig selv som værende alle tre kvaliteter.

Miyabi er et brand under Zwilling Gruppen og er anerkendt og førende inden for japanske knive. Disse knive er nemlig autentiske, da Miyabi ikke blot prøver at være japansk, men rent faktisk er japansk.

Alle knive bliver fremstillet efter den gamle og traditionelle japanske håndværksmetode, som engang blev brugt til at lave alle de fineste japanske sværd. Knivene bliver designet af japanere, er forsynet med et japansk design og fremstilles i Seki i Japan i Zwillings helt egne fabrikker. Seki har længe været centrum for knivproduktionen i Japan.

Det var i 2004, at Zwilling J.A. Henckles erhvervede en af de førende Seki-baserede producenter af knive i høj kvalitet i Japan. Denne virksomhed er tysk og kombinerer herved den tyske producentkunst med det bedste japanske håndværk. Det betyder, at du får de bedste japanske knive med kvaliteter, som alle har brug for i en kniv.

De skriver selv, at ”Miyabi-knive er indbegrebet af skarphed og følger derved traditionen af det berømte japanske sværd”. Disse typer af sværd var nemlig meget skarpe, ligesom de var meget flotte at se på. Som nævnt er Miyabi en stor spiller på markedet inden for knive og kan findes i mange forskellige lande. Knivene bliver både brugt i private hjem samt i professionelle køkkener.

Om Tamahagane San
Tamahagane SanOrdet Tamahagane betyder ædelstål. Historisk set har ordet Tamahagane været kendt som en særlig og meget ren stål af høj kvalitet fremstillet ved hjælp af traditionelle japanske teknikker. Kataoka-fabrikken i Niigata i Japan bruger Tamahagane som sit varemærke, hvor de laver ekstraordinære knive, der er uovertruffen i skarphed og hårdhed.

Tamahagane er derfor en japansk kniv af høj kvalitet samt et mærke, der er baseret i Niigata. Knivbladet er fremstillet ved hjælp af et traditionelt smedesystem kombineret med de mest moderne teknikker. Denne proces fjerner stålurenheder, og resultatet er et stærkt og langvarigt blad.

I over 600 år har Japan produceret de berømte samuraisværd. Tamahagane har benyttet sig af denne viden til at skabe sine køkkenknive. Stålets egenskaber ændres og forbedres for at opnå en perfekt balance og en hårdhed på 61 Rockwell. Bladets design er en blanding af japansk tradition og elegance. Knivene skiller sig ud i ethvert køkken for sin tidløse skønhed.

Tamahagane er i dag meget anerkendt for at skabe professionelle knive af den bedste kvalitet, der bliver brugt af chefkokke i hele verden samt i private hjem.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke japanske knive er de bedste?

Hvis du søger nogle af de bedste japanske knive, som er på markedet i øjeblikket, så bør du tage et nærmere kig på QKnives Japansk kokkekniv, QKnives Black Series og QKnives Japansk kokkekniv (Bright Edition). Knivene er virkelig noget ud over det sædvanlige pga. deres unikke design og egenskaber.

👍 Er japanske knive gode?

Ja, japanske knive er rigtig gode. I Japan har de altid værdsat knivenes skarphed fremfor deres holdbarhed, hvormed at de har udviklet nogle knive, som virkelig er noget ud over det sædvanlige. Selvom knivene kan virke skrøbelige sammenlignet med andre brands, så er de virkelig effektive at arbejde med.

🤓 Hvor lang tid holder japanske knive?

Professionelle japanske knive kan holde et sted mellem 10 – 30 år. Dog afhænger deres levetid i høj grad af, hvordan du vedligeholder dem med slibeteknik og hyppighed. Sliber du for eksempel kniven forkert eller for ofte, så kan du slide den ned i løbet af få år.

🤔 Hvor ofte bør jeg slibe en japansk kniv?

Hvor ofte du bør slibe din japanske kniv, det afhænger i stor grad af, hvor meget du bruger den. Dertil er det også meget forskelligt fra model til model, hvor ofte og hvordan kniven skal slibes. Derfor kan det være en god ide at researche slibningen af en specifik kniv.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Forbrugerrådet Tænk beskæftiger sig med mange aspekter inden for det danske forbrugerliv. De skriver brugbare artikler med gode råd, guides og laver test og anmeldelser af et væld af forbrugerprodukter.

Her har de foretaget en stor test af kokkeknive, hvor Miyabi 7000D Gyutoh og ToJiro Japan DP F-808 er iblandt. Begge knive er blevet kåret som topscorer.

Ønsker du at læse anmeldelserne af de forskellige knive, kan du klikke ind her. Vær opmærksom på, at fuld adgang til testen kræver et abonnement. Det er dog også muligt at tilkøbe adgang til testene enkeltvis.

Gastronomersguide.com 🇺🇸

Gastronomersguide.com fokuserer på alt inden for gastronomiens verden med et mål om at give forbrugerne et indblik i alt lige fra historie til kultur, madlavning m.m. De laver også test og anmeldelser af køkkenudstyr såsom japanske knive. Her har de testet og anmeldt Tamahagane San, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧

Det britiske magasin Good Housekeeping Institute beskæftiger sig med forbrugerprodukter inden for kategorierne hjem og have, som de tester og anmelder. Her har Good Housekeeping Institute testet den japanske kniv Miyabi 5000MCD, som de har givet 87 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Kitchenknifeguru.com 🇺🇸

Kitchenknifeguru.com har en mission om at lære forbrugere, hvordan man holder sine køkkenknive skarpe. Derfor leverer de et hav af artikler om køkkenknive, mens de også tester og anmelder diverse modeller. I denne omgang har de testet og anmeldt den japanske kniv Zwilling Bob Kramer Meiji, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med et hav af aspekter, der omhandler svenskernes forbrugerliv. Dette inkluderer blandt andet tests og anmeldelser af forbrugerprodukter.

I denne omgang har Råd & Rön testet køkkenknive, hvor de blandt andet har taget et kig på Miyabi 7000D Gyutoh og Kai Shun Classic.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement. Hvis man ønsker at se resultatet af en enkelt test, er der mulighed for at tilkøbe adgang til testene enkeltvis. 

The Telegraph 🇬🇧

Den britiske avis The Telegraph udkommer både i en fysisk version samt i en online version. Avisen leverer et hav af artikler hver dag, hvor de skriver om alt lige fra nyheder i ind- og udland til sport, underholdning, livsstil, forbrug, kultur og økonomi.

De tester og anmelder også diverse forbrugerprodukter som for eksempel køkkenknive. I denne omgang har de testet syv af de bedste knive på markedet, hvor den japanske kniv Kai Shun Classic er iblandt. Denne kniv har de kåret som topscorer i deres test. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Wired.co.uk 🇬🇧

Wired.co.uk er et britisk testmagasin, der dækker en bred vifte af emner herunder design, arkitektur, kultur, økonomi, politik og filosofi. De tester og anmelder også mange forskellige forbrugerprodukter som for eksempel køkkenknive. Her har de lavet en stor test af diverse modeller heriblandt Miyabi 5000MCD, som de har givet 8 ud af 10 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Mad & Monopolet

Mad & Monopolet er en dansk blog med fokus på alt, hvad der rører sig i den kulinariske verden. Det gælder både madlavning, restauranter, drikkevarer, menuer, tilbehør og udstyr til køkkenet med mere. Madbloggerne foretager af og til tests i forbindelse med køkkenredskaber, og her gælder det en undersøgelse af en række knive fra mærket Qknives. Du kan læse testen i sin helhed hos Mad & Monopolet.


Andre relevante tests og artikler

Her på Forbrugsguiden finder du også en lang række artikler med andre testvindende produkter.

Du kan fx kaste dig over en af vores artikler med henblik på udendørs madlavning.

Her kan du læse vores Everdure gasgrill test, om michelin kokken Heston Blumenthal’s grill serie, der blevet til i samarbejde med den australske grill-fabrikant Shriro.

Er du mere til den gammeldags grilltype, kan du her læse vores store kulgrill test, der indeholder en lang række af markedets bedst bedømte modeller.

I forlængelse af vores grill tests, vil vi her fremhæve vores store sous vide test. Det er et kendt restauranttrick, at kødet tilberedes i en sous vide, inden det bliver kommer på panden eller grillen for at få en flot stegeskorpe. Ved at benytte sig af en sous vide, inden kødet steges, er man sikret, det opnår den perfekte og samme temperatur i alt kødet. Du kan også læse også vores dybdegående Anova sous vide test eller vores Steba SV50 test.

Inden du gør brug af din sous vide, skal råvarerne vakuumpakkes. Til at finde den bedste maskine til opgaven, finder du her vores vakuumpakker test, der indeholder en gennemgang af markedets bedst bedømte modeller.

Skulle du have en drøm om at giv dig i kast med hjemmerøgning af diverse madvarer, kan vi også være behjælpelige med dette. Her finder du vores rygeovn test, det indeholder en gennemgang af eksperternes favoritter.

Et andet populært udendørs madlavningsredskab er de smarte pizzaovne. Årsagen til at disse ovne er de almindelige ovne overlegene, når det kommer til at bage pizzaer er, at en pizza helst skal bages ved en temperatur omkring 450 grader. Den høje temperatur gør at bunden bliver sprød, uden at resten af ingredienserne udtørres i processen. Her kan du læse vores store pizzaovn test.

 

Denne side er anmeldt af: Jeppe T. Kruse Rating 5/5