Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Bedste japanske knive? 9 af de bedste japanske kokkeknive ifølge tests og kunder

Vi gennemgår i artiklen forskellige japanske kokkeknive, hvor det er opbygget således, at vi ud fra eksperters og forbrugeres anmeldelser og vurderinger kigger på de forskellige modellers funktioner samt fordele og ulemper.

Hvis du ønsker at læse mere om de forskellige tests, findes der til sidst i artiklen en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests, og på den måde kan du som forbruger nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Vores fremgangsmåde

icon

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

    1
  • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
  • 2
  • Kundeanmeldelser af produktet
  • 3
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • 4
  • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
  • 5
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Læs om vores tilgang

Anmeldelser

  1. award

    Satake Kuro Kiritsuke » 899 Kr. hos KitchenOne lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    japansk kokkekniv med kraft og præcision

    Satake Kuro Kiritsuke
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

    Forbrugsguidens vurdering

    Satake Kuro Kiritsuke skiller sig ud med sit imponerende lange og kraftige blad, som gør den til et godt redskab til præcise og rene skiver af fisk eller kød. Denne håndsmedede kniv har et slående udseende med sin groft hamrede overflade og er fremstillet af 67 lag damaskstål, der udstråler en unik og rå elegance. Bladets ujævne overflade giver ikke kun et visuelt indtryk, men reducerer også sug, så man ubesværet kan skære gennem forskellige ingredienser. Med VG10-kernestål er bladet slebet til en tynd kant, hvilket sikrer langvarig skarphed med den rette pleje. Selvom hårdheden på Rockwell-skalaen er lidt lavere, omkring 58, sammenlignet med andre modeller, kompenserer Satake Kuro Kiritsuke med en upåklagelig skæreevne og en fin skæreflade, der bevarer ingrediensernes smag, saftighed, farve og tekstur under tilberedningen. Satake Kuro Kiritsuke er en del af Satake Kuro-serien, som tilbyder en række knivmuligheder, herunder knive til hakket kød, og vi mener, at Satake Kuro Kiritsuke er et fremragende valg for dem, der søger en alsidig kniv, der kombinerer slående æstetik med præcise skæreevner.

    Fordele

    • pros 67 lag damaskstål
    • pros Håndtag er fremstillet i brændt træ
    • pros Designet til at give både kraft og præcision

    Ulemper

    • cons 58 HRC er lavere end ved lignende produkter på listen

    Specifikationer

    • Total længde: ?
    • Stålets hårdhed: 58 HRC
    • Bladmateriale: Stål
    • Håndtagets materiale: Træ
    • Vægt: 270 g
    • Klingelængde: 23 cm

    Satake Kuro Kiritsuke er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er stadig taget med i denne artikel, da det er en populær japansk kniv. Kuro er en serie af knive fra japanske Satake.


    Anmeldelse: Produktanalyse af Satake Kuro Kiritsuke

    Håndsmedet kniv af kvalitetsstål
    Med Satake Kuro Kiritsuke får man en håndsmedet kniv, som er fremstillet af 67 lag damaskusstål. Kniven er udstyret med et groft hamret knivblad med en rå og elegant finish, hvilket givet et unikt design.

    Knivbladet har en ujævn overflade, hvilket modvirker vakuum. Samtidigt sikrer det, at kniven nemt glider gennem alle former for råvarer.

    Takket være knivens kernestål af VG10 er knivbladet tyndslebet og meget skarpt. Hvis man sørger for at vedligeholde kniven, vil den bevare sin skarphed i meget lang tid. Hårdheden er på cirka 58 Rockwell.

    Langt håndtag af brændt tag
    Satake Kuro Kiritsuke er udstyret med et langt håndtag af brændt træ med bolster og skaft af 18/8-stål, så man er sikret et optimalt greb om kniven. Da kniven har et langt blad, er den velegnet til at skære lange skiver af eksempelvis kød, fisk og grøntsager.

    Den skarpe knivsæg sørger desuden for, at skære rent og nemt gennem enhver madvare. Derudover hjælper den fine skæreflade med at forhindre, at råvarerne mister deres smag, saft, farve og spændstighed, når de bliver tilberedt.

    Serie af forskellige knive
    Satake Kuro er en hel knivserie, der består af forskellige varianter. De forskellige varianter har ligeledes knivblade med flere længder, så man har mulighed for at finde netop den eller de knive, der passer ind i ens køkken samt til ens behov. Der er eksempelvis mulighed for at finde kødknive, hakkeknive og meget mere.

    Gå til den billigste forhandler
  2. award

    Miyabi 5000MCD » 2.198 Kr. hos happii.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    japansk kniv med ergonomisk skaft af birk

    Miyabi 5000MCD
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

    review4 /5

    star4.8 /5

    close

    Forbrugsguidens vurdering

    Miyabi kokkekniv byder på en exceptionel hårdhed, skarphed og præcision – alt sammen pakket ind i et flot og markant design. Med 101 lag Damaskus-stål får du en utroligt skarp kniv, der holder sig skarp i lang, lang tid. Birketræshåndtaget er både behageligt og sikrer dig et godt greb. Samtidig er den japanske knivs balance imponerende, hvilket gør den egnet til dig, om du er en amatørkok eller professionel, og sikrer en pålidelig skarphed.

    En damaskus stålkniv med træhåndtag, bør ikke vaskes i en opvaskemaskine – især i betragtning af dens høje pris. Samlet set er Miyabi en japansk kokkekniv, som får at kombinere japansk stål og tysk produktion, hvilket resulterer i et pålideligt redskab, som forbedrer enhver madlavningsoplevelse.

    Fordele

    • pros Skarp CRYODOR-klinge
    • pros 101 lag ishærdet stål
    • pros Unikt og elegant damask design
    • pros Ergonomisk skaft af birk

    Ulemper

    • cons I den højere prisklasse
    • cons Kan ikke vaskes i opvaskemaskine

    Specifikationer

    • Klingelængde: 18 cm
    • Vægt: 178 g
    • Stålets hårdhed: 63 HRC
    • Bladmateriale: Stål
    • Håndtagets materiale: Træ
    • Total længde: 31,9 cm

    De to britiske ekspertkilder Good Housekeeping Institute og Wired.co.uk har testet og anmeldt Miyabi 5000MCD, som de har givet henholdsvis 87 ud af 100 point og 8 ud af 10 stjerner.

    Begge eksperter er begejstrede for kniven, da den er meget skarp, nem at betjene samt lavet i et flot design. Til gengæld er de mindre vilde med, at der ikke er mulighed for at maskinvaske kniven.


    Anmeldelse: Produktanalyse af Miyabi 5000MCD

    En af de mest behagelige knive, ifølge eksperterne
    Ifølge de britiske eksperter er Miyabi 5000MCD en ”fantastisk kniv, der fungerer godt i ethvert køkken”. Eksperterne fra Good Housekeeping Institute skriver eksempelvis, at kniven ”vil være en smuk tilføjelse til enhver køkkenskuffe”, hvilket Wired.co.uk er enige i.

    Derudover nævner Good Housekeeping Institute, at ”når det kommer til ydeevnen, skærer den både nemt og rent og er i stand til at skære tyndt”, mens Wired.co.uk hæfter sig ved, at ”man har et solidt greb, der føltes som det mest behagelige af alle de fem knive, vi testede”. Desuden fremhæves det, at ”håndtaget er blødt at røre ved”, samt at ”kniven har en god vægt”.

    Selvom eksperterne generelt er vilde med kniven, er de mindre begejstrede for, at den kun kan vaskes ved håndvask. Efter kniven blev vasket, bemærkede de desuden, at håndtaget var en smule grovere.

    Funktionel kniv med birketræsskaft
    Miyabi 5000MCD er en funktionel kniv med et skaft lavet af træ. Kniven kan anvendes af både professionelle kokke samt amatører, og der findes en hel knivserie, så man kan vælge de knive, der passer bedst til ens behov.

    Serien består af forskellige varianter som for eksempel en brødkniv, kokkekniv og urtekniv med knivblade i forskellige længder.

    Knivens skaft er lavet af det fineste Masur-birketræ med struktur og årer, så ingen knive er helt ens. Selve håndtagets udformning er den traditionelle japanske D-form. Dette sikrer, at grebet er ergonomisk, så man kan arbejde med kniven uden at blive træt i hverken armen eller håndleddet.

    Robust og skarp kniv lavet af stål
    Med Miyabi 5000MCD får man en holdbar og skarp kniv af stål med en patenteret CRYODOR-klinge. Her er stålet blevet hærdet ved en is-hærdning, som foregår ved -196 grader. Det giver stålet en ekstrem skarphed og hårdhed på 63 Rockwell.

    Selve knivens kerne er omkranset af 100 lag førsteklasses stål med varierende hårdhedsgrader af ståltypen MC63. Man får herved en kniv, der forbliver skarp i lang tid. Sidst men ikke mindst har kniven fået en japansk Honbazuke-slibning, hvilket bidrager til knivbladets skarphed.

    Gå til den billigste forhandler
  3. award

    Wüsthof Classic Ikon » 758 Kr. hos ComputerSalg lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    japansk kniv med stor præcision

    Wüsthof Classic Ikon
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
    savier

    Find og test rabatkoder ved checkout

    Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

    star4.9 /5

    close

    Forbrugsguidens vurdering

    Når det gælder en japansk kokkekniv, som er kundernes favorit, skiller Classic Ikon fra Wüsthof sig virkelig ud som en pålidelig ledsager i køkkenet. Med sit komfortable og ergonomiske design sikrer denne kniv brugervenlighed, især når det kommer til skæreopgaver, der kræver præcision. Det smalle blad og den høje indsats af rustfrit stål forbedrer knivens ydeevne yderligere og gør det muligt at hakke og snitte grøntsager med stor nøjagtighed.

    Nogle brugere rapporterer, at mad kan sætte sig fast på bladet, men vi mener, at de overordnede fordele ved Classic Ikon opvejer denne lille bekymring. Knivens smarte og ergonomiske design imødekommer behovene hos både erfarne og mindre erfarne kokke, hvilket gør den til et fremragende valg for dem, der sætter pris på kvalitet og lang levetid i deres køkkenredskaber.

    Fordele

    • pros Ergonomisk design for sikkerhed og komfort
    • pros Præcisionsskæring med lethed
    • pros Fuldt smedet udgør et enkelt stykke stål
    • pros Fingerbeskytter er forsigtigt buet for komfort
    • pros Moderne design

    Ulemper

    • cons Mad kan klæbe til klingen

    Specifikationer

    • Total længde: 30 cm
    • Klingelængde: 17 cm
    • Vægt: 173 g
    • Stålets hårdhed: 58 HRC
    • Bladmateriale: Rustfrit stål
    • Håndtagets materiale: POM

    Dette er et Granton-blad, der lover høj præcision. Classic Ikon fra Wüsthof er et japansk inspireret design fra tyske producenter, som helt sikkert vil give dig en professionel kokkekant i dit køkken.


    Mere om Wüsthof Classic Ikon

    Classic Ikon vil blive din nye bedste ven i køkkenet. Den er ideel til at snitte og hakke grøntsager med stor præcision. Kniven er i rustfrit stål med et smalt blad og et højt skær. Den har er ergonomisk design, som giver dig sikkerhed og den største brugervenlighed.

    Kniven er ideel for dig, der gerne vil have en ny bedste ven i køkkenet, og som går op i din madlavning samtidig med, at du gerne vil have et lækkert og ergonomisk design.
    Wüsthof Classic er hverken den billigste eller dyreste kniv på markedet.

    Det er kniven til dig, der gerne vil investere lidt ekstra i en god kniv, som vil holde i mange år. Kniven adskiller sig særligt fra markedet gennem sit smarte, ergonomiske design, som sikrer ultimativ brugervenlighed. Designet gør også kniven rigtig god til mindre erfarne kokke, som gerne vil prøve kræfter med professionelt udstyr.

    Gå til den billigste forhandler
  4. award

    Miyabi 7000D Gyuto » 1.699 Kr. hos JPknive.dk lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    japansk kokkekniv med med nem håndtering

    Miyabi 7000D Gyuto
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

    Forbrugsguidens vurdering

    Miyabi 7000D Gyutoh er en praktisk og rengøringsvenlig kniv med et moderne håndtag. Micarta-håndtaget, der er lavet af en kombination af kunstharpiks, lærred og rustfrit stål, giver et slankt og moderne look. Det D-formede design giver ergonomisk komfort og kontrol, hvilket gør den velegnet til forskellige skæreopgaver uden at forårsage træthed i hånden. Kniven har en kerne af CMV60-pulverstål af høj kvalitet omgivet af 64 lag af forskellige typer stål, hvilket skaber et holdbart og alsidigt blad. Selvom den ligger i den højere prisklasse, mener vi, at knivens exceptionelle kvalitet og håndværk retfærdiggør investeringen. Dens praktiske anvendelighed, lette vedligeholdelse og karakteristiske design gør den til en værdifuld tilføjelse til ethvert køkken.

    Fordele

    • pros Nem håndtering
    • pros 64 lag stål
    • pros Kan gå i opvaskeren
    • pros Meget holdbar

    Ulemper

    • cons Prisen ligger i den dyre ende

    Specifikationer

    • Total længde: 37.5 cm
    • Klingelængde: 24 cm
    • Vægt: 260 g
    • Bladmateriale: Stål
    • Håndtagets materiale: Micarta
    • Stålets hårdhed: 60 HRC

    Miyabi 7000D Gyutoh er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De er begejstrede for kniven, som de kårer som en af topscorerne i deres store test. Dette har de blandt andet gjort, da kniven er utrolig skarp og fungerer godt til de fleste former for råvarer. Til gengæld mener de, at kniven er forholdsvis dyr.


    Anmeldelse: Produktanalyse af Miyabi 7000D Gyutoh

    Rengøringsvenlig kniv med moderne skaft
    Med Miyabi 7000D Gyutoh får man en kniv med et moderne skaft. Kniven er rengøringsvenlig og udstyret med et solidt micarta-skaft i et flot trælook lavet af materialer, som består af kunstharpiks og lærred i kombination med rustfrit stål.

    Selve skaftet er D-formet, som er et traditionelt japansk kendetegn. Det sørger for, at grebet er ergonomisk og håndterbart, så man kan klare mange skæreopgaver uden at blive træt i hånden. Det D-formede skaft er både flot og dekorativt.

    Lavet af højkvalitetsstål
    Miyabi 7000D Gyutoh har en knivkerne lavet af CMV60 pulverstål, som omkranses af 64 lag af to forskellige typer stål med diverse hårdhedsgrader. Dette er en stål af høj kvalitet, så kniven kan anvendes til et hav af formål i køkkenet.

    Samtidigt er CRYODUR-bladet ekstremt hårdt, da det er blevet hærdet under en is-hærdning. Dette er en helt speciel proces, som foregår ved -196 grader. Man er derfor garanteret, at bladet forbliver skarpt i lang tid, mens det også sikrer en hårdhed på 60 Rockwell.

    En serie af forskellige knive
    Miyabi 7000D Gyutoh tilhører en stor knivserie. Serien består af forskellige varianter med knivblade i forskellige længder. Man kan derfor få alt lige fra eksempelvis en urtekniv til en kokkekniv eller en brødkniv.

    Alle knive er udviklet med en unik bladbehandling, som ændrer overfladestrukturen af hvert lag. Dette giver alle blade hver deres individuelle damaskmønster, så ingen knive er helt ens.

    Gå til den billigste forhandler
  5. award

    Kai Shun Classic » 1.397 Kr. hos ComputerSalg lige nu (samarbejde med Pricerunner)

    japansk kniv med ekstra stærk klinge

    Kai Shun Classic
    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

    star4.7 /5

    close

    Forbrugsguidens vurdering

    Kai Shun Classic er en meget rost og prisbelønnet japansk kokkekniv, der udmærker sig ved sin alsidighed og funktionalitet. Det traditionelle håndværk og det visuelt tiltalende damaskstålsmønster gør den til en enestående mulighed. Kniven er håndlavet med omhyggelig opmærksomhed på detaljer og er af enestående kvalitet. Desuden består det 18 cm lange blad af 65 lag rustfrit damaskstål med en kerne af VG10-stål, som giver en langvarig skarphed, hvilket resulterer i en bemærkelsesværdig Rockwell-hårdhed på 61. Selvom kniven kan være lidt tilbøjelig til at flække på grund af dens hårdhed, kompenserer dens fremragende skarphed mere end rigeligt for denne lille ulempe. Alt i alt mener vi, at Kai Shun Classic er et prisværdigt valg for personer, der sætter pris på både funktionalitet og den tidløse æstetik i traditionelle japanske knive.

    Fordele

    • pros Robust 65 lag rustfrit damaskstål
    • pros Japansk klinge
    • pros Modstandsdygtig overfor korrosion
    • pros Klinge er ekstra stærk
    • pros Bredt, buet blad

    Ulemper

    • cons Følsom over for skår

    Specifikationer

    • Total længde: 32 cm
    • Klingelængde: 20 cm
    • Vægt: 208 g
    • Bladmateriale: Rustfrit stål
    • Håndtagets materiale: Træ
    • Stålets hårdhed: 61-62 HRC

    Kai Shun Classic er blevet testet og anmeldt af den britiske avis The Telegraph samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Ekspertkilderne er begejstrede for den japanske kniv, som de begge har kåret som en af topscorerne i deres tests.

    Mens eksperterne fra The Telegraph er vilde med knivens smukke look og meget fine skæring, er Råd & Rön imponerede over dens anvendelighed. Til gengæld er eksperterne ikke så glade for knivens pris.


    Anmeldelse: Produktanalyse af Kai Shun Classic

    Imponerende kniv, der er bemærkelsesværdig let at skære med, ifølge eksperterne
    Ifølge de britiske eksperter fra The Telegraph er Kai Shun Classic en meget flot kniv, der er designet på en helt unik måde. De skriver, at en del af, hvorfor de kan lide denne kniv så meget, er dens design.

    Derudover fremhæver eksperterne, at ”det er bemærkelsesværdigt let at skære bløde og hårde grøntsager samt kød utrolig fint”. De mener, at dette er en stor fordel, da det betyder, at ”man nemt kommer igennem en hel del råvarer uden at blive træt i hverken håndled eller arme”.

    Til sidst i deres anmeldelse skriver eksperterne dog, at ”den er temmelig dyr”, samt at ”japanske knive har en tendens til at være sværere at slibe på grund af deres vinklede knivblad”.

    Del forskellige knive i serien
    Kai Shun Classic er en knivserie, der består af mange forskellige knive. Serien indeholder i alt 28 knive med forskellige håndtag og knivblade i diverse længder. Man kan derfor finde en kniv til lige netop det formål, man ønsker.

    Knivserien er designet af Kai og er en sammensmeltning af det traditionelle japanske arbejde med det unikke damaskusstål samt funktionalitet. Derfor får man knive af meget høj kvalitet, der kan anvendes til de fleste ting i et køkken. Alle knive er håndlavede.

    Hårdfør japansk kniv med træskaft
    Med Kai Shun Classic får man en kniv, hvor klingen er smedet i 65 lag damaskusstål. Man får herved en hårdfør kniv, der er ekstra hærdet, så den holder sig skarp i lang tid. Selve kernestålet er af VG10-stål, som er meget hårdt. Det har en hårdhed på 61 Rockwell.

    Knivens skaft er fremstillet af pakkatræ. Træet har været igennem en speciel proces, så håndtaget er vandafvisende. Det vil sige, at håndtaget ikke mister hverken sin farve eller form. Skaftet har desuden den kendte japanske D-form, så kniven er nem at bruge.

    Gå til den billigste forhandler
  6. award

    Gastrotools Gyuto Japansk kokkekniv

    høj skarphed og ligger godt i hånden

    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
    Gastrotools.dk
    På lager
    799 kr.
    savier

    Find og test rabatkoder ved checkout

    Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

    Forbrugsguidens vurdering

    I vores analyse viser modellen fra Gastrotools sig at være et godt valg for erfarne køkkenentusiaster, der er på udkig efter en kniv med god skarphed og et behageligt greb. Med et blad på 21 cm lavet af VG10-kernestål samt 60-61 HRC på Rockwell-skalaen, overgår den mange andre modeller på markedet, når det gælder skarphed og hårdhed.

    Derudover forbedrer det ergonomiske håndtag, som er fremstillet af G10-komposit, både kontrol og stabilitet samt minimerer risikoen for at kniven glider. Selvom kniven ligger i den højere prisklasse, mener vi derfor, at dens kvalitet og lange levetid gør den til en god investering.

    Fordele

    • pros Meget skarp knivblad
    • pros Lang holdbarhed
    • pros Alsidig
    • pros Ergonomisk håndtag
    • pros Elegant design

    Ulemper

    • cons Høj pris
    • cons Ikke velegnet til den uerfarne

    Specifikationer

    • Klingelængde: 21 cm
    • Vægt: 228 g
    • Stålets hårdhed: 60-61 HRC
    • Bladmateriale: Rustfrit stål
    • Håndtagets materiale: G-10 komposit
    • Total længde: ?

    Kokkekniven fra Gastrotools er en japanske kniv, som er velegnet til dig, der leder efter en model med en høj skarphed, et elegant design, og som ligger godt i hånden.


    Anmeldelse: Produktanalyse af Gastrotools Gyuto

    Velegnet til den erfarne
    Modellen fra Gastrotools giver valuta for pengene for dig, der går op i køkkenudstyr og derfor ønsker udstyr af høj kvalitet samtidig med, at den alsidig i brug, hvilket betyder, at du kan anvende den til tilberedning af kød såvel som til grøntsager, frugt og krydderurter.

    Modellen har et 21 centimeter langt knivblad, som er skarpt og fremstillet i VG10 kernestål hvilket med andre ord betyder, at modellen ligger i den professionelle ende af skalaen. Derudover har den en hårdhed på 60-61 HRC, hvilket også er højt sammenlignet med andre kokkeknive, som ofte ligger omkring 55-56 HRC.

    Ergonomisk greb
    Når du håndterer en så skarp kniv som modellen fra Gastrotools, er det vigtigt, at den ligger godt i hånden, så den ikke smutter, og derfor er modellen designet med et ergonomisk håndtag i G10 komposit, som sikrer dig et fast og solidt greb.

    Læs mere om Gastrotools Gyuto Japansk kokkekniv
  7. award

    Qookware Gyuto Black Series

    japansk kniv med kvalitet og funktionalitet i fokus

    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
    Qookware.dk
    På lager
    1.099 kr.
    savier

    Find og test rabatkoder ved checkout

    Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

    Forbrugsguidens vurdering

    Med Qookware Black Series Japansk Kokkekniv får du meget for pengene. Og især brugerne er tilfredse med Qookware. På Trustpilot scorer de hele 4,9 stjerner ud 5, hvilket er en meget flot score. Her er tale om en japansk kokkekniv, men den er ikke kun beregnet til at skære kød.

    Faktisk er den fremstillet med henblik på at have en høj alsidighed, og det gør den tillige fordelagtig at anvende til at hakke urter og skære grøntsager. Som en bonus kan du anvende den til at skære brød også. Kontrollen er vigtig, når du har med et så skarpt element som en kniv at gøre. For at give maksimal kontrol er produktet skabt til at ligge godt i hånden med et G 10-komposit i det tilpassede skæfte. Det er en mulighed af høj kvalitet, der kommer til en lige så høj pris, så overvej dit budget og dine behov, men hvis en førsteklasses kløverlignende kokkekniv er noget, der appellerer til dig, så er denne model bestemt den ekstra pris værd.

    Fordele

    • pros 62 HRC på Rockwell-skalaen
    • pros 67 lags carbon stål - Højt carbonindhold: Holder sin skarphed
    • pros Skridsikkert håndtag
    • pros Stilrent knivblad uden logo

    Ulemper

    • cons I den højere prisklasse

    Specifikationer

    • Total længde: 33 cm
    • Klingelængde: 21 cm
    • Vægt: 244 g
    • Stålets hårdhed: 62 HRC
    • Bladmateriale: Kulstofstål
    • Håndtagets materiale: G-10 komposit

    Qookware Black Series Japansk Kokkekniv vil være et godt valg, hvis du ønsker en kvalitets-kokkekniv fra det japanske køkken, hvor der er fokus på kvalitet og udtryk.

    Varianten er blevet testet af den danske madblog Mad & Monopolet, der har fokus på alt, hvad der rører sig inden for den gastronomiske verden. Bloggerne har i testen fokuseret på en række modeller fra Qookware og bedømt dem samlet.


    Anmeldelse: Produktanalyse af Qookware Gyuto

    Imponerende kvalitet til lav pris, ifølge eksperterne
    Mad & Monopolet er meget imponerede og tildeler Qookware 5 ud af 6 stjerner. De forklarer, at førstehåndsindtrykket allerede er godt, da både indpakning og præsentation er tillokkende. Dernæst har eksperterne fokus på selve bladene, hvis udformning de er meget begejstrede for – de synes, at der er et flot mønster og et markant design. Det gælder tillige for skæftet i pakkatræ, som er vandafvisende. Bloggerne er også rigtig glade for selve kvaliteten, som de vurderer til at være høj.

    Modellerne er fremstillet på en måde, der sikrer høj robusthed og kvalitet, og det er et stort plus, kommenterer eksperterne. Knivene ligger godt i hånden, og det er ifølge eksperterne en fornøjelse at arbejde med dem.

    Generelt er Mad og Monopolet meget tilfredse på alle parametre, og oplevelsen med knivene bliver beskrevet sådan: ”De holder sig skarpe utrolig godt. Videre ligger de godt i hånden, og de holder sig pæne efter brug. Prisen er en vigtig faktor – her er Qookware godt med”.

    Kvaliteten er synlig
    Qookware Black Series Japansk Kokkekniv minder ikke om andre japanske kokkeknive, og det kan du allerede se, når du tager den ud af æsken. Æstetikken er unik, og på bladet kan du se alle de lag, som modellen består af. Produktet er fremstillet af ikke mindre end 67 lag carbon og smedet efter Damaskus-metoden, og inden for fagsproget er det lig med en høj kvalitet.

    At kniven er smedet efter Damaskus-metoden betyder også, at de mange lag carbon er synlige, så det markante udtryk er et stilistisk valg. Stålet er det såkaldte VG 10-carbonstål, der gerne bliver anvendt i de dyreste knive af denne type fra Japan.

    Skæftet er skabt af pakkatræ, som især er kendetegnet ved at være vandafvisende. Det er rigtig smart, da skæftet tit kommer i kontakt med vand, og med en vandafvisende facon kan det holde længere.

    Topscorer på Rockwell-skalaen
    Qookware Black Series Japansk Kokkekniv imponerer på mange fronter, og det gælder ikke mindst på Rockwell-skalaen. Skalaen måler kort fortalt hårdheden på en metallisk overflade, og det kan for eksempel være på en kniv.

    Modellens score ligger på 62 HRC på skalaen, og det er  højt. Flere af konkurrenterne fra de mere kendte mærker scorer lavere, og de fleste europæiske knive ligger på omkring 55. Bemærk at afstanden mellem blot et par tal er stor, så en variant på 62 HRC er markant hårdere end en på 60. Du kan godt få knive, der ligger over 62, men så skal du også regne med, at prisen stiger en del.

    Læs mere om Qookware Gyuto Black Series
  8. award

    Qookware Black Series Santoku

    japansk kniv med enestående skarphed og kantbevarelse

    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
    Qookware.dk
    På lager
    1.099 kr.
    savier

    Find og test rabatkoder ved checkout

    Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

    Forbrugsguidens vurdering

    Qookware Black Series Japanese Santoku Knife tilbyder enestående kvalitet og alsidighed og har fået stor ros fra eksperter, der har sammenlignet den med andre knivtyper. Dens bemærkelsesværdige hårdhed og evne til at bevare skarpheden adskiller den fra andre i samme prisklasse. Santoku-kniven er designet til at håndtere forskellige skæreopgaver, herunder kød, grøntsager og krydderurter, og er en pladsbesparende tilføjelse til ethvert køkken. Konstruktionen, der er inspireret af Damaskus-metoden, med 67 lag kulstof sikrer styrke og holdbarhed og opnår høje scorer på Rockwell-skalaen. Selvom den større størrelse kan kræve en vis tilpasning, opvejer knivens samlede fordele denne mindre ulempe. Vi mener, at Qookware Black Series Japanese Santoku Knife er et fremragende valg for dem, der søger en alsidig, holdbar og prisbillig japansk kniv, der leverer fremragende præstationer i køkkenet.

    Fordele

    • pros 67 lag kulstofstål smedet efter Damaskus metoden
    • pros 62 HRC på rockwell skalaen, aksel i sort G-10-komposit
    • pros Der er tilpasset til håndformen

    Ulemper

    • cons Ret stor, kan have brug for tilvænningstid

    Specifikationer

    • Total længde: 30 cm
    • Klingelængde: 18 cm
    • Vægt: 247 g
    • Stålets hårdhed: 62 HRC
    • Bladmateriale: Kulstofstål
    • Håndtagets materiale: G-10 komposit

    Qookware Black Series Santoku Kniv vil være et rigtig godt valg, hvis du leder efter en ekspertfavorit, der både er overkommelig rent prismæssigt og meget alsidig.

    Modellen er blevet testet af indehaverne af den danske madblog Mad & Monopolet, der har testet i alt 6 varianter fra Qookware samtidig. Her høster det danske brand rigtig høj ros, hvilket udmunder i en samlet score på 5 ud af 6 stjerner.


    Anmeldelse: Produktanalyse af Qookware Black Series Japansk Santoku Kniv

    Høj kvalitet til en god pris, ifølge eksperterne
    Qookware Black Series Japansk Santoku Kniv er som nævnt blevet testet sammen med 5 øvrige knivtyper fra danske Qookware hos Mad & Monopolet, og eksperterne er generelt begejstrede på alle parametre.

    De forklarer, at det første, de lægger mærke til, er design og udseende. Her kan du tydeligt se, hvordan fremstillingen har fundet sted, og det gør knivene meget stilfulde og indbydende at se på. Dernæst kommer turen til selve kvaliteten, som imponerer eksperterne stort. De forklarer, at produkterne kommer med en høj hårdhed, som man ellers ikke normalt finder i denne prisgruppe, og så bliver de bare ved med at være skarpe.

    Prisen er til den gode side – især når kvaliteten kommer med i betragtning – men eksperterne understreger, at de ikke er ”for billige”. Varianterne er holdbare, og kvaliteten er i top, kommenterer bloggen med en tyk streg under: ”Det er billigt. I forhold til kvaliteten vil jeg næsten sige for billigt… men tag mit ord for det – de holder”.

    Som en bonus ligger de godt i hånden, og skæftet i pakkatræ er robust og vandafvisende. Eksperterne opsummerer oplevelsen sådan: ”Alt i alt er det svært at finde noget at sætte en finger på”.

    Unik santoku-kniv med høj alsidighed
    Qookware Black Series Japansk Santoku Kniv kommer med mange fordele, der er fremhævnings-værdige. Det gælder for eksempel alsidigheden, for denne type kniv er skabt til flere formål: Den kan rigtignok blive anvendt til at skære kød men lige såvel til at hakke grønt eller urter. Her er tale om en allround-kniv, der ikke fylder så meget, og det japanske ord ”santoku” henviser til modellens tre spidskompetencer: Fisk, grøntsager og kød.

    Produktet kommer i en serie sammen med 5 andre knive i samme linje, og i alt udgør de et godt grundlag for et skarpt køkken-arsenal. Varianten her er dog kendt for sin alsidighed, og hvis du leder efter en god allround japansk kniv, er det den, du skal vælge.

    Stærk og holdbar
    Qookware Black Series Japansk Santoku Kniv kommer til en overkommelig pris, og det kan godt overraske, når du nærstuderer kvaliteten. Kniven er unik i designet og bærer tydeligt præg af fremstillingsmetoden. Der er tale om Damaskus-metoden, som er kendt fra fremstilling af samuraisværd. Den er karakteriseret ved, at du kan se alle de lag, der er anvendt til skabelsen. I tilfældet her drejer det sig om 67 lag carbon.

    Modellen er utrolig hård og scorer også høje point på Rockwell-skalaen. Skalaen afgør hårdheden af metal, og hos Qookware Black Series Japansk Santoku Kniv ligger den på 62 HRC. Generelt kan du sige, at jo højere tal, jo længere tid holder produktet sig skarpt.

    De 62 er klart i den høje ende af skalaen, og til sammenligning ligger mange skandinaviske varianter på omkring 55 HRC. Forskellen lyder måske ikke af så meget, men i praksis er den rigtig høj. Skæftet er formet efter håndens anatomi for at give en maksimal kontrol, og det er lavet af pakkatræ i G 10 komposit.

    Læs mere om Qookware Black Series Santoku
  9. award

    Yuki-onna Gyuto

    8-kantet traditionel japansk Wa skæfte

    Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
    Ushi DK
    På lager
    990 kr. 990 kr.
    savier

    Find og test rabatkoder ved checkout

    Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

    Forbrugsguidens vurdering

    Vi kender Yuki-onna Gyuto-kniven for dens imponerende 67 lag Damaskus-stål og ultraskarpe 66 lag rustfrit stål med et kernestål på 60 HRC, som giver exceptionel skarphed og holdbarhed. Det ergonomiske håndtag kombinerer oliventræ med sort bøffelhorn, hvilket giver både komfort og et autentisk japansk Wa-design.

    Vi sætter pris på knivens fine æg, der er slebet til en præcis 15-graders vinkel, hvilket sikrer minimal anstrengelse under skæreopgaver. Det er tydeligt, at opmærksomheden på detaljerne i smedningen af dette blad betaler sig i forhold til dets ydeevne og æggenes holdbarhed over tid.

    Vores bekymring ligger i kravene til pleje af en klinge med så højt kulstofindhold; regelmæssig vedligeholdelse er afgørende for at forhindre rust og patina. Vi mener, at selv om materialerne er førsteklasses, skal brugerne sørge for korrekt rengøring og slibning med passende værktøj for at bevare den uberørte tilstand.

    Det, vi savner, er måske en version med mindre vedligeholdelse, som bevarer den samme kvalitet, men som er mere praktisk for dem, der ikke er så fortrolige med omhyggelig knivpleje.

    Fordele

    • pros Overlegen stålkvalitet
    • pros Æstetisk appel
    • pros Alsidig brug

    Ulemper

    • cons Ekstra pleje af håndtaget påkrævet

    Specifikationer

    • Klingelængde: 21 cm
    • Vægt
    • Stålets hårdhed: 60±2 HRC
    • Bladmateriale: 66 lag rustfrit stål
    • Håndtagets materiale: Oliven træ & Sort Buffalo Horn

    I den kulinariske verden er præcision altafgørende. Vi tror, at Yuki-onna Gyutos enestående skarphed med en knivtynd 15-graders æg og 67-lags damaskusstål især vil vække genklang hos professionelle kokke, der kræver langvarig præcisionsskæring til kompliceret tilberedning af mad.


    Anmeldelse: Produktanalyse af Yuki-onna Gyuto

    Ekstraordinær skarphed til præcisionsskæring

    Yuki-onna Gyuto har en knivtynd 15-graders kant, der er et eksempel på den højeste skarphed, der kræves til præcisionsskæring. Kniven er fremstillet af 67-lags damaskusstål og skærer ikke kun ubesværet gennem ingredienser, men bevarer også sin skarphed ved langvarig brug. Vi sætter pris på, hvordan den omhyggelige opmærksomhed på bladets skarphed omsættes til en enestående skæreoplevelse, hvilket gør den til et vigtigt værktøj for enhver kulinarisk entusiast, der søger både præcision og lang levetid i sit køkkenbestik.

    Ergonomisk design forbedrer komfort og kontrol

    Yuki-onna Gyuto udmærker sig ved sit traditionelle ottekantede Wa-håndtag, der er omhyggeligt udformet af oliventræ og prydet med sort bøffelhorn. Dette design er ikke kun en æstetisk triumf, men også en ergonomisk præstation. Håndtaget giver et behageligt greb og sikrer samtidig optimal balance, hvilket vi finder afgørende under lange eller komplekse madlavningsopgaver. Valget af materialer og form viser, at der er tænkt på brugerens komfort, og det giver mulighed for præcis kontrol uden at gå på kompromis med stilen.

    Holdbart japansk håndværk for varig kvalitet

    Kernestålet med højt kulstofindhold i Yuki-onna Gyuto er 60±2 HRC, hvilket indikerer en bemærkelsesværdig hårdhed, der bidrager til overlegen kantfastholdelse og korrosionsbestandighed. Denne holdbarhed er et tegn på traditionelt japansk håndværk, som vi sætter stor pris på. Det forsikrer os om, at denne kniv kan modstå den daglige brug og samtidig bevare sin integritet over tid. Styrken og modstandsdygtigheden fra de kvalitetsmaterialer, der er brugt i dette blad, sikrer, at det forbliver en pålidelig del af ethvert kulinarisk arsenal.

    Læs mere om Yuki-onna Gyuto

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte 9 bedste japanske knive

Yuki-onna Gyuto
Gastrotools Gyuto Japansk kokkekniv
Qookware Gyuto Black Series
Wüsthof Classic Ikon
Qookware Black Series Santoku
Miyabi 7000D Gyuto
Kai Shun Classic
Miyabi 5000MCD
Satake Kuro Kiritsuke
check-specif
Indløs rabat med savier
Savier er vores værktøj, der automatisk finder rabatkoder og tilføjer dem ved check out.
Download Savier gratis
check-specif
Indløs rabat med savier
Savier er vores værktøj, der automatisk finder rabatkoder og tilføjer dem ved check out.
Download Savier gratis
check-specif
Indløs rabat med savier
Savier er vores værktøj, der automatisk finder rabatkoder og tilføjer dem ved check out.
Download Savier gratis
check-specif
Indløs rabat med savier
Savier er vores værktøj, der automatisk finder rabatkoder og tilføjer dem ved check out.
Download Savier gratis
check-specif
Indløs rabat med savier
Savier er vores værktøj, der automatisk finder rabatkoder og tilføjer dem ved check out.
Download Savier gratis
check-specif
Indløs rabat med savier
Savier er vores værktøj, der automatisk finder rabatkoder og tilføjer dem ved check out.
Download Savier gratis
check-specif
Indløs rabat med savier
Savier er vores værktøj, der automatisk finder rabatkoder og tilføjer dem ved check out.
Download Savier gratis
check-specif
Indløs rabat med savier
Savier er vores værktøj, der automatisk finder rabatkoder og tilføjer dem ved check out.
Download Savier gratis
check-specif
Indløs rabat med savier
Savier er vores værktøj, der automatisk finder rabatkoder og tilføjer dem ved check out.
Download Savier gratis

Total længde

no-specif
question-specif
question-specif

Klingelængde

Vægt

check-specif

Stålets hårdhed

Bladmateriale

Håndtagets materiale

Hvad du skal overveje, før du køber japansk kokkekniv

Vægt

Det er vigtigt at overveje vægten, når du vælger hvilken japansk kokkekniv, du skal købe, da den skal være tung nok til at klare enhver skæreopgave uden at være besværlig eller vanskelig at bruge. Som tommelfingerregel bør en kniv på 18 cm veje omkring 140 gram, hvis du vil bruge den til almindelige madlavningsopgaver, og ønsker du en kniv med større styrke, bør du vælge en tungere kniv. Vi anbefaler, at du vælger knivens vægt ud fra, hvad du vil bruge den til i din madlavning.

Bladmateriale

Knivens blad kan være fremstillet i forskellige materialer, og det har stor betydning for dens egenskaber. Herunder er et blad i rustfrit stål modstandsdygtigt overfor rust og korrosion samt er skarpt og kræver kun lidt vedligeholdelse, hvilket gør knive af rustfrit stål populære blandt nybegyndere og semi-professionelle. Til gengæld er rustfrit stål lidt blødere, og holder ikke sin skarphed lige så godt, hvorimod stål med højt kulstofindhold bevarer sin skarphed i længere tid og pådrager sig ikke pletter eller misfarvning med tiden hvilket betyder, at det inkorporerer fordelagtige elementer fra både kulstofstål og rustfrit stål.

Håndtag

Håndtaget er afgørende for knivens balance, fornemmelse i hånden og egenskaber, og japanske knive laves både med traditionelle vestlige eller japanske håndtag. Herunder er de vestlige en smule tungere og mere robuste, hvilket gør dem velegnet til mere komplicerede madlavningsopgaver, mens traditionelle japanske håndtag ofte er lettere og lavet af træ, hvilket gør dem nemme at håndtere.

Pris

Modeller i den dyre ende af prisskalaen starter på omkring 1.500 kr., og er designet i holdbare materialer som eksempelvis kulstofstål, hvilket betyder, at de ofte er af høj kvalitet. Ønsker du dog at finde en japansk kokkekniv, som ligger i den lavere ende af prisskalaen, er det også muligt kokkeknive til 400-500 kr. De er dog af en stålkvalitet, som ikke er helt så god som de dyreste i kulstofstål, og det er derfor vigtigt at overveje, hvad du vil bruge din kokkekniv til. Hertil mener vi, at en kokkekniv til 400-500 kr. er god, hvis du vil bruge den til madlavning i hverdagen, men ønsker du at bruge den til mere avanceret madlavning, anbefaler vi , at du investerer i en japansk kokkekniv.

Forbruger- og ekspertanmeldelser

Forbrugeranmeldelser kan give dig nyttig information om, hvordan andre forbrugere har oplevet en specifik kokkekniv, mens ekspertanmeldelser giver dig mere teknisk information som eksempelvis hvilket materiale bladet er lavet af samt hvilke specifikationer og kvaliteter modellen besidder. Eksperter har ofte kendskab til en række forskellige producenter og kommer med forslag til, hvilke knive der velegner sig til et givent formål. Vi mener derfor, at det er mest fordelagtigt at søge ekspertvejledning, når du skal investere i japanske kokkeknive.

Sådan bruger du dine japanske knive rigtigt

Japan har længe været stedet for verdens bedste kokkeknive. Uanset hvad der er foran dig i køkkenet, er der en japansk kokkekniv, der passer perfekt til opgaven.

Alle japanske knive har hver deres formål, så det kan være svært at overskue, hvad de forskellige knive skal bruges til. Nedenfor finder du en guide til de forskellige japanske knive og de bedste måder at bruge dem på.

Gyutou – Den klassiske kokkekniv

Gyutou er den japanske pendant til en allround kokkekniv og kan bruges til næsten alle køkkenopgaver, hvis det er nødvendigt. Selve navnet oversættes til “oksekødsværd”, da kniven er fantastisk til udskæring af alle typer af kød og er en kant bedre end de europæiske knive.

Santoku – Den mindre allround kokkekniv

Ligesom Gyutou-kniven er Santoku en allround kniv, der kan bruges til stort set alle opgaver i køkkenet. Det japanske ord Santoku refererer til knivens “tre dyder”: dens evne til at skære fisk, kød og grøntsager.

Kniven er mindre end den ovenstående og er samtidigt også lettere og kortere end vestlige kokkeknive.

Sujihiki – Udskæringskniv/trancherkniv

Sujihiki er perfekt til filetering af fisk og udskæring af råt kød eller fjerkræ. Det er en meget præcis japansk kniv, der kan sammenlignes med den europæiske filetkniv.

Deba – Slagterkniven

Deba-knive er tungere og grovere end de fleste andre japanske knive og er især fantastisk til filetering og udbening af fisk og fjerkræ, såvel som til at hakke og skære grøntsager. Kniven er forsynet med et asymmetrisk og robust blad og er en større version af Kodeba-kniven.

Yanagi – Sushikniv

Yanagi er en japansk kniv, der anvendes rundt om i verden til at skære præcise og meget tynde skiver rå fileter af fisk. Den er derfor særdeles populær til sushi og kaldes også for en sashimi-kniv.

Takobiki – Den specialiserede sushikniv

Takobiki-knive er især gode til klargøring af rå fisk og er derfor meget populære, når det kommer til sashimi og sushi. Bladet er meget fint og papirstyndt, så kniven er ideel til at skære tynde og meget præcise skiver, når det kommer til rå fisk.

Kiritsuke – Chefkokkens kniv

Kiritsuke er en krydsning mellem de to japanske knive: Gyutou og Yanagi. Den er længere end Gyutou, men har en mere vinklet spids i modsætning til Yanagi. Kiritsuke er fremragende til klargøring af fisk og udskæring af kød, mens den også kan anvendes til at snitte grøntsager meget fint. Den bruges traditionelt set meget af chefkokke på grund af dens statussymbol. Det er nemlig en form for universalkniv i det japanske køkken.

Honesuki – Til udbening af fisk og fjerkræ

Honesuki er en kniv, der er specielt egnet til udbening af fisk og fjerkræ. Kniven fungerer dog også som en skrællekniv, hvis det er nødvendigt.

Hankotsu – Til kød

I modsætning til Honesuki er Hankotsu specielt designet til kød i stedet for fisk. Det tykke knivblad gør kniven specielt holdbar og alsidig.

Pankiri – Brødkniven

Pankiri-knive bruges udelukkende til udskæring af brød og bagværk. Denne savtakkede japanske kniv er designet til at skære gennem skorper uden at ødelægge selve brødet.

Nakiri – Grøntsagskniv

Nakiri er en kniv, der især er god til en præcis udskæring af grøntsager takket være dens flade og firkantede design. Det er derfor den oplagte grøntsagskniv, der ligner en kødøkse. Den kan dog ikke anvendes til ben eller kød.

Usuba – Grøntsagskniv til at snitte meget fint

Usuba er den mest traditionelle japanske grøntsagskniv og bruges mere i professionelle køkkener end private hjem. Usuba-knive er kendt for at være særligt skarpe og kan snitte grøntsager meget fint.

Ting du skal være opmærksom på

Brugen af japanske køkkenknive kræver en vis opmærksomhed. Den høje hårdhed og det ekstra skarpe knivblad øger risikoen for skader, når du ikke bruger kniven korrekt. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på følgende punkter:

Sådan bruger du en japansk kniv på den korrekte måde

  • Brug den rigtige kniv til det rigtige job.
  •  Undgå at bruge kniven til bevægelser til siden. Dette vil helt sikkert beskadige kanten af bladet. Kniven er simpelthen ikke bygget til det. Det er bedst kun at lave en op-og-ned bevægelse med kniven.
  • Undgå knogler, frosne madvarer og hårde frø. Det vil være bedst at bruge en hakkekniv eller udbeningskniv til dette. Hvis du ikke gør det, vil knivbladet blive kedeligt virkelig hurtigt. I sidste ende vil du beskadige kniven, hvilket ikke er optimalt.
  •  Skal du bruge mange kræfter ved skæreopgaver, er der noget galt. Japanske knive bør uden problemer skære igennem lige præcis det, du forsøger at skære. Er du nødt til at anvende mange kræfter, så skal du vælge en anden kniv eller tjekke, om der er noget galt med kniven eller råvaren. Dette er bedst for kniven og for din egen sikkerhed.
  •  Brug altid et plastik- eller træskærebræt. Marmor og glas er nemmere at vaske, men gør skade på kniven. En god tommelfingerregel er: Hvis din kniv ikke ridser skærebrættet, er selve brættet for hårdt for kniven.

Er du interesseret i at læse mere om japanske knive, og hvordan du bruger en kniv rigtigt, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra Politiken.dk, denne artikel fra Tokyoknives.com eller denne artikel fra Foodandwine.com.

Og vil du lære mere om de grundlæggende knivmetoder, samt hvordan du hakker ordentligt med dine knive, kan du se denne video fra Tasty:

Gode råd til køb af en japansk kokkekniv

Er du på udkig efter en japansk kniv, men er du usikker på, hvad du skal vælge, og hvad du overhovedet skal være opmærksom på?

Når du køber en ny kniv, er der flere ting, du skal tage stilling til. Disse faktorer er blandt andet pris, stil, knivblad, stål og meget mere. Her finder du en kort guide til, hvad du skal overveje, inden du investerer i en japansk køkkenkniv eller en anden form for kniv.

Hvilken slags kniv skal jeg starte med?

Har du ikke nogle knive i dit køkken, er det en fordel at starte med en god allround køkkenkniv – også kaldet for en universalkniv. Her kan du eksempelvis starte med at købe Gyutoh eller Santuko.

Begge disse typer af knive er meget alsidige og kan bruges til stort set alt, hvad du laver i dit køkken. Hvis du allerede har en god kokkekniv i køkkenet, kan du i stedet vælge en urtekniv eller en kniv, der især er velegnet til kød eller fisk afhængig af, hvad du tilbereder mest.

Vær opmærksom på knivens stål

De fleste af os har på et eller andet tidspunkt købt en rigtig billig kniv til køkkenet, der bliver sløv efter, at den er blevet brugt en enkelt gang. Køber du en rigtig køkkenkniv – såsom en japansk kniv – får du en helt anden form for kniv.

Der er nemlig et hav af forskellige ståltyper på markedet, hvor nogle naturligvis er bedre end andre. Det vil være en fordel at kigge på knive, der er lavet af VG10 eller andre ståltyper, som har et højt indhold af kulstof. Og det kan du være sikker på, at alle de japanske knive har.

Men hvorfor skal du så kigge efter dette? Disse knive holder sig nemlig meget skarpe i lang tid og kræver ikke særlig megen vedligeholdelse. Hårdheden er typisk på omkring 60 til 62 Rockwell, hvilket er en del hårdere end mange andre typer af knive.

Hvad med vedligeholdelse af kniven?

Køber du en japansk kniv, kræver de ikke særlig megen vedligeholdelse sammenlignet med de billigere alternativer på markedet. Det hårde stål er skarpt, men det kræver selvfølgelig, at du passer rigtig godt på dine knive, så de forbliver skarpe. Det er eksempelvis vigtigt, at du ikke skærer i meget hårde råvarer m.m.

Desuden skal du være opmærksom på, at japanske knive skal håndvaskes og ikke tåler at komme i opvaskemaskinen. Det er derfor vigtigt, at du også tager et kig på, hvordan din nye kniv skal vedligeholdes, samt om det er noget, som du kan leve op til.

Andre overvejelser ved køb af en japansk kokkekniv

Budget – hvad er det maksimale budget, du vil bruge på at købe en kniv af god kvalitet? Pris og kvalitet hænger ofte sammen, så det kan være en smule dyrt at investere i en japansk kniv. Til gengæld får du en kniv, der holder stort set hele livet.

Slibning af kniven – Har du nogensinde slebet en kniv, eller er du i stand til at slibe kniven derhjemme? Hvis ikke, er du villig til at lære at slibe kniven derhjemme?

Længde – Hvad er en behagelig længde på baggrund af dine tidligere oplevelser? Knive har forskellige længder, så du skal finde den mest optimale for dig.

Kun du kan bestemme, hvad der er den bedste, mest nyttige og behagelige kniv for dig. Du kan derefter begynde at investere dit helt eget sæt af knive – om nødvendigt over en længere periode i stedet for alt på én gang.

Når du har fastlagt dine prioriteter, vil det være nemmere for dig at vælge den bedste kniv til dine behov. Ovenstående spørgsmål er derfor nogle af vigtigste, du skal spørge dig selv, inden du vælger at købe en japansk kniv.

Historien bag japanske kokkeknive

I det gamle Japan blev det sagt, at samuraisværd var en forlængelse af en krigers sjæl. Det samme kan siges om en kokkekniv, fordi dette redskab er det mest personlige af alle dele i et køkken.

I mange år var den vestlige kokkekniv standard for de fleste kokke. Men i den seneste tid er japanske knive blevet meget populære. Her kan du læse mere om historien for de japanske knive.

Historien om den japanske knivkunst

De tidligste eksempler på moderne japanske sværd går tilbage til 1300-tallet og blev lavet af Kaneuji og Kinju. Alle håndværkere, der stammer fra Kaneuji og Kinju, kaldes Mino Smiths og er baseret i byen Seki.

Selvom samuraisværd oprindeligt var beregnet til adelige folk eller militæret, begyndte disse sværd under Muromachi (1392-1573) at blive masseproduceret til handel og krig.

I begyndelsen af 1300-tallet åbnede Japan deres handelshavne for Ming-dynastiet (Kina) efter at have været fuldstændig isoleret i tusinder af år. Det forlyder, at mere end hundrede tusinde af disse sværd blev eksporteret til Kina i Muromachi-perioden.

Friheden til at interagere med andre lande bragte nye forretningsmuligheder, hvilket påvirkede udviklingen af Japans marked og banede vejen for nye sociale klasser.

Sejrherrerne i Onin-krigen væltede Muromachi Shogunates, hvilket førte til, at militære ledere erklærede sig som feudale krigsherrer i forskellige regioner og kæmpede om magten. Denne tilstand markerede begyndelsen på et århundrede med civile stridigheder, kendt som Sengoku Jidai (Warring-perioden 1467-1568).

Under Sengoku-perioden stod Mino-smede i Seki overfor en utrolig stor efterspørgsel efter samuraisværd fra forskellige regimer. Om der var adgang til skydevåben eller ej, blev de ikke rigtig brugt på grund af samuraiadfærdskodekset (bushido).

Bushido dikterer, at den eneste hæderlige måde at kæmpe på er ansigt til ansigt med et sværd. Derfor blev det anset for fejt at dræbe på afstand. Og det betød, at de nu blev nødt til at masseproducere mange af disse sværd.

Selvom de masseproducerede knivblade ikke havde nogen kunstnerisk værdi, var de praktiske og opfyldte behovet.

Masseproduktionen af disse sværd repræsenterer den forandring og uro, der manifesterede sig i Japan i perioderne Muromachi og Sengoku. Selv i dag er produktionen af sværd begrænset af regeringen til et par stykker om året. Men Seki er stadig centrum for knivproduktionen og fortsætter med at producere knive til køkkener i hele verden.

Nu bliver samuraisværd anvendt i forbindelse med disciplinen iaijutsu, der kommer fra Japans feudale tidsalder. Der findes også moderne replikationer af sværdet, som typisk bliver brugt i disciplinen iaido.

Samuraisværdet er derfor stadig at finde på flere forskellige måder. Det udvikles både til discipliner, men bruges også af køkkenchefer og private husstande i hele verden i form af forskellige køkkenknive.

Disse japanske køkkenknive bliver nemlig lavet efter de traditionelle japanske håndværkstraditioner, der stammer helt tilbage fra tiden med samuraisværd.

Vil du gerne læse mere om historien om de japanske knive, kan du klikke ind her og læse denne artikel hos Korin.com.

Hvad er bedst – Japanske eller tyske knive?

Tyskland og Japan har været kendt for deres knivfærdigheder i århundreder. Begge kan prale af at have nogle af de mest populære knivmærker i verden.

For at tage en sikker beslutning, når du køber en køkkenkniv i høj kvalitet, skal du kende de egenskaber, der adskiller dem. Forskellene ligger for det meste i forhold til den type stål, der anvendes til bladet.

Så har du nogensinde undret dig over, om det er de japanske eller tyske knive, som er bedst? Her kan du læse mere om forskellene og finde ud af, om du skal vælge en japansk kniv eller en tysk kniv.

Japansk eller tysk?

Japanske producenter har traditionelt foretrukket hårdere stål. Stålhårdheden måles med Rockwell-skalaen. Jo højere på skalaen, jo hårdere stål. Tyske knive er normalt lavet med rustfrit stål, som har en Rockwell på mellem 56-58. Rustfrit stål indeholder krom. Dette er, hvad der sænker Rockwell-ratingen.

Knive lavet af japanske producenter bruger traditionelt kulstofstål. Det er et overlegent materiale til knivblade, fordi det holder sin meget skarpe kant i længere tid og har en hårdhed, der er på omkring 60-61 på Rockwell-skalaen.

Kulstofstål er betydeligt hårdere end rustfrit stål, men også mere sprødt. Japanske knive forbliver desuden ofte skarpere i længere tid end tyske knive. Hvis du er omhyggelig med ikke at beskadige bladet, vil du herved bruge mindre tid på at vedligeholde en japansk kniv.

Den største forskel mellem disse to typer af knive er derfor, hvad de er lavet af. Om den ene kniv er bedre end den anden er svært at afgøre, da det i sidste ende handler om lige præcis dine præferencer og dine ønsker til en kniv. Generelt set siges det, at japanske knive er meget mere præcise end de tyske, mens de tyske knive er mere robuste end de japanske.

Her kan du se en video, hvor tyske og japanske knive bliver testet. Videoen er lavet af Cutlery and More:

Information om de forskellige brands

Om Kai Shun

Produkter fra Kai har længe haft en form for kultstatus i Japan. Deres kendetegn er nemlig både skarphed og funktion. Virksomheden blev grundlagt i Seki i 1908 og har i mere end 100 år udviklet og solgt knive samt andre relaterede produkter.

Kai er i dag en af de førende knivproducenter på markedet og leverer både knive til privat brug samt til professionelle køkkener i hele verden. Kai er en familievirksomhed, som stadig ligger i byen Seki i Japan. Denne by er kendt for sin lange tradition inden for knivfremstilling.

Dog er Kai ikke kun eksperter inden for knive eller køkkenprodukter. De er også at finde på andre markedet, når det kommer til produkter såsom: engangsbarbermaskiner, kirurgiske værktøjer, personlig pleje og husholdningsprodukter i Japan.

I øjeblikket er Kai til stede i mere end 30 lande og er et anerkendt brand inden for køkkenknive og andre skæreprodukter. Kvaliteten og populariteten af dette brand er baseret på tradition og kultur af det japanske samuraisværd. Deres knivkatalog indeholder en del forskellige varianter, så der er mulighed for netop at finde den kniv, der passer til dit behov.

Om Miyabi

I den japanske kultur er kvaliteter såsom renhed, ynde og elegance ekstra vigtigt. Miyabi-brandet fra Zwilling beskriver sig selv som værende alle tre kvaliteter.

Miyabi er et brand under Zwilling Gruppen og er anerkendt og førende inden for japanske knive. Disse knive er nemlig autentiske, da Miyabi ikke blot prøver at være japansk, men rent faktisk er japansk.

Alle knive bliver fremstillet efter den gamle og traditionelle japanske håndværksmetode, som engang blev brugt til at lave alle de fineste japanske sværd. Knivene bliver designet af japanere, er forsynet med et japansk design og fremstilles i Seki i Japan i Zwillings helt egne fabrikker. Seki har længe været centrum for knivproduktionen i Japan.

Det var i 2004, at Zwilling J.A. Henckles erhvervede en af de førende Seki-baserede producenter af knive i høj kvalitet i Japan. Denne virksomhed er tysk og kombinerer herved den tyske producentkunst med det bedste japanske håndværk. Det betyder, at du får de bedste japanske knive med kvaliteter, som alle har brug for i en kniv.

De skriver selv, at ”Miyabi-knive er indbegrebet af skarphed og følger derved traditionen af det berømte japanske sværd”. Disse typer af sværd var nemlig meget skarpe, ligesom de var meget flotte at se på. Som nævnt er Miyabi en stor spiller på markedet inden for knive og kan findes i mange forskellige lande. Knivene bliver både brugt i private hjem samt i professionelle køkkener.

Om Tamahagane San

Ordet Tamahagane betyder ædelstål. Historisk set har ordet Tamahagane været kendt som en særlig og meget ren stål af høj kvalitet fremstillet ved hjælp af traditionelle japanske teknikker. Kataoka-fabrikken i Niigata i Japan bruger Tamahagane som sit varemærke, hvor de laver ekstraordinære knive, der er uovertruffen i skarphed og hårdhed.

Tamahagane er derfor en japansk kniv af høj kvalitet samt et mærke, der er baseret i Niigata. Knivbladet er fremstillet ved hjælp af et traditionelt smedesystem kombineret med de mest moderne teknikker. Denne proces fjerner stålurenheder, og resultatet er et stærkt og langvarigt blad.

I over 600 år har Japan produceret de berømte samuraisværd. Tamahagane har benyttet sig af denne viden til at skabe sine køkkenknive. Stålets egenskaber ændres og forbedres for at opnå en perfekt balance og en hårdhed på 61 Rockwell. Bladets design er en blanding af japansk tradition og elegance. Knivene skiller sig ud i ethvert køkken for sin tidløse skønhed.

Tamahagane er i dag meget anerkendt for at skabe professionelle knive af den bedste kvalitet, der bliver brugt af chefkokke i hele verden samt i private hjem.

Japanske knive – Håndværk i verdensklasse

Japanske knive er kendt for deres overlegne skarphed og elegante design. Men deres unikke konstruktion kræver, at du behandler dem med ekstra omhu. Forkert rengøring kan beskadige både æggen og materialerne, hvilket reducerer knivens effektivitet. For at bevare din japanske knivs kvalitet anbefaler vi, at du følger specifikke rengøringsråd. Vores guide til korrekt rengøring af knive giver dig alt, hvad du skal vide om, hvordan du bedst vedligeholder disse mesterværker.

FAQ

Hvilke japanske knive er de bedste?

Hvis du er på udkig efter de bedste japanske knive på markedet i øjeblikket, bør du tage et nærmere kig på den japanske kokkekniv fra QKnives eller QKnives Black Series, som alle har unikke designs og egenskaber.

Er japanske knive gode?

Japanske knive er rigtig gode, og i Japan værdsætter de knivenes skarphed fremfor holdbarhed, og selvom knivene kan virke skrøbelige sammenlignet med andre brands, er de meget effektive at arbejde med.

Hvor lang tid holder japanske knive?

Professionelle japanske knive holder et sted mellem 10 til 30 år, men det afhænger dog i høj grad af, hvordan du vedligeholder dem. Sliber du for eksempel kniven forkert eller for ofte, kan du slide den ned i løbet af få år.

Hvor ofte bør jeg slibe en japansk kniv?

Hvor ofte du bør slibe din japanske kniv afhænger af, hvor tit du bruger den. Dertil er det også meget forskelligt fra model til model, hvor ofte og hvordan kniven skal slibes, og det er derfor en god ide at researche hvordan du sliber din specifikke kniv.

Test og anmeldelser af japanske knive anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag artiklen. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Herunder har vores research-team gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Gastronomersguide.com

Gastronomersguide.com fokuserer på alt inden for gastronomiens verden med et mål om at give forbrugerne et indblik i alt lige fra historie til kultur, madlavning m.m. De laver også test og anmeldelser af køkkenudstyr såsom japanske knive. Her har de testet og anmeldt Tamahagane San, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Good Housekeeping Institute

Det britiske magasin Good Housekeeping Institute beskæftiger sig med forbrugerprodukter inden for kategorierne hjem og have, som de tester og anmelder. Her har Good Housekeeping Institute testet den japanske kniv Miyabi 5000MCD, som de har givet 87 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Kitchenknifeguru.com

Kitchenknifeguru.com har en mission om at lære forbrugere, hvordan man holder sine køkkenknive skarpe. Derfor leverer de et hav af artikler om køkkenknive, mens de også tester og anmelder diverse modeller. I denne omgang har de testet og anmeldt den japanske kniv Zwilling Bob Kramer Meiji, som de har givet en anbefaling. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Råd & Rön

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med et hav af aspekter, der omhandler svenskernes forbrugerliv. Dette inkluderer blandt andet tests og anmeldelser af forbrugerprodukter.

I denne omgang har Råd & Rön testet køkkenknive, hvor de blandt andet har taget et kig på Miyabi 7000D Gyutoh og Kai Shun Classic.

Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her på dette link. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement. Hvis man ønsker at se resultatet af en enkelt test, er der mulighed for at tilkøbe adgang til testene enkeltvis. 

The Telegraph

Den britiske avis The Telegraph udkommer både i en fysisk version samt i en online version. Avisen leverer et hav af artikler hver dag, hvor de skriver om alt lige fra nyheder i ind- og udland til sport, underholdning, livsstil, forbrug, kultur og økonomi.

De tester og anmelder også diverse forbrugerprodukter som for eksempel køkkenknive. I denne omgang har de testet syv af de bedste knive på markedet, hvor den japanske kniv Kai Shun Classic er iblandt. Denne kniv har de kåret som topscorer i deres test. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Wired.co.uk

Wired.co.uk er et britisk testmagasin, der dækker en bred vifte af emner herunder design, arkitektur, kultur, økonomi, politik og filosofi. De tester og anmelder også mange forskellige forbrugerprodukter som for eksempel køkkenknive. Her har de lavet en stor test af diverse modeller heriblandt Miyabi 5000MCD, som de har givet 8 ud af 10 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Mad & Monopolet

Mad & Monopolet er en dansk blog med fokus på alt, hvad der rører sig i den kulinariske verden. Det gælder både madlavning, restauranter, drikkevarer, menuer, tilbehør og udstyr til køkkenet med mere. Madbloggerne foretager af og til tests i forbindelse med køkkenredskaber, og her gælder det en undersøgelse af en række knive fra mærket Qknives. Du kan læse testen i sin helhed hos Mad & Monopolet.

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping er en online platform, der giver brugerne mulighed for at søge og sammenligne produkter på tværs af forskellige forhandlere. Det er en bekvem måde at finde de bedste tilbud og priser på en bred vifte af produkter. Brugerbedømmelser spiller en afgørende rolle i Google Shopping, da de giver indsigt og feedback fra folk, der allerede har købt og brugt produktet. Disse vurderinger kan hjælpe potentielle købere med at bestemme et produkts kvalitet, ydeevne og generelle tilfredshed, hvilket gør det lettere at vælge det, der passer bedst til deres behov.

Se brugerbedømmelser af Wüsthof Classic-knive her.

Se Miyabi 5000MCD brugerbedømmelser her.

Se Miyabi 6000 MCT-brugernes anmeldelser her.

Amazon

Amazon er en global online markedsplads, der tilbyder et stort udvalg af produkter, lige fra bøger og elektronik til tøj og dagligvarer. Det er en platform, hvor både store brands og små virksomheder kan sælge deres produkter. Amazon har et robust ratingsystem, hvor kunderne kan bedømme og bedømme produkter på en skala fra en til fem stjerner, hvilket gør det lettere for fremtidige købere at træffe informerede beslutninger. Disse forbrugeranmeldelser og ratings kan give indsigtsfulde oplysninger om et produkts kvalitet og ydeevne, hvilket gør det lettere for forbrugerne at vælge det rigtige produkt til deres behov.

Se brugeranmeldelser af Wüsthof Classic 4582 her.

Se Miyabi 5000MCD brugerbedømmelser her.

Se anmeldelser af Kai Shun Classic her.

Se Kai Shun Premier-brugernes anmeldelser her.

Se Miyabi 6000 MCT-brugernes anmeldelser her.

TrustPilot

På TrustPilot kan forbrugere anmelde virksomheder, produkter og tjenester ved at afgive en kommentar samt 1-5 stjerner. På den måde kan andre forbrugere, der endnu ikke har købt fra en given webshop, få hurtig indsigt i produkternes kvalitet samt kundeservicen.

Du kan se Qknives’ anmeldelser her.

question

Har du spørgsmål?

Står du og har spørgsmål til noget i vores artikel er du meget velkommen til at skrive til os på kontakt@obsidianmedia.dk

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme