Kaffekværn test 2021 – Find de bedste kaffekværne – Testvinder guide

Senest opdateret den 4

I denne artikel gennemgår vi de bedste modeller af kaffekværne på markedet netop nu, så du hurtigt og nemt kan skabe dig et overblik og sammenligne modellerne. At kværne sine egne kaffebønner er noget af det bedste man kan gøre for smagen af sin kaffe og det er vigtigt, at man vælger den rigtige kaffekværn den sin bryggemetode.

Der er nemlig stor forskel på, om du skal male kaffebønner til stempelkande eller til espresso og det er derfor vigtigt, at din kaffekværn kan male din kaffe præcis som du ønsker det. Nedenfor vil du finde en gennemgang af nogle af de bedste og mest testvindende kaffekværne på markedet netop nu. Nederst i artiklen kan du finde links til de tests, som vi artiklen igennem refererer til.

I denne kaffekværn test finder du:
🔸 Overblik over de bedste kaffekværne på markedet
🔸 Et overblik over hvilke bryggemetoder og formalingsgrader der hører sammen
🔸 Gennemgang af de forskellige tests, som vi har anvendt i udarbejdelsen af artiklen

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Kaffekværn test 2021 – Her er de 10 bedste kaffekværne

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de kaffekværne der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests, og viser dig de bedste modeller ifølge eksperterne.

Du finder også prissammenligning af de forskellige kaffekværne, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.


Wilfa WSCG-2

Bedst til prisen

✅ Modtager af Den Gyldne Bønne
✅ Topscorer Tænk
✅ Topscorer Råd & Rön
Wilfa WSCG-2

Se priser og tilbud på Wilfa WSCG-2 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
499,00 499,00 Læs mere
579,00 579,00 Læs mere
598,00 598,00 Læs mere
637,00 637,00 Læs mere
690,00 690,00 Læs mere

.
Denne kaffekværn fra Wilfa klarer alt fra espressokaffe til stempelkaffe. Forbrugerrådet Tænk fremhæver især kaffekværnens evne til at male fin kaffe, som får topkarakterer, ligesom også modellens brugervenlighed bliver rost.

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön giver fine karakterer til maskinens kvalitetsindtryk og ligeledes også til kvaliteten af den kaffe, som kværnen producerer.

Ligesom Tænk, fremhæver Råd & Rön også den fine kaffe og giver den tæt på topkarakter. Prismæssigt befinder kaffekværnen sig i mellemklassen, mens kvaliteten dog er i absolut topklasse.

Kaffekværnen fra Wilfa har en kapacitet på 250 gram og er velegnet til både espresso, aeropress, filterkaffe og stempelkaffe og du kan let justere kaffens grovhed på maskinen.

Maskinen er designet med koniske blade hvilket vil sige, at der produceres minimal varme når kaffebønnerne males. Derved bevares den gode aroma og kaffens smag. Bønnebeholderen har endda et UV-filter, så dine kaffebønner og deres aroma ikke tager skade, selvom kaffekværnen bliver placeret et sted med meget sol.

Wilfa WSCG-2 er udstyret med en elektronisk timer, som kan indstilles fra 0-30 sekunder. Derved kan du kontrollere mængden af den kaffe som bliver malet, hvilket sikrer, at du får en ensartet portion kaffe hver gang.

Selve kværnen er udformet i rustfrit stål og der er skjult kabelopbevaring i bunden af maskinen. Kaffekværnen er endda blevet tildelt “Den gyldne bønne” af European Coffee Brewing Center, hvilket er en blåstempling af kaffeudstyr, der kun tilfalder de bedste produkter inden for kaffebrygning.

Fordele ved Wilfa WSCG-2 kaffekværn: 
 Bønnebeholder med kapacitet på 250g
 Velegnet til både espresso-, filter-, aeropress- og stempelkaffe
 Timer-funktion
 UV-filter i bønnebeholderen
 Modtager af prisen “Den gyldne Bønne”

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Wilfa kaffekværnen:


Sage Grinder Pro

Bedste premium

✅ Kaffekværn med LCD-skærm
4,6 ud af 5 stjerner hos Amazon baseret på 133 brugeranmeldelser
4 ud af 5 stjerner hos amerikanske Techgearlab.com
Sage Grinder Pro

Se priser og tilbud på Sage Grinder Pro kaffekværn her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.999,00 1.999,00 Læs mere
2.099,00 2.099,00 Læs mere

.
Sage Grinder Pro kaffekværn er blevet testet af amerikanske Techgearlab.com, der har givet modellen 4 ud af 5 stjerner. Derudover er Sage Grinder Pro kaffekværn populær hos forbrugerne hos Amazon, der har fået 4,6 ud af 5 stjerner baseret på 133 brugeranmeldelser.

Både eksperterne fra Techgearlab.com og forbrugerne fra Amazon er enige i, at Sage Grinder Pro kaffekværn er en effektiv og brugervenlig model, der laver en velsmagende kop kaffe. Techgearlab.com nævner yderligere, at kaffekværnen er lydsvag samt nemt at rengøre.

Hverken forbrugerne eller Techgearlab.com finder mange ulemper ved modellen. Dog nævner et par af forbrugerne, at de ikke mener, at kaffekværnens kvalitet er helt optimal sammenlignet med andre modeller på markedet.

Kaffekværn med mange indstillinger og IQ-teknologi 

Med Sage Grinder Pro kaffekværn får man en model, der er udviklet i samarbejde med kokken Heston Blumenthal. Kaffekværnen er lavet med fokus på, at man selv kan justere mængden af den malede kaffe, samt hvor groft eller fint kaffen skal kværnes.

Sage Grinder Pro kaffekværn kommer yderligere med hele 60 forskellige indstillinger, der gør det muligt at lave en kop kaffe, som man foretrækker den. Den er blandt andet forsynet med en IQ-teknologi, der gør det nemmere for forbrugeren at dosere den rette mængde friskmalede bønner.

Hvis man ændrer på grind-størrelsen, bliver doseringen af bønnerne justeret pr. automatik, uanset om man ønsker at lave espresso eller gør brug af filterkaffe.

Kaffekværnen kommer med yderligere 10 indstillinger på selve kværneværket, når bønnebeholderen fjernes. Det betyder, at kværnen har masser af indstillingsmuligheder.

Med LCD-skærm og aftagelig tragt 

Sage Grinder Pro kaffekværn er forsynet med en LCD-skærm, hvor man har mulighed for at vælge de ønskede indstillinger. Man kan desuden gemme de valgte indstillinger, så man ikke behøver at finde dem frem hver gang, man ønsker en kop kaffe.

Derudover kommer Sage Grinder Pro kaffekværn med en aftagelig tragt, der har en kapacitet på 450 gram. Den aftagelige tragt er udstyret med et praktisk lukningssystem, der gør, at man ikke får bønner udover det hele, når den bliver fjernet.

Der medfølger to filterholdere ved køb af kaffekværnen, der passer til 50 til 54 millimeter og 58 millimeter standardfiltre samt en rensebørste til rengøring af modellen.

Praktisk og brugervenlig kaffekværn, ifølge forbrugere og eksperter 

Både forbrugerne og eksperterne er enige i, at Sage Grinder Pro kaffekværn er en praktisk og brugervenlig model, hvor man har mulighed for at lave lige præcis den kop kaffe, man ønsker.

Eksperterne fra Techgearlab.com skriver i deres anmeldelse, at kaffekværnen er ’et cool produkt, der tilbyder en masse til forbrugeren’, samt at den klarede sig godt i stort set alle deres tests.

Flere forbrugere er enige i, at kaffekværnen har en masse at tilbyde. Eksempelvis skriver en forbruger, at Sage Grinder Pro maler kaffebønnerne fint og effektivt, samt at kaffekværnen ’er alle pengene værd’.

Endvidere går det igen i mange af forbrugernes anmeldelser, at Sage Grinder Pro kaffekværn er nem og hurtig at komme i gang med, hvilket er et plus, da man hurtigt lærer den at kende. Dette er ifølge en bruger på grund af ’det digitale system, der er fantastisk til at guide en, når man skal vælge en specifik indstilling’.

Fordele ved Sage Grinder Pro kaffekværn:
Mange forskellige indstillinger
Mulighed for at gemme sine valgte indstillinger
Praktisk doseringsteknologi
Brugervenlig model
LCD-skærm

Her kan du se en videopræsentation af Sage Grinder Pro kaffekværn lavet af Sage: 


Krups GVX242

Billig testvinder

Testvinder Tænk
✅ Testvinder Råd & Rön
✅ Testvinder Familie Journal

Se priser og tilbud på Krups GVX242 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
399,00 399,00 Læs mere

.
Kaffekværnen Krups GVX242, som også går under modelnavnet Grind Expert, klarer sig aldeles godt i flere tests. Forbrugerrådet Tænk roser kaffekværnen for sin lette betjening og kvaliteten af den kværnede kaffe.

Svenske Råd & Rön fremhæver ligeledes maskinens høje brugervenlighed og kaffes fine kvalitet, mens Familie Journal også konkluderer, at den malede kaffe er af yderst god kvalitet.

Modellen fra Krups har intet mindre end 17 forskellige indstillinger af formalingsgrad af kaffebønner. Dermed er kaffekværnen velegnet til både espresso-, filter- eller stempelkaffe, da du helt selv kan bestemme, hvor groft eller fint dine bønner skal males.

Kaffekværnen kan male mellem to og tolv kopper ad gangen og kværnens kapacitet er på 200 gram i alt. Modellen er udstyret med en konisk kværn og et helt bestemt knusesystem som sikrer, at bønnerne ikke bliver overophedede når de bliver malet og derved ikke tager skade.

Kaffekværnen er også utrolig let at rengøre, da motordelen kan tages af, ligesom den integrerede beholder til kaffen gør kværnen nem at rengøre og betjene.

Sikkerheden er der også taget højde for i denne model, da kaffekværnen har en indbygget sikkerhedsfunktion som sørger for, at kværnen kun kan starte hvis låget til bønnebeholderen og kaffebeholderen er sat på plads i maskinen.

Som flere tests påpeger, så er brugervenligheden helt i top på kaffekværnen og den er meget nem at betjene. På siden af maskinen kan du vælge en af de 17 niveauer til kaffens formalingsgrad og på fronten kan du angive det antal kopper, som du ønsker at kværne kaffe til. Kværnen kører herefter automatisk, indtil der er malet kaffe til det ønskede antal kopper.

Fordele ved Krups GVX242 kaffekværn: 
17 forskellige indstillinger af formalingsgrad
 Velegnet til både espresso-, filter- og stempelkaffe
 Bønnebeholder med kapacitet på 200 gram
 Kopindstilling på 2-12 kopper
 Dobbelt sikkerhedsfunktion
Konisk kværn


Bodum Bistro 11160 – Billig kaffekværn

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bodum Bistro 11160

Se priser og tilbud på Bodum Bistro 11160 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
349,00 349,00 Læs mere

.
Bodum Bistro 11160 er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Forbrugerrådet Tænk, Råd & Rön samt Tek.no.

Alle eksperter har både fundet fordele og ulemper ved kaffekværnen, hvor de er mest begejstrede for dens kompakte design og brugervenlighed. Til gengæld er de mindre vilde med, at Bodum Bistro 11160 efterlader de fleste malede bønner i selve kværnen.

Brugervenlig og kompakt kaffekværn, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Tek.no er de største fordele ved Bodum Bistro 11160, at det er en kompakt og brugervenlig kaffekværn.

Eksperterne skriver eksempelvis, at modellen er ”meget placeringsvenlig og har ledningsopbevaring”, så det er nemt at have den stående på køkkenbordet eller i et køkkenskab.

Dog finder eksperterne en del ulemper ved denne kaffekværn, da de ikke mener, at den gør arbejdet helt optimalt. De mener nemlig også, at ”det er meget vanskeligt at bruge den”, da den heller ”ingen justerbar kværnindstilling har”.

Praktisk kaffekværn

Med Bodum Bistro 11160 får man en praktisk kaffekværn, der kan placeres lige ved siden af kaffemaskinen. Kaffekværnen har en kapacitet på 60 gram hele kaffebønner, hvilket svarer til den mængde, som selve låget kan indeholde.

Denne kaffekværn kværner hele kaffebønner fra groft til fint yderst hurtigt, så man på ingen tid kan få friske kaffebønner til sin kaffe. Jo længere tid bønnerne males, jo finere vil de blive.

Samtidigt er der mulighed for at placere ledningen inde i selve kaffekværnen, så den kan stå frit placeret på køkkenbordet uden problemer.

Stærke og holdbare knivblade

Bodum Bistro 11160 er forsynet med stærke og holdbare knivblade, som er lavet af rustfrit stål. Disse knive drejer med et præcist antal runder pr. minut.

Derudover kommer kværnen med et gennemsigtigt låg, så der hele tiden er mulighed for at holde øje med malingsgraden. Herved er man sikret, at man opnår den ønskede grovhed.

Sidst men ikke mindst kan man gøre brug af den simple trykknap. Med denne knap er det muligt at benytte sig af pulsaktivitet eller kontinuerlig maling af bønnerne.

Fordele ved Bodum Bistro 11160:
 Kompakt kaffekværn
 Ledningsopbevaring
 Trykknap
 Gennemsigtigt låg
 Knivblade af rustfrit stål

Her kan du se en præsentationsvideo af Bodum Bistro 11160. Videoen er produceret af Bodum: 

https://www.youtube.com/watch?v=5rexqmCCH9M


Melitta Molino – Kaffekværn med stor beholder

✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ 4.3 ud af 5 stjerner hos den britiske kaffeblog Coffeeteaclub.co.uk
✅ 3 ud af 5 stjerner hos det tyske kaffemagasin Coffeeness.de

Melitta Molino

Se priser og tilbud på Melitta Molino her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
284,00 284,00 Læs mere
322,00 322,00 Læs mere
399,00 399,00 Læs mere
402,00 402,00 Læs mere

.
Melitta Molino er blevet testet og anmeldt af Råd & Rön, Forbrugerrådet Tænk, Coffeeteaclub.co.uk og Coffeeness.de.

Alle fire ekspertkilder er begejstrede for denne kaffekværn, som de har givet flere rosende ord med på vejen. De nævner blandt andet, at den er yderst kompakt samt nem at rengøre. Dog er de mindre vilde med, at Melitta Molino ikke har et særlig pænt design.

Ideel til kaffeelskere på et budget, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne er Melitta Molino en rigtig god kaffekværn, som mange kaffeelskere vil få glæde af at have i deres hjem. Eksempelvis skriver eksperterne fra Coffeeteaclub.co.uk, at kaffekværnen er ”den ideelle simple kaffekværn til den moderne kaffejunkie på et budget”.

Dette mener de, da kaffekværnen både har et lavt strømforbrug, er nem at rengøre, har flere aftagelige dele samt et intuitivt kontrolpanel.

Mange af disse betragtninger er eksperterne fra Coffeeness.de enige i og hæfter sig ydermere ved, at Melitta Molino er ”meget kompakt” og ”ekstrem billig”.

Mal kaffebønner til alle behov

Med Melitta Molino er der mulighed for at male kaffebønner til alt lige fra en espresso til en fin formaling eller en grovere filterkaffe. Den tilbereder helt automatisk kaffebønnerne efter ens behov via den store bønnebeholder med en kapacitet på 200 gram.

Bønnebeholderen har et aftageligt låg, så det er nemt at placere bønnerne i beholderen. Samtidigt kommer Melitta Molino med en justerbar kaffemængde for mellem to til 14 kopper. Dette kan indstilles på maskinens drejeknap, hvorefter den formaler den valgte mængde af kaffe.

Mulighed for at justere formalingsgraden

Melitta Molino er en praktisk og justerbar kaffekværn, hvor man kan gøre brug af den individuelle justering af formalingsgraden. Denne kan justeres i 17 forskellige trin og strækker sig fra 1 (meget fint) til 17 (meget groft).

Derudover er Melitta Molino udstyret med flere praktiske funktioner såsom en automatisk slukning samt en transparent og aftagelig opsamlingsbeholder med et låg. Autosluk-funktionen sørger for, at kaffekværnen slukker automatisk lige, når formalingen er færdig.

Sidst men ikke mindst er Melitta Molino nem at rengøre efter brug takket være alle de aftagelige elementer såsom den aftagelige formalingsskive, den aftagelige opsamlingsbeholder og bønnebeholderens aftagelige låg.

Fordele ved Melitta Molino:
 Nem at rengøre
 Justerbar formalingsgrad
 Autosluk-funktion
 Justerbar kaffemængde
 Stor bønnebeholder

Her kan du se en præsentationsvideo af Melitta Molino. Videoen er produceret af Melitta: 


DeLonghi KG79 – velegnet kaffekværn til espresso

✅ Topscorer Tænk
✅ Topscorer Råd & Rön

Se priser og tilbud på DeLonghi KG79 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
307,00 307,00 Læs mere

.
Kaffekværnen fra DeLonghi roses især for sin brugervenlighed og robusthed og naturligvis også for kvaliteten af den kaffe den laver. Hos Forbrugerrådet Tænk udmærker især den grove kaffe sig og også kaffen fra medium indstillingen får fine karakterer.

Maskinen er udført med kværn i rustfrit stål og med gennemsigtigt låg, så du nemt kan følge med i processen. Selve kaffebeholderen er aftagelig og bunden er udstyret med skridsikre fødder, så kværnen står godt fast under brug. Det øverste af stålkværnen kan tages af, hvilket letter rengøringen betragteligt.

Modellen er velegnet til både espresso-, filter- og stempelkaffe. Den har en bønnebeholder med kapacitet på 120 gram og du kan indstille kværnen til at male mellem 2 og 12 kopper per gang.

Kværnen stopper automatisk, når der er malet kaffe til det ønskede antal kopper. Kaffekværnen har 12 forskellige trin af kaffens malingsgrad og du vælger nemt den indstilling du ønsker på siden af maskinen.

På fronten vælger du hvor mange kopper du vil kværne kaffe til og når kaffen er færdigkværnet, så sendes den ned i en beholder som trækkes ud som en lille skuffe, som man kender det fra de gammeldags kaffemøller.

Fordele ved DeLonghi KG79 kaffekværn: 
 Velegnet til både espresso-, filter- og stempelkaffe
 12 forskellige indstillinger af formalingsgrad
Bønnebeholder med kapacitet på 120 gram
Skridsikkert design


Graef CM800

Testvinder

Kaffekværn bedst i test
✅ Topscorer Tænk +
Råd & Rön
✅ Testvinder Icakuriren

Graef CM800

Se priser og tilbud på Graef CM800 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.074,00 1.074,00 Læs mere
1.429,00 1.429,00 Læs mere

.
Denne model fra Graef udmærkede sig som bedst i test hos svenske Icakurien, hvor den fik topkarakterer for sin espresso- og og filterkaffe.

Hos Forbrugerrådet Tænk får kværnen gode karakterer for sin brugervenlighed og konstruktion, mens svenske Råd og Rön især fremhæver modellens fint malede kaffe.

Den eneste negative bemærkning som går igen i de forskellige tests er, at kværnen optager en del plads i køkkenet, da den er væsentligt større end mange af de andre modeller.

Dog har kaffekværnen også en væsentlig større kapacitet og flere funktioner end mange af de andre modeller og har således plads til 350 gram kaffebønner i sin bønnebeholder. Der medfølger også et greb til bajonetter på henholdsvis 60 og 70 mm, hvilket nemt kan monteres på kværnen.

Kaffekværnen har intet mindre end 40 forskellige indstillinger til malingsgrad, så her er der virkelig mulighed for at få sin kaffe præcis som man vil have den.

Modellen er velegnet til både espresso, filterkaffe og stempelkaffe. Som nævnt ovenfor giver Icakurien topkarakterer til både filterkaffe og espresso, mens Tænk og Råd & Rön begge roser kværnen for den fint malede kaffe, som også her får topkarakterer.

Selve kaffekværnen er udformet i rustfrit stål og har skridsikre gummifødder, så den står godt fast på bordet under brug. Modellen har en konisk kværn og en lavhastigheds motor hvilket betyder, at kaffebønnerne ikke bliver overophedede under brug og derved bevarer deres aroma og smag. Kværnen er, til trods for de mange indstillinger, stadig nem at betjene, hvilket både Tænk og Råd & Rön påpeger i deres tests af modellen.

Fordele ved Graef CM800 kaffekværn: 
 Velegnet til både espresso, filterkaffe
 Bønneholder med kapacitet på 350 gram
 Holder til bajonet
 40 forskellige indstillinger af formalingsgrad
Konisk kværn


DELONGHI KG520 – konisk kaffekværn

✅ Anbefalet hos Espresso Geeks

DELONGHI KG520 kaffekværn

Se priser og tilbud på DELONGHI KG520 her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.178,00 1.178,00 Læs mere
1.436,00 1.436,00 Læs mere

.
Kaffekværnen Delonghi KG520 har endnu ikke været medtaget i en eksperttest fra hverken Forbrugerrådet Tænk eller det svenske forbrugerråd Råd & Rön.

Dog er denne kaffekværn blevet anbefalet af Espressogeeks.de samt af brugerne fra Whiteaway.com, der har givet kaffekværnen 4.5 stjerner ud af 5. Delonghi KG520 er en traditionel kaffekværn med et flot udseende og mange funktioner. Samtidigt er den også brugervenlig.

Kaffekværn med mange muligheder

Modellen fra Delonghi har i alt 18 justerbare malingsgrader. Dette betyder, at man kan bruge kaffekværnen til at lave alt lige fra filterkaffe til stempelkaffe og espresso.

Ved brug af blot en enkel knap foran på kaffekværnen har man mulighed for selv, at vælge om kaffebønnerne skal males groft, medium eller fint. Der er også mulighed for selv, at indstille om kaffebønnerne skal males ned i en beholder eller en filterholder.

Kaffekværnens bønnebeholder har en kapacitet på i alt 350 gram, og gør det derfor muligt at male mellem 1-14 kopper eller 1-2 espressoshots på en gang. Man har derfor mulighed for at gøre en kop kaffe klar til sig selv eller til både sig selv og sine gæster.

Når man har indstillet kaffekværnen til de ønskede indstillinger, vil der blive malet kaffe til det valgte antal af kopper samt malingsgraden af kaffebønnerne.

Flot og enkelt udseende

Kaffekværnen har et elegant og enkelt udseende, der passer til de fleste hjem. Den er fremstillet i både sort og sølv, hvilket gør, at den passer ind sammen med andre køkkenmaskiner i hjemmet. Man kan stille kaffekværnen klar på køkkenbordet, uden at den er alt for fremtrædende. Derudover er selve kanden også lavet i fint og gennemsigtigt glas.

Meget god brugervenlighed

Kaffekværnen Delonghi KG520 gør det muligt at undgå overophedning af kaffen, da der bliver brugt den såkaldte burr grinder metode. Kværnen sikrer med sine flade og rillede blade i rustfrit stål, at kaffen bliver jævn. Dette er for eksempel sværere at opnå med en kaffekværn med blade grinder metoden.

Kaffekværnen er både nem at anvende og utrolig brugervenlig. Man skal ikke trykke på andet end et par knapper for at indstille den og sætte den i gang. Derudover kan man også fjerne det øverste blad, hvilket betyder, at kværnen nemt og hurtigt kan rengøres, så den er klar til senere eller dagen efter. Kaffekværnen vejer 2,75 kilo, så den er nem at rykke rundt på og flytte fra et sted til et andet.

Udvalgte fordele ved DeLonghi KG520:
Bønnebeholder med kapacitet på 350g
Velegnet til både espresso-, filter- og stempelkaffe
18 forskellige indstillinger af formalingsgrad
Konisk kværn
Stilfuldt design

Du kan her se en video som forklarer hvordan de forskellige indstillinger på maskinen:


KitchenAid Artisan – effektiv kaffekværn

81 ud af 100 point hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute

KitchenAid Artisan kaffekværn

Se priser og tilbud på KitchenAid Artisan kaffekværn her:

i samarbejde med PriceRunner

Det britiske magasin Good Housekeeping Institute har testet KitchenAid Artisan kaffekværn, hvor eksperterne konkluderer, at denne model er blandt toppen af kaffekværne på markedet. 

Eksperterne fremhæver især, at kaffekværnen kommer i et robust og elegant design, samt at resultaterne altid er optimale og ensartede uanset, hvad man ønsker.

Good Housekeeping Institute finder ikke mange ulemper ved KitchenAid Artisan kaffekværn, men nævner kort, at den kan være en smule støjende sommetider.

Effektiv kaffekværn til finmalet kaffe, ifølge eksperterne

Med KitchenAid Artisan kaffekværn får man en model, der formår at male hver enkelt kaffebønne helt, så man opnår en ensartet og jævn blanding. Ifølge eksperterne fra Good Housekeeping Institute gælder dette for alle former for kaffebønner, hvilket er en fordel, hvis forbrugerne ønsker at bruge modellen til forskellige kaffebønner.

Derudover er KitchenAid Artisan kaffekværn en robust model, hvilket eksperterne fra Good Housekeeping Institute også fremhæver i deres anmeldelse. Modellen er fremstillet i et elegant og stilrent design med et retro-inspireret udseende, hvorfor den vil passe ind på de fleste køkkenborde.

Ifølge eksperterne er KitchenAid Artisan kaffekværn også en holdbar model, der står stabilt på køkkenbordet, samt kan holde i mange år frem i tiden. Good Housekeeping Institute er dog en smule skuffede over, at instruktionen mangler en doseringsguide.

Bevarer kaffens smag og kvalitet

KitchenAid Artisan kaffekværn er produceret med henblik på at bevare kaffens smag og kvalitet. Den kommer nemlig med en betjening med et lavt omdrejningstal pr. minut. Dette sørger for at generere en minimal friktionsvarme, hvilket sørger for, at kaffen altid smager godt.

Derudover kommer KitchenAid Artisan kaffekværn med 15 forskellige malingsindstillinger. Med disse 15 indstillinger kan man tilpasse malingen af bønnerne til den type af bønner, man ønsker at bruge.

Kaffekværnen kommer yderligere med en præcisionskværn i rustfrit stål, der sørger for en mere ensartet maling af bønnerne, hvilket også er noget, som eksperterne forklarer, er en af fordelene ved denne model.

Nem at rengøre 

KitchenAid Artisan kaffekværn er produceret i et glat og afrundet design med en nem adgang til kværnen. Det betyder, at rengøringen kan klares nemt og hurtigt efter brug.

Ved køb af kaffekværnen medfølger der en rensebørste til kværnen, der kan bruges ved rengøringen samt et kaffemål, der kan bruges til opmål af kaffe til en enkelt kop espresso.

Man skal desuden være opmærksom på, at KitchenAid Artisan kaffekværn er kompatibel med køkkenvægten fra samme mærke. På den måde kan vægten angive den præcise mængde af kaffebønner.

Fordele ved KitchenAid Artisan kaffekværn:
Bevarer kaffebønnernes smag og aroma
15 forskellige malingsindstillinger
Jævn og ensartet maling af bønner
Elegant og holdbar model
Nem at rengøre 

Her kan du se en videopræsentation af KitchenAid Artisan kaffekværn lavet af KitchenAid:


Bodum Bistro – god kaffekværn

Anbefalet hos Theperfectgrind.com

Bodum Bistro Elektrisk Kaffekvaern

Se priser og tilbud på Bodum Bistro kaffekværn her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.024,00 1.024,00 Læs mere
1.199,00 1.199,00 Læs mere

.
Bodum Bistro kaffekværn er blevet testet og anmeldt af Theperfectgrind.com. Eksperterne fra Theperfectgrind.com er vilde med modellen, som de har givet en anbefaling med på vejen.

Eksperterne er især glade for, at Bodum Bistro kaffekværn maler kaffebønnerne effektivt og ensartet, når man først har lært, hvordan man skal bruge den.

De mener dog, at forbrugerne skal være opmærksomme på, at kaffekværnen er forholdsvis langsom sammenlignet med andre produkter. Til gengæld skriver de, at hvis man ikke har noget imod, at den er langsom, så er det en ’god og effektiv kaffekværn’.

Eksperterne: Brugervenlig kaffekværn, der maler bønnerne effektivt 

Theperfectgrind.com er begejstrede for Bodum Bistro kaffekværn, da de mener, at det er en effektiv model, der er velegnet til mange forbrugere. De nævner dog, at den ikke har så mange indstillinger, hvorfor det kræver, at man prøver et par gange for at finde den rette malingsgrad, samt at den ikke er så hurtig.

Men med alt det sagt, så forklarer de yderligere, at ’hvis man er glad for at vente, så er kaffekværnen effektiv’. De skriver også, at den kommer i et flot udvalg af farver, og at den ser rigtig godt ud i køkkenet.

Eksperterne fra Theperfectgrind.com er imponerede over, at kaffekværnen er så nem i brug, da de skriver, at ’man vil ikke finde en kaffekværn, der er nemmere at bruge eller nemmere at rengøre’. Sidst men ikke mindst forklarer eksperterne, at det er en fordel, at man også kan bruge modellen til eksempelvis at male krydderier.

Model med konisk kværn 

Bodum Bistro kaffekværn er designet med en silikoneoverflade, der sørger for at give et optimalt greb under brug. Det betyder, at kaffekværnen er nemmere at håndtere, når man skal male sine kaffebønner.

Derudover kommer Bodum Bistro kaffekværn med en konisk stålkværn, der optimalt bevarer bønnernes aroma. Dette gør, at man vil opleve en kaffe med en bedre smag. Den er yderligere forsynet med knivblade i rustfrit stål, der sørger for en ensartet maling af bønnerne.

Kaffebønnerne opbevares i toppen af kværnen, hvorfor man selv har mulighed for at bestemme den mængde, der skal kværnes.

Med justerbar timer og sikkerhedsfunktion 

Bodum Bistro kaffekværn har en kapacitet på 220 gram bønner. Derudover kommer den med en justerbar timer samt et gennemsigtigt låg.

Det gennemsigtige låg sørger for en øget synlighed, hvilket gør, at man har nemmere ved at opnå den ønskede grovhed.

Sidst men ikke mindst kommer Bodum Bistro kaffekværn med en sikring, der forhindrer, at kværnen bliver beskadiget, hvis der er småsten blandt kaffebønnerne.

Fordele ved Bodum Bistro kaffekværn:
Sikring mod småsten
Med konisk stålkværn og knivblade af rustfrit stål
Gennemsigtigt låg
Nem at bruge
Nem at rengøre

Her kan du se en videopræsentation af Bodum Bistro kaffekværn lavet af Bodum:


Bryggemetoder og formalingsgrad

For at opnå den bedste kop kaffe, så er det ikke nødvendigvis typen af kaffebønner som er den afgørende faktor. Dyre kaffebønner er ikke per definition bedre end andre, ligesom billige kaffebønner heller ikke nødvendigvis er dårlige. Det allervigtigste er den rigtige maling af bønnerne. Man opnår uden tvivl den bedste smag af kaffe, hvis de bønner som kaffen brygges på, er nymalede.

For netop at opnå den bedste kop kaffe er båden typen af kaffekværn og måden du maler dine bønner på vigtig. En kaffekværn med koniske skiver eller kværn er ofte at foretrække, både fordi, at koniske kværne maler mere ensarterede, men også fordi, at varmedannelsen under brug er minimal og du undgår derfor overophedning af dine kaffebønner. Bliver kaffebønnerne overophedede i kværnen risikerer du, at det går ud over bønnernes aroma og efterfølgende kaffens smag.

Typen af den kaffekværn du anvender er altså på flere måder afgørende for, at du kan male dine kaffebønner på den rigtige måde, så de passer til netop dén type kaffe du holder af. Har du netop investeret i en ny kaffemaskine eller espressomaskine, er det derfor vigtigt at du sætter dig ind i, hvilken formalingsgrad din kaffebrygning kræver. En espressomaskine kræver eksempelvis en meget fin formaling af kaffebønnerne, mens en stempelkande kræver en langt grovere formaling.

De forskellige bryggemetoder kræver altså ikke den samme type malede kaffe. Uanset hvordan du brygger din kaffe, så er målet med brygningen, at vandet skal suge mest muligt smag ud af kaffen. Den tid vandet har kontakt med kaffebønnerne og formalingsgraden skal derfor tilpasses den tid bryggemetoden så at sige bruger på at aflevere vandet til kaffen. Derfor hedder tommelfingerreglen, at jo længere tid vandet er om at blive “afleveret”, desto finere formalingsgrad. De forskellige formalingsgrader af kaffe kan opdeles i de fire nedenstående hovedkategorier:

Espressomaskine: ekstra fin
Mokkabrygger: fin
Filterkaffe: medium
Stempelkande: grov

Årsagen til, at der er vigtigt at investere i en ordentlig kaffekværn er, at jo bedre og mere ensartet og jævnt kværnen maler dine kaffebønner, desto bedre bliver din kaffe. Skal du eksempelvis lave en stempelkaffe er det vigtigt, at kaffen er tilpas grov for at undgå at få alt for meget grus med ud i kaffen.

Ensartetheden i kaffen er især vigtig, hvis du maler kaffebønner til en espressomaskine. Hvis der er ujævnheder i den kaffe som anvendes til espresso, så er der risiko for, at vandet vil løbe for hurtigt ned i koppen via små frie passager, som ujævnhederne danner. Sker dette, så vil du stå tilbage med en bitter espresso. Bruger du ligeledes fint malet espressokaffe i en filter-kaffemaskine, så vil du ligeledes opleve, at kaffen bliver meget mere bitter end normal. Dette skyldes, at det tager længere tid for vandet at løbe igennem den fine kaffe. Vandet vil derfor ende med at være at være for længe i kontakt med kaffen og dermed trække uønskede smagsstoffer ned i kaffekanden. Bruger du en grov kaffe til kaffemaskinen vil du opleve, at kaffen bliver for syreholdig.

kaffebrygning

Peter Slott Henriksen, som er professionel ristermester, har fem gode råd til hvordan man laver den perfekte stempelkaffe:

1) Kværn dine kaffebønner selv

2) Det er malingsgraden af kaffen som afgør smagen af din kaffe, ikke mængden

3) Det bedste forhold opnås ved 60 gram malede bønner i stempelkanden og 0,9 liter vand

4) Lad kaffen trække i fire minutter uden låg. Herefter laver du forsigtigt to omrøringer i kaffen med en ske, så kaffen falder til bunds.

5) Fjern overskydende skum med en ske, kom stemplet på og tryk kaffen ned. Server straks kaffen.

Du kan læse meget mere her om Peter Slott Henriksens gode råd til kaffebrygning.


Sådan vælger du de rigtige kaffebønner

kaffebonner

At vælge de helt rigtige kaffebønner er ikke helt så simpelt, som det måske lyder. En vigtig faktor er at se på bønnernes oprindelsesområde, for det forholder sig med bønner til kaffe ligesom med druer til vin – hvert område har deres egne karakteristika.

I Syd- og Mellemamerika har bønnerne en renere og mere delikat kaffesmag med en snert af chokolade, og her er frugtsmagen mindre fremtrædende. Fra dette område er især kaffen fra Brasilien og Columbia yderst populær.

Er man derimod til kaffe med en frugtagtig smag, så kan man med fordel vælge bønner af afrikansk oprindelse. Hvis man foretrækker den krydrede og mere fyldige kaffesmag, så skal man i stedet for satse på asiatiske bønner.

Ristning og friskhed

Ifølge Whiteaway.com er det også meget relevant at tænke på bønnernes friskhed samt måden, de er ristet på. Kaffebønnerne smager generelt bedre, hvis de er friskristede, og det vil sige, hvis de er ristet inden for tre måneder. I forhold til bønnernes ristning, så har det stor betydning for smagen af kaffen. En mørkristning giver en let brændt smag, mens en lysristning er med til at fremhæve de enkelte bønners karakteristiske smag. Dette gør ikke den ene ristning bedre end den anden, men det giver dig mulighed for at vælge kaffebønner efter smag og lejlighed.

To forskellige slags kaffebønner

Overordnet set skelner man mellem to forskellige slags kaffebønner: Arabica og Robusta. Beanit.se skriver, at Arabica-bønnen som regel anses for at have den højeste kvalitet af de to bønner, og at denne bønne også udgør hele 70-80% af kaffeproduktionen på verdensplan.

Arabica-bønnen har en mild og aromatisk smag og vokser i tropisk klima. Det siges endvidere, at Arabica var den første kaffebønne, der blev opdaget.

Robusta-bønnen har en mere bitter, stærk og syrlig smag og kan i modsætning til Arabica dyrkes i hårdere klimaer. Denne bønne kan høstes flere gange om året, og eftersom at kvaliteten af Robusta-bønnen anses for at være lavere, så afspejles dette også i prisen. Til gengæld indeholde Robusta dobbelt så meget koffein som en Arabica-bønne.

Andre relevante tests:

Er du også på udkig efter en ny kaffe- eller espressomaskine, så kan du med fordel læse vores store kaffemaskine test og espressomaskine test, som begge gennemgår de bedste og mest prisvindende modeller på markedet. I artiklerne kan du også finde et overblik over priserne hos de forskellige forhandlere og hurtigt få et overblik over, hvor du kan gøre det bedste køb.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilken kaffekværn er god til brug i hjemmet?

Hvis du søger en kaffekværn, som du skal bruge derhjemme, så er der flere forskellige modeller, som egner sig rigtig godt til det brugsformål. Du kan for eksempel tage et kig på modellerne Bodum Bistro 11160, Melitta Molino og Wilfa WSCG-2, som alle har nogle gode og praktiske egenskaber.

🧐 Hvordan vælger jeg den rette kaffekværn?

Hvis du vil være sikker på at vælge den rette kaffekværn, så er der nogle ting, som er gode at overveje, inden du gør dit køb. For eksempel bør du overveje ting såsom kaffekværnens hastigheder, kapacitet og størrelse. Dertil bør du også overveje, hvilke blade du foretrækker at maskinen har.

👍 Er en kaffekværn pengene værd?

Hvorvidt det er pengene værd at købe en kaffekværn, det kommer helt an på, hvor meget du sætter pris på en god kop kaffe. Når du kværner dine egne bønner, så bibeholder du meget mere af smagen i kaffen, hvormed du altså vil opnå en bedre kaffe med en kaffekværn.

🤔 Hvorfor skal jeg kværne min egen kaffe?

En af grundene til, at du bør kværne din egen kaffe, er, at du på den måde bibeholder mere af smagen i kaffen. Det skyldes, at olierne i kaffebønnen ikke særligt godt tåler ilt, hvormed du sikrer dig en friskere og mere aromatisk oplevelse ved at kværne bønnerne selv.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Familie Journal 🇩🇰

Familie Journal har med hjælp fra en husholdningslærer og hans elever testet fem forskellige modeller af kaffekværne. Testpanelet har blandt andet vurderet de forskellige modellers evne til at male en portion bønner, kvaliteten af den kaffe der blev brygget på de nymalede bønner samt kaffekværnenes brugervenlighed. Du kan læse hele testen gratis her.

Icakuriren 🇸🇪

Icakuriren har testet ti forskellige modeller af kaffekværne. Under testen har man blandt andet vurderet maskinernes evne til at male ensartet og jævnt, ligesom også kvaliteten af den færdigmalede kaffe er blevet grundigt gennemgået. Også de forskellige modellers brugsanvisninger, montering, brugervenlighed, støjniveau og rengørings er blevet vurderet. Du kan tilgå hele testen gratis her.

Søndagsavisen 🇩🇰

Søndagsavisen har med hjælp fra Baressos Coffe-master og baristatræner, Katrine Buhl Eriksen, foretaget en test af syv forskellige kaffekværne. De forskellige modeller er blevet vurderet på deres evne til at male fin og grov kaffe, samt på deres hurtighed, brugervenlighed og på hvor nemme de er at rengøre. Du kan læse hele testen her.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Forbrugerrådet Tænk har lavet en omfattende test af kaffekværne, hvor intet mindre end 17 forskellige modeller blev testet. De forskellige modeller blev testet på deres evne til at kværne kaffe, herunder også kvaliteten af tre forskellige typer instilling: fin, medium og grov. Også modellernes brugervenlighed, støjniveau og konstruktionskvalitet blev bedømt.

Du kan læse hele testen fra Forbrugerrådet Tænk her. Bemærk venligt, at det kræver betalt abonnement for at få adgang til hele artiklens indhold.

Råd & Rön 🇸🇪

Det svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet 18 forskellige modeller af kaffekværne og vurderet dem på deres evne til både at male fint, medium og groft, deres brugervenlighed, støjniveau og kvalitetsindtryk. Du kan læse hele testen her. Bemærk venligst, at det kræver betalt abonnement for at tilgå hele indholdet.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧

Den britiske testside Expertreviews.co.uk laver uafhængige tests og anmeldelser af et hav af forbrugerprodukter. Dette er alt lige fra computere til kameraer, blendere og kaffekværne. Her har de britiske eksperter lavet en test af de 8 bedste kaffekværne på markedet heriblandt Sage the Dose Pro. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her på dette link.

Good Housekeeping Institute 🇬🇧

Det store britiske magasin Good Housekeeping Institute tester og anmelder et hav af forskellige produkter samt kommer med gode råd, tips og tricks og viden om produkter til både hus og have. Her har Good Housekeeping Institute testet KitchenAid Artisan kaffekværn, som de har givet 81 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Techgearlab.com 🇺🇸

Den amerikanske teknologiside Techgearlab.com afprøver, tester og vurderer forskellige forbrugerprodukter indenfor det elektroniske og teknologiske område. Techgearlab.com leverer grundige og objektive anmeldelser af produkterne, hvorefter forbrugerne kan læse disse anmeldelser. Her har Techgearlab.com testet Sage Grinder Pro kaffekværn, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse mere, kan du læse hele anmeldelsen på deres hjemmeside her.

The Independent 🇬🇧 

Den britiske avis The Independent er en af de største aviser i Storbritannien. Avisen leverer en bred vifte af nyheder fra både ind- og udland samt artikler om underholdning, politik, kultur samt meget mere. De tester og anmelder også forskellige produkter heriblandt kaffekværne. Her har de testet 10 af de bedste kaffekværne på markedet, hvor Sage the Dose Pro er iblandt. Du kan læse hele anmeldelsen her. 

Theperfectgrind.co.uk 🇬🇧

Den britiske side Theperfectgrind.co.uk anmelder og vurderer de bedste kaffekværne på markedet. Derfor kan du på deres hjemmeside finde et væld af tests og anmeldelser, der kan hjælpe dig med at finde det rette produkt til dig og dine behov. Her har Theperfectgrind.co.uk testet og anmeldt Bodum Bistro kaffekværn. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her på dette link.

Coffeeness.de 🇩🇪

Det tyske kaffemagasin Coffeeness.de drives af Arne Preuß. På siden kan der findes alt lige fra artikler til guides og anmeldelser af diverse kaffemaskiner og kaffeprodukter. I denne omgang har Coffeeness.de testet og anmeldt Melitta Molino, som Arne har givet 3 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Coffeeteaclub.co.uk 🇬🇧

Den britiske kaffeblog Coffeeteaclub.co.uk beskæftiger sig primært med varme drikke såsom kaffe og te. På siden kan der findes guides, tips og tricks samt anmeldelser af forskellige produkter. Her har Coffeeteaclub.co.uk testet kaffekværnen Melitta Molino, som de har givet 4,3 ud af 5 stjerner.

Du kan læse hele anmeldelsen af Melitta Molino her.

Tek.no 🇳🇴

Det norske tech-magasin Tek.no skriver om alt, der omhandler teknologi og elektronik. Derudover leverer de nyheder og guides, mens de også tester og anmelder forskellige former for forbrugerprodukter. I denne omgang har Tek.no lavet en test med forskellige kaffekværne heriblandt Bodum Bistro 11160, som de har givet 3 ud af 10 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.


Andre relevante tests og artikler

I forlængelse af denne artikel, finder du her en række forslag til hvilke andre artikler, du måske vil finde interessante.

Ønsker du dig også en ny kaffemaskine, kan du her læse vores generelle kaffemaskine, kaffemaskine med kværn og kaffemaskine med termokande tests, der alle giver en fremragende introduktion til markedet, og viser dig, hvilke modeller der netop nu rangere som testvindere og topscorere.

Er der et bestemt mærke, du ønsker at vide mere om, kan du med fordel dykke ned i vores række af producent-specifikke tests. Her finder du blandt andet vores KitchenAid kaffemaskine test, vores Moccamaster test, vores Siemens kaffemaskine test, vores Melitta kaffemaskine test, vores Jura kaffemaskine test, vores Bosch kaffemaskine test og vores Wilfa kaffemaskine test. Fælles for alle disse tests er, at de hver især indeholder producenternes bedst bedømte kaffemaskiner.

Overvejer du derimod om en espressomaskine kunne være det rette valg for dig, kan vi også være behjælpelige med gode artikler om dette.

Skab dig et overblik over markedets bedste modeller med vores generelle espressomaskine og fuldautomatisk espressomaskine tests, eller dyk ned i en af vores mange producent-specifikke tests.

Se fx vores Philips espressomaskine test, vores DeLongi Magnifica test, vores Miele espressomaskine test, vores Siemens espressomaskine test, vores Krups espressomaskine test, vores DeLonghi espressomaskine test, vores Smeg espressomaskine test, vores Rancilio Silvia test og vores Melitta Caffeo Solo test.

Du kan også læse vores række af dybdegående tests om det australske kvalitetsmærke Sage. Her finder du blandt andet tests af Sage the Bambino Plus, Sage Barista Express, Sage Barista Touch, Sage the Oracle og Sage the Barista Pro, der alle får roser med på vejen af eksperter såvel som forbrugere.

Denne side er anmeldt af: Filippa K. Clausen Rating 5/5