Espressomaskine Test 2020 – Se de bedste espressomaskiner

4

Espressomaskine testvinder guide 2020: I denne artikel ser Forbrugsguiden nærmere på forskellige tests af espressomaskiner, hvor eksperter har gennemgået et antal modeller for at kunne vurdere, hvilke maskiner, der er de bedste og hvorfor.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den espressomaskine, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra blandt andet det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön samt det amerikanske testsite Medium.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

I denne artikel får du:
🔸 Overblik over de bedste espressomaskiner
🔸 Guide: hvad skal du være opmærksom på, når du køber espressomaskine
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Espressomaskine Test – Her er de 19 bedste espressomaskiner

Her følger en gennemgang af de 19 espressomaskiner, der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Vi har gennemgået mere end 20 forskellige tests, så du nemt kan få et samlet overblik over markedets bedste espressomaskiner. Lige under produktnavnet i de grønne bokse, kan du se hvilke ekspert tests produkterne er blevet bedømt i.


DeLonghi ECAM21.117 Magnifica

Testvinder hos det svenske testmagasin Råd & Rön

DeLonghi ECAM21.117.B

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.390,00 Kr. 0,00 Kr. 2.390,00 Kr. Læs mere
2.390,00 Kr. 0,00 Kr. 2.390,00 Kr. Læs mere
2.397,00 Kr. 0,00 Kr. 2.397,00 Kr. Læs mere
2.571,00 Kr. 0,00 Kr. 2.571,00 Kr. Læs mere
2.598,00 Kr. 0,00 Kr. 2.600,00 Kr. Læs mere
4.949,00 Kr. 0,00 Kr. 4.949,00 Kr. Læs mere

Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har lavet en omfattende test af forskellige fuldautomatiske espressomaskiner. Hver model er testet på en række forskellige parametre og den maskine, der vinder testen, er DeLonghi ECAM21.117. Den får især ros for at lave fin kaffe med god aroma og fylde, og får topkarakter på espressoens temperatur, når den er friskbrygget. Dette er også en model, der er nem at betjene og anmelderne er begejstret for at den er meget nemt at starte, og har et godt display og en simpel manual.

Kaffen brygges under et tryk på 15 bar, og DeLonghis model er også nem at gøre ren. Samtidig får du en espressomaskine som ikke fylder hele køkkenbordet. Den er 24 cm bred og 24 cm høj, og får derfor plads i de fleste køkkener.

Det bedste af alt ved DeLonghi ECAM21.117.B er, at den ligger i den lave ende af prisskalaen. Som Råd & Rön selv skriver, er det ikke nødvendigt at bruge 14 000 – 15 000 kroner på en luksusmodel, når man kan få en lige så god maskine til en femtedel.

Derfor anbefales denne model:
☕️
 Brugervenlig
☕️ Elegant
☕️ Lille og kompakt
☕️ God espresso i rigtig temperatur
☕️ Lavt støjniveau
☕️ Rimelig pris

Nedenfor kan du se en kort præsentation af DeLonghi ECAM21.117 Magnifica:

https://www.youtube.com/watch?v=lxojHnJ5xg4

DeLonghi ECAM 44.660.B

Testvinder hos det svenske testmagasin Råd & Rön

DeLonghi ECAM 44.660.B

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.224,00 Kr. 0,00 Kr. 4.224,00 Kr. Læs mere
4.588,00 Kr. 0,00 Kr. 4.588,00 Kr. Læs mere
4.995,00 Kr. 0,00 Kr. 4.995,00 Kr. Læs mere
6.390,00 Kr. 0,00 Kr. 6.390,00 Kr. Læs mere

DeLonghis espressomaskiner dominerer listen i Råd & Röns store espressomaskine test. På en delt førsteplads med søstermodellen, finder man denne DeLonghi ECAM 44.660.B. Den er en tand dyrere end modellen over, men er også en lidt mere luksuriøs model. ECAM 44.660 laver også god kaffe, og mælkeskummeren lever op til forventningerne og kan skumme mælken til dobbelt volumen. Denne espressomaskine er meget brugervenlig, og displayet er simpelt og intuitivt. Du kan selv vælge kaffetyper, og knapper og instruktioner får fuld score i testen.

Denne espressomaskine er lidt større end ovenstående model, og har plads til hele 400 gram kaffebønner og 2 liter vand. Det betyder, at der går længere tid mellem at den skal genopfyldes.

Dette er espressomaskinen for dig, der drikker en del kaffe og hurtigt og nemt vil betjene kaffemaskinen.

Igen får denne model også stor ros for at være nem at betjene, og samtidigt lave kaffe i top kvalitet.

Derfor anbefales denne model:
☕️ God kvalitet
☕️ Stor vandbeholder
☕️ Plads til 400 gram bønner
☕️ Brugervenlig
☕️ Godt display og manual
☕️ Nem at gøre ren


Sage The Oracle espressomaskine

Testvinder i Berlingske Tidende
En af verdens absolut bedste espressomaskiner

Sage The Oracle BES980UK

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
14.999,00 Kr. 0,00 Kr. 14.999,00 Kr. Læs mere

I Berlingske Tidende, har de i 2015 gennemført en espressomaskine test, hvor de testede 5 forskellige maskiner. Eksperterne i testen er ikke i tvivl om, hvilke maskine der var bedst: Sage the Oracle BES980 laver den klart bedste kaffe vurderede Berlingskes testpanel.

Den får alle de gode smagsnuancer frem i espressoen, og den cremede konsistens er lige som den skal være.

Derudover har The Oracle et lækkert design, som, ud over at se elegant ud, lader dig følge hele brygningsprocessen på displayet, blandt andet kaffens temperatur. Denne model er meget brugervenlig og er nem at betjene.

Her er espressomaskinen for kaffenørden, der både elsker en god espresso og kan lide lækre maskiner.

Derfor anbefales denne model:
☕️ Laver perfekt espresso
☕️ Nem at betjene
☕️ Godt display
☕️ Gennemsigtig kaffebeholder
☕️ Pænt design
☕️ Lader dig følge med i hele processen

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Sage the Oracle espressomaskine:

https://www.youtube.com/watch?v=L1FC6oMdTLU

Jura E6

Topscorer hos Råd & Rön

Jura E6 espressomaskine test

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.995,00 Kr. 0,00 Kr. 6.995,00 Kr. Læs mere

Råd & Rön lavede en ny test af espressomaskiner i 2016, og der var den luksuriøse Jura E6 topscorer. Dette er en af de dyrere modeller, men du får også valuta for pengene. Jura E6 fik 76 points hos Råd & Rön, og er en stilfuld maskine som laver rigtig god kaffe – på den rigtige temperatur.

Den er effektiv, og laver første kop espresso på kun 1 minut og 6 sekunder, og anden kop på 28 sekunder. Det gør Jura E6 til en af de hurtigste i testen. Den kan brygge to kopper samtidig, uden at det går på kompromis med mængden eller temperaturen i hver kop.

Modellen fra Jura er en kvalitetsmaskine, og den giver dig din egen lille kaffebar derhjemme: Den kan lave alle typer kaffe undtagen café latte, men det kan du jo nemt selv blande op.

Her er espressomaskinen for den kvalitets- og stilbevidste forbruger, som vil have hurtig kaffe med lækker smag.

Derfor anbefales denne model:
☕️ Laver lækker kaffe
☕️ Elegant design
☕️ Mange valgmuligheder
☕️ Luksusmodel
☕️ Kan lave to kopper samtidig
☕️ Auto-sluk


Melitta Caffeo Varianza CSP

 Testvinder hos Stiftung Warentest
Anbefalet af Expert Reviews

Melitta Caffeo Varianza CSP

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.282,00 Kr. 0,00 Kr. 4.282,00 Kr. Læs mere
4.399,00 Kr. 0,00 Kr. 4.399,00 Kr. Læs mere
4.399,00 Kr. 0,00 Kr. 4.399,00 Kr. Læs mere
4.640,00 Kr. 0,00 Kr. 4.640,00 Kr. Læs mere
4.679,00 Kr. 0,00 Kr. 4.679,00 Kr. Læs mere

Masser af fleksibilitet og fremragende kaffe gør ifølge britiske Expert Reviews Melitta Caffeo Varianza CSP til en utrolig god espressomaskine. Mens flere modeller ikke tilbyder den store fleksibilitet, så er denne maskine designet til at lave et bredt udvalg af drikkevarer samtidig med, at der er flere muligheder for personlig tilpasning, så din kaffe bliver akkurat som du gerne vil have den. Melitta Caffeo Varianza har i alt 10 kaffevariationer, hvoraf det er muligt at lave de fire klassikere espresso, cappucino, latte macchiato og café creme. Derudover er det også muligt at lave ristretto, lungo, esprosse macchiato, americano, café au lait samt café latte.

Stiftung Warentest, som er Tysklands største og mest anerkendte forbrugerorganisation, fremhæver i deres test af maskinen, at den især gør sig bemærket på sin brugervenlighed og på kvaliteten af den kaffe som den brygger. Modellen er så god, at den sammen med modellen Jura E8 fik en delt førsteplads i Stiftung Warentests gennemgang, foran 42 andre espressomaskiner.

Maskinen bliver også rost for dens rengøringsvenlighed, som trods de mange funktioner er meget nem at klare. Maskinen har et integreret program til at rengøre mælkesystemet, som ved hjælp at damp hurtigt og hygiejnisk rengør alle de dele på maskinen som er i kontakt med mælk. Expert Reviews roser ligeledes maskinen for dens nemme rengøring samt dens mange indstillinger.

Eksempelvis kan man justere hvor fint eller groft kaffebønnerne skal males, ligesom det også er muligt at justere på mængden af vand der bruges til et espresso shot og herved hvor stærk, at kaffen bliver. Experts Reviews er så begejstrede for både maskinens kvalitet af kaffe og brugervenlig, at de giver den fem ud af fem mulige stjerner i deres test.

Det som gør maskinen særligt interessant, er funktionen My Bean Select. Hvis du har lyst til en anden slags bønner end dem som ligger i maskinen, eller du eksempelvis har brug for at lave koffeinfri kaffe, så er det muligt at tilsætte de ønskede bønner i My Bean Select tragten. Bønnerne tilsættes nemt med en medfølgende måleske og maskinen ved automatisk, at hvis der er bønner i My Bean Select tragten, så skal kaffen brygges herfra. Nedenfor kan du se en lille video, hvor My Bean funktion bliver gennemgået.

Derfor anbefales denne model:
☕️ Brugervenlig
☕️ Elegant
☕️ Brygger espresso af høj kvalitet
☕️ My Bean Select funktion
☕️ Nem at rengøre
☕️ Mulighed for flere personlige indstillinger

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Melitta Caffeo Varianza CSP:

https://www.youtube.com/watch?v=Cg1lwvHCvmE

Jura E8 Platin

 Testvinder hos Stiftung Warentest

jura-e8-platin

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.995,00 Kr. 0,00 Kr. 7.995,00 Kr. Læs mere

Denne espressomaskine fra Jura vandt sammen med maskinen Melitta Caffeo Varianza CSP Stiftung Warentests store test af espressomaskiner, foran 42 andre modeller. Stiftung Warentest er Tysklands største og mest anerkendte forbrugerorganisation og deres tests er kendte for grundige gennemgange og skrappe bedømmelser.

Maskinen bliver i testen især rost for dens brugervenlighed samt kvaliteten af den espresso som den brygger. Jura E8 er storebror til espressomaskinen Jura E6, så har får du de samme teknologier og design, bare endnu nyere og endnu bedre. Til forskel fra Jura E6, så har denne model også funktionen oneTouch, hvor du med ét tryk kan lave mælkedrikke såsom cappuchino og latte macchiato.

Jura E8 Plating er også udstyret med funktionen P.E.P, som står for Pulse Extraction Process, og henviser til en længere ekstraktionstid som giver en endnu bedre espresso. Dette betyder i praksis, at vandet pumpes gennem kaffen med små hurtige pulseringer. Derved er vand og kaffe i berøring i længere tid og der trækkes derfor endnu mere aroma ud kaffebønnerne. Maskinen er også udstyret med en AromaG3 kværn, som efterlader mere end 60% mindre kaffegrums i kværnen, sammenlignet med tidligere modeller fra Jura.

Espressomaskinen har intet mindre end 12 forskellige kaffevalg og det er muligt at tilberede eksempelvis både cappuccin og latte macchiato med kun ét enkelt tryk. Jura E8 laver som standard mælkeskum, men hvis man også ønsker en fald varm mælk, så er det muligt at tilkøbe en professionel fine foam mælkeskummer, som kan kobles på maskinen.

Maskinen har ligeledes otte forskellige kaffestyrker, så du selv kan vælge, hvor stærk eller mild din kaffe skal være. Brygkammeret kan rumme 5-16g kaffe, hvilket giver dig mulighed for en præcis indstilling af den ønskede kaffestyrke, så du kan få din kaffe akkurat som du bedst kan lide den.

Derfor anbefales denne model:
☕️ Brugervenlig
☕️ 12 forskellige kaffevalg
☕️ Brygger espresso af høj kvalitet
☕️ OneTouch funktion
☕️ Nem at rengøre
☕️ Pulse Extraction Process


Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)

✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos den tyske kaffeside coffeeness.de
✅ Anbefalet af den tyske avis Frankfurter Allgemeine
 

Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW)

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
4.435,00 Kr. 0,00 Kr. 4.435,00 Kr. Læs mere

Siemens EQ. 3 s300 er blevet testet af to tyske testpaneler fra coffeeness.de og avisen Frankfurter Allgemeine, og eksperterne vurderer, at Siemens EQ. 3 s300 er en rigtig, rigtig god espressomaskine, som både kan lave fyldig espresso samt selv kværne bønnerne og skumme mælken til kaffedrikke med mælk.

Kort om Siemens EQ. 3 s300

Siemens EQ. 3 s300 er en fuldautomatisk espressomaskine, som er designet til den forbruger, hvis ønsker og behov rækker ud over, hvad en almindelig kaffemaskine kan præstere.

Siemens EQ. 3 s300 gør det let for forbrugeren at få sin kaffe, og takket være det innovative varmesystem kaldet SensoFlow, så foregår opvarmningen meget hurtigt og minimerer dermed ventetiden på kaffen.

Siemens EQ. 3 s300 har en vandtank med en kapacitet på 1,4 liter, som desuden er aftagelig, samt en bønnebeholder der kan rumme 250 gram bønner. Modellen har en vandpumpe med et tryk på 15 bar.

Brug og funktioner

Siemens EQ. 3 s300 er let i brug med OneTouch-funktion, som sikrer, at man kan brygge sin valgte kaffe med blot et enkelt tryk. Der er mulighed for mange kaffevarianter på Siemens EQ. 3 s300, og det inkluderer både espresso, sort kaffe, cappuccino og latte macchiato.

Da Siemens EQ. 3 s300 kommer med en mælkeskummer, sørger modellen også selv for at producere cremet skum til kaffen. Siemens EQ. 3 s300 har yderligere en indbygget, keramisk kaffekværn, som sørger for at trække så meget aroma som muligt ud af bønnerne. Man kan også selv justere malingsgraden efter hvilken type kaffe, man ønsker.

Andre fordele

For også at sikre en hurtig og let rengøring er Siemens EQ. 3 s300 født med et automatisk renseprogram, som selv klarer rengøringen. Dette program går både i gang, når maskinen tændes og slukkes. Modellen har herudover også et afkalkningsprogram samt en AutoSluk-funktion.

Udvalgte fordele ved Siemens EQ. 3 s300 (TI313219RW):
☕️ Fuldautomatisk espressomaskine som styres med OneTouch
☕️ SensoFlow sikrer hurtig opvarmning
☕️ Kommer med både mælkeskummer og kaffekværn
☕️ Automatisk rense- og afkalkningsprogram

Du kan her se en video om Siemens EQ. 3 – Videoen er produceret af den danske forhandler Wupti.com:

https://www.youtube.com/watch?v=yIxBGU3YXx0

Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC)

✅ 5 ud af 6 stjerner hos danske gastromand.dk
✅ Anbefalet hos østrigske Coffeenation

Siemens EQ. 9 Connect

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Siemens EQ. 9 Connect får rigtig gode kommentarer af ekspertpanelerne fra både Gastromand og Coffeenation, hvor modellen har været testet.

Siemens EQ. 9 Connect er noget af en kraftfuld espressomaskine, som vil være et godt valg for den forbruger, som virkelig sætter pris på en espressomaskine, der både kan brygge mange typer kaffedrikke, og som har en lang række funktioner.

Kort om Siemens EQ. 9 Connect

Siemens EQ. 9 Connect er en fuldautomatisk espressomaskine, som stort set klarer alle bryggeopgaverne for brugeren – og her er mange at vælge imellem.

Modellen har en meget stor vandtank på 2,3 liter, hvilket betyder, at man kan brygge meget kaffe, før man skal fylde nyt vand på. Modellen har også en god størrelse bønnebeholder på 250 gram.

Modellens indbyggede kaffekværn tager sig af at male bønnerne efter kaffetype, når man angiver dette på displayet, men kan man også vælge at bruge formalede bønner. Siemens EQ. 9 Connect har både mælkeskummer samt mælkebeholder, som betyder, at man kan hælde mælken heri og sætte den direkte i køleskabet efter brug.

For en hurtig brygning er denne espressomaskine udstyret med SensoFlow, som udover hurtigt at brygge kaffen også sikrer en jævn og stabil temperatur.

Brug og funktioner

Siemens EQ. 9 Connect kan brygge en lang række drikke. Det inkluderer blandt andet espresso, espresso dobbelt, espresso macchiato, latte macchiato, almindelig kaffe, ristretto, cafe au lait og endda en hel kande på 2, 4 eller 6 kopper.

Der findes to bønnebeholdere, så man hele tiden let kan vælge den ene type eller den anden afhængig af drik.

Man styrer Siemens EQ. 9 Connect via et TFT farvedisplay, hvor alle kaffedrikkene kan vælges – drej blot hjulet og vælg typen. Siemens EQ. 9 Connect vil også være ideel for den meget specifikke kaffeentusiast, da teknologien Barista Mode giver forbrugeren mange individuelle valg, som inkluderer valg af specifik temperatur, hvor mange procent mælk der skal i kaffen, styrke samt intensitet.

Andre fordele

Det er muligt at styre denne model via Home Connect app’en. Denne app giver forbrugeren større variationsmuligheder med 18 yderligere kaffespecialiteter samt almindelig styring af espressomaskinen.

App’en kan også være smart, når der kommer gæster, da den kan lave en liste med gæsternes specifikke ønsker, som brygges en efter en.

Siemens EQ. 9 Connect har yderligere en kopvarmer på toppen, så kaffen kan holdes varm længere samt en automatisk rensefunktion, som gennemskyller maskinen, hver gang den tændes eller slukkes.

Udvalgte fordele ved Siemens EQ. 9 Connect (TI909701HC):
☕️ Fuldautomatisk espressomaskine med både kaffekværn, mælkeskummer og mælkebeholder
☕️ Stor model som kan brygge en lang række drikke
☕️ Barista Mode giver forbrugeren mange valgmuligheder for at tilpasse kaffen
☕️ Tilhørende app kan assistere yderligere

Du kan her se meget mere om Siemens EQ 9 Connect – Videoen er produceret af forhandleren Kitchenone:

https://www.youtube.com/watch?v=GFj1w4tecqY

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos den tyske kaffeside coffeeness.de

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.645,00 Kr. 0,00 Kr. 2.645,00 Kr. Læs mere
2.682,00 Kr. 0,00 Kr. 2.682,00 Kr. Læs mere
2.699,00 Kr. 0,00 Kr. 2.699,00 Kr. Læs mere
2.699,00 Kr. 0,00 Kr. 2.699,00 Kr. Læs mere
2.782,00 Kr. 0,00 Kr. 2.782,00 Kr. Læs mere
2.839,00 Kr. 0,00 Kr. 2.839,00 Kr. Læs mere

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk har opnået rigtige fine bedømmelser hos både det danske forbrugerråd Tænk og det tyske kaffeside coffeeness.de.

Modellen er kompakt og er en robust og slidstærk model, som er designet til at blive brugt hver dag med en inkluderet mælkeskummer.

Kort om Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk har et firkantet og måske lidt klodset design, men hvis man er mere interesseret i kaffen end i udseendet, så vil Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk være et godt valg.

Modellens indre er nemlig designet til at tilbyde forbrugeren lige den type kaffe, som han eller hun foretrækker – og med den indbyggede mælkeskummer, så inkluderer dette også kaffedrikke med mælk. Cremaen bliver fløjlsblød og rund, og mælkeskummet bliver både let og luftigt.

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er en fuldautomatisk espressomaskine, som har en vandkapacitet i beholderne på 1,2 liter og en beholder til bønner på 125 gram.

Læg mærke til, at denne model ikke er kompatibel med formalede bønner.

Brug og funktioner

Man kan skabe både kaffedrikke med og uden mælk på Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk, og man kan endda brygge to kopper kaffe eller espresso samtidig. Modellen er let i brug, og her findes både display med LED-symboler og drejeknap, som bruges til at justere ønskerne for kaffen.

Drejeknappen kan også benyttes i samspil med funktionen Auto Cappuccinatore, som forbereder både varm mælk, varmt vand og skummer mælken.

For at skabe lige netop den kaffe, man foretrækker, kan man også justere kaffestyrken på 3 niveauer samt programmere modellen i forhold til vandets hårdhed.

Andre fordele

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk har endvidere en indbygget kopvarmer, som sikrer, at kaffen holdes varm længere samt både en Auto Sluk-funktion, der selv slukker maskinen efter en rum tid og et automatisk renseprogram af systemet.

Udvalgte fordele ved Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk:
☕️ Fuldautomatisk espressomaskine som kan brygge kaffetyper med og uden mælk
☕️ Med mælkeskummer og funktionen Auto Cappuccinatore
☕️ Mulighed for at individualisere kaffen
☕️ Automatisk renseprogram

Du kan her se en præsentationsvideo af espressomaskinen, produceret af Melitta: 

https://www.youtube.com/watch?v=5zW60NbHvY4

Melitta Caffeo Passione

 Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
✅ 4 ud af 5 stjerner hos den tyske kaffeside coffeeness.de

Melitta Caffeo Passione espressomaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.540,00 Kr. 0,00 Kr. 3.540,00 Kr. Læs mere
3.570,00 Kr. 0,00 Kr. 3.570,00 Kr. Læs mere
3.579,00 Kr. 0,00 Kr. 3.579,00 Kr. Læs mere
4.390,00 Kr. 0,00 Kr. 4.390,00 Kr. Læs mere

Melitta Caffeo Passione er blevet testet hos flere testpaneler, og den samlede vurdering fra både de danske, svenske og tyske eksperter lyder, at Melitta Caffeo Passione er en rigtig god espressomaskine, som er meget velfungerende.

Kort om Melitta Caffeo Passione

Melitta Caffeo Passione er ikke så dyr som andre gode espressomaskiner, men det betyder ikke, at der er slækket på kvaliteten.

Melitta Caffeo Passione kommer med en inkluderet mælkeskummer, som sikrer, at man både kan få sort espresso men også kaffetyper med mælk.

Modellen har tryk på 15 bar og har en vandtank med en kapacitet på 1,2 liter vand, som er aftagelig. Det er ikke den største tank på markedet, og det er bønnebeholderen heller ikke med en kapacitet på 125 gram.

Brug og funktioner

Til trods for at Melitta Caffeo Passione ikke kan rumme så høj en kapacitet, så er der i stedet mulighed for at brygge en lang række forskellige kaffetyper – også takket være den indbyggede mælkeskummer.

Kaffemulighederne består af blandt andet espresso, latte macchiato, cafe creme, cappuccino, ristretto og lungo. Valgene styres via en enkel knap med One Touch-funktion på TFT farvedisplayet, hvor man også kan vælge imellem 10 forskellige forudindstillede kaffespecialiteter.

For at sikre et optimalt resultat og velsmagende og rig kaffe hver gang har modellen Best Aroma System, som sørger for at bringe alle aromaerne frem i smagen.

Andre fordele

Melitta Caffeo Passione har et kompakt og pænt udseende og vil både se pæn ud på køkkenbordet samtidig med, at den ikke fylder ret meget – derfor er modellen også ideel til mindre køkkener.

For en let rengøring er Melitta Caffeo Passione udstyret med en automatisk rensefunktion samt en automatisk afkalkningsfunktion, som sikrer bedre kvalitet af kaffen og en længere levetid for maskinen.

Udvalgte fordele ved Melitta Caffeo Passione:
☕️ Mindre espressomaskine med indbygget mælkeskummer
☕️ Kan producere både espresso og kaffedrikke med mælk og mælkeskum
☕️ Betjenes let via One Touch-funktion
☕️ Best Aroma System for optimal kaffekvalitet

Du kan her se en præsentationsvideo af Melitta Caffeo Passione, produceret af Melitta: 

https://www.youtube.com/watch?v=0Iy3krRQKeU

Sage The Barista Express

✅ 4 ud af 5 stjerner hos engelske expertreviews.co.uk
✅ Anbefalet hos engelske stuff.tv
✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos amerikanske cnet.com
✅ God bedømmelse hos det engelske testmagasin which.co.uk

Sage The Barista Express

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.400,00 Kr. 0,00 Kr. 5.400,00 Kr. Læs mere
5.400,00 Kr. 0,00 Kr. 5.400,00 Kr. Læs mere
5.800,00 Kr. 0,00 Kr. 5.800,00 Kr. Læs mere
5.999,00 Kr. 0,00 Kr. 5.999,00 Kr. Læs mere

Sage The Barista Express er blevet testet af en lang række eksperter som blandt andet de engelske expertreviews.co.uk, stuff.tv samt testmagasinet which.co.uk.

Modellen får meget ros, og det er især for kaffens gode smag og de mange gode ekstrafunktioner.

Kort om Sage The Barista Express

Sage The Barista Express roses også for sit design og kaldes for et tilløbsstykke i køkkenet. Sage The Barista Express er en kraftig espressomaskine, som kan mange ting.

Modellen er en stor en af slagsen og kan rumme 2 liter vand i vandtanken – det er meget for en espressomaskine. Den kan yderligere rumme 250 gram bønner i bønnebeholderen.

Sage The Barista Express har både en integreret kaffekværn og mælkeskummer, hvilket betyder, at man altid kan få friskkværnede bønner med en frisk aroma samt nylavet mælkeskum til kaffedrikke med mælk.

Brug og funktioner

Eftersom Sage The Barista Express har en indbygget mælkeskummer, kan modellen brygge kaffetyper både med og uden mælk. Det vil derfor både inkludere blandt andet espresso, latte og cappuccino, og mælkeskummeren producerer tykt men let og ensartet mælkeskum. Det er også muligt blot at få varmt vand til for eksempel te.

Sage The Barista Express kommer også med en indbygget kaffekværn, som er intelligent nok til at vide, hvilken mængde der passer til de forskellige drikke. For at skabe en personlig drik har kværnen derfor hele 18 indstillinger, som kan male bønnerne på forskellig vis. Det er tillige muligt at programmere modellen i forhold til vandhårdheden.

Andre fordele

Der er tænkt på mange, mindre ekstrating på Sage The Barista Express: Blandt andet er modellen udstyret med hjul under maskinen, som kan slås ned, og dermed er det lettere at flytte rundt på modellen.

Sage The Barista Express er også udstyret med en smart kopvarmer, så kaffen holder sig varm længere samt en Auto-Sluk funktion.

Udvalgte fordele ved Sage The Barista Express:
☕️ Stor espressomaskine der kan rumme 2 liter vand
☕️ Med både kaffekværn og mælkeskummer
☕️ Mulighed for 18 forskellige indstillinger i kaffekværnen
☕️ Med kopvarmer og Auto-Sluk funktion

Her kan du se en video der fortæller nærmere om maskinen fra Sage. Videoen er udarbejdet af Kitchenone.dk:

https://www.youtube.com/watch?v=dROFS5DcqiE

Du kan her se Heston Blumenthal fortælle om maskinen. Heston er en berømt engelsk kok, som også er skaberen af mærket Sage: 

https://www.youtube.com/watch?v=IAlG3ByKN5c

DeLonghi Dedica

✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos trustedreviews.com
✅ ”Godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk

DeLonghi EC680 Espresso Maker

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.232,00 Kr. 0,00 Kr. 1.181,00 Kr. Læs mere
1.181,00 Kr. 0,00 Kr. 1.181,00 Kr. Læs mere
1.195,00 Kr. 0,00 Kr. 1.195,00 Kr. Læs mere
1.199,00 Kr. 0,00 Kr. 1.199,00 Kr. Læs mere
1.217,00 Kr. 0,00 Kr. 1.217,00 Kr. Læs mere
1.369,00 Kr. 0,00 Kr. 1.369,00 Kr. Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere
1.999,00 Kr. 0,00 Kr. 1.999,00 Kr. Læs mere

DeLonghi Dedica er en slank model fra det italienske mærke DeLonghi, som er kendt for deres store sortiment af kaffemaskiner.

DeLonghi Dedica er blevet testet af to forskellige ekspertpaneler, og begge paneler er enige i, at DeLonghi Dedica er en rigtig god espressomaskine, som måske ikke kan helt så meget som andre modeller.

Til gengæld er modellen mere prisvenlig end konkurrenterne uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Kort om DeLonghi Dedica

DeLonghi Dedica er en semiautomatisk espressomaskine, som passer til selv små køkkener med sit smalle design. Modellen er designet til at minde om dem, de professionelle baristaer benytter sig af, og derfor er modellen også udstyret med Thermoblock-varmesystem og elektronik, der højner effektiviteten og tilpasningen af kaffesmagen.

DeLonghi Dedica er ikke den mest rummelige model med en vandtank på 1,1 liter (vandtanken er aftagelig), men modellen er stadig født med en indbygget mælkeskummer. Derfor er det muligt både at brygge kaffe med og uden mælk.

Brug og funktioner

DeLonghi Dedica er skabt til hurtigt at brygge en kop kaffe, og opvarmningen til den rette temperatur tager også kun 40 sekunder.

Modellen har en FlowStop-funktion, som sørger for at tilpasse vandmængden i forhold til kaffetypen og et justerbart Cappuccino-system, som leverer både rigt og cremet mælkeskum til kaffedrikken ved at blande damp, vand og mælk.

Man kan anvende både formalet kaffe eller ”Easy Serving Espresso”-kaffepuder. DeLonghi Dedica styres endvidere via et overskueligt kontrolpanel med 3 knapper, der er oplyste.

Andre fordele

DeLonghi Dedica er en opgraderet version af en tidligere model, og denne model kommer også med en dobbelt drypbakke, der er justerbar samt en temperaturstabilitet, der sikrer, at man ikke mister varme, uanset om man vil brygge en lille espresso eller en større kaffedrik med mælk.

Modellen har også en kopvarmer, som holder kaffen varm længere samt en Auto-Sluk funktion.

Udvalgte fordele ved DeLonghi Dedica:
☕️ Semiautomatisk espressomaskine som både kan brygge kaffe med og uden mælk
☕️ Med indbygget mælkeskummer
☕️ FlowStop-funktion tilpasser vandmængde i forhold til kaffen
☕️ Cappuccino-system giver cremet skum

Det store internationale magasin Cnet.com har haft Dedica espressomaskinen til test. Se hele testen her: 

https://www.youtube.com/watch?v=npB7f5tOyhg

Delognhi har udgivet en instruktionsvideo, der viser hvordan du laver den perfekte americano: 

https://www.youtube.com/watch?v=jbnAOkDhun0

Rocket Appartamento

 Anbefalet af amerikanske Medium.com

Rocket Appartamento

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.999,00 Kr. 0,00 Kr. 9.999,00 Kr. Læs mere
9.999,00 Kr. 0,00 Kr. 9.999,00 Kr. Læs mere
9.999,00 Kr. 0,00 Kr. 9.999,00 Kr. Læs mere

Espressomaskinerne fra Rocket er flere gange blevet sammenlignet med en Ferrari: de er italienske, hurtige og der er ikke en finger at sætte på hverken kvaliteten eller designet.

Maskinerne fra Rocket Espresso bliver produceret i Milano i Italien og alt er håndlavet, hvilket allerede adskiller dem fra de fleste andre modeller af espressomaskiner på markedet. Kvaliteten af maskinerne til privat brug fra Rocket Espressos er desuden så god, at den kan sammenlignes med de modeller, som bruges af professionelle baristaer.

Rocket Appartamento er en manuel espressomaskine, hvor kaffen brygges via en bajonet og modellen leveres med både 1 og 2 kops bajonet. Det er en solidt bygget maskine, som stadig er flot at se på. Maskinen vejer hele 20 kilo, hvilket siger en del om kvaliteten af de materialer som er brugt. Modellen fås både med prikker i hvid og i kobber.

Maskinen har et E-61 gruppehoved i forkromet messing fra Faema. Denne type af gruppehoved er det mest berømte blandt espressomaskiner og blev opfundet i 1961. Gruppehovedet var med til at ændre måden man brygger kaffe på fundamentalt, da det har indbygget cirkulation af vand og dermed sikrer stabil varme. Med andre ord, så finder du ikke et bedre gruppehoved end det som sidder på Rocket Appartamento.

Rocket Appartamento benytter en såkaldt HX kobberkedel med en kapacitet på 1,8 liter – HX står for ”heat exchanging” og kan sammenlignes med en varmeveksler. Denne type af kedel sørger for, at maskinen kan både dampe og brygge på en gang. Foretrækker du at drikke din kaffe med mælk, så er damperen på maskinen desuden ekstra kraftfuld og hurtig til at opvarme og skumme mælken og det bliver i test påpeget, at dampkraften er imponerende god.

Udover et rør til damp, så har modellen også en ventil til kogende vand, hvilket gør det nemt at forvandle espressoen til en Americano eller brygge en kop te.

Drypbakken på modellen har den fine lille detalje, at den er udstyret med magneter. Det gør ikke meget for selve espressoen, men det betyder, at den passer perfekt og ikke rasler og larmer når man sætter sin kop på bakken.

Maskinen kan ikke vandtilsluttes således, at der er automatisk vandtilførsel, men til gengæld, så er vandtanken ekstra stor med en kapacitet på 2,3 liter.

Maskinen er meget kompakt og fylder derfor ikke meget i køkkenet, sammenlignet med mange andre espressomaskiner i samme stil. Til trods for det kompakte design, så er man ikke gået på kompromis med hverken ydeevne eller kvalitet og Rocket Appartamento er i stand til at brygge espresso af højeste kvalitet. Appartamento er den mindste maskine blandt Rocket modellerne, men det betyder bestemt ikke, at den laver ringere kaffe. Ifølge amerikanske Medium.com, så er det eneste der overgår maskinens flotte design nemlig kvaliteten af den kaffe den brygger.

Modellen måler 42,9 cm i dybden, 36 cm i højden og 27,4 cm i bredden.

Udvalgte fordele ved Rocket Appartamento:
☕️ 
HX kobberkedel
☕️ E-61 gruppehoved i forkromet messing fra Faema
☕️ Særligt elegant design
☕️ Vandtank på 2,3 liter
☕️ Håndlavet italiensk kvalitet

Nedenfor kan du se en kort præsentation af Rocket Appartamento og hvordan man brygger både espresso og Café Latte på maskinen:

https://www.youtube.com/watch?v=X1MdkFsAPgo

Nedenfor kan du se, hvordan Rocket espressomaskinerne bliver samlet i hånden i Milano:

https://vimeo.com/122628035


Sage Barista Pro

 Kåret som ”Best Buy” hos Storbritanniens største testmagasin Which.co.uk 
 9.9 ud af 10 stjerner hos britiske Trustedcoffeereviews.co.uk
 God anmeldelse hos amerikanske Seattlecoffeegear.com
 7.7 ud af 10 stjerner hos Coffeescience.org

Sage Barista Pro

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.300,00 Kr. 0,00 Kr. 6.300,00 Kr. Læs mere
6.999,00 Kr. 0,00 Kr. 6.999,00 Kr. Læs mere
6.999,00 Kr. 0,00 Kr. 6.999,00 Kr. Læs mere
7.399,00 Kr. 0,00 Kr. 7.399,00 Kr. Læs mere

Sage Barista Pro er blevet testet og anmeldt af fire ekspertkilder, hvilket inkluderer Which.co.uk, Trustedcoffeereviews.co.uk, Seattlecoffeegear.com og Coffeescience.org. Alle ekspertkilder er begejstrede for modellen, hvorfor de har givet den en god anmeldelse.

En af de faktorer, som ekspertkilderne især er vilde med ved espressomaskinen, er, at den kommer med et hav af funktioner, samt laver en velsmagende kop kaffe hurtigt. Til gengæld gør eksperterne forbrugerne opmærksomme på, at den er forholdsvis dyr.

Eksperterne: Rigtig god kaffemaskine med mange justeringsmuligheder

Ifølge de fire ekspertkilder er Sage Barista Pro en ”rigtig god kaffemaskine”. Eksperterne fra Trustedcoffeereviews.co.uk skriver eksempelvis, at ”hvis man kan lide en maskine med et digitalt kontrolpanel, der giver mulighed for at finjustere alt ned til den mindste grad, vil modellen give mange års kaffe af høj kvalitet”.

Dette er eksperterne fra Seattlecoffeegear.com enige i og skriver, at ”det er sandt, at espressomaskinen er forholdsvis dyr, men til gengæld kommer den med en indbygget kaffekværn”.

De nævner desuden, at maskinen kommer med ”endnu hurtigere damp- og opvarmningstider”, hvilket de ser som et plus.

Eksperterne fra Coffeescience.org har også testet Sage Barista Pro. De er glade for modellen, da ”den leveres med en hel række funktioner designet til at skabe konsekvent aromatisk og velsmagende kaffe”.

De kan varmt anbefale Sage Barista Pro, hvis man ”leder efter en alt-i-en-løsning” og ikke har noget imod den høje pris.

Fuldautomatisk espressomaskine med hurtig opvarmningstid

Sage Barista Pro er en fuldautomatisk espressomaskine forsynet med et intuitivt kontrolpanel i form af en LCD-skærm, der giver alle de oplysninger, man har brug for. Her kan man lave en kop kaffe med blot et enkelt tryk.

På skærmen kan man vælge typen af kaffe, hvad enten man vil brygge filterkaffe, espresso eller caffe latte.

Den indbyggede kaffekværn leverer den optimale mængde malede kaffe efter behov. Kværnen kan justeres i dosering og formalingsgrad, så man får den kop kaffe, man ønsker.

Derudover kommer Sage Barista Pro med et ThermoJet-varmesystem, der opnår den optimale udvindingstid på tre sekunder med en hurtig overgang fra espresso til damp. Dette gælder også for opvarmningstiden, der er på blot tre sekunder.

Med mælkeskummer og temperaturpræcision

Sage Barista Pro er udstyret med en mælkeskummer, der giver mulighed for at lave kaffe-drikke med mælk. På den måde kan man vælge lige præcis den kop kaffe, man bedst kan lide.

Espressomaskinen kommer ydermere med funktionen Digital Temperatur Control, hvorfor maskinen leverer vand i den rette temperatur, hvilket sikrer en optimal espressoekstraktion.

Dette gælder også for den medfølgende filterholder, der har en kapacitet på mellem 19 og 22 gram. På den måde er man sikret, at den rigtige mængde kaffe bruges til hver kop.

Sidst men ikke mindst kommer Sage Barista Pro med en bønnebeholder med en kapacitet på 250 gram samt en vandbeholder med en kapacitet på 2 liter.

Specifikationer ved Sage Barista Pro: 
🔴 Type: Fuldautomatisk espressomaskine
🔴 Mærke: Sage
🔴 Vandbeholders kapacitet: 2 liter
🔴 Bønnebeholders kapacitet: 250 gram
🔴 Med kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Højde: 44 centimeter
🔴 Bredde: 40,7 centimeter
🔴 Dybde: 40,7 centimeter
🔴 Vægt: 10,6 kilo

Udvalgte fordele ved Sage Barista Pro: 
☕️ ThermoJet-varmesystem
☕️ Med indbygget kaffekværn
☕️ Med mælkeskummer
☕️ Bryg kaffe med et tryk
☕️ Hurtig opvarmnings- og udvindingstid

Her kan du se en præsentationsvideo af Sage Barista Pro. Videoen er produceret af Breville: 

https://www.youtube.com/watch?v=ZTCVzHAClXo

DeLonghi Prima Donna Elite ECAM 650.75 MS 

 Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk 
 Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.394,00 Kr. 0,00 Kr. 9.394,00 Kr. Læs mere
9.394,00 Kr. 0,00 Kr. 9.394,00 Kr. Læs mere
9.394,00 Kr. 0,00 Kr. 9.394,00 Kr. Læs mere
9.601,00 Kr. 0,00 Kr. 9.601,00 Kr. Læs mere
9.602,00 Kr. 0,00 Kr. 9.602,00 Kr. Læs mere
9.828,00 Kr. 0,00 Kr. 9.828,00 Kr. Læs mere

Espressomaskinen DeLonghi Prima Donna Elite ECAM 650.75 MS har været inkluderet i to forskellige tests. Her er tale om tests udført af henholdsvis det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

I begge disse tests har eksperterne afprøvet og bedømt flere forskellige modeller ud fra forskellige kriterier såsom bryggeevner, funktioner og håndterbarhed, hvorefter der er blevet givet en endelig score.

DeLonghi Prima Donna Elite ECAM 650.75 MS imponerer eksperterne stort, og det belønnes med to kåringer til testvinder.

Kort om DeLonghi Prima Donna Elite ECAM 650.75 MS

DeLonghi Prima Donna Elite ECAM 650.75 MS vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en espressomaskine, der varetager det meste af kaffebrygningen selv. Her er nemlig tale om en fuldautomatisk variant, hvor man kan få sin foretrukne kop kaffe med få tryk.

Man styrer let modellen på fronten via det brugervenlige farvedisplay med touch, og hvis man er ny inden for fuldautomatiske espressomaskiner, så vil modellen også kunne hjælpe, guide og assistere.

Her er ligeledes tale om en stor model med en rummelig vandtank på to liter, så man vil kunne få mange kopper kaffe på én tank.

Brug og funktioner

Eftersom DeLonghi Prima Donna Elite ECAM 650.75 MS er en fuldautomatisk model, så kan denne model selv kværne bønner og lave mælkeskum til kaffen.

Der medfølger nemlig en integreret kaffekværn, således at man får kaffe af friske bønner hver gang, og hvis man ønsker det, så er formalingsgraden også justerbar – det betyder, at man også selv kan være med til at male kaffen så fint eller groft, som man foretrækker den.

Eftersom denne model er i stand til både at lave espresso og kaffetyper med mælk som cappuccino, så findes der også et mælkesystem i modellen med en dobbeltsidet termo-mælkekande, der sikrer den bedst mulige temperatur.

DeLonghi Prima Donna Elite ECAM 650.75 MS vil også være børnenes favorit, idet det er muligt at lave kakao på modellen – faktisk er kakao en af de mange nøglefunktioner, idet man både kan få den lys, mørk eller medium.

Det er muligt at lave op til seks unikke brugerprofiler, så der er plads nok til både de voksnes og børnenes præferencer.

Andre fordele

DeLonghi Prima Donna Elite ECAM 650.75 MS hører til de moderne espressomaskiner, idet man kan styre modellen via en app. Det betyder, at når man har hentet app’en og etableret kommunikation mellem maskine og telefon, så vil man også kunne styre espressomaskinen og foretage valg på mobilen såvel som på displayet.

I app’en kan man således lave nye opskrifter, der passer til de individuelle behov samt tilpasse kaffen, som man ønsker.

DeLonghi Prima Donna Elite ECAM 650.75 MS er også moderne, når det kommer til rengøring, for her guider modellen ligeledes til, hvad der skal gøres.

Det samme gælder afkalkningen, for her findes et automatisk afkalkningsprogram, som bidrager til at holde maskinen så effektiv som muligt.

DeLonghi Prima Donna Elite ECAM 650.75 MS – specifikationer 
🔴 Type: Fuldautomatisk espressomaskine
🔴 Mærke: DeLonghi
🔴 Vandbeholders kapacitet: 2 liter
🔴 Bønnebeholders kapacitet: 125 gram
🔴 Med kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskumningsfunktion: Ja
🔴 Mulighed for at indstille graden af formaling: Ja
🔴 Automatisk rengøringsprogram: Ja
🔴 Automatisk afkalkningsprogram: Ja
🔴 Højde: 37,5 centimeter
🔴 Bredde: 26 centimeter
🔴 Dybde: 48 centimeter
🔴 Vægt: 12,5 kilo

Udvalgte fordele ved DeLonghi Prima Donna Elite ECAM 650.75 MS: 
☕️ Fuldautomatisk model
☕️ Med kaffekværn
☕️ Mulighed for at justere formalingen
☕️ Børnenes favorit også – muligt at lave kakao
☕️ Moderne model, der kan styres via app


Jura A1 

 God anmeldelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Jura A1 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.993,00 Kr. 0,00 Kr. 4.993,00 Kr. Læs mere

Det danske forbrugerråd Tænk har foretaget en større test af espressomaskiner, hvor også modellen Jura A1 indgår.

Alle maskinerne er blevet testet på udvalgte parametre for at finde ud af, hvor modellerne klarer sig godt og mindre godt.

Ifølge eksperterne fra Tænk klarer Jura A1 sig rigtig fint igennem testen, og derfor modtager denne espressomaskine en god bedømmelse.

Kort om Jura A1

Jura A1 hører til de mere simple modeller, når det kommer til fuldautomatiske espressomaskiner, hvilket især vil gøre denne model fordelagtig for førstegangskøberen eller den forbruger, der ikke har meget høje krav.

Modellen vil også være særlig god for den forbruger, der mest ønsker kaffedrikke uden mælk, idet der ikke medfølger en mælkebeholder til modellen.

Jura A1 kommer nemlig med tre indstillinger for kaffe, og disse tæller espresso, kaffe og ristretto.

Brug og funktioner

Her er også tale om en model med en mindre kapacitet med en vandbeholder på 1,1 liter, hvilket ligger mod den lave ende, men selv om modellen er simpel, er dens kaffebrygnings-egenskaber stadig rigtig gode. Jura A1 er nemlig udstyret med den såkaldte PEP-teknologi, der står for Pulse Extraction Process.

Denne teknologi giver en længere ekstraktionstid hos bønnerne, hvorved vandet føres igennem kaffen via små pulseringer – denne metode trækker den bedste aroma ud af bønnerne.

Andre fordele

Selv om der ikke findes et mælkesystem på Jura A1, så medfølger der en kaffekværn – denne er en ny og forbedret version af den gamle, og forbedringerne gør, at der nu efterlades op til 60 procent mindre grums i kværnen end før. Det sikrer, at kaffen altid er friskkværnet.

Modellen er yderligere udstyret med et såkaldt aroma-låg i bønnebeholderen med en silikone-forsegling, som bidrager til at holde bønnerne friske. Bønnebeholderen har i øvrigt en kapacitet på 125 gram.

Rengøringen af Jura A1 foregår meget let, idet der findes et automatisk rengøringsprogram, således at modellen altid holdes både hygiejnisk og effektiv, så forbrugeren får den bedst mulige kaffe.

Jura A1 – specifikationer 
🔴 Type: Fuldautomatisk espressomaskine
🔴 Mærke: Jura
🔴 Vandbeholders kapacitet: 1,1 liter
🔴 Bønnebeholders kapacitet: 125 gram
🔴 Med kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskumningsfunktion: Nej
🔴 Mulighed for at indstille graden af formaling: Ja
🔴 Automatisk rengøringsprogram: Ja
🔴 Højde: 32,3 centimeter
🔴 Bredde: 23,9 centimeter
🔴 Dybde: 44,8 centimeter
🔴 Vægt: 9,3 kilo

Udvalgte fordele ved Jura A1: 
☕️ Enkel og simpel model
☕️ Med kaffekværn
☕️ PEP-teknologi
☕️ Bedst til espresso- og ristretto-entusiasten
☕️ Fokus på at holde bønnerne friske


Sage Barista Touch

 72 ud af 100 point hos britiske Good Housekeeping 
 4 ud af 5 stjerner hos britiske Trustedreviews.com 
 5 ud af 5 stjerner hos britiske Expertreviews.co.uk 
 Anbefalet hos det amerikanske teknikmagasin T3.com 
 Anbefalet af den engelske avis The Independent

sage-barista-touch

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.001,00 Kr. 0,00 Kr. 7.001,00 Kr. Læs mere
7.999,00 Kr. 0,00 Kr. 7.999,00 Kr. Læs mere
8.999,00 Kr. 0,00 Kr. 8.999,00 Kr. Læs mere
8.999,00 Kr. 0,00 Kr. 8.999,00 Kr. Læs mere
9.399,00 Kr. 0,00 Kr. 9.399,00 Kr. Læs mere

Sage Barista Touch er blevet testet og anmeldt af fem ekspertkilder, der alle er begejstrede for espressomaskinen. Disse ekspertkilder inkluderer The Independent, Expertreviews.co.uk, Good Housekeeping, Trustedreviews.com og T3.com.

Eksperterne fra Trustedreviews.com og Expertreviews.co.uk skriver i deres anmeldelse, at de især er vilde med, at modellen er brugervenlig og håndterbar.

T3.com og Good Housekeeping mener i stedet, at mælkeskummeren er god, samt at justeringsmulighederne er en fordel.

Selvom eksperterne generelt er begejstrede for Sage Barista Touch, bemærker The Independent, at den er forholdsvis dyr, hvilket de gør forbrugerne opmærksomme på.

Brugervenlig og simpel espressomaskine med gode funktioner, ifølge eksperterne

Sage Barista Touch er, ifølge eksperterne, en simpel og brugervenlig espressomaskine. Dette mener de, da den er nem og hurtig at komme i gang med.

De er især vilde med, at den kommer med 18 forskellige indstillinger, men på samme tid er så brugervenlig.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Trustedreviews.com, at Sage Barista Touch er ”meget nem at bruge”. Expertreviews.co.uk nævner også, at den er ”nem at forstå samt er forsynet med en nem og brugervenlig skærm”.

Eksperterne fra T3.com forklarer ydermere, at Sage Barista Touch er ”bygget til, at man kan være kreativ med sin kaffe”. Dette er på grund af dens mange justeringsmuligheder, man kan benytte sig af.

Desuden hæfter Expertreviews.co.uk sig ved, at maskinen fungerer ”som en form for læremester”, da den er ”god til at hjælpe forbrugeren med at brygge den kaffe, man ønsker”.

Flere justeringsmuligheder

Sage Barista Touch er en fuldautomatisk espressomaskine, der sørger for at klare alt arbejdet for brugeren.

Modellen er forholdsvis stor og er derfor forsynet med en vandbeholder, der rummer op til 2 liter. Bønnebeholderen har en kapacitet på 226 gram.

Med Sage Barista Touch får man en maskine med mulighed for at tilpasse og justere sin kaffe.

Man kan nemlig både justere kaffestyrken, temperaturen samt mælkeskummets tykkelse. Der kan desuden brygges alt lige fra en espresso til en americano, cappuccino, latte og flat white m.m.

Hvis man finder en optimal kop kaffe, kan man gemme indstillingerne med memory-funktionen. Herefter kan man finde den samme kop kaffe næste gang, man skal brygge en kop kaffe.

Endvidere kommer Sage Barista Touch med teknologien ThermoJet, der sikrer, at kaffen brygges hurtigt samt med en præcis temperatur.

Model med kaffekværn og mælkeskummer

Sage Barista Touch kommer med både en kaffekværn og en mælkeskummer.

På grund af den automatiske mælkeskummer kan man brygge kaffe-drikke med mælkeskum. Man har ligeledes mulighed for at indstille temperatur og tekstur.

Derudover er maskinen forsynet med en indbygget kaffekværn med indstillinger såsom muligheden for at justere dosis og malingsgrad.

Sidst men ikke mindst kommer Sage Barista Touch med et termoelement, hvilket giver en hurtig opvarmning.

Specifikationer ved Sage Barista Touch: 
🔴 Type: Fuldautomatisk espressomaskine
🔴 Mærke: Sage
🔴 Vandbeholders kapacitet: 2 liter
🔴 Bønnebeholders kapacitet: 226 gram
🔴 Med kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Højde: 44 centimeter
🔴 Bredde: 40,7 centimeter
🔴 Dybde: 40,4 centimeter
🔴 Vægt: 10,6 kilo

Udvalgte fordele ved Sage Barista Touch:
☕️ Flere justeringsmuligheder
☕️ Med mælkeskummer og kaffekværn
☕️ Med memory-funktion
☕️ ThermoJet-funktion
☕️ Hurtig opvarmning

Her kan du se en demonstrationsvideo af Sage Barista Touch. Videoen er produceret af Sage: 

https://www.youtube.com/watch?v=WF5o8uw31Dc

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 

 4,4 ud af 5 stjerner hos den britiske kaffe-blog CoffeeTeaClub.co.uk 
 Kåret til ”Editor’s Choice” hos den britiske kaffe-side BeanToCupCoffee.co.uk

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.238,00 Kr. 0,00 Kr. 2.238,00 Kr. Læs mere
2.311,00 Kr. 0,00 Kr. 2.311,00 Kr. Læs mere
4.999,00 Kr. 0,00 Kr. 4.999,00 Kr. Læs mere

Espressomaskinen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 har været testet af to forskellige hold eksperter, som begge er meget imponerede over modellen.

Her er tale om den britiske kaffe-blog CoffeeTeaClub.co.uk og den britiske kaffe-side BeanToCupCoffee.co.uk, som begge har testet modellen på udvalgte parametre.

De gode præstationer resulterer i en flot score på 4,4 ud af 5 stjerner hos CoffeeTeaClub.co.uk samt et stempel som ”Editor’s Choice” hos BeanToCupCoffee.co.uk.

Kort om DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 hører til de store og rummelige, fuldautomatiske espressomaskiner. Her er nemlig tale om en model, der både har en stor vandbeholder og en stor bønnebeholder.

Kapaciteten på disse ligger på henholdsvis 1,8 liter samt 200 gram, hvilket er en del. Det betyder, at denne model fortrinsvis brygger kaffe via hele bønner, men hvis man fortrækker det, kan man også anvende formalet kaffe.

Eftersom her er tale om en stor, fuldautomatisk model, så kan DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 brygge en lang række kaffetyper, idet modellen også er udstyret med en mælkeskummer – det betyder, at man både vil kunne få mørk espresso men også kaffetyper med mælk såsom cappuccino.

Brug og funktioner

Selv om DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 er en fuldautomatisk maskine, der kan brygge kaffen mere eller mindre selv, så kommer modellen også med muligheden for at lade forbrugeren bestemme en del, hvis han eller hun ønsker det.

Man kan nemlig manuelt indstille både malingen, vandmængde, kaffemængde, vandets hårdhed og temperatur.

Herefter sørger modellens unikke Thermo System for, at den ønskede temperatur holdes konstant, så resultatet bliver bedst muligt.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 kommer desuden med en smart Auto-Sluk funktion, så der ikke sker noget, hvis man glemmer at slukke modellen, og et automatisk rengøringsprogram holder maskinen ren.

Der findes yderligere et automatisk afkalkningssystem, som holder espressomaskinen fri for kalk, så effektiviteten beholdes.

Eksperterne: Professionel kaffemaskine af meget høj kvalitet

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 er blandt andet blevet testet af den britiske blog CoffeTeaClub.co.uk, som giver modellen 4,4 ud af 5 stjerner.

Denne gode score gives af flere grunde: Eksperterne skriver f.eks., at modellen simpelthen er fantastisk og er bygget af meget høj kvalitet. Denne model er utrolig let at bruge, og den har et meget professionelt udtryk.

CoffeeTeaClub.co.uk fremhæver også, at DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 er meget alsidig, og det er smart, at man både kan anvende hele bønner og formalet kaffe. Hertil kommer, at kaffen smager fantastisk.

Der nævnes dog også nogle ulemper, og her synes eksperterne, at kaffekværnen larmer en smule, og så bliver drypbakken fyldt op meget hurtigt.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 er også blevet testet af kaffesiden BeanToCupCoffee.co.uk, som kårer modellen til Editor’s Choice.

Modellen får dette stempel, idet eksperterne mener, at her er tale om en fremragende kaffemaskine. Kaffen smager virkelig godt, og så er modellen meget alsidig, da man har mange muligheder for at påvirke smagen.

Eksperterne konkluderer, at denne maskine er en af de bedste i prisklassen.

På den negative side skriver eksperterne dog, at det kan være en smule svært at lære at anvende mælkeskummeren korrekt, og så bliver kopholderen ikke helt så varm, som man kunne foretrække. 

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 – specifikationer 
🔴 Type: Fuldautomatisk espressomaskine
🔴 Mærke: DeLonghi
🔴 Vandbeholders kapacitet: 1,8 liter
🔴 Bønnebeholders kapacitet: 200 gram
🔴 Med kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskumningsfunktion: Ja
🔴 Mulighed for at indstille graden af formaling: Ja
🔴 Automatisk rengøringsprogram: Ja
🔴 Automatisk afkalkningsprogram: Ja
🔴 Højde: 35,1 centimeter
🔴 Bredde: 23,8 centimeter
🔴 Dybde: 43 centimeter
🔴 Vægt: 9 kilo

Udvalgte fordele ved DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110: 
☕️ Stor, fuldautomatisk model
☕️ Med kaffekværn og mælkeskummer
☕️ Til både espresso og cappuccino
☕️ Mulighed for både at indstille maling, temperatur, vandets hårdhed med mere
☕️ Rengørings- og afkalkningsprogrammer


Sage The Oracle Touch

 4.5 ud af 5 stjerner hos teknikmagasinet Techradar.com 
 8 ud af 10 stjerner hos det amerikanske magasin Wired.com 
 65 ud af 100 point hos Storbritanniens største testmagasin Which.co.uk 
 4.5 ud af 5 stjerner hos tyske Coffeeness.de

Sage The Oracle Touch

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
17.999,00 Kr. 0,00 Kr. 17.999,00 Kr. Læs mere

Både Techradar.com, Wired.com, Which.co.uk og Coffeeness.de har testet og anmeldt Sage The Oracle Touch.

Her har ekspertkilderne givet modellen en god bedømmelse, da de mener, at den fungerer effektivt og laver en god kop kaffe.

Mens eksperterne fra Techradar.com og Which.co.uk er glade for espressomaskinens kaffeegenskaber, hæfter Wired.com og Coffeeness.de sig ved maskinens nemme håndtering.

Selvom eksperterne er begejstrede for Sage The Oracle Touch, nævner de, at maskinen er forholdsvis dyr, samt at den for nogle kan være lidt for stor.

Espressomaskine med flere praktiske funktioner

Sage The Oracle Touch er en fuldautomatisk espressomaskine, der sørger for, at kaffen bliver brygget pr. automatik.

På maskinen kan der findes en lufttæt bønnebeholder med en kapacitet på 250 gram. Her bliver kaffebønnerne ført videre til en indbygget kaffekværn, der maler en præcis dosis af kaffe med hjælp fra porta-filteret.

Derudover brygges kaffen med en præcis og konstant temperatur med PID-temperaturkontrollen.

Sage The Oracle Touch er ydermere forsynet med to kedler, hvor den ene er en dampkedel.

Dampkedlen giver damp til eksempelvis mælkeskum. På den måde har man mulighed for at lave både espresso og skumme mælk samtidigt. Mælkens temperatur kan justeres.

Espressomaskinen gør desuden brug af lavtryks præ-infusion. Det vil sige, at maskinen veksler mellem at udvide kaffebønnerne samt lade kaffen trænge igennem. I sidste ende giver dette en bedre konsistens og smag.

Fleksibel espressomaskine, ifølge eksperterne

Sage The Oracle Touch er fremstillet i et enkelt og stilrent design. Eksperterne skriver, at dette er en fordel, da maskinen herved passer godt ind i mange køkkener.

Ifølge de fire ekspertkilder er der yderligere mulighed for at tilpasse kaffen efter egne ønsker. Dette er de begejstrede for, da man herved ”nemt kan lave sin favoritkaffe”.

Eksperterne fra Coffeeness.de forklarer, at man kan vælge ”kaffen på det intuitive og brugervenlige display og gemme indstillinger, hvis man har brug for det”.

Endvidere forklarer Techradar.com og Wired.com, at Sage The Oracle Touch giver ”en fantastisk fleksibilitet”, da man kan lave lige den kaffe, man ønsker. De er vilde med, at man kan justere både dosering, kaffestyrke og temperatur.

Eksperterne fra Wired.com hæfter sig derfor ved, at ”selvom det er en fuldautomatisk maskine, har man så mange valgmuligheder, at den er tæt på at være en form for manuel kaffemaskine”.

Dog gør alle eksperter, inklusive Which.co.uk, forbrugerne opmærksomme på, at maskinen er forholdsvis dyr.

Brugervenlig espressomaskine

Med Sage The Oracle Touch får man en brugervenlig model, der er udstyret med en TFT-touchskærm. Her kan man justere på de 45 forskellige indstillinger.

Maskinen kommer desuden med fem forudindstillede kaffe-drikke heriblandt long black latte, cappuccino, espresso og flat white.

Da maskinen kommer med en mælkeskummer, kan man også brygge et hav af kaffe-drikke med mælk.

Der er ligeledes mulighed for at gemme ens valgte indstillinger samt op til otte af de forskellige kaffe-drikke, man ofte brygger. Dette gør det nemt og hurtigt at brygge ens favoritkaffe, da man blot skal trykke på en enkelt knap.

Sage The Oracle Touch kan ligeledes brygge to kopper kaffe på samme tid og kommer med en vandbeholder, der kan rumme 2,5 liter samt en bønnebeholder med en kapacitet på 280 gram.

Specifikationer ved Sage The Oracle Touch
🔴 Type: Fuldautomatisk espressomaskine
🔴 Mærke: Sage
🔴 Vandbeholders kapacitet: 2,5 liter
🔴 Bønnebeholders kapacitet: 280 gram
🔴 Med kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskummer: Ja
🔴 Højde: 45,4 centimeter
🔴 Bredde: 39,2 centimeter
🔴 Dybde: 37,3 centimeter
🔴 Vægt: 16,6 kilo

Udvalgte fordele ved Sage The Oracle Touch:
☕️ Flere tilpasningsmuligheder
☕️ Med 45 forskellige indstillinger
☕️ Med mælkeskummer
☕️ Intuitiv touchskærm
☕️ Mulighed for at brygge to kopper kaffe samtidigt

Her kan du se en demonstrationsvideo af Sage The Oracle Touch. Videoen er produceret af Sage: 

https://www.youtube.com/watch?v=8FgpCt2rqKM

I det følgende vil vi fortælle lidt om espresso og kaffe generelt. Blandt andet vil vi komme ind på forskellen mellem kaffe og espresso, hvordan man selv laver en god espresso samt lidt generel information om det opkvikkende stof i kaffe – koffein.

Espresso og kaffe – hvad er forskellen?

Ofte kalder man bare alle typer af kaffe for ”kaffe” i daglig omtale, men der er faktisk en stor forskel på ”almindelig” kaffe og espresso.

Mørk ristning

Tænk.dk forklarer, at espresso er en type af kaffe, der er ristet mørkere end kaffen til for eksempel filterkaffe. Ofte er espressobønnerne af sorten Arabica, som har en mere aromatisk smag end sorten Robusta, som ofte bruges til andre typer kaffe.

Øristeriet.dk forklarer desuden, at espresso er ristet mørkere på grund af, at bryggemetoden i espressomaskinen er anderledes, da her brygges under tryk.

Tænk uddyber, at brygningen af espressokaffen foregår ved i 20-30 sekunder at presse 92-95 grader varmt vand igennem de tætpakkede espressobønner. Dette høje damptryk er også det, der gør, at skumlaget ”crema” dannes på toppen af espressoen.

Flere bønne-typer i espressoen

Øreisteriet.dk fortæller, at man ofte vil opleve, at der bruges omkring 2-6 bønnetyper til en espresso for at opnå en velafbalanceret helhed i smagen. Kafferisterens job er at finde bønnetyper, som komplementerer hinanden – for eksempel én bønnetype der har frugtagtig syrlighed, en anden der har en kraftig sødme og en tredje, der har en traditionel kaffesmag.

En anden forskel på espresso og almindelig kaffe er valget af bønnetyper. Hvor espresso som nævnt ofte består af flere typer bønner, så består den almindelige kaffe af bønner fra enten et bestemt land, farm eller endda mark.


Sådan laver du den bedste espresso

Norske friele.no forklarer, hvordan man bedst laver denne lille kop mørke og koncentrerede kaffe med en intens aroma og gylden crema på toppen – bedre kendt som espresso.espresso

Trin 1Start med at male bønnerne fint for at de kan afgive nok smag på den korte tid, som de er i kontakt med vandet.

Trin 2Pres herefter kaffen sammen med en såkaldt ”tamper”.

Trin 3Det ideelle tryk er 9 bar, når man skal lave espresso, og vandet bør være 92-96 grader varmt. Kontakten med vandet skal være på omkring 25 sekunder. Man kan desuden selv justere malingsgraden efter smag og behag.

Trin 4Er espressoen lavet korrekt, dannes et jævnt lag gyldent skum kaldet ”crema” på toppen. En korrekt crema vil være kompakt og have en højde på 3-4 millimeter. Skummet vil blive mørkere efter kort tid og derefter forsvinde helt på 3-4 minutter.


5 ting du bør vide om kaffe og koffein

Dr.dk fortæller her om 5 ting, der er værd at vide om kaffe og koffein – for nok giver kaffe et opvågnings-boost på en træt morgen eller sørger for, at man kan arbejde et par timer mere en sen aften, men hvad er det egentlig, koffein gør?

Hvad er koffein?

Koffein er et stimulerende stof, som giver en opkvikkende virkning – meget lig stoffer som amfetamin. Ved indtagelse af koffein oplever mange, at de vågner mere op, men koffein kan også påvirke kroppen negativt ved at forhøje blodtrykket og øge søvnløsheden.

Kaffe er en af hovedkilderne til koffein, men man kan også drikke energidrikke som for eksempel Red Bull.

 Hvor længer virker koffein i kroppen?

Koffeinen bliver efter indtaget absorberet i blodbanen og fordelt ud til hele kroppen. Efter omkring en time til halvanden vil man have den største koncentration af koffein i kroppen, og efter 3-7 timer halveres mængden. Dog afhænger dette af personen og hans eller hendes størrelse. Eksperterne råder til, at man stopper med at drikke kaffe, hvis man får det dårligt.

 Kan man få for meget koffein?

Man bør ikke være nervøs for en ”overdosis”, selv hvis man drikker mange kopper kaffe om dagen. Eksperterne mener ikke, at der vil være tale om giftige effekter hos voksne, så længe koffeinmængden er under 400 milligram om dagen. Hvis man er barn eller gravid, gælder der dog andre anbefalinger – se mere hos Sundhedsstyrelsen.

Kan man dø at af indtage for meget koffein?

Som netop nævnt så behøver man ikke være bange for sundhedsskadelige virkninger ved at drikke meget kaffe. Eksperterne vurderer nemlig, at man skal drikke omkring 80-100 kopper om dagen, hvis der skal være fare for at dø af indtaget – og man skal ydermere drikke kopperne lige efter hinanden.

Ekspertens råd

Der er ifølge flere undersøgelser belæg for, at det kan være decideret gavnligt at drikke kaffe. Eksperterne råder til, at man derfor sagtens kan indtage et par kopper eller lidt mere, men hold gerne igen med kaffen om aftenen, for ellers kan koffeinen skabe søvnproblemer.


Gode råd når du skal købe espressomaskineEspresso kopper

Før du vælger at investere i en espressomaskine, er der nogle elementer du bør tage med i overvejelserne. Her får du en kort gennemgang af nogle af de faktorer, som det er godt at være opmærksomme på:

Pris:
En espressomaskine er ikke en helt billig fornøjelse, og du kan nemt finde modeller der ligger langt over 10.000 kroner. Dog bør du være opmærksom på, at der tit er nogle billigere alternativer, der er mindst ligeså gode. Svenske Råd & Rön pointerer endda, at den dyreste model i deres test fra 2014 faktisk kom på sidsteplads. I espressoverdenen er der altså ikke altid sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Størrelse:
Nogle af de fuldautomatiske espressomaskiner er voluminøse og fylder en del. Jo flere ting de kan, jo større er de. Overvej derfor, hvad dit behov er, og hvor stor plads du kan afse på køkkenbordet. En enkel espressomaskine, der kun laver espresso, vil selvfølgelig fylde mindre. Vælger du en maskine med indbygget mælkebeholder til cappuccino, følger størrelsen efter.

Funktioner:
Nogle af modellerne er fuldautomatiske, og har både indbygget kaffekværn og mælkebeholder og -skummer. Her får du en færdigbrygget kop med kun ét tryk på knappen. Der er også modeller, hvor du kan vælge at komme formalet kaffe i, og modeller der har ekstern mælkeskummer, hvor mælken bliver skummet direkte ned i koppen. Hvis du vælger en maskine med indbygget mælkebeholder, skal du være klar over, at det kræver noget mere rengøring. Mælkerester og sur latte er aldrig særlig lækkert.

Tidsforbrug:
En afgørende faktor for mange er tidsforbruget. Hvis man køber en espressomaskine, er det ofte fordi man gerne vil have den færdige kaffe hurtigere, end hvis man skulle gøre alt manuelt. Derfor er det smart at være obs. på, hvor lang tid, hver maskine bruger på at brygge en kop. En travl morgen kan der være stor forskel på 1 og 2 minutters ventetid.

Kaffekværn:
Nogle modeller har en integreret kaffekværn og andre har ikke og ofte, så er det en smagssag om man foretrækker det ene eller det andet. Vælger man en model uden integreret kaffekværn, så er det værd at overveje, at investere i en, da friskkværnede kaffebønner betyder næsten lige så meget for kaffens kvalitet som espressomaskinens kvalitet. Overvejer du at investere i en kaffekværn, så kan du med fordel hente inspiration i Forbrugsguidens store kaffekværn test.


Video: Forskellen på almindelig kaffe og espresso

Forskellen på almindelig kaffe og espresso: Hvis du er interesseret i at lære mere omkring forskellen på almindelig kaffe og espressokaffe, så kan du med fordel se denne animeret video, hvor forskellen på de to typer gennemgåes.

https://www.youtube.com/watch?v=61xQt7pvEWU

Forskellen på de forskellige kaffetyper: Har du nogensinde tænkt over forskellen på de forskellige typer kaffe, som man ofte ser på kaffebarene?
Den næste video gennemgår forskellen på eksempelvis caffé latte og café au lait. I videoen forklarer de hvorfor at vi netop i Danmark, er i tvivl om forskellen. Det er der nemlig en helt særlig grund til.

https://www.youtube.com/watch?v=QbnyCxHs1GI

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke espressomaskiner er bedst i test?

DeLonghi ECAM21.117 Magnifica, DeLonghi ECAM 44.660.B, Sage The Oracle, Melitta Caffeo Varianza CSP, Jura E8 Platin, Sage Barista Pro, DeLonghi Prima Donna Elite ECAM 650.75 MS, DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 og Sage The Oracle Touch

🔍 Hvordan testes espressomaskinerne?

Espressomaskinerne testes ud fra parametre så som brugervenlighed, her under påfyldning, finjustering af indstillinger og rengøring. Ydermere vurderes kvaliteten af den bryggede espresso, samt temperaturen og ensartetheden såfremt flere kopper brygges efter hinanden. Ligeledes testes maskinernes evne til at skumme mælk. Slutteligt vurderes de på deres energiforbrug.

🤔 Hvordan vælger jeg den rigtige maskine?

Start med at finde ud af, hvilken type kaffemaskine, der dækker dine behov. Der findes overordnet 5 typer kaffemaskiner: kaffemaskine med filter, semiautomatisk espressomaskine, automatisk espressomaskine, fuldautomatisk espressomaskine og kapselkaffemaskine. Dernæst bør du overveje ting som funktioner, størrelse, brugervenlighed og pris.


Espressomaskine test – Disse tests har vi gennemgået:

Berlingske 🇩🇰testkilder
Avisen Berlingske har på deres online side præsenteret en test fra januar 2016, hvor de har testet fem forskellige espressomaskiner. Alle modellerne laver kaffe på kaffebønner, og nogle er fuldautomatiske med indbygget kaffekværn og mælkeskummer. Maskinerne er først og fremmest testet på smag og kaffekvalitet.

Barista Johannes Elm Niemann stod for at lave kaffen, og Søren Frank og Jens H. Thomsen lavede en blindtest af smagen. Derefter blev hver espressomaskine vurderet på design og brugervenlighed. Testen er præsenteret som en artikel, der deler hver eksperts egne oplevelser, samt giver hver model det fortjente antal stjerner. Du kan læse hele testen gratis her.


Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har leveret to omfattende tests af espressomaskiner. I 2014 testede de 20 helautomatiske espressomaskiner på en række parametre, blandt andet kaffens kvalitet (aroma og fylde), hvor lang tid hver maskine bruger på henholdsvis en og to kopper espresso, espressoens temperatur (som skal ligge på 67 grader) og hvor nem hver maskine er at gøre ren.

I testen fra 2016 tager Råd & Rön 16 nye modeller med, og tilføjer testelementer, som en større opdeling under hvert punkt – eksempelvis rengøring af hvert element i maskinen. Testen fra 2016 har også produktspecifikationer med, så man hurtigt kan se, hvad hver model kan skilte med.

Fælles for de to tests fra Råd & Rön er, at espressomaskinerne er testet i laboratorium af eksperter, og at resultatet er sat op som points ud fra hver parameter. Det giver et meget objektivt indtryk, hvor begrundelsen ikke altid er tydelig. Dette vejes der op for med de mange underpunkter, samt muligheden for at sammenligne de forskellige modeller i et interaktivt skema. Du kan se testen fra 2014 her og testen fra 2016 her. Vær opmærksom på at det kræver betalt abonnement at se hele testen.


Klikk.no 🇳🇴
Det norske online magasin Klikk.no har lavet en test af 5 forskellige kaffemaskiner. De slår hurtigt fast at den billigste model er den bedste, og espressomaskinen fra DeLonghi får terningkast 5 ud af 6 mulige. I testen har Klikk ladet to de kaffeeksperter Tøri Lindvik og Jørgen Lindvik, som er kaffebrændere hos Den gyldne Bønne, prøve de forskellige modeller.

Alle maskiner blev testet i at lave almindelig kaffe, espresso og cappuccino, både på de automatiske indstillinger og manuelt indstillet. Det vigtigste i testen var kvaliteten på selve kaffen, men der er også blevet testet for brugervenlighed, lydniveau, rengøringsvenlighed og display. Du kan læse testen hos Klikk.no gratis her.

I samme test har man også haft Miele CM 6350 til test, som sammen med espressomaskinen fra DeLonghi får topkarakter i testen. Espressomaskinen fra Miele bliver nemlig også bedømt med 5 ud af 6 point. Du kan læse mere her.

Klikk.no har ligeledes testet Siemens EQ.6, som får 4 ud af 6 point. Anmeldelsen af denne findes i samme artikel som ovenstående espressomaskiner.


Stiftung Warentest 🇩🇪
Stiftung Warentest er Tysklands største og mest anerkendte forbrugerorganisation og deres tests er kendte for grundige gennemgange og skrappe bedømmelser. De har lavet en grundig gennemgang af ikke mindre end 44 forskellige espressomaskiner, hvor modellerne Melitta Caffeo Varianza CSP og Jura E8 Platin fik en delt førsteplads.

Espressomaskinerne blev både testet på kvaliteten af den espresso de bryggede, selve smagen, brugervenlighed af maskinen, rengøring samt design og strømforbrug. Du kan læse hele testen her. Bemærk venligst, at det kræver betalt abonnement at tilgå det fulde indhold.


Expert Reviews 🇺🇸
Det britiske forbrugermagasin Expert Reviews har lavet en grundig gennemgang af espressomaskinen Melitta Caffeo Varianza CSP, som de giver intet mindre end fem stjerner ud af fem mulige. Modellen er blevet bedømt på alt fra design og strømforbrug, til dens evne til at måle bønner samt smagen på den espresso den brygger. Expert Reviews beskæftiger sig primært med nyheder, tests og anmeldelser af forbrugerelektronik og magasinet udmærker sig ved altid at gå i dybden med deres tests og behandle et givent produkt grundigt og kritisk. Du kan gratis læse hele testen her.

Expertreviews.com har ligeledes haft Sage The Barista Express til test. I testen gennemgår de en lang række af espressomaskinens funktioner, dens design og kaffens kvalitet. Maskinen bliver tildelt en samlet karakter på 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse deres anmeldelse her.

Expertreviews.co.uk har også testet og anmeldt Sage The Barista Touch, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Klik ind på Expertreviews.co.uk hjemmeside her for at læse anmeldelsen.


Medium.com 🇺🇸
Medium.com er et amerikansk online magasin, som dækker alt fra teknologi til kultur og forbrugstests. Magasinet har blandt andet foretaget en test af espressomaskinen Rocket Appartamento, som du kan læse her.


Frankfurter Allgemeine 🇩🇪
Den tyske avis Frankfurter Allgemeine har haft Siemens EQ.3 s300 til test. Her har de lavet en meget detaljeret anmeldelse af espressomaskinen. Vi har gennemgået testen, som naturligvis er skrevet på tysk. Hvis du behersker det tyske sprog, så kan du læse hele deres artikel her.

Det anbefales at læse teksten, hvis du overvejer at anskaffe dig Siemens EQ.3 s300, da deres test gennemgår alle fordele og ulemper meget grundigt.


Gastomand.dk 🇩🇰
Danske Gastomand har haft Siemens EQ.9 Connect til test. Her gennemgår de stort set alle de funktioner, som denne kaffemaskine er udstyret med. De tester blandt andet Wi-Fi funktionen, kaffens kvalitet, hvor nem den er at rengøre og meget mere.

Du kan læse hele deres test af maskinen på deres hjemmeside her.


Trustedreviews.com 🇬🇧
Den store internationale testside trustedreviews.com har lavet en detaljeret test af Delonghi Dedica. Her vurderer de en lang række relevante parametre og ender med at give den en samlet bedømmelse på 4,5 ud af 5 stjerner.

I testen bedømmer de blandt andet kaffens kvalitet, hvordan det er at bruge maskinen, samt kvalitet og funktioner. Du kan læse hele testen her.

Trustedreviews.com har ligeledes testet og anmeldt espressomaskinen Sage The Barista Touch, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Which.co.uk 🇬🇧
Englands største testmagasin which.co.uk har haft Sage The Barista Express til test. Testmagasinet har både positive og negative til at sige om maskinen. Selvom den laver god kaffe, så har den parametre hvor den godt kunne være bedre. Du kan læse hele testen på which.co.uk her.

Which.co.uk har også testet og anmeldt Sage Barista Pro og Sage The Oracle Touch, som de henholdsvis har kåret som værende et ”Best Buy” samt givet 65 ud af 100 point.

Læs hele anmeldelsen af Sage Barista Pro her. 

Læs hele anmeldelsen af Sage The Oracle Touch her.

Bemærk at de kræver betaling for at læse testen.


Stuff.tv 🇺🇸
Den amerikanske teknikside stuff.tv har også haft Sage The Barista Express til test. I artiklen tester stuff.tv en række forskellige espressomaskiner og giver dem alle en individuel karakter.

Her får Sage The Barista Express 5 ud af 5 stjerner, hvilket gør den til topscorer i testen.

Du kan læse hele artiklen her.


Cnet.com 🇺🇸
Det store internationale teknikside cnet.com har testet Sage The Barista Express. Det skal dog her nævnes, at det er Breville The Barista Express som de har haft til test. Maskinerne er ens, men forskellen er bare at i USA forhandles navnet som Breville.

Maskinen får 4,5 ud af 5 stjerner i deres test, hvor de gennemgår design, kvalitet og andre vigtige funktioner.

Du kan læse mere her.


Coffeeness.de 🇩🇪 
Coffeeness.de er en af Tysklands største kaffesider. Siden drives af kaffeentusiasten Arne Preuß. Han skriver om forskellige typer kaffe, kaffebrygning og ikke mindst test af forskellige kaffemaskiner.

Arne har blandt andet haft Melitta Caffeo Varianza til test, som bliver tildelt 4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele testen på hans hjemmeside her.

Arne har ligeledes haft Melitta Caffeo Solo til test. Denne espressomaskine bliver tildelt 4,5 ud af 5 stjerner. Denne test kan du læse på hjemmesiden her.

På hjemmesiden kan du også læse hans test af Miele CM 6350. Denne maskine bliver bedømt med topkarakter og får 5 ud af 5 stjerner. Denne test kan du læse her.

Ligeledes har haft Siemens EQ.3 s300 til test på hjemmesiden. Denne maskine får tildelt 4,5 ud af 5 stjerner. Denne artikel kan du læse her.

Coffeeness.de har ligeledes testet og anmeldt espressomaskinen Sage The Oracle Touch, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Coffeenation.co 🇦🇹
Det store østriske kaffeside Coffeenation har Siemens EQ.9 Connect til test. Her bedømmer de maskinen på en lang række testparametre og de nævne alle de ting som de synes godt om, samt de ting som trækker ned i karakteren.
Du kan læse hele artiklen på deres hjemmeside her.


BeanToCupCoffee.co.uk 🇬🇧
BeanToCupCoffee.co.uk er en britisk kaffe-side, som beskæftiger sig med forskellige aspekter af kaffebrygning. Deres mål er at hjælpe forbrugeren til at finde den bedste kaffemaskine.

Her har BeanToCupCoffee.co.uk testet espressomaskinen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110.Du kan læse hele anmeldelsen her.


CoffeeTeaClub.co.uk 🇬🇧
CoffeeTeaClub.co.uk er en britisk blog, der skriver om kaffe og te. Kaffe og te er hovedfokusset, men eksperterne beskæftiger sig også med tilbehør til drikkene som kaffemaskiner.

Derfor har CoffeeTeaClub.co.uk her testet espressomaskinen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110. Læs mere om testen her.


Coffeescience.org 🇺🇸
Hos Coffeescience.org er der mulighed for at finde en masse informationer om kaffe og kaffemaskiner. De leverer de seneste nyheder og forskning vedrørende kaffe og tester også diverse kaffeprodukter. Her har de testet og anmeldt Sage Barista Pro, som de har givet 7,7 ud af 10 stjerner. Læs hele anmeldelsen her.


Good Housekeeping 🇬🇧
Det britiske husholdningsmagasin Good Housekeeping skriver om forskellige produkter inden for kategorierne hus, hjem og have. Good Housekeeping har i denne omgang testet og anmeldt espressomaskinen Sage The Barista Touch, som de har givet 72 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen fra Good Housekeeping Institute her.


Seattlecoffeegear.com 🇺🇸
Seattlecoffeegear.com er en amerikansk kaffeside, der sælger kaffeprodukter samt skriver artikler om kaffe. På siden er der også mulighed for at finde forskellige tests af for eksempel espressomaskiner. Her er der tale om en test af Sage Barista Pro, som de har givet en god anmeldelse. Du kan læse hele testen af Sage Barista Pro her.


Techradar.com 🇺🇸
Teknikmagasinet Techradar.com fokuserer på produkter inden for den teknologiske verden. Derfor kan man finde nyheder, gode råd, guides samt tests og anmeldelser af et hav af produkter. De har blandt andet testet og anmeldt espressomaskinen Sage The Oracle Touch, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen fra Techradar.com, kan du klikke på dette link.


The Independent 🇬🇧
Den engelske avis The Independent er en af de største aviser i Storbritannien. Avisen leverer dagligt nyheder fra ind- og udland og skriver om et hav af emner. De tester og anmelder også forbrugerprodukter såsom espressomaskiner. Her har de testet syv espressomaskiner heriblandt Sage The Barista Touch. Du finder hele testen hos The Independent her.


Trustedcoffeereviews.co.uk 🇬🇧
Den britiske side Trustedcoffeereviews.co.uk anmelder alt, hvad der handler om kaffe. I denne omgang har de testet espressomaskinen Sage Barista Pro, som de har givet 9,9 ud af 10 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.


T3.com 🇺🇸
Det amerikanske teknikmagasin T3.com er et online magasin, der skriver om emner inden for gadgets og teknik. Hos T3.com kan man finde nyheder, guides, gode råd, dybdegående artikler samt tests og anmeldelser. Her har T3.com testet og anmeldt espressomaskinen Sage The Barista Touch, som de har givet en anbefaling. Du finder hele artiklen fra T3.com her.


Wired.com 🇺🇸
Det amerikanske magasin Wired.com fokuserer på alt lige fra IT til tele, kommunikation, data og teknik. Derudover skriver de også om andre emner samt tester og anmelder forbrugerprodukter. Her har Wired.com testet espressomaskinen Sage The Oracle Touch, som de har givet 8 ud af 10 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Andre relevante tests:

I denne espressomaskine test har du lært en masse omkring forskellige espressomaskiner, og du har fået et overblik over hvilke modeller der klarer sig bedst i test. Du har også lært mere omkring forskellen på espresso og almindelig kaffe.

Hos Forbrugsguiden kan du også læse en lang række andre tests, som kan hjælp med at gøre dig meget klogere på kaffebrygning. Vi har blandt andet også udgivet en Siemens espressomaskine test, hvor vi har specielt fokus på anmeldernes vurderinger af netop Siemens maskinerne.

Ligeså kan du læse nogle af vores andre producent-specifikke tests. Her finder du vores DeLongi Magnifica, vores Miele espressomaskine test, vores Siemens espressomaskine test, vores Krups espressomaskine test, vores DeLonghi espressomaskine test eller vores Melitta Caffeo Solo test, der bringer dig alle anmeldernes favoritter.

Du kan også bare læse vores helt traditionelle kaffemaskine test. I denne artikel har vi fokus på eksperternes vurdering af en række traditionelle kaffemaskiner, fra en lang række forskellige brands. I denne artikel har vi altså ikke fokus på specifikke mærker, men vi har samlet alle de kaffemaskiner vi kunne finde, som har fået gode anmeldelser i anerkendte tests.

Men skulle der være et bestemt mærke, du er særligt interesseret i, finder du her vores producent-specifikke tests. Læs fx vores vores  Siemens kaffemaskine test, vores Melitta kaffemaskine test, vores Jura kaffemaskine test, vores Bosch kaffemaskine test, vores Wilfa kaffemaskine test og vores KitchenAid kaffemaskine test. I disse artikler finder du de bedst anmeldte modeller fra de forskellige producenter.

Indenfor traditionelle kaffemaskiner er Moccamaster en af de meget populære mærker. Vi har fået mange henvendelser fra læsere, der ønskede at vi skrev en artikel med specifik fokus på netop Moccamaster. Derfor har vi udarbejdet en Moccamaster test, hvor du finder gennemgang og prissammenligning af de Moccamaster modeller, som eksperterne har vurderet bedst.

Mange forbrugere er også glade for kaffemaskiner med indbygget kværne, hvilket gør at du altid kan få friskmalet kaffe. Hos Forbrugsguiden har vi udarbejdet en kaffemaskine med kværn test, hvor du får et nemt og overskueligt overblik over de bedste modeller på markedet netop nu. Du finder naturligvis også prissammenligning af de forskellige produkter i artiklen.

{{ reviewsOverall }} / 5   (2 Vurderinger)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse