Mælkeskummer Test 2020 – De bedste mælkeskummere ifølge eksperterne

0

Testvinder Guide 2020: Denne artikel ser nærmere på tests af forskellige mælkeskummere. Ud fra eksperternes vurderinger i forskellige tests gennemgår vi mælkeskummerne en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt model til et godt køb.

Vi har set nærmere på et antal tyske testsites, der har testet forskellige mælkeskummere. Der er tale om blandt andet Computer Bild, TestFazit og Testberichte. Desuden har vi også set på tests i de britiske aviser The Evening Standard og The Independent, hvor eksperter vurderer et udvalg af mælkeskummere.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne mælkeskummer test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste mælkeskummere
🔸 Guide til hvad mælkeskum er
🔸 Information om mælkens påvirkning af kaffens kvalitet
🔸 Guide til at finde din foretrukne specialkaffe
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Mælkeskummer test 2020 – Her er de 5 bedste modeller ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du de mælkeskummere der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en lang række eksperttests, og viser dig her de modeller der får bedst bedømmelser. Du finder også prissammenligning af de forskellige mælkeskummere, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de billigste forhandlere.


Gastroback Latte Magic

✅ Testvinder hos tyske ETM Magazine
✅ Testvinder hos tyske Technik Zu Hause
✅ Topscorer hos tyske Testsieger
✅ Topscorer hos tyske Testberichte

Gastroback Latte Magic

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
409,00 Kr. 0,00 Kr. 409,00 Kr. Læs mere
460,00 Kr. 0,00 Kr. 460,00 Kr. Læs mere
508,00 Kr. 0,00 Kr. 508,00 Kr. Læs mere
508,00 Kr. 0,00 Kr. 508,00 Kr. Læs mere
699,00 Kr. 0,00 Kr. 699,00 Kr. Læs mere

Flere tyske testsites har testet modellen Gastroback Latte Magic sammen med et udvalg af andre gode mælkeskummere. Gastroback Latte Magic er blevet testet på flere parametre og konklusionen fra eksperterne fra både ETM Magazine, Technik Zu Hause, Testsieger og Testberichte lyder, at Gastroback Latte Magic er en rigtig god mælkeskummer, som med fordel kan anvendes til både cappuccino, latte macchiato, espresso samt andre specialkaffetyper. Modellen er så god, at den slutter i toppen af alle tests.

Cremet mælkeskum

Den elektriske mælkeskummer Gastroback Latte Magic er en alsidig mælkeskummer, som med fordel kan bruges ligegyldig hvilken form for kaffe, man foretrækker. Modellen kan nemlig producere både varmt og koldt skum og skummet får en fløjlsblød konsistens, som både kan bruges i selve kaffen og på toppen som ”låget” på drikken. Modellens temperatur er god og varmelementet sørger for, at temperaturen ikke kommer op over omkring 70 grader, da en for høj varme giver mælkeskummet en uklædelig bismag.

Stor model

Med Gastroback Latte Magic er det muligt at lave mælkeskum til flere kopper samtidig, da modellens kapacitet er på 350 ml. mælk. Modellen roses for denne lette rengøring, og rengøringen gøres endnu lettere, da Gastroback Latte Magic er udstyret med non-stick belægning, der gør, at mælken har sværere ved at sætte sig fast.  Den høje varme kan nemlig let få mælken til at brænde sig fast. Desuden har modellen en aftagelig spiral, som fremmer en let rengøring.

God til hele familien

Mange familier drikker special-kaffetyper såsom cappuccino og café latte og Gastroback Latte Magic er skabt til at lave velsmagende skum til netop dette formål. Familier med børn vil dog også kunne få glæde af modellen, da den også er god til at producere varm kakao. Her er kapaciteten dog på 250 ml. Der er også fokus på sikkerheden på Gastroback Latte Magic, for den er udstyret med en automatisk slukkefunktion, og den bliver ikke særlig varm udenpå.

Gastroback Latte Magic er desuden en lydløs model takket være det magnetiske drevsystem, og det er let at følge med i processen, da låget er gennemsigtigt.

Udvalgte fordele ved Gastroback Latte Magic:
🔵 Mælkeskum bliver cremet og blødt
🔵 God til mange kaffetyper inklusiv kakao
🔵 Stor kapacitet
🔵 Non-stick belægning giver lettere rengøring
🔵 Lydløs model


Philips CA6500

✅ Topscorer hos tyske TestFazit

Philips CA6500

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
484,00 Kr. 0,00 Kr. 484,00 Kr. Læs mere
503,00 Kr. 0,00 Kr. 503,00 Kr. Læs mere

Philips CA6500 er blevet testet af det tyske testsite TestFazit, der har foretaget grundige undersøgelser blandt flere forskellige mælkeskummere. Philips CA6500 har været testet for kvaliteten af skummet, funktioner, brugervenlighed og rengøring, og på næsten alle punkter bliver modellen rost af eksperterne.

Lille model med godt mælkeskum

En af hovedårsagerne til, at Philips CA6500 bliver fremhævet som en god mælkeskummer er størrelsen. Philips CA6500 er nemlig en relativt lille model, der har en kapacitet på 120 ml. Det er selvsagt ikke ret meget, men eksperterne har undersøgt, at det stadig er nok til omkring en stor latte macchiato eller to cappuccinoer. Modellen er primært blevet testet på evnerne inden for produktionen af varmt mælkeskum, og både opskumnings-processen og det færdige resultat er rigtig godt med et finporeret skum. Det tager knap to minutter at få varmet og skummet mælken, og her er temperaturen på knap 70 grader.

Flot udseende

Hvis man går meget op i designet i sit køkken, er det ikke til at komme udenom Philips CA6500. Eksperterne er meget imponerede over både design og udformning på Philips CA6500, og modellen kaldes ligefrem ”smuk”. Designet er simpelt og moderne, og selve kanden er lavet i højglansplastik i en flot nuance af sort. Udover det flotte udseende så er Philips CA6500 også rigtig let at bruge, og den medfølgende manual er skrevet på flere sprog og fortæller kortfattet om produktets brug.

Let at producere mælkeskum

Designets strømlinede ydre brydes ikke af knapper eller displays, for Philips CA6500 er født med kun en enkelt kontrolknap. Knappen er diskret, og et kortvarigt tryk på denne giver opvarmet og skummet mælk. Holdes knappen nede, bliver mælken i stedet koldskummet. Denne model er desuden en meget støjsvag model, og den eneste rigtige ulempe ved den er, at mælkekanden og de fleste medfølgende dele ikke kan komme i opvaskemaskinen. Dog er Philips CA6500 udstyret med en non-stick belægning, der gør, at mælkerester har svært ved at sætte sig fast – selv ved høje temperaturer.

Udvalgte fordele ved Philips CA6500:
🔵 Lille men effektiv model
🔵 Ideel til kontoret
🔵 Mulighed for mange skumtyper
🔵 Cremet skum
🔵 Virkelig flot design


Bodum Latteo mælkeskummer

✅ Topscorer hos tyske TestFazit
✅ Topscorer hos britiske The Independent

Bodum Latteo maelkeskummer

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
229,00 Kr. 39,00 Kr. 268,00 Kr. Læs mere

Både det tyske testsite TestFazit og den britiske avis The Independent har testet et udvalg af gode mælkeskummere for at finde den model, der både producerer det bedste mælkeskum samt er brugervenlig, har gode funktioner og let at gøre ren. Det er svært at finde en model, der kan opfylde alle kriterierne, men modellen Bodum Latteo mælkeskummer kommer rigtig tæt på, idet denne mælkeskummer scorer gode point over stort set hele linjen. Både TestFazit og The Independent er så glade for Bodum Latteo mælkeskummer, at modellen bliver topscorer i begge tests.

Manuel model giver luftigt skum

Bodum Latteo mælkeskummer er modsat de fleste andre testede modeller en manuel model, som ikke bruger strøm. Processen er derfor meget lige til, idet man blot hælder mælk i den medfølgende glaskande, og derefter bevæger man stemplet op og ned. Herefter får man cremet, koldt mælkeskum, som eksperterne vurderer til at have en rigtig blød og flot konsistens. Boblerne forbliver helt små, og fremkommer der større bobler, når man bevæger stemplet, så forsvinder de hurtigt.

Fra koldt til varmt skum

Ønsker man varmt mælkeskum, kan man med fordel blot sætte det kolde mælkeskum i mikrobølgeovnen i omkring et halvt minut, og herefter bliver det kolde skum varmt. Bodum Latteo mælkeskummers medfølgende glaskande, som det kolde skum bliver lavet i, er skabt til at tåle varmen, så for lethedens skyld kan man sætte kanden direkte i mikrobølgeovnen med det samme. Modellen er således en robust model, der kan holde til meget. Stemplet er fremstillet i rustfrit stål og plast, og det kan sagtens holde til at blive vasket i opvaskemaskinen, og da modellen ikke er forbundet til strøm, kan de resterende dele også komme i opvaskemaskinen.

Lille men let model

Bodum Latteo mælkeskummer er ikke den største mælkeskummer, men med en kapacitet på 250 ml. fremstiller modellen stadig nok skum til flere cappuccinoer. Modellen er desuden let at bruge, og den manuelle håndtering foregår let. Mælken skal manuelt skummes i omkring et minut, og lad skummet stå et øjeblik, mens det tykner. Herefter kan skummet enten varmes op eller bruges koldt – gerne i is-drinks hvor det cremede skum giver drikken en god konsistens og smag. En anden fordel ved Bodum Latteo mælkeskummer er, at den er god ved alle typer mælk og ikke kun sødmælk, som normalt er den foretrukne mælk at skumme.

Udvalgte fordele ved Bodum Latteo mælkeskummer:
🔵 Manuel model, der ikke bruger strøm
🔵 Let at fremstille koldt og cremet skum
🔵 Det kolde skum kan varmes op i mikrobølgeovn
🔵 Solid model
🔵 God til alle typer mælk


Krups Automatisk mælkeskummer

✅ Anbefalet hos britiske The Evening Standard

Krups Automatisk maelkeskummer

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
599,00 Kr. 0,00 Kr. 599,00 Kr. Læs mere
1.399,00 Kr. 0,00 Kr. 1.399,00 Kr. Læs mere

Den London-baserede avis The Evening Standard beskæftiger sig med emner, der interesserer londonerne, og det gælder også et emne så moderne som specialkaffe, og de elementer der kræves for selv at lave den kaffe, de normalt køber på cafeen. Derfor har avisen testet et udvalg af mælkeskummere, og det tæller også Krups Automatisk mælkeskummer, som får rigtig gode kommentarer med på vejen af eksperterne.

Tre forskellige slags skum

Krups Automatisk mælkeskummer gør det rigtig let for forbrugeren at få netop den type kaffe med tilhørende skum, som han eller hun ønsker. Modellen har tre forskellige indstillinger med hver sin knap – cappuccino, latte og varm mælk, hvilket gør det let og hurtigt at vælge sin favorit. Det er desuden muligt at specificere hvilken slags skum, man ønsker, for at skabe den perfekte kop kaffe. Efter valget mellem de tre indstillinger viser den blå LED-indikator den valgte indstilling, og man kan følge med i processen gennem det transparente låg.

Høj brugervenlighed

Udover det velproducerede skum, der er både blødt og cremet, er det især brugervenligheden, som eksperterne roser Krups Automatisk mælkeskummer for. Modellen er automatisk og klarer dermed skumnigen selv, men den er samtidig ledningsfri således, at den kan stå hvor som helst – også i stuen, hvis man ønsker flere kopper og vil nyde dem lidt ad gangen. Designet på Krups Automatisk mælkeskummer er desuden konstrueret således, at man kan hælde fra alle vinkler, hvilket betyder, at modellen ikke spilder nær så let og dermed kræver yderligere rengøring.

Gode funktioner

Krups Automatisk mælkeskummer har tænkt på det meste, hvad angår forbrugerens bekvemmelighed, og det tæller også de afmålingslinjer, som kanden har indvendigt. På den måde ved man altid, hvor meget mælk man skal fylde på, så man altid får den præcise mængde skum. Håndtaget er behageligt at holde på, og man holder hånden i en sådan vinkel, at man ikke kommer til at brænde sig. For en ekstra sikkerhed har Krups Automatisk mælkeskummer en automatisk sluk-funktion, og non-stick belægning sørger for, at mælkerester har svært ved at sætte sig fast.

Udvalgte fordele ved Krups Automatisk mælkeskummer:
🔵  Tre nøje udvalgte indstillinger for cappuccino, latte og varm mælk
🔵  Skummet bliver cremet og blødt
🔵  Let at følge med i processen
🔵  Brugervenlig model, som er let at anvende
🔵  God sikkerhed


maelkeskummerHvordan bliver mælkeskummet bedst?

Kan det virkelig være rigtigt, at det er køernes skyld, hvor godt dit mælkeskum bliver? Det lyder som en søforklaring, men faktisk er der noget om sagen. Videnskab.dk har undersøgt problemstillingen, som starter med en kort men teknisk definition af, hvordan mælkeskum egentlig dannes:

Højt skum bliver stående

Videnskab.dk fortæller, at mælken skummes ved, at man puster damp ind i mælken. Dette skaber meget små luftbobler, som er omkranset af tynde skaller af protein, og der løber små kanaler imellem luftboblerne. Det er på grund af disse kanaler, at skummet ikke falder sammen igen, for her sætter fedtdråberne fra mælken sig fast og fungerer som propper. Der sker også en overfladespænding i processen, når skummets proteinmolekyler tiltrækker hinanden og skaber en sammenhængskraft og holder hinanden fast, og dette bidrager også til, at skummet bliver stående og ikke falder sammen.

Små luftbobler er vejen til stabilt skum, og de små luftbobler bestemmes af indholdet af protein i mælken. De små bobler er gode, da de gør skummet mere elastisk og lettere at styre. Boblernes størrelse påvirker dermed også, hvor let det er for baristaerne at lave mønstre i kaffen, og jo mindre bobler, jo lettere er det at lave mønstrene.

Mælkens fedtindhold er afgørende

Tilbage til koen ude på marken og dens mælk, for om mælkeskummen bliver god og stabil afhænger faktisk af mælkens sammensætning. Fedtindholdet i mælken har nemlig en vigtig betydning for skummets konsistens, og jo federe mælken er, jo mere stabilt bliver skummet, da det bløde fedt i fedtdråberne presses ud og klistrer fedtdråberne sammen som en slags lim, så de danner en fin og robust kæde.

Man får det bedste resultat, når man bruger homogeniseret mælk, da uhomogeniseret mælk har store fedtdråber, som gør skummet ustabilt og får det til at falde hurtigere sammen. Derfor er det bedst ikke at bruge økologisk mælk til at lave mælkeskum, for økologisk mælk er netop ikke homogeniseret.

Transport og sæbe ødelægger mulighederne for skum

En anden forklaring på, at det nogle gange kan være svært at få flot, oprejst mælkeskum, skal findes i transporten af mælken. Transporten af den ubehandlede mælk fra gården til mejeriet kan godt ryste mælken meget, og for mange rystelser kan ødelægge fedtdråberne i mælken. Det medfører, at bestemte enzymer kan påvirke fedtet og frigive fedtsyrer. Kommer der for mange fedtsyrer i mælken, bliver overfladespændingerne omkring proteinerne ødelagt, og det vil medføre, at skummet falder sammen.

Nogle gange er det helt små ting, der påvirker effekten, og det gælder også for mælkeskummet. En anden faktor, der kan ødelægge mulighederne for flot og fast skum, er sæbe og opvaskemiddel. Det er svært at undgå, at der sidder rester af opvaskemiddel i kanden, og al sæbe ødelægger også overfladespændingerne, ligesom fedtsyrer gør.

Sådan laver du selv det bedste mælkeskum i helt korte træk:

– Mælketype: Vælg sødmælk, som er den mælketype, der har det højeste fedtindhold

– Homogenisering: Undgå at bruge økologisk mælk, da det er uhomogeniseret

– Varme: Varm maksimalt mælken op til omkring 65 grader, da højere temperaturer giver en kedelig bismag


Hvad betyder mælken for kvaliteten af mælkeskummet?

maelkArla.dk skriver, at man får det bedste mælkeskum ved at bruge en halv deciliter varm mælk til hver 1 deciliter stærk kaffe. Mælken skal piskes omkring et minut i mælkeskummeren, når den varme mælk har nået en temperatur på omkring 60 grader. Som tommelfingerregel bliver skummet mere luftigt, hvis der piskes mindre mængder ad gangen.

Arla.dk nævner også, at alle typer af mælk kan bruges til at fremstille mælkeskum. Det er blot resultatet, der bliver forskelligt. Herunder følger nærmere forklaring af, hvordan de forskellige mælketyper påvirker mælkeskummet:

Skummetmælk og minimælk: Mager mælk giver et stabilt skum, som mest af alt minder om meget stiftpiskede æggehvider. Mager mælk giver dog en begrænset afrunding i kaffen, men hvis man gerne vil spare på kalorierne, er skummetmælk eller minimælk gode valg.

Letmælk: Letmælk fungerer ikke så godt, som hverken sødmælk eller de magre mælketyper, da skummet bliver meget blødt og ikke helt så stabilt.

Sødmælk: Sødmælk giver et både blødt og cremet mælkeskum, som også er stabilt. Den fede sødmælk tilfører en god afrunding til kaffen på grund af det højere fedtindhold.


Find din favorit specialkaffe

Café latte, cappuccino, espresso, macchiato…. Mange af typerne ligner hinanden meget, så derfor guider vi her til, hvad de enkelte og populære kaffetyper indeholder baseret på artikler fra Euroman og Latte Art Guide:

Espresso: Espressoen udgør fundamentet for de fleste andre kaffevarianter. Den brygges ikke på en bestemt bønnetype men er kaffe, der er brygget under tryk. Dette tryk presser smagsstoffer og olier ud af bønnerne og giver en meget koncentreret smag.

Dobbelt-espresso: Som navnet antyder, så er der tale om to skud espresso i en kop. Dobbelt-espresso er derfor en meget stærk kaffe.

Espresso macchiato: Denne variant er espresso med mælkeskum ovenpå. Skummet holder både på varmen men også på aromaen og smagen.

Americano: En stærkere type som består af et dobbeltshot espresso toppet med varmt vand. Kan godt være lidt bitter i smagen, så derfor kan man med fordel fjerne skummet fra espressoen. Bryg også gerne espressoen direkte oven på vandet i stedet for at hælde det kogende vand oven på espressoen.

Café latte: Latte er en af de mildere kaffevarianter, og på mange måder er latte en blid og sød udgave af espressoen med sit høje mælkeindhold. Latte består gerne af et eller to skud espresso toppet med en god portion mælk. Øverst lægges et lag mælkeskum, som både holder på varmen og gør drikken rar at nippe til. Smagen af kaffen kan let udvandes ved at komme for meget mælk i. Nogle tilsætter mælken kold, mens andre tilsætter den varm.

Cappuccino: Cappuccinoen har fået et ry for at være meget sød med lige dele espresso, mælk og skum. Det mener eksperterne dog er synd. I stedet bør en cappuccino bestå af mere mælk og mindre skum, således at kun en femtedel af kaffen er skum. Tilsæt gerne en deciliter mælk til cappuccinoen. Traditionelt set bruges dog meget skum til en cappuccino og gerne med et drys chokolade på toppen.

Cortado: En mindre kendt variant, der kaldes den maskuline latte. Cortado består af to skud espresso, som toppes med sødmælk uden skum. Smager af mere end latten.

Mocha: Mochaen er en blanding mellem cappuccino og varm chokolade. Mochaen fremstilles ved, at et espresso-shot mikses med kakaopulver, og derefter tilsættes mælk og mælkeskum.

kaffetyper


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke mælkeskummere er bedst i test?

Gastroback Latte Magic og Severin SM 9685

🔍 Hvordan testes mælkeskummerene?

Mælkeskummerene er primært blevet vurderet ud fra deres evner til at skumme kold og varm mælk. Derudover er de blevet bedømt på brugervenlighed, energiforbrug, byggekvalitet og støjniveau.

🤔 Hvorfor bliver kaffen bedre med skummet mælk?

Du oplever måske, at kaffen smager bedre, når du får den serveret med skummet mælk. En af grundende kan være, at når mælken piskes, øges dens volumen, og du kan bedre opleve smagen. Ydermere gør skummet mælk kaffen mere cremet.


Disse testkilder har vi anvendt i mælkeskummer testen:

Computer Bild 🇩🇪
Tyskland største online teknik-portal, som beskæftiger sig med alt inden for teknik og forbrugerliv. Sitet udfører en del tests, der også tæller denne test af 8 forskellige mælkeskummere. Læs mere her.

ETM Magazine 🇩🇪
Tysk testmagasin der foretager tests inden for husholdningsprodukter, teknik og fritid. Her er tale om en test af 12 mælkeskummere. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement.

Technik Zu Hause 🇩🇪
Tysk site, der hovedsagelig beskæftiger sig med hus, køkken og have. Her testes et udvalg af mælkeskummere. Læs mere her.

Testberichte 🇩🇪
Dette tyske site samler forskellige test og forbrugeranmeldelser og analyserer dem. Herefter dannes sitets egen faglige mening, og en samlet scorer gives. Læs mere her.

TestFazit 🇩🇪
TestFazit er et Tysk site med fokus på forbrugerlivet i hus, husholdning og køkken. Sitet foretager forskellige tests af forbrugerprodukter, og her er en række forskellige mælkeskummere blevet testet af sitets eksperter. Læs mere her.

Testsieger 🇩🇪
Dette tyske testsite samler og krydsrefererer forskelligt testmateriale. På baggrund af dette genereres en samlet og unik vurdering af produkterne. Læs mere her.

The Evening Standard 🇬🇧
Denne London-baserede daglige tabloidavis har et oplag på 600.000 eksemplarer, og avisen skriver både om nyhedsstof, sport, underholdning og forbrugerstof. Her er der tale om 7 forskellige mælkeskummere. Læs mere her.

The Independent 🇬🇧
Den britiske avis er en af de største og mest omfangsrige britiske aviser. Der skrives om nyhedsstof, sport, politik og udland m.m., men forbrugerstof og mad har også en plads i avisen. I denne test har avisen fundet de 5 bedste mælkeskummere. Læs mere her.

T3.com 🇺🇸
Den amerikanske test- og gadgetside T3.com skriver om alt, der har med gadgets at gøre. Udover at levere artikler og guides, så anmelder og tester de også produkter. De har lavet en test af 5 mælkeskummere heriblandt Severin SM 9688. Du kan læse hele testen her.

Øvrige tests

Du kan med fordel også læse vores espressomaskine test. I denne artikel kan du lære meget mere hvilke espressomaskiner der er blevet bedømt som de bedste på markedet, ifølge eksperter på området.

Du kan også læse Forbrugsguidens nespressomaskine test, hvis du er mere til kaffe brygget på kapsler. I denne artikel kan du se en komplet oversigt over hvilken modeller som eksperterne har kåret til testvindere. Desuden har vi også udarbejdet en traditionel kapsel kaffemaskine test, hvor vi kigger nærmere på de kapsel kaffemaskiner der får bedst bedømmelse på markedet, uafhængigt af producent og modeller.

Hvis du derimod er til helt traditionel kaffe, så har vi også udarbejdet en traditionel kaffemaskine test, hvor du også kan lære mere om hvilke modeller der er de bedste på markedet, ifølge eksperterne.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse