Mælkeskummer Test 2021 – De bedste mælkeskummere ifølge eksperterne

Senest opdateret den 0

Testvinder Guide 2021: Denne artikel ser nærmere på tests af forskellige mælkeskummere. Ud fra eksperternes vurderinger i forskellige tests gennemgår vi mælkeskummerne en for en for at finde frem til, hvad der gør hver enkelt model til et godt køb.

Vi har set nærmere på et antal tyske testsites, der har testet forskellige mælkeskummere. Der er tale om blandt andet Computer Bild, TestFazit og Testberichte. Desuden har vi også set på tests i de britiske aviser The Evening Standard og The Independent, hvor eksperter vurderer et udvalg af mælkeskummere.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne mælkeskummer test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste mælkeskummere
🔸 Guide til hvad mælkeskum er
🔸 Information om mælkens påvirkning af kaffens kvalitet
🔸 Guide til at finde din foretrukne specialkaffe
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Mælkeskummer test 2021 – Her er de 9 bedste modeller ifølge eksperterne

I nedenstående sektion finder du de mælkeskummere der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en lang række eksperttests, og viser dig her de modeller der får bedst bedømmelser. Du finder også prissammenligning af de forskellige mælkeskummere, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de billigste forhandlere.


Gastroback Latte Magic

✅ Testvinder hos tyske ETM Magazine
✅ Testvinder hos tyske Technik Zu Hause
✅ Topscorer hos tyske Testsieger
✅ Topscorer hos tyske Testberichte

Gastroback Latte Magic

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
388,00 388,00 Læs mere
421,00 421,00 Læs mere
0,00 479,00 Læs mere

.
Flere tyske testsites har testet modellen Gastroback Latte Magic sammen med et udvalg af andre gode mælkeskummere. Gastroback Latte Magic er blevet testet på flere parametre og konklusionen fra eksperterne fra både ETM Magazine, Technik Zu Hause, Testsieger og Testberichte lyder, at Gastroback Latte Magic er en rigtig god mælkeskummer, som med fordel kan anvendes til både cappuccino, latte macchiato, espresso samt andre specialkaffetyper. Modellen er så god, at den slutter i toppen af alle tests.

Cremet mælkeskum

Den elektriske mælkeskummer Gastroback Latte Magic er en alsidig mælkeskummer, som med fordel kan bruges ligegyldig hvilken form for kaffe, man foretrækker. Modellen kan nemlig producere både varmt og koldt skum og skummet får en fløjlsblød konsistens, som både kan bruges i selve kaffen og på toppen som ”låget” på drikken. Modellens temperatur er god og varmelementet sørger for, at temperaturen ikke kommer op over omkring 70 grader, da en for høj varme giver mælkeskummet en uklædelig bismag.

Stor model

Med Gastroback Latte Magic er det muligt at lave mælkeskum til flere kopper samtidig, da modellens kapacitet er på 350 ml. mælk. Modellen roses for denne lette rengøring, og rengøringen gøres endnu lettere, da Gastroback Latte Magic er udstyret med non-stick belægning, der gør, at mælken har sværere ved at sætte sig fast.  Den høje varme kan nemlig let få mælken til at brænde sig fast. Desuden har modellen en aftagelig spiral, som fremmer en let rengøring.

God til hele familien

Mange familier drikker special-kaffetyper såsom cappuccino og café latte og Gastroback Latte Magic er skabt til at lave velsmagende skum til netop dette formål. Familier med børn vil dog også kunne få glæde af modellen, da den også er god til at producere varm kakao. Her er kapaciteten dog på 250 ml. Der er også fokus på sikkerheden på Gastroback Latte Magic, for den er udstyret med en automatisk slukkefunktion, og den bliver ikke særlig varm udenpå.

Gastroback Latte Magic er desuden en lydløs model takket være det magnetiske drevsystem, og det er let at følge med i processen, da låget er gennemsigtigt.

Udvalgte fordele ved Gastroback Latte Magic:
🔵 Mælkeskum bliver cremet og blødt
🔵 God til mange kaffetyper inklusiv kakao
🔵 Stor kapacitet
🔵 Non-stick belægning giver lettere rengøring
🔵 Lydløs model


Melitta Cremio II

Topscorer hos Englands største testmagasin Which.co.uk
Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Melitta Cremio II

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
462,00 462,00 Læs mere
0,00 499,00 Læs mere
0,00 499,00 Læs mere
0,00 529,00 Læs mere
0,00 530,00 Læs mere

.
Både britiske Which.co.uk og danske Forbrugerrådet Tænk har testet og anmeldt Melitta Cremio II, som de begge har kåret som topscorer.

Dette har de blandt andet gjort, da de mener, at mælkeskummeren overordnet set klarer sig godt i alle deres tests. Dog er de mindre vilde med rengøringen, da den kan være en smule besværlig.

Mælkeskum med et enkelt tryk på en knap

Med Melitta Cremio II er der mulighed for at lave varm mælk eller mælkeskum med et enkelt tryk på en knap til sin cappuccino, caffe latte, macchiato eller en helt anden drik.

Den elektriske mælkeskummer varmer mælken op på ingen tid uden, at den brænder på, så man behøver ikke at holde øje med den. Den er nemlig lavet i et holdbart non-stick materiale.

Udover at lave mælkeskum til kaffedrikke er det også muligt at lave koldt mælkeskum til forskellige typer af desserter, hvis man ikke ønsker at bruge eksempelvis fløde.

Slukker automatisk

Melitta Cremio II er en praktisk og sikker mælkeskummer, der slukker automatisk, når man fjerner den fra basen. Man skal herved ikke bekymre sig om, hvorvidt man har glemt at slukke modellen efter brug.

Når man er færdig med at bruge Melitta Cremio II, skal selve kanden renses under vandhanen, mens både piskeren og låget kan vaskes i opvaskemaskinen. Der medfølger desuden tre forskellige piskeris alt efter, hvordan man ønsker mælkeskummet skal være.

Mælkeskummeren kan bruges til både komælk, laktosefri mælk og plantemælk.

God kapacitet

Melitta Cremio II har en motor med en effekt på 450 Watt, så den kan piske mælkeskummet optimalt.

Selve kapaciteten er på 100 til 250 ml. varm mælk og 100 til 150 ml. mælkeskum, hvorfor det er muligt at lave en del varm mælk eller mælkeskum til flere kopper kaffe eller til en hel dessert.

Sidst men ikke mindst har Melitta Cremio II en 360-graders base, så den er nem at tage af og på samt et ledningsoprul. Ledningen vil derfor ikke filtre sig sammen, hvis man placerer mælkeskummeren i et køkkenskab efter brug.

Udvalgte fordele ved Melitta Cremio II:
🔵 God kapacitet
🔵 Slukker automatisk
🔵 Alle dele tåler maskinopvask
🔵 Non-stick materiale
🔵 Kan både lave varmt og koldt mælkeskum samt varm mælk

Her kan du se en præsentationsvideo af Melitta Cremio II. Videoen er produceret af Melitta: 


Caso Fomini Crema

God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testsieger.de
Middel bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Caso Fomini Crema

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
306,00 306,00 Læs mere
335,00 335,00 Læs mere
459,00 459,00 Læs mere

.
Caso Fomini Crema er blevet testet og anmeldt af det tyske testmagasin Testsieger.de og det danske forbrugerråd Tænk. Begge ekspertkilder er begejstrede for mælkeskummeren, som de henholdsvis har givet en god bedømmelse samt en middel bedømmelse.

I deres anmeldelser skriver de, at Caso Fomini Crema er god til at lave mælkeskum og er nem at rengøre. Til gengæld er de mindre vilde med, at skummet sommetider sætter sig godt fast i kanden efter brug.

God mælkeskummer, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Testsieger.de er Caso Fomini Crema en ”god mælkeskummer”. De skriver eksempelvis, at modellen er ”ideel til at skumme små mængder mælk” samt, at det er muligt både at lave koldt og varmt mælkeskum, hvilket de mener er et stort plus.

De tyske eksperter fremhæver ydermere, at mælkeskummeren er lavet i et holdbart materiale og er hurtig til at lave mælkeskum. Dog er de mindre vilde med, at mælkeskummet sætter sig godt fast i kanden efter brug. Til gengæld synes de, at den er nem at rengøre.

Effektiv mælkeskummer

Med Caso Fomini Crema får man en effektiv mælkeskummer med en motoreffekt på 435 Watt, der både kan lave koldt og varmt mælkeskum samt varme mælk. Man kan herved bruge modellen til både ens kaffedrik, desserter eller lignende.

Hvis man laver skum, er der mulighed for at lave op til 100 ml. på en gang. Varmer man mælk, kan man varme op til 200 ml. ad gangen. Den har derfor en god kapacitet og kan lave varm mælk eller mælkeskum til et par kaffedrikke eller til en dessert.

Non-stick belægning

Caso Fomini Crema er fremstillet med et varmeisolerende greb samt en non-stick belægning, så mælken ikke brænder fast, når den varmes. Det sikrer, at modellen er nem at rengøre, når man er færdig med at bruge den. Rengøringen skal ske i hånden, da den ikke tåler maskinopvask.

Derudover slukker Caso Fomini Crema af sig selv takket være autosluk-funktionen. Herved skal man ikke bekymre sig, hvis man har glemt at slukke den.

Sidst men ikke mindst kommer mælkeskummeren med et gennemsigtigt låg samt en 360-graders base. Mens den 360-graders base sørger for, at det er nemt at tage basen af og på, gør det gennemsigtige låg det muligt at følge med under hele processen, så mælken ender med den ønskede konsistens.

Udvalgte fordele ved Caso Fomini Crema:
🔵 Gennemsigtigt låg
🔵 Autosluk-funktion
🔵 Kan både lave varmt og koldt mælkeskum samt varm mælk
🔵 Non-stick belægning
🔵 360-graders base


Dualit Mælkeskummer

Testvinder hos det britiske testmagasin t3.com
4,1/5 stjerner i bedømmelse af kunderne hos amazon.co.uk
4,5/5 stjerner i bedømmelse hos milkfrotherworld.co.uk
Rosende anmeldelse på coffeeandblogging.co.uk 

Dualit Mælkeskummer

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
638,00 638,00 Læs mere
753,00 753,00 Læs mere
753,00 753,00 Læs mere
812,00 812,00 Læs mere
1.099,00 1.099,00 Læs mere
.
Denne mælkeskummer er med til at skumme din mælk på ingen tid og laver den lækreste mælkeskum. Den kan lave både almindelig varm mælk, varm skummet og koldt skummet mælk, så mulighederne for at bruge mælken er uendelige.

Hurtig mælkeskummer 

I løbet af få minutter kan morgenkaffen være klar med perfekt mælkeskum på toppen – præcis som på en café. Det tager kun 2 minutter at skumme mælken, og så er den lækker og flot. Ikke nok med det, så kan skummet mælk også gøre kaffesmagen endnu bedre, da den bidrager med mere volumen i kaffen, og den kan derfor bedre smages. 

Dualit kan også med fordel bruges til mere end bare at skumme mælken til kaffen. Den kan også bruges til varm kakao, til at skumme lidt mælk til en milkshake eller andet lignende.

En mælkeskummer kan man nemt bruge flere gange om dagen, og den skal derfor ikke kun være funktionel, men også flot, når man skal se på den i løbet af dagen. 

Den har et flot og stilfuldt design, som pynter fint i alle slags køkkener. Den har desuden også kun en størrelse på 17 x 20 x 12 cm, så den fylder næsten ingenting og tager ikke en masse unødvendig plads på køkkenbordet. 

Nem rengøring

Duralit er ikke kun hurtigt til at skumme mælken til kaffen, den er også nem og hurtig at rengøre. 

Dens pisker kan nemt tages ud og dertil har den en non-stick belægning, som gør det hele meget nemmere. Det er nemt og enkelt at skylle den indvendigt og tørre den. Så er den klar til brug igen senere. Den slukker desuden automatisk for temperaturen, når den har opnået det ønskede resultat. På denne måde undgår man også, at mælken brænder fast og gør rengøringen kompliceret. 

Udvalgte fordele ved Dualit
🔵 Nem og enkel rengøring
🔵 God kapacitet
🔵 Rigtig god skum
🔵 Automatisk sluk 

Dualit vs. markedet

Denne mælkeskummer adskiller sig uden tvivl fra andre på markedet, da den nemt og enkelt laver den perfekte mælkeskum til kaffen. Den er nem at rengøre, og gør ikke morgenen mere besværlig end nødvendigt. Det er også derfor testmagsinet T3, har gjort den til testvinder. Den er nemlig ikke ligesom de andre. Den er bedre. 


Smeg MFF01 Mælkeskummer

Topvalg på dailyespresso.co.uk 
Vurderet som pengene værd af delish.com 
4,7/5 stjerner i kundebedømmelser på pricerunner.dk 
4,5/5 stjerner i kundebedømmelser på amazon.com 

Smeg MFF01 Mælkeskummer

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.395,00 1.395,00 Læs mere
1.590,00 1.590,00 Læs mere
.
Smegs mælkeskummer leverer en tyk og lækker skum til både din kaffe eller kakao. Den er med til at gøre morgenkaffen lidt mere luksuriøs med 6 forskellige programmer, som kan skumme mælken eller andet præcis som det skal.

God og hurtig mælkeskummer 

Denne effektive mælkeskummer varmer mælken op via induktionsvarme, og den leverer derfor en lækker og tyk mælkeskum til kaffen. Den er dertil rigtig nem at bruge, da man blot skal hælde mælken i, sætte låget på, vælge det ønskede program og trykke på start. Det bliver ikke meget nemmere. Der er også flere programmer, som man kan vælge mellem. Det er alt fra koldt skummet mælk, tyk skum, let skum og endda også muligheden for at vælge varm kakao. Den kan skumme præcis det, som der er behov for og endda også skumme plantebaserede mælk uden problemer. 

Der er desuden også en integreret vandmængdeindikator, så man kan holde styr på, hvor meget væske der kommer i, og at intet går til spilde. Det britiske delish.com har testet og afprøvet de forskellige funktioner, som Smeg tilbyder, og har givet den mange rosende ord med på vejen, både for kvalitet, men også for dens brugervenlige design. 

Flot og lækkert retro-design  

Smegs mælkeskummer er lavet i samme design som resten af deres klassiske og stilfulde retro-stil. Det velkendte Smeg design er en flot tilføjelse til køkkenet. Hvis man allerede i forvejen ejer andre Smeg hvidevarer eller køkkenudstyr, så vil det passe perfekt ind. Den er ikke blot funktionel, men også klædelig i alle slags køkkener. Der kan vælges mellem flere flotte farver, så det kan passe ind i køkkenet eller til andet udstyr. 

Udvalgte fordele ved Smeg MFF01
🔵 6 forskellige programmer
🔵 Flot retro-design
🔵 Induktionsvarme
🔵 Tykt og lækkert skum
🔵 Vandmængdeindikator
🔵 Fås i forskellige flotte farver

Smeg MFF01 vs. markedet

Smeg leverer altid hvidevarer og køkkenudstyr i høj kvalitet og god ydeevne, og denne mælkeskummer er ingen undtagelse. Den tilbyder hele 6 forskellige programmer til at skumme mælken præcis som ønsket, så der tages højde for alle præferencer. Det britiske delish.com også testet denne model, og siger, ligesom os, at den er alle pengene værd. Den giver ikke bare luksus, men også en god værdi for pengene. 


Bodum Bistro Mælkeskummer

4,4/5 stjerner på pricerunner.dk 
4,15/5 stjerner i kundebedømmelser på amazon.com 
Video anmeldelse af Bodum Bistro på youtube.com
4,6/5 stjerner i kundeanmeldelser på wayfair.com 

Bodum Bistro Mælkeskummer

i samarbejde med PriceRunner

En mælkeskummer kan nemt forvandle en ellers kedelig morgenkaffe til en kop kaffe med følelsen af rigtig at være på kaffebar. Denne model kan nemt og enkelt skumme mælken til kaffen, så hver morgen starter rigtig godt ud. 

Lækkert mælkeskum på ingen tid  

Bodum Bistro skummer hurtigt og nemt mælken til kaffen og sørger for at varme mælken op, så den ikke sænker temperaturen på kaffen. Det giver kaffen en god fyldig smag, uden at den bliver hurtig kold. Den er simpel og brugervenlig, da den ikke kræver et større arbejde for at sætte i gang. Den laver det lækreste skum på ingen tid. Flere kunder fremhæver også mælkeskummerens ydeevner på amazon.com, hvor der især fremhæves dens gode og tykke skum, som laves på ingen tid. 

Simpel rengøring 

Denne models indre er belagt med non-stick belægning, som hjælper med at sikre, at der ikke brænder mælk fast, og at det er nemt at rengøre den løbende. Det anbefales, at den rengøres efter brug, men dette skulle gerne forløbe helt uden problemer. Selv hvis uheldet skulle være ude, og mælken brænder på, så sørger belægningen for, at det nemt kan fjernes igen. 

Flot design 

Bodum Bistro er, som resten af mærkets udstyr, lavet i et flot, simpelt og elegant design. Den står ikke ud på køkkenbordet og forstyrrer øjnene, men passer i stedet for ind sammen med resten af køkkenudstyret. Den har målene 20 x 11 x 11 cm, så den tager heller ikke meget plads på køkkenbordet. Den kan nemt placeres ved siden af kaffemaskinen, så den ikke står i vejen, og samtidig er lige ved hånden, når man skal bruge den. 

Udvalgte fordele ved Bodum Bistro
🔵 Non-stick belægning
🔵 Varmer mælken til 70 grader
🔵 God kapacitet på 300 ml
🔵 Nem at betjene 

Bodum Bistro vs. markedet

Bodum Bistro er en mælkeskummer, som ligger i den lave prisklasse. Den tilbyder dog samme kvalitet, som dyrere mælkeskummere også lover, men til en helt anden pris. Den leverer godt og lækkert mælkeskum, præcis som man ville ønske det på en kaffebar. Man får altså en god kvalitet og ydeevne til en god pris, og det adskiller den klart fra andre på markedet. 


Philips CA6500

✅ Topscorer hos tyske TestFazit

Philips CA6500

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 488,00 Læs mere
0,00 490,00 Læs mere

.
Philips CA6500 er blevet testet af det tyske testsite TestFazit, der har foretaget grundige undersøgelser blandt flere forskellige mælkeskummere. Philips CA6500 har været testet for kvaliteten af skummet, funktioner, brugervenlighed og rengøring, og på næsten alle punkter bliver modellen rost af eksperterne.

Lille model med godt mælkeskum

En af hovedårsagerne til, at Philips CA6500 bliver fremhævet som en god mælkeskummer er størrelsen. Philips CA6500 er nemlig en relativt lille model, der har en kapacitet på 120 ml. Det er selvsagt ikke ret meget, men eksperterne har undersøgt, at det stadig er nok til omkring en stor latte macchiato eller to cappuccinoer. Modellen er primært blevet testet på evnerne inden for produktionen af varmt mælkeskum, og både opskumnings-processen og det færdige resultat er rigtig godt med et finporeret skum. Det tager knap to minutter at få varmet og skummet mælken, og her er temperaturen på knap 70 grader.

Flot udseende

Hvis man går meget op i designet i sit køkken, er det ikke til at komme udenom Philips CA6500. Eksperterne er meget imponerede over både design og udformning på Philips CA6500, og modellen kaldes ligefrem ”smuk”. Designet er simpelt og moderne, og selve kanden er lavet i højglansplastik i en flot nuance af sort. Udover det flotte udseende så er Philips CA6500 også rigtig let at bruge, og den medfølgende manual er skrevet på flere sprog og fortæller kortfattet om produktets brug.

Let at producere mælkeskum

Designets strømlinede ydre brydes ikke af knapper eller displays, for Philips CA6500 er født med kun en enkelt kontrolknap. Knappen er diskret, og et kortvarigt tryk på denne giver opvarmet og skummet mælk. Holdes knappen nede, bliver mælken i stedet koldskummet. Denne model er desuden en meget støjsvag model, og den eneste rigtige ulempe ved den er, at mælkekanden og de fleste medfølgende dele ikke kan komme i opvaskemaskinen. Dog er Philips CA6500 udstyret med en non-stick belægning, der gør, at mælkerester har svært ved at sætte sig fast – selv ved høje temperaturer.

Udvalgte fordele ved Philips CA6500:
🔵 Lille men effektiv model
🔵 Ideel til kontoret
🔵 Mulighed for mange skumtyper
🔵 Cremet skum
🔵 Virkelig flot design


Bodum Latteo mælkeskummer

✅ Topscorer hos tyske TestFazit
✅ Topscorer hos britiske The Independent

Bodum Latteo maelkeskummer

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
244,00 283,00 Læs mere

.
Både det tyske testsite TestFazit og den britiske avis The Independent har testet et udvalg af gode mælkeskummere for at finde den model, der både producerer det bedste mælkeskum samt er brugervenlig, har gode funktioner og let at gøre ren. Det er svært at finde en model, der kan opfylde alle kriterierne, men modellen Bodum Latteo mælkeskummer kommer rigtig tæt på, idet denne mælkeskummer scorer gode point over stort set hele linjen. Både TestFazit og The Independent er så glade for Bodum Latteo mælkeskummer, at modellen bliver topscorer i begge tests.

Manuel model giver luftigt skum

Bodum Latteo mælkeskummer er modsat de fleste andre testede modeller en manuel model, som ikke bruger strøm. Processen er derfor meget lige til, idet man blot hælder mælk i den medfølgende glaskande, og derefter bevæger man stemplet op og ned. Herefter får man cremet, koldt mælkeskum, som eksperterne vurderer til at have en rigtig blød og flot konsistens. Boblerne forbliver helt små, og fremkommer der større bobler, når man bevæger stemplet, så forsvinder de hurtigt.

Fra koldt til varmt skum

Ønsker man varmt mælkeskum, kan man med fordel blot sætte det kolde mælkeskum i mikrobølgeovnen i omkring et halvt minut, og herefter bliver det kolde skum varmt. Bodum Latteo mælkeskummers medfølgende glaskande, som det kolde skum bliver lavet i, er skabt til at tåle varmen, så for lethedens skyld kan man sætte kanden direkte i mikrobølgeovnen med det samme. Modellen er således en robust model, der kan holde til meget. Stemplet er fremstillet i rustfrit stål og plast, og det kan sagtens holde til at blive vasket i opvaskemaskinen, og da modellen ikke er forbundet til strøm, kan de resterende dele også komme i opvaskemaskinen.

Lille men let model

Bodum Latteo mælkeskummer er ikke den største mælkeskummer, men med en kapacitet på 250 ml. fremstiller modellen stadig nok skum til flere cappuccinoer. Modellen er desuden let at bruge, og den manuelle håndtering foregår let. Mælken skal manuelt skummes i omkring et minut, og lad skummet stå et øjeblik, mens det tykner. Herefter kan skummet enten varmes op eller bruges koldt – gerne i is-drinks hvor det cremede skum giver drikken en god konsistens og smag. En anden fordel ved Bodum Latteo mælkeskummer er, at den er god ved alle typer mælk og ikke kun sødmælk, som normalt er den foretrukne mælk at skumme.

Udvalgte fordele ved Bodum Latteo mælkeskummer:
🔵 Manuel model, der ikke bruger strøm
🔵 Let at fremstille koldt og cremet skum
🔵 Det kolde skum kan varmes op i mikrobølgeovn
🔵 Solid model
🔵 God til alle typer mælk


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Outlet section for .dk


Krups Automatisk mælkeskummer

✅ Anbefalet hos britiske The Evening Standard

Krups Automatisk maelkeskummerDen London-baserede avis The Evening Standard beskæftiger sig med emner, der interesserer londonerne, og det gælder også et emne så moderne som specialkaffe, og de elementer der kræves for selv at lave den kaffe, de normalt køber på cafeen. Derfor har avisen testet et udvalg af mælkeskummere, og det tæller også Krups Automatisk mælkeskummer, som får rigtig gode kommentarer med på vejen af eksperterne.

Tre forskellige slags skum

Krups Automatisk mælkeskummer gør det rigtig let for forbrugeren at få netop den type kaffe med tilhørende skum, som han eller hun ønsker. Modellen har tre forskellige indstillinger med hver sin knap – cappuccino, latte og varm mælk, hvilket gør det let og hurtigt at vælge sin favorit. Det er desuden muligt at specificere hvilken slags skum, man ønsker, for at skabe den perfekte kop kaffe. Efter valget mellem de tre indstillinger viser den blå LED-indikator den valgte indstilling, og man kan følge med i processen gennem det transparente låg.

Høj brugervenlighed

Udover det velproducerede skum, der er både blødt og cremet, er det især brugervenligheden, som eksperterne roser Krups Automatisk mælkeskummer for. Modellen er automatisk og klarer dermed skumnigen selv, men den er samtidig ledningsfri således, at den kan stå hvor som helst – også i stuen, hvis man ønsker flere kopper og vil nyde dem lidt ad gangen. Designet på Krups Automatisk mælkeskummer er desuden konstrueret således, at man kan hælde fra alle vinkler, hvilket betyder, at modellen ikke spilder nær så let og dermed kræver yderligere rengøring.

Gode funktioner

Krups Automatisk mælkeskummer har tænkt på det meste, hvad angår forbrugerens bekvemmelighed, og det tæller også de afmålingslinjer, som kanden har indvendigt. På den måde ved man altid, hvor meget mælk man skal fylde på, så man altid får den præcise mængde skum. Håndtaget er behageligt at holde på, og man holder hånden i en sådan vinkel, at man ikke kommer til at brænde sig. For en ekstra sikkerhed har Krups Automatisk mælkeskummer en automatisk sluk-funktion, og non-stick belægning sørger for, at mælkerester har svært ved at sætte sig fast.

Udvalgte fordele ved Krups Automatisk mælkeskummer:
🔵 Tre nøje udvalgte indstillinger for cappuccino, latte og varm mælk
🔵 Skummet bliver cremet og blødt
🔵 Let at følge med i processen
🔵 Brugervenlig model, som er let at anvende
🔵 God sikkerhed

Outlet section for .dk


maelkeskummer

Hvordan bliver mælkeskummet bedst?

Kan det virkelig være rigtigt, at det er køernes skyld, hvor godt dit mælkeskum bliver? Det lyder som en søforklaring, men faktisk er der noget om sagen. Videnskab.dk har undersøgt problemstillingen, som starter med en kort men teknisk definition af, hvordan mælkeskum egentlig dannes:

Højt skum bliver stående

Videnskab.dk fortæller, at mælken skummes ved, at man puster damp ind i mælken. Dette skaber meget små luftbobler, som er omkranset af tynde skaller af protein, og der løber små kanaler imellem luftboblerne. Det er på grund af disse kanaler, at skummet ikke falder sammen igen, for her sætter fedtdråberne fra mælken sig fast og fungerer som propper. Der sker også en overfladespænding i processen, når skummets proteinmolekyler tiltrækker hinanden og skaber en sammenhængskraft og holder hinanden fast, og dette bidrager også til, at skummet bliver stående og ikke falder sammen.

Små luftbobler er vejen til stabilt skum, og de små luftbobler bestemmes af indholdet af protein i mælken. De små bobler er gode, da de gør skummet mere elastisk og lettere at styre. Boblernes størrelse påvirker dermed også, hvor let det er for baristaerne at lave mønstre i kaffen, og jo mindre bobler, jo lettere er det at lave mønstrene.

Mælkens fedtindhold er afgørende

Tilbage til koen ude på marken og dens mælk, for om mælkeskummen bliver god og stabil afhænger faktisk af mælkens sammensætning. Fedtindholdet i mælken har nemlig en vigtig betydning for skummets konsistens, og jo federe mælken er, jo mere stabilt bliver skummet, da det bløde fedt i fedtdråberne presses ud og klistrer fedtdråberne sammen som en slags lim, så de danner en fin og robust kæde.

Man får det bedste resultat, når man bruger homogeniseret mælk, da uhomogeniseret mælk har store fedtdråber, som gør skummet ustabilt og får det til at falde hurtigere sammen. Derfor er det bedst ikke at bruge økologisk mælk til at lave mælkeskum, for økologisk mælk er netop ikke homogeniseret.

Transport og sæbe ødelægger mulighederne for skum

En anden forklaring på, at det nogle gange kan være svært at få flot, oprejst mælkeskum, skal findes i transporten af mælken. Transporten af den ubehandlede mælk fra gården til mejeriet kan godt ryste mælken meget, og for mange rystelser kan ødelægge fedtdråberne i mælken. Det medfører, at bestemte enzymer kan påvirke fedtet og frigive fedtsyrer. Kommer der for mange fedtsyrer i mælken, bliver overfladespændingerne omkring proteinerne ødelagt, og det vil medføre, at skummet falder sammen.

Nogle gange er det helt små ting, der påvirker effekten, og det gælder også for mælkeskummet. En anden faktor, der kan ødelægge mulighederne for flot og fast skum, er sæbe og opvaskemiddel. Det er svært at undgå, at der sidder rester af opvaskemiddel i kanden, og al sæbe ødelægger også overfladespændingerne, ligesom fedtsyrer gør.

Sådan laver du selv det bedste mælkeskum i helt korte træk:

– Mælketype: Vælg sødmælk, som er den mælketype, der har det højeste fedtindhold

– Homogenisering: Undgå at bruge økologisk mælk, da det er uhomogeniseret

– Varme: Varm maksimalt mælken op til omkring 65 grader, da højere temperaturer giver en kedelig bismag


Hvad betyder mælken for kvaliteten af mælkeskummet?

maelkArla.dk skriver, at man får det bedste mælkeskum ved at bruge en halv deciliter varm mælk til hver 1 deciliter stærk kaffe. Mælken skal piskes omkring et minut i mælkeskummeren, når den varme mælk har nået en temperatur på omkring 60 grader. Som tommelfingerregel bliver skummet mere luftigt, hvis der piskes mindre mængder ad gangen.

Arla.dk nævner også, at alle typer af mælk kan bruges til at fremstille mælkeskum. Det er blot resultatet, der bliver forskelligt. Herunder følger nærmere forklaring af, hvordan de forskellige mælketyper påvirker mælkeskummet:

Skummetmælk og minimælk: Mager mælk giver et stabilt skum, som mest af alt minder om meget stiftpiskede æggehvider. Mager mælk giver dog en begrænset afrunding i kaffen, men hvis man gerne vil spare på kalorierne, er skummetmælk eller minimælk gode valg.

Letmælk: Letmælk fungerer ikke så godt, som hverken sødmælk eller de magre mælketyper, da skummet bliver meget blødt og ikke helt så stabilt.

Sødmælk: Sødmælk giver et både blødt og cremet mælkeskum, som også er stabilt. Den fede sødmælk tilfører en god afrunding til kaffen på grund af det højere fedtindhold.


Find din favorit specialkaffe

Café latte, cappuccino, espresso, macchiato…. Mange af typerne ligner hinanden meget, så derfor guider vi her til, hvad de enkelte og populære kaffetyper indeholder baseret på artikler fra Euroman og Latte Art Guide:

Espresso: Espressoen udgør fundamentet for de fleste andre kaffevarianter. Den brygges ikke på en bestemt bønnetype men er kaffe, der er brygget under tryk. Dette tryk presser smagsstoffer og olier ud af bønnerne og giver en meget koncentreret smag.

Dobbelt-espresso: Som navnet antyder, så er der tale om to skud espresso i en kop. Dobbelt-espresso er derfor en meget stærk kaffe.

Espresso macchiato: Denne variant er espresso med mælkeskum ovenpå. Skummet holder både på varmen men også på aromaen og smagen.

Americano: En stærkere type som består af et dobbeltshot espresso toppet med varmt vand. Kan godt være lidt bitter i smagen, så derfor kan man med fordel fjerne skummet fra espressoen. Bryg også gerne espressoen direkte oven på vandet i stedet for at hælde det kogende vand oven på espressoen.

Café latte: Latte er en af de mildere kaffevarianter, og på mange måder er latte en blid og sød udgave af espressoen med sit høje mælkeindhold. Latte består gerne af et eller to skud espresso toppet med en god portion mælk. Øverst lægges et lag mælkeskum, som både holder på varmen og gør drikken rar at nippe til. Smagen af kaffen kan let udvandes ved at komme for meget mælk i. Nogle tilsætter mælken kold, mens andre tilsætter den varm.

Cappuccino: Cappuccinoen har fået et ry for at være meget sød med lige dele espresso, mælk og skum. Det mener eksperterne dog er synd. I stedet bør en cappuccino bestå af mere mælk og mindre skum, således at kun en femtedel af kaffen er skum. Tilsæt gerne en deciliter mælk til cappuccinoen. Traditionelt set bruges dog meget skum til en cappuccino og gerne med et drys chokolade på toppen.

Cortado: En mindre kendt variant, der kaldes den maskuline latte. Cortado består af to skud espresso, som toppes med sødmælk uden skum. Smager af mere end latten.

Mocha: Mochaen er en blanding mellem cappuccino og varm chokolade. Mochaen fremstilles ved, at et espresso-shot mikses med kakaopulver, og derefter tilsættes mælk og mælkeskum.

kaffetyper


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke mælkeskummere er bedst i test?

Gastroback Latte Magic og Severin SM 9685

🤓 Hvordan testes mælkeskummerene?

Mælkeskummerene er primært blevet vurderet ud fra deres evner til at skumme kold og varm mælk. Derudover er de blevet bedømt på brugervenlighed, energiforbrug, byggekvalitet og støjniveau.

🤔 Hvorfor bliver kaffen bedre med skummet mælk?

Du oplever måske, at kaffen smager bedre, når du får den serveret med skummet mælk. En af grundende kan være, at når mælken piskes, øges dens volumen, og du kan bedre opleve smagen. Ydermere gør skummet mælk kaffen mere cremet.


Disse testkilder har vi anvendt i mælkeskummer testen:

Computer Bild 🇩🇪
Tyskland største online teknik-portal, som beskæftiger sig med alt inden for teknik og forbrugerliv. Sitet udfører en del tests, der også tæller denne test af 8 forskellige mælkeskummere. Læs mere her.

ETM Magazine 🇩🇪
Tysk testmagasin der foretager tests inden for husholdningsprodukter, teknik og fritid. Her er tale om en test af 12 mælkeskummere. Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement.

Technik Zu Hause 🇩🇪
Tysk site, der hovedsagelig beskæftiger sig med hus, køkken og have. Her testes et udvalg af mælkeskummere. Læs mere her.

Testberichte 🇩🇪
Dette tyske site samler forskellige test og forbrugeranmeldelser og analyserer dem. Herefter dannes sitets egen faglige mening, og en samlet scorer gives. Læs mere her.

TestFazit 🇩🇪
TestFazit er et Tysk site med fokus på forbrugerlivet i hus, husholdning og køkken. Sitet foretager forskellige tests af forbrugerprodukter, og her er en række forskellige mælkeskummere blevet testet af sitets eksperter. Læs mere her.

Testsieger 🇩🇪
Dette tyske testsite samler og krydsrefererer forskelligt testmateriale. På baggrund af dette genereres en samlet og unik vurdering af produkterne. Læs mere her.

Testsieger.de har ligeledes testet og anmeldt Caso Fomini Crema, som de har givet en god bedømmelse. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

The Evening Standard 🇬🇧
Denne London-baserede daglige tabloidavis har et oplag på 600.000 eksemplarer, og avisen skriver både om nyhedsstof, sport, underholdning og forbrugerstof. Her er der tale om 7 forskellige mælkeskummere. Læs mere her.

The Independent 🇬🇧
Den britiske avis er en af de største og mest omfangsrige britiske aviser. Der skrives om nyhedsstof, sport, politik og udland m.m., men forbrugerstof og mad har også en plads i avisen. I denne test har avisen fundet de 5 bedste mælkeskummere. Læs mere her.

T3.com 🇺🇸
Den amerikanske test- og gadgetside T3.com skriver om alt, der har med gadgets at gøre. Udover at levere artikler og guides, så anmelder og tester de også produkter. De har lavet en test af 5 mælkeskummere heriblandt Severin SM 9688. Du kan læse hele testen her.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd Tænk beskæftiger sig med det danske forbrugerliv og udfører blandt andet tests og anmeldelser af en lang række forskellige forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af mælkeskummere i forskellige prisklasser samt fra diverse producenter, hvor Melitta Cremio II og Caso Fomini Crema er iblandt.

Du kan læse hele testen her. Du bør dog være opmærksom på, at fuld adgang til testen kræver et abonnement. Det er dog også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største testmagasin og har en vision om at hjælpe forbrugerne med at vælge de bedste produkter på markedet. Det gør de ved løbende at teste forskellige former for forbrugerprodukter. Her har de testet og anmeldt Melitta Cremio II, som de har kåret som topscorer i deres store test. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her. Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement.


Andre relevante tests og artikler

Du kan med fordel også læse vores espressomaskine test. I denne artikel kan du lære meget mere hvilke espressomaskiner der er blevet bedømt som de bedste på markedet, ifølge eksperter på området.

Du kan også læse Forbrugsguidens nespressomaskine test, hvis du er mere til kaffe brygget på kapsler. I denne artikel kan du se en komplet oversigt over hvilken modeller som eksperterne har kåret til testvindere. Desuden har vi også udarbejdet en traditionel kapsel kaffemaskine test, hvor vi kigger nærmere på de kapsel kaffemaskiner der får bedst bedømmelse på markedet, uafhængigt af producent og modeller.

Hvis du derimod er til helt traditionel kaffe, så har vi også udarbejdet en traditionel kaffemaskine test, hvor du også kan lære mere om hvilke modeller der er de bedste på markedet, ifølge eksperterne.