Kaffemaskine – Bedst i test: De bedste kaffemaskiner ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Kaffemaskine – Bedst i test guide: I denne artikel ser Forbrugsguiden nærmere på forskellige tests af kaffemaskiner, hvor eksperter har gennemgået et antal modeller for at kunne vurdere, hvilke maskiner, der er de bedste og hvorfor.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den kaffemaskine, der passer bedst til dine behov. Vi viser dig de testvindende modeller fra både danske og udenlandske tests, så du får et nemt overblik over hvilke kaffemaskiner der anbefales af professionelle.

Nedenfor vil fordelene ved de forskellige testvindere blive gennemgået og nederst i artiklen kan du finde links og kilder til de tests, som vi refererer til. Vi håber, at artiklen vil gøre dig klogere på hvilken kaffemaskine der passer bedst til dig.

DET SKAL DU OVERVEJE, INDEN DU KØBER EN KAFFEMASKINE:

 • Størrelse: Tænk over, hvor mange kopper kaffe din nye kaffemaskine skal kunne brygge. Er I flere, der skal have en kop i morgentimerne? Eller har du virkeligheden kun behov for den helt simple model, der brygger én enkelt kop to go? Mht. størrelse skal du også tænke på, hvor meget kaffemaskinen rent fysisk kommer til at fylde i køkkenet. Er der plads til den?
 • Vedligeholdelse: Du skal både rengøre og afkalke din kaffemaskine med jævne mellemrum. Gå derfor gerne efter en kaffemaskine med selvrensende funktioner. Skal du klare opgaven manuelt, bør du tjekke, om de enkelte dele er nemme at fjerne – og om de eventuelt tåler maskinopvask.
 • Type og funktioner: Nogle filterkaffemaskiner kan mere end at brygge kaffe. De tilbyder ekstra funktioner som at holde kaffen varm, automatisk slukke kaffemaskinen eller en integreret termokande. Overvej derfor, hvilke funktioner du gerne vil have med i købet.
 • Pris: Pris og kvalitet følger som regel hinanden inden for de fleste produktkategorier. Det er dog fuldt ud muligt at finde billige kaffemaskiner, der leverer et rigtig godt resultat – det fremgår også af nedenstående testoversigt. Du kommer muligvis til at gå på kompromis på ét eller to punkter, men kan stadig få en meget velfungerende maskine.
 • Hvad siger forbrugerne og eksperterne: Testoversigten er god til dig, der gerne vil vide, hvordan andre har bedømt de enkelte maskiner. Det tæller både fordele og ulemper. Du får derfor også et langt bedre beslutningsgrundlag, når du skal ud at vælge din nye kaffemaskine. Du ved ganske enkelt, hvad du får for pengene.

arrow-more

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


AIVIQ Design Aromatico Automatisk Kaffemaskine – AFC-2101 – stilfuld kaffemaskine af høj kvalitet

God værdi for pengene

 

 

Den største fordel ved AIVIQ Design Aromatico Automatisk Kaffemaskine – AFC-2101 er, at den er lavet med en base og top i rustfrit stål. Dette gør den holdbar og nem at rengøre.

 • Base og top i rustfrit stål
 • Automatisk anti-dryp funktion
 • Sikkerhedsanordning til afbrydelse af tørkogning

En detaljeret gennemgang af AIVIQ Design Aromatico Automatisk Kaffemaskine – AFC-2101

Brug af én knap
AIVIQ Design Aromatico Automatisk Kaffemaskine – AFC-2101 er en kaffemaskine i topklasse, der vil gøre morgenerne meget nemmere og mere behagelige. Denne kaffemaskine er virkelig let at bruge. Du skal bare sørge for, at den er fyldt med vand og kaffe, og så skal du blot trykke på en knap, og kaffen bliver brygget. Knappen har desuden også en praktisk lysindikator. Karafflen kan rumme ti til tolv kopper kaffe på én gang. Den vil også holde kaffens temperatur på en konstant høj temperatur.

Hurtig brygning
Sammenlignet med lignende kaffemaskiner på markedet tilbyder AIVIQ Design Aromatico Automatisk Kaffemaskine – AFC-2101 høj kvalitet og ydeevne til en overkommelig pris, da den placerer sig i mellemprisklassen. Den er oplagt til alle, der ønsker at bygge en god portion kaffe hurtigt. Denne maskine har kapacitet til at lave op til ti kopper kaffe på kun 8 minutter. Kaffen brygges ved en temperatur mellem 82 og 85 °C.

Automatisk slukning
AIVIQ Design Aromatico Automatisk Kaffemaskine – AFC-2101 har en vandbeholder på 1,25 liter og en effekt på 1400 watt. Det gør den til en af de kraftigere maskiner sammenlignet med lignende muligheder på markedet i dag. Den automatiske anti-dryp-funktion forhindrer unødvendigt svineri, og sikkerhedsanordningen for tørkogning sikrer, at din maskine forbliver sikker, selv hvis du ved et uheld glemmer at slukke den. Den er også udstyret med en aftagelig filterkurv for nem rengøring. Den har også en automatisk slukkefunktion, som sørger for, at maskinen slukker ved 40 minutters inaktivitet for at hjælpe med at spare energi.

Fordele

 • Tænd/sluk-knap med lysindikator
 • Automatisk sluk efter 40 minutter
 • Kogetid for kaffe: 8 minutter til 10 kopper
 • Aftagelig filterkurv
 • Let at bruge
Ulemper

 • Intet lydsignal, når maskinen er færdig

Tekniske specifikationer
Vandbeholder: 1,25 l 
Effekt: 1400 W


Wilfa Svart Precision – kaffemaskine lavet i samarbejde med kaffe expert

Udvalgt af Forbrugsguiden

✅ Anbefalet hos Connery.dk
✅ 10 ud af 10 stjerner hos norske Dinside.no
✅ Anbefalet hos livsstilsbloggen Feinschmeckeren
✅ Anbefalet hos norske Tu.no
✅ Vinder af iF Product Design Award

Wilfa Svart Presisjon

Denne anmelderroste kaffemaskine skiller sig markant ud fra mængden, med dens innovative design.
Det er norske Wilfa der står bag denne maskine, som de har udviklet i samarbejde med den anerkendte barista og kaffeentusiast Tim Wendelboe.

Designet er anderledes fra andre kaffemaskiner, men dette skyldes ikke et mål om blot at lave en anderledes kaffemaskine. Designet har nemlig også en tiltænkt funktionalitet, som hjælper med at brygge den bedst mulige kop kaffe.

En af de ting som den udmærker sig ved og får ros for blandt anmelderne, er dens unikke temperaturstabilitet på 94 grader. Grunden til at dette er vigtigt, er fordi at temperaturen spiller en vigtig rolle for hvordan kaffen bliver ekstraheret fra kaffebønderne.
Ved at brygge ved en konstant temperatur på 94 grader, skulle dette sikrer den bedst mulighed smag.

Får det optimale ud af kaffebønnerne

En anden funktion som ligeledes er med til at optimere aromaen under brygning er det runde brusehoved, som sikrer at en jævn fordeling af vandet hen over de kværnede kaffebønner. Dermed sørger maskinen for at udnytte alle bønnerne optimalt.

Maskinen har også den såkaldte Flow Control funktion, som er en teknologi der gør at vandet har den optimale gennemløbstid under brygningen af kaffen, hvilket er med til at få den bedst mulige smag ud af bønnerne.

Hos Connery.dk roses maskinen for dens minimalistiske funktioner og det stilrene design. Deres konklusion er overordnet set at Wilfa Svart Presisjon indbegrebet af tre ting: simplicitet, stabilitet og velsmag.

Den norske testavis Dinside.no er også meget begejstret for maskinen, men nævner også samtidig at i en test af 10 kaffemaskiner, så var denne model den der larmede mest, når den bryggede kaffe. De skriver dog at der er en god grund til dette, da det skyldes en vakuumpumpe der suger vandet ud af tanken og ind i filteret, som giver den optimale tilførsel af vand til kaffebønnerne, men samtidig larmer lidt.

Fordele

 • Får ros af anmelderne for at lave en meget velsmagende kaffe
 • Innovativt design
 • Patenteret Heating System: perfekt temperatur til kaffebrygning
 • Dobbelte vægge i filterholderen til temperaturkontrol
Ulemper

 • Mængden af vand bliver i et rør
 • Hvis du tilpasser den til mindre end 0.5 liter

Fordele ved Wilfa Svart Presisjon:
 Får ros af anmelderne for at lave en meget velsmagende kaffe
 Innovativt design
 Flow Control funktion
 Patenteret Heating System: perfekt temperatur til kaffebrygning
 Aftagelig vandbeholder med dosering
 Lavet i aluminium
 Dobbelte vægge i filterholderen til temperaturkontrol
 Antidryp funktion
 Autostop funktion

Du kan her se en video fra producenten der viser hvordan maskinen virker:


Moccamaster KBGT 741 Thermo – kaffemaskine med termokande

Vores anbefaling + bedste premium valg

Topscorer hos det svenske magasin Icakuriren
✅ Gode anmeldelser hos det svenske magasin Råd & Rön
✅ 8.4 ud af 10 stjerner hos det amerikanske magasin Cnet.com
✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos det britiske magasin Good Housekeeping Institute
Moccamaster KBGT 741 Thermo
.
Denne skønne kaffemaskine er en rigtig topscorer, som anmelderne sagtens kan få armene op over hovedet for. Stjernerne vælter ned over Moccamaster KBGT 741 både fra eksperterne og fra forbrugerne. Manglerne er få, og det er småting her og der, som de individuelle testere ikke er helt tilfredse med. Langt hen ad vejen er det faktisk kun den noget heftige pris, der kunne være en smule bedre, men er du vild med kaffe – og måske en smule perfektionistisk – så er Moccamaster KBGT 741 måske investeringen værd for dig.

Om Moccamaster KBGT 741

Denne kaffemaskine er så gennemtænkt, som nogen kaffemaskine kan være. Hos Good Housekeeping Institute vover de endda at sige den er ”så tæt på perfektion, som man kan komme” med en automatisk kaffemaskine.

Moccamaster KBGT 741 Thermo er en flot og stilfuld kaffemaskine i den dyre ende af skalaen. Her er design og æstetik også tænkt med og du får en flot maskine, som tilmed er en fryd at se på, mens den brygger kaffe til dig. 10 til 15 sekunder efter at du har sat maskinen i gang, får du lov at se boblerne livligt stige op gennem glastuben og holde dig tryllebundet, mens kaffen brygger færdig. Det er ”magisk”, skriver de hos Cnet.com.

Den 1,25 liter store vandtank giver dig omkring 10 kopper ekstraordinært lækker kaffe, brygget ved den hel rette temperatur, og det på kun tre og et halvt minut. Kaffen ender i en lækker termo kaffekande, der nemt holder din kaffe varmt i den næste time.

Alt i alt er Moccamaster KBGT 741 Thermo en virkelig fin, elegant og lækker kaffemaskine, som brygger kaffen lige som den skal være – rygende varm og fuld af smag.  

Moccamaster KBGT 741 vs. markedet
Moccamaster KBGT 741 ligger i en prisklasse, hvor man godt må forvente meget af sin kaffemaskine, og det kan man også roligt gøre. Moccamaster KBGT 741 skiller sig ud ikke bare som en virkelig god kaffemaskine, men også en maskine, hvor man kan mærke, at der virkelig er blevet arbejdet med designet. Hver en detalje er gennemtænkt, praktisk så vel som æstetisk flot.

Fordele

 • Lavt energiforbrug, Auto-sluk efter 40 minutter
 • Design i ridsefast aluminium
 • Godkendt af European Coffee Brewing Centre
 • Antidryp og automatisk sluk funktion
 • Termokande holder kaffen varm
 • Fylder kanden på 3,5 minutter
Ulemper

 • Automatisk dryp-beskyttelse mangler
 • Bryggetiden er længere end på lignende modeller

Tekniske specifikationer
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Moccamaster
🔴 Effekt: 1450 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1,25 liter
🔴 Kapacitet, antal kopper på én tank: 10
🔴 Timer: Nej
🔴 Højde: 37,5 centimeter
🔴 Bredde: 17 centimeter
🔴 Dybde: 30 centimeter
🔴 Antidryp funktion
🔴 Automatisk sluk funktion


Nedis KACM310FBK kaffemaskine – perfekt til travle morgener

Bedste kaffemaskine til dig der er på farten

Kaffemaskine m/rejsekrus og timer (0,42 l) Nedis

Nedis KACM310FBK er et godt valg til dig, der ofte bakser med travle morgener og dig, der gerne vil have en rejse-kop med i købet.

Noget af det unikke ved modellen er, at den brygger kaffen direkte ned i den medfølgende rejsekop. Koppen kan rumme 0,4 liter, og det er også den kapacitet, som vandtanken har. Smart, for så behøver du kun én beholder til den bryggede kaffe.

Produktet adskiller sig også fra den øvrige konkurrence ved at have et rigtig flot og spændende design i en blank sort farve med kontrastfarver i sølv. 

 • Kommer med en rejse-kop på 0,4 liter
 • Flot design i rustfrit stål med skinnende sort farve
 • Passer perfekt til bilens kopholder

Det skal du vide, før du køber Nedis KACM310FBK kaffemaskine

Fornuftig pris
Nedis KACM310FBK er ideel til dig, der ikke behøver mange moderne teknologier, og derfor ligger prisen heller ikke i den høje ende. Perfekt til dig på budget og til dig, der ikke skal brygge kaffe til en stor husholdning.

Den rette størrelse og kapacitet
Nedis KACM310FBK har ikke markedets største kapacitet, så den er bedst til en eller to personer. Når du tager størrelse og kapacitet i betragtning, skal du også overveje, hvor meget kaffe du drikker om dagen, og hvor meget plads på køkkenbordet du har. Nedis KACM310FBK fylder ikke alt for meget på grund af den kompakte udformning, så den er smart til dig, der ikke har meget plads at rutte med – dog kan du finde modeller på markedet, der fylder mindre.

De nødvendige funktioner
Nedis KACM310FBK er ikke spækket med moderne funktioner og muligheder, men leder du efter en brugervenlig variant, der er let at betjene, vil den klart være et godt bud. Dog finder du både autosluk og timer, og der er tillige en drypstop feature, der sikrer, at tuden ikke lækker kaffe ud på køkkenbordet. Enhedens nok mest unikke funktion er rejsekoppen, som du brygger direkte ned i. Det giver mindre rengøring, og så kommer den med en dobbelt isolering, der gør, at kaffen vil holde sig varm i længere tid. Ydersiden holdes samtidig kølig, så du ikke brænder dig på fingrene.

Fordele

 • Blåt LCD-display med baggrundsbelysning
 • Auto-sluk
 • Timer-funktion
Ulemper

 • Ikke velegnet til større husholdninger

Forbrugsguidens vurdering

Nedis KACM310FBK er perfekt til dig, der gerne vil have din kaffe med on-the-go. Hos Forbrugsguiden har vi kåret den til ”Bedste værdi for pengene”, da prisen er lav i forhold til, hvor meget du får for investeringssummen.

Vi anbefaler modellen af mange grunde, og blandt andet er vi glade for det brugbare blå LCD-display med baggrundsbelysning, der giver en klar forøgelse af overskueligheden – perfekt til de tidlige morgener, hvor du kæmper med søvnen.

Produktet skal også fremhæves for at komme med flere gode funktioner, som øger brugbarheden og brugervenligheden. Her er der blandt andet tale om den praktiske auto-sluk funktion og timeren. Auto-sluk funktionen betyder, at maskinen selv slukker efter et par minutter uden handling, hvilket højner sikkerheden, mens timeren gør, at du på forhånd kan indstille, hvornår du ønsker din kaffe færdigbrygget.

Som nævnt brygger varianten kaffen direkte ned i rejsekruset, der kan rumme 0,4 liter. Det betyder, at modellen ikke vil være velegnet til større husholdninger, da 0,4 liter er til den lille side rent kapacitetsmæssigt.

Specifikationer
Type: Kaffemaskine
Mærke: Nedis
Kapacitet: 0,42 liter
Effekt: 700 watt
Højde: 16 centimeter
Bredde: 31 centimeter
Vægt: 1,3 kilo


AIVIQ Design Pro – ACM-311 – kaffemaskine med smartscreen

Blandt de bedste selvrensende kaffemaskiner

Er du på udkig efter en kaffemaskine, som er let vedligeholde og let at bruge? Så er Design Pro fra AIVIQ måske lige noget for dig. Den er nemlig selvrensende og har desuden en antidryp-funktion, hvilket gør den til et godt valg for dig, som leder efter en brugervenlig kaffemaskine med minimalt vedligehold.

 • Varmebestandig kaffekande i glas på 1,8 l
 • Selvrensende og med antidryp-funktion
 • Smart display

Anmeldelse: Produktanalyse af AIVIQ Design Pro

Varmebestandig kaffekande
Kaffemaskinen her har en kaffekande i glas på 1,8 liter, som er designet til at være let at hælde med. Størrelsen er ganske gennemsnitlig for kaffemaskiner, og med den kan du brygge op til 12 kopper kaffe ad gangen. Kaffekanden er dertil udstyret med en indikator, som hjælper dig med at holde styr på vandniveauet, så du lettere kan fylde vand til præcist det antal kopper kaffe, du skal brygge. Kaffekandens hængslede låg gør slutteligt, at kaffen holdes varm i længere tid samt, at du får mere kontrol, så der ikke så let spildes, mens du hælder. 

Smart screen
Kaffemaskinen fra AIVIQ har et smart screen, så du nemt kan justere og  tilpasse den til dine egne behov. Du kan med det digitale ur samtidig også indstille tiden og få maskinen til at starte automatisk på bestemte tidspunkter, hvilket er smart, hvis du f.eks. vil vågne op til friskbrygget kaffe hver morgen. Design Pro har derudover en indbygget signaltone, så du altid ved, når maskinen er klar til brug.

Særlige kegleformede filtre
Modellen er designet med kegleformede filtre for at sikre ideel bevarelse af aroma. Filtrene er nemlig særligt udviklet til at brygge kaffen med den mest optimale hastighed, så du får den bedst mulige smagsoplevelse. Kegleformede filtre øger kaffegrumsens spredning i overfladen, hvilket giver mulighed for en mere grundig ekstraktion, og præcis derfor er de anerkendt for deres egenskab til at sikre, at kaffen smager jævnt og afbalanceret.

Hvad siger andre brugere om AIVIQ Design Pro?

Kaffepro.dk sælger en række forskellige kaffeartikler, herunder kaffemaskiner, espressomaskiner og kaffekværne. På Trustpilot får Kaffepro.dk 4,4/5 stjerner, hvor kunder især roser den hurtige levering, gode kundeservice og deres kvalitetsprodukter. Mange af anmeldelserne nævner desuden det store udvalg på webshoppen og at personalet er gode til at svare på spørgsmål og give råd.

Fordele

 • Termisk kaffekande
 • Automatisk rengøringsfunktion
 • Smart display
 • Præcisionsfiltre
Ulemper

 • Lidt større end andre modeller

Redaktionens vurdering

Hvis du ikke har så meget bordplads derhjemme, kan det godt være en ulempe, at Design Pro er en smule større sammenlignet med andre kaffemaskiner. På den anden side så giver kaffekanden på 1,8 liter mulighed for kaffe i store mængder, hvilket er en fordel for familier eller små kontorer. Kaffemaskinens størrelse har dog også den fordel, at der er plads til flere smarte funktioner, som f.eks. displayet og præcisionsfiltrene. Vi anbefaler derfor modellen til dig, der skal bruge en brugervenlig kaffemaskine i høj kvalitet med avancerede funktioner, som kan brygge større mængder kaffe.

Specifikationer
Vandbeholderens kapacitet: 1,8 L
Effekt: 1000 W
Størrelse (D x B x H): 25,2 x 23,5 x 37,3 cm
Vægt: 3,05 kg


Siemens TC86303 – hurtig kaffemaskine med timer

Udvalgt af Forbrugsguiden

Testvinder hos tyske Stiftung Warentest

Siemens TC86303 kaffemaskine

.
Denne kaffemaskine er kåret som testvinder i blandt Danmark, Sverige og Tyskland. Den får generelt ros af kritikerne for at brygge en ganske god kaffe, samtidig med at den er hurtig til at bygge kaffen.

En af årsagerne til, at evnen til at brygge velsmagende kaffe er i top hos denne model, er ifølge eksperterne på grund af maskinens to varmeelementer, som sikrer en optimal kaffebrygningen, hvilket altså afspejler sig i det færdige resultat. Modellen får i øvrigt også ros for at være god til at holde kaffen varm.
Nogle kaffemaskiner lader kaffen stå og blive kølig og bitter, men det skulle altså ikke være tilfældet ved denne model. En indbygget sensor i maskinen måler konstant bryggetemperaturen, og justerer automatisk temperaturen, så den hele tiden er helt optimal.

Ønsker du din kaffe færdigbrygget på et bestemt tidspunkt, så kan du aktiverer timer-funktionen, som så sætter maskinen til at brygge kaffen på det ønskede tidspunkt.

Ser man på prisen for denne model, så er der ingen tvivl om at man får meget for pengene, hvilket også er en ting som der er bred enighed om, blandt de eksperter som har testet maskinen.

Du har mulighed for at brygge 1,25 liter kaffe pr. kande på denne maskine. Skulle man have behov for at brygge mindre, så har Siemens optimeret deres maskiner med den såkaldte AromaSensePlus-funktion, som er skabt til sikre at kaffen opnår den bedst mulige aroma, selvom du kun brygger en halv kande.

Nem rengøring

Rengøringen er også gjort nemt ved Siemens TC86303. Den er indrettet således at vandtanken nemt kan aftages, og man kan køre filterbeholderen til siden, så det bliver nemt og bekvemt at rengøre den. Desuden er filterholderen forsynet med automatisk drypstop-funktion, der aktiveres når kanden fjernes fra varmepladen, dermed slipper du for at der drypper kaffe ned og brænder sig fast på varmepladen.

Til sidst bør det også nævnes, at maskinen er udstyret med en autosluk-funktion, som gør at den automatisk går på standby, hvis du glemmer at slukke for den. Dermed sparer du strøm, og slipper for at maskinen står og er varm hele natten.

Fordele

 • Kaffen smager godt og laves hurtigt
 • Flot design
 • Timer og autosluk-funktion
 • Stor brugervenlighed
Ulemper

 • Låget til kanden føles meget filigran

Fordele ved Siemens TC86303
 Drypstop
 Autosluk
 Timer-funktion
 Får ros for dens velsmagende kaffe
 Nem at rengøre
 Kan brygge 1,25 liter kaffe
 To varmeelementer


AIVIQ Aroma Plus – ACM-301 – brugervenlig kaffemaskine

Blandt de bedste kaffemaskiner med “smart aroma”-funktion

AIVIQ Aroma Plus leveres med en robust kaffekande, der kan modstå høje temperaturer, og som samtidig har en aromatisk twister, der hjælper med at cirkulere kaffen, så du får en ensartet smag og aroma. Kaffemaskinen er særligt velegnet til kaffeentusiaster, der gerne vil nyde en aromatisk kop kaffe hver eneste gang.

 • Smart aromastyring
 • Kaffekande i glas med ‘aroma twister’
 • Genanvendeligt filter

Anmeldelse: Produktanalyse af AIVIQ Aroma Plus

Justerbar aromakontrollerende teknologi
AIVIQ Aroma Plus har en “smart aroma”-funktion, der, som navnet antyder, netop giver dig mulighed for at justere aromaen i din kaffe. Nærmere bestemt gør funktionen, at du både kan tilpasse styrken og hvor fyldig, du vil have din kaffe. På den måde får du den præcis, som du bedst kan lide den — hver eneste gang. Du kan desuden også bruge funktionen til at eksperimentere med forskellige smagsvarianter og kaffeblandinger, hvis du får lyst til at prøve noget helt nyt.

Genanvendeligt kaffefilter
Kaffemaskinen er udstyret med et permanent filter, der kan genbruges flere gange, så du ikke hele tiden skal udskifte det og købe nye. Filtrets håndtag gør desuden, at rengøring og vedligehold er praktisk og nemt. Brygger du jævnligt kaffe, går du op i smag og vil du samtidigt gerne spare penge på sigt, så er genanvendelige filtre en god løsning – de er nemlig også designet til at lade kaffens naturlige olier passere gennem det, så din kaffe får en mere fyldig smag.

Varm vedligeholdelsesfunktion
Kaffemaskinen har en kaffekande på 1,25L, hvilket svarer til mellem 10-12 kopper kaffe. Den har dertil en varmeplade, som automatisk slukker, så du kan holde kaffen varm, men uden den brænder på eller bliver for varm til, at du kan drikke den. Den automatiske slukkefunktion gør altså også kaffemaskinen energieffektiv, så der ikke bruges unødig strøm. Varmepladen er super smart og faktisk en detalje, der gør, at Aroma Plus adskiller sig fra andre modeller på markedet.

Hvad siger andre brugere om AIVIQ Aroma Plus?

Kaffepro.dk tilbyder en række forskellige kaffeartikler såsom kaffebønner, espressomaskiner og andet kaffetilbehør af høj kvalitet. De er kendt for deres kundeservice og hurtige levering, hvilket understøttes af deres Trustpilot score på 4,4/5 stjerner. Her roser forbrugerne bl.a. de kompetente medarbejdere samt bønnernes friskhed. Kaffepro.dk er altså webshoppen til kaffeentuasister, der går op i kvalitet og høj service.

Fordele

 • Aroma Control Filter
 • Genanvendeligt filter
 • Smagsfremhævende kaffekande
Ulemper

 • Lidt mindre vandbeholder

Redaktionens vurdering

Aiviq Aroma Plus er en kaffemaskine med aroma twister, der cirkulerer kaffen, hvilket gør smagen og aromaen mere ensartet, som for os at se er en stor fordel. En mulig ulempe ved modellen er dog dens mindre vandkapacitet på 1,2 l, som er lidt mindre end andre modeller på markedet. Kaffemaskinen er dog designet til at kunne lave 12 kopper kaffe og stadig være i stand til at justere styrken via dens aromatiske kontrolfilter, og derfor vurderer vi, at kaffemaskinen er en god investering for dig, der prioriterer kvalitetsudstyr, som i høj grad kan tilpasses dine egne specifikke præferencer.

Specifikationer
Vandbeholderens kapacitet: 1,25 L


Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe – kaffemaskine med aftagelig vandbeholder

Bedste kaffemaskine til hurtig brygning

✅ 5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk 
✅ Anbefalet af den britiske kaffeblog Coffeeandblogging.co.uk 
✅ God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe

.
Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Expertreviews.co.uk, Coffeeandblogging.co.uk og Testberichte.de. Alle eksperter er begejstrede for kaffemaskinen, som de giver en god anmeldelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af maskinens brugervenlighed og hurtige kaffebrygning. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med prisen.

Hurtig og brugervenlig kaffemaskine, ifølge eksperterne

Ifølge de tre ekspertkilder er Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe en ”god kaffemaskine”, der kommer med flere fordele. Eksempelvis skriver eksperterne fra Expertreviews.co.uk, at maskinen ”er nem at bruge takket være dens design” samt, at den ”holder kaffen varm i en lang periode uden at ødelægge den”.

Dette er eksperterne fra Coffeeandblogging.co.uk enige i og fremhæver, at kaffemaskinen er ”hurtig, så man ikke behøver at vente længe”. Til sidst i anmeldelsen forklarer de, at det er et ”kvalitetsprodukt”, der ”producerer meget god kaffe”.

Eksperterne fra Testberichte.de har også testet Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe. De fremhæver, at kaffemaskinen ”fungerer godt” og er ”et meget tilfredsstillende køb”. Dog er flere eksperter mindre vilde med den høje pris.

Klassisk kaffemaskine med termo- og autosluk-funktion

Med Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe får man en klassisk kaffemaskine med en aftagelig vandbeholder, der har en kapacitet på op til 1,25 liter vand. Ønsker man at vågne op til frisk kaffe, kan man indstille timer-funktionen, så kaffen er klar om morgenen eller på et andet tidspunkt.

Derudover kommer maskinen med en autosluk-funktion og en termofunktion. Mens autosluk-funktionen sørger for, at modellen automatisk slukker, hvis den ikke har været i brug i omkring 15 minutter, sikrer termofunktionen, at kaffen holdes varm i forholdsvis lang tid.

Hvis man fjerner kanden, vil kaffebrygningen desuden automatisk stoppe takket være anti-dryp-funktionen.

Innovativ kaffemaskine

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe giver mulighed for at brygge op til 10 til 15 kopper kaffe på mindre end seks minutter. På grund af den særlige opvarmnings- og bryggeteknologi med 1800 Watt vil kaffesmagen blive fuldt udnyttet, mens bryggetiden på samme tid reduceres.

Uanset om man brygger en mindre eller større mængde kaffe, vil man altid opnå en fuld-aromatiseret kaffe, hvis man trykker på knappen Aroma Control. Herved bliver den fulde smag og aroma udfoldet ved hver kaffebrygning.

Sidst men ikke mindst kommer Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe med en 3-i-1 kalkbeskyttelse samt et aftageligt filter, der kan placeres stående frit på køkkenbordet. Det gør det nemt at isætte et kaffefilter og tilsætte kaffebønner.

Fordele

 • Kaffen forbliver varm i lang tid og timerfunktionen er nem at bruge
 • Timer-funktion
 • Autosluk-funktion
 • Aroma Control
 • Aftageligt filter
 • Termofunktion
Ulemper

 • Kan maksimalt have 1,25 liter
 • Ligger I den høje prisklasse

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe – specifikationer: 
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Melitta
🔴 Effekt: 1800 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1,25 liter
🔴 Kapacitet, antal kopper på én tank: 10-15
🔴 Timer: Ja
🔴 Højde: 36 centimeter
🔴 Bredde: 37,5 centimeter
🔴 Dybde: 25,5 centimeter
🔴 Vægt: 4,2 kilo


Melitta Excellent 5.0 – kompakt filterkaffemaskine

Bedst til prisen

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
Melitta Excellent 5.0

.
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget en stor test af forskellige kaffemaskiner, og her indgår modellen Melitta Excellent 5.0 også.

Alle produkterne er blevet testet på udvalgte parametre for at finde frem til, hvilke modeller der er de bedste, og det gælder også Melitta Excellent 5.0 – denne kaffemaskine imponerer de svenske eksperter, og derfor kåres den til topscorer.

Kompakt og enkel model

Melitta Excellent 5.0 hører til de mere enkle og kompakte af de moderne filter-kaffemaskiner.

Denne model ligner også i høj grad de mere gammeldags typer med et lidt mindre fokus på stilfuldheden end hos flere af konkurrenterne – de enkelte dele (kande, vandtank, bryggeelement) ses nemlig tydeligt, og derfor kan den rent designmæssigt virke mindre harmonisk.

Eftersom her er tale om en kompakt model, vil denne maskine være et godt valg for den forbruger, der ikke har så meget plads i køkkenet.

Hurtig brygning af kaffen

Melitta Excellent 5.0 kommer med en vandtank på 1,25 liter og er således ikke den mest rummelige kaffemaskine på markedet. Dog svarer de 1,25 liter til, at man kan brygge ti kopper per tank.

Eftersom denne model har hele 1525 watt i effekt, så brygger modellen hurtigt og med god kraft, og det betyder, at man kan få en hel kande færdigbrygget på kun fem minutter og 50 sekunder.

Det er rigtig hurtigt. Hvis man brygger en hel kande, men ikke kan få den drukket lige med det samme, så gør den smarte Holde Varm-funktion, at kaffen ikke bliver kold.

Maskine med to varmelementer

Melitta Excellent 5.0 kan holde kaffen varm længe, idet der findes to forskellige varmeelementer på modellen. Her er tale om et varmeelement til selve brygningen samt et andet varmeelement, som sørger for at holde kaffen varm efter brygningen.

Melitta Excellent 5.0 er også udstyret med andre gode funktioner, som blandt andet Aroma Kontrol. Aroma Kontrol gør, at udbyttet af kaffebrygningen altid bliver højt og smagen god, ligegyldigt om man brygger en hel kande eller en mindre mængde.

Denne kaffemaskine har også en smart Auto Sluk-funktion, som træder i kraft, hvis man ikke rører ved modellen i 40 minutter – så slukker den af sig selv.

Fordele

 • Klassisk kaffemaskine i kompakt design
 • Mulighed for at brygge op til 10 kopper
 • Hurtig brygning på knap seks minutter
 • Aroma Kontrol for større velsmag
Ulemper

 • Holder kun kaffen varm I 40 minutter

Melitta Excellent 5.0 – specifikationer: 
🔴 Type: Filterkaffemaskine
🔴 Mærke: Melitta
🔴 Effekt: 1525 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1,25 liter
🔴 Kapacitet, antal kopper på én tank: 10
🔴 Timer: Nej
🔴 Højde: 38 centimeter
🔴 Bredde: 33,3 centimeter
🔴 Dybde: 18,8 centimeter
🔴 Vægt: 2,95 kilo


Braun KF7020 kaffemaskine med LCD-display

Bedste kaffemaskine i test

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Braun KF7020 

.
Kaffemaskinen Braun KF7020 er blevet testet af to forskellige hold eksperter. Her er tale om den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som har testet forskellige modeller på forskellige parametre.

Braun KF7020 imponerer eksperterne utrolig meget med gode kvaliteter, og det munder ud i en kåring som testvinder.

Meget stilfuld kaffemaskine

Braun KF7020 hører til de traditionelle kaffemaskiner, der brygger en god, gammeldags filterkaffe.

Udseendemæssigt er her dog tale om en meget moderne model i et særdeles stilfuldt design – modellen kommer nemlig i en flot, sort farve uden for mange afbrydelser, hvilket gør stilen meget enkel og minimalistisk.

Øverst på maskinen findes et display med tilhørende kontrolpanel, og nedenunder er kanden diskret placeret. Displayet er et moderne LCD-display, hvor man let kan vælge og indstille mulighederne for kaffen.

Vælg selv styrken

På Braun KF7020 findes der forskellige muligheder, man kan vælge imellem: Modellen er blandt andet udstyret med en smart timer, som man kan indstille på displayet.

Her er tale om en 24-timers timer, som man kan justere efter behov – for eksempel til at levere færdigbrygget kaffe, når man står op.

Herudover findes også den såkaldte Coffee Strength Selector, som giver forbrugeren mulighed for at vælge nøjagtig den kaffe-styrke, som han eller hun foretrækker.

Mulighed for 12 kopper per brygning

Braun KF7020 hører til de rummelige kaffemaskiner, idet den kan brygge op til 12 kopper per tank. Hvis man ønsker det, kan man dog også godt brygge for eksempel en eller tre kopper.

Brygger man alligevel en fuld kande, selv om man ikke umiddelbart kan få den drukket, så sørger modellen for at holde den varm længe via den smarte Aroma Carafe-funktion.

For at kunne brygge kaffe, der både er tilpas varm og har haft den korrekte tidsramme mellem vand og kaffebønner, er Braun KF7020 også udstyret med Opti Brew System. Dette er et system, der holder øje med både bryggetemperatur og bryggetid for at skabe den mest velsmagende kaffe.

Fordele

 • Stilfuld og elegant model
 • Let styring via LCD-display
 • Aroma Carafe-funktion holder kaffen varm
 • Opti Brew System sikrer optimale forhold mellem bryggetid og temperatur
Ulemper

 • Der kan ikke ses nogle må udvendigt
 • Kan være en smule støjende

Braun KF7020 – specifikationer:  
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Braun
🔴 Effekt: 1000 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1,2 liter
🔴 Kapacitet, antal kopper på én tank: 12
🔴 Timer: Ja
🔴 Højde: 36 centimeter
🔴 Bredde: 20 centimeter
🔴 Dybde: 32 centimeter
🔴 Vægt: 2,8 kilo


Bosch TKA 8653 Styline – lille kaffemaskine med kande

Udvalgt af Forbrugsguiden

✅ Topscorer hos det svenske forbrugermagasin Råd & Rön
✅ Anbefalet på den britiske kaffe-blog Coffeeandblogging.co.uk

Bosch TKA 8653 Styline

En rigtig fin, klassisk kaffemaskine med alle de nødvendige funktioner for at lave en rigtig god kop kaffe. ”Der er intet vi ikke kan lide ved denne kaffemaskine, vi elsker den,” skriver vores kræsne, britiske kaffeentusiast endda på Coffeeandblogging.co.uk. Maskinen får især ros for at være rigtig god både for dig, der nogle gange bare gerne vil lave en enkelt kop kaffe, og andre gange laver en hel kande og har brug for at holde den varm længe.

Om Bosch TKA 8653 Styline

Der er ikke meget, der får Bosch TKA 8653 Styline til at skille sig visuelt ud fra de fleste, traditionelle kaffemaskiner. Designet er fint og enkelt og maskinen ser rigtig fin ud på køkkenbordet. Speciel fin er den, når du står op og morgenen, og der allerede er kaffe klar. Bag det klassiske ydre, gemmer der sig nemlig en virkelig god maskine med mange små, praktiske funktioner, blandt andet den automatiske timer, der sparer dig for arbejdet om morgenen, der hvor hjernen først virker efter kaffen er klar.

Bosch TKA 8653 Styline kommer selvfølgelig med Bosch’ smarte teknologi, VolumeAutomatic, der sikrer sig den helt perfekte kop kaffe, uanset om du laver en enkelt kop eller en hel kande. Kaffemaskinen justerer selv bryggetiden, så hver kop bliver helt optimal. Perfekt til dig, der ikke altid har brug for mere end en hurtig kop. Laver du en hel kande, holder kanden i rustfrit stål kaffen varm for dig i flere timer. Du kan også sagtens fjerne kanden før kaffen er færdig, hvis du bare ikke kan vente med den første kop – det automatiske drypstop sikrer, at der ikke kommer kaffe og sprøjt over det hele. 

Endeligt kan maskinen nemt skilles ad, når den skal gøres ren. Vandtanken kan også tages helt af, hvilket giver den ekstra fordel, at du kan fylde vand i direkte fra hanen, uden at skulle bruge kanden til at hælde vand over. Du kan lave op til otte kopper kaffe på bare seks minutter og temperaturen er altid helt perfekt, så kaffen bliver lige som den skal være.

Alt i alt en virkelig skøn lille maskine til en fair pris, der næppe vil skuffe dig!

Bosch TKA 8653 Styline vs. markedet

Denne kaffemaskine skiller sig positivt ud blandt andre kaffemaskiner i samme prisklasse, først og fremmest på sit praktiske design. Den aftagelige vandtank, kanden af stål, der kan tages ud tidligt, hvis du bliver for trængende, og timeren der lader dig bestemme præcis hvornår maskinen skal gå i gang, er guld værd. Til dig, der vil have en god, praktisk og gennemtestet kaffemaskine. 

Fordele

 • Flot og klassisk design
 • Aver mellem 1 og 8 kopper kaffe
 • Samme kvalitet uanset antal kopper
 • Kande af stål holder kaffen varm længe
Ulemper

 • Ret lille, hvis du er en gruppe der skal drikke kaffe på samme tid

Tekniske specifikationer
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Bosch
🔴 Effekt: 1100 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1 liter
🔴 Kapacitet, antal kopper på én tank: 8
🔴 Automatisk timer: Ja
🔴 Højde: 35,5 centimeter
🔴 Bredde: 26 centimeter
🔴 Dybde: 25 centimeter
🔴 Vægt: 3,1 kilo
🔴 Drypstop funktion


Smeg Retro – smart kaffemaskine i retro design

Udvalgt af Forbrugsguiden

✅ Anbefalet hos det britiske magasin T3.com
✅ Gode anmeldelser hos det tyske testmagasin Testberichte.de
✅ 4 ud af 5 stjerner fra det britiske magasin Realhomes.com
✅ 3.5 ud af 5 stjerner fra det britiske magasin Trustedreviews.com

Smeg Retro Kaffemaskine

Her er kaffemaskinen for dem, der er vilde med Smeg og deres skønne retro-serie. Tag et hint af 50’erne med ind i køkkenet med Smeg’s Retro Kaffemaskine, der ovenikøbet laver en skøn kop kaffe og har alle de vigtigste, moderne funktioner med. I det store udland tester maskinen flot og får fine anmeldelser, og det er også helt igennem velfortjent. 

Om Smeg Retro Kaffemaskine

Smeg har skabt en serie af produkter, der virkelig skiller sig ud fra mængden, og som sætter sit helt unikke præg på dit køkken. Med en Smeg Retro Kaffemaskine er du sikker på, at maskinen får den opmærksomhed og plads i køkkenet den fortjener. Kaffemaskinen fås endda i 8 forskellige farver, så den kan passe ind i det gennemtænkte og farvekoordinerede køkken. Vælg mellem flere flotte farver en klassisk sort, hvid eller sølv. Uanset hvad, får du en flot og stilfuld maskine. 

Men kan den så andet end at se fantastisk ud? Ja, selvfølgelig kan den det. Smeg Retro Kaffemaskinen er en fiks sag, der kan lave op til 10 kopper rygende varm, aromatisk og helt igennem fantastisk kaffe. Hos T3.com roser de netop maskinen for smag og aroma, mens de dog nævner at maskinen ikke er den mest simple at arbejde med. Designet gør nemlig, at man lige skal sætte sig ind i, hvad knapperne på maskinen betyder og kan, men når det er lært, er der ingen problemer. 

Til trods for det retro look, har maskinen stadig de moderne funktioner, som vi forventer af en kaffemaskine. Den kan indstilles til at lave en hel kande kaffe, eller blot 1-4 kopper, hvis du ikke har brug for mere end det. Maskinen indstilles til at starte automatisk, når du ønsker det, f.eks. om morgenen lige før du står op. Maskinen kan også indstilles til at holde kaffen varm, hvis du f.eks. laver kaffe før dine gæster kommer, og kaffen ikke skal hældes op med det samme. Automatisk drypstop funktion hjælper med at holde kaffemaskinen ren og pæn.

Smeg Retro Kaffemaskinen er udstyret med LED display med ur, som er forholdsvist brugervenligt, når man lige har fået det lært. En lampe lyser automatisk op, når maskinen skal afkalkes. Alt i alt en ganske problemfri kaffemaskine, der laver brandvarm kaffe og ser brandgodt ud på køkkenbordet.  

Smeg Retro Kaffemaskine vs. markedet

En kaffemaskine fra Smeg er noget helt andet end en almindelig, klassisk kaffemaskine. Begge kan lave skøn kaffe, men Smeg kan bare noget særligt, når det kommer til design. Falder det i din smag, så er der faktisk ikke meget at rafle om.

Fordele

 • Virkelig unikt og lækkert design
 • Mange farver at vælge imellem
 • Kan lave mellem 1 og 10 kopper kaffe
 • Anti-dryp funktion
Ulemper

 • Ligger I den dyre ende
 • Ikke så let at kontrollere

Tekniske specifikationer
🔴 Type: Retro kaffemaskine
🔴 Mærke: Smeg
🔴 Effekt: 1050 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1,25 liter
🔴 Kapacitet, antal kopper på én tank: 10
🔴 Automatisk timer: Ja
🔴 Højde: 36,1 centimeter
🔴 Bredde: 24,5 centimeter
🔴 Dybde: 25,6 centimeter
🔴 Vægt: 3,4 kilo
🔴 Anti-dryp funktion


PHILIPS HD7766/00 GRIND & BREW – filterkaffemaskine med kværn

Bosch TKA6A041

Udvalgt af Forbrugsguiden

✅ Brugerfavorit

.
Denne maskine bliver rost af brugerne for designet, samt dens evne til at brygge velsmagende kaffe.
Det er samtidig nemt at justerer smagen, da man kan justerer kaffens styrke, så du kan brygge kaffe med lige præcis den aroma du bedst kan lide.

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har haft Philips HD7765 til test, hvor den blev placeret som topscorer. HD7765 er den maskine der er et niveau under Philips HD7766, som gennemgås i denne artikel. HD7766 er endnu ikke blevet testet og anmeldt, men kigger man på brugernes anmeldelse fra de forskellige online netbutikker, så er det tydeligt at denne model er yderst populær, og brugerne generelt er meget begejstret.

Med indbygget kaffekværn

Grind & Brew fra Philips er udstyret med en bønnebeholder og kaffekværn i toppen, så du altid får friskmalet kaffe. Du har desuden også mulighed for at hælde formalet kaffe i filteret, så den fungerer som en helt almindelig kaffemaskine, hvis du i stedet fortrækker dette.
Overdelen er designet således at du kan fylde to forskellige typer kaffebønner i beholderen, og dermed kan du kan vælge mellem de to typer kaffebønner eller skabe din egen blanding ved at blande dem sammen.

Du kan også sætte kaffen til at brygge lige præcis når du har lyst, også selvom du ikke er hjemme. Med timerfunktionen kan du nemlig indstille maskinen til at gå i gang på et bestemt tidspunkt. Dette er eksempelvis meget nyttigt, hvis du ønsker friskbrygget kaffe når du træder ind af døren.

Kaffemaskinen har en såkaldt Aroma Twister funktion, som ifølge producenten sørger for at den indstrømmende kaffe cirkuleres optimalt gennem kanden uden brygning, hvilket skulle give den bedst mulige aroma.

Som de fleste andre nye kaffemaskiner, så er denne model også udstyret med drypstop som forhindrer kaffen fra filteret i dryppe ned på varmepladen når du fjerner kanden.
Den har også en autosluk funktion, som automatisk sætter maskinen på standby, hvis du skulle eksempelvis skulle glemme at slukke den natten over, hvilket både er en sikkerhedsforanstaltning, men også en energisparende funktion.

Philips Grind & Brew er også udstyret med et nemt og overskueligt LCD display, hvilket giver et godt overblik over bryggeprocessen. Den kan brygge 1,2 liter kaffe på en kande.

Fordele

 • Delene tåler opvaskemaskine
 • Vandstandsindikator for nem påfyldning
 • LCD display
Ulemper

 • Rengøring er nødvendig hver anden dag for at bevare den gode kaffesmag

Fordele ved Philips Grind & Brew:
 To-delt bønnebeholder
 Kaffekværn på toppen
 Autosluk
 Drypstop
 LCD display
 Stilrent design
 Timer funktion
 Delene tåler opvaskemaskine
 Vandstandsindikator for nem påfyldning

Philips har udgivet en lille demostationsvideo der viser hvordan maskinen virker:


Bosch TKA6A041 – lille kaffemaskine til 4 kopper

Udvalgt af Forbrugsguiden

Bosch TKA6A041 kaffemaskine

.
Som de fleste andre bedre kaffemaskiner på markedet, så er denne model også udstyret med drypstop og autosluk. Drypstop fungerer således at kaffen ikke drypper og brænder sig fast på varmepladen når du fjerner kanden.

Autostop sætter automatisk maskinen på standby, hvis du glemmer at slukke den, så den ikke eksempelvis står og er varm natten over. Dette er både en sikkerhedsforanstaltning, men ligeledes også en fordel set fra et økonomisk perspektiv, da det er strømbesparende. Bosch kalder selv denne funktion for ”AutoOff”.

Du kan også vælge at indstille maskinen til at den automatisk skal slukke, eksempelvis efter 20, 40 eller 60 minutter.

Nem at afkalke

Afkalkningssystemet fungerer således at et LED signal giver besked, når maskinen vurderer at det er tid til at afkalke den. Du kan afkalke ved brug at det integreret afkalkningsprogram, som gør det nemt og overskueligt hurtigt at afkalke den.

Vandbeholderen har en samlet kapacitet på 1 liter, hvilket svarer det ca. 4 kopper kaffe på en kande.

Alt i alt får du her en god standard kaffemaskine. Du får ikke det ultimative indenfor kaffebrygning, hvilket også må forventes når man kigger på prisniveauet. Men du får en solid kaffemaskine, der leverer god kaffe og er nem at rengøre.

Fordele

 • Aroma+ knap giver mulighed for individuelt valg af kaffearoma
 • Nem at rengøre på grund af kandens store åbning
 • Transparent aftagelig vandtank med integreret håndtag vandstand
 • Autosluk
Ulemper

 • Lille kande
 • Mere støjende end lignende modeller på markedet

Fordele ved Bosch TKA6A041:
 Nem afklaring med integreret afkalkningsprogram
 Autosluk
 Drypstop
 Aroma+ knap giver mulighed for individuelt valg af kaffearoma
 Nem at rengøre på grund af kandens store åbning
 Transparent aftagelig vandtank med integreret håndtag vandstand


Melitta Aroma Signature Deluxe – god kaffemaskine med aroma kontrol

Kaffemaskine – Bedst i test hos Råd & Rön

✅ Testvinder hos svenske Råd & Rön

Melitta Aroma Signature Deluxe kaffemaskine testvinder

.
Her får du en absolut kvalitets kaffemaskine til en overkommelig pris. Maskinen er blevet kåret som testvinder hos den store forbrugerorganisation Råd & Rön i Sverige.

Modellen får ros for dens evne til at brygge velsmagende kaffe. Maskinen har indbygget aroma kontrol, hvilket skulle sikre den bedst mulighed smag, uanset hvor meget kaffe du brygger. Den justerer altså aromaen, ud fra om du eksempelvis brygger 4 eller 10 kopper kaffe.

Afkalkning er også nemt i denne model med Melittas AromaElegance, som giver dig dig 3-i-1 kalk-beskyttelse med programmérbart vandhårdheds-niveau, et afkalkningsdisplay og et nemt afkalkningsprogram. Du har mulighed for at indstille varmetiden til enten 30, 60 eller 90 minutter ud fra dit behov, uden at kaffen taber sin aroma.

Dyrt design i en billig maskine

En af de ting som maskinen også generelt roses for er designet, der får den til at ligne en langt dyrere maskine end den i virkeligheden er. Den er produceret i rustfrit stål, hvilket får den til at indikere lige så meget kvalitet udenpå, som dens gode evne til at brygge kaffe indeni.

Maskinen har også indbygget drypstop i filteret, som sikrer at den ikke drypper kaffe ned på varmepladen, når du fjerner kanden. Den er også som de fleste andre nyere kaffemaskiner udstyret med autosluk, som sætter maskinen på standby hvis du glemmer at slukke for den.

Maskinen kan brygge 1,25 liter kaffe på en kande (10 kopper), og får ros af eksperterne for dens evne til hurtigt at brygge kaffen, og dens evne til at holde den optimal varm når den står på kanden.

Den har desuden automatisk aromakontrol, så du er sikret den bedste smagsoplevelse hver gang du brygger en kop kaffe.

Fordele

 • Roses dens evne til at brygge god kaffe
 • Produceret i rustfrit stål
 • Brygger 1,25 liter kaffe på en kande
 • Programmérbart vandhårdheds-niveau
Ulemper

 • Instruktionsbogen er ikke nem at følge
 • Har ingen skærm

Fordele ved Melitta Aroma Signature Deluxe:
 Drypstop
 Autosluk
 To varmelementer
 Roses dens evne til at brygge god kaffe
 Produceret i rustfrit stål
 Brygger 1,25 liter kaffe på en kande
 Automatisk Aromakontrol
 Programmérbart vandhårdheds-niveau

Du kan se en præsentationsvideo af kaffemaskinen her: 


Bosch TKA8013 – lydsvag kaffemaskine

Kaffemaskine – Bedst i test hos Icakuriren

✅ Testvinder hos svenske Icakuriren
✅ Anbefalet hos norske Dinside.no

MCSA046335_TKA8013_def

.
Kaffemaskinen har også en aftagelig vandtank. Dette gør det nemt at fylde den, da man nemt kan fylde den under vandhanen. Maskinens bryggetid mindskes automatisk, når der bliver fyldt vand til mindre end 4 kopper i tanken.

Er du på udkig efter en billig kaffemaskine, som oven i købet også er testvinder i Danmarks største testmagasin, så er denne Bosch TKA8013 et rigtig godt valg.

Fordele

 • Kaffen smager godt og bedre design
 • Den er nemt at bruge og lydsvag i brug
Ulemper

 • Låget på kaffekanden kan ikke tages af
 • Hvilket gør det en smule besværligt at rengøre

Moccamaster KBG741 – testvindende kaffemaskine hos flere medier

Udvalgt af Forbrugsguiden

 Testvinder hos Familiejournal.dk
✅ Testvinder hos svenske Testfakta
✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Anbefalet hos norske Dinside.no

mm-59071-min

Her får du den helt klassiske og berømte Moccamaster i børstet stål. Du får en kaffemaskine i absolut topkvalitet og i et tidløst design.

Varmelegemerne på denne Moccamaster er på 1520 Watt. Det betyder, at du nemt kan brygge 10 kopper kaffe på 6 minutter.

Den har installeret autosluk, så hvis du glemmer at slukke den, så slukker den af sig selv. Der er også drypstop funktion, som gør, at du slipper for kaffedryp på varmepladen.
Moccamaster giver også selv besked, hvis den er ved at være forkalket ved, at en lille lampe på kaffemaskinen lyser. Moccamaster kaffemaskinen er også meget støjsvag, hvilket vi synes er en rigtig god fordel.
Når du køber en Moccamaster kaffemaskine får du kvalitet ud over det sædvanlige. Alle deres kaffemaskiner er håndsamlede på fabrikken, og de tester hver enkelt kaffemaskine inden den bliver sendt afsted fra fabrikken.

Hvis du er på udkig efter en lækker kaffemaskine i tidløst design, så er Moccamasteren et rigtig godt valg.
Bemærk at Moccamaster yder 5 års garanti på alle deres kaffemaskiner.

Fordele

 • Kaffen er varm og aromatisk
 • Behagelig driftsstøj (vand)
 • God vand i forhold til kaffepulver ratio
Ulemper

 • Kunne være bedre bygget
 • Vandtanken kan ikke tages af

Melitta Aroma Excellent Grande – lille kaffemaskine

Udvalgt af Forbrugsguiden

✅ Testvinder i Politiken.dk
✅ Tildelt Golden Brew af European Coffee Brewing Centre

melitta_aroma_excellent-min

.
Melitta Aroma Excellent er, ifølge Wupti.com, Danmarks mest solgte kaffemaskine – og det er der flere gode grunde til. Først og fremmest er den prisvenlig og så får du får en kaffemaskine, der brygger hurtigt og laver en ganske god kaffe.

Du brygger 10 kopper kaffe på en kande og den brygger med en temperatur på 96 grader, Kaffemaskinen slukker automatisk efter 2 timer.

Hvis du er på udkig efter en testvinder i den billigere ende, så er dette et rigtig godt valg. Den har både vundet en kaffemaskine test i Politiken og er blevet tildelt udmærkelsen “Den Gyldne Bønne”. Det er kun de færreste kaffemaskiner der får tildelt Den Gyldne Bønne, da der er strenge krav til godkendelse. Så det vidner om, at denne kaffemaskine laver rigtig god kaffe.

Fordele

 • Nem at rengøre
 • Arbejder meget godt
 • Fylder ikke meget
Ulemper

 • Designet har en plastikfornemmelse

Moccamaster KBGC982  – den velkendte kaffemaskine fra Mokkamaster

Udvalgt af Forbrugsguiden

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Moccamaster KBGC982

i samarbejde med PriceRunner

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet kaffemaskiner i en større test, hvor en række modeller fra forskellige mærker er blevet vurderet.Moccamaster KBGC982 hører til blandt de udvalgte modeller, og efter at have testet dette produkt på flere paramtere, vurderer eksperterne, at her er tale om en rigtig god model. Derfor modtager denne kaffemaskine en kåring som topscorer.

Elegant kaffemaskine i den højere prisklasse

Moccamaster KBGC982 er produceret af Moccamaster, som er et af de mere kendte mærker inden for moderne kaffebrygning. Moccamaster har en høj popularitet som mærke, og derfor ligger denne model også i den lidt højere prisklasse sammenlignet med andre traditionelle maskiner.

Her er tale om et rigtig flot produkt i et traditionelt design, der minder om de modeller, som flere baristaer anvender, og derfor vil denne model især være et godt valg, hvis man ønsker en kaffemaskine, der emmer lidt mere af luksus.

Hurtig og effektiv model

Moccamaster KBGC982 kommer med en vandtank på 1,25 liter, hvilket ikke er det højeste på markedet. Det svarer til ti kopper, men til gengæld er her tale om en meget hurtig model.

Eftersom denne kaffemaskine er meget kraftfuld med en effekt på 1520 watt, er den i stand til at brygge kaffen rigtig hurtigt, og det vil derfor være muligt at få en hel kande brygget på under seks minutter.

Hvis man ikke kan drikke al kaffen med det samme, så kommer Moccamaster KBGC982 med to varmeelementer, hvoraf det ene af dem tillader en ”Holde Varm-funktion”, som sørger for, at kaffen ikke bliver kold, efter brygningen er afsluttet.

Brygning ved optimal temperatur

For at kunne levere den mest velsmagende kaffe til forbrugerne kommer Moccamaster KBGC982 med en smart Temperatur Kontrol, som sikrer optimale forhold mellem vand og temperatur.

Bryggetemperaturen holdes mellem 92 og 96 grader, hvilket er den bedste temperatur, og maskinens varmeelementer sørger for at opretholde denne varme jævnt.

Herudover er Moccamaster KBGC982 også udstyret med en smart indikator for kalk, der begynder at lyse, når det er tid til afkalkning, samt en Auto Sluk-funktion.

Auto Sluk-funktionen gør, at der ikke sker noget, hvis man glemmer at slukke for maskinen, for efter 45 minutter uden brug, så slukker den automatisk af sig selv. Det sparer også forbrugeren for et unødvendigt brug af strøm.

Fordele

 • Afkalkningsindikator
 • Med autosluk-funktion
 • Optimal bryggetemperatur
 • Hurtig kaffebrygning
 • Med to varmeelementer heriblandt Holde-varm-funktion
Ulemper

 • Intet display

Moccamaster KBGC982 – specifikationer: 
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Moccamaster
🔴 Effekt: 1520 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1,25 liter
🔴 Kapacitet, antal kopper på én tank: 10
🔴 Timer: Nej
🔴 Højde: 36,5 centimeter
🔴 Bredde: 33 centimeter
🔴 Dybde: 16,5 centimeter
🔴 Vægt: 3,6 kilo

Fordele ved Moccamaster KBGC982: 
 Klassisk model med luksus-følelse
Hurtig brygning af kaffe
Holde Varm-funktion
Optimale temperaturforhold for brygning
Med indikator for kalk


☕ Sådan får du mere ud af din kaffe ☕

kaffebonner

Kaffe er et personligt valg – lidt lige som vin. På samme måde som nogle holder mere af en vin med stor mineralitet og megen syre, er der forskellige præferencer for kaffe. Men hvordan sikrer du dig, at du får den samme gode kaffeoplevelse hver gang, og hvordan får du mere ud af din kaffe? Det ser vi nærmere på her.

Den bedste kaffe er den, du synes bedst om. Så enkelt er det. Så er din personlige præference et af de billige kaffemærker i supermarkedet, kan du glæde dig over, at du sparer masser af penge hvert år på dit kaffeforbrug. Men er du mere til gourmetkaffer som Luwak kaffe eller Blue Mountain eller foretrækker du en kapselløsning, hvor du er sikker på samme smag hver gang, skal du nok indstille dig på, at dit kaffeforbrug kommer til at koste dig mere på årsplan.

Men uanset dine præferencer, vil du naturligvis altid gerne have mest muligt ud af din kaffe – og det har vi samlet en række tips til i denne del af vores test af kaffemaskiner.


Hold din kaffemaskine ren og undgå sur kaffe, astma og allergi

En af de mest typiske fejl på smagen af din kaffe er, hvis kaffen smager surt. Det sker oftest fordi, kaffemaskinen og specielt kaffetragten ikke er rengjort godt nok, eller fordi kaffen har taget smag af en af de madvarer, kaffebønnerne opbevares sammen med.

Især renholdelsen af din kaffemaskine, kaffetragt og kaffekolbe er vigtig – og det er ikke kun på grund af smagen. Lader du filteret sidde i med kaffegrumset eller lader du en lille slat kaffe stå i kolben, skaber du nemlig en varm og fugtig grobund for svampe- og mugsporer.

Så drikker du kun en kande kaffe hver dag eller bruger du kun kaffemaskinen lejlighedsvist, risikerer du, at der opstår masser af mug- og svampesporer i tragt og kaffekolbe.

Derfor bør du altid smide det brugte kaffefilter ud, så snart du har brygget kaffen færdig. Samtidig er det vigtigt at rengøre og tørre både vandbeholder, tragt og koble af hver gang, så snart den færdigbryggede kaffe er hældt på termokanden.

Rengør du ikke disse dele effektivt, før du brygger næste gang kaffe, risikerer du at indtage mug- og skimmelsporerne. Samtidig udsender kaffemaskinen en masse skimmel- og mugsporer, der breder sig i indeklimaet i køkkenet – eller hvor du nu har kaffemaskinen stående. Det øger risikoen for, at du udvikler allergier eller i værste fald astma.

Især hvis der i forvejen mug- og skimmelsporer i indeklimaet fra andre fugtige steder i boligen, kan den beskidte kaffemaskine skubbe antallet af mug- og skimmelsporer langt over grænseværdierne. Så hold kaffemaskinen ren og sørg for ordentlig udluftning i boligen. Så mindsker du sundhedsrisikoen ved din kaffemaskine.


Hvad er det, som skaber smag og aroma i kaffen?

Ligesom med vin tager kaffebønner smag af:

☕️ Jordbund
☕️ Dyrkningsmetode
☕️ Klima
☕️ Efterbehandling

Selve smagen opfattes med alle de smagsreceptorer, som vi har siddende på tungen og i mundhulen. Derfor er det en god idé at smage på en ny kaffe på samme måde, som du smager på vin. Lad kaffen køre rundt i munden, så alle smagsreceptorer kan blive påvirket og tilføj eventuelt lidt ilt til processen, ved at trække vejret gennem munden med en passende mængde kaffe på tungen.

De samme fire forhold har også indflydelse på kaffens aroma. Derfor bør du – igen ligesom med vin – også dufte til kaffen, inden du drikker den. Find den rigtige vinkel og afstand mellem kaffekop og næse og kig så nedad, mens du dufter til kaffen. Derved øger du næsens evne til at dufte, samt hjernens evne til at genkende de forskellige aroma-noter.

Sådan opbevarer du kaffen korrekt

Kaffe bør opbevares køligt i en luft- og aromatæt beholder. Så i stedet for at sætte en klemme på kaffeposen og sætte den ind i et skab, skal du meget hellere sætte posen ned i beholder med et tætsluttende låg – gerne et patentglas – og sætte den i køleskabet.

Har du meget kaffe på lager, er det en god ide at fryse det ned. Men kun hele bønner, da formalet kaffe nemt kan få frostskader af nedfrysningen og tage skade under optøningen.


7 grundregler for god kaffebrygning ☕

Udover rigtig opbevaring er selve behandlingen af kaffebønnerne under brygningen også ekstremt vigtigt for kaffens smag og aroma. Men følger du de 7 grundregler for kaffebrygning, som vi giver her, forbedrer du chancerne for, at du ender med en velsmagende kaffe.

☕️ Vælg en kaffe, du synes smager godt. Helst en kaffe i hele bønner, som du kan male, lige inden du skal bruge den. Hele bønner holder smagen bedre. Malet kaffe bevarer smagen af bønnerne dårligere, og du kan smage forskel allerede få dage efter bønnerne er malet, hvis du sammenligner med nymalede bønner af samme type.

☕️ Læs brugsanvisningen på kaffemaskinen. Eller sæt dig i det mindste ind i, hvordan kaffemaskinen virker. Er der nogle særlige indstillingsmuligheder for temperaturen, opvarmes kaffekolben af kaffemaskinen eller ej – og kan du ændre på temperaturen på varmepladen? Kan du indstille gennemløbshastigheden for vandet på kaffetragten eller måske på maskinen?

☕️ Sørg for at kaffemaskine, kaffetragt og kaffekolbe er rengjorte. Det er vigtigt både for smagen og sundheden af kaffen og indeklimaet omkring kaffemaskinen. Det har vi allerede været inde på. Så skyl og rengør alle dele og sørg for at de altid er tørre – og smid så kaffefilteret ud og rengør og aftør tragt, kolbe og vandbeholder, så snart kaffen er færdig og hældt på kaffekanden. Hver gang!

☕️ Tjek at vandtemperaturen er rigtig. Den rigtige vandtemperatur til en god kaffe ligger på mellem 92 og 96 grader celsius, når vandet rammer kaffebønnerne. Er temperaturen for lav, bliver kaffen tynd og kedelig og er den for høj, bliver kaffen besk og bitter. Tjek vandtemperaturen ved at køre vandet direkte ned i kaffekolben uden kaffefilter på maskinen. Mål temperaturen på vandet i kolben med et termometer, så snart vandet kommer ned i kaffekolben.

☕️ Vælg den rigtige formalingsgrad af kaffen. Hvor længe det kogende vand skal have til at trække kaffen ud af de malede bønner, afhænger af formalingsgraden på bønnerne. Jo bedre sammenhæng der er mellem formalingsgrad og gennemløbstid for vandet, jo bedre smag får din kaffe:

– En gennemløbstid på 1 til 4 minutter kræver ekstra fintmalede kaffebønner

– Gennemløbstider på 4-6 minutter kræver fintmalet kaffe – ideelt til kaffemaskine

– En kontakttid på 6-8 minutter er velegnet til grovmalet kaffe – ideelt til stempelkande

☕️ Kaffens styrke bestemmes af doseringen. En anden vigtig parameter ved kaffens smag og styrke er doseringen af kaffebønner. Som tommelfingerregel skal der bruges 60 gram malet kaffe pr. liter kaffe, du vil brygge. Så til en typisk kaffemaskine med 10-12 koppers kapacitet, skal du bruge omkring 110 g – svarende til 1,8 liter kaffe. Tjek kaffemaskinens brugsanvisning for kolbens kapacitet, hvis du vil beregne den rigtige mængde kaffebønner helt præcist til din kaffemaskine.

☕️ Drik kaffen, mens den er varm. Kaffen smager bedst, når den er varm – altså har en temperatur på mellem 80 og 85 grader celsius. Kold eller lunken kaffe er der ikke meget ved. Så sørg for at finde en termokande, der kan holde effektivt på varmen af kaffen.

Du kan læse flere tips til at brygge god kaffe her.


Smag dig frem til den kaffe, du selv synes bedst om

Som trin 5, 6 og 7 i ovenstående gennemgang understreger, udvikler kaffens aroma og smag sig, fra det øjeblik det kogende vand møder bønnerne. Her vil syren i kaffen oftest være stærkest de første 30 sekunder, efter bønnerne har fået varmt vand. Det er derfor kaffen smager så surt, hvis du snupper en kop, lige så snart der er nok til det i kaffekolben.kaffekop

Først efter 30 sekunder begynder aromaen at udvikle sig. I takt med at syren klinger af, bliver kaffen gradvist mildere. Hvor kraftig en aroma og smag kaffen får, afhænger dels af trækketiden i stempelkanden eller gennemløbstiden på kaffemaskinen, dels af mængden af kaffebønner, samt valg af bønner.


I en kaffemaskine kan du ikke gøre så meget ved gennemløbstiden – med mindre det er muligt at skrue ned for gennemløbet i tragten i din kaffemaskine. Dette er muligt på alle Moccamaster kaffemaskiner.  Så synes du ikke, at kaffen smager godt nok fra din kaffemaskine, er doseringen, oftest det eneste du kan justere på. Afprøv forskellige doseringer over og under den anbefalede mængde bønner i trin 6. Så kan du nemt smage dig frem til, hvordan du brygger præcis den kop kaffe, som du holder allermest af.


Kaffens rejse: Fra bønne til kop

I denne video kan du følge kaffens rejse fra bønne til kop. Videoen er produceret af Jamie Olivers produktionsselskab. Man følger bønnerne fra de sidder på planten, til de bliver ristet og til sidst ender som drikkeklar kaffe. – Denne video er for dig der gerne vil nørde lidt omkring din kaffeviden:


Ting du ikke vidste om kaffe: 

Hvis du ønsker at nørde mere viden om kaffe, så kan du se denne TED video, hvor der gennemgåes en masse facts om kaffe.


Din hjerne og kaffen: 

Denne lille video fra Asap Science er meget populær på youtube, med mere end 5.000.000 visninger.
I videoen kan du få en bedre forståelse af hvordan indtagelsen af kaffe påvirker din hjerne, gennem de forskellige stoffer som frigøres i kroppen:


Drikker du din kaffe korrekt?

Her er endnu en video fra Asap Science, hvor du kan lære mere om hvordan de mener at man drikker sin kaffe korrekt. – Denne video er også meget populær på youtube, hvor den har mere end 2.800.000 visninger.


FAQ

Hvilke kaffemaskiner er de bedste på markedet?
Nogle af de bedste kaffemaskiner, som er på markedet lige nu, er blandt andet modellerne Electrolux EKF7800, Braun KF7020 og Melitta Aroma Elegance Therm Deluce. Modellerne har scoret nogle flotte resultater i en række tests, som blandt andet roser dem for deres praktiske egenskaber, såvel som deres flotte designs.
Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en kaffemaskine?
Når du skal købe en kaffemaskine, så er der en række aspekter, som du bør være opmærksom på. Nogle af de aspekter, som du bør tænke over, er f.eks. hvilken temperatur maskinen brygger kaffen ved, såvel som hvor stor en kapacitet maskinen skal kunne lave pr. gang.
Hvor lang tid holder en kaffemaskine?
En kaffemaskine kan i gennemsnit holde i ca. 5 år, førend det er tid til at skifte den ud. Dog afhænger levetiden af, hvilken kvalitet maskinen er i, når du køber den, såvel som hvor ofte du bruger kaffemaskinen. Dertil kan levetiden også ofte forlænges, hvis du vedligeholder maskinen korrekt.
Bør jeg slukke min kaffemaskine?
Ja, når din kaffemaskine ikke er i brug og ikke skal bruges indenfor de næste par timer, så har den bedst af at blive slukket. På den måde får maskinen mulighed for at køle helt ned, hvilket varmeelementerne inden i maskinen har godt af.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Familie Journalen 🇩🇰

Familie Journal har foretaget en test af 6 kaffemaskiner i forskellige prisklasser og husholdningslærer Camilla Andersen udførte deres test af kaffemaskiner.
I testen har man kigget på brugervenlighed, smag, bryggetid og vurderet hvorvidt tid og temperatur svarer til det producenterne lover.
Vinderen af testen blev Mocca-master KBGC741.
Du kan læse hele testen ved at besøge familiejournal.dk her.

Politiken.dk 🇩🇰

Politiken.dk har foretaget en test, hvor de testede 8 forskellige kaffemaskiner. Levnedsmiddeltekniker ved Karolines Køkken, Lone Lysdal, stod i spidsen for testen. Der blev sat fokus på funktionalitet, brugervenlighed, pris, design og kaffens temperatur samt hvor lang tid det tog at brygge kaffen på de forskellige maskiner.

Undersøgelsen viste, at det var den billige kaffemaskine Melitta Aroma Excellent, som løb med titlen som “Bedste Kaffemaskine”. Du kan læse hele testen gratis her på politiken.dk

Råd & Rön 🇸🇪

Det svenske testmagasin Råd & Rön er Sveriges svar på det danske Forbrugerråd Tænk. Råd & Rön har foretaget en test af kaffemaskiner, hvor en række kaffeeksperter i et laboratorie har testet 24 forskellige kaffemaskiner i forskellige prisklasser. Du kan læse hele testen online på deres hjemmeside ved at klikke her. Det koster 45 kr at få adgang til testen.

Ecbc.info 🇳🇴

European Coffee Brewing Centre er en norsk kaffe organisation som tester kaffemaskiner til både professionel og privat brug. Alle kaffemaskiner der er godkendt af Ecbc er med garanti kvalitets kaffemaskiner. Du kan læse mere om organisationen ved at klikke her.

Dinside.no 🇳🇴

Den uafhængige norske avis har foretaget en test, hvor man vurderede 8 forskellige kaffemaskiner. Du kan læse deres testresultater ved at besøge deres hjemmeside her.

De har også udgivet en hel artikel hvor de grundigt gennemgår kaffemaskinens kvaliteter. Du kan læse hele artiklen ved at klikke her.

Icakuriren.se 🇸🇪

Det svenske online forbrugermagasin Icakuriren har foretaget en test af 10 kaffemaskiner, hvor man testede kaffemaskinernes funktioner og evne til at brygge en velsmagende kaffe. Her vandt Bosch Styleline prisen som den bedste kaffemaskine. Du kan læse testen online her. Bemærk at du kan downloade en pdf på deres hjemmeside, hvor du kan læse yderligere detaljer om testen.

Connery.dk 🇩🇰

Det danske livsstilsmagasin for mænd har haft Wilfa Svart Presisjon til test hos deres redaktion. I testen kan du læse redaktionens holdning til hvordan maskinen er at brygge kaffe på, dens kvalitet og design. Du kan læse hele artiklen hos Connery ved at klikke her.

Feinschmeckeren 🇩🇰

Den danske livsstils blog Feinschmeckeren har ligeledes haft Wilfa Svart Presisjon til test. De har lavet en meget udførlig gennemgang af maskinen i deres artikel, som kan gøre dig klogere på maskinens forskellige funktioner og egenskaber. Inden du beslutter dig for du skal købe denne model, så er det en god idé at læse deres artikel, for at få en bedre forståelse af kaffemaskinen.
Du kan læse hele artiklen her.

Tu.no 🇳🇴

Hos Tu.no som er en forkortelse for “Norges Tekniske Ukeblad” har man også haft Wilfa Svart Presisjon til test. Her vurderer journalisterne blandt andet dens evne til at brygge kaffe, og skriver om deres holdning til designet.
Du kan læse hele artiklen her.

Test.de 🇩🇪

Tysklands største testmagasin hedder Stiftung Warentest. Deres hjemmeside her Test.de, og her kan du finde deres beskrivelse af Siemens TC86303, som de har kåret til testvinder i 2011 i en test af 22 forskellige kaffemaskiner fra en række kendte mærker.

Du kan læse hele testen her. Bemærk at det koster gebyr at få fuld adgang til testen.

Coffeeandblogging.co.uk 🇬🇧

Den britiske kaffeblog Coffeeandblogging.co.uk beskæftiger sig med alt, hvad der omhandler kaffe. Siden leverer både købeguides og anmeldelser, så det er nemmere at finde de bedste produkter. Her har de testet og anmeldt Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧

Det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk leverer uafhængige tests af produkter til hjemmet. Her har de britiske eksperter testet kaffemaskinen Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Testberichte.de

Det tyske testmagasin Testberichte.de indsamler forskellige tests og forbrugeranmeldelser, som de analyserer og vurderer. Til sidst giver de produkterne en samlet vurdering, så forbrugerne kan se, om det er et produkt for dem. I denne omgang har de testet Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe, som de har givet en god bedømmelse. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Testberichte.de

Trustpilot.com er en hjemmeside med anmeldelser af virksomheder og services fra hele verden. Det er en platform, der giver kunder mulighed for at dele sine erfaringer med virksomheder, og den viser en vurdering baseret på disse erfaringer. Hjemmesiden er gratis at bruge, og alle kan skrive en anmeldelse eller søge efter anmeldelser af en bestemt virksomhed. Trustpilot er kendt for sin gennemsigtighed og troværdighed, fordi de viser rigtige kundeanmeldelser.

Du kan se nogle anmeldelser af kommentarer om Kaffepro.dk her.


Forbrugsguiden.dk er sat i verden for at hjælpe dig. – Her kan du se en lille video om vores mission: 


Tidigare recenserade produkter som har utgått

Här nedanför hittar du produkter som vi har lyft fram tidigare, men som vi inte har lyckats hitta några återförsäljare av. Dessa modeller är kvar i artikeln i hopp om att informationen fortfarande kan vara till hjälp för dig som läsare.


Moccamaster KBGT741

 Tildelt Golden Brew af European Coffee Brewing Centre
✅ Testvinder hos svenske Råd & Rön
✅ Topscorer hos svenske Icakuriren

technivorm-KBGT-1_2-min

.
Endnu en topmodel fra  Moccamaster, som er utrolig populær blandt danskerne. Den er designet i rustfrit stål, hvilket giver den et elegant og tidsløst design.
En af de rigtig smarte funktioner ved denne Moccamaster er, at den brygger kaffen direkte ned i en termokande, som kan rumme 1,25 liter kaffe (10 kopper).

Den har en meget driftsikker motor på 1450 watt, som vil sikre, at du har en velfungerende kaffemaskine i de næste mange år frem.

Kaffemaskinen er desuden forsynet med antidryp funktion og med en temperatursikring, hvilket gør, at kaffemaskinen ikke bliver overophedet.

Ligesom Moccamaster kaffemaskinen ovenfor, så får du kvalitet ud over det sædvanlige. Også denne model af kaffemaskiner er håndsamlet på fabrikken og testet inden den er sendt afsted fra fabrikken.

Hvis du er på udkig efter en kaffemaskine i absolut topklasse, som samtidig har indbygget termokande, så er vi overbeviste om at Moccamaster KBGT741 vil være den perfekte maskine for dig.

Bemærk at Moccamaster yder 5 års garanti på alle deres kaffemaskiner.

Fordele

 • Nem at holde ren
 • Laver god kaffe
 • Er meget hurtig
Ulemper

 • Filterkurven er ekstremt livlig og skal sættes I en bestemt position

Electrolux EKF7800 

 

Electrolux EKF7800 

 

.Electrolux EKF7800 klarer sig virkelig godt og imponerer eksperterne stort, og derfor kåres modellen til testvinder af både de danske og svenske eksperter.

Klassisk kaffemaskine med god kapacitet

Electrolux EKF7800 hører til de traditionelle kaffemaskiner, der brygger filterkaffe til forbrugeren. Her er tale om en flot og enkel model i rustfrit stål, som er designet til at være let at anvende, således at man nemt kan få sin kaffe. Modellen er ligeledes hurtig, når den brygger, for det tager kun 12 minutter at brygge en fuld kande.

Electrolux EKF7800 er udstyret med en stor vandtank på 1,65 liter, som sikrer, at man kan brygge meget kaffe samtidig – der kan nemlig brygges 12 kopper på én tank.

Man behøver dog ikke lave en hel kande, hvis der ikke er brug for det – det er også muligt at nøjes med en enkelt kop.

Med Aroma-vælger 

Electrolux EKF7800 kan mere end blot at brygge kaffe: Modellen kommer også med en såkaldt Aroma-vælger, som betyder, at man selv kan tilpasse kaffen og få den, som man foretrækker den. Det er nemlig muligt at vælge imellem forskellige niveauer i styrke.

For netop at sikre at kaffen er velsmagende hver gang, er Electrolux EKF7800 også udstyret med det indbyggede PureAdvantage Vandfilter, som sikrer den bedst mulige filtrering – og så holder det maskinen ren i længere tid.

Herudover kommer denne kaffemaskine også med et overskueligt LCD-display, som giver en let og brugervenlig betjening.

Smart model med timer

Electrolux EKF7800 hører til de moderne modeller, selv om her er tale om en traditionel kaffemaskine.

Denne maskine er nemlig udstyret med en smart timer, som gør, at man kan programmere den til brygge kaffen, når man foretrækker det – for eksempel kan den indstilles til at være færdig med at brygge, når man kommer hjem fra arbejde, eller lige når man står op.

Herudover har Electrolux EKF7800 også en anden smart funktion: Nemlig en Auto Sluk-funktion, som gør, at modellen slukker af sig selv efter 40 minutter, hvis den ikke anvendes.

Electrolux EKF7800 – specifikationer:  
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Electrolux
🔴 Effekt: 1080 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1,65 liter
🔴 Kapacitet, antal kopper på én tank: 12
🔴 Timer: Ja
🔴 Højde: 36,1 centimeter
🔴 Bredde: 19,2 centimeter
🔴 Dybde: 32 centimeter
🔴 Vægt: 2,96 kilo

Fordele ved Electrolux EKF7800: 
 Traditionel kaffemaskine med god kapacitet
 Hurtig model – kan brygge en kande kaffe på 12 minutter
 Mulighed for selv at vælge styrke
 Model med timer
 PureAdvantage Vandfilter

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme