Kaffemaskine Test 2020 – Her er de bedste kaffemaskiner ifølge eksperterne

7

Kaffemaskine testvinder guide 2020: I denne artikel ser Forbrugsguiden nærmere på forskellige tests af kaffemaskiner, hvor eksperter har gennemgået et antal modeller for at kunne vurdere, hvilke maskiner, der er de bedste og hvorfor.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den kaffemaskine, der passer bedst til dine behov. Vi viser dig de testvindende modeller fra både danske og udenlandske tests, så du får et nemt overblik over hvilke kaffemaskiner der anbefales af professionelle.

Nedenfor vil fordelene ved de forskellige testvindere blive gennemgået og nederst i artiklen kan du finde links og kilder til de tests, som vi refererer til. Vi håber, at artiklen vil gøre dig klogere på hvilken kaffemaskine der passer bedst til dig.

Denne artikel indeholder: 
🔸 Gennemgang af testvindende kaffemaskiner
🔸 Tips til at brygge god kaffe
🔸 Kaffeguide: Alt hvad du skal vide om kaffe
🔸 Gennemgang af alle de kilder vi har undersøgt

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Kaffemaskine Test – Her er de 14 bedste kaffemaskiner

Her finder du en gennemgang af de bedste kaffemaskiner på markedet. Vi har samlet de modeller der har fået de bedste karakterer i forskellige anerkendte tests. Lige under produktnavnet i de grønne bokse, kan du se hvilke eksperttests produkterne er blevet bedømt i. Efter at have læst denne test, vil du kunne danne dig et overblik over hvilken model der passer bedst til dine behov.


Electrolux EKF7800 

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk 
✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EKF7800 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
579,00 Kr. 0,00 Kr. 579,00 Kr. Læs mere
579,00 Kr. 0,00 Kr. 579,00 Kr. Læs mere

.
Kaffemaskinen Electrolux EKF7800 har været inkluderet i to forskellige eksperttests, som er udført af henholdsvis det danske forbrugerråd Tænk samt den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Både Tænk og Råd & Rön har haft fokus på at teste en lang række kaffemaskiner på forskellige parametre såsom bryggeevner, funktioner, design og håndterbarhed, hvorefter der er givet en endelig score.

Electrolux EKF7800 klarer sig virkelig godt og imponerer eksperterne stort, og derfor kåres modellen til testvinder af både de danske og svenske eksperter.

Klassisk kaffemaskine med god kapacitet

Electrolux EKF7800 hører til de traditionelle kaffemaskiner, der brygger filterkaffe til forbrugeren. Her er tale om en flot og enkel model i rustfrit stål, som er designet til at være let at anvende, således at man nemt kan få sin kaffe. Modellen er ligeledes hurtig, når den brygger, for det tager kun 12 minutter at brygge en fuld kande.

Electrolux EKF7800 er udstyret med en stor vandtank på 1,65 liter, som sikrer, at man kan brygge meget kaffe samtidig – der kan nemlig brygges 12 kopper på én tank.

Man behøver dog ikke lave en hel kande, hvis der ikke er brug for det – det er også muligt at nøjes med en enkelt kop.

Med Aroma-vælger 

Electrolux EKF7800 kan mere end blot at brygge kaffe: Modellen kommer også med en såkaldt Aroma-vælger, som betyder, at man selv kan tilpasse kaffen og få den, som man foretrækker den. Det er nemlig muligt at vælge imellem forskellige niveauer i styrke.

For netop at sikre at kaffen er velsmagende hver gang, er Electrolux EKF7800 også udstyret med det indbyggede PureAdvantage Vandfilter, som sikrer den bedst mulige filtrering – og så holder det maskinen ren i længere tid.

Herudover kommer denne kaffemaskine også med et overskueligt LCD-display, som giver en let og brugervenlig betjening.

Smart model med timer

Electrolux EKF7800 hører til de moderne modeller, selv om her er tale om en traditionel kaffemaskine.

Denne maskine er nemlig udstyret med en smart timer, som gør, at man kan programmere den til brygge kaffen, når man foretrækker det – for eksempel kan den indstilles til at være færdig med at brygge, når man kommer hjem fra arbejde, eller lige når man står op.

Herudover har Electrolux EKF7800 også en anden smart funktion: Nemlig en Auto Sluk-funktion, som gør, at modellen slukker af sig selv efter 40 minutter, hvis den ikke anvendes.

Electrolux EKF7800 – specifikationer:  
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Electrolux
🔴 Effekt: 1080 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1,65 liter
🔴 Kapacitet, antal kopper på én tank: 12
🔴 Timer: Ja
🔴 Højde: 36,1 centimeter
🔴 Bredde: 19,2 centimeter
🔴 Dybde: 32 centimeter
🔴 Vægt: 2,96 kilo

Fordele ved Electrolux EKF7800: 
🔵 Traditionel kaffemaskine med god kapacitet
🔵 Hurtig model – kan brygge en kande kaffe på 12 minutter
🔵 Mulighed for selv at vælge styrke
🔵 Model med timer
🔵 PureAdvantage Vandfilter


Braun KF7020 

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk 
✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Braun KF7020 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
439,00 Kr. 0,00 Kr. 439,00 Kr. Læs mere
455,00 Kr. 0,00 Kr. 455,00 Kr. Læs mere
457,00 Kr. 0,00 Kr. 457,00 Kr. Læs mere
478,00 Kr. 0,00 Kr. 478,00 Kr. Læs mere
478,00 Kr. 0,00 Kr. 478,00 Kr. Læs mere
499,00 Kr. 0,00 Kr. 499,00 Kr. Læs mere
511,00 Kr. 0,00 Kr. 511,00 Kr. Læs mere

.
Kaffemaskinen Braun KF7020 er blevet testet af to forskellige hold eksperter. Her er tale om både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, som begge har testet forskellige modeller på parametre såsom bryggeevner, funktioner og design.

Braun KF7020 imponerer eksperterne utrolig meget med gode kvaliteter, og det munder ud i to kåringer til testvinder.

Meget stilfuld kaffemaskine

Braun KF7020 hører til de traditionelle kaffemaskiner, der brygger en god, gammeldags filterkaffe.

Udseendemæssigt er her dog tale om en meget moderne model i et særdeles stilfuldt design – modellen kommer nemlig i en flot, sort farve uden for mange afbrydelser, hvilket gør stilen meget enkel og minimalistisk.

Øverst på maskinen findes et display med tilhørende kontrolpanel, og nedenunder er kanden diskret placeret. Displayet er et moderne LCD-display, hvor man let kan vælge og indstille mulighederne for kaffen.

Vælg selv styrken

På Braun KF7020 findes der forskellige muligheder, man kan vælge imellem: Modellen er blandt andet udstyret med en smart timer, som man kan indstille på displayet.

Her er tale om en 24-timers timer, som man kan justere efter behov – for eksempel til at levere færdigbrygget kaffe, når man står op.

Herudover findes også den såkaldte Coffee Strength Selector, som giver forbrugeren mulighed for at vælge nøjagtig den kaffe-styrke, som han eller hun foretrækker.

Mulighed for 12 kopper per brygning

Braun KF7020 hører til de rummelige kaffemaskiner, idet den kan brygge op til 12 kopper per tank. Hvis man ønsker det, kan man dog også godt brygge for eksempel en eller tre kopper.

Brygger man alligevel en fuld kande, selv om man ikke umiddelbart kan få den drukket, så sørger modellen for at holde den varm længe via den smarte Aroma Carafe-funktion.

For at kunne brygge kaffe, der både er tilpas varm og har haft den korrekte tidsramme mellem vand og kaffebønner, er Braun KF7020 også udstyret med Opti Brew System. Dette er et system, der holder øje med både bryggetemperatur og bryggetid for at skabe den mest velsmagende kaffe.

Braun KF7020 – specifikationer:  
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Braun
🔴 Effekt: 1000 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1,2 liter
🔴 Kapacitet, antal kopper på én tank: 12
🔴 Timer: Ja
🔴 Højde: 36 centimeter
🔴 Bredde: 20 centimeter
🔴 Dybde: 32 centimeter
🔴 Vægt: 2,8 kilo

Fordele ved Braun KF7020: 
🔵 Stilfuld og elegant model
🔵 Let styring via LCD-display
🔵 Coffee Strength Selector lader forbrugeren vælge styrken
🔵 Aroma Carafe-funktion holder kaffen varm
🔵 Opti Brew System sikrer optimale forhold mellem bryggetid og temperatur


Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe

✅ 5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk 
✅ Anbefalet af den britiske kaffeblog Coffeeandblogging.co.uk 
✅ God bedømmelse hos det tyske testmagasin Testberichte.de

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
795,00 Kr. 0,00 Kr. 795,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
999,00 Kr. 0,00 Kr. 999,00 Kr. Læs mere
1.042,00 Kr. 0,00 Kr. 1.042,00 Kr. Læs mere
1.299,00 Kr. 0,00 Kr. 1.299,00 Kr. Læs mere

.
Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe er blevet testet og anmeldt af de tre ekspertkilder Expertreviews.co.uk, Coffeeandblogging.co.uk og Testberichte.de. Alle eksperter er begejstrede for kaffemaskinen, som de giver en god anmeldelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af maskinens brugervenlighed og hurtige kaffebrygning. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med prisen.

Hurtig og brugervenlig kaffemaskine, ifølge eksperterne

Ifølge de tre ekspertkilder er Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe en ”god kaffemaskine”, der kommer med flere fordele. Eksempelvis skriver eksperterne fra Expertreviews.co.uk, at maskinen ”er nem at bruge takket være dens design” samt, at den ”holder kaffen varm i en lang periode uden at ødelægge den”.

Dette er eksperterne fra Coffeeandblogging.co.uk enige i og fremhæver, at kaffemaskinen er ”hurtig, så man ikke behøver at vente længe”. Til sidst i anmeldelsen forklarer de, at det er et ”kvalitetsprodukt”, der ”producerer meget god kaffe”.

Eksperterne fra Testberichte.de har også testet Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe. De fremhæver, at kaffemaskinen ”fungerer godt” og er ”et meget tilfredsstillende køb”. Dog er flere eksperter mindre vilde med den høje pris.

Klassisk kaffemaskine med termo- og autosluk-funktion

Med Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe får man en klassisk kaffemaskine med en aftagelig vandbeholder, der har en kapacitet på op til 1,25 liter vand. Ønsker man at vågne op til frisk kaffe, kan man indstille timer-funktionen, så kaffen er klar om morgenen eller på et andet tidspunkt.

Derudover kommer maskinen med en autosluk-funktion og en termofunktion. Mens autosluk-funktionen sørger for, at modellen automatisk slukker, hvis den ikke har været i brug i omkring 15 minutter, sikrer termofunktionen, at kaffen holdes varm i forholdsvis lang tid.

Hvis man fjerner kanden, vil kaffebrygningen desuden automatisk stoppe takket være anti-dryp-funktionen.

Innovativ kaffemaskine

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe giver mulighed for at brygge op til 10 til 15 kopper kaffe på mindre end seks minutter. På grund af den særlige opvarmnings- og bryggeteknologi med 1800 Watt vil kaffesmagen blive fuldt udnyttet, mens bryggetiden på samme tid reduceres.

Uanset om man brygger en mindre eller større mængde kaffe, vil man altid opnå en fuld-aromatiseret kaffe, hvis man trykker på knappen Aroma Control. Herved bliver den fulde smag og aroma udfoldet ved hver kaffebrygning.

Sidst men ikke mindst kommer Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe med en 3-i-1 kalkbeskyttelse samt et aftageligt filter, der kan placeres stående frit på køkkenbordet. Det gør det nemt at isætte et kaffefilter og tilsætte kaffebønner.

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe – specifikationer: 
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Melitta
🔴 Effekt: 1800 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1,25 liter
🔴 Kapacitet, antal kopper på én tank: 10-15
🔴 Timer: Ja
🔴 Højde: 36 centimeter
🔴 Bredde: 37,5 centimeter
🔴 Dybde: 25,5 centimeter
🔴 Vægt: 4,2 kilo

Fordele ved Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe:
🔵 Timer-funktion
🔵 Autosluk-funktion
🔵 Aroma Control
🔵 Aftageligt filter
🔵 Termofunktion


Melitta Excellent 5.0

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk 
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Melitta Excellent 5.0

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
399,00 Kr. 0,00 Kr. 399,00 Kr. Læs mere
499,00 Kr. 0,00 Kr. 499,00 Kr. Læs mere
499,00 Kr. 0,00 Kr. 499,00 Kr. Læs mere
609,00 Kr. 0,00 Kr. 609,00 Kr. Læs mere
662,00 Kr. 0,00 Kr. 662,00 Kr. Læs mere
670,80 Kr. 0,00 Kr. 670,80 Kr. Læs mere

.
Både det danske forbrugeråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har foretaget hver en stor test af forskellige kaffemaskiner, og her indgår modellen Melitta Excellent 5.0 også.

Alle produkterne er blevet testet på udvalgte parametre for at finde frem til, hvilke modeller der er de bedste, og det gælder også Melitta Excellent 5.0 – denne kaffemaskine imponerer både de danske og svenske eksperter, og derfor kåres den til topscorer begge steder.

Kompakt og enkel model

Melitta Excellent 5.0 hører til de mere enkle og kompakte af de moderne filter-kaffemaskiner.

Denne model ligner også i høj grad de mere gammeldags typer med et lidt mindre fokus på stilfuldheden end hos flere af konkurrenterne – de enkelte dele (kande, vandtank, bryggeelement) ses nemlig tydeligt, og derfor kan den rent designmæssigt virke mindre harmonisk.

Eftersom her er tale om en kompakt model, vil denne maskine være et godt valg for den forbruger, der ikke har så meget plads i køkkenet.

Hurtig brygning af kaffen

Melitta Excellent 5.0 kommer med en vandtank på 1,25 liter og er således ikke den mest rummelige kaffemaskine på markedet. Dog svarer de 1,25 liter til, at man kan brygge ti kopper per tank.

Eftersom denne model har hele 1525 watt i effekt, så brygger modellen hurtigt og med god kraft, og det betyder, at man kan få en hel kande færdigbrygget på kun fem minutter og 50 sekunder.

Det er rigtig hurtigt. Hvis man brygger en hel kande, men ikke kan få den drukket lige med det samme, så gør den smarte Holde Varm-funktion, at kaffen ikke bliver kold.

Maskine med to varmelementer

Melitta Excellent 5.0 kan holde kaffen varm længe, idet der findes to forskellige varmeelementer på modellen. Her er tale om et varmeelement til selve brygningen samt et andet varmeelement, som sørger for at holde kaffen varm efter brygningen.

Melitta Excellent 5.0 er også udstyret med andre gode funktioner, som blandt andet Aroma Kontrol. Aroma Kontrol gør, at udbyttet af kaffebrygningen altid bliver højt og smagen god, ligegyldigt om man brygger en hel kande eller en mindre mængde.

Denne kaffemaskine har også en smart Auto Sluk-funktion, som træder i kraft, hvis man ikke rører ved modellen i 40 minutter – så slukker den af sig selv.

Melitta Excellent 5.0 – specifikationer: 
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Melitta
🔴 Effekt: 1525 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1,25 liter
🔴 Kapacitet, antal kopper på én tank: 10
🔴 Timer: Nej
🔴 Højde: 38 centimeter
🔴 Bredde: 33,3 centimeter
🔴 Dybde: 18,8 centimeter
🔴 Vægt: 2,95 kilo

Fordele ved Melitta Excellent 5.0: 
🔵 Klassisk kaffemaskine i kompakt design
🔵 Mulighed for at brygge op til 10 kopper
🔵 Hurtig brygning på knap seks minutter
🔵 Model med to varmeelementer
🔵 Aroma Kontrol for større velsmag


Moccamaster KBGC982

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk 
✅ Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Moccamaster KBGC982

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.999,00 Kr. 0,00 Kr. 1.999,00 Kr. Læs mere
2.031,00 Kr. 0,00 Kr. 2.031,00 Kr. Læs mere
2.449,00 Kr. 0,00 Kr. 2.449,00 Kr. Læs mere
2.449,00 Kr. 0,00 Kr. 2.449,00 Kr. Læs mere
2.849,00 Kr. 0,00 Kr. 2.849,00 Kr. Læs mere

.
Både det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet kaffemaskiner i større tests, hvor en række modeller fra forskellige mærker er blevet vurderet.

Moccamaster KBGC982 hører til blandt de udvalgte modeller, og efter at have testet dette produkt på parametre som blandt andet bryggeevner, funktioner og håndterbarhed, vurderer eksperterne, at her er tale om en rigtig god model. Derfor modtager denne kaffemaskine to kåringer som topscorer.

Elegant kaffemaskine i den højere prisklasse

Moccamaster KBGC982 er produceret af Moccamaster, som er et af de mere kendte mærker inden for moderne kaffebrygning.

Moccamaster har en høj popularitet som mærke, og derfor ligger denne model også i den lidt højere prisklasse sammenlignet med andre traditionelle maskiner.

Her er tale om et rigtig flot produkt i et traditionelt design, der minder om de modeller, som flere baristaer anvender, og derfor vil denne model især være et godt valg, hvis man ønsker en kaffemaskine, der emmer lidt mere af luksus.

Hurtig og effektiv model

Moccamaster KBGC982 kommer med en vandtank på 1,25 liter, hvilket ikke er det højeste på markedet. Det svarer til ti kopper, men til gengæld er her tale om en meget hurtig model.

Eftersom denne kaffemaskine er meget kraftfuld med en effekt på 1520 watt, er den i stand til at brygge kaffen rigtig hurtigt, og det vil derfor være muligt at få en hel kande brygget på under seks minutter.

Hvis man ikke kan drikke al kaffen med det samme, så kommer Moccamaster KBGC982 med to varmeelementer, hvoraf det ene af dem tillader en ”Holde Varm-funktion”, som sørger for, at kaffen ikke bliver kold, efter brygningen er afsluttet.

Brygning ved optimal temperatur

For at kunne levere den mest velsmagende kaffe til forbrugerne kommer Moccamaster KBGC982 med en smart Temperatur Kontrol, som sikrer optimale forhold mellem vand og temperatur.

Bryggetemperaturen holdes mellem 92 og 96 grader, hvilket er den bedste temperatur, og maskinens varmeelementer sørger for at opretholde denne varme jævnt.

Herudover er Moccamaster KBGC982 også udstyret med en smart indikator for kalk, der begynder at lyse, når det er tid til afkalkning, samt en Auto Sluk-funktion.

Auto Sluk-funktionen gør, at der ikke sker noget, hvis man glemmer at slukke for maskinen, for efter 45 minutter uden brug, så slukker den automatisk af sig selv. Det sparer også forbrugeren for et unødvendigt brug af strøm.

Moccamaster KBGC982 – specifikationer: 
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Moccamaster
🔴 Effekt: 1520 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1,25 liter
🔴 Kapacitet, antal kopper på én tank: 10
🔴 Timer: Nej
🔴 Højde: 36,5 centimeter
🔴 Bredde: 33 centimeter
🔴 Dybde: 16,5 centimeter
🔴 Vægt: 3,6 kilo

Fordele ved Moccamaster KBGC982: 
🔵 Klassisk model med luksus-følelse
🔵 Hurtig brygning af kaffe
🔵 Holde Varm-funktion
🔵 Optimale temperaturforhold for brygning
🔵 Med indikator for kalk


PHILIPS HD7766/00 GRIND & BREW 

✅ Brugerfavorit

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.004,00 Kr. 0,00 Kr. 1.004,00 Kr. Læs mere
1.299,00 Kr. 0,00 Kr. 1.299,00 Kr. Læs mere

.
Denne maskine bliver rost af brugerne for designet, samt dens evne til at brygge velsmagende kaffe.
Det er samtidig nemt at justerer smagen, da man kan justerer kaffens styrke, så du kan brygge kaffe med lige præcis den aroma du bedst kan lide.

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har haft Philips HD7765 til test, hvor den blev placeret som topscorer. HD7765 er den maskine der er et niveau under Philips HD7766, som gennemgås i denne artikel. HD7766 er endnu ikke blevet testet og anmeldt, men kigger man på brugernes anmeldelse fra de forskellige online netbutikker, så er det tydeligt at denne model er yderst populær, og brugerne generelt er meget begejstret.

Med indbygget kaffekværn

Grind & Brew fra Philips er udstyret med en bønnebeholder og kaffekværn i toppen, så du altid får friskmalet kaffe. Du har desuden også mulighed for at hælde formalet kaffe i filteret, så den fungerer som en helt almindelig kaffemaskine, hvis du i stedet fortrækker dette.
Overdelen er designet således at du kan fylde to forskellige typer kaffebønner i beholderen, og dermed kan du kan vælge mellem de to typer kaffebønner eller skabe din egen blanding ved at blande dem sammen.

Du kan også sætte kaffen til at brygge lige præcis når du har lyst, også selvom du ikke er hjemme. Med timerfunktionen kan du nemlig indstille maskinen til at gå i gang på et bestemt tidspunkt. Dette er eksempelvis meget nyttigt, hvis du ønsker friskbrygget kaffe når du træder ind af døren.

Kaffemaskinen har en såkaldt Aroma Twister funktion, som ifølge producenten sørger for at den indstrømmende kaffe cirkuleres optimalt gennem kanden uden brygning, hvilket skulle give den bedst mulige aroma.

Som de fleste andre nye kaffemaskiner, så er denne model også udstyret med drypstop som forhindrer kaffen fra filteret i dryppe ned på varmepladen når du fjerner kanden.
Den har også en autosluk funktion, som automatisk sætter maskinen på standby, hvis du skulle eksempelvis skulle glemme at slukke den natten over, hvilket både er en sikkerhedsforanstaltning, men også en energisparende funktion.

Philips Grind & Brew er også udstyret med et nemt og overskueligt LCD display, hvilket giver et godt overblik over bryggeprocessen. Den kan brygge 1,2 liter kaffe på en kande.

Fordele ved Philips Grind & Brew:
🔵 To-delt bønnebeholder
🔵 Kaffekværn på toppen
🔵 Autosluk
🔵 Drypstop
🔵 LCD display
🔵 Stilrent design
🔵 Timer funktion
🔵 Delene tåler opvaskemaskine
🔵 Vandstandsindikator for nem påfyldning

Philips har udgivet en lille demostationsvideo der viser hvordan maskinen virker:

https://www.youtube.com/watch?v=dF6gPUI4b4k

Bosch TKA6A041

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk

Bosch TKA6A041 kaffemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
301,00 Kr. 0,00 Kr. 301,00 Kr. Læs mere
369,00 Kr. 0,00 Kr. 369,00 Kr. Læs mere
540,00 Kr. 0,00 Kr. 540,00 Kr. Læs mere
540,00 Kr. 0,00 Kr. 540,00 Kr. Læs mere
540,00 Kr. 0,00 Kr. 540,00 Kr. Læs mere

.
Denne model fra Bosch er kåret som testvinder hos Forbrugerrådet Tænk i 2017, og er samtidig en af de billigste modeller på markedet. Maskinen får ros for at være hurtig til at brygge kaffe, og meget nem at afkalke.

Som de fleste andre bedre kaffemaskiner på markedet, så er denne model også udstyret med drypstop og autosluk. Drypstop fungerer således at kaffen ikke drypper og brænder sig fast på varmepladen når du fjerner kanden.

Autostop sætter automatisk maskinen på standby, hvis du glemmer at slukke den, så den ikke eksempelvis står og er varm natten over. Dette er både en sikkerhedsforanstaltning, men ligeledes også en fordel set fra et økonomisk perspektiv, da det er strømbesparende. Bosch kalder selv denne funktion for ”AutoOff”.

Du kan også vælge at indstille maskinen til at den automatisk skal slukke, eksempelvis efter 20, 40 eller 60 minutter.

Nem at afkalke

Afkalkningssystemet fungerer således at et LED signal giver besked, når maskinen vurderer at det er tid til at afkalke den. Du kan afkalke ved brug at det integreret afkalkningsprogram, som gør det nemt og overskueligt hurtigt at afkalke den.

Vandbeholderen har en samlet kapacitet på 1 liter, hvilket svarer det ca. 4 kopper kaffe på en kande.

Alt i alt får du her en god standard kaffemaskine. Du får ikke det ultimative indenfor kaffebrygning, hvilket også må forventes når man kigger på prisniveauet. Men du får en solid kaffemaskine, der leverer god kaffe og er nem at rengøre.

Fordele ved Bosch TKA6A041:
🔵 Nem afklaring med integreret afkalkningsprogram
🔵 Autosluk
🔵 Drypstop
🔵 Aroma+ knap giver mulighed for individuelt valg af kaffearoma
🔵 Nem at rengøre på grund af kandens store åbning
🔵 Transparent aftagelig vandtank med integreret håndtag vandstand


Melitta Aroma Signature Deluxe

✅ Testvinder hos svenske Råd & Rön
✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk

Melitta Aroma Signature Deluxe kaffemaskine testvinder

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
670,00 Kr. 0,00 Kr. 670,00 Kr. Læs mere
699,00 Kr. 0,00 Kr. 699,00 Kr. Læs mere
799,00 Kr. 0,00 Kr. 799,00 Kr. Læs mere
886,00 Kr. 0,00 Kr. 886,00 Kr. Læs mere
886,00 Kr. 0,00 Kr. 886,00 Kr. Læs mere
886,00 Kr. 0,00 Kr. 886,00 Kr. Læs mere

.
Her får du en absolut kvalitets kaffemaskine til en overkommelig pris. Maskinen er blevet kåret som testvinder hos den store forbrugerorganisation Råd & Rön i Sverige, og er i 2017 blevet placeret blandt de absolut bedste kaffemaskiner på markedet af Forbrugerrådet Tænk.

Modellen får ros for dens evne til at brygge velsmagende kaffe. Maskinen har indbygget aroma kontrol, hvilket skulle sikre den bedst mulighed smag, uanset hvor meget kaffe du brygger. Den justerer altså aromaen, ud fra om du eksempelvis brygger 4 eller 10 kopper kaffe.

Afkalkning er også nemt i denne model med Melittas AromaElegance, som giver dig dig 3-i-1 kalk-beskyttelse med programmérbart vandhårdheds-niveau, et afkalkningsdisplay og et nemt afkalkningsprogram. Du har mulighed for at indstille varmetiden til enten 30, 60 eller 90 minutter ud fra dit behov, uden at kaffen taber sin aroma.

Dyrt design i en billig maskine

En af de ting som maskinen også generelt roses for er designet, der får den til at ligne en langt dyrere maskine end den i virkeligheden er. Den er produceret i rustfrit stål, hvilket får den til at indikere lige så meget kvalitet udenpå, som dens gode evne til at brygge kaffe indeni.

Maskinen har også indbygget drypstop i filteret, som sikrer at den ikke drypper kaffe ned på varmepladen, når du fjerner kanden. Den er også som de fleste andre nyere kaffemaskiner udstyret med autosluk, som sætter maskinen på standby hvis du glemmer at slukke for den.

Maskinen kan brygge 1,25 liter kaffe på en kande (10 kopper), og får ros af eksperterne for dens evne til hurtigt at brygge kaffen, og dens evne til at holde den optimal varm når den står på kanden.

Den har desuden automatisk aromakontrol, så du er sikret den bedste smagsoplevelse hver gang du brygger en kop kaffe.

Fordele ved Melitta Aroma Signature Deluxe:
🔵 Drypstop
🔵 Autosluk
🔵 To varmelementer
🔵 Roses dens evne til at brygge god kaffe
🔵 Produceret i rustfrit stål
🔵 Brygger 1,25 liter kaffe på en kande
🔵 Automatisk Aromakontrol
🔵 Programmérbart vandhårdheds-niveau

Du kan se en præsentationsvideo af kaffemaskinen her: 

https://www.youtube.com/watch?v=omP5Ia2YqUA

Bosch TKA8013 

Testvinder hos Forbrukerrådet Tænk.dk
✅ Testvinder hos svenske Icakuriren
✅ Anbefalet hos norske Dinside.no

MCSA046335_TKA8013_def

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
449,00 Kr. 0,00 Kr. 449,00 Kr. Læs mere
486,00 Kr. 0,00 Kr. 486,00 Kr. Læs mere
488,00 Kr. 0,00 Kr. 488,00 Kr. Læs mere
488,00 Kr. 0,00 Kr. 488,00 Kr. Læs mere
499,00 Kr. 0,00 Kr. 499,00 Kr. Læs mere
545,00 Kr. 0,00 Kr. 545,00 Kr. Læs mere
639,00 Kr. 0,00 Kr. 639,00 Kr. Læs mere
829,00 Kr. 0,00 Kr. 829,00 Kr. Læs mere

.
Kaffemaskinen fra Bosch tog titlen som Bedst i Test hos Forbrugerrådet Tænk.

Tænk skriver, at maskinen brygger en ganske tilfredsstillende kaffe og at den også klarer sig fint, på alle øvrige funktioner.
Kaffemaskinen adskiller sig især på ét punk, da den har en funktion, som ingen af de andre kaffemaskiner i Tænks test havde; maskinen har et automatisk afkalkningsprogram, der gør det betydeligt lettere at afkalke den.

Kaffemaskinen har også en aftagelig vandtank. Dette gør det nemt at fylde den, da man nemt kan fylde den under vandhanen. Maskinens bryggetid mindskes automatisk, når der bliver fyldt vand til mindre end 4 kopper i tanken.

Er du på udkig efter en billig kaffemaskine, som oven i købet også er testvinder i Danmarks største testmagasin, så er denne Bosch TKA8013 et rigtig godt valg.


Moccamaster KBG741

 Testvinder hos Familiejournal.dk
✅ Testvinder hos svenske Testfakta
✅ Topscorer hos svenske Råd & Rön
✅ Anbefalet hos norske Dinside.no
✅ Topscorer hos Forbrugerrådet Tænk.dk

mm-59071-min

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere
1.476,00 Kr. 0,00 Kr. 1.588,00 Kr. Læs mere
1.899,00 Kr. 0,00 Kr. 1.899,00 Kr. Læs mere

.
Her får du den helt klassiske og berømte Moccamaster i børstet stål. Du får en kaffemaskine i absolut topkvalitet og i et tidløst design.

Varmelegemerne på denne Moccamaster er på 1520 Watt. Det betyder, at du nemt kan brygge 10 kopper kaffe på 6 minutter.

Den har installeret autosluk, så hvis du glemmer at slukke den, så slukker den af sig selv. Der er også drypstop funktion, som gør, at du slipper for kaffedryp på varmepladen.
Moccamaster giver også selv besked, hvis den er ved at være forkalket ved, at en lille lampe på kaffemaskinen lyser. Moccamaster kaffemaskinen er også meget støjsvag, hvilket vi synes er en rigtig god fordel.
Når du køber en Moccamaster kaffemaskine får du kvalitet ud over det sædvanlige. Alle deres kaffemaskiner er håndsamlede på fabrikken, og de tester hver enkelt kaffemaskine inden den bliver sendt afsted fra fabrikken.

Hvis du er på udkig efter en lækker kaffemaskine i tidløst design, så er Moccamasteren et rigtig godt valg.
Bemærk at Moccamaster yder 5 års garanti på alle deres kaffemaskiner.


Moccamaster KBGT741

 Tildelt Golden Brew af European Coffee Brewing Centre
✅ Testvinder hos svenske Råd & Rön
✅ Topscorer hos svenske Icakuriren

technivorm-KBGT-1_2-min

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.589,00 Kr. 0,00 Kr. 1.589,00 Kr. Læs mere
1.589,00 Kr. 0,00 Kr. 1.589,00 Kr. Læs mere
1.589,00 Kr. 0,00 Kr. 1.589,00 Kr. Læs mere
1.599,00 Kr. 0,00 Kr. 1.599,00 Kr. Læs mere
1.989,00 Kr. 0,00 Kr. 1.989,00 Kr. Læs mere

.
Endnu en topmodel fra  Moccamaster, som er utrolig populær blandt danskerne. Den er designet i rustfrit stål, hvilket giver den et elegant og tidsløst design.
En af de rigtig smarte funktioner ved denne Moccamaster er, at den brygger kaffen direkte ned i en termokande, som kan rumme 1,25 liter kaffe (10 kopper).

Den har en meget driftsikker motor på 1450 watt, som vil sikre, at du har en velfungerende kaffemaskine i de næste mange år frem.

Kaffemaskinen er desuden forsynet med antidryp funktion og med en temperatursikring, hvilket gør, at kaffemaskinen ikke bliver overophedet.

Ligesom Moccamaster kaffemaskinen ovenfor, så får du kvalitet ud over det sædvanlige. Også denne model af kaffemaskiner er håndsamlet på fabrikken og testet inden den er sendt afsted fra fabrikken.

Hvis du er på udkig efter en kaffemaskine i absolut topklasse, som samtidig har indbygget termokande, så er vi overbeviste om at Moccamaster KBGT741 vil være den perfekte maskine for dig.

Bemærk at Moccamaster yder 5 års garanti på alle deres kaffemaskiner.


Melitta Aroma Excellent Grande

✅ Testvinder i Politiken.dk
✅ Tildelt Golden Brew af European Coffee Brewing Centre

melitta_aroma_excellent-min

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
419,00 Kr. 0,00 Kr. 419,00 Kr. Læs mere
499,00 Kr. 0,00 Kr. 499,00 Kr. Læs mere
514,00 Kr. 0,00 Kr. 514,00 Kr. Læs mere
528,00 Kr. 0,00 Kr. 528,00 Kr. Læs mere
738,00 Kr. 0,00 Kr. 738,00 Kr. Læs mere
738,00 Kr. 0,00 Kr. 738,00 Kr. Læs mere

.
Melitta Aroma Excellent er, ifølge Wupti.com, Danmarks mest solgte kaffemaskine – og det er der flere gode grunde til. Først og fremmest er den prisvenlig og så får du får en kaffemaskine, der brygger hurtigt og laver en ganske god kaffe.

Du brygger 10 kopper kaffe på en kande og den brygger med en temperatur på 96 grader, Kaffemaskinen slukker automatisk efter 2 timer.

Hvis du er på udkig efter en testvinder i den billigere ende, så er dette et rigtig godt valg. Den har både vundet en kaffemaskine test i Politiken og er blevet tildelt udmærkelsen “Den Gyldne Bønne”. Det er kun de færreste kaffemaskiner der får tildelt Den Gyldne Bønne, da der er strenge krav til godkendelse. Så det vidner om, at denne kaffemaskine laver rigtig god kaffe.


Siemens TC86303

✅ Testvinder hos Forbrugerrådet Tænk 
✅ Testvinder hos tyske Stiftung Warentest

Siemens TC86303 kaffemaskine

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
566,00 Kr. 0,00 Kr. 566,00 Kr. Læs mere
595,00 Kr. 0,00 Kr. 595,00 Kr. Læs mere
599,00 Kr. 0,00 Kr. 599,00 Kr. Læs mere
699,00 Kr. 0,00 Kr. 699,00 Kr. Læs mere
829,00 Kr. 0,00 Kr. 829,00 Kr. Læs mere
852,98 Kr. 0,00 Kr. 852,98 Kr. Læs mere

.
Denne kaffemaskine er kåret som testvinder i blandt Danmark, Sverige og Tyskland. Den får generelt ros af kritikerne for at brygge en ganske god kaffe, samtidig med at den er hurtig til at bygge kaffen.

En af årsagerne til, at evnen til at brygge velsmagende kaffe er i top hos denne model, er ifølge eksperterne på grund af maskinens to varmeelementer, som sikrer en optimal kaffebrygningen, hvilket altså afspejler sig i det færdige resultat. Modellen får i øvrigt også ros for at være god til at holde kaffen varm.
Nogle kaffemaskiner lader kaffen stå og blive kølig og bitter, men det skulle altså ikke være tilfældet ved denne model. En indbygget sensor i maskinen måler konstant bryggetemperaturen, og justerer automatisk temperaturen, så den hele tiden er helt optimal.

Ønsker du din kaffe færdigbrygget på et bestemt tidspunkt, så kan du aktiverer timer-funktionen, som så sætter maskinen til at brygge kaffen på det ønskede tidspunkt.

Ser man på prisen for denne model, så er der ingen tvivl om at man får meget for pengene, hvilket også er en ting som der er bred enighed om, blandt de eksperter som har testet maskinen.

Du har mulighed for at brygge 1,25 liter kaffe pr. kande på denne maskine. Skulle man have behov for at brygge mindre, så har Siemens optimeret deres maskiner med den såkaldte AromaSensePlus-funktion, som er skabt til sikre at kaffen opnår den bedst mulige aroma, selvom du kun brygger en halv kande.

Nem rengøring

Rengøringen er også gjort nemt ved Siemens TC86303. Den er indrettet således at vandtanken nemt kan aftages, og man kan køre filterbeholderen til siden, så det bliver nemt og bekvemt at rengøre den. Desuden er filterholderen forsynet med automatisk drypstop-funktion, der aktiveres når kanden fjernes fra varmepladen, dermed slipper du for at der drypper kaffe ned og brænder sig fast på varmepladen.

Til sidst bør det også nævnes, at maskinen er udstyret med en autosluk-funktion, som gør at den automatisk går på standby, hvis du glemmer at slukke for den. Dermed sparer du strøm, og slipper for at maskinen står og er varm hele natten.

Fordele ved Siemens TC86303:
🔵 Drypstop
🔵 Autosluk
🔵 Timer-funktion
🔵 Får ros for dens velsmagende kaffe
🔵 Nem at rengøre
🔵 Kan brygge 1,25 liter kaffe
🔵 To varmeelementer


Wilfa Svart Presisjon

✅ Anbefalet hos Connery.dk
✅ 10 ud af 10 stjerner hos norske Dinside.no
✅ Anbefalet hos livsstilsbloggen Feinschmeckeren
✅ Anbefalet hos norske Tu.no
✅ Vinder af iF Product Design Award

Wilfa Svart Presisjon

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.189,00 Kr. 0,00 Kr. 2.189,00 Kr. Læs mere
2.300,00 Kr. 0,00 Kr. 2.300,00 Kr. Læs mere
2.499,00 Kr. 0,00 Kr. 2.499,00 Kr. Læs mere
3.573,00 Kr. 0,00 Kr. 3.573,00 Kr. Læs mere

.
Denne anmelderroste kaffemaskine skiller sig markant ud fra mængden, med dens innovative design.
Det er norske Wilfa der står bag denne maskine, som de har udviklet i samarbejde med den anerkendte barista og kaffeentusiast Tim Wendelboe.

Designet er anderledes fra andre kaffemaskiner, men dette skyldes ikke et mål om blot at lave en anderledes kaffemaskine. Designet har nemlig også en tiltænkt funktionalitet, som hjælper med at brygge den bedst mulige kop kaffe.

En af de ting som den udmærker sig ved og får ros for blandt anmelderne, er dens unikke temperaturstabilitet på 94 grader. Grunden til at dette er vigtigt, er fordi at temperaturen spiller en vigtig rolle for hvordan kaffen bliver ekstraheret fra kaffebønderne.
Ved at brygge ved en konstant temperatur på 94 grader, skulle dette sikrer den bedst mulighed smag.

Får det optimale ud af kaffebønnerne

En anden funktion som ligeledes er med til at optimere aromaen under brygning er det runde brusehoved, som sikrer at en jævn fordeling af vandet hen over de kværnede kaffebønner. Dermed sørger maskinen for at udnytte alle bønnerne optimalt.

Maskinen har også den såkaldte Flow Control funktion, som er en teknologi der gør at vandet har den optimale gennemløbstid under brygningen af kaffen, hvilket er med til at få den bedst mulige smag ud af bønnerne.

Hos Connery.dk roses maskinen for dens minimalistiske funktioner og det stilrene design. Deres konklusion er overordnet set at Wilfa Svart Presisjon indbegrebet af tre ting: simplicitet, stabilitet og velsmag.

Den norske testavis Dinside.no er også meget begejstret for maskinen, men nævner også samtidig at i en test af 10 kaffemaskiner, så var denne model den der larmede mest, når den bryggede kaffe. De skriver dog at der er en god grund til dette, da det skyldes en vakuumpumpe der suger vandet ud af tanken og ind i filteret, som giver den optimale tilførsel af vand til kaffebønnerne, men samtidig larmer lidt.

Fordele ved Wilfa Svart Presisjon:
🔵 Får ros af anmelderne for at lave en meget velsmagende kaffe
🔵 Innovativt design
🔵 Flow Control funktion
🔵 Patenteret Heating System: perfekt temperatur til kaffebrygning
🔵 Aftagelig vandbeholder med dosering
🔵 Lavet i aluminium
🔵 Dobbelte vægge i filterholderen til temperaturkontrol
🔵 Antidryp funktion
🔵 Autostop funktion

Du kan her se en video fra producenten der viser hvordan maskinen virker:

https://www.youtube.com/watch?v=UNC_lyRcC8M

☕ Sådan får du mere ud af din kaffe ☕

kaffebonner

Kaffe er et personligt valg – lidt lige som vin. På samme måde som nogle holder mere af en vin med stor mineralitet og megen syre, er der forskellige præferencer for kaffe. Men hvordan sikrer du dig, at du får den samme gode kaffeoplevelse hver gang, og hvordan får du mere ud af din kaffe? Det ser vi nærmere på her.

Den bedste kaffe er den, du synes bedst om. Så enkelt er det. Så er din personlige præference et af de billige kaffemærker i supermarkedet, kan du glæde dig over, at du sparer masser af penge hvert år på dit kaffeforbrug. Men er du mere til gourmetkaffer som Luwak kaffe eller Blue Mountain eller foretrækker du en kapselløsning, hvor du er sikker på samme smag hver gang, skal du nok indstille dig på, at dit kaffeforbrug kommer til at koste dig mere på årsplan.

Men uanset dine præferencer, vil du naturligvis altid gerne have mest muligt ud af din kaffe – og det har vi samlet en række tips til i denne del af vores test af kaffemaskiner.


Hold din kaffemaskine ren og undgå sur kaffe, astma og allergi

En af de mest typiske fejl på smagen af din kaffe er, hvis kaffen smager surt. Det sker oftest fordi, kaffemaskinen og specielt kaffetragten ikke er rengjort godt nok, eller fordi kaffen har taget smag af en af de madvarer, kaffebønnerne opbevares sammen med.

Især renholdelsen af din kaffemaskine, kaffetragt og kaffekolbe er vigtig – og det er ikke kun på grund af smagen. Lader du filteret sidde i med kaffegrumset eller lader du en lille slat kaffe stå i kolben, skaber du nemlig en varm og fugtig grobund for svampe- og mugsporer.

Så drikker du kun en kande kaffe hver dag eller bruger du kun kaffemaskinen lejlighedsvist, risikerer du, at der opstår masser af mug- og svampesporer i tragt og kaffekolbe.

Derfor bør du altid smide det brugte kaffefilter ud, så snart du har brygget kaffen færdig. Samtidig er det vigtigt at rengøre og tørre både vandbeholder, tragt og koble af hver gang, så snart den færdigbryggede kaffe er hældt på termokanden.

Rengør du ikke disse dele effektivt, før du brygger næste gang kaffe, risikerer du at indtage mug- og skimmelsporerne. Samtidig udsender kaffemaskinen en masse skimmel- og mugsporer, der breder sig i indeklimaet i køkkenet – eller hvor du nu har kaffemaskinen stående. Det øger risikoen for, at du udvikler allergier eller i værste fald astma.

Især hvis der i forvejen mug- og skimmelsporer i indeklimaet fra andre fugtige steder i boligen, kan den beskidte kaffemaskine skubbe antallet af mug- og skimmelsporer langt over grænseværdierne. Så hold kaffemaskinen ren og sørg for ordentlig udluftning i boligen. Så mindsker du sundhedsrisikoen ved din kaffemaskine.


Hvad er det, som skaber smag og aroma i kaffen?

Ligesom med vin tager kaffebønner smag af:

☕️ Jordbund
☕️ Dyrkningsmetode
☕️ Klima
☕️ Efterbehandling

Selve smagen opfattes med alle de smagsreceptorer, som vi har siddende på tungen og i mundhulen. Derfor er det en god idé at smage på en ny kaffe på samme måde, som du smager på vin. Lad kaffen køre rundt i munden, så alle smagsreceptorer kan blive påvirket og tilføj eventuelt lidt ilt til processen, ved at trække vejret gennem munden med en passende mængde kaffe på tungen.

De samme fire forhold har også indflydelse på kaffens aroma. Derfor bør du – igen ligesom med vin – også dufte til kaffen, inden du drikker den. Find den rigtige vinkel og afstand mellem kaffekop og næse og kig så nedad, mens du dufter til kaffen. Derved øger du næsens evne til at dufte, samt hjernens evne til at genkende de forskellige aroma-noter.

Sådan opbevarer du kaffen korrekt

Kaffe bør opbevares køligt i en luft- og aromatæt beholder. Så i stedet for at sætte en klemme på kaffeposen og sætte den ind i et skab, skal du meget hellere sætte posen ned i beholder med et tætsluttende låg – gerne et patentglas – og sætte den i køleskabet.

Har du meget kaffe på lager, er det en god ide at fryse det ned. Men kun hele bønner, da formalet kaffe nemt kan få frostskader af nedfrysningen og tage skade under optøningen.


7 grundregler for god kaffebrygning ☕

Udover rigtig opbevaring er selve behandlingen af kaffebønnerne under brygningen også ekstremt vigtigt for kaffens smag og aroma. Men følger du de 7 grundregler for kaffebrygning, som vi giver her, forbedrer du chancerne for, at du ender med en velsmagende kaffe.

☕️ Vælg en kaffe, du synes smager godt. Helst en kaffe i hele bønner, som du kan male, lige inden du skal bruge den. Hele bønner holder smagen bedre. Malet kaffe bevarer smagen af bønnerne dårligere, og du kan smage forskel allerede få dage efter bønnerne er malet, hvis du sammenligner med nymalede bønner af samme type.

☕️ Læs brugsanvisningen på kaffemaskinen. Eller sæt dig i det mindste ind i, hvordan kaffemaskinen virker. Er der nogle særlige indstillingsmuligheder for temperaturen, opvarmes kaffekolben af kaffemaskinen eller ej – og kan du ændre på temperaturen på varmepladen? Kan du indstille gennemløbshastigheden for vandet på kaffetragten eller måske på maskinen?

☕️ Sørg for at kaffemaskine, kaffetragt og kaffekolbe er rengjorte. Det er vigtigt både for smagen og sundheden af kaffen og indeklimaet omkring kaffemaskinen. Det har vi allerede været inde på. Så skyl og rengør alle dele og sørg for at de altid er tørre – og smid så kaffefilteret ud og rengør og aftør tragt, kolbe og vandbeholder, så snart kaffen er færdig og hældt på kaffekanden. Hver gang!

☕️ Tjek at vandtemperaturen er rigtig. Den rigtige vandtemperatur til en god kaffe ligger på mellem 92 og 96 grader celsius, når vandet rammer kaffebønnerne. Er temperaturen for lav, bliver kaffen tynd og kedelig og er den for høj, bliver kaffen besk og bitter. Tjek vandtemperaturen ved at køre vandet direkte ned i kaffekolben uden kaffefilter på maskinen. Mål temperaturen på vandet i kolben med et termometer, så snart vandet kommer ned i kaffekolben.

☕️ Vælg den rigtige formalingsgrad af kaffen. Hvor længe det kogende vand skal have til at trække kaffen ud af de malede bønner, afhænger af formalingsgraden på bønnerne. Jo bedre sammenhæng der er mellem formalingsgrad og gennemløbstid for vandet, jo bedre smag får din kaffe:

– En gennemløbstid på 1 til 4 minutter kræver ekstra fintmalede kaffebønner

– Gennemløbstider på 4-6 minutter kræver fintmalet kaffe – ideelt til kaffemaskine

– En kontakttid på 6-8 minutter er velegnet til grovmalet kaffe – ideelt til stempelkande

☕️ Kaffens styrke bestemmes af doseringen. En anden vigtig parameter ved kaffens smag og styrke er doseringen af kaffebønner. Som tommelfingerregel skal der bruges 60 gram malet kaffe pr. liter kaffe, du vil brygge. Så til en typisk kaffemaskine med 10-12 koppers kapacitet, skal du bruge omkring 110 g – svarende til 1,8 liter kaffe. Tjek kaffemaskinens brugsanvisning for kolbens kapacitet, hvis du vil beregne den rigtige mængde kaffebønner helt præcist til din kaffemaskine.

☕️ Drik kaffen, mens den er varm. Kaffen smager bedst, når den er varm – altså har en temperatur på mellem 80 og 85 grader celsius. Kold eller lunken kaffe er der ikke meget ved. Så sørg for at finde en termokande, der kan holde effektivt på varmen af kaffen.

Du kan læse flere tips til at brygge god kaffe hos Forbrugerrådet Tænk her.


Smag dig frem til den kaffe, du selv synes bedst om

Som trin 5, 6 og 7 i ovenstående gennemgang understreger, udvikler kaffens aroma og smag sig, fra det øjeblik det kogende vand møder bønnerne. Her vil syren i kaffen oftest være stærkest de første 30 sekunder, efter bønnerne har fået varmt vand. Det er derfor kaffen smager så surt, hvis du snupper en kop, lige så snart der er nok til det i kaffekolben.kaffekop

Først efter 30 sekunder begynder aromaen at udvikle sig. I takt med at syren klinger af, bliver kaffen gradvist mildere. Hvor kraftig en aroma og smag kaffen får, afhænger dels af trækketiden i stempelkanden eller gennemløbstiden på kaffemaskinen, dels af mængden af kaffebønner, samt valg af bønner.


I en kaffemaskine kan du ikke gøre så meget ved gennemløbstiden – med mindre det er muligt at skrue ned for gennemløbet i tragten i din kaffemaskine. Dette er muligt på alle Moccamaster kaffemaskiner.  Så synes du ikke, at kaffen smager godt nok fra din kaffemaskine, er doseringen, oftest det eneste du kan justere på. Afprøv forskellige doseringer over og under den anbefalede mængde bønner i trin 6. Så kan du nemt smage dig frem til, hvordan du brygger præcis den kop kaffe, som du holder allermest af.


Kaffens rejse: Fra bønne til kop

I denne video kan du følge kaffens rejse fra bønne til kop. Videoen er produceret af Jamie Olivers produktionsselskab. Man følger bønnerne fra de sidder på planten, til de bliver ristet og til sidst ender som drikkeklar kaffe. – Denne video er for dig der gerne vil nørde lidt omkring din kaffeviden:

https://www.youtube.com/watch?v=_nv4Gm8XWf0&has_verified=1

Ting du ikke vidste om kaffe: 

Hvis du ønsker at nørde mere viden om kaffe, så kan du se denne TED video, hvor der gennemgåes en masse facts om kaffe.

https://www.youtube.com/watch?v=JaQNy0Ef4YY

Din hjerne og kaffen: 

Denne lille video fra Asap Science er meget populær på youtube, med mere end 5.000.000 visninger.
I videoen kan du få en bedre forståelse af hvordan indtagelsen af kaffe påvirker din hjerne, gennem de forskellige stoffer som frigøres i kroppen:

https://www.youtube.com/watch?v=4YOwEqGykDM

Drikker du din kaffe korrekt?

Her er endnu en video fra Asap Science, hvor du kan lære mere om hvordan de mener at man drikker sin kaffe korrekt. – Denne video er også meget populær på youtube, hvor den har mere end 2.800.000 visninger.

https://www.youtube.com/watch?v=0mgmayMSESI

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke kaffemaskiner er bedst i test?

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe, Electrolux EKF7800, Braun KF7020, Bosch TKA6A041, Melitta Aroma Signature Deluxe, Bosch TKA8013, Moccamaster KBG741, Moccamaster KBGT741, Melitta Aroma Excellent Grande, Siemens TC86303 og Wilfa Svart Presisjon

🧐 Hvordan testes kaffemaskinerne?

Kaffemaskinerne testes ud fra parametre så om kaffebrygning, der under bryggetid og temperatur, smag, brugervenlighed, finjustering af de forskellige indstillinger, vedligeholdelse og rengøring. Slutteligt vurderes maskinernes energiforbrug.

🤔 Hvordan vælger jeg den rigtige maskine?

Start med at finde ud af, hvilken type kaffemaskine, der dækker dine behov. Der findes overordnet 5 typer kaffemaskiner: kaffemaskine med filter, semiautomatisk espressomaskine, automatisk espressomaskine, fuldautomatisk espressomaskine og kapselkaffemaskine. Dernæst bør du overveje ting som funktioner, størrelse, brugervenlighed og pris.


Kaffemaskine Test – Disse tests har vi gennemgået:

Tænk.dk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk gennemgik i deres test 14 kaffemaskiner.
Der blev testet 10 kaffemaskiner med glaskande og varmeplade og fire maskiner med termokande. Tænks eksperter foretog en test af kaffemaskinernes funktion og bedømte samtidig, hvor god kaffe de forskellige kaffemaskiner brygger.Tænk gennemgik også faktorer såsom elektrisk sikkerhed, strømforbrug, brugervenlighed og smag.

Vinderen af Tænks test blev Bosch TKA8013. Du kan læse hele testen her. Du skal dog være opmærksom på at det kræver betalt abonnement at læse testen på tænk.dk

Familie Journalen 🇩🇰
Familie Journal har foretaget en test af 6 kaffemaskiner i forskellige prisklasser og husholdningslærer Camilla Andersen udførte deres test af kaffemaskiner.
I testen har man kigget på brugervenlighed, smag, bryggetid og vurderet hvorvidt tid og temperatur svarer til det producenterne lover.
Vinderen af testen blev Mocca-master KBGC741.
Du kan læse hele testen ved at besøge familiejournal.dk her.

Politiken.dk 🇩🇰
Politiken.dk har foretaget en test, hvor de testede 8 forskellige kaffemaskiner. Levnedsmiddeltekniker ved Karolines Køkken, Lone Lysdal, stod i spidsen for testen. Der blev sat fokus på funktionalitet, brugervenlighed, pris, design og kaffens temperatur samt hvor lang tid det tog at brygge kaffen på de forskellige maskiner.

Undersøgelsen viste, at det var den billige kaffemaskine Melitta Aroma Excellent, som løb med titlen som “Bedste Kaffemaskine”. Du kan læse hele testen gratis her på politiken.dk

Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske testmagasin Råd & Rön er Sveriges svar på det danske Forbrugerråd Tænk. Råd & Rön har foretaget en test af kaffemaskiner, hvor en række kaffeeksperter i et laboratorie har testet 24 forskellige kaffemaskiner i forskellige prisklasser. Du kan læse hele testen online på deres hjemmeside ved at klikke her. Det koster 45 kr at få adgang til testen.

Ecbc.info 🇳🇴
European Coffee Brewing Centre er en norsk kaffe organisation som tester kaffemaskiner til både professionel og privat brug. Alle kaffemaskiner der er godkendt af Ecbc er med garanti kvalitets kaffemaskiner. Du kan læse mere om organisationen ved at klikke her.

Dinside.no 🇳🇴
Den uafhængige norske avis har foretaget en test, hvor man vurderede 8 forskellige kaffemaskiner. Du kan læse deres testresultater ved at besøge deres hjemmeside her.

De har også udgivet en hel artikel hvor de grundigt gennemgår kaffemaskinens kvaliteter. Du kan læse hele artiklen ved at klikke her.

Icakuriren.se 🇸🇪
Det svenske online forbrugermagasin Icakuriren har foretaget en test af 10 kaffemaskiner, hvor man testede kaffemaskinernes funktioner og evne til at brygge en velsmagende kaffe. Her vandt Bosch Styleline prisen som den bedste kaffemaskine. Du kan læse testen online her. Bemærk at du kan downloade en pdf på deres hjemmeside, hvor du kan læse yderligere detaljer om testen.

Connery.dk 🇩🇰
Det danske livsstilsmagasin for mænd har haft Wilfa Svart Presisjon til test hos deres redaktion. I testen kan du læse redaktionens holdning til hvordan maskinen er at brygge kaffe på, dens kvalitet og design. Du kan læse hele artiklen hos Connery ved at klikke her.

Feinschmeckeren 🇩🇰
Den danske livsstils blog Feinschmeckeren har ligeledes haft Wilfa Svart Presisjon til test. De har lavet en meget udførlig gennemgang af maskinen i deres artikel, som kan gøre dig klogere på maskinens forskellige funktioner og egenskaber. Inden du beslutter dig for du skal købe denne model, så er det en god idé at læse deres artikel, for at få en bedre forståelse af kaffemaskinen.
Du kan læse hele artiklen her.

Tu.no 🇳🇴
Hos Tu.no som er en forkortelse for “Norges Tekniske Ukeblad” har man også haft Wilfa Svart Presisjon til test. Her vurderer journalisterne blandt andet dens evne til at brygge kaffe, og skriver om deres holdning til designet.
Du kan læse hele artiklen her.

Test.de 🇩🇪
Tysklands største testmagasin hedder Stiftung Warentest. Deres hjemmeside her Test.de, og her kan du finde deres beskrivelse af Siemens TC86303, som de har kåret til testvinder i 2011 i en test af 22 forskellige kaffemaskiner fra en række kendte mærker.

Du kan læse hele testen her. Bemærk at det koster gebyr at få fuld adgang til testen.

Coffeeandblogging.co.uk 🇬🇧
Den britiske kaffeblog Coffeeandblogging.co.uk beskæftiger sig med alt, hvad der omhandler kaffe. Siden leverer både købeguides og anmeldelser, så det er nemmere at finde de bedste produkter. Her har de testet og anmeldt Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk leverer uafhængige tests af produkter til hjemmet. Her har de britiske eksperter testet kaffemaskinen Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Testberichte.de 🇩🇪
Det tyske testmagasin Testberichte.de indsamler forskellige tests og forbrugeranmeldelser, som de analyserer og vurderer. Til sidst giver de produkterne en samlet vurdering, så forbrugerne kan se, om det er et produkt for dem. I denne omgang har de testet Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe, som de har givet en god bedømmelse. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.


Forbrugsguiden.dk er sat i verden for at hjælpe dig. – Her kan du se en lille video om vores mission: 

https://www.youtube.com/watch?v=rqUDQPsh7oI
{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse