Stempelkande test – Her er de bedste stempelkander ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel fås en oversigt over de bedste stempel-kaffekander på markedet. Her er tale om 6 ekspertfavoritter, som er blevet testet og vurderet i forskellige eksperttests. 

Artiklen er opbygget således, at vi starter med at gennemgå, hvad hver af de 6 stempelkander kan, og hvordan de fungerer. Herefter går vi i dybden med, hvad eksperterne helt konkret fremhæver af plusser og minusser ved hver model.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne stempelkande test indeholder: 
🔸 Overblik over de bedste stempelkander 
🔸 Guide til hvordan man får den perfekte kop stempel-kaffe 
🔸 Viden om stempelkaffe og helbred 
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Stempelkande test-oversigt – Her er de bedste modeller 

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de stempelkander, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en lang række eksperttests, og viser dig her de bedst anmeldte modeller.

Du finder også prissammenligning af de forskellige stempelkander, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilke forhandlere der er billigst.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.


Bodum Chambord 8 Cup 

✅ Testvinder hos den amerikanske business-avis Businessinsider.com 
✅ Anbefalet hos den amerikanske testside Yourbestdigs.com 
✅ Testvinder hos den amerikanske gastronomiside Epicurious.com

Bodum Chambord 8 Cup

.
Bodum Chambord 8 Cup er blevet testet af 3 ekspertkilder, der tæller business-avisen Businessinsider.com, testsiden Yourbestdigs.com og gastronomisiden Epicurious.com.

Eksperterne har vurderet produktet ud fra bestemte kriterier, der danner grundlaget for de endelige anmeldelser. Eksperterne er meget begejstrede for denne model, der modtager to kåringer til testvinder og et stempel som anbefalings-værdig.

Som i gamle dage

Bodum Chambord 8 Cup er en klassisk og traditionel stempelkande, der har sin oprindelse helt tilbage i 1950’erne. Teknologierne er dog blevet opgraderet, og der er fokus på både miljø, funktionalitet og design her.

Denne model er nemlig virkelig flot i et enkelt, elegant og minimalistisk design, og så er der et øget fokus fra producentens side på at foretage en miljøvenlig produktion med forbedrede materialer.

Enkel brygning og varmesikret glas

Bodum Chambord 8 Cup kommer med en kapacitet på 1 liter, hvilket kan give op til 8 kopper kaffe. Den er enkel og let at benytte sig af, og man kan få stemplet sin kaffe via det simple håndtag, som kan brygge kaffen på kun 4 minutter.

Herudover er glasset varmeresistent, så kaffen bedre kan holde på varmen, og modellens stempel sørger for at give den helt rigtige stempling, der trækker flere olier og aromaer ud af de kværnede bønner.

Bedste klassiske model, ifølge eksperterne

Businessinsider.com kalder Bodum Chambord 8 Cup for prototypen for alle stempelkander, og der er klart en del nostalgi over dette produkt. Den er enkel i brug, således at alle kan anvende den, og så er designet utrolig attraktivt. Prisen er også overkommelig, men til gengæld skal man passe på håndtaget, som kan falde ud af sin plads, og så føles den lidt skrøbelig.

Bodum Chambord 8 Cup er desuden blevet testet af Yourbestdigs.com, som er meget begejstrede. De forklarer blandt andet, at her er tale om et rigtig godt design, som både er pænt og funktionelt – der findes nemlig en god ramme i rustfrit stål, som skåner glasset, hvis man skulle være så uheldig at tabe kanden.

Herudover kommer den med et godt greb, og så brygger den virkelig god og velsmagende kaffe – der kan også brygges te på modellen. Derfor er funktionaliteten høj. Yourbestdigs.com konkluderer, at her er tale om markedets bedste valg inden for klassiske stempelkander.

Epicurius.com skriver, at her er tale om en helt særlig og nostalgisk model, som er meget klassisk. Designet er fantastisk, komforten er høj, og det samme er sikkerheden. Det er smart med dobbeltfiltrerings-systemet, og så smager kaffen bare rigtig godt. Man skal dog passe godt på glasset, påpeges det.

Bodum Chambord 8 Cup – specifikationer: 
🔴 Type: Stempelkande
🔴 Mærke: Bodum
🔴 Antal kopper: 8
🔴 Kapacitet: 1 liter
🔴 Højde: 23 centimeter
🔴 Bredde: 14,1 centimeter
🔴 Dybde: 10,7 centimeter

Udvalgte fordele ved Bodum Chambord 8 Cup: 
Elegant design
Retro-stil
Miljøvenlig
Varmeresistent
Meget enkel 

Her kan du se en kort video om, hvordan man laver den bedste kop kaffe med Bodum Chambord stempelkanden. Videoen er produceret af Bodum:


Bodum Chambord French Press 3 Cup 

✅ Testvinder hos den amerikanske business-avis Businessinsider.com
✅ Anbefalet hos den amerikanske testside Yourbestdigs.com
✅ Testvinder hos den amerikanske gastronomiside Epicurious.com

Bodum Chambord French Press 3 Cup 

.
Bodum Chambord French Press 3 Cup er blevet testet af 3 hold eksperter, som inkluderer den amerikanske business-avis Businessinsider.com, den amerikanske testside Yourbestdigs.com og den amerikanske gastronomiside Epicurious.com.

Eksperterne har set nærmere på evnerne inden for kaffebrygning samt også blandt andet design, funktioner, funktionalitet og håndterbarhed. Alle eksperterne er meget imponerede over modellen, som modtager høje scorer og flotte testplaceringer.

Elegant produkt

Bodum Chambord French Press 3 Cup er en elegant og klassisk stempelkande, som virkelig er flot at se på. Skabt med et varmeresistent glas omkranset af en ramme i rustfrit stål er der fokus på minimalisme og funktionalitet.

Denne model hører til de mindre i Bodum-serien og kan brygge 3 kopper. Kapaciteten ligger på 0,4 liter.

Fokus på enkel kaffe

Bodum Chambord French Press 3 Cup har fokus på at give forbrugeren en kop kvalitetskaffe, og derfor er den designet til at presse kaffen nænsomt, således at flest mulige aromaer bliver trukket ud. Betjeningen er ligeledes let, idet man blot trykker ned på stemplet.

Dette apparat er desuden let at rengøre, og alle de aftagelige dele kan tåle opvask i opvaskemaskinen. Ligesom glasset er håndtaget også varmeresistent.

Et godt valg til både te- og kaffedrikkeren, ifølge eksperterne

Bodum Chambord French Press 3 Cup er blandt andet blevet testet af avisen Businessinsider.com, som er meget imponerede. De forklarer, at her er tale om virkelig høj kvalitet og et fantastisk flot design. Ydermere er den meget let at anvende med en høj brugervenlighed, og så er prisen tillige overkommelig. Dog er eksperterne ikke så glade for plastikhåndtaget og mener, at selve kanden føles lidt skrøbelig.

Yourbestdigs.com nævner stort set kun plusser og mener, at denne model vil være et rigtig godt valg til den husholdning, der både inkluderer te- og kaffedrikkere. Den bryggede kaffe bliver nemlig rigtig god, men apparatet kan også anvendes til at brygge te fra løse teblade, og resultatet bliver ligeledes godt.

Det gode resultat skabes delvist ved, at stemplet ikke rammer bunden, når der stemples, og det betyder, at bønner eller blade ikke trykkes for hårdt – derved undgår man en bitter bismag.

Herudover skriver testsiden, at modellen kommer med et rigtig smart dobbeltfiltrerings-system, som gør, at man undgår at få kaffegrums eller rester af tebladene med i drikken.

Epicurious.com er især imponerede over designet sammenlignet med andre stempelkander og mener, at der er noget retro over den. Den føles desuden sikker og komfortabel at håndtere, og så er det et stort plus med dobbeltfiltrerings-systemet.

Bodum Chambord French Press 3 Cup – specifikationer: 
🔴 Type: Stempelkande
🔴 Mærke: Bodum
🔴 Antal kopper: 3
🔴 Kapacitet: 0,4 liter
🔴 Højde: 21,6 centimeter
🔴 Bredde: 16,5 centimeter
🔴 Dybde: 13,7 centimeter

Udvalgte fordele ved Bodum Chambord French Press 3 Cup: 
Flot design
Mindre model
Beskyttende design
Varmeresistent glas og håndtag
Let rengøring 

Her kan du se en præsentationsvideo af Bodum Chambord stempelkanden. Videoen er produceret af Bodum:


KitchenAid Artisan Coffee Press 0,7L

✅ 4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser

KitchenAid Artisan Coffee Press 0,7L

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

.
KitchenAid Artisan Coffee Press 0,7L har ikke været inkluderet i eksperttests som de øvrige modeller, men vi har alligevel valgt at tage denne stempelkande med, idet her i stedet er tale om en brugerfavorit. Brugerne har anmeldt den på baggrund af deres individuelle, daglige brug og givet en samlet score – her modtager den i gennemsnit 4 ud af 5 stjerner.

Strømlinet KitchenAid-model

KitchenAid Artisan Coffee Press 0,7L kommer i det sædvanlige flotte design fra KitchenAid, der er kendt for at være stilfuldt men enkelt. Dette apparat er meget minimalistisk i et blankt, sølvfarvet design, der er fremstillet af robust rustfrit stål. Dermed sikres en lang levetid.

Der findes en kapacitet på 0,7 liter, hvilket svarer til omkring 6 kopper kaffe.

Flere funktioner

Hvor de traditionelle stempelkander er helt enkle og kommer uden funktioner, forholder det sig lidt anderledes med KitchenAid Artisan Coffee Press 0,7L – denne har nemlig en integreret vægt, hvor man kan veje kaffe og vand af hver for sig. Dermed får man det perfekte forhold mellem kaffe og vand.

Yderligere findes der en integreret timer og en indbygget LCD-skærm. Her kan man læse for eksempel bryggetid og vægt. For et godt greb er her et blødt håndtag, og glasset er varmeresistent med en dobbeltvægs-konstruktion.

Smart med indbygget vægt, ifølge forbrugerne

KitchenAid Artisan Coffee Press 0,7L er som nævnt ikke blevet testet af eksperterne, men til gengæld er her tale om en brugerfavorit blandt brugerne på Kitchenone.dk.

Brugerne herfra er generelt godt tilfredse med design, funktionalitet og anvendelighed, og det fremhæves også, at den er god til nybegynderen, der ikke ved så meget om kaffebrygning via stempel – den integrerede vægt klarer nemlig afmålingen. Hertil skriver en af brugerne: ”Smart med indbygget vægt til os, som ikke vil have kaffe på gefühl”.

KitchenAid Artisan Coffee Press 0,7L – specifikationer: 
🔴 Type: Stempelkande
🔴 Mærke: KitchenAid
🔴 Antal kopper: 6
🔴 Kapacitet: 0,7 liter
🔴 Højde: 18,1 centimeter
🔴 Bredde: 11,4 centimeter
🔴 Dybde: 22,6 centimeter

Udvalgte fordele ved KitchenAid Artisan Coffee Press 0,7L: 
Velkendt KitchenAid-design
Integreret vægt
Integreret timer
Blødt håndtag
Glas med dobbeltvæg 


Bodum Chambord 12 Cup

✅ Testvinder hos den amerikanske business-avis Businessinsider.com
✅ Anbefalet hos den amerikanske testside Yourbestdigs.com
✅ Testvinder hos den amerikanske gastronomiside Epicurious.com

Bodum Chambord 12 Cup

.
Bodum Chambord 12 Cup har været inkluderet i flere forskellige eksperttests udført af henholdsvis business-avisen Businessinsider.com, testsiden Yourbestdigs.com og gastronomisiden Epicurious.com.

I disse tests har eksperterne set nærmere på stempelkandens evner for kaffebrygning samt funktioner, design, konstruktion og funktionalitet. Efter endt test konkluderes det alle steder, at her er tale om et virkelig godt produkt.

Flot og moderne stempelkande

Bodum Chambord 12 Cup vil være et godt valg for æstetikeren, der ønsker at kombinere traditionel stempelbrygning med et flot udseende med moderne noter. Designet er nemlig elegant og stilfuldt med rene linjer og fokus på minimalisme.

Her er desuden tale om en rummelig model, der kommer med en kapacitet på 1,5 liter – det kan producere op til 12 kopper. Derfor er den også fordelagtig til det kaffedrikkende hjem med flere medlemmer.

Produktet har fokus på miljøvenlighed, og kanden er blandt andet fremstillet af smagsneutrale materialer, som skåner miljøet og ikke påvirker kaffens smag.

Beskytter mod lækager

Bodum Chambord 12 Cup kommer med en smart lækage-beskyttelse, idet låget har en såkaldt bayonet-lukning og er udstyret med en silikone-forsegling. Det gør, at kaffen bliver i kanden – selv hvis den vælter.

Glasset er også beskyttet i sig selv, idet det både er varmeresistent samt er beskyttet af stålrammen, som gør, at glasset ikke går i stykker, hvis kanden tabes.

Man brygger kaffen på en enkel og simpel måde ved at lægge et blidt pres på stemplet på bagsiden. Der findes yderligere et rustfrit stål-filter, således at papirfiltre er unødvendige.

God på alle parametre, ifølge eksperterne

Businessinsider.com kalder Bodum Chambord 12 Cup for en af de mest elegante stempelkander overhovedet, og så er den utrolig simpel i brug. Det nævnes, at alle forbrugere vil få glæde af denne model, som også fremhæves for det varmeresistente glas og den overkommelige pris. Al rosen til trods påpeger Businessinsider.com dog et par ulemper – for eksempel håndtaget, som af og til glider ud af rammen, hvilket kan skabe store problemer.

Testsiden Yourbestdigs.com har også testet Bodum Chambord 12 Cup og roser den rigtig højt. Noget af det, som især fremhæves, er det simple men effektive design og den lette betjening, der gør den meget brugervenlig. Det bemærkes, at det ligefrem er en fornøjelse at tage apparatet i brug.

Yourbestdig.com forklarer desuden, at den er god til at brygge kaffe, men også til at brygge te af løse teblade. Både kaffe og te opnår en rigtig god kvalitet og smager virkelig godt.

Derudover er designet skabt med forbrugerens komfort for øje, idet håndtaget kommer med et godt greb. Yderligere er det et stort plus, at glasset er varmeresistent, og så er rengøringen let – alle dele tåler nemlig maskinopvask.

Epicurius.com er enige med de øvrige eksperter og tilføjer, at dette her er den stempelkande, man vil gå tilbage til hver gang.

Bodum Chambord 12 Cup – specifikationer: 
🔴 Type: Stempelkande
🔴 Mærke: Bodum
🔴 Antal kopper: 12
🔴 Kapacitet: 1,5 liter
🔴 Højde: 25,5 centimeter
🔴 Bredde: 20 centimeter
🔴 Dybde: 12,6 centimeter

Udvalgte fordele ved Bodum Chambord 12 Cup: 
Flot design
Varmeresistent glas
Nok til 12 kopper
Beskyttelse mod lækage
Beskyttende ramme 

Her kan du se en video om, hvordan man laver Bodum Chambord stempelkanderne. Videoen er produceret af Bodum: 


Bialetti Bereiter 8 Cup 

✅ God anmeldelse hos den tyske kaffeside Coffeeness.de

Bialetti Bereiter 8 Cup

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout

.
Den tyske kaffeside Coffeeness.de foretager ofte tests af forskellige kaffemaskiner, og her er turen kommet til stempelkanden Bialetti Bereiter 8 Cup.

Her er der blevet testet på parametre såsom kvalitet af kaffen, design, funktioner og håndterbarhed, og det konkluderes, at den præsterer rigtig godt. Derfor modtager den en god anmeldelse hos de tyske eksperter.

Stilfuld med kraftigt håndtag

Bialetti Bereiter 8 Cup kommer i et pænt og rundt design i en lys grå farve i rustfrit stål. Dette rustfrie stål er med til at holde den ren og pæn, og så er det meget robust. Hertil kommer selve kanden, der er i glas.

Yderligere findes der i designet et kraftigt håndtag i en kontrastfarve, som gør noget væsen af sig, men til gengæld er forbrugeren sikret et godt og solidt greb.

Tåler opvaskemaskine

Bialetti Bereiter 8 Cup passer desuden godt til den lidt større familie af kaffedrikkere, idet den kan rumme 1 liter og producere op til 8 kopper per kande.

Herudover tåler den opvaskemaskine, hvilket gør rengøringen markant lettere, idet man så ikke behøver vaske den op i hånden. For at kunne holde på den bryggede kaffes varme, er glasset varmebestandigt.

Godt produkt, ifølge eksperterne

Bialetti Bereiter 8 Cup er blevet testet af den tyske kaffeside Coffeeness.de, som giver en god anmeldelse. De tyske eksperter har set nærmere på denne stempelkande i forhold til Bodum-modellerne og hæfter sig ved, at denne er skabt af høj kvalitet og er tung i designet.

Håndtaget er noget fremtrædende, bemærkes det, men til gengæld føles det stabilt og robust, og så ligger det godt i hånden. Glasset kommer med praktiske markeringer og er slankt, men dog en smule større end gennemsnittet.

Coffeeness.de påpeger dog et par minusser – for eksempel er sigten med stemplet noget tyndt og føles mere skrøbeligt end på andre modeller. Nok er Bialetti-kanden generelt også lidt tungere i det end flere af konkurrenterne, men det gør den til gengæld mere stabil.

De tyske eksperter konkluderer, at Bialetti Bereiter 8 Cup er et godt alternativ til Bodum, hvis man ønsker en anden type. Der findes nemlig ingen mærkbar forskel i kvalitet, påpeges det.

Bialetti Bereiter 8 Cup – specifikationer: 
🔴 Type: Stempelkande
🔴 Mærke: Bialetti
🔴 Antal kopper: 8
🔴 Kapacitet: 1 liter
🔴 Højde: 21,6 centimeter
🔴 Bredde: 15,2 centimeter
🔴 Dybde: 10,2 centimeter

Udvalgte fordele ved Bialetti Bereiter 8 Cup: 
Pæn stempelkande
Kraftigt håndtag
Solid konstruktion
Kan komme i opvaskemaskinen
Varmeresistent glas 


Bodum Chambord 4 Cup

✅ Testvinder hos den amerikanske business-avis Businessinsider.com 
✅ Anbefalet hos den amerikanske testside Yourbestdigs.com 
✅ Testvinder hos den amerikanske gastronomiside Epicurious.com

Bodum Chambord 4 Cup

.
Bodum Chambord 4 Cup har været inkluderet i 3 forskellige eksperttests. Her har eksperterne fra henholdsvis avisen Businessinsider.com, testsiden Yourbestdigs.com og gastronomisiden Epicurious.com testet en række forskellige stempelkander for at finde frem til de bedste.

Bodum-modellen får høj ros alle 3 steder og modtager 2 stempler som testvinder og et som anbefalings-værdig.

Mindre kande i flot design

Bodum Chambord 4 Cup kommer i et utrolig elegant design med fokus på renhed og minimalisme. Her er tale om en af de mindre versioner i Bodum-serien, som passer til den lille husholdning – denne har nemlig en kapacitet på 0,5 liter og kan brygge 4 kopper per kande.

Yderligere er den udstyret med et specialfremstillet håndtag, som både giver et komfortabelt greb, men som også bidrager til det flotte design.

Let brygning og fokus på kvalitet

Bodum Chambord 4 Cup er fremstillet til at være meget brugervenlig, således at alle kan anvende den. Man brygger kaffen ved at stemple den, og det gøres ved at føre stemplet ned over den malede kaffe via mekanismen på bagsiden.

Kanden kommer med et dobbeltfiltrerings-system, som gør, at der ikke kommer kaffegrums med i koppen.

Stemplingsprocessen gør desuden, at kaffen bibeholder så mange aromaer og olier som muligt, hvilket giver den mest velsmagende kaffe. Apparatets glas er yderligere varmeresistent.

Ovenud godt produkt, ifølge eksperterne

Businessinsider.com er meget glade for Bodum Chambord 4 Cup, som de synes giver rigtig meget værdi for pengene. Modellen kommer nemlig til en overkommelig pris, og så er den utrolig enkel i brug – det gør, at alle kan bruge den. Ydermere brygger den velsmagende kaffe, selv om der kommer lidt grums med i koppen. Man skal huske at behandle den med omsorg, da den føles lidt skrøbelig.

Yourbestdigs.com er enige i den høje ros og hæfter sig ved rigtig mange plusser. Disse går blandt andet på kvaliteten af kaffen, som er høj, brugervenligheden og rengøringen. Kanden kan nemlig skilles ad, og de løse dele tåler maskinopvask.

Ydermere er glasset varmeresistent, og så findes der et smart dobbeltfiltrerings-system, som gør, at man undgår at få kaffegrums med i drikken.

Epicurious.com er ligeledes meget imponerede over Bodum Chambord 4 Cup, som de især roser for et fantastisk design med en flot farve. De er også glade for filtreringssystemet, der sikrer, at man ikke får kaffegrums med i koppen, og så fremhæves det, at kaffen bare smager rigtig godt.

Den er klar i smagen og meget velafbalanceret, og så smager den af rigtig stempelkaffe. Epicurious.com nævner dog på den anden side, at modelles glas føles lidt skrøbeligt, og så savner de, at kaffen kan holdes varm i længere tid.

Bodum Chambord 4 Cup – specifikationer: 
🔴 Type: Stempelkande
🔴 Mærke: Bodum
🔴 Antal kopper: 4
🔴 Kapacitet: 0,5 liter
🔴 Højde: 19 centimeter
🔴 Bredde: 18,6 centimeter
🔴 Dybde: 10,5 centimeter

Udvalgte fordele ved Bodum Chambord 4 Cup: 
Elegant og minimalistisk design
Til den mindre husholdning
Let stempling
Brugervenlig
Dobbeltfiltrerings-system 

Her kan du se en kort video om, hvordan man anvender Bodum Chambord stempelkanden. Videoen er produceret af Bodum:


Stempelkande guide – sådan laver du den perfekte kop kaffe

kaffe Baseret på ekspertviden fra kaffe-websiden Hipsterkaffe.dk guider vi i det følgende trinvis til, hvordan du lærer at mestre kunsten at brygge en perfekt kop stempel-kaffe.

1. Start med at forvarme stempelkanden med kogende vand, så den bliver varm indeni. Hæld derefter vandet ud igen.

2. Afvej den rigtige mængde kaffe og vand i forhold til hinanden, da ratioen er vigtig for smagen (tips til dette findes i næste afsnit).

3. Find kaffekværnen frem og kværn kaffebønnerne mellemfint.

4. Hæld derefter den kværnede kaffe i kanden.

5. Hæld langsomt vandet over kaffen. Vandet skal have den rigtige temperatur (tips til dette findes også i næste afsnit).

6. Lad kaffen trække i 4 minutter. Rør let i overfladen, så kaffegrumset falder til bunds.

7. Der opstår ofte skum ved denne proces – fjern eventuelt skum fra overfladen.

8. Lad kaffen trække i yderligere 4 minutter. Før dernæst nænsomt stemplet ned, så det akkurat rører overfladen af kaffen.

9. Herefter er kaffen klar til servering.


Tips til kaffebrygningen

Tips til kaffebrygningen

Hipsterkaffe.dk bringer her yderligere nogle tips til, hvordan kaffen bliver så velsmagende som muligt:

🔹 Sørg for altid at vælge nyristede bønner – de skal helst være ristede inden for de sidste 10 dage (er kaffebønnerne af meget høj kvalitet, kan de dog holde sig friske længere, helt op til 4-6 uger).

🔹 Kaffen bliver mest velsmagende, hvis man anvender mellemristede bønner.

🔹 Brug blødt og neutralt vand til brygningen, gerne vand fra flaske.

🔹 Bryggetemperaturen er meget vigtig – sørg derfor for at vandet er mellem 92-96 grader celsius.

🔹 Både kanden og stemplet skal være helt rene. Det giver både en bedre hygiejnisk oplevelse, men det sikrer også, at man undgår en harsk smag i kaffen.

🔹 Ved rengøringen skal man huske, at stemplet kan skilles ad i flere dele. Så er man sikker på at få al snavs væk.

🔹 Foretag en fin eller mellemfin kværning af bønnerne, idet det trækker mere smag ud.

🔹 Giv kaffen tid til at bundfælde sig og giv det en blid stempling.

🔹 Vælg en kaffekværn af høj kvalitet og undgå helst de små blendere med roterende blade.

🔹 Lad kaffen trække i 6-14 minutter i stedet for de anbefalede 4 – det giver en bedre smag.

🔹 Fjern skummet fra toppen af kanden efter brygning – det ligner måske espressoens crema, men det er faktisk urenheder fra kaffen. Derfor skal det væk.


Det perfekte forhold mellem kaffe og vand

Kaffebonner Her kommer Hipsterkaffe.dk med deres bud på, hvordan den bedste kaffe/vand-ratio ser ud:

🔸 Ratioen bør hedde mellem 1:14 og 1:18 (altså 1 gram kaffe til 14-18 gram vand).

Vej kaffe og vand af på vægt: 16 gram kaffe er lig med 250 gram vand, 25 gram kaffe er lig med 400 gram vand, 37 gram kaffe er lig med 600 gram vand og 63 gram kaffe er lig med 1000 gram vand.


Stempelkaffe og helbred

kaffe-helbredet Det har længe været kendt, at kaffe i moderate mængder kan være godt for helbredet.

Stempelkaffe er endda ifølge forskerne en af de sundeste kaffeformer, idet kaffen her findes i en mere ren form og ikke er nær så ”behandlet”, som andre typer af kaffe. Desuden bibeholdes flere fedtstoffer, som er gavnlige for kroppen.

Her guider Frenchpresscoffee.com, Iform.dk og Health.harvard.edu til, hvilke helbredsmæssige fordele der findes ved at drikke stempelkaffe:

Organer: Et moderat indtag af stempelkaffe beskytter flere af kroppens organer.

Kræft: Kaffen indeholder stoffer, der modvirker kræft i både galdeblære, æggestokke, livmoder og tyktarm. Stempelkaffe har vist sig også at modvirke kræft i mund, spiserør, svælg og bryst.

Nerveceller: Stempelkaffe beskytter kroppens nerveceller.

Kaffe Årvågenhed: Når kroppen modtager koffein, som der findes meget af i kaffe, øges årvågenheden, og man føler sig mindre træt. Det sker, da produktionen af adrenalin stiger.

Demens-sygdomme: Kaffe nedsætter risikoen for at udvikle demenssygdomme såsom Alzheimers. Hukommelse og koncentration øges også, og man vil føle sig mere klar og ”på”, når man har drukket kaffe.

Muskler: Når kroppen producerer mere adrenalin på grund af koffeinen, føles musklerne stærkere.

Hjertekar-sygdomme: Kaffe beskytter mod hjertekar-sygdomme og hjælper kroppen med at reparere skader.

Parkinsons: Risikoen for at udvikle Parkinsons nedsættes også ved indtage af kaffe.

Tænder: Kaffe reducerer chancen for at få huller i tænder.

Gigt: Kaffe styrker kroppens værn mod gigt.

Sukkersyge: Stofferne i kaffen værner mod Type 2 diabetes.

Smerter: Koffeinen i kaffen er smertereducerende. Herudover stimulerer kaffen produktionen af kroppens lykkestoffer, serotonin og dopamin. Det vil føre til et bedre humør og mere glæde.

Anti-inflammatorisk: Kaffens effektive stoffer er anti-inflammatoriske og indeholder mange antioxidanter – det afhjælper betændelse i kroppen. 

Herudover forklarer eksperterne også, at stempelkaffe er mere miljøvenlig end andre typer af kaffe, da kaffen ikke skal forarbejdes gennem kemisk afblegede filtre. Herudover kan kaffegrumset fra stempelkaffen genanvendes som gødning i haven.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke stempelkander er bedst i test?

Bodum Chambord 12 Cup, Bodum Chambord French Press 3 Cup, Bodum Chambord 8 Cup og Bodum Chambord 4 Cup

🤓 Hvordan testes stempelkanderne?

Stempelkanderne testes ud fra parametre så om kaffebrygning, her under bryggetid temperatur og smag. Derudover vurderes også brugervenlighed, vedligeholdelse og rengøring.

🤔 Hvorfor bliver kaffen bedre med skummet mælk?

Du oplever måske, at kaffen smager bedre, når du får den serveret med skummet mælk. En af grundende kan være, at når mælken piskes, øges dens volumen, og du kan bedre opleve smagen. Ydermere gør skummet mælk kaffen mere cremet.


Stempelkande Test – anvendte kilder samt links

Businessinsider.com 🇺🇸
Businessinsider.com er en business-avis med fokus på finans, økonomi, medier og teknologi. Businessinsider.com har også fokus på forbrugerliv i forbindelse med de ovenstående emner, og det inkluderer tests fra tid til anden. Her har Businessinsider.com derfor testet en række forskellige stempelkander. Læs hele testen hos Businessinsider.com.

Coffeeness.de 🇩🇪
Coffeeness.de er en tysk webside, der beskæftiger sig med kaffe. Siden kalder sig selv en kaffe-blog og skriver om alle aspekter af kaffe, herunder også stempelkander, espressomaskiner og kaffemaskiner. Her har Coffeeness.de testet Bialetti Bereiter 8 Cup. Du kan læse mere om testen hos Coffeeness.de.

Epicurious.com 🇺🇸
Epicurious.com er en gastronomiside, der koncentrerer sig om opskrifter, restauranter, drikkevarer og ernæring. Her har Epicurious.com set nærmere på en række forskellige stempelkander, hvor Bodum-kanderne indgår. Testen kan findes i sin helhed hos Epicurious.com. 

Yourbestdigs.com 🇺🇸
Yourbestdigs.com er en amerikansk testside, der har som omdrejningspunkt at afprøve og teste forbrugerprodukter til hjemmet. Her gælder det en test af stempelkander, hvor Bodum-modellerne er inkluderet, og eksperterne har afprøvet blandt andet bryggeevner, funktioner og funktionalitet. Du kan læse hele testen hos Yourbestdigs.com.


Andre relevante tests og artikler

Fandt du ikke det du søgte i denne artikel, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre test, du måske vil finde interessante.

Måske overvejer du at anskaffe dig en traditionel kaffemaskine, der er den simpleste form for kaffemaskiner. Er det tilfældet, finder du her i vores store kaffemaskine test en gennemgang af markedets bedst bedømte modeller.

Er du tilhænger af friskkværnet kaffe, kan du passende kaste et blik på vores kaffemaskine med kværn test og vores kaffekværn test. I disse tests finder du en oversigt over en række af eksperternes favoritter.

Er der en bestemt producent der fanger dine øjne, kan du læse vores producentspecifikke tests. Her finder du fx vores KitchenAid kaffemaskine test, vores Moccamaster test, vores Siemens kaffemaskine test, vores Melitta kaffemaskine test, vores Jura kaffemaskine test og vores Wilfa kaffemaskine test.

Ønsker du derimod en maskine med flere smarte funktioner og indstillinger, kunne det rette valg for dig være en espressomaskine. I vores store espressomaskine test og fuldautomatisk espressomaskine test, kan du skabe dig et overblik over markedets bedst anmeldte modeller.

Også inden for espressomaskine kategorien finder du en række producentspecifikke tests. Her kan du læse mere om vores DeLonghi Magnifica test, vores Siemens espressomaskine test, vores DeLonghi espressomaskine test, vores Smeg espressomaskine test og vores Krups espressomaskine test.

Særligt én producent gør sig bemærket ved gang på gang at levere testvindende kvalitets-espressomaskiner. Der er selvfølgelig tale om det australske mærke Breville også kaldet Sage.

Af den grund finder du her en række dybdegående tests af blandt andet Sage Barista ExpressSage Barista Touch, Sage the Oracle og Sage the Barista Pro, der alle er blandt eksperternes favoritter.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme