KitchenAid Kaffemaskine Test-guide – Her er eksperternes vurderinger

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

 

Denne artikel handler om eksperternes favorit-kaffemaskiner fra mærket KitchenAid, og formålet er at give forbrugerne det bedst mulige overblik over de bedste KitchenAid maskiner på markedet.

Her er tale om 1 KitchenAid kaffemaskiner og dertil 4 alternative modeller. Alle maskinerne behandles på samme måde, hvilket giver det bedste overblik.

Hvis man ønsker at læse mere om testene og testkilderne, så findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne KitchenAid kaffemaskine test indeholder:
🔸 Overblik over 5 forskellige KitchenAid kaffemaskiner
🔸 Overblik over 4 alternativer
🔸 Guide til hvad man skal være opmærksom på, når man køber ny kaffemaskine
🔸 Viden om krop og kaffe
🔸 Baggrundsinformation om KitchenAid
🔸 Gennemgang af de tests, vi har undersøgt samt links til eventuel videre læsning
🔸 En guide til andre relevante tests og artikler

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

KitchenAid kaffemaskine test 2023 – Her er de bedste modeller

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de KitchenAid kaffemaskiner, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en lang række eksperttests fra både ind og udland, og viser dig her de bedst anmeldte modeller.

Du finder også prissammenligning af de forskellige KitchenAid kaffemaskiner, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilke forhandlere der er billigst.


KitchenAid 5KCM1208EOB 

✅ 4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos amerikanske Amazon.com

KitchenAid 5KCM1208EOB 

.
KitchenAid 5KCM1208EOB har ikke været med i tests udført af ekspertkilder. Vi har dog alligevel valgt at tage denne model med i artiklen, idet her i stedet er tale om en brugerfavorit blandt køberne hos den amerikanske online-forhandler Amazon.com.

Her modtager produktet nemlig hele 4,5 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Hvad brugerne er særdeles begejstrede for, kommer vi ind på efter gennemgangen af brug og funktioner.

Flot og effektiv

Hvis man leder efter en traditionel kaffemaskine til filterkaffe, som både er pæn og moderne, så bør man overveje KitchenAid 5KCM1208EOB.

Her er nemlig tale om en virkelig flot maskine med høj elegance, der vil pynte på et hvert køkkenbord – uanset personlighed.

Designet er i tråd med KitchenAids signatur-stil med fokus på bløde linjer, flotte farver, minimalistisk udtryk, høj stilfulhed og en kende mod det lidt retro-inspirerede. Den kan fås i flere farver efter humør og personlig stil.

Yderligere er denne model stærk og kraftig, og den brygger ved 1100 watt. Dermed kan man være sikker på at få en velbrygget kop kaffe på kort tid.

Der findes en vandkapacitet på 1,7 liter, hvilket er pænt, og så er den skabt til at kunne brygge traditionel filterkaffe via malede bønner. Ud over at designet er stilfuldt og elegant, så er selve kroppen tillige slank, da bredden kun er på 18,2 centimeter.

Derfor er den kompakt og vil sagtens kunne finde plads i selv mindre køkkener. Vægten ligger på 3,3 kilo, hvilket gør den let at flytte rundt på.

Vælg selv styrke

KitchenAid 5KCM1208EOB er som nævnt en moderne kaffemaskine, og selv om den ”kun” brygger filterkaffe, skal man ikke tro, at den er simpel:

Inden for denne filterkaffe-genre er den fremme i skoene med hensyn til brugernes stigende krav og behov, og for eksempel er der en justerbar styrke integreret i mekanismen – programvælgeren med variabel bryggestyrke.

Denne styres via en enkelt knap og tillader, at man kan få kaffen så stærk, som man ønsker den.

Derudover er der en unik spiral-dyse med hele 29 huller, der fordeler vandet ud over kaffen – dermed opstår en komplet gennem-vædning, som gør brygningen helt jævn.

Produktet sørger desuden for, at man altid er sikker på at få den helt rigtige kop, idet der er en smart doserings-stige, som angiver den anbefalede mængde formalet kaffe.

Derudover findes der en brugbar varmeplade, som kan holde kaffen varm i op til 40 minutter. Dermed kan man lettere fordele kopperne ud over længere tid – uden termokande.

I det hele taget er denne kaffemaskine meget brugervenlig, og kontrolpanelet er overskueligt og intuitivt.

Som en ekstra bonus til den moderne forbruger behøver man ikke vente, til al kaffen er brygget, hvis man trænger til en kop – til dette formål er der en pause-funktion, som sætter brygningen på pause, mens man kan skænke sig en kop. Derefter forsætter brygningen, til den er helt færdig.

Kvalitetsprodukt, ifølge brugerne

Som nævnt er KitchenAid 5KCM1208EOB ikke blevet testet af eksperter – i stedet har vi fokuseret på, hvad brugerne, der anvender apparatet til daglig, mener om den.

Vi har studeret, hvad køberne hos den amerikanske online-forhandler Amazon.com skriver, og generelt er kritikken meget positiv – i gennemsnit 4,5 ud af 5 stjerner.

Brugerne fremhæver mange gode aspekter ved modellen, men især går kvalitet, funktioner og oplevelsen af kaffen igen.

En bruger skriver blandt andet: ”It makes a super good hot clear cup of coffee… if you enjoy a quality cup of coffee this is the machine for you”.

En anden bruger forklarer sine oplevelser med produktet således: “Makes great coffee, easy to use, and seems solid and well made…. Glad I made this choice”.

Ikke alle brugerne har dog lutter ros til overs for KitchenAid 5KCM1208EOB, og her går den negative kritik mest på, at den brygger for meget kaffe ad gangen, og så går brygningen ikke altid så hurtigt. 

Specifikationer – KitchenAid 5KCM1208EOB
🔴 Type: Kaffemaskine til filterkaffe
🔴 Producent: KitchenAid
🔴 Effekt i watt: 1100
🔴 Vandkapacitet: 1,7 liter
🔴 Anvendes med formalede bønner: Ja
🔴 Integreret kaffekværn: Nej
🔴 Justerbar styrke: Ja
🔴 Højde: 36,4 centimeter
🔴 Bredde: 18,2 centimeter
🔴 Dybde: 34 centimeter
🔴 Vægt: 3,3 kilo 

Fordele ved KitchenAid 5KCM1208EOB
Flot og stilfuld kaffemaskine
Kompakt og smalt design
Justerbart styrke-niveau
Unik vanddyse
Med varmeplade og pause-funktion


Alternativer til KitchenAid kaffemaskiner

I det ovenstående afsnit har vi gennemgået 4 forskellige KitchenAid kaffemaskiner med henblik på, hvad de kan, og hvad eksperterne mener om dem.

I dette afsnit bringer vi yderligere fire kaffemaskiner fra andre mærker som alternativer.


Braun KF7020 

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Braun KF7020 

.
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har hver foretaget en stor test af kaffemaskiner.

Forskellige modeller fra forskellige mærker er blevet inkluderet, og det gælder også Braun KF7020.

Alle maskinerne er blevet testet på udvalgte parametre, som danner grundlaget for den endelig score. Braun KF7020 imponerer eksperterne stort, og derfor kåres denne model til testvinder begge steder.

Flot, klassisk maskine

Braun KF7020 kommer i et flot, mørkt design i en enkel, moderne stil og vil se flot ud på køkkenbordet. Her er også tale om en klassisk model, der brygger filterkaffe.

Der findes en god kapacitet på denne maskine på 1,2 liter, som kan brygge op til 12 kopper. Det er dog også muligt at brygge færre, hvis man ønsker det – med samme smag og dosering selvfølgelig.

OptiBrew-system

Dette produkt brygger kaffen via det såkaldte OptiBrew-system, som kombinerer en optimal bryggetemperatur, tid og ekstraktion for at få den bedst mulige smag og konsistens.

Der er fokus på at bevare smag og aroma, og derfor findes også AromaCarafe til opbevaring af den friskbryggede kaffe, hvor både varme og aroma bevares længere.

Flere funktioner

Braun KF7020 kommer med flere nyttige funktioner: Disse inkluderer blandt andet muligheden for selv at vælge styrken samt en 24-timers timer.

Denne kan man sætte, så kaffen er færdigbrygget, når man ønsker det. Alle disse valg foretages på det moderne LCD-display, som både er intuitivt og brugervenligt.

Der findes yderligere også en auto-sluk-funktion.

Braun KF7020 – specifikationer
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Braun
🔴 Watt: 1000
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1,2 liter
🔴 Antal kopper per brygning: 12

Udvalgte fordele ved Braun KF7020
Flot og moderne
OptiBrew-system
AromaCarafe
Timer
Regulerbar styrke 

Her kan du se en dybdegående præsentationsvideo om Braun KF7020. Videoen er produceret af Cnet.com:


Melitta Excellent 5.0 

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Melitta Excellent 5.0

.
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har hver foretaget en stor kaffemaskine-test. Her har de udvalgt maskiner fra forskellige mærker og testet dem på specifikke parametre.

Melitta Excellent 5.0 er inkluderet i disse tests og klarer sig rigtig godt – derfor kåres den til topscorer begge steder.

Enkel men velfungerende

Melitta Excellent 5.0 er en traditionel og enkel kaffemaskine, og dette kan også ses på designet. Der findes en god kapacitet på 1,25 liter vand, hvilket omregnet til antal kopper giver 10 styks.

Eftersom her er tale om en model på mange watt (1525), så bliver kaffen brygget hurtigt – nemlig en hel kande på knap 6 minutter.

2 varmeelementer

Dette produkt er udstyret med 2 forskellige varmeelementer – det ene til kaffebrygningen og det andet til at holde kaffen varm. Denne holde-varm-funktion giver varm kaffe i op til en halv time.

Herudover er dette produkt blevet tildelt EC BC Gold Bean for at leve op til de højeste europæiske standarder inden for kaffebrygning.

Aromakontrol

Melitta Excellent 5.0 kan levere 10 kopper, men man kan også vælge at brygge færre. Uanset antal sørger den indbyggede Aromakontrol for, at kvaliteten altid er den samme – også i de mindre mængder.

Herudover findes der også en smart auto-sluk-funktion, som træder i kraft efter 40 minutters inaktivitet.

Melitta Excellent 5.0 – specifikationer
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Melitta
🔴 Watt: 1525
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1,25 liter
🔴 Antal kopper per brygning: 10
🔴 Bryggetid: 6 minutter
🔴 Temperatur ved brygning: 96 grader

Udvalgte fordele ved Melitta Excellent 5.0
Flot og traditionel maskine
Kapacitet på 1,25 liter – svarer til 10 kopper
Hurtig brygning
2 varmeelementer
Gold Bean-produkt 


PHILIPS HD7769/00 – kvalitetsmaskine, der producerer premium kaffe

✅ Topscorer hos Testberichte
✅ 4,4/5 stjerner på Amazon

PHILIPS HD7769:00

 

Anmelderne på Testberichte er svært begejstrede for kaffemaskinen fra Philips. Den får ”sehr gut” og 1,3 point. Det skyldes særligt dens dobbelte rum til bønner, den automatiske timer og aroma-twisteren. Minusset er, at der er intet permanent filter inkluderet. Kaffemaskinen er godt lavet, med nem betjening og individuelle indstillinger for kaffestyrken og malingen af bønnerne. Med timeren kan du indstille maskinen til at brygge din kop kaffe, til når du vågner, hvilket er super smart. Med det dobbelte rum til bønner kan du blande to slags bønner eller nyde dem separat. Anmelderen skriver: ”Hvis du kan lide at drikke filterkaffe og ønsker at forbedre aromaen med friskmalet bønner, er denne model bestemt et godt valg. Imidlertid har dette udstyr også sin pris.”

På Amazon er forbrugerne også begejstrede, og en af dem skriver: ”Jeg valgte denne kaffemaskine, fordi jeg var imponeret over brugervenligheden. Ingen unødvendige dikkedarer, og lydstyrken generer mig virkelig ikke. Min konklusion: Maskinen er prisen værd, jeg er begejstret og kan virkelig anbefale maskinen til andre.”

Kaffemaskine med dobbelt rum til bønner

Philips har lavet en smart kaffemaskine, som giver dig god kaffe lige på det tidspunkt, hvor det passer dig. Den er nem at betjene, samtidig med at den har smarte funktioner, såsom den automatiske timer og slukning. Hvis du ikke bruger den i et stykke tid, slukker den automatisk for at spare strøm. 

Kaffemaskinen har to rum til bønner, så du kan mikse og matche, som du har lyst til. Det gør kaffedrikningen til en endnu større leg. 

PHILIPS HD7769/00 vs. markedet

Philips egner sig godt til dig, der gerne vil have en nem kaffemaskine, som samtidig har nogle gode funktioner. Det er til dig, der gerne vil have din kaffe asap, når du vågner. Prisen er høj, men du får også nogle smarte funktioner med. 

Fordele
🌀 Dobbelt rum til bønner (125 g hver)
🌀 Med timer
🌀 Godt håndværk

Ulemper
🔴 Vandtanken kan ikke udskiftes
🔴 Intet permanent filter
🔴 Høj pris

Specifikationer
Vandbeholder: 1.2 liter
Effekt: 1000 watt
Drypstop: Ja
Timer: Ja
Autosluk: Ja


GASTROBACK 42711 – hurtig kaffemaskine med kort bryggetid

✅ Testvinder hos Testberichte
✅ 3,9/5 stjerner hos Amazon

GASTROBACK 42711

 

Gastroback har skabt en kaffemaskine, som har scoret 1,7 point hos Testberichte på grund af ”behandles ikke kun på en fremragende måde, men scorer også med en kort bryggetid. Alle funktioner kan styres via sensorens berøringsknapper.” Anmelderne er meget begejstrede, og det er de særligt for den meget korte bryggetid på 5 minutter. Kaffemaskinen har en stor kapacitet på 250 ml bønner og 1,5 liter vand, så hele husholdningen kan få den kaffe, de ønsker. Man kan vælge mellem 3 kaffestyrker, og malingen af bønner har også 8 niveauer. Maskinen kan nemt betjenes med et soft touch display og en drejeknap. Det er muligt at bruge konventionelle papirfiltre i stedet for det integrerede permanente filter. Vandtanken kan dog ikke fjernes, hvilket er et minus. 

En hurtig kop kaffe

Med Gastroback kaffemaskine får du nemt god kaffe. Kaffen kommer hurtigt og nemt til dig efter 5 minutter. Den har en stor kapacitet, så hele husholdningen eller kontoret kan få deres morgen kop kaffe. Den har en kapacitet på 250 gram og vandbeholderen på 1,5 liter. Maskinen slukker automatisk, når den ikke bliver brugt, hvilket er smart, så du sparer på regningen. 

GASTROBACK 42711 vs. markedet

Gastroback skal du købe, hvis du gerne hurtigt vil have kaffe, og hvis du har brug for en kaffemaskine med en stor kapacitet. 

Fordele
🌀 Kort bryggetid
🌀 Maling af bønner og kaffestyrke kan justeres
🌀 Programmerbar timer

Ulemper
🔴 Intet afkalkningsprogram
🔴 Vandtanken kan ikke fjernes

Specifikationer
Kapacitet: 1.5 liter
Kaffebønnebeholder: 250 gram
Drypstop: Ja
Timer: Ja
Autosluk: Ja


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


KitchenAid Artisan 5KCM0812 

God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

KitchenAid Artisan 5KCM0812

.
KitchenAid Artisan 5KCM0812 har været testet af 2 hold eksperter – nemlig den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

I begge tests har eksperterne inddraget en række forskellige kaffemaskiner, som er blevet testet på udvalgte parametre.

På baggrund af disse er der blevet givet en endelig vurdering, og KitchenAid Artisan 5KCM0812 modtager en god anmeldelse begge steder.

Innovativt design

KitchenAid Artisan 5KCM0812 er en kolbe-kaffemaskine og kommer i et interessant og innovativt design, som gør den unik. Den er fremstillet af glas og ligner lidt et kunstværk i sig selv.

Der brygges efter en automatiseret vakuum-proces, som sikrer en både optimal og jævn temperatur under hele brygningen. Det giver kaffe med en let, frisk og fyldig smag.

Kun ét tryk

Dette produkt kan lave kaffen med kun 1 tryk på en knap, så her er tale om en meget brugervenlig model. Man kan brygge op til 8 kopper per tank, som har en kapacitet på 1 liter. Også kanden er let at anvende med et smart hælde-låg.

Følg selv med

Eftersom KitchenAid Artisan 5KCM0812 kommer i et unikt glasdesign, får man muligheden for at følge med i hele bryggeprocessen, og for både en let betjening og rengøring findes der en bred hals med magnetisk forsegling af låsen. Der findes desuden et hvidt LED-indikatorlys på siden, hvor også tænd/sluk-knappen er placeret. 

KitchenAid Artisan 5KCM0812 – specifikationer
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: KitchenAid
🔴 Watt: 1440
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1 liter
🔴 Antal kopper per brygning: Op til 8

Udvalgte fordele ved KitchenAid Artisan 5KCM0812
Flot og innovativ stil
Kolbe-model af glas
Automatiseret vakuum-bryggeproces
Få kaffe med kun ét tryk
Mulighed for op til 8 kopper 

Her kan du se en præsentationsvideo af KitchenAid Artisan 5KCM0812 kaffemaskinen. Videoen er produceret af KitchenAid: 


Melitta Look Therm Timer

✅ Testvinder hos Testberichte
✅ 4,6/5 stjerner på Amazon

Melitta Look Therm Timer

Med Melittas kaffemaskine får du en kaffemaskine, der vækker stor begejstring hos både anmeldere og forbrugere, hvilket er et kvalitetsstempel. Anmelderne på Testberichte skriver eksempelvis: ”Melitta – Look Therm Timer 1011-15 kaffemaskine til filterkaffemaskiner er en fantastisk maskine, der gør det nemt at lave kaffe. Timeren er let at indstille, og du kan være sikker på, at kaffen er klar på det ønskede tidspunkt. Gryden holder kaffen varm pålideligt, og låget er let at tage på og tage af.” Der er kun roser at dele ud til Melittas kaffemaskine, så den er et anbefalelsesværdigt valg. 

En forbruger på Amazon skriver om Melitta: ”Jeg er meget tilfreds med Melitta kaffemaskinen, den brygger god kaffe og rapporterer, hvornår den skal afkalkes.”

Kaffe når du ønsker det

Melitta Therm Timer giver dig en langtidsholdbar kaffenydelse, og du kan få din kop kaffe, når det passer dig. Ved at klargøre vandet, kaffefilter og kaffen, installerer du tiden, og så kan du slappe af og få kaffen, når det passer dig. Kanden er af rustfrit stål, så kaffen holder sig dejligt varm. 

Melitta Look Therm Timer vs. markedet

Du skal købe Melitta kaffemaskine, hvis du ønsker en kaffemaskine, der er nem at have med at gøre, når det gælder rengøring og betjening af kaffemaskinen. Den er simpelt konstrueret, men producerer samtidig god kaffe, der er klar til dig, når du har brug for det. 

Fordele
🌀 Længerevarende varm kaffe
🌀 Nem at rengøre
🌀 Automatisk switch-on
🌀 Låg nemt at tage af og på

Ulemper
🔴 Permanent installeret vandtank
🔴 Vandfyldningssluge relativt smal

Specifikationer:
Vandtank: 1,25 liter
Kop kapacitet: 15
Timer: Ja
Mål: 23 x 22 x 35,7 cm
Vægt: 2,44 kg


KitchenAid Artisan Cold Brew 

✅ 9 ud af 10 stjerner hos kaffesiden Coffeereview.com
✅ God anmeldelse hos Everythingkitchens.com
✅ 4 ud af 5 stjerner hos kaffesiden Coffeedorks.com
✅ God anmeldelse hos Epicurious.com

KitchenAid Artisan Cold Brew

 

.KitchenAid Artisan Cold Brew er blevet testet af 4 forskellige ekspertkilder. Disse inkluderer kaffesiderne Coffeereview.com og Coffeedorks.com, køkkensiden Everythingkitchens.com og mad-siden Epicurious.com.

Alle 4 hold eksperter er begejstrede for KitchenAid Artisan Cold Brew og giver den flotte scorer og kommentarer.

Lægges i blød i koldt vand

KitchenAid Artisan Cold Brew er en såkaldt cold-brew maskine, som brygger kaffen fra koldt vand. Denne model gør det ved at lægge kaffen i blød i koldt vand imellem 12 og 24 timer, hvilket sørger for at trække mest aroma ud af bønnerne. Der kan brygges op til 14 kopper per tank, som har en kapacitet på 0,85 liter.

Designet er af rustfrit stål og glas og er meget iøjnefaldende. Glasset er specialdesignet til at gøre rengøringen lettere. Der findes desuden et håndtag af aluminium, som gør den transportabel, så man kan tage den med sig.

Stærk konstruktion og smarte funktioner, ifølge eksperterne

Dette produkt er blandt andet blevet testet af eksperterne fra Coffeereview.com, som er meget begejstrede.

De forklarer, at her er tale om en særdeles solid og stærk konstruktion med nogle smarte funktioner, som får modellen til at skille sig ud.

Også filtreringen får ros med på vejen, og det samme gør designet i forhold til rengøringen. Dog er prisen noget høj.

Flot og håndterbar model, ifølge eksperterne

KitchenAid Artisan Cold Brew er desuden blevet testet af Everythingkitchens.com, som oplister en lang række fordele ved dette produkt: Her kommer de for eksempel ind på, at den har en kompakt størrelse, kommer i et flot design, der vidner om kvalitet, har et vaskbart filter, som gør det unødvendigt at købe kaffefiltre, og så er den drypfri.

Eksperterne forklarer endvidere, at denne maskine også er meget håndterbar og let at flytte, og så er den enkel at benytte sig af. Dog har den også en tendens til at efterlade lidt grums i brygge-systemet.

KitchenAid Artisan Cold Brew – specifikationer
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: KitchenAid
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 0,85 liter
🔴 Antal kopper per brygning: 14

Udvalgte fordele ved KitchenAid Artisan Cold Brew
 Cold Brew-maskine
Unik bryggemetode
Op til 14 kopper
Stærk bygning
God filtrering 

Her kan du se en video om KitchenAid Artisan Cold Brew kaffemaskinen. Videoen er produceret af KitchenAid: 


KitchenAid Pour Over

God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

KitchenAid Pour Over


KitchenAid Pour Over har været inkluderet i 2 forskellige eksperttests – her er tale om én udført af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön.

Her er et udvalg af kaffemaskiner blevet testet med henblik på at finde frem til de bedste, og KitchenAid Pour Over hører til i denne kategori. Begge hold eksperter giver nemlig dette produkt en god anmeldelse.

Pour-Over variant

KitchenAid Pour Over hører til de såkaldte Pour-Over kaffemaskiner, som betyder, at den imiterer den manuelle brygnings-proces, hvilket giver en fyldigere og bredere smag. Vandet føres i en jævn men smal strøm ned over de malede bønner, hvorefter bønnerne frigiver kulsyre, som giver den fyldige smag.

Kaffe med få tryk

Dette sker dog uden, at man selv behøver at foretage processen. Denne teknik kombineres med den nyeste brygnings-teknologi, som betyder, at man med et enkelt tryk kan få kaffen – man vælger desuden selv, om man vil have den mellemristet eller mørkristet.

Brygges ved 93 grader

KitchenAid Pour Over foretager kaffebrygningen ved 93 grader, som giver kaffen den bedst mulige smag.

Man kan følge med i bryggeprocessen på den indbyggede skærm – lige fra vandopvarmningen til trækketiden. Man kan også bestemme, om man vil have få eller mange kopper, idet man kan vælge imellem 2 og 8.

Herudover findes også en smart holde-varm-plade, som desuden kan anvendes til at varme kanden op.

KitchenAid Pour Over – specifikationer
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: KitchenAid
🔴 Watt: 1200
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1,25 liter
🔴 Antal kopper per brygning: 2-8
🔴 Bryggetid: 12 minutter
🔴 Temperatur ved brygning: 93 grader

Udvalgte fordele ved KitchenAid Pour Over
Pour-Over bryggemetode
Fyldig smag
Kaffe med kun få tryk
Brygges ved 93 grader
Holde-varm-plade

Her kan du se en præsentationsvideo af KitchenAid Pour Over kaffemaskinen. Videoen er produceret af KitchenAid: 


Moccamaster KBGC982 

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Moccamaster KBGC982

.
Eksperterne har set nærmere på blandt andet maskinernes evner, funktioner og håndterbarhed, og det vurderes, at Moccamaster KBGC982 klarer sig godt over hele linjen.

Hurtig model

Moccamaster KBGC982 kommer i et flot og stilfuldt design, som man virkelig vil lægge mærke til. Her er også tale om både en hurtig model og en høj kapacitet, for vandtanken kan rumme 1,25 liter. Det svarer til omkring 10 kopper.

Og disse 10 kopper kan brygges hurtigt, for det tager kun 6 minutter.

2 varmeelementer

Dette produkt kommer med 2 varmeelementer – ét til kaffebrygningen og ét til at holde kaffen varm. Derfor findes der netop en smart holde-varm-funktion, hvis man ikke ønsker at drikke kaffen med det samme.

Varmelementet til kaffebrygningen sikrer, at vandet får den rette temperatur, som giver kaffen den bedste smag. Dette produkt kommer også med en smart auto-sluk-funktion, som træder i kraft efter 45 minutter uden brug.

Robust maskine

Moccamaster KBGC982 er designet til at være meget robust og holdbar og til at blive brugt hver dag.

Derfor findes der en 10 års garanti, hvis man registrerer sit produkt, og så er selve kroppen lavet af stærkt aluminium, som forlænger levetiden.

Læg mærke til at her er tale om en lidt dyrere model, når det kommer til almindelige kaffemaskiner, men denne har også et strejf af luksus over sig.

Moccamaster KBGC982 – specifikationer
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Moccamaster
🔴 Watt: 1520
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1,25 liter
🔴 Antal kopper per brygning: 10
🔴 Bryggetid: 6 minutter
🔴 Temperatur ved brygning: 96 grader

Udvalgte fordele ved Moccamaster KBGC982
Flot luksus-model
Kan brygge op til 10 kopper
Hurtig brygning
2 varmeelementer
Robust produkt 

Her kan du se en præsentationsvideo af Moccamaster KBG serien. Videoen er produceret af Moccamaster:

KitchenAid 1204EOB 

✅ 4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Skousen.dk
✅ 4,7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos Whiteaway.com

KitchenAid 1204EOB

 

 

KitchenAid 1204EOB har ikke været inkluderet i eksperttests. Vi har alligevel valgt at tage dette produkt med, idet her i stedet er tale om en brugerfavorit.

Vi har undersøgt, hvad brugerne på både Skousen.dk og Whiteaway.com mener om modellen, og dette kommer vi ind på efter gennemgangen af produktet.

Klassisk kaffemaskine i KitchenAid-design

KitchenAid 1204EOB hører til de helt traditionelle kaffemaskiner, som kommer i det vanlige, flotte og stilfulde KitchenAid-design.

Her er tale om en rummelig model på 1,7 liter, som giver op til 12 kopper kaffe per brygning. Man får let kaffen via det enkle one touch-system, og man kan selv vælge styrken. Der findes yderligere et genanvendeligt filter.

Med timer

En af de unikke funktioner ved dette produkt er 24-timers programmerings-timeren, som gør, at man kan programmere den til at brygge kaffen, når man vil have den.

Man betjener let maskinen på LED-skærmen, som giver en nem vejledning.

Herudover kan man også nøjes med at brygge kun få kopper, hvorved modellen selv sørger for at optimere systemet, så den bedste smag opnås.

Velfungerende kaffemaskine, ifølge brugerne

KitchenAid 1204EOB hører til brugerfavoritterne, og brugerne udtrykker sig særdeles positivt om denne maskine i diverse anmeldelser på forhandlersider.

Modellen roses for mange aspeker som både design, timer, kaffekvalitet, filter og funktioner. En bruger skriver for eksempel: ”Den har selvfølgelig det lækre KitchenAid-design, og foruden at lave god kaffe, har den timer-funktion”, og en anden kommenterer: ”Let at programmere og bruger ikke papirfilter”.

KitchenAid 1204EOB – specifikationer
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: KitchenAid
🔴 Watt: 1200
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1,7 liter
🔴 Antal kopper per brygning: 12

Udvalgte fordele ved KitchenAid 1204EOB
Klassisk kaffemaskine
God rummelighed
Kan brygge op til 12 kopper
One touch-system
Timer


Electrolux EKF7800 

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EKF7800 

.
Sammen med en række øvrige modeller er dette produkt blevet testet på parametre såsom præstationsevner, funktioner og anvendelighed, og herefter er der blevet givet en endelig bedømmelse – Electrolux EKF7800 kåres her til testvinder begge steder.

Klassisk maskine med timer

Electrolux EKF7800 hører til de klassiske kaffemaskiner, der brygger filterkaffe. Selv om her er tale om en klassisk model, kommer den med moderne teknologi i form af timer-funktionen Auto-Start.

Denne kan nemlig indstilles til at brygge kaffen, når man foretrækker det. Herudover har denne model en stor kapacitet på 1,65 liter, hvilket svarer til 12 kopper.

Aromavælger

Dette produkt kommer også med Aromavælger-funktionen, som giver muligheden for at tilpasse smagen. Man skal blot trykke på en knap, hvormed man kan vælge styrken.

For den optimale smag kommer maskinen desuden med det indbyggede PureAdvantage-filter, som giver den bedst mulige filtrering og dermed aroma.

Betjening på LCD-display

Electrolux EKF7800 hører til de brugervenlige kaffemaskiner med en let styring. Denne foregår nemlig på det indbyggede LCD-display, som er designet til at være både intuitivt og overskueligt.

Herudover kommer modellen med en smart auto-sluk-funktion, som sikrer, at der ikke sker noget, hvis man glemmer at slukke for maskinen. Efter 40 minutters inaktivitet slukker den nemlig selv.

Electrolux EKF7800 – specifikationer
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Electrolux
🔴 Watt: 1080
🔴 Kapacitet, vandbeholder: 1,65 liter
🔴 Antal kopper per brygning: 12
🔴 Bryggetid: 12 minutter
🔴 Temperatur ved brygning: 93 grader

Udvalgte fordele ved Electrolux EKF7800
Klassisk model med timer
Stor kapacitet
Aromavælger
PureAdvantage-filter
LCD-display 

Her kan du se en præsentationsvideo om Electrolux EKF7800. Videoen er produceret af Cnet.com:


Det skal du overveje, inden du køber en kaffemaskine

KitchenAid Pour OverBaseret på ekspertviden fra Thekitchn.com og Thespruceeats.com guider vi her til, hvad man skal overveje, før man køber en ny kaffemaskine:

Bryggetemperatur: Hvis man er kaffe-entusiast, så bør man være sikker på hvilken temperatur, maskinen brygger ved.

Selv små afvigelser kan give forskellige resultater. Bryggetemperaturen findes ofte på kassen. Den ideelle bryggetemperatur er ifølge eksperterne mellem 92 og 96 grader.  

Funktioner: Der findes forskellige funktioner på forskellige maskiner. Overvej i hvert fald om en model med timer og auto-sluk kunne være en god ide. Med en timer kan man få morgenkaffen med det samme, man står op.

Rengøring: Hvis maskinen benyttes ofte, vil der være en del rengøring. Gå derfor efter en, der er let at gøre ren.

Glas eller stål: Kanden kommer ofte enten i glas eller stål. Det gør både en visuel forskel men også en praktisk: Stål-kander kan holde på varmen længere men skal ofte vaskes op i hånden.

Glaskander kan ofte tåle maskinopvask men holder ikke på varmen så længe – til gengæld kan man lettere holde øje med kaffebrygningen. 

Tid: Der er forskel på, hvor lang tid bryggeprocessen tager på hver enkelt maskine. Ønsker man en hurtig kop morgenkaffe, kan flere minutters forskel føles som meget


Kaffens utrolige rejse

Kaffens opprinnelse

Javapresse.com forklarer, at kaffebønnen faktisk er et frø, som oprindeligt kommer fra Etiopien og Yemen. Nu dyrkes kaffen over hele verden men dog primært i Afrika, Asien og Sydamerika.

Hver region producerer forskelligt-smagende kaffe på grund af forskelligheder i klima, jord, genetik, vand, bakterier med mere. Selv to producenter ved siden af hinanden vil fremstille kaffe, der ikke smager ens.

2-5 år efter såning begynder kaffeplanten at producere små kapsler. Inden i disse findes de grønne kaffebønner, og arbejderne er trænet i kun at plukke de modne kapsler.

Herefter tilpasses aroma, smag, surt og sødt til bønnen på farmen, som kan manipulere med den oprindelige bønne – der skabes dog intet unaturligt, men derimod låses der op for, hvad der naturligt findes i bønnen.

Efter høsten fjernes kaffebønnerne fra kapslerne, hvorved de skal tørres og fermenteres, og der findes forskellige metoder til dette, som hver især påvirker smagen og aromaen. Herefter er bønnerne klar til at blive solgt og drukket i resten af verden.


Viden om kroppen og koffein

kaffe-helbredetHealthline.com forklarer, at kaffebestår af en meget høj koncentration af stoffet koffein, som er et centralnerve-stimulerende stof, der påvirker både krop og sind. Det både stimulerer og giver en opkvikkende effekt på kroppen, og det er derfor, at mange drikker en kop kaffe om morgenen for at kunne vågne op.

Koffeinen i kaffen påvirker således kroppen på mange måder, og her gennemgår vi de vigtigste:

Hjernen
Koffein stimulerer først og fremmest årvågenheden, så man føler sig på mærkerne.Kroppen begynder nemlig at producere mere adrenalin, som øger følelsen af vågenhed i kroppen. Det gør også, at kroppen vil føles stærkere og sindet mere opmærksomt og bedre til at tage beslutninger. En forøget produktion af adrenalin kan dog også føre til rystelser, kvalme og koldsved.

Kaffe styrker desuden hukommelsen og beskytter derfor mod demenssygdomme.

Kaffe påvirker humøret og forøger glæden. Når man indtager kaffe, så øges produktionen af kroppens lykkestoffer, serotonin og dopamin, hvorved man vil føle sig gladere.

For meget kaffe kan dog i stedet føre til forvirring i hjernen på grund af overstimulering samt hovedpine og irritabilitet, hvis man ikke får sit kaffe-fix.

Drikker man kaffe om aftenen, kan man også opleve at få problemer med at sove, da koffeinen kvikker kroppen op i stedet for at give den ro og hvile.

Hjertet
Koffein får hjertet til at slå hurtigere, hvilket kan være et problem, hvis man har hjerteproblemer. Det sætter både pulsen og blodtrykket i vejret.

KaffeMusklerne
Hvis man ikke får den mængde kaffe, man plejer, kan man også opleve muskelsmerter.

Maven
Drikker man for meget kaffe, kan man opleve kvalme og opkast.

Blæren
Kaffe er vanddrivende, og mange oplever at skulle tisse oftere, når de drikker kaffe.

Fertilitet
Nogle kaffe-drikkende kvinder kan få svært ved at blive gravide, hvis de indtager for meget kaffe. Under en graviditet bør man også holde igen med kaffen.

Sygdomme
Ved et moderat indtag af kaffe (3-5 kopper om dagen) beskytter stofferne i kaffen mod, at bestemte typer af kræft kan udvikles – her er tale om både kræft i galdeblæren, æggestokkene, livmoderen og tyktarmen.

Herudover nedsænkes risikoen for at udvikle type 2 diabetes samt Parkinsons med 25 procent, og man mindsker risikoen for at få en blodprop eller hjerneblødning med 10 procent.

Kaffe er yderligere med til at nedsætte inflammation i kroppen, således at betændelsestilstande lettere kan neutraliseres. Eftersom kaffe indeholder mange antioxidanter, så styrkes beskyttelsen af kroppens celler også.


Om KitchenAid

KitchenAid-logo
KitchenAid blev grundlagt i 1919 i Michigan, USA og fremstiller køkkenapparater.

Det var et piskeris, der satte gang i både firmanavnet og produktionen: Ingeniøren Herbert Johnson opfandt nemlig i 1919 det første elektriske piskeris til hjemmebrug. Piskeriset blev en revolution i køkkenet, og det blev også grundlaget for navnet, KitchenAid.

Navnet KitchenAid

Da det elektroniske piskeris blev fremstillet, havde det endnu ikke fået et navn, men en af testpersonerne udbrød, at dette var den bedste køkkenhjælp (oversat fra det engelske ”kitchen aid”), hun nogensinde havde oplevet. Og deraf opstod navnet.

Herefter fortsatte KitchenAid med at skabe innovation i køkkenet inspireret af professionelle kokke, og både almindelige folk og kendisser blev interesserede i de nye piskeris – heriblandt både John Barrymore, Henry Ford og Ginger Rogers.

Design og stil

KitchenAid havde fra starten af fokus på både funktionalitet men også design og stil. I 1930’erne lancerede KitchenAid deres berømte K-model-serie, som i dag har opnået noget, der ligner kultstatus. Designet er så banebrydende, at man kan se de originale modeller på museer.

Skilte sig ud med farver

Husholdningsprodukterne indtil 1950’erne var ofte kendetegnede ved udelukkende funktionalitet, og dette blev også afspejlet i designet, da disse ofte var hvide og anonyme. Dette ændrede KitchenAid på med masser af farver og personlighed, såsom både lyserød, lysegul, lysegrøn og lyseblå. Dog findes også mere neutrale farver som sort, hvid og grå.

I dag kan man få KitchenAids produkter i op til 20 forskellige farver, og der produceres ikke længere kun piskeris men en lang række produkter til køkkenet.

Med i Den Store Bagedyst

KitchenAids tendens til at være kendissernes favorit blev yderligere forstærket de seneste år, da mærkets forskellige køkkenprodukter er blevet anvendt i den britiske version af Den Store Bagedyst. Det har blandt andet medvirket til, at KitchenAid for alvor også har slået igennem i Europa.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke KitchenAid kaffemaskiner har fået de bedste bedømmelser i tests?

KitchenAid Pour Over, KitchenAid Artisan 5KCM0812 og KitchenAid Artisan Cold Brew

🤓 Hvordan testes KitchenAid kaffemaskinerne?

Kaffemaskinerne testes ud fra parametre så om kaffebrygning, der under bryggetid og temperatur, smag, brugervenlighed, finjustering af de forskellige indstillinger, vedligeholdelse og rengøring. Slutteligt vurderes maskinernes energiforbrug.

🤔 Hvordan vælger jeg den rigtige maskine?

Start med at finde ud af, hvilken type kaffemaskine, der dækker dine behov. Der findes overordnet 5 typer kaffemaskiner: kaffemaskine med filter, semiautomatisk espressomaskine, automatisk espressomaskine, fuldautomatisk espressomaskine og kapselkaffemaskine. Dernæst bør du overveje ting som funktioner, størrelse, brugervenlighed og pris.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Testberichte 🇩🇪
Testberichte er en tysk anerkendt side, der sammenligner og tester produkter. De tager udgangspunkt i professionelle tests og forbrugeranmeldelser.

I testen bliver Melitta, Philips og Gastroback anmeldt. To af dem er testvindere, og de får alle gode anmeldelser hos det anerkendte magasin. Her kan du læse om deres fordele, ulemper, og hvad forbrugerne har givet produktet og anmelderne på forskellige sider. 

Testen af Melitta er udført den:7. juni 2019
Du kan se testen her

Testen af Philips er udført den: 28. oktober 2020
Du kan se testen her

Testen af Gastroback er udført den: er udført den:
Du kan se testen her

Epicurious.com 🇺🇸 
Epicurious.com er en madside, der koncentrerer sig om opskrifter, restauranter, drikkevarer og ernæring. Her har Epicurious.com set nærmere på modellen KitchenAid Artisan Cold Brew, hvorefter der er blevet skrevet en anmeldelse og vurdering af maskinens kunnen. Du kan læse anmeldelsen i sin helhed hos Epicurious.com.

Everythingkitchens.com 🇺🇸 
Everythingkitchens.com er en international forhandler af køkkenudstyr. Everythingkitchens.com foretager derfor også tests af forskellige typer af køkkenudstyr, og her gælder det kaffemaskinen KitchenAid Artisan Cold Brew. Hele anmeldelsen kan læses hos Everythingkitchens.com.

Coffeedorks.com 🇺🇸 
Coffeedorks.com er en online kaffe-side, som også foretager tests af forskellige kaffemaskiner. Her gælder det en test af modellen KitchenAid Artisan Cold Brew, som herefter er blevet vurderet og anmeldt. Du kan læse mere om testen her.

Coffeereview.com 🇺🇸 
Coffeereview.com er en online kaffe-webside, som beskæftiger sig med kaffebrygning på et bredt plan. Her findes blandt andet ekspert-artikler, blogs og anmeldelser plus tests af forskellige værktøjer til kaffebrygning. Her har Coffeereview.com derfor testet KitchenAid Artisan Cold Brew. Hvis du ønsker at læse hele testen, så findes den her. 

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön beskæftiger sig med adskillige sider af svenskernes forbrugerliv, og det inkluderer også tests af forskellige forbrugerprodukter – her netop kaffemaskiner. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. Fuld adgang til resultaterne kræver dog abonnement, men man kan købe sig adgang til testene enkeltvis. 

Brugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Ikke alle kaffemaskinerne er blevet testet hos eksperter – derfor har vi set nærmere på, hvad brugerne i stedet mener. Her gælder det modellen KitchenAid 5KCM1208EOB, som har modtaget gode brugeranmeldelser hos den amerikanske online-forhandler Amazon.com.


Andre relevante tests og artiker

Har du endnu ikke besluttet dig for en kaffemaskine fra KitchenAid, finder du her en række andre tests, der kunne være interessante for dig.

Er du på udkig efter en traditionel kaffemaskine, kan du læse vores generelle Kaffemaskine test. Ønsker du, at din kaffe altid er friskkværnet, kan du pasende læse vores store test af kaffemaskiner med kværn. Kaffemaskinerne er udvalgt på baggrund af deres testresultater i diverse eksperttests.

Er der et bestemt mærke, du er særligt interesseret i, kan du læse vores producent-specifikke kaffemaskine tests, hvor vi gennemgår de mest testvindende modeller, fra de forskellige producenter. Her finder du blandt andet vores  Siemens kaffemaskine test, vores Melitta kaffemaskine test, vores Jura kaffemaskine test, vores Bosch kaffemaskine test og vores Wilfa kaffemaskine test.

Skulle du overveje, om valget står på en traditionel kaffemaskine eller en espressomaskine, kan vi også være behjælpelige med det. Skab dig et overblik over markedets bedst anmeldte modeller, i vores generelle Espressomaskine test eller vores brede Fuldautomatisk espressomaskine test.

I espressomaskine kategorien finder du også en række producent-specifikke tests. Her kan du blandt andet læse vores DeLongi Magnifica test, vores Miele espressomaskine test, vores Siemens espressomaskine test, vores Krups espressomaskine test, vores DeLonghi espressomaskine test eller vores Melitta Caffeo Solo test, der bringer dig alle eksperternes favoritter. Du finder også en prissammenligning, så du nemt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.

Et andet populært valg, er de praktiske kapsel kaffemaskiner. Særligt er Nespresso maskinerne helt i front, når det kommer til at imponere eksperterne.

Slutteligt vil vi fremhæve de stilrene indbygningskaffemaskiner. Med disse maskiner, kan du spare plads i dit køkken, samtidig med at du kan få friskbrygget kaffe på café niveau.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme