Sage the Oracle test-guide: Eksperternes vurdering af espressomaskinen

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: april 9, 2024.
ANNONCER
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Sage the Oracle test-guide: Eksperternes vurdering af espressomaskinen

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

I denne artikel finder du en gennemgang af espressomaskiner fra Sage the Oracle-serien. Vi har samlet en lang række testresultater fra forskellige ekspert tests, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over eksperternes vurderinger.

Vi har også lavet prissammenligning af de forskellige Sage the Oracle espressomaskiner, så du nemt og hurtigt kan se hvilken online forhandlere der er billigst.

Til at starte med gennemgår vi de to modeller, der er en del af Sage the Oracle-serien. Vi kommer ind på maskinernes funktioner, fordele og ulemper.

Herefter gennemgår vi andre en række andre prisbelønnede maskiner fra Sage, hvor fokus igen er på eksperternes vurderinger.

Hvis du ønsker at læse mere om testene og testkilderne, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til.

Denne Sage the Oracle test indeholder:

 • Gennemgang af espressomaskiner fra Sage the Oracle-serien
 • Gennemgang af alternative modeller
 • Gode råd til valg af espressomaskine
 • Kend din kaffe
 • Det gør koffein ved hjernen
 • Historiske facts om kaffe
 • Information om Sage
 • Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 3 bedste sage the oracle i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på Sage the Oracle:

Fordele

 • Integreret kværn
 • PID-temperaturkontrol
 • Automatisk og manuel maskine
 • Dobbelt kedelsystem
 • Pre-infusion

Sage the Oracle er blevet testet og anmeldt af seks ekspertkilder, der alle er begejstrede for espressomaskinen. Disse ekspertkilder inkluderer Trustedreviews.com, Caffeinejunkie.co.uk, Beantocupmachines.coffee, Coffeeteaclub.co.uk, Which.co.uk og Råd & Rön.

Mens nogle eksperterne mener, at maskinens største fordel er kaffens høje kvalitet, er andre vilde med, at Sage the Oracle brygger kaffe ved meget præcise bryggetemperaturer. Til gengæld er et par af eksperterne mindre glade for, at Sage the Oracle er forholdsvis dyr.

Anmeldelse: Produktanalyse af Sage the Oracle

Eksperterne: Velsmagende kaffe og perfekte bryggetemperaturer 

Ifølge de seks ekspertkilder er Sage the Oracle en fantastisk espressomaskine, hvor Coffeeteaclub.com nævner, at maskinen er af topkvalitet. Eksempelvis skriver eksperterne fra Caffeinejunkie.co.uk, at Sage the Oracle er en maskine, der ikke skuffer.

De skriver, at fra dens nøjagtige brygningstemperaturer til en simpel kopopvarmningsfunktion har modellen bogstaveligt talt det hele, hvilket Råd & Rön er enige i.

Derudover forklarer Beantocupmachines.coffee og Trustedreviews.com, at Sage the Oracle laver velsmagende kaffe af høj kvalitet og kommer med fremragende mælkeskumningsindstillinger.

Til gengæld er de mindre vilde med prisen, som de mener er lidt for høj, hvilket Which.co.uk også nævner.

Eksperterne fra Beantocupmachines.coffee hæfter sig ved, at man ligner en professionel barista uden træning med denne model. De gør dog forbrugerne opmærksomme på, at den fylder en del, samt at det er nemt at ridse modellens metal-finish.

Automatisk og manuel espressomaskine i én og samme model 

Med Sage the Oracle får man en automatisk og manuel espressomaskine i én og samme maskine.

Espressomaskinen kommer med alt lige fra automatisk kværning, dosering, tampning og mælkeskumning, så de sværeste bryggeprocesser er dermed automatiserede.

Man kan også skifte til den manuelle indstilling, hvis man selv ønsker at have kontrol over brygningen.

Via frontens kontrolpanel får man let adgang til alle funktioner, og her finder man også sine egne personlige indstillinger. I hjertet af maskinen findes der en dobbelt kedel med et tredobbelt varmesystem.

Sage the Oracle har en dedikeret espressokedel med PID-teknologi, der sørger for, at udtrækningen foregår inden for en præcis og konstant temperatur.

Den anden kedel er en dampkedel, der giver damp, når man har brug for det. Det dobbelte kedelsystem sikrer, at man kan lave espresso og skumme mælk samtidigt, mens ingen aromaer går til spilde, så man får en mere velsmagende kop kaffe. Når maskinen skal gøres ren, vil den automatisk give besked om dette.

Integreret kværn, automatisk skumning og pre-infusion 

På toppen af Sage the Oracle kan der findes en lufttæt bønnebeholder med en kapacitet på 280 gram. Disse bønner føres hen til den integrerede kværn med 45 indstillinger. Espressomaskinen har desuden en aftagelig vandtank med en kapacitet på 2,5 liter.

Man har mulighed for at lave cremet mælkeskum til ens kaffe-drik. Mælketemperaturen kan justeres alt efter behov. Hvis man skal lave kaffe til mere end en person, kan man lave to kopper kaffe samtidigt.

Det er ydermere muligt at benytte funktionen til opvarmning af kopperne, så kaffen holdes varm i længere tid.

Sage the Oracle kommer ydermere med pre-infusion. Det vil sige, at vandtrykket gradvist øges i starten af bryggeprocessen for at udvide kaffebønnerne, inden der tilføres et højere tryk. Dette sikrer en mere fyldig og lækker smag.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Sage the Oracle Touch:

Fordele

 • Dampkedel
 • Automatisk mælkeskummer
 • 45 forskellige indstillinger
 • Mulighed for at brygge to kopper kaffe på samme tid
 • PID-temperaturkontrol

Sage the Oracle Touch er blevet testet og anmeldt af syv ekspertkilder, der alle har givet modellen en god anmeldelse. Disse ekspertkilder tæller T3.com, Expertreviews.co.uk, Techradar.com, Wired.com, The Independent, Good Housekeeping og Which.co.uk.

Eksperterne finder flere fordele ved espressomaskinen, som de er glade for. Her nævner de blandt andet modellens gode espressoer, samt at den fungerer ligesom en professionel maskine.

Selvom eksperterne generelt er begejstrede for Sage the Oracle Touch, nævner de, at man skal være opmærksom på, at maskinen er forholdsvis stor og tung.

Anmeldelse: Produktanalyse af Sage the Oracle Touch

Eksperterne: Maskine, der tager dig i kaffehimlen 

Ifølge de syv ekspertkilder er Sage the Oracle Touch en espressomaskine, der er lavet til alle kaffeelskere.

Eksempelvis skriver eksperterne fra T3.com, at Sage the Oracle Touch er en espressomaskine i cafékvalitet, der fungerer som en professionel maskine. De mener, at man skal købe denne maskine med det samme og forberede sig på at komme i kaffehimlen.

Eksperterne fra Expertreviews.co.uk er enige i disse betragtninger og forklarer, at Sage the Oracle Touch er enormt justeringsvenlig og kan bruges af alle, der ønsker at lære, hvordan man laver perfekt kaffe derhjemme.

Techradar.com skriver nogenlunde det samme i forhold til, hvad den største fordel ved maskinen er. De nævner, at hvis man længes efter en hjemmebaristaoplevelse, og man er klar til at investere i en espressomaskine, er det svært at finde nogle fejl. Hvis man vil have det bedste, skal man ifølge The Independent nemlig vælge denne model.

Dette er også noget, som eksperterne fra Good Housekeeping hæfter sig ved, da de mener, at Sage the Oracle Touch finder ens indre barista frem.

Den er ideel til dem, der gerne vil have en automatisk kaffemaskine, men med muligheden for at kontrollere flere aspekter af brygningen, hvis man ønsker det.

Ingen af eksperterne finder mange ulemper ved Sage the Oracle Touch. Dog nævner Wired.com, at maskinen er forholdsvis dyr.

Espressomaskine med touchskærm og mange indstillinger 

Med Sage the Oracle Touch får man en fuldautomatisk espressomaskine, der sørger for, at man ikke selv skal sørge for noget. Dog er der mulighed for selv at kontrollere dele af brygningen på grund af de mange indstillinger.

Dette gøres ved brug af maskinens TFT-touchskærm, hvor man kan justere og tilpasse de forskellige indstillinger.

På touchskærmen findes der 45 indstillinger heriblandt forudindstillede kaffe-drikke. Disse drikke spænder bredt og er alt lige fra flat white til espresso, long black latte og cappuccino.

Hvis man er vild med en bestemt kop kaffe, har man mulighed for at gemme op til otte personlige drikke.

Herefter kan man nemt og hurtigt finde disse frem igen og blot trykke på en knap for at få dem brygget. Sage the Oracle Touch kan brygge op til to kopper kaffe samtidigt.

Stor maskine med dampkedel og mælkeskummer 

Sage the Oracle Touch er forsynet med flere forskellige funktioner. Den sørger eksempelvis selv for kværningen, doseringen, tampningen og at brygge kaffen.

Derudover kommer Sage the Oracle Touch med en lufttæt bønnebeholder med en kapacitet på 280 gram. Kaffebønnerne føres ned til den integrerede kaffekværn, der herefter går i gang med at male bønnerne og dosere dem. Selve vandbeholderen har en kapacitet på 2,2 liter.

Sage the Oracle Touch er ydermere udstyret med et porta-filter. Dette filter sørger for, at man konstant opnår en optimal dosering.

Temperaturen er også optimal på grund af funktionen PID-temperaturkontrol, der sikrer, at udtrækningen sker inden for plus/minus 1 grader af den indstillede temperatur.

Sidst men ikke mindst kommer Sage the Oracle Touch med en dampkedel og en mælkeskummer.

Dampkedlen er brugbar til mælkeskum, og systemet sørger for, at man kan lave en espresso og skumme mælk samtidigt.

Maskinen er desuden forsynet med en automatisk mælkeskummer. På denne kan man selv justere mælkens temperatur.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Andre alternativer fra Sage

I denne artikel har vi gennemgået espressomaskiner fra Sage the Oracle-serien. Vi har haft fokus på eksperternes vurderinger og anmeldelser af de to maskiner.

Udover de ovenstående espressomaskiner fra Sage findes der også andre gode maskiner fra samme mærke. Her gennemgår vi den yderst prisvindende maskine Sage the Barista Pro.

Dagens bedste priser og tilbud på Sage the Barista Pro:

Fordele

 • Hurtig kaffebrygning
 • PID-temperaturkontrol
 • ThermoJet-varmesystem
 • Mulighed for valg af flere kaffe-drikke
 • Justeringsvenlig maskine

De fem ekspertkilder Beantocupcoffeemachines.net, Businessinsider.com, Expertreviews.co.uk, Trustedcoffeereviews.co.uk og Which.co.uk har testet og anmeldt espressomaskinen Sage the Barista Pro.

Eksperterne har givet modellen en god anmeldelse, da de mener, at den kommer med flere fordele. Eksempelvis er flere ekspertkilder begejstrede for, at Sage the Barista Pro er forsynet med praktiske funktioner.

Selvom eksperterne generelt er glade for maskinen, gør de samtidigt forbrugerne opmærksomme på, at den er forholdsvis dyr.

Anmeldelse: Produktanalyse af Sage the Barista Pro

ThermoJet-varmesystem og PID-temperaturkontrol 

Den semiautomatiske espressomaskine Sage the Barista Pro er lavet for, at man ikke selv behøver at være en stor del af kaffebrygningsprocessen. I stedet klarer maskinen det meste for en, da den selv står for at kværne kaffebønner, dosere, stampe og fremstille mælkeskum.

Ønsker man selv at have kontrol over processen, kan man gøre brug af den manuelle tilstand. Derudover kommer Sage the Barista Pro med et ThermoJet-varmesystem, der inden for cirka tre sekunder opnår den optimale ekstraktionstemperatur.

For at få en velsmagende kop kaffe kommer espressomaskinen ydermere med en PID-temperaturkontrol. Temperaturkontrollen sikrer, at temperaturen forbliver konstant og ensartet for en bedre smag og bevarelse af aromaerne.

Praktisk espressomaskine med mælkeskummer og kværn 

Sage the Barista Pro kan både brygge sorte kaffe-drikke og kaffe-drikke med mælk. Man kan derfor selv vælge, om man ønsker en espresso, cappuccino eller latte samt mange andre drikke. Dette er muligt, da modellen er forsynet med en mælkeskummer.

Med hjælp fra en dampdyse bliver mælkeskummet fremstillet. Desuden kommer Sage the Barista Pro med en bønnebeholder, der kan rumme 250 gram og en vandbeholder på 2 liter.

Sage the Barista Pro er en justeringsvenlig maskine, da man selv kan bestemme, hvordan bønnerne skal males. Man har derfor mulighed for både at justere på formalingsgraden og doseringen. I alt kommer modellen med 30 forskellige indstillinger, så man kan få en kaffe efter ens behov og ønsker.

En maskine til alle, der elsker kaffe, ifølge eksperterne

Ifølge de fem ekspertkilder er Sage the Barista Pro en espressomaskine, der er for alle dem, der sætter pris på en god kop kaffe.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Which.co.uk, at maskinen er ”et godt valg for den ivrige kaffedrikker”. Dette er især på grund af kaffens gode smag.

Flere ekspertkilder, heriblandt Trustedcoffeereviews.co.uk, hæfter sig ydermere ved, at mælkeskummets konsistens er lige i øjet, da man får fyldigt og cremet mælkeskum.

Endvidere bemærker en del af eksperterne, at Sage the Barista Pro har en hurtig opvarmningstid og hurtigt brygger en kop kaffe.

For eksempel skriver Expertreviews.co.uk, at espressomaskinen producerer kaffe fantastisk hurtigt. Derfor mener de, at en af de største fordele er den hurtige opvarmningstid, hvilket Businessinsider.com er enige i.

Sidst men ikke mindst skriver Beantocupcoffeemachines.net, at Sage the Barista Pro er værd at have i køkkenet, da dens design vil se flot ud på et køkkenbord. Dog er flere eksperter ikke vilde med vandbeholderens design, da den er ret plastikagtig.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Test og anmeldelser af sage the oracle anvendt i artiklen

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

T3.com

Det amerikanske teknikmagasin T3.com skriver om gadgets samt lignende emner inden for teknologiens verden. De leverer artikler og guides, men anmelder og tester også produkter. Her har T3.com lavet en test af Sage the Oracle Touch. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Beantocupmachines.coffee

Det amerikanske magasin Beantocupmachines.coffee anmelder og tester de bedste bønne til kop-maskiner på markedet. Dette gør de for at hjælpe forbrugerne med at vælge den rigtige maskine. Her har de testet Sage the Oracle, som de har givet 8,6 ud af 10 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Beantocupcoffeemachines.net

Det amerikanske magasin Beantocupcoffeemachines.net beskæftiger sig hovedsageligt med kaffe og kaffemaskiner. De tester et hav af forskellige produkter og har i denne omgang testet espressomaskinen Sage the Barista Pro, som de har givet 8,5 ud af 10 stjerner. Læs testen på deres hjemmeside her.

Businessinsider.com

Den amerikanske avis Businessinsider.com leverer nyheder fra både ind- og udland. Udover at levere nyheder tester og anmelder eksperterne også forskellige produkter såsom espressomaskiner. Her har Businessinsider.com testet Sage the Barista Pro, som de har givet en god anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Caffeinejunkie.co.uk

Det britiske magasin Caffeinejunkie.co.uk skriver om alt lige fra fitness til rejser og kaffe. De laver både artikler, guides og giver gode råd om disse emner. Derudover anmelder og tester de også produkter som for eksempel espressomaskiner. I denne omgang har Caffeinejunkie.co.uk testet og anmeldt Sage the Oracle, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Læs hele anmeldelsen her.

Coffeeteaclub.co.uk 

Coffeeteaclub.co.uk er et britisk magasin, der handler om varme drikke såsom kaffe og te. Her har Coffeeteaclub.co.uk testet Sage the Oracle, som de har givet 4,4 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Expertreviews.co.uk

Det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk leverer uafhængige tests af produkter til hjemmet. Her har de britiske eksperter testet espressomaskinerne Sage the Oracle Touch og Sage the Barista Pro.

Læs mere om testen af Sage the Oracle Touch her.

Læs mere om testen af Sage the Barista Pro her.

Good Housekeeping Institute

Good Housekeeping laver guides og artikler om produkter til hus og have. Derudover tester og skriver de også om forskellige produkter, hvorefter resultaterne bliver videregivet til forbrugerne. Her har de testet espressomaskinen Sage the Oracle Touch, som de har givet 72 ud af 100 point. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Techradar.com

Det amerikanske teknikmagasin Techradar.com leverer artikler og laver anmeldelser og tests af forbrugerelektronik. I denne omgang har de testet espressomaskinen Sage the Oracle Touch, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

The Independent

Den britiske avis The Independent er en af de største aviser i Storbritannien. De skriver om nyheder i ind- og udland samt laver artikler om både sport, underholdning, livsstil m.m. De tester også produkter og har i denne test anmeldt nogle af de bedste espressomaskiner på markedet såsom Sage the Oracle Touch. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Trustedcoffeereviews.co.uk

Trustedcoffeereviews.co.uk er et britisk testmagasin, der tester produkter, som omhandler kaffe. Her har de testet og anmeldt espressomaskinen Sage the Barista Pro, som de har givet 9,9 ud af 10 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Trustedreviews.com

Trustedreviews.com er et britisk testmagasin, der leverer anmeldelser af elektroniske forbrugerprodukter. Her har de testet og anmeldt espressomaskinen Sage the Oracle, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Wired

Wired.com er et amerikansk magasin, der leverer artikler inden for både IT, tele, kommunikation, data og teknik. De skriver om et hav af emner og anmelder og tester også forskellige forbrugerprodukter. Her har Wired.com testet espressomaskinen Sage the Oracle Touch, som de har givet 8 ud af 10 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Alternative tests og artikler

Er du endnu ikke overbevist om, at Sage the Oracle er den rette espressomaskine for dig, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre artikler, du måske vil finde interessante.

Du kan blandt andet læse om Sages andre testvindende modeller. Her ser du blandt andet vores Sage the Bambino Plus test, vores Sage Barista Express test og vores Sage Barista Touch test. Du kan også læse vores generelle Sage test, hvor vi ser nærmere på et stort udvalg af produkter fra det australske kvalitetsmærke.

Skulle du overveje at anskaffe dig en espressomaskine af et andet mærke end Sage, kan du med vores generelle espressomaskine test eller vores fuldautomatisk espressomaskine test skabe dig et overblik over markedets andre testvindende modeller.

Er der et mærke, du er særligt interesseret i, kan du med fordel læse vores producentspecifikke tests. Her finder du blandt andet vores Miele espressomaskine test, vores Siemens espressomaskine test, vores Melitta Caffeo Solo test og vores DeLonghi espressomaskine test.

I disse tests har vi samlet de forskellige producenters bedst anmeldte modeller, og viser dig samtidigt hvor du kan købe dem til den bedste pris.

Er du interesseret i en almindelig kaffemaskine, kan vi også være behjælpelige med dette. Læs vores generelle kaffemaskine test og vores kaffemaskine med kværn test, og få dig en fornemmelse af markedet.

Også inde for almindelige kaffemaskiner finder du en lang række producentspecifikke tests. Her kan du blandt andet læse vores KitchenAid kaffemaskine test, vores Moccamaster test, vores Melitta kaffemaskine test, vores Bosch kaffemaskine test og vores Wilfa kaffemaskine test.

Slutteligt vil vi godt fremhæve de praktiske kapsel-kaffemaskiner. Disse maskiner gør det muligt at brygge forskellige smagfulde kaffevarianter, blot ved et tryk på en knap. Særligt bliver Nespresso maskinerne fremhævet af eksperterne som værende yderst vellykkede.

FAQ

Hvilken Sage the Oracle er bedst til prisen?
Hvis du ønsker dig en Sage the Oracle espressomaskine, men gerne vil have værdi for dine penge, så bør du overveje at købe modellen Sage the Barista Pro. Modellen er blevet kåret som bedst til prisen, hvormed den er langt billigere end nogle af de andre maskiner i serien.
Hvordan vælger jeg en god espressomaskine?
Hvis du gerne vil vælge en god espressomaskine, så er det vigtigt, at du køber en model, som indeholder de egenskaber og indstillingsmuligheder, som du har behov for. Ved at vælge en maskine, som passer til dine behov, er du sikker på at blive glad for dit køb.
Hvilken espressomaskine er den nemmeste at bruge?
Generelt er de fleste espressomaskiner relativt nemme at bruge, hvis du blot bruger kort tid på at sætte dig ind, hvordan maskinen er lavet. De fleste espressomaskiner bliver lavet, så de intuitivt er relativt nemme at gå til, sådan at du hurtigt kan komme i gang med at lave kaffe.
Er Sage the Oracle pengene værd?
Sage the Oracle kan være pengene værd, hvis du virkelig værdsætter en smart og holdbar maskine, såvel som en god kop espressokaffe. Sage the Oracle indeholder nogle fantastiske egenskaber, og så har den et lækkert design, hvilket gør, at den vil være den perfekte tilføjelser til enhver kaffeelskers køkken.

Gode råd til valg af espressomaskine

Når du køber en ny espressomaskine, behøver det ikke være besværligt. Hvis du sørger for at finde ud af, hvad du skal kigge efter for at få mest muligt ud af dine penge og få alle de funktioner, du virkelig har brug for, kan du nemmere finde den rette maskine til dig og dine behov. Du skal bare sørge for, at du ender med en espressomaskine, som passer til dig.

Her finder du gode råd til valg af en espressomaskine baseret på artikler fra Perfectdailygrind.com og Espressoperfecto.com.

1. Type af espressomaskine 
Der findes flere typer af espressomaskiner såsom automatiske og manuelle maskiner. Med en automatisk model klarer maskinen det hele for dig, mens du selv får stor kontrol over bryggeprocessen ved valg af en manuel maskine.

Om du skal vælge en automatisk eller en manuel espressomaskine afhænger af, om du selv ønsker at være en del af bryggeprocessen eller ej.

2. Holdbarhed
Du skal finde ud af, hvor meget din valgte espressomaskine kan håndtere, før du køber den. En professionel espressomaskine skal kunne arbejde hele dagen uden funktionsfejl, mens en mindre og mere budgetvenlig espressomaskine kan blive nedbrudt eller overophedet, hvis den bruges hele dagen.

Det er også en god ide at finde ud af, hvor mange kaffebønner espressomaskinen kan rumme samt vandtankens kapacitet. Hvis du ønsker, at lave flere kopper kaffe på samme tid, er det ligeledes en fordel at tjekke, om maskinen kan dette.

3. Mælkeskummer
De fleste espressomaskiner kan fremstille kaffe-drikke som latte, cappuccino og macchiato. Hvis du kan lide disse kaffe-drikke, skal du sørge for at købe en espressomaskine, der leveres med en mælkeskummer.

De fleste espressomaskiner leveres med en mælkeskummer. Dog skal du være opmærksom på, at nogle af de billigere modeller ikke har en mælkeskummer, og derfor kun kan lave en espresso og ikke kaffe-drikke med mælk.

4. Rengøring
Find ud af, hvor let det er at rengøre espressomaskinen. Rengøring af en espressomaskine kan være en svær opgave, men det er nødvendigt at gøre det regelmæssigt for at holde den ren og driftssikker. Jo nemmere det er at rengøre maskinen, jo hurtigere vil det også være for dig hver gang.

5. Opbevaring
Hvis du ikke drikker kaffe dagligt, skal du finde ud af, hvor let det er at opbevare den espressomaskine, du gerne vil have. En stor espressomaskine kan være vanskelig at opbevare sikkert. De kan være tunge og fylde en del! Du skal derfor sikre, at du har plads til espressomaskinen enten på køkkenbordet eller i køkkenbordet afhængig af, hvor du ønsker, at den skal stå.

6. Design
De faktorer, der gør en espressomaskines design tiltalende, bør ikke stoppe ved, om den passer godt til dit køkken. Der er adskillige andre faktorer, du skal være opmærksom på herunder ledningslængde, tudens placering og hvilken farve eller materiale det udvendige materiale har. Hvis tuden for eksempel er placeret i en akavet position eller vinkel, vil hældningen være mere vanskelig.

7. Kaffe-drikke
Hvis du elsker at drikke en bestemt kaffe-drik om morgenen, skal du sørge for, at du finder en maskine, der kan brygge denne type. Det varierer nemlig fra model til model, hvilke kaffe-drikke du kan brygge.

8. Pris
Du finder espressomaskiner i mange forskellige prisklasser i dag. Prisen varierer fra model til model. Jo mere avanceret modellen er, jo dyrere er den typisk også.

Sørg derfor for, at du laver et budget i forhold til, hvor meget du ønsker at bruge på espressomaskinen. Det er en god idé at være realistisk, da du ikke finder de mest avancerede modeller med mange funktioner til den billigste pris.

Dette opsummerer alle de ting, du skal overveje, når du skal købe en ny espressomaskine. Du er derfor klar til at finde den rette model til dine behov, så du kan komme i gang med at brygge en velsmagende kop kaffe derhjemme.

Kend din kaffe

Rigtig mange mennesker elsker at vågne op om morgenen og drikke en god kop kaffe. De fleste har deres yndlingskaffedrik, men det kan også være, at du er i tvivl om, hvad de forskellige drikke overhovedet indeholder.

Der findes et hav af forskellige kaffe-drikke, hvorfor du her kan finde de mest populære drikke.

Americano
En americano består af varmt vand og et skud espresso. Det er en forholdsvis stærk kaffe.

Café latte
Café latte er en populær kaffe-drik og består af dampet (eller skoldet) mælk og et enkelt skud kaffe. Det er normalt en ret skummende kaffe-drik, og café latte er en forholdsvis mild kaffe.

Cappuccino
Cappuccino er nok den mest populære type kaffe i verden. En cappuccino består af tre lag. Det første er et skud espresso, mens det andet er et skud med dampet mælk. Til sidst tilføjes der et lag skummet mælk. Det sidste lag kan toppes med chokolade- eller kakaopulver.

Espresso
For at lave en espresso, hældes der kogende vand under højt tryk gennem finmalede kaffebønner, hvorefter det hældes i en lille kop. Espressoer er den reneste kaffeoplevelse, du kan få, men det er bestemt ikke for alle, da drikken er forholdsvis stærk og fyldig.

Macchiato
En macchiato er et skud espresso, som derefter toppes med skummet mælk. Selvom det muligvis lyder som en cappuccino, er denne drik som regel stærkere, da der ikke er tilsat dampet mælk. Drikken er også mindre og serveres normalt i en kop i samme størrelse som med en espresso.

Mochaccino
En mochaccino er en latte tilsat med chokoladepulver eller sirup samt sommetider toppet med pisket fløde.

Det gør koffein ved hjernen

Kaffe bliver af mange drukket om morgen for den opkvikkende effekt, der hjælper dig med at vågne. c

Flere undersøgelser har vist, at der sker forskellige ting med din hjerne, når du indtager koffein – udover den opkvikkende effekt. Læs med videre her og find ud af, hvad koffein gør ved hjernen.

Kaffe og hjernen
På det kemiske niveau ligner koffein adenosin, et kemikalie, der gør os søvnige. Når vi drikker kaffe, binder koffein sig til hjernens adenosinreceptorer og forhindrer, at kemikaliet binder sig til receptorerne og gør os trætte.

For dem af os, der regelmæssigt drikker kaffe i rigelige mængder, udvikler vores hjerner flere adenosinreceptorer, så det kræver mere kaffe at holde os vågne.

Det hjælper også med at forklare, hvorfor du vil føle dig mere udmattet, når du forsøger at drikke mindre kaffe. At have flere adenosinreceptorer betyder nemlig, at der kommer mere adenosin til din hjerne.

Koffein opbygger også adrenalinforsyningen, som øger hjerterytmen, får blodet til at pumpe hårdere og åbner luftvejene. Og koffein forhindrer, at dopamin re-absorberes i dit system. Dog er det også denne dopamineffekt, der gør kaffe så vanedannende.

En opkvikkende effekt
Som nævnt ovenover har koffein en opkvikkende effekt. Når du indtager koffein, går det direkte i blodet, hvorefter kroppen begynder at vågne.

Du vil føle dig mindre træt forholdsvis hurtigt, da der sendes signaler til hjernen, hvorved årvågenheden stimuleres. Det medfører, at kroppen begynder at producere adrenalin og gør samtidigt, at du vil føle dig mere vågen.

Nemmere at tage beslutninger
Da der bliver produceret mere adrenalin i kroppen ved indtagelsen af koffein, får du nemmere ved at tage beslutninger.

Beslutningerne bliver foretaget hurtigere, og du foretager endda også bedre beslutninger.

Historiske facts om kaffe

Kaffe er den mest handlede vare i verden lige bag olie og er blevet en grundpille i mange husstande hele verden over. Her kan du finde flere historiske facts om kaffe.

1. Kaffe er muligvis blevet opdaget af geder
Sagnet fortæller, at Kaldi, en gedehyrde i det niende århundrede i Etiopien, opdagede de energiske og styrkende virkninger af kaffe, da han så, at geder blev ophidsede efter at have spist nogle bær fra et træ. Kaldi fortalte abbeden fra det lokale kloster om dette, og abbeden kom med idéen om at tørre og koge bærrene for at fremstille en drik.

Her fandt de ud af, at drikken holdt dem vågne i timevis ad gangen. Dette rygte spredte sig, og det gjorde den varme drik også.

2. Kaffe blev brygget af en helgen fra Mokka
n alternativ historie forklarer, at kaffe først blev opdaget af en sheik ved navn Omar, discipel til Sufi-mystikken.

Mens han var i eksil fra Mokka, boede Omar, der var berømt for sin evne til at helbrede syge gennem bøn, i en ørkenhule nær Ousab.

En dag spiste Omar nogle bær, der var meget bitre. Han stegte dem, men dette gjorde dem kun hårde.

Til sidst prøvede han at koge dem, hvilket resulterede i en duftende brun væske, som på et øjeblik gav ham unaturlig og ekstraordinær energi, så han kunne holde sig vågen i flere dage.

3. Kaffe skabte en social revolution
Kaffe skabte en social revolution. Kaffe blev nemlig ikke kun drukket i hjemmet, men blev også drukket i de offentlige kaffehuse i landsbyer og byer over hele Mellemøsten og Østafrika.

Disse kaffehuse var kendt for at være socialiseringssteder. Senere blev kaffehusene kendt som ‘skoler for de kloge’ og var der, du skulle tage hen for at finde ud af, hvad der foregik i verden.

4. Man troede, at kaffe var syndigt
Kaffe, ligesom alkohol, har en lang historie med forbud. Kaffe blev forbudt af jurister og lærde, der mødtes i Mekka i 1511.

Oppositionen blev ledet af Khair Beg, der var bange for, at kaffe ville fremme modstand mod hans styre ved at bringe mænd sammen og lade dem diskutere hans fiaskoer. Kaffe blev derfor erklæret syndigt.

Forbuddet blev ophævet i 1524 ved en ordre fra den osmanniske tyrkiske sultan Selim I. I Cairo var der et lignende forbud i 1532.

5. Kaffe blev kendt som ‘djævelens kop’
Kaffe kom hurtigt til Europa, men startede med at blive kendt i Venedig. Oprindeligt mødte kaffe den samme mistanke og religiøse fordom, den havde lidt i Mellemøsten og Tyrkiet. For katolikker var kaffe nemlig en ‘bitter opfindelse af Satan’.

Derfor måtte pave Clement VIII gribe ind. Efter at have smagt kaffe erklærede han: “Denne djævelens drik er så lækker … vi burde snyde djævelen ved at døbe den!” Fra da af er kaffe blevet døbt djævelens drik eller djævelens kop.

6. Kaffe kom til England i midten af ​​det 17. århundrede
Ifølge Samuel Pepys blev Englands første kaffehus åbnet i Oxford i 1650 af en jødisk herre ved navn Jacob. Londons første kaffehus åbnede i 1652. Det blev drevet af Pasqua Rosée, en græsk mand, der i 1672 også åbnede et kaffehus i Paris.

7. Kaffehuse blev ‘det første internet’
For mange var kaffehuse deres avis og deres form for internet. I sine dagbøger henviser Pepys til de seneste nyheder om konflikten med hollænderne og truslen om pesten.

I sin dagbog fra den 3. november 1663 henviser Pepys til forskellige diskussioner om det romerske imperium samt forskellen mellem at være vågen og drømme.

Du kan også finde andre sjove facts om kaffe her i denne artikel fra Goodhousekeeping.com.

Om Sage

I Europa kender vi mærket for at hedde Sage. Dette er dog ikke tilfældet i andre steder af verden. Her er Sage nemlig kendt som Breville. Det er også Breville, som mærket oprindeligt hed. Dette var fordi, at Breville havde flere samarbejdspartnere i flere lande, hvorfor navnet ændrede sig i nogle dele af verden.

Breville/Sage går tilbage til 1932. Her startede de to mænd, Harry Norville og Bill O’Brien, Breville. Navnet Breville opstod som en sammensætning af deres to navne.

Til at starte med producerede Sage/Breville ikke køkkenprodukter, som vi kender dem for i dag. I stedet producerede de radioer. Dette ændrede sig under 2. verdenskrig, hvor firmaet begyndte at fokusere på produktionen af minedetektorer.

Da 2. verdenskrig sluttede blev deres fokus endnu engang ændret. Nu mente Breville/Sage nemlig, at det var tid til at producere forbrugerprodukter, som alle kunne bruge derhjemme i dagligdagen.

Når du tænker på Sage/Breville i dag, vil du huske dem for deres køkkenprodukter. Dette startede de dog først med at fremstille i 1970’erne. Sage/Breville producerer et hav af forskellige produkter til køkkenet. Du kan derfor finde alt lige fra toastmaskiner til blendere og espressomaskiner fra dette mærke.

I dag har Sage/Breville førende køkkenprodukter over hele kloden og har endda også vundet adskillige priser for deres professionelle og industrielle design.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme