Wilfa kaffemaskine test-guide – Her er bedste Wilfa kaffemaskiner ifølge eksperterne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

 

I denne artikel ser vi nærmere på Wilfa kaffemaskiner. Formålet med denne artikel er at give det bedst mulige overblik over udvalget indenfor kaffemaskiner fra Wilfa.

Vi har taget et kig på en lang række eksperttests, hvor forskellige eksperter har testet kaffemaskiner for at vurdere fordele og ulemper ved bestemte modeller. Der er tale om tests fra den svenske forbrugerorganisation Råd &; Rön, Connery.dk, Klikk.no, Coffeescience.org, Hemtrevligt.se og Testpilot.dinside.no. Derudover tager vi også et kig på brugeranmeldelser af en enkelt kaffemaskine.

Hvis man ønsker at læse mere om anmeldelserne, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de undersøgelser, som vi henviser til.

Denne Wilfa kaffemaskine test indeholder:
🔸 Gennemgang af Wilfa kaffemaskiner
🔸 Gennemgang af alternative kaffemaskiner fra andre producenter
🔸 Gode råd til hvad du skal overveje ved køb af en ny kaffemaskine
🔸 Information om kaffens rejse
🔸 Sådan reagerer din krop på kaffe
🔸 Information om Wilfa
🔸 Gennemgang af testkilder 

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Wilfa kaffemaskine test 2023 – Her er de 2 bedste Wilfa kaffemaskiner

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de Wilfa kaffemaskiner der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests og viser dig de bedste modeller, ifølge eksperterne.

Du finder også prissammenligning af de forskellige Wilfa kaffemaskiner, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilke forhandlere der er billigst.


Wilfa Precision WSP-2A

  • Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
  • 9.2 ud af 10 stjerner hos norske Testpilot.dinside.no
  • 5 ud af 6 stjerner hos danske Connery.dk 
  • Anbefalet hos Foodrepublic.com

Wilfa Svart Presisjon

.
Wilfa Precision WSP-2A er blevet testet og anmeldt af fem ekspertkilder, såsom den svenske forbrugerorganisation Råd &; Rön, Testpilot.dinside.no, Foodrepublic.com og Connery.dk. Alle ekspertkilderne er begejstrede for modellen, som de har givet en topkarakter.

Eksperterne: Funktionel kaffemaskine med praktisk vandbeholder 

Ifølge ekspertkilderne er Wilfa Precision WSP-2A en funktionel kaffemaskine, der brygger en god kop kaffe. Derudover mener eksperterne, at maskinen kommer med flere praktiske funktioner, der gør, at den er nem at håndtere.

Eksempelvis skriver eksperterne fra Testpilot.dinside.no, at Wilfa Precision WSP-2A er forsynet med en praktisk vandbeholder, der er aftagelig. Med denne vandbeholder er det nemt og hurtigt at påfylde vand på modellen uden problemer.

En anden faktor, som eksperterne hæfter sig ved, er smagen af den bryggede kaffe. Her er alle eksperter begejstrede for den velsmagende kaffe, hvor Connery.dk skriver, at Wilfa Precision WSP-2A er ”indbegrebet af tre ting: simplicitet, stabilitet og velsmag”.

Dette er Foodrepublic.com enige i, men forklarer også, at kaffemaskinen er forholdsvis dyr, hvilket forbrugerne skal være opmærksomme på. De mener kun, at maskinen er et godt køb til ”kaffe-snobberne”.

Kaffemaskine med patenteret varmesystem og Flow Control 

Med Wilfa Precision WSP-2A får man en kaffemaskine med et patenteret varmesystem. Det vil sige, at kaffemaskinen brygger kaffen ved en optimal temperatur på mellem 92 og 96 grader.

Derudover kommer Wilfa Precision WSP-2A med en Flow Control kaffetragt. Denne funktion sørger for, at vandet har den mest optimale gennemløbstid, når kaffen bliver brygget. Efter brygningen er afsluttet, er der mulighed for at lukke for gennemløbet med drypstop-funktionen, så der ikke drypper vand ned på varmepladen.

Kaffemaskinen er også forholdsvis hurtig, da den brygger tolv kopper kaffe på omkring 5 minutter. Man kan også vælge at brygge færre kopper, hvis man ikke har brug for en hel kande.

Model med rundt brusehoved og autosluk-funktion 

Wilfa Precision WSP-2A er forsynet med et rundt brusehoved, der jævnt fordeler vandet over kaffen. På den måde er man sikret, at kaffebønnernes fulde potentiale bliver udnyttet, hvilket sikrer en god aroma og smag.

Maskinen kommer desuden med en autosluk-funktion, der sørger for, at den automatisk slukker, hvis den ikke er blevet brugt i længere tid. Dette er ikke blot en praktisk sikkerhedsfunktion, men sikrer også, at maskinen ikke forbruger unødigt med strøm.

Wilfa Precision WSP-2A kommer med en vandbeholder, der har en kapacitet på 1,25 liter. Dette er ikke den største vandbeholder, men det er stort nok til at lave en del kopper kaffe på samme tid. Motoren har ydermere en effekt på 1840 Watt.

Specifikationer ved Wilfa Precision WSP-2A:
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Wilfa
🔴 Effekt: 1840 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1,25 liter
🔴 Antal kopper på én tank: 12
🔴 Højde: 35,8 centimeter
🔴 Bredde: 36,3 centimeter
🔴 Dybde: 21,3 centimeter
🔴 Vægt: 4,1 kilo

Fordele ved Wilfa Precision WSP-2A:
 Med Flow Control
 Aftagelig vandbeholder
 Med autosluk-funktion
 Optimal bryggetemperatur
 Hurtig og effektiv brygning


Wilfa Classic CMC-100G 

  • Kaffemaskine med optimal temperatur og bryggetid

Wilfa Classic CMC-100G 

Wilfa Classic CMC-100G er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en kaffemaskine, der kommer med en optimal temperatur og bryggetid.

Denne model er designet til at sørge for en velsmagende kop kaffe og er godkendt af European Coffee Brewing Centre. Wilfa Classic CMC-100G kommer ydermere i et enkelt og stilrent design, så den er fremstillet til at passe ind i de fleste køkkener. Vandbeholderen har en kapacitet på 1 liter.

Opnår hurtig en optimal temperatur 

Wilfa Classic CMC-100G opnår hurtigt en optimal vandtemperatur, der ligger på mellem 92 og 96 grader. Denne temperatur er sikret under hele brygningen, hvilket sørger for en velsmagende kop kaffe.

Derudover kommer Wilfa Classic CMC-100G med en hurtig bryggetid, da kaffemaskinen brygger omkring ti kopper kaffe på mellem 4 og 6 minutter. Dette betyder, at man ikke behøver at vente længe, når man går i gang med at brygge kaffen. Modellen drives desuden af en motor med en effekt på 1550 Watt.

Kaffemaskinen kommer ydermere med en autosluk-funktion. Denne funktion sikrer, at maskinen pr. automatik slukker, hvis den ikke er blevet brugt i 40 minutter. Dette er en form for ekstra sikkerhedsfunktion, men sørger også for at spare på strømmen.

Med manuel drypstop-funktion og holde-varm-funktion 

Wilfa Classic CMC-100G er forsynet med flere praktiske egenskaber, der hjælper med at gøre håndteringen af kaffemaskinen nemmere.

En af disse egenskaber er en manuel drypstop-funktion. Denne funktion er praktisk, da man selv har mulighed for at bestemme, hvor hurtigt vandet skal løbe gennem filteret. Dette sørger for, at man får den mest optimale kop kaffe lige meget, hvor mange kopper man ønsker at brygge.

Med denne funktion er der ydermere mulighed for at fjerne kaffekanden fra varmepladen og hælde kaffe op i en kop, hvorefter den igen kan placeres på kaffemaskinen, så kaffebrygningen fortsætter.

Wilfa Classic CMC-100G kommer også med en holde-varm-funktion, der sørger for, at kaffen holdes varm, selvom den ikke bliver drukket med det samme.

Nem rengøring 

Wilfa Classic CMC-100G er nem at rengøre, da man ikke selv skal holde øje med, hvornår det er tid til at rense den. Den sørger nemlig selv for at sige til, når den trænger til en rensning.

Dette gør den blandt andet med afkalkningsindikatoren, der lyser op, hvis maskinen trænger til en afkalkning.

Sidst men ikke mindst kommer Wilfa Classic CMC-100G med en manuel aromakontrol, hvor man har mulighed for at kontrollere kaffestyrken, hvis man har brug for det.

Specifikationer ved Wilfa Classic CMC-100G:
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Wilfa
🔴 Effekt: 1550 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1 liter
🔴 Antal kopper på én tank: 10
🔴 Højde: 33,2 centimeter
🔴 Bredde: 35,5 centimeter
🔴 Dybde: 17 centimeter
🔴 Vægt: 2,7 kilo

Fordele ved Wilfa Classic CMC-100G:
 Nem rengøring
 Med holde-varm-funktion
 Manuel drypstop-funktion
 Med autosluk-funktion
 Hurtig bryggetid


Alternativer testvindere

I denne artikel har vi givet en oversigt over kaffemaskiner fra Wilfa, som har fået topkarakterer af forskellige ekspertkilder samt forbrugere.

Udover Wilfa kaffemaskiner findes der også andre gode modeller på markedet. For at sikre et så nuanceret overblik som muligt, vil vi i dette afsnit tage et kig på kaffemaskiner fra andre producenter, der også har fået gode anmeldelser fra diverse ekspertkilder.


Braun KF7020

  • Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Braun KF7020 

.
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Braun KF7020, som de har givet en god anmeldelse. Eksperterne har udnævnt modellen som en af testvinderne i deres omfattende test.

Dette har de blandt andet gjort på baggrund af, at kaffemaskinen laver en god kop kaffe, samt at den kommer med en indbygget aromafunktion. De er ligeledes vilde med, at Braun KF7020 er forsynet med en stor kande og vandbeholder.

Til gengæld er eksperterne ikke så imponerede over modellens bryggetid, da den ikke er så hurtig til at brygge en fyldt kande med kaffe.

Enkel og minimalistisk kaffemaskine med LCD-display

Med Braun KF7020 får man en traditionel kaffemaskine, der kommer i et forholdsvist moderne design.

Kaffemaskinen er nemlig fremstillet med et stilrent udseende i en enkel og sort farve, hvorfor den samtidigt er både minimalistisk og enkel. Dette gør også, at modellen vil passe ind i de fleste køkkener uden problemer.

Derudover kommer Braun KF7020 med et kontrolpanel, hvor kaffepladen er placeret nedenunder. Selve displayet er et LCD-display, hvor man har mulighed for at finde de forskellige justerings- og indstillingsmuligheder nemt og hurtigt.

Kaffemaskine med tilpasningsmulighed og timer-funktion 

Braun KF7020 kommer med en praktisk tilpasningsmulighed, så man kan få lige præcis den kop kaffe, man ønsker. Eksempelvis kommer kaffemaskinen med funktionen Coffee Strength Selector, hvor man har mulighed for at vælge den kaffestyrke, man ønsker.

Man kan også vælge at gøre brug af maskinens timer-funktion, som man kan indstille på afhængig af behov. Man kan eksempelvis indstille timeren, så kaffemaskinen er færdig med at brygge til, man står op eller kommer hjem fra arbejde.

Kaffemaskinen kommer desuden med en motor, der har en effekt på 1000 Watt. Selvom dette ikke er den højeste motoreffekt på markedet for kaffemaskiner, er det stadigvæk en forholdsvis kraftfuld motor.

Med optimalt bryggesystem og Aroma Carafe-funktion

Braun KF7020 kan brygge tolv kopper kaffe ved en fyldt vandbeholder. Vandbeholderen har en kapacitet på 1,2 liter. Man kan også vælge blot at brygge et par enkelte kopper, hvis man ikke ønsker en fyldt kande.

Hvis man brygger en hel kande, som man ikke kan drikke med det samme, kan man anvende funktionen Aroma Carafe. Funktionen sikrer, at kaffen holdes varm i en længere periode.

Sidst men ikke mindst kommer Braun KF7020 med bryggesystemet Opti Brew System. Dette system sørger for at holde øje med bryggetiden og temperaturen, så man får en velsmagende kop kaffe.

Specifikationer ved Braun KF7020:
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Braun
🔴 Effekt: 1000 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1,2 liter
🔴 Antal kopper på én tank: 12
🔴 Timer: Ja
🔴 Højde: 36 centimeter
🔴 Bredde: 20 centimeter
🔴 Dybde: 32 centimeter
🔴 Vægt: 2,8 kilo

Fordele ved Braun KF7020:
 Med LCD-display
 Med Aroma Carafe-funktion
 Med Opti Brew System
 Vælg selv en kaffestyrke
 Med timer-funktion


Det skal du overveje, når du køber ny kaffemaskine

Hvad er forskellen på kaffe og espresso?

At kigge efter en ny kaffemaskine kan virke uoverskueligt, hvis du ikke er helt sikker på, hvad du skal være opmærksom på samt overveje. Du har måske allerede taget et kig på flere forskellige kaffemaskiner, men er gået i stå, fordi du er blevet i tvivl om, hvorvidt de passer til dine behov. Her kan du læse mere om, hvad du skal overveje og være opmærksom på ved køb af en ny kaffemaskine, der passer optimalt til dine ønsker og behov.

Type af kaffemaskine
Til at starte med skal du overveje, om du ønsker en helt traditionel kaffemaskine, eller om du har brug for en automatisk model. Der findes helt overordnet fem forskellige typer af kaffemaskiner såsom:

💠 Kaffemaskine med filter
💠 Semiautomatisk espressomaskine
💠 Automatisk espressomaskine
💠 Fuldautomatisk espressomaskine
💠 Kapselkaffemaskine

Disse fem kaffemaskiner er alle forskellige, hvorfor det er en fordel, at du finder ud af, om du skal kigge på den ene variant eller den anden variant, inden du går videre til de næste punkter.

Hvilke typer kaffe skal maskinen kunne brygge?
Wilfa Classic CMC-100G En anden vigtig faktor, du skal overveje, er, hvilke typer af kaffe, som maskinen skal kunne brygge. Der er nemlig ingen grund til at købe en kaffemaskine, der kun kan lave helt almindelig filterkaffe, hvis du ønsker en maskine, der kan brygge en caffe latte eller espresso. Find derfor en maskine, der matcher dine behov i form af, hvilken type af kaffe, du bedst kan lide at drikke.

Hvor nem skal maskinen være i brug?
De fleste ønsker sig med stor sandsynlighed en kaffemaskine, der er nem at bruge samt håndtere. Mange kaffemaskiner på markedet er nemme at bruge, men det kommer naturligvis an på, hvor meget eller hvor lidt du selv ønsker at være en del af kaffebrygningen. Med de fuldautomatiske modeller har du eksempelvis mulighed for at brygge en kop kaffe med tryk på en enkelt knap.

Kaffemaskinens størrelse
En anden ting, du skal overveje er, hvor stor kaffemaskinen må være. Mens nogle ønsker en stor kaffemaskine, er der andre, der blot ønsker en mindre og kompakt model. Dette kan naturligvis have noget med din indretning at gøre, men det kan også være, at du slet ikke har plads til en stor kaffemaskine på køkkenbordet. Det kan derfor være en fordel at tage et kig på kaffemaskinens størrelse inden køb, da du herved nemmere kan finde ud af, om den vil passe ind i dit køkken, eller om du skal kigge efter en anden model.

Har du nogle krav til kaffemaskinen i form af funktioner?
Der er i dag mulighed for at finde kaffemaskiner med et hav af funktioner. Det kan derfor være, at du har nogle specifikke krav til maskinen. Dette er forskelligt fra person til person, da det typisk kommer an på, hvor mange tilpasningsmuligheder du vil have, hvad den skal kunne m.m.

Nogle ting, der kan være en fordel at overveje, er, om kaffemaskinen skal være forsynet med en mælkeskummer eller en integreret kaffekværn. Desuden kan du også overveje, om maskinen skal kunne lave blot en eller to kopper kaffe på samme tid, hvad størrelse bønnebeholderen og vandbeholderen skal være samt meget mere.

Overvej dit budget
prisSidst men ikke mindst skal du overveje, hvor mange penge du ønsker at bruge på en ny kaffemaskine. Der kan findes kaffemaskiner i et væld af prisklasser, hvorfor du både kan finde en billig maskine eller en dyr maskine. Du skal derfor finde ud af, hvad dit budget ligger på, da dette hurtigt kan hjælpe dig med at indskrænke din søgning. Budgettet er en vigtig del af din købsproces, så du ikke ender med at bruge flere penge, end hvad du oprindeligt havde tænkt dig.

Ønsker du at læse mere om, hvad du skal overveje ved køb af en ny kaffemaskine, kan du klikke ind her og læse denne artikel fra TheSpruceEats.com.


Kaffens rejse: Fra bønne til kaffe

kaffen bliver kendt

Har du nogensinde undret dig over, hvordan kaffebønner ender med at blive til kaffe? Her kan du finde mere information om kaffens rejse fra bønne til kaffe, hvor vi gennemgår de forskellige stadier.

Det starter med et frø i jorden
Det hele starter med et frø i jorden. Faktisk er det en ubearbejdet og grøn kaffebønne. Kaffe er oprindeligt fra Etiopien og Yemen, men bliver i dag produceret i hele verden som i for eksempel andre dele af Afrika, Asien, Sydamerika og Mellemamerika.

KaffebonnerHver region producerer forskellige former for kaffe på grund af forskelle i klimaet, jorden, vandet, bakterier samt en lang række af andre variabler. Selv to produktioner lige ved siden af ​​hinanden kan producere vidt forskellige former for kaffe.

To til fem år efter plantningen af frøet begynder kaffeplanterne at producere små bær. Inde i disse bær kan der findes to kaffefrøer, hvilket bliver kaldt for grønne kaffebønner.

Behandling af kaffebønnerne
Når først kaffebønnerne er blevet høstet, skal de udvindes fra bærrene. Behandling af kaffebønner kan ske på forholdsvis samme måde. Dog har mange produktioner deres eget tag på processen, da dette typisk kommer an på både ressourcer og mål.

Ved den tørre metode får man en ”naturlig kaffe”. Her bliver de høstede kaffebær tørret i solen på store områder i to til fire uger afhængig af fugtighed og nedbør. For at sikre, at de tørrer på den samme måde, skal de vendes regelmæssigt. De tørre frø skrælles med en maskine ved at lade dem løbe gennem valser, hvor bønnerne herefter falder ud. Bønnerne bliver adskilt fra skallerne med hjælp fra en sigte.

Med den våde metode får man en kaffe, der bliver kaldt for ”vasket”. Her bliver frugterne renset og blødt op i vand i omkring 36 timer. De modne frugter vil synke til bunds, hvor de umodne bliver i overfladen. De modne kaffebær bliver presset gennem en sigte, så frugtkødet bliver adskilt fra kernen. Hvis der er slimlag tilbage på kernen, vil det blive fjernet med fermentering. Herefter skylles disse rester væk med vand.

Kaffebønnerne bliver sendt rundt i hele verden
kaffebonnerAt sende kaffebønner rundt i verden er ikke lige så udfordrende, som det var førhen. Dog kan der stadig opstå forskellige problemer. Det mest almindelige problem er fugtopbygning, mens bønnerne fragtes over havet. Hvis bønnerne absorberer meget fugt, kan de delikate smagsoplevelser nemt blive ødelagt, da der bliver dannet defekte smagsstoffer. De fleste eksportører bruger derfor specielle poser til at transportere bønnerne i.

Ristning af kaffebønner
At lave grønne kaffefrø til ristede kaffebønner er en ren videnskab. Specialister bruger deres sanser og måleværktøjer til at udvikle smagen af ​​alle former for kaffe.Husk at kafferistningen ikke skaber smagen. Specialisterne gør det i stedet muligt, at den allerede tilgængelige smag i stedet opnår sit fulde potentiale.

En forskel på kun et par sekunder eller lignende i forhold til ristningen af kaffebønnerne kan betyde forskellen mellem en mild, saftig og sød kaffe til en middelmådig “god nok” kaffe. Luftmængde, fugtighed, temperatur, temperaturstigning og tid påvirker kaffen, mens den er ved at blive ristet.

At finde den perfekte balance af variabler kan derfor være en udfordring, da der er så mange forskellige faktorer, der kan påvirke kaffebønnerne ved ristning.

Brygning af kaffen
AmericanoDet sidste trin er at lave kaffebønnerne om til en god kop kaffe. Endnu en gang kan flere ting gå galt her, hvis du ikke er forsigtig.Vand, der er for varmt, producerer en bitter kaffe, mens vand, der er for koldt, producerer en sur kaffe. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvordan du brygger din kaffe. Det sidste skridt på kaffens rejse er derfor brygning af kaffe hjemme i dit eget køkken.

Du kan læse mere om kaffens rejse her i denne artikel fra Javapresse.com.


Sådan reagerer din krop på kaffe 

kaffe-helbredetMange elsker at drikke kaffe, når de vågner, da dette hjælper med at komme godt i gang med dagen. Kaffe er nemlig kendt for at være en opkvikkende drik, der gør, at du ikke længere føler dig så træt mere. Men påvirker kaffe dig på andre måder end den opkvikkende effekt? Det kan du læse mere om i dette afsnit.

Kaffe er et stimulerende middel til ditcentralnervesystem
Som allerede nævnt er kaffe en form for stimulerende middel til dit centralnervesystem. Den største effekt kan ses hos din hjerne, da kaffen får din hjerne til at føle sig mere frisk.

Kaffe kan få dit blodtryk til at stige
Kaffe kan også være med til, at dit blodtryk stiger. Dette er dog kun i en kort periode, hvorfor det ikke vil være for evigt. Det siges, at dette er på grund af, at adrenalinniveauet i kroppen stiger eller en blokering af hormoner, der gør, at dine arterier udvider sig. Dette betyder ikke det store for dit blodtryk. Dog skal du være opmærksom på denne påvirkning af kroppen, hvis du lider af et for højt blodtryk eller hjerteproblemer.

Kaffe kan have en effekt på dit fordøjelsessystem
Kaffe eller koffein bliver ikke lagret i din krop, men kommer ud, når du tisser, da det bliver behandlet i din lever. Kaffe kan derfor påvirke din krop på en måde, så du skal tisse mere. Du kan også risikere at få ondt i maven, halsbrand eller mere syre i maven på grund af kaffe.

Undgå kaffe ved graviditet
Endnu en ting, som kaffe kan påvirke, er dit reproduktionssystem. Her kan kaffe nemlig være en ulempe, hvis du er gravid. Det kan påvirke fosteret på flere måder, hvorfor du skal konsultere din læge, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du må drikke kaffe eller ej under graviditet.

Du kan finde mere information om, hvordan koffein påvirker din krop i denne artikel fra Healthline.com.


Om Wilfa

wilfa logo
Den norske virksomhed Wilfa A/S blev grundlagt i 1948. I begyndelsen producerede virksomheden kun støvsugere, men dette blev hurtigt udvidet med andre former for produkter. I dag producerer Wilfa mange andre elektroniske produkter heriblandt kaffemaskiner.

Wilfa er ejet af MoRek AS og har kontor og lager i Oslo, Stavanger, Larvik og Trondheim i Norge samt Hässleholm i Sverige. Hos Wilfa fokuserer de på det nordiske marked både, når det kommer til deres sikkerhed, brugervenlighed og design.

Wilfa har desuden datterselskaber i både Danmark, Sverige, Finland, Estland og Hong Kong. De er derfor på nuværende tidspunkt en af de største nordiske grupper i verden indenfor deres specifikke område.

Læs mere om Wilfas historie og produkter her.

 


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilken Wilfa kaffemaskine har fået de bedste bedømmelser i tests?

Wilfa Precision WSP-2A

🤓 Hvordan testes Wilfa kaffemaskinerne?

Kaffemaskinerne testes ud fra parametre så om kaffebrygning, der under bryggetid og temperatur, smag, brugervenlighed, finjustering af de forskellige indstillinger, vedligeholdelse og rengøring. Slutteligt vurderes maskinernes energiforbrug.

🤔 Hvordan vælger jeg den rigtige maskine?

Start med at finde ud af, hvilken type kaffemaskine, der dækker dine behov. Der findes overordnet 5 typer kaffemaskiner: kaffemaskine med filter, semiautomatisk espressomaskine, automatisk espressomaskine, fuldautomatisk espressomaskine og kapselkaffemaskine. Dernæst bør du overveje ting som funktioner, størrelse, brugervenlighed og pris.


Gennemgang af testkilder

Coffeescience.org 🇺🇸 
Coffeescience.org er en side, hvor du kan finde alt, hvad der har med kaffe at gøre. De tager et kig på den seneste forskning vedrørende kaffe samt de nyeste og bedste produkter på markedet. Her har Coffeescience.org testet og anmeldt de bedste kaffemaskiner på markedet heriblandt Wilfa Optimal. Du kan læse hele anmeldelsen her

Connery.dk 🇩🇰 
Connery.dk er et dansk livsstilssite, der skriver om et hav af emner i form af underholdning, informative artikler og tankevækkende journalistik. Derudover tester og anmelder Connery.dk også forskellige former for produkter som for eksempel kaffemaskiner. Her har de testet Wilfa Precision WSP-2A, som de har givet 5 ud af 6 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Foodrepublic.com 🇺🇸 
Den amerikanske side Foodrepublic.com udforsker verdens madkultur med hjælp fra interviews, reportager, oplevelser, opskrifter og tests. Her har Foodrepublic.com testet og anmeldt kaffemaskinen Wilfa Precision WSP-2A. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link. 

Hemtrevligt.se 🇸🇪 
Den svenske side Hemtrevligt.se fokuserer på inspiration og råd til hjemmet indenfor alt lige fra indretning til produkter og apparater. Her har de testet og anmeldt kaffemaskinen Wilfa Classic CCM-1500S, som de har givet 4 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke på dette link.

Klikk.no 🇳🇴 
Det norske forbrugerunivers Klikk.no foretager forbrugertests af produkter indenfor både hus, hjem, have, bil, teknologi, mode og helse m.m. Her har Klikk.no testet Wilfa Optimal, som de har givet 3 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.

Råd & Rön 🇸🇪 
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön laver tests og anmeldelser af et hav af produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Her har eksperterne testet kaffemaskiner fra forskellige producenter heriblandt Moccamaster KBGC982, Braun KF7020, Electrolux EKF7800 og Wilfa Precision WSP-2A.

Du kan læse anmeldelserne her. Du skal dog være opmærksom på, at fuld adgang kræver et abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Testpilot.dinside.no 🇳🇴 
Siden Testpilot.dinside.no er et sted, hvor læserne tester produkter fra deres annoncører. Annoncøren betaler for at få produktet testet af testpiloterne fra Dinside.no. Her har de testet kaffemaskinen Wilfa Precision WSP-2A, som de har givet 9,2 ud af 10 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Alternative tests og artikler

Er du endnu ikke overbevist om, at det er netop en Wilfa kaffemaskine du vil have, kan du med fordel læse vores andre artikler, hvor vi går i dybden med produkter fra andre producenter. I disse tests finder du også en oversigt over eksperternes bedømmelser, samt prissammenligning af de forskellige produkter.

Du finder blandt andet vores generelle kaffemaskine oversigt, hvor vi har samlet de bedst anmeldte traditionelle kaffemaskiner. Du kan også læse vores kaffemaskine med kværn test, hvor du finder de bedste kaffemaskiner med kværn på markedet.

Måske er du på udkig efter en integrerbar kaffemaskine. I givent fald ville vores indbygningskaffemaskine test være værd at tage et kig på.

Et andet af tidens populære valg er en kapsel kaffemaskine. I vores test finder du de modeller der har klaret sig bedst i test, i en lang række anerkendte tests.

Skulle valget stå på en kaffemaskine i kapsel kategorien, er en Nespresso maskine et meget populært valg. Af den grund finder du naturligvis også en oversigt over de bedst anmeldte Nespresso maskiner på markedet.

Hos Forbrugsguiden.dk finder du også en lang række mærke-specifikke tests af kaffemaskiner, hvor du kan få et overblik over eksperternes favoritter. Du kan eksempelvis læse vores Siemens kaffemaskine, vores Melitta kaffemaskine, vores Jura kaffemaskine og vores Bosch kaffemaskine test, hvor vi bringer de modeller, der har fået de bedste testresultater. Ydermere kan du også læse vores Moccamaster kaffemaskine test, hvor vi har gennemgået de Moccamaster modeller, som har klaret sig bedst i test.

Ønsker du at investere i en espressomaskine, kan du læse vores mere specifikke artikler, så som vores  DeLongi Magnifica test, eller vores store gennemgang af Siemens espressomaskiner. Du kan også læse vores DeLonghi espressomaskine artikel, der bruger dig alle de bedst anmeldte modeller.

Du finder også anmeldelser af Sage Barista Touch og Sage Barista Express, hvor vi har samlet testresultaterne fra forskellige aviser og anerkendte testmagasiner.

Slutteligt kan vi nævne Rocket Espresso, som er fine håndlavede italienske espressomaskiner, der produceres i Milano. I denne artikel bringer vi anmeldelser fra diverse ekspertkilder og giver også en prissammenligning, så du nemt kan finde den forhandler, der har den bedste pris.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Moccamaster KBGC982

Moccamaster KBGC982

Moccamaster KBGC982 er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Begge ekspertkilder har givet kaffemaskinen en topplacering i deres store tests.

Noget af det bedste ved modellen, ifølge eksperterne, er, at den brygger en god kop kaffe, samt at den er forholdsvis hurtig. Til gengæld er ekspertkilderne ikke vilde med, at kaffemaskinen har et forholdsvist højt strømforbrug, når kanden bliver stående på maskinens varmeplade.

Flot kaffemaskine i en højere prisklasse 

Med Moccamaster KBGC982 får man en kaffemaskine, der er fremstillet i et flot og stilfuldt design. Denne model vil sagtens kunne blive stående fremme på køkkenbordet, da den netop er designet med fokus på dette.

Kaffemaskinen er ydermere forsynet med luksuselementer udover designet, hvorfor den ikke adskiller sig meget fra de modeller, som baristaer anvender. Det betyder til gengæld også, at modellen er forholdsvis dyr sammenlignet med andre kaffemaskiner på markedet.

Kaffemaskine med to varmeelementer og kraftfuld motor 

Moccamaster KBGC982 er udstyret med en vandbeholder på 1,25 liter. Dette betyder, at modellen kan brygge ti kopper kaffe på samme tid.

Endvidere kommer Moccamaster KBGC982 med en motoreffekt på 1520 Watt. Maskinen er desuden kendt for at være hurtig, da den brygger kaffen effektivt. Eksempelvis kan kaffemaskinen brygge en fyldt kande på omkring seks minutter.

Hvis man brygger mere kaffe, end hvad man kan drikke, er der mulighed for at benytte sig af kaffemaskinens holde-varm-funktion. Moccamaster KBGC982 kommer nemlig med to varmeelementer, hvor den ene er forsynet med en holde-varm-funktion, der sørger for, at kaffen holdes varm, selvom den ikke bliver drukket med det samme.

Optimal bryggetemperatur og praktiske egenskaber 

For at sørge for en velsmagende kop kaffe, er Moccamaster KBGC982 forsynet med flere praktiske egenskaber. En af disse egenskaber er en Temperaturkontrol, der sørger for, at der altid vil opnås et optimalt forhold mellem temperatur og vand. Bryggetemperaturen holdes desuden på mellem 92 grader og 96 grader, da dette er den bedste temperatur ved kaffebrygning.

Moccamaster KBGC982 kommer endvidere med en afkalkningsindikator. Afkalkningsindikatoren sikrer, at der bliver givet besked, hvis det er tid til afkalkning. På den måde skal man ikke selv holde øje med hele tiden.

Kaffemaskinen kommer ydermere med en autosluk-funktion. Funktionen sikrer, at maskinen slukker, når der er gået 40 minutter, hvor den ikke har været i brug. Maskinen vil derfor ikke bruge unødigt med strøm.

Specifikationer ved Moccamaster KBGC982: 
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Moccamaster
🔴 Effekt: 1520 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1,25 liter
🔴 Antal kopper på én tank: 10
🔴 Højde: 35,5 centimeter
🔴 Bredde: 32,5 centimeter
🔴 Dybde: 17 centimeter
🔴 Vægt: 3,5 kilo

Fordele ved Moccamaster KBGC982:
 Med autosluk-funktion
 Bryggetemperatur på mellem 92 grader og 96 grader
 To varmeelementer hvoraf den ene er med en holde-varm-funktion
 Fyldt kande på seks minutter
 Med afkalkningsindikator


Electrolux EKF7800

✅ Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux EKF7800 

 

.
Den svenske forbrugerorganisation Råd &; Rön har testet og anmeldt Electrolux EKF7800. Eksperterne er begejstrede for maskinen, som de begge har kåret som en af testvinderne i deres test.

Rådamp &; Rön er især begejstret glad for modellens aroma-funktion.

De finder ikke mange ulemper ved Electrolux EKF7800.

Stilren model med vandbeholder på 1,65 liter 

Med Electrolux EKF7800 får man en kaffemaskine i et stilrent design. Det betyder, at modellen sagtens kan stå fremme på køkkenbordet uden at forstyrre resten af indretningen. Kaffemaskinen er ydermere en hurtig model, hvor det tager cirka tolv minutter at brygge en fyldt kaffekande.

Derudover kommer Electrolux EKF7800 med en forholdsvis stor kapacitet. Den er nemlig forsynet med en vandbeholder på 1,65 liter. Det vil sige, at man sagtens kan lave kaffe til et par ekstra gæster også, da den kan brygge cirka tolv kopper kaffe på samme tid.

Der er dog også mulighed for at brygge færre kopper kaffe, hvis man ikke ønsker, at brygge en hel kande.

Kaffemaskine med flere praktiske egenskaber

Electrolux EKF7800 er forsynet med flere praktiske egenskaber, der er med til at gøre brygningen nemmere og mere håndterbar. En af disse egenskaber er maskinens aromafunktion, hvor man har mulighed for at tilpasse kaffen efter behov. Man kan ligeledes justere på kaffens styrke.

Ydermere kommer Electrolux EKF7800 med et vandfilter ved navn PureAdvantage. Dette vandfilter er med til at sikre en optimal filtrering af vandet, hvilket også hjælper med at vedligeholde maskinen.

Alle maskinens praktiske egenskaber kan desuden justeres og indstilles via LCD-displayet, der givet et overskueligt overblik over de forskellige indstillinger.

Rengøringsvenlig model med autosluk- og timer-funktion 

Electrolux EKF7800 er nem at rengøre, da maskinen kommer med en selvrengøringsfunktion. Det betyder, at man skal trykke på en enkelt knap for at få maskinen til at afkalke sig selv.

Modellen kommer ydermere med en autosluk-funktion. Denne funktion sørger for, at maskinen slukker af sig selv efter 40 minutter, hvor den ikke har været i brug. På den måde vil man aldrig have en tændt kaffemaskine døgnet rundt, hvilket hjælper med at spare på strømmen.

Sidst men ikke mindst kommer Electrolux EKF7800 med en timer-funktion, hvor man kan programmere modellen til at brygge kaffe til den tid, man har brug for. Det vil sige, at man eksempelvis kan stå op eller komme hjem til en færdigbrygget kaffe.

Specifikationer ved Electrolux EKF7800: 
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Electrolux
🔴 Effekt: 1080 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1,65 liter
🔴 Antal kopper på én tank: 12
🔴 Højde: 36,1 centimeter
🔴 Bredde: 19,2 centimeter
🔴 Dybde: 32 centimeter
🔴 Vægt: 2,96 kilo

Fordele ved Electrolux EKF7800: 
 PureAdvantage-vandfilter
 Stor kapacitet
 Med aromafunktion
 Med timer- og autosluk-funktion
 Selvrengøringsfunktion


Wilfa Classic CCM-1500S

  • 4 ud af 5 stjerner hos svenske Hemtrevligt.se
  • 4.4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser fra Skousen.dk
  • 4.4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser fra WhiteAway.com

Wilfa Classic CCM-1500S

 

Wilfa Classic CCM-1500S er blevet anmeldt af ekspertkilden Hemtrevligt.se samt af brugere hos de to forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com. Både eksperterne fra Hemtrevligt.se og forbrugerne er vilde med denne kaffemaskine, som de har givet en god bedømmelse.

Mens Hemtrevligt.se er mest vilde med kaffemaskinens autosluk-funktion og nemme håndtering, er forbrugerne glade for modellens design og bryggetid.

Hverken eksperter eller forbrugere finder mange ulemper ved Wilfa Classic CCM-1500S. Dog nævner Hemtrevligt.se, at maskinen kommer med en kort ledning.

Fantastisk og lydløs maskine med hurtig brygning, ifølge eksperter og brugere 

Både eksperterne fra Hemtrevligt.se og forbrugerne er vilde med Wilfa Classic CCM-1500S, som de blandt andet kalder for en ’fantastisk kaffemaskine’.

En af de ting, som Hemtrevligt.se hæfter sig mest ved, er maskinens brugervenlighed, samt at den er forsynet med tydelige niveaumålere. De skriver desuden også, at man har et godt greb om håndtaget, hvilket de mener er en fordel.

Dette er forbrugerne enige i, hvor en bruger blandt andet forklarer, at Wilfa Classic CCM-1500S ”overgik alle forventninger og erfaringer i sammenligning med Moccamaster og andre topmodeller.”

Derudover er brugerne glade for, at Wilfa Classic CCM-1500S kommer med en hurtig bryggetid, der er ”nærmest ikke eksisterende.” Kaffemaskinen er også ”næsten lydløs”, hvorfor en bruger mener, at den ”kun kan anbefales”.

Kaffemaskine med optimal bryggetemperatur samt drypstop- og autosluk-funktion 

Med Wilfa Classic CCM-1500S er bryggetiden på omkring 5 minutter for en brygning til otte kopper kaffe. Vandbeholderen har desuden en kapacitet på 1 liter.

Endvidere kommer Wilfa Classic CCM-1500S med en optimal bryggetemperatur på mellem 92 grader og 96 grader. Dette sikrer, at kaffen bliver trykket ud fra starten af, hvorfor kaffebønnernes smag bevares optimalt.

Wilfa Classic CCM-1500S kommer ydermere med både en drypstop- og autosluk-funktion. Mens drypstop-funktionen sørger for, at kaffebrygningen stoppes, når kanden bliver fjernet, sørger autosluk-funktion for, at kaffemaskinen slukkes efter 40 minutter, hvor den ikke har været i brug.

Stilren kaffemaskine med effektiv motor 

Wilfa Classic CCM-1500S er fremstillet i et stilrent og enkelt design, så kaffemaskinen vil passe ind i de fleste køkkener. Den kommer i et forholdsvist robust og moderne design i børstet stål.

Derudover er kaffemaskinen forsynet med en effektiv motor med en motoreffekt på 1550 Watt. Dette er en kraftfuld motor, hvilket også er en af grundene til, at den har en forholdsvis hurtig bryggetid.

Specifikationer ved Wilfa Classic CCM-1500S:
🔴 Type: Kaffemaskine
🔴 Mærke: Wilfa
🔴 Effekt: 1550 watt
🔴 Kapacitet i vandtank: 1 liter
🔴 Antal kopper på én tank: 8
🔴 Højde: 33,2 centimeter
🔴 Bredde: 35,5 centimeter
🔴 Dybde: 17 centimeter
🔴 Vægt: 2,88 kilo

Fordele ved Wilfa Classic CCM-1500S:
 Med autosluk-funktion
 Med drypstop-funktion
 Bryggetemperatur på mellem 92 grader og 96 grader
 Stilrent og enkelt design
 Bryggetid på 5 minutter

 


Wilfa Classic CMC 1550

  • 5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Skousen.dk

Wilfa Classic CMC 1550

.
Wilfa Classic CMC 1550 har ikke været testet hos eksperterne, men vi har alligevel valgt at tage denne model med, idet her i stedet er tale om en favorit blandt brugerne.

Vi har nemlig set nærmere på, hvad brugerne fra den danske forhandler Skousen.dk mener om produktet hvad angår forskellige forhold. Efter gennemgangen af maskinen kommer vi konkret ind på, hvad der er blevet udtalt.

Høj kapacitet og hurtig brygning

Wilfa Classic CMC 1550 vil være et godt valg for den forbruger, der ønsker en traditionel variant til filterkaffe, der er både er robust, flot og duelig.

Apparatet kommer i et slidstærkt design qua basen i børstet stål med diskrete detaljer i krom, og selve stilen er moderne og stilfuld.

Dermed vil maskinen se rigtig flot ud på køkkenbordet. Herudover er den enkel i brug, og det er meget let at få brygget en god kop kaffe.

Wilfa Classic CMC 1550 har dertil en høj kapacitet på 1 liter vand, og denne liter vand brygges om til i alt 10 kopper.

Kaffen holdes varm i lang tid, hvilket gør modellen ideel til både en rolig alene-morgenstund og rundt om kaffebordet med gæster.

Herudover er den hurtig, når det gælder brygningen, og det tager kun 5 minutter at få kaffen klar.

Det vil især gøre en forskel om morgenen, når man har brug for morgenkaffen til at vågne. Den hurtige brygning leveres ikke mindst på grund af den høje effekt på 1550 watt.

Optimal bryggetemperatur

For at få den bedste smag frem i kaffebønnerne og efterlade flest smagsnuancer og aromaer er det vigtigt, at produktet brygger ved den rette temperatur.

Kaffeeksperterne anbefaler en brygning ved mellem 92 og 96 grader varme, og det er netop denne temperatur, som Wilfa Classic CMC 1550 brygger ved.

Det betyder også, at modellen har opnået den anerkendte godkendelse hos ECBC (European Coffee Brewing Centre) for optimal bryggetemperatur.

Hertil findes der en række mindre detaljer, der gør varianten både mere brugervenlig og smart, og det drejer sig for eksempel om en autosluk-funktion, der automatisk slukker maskinen, hvis den ikke har været brugt i 40 minutter.

Herudover er der flere gode indikatorer, blandt andet for vandmængde, men også for rengøring og kalk. Det betyder, at hvis man følger anvisningerne, så er man sikker på altid at få den bedste og den mest hygiejniske og kalkfri kaffeoplevelse. Der er tillige funktionen drypstop, som forhindrer, at der kommer kaffespild på den varme plade.

Drypstop gør også, at hvis kanden fjernes under brug, så standses brygningen med det samme, indtil kanden er på plads igen.

Gode funktioner, ifølge brugerne

Wilfa Classic CMC 1550 er som nævnt ikke blevet testet hos eksperterne, så derfor har vi set nærmere på, hvad forbrugerne mener i stedet.

Her er tale om forbrugere, der anvender produktet til hverdag og derfor ved, hvad der fungerer godt og mindre godt. Generelt hersker der begejstring over apparatet, og meget af rosen går på, at den kommer med nogle rigtig gode og brugbare funktioner.

En bruger udtrykker begejstringen således: ”Er yderst tilfreds, blandt andet at man kan stille den på drypstop er ny funktion for mig”.

Specifikationer – Wilfa Classic CMC 1550:
🔴 Type: Traditionel kaffemaskine
🔴 Producent: Wilfa
🔴 Effekt i watt: 1550
🔴 Vandkapacitet: 1 liter
🔴 Brygnings-kapacitet: Kan brygge op til 10 kopper
🔴 Bryggetid: 5 minutter
🔴 Temperatur ved brygning: 96 grader
🔴 Auto-sluk: Ja
🔴 Med display: Nej
🔴 Indikator for vandmængde: Ja
🔴 Indikator for rengøring: Ja
🔴 Indikator for kalk: Ja
🔴 Højde: 33,2 centimeter
🔴 Bredde: 35,5 centimeter
🔴 Dybde: 17,0 centimeter
🔴 Vægt: 2,7 kilo 

Fordele ved Wilfa Classic CMC 1550:
 Flot traditionel kaffemaskine til filterkaffe
 Hurtig brygning
 ECBC-certificeret
 Ideel bryggetemperatur
 Flere indikatorer samt drypstop

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme