Test-guide: De bedste Melitta kaffemaskinere, og hvordan de klarer sig i tests

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Product specification Denne artikel handler om tests af kaffemaskiner og espressomaskiner fra Melitta. Artiklen er baseret på eksterne test af kaffemaskiner fra flere forskellige ekspertkilder.

Vi gennemgår forskellige espresso- og kaffemaskinemodeller i artiklen, der alle har fået gode bedømmelser fra ekspertkilderne. Kaffe- og espressomaskinerne bliver gennemgået i forhold til deres funktioner og specifikationer for at give et indblik i modellernes fordele og ulemper.

Både kaffemaskinerne, espressomaskinerne og de forskellige tests bliver gennemgået med det formål at give forbrugerne et overblik over hvilken kaffemaskine eller espressomaskine, der passer bedst til ens ønsker og behov.

Denne Melitta kaffemaskine test indeholder:
🔸 Overblik over kaffemaskiner fra Melitta
🔸 Overblik over espressomaskiner fra Melitta
🔸 Information om virksomheden Melitta
🔸 Tips til hvordan man får mere ud af sin kaffe
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester de forskellige kaffe- og espressomaskiner nævnt i denne artikel. Der bliver derimod samlet både informationer og resultater sammen fra de forskellige tests, så forbrugeren nemmere kan få et overblik over espresso- og kaffemaskiner fra Melitta på markedet.

Et udvalg af de bedste Melitta kaffemaskinere ifølge tests, anmeldelser og vores research

Hos Forbrugsguiden har vi gennemgået ekspert tests fra ind- og udland, og samlet de bedst anmeldte Melitta kaffemaskiner i sektionen her under. Ydermere har vi lavet en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilken forhandler der har dit ønskede produkt til den bedste pris.


Melitta Aroma Signature Deluxe

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Melitta Aroma Signature Deluxe kaffemaskine testvinder

 


Modellen Melitta Aroma Signature Deluxe er en kaffemaskine designet i rustfrit stål med et hav af funktioner. Med denne model er der tale om en traditionel kaffemaskine, der er meget anmelderrost.

Kaffemaskinen er blevet testet af Råd & Rön, der har kåret modellen som henholdsvis topscorer og testvinder.

Endvidere er kaffemaskinen forholdsvis kompakt, hvorfor der er god mulighed for at få plads til den på køkkenbordet, hvis den skal stå fremme.

Melitta Aroma Signature Deluxe er desuden tildelt den Gyldne Bønne, hvilket er et kvalitetsstempel for, at kaffemaskinen brygger en god kop kaffe. Den Gyldne Bønne tildeles af European Coffee Brewing Center.

Kraftig motor og 2 separate varmelegemer

Melitta Aroma Signature Deluxe er forsynet med en motoreffekt på 1520 watt.

Kaffemaskinen kommer derfor med en kraftig motor, der sikrer en bedre drift, hvilket betyder, at maskinens kvalitet ikke vil sænkes, selvom den er blevet brugt en del gange. Hvis der opstår problemer med kaffemaskinen, ydes der en 5 års garanti.

Kaffemaskinen er yderligere forsynet med 2 varmelegemer – en til varmeholdning og en til brygning. Modellen brygger kaffe ved en temperatur på 96 grader, hvilket sikrer en bedre smag. Det sikrer en optimal temperatur samt altid frisk kaffe.

Desuden har maskinen en kapacitet på 1,25 liter, hvilket giver mulighed for at brygge omkring 10 kopper kaffe ad gangen. Når kaffen er klar, vil maskinen komme med en bip-lyd.

Autostop- og drypstopfunktion

Melitta Aroma Signature Deluxe er udstyret med transparente vandrør, der sørger for, at maskinen ikke kalker hurtigt til. Desuden sikrer det også en hurtigere og forholdsvis lydløs brygning af kaffe.

Derudover har maskinen en indbygget drypstop-funktion i filteret, hvorfor kaffe ikke vil dryppe ned på selve varmepladen, hvis kanden bliver taget væk.

Den er også forsynet med en autosluk-funktion, der sætter maskinen på standby, hvis man ikke selv husker at slukke for den. Funktionen kan indstilles til, hvornår man ønsker, at den pr. automatik skal slukke efter brug.

Automatisk aromakontrol og indstilling af hårdhedsgrad

Melitta Aroma Signature Deluxe har en automatisk aromakontrol, hvorfor man er sikret en god smagsoplevelse ved brygning af kaffe med denne maskine uanset, om man brygger 2 eller 10 kopper kaffe på samme tid.

Desuden er kaffemaskinen udstyret med LED-belysning i både vandbeholder og knapper, der automatisk tændes, når der bliver hældt vand i maskinen. På denne måde undgår man nemmere at spilde.

Udover at maskinen er en LED-belysning, så kommer den også med en kalkadvarselslampe, der informerer brugeren om, hvornår maskinen skal afkalkes.

Det er derfor nemt og hurtigt at rengøre maskinen med kalkafkalkningslampen og programmet, da lampen fortæller, hvornår modellen skal afkalkes, hvorimod programmet sørger for, at maskinen rent faktisk bliver afkalket.

Desuden er maskinen forsynet med hovedsageligt aftagelige dele, der tåler at komme i opvaskemaskinen.

Med Melitta Aroma Signature Deluxe har man også mulighed for at programmere maskinen til vandets aktuelle hårdhedsgrad.

Udvalgte fordele ved Melitta Aroma Signature Deluxe:
Drypstop- og autostopfunktion
To varmelegemer
Kapacitet til 1,25 liter
Automatisk aromakontrol
Mulighed for at indstille vandhårdhedsniveauet
LED-belysning

Her kan du se en videogennemgang af Melitta Aroma Signature Deluxe:


Melitta AromaFresh

Topmodel fra Melitta

Melitta AromaFresh

 


Melitta AromaFresh er endnu ikke blevet testet af ekspertkilder. Dog er modellen stadig med i denne artikel, da det er en traditionel kaffemaskine med et hav af funktioner, der kan stille kaffebehovet hos de fleste husstande.

Kaffemaskinen er som sagt en traditionel kaffemaskine, der er udstyret med en integreret kaffekværn.

Kaffekværnen gør det muligt at justere både malegrad og kaffestyrke efter ens smag og præferencer. Med en vandstandsindikator er det endvidere muligt at påfylde den korrekte mængde vand, da vandtanken er gennemsigtig.

Der kan brygges op til 10 kopper kaffe, da maskinen har en kapacitet på 1,25 liter. Det er muligt at slukke for selve kaffekværnen, hvis man ønsker at brygge kaffe med formalet kaffe.

Mulighed for at vælge kaffestyrken 

Med Melitta AromaFresh kan man lave frisk kaffe, hvor der er mulighed for selv at indstille og vælge kaffestyrken.

Maskinen er produceret med øje for at henvende sig til kaffeelskere, der enten ønsker en mild eller stærkere kop kaffe. Der er nemlig mulighed for selv at vælge intensiteten af ens kaffe, hvorfor maskinen kan bruges uanset, om man ønsker det ene eller det andet.

Kaffemaskinen har en motoreffekt på 1000 watt, hvorfor dette sikrer en kontinuerlig drift uanset, om man brygger 1 kop kaffe eller 10 kopper kaffe. Kaffen bliver brygget på cirka 9 minutter.

Timerfunktion med ur og LCD-display 

Der findes flere måder, hvorpå man kan tilpasse Melitta AromaFresh efter ens præferencer.

Med kaffemaskinens timerfunktion med ur kan man programmere modellen, så den først starter med at brygge en kop kaffe, når man kommer hjem fra arbejde eller står op om morgenen.

På denne måde vil kaffen altid være friskbrygget samt klar til lige præcis det tidspunkt, man ønsker det.

Desuden er Melitta AromaFresh udstyret med et brugervenligt LCD-display, der er enkelt og nemt at håndtere.

Det betyder, at man ikke skal bruge lang tid på at lære kaffemaskinen at kende, da man hurtigt vil finde ud af, hvad man skal trykke på for at finde frem til de enkelte funktioner.

Varm kaffe i op til 1 time 

Melitta AromaFresh er også udstyret med en funktion, der kan holde kaffen varm. Hvis man skal ud af døren eller ikke ønsker at drikke en masse kopper på en gang, så kan man gøre brug af denne funktion.

Ved programmering af hvor længe kaffen skal holdes varm, kan dette indstilles til at være enten 20 minutter, 40 minutter eller 1 time. Når denne tid er gået, vil maskinen automatisk slukke.

Der har også været fokus på rengøringen fra Melitta, der har udstyret kaffemaskinen med en 3-i-1 kalkbeskyttelse med en afkalkningsindikator.

Det vil sige, at man undgår kalkophobning i kaffemaskinen. Denne funktion inkluderer også mulighed for at programmere vandhårdhedsniveauet.

Udvalgte fordele ved Melitta AromaFresh:
Hurtig brygning af kaffe på 9 minutter
Mulighed for indstilling af kaffestyrke
Nem rengøringsfunktion
Timerfunktion med ur
Funktion der holder kaffen varm
Kan brygge 10 kopper kaffe på samme tid

Her kan du se en videopræsentation af Melitta AromaFresh. Videoen er produceret af Melitta:


Melitta Aroma Boy

Melitta Aroma Boy

 


Melitta Aroma Boy har et stilrent og moderne design. Kaffemaskinen er lille i størrelsen, og er derfor en kaffemaskine til mindre husholdninger.Det er en filterkaffemaskine, der har en vandbeholder med en kapacitet på 0,3 liter.

Der er derfor mulighed for at brygge omkring 2 kopper kaffe på samme tid. Dette er ikke den største mængde, men det er en kaffemaskine, der især egner sig til husstande med 1-2 personer. Den kan også tages med på ferien, hvis man ønsker at brygge kaffe på turen.

 

Slukker selv efter 40 minutter 

Kaffemaskinen er udstyret med en tænd- og sluk-kontakt og slukker pr. automatik, når der er gået 40 minutter, hvor maskinen ikke er blevet brugt.

Dette betyder, at maskinen er forholdsvis strømbesparende, da man på denne måde ikke vil bruge unødige mængder af strøm på en maskine, der ikke bliver brugt hele tiden.

Desuden kan Melitta Aroma Boy rengøres nemt og hurtigt, da kaffemaskinens filterholder og glaskande tåler at komme i opvaskemaskinen. Det vil sige, at man ikke behøver at bruge en masse tid på selv at vaske disse dele.

500 watt motor og pladsbesparende design 

Med Melitta Aroma Boy får man en kaffemaskine, der er produceret i et pladsbesparende design. På denne måde vil kaffemaskinen hverken fylde meget på køkkenbordet eller i køkkenskabet.

Endvidere er maskinen udstyret med en integreret kabelopbevaring, hvorfor ledningen ikke vil flyde rundt over det hele.

Kaffemaskinen kommer med en mindre motor med en effekt på 500 watt. Selvom dette ikke er den kraftigste motor på markedet, så er det nok kraft til at brygge et par kopper kaffe med maskinens kompakte størrelse.

Gennemsigtig vandtank med kopskala 

Melitta Aroma Boy kommer med en gennemsigtig vandtank, hvor der er mulighed for at følge med i, hvor meget vand man putter i.

Desuden er der også mulighed for at se en letlæselig kopskala, hvorfor man hurtigt kan finde ud af, hvor meget kaffe man er ved at brygge.

Hvis man kun vil brygge en enkelt kop kaffe, så kan man tage et kig på vandtanken og kopskalaen for at finde ud af, om mængden af vand passer til dette.

Udvalgte fordele ved Melitta Aroma Boy:
Lille og kompakt størrelse
Integreret kabelopbevaring
Automatisk sluk-funktion
Gennemsigtig vandtank og kopskala
Moderne og stilrent design
Filterholder og glaskande tåler opvaskemaskine

Her kan du se en videopræsentation af Melitta Aroma Boy. Videoen er produceret af Melitta:


Melitta Enjoy Top Therm 

God vurdering hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Melitta Enjoy Top Therm

 


Melitta Enjoy Top Therm er udstyret med et hav af funktioner heriblandt en isoleret kande af rustfrit stål, en AromaSelector, en gennemsigtig vandbeholder og meget mere.

Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har blandt andet testet kaffemaskinen, som de er begejstrede for. De er derfor endt op med at give modellen en god vurdering.

Kaffemaskinen er produceret i et moderne design med rustfrit stål, hvorfor den sagtens kan stå fremme på køkkenbordet, hvis man bor i en kaffedrikkende husstand.

Det vil sige, at man ikke hele tiden behøver at sætte kaffemaskinen væk i køkkenskabet, hvis man bruger den hver dag.

Udstyret med patenteret AromaSelector 

Med den patenteret AromaSelector er der mulighed for at indstille intensiteten og smagen af kaffen med blot et tryk på en knap.

Man kan derfor selv vælge, om kaffen skal være enten mild eller stærk. AromaSelector sikrer, at kaffesmagen altid vil være optimal lige meget, om man vælger det ene eller det andet. Desuden er bryggetemperaturen på 82 grader.

For ens egen sikkerheds skyld, så sørger Melitta Enjoy Top Therm for at slukke, når der er gået 15 minutter, hvis den ikke har været i brug.

Dette er ikke blot en praktisk sikkerhedsfunktion, men det er på samme tid også strømbesparende, da maskinen ikke står tændt ubrugt alt for længe.

Bryg kaffe på ingen tid 

Melitta Enjoy Top Therm er udstyret med en motoreffekt på 1000 watt og giver mulighed for at brygge op til 10 større kopper eller 15 mindre kopper kaffe. Kapaciteten er på 1,25 liter.

Dette er en god størrelse for en almindelig husstand, der drikker kaffe hver dag. Desuden er der mulighed for at brygge en frisklavet kop kaffe hurtigt, da maskinen kan klare dette på blot 9 minutter.

Modellen er også udstyret med en aftagelig filterholder med en integreret drypstopfunktion, der sikrer, at kaffebrygningen pr. automatik bliver stoppet, hvis kanden bliver fjernet.

På denne måde undgår man unødigt spild samt, at varmepladen bliver fyldt med kaffe.

Der er mulighed for at vaske kaffemaskinens drejefilter i opvaskemaskinen, hvis man ikke ønsker at vaske det i hånden.

Gennemsigtig vandbeholder og praktisk termokande samt kandelåg 

Kaffemaskinen er forsynet med en isoleret kande, der er produceret af rustfrit stål. Derudover er den både brud- og stødsikker. Når man skal påfylde kaffemaskinen med vand, så kan dette klares nemt og hurtigt, da vandbeholderen er gennemsigtig.

Endvidere har vandbeholderen en kopmarkering, hvorfor man kan fylde vand op til det antal af kopper, som man ønsker at lave.

Ved køb af Melitta Enjoy Top Therm medfølger der en praktisk termokande, der kan tages med rundt uden at kaffen bliver kold. Termokanden holder kaffen frisk og varm det meste af dagen.

Maskinens kandelåg kommer også med en praktisk enkel klik-funktion, der gør det nemt at tage af og på.

Udvalgte fordele ved Melitta Enjoy Top Therm:
Automatisk sluk-funktion
Gennemsigtig vandbeholder med kopmarkering
Aftagelig filterholder med drypstop
Brygger kaffe på 9 minutter
Udstyret med AromaSelector
Termokande der holder kaffen varm og frisk


Melitta espressomaskiner:


Melitta Caffeo Barista TS

God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
5 ud af 5 stjerner hos testsiden Expertreviews.co.uk 
4.5 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com 
76 ud af 100 point hos Goodhousekeeping.com

Melitta Caffeo Barista TS

 


Melitta Caffeo Barista TS er blevet testet af fire ekspertkilder, der alle har givet espressomaskinen en god anmeldelse. Disse ekspertkilder inkluderer Råd & Rön, Trustedreviews.com, Expertreviews.co.uk og Goodhousekeeping.com.

Eksperterne skriver, at de især er vilde med maskinens brugervenlighed samt, at dens kaffe er god og velsmagende.

Selvom eksperterne er glade for Melitta Caffeo Barista TS, nævner de stadig, at dens drypbakke kan være svær at tømme.

Nem i brug og velsmagende kaffe, ifølge eksperterne 

De fire ekspertkilder mener, at Melitta Caffeo Barista TS er nem og simpel i brug.

Her forklarer eksperterne fra Expertreviews.co.uk for eksempel, at espressomaskinen er ’fantastisk’, da det ’er den første automatiske model, som vi vil købe i stedet for at vælge en manuel kaffemaskine’.

Dette er Trustedreviews.com enige i og skriver ydermere, at en fordel ved denne model er, at man har mulighed for at vælge imellem et hav af opskrifter. Det gør det nemmere at finde inspiration til de forskellige kaffe-drikke.

Endvidere nævner eksperterne fra Goodhousekeeping.com, at Melitta Caffeo Barista TS er forsynet med flere tilpasningsmuligheder, så man kan brygge den kop kaffe, man bedst kan lide. Dette er de glade for, da kaffen herved kan laves lige efter ens præferencer.

Til sidst i anmeldelsen hæfter flere ekspertkilder sig dog ved, at temperaturen ikke altid er helt optimal ved alle kaffe-drikke. Her skriver Expertreviews.co.uk, at de mener, at man skal være opmærksom på dette.

Med AromaSafe, Bønne-til-kop og Automatic Bean Select

Melitta Caffeo Barista TS kommer med flere praktiske funktioner, der alle er med til at brygge en velsmagende og god kop kaffe. En af disse funktioner er en AromaSafe-forsegling, der hjælper med at beskytte aromaen i kaffebønnerne.

Derudover kommer espressomaskinen med en Bønne-til-kop-funktion. Det vil sige, at maskinen kun kværner de kaffebønner, der skal bruges her og nu. På den måde bliver alle de resterende bønner efterladt, mens de er beskyttet og forseglet.

For at sikre kaffens gode smag er Melitta Caffeo Barista TS også forsynet med en funktion ved navn Automatic Bean Select. Denne funktion sørger for, at maskinen selv vælger imellem to bønnesorter afhængig af kaffe-drikken.

Der er desuden mulighed for at brygge en del kaffe på en gang med maskinens vandbeholder på 1,8 liter og bønnebeholder på 270 gram. Maskinens motor har ydermere en effekt på 1450 Watt.

Model med One Touch-funktion og personlige indstillinger

Melitta Caffeo Barista TS er en espressomaskine med indstillinger, der gør det nemmere at brygge den optimale kop kaffe.

Maskinen kommer blandt andet med en kaffekværn samt en mælkeskummer, så man har mulighed for at vælge imellem flere forskellige drikke både med og uden mælk.

Det er nemt at brygge disse kaffe-drikke, da man med hjælp fra maskinens One Touch-funktion kan brygge kaffe med blot et tryk på en enkelt knap. Der er også mulighed for at brygge to kopper kaffe på samme tid, hvis man har brug for det.

Melitta Caffeo Barista TS kommer ydermere med en My Coffee Memory-funktion, der sikrer, at kaffens temperatur, styrke m.m. bliver husket, så man ikke skal indtaste dette hver gang. Der er mulighed for at lave op til fire forskellige brugerprofiler.

Udvalgte fordele ved Melitta Caffeo Barista TS:
Kan lave op til fire brugerprofiler
Med One Touch-funktion
Kan brygge to kopper kaffe på en gang
Med AromaSafe-forsegling og Automatic Bean Select
Bønne-til-kop-funktion

Her kan du se en præsentationsvideo af Melitta Caffeo Barista TS. Videoen er produceret af Melitta:


Melitta Caffeo CI

God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön 
4 ud af 5 stjerner hos tekniksiden Techradar.com

Melitta Caffeo CI

 


Råd & Rön samt Techradar.com har testet og anmeldt Melitta Caffeo CI. Alle eksperterne er glade for modellen, som de har givet en god bedømmelse. Råd & Rön begejstrede for maskinens mælkeskum.

Eksperterne fra Techradar.com er enige i de andre eksperters betragtninger, men nævner også, at espressomaskinen er ret stor og dyr, hvilket man skal være opmærksom på.

Eksperterne: Stor maskine med god kaffe

Eksperterne nævner, at Melitta Caffeo CI er en espressomaskine, der er ’nem i brug’. De mener nemlig, at den er nem at komme i gang med, da man ikke behøver at bruge lang tid på at lære den og kende.

Techradar.com skriver ydermere, at modellen laver en ’god og velsmagende kop kaffe’, hvilket de mener, er det bedste ved maskinen.

Eksperterne fra Techradar.com hæfter sig også ved, at Melitta Caffeo CI ’giver forbrugeren det bedste fra begge verdener’. Med dette menes der, at maskinen både kommer med flere tilpasningsmuligheder og ’café-værdige kreationer’, som forbrugeren kan gøre brug af.

Selvom Techradar.com generelt er vilde med Melitta Caffeo CI, nævner de også, at de mener, at den er lidt for stor. Ifølge dem kan det nemlig være en smule svært at placere den det rette sted i køkkenet. 

Model med flere tilpasningsmuligheder

Med Melitta Caffeo CI får man en fuldautomatisk espressomaskine, der er forsynet med flere praktiske tilpasningsmuligheder.

Man har nemlig mulighed for at justere på maskinens temperatur, kaffestyrke, kaffemængde, mælkeskum og vandmængde. På den måde kan man brygge den kop kaffe, man bedst kan lide.

Derudover er Melitta Caffeo CI forsynet med en kaffekværn samt en mælkeskummer, så man kan lave kaffe-drikke både med og uden mælk.

Der er ydermere mulighed for at gøre brug af funktionen My Coffee Memory, der sørger for, at man kan oprette fire brugerprofiler. Med disse brugerprofiler kan man gemme sine indtastede indstillinger, så man ikke skal huske på disse fra gang til gang.

Beskytter kaffebønnernes aroma

Melitta Caffeo CI er forsynet med en Bønne-til-kop-funktion, der sørger for, at espressomaskinen kun kværner de bønner, der skal bruges her og nu.

Det betyder, at de resterende kaffebønner bliver efterladt i den forseglede beholder, så aromaen bliver bevaret på den mest optimale måde.

Endvidere er der mulighed for at brygge to kopper kaffe på samme tid med denne model. På den måde kan man både lave en kop kaffe til sig selv, en partner eller en gæst, hvis der er brug for det.

Melitta Caffeo CI er desuden forsynet med en vandbeholder på 1,8 liter og en bønnebeholder på 270 gram.

Udvalgte fordele ved Melitta Caffeo CI:
Bønne-til-kop-funktion
Kan brygge to kopper kaffe på samme tid
Med flere tilpasningsmuligheder
Med kaffekværn og mælkeskummer
Med funktionen My Coffee Memory

Her kan du se en kort video om, hvordan du bruger Melitta Caffeo CI. Videoen er produceret af Melitta: 


Melitta Caffeo Passione OT

God anmeldelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Melitta Caffeo Passione OT

Annonce i samarbejde med PriceRunner

 

Melitta Caffeo Passione OT er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Ekspertkilder er begejstrede for maskinen, som de har givet en god anmeldelse.

Dette har de blandt andet gjort på baggrund af, at espressomaskinen er nem i brug samt laver godt mælkeskum.

Eksperterne er dog mindre vilde med maskinens tidsforbrug i forhold til andre maskiner, de har testet.

Mindre espressomaskine med mælkeskummer

Melitta Caffeo Passione OT er en prisvenlig og mindre espressomaskine, der kommer med en vandbeholder med en kapacitet på 1,2 liter.

Bønnebeholderen har en kapacitet på 125 gram. Det er derfor en forholdsvis kompakt maskine, der er nem at finde plads til i køkkenet. Motoren har til gengæld en motoreffekt på 1450 Watt.

Derudover kommer Melitta Caffeo Passione OT med en mælkeskummer, hvorfor man har mulighed for at brygge kaffe-drikke både med og uden mælk. Man kan derfor lave den kop kaffe, man bedst kan lide.

Simpel i brug med One Touch-funktion

Melitta Caffeo Passione OT giver mulighed for at brygge op til ti forskellige kaffe-drikke, hvilket inkluderer cappuccino, espresso, latte macchiato, cafe creme, ristretto og lungo.

Ved valg af kaffe-drikken foregår dette nemt med blot et enkelt tryk via One Touch-funktionen på maskinens farvedisplay. Her har man også mulighed for at vælge imellem de forudindstillede kaffe-drikke.

Der er ydermere mulighed for at vælge tre kopstørrelser såsom lille, mellem og stor. Hvis knapperne holdes nede i et par sekunder, vil den ønskede mængde kaffe gemmes til næste gang. Der er også en funktion, hvor man kan brygge to kopper kaffe på en gang.

Melitta Caffeo Passione OT er desuden forsynet med en app. Det vil sige, at man kan downloade en app, hvor man finder gode råd, tips og tricks til brygningen af kaffen.

Nem at rengøre 

Udover sin mindre størrelse er Melitta Caffeo Passione OT en model, der er nem at rengøre. Den kommer nemlig med en automatisk afkalknings- og rengøringsfunktion, så man ikke selv skal klare dette manuelt.

Endvidere er Melitta Caffeo Passione OT udstyret med et aromasystem, der sørger for, at kaffebønnernes aroma bliver bragt mest muligt frem i smagen.

Udvalgte fordele ved Melitta Caffeo Passione OT:
 Nem at rengøre
Rengøringsvenlig model
Kan brygge op til ti forskellige kaffe-drikke
Kan brygge to kopper kaffe på samme tid
Med aromasystem

Her kan du se en kort video om, hvilke kaffevarianter du kan lave på din Melitta Caffeo Passione OT. Videoen er produceret af Melitta: 


Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

4,5 ud af 5 stjerner hos den tyske kaffeside Coffeeness.de 

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk

 


Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er testet og vurderet af de tyske eksperter Coffeeness.de, som gav maskinen hele 4,5 ud af 5 stjerner.

Espressomaskinen er udstyret med funktionen ’Auto Cappuccinatore’, der sørger for, at man kan lave alt lige fra en caffe latte til en cappuccino.

Denne funktion sørger også for at lave mælkeskum ved blot at dreje på en knap, hvorefter der er mulighed for selv at bestemme mængden af skum.

Desuden er der mulighed for at justere både kaffestyrke, kaffetemperatur og kopstørrelse.

Vandbeholderen har en kapacitet på 1,2 liter, og der er mulighed for at brygge to kopper kaffe på samme tid med Dobbelt-kop-funktionen.

Fuldautomatisk espressomaskine med et kompakt design 

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er en fuldautomatisk espressomaskine, hvor der er mulighed for at prøve forskellige kaffebønner og lave en kop kaffe med blot et enkelt tryk.

Dog giver maskinen mulighed for at justere og tilpasse kaffen, hvad enten man ønsker mere smag, mælkeskum eller noget helt tredje.

Med espressomaskinens kompakte design er der plads til maskinen i de fleste hjem. Den er designet i et slankt og moderne design, hvorfor den vil passe ind på køkkenbordet uden at forstyrre indretningen.

Den tyske kaffeside Coffeeness.de er især glade for modellens kompakte design, da der er plads til denne selv i de mindre køkkener.

Dog gør de opmærksomme på, at mange af delene er små såsom bønnebeholderen, vandtanken med mere.

Justerbar kaffehældning og one touch betjening 

Hvad enten man bruger et højt glas eller en mindre kop, så er der mulighed for dette med Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk. Kaffehældningen er justerbar, hvilket betyder, at der er plads til de fleste former for glas eller kopper.

Desuden er modellen fremstillet med et LED-display med symboler, der viser, hvilken knap man skal trykke på for de specifikke funktioner. Maskinens one touch-betjening gør det nemt og hurtigt at brygge en kop kaffe selv for uerfarne brugere.

Energivenlig model med nem rengøring 

Med espressomaskinens 0-watt-funktion er det en forholdsvis energibesparende model.

Knappen kan betegnes som en form for autosluk-funktion, da maskinen pr. automatik slukker, når kaffebrygningen er færdig. På denne måde bruger maskinen ikke nogen watt.

Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk er en espressomaskine, der er nem at rengøre. Maskinen er udstyret med et rengøringsprogram, der hjælper med at holde enheden ren.

Desuden er bryggeenheden aftagelig og kan rengøres ved at blive tørt med en klud eller ved en håndvask under vandhanen.

Eksperterne fra Coffeeness.de er imponerende over Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk, som de mener, er, udstyret med mange smarte og intuitive funktioner.

Dog ville de ønske at mælkeskummeren var mulig at anvende ved andet end blot ’Perfect Milk’-varianterne.

Udvalgte fordele ved Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk:
Fuldautomatisk espressomaskine
Med Auto Cappuccinatore funktionen og mælkeskummer
Automatisk rengøringsprogram
Energivenlig model med 0-watt-funktion
One touch-betjening
Mulighed for at justere kaffestyrken med mere

Her kan du se en videogennemgang af Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk espressomaskinen. Videoen er produceret af Melitta:


Om Melitta  

Melitta er en tysk virksomhed, der sælger kaffe, filtre og kaffemaskiner. Den er en del af Melitta-koncernen, som har filialer i flere lande.

Virksomheden har hovedkontor i Minden, Nordrhein-Westfalen.

I 1908 opfandt Melitta Bentz, en 35-årig husmor fra Dresden, Tyskland, det første kaffefilter, der senere modtog en patentregistrering for hendes “Filter Top Device foret med filter-papir” fra Patent Office i Berlin. Hun grundlagde herefter virksomheden med navnet Melitta det samme år.

Melitta har løbende fortsat med at udvikle nye teknikker til forbedring af form, ydeevne, materiale og produktionsproces i sine kaffemaskiner og filtersystemer.

I 1989 blev der blandt andet lanceret kaffefiltre, der kun er bleget med naturlig ilt. I 1997 udviklede Melitta yderligere et filter med mikrofine porer, der sikrer, at det kun er de fineste aromastoffer, der kommer i kaffen. I 2007 blev bambusfiltre introduceret.

I dag er Melitta især kendt for deres kaffemaskiner og deres kaffefiltre, der anvendes af kaffeelskere i hele verdenen.

Melitta logo


Sådan får du mere ud af din kaffe

kaffe - maletHvor mange af jer har som det første om morgenen brygget en kop kaffe for at få en sur smag, der ødelægger hele din dag? Vi har alle været der.

Lad os tage et kig på tips, der gør din kaffe bedre, så du får mere ud af din kaffe. Ved at følge disse tips, kan du stoppe med at lave sure ansigter om morgenen en gang for alle og nyde en fantastisk kop kaffe hver morgen.

Forbedre kaffens smag
Er du klar til at komme i gang med at forbedre smagen af ​​din kaffe? Godt! Nedenfor finder du en liste over nogle af de bedste tips til at forbedre smagen af ​​din kaffe. Disse tips er nemme for alle, så det bør ikke være noget problem at optimere kaffesmagen.

Kaffemaskinen
Lad os først tage et kig på nogle få tips, der hjælper dig med at sikre, at din kaffemaskine er klar til at brygge en god kop kaffe.

Tip 1 – Rengør din kaffemaskine
Gammelt kaffegrums og vand, der er efterladt i din kaffemaskine, vil hurtigt gøre kaffesmagen sur. Mens du ikke nødvendigvis behøver at rengøre kaffemaskinen efter hver enkelt brygning, bør du overveje at rengøre din kaffemaskine regelmæssigt. Regelmæssige rengøringer vil slippe af med faktorer, som kan påvirke kaffens smag negativt.

kaffekopTip 2 – Afprøv kaffemaskinen først
Nogle kaffemaskiner kan ikke opvarme vandet korrekt, når du tænder dem. Dette gælder især for de traditionelle drypkaffemaskiner. Vandet bliver bare ikke varmt nok før den anden eller tredje brygning.

For at forbedre vandtemperaturen kan du prøve at køre rent vand gennem kaffemaskinen først. Dette vil gøre det muligt at varme den ordentligt op, før du brygger den faktiske kaffe.

Vandet
Nu hvor din kaffemaskine er klar, er det tid til at se på, det vand du bruger, og hvad der vil give dig de bedste resultater.

Tip 3 – Brug koldt vand
Selvom du naturligvis vil have din kaffe varm, tro det eller ej, vil koldt vand faktisk brygge en bedre kop kaffe. Prøv at bruge vand, der er koldt eller i det mindste vand, der er køligt. Brug aldrig varmt eller kogende vand, når du brygger din kaffe. Lad din kaffemaskine varme det op til den rette temperatur for dig.

Tip 4 – Kontrollér temperaturen
Sørg for at vandet er mellem omkring 90 til 96 grader. Hvis du koger dit eget vand, skal du investere i et godt termometer for at måle temperaturen. Hvis du bruger en drypkaffemaskine, der opvarmer vandet for dig, skal du kontrollere det for at sikre, at det opvarmer vandet til den rette temperatur. Men hvis det ikke er tilfældet, skal du muligvis justere indstillingerne eller udskifte kaffemaskinen for at få de bedste resultater.

Kaffen
Nu skal vi se på den kaffe, du bruger. Hvis du bruger dårlig kaffe, er det ligegyldigt, hvor godt dit vand og hvor god din kaffemaskine er.

kaffebonnerTip 5 – Vær sikker på, at bønnerne er friske
Det første, du skal kontrollere, er friskheden af ​​dine kaffebønner. Hvis du har haft dem et stykke tid, er der en god chance for, at de ikke længere er friske. Hvis de er nye, men de stadig smager dårligt, så skal du måske finde en anden form for opbevaringsmetode.
Medmindre du kun vil købe en lille pose kaffebønner hver eneste dag, skal du have en sikker måde at opbevare bønnerne på. Sørg for at investere i en lufttæt beholder, og opbevar ikke bønnerne alt for længe.

Tip 6 – Prøv andre bønner
Hvis du har fulgt alt andet på denne liste, kan det blot være den type af kaffebønner, du køber, der ikke er optimal. Prøv derfor andre former for kaffebønner for at finde ud af, hvad du bedst kan lide. Vær ikke bange for at prøve nye typer kaffe og nye typer af kaffebønner. Det kan være, at du finder en anden type kaffebønner, som du elsker.

Nyd din kaffe!
Hvis du sørger for at følge disse tips, så vil du opleve, at du hver morgen kan glæde dig til en god kop kaffe. Disse tips sørger også for, at du for mest muligt ud af din kaffe alt efter dine ønsker og præferencer. De fleste ønsker ikke den samme form for kaffe, hvorfor det er vigtigt at eksperimentere med både brygningsmetode, kaffebønner og kaffetype for at finde ud af, hvad du kan lide, og hvad du ikke kan lide.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Melitta Look IV Timer 

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Melitta Look IV Timer 

 


Med Melitta Look IV Timer får man en kaffemaskine med filter, der især er blevet populær på grund af dens praktiske timerfunktion. Kaffe vil være friskbrygget til præcis det tidspunkt, som man indstiller den til at være færdig.

Desuden er det en kompakt kaffemaskine, der både kan stå fremme på køkkenbordet eller gemmes væk i køkkenskabet. Det er en enkel og simpel kaffemaskine, hvor man kan vælge en specifik funktion på frontpanelets knapper.

Desuden er Melitta Look IV Timer en favorit blandt eksperterne, hvor Råd & Rön har givet kaffemaskinen en god bedømmelse og har kåret modellen som topscorer.

Vælg intensiteten af kaffen og varmholdningstimer 

Melitta Look IV Timer giver mulighed for manuelt at vælge intensiteten af kaffen takket være den patenterede AromaSelector.  Det vil sige, at der er mulighed for brygge en mild eller stærk kop kaffe afhængig af ens præferencer.

Kaffemaskinen er yderligere udstyret med en varmholdningstimer, der giver mulighed for at vælge et interval for, hvor længe ens kaffe skal holde sig varm.

Hvis man eksempelvis ikke har tid til at drikke en kop kaffe eller ikke er hjemme, når den er brygget færdig, så kan man indstille maskinen til at holde kaffen varm i op til 1 time. Endvidere er maskinen udstyret med en termokande, der også holder kaffen varm, efter den er taget væk fra varmepladen.

Kapacitet til 10 store eller 15 små kopper kaffe 

Med Melitta Look IV Timer er der mulighed for at brygge op til 10 store eller 15 mindre kopper kaffe. Desuden har maskinen en kapacitet på 1,2 liter.

Maskinen kommer med en motoreffekt på 1000 watt. Denne motor er forholdsvis energivenlig, hvilket både er et plus for forbrugeren og miljøet.

En anden energivenlig funktion ved Melitta Look IV Timer er, at maskinen har funktionen autosluk.

Funktionen sørger for, at slukke maskinen pr. automatik, hvis den har stået tændt længe uden at blive brugt. På denne måde er man sikker på, at den ikke bruger unødvendigt med strøm.

Ligeledes er en drypstopfunktion til at finde på denne maskine, der stopper selve påfyldningen af kaffe, hvis kaffekanden bliver fjernet. Det vil sige, at der ikke vil dryppe kaffe ned på varmepladen, hvis kanden bliver taget væk.

Afkalkningsfunktioner og programmérbart vandhårdhedsniveau 

Ydermere er modellen forsynet med diverse afkalkningsfunktioner. Dette betyder, at afkalkning også er nemt med denne maskine, da den selv kan klare dette. Desuden gør maskinens kompakte størrelse også, at den hurtigt kan rengøres ved blot at tørre en fugtig klud over enhedens forskellige dele.

Kaffemaskinens er også forsynet med et programmérbart vandhårdhedsniveau. Med denne indstilling tager kaffemaskinen hensyn til netop vandhårdheden, hvorfor kaffeoplevelsen altid vil være en succes.

Udvalgte fordele ved Melitta Look IV Timer:
Drypstop- og autostopfunktion
Mulighed for at brygge 10 store eller 15 mindre kopper kaffe
Afkalkningsfunktioner
Timerfunktion og varmholdningstimer
AromaSelector
Programmérbart vandhårdhedsniveau


Melitta Caffeo Passione 

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Melitta Caffeo Passione espressomaskine

 


Melitta Caffeo Passione er en espressomaskine, der er testet og anmeldt af to ekspertkilder. Espressomaskinen er både anmeldt af eksperter fra Råd & Rön.

Ekspertkilder er vilde med espressomaskinen, som de har kåret som topscorer i deres tests.

Modellen er en kompakt espressomaskine, der i kombination med dens mange funktioner gør det til en smart og brugervenlig maskine. Der er mulighed for at lave 10 forskellige kaffetyper, hvorfor man kan brygge alt lige fra en almindelig kop kaffe til en espresso, late macchiato eller cappucino.

Endvidere er maskinen produceret i et moderne og stilfuldt design, hvorfor den passer ind i de fleste køkkener – også selvom den skal stå fremme på køkkenbordet hver dag. Maskinen har en vandbeholderkapacitet på 1,2 liter.

Fuldautomatisk model med mælkeskummer 

Melitta Caffeo Passione er en fuldautomatisk model, der kommer med en mælkeskummer.

Mælkeskummeren er en del af systemet ’Auto Cappuccinatore’, der bidrager til en optimal blanding af luft, mælk og damp til en fyldigere mælkeskum.

Der er også mulighed for at varme både mælk og vand, hvis man har lyst til en kop te eller lignende.

Espressomaskinen er kendt for at være en brugervenlig model med store og tydelige knapper.

På knapperne kan der findes symboler, der forklarer den specifikke funktion. Der er tilmed mulighed for at vælge mellem 3 forskellige kopstørrelser.

Hvis en af espressomaskinens knapper holdes nede i cirka 2 sekunder, vil den valgte kopstørrelse automatisk blive husket til næste gang. Desuden er der mulighed for at lave 2 kopper kaffe på samme tid.

AromaSafe-system og friskkværnet kaffe 

Modellen Melitta Caffeo Passione sikrer, at kaffen altid er friskkværnet, da den ikke forkværner bønnerne, men kværner en kop af gangen.

Endvidere er espressomaskinen fremstillet til at kværne en præcis mængde af kaffe, hvilket sørger for en optimal tilberedning.

AromaSafe-systemet sørger derimod for, at bønnerne bevarer aromaen, da de bliver forseglet, hvorfor kaffen altid vil være fyldig og smagfuld.

Funktionen Caffeo Solo opbløder kaffebønnerne inden brygningen starter, hvilket også fremhæver kaffens smag.

Selve maskinens kaffeudløb er højdejusterbart, hvor den kan indstilles op til 135 millimeter. Det vil sige, at man har mulighed for at bruge højere glas.

Energibesparende model med nem rengøring 

Espressomaskinen er forsynet med en energibesparende 0-knap. Når denne aktiveres, vil maskinen hoppe fra strømnettet, hvilket betyder, at den ikke bruger energi.

Melitta Caffeo Passione kommer med flere rengøringsfunktioner såsom et automatisk afkalknings- og rensningsprogram. Hvis der er brug for at afkalke maskinen, så siger maskinen selv til, hvorefter man kan tænde for rensningsprogrammet. Bryggeenheden bliver ikke renset i denne proces, men det er aftageligt, hvorfor man kan rengøre det selv efter.

Udvalgte fordele ved Melitta Caffeo Passione:
Kommer med en mælkeskummer
Mulighed for brygning af 10 forskellige kaffetyper
AromaSafe-system
Energibesparende model
Flere rengøringsfunktioner
Justerbart kaffeudløb 

Her kan du se en videopræsentation af Melitta Caffeo Passione. Videoen er produceret af Melitta:


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Melitta kaffemaskine er bedst i test?

Melitta Aroma Signature Deluxe

🤓 Hvordan testes Melitta kaffemaskinerne?

Kaffemaskinerne testes ud fra parametre så om kaffebrygning, der under bryggetid og temperatur, smag, brugervenlighed, finjustering af de forskellige indstillinger, vedligeholdelse og rengøring. Slutteligt vurderes maskinernes energiforbrug.

🤔 Hvordan vælger jeg den rigtige maskine?

Start med at finde ud af, hvilken type kaffemaskine, der dækker dine behov. Der findes overordnet 5 typer kaffemaskiner: kaffemaskine med filter, semiautomatisk espressomaskine, automatisk espressomaskine, fuldautomatisk espressomaskine og kapselkaffemaskine. Dernæst bør du overveje ting som funktioner, størrelse, brugervenlighed og pris.


Gennemgang af testkilder

Coffeeness.de 🇩🇪
Coffeeness.de er en tysk kaffeside, der skriver om alt, hvad der har med kaffe at gøre. De beskriver sig selv som værende en kaffeblog, der skriver om alt lige fra kaffemaskiner til espressomaskiner med mere. Coffeeness.de har blandt andet testet og anmeldt espressomaskinen Melitta Caffeo Solo & Perfect Milk. Ønsker du at læse hele testen, kan du læse den her.


Råd & Rön 🇸🇪 
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön tests af diverse forbrugerprodukter. Derefter videregiver de resultaterne til forbrugerne, så de nemmere kan få et overblik over fordele og ulemper ved de specifikke modeller. Råd & Rön har blandt andet anmeldt kaffemaskiner og espressomaskiner såsom Melitta Look IV Timer, Melitta Aroma Signature Deluxe, Melitta Enjoy Top Therm og Melitta Caffeo Passione. Ønsker du at læse de forskellige tests, kan du klikke ind her og her.

Vær opmærksom på, at det kræver et abonnement, hvis du ønsker fuld adgang til testene. Dog er der også mulighed for at købe adgang til enkelte tests.


Expertreviews.co.uk 🇬🇧
Expertreviews.co.uk er en britisk testside, der tester og anmelder et hav af forskellige forbrugerprodukter. Her har de testet Melitta Caffeo Barista TS, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen på deres hjemmeside ved at klikke ind her.


Goodhousekeeping.com 🇬🇧
Goodhousekeeping.com er en britisk forbrugerside, der tester og anmelder et hav af forskellige produkter. Efter afprøvningen videregiver de resultaterne af deres tests til forbrugerne. I denne omgang har de testet espressomaskinen Melitta Caffeo Barista TS, som de har givet 76 ud af 100 point. Læs hele testen her.


Techradar.com 🇬🇧
Techradar.com er en britisk teknikside, der leverer artikler, guides og nyheder inden for elektronik og teknologi. De tester og anmelder også produkter som for eksempel espressomaskiner. Her har de testet Melitta Caffeo CI. Du kan læse hele testen her.


Trustedreviews.com 🇬🇧
Trustedreviews.com er en testside, der tester forskellige produkter som for eksempel espressomaskiner. I denne omgang har de testet Melitta Caffeo Barista TS, som de har givet 4,5 ud af 5 stjerner. Du kan læse anmeldelsen ved at klikke ind her på dette link.


Andre relevante tests:

testHvis du stadig er i tvivl om hvilken kaffemaskine du skal vælge, kan det anbefales at læse vores generelle kaffemaskine test. I denne test har vi samlet testvindende kaffemaskine fra en lang række producenter, så du dermed nemt kan få et overblik over hvilke modeller der klarer sig bedst i de forskellige tests.

Hvis du ikke er fast besluttet på at du vil have en Melitta kaffemaskine, så kan du også læse vores Bosch kaffemaskine artikel eller vores Siemens kaffemaskine artikel. I disse to artikler kigger vi nærmere på de bedste kaffemaskiner fra disse to mærker, baseret på forskellige eksterne ekspert tests. Desuden får du i begge artikler en masse gode tips og tricks, til hvordan du brygger den bedst mulige kaffe.

En anden meget populær producent af kaffemaskiner er Moccamaster. Hos Forbrugsguiden har også udarbejdet en Moccamaster kaffemaskine artikel, hvor vi har samlet alle de Moccamaster modeller, som eksperterne har givet de bedste karakterer.

Du kan også med fordel læse vores kaffemaskine med kværn artikel, hvor vi gennemgår de modeller med kværne på markedet, der har fået bedst anmeldelser i diverse tests. Når du anskaffer dig en kaffemaskine med kværn, kan du altid have friskmalet kaffebønner klar, hvilket giver en dejlig frisk smag.

Hvis du hellere vil investere i en traditionel kaffemaskine, så kan i stedet tilkøbe en kaffeværn, og dermed også få mulighed for at få friskkværnet kaffe hver dag.

Hvis du i stedet ønsker lækker kaffe på den nemme måde, kan du også læse vores kapsel kaffemaskine artikel, hvor du får et overblik over de bedste kapsel kaffemaskiner på markedet. Denne måde at lave kaffe på er dyrere end traditionelle kaffemaskiner, men til gengæld får du også nemt og virkelig velsmagende kaffe.

Hvis du er havnet på denne artikel, fordi du er på jagt efter en espressomaskine, men stadig ikke er overbevist om at det skal være en Melitta espressomaskine, så anbefaler vi ar du læser vores generelle espressomaskine test. I denne test har vi samlet testvindende espressomaskiner fra en lang række forskellige producenter, så du nemt kan få et overblik over hvilke modeller der klarer sig bedst i test.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme