Kaffemaskine med kværn test 2020 – Find de bedste kaffemaskiner med kværn

0

Testvinder guide 2020: – I denne artikel undersøger vi tests af forskellige kaffemaskiner med kværn – her er tale om både traditionelle kaffemaskiner og espressomaskiner. Ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests gennemgår vi udvalgte kaffemaskiner med kværn en for en for at finde frem til, hvad der gør hver model til et godt køb.

Til formålet har vi blandt andet set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön, avisen The Guardian samt forbrugersiderne Trustedreviews.com og Goodhousekeeping.co.uk.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne artikel indeholder:
🔸 Overblik over de bedste kaffemaskiner med kværn
🔸 Guide til selv at lære at brygge god kaffe med selvkværnede bønner
🔸 Information omkring valg af kaffebønner
🔸 Fordele ved at drikke kaffe
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Kaffemaskine med kværn test 2020 – Her er de 10 bedste modeller

I nedenstående sektion finder du en gennemgang af de kaffemaskiner med kværn, der har klaret sig bedst i test. Forbrugsguiden har analyseret en række forskellige anerkendte tests, og viser dig de bedste modeller ifølge eksperterne. Du finder også prissammenligning af de forskellige modeller, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over hvilke forhandlere der er billigst.
Efter at have læst denne test, vil du kunne dig et overblik over hvilken kaffemaskiner med kværn der passer bedst til dine behov.


Melitta AromaFresh

✅ Topmodel fra Melitta

Melitta AromaFresh

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
829,00 Kr. 0,00 Kr. 829,00 Kr. Læs mere
879,00 Kr. 0,00 Kr. 879,00 Kr. Læs mere
899,00 Kr. 0,00 Kr. 899,00 Kr. Læs mere
1.023,00 Kr. 0,00 Kr. 1.023,00 Kr. Læs mere
1.499,00 Kr. 0,00 Kr. 1.499,00 Kr. Læs mere

Modellen Melitta AromaFresh har endnu ikke været medtaget i eksperttest. Vi har alligevel valgt at tage modellen med, idet modellen er en god og solid kaffemaskine med mange funktioner, som vil passe til de fleste kaffe-behov. Der er tale om en traditionel kaffemaskine til kaffebønner med en integreret kaffekværn for en bredere brug.

Altid frisk kaffe

Eftersom Melitta AromaFresh har en indbygget kaffekværn, er det let altid at få helt frisk kaffe. Ved kun at male de bønner man skal bruge, holder kaffen sig frisk længere, og det giver også en langt mere intens kaffe og bibeholder bønnernes unikke aromaer og karakteristika. Modellen kan brygge omkring ti kopper kaffe ad gangen med en vandbeholder med en kapacitet på 1,25 liter. Det er ikke den største kapacitet på markedet, men til gengæld tager det kun ni minutter at brygge kaffen. At kaffebønnerne ikke ligger og opbevares i kaffekværnen længe øger også friskheden.

Vælg selv styrken

Melitta AromaFresh er skabt til det formål at gøre kaffen så tilpasset til de individuelle behov som muligt. Kaffekværnen søger for, at man kan kværne de bønner, man bedst kan lide, og eftersom der findes en justerbar styrke-funktion, så kan man selv vælge intensiteten (grov, mellem og fin) og nyde kaffen, som man foretrækker den. Bønnebeholderens kapacitet er på 180 gram bønner. For yderligere at kunne tilpasse Melitta AromaFresh til de individuelle behov, findes der en timer på modellen, som gør, at man kan programmere og indstille maskinen til at starte brygningen, så det passer til, hvornår man for eksempel står op.

Hold kaffen varm

En anden smart funktion på Melitta AromaFresh er modellens holde-varm-funktion. Når man ikke at drikke al kaffen med det samme, kan man holde kaffen varm i 20, 40 eller 60 minutter, og herefter vil maskinen selv slukke. Der er også tænkt på rengøringen fra producentens side, for Melitta AromaFresh har en tre-i-en-funktion, der beskytter mod kalkophobning, som kan give kaffen en uheldig bismag. Dette inkluderer et programmerbart niveau af vandets hårdhed, kalcificeringsdisplay og et afkalkningsprogram. Dette sikrer også en længere levetid samt bedre og mere stabil drift og den bedst mulige tilberedning af kaffen

Melitta AromaFresh måler 47,8 cm (h), 30,5 cm (b), 29,5 cm (d) og vejer 5,2 kilo.

Udvalgte fordele ved Melitta AromaFresh:
☕ 
Mulighed for at brygge ti kopper kaffe samtidig – på ni minutter
☕ Tilpasset individuelle behov med blandt andet justerbar styrke
☕ Med timer så man kan programmere, hvornår kaffen skal være færdig
☕ Holde-varm-funktion
☕ Tre-i-en-rengøringsfunktion


DeLonghi Magnifica S (ECAM21.117.B)

✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön
✅ Topscorer hos det danske Forbrugerrådet Tænk

DeLonghi Magnifica 5

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.390,00 Kr. 0,00 Kr. 2.390,00 Kr. Læs mere
2.390,00 Kr. 0,00 Kr. 2.390,00 Kr. Læs mere
2.564,00 Kr. 0,00 Kr. 2.564,00 Kr. Læs mere
2.571,00 Kr. 0,00 Kr. 2.571,00 Kr. Læs mere
2.598,00 Kr. 0,00 Kr. 2.598,00 Kr. Læs mere
4.949,00 Kr. 0,00 Kr. 4.949,00 Kr. Læs mere

Modellen DeLonghi Magnifica S er ikke blevet testet af eksperter, men en lignende model, DeLonghi Magnifica, er blevet testet og kåret som topscorer af det danske forbrugerråd Tænk. Vi har alligevel medtaget DeLonghi Magnifica S i vores artikel, da modellen har mange af de samme funktioner og den samme høje kvalitet, og så er det en utrolig alsidig espressomaskine med mange indstillinger.

Til både hele og formalede bønner

DeLonghi Magnifica S er en meget kraftig og effektiv espressomaskine, som nok koster noget mere end de traditionelle kaffemaskiner, men til gengæld er modellen utrolig alsidig, og det er muligt at få sin kaffe helt, som man ønsker. Brug enten den medfølgende kaffekværn til at male bønnerne eller brug formalede bønner, hvis det skal gå hurtigt. Det er muligt både at brygge en eller to kopper ad gangen, som er normalen for en espressomaskine, og få kaffen præcis som man ønsker det, da DeLonghi Magnifica S kan brygge ved tre forskellige temperaturer, som passer til forskellige kaffetyper.

13 forskellige muligheder i kværnen

DeLonghi Magnifica S har udover de tre forskellige temperaturer hele 13 forskellige indstillinger i kaffekværnen – det betyder, at man kan male sine bønner helt, som man foretrækker dem, således at aromaen både kan blive mild og kraftig. Som en bonus justerer maskinen selv vand- og kaffemængden. Vandbeholderen er stor og kan rumme 1,8 liter, og kaffebønnebeholderen kan indeholde 250 gram bønner.

Multi-maskine

DeLonghi Magnifica S er et sandt multiprodukt, og der følger også en manuel mælkeskummer med modellen. Med mælkeskummeren kan man være sin egen barista og skumme cremet mælk til kaffen. Der kan ofte være en del rengøring forbundet med en så stor maskine med så mange funktioner, og derfor er DeLonghi Magnifica S udstyret med et automatisk rengørings- og afkalkningsprogram, som klarer rengøringen. Selv om modellen kan så mange ting, så fylder den ikke ret meget, for designet er kompakt men flot – derfor vil DeLonghi Magnifica S også passe ind i mindre køkkener, hvor pladsen er trang.

DeLonghi Magnifica S måler 35,1 cm (h), 23,8 cm (b), 43 cm (d).

Udvalgte fordele ved DeLonghi Magnifica S:
☕ 
Alsidig espressomaskine med medfølgende kaffekværn og mælkeskummer
☕ Stor vandbeholder med kapacitet på 1,8 liter
☕ 13 forskellige indstillinger i kaffekværnen
☕ Automatisk rengørings- og afkalkningsprogram
☕ Kompakt model, der ikke fylder meget

Nedenfor kan du se en præsentation af DeLonghi Magnifica S fra forhandleren Whiteaway: 

https://www.youtube.com/watch?v=lxojHnJ5xg4

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön
✅ 4 stjerner ud af 5 hos Trustedreviews.com
✅ Anbefalet hos britiske Goodhousekeeping.co.uk

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.394,00 Kr. 0,00 Kr. 9.394,00 Kr. Læs mere
9.394,00 Kr. 0,00 Kr. 9.394,00 Kr. Læs mere
9.394,00 Kr. 0,00 Kr. 9.394,00 Kr. Læs mere
9.601,00 Kr. 0,00 Kr. 9.601,00 Kr. Læs mere
9.602,00 Kr. 0,00 Kr. 9.602,00 Kr. Læs mere
9.828,00 Kr. 0,00 Kr. 9.828,00 Kr. Læs mere

Modellen DeLonghi PrimaDonna Elite har været testet af både det svenske forbrugerråd Råd & Rön med også af testsitene Trustedreviews.com og Goodhousekeeping.co.uk, og der er meget bred enighed om, at DeLonghi PrimaDonna Elite er en nærmest storslået espressomaskine, som har et væld af muligheder. Et af de eneste minusser er prisen, som dog også er meget høj – derfor vil DeLonghi PrimaDonna Elite været et oplagt valg til den kræsne kaffe-entusiast, som går utrolig meget op i kaffen.

Stor model som kan styres via telefonen

Det første, eksperterne lægger mærke til ved DeLonghi PrimaDonna Elite, er den store størrelse, der ikke er beregnet til små køkkener med pladsproblemer. DeLonghi PrimaDonna Elite er også skabt til at stå fremme og pryde på køkkenbordet, og udseendet er strømlinet og rent. Forrest sidder kontrolpanelet, som er en LCD-skærm med touch, hvor man indstiller sin brygning. Ydermere er DeLonghi PrimaDonna Elite en stærk, moderne model, som kan styres med en smartphone via Bluetooth og DeLonghi Coffee Link App’en.

Bred variation

DeLonghi PrimaDonna Elites primære funktion er at brygge espresso og cappuccinoer. Der er inkluderet en kaffekværn og mælkeskummer, således at alle komponenterne til at brygge den slags kaffe, man ellers kun får på en kaffebar, er til stede på DeLonghi PrimaDonna Elite. Eksperterne har prøvesmagt mange forskellige varianter – de nævner, at der er flere hundrede muligheder – som inkluderer en rig espresso med stærk creme og godt mælkeskum, og hver gang leverer DeLonghi PrimaDonna Elite en veltilberedt kaffe, der hverken er brygget ved en for høj eller lav temperatur.

Lav din egen kaffe

DeLonghi PrimaDonna Elite er for alle typer af kaffe-elskere – og også børnene vil få glæde af modellen, idet den har et specialprogram til varm chokolade. Hvis man godt kan lide at lege barista og mikse forskellige typer af kaffe sammen, så bliver det endnu sjovere på DeLonghi PrimaDonna Elite, hvor man udover at kunne justere temperatur, aroma og mængde, kan kreere sin egen kaffe, navngive den og gemme den, så man let kan brygge den samme type næste gang.

Eksperterne konkluderer, at DeLonghi PrimaDonna Elite er en uovertruffen espressomaskine, som yderligere er brugervenlig, for maskinen indikerer selv, når vandbeholderen er tom, når der skal tilføres nye bønner, og når maskinen skal rengøres. Man kan brygge to kopper kaffe ad gangen på DeLonghi PrimaDonna Elite, og modellen har yderligere både timer og auto-sluk-funktion.

DeLonghi PrimaDonna Elite måler 47 cm (h), 26 cm (b), 37 cm (d) og vejer 12,4 kilo.

Udvalgte fordele ved DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS:
☕ 
Stor og kraftfuld model
☕ LCD-skærm med touch
☕ Mulighed for styring med smartphone via Bluetooth
☕ Mulighed for mange forskellige typer af kaffe, inklusiv muligheden for at lave sin helt egen variant
☕ Indikator for blandt andet tom vand- og bønnebeholder

Nedenfor kan du se, hvordan du laver en cappuccino med DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS:

https://www.youtube.com/watch?v=OfzZxuawsWc

Jura E8

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön
✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

jura-e8-platin

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.995,00 Kr. 0,00 Kr. 7.995,00 Kr. Læs mere

Både det danske og svenske forbrugerråd har haft modellen Jura E8 med i deres henholdsvis 36- og 31-modeller store espressomaskine-test. Begge forbrugerråd er imponerede over modellen, som de begge kårer til testvinder. Jura E8 er også en meget moderne espressomaskine med den nyeste teknologi, og Jura E8 er tilmed den største model i Jura E-serien.

Aroma G3-kaffekværn

Jura E8 er en espressomaskine, der kan rigtig meget og har mange indstillinger. Stort set hele kaffebrygningsprocessen kan klares på maskinen, og start gerne med at male dine egne bønner i modellens medfølgende kaffekværn. Netop kaffekværnen er den nye AromaG3-kværn, som sørger for at efterlade 60 procent mindre kaffegrums i kværnen end på tidligere modeller. Det betyder, at man er sikret en friskkværnet kaffe, uanset om man lige har lagt nye bønner i maskinen eller bruger de sidste. Man kan dog også anvende formalede bønner, hvis man foretrækker det.

Kværn, bryg og skum

Efter at have kværnet bønnerne i Jura E8s kaffekværn kan man vælge imellem 12 forskellige produktvalg på modellen, hvilket betyder, at alle i husstanden kan få den type drik, de foretrækker. Det kan blandt andet være latte macchiato eller cappuccino, og med blot et enkelt tryk på frontpanelet bliver kaffen brygget. Som afslutning har Jura E8 også en indstilling for at lave mælkeskum, og mælkeskummet på Jura E8 bliver både højt, cremet og velsmagende. Ønsker man at få flad, varm mælk, er det muligt at tilkøbe en professionel ”fine foam” mælkeskummer.

Styr modellen med telefonen

Jura E8 er udstyret med den nyeste teknologi inden for espressomaskiner. Derfor kan man også styre brygningen med sin smartphone ved at bruge Jura Smart Connect App’en. Maskinen selv er yderligere intelligent, idet den bruger Claris Smart filter. Det smarte ved dette filter er, at der sidder en chip i filteret, der kommunikerer med maskinen, således at maskinen automatisk vedligeholder sig selv, og udskifter man filteret som anbefalet, så er det aldrig nødvendigt at afkalke maskinen. Jura E8s bryggemetode er også teknologibaseret, idet den fungerer via Pulse Extraction Process (PEP). PEP giver en mere intens smag, da vandet her pumpes gennem kaffen med små, hurtige pulseringer, og dermed trækkes der mere aroma ud af bønnerne.

Jura E8 måler 35,1 cm (h), 28 cm (b), 43,9 cm (d) og vejer 9,8 kilo.

Udvalgte fordele ved Jura E8:
☕ 
Aroma G3-kaffekværn giver 60 procent mindre kaffegrums
☕ Med indbygget mælkeskumnings-funktion
☕ Betjen modellen med Jura Smart Connect App’en på telefonen
☕ Intelligent Claris Smart filter
☕ Pulse Extraction Process-bryggemetode trækker mere aroma ud af bønnerne


DeLonghi ECAM 350.75

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.434,00 Kr. 0,00 Kr. 5.434,00 Kr. Læs mere
5.498,00 Kr. 0,00 Kr. 5.498,00 Kr. Læs mere
6.175,00 Kr. 0,00 Kr. 6.175,00 Kr. Læs mere

Det danske forbrugerråd Tænk har haft modellen DeLonghi ECAM 350.75 inkluderet i deres test af espressomaskiner, hvor modellen placeres i toppen af testen. DeLonghi ECAM 350.75 er et godt valg til den kræsne kaffedrikker, som især er glad for kaffedrikke, hvor kaffe og mælk blandes, og som ikke orker at arbejde meget selv for et godt resultat.

Fuldautomatisk espressomaskine

Eftersom DeLonghi ECAM 350.75 er en fuldautomatisk model behøver forbrugeren ikke lave ret meget selv for at få en god kop kaffe. Modellen klarer alt arbejdet, og man behøver heller ikke selv male kaffebønnerne. Dog anbefaler producenten selv, at man benytter sig af den medfølgende kaffekværn, da resultatet så bliver bedre. Det er let at benytte sig af kaffekværnen, og man kan frit indstille størrelse og styrke, som giver lige netop den smagsvariant, som passer til de individelle smagsløg. DeLonghi ECAM 350.75 tilbyder fem forskellige programmerbare kaffestyrker.

Ideel til cappuccino og latte macchiatto

DeLonghi ECAM 350.75 har også en mælkeskumningsfunktion, som er specialdesignet til kaffedrikke med mælk som cappuccino og latte macchiatto. Netop de to drikke har en smart OneTouch-funktion, der gør, at et enkelt tryk er nok til at brygge kaffen. Der medfølger en mælkekande med DeLonghi ECAM 350.75, som man sætter på maskinen direkte fra køleskabet. Mælkeskummet kan også indstilles i forhold til mængden af kaffe. Brygger man en drik med både mælk og kaffe, kan man brygge en kop ad gangen, og brygger man uden mælk, kan man brygge to kopper samtidig. Den store vandtank med en kapacitet på 1,8 liter vand sørger for, at man kan brygge mange kopper, før der igen skal påfyldes vand.

Intelligente sensorer

Netop vandbeholderen er udstyret med sensorer og en tydelig vandindikator, som viser, når det er tid til at fylde ny vand på. Herefter tager man blot vandtanken ud og fylder den igen direkte under vandhanen. Når det er tid til afkalkning, så klares dette let ved at hælde afkalkningsmiddel i vandtanken, og herefter skal man blot trykke en enkelt gang på afkalkningsknappen. For at sikre en bedre hygiejne gør DeLonghi ECAM 350.75 det også muligt at vælge et automatisk rengøringsprogram, der klarer arbejdet.

DeLonghi ECAM 350.75 måler 42,9 cm (h), 23,6 cm (b), 34,8 cm (d).

Udvalgte fordele ved DeLonghi ECAM 350.75:
☕ 
Fuldautomatisk model
☕ Vælg mellem fem kaffestyrker
☕ Med mælkeskumningsfunktion
☕ Vandbeholder med sensor og vandindikator
☕ Automatisk rengøringsprogram

Nedenfor kan du se, hvordan du laver en cappuccino med DeLonghi ECAM 350.75:

https://www.youtube.com/watch?v=S5yHvXjlLXI

DeLonghi ECAM 350.15

✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

DeLonghi ECAM 350.15

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.129,00 Kr. 0,00 Kr. 3.129,00 Kr. Læs mere
3.152,00 Kr. 0,00 Kr. 3.152,00 Kr. Læs mere
3.299,00 Kr. 0,00 Kr. 3.299,00 Kr. Læs mere
3.399,00 Kr. 0,00 Kr. 3.399,00 Kr. Læs mere
3.790,00 Kr. 0,00 Kr. 3.790,00 Kr. Læs mere
3.799,00 Kr. 0,00 Kr. 3.799,00 Kr. Læs mere

Det svenske forbrugerråd har testet 31 espressomaskiner – herunder modellen DeLonghi ECAM 350.15. Blandt de mange modeller noterer eksperterne, at DeLonghi ECAM 350.15 er en rigtig god espressomaskine, og derfor placeres modellen i toppen af testen.

Fuldautomatisk espressomaskine

En fuldautomatisk espressomaskine er et godt valg til den bevidste forbruger, som foretrækker, at maskinen klarer arbejdet. DeLonghi ECAM 350.15 er netop fuldautomatisk og sørger for, at forbrugeren altid får den type kaffe, som han eller hun foretrækker. Derfor er modellen udstyret med en Memory-funktion, så de sidste indstillinger huskes. Letheden er en af DeLonghi ECAM 350.15s store fordele, for med få tryk på kontrolpanelet, der er placeret på fronten, kan man få den type kaffe, man foretrækker.

Med kværn og mælkeskummer

For at kunne klare opgaven som en ægte barista er DeLonghi ECAM 350.15 udstyret med både kaffekværn og mælkeskummer. Kværnen er designet til at kunne male bønnerne så grove eller fine, som man foretrækker dem, og det er muligt at få kaffen så stærk eller mild, som man ønsker. Kværnen er designet til mindst muligt spild og sørger for, at bønnerne altid er friskmalede, og der kan være 200 gram bønner i bønnebeholderen. Mælkeskummeren medfølger for at lave velsmagende mælkeskum til kombinerede kaffe-/mælke-drikke som cappuccino, og skummet bliver både fløjlsblødt og højt.

Sørger for sig selv

DeLonghi ECAM 350.15 er som nævnt en fuldautomatisk espressomaskine, og modellen er rigtig god til at passe på sig selv. Derfor har den både en auto-sluk-funktion, der gør, at den automatisk slukker et stykke tid efter brug, og herudover er modellen udstyret med en automatisk skyllefunktion, der renser maskinen for gammel kaffe og gammel mælk, som ellers både kan være uhygiejnisk og give den næste kop kaffe en dårlig smag.

DeLonghi ECAM 350.15 måler 34,8 cm (h), 23,6 cm (b), 42,9 cm (d).

Udvalgte fordele ved DeLonghi ECAM 350.15:
☕ 
Fuldautomatisk espressomaskine
☕ Memory-funktion
☕ Kaffen brygges med få tryk
☕ Med kaffekværn og mælkeskummer
☕ Auto-funktion sørger for selv at slukke maskinen

Nedenfor kan du se en præsentation af DeLonghi ECAM 350.15:

https://www.youtube.com/watch?v=4-m0dSESb9o

Jura E6

✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Jura E6 espressomaskine test

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.995,00 Kr. 0,00 Kr. 6.995,00 Kr. Læs mere

Modellen Jura E6 har været medtaget i det svenske forbrugerråd Råd & Röns test af espressomaskiner, og eksperterne noterer efter endt test, at Jura E6 placeres i toppen af testen. Jura E6 er den type espressomaskine, der er skabt med den nyeste teknologi, og især den type forbruger, der holder af luksusprodukter, vil have glæde af Jura E6.

Designet til enkelhed

Nok er Jura E6 skabt ud fra den nyeste teknologi, men for forbrugeren fremstår modellen let og med fokus på netop enkelheden. Derfor skal man faktisk kun tage stilling til fem knapper, og det er til sort kaffe i to styrker, espresso i to styrker og cappuccino. Herudover er det dog muligt at få lige præcis den smagsvariant, man foretrækker, for det er muligt at indstille kaffestyrken på otte forskellige niveauer, og dertil kommer, at man også kan ændre på maskinens og vandets temperatur under brygningen, hvilket vil påvirke smagen. Ønsker man at styre Jura E6 fra andre steder end køkkenet, så er det muligt at styre maskinen med sin smartphone via Jura Smart Connect App’en.

Får mest ud af smagen

Jura E6 har en medfølgende kaffekværn, som skal bruges til selv at male kaffebønnerne, og dette sikrer det mest friske resultat. For at få mest smag ud af kaffebønnerne er Jura E6 udstyret med den unikke Pulse Extraction Process (PEP), som med små, pulserende bevægelser pumper vandet gennem bønnerne, og denne teknologi trækker mest mulig aroma ud af bønnerne. Også vandkvaliteten er der sørget for, for vandtanken er udstyret med Claris-filteret, som både sikrer den højest mulige vandkvalitet og beskytter maskinen mod snavs. Derudover kan Jura E6 også lave mælkeskum til kaffen.

Miljøvenlig model

Man tænker måske ikke på, at en espressomaskine også kan være miljøvenlig, men netop miljøvenlighed er også et af nøgleordene for Jura E6. Modellen har nemlig en spare-knap, som sparer 40 procent af energien, og ydermere har den en standby-knap, der slet ikke bruger energi. Udover miljøvenlighed er Jura E6 også rengørings-venlig. For brugervenligheden og hygiejnens skyld er Jura E6 nemlig let at gøre ren med auto rengøringsprogrammet, som både vasker og skyller systemet fri for mælk og kaffe.

Jura E6 måler 35,1 cm (h), 28 cm (b), 43,9 cm (d) og vejer 9,8 kilo.

Udvalgte fordele ved Jura E6:
☕ 
Otte indstillinger for kaffens styrke
☕ Betjen modellen via Jura Smart Connect App på telefonen
☕ Pulse Extraction Process trækker mest mulig aroma ud af kaffebønnerne
☕ Miljøvenlig model
☕ Auto rengøringsprogram


Siemens EQ. 3 S300

✅ 4,5 ud af 5 stjerner hos den tyske kaffeside Coffeeness.de 
✅ Anbefalet af den tyske avis Frankfurter Allgemeine

Siemens EQ. 3 s300

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
3.999,00 Kr. 0,00 Kr. 3.999,00 Kr. Læs mere
4.435,00 Kr. 0,00 Kr. 4.435,00 Kr. Læs mere

Modellen Siemens EQ. 3 S300 er blevet testet af to forskellige hold eksperter – begge fra Tyskland. Her er tale om henholdsvis den tyske kaffe-side Coffeeness.de samt den store tyske avis Frankfurter Allgemeine.

Eksperterne har testet maskinen på udvalgte parametre såsom evner inden for kaffebrygning, funktioner og håndterbarhed, og Siemens EQ. 3 S300 klarer sig rigtig godt her.
Derfor modtager modellen flotte kommentarer og høje scorer.

Fuldautomatisk model med stort set alt

Siemens EQ. 3 S300 hører til de fuldautomatiske espressomaskiner, som har virkelig mange funktioner og teknologier. Dette gør modellen til et oplagt valg for kaffe-entusiasten, der ønsker et produkt, der kan meget.

Modellen kommer først og fremmest med både kaffekværn og mælkeskummer, og det betyder, at modellen både selv kan male bønnerne og brygge kaffetyper med og uden mælk – for eksempel både espresso og cappuccino.

Herudover er modellen udstyret med det innovative varmesystem, Senso Flow, som både sikrer hurtig opvarmning samt en efterfølgende konstant temperatur.

Siemens EQ. 3 S300 hører også til de nogenlunde rummelige modeller, selv om designet er kompakt, idet vandbeholderen kan rumme 1,4 liter og bønnebeholderen 250 gram – især det sidste er højt.

Ny og forbedret kaffekværn

Siemens EQ. 3 S300 kommer med en såkaldt Ceram Drive-kaffekværn, der er fremstillet af keramik, der giver en støjsvag og slitagefri proces.

Der findes ligeledes fem forskellige indstillinger for maling i kværnen, således at man selv kan bestemme, hvor fint eller groft bønnerne skal males. Hvis man ønsker det, er det også muligt at anvende formalet kaffe.

Der er også fokus på let betjening på Siemens EQ. 3 S300, for denne model kommer med en One Touch-funktion.

Det giver en meget let bryggeproces, da man kun behøver at trykke på en enkelt knap for at få sin valgte kaffe – det gælder både, hvis man ønsker espresso eller kaffe med mælk.

Hvis man mest er til kaffetyper med mælk, så vil man opleve at få godt mælkeskum med Milk Perfect mælkeskummeren, der sørger for den helt rette temperatur og konsistens.

Eksperterne: Solid maskine med let betjening

Siemens EQ. 3 S300 er blandt andet blevet testet af den tyske kaffeside Coffeeness.de, som er meget imponerede over modellen. De tyske eksperter fremhæver, at denne maskine er meget solid, og så kommer den med flere nye tiltag.

En af disse er det nye mælkeskumnings-system, som virkelig skiller sig ud, ifølge eksperterne. Det forklares nemlig, at der findes flere valgmuligheder her, hvilket er smart, og så bliver skummet bare rigtig godt.

Eksperterne roser desuden modellen for at brygge god kaffe, og så kommer modellen i et godt og kompakt design. Dog nævner de også, at de synes, at kapaciteten er lige lille nok – især hvis man er flere i husholdningen.

Den tyske avis Frankfurter Allgemeine har også testet Siemens EQ. 3 S300, og de mener, at modellen især skiller sig ud, når det kommer til at producere mælkeskum, idet denne proces foregår smartere på denne model end de konkurrerende mærker.

Herudover roses modellen for at være slank og attraktiv at se på og generelt set producere god kaffe. Dog mener eksperterne, at der er lidt problemer med malingsgraden, idet den ”fine” indstilling stadig er noget grov.

Siemens EQ. 3 S300 – specifikationer  
🔴 Type: Fuldautomatisk espressomaskine
🔴 Mærke: Siemens
🔴 Vandbeholders kapacitet: 1,4 liter
🔴 Bønnebeholders kapacitet: 250 gram
🔴 Med kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskumningsfunktion: Ja
🔴 Mulighed for at indstille graden af formaling: Ja
🔴 Automatisk rengøringsprogram: Ja
🔴 Højde: 37,8 centimeter
🔴 Bredde: 24,7 centimeter
🔴 Dybde: 42 centimeter
🔴 Vægt: 7,5 kilo

Udvalgte fordele ved Siemens EQ. 3 S300: 
☕ Fuldautomatisk model
☕ Senso Flow-system for perfekt temperatur
☕ Ceram Drive-kaffekværn med fem indstillinger
☕ Milk Perfect-mælkeskummer
☕ One Touch-funktion – kan få brygget kaffen med kun et tryk


DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB 

✅ 4,6 ud af 5 stjerner hos den britiske kaffe-blog CoffeeTeaClub.co.uk

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.399,00 Kr. 0,00 Kr. 3.399,00 Kr. Læs mere
3.399,00 Kr. 0,00 Kr. 3.399,00 Kr. Læs mere
3.799,00 Kr. 0,00 Kr. 3.799,00 Kr. Læs mere
5.999,00 Kr. 0,00 Kr. 5.999,00 Kr. Læs mere

Espressomaskinen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB er blevet testet af eksperterne fra den britiske kaffeblog CoffeeTeaClub.co.uk, hvor modellen er blevet undersøgt på forskellige parametre.

Eksperterne har set nærmere på modellens bryggeevner, funktioner og håndterbarhed, og herefter er der blevet givet en endelig vurdering.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB imponerer eksperterne, og derfor gives der en topscore på 4,6 ud af 5 stjerner.

Fuldautomatisk model med indbygget kværn

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB hører til de espressomaskiner, der har stort set alt til at kunne brygge forskellige typer kaffe.

Denne model er nemlig først og fremmest en fuldautomatisk maskine, hvilket betyder, at den næsten kan varetage hele bryggeprocessen selv – modellen kommer nemlig både med en kaffekværn og en mælkeskummer.

Det betyder, at kaffen brygges direkte fra bønnerne i bønnebeholderen, hvilket giver den mest mulige friske kaffe.

Aromaen holdes nemlig helt frisk, indtil bønnerne kværnes, og dette gøres i den indbyggede kaffekværn. Man kan dog også anvende formalet kaffe, hvis man ønsker det.

Medfølgende mælkeskummer

Ud over den integrerede kaffekværn så medfølger der også en mælkeskummer til DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB. Det øger alsidigheden af produktet, da man, ud over at kunne brygge espresso, nu også kan brygge kaffetyper med mælk som cappuccino. Man styrer modellen på fronten, hvor man let og hurtigt kan foretage sine valg.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB er desuden en stor model, som både har en høj kapacitet, når det gælder vandbeholder og bønnebeholder. Disse ligger på henholdsvis 1,8 liter og 250 gram, hvilket er en del.

Ud over de brugbare medfølgende dele, kommer denne maskine også med en smart Auto Sluk-funktion, således at der ikke sker noget, hvis man glemmer at slukke for maskinen efter brug, og så findes der også en smart kopvarmer.

Eksperterne: Lever fuldt op til Delonghi standard

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB er blevet testet af de britiske eksperter fra CoffeeTeaClub.co.uk, som giver modellen en høj score på 4,6 ud af 5 stjerner. Dette begrundes med, at denne model lever godt op til den standard, som Delonghi generelt har.

CoffeTeaClub.co.uk skriver nemlig, at ifølge dem er Delonghi en af sværvægterne på kaffemaskinemarkedet, som altid tilbyder effektive og robuste produkter til kaffeentusiasten – og dette leverer DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB også.

Eksperterne skriver, at denne maskine tilbyder en fantastisk alsidighed med et stort fokus på enkelthed – ligegyldigt om man ønsker en simpel espresso eller en mere speciel type kaffe, så får man det let og enkelt på denne model.

CoffeTeaClub.co.uk nævner dog også nogle ulemper ved modellen, og her synes de, at steameren er noget svær at finde ud af. Desuden er det et irritationsmoment, at man bliver nødt til at tømme drypbakken ofte.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB – specifikationer 
🔴 Type: Fuldautomatisk espressomaskine
🔴 Mærke: DeLonghi
🔴 Vandbeholders kapacitet: 1,8 liter
🔴 Bønnebeholders kapacitet: 250 gram
🔴 Med kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskumningsfunktion: Ja
🔴 Mulighed for at indstille graden af formaling: Ja
🔴 Automatisk rengøringsprogram: Ja
🔴 Højde: 35,1 centimeter
🔴 Bredde: 43 centimeter
🔴 Dybde: 23,8 centimeter
🔴 Vægt: 9 kilo

Udvalgte fordele ved DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB: 
☕ Fuldautomatisk espressomaskine
☕ Høj kapacitet
☕ Med integreret kaffekværn
☕ Medfølgende mælkeskummer
☕ Nyttig Auto Sluk-funktion


Philips HD7766/00

✅ Brugerfavorit

PHILIPS HD7766-00 GRIND & BREW

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.040,00 Kr. 0,00 Kr. 1.040,00 Kr. Læs mere

Philips HD7766/00 har endnu ikke indgået i nogle officielle tests, men modellen minder rigtig meget om Philips HD7765, som er blevet kåret til topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön.

Den eneste forskel på de to modeller er, at Philips HD7766/00 har to bønnebeholdere i stedet for en – dette gør også modellen lidt dyrere, men til gengæld er det muligt at brygge kaffe fra begge beholdere samtidig. Brugerne fra sitet witeaway.com er desuden rigtig glade for modellen, som får 4,5 stjerner ud af 5.

Nok til ti kopper

Philips HD7766/00 har en stor vandbeholder, hvilket giver mulighed for at brygge flere kopper kaffe ad gangen. Modellen kan nemlig rumme 1,2 liter vand, og det svarer til omkring ti kopper kaffe. Der, hvor Philips HD7766/00 adskiller sig fra mange andre traditionelle kaffemaskiner med kværn, er, at Philips HD7766/00 har en dobbelt bønnebeholder. Det betyder i al sin enkelthed, at man frit kan indstille maskinen til at bruge bønner fra den ene, den anden eller begge beholderne til kaffebrygningen. Det giver mulighed for en større smagsbredde, og har man flere forskellige foretrukne typer bønner, så fremmes letheden også, idet man ikke behøver skifte bønner hele tiden.

Følelsen af barista-professionen

Philips HD7766/00 er en del af Philips’ nye generation af Grind & Brew-kaffemaskinerne (kværn og bryg), og denne serie er skabt for at fremme barista-følelsen derhjemme. Man kan nemlig selv kværne sine bønner med Philips HD7766/00 og bestemme, hvor fin eller grov malingsgraden skal være og vælge imellem tre styrker – mild, medium og stærk. For den højest mulige friskhed males bønnerne lige inden kaffebrygningen, hvilket giver den mest intense og smagfulde aroma. Gider man en morgen ikke selv stå for maling og valg af bønner, så er det også muligt at koble kværnen fra og bruge almindelig formalet kaffe.

Stabil model

Philips HD7766/00 har et flot design, hvor kaffekanden – som er fremstillet i glas – er en integreret del af modellens aflange facon, idet kanden stilles ind i midten af maskinen. Farverne er sølv og sort, hvilket sikrer, at modellen kan pryde på langt de fleste køkkenborde. Modellen er strømlinet og enkel både at se på og i brug, og kun få knapper gør, at det pæne design ikke brydes. For en øget stabilitet er Philips HD7766/00 udstyret med skridsikre fødder, som ikke kan ses, og kanden har et ergonomisk greb, som sørger for, at hånden griber bedre fat om håndtaget og ikke spilder de op til 1,2 liter frisklavet kaffe. Glemmer man at slukke for maskinen, så har maskinen selv en auto-sluk-funktion.

Philips HD7766/00 måler 27,7 cm (l), 21,2 cm (b), 44 cm (h) og vejer 6,2 kilo.

Udvalgte fordele ved Philips HD7766/00:
☕ 
Model med to bønnebeholdere i stedet for en
☕ Den medfølgende kaffekværn kan frit tage bønner fra begge beholdere eller blot den ene
☕ Mulighed for at brygge ti kopper kaffe samtidig
☕ Tre forskellige styrke-niveauer
☕ Kan både anvende friske bønner og formalede bønner


Sådan får du den bedste kop kaffe med selvkværnede bønner

Kaffe er ikke længere bare kaffe. Kaffe er en livsstil for mange mennesker, og der er for alvor gået trend i kaffedrikningen. Hører du til dem, som er kaffe-entusiaster, så læs med her om hvordan du selv kan lave den bedste kop kaffe med selvmalede bønner.

Kaffekværne og kaffemøller Kaffemoelle

Den danske avis, Søndagsavisen skriver, at først og fremmest er det vigtigt at anskaffe sig det bedste værktøj – nogle vælger en kaffekværn og andre en kaffemølle. Kaffemøllerne kan være svære at få et godt resultat på, fordi de både er mindre og maler kaffebønnerne med knive, hvor kaffekværnene kværner bønnerne. Derfor kan det være svært at styre kaffemøllerne og få det rigtige niveau af grov- og finhed. Dog består kaffemøllerne af færre dele end kaffekværnene, hvilket betyder, at rengøringen kan være lettere.

Eksperterne foretrækker dog kaffekværnene, som både maler bønnerne bedre og kan give en mere nuanceret smagsoplevelse – gå især efter en model, der både kan indstille mængden og malegraden. Dog kan rengøringen volde problemer, og det er vigtigt at få fjernet den gamle kaffe, da selv små mængder gammel kaffe kan give den nye kaffe en grim bismag.

Overvej geografi og blanding

Hvis du hører til dem, der selv elsker at stå i specialbutikkerne og vælge den ene bønne frem for den anden, så skriver fivesenses.com, at man bør overveje, hvordan man vil drikke kaffen, og desuden er det en god ide at kigge på geografien for at finde en variant, der passer til ens smagsløg.

Eksperterne skriver, at hvis man drikker sin kaffe med mælk, så er det en god ide at vælge en blandingskaffe, hvor der allerede er taget højde for, at kaffen skal passe bedst muligt sammen med den tilsatte mælk. Drikker man kaffen sort, kan man med fordel vælge en variant, der kun består af én enkelt sort, hvilket giver aromaens nuance bedre vilkår og lader dig smage aromaen langt bedre.

Hvis man leder efter lige den type kaffe, som vil passe bedst til de smagspræferencer, man har, så bør man også se lidt på bønnernes geografi. Som tommelfingerregel finder man de frugtagtige aromaer i de afrikanske kaffebønner, og særligt Kenya og Etiopien er kendt for at producere kaffebønner med noter af både vin og diverse bær.

Kaffebønner fra Syd- og Centralamerika tilbyder en mere delikat, sød og ren kaffesmag med noter af chokolade og bagværk, og frugtnuancen er mildere. Ofte fremhæves kaffe fra Brasilien og Colombia. En tredje mulighed er kaffe fra Asien, som producerer fyldige og jordagtige kaffebønner med en krydret smag.

Hvorfor vælge hele bønner frem for formalet kaffe?

Kaffemesteren.no skriver, at man kan smage en klar forskel på formalet kaffe og kaffe, som man har brygget på hele bønner, og at smagen altid vil fremstå både mere intens og nuanceret, når man selv kværner. Den mere nuancerede smag kommer fra bønnernes oprindelse og voksested, som de hele bønner bærer mere præg af end den formalede kaffe, idet de hele bønner bibeholder mere af den oprindelige smag og de naturlige olier, når de forbliver hele bønner lige indtil kværning.

Om man foretrækker formalet kaffe eller bønner er en smagssag, men selv at kværne bønnerne giver også de fordele, at man kan fjerne eventuelle dårlige eller beskadigede bønner, og man kan selv eksperimentere med smage og malingsgrader. Det afhænger også af tid, for har man travlt, kan det godt være nødvendigt blot at vælge den færdiglavede blanding. Husk at formalet kaffe har en markant kortere holdbarhed og hurtigt mister smagen – den formalede kaffe kan nemlig kun holde sig omkring en uge.

Tips til den gode kaffe

Det danske forbrugerråd Tænk skriver, at man med få tiltag kan få en bedre kop kaffe derhjemme end på kaffebarerne. Start med at brug helt frisk vand fra den kolde hane, som er med til at frigøre kaffebønnernes aroma bedre – husk også at holde kanden eller termokanden ren.

Herefter er særligt vandtemperaturen vigtig, og den generelle tommelfingerregel siger, at vandet ikke må være over 100 grader, for spilkogende vand trækker aromaen ud af kaffen. Vandtemperaturen må heller ikke være for lav, så den optimale bryggetemperatur er på 92-96 grader, og brug den optimale dosering. Det angives ofte på posen med bønnerne, men som tommelfingerregel skal man bruge 45 gram ristet kaffe til en liter vand. Brug helst et guldfilter, hvis muligt, idet papfiltre kan afgive smag.

Selv om det kan være fristende at købe et godt lager af yndlingskaffen, så er det ikke den bedste ide, for bønnerne mister hurtigt intensitet. Drik helst kaffen i løbet af et par uger efter købsdato, og opbevar kaffebønnerne i en lufttæt beholder – som alternativ kan du faktisk fryse kaffen ned, hvis du har købt for meget.


Vælg de rigtige kaffebønnerkaffebonner

Kaffebønner er ikke blot kaffebønner. Som nævnt i forrige afsnit så afgør kaffebønnens oprindelsesområde, hvordan kaffen smager – den afrikanske kaffe er frugtagtig i smagen, de Syd- og Centralamerikanske kaffebønner er renere i smagen med noter af federe aromaer, og asiatiske bønner er fyldigere og krydrede i smagen.

Whiteaway.com skriver, at også ristningen har betydning for smagen. En mørk ristning betyder, at bønnerne smager mere brændt, mens en lys ristning giver en mildere smag, hvor man bedre kan smage den enkelte bønnes karakteristiske smag.

Ristning til espresso og filter

Dog bør man ikke altid vælge de lyse ristninger – de er for eksempel ikke det bedste valg til espressomaskinen, da espressokaffe baseret på en lys ristning giver en smag, der ikke altid er velbalanceret angående syrlighed, sødme og bitterhed – her er de hårdt ristede bønner bedst. Meget mørkristede bønner kan dog give en for bitter smag. Lyse ristninger er gode til filterkaffen, idet de mørke ristninger vil give en meget kraftig smag, uden at man kan smage bønnens karakteristika.

Enkelte bønner og blandinger

Har man først drukket en fantastisk kop kaffe, vil man altid gerne vende tilbage til netop den variant – men at opnå den samme, præcise smag hver gang er svært. Det skyldes, at langt de fleste kaffer, man kan købe, er blandingsprodukter af forskellige kaffebønner fra enten Afrika, Syd- og Centralamerika eller Asien, som har hver deres karakteristika.

Ønsker man en præcis smag, kan man dog købe sig til det, for en dyrere kaffe kan sikre, at bønnerne kommer fra samme sted. Meget eksklusiv kaffe kan nogle gange komme fra den samme mark, hvor de ensartede vokseomstændigheder sørger for en helt regelmæssig smag.

Ønsker man at få det bedst mulige resultat ud af sine bønner, så kig dem efter i sømmene, inden de puttes i kværnen: Sortér dårlige og knækkede bønner fra. Det samme gælder bønner med huller, for så har der været insekter i dem og meget lyse bønner, der er umodne.

Kaffekværnen: den rette grad af grov/finhed

Whiteaway.com skriver, at selv en god bønne kan blive ødelagt af en forkert kværningsgrad. Til filterkaffen bør man male kaffebønnerne et sted i midten. Er det for groft, så løber vandet for hurtigt gennem dem og trækker ikke nok smag med, og er det for fint, så løber vandet for langsomt igennem – det giver en besk og bitter smag.

Når det gælder stempelkaffen, så bør man vælge den grove grad, så filteret ikke bliver stoppet, og til espressoen skal kaffebønnerne males fint, idet der skal brygges ved et højt tryk. Når kaffen males fint, så opstår den størst mulige modstand, hvorved det høje tryk skabes.

Man bør investere i en god kaffekværn til formålet, og har man ikke en kaffekværn, så kan man købe friskkværnet kaffe i specialbutikker.

Milde Arabica og syrlige Robusta

Beanit.se skriver desuden, at der overordnet skelnes mellem to forskellige slags kaffebønner: Arabica og Robusta, og hver af disse typer har forskellige karakteristika og kvaliteter. Ofte er det Arabica-kaffen, vi drikker.

Arabica siges at være den første art af kaffebønner, som blev dyrket, og den ligger til grund for 70-80 procent af verdens kaffeproduktion. Arabica-kaffen vokser i tropisk klima og har en mild, aromatisk og rig smag. Arabica indeholder mindre koffein end Robusta.

Robusta kan klare at blive dyrket i hårdere klimaer og højder og kan høstes flere gange om året. Robusta indeholder dobbelt så meget koffein som Arabica og koster generelt mindre og bliver ofte brugt som blandingskaffe. Robusta har en mere bitter, stærk og syrlig smag.

Koffein

Det er ikke en hemmelighed, at en kop morgenkaffe kvikker et træt hoved op – og det er koffeinen, der gør det. Koffein blev opdaget i 1819 af den tyske kemiker Friedrich Ferdinand Runge, og netop det høje koffeinindhold i kaffe har ofte både været udskældt og lovprist, og Kaffeguiden.se skriver, at koffein fungerer som et centralt-stimulerende stof, som kan give samme opkvikkende virkning som amfetamin og kokain. Netop den opkvikkende effekt er grunden til, at mange bruger kaffen som et ”opkviknings-fix” om morgenen for at vågne op eller som drik om aftenen, når man bliver nødt til at arbejde sent. Kroppen påvirkes dog også negativt på flere måder af koffeinen, og det inkluderer et forhøjet blodtryk samt forhøjet puls og kan føre til søvnløshed.


Fordele ved en god kop kaffekaffekop

Udover koffeinens påvirkning på kroppen er kaffedrikning med måde faktisk sundhedsfremmende for kroppen. Videnskab.dk skriver, at kaffe både sænker risikoen for at udvikle type 2-diabetes, Parkinsons, Alzheimers og depression, samt kaffe kan reducere risikoen for at få en blodprop eller en blødning i hjernen med ti procent – dog bør man holde igen med kaffen, hvis man lider af angst, er gravid eller har et for lavt optag af calcium i kroppen.

Det er filterkaffen, som har været testet, og konklusionen lyder, at tre-fire kopper kaffe om dagen er det optimale indtag – så drik kaffen med måde. Dette er især gode nyheder for de 86 procent af de danske mænd og 76 procent af de danske kvinder, som dagligt drikker kaffe.

Udover de ovenstående sundhedsfremmende virkninger så skriver Forskning.no, at kaffedrikkere også lever længere generelt, og også betændelsesniveauet i kroppen nedsættes på grund af kaffen. Jo ældre man bliver, jo højere bliver betændelsesniveauet generelt, og en moderat mængde kaffe nedsætter dette, idet koffein neutraliserer cellernes betændelsesstoffer.

Svenske forskere fra Ki.se fortæller ydermere, at kaffe også kan mindske risikoen for at udvikle bestemte kræftformer – der er tale om livmoderkræft, leverkræft og kræft i galdeblæren. Ydermere udsender nogle tumorer store mængder af stoffet adenosin, som belaster kroppens egne immunceller, og netop koffein har vist sig at være adenosin-hæmmende.

Kaffe har yderligere et højt indhold af antioxidanter, som er med til at beskytte kroppens celler mod skader, og derfor slutter forskerne, at mellem tre til fem kopper kaffe om dagen kan have en gavnlig effekt på kroppen.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke kaffemaskiner med kværn er bedst i test?

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS og Jura E8

🔍 Hvordan testes kaffemaskinerne?

Kaffemaskinerne testes ud fra parametre så om kaffebrygning, der under bryggetid og temperatur, smag, brugervenlighed, finjustering af de forskellige indstillinger, vedligeholdelse og rengøring. Slutteligt vurderes maskinernes energiforbrug.

🤔 Hvordan vælger jeg den rigtige maskine?

Start med at finde ud af, hvilken type kaffemaskine, der dækker dine behov. Der findes overordnet 5 typer kaffemaskiner: kaffemaskine med filter, semiautomatisk espressomaskine, automatisk espressomaskine, fuldautomatisk espressomaskine og kapselkaffemaskine. Dernæst bør du overveje ting som funktioner, størrelse, brugervenlighed og pris.


Disse testkilder har vi anvendt i artiklen:

Expertreviews 🇬🇧testkilder
Dette britiske testsite udfører uafhængige tests af en bred vifte af elektroniske produkter til hjemmet. Det tæller blandt andet fjernsyn, computere, mobiltelefoner og kameraer men også tests af køkkenprodukter som kaffemaskiner. Her er der tale om en test af Smarter Coffee WiFi kaffemaskine, hvor eksperterne har set nærmere på kvalitet af kaffen, brugervenlighed og anvendelighed. Læs mere her. 


Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Det danske forbrugerråd udfører grundige tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om to tests: en af 31 kaffemaskiner og en af 36 espressomaskiner.

Du kan læse mere om testene her og her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene. 


Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧
Dette britiske site både tester og skriver om forskellige produkter, der har med hus og have at gøre. Der er ikke tale om en egentlig test af et stort antal produkter samtidig, men sitet har løbende testet et udvalg af kaffemaskiner og espressomaskiner. Her er der tale om en test af DeLonghi Prima Donna Elite. Her får produkterne så karakterer på en skala op til 100 for at afgøre, hvor gode de er. Læs mere her.


Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på to tests af henholdsvis 47 kaffemaskiner og 31 espressomaskiner.

Du kan læse mere om testene her og her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


The Evening Standard 🇬🇧
Denne London-baserede daglige tabloidavis har et oplag på 600.000 eksemplarer, og avisen skriver både om nyhedsstof, sport, underholdning og forbrugerstof. Her er der tale en test af kaffemaskiner. Læs mere her.


Trustedreviews.com 🇺🇸
Internationalt site som dagligt bringer detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er Delonghi Prima Donna Elite blevet testet og målt på parametre som kvalitet af kaffen, brugervenlighed, design og anvendelighed. Læs mere her.


Coffeeness.de 🇩🇪 
Coffeeness.de er en tysk webside, der beskæftiger sig med kaffe. Siden skriver om alle aspekter af kaffe, herunder også espressomaskiner og kaffemaskiner. Derfor udfører Coffeeness.de også test af forskellige maskiner – her gælder det testen af modellen Siemens EQ. 3 S300. Du kan læse hele testen her.


Frankfurter Allgemeine 🇩🇪 
Frankfurter Allgemeine Zeitung er en af de store tyske aviser, som også har et meget stort oplag uden for landets grænser. Avisen beskæftiger sig både med nyheder, sport og erhverv og har også plads til forbrugerstof. Her har Frankfurter Allgemeine derfor testet espressomaskinen Siemens EQ. 3 S300. Klik her for at læse hele den tyske test.


CoffeeTeaClub.co.uk 🇬🇧
CoffeeTeaClub.co.uk er en britisk side, der skriver om kaffe og te. Kaffe og te er hovedfokusset, men eksperterne beskæftiger sig også med tilbehør til drikkene som netop kaffemaskiner. Derfor har CoffeeTeaClub.co.uk her testet espressomaskinen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB. Læs mere om testen her.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse