Kaffemaskine med kværn test-oversigt: De bedste kaffemaskiner med kværn

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Testvinder guide: – I denne artikel undersøger vi tests af forskellige kaffemaskiner med kværn – her er tale om både traditionelle kaffemaskiner og espressomaskiner. Ud fra eksperternes vurdering i forskellige tests gennemgår vi udvalgte kaffemaskiner med kværn en for en for at finde frem til, hvad der gør hver model til et godt køb.

Til formålet har vi blandt andet set nærmere på tests skandinaviske forbrugerråd, internationale aviser, testpaneler og forbrugersider fra ind- og udland.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Hvad skal man overveje, når man køber en kaffemaskine med kværn?

Espresso- eller kaffemaskine – Når det kommer til kaffemaskiner med kværn, så kan du vælge mellem den traditionelle kaffemaskine eller en espressomaskine. Espressomaskiner eller ‘bean-to-cup’-maskiner er normalt lidt dyrere, da de kan opvarme og skumme din mælk og har andre ekstra funktioner. Derfor anbefaler vi espressomaskiner til folk, der gerne vil kunne lave forskellige slags kaffe – fx cafe latte, espresso, osv.

Espressomaskiner laver typisk kun en eller to kopper kaffe ad gangen. Almindelige kaffemaskiner med drupfilter er et godt valg til dem, der nyder en almindelig sort kop kaffe. Kaffemaskiner har en kande, hvor kaffen drypper ned i, når den er færdigbrygget, hvilket gør den til et super godt valg, hvis du ønsker at lave lidt større mængder kaffe af gangen.

Kapacitet – Kapaciteten bestemmes i liter eller antal kopper. De fleste modeller spænder fra én til to liter, med et gennemsnit på omkring 1,25 liter. 1,7 liter bør være nok til en mellemstor til stor familie, da den kan brygge mellem 10 og 12 kopper kaffe, hvor en normal kop typisk svarer til 170 ml.

Hvis du typisk drikker en enkelt kop kaffe inden arbejde, eller bor alene, så er en enkelt eller to-dryps espressomaskine et oplagt valg, da den laver en til to kopper kaffe ad gangen.

Ekstra funktioner – Kaffemaskiner og espressomaskiner kommer med forskellige funktioner, som typisk kan forbedre smag, styrke eller brugervenligheden i form af en automatisk kaffekværn. Nogle espressomaskiner har mælkeskummer, hvilket er ideelt for dem, der elsker cappuccino eller cafe latte, mens andre har smart kontrol, der tillader dig at styre kaffemaskinen via en app.

Takket være den teknologiske udvikling har mange moderne espresso- og kaffemaskiner også digitale displays, som generelt er nemmere at forstå og bruge end indikatorlamper. Hvilke funktioner den espresso- eller kaffemaskine bør have er en smagssag. Men vi anbefaler dig alligevel at kigge på en kaffemaskine med kværn, da dette letter hele kaffebrygningen, samt giver dig friskkværnet bønner og dermed en super god kop kaffe.

Pris – Prisen på kaffemaskiner med kværn varierer afhængigt af dens funktioner, kapacitet og det overordnede design. De billigere kaffemaskiner med kværn starter ved ca. 1.500 kr, og kan klare de mest basale ting, som at kværne bønnerne og brygge en god sort kop kaffe. De dyreste modeller starter ved 6.000 kr og kan findes til mere end 10.000 kr for de allerbedste og største kaffemaskiner med kværn.

Disse dyre kaffemaskiner med kværn kommer med alle de nyeste funktioner og i et lækkert og holbart design. Vi mener, at den gyldne mellemvej ligger på omkring 3.000 kr, da det er her, at man får en kaffemaskine med kværn, mælkeskummer og andre fine funktioner, uden at skulle betale en formue. Vi anbefaler at du finder en kaffemaskine med kværn, hvor du kan se dig selv bruge de ekstra funktioner ofte, uden at du skal sprænge banken.

Kunde- og ekspertanmeldelser – Når du læser anmeldelser på et produkt, så kan du blive klogere på, om det er noget for dig. Ekspertanmeldelser er gode til at give dig et indblik i de tekniske detaljer, som gør det lettere at sammenligne specifikationerne med andre konkurrerende produkter.

Kundeanmeldelser vil for det meste afspejle kundernes tilfredshed, efter at de har købt og begyndt at bruge produktet. Vi anbefaler at kigge efter både kundernes og eksperternes kommentarer og vurderinger for at få et komplet billede af, hvad du køber. Derfor har vi inkluderet begge dele i vores oversigt over de bedste kaffemaskiner med kværn på markedet lige nu.

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


AIVIQ Grind ‘N Brew Automatisk Kaffemaskine med Kværn – AGC-201

Bedst til prisen

AIVIQ kaffemaskine med kværn er et oplagt for dig, der leder efter en stilfuld kaffemaskine med kværn til en rimelig pris. Med denne kaffemaskine med kværn får du nemlig friskmalet kaffebønner til din morgenkaffe, og så er den super let at betjene grundet dens LCD-display og drejeknap.

 • Ekstern vandstandsindikator
 • LCD-skærm med drejeknap
 • Vejer kun 4,3 kg

Anmeldelse: Produktanalyse af AIVIQ Grind ‘N Brew Automatisk Kaffemaskine med Kværn – AGC-201

Unik og brugervenlig LCD-skærm
Hvis du er på udkig efter en kaffemaskine med kværn, bør du overveje AIVIQ Grind ‘N Brew. Kaffemaskinen har alle de funktioner, du har brug for til at lave en god kop kaffe, herunder en LCD-skærm, der viser tid, styrke og antal kopper brygget. Denne model har et brugervenligt udvalg af knapper, der giver dig mulighed for at brygge, male, styre styrken og antal kopper, samt indstille en timer. 

Op til 10 kopper kaffe
Du kan også let fylde denne kaffemaskine, da der er en ekstern vandstandsindikator. Med en vægt på kun 4,3 kg er den desuden let at flytte, når det er nødvendigt. Og hvis du vil lave kaffe til en masse mennesker, kan maskinen brygge op til 10 kopper ad gangen takket være en kapacitet på 1,5 liter.

Kande af høj kvalitet
Kaffemaskinens kande er lavet af en bestemt type glas, kaldet borosilikatglas. Det kan modstå varmechok og høje temperaturer, mens det er let og har en høj isolationsevne. Hver morgen kan du let og enkelt nyde en friskbrygget kop kaffe med friskmalet bønner takket være denne kaffemaskine med kværn, hvor du blot skal trykke på en enkelt knap for at sætte den igang. Desuden så kommer den med et udskifteligt vandfilter, hvilket er med til at sikre kvaliteten.

Fordele

 • Holdbar konstruktion i rustfrit stål
 • Nem at bruge
 • Brugervenligt layout
 • Giver dig mulighed for at vælge tid, styrke og mængde
Ulemper

 • Lidt højt design

Forbrugsguiden’s vurdering

Denne kaffemaskine med kværn har en holdbar konstruktion i rustfrit stål, og den er nem at bruge. Den eneste potentiele ulempe er, at den er relativt høj, hvilket kan blive et problem, hvis du har lave kkkenskabe. Sørg for at tjek, om du har 39,3 cm plads i højden på dit køkkenbord, inden du køber. Sammenlignet med lignende kaffemaskiner på markedet får man virkelig noget for pengene, hvis man køber AIVIQ kaffemaskinen med kværn. Den har alle de nødvendige funktioner, der lader dig lave en god kop kaffe uden at skulle betale en formue, hvilket er grunden til, at vi mener, at dette er den bedste kaffemaskine med kværn til prisen. 

Specifikationer
 Effekt: 900 W
Kapacitet i bønnebeholder: 200 g
Vandbeholder: 1,5 L
Vægt: 4,3 kg
Længde: 27,7 cm
Bredde: 20,7 cm
Højde: 39,3 cm


Sage Barista Pro – kaffemaskine med kværn og doseringskontrol

Høj værdi for pengene

✅ 5/5 stjerner hos testmagasinet expertreviews.com
✅ 4,8/5 stjerner hos pricerunner.dk
✅ 4,5/5 stjerner hos testmagasinet trustedreviews.com
✅ 80/100 rating hos det britiske magasin goodhousekeeping.com

Sage-The-Barista-Pro

 

Med denne Sage Barista Pro espressomaskine får du den perfekte kop kaffe lavet på baristaniveua. Derudover får du med denne espressomaskine også lækker og smagspirrende kaffe inde for få sekunder, da der i denne espressomaskine er integreret kaffekværn. Dette holder kaffen frisk og fyldt med smag og aroma.

Om opsætningen af Sage Barista Pro espressomaskinen skriver webstedet trustedreviews.com blandt andet: ”Opsætningen er super let. Fjern blot kaffemaskinen fra emballagen, og sæt bønneholderen, drypbakken og vandtanken i deres tildelte områder. Derfra tændes Barista Pro og følger et par kommandoer, der vises på maskinens LCD-skærm foran. Alt i alt har du den klar til at lave kaffe på mindre end fem minutter”. Dette er altså en espressomaskine, som er enormt let at bruge. 

Om denne espressomaskine
Ønsker du en kaffemaskine, der kan brygge det lækreste kaffe, men som samtidig ser tiltrækkende og elegant ud på dit køkkenbord? Så er denne Sage Barista Pro espressomaskine lige noget for dig. Denne espressomaskine har integreret kaffekværn, som sørger for den ideelle mængde kaffe for den bedste smag og konsistens. Derudover indeholder espressomaskinen fra Sage også den smarte opvarmningsteknologi ”Thermojet”. Denne opvarmningsteknologi sørger for at kaffen er klar til at blive brygget inden for tre sekunder. Du skal altså ikke vente længe på, at du har den perfekte kop kaffe i hånden. 

Sage Barista Pro vs. Markedet
En af fordelene ved lige netop denne Barisa Pro espressomaskine fra Sage er, at den på fronten har en smart LCD-skærm. Denne LCD-skærm gør, at du nemt og hurtigt kan indstille din ønskede dosering, alt efter om du ønsker en velsmagende kaffe latte, en kop almindelig, sort filterkaffe eller måske en lækker espresso.

I forhold til mange andre espressomaskiner på markedet, har denne espressomaskine også en fin mælkedyse, der giver dig mulighed for at skabe den flotteste latte art. Her kan du slå dig løs med dine kreative evner og lave både motiver og skrift på din kaffe. 

Fordele

 • Indbygget kværn og doseringskontrol
 • armer hurtigt op for effektivitet
 • Laver et udsøgt mælkeskum
Ulemper

 • Malings-timeren har ingen finkontrol
 • Er blandt de dyrere modeller på markedet.

Udvalgte specifikationer:
☕ Mærke: Sage
☕ Espressomaskine type: automatisk
☕ Effekt: 1680 W
☕ Pumpertryk: 9 bar
☕ Materiale: rustfrit stål
☕ Farve: stål


Siemens EQ.9 Plus Connect s500 – støjsvag kaffemaskine med kværn

Bedste premium valg

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
73 ud af 100 point hos Englands største testmagasin Which.co.uk
4.3 ud af 5 stjerner hos det tyske testmagasin Chip.de
Anbefalet af de tyske kaffeeksperter hos Coffeeness.de
Siemens EQ.9 Plus Connect s500

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 er blevet testet og anmeldt af eksperterne Råd & Rön, Which.co.uk, Chip.de og Coffeeness.de.

Alle eksperter giver kaffemaskinen en høj score, da de er glade for dens mange funktioner og fremragende kaffe. De nævner dog også et par minusser, hvor de især ser prisen som værende en ulempe.

Lydsvag maskine med velsmagende kaffe, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Coffeeness.de er Siemens EQ.9 Plus Connect s500 en ”holdbar og pålidelig kaffemaskine”, hvorfor de mener, at det er en af ”de bedste modeller på markedet”. De forklarer dog, at rengøringen er ”en smule besværlig”, hvilket trækker en smule ned.

Eksperterne fra Chip.de er enige i dette og hæfter sig ydermere ved, at Siemens EQ.9 Plus Connect s500 brygger ”en fantastisk og velsmagende kaffe” uden ”at larme særlig meget”. De skriver dog også, at man bør være opmærksom på prisen, da den er temmelig dyr. 

Bryg kaffe med et enkelt tryk

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 er en fuldautomatisk espressomaskine, hvorfor den klarer hele bryggeprocessen automatisk. Man brygger kaffe med et enkelt tryk, og kan tilpasse kaffen efter ens ønsker og behov.

Det er ydermere muligt at brygge flere forskellige typer af kaffe både med og uden mælk, da den er forsynet med en mælkeskummer. Ønsker man at brygge to kopper kaffe på én gang, er der ligeledes mulighed for det.

Selve vandbeholderen er aftagelig og rummer op til 2,3 liter vand, hvor bønneholderen har en kapacitet på 290 gram kaffebønner.

Flere praktiske funktioner

Med Siemens EQ.9 Plus Connect s500 får man en kaffemaskine med en kværn, hvor man selv kan justere bønnernes malingsgrad. Selve rengøringen og betjeningen er både nem og brugervenlig, da rengøringen foregår automatisk, mens betjeningen sker manuelt på maskinen eller via en app.

Sidst men ikke mindst kommer Siemens EQ.9 Plus Connect s500 med en autosluk-funktion, så den automatisk slukker efter en periode med inaktivitet. Man kan ligeledes tilføje sine egne personlige kaffeindstillinger på menuen, så man nemt kan finde frem til de kaffevarianter, man oftest brygger. 

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 måler 47 cm (h), 29,9 cm (b), 39,2 cm (d) og vejer 11,254 kilo.

Fordele

 • Nem at bruge
 • Har et meget elegant design
 • Meget støjsvag
Ulemper

 • Appen er en smule overflødig
 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Her kan du se en præsentationsvideo af Siemens EQ.9 serien. Videoen er produceret af Siemens Home International:


Melitta AromaFresh kaffemaskine med kværn – maskine med justerbar opvarmningstid

Bedste budgetvalg

✅ Topmodel fra Melitta

Melitta AromaFresh

 

Modellen Melitta kaffemaskine med kværn AromaFresh har endnu ikke været medtaget i eksperttest. Vi har alligevel valgt at tage modellen med, idet modellen er en god og solid kaffemaskine med mange funktioner, som vil passe til de fleste kaffe-behov. Der er tale om en traditionel kaffemaskine til hele bønner med en integreret kaffekværn for en bredere brug.

Altid frisk kaffe

Eftersom Melitta AromaFresh har en indbygget kaffekværn, er det let altid at få helt frisk kaffe. Ved kun at male de bønner man skal bruge, holder kaffen sig frisk længere, og det giver også en langt mere intens kaffe og bibeholder bønnernes unikke aromaer og karakteristika. Modellen kan brygge omkring ti kopper kaffe ad gangen med en vandbeholder med en kapacitet på 1,25 liter. Det er ikke den største kapacitet på markedet, men til gengæld tager det kun ni minutter at brygge kaffen. At kaffebønnerne ikke ligger og opbevares i kaffekværnen længe øger også friskheden.

Vælg selv styrken

Melitta AromaFresh er skabt til det formål at gøre kaffen så tilpasset til de individuelle behov som muligt. Kaffekværnen søger for, at man kan kværne de bønner, man bedst kan lide, og eftersom der findes en justerbar styrke-funktion, så kan man selv vælge intensiteten (grov, mellem og fin) og nyde kaffen, som man foretrækker den. Bønnebeholderens kapacitet er på 180 gram bønner. For yderligere at kunne tilpasse Melitta AromaFresh til de individuelle behov, findes der en timer på modellen, som gør, at man kan programmere og indstille maskinen til at starte brygningen, så det passer til, hvornår man for eksempel står op.

Hold kaffen varm

En anden smart funktion på Melitta AromaFresh er modellens holde-varm-funktion. Når man ikke at drikke al kaffen med det samme, kan man holde kaffen varm i 20, 40 eller 60 minutter, og herefter vil maskinen selv slukke. Der er også tænkt på rengøringen fra producentens side, for Melitta AromaFresh har en tre-i-en-funktion, der beskytter mod kalkophobning, som kan give kaffen en uheldig bismag. Dette inkluderer et programmerbart niveau af vandets hårdhed, kalcificeringsdisplay og et afkalkningsprogram. Dette sikrer også en længere levetid samt bedre og mere stabil drift og den bedst mulige tilberedning af kaffen

Melitta kaffemaskine med kværn AromaFresh måler 47,8 cm (h), 30,5 cm (b), 29,5 cm (d) og vejer 5,2 kilo.

Fordele

 • Oplyst display
 • Justerbar opvarmningstid
 • Omfattende beskyttelse mod forkalkning
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen
 • Permanent installeret vandbeholder

DeLonghi Magnifica S (ECAM21.117.B) – Alsidig espressomaskine med kværn

Udvalgt af Forbrugsguiden

✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

DeLonghi Magnifica 5


Modellen DeLonghi Magnifica S er ikke blevet testet af eksperter, men en lignende model, DeLonghi Magnifica, er blevet testet og kåret som topscorer i uvildige forbrugermagasiner. Vi har alligevel medtaget DeLonghi Magnifica S i vores artikel, da modellen har mange af de samme funktioner og den samme høje kvalitet, og så er det en utrolig alsidig espressomaskine med mange indstillinger.

Til både hele og formalede bønner

DeLonghi Magnifica S er en meget kraftig og effektiv espressomaskine, som nok koster noget mere end de traditionelle kaffemaskiner, men til gengæld er modellen utrolig alsidig, og det er muligt at få sin kaffe helt, som man ønsker. Brug enten den medfølgende kaffekværn til at male bønnerne eller brug formalede bønner, hvis det skal gå hurtigt. Det er muligt både at brygge en eller to kopper ad gangen, som er normalen for en espressomaskine, og få kaffen præcis som man ønsker det, da DeLonghi Magnifica S kan brygge ved tre forskellige temperaturer, som passer til forskellige kaffetyper.

13 forskellige muligheder i kværnen

DeLonghi Magnifica S har udover de tre forskellige temperaturer hele 13 forskellige indstillinger i kaffekværnen – det betyder, at man kan male sine bønner helt, som man foretrækker dem, således at aromaen både kan blive mild og kraftig. Som en bonus justerer maskinen selv vand- og kaffemængden. Vandbeholderen er stor og kan rumme 1,8 liter, og kaffebønnebeholderen kan indeholde 250 gram bønner.

Multi-maskine

DeLonghi Magnifica S er et sandt multiprodukt, og der følger også en manuel mælkeskummer med modellen. Med mælkeskummeren kan man være sin egen barista og skumme cremet mælk til kaffen. Der kan ofte være en del rengøring forbundet med en så stor maskine med så mange funktioner, og derfor er DeLonghi Magnifica S udstyret med et automatisk rengørings- og afkalkningsprogram, som klarer rengøringen. Selv om modellen kan så mange ting, så fylder den ikke ret meget, for designet er kompakt men flot – derfor vil DeLonghi Magnifica S også passe ind i mindre køkkener, hvor pladsen er trang.

DeLonghi Magnifica S måler 35,1 cm (h), 23,8 cm (b), 43 cm (d).

Fordele

 • To-linje display med ikoner
 • Justerbar kaffedispenser
 • Justerbar temperatur
 • Nem at rengøre.
Ulemper

 • Mælkeskum til cappuccinoer skal laves manuelt
 • Højt støjniveau.

Nedenfor kan du se en præsentation af DeLonghi Magnifica S fra forhandleren Whiteaway: 


Gaggia Classic – Brugervenlig espressomaskine

Udvalgt af Forbrugsguiden

5/5 rating hos testmagasinet expertreviews.com
4,5/5 rating hos siden homegrounds.com
4,7/5 bruger rating hos amazon.com
5/5 bruger rating hos kitchenone.dk

Gaggia-Classic-Pro

.

Gaggia Classic Espressomaskinen producerer lækkert kaffe i topkvalitet. Den er nem at navigere og bruge, da den betjenes ved de tre knapper, der sidder på fronten af maskinen. Dette er altså ikke til at tage fejl af, og der skal rigtigt meget til, for du at du får lavet en dårlig kop kaffe. Udover at lave exceptionel god kaffe, har denne Gaggia Classic espressomaskine også et lækkert og stilrent design, der gør, at den vil passe ind i det meste køkken interiør. Den anerkendte danske køkkenudstyrs forhandler Kitchenone.dk giver den 5/5 stjerner. Derudover er denne espressomaskine også enormt populær på webstedet homegrounds.com. Om espressomaskinen skriver de blandt andet: ”Classic Pro er en bemærkelsesværdig dygtig espressomaskine på indgangsniveau. Mens mange espressomaskiner til denne pris kommer med mindre portafilter, kommer Gaggia med en 58 mm filterkurv i kommerciel størrelse. Branchestandardstørrelse er et plus, så du nemt kan anvende de metoder, du lærer på Gaggia, til andre kommercielle espressomaskiner”. Denne espressomaskine er altså klart pengene værd. 

Om denne espressomaskine
Denne Gaggia Classic espressomaskine er super let at betjene, da den kun har 3 pæne knapper på fronten af maskinen. Dette giver også espressomaskinen et elegant og stilrent design, som gør, at den kan passe ind stort set alle steder i hjemmet. Den ser for eksempel rigtigt godt ud på køkkenbordet som en del af indretningen. 

Gaggia Classic Espressomaskine vs. Markedet
I forhold til mange andre espressomaskiner på markedet, skal du med Gaggia Classic espressomaskine ikke gå på kompromis med hverken kaffe i topkvalitet eller lav pris. Her får alt i én. 

Derudover har denne espressomaskine også en 3-vejs ventil, der synker trykket i holderen, når du brygger en lækker kop kaffe. Dette sikrer, at der ikke sætter sig gamle, brugte kafferester i espressomaskinen, der kan gøre din kaffe dårlig og usmagelig. Det er altså bare med få fat på denne espressomaskine fra Gaggia Classic! 

Fordele

 • Er lavet en god kvalitet
 • Tilstrækkelig vandbeholder
 • Laver meget god kaffe
 • Er relativ nem at bruge.
Ulemper

 • Har et lidt højt støjniveau
 • Større kopper passer ikke ind i maskinen.

Udvalgte specifikationer:
☕ Mærke: Gaggia
☕ Espressomaskine type: automatisk
☕ Kophøjde: max 8 cm
☕ Materiale: ABS og rustfrit stål
☕ Farve: blankt stål
☕ Højde: 38 cm
☕ Bredde: 23 cm
☕ Dybde: 24 cm
☕ Vægt: 7,3 kg


DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS – Smart tilhørende app

Udvalgt af Forbrugsguiden

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön
✅ 4 stjerner ud af 5 hos Trustedreviews.com
✅ Anbefalet hos britiske Goodhousekeeping.co.uk

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

 

Modellen DeLonghi PrimaDonna Elite har været testet af både det svenske forbrugerråd Råd & Rön med også af testsitene Trustedreviews.com og Goodhousekeeping.co.uk, og der er meget bred enighed om, at DeLonghi PrimaDonna Elite er en nærmest storslået espressomaskine, som har et væld af muligheder. Et af de eneste minusser er prisen, som dog også er meget høj – derfor vil DeLonghi PrimaDonna Elite været et oplagt valg til den kræsne kaffe-entusiast, som går utrolig meget op i kaffen.

Stor model som kan styres via telefonen

Det første, eksperterne lægger mærke til ved DeLonghi PrimaDonna Elite, er den store størrelse, der ikke er beregnet til små køkkener med pladsproblemer. DeLonghi PrimaDonna Elite er også skabt til at stå fremme og pryde på køkkenbordet, og udseendet er strømlinet og rent. Forrest sidder kontrolpanelet, som er en LCD-skærm med touch, hvor man indstiller sin brygning. Ydermere er DeLonghi PrimaDonna Elite en stærk, moderne model, som kan styres med en smartphone via Bluetooth og DeLonghi Coffee Link App’en.

Bred variation

DeLonghi PrimaDonna Elites primære funktion er at brygge espresso og cappuccinoer. Der er inkluderet en kaffekværn og mælkeskummer, således at alle komponenterne til at brygge den slags kaffe, man ellers kun får på en kaffebar, er til stede på DeLonghi PrimaDonna Elite. Eksperterne har prøvesmagt mange forskellige varianter – de nævner, at der er flere hundrede muligheder – som inkluderer en rig espresso med stærk creme og godt mælkeskum, og hver gang leverer DeLonghi PrimaDonna Elite en veltilberedt kaffe, der hverken er brygget ved en for høj eller lav temperatur.

Lav din egen kaffe

DeLonghi PrimaDonna Elite er for alle typer af kaffe-elskere – og også børnene vil få glæde af modellen, idet den har et specialprogram til varm chokolade. Hvis man godt kan lide at lege barista og mikse forskellige typer af kaffe sammen, så bliver det endnu sjovere på DeLonghi PrimaDonna Elite, hvor man udover at kunne justere temperatur, aroma og mængde, kan kreere sin egen kaffe, navngive den og gemme den, så man let kan brygge den samme type næste gang.

Eksperterne konkluderer, at DeLonghi PrimaDonna Elite er en uovertruffen espressomaskine, som yderligere er brugervenlig, for maskinen indikerer selv, når vandbeholderen er tom, når der skal tilføres nye bønner, og når maskinen skal rengøres. Man kan brygge to kopper kaffe ad gangen på DeLonghi PrimaDonna Elite, og modellen har yderligere både timer og auto-sluk-funktion.

DeLonghi PrimaDonna Elite måler 47 cm (h), 26 cm (b), 37 cm (d) og vejer 12,4 kilo.

Fordele

 • Automatisk mælkeskummer
 • Aftagelige termisk mælkebeholder
 • Velegnet til kaffepulver og bønner
 • Styres igennem det store touchskærm display og den tilhørende app til din smartphone.
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen
 • Drypbakken til vand skal tømmes ofte.

Nedenfor kan du se, hvordan du laver en cappuccino med DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS:


Sage Bambino Plus – Enkel, men effektiv espressomaskine

Udvalgt af Forbrugsguiden

Anbefalet med 4/5 stjerner hos testmagasinet expertreviews.com
4,6/5 stjerner af kundeanmeldelser hos pricerunner.dk
71/100 hos det britiske magasin goodhousekeeping.com
4,7/5 stjerner af kundeanmeldelser hos amazon.co.uk.

Sage The Bambino Plus

 

Denne Bambino Plus Espressomaskine fra mærket Sage er lige noget for dig, som ønsker kaffe af topkvalitet, uden at skulle tage på cafe eller restaurant. Med denne espressomaskine kræver det blot få sekunder, og så har du din favorit kaffe klar. Du behøver blot at trykke på nogle knapper, og resten ordner den smarte maskine helt selv.

Denne espressomaskine er blandt andet blevet enormt rost hos goodhousekeeping.com. Om Bambino Plus espressomaskinen skriver de for eksempel: ”Sage Bambino plus en en kaffemaskine med et attraktivt og slankt udseende. Vi elskede den automatiserede dampstav, der ikke kræver yderligere færdigheder eller viden om, hvordan den bruges. Knapperne er interaktive, nemme at bruge og klare”. Udover de positive ord om espressomaskinen giver goodhousekeeping.com også espressomaskinen en rating på 71/100. 

Udvalgte specifikationer:
☕ Mærke: Sage
☕ Type: espressomaskine
☕ Filter: ClaroSwiss vandfilter
☕ Materiale: Rustfrit stål
☕ Farve: sort
☕ Vægt: 8 kg
☕ Højde: 31 cm
☕ Bredde: 19,5 cm
☕ Dybde: 32 cm

Om denne espressomaskine
Ved køb af denne flotte espressomaskine af mærket Bambino Plus får du ikke kun smagfuld og lækker kaffe, men du får ovenikøbet også en effektiv espressomaskine i et kompakt og klassisk design. Her betaler du ikke kun for kaffen, men også for oplevelsen. Bambino Plus espressomaskinen er ikke særligt stor, og den er derfor god, hvis du ønsker at gemme den lidt væk i dit hjem. Det enkelte, sølvfarvede design gør dog, at de fleste forbrugere vælger at lade den stå ude som en del af indretningen i køkkenet. 

Der er ingen grimme farver eller detajler, der bryder det stilrene design. Der er kun få knapper på fronten af maskinen, der gør, at du let kan styre og navigere den. 

Sage Bambino Plus vs. Markedet  

For at opnå den helt perfekte kop kaffe, er det vigtigt, at der er styr på temperaturerne. I forhold til mange andre espressomaskiner på markedet, har denne Bambino Plus espressomaskine en super præcis temperaturstyring. På denne espressomaskine sikres den optimale bryggetemperatur via PID-kontrol. PID-kontrol er en digital temperaturstyring, der holder konstant øje med vandtemperaturen, så der ikke opstår udsving. Det er altså bare med at få fingrene i denne Bambino Plus espressomaskine fra Sage! 

Fordele

 • Hurtig opvarmning på 3 sekunder
 • Brugervenlig model,Mulighed for at brygge 2 kopper kaffe pr. bryg
 • Udstyret med en mælkeskummer
 • 2 års garanti
Ulemper

 • Nogle bruger synes ikke, at kaffen bliver varm nok
 • Drypper til tider ved siden af koppen.

DeLonghi ECAM 350.15 – Genial memory-funktion

Udvalgt af Forbrugsguiden

✅ Topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

DeLonghi ECAM 350.15

 

Det svenske forbrugerråd har testet 31 espressomaskiner – herunder modellen DeLonghi ECAM 350.15. Blandt de mange modeller noterer eksperterne, at DeLonghi ECAM 350.15 er en rigtig god espressomaskine, og derfor placeres modellen i toppen af testen.

Fuldautomatisk espressomaskine

En fuldautomatisk espressomaskine er et godt valg til den bevidste forbruger, som foretrækker, at maskinen klarer arbejdet. DeLonghi ECAM 350.15 er netop fuldautomatisk og sørger for, at forbrugeren altid får den type kaffe, som han eller hun foretrækker. Derfor er modellen udstyret med en Memory-funktion, så de sidste indstillinger huskes. Letheden er en af DeLonghi ECAM 350.15s store fordele, for med få tryk på kontrolpanelet, der er placeret på fronten, kan man få den type kaffe, man foretrækker.

Med kværn og mælkeskummer

For at kunne klare opgaven som en ægte barista er DeLonghi ECAM 350.15 udstyret med både kaffekværn og mælkeskummer. Kværnen er designet til at kunne male bønnerne så grove eller fine, som man foretrækker dem, og det er muligt at få kaffen så stærk eller mild, som man ønsker. Kværnen er designet til mindst muligt spild og sørger for, at bønnerne altid er friskmalede, og der kan være 200 gram bønner i bønnebeholderen. Mælkeskummeren medfølger for at lave velsmagende mælkeskum til kombinerede kaffe-/mælke-drikke som cappuccino, og skummet bliver både fløjlsblødt og højt.

Sørger for sig selv

DeLonghi ECAM 350.15 er som nævnt en fuldautomatisk kaffemaskine til hele bønner, og modellen er rigtig god til at passe på sig selv. Derfor har den både en auto-sluk-funktion, der gør, at den automatisk slukker et stykke tid efter brug, og herudover er modellen udstyret med en automatisk skyllefunktion, der renser maskinen for gammel kaffe og gammel mælk, som ellers både kan være uhygiejnisk og give den næste kop kaffe en dårlig smag.

DeLonghi ECAM 350.15 måler 34,8 cm (h), 23,6 cm (b), 42,9 cm (d).

Fordele

 • Programmerbar funktion
 • Har Crema mæleskummer-system med vario kontrolskive
 • Har “long coffee”-funktion til at lave den traditionelle morgenkaffe
 • Varmvandsfunktion til tilberedning af te.
Ulemper

 • Rengøring og udskiftning af filteret tager lang tid
 • Forbruger meget vand hver gang maskinen tændes/slukkes.

Nedenfor kan du se en præsentation af DeLonghi ECAM 350.15:


Philips HD7766/00 – Dobbelt bønnebeholder

Udvalgt af Forbrugsguiden

✅ Brugerfavorit

PHILIPS HD7766-00 GRIND & BREW

.
Philips HD7766/00 har endnu ikke indgået i nogle officielle tests, men modellen minder rigtig meget om Philips HD7765, som er blevet kåret til topscorer hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön.

Den eneste forskel på de to modeller er, at Philips HD7766/00 har to bønnebeholdere i stedet for en – dette gør også modellen lidt dyrere, men til gengæld er det muligt at brygge kaffe fra begge beholdere samtidig. Brugerne fra sitet witeaway.com er desuden rigtig glade for modellen, som får 4,5 stjerner ud af 5.

Nok til ti kopper

Philips HD7766/00 har en stor vandbeholder, hvilket giver mulighed for at brygge flere kopper kaffe ad gangen. Modellen kan nemlig rumme 1,2 liter vand, og det svarer til omkring ti kopper kaffe. Der, hvor Philips HD7766/00 adskiller sig fra mange andre traditionelle kaffemaskiner med kværn, er, at Philips HD7766/00 har en dobbelt bønnebeholder. Det betyder i al sin enkelthed, at man frit kan indstille maskinen til at bruge bønner fra den ene, den anden eller begge beholderne til kaffebrygningen. Det giver mulighed for en større smagsbredde, og har man flere forskellige foretrukne typer bønner, så fremmes letheden også, idet man ikke behøver skifte bønner hele tiden.

Følelsen af barista-professionen

Philips HD7766/00 er en del af Philips’ nye generation af Grind & Brew-kaffemaskinerne (kværn og bryg), og denne serie er skabt for at fremme barista-følelsen derhjemme. Man kan nemlig selv kværne sine bønner med Philips HD7766/00 og bestemme, hvor fin eller grov malingsgraden skal være og vælge imellem tre styrker – mild, medium og stærk. For den højest mulige friskhed males bønnerne lige inden kaffebrygningen, hvilket giver den mest intense og smagfulde aroma. Gider man en morgen ikke selv stå for maling og valg af bønner, så er det også muligt at koble kværnen fra og bruge almindelig formalet kaffe.

Stabil model

Philips HD7766/00 har et flot design, hvor kaffekanden – som er fremstillet i glas – er en integreret del af modellens aflange facon, idet kanden stilles ind i midten af maskinen. Farverne er sølv og sort, hvilket sikrer, at modellen kan pryde på langt de fleste køkkenborde. Modellen er strømlinet og enkel både at se på og i brug, og kun få knapper gør, at det pæne design ikke brydes. For en øget stabilitet er Philips HD7766/00 udstyret med skridsikre fødder, som ikke kan ses, og kanden har et ergonomisk greb, som sørger for, at hånden griber bedre fat om håndtaget og ikke spilder de op til 1,2 liter frisklavet kaffe. Glemmer man at slukke for maskinen, så har maskinen selv en auto-sluk-funktion.

Philips HD7766/00 måler 27,7 cm (l), 21,2 cm (b), 44 cm (h) og vejer 6,2 kilo.

Fordele

 • Laver varm, aromatisk kaffe
 • Mange indstillingsmuligheder
 • Integreret kaffekværn, som kan kværne kaffebønnerne i tre forskellige størrelser
 • AromaSeal låg som holder bønnerne friske i længere tid
 • Justerbar varmefunktion 10 – 120 minutter.
Ulemper

 • Støjende kaffekværn
 • Forbruger altid alt vandet i vandbeholderen.

Melitta Barista T Smart

Testvinder

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
5 ud af 5 stjerner hos det britiske testmagasin Expertreviews.co.uk
Melitta Barista T Smart

Melitta Barista T Smart er blevet testet og anmeldt af Råd & Rön og Expertreviews.co.uk, som begge har givet kaffemaskinen en god anmeldelse.

I deres anmeldelser skriver de, at kaffemaskinen er alsidig og brygger en kaffe af høj kvalitet. De er dog ikke så begejstrede for prisen og energiforbruget.

Meget fleksibel espressomaskine, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Expertreviews.co.uk er Melitta Barista T Smart en ”meget fleksibel” og ”genial” espressomaskine, som de fleste kan få glæde af at have i hjemmet, hvis man er vild med kaffe.

De hæfter sig ydermere ved, at kaffemaskinen er ”rengøringsvenlig” og kommer med et hav af praktiske funktioner, så man nemt og hurtigt kan brygge den kop kaffe, man bedst kan lide at drikke. Til gengæld nævner eksperterne også, at den fylder forholdsvis meget og koster en del.

Bryg din favoritkaffe nemt og hurtigt

Da Melitta Barista T Smart er en fuldautomatisk espressomaskine, er der mulighed for nemt og hurtigt at brygge sin favoritkaffe med et enkelt tryk. Kaffemaskinen kan lave op til 18 forskellige kaffevarianter med og uden mælk og betjenes via en app eller manuelt på selve maskinen.

Ønsker man at justere forskellige indstillinger, er dette ligeledes muligt. Man kan selv justere alt lige fra bønnernes malingsgrad til kaffemængden og styrken. Derudover kommer Melitta Barista T Smart med en autosluk-funktion, så den slukker automatisk efter en bestemt periode med inaktivitet.

Selve bønnebeholderen har en kapacitet på 270 gram, hvor vandbeholderen rummer op til 1,8 liter vand.

Alsidig espressomaskine

Med Melitta Barista T Smart får man en alsidig kaffemaskine med en kværn, der er forsynet med flere funktioner. Det er eksempelvis muligt at brygge to kopper kaffe på samme tid takket være Double Cup-funktionen.

Samtidigt kommer Melitta Barista T Smart med My Coffee Memory, hvor man kan programmere specifikke kaffedrikke for op til i alt fire forskellige personer. Sidst men ikke mindst er det nemt at rense kaffemaskinen efter brug, da dette foregår pr. automatik.

Melitta Barista T Smart måler 37,2 cm (h), 25,9 cm (b), 46,7 cm (d) og vejer 10,4 kilo.

Fordele

 • Har 18 medfølgende kaffeopskrifter
 • Dobbelt granulatbeholder
 • Skaber en intense aroma
 • My Coffee funktion
 • Følger den italienske måde at lave kaffe på
 • Aroma System Plus
 • Skaber flot mælkeskum.
Ulemper

 • Føles meget ”plastik ”-agtig
 • Ikke lavet af kvalitets materialer
 • Vandbeholderen er meget lille.

Her kan du se en præsentationsvideo af Melitta Barista T Smart. Videoen er produceret af Melitta:


Sådan får du den bedste kop kaffe med selvkværnede bønner

Kaffe er ikke længere bare kaffe. Kaffe er en livsstil for mange mennesker, og der er for alvor gået trend i kaffedrikningen. Hører du til dem, som er kaffe-entusiaster, så læs med her om hvordan du selv kan lave den bedste kop kaffe med selvmalede bønner.

Kaffekværne og kaffemøller Kaffemoelle

Den danske avis, Søndagsavisen skriver, at først og fremmest er det vigtigt at anskaffe sig det bedste værktøj – nogle vælger en kaffekværn og andre en kaffemølle. Kaffemøllerne kan være svære at få et godt resultat på, fordi de både er mindre og maler kaffebønnerne med knive, hvor kaffekværnene kværner bønnerne. Derfor kan det være svært at styre kaffemøllerne og få det rigtige niveau af grov- og finhed. Dog består kaffemøllerne af færre dele end kaffekværnene, hvilket betyder, at rengøringen kan være lettere.

Eksperterne foretrækker dog kaffekværnene, som både maler bønnerne bedre og kan give en mere nuanceret smagsoplevelse – gå især efter en model, der både kan indstille mængden og malegraden. Dog kan rengøringen volde problemer, og det er vigtigt at få fjernet den gamle kaffe, da selv små mængder gammel kaffe kan give den nye kaffe en grim bismag.

Overvej geografi og blanding

Hvis du hører til dem, der selv elsker at stå i specialbutikkerne og vælge den ene bønne frem for den anden, så skriver fivesenses.com, at man bør overveje, hvordan man vil drikke kaffen, og desuden er det en god ide at kigge på geografien for at finde en variant, der passer til ens smagsløg.

Eksperterne skriver, at hvis man drikker sin kaffe med mælk, så er det en god ide at vælge en blandingskaffe, hvor der allerede er taget højde for, at kaffen skal passe bedst muligt sammen med den tilsatte mælk. Drikker man kaffen sort, kan man med fordel vælge en variant, der kun består af én enkelt sort, hvilket giver aromaens nuance bedre vilkår og lader dig smage aromaen langt bedre.

Hvis man leder efter lige den type kaffe, som vil passe bedst til de smagspræferencer, man har, så bør man også se lidt på bønnernes geografi. Som tommelfingerregel finder man de frugtagtige aromaer i de afrikanske kaffebønner, og særligt Kenya og Etiopien er kendt for at producere kaffebønner med noter af både vin og diverse bær.

Kaffebønner fra Syd- og Centralamerika tilbyder en mere delikat, sød og ren kaffesmag med noter af chokolade og bagværk, og frugtnuancen er mildere. Ofte fremhæves kaffe fra Brasilien og Colombia. En tredje mulighed er kaffe fra Asien, som producerer fyldige og jordagtige kaffebønner med en krydret smag.

Hvorfor vælge hele bønner frem for formalet kaffe?

Kaffemesteren.no skriver, at man kan smage en klar forskel på formalet kaffe og kaffe, som man har brygget på hele bønner, og at smagen altid vil fremstå både mere intens og nuanceret, når man selv kværner. Den mere nuancerede smag kommer fra bønnernes oprindelse og voksested, som de hele bønner bærer mere præg af end den formalede kaffe, idet de hele bønner bibeholder mere af den oprindelige smag og de naturlige olier, når de forbliver hele bønner lige indtil kværning.

Om man foretrækker formalet kaffe eller bønner er en smagssag, men selv at kværne bønnerne giver også de fordele, at man kan fjerne eventuelle dårlige eller beskadigede bønner, og man kan selv eksperimentere med smage og malingsgrader. Det afhænger også af tid, for har man travlt, kan det godt være nødvendigt blot at vælge den færdiglavede blanding. Husk at formalet kaffe har en markant kortere holdbarhed og hurtigt mister smagen – den formalede kaffe kan nemlig kun holde sig omkring en uge.

Tips til den gode kaffe

Det danske forbrugerråd Tænk skriver, at man med få tiltag kan få en bedre kop kaffe derhjemme end på kaffebarerne. Start med at brug helt frisk vand fra den kolde hane, som er med til at frigøre kaffebønnernes aroma bedre – husk også at holde kanden eller termokanden ren.

Herefter er særligt vandtemperaturen vigtig, og den generelle tommelfingerregel siger, at vandet ikke må være over 100 grader, for spilkogende vand trækker aromaen ud af kaffen. Vandtemperaturen må heller ikke være for lav, så den optimale bryggetemperatur er på 92-96 grader, og brug den optimale dosering. Det angives ofte på posen med bønnerne, men som tommelfingerregel skal man bruge 45 gram ristet kaffe til en liter vand. Brug helst et guldfilter, hvis muligt, idet papfiltre kan afgive smag.

Selv om det kan være fristende at købe et godt lager af yndlingskaffen, så er det ikke den bedste ide, for bønnerne mister hurtigt intensitet. Drik helst kaffen i løbet af et par uger efter købsdato, og opbevar kaffebønnerne i en lufttæt beholder – som alternativ kan du faktisk fryse kaffen ned, hvis du har købt for meget.


Vælg de rigtige kaffebønnerkaffebonner

Kaffebønner er ikke blot kaffebønner. Som nævnt i forrige afsnit så afgør kaffebønnens oprindelsesområde, hvordan kaffen smager – den afrikanske kaffe er frugtagtig i smagen, de Syd- og Centralamerikanske kaffebønner er renere i smagen med noter af federe aromaer, og asiatiske bønner er fyldigere og krydrede i smagen.

Whiteaway.com skriver, at også ristningen har betydning for smagen. En mørk ristning betyder, at bønnerne smager mere brændt, mens en lys ristning giver en mildere smag, hvor man bedre kan smage den enkelte bønnes karakteristiske smag.

Ristning til espresso og filter

Dog bør man ikke altid vælge de lyse ristninger – de er for eksempel ikke det bedste valg til espressomaskinen, da espressokaffe baseret på en lys ristning giver en smag, der ikke altid er velbalanceret angående syrlighed, sødme og bitterhed – her er de hårdt ristede bønner bedst. Meget mørkristede bønner kan dog give en for bitter smag. Lyse ristninger er gode til filterkaffen, idet de mørke ristninger vil give en meget kraftig smag, uden at man kan smage bønnens karakteristika.

Enkelte bønner og blandinger

Har man først drukket en fantastisk kop kaffe, vil man altid gerne vende tilbage til netop den variant – men at opnå den samme, præcise smag hver gang er svært. Det skyldes, at langt de fleste kaffer, man kan købe, er blandingsprodukter af forskellige kaffebønner fra enten Afrika, Syd- og Centralamerika eller Asien, som har hver deres karakteristika.

Ønsker man en præcis smag, kan man dog købe sig til det, for en dyrere kaffe kan sikre, at bønnerne kommer fra samme sted. Meget eksklusiv kaffe kan nogle gange komme fra den samme mark, hvor de ensartede vokseomstændigheder sørger for en helt regelmæssig smag.

Ønsker man at få det bedst mulige resultat ud af sine bønner, så kig dem efter i sømmene, inden de puttes i kværnen: Sortér dårlige og knækkede bønner fra. Det samme gælder bønner med huller, for så har der været insekter i dem og meget lyse bønner, der er umodne.

Kaffekværnen: den rette grad af grov/finhed

Whiteaway.com skriver, at selv en god bønne kan blive ødelagt af en forkert kværningsgrad. Til filterkaffen bør man male kaffebønnerne et sted i midten. Er det for groft, så løber vandet for hurtigt gennem dem og trækker ikke nok smag med, og er det for fint, så løber vandet for langsomt igennem – det giver en besk og bitter smag.

Når det gælder stempelkaffen, så bør man vælge den grove grad, så filteret ikke bliver stoppet, og til espressoen skal kaffebønnerne males fint, idet der skal brygges ved et højt tryk. Når kaffen males fint, så opstår den størst mulige modstand, hvorved det høje tryk skabes.

Man bør investere i en god kaffekværn til formålet, og har man ikke en kaffekværn, så kan man købe friskkværnet kaffe i specialbutikker.

Milde Arabica og syrlige Robusta

Beanit.se skriver desuden, at der overordnet skelnes mellem to forskellige slags kaffebønner: Arabica og Robusta, og hver af disse typer har forskellige karakteristika og kvaliteter. Ofte er det Arabica-kaffen, vi drikker.

Arabica siges at være den første art af kaffebønner, som blev dyrket, og den ligger til grund for 70-80 procent af verdens kaffeproduktion. Arabica-kaffen vokser i tropisk klima og har en mild, aromatisk og rig smag. Arabica indeholder mindre koffein end Robusta.

Robusta kan klare at blive dyrket i hårdere klimaer og højder og kan høstes flere gange om året. Robusta indeholder dobbelt så meget koffein som Arabica og koster generelt mindre og bliver ofte brugt som blandingskaffe. Robusta har en mere bitter, stærk og syrlig smag.

Koffein

Det er ikke en hemmelighed, at en kop morgenkaffe kvikker et træt hoved op – og det er koffeinen, der gør det. Koffein blev opdaget i 1819 af den tyske kemiker Friedrich Ferdinand Runge, og netop det høje koffeinindhold i kaffe har ofte både været udskældt og lovprist, og Kaffeguiden.se skriver, at koffein fungerer som et centralt-stimulerende stof, som kan give samme opkvikkende virkning som amfetamin og kokain. Netop den opkvikkende effekt er grunden til, at mange bruger kaffen som et ”opkviknings-fix” om morgenen for at vågne op eller som drik om aftenen, når man bliver nødt til at arbejde sent. Kroppen påvirkes dog også negativt på flere måder af koffeinen, og det inkluderer et forhøjet blodtryk samt forhøjet puls og kan føre til søvnløshed.


Fordele ved en god kop kaffekaffekop

Udover koffeinens påvirkning på kroppen er kaffedrikning med måde faktisk sundhedsfremmende for kroppen. Videnskab.dk skriver, at kaffe både sænker risikoen for at udvikle type 2-diabetes, Parkinsons, Alzheimers og depression, samt kaffe kan reducere risikoen for at få en blodprop eller en blødning i hjernen med ti procent – dog bør man holde igen med kaffen, hvis man lider af angst, er gravid eller har et for lavt optag af calcium i kroppen.

Det er filterkaffen, som har været testet, og konklusionen lyder, at tre-fire kopper kaffe om dagen er det optimale indtag – så drik kaffen med måde. Dette er især gode nyheder for de 86 procent af de danske mænd og 76 procent af de danske kvinder, som dagligt drikker kaffe.

Udover de ovenstående sundhedsfremmende virkninger så skriver Forskning.no, at kaffedrikkere også lever længere generelt, og også betændelsesniveauet i kroppen nedsættes på grund af kaffen. Jo ældre man bliver, jo højere bliver betændelsesniveauet generelt, og en moderat mængde kaffe nedsætter dette, idet koffein neutraliserer cellernes betændelsesstoffer.

Svenske forskere fra Ki.se fortæller ydermere, at kaffe også kan mindske risikoen for at udvikle bestemte kræftformer – der er tale om livmoderkræft, leverkræft og kræft i galdeblæren. Ydermere udsender nogle tumorer store mængder af stoffet adenosin, som belaster kroppens egne immunceller, og netop koffein har vist sig at være adenosin-hæmmende.

Kaffe har yderligere et højt indhold af antioxidanter, som er med til at beskytte kroppens celler mod skader, og derfor slutter forskerne, at mellem tre til fem kopper kaffe om dagen kan have en gavnlig effekt på kroppen.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Expertreviews 🇬🇧

Dette britiske testsite udfører uafhængige tests af en bred vifte af elektroniske produkter til hjemmet. Det tæller blandt andet fjernsyn, computere, mobiltelefoner og kameraer men også tests af køkkenprodukter som kaffemaskiner. Her er der tale om en test af Smarter Coffee WiFi kaffemaskine, hvor eksperterne har set nærmere på kvalitet af kaffen, brugervenlighed og anvendelighed. Læs mere her. 

Expertreviews.co.uk har ligeledes testet og anmeldt Melitta Barista T Smart, som de har givet 5 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Goodhousekeeping.co.uk 🇬🇧

Dette britiske site både tester og skriver om forskellige produkter, der har med hus og have at gøre. Der er ikke tale om en egentlig test af et stort antal produkter samtidig, men sitet har løbende testet et udvalg af kaffemaskiner og espressomaskiner. Her er der tale om en test af DeLonghi Prima Donna Elite. Her får produkterne så karakterer på en skala op til 100 for at afgøre, hvor gode de er. Læs mere her.


Råd & Rön 🇸🇪

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på to tests af henholdsvis 47 kaffemaskiner og 31 espressomaskiner.

Du kan læse mere om testene her og her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


The Evening Standard 🇬🇧

Denne London-baserede daglige tabloidavis har et oplag på 600.000 eksemplarer, og avisen skriver både om nyhedsstof, sport, underholdning og forbrugerstof. Her er der tale en test af kaffemaskiner. Læs mere her.


Trustedreviews.com 🇺🇸

Internationalt site som dagligt bringer detaljerede ekspertvurderinger af elektroniske forbrugerprodukter samt yderligere analyser. Her er Delonghi Prima Donna Elite blevet testet og målt på parametre som kvalitet af kaffen, brugervenlighed, design og anvendelighed. Læs mere her.


Coffeeness.de 🇩🇪

Coffeeness.de er en tysk webside, der beskæftiger sig med kaffe. Siden skriver om alle aspekter af kaffe, herunder også espressomaskiner og kaffemaskiner. Derfor udfører Coffeeness.de også test af forskellige maskiner – her gælder det testen af modellen Siemens EQ. 3 S300. Du kan læse hele testen her.

Coffeeness.de har ligeledes testet og anmeldt Siemens EQ.9 Plus Connect s500, som de har givet en anbefaling. Du kan læse hele anmeldelsen her.


Frankfurter Allgemeine 🇩🇪

Frankfurter Allgemeine Zeitung er en af de store tyske aviser, som også har et meget stort oplag uden for landets grænser. Avisen beskæftiger sig både med nyheder, sport og erhverv og har også plads til forbrugerstof. Her har Frankfurter Allgemeine derfor testet espressomaskinen Siemens EQ. 3 S300. Klik her for at læse hele den tyske test.


CoffeeTeaClub.co.uk 🇬🇧

CoffeeTeaClub.co.uk er en britisk side, der skriver om kaffe og te. Kaffe og te er hovedfokusset, men eksperterne beskæftiger sig også med tilbehør til drikkene som netop kaffemaskiner. Derfor har CoffeeTeaClub.co.uk her testet espressomaskinen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB. Læs mere om testen her.


Chip.de 🇩🇪

Det tyske testmagasin Chip.de beskæftiger sig med anmeldelser af forskellige former for forbrugerprodukter inden for elektronikkens og teknologiens verden. Her har de testet Siemens EQ.9 Plus Connect s500, som de har givet 4,3 ud af 5 stjerner. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.


Which.co.uk

Which.co.uk er Englands største testmagasin, som anmelder produkter for at hjælpe forbrugerne med at finde de bedste modeller på markedet. Her har de testet Siemens EQ.9 Plus Connect s500, som de har givet 73 ud af 100 point. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.
Læg dog mærke til at fuld adgang til testens resultater kræver et abonnement.


Andre relevante artikler

Hvis ikke du nødvendigvis har brug for en indbygget kværn, så kan du med fordel tage et kig på vores kaffemaskine testguide, hvori vi gennemgår de bedste kaffemaskiner, som ikke nødvendigvis har en indbygget kværn. Det kan være du finder lige præcis dén du leder efter.

Hvis det er noget helt andet du er ude efter til køkkenet, så har vi også testguide over japanske køkkenknive, hvori vi gennemgår de bedste og skarpeste knive og priser på flotte knive til køkkenet.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilken kaffemaskine med kværn er den bedste?

Der findes mange gode kaffemaskiner med kværn på markedet, men nogle af de bedste modeller er blandt andet Melitta Barista T Smart, Siemens EQ.9 Plus Connect s500 og Sage Barista Pro. De nævnte kaffemaskiner med kværn har scoret nogle flotte resultater i en række forskellige tests pga. deres fantastiske egenskaber.

🧐 Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en kaffemaskine med kværn?

Når du skal købe en kaffemaskine med kværn, så bør du blandt andet overveje, hvilken type kværn du ønsker, at maskinen har. Dertil bør du også tænke over, hvilke indstillinger du har brug, sådan at du har mulighed for at lave lige præcis den type kaffe, som du foretrækker.

👍 Er kaffemaskiner med kværn brugbare?

Ja, kaffemaskiner med kværn er både brugbare og super praktiske. De gør det muligt for dig at få en langt bedre smag ud ad kaffen, da olien i de kværnede bønner ikke får tid til at tørre ud. Dertil slipper du selv for at skulle have gang i kværnen.

🤔 Hvor lang tid holder kaffebønner?

Kaffebønner kan holde i lang tid, da de teknisk set ikke kan blive ”for gamle”, da de er tørrede. Dog mister kaffebønner generelt deres ”friskhed” 7-10 dage, efter de er blevet ristet. Selvom det er tilfældet, så er kaffebønnerne dog langt fra dårlige efter dette antal dage.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


AIVIQ AEM-101S

AIVIQ AEM-101S er en automatisk espressomaskine med en justerbar kværn, som kværner dine kaffebønner lige inden, den brygger din kaffe, hvilket giver dig en helt frisk kop kaffe hver gang. Maskinen har også en touchscreen, som giver dig mulighed for at tilpasse din kop kaffe efter ønske. Dette gør den til et godt valg for dem, der ønsker en moderne kaffemaskine med kværn.

 • Stor touchscreen
 • 9 typer kaffe at vælge imellem
 • Dobbelt varmelegeme

Anmeldelse: Produktanalyse af AIVIQ AEM-101S Automatisk Espresso Maskine

Professionel 19-bar-pumpe af høj kvalitet
AIVIQ AEM-101S er en automatisk espressomaskine af høj kvalitet med flere avancerede specifikationer og funktioner, der adskiller den fra konkurrerende kaffemaskiner med kværn. Denne espressomaskine leveres med et dobbelt varmelegeme, som giver stabile temperaturer ved brygning, hvilket sikrer et jævnt og ensartet resultat ved hver eneste kop kaffe. Den har også en 19-bar professionel italiensk pumpe, hvilket resulterer i perfekt espresso hver gang.

Brugervenligt display
Den automatiske one-touch-knap gør rengøring let og enkel, mens det stilfulde, sorte og matte look passer ind i enhver køkkenindretning. Derudover giver AR-funktionen dig mulighed for at se, hvordan maskinen ville se ud i dit køkken, før du køber den. Med AR (Augmented Reality) kan du via en app se, hvordan denne kaffemaskine med kværn ville se ud i dit køkken. Opsætningen af denne espressomaskine er også relativt ligetil, og med dens intuitive og smarte touch-display er det super lidt og hurtigt at lave en god kop kaffe.

Vælg mellem ni forskellige slags kaffe
Espressomaskinen har en kapacitet på 1,8 liter vand, hvilket betyder, at den kan brygge 12 kopper kaffe, før du skal fylde den igen. Med dens automatiske mælkeskummer kan du justere mængden af mælk og skum, så du får den bedste kaffe hver gang. Du kan vælge imellem ni typer kaffe og drikkevare: Espresso, Americano, Cappuccino, Latte, Macchiato, Latte Macchiato, Flat white, varm mælk og varmt vand.

Fordele

 • Justerbar kværn
 • Automatisk mælkeskummer
 • Nem rengøring
 • Minimalistisk og brugervenligt design
 • Hurtig og responsiv touchscreen
Ulemper

 • Nogle ville måske foretrække knapper fremfor touch
 • Høj pris

Forbrugsguiden’s vurdering

Denne espressomaskine med justerbar kværn bør stå øverst på listen for enhver kaffeelsker. Den har et minimalistisk og brugervenligt design, der gør den nem at betjene. Selvom den ikke har knapbetjening, men kun touchscreen, fortjener den stadig at blive betragtet som et af de bedste alternativer til en traditionel kaffemaskine med kværn. Vi anbefaler den til alle, der ønsker en kaffemaskine med kværn, som elsker en rigtig god kop kaffe og er villig til at betale lidt ekstra for det.

Specifikationer
Effekt: 1250W
Bønnebeholder kapacitet: 160 g
Vandbeholder: 1,8 L
Vægt: 13 kg
Længde: 46,3 cm
Bredde: 28,3 cm
Højde: 36,5 cm


Siemens EQ. 3 S300

 

Siemens EQ. 3 s300

.Modellen Siemens EQ. 3 S300 er blevet testet af to forskellige hold eksperter – begge fra Tyskland. Her er tale om henholdsvis den tyske kaffe-side Coffeeness.de samt den store tyske avis Frankfurter Allgemeine.

Eksperterne har testet maskinen på udvalgte parametre såsom evner inden for kaffebrygning, funktioner og håndterbarhed, og Siemens EQ. 3 S300 klarer sig rigtig godt her.
Derfor modtager modellen flotte kommentarer og høje scorer.

Fuldautomatisk model med stort set alt

Siemens EQ. 3 S300 hører til de fuldautomatiske espressomaskiner, som har virkelig mange funktioner og teknologier. Dette gør modellen til et oplagt valg for kaffe-entusiasten, der ønsker et produkt, der kan meget.

Modellen kommer først og fremmest med både kaffekværn og mælkeskummer, og det betyder, at modellen både selv kan male bønnerne og brygge kaffetyper med og uden mælk – for eksempel både espresso og cappuccino.

Herudover er modellen udstyret med det innovative varmesystem, Senso Flow, som både sikrer hurtig opvarmning samt en efterfølgende konstant temperatur.

Siemens EQ. 3 S300 hører også til de nogenlunde rummelige modeller, selv om designet er kompakt, idet vandbeholderen kan rumme 1,4 liter og bønnebeholderen 250 gram – især det sidste er højt.

Ny og forbedret kaffekværn

Siemens EQ. 3 S300 kommer med en såkaldt Ceram Drive-kaffekværn, der er fremstillet af keramik, der giver en støjsvag og slitagefri proces.

Der findes ligeledes fem forskellige indstillinger for maling i kværnen, således at man selv kan bestemme, hvor fint eller groft bønnerne skal males. Hvis man ønsker det, er det også muligt at anvende formalet kaffe.

Der er også fokus på let betjening på Siemens EQ. 3 S300, for denne model kommer med en One Touch-funktion.

Det giver en meget let bryggeproces, da man kun behøver at trykke på en enkelt knap for at få sin valgte kaffe – det gælder både, hvis man ønsker espresso eller kaffe med mælk.

Hvis man mest er til kaffetyper med mælk, så vil man opleve at få godt mælkeskum med Milk Perfect mælkeskummeren, der sørger for den helt rette temperatur og konsistens.

Eksperterne: Solid maskine med let betjening

Siemens EQ. 3 S300 er blandt andet blevet testet af den tyske kaffeside Coffeeness.de, som er meget imponerede over modellen. De tyske eksperter fremhæver, at denne maskine er meget solid, og så kommer den med flere nye tiltag.

En af disse er det nye mælkeskumnings-system, som virkelig skiller sig ud, ifølge eksperterne. Det forklares nemlig, at der findes flere valgmuligheder her, hvilket er smart, og så bliver skummet bare rigtig godt.

Eksperterne roser desuden modellen for at brygge god kaffe, og så kommer modellen i et godt og kompakt design. Dog nævner de også, at de synes, at kapaciteten er lige lille nok – især hvis man er flere i husholdningen.

Den tyske avis Frankfurter Allgemeine har også testet Siemens EQ. 3 S300, og de mener, at modellen især skiller sig ud, når det kommer til at producere mælkeskum, idet denne proces foregår smartere på denne model end de konkurrerende mærker.

Herudover roses modellen for at være slank og attraktiv at se på og generelt set producere god kaffe. Dog mener eksperterne, at der er lidt problemer med malingsgraden, idet den ”fine” indstilling stadig er noget grov.

Fordele

 • Slide-out damperen laver automatisk mælkeskum
 • Du kan vælge mellem fire forskellige specialkaffer, og du kan justere styrken af kaffen til din personlige smag
 • Keramiske kværne som ikke bliver slidt hurtigt ned, og som ikke overføre dufte eller smage til kaffen
 • SensoFlow opvarmningssystem.
Ulemper

 • Vedligeholdelse og betjening af maskinen er mere krævende sammenlignet med andre fuldautomatiske kaffemaskiner.

Siemens EQ. 3 S300 – specifikationer  
🔴 Type: Fuldautomatisk espressomaskine
🔴 Mærke: Siemens
🔴 Vandbeholders kapacitet: 1,4 liter
🔴 Bønnebeholders kapacitet: 250 gram
🔴 Med kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskumningsfunktion: Ja
🔴 Mulighed for at indstille graden af formaling: Ja
🔴 Automatisk rengøringsprogram: Ja
🔴 Højde: 37,8 centimeter
🔴 Bredde: 24,7 centimeter
🔴 Dybde: 42 centimeter
🔴 Vægt: 7,5 kilo


DeLonghi ECAM 350.75

DeLonghi ECAM 350.75 er et godt valg til den kræsne kaffedrikker, som især er glad for kaffedrikke, hvor kaffe og mælk blandes, og som ikke orker at arbejde meget selv for et godt resultat.

Fuldautomatisk espressomaskine

Eftersom DeLonghi ECAM 350.75 er en fuldautomatisk model behøver forbrugeren ikke lave ret meget selv for at få en god kop kaffe. Modellen klarer alt arbejdet, og man behøver heller ikke selv male kaffebønnerne. Dog anbefaler producenten selv, at man benytter sig af den medfølgende kaffekværn, da resultatet så bliver bedre. Det er let at benytte sig af kaffekværnen, og man kan frit indstille størrelse og styrke, som giver lige netop den smagsvariant, som passer til de individelle smagsløg. DeLonghi ECAM 350.75 tilbyder fem forskellige programmerbare kaffestyrker.

Ideel til cappuccino og latte macchiatto

DeLonghi ECAM 350.75 har også en mælkeskumningsfunktion, som er specialdesignet til kaffedrikke med mælk som cappuccino og latte macchiatto. Netop de to drikke har en smart OneTouch-funktion, der gør, at et enkelt tryk er nok til at brygge kaffen. Der medfølger en mælkekande med DeLonghi ECAM 350.75, som man sætter på maskinen direkte fra køleskabet. Mælkeskummet kan også indstilles i forhold til mængden af kaffe. Brygger man en drik med både mælk og kaffe, kan man brygge en kop ad gangen, og brygger man uden mælk, kan man brygge to kopper samtidig. Den store vandtank med en kapacitet på 1,8 liter vand sørger for, at man kan brygge mange kopper, før der igen skal påfyldes vand.

Intelligente sensorer

Netop vandbeholderen er udstyret med sensorer og en tydelig vandindikator, som viser, når det er tid til at fylde ny vand på. Herefter tager man blot vandtanken ud og fylder den igen direkte under vandhanen. Når det er tid til afkalkning, så klares dette let ved at hælde afkalkningsmiddel i vandtanken, og herefter skal man blot trykke en enkelt gang på afkalkningsknappen. For at sikre en bedre hygiejne gør DeLonghi ECAM 350.75 det også muligt at vælge et automatisk rengøringsprogram, der klarer arbejdet.

DeLonghi ECAM 350.75 måler 42,9 cm (h), 23,6 cm (b), 34,8 cm (d).

Fordele

 • Nem at betjene gennem enkel programmering
 • Skaber gode resultater
 • Kan lave flere lækre specialkaffer
 • Er meget nem at rengøre og afkalke.
Ulemper

 • Rensemekanismen forbruger meget vand, hvormed vandbeholderen ofte skal genopfyldes
 • Har et relativt højt støjniveau.

Nedenfor kan du se, hvordan du laver en cappuccino med DeLonghi ECAM 350.75:


DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB

✅ 4,6 ud af 5 stjerner hos den britiske kaffe-blog CoffeeTeaClub.co.uk

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB 

.
Espressomaskinen DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB er blevet testet af eksperterne fra den britiske kaffeblog CoffeeTeaClub.co.uk, hvor modellen er blevet undersøgt på forskellige parametre.

Eksperterne har set nærmere på modellens bryggeevner, funktioner og håndterbarhed, og herefter er der blevet givet en endelig vurdering.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB imponerer eksperterne, og derfor gives der en topscore på 4,6 ud af 5 stjerner.

Fuldautomatisk model med indbygget kværn

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB hører til de espressomaskiner, der har stort set alt til at kunne brygge forskellige typer kaffe.

Denne model er nemlig først og fremmest en fuldautomatisk maskine, hvilket betyder, at den næsten kan varetage hele bryggeprocessen selv – modellen kommer nemlig både med en kaffekværn og en mælkeskummer.

Det betyder, at kaffen brygges direkte fra bønnerne i bønnebeholderen, hvilket giver den mest mulige friske kaffe.

Aromaen holdes nemlig helt frisk, indtil bønnerne kværnes, og dette gøres i den indbyggede kaffekværn. Man kan dog også anvende formalet kaffe, hvis man ønsker det.

Medfølgende mælkeskummer

Ud over den integrerede kaffekværn så medfølger der også en mælkeskummer til DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB. Det øger alsidigheden af produktet, da man, ud over at kunne brygge espresso, nu også kan brygge kaffetyper med mælk som cappuccino. Man styrer modellen på fronten, hvor man let og hurtigt kan foretage sine valg.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB er desuden en stor model, som både har en høj kapacitet, når det gælder vandbeholder og bønnebeholder. Disse ligger på henholdsvis 1,8 liter og 250 gram, hvilket er en del.

Ud over de brugbare medfølgende dele, kommer denne maskine også med en smart Auto Sluk-funktion, således at der ikke sker noget, hvis man glemmer at slukke for maskinen efter brug, og så findes der også en smart kopvarmer.

Eksperterne: Lever fuldt op til Delonghi standard

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB er blevet testet af de britiske eksperter fra CoffeeTeaClub.co.uk, som giver modellen en høj score på 4,6 ud af 5 stjerner. Dette begrundes med, at denne model lever godt op til den standard, som Delonghi generelt har.

CoffeTeaClub.co.uk skriver nemlig, at ifølge dem er Delonghi en af sværvægterne på kaffemaskinemarkedet, som altid tilbyder effektive og robuste produkter til kaffeentusiasten – og dette leverer DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB også.

Eksperterne skriver, at denne maskine tilbyder en fantastisk alsidighed med et stort fokus på enkelthed – ligegyldigt om man ønsker en simpel espresso eller en mere speciel type kaffe, så får man det let og enkelt på denne model.

CoffeTeaClub.co.uk nævner dog også nogle ulemper ved modellen, og her synes de, at steameren er noget svær at finde ud af. Desuden er det et irritationsmoment, at man bliver nødt til at tømme drypbakken ofte.

Fordele

 • Kan lave ”Long coffee”, Varmvandsfunktion til tilberedning af te
 • Velegnet til både kaffebønner og kaffepulver
 • Tuden kan justeres mellem 8,6 cm til 14,2 cm i højden
 • Integreret konisk kværn med 13 kværnindstillinger
 • Mælkeskummeren er nem at bruge.
Ulemper

 • Gør ikke opmærksom på, når den løber tør for kaffebønner
 • Forbruger meget vand under rensning.

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.320.SB – specifikationer 
🔴 Type: Fuldautomatisk espressomaskine
🔴 Mærke: DeLonghi
🔴 Vandbeholders kapacitet: 1,8 liter
🔴 Bønnebeholders kapacitet: 250 gram
🔴 Med kaffekværn: Ja
🔴 Mælkeskumningsfunktion: Ja
🔴 Mulighed for at indstille graden af formaling: Ja
🔴 Automatisk rengøringsprogram: Ja
🔴 Højde: 35,1 centimeter
🔴 Bredde: 43 centimeter
🔴 Dybde: 23,8 centimeter
🔴 Vægt: 9 kilo

 

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme