Elkedel test-guide: De 12 bedste elkedler ifølge test og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: november 29, 2023.
Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Elkedel test-guide: De 12 bedste elkedler ifølge test og anmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Vil du hurtigt og på energibesparende vis have kogende varmt vand, er en elkedel lige sagen – hvad enten du skal bruge vandet til en omgang pasta eller til te på en kold dag. Derfor kigger vi i vores test-guide nærmere på 12 gode modeller, der alle er valgt på baggrund af anmeldelser og testresultater fra forskellige uafhængige analyser.

Først kan du læse nærmere om hvorfor, de forskellige elkedler er testvindere, og derefter finder du et afsnit med generel information samt tips til, hvordan du vælger den bedste model til netop dit behov. Afslutningsvis er der en liste med alle vores kilder og links til de tests og anmeldelser, vi har brugt.

Bemærk venligst, at vi ikke selv tester produkter, men i stedet samler resultaterne af uvildige tests.

Seneste ændring:

Vi har rykket Siemens TW86103 til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Tidligere ændringer:

27. september 2023

“Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af elkedler, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.”

8. august 2023

D. 08/08/2023 inkluderede vi to modeller fra AIVIQ i vores artikel om de bedste elkedler, og modellerne hedder henholdsvis AIVIQ Smart Premier Elkedel AWK-531 og AIVIQ Premier Elkedel AWK-221.

AWK-531 modellen har en temperaturjustering, som gør den i stand til at tilberede forskellige drikke, og kombineret med et varmeelement med 2.200 watt koger den vandet hurtigt og slukker automatisk, når den er færdig.

AWK-221 modellen er en mere enkel version af AWK-531, der er velegnet til dig, der ikke har brug for premium funktioner, men ønsker bekvemmelighed i din dagligdag.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte elkedler

Se hele tabellen

5 ting du skal overveje, før du køber elkedel

 • Kapacitet

  Elkedler har typisk en vandkapacitet på mellem 1,5-1,7 liter, hvilket er tilstrækkeligt til at koge vand til 6 til 7 kopper te (ud fra en standard kopstørrelse på 250 ml). Er dit forbrug derfor lavere end de 6-7 kopper, kan du sagtens nøjes med en mindre kedel, f.eks. med en kapacitet på omkring 0,5 til 1 liter. Til større husholdninger eller kontorbrug er en kedel med større kapacitet dog mere velegnet.

 • Hastigheds- og temperaturindstillinger

  Hastigheden for en elkedel bestemmes af dens effekt (W). De fleste modeller har en effekt på omkring 2000W, men selv en kedel med en lavere effekt, f.eks. 1500W, er tilstrækkelig til daglige opgaver som kogning af vand til te. Som tommelfingerregel tager en 1500W-kedel cirka 1 minut at koge en kop vand (250 ml).

  Modeller med højere W, omkring 3000W, kan dog koge 1,5 liter vand på 3 minutter, mens modeller med en lavere effekt (på 1000W eller mindre) kan være 5-7 minutter om at koge 1 liter vand. Effekten påvirker også prisen, hvor modeller med højere effekt ofte er dyrere. Nogle elkedler har desuden flere temperaturindstillinger, så du selv kan vælge den ønskede vandtemperatur til forskellige typer te eller specifikke behov, hvilket for nogen er ganske praktisk.

 • Materiale

  Ifølge vores research er elkedler i rustfrit stål den foretrukne og samtidig også mest holdbare løsning blandt forbrugerne. De holder nemlig bedre på varmen og afgiver dertil ikke en bismag til vandet. Fingeraftryk ses dog lettere på kedler i rustfrit stål, og så har de en lidt højere vægt sammenlignet med andre materialer. Elkedler i glas har derimod et elegant udtryk, men de kræver mere omhyggelig rengøring og er ofte dyrere. Slutteligt er budgetvenlige elkedler typisk fremstillet af plast – og selvom det er billigere, er robustheden dog væsentligt lavere.

 • Pris

  Elkedler fås i mange prisklasser, lige fra de billige til 300 kr. og op til premium-modeller til 5000 kr. De dyrere modeller tilbyder ofte ekstra funktioner som “stille kogning”, “keep warm” eller forudindstillede temperaturindstillinger, hvilket gør dem ideelle til dig, der prioriterer avanceret brug. Men hvis du bare har brug for en basismodel, der varmer vandet hurtigt, og holdbarhed ikke er det vigtigste, er en kedel i den billigere ende typisk mere end fint.

 • Bruger- og ekspertanmeldelser

  Ekspertanmeldelser giver dig indsigt i en given elkedels tekniske specifikationer, og forklarer dertil også ofte, hvordan den klarer sig i forhold til konkurrerende modeller. Modsat giver brugeranmeldelser indsigt i det daglige brug og potentielle ulemper. Netop fordi du får to forskellige perspektiver, hvis du læser begge type anmeldelser, er det vores anbefaling, at du altid tager begge slags i betragtning, inden du foretager et køb.

arrow-more

AIVIQ Smart Premier Elkedel AWK-531 - med præcis temperaturjustering

Vores favorit

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på AIVIQ Smart Premier Elkedel AWK-531:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • Præcis temperatur med NTC-sensor
 • LCD-skærm give nem tilpasning
 • BPA-fri konstruktion

Forbrugsguidens vurdering

Konklusionen på vores analyse af modellen fra AIVIQ er, at den er et førsteklasses valg for dem, der søger avanceret funktionalitet sammen med et elegant design. Herunder gør dens LCD-skærm, hurtig kogende varmeelement samt store kapacitet den til en alsidig ledsager til ethvert køkken.

Vores undersøgelser af forskellige tests bekræfter, at den automatiske slukfunktion, ledningsopbevaring og den BPA-fri konstruktion bidrager til både modellens sikkerhed og bekvemmelighed. Hertil er konstruktionen i børstet rustfrit stål en ekstra fordel, der sikrer dig både holdbarhed og et moderne design.

En potentiel ulempe ved modellen er dens større base, som betyder en tungere vægt samt at den fylder mere i køkkenet. Vi mener dog, at ulempen opvejes af elkedlens andre fordele, og herunder bidrager den større base også til modellens stabilitet.

Fordele

 • Automatisk slukkefunktion
 • Base til opbevaring af ledning
 • Moderne design i rustfrit stål
 • Hurtig kogning
 • Beskyttelse mod overophedning

Ulemper

 • Større base betyder mere vægt og at den fylder mere i køkkenet
 • Nogle vil måske finde det svært at opvarme vand på grund af valgmulighederne

Med sin unikke funktion til temperaturjustering giver modellen fra AIVIQ dig mulighed for at indstille temperaturen, så den passer præcist til flere forskellige drikkevarer, og herunder er det alt fra grøn te til kaffe og varm kakao.

Anmeldelse: Produktanalyse af AIVIQ Smart Premier Elkedel

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,7 L
 • Effekt: 2200 W
 • Materiale: Børstet rustfrit stål
 • Automatisk slukning

Et frisk bud på traditionel brygning
Modellen fra AIVIQer en opgraderet version af den AWK-221-modellen, og den er designet til at modernisere din bryggeoplevelse. Herunder kombinerer den innovative funktioner med et stilfuldt design, således at den både har en god ydeevne samt er en flot del af dit køkken.

Det, der adskiller den fra mængden, er den avancerede LCD-skærm, som gør temperaturjusteringen nem, da du kan indstille temperaturen, så du får den optimale kop te eller kaffe, og hertil behøver du heller ikke at vente for længe på dine varme drikke grundet modellens kraftige varmeelement med 2.200 watt. Kombineret med en kapacitet på 1,7 liter er modellen desuden velegnet til familier, eller når du blot har brug for flere genopfyldninger i løbet af dagen.

BEMÆRK: Der er et ekstra gebyr for levering, hvilket ved første øjekast kan virke som en lille ulempe. Vi mener dog, at den høje kvalitet og bekvemmelighed, som modellen tilbyder, opvejer udgiften. Desuden er leveringstiden værd at nævne: Hvis du bestiller inden kl. 12 på hverdage, vil din kedel ofte ankomme til din hoveddør på mindre end 24 timer.

God egenskaber og bekvem brug
AIVIQ har sørget for, at modellen har den samme automatiske slukkefunktion som sin forgænger hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om overkogning, da den slukker, når vandet er klar, og funktionen er hertil med til både at øge sikkerheden samt energieffektiviteten.

Derudover scorer modellen også højt på holdbarheden og hygiejne, og den design i børstet og rustfrit stål giver ikke blot et moderne udseende, men sikrer dig også nem rengøring samt en lang levetid. For at gøre køkkenet mere overskueligt har modellen også en base til opbevaring af ledningen, så den kan gemmes væk, og der ikke bliver rodet på køkkenbordet.

Til sidst er en yderligere fordel ved modellen dens BPA-fri konstruktion, som betyder, at varme drikke er fri for potentielt skadelige kemikalier.

Mere om AIVIQ Smart Premier Elkedel AWK-531

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,7 L
 • Effekt: 2200 W
 • Materiale: Børstet rustfrit stål
 • Automatisk slukning

Bosch TWK8613 - elkedel med temperaturvalg

Bedste overordnet elkedel

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Testvinder hos det tyske testmagasin Test.de
 • check 4,5/5 bedømmelse på TomsGuide.coim
 • check 4,3/5 Testberichte.de
 • check 4,7/5 stjerner hos Google Shopping
 • check 4,6/5 stjerner hos Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch TWK8613:

 • Fire temperaturindstillinger
 • Hold varm-funktion i op til 30 minutter
 • Fremstillet af rustfrit stål

Forbrugsguidens vurdering

Baseret på vores analyse vurderer vi, at Bosch TWK8613 er et pålideligt valg for dig, der sætter pris på stil og funktionalitet. Elkedlen udmærker sig ved sine fire temperaturindstillinger, som f.eks. giver præcision i brygningen af forskellige typer te. Samtidig er dens design elegant og moderne med en udvidet sokkel, der gør det nemt at betjene de forskellige funktioner. Vandindikatorens placering bag håndtaget kan dog være svært at aflæse under genopfyldning, men i betragtning af kedlens overordnede ydeevne og design, mener vi, at det er en lille ulempe.

TWK8613 er blandt de mest solide valg til prisen lige nu, hvilket også understøttes af dens høje placeringer i forskellige tests.

Fordele

 • 360 graders tilslutning
 • Flot design
 • Brugervenlig betjening, påfyldning og aflæsning
 • Mulighed for valg mellem flere temperaturer
 • Automatisk sluk

Ulemper

 • Vandindikatoren sidder bag håndtaget

Bosch TWK8613P skiller sig ud med sin “Keep Warm”-funktion, der holder vandet varmt i op til 30 minutter – en ekstra forlængelse fra de ellers typiske 15 til 20 minutter, man ser ved mange andre modeller. Elkedlen er perfekt for dig, der jonglerer med flere opgaver, ofte har brug for lidt ekstra tid, eller bare ønsker at det varme vand står klar, præcis når det passer dig.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bosch TWK8613

Specifikationer

 • Materiale: Plast, rustfrit stål
 • Effekt: 2400 W
 • Kapacitet: 1,5 l
 • Vægt: 1,6 kg
 • Automatisk slukning
 • Indikator lys

Flot design og brugbare ekstrafunktioner
Der er ingen tvivl om, at Bosch har brugt lidt ekstra ressourcer på designet af TWK8613, som er særdeles vellykket. En af de ting, der adskiller modellen fra de fleste andre, er selve soklen, der er en smule udvidet. Det giver plads for nem betjening af ekstrafunktionerne, altså temperaturvalget (70, 80, 90 og 100 grader). Samtidigt gør soklen, at vandet holdes varmt i længere tid.

Også sikkerheden er i top og får gode karakterer – ydertemperaturen er nemlig blevet målt rundt om kedlen under kogning, og ingen dele bliver problematisk varme. Også brugervenligheden scorer topkarakterer, lige fra betjening til påfyldning og aflæsning af vandstanden.

Modellen fås i både sort og hvid.

Hvad siger brugere og eksperterne om Bosch TWK8613?

Brugere og eksperter er enige i deres vurdering af Bosch TWK8613. Elkedlen nyder stor anerkendelse i Tyskland, hvor den scorer højt på platforme som Test.de og Testberichte.de – en tydelig afspejling elkedlens fremragende værdi for pengene.

Brugerne lægger særlig vægt på nøglefunktioner som evnen til at koge vand op til 100 grader på mindre end 1 minut og 30 sekunder, mens elkedlen har et velafbalancerede design, som gør det er nemt at hælde vandet ud.

Mere om Bosch TWK8613

Specifikationer

 • Materiale: Plast, rustfrit stål
 • Effekt: 2400 W
 • Kapacitet: 1,5 l
 • Vægt: 1,6 kg
 • Automatisk slukning
 • Indikator lys

AIVIQ Premier Elkedel AWK-221 - klassisk model med brugervenlige funktioner

Forbrugsuiden anbefaler: God til prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på AIVIQ Premier Elkedel AWK-221:

savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • 360 graders drejelig base
 • Måling af vandmængde
 • Design i høj kvalitet

Forbrugsguidens vurdering

Vi kan konkludere, at modellen fra AIVIQ kombinerer både et flot design, funktionalitet og bekvemmelighed til en fornuftig pris. Designet i børstet og rustfrit stål giver dit køkken et strejf af elegance, mens den 360-graders drejelige base gør den praktisk at bruge. Kombineret med vandmåleren og et varmeelement på 2.200 watt, der garanterer hurtig kogning, tilføjer modellen også brugervenlighed til din daglige rutine.

Det bør dog nævnes, at i modsætning til andre modeller fra AIVIQ, indebærer AWK-221-modellen ikke temperaturjusteringer, og derudover vil nogle brugere måske også mene, at ledningen er for kort. Det er dog vigtigt at huske, at modellen er en mere prisvenlig variant end andre modeller fra AIVIQ, og på trods af begrænsningerne mener vi, at dens funktionalitet, elegante design og holdbarhed gør den til et godt valg til prisen.

Fordele

 • Nem tænd/sluk-funktion
 • Indbygget ledningsopbevaring
 • Problemfri brugeroplevelse
 • Praktisk og elegant design

Ulemper

 • Ingen temperaturjusteringer
 • Ikke så lang ledning

Modellen fra AIVIQ er udviklet med fokus på bekvemmelighed og har en 360-graders drejelig base, så du nemt kan placere den på enhver base. Den er velegnet til husholdninger, hvor hvert sekund tæller om morgenen, til små kontorer, der ønsker at maksimere effektiviteten i pauserne, eller til dig, der sætter lige så stor pris på det praktiske design som på den optimale brygning.

Anmeldelse: Produktanalyse af AIVIQ Premier Elkedel - AWK-221

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,7 L
 • Effekt: 2200 W
 • Materiale: Børstet rustfrit stål
 • Automatisk slukning
 • Indikator lys

Elegant og effektiv
Modellen giver dig en blanding af design og effektivitet, og den er en mere prisvenlig udgave af AWK-221. Herunder er den designet i børstet rustfrit stål, som tilføjer et elegant udtryk til ethvert køkken og beviser, at brugbarhed og elegance nemt kan gå hånd i hånd.

Derudover fungerer dens 360-graders drejelige base også som opbevaring til ledningen, så du slipper for rod på køkkenbordet og reducerer potentielle sikkerhedsrisici.

Teknisk avanceret til hurtig og bekvem brug
Modellen fra AIVIQ besidder en række nyttige funktioner, der sikrer en problemfri oplevelse med varme drikke, og herunder er kernen til det, modellens skjulte varmeelement, som får din kedel til at koge vandet hurtigt, hvilket er en fordel til de travle morgener.

Derudover skiller modellens vandmåler sig også ud som en særlig funktion, og med et hurtigt blik, kan du vurdere vandniveauet og sikre, at du koger den rigtige mængde vand hver gang. Kombineret med en rød LED-belysning, der fungerer som en praktisk indikation af, hvornår kedlen er tændt, er det dermed særligt brugervenligt at bruge modellen.

PRO TIP: For at forlænge levetiden på din kedel og bevare den bedste smag i dine drikkevarer, bør du overveje at afkalke den regelmæssigt afhængig af vandets hårdhed og hvor ofte du bruger den.

Mere om AIVIQ Premier Elkedel AWK-221

Specifikationer

 • Kapacitet: 1,7 L
 • Effekt: 2200 W
 • Materiale: Børstet rustfrit stål
 • Automatisk slukning
 • Indikator lys

Adler AD 1295B - elkedel med mange funktioner til en lav pris

Mest værdi for pengene

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4,7/5 stjerner hos Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Adler AD 1295B:

avXperten.dk
På lager
299 kr.
savier

Find og test rabatkoder ved checkout

Savier har +9.000 rabatkoder og tilføjer den bedste ved checkout
 • LCD-display, hvor du nemt kan indstille temperaturen
 • Praktisk kalkfilter, der gør rengøringen nem
 • Justerbar temperatur fra 40 - 100 grader

Forbrugsguidens vurdering

Adler AD 1295B er perfekt til dig, der gerne vil have meget for pengene. En af modellens store fordele er temperaturkontrollen, som gør, at du kan få te med én specifik temperatur, der passer perfekt til netop den slags te.

Vi anbefaler også elkedlen, fordi den har en praktisk hold-varm funktion. Vi kan dertil også fremhæve, at auto-sluk funktionen er en god sikkerheds feature – kedlen slukker nemlig selv efter lidt tid, den ikke har været brugt. På trods af de mange gode plusser ved AD 1295B skal det dog bemærkes, at du ikke kan slukke for start/stop-signalet, som afgiver et bip.

Fordele

 • Temperaturkontrol
 • Hold-varm funktion
 • Auto-sluk
 • Justerbar temperatur mellem 40 og 100 grader

Ulemper

 • Signalet ved start og stop kan ikke slukkes

Adler AD 1295B er det ideelle valg til dig, der gerne vil have en elkedel med mange moderne funktioner til en lav pris – blandt andet et indbygget LCD-display på fronten, hvor du selv kan indstille temperaturen. Du kan vælge mellem 40 og 100 grader.

De forskellige varmeindstillinger afhænger for eksempel af den te, du drikker, og om du vil nyde andre drikke. En anden smart funktion er det indbyggede kalkfilter, der samler alle partikler op, så rengøringen forbliver nem. Adler AD 1295B byder ligeledes på et smart signal, der med et bip indikerer både start og stop.

Anmeldelse: Produktanalyse af Adler AD 1295B

Specifikationer

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Effekt: 2200 W
 • Kapacitet: 1,7 l
 • Automatisk slukning
 • Indikator lys
 • Vægt: 0,9 kg

Til den kræsne type
Som nævnt kommer Adler AD 1295B med rigtig mange funktioner og features, og det vil sige, at den er en velfungerende match for dig, der ønsker at få en finger med i spillet, når der skal varmes vand. Den leverer varen for den kræsne forbruger, og det er ikke mindst på grund af de mange funktioner.

Et hav af funktioner og features
Funktioner som for eksempel auto-sluk øger sikkerheden, mens kalkfilteret letter rengøringen og hold-varm funktionen, temperaturkontrollen og temperaturindstillingen gør brugen nemmere – alt sammen noget du får med Adler AD 1295B.

Design og udvendig varme
Adler AD 1295B har et flot og moderne udtryk i mat sort, der komplimenterer de fleste køkkener. Dens kapacitet på 1,7 liter er dertil tilstrækkeligt for de fleste, mens de 2200 W sikrer høj effektivitet.

Modellen er desuden designet, så kedlen ikke bliver varm udvendig.

Hvad siger brugere om Adler AD 1295B?

Kundeanmeldelserne bekræfter, at Adler AD 1295B imponerer med sit brugervenlige interface. Brugerne fremhæver konsekvent, at temperaturreguleringsknappen fungerer helt upåklageligt, hvilket gør det utroligt let at indstille præcis den temperatur, som du ønsker. Den tydelig visning af den aktuelle temperatur får også stor ros.

Mere om Adler AD 1295B

Specifikationer

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Effekt: 2200 W
 • Kapacitet: 1,7 l
 • Automatisk slukning
 • Indikator lys
 • Vægt: 0,9 kg

Philips HD9350/90 - hurtig elkedel med gode anbefalinger

Bedst til prisen

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Bedst i test hos dansk uafhængig testpanel
 • check God anbefaling fra Testberichte.de
 • check 4,6/5 stjerner hos Amazon
 • check 4,5/5 stjerner hos Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Philips HD9350/90:

 • Fladt varmeelement med præcis og hurtig opvarmning
 • Flere sikkerhedssystemer og automatisk sluk
 • Micro mesh-filter sparer op til 66% energi

Forbrugsguidens vurdering

Efter vores mening Philips HD9350/90 er et godt valg med imponerende funktioner til en budgetvenlig pris. Elkedlen får ros for sin præcision hvad angår at nå den ønskede temperatur, hvilket er en ofte overset detalje i elkedler i denne prisklasse. Dens evne til at opvarme vand hurtigt gør den dertil kun endnu mere attraktiv, idet du hurtigt kan få din varme kaffe eller te.

Selvom det kan være lidt svært at se vandindikatoren og kedlen er lidt støjende, mener vi, at det er mindre ulemper sammenlignet med de overordnede fordele. F.eks. kompenserer kedlens ydeevne og hurtige opvarmning mere end rigeligt for eventuelle mindre støjgener.

Derfor mener vi, at Philips HD9350/90 giver god værdi for pengene og potentielt giver dig mere, end du forventer for dine penge.

Fordele

 • Funktionelt design i rustfrit stål
 • Koger hurtigt
 • Brugervenlig og enormt nem at betjene
 • Attraktiv pris
 • Hurtig til at varme vandet op

Ulemper

 • Vandindikatoren sidder lidt gemt væk
 • En smule støjende ved den højeste temperaturindstilling

HD9350/90 fra Philips har modtaget meget ros i en række forskellige tests, hvilket der er en rigtig god grund til. Modellen fås nemlig til en relativ billig pris, samtidig med at den indeholder en række gode egenskaber.

Anmeldelse: Produktanalyse af Philips HD9350/90

Specifikationer

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Effekt: 2200 W
 • Kapacitet: 1,7 l
 • Vægt: 1,1 kg
 • Automatisk slukning
 • Indikator lys

Elkedlen bliver f.eks. rost for, at den formår at ramme temperaturen rigtig præcist, hvilket langt fra altid er tilfældet med elkedler i denne prisklasse. Dertil formår den at gøre det enormt hurtigt, hvormed en dejlig kop te eller kogende vand til pastaen aldrig er langt væk.

Elkedlen kan rumme 1,7 liter, hvilket er meget standard for elkedler, og skal du bruge en større mængde end dette, så kommer elkedlens evne til at varme vandet op hurtigt rigtig til nytte. Dertil vejer den kun 1,1 kg, hvilket gør, at den ikke er for tung at holde, selv når den er helt fyldt med vand.

I forhold til elkedlens udseende og design, så skiller den sig ikke specielt meget ud fra markedet, da den har et temmelig anonymt, standard design. Til gengæld formår den at stikke af fra mange af dens konkurrenter, når man tager et kig på dens egenskaber, såvel som på dens pris.

Prismæssigt er elkedlen blandt de billigste modeller på markedet generelt, hvilket ikke nødvendigvis altid er en fordel. Dog er det anerledes her, i og med du får en så god elkedel for dine penge. Modellens egenskaber gør nemlig, at den er pengene værd – og man kan endda argumentere for, at du muligvis får mere, end du betaler for.

Hvad siger brugere og eksperterne om Philips HD9350/90?

HD9350/90 har konsekvent vist sig at være en topkandidat i forskellige tests. Eksperter roser ikke kun elkedlen for dens overkommelige pris, men også for dens imponerende udvalg af funktioner. Philips’ engagement i kvalitet står tydeligt frem, at de selv til en budgetvenlig pris har formået at tilføre produktet elementer i topklasse.

Brugerne fremhæver håndtaget for at være yderst ergonomisk, hvilket gør det til en behagelig oplevelse at bruge elkedlen, samtidig med at den giver en fremragende beskyttelse mod varmen. Desuden synes brugerne, at holdbarheden er i top, hvor mange bemærker den robuste og solide konstruktion, som er bygget til holde.

Mere om Philips HD9350/90

Specifikationer

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Effekt: 2200 W
 • Kapacitet: 1,7 l
 • Vægt: 1,1 kg
 • Automatisk slukning
 • Indikator lys

Kitchenaid Artisan - elkedel med termostat

Premium retrodesignede elkedel

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Testvinder hos tyske Testberichte.de
 • check 5/5 bedømmelse på BBCGoodFood.com
 • check TrustedReviews anbefaler - med 4,5/5 stjerner
 • check 4,7/5 stjerner hos Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Kitchenaid Artisan:

 • Analog betjening med vintage-inspireret design
 • Praktisk kapacitet på 1,5 liter til flere kopper
 • Nem vedligeholdelse med aftageligt kalkfilter

Forbrugsguidens vurdering

Inden for elkedler har KitchenAid Artisan en helt særlig tiltrækningskraft. Den forener nostalgien fra den analoge tid med bekvemmeligheden ved moderne funktionalitet. Dens vintage-inspirerede design med en temperaturvælger og et håndtermometer indlejret i kedlen tiltrækker bidrager til dens charme.

Selvom den er placeret i en højere prisklasse, mener vi, at dens unikke funktioner og ydeevne retfærdiggør den. Den giver mulighed for trinløst at vælge vandtemperaturer mellem 50 og 100 grader og har en kapacitet på 1,5 liter, som rækker til flere portioner drikke uden konstant genopfyldning. Efter vores mening tilbyder KitchenAid Artisan en karakteristisk kombination af design og funktionalitet, som tilfører værdi til ethvert køkken.

Fordele

 • Flot vintage-design i flere farvevarianter
 • Analog skydeknap til trinløs temperaturindstilling
 • Analogt termometer indbygget i selve kedlen
 • Isolerende dobbeltkonstruktion

Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen

Hos det tyske magasin, Testberichte, blev Kitchenaid Artisan testvinder i et felt på 28 modeller. Og det siger ikke så lidt. Det tyske magasin tager nemlig udgangspunkt i eksisterende tests og brugeranmeldelser, og omregner alle disse data til en samlet score.

Artisan er blandt de dyreste af de modeller, vi har set på, men den er også noget særligt – ikke mindst på designfronten, hvor den skiller sig markant ud fra den traditionelle udformning. Om man kan lide designet, er naturligvis en smagssag. Men netop designet er en af de parametre, der har været medvirkende til populariteten hos både brugere og testpaneler.

Modellen fås i øvrigt i en række forskellige farvevarianter.

Anmeldelse: Produktanalyse af Kitchenaid Artisan

Specifikationer

 • Indikator lys
 • Materiale: Plast, metal
 • Effekt: 2400 W
 • Kapacitet: 1,5 l
 • Vægt: 2,1 kg

Analog betjening
Den digitale tidsalder har været dominerende en årrække, men flere og flere ønsker sig efterhånden tilbage til de analoge tider. Det har medført en modtrend i en del elektronikprodukter, hvor eksempelvis analoge drejeknapper og visninger er på vej tilbage, og det er Kitchenaid Artisan et godt eksempel på.

Hele designet er vintage-inspireret, og temperaturvælgeren er en analog skydeknap i soklen. Dette er nemlig en elkedel med temperaturvalg, som gør at du trinløst kan vælge vandtemperaturer mellem 50 og 100 grader.

Også udlæsningen sker med et analogt viser-termometer, der er indbygget i selve kedlen. Netop denne detalje er meget populær hos anmelderne, og primært af to grunde: For det første er det en designmæssig genistreg, men det gør det også muligt at aflæse vandets temperatur, når elkedlen står på sofabordet. Og det kan den gøre ganske længe i kraft af den isolerende dobbeltkonstruktion, som både holder på varmen og samtidig sikrer, at kedlen aldrig bliver særlig varm under brug.

Hvad siger brugere og eksperterne om Kitchenaid Artisan?

Eksperterne fra TrustedReviews.com fremhæver KitchenAid Artisan’s effektivitet, da den kan koge en helt liter vand på 100 °C på kun to minutter og 24 sekunder – markant hurtigere end mange konkurrenter. De understreger: “Hvis du værdsætter et robust design, så er KitchenAid Artisan uden tvivl en god investering.”

Brugere roser også elkedlens funktionalitet – især hvor intuitiv den er og håndtagets placering på siden, som gør den nemmere at bruge. Elkedlens robuste design formår problemfrit at kombinere holdbarhed og brugervenlighed sammen. Brugerne værdsætter derudover også temperaturmåleren, som er meget præcis, samt den nemme betjening – herunder lyden af et “ping”, der signalerer, at nu er vandet kogt færdigt.

Mere om Kitchenaid Artisan

Specifikationer

 • Indikator lys
 • Materiale: Plast, metal
 • Effekt: 2400 W
 • Kapacitet: 1,5 l
 • Vægt: 2,1 kg

Bosch TWK7203 - elkedel med temperaturvalg og høj kapacitet

Mest praktiske elkedel

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Høj vurdering på 5/5 stjerner på IdealHome
 • check Kåret som ’Best buy’ af det engelske testmagasin Which.co.uk
 • check Tom's Guide redaktørens udvalgte pris - med en høj vurdering på 4,5/5 stjerner
 • check 4,6/5 stjerner hos Amazon

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch TWK7203:

 • TouchControl - temperaturindstilling
 • Funktioner til varmholdning, dampstop og autosluk
 • 7 forskellige temperaturindstillinger

Forbrugsguidens vurdering

Bosch TWK7203 er praktisk og kan indstilles til en bestemt temperatur for optimal te- eller kaffebrygning. Basens touchControl-funktion tilbyder syv forskellige temperaturindstillinger, der spænder fra 70°C-100°C, hvilket er ideelt til en række forskellige tetyper. Selv om designet kan opfattes som en smule klodset og firkantet, kompenseres det af den enkle betjening.

En fremtrædende funktion er kedlens minimumskapacitet på 300 ml, som opfordrer til vandbesparelse og er perfekt til brygning af en enkelt kop. På trods af en lidt højere pris og et mindre attraktivt design sammenlignet med lignende modeller, kan man ikke overse den unikke funktionalitet, som denne kedel tilbyder.

Efter vores mening er Bosch TWK7203 værd at overveje for dig, der værdsætter temperaturkontrol og effektivitet, hvilket gør den lidt højere pris til en god investering. Selvom æstetik kan være et problem for nogle, mener vi, at dens værdi ligger i dens innovative funktionalitet og praktiske anvendelighed.

Fordele

 • Utroligt praktisk til tebrygning
 • God kapacitet
 • Synlig vandstandsindikator på siden
 • Lydsignal, når den rette temperatur er nået

Ulemper

 • Designet kunne have været bedre
 • Er dyrere en mange andre lignende modeller

Denne Bosch elkedel er enormt praktisk, da det er en elkedel med temperaturkontrol, hvilket gør at du har mulighed for at indstille temperaturen, som elkedlen skal varme vandet op til. Dette er super praktisk – specielt hvis du går op i at ramme den perfekte temperatur til din kaffe eller te.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bosch TWK7203

Specifikationer

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Effekt: 2200 W
 • Kapacitet: 1,7 l
 • Vægt: 1,8 kg
 • Automatisk slukning
 • Indikator lys

Flere af testmagasinerne roser denne kedels design, da den netop er nem at bruge, da designet er enormt intuitivt. Når det så er sagt, så har elkedlen derudover ikke det mest elegante design. Flere af siderne kritiserer den for at have et lidt klodset og firkantet look. Hvorvidt dette har en betydning eller ej, det er helt op til den enkelte købers personlige præferencer og vurdering at afgøre.

Derudover har elkedlen en minimums kapacitet på 300 ml, hvilket er perfekt, hvis du blot vil lave én enkelt kop te eller kaffe. Dermed er elkedlen altså bygget med fokus på at spare vand, da du netop ikke er tvunget til at varme mere vand, end du reelt har brug for.

Denne elkedel skiller sig ud fra mange andre modeller på markedet, da du netop får muligheden for at styre temperaturen, hvilket er smart. Dog har elkedlen et lidt kedeligt design, såvel som at den kommer til en lidt højere pris end flere af de andre elkedler, som optræder i denne oversigt.

Hvis du dog virkelig sætter pris på at kunne styre temperaturen, såvel som på den lave minimums kapacitet, så kan denne elkedel sagtens være pengene værd.

Hvad siger brugere og eksperterne om Bosch TWK7203?

Ifølge IdealHome.co.uk og brugeranmeldelser modtager Adler AD stor anerkendelse for sin justerbare temperaturfunktion. IdealHome.co.uk roser elkedlen for den præcision, som den tilbyder ved brygning af forskellige te-typer, hvilket forbedrer smagen, da kedlen kan nå de ideelle temperaturer mellem 70 og 100 grader Celsius.

Brugerne er meget entusiastiske over elkedlens brugervenlige og effektive temperaturkontrol, som de finder enkel, men alligevel stilfuld, og fantastisk at bruge. Den hurtige kogeevne sammen med hold-varm-funktionen bliver også fremhævet for den bekvemmelighed, som det giver i hverdagen.

Mere om Bosch TWK7203

Specifikationer

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Effekt: 2200 W
 • Kapacitet: 1,7 l
 • Vægt: 1,8 kg
 • Automatisk slukning
 • Indikator lys

Smeg KLF04 - flot elkedel med temperatur

Bedste brugervenlige elkedel

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check Anbefalet hos testmagasinet TrustedReviews.com
 • check 4,8/5 stjerner hos Amazon
 • check 4,5/5 stjerner hos Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Smeg KLF04:

 • 7 temperaturindstillinger mellem 50°C og 100°C
 • Ikonisk SMEG-retrodesign
 • 1,7 liter kapacitet, der passer til flere portioner

Forbrugsguidens vurdering

Smeg KLF04 er et overbevisende valg for dem, der prioriterer temperaturkontrol og design. Med sine syv justerbare temperaturindstillinger giver denne kedel mulighed for en mere personlig bryggeoplevelse. Denne funktion, kombineret med en praktisk hold-varm-funktion, der holder den ønskede temperatur i op til 20 minutter, øger brugervenligheden betydeligt. Kedlens brugervenlige elementer, som automatisk slukning, tørkogningsbeskyttelse og et blødt låg, der kan åbnes, viser et gennemtænkt design.

Vi anerkender dog kedlens højere prisklasse og potentielle støjniveau, som kan afskrække nogle brugere. Vi mener dog, at disse mindre ulemper opvejer dens overlegne temperaturkontrol, unikke design og praktiske funktioner. I betragtning af dens overordnede egenskaber og eksperternes anbefalinger anser vi Smeg KLF04 for at være et godt valg for kræsne te- og kaffeelskere.

Fordele

 • Temperaturen kan indstilles
 • Holder vandet varmt i længere tid
 • Hurtig opvarmning
 • Bygget i god kvalitet

Ulemper

 • Har et højere støjniveau end andre modeller
 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Smeg KLF04 er blevet testet og anmeldt af den testmagasinet Trustedreviews.com. Trustedreviews givet modellen en anbefaling, da de især er vilde med dens design og temperaturindstilling.

Anmeldelse: Produktanalyse af Smeg KLF04

Specifikationer

 • Materiale: Plast, rustfrit stål
 • Effekt: 2400 W
 • Kapacitet: 1,7 l
 • Vægt: 1,8 kg
 • Automatisk slukning
 • Indikator lys

Elkedel med temperaturvalg
Med Smeg KLF04 får man en elkedel med en variabel temperaturindstilling. Her kan man vælge mellem 7 forskellige temperaturer mellem 50 grader og op til 100 grader, så man nemt kan indstille, hvor varmt vandet skal være. Det vil sige, at man kan indstille vandets temperatur, så det passer til den varme drik, man ønsker.

Både eksperterne fra Trustedreviews.com og The Telegraph er begejstrede for denne indstilling. Mens Trustedreviews.com mener, at indstillingen gør det muligt at lave den perfekte varme drik, så skriver The Telegraph, at temperaturindstillingen er ”noget af det bedste ved modellen”, da det ikke er noget, som eksperten fandt på de andre testede modeller.

Derudover kommer Smeg KLF04 med en hold-varm-funktion, så man har mulighed for at holde vandet varmt på den specifikke temperatur i op til 20 minutter.

Brugervenlig elkedel med flere praktiske funktioner
Smeg KLF04 er forsynet med flere praktiske funktioner såsom et aftageligt kalkfilter. Kalkfilteret sørger for at mindske mængden af kalk, der sætter sig i elkedlen. Derudover er Smeg KLF04 også en brugervenlig elkedel, da man blot skal tænde for elkedlen på den kugleformede knap, hvorefter den koger vandet på ingen tid med en 2400 W motor.

Elkedlen har en kapacitet på op til 1,7 liter og har både autosluk samt tørkogningssikring. Auto-sluk-funktionen virker pr. automatik ved 100 grader, eller hvis der mangler vand i elkedlen. Låget er desuden forsynet med en soft-åben-funktion, hvilket betyder, at man undgår stænk af varmt vand, når man åbner låget.

Smeg KLF04 måler 27,5 cm x 17,1 cm x 22,6 cm og vejer 1,8 kg.

Hvad siger brugere og eksperterne om Smeg KLF04?

Noget af det bedste ved Smeg KLF04, ifølge ekspertkilderne, er, at elkedlen kommer i et flot, stilrent og retro-inspireret design. Elkedlen er designet i rustfrit stål med powder-coating, hvilket ikke mindst fremhæver elkedlens farve, men også gør den nemmere at holde ren.

Elkedlen har også et par praktiske gummifødder, så den står stabilt og solidt på køkkenbordet både under og efter brug. Basen er desuden en 360 graders drejebase, hvorfor elkedlen kan placeres hvor som helst for at fungere.

Mere om Smeg KLF04

Specifikationer

 • Materiale: Plast, rustfrit stål
 • Effekt: 2400 W
 • Kapacitet: 1,7 l
 • Vægt: 1,8 kg
 • Automatisk slukning
 • Indikator lys

Dualit Classic Kettle - elkedel med hurtig kogning

Forbrugsguiden anbefaler

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4,5/5 stjerner hos Ideal Home
 • check 4,6/5 stjerner hos Amazon
 • check 4,6/5 stjerner hos Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Dualit Classic Kettle:

Kitchentime
På lager
2.199 kr.
savier 3 Rabatkoder fundet party

Vi har fundet 3 Rabatkoder. Download Savier og få tilføjet den bedste ved check out finger

Indløs rabat, installér Savier 🔓
Nordiska Galleriet
På lager
2.199 kr.
 • Hurtig patenteret hviskende kogning
 • Førsteklasses design i rustfrit stål
 • Drypfri præcisionsudløb

Forbrugsguidens vurdering

Dualit Classic Kettle skiller sig ud som en ergonomisk designet elkedel med innovative funktioner, der forbedrer både funktionaliteten og brugeroplevelsen. Håndtagets ergonomiske design og silikonegreb giver komfort under brug og forbliver køligt at røre ved, hvilket giver sikkerhed. Kedlens tud er designet til at minimere dryp, så det kogende vand ikke sviner.

Den er også støjsvag, så man kan koge vand uden at forstyrre hele husstanden. Selv om kedlen ikke er dobbeltvægget, hvilket giver et varmere ydre, gør dens elegante design og materialer af høj kvalitet den stilfuld og robust, hvilket roses af eksperter. Alt i alt mener vi, at Dualit Classic Kettle er et godt valg for dem, der søger en effektiv og brugervenlig elkedel med et strejf af elegance.

Fordele

 • Koger to kopper på lige under 90 sekunder
 • Har en dobbeltsidet vandindikator
 • Visuelt tiltalende design og mange brugervenlige funktioner
 • Koger hurtigt og larmer ikke for meget

Ulemper

 • Er ikke dobbeltvægget, hvormed den bliver meget varm på ydersiden
 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Noget af det bedste ved Dualit Classic Kettle, ifølge eksperterne, er, at den er lydsvag under brug. Det vil sige, at den ikke vil forstyrre hele hjemmet, når man ønsker at koge vand.

Anmeldelse: Produktanalyse af Dualit Classic Kettle

Specifikationer

 • Automatisk slukning
 • Indikator lys
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Effekt: 3000 W
 • Kapacitet: 1,7 l
 • Vægt: 1,62 kg

Ergonomisk designet elkedel med innovative funktioner
Dualit Classic Kettle er forsynet med flere patenterede og innovative funktioner. Eksempelvis er håndtaget designet i et ergonomisk design med et silikonegreb. Det vil sige, at den er behagelig at anvende samt at holde på. Derudover forklarer eksperten fra The Telegraph, at det er en fordel, at håndtaget aldrig bliver for varmt at holde på.

Endvidere kommer elkedlen med en hældetud, der er designet til at undgå for mange dryp, så der ikke kommer kogende vand udover det hele.

Effektiv elkedel med flere funktioner
Med Dualit Classic Kettle får man en effektiv elkedel med en effekt på 3000 Watt. Den kommer desuden med flere funktioner såsom to vinduer, hvor man har mulighed for at holde øje med, hvor meget vand man hælder i, samt hvor mange kopper man koger vand til.

På den måde har man mulighed for at koge vand til det antal af varme drikke, som man ønsker. Elkedlen kommer yderligere med en lang produktlevetid, da man har mulighed for at udskifte alle dens elementer, hvis der er brug for det.

Dualit Classic Kettle måler 28,1 cm x 15,4 cm x 23,5 cm og vejer 1,61 kilo.

Hvad siger brugere og eksperterne om Dualit Classic Kettle?

BBCGoodFood.com og TrustedReviews.com er især vilde med elkedlens udseende, som de mener er stilrent og elegant.

Elkedlen har en vandkapacitet på 1,7 liter, og koger vandet forholdsvist hurtigt. I The TrustedReviews.com test bliver det nævnt, at elkedlen er hurtig, da den gennemsnitlige kogetid for en kop vand var på omkring 50 sekunder.

Mere om Dualit Classic Kettle

Specifikationer

 • Automatisk slukning
 • Indikator lys
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Effekt: 3000 W
 • Kapacitet: 1,7 l
 • Vægt: 1,62 kg

Wilfa WKR-2000W - stilren elkedel

God elkedel til hverdagsbrug

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4,4/5 stjerner hos Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Wilfa WKR-2000W:

 • Elegant frostet finish med gummibaseret ståloverflade
 • Rummelig kapacitet med drypfri tud
 • Nem håndtering med 360-graders base

Forbrugsguidens vurdering

Wilfa WKR-2000W skiller sig ud som en stilfuld elkedel, der er nem at håndtere og har bekvemmeligheds- og sikkerhedsfunktioner. Vi sætter pris på dens autosluk-funktion, som automatisk slukker for kedlen, når vandet er klart, så man slipper for konstant overvågning. Det aftagelige klik-låg gør det nemt at fylde og rengøre kedlen, hvilket bidrager til dens brugervenlige design.

Med en kapacitet på 1,7 liter og en kraftig effekt på 2000 watt koger denne kedel hurtigt vand til dine varme drikke. Desuden sikrer den drypfri tud, at du kan hælde uden at spilde, og det øger sikkerheden under brug. Selvom Wilfa WKR-2000W mangler temperaturkontrol, udmærker den sig ved sin funktionalitet og brugervenlighed. Efter vores mening er denne kedel et godt valg for dem, der søger en pålidelig og praktisk elkedel til daglig brug.

Fordele

 • Har indikatorlys
 • Er meget kraftfuld og kan derfor koge vandet meget hurtigt
 • Har automatisk sluk-funktion
 • Fås i fire forskellige farver
 • Integreret kabelopbevaring

Ulemper

 • Temperaturen kan ikke indstilles

Wilfa WKR-2000W er en elkedel, der ikke er medtaget i nogle officielle eksperttests. Elkedlen er dog alligevel taget med i denne artikel, da den er populær blandt brugerne. Modellen er designet i et elegant og matteret finish med en gummibaseret ståloverflade, hvorfor den vil passe godt ind i de fleste køkkener med dens moderne udseende. Elkedlen har yderligere et træhåndtag. Man har desuden mulighed for at vælge mellem 4 forskellige farver.

Anmeldelse: Produktanalyse af Wilfa WKR-2000W

Specifikationer

 • Automatisk slukning
 • Indikator lys
 • Materiale: Aluminium, rustfrit stål
 • Effekt: 2000 W
 • Kapacitet: 1,7 l
 • Vægt: 1 kg

Elkedel med autosluk og aftageligt låg
Wilfa WKR-2000W er forsynet med en autosluk-funktion, der sørger for, at den slukker pr. automatik, når vandet er klar. På den måde behøver man ikke hele tiden holde øje med elkedlen, når den er i gang med at koge vandet.

Derudover kommer Wilfa WKR-2000W med et aftageligt kliklåg, der ikke mindst gør, at det er nemt at fylde vand i elkedlen, men også, at man nemt og hurtigt kan rengøre den efter brug, hvis man ønsker.

Praktisk model der er nem at håndtere
Med Wilfa WKR-2000W får man en praktisk elkedel, der er nem at håndtere. Den kommer blandt andet med en 360 graders base, så man nemt kan sætte kedlen på samt tage den af igen, når vandet koger. Dette gør, at kedlen er nem i brug, da man ikke skal bruge meget tid på at sætte den på plads på selve basen igen.

Wilfa WKR-2000W kommer desuden med en kabelopbevaring, hvorfor man har mulighed for at opbevare ledningen på selve elkedlen. Det vil sige, at det er nemmere at opbevare elkedlen på enten køkkenbordet eller i køkkenskabet, da man hurtigt kan folde ledningen sammen.

Rummelig model med drypfri hældetud
Elkedlen har en effekt på 2000 Watt, hvorfor man hurtigt kan koge vand til sine varme drikke. Derudover kommer kedlen med en kapacitet på 1,7 liter, hvorfor man har mulighed for både at koge vand til en enkelt kop eller flere kopper, hvis man har gæster.

Derudover har Wilfa WKR-2000W en drypfri hældetur, der gør, at den ikke drypper, når man hælder vand over i sin kop. Dette gør, at man ikke får kogende vand udover det hele, hvilket sørger for mere sikkerhed, når man anvender elkedlen.

Wilfa WKR-2000W måler 25,5 cm x 16 cm x 22 cm og vejer 1 kilo.

Hvad siger brugere om Wilfa WKR-2000W?

Brugernes overordnede opfattelse er, at Wilfa WKR-2000W er et stilfuldt og brugervenligt produkt, der tilføjer et æstetisk touch til køkkenet.

Den gummilignende overfladebelægning får konsekvent ros for både at forbedre grebet og så bare for at se flot, hvilket altid er et plus. Brugerne fremhæver især den lette håndtering og problemfri hældning uden spild, hvilket understreger, at elkedlens design effektivt forener æstetik med praktisk funktionalitet.

Mere om Wilfa WKR-2000W

Specifikationer

 • Automatisk slukning
 • Indikator lys
 • Materiale: Aluminium, rustfrit stål
 • Effekt: 2000 W
 • Kapacitet: 1,7 l
 • Vægt: 1 kg

Dualit Domus - elkedel med sikkerhedsfunktion imod tørkogning

God allround elkedel

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 87/100 stjerner hos GoodHouseKeeping.com
 • check 4/5 stjerner hos BBCgoodfood
 • check 4,6/5 stjerner hos Amazon
 • check 4,6/5 stjerner hos Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Dualit Domus:

 • Ergonomisk og håndterbart design
 • Sure Pour-funktion til nem og præcis hældning
 • Beskyttelse mod tørkogning

Forbrugsguidens vurdering

Dualit Domus elkedel har en række praktiske funktioner, som gør den til et pålideligt og praktisk valg, når der skal koges vand. Med funktioner som Sure Pour, tørkogningsbeskyttelse og en vandmåler sikrer denne kedel en problemfri og sikker kogeoplevelse. Tørkogningsbeskyttelsen giver dig ro i sindet, mens vandmåleren gør det nemt at holde øje med vandstanden. Sure Pour-funktionen med den lange og spidse tud gør det muligt at hælde præcist uden at dryppe.

Vi sætter pris på Dualit Domus’ brugervenlige design, herunder det ergonomiske silikonehåndtag og 360-graders basen, som gør den nem at håndtere og placere på basen fra alle vinkler. Selvom den ligger i en højere prisklasse og mangler temperaturkontrol, opvejer de samlede fordele disse ulemper. Vi mener, at det er en god mulighed for dem, der søger en pålidelig og stilfuld elkedel til deres køkken.

Fordele

 • Nem at opfylde, løfte og hælde af
 • Koger vandet hurtigt
 • Har en indbygget sikkerhedsfunktion imod tørkogning
 • BPA-frie vinduer

Ulemper

 • Temperaturen kan ikke indstilles
 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Den største fordel ved elkedlen er, at den er lydsvag samt kommer med flere praktiske egenskaber såsom et silikonehåndtag, brugervenligt låg m.m.

 

Anmeldelse: Produktanalyse af Dualit Domus

Specifikationer

 • Automatisk slukning
 • Indikator lys
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Effekt: 3000 W
 • Kapacitet: 1,5 l
 • Vægt: 1,3 kg

Model med Sure Pour-funktion, tørkogning og vandmåler
Dualit Domus kommer med flere forskellige funktioner såsom Sure Pour, en tørkogningssikring samt en vandmåler.

Elkedlen er nemlig sikret mod tørkogning, så man ikke skal bekymre sig om dette. Man har desuden mulighed for nemt at se, hvor meget vand man har fyldt i kedlen, samt mulighed for at se, hvornår vandet koger på selve vandmåleren.

Derudover er Dualit Domus forsynet med en Sure Pour funktion, der gør, at elkedlen er nem at hælde af. Den kommer med en lang og spids hældetud, der blot kræver en lav hælde-vinkel. Det betyder, at det er nemmere at kontrollere hældningen og sørger også for, at kedlen ikke drypper med det kogende vand.

Nem og håndterbar elkedel
Dualit Domus er en nem og håndterbar elkedel med et ergonomisk silikone-håndtag. Dette håndtag gør, at kedlen er behagelig at holde på, samt at det er nemmere at håndtere den. Derudover kommer elkedlen med en 360 graders base, hvorfor den kan placeres på alle måder på basen. På den måde skal man ikke døje med en elkedel, der er svær at sætte fast på basen igen.

Sidst men ikke mindst er Dualit Domus forsynet med et låg, der nemt og hurtigt kan åbnes med blot et enkelt tryk på låget. Dualit Domus måler 23 cm x 16 cm x 24 cm og vejer 1,3 kilo.

Hvad siger brugere og eksperterne om Dualit Domus?

Eksperterne er vilde med Dualit Domus, som derfor også er blevet deres favorit. De forklarer, at den først og fremmest kommer i et elegant design, der vil passe ind på de fleste køkkenborde.

Derudover er Dualit Domus designet i en forholdsvis kompakt størrelse, hvilket eksperterne mener er en fordel, da den stadig kan rumme op til 1,5 liter vand. Den larmer desuden ikke særlig meget under brug, men er stadig den hurtigste elkedel, der var med i deres test.

Ifølge brugere, mulighed for nemt og hurtigt at koge vand til sin varme drik. Dette er blandt andet på grund af dens kraftige 3kW element.

Mere om Dualit Domus

Specifikationer

 • Automatisk slukning
 • Indikator lys
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Effekt: 3000 W
 • Kapacitet: 1,5 l
 • Vægt: 1,3 kg

Kenwood K-Mix - stilren elkedel

Bedste elkedel i ledningsfrit design

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden
 • check 4,4/5 stjerner hos Amazon
 • check 4,5/5 stjerner hos Google Shopping

Dagens bedste priser og tilbud på Kenwood K-Mix:

 • Ledningsfri for bekvemmelighed
 • SureGrip skridsikker belægning
 • Kompakt, praktisk 1 L kapacitet

Forbrugsguidens vurdering

Efter at have gennemgået Kenwood K-Mix elkedlen mener vi, at den er et prisværdigt valg til moderne køkkener. For det første giver SureGrip-belægningen en skridsikker oplevelse, som, når den kombineres med det ledningsfrie design, virkelig skiller sig ud. Fraværet af ledninger bidrager til det slanke udseende og sikrer nem og sikker hældning og påfyldning, hvilket øger den generelle bekvemmelighed.

Den hurtige motor på 2200 watt lover effektivitet, og den gennemtænkte tilføjelse af funktioner som et aftageligt netfilter i rustfrit stål og tørkogningsbeskyttelse fremhæver yderligere dens anvendelighed. Vi bemærkede fraværet af en indikatorlampe og nogle plastikkomponenter. Men kedelens ledningsfri natur og brugercentrerede funktioner gør den til en overbevisende mulighed. Efter vores mening tilbyder Kenwood K-Mix-kedlen en balance mellem æstetik og funktionalitet, som er ideel til den moderne bruger.

Fordele

 • Automatisk sluk-funktion
 • Poleret og rustfrit stål-look
 • Har sikkerhedsfunktioner imod tørkogning og overophedning
 • Har et aftageligt kalkfilter i rustfrit stål

Ulemper

 • Intet indikatorlys
 • Mange af delene er lavet af plastik

Kenwood K-Mix elkedel ledningsfri, hvilket også sørger for en nemmere påfyldning samt hældning, da der ikke er nogen ledning, man skal tage hensyn til. Elkedlen med 1 liter kapacitet varmer vandet hurtigt takket være motoren, der har en effekt på 2200 Watt.

Anmeldelse: Produktanalyse af Kenwood K-Mix elkedel

Specifikationer

 • Automatisk slukning
 • Materiale: Metal
 • Effekt: 2200 W
 • Kapacitet: 1 l
 • Vægt: 1,04 kg

Nem at håndtere
Kenwood K-Mix elkedel kommer med en SureGrip-belægning, der gør, at kedlen er nem i brug. Dette betyder nemlig, at den er forsynet med bløde og skridsikre overflader, der sørger for en sikrere betjening af kedlen.

Brugbare funktioner
Kenwood K-Mix elkedel er forsynet med et netfilter i rustfrit stål, der sørger for at fange kalk. Desuden er filtret aftageligt, hvilket sørger for en nemmere rengøring. Elkedlen kommer yderligere med en beskyttelse mod tørkogning. Det vil sige, at den slukker automatisk, hvis kedlen ikke indeholder nok vand.

Kenwood K-Mix elkedel er nem at placere på basen, da den er udstyret med en 360 graders base. Man kan ydermere finde en vandstandsindikator, så man har nemmere ved at følge med i, hvor meget vand man putter i kedlen. Kenwood K-Mix elkedel måler 21,5 cm x 13,2 cm x 22,9 cm og vejer 1,04 kilo.

Hvad siger brugere om Kenwood K-Mix elkedel?

Med Kenwood K-Mix elkedel får man en model, som brugere er vilde med. Elkedlen er designet med fokus på detaljerne og kommer i poleret og rustfrit stål.

Brugere forklarer yderligere, at noget af det bedste ved elkedlen er, at den kommer med et praktisk fliplåg, der gør den nem at fylde med vand.

Mere om Kenwood K-Mix

Specifikationer

 • Automatisk slukning
 • Materiale: Metal
 • Effekt: 2200 W
 • Kapacitet: 1 l
 • Vægt: 1,04 kg

Test og anmeldelser af elkedler anvendt i artiklen

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Expressen.se

Expressen er et svensk dagblad, der udover nyheder også har en række tema-sektioner på deres hjemmeside. Her fandt vi bl.a. tre af de måder at afkalke elkedel på, som vi omtaler i denne artikel. Du kan læse artiklen her helt gratis.

Ingeniøren – ing.dk

I Ingeniørens online-udgave ing.dk fandt vi et brevkassesvar om, hvordan elkedlen virker. Svaret tager udgangspunkt i en elkedel fra OBH Nordica, men virkemåde er nøjagtig den samme i de fleste andre elkedler. Læs selv hele brevkassesvaret her.

Råd & Rön

Den svenske pendant til danske Tænk.dk hedder Råd & Rön, og magasinet fungerer på mange måder præcis som det danske. Også her er der blevet bragt en test af elkedler. Den svenske test er noget mere omfattende, idet hele 40 kedler er blevet testet og sammenlignet. Du kan se testen her, men også her ræves der abonnement.

Til gengæld kan du få adgang til et omfattende materiale, hvor den samlede rangering er præsenteret i et interaktivt skema med forskellige sorteringsmuligheder. Der er også mulighed for at kigge nærmere på det enkelte produkt og se karaktergivningen for hver enkelt testet parameter.

Klikk.no

Det norske magasin Klikk.no har en lidt mere populærjournalistisk tilgang til forbrugerstoffet, og kommer derfor ret bredt omkring. Men ofte finder man deciderede tests af populære produkter, og det gælder også i tilfældet elkedler, hvor magasinet har testet otte af slagsen. Artiklen er ikke helt ny, men er blevet opdateret flere gange undervejs, hvilket giver en øget troværdighed. Du kan ganske gratis tilgå artiklen her.

Dinside.no

Ofte støder man også på anmeldelser af specifikke produkter, og det er netop tilfældet med eksempelvis Dinside.no som har testet iKettle 2.0, som byder på lidt mere funktionalitet end den gode, gammeldags kogekande. Du kan læse mere om testen ved at klikke her.

Trustedreviews.com

Også amerikanske Trustedreviews.com har lavet en grundig gennemgang af iKettle 2.0, hvor de ser nærmere på alle de forskellige muligheder denne elkedel indeholder. Du kan også læse mere om hvordan den er at bruge, i forhold til almindelige elkedler. Du kan læse hele testen gratis her.

Trustedreviews.com har ligeledes testet de to elkedler Smeg KLF04 og Dualit Classic Kettle. Du kan læse de to tests her og her.

Test.de

Det tyske magasin Test.de er også kendt under navnet Stiftung Warentest, og begge navne er meget betegnende, idet magasinet fokus er test på forbrugernes vegne af både varer og serviceydelser. I dette tilfælde er der naturligvis tale om test af elkedler, idet magasinet har indkøbt og testet 18 forskellige modeller. I pointgivningen er henholdsvis vandopvarmning og daglig håndtering vægtet med hver 40 %, mens miljø og sikkerhed er vægtet med henholdsvis 15 % og 5 %. Testresultaterne kan ganske gratis tilgås her.

Testberichte.de

De tyske forbrugere har også meget gavn af magasinet Testberichte.de, der har specialiseret sig i at samle forskellige tests og brugeranmeldelser, analysere disse og komprimere resultatet i en samlet score. Det giver et lidt bredere grundlag for vurderingen. Du kan gratis se deres resultater her, hvor de sammenligner 26 elkedler.

The Independent

Den britiske avis The Independent er en af de største aviser i Storbritannien, der leverer nyheder fra både ind- og udland. Avisen skriver om alt lige fra nyheder til politik, sport og underholdning. Derudover tester og anmelder The Independent også forskellige forbrugerprodukter heriblandt elkedler. Her har de lavet en stor test af 12 elkedler fra forskellige mærker samt i forskellige prisklasser. De har blandt andet testet Dualit Domus samt Kenwood K-Mix elkedel. Du kan læse hele testen her.

The Telegraph

The Telegraph er en britisk avis, der leverer nyheder hver dag fra både indland og udland. De anmelder og tester også diverse produkter som for eksempel elkedler. Her har de lavet en stor test af forskellige elkedler heriblandt Smeg KLF04, DeLonghi Avvolta og Dualit Classic Kettle. Du kan læse hele testen her.

TrustedReviews

Trusted Reviews er en velrenommeret onlinepublikation, der leverer omfattende anmeldelser og ekspertudtalelser om en bred vifte af forbrugerprodukter. Med et dedikeret team af erfarne anmeldere tester og evaluerer de elkedler grundigt ud fra forskellige kriterier såsom ydeevne, funktioner, byggekvalitet, design og værdi for pengene. Deres detaljerede anmeldelser dækker aspekter som kogehastighed, temperaturkontrol, støjniveau, sikkerhedsfunktioner og den samlede brugeroplevelse. Trusted Reviews har til formål at give upartisk og indsigtsfuld information for at hjælpe forbrugerne med at træffe informerede beslutninger, når de vælger den bedste elkedel til deres behov.

Se anmeldelsen af KitchenAid Artisan her.

Se Smeg KLF04 anmeldelse her.

Ideal Home

Ideal Home er en populær hjemmeside, der er dedikeret til at give inspiration og vejledning til at skabe smukke hjem. De tilbyder en bred vifte af indhold, herunder ideer til boligindretning, renoveringstips og produktanbefalinger. Når det gælder anmeldelser af elkedler, evaluerer Ideal Home omhyggeligt forskellige modeller baseret på faktorer som ydeevne, design, funktionalitet og brugerfeedback. Deres anmeldelser har til formål at give læserne værdifuld indsigt og hjælpe dem med at træffe informerede beslutninger, når de vælger en elkedel, der passer bedst til deres behov og supplerer deres hjem.

Se hele anmeldelsen af Bosch TWK7203 her.

Se hele anmeldelsen af Dualit Classic Kettle her.

Tom's Guide

Tom’s Guide er et velrenommeret teknologi-website, der er kendt for sine upartiske og omfattende anmeldelser af forskellig forbrugerelektronik. De leverer ekspertanalyser og vejledning for at hjælpe forbrugerne med at træffe informerede købsbeslutninger. Når det gælder elkedler, evaluerer og sammenligner Tom’s Guide grundigt forskellige modeller baseret på faktorer som ydeevne, funktioner, design og værdi for pengene. Deres anmeldelser giver indsigt i fordele og ulemper ved hver elkedel og hjælper læserne med at vælge den bedste løsning, der passer til deres specifikke behov og præferencer.

Se hele anmeldelsen af Bosch TWK7203 her.

BBCgoodfood

BBC Good Food er en populær hjemmeside, der giver et væld af oplysninger om opskrifter, madlavningstips og madrelateret indhold. Selvom de primært fokuserer på kulinarisk ekspertise, tilbyder de også omfattende anmeldelser af forskellige køkkenapparater, herunder elkedler. Deres anmeldelser af elkedler er grundige og upartiske og dækker ydeevne, funktioner, design og brugerfeedback. Ved at udnytte deres ekspertise og engagement i kvalitet sigter BBC Good Food mod at hjælpe læserne med at beslutte, hvornår de skal vælge den rigtige elkedel til deres behov.

Se hele anmeldelsen af Dualit Domus her.

Kundeanmeldelser

Amazon.co.uk

Vi har set nærmere på en række forbrugeranmelder fra Amazon.co.uk for at se, hvad den almindelige hverdagsforbruger mener om produkterne. Forbrugerne på Amazon.co.uk har her testet og anmeldt en elkedel fra Morphy Richards. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Se Bosch TWK8613 brugerbedømmelser her.

Se Philips HD9350/90 brugerbedømmelser her.

Se Kitchenaid Artisans brugerbedømmelser her.

Se Bosch TWK7203 brugerbedømmelser her.

Se Siemens TW86103 brugerbedømmelser her.

Se Smeg KLF04 brugerbedømmelser her.

Se Dualit Classic Kettles brugerbedømmelser her.

Google Shopping

Google Shopping er en dedikeret søgemaskine fra Google til shoppere, der viser produkter fra forskellige onlineforhandlere i et konsolideret format. Det giver brugerne mulighed for at sammenligne priser, se produktdetaljer og få direkte adgang til forhandlernes hjemmesider.

Platformen indeholder brugerbedømmelser og samlede anmeldelser fra rigtige kunder om specifikke produkter. Disse vurderinger giver indsigt i produktets kvalitet, funktionalitet og generelle tilfredshed og hjælper potentielle købere med at træffe informerede beslutninger baseret på tidligere brugeres erfaringer.

Se Bosch TWK8613 brugerbedømmelser her.

Se Adler AD 1295B brugerbedømmelser her.

Se Philips HD9350/90 brugerbedømmelser her.

Se Smeg KLF04 brugerbedømmelser her.

Se Dualit Classic Kettle brugerbedømmelser her.

Se Wilfa WKR-2000W brugerbedømmelser her.

Se Dualit Domus brugerbedømmelser her.

Se Kenwood K-Mix brugerbedømmelser her.

 

FAQ

Hvilke elkedler er de bedste?
Blandt de bedste elkedler på markedet i øjeblikket er modellerne Bosch TWK8613, Kitchenaid Artisan og Philips HD9350/90. Elkedlerne har alle gode fordele, hvilket gør dem til gode tilføjelser til ethvert køkken.
Er elkedler sikre at bruge?
Ja, elkedler er generelt sikre, så længe du bruger dem korrekt. Du bør blandt andet altid sørge for, at elkedlens ledning ikke ligger, så man ved et uheld kommer til at rykke i den. Dertil bør små børn ikke være i nærheden af en tændt elkedel.
Bruger en elkedel meget strøm?
Nej, en elkedel bruger ikke særligt meget strøm. Faktisk er det både hurtigere og billigere at koge vand i en elkedel end i en gryde, da elkedlen bruger halvt så meget strøm sammenlignet med kogepladen. Elkedlen er endda så strømbesparende, at den er billigere i brug end en induktionskogeplade.
Er det okay at genkoge vand i en elkedel?
Det er som sådan okay at genkoge det samme vand i en elkedel, men det kan i nogle tilfælde give en bismag, hvis du f.eks. laver te eller kaffe. Derfor bør du bruge friskt vand hver gang, du tænder for elkedlen, hvis du vil sikre dig den bedste smag.

Tips til valg af elkedel

En elkedel bør være fast inventar i ethvert køkken, da det altid er en fordel at bruge til opvarmning af vand til f.eks. stempelkaffe, te eller lignende. Den bruger nemlig mindre energi, end hvis du skulle tænde komfuret og opvarme en gryde til formålet, og så er det som regel også hurtigere. Generelt hører elkedlen også til de lidt billigere apparater i husholdningen, så der er ingen grund til at spare den væk.

I vores artikel har vi fokus på elkedler i god kvalitet, og de koster naturligvis lidt mere end de helt billige modeller fra supermarkedet. Til gengæld kan du med de nævnte modeller være sikker på, at kvaliteten er i orden, både når det handler om sikkerhed og brugervenlighed. Hører du til dem, der bruger elkedlen på daglig basis, bør du se bort fra de relativt små prisforskelle, der adskiller de helt billige fra mellemområdet. Her bør den daglige komfort og sikkerhed vægtes højest.

Som gennemgangen også viser, er det muligt at få en udmærket elkedel til en særdeles rimelig pris. Er prisen afgørende for dig, er der i artiklen flere gode bud på særdeles velfungerende kogekedler til moderate priser.

Mange producenter fokuserer meget på opvarmningstid og elforbrug, men disse parametre bør ikke være afgørende for dit endelige valg. Som alt andet følger elkedler fysikkens love, og forskellen på energiforbrug og opvarmningstid er minimale i praksis. Dog kan der være en fordel ved at vælge elkedler med isolering eller dobbeltsidet konstruktion. Dels spares det en lille smule på energien, men det væsentligste er dog, at vandet holder temperaturen længere tid i kedlen. Det kan være meget praktisk i det daglige.

Har du brug for temperaturkontrol på vandet, er der flere muligheder. I nyere elkedler er muligheden for temperaturindstilling således mere eller mindre standard, og denne funktion behøver ikke koste ret meget ekstra. Det samme gælder muligheden for at bibeholde den indstillede temperatur i længere tid. Har du behovet, eller tænker du, at det måske kan opstå i fremtiden, kan du lige så godt vælge en model, der har temperaturindstilling.

Hvis du ønsker en støjsvag elkedel, så er dette selvfølgelig noget du skal være OBS på i dit valg.

Hvordan virker elkedlen?

Har du nogensinde spekuleret på, hvordan din elkedel virker? Her giver vi dig forklaringen på, hvordan elkedlen kan slå fra, når vandet koger.

Løsningen hedder en termostat, og faktisk sidder der hele to termostater i de fleste elkedler – en der slår kedlen fra, når vandet har den rette temperatur, og en der slår kedlen fra, hvis du får tændt den uden vand i.

Når der er vand i elkedlen og du sætter den over, ledes dampen fra det kogende vand via en kanal ned i bunden af kanden. Her sidder der en bimetal termostat, der slår strømmen fra, når dampen bliver 99,9 grader varm.

Tilsvarende sidder der en bimetal termostat på varmelegemet, der konstant måler temperaturen på dette. Bliver temperaturen for høj – f.eks. fordi du er kommet til at tænde elkedlen uden vand i – slår termostaten fra.

Oftest sidder der yderligere en overophedningssikring, der afbryder strømmen, hvis temperaturen bliver for høj. På den måde skulle du gerne undgå, at elkedlen smelter ned, hvis du ikke opdager, du har fået den tændt uden vand i.

Forskellige måder at afkalke elkedlen på:

Skal du have størst muligt gavn af din elkedel i mange år fremefter, skal du sørge for at holde elkedlen afkalket. Derved bruger du væsentligt mindre strøm til at opvarme vandet med, da du ikke først skal opvarme kalklaget, når elkedlen er afkalket. Samtidig får du en meget mere hygiejnisk elkedel, da et eventuelt kalklag gør det nemmere for bakterier, mug og skimmel at få fodfæste i kedlen.

Bakterier, mug og skimmel bliver godt nok slået ihjel ved hver kogning af vand. Men oftest vil det frigive urenheder til det kogte vand. De er ikke så lækre at opdage, når du skal til at nyde din te, eller hvad det varme vand fra kedlen nu er blevet brugt til.

Tøm elkedlen helt for vand efter hver kogning:

Glemmer du ligesom mange andre at tømme elkedlen helt for vand, når du har brugt den, øger det tilkalkningen af elkedlen. Samtidig kan vandet samle en masse bakterier, som i værste fald kan sprede sig til det omkringværende miljø, hvis der går længe mellem, hver gang du bruger elkedlen.

Derfor er det vigtigt, at du tømmer elkedlen for restvand efter hver kogning. Det er fint nok, at lade vandet stå, hvis du ved, du skal bruge mere varmt vand lige om lidt. Men er du sikker på, at du er færdig med at bruge varmt vand for denne gang, så tøm elkedlen helt og tør den eventuelt af indvendig og udvendig.

Muligheder for at afkalke din elkedel effektivt:

I denne sektion kigger vi nærmere på forskellige måder at afkalke elkedlen på:

Brug afkalkningsmiddel til at afkalke elkedlen med:
Du kan sagtens afkalke din elkedel med det afkalkningsmiddel, du bruger til din kaffemaskine. Du skal blot hælde afkalkningsmidlet i elkedlen, og derefter tænde for den.

Efter endt kogning lader du vand og afkalkningsmiddel stå i kedlen et kvarter til en halv times tid. Hæld det så ud og kog kedlen efter med 3 hold rent, koldt vand, så du er sikker på, at der ikke er mere afkalkningsmiddel eller smagen efter det tilbage.

Afkalk elkedlen med husholdningseddike og vand:

Du kan opnå helt det samme resultat ved at afkalke både elkedel og kaffemaskine med en blanding af almindelig husholdningseddike og vand.

Kom 2 dl eddike og 8 dl vand i elkedlen – eller et tilsvarende blandingsforhold, hvis din elkedel ikke kan rumme en hel liter vand. Kog blandingen og lad den stå og virke i et kvarter.

Når blandingen har stået, hældes den af. Er tilkalkningen meget voldsom, kan du eventuelt blive nødt til at gentage behandlingen. Efter endt afkalkning behøver du sådan set ikke koge elkedlen efter. Men gør det alligevel med en til tre gange rent vand, så du slipper for smagen af eddike i det kogte vand.

Afkalk elkedlen med eddikesyre:
Er elkedlen meget tilkalket, kan du i stedet for husholdningseddike bruge 32 % eddikesyre i samme blandingsforhold. Det er en meget kraftigere blanding, og du bør sørge for god udluftning i hjemmet, når du hælder eddikesyren i elkedlen. Start med at hælde de 8 dl vand i elkedlen. Flyt den så hen under emhætten og tænd den, inden du hælder de 2 dl eddikesyre i.

Sæt blandingen til at koge ved at tænde for elkedlen, mens den fortsat står under den tændte emhætte. Lad blandingen stå et kvarters tid og hæld den så ud. Pas på ikke at indånde den varme damp fra blandingen.

Kog derefter elkedlen efter 3-4 gange med rent vand. Hæld det kogte vand ud og rent vand på ved hver opkogning. Derefter er den klar til brug igen.

VIGTIGT: Det er ekstremt vigtigt, at du får kogt elkedlen ordentligt af efter at have afkalket den med eddikesyre – det er nemlig ætsende.

Brug citron og maskinopvask til afkalkning af elkedlen:
Et helt andet alternativ er, at fylde elkedlen med vand og smide en helt citron i skiver i elkedlen. Tilsæt derudover 1 dl presset citronsaft og en brusetablet C-vitamin. Har du ikke sidstnævnte, kan du også bruge en opvasketablet eller et mål maskinopvask.

Lad det stå i elkedlen i nogle timer, inden du skylder det ud. Det skal ikke koge. Børst kanden efter med en opvaskebørste og kog den efter med 2-3 hold rent vand, inden du tager elkedlen i brug igen.

Brug natron eller bagepulver til at afkalke elkedlen med:
Du kan også afkalke elkedlen med natron eller bagepulver. De indeholder begge stoffet natriumhydrogencarbonat, også kaldet tvekulsurt natron. Det er et salt af kulsyre, der kan fjerne kalken fra elkedlen på samme måde som eddike og andre produkter.

Fyld elkedlen med vand til max-mærket og kom så to-tre teskefulde natron eller bagepulver i elkedlen. Tænd elkedlen og kog op til den slukker. Lad derefter blandingen stå i et par timer og hæld den så ud. Skyl efter med vand fra hanen. Fyld kanden en to-tre gange og hæld det ud. Kog eventuelt også efter med rent vand den sidste gang.

Afkalk elkedlen med citron- og askorbinsyre:
Et sidste alternativ er at fylde elkedlen med vand og hælde 2-3 teskefulde citronsyre eller askorbinsyre i. Lad det koge op en til tre gange, til elkedlen er fri for kalk. Vil kalken ikke slippe, så skru op for dosseringen og kog det op flere gange.

Tøm derefter elkedlen og skyld den efter med rent vand fra hanen. Fyld kanden tre gange og hæld ud. Du behøver ikke koge kanden efter.

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Siemens TW86103 - elkedel med "keep warm" funktion

DeLonghi Active Line

Bosch TWK6A813

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme