Elkedel test-guide: Bedste elkedel ifølge test og anmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne elkedel test-guide ser vi nærmere på markedets bedste modeller. Vi har valgt modellerne på baggrund af anmeldelser og testresultater fra forskellige uafhængige testlaboratorier og analyser fra forskellige aviser.

Først gennemgår vi modellerne, hvor du kan læse nærmere om hvorfor at de forskellige elkedler er testvindere. Derefter finder du et afsnit med generel information samt tips til, hvordan du vælger den bedste model til netop dit behov. Afslutningsvis lister vi de anvendte kilder og linker til de tests og anmeldelser, der ligger til grund for udvælgelsen.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Bosch TWK8613 – elkedel med temperaturvalg

Bedste elkedel i test hos flere medier

✅ Testvinder hos det svenske testmagasin Råd & Rön
✅ Testvinder hos det tyske testmagasin Test.de

bosch-twk8613-elkedel

Bosch TWK8613 scorer flotte placeringer i både Tyskland og Norge, men af de tests vi har set, er der testet mest grundigt hos  svenske Råd & Rön. Her kan man se karaktergivningen på en lang række specifikke testpunkter, og det er ret interessant, hvis man har særlige præferencer. Lige netop Bosch TWK8613 er dog ikke særlig ”spændende”, for der er stort set topkarakterer på samtlige væsentlige parametre.

Lækkert design og brugbare ekstrafunktioner

Der er ingen tvivl om, at Bosch har brugt lidt ekstra ressourcer på designet af TWK8613, som er særdeles vellykket. Modellen fås i både sort og hvid. En af de ting, der adskiller modellen fra de fleste andre er selve soklen, der er en smule udvidet. Det giver plads for nem betjening af ekstrafunktionerne, da dette er en elkedel med temperaturvalg (70, 80, 90 og 100 grader), samtidigt med, at det giver mulighed for at holde vandet varmt gennem længere tid.

Også sikkerheden er i top, og får gode karakterer. Ydertemperaturen er målt rundt om på kedlen under kogning, og ingen dele bliver problematisk varme. Også brugervenligheden scorer topkarakterer, lige fra betjening til påfyldning og aflæsning af vandstanden.

Fordele

 • Meget elkedel for pengene
 • Flot design, tilgængelig i sort og hvid
 • Brugervenlig i betjening, påfyldning og aflæsning
 • Mulighed for valg mellem flere temperaturer
 • Mulighed for at fastholde en ønsket temperatur
Ulemper

 • Vandindikatoren sidder bag håndtaget, hvilket gør den svær at afløse, når du fylder kedlen med vand.

Adler AD 1295B – elkedel med mange funktioner til en lav pris

Bedste budget valg

✅ Kalkfilter som gør rengøringen nem
✅ Hold varm og auto-sluk funktion
✅ LCD skærm med temperaturkontrol

Adler AD 1295B El-kedel

.

Adler AD 1295B El-kedel er det ideelle valg til dig, der gerne vil have en elkedel med mange moderne funktioner til en lav pris.

En af de funktioner tæller et indbygget LCD-display på fronten, hvor du selv kan indstille temperaturen. Du kan vælge mellem 40 og 100 grader, så spændet er meget bredt. De forskellige varme-indstillinger afhænger for eksempel af den te, du drikker, og om du vil nyde andre drikke. Endnu en smart funktion er det indbyggede kalkfilter, der samler alle partikler op, som ikke bidrager til kvaliteten. Adler AD 1295B El-kedel byder ligeledes på et smart akustisk signal, der med et bip indikerer både start og stop. Det øger overskueligheden.

 • Med LCD-display, hvor du let kan indstille temperaturen
 • Praktisk kalk-filter, der gør rengøringen let
 • Signal ved stop og start

Det skal du vide, før du køber Adler AD 1295B El-kedel 

Perfekt til dig på budget
Prisen er altid en faktor, når du skal vælge et forbrugerprodukt. Varianten viser, at kvalitet og budget ikke altid følges ad, da du får meget for dine investeringspenge.

Til den kræsne type
Som nævnt kommer Adler AD 1295B El-kedel med rigtig mange funktioner og features, og det vil sige, at den er en velfungerende match for dig, der ønsker at få en finger med i spillet, når der skal brygges vand. Den leverer varen for den kræsne forbruger, og det er ikke mindst på grund af de mange funktioner.

Et hav af funktioner og features
Flere af de mange funktioner er gennemgået i det ovenstående. Når du vælger en el-kedel, er der forskellige features, der øger brugen, rengøringen og sikkerheden, og det kan være en stor fordel. Funktioner som for eksempel auto-sluk øger sikkerheden, mens et kalk-filter letter rengøringen, og holde-varm funktionen, temperaturkontrollen og temperaturindstillingen gør brugen nemmere. De nævnte features kan du alle opleve hos Adler AD 1295B El-kedel.

Design og udvendig varme
Designet er også en vigtig faktor, når du vælger din næste el-kedel. Hos Adler AD 1295B El-kedel får du et flot og meget moderne udtryk i mat sort, der vil komplimentere de fleste køkkener. De 1,7 liter er en fin kapacitet, mens de 2200 watt giver en høj effekt. Effekten i watt er en indikator for, hvor hurtigt vandet kan blive varmet op. Læg mærke til, at modellen er designet på en bestemt måde, så kedlen ikke bliver så varm udvendig. Det er særligt smart, så du ikke kommer til at brænde dig.

Fordele

 • Temperaturkontrol
 • Holde-varm funktion
 • Auto-sluk
 • Justerbar temperatur mellem 40 og 100 grader
Ulemper

 • Signalet ved start og stop kan ikke slukkes

Forbrugsguidens vurdering

Adler AD 1295B El-kedel er perfekt til dig, der gerne vil have meget for pengene. Hos Forbrugsguiden har vi kåret den til redaktionens anbefaling, da den kommer med mange fordele. En af de fordele er, at vi er meget glade for temperaturkontrollen, som giver en meget præcis temperatur.  Oven i købet vil du opleve en justerbar temperatur mellem 40 og 100 grader, så du kan få din drik helt, som du ønsker.

Vi anbefaler også modellen, da den er født med en praktisk holde-varm funktion – så beholder din te eller kaffe de lune varmegrader længere. Vi kan også fremhæve, at der er en god sikkerhedsfeature i auto-sluk funktionen, hvilket betyder, at kedlen selv slukker efter en rum tid, hvor den ikke har været brugt. På trods af de mange gode plusser ved Adler AD 1295B El-kedel skal vi dog bemærke, at du ikke kan slukke for det akustiske start/stop-signal, som afgiver et bip.

Specifikationer
Type: El-kedel
Mærke: Adler
Effekt: 2200 watt
Kapacitet: 1,7 liter


Philips HD9350/90 – hurtig elkedel med gode anbefalinger

Bedst til prisen

✅ Udnævnt som ’Topscorer’ af den svenske testmagasin Råd & Rön
✅ God anbefaling fra Testberichte.de
✅ Opvarmer vand enormt hurtigt
Philips HD9350/90 – En billig elkedel som formår at opvarme dit vand enormt hurtigt
Denne HD9350/90 elkedel fra Philips har modtaget meget ros i en række forskellige tests på nettet, hvilket der er en rigtig god grund til. Den kommer nemlig til en relativ billig pris, samtidig med at den indeholder en række rigtig gode egenskaber. 
Elkedlen bliver f.eks. rost for, at den formår at ramme temperaturen rigtig præcist, hvilket langt fra altid er tilfældet med elkedler i denne prisklasse. Dertil så formår den at gøre det enormt hurtigt, hvormed en dejlig kop te eller kogende vand til pastaen aldrig er langt væk. 

Elkedlen kan rumme 1,7 liter, hvilket er meget standard for elkedler, og skal du bruge en større mængde end dette, så kommer elkedlens evne til at varme vandet op hurtigt rigtig til nytte. Dertil vejer elkedlen kun 1,1 kg, hvormed den ikke vil blive for tung at holde, selv når den er helt fyldt med vand, hvilket er enormt praktisk.

Philips HD9350/90 vs. markedet 

I forhold til elkedlens udseende og design, så skiller den sig ikke specielt meget ud fra markedet, da den har et temmelig anonymt, standard design. Til gengæld formår den virkelig at stikke af fra mange af dens konkurrenter, når man tager et kig på dens egenskaber, såvel som på dens pris.

Prismæssigt så er denne elkedel blandt nogle af de billige modeller på markedet generelt, hvilket naturligvis altid er en god bonus. Specielt når du får en så god elkedel for dine penge, som du gør her. Elkedlens mange gode egenskaber gør nemlig, at den bestemt er pengene værd – og man kan endda argumentere for, at du muligvis får mere, end du betaler for, med denne elkedel. 

Fordele

 • Brugervenlig og enormt nem at betjene
 • Kommer til en super attraktiv pris
 • Enormt hurtig til at varme vandet op til den korrekte temperatur
Ulemper

 • Vandindikatoren sidder lidt gemt væk
 • Er svær at rengøre pga. de indvendige varmespoler
 • Ydersiden bliver varm.

Kitchenaid Artisan – elkedel med termostat

Elkedel – Bedst i test hos Testberichte.de

Testvinder hos tyske Testberichte.de
kitchenaid-artisan-elkedel
Hos det tyske magasin Testberichte.de blev Kitchenaid Artisan elkedlen testvinder i et felt på 28 modeller. Og det siger ikke så lidt. Det tyske magasin tager nemlig udgangspunkt i eksisterende tests og brugeranmeldelser, og omregner alle disse data til en samlet score.

Kitchenaid Artisan elkedlen er blandt de dyreste af de modeller, vi har set på i denne gennemgang, men den er også noget helt særligt, ikke mindst på designfronten, hvor den skiller sig markant ud fra den traditionelle udformning.

Om man kan lide designet, er naturligvis en smagssag. Men netop designet er en af de parametre, der har været medvirkende til populariteten hos både brugere og testpaneler. Modellen fås i øvrigt i en række forskellige farvevarianter, og giver dig en flot elkedel.

Analog betjening og udlæsning

Den digitale tidsalder har været dominerende en årrække, men flere og flere ønsker sig efterhånden tilbage til de analoge tider. Det har medført en modtrend i en del elektronikprodukter, hvor eksempelvis analoge drejeknapper og visninger er på vej tilbage, og det er Kitchenaid Artisan elkedlen et godt eksempel på.

Hele designet er vintage-inspireret, og temperaturvælgeren er en analog skydeknap i soklen. Dette er nemlig en elkedel med temperaturvalg, som gør at du trinløst kan vælge vandtemperaturer mellem 50 og 100 grader.

Også udlæsningen sker med et analogt viser-termometer, der er indbygget i selve kedlen. Netop denne detalje er meget populær hos anmelderne, og primært af to grunde: For det første er det en designmæssig genistreg, men det gør det også muligt at aflæse vandets temperatur, når elkedlen står på sofabordet. Og det kan den gøre ganske længe i kraft af den isolerende dobbeltkonstruktion, som både holder på varmen og samtidig sikrer, at kedlen aldrig bliver særlig varm under brug.

Fordele

 • Flot vintage-design i flere farvevarianter
 • Analog skydeknap til trinløs temperaturindstilling
 • Analogt termometer indbygget i selve kedlen
 • Isolerende dobbeltkonstruktion
Ulemper

 • Ligger i den dyre ende af prisskalaen.

Bosch TWK7203 – elkedel med temperaturvalg og høj kapacitet

✅ Kåret som ’Best buy’ af det engelske testmagasin Which.co.uk
✅ Topscorer i det svenske testmagasin Råd & Rön
✅ Har scoret 78 ud af 100 point hos Good Housekeeping Institute 

Bosch TWK7203 – En elkedel som lader dig styre temperaturen

Denne Bosch elkedel er enormt praktisk, da det er en elkedel med temperaturkontrol, hvilket gør at du har mulighed for at indstille temperaturen, som elkedlen skal varme vandet op til. Dette er super praktisk – specielt hvis du går op i at ramme den perfekte temperatur til din kaffe eller te. 

Flere af testmagasinerne roser denne kedels design, da den netop er nem at bruge, da designet er enormt intuitivt. Når det så er sagt, så har elkedlen derudover ikke det mest elegante design. Flere af siderne kritiserer den for at have et lidt klodset og firkantet look. Hvorvidt dette har en betydning eller ej, det er helt op til den enkelte købers personlige præferencer og vurdering at afgøre.  

Derudover har elkedlen en minimums kapacitet på 300 ml, hvilket er perfekt, hvis du blot vil lave én enkelt kop te eller kaffe. Dermed er elkedlen altså bygget med fokus på at spare vand, da du netop ikke er tvunget til at varme mere vand, end du reelt har brug for, hvilket er en super praktisk egenskab. 

Bosch TWK7203 vs. markedet 

Denne elkedel skiller sig ud fra mange andre modeller på markedet, da du netop får muligheden for at styre temperaturen, hvilket er smart. Dog har elkedlen et lidt kedeligt design, såvel som at den kommer til en lidt højere pris end flere af de andre elkedler, som optræder i denne oversigt. 

Hvis du dog virkelig sætter pris på at kunne styre temperaturen, såvel som på den lave minimums kapacitet, så kan denne elkedel sagtens være pengene værd. 

Foredele

 • Touchpad-kontrollen fungerer rigtig godt
 • Har en god strøm og vandkapacitet
Ulemper

 • Ydersiden bliver temmelig varm
 • Er dyrere en mange andre lignende modeller.

Siemens TW86103 – elkedel med “keep warm” funktion

5 ud af 6 stjerner hos norske forbrugermagasin Klikk.no
✅ Topscorer hos det svenske testmagasin Råd & Rön
✅ Vinder af IF design award

siemens-tw86103

Elkedlen TW86103 fra Siemens ser umiddelbart ganske traditionel ud, om end designet er helt up to date. Modellen gemmer dog på en række smarte features, og prisen ligger da også lidt over middel.

Men det er bestemt en fair prissætning, hvis man skal tro blandt andet det anerkendte svenske forbrugermagasin Råd & Rön, der har placeret Siemens TW86103 på en flot tredjeplads ud af 40 testede elkedler. Vurderingen bakkes op af blandt andre det norske magasin Klikk.no, der også giver denne model meget flotte bedømmelser.

En af de detaljer der begejstrer testpanelerne, er den dobbeltvæggede konstruktion, som tjener flere formål. Først og fremmest bliver kedlen ikke så varm udenpå, og det øger sikkerheden i det daglige.

Samtidig er konstruktionen med til at øge kedlens isoleringsevne, så vandet holder sig varmt længere efter endt opkogning. Kanden fungerer kort sagt som det kalorimeter, du måske har stødt på i fysiktimerne, som i øvrigt også er princippet i en termokande.

Nem opfyldning og smarte ekstra funktioner

Der er også store roser til selve vandpåfyldningen, som kan ske direkte gennem hældetuden uden at åbne låget. Siemens TW86103 har en kapacitet på 1,5 liter, og den aktuelle vandstand kan naturligvis aflæses via et vindue.

Der er også roser til både indikatorlyset og selve afbryderen, som ud over den manuelle betjening automatisk slukker strømmen, når vandet koger eller når kanden fjernes fra basen.

Selv om Siemens TW86103 ved første øjekast ser ret normal ud, byder den dog på smarte ekstrafunktioner som for eksempel temperaturvalg. Vandtemperaturen kan indstilles til enten 70, 80, 90 eller 100 grader. Det er en meget brugbar feature til for eksempel tebrygning, da de forskellige tesorter har forskellige optimale trækketemperaturer.

Siemens TW86103 byder også på en ”Keep warm”-funktion, som kan holde den ønskede temperatur i op til 30 minutter. Så er vandet stadig klar, når du er klar.

Fordele

 • Mulighed for at indstille temperaturen (70 grader C, 80 grader C, 90 grader C eller kogende)
 • Opretholder den ønskede temperatur i op til 30 minutter
 • Har 3-trins sikkerhedsfunktion; automatisk slukning, beskyttelse mod overophedning og tørkogning, og slukning hvis låget ikke er lukket.
Ulemper

 • Indersiden er lavet af plastik.

Smeg KLF04 – flot elkedel med temperatur

Bedste elkedel i test hos The Telegraph

Testvinder hos den britiske avis The Telegraph
Anbefalet hos testmagasinet Trustedreviews.com

Smeg KLF04

Smeg KLF04 er blevet testet og anmeldt af den britiske avis The Telegraph samt testmagasinet Trustedreviews.com. Mens The Telegraph har kåret elkedlen som testvinder, har Trustedreviews.com givet modellen en anbefaling.

Begge eksperter har derfor givet elkedlen en god bedømmelse, da de især er vilde med dens design og temperaturindstilling.

Hverken Trustedreviews.com eller The Telegraph finder mange ulemper ved modellen, men bemærker dog, at den er forholdsvis dyr sammenlignet med andre elkedler på markedet.

Elkedel med temperaturvalg

Med Smeg KLF04 får man en elkedel med en variabel temperaturindstilling. Her kan man vælge mellem 7 forskellige temperaturer mellem 50 grader og op til 100 grader, så man nemt kan indstille, hvor varmt vandet skal være. Det vil sige, at man kan indstille vandets temperatur, så det passer til den varme drik, man ønsker.

Både eksperterne fra Trustedreviews.com og The Telegraph er begejstrede for denne indstilling. Mens Trustedreviews.com mener, at indstillingen gør det muligt at lave den perfekte varme drik, så skriver The Telegraph, at temperaturindstillingen er ”noget af det bedste ved modellen”, da det ikke er noget, som eksperten fandt på de andre testede modeller.

Derudover kommer Smeg KLF04 med en hold-varm-funktion, så man har mulighed for at holde vandet varmt på den specifikke temperatur i op til 20 minutter.

Eksperterne: Elkedel med flot design

Noget af det bedste ved Smeg KLF04, ifølge ekspertkilderne, er, at elkedlen kommer i et flot, stilrent og retro-inspireret design. Elkedlen er designet i rustfrit stål med powder-coating, hvilket ikke mindst fremhæver elkedlens farve, men også gør den nemmere at holde ren.

Eksperten fra The Telegraph skriver, at en af grundene til, at denne model blev kåret som testvinder, var designet. Trustedreviews.com enige i, at det er et flot design og mener, at det er en fordel, at man kan købe elkedlen i flere forskellige farver afhængig af, hvad der passer bedst ind i ens indretning og køkken.

Elkedlen har også et par praktiske gummifødder, så den står stabilt og solidt på køkkenbordet både under og efter brug. Basen er desuden en 360 graders drejebase, hvorfor elkedlen kan placeres hvor som helst for at fungere.

Brugervenlig elkedel med flere praktiske funktioner

Smeg KLF04 er forsynet med flere praktiske funktioner såsom et aftageligt kalkfilter. Kalkfilteret sørger for at mindske mængden af kalk, der sætter sig i elkedlen. Derudover er Smeg KLF04 også en brugervenlig elkedel, da man blot skal tænde for elkedlen på den kugleformede knap, hvorefter den koger vandet på ingen tid med en 2400 Watt motor.

Elkedlen har en kapacitet på op til 1,7 liter og har både autosluk samt tørkogningssikring. Auto-sluk-funktionen virker pr. automatik ved 100 grader, eller hvis der mangler vand i elkedlen. Låget er desuden forsynet med en soft-åben-funktion, hvilket betyder, at man undgår stænk af varmt vand, når man åbner låget.

Smeg KLF04 måler 27,5 cm x 17,1 cm x 22,6 cm og vejer 1,8 kilo.

Fordele

 • Temperaturen kan indstilles
 • Holder vandet varmt i længere tid
 • Hurtig opvarmning
 • Bygget i en god kvalitet
Ulemper

 • Har et højere støjniveau end andre modeller
 • Ligger i den dyrere end af prisskalaen

Her kan du se en videopræsentation af Smeg KLF04 lavet af Smeg:


Dualit Classic Kettle – elkedel med hurtig kogning

Topscorer hos den britiske avis The Telegraph
3,5 ud af 5 stjerner hos testsiden Trustedreviews.com

Dualit Classic Kettle

Både den britiske avis The Telegraph samt testmagasinet Trustedreviews.com har testet elkedlen Dualit Classic Kettle. De mener begge, at det er en praktisk elkedel, som de har kåret som henholdsvis topscorer samt givet 3,5 ud af 5 stjerner.

Begge eksperter er vilde med elkedlen, som de mener kommer med flere forskellige fordele. Mens The Telegraph mener, at dette er en af de bedste muligheder på markedet, når det kommer til elkedler, så mener Trustedreviews.com, at det er en fordel, at elkedlen er forholdsvis stille under brug, samt at den er af høj kvalitet.

Hverken Trustedreviews.com eller The Telegraph finder mange ulemper ved Dualit Classic Kettle. De bemærker dog begge, at den er forholdsvis dyr, samt at den ikke kommer med lige så mange funktioner som eksempelvis elkedler fra Smeg.

Ergonomisk designet elkedel med innovative funktioner

Dualit Classic Kettle er forsynet med flere patenterede og innovative funktioner. Eksempelvis er håndtaget designet i et ergonomisk design med et silikonegreb. Det vil sige, at den er behagelig at anvende samt at holde på. Derudover forklarer eksperten fra The Telegraph, at det er en fordel, at håndtaget aldrig bliver for varmt at holde på.

Endvidere kommer elkedlen med en hældetud, der er designet til at undgå for mange dryp, så der ikke kommer kogende vand udover det hele. Noget af det bedste ved Dualit Classic Kettle, ifølge eksperterne, er, at den er lydsvag under brug. Det vil sige, at den ikke vil forstyrre hele hjemmet, når man ønsker at koge vand.

Eksperterne: Elegant og hurtig elkedel

Begge eksperter er især vilde med elkedlens udseende, som de mener er stilrent og elegant.

Eksempelvis skriver The Telegraph, at dette var den højeste elkedel i testen, men at det blot gjorde, at den fik et mere elegant og tyndt udseende. Dette er Trustedreviews.com enige i og nævner yderligere, at elkedlen er designet af materialer af høj kvalitet, hvorfor den føles både stabil og robust i brug.

Elkedlen har en vandkapacitet på 1,7 liter, og koger vandet forholdsvist hurtigt. I The Telegraphs test bliver det nævnt, at elkedlen er hurtig, da den gennemsnitlige kogetid for en kop vand var på omkring 50 sekunder.

Effektiv elkedel med flere funktioner

Med Dualit Classic Kettle får man en effektiv elkedel med en effekt på 3000 Watt. Den kommer desuden med flere funktioner såsom to vinduer, hvor man har mulighed for at holde øje med, hvor meget vand man hælder i, samt hvor mange kopper man koger vand til.

På den måde har man mulighed for at koge vand til det antal af varme drikke, som man ønsker. Elkedlen kommer yderligere med en lang produktlevetid, da man har mulighed for at udskifte alle dens elementer, hvis der er brug for det.

Dualit Classic Kettle måler 28,1 cm x 15,4 cm x 23,5 cm og vejer 1,61 kilo.

Fordele

 • Har en dobbeltsidet vandindikator
 • Er lavet af rustfrit stål
 • Koger hurtigt og larmer ikke for meget
Ulemper

 • Er ikke dobbeltvægget, hvormed den bliver meget varm på ydersiden
 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Her kan du se en videopræsentation af Dualit Classic Kettle lavet af Dualit:


Wilfa WKR-2000W – stilren elkedel

Populær blandt brugerne

Wilfa WKR-2000W

Wilfa WKR-2000W er en elkedel, der ikke er medtaget i nogle officielle eksperttests. Elkedlen er dog alligevel taget med i denne artikel, da den er populær blandt brugerne.

Modellen er designet i et elegant og matteret finish med en gummibaseret ståloverflade, hvorfor den vil passe godt ind i de fleste køkkener med dens moderne udseende. Elkedlen har yderligere et træhåndtag. Man har desuden mulighed for at vælge mellem 4 forskellige farver.

Elkedel med autosluk og aftageligt låg

Wilfa WKR-2000W er forsynet med en autosluk-funktion, der sørger for, at den slukker pr. automatik, når vandet er klar. På den måde behøver man ikke hele tiden holde øje med elkedlen, når den er i gang med at koge vandet.

Derudover kommer Wilfa WKR-2000W med et aftageligt kliklåg, der ikke mindst gør, at det er nemt at fylde vand i elkedlen, men også, at man nemt og hurtigt kan rengøre den efter brug, hvis man ønsker.

Praktisk model der er nem at håndtere

Med Wilfa WKR-2000W får man en praktisk elkedel, der er nem at håndtere. Den kommer blandt andet med en 360 graders base, så man nemt kan sætte kedlen på samt tage den af igen, når vandet koger. Dette gør, at kedlen er nem i brug, da man ikke skal bruge meget tid på at sætte den på plads på selve basen igen.

Wilfa WKR-2000W kommer desuden med en kabelopbevaring, hvorfor man har mulighed for at opbevare ledningen på selve elkedlen. Det vil sige, at det er nemmere at opbevare elkedlen på enten køkkenbordet eller i køkkenskabet, da man hurtigt kan folde ledningen sammen.

Rummelig model med drypfri hældetud

Elkedlen har en effekt på 2000 Watt, hvorfor man hurtigt kan koge vand til sine varme drikke. Derudover kommer kedlen med en kapacitet på 1,7 liter, hvorfor man har mulighed for både at koge vand til en enkelt kop eller flere kopper, hvis man har gæster.

Derudover har Wilfa WKR-2000W en drypfri hældetur, der gør, at den ikke drypper, når man hælder vand over i sin kop. Dette gør, at man ikke får kogende vand udover det hele, hvilket sørger for mere sikkerhed, når man anvender elkedlen.

Wilfa WKR-2000W måler 25,5 cm x 16 cm x 22 cm og vejer 1 kilo.

Fordele

 • Har indikatorlys
 • Er meget kraftfuld og kan derfor koge vandet meget hurtigt
 • Har automatisk sluk-funktion.
Ulemper

 • Temperaturen kan ikke indstilles
 • Er dyrere sammenlignet med lignende modeller.

Dualit Domus – elkedel med sikkerhedsfunktion imod tørkogning

Testvinder hos den britiske avis The Independent

Dualit Domus

Den britiske avis The Independent har lavet en stor test af elkedler heriblandt modellen Dualit Domus. Denne model er de især vilde med, da de har kåret Dualit Domus som testvinder.

Den største fordel ved elkedlen er, at den er lydsvag samt kommer med flere praktiske egenskaber såsom et silikonehåndtag, brugervenligt låg m.m.

The Independent finder ikke mange ulemper ved modellen, men skriver, at forbrugerne skal være opmærksomme på, at elkedlen er forholdsvis dyr sammenlignet med mange andre modeller på markedet.

Eksperterne: Hurtig og kompakt elkedel

Eksperterne er vilde med Dualit Domus, som derfor også er blevet deres favorit i testen med de 12 forskellige elkedler. De forklarer, at den først og fremmest kommer i et elegant design, der vil passe ind på de fleste køkkenborde.

Derudover er Dualit Domus designet i en forholdsvis kompakt størrelse, hvilket eksperterne mener er en fordel, da den stadig kan rumme op til 1,5 liter vand. Den larmer desuden ikke særlig meget under brug, men er stadig den hurtigste elkedel, der var med i deres test.

Man har derfor, ifølge eksperterne, mulighed for nemt og hurtigt at koge vand til sin varme drik. Dette er blandt andet på grund af dens kraftige 3kW element.

Model med Sure Pour-funktion, tørkogning og vandmåler

Dualit Domus kommer med flere forskellige funktioner såsom Sure Pour, en tørkogningssikring samt en vandmåler.

Elkedlen er nemlig sikret mod tørkogning, så man ikke skal bekymre sig om dette. Man har desuden mulighed for nemt at se, hvor meget vand man har fyldt i kedlen, samt mulighed for at se, hvornår vandet koger på selve vandmåleren.

Derudover er Dualit Domus forsynet med en Sure Pour funktion, der gør, at elkedlen er nem at hælde af. Den kommer med en lang og spids hældetud, der blot kræver en lav hælde-vinkel. Det betyder, at det er nemmere at kontrollere hældningen og sørger også for, at kedlen ikke drypper med det kogende vand.

Nem og håndterbar elkedel

Dualit Domus er en nem og håndterbar elkedel med et ergonomisk silikone-håndtag. Dette håndtag gør, at kedlen er behagelig at holde på, samt at det er nemmere at håndtere den. Derudover kommer elkedlen med en 360 graders base, hvorfor den kan placeres på alle måder på basen. På den måde skal man ikke døje med en elkedel, der er svær at sætte fast på basen igen.

Sidst men ikke mindst er Dualit Domus forsynet med et låg, der nemt og hurtigt kan åbnes med blot et enkelt tryk på låget.

Dualit Domus måler 23 cm x 16 cm x 24 cm og vejer 1,3 kilo.

Fordele

 • Nem at opfylde, løfte og hælde af
 • Koger vandet hurtigt
 • Har en indbygget sikkerhedsfunktion imod tørkogning
 • BPA-frie vinduer
Ulemper

 • Temperaturen kan ikke indstilles
 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Her kan du se en videopræsentation af Dualit Domus lavet af Dualit:

https://www.youtube.com/watch?v=hZ9I6FFhQag


Hvad er en elkedel med temperatur?

En elkedel med temperatur er en elektrisk kedel, der giver mulighed for at indstille den ønskede temperatur, så man kan tilpasse varmen til forskellige typer te eller kaffe.

Tips til valg af elkedel

En elkedel bør være fast inventar i et køkken, for som regel er det en fordel af bruge en sådan til opvarmning af vand til stempelkaffe, te eller lignende. Den bruger nemlig mindre energi, end hvis du skulle tænde komfuret og opvarme en gryde til formålet, og så er det som regel også hurtigere. Generelt hører elkedlen også til de lidt billigere apparater i husholdningen. Så der er ingen grund til at spare den væk.

I denne artikel har vi dog sat fokus på elkedler af god kvalitet, og de koster naturligvis lidt mere end de helt billige modeller fra supermarkedet. Til gengæld kan du med de nævnte modeller være sikker på, at kvaliteten er i orden, både når det handler om sikkerhed og brugervenlighed. Hører du til dem, der bruger elkedlen på daglig basis, bør du se bort fra de relativt små prisforskelle, der adskiller de helt billige fra mellemområdet. Her bør den daglige komfort og sikkerhed vægtes højest.

valg af elkedelSom gennemgangen også viser, er det muligt at få en udmærket elkedel til en særdeles rimelig pris. Er prisen afgørende for dig, er der i artiklen flere gode bud på særdeles velfungerende kogekedler til moderate priser.

Mange producenter fokuserer meget på opvarmningstid og elforbrug, men disse parametre bør ikke være afgørende for dit endelige valg. Som alt andet følger elkedler fysikkens love, og forskellen på energiforbrug og opvarmningstid er minimale i praksis. Dog kan der være en fordel ved at vælge elkedler med isolering eller dobbeltsidet konstruktion. Dels spares der en lille smule på energien, men det væsentligste er dog, at vandet holder temperaturen længere tid i kedlen. Det kan være meget praktisk i det daglige.

Har du brug for temperaturkontrol på vandet, er der flere muligheder. I nyere elkedler er muligheden for temperaturindstilling således mere eller mindre standard, og denne funktion behøver ikke koste ret meget ekstra. Det samme gælder muligheden for at bibeholde den indstillede temperatur i længere tid. Har du behovet eller kan forudse, at det måske kan opstå fremadrettet, kan du lige så godt vælge en model, der understøtter dette.

Yderligere, så har de forskellige elkedler forskellige lydniveauer. Hvis du ønsker en støjsvag elkedel, så er dette selvfølgelig noget som du skal være OBS på i dit valg af kogekande. Derudover, så skal elkedlen selvfølgelig passe ind i dit køkken. Du kan anskaffe dig en flot elkedel, lille elkedel, smart elkedel eller noget helt andet, som passer til dit hjem. Der er heldigvis en masse forskellige at vælge mellem.


Hvordan virker elkedlen?

Har du nogensinde spekuleret på, hvordan din elkedel virker? Her giver vi dig forklaringen på, hvordan elkedlen kan slå fra, når vandet koger.

Løsningen hedder naturligvis en termostat og faktisk sidder der hele to termostater i de fleste elkedler – en der slår kedlen fra, når vandet har den rette temperatur, og en der slår kedlen fra, hvis du får tændt den uden vand i.

Når der er vand i elkedlen og du sætter den over, ledes dampen fra det kogende vand via en kanal ned i bunden af kanden. Her sidder der en bimetal termostat, der slår strømmen fra, når dampen bliver 99,9 grader varm.

Tilsvarende sidder der en bimetal termostat på varmelegemet, der konstant måler temperaturen på dette. Bliver temperaturen for høj – f.eks. fordi du er kommet til at tænde elkedlen uden vand i – slår termostaten fra.

Oftest sidder der yderligere en overophedningssikring, der afbryder strømmen fra elnettet, hvis temperaturen bliver for høj. På den måde skulle du gerne undgå, at elkedlen smelter ned, hvis du ikke opdager, du har fået den tændt uden vand i.

Forskellige måder at afkalke elkedlen på:

Skal du have størst muligt gavn af din elkedel i mange år fremefter, skal du sørge for at holde elkedlen afkalket. Derved bruger du væsentligt mindre strøm til at opvarme vandet med, da du ikke først skal opvarme kalklaget, når elkedlen er afkalket. Samtidig får du en meget mere hygiejnisk elkedel, da et eventuelt kalklag gør det nemmere for bakterier, mug og skimmel at få fodfæste i kedlen.

Bakterier, mug og skimmel bliver godt nok slået ihjel ved hver kogning af vand. Men oftest vil det frigive urenheder til det kogte vand. De er ikke så lækre at opdage, når du skal til at nyde din te, eller hvad det varme vand fra kedlen nu er blevet brugt til.

elkedel rengoring

Tøm elkedlen helt for vand efter hver kogning:
Glemmer du ligesom mange andre at tømme elkedlen helt for vand, når du har brugt den, øger det tilkalkningen af elkedlen. Samtidig kan vandet samle en masse bakterier, som i værste fald kan sprede sig til det omkringværende miljø, hvis der går længe mellem, hver gang du bruger elkedlen.

Derfor er det vigtigt, at du tømmer elkedlen for restvand efter hver kogning. Det er fint nok, at lade vandet stå, hvis du ved, du skal bruge mere varmt vand lige om lidt. Men er du sikker på, at du er færdig med at bruge varmt vand for denne gang, så tøm elkedlen helt og tør den eventuelt af indvendig og udvendig.


Muligheder for at afkalke din elkedel effektivt:

I denne sektion kigger vi nærmere på forskellige måder at afkalke elkedlen på: 

Brug afkalkningsmiddel til at afkalke elkedlen med:
Du kan sagtens afkalke din elkedel med det afkalkningsmiddel, du bruger til din kaffemaskine. Du skal blot hælde afkalkningsmidlet i elkedlen, og derefter tænde for den.

Efter endt kogning lader du vand og afkalkningsmiddel stå i kedlen et kvarter til en halv times tid. Hæld det så ud og kog kedlen efter med 3 hold rent, koldt vand, så du er sikker på, at der ikke er mere afkalkningsmiddel eller smagen efter det tilbage.

Afkalk elkedlen med husholdningseddike og vand:
Men afkalkningsmiddel er dyrt og faktisk også unødvendigt. Samtidig kan afkalkningsmidlet indeholde kemikalier, der kan være skadelige eller ætsende at indtage, hvis du kommer til at glemme at koge elkedlen efter.

Du opnår helt det samme resultat ved at afkalke både elkedel og kaffemaskine med en blanding af almindelig husholdningseddike og vand.

Kom 2 dl eddike og 8 dl vand i elkedlen – eller et tilsvarende blandingsforhold, hvis din elkedel ikke kan rumme en hel liter vand. Kog blandingen og lad den stå og virke i et kvarter.

Når blandingen har stået, hældes den af. Er tilkalkningen meget voldsom, kan du eventuelt blive nødt til at gentage behandlingen. Efter endt afkalkning behøver du sådan set ikke koge elkedlen efter. Men gør det alligevel med en til tre gange rent vand, så du slipper for smagen af eddike i det kogte vand.

Afkalk elkedlen med eddikesyre:
Er elkedlen meget tilkalket, kan du i stedet for husholdningseddike bruge 32 % eddikesyre i samme blandingsforhold. Det er en meget kraftigere blanding og du bør sørge for god udluftning i hjemmet, når du hælder eddikesyren i elkedlen. Start med at hælde de 8 dl vand i elkedlen. Flyt den så hen under emhætten og tænd denne, inden du hælder de 2 dk eddikesyre i.

Sæt blandingen til at koge ved at tænde for elkedlen, mens den fortsat står under den tændte emhætte. Lad blandingen stå et kvarters tid og hæld den så ud. Pas på ikke at indånde den varme damp fra blandingen.

Kog derefter elkedlen efter 3-4 gange med rent vand. Hæld det kogte vand ud og rent vand på ved hver opkogning. Derefter er den klar til brug igen.

VIGTIGT: Det er ekstremt vigtigt, at du får kogt elkedlen ordentligt af efter at have afkalket den med eddikesyre. Eddikesyre er nemlig ætsende og der ikke noget, der skal bruges til indvortes brug.

Brug citron og maskinopvask til afkalkning af elkedlen:
Et helt andet alternativ er, at fylde elkedlen med vand og smide en helt citron i skiver i elkedlen. Tilsæt derudover 1 dl presset citronsaft og en brusetablet C-vitamin. Har du ikke sidstnævnte, kan du også bruge en opvasketablet eller et mål maskinopvask.

Lad det stå i elkedlen i nogle timer, inden du skylder det ud. Det skal ikke koge. Børst kanden efter med en opvaskebørste og kog den efter med 2-3 hold rent vand, inden du tager elkedlen i brug igen. 

Brug natron eller bagepulver til at afkalke elkedlen med:
Du kan også afkalke elkedlen med natron eller bagepulver. De indeholder begge stoffet natriumhydrogencarbonat, også kaldet tvekulsurt natron. Det er et salt af kulsyre, der kan fjerne kalken fra elkedlen på samme måde som eddike og andre produkter.

Fyld elkedlen med vand til max-mærket og kom så to-tre teskefulde natron eller bagepulver i elkedlen. Tænd elkedlen og kog op til den slukker. Lad derefter blandingen stå i et par timer og hæld den så ud. Skyl efter med vand fra hanen. Fyld kanden en to-tre gange og hæld det ud. Kog eventuelt også efter med rent vand den sidste gang.

Afkalk elkedlen med citron- og askorbinsyre:
Et sidste alternativ er at fylde elkedlen med vand og hælde 2-3 teskefulde citronsyre eller askorbinsyre i. Lad det koge op en til tre gange, til elkanden er fri for kalk. Vil kalken ikke slippe, så skru op for dosseringen og kog det op flere gange.

Tøm derefter elkedlen og skyld den efter med rent vand fra hanen. Fyld kanden tre gange og hæld ud. Du behøver ikke koge kanden efter.

afkalk elkedel med citron

Anvendte kilder til ovenstående tips og tricks:

Expressen.se
Expressen er et svensk dagblad, der udover nyheder også har en række tema-sektioner på deres hjemmeside. Her fandt vi bl.a. tre af de måder at afkalke elkedel på, som vi omtaler i denne artikel. Du kan læse artiklen her helt gratis.

Ingeniøren – ing.dk
I Ingeniørens online-udgave ing.dk fandt vi et brevkassesvar om, hvordan elkedlen virker. Svaret tager udgangspunkt i en elkedel fra OBH Nordica, men virkemåde er nøjagtig den samme i de fleste andre elkedler. Læs selv hele brevkassesvaret her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke elkedler er de bedste at købe?

Hvis du søger en god elkedel, som er blandt de bedste på markedet i øjeblikket, så bør du tage et kig på modellerne Bosch TWK8613, Kitchenaid Artisan elkedel og Philips HD9350/90. Elkedlerne har alle nogle super gode fordele, hvormed de bestemt kan være en god tilføjelse til ethvert køkken.

🧐 Er elkedler sikre at bruge?

Ja, elkedler er generelt sikre, så længe du formår at bruge dem korrekt. Du bør blandt andet altid sørge for, at elkedlens ledning ikke ligger på en måde, hvorpå den er nem at komme til at hive i. Dertil bør yngre børn ikke lades i nærheden af en tændt elkedel.

🤔 Bruger en elkedel meget strøm?

Nej, en elkedel bruger ikke særligt meget strøm. Faktisk er det både hurtigere og billigere at koge vand i en elkedel end en gryde, da elkedlen bruger halvt så meget strøm sammenlignet med kogepladen. Elkedlen er endda så strømbesparende, at den er billigere end en at koge på en induktionskogeplade.

👍 Er det okay at genkoge vand i en elkedel?

Det er generelt okay at genkoge det samme vand i en elkedel, men det kan i nogle tilfælde have en negativ indflydelse på smagen, hvis du laver te eller kaffe. Derfor bør du bruge friskt vand, hver gang du tænder for elkedlen, da du derved får det bedste resultat.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Råd & Rön 🇸🇪

Den svenske pendant til danske Tænk.dk hedder Råd & Rön, og magasinet fungerer på mange måder præcis som det danske. Også her er der blevet bragt en test af elkedler. Den svenske test er noget mere omfattende, idet hele 40 kedler er blevet testet og sammenlignet. Du kan se testen her, men også her ræves der abonnement.

Til gengæld kan du få adgang til et omfattende materiale, hvor den samlede rangering er præsenteret i et interaktivt skema med forskellige sorteringsmuligheder. Der er også mulighed for at kigge nærmere på det enkelte produkt og se karaktergivningen for hver enkelt testet parameter.

Klikk.no 🇳🇴

Det norske magasin Klikk.no har en lidt mere populærjournalistisk tilgang til forbrugerstoffet, og kommer derfor ret bredt omkring. Men ofte finder man deciderede tests af populære produkter, og det gælder også i tilfældet elkedler, hvor magasinet har testet otte af slagsen. Artiklen er ikke helt ny, men er blevet opdateret flere gange undervejs, hvilket giver en øget troværdighed. Du kan ganske gratis tilgå artiklen her.

Dinside.no 🇳🇴

Ofte støder man også på anmeldelser af specifikke produkter, og det er netop tilfældet med eksempelvis Dinside.no som har testet iKettle 2.0, som byder på lidt mere funktionalitet end den gode, gammeldags kogekande. Du kan læse mere om testen ved at klikke her.

Trustedreviews.com 🇺🇸

Også amerikanske Trustedreviews.com har lavet en grundig gennemgang af iKettle 2.0, hvor de ser nærmere på alle de forskellige muligheder denne elkedel indeholder. Du kan også læse mere om hvordan den er at bruge, i forhold til almindelige elkedler. Du kan læse hele testen gratis her.

Trustedreviews.com har ligeledes testet de to elkedler Smeg KLF04 og Dualit Classic Kettle. Du kan læse de to tests her og her.

Test.de 🇩🇪

Det tyske magasin Test.de er også kendt under navnet Stiftung Warentest, og begge navne er meget betegnende, idet magasinet fokus er test på forbrugernes vegne af både varer og serviceydelser. I dette tilfælde er der naturligvis tale om test af elkedler, idet magasinet har indkøbt og testet 18 forskellige modeller. I pointgivningen er henholdsvis vandopvarmning og daglig håndtering vægtet med hver 40 %, mens miljø og sikkerhed er vægtet med henholdsvis 15 % og 5 %. Testresultaterne kan ganske gratis tilgås her.

Testberichte.de 🇩🇪

De tyske forbrugere har også meget gavn af magasinet Testberichte.de, der har specialiseret sig i at samle forskellige tests og brugeranmeldelser, analysere disse og komprimere resultatet i en samlet score. Det giver et lidt bredere grundlag for vurderingen. Du kan gratis se deres resultater her, hvor de sammenligner 26 elkedler.

Amazon.co.uk – forbrugeranmeldelser 🇬🇧

Vi har set nærmere på en række forbrugeranmelder fra Amazon.co.uk for at se, hvad den almindelige hverdagsforbruger mener om produkterne. Forbrugerne på Amazon.co.uk har her testet og anmeldt en elkedel fra Morphy Richards. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

Testsieger.de 🇩🇪 

Tysk online testside som tester diverse forskellige forbrugerprodukter, som hører til i hjemmet. Testsieger.de opererer ved, at siden samler forskellige tests og vurderer dem i forhold til hinanden. Herudfra skaber siden sin egen vurdering af det givne produkt. Testsieger.de har her testet en elkedel fra Bosch. Ønsker du at læse mere, kan du klikke på dette link.

The Independent 🇬🇧

Den britiske avis The Independent er en af de største aviser i Storbritannien, der leverer nyheder fra både ind- og udland. Avisen skriver om alt lige fra nyheder til politik, sport og underholdning. Derudover tester og anmelder The Independent også forskellige forbrugerprodukter heriblandt elkedler. Her har de lavet en stor test af 12 elkedler fra forskellige mærker samt i forskellige prisklasser. De har blandt andet testet Dualit Domus samt Kenwood K-Mix elkedel. Du kan læse hele testen her.

The Telegraph 🇬🇧

The Telegraph er en britisk avis, der leverer nyheder hver dag fra både indland og udland. De anmelder og tester også diverse produkter som for eksempel elkedler. Her har de lavet en stor test af forskellige elkedler heriblandt Smeg KLF04, DeLonghi Avvolta og Dualit Classic Kettle. Du kan læse hele testen her.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Kenwood K-Mix elkedel

God bedømmelse hos den britiske avis The Independent

Kenwood K-Mix elkedel

Kenwood K-Mix elkedel er blevet testet og anmeldt af den britiske avis The Independent. The Independent har valgt at give elkedlen en god bedømmelse, da de især er vilde med dens stilrene design.

Eksperterne fra The Independent forklarer yderligere, at elkedlen kommer med et praktisk låg, et robust håndtag, samt at det er nemt at hælde vand i en kop fra elkedlen.

The Independent forklarer, at elkedlen er velegnet til alle køkkener, samt at den ikke kommer med mange minusser. De mener dog, at den er forholdsvis dyr, samt at det ville være en fordel, hvis vinduerne var på siden af elkedlen.

Eksperterne: Stilren elkedel der ikke skuffer

Med Kenwood K-Mix elkedel får man en model, som eksperterne er vilde med. The Independent skriver nemlig, at der ikke er mange ting, som man kan klage over med denne model, da den er forsynet med nogle af de mest praktiske og brugervenlige egenskaber. De mener derfor ikke, at ”man vil blive skuffet af Kenwood K-Mix elkedel”.

Derudover er eksperterne fra The Independent vilde med, at Kenwood K-Mix elkedel er lavet i et stilrent design. Elkedlen er designet med fokus på detaljerne og kommer i poleret og rustfrit stål.

Eksperterne forklarer yderligere, at noget af det bedste ved elkedlen er, at den kommer med et praktisk fliplåg, der gør den nem at fylde med vand.

Nem at håndtere

Kenwood K-Mix elkedel kommer med en SureGrip-belægning, der gør, at kedlen er nem i brug. Dette betyder nemlig, at den er forsynet med bløde og skridsikre overflader, der sørger for en sikrere betjening af kedlen.

Endvidere er Kenwood K-Mix elkedel ledningsfri, hvilket også sørger for en nemmere påfyldning samt hældning, da der ikke er nogen ledning, man skal tage hensyn til. Elkedlen med 1 liter kapacitet varmer vandet hurtigt takket være motoren, der har en effekt på 2200 Watt.

Brugbare funktioner

Kenwood K-Mix elkedel er forsynet med et netfilter i rustfrit stål, der sørger for at fange kalk. Desuden er filtret aftageligt, hvilket sørger for en nemmere rengøring. Elkedlen kommer yderligere med en beskyttelse mod tørkogning. Det vil sige, at den slukker automatisk, hvis kedlen ikke indeholder nok vand.

Kenwood K-Mix elkedel er nem at placere på basen, da den er udstyret med en 360 graders base. Man kan ydermere finde en vandstandsindikator, så man har nemmere ved at følge med i, hvor meget vand man putter i kedlen. Kenwood K-Mix elkedel måler 21,5 cm x 13,2 cm x 22,9 cm og vejer 1,04 kilo.

Fordele

 • Automatisk sluk-funktion
 • Har sikkerhedsfunktioner imod tørkogning og overophedning
 • Har et aftageligt kalkfilter i rustfrit stål.
Ulemper

 • Intet indikatorlys
 • Mange af delene er lavet af plastik
 • Ydersiden bliver temmelig varm.

Her kan du se en videopræsentation af Kenwood K-Mix elkedel lavet af Takeitnow Shop:


DeLonghi Active Line

✅ Rost hos det britiske testmagasin Good Housekeeping Institute
✅ Kåret som ”bedste køb” hos det engelske magasin Which.co.uk

DeLonghi Active Line – Rost internationalt

Denne Active Line DeLonghi elkedel er blevet testet af det britiske testmagasin Good Housekeeping Institute, som har tildelt elkedlen 90 ud af 100 point i denne test. I denne test fremhæver Good Housekeeping Institute, at elkedlen ikke larmer særlig meget sammenlignet med andre modeller, såvel som at den er hurtig til at opvarme vandet. 

DeLonghi elkedlen er også blevet testet af Which.co.uk, som har vurderet elkedlen til at være ’Best buy’ i deres test. 

Denne smarte elkedel har et super fedt design, som virkelig egner sig perfekt til personen, som elsker, når der er knald på farverne. Elkedlen har nemlig en frisk rød farve, hvormed den helt sikkert vil kunne fungere som et lækkert blikfang i ethvert køkken. Skulle rød dog ikke lige være din yndlingsfarve, så kan du også få elkedlen i sort eller hvid. 

Tager man et kig på de mere praktiske aspekter ved denne elkedel, så vil man se, at elkedlen har en maksimums kapacitet på 1,7 liter, hvilket er ganske gennemsnitligt for en elkedel. Dertil er dens minimums kapacitet på 300 ml, hvilket passer perfekt, når du bare skal lave én enkelt kop te eller kaffe. Dermed slipper du får at spilde vand og el på at lave en større mængde, end du har brug for.

Dog påpeges det i en af testene, at du bør være opmærksom på, at elkedlen bliver varm udenpå efter kogning. Derfor bør du ikke røre ved elkedlens yderside lige efter brug, da det kan brænde dig, hvilket naturligvis ikke er helt optimalt, men ikke desto mindre temmelig normalt ved de fleste elkedler.

DeLonghi Active Line vs. markedet 

En af de helt store plusser ved lige netop denne DeLonghi elkedel er, at den er lavet som del af en serie af køkkenredskaber. Den kan bl.a. fås som sort elkedel eller i knaldrød, og kan du tilkøbe en matchende brødrister og kaffemaskine, hvilket vil skabe et fedt sæt til ethvert køkken. 

Prismæssigt kommer elkedlen til en overkommelig pris, som placerer sig relativt i midten af den prisskala, som reflekteres af produkterne i denne oversigt. Dermed behøver du ikke have fat i den helt store pengepung, hvis du gerne vil tilføje denne elkedel til dit køkken. 

Fordele

 • Har aftageligt og vaskbart kalkfilter
 • Kan dreje 360 grader på en non-slip base
 • Har tre sikkerhedsniveauer og beskyttelse.
Ulemper

 • Håndtaget bliver meget varmt.

Bosch TWK6A813

✅ God bedømmelse hos Testsieger.de

Bosch TWK6A813 elkedel

Bosch TWK6A813 er blevet testet hos den tyske testside Testsieger.de, som har testet modellen på flere parametre. Bosch TWK6A813 begejstrer de tyske eksperter, som skriver, at modellen både leverer en god indsats, når det kommer til kvalitet og funktioner. Blandt andet fremhæves det, at Bosch TWK6A813 både har en smart one-cup funktion samt gode beskyttelsesfunktioner.

Stor kapacitet på 1,7 liter

Bosch TWK6A813 er designet til at koge vand hurtigt, hvad enten man skal bruge vandet til te eller kaffe. Modellen har en god kapacitet på 1,7 liter, som let kan blive til omkring 7 kopper.

Har man ikke brug for at koge meget vand ad gangen, har Bosch TWK6A813 også en smart one-cup funktion, som gør, at man også man anvende modellen til kun at koge en mindre mængde vand.

Selv når der koges med fuld kapacitet, sørger det kraftige varmelegeme for, at vandet hurtigt koger op. Bosch TWK6A813 opererer ved 2400 watt. Kedlen har et neutralt design med en kandeformet krop i rustfrit stål med håndtag i kontrastfarve.

Kan betjenes med én hånd

Netop håndtaget på Bosch TWK6A813 er designet til at være rart at holde om og sikre en høj grad af stabilitet, for 1,7 liter vand kan godt føles tungt.

Man behøver dog ikke mere end en enkelt hånd for at klare betjeningen af Bosch TWK6A813, som er meget let og overskuelig. Man bruger blot hånden til at betjene både åbning og tænd-/sluk-funktionen.  Bosch TWK6A813’s håndtag er også skabt således, at forbrugeren ikke kommer til at brænde sig.

Brugervenligheden kan desuden ses på selve kedlen, for der findes en tydelig markering for vandmængde, så man altid kan påfylde den mængde vand, der er brug for.

Sikker model

Bosch TWK6A813 er designet til både at beskytte forbrugeren samt sig selv, så levetiden forlænges. Derfor er modellen udstyret med flere sikkerhedsfunktioner, som inkluderer en anti-tørkogningsfunktion, som sikrer, at kedlen ikke tørrer sig selv ud samt en sikkerhedsfunktion, der forhindrer en eventuel overophedning.

Herudover så er Bosch TWK6A813 også udstyret med en auto-sluk funktion fra fabrikantens side, hvilket betyder, at elkedlen automatisk slukker, når man løfter selve kedlen op fra basen.

Bosch TWK6A813 er derudover også udstyret med et kalkfilter.

Fordele ved Bosch TWK6A813:
God kapacitet på 1,7 liter
One-cup funktion
Énhånds-håndtering
Anti-tørkogningsfunktion
Auto-sluk


Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme