Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Induktionskomfur test-guide: Find de bedste induktionskomfurer ifølge eksperter og brugeranmeldelser

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING maj 30, 2024.

Induktionskomfur test-guide: Find de bedste induktionskomfurer ifølge eksperter og brugeranmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Induktionskomfurer er en moderne køkkenfavorit, takket være deres effektive og hurtige opvarmning samt strømbesparende teknologi. Denne popularitet har gjort dem mere overkommelige end nogensinde før. Men med så mange modeller på markedet, hvordan vælger du så den rigtige?

Vi har gennemgået markedet og samlet resultaterne af eksterne tests for at hjælpe dig med at træffe det bedste valg. I denne artikel præsenterer vi et udpluk af de bedste modeller netop nu.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 4 bedste induktionskomfurer i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte induktionskomfurer

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne og har derfor primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, som efterfølgende er blevet sammenlignet med produktdata og pris.

Smeg SPSK60IX9 - Induktionskomfur med god temperaturkontrol

Dagens bedste priser og tilbud på Smeg SPSK60IX9:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Har touch display
 • Har pyrolyse rengøringsprogrammer
 • Har 4 tilberedningszoner med boosters

Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

SPSK60IX9 er et induktionskomfur, som er lavet af den velkendte producent Smeg, og har modtaget nogle super gode anmeldelser fra forbrugerne på en række forskellige salgssider. F.eks. er komfuret blevet anmeldt på Whitaway.com, hvor den har opnået en vurdering på intet mindre end 5 ud af 5 mulige stjerner.

Dertil er den også blevet anmeldt af forbrugerne på Skousen.dk, hvor den også har opnået et rigtig godt resultat på 5 ud af 5 stjerner. Dermed kan man altså godt aflede, at de forbrugere, som har investeret i Smeg komfuret, er rigtig glade for det og dets mange gode egenskaber.

Hvis du virkelig går op i madlavning eller bagning, så ved du helt sikkert også, hvor vigtig en præcis temperatur er for resultatet af dine anstrengelser. Derfor er der da heller ikke noget værre, end når din ovn enten varmer for meget eller for lidt, og dermed ikke stemmer overens med den temperatur, som du indstiller den til.

Det vil dog aldrig være et problem, hvis du investerer i det her komfur fra Smeg. Det bliver nemlig især for sin evne til ikke kun at varme utroligt hurtigt op, men også at det formår at ramme den ønskede temperatur enormt præcist, hvilket er et kæmpe plus ved komfuret. Dermed er det et super godt komfur til dig, som elsker at skabe gastronomiske mesterværker i køkkenet.

Mere om Smeg SPSK60IX9

Specifikationer

 • Antal kogeplader: 4
 • Volumen: 70 l
 • Rengøringsteknik: Pyrolysis
 • Effekt: 10400 W
 • Energiklasse: A
 • Dimensioner: 90x60x60 cm

Dette Smeg komfur skiller sig ud fra mange andre modeller på markedet – og det er specielt på dens flotte design. Looket på dette komfur emmer nemlig af eksklusivitet og tidløs stil, hvilket netop ofte er et af kendetegnene ved Smeg komfurer.

Sammenlignet med både produkterne i denne oversigt, såvel som komfur-markedet generelt, så er dette komfur fra Smeg relativt dyrt, hvormed det måske ikke er et komfur, som ligger inden for alle forbrugeres budget. Dog er ovnen lavet af brandet Smeg, som netop er kendt for at lave køkkenredskaber af en super god kvalitet. Dermed kan komfuret sagtens være alle pengene værd, hvis du netop ønsker, at komfuret skal have en rigtig god holdbarhed og kvalitet.

Siemens HL9R4T020U - højt ratet induktionskomfur med pyrolyse

Dagens bedste priser og tilbud på Siemens HL9R4T020U:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Stor kapacitet på 63 liter
 • Selvrensende pyrolyse-rengøringsprogrammer
 • Automatiske CookControl programmer

Ulemper

 • Ingen Softclose funktion

Det svenske magasin Bastihemmet.se har testet og anmeldt Siemens HL9R4T020U, som de har givet 4,9 ud af 5 stjerner. Eksperterne er især begejstrede for induktionskomfurets hurtige opvarmning og gode funktioner. Faktisk nævner de svenske eksperter ikke et eneste minus ved modellen.

Mere om Siemens HL9R4T020U

Specifikationer

 • Antal kogeplader: 4
 • Volumen: 63 l
 • Rengøringsteknik: ActiveClean, Pyrolysis
 • Energiklasse: A
 • Dimensioner: 90x60x60 cm
 • Effekt: 7850 W

Moderne komfur med en hurtig induktionskogeplade, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Bastihemmet.se er Siemens HL9R4T020U et enkelt og moderne fritstående komfur med en hurtig induktionskogeplade.

Eksperterne forklarer, at kogepladen giver en nøjagtig varmefordeling. Samtidigt hæfter de sig ved, at ”madlavningen aldrig er gået hurtigere eller føles mere behagelig end med denne perle”, som også har en smart power boost-funktion.

Derudover er eksperterne vilde med, at modellen kommer med ti automatiske programmer, man kan vælge mellem. De mener, at alle programmer ”giver gode resultater og en velsmagende middag”. Eksperterne fra Bastihemmet.se er så imponerede over modellen, at de ikke nævner nogle ulemper.

Induktionskomfur med pyrolyseprogram 

Med Siemens HL9R4T020U får du et induktionskomfur med fire kogefelter samt et ovnrum med en kapacitet på 63 liter. Det betyder, at modellen er velegnet til en familie på tre til fire personer.

Ovnen kommer med teleskopudtræk, så det er nemt at tage mad ind og ud af ovnen. Kogepladerne har desuden 17 effekttrin og to-trins restvarmeindikatorer for hver kogezone. De fire kogeplader betjenes med en touchControl-betjening.

Efter brug af ovnen skal du ikke være bekymret for rengøringen. Siemens HL9R4T020U kommer nemlig med et pyrolyseprogram, der brænder snavs og fedt til aske. Når programmet er slut, skal du derfor blot tørre den resterende aske væk med en fugtig klud.

Induktionskomfuret er ydermere forholdsvist energieffektivt, da det er placeret i energiklasse A. Det betyder, at det ikke forbruger meget strøm på et år.

Multifunktionsovn med flere ovnfunktioner 

Udover at komme med en induktionskogeplade, der sørger for en nøjagtig temperatur og hurtig opvarmning af maden, kommer Siemens HL9R4T020U også med hele syv forskellige ovnfunktioner heriblandt over-/undervarme, 3D varmluft Plus, pizzafunktion, stor variogrill, undervarme og varmluft/impulsgrill.

Takket være ovnens automatiske CookControl-programmer får du de bedste madresultater. Du skal blot sætte maden i ovnen, angive vægten, hvorefter ovnen selv vælger det mest optimale program.

Bosch HLL090020U - populært induktionskomfur med brugervenlig betjening

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch HLL090020U:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Stor kapacitet på 66 liter
 • 3D hot air funktion
 • Booster-funktion ved alle kogepladerne
 • QuickStart funktion

Ulemper

 • Ingen selvrensende rengøringsprogrammer

Bosch HLL090020U er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld et populært induktionskomfur hos forbrugerne. Modellen har nemlig fået henholdsvis 4 ud af 5 stjerner og 4,5 ud af 5 stjerner hos de to danske forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com.

Brugerne er begejstrede for komfurets rummelige kapacitet, samt at det er nemt at betjene. Derudover mener brugerne, at Bosch HLL090020U kommer med nogle smarte funktioner.

Mere om Bosch HLL090020U

Specifikationer

 • Antal kogeplader: 4
 • Volumen: 66 l
 • Rengøringsteknik: ?
 • Energiklasse: A
 • Dimensioner: 90x60x60 cm
 • Effekt: 7900 W

Rummeligt komfur i god kvalitet, ifølge forbrugerne 

Ifølge forbrugerne hos de to danske forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com er Bosch HLL090020U et ”fremragende komfur til prisen”. Brugerne hæfter sig især ved, at modellen er ”let at betjene” og ”udfører de opgaver, det skal”.

Derudover er der en bruger, der skriver, at Bosch HLL090020U ”fungerer fint” og er ”enkelt at holde rent”, hvilket klart er en fordel i en travl hverdag. En anden bruger forklarer desuden, at de ”fire gode zoner til potter og pander samt den gode, store ovn giver rigelige muligheder”, når det kommer til madlavningen.

Ingen af forbrugerne finder mange ulemper ved Bosch HLL090020U. Det eneste minus, der nævnes, er, at induktionskomfuret er forsynet med en blæser, der blæser luft direkte ud af ovnen, når den er i gang med at opvarme mad.

Induktionskogeplade med glasoverflade og fire kogefelter

Bosch HLL090020U er forsynet med en induktionskogeplade med fire kogefelter med 17 effekttrin. Alle kogezoner kommer med en booster-funktion, så opvarmningen sker endnu hurtigere. Samtidigt har kogezonerne en timer med sluk-funktion.

Takket være kogepladens glasoverflade er den nem at rengøre, da den blot skal tørres af med en fugtig klud efter brug.

Betjeningen af kogepladerne foregår med hjælp fra touchcontrol. Det sikrer en nem og enkel betjening af de fire kogefelter. Sidst men ikke mindst kommer hver kogezone med to-trins restvarmeindikatorer.

Ovn med syv ovnfunktioner 

Med Bosch HLL090020U får du også en ovn, der kommer med syv forskellige ovnfunktioner. De syv funktioner inkluderer over-/undervarme, undervarme, 3D-varmluft Plus, pizzafunkton, varmluft/impulsgrill og stor variogrill.

Funktionen 3D-varmluft Plus sørger for en optimal varmefordeling og en jævn temperatur i hele ovnrummet, hvilket giver et effektivt resultat på alle tre niveauer på samme tid.

Komfurets ovn har en kapacitet på 66 liter, hvorfor den er velegnet til en familie på omkring tre til fire personer. Du skal desuden ikke være bekymret for, om modellen forbruger meget strøm på et år, da det er placeret i energiklasse A.

Siemens iQ300 HL9R4T050U - Fritstående komfur med et moderne look

Dagens bedste priser og tilbud på Siemens iQ300 HL9R4T050U:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Fordele

 • Selvrensende pyrolyse-funktion
 • Softclose funktion
 • Kapacitet på 63 liter
 • Automatiske CookControl programmer

Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

iQ300 HL9R4T050U fra Siemens er blevet anmeldt af kunderne på Skousen.dk. Her har komfuret opnået et gennemsnit på 4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelserne, hvilket altså indikerer, at langt de fleste af kunderne har været rigtig glade for komfuret og dets mange fordele.

Den generelle begejstring for komfuret blandt kunderne ses også på salgssiden Whiteaway.com, hvor det har opnået et gennemsnit på hele 4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelserne.

Komfuret fra Siemens kommer med en ovn, såvel som en kogeplade som indeholder fire kogefelter i forskellige størrelser. Kogepladen er lavet af glas, så den er super nem at gøre rent – også hvis uheldet skulle være ude, og maden koger over.

Ovnen kan rumme 63 liter, hvilket er lidt mindre end nogle af de andre komfurer i oversigten, men generelt passer det super fint til en gennemsnitlig husholdning på 3-4 personer. Ovnen er desuden nem at holde ren, da den er udstyret med et pyrolyseprogram, som er designet til at kunne brænde stænk og fedt til aske. Dermed skal du blot fjerne asken fra ovnen med en fugtig klud, når programmet er færdigt.

Dette komfur fra Siemens skiller sig lidt ud fra nogle af de andre modeller på markedet på grund af dens moderne udseende. Den har nemlig et tidløst design, som gør, at den vil passe super flot ind i nærmest et hvilket som helst køkken, hvilket er en stor fordel, hvis du går op i æstetikken i dit køkken og hjem.

Prismæssigt placerer dette komfur sig i den dyrere ende af skalaen, hvilket altså kan være et minus for nogle forbrugere. Hvis du dog gerne vil have et fritstående komfur, som ikke kun skal være praktisk og nemt at bruge, men som også gerne må have et flot, moderne design, så kan dette Siemens komfur godt være alle pengene værd for dig.

Mere om Siemens iQ300 HL9R4T050U

Specifikationer

 • Antal kogeplader: 4
 • Volumen: 63 l
 • Rengøringsteknik: Self-cleaning
 • Effekt: 7850 W
 • Energiklasse: A
 • Dimensioner: 60x90x60 cm

FAQ

Hvad er et induktionskomfur?
Et induktionskomfur ligner udadtil et almindeligt komfur, men indvendigt fungerer det på en anden måde. Et induktionskomfur bruger nemlig magnetisme til at opvarme magnetiske gryder og pander, hvormed selve kogepladen ikke bliver mere end let lun. På den måde opvarmer et induktionskomfur mere effektivt din mad.
Bruger et induktionskomfur meget strøm?
Nej, sammenlignet med andre komfurtyper forbruger et induktionskomfur ikke meget strøm. Derimod er induktionskomfurer mere strømbesparende end andre typer komfurer, da de kun opvarmer gryden og ikke hele kogepladen.
Er der nogle sundhedsmæssige problemer med induktionskomfurer?
Der har været rygter om, at du udsætter dig selv og din mad for mere stråling, når du bruger et induktionskomfur. Undersøgelser viser dog, at det ikke er sandt. Ingen redskaber eller maskiner i dit hjem udsender nok stråling til at skade dig, og det inkluderer dit induktionskomfur.
Hvordan fejlfinder jeg på mit induktionskomfur?
Hvis der er problemer med dit induktionskomfur, så kan du fejlfinde ved at bruge den medfølgende manual til komfuret, da de mest sandsynlige problemer vil blive gennemgået heri. Ellers kan du slukke for strømmen til komfuret i mindst 10 sekunder, da det vil nulstille komfuret, hvilket potentielt kan fikse problemet.

Her er principperne bag induktion

I denne artikel beskæftiger vi os med komplette komfurer, som både har den almindelige ovn-del, kombineret med induktions-kogeplader. Selv om de gennemgåede modeller har ganske avancerede ovne, fungerer de dog i store træk som ovne i traditionel forstand, og den teknologi er de fleste efterhånden fortrolige med.

Lidt mere anderledes og spændende er dog principperne bag induktionskogepladerne, som netop er det, der adskiller disse komfurer fra de mere traditionelle modeller. Går man langt nok tilbage i historien, var komfuret brænde-baseret, men ellers var gas i mange år den primære opvarmningskilde. Mange gastronomer og professionelle kokke foretrækker stadig gas, da varmen er meget hurtig at regulere op og ned.

Gas-opvarmningen har dog den ulempe, at en forholdsvis stor mængde varme går til spilde, fordi den varme luft slipper ud under gryden eller panden. Rent sikkerhedsmæssigt er åben ild heller ikke optimalt. Derfor har el-kogeplader gennem mange år været fremherskende i den traditionelle husholdning. Her er varmespildet reduceret, men der bruges stadig en del varme til at opvarme selve kogezonerne, og er kogegrejet ikke helt plant i bunden, forringes varmeoverførslen betydeligt.

Gennem en årrække er udviklingen derfor gået i retning af glaskeramiske kogeplader med infrarød strålevarme, som kastes op mod kogegrejet. Dette er et lidt mere effektivt princip, men der går stadig en del af varmen tabt til blandt andet opvarmning af selve kogezonen. Et problem med både el-kogeplader og infrarøde systemer er dog, at gryden skal dække hele den opvarmede del. Ellers går en stor del af varmen til spilde.

Elektromagnetiske svingninger genererer varmen

Alle disse problemer er dog løst med induktionsvarme, som fungerer efter et helt andet princip. Her er det nemlig elektromagnetiske svingninger, der genererer varmen i selve gryden. Det er med andre ord i princippet kun gryden, der bliver varm, og dermed er problemet med spildvarme stort set elimineret. Gryden afgiver dog lidt varme til underlaget, men det er ubetydeligt i sammenligning med de øvrige teknikker, og derfor er et induktionskomfur langt mere energivenligt – og sikkert i øvrigt.

Når det kun er gryden, der skal varmes op, går det også langt hurtigere at få eksempelvis en gryde i kog. En liter vand kan med en induktionskogeplade typisk bringes i kog på omkring 90 sekunder, hvilket faktisk er hurtigere end en gængs elkedel.

Et induktionskomfur er en smule dyrere i indkøb end et almindeligt komfur, men prisforskellen tjener sig hjem over tid i form af sparet strøm. Dertil kommer en langt højere komfort under madlavningen, hvilket også har en værdi for de fleste.

Hvis du vil vide lidt mere om teknikken, har Illustreret Videnskab bragt en kort og letforståelig artikel om principperne. Du kan eventuelt også læse meget mere om fysikken og sammenligning mellem de forskellige opvarmningsmetoder via dette dybdegående brevkassesvar på Niels Bohr Instituttets hjemmeside.

Et induktionskomfur kræver specielle gryder

Når du vælger at investere i et induktionskomfur, skal du være forberedt på også at skulle udskifte gryder og pander. For at induktionen skal kunne virke, skal der nemlig være magnetisk materiale i bunden af kogegrejet, og det er typisk ikke tilfældet for almindelige gryder og pander.

Dette specielle kogegrej er lidt dyrere end de traditionelle udgaver. Når det er sagt, er det dog vigtigt at være opmærksom på, at pris og kvalitet ikke nødvendigvis følges ad ved disse produkter. Det kan du læse mere om hos magasinet Idenyt.dk, der i 2015 bragte en glimrende artikel om kogegrej til induktion. Her kan du også læse mere om, hvordan du placerer kogegrejet optimalt på kogezonerne.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme