Induktionskomfur test-oversigt – Se de bedste modeller – Testvinder Guide

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

 

Induktionskomfurer er populære som aldrig før, og det har bragt prisen ned i et leje, hvor alle kan være med. Der er flere grunde til den store popularitet, men de primære årsager er nok den effektive og hurtige opvarmning, samt den strømbesparende teknologi. Vi har i denne induktionskomfur test undersøgt markedet og fundet frem til de bedste modeller netop nu. Læs med, og find din favorit.

Først gennemgår vi de udvalgte modeller hver for sig, og sidst i artiklen følger vi op med lidt uddybende information om induktionskomfurer. Derudover bringer en række gode kilder til mere information og links til de tests, der danner udgangspunktet for denne artikel.

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Hvad er et komfur med induktion?

Komfur med induktion er en type komfur, der bruger elektromagnetiske felter til at opvarme gryder og pander direkte i stedet for at bruge varmeelementer, og er dermed mere energieffektivt og hurtigere at varme op.

Induktionskomfur test-oversigt – Her er de bedste modeller

I nedenstående sektion finder du en oversigt over gode induktionskomfurer. Denne artikel er baseret på relevante brugeranmeldelser, da vi ved, forbrugerne upartisk deler ud af hverdagens positive og negative oplevelser med produkteterne. Under hvert produkt finder du også en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan finde den billigste forhandler.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Smeg SPSK60IX9 – Induktionskomfur som formår at ramme den ønskede temperatur

Smeg SPSK60IX9 – Induktionskomfur som formår at ramme den ønskede temperatur

Dette SPSK60IX9 komfur, som er lavet af den velkendte producent Smeg, har modtaget nogle super gode anmeldelser fra forbrugerne på en række forskellige salgssider. F.eks. er komfuret blevet anmeldt på Whitaway.com, hvor den har opnået et gennemsnit på 5 ud af 5 mulige stjerner, hvilket netop er et perfekt resultat. 

Dertil er den også blevet anmeldt af forbrugerne på Skousen.dk, hvor den også har opnået et rigtig godt resultat på 5 ud af 5 stjerner. Dermed kan man altså godt aflede, at de forbrugere, som har investeret i dette Smeg komfur, er rigtig glade for den og dens mange gode egenskaber. 

Hvis du virkelig går op i madlavning eller måske bagning, så ved du helt sikkert også, hvor vigtig en præcis temperatur er for resultatet af dine anstrengelser. Derfor er der da heller ikke noget værre, end når din ovn enten varmer for meget eller for lidt, og dermed ikke stemmer overens med den temperatur, som du indstiller den til. 

Dette vil dog aldrig blive et problem, hvis du investerer i dette komfur fra Smeg. Den bliver nemlig rost rigtig meget for dens evne til ikke kun at varme utroligt hurtigt op, men at den også formår at ramme den ønskede temperatur enormt præcist, hvilket er et kæmpe plus ved komfuret. Dermed er det et super godt komfur til personen, som virkelig elsker at skabe gastronomiske mesterværker i køkkenet. 

Smeg SPSK60IX9 vs. markedet 

Dette Smeg komfur skiller sig ud fra mange andre modeller på markedet – og det er specielt på dens flotte design. Looket på dette komfur emmer nemlig af eksklusivitet og tidløs stil, hvilket netop ofte er et af kendetegnene ved Smeg komfurer. 

Sammenlignet med både produkterne i denne oversigt, såvel som komfur-markedet generelt, så er dette komfur fra Smeg relativt dyrt, hvormed det måske ikke er et komfur, som ligger inden for alle forbrugeres budget. Dog er ovnen lavet af brandet Smeg, som netop er kendt for at lave køkkenredskaber af en super god kvalitet. Dermed kan komfuret sagtens være alle pengene værd, hvis du netop ønsker, at komfuret skal have en rigtig god holdbarhed og kvalitet. 

Fordele

 • Har touch display
 • Har pyrolyse rengøringsprogrammer
 • Har 4 tilberedningszoner med boosters
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Siemens HL9R4T020U

4.9 ud af 5 stjerner hos det svenske magasin Bastihemmet.se

Siemens HL9R4T020U

Det svenske magasin Bastihemmet.se har testet og anmeldt Siemens HL9R4T020U, som de har givet 4,9 ud af 5 stjerner. Eksperterne er nemlig begejstrede for induktionskomfurets hurtige opvarmning samt gode funktioner. Rent faktisk nævner de svenske eksperter ikke et eneste minus ved modellen.

Moderne komfur med en hurtig induktionskogeplade, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Bastihemmet.se er Siemens HL9R4T020U et enkelt og moderne fritstående komfur med en hurtig induktionskogeplade.

Eksperterne forklarer, at kogepladen giver en nøjagtig varmefordeling, hvor man har brug for den. Samtidigt hæfter de sig ved, at ”madlavningen aldrig er gået hurtigere eller føles mere behagelig end med denne perle”, som også har en ekstra power boost-funktion.

Derudover er eksperterne vilde med, at modellen kommer med ti automatiske programmer, man kan vælge mellem. De mener, at alle programmer ”giver gode resultater og en velsmagende middag”. Eksperterne fra Bastihemmet.se er så imponerede over modellen, at de ikke nævner nogle ulemper.

Induktionskomfur med pyrolyseprogram 

Med Siemens HL9R4T020U får du et induktionskomfur med fire kogefelter samt et ovnrum med en kapacitet på 63 liter. Det betyder, at modellen er velegnet til en familie på tre til fire personer.

Ovnen kommer med teleskopudtræk, så det er nemt at tage mad ind og ud af ovnen. Kogepladerne har desuden 17 effekttrin og to-trins restvarmeindikatorer for hver kogezone. De fire kogeplader betjenes med en touchControl-betjening.

Efter brug af ovnen skal man ikke være bekymret for, at rengøringen tager lang tid. Siemens HL9R4T020U kommer nemlig med et pyrolyseprogram, der brænder snavs og fedt til aske. Når programmet er slut, skal man blot tørre den resterende aske væk med en fugtig klud.

Induktionskomfuret er ydermere forholdsvist energivenligt, da det er placeret i energiklasse A. Det betyder, at det ikke forbruger meget strøm på et år.

Multifunktionsovn med flere ovnfunktioner 

Udover at komme med en induktionskogeplade, der sørger for en nøjagtig temperatur og hurtig opvarmning af maden, er Siemens HL9R4T020U også forsynet med en multifunktionsovn. Denne ovn kommer med syv ovnfunktioner heriblandt over-/undervarme, 3D varmluft Plus, pizzafunktion, stor variogrill, undervarme og varmluft/impulsgrill.

Takket være ovnens automatiske CookControl-programmer får man de bedste madresultater. Man skal nemlig blot sætte maden i ovnen, angive vægten, hvorefter ovnen selv vælger det mest optimale program.

Fodele

 • Har en kapacitet på 63 liter
 • Har selvrensende pyrolyse rengøringsprogrammer
 • Har automatiske CookControl programmer
Ulemper

 • Har ingen Softclose funktion.

Bosch HLL090020U

4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Skousen.dk
4.5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler WhiteAway.com

Bosch HLL090020U

Bosch HLL090020U er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld et populært induktionskomfur hos forbrugerne. Denne model har nemlig fået henholdsvis 4 ud af 5 stjerner og 4,5 ud af 5 stjerner hos de to danske forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com.

Dette har brugerne givet induktionskomfuret, da de er begejstrede for dets rummelige kapacitet, samt at det er nemt at betjene. Samtidigt mener flere brugere også, at Bosch HLL090020U har flere gode funktioner.

Selvom brugerne generelt er vilde med Bosch HLL090020U, nævner en enkelt bruger, at modellen har en blæser, der blæser luften ud af komfuret, når ovnen er i brug.

Rummeligt komfur i god kvalitet, ifølge forbrugerne 

Ifølge forbrugerne hos de to danske forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com er Bosch HLL090020U et ”fremragende komfur til prisen”. Brugerne hæfter sig især ved, at modellen er ”let at betjene” og ”udfører de opgaver, det skal”.

Derudover er der en bruger, der skriver, at Bosch HLL090020U ”fungerer fint” og er ”enkelt at holde rent”, hvilket klart er en fordel i en travl hverdag. En anden bruger forklarer desuden, at de ”fire gode zoner til potter og pander samt den gode, store ovn giver rigelige muligheder”, når det kommer til madlavningen.

Ingen af forbrugerne finder mange ulemper ved Bosch HLL090020U. Det eneste minus, som en enkelt bruger nævner, er, at induktionskomfuret er forsynet med en blæser, der blæser luft direkte ud af ovnen, når den er i gang med at opvarme mad.

Induktionskogeplade med glasoverflade og fire kogefelter

Bosch HLL090020U er forsynet med en induktionskogeplade med fire kogefelter med 17 effekttrin. Alle kogezoner kommer med en booster-funktion, så opvarmningen sker endnu hurtigere. Samtidigt har kogezonerne en timer med sluk-funktion.

Takket være kogepladens glasoverflade er den nem at rengøre, da den kan tørres af med en fugtig klud efter brug.

Betjeningen af kogepladerne foregår med hjælp fra touchcontrol. Dette sikrer en nem og enkel betjening af de fire kogefelter. Sidst men ikke mindst kommer hver kogezone med to-trins restvarmeindikatorer.

Ovn med syv ovnfunktioner 

Med Bosch HLL090020U får man også en ovn, der kommer med syv ovnfunktioner. Disse syv funktioner inkluderer over-/undervarme, undervarme, 3D-varmluft Plus, pizzafunkton, varmluft/impulsgrill og stor variogrill.

Funktionen 3D-varmluft Plus sørger for en optimal varmefordeling og en jævn temperatur i hele ovnrummet, hvilket giver et effektivt resultat på alle tre niveauer på samme tid.

Komfurets ovn har en kapacitet på 66 liter, hvorfor den er velegnet til en familie på omkring tre til fire personer. Man skal desuden ikke være bekymret for, om modellen forbruger meget strøm på et år, da induktionskomfuret er placeret i energiklasse A.

Fordele

 • Har en kapacitet på 66 liter
 • Har 3D hot air funktion
 • Har booster-funktion ved alle kogepladerne
 • Har QuickStart funktion.
Ulemper

 • Har ingen selvrensende rengøringsprogrammer

Siemens iQ300 HL9R4T050U – Fritstående komfur med et moderne look

Siemens iQ300 HL9R4T050U – Fritstående komfur med et moderne look

Dette iQ300 HL9R4T050U komfur fra Siemens er blevet anmeldt af kunderne på Skousen.dk. Her har komfuret opnået et gennemsnit på 4,5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelserne, hvilket altså indikerer, at langt de fleste af kunderne har været rigtig glade for komfuret og de fordele, som lige netop dette komfur kommer med. 

Denne generelle begejstring for komfuret blandt kunderne ses også på salgssiden Whiteaway.com, hvor komfuret har opnået et gennemsnit på hele 4,6 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelserne. Dermed har dette komfur altså nogle egenskaber, som forbrugerne er enormt glade for.  

Dette komfur fra Siemens kommer ligeledes også med én ovn, såvel som en kogeplade som indeholder fire kogefelter i forskellige størrelser. Kogepladen er lavet ud af glas, sådan at den er super nem at gøre ren – også hvis uheldet skulle være ude, når maden koger over. 

Ovnen kan rumme 63 liter, hvilket er lidt mindre end nogle af de andre komfurer i denne oversigt, men generelt set så passer den super fint til en gennemsnitlig husholdning på 3-4 personer. Ovnen er ligeledes også super nem at holde ren, da den er udstyret med et pyrolyseprogram, som er designet til at kunne brænde stænk og fedt til aske. Dermed bliver det super nemt lige at fjerne asken fra ovnen med en fugtig klud, når programmet er færdigt. 

Siemens iQ300 HL9R4T050U vs. markedet 

Dette komfur fra Siemens skiller sig lidt ud fra nogle af de andre modeller på markedet på grund af dens moderne udseende. Den har nemlig et tidløst design, som gør, at den vil passe super flot ind i nærmest et hvilket som helst køkken, hvilket er en stor fordel, hvis du går op i æstetikken i dit køkken og hjem. 

Prismæssigt placerer dette komfur sig i den dyrere ende af skalaen, hvilket altså kan være et minus for nogle forbrugere. Hvis du dog gerne vil have et fritstående komfur, som ikke kun skal være praktisk og nemt at bruge, men som også gerne må have et flot, moderne design, så kan dette Siemens komfur godt være alle pengene værd for dig. 

Fordele

 • Har selvrensende pyrolyse funktion
 • Har Softclose funktion
 • Kapacitet på 63 liter
 • Har automatiske CookControl programmer
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Alternativ: Kogeplade med induktion


Siemens EH651FEB1E

Kåret som ‘Bedst i test’ i en større uafhængig test

Siemens EH651FEB1E

Modellen er en induktionskogeplade, der kommer med 4 kogezoner. Alle kogezoner har 17 forskellige effekttrin, der kan vælges via Siemens’ touchslider-funktion. Denne funktion betyder, at man hurtigt kan indstille kogezonernes temperaturer ved blot at bevæge ens finger enten op eller ned i selve temperaturfeltet.

Induktionskogeplade med PowerBoost og QuickStart

Med Siemens EH651FEB1E får man en induktionskogeplade, der anvender elektrisk induktion. Det vil sige, at varmen kun er i bunden af panden eller gryden, mens overfladen på kogepladen holder sig kølig. Dette er ikke mindst en fordel, da man ikke kan brænde sig, men det er også energibesparende.

Derudover kommer Siemens EH651FEB1E med funktionen PowerBoost og QuickStart. Med PowerBoost opnår man en hurtig opvarmning på ingen tid, mens funktionen QuickStart sørger for, at kogepladen automatisk genkender den kogezone, som gryden eller panden er placeret på. Takket være det keramiske HighSpeed-glas vil kogepladen hurtigt varme både pander og gryder.

Automatisk gryderegistrering og ReStart-funktion

Siemens EH651FEB1E har automatisk gryderegistrering, hvilket betyder, at kogezonen ikke tænder før, man har placeret en pande eller gryde på den. Når man fjerner redskabet, vil kogezonen igen deaktiveres pr. automatik.

Endvidere har Siemens EH651FEB1E en ReStart-funktion. Hvis man holder Start-knappen nede i et par sekunder, så vil kogepladen automatisk huske de sidste indstillinger. Dette er en fordel, hvis man skal lave præcis den samme mad dagen efter.

Alle kogezoner har desuden en timerfunktion, som man kan indstille til at slukke på et specifikt tidspunkt. Modellen kommer yderligere med et indbygget minutur samt en børnesikring.

Fordele

 • Touch-kontrollerne er tydelige
 • Er hurtig til at tilberede maden
 • Nem at vedligeholde
 • Har en knap til børnesikring.
Ulemper

 • Har en sårbar kant af glas

Her er principperne bag induktions-varme

I denne artikel beskæftiger vi os med komplette komfurer, som både har den almindelige ovn-del, kombineret med induktions-kogeplader. Selv om de gennemgåede modeller har ganske avancerede ovne, fungerer de dog i store træk som ovne i traditionel forstand, og den teknologi er de fleste efterhånden fortrolige med.

Lidt mere anderledes og spændende er dog principperne bag induktionskogepladerne, som netop er det, der adskiller disse komfurer fra de mere traditionelle modeller. Går man langt nok tilbage i historien, var komfuret brænde-baseret, men ellers var gas i mange år den primære opvarmningskilde. Mange gastronomer og professionelle kokke foretrækker stadig gas, da varmen er meget hurtig at regulere op og ned.

Gas-opvarmningen har dog den ulempe, at en forholdsvis stor mængde varme går til spilde, fordi den varme luft slipper ud under gryden eller panden. Rent sikkerhedsmæssigt er åben ild heller ikke optimalt. Derfor har el-kogeplader gennem mange år været fremherskende i den traditionelle husholdning. Her er varmespildet reduceret, men der bruges stadig en del varme til at opvarme selve kogezonerne, og er kogegrejet ikke helt plant i bunden, forringes varmeoverførslen betydeligt.

Gennem en årrække er udviklingen derfor gået i retning af glaskeramiske kogeplader med infrarød strålevarme, som kastes op mod kogegrejet. Dette er et lidt mere effektivt princip, men der går stadig en del af varmen tabt til blandt andet opvarmning af selve kogezonen. Et problem med både el-kogeplader og infrarøde systemer er dog, at gryden skal dække hele den opvarmede del. Ellers går en stor del af varmen til spilde.

Elektromagnetiske svingninger genererer varmen

Alle disse problemer er dog løst med induktionsvarme, som fungerer efter et helt andet princip. Her er det nemlig elektromagnetiske svingninger, der genererer varmen i selve gryden. Det er med andre ord i princippet kun gryden, der bliver varm, og dermed er problemet med spildvarme stort set elimineret. Gryden afgiver dog lidt varme til underlaget, men det er ubetydeligt i sammenligning med de øvrige teknikker, og derfor er et induktionskomfur langt mere energivenligt – og sikkert i øvrigt.

Når det kun er gryden, der skal varmes op, går det også langt hurtigere at få eksempelvis en gryde i kog. En liter vand kan med en induktionskogeplade typisk bringes i kog på omkring 90 sekunder, hvilket faktisk er hurtigere end en gængs elkedel.

Et induktionskomfur er en smule dyrere i indkøb end et almindeligt komfur, men prisforskellen tjener sig hjem over tid i form af sparet strøm. Dertil kommer en langt højere komfort under madlavningen, hvilket også har en værdi for de fleste.

Hvis du vil vide lidt mere om teknikken, har Illustreret Videnskab bragt en kort og letforståelig artikel om principperne. Du kan eventuelt også læse meget mere om fysikken og sammenligning mellem de forskellige opvarmningsmetoder via dette dybdegående brevkassesvar på Niels Bohr Instituttets hjemmeside.

Et induktionskomfur kræver specielle gryder

Når du vælger at investere i et induktionskomfur, skal du være forberedt på også at skulle udskifte gryder og pander. For at induktionen skal kunne virke, skal der nemlig være magnetisk materiale i bunden af kogegrejet, og det er typisk ikke tilfældet for almindelige gryder og pander.

Dette specielle kogegrej er lidt dyrere end de traditionelle udgaver. Når det er sagt, er det dog vigtigt at være opmærksom på, at pris og kvalitet ikke nødvendigvis følges ad ved disse produkter. Det kan du læse mere om hos magasinet Idenyt.dk, der i 2015 bragte en glimrende artikel om kogegrej til induktion. Her kan du også læse mere om, hvordan du placerer kogegrejet optimalt på kogezonerne.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et induktionskomfur?

Et induktionskomfur ligner udadtil et almindeligt komfur, men indvendigt fungerer den på en anden måde. Et induktionskomfur bruger magnetisme til at opvarme magnetiske gryder og pander med, hvormed selve kogepladen ikke bliver mere end let lun. På den måde opvarmer et induktionskomfur mere effektivt din mad.

Bruger et induktionskomfur meget strøm?

Nej, sammenlignet med andre komfurtyper forbruger et induktionskomfur ikke meget strøm. Derimod er induktionskomfurer mere strømbesparende end andre typer komfurer, da de kun opvarmer gryden og ikke hele kogepladen. Dermed bruges op til 85 – 90 % af energien fra et induktionskomfur, hvilket er langt mere end hos andre komfurtyper.

Er der nogle sundhedsmæssige problemer med induktionskomfurer?

Der har været rygter om, at du udsætter dig selv og din mad for mere stråling, når du bruger et induktionskomfur. Undersøgelser viser dog, at det ikke er sandt. Ingen redskaber eller maskiner i dit hjem udsender nok stråling til at skade dig, og det inkluderer dit induktionskomfur.

Hvordan fejlfinder jeg på mit induktionskomfur?

Hvis der er problemer med dit induktionskomfur, så kan du fejlfinde ved at bruge den medfølgende manual til komfuret, da de mest sandsynlige problemer vil blive gennemgået heri. Ellers kan du slukke for strømmen til komfuret i mindst 10 sekunder, da det vil nulstille komfuret, hvilket potentielt kan fikse problemet.


Beskrivelse af kilder og tests

 Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Bastihemmet.se 🇸🇪

Bastihemmet.se er et svensk magasin, hvor der er mulighed for at læse uafhængige anmeldelser og tests af forskellige forbrugerprodukter samt finde tips og tricks inden for emner, der omhandler hus og hjem. Her har Bastihemmet.se testet og anmeldt Siemens HL9R4T020U, som de har givet 4,9 ud af 5 stjerner. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐

Denne Induktionskomfur test er baseret på anmeldelser fra både ekspertkilder og forbrugere. Da der ikke findes officielle eksperttests af alle de forskellige induktionskomfurer, har vi valgt også at medtage forbrugeranmeldelser af nogle af modellerne.

Vi har anvendt forhandlere som Skousen.dk og WhiteAway.com. Hvis man ønsker at læse brugeranmeldelserne af de forskellige induktionskomfurer, kan der nedenfor findes links til de anmeldelser, vi har taget med i denne artikel.

Læs brugeranmeldelser af Bosch HLL090020U hos Skousen.dk og WhiteAway.com.

Testberichte.de

På testberichte.de kan forbrugere få et overblik over forskellige produkter, der har hver deres formål inden for spot og sundhed, elektroniske produkter samt vare til husstanden. På siden kan du ligeledes få overblik over diverse udtalelser fra kunder, testresultater og prisniveauet for produkterne. 

Hos testberichte.de blev der i oktober 2018 udført en test af Siemens iQ700 kogepladen, og den fik vurderingen ”Meget god”. Med den ene udførte test medfølger der et citat fra Testmagazin og den lyder: ”Udførelsen er meget god… Fire gryder kan betjenes på kogepladen uden problemer”.            

Testen er udført: Oktober 2018
Du kan læse testen her

Amazon.de

E-handelsgiganten Amazon ér et af de førende virksomheder i verden. Amazon blev grundlagt i 1994 af Jeff Bezos. Virksomheden har et bredt sortiment af alle slags produkter inden for forskellige brancher, som kunder kan bestille online. Her kan du læse om kunders anmeldelser om bestemte produkter. 

Overordnet set har kundeanmeldelser for Siemens iQ700 induktionskogepladen været positive. På Amazons hjemmeside har produktet scoret en 4.6 ud af 5 stjerner bedømmelse. 

Du kan læse alle anmeldelserne her


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Electrolux EKI6051EOW

Stor ovn med selvrens
✅ Billig kvalitets ovn

electrolux-eki6051eow

 

Selv om Electrolux EKI6051EOW hører til blandt de billigste modeller vi gennemgår her i artiklen, er der tale om en ekstra stor ovn på hele 72 liter. Det giver plads til en større juleand eller flæskesteg, og det er praktisk, hvis familien er stor.

Med denne model får du ikke det helt store arsenal af specialfunktioner og finesser, og designet er ret traditionelt. Du betaler til gengæld heller ikke for disse ting, så prisen er ret attraktiv. Ikke desto mindre får du kogezoner med strømbesparende induktion, der placerer modellen på A-niveau ved energimærkningen. Du får også et gedigent komfur, som betjeningsmæssigt er næsten selvforklarende. Det fungerer som et komfur plejer, og det er et stort plus for mange.

Populær og gennemprøvet model

Modellen har været på markedet i nogen tid, og derfor er der rigtig mange forbrugere, der har haft lejlighed til at teste den grundigt af i virkeligheden. Og det har været en udsøgt fornøjelse, hvis man skal tro forbrugernes egen karaktergivning. Her scorer Electrolux EKI6051EOW nemlig gennemsnitligt 4,6 ud af 5 mulige stjerner i produktanmeldelserne på diverse webshops, hvilket er meget overbevisende.

En af de helt store forcer ved denne Electrolux-model, er den velfungerende selvrensefunktion. Så snart temperaturen i ovnen kommer over de 200 grader, påbegyndes en pyrolyseproces, som nedbryder stænk og madrester. Det gør den løbende rengøring særdeles overkommelig. En yderligere fordel i den sammenhæng er, at selve ovnlågen om nødvendigt kan adskilles helt – og det helt uden brug af værktøj.

Fordele

 • Kapacitet på 72 liter
 • Har mange praktiske funktioner såsom til grill og pizza
 • Har katalytisk rengøringsprogram til nem vedligeholdelse af ovnen
Ulemper

 • Har ingen tilberedningszoner, som kan udvides.

VOSS ELI23020HV – Selvrensende induktionskomfur til en attraktiv pris 

 4,3 ud af 5 mulige stjerner i brugeranmeldelserne på Skousen.dk
 4,2 ud af 5 stjerner i forbrugernes anmeldelser på siden Whiteaway.com

VOSS ELI23020HV – Selvrensende induktionskomfur til en attraktiv pris 

Dette ELI23020HV induktionskomfur, som er lavet af brandet VOSS, er blevet anmeldt af forbrugerne på Pricerunner.dk, hvor komfuret har opnået et flot gennemsnit på 4,6 ud af 5 mulige stjerner. Dette indikerer altså, at kunderne, som netop har investeret i dette komfur, er begejstrede for komfuret og dets egenskaber, hvilket altid er et godt kvalitetsstempel til et produkt. 

Udover at have opnået det flotte gennemsnit på Pricerunner, så er dette VOSS komfur også blevet testet og anmeldt på en række andre sider: 

 • 4,3 ud af 5 mulige stjerner i brugeranmeldelserne på Skousen.dk
 • 4,2 ud af 5 stjerner i forbrugernes anmeldelser på siden Whiteaway.com

Dette komfur fra VOSS kommer med en glas kogeplade, hvor der er fire kogefelter, hvilket for det meste er standarden ved komfurer. Dertil er der naturligvis også en ovn i komfuret, og denne kan rumme op til 74 liter, hvilket ligeledes også er en relativ standard størrelse. Dermed er det altså et komfur, som egner sig rigtig godt til hverdagslivet hos en gennemsnitlig familie. 

Da komfuret netop egner sig rigtig godt til familier, så er der naturligvis også blevet tænkt på sikkerheden i forhold til ovnen. Derfor er ovndøren blevet udstyret med tre lag glas, hvilket isolerer imod varmen. Dermed vil ovndørens yderside altid være kold, selv når ovnen er i brug. Dermed er der ingen barnefingre, som risikerer at blive brændt, hvis de kommer for tæt på under madlavningen, hvilket er et kæmpe plus. 

VOSS ELI23020HV vs. markedet 

Én af de helt store fordele ved lige netop dette komfur fra VOSS er, at den er udstyret med katalytisk rengøring. Den selvrensende emalje gør det bare meget nemmere for dig at holde ovnen ren, da det netop ikke kræver den helt store vedligeholdelse fra din side, hvilket er praktisk. Dertil gør pop-ud knapperne det endnu nemmere at rengøre nogle af de områder, som ellers normalt kan være problematiske at nå. 

Dertil fås dette komfur til en super overkommelig pris. Sammenlignet med mange af de andre komfurer i denne oversigt og på markedet generelt, så placerer den sig nemlig i den billigere ende af prisskalaen, hvilket også altid er en fordel. 

Fordele

 • Har fire zoner med booster,
 • Kapacitet på 72 liter
 • Har mange smarte funktioner bl.a. grill, varmluft, optøning og en pizzafunktion
 • Har katalytisk rengøring.
Ulemper

 • Har ingen tilberedningszoner, som kan udvides.

Siemens iQ700 EX645FXC1E – induktionskogeplade med moderne design og mange funktioner 

 Positive tests hos testberichte.de
 Gode kunde anmeldelser hos amazon.de  

Siemens iQ700 EX645FXC1E

Anbefalinger til at købe produkt:

Siemens iQ700 induktionskogeplade er med til at give hjemmekokke innovative ideer til madlavningen. Produktet består af glaskeramiske kogeplader, som medvirker til en stærk ydeevne. Siemens iQ700 er forsynet med en TouchSlider funktion, som gør madlavningen nemmere at justere rundt i.

Vi anbefaler produktet, fordi den har fået en positiv anmeldelse fra fagbladet Testmagazin. Produktet har scoret en ”Meget god” vurdering. Fra Amazons hjemmeside har produktet modtaget mere end 100 globale bedømmelser, hvor den har fået 4.6 ud af 5 stjerner. En bruger skriver: ”Vi er faktisk ret tilfredse med kogepladen. De dårlige anmeldelser på grund af ridserne på komfuret eller nedlukningen, fordi for meget vand sprøjter på kontrolbjælken, kan jeg ikke bekræfte indtil videre”.

Om:

Siemens iQ700 er med til at sætte standarder for smart teknologi inden for husholdningsapparater. TouchSlider-funktionen i produktet viser, hvordan Siemens fokuserer på smart design og pålidelig ydeevne.

Produktet har en quickStart funktion, hvor opvarmningen af den valgte kogeplade er lynhurtig. Ved brug af Siemens iQ700 er der en reStart funktion, der gør det muligt at vende tilbage til en korrekt indstilling på kogepladen. Her vil der være en signallyd, når den optimale temperatur er nået.
Kogepladen har dog også et par ulemper, heriblandt det sensoriske varmeregulerings-system, som er sensitivt overfor vand.

Siemens iQ700 vs. Markedet

Siemens iQ700 ligger i den høje ende af prisskalaen. Du får dog også noget af det smarteste og mest funktionelle, der findes på markedet.
Siemens iQ700 vejer mere end de andre lignende produkter. Antallet af varmeelementer er på 4 for alle lignende produkter.

Fordele

 • Har justerbare kogeplader
 • Er lynhurtig til at varme op
 • Har Power Boost funktion
 • Signalerer med lyd, når panden har nået den optimale temperatur
 • Kontrolpanelet er let at bruge.
Ulemper

 • Varmefordelingen er ikke helt ens
 • Touch-området er meget sensitivt over for vand.

Voss ELI23240HV

SteamBake induktionskomfur

Voss ELI23240HV

Voss ELI23240HV er et induktionskomfur i hvid, der ikke er medtaget i nogle nyere eksperttests. Dog er Voss ELI23240HV stadig en attraktiv model, da den kommer med funktioner såsom katalytisk selvrens og SteamBake.

Induktionskomfuret er yderligere et energibesparende komfur, da det er placeret i energiklasse A. Det betyder ikke mindst, at det er en fordel for forbrugerens pengepung, det er også en fordel for miljøet.

Voss ELI23240HV er desuden forsynet med et 73 liters ovnrum, hvorfor det egner sig til en større familie eller til forbrugere, der blot ønsker et komfur med et større ovnrum. Ovnen er også udstyret med pop-ud knapper, som man kan trykke ind, hvis det ønskes.

Katalytisk selvrens og SteamBake

Induktionskomfurer såsom Voss ELI23240HV er især kendt for at varme hurtigt op. Derudover kommer komfuret med 4 kogefelter, hvorfor man har mulighed for at klare de fleste former for madlavningsopgaver på samme tid.

Voss ELI23240HV er ydermere udstyret med funktionerne SteamBake og katalytisk selvrens. Den katalytiske belægning på indersiden af ovnen sørger for at nedbryde både fedt og snavs, når den er tændt på mere end 200 grader. Det betyder, at man nemt og hurtigt kan rengøre ovnen. Det er ligeledes nemt at rengøre kogepladen, da den har en glat glasoverflade.

Med SteamBake-funktionen bliver der tilført damp ind i ovnrummet ved tilberedning af mad. Ved bagning i ovnen opnår man derfor optimale resultater med en minimal indsats. SteamBake er lavet til, at man får et optimalt bagningsresultat hver eneste gang.

Man har desuden mulighed for at låse ovnlågen, så den ikke kan åbnes under brug, hvis man anvender børnesikringen.

Brugervenligt induktionskomfur med MaxiSense-kogezoner

Voss ELI23240HV er et brugervenligt induktionskomfur med flere praktiske funktioner. En af disse er MaxiSense-kogezoner. Dette giver forbrugeren en fleksibilitet til at placere kogegrejet, hvor man har lyst, da zonerne tilpasses automatisk på kogesektionen.

Udover MaxiSense-kogezoner så kommer Voss ELI23240HV yderligere med et teleskopudtræk og en XL-bageplade.

Mens teleskopudtrækket sørger for, at man har nemt ved at tage maden ind og ud af ovnen, så sikrer XL-bagepladen, at man kan lave endnu større portioner. Bagepladen er nemlig 20 % større end almindelige bageplader. Endvidere er der en magasinskuffe, hvor man kan opbevare alle bageplader samt andet tilbehør.

Sidst men ikke mindst kommer Voss ELI23240HV med et display, hvor man kan indstille ovnen til at være tændt i en bestemt tid. Ovnen har desuden en start-stop automatik, hvorfor man har fuld kontrol over madens tilberedningstid.

Fordele

 • Kapacitet op 73 liter
 • Har katalytisk rengøringsprogram
 • Har SteamBake funktion
 • Er børnesikret
 • Ovndøren holdes kølig ved hjælp af tre lag glas
 • Har MaxiSense fleksible kogeplader.
Ulemper

 • Har ikke et stegetermometer

Gram EKI 12654-90

Populær blandt brugerne

Gram EKI 12654-90

 

Gram EKI12654-90 er ikke medtaget i nogle nyere eksperttests, men er til gengæld en model, der er populær blandt brugerne.

Induktionskomfuret kommer med et ovnrum, der har en kapacitet på 66 liter, hvorfor der er rigeligt med plads til at give sig i kast med de fleste madlavningsopgaver. Udover et stort ovnrum, så kommer Gram EKI12654-90 også med flere praktiske funktioner.

Eksempelvis er Gram EKI12654-90 forsynet med flere sikkerhedsfunktioner. En af disse sikkerhedsfunktioner er ovnlågen, der har 3 lag glas, der sørger for, at man ikke kan brænde sig på ydersiden af ovnen. En anden sikkerhedsfunktion er de flere indbyggede elektroniske børnesikringer, der kan kobles til og fra, som man har lyst.

Model med induktion og hurtig opvarmning

Gram EKI12654-90 kommer med 4 kogezoner, der yder op til 3000 Watt pr. zone. Disse kogezoner fungerer desuden ved induktion. Dette giver ikke mindst en hurtig opvarmning, men det er også strømbesparende. Modellen er også placeret i energiklasse A, hvilket er en fordel for forbrugeren, da det herved er en forholdsvis energivenlig ovn.

Endvidere kommer modellens kogezoner med en indbygget booster-funktion. Dette sørger for, at opvarmningen går ekstra hurtig. Eksempelvis kan 1 liter vand blive sat i kog på blot halvandet minut.

Gram EKI12654-90 byder desuden også på et flytbart teleskopudtræk samt et indbygget stegetermometer.

Flere praktiske programmer og funktioner

Med Gram EKI12654-90 får man et induktionskomfur med flere programmer og funktioner udover de normale funktioner såsom varmluft og grill. Modellen kommer nemlig med flere specialprogrammer såsom ECO-funktion, pizzafunktion og turbogrill.

Alle programmer betjenes med drejeknapper, der kan skubbes ind, når de ikke bliver brugt. På den måde slipper man for at tørre dem af efter madlavningen.

Ovnrummet bliver oplyst med halogenbelysning, så man har mulighed for at følge med i tilberedningen af maden.

Ved køb af Gram EKI12654-90 medfølger der bageplader samt bradepander med EasySlip-belægning. Udover EasySlip-belægning så har modellen også en selvrensefunktion med damp, der sørger for en nemmere rengøring.

Fordele ved Gram EKI 12654-90:
3-lags glas
Fire kogezoner med boost-funktion
Drejeknapper, der kan skubbes ind og ud
Flytbart teleskopudtræk
Stegetermometer
Selvrensefunktion med damp


 

 

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme