De 7 bedste gryder til induktion: Stor guide og test-overblik

0

I denne artikel finder du de 7 bedste gryder til induktion på markedet. Disse gryder er nøje udvalgt af eksperterne, der gennem grundige tests har fundet frem til de bedste.

Inden du køber nye gryder, bør du have følgende in mente:

🔸 Størrelse: Hvor stor skal gryden være?
🔸 Materiale: Hvad er gryden fremstillet af?
🔸 Låg: Er der et gennemsigtigt glaslåg, eller er låget af samme materiale som gryden?
🔸 Funktioner: Ønsker du en simpel gryde eller en, der gør madlavningen lidt lettere?
🔸 Opvask: Er gryden let at gøre ren? Tåler den maskinopvask?

Artiklen er bygget op således, at du får en kort gennemgang af, hvad gryderne kan, samt hvad eksperterne mener – både når det gælder Eva Trio gryder, OBH Nordica gryder, Fiskars gryder eller de øvrige.

Læg mærke til at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne – vi samler blot resultaterne af uvildige tests.


ONYX Kasserolle

✅ Bestseller og brugerfavorit, der vinder på hårdført materiale

ONYX Kasserolle – bestseller og brugerfavorit, der vinder på hårdført materiale

.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
599,00 599,00 Læs mere
.
ONYX Kasserolle har ikke været medtaget i eksperttests, men vi har alligevel taget denne med, idet her er tale om en bestseller og brugerfavorit. Brugerne er meget imponerede, og baseret på dagligdagsbrug har de gjort sig mange gode erfaringer med modellen – både hvad angår holdbarhed, funktionalitet, rengøring, anvendelighed med videre.

Derfor skal du købe denne model:

🔴 Brugerfavorit
🔴 Non stick-belægning lig med let rengøring
🔴 Hårdført og robust materiale

Robust variant

ONYX Kasserolle vil være et godt valg, hvis man ønsker en gryde, der virkelig er holdbar. Den er udstyret med en stærk non stick-belægning, der gør, at maden ikke brænder så let på eller sidder fast. Men denne belægning tager ikke skade af hårdhændet behandling – heller ikke fra metalredskaber.

Yderligere findes en høj kapacitet på 5 liter, og den er kompatibel med alle typer af komfurer. Den tåler opvask i maskine og kan klare en tur i ovnen på op til 250 grader.

Fantastisk produkt, ifølge brugerne

Brugere er imponerede over denne gryde, og meget af rosen går på, at den er let at bruge, nem at rengøre og virkelig leverer gode resultater. En bruger beskriver oplevelsen sådan: ”Nød at stege frikadeller, der ikke hang i. Nem at gøre ren”.

Denne variant vil være et godt valg, hvis du har et større budget og vægter non stick-belægning højt.

Udvalgte features

🔵 Meget holdbar
🔵 Non-stick
🔵 Tåler opvaskemaskine
🔵
Kan anvendes i ovn


ONYX Grydesæt

✅ Hårdføre gryder til induktion og bestseller blandt brugerne

ONYX Grydesæt – hårdføre gryder til induktion og bestseller blandt brugerne

.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 899,00 Læs mere
.
ONYX Grydesæt er ikke blevet testet af ekspertkilder, men vi har alligevel taget disse gryder med i artiklen, idet her i stedet er tale om en bestseller og favorit blandt brugerne. Brugerne er meget imponere over grydernes kunnen, og deres erfaringer er høstet på basis af dagligdagserfaringer. 

Derfor skal du købe disse gryder:

🔴 Bestseller og favorit blandt brugerne
🔴 Non stick-belægning giver let rengøring
🔴 Meget hårdført materiale

Hårdfør non stick-belægning

Dette ONYX Grydesæt skal især fremhæves for fremstillingen i PFOA-fri non stick-belægning, der sikrer, at maden ikke brænder på eller sætter sig fast. Det forlænger både grydens levetid og giver en lettere opvask. Yderligere er denne non stick meget hårdfør, så selv hårdhændet behandling med metalredskaber giver ikke skader.

De 2 gryder er henholdsvis en sovsegryde og en kasserolle, og begge kan anvendes til både induktion og andre varme-typer. De kan også tåle ovn op til 250 grader samt maskinopvask.

Lever klart op til forventningerne, ifølge brugerne

Som nævnt er ONYX Grydesæt en bestseller og favorit blandt brugerne, og gryderne høster her stor ros. Denne ros går blandt andet på, at ”de fuldt ud lever op til forventningerne”, som én bruger udtrykker det, og generelt kommenteres det, at gryderne er lette at bruge og leverer et godt madlavningsresultat. Også en let rengøring fremhæves.

Denne variant vil være et godt valg, hvis du ønsker flere gryder i hårdført materiale.

Udvalgte features

🔵 Sæt med 2 gryder
🔵 Non stick-belægning
🔵 Hårdført materiale
🔵 Tåler maskinopvask


Eva Solo Gravity

✅ Bedst i test blandt 17 gryder til induktion

Eva Solo Gravity – bedst i test blandt 17 gryder til induktion

i samarbejde med PriceRunner

Eva Solo Gravity er blevet testet af det norske testmagasin Klikk.no sammen med 16 andre gryder til induktion, og eksperterne vurderer, at den virkelig brillerer. Endda så meget at den kåres til bedst i test blandt mange gode gryder. Testen inkluderer flere mærker fra både højere og lavere prisklasser, hvilket gør det muligt både at finde Eva Solo- og Eva Trio gryder.

Eksperterne har set nærmere på forskellige parametre, som ligger til grund for den endelige bedømmelse, og disse inkluderer blandt andet design, størrelse, rengøring, funktioner, pris og tilberednings-egenskaber. Dertil er disse gryder til induktion blevet testet inden for forskellige discipliner, der både tæller kogning af vand og mælk.

Derfor skal du købe denne model:

🔴 Kåret til bedst i test af stort norsk testmagasin
🔴 Integreret dampventil og si
🔴 Bedre end 16 konkurrenter

Rummelig og med gode funktioner

Eva Solo Gravity kan rumme 4 liter, hvilket gør den meget rummelig og alsidig, og så kan den bruges til alle varmekilder – inklusiv induktion. Den er flot og enkel i udseendet i stil med de øvrige Eva Solo- og Eva Trio gryder, og den kommer med et gennemsigtigt låg, indbygget dampventil samt integreret si. Dampventilen sikrer, at vandet ikke så let koger over, og sien gør det nemmere at hælde vand fra.

Herudover er der fokus på rengøring, idet produktet er skabt til kun at kræve en let opvask – man kan nemlig uden problemer komme den i opvaskemaskinen. For en god komfort er håndtagene specialdesignede til ikke at blive for varme, og indvendige litermål øger overskueligheden.

Praktisk og god, ifølge eksperterne

Det norske testmagasin Klikk.no har kåret Eva Solo Gravity til bedst i test, og dette begrundes overordnet set med ordene: ”Praktisk og god gryde med et behageligt låg” (oversat til dansk).

Eksperterne uddyber, at her er tale om en ligefrem dejlig gryde, der med sit praktiske låg gør det let at hælde vand fra. Derudover fremhæves tillige de indvendige måleenheder samt dampventilen. Den er meget enkel i brug, kommenteres det også, og man behøver ikke engang fjerne låget for at komme af med vandet. Klikk.no roser endvidere Eva Solo Gravity for at have håndtag, der ikke bliver varme, en god vægt og balance samt en let rengøring.

Denne variant vil være et godt valg, hvis du ønsker en gryde, der gør madlavningen lettere via gode funktioner.

Udvalgte features

🔵 God rummelighed
🔵 Gennemsigtigt låg
🔵 Med dampventil og si
🔵 Håndtag, der ikke bliver for varme


OBH Nordica C-Smart

✅ 5/6 stjerner

✅ Unikt patenteret system

OBH Nordica C-Smart – unikt patenteret system, der modtager 5 ud af 6 stjerner

i samarbejde med PriceRunner

OBH Nordica C-Smart har modtaget 5 ud af 6 stjerner i en test blandt 17 gryder til induktion hos det norske testmagasin Klikk.no. Eksperterne har vurderet modellerne på parametre såsom størrelse, design, opvask, funktioner og koge-egenskaber, og ud fra dette er en endelig bedømmelse givet.

Vurderingen lyder, at eksperterne er meget begejstrede for OBH Nordica C-Smart, hvilket resulterer i en klar topscore.

Derfor skal du købe denne model:

🔴 Opnår høj score hos stort norsk test-magasin
🔴 Unikt patenteret system med dobbelthåndtag
🔴 Passer til alle typer af komfurer

Dobbelte håndtag og lettere arbejde

Denne OBH Nordica C-Smart gryde kommer med en god størrelse på 3 liter og et flot design med dobbelte håndtag i et patenteret system, der sikrer ultimativ komfort. Materialet er holdbart i rustfrit stål, og modellen tåler maskinopvask.

Låget er skabt af glas, hvilket gør det muligt at holde øje med madlavningen, og der findes en praktisk hældetud samt en integreret si. Denne si gør det lettere at få hældt vandet fra. Som en bonus kan den anvendes på alle typer af komfurer – også induktion – og for en lettere opbevaring kan køkkengrejet stables.

Usædvanlig, men praktisk, ifølge eksperterne

Det norske testmagasin Klikk.no er meget imponerede over OBH Nordica C-Smart og skriver rent ud, at den er ”en perfekt gryde til grøntsager og pasta” (oversat til dansk), idet det er meget let at komme af med vandet. Eksperterne forklarer, at der findes mange gode gryder til induktion, men denne er praktisk med komfortable og brede håndtag – også selv om udformningen er lidt usædvanlig. 

Denne variant vil være et godt valg, hvis du ønsker en komfortabel gryde, der gør det lettere at hælde vandet fra.

Udvalgte features

🔵 Patenteret system
🔵 Dobbelte håndtag
🔵 Let at hælde vandet fra
🔵
Integreret si


Fiskars Functional Form gryde

✅ 4 ud af 6 stjerner i stor norsk test af gryder til induktion

Fiskars Functional Form gryde – 4 ud af 6 stjerner i stor norsk test af gryder til induktion

i samarbejde med PriceRunner

Fiskars Functional Form har været med i en stor test af gryder til induktion hos det norske testmagasin Klikk.no, og her opnår den en rigtig høj score – nemlig 4 ud af 6 stjerner. Eksperterne har vurderet alle gryder ud fra specifikke parametre, og det vurderes, at dette produkt klarer sig utrolig godt.

Derfor skal du købe denne model:

🔴 Topscorer hos stort norsk testmagasin
🔴 Hærdet glaslåg
🔴 Hældefunktion, damp- og kogekontrol

God kontrol over madlavningen

Fiskars Functional Form gryde er skabt til den travle forbruger, der ønsker en let madlavning. Produktet har en høj rummelighed på 5 liter og er udformet af holdbart rustfrit stål. Den varmer hurtigt op og er både udstyret med smart hældefunktion samt damp- og kogekontrol. Dermed får man et bedre overblik over tilberedningen og et lettere arbejde. Overblikket højnes yderligere af det gennemsigtige låg i hærdet glas.

Modellen tåler derudover maskinopvask samt ovnvarme op til 150 grader, og der findes en silikonekant, som giver lydløs tilberedning.

Behagelig oplevelse, ifølge eksperterne

Fiskars Functional Form er en favorit hos det norske testmagasin Klikk.no, der tildeler den 4 ud af 6 stjerner. Det fremhæves især, at den er ”en behagelig og velfungerende gryde” (oversat til dansk), og det forklares, at der findes mange huller i låget, som betyder, at det er let at komme af med vandet – uden at fjerne låget. Yderligere er håndtagene komfortable, idet de ikke bliver varme på grund af gummibelægningen. 

Denne variant vil være et godt valg, hvis du ønsker en mere prisvenlig gryde med god kontrol.

Udvalgte features

🔵 Hærdet låg
🔵 Hældefunktion
🔵 Damp- og kogekontrol
🔵 Stillegående


WMF Function 4 Gryde

✅ God vurdering fra Test.de i test af 16 gryder til induktion

WMF Function 4 Gryde – god vurdering fra Test.de i test af 16 gryder til induktion

i samarbejde med PriceRunner

WMF Function 4 Gryde har været med i en test af 16 forskellige gryder til induktion hos det tyske testmagasin Test.de. Eksperterne har set nærmere på blandt andet funktionalitet, strømforbrug og håndtering, og ud fra disse kriterier er en endelig bedømmelse givet. Vurderingen angående WMF Function 4 lyder, at den er velfungerende og god.

Derfor skal du købe denne model:

🔴 God bedømmelse hos stort tysk testmagasin
🔴 Multifunktionelt låg
🔴 Robust Cromargan rustfrit stål

Cromargan rustfrit stål og TransTherm-Universalbund

WMF Function 4 er skabt af flere patenterede systemer for at sikre en høj effektiv, lang levetid og let madlavning – det drejer sig om en udformning i Cromargan rustfrit stål samt en TransTherm-universalbund. Det giver tillige en let vedligeholdelse og en tyk bund, der er kompatibel med alle typer af varme.

Der er fokus på det multifunktionelle låg i glas med silikonebeklædning, som giver en let frahældning af vand og en intelligent kogning med både lidt og meget vand, samt gør grydelapper overflødige på grund af silikonen.

Generelt god gryde, ifølge eksperterne

WMF Function 4 har som nævnt været med i en stor tysk test af gryder til induktion udført af testmagasinet Test.de. De tyske eksperter har vurderet alle modellerne på udvalgte parametre, der inkluderer funktionalitet i forbindelse med madlavning, strømforbrug og håndtering. WMF Function 4 scorer højt på alle 3 parametre og tildeles derfor et stempel som ”god”.

Denne variant vil være et godt valg, hvis du ønsker en premium-gryde med moderne teknologi.

Udvalgte features

🔵 Patenteret Cromargan rustfrit stål
🔵 Patenteret TransTherm-universalbund
🔵 Låg i glas med silikonebeklædning
🔵
God assistance ved alle typer af kogning


Rösle Silence High Saucepan

Special-designet låg og stempel som tilfredsstillende hos Test.de

Rösle Silence High Saucepan – special-designet låg og stempel som tilfredsstillende hos Test.de

i samarbejde med PriceRunner

Rösle Silence High Saucepan er blevet testet af det tyske testmagasin Test.de sammen med 15 andre gryder til induktion. De tyske eksperter har gennemgået hver model og undersøgt dem på specifikke parametre som funktionalitet i køkkenet, strømforbrug og generel håndtering. Baseret på dette er der blevet afsagt dom, og det vurderes, at Rösle Silence High Saucepan klarer sig meget tilfredsstillende.

Derfor skal du købe denne model:

🔴 Flot bedømmelse hos stort tysk testmagasin
🔴 Special-designet låg
🔴 Høj og jævn varmetilførsel

Fokus på special-designet låg

Det måske mest iøjnefaldende ved Rösle Silence High Saucepan er låget. Her findes nemlig en særlig silikonebeklædning, som sørger for at holde gryden helt lukket. Dette gør, at både smagsnuancer, vitaminer, mineraler og duft bevares i maden. Derudover har bunden en aluminiums-kerne med 5 millimeters tykkelse, der sikrer en god, jævn og stabil varmetilførsel under hele tilberedningstiden. 

Yderligere findes en praktisk hælde-anordning, der mindsker spild.

Tilfredsstillende resultater, ifølge eksperterne

Det tyske testmagasin Test.de giver Rösle Silence High Saucepan det, der kaldes en ”tilfredsstillende” bedømmelse. Denne score er højere end den almindelige ”god”, og det vurderes derfor, at denne model er et virkelig godt produkt.

Eksperterne har vurderet de medtagede gryder ud fra 3 parametre: Funktion i madlavning, strømforbrug og håndtering, og denne Rösle-variant scorer højt over hele linjen. Især på strømforbrug.

Denne variant vil være et godt valg, hvis du ønsker jævn varmetilførsel og høj bevaring af smag og vitaminer.

Udvalgte features

🔵 Særligt låg
🔵 Silikonebeklædning
🔵 Bund med aluminiums-kerne
🔵
Jævn og stabil varmetilførsel


Kilder og referencer

Her kan du finde information og links til de undersøgelser, vi har anvendt i artiklen om de 7 gryder:

Brugeranmeldelser

Ikke alle 7 gryder er blevet testet af eksperter. I stedet har vi set nærmere på, hvad forbrugerne mener i diverse brugeranmeldelser angående et par af produkterne.

Du kan læse mere om købernes erfaringer med ONYX Kasserolle hos Onyxcookware.dk.

Du kan læse mere om købernes erfaringer med ONYX Grydesæt hos Onyxcookware.dk.

Stiftung Warentest / Test.de

Stiftung Warentest er et tysk testmagasin, der foretager tests af forskellige forbrugerprodukter. Stiftung Warentest har også en online-del i form af siden Test.de. I denne omgang har eksperterne testet de bedste gryder på markedet. Modellerne WMF Function 4 og Rösle Silence High Saucepan er inkluderet her. Læs om alle de testede gryder til induktion her.

Klikk.no

Klikk.no er et stort norsk testmagasin, der foretager forbrugertests. Det inkluderer produkter til både hus, hjem, have, bil, teknologi, mode og helse. Her har Klikk.no foretaget en test af de bedste gryder på markedet, og modellerne Eva Solo Gravity, OBH Nordica C-Smart gryde og Fiskars Functional Form gryde er inkluderet. Du kan læse testen i sin helhed hos Klikk.no.


FAQ – alt det, du gerne vil vide om gryder til induktion

🧐 Hvordan udvælges produkterne i artiklen?

For at finde frem til de bedste gryder til induktion, hvilket giver forbrugerne det bedste overblik, har vi gennemsøgt både aviser, magasiner og hjemmesider for at finde de mest relevante og professionelle tests. Her har vi set nærmere på, hvilke modeller der er blevet testet, såsom Eva Solo- og Eva Trio gryder, samt gryder fra blandt andet OBH Nordica, Fiskars, ONYX og Rösle.

🤔 Hvad skal jeg overveje, når jeg vælger en ny gryde til induktion?

Ved udvælgelsen af gryder bør du skrive forskellige forhold bag ørerne: Det gælder både størrelse, materiale (både selve gryden og låget), bund (tykbundet eller almindelig), rengøring (tåler den opvaskemaskine eller har den non stick), pris, funktionalitet (duer den også til induktion) og funktioner (for eksempel om der findes anordninger, der gør, at vandet ikke koger over, lettere kan slippe af med damp, nemmere kan hælde vandet fra mv.).

😎 Hvilket mærke skal jeg vælge, hvis jeg ønsker nye gryder?

Der findes rigtig mange gode mærker inden for gryder til induktion, og disse kommer i forskellige prisklasser. Ønsker du god kvalitet, der gør, at gryden kan holde i mange år, kan du for eksempel vælge en model fra Fiskars, OBH, ONYX, WMF og Rösle eller se nærmere på Eva Solo- og Eva Trio gryder.

🤓 Hvor kan jeg læse mere?

Hvis du er blevet nysgerrig efter mere nyskabelse i køkkenet, kan du med fordel også læse Forbrugsguidens artikel om sous vide. Her finder du både testvindende produkter og viden om, hvordan du får de bedste resultater med sous vide-tilberedning af maden.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse