Induktionskogeplade Test 2019 – Find de bedste induktionskogeplader her

0

Bedst i test guide 2019: I denne artikel gennemgår vi de bedste modeller af induktionskogeplader på markedet, så du hurtigt og nemt kan skabe dig et overblik og sammenligne modellerne. Induktionskogeplader repræsenterer den ypperste teknologi indenfor kogeteknikker og kogepladerne er populære som aldrig før – og med god grund.

Induktionskogeplader varmer mere effektivt og er mere energieffektive end traditionelle kogeplader, ligesom du opnår en mere præcis og hurtig temperaturregulering end ved andre typer kogeplader.

Kun få induktionskogeplader har indgået i officielle tests, hvorfor vi i udvælgelsen af de bedste kogeplader også har lagt stor vægt på, hvordan forbrugerne bedømmer de forskellige modeller, efter at have købt og afprøvet dem i praksis over tid. Til det formål har vi derfor indsamlet uafhængige brugeranmeldelser fra hvidevareportaler som eksempelvis Whiteaway og Skousen.

En enkelt brugeranmeldelse kan selvfølgelig ikke stå alene, men ved at tage udgangspunkt i gennemsnitsvurderingen fra en række af brugere, opnår vi et retvisende billede af det enkelte produkt. Af de induktionskogeplader, der opnår de bedste bruger-bedømmelser, har vi så udvalgt de bedste, baseret på vurdering af kogepladernes specifikationer.

Denne induktionskogeplade test indeholder:

🔸 Overblik over de bedste induktionskogeplader på markedet
🔸 Et overblik over hvad induktion er og hvorfor teknologien adskiller sig fra traditionelle kogeplader
🔸 Gennemgang af de forskellige tests, som vi har anvendt i udarbejdelsen af artiklen

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.


Gorenje IS756ST

“Best buy” hos det britiske testmagasin Which

Gorenje IS756ST

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.298,00 Kr. 0,00 Kr. 6.298,00 Kr. Læs mere
6.298,00 Kr. 0,00 Kr. 6.298,00 Kr. Læs mere
6.400,00 Kr. 0,00 Kr. 6.400,00 Kr. Læs mere
6.400,00 Kr. 0,00 Kr. 6.400,00 Kr. Læs mere

 

Induktionskogepladen fra Gorenje er af det britiske testmagasin Which blevet kåret som ”bedste køb”. Det vil sige, at baseret på produktets specifikationer, resultater i test og pris, så giver denne model god værdi for pengene.

Induktionskogepladen er designet af den franske designer Philippe Starck, som har designet alt fra et rumfartøj for Virgin Galactic, til tidligere præsident Mitterands private lejlighed i Elysée Palæet i Paris. Mest kendt og ikonisk er nok hans AK47 lamper. Kogepladen fra Gorenje får ros for at være særligt elegant og strømlinet i sit design og den er udviklet i et sort stål og glas-look, som nemt vil passe ind i de fleste køkkener.

To flex-zoner og PowerBoost-funktion

Der er fire kogezoner, som kan kombineres til to store kogezoner, hvis man har brug for særligt store madlavningsområder. Modellen kommer desuden med flere smarte funktioner, som både gør madlavningen nemmere og hurtigere. Det er eksempelvis muligt at aktivere en PowerBoost-funktion, som leverer en ekstra effektiv varmeintensitet og derved nedsætter ventetiden markant, hvis man eksempelvis skal koge vand. Det tager således kun, ifølge producenten selv, omkring fire minutter at bringe to liter vand i kog. Der er PowerBoost-funktion på alle fire kogezoner.

Der er også fokus på sikkerhed i modellen fra Gorenje og der er både børnelås, samt en indikator for områder med restvarme på kogepladen. Der er desuden integreret en funktion, som gør det muligt for kogeområderne at kende forskel på små objekter og gryder. Det betyder, at lægger man ved et uheld et køkkenredskab eller et stykke bestik på en kogezone, så kan kogezonen kende forskel på dette og en gryde og vil derfor ikke opvarme køkkenredskabet eller bestikket.

Touch-betjening og ekstra bred induktionsplade 

Kogezonerne betjenes via touch-knapper og der er derfor intet synligt betjeningspanel på induktionskogepladen. Det betyder både, at den glaskeramiske plade er nemmere at gøre ren, men også, at kogepladen er langt mere elegant og neutral at se på. Der er også børnesikring, så man ikke risikerer utilsigtet brug af kogepladerne.

Induktionskogepladen måler 75 centimer i bredden og 51 cm i højden. Alle kogezoner måler 20 x 20 cm.

Vær opmærksom på, at kogepladens bredde på 75 centimeter, da det er noget mere end de sædvanlige 60 centimeter. Det betyder både, at induktionskogeplade vil fylde mere i dit køkken, men også, at der er mere plads at lave mad på.

Udvalgte specifikationer for Gorenje IS756ST:
🔵 
PowerBoost-funktion på alle fire kogezoner
🔵 Ekstra bred model på 75 cm
🔵 Flexzoner
🔵 Intelligent gryderegistrering
🔵 Touch-betjnening


AEG HK604200IB

“Best buy” hos det britiske testmagasin Which

AEG HK604200IB

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.639,00 Kr. 0,00 Kr. 2.639,00 Kr. Læs mere
2.739,00 Kr. 0,00 Kr. 2.739,00 Kr. Læs mere
2.999,00 Kr. 0,00 Kr. 2.999,00 Kr. Læs mere
3.099,00 Kr. 0,00 Kr. 3.099,00 Kr. Læs mere
3.275,00 Kr. 0,00 Kr. 3.275,00 Kr. Læs mere

 

Induktionskogepladen fra AEG er endnu et ”Best buy” fra britiske Which. Det betyder, at modellens pris, specifikationer og resultater i test tilsammen udgør et produkt, som giver rigtig god værdi for pengene.

Kogepladen har en effektiv og øjeblikkelig varmeregulering, som sørger for både effektiv og sikker madlavning, da overfladen aldrig bliver rigtig varm, takket være den professionelle induktionsteknologi. Der er i alt fire kogezoner og ingen fleksible zoner.

Booster-funktion og stabile simre-temperaturer

Modellen har, som de fleste andre, en Booster-funktion, som giver en ekstra hurtig og intens varme til eksempelvis opkogning. Ifølge AEG selv, så kan funktionen bringe 1 liter vand i kog på kun 1½ minut. Booster-funktionen virker i højst ti minutter ad gangen. De lavere varmetrin er desuden så stabile og konstante i deres temperatur, at de nemt kan bruges til at holde mad simrende over længere tid uden, at det brænder på eller bliver for koldt.

Betjeningen foregår nemt via integrerede touch-knapper, som er nemme at bruge og betjene. Når kogezonerne er i brug er det muligt at slå en funktionslås til, så man ikke kan ændre de valgte indstillinger og varmetrin. Modellen har også en Stop+Go-funktion, som kan anvendes som en slags pause-funktion, hvis du bliver afbrudt i madlavningen. Funktionen er nemlig i stand til at holde maden varm, indtil du kommer tilbage, uden at det brænder på.

Varmezonerne har desuden børnesikring, så man ikke risikerer utilsigtet brug. Zonerne er også udstyret med en ekstra sikkerhedsfunktion som sørger for, at hvis en kogeplade er blevet tændt, men ikke bliver anvendt i et stykke tid, så vil den slukke af sig selv.

Ekstra sikkerhed med automatisk gryderegistrering

Slutteligt er der automatisk gryderegistrering som sørger for, at en varmezone ikke tænder og varmer, hvis ikke at der er påsat korrekt kogegrej af metal. Der er desuden restvarmeindikator til zonerne.

Rengøring af kogepladen er særligt nemt, da induktionsteknologien sørger for, at det kun er kogegrejet som bliver opvarmet og ikke selve glaspladen, den forbliver kølig. Det betyder, at hvis man spilder man mad på pladen, så kan man nemt tørre af, da maden ikke brænder fast.

Induktionskogepladen har ingen ramme, så den kan nemt gå i ét med resten af køkkenbordet, ligesom den også er nem at tørre af, da fedt og madrester ikke kan sætte sig.

Induktionskogepladen måler 59 cm i bredden og 52 cm i højden.

Udvalgte specifikationer for AEG HK604200IB:
🔵 
Booster-funktion
🔵 Stop+Go-funktion
🔵 Automatisk gryderegistrering
🔵 
Børnesikring
🔵 Funktionslås


Whirlpool ACM 802/NE

Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Whirlpool ACM 802-NE

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.200,00 Kr. 0,00 Kr. 2.200,00 Kr. Læs mere
2.200,00 Kr. 0,00 Kr. 2.200,00 Kr. Læs mere
2.395,00 Kr. 0,00 Kr. 2.395,00 Kr. Læs mere
2.400,00 Kr. 0,00 Kr. 2.400,00 Kr. Læs mere

 

Induktionskogepladen fra Whirlpool har fire kogefelter, som nemt betjenes via touch-knapper. Touch-knapperne reagerer allerede ved let berøring, så det er nemt at skrue både op og ned for varmen.

Alle varmezoner har deres egen separate timer, så det er muligt at holde øje individuelt øje med alle fire zoner på én gang og have fuld kontrol over madlavningen. Timeren kan bruges til at indstille en tilberedningstid på op til 99 minutter for alle kogezonerne En af zonerne har desuden en booster-funktion, til når det skal gå ekstra hurtigt. Slår man booster-funktionen til, så er det muligt at bringe 1 liter vand i kog på 90 sekunder. Efter 5 minutters brug af booster-funktionen indstiller kogesektionen automatisk zonen til niveau 9.

Grydegenkendelse og automatik-funktion

Der er i alt ni varmetrin og restvarmeindikator for alle fire kogefelter. Der er også børnesikring, som blokerer betjeningen af kogesektionen, så der ikke kan tændes for kogezonerne ved et uheld.

Whirlpool ACM 802/NE er også udstyret med en automatik-funktion, som automatisk indstiller et effektniveau, der egner sig til at holde den gryde man har i brug i svagt i kog. Funktionen aktiveres nemt, når gryden er bragt i kog, ved først at trykke på den relevante zoneknap og derefter på automatik-knappen.

Hvis en gryde ikke passer til induktionskogesektion, hvis den er dårligt placeret eller ikke har en passende størrelse, så gør kogepladen dig opmærksom på dette ved at vise symbolet for “gryde ikke til stede” på displayet. I tilfælde af dette, så anbefales det at skubbe til gryden, indtil man finder driftspositionen. Hvis der ikke registreres en gryde inden for 60 sekunder, slukker kogezonen. Husk altid at tjekke, om dit kogegrej egner sig til induktion, da dette ikke er tilfældet med alle gryder og pander. Dette kan nemt tjekkes ved at holde en magnet til bunden af den gryde, som du ønsker at anvende. Er den magnetisk, så kan den bruges til induktion.

Whirlpool ACM 802/NE måler 58 cm i bredden og 51 cm i højden.

Udvalgte specifikationer for Whirlpool ACM 802/NE:
🔵 
Booster-funktion
🔵 Automatik-funktion
🔵 Børnesikring
🔵 Touch-betjening
🔵 Indbygget timer


 Siemens EH651FEB1E 

Testvinder hos svenske Testfakta
✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Siemens EH651FEB1E

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.776,00 Kr. 0,00 Kr. 2.776,00 Kr. Læs mere

 

Denne model fra Siemens blev kåret som testvinder i den svenske testportal Testfaktas store gennemgang af induktionskogeplader. Testfakta bedømte 9 forskellige induktionskogeplader og modellen fra Siemens udmærkede sig især på sin effektivitet, temperaturstabilitet og hurtige opvarmning. Kogepladen fra Siemens roses ligeledes for sit lave strømforbrug.

Induktionskogepladen har, ligesom stort set alle andre modeller, fire kogezoner. Alle kogezoner har 17 forskellige effekttrin, som nemt vælges via Siemens’ unikke ”touchSlider” funktion. TouchSlider-funktionen betyder, at du nemt kan indstille en kogezones temperatur ved at blot at bevæge din finger op eller ned, i temperaturfeltet. Kogepladen har automatisk gryderegistrering. Det vil sige, at kogezonen ikke tænder før, at der er placeret en gryde eller en pande på den

Modellen har også en powerBoost-funktionen, hvor det er muligt at øge effekten på en kogezone med op til 50%. Skal du eksempelvis koge store mængder vand, så kan powerBoost-funktionen spare dig for 35% af kogetiden. Alle kogezoner har også en timerfunktion, som du kan indstille til at slukke på et bestemt tidspunkt. Modellen har også et indbygget minutur, ligesom der også er 2-trins restvarmeindikator for hver kogezone og børnesikring.

Udvalgte specifikationer fra Siemens EH651FEB1E:
🔵 17 forskellige effekttrin
🔵 touchSlider-funktion
🔵 powerBoost-funktion
🔵 Energivenlig
🔵 God temperaturstabilitet
🔵 Gryderegistrering


Miele KM 6115

✅ 4,8 ud af 5 stjerner hos WhiteAway
✅ 4,7 ud af 5 stjerner hos Skousen
“Best buy” hos det britiske testmagasin Which

Miele KM 6115

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.455,00 Kr. 0,00 Kr. 6.455,00 Kr. Læs mere
6.609,00 Kr. 0,00 Kr. 6.609,00 Kr. Læs mere
6.999,00 Kr. 0,00 Kr. 6.999,00 Kr. Læs mere

 

Denne model fra Miele er endnu en forbrugerfavorit og der er ingen tvivl om, at du med disse induktionskogeplader får både Mieles gode design, kvalitet og brugervenlighed. Ligesom med alle andre produkter fra Mieles, så er modellen også er testet til 20 års levetid. Så med denne model får du altså ægte tysk kvalitet og robusthed for alle pengene.

Som med næsten alle andre modeller på markedet, så får du her fire kogezoner samt mulighed for boosterfunktion i alle zoner. Derudover har Miele KM 6115 har et utal smarte og meget anvendelige funktioner. Blandt andet en avanceret ”holde varm-funktion”, hvor kogezonerne sørger for en intelligent overvågning af grydens temperatur. Derved bliver maden opvarmet til serveringstemperatur og holdt på denne temperatur, uden at maden brænder på.

Automatisk opvarmning af mad og overophedningsbeskyttelse

Induktionspladerne har også en automatisk indstilling for opvarmning af mad, hvor en Miele-automatik regulerer en høj starteffekt ned til en reduceret varme til videre tilberedning. På den måde får du effektiv og automatisk opvarmning af din mad ligesom du undgår at maden brænder på, hvis du selv skulle glemme at skrue ned. Denne model fra Miele har også en indbygget timer, som hjælper dig med at gøre madlavningen mere afslappet. Med timeren kan du nemlig indstille en tilberedningstid for de forskellige kogezoner, hvorefter de automatisk slukkes.

Med denne model er der også fokus på gryderegistrering og sikkerhed. Når der ikke er nogle gryder eller pander på en tændt kogezone, eller hvis en given gryde slet ikke er egnet til induktion, så bliver energitilførslen til kogezonen afbrudt – eller slet ikke skabt. Hvad angår sikkerhed, så er der naturligvis også indbygget børnesikring i modellen. Hver enkelt varmezone er også udstyret med en overophedningsbeskyttelse, som automatisk afbryder opvarmningen af en kogezone ved ekstrem belastning, inden, at glaskeramik eller andre komponenter bliver overophedet og tager skade.

Udvalgte specifikationer for Miele KM 6115
🔵 Booster-funktion
🔵 Holde varm-funktion
🔵 Indbygget timer
🔵 Gryderegistrering
🔵 Overophedningsbeskyttelse
🔵 Levetid der er testet til 20 år


Smeg SI5643D

“Best buy” hos det britiske testmagasin Which

Smeg SI5643D

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.533,00 Kr. 0,00 Kr. 6.533,00 Kr. Læs mere
6.533,00 Kr. 0,00 Kr. 6.533,00 Kr. Læs mere

 

Induktionskogepladen fra SMEG er endnu et ”Best buy” fra britiske Which. Det betyder, at modellens pris, specifikationer og resultater i test tilsammen udgør et produkt, som giver rigtig god værdi for pengene.

Induktionskogepladen har fire varmezoner, som alle har automatisk gryderegistrering. Det vil sige, at når en gryde bliver sat på en zone, så vil den automatisk tilpasse opvarmningen, så den passer til gryden eller pandens størrelse. Ingen af zonerne er flexzoner.

Integreret timer og 9 varmetrin

Når du vælger induktion, så får du hurtig opvarmning og stor præcision i temperaturvalget og dette er naturligvis også tilfældet med kogepladen fra SMEG. Tre af varmezonerne har booster-funktion, så har du brug for hurtigt at effektivt og hurtigt at eksempelvis bringe vand i kog, så kan dette nemt lade sig gøre. Derudover har zonerne i alt 9 varmetrin, ligesom der også er restvarmeindikatorer for alle zoner, så du altid ved, om pladen stadig er varm.

Andre smarte funktioner ved modellen omfatter en børnesikring og en timer, der automatisk slukker for varmen og bipper, når den forudindstillede tid er gået. Fjernes en gryde fra en kogezone som er i brug, så slukker zonen af sig selv. Derved risikerer man ikke at gå fra et tændt blus.

Induktionskogepladen fra SMEG er udformet i sort glas med afrundet ramme og den måler 60 centimeter i bredden og 51,1 i dybden.

Udvalgte specifikationer for Smeg SI5643D:
🔵 
Booster-funktion
🔵 Automatisk gryderegistrering
🔵 Timer
🔵 Børnesikring
🔵 
Auto-sluk


Hvad er en induktionskogeplade

På overfladen ligner en induktionskogeplade og en glaskeramisk kogeplade hinanden til forveksling. Under overfladen er de to til gengæld meget forskellige. En induktionskogeplade fungerer på den måde, at den har en elektrisk spole under kogefeltet, som danner et elektromagnetisk felt. Når kogepladen tændes, så overfører det elektromagnetiske felt varme til en gryde eller pande af jernholdigt materiale.

Magnetfeltet har ingen effekt i sig selv og det er netop derfor, at kogepladen bare slukker, hvis ikke der står en gryde eller pande på den. Det betyder, at det ikke er selve induktionskogepladen, som bliver varm, men derimod gryden eller panden. Selve induktionskogepladen kan dog godt virke varm, men dette skyldes den restvarme, som bliver afgivet af den gryde eller pande som står på kogepladen.

En keramisk kogeplade fungerer på den måde, at et varmelegeme under selve glasoverfladen overfører varme til den valgte kogezone, som herefter opvarmes. Så her, er det altså selve kogepladen som bliver varm og den fungerer i princippet på samme måde som de gammeldags massekogeplader. Du kan læse meget mere om, hvordan induktionskogeplader og andre typer kogeplader fungerer her.

Induktionskogeplader er både mere sikre og langt mere effektive end eksempelvis keramiske kogeplader. Induktion kan kræve lidt tilvænning, men når først man har omstillet sig, så tilbyder kogepladerne en masse fordele, sammenlignet med konventionelle kogeplader. En induktionskogeplade bliver langt hurtigere varm, sammenlignet med andre typer kogeplader, hvilket betyder, at dine gryder kommer hurtigere i kog og din mad bliver hurtigere tilberedt.

Eksempelvis reklamerer de fleste producenter med, at induktionskogeplader kan bringe en gryde med vand i kog på 90 sekunder. I og med at induktionskogeplader fungerer via et elektromagnetisk felt, så er sikkerheden også langt højere end ved andre kogeplader. Eksempelvis kan kogepladerne slet ikke tændes, hvis ikke der er placeret en gryde på kogefeltet. Vil du læse mere om fordele ved induktionskogeplader, så kan du med fordel se svenske Råd & Röns artikel om emnet her.

Overvejer du at investere i et komfur med induktionskogeplader, så kan du med fordel læse Forbrugsguidens store induktionskomfur test, hvor de bedste og mest prisvindende induktionskomfurer bliver gennemgået.


Induktionskogeplader og gryder

Noget man bør have in mente er, at induktion kræver en særlig form for gryder, hvilket kan betyde, at hvis du investerer i induktion, så er du muligvis også nødt til at investere i nye gryder. Madlavningsgrej i aluminium og kobber fungerer eksempelvis ikke til induktion. Måde hvorpå du kan teste, om dit eksisterende køkkenudstyr er kompatibelt med induktion, er ved hjælp af en lille magnet.

Er udstyret magnetisk, så kan det anvendes på induktion. Som udgangspunkt, så kan jern, visse typer rustfrit stål og emaljeret jern, såfremt der er en kerne af jern i bunden, benyttes til madlavning på induktionskogeplader. Hvis ikke dine gryder og pander egner sig til induktion, så kan du ganske enkelt ikke lave mad på induktionskogepladen. Du kan læse meget mere om at finde de rette gryder til induktion i magasinet Idenyt.dk, der i 2015 bragte en glimrende artikel om netop kogegrej til induktion.


Induktionskogeplade test – Disse tests har vi gennemgået

Testfakta 🇸🇪 
Svenske Testfakta har foretaget en grundig gennemgang af ni forskellige induktionskogeplader. De forskellige induktionskogeplader blev alle vurderet på parametrene effektivitet, energiforbrug, holdbarhed, rengøring samt temperaturfordeling. Modellen Siemens EH651FE17E klarer sig bedst og udmærker sig især på både effektivitet samt energivenlighed. Du kan læse hele testen her.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk har foretaget en gennemgribende test af induktionskogeplader, hvor modellen VOSS-Electrolux DIK3462-FR bliver kåret som testvinder. Testen er ikke længere tilgængelig online, men på Tænks hjemmeside har du mulighed for at læse en lang række andre tests. Se siden her.

Which? 🇬🇧
Which er Englands største forbrugermagasin med knap 700.000 magasinabonnenter. Magasinet tester løbende forskellige husholdningsprodukter, og her er der tale om en test af Gorenje IS756STAEG HK604200IBSmeg SI5643D og Miele KM 6115. Bemærk venligst, at fuld adgang til de forskellige tests kræver abonnement.

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 8 induktionskogeplader er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellerne inden for forskellige parametre.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse