Induktionskogeplade Test 2020 – Find de bedste induktionskogeplader ifølge eksperterne

0

Bedst i test guide 2020: I denne artikel gennemgår vi de bedste modeller af induktionskogeplader på markedet, så du hurtigt og nemt kan skabe dig et overblik og sammenligne modellerne. Induktionskogeplader repræsenterer den ypperste teknologi indenfor kogeteknikker og kogepladerne er populære som aldrig før – og med god grund.

Induktionskogeplader varmer mere effektivt og er mere energieffektive end traditionelle kogeplader, ligesom du opnår en mere præcis og hurtig temperaturregulering end ved andre typer kogeplader.

Kun få induktionskogeplader har indgået i officielle tests, hvorfor vi i udvælgelsen af de bedste kogeplader også har lagt stor vægt på, hvordan forbrugerne bedømmer de forskellige modeller, efter at have købt og afprøvet dem i praksis over tid. Til det formål har vi derfor indsamlet uafhængige brugeranmeldelser fra hvidevareportaler som eksempelvis Whiteaway og Skousen.

En enkelt brugeranmeldelse kan selvfølgelig ikke stå alene, men ved at tage udgangspunkt i gennemsnitsvurderingen fra en række af brugere, opnår vi et retvisende billede af det enkelte produkt. Af de induktionskogeplader, der opnår de bedste bruger-bedømmelser, har vi så udvalgt de bedste, baseret på vurdering af kogepladernes specifikationer.

Denne induktionskogeplade test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste induktionskogeplader på markedet
🔸 Et overblik over hvad induktion er og hvorfor teknologien adskiller sig fra traditionelle kogeplader
🔸 Gennemgang af de forskellige tests, som vi har anvendt i udarbejdelsen af artiklen

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Induktionskogeplade test 2020 – Her er de 7 bedste modeller

I nedenstående sektion finder du de induktionskogeplader der klarer sig bedst i test. Vi har gennemgået en række ekspert tests og viser dig her, hvilken modeller eksperterne giver den bedste bedømmelse. I de grønne bokse under produktnavnene, kan du se, hvem der har anmeldt produktet og hvordan det har klaret sig i testene.

Under hvert produkt finder du også en prissammenlignin, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over, hvilken forhandler der har din ønskede induktionskogeplade til den bedste pris.


AEG HK604200IB

“Best buy” hos det britiske testmagasin Which

AEG HK604200IB

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.649,00 Kr. 0,00 Kr. 3.649,00 Kr. Læs mere
3.649,00 Kr. 0,00 Kr. 3.649,00 Kr. Læs mere
4.099,00 Kr. 0,00 Kr. 4.099,00 Kr. Læs mere

Induktionskogepladen fra AEG er endnu et ”Best buy” fra britiske Which. Det betyder, at modellens pris, specifikationer og resultater i test tilsammen udgør et produkt, som giver rigtig god værdi for pengene.

Kogepladen har en effektiv og øjeblikkelig varmeregulering, som sørger for både effektiv og sikker madlavning, da overfladen aldrig bliver rigtig varm, takket være den professionelle induktionsteknologi. Der er i alt fire kogezoner og ingen fleksible zoner.

Booster-funktion og stabile simre-temperaturer

Modellen har, som de fleste andre, en Booster-funktion, som giver en ekstra hurtig og intens varme til eksempelvis opkogning. Ifølge AEG selv, så kan funktionen bringe 1 liter vand i kog på kun 1½ minut. Booster-funktionen virker i højst ti minutter ad gangen. De lavere varmetrin er desuden så stabile og konstante i deres temperatur, at de nemt kan bruges til at holde mad simrende over længere tid uden, at det brænder på eller bliver for koldt.

Betjeningen foregår nemt via integrerede touch-knapper, som er nemme at bruge og betjene. Når kogezonerne er i brug er det muligt at slå en funktionslås til, så man ikke kan ændre de valgte indstillinger og varmetrin. Modellen har også en Stop+Go-funktion, som kan anvendes som en slags pause-funktion, hvis du bliver afbrudt i madlavningen. Funktionen er nemlig i stand til at holde maden varm, indtil du kommer tilbage, uden at det brænder på.

Varmezonerne har desuden børnesikring, så man ikke risikerer utilsigtet brug. Zonerne er også udstyret med en ekstra sikkerhedsfunktion som sørger for, at hvis en kogeplade er blevet tændt, men ikke bliver anvendt i et stykke tid, så vil den slukke af sig selv.

Ekstra sikkerhed med automatisk gryderegistrering

Slutteligt er der automatisk gryderegistrering som sørger for, at en varmezone ikke tænder og varmer, hvis ikke at der er påsat korrekt kogegrej af metal. Der er desuden restvarmeindikator til zonerne.

Rengøring af kogepladen er særligt nemt, da induktionsteknologien sørger for, at det kun er kogegrejet som bliver opvarmet og ikke selve glaspladen, den forbliver kølig. Det betyder, at hvis man spilder man mad på pladen, så kan man nemt tørre af, da maden ikke brænder fast.

Induktionskogepladen har ingen ramme, så den kan nemt gå i ét med resten af køkkenbordet, ligesom den også er nem at tørre af, da fedt og madrester ikke kan sætte sig.

Induktionskogepladen måler 59 cm i bredden og 52 cm i højden.

Udvalgte specifikationer for AEG HK604200IB:
🔵 
Booster-funktion
🔵 Stop+Go-funktion
🔵 Automatisk gryderegistrering
🔵 
Børnesikring
🔵 Funktionslås


Whirlpool ACM 802/NE

Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Whirlpool ACM 802-NE

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.995,00 Kr. 0,00 Kr. 4.995,00 Kr. Læs mere
4.995,00 Kr. 0,00 Kr. 4.995,00 Kr. Læs mere
5.395,00 Kr. 0,00 Kr. 5.395,00 Kr. Læs mere

Induktionskogepladen fra Whirlpool har fire kogefelter, som nemt betjenes via touch-knapper. Touch-knapperne reagerer allerede ved let berøring, så det er nemt at skrue både op og ned for varmen.

Alle varmezoner har deres egen separate timer, så det er muligt at holde øje individuelt øje med alle fire zoner på én gang og have fuld kontrol over madlavningen. Timeren kan bruges til at indstille en tilberedningstid på op til 99 minutter for alle kogezonerne En af zonerne har desuden en booster-funktion, til når det skal gå ekstra hurtigt. Slår man booster-funktionen til, så er det muligt at bringe 1 liter vand i kog på 90 sekunder. Efter 5 minutters brug af booster-funktionen indstiller kogesektionen automatisk zonen til niveau 9.

Grydegenkendelse og automatik-funktion

Der er i alt ni varmetrin og restvarmeindikator for alle fire kogefelter. Der er også børnesikring, som blokerer betjeningen af kogesektionen, så der ikke kan tændes for kogezonerne ved et uheld.

Whirlpool ACM 802/NE er også udstyret med en automatik-funktion, som automatisk indstiller et effektniveau, der egner sig til at holde den gryde man har i brug i svagt i kog. Funktionen aktiveres nemt, når gryden er bragt i kog, ved først at trykke på den relevante zoneknap og derefter på automatik-knappen.

Hvis en gryde ikke passer til induktionskogesektion, hvis den er dårligt placeret eller ikke har en passende størrelse, så gør kogepladen dig opmærksom på dette ved at vise symbolet for “gryde ikke til stede” på displayet. I tilfælde af dette, så anbefales det at skubbe til gryden, indtil man finder driftspositionen. Hvis der ikke registreres en gryde inden for 60 sekunder, slukker kogezonen. Husk altid at tjekke, om dit kogegrej egner sig til induktion, da dette ikke er tilfældet med alle gryder og pander. Dette kan nemt tjekkes ved at holde en magnet til bunden af den gryde, som du ønsker at anvende. Er den magnetisk, så kan den bruges til induktion.

Whirlpool ACM 802/NE måler 58 cm i bredden og 51 cm i højden.

Udvalgte specifikationer for Whirlpool ACM 802/NE:
🔵 
Booster-funktion
🔵 Automatik-funktion
🔵 Børnesikring
🔵 Touch-betjening
🔵 Indbygget timer


 Siemens EH651FEB1E 

Testvinder hos svenske Testfakta
✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Siemens EH651FEB1E

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.928,00 Kr. 0,00 Kr. 2.928,00 Kr. Læs mere
2.928,00 Kr. 0,00 Kr. 2.928,00 Kr. Læs mere
3.328,00 Kr. 0,00 Kr. 3.328,00 Kr. Læs mere

Denne model fra Siemens blev kåret som testvinder i den svenske testportal Testfaktas store gennemgang af induktionskogeplader. Testfakta bedømte 9 forskellige induktionskogeplader og modellen fra Siemens udmærkede sig især på sin effektivitet, temperaturstabilitet og hurtige opvarmning. Kogepladen fra Siemens roses ligeledes for sit lave strømforbrug.

Induktionskogepladen har, ligesom stort set alle andre modeller, fire kogezoner. Alle kogezoner har 17 forskellige effekttrin, som nemt vælges via Siemens’ unikke ”touchSlider” funktion. TouchSlider-funktionen betyder, at du nemt kan indstille en kogezones temperatur ved at blot at bevæge din finger op eller ned, i temperaturfeltet. Kogepladen har automatisk gryderegistrering. Det vil sige, at kogezonen ikke tænder før, at der er placeret en gryde eller en pande på den

Modellen har også en powerBoost-funktionen, hvor det er muligt at øge effekten på en kogezone med op til 50%. Skal du eksempelvis koge store mængder vand, så kan powerBoost-funktionen spare dig for 35% af kogetiden. Alle kogezoner har også en timerfunktion, som du kan indstille til at slukke på et bestemt tidspunkt. Modellen har også et indbygget minutur, ligesom der også er 2-trins restvarmeindikator for hver kogezone og børnesikring.

Udvalgte specifikationer fra Siemens EH651FEB1E:
🔵 17 forskellige effekttrin
🔵 touchSlider-funktion
🔵 powerBoost-funktion
🔵 Energivenlig
🔵 God temperaturstabilitet
🔵 Gryderegistrering


Gram KKI 6044-90 T

✅ God bedømmelse hos det danske Forbrugerrådet Tænk

Gram KKI 6044-90 T

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.995,00 Kr. 0,00 Kr. 2.995,00 Kr. Læs mere
2.995,00 Kr. 0,00 Kr. 2.995,00 Kr. Læs mere
3.395,00 Kr. 0,00 Kr. 3.395,00 Kr. Læs mere

Det danske Forbrugerrådet Tænk har testet og anmeldt Gram KKI 6044-90 T, som de har givet en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort, da de er glade for kogepladens lave energiforbrug, samt at den er forsynet med gode sikkerhedsfunktioner. Til gengæld er de danske eksperter mindre vilde med indstillingen af kogepladen i nogle situationer.

Induktionskogeplade med praktiske funktioner

Med Gram KKI 6044-90 T får man en praktisk kogeplade, der er udstyret med fire kogefelter. Kogepladen er med induktion, hvorfor man skal benytte sig af gryder og pander, der er egnet til dette.

Induktionskogepladen er udstyret med blandt andet en automatisk gryderegistrering. Det betyder, at tilberedningen først starter, når man har placeret en gryde eller pande på selve kogezonen. Samtidigt kommer Gram KKI 6044-90 T med en Booster-funktion, der sikrer en øget effekt på kogefeltet. Det giver også en kortere opvarmningstid.

Har man brug for at holde maden varm i en periode, kan man gøre brug af Holde-varm-funktionen. På den måde holdes maden varm, indtil man fjerner gryden eller panden fra kogefeltet.

Kogeplade med opkogningsautomatik, Autofocus og timer-funktion

Gram KKI 6044-90 T kommer med flere egenskaber, der er brugbare ved tilberedning af mad. En af disse egenskaber er en opkogningsautomatik. Her varmes kogezonen pr. automatik op til det højeste varmetrin, hvorefter den selv skruer varmen ned igen til det, man har indstillet den til.

Endvidere er Gram KKI 6044-90 T forsynet med Autofocus. Det vil sige, at alle kogezoner automatisk tilpasser sig efter det specifikke kogegrej. Uanset om man har en mindre eller større gryde eller pande, er kogegrejet brugbart på kogepladen.

Ønsker man, at kogepladen slukker af sig selv på et bestemt tidspunkt, kan man gøre brug af timer-funktionen. Denne funktion sikrer, at maden ikke brænder på.

Sikker kogeplade

Gram KKI 6044-90 T er udstyret med sikkerhedsfunktioner i form af blandt andet en børnesikring. Børnesikringen låser kogepladen, så den ikke kan tændes eller ændres ved tilberedning.

Ydermere er der mulighed for at gøre brug af en funktion, hvor kogepladen slår fra ved eventuel overophedning, tørkogning eller overkogning. Fjerner man kogegrejet fra et kogefelt, vil feltet også slukke af sig selv.

Udvalgte specifikationer for Gram KKI 6044-90 T:
🔵 Booster-funktion
🔵 Opkogningsautomatik
🔵 Autofocus
🔵 Børnesikring
🔵 Automatisk gryderegistrering


Electrolux HOI620S

✅ God bedømmelse hos det danske Forbrugerrådet Tænk
✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux HOI620S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.769,00 Kr. 0,00 Kr. 2.769,00 Kr. Læs mere
3.169,00 Kr. 0,00 Kr. 3.169,00 Kr. Læs mere
3.649,00 Kr. 0,00 Kr. 3.649,00 Kr. Læs mere

Både det danske Forbrugerrådet Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Electrolux HOI620S. De danske og svenske ekspertkilder har begge givet kogepladen en god bedømmelse på grund af dens lave energiforbrug og brugervenlighed.

Selvom eksperterne generelt er begejstrede for kogepladen, nævner de støjniveauet som et minus.

Hurtig og effektiv kogeplade med automatisk gryderegistrering

Electrolux HOI620S har fire kogefelter og er lavet med induktion, hvorfor den er hurtig og effektiv til at tilberede mad. Takket være kogepladens Booster-funktion er den endnu hurtigere til at varme op, da den sikrer en høj varme inden for kort tid.

Derudover kommer Electrolux HOI620S med automatisk gryderegistrering, hvor kogepladen først aktiveres, hvis kogegrej placeres ovenpå et kogefelt. Fjernes gryden eller panden, vil den ligeledes slukke pr. automatik.

Rengøringsvenlig kogeplade med nem betjening

Med Electrolux HOI620S får man en induktionskogeplade, der er nem at betjene. Den betjenes med hjælp fra touchbetjening, hvilket betyder, at den er fremstillet uden synlige knapper. Dette giver et stilrent look og er samtidigt nemmere at rengøre.

Det er desuden muligt at rense kogepladen lige efter brug, da den ikke forbliver varm. Man kan derfor tørre den af, når man har fjernet gryden eller panden med en fugtig klud. Klæbrige madrester vil på den måde ikke ende med at sidde fast på kogepladen.

Kogeplade med sikkerhedsfunktioner og restvarmeindikatorer

Har man børn i hjemmet, er der mulighed for at benytte sig af børnesikringen. Børnesikringen låser kogepladen, så man ikke kan tænde den eller ændre på indstillingerne. Man kan slå børnesikringen til og fra alt efter behov.

Electrolux HOI620S kommer ydermere med restvarmeindikatorer, der angiver, hvor varmen er. Det vil sige, at man altid kan se, om kogepladen stadig er varm samt, hvor den er varm henne.

Udvalgte specifikationer for Electrolux HOI620S:
🔵 Børnesikring
🔵 Restvarmeindikatorer
🔵 Automatisk gryderegistrering
🔵 Nem betjening
🔵 Hurtig opvarmning

Her kan du se en præsentationsvideo af Electrolux HOI620S. Videoen er produceret af WhiteAway.com: 

https://www.youtube.com/watch?v=MhVsi_CcDRA&feature=emb_title

Bosch PUE631BB2E

✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Bosch PUE631BB2E

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.537,00 Kr. 0,00 Kr. 3.537,00 Kr. Læs mere

Bosch PUE631BB2E er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De svenske eksperter er begejstrede for induktionskogepladen, som de har givet en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af kogepladens lave energiforbrug og nemme betjening. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med sikkerhedsfunktionerne.

Induktionskogeplade med PowerBoost- og QuickStart-funktion

Med Bosch PUE631BB2E får man en induktionskogeplade med fire kogefelter, der hurtigt opvarmer og tilbereder maden. Kogepladen er ydermere forsynet med både en PowerBoost- og en QuickStart-funktion.

Mens PowerBoost sørger for, at man får en endnu hurtigere opvarmning, sikrer QuickStart-funktionen, at kogepladen automatisk registrerer, hvilken kogezone kogegrejet er placeret i.

Skal man bruge den samme indstilling, som man brugte sidste gang, kan man anvende ReStart-funktionen. Her holder man tænd- og sluk-knappen nede i et par sekunder, hvorefter kogepladen vender tilbage til den sidst anvendte indstilling.

Automatisk gryderegistrering og timer-funktion

Takket være den automatisk gryderegistrering skal man blot placere kogegrejet på kogepladen, hvorefter den selv tænder. Man skal derfor ikke placere gryden eller panden på et specifikt blus afhængig af størrelsen, da kogepladen selv styrer dette.

Samtidigt kommer Bosch PUE631BB2E med en 2-trins restvarmeindikation for hver kogezone, der fortæller en om zonen er varm eller ej. På den måde har man mulighed for at udnytte den resterende varme eller i hvert fald være opmærksom på, at et kogefelt stadig er varmt.

Der er ligeledes mulighed for at anvende timer-funktionen. Timer-funktionen findes på alle zoner og slukker automatisk for zonen, når den specifikke tid er gået.

Rengørings- og betjeningsvenlig kogeplade med børnesikring

Bosch PUE631BB2E er sikker at have i hjemmet, selvom der er børn. Den kommer nemlig med en børnesikring, der kan tændes og slukkes alt efter, om der er behov for den. Er børnesikringen slået til, er der ikke mulighed for at tænde kogepladen eller ændre på indstillingerne.

Sidst men ikke mindst er Bosch PUE631BB2E både nem at rengøre og betjene. Takket være kogepladens glatte overflade kan den tørres af med en fugtig klud efter brug. Betjeningen foregår desuden med touchselect uden synlige knapper, hvilket også letter rengøringen.

Udvalgte specifikationer for Bosch PUE631BB2E:
🔵 Børnesikring
🔵 Automatisk gryderegistrering
🔵 Timer-funktion
🔵 QuickStart- og ReStart-funktion
🔵 PowerBoost-funktion


Electrolux HOB750MF

Øjeblikkelig varme med PowerBoost

Electrolux HOB750MF

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.538,00 Kr. 0,00 Kr. 3.538,00 Kr. Læs mere
3.577,00 Kr. 0,00 Kr. 3.577,00 Kr. Læs mere
3.938,00 Kr. 0,00 Kr. 3.938,00 Kr. Læs mere

Electrolux HOB750MF er en induktionskogeplade, der kommer med 4 kogefelter, hvorfor den er designet til at passe til de fleste køkkener.

Selvom Electrolux EX611BEB1E ikke er medtaget i nogle eksperttests, så er det en attraktiv model, da den blandt andet er forsynet med en øjeblikkelig varme med PowerBoost-funktionen.

Derudover er Electrolux EX611BEB1E produceret i et enkelt og stilrent design, hvilket er en fordel for forbrugere, der ikke ønsker en kogeplade, der skiller sig alt for meget ud.

Electrolux EX611BEB1E er nem at anvende, da man kan justere tilberedningsindstillingerne med et tryk. Med blot en enkel berøring kan man skrue op og ned samt justere de forskellige indstillinger.

Induktionskogeplade med PowerBoost-funktionog Hob2Hood

Med induktionsteknologien får man en energibesparende kogeplade, der giver en øjeblikkelig varmeregulering og hurtigere madtilberedning. Induktionsteknologien sikrer desuden, at området omkring kogepladerne forbliver kolde, så man hurtigt kan tørre den af bagefter.

Den hurtigere madtilberedning er dog ikke kun på grund af induktionsteknologien, da Electrolux EX611BEB1E yderligere er forsynet med en PowerBoost-funktion. Denne funktion giver en hurtig og øjeblikkelig varme, når man har brug for det. Desuden tilfører funktionen en ekstra effekt til kogezonerne i højst 10 minutter.

Endvidere kommer Electrolux EX611BEB1E med funktionen Hob2Hood. Med Hob2Hood kan man fjernbetjene emhætten fra kogesektionen. Det vil sige, at kogepladen automatisk styrer emhættens indstillinger.

Masser af praktiske funktioner

Electrolux EX611BEB1E kommer med et hav af praktiske funktioner, der kan gøre tilberedningen af maden i køkkenet en del nemmere. En af disse funktioner er automatisk gryderegistrering, der er ens sikkerhed for, at kogezonen ikke varmer og tænder, medmindre der er påsat kogegrej på kogepladen.

Derudover kommer kogepladen med en Bridge-funktion, der gør det muligt at kombinere to separate kogezoner og herved skabe en stor overflade. På den måde kan man få endnu mere tilberedningsplads.

Tilberedningen kan sættes på hold med pause-funktionen. Når funktionen igen aktiveres, går alle indstillingerne tilbage til, hvor de var. Man kan desuden indstille timeren på kogepladen, hvor man vil få besked, når tiden er gået eller få et vide, hvor lang tid kogezonen har været tændt.

Udvalgte specifikationer for Electrolux EX611BEB1E:
🔵 PowerBoost-funktion
🔵 Automatisk gryderegistrering
🔵 Hob2Hood-funktion
🔵 Bridge-funktion
🔵 Pause- og timer-funktion


Hvad er en induktionskogeplade

På overfladen ligner en induktionskogeplade og en glaskeramisk kogeplade hinanden til forveksling. Under overfladen er de to til gengæld meget forskellige. En induktionskogeplade fungerer på den måde, at den har en elektrisk spole under kogefeltet, som danner et elektromagnetisk felt. Når kogepladen tændes, så overfører det elektromagnetiske felt varme til en gryde eller pande af jernholdigt materiale.

Magnetfeltet har ingen effekt i sig selv og det er netop derfor, at kogepladen bare slukker, hvis ikke der står en gryde eller pande på den. Det betyder, at det ikke er selve induktionskogepladen, som bliver varm, men derimod gryden eller panden. Selve induktionskogepladen kan dog godt virke varm, men dette skyldes den restvarme, som bliver afgivet af den gryde eller pande som står på kogepladen.

En keramisk kogeplade fungerer på den måde, at et varmelegeme under selve glasoverfladen overfører varme til den valgte kogezone, som herefter opvarmes. Så her, er det altså selve kogepladen som bliver varm og den fungerer i princippet på samme måde som de gammeldags massekogeplader. Du kan læse meget mere om, hvordan induktionskogeplader og andre typer kogeplader fungerer her.

Induktionskogeplader er både mere sikre og langt mere effektive end eksempelvis keramiske kogeplader. Induktion kan kræve lidt tilvænning, men når først man har omstillet sig, så tilbyder kogepladerne en masse fordele, sammenlignet med konventionelle kogeplader. En induktionskogeplade bliver langt hurtigere varm, sammenlignet med andre typer kogeplader, hvilket betyder, at dine gryder kommer hurtigere i kog og din mad bliver hurtigere tilberedt.

Eksempelvis reklamerer de fleste producenter med, at induktionskogeplader kan bringe en gryde med vand i kog på 90 sekunder. I og med at induktionskogeplader fungerer via et elektromagnetisk felt, så er sikkerheden også langt højere end ved andre kogeplader. Eksempelvis kan kogepladerne slet ikke tændes, hvis ikke der er placeret en gryde på kogefeltet. Vil du læse mere om fordele ved induktionskogeplader, så kan du med fordel se svenske Råd & Röns artikel om emnet her.

Overvejer du at investere i et komfur med induktionskogeplader, så kan du med fordel læse Forbrugsguidens store induktionskomfur test, hvor de bedste og mest prisvindende induktionskomfurer bliver gennemgået.


Induktionskogeplader og gryder

Noget man bør have in mente er, at induktion kræver en særlig form for gryder, hvilket kan betyde, at hvis du investerer i induktion, så er du muligvis også nødt til at investere i nye gryder. Madlavningsgrej i aluminium og kobber fungerer eksempelvis ikke til induktion. Måde hvorpå du kan teste, om dit eksisterende køkkenudstyr er kompatibelt med induktion, er ved hjælp af en lille magnet.

Er udstyret magnetisk, så kan det anvendes på induktion. Som udgangspunkt, så kan jern, visse typer rustfrit stål og emaljeret jern, såfremt der er en kerne af jern i bunden, benyttes til madlavning på induktionskogeplader. Hvis ikke dine gryder og pander egner sig til induktion, så kan du ganske enkelt ikke lave mad på induktionskogepladen. Du kan læse meget mere om at finde de rette gryder til induktion i magasinet Idenyt.dk, der i 2015 bragte en glimrende artikel om netop kogegrej til induktion.


Sådan køber du den bedste kogeplade

Når det kommer til kogeplader, så er det mere end bare at bestemme, om du skal have el eller gas. Der findes nemlig fire forskellige kogeplader, som du kan vælge imellem. Her giver vi et kort overblik over de forskellige typer af kogeplader, som du kan få i dit køkken.

Efter vi har gennemgået nogle af de forskellige kogeplader, så kan du finde gode råd til, hvordan du så vælger den bedste til dig og dine behov.

Keramiske kogeplader

Keramiske kogeplader er udstyret med kogefelter, der er lagt ned under en hærdet glasplade. Det betyder, at varmen bedre kan udnyttes. Keramiske kogeplader er nemme at bruge og varmer hurtigt op, men varmefordelingen omkring bunden af ​​panderne er ikke lige så god som ved madlavning på gas. Dog betyder den glatte glasoverflade, at kogepladen er nem og hurtig at gøre ren.

induktionsspis-testInduktionskogeplader

Induktionskogeplader skaber et magnetfelt mellem induktionselementet i kogepladen og panden. Dette betyder, at det kun er panden eller gryden, der bliver opvarmet og ikke hele kogefeltet.

Induktionskogeplader er hurtigere end andre kogeplader og er billigere i drift, fordi de kun bruger den præcise mængde energi, som du har brug for. I og med induktionskogeplader kun opvarmer panden eller gryden, betyder også, at de er mere effektive.

Dog skal du være opmærksom på, at dine gryder og pander kan fungere på en induktionskogeplade – ellers skal du investere i et nyt sæt. Derudover skal du også være opmærksom på, at induktionskogeplader ofte er en del dyrere sammenlignet med andre kogeplader.

Massekogeplader

En massekogeplade er nok den mest traditionelle og almindelige form for kogeplade på markedet. Det er i hvert fald en kogeplade, som de fleste har lavet mad på før. Denne form for kogeplade er klart en af de billigste på markedet, men har til gengæld et energiforbrug, der er noget højere sammenlignet med eksempelvis en induktionskogeplade.

Det betyder også, at massekogeplader ikke er lige så populære, som de engang var. Men det kan være et godt alternativ, hvis du blot er ude efter en billig løsning eller har brug for en kogeplade, du ikke har i dit køkken, men et andet sted i huset.

Gaskogeplader     

GaskogepladerGaskogeplader er nemme at styre og giver øjeblikkelig varme. De har en tendens til at distribuere varme godt over hele bunden af ​​en gryde eller en pande. Du finder gaskomfurer i professionelle køkkener, og de er populære hos professionelle kokke, selvom induktionskogeplader også er ved at blive ret populære.

Gaskogeplader er især populære, fordi de giver mulighed for at skifte temperaturer meget hurtigt. Ulempen ved en gaskogeplade er, at den kan være svær at installere samt, at det ikke altid er helt nemt at gøre en gaskogeplade ren efter brug.


Gode råd til køb af ny kogeplade

For at hjælpe dig med at komme i gang med at vælge en ny kogeplade, vil vi guide dig gennem de vigtigste funktioner samt faktorer, som du skal være opmærksom på. Til at starte med skal du naturligvis finde ud af, hvilken type kogeplade du ønsker i dit hjem, da dette allerede sorterer mange modeller fra, inden du går i gang med at kigge rundt på markedet.

Det kan nemlig hurtigt blive uoverskueligt at finde den helt rette kogeplade til hjemmet. Men hvis du blot overvejer disse enkelte faktorer, vil det hurtigere blive nemmere at vælge den rette.

Hvilken størrelse kogeplade har jeg brug for?

Stoerrelsen på koeleskabetKogeplader leveres i alle former og størrelser. Der findes selvfølgelig de kogeplader, der er den helt almindelige størrelse, som de fleste af os kender, men der findes også andre kogeplader, der enten er mindre end dette eller en del større. Det er derfor en god idé, at du er opmærksom på størrelsen, da det kan hjælpe dig med at finde den rigtige kogeplade til dit køkken. Måske har du slet ikke plads til en større eller mindre kogeplade, hvorfor du blot har brug for en helt almindelig størrelse. Det kan også være, at det skal være en større kogeplade. Hvis du finder ud af dette, kan du hurtigere vælge flere kogeplader til og fra.

Når det kommer til kogeplader, så er den mest almindelige størrelse 60 centimeter. Du skal dog være opmærksom på, at flere kogeplader i dag har en bredde på mellem 70 til 90 centimeter.

Hvordan er betjeningen på kogepladen?

Endnu en ting, som du skal lægge mærke til, er selve betjeningen af kogepladen. Er betjeningspanelet simpelt nok til, at du kan leve med det? Desuden skal du tjekke, hvorvidt betjeningspanelet er placeret fornuftigt i forhold til, hvordan du skal stå og lave mad. Det er vigtigt, at det er så behageligt for dig som muligt, hvorfor det anbefales, at du altid holder øje med betjeningen af kogepladen.

Hvilke funktioner ønsker du, at kogepladen skal have?

Afhængig af hvilken type kogeplade du vælger, så kan du i dag finde kogeplader med et væld af forskellige funktioner. Mens nogle kogeplader har alt lige fra en booster-funktion til en automatisk gryderegistrering, så har andre kogeplader en timer-funktion, restvarme-funktion m.m. Jo flere funktioner kogepladen har, jo dyrere er den typisk også. Det er derfor vigtigt, at du finder ud af, hvad du har brug for, samt hvad du ikke behøver.

Hvad er dit budget?   

Hvad er dit budgetNår du er på udkig efter en ny kogeplade, så skal du også tænke over prisen. Det kan være en fordel, at du har et budget, inden du går i gang med at kigge, da dette kan hjælpe dig med at sortere mange kogeplader fra lige med det samme. Du skal dog huske på, at når først du har lagt et budget, så skal du også helst holde det.

At vælge en ny kogeplade kræver en smule research, så du finder den absolut bedste til dine behov. I og med der findes så mange forskellige typer og modeller på markedet, så kan det være svært at finde den rette. Men jo mere du ved om kogeplader, jo nemmere bliver det også at vælge en model, der er velegnet til dine behov. Start derfor med at tage et kig på markedet helt generelt, før du tager stilling til de ovenstående punkter. Dette kan komme efter, du rent faktisk har fundet ud af, hvad du kan vælge imellem, medmindre størrelsen allerede er fastsat m.m.

Hvis du ønsker at læse mere om kogeplader samt gode råd til at finde den bedste kogeplade, kan du klikke ind her eller her.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke induktionskogeplader er bedst i test?

AEG HK604200IB, Whirlpool ACM 802/NE og Siemens EH651FEB1E

🔍 Hvordan testes induktionskogepladerne?

Induktionskogepladerne vurderes ud fra deres energieffektivitet, varmefordelingen på blussene og deres evne til at bringe en given mængde vand i kog. Desuden bliver de bedømt på deres energiforbrug, brugervenlighed og sikkerhed.

⚡ Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for kogeplader går fra A+++ som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en model med A+ som minimum.


Induktionskogeplade test – Disse tests har vi gennemgået

Testfakta 🇸🇪 
Svenske Testfakta har foretaget en grundig gennemgang af ni forskellige induktionskogeplader. De forskellige induktionskogeplader blev alle vurderet på parametrene effektivitet, energiforbrug, holdbarhed, rengøring samt temperaturfordeling. Modellen Siemens EH651FE17E klarer sig bedst og udmærker sig især på både effektivitet samt energivenlighed. Du kan læse hele testen her.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk har foretaget en gennemgribende test af induktionskogeplader, hvor modellen VOSS-Electrolux DIK3462-FR bliver kåret som testvinder. Testen er ikke længere tilgængelig online, men på Tænks hjemmeside har du mulighed for at læse en lang række andre tests. Se siden her.

Which? 🇬🇧
Which er Englands største forbrugermagasin med knap 700.000 magasinabonnenter. Magasinet tester løbende forskellige husholdningsprodukter, og her er der tale om en test af Gorenje IS756STAEG HK604200IBSmeg SI5643D og Miele KM 6115. Bemærk venligst, at fuld adgang til de forskellige tests kræver abonnement.

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 8 induktionskogeplader er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellerne inden for forskellige parametre.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse