Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

Induktionskogeplade test-oversigt: De bedste modeller ifølge anmeldelser

Senest opdateret den Vi er partnerfinansieret. Sponsoreret indhold.

Forbrugsguiden.dk er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

0

Bedst i test guide: I denne artikel gennemgår vi de bedste modeller af induktionskogeplader på markedet, så du hurtigt og nemt kan skabe dig et overblik og sammenligne modellerne. Induktionskogeplader repræsenterer den ypperste teknologi indenfor kogeteknikker og kogepladerne er populære som aldrig før – og med god grund.

Induktionskogeplader varmer mere effektivt og er mere energieffektive end traditionelle kogeplader, ligesom du opnår en mere præcis og hurtig temperaturregulering end ved andre typer kogeplader.

Kun få induktionskogeplader har indgået i officielle tests, hvorfor vi i udvælgelsen af de bedste kogeplader også har lagt stor vægt på, hvordan forbrugerne bedømmer de forskellige modeller, efter at have købt og afprøvet dem i praksis over tid. Til det formål har vi derfor indsamlet uafhængige brugeranmeldelser fra hvidevareportaler som eksempelvis Whiteaway og Skousen.

En enkelt brugeranmeldelse kan selvfølgelig ikke stå alene, men ved at tage udgangspunkt i gennemsnitsvurderingen fra en række af brugere, opnår vi et retvisende billede af det enkelte produkt. Af de induktionskogeplader, der opnår de bedste bruger-bedømmelser, har vi så udvalgt de bedste, baseret på vurdering af kogepladernes specifikationer.

Denne induktionskogeplade test indeholder:
🔸 Overblik over de bedste induktionskogeplader på markedet
🔸 Et overblik over hvad induktion er og hvorfor teknologien adskiller sig fra traditionelle kogeplader
🔸 Gennemgang af de forskellige tests, som vi har anvendt i udarbejdelsen af artiklen

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Induktionskogeplade test-oversigt – Her er de 19 bedste modeller

I nedenstående sektion finder du de induktionskogeplader der klarer sig bedst i test. Vi har gennemgået en række ekspert tests og viser dig her, hvilken modeller eksperterne giver den bedste bedømmelse. I de grønne bokse under produktnavnene, kan du se, hvem der har anmeldt produktet og hvordan det har klaret sig i testene.

Under hvert produkt finder du også en prissammenlignin, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over, hvilken forhandler der har din ønskede induktionskogeplade til den bedste pris.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.


Siemens ED651FSB5E – Bedste Induktionskogeplade + Premium valg

Forbrugsguidens Anbefaling

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk
Siemens ED651FSB5E

.
Både den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det danske forbrugerråd Tænk har testet og anmeldt Siemens ED651FSB5E. Både de danske og svenske eksperter er glade for denne kogeplade, som de henholdsvis har kåret som testvinder og topscorer i deres store tests.

Begge ekspertkilder skriver i deres anmeldelser, at de er begejstrede for kogepladens støjniveau og nemme betjening. Dog nævner de også, at selve varmefordelingen på kogezonerne ikke er helt optimal.

Vælger man at købe Siemens ED651FSB5E, skal man være opmærksom på, at dette er en induktionskogeplade. Der skal derfor anvendes specielt kogegrej, som er lavet til induktion.

Hurtig tilberedning af mad

Siemens ED651FSB5E er en induktionskogeplade, der på ingen tid opvarmer og tilbereder maden. Takket være PowerBoost-funktionen er der ydermere mulighed for at øge effekten med helt op til 50 %, så tilberedningen foregår endnu hurtigere.

Selve kogepladen har i alt fire kogefelter, der alle har gryderegistrering. Samtidigt er det nemt og hurtigt at rengøre kogepladens glasoverflade efter brug, da den blot skal tørres af med en fugtig klud for at fjerne skidt og madrester.

Nem betjening

Siemens ED651FSB5E er udstyret med en børnesikring, der gør, at man kan sikre børn mod at tænde kogepladen, når den ikke er under opsyn. Børnesikringen kan aktiveres og deaktiveres alt efter behov, så man selv kan vælge, om den skal bruges eller ej.

Ved betjening af Siemens ED651FSB5E sker dette via en touchSlider-funktion. Der er ikke nogen knapper, hvorfor man indstiller kogepladen og regulerer på effekten med en blid berøring. Varmen reguleres desuden via sensorer, hvilket sker i halve trin helt op til trin 9.

Innovative funktioner

Med Siemens ED651FSB5E får man en kogeplade, der er forsynet med innovative funktioner. Disse funktioner er blandt andet combiZone og powerMove, der begge bidrager til en nemmere madlavning i køkkenet.

combiZone sikrer, at man uden problemer kan lave mad med selv de større gryder og pander, hvorimod powerMove giver mulighed for, at man kan forudindstille de individuelle effektniveauer for både den forreste og den bagerste combiZone. Herved bliver de pågældende effektniveauer aktiveret og deaktiveret pr. automatik, hvis kogegrejet flyttes fra en zone til en anden.

Sidst men ikke mindst kommer Siemens ED651FSB5E med en indstillelig timer. Timeren har et overblik over tilberedningstiden og siger en lyd, når den indstillede tid er gået.

Siemens ED651FSB5E måler (D x B x H) 52,2 cm x 59,2 cm x 5,1 cm.

Fordele

 • Boost power funktion
 • Automatisk sikkerhedsafbrydelse
 • Fleksible zoner
Ulemper

 • I den dyre ende

Electrolux HOI630MF

Bedst til prisen

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
Electrolux HOI630MF

.
Electrolux HOI630MF er blevet testet og anmeldt af det danske forbrugerråd Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. Begge ekspertkilder er begejstrede for denne kogeplade, som de har kåret henholdsvis som testvinder og topscorer.

Eksperterne skriver i deres anmeldelser, at de især er glade for kogepladen på baggrund af dens effektive og hurtige tilberedning samt nemme betjening. Selvom de er vilde med Electrolux HOI630MF, nævner de, at den er forsynet med en ramme, hvilket de mener er en ulempe i forhold til rengøringen.

Vælger man at købe Electrolux HOI630MF, skal man være opmærksom på, at dette er en induktionskogeplade. Der skal derfor anvendes specielt kogegrej, som er velegnet til induktion.

Hurtig og brugervenlig kogeplade

Electrolux HOI630MF er en induktionskogeplade med funktioner, som sikrer en hurtig og effektiv madlavning. Den kommer nemlig blandt andet med en PowerBoost-funktion samt en pause-funktion.

Mens PowerBoost-funktionen sørger for en lynhurtig opvarmning, hvor vand koger på mindre end 90 sekunder, gør pause-funktionen det muligt at sætte maden i en holde-varm-tilstand. Herved bliver maden ikke kold, hvis man bliver nødt til at gå fra den i noget tid.

Electrolux HOI630MF har desuden fire forskellige kogefelter, som betjenes med hjælp fra en touch-betjening. Touch-betjeningen er præcis, enkel og nem og indstilles med en blid berøring.

Kogeplade med sikkerhedsfunktioner

Med Electrolux HOI630MF får man en kogeplade med flere sikkerhedsfunktioner, der bidrager til en mere sikker madlavning i køkkenet.

Takket være børnesikringen er det ikke muligt at tænde kogepladen så længe, at den er aktiveret. Samtidigt sørger funktionslåsen for, at man ikke kan ændre på de forskellige indstillinger, når den er tændt.

Endvidere er Electrolux HOI630MF forsynet med en automatisk gryderegistrering. Den automatiske gryderegistrering gør, at en kogezone ikke kan begynde at varme medmindre, der er placeret kogegrej på den.

Flere praktiske funktioner

Electrolux HOI630MF kommer med både en praktisk timer-funktion og en restvarmeindikator.

Ved brug af timer-funktionen er der mulighed for at indstille tilberedningstiden alt efter behov. Når tiden er gået, siger kogepladen en lyd.

Hvis man ønsker det, kan man ligeledes benytte timeren som et minutur. 3-trins restvarmeindikatoren viser hvilke kogefelter, der stadig er varme, så man kan udnytte restvarmen maksimalt.

Induktionskogepladen har ydermere en opkogningsautomatik. Her indstiller Electrolux HOI630MF sig på det højeste varmetrin i en periode, hvorefter temperaturen reduceres til det valgte niveau.

Electrolux HOI630MF måler (D x B x H) 52 cm x 59 cm x 4,4 cm.

Fordele

 • Nem og sjov at bruge
 • Bbørnesikkerhedslåse
 • Høj kraft
 • Godt layout på zoner
Ulemper

 • Ridser kan forekomme

Siemens EX875LVC1E induktionskogeplade – rigtig god madlavningsoplevelse

Siemens EX875LVC1E

Testresultater

Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk har foretaget en test af induktionskogepladen fra Siemens. Modellen præsterer fint i testen, hvor den får en samlet score på 64%. 

I konklusionen skriver eksperterne, at kogepladen generelt er brugervenlig, og den får den samlede vurdering ”God”. Dog skriver testpanelet, at det ikke er helt indlysende, hvordan du skal betjene den centrale kogeplade. 

Også det svenske forbrugermagasin Råd & Rön har bragt en test og bedømmelse af Siemens EX875LVC1E. Her bliver modellen vurderet til en rating på 65 point ud af 100 mulige.  

Eksperterne er generelt positivt stemte overfor induktionskogepladen, hvor den scorer højt på håndterbarhed og madlavning.

Dog præsterer den ikke så godt på energiforbrug, hvor den bliver vurderet til en middel score.  

Ikke bare eksperter, men også brugere roser kogepladen fra Siemens. Hos Amazon har mere end 35 kunder anmeldt modellen, som bliver bedømt til 4.5 ud af 5 stjerner. 

Om Siemens EX875LVC1E

Siemens EX875LVC1E er en induktionskogeplade, som kommer i et stilrent design og med en række smarte funktioner. 

Blandt funktionerne er den såkaldte powerBoost-funktion, som gør det muligt for dig at øge effekten med op til 50%. Det kan du for eksempel bruge til at give store mængder af mad et opkog. 

På den måde kan du spare 35% af tiden, hvilket er rigtig smart i praksis.

Kogepladen er desuden inddelt i forskellige zoner med powerMove Plus. Her er der en opdeling i tre forskellige varmezoner, som bliver aktiveret, når du stiller pander eller gryder på dem. 

Det vil sige, at du kan stege på maksimal temperatur længst fremme, holde mad varm på den bageste zone og have en gryde til at simre i midten på samme tid.   

Siemens EX875LVC1E vs. markedet

Siemens EX875LVC1E er en brugervenlig induktionskogeplade, som skiller sig ud ved at have en rigtig fornuftig værdi for pengene. Forholdet mellem pris og kvalitet er godt, og du får en række nyttige funktioner. 

Derudover er kogepladen praktisk indrettet, så du madlavningen bliver gjort let. Samtidig er det et stort plus, at kogepladen er nem at gøre ren efter brug. 

Alt i alt er modellen især velegnet til dig, der er på udkig efter en praktisk kogeplade med brugbare funktioner, som du kan få til en lav pris. 

Fordele 

 • Nem at bruge
 • Praktisk indretning af kogeplader
 • Let at gøre ren
 • Godt forhold mellem pris og kvalitet
Ulemper

 • Højere strømforbrug i standby-tilstand
 • Den fleksible zone kræver specielle pander

Udvalgte specifikationer
Farve: sort
Ramme: facet
17 trin
Børnesikring
Gryderegistrering
Stegesensor
quickStart og reStart


Bosch PIE651BB1E – Bedst anmeldt induktionsplade

Topscorer hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön
84 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk
Bosch PIE651BB1E

.
Bosch PIE651BB1E er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön og det britiske testmagasin Kagoo.co.uk. Både de svenske og britiske eksperter er begejstrede for kogepladen, som de henholdsvis har kåret som topscorer samt givet 84 ud af 100 point.

Dette har de blandt andet gjort, da de er glade for kogepladens elegante design og nemme betjening. Til gengæld er de mindre vilde med den høje biplyd, der sommetider kommer.

Ved køb af Bosch PIE651BB1E skal man være opmærksom på, at det er en induktionskogeplade.

Elegant kogeplade, der er nem at betjene, ifølge eksperterne

Ifølge eksperterne fra Kagoo.co.uk er Bosch PIE651BB1E en “elegant kogeplade”, der passer godt ind i de fleste køkkener. Eksperterne skriver eksempelvis, at ”kogepladens design er stilrent, mens den på samme tid virker optimalt”. Dog er de mindre tilfredse med biplyden, som kan være en smule høj.

Kagoo.co.uk fremhæver ydermere, at Bosch PIE651BB1E er brugervenlig, da den er meget nem at betjene uanset, om man har haft en induktionskogeplade før eller ej. Eksperterne forklarer ligeledes, at kogepladen har mange funktioner, som gør madlavningen både hurtigere og nemmere, hvilket altid er en fordel.

Nem og hurtig madlavning

Med Bosch PIE651BB1E får man en induktionskogeplade med fire kogezoner, der alle er forsynet med gryderegistrering. Alle kogefelter betjenes via TouchSelect-betjeningen, så det er nemt at vælge kogezone og effekt.

Samtidigt kommer Bosch PIE651BB1E med en PowerBoost-funktion. Her øges effekten på kogezonerne med op til 50 %, hvilket blandt andet kan bruges på en dag, hvor madlavningen skal foregå endnu hurtigere.

QuickStart- og timer-funktion

Bosch PIE651BB1E er udstyret med flere praktiske funktioner i form af en QuickStart-funktion og en timer-funktion.

QuickStart-funktionen registrerer, hvor man har placeret kogegrejet og viser herefter automatisk kogezonen på displayet, så man hurtigere kan komme i gang med madlavningen. Timer-funktionen derimod slukker den specifikke kogezone, efter den indstillede tid er gået, så man kan sætte mad over uden at holde øje med det hele tiden.

Sidst men ikke mindst kommer Bosch PIE651BB1E med en elektronisk børnesikring, der kan aktiveres og deaktiveres alt efter behov.

Bosch PIE651BB1E måler (D x B x H) 52,2 cm x 59,2 cm x 5,1 cm.

Fordele

 • Boost-funktion
 • Meget kraftfuld
 • Ser flot ud og er så nem at bruge
Ulemper

 • Markeringer er mindre synlige og du har brug for godt lys for at se dem
 • Der er også mindre indstillingspunkter at gå direkte til (fuld og halv effekt i stedet for 1/3, 2/3 og fuld

Her kan du se en præsentationsvideo af Bosch PIE651BB1E. Videoen er produceret af AO.com:


AEG IKB64301FB – Testvinder

Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
Anbefalet af den engelske avis The Telegraph
AEG IKB64301FB

.
Både det danske forbrugerråd Tænk og den engelske avis The Telegraph har testet og anmeldt AEG IKB64301FB. Begge ekspertkilder er begejstrede for denne kogeplade, som de har givet en god anmeldelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af kogepladens lave lydniveau, nemme betjening og hurtige resultater. Selvom eksperterne generelt er glade for AEG IKB64301FB, nævner de, at den er lidt svær at rengøre.

Vælger man at købe AEG IKB64301FB, skal man være opmærksom på, at dette er en induktionskogeplade.

Hurtig og energieffektiv kogeplade, ifølge eksperterne

I anmeldelsen fra The Telegraph skriver de, at AEG IKB64301FB er en fremragende induktionskogeplade, som ”leverer hurtige resultater”, mens den på samme tid er energieffektiv.

De fremhæver yderligere, at kogepladen har en overkommelig pris, hvilket altid er et plus, hvis man ønsker en induktionskogeplade i køkkenet. Samtidigt er de vilde med flere funktioner såsom timer-funktionen, så man altid har et overblik over tilberedningstiden.

Den største ulempe ved AEG IKB64301FB er, ifølge ekspertkilderne, at kogepladen ikke er lige så nem at rengøre efter brug i forhold til andre sammenlignelige modeller.

Hurtig induktionskogeplade

Med AEG IKB64301FB får man en hurtig induktionskogeplade, der er forsynet med en Booster-funktion. Booster-funktionen sikrer, at man opnår en intens og hurtig opvarmning, så madlavningen foregår endnu hurtigere. Den tilfører nemlig en ekstra effekt til kogezonerne i op til 10 minutter.

Har man brug for at stoppe madlavningen i noget tid, er der mulighed for at gøre brug af Stop&Go. Denne funktion sætter tilberedningen på pause uden, at maden bliver kold. Når man er klar til at gå i gang igen, vil kogepladen automatisk gå tilbage til det tidligere valgte kogetrin.

AEG IKB64301FB er desuden udstyret med fire kogefelter, hvilket er meget passende for en helt almindelig husstand.

Restvarmeindikator og automatisk gryderegistrering

AEG IKB64301FB er forsynet med flere praktiske funktioner i form af en 3-trins restvarmeindikator og en automatisk gryderegistrering.

Med restvarmeindikatoren får man et overblik over kogepladens restvarme, så den kan udnyttes maksimalt. Gryderegistreringen sørger for, at kogezonerne aldrig tænder eller varmer så længe, der ikke er noget kogegrej på dem.

Sidst men ikke mindst har AEG IKB64301FB en touch-funktion, hvor man finder de forskellige indstillinger. Her er der også en timer-funktion, der både kan anvendes som timer og minutur. 

AEG IKB64301FB måler (D x B x H) 52 cm x 59 cm x 4,4 cm.

Fordele

 • Nem at holde ren og bruge
 • Sikkerhedsfunktioner
 • Kontrollerer er godt indrettede – synlige og lydhøre
Ulemper

 • Kontrolskrivning kunne være lidt større

Her kan du se en præsentationsvideo af AEG IKB64301FB. Videoen er produceret af Currys PC World:


AEG HK604200IB – induktionsplade med varmeregulering

“Best buy” hos det britiske testmagasin Which

AEG HK604200IB

.
Induktionskogepladen fra AEG er endnu et ”Best buy” fra britiske Which. Det betyder, at modellens pris, specifikationer og resultater i test tilsammen udgør et produkt, som giver rigtig god værdi for pengene.

Kogepladen har en effektiv og øjeblikkelig varmeregulering, som sørger for både effektiv og sikker madlavning, da overfladen aldrig bliver rigtig varm, takket være den professionelle induktionsteknologi. Der er i alt fire kogezoner og ingen fleksible zoner.

Booster-funktion og stabile simre-temperaturer

Modellen har, som de fleste andre, en Booster-funktion, som giver en ekstra hurtig og intens varme til eksempelvis opkogning. Ifølge AEG selv, så kan funktionen bringe 1 liter vand i kog på kun 1½ minut. Booster-funktionen virker i højst ti minutter ad gangen. De lavere varmetrin er desuden så stabile og konstante i deres temperatur, at de nemt kan bruges til at holde mad simrende over længere tid uden, at det brænder på eller bliver for koldt.

Betjeningen foregår nemt via integrerede touch-knapper, som er nemme at bruge og betjene. Når kogezonerne er i brug er det muligt at slå en funktionslås til, så man ikke kan ændre de valgte indstillinger og varmetrin. Modellen har også en Stop+Go-funktion, som kan anvendes som en slags pause-funktion, hvis du bliver afbrudt i madlavningen. Funktionen er nemlig i stand til at holde maden varm, indtil du kommer tilbage, uden at det brænder på.

Varmezonerne har desuden børnesikring, så man ikke risikerer utilsigtet brug. Zonerne er også udstyret med en ekstra sikkerhedsfunktion som sørger for, at hvis en kogeplade er blevet tændt, men ikke bliver anvendt i et stykke tid, så vil den slukke af sig selv.

Ekstra sikkerhed med automatisk gryderegistrering

Slutteligt er der automatisk gryderegistrering som sørger for, at en varmezone ikke tænder og varmer, hvis ikke at der er påsat korrekt kogegrej af metal. Der er desuden restvarmeindikator til zonerne.

Rengøring af kogepladen er særligt nemt, da induktionsteknologien sørger for, at det kun er kogegrejet som bliver opvarmet og ikke selve glaspladen, den forbliver kølig. Det betyder, at hvis man spilder man mad på pladen, så kan man nemt tørre af, da maden ikke brænder fast.

Induktionskogepladen har ingen ramme, så den kan nemt gå i ét med resten af køkkenbordet, ligesom den også er nem at tørre af, da fedt og madrester ikke kan sætte sig.

Induktionskogepladen måler 59 cm i bredden og 52 cm i højden.

Fordele

 • Let at bruge og let at installere
 • Funktionerne fungerer med det samme
 • Alarm
 • Hvis noget er ved at koge over
Ulemper

 • Alle 4 ringe kan ikke være på fuld effekt på samme tid

 Siemens EH651FEB1E | Induktionsplade – testvinder

Testvinder hos svenske Testfakta
✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk

Siemens EH651FEB1E

.
Denne model fra Siemens blev kåret som testvinder i den svenske testportal Testfaktas store gennemgang af induktionskogeplader. Testfakta bedømte 9 forskellige induktionskogeplader og modellen fra Siemens udmærkede sig især på sin effektivitet, temperaturstabilitet og hurtige opvarmning. Kogepladen fra Siemens roses ligeledes for sit lave strømforbrug.

Induktionskogepladen har, ligesom stort set alle andre modeller, fire kogezoner. Alle kogezoner har 17 forskellige effekttrin, som nemt vælges via Siemens’ unikke ”touchSlider” funktion. TouchSlider-funktionen betyder, at du nemt kan indstille en kogezones temperatur ved at blot at bevæge din finger op eller ned, i temperaturfeltet. Kogepladen har automatisk gryderegistrering. Det vil sige, at kogezonen ikke tænder før, at der er placeret en gryde eller en pande på den

Modellen har også en powerBoost-funktionen, hvor det er muligt at øge effekten på en kogezone med op til 50%. Skal du eksempelvis koge store mængder vand, så kan powerBoost-funktionen spare dig for 35% af kogetiden. Alle kogezoner har også en timerfunktion, som du kan indstille til at slukke på et bestemt tidspunkt. Modellen har også et indbygget minutur, ligesom der også er 2-trins restvarmeindikator for hver kogezone og børnesikring.

Fordele

 • Berøringskontrol er godt og lyst
 • Koger hurtigt
 • Nem vedligeholdelse
 • Børnesikkerhedslås
Ulemper

 • Sårbar kant af glas

Gram KKI 6044-90 T – praktisk induktionsplade

✅ God bedømmelse hos det danske Forbrugerrådet Tænk

Gram KKI 6044-90 T

.
Det danske Forbrugerrådet Tænk har testet og anmeldt Gram KKI 6044-90 T, som de har givet en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort, da de er glade for kogepladens lave energiforbrug, samt at den er forsynet med gode sikkerhedsfunktioner. Til gengæld er de danske eksperter mindre vilde med indstillingen af kogepladen i nogle situationer.

Induktionskogeplade med praktiske funktioner

Med Gram KKI 6044-90 T får man en praktisk kogeplade, der er udstyret med fire kogefelter. Kogepladen er med induktion, hvorfor man skal benytte sig af gryder og pander, der er egnet til dette.

Induktionskogepladen er udstyret med blandt andet en automatisk gryderegistrering. Det betyder, at tilberedningen først starter, når man har placeret en gryde eller pande på selve kogezonen. Samtidigt kommer Gram KKI 6044-90 T med en Booster-funktion, der sikrer en øget effekt på kogefeltet. Det giver også en kortere opvarmningstid.

Har man brug for at holde maden varm i en periode, kan man gøre brug af Holde-varm-funktionen. På den måde holdes maden varm, indtil man fjerner gryden eller panden fra kogefeltet.

Kogeplade med opkogningsautomatik, Autofocus og timer-funktion

Gram KKI 6044-90 T kommer med flere egenskaber, der er brugbare ved tilberedning af mad. En af disse egenskaber er en opkogningsautomatik. Her varmes kogezonen pr. automatik op til det højeste varmetrin, hvorefter den selv skruer varmen ned igen til det, man har indstillet den til.

Endvidere er Gram KKI 6044-90 T forsynet med Autofocus. Det vil sige, at alle kogezoner automatisk tilpasser sig efter det specifikke kogegrej. Uanset om man har en mindre eller større gryde eller pande, er kogegrejet brugbart på kogepladen.

Ønsker man, at kogepladen slukker af sig selv på et bestemt tidspunkt, kan man gøre brug af timer-funktionen. Denne funktion sikrer, at maden ikke brænder på.

Sikker kogeplade

Gram KKI 6044-90 T er udstyret med sikkerhedsfunktioner i form af blandt andet en børnesikring. Børnesikringen låser kogepladen, så den ikke kan tændes eller ændres ved tilberedning.

Ydermere er der mulighed for at gøre brug af en funktion, hvor kogepladen slår fra ved eventuel overophedning, tørkogning eller overkogning. Fjerner man kogegrejet fra et kogefelt, vil feltet også slukke af sig selv.

Fordele

 • Berøringskontrol
 • Automatisk gryderegistrering og booster på alle kogezoner
Ulemper

 • Timeralarmen er ikke så kraftig i lyden

Electrolux HOI620S – brugervenlig induktionskogeplade

✅ God bedømmelse hos det danske Forbrugerrådet Tænk
✅ God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Electrolux HOI620S

.
Både det danske Forbrugerrådet Tænk og den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön har testet og anmeldt Electrolux HOI620S. De danske og svenske ekspertkilder har begge givet kogepladen en god bedømmelse på grund af dens lave energiforbrug og brugervenlighed.

Selvom eksperterne generelt er begejstrede for kogepladen, nævner de støjniveauet som et minus.

Hurtig og effektiv kogeplade med automatisk gryderegistrering

Electrolux HOI620S har fire kogefelter og er lavet med induktion, hvorfor den er hurtig og effektiv til at tilberede mad. Takket være kogepladens Booster-funktion er den endnu hurtigere til at varme op, da den sikrer en høj varme inden for kort tid.

Derudover kommer Electrolux HOI620S med automatisk gryderegistrering, hvor kogepladen først aktiveres, hvis kogegrej placeres ovenpå et kogefelt. Fjernes gryden eller panden, vil den ligeledes slukke pr. automatik.

Rengøringsvenlig kogeplade med nem betjening

Med Electrolux HOI620S får man en induktionskogeplade, der er nem at betjene. Den betjenes med hjælp fra touchbetjening, hvilket betyder, at den er fremstillet uden synlige knapper. Dette giver et stilrent look og er samtidigt nemmere at rengøre.

Det er desuden muligt at rense kogepladen lige efter brug, da den ikke forbliver varm. Man kan derfor tørre den af, når man har fjernet gryden eller panden med en fugtig klud. Klæbrige madrester vil på den måde ikke ende med at sidde fast på kogepladen.

Kogeplade med sikkerhedsfunktioner og restvarmeindikatorer

Har man børn i hjemmet, er der mulighed for at benytte sig af børnesikringen. Børnesikringen låser kogepladen, så man ikke kan tænde den eller ændre på indstillingerne. Man kan slå børnesikringen til og fra alt efter behov.

Electrolux HOI620S kommer ydermere med restvarmeindikatorer, der angiver, hvor varmen er. Det vil sige, at man altid kan se, om kogepladen stadig er varm samt, hvor den er varm henne.

Udvalgte specifikationer for Electrolux HOI620S:
 Børnesikring
 Restvarmeindikatorer
 Automatisk gryderegistrering
 Nem betjening
 Hurtig opvarmning

Her kan du se en præsentationsvideo af Electrolux HOI620S. Videoen er produceret af WhiteAway.com: 


Electrolux HOB750MF – enkel og stilren induktionsplade

Øjeblikkelig varme med PowerBoost

Electrolux HOB750MF

.
Electrolux HOB750MF er en induktionskogeplade, der kommer med 4 kogefelter, hvorfor den er designet til at passe til de fleste køkkener.

Selvom Electrolux EX611BEB1E ikke er medtaget i nogle eksperttests, så er det en attraktiv model, da den blandt andet er forsynet med en øjeblikkelig varme med PowerBoost-funktionen.

Derudover er Electrolux EX611BEB1E produceret i et enkelt og stilrent design, hvilket er en fordel for forbrugere, der ikke ønsker en kogeplade, der skiller sig alt for meget ud.

Electrolux EX611BEB1E er nem at anvende, da man kan justere tilberedningsindstillingerne med et tryk. Med blot en enkel berøring kan man skrue op og ned samt justere de forskellige indstillinger.

Induktionskogeplade med PowerBoost-funktionog Hob2Hood

Med induktionsteknologien får man en energibesparende kogeplade, der giver en øjeblikkelig varmeregulering og hurtigere madtilberedning. Induktionsteknologien sikrer desuden, at området omkring kogepladerne forbliver kolde, så man hurtigt kan tørre den af bagefter.

Den hurtigere madtilberedning er dog ikke kun på grund af induktionsteknologien, da Electrolux EX611BEB1E yderligere er forsynet med en PowerBoost-funktion. Denne funktion giver en hurtig og øjeblikkelig varme, når man har brug for det. Desuden tilfører funktionen en ekstra effekt til kogezonerne i højst 10 minutter.

Endvidere kommer Electrolux EX611BEB1E med funktionen Hob2Hood. Med Hob2Hood kan man fjernbetjene emhætten fra kogesektionen. Det vil sige, at kogepladen automatisk styrer emhættens indstillinger.

Masser af praktiske funktioner

Electrolux EX611BEB1E kommer med et hav af praktiske funktioner, der kan gøre tilberedningen af maden i køkkenet en del nemmere. En af disse funktioner er automatisk gryderegistrering, der er ens sikkerhed for, at kogezonen ikke varmer og tænder, medmindre der er påsat kogegrej på kogepladen.

Derudover kommer kogepladen med en Bridge-funktion, der gør det muligt at kombinere to separate kogezoner og herved skabe en stor overflade. På den måde kan man få endnu mere tilberedningsplads.

Tilberedningen kan sættes på hold med pause-funktionen. Når funktionen igen aktiveres, går alle indstillingerne tilbage til, hvor de var. Man kan desuden indstille timeren på kogepladen, hvor man vil få besked, når tiden er gået eller få et vide, hvor lang tid kogezonen har været tændt.

Fordele

 • Komfur registrerer automatisk grydestørrelse
 • Opvarmes hurtigt
 • Let at bruge
Ulemper

 • Kontrolpanel kan være svært at bruge
 • Når det er vådt/beskidt

Elica NikolaTesla One Mix – populær induktionskogeplade

✅ #1 i kategorien hos sammenligningstjenesten Pricerunner

Elica NikolaTesla One Mix

Denne induktionskogeplade er populær bland for brugerne. Den ligger nummer #1 i kategorien ”kogeplader” hos Pricerunner. Det betyder, at det er den mest populære kogeplade hos sammenligningstjenesten.  

Om produktet Elica NikolaTesla One Mix:

Denne induktionskogeplade har en kogezone med en integreret emhætte. Dermed passer denne 2-i-1 løsning til næsten alle køkkener. Den er populær, fordi den er meget pladsbesparende, samtidig med at du ikke har en emhætte til at hænge i loftet. Det er den bedste kombination af en kogezone og en emhætte.

Denne kogeplade har en brofunktion, der giver dig mulighed for at lave mad i større gryder og pander, fordi du kan tænde for 2 kogesektioner på samme tid. På denne er der brofunktion på den venstre side. Du finder også en børnesikring, så børnene ikke kan tænde for kogezonen ved et uheld.

Desuden finder du en Stop and Go funktion. Den er perfekt, hvis du hurtigt skal ud af køkkenet. Her trykker du bare på Stop and Go knappen. Så slukker alle kogesektioner med det samme. Når du kommer tilbage og trykker på knappen, bliver alle kogepladerne tændt på samme niveau som før. 

Der er også en varmeindikator. Denne funktion viser, når kogesektionerne stadig er varme. Gryderegistreringsfunktionen gør, at induktionskogezonen kun varmer gryden eller stegepanden op lige der, hvor den står. 

Emhætten er designet af Elica, som er verdens største producent af emhætter. Designet fra Elica udtrykker elegance og innovation samt dynamik og unikhed.

Elica NikolaTesla One Mix vs. markedet:

Induktionskogeplader fra mærket EICO kan fås fra ca. kr. 1.900, – Denne induktionsplade koster omkring kr. 10.000, – Den er blandt de to billigste induktionskogeplader fra EICO med integreret emhætte. Det er en premium induktionskogeplade, som kommer med mange innovative funktioner. 

Denne type af kogeplade med en integreret emhætte har haft enorm fremgang siden sin lancering. Det er fordi, den er meget pladsbesparende og nem at vedligeholde. Hermed er Elica NikolaTesla One Mix en god anbefaling, hvis du overvejer denne type af kogeplade.

Udvalgte specifikationer ved Elica NikolaTesla One Mix:
Energiklasse: C
 Dybde: 51 cm
 Bredde: 83 cm
 Indbygningshøjde: 21 cm

Fordele

 • Fuldt integreret ventilation
 • Lydsvag og yder topklasse med hensyn til absorberingsevne og energieffektivitet
 • Automatisk zoneaktiveringssystem
 • Power boost funktion
Ulemper

 • I den dyre ende

Elica NikolaTesla Switch – induktionskogeplade med integreret emhætte

✅ #4 i kategorien på sammenligningstjenesten Pricerunner

Elica NikolaTesla Switch

 

Denne induktionskogeplade er populær blandt forbrugerne. Den ligger nemlig #4 under kategorien ”kogeplader” hos sammenligningstjenesten Pricerunner. Det betyder, at den er blandt de 4 mest populære kogeplader hos Pricerunner.

Om Elica NikolaTesla Switch:

Denne Elica NikolaTesla Switch har en kogezone, hvor emhætten er integrereret. Det gør, at den passer ind i næsten alle køkkenener. Konceptet med en integreret emhætte er meget populære, og har overtaget markedet med en stor fremgang lige siden lanceringen.

Fordelen ved en integreret emhætte er, at den er meget pladsbesparende. Du har ikke en emhætte til at hænge i vejen, som du nemt kan slå hovedet op i. Denne kogeplade er en fantastisk kombination af både kogezone og emhætte. 

Vær opmærksom på, at emhætten er lavet til udsugning. Det betyder, at du skal have både rør og fittings for, at montering er muligt. Udsugning betyder nemlig, at madosen bliver ført ud af huset med hjælp fra en rørføring.

Af andre innovative funktioner finder du både børnesikring, varmeindikator og gryderegistrering. Børnesikringen gør det umuligt at tænde for kogezonen ved et uheld. Varmeindikatoren viser, hvilke kogesektioner, som ikke er kølet af endnu. Gryderegistreringen registrerer, hvor din gryde står. Hermed er det kun, der hvor gryden er placeret, der bliver varmet op.

Elica er i dag verdens største producent af emhætter, som findes i mange designs og farver. Med en emhætte fra Elica vil dit køkken udstråle elegance, innovation, dynamik og unikhed. Elica er kendt for at producere lige netop kogezoner med integrerede emhætter.

Elica NikolaTesla Switch vs. markedet:

Induktionskogeplader fra mærket EICO kan fås fra ca. kr. 1.900, – Denne induktionsplade koster omkring kr. 13.000, – Det er derfor en premium induktionskogeplade, da den både har integreret emhætte samt flere innovative funktioner til at gøre hverdagen lettere.

Med denne kogeplade får du det nyeste på markedet. Kogeplader med integreret emhætte er meget populært. Den er både pladsbesparende og let at rengøre. Hermed er Elica NikolaTesla Switch den gode anbefaling, hvis du overvejer en sådan kogeplade.

Udvalgte specifikationer ved Elica NikolaTesla Switch:
 Styringstype: Berøringsfølsom
 Dybde: 51 cm
 Bredde: 83 cm
Energiklasse: C

Udvalgte fordele ved Elica NikolaTesla Switch:
🔴 Kogezone med integreret emhætte
🔴 Designet af verdens største producent af emhætter – Elica
🔴 Børnesikring, så kogezonen ikke bliver tændt ved et uheld
🔴 Brofunktion til at aktivere 2 kogesektioner samtidig

 


AEG IKB84431FB – induktionsplade bedst i test

✅ Bedst i test hos Forbrugerrådet Tænk 

AEG IKB84431FB

 

Denne induktionskogeplade er populær bland for brugerne. Den klarer sig også godt i test, hvor den scorer 72% hos forbrugerrådet tænk. Hermed vurderes denne kogeplade som ”god”. Forbrugerrådet Tænk skriver følgende om denne induktionskogeplade:  ”Denne kogeplade fra AEG klarer sig godt på alle testparametre og bliver Bedst i Test. Det er en brugervenlig og støjsvag kogeplade”.

Om produktet AEG IKB84431FB:

Med denne induktionskogeplade får du flere muligheder med Maxisense. Der er nemlig zoner på induktionskogesektionen, som automatisk tilpasser sig størrelsen på dit kogegrej – op til 21 cm. Det eneste du skal sikre er, at din gryde eller pande dækker det kryds, der er, på kogezonen.

Kogepladen er designet med det specielle Hob2Hood-forbindelsessystem. Dette system er en imponerende funktion, hvor du kan fjernbetjene de emhætter, der har Hob2Hood-funktionen. Kogesektionen tænder lyset i din emhætte. Herefter regulerer den automatisk sugestyrken, alt efter hvad du tilbereder.

Du kan placere dit kogegrej på enhver af de meget fleksible maxisense kogezoner. Det giver dig den ultimative frihed. Her tilpasses kogezonerne automatisk til dit kogegrej. Du kan også skifte direkte til din ønskede temperatur med den direkte styring af varmetrin. Her skal du bare berøre det trin, du ønsker, på skyderen.

Induktionsteknologien yder den mest effektive konvertering af effekt til varme. Her er der intet behov for forvarmning for at nå din ønskede temperatur. Effekten konverteres nemlig så hurtigt som muligt til varme. Booster-funktionen på kogesektionen er imponerende. Den har fuld effekt lige så snart, du har brug for den. Det er perfekt, hvis din mad skal have kraftig varme i meget kort tid. Så kan du varme din mad op på ingen tid.

AEG IKB84431FB vs. markedet:

Induktionskogeplader fra mærket AEG kan fås fra ca. kr. 3.500, – imens den dyreste kan fås til lige knap kr. 8.600, – Denne induktionsplade koster omkring kr. 5.000, – Hermed ligger den prismæssigt i midten af AEG’s prisspænd. Til gengæld er den 80 cm, hvor AEG også har modeller på kun 60 cm.

Denne kogeplade vurderes som ”meget god” af Forbrugerrådet Tænk på følgende punkter: temperaturkontrol på lavest indstilling, brugervenlighed, indstilling af kogepladen, rengøring samt el sikkerhed. Derfor anbefaler vi denne AEG IKB84431FB.

Udvalgte specifikationer ved AEG IKB84431FB:
 Styringstype: Berøringsfølsom
 Dybde: 78 cm
 Bredde: 52 cm
 Kogepladeoverfarve: Sort

Udvalgte fordele ved AEG IKB84431FB:
🔴 Zonerne på kogesektionen tilpasser sig automatisk dit kogegrej
🔴 Du kan fjernbetjene emhætten med Hob2Hood-forbindelsessystemet
🔴 Skift direkte til din ønskede temperatur
🔴 Fuld effekt, lige så snart du skal bruge kogesektionen.

 


Hvad er en induktionskogeplade

På overfladen ligner en induktionskogeplade og en glaskeramisk kogeplade hinanden til forveksling. Under overfladen er de to til gengæld meget forskellige. En induktionskogeplade fungerer på den måde, at den har en elektrisk spole under kogefeltet, som danner et elektromagnetisk felt. Når kogepladen tændes, så overfører det elektromagnetiske felt varme til en gryde eller pande af jernholdigt materiale.

Magnetfeltet har ingen effekt i sig selv og det er netop derfor, at kogepladen bare slukker, hvis ikke der står en gryde eller pande på den. Det betyder, at det ikke er selve induktionskogepladen, som bliver varm, men derimod gryden eller panden. Selve induktionskogepladen kan dog godt virke varm, men dette skyldes den restvarme, som bliver afgivet af den gryde eller pande som står på kogepladen.

En keramisk kogeplade fungerer på den måde, at et varmelegeme under selve glasoverfladen overfører varme til den valgte kogezone, som herefter opvarmes. Så her, er det altså selve kogepladen som bliver varm og den fungerer i princippet på samme måde som de gammeldags massekogeplader. Du kan læse meget mere om, hvordan induktionskogeplader og andre typer kogeplader fungerer her.

Induktionskogeplader er både mere sikre og langt mere effektive end eksempelvis keramiske kogeplader. Induktion kan kræve lidt tilvænning, men når først man har omstillet sig, så tilbyder kogepladerne en masse fordele, sammenlignet med konventionelle kogeplader. En induktionskogeplade bliver langt hurtigere varm, sammenlignet med andre typer kogeplader, hvilket betyder, at dine gryder kommer hurtigere i kog og din mad bliver hurtigere tilberedt.

Eksempelvis reklamerer de fleste producenter med, at induktionskogeplader kan bringe en gryde med vand i kog på 90 sekunder. I og med at induktionskogeplader fungerer via et elektromagnetisk felt, så er sikkerheden også langt højere end ved andre kogeplader. Eksempelvis kan kogepladerne slet ikke tændes, hvis ikke der er placeret en gryde på kogefeltet. Vil du læse mere om fordele ved induktionskogeplader, så kan du med fordel se svenske Råd & Röns artikel om emnet her.

Overvejer du at investere i et komfur med induktionskogeplader, så kan du med fordel læse Forbrugsguidens store induktionskomfur test, hvor de bedste og mest prisvindende induktionskomfurer bliver gennemgået.


Induktionskogeplader og gryder

Noget man bør have in mente er, at induktion kræver en særlig form for gryder, hvilket kan betyde, at hvis du investerer i induktion, så er du muligvis også nødt til at investere i nye gryder. Madlavningsgrej i aluminium og kobber fungerer eksempelvis ikke til induktion. Måde hvorpå du kan teste, om dit eksisterende køkkenudstyr er kompatibelt med induktion, er ved hjælp af en lille magnet.

Er udstyret magnetisk, så kan det anvendes på induktion. Som udgangspunkt, så kan jern, visse typer rustfrit stål og emaljeret jern, såfremt der er en kerne af jern i bunden, benyttes til madlavning på induktionskogeplader. Hvis ikke dine gryder og pander egner sig til induktion, så kan du ganske enkelt ikke lave mad på induktionskogepladen. Du kan læse meget mere om at finde de rette gryder til induktion i magasinet Idenyt.dk, der i 2015 bragte en glimrende artikel om netop kogegrej til induktion.


Sådan køber du den bedste kogeplade

Når det kommer til kogeplader, så er det mere end bare at bestemme, om du skal have el eller gas. Der findes nemlig fire forskellige kogeplader, som du kan vælge imellem. Her giver vi et kort overblik over de forskellige typer af kogeplader, som du kan få i dit køkken.

Efter vi har gennemgået nogle af de forskellige kogeplader, så kan du finde gode råd til, hvordan du så vælger den bedste til dig og dine behov.

Keramiske kogeplader

Keramiske kogeplader er udstyret med kogefelter, der er lagt ned under en hærdet glasplade. Det betyder, at varmen bedre kan udnyttes. Keramiske kogeplader er nemme at bruge og varmer hurtigt op, men varmefordelingen omkring bunden af ​​panderne er ikke lige så god som ved madlavning på gas. Dog betyder den glatte glasoverflade, at kogepladen er nem og hurtig at gøre ren.

induktionsspis-testInduktionskogeplader

Induktionskogeplader skaber et magnetfelt mellem induktionselementet i kogepladen og panden. Dette betyder, at det kun er panden eller gryden, der bliver opvarmet og ikke hele kogefeltet.

Induktionskogeplader er hurtigere end andre kogeplader og er billigere i drift, fordi de kun bruger den præcise mængde energi, som du har brug for. I og med induktionskogeplader kun opvarmer panden eller gryden, betyder også, at de er mere effektive.

Dog skal du være opmærksom på, at dine gryder og pander kan fungere på en induktionskogeplade – ellers skal du investere i et nyt sæt. Derudover skal du også være opmærksom på, at induktionskogeplader ofte er en del dyrere sammenlignet med andre kogeplader.

Massekogeplader

En massekogeplade er nok den mest traditionelle og almindelige form for kogeplade på markedet. Det er i hvert fald en kogeplade, som de fleste har lavet mad på før. Denne form for kogeplade er klart en af de billigste på markedet, men har til gengæld et energiforbrug, der er noget højere sammenlignet med eksempelvis en induktionskogeplade.

Det betyder også, at massekogeplader ikke er lige så populære, som de engang var. Men det kan være et godt alternativ, hvis du blot er ude efter en billig løsning eller har brug for en kogeplade, du ikke har i dit køkken, men et andet sted i huset.

Gaskogeplader     

GaskogepladerGaskogeplader er nemme at styre og giver øjeblikkelig varme. De har en tendens til at distribuere varme godt over hele bunden af ​​en gryde eller en pande. Du finder gaskomfurer i professionelle køkkener, og de er populære hos professionelle kokke, selvom induktionskogeplader også er ved at blive ret populære.

Gaskogeplader er især populære, fordi de giver mulighed for at skifte temperaturer meget hurtigt. Ulempen ved en gaskogeplade er, at den kan være svær at installere samt, at det ikke altid er helt nemt at gøre en gaskogeplade ren efter brug.


Gode råd til køb af ny kogeplade

For at hjælpe dig med at komme i gang med at vælge en ny kogeplade, vil vi guide dig gennem de vigtigste funktioner samt faktorer, som du skal være opmærksom på. Til at starte med skal du naturligvis finde ud af, hvilken type kogeplade du ønsker i dit hjem, da dette allerede sorterer mange modeller fra, inden du går i gang med at kigge rundt på markedet.

Det kan nemlig hurtigt blive uoverskueligt at finde den helt rette kogeplade til hjemmet. Men hvis du blot overvejer disse enkelte faktorer, vil det hurtigere blive nemmere at vælge den rette.

Hvilken størrelse kogeplade har jeg brug for?

Stoerrelsen på koeleskabetKogeplader leveres i alle former og størrelser. Der findes selvfølgelig de kogeplader, der er den helt almindelige størrelse, som de fleste af os kender, men der findes også andre kogeplader, der enten er mindre end dette eller en del større. Det er derfor en god idé, at du er opmærksom på størrelsen, da det kan hjælpe dig med at finde den rigtige kogeplade til dit køkken. Måske har du slet ikke plads til en større eller mindre kogeplade, hvorfor du blot har brug for en helt almindelig størrelse. Det kan også være, at det skal være en større kogeplade. Hvis du finder ud af dette, kan du hurtigere vælge flere kogeplader til og fra.

Når det kommer til kogeplader, så er den mest almindelige størrelse 60 centimeter. Du skal dog være opmærksom på, at flere kogeplader i dag har en bredde på mellem 70 til 90 centimeter.

Hvordan er betjeningen på kogepladen?

Endnu en ting, som du skal lægge mærke til, er selve betjeningen af kogepladen. Er betjeningspanelet simpelt nok til, at du kan leve med det? Desuden skal du tjekke, hvorvidt betjeningspanelet er placeret fornuftigt i forhold til, hvordan du skal stå og lave mad. Det er vigtigt, at det er så behageligt for dig som muligt, hvorfor det anbefales, at du altid holder øje med betjeningen af kogepladen.

Hvilke funktioner ønsker du, at kogepladen skal have?

Afhængig af hvilken type kogeplade du vælger, så kan du i dag finde kogeplader med et væld af forskellige funktioner. Mens nogle kogeplader har alt lige fra en booster-funktion til en automatisk gryderegistrering, så har andre kogeplader en timer-funktion, restvarme-funktion m.m. Jo flere funktioner kogepladen har, jo dyrere er den typisk også. Det er derfor vigtigt, at du finder ud af, hvad du har brug for, samt hvad du ikke behøver.

Hvad er dit budget?   

Hvad er dit budgetNår du er på udkig efter en ny kogeplade, så skal du også tænke over prisen. Det kan være en fordel, at du har et budget, inden du går i gang med at kigge, da dette kan hjælpe dig med at sortere mange kogeplader fra lige med det samme. Du skal dog huske på, at når først du har lagt et budget, så skal du også helst holde det.

At vælge en ny kogeplade kræver en smule research, så du finder den absolut bedste til dine behov. I og med der findes så mange forskellige typer og modeller på markedet, så kan det være svært at finde den rette. Men jo mere du ved om kogeplader, jo nemmere bliver det også at vælge en model, der er velegnet til dine behov. Start derfor med at tage et kig på markedet helt generelt, før du tager stilling til de ovenstående punkter. Dette kan komme efter, du rent faktisk har fundet ud af, hvad du kan vælge imellem, medmindre størrelsen allerede er fastsat m.m.

Hvis du ønsker at læse mere om kogeplader samt gode råd til at finde den bedste kogeplade, kan du klikke ind her eller her.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Siemens EX878LYV5E

Siemens EX878LYV5E

Testresultater

Eksperterne fra svenske Råd & Rön har foretaget en test af Siemens EX878LYV5E. Her præsterer kogepladen godt, og testpanelet roser den på en række punkter.

Det gælder især på det område, der drejer sig om lyd, hvor kogepladen får en høj score på 8 ud af 9. Dog er eksperterne ikke så begejstrede for energiforbruget, hvor modellen får en middel bedømmelse på 4 ud af 9.

På parametrene madlavning og håndterbarhed gør induktionspladen det fint, og den får 7 ud af 9 point på begge områder.

Alt i alt får Siemens EX878LYV5E en vurdering på 66 ud af 100 point.

Om Siemens EX878LYV5E

Med Siemens EX878LYV5E får du en induktionskogeplade, der er af rigtig høj kvalitet. Modellen er kendetegnet ved at have mange indstillinger og funktioner, som du kan drage nytte af i praksis.

Kogepladen kommer blandt andet med en reStart-funktion, som er smart, når du laver mad. Det kan være, at kogezonen slukker automatisk, fordi nogen er kommet til at spilde lidt vand på den.

Den smarte reStart-funktion vil så betyde, at kogepladen starter op igen med de samme indstillinger. Det vil ske ved opstart af kogezonen inden for fire sekunder, hvilket er meget nyttigt i praksis, når du står og laver mad.

Kogepladen består af fire kogefelter, og den kommer med WiFi-styring. Emhætten og kogepladen kan samarbejde via Home Connect, hvis de er af samme mærke.

Et plus ved Siemens EX878LYV5E er, at den er udstyret med en timer. For hver af zonerne er der en timer, som slukker zonen automatisk, når der er gået den tid, du har indstillet.

Siemens EX878LYV5E vs. markedet

Siemens EX878LYV5E adskiller sig fra andre induktionskogeplader ved at være i toppen af markedet, når det kommer til kvalitet.

Modellen er særligt velegnet til dig, som gerne vil have mange indstillinger og høj kvalitet, og som er villig til at betale for det.

Kogepladen er desuden kendetegnet ved at være fremragende til madlavning ved lave temperaturer. Samtidig kommer den i en flot DeepBlack-farve, som vil passe godt ind i mange køkkener.

På den måde får du kvalitet, et stort antal funktioner og design på samme tid.

Fordele 

 • Et stort antal indstillinger
 • Sikkerhedsfunktioner
 • Rigtig god til madlavning ved lave temperaturer
 • Du kan have op til fire gryder i gang på samme tid
Ulemper

 • Højere prisklasse
 • Højere energiforbrug

Udvalgte specifikationer
Farve: DeepBlack
Anti fingerprint
Antal kogefelter: 4
Børnesikring
Gryderegistrering
WiFi-styring
quickStart og reStart


Bosch PXX995KX5E – premium induktionskogeplade med mange funktioner

Bosch PXX995KX5E

Om Bosch PXX995KX5E

Bosch PXX995KX5E er en induktionskogeplade af rigtig god kvalitet, som er kendetegnet ved at være kraftfuld.

Det kommer blandt andet til udtryk ved PowerBoost-funktionen. Den betyder, at du kan øge kogepladens effekt med op mod 50%.

Det er især smart, når du giver store mængder af mad et opkog. Her kan du spare 35% af tiden, hvilket er en klar fordel i praksis.

Induktionskogepladen har otte kogefelter, hvilket giver dig mange muligheder for at eksperimentere i køkkenet.

Derudover kommer Bosch PXX995KX5E med den smarte egenskab, at den køler meget hurtigt ned.

Det er en fordel, du ikke skal undervurdere. For eksempel kan du udnytte det på den måde, at du gør kogepladen ren næsten lige efter brug.

Bosch PXX995KX5E er udstyret med den praktiske quickStart-funktion. Det vil sige, at kogepladen selv finder ud af, hvor du har stillet din pande eller gryde.

Du skal bare vælge den ønskede temperatur, og så kan du starte madlavningen på det pågældende kogefelt på få sekunder.

Når du vælger en kogeplade, er det vigtigt, at den er nem for dig at betjene. Madlavning kan kræve meget fokus, og så nytter det ikke noget, at dit udstyr er for indviklet at styre.

På det punkt gør Bosch PXX995KX5E det rigtig godt. Modellen er udstyret med det nye TFT-Touchdisplay, som gør det nemt for dig at holde styr flere pander og gryder samtidig.

Du skal slet ikke dreje på knapper, fordi betjeningen af kogepladens funktioner foregår intuitivt. På den måde kan du bedre fokusere på at lave lækre måltider.

I det hele taget kommer Bosch PXX995KX5E med nyttige funktioner, deriblandt børnesikring og MoveMode.

Bosch PXX995KX5E vs. markedet

Kogepladen fra Bosch adskiller sig fra lignende modeller ved at være kraftfuld, mens den samtidig er let at betjene via en moderne touch-skærm.

Modellen er et premiumvalg, som er særligt velegnet til dig, der leder efter noget af markedets bedste kvalitet. Du får en lang række funktioner, som er nyttige i praksis.

Temperaturkontrollen er lidt akavet, og prisen er høj, men du får en rigtig god induktionskogeplade for pengene.

Fordele 

 • Kraftfuld
 • Nøjagtig
 • Køler meget hurtigt ned
 • Praktisk og moderne touch-skærm
Ulemper

 • Temperaturkontrollen er noget akavet
 • Høj pris

Udvalgte specifikationer
Farve: Carbon black
Home Connect
Antal kogefelter: 8
Børnesikring
Gryderegistrering
PowerManagement og PowerBoost
quickStart og reStart


Electrolux HOI650MF – induktionsplade med flere funktioner

 

Electrolux HOI650MF

Electrolux HOI650MF er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön, der har kåret kogepladen som topscorer i deres store test. Dette har de blandt andet gjort, da de er begejstrede for betjeningen og lydniveauet.

Til gengæld er de mindre vilde med sikkerhedsfunktionerne. Ved køb af Electrolux HOI650MF skal man være opmærksom på, at det er en induktionskogeplade.

Hurtig opvarmning

Med Electrolux HOI650MF får man en kogeplade med fire kogefelter, så den passer ind i de fleste køkkener. Da kogepladen er med induktion, er man sikret en hurtig opvarmning og stor præcision, når det kommer til temperaturen.

Samtidigt kommer Electrolux HOI650MF med en Booster-funktion, der giver en intens varme, når der er brug for det. Man opnår herved en ekstra hurtig opvarmning, hvor funktionen tilfører en ekstra effekt til kogezonerne i maksimalt 10 minutter.

Selve kogepladen betjenes via et touch-display, hvor man kan justere på de forskellige indstillinger med en enkel og blid berøring.

Praktisk og funktionel kogeplade

Electrolux HOI650MF er en praktisk og funktionel kogeplade med funktioner, som gør madlavningen nemmere. Den kommer eksempelvis med en timer- og en pause-funktion.

Mens den indstillelige timer-funktion sørger for, at man bliver påmindet om den valgte tilberedningstid, er der mulighed for at sætte alle kogezoner i en holde-varm-tilstand med pause-funktionen. Når man er klar igen, vil alle kogezoner vende tilbage til det valgte kogetrin.

Kogepladen kommer ydermere med en opkogningsautomatik, der indstiller sig selv til det højeste varmetrin i en specifik periode. Herefter sænkes temperaturen til det ønskede niveau.

Sikker kogeplade

Electrolux HOI650MF er en sikker kogeplade, der er udstyret med flere forskellige sikkerhedsfunktioner såsom en børnesikring og en funktionslås. Børnesikringen hindrer utilsigtet brug af kogepladen, hvor funktionslåsen sikrer, at der ikke er mulighed for at ændre på indstillingerne.

Sidst men ikke mindst kommer Electrolux HOI650MF med en restvarmeindikator samt en automatisk gryderegistrering. Restvarmeindikatoren viser den aktuelle restvarme, så man kan udnytte den optimalt. Med den automatiske gryderegistrering vil kogezonen ikke tænde og varme så længe, der ikke er noget kogegrej på den.

Electrolux HOI650MF måler (D x B x H) 52 cm x 59 cm x 4,4 cm.

Udvalgte specifikationer ved Electrolux HOI650MF:
 Automatisk gryderegistrering
 Pause-funktion
 Timer-funktion
 Booster-funktion
 Børnesikring og funktionslås


Bosch PUE631BB2E – induktionskogeplade med lavt energiforbrug

 

Bosch PUE631BB2E

 

Bosch PUE631BB2E er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön. De svenske eksperter er begejstrede for induktionskogepladen, som de har givet en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort på grund af kogepladens lave energiforbrug og nemme betjening. Til gengæld er eksperterne mindre vilde med sikkerhedsfunktionerne.

Induktionskogeplade med PowerBoost- og QuickStart-funktion

Med Bosch PUE631BB2E får man en induktionskogeplade med fire kogefelter, der hurtigt opvarmer og tilbereder maden. Kogepladen er ydermere forsynet med både en PowerBoost- og en QuickStart-funktion.

Mens PowerBoost sørger for, at man får en endnu hurtigere opvarmning, sikrer QuickStart-funktionen, at kogepladen automatisk registrerer, hvilken kogezone kogegrejet er placeret i.

Skal man bruge den samme indstilling, som man brugte sidste gang, kan man anvende ReStart-funktionen. Her holder man tænd- og sluk-knappen nede i et par sekunder, hvorefter kogepladen vender tilbage til den sidst anvendte indstilling.

Automatisk gryderegistrering og timer-funktion

Takket være den automatisk gryderegistrering skal man blot placere kogegrejet på kogepladen, hvorefter den selv tænder. Man skal derfor ikke placere gryden eller panden på et specifikt blus afhængig af størrelsen, da kogepladen selv styrer dette.

Samtidigt kommer Bosch PUE631BB2E med en 2-trins restvarmeindikation for hver kogezone, der fortæller en om zonen er varm eller ej. På den måde har man mulighed for at udnytte den resterende varme eller i hvert fald være opmærksom på, at et kogefelt stadig er varmt.

Der er ligeledes mulighed for at anvende timer-funktionen. Timer-funktionen findes på alle zoner og slukker automatisk for zonen, når den specifikke tid er gået.

Rengørings- og betjeningsvenlig kogeplade med børnesikring

Bosch PUE631BB2E er sikker at have i hjemmet, selvom der er børn. Den kommer nemlig med en børnesikring, der kan tændes og slukkes alt efter, om der er behov for den. Er børnesikringen slået til, er der ikke mulighed for at tænde kogepladen eller ændre på indstillingerne.

Sidst men ikke mindst er Bosch PUE631BB2E både nem at rengøre og betjene. Takket være kogepladens glatte overflade kan den tørres af med en fugtig klud efter brug. Betjeningen foregår desuden med touchselect uden synlige knapper, hvilket også letter rengøringen.

Fordele

 • Nem at rengøre
 • Let at bruge
 • Powerboost-funktion
 • Timer
 • Børnesikring
Ulemper

 • Displayet er vanskeligt at læse og tilsløres let

Samsung NZ84J9770EK-EF – alsidig induktionsplade i godt design

Samsung NZ84J9770EK-EF

 

Testresultater

Samsung NZ84J9770EK-EF er blevet anmeldt af eksperterne fra Trusted Reviews. Her har et testpanel testet og anmeldt modellen på en række parametre, og den præsterer godt. 

Samlet set bliver induktionskogepladen vurderet til 4 ud af 5 stjerner, og eksperterne fremhæver en række fordele. 

Her skriver de, at modellen har en innovativ, virtuel flamme, og de roser designet. Samtidig skriver testpanelet, at det er plus, at kogepladen varmer hurtigt op. 

Blandt ulemperne nævner de, at der kun er fire kogefelter, og den magnetiske knap er for langsom. 

Ikke kun eksperterne hos Trusted Reviews, men også forbrugerne hos Amazon roser Samsung NZ84J9770EK-EF. Her har kunderne vurderet induktionskogepladen til en samlet rating på 4.5 ud af 5 stjerner. 

Om Samsung NZ84J9770EK-EF

Med modellen fra Samsung får du en brugervenlig kogeplade, der kommer i et godt design. Et særligt kendetegn ved Samsung NZ84J9770EK-EF er de virtuelle flammer, som varierer i farve og intensitet.

Flammerne følger temperaturen, så du kan bruge dem til at holde øje med varmen på de forskellige plader. Det er ganske unikt ved kogepladen, og som eksperterne fra Trusted Reviews skriver, vil du enten elske eller hade det. 

Derudover er induktionskogepladen udstyret med et brugervenligt display, som er nemt for dig at læse. 

Det er et klart plus, fordi du ikke skal bruge unødigt fokus på at afkode, hvad der står, når du er i fuld gang med madlavningen. 

Samsung NZ84J9770EK-EF har en madlavningszone, der er ekstra stor. Du kan tilpasse komfuret til dine behov med den store zone, som også er fleksibel. 

I praksis betyder det, at du for eksempel kan vælge at slå flere zoner sammen, så du får én rigtig stor zone til en større pande eller gryde. 

Samsung NZ84J9770EK-EF vs. markedet

Samsung NZ84J9770EK-EF adskiller sig fra andre induktionskogeplader ved at være udstyret med virtuelle flammer. De varierer i forhold til en plades temperatur, så du kan følge med i, hvor varme pladerne er. 

Modellen kommer i et godt design, og den er i det hele taget særligt velegnet til dig, der prioriterer stil og design, når du vælger en kogeplade. 

Samtidig er Samsung NZ84J9770EK-EF udstyret med et praktisk display, som er nemt for dig at læse. 

Fordele 

 • Rigtig godt design
 • Madlavningszonen er ekstra stor
 • Displayet er nemt at læse
 • Virtuelle flammer, der ændrer farve og intensitet
Ulemper

 • Drejeknappen er ikke fantastisk til betjening
 • Kun gennemsnitlige opvarmningstider

Udvalgte specifikationer
Farve: sort
15 trin
Antal kogefelter: 4
Børnesikring
Gryderegistrering
Timer
Quick Stop


Whirlpool ACM 802/NE – induktionsplade testvinder

Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Whirlpool ACM 802-NE

.

Induktionskogepladen fra Whirlpool har fire kogefelter, som nemt betjenes via touch-knapper. Touch-knapperne reagerer allerede ved let berøring, så det er nemt at skrue både op og ned for varmen.

Alle varmezoner har deres egen separate timer, så det er muligt at holde øje individuelt øje med alle fire zoner på én gang og have fuld kontrol over madlavningen. Timeren kan bruges til at indstille en tilberedningstid på op til 99 minutter for alle kogezonerne En af zonerne har desuden en booster-funktion, til når det skal gå ekstra hurtigt. Slår man booster-funktionen til, så er det muligt at bringe 1 liter vand i kog på 90 sekunder. Efter 5 minutters brug af booster-funktionen indstiller kogesektionen automatisk zonen til niveau 9.

Grydegenkendelse og automatik-funktion

Der er i alt ni varmetrin og restvarmeindikator for alle fire kogefelter. Der er også børnesikring, som blokerer betjeningen af kogesektionen, så der ikke kan tændes for kogezonerne ved et uheld.

Whirlpool ACM 802/NE er også udstyret med en automatik-funktion, som automatisk indstiller et effektniveau, der egner sig til at holde den gryde man har i brug i svagt i kog. Funktionen aktiveres nemt, når gryden er bragt i kog, ved først at trykke på den relevante zoneknap og derefter på automatik-knappen.

Hvis en gryde ikke passer til induktionskogesektion, hvis den er dårligt placeret eller ikke har en passende størrelse, så gør kogepladen dig opmærksom på dette ved at vise symbolet for “gryde ikke til stede” på displayet. I tilfælde af dette, så anbefales det at skubbe til gryden, indtil man finder driftspositionen. Hvis der ikke registreres en gryde inden for 60 sekunder, slukker kogezonen. Husk altid at tjekke, om dit kogegrej egner sig til induktion, da dette ikke er tilfældet med alle gryder og pander. Dette kan nemt tjekkes ved at holde en magnet til bunden af den gryde, som du ønsker at anvende. Er den magnetisk, så kan den bruges til induktion.

Whirlpool ACM 802/NE måler 58 cm i bredden og 51 cm i højden.

Fordele

 • Indbygget timer
 • Har en børnesikring
Ulemper

 • 5-vejs stik
 • Ledning og stik er nødvendigt

 


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤓 Hvad er en induktionskogeplade, og hvordan virker den?

En induktionskogeplade er kendetegnet ved, at den kun gør gryden eller panden varm, imens kogezonen i sig selv ikke bliver varm. Det gør den ved, at der sendes strøm igennem en spole, som skaber et magnetfelt, hvilket skaber induktionsstrøm. Helt praktisk så fungerer en induktionskogeplade dog præcis ligesom andre kogeplader.

🧐 Kan jeg bruge en almindelige pande på en induktionskogeplade?

Nej, en induktionskogeplade fungerer kun med pander, som har en magnetisk bund. Du kan dog købe kogegrej, som er beregnet til induktion. Hvis du gerne vil tjekke, om de gryder og pander, som du har i forvejen, kan bruges til induktion, så kan du tjekke, om de er magnetiske.

👍 Er induktionskogeplader pengene værd?

Ja, induktionskogeplader kan uden tvivl være pengene værd. Teknologien er super smart, og det kan virkelig være med til at gøre din madlavning meget nemmere. Induktion er ligeledes med til at minimere risikoen for, at du eller andre ved et uheld kommer til at brænde jer under madlavningen.

🤔 Bliver induktionskogeplader nemt ridsede?

Generelt er svaret nej – induktionskogeplader bliver ikke nemt ridsede, hvis du formår at behandle dem ordentligt. Induktionskogeplader er generelt relativt holdbare, men de er dog lavet af glas, hvormed hårde metal redskaber kan skade dem. Derfor bør du være forsigtig med, hvilke redskaber du berører kogepladen med.


Induktionskogeplade test – Disse tests har vi gennemgået

Testfakta 🇸🇪 
Svenske Testfakta har foretaget en grundig gennemgang af ni forskellige induktionskogeplader. De forskellige induktionskogeplader blev alle vurderet på parametrene effektivitet, energiforbrug, holdbarhed, rengøring samt temperaturfordeling. Modellen Siemens EH651FE17E klarer sig bedst og udmærker sig især på både effektivitet samt energivenlighed. Du kan læse hele testen her.

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰
Forbrugerrådet Tænk har foretaget en gennemgribende test af induktionskogeplader, hvor modellen VOSS-Electrolux DIK3462-FR bliver kåret som testvinder. Testen er ikke længere tilgængelig online, men på Tænks hjemmeside har du mulighed for at læse en lang række andre tests. Se siden her.

Which? 🇬🇧
Which er Englands største forbrugermagasin med knap 700.000 magasinabonnenter. Magasinet tester løbende forskellige husholdningsprodukter, og her er der tale om en test af Gorenje IS756STAEG HK604200IBSmeg SI5643D og Miele KM 6115. Bemærk venligst, at fuld adgang til de forskellige tests kræver abonnement.

Det svenske forbrugerråd Råd & Rön 🇸🇪
Det svenske forbrugerråd Råd & Rön udfører også tests af forskellige produkter, som forbrugerne anvender i hverdagen. Til denne artikel har vi set nærmere på en test, hvor 8 induktionskogeplader er blevet gennemtestet med henblik på at vurdere modellerne inden for forskellige parametre.

Du kan læse mere om testen her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Kagoo.co.uk 🇬🇧
Det britiske testmagasin Kagoo.co.uk sammenligner forskellige forbrugerprodukter, så forbrugerne nemmere kan finde de bedste produkter på markedet. Her har Kagoo.co.uk testet og anmeldt induktionskogepladenBosch PIE651BB1E, som de har givet 84 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

The Telegraph 🇬🇧
Den engelske avis The Telegraph leverer artikler hver dag. I avisen er der nyheder om alt lige fra sport til politik, økonomi, kultur, underholdning m.m. Der er desuden nyheder fra både ind- og udland. De tester og anmelder også forbrugerprodukter såsom induktionskogeplader. I denne omgang har de testet syv af de bedste induktionskogeplader på markedet, hvor AEG IKB64301FB er iblandt. Ønsker du at læse hele anmeldelsen, kan du klikke ind her.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Forbrugerrådet Tænk
Tænk er Danmarks største og uafhængige forbrugermedie. Organisationen har 85.000 medlemmer, og på baggrund af sit tilhørsforhold til Forbrugerstyrelsen, er Tænk det mest ansete og citerede testmedie i Danmark.

Siemens ED651FSB5E får en fin bedømmelse af Tænk med en score på 68%. Modellen får særligt ros for at være brugervenlig og støjsvag, der klarer sig fint på alle testparametre. Der er dog ikke nogen markeringer af effekten, når du skruer op og ned, hvilket kan gøre det svært at ramme din ønskede indstilling.

Testen er udført: maj 2020

Du kan se testen her

Electrolux HOI630MF kåres som testvinder hos Tænk med en samlet bedømmelse på 71%, hvilket svarer til ”god”. Du kan komme til alle 4 kogezoner uden besvær, og så er modellen støjsvag og let at rengøre efter brug. Særligt på brugervenlighed scorer Electrolux HOI630MF virkelig højt i test hos Tænk med bedømmelsen ”Meget god”.

Testen er udført: maj 2020

Du kan se testen her

AEG IKB64301FB bliver testvinder med kåringen ”Bedst i test” hos Forbrugerrådet Tænk med 71% i bedømmelse. Panelet til justering af varmen er let og intuitivt at bruge, mens kogezonerne let kan anvendes på samme tid uden besvær.

Dog kommer modellen til kort i Tænks test af sikkerhed; særligt når det kommer til ekstra sikkerhedstest af opvarmning af en tom gryde. Her scorer induktionskogepladen en middel karakter.

Testen er udført: maj 2020

Du kan se testen her

Electrolux HOI620S får en god bedømmelse med 71% i bedømmelse samlet på alle testparametre. Induktionskogepladen får særlig flotte resultater hos Tænk indenfor brugervenlighed, men generelt får den en flot bedømmelse hele vejen rundt i testparametrene.

Testen er udført: maj 2020

Du kan se testen her

AEG IKB84431FB får titlen som ”bedst i test” med en samlet score på 72% hos Tænk. Modellen er både brugervenlig og støjsvag, hvor du kan udnytte de 4 ekstra store kogeplader til fulde, om du bruger en stor stegepande eller en lille kasserolle. På energiforbrug for modellen dog kun en ”middel” bedømmelse.

Testen er udført: september 2020

Du kan se testen her

Eksperterne fra Forbrugerrådet Tænk har foretaget en test og bedømmelse af vores omtalte Siemens EX875LVC1E. Kogepladen er blevet vurderet på en række overordnede parametre. 

Det gælder funktion, brugervenlighed, energiforbrug, støj og sikkerhed. 

Modellen klarer sig godt og får ros af eksperterne, som blandt andet skriver i konklusionen, at den generelt er brugervenlig. 

Testen er udført i september 2020

Du kan se testen her

Råd & Rön
Råd & Rön er det største forbrugermagasin i Sverige og kan anses som pendant til det danske forbrugermagasin, Tænk.

Hos Råd & Rön har de testet en lang række af produkterne, som vi har taget med i oversigten. De får en score ud af 100 og er alle testet på parametrene: madlavning, brugervenlighed, energiforbrug, lyd og sikkerhed.

Electrolux HOI630MF får en samlet score på 66 point ud af 100. Den får egentlig fine karakterer i test af blandt andet madlavningsevne, energiforbrug, og brugervenlighed, men den er ikke helt oppe at ringe i nogle af de testede parametre. Har du brug for en lydsvag model, får den dog særlig flot bedømmelse på lydniveauet.

Testen er udført den: 2. april 2020

Du kan se testen her

Bosch PIE651BB1E scorer i alt samlet 67 point ud af 100. Induktionskogepladen får en rigtig flot vurdering på lydniveau, hvor den får 9 ud af 10 mulige point. Modellen kommer dog til kort særligt på sikkerhed, brugervenlighed og energiforbrug.

Testen er udført den: 2. april 2020

Du kan se testen her

Whirlpool ACM 802/NE får en samlet score på 69 point ud af 100 og kåres som ”Bedst i test”. Modellen scorer særligt flotte resultater i testen af sikkerhed, energiforbrug og brugervenlighed, men den kommer til kort på lyd. Du skal derfor forvente lidt mere larm med modellen fra Whirlpool.

Testen er udført den: 2. maj 2017

Du kan se testen her

Electrolux HOI620S får en god bedømmelse hos Råd & Rön med en samlet score på 59 point. Induktionskogepladen får gennemsnitlig bedømmelse på blandt andet madlavning, energiforbrug og sikkerhed, mens brugervenligheden og energiforbruget er helt fint. Dog scorer den kun 3 ud af mulige 10 point på lyd, så det er ikke en lydsvag model.

Testen er udført den: 2. maj 2017

Du kan se testen her

Bosch PUE631BB2E får en samlet score på 58 point ud af 100, hvilket er en fin bedømmelse. Induktionskogepladen får flotte bedømmelser med 7 point ud af 10 til madlavning, 8 ud af 10 til energiforbrug og brugervenlighed. Når det kommer til lyd og sikkerhed, får modellen dog kun under middel i bedømmelse, så det skal du være opmærksom på.

Testen er udført den: 2. maj 2017

Du kan se testen her

Electrolux HOI650MF får en samlet bedømmelse på 67 point ud af 100 mulige hos svenske Råd & Rön. Det er særligt på madlavning, brugervenlighed og lydniveau, modellen klarer sig flot, mens sikkerhed kun får 6 ud af 10 mulige point. Når det kommer til energiforbruget, får Electrolux HOI650MF en fin bedømmelse med 7 ud af 10 mulige point.

Testen er udført den: 2. april 2020

Du kan se testen her

Råd & Rön har bragt en test og vurdering af Siemens EX875LVC1E. Når eksperterne bedømmer induktionskogeplader, kigger de på parametre som madlavning, lyd, sikkerhed og energiforbrug, 

Siemens EX875LVC1E præsterer samlet set fint i testen. Her scorer modellen højest på håndterbarhed og sikkerhed, mens den scorer lavest på energiforbrug.  

Testen er udført den: 20. juli 2020

Du kan se testen her

Testpanelet fra svenske Råd & Rön har også foretaget en test og vurdering af Siemens EX878LYV5E, som vi omtaler. 

Her har eksperterne kigget på de samme parametre, som det er tilfældet med Siemens EX875LVC1E. 

I testen præsterer Siemens EX878LYV5E rigtig fornuftigt, og den scorer generelt højt på de forskellige parametre. Især på lyd skiller kogepladen sig ud, mens den til gengæld kun får en middelmådig vurdering på energiforbrug. 

Testen er udført den: 20. juli 2020

Du kan se testen her

The Telegraph
The Telegraph anbefaler AEG IKB64301FB, fordi den er mere prisvenlig end andre tilsvarende induktionskogeplader på markedet. De lægger særligt vægt på, at der er smart touch-teknologi til at tænde for kogepladerne, og med minutur kan du altid holde styr på tiden.

Anmeldelsen er udført den: 13. december 2019

Source add on

Which.co.uk
Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

AEG HK604200IB kåres som “Best buy” og scorer i alt 79% ud af 100, og modellen får ros for at være hurtig til at varme op, god til simreretter, nem at bruge og rengøre efterfølgende. De påpeger dog også, at varmefordelingen kunne være mere optimal.

Testen er udført: august 2016

Du kan se testen her

Trusted Reviews
Trusted Reviews er et uafhængigt testmedie, hvis formål er at give forbrugere de bedste råd, når de skal ud at købe forskellige produkter. Erfarne eksperter står for at teste produkterne, som du kan læse om på hjemmesiden.

Vi har valgt at citere Trusted Reviews, fordi deres eksperter har anmeldt Samsung NZ84J9770EK-EF på baggrund af en test. Kogepladen bliver især bedømt på faktorer som design, funktioner og præstation, og den klarer sig godt. 

I konklusionen når eksperterne frem til, at induktionskogepladen er stilfuld, hvilket blandt andet skyldes de virtuelle flammer. Dog mener de ikke, at det er den hurtigste af de kogeplader, som er 80 cm brede. 

Anmeldelsen er udført den: 19. april 2017

Du kan se anmeldelsen her


Andre relevante tests og artikler

Har du endnu ikke fundet den rette induktionskogeplade, har vi her på Forbrugsguiden også en række andre tests og artikler, du måske vil finde interessante.

Her kan du eksempelvis læse vores populære Siemens induktionskogeplade test og vores Siemens kogeplade test, der begge indeholder testvindende modeller fra det tyske kvalitetsmærke.

Ligger du endnu ikke fast på, at din nye kogeplade skal være med induktion, kan du passende læse vores keramisk kogeplade test, hvor vi gennemgår en lang række af markedets bedst bedømte modeller.

Er du også på udkig efter en ny ovn, kan vi her på Forbrugsguiden også være behjælpelige med dette. Skab dig et overblik over markedet med vores generelle ovn og varmluftsovn test, der begge indeholder testvindende ovne.

Skulle der være et bestemt mærke, du er særligt interesseret i, kan du her læse vores producent-specifikke tests. Se blandt andet vores Voss ovn test, vores Bosch ovn test, vores Siemens ovn test og vores Electrolux ovn test. I disse tests gennemgår vi de bedst vurderede ovne fra de forskellige producenter, testet af uafhængige ekspertpaneler.

Ønsker du specifikt en indbygningsovn, kan du læse nærmere om markedets bedste modeller i vores store indbygningsovn test.

Ligeså med de almindelige ovne, finder du også her en række producent-specifikke tests. Her kan du læse vores Bosch indbygningsovn test, vores Voss indbygningsovn test og vores Siemens indbygningsovn test.

En anden ting der er værd at overveje, er rengøringen af ovnen. I vores selvrensende ovn test og vores pyrolyseovn test finder du en gennemgang af de bedste ovne på markedet med selvrengørende programmer.

Slutteligt vil vi fremhæve vores Siemens kombiovn test. En kombiovn er som oftest en lille kompakt ovn, ikke at forveksle med en miniovn, der besidder samme egenskaber som en almindelig ovn og en mikrobølgeovn. Grundet kombiovnenes størrelse og kombinerede egenskaber, vil de ofte være gode i små lejligheder eller som ekstra ovn i den store husstand.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme