Oversigt over de bedste keramiske kogeplader ifølge forbrugerne

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

I denne artikel gennemgår vi en række forskellige keramiske kogeplader, som alle er blevet testet og anmeldt af forbrugere.

Denne artikel er derfor udelukkende baseret på brugeranmeldelser. Der er ikke tale om ekspertvurderinger, da vi blot har samlet de modeller, der får de bedste bedømmelser af brugerne. Dette gør vi, da der ikke findes officielle tests af keramiske kogeplader.

Artiklen er bygget op således, at vi starter med at gennemgå de keramiske kogeplader, hvorefter der kan findes information om keramiske kogeplader, guide til køb af en kogeplade samt gode råd til rengøringen.

Hvis man ønsker at læse mere om de forskellige brugeranmeldelser, findes der til sidst i denne artikel en liste over links til de anmeldelser, vi henviser til.

Denne keramisk kogeplade test indeholder: 
🔸 Gennemgang af de bedste keramiske kogeplader ifølge forbrugerne
🔸 Information om keramiske kogeplader
🔸 Guide til køb af en ny kogeplade
🔸 Gode råd til rengøringen
🔸 Gennemgang af testkilder

Bemærk venligst, at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men derimod indsamler resultaterne af uvildige tests. På den måde kan forbrugeren nemmere få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Keramisk Kogeplade test 2023 – Her er de 5 bedste

Hos Forbrugsguiden har vi analyseret brugernes anmeldelser af forskellige keramiske kogeplader, og viser dig i sektionen her under, de bedst anmeldte modeller.

Ydermere har vi lavet en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over, hvilken forhandler der har dit ønskede produkt til den bedste pris.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.


Siemens ET651HE17E

✅ 4.5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com 
✅ 4.5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Siemens ET651HE17E

.
Siemens ET651HE17E er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men har til gengæld fået gode anmeldelser fra forbrugerne hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk. Her har kogepladen nemlig fået 4,5 ud af 5 stjerner.

Brugerne er især vilde med kogepladen på grund af dens stilrene design og nemme betjening. Selvom forbrugerne generelt er begejstrede for Siemens ET651HE17E, er der også et par stykker, der nævner, at den kan være en smule svær at rengøre ved sprækkerne mellem kogepladen og køkkenbordet.

Siemens ET651HE17E er en keramisk kogeplade, der er forsynet med fire kogefelter, så den passer ind i de fleste køkkener. Kogefelterne har i alt 17 effekttrin, der kan indstilles med hjælp fra touchcontrol.

Forbrugerne: Funktionel og enkel kogeplade

Ifølge forbrugerne hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk er Siemens ET651HE17E ”et godt køb”. De fleste beskriver kogepladen som værende ”god” og ”funktionel”, da den ikke mindst er ”god til tilberedningen af maden”, men også er ”nem at betjene”.

En bruger skriver eksempelvis, at Siemens ET651HE17E er en ”fantastisk kogeplade til en billig penge”. Brugeren skriver ydermere, at ”prisen taget i betragtning, er det et røverkøb”, da kogepladen fungerer og virker, som den skal.

Flere brugere hæfter sig også ved, at Siemens ET651HE17E kommer i et stilrent og flot design. Her forklarer en bruger, at kogepladen er fremstillet med ”en flot finish”, hvor en anden nævner, at den er ”elegant”. Der findes ikke mange minusser ved modellen, men et par brugere skriver, at touchfunktionen er meget følsom, hvilket ”kan give lidt startvanskeligheder”.

Sikker kogeplade med touchcontrol

Med Siemens ET651HE17E får man en sikker kogeplade, der er forsynet med en børnesikring, en sikkerhedsafbryder samt en 2-trins restvarmeindikation for hver kogezone. På den måde kan man være sikker på, at ingen børn kan bruge kogepladen, når man ikke er i nærheden, samt at der altid er mulighed for at se, hvilke kogezoner der stadigt er varme.

Derudover kommer Siemens ET651HE17E med en touchcontrol, hvor man kan aktivere og indstille kogezonerne med blot et let fingertryk. Det sensorstyrede panel gør det nemt at indstille kogepladen. Der kan desuden findes et digitalt display, hvor man får et overblik over de forskellige funktioner.

Rengøringsvenlig kogeplade med hurtig opvarmning

Siemens ET651HE17E er forsynet med en glat overflade, hvorfor den nemt kan tørres af med en fugtig klud efter brug. Kogepladen kommer ydermere med en facetramme, der giver er mere stilrent udtryk. De keramiske kogezoner er derfor ikke mindst praktiske, men også hurtige.

De fire kogezoner er alle highSpeed-kogezoner, der hurtigt bliver varme, mens den omgivende plade forbliver kold. Kogepladen er desuden modstandsdygtig og slidstærk for slag og temperaturændringer, hvorfor den kan holde i mange år frem i tiden, hvis man sørger for at passe godt på den.

Specifikationer ved Siemens ET651HE17E – mål:
🔴 Højde: 4,5 centimeter
🔴 Bredde: 52,2 centimeter
🔴 Dybde: 59,2 centimeter
🔴 Vægt: 7,36 kilo

Fordele ved Siemens ET651HE17E:
Modstandsdygtig og slidstærk kogeplade
Med fire highSpeed-kogezoner
Med touchcontrol
Flere sikkerhedsfunktioner
Nem rengøring


Siemens EX975LXC1E

4,8 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelers hos pricerunner.dk
4,7 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelers hos amazon.de

Siemens EX975LXC1E

Du fortjener en ordentlig kogeplade, når du laver mad. Dette nye skud på stammen fra Siemens har hele 5 varmezoner, du kan benytte. Der er rig mulighed for indstillinger, den er nem at rengøre og der er minimal brandfare. Vi anbefaler Siemens EX975LXC1E, fordi det virker til al slags brug – et mere komplet og sammensat induktionskogepladesystem finder du ikke. Det er fremtiden, der rykker ind i dit køkken.

Smart, elegant og sikker

Smart, elegant og komfortabelt, kan beskrive Siemens EX975LXC1E med tre ord. Kogepladen er med på beatet. Den har selvfølgelig touch, hvilket let mestres af selv de ældre brugere. Du har også mulighed for hele 5 varmezoner på én gang, og det er uden, at du får slemt besvær med at nå alle gryder og pander, når du laver mad. 

Den smarte kogeplade har også en powerBoost-funktion og en fryingSensor. Sidstnævnte gør processen mere komfortabel og tilregnelig, når du tilbereder din mad. Den hjælper dig nemlig med at beregne temperatur i forhold til pandens placering – måske undgår du helt at brænde noget på. 

Den har selvfølgelig børnesikring, så du trygt kan lade dine børn færdes i køkkenet uden at frygte, om du tænder for et blus ved et tilfælde eller andre grimme scenarier. 

Derudover får du en masse ekstra funktioner, som for eksempel at indstille max temperatur og udnytte de forskellige zoners induktion på én gang. Du får selvfølgelig også timer, og generelt bliver madlavningen bare en hel del nemmere. 

Du kan med Siemens EX975LXC1E føle dig sikker i køkkenet, selvom du ikke kan lave mad. Går dine madlavningsbekymringer mere på personlige skader, kan du også ånde lettet op, for med en induktionskogeplade varmer du udelukkende gryderne op – ikke dine hænder.

Siemens EX975LXC1E vs. markedet

På markedet finder du et hav af kogeplader; det kan være induktion, gasblus, keramisk eller den ældre massekogeplade.

Det er værd at bemærke, at induktionen vinder indpas hos forbrugerne. Den har fordelen fra et gasblus, hvor varmen indfinder sig med det samme og stopper med det samme. Den har også  den fordel, at den bliver opvarmet vha. elektromagnetiske spoler, altså en klar klimamæssig fordel i modsætning til gasblusset.

Det er også værd at bemærke renligheden og den lette anvendelighed ved induktion, særligt ved Siemens EX975LXC1E. Den muliggør en helt ny og langt nemmere måde at tilberede mad på.

Det giver kogepladen et forspring, sammenlignet med andre kogepladetyper, men også andre  induktionskogeplader på markedet.

Produktet er simpelt og anvendeligt, trods den store alsidighed og den potentielt komplicerede madlavning, den gør muligt.

For de penge, du giver for denne kogeplade, er det svært at finde et bedre bud på en fantastisk simpel og god kogeplade til al slags brug.

Specifikationer ved Siemens EX975LXC1E
🔴 Induktionskogeplade
🔴 Rengøringsvenlig
🔴 5 varmezoner
🔴 FryingSensor Plus

Fordele ved Siemens EX975LXC1E
Rustfri stål
5 zoner
Smart flexzone
PowerBoost-funktion – op til 50% mere effektiv


Gram KK 7520-90 T

✅ 4.8 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com 
✅ 4.8 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Gram KK 7520-90 T

.
Ingen officielle ekspertkilder har medtaget Gram KK 7520-90 T i deres test og anmeldelser af kogeplader. I stedet er kogepladen blevet testet og anmeldt af flere forbrugere hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk. Her er brugerne begejstrede for modellen, hvor den har fået 4,8 ud af 5 stjerner.

Forbrugerne er især vilde med, at Gram KK 7520-90 T er brugervenlig, velfungerende samt har plads til en del. Selvom brugerne generelt er glade for kogepladen, mener et par af stykker, at touch-panelet reagerer på lidt for meget.

Velfungerende og genial kogeplade, ifølge forbrugerne

Gram KK 7520-90 T er, ifølge forbrugerne, en ”super god kogeplade med en fantastisk udformning”. Her skriver en af brugerne, at ”der er plads til tre store gryder på samme tid samt en lille. Hvis man bruger almindelige gryder, kan der stå fem på samme tid. Kogepladen er så genial”.

Dette er flere af brugerne enige i, hvor en enkelt bruger eksempelvis kalder Gram KK 7520-90 T for værende ”velfungerende”. Brugeren skriver nemlig, at ”alle funktioner virker upåklageligt”. En anden bruger mener ydermere, at Gram KK 7520-90 T har en ”nem betjening”, hvorfor de mener, at alle vil blive ”vanvittigt glade for den”.

Der er dog en enkelt bruger, der forklarer, at ”når noget rører touch-knapperne på komfuret, er det nok til, at der utilsigtet bliver tændt for en kogeplade”. Dette finder brugeren ”meget uheldigt”, da det har resulteret i et brændt viskestykke. 

Kogeplade med fem kogefelter, nem betjening og timer-funktion

Med Gram KK 7520-90 T får man en kogeplade, der er forsynet med fem kogefelter. Det betyder, at kogepladen er større end de fleste andre modeller på markedet.

Det er ydermere nemt at betjene Gram KK 7520-90 T, da den kommer med touchcontrol. Her kan man med blot et enkelt fingertryk vælge blandt de mange forskellige funktioner.

Kogepladen kommer også med en timer-funktion, der betyder, at man har mulighed for at indstille tilberedningstiden for hver enkelt kogezone. Kogezonen slukker herefter automatisk, hvorfor man ikke risikerer, at ens mad brænder på. Man kan også vælge at bruge timeren som et minutur.

Hvis der er børn i huset, kan man låse kogepladen med den elektroniske børnelås. På den måde kan børn ikke tænde for kogepladen eller ændre på indstillingerne, når kogezonen er aktiveret.

Model med flere praktiske funktioner

Gram KK 7520-90 T er en kogeplade, der er udstyret med flere praktiske funktioner. For eksempel kommer Gram KK 7520-90 T med en dobbelt og tredobbelt kogezone, der har forskellige størrelser.

Dette sikrer, at det er nemmere at finde en kogezone, der passer til den pågældende gryde eller pande. Man har desuden mulighed for at opvarme hele kogezonen eller kun den indvendige kogezone afhængig af behov. Med både den dobbelte og tredobbelte kogezone på samme kogeplade, vil man altid kunne finde en kogezone med den helt rette størrelse.

Derudover er der mulighed for at anvende opkogningsautomatikken, hvor kogezonen varmes op på det højeste varmetrin, hvorfor temperaturen automatisk skrues ned igen til den ønskede temperatur. På den måde behøver man ikke ændre varmetrin ved tilberedning af maden. 

Specifikationer ved Gram KK 7520-90 T – mål:
🔴 Højde: 4,6 centimeter
🔴 Bredde: 77 centimeter
🔴 Dybde: 51,8 centimeter
🔴 Vægt: 9 kilo

Fordele ved Gram KK 7520-90 T:
Med opkogningsautomatik
Med dobbelt og tredobbelt kogezone
Børnesikring
Med timer-funktion
Nem betjening


Blomberg MKN54212X

✅ 4.7 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com 
✅ 5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Blomberg MKN54212X

.
Blomberg MKN54212X er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en brugerfavorit. Kogepladen har nemlig fået henholdsvis 4,7 ud af 5 stjerner og 5 ud af 5 stjerner hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk.

Her skriver brugerne, at de er begejstrede for kogepladen, hvorfor de alle har givet den en høj score. Den høje score er baseret på, at kogepladen kommer i et flot design, er nem at betjene samt fungerer godt. Ingen af forbrugerne nævner nogle ulemper ved modellen.

Virker fantastisk og er nem at betjene, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne, hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk, er Blomberg MKN54212X ”en kogeplade, der passer perfekt sammen med bordpladen i køkkenet”. De forklarer, at den ”virker fantastisk”, hvor en bruger endda skriver, at modellen ”virker perfekt”.

En anden bruger forklarer ydermere, at Blomberg MKN54212X kommer i et ”super flot design”, hvorfor den passer godt ind i de fleste køkkener. Brugerne er desuden enige i, at kogepladen er ”nem at betjene”.

Til sidst skriver en bruger også, at kogepladen er udstyret med et minutur, hvilket ”er et stort plus”. Der nævnes ikke nogen deciderede ulemper ved Blomberg MKN54212X i anmeldelserne fra forbrugerne.

Rengøringsvenlig kogeplade med fire kogefelter

Blomberg MKN54212X er en kogeplade, der har fire kogefelter. Det betyder, at den passer til de fleste køkkener. Da kogepladen er keramisk, er den nem at rengøre og rense, fordi man har mulighed for let at fjerne madrester og andet skidt fra den glatte overflade.

Kogepladen kommer ydermere med en facetramme, hvilket givet et mere elegant og stilrent look i køkkenet. Man finder desuden en stålramme både forrest og bagerst.

Ved betjening af kogepladen skal man blot røre den valgte indstilling med en finger. Blomberg MKN54212X er nemlig forsynet med touch-betjening, hvilket gør det nemt, når man ønsker at vælge eller justere en specifik indstilling eller funktion.

Blomberg MKN54212X er også en sikker kogeplade, der både kommer med en børnelås, en sikring mod overkog samt restvarmeindikatorer. Mens børnelåsen sikrer, at kogepladen ikke kan aktiveres, når den er sat til, sørger de fire restvarmeindikatorer for, at man altid kan se, hvilke kogezoner der stadig er varme.

Med autosluk og timer-funktion

Blomberg MKN54212X kommer med flere praktiske funktioner såsom en tænd/sluk-indikator. Indikatoren viser, hvornår kogepladen er tændt og slukket, så man undgår uheld, fordi man har glemt, hvorvidt den er slukket eller ej.

Derudover er Blomberg MKN54212X udstyret med et digitalt display for hvert kogefelt. Dette sikrer, at man har den fulde kontrol over alle fire kogefelter under tilberedningen af maden.

Man har også mulighed for at anvende kogepladens timer-funktion, der hjælper en med at holde øje med maden, når der er brug for det. Timer-funktionen siger nemlig til, når man eksempelvis skal røre i gryden eller panden. Sidst men ikke mindst kommer Blomberg MKN54212X med en autosluk-funktion, der sørger for, at kogefeltet pr. automatik slukker, hvis det har været tændt i en længere periode uden brug.

Specifikationer ved Blomberg MKN54212X – mål:
🔴 Højde: 5,5 centimeter
🔴 Bredde: 58 centimeter
🔴 Dybde: 51 centimeter
🔴 Vægt: 9 kilo

Fordele ved Blomberg MKN54212X:
Med autosluk-funktion
Med timer-funktion
Rengøringsvenlig model
Digitalt display for hvert kogefelt
Elegant og stilren kogeplade


Electrolux HOC620X

✅ 5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com 
✅ 5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Electrolux HOC620X

.
Ingen officielle ekspertkilder har medtaget Electrolux HOC620X i deres test af kogeplader. Til gengæld er kogepladen en favorit hos brugerne, hvor den hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk har fået 5 ud af 5 stjerner af forbrugerne.

Dette har kogepladen fået, da forbrugerne mener, at modellen er nem at bruge, samt fungerer som den skal. Ingen af brugerne nævner nogle deciderede ulemper ved kogepladen, da de ikke fandt nogen efter køb.

Kogeplade, der fungerer godt og er enkel i brug, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos de to forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com er Electrolux HOC620X en kogeplade, der er ”helt i top”. Alle brugerne forklarer, at kogepladen fungerer godt, hvor en skriver, at den ”fungerer supergodt og superhurtigt”, hvorfor det er et ”rigtig godt køb”.

Brugerne forklarer også, at de er ”superglade for det kompakte betjeningspanel, som er placeret i højre side af glaspladen”, mens en anden bruger nævner, at Electrolux HOC620X er ”enkel i brug”. Den er enkel i brug, da man ikke skal bruge lang tid på at komme i gang med kogepladen samt finde ud af, hvad de forskellige funktioner betyder.

Brugervenlig keramisk kogeplade med touch-betjening

Med Electrolux HOC620X får man en kogeplade, der er forsynet med fire kogefelter. Det er derfor en kogeplade, der passer ind i de fleste køkkener.

Kogepladen er ydermere nem at betjene, da man blot skal trykke og herefter indstille kogepladen med sin finger. Displayet sørger for et give et godt overblik over de forskellige zoner og indstillinger, så man ikke er i tvivl om, hvad man skal trykke på.

Betjeningsknapperne er med touch og akustisk feedback. De er også kompakte, hvorfor man får mere plads til at tilberede maden. Knapperne er dog stadig læsbare, selvom de ikke er særligt store.

Sikker model med enkelt kliksystem

Electrolux HOC620X er forsynet med flere forskellige funktioner, der alle er med til at øge sikkerheden. En af disse funktioner er restvarmeindikatorer, der angiver, hvor varmen er, så man altid ved, hvilke zoner, der stadig er varme.

Der er tilmed mulighed for at gøre brug af børnesikringen, der sikrer, at børn ikke kan tænde eller ændre på kogezonerne, når man ikke er i nærheden. Børnesikringen aktiveres med et enkelt tryk.

Sidst men ikke mindst kommer Electrolux HOC620X med et enkelt kliksystem, hvilket betyder, at det er nemt at montere kogepladen. Selve betjeningen af kogepladen er integreret i modellen og klar til brug, når den er installeret.

Specifikationer ved Electrolux HOC620X – mål:
🔴 Højde: 3,8 centimeter
🔴 Bredde: 57,6 centimeter
🔴 Dybde: 51,6 centimeter
🔴 Vægt: 7,2 kilo

Fordele ved Electrolux HOC620X:
Med restvarmeindikatorer
Med børnesikring
Enkelt kliksystem
Nem betjening
Kompakte og læsbare betjeningsknapper


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Voss DEK2463-FR Frameless 

✅ 4.7 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com 
✅ 4.7 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Voss DEK2463-FR

.
Voss DEK2463-FR Frameless er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær kogeplade hos forbrugerne. Kogepladen er nemlig blevet bedømt af brugere hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk, hvor den har fået 4,7 ud af 5 stjerner.

Her skriver brugerne, at de især er begejstrede for, at kogepladen kommer med overskuelige funktioner samt med en funktionel betjening. Ingen af forbrugerne nævner nogle deciderede ulemper ved modellen.

Forbrugerne: Kogepladen gør madlavningen nemmere i hverdagen

Ifølge forbrugernes anmeldelser af Voss DEK2463-FR Frameless hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk gør kogepladen ”madlavningen meget nemmere i hverdagen, da den har en del praktiske finesser”.

En bruger skriver også, at kogepladen kommer i et ”flot og enkelt design” og ”fungerer fint” uanset, hvad man skal tilberede af mad på kogepladen. Dette gør den blandt andet på grund af, at den kommer med ”nemme og overskuelige funktioner”. En anden bruger hæfter sig ydermere ved, at ”man på to af pladerne selv kan vælge kogezonens størrelse”, da den kommer med en dobbelt kogezone.

Sidst men ikke mindst forklarer en bruger, at kogepladen er ”simpel og let samt kommer med en funktionel betjening”. Alle funktioner er nemlig ”lettilgængelige”.

Brugervenlig kogeplade med dobbeltzoner

Voss DEK2463-FR Frameless kommer med fire kogefelter, hvilket betyder, at den er velegnet til de fleste køkkener samt til en husstand på omkring tre til fem personer. Kogepladen har samtidigt to dobbeltzoner, der sikrer, at der er plads til de helt store gryder og pander. Man kan derfor med stor sandsynlighed finde plads til det meste kogegrej på kogepladen.

Med kogepladens intuitive touch-betjening er der mulighed for at styre og vælge de forskellige funktioner med blot et enkelt tryk med en finger. Det er også her, at man eksempelvis kan justere på temperaturen.

Kogepladen er forsynet med en facetramme, hvilket sørger for et elegant og stilrent look i køkkenet. Til gengæld betyder det, at rengøringen er en smule mere krævende end, hvis kogepladen ikke kom med en ramme.

Model med flere funktionelle egenskaber

Med Voss DEK2463-FR Frameless får man en kogeplade, der kommer med flere funktionelle egenskaber. En af disse egenskaber er blandt andet en opkogningsautomatik, der sørger for, at kogezonerne varmes op ekstra hurtigt, så man straks kan komme i gang med tilberedningen. Herefter reduceres temperaturen igen til den valgte temperatur, så man ikke behøver at justere på den hele tiden.

Voss DEK2463-FR Frameless er ydermere udstyret med en timer- samt Stop & Go-funktion. Mens timer-funktionen gør en opmærksom på at holde øje med maden, giver Stop & Go-funktionen brugeren mere kontrol over tilberedningen. Hvis indstillingen aktiveres, vil den blive ændret til en ’Hold-varm-funktion”, så maden ikke brænder på, men holder sig varm. Når man er klar igen, kan man fortsætte madlavningen.

Der er desuden ikke mulighed for at aktivere kogepladen ved et tilfælde, hvis man slår børnesikringen til. Hvis børnesikringen aktiveres, kan der heller ikke ændres på de valgte indstillinger. Med kogepladens restvarmeindikatorer har man også mulighed for at følge med i, hvilke kogezoner, der stadig er varme. 

Specifikationer ved Voss DEK2463-FR Frameless – mål:
🔴 Højde: 3,8 centimeter
🔴 Bredde: 59 centimeter
🔴 Dybde: 52 centimeter
🔴 Vægt: 7,3 kilo

Fordele ved Voss DEK2463-FR Frameless:
Med Stop & Go-funktion
Med timer-funktion
Dobbeltzoner
Med opkogningsautomatik
Flere sikkerhedsfunktioner såsom børnesikring og restvarmeindikatorer


Witt WHF 67-5

✅ 4.9 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com 
✅ 4.9 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk 
✅ 4.9 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Lavprishvidevarer.dk

Witt WHF 67-5

.
Witt WHF 67-5 er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld populær hos brugerne. Kogepladen er nemlig blevet anmeldt af forbrugerne hos forhandlerne WhiteAway.com, Skousen.dk og Lavprishvidevarer.dk. Her har kogepladen fået 5 ud af 5 stjerner, da brugerne er begejstrede for den.

Dette er de blandt andet på grund af, at Witt WHF 67-5 er simpel i brug, varmer som den skal samt er nem at komme i gang med. Selvom forbrugerne generelt er vilde med kogepladen, skriver et par stykker, at det kan være svært at fjerne fedtede fingre fra overfladen. 

Brugervenlig og effektiv kogeplade, ifølge forbrugerne

Witt WHF 67-5 er blevet testet og anmeldt af forbrugere hos de tre forhandlere WhiteAway.com, Skousen.dk og Lavprishvidevarer.dk. Alle brugere er enige i, at Witt WHF 67-5 er en ”god kogeplade”, der fungerer godt i et køkken.

Her skriver en bruger eksempelvis, at kogepladen ”fungerer perfekt”, da den ”holder eftervarmen længe, så man kan bruge og udnytte det meget”. Dette nævnes også hos en anden bruger, der ydermere forklarer, at Witt WHF 67-5 er et ”fantastisk produkt, der er nemt at betjene, rigtig hurtig til at varme og nem at rengøre”.

Flere brugere nævner, at kogepladen er hurtig til at varme, hvor en forklarer, at ”den varmer hurtigt op på de ønskede indstillinger, hvilket hjælper med at lave maden hurtigere”. Ingen forbrugere hæfter sig ved nogle minusser, men et par enkelte nævner, at rengøringen kan tage lidt længere tid, hvis man vil være sikker på, at den er poleret helt ren.

Kogeplade med timer-funktion og hærdet glas

Witt WHF 67-5 er en kogeplade, der kommer med fire kogefelter og ni varmetrin. På den måde kan man selv vælge den temperatur, som passer bedst til madlavningen. Alle kogefelter har desuden en timer-funktion.

Timer-funktionen hjælper brugeren med at holde øje med maden, så alle madvarer bliver tilberedt på den mest optimale måde. Der er desuden mulighed for at udvide to af kogefelterne, hvis man har brug for mere plads til de helt store pander og gryder.

Witt WHF 67-5 er lavet af hærdet glas, så den er nem at gøre ren. Man skal blot tørre den af med en fugtig klud efter brug.

Model med touch-betjening og Keep Warm-funktion

Witt WHF 67-5 er forsynet med touch-betjening, der er intuitivt i brug. Her har man mulighed for at justere og indstille på eksempelvis de ni varmetrin.

Yderligere har kogepladen en praktisk funktion ved navn Keep Warm. Funktionen sørger for at holde maden på omkring 70 grader, så maden holdes varm uden at brænde på, indtil den skal serveres.

Alle kogepladerne kommer desuden med restvarmeindikatorer, hvilket sikrer, at man undgår at brænde sig på den. Man har nemlig mulighed for hele tiden at se, hvilke kogeplader der stadigt er varme. Kogepladen har også en låsefunktion, så børn ikke kan tænde eller ændre på kogepladen, når man ikke er i nærheden.

Specifikationer ved Witt WHF 67-5 – mål:
🔴 Højde: 4,1 centimeter
🔴 Bredde: 59 centimeter
🔴 Dybde: 52 centimeter
🔴 Vægt: 8,3 kilo

Fordele ved Witt WHF 67-5:
Med restvarmeindikatorer på alle fire kogefelter
Med Keep Warm-funktion
Mulighed for at udvide to af kogefelterne
Med timer-funktion på alle kogefelter
Touch-betjening

Her kan du se en præsentationsvideo af Witt WHF 67-5. Videoen er produceret af WhiteAway.com: 


ET675FNP1E

✅ 4.5 ud af 6 stjerner hos Amazon.de

ET675FNP1E

Det tyske mærke Siemens er kendt for at lave hårde hvidevarer og andre produkter til hjemmet i høj kvalitet. Den keramiske kogeplade ET675FNP1E er bestemt ingen undtagelse.

Med en samlet rating på 4.5/6 stjerner fra mere end 35 globale vurderinger på Amazon.de, er det også tydeligt, at forbrugerne er begejstrede for kogepladen. I de mange gode anmeldelser er det især den smarte TouchSlider betjening, timeren og det elegante design, ET675FNP1E får ros for.

Elegant og praktisk

ET675FNP1E fra Siemens er udformet i et elegant og tidsløst design. Selve kogepladen er sort og så er den omkranset af en ramme i rustfrit stål. Den har et look, der vil passe flot ind i ethvert hjem.

Selvom der er tænkt over designet og udseendet, er der absolut ikke sløset på den praktiske front. ET675FNP1E er meget robust lavet, og den er nem at rengøre. Det gør altså ikke noget, hvis sovsen koger over, eller der bliver spildt på kogepladen. Det kan nemt tørres væk.

I det hele taget fungerer ET675FNP1E fra Siemens let og problemfrit. Det gør den ideel til travle børnefamilier eller andre, der bare gerne vil klare madlavningen effektivt og uden bøvl.

Nem temperaturindstilling

ET675FNP1E er udstyret med den smarte TouchSlider betjening, der gør det let at indstille temperaturen helt korrekt. Med en glidende bevægelse kan du regulere temperaturen i halve trin helt op til max niveauet på 9. 

Skulle det ske, at kogepladen automatisk slukker, f.eks. hvis der er spildt varm væske på interfacet, skal du ikke bekymre dig om at finde alle de rigtige indstillinger til hvert blus igen. ReStart funktionen gør, at du hurtigt og nemt kan vende tilbage til de valgte indstillinger. De eneste du skal gøre, er at genstarte kogepladen inden for fire sekunder.

ET675FNP1E vs. markedet

En kogeplade kan hurtigt blive et af de køkkenelementer, der bruger en masse strøm, og derfor også er dyre i længden. ET675FNP1E adskiller sig dog fra andre glaskeramiske kogeplader på markedet på netop dette område. 

ET675FNP1E har en indbygget energiforbrugsindikator, der giver dig mulighed for at holde øje med energiforbruget og optimere det, mens du laver mad. Du vil f.eks. opleve at energiforbruget falder, hvis du putter et låg på din gryde, eller tilbereder din mad ved en konstant temperatur. Indikatoren er aktiv helt fra du tænder kogepladen til du slukker den, så du hele tiden kan lave mad på en måde, der både sparer på energien og dine penge.

Fordele
🌀TouchSlider betjening
🌀Meget elegant design
🌀Fungerer problemfrit
🌀Nem at rengøre

Ulemper
🔴 Sensitiv overflade
🔴 Kogezonerne kan være for små for nogle forbrugere

Specifikationer
Mål: 60,2 x 52 x 4,5 cm
Vægt: 8 kg
Elektrisk kogeplade
4 kogezoner
Farve: sort


CTAR8640IN

CTAR8640IN

Tyske Bauknecht er en del af Whirlpool virksomheden, der har stor ekspertise indenfor hårde hvidevarer og køkkenapparater. Bauknecht tilbyder et bredt udvalg af innovative produkter, hvor der både er tænkt over design og funktionalitet. Deres apparater passer ind i ethvert køkken og hjem, og det kan også siges om den keramiske kogeplade CTAR8640IN.

Passer i alle køkkener

CTAR8640IN fra Bauknecht kan nemt installeres i stort set alle køkkener. Kogepladen kører på el, så du skal ikke bekymre dig om at have en gastilslutning til den, og du kan bruge alle de gryder og pander du har stående i forvejen.

CTAR8640IN har fire kogezoner, hvilket er et passende antal til langt de flestes behov. Det giver dig mulighed for både at stege kød, koge kartofler og lave sovs på én gang. Samtidig får du ikke unødigt mange kogezoner, der blot fylder i dit køkken og som du alligevel aldrig vil bruge.

Designet er flot og tidsløst. Selve kogepladen er sort, mens rammen udenom er lavet i rustfrit stål. Betjeningsoverfladen sidder nederst i højre hjørne, hvor det er nemt at komme til.

Installér kogepladen i sommerhuset

Fordi CTAR8640IN fra Bauknecht kan anvendes i ethvert køkken, er det et oplagt valg, hvis du er på udkig efter en keramisk kogeplade til dit sommerhus eller din ferielejlighed. I mange sommerhuse er køkkenforholdende ikke de bedste. Ofte er der kun en enkelt eller to kogeplader, og det er bare ikke nok, hvis du vil lave lækker mad på ferien. 

CTAR8640IN er kompakt i størrelsen, så den vil ikke fylde for meget i et lille køkken i et sommerhus eller en ferielejlighed. 

Derudover kommer CTAR8640IN med en indbygget børnelås, så du kan trygt have kogepladen stående i et hus, hvor små børn også render rundt.

CTAR8640IN vs. markedet

I forhold til andre keramiske kogeplader på markedet, er CTAR8640IN fra Bauknecht bestemt et budgetvenligt valg. Alligevel performer den enormt godt. Du får altså masser af kvalitet for pengene.

Den er enkel og nem at bruge, og så er den let at rengøre. Kogepladen har en helt jævn overflade, så du kan nemt tørre den af med en klud, når det er nødvendigt.

Fordele
🌀Godt forhold mellem pris og performance
🌀Velegnet til sommerhuse eller ferielejligheder
🌀Enkel og nem at bruge

Ulemper
🔴 Svært at bruge både større og mindre plader
🔴 Til tider støjende

Specifikationer
Mål: 4,6 x 58 x 51 cm
Elektrisk kogeplade
Indbygget timer
Indbygget lysindikator
Indbygget børnelås


Bosch PKE611D17E

✅ 4.4 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com 
✅ 4.4 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Bosch PKE611D17E

.
Bosch PKE611D17E er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er i stedet blevet anmeldt af forbrugerne hos forhandlerne WhiteAway.com og Skousen.dk. Her har kogepladen fået gode anmeldelser af forbrugerne, der er meget begejstrede for modellen.

Brugerne er vilde med kogepladen, da de ikke mindst mener, at den er nem at betjene, men at den også fungerer, som den skal. Til gengæld nævner et par anmeldelser også, at betjeningspanelet er utydeligt, hvilket man skal være opmærksom på.

Med Bosch PKE611D17E får man en keramisk kogeplade, der kommer med fire kogefelter, så den vil passe ind i de typiske køkkener. Kogefelterne er desuden forsynet med 17 effekttrin. 

Supernem og brugervenlig kogeplade, ifølge forbrugerne

Bosch PKE611D17E er blevet testet og anmeldt af flere forbrugere, der alle har mange rosende ord at sige om kogepladen. De mener nemlig, at det er en brugervenlig kogeplade, der fungerer, som den skal.

I en anmeldelse skriver en bruger, at Bosch PKE611D17E er en ”supernem og god kogeplade”, der ”fungerer upåklageligt”. Brugeren forklarer ydermere, at ”kogepladen er basis, men velfungerende”, hvorfor den sagtens kan anbefales.

Flere brugere hæfter sig også ved, at Bosch PKE611D17E er en ”rigtig god kogeplade”, da den er ”meget hurtig til at varme op”. En bruger nævner dog, at kogepladen kan ”være lidt for basis”, samt ”en smule langsom”, mens andre ikke mener, at dette er tilfældet.

Elegant kogeplade med Quick-Therm-funktion

Bosch PKE611D17E er fremstillet i et elegant design, der sikrer, at den passer ind i de fleste køkkener. Kogepladen kommer uden en ramme, hvilket ikke blot bidrager til det elegante design, men også sikrer, at rengøringen er nemmere, da der ikke kan sidde skidt og madrester mellem ramme og køkkenbord.

Kogepladen kommer ydermere med fire kogezoner med Quick-Therm-funktion. Funktionen sikrer, at opvarmningen er hurtig, hvilket er tidsbesparende i køkkenet. Man justerer og indstiller kogepladen med hjælp fra kontrolpanelet, hvor man blot skal trykke med en enkelt finger. Her kan man røre på zonen og vælge den temperatur, man har brug for.

Kogeplade med QuickStart og ReStart

Bosch PKE611D17E kommer med de to funktioner QuickStart og ReStart. Mens QuickStart sørger for, at kogepladen kan starte meget hurtigt, sikrer ReStart, at kogepladen husker de sidst anvendte indstillinger, hvis der er brug for det.

Derudover er Bosch PKE611D17E udstyret med funktionen pandegenkendelse. Dette er en sikkerhedsfunktion, da kogepladen kun genererer varme, når der er placeret en gryde eller pande på kogezonen.

Sidst men ikke mindst er Bosch PKE611D17E en sikker kogeplade med autosluk, børnesikring og restvarmeindikatorer. Børnesikringen gør, at børn ikke kan tænde kogepladen eller ændre på indstillingerne, mens autosluk sikrer, at kogepladen pr. automatik slukker efter en bestemt periode. Restvarmeindikatorerne hjælper med at beskytte mod forbrændinger, da man har mulighed for at se, hvilke kogezoner, der stadig er varme. 

Specifikationer ved Bosch PKE611D17E – mål:
🔴 Højde: 4,5 centimeter
🔴 Bredde: 52,2 centimeter
🔴 Dybde: 59,2 centimeter
🔴 Vægt: 7,16 kilo

Fordele ved Bosch PKE611D17E:
Med QuickStart
Med ReStart
Sikker kogeplade med flere sikkerhedsfunktioner
Hurtig opvarmning med Quick-Therm-funktion
Touchcontrol


iQ700 EX64FXC1E

✅ Rating på 94,1% på Testberichte.de
✅ 4.6/5 stjerner på Amazon.de

iQ700 EX64FXC1E

iQ700 EX64FXC1E er en induktionskogeplade fra Siemens. Den er blevet anmeldt af den tyske forbrugerportal testberichte.de, og de er vilde med den. De mener, at prisen er meget rimelig, især taget de mange smarte funktioner i betragtning. Derudover roser de iQ700 EX64FXC1E for at være meget brugervenlig.

Det er ikke kun eksperterne, der er begejstrede for iQ700 EX64FXC1E. På amazon.de har kogepladen fået en lang række positive anmeldelser fra tilfredse købere og en flot samlet rating på 4.6/5 stjerner.

Det er bl.a. kogepladens meget hurtige opvarmning, der bliver rost. Én af anmelderne skriver f.eks.: ”Vandet tager ikke engang et minut at koge”.

Gør madlavningen nemmere

iQ700 EX64FXC1E fra Siemens er udstyret med flere funktioner, der gør det nemmere for dig at lave mad hver dag. QuickStart funktionen sikrer hurtig opvarmning, temperaturen kan indstilles meget præcist i trin på 0,5 og et lydsignal giver dig besked, når din gryde eller pande har opnået den optimale temperatur. Med den smarte touchSlider betjening er det også nemt og hurtigt at skrue op eller ned for temperaturen.

iQ700 EX64FXC1E vs. markedet

En af de smarteste funktioner ved iQ700 EX64FXC1E i forhold til andre keramiske kogeplader på markedet, er det indbyggede vario Induktion. Det vil sige, at i stedet for fire separate kogezoner, som vi kender fra de fleste kogeplader, har iQ700 EX64FXC1E to store kogezoner, hvor du kan placere dine gryder og pander, præcis som du vil. Kogepladen registrerer automatisk, hvor dit køkkengrej er placeret, og varmer netop det område op. Du skal aldrig mere bekymre dig om firkantede grillpander, der ikke passer til runde kogeplader, eller store gryder, der kun bliver varme i midten.

Fordele
🌀 Justerbare kogeplader
🌀 Hurtig opvarmning
🌀 Power boost funktion
🌀 Lydsignal når gryde eller pande har opnået optimal temperatur
🌀 Brugervenligt kontrolpanel

Ulemper
🔴 Ikke helt jævn varmedistribution
🔴 Berøringsfelt er meget sensitivt overfor vand

Specifikationer ved iQ700 EX64FXC1E
 Mål: B: 58,3 cm x D: 51,3 cm x H: 5,5 cm
Vægt: 14 kg
Induktion
Berøringsfølsom
Energitype: elektrisk
Ramme design: rustfrit stål


Electrolux HOC630X

✅ 4.8 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos WhiteAway.com 
✅ 5 ud af 5 stjerner baseret på brugeranmeldelser hos Skousen.dk

Electrolux HOC630X

.
Ingen officielle ekspertkilder har medtaget Electrolux HOC630X i deres test af kogeplader. I stedet er modellen blevet bedømt af forbrugere, der er begejstrede for modellen. Hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk har kogepladen nemlig fået henholdsvis 4,8 ud af 5 stjerner og 5 ud af 5 stjerner.

Dette har kogepladen fået, da brugerne mener, at det er en brugervenlig og enkel kogeplade med gode funktioner. Ingen forbrugere nævner nogle deciderede ulemper ved Electrolux HOC630X.

Nem og enkel kogeplade med gode funktioner, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne, hos de to forhandlere WhiteAway.com og Skousen.dk, er Electrolux HOC630X en kogeplade i ”god kvalitet”.

I en anmeldelse beskriver en bruger modellen som ”en super god kogeplade, der er til at finde ud af”. Flere brugere hæfter sig også ved, at Electrolux HOC630X er forsynet med ”flere gode funktioner”, der gør tilberedningen af maden i køkkenet nemmere og hurtigere.

En anden bruger nævner ydermere, at Electrolux HOC630X er en ”nem og enkel kogeplade”. Dette er den blandt andet på grund af, at den er ”nem at installere” og ”meget enkel at bruge”.

Klassisk kogeplade med fire kogefelter og ramme i rustfrit stål

Med Electrolux HOC630X får man en klassisk kogeplade, der kommer med fire kogefelter. Den er derfor velegnet til de fleste køkkener. Den keramiske kogeplade er forsynet med en glat overflade, så den er nem at rengøre. Den kan desuden tilsluttes til alle former for køkkener, da man ikke behøver at skifte kogegrej eller have en gastilslutning.

Derudover kommer Electrolux HOC630X med en ramme i rustfrit stål. Dette giver en mere stilren samt elegant finish til kogepladen.

Kogepladen betjenes med hjælp fra betjeningsknapper med touch, der er kompakte samt med akustisk feedback. Selvom knapperne er små, er der ikke gået på kompromis med læsbarheden. Selve displayet giver også et godt overblik over de forskellige zoner og indstillinger, så man altid kan finde ud af, hvad man skal trykke på, hvis man har brug for en specifik funktion.

Electrolux HOC630X har tilmed en opkogningsautomatik, der indstiller sig til det højeste varmetrin i en bestemt periode. Herefter bliver temperaturen reduceret automatisk til det niveau, man har valgt.

Med Stop & Go, restvarmeindikatorer og timer-funktion

Electrolux HOC630X kommer med funktionen Stop & Go, hvor man har mulighed for at sætte madlavningen på pause med blot et enkelt tryk. Herefter kan man fortsætte tilberedningen, når man igen er klar til det.

Man får desuden fuld kontrol over afslutningen af madlavningen med timer-funktionen. Timer-funktionen sørger for, at kogesektionen automatisk slukkes, når tilberedningstiden er gået. Den udsender et lydsignal, så man bliver opmærksom på det.

Med kogepladens restvarmeindikatorer er der mulighed for altid at holde øje med, hvilke kogezoner, der stadig er varme. Børnesikringen sikrer desuden, at børn ikke kan aktivere zonerne eller ændre på de valgte indstillinger. Den aktiveres med et enkelt tryk.

Specifikationer ved Electrolux HOC630X – mål:
🔴 Højde: 3,8 centimeter
🔴 Bredde: 57,6 centimeter
🔴 Dybde: 51,6 centimeter
🔴 Vægt: 6,9 kilo

Fordele ved Electrolux HOC630X:
Med Stop & Go-funktion
Med timer-funktion
Restvarmeindikatorer på alle kogefelter
Ramme i rustfrit stål
Betjeningsknapper med touch


Hvad er en keramisk kogeplade?

keramisk kogeplade

Ifølge Smeg.dk fungerer en keramisk kogeplade på en måde, hvor ”varmelegemer under glasoverfladen overfører varme til den valgte kogezone”. WhiteAway.com forklarer ydermere, at keramiske kogeplader kendetegnes ved deres glatte overflade, der er opdelt i flere forskellige kogezoner.

Når det kommer til keramiske kogezoner, er kogezonerne, som allerede nævnt, placeret under en hærdet glasplade. Dette sikrer, at varmen bliver udnyttet op til 30 % bedre sammenlignet med andre former for kogeplader. Den hærdede og glatte overflade sikrer også, at keramiske kogeplader altid er nemme at rengøre og rense efter brug, da de blot skal tørres af med en fugtig klud.

Der er mulighed for at placere nogle keramiske kogeplader i en bordplade, hvilket sikrer, at det er endnu nemmere at gøre kogepladen rent, da der herved ikke kan ligge madrester og anden snavs i kanterne.

I dag kan man købe et hav af forskellige keramiske kogeplader, der alle kommer med hver deres funktioner og indstillinger. Man kan eksempelvis finde keramiske kogeplader med opkogningsautomatikker, dobbeltzoner, ReStart-funktioner, timer-funktioner samt meget mere.

En fordel ved en keramisk kogeplade er, at der er mulighed for at anvende alle former for gryder og pander på den. Dette er for eksempel ikke muligt på induktionskogeplader, da kogegrejet her skal være lavet af et specielt materiale. Der skal derfor ikke tages hensyn til det nuværende kogegrej, som du har derhjemme, da du ikke behøver at udskifte dette ved køb af en keramisk kogeplade.

Der findes også andre former for kogeplader på markedet såsom:
💠 Induktionskogeplader
💠 Massekogeplader
💠 Gaskogeplader

Der er forskel på alle former for kogeplader, hvorfor det er vigtigt at sætte sig ind i forskellen på disse, hvis man eksempelvis er på udkig efter en kogeplade til hjemmet.


Det skal du overveje, inden du køber ny kogeplade

Electrolux HOC630X En kogeplade er et vigtigt element i dit køkken. På en kogeplade har du nemlig mulighed for at tilberede mad til hele familien. Når du er på udkig efter en ny kogeplade til køkkenet, skal du gøre dig nogle overvejelser inden, så du ikke ender op med et fejlkøb. Der findes et hav af faktorer, som du skal overveje. Derfor har vi her lavet en overskuelig købsguide, så du bliver guidet igennem, hvad du skal tænke over.

Det kan for mange være svært at finde ud af, om de skal vælge den ene eller den anden kogeplade. Selvom mange kogeplader minder om hinanden, er der også tit væsentlige forskelle, der kan ende med at være vigtige for dig. Vi ved dog, at det kan være uoverskueligt at finde den helt rigtige kogeplade. Her finder du gode råd til køb af en ny kogeplade baseret på gode råd fra WhiteAway.com og Choice.com.au

Start med at vælge typen af kogeplade 

Til at starte med skal du vælge, hvilken form for kogeplade, du har brug for. Der findes flere modeller på markedet, hvor det kan være, at du hælder mere til den ene type end den anden type. De forskellige kogeplader er:

🌀 Induktionskogeplader
🌀 Keramiske kogeplader
🌀 Massekogeplader
🌀 Gaskogeplader

Induktionskogeplader:
Videnskaben bag induktion Induktionskogeplader har en elektrisk spole under kogefeltet. Det er altså et elektromagnetisk felt, der opvarmer kogepladen. Selve kogepladen bliver derfor ikke varm, da det kun er kogegrejet i form af en gryde eller pande, der varmes op. Induktionskogeplader har den fordel, at de er hurtige til både opvarmning samt nedkøling, da temperaturen kan ændres på meget få sekunder.

Man skal dog være opmærksom på, at en induktionskogeplade kræver kogegrej, der er forsynet med en magnetisk bund. Dette kan du selv tjekke med en magnet, hvis du er i tvivl om, hvorvidt dine nuværende gryder og pander kan anvendes på en induktionskogeplade.

Keramiske kogeplader:
Keramiske kogeplader har en glat overflade, der er opdelt i forskellige kogezoner. Her er kogezonerne placeret under en hærdet glasplade, der ofte giver en bedre udnyttelse af varmen sammenlignet med eksempelvis massekogeplader. Keramiske kogeplader er kendt for at være nemme at rengøre på grund af den glatte overflade. Der skal ikke her anvendes specielt kogegrej.

Gaskogeplader:
Gaskogeplade En gaskogeplade har den fordel, at der er mulighed for hurtigt at skifte temperatur. Til gengæld skal du have adgang til bygas eller din egen gasbeholder med en gaskogeplade. Gaskogeplader har op til fem forskellige kogefelter og indbygges typisk i en bordplade i køkkenet. Det er dog også muligt at stille nogle gaskogeplader løst ovenpå selve bordpladen.

Massekogeplader:
Massekogeplader er en traditionel kogesektion med et indbygget varmelegeme. Disse kogeplader kan i dag ikke findes i ret mange hjem. De er dog billige, men kommer til gengæld også med et højere forbrug af energi.

Hvor stor skal kogepladen være?
En anden ting, du skal overveje, er størrelsen på kogepladen. Kogepladens størrelse skal afgøres afhængig af behov, køkkenets størrelse, samt hvor mange I er i husstanden. I dag kan der findes kogeplader i forskellige størrelser, så du har mulighed for frit at vælge, om du har brug for en større model eller en mindre model.

En større kogeplade har den fordel, at der er mere plads til gryder og pander, når du skal tilberede mad. Dette skal du naturligvis huske på ved valg af kogepladens størrelse, da det kommer an på dit behov, samt hvor mange gryder og pander du skal have gang i på samme tid.

Hvad skal kogepladen bruges til?
Med dette menes der naturligvis, hvilken form for madlavning du skal bruge kogepladen til. Hvis du blot er til de mere enkle, nemme og hurtige opskrifter, har du typisk ikke brug for en kogeplade, der kan en masse andet. Er du til gengæld glad for at benytte dig af mere avancerede teknikker til madlavningen såsom dampning eller lignende, skal du have dette in mente ved valg af en ny kogeplade.

Det er altid en fordel at tænke over, hvad du selv har af ønsker, da madlavningen i køkkenet kun bliver bedre af, at du har en kogeplade, der opfylder alle dine behov.

Vær opmærksom på rengøringsvenligheden
At rengøre en kogeplade behøver ikke at være et stort projekt, hvis du har valgt en model, der er nem at rengøre. Der findes kogeplader, der hurtigt kan tørres af med en klud, men der findes også modeller, der kræver mere vedligeholdelse end andre. Keramiske kogeplader og induktionskogeplader er begge modeller, der er nemme at rengøre. Her kan du nemlig blot tørre kogepladen med en fugtig klud, hvilket fjerner fedtede fingre, madrester samt andet skidt og snavs.

Hvor sikker er kogepladen?
En vigtig faktor ved en kogeplade, er, om den er sikker. Her skal du være opmærksom på de sikkerhedsfunktioner, som kogepladen er forsynet med. Typisk har kogeplader flere sikkerhedsfunktioner, der alle er med til at gøre madlavningen sikker for både børn og voksne.

Der kan nævnes alt lige fra børnesikringer til restvarmeindikatorer, sikring mod overkogning m.m. Hvis du har børn i huset, er det især en fordel at finde en kogeplade med en børnesikring, så der ikke er mulighed for at tænde kogepladen eller ændre på indstillingerne, når du ikke er i nærheden.

Hvilke funktioner har du brug for?
Kogeplader kan købes med et hav af forskellige funktioner. Det vil altså sige, at du også skal finde ud af, om der er noget specielt, som du har brug for, eller blot mener kunne være rart for dig, når du laver mad.

At vælge specifikke funktioner sikrer, at kogepladen lever op til dine ønsker og behov. Det kan tilmed gøre det nemmere for dig at indskrænke din søgning, da du kun skal tage et kig på de modeller, der er udstyret med disse funktioner.

Når det kommer til kogepladers funktioner, kan du finde modeller med alt lige fra opkogningsautomatik til timer-funktioner, madlavningsfunktioner, gryderegistrering m.m.

Er kogepladen energieffektiv?
energimærkningNår nu der findes så mange kogeplader på markedet, er energiforbruget heller ikke det samme. Det siges, at en induktionskogeplade som regel er mere energieffektiv end for eksempel en gaskogeplade. Som de andre køkkenprodukter i dit hjem er det derfor en fordel, hvis du også her er opmærksom på, at du ikke ender op med en strøm-sluger, hvis det ikke er det, du ønsker.

Hvad med mit køkkengrej?
Som vi kort har nævnt, kan der være forskel på, hvilke former for køkkengrej, du kan bruge på en kogeplade. Når det kommer til induktionskogeplader, kan du nemlig ikke anvende alle former for gryder og pander. Her skal du i stedet være opmærksom på, at kogegrejet er magnetisk. Dette gør sig dog ikke gældende med eksempelvis de keramiske kogeplader, hvor du typisk kan anvende de fleste gryder og pander, du har derhjemme.

Hvad skal jeg ellers være opmærksom på?

Betjeningen
Betjeningsknapperne skal være læsbare og nemme at justere og ændre på, så du har mulighed for let at skifte indstilling, når der er brug for det. Det er desuden en fordel, hvis betjeningspanelet ikke er for tæt på kogezonerne, så du ikke brænder dig, når du skal ændre på eksempelvis temperaturen.

Autosluk-funktion
Med denne funktion, slukker kogezonen pr. automatik, hvis der ikke er indstillet en varmeindstilling for en kogezone inden for ca. 10 sekunder – eller mere i nogle tilfælde. Dette vil også ske, hvis der vælges en varmeindstilling, og der ikke er blevet placeret en gryde eller pande på kogezonen efter en bestemt periode. Det er en god funktion, der kan sørge for, at du har ro i sindet – især hvis du er en af ​​de mennesker, der konstant er bange for, at du har efterladt kogepladen tændt med en gryde eller pande ovenpå.

Automatisk opvarmning
Denne funktion bruger en høj effekt til at varme kogepladen hurtigt op, inden den skifter til en lavere temperatur. Hvis du har glemt at slukke for varmen, sørger denne funktion også for at slukke for varmen for dig.


Gode råd til rengøringen

kogeplade rengøring

Ingen kan lide en beskidt kogeplade. Heldigvis er det slet ikke så tidskrævende en proces at rengøre din keramiske kogeplade.

Keramiske kogeplader er steget i popularitet de sidste par år. De er en moderne tilføjelse til ethvert køkken og er nemme at bruge, men hvis du ikke sørger for at rengøre og vedligeholde den, vil din skinnende kogeplade hurtigt ophobe en masse madrester, der vil sætte sig fast, jo mere du gør brug af den. Og hvis du prøver at rense kogepladen forkert, kan du tilmed forårsage permanent skade på den!

Du skal blot følge disse enkle retningslinjer, baseret på en artikel fra Completehomewarranty.com, for at holde din keramiske kogeplade ren og pæn i mange år frem i tiden. Her finder du gode råd til rengøring af kogepladen, så du ikke behøver at bruge en masse tid på det næste gang, den skal gøres rent.

Det bedste tip er at rengøre kogepladen regelmæssigt. De værste pletter opstår, når de efterlades på overfladen i lange perioder. Madrester, fedt, olie og andet skidt er sværere at fjerne, jo længere tid det sidder på kogepladen.

Sådan fjerner du standhaftige pletter og madrester

Start med at slukke for alle kogezoner. Det er nemlig bedre og sikrere at rengøre kogepladen, efter alle kogezoner er helt kolde. Dæk kogezonerne med et tyndt lag olivenolie og lad det sidde i et par minutter for at løsne pletterne.

Skrab ​​overfladen med en metalskraber. Det er bedst at bruge et værktøj, der er dedikeret til dette formål, da andre værktøjer kan beskadige eller ridse kogepladen. Disse er lette at finde i enhver butik med hvidevarer.

Tør herefter kogepladen med en svamp med sæbe for at fjerne det sidste af pletten. Skyl derefter med en ren svamp.

Hvis der er rester tilbage, skal du blande bagepulver sammen med varmt vand og placere blandingen på den standhaftige plet. Lad blandingen sidde i ca. 10 minutter. Du kan tilføje citronsaft til bagepulveret og vandblandingen for at tilføje en endnu bedre rengøringsevne.

Fjern blandingen med en fugtig klud. Brug derefter varmt vand til at tørre de resterende pletter og rester væk.

Brug en ren, tør og blød klud til at aftørre eventuelle rester, hvorefter kogepladen nu gerne skulle være helt ren og skinnende.

TIP!
Undgå svampe, klude og skrabere, der kan ridse overfladen permanent.
Når du tørrer kogepladen af, skal du desuden bruge cirkulære bevægelser for at undgå striber på den. Du skal heller ikke gøre brug af alt for skarpe produkter eller køkkengrej på keramiske kogeplader, da de vil beskadige overfladen.

Husk på disse gode råd til rengøringen og gør brug af de forskellige trin, der er beskrevet ovenfor, hvis du ender med en kogeplade, der har pletter som ikke vil forsvinde med en simpel aftørring. Hvis du passer ordentligt på din kogeplade, vil den se skinnende pæn og ren ud i mange år frem i tiden.

Ønsker du at finde flere gode råd til rengøringen af din keramiske kogeplade, kan du tage et kig her på denne artikel fra WikiHow.com.

 


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Testberichte.de

Testberichte.de er Tysklands største uafhængige forbrugerportal. Portalens ca. 60 ansatte samler, præsenterer og udarbejder hver dag test og anmeldelser af alverdens produkter. De hjælper dig som forbruger til at træffe de rigtige købsbeslutninger.

Testberichte.de har anmeldt iQ700 EX64FXC1E fra Siemens og sammenlignet den med tilsvarende kogeplader i samme prisklasse. De har fremhævet styrker og svagheder, hvor iQ700 EX64FXC1E fra Siemens varmer hurtigt op, og hver kogeplade kan indstilles individuelt. Dog reagerer kontrolpanelet på fugt, hvilket giver den en samlet rating på 94,1%.

Anmeldelsen er udgivet den: 16. november 2018

Du kan se anmeldelsen her

Amazon.de

Amazon er en amerikansk virksomhed, der har hovedsæde i Seattle. Det er en handelsplatform online, der sælger produkter indenfor stort set alle kategorier, bl.a. køkkenredskaber.

Amazon.de er virksomhedens tyske afdeling, og der har ET675FNP1E fra Siemens fået en samlet rating på 4.5/5 stjerner og flere gode anmeldelser.

Du kan se anmeldelserne her

Amazon.de er den tyske afdeling af den amerikanske internethandelsvirksomhed Amazon. De sælger mange forskellige produkter, bl.a. elektronik og ting til hjemmet. Køberne kan også lave brugeranmeldelser på alle produkterne.

På Amazon.de har iQ700 EX64FXC1E fra Siemens fået mange positive anmeldelser og opnået en samlet rating på 4.6/5 stjerner. Forbrugerne kan både skrive en anmeldelse og give stjerner ud af 5. Derfor kommer der også ny anmeldelserne til, som flere forbrugere køber og bedømmer produktet på hjemmesiden.

Du kan se anmeldelserne her

Forbrugeranmeldelser ⭐⭐⭐⭐⭐
Denne keramisk kogeplade test er baseret på anmeldelser fra forbrugerne. Der er derfor ikke tale om ekspertanmeldelser og vurderinger. Vi har i stedet samlet de modeller, der får de bedste bedømmelser og anmeldelser af brugerne. Dette har vi gjort, da der lige nu ikke findes nogle officielle tests af keramiske kogeplader.

Vi har anvendt forskellige sider, hvor brugerne har anmeldt og bedømt de keramiske kogeplader. Disse sider er WhiteAway.com, Skousen.dk og Lavprishvidevarer.dk.


Andre relevante tests og artikel

Er du endnu ikke fast besluttet på en keramisk kogeplade, har vi her på Forbrugsguiden en række andre artikel, der kunne være relevante for dig.

Måske er du også på udkig efter en ny ovn? Dertil har vi her på Forbrugsguiden også en række artikler, der kunne være interessante for dig at læse.

Afhængigt af hvilken type ovn du er interesseret i, finder du her en række mere specifikke artikler.

Læs fx vores store indbygningsovn test, hvor vi gennemgår en lang række af eksperternes favoritter. Er der et bestemt mærke, du er særligt interesseret i, finder du her vores producent-specifikke tests. Læs fx vores Siemens indbygningsovn test, vores Voss indbygningsovn test eller vores Bosch indbygningsovn test.

Læs også vores række af generelle ovn tests. Her finder du vores Bosch ovn test, vores Electrolux ovn test, vores Siemens ovn test og vores Voss ovn test, der alle indeholder testvindende ovne.

Ønsker du en ovn med en funktion til nemmere rengøring, kunne det være relevant for dig at læse vores Selvrensende ovn test og vores Pyrolyseovn test.

 


FAQ

Hvilken keramisk kogeplade er den bedste?
Der er flere gode keramiske kogeplader på markedet, men en af den modeller, som har fået flest anbefalinger i forbrugstests, er modellen Siemens ET651HE17E. Kogepladen bliver blandt andet rost for at være yderst funktion og enkel at bruge, og at den er udstyret med touchcontrol, hvilket gør kogepladen ekstra sikker.
Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en keramisk kogeplade?
Når du skal købe en keramisk kogeplade, så er det vigtigt, at du især er opmærksom på, hvor energieffektiv kogepladen er. Keramiske kogeplader i sig selv er ganske energieffektive på grund af deres design, men det kan være en fordel at vælge en model, som har ekstra fokus på det.
Hvor lang tid bør en keramisk kogeplade holde?
Hvor lang tid en keramisk kogeplade holder, det kommer an på, hvilken kvalitet kogepladen er lavet i, såvel som hvor ofte den bruges. Dog har de fleste keramiske kogeplader en gennemsnitlig levetid på ca. 13 år, førend de vil begynde at udvise tegn på slid, og derfor bør skiftes ud.
Er det pengene værd at købe en keramisk kogeplade?
Ja, det kan helt bestemt være pengene værd at købe en keramisk kogeplade. Keramiske kogeplader er kendt for at være energieffektive, hvilket er en stor fordel at have. Dertil gør deres flade designs dem langt nemmere at rengøre sammenlignet med for eksempel et gas komfurs overflade.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme