De bedste Voss ovne ifølge eksperter og tests

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Efter at have læst denne test, bør du være klædt tilstrækkeligt på, til at kunne vælge den rette Voss ovn til lige netop dit behov. Vi har også medtaget to alternativer til Voss ovnene, for at skabe et mere nuanceret helhedsbillede af de bedste ovne på markedet.

I denne artikel får du: 
🔸 Gennemgang af eksperternes favorit Voss ovne
🔸 Alternative testvindere fra andre producenter
🔸 Guide: Alt hvad du skal vide om indbygningsovne
🔸 Gode råd når du skal købe ny ovn
🔸 Råd til hvilke funktioner din ovne bør have
🔸 Gode råd omkring energiforbrug og energimærket
🔸 Gode råd til rengøring af ovnen
🔸 Information om mærket Voss
🔸 Gennemgang af de testkilder vi har anvendt

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Voss ovn test 2020 – Her er de bedste modeller


Voss IEL600HV 

Bedst i test hos uvildige forbrugermagasiner

Voss IEL600HV

.
Ovn med mange funktioner  

Indbygningsovnen Voss IEL600HV har kapacitet til at lave mad til en del personer på samme tid med sit ovnrum på 71 liter. Desuden er ovnen placeret i energiklasse D, hvorfor den er energivenlig.

Voss IEL600HV er forsynet med 9 programmer, hvor man kan tilberede mad i ovnen på en lang række måder. Derudover kan man putte flere plader ind i ovnen på samme tid, da temperaturen er jævn. Med Voss IEL600HV kan man vælge mellem grill, varmluft, almindelig ovn, over- og undervarme med mere.

Ovnen er også forsynet med et Hot Air-system. Dette system sikrer, at den varme luft bliver cirkuleret rundt i ovnrummet, hvorfor ovnens temperatur kan blive reduceret med 20 %. Dette er med til at spare både tid og energi. Udover et Hot Air-system, så har denne ovn også blæserteknologien SurroundCook. Ingredienserne i ovnen skal derfor ikke vendes, da resultaterne vil forblive jævne og ensartede.

Desuden kommer Voss IEL600HV med en bageplade i XL, der er 20 % større end andre modeller. Der er derfor mulighed for at lave større portioner på samme tid.

Nem at rengøre og timerdisplay 

Voss IEL600HV er en ovn, der er nem at rengøre på grund af, at ovnlågen nemt og hurtigt kan tages af. På denne måde kan man nemmere rense selve ovnlågen, men det bliver også nemmere at komme ind i selve ovnrummet. Der er også mulighed for at fjerne ovnglassene enkeltvis.

Modellen er udstyret med et timerdisplay, der kan give et overblik over madens præcise status i forhold til tilberedningen. Der er mulighed for at sætte en alarm, så man altid har et præcist overblik over, hvordan det går med maden i ovnen.

Voss IEL600HV er også udstyret med en belysning, der bliver kaldt for FloodLight. Det vil sige, at inde i ovnen er der to halogenlamper øverst og i siden. Ovnen har et kraftigt lys, der ikke blænder, hvorfor det er nemmere at holde øje med maden samt tage maden ind og ud.

Desuden er Voss IEL600HV en ovn med sikkerhedsfunktioner. Den er forsynet med IsoFront Top, hvorfor ovnlågen ikke vil blive mere end 20 grader. Det vil sige, at der ikke er nogen, der kan komme til at brænde sig. Ovnlågen kan også låses og børnesikres, så ovnen ikke kan åbnes under brug.

Specifikationer ved Voss IEL600HV – mål
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 34 kilo 

Specifikationer ved Voss IEL600HV – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Voss IEL600HV:
Flere sikkerhedsfunktioner
Nem at rengøre
Flere funktioner og programmer
Hot Air-system
SurroundCook
Ekstra stor bageplade


Voss IEP770RF

Gode brugeranmeldelser

Voss IEP770RF

.
Modellen Voss IEP770RF er en ovn, der har fået gode anmeldelser fra forbrugerne. Ovnen er beskrevet som værende en brugervenlig model med et stort ovnrum samt en enkel betjening. Forbrugerne er begejstrede for modellen, som de mener, har de funktioner, som man skal bruge. Dog er nogle forbrugere en smule utilfredse med, at det kan være svært at se symbolerne på knapperne.

Voss IEL600HV har et ekstra stort ovnrum med en kapacitet på 71 liter, hvor der er mulighed for at tilberede større portioner på én gang.

Desuden er Voss IEP770RF placeret i energiklasse C, hvorfor det er en ovn med et lavt energiforbrug. Det betyder, at ovnen er strømbesparende, hvorfor det både er godt for miljøet og pengepungen.

Man skal være opmærksom på, at dette er en indbygningsovn, hvorfor den skal passe til målene i ens køkken, før man investerer i denne model.

Ovn med dampfunktion, selvrens, Hot Air-system og madlavningstermometer 

Voss IEP770RF er en indbygningsovn med mange funktioner. Den er udstyret med både en dampfunktion, selvrens, Hot Air-system og et madlavningstermometer.

Med ovnens dampfunktion kan man sørge for en skånsom tilberedning af ingredienserne. Damp fjerner nemlig ikke madens næringsstoffer. Derudover har ovnen også en funktion, der bliver kaldt for PlusSteam. Funktionen sørger for, at ens bagværk bliver forbedret, da dampen i ovnrummet sørger for et endnu bedre resultat.

Desuden sørger madlavningstermometeret for, at man altid har overblik over, hvornår maden er færdig, og hvor længe maden skal have i ovnen. Madlavningstermometeret kan både bruges til bagning og stegning.

Ovnens Hot Air-system er beregnet til at spare energi, da temperaturen kan reduceres med op til 20 %. Dette system sørger for, at den varme luft bliver cirkuleret jævnt i hele ovnrummet, hvorfor temperaturen kan holdes lavere ved tilberedning.

Voss IEL600HV er også nem at rengøre, da den er forsynet med en katalytisk emalje i selve ovnrummet. Dette sørger for at nedbryde både madrester og fedt, hvis ovnen bliver tændt på mere end 200 grader.

I kombination med ovnens katalytiske emalje har Voss IEP770RF også en rengøringsvenlig ovnlåge samt AntiFingerPrint. Ovnlågen kan nemlig skilles ad uden brug af værktøj, hvorfor det er endnu nemmere at fjerne alle madrester.

Med AntiFingerPrint er ovnens overflade ikke fyldt med synlige fedtede fingre. Dette betyder, at overfladen vil være endnu nemmere at rengøre nemt og hurtigt.

Praktisk og sikker model med boosterfunktion 

Voss IEP770RF er udstyret med en boosterfunktion, der sørger for, at ovnen bliver varmet op hurtigt. Hvis man har travlt med madlavningen, så kan man blot sætte funktionen til.

Desuden er Voss IEP770RF en praktisk ovn, da den også er udstyret med SoftMotion-teknologien. Det vil sige, at ovnlågen altid bliver lukket stille og roligt, hvorfor den ikke kan smækkes i. Det er også nemt at sætte en bageplade i ovnen, da ovnribberne er forskudt samt lavet med en særlig udformning.

Voss IEL600HV er sikker, da den kommer med en IsoFront Top samt en børnesikring. Med IsoFront Top bliver ovnlågen aldrig mere varmt end 20 grader, hvorfor der ikke er mulighed for at brænde sig på det. Derudover sørger børnesikringen for, at fingre ikke kan komme i klemme, da ovnen bliver låst under brug.

Ved køb af Voss IEP770RF medfølger der en XL-bageplade, der er ekstra stor i forhold til andre bageplader. Der er derfor mulighed for at lave store portioner på samme tid.

Ovnens belysning er skarp, men blænder ikke, da selve lyset fokuserer på ingredienserne. Ovnen er udstyret med en dobbelt belysning, der er placeret i siden og i toppen.

Specifikationer ved Voss IEP770RF – mål
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 34 kilo

Specifikationer ved Voss IEP770RF – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,09
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,69
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Voss IEP770RF:
9 forskellige ovnprogrammer
Sikker og praktisk ovn med sikkerhedsfunktioner
Selvrensende ovn med katalytisk emalje
Dampfunktion og madlavningstermometer
Medfølger XL-bageplade til ekstra store portioner
Ovnbelysninger der ikke blænder og fokuserer på maden


Voss ELK23020HV

Populær blandt brugerne

Voss ELK23020HV

.
Bemærk: Dette er et keramisk komfur med ovn.

Voss ELK23020HV er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld populær blandt brugerne. Hos diverse forhandlere har modellen fået gode anmeldelser, da brugerne især er vilde med komfurets brugervenlighed og effektivitet.

En af de faktorer, som brugerne er vilde med ved Voss ELK23020HV, er, at den er ’prisvenlig og god’. Derudover forklarer mange af brugerne, at modellen kommer med flere nyttige funktioner.

Forbrugerne nævner ikke mange ulemper ved Voss ELK23020HV. Dog er der et par stykker, der nævner, at både bageplader og skuffen til bagepladerne ikke er af den bedste kvalitet.

Ved køb af Voss ELK23020HV får man et keramisk komfur med en ovn på 72 liter samt en kogesektion. Ovnen er ydermere placeret i energiklasse D. Selvom det ikke er den bedste energiklasse, er det stadig en energivenlig model.

Model med keramisk kogesektion og nedkølingssystem 

Med Voss ELK23020HV får man en model, der er forsynet med flere forskellige funktioner. En af disse funktioner er eksempelvis en keramisk kogesektion, der kommer med 4 kogefelter. Alle disse kogefelter er udstyret med en restvarmeindikator. På den måde er man sikret, at man får mest muligt ud af kogepladens varme.

Derudover kommer Voss ELK23020HV med et nedkølingssystem. Dette sikrer, at modellen aldrig bliver alt for varm udenpå, når ovnen er i gang med at tilberede maden. Det vil sige, at man ikke har mulighed for at brænde sig på ovnen, når den er tændt.

Desuden er Voss ELK23020HV forsynet med en magasinskuffe, hvor man kan opbevare alt lige fra bageplader til riste. De kan derfor nemt gemmes væk samt tages frem, når der er brug for det.

Flere praktiske funktioner og egenskaber

Voss ELK23020HV er en model, der er forsynet med flere praktiske funktioner og egenskaber. Eksempelvis kommer ovnen med varmluftssystemet Thermic Air, der sørger for, at man opnår ensartede resultater ved tilberedning af maden. Systemet fordeler den varme luft jævnt i hele ovnrummet, så resultaterne vil være de samme uanset niveau.

Man behøver heller ikke at vente længe på sin mad, da Voss ELK23020HV yderligere kommer med en praktisk teknologi, der gør, at kogepladen bliver varm på blot et par sekunder.

Der er ligeledes mulighed for, at justere på varmen på de forskellige kogezoner, da modellen er forsynet med en energiregulering. Man har derfor mulighed for både at justere varmen og ned.

Rengøringsvenlig ovn med XL-bageplade 

Voss ELK23020HV er en rengøringsvenlig ovn, da siderne er belagt med en katalytisk emalje. Det vil sige, at det er en delvis selvrensende ovn. Belægningen sørger nemlig for, at madrester og fedt bliver brændt væk, hvorefter man blot skal tørre asken væk, når programmet er færdigt.

Det er ligeledes nemt at rengøre ovnens udvendige overflader, da den er forsynet med pop-ud knapper. Da overfladen er plan, er det nemmere at tørre en fugtig klud over alle overflader ved rengøring.

Ved køb af Voss ELK23020HV medfølger der en XL-bageplade, der er 20 % større end en standardbageplade. På den måde har man mulighed for at lave store portioner på samme tid.

Specifikationer ved Voss ELK23020HV – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Maxhøjde: 93,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 60 centimeter
🌀 Vægt: 58 kilo 

Specifikationer ved Voss ELK23020HV – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Keramisk komfur
🔴 Kapacitet: 72 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug/konventionel varme: 0,99 kWh
🔴 Energiforbrug/varmluft: 0,90 kWh
🔴 Antal kogefelter: 4

Fordele ved Voss ELK23020HV: 
Med katalytisk emalje
4 kogefelter med restvarmeindikatorer
Energiregulering af kogezonerne
XL-bageplade medfølger
Med et nedkølingssystem


Voss ELK23020RF

Populær blandt brugerne

Voss ELK23020RF

.
Bemærk: Dette er et keramisk komfur med ovn.

Voss ELK23020RF er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær model blandt brugerne. Det keramiske komfur har nemlig fået flere gode anmeldelser fra forbrugerne hos diverse forhandlere.

En af de største fordele ved modellen, ifølge forbrugerne, er, at komfuret er brugervenligt samt, at det er forsynet med en rummelig ovn. Derudover er der flere forbrugere, der nævner, at komfuret kommer med alle de funktioner, man har brug for.

Der er ikke mange forbrugere, der nævner ulemper ved modellen. Dog er der et par af brugerne, der forklarer, at selve designet ikke er det bedste sammenlignet med andre modeller.

Ved køb af Voss ELK23020RF får man et keramisk komfur med en ovn, der har en kapacitet på 72 liter. Det betyder, at der er plads til at lave store portioner i ovnen på én gang. Når man åbner ovnen bliver lyset automatisk tændt, hvorefter det slukkes igen, når ovnlågen lukkes.

Brugervenligt keramisk komfur med 4 kogefelter 

Med Voss ELK23020RF får man et keramisk komfur, der er forsynet med 4 kogefelter. På alle kogezoner er der en restvarmeindikator, der giver mulighed for, at man kan udnytte restvarmen og spare på energien. Desuden kommer modellen med en energiregulering af kogezonerne, hvilket giver mulighed for, at man kan justere varmen op og ned alt efter behov.

Derudover kommer Voss ELK23020RF med varmluftssystemet Thermic Air, der sørger for, at den varme luft bliver cirkuleret jævnt rundt i hele ovnrummet. På den måde opnår man ensartede resultater på alle ovnens niveauer. Man behøver desuden heller ikke at vente længe på at starte tilberedningen, da komfurets energi sikrer, at kogesektionen er varm på blot et par sekunder.

Voss ELK23020RF er ydermere en brugervenlig model, hvilket også er noget, som forbrugerne især bemærker. Den er blandt andet forsynet med pop-ud knapper, som man kan trykke ind for at undgå, at skidt sætter sig på knapperne.

Delvis selvrensende ovn med magasinskuffe og XL-bageplade 

Voss ELK23020RF kan betegnes som værende en delvis selvrensende ovn, da den er forsynet med en katalytisk selvrens. Det betyder, at alle sider med undtagelse af bunden er forsynet med en katalytisk emalje. Ved brug af programmet bliver madrester og fedt brændt væk, så man herefter blot skal fjerne asken med en klud.

Det er ligeledes nemt at rengøre ovnlågen, da den kan skilles ad uden brug af værktøj. Man kan fjerne glasset samt tage ovnlågen af, så det er nemmere at rengøre disse.

Voss ELK23020RF kommer yderligere med en praktisk magasinskuffe, så man har mulighed for at opbevare bageplader, riste og andet tilbehør lige ved hånden. Der medfølger desuden en XL-bageplade ved køb. Denne bageplade er 20 % større end standardbageplader.

Sikker og energivenlig model

Ved køb af Voss ELK23020RF kan man trygt stole på, at man får en sikker ovn. Den er nemlig forsynet med flere forskellige sikkerhedsfunktioner såsom en børnesikring, IsoFront Top samt et aktivt kølesystem.

Mens det aktive kølesystem sørger for, at modellen aldrig vil blive alt for varm udenpå, sørger IsoFront Top for, at ovnlågens yderside maksimalt bliver opvarmet til 20 grader over selve rummets temperatur. På den måde kan hverken børn eller voksne brænde sig på modellen.

Derudover kommer det keramiske komfur med en børnesikring af ovnlågen, så der ikke er mulighed for at åbne den, når ovnen er i brug.

Sidst men ikke mindst er Voss ELK23020RF placeret i energiklasse D, hvorfor man får en forholdsvis energivenlig model. Selvom det ikke er den bedste energiklasse, bruger den stadig ikke meget energi på et år.

Specifikationer ved Voss ELK23020RF – mål:
🌀 Højde: 85 centimeter
🌀 Maxhøjde: 93,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,6 centimeter
🌀 Dybde: 60 centimeter
🌀 Vægt: 58 kilo 

Specifikationer ved Voss ELK23020RF – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Keramisk komfur
🔴 Kapacitet: 72 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug/konventionel varme: 0,99 kWh
🔴 Energiforbrug/varmluft: 0,90 kWh
🔴 Antal kogefelter: 4

Fordele ved Voss ELK23020RF
Delvis selvrensende ovn
4 kogefelter med restvarmeindikatorer
Energiregulering af kogezonerne
Med flere sikkerhedsfunktioner
Med magasinskuffe og XL-bageplade


Alternativer til Voss ovnen


Miele H2265-1B

Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk 

Miele H2265-1B

.
Miele H2265-1B er blevet testet og anmeldt af Which.co.uk. Begge ekspertkilder er begejstrede for ovnen, som de henholdsvis har kåret til ”Best Buy” samt givet en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort, da de er glade for ovnens sikkerhedsfunktioner og effektive tilberedning af madvarerne. Til gengæld er de mindre vilde med dens energiforbrug.

Ved køb af Miele H2265-1B skal man være opmærksom på, om målene passer ind i ens køkken, da det er en indbygningsmodel.

Stor ovn med flere praktiske funktioner

Med Miele H2265-1B får man en stor ovn med en kapacitet på 76 liter. Det store ovnrum giver mulighed for, at man kan tilberede større portioner på samme tid. Den er derfor velegnet til en stor familie.

Ovnen er desuden placeret i energiklasse D, hvilket er i den bedre ende af skalaen. Det er ikke mindst en fordel for pengepungen, men også for miljøet.

Derudover kommer Miele H2265-1B med flere tidsfunktioner, hvor man kan programmere start- og sluttider eller blot selve tilberedningstiden. Det sørger for, at ens madretter bliver tilberedt optimalt alt efter det ønskede tidspunkt.

Otte ovnfunktioner

Miele H2265-1B er forsynet med otte forskellige ovnfunktioner, så man kan vælge den funktion, der bedst passer til tilberedningen. Man kan vælge alt lige fra traditionel grill til grill med ventilation, over- og undervarme, undervarme, varmluft plus, optøning, ECO-varmluft samt intensiv bagning.

Takket være den hurtige opvarmning kan ovnen nå en temperatur på 200 grader på seks minutter. Herved kan man tilberede sin mad uden at forbruge meget energi.

Når man skal starte ovnen, skal man gøre brug af dens elektroniske touch-brugerflade med en LED-skærm samt drejeknapper. Her kan man vælge det program og de funktioner, man ønsker at anvende.

Ved køb af Miele H2265-1B medfølger der desuden PerfectClean-bageplader med en speciel non-stick-belægning.

Selvrensende ovn med automatikprogrammer

Miele H2265-1B er en selvrensende ovn med funktionen katalytisk rengøring. Det vil sige, at ovnens indre overflader er dækket af en katalytisk emalje, der renser sig selv, når ovnen når op på temperaturer omkring 250 grader.

Endvidere er Miele H2265-1B sikker i brug på grund af dens 3-lags glaslåge og dørforsegling, der gør, at ovnens yderside forbliver kølig. Herved brænder man sig ikke på ovnen, når den er tændt. Ovnen kommer ligeledes med en børnesikring.

Sidst men ikke mindst er ovnen forsynet med automatikprogrammer, så man hurtigt kan komme i gang med at lave maden. Der kan vælges mellem en del forskellige madretter, som skal tilberedes, hvorefter alt kontrolleres og styres automatisk. Man skal derfor blot vente på, at maden er færdig.

Specifikationer ved Miele H2265-1B – mål:
🌀 Højde: 59,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 593 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 39 kilo

Specifikationer ved Miele H2265-1B – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 76 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,05
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,71
🔴 Antal programmer: 8
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Miele H2265-1B:
Sikker ovn
Hurtig opvarmning
Otte ovnfunktioner
Automatikprogrammer
PerfectClean-bageplader
Selvrensende ovn


Miele H22651BP

Kåret til ”Best Buy” hos Englands største testmagasin Which.co.uk

Miele H22651BP

.
Det største testmagasin i England Which.co.uk har testet og anmeldt Miele H22651BP, som de har kåret som værende et ”Best Buy” i deres test.

Denne bedømmelse er givet ud fra, at de er begejstrede for ovnens kapacitet samt pyrolysefunktion. Til gengæld er de mindre vilde med dens høje pris.

Ved køb af Miele H22651BP skal man dog tjekke, om målene passer ind i ens køkken, da det er en indbygningsmodel.

Rummelig ovn med tidsfunktioner

Med Miele H22651BP får man en rummelig ovn med en kapacitet på 76 liter. Ovnen er derfor velegnet til en større familie, der ønsker at lave store portioner på én gang, eller hvis man ønsker at lave mad til ekstra gæster på samme tid.

Derudover kommer Miele H22651BP med flere tidsfunktioner. Disse tidsfunktioner gør det muligt at programmere start- og sluttider eller tilberedningstiden. På den måde får man madretter, der er tilberedt optimalt ud fra den ønskede tid.

Ovnen er desuden forholdsvis energivenlig, da den er placeret i energiklasse C. Dette er i den gode ende af skalaen, så den forbruger ikke meget energi på et år.

Nem rengøring

Miele H22651BP er en ovn, som er nem at rengøre, da den er forsynet med en pyrolysefunktion. He renser ovnen sig selv med hjælp fra pyrolyseprogrammet, der brænder fedt, madrester og stænk til aske. Når programmet er færdigt, skal man blot fjerne den resterende aske med en fugtig klud.

Det er også nemt at rengøre modellen udvendigt takket være dens CleanSteel-overflade. Fingeraftryk vil ikke kunne ses på ovnen, så man kan blot tørre den hurtigt af med en klud, når der er behov for det.

Flere ovnfunktioner

Miele H22651BP har i alt syv forskellige ovnfunktioner, så man kan vælge den funktion, man ønsker. Man kan vælge mellem: traditionel grill, ECO-varmluft, intensiv bagning, over- og undervarme, undervarme, grill med ventilation og varmluft plus.

Endvidere er ovnen udstyret med en hurtig opvarmning, så den kan nå 200 grader på blot seks minutter. Det gør det muligt at tilberede maden uden, at man forbruger meget energi.

Sidst men ikke mindst er Miele H22651BP udstyret med flere sikkerhedsfunktioner i form af en kølig front og en sikkerhedsafbryder.

Specifikationer ved Miele H22651BP – mål:
🌀 Højde: 59,6 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,9 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 593 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 595 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 46 kilo

Specifikationer ved Miele H22651BP – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 76 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,10
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,71
🔴 Antal programmer: 7
🔴 Spænding (V): 220-240 volt

Fordele ved Miele H22651BP:
Kølig front
Flere ovnfunktioner
Hurtig opvarmning
Pyrolysefunktion
CleanSteel-overflade
Stor ovn


AEG BEB230010M

Kåret som ‘Bedst i test’ i en større uafhængig test

AEG BEB230010M

.
Modellen AEG BEB230010M er en ovn med flere funktioner. Desuden har den et lavt energiforbrug og er placeret i energiklasse D. Det betyder, at ovnen er strømbesparende, hvilket både er godt for miljøet og pengepungen.

AEG BEB230010M er udstyret med et stort ovnrum på 71 liter. Der er derfor rig mulighed for at lave større portioner til familien eller til en større forsamling. Derudover er AEG BEB230010M forsynet med praktiske drejeknapper, hvor der er mulighed for at indstille ovnen på den måde, som man ønsker.

Man skal være opmærksom på, at AEG BEB230010M er en indbygningsovn, hvorfor målene skal passe ind i ens køkken.

Flere tilberedningsmuligheder, SurroundCook og brugervenlighed

AEG BEB230010M er kendt for at være en brugervenlig indbygningsovn med flere tilberedningsmuligheder. Hvad enten man har brug for over- og undervarme, grill, varmluft, lavtemperaturstegning med mere, så er der mulighed for at vælge dette.

Desuden er AEG BEB230010M udstyret med et SurroundCook-system, hvorfor varmen i ovnen holdes både jævn og præcis. Dette sikrer, at resultaterne forbliver ensartede uanset, hvilken ret man skal tilberede.

Ingredienserne behøves heller ikke at blive vendt, da varmen sørger for at tilberede ingredienserne optimalt selv uden at vende dem.

Brugervenligheden kan ses ved både ovnens XL-bageplade samt ovnribberne. Ovnribberne er nemlig udformet, så det er nemt at sætte bageplader ind i ovnen. Desuden er de placeret forskudt af hinanden.

Der medfølger også en XL-bageplade ved køb af AEG BEB230010M, hvorfor der er mulighed for at putte ekstra store portioner på denne, inden den skal ind i ovnen.

Sikker ovn med nem rengøring 

Ovnen AEG BEB230010M er belagt med en overflade i metal. Overfladen kombineret med funktionen AntiFingerPrint sikrer, at ovnen altid vil fremstå ren, da fedtede fingre ikke vil kunne ses på den. Derudover vil aftørring af ovnen bliver nemmere og hurtigere med denne overflade.

Modellen er også udstyret med en aftagelig ovnlåge, der derfor hurtigt kan rengøres. Der vil også være mulighed for nemmere at komme ind i ovnrummet, når lågen er taget af. Ovnrummet har EasyClean-emalje, hvilket betyder, at det er nemmere at gøre rent.

AEG BEB230010M er også forsynet med flere sikkerhedsfunktioner såsom IsoFront Plus, børnesikring og et kølesystem. Disse sikkerhedsfunktioner sikrer, at både børn og voksne kan være i nærheden af ovnen uden at komme til skade. Børnesikringen kan låse ovnlågen under brug, hvor IsoFront Plus og kølesystemet sørger for, at ovnlågen og selve ovnen ikke bliver varmere end 20 grader.

Specifikationer ved AEG BEB230010M – mål
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 33,5 kilo

Specifikationer ved AEG BEB230010M – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved AEG BEB230010M:
Rummelig ovn med kapacitet på 71 liter
Nem rengøring med AntiFingerPrint og EasyClean-emalje
Børnesikring, IsoFront Plus og kølesystem
Flere tilberedningsmuligheder
Ekstra stor bageplade medfølger
SurroundCook for jævn varme og ensartede resultater


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Voss IEL600RF

Blandt testvinderne hos anerkendte testpaneler

Voss IEL600RF 

.

En fordel ved Voss IEL600RF er, at den er placeret i energiklasse D, hvilket betyder, at den har et lavt energiforbrug. Det er derfor en strømbesparende ovn, der er til gavn for både miljøet og pengepungen.

Med denne model får man en ovn med en kapacitet på 71 liter. Desuden medfølger der en ekstra stor bageplade, hvorfor der er mulighed for at tilberede større portioner på samme tid. Man skal dog være opmærksom på, at Voss IEL600RF er en indbygningsovn, hvorfor målene skal passe ind i selve køkkenet.

Multifunktionsovn med 9 ovnprogrammer 

Multifunktionsovnen Voss IEL600RF har 9 forskellige ovnprogrammer, der kan klare alt lige fra varmluft til en pizzafunktion, optøning samt meget mere. Desuden kommer denne ovn med et Hot Air-system, der sikrer, at varmen jævn fordeles i hele ovnrummet, hvorfor tilberedningen af ingredienserne er jævn og ensartet.

Modellen er også udstyret med blæserteknologien SurroundCook, der sørger for præcise resultater uanset ingredienser. Desuden skal ingredienserne heller ikke vendes, når de først er kommet i ovnen på grund af varmens gode fordeling i ovnrummet. Det er desuden nemt og hurtigt at tage retter ind og ud af ovnen med dens halogenbelysning, der sidder i siden og toppen. Disse lamper vil ikke blænde forbrugeren, men blot oplyse ovnrummet.

Voss IEL600RF har fokus på at være en sikker ovn, da den har en børnesikring, en IsoFront Plus ovnlåge samt et aktivt kølesystem. Selve kølesystemet sikrer, at ovnen holder sig i en lav temperatur udenpå, så man ikke brænder sig. Derudover kan man låse ovnlågen ved hjælp fra børnesikringen, så lågen ikke kan åbnes under brug. Desuden sikrer IsoFront Plus en koldere ovnlåge, da lågen ikke vil blive mere end 20 grader varm.

Brugervenlig model der er nem at rengøre 

Modellen Voss IEL600RF er en brugervenlig ovn med en timer. Her kan man følge med i retternes tilberedning i forhold til tiden. Man kan sætte en alarm, justere tiden eller holde øje med hvor lang tid, der er tilbage.

Derudover er Voss IEL600RF en ovn, der er nem at rengøre. Den er forsynet med AntiFingerPrint, hvorfor der ikke vil være synlige fedtede fingre på selve ovnen. Det vil også være nemt og hurtigt at tørre overfladen af, når den skal gøres rent.

Ovnlågen kan også tages af og skilles ad uden brug af værktøj. Desuden kan alle ovnens glas fjernes enkeltvis. Dette sørger for, at det bliver nemmere at få adgang til ovnrummet, når ovnen trænger til en rengøring.

Specifikationer ved Voss IEL600RF – mål
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 34 kilo

Specifikationer ved Voss IEL600RF – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0,99
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,88
🔴 Lydniveau dB(A): 47 dB
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Voss IEL600RF:
Ekstra stor bageplade og 71 liters ovnrum
9 forskellige ovnprogrammer
Børnesikring, IsoFront Plus ovnlåge
SurroundCook og Hot Air-system medfølger
God ovnbelysning
Nem at rengøre


VOSS IEL900RF

Kvalitetsovn med pyrolysefunktion

VOSS IEL900RF

.
Modellen Voss IEL900RF er en kvalitetsovn med flere forskellige funktioner. Ovnen er især populær på grund af dens pyrolysefunktion samt dens store ovnrum. Voss IEL900RF er udstyret med et stort ovnrum, der har en kapacitet på 71 liter. Dette giver mulighed for at tilberede flere eller større portioner på samme tid, hvis man får gæster eller blot vil lave mad til flere dage.

Desuden er Voss IEL900RF placeret i energiklasse C, hvorfor denne model har et lavt energiforbrug. Det vil sige, at ovnen er strømbesparende, hvorfor dette både er godt for pengepungen og miljøet.

Man skal være opmærksom på, at Voss IEL900RF er en indbygningsovn, hvorfor den skal passe til målene i ens køkken, før man investerer i ovnen.

Praktisk ovn med pyrolyse og blæserteknologi 

Modellen Voss IEL900RF er en selvrensende indbygningsovn, der er udstyret med en pyrolysefunktion. Det vil sige, at ovnen kan rense sig selv, hvorfor man ikke selv skal i gang med den helt store rengøring. Pyrolyse omdanner nemlig både fedt, madrester og anden snavs i ovnen til aske, hvorefter man blot kan tørre dette væk med en klud.

Voss IEL900RF er også en praktisk ovn med en SoftMotion-teknologi. Teknologien sikrer, at ovnlågen altid bliver lukket stille og roligt, da det er umuligt at smække med selve ovnlågen. Desuden er ovnlågen stille og lydløs, hvorfor man ikke vil larme eller komme til at sparke lågen i, hvis man har travlt.

Modellen har også teknologien SurroundCook, der sørger for en præcis varme og ensartede resultater. Man behøver derfor ikke at vende maden, da alle ingredienser vil blive opvarmet ordentligt.

Desuden kommer denne ovn med FloodLight. Det betyder, at ovnbelysningen ikke vil blænde, men fokusere 100 % på maden. Ovnens dobbelte belysning er placeret i siden og i toppen, hvorfor lyset er optimalt uanset, om man har en eller flere bageplader i ovnen på samme tid.

Sikker model med brugervenlige ovnribber 

Voss IEL900RF er en sikker ovn, der er udstyret med en børnesikring af selve ovnlågen. Det vil sige, at små fingre ikke kan komme i klemme, da lågen bliver låst under brug. Man kan sagtens slå børnesikringen til og fra, som man har behov for.

Ovnen kommer desuden med en IsoFront Top, der ikke opvarmer ovnens låg til mere end 20 grader. Det vil derfor ikke være muligt at brænde sig på ovnens låge.

Derudover er modellen forsynet med brugervenlige ovnribber, der har en særlig udformning. Den særlige udformning sørger for, at det er nemmere at placere bageplader inde i ovnen.

Udover pyrolysefunktionen så er Voss IEL900RF også nem at rengøre med håndkraft. Selve ovnlågen kan nemlig tages af uden værktøj, hvorfor man nemt kan komme til selve ovnrummet, når der er brug for det.

Glassene kan også fjernes enkeltvis. Modellen har også AntiFingerPrint, hvorfor det er nemt at tørre overfladen af for fedtede fingre, der ikke vil være synlige på det rustfrie stål.

Specifikationer ved Voss IEL900RF – mål
🌀 Højde: 59,4 centimeter
🌀 Bredde: 59,5 centimeter
🌀 Dybde: 56,7 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 590 millimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 590 millimeter
🌀 Indbygningsbredde: 560 millimeter
🌀 Indbygningsdybde: 550 millimeter
🌀 Vægt: 36,5 kilo

Specifikationer ved Voss IEL900RF – nøgleoplysninger
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 71 liter
🔴 Energiklasse: C
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 1,09
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0,69
🔴 Antal programmer: 9
🔴 Spænding (V): 230 volt

Fordele ved Voss IEL900RF:
9 forskellige ovnprogrammer
Pyrolysefunktion
Sikker model med flere sikkerhedsfunktioner
SurroundCook samt FloodLight
Energiklasse C
Praktisk låg med SoftMotion-teknologi


Siemens CD634GBS1/01

Testvinder hos den svenske forbrugerorganisation Råd og Rön

Siemens CD634GBS1/01

 

.

Indbygningsovn med dampfunktion 

Siemens CD634GBS1/01 adskiller sig fra de fleste andre indbygningsovne på markedet, da denne model kommer med en dampfunktion. Med en dampfunktion er der mulighed for at tilberede maden på en måde, så den bliver saftig i stedet for tør. Dette er muligt på grund af kombinationen af damp og varme. Dampfunktionen sikrer også, at madens næringsstoffer bliver bevaret.

Da Siemens CD634GBS1/01 kommer med en dampfunktion, er den også forsynet med en vandtank på 1,3 liter. Det er vigtigt, at vandtanken regelmæssigt bliver fyldt op med vand, hvilket ovnen selv giver besked om på indikatoren.

Hvis man vælger at bruge ovnens dampfunktion, skal man være opmærksom på, at tilberedningen tager en smule længere tid sammenlignet med andre funktioner. Dampfunktionen er en form for langtidsstegning, som man kan give sig i kast med, hvis man har brug for det.

Udover dampfunktionen kan man også gøre brug af andre funktioner såsom genopvarmning, optøning og gæring. Temperaturen kan indstilles på mellem 30 og 100 grader.

Nem og simpel ovn med mindre ovnrum 

Ved køb af Siemens CD634GBS1/01 får man en ovn, der er forsynet med et mindre ovnrum. Kapaciteten er nemlig på blot 38 liter, hvilket man skal være opmærksom på, hvis man er en større familie eller blot ønsker at lave store portioner på samme tid.

Et mindre ovnrum er dog velegnet til forbrugere, der bor i en mindre husstand med færre medlemmer eller til forbrugere, der ikke har plads til en stor ovn.

Det er ligeledes nemt at gøre brug af Siemens CD634GBS1/01. Ovnen er udstyret med et 2,8 tommer farvedisplay med TouchControl. Selve displayet viser alt det, man har brug for at vide, så man altid kan holde øje med tilberedningen samt de forskellige funktioner.

Ovn med flere praktiske funktioner 

Siemens CD634GBS1/01 kommer med flere praktiske funktioner som for eksempel cookControl. Med denne funktion får man forskellige programmer, der sørger for, at tilberedningen af maden sker på bedst mulige måde. Man skal blot sætte maden i ovnen, indtaste vægten og til sidst vælge et program. Herefter tilbereder ovnen maden efter de angivne informationer.

Modellen er yderligere forsynet med et temperaturforslag, hvilket betyder, at ovnen selv kommer med forslag til, hvilken temperatur man skal vælge. Dette hjælper ligeledes med, at tilberedningen foregår på den mest optimale måde med hensyn til ingredienserne.

Derudover kommer Siemens CD634GBS1/01 med funktionen SoftClose, der sikrer, at ovnlågen både åbnes og lukkes på en stille og rolig måde. Den er nemlig forsynet med en dæmpningsmekanisme, der gør, at ovnlågen ikke kan smækkes.

Specifikationer ved Siemens CD634GBS1/01 – mål:
🌀 Højde: 45,5 centimeter
🌀 Bredde: 59,4 centimeter
🌀 Dybde: 54,8 centimeter
🌀 Indbygningshøjde: 45 centimeter
🌀 Indbygningshøjde max: 45,5 centimeter
🌀 Indbygningsbredde: 56 centimeter
🌀 Indbygningsdybde: 55 centimeter
🌀 Vægt: 24,87 kilo

Specifikationer ved Siemens CD634GBS1/01 – nøgleoplysninger:
🔴 Type: Indbygningsovn
🔴 Kapacitet: 38 liter
🔴 Vandtank: 1,3 liter
🔴 Energiklasse: D
🔴 Energiforbrug konventionel varme kWh: 0
🔴 Energiforbrug varmluft kWh: 0
🔴 Antal programmer: 4

Fordele ved Siemens CD634GBS1/01:
Ovnlåge med dæmpningsmekanisme
Med cookControl
Kommer med dampfunktion
Med temperaturforslag
Med 4 forskellige ovnfunktioner


Hvad er en indbygningsovn?

Voss IEP770RFDer er forskel på ovne og typer af ovne. Der er nemlig mulighed for at vælge mellem dampovne, kombi-ovne, mikroovne og indbygningsovne. Dog har nogle af disse ovne de samme funktioner, da en indbygningsovn sagtens kan have en dampfunktion eller lignende. Dette gør det blot nemmere at adskille de forskellige typer af ovne.

En indbygningsovn er en ovn, der ikke hører sammen med selve kogefunktionen. Der er derfor mulighed for at indbygge denne form for ovn i den højde, som der er behov for. Man kan placere ovnen i en højde, der er optimal til ens behov og ønsker. Dette er i korte træk, hvad en indbygningsovn er til forskel fra andre ovne.


Dette skal du overveje, når du køber en ny ovn

Hvis du er på udkig efter en ny ovn, så er der nogle faktorer, som du skal overveje, før du vælger at investere i en specifik model. ovnrum

Ovnrum
Først og fremmest skal du finde ud af, om du ønsker en specifik størrelse. Når det kommer til ovnrummet, så skal du være opmærksom på kapaciteten. Jo større ovnrummet er, jo mere kan der naturligvis også være i ovnrummet. Størrelsen beregnes i liter, hvorfor du skal være opmærksom på dette.

Energiklasse og energimærke
Energiklassen fortæller, hvor stort et forbrug af energi den specifikke ovn har. Skalaen går fra A, hvilket er et lavt forbrug og op til G, hvilket er et højt forbrug.

Derudover er energiklasse A også C og B Hvis en ovn er placeret i energiklasse D, så har den et lavt energiforbrug, hvilket er en fordel for forbrugeren. Det er det komplet modsatte, hvis ovnen er placeret i energiklasse G.

Behov
Det er også godt at overveje, hvor mange ekstra funktioner, man har brug for, når det kommer til en ovn. En ovn kan have alt lige fra almindelig ovn til varmluft, over- og undervarme, optøningsfunktion, lavtemperaturstegning og grill. Men hvis ovnen har over- og undervarme, grill og varmluft, så er funktionerne opfyldt hos de fleste.

Ekstra funktioner
FunktionerNogle ovne har få funktioner, mens andre ovne har mange funktioner. Det er derfor værd at overveje, hvor mange ekstra funktioner, man har brug for. Nogle ovne er selvrensende med enten pyrolyse eller en katalytisk selvrens. Det betyder, at man får hjælp til rengøringen af ovnen, hvorfor man ikke selv skal i gang.

Andre ovne tilbyder ikke dette, hvorfor man skal gøre op med sig selv, hvorvidt man vil betale de ekstra penge for at købe en ovn med denne funktion.

Desuden kan man finde ekstra funktioner i form af børnesikringer, elektronisk styring (sikrer en nøjagtig temperatur i selve ovnrummet), stegetermometer, dampfunktion med mere.

Mange ovne kommer med et væld af smarte funktioner, hvorfor de selvfølgelig også er dyrere. Dog er der også mulighed for at vælge en helt almindelig ovn, der ikke kommer med en masse ekstra funktioner, men blot de mest vigtigste.


Hvilke funktioner bør du sikre dig, at ovnen har? 

Hvad betyder symbolerne på ovnen?

De fleste ovne på markedet ser på overfladen ens ud, men meget små forskelle kan rent faktisk få en stor betydning i sidste ende.

Ovnens funktioner kan nemlig have en indflydelse på alt lige fra prisen til effektiviteten. Det er derfor muligt at undgå at købe den forkerte ovn, hvis man sørger for, at ovnen i hvert fald kommer med nedenstående funktioner.

Det skal ovnen helst kunne
Når man investerer i en ny ovn, så skal den helst kunne stege, grille og bage. Dette er klart nogle af ovnens vigtigste funktioner, hvis man blot ønsker, at kunne lave forskellige former for retter med ens nye ovn.

Disse tre funktioner er nogle af ovnens mest basale funktioner, hvilket de skal kunne klare optimalt. Vær derfor opmærksom på, at den nye ovn kan alle disse tre opgaver optimalt, inden man vælger den specifikke model.

Størrelsen på ovnrummet
De fleste ovne ligner ofte hinanden i størrelsen, men der kan være forskel på ovnrummets kapacitet. Nogle ovne har kapacitet til store portioner, mens andre ovne ikke har særlig meget plads. Hvis man blot har brug for en ovn til at bage en kage eller stege en hel kylling, så er ovnrummets kapacitet som regel ikke noget, man behøver at kigge meget nærmere på.

Men hvis man er på udkig efter en rummelig ovn, hvor der skal være plads til at bage en masse knækbrød, kager eller julemiddag til hele familien, så skal man være opmærksom på ovnrummets kapacitet. Kapaciteten bestemmer nemlig, hvor meget man kan tilberede i ovnen på samme tid.

Find en ovn med små udsving i temperaturen
Mens nogle ovne er gode til at holde en stabil varme ved de specifikke temperaturer, har andre ovne store udsving i temperaturen – især når det kommer til enten varmluft eller almindelig varme.

Naturligvis svinger temperaturen i alle ovne, men den svinger mere i nogle ovne end andre. Det er derfor en fordel, hvis man er opmærksom på, hvordan dette ser ud i den ovn, som man er interesseret i. Jo mindre udsving i temperaturen, jo bedre er det i forhold til tilberedning af maden.

Disse funktioner anbefales til ovne
Der er nogle funktioner, der er gode at have, selvom de ikke er nødvendige for alle. Vi har fundet de funktioner, der anbefales til ovne:

– Over- og undervarme: Det er en fordel både at have undervarme og overvarme, da de har hver deres funktion. Mens overvarme giver varme fra oven, giver undervarme varme nedefra. Overvarme og undervarme har hver sin fordel i forhold til forskellige ingredienser.

– Pyrolyse: Ovne med pyrolyse er som regel dyrere end andre ovne, men det kan sagtens betale sig, hvis man ønsker en ren ovn, hvor man ikke selv rengøre ovnen med håndkraft. Pyrolyse er nemlig en rengøringsfunktion, hvor ovnen varmes så meget op, at både fedt, skidt og madrester bliver brændt væk. Herefter kan man blot fjerne asken med en klud.


Energimærker: Køb energieffektive hvidevarer

Hvad er et energimærke?
Energimærket viser dig, hvor energieffektivt det produkt, du kigger på, egentlig er. Det er EU’s obligatoriske ordning og findes på alle produkter. På den måde kan du se, hvor du kan gøre miljøet og din elregning en tjeneste. 

Det anerkendte mærke har for nyligt skiftet karakter. Det opdaterede mærke ligner det gamle meget, men er blevet nemmere at afkode for dig som forbruger. Vi sætter vi dig ind i det nye format og giver dig nyttig viden om den information, du typisk finder på et energimærke. Så bliver du godt klædt på til at gå på jagt efter nye energieffektive og miljøvenlige maskiner til hjemmet.

Hvad er den nye energimærkelov?
Den nye energimærkelov omfatter alle hårde hvidevarer og elektronik. Ifølge loven skal alle produkter have det lille mærke, hvor produkterne vurderes på en skala fra A til G. Med den gamle lovgivning var skalaen forskellig fra produkt til produkt, hvilket kunne være forvirrende at finde rundt i, men nu er skalaen den samme uanset hvilket produkt, der er tale om.

Den nye energimærkning indebærer, at produkter, der tidligere var mærket med A(+++), bliver til mærke B, C eller D. Ændringen betyder, at du som forbruger får nemmere ved at vurdere det gennemsnitlige energiforbrug, når du skal købe det mest energivenlige produkt med hjem.

Den nye mærkning bliver i første omgang indfaset på udvalgte produkter som opvaskemaskiner, køleskabe, TV m.m. og på sigt vil andre produkter følge trop. Målet er, at alle hvidevarer og elektriske apparater vil have det samme informerende mærke.

Derfor vil du opleve i en periode, at nogle produkter har forskellig energimærkning, fordi nogle har det gamle mærke og andre det opdaterede. For at undgå forvirring i købsprocessen anbefaler Energistyrelsen, at du kigger på farverne på skalaen frem for på bogstaverne, så det er nemmere at afkode energiforbruget. Jo mørkere grøn farven er, desto mere energieffektivt er produktet. 

Hvad betyder den nye energimærkning?

 • Den nye skala går fra A til G og har ingen plusser. De mest energieffektive produkter er A-mærket, mens de mindst energivenlige er mærket med G.
 • Skalaen er ens for alle produkter uanset type, så det er nemt for dig af afkode, om produktet bruger lidt eller meget strøm. 
 • Den nye skala har en tilknyttet QR-kode, som du kan scanne for at få ekstra information om produktet. 

Hvad med det gamle energimærke?
Den gamle skala er afhængig af det produkt, mærket sidder på. Nogle produkter har A som det øverste på skalaen, mens andre har en mærkning på helt op til A+++. Det kan være forvirrende at sammenligne to forskellige mærker som forbruger, så derfor er mærkningen nu blevet ens for alle produkter. Formålet er, at det skal være nemmere at handle miljøvenligt og energieffektivt.

Hvilke informationer kan du finde på energimærket?
Informationen på energimærket er tilpasset det produkt, som mærket sidder på. Derfor kan den information, du kan finde på mærket, afvige alt efter hvilket produkt, det sidder på. 

Energimærket kan have følgende oplysninger:

 • L/annum: det årlig vandforbrug i liter
 • Kg: hvor mange kilo maskinen kan indeholde
 • dB: det generelle støjniveau for maskinen
 • kWh/annum: hvor mange kilowatt-timer maskinen bruger på et år

Hvilket energimærke skal du vælge?
Hvis du ønsker at at spare på elforbruget i hjemmet eller passe på miljøet, er det en god idé at kigge efter en energimærkning, som ligger højt på skalaen. 

Når tiden kommer til at udskifte dine produkter, er køkkenet er én af de helt store energislugere. Din elkedel, køleskab og ovn bruger meget energi, så hvis du overvejer nye produkter til hjemmet, er det et godt sted at starte.

Når du vælger energieffektive hvidevarer og elektroniske produkter, kan du mindske strømforbruget og spare hundredvis af kroner om året. Husk dog først at udskifte dine produkter, når de går i stykker. Det er hårdt for miljøet at producere nye hvidevarer, så derfor er det mere miljøbevidst at vente til produkterne kan få en nyt hjem eller skal på genbrugspladsen. 

Hvilke produkter har et energimærke?

 • Ovne
 • Frysere og køleskabe
 • Lamper
 • Emhætter
 • Fjernsyn
 • Vaskemaskiner
 • Tørretumblere
 • Opvaskemaskiner
 • Støvsugere

Gode råd til at rengøre din ovn 

rengør ovn

Hvis ovnen derhjemme ikke har en selvrensende funktion, så skal man selv i gang med at gøre ovnen ren med håndkraft. Det kan føles uoverskueligt, hvis man ikke har gjort det længe og slet ikke ved, hvor man skal starte henne. Dog findes der et væld af gode råd til at gøre ovnen ren.

Sådan skal ovnglasset rengøres
Hvis ovnglasset trænger til en rengøring, så skal man gøre det således:

1. Put en klud med opvaskemiddel på selve ovnlågen i omkring 30 minutter.
2. Når de 30 minutter gået, skulle al fedt, skidt og snavs gerne være opløst.
3. Find et tørt viskestykke eller en klud og tør det resterende snavs og skidt væk.

Vær opmærksom på, at mange ovne tillader, at man kan tage glasset af. Dette gør rengøringen en del nemmere, hvis der er mulighed for det.

Sådan skal ovne med glat emalje rengøres
Hvis man har en ovn med en glat emalje, så skal man finde en brun sæbe frem. Ovnen skal rengøres på følgende måde:

1. Put brun sæbe på overfladerne og sæt ovnen på ca. 100 grader. Husk at smør brun sæbe i alle afkroge og hjørner af ovnens emaljeoverflader.
2. Når den brune sæbe bobler, skal man slukke for ovnen.
3. Herefter skal man vente på, at alle overflader er afkølet.
4. Overfladerne skal nu vaskes med vand.
5. Tør til sidst med en klud eller et viskestykke.

Sådan skal ovne med ru emalje rengøres
Hvis man har en ovn med ru emalje, så skal man gøre brug af både opvaskemiddel og vand. Ovnen rengøres på følgende måde:

1. Put en blanding af opvaskemiddel og varmt vand på den ru emalje i omkring 1 time.
2. Blandingen skal herefter vaskes helt af med en opvaskebørste eller lignende.
3. Hvis alle madrester med mere ikke kommer af, så gør brug af noget kraftigere end en opvaskebørste, der kan skrabe det af. Dog skal man ikke bruge materiale, der ridser eller skader ovnens emalje.

Sådan skal bageristen rengøres
Mens nogle bagerister tåler at komme i opvaskemaskinen, så skal andre vaskes i hånden. Det kan gøres på følgende måde:

1. Start med at læg bageristen i blød i en balje med opvaskevand. Gør dette så længe som muligt.
2. Hvis dette ikke fjerner madresterne, så smør bageristen ind i brun sæbe.
3. Pak risten ind i husholdningsfilm i omkring en halv time.
4. Dette løsner alle madresterne, hvorfor man kan gøre brug af en svamp til at fjerne det sidste.


Om Voss

Historien om Voss startede tilbage i 1878 i Fredericia i Jylland. Her startede Ernst Voss en produktion af forskellige varer i sin kælder. Dog var det først i 1908, at det første gaskomfur blev produceret. Herefter begyndte virksomheden at vokse sig større og større, hvorfor den blev omdannet til et aktieselskab i 1947.

I 1960’erne begyndte Voss kun at fokusere på komfurer og indbygningsovne, som der i dag stadig er grundstammen i deres sortiment af forskellige produkter. Det betød, at i 1986 blev det første komfur med en keramisk overplade produceret. Voss lancerede også deres Frontline-serien i 1992, der i dag er meget populær.

Voss blev købt af B&W i 1977, hvor Jan Bonde Nielsen var direktør. Derfor kom der meget kapital ind i firmaet, hvorfor det kun begyndte at gå bedre for virksomheden. Dog købte Electrolux-koncernen virksomheden i 1980. Virksomheden skiftede derfor også navn i 1999 til Electrolux Home Products Denmark A/S. 

I dag er Voss især kendt for deres komfurer og ovne, som kan findes i mange danske hjem.

Voss logo


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🤩 Hvilke Voss ovne har fået de bedste bedømmelser i tests?

Voss IEL600HV og Voss IEL600RF

🤓 Hvordan testes Voss ovnene?

Voss ovnene vurderes ud fra, hvor hurtigt de bliver varme, hvor stabilt de holder temperaturen og hvor stort et energiforbrug de har. Derudover ses der også på brugervenlighed og støjniveau samt den elektriske og mekaniske sikkerhed.

🤔 Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for ovne går fra A som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en model med C som minimum.


Gennemgang af kilder 

Råd & Rön 🇸🇪
Den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön tester og anmelder et hav af forskellige forbrugerprodukter på markedet. Her har de svenske eksperter lavet en omfattende test af ovne fra forskellige producenter samt i forskellige prisklasser.

Du kan læse mere om testen her. Du skal dog være opmærksom på, at fuld adgang kræver et abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Which.co.uk 🇬🇧
Which.co.uk er Englands største testmagasin og ønsker at være en hjælp for forbrugerne i dagligdagen, når det kommer til at vælge de bedste produkter. Derfor tester og anmelder de løbende en lang række forbrugerprodukter. I denne omgang har de testet og anmeldt de to opvaskemaskiner Miele H2265-1B og Miele H22651BP, som begge er blevet kåret til ”Best Buy”.

Læs hele anmeldelsen af Miele H2265-1B her.

Læs hele anmeldelsen af Miele H22651BP her.

Læg dog mærke til at fuld adgang til testens specifikke resultater kræver et abonnement.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme