De bedste Voss ovne ifølge eksperter og tests

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: marts 13, 2024.
ANNONCER
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

De bedste Voss ovne ifølge eksperter og tests

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

Efter at have læst denne test, bør du være klædt tilstrækkeligt på, til at kunne vælge den rette Voss ovn til lige netop dit behov. Vi har også medtaget to alternativer til Voss ovnene, for at skabe et mere nuanceret helhedsbillede af de bedste ovne på markedet.

I denne artikel får du: 

 Gennemgang af eksperternes favorit Voss ovne
 Alternative testvindere fra andre producenter
 Guide: Alt hvad du skal vide om indbygningsovne
 Gode råd når du skal købe ny ovn
 Råd til hvilke funktioner din ovne bør have
 Gode råd omkring energiforbrug og energimærket
 Gode råd til rengøring af ovnen
 Information om mærket Voss
 Gennemgang af de testkilder vi har anvendt

Bemærk venligst at Forbrugsguiden ikke selv tester produkterne, men vi samler derimod resultaterne af uvildige tests, så forbrugeren nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Voss ovn test 2024 – Her er de bedste modeller

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 4 bedste voss ovne i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

    1
  • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
  • 2
  • Kundeanmeldelser af produktet
  • 3
  • Produktets egenskaber og specifikationer
  • 4
  • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
  • 5
  • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne og har derfor primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, som efterfølgende er blevet sammenlignet med produktdata og pris.

Voss IEL600HV  - bedste Voss indbygningsovn ifølge uvildige forbrugermagasiner

Dagens bedste priser og tilbud på Voss IEL600HV :

Fordele

  • Flere sikkerhedsfunktioner
  • Nem at rengøre
  • Flere funktioner og programmer
  • Hot Air-system
  • SurroundCook
  • Ekstra stor bageplade

Indbygningsovnen Voss IEL600HV har kapacitet til at lave mad til en del personer på samme tid med sit ovnrum på 71 liter. Desuden er ovnen placeret i energiklasse D, hvorfor den er energivenlig.

Ovn med mange funktioner

Voss IEL600HV er forsynet med 9 programmer, hvor man kan tilberede mad i ovnen på en lang række måder. Derudover kan man putte flere plader ind i ovnen på samme tid, da temperaturen er jævn. Med Voss IEL600HV kan man vælge mellem grill, varmluft, almindelig ovn, over- og undervarme med mere.

Ovnen er også forsynet med et Hot Air-system. Dette system sikrer, at den varme luft bliver cirkuleret rundt i ovnrummet, hvorfor ovnens temperatur kan blive reduceret med 20 %. Dette er med til at spare både tid og energi. Udover et Hot Air-system, så har denne ovn også blæserteknologien SurroundCook. Ingredienserne i ovnen skal derfor ikke vendes, da resultaterne vil forblive jævne og ensartede.

Desuden kommer Voss IEL600HV med en bageplade i XL, der er 20 % større end andre modeller. Der er derfor mulighed for at lave større portioner på samme tid.

Nem at rengøre og timerdisplay

Voss IEL600HV er en ovn, der er nem at rengøre på grund af, at ovnlågen nemt og hurtigt kan tages af. På denne måde kan man nemmere rense selve ovnlågen, men det bliver også nemmere at komme ind i selve ovnrummet. Der er også mulighed for at fjerne ovnglassene enkeltvis.

Modellen er udstyret med et timerdisplay, der kan give et overblik over madens præcise status i forhold til tilberedningen. Der er mulighed for at sætte en alarm, så man altid har et præcist overblik over, hvordan det går med maden i ovnen.

Voss IEL600HV er også udstyret med en belysning, der bliver kaldt for FloodLight. Det vil sige, at inde i ovnen er der to halogenlamper øverst og i siden. Ovnen har et kraftigt lys, der ikke blænder, hvorfor det er nemmere at holde øje med maden samt tage maden ind og ud.

Desuden er Voss IEL600HV en ovn med sikkerhedsfunktioner. Den er forsynet med IsoFront Top, hvorfor ovnlågen ikke vil blive mere end 20 grader. Det vil sige, at der ikke er nogen, der kan komme til at brænde sig. Ovnlågen kan også låses og børnesikres, så ovnen ikke kan åbnes under brug.

 

Alternativer til Voss ovnen

Vi forstår, at individuelle behov og præferencer varierer, og derfor har vi inkluderet andre ovn-modeller i vores artikel, hvor vi giver indsigt i deres funktioner, priser og kundeoplevelser.

Miele H2265-1B - effektiv indbygningsovn med sikkerhedsfunktioner og hurtig opvarmning

Dagens bedste priser og tilbud på Miele H2265-1B:

Fordele

  • Sikker ovn
  • Hurtig opvarmning
  • Otte ovnfunktioner
  • Automatikprogrammer
  • PerfectClean-bageplader
  • Selvrensende ovn

Miele H2265-1B er blevet testet og anmeldt af Which.co.uk. Begge ekspertkilder er begejstrede for ovnen, som de henholdsvis har kåret til ”Best Buy” samt givet en god bedømmelse.

Dette har de blandt andet gjort, da de er glade for ovnens sikkerhedsfunktioner og effektive tilberedning af madvarerne. Til gengæld er de mindre vilde med dens energiforbrug.

Ved køb af Miele H2265-1B skal man være opmærksom på, om målene passer ind i ens køkken, da det er en indbygningsmodel.

Anmeldelse : Analyse af Miele H2265-1B

Stor ovn med flere praktiske funktioner

Med Miele H2265-1B får man en stor ovn med en kapacitet på 76 liter. Det store ovnrum giver mulighed for, at man kan tilberede større portioner på samme tid. Den er derfor velegnet til en stor familie.

Ovnen er desuden placeret i energiklasse D, hvilket er i den bedre ende af skalaen. Det er ikke mindst en fordel for pengepungen, men også for miljøet.

Derudover kommer Miele H2265-1B med flere tidsfunktioner, hvor man kan programmere start- og sluttider eller blot selve tilberedningstiden. Det sørger for, at ens madretter bliver tilberedt optimalt alt efter det ønskede tidspunkt.

Otte ovnfunktioner

Miele H2265-1B er forsynet med otte forskellige ovnfunktioner, så man kan vælge den funktion, der bedst passer til tilberedningen. Man kan vælge alt lige fra traditionel grill til grill med ventilation, over- og undervarme, undervarme, varmluft plus, optøning, ECO-varmluft samt intensiv bagning.

Takket være den hurtige opvarmning kan ovnen nå en temperatur på 200 grader på seks minutter. Herved kan man tilberede sin mad uden at forbruge meget energi.

Når man skal starte ovnen, skal man gøre brug af dens elektroniske touch-brugerflade med en LED-skærm samt drejeknapper. Her kan man vælge det program og de funktioner, man ønsker at anvende.

Ved køb af Miele H2265-1B medfølger der desuden PerfectClean-bageplader med en speciel non-stick-belægning.

Selvrensende ovn med automatikprogrammer

Miele H2265-1B er en selvrensende ovn med funktionen katalytisk rengøring. Det vil sige, at ovnens indre overflader er dækket af en katalytisk emalje, der renser sig selv, når ovnen når op på temperaturer omkring 250 grader.

Endvidere er Miele H2265-1B sikker i brug på grund af dens 3-lags glaslåge og dørforsegling, der gør, at ovnens yderside forbliver kølig. Herved brænder man sig ikke på ovnen, når den er tændt. Ovnen kommer ligeledes med en børnesikring.

Sidst men ikke mindst er ovnen forsynet med automatikprogrammer, så man hurtigt kan komme i gang med at lave maden. Der kan vælges mellem en del forskellige madretter, som skal tilberedes, hvorefter alt kontrolleres og styres automatisk. Man skal derfor blot vente på, at maden er færdig.

Specifikationer ved Miele H2265-1B – mål:

Miele H22651BP - rummelig indbygningsovn med effektiv pyrolysefunktion

Dagens bedste priser og tilbud på Miele H22651BP:

Fordele

  • Kølig front
  • Flere ovnfunktioner
  • Hurtig opvarmning
  • Pyrolysefunktion
  • CleanSteel-overflade
  • Stor ovn

Det største testmagasin i England Which.co.uk har testet og anmeldt Miele H22651BP, som de har kåret som værende et ”Best Buy” i deres test.

Denne bedømmelse er givet ud fra, at de er begejstrede for ovnens kapacitet samt pyrolysefunktion. Til gengæld er de mindre vilde med dens høje pris.

Ved køb af Miele H22651BP skal man dog tjekke, om målene passer ind i ens køkken, da det er en indbygningsmodel.

Anmeldelse : Analyse af Miele H22651BP

Rummelig ovn med tidsfunktioner

Med Miele H22651BP får man en rummelig ovn med en kapacitet på 76 liter. Ovnen er derfor velegnet til en større familie, der ønsker at lave store portioner på én gang, eller hvis man ønsker at lave mad til ekstra gæster på samme tid.

Derudover kommer Miele H22651BP med flere tidsfunktioner. Disse tidsfunktioner gør det muligt at programmere start- og sluttider eller tilberedningstiden. På den måde får man madretter, der er tilberedt optimalt ud fra den ønskede tid.

Ovnen er desuden forholdsvis energivenlig, da den er placeret i energiklasse C. Dette er i den gode ende af skalaen, så den forbruger ikke meget energi på et år.

Nem rengøring

Miele H22651BP er en ovn, som er nem at rengøre, da den er forsynet med en pyrolysefunktion. He renser ovnen sig selv med hjælp fra pyrolyseprogrammet, der brænder fedt, madrester og stænk til aske. Når programmet er færdigt, skal man blot fjerne den resterende aske med en fugtig klud.

Det er også nemt at rengøre modellen udvendigt takket være dens CleanSteel-overflade. Fingeraftryk vil ikke kunne ses på ovnen, så man kan blot tørre den hurtigt af med en klud, når der er behov for det.

Flere ovnfunktioner

Miele H22651BP har i alt syv forskellige ovnfunktioner, så man kan vælge den funktion, man ønsker. Man kan vælge mellem: traditionel grill, ECO-varmluft, intensiv bagning, over- og undervarme, undervarme, grill med ventilation og varmluft plus.

Endvidere er ovnen udstyret med en hurtig opvarmning, så den kan nå 200 grader på blot seks minutter. Det gør det muligt at tilberede maden uden, at man forbruger meget energi.

Sidst men ikke mindst er Miele H22651BP udstyret med flere sikkerhedsfunktioner i form af en kølig front og en sikkerhedsafbryder.

AEG BEB230010M - bedste indbygningsovn ifølge uafhængig test

Dagens bedste priser og tilbud på AEG BEB230010M:

Fordele

  • Rummelig ovn med kapacitet på 71 liter
  • Nem rengøring med AntiFingerPrint og EasyClean-emalje
  • Børnesikring, IsoFront Plus og kølesystem
  • Flere tilberedningsmuligheder
  • Ekstra stor bageplade medfølger
  • SurroundCook for jævn varme og ensartede resultater

Modellen AEG BEB230010M er en ovn med flere funktioner. Desuden har den et lavt energiforbrug og er placeret i energiklasse D. Det betyder, at ovnen er strømbesparende, hvilket både er godt for miljøet og pengepungen.

AEG BEB230010M er udstyret med et stort ovnrum på 71 liter. Der er derfor rig mulighed for at lave større portioner til familien eller til en større forsamling. Derudover er AEG BEB230010M forsynet med praktiske drejeknapper, hvor der er mulighed for at indstille ovnen på den måde, som man ønsker.

Man skal være opmærksom på, at AEG BEB230010M er en indbygningsovn, hvorfor målene skal passe ind i ens køkken.

Anmeldelse : Analyse af AEG BEB230010M

Flere tilberedningsmuligheder, SurroundCook og brugervenlighed

AEG BEB230010M er kendt for at være en brugervenlig indbygningsovn med flere tilberedningsmuligheder. Hvad enten man har brug for over- og undervarme, grill, varmluft, lavtemperaturstegning med mere, så er der mulighed for at vælge dette.

Desuden er AEG BEB230010M udstyret med et SurroundCook-system, hvorfor varmen i ovnen holdes både jævn og præcis. Dette sikrer, at resultaterne forbliver ensartede uanset, hvilken ret man skal tilberede.

Ingredienserne behøves heller ikke at blive vendt, da varmen sørger for at tilberede ingredienserne optimalt selv uden at vende dem.

Brugervenligheden kan ses ved både ovnens XL-bageplade samt ovnribberne. Ovnribberne er nemlig udformet, så det er nemt at sætte bageplader ind i ovnen. Desuden er de placeret forskudt af hinanden.

Der medfølger også en XL-bageplade ved køb af AEG BEB230010M, hvorfor der er mulighed for at putte ekstra store portioner på denne, inden den skal ind i ovnen.

Sikker ovn med nem rengøring 

Ovnen AEG BEB230010M er belagt med en overflade i metal. Overfladen kombineret med funktionen AntiFingerPrint sikrer, at ovnen altid vil fremstå ren, da fedtede fingre ikke vil kunne ses på den. Derudover vil aftørring af ovnen bliver nemmere og hurtigere med denne overflade.

Modellen er også udstyret med en aftagelig ovnlåge, der derfor hurtigt kan rengøres. Der vil også være mulighed for nemmere at komme ind i ovnrummet, når lågen er taget af. Ovnrummet har EasyClean-emalje, hvilket betyder, at det er nemmere at gøre rent.

AEG BEB230010M er også forsynet med flere sikkerhedsfunktioner såsom IsoFront Plus, børnesikring og et kølesystem. Disse sikkerhedsfunktioner sikrer, at både børn og voksne kan være i nærheden af ovnen uden at komme til skade. Børnesikringen kan låse ovnlågen under brug, hvor IsoFront Plus og kølesystemet sørger for, at ovnlågen og selve ovnen ikke bliver varmere end 20 grader.

Hvad er en indbygningsovn?

Der er forskel på ovne og typer af ovne. Der er nemlig mulighed for at vælge mellem dampovne, kombi-ovne, mikroovne og indbygningsovne. Dog har nogle af disse ovne de samme funktioner, da en indbygningsovn sagtens kan have en dampfunktion eller lignende. Dette gør det blot nemmere at adskille de forskellige typer af ovne.

En indbygningsovn er en ovn, der ikke hører sammen med selve kogefunktionen. Der er derfor mulighed for at indbygge denne form for ovn i den højde, som der er behov for. Man kan placere ovnen i en højde, der er optimal til ens behov og ønsker. Dette er i korte træk, hvad en indbygningsovn er til forskel fra andre ovne.

Dette skal du overveje, når du køber en ny ovn

Hvis du er på udkig efter en ny ovn, så er der nogle faktorer, som du skal overveje, før du vælger at investere i en specifik model.

Ovnrum

Først og fremmest skal du finde ud af, om du ønsker en specifik størrelse. Når det kommer til ovnrummet, så skal du være opmærksom på kapaciteten. Jo større ovnrummet er, jo mere kan der naturligvis også være i ovnrummet. Størrelsen beregnes i liter, hvorfor du skal være opmærksom på dette.

Energiklasse og energimærke

Energiklassen fortæller, hvor stort et forbrug af energi den specifikke ovn har. Skalaen går fra A, hvilket er et lavt forbrug og op til G, hvilket er et højt forbrug.

Derudover er energiklasse A også C og B Hvis en ovn er placeret i energiklasse D, så har den et lavt energiforbrug, hvilket er en fordel for forbrugeren. Det er det komplet modsatte, hvis ovnen er placeret i energiklasse G.

Behov

Det er også godt at overveje, hvor mange ekstra funktioner, man har brug for, når det kommer til en ovn. En ovn kan have alt lige fra almindelig ovn til varmluft, over- og undervarme, optøningsfunktion, lavtemperaturstegning og grill. Men hvis ovnen har over- og undervarme, grill og varmluft, så er funktionerne opfyldt hos de fleste.

Ekstra funktioner

Nogle ovne har få funktioner, mens andre ovne har mange funktioner. Det er derfor værd at overveje, hvor mange ekstra funktioner, man har brug for. Nogle ovne er selvrensende med enten pyrolyse eller en katalytisk selvrens. Det betyder, at man får hjælp til rengøringen af ovnen, hvorfor man ikke selv skal i gang.

Andre ovne tilbyder ikke dette, hvorfor man skal gøre op med sig selv, hvorvidt man vil betale de ekstra penge for at købe en ovn med denne funktion.

Desuden kan man finde ekstra funktioner i form af børnesikringer, elektronisk styring (sikrer en nøjagtig temperatur i selve ovnrummet), stegetermometer, dampfunktion med mere.

Mange ovne kommer med et væld af smarte funktioner, hvorfor de selvfølgelig også er dyrere. Dog er der også mulighed for at vælge en helt almindelig ovn, der ikke kommer med en masse ekstra funktioner, men blot de mest vigtigste.

Hvilke funktioner bør du sikre dig, at ovnen har? 

De fleste ovne på markedet ser på overfladen ens ud, men meget små forskelle kan rent faktisk få en stor betydning i sidste ende.

Ovnens funktioner kan nemlig have en indflydelse på alt lige fra prisen til effektiviteten. Det er derfor muligt at undgå at købe den forkerte ovn, hvis man sørger for, at ovnen i hvert fald kommer med nedenstående funktioner.

Det skal ovnen helst kunne

Når man investerer i en ny ovn, så skal den helst kunne stege, grille og bage. Dette er klart nogle af ovnens vigtigste funktioner, hvis man blot ønsker, at kunne lave forskellige former for retter med ens nye ovn.

Disse tre funktioner er nogle af ovnens mest basale funktioner, hvilket de skal kunne klare optimalt. Vær derfor opmærksom på, at den nye ovn kan alle disse tre opgaver optimalt, inden man vælger den specifikke model.

Størrelsen på ovnrummet

De fleste ovne ligner ofte hinanden i størrelsen, men der kan være forskel på ovnrummets kapacitet. Nogle ovne har kapacitet til store portioner, mens andre ovne ikke har særlig meget plads. Hvis man blot har brug for en ovn til at bage en kage eller stege en hel kylling, så er ovnrummets kapacitet som regel ikke noget, man behøver at kigge meget nærmere på.

Men hvis man er på udkig efter en rummelig ovn, hvor der skal være plads til at bage en masse knækbrød, kager eller julemiddag til hele familien, så skal man være opmærksom på ovnrummets kapacitet. Kapaciteten bestemmer nemlig, hvor meget man kan tilberede i ovnen på samme tid.

Find en ovn med små udsving i temperaturen

Mens nogle ovne er gode til at holde en stabil varme ved de specifikke temperaturer, har andre ovne store udsving i temperaturen – især når det kommer til enten varmluft eller almindelig varme.

Naturligvis svinger temperaturen i alle ovne, men den svinger mere i nogle ovne end andre. Det er derfor en fordel, hvis man er opmærksom på, hvordan dette ser ud i den ovn, som man er interesseret i. Jo mindre udsving i temperaturen, jo bedre er det i forhold til tilberedning af maden.

Disse funktioner anbefales til ovne

Der er nogle funktioner, der er gode at have, selvom de ikke er nødvendige for alle. Vi har fundet de funktioner, der anbefales til ovne:

– Over- og undervarme: Det er en fordel både at have undervarme og overvarme, da de har hver deres funktion. Mens overvarme giver varme fra oven, giver undervarme varme nedefra. Overvarme og undervarme har hver sin fordel i forhold til forskellige ingredienser.

– Pyrolyse: Ovne med pyrolyse er som regel dyrere end andre ovne, men det kan sagtens betale sig, hvis man ønsker en ren ovn, hvor man ikke selv rengøre ovnen med håndkraft. Pyrolyse er nemlig en rengøringsfunktion, hvor ovnen varmes så meget op, at både fedt, skidt og madrester bliver brændt væk. Herefter kan man blot fjerne asken med en klud.

Energimærker: Køb energieffektive hvidevarer

Hvad er et energimærke?
Energimærket viser dig, hvor energieffektivt det produkt, du kigger på, egentlig er. Det er EU’s obligatoriske ordning og findes på alle produkter. På den måde kan du se, hvor du kan gøre miljøet og din elregning en tjeneste.

Det anerkendte mærke har for nyligt skiftet karakter. Det opdaterede mærke ligner det gamle meget, men er blevet nemmere at afkode for dig som forbruger. Vi sætter vi dig ind i det nye format og giver dig nyttig viden om den information, du typisk finder på et energimærke. Så bliver du godt klædt på til at gå på jagt efter nye energieffektive og miljøvenlige maskiner til hjemmet.

Hvad er den nye energimærkelov?
Den nye energimærkelov omfatter alle hårde hvidevarer og elektronik. Ifølge loven skal alle produkter have det lille mærke, hvor produkterne vurderes på en skala fra A til G. Med den gamle lovgivning var skalaen forskellig fra produkt til produkt, hvilket kunne være forvirrende at finde rundt i, men nu er skalaen den samme uanset hvilket produkt, der er tale om.

Den nye energimærkning indebærer, at produkter, der tidligere var mærket med A(+++), bliver til mærke B, C eller D. Ændringen betyder, at du som forbruger får nemmere ved at vurdere det gennemsnitlige energiforbrug, når du skal købe det mest energivenlige produkt med hjem.

Den nye mærkning bliver i første omgang indfaset på udvalgte produkter som opvaskemaskiner, køleskabe, TV m.m. og på sigt vil andre produkter følge trop. Målet er, at alle hvidevarer og elektriske apparater vil have det samme informerende mærke.

Derfor vil du opleve i en periode, at nogle produkter har forskellig energimærkning, fordi nogle har det gamle mærke og andre det opdaterede. For at undgå forvirring i købsprocessen anbefaler Energistyrelsen, at du kigger på farverne på skalaen frem for på bogstaverne, så det er nemmere at afkode energiforbruget. Jo mørkere grøn farven er, desto mere energieffektivt er produktet.

Hvad betyder den nye energimærkning?

Den nye skala går fra A til G og har ingen plusser. De mest energieffektive produkter er A-mærket, mens de mindst energivenlige er mærket med G.
Skalaen er ens for alle produkter uanset type, så det er nemt for dig af afkode, om produktet bruger lidt eller meget strøm.
Den nye skala har en tilknyttet QR-kode, som du kan scanne for at få ekstra information om produktet.

Hvad med det gamle energimærke?

Den gamle skala er afhængig af det produkt, mærket sidder på. Nogle produkter har A som det øverste på skalaen, mens andre har en mærkning på helt op til A+++. Det kan være forvirrende at sammenligne to forskellige mærker som forbruger, så derfor er mærkningen nu blevet ens for alle produkter. Formålet er, at det skal være nemmere at handle miljøvenligt og energieffektivt.

Hvilke informationer kan du finde på energimærket?
Informationen på energimærket er tilpasset det produkt, som mærket sidder på. Derfor kan den information, du kan finde på mærket, afvige alt efter hvilket produkt, det sidder på.

Energimærket kan have følgende oplysninger:

  • L/annum: det årlig vandforbrug i liter
  • Kg: hvor mange kilo maskinen kan indeholde
  • dB: det generelle støjniveau for maskinen
  • kWh/annum: hvor mange kilowatt-timer maskinen bruger på et år

Hvilket energimærke skal du vælge?

Hvis du ønsker at at spare på elforbruget i hjemmet eller passe på miljøet, er det en god idé at kigge efter en energimærkning, som ligger højt på skalaen.

Når tiden kommer til at udskifte dine produkter, er køkkenet er én af de helt store energislugere. Din elkedel, køleskab og ovn bruger meget energi, så hvis du overvejer nye produkter til hjemmet, er det et godt sted at starte.

Når du vælger energieffektive hvidevarer og elektroniske produkter, kan du mindske strømforbruget og spare hundredvis af kroner om året. Husk dog først at udskifte dine produkter, når de går i stykker. Det er hårdt for miljøet at producere nye hvidevarer, så derfor er det mere miljøbevidst at vente til produkterne kan få en nyt hjem eller skal på genbrugspladsen.

Hvilke produkter har et energimærke?

  • Ovne
  • Frysere og køleskabe
  • Lamper
  • Emhætter
  • Fjernsyn
  • Vaskemaskiner
  • Tørretumblere
  • Opvaskemaskiner
  • Støvsugere

Gode råd til at rengøre din ovn 

Hvis ovnen derhjemme ikke har en selvrensende funktion, så skal man selv i gang med at gøre ovnen ren med håndkraft. Det kan føles uoverskueligt, hvis man ikke har gjort det længe og slet ikke ved, hvor man skal starte henne. Dog findes der et væld af gode råd til at gøre ovnen ren.

Sådan skal ovnglasset rengøres

Hvis ovnglasset trænger til en rengøring, så skal man gøre det således:

1. Put en klud med opvaskemiddel på selve ovnlågen i omkring 30 minutter.
2. Når de 30 minutter gået, skulle al fedt, skidt og snavs gerne være opløst.
3. Find et tørt viskestykke eller en klud og tør det resterende snavs og skidt væk.

Vær opmærksom på, at mange ovne tillader, at man kan tage glasset af. Dette gør rengøringen en del nemmere, hvis der er mulighed for det.

Sådan skal ovne med glat emalje rengøres

Hvis man har en ovn med en glat emalje, så skal man finde en brun sæbe frem. Ovnen skal rengøres på følgende måde:

1. Put brun sæbe på overfladerne og sæt ovnen på ca. 100 grader. Husk at smør brun sæbe i alle afkroge og hjørner af ovnens emaljeoverflader.
2. Når den brune sæbe bobler, skal man slukke for ovnen.
3. Herefter skal man vente på, at alle overflader er afkølet.
4. Overfladerne skal nu vaskes med vand.
5. Tør til sidst med en klud eller et viskestykke.

Sådan skal ovne med ru emalje rengøres

Hvis man har en ovn med ru emalje, så skal man gøre brug af både opvaskemiddel og vand. Ovnen rengøres på følgende måde:

1. Put en blanding af opvaskemiddel og varmt vand på den ru emalje i omkring 1 time.
2. Blandingen skal herefter vaskes helt af med en opvaskebørste eller lignende.
3. Hvis alle madrester med mere ikke kommer af, så gør brug af noget kraftigere end en opvaskebørste, der kan skrabe det af. Dog skal man ikke bruge materiale, der ridser eller skader ovnens emalje.

Sådan skal bageristen rengøres

Mens nogle bagerister tåler at komme i opvaskemaskinen, så skal andre vaskes i hånden. Det kan gøres på følgende måde:

1. Start med at læg bageristen i blød i en balje med opvaskevand. Gør dette så længe som muligt.
2. Hvis dette ikke fjerner madresterne, så smør bageristen ind i brun sæbe.
3. Pak risten ind i husholdningsfilm i omkring en halv time.
4. Dette løsner alle madresterne, hvorfor man kan gøre brug af en svamp til at fjerne det sidste.

Om Voss

Historien om Voss startede tilbage i 1878 i Fredericia i Jylland. Her startede Ernst Voss en produktion af forskellige varer i sin kælder. Dog var det først i 1908, at det første gaskomfur blev produceret. Herefter begyndte virksomheden at vokse sig større og større, hvorfor den blev omdannet til et aktieselskab i 1947.

I 1960’erne begyndte Voss kun at fokusere på komfurer og indbygningsovne, som der i dag stadig er grundstammen i deres sortiment af forskellige produkter. Det betød, at i 1986 blev det første komfur med en keramisk overplade produceret. Voss lancerede også deres Frontline-serien i 1992, der i dag er meget populær.

Voss blev købt af B&W i 1977, hvor Jan Bonde Nielsen var direktør. Derfor kom der meget kapital ind i firmaet, hvorfor det kun begyndte at gå bedre for virksomheden. Dog købte Electrolux-koncernen virksomheden i 1980. Virksomheden skiftede derfor også navn i 1999 til Electrolux Home Products Denmark A/S.

I dag er Voss især kendt for deres komfurer og ovne, som kan findes i mange danske hjem.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme