Dampovn test-oversigt – Se de bedste dampovne her

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

 

Dampovne har været brugt af professionelle kokke i snart mange år, fordi det ganske enkelt giver et bedre resultat. Det ser vi lidt nærmere på sidst i artiklen, hvor vi også har et par gode råd om valget af ovn.

En dampovn sikrer, at maden ikke tørrer ud i ovnen, ligesom maden bedre bevarer farve og tekstur. Samtidig kan du tilberede flere forskellige typer madvarer samtidig – også dem hvor en ovn ikke er det naturlige førstevalg.
– ***Baseret på blandt andet testresultater fra Sveriges største forbrugermagasin Råd & Rön, her får du et overblik over, hvilke dampovne der er bedst i test lige nu.***

Denne artikel indeholder:
🔸 Gennemgang testvindere dampovne
🔸 Hvor det er billigst at købe hver enkelt dampovn
🔸 Gennemgang af de tests vi har gennemgået finder du sidst i artiklen. Her kan du se links til de originale kilder

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

I nedenstående sektion finder du en oversigt over de dampovne, der klarer sig bedst i test. Vi beskriver modellernes funktioner, og henviser til hvilke test de har været medtaget i, så du nemt og hurtigt kan få et overblik over de bedste dampovne på markedet. Vi har også medtaget et par af de modeller, som forbrugerne giver de bedste anmeldelser.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

 


Bosch HRG675BS1S

Bosch HRG675BS1S

i samarbejde med PriceRunner

.
Bosch HRG675BS1S er en ovn, der er velegnet til en større familie på 5+ personer eller til en forbruger, der laver store portioner mad på én gang. Modellen kommer nemlig med en kapacitet på 71 liter.

Ovnen er yderligere placeret i energiklasse C, hvorfor det er en energivenlig ovn, der ikke forbruger meget strøm på et år.

Man skal dog være opmærksom på, at Bosch HRG675BS1S er en indbygningsovn, hvorfor man skal være sikker på, at ovnens mål passer ind i ens køkken.

Konventionel ovn med dampfunktion og pyrolyseprogram

Med Bosch HRG675BS1S får man en konventionel ovn, der kommer med mange forskellige funktioner. En af disse funktioner er en dampfunktion, der gør det muligt at kombinere damp med et af de andre ovnprogrammer.

Ovnen kommer med i alt 13 forskellige programmer. Disse programmer kan kombineres på et hav af måder, så man kan tilberede de forskellige ingredienser på den mest optimale måde efter behov. Den kommer desuden med 3 tillægsprogrammer med damp, som man også har mulighed for at vælge imellem.

Bosch HRG675BS1S er yderligere en ovn, der er nem at rengøre, da den er forsynet med et pyrolyseprogram. Dette program sørger for at brænde fedt og madrester væk, hvorfor man blot skal tørre ovnens overflader, når programmet er færdigt. Herefter vil ovnen igen være helt ren.

Ovn med lynopvarmning og 4D-varmluft

Bosch HRG675BS1S kommer med to praktiske funktioner, der kan bruges til tilberedning af maden. Disse to funktioner er lynopvarmning og 4D-varmluft.

Med funktionen lynopvarmning bliver ovnen varmet ekstra hurtigt op uden at bruge unødigt med strøm. Ovnen kan eksempelvis varmes op til omkring 175 grader på blot 5 minutter. Dette er en praktisk funktion for forbrugere, der har travlt eller blot ønsker en hurtig tilberedning af maden.

Endvidere er Bosch HRG675BS1S udstyret med 4D-varmluft, hvor man har mulighed for at lave mad på flere niveauer. Denne teknologi sørger nemlig for at fordele varmen jævnt i hele ovnrummet, så man opnår et forbedret og ensartet resultat, uanset om man bager eller steger på et eller flere niveauer.

Brugervenlig model med softClose-funktion

Bosch HRG675BS1S er en brugervenlig ovn med et touch-display, hvor man kan indstille ovnen til de forskellige funktioner. I midten bliver der vist det valgte program samt den valgte temperatur, så man altid kan følge med i dette.

Der er desuden mulighed for at vælge temperaturer mellem 30 og 300 grader, hvorfor man kan vælge den temperatur, der passer bedst til ens behov.

Bosch HRG675BS1S kommer ydermere med en softClose-funktion, der sørger for, at ovnlågen er nem at betjene. Ovnen kommer nemlig med en dæmpningsmekanisme, der sørger for, at ovnlågen åbner og lukker stille og roligt. Det betyder, at man ikke har mulighed for at smække med ovnlågen.

Bosch HRG675BS1S måler 58,5 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Bosch HRG675BS1S:
Udstyret med pyrolyseprogram
Kommer med dampfunktion
Brugervenlig ovn med softClose-funktion
Energiklasse C
Med lynopvarmning og 4D-varmluft

Her kan du se en videopræsentation af Bosch HRG675BS1S lavet af WhiteAway.com:


Siemens HR675GBS1S

Siemens HR675GBS1S

i samarbejde med PriceRunner

Siemens HR675GBS1S er en ovn, der er velegnet til de forbrugere, der er på udkig efter en model med en større kapacitet. Modellen er nemlig rummelig med en ovnkapacitet på 71 liter, hvilket betyder, at den passer til en familie på 5+ personer.

Man skal dog være opmærksom på, at Siemens HR675GBS1S er en indbygningsovn, hvorfor man skal være sikker på, at ovnens mål passer ind i ens køkken.

Endvidere kommer Siemens HR675GBS1S med en indbygget dampfunktion, der bliver kaldt for PulseSteam. Dette er en fordel, da dampfunktionen sørger for at bevare madens næringsstoffer.

Strømbesparende model med pyrolysefunktion

Med Siemens HR675GBS1S får man en energivenlig og strømbesparende ovn, da den er placeret i energiklasse C. Man kan derfor være sikker på, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år, hvilket er en fordel for både miljøet og pengepungen.

Udover at være energivenlig, så er Siemens HR675GBS1S også en ovn, der er nem og hurtig at rengøre. Den er nemlig forsynet med en pyrolysefunktion, der gør, at man slipper for manuelt at gøre ovnen ren efter tilberedning af maden. Med pyrolyseprogrammet bliver alle madrester og fedt brændt af, hvorefter man blot skal tørre dette væk med en klud efterfølgende.

Ovn med dampfunktion og 4D-varmluft

Siemens HR675GBS1S er forsynet med en dampfunktion, som man kan bruge i kombination med ovnens andre programmer. Med dampfunktionen opnår man et forbedret resultat, da funktionen sørger for, at maden ikke bliver tør eller kedelig, samt at madens næringsstoffer bliver bevaret.

I alt kommer Siemens HR675GBS1S med 13 ovnfunktioner som blandt andet over- og undervarme, en pizzafunktion, langtidsstegning, 4D-varmluft og coolStart. Disse funktioner kan alle noget forskelligt, hvorfor de kan bruges efter behov.

Mens 4D-varmluft sørger for at fordele varm luft jævnt i hele ovnrummet, så man opnår et ensartet resultat, uanset om man steger eller bager på flere niveauer på samme tid, så sørger coolStart for, at man kan tilberede frossen mad i ovnen på ingen tid. Dette kan lade sig gøre, da ovnen kommer med en speciel varmeteknologi, der gør, at man kan putte frosne madvarer i ovnen uden at forvarme den først.

Fleksibel ovn med softClose-funktion og halogenbelysning

Siemens HR675GBS1S er forsynet med de automatiske cookControl-programmer. Med disse programmer kan man blot sætte maden i ovnen, angive vægten, hvorefter man vælger et program. Efterfølgende bliver maden stegt eller bagt i ovnen på den mest optimale måde afhængig af ingredienserne.

Derudover er Siemens HR675GBS1S udstyret med en softClose-funktion samt halogenbelysning. softClose-funktionen sørger for, at man ikke kan smække ovnlågen i, da den kommer med en dæmpningsmekanisme, der gør, at ovnlågen altid lukker stille og roligt. Halogenbelysningen sørger derimod for, at man altid kan få et godt overblik over maden i ovnrummet.

Sidst men ikke mindst kommer Siemens HR675GBS1S med en coolGlass-funktion. Det vil sige, at ovnen aldrig bliver varmere end 40 grader udenpå, hvorfor man ikke kan brænde sig på den.

Siemens HR675GBS1S måler 58,5 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Siemens HR675GBS1S:
Udstyret med et pyrolyseprogram
Kommer med cookControl-programmer
13 forskellige ovnfunktioner
Indbygget dampfunktion
Placeret i energiklasse C

Her kan du se en videopræsentation af Siemens HR675GBS1S lavet af WhiteAway.com:


Voss IEP770RF 

 

Voss IEP770RF

i samarbejde med PriceRunner

Voss IEP770RF er en rummelig ovn med en kapacitet på 71 liter, hvorfor der er mulighed for at tilberede større portioner på samme tid. Modellen passer til en familie på omkring 5+ personer.

Derudover er Voss IEP770RF placeret i energiklasse C, hvorfor ovnen er forsynet med et forholdsvist lavt energiforbrug. Det betyder, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år, hvilket ikke mindst er en fordel for pengepungen, men også for miljøet.

Ved køb af Voss IEP770RF skal man være opmærksom på, at det er en indbygningsmodel. Det betyder, at ovnen skal passe til målene i ens køkken, hvorfor det er vigtigt at tjekke dette inden køb.

Model med dampfunktion og andre funktioner

Voss IEP770RF er en ovn, der er forsynet med et væld af funktioner. Ovnen kommer både med en dampfunktion, et Hot Air-system, en selvrens-funktion samt et madlavningstermometer.

Med hjælp fra dampfunktionen har man mulighed for skånsomt at tilberede maden i ovnen. Dampen sørger nemlig for, at ingrediensernes næringsstoffer bliver bevaret. Endvidere har modellen en PlusSteam-funktion, der sikrer, at bagværk forbedres med hjælp fra dampen.

Derudover kommer Voss IEP770RF med et HotAir-system, der sørger for, at temperaturen bliver reduceret med op til 20 %. Dette system sørger for, at man kan spare energi samt at ovnens varme luft cirkuleres jævnt rundt i hele ovnrummet, hvilket sikrer et mere ensartet resultat.

Voss IEP770RF er ydermere en rengøringsvenlig ovn, da den kommer med en katalytisk emalje. Dette sikrer, at fedt og madrester bliver nedbrudt, hvis ovnen tændes på mere end 200 grader.

Sidst men ikke mindst kommer Voss IEP770RF med et madlavningstermometer, der sørger for, at man altid har overblik over tilberedningen af maden. Termometeret kan både anvendes til stegning og bagning.

Praktisk ovn med booster-funktion

Med Voss IEP770RF får man en praktisk ovn, der er forsynet med en booster-funktion samt en SoftMotion-teknologi. Mens booster-funktionen sørger for, at ovnen bliver opvarmet ekstra hurtigt, sikrer teknologien SoftMotion, at ovnlågen altid bliver lukket stille og roligt. Man kan derfor ikke smække ovnlågen i.

Voss IEP770RF er desuden en sikker ovn, da den er forsynet med en IsoFront Top samt en børnesikring. IsoFront Top-funktionen sikrer, at ovnlågen aldrig bliver varmere end 20 grader, så små fingre ikke kan brænde sig på den. Børnesikringen kan bruges, så børn ikke kan få fingrene i klemme, da ovnen låses, når den er tændt.

Ved køb af Voss IEP770RF medfølger der en XL-bageplade. Dette er en bageplade, der er ekstra stor i forhold til helt almindelige bageplader.

Voss IEP770RF måler 59 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Voss IEP770RF:
Selvrensende ovn
Kommer med en ekstra stor XL-bageplade
Udstyret med dampfunktion, Hot Air-system og PlusSteam
Forsynet med et madlavningstermometer
Sikker og praktisk ovn

Her kan du se en videopræsentation af Voss IEP770RF lavet af WhiteAway.com:


Asko OCS8664S

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Asko OCS8664S

i samarbejde med PriceRunner

***Asko OCS8664S er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Ron. Svenske eksperter er begejstrede for dampovnen, som de har givet en god vurdering.***

I deres anmeldelser skriver eksperterne, at de er glade for ovnens temperaturstabilitet og generelle tilberedning af forskellige madretter. De er dog mindre imponerede over rengøringsprogrammet, som ikke er så effektivt.

Ved køb af Asko OCS8664S skal man dog være opmærksom på, at det er en indbygningsovn. Den skal derfor passe til målene i ens køkken.

Stor dampovn

Asko OCS8664S er en stor ovn med en kapacitet på 73 liter. Man kommer derfor ikke til at mangle plads i ovnen ved tilberedning af mad til en større familie eller til et par ekstra gæster.

Med denne ovn bliver maden tilberedt ved en kombination af varme og damp, så madens næringsstoffer ikke bliver ødelagt. Samtidigt sikrer det også, at maden ikke udtørrer. Det er dog en kombiovn, så det er muligt at lave mad med damp og/eller varm luft.

Man finder nemlig mange forskellige ovnprogrammer, som man kan vælge mellem. Man kan vælge alt lige fra bund- og overvarme til lille grill, stor grill, hurtig forvarmning, auto stegning, stærk damp, medium damp m.m.

Nem rengøring

Med Asko OCS8664S får man en dampovn md et damprengøringsprogram. Det praktiske rengøringsprogram løsner snavs, madrester og fedt fra ovnens inderside, så det bliver nemmere at rengøre den indvendigt.

For at rense ovnen skal man blot fylde en bradepande med vand, placere den i ovnen og til sidst tænde for selve programmet. Herefter kan man fjerne det resterende skidt og snavs fra ovnen.

Dampovnen er placeret i energiklasse C, så den er forholdsvis energibesparende. Dette er ikke mindst en fordel for miljøet, men også for pengepungen.

Ovn med sousvide-program

Asko OCS8664S er forsynet med madlavningsprogrammet sousvide, som sørger for en jævn dampstrøm ved en præcis temperatur i en lang periode. Dette sikrer et optimalt madlavningsresultat hver gang.

Endvidere kommer Asko OCS8664S med et programmerbart termometer, der kan puttes i brød, fisk eller kød ved en allerede indstillet temperatur. Når den ønskede temperatur er nået, vil ovnen slukke pr. automatik, så man ikke selv skal holde øje med maden.

Sidst men ikke mindst er dampovnen udstyreret med den ergonomiske funktion Dual Soft Close. Dette system er praktisk og sikkert, når man bruger varme fade og bageplader. På niveau 1 er der desuden fuldt udtrækkelige teleskopskinner, hvilket gør håndteringen nemmere.

Asko OCS8664S måler 59,7 cm (h), 59,5 cm (b), 54,6 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Asko OCS8664S:
Madlavning med damp
Rengøringsprogram
Dual Soft Close
Sousvide-madlavningsprogram
Programmerbart termometer


Asko OCS8664A

Asko OCS8664A

i samarbejde med PriceRunner

Ovn med dampfunktion

Med Asko OCS8664A får man en ovn med dampfunktion, der både kan bruges med damp som den eneste tilberedningsform eller med damp som supplement til en opvarmning med varmluft m.m.

Det er nemlig en kombiovn, der kommer med flere ovnfunktioner heriblandt over- og undervarme, grill, lav damp, medium damp, øko varmluft, sousvide m.m. Madlavningsprogrammet sousvide sørger eksempelvis for en jævn dampstrøm ved en præcis temperatur i en bestemt periode, så man er sikret et optimalt resultat hver gang.

Ovnen har ydermere et ovnrum med en kapacitet på 73 liter, så der er plads nok til at lave mad til en større familie eller et par ekstra gæster. Asko OCS8664A er placeret i energiklasse C, hvilket er i den bedre ende af skalaen.

Rengøringsvenlig model

Asko OCS8664A er en rengøringsvenlig ovn med en damprengøringsfunktion. Denne funktion sikrer en nemmere rengøring. Her skal man fylde en bradepande med vand, som løsner fedt, madrester m.m. indvendigt i ovnen. Det gør, at man blot skal foretage en hurtig aftørring til sidst.

Samtidigt har Asko OCS8664A en sikker Dual Soft Close-funktion, som er behjælpelig, når man har varme plader i hånden. Døren vil nemlig lukke stille og roligt i, så man ikke skal være bekymret for, at den smækker eller lignende.

Programmerbart termometer og teleskopudtræk

Asko OCS8664A er forsynet med et programmerbart termometer, der gør madlavningen en del nemmere.

Termometret kan indsættes i fisk, brød eller kød ved en temperatur, som allerede er indstillet. Når temperaturen er nået, vil ovnen slukke pr. automatik, så man ikke skal holde øje med maden.

Sidst men ikke mindst kommer Asko OCS8664A med et teleskopudtræk, der gør det nemmere at sætte maden ind i ovnen og tage den ud igen, når den er færdig.

Asko OCS8664A måler 59,7 cm (h), 59,5 cm (b), 54,6 cm (d) i indbygningsmål.

Fordele

 • Er god til at ramme den indstillede temperatur
 • Tilbereder maden godt
 • Er stabil
Ulemper

 • Forbruger en del energi
 • Rengøringsprogrammet er ikke tilstrækkelig

Udvalgte fordele ved Asko OCS8664A:
Programmerbart termometer
Sousvide-madlavningsprogram
Stort ovnrum
Damprengøringsfunktion
Dual Soft Close-funktion


Hvorfor bruge dampovn, og hvilken model skal man vælge?

En af de store fordele ved at tilberede maden med damp er, at den bedre holder på saft og kraft. Temperaturen er lavere og mere skånsom, og det er på alle måder bedre. Dels bibeholdes smagen bedre, men også langt flere vitaminer og mineraler forbliver intakte i maden.

Videnskabelige undersøgelser viser eksempelvis, at der er op til 50 % flere vitaminer i dampede grøntsager, frem for kogte. Også til bagværk er dampen optimal. Her bliver skorpen lettere gylden og sprød – netop de egenskaber, som de fleste af os sætter ekstra pris på, men som kan være meget svære at opnå i en almindelig ovn.

Uanset hvilken model du vælger, går du ikke helt galt i byen, hvis du vælger en af de modeller, vi har fremhævet i denne artikel. Men der er ret store forskelle. Hvis du køber dampovnen som ekstra-ovn eller føler dig klar til at gå 100 % ind for damp, kan du vælge en dampovn, der kun er beregnet til at dampe. Det er isoleret set den både billigste og bedste løsning. Mange vælger dog en kombi-ovn, der gør det muligt at kombinere damp og traditionel tilberedning i en og samme enhed. Det fylder mindre i køkkenindretningen.

Vigtige parametre for valget af dampovn er blandt andet:
 Ovnstørrelse,
 Kombinationsmuligheder,
 Rengøringsvenlighed,
 Brugervenlighed og
 Specialfunktioner.

Du kan som regel ikke få alle fordelene i én løsning. Overvej derfor, hvilke parametre der er de vigtigste, og foretag det endelige valg på baggrund af, hvilken model der bedst muligt opfylder dine behov.

Ekstra Bladet har også lavet en artikel om dampovne, som de kalder “Ovnen du ikke aner, du mangler“. Her kigger avisen nærmere på dampovnens funktioner. Den omtalte ovn i artiklen forhandles dog ikke længere på det danske marked.


FAQ

Hvad kan jeg bruge en dampovn til?
Du kan bruge en dampovn, hvis du gerne vil tilføre dine madvarer noget ekstra fugtighed, sådan at de ikke bliver tørre og kedelige inde i ovnen. Det er f.eks. oplagt at bruge en dampovn, når du skal tilberede fisk, ris eller grøntsager, som har en tendens til at blive tørre.
Hvor meget koster en dampovn?
Generelt har dampovne en tendens til at være dyrere sammenlignet med almindelige ovne. Prisen for en dampovn starter omkring 5000 kr., men der findes også mange dyrere modeller, som befinder sig mellem 10.000 – 25.000 kr. Dermed kan det være en større investering, hvis du vil have en god dampovn.
Er en dampovn pengene værd?
Hvis du elsker at kokkerere og er træt af, at nogle madvarer har en tendens til at tørre ud inde i ovnen, så kan en dampovn helt bestemt være pengene værd. Med en dampovn kan det blive nemmere at tilberede din mad til perfektion hver gang.
Hvilken slags ovn skal jeg købe?
Når du skal vælge en ny ovn, så skal du overveje, hvilke behov du har. Hvis du for eksempel er træt af, at din mad tørrer ud og bliver kedelig i en almindelig ovn, så kan det være en fordel at vælge en dampovn, som tilfører ekstra fugt til maden.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Råd & Rön 🇸🇪

***I sommeren 2015 udgav forbrugermagasinet Råd & Rön 7 populære modeller af dampovne. Råd & Rön betragtes som et upartisk serviceorgan, der guider forbrugerne sikkert gennem junglen af gode og knap så gode produkter.***

***Råd & Stol ikke på subjektive vurderinger og kommentarer i deres tests, men lad i stedet testresultaterne tale for sig selv. Produkterne er testet på en lang række parametre, og listen over parametre og karakterer kan ses for hvert produkt.***

Alle karaktererne samles og rangeres desuden i et interaktivt skema, hvor du kan sortere og filtrere efter forskellige parametre. Du kan se hele testen her, men det kræver dog abonnement på Råd & Rön.

Hos Råd og Rön har de testet Bosch HSG856XC7 på en række parametre. Blandt andet er den vurderet på den generelle madlavningsevne, opvarmning, temperatur og stabilitet, energiforbrug, brugervenlighed, lydniveau og sikkerhed. Modellen scorer 75%, hvilket giver den en 2. plads i en større oversigt over dampovne.

Testen er udført den: 3. juni 2019

Du kan se testen her

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

De forskellige testlaboratorier foretager meget grundige og videnskabeligt funderede test, som er meget værdifulde for os som forbrugere. Men testmiljøet og omstændighederne vil sjældent være helt realistiske i et laboratorium. Eksempelvis foregår testen kun over en kort tidsperiode, og typisk er det også kun et enkelt apparat, der testes på (som måske kan være enten bedre eller ringere end gennemsnittet).

Derfor har vi naturligvis også skævet til, hvad forbrugerne selv oplever med produkterne ude i det virkelige liv – gennemsnitligt betragtet. På hvidevareportalen whiteaway.com og mange andre steder, kan forbrugerne selv indtaste karakterer og kommentarer, og det er ligeledes værdifuld information, når man skal vælge model. Disse er medtaget i det omfang, det har været naturligt og der, hvor en given model endnu ikke er blevet testet af et uafhængigt organ.

Hvis du ønsker at læse en mere generel test af ovne, så kan vi anbefale vores ovn test, hvor vi gennemgår en lang række testvindende almindelige ovne.

Hvis du specifikt er på udkig efter en indbygningsovn, så bør du også læse vores test om denne type ovn. Her har vi ligeledes samlet alle de bedste indbygningsovne på markedet, baseret på eksterne eksperters testresultater.

Which.co.uk

Which.co.uk ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Dampovnen Bosch HRG6769S6 er testet grundigt hos det engelske magasin, hvor den blandt andet får flotte resultater i tests af varmedistribution, opvarmning og grill-funktion. Brugervenligheden og rengøringen får også flotte bedømmelser, hvor du har mange programmer og funktioner, mens pyrolyse klarer rengøringen. Samlet giver Which.co.uk Bosch HRG6769S6 en score på 74% og kårer den til ”bedste køb” blandt dampovne.

Testen er udført: Oktober 2016

Du kan se testen her

Google Shopping

Google er den mest udbredte online søgemaskine, der hver dag hjælper mennesker fra hele verden med at besvare spørgsmål, finde rejser, produkter og hvad ellers, hjertet kunne begære. På Google Shopping kan forbrugerne finde og selv bedømme produkter.

Anmeldelserne på Google Shopping er forbrugeranmeldelser, og de bliver derfor løbende opdateret. Bosch HRG6769S6 har fået over 1.400 anmeldelser, der giver en samlet score på 4,8 stjerner ud af 5 mulige. Anmeldelserne inkluderer foruden et antal stjerner også ofte en kommentar til produktet, og der er mulighed for at uploade billeder også.

Du kan se anmeldelserne her

Siemens

Siemens er et verdenskendt tysk brand, der blev grundlagt helt tilbage i 1847. I dag producerer de en lang række elektroniske forbrugerprodukter og hvidevarer. De kan både købes i butikker eller på deres online webshop.

På Siemens’ hjemmeside, kan forbrugerne bedømme produkterne. Der kan givet et antal stjerner ud af 5, skrives en kommentar og tilføjes billeder af produktet. Siemens HN878G4B6 har fået en bedømmelse på 4,9 stjerner ud af 5 mulige af over 50 forbrugere i den virkelige verden. Bedømmelsen opdateres løbende.

Du kan se anmeldelserne her


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Siemens HN878G4B6

4,9 ud af 5 stjerner af forbrugerne på Siemens

Siemens HN878G4B6

Med Siemens HN878G4B6 indbygget i dit køkken, får du dampovn, ovn og mikroovn i ét samlet produkt. Den har en vidde på 60 cm, når den skal bygges ind, men det giver ekstra god kapacitet i ovnrummet. Det er den mest udbredte størrelse ovn, for der er plads til både store fade og mange retter på én gang.

Forbrugerne på Siemens egen hjemmeside giver ovnen en rigtig flot samlet bedømmelse på 4,9 stjerner ud af 5. Over 50 forbrugere har samlet set vurderet, at ovnen lever op til næsten alle forventninger. De kan både vurdere på tidsforbrug, design, brugervenlighed og design, hvor den generelt får høje vurderinger hele vejen rundt.

En tilfreds forbruger skriver blandt andet, at kombinationen af ovn og mikroovn i ét både er flot at se på, men også er rummelig, nem at betjene og hurtigt når den ønskede temperatur.

Kontroller din ovn direkte fra din smartphone

Når du skal lave mad i Siemens HN878G4B6, kan du få det fulde overblik med TFT-Touchdisplay. Displayet viser dig alle de nødvendige informationer, og med tryk direkte på skærmen kan du skifte mellem programmer og justere temperaturen.

Om du er ferm i køkkenet eller blot er ved at udbygge dit repertoire, så kan Siemens HN878G4B6 hjælpe med CookControl Plus. Den indbyggede kogebog guider dig i indstillingerne, så du finder det rigtige program og temperatur til det, du skal bage, tilberede eller dampe i ovnen.

Ovnen skal kun bruge rettens navn og vægten på retten, før den kan levere et ekstra lækkert, saftigt og vedtilberedt resultat.

Vi kan i stigende grad kontrollere alle vores elektroniske gadgets direkte fra vores enheder, så hvorfor ikke også ovnen? Med HomeConnect kan du koble Siemens ovnen op på dit WiFi og styre den direkte fra tablets og smartphones.

Det sparer dig tid, når du kan tænde og varme ovnen op på vejen hjem, men du kan også kontrollere tilberedningen undervejs i processen – helt uden at være i køkkenet. Du kan dog ikke løbende følge temperaturen i ovnrummet, men kun se den indstillede temperatur i pp’en.

Siemens HN878G4B6 vs. markedet

En stor fordel ved Siemens HN878G4B6, der får den til at adskille sig fra andre modeller i vores oversigt, er de mange ekstra funktioner

Du får en stor hjælp med din indbyggede CookControl Plus, der selv kan justere tilberedningens temperatur og tid. Du er garanteret gode resultater med både velkendte og helt nye retter, når du ikke selv skal vurdere tilberedningen.

Hvis du elsker gadgets og bruger din smartphone til at styre lyset og andre ting i dit hjem, så kan du også få glæde af HomeConnect app’en. Det gør det muligt at kontrollere ovnen, selvom du ikke er i nærheden af den. Det er en god løsning til travle hverdage.

Fordele

 •  Kort ledning 
 • I app’en kan du ikke følge den løbende temperatur
Ulemper

 • Lækkert design
 • Rigtig god dampfunktion
 • Nem at betjene
 •  God kapacitet

Bosch HSG856XC7

 

Bosch HSG856XC7

Hvis du drømmer om en god dampovn og har budgettet til at købe en af de dyrere modeller med ekstra mange funktioner, så er Bosch HSG856XC7 et godt valg.

Ovnen får særligt god feedback fra Råd & Rön på det lave lydniveau, der får 9 ud af 10 mulige point og sikkerheden, der får samme flotte score. Du vil derfor ikke blive generet af ovnen i køkkenet, hvis du skal koncentrere dig om andre ting, mens maden hygger sig.

Indbygget rengøringsfunktion

En klar fordel ved Bosch HSG856XC7 er den indbyggede pyrolyse-funktion. Når ovnen trænger til en rengøring, tænder du for pyrolysen, der varmer ovnen op til ekstremt høje temperaturer.

Det får alle madrester og fedt på indersiden til at forkulle og drysse ned i bunden af ovnen som aske. Du skal derfor bare tørre asken af ovnens bund, før den er ren og pæn og klar til brug.

I forhold til energiforbruget modtager modellen HSG856XC7 mindre gunstig feedback fra det svenske råd & Rön, hvor energiforbruget får den laveste karakter med 5 ud af 5 mulige point.

Når det kommer til den indbyggede rengørings-funktion med pyrolyse, bruger ovnen dog mindre strøm end mange tilsvarende dampovne. Du kan derfor med god samvittighed rengøre din ovn jævnligt med den indbyggede pyrolyse-funktion.

Bosch HSG856XC7 vs. markedet

Brugervenligheden er i top med HSG856XC7. Den er nem at finde ud af, selvom den har et anderledes design til kontrol af temperatur. Med et drejehjul kan du både indstille programmerne og temperaturen på dampovnen, men den kan føles meget anderledes at betjene de første par gange, til du lærer den at kende.

Fordele

 • Brugervenlig
 • Meget støjsvag
 • Lavt energiforbrug under pyrolyse-rengøring
 • Meget præcis temperatur
Ulemper

 • I den dyre ende prismæssigt
 •  Drejhjul kan kræve tilvænning

Gorenje BCS747S34X

God bedømmelse hos den svenske forbrugerorganisation Råd & Rön

Gorenje BCS747S34X

Gorenje BCS747S34X er blevet testet og anmeldt af den svenske forbrugerorganisation Råd & Ron. Eksperter er glade for dampovnen, som de har givet en god vurdering.

Dette har de blandt andet gjort på grund af, at ovnen tilbereder maden fint og kommer med flere ovnfunktioner. Til gengæld er de mindre vilde med damprengøringsprogrammet, som ikke er helt optimalt.

Ved køb af Gorenje BCS747S34X skal man være opmærksom på, at det er en indbygningsmodel. Den skal derfor passe til målene i ens køkken.

Velegnet til en større husstand

Med Gorenje BCS747S34X får man en dampovn, der er velegnet til en større husstand med over fem personer. Ovnen har nemlig en kapacitet på 73 liter, så man kan lave store portioner på én gang.

Denne ovn er forsynet med en dampfunktion og kan bruges med både damp som den eneste tilberedningsfunktion eller med damp som et supplement til en varmluftopvarmning eller konventionel opvarmning.

Man kan derfor vælge mellem mange ovnfunktioner såsom over- og undervarme, varmluft, infra grill, optøning, stærk damp, Eco, PureSteam m.m.

Samtidigt kommer Gorenje BCS747S34X med funktionen MultiFlow 360°, der sørger for en optimal varme- eller dampcirkulation i ovnen. Her når den varme luft ud i alle hjørner af ovnen, så maden bliver tilberedt på en jævn og ensartet måde. Ovnen varmer ydermere hurtigt op, da den når en temperatur på 200 grader på omkring seks minutter.

Dampovn med AquaClean og sousvide

Gorenje BCS747S34X er udstyret med funktionen AquaClean, som sikrer en nem og hurtig rengøring inde i ovnen. Man skal blot hælde lidt vand i en bradepande og tænde for programmet. På omkring en halv times tid vil madrester, snavs og fedt blødgøres, så det er nemmere at tørre det af.

Derudover har Gorenje BCS747S34X madlavningsprogrammet sousvide, der tilbereder maden på en måde, så næringsstofferne bevares, mens maden på samme tid forbliver mør og saftig indvendig.

Energivenlig og sikker ovn 

Gorenje BCS747S34X er en energivenlig og sikker ovn, som er placeret i energiklasse C. Det betyder, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år, hvilket både er en fordel for pengepungen og for miljøet.

Sidst men ikke mindst kommer Gorenje BCS747S34X med et DynamiCooling-system, der effektivt afkøler ovnens yderside. Det gør, at man ikke skal bekymre sig om at brænde sig på ovnen, når man er i gang med at lave mad eller lignende.

Gorenje BCS747S34X måler 59,5 cm (h), 59,5 cm (b), 54,6 cm (d) i indbygningsmål.

Fordele

 • Har mange funktioner
 • Fordeler den varme luft jævnt i hele ovnen
 • Har AquaClean selvrenseprogram
 • Har LCD display og touch-funktion
 • Har børnelås og tre lag glas i ovndøren, som sikrer at børn ikke kommer til skade.
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen.

Udvalgte fordele ved Gorenje BCS747S34X:
Flere ovnfunktioner
DynamiCooling-system
Sousvide-madlavningsprogram
Rengøringsprogram
MultiFlow 360°-funktion


Electrolux COC720X

4.7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Skousen.dk
4.7 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler WhiteAway.com

Electrolux COC720X

Electrolux COC720X er ikke medtaget i nogle officielle eksperttests, men er til gengæld en populær dampovn hos forbrugerne. Ovnen er nemlig blevet vurderet af forbrugere hos de to forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com.

Her har brugerne givet ovnen 4,7 ud af 5 stjerner. Dette har de blandt andet gjort, da de mener, at ovnen har alle nødvendige funktioner, mens den på samme tid er solid. De er dog mindre vilde med termometrets placering.

Ved køb af Electrolux COC720X skal man være opmærksom på målene, da det er en indbygningsmodel.

En ovn med alt hvad man behøver, ifølge forbrugerne

Ifølge forbrugerne hos de to forhandlere Skousen.dk og WhiteAway.com får man med Electrolux COC720X en ”ovn med alt, hvad man behøver”.

En bruger skriver eksempelvis, at ovnen har mange funktioner, men stadig er nem at betjene. Samtidigt er de vilde med dampfunktionen, der er perfekt til at lave mad ”og især bage brød”. En anden bruger hæfter sig ydermere ved det enkle design, der passer ”perfekt ind i hjemmet”, samt at ovnen ”føles solid og robust”.

Selvom brugerne generelt er begejstrede for dampovnen, fremhæver en bruger, at ovnen ”kommer med en lille mangel”, da ”der kan opstå nogle problemer med termometret”.

Ovn med katalytisk selvrens

Med Electrolux COC720X får man en rummelig ovn med en kapacitet på 71 liter. Den er derfor velegnet til en større familie, der ønsker at lave store portioner på én gang. Ydermere er det en ovn med en dampfunktion, så man kan lave mad både med eller uden damp alt efter ønske og behov.

Indersiden i ovnen har en katalytisk belægning, der sørger for, at madrester og fedt nedbrydes i ovnen, når temperaturen er omkring 250 grader. Det gør det nemt at fjerne skidt og snavs, når ovnen skal renses.

Derudover er Electrolux COC720X effektiv, da den er forsynet med en hurtig opvarmningsfunktion. På den måde opnår med en kortere forvarmningstid, når man skal i gang med tilberedningen. Ovnen er placeret i energiklasse C, så den ikke forbruger meget energi på et år.

Ovn med nem betjening og stegetermometer

Electrolux COC720X er forsynet med et LED-display og pop-ud-knapper, der sikrer en nem betjening. På LED-displayet kan man justere temperaturen samt starte og stoppe tiderne, mens det også foreslår den korrekte temperatur alt efter den tilberedningsfunktion, man har valgt.

Samtidigt kommer ovnen med flere ovnfunktioner såsom varmluft, over- og undervarme, lavtemperaturstegning, grill, dampfunktioner og SteamBake. SteamBake-funktionen er optimal til bagning af brød, men kan også bruges til kylling eller fisk.

Sidst men ikke mindst er Electrolux COC720X udstyret med et stegetermometer, så man kan overvåge madens kernetemperatur. Termometret fortæller desuden, når maden er tilberedt til den ønskede temperatur, hvorefter tilberedningen automatisk stopper.

Fordele

 • Har SteamBake-funktion
 • Har stegetermometer
 • Er selvrensende
 • Har LED timer display
 • Er hurtig til at varme op
Ulemper

 • Ligger i den dyrere ende af prisskalaen

Electrolux COC720X måler 59 cm (h), 59,5 cm (b), 56,7 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Electrolux COC720X:
Stegetermometer
Mange ovnfunktioner
LED-display
Hurtig opvarmningsfunktion
Katalytisk belægning


Bosch HRG6769S6 – Dampovn i topkvalitet med pyrolyse-funktion

Kåret til “Bedste køb” hos Which.co.uk
4,8 stjerner ud af 5 af forbrugerne på Google Shopping

Bosch HRG6769S6

Hos Which.co.uk har de testet Bosch HRG6769S6, kårer den til det bedste køb i deres oversigt og kalder den: ”Good but pricy”. Det er derfor ikke vores oversigts mest prisvenlige model blandt dampovne, men du betaler også for den høje kvalitet, som Which.co.uk bedømmer ovnen til at have.

Bosch HRG6769S6 scorer særligt flotte karakterer i, hvor hurtigt den varmer op, hvor effektivt den jævnt fordeler varmen i ovnrummet og grill-funktionen. Testet i praksis får du en effektiv ovn, der hurtigt kan blive varm, så du kan komme i gang.

Ovnen fra Bosch kommer dog til kort, når det kommer til temperaturangivelsen, der kunne være mere præcis. Alt i alt anbefaler Which.co.uk ovnen, fordi fordelene overskygger, at temperaturen kunne være mere præcis.

Bagning og stegning gjort let og bekvemt

Bosch HRG6769S6 har en god størrelse til indbygning på 60 cm, der matcher de mest almindelige ovne på markedet. Du kan derfor fint lave flere retter eller store portioner på én gang i ovnen.

Indbygget i ovnen er to unikke funktioner: PerfectBake sensor og PerfectRoast sensor. Begge sensorer kan registrere, når enten brødet er færdigt med at bage, eller stegen har den perfekte kernetemperatur. Du slipper for selv at skulle regne og tjekke konstant, men kan lade Bosch HRG6769S6 gøre arbejdet for dig.

Du kan gøre det endnu mere overskueligt at lave mad med Bosch HRG6769S6, hvis du kobler ovnen sammen med Home Connect-app’en. Så kan du kontrollere ovnen fra din tablet eller smartphone – også når du ikke er hjemme.

Ovnen fra Bosch hjælper dig også med rengøringen. Den indbyggede pyrolyse-funktion brænder alt mad, fedt og andet væk fra indersiden, så du bare skal tørre asken af bunden.

Bosch HRG6769S6 vs. markedet

Anmelderne hos Which.co.uk har kåret ovnen Bosch HRG6769S6 til det bedste køb, så du kan trygt investere den. Det er den høje kvalitet af både design, men særligt også indbyggede funktioner, der gør madlavningen så let som muligt.

Med PerfectBake, PerfectRoast sensor og pyrolyse kan ovnen næsten gøre alt arbejde for dig – du skal bare tænde for ovnen og indstille den på din app. Der mangler dog en udførlig manual, så du kan få det optimale ud af ovnens mange funktioner.

Forbrugerne er også fuldt ud tilfredse med Bosch HRG6769S6, der får en samlet vurdering på 4,8 ud af 5 mulige stjerner på Google Shopping. Ovnen vinder derfor ikke kun blandt anmelderne, men fungerer også for den gængse forbruger i praksis.

Fordele

 • Varmer hurtigt op
 • Brugervenlig
 • Med effektiv pyrolyse-rengøring
 • Jævn varmefordeling
Ulemper

 • Ikke så præcis gengivelse af temperatur
 • Mangler manuel/opskriftsbog til at udnytte funktionerne bedst muligt

 


Siemens CD634GBS1/01

Testvinder hos svenske Råd og Rön

Siemens CD634GBS1/01

.
Af det svenske forbrugermagasin Råd & Rön Siemens CD634GBS1/01 var blandt de billigste, men vandt alligevel testen med et jordskredsløb.

Denne dampovn har ét speciale: Damptilberedning

Mange dampovne er udført som kombiovne, som både kan bruges som dampovn og almindelig ovn. Det giver dog typisk en meget høj pris på produktet, og er heller ikke altid hensigtsmæssigt. Siemens har med denne model CD634GBS1/01 valgt at designe specifikt til damptilberedning, og det er nok en af årsagerne til, at ovnen er så god til netop dette.

Siemens CD634GBS1/01 er ikke helt så stor som en almindelig ovn, men det er som regel heller ikke nødvendigt ved damptilberedning. Også rent mekanisk er modellen rigtig god. Både det danske og det svenske testpanel bemærker, og ovndøren er nem at åbne og lukke, og driften er relativt lydsvag. Det er også let at håndtere og efterfylde vandtanken, og indstilling og programmering er både brugervenlig og intuitiv.
Den får gode karakterer på alle de parametre den er testet på, og absolut topkarakterer til blandt andet damptilberedningen, funktionerne og tilbehøret. Ovnen får også ros for at have skabt en meget overskuelig manual, som gør det nemt at komme i gang med madlavningen.

De største fordele ved Siemens CD634GBS1/01:
Specialdesignet til damptilberedning
Særdeles attraktiv pris
Lavt støjniveau
Brugervenlig, både med ovnlåge intuitiv programmering
Særdeles god manual


Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme