Oversigt over de bedste Siemens-ovne i test ifølge eksperter

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet

SENESTE ÆNDRING: februar 14, 2024.
Annoncer
Anonns

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Oversigt over de bedste Siemens-ovne i test ifølge eksperter

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

I denne artikel ser vi nærmere på forskellige tests af ovne fra mærket Siemens, hvor eksperter har gennemgået ovnene en for en for at kunne vurdere, hvilke modeller der er de bedste.

Herudover har vi også medtaget andre testvindende ovne fra andre mærker for at vise, for at give dig et overblik over alternativer som er værd at overveje. Det drejer sig om ovne fra Bosch og Electrolux.

Modellerne er af forskellige typer – der er både tale om indbygningsovne, komfurer, dampovne og ovne med pyrolyse, og dette er angivet ved hver ovn.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den ovn, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra skandinaviske forbrugersider og testmagasiner.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne test af Siemens ovne indeholder:

 • Overblik over de bedste Siemens ovne samt et par alternativer
 • Råd til den bedst mulige rengøring af ovnen
 • Information om pyrolyse
 • Viden om Siemens
 • Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet.

Siemens ovn test – Her er de 7 bedste modeller

Her finder du en oversigt over de bedst anmeldte Siemens ovne på markedet. [introduction] Forbrugsguiden har gennemgået anerkendte tests samt brugeranmeldelser fra både ind og udland, og samlet de bedste modeller her. I de grønne bokse under produktnavnene, kan du se, hvem der har anmeldt produktet og hvordan det har klaret sig i testene. Du finder også en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan se, hvilken forhandler der er den billigste.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 7 bedste siemens ovne i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter

Vi sammenligner en række anerkendte produkter og brands. Vi har partnerskaber med mange store forhandlere, og selvom det kan have indflydelse på udvalget af produkter til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle vurdering af de bedste produkter.

Vores research-team vurderer produkterne på parametre som:

  1
 • Produkttests fra ekspertkilder og forbrugermagasiner
 • 2
 • Kundeanmeldelser af produktet
 • 3
 • Produktets egenskaber og specifikationer
 • 4
 • Produktforhandlerens garantier, service og omdømme
 • 5
 • Viden og data på, hvad vores læsere foretrækker

Ovenstående bliver holdt op imod pris og kvalitet. Det er vigtigt at nævne, at rækkefølgen ikke repræsenterer en rangering af produkter, men nærmere en gennemgang af nogle af de bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Dagens bedste priser og tilbud på Siemens iQ100 ovn HB510ABR0S:

Fordele

 • Stor kapacitet på 71 liter
 • Hurtig forvarmning
 • Klart halogenlys
 • Energimærket A

Ulemper

 • Ingen selvrensende funktion

Den store Siemens iQ100 ovn HB510ABR0S kan klare varmluft, hvilket er blandt en af de funktioner, som danskerne benytter mest. Foruden varmluft og har den smarte ovn tre ovnfunktioner. Der er: stor variogrill, skånsom varmluft, 3D varmluft Plus og ikke mindst over-/undervarme.

Ovnen her er i den grad stilfuld, moderne og simpel, så den passer til langt de fleste køkkener, hvor der er plads til den store ovn, som har et ovnrum på 71 liter. En af forbrugerne hos Skousen skriver blandt andet positivt om den flotte ovn. Der står i anmeldelsen ”Meget enkel og funktionsdygtig passer til fornuftig pris”.

Ovnen er stor, og dette fremgår også af denne ovns specifikationer. Denne model har målene: 59,5 cm (h), 59,4 cm (b), 54,8 cm (d).

Anmeldelse: Produktanalyse af Siemens iQ100 ovn HB510ABR0S

Sikkerhed kan være en essentiel funktion

Det kan nogle gange være forvirrende at skulle købe nye hvidevarer, da der er så utroligt mange valg, man skal gøre sig. Det gælder også, når der skal findes en ny ovn. Her er det vigtigt, at man inden har målt op, hvilken størrelse af ovn man skal have, samt hvilke funktioner der er absolut essentielle.

Det kan eksempelvis være, at man ønsker noget, som er mere sikkert for det lille barn. Siemens iQ100 ovn HB510ABR0S har nogle smarte funktioner, som netop kan hjælpe med at gøre det mere sikkert for de mindste. Der er børnelås på døren, så det er ikke muligt for barnet selv at åbne ovndøren uden tilladelse og hjælp fra en voksen.

Ovndøren er desuden designet, så den maksimalt kan blive 50 °C udefra. Derfor vil der ikke ske alvorlige skader, hvis nogen rammer lågen, imens maden er ved at blive lavet.

Ovnen der hurtigt bliver klar

Hvis man har glemt at forvarme ovnen, kan det være frustrerende og en kedelig proces – særligt med ældre ovn modeller. Denne ovn har dog en smart funktion, som betyder, at ventetiden ikke er så lang. Ovnen kan nemlig på blot fem minutter nå op på hele 175 °C. Man kan derfor bruge mindre tid på madlavningen alt i alt. Denne funktion kaldes for lynopvarmning.

Siemens iQ100 ovn HB510ABR0S vs. Markedet

Denne flotte ovn er et lidt billigere alternativ end andre ovne, som har en masse ekstra funktioner og programmer. Hvis man ikke har behov for alle de tilføjelser, så er dette en god ovn at vælge. Det er nemlig langt fra alle, som behøver en ovn med en masse ekstrafunktioner. Denne ovn kan det den skal, og det betyder også, at den er nemmere at anvende for forbrugeren. Det kan være derfor, at netop denne ovn har så flotte forbrugeranmeldelser på Skousen.dk og Whiteaway.dk.

Siemens HB672GBS1S

Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

test-guiden

Dagens bedste priser og tilbud på Siemens HB672GBS1S:

Fordele

 • Brugervenlig
 • Fede funktioner
 • Stille
 • Hurtig opvarmning

Ulemper

 • Ret dyr
 • Ingen visning af ovnens temperatur

Siemens HB672GBS1S er blevet testet af det svenske forbrugerråd, og modellen imponerer eksperterne i så høj en grad, at de kårer modellen til testvinder.

Modellen er især fordelagtig for den forbruger, der har brug for en stor ovn, og som gerne vil have muligheden for at anvende mange forskellige funktioner.

Modellen er også udstyret med pyrolyse og er en indbygningsovn – læg derfor særlig godt mærke til målene.

Anmeldelse: Produktanalyse af Siemens HB672GBS1S

Stor kapacitet og otte ovnfunktioner

Siemens HB672GBS1S har et ovnrum med en kapacitet på 71 liter, hvilket er i den meget høje ende. Dermed er der plads til både store stege og til at stege/bage flere retter samtidig.

Modellen er at finde i energiklasse C, hvilket også er i den høje ende, og det vil spare både forbruger og miljø – hertil er modellen desuden udstyret med flere økoprogrammer.

Ovnen har i alt otte forskellige ovnfunktioner, som tæller over-/undervarme, over-/undervarme øko, varmluft, pizzafunktion, 4D varmluft, grill, øko-varmluft og coolStart.

Intelligent og overskuelig ovn

Er man ny i det eksperimenterende køkken, så er Siemens HB672GBS1S en intelligent ovn, der af sig selv kommer med temperaturforslag, og ovnen kan indstilles på temperaturer mellem 30 og 300 grader.

Har man travlt, vil man blive glad for lynopvarmningsfunktionen, som gør, at ovnen kan varme op på ganske få minutter.

Displayet sørger for at skabe et godt overblik, hvor den aktuelle ovntemperatur vises sammen med timeren. Displayet er et 2,8 tommer TFT-farvedisplay med touch, som er placeret øverst på fronten af ovnen.

Flot design og pyrolyse

Siemens HB672GBS1S har et pænt og enkelt design, og den dekorative halogenbelysning giver desuden et godt lys, så man let kan følge med i processen.

Det brugervenlige softClose giver en dæmpet åbning og lukning af lågen, så lågen ikke smækkes op eller i. Det giver også en større sikkerhed, hvis børnene er med i køkkenet, og i øvrigt er ovnen også udstyret med en elektronisk dørlås, børnesikring og sikkerhedsafbryder for maksimum sikkerhed.

Siemens HB672GBS1S er herudover en selvrensende ovn, idet den har et pyrolyse-program, som selv sørger for rengøringen – start blot programmet, og herefter brænder ovnen selv skidt, snavs og madrester væk, og bagefter skal man blot tørre efter med en klud.

Siemens HB672GBS1S måler 58,5 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Dagens bedste priser og tilbud på Siemens CM633GBS1S:

Fordele

 • Soft Close funktion
 • Ovnkapacitet: 45 liter
 • Smart touch -panel
 • Smart TFT skærm

Ulemper

 • Ingen selvrensende funktion

Siemens CM633GBS1S er blevet testet og anmeldt af brugere hos WhiteAway.com og Skousen.dk samt af eksperter fra Kagoo.co.uk. Både forbrugere og eksperter er begejstrede for ovnen, som de har givet gode anmeldelser.

I anmeldelserne skriver de blandt andet, at ovnen er effektiv og kommer med mange praktiske funktioner. Til gengæld er eksperter og forbrugere mindre vilde med, at Siemens CM633GBS1S ikke har et lige så pænt design som andre modeller.

Ved køb af Siemens CM633GBS1S skal man være opmærksom på, at det er en kombineret indbygningsovn og mikrobølgeovn. Det vil sige, at den skal bygges ind i et køkkenelement og kan derfor ikke stå alene.

Anmeldelse: Produktanalyse af Siemens CM633GBS1S

Kraftfuld ovn med stor kapacitet

Siemens CM633GBS1S er en mindre ovn, der egner sig godt i husstande, hvor pladsen i køkkenet er trang. Den er nemlig pladsbesparende, men har stadig et forholdsvis stort ovnrum på 45 liter, så der er nok plads til at tilberede mellemstore portioner på én gang.

Derudover er Siemens CM633GBS1S en kraftfuld ovn med en effekt på 1000 Watt. Den er ydermere forsynet med fem indstillinger for mikrobølgeeffekten, der går fra 90 til 1000 Watt. Uanset om man gør brug af et lavt eller et højt interval, er effekten høj takket være Inverter-teknologien.

Samtidigt opvarmes ovnen hurtigt takket være en effektiv lynopvarmning, mens tilberedningstiden reduceres med op til 50 % på grund af varioSpeed.

Seks forskellige ovnfunktioner

Da Siemens CM633GBS1S er en kombiovn, bruges den ikke kun som mikrobølgeovn. Den kommer yderligere med seks forskellige ovnfunktioner, så man kan bruge den til en del ting i køkkenet. Disse funktioner inkluderer 4D-varmluft, øko varmluft, varmluft/grill, stor grill og lille grill samt en mulighed for forvarmning af tallerkener.

Endvidere har Siemens CM633GBS1S flere praktiske funktioner i form af temperaturforslag og opvarmningskontrol. Begge funktioner giver hjælp til madlavningen i køkkenet, så tilberedningen foregår nemmere og hurtigere.

Ovnen har desuden 14 automatiske programmer, der via madens vægt og selve fødevaren beslutter, hvor lang tid maden skal tilberedes samt hvilke ovnfunktioner, der skal benyttes.

Stilren og effektiv kombiovn, ifølge forbrugere og eksperter

Ifølge brugere og eksperter er Siemens CM633GBS1S en god kombiovn, der er både stilren og effektiv.

Eksempelvis skriver en bruger, at ovnen er ”ideel til madlavning til en selv eller flere personer”, mens en anden bruger fremhæver, at ”både anvendelsen, rengøringen og betjeningen er meget tilfredsstillende”.

Dette er eksperterne fra Kagoo.co.uk enige i og hæfter sig ved, at ovnen er udstyret med et hav af praktiske funktioner selvom, at den ikke er så stor. De er især glade for børnesikringen samt den hurtige opvarmning. Dog nævner de, at de ikke er så vilde med afkølingen af ovnen, som larmer en del.

Siemens CM633GBS1S måler 45,5 cm (h), 59,5 cm (b), 54,8 cm (d) i indbygningsmål.

Dagens bedste priser og tilbud på Siemens ovn HR675GBS1S:

Fordele

 • Integreret rengøringssystem: Pyrolytisk + hydrolytisk
 • PulseSteam - tilføj damp i 3 niveauer
 • Teleskopisk forlængelse til plader

Ulemper

 • Ingen Home Connect / Wi-Fi

Siemens HR675GBS1S er ikke medtaget i nogle nyere eksperttests, men det er til gengæld en ovn, der er populær blandt brugerne.

Ovnen er oplagt til forbrugere, der ønsker en stor ovn, da denne har en ovnkapacitet på 71 liter. Det store ovnrum giver forbrugeren mulighed for at tilberede store portioner til hele familien samt til ekstra gæster, hvis der er brug for det.

Siemens HR675GBS1S er en indbygningsovn, hvorfor man skal være opmærksom på, om ovnen passer ind i ens køkken. Desuden kommer denne model med en indbygget dampfunktion ved navn pulsesteam, hvilket er en fordel for brugeren, da det fastholder madens naturlige næringsstoffer.

Anmeldelse: Produktanalyse af Siemens HR675GBS1S

Energivenlig ovn med pyrolyseprogram

Siemens HR675GBS1S er en energivenlig ovn, der er placeret i energiklasse C. Dette er en af de bedste energiklasser for ovne, hvorfor man kan være sikker på, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år.

Derudover får man også en rengøringsvenlig ovn, da Siemens HR675GBS1S er forsynet med et pyrolyseprogram. Ved brug af pyrolyseprogrammet slipper man for at gøre ovnen ren efter madlavningen, da dette program kan brænde alle madrester væk. Når programmet er færdigt, vil der blot ligge aske tilbage i ovnen, som man hurtigt kan tørre væk med en klud.

Ovn med flere ovnfunktioner og 4D-varmluft

Med Siemens HR675GBS1S får man en ovn, der i alt kommer med 13 ovnfunktioner. Disse ovnfunktioner spænder fra over/undervarme til pizzafunktion, langtidsstegning m.m.

Iblandt de 13 ovnfunktioner er blandt andet 4D-varmluft og coolStart. Med 4D-varmluft fordele ovnens ventilator varmen jævnt i ovnrummet, hvilket sikrer et ensartet resultat, uanset om man steger eller bager på et eller flere niveauer på samme tid.

coolStart gør det desuden muligt hurtigt at tilberede frossen mad i ovnen. Dette er muligt på grund af en special varmeteknologi, der gør, at man kan putte den frosne mad ind i ovnen uden at forvarme den først.

Praktisk og brugervenlig ovn

Siemens HR675GBS1S kommer med automatiske cookControl-programmer, der sørger for, at man pr. automatik får de bedste resultater. Man skal nemlig blot sætte madretten i ovnen, angive vægten og herefter vælge et af de forskellige programmer. Herefter steger eller bager ovnen retten optimalt lige meget, hvilke former for ingredienser det er.

Endvidere kommer Siemens HR675GBS1S med en softClose-funktion, coolGlass og halogenbelysning. Mens softClose-funktionen sørger for, at ovnen er nem at betjene, da dæmpningsmekanismen gør, at ovnlågen altid åbner og lukker stille og roligt, sikrer halogenbelysningen, at man altid kan få et overblik over, hvad der sker inde i ovnen.

coolGlass-teknologien sørger for, at ingen kan brænde sig på ovnen, når den er tændt. Teknologien opretholder nemlig en maksimal temperatur på 40 grader på ydersiden af ovnlågen.

Siemens HR675GBS1S måler 58,5 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Dagens bedste priser og tilbud på Siemens BF634LGW1 iQ700:

Fordele

 • Moderne og enkelt design
 • Meget brugervenlig
 • Føles robust
 • Nem at rengøre

Ulemper

 • Let at plette via fingeraftryk
 • Længere tid til at åbne døren

Siemens BF634LGW1 iQ700 er en effektiv mikroovn, der ikke er medtaget i nogle nyere eksperttests. Til gengæld er modellen populær blandt brugere, der er vilde med mikroovnens specifikationer og funktioner.

Ovnen har en kapacitet på 21 liter, hvilket er en normal størrelse for en mikroovn. Modellen giver derfor en god mulighed for at lave mad samt tø ingredienser op, hvis der er brug for dette. Derudover er modellen energivenlig, da den er placeret i energiklasse C.

Man skal dog være opmærksom på, at det er en indbygningsmikroovn, hvorfor den skal passe ind i forbrugerens køkken. Døren er desuden sidehængt, hvilket er en fordel ved indbygning.

Anmeldelse: Produktanalyse af Siemens BF634LGW1 iQ700

Mikroovn med 5 forskellige effekttrin og roterende antenne

Siemens BF634LGW1 iQ700 kommer med 5 forskellige effekttrin fra 90 til 900 Watt med Inverter-funktion. Inverter-funktionen sørger for, at man har mulighed for at optø sine frostvarer op til 30 % hurtigere end på de 2 laveste effekttrin. Desuden tilbereder mikroovnen maden hurtigere ved brug af de 2 højeste effekttrin.

Endvidere kommer Siemens BF634LGW1 iQ700 med en roterende antenne, der sikrer en energi- og tidsbesparelse på op til 30 %. Dette er muligt, da antennen sørger for en mere jævn fordeling af selve mikrobølgerne sammenlignet med den almindelige roterende drejetallerken, der typisk kan findes i andre modeller.

Indbygget kogebog og automatik-programmer

Siemens BF634LGW1 iQ700 er udstyret med en form for indbygget kogebog ved navn cookControl. CookControl-funktionen har 70 forskellige madretter, hvorfor man blot kan stille sin ret i ovnen, indstille selve vægten og herefter vælge det rette program. Herefter vil ovnen således klare tilberedningen optimalt.

Mikroovnen er ligeledes forsynet med bage-og madlavningsprogrammer, der sørger for, at man kan få en fleksibel madlavningshjælp. Antallet af automatik-programmer er 7, hvorfor der er flere forskellige programmer at vælge imellem afhængig af, hvad man skal tilberede i ovnen.

TFT-display og LED-belysning

Med Siemens BF634LGW1 iQ700 får man en ovn, der er udstyret med et TFT-display samt LED-belysning.

Mens TFT-displayet sørger for at give en bedre kontrast samt skarphed, hvorfor man tydeligt kan se, hvad der står på displayet uanset vinkel, så sikrer LED-belysningen en effektiv og energibesparende belysning, hvor man hurtigt har mulighed for at få et overblik over, hvad der sker inde i ovnen.

Betjeningen af mikroovnen foregår via TouchControl, hvorfor man blot skal røre ved de forskellige ”knapper” og ikke trykke på dem, når man ønsker at indstille ovnen til en bestemt funktion.

Siemens BF634LGW1 iQ700 måler 36,2 cm (h), 56 cm (b), 30 cm (d) i indbygningsmål.

Dagens bedste priser og tilbud på Siemens HM633GBS1S:

Fordele

 • 10 ovnfunktioner inklusive mikrobølge funktion
 • 5 bakkeniveauer til at forberede flere retter på samme tid
 • Kødtermometer
 • Børnesikring

Ulemper

 • Ingen dampfunktion

Siemens HM633GBS1S er en kombiovn eller nærmere betegnet en indbygningsovn med mikrofunktion. Ovnen er ikke medtaget i nogle eksperttests, men er til gengæld en model, der er populær blandt brugerne.

Med et ovnrum på 67 liter, så er der rigeligt med plads til at kokkerere til hele familien samt et par ekstra gæster, hvis der er brug for det.

Ovnens front er i rustfrit stål, hvorfor den er designet med fokus på et tidløst og stilrent udseende, der passer ind i de fleste hjem. Derudover er modellen energivenlig, da den er placeret i energiklasse C.

Man skal være opmærksom på, at Siemens HM633GBS1S er en indbygningsovn, hvorfor der skal være plads til den i køkkenet.

Anmeldelse: Produktanalyse af Siemens HM633GBS1S

Ovn med automatiske programmer og 2-i-1 løsning

Siemens HM633GBS1S er forsynet med 10 forskellige ovnfunktioner såsom en pizzafunktion, varmluft, grill m.m.

Derudover får man 14 forskellige automatiske bage- og madlavningsprogrammer, som man kan anvende afhængig af, hvad man skal lave. Hvis man ønsker at navigere rundt i de forskellige funktioner, så kan man nemt gøre dette med hjælp fra touchcontrol på ovnens farvedisplay.

De forskellige ovnfunktioner kan yderligere kombineres med en mikrobølgefunktion, der kan indstilles i flere niveauer, hvorfor man får en form for 2-i-1 løsning. Det vil sige, at man får en form for almindelig ovn samt mikrobølgeovn i et enkelt produkt.

Flere praktiske funktioner

Siemens HM633GBS1S kommer med flere praktiske funktioner, der kan være til hjælp i køkkenet.

Først og fremmest er ovnen forsynet med funktionen coolStart, hvorfor tilberedningen af frosne madvarer går endnu hurtigere. Med hjælp fra funktionens varmeteknologi kan man tilberede den frosne mad hurtigere uden at forvarme ovnen.

Endvidere kommer Siemens HM633GBS1S med funktionen varioSpeed og 4D-varmluft.

VarioSpeed betyder, at ovnen reducerer tilberedningstiden med op til 50 % uden at gå på kompromis med resultatet, hvorimod 4D-varmluft betyder, at man kan placere pladerne i ovnen alle steder og stadig opnå det samme resultat, da ovnens ventilator fordeler varmen jævnt i hele ovnrummet.

Brugervenlig ovn med EcoClean Plus

Med Siemens HM633GBS1S får man en ovn, der både er nem at betjene samt nem at gøre ren.

Ovnen kommer nemlig med en softMove-funktion. Det betyder, at ovnen er forsynet med en dæmpningsmekanisme, der sørger for, at ovnlågen åbner og lukker stille og roligt.

Derudover er det også nemt at gå i gang med rengøring af ovnen med hjælp fra EcoClean Plus. Det vil sige, at ovnen er udstyret med en speciel belægning, der gør rengøringen både nemmere og hurtigere.

Der medfølger en stegerist samt en universalpande ved køb af ovnen.

Alternativer til Siemens ovne

I denne artikel har vi nu gennemgået flere Siemens-indbygningsovne, et Siemens komfur og en Siemens dampovn, som enten har fået topkarakterer af eksperter igennem forskellige tests, eller som er populære blandt brugerne.

Udover disse ovne findes der også mange andre gode modeller på markedet. Så for at sikre et så nuanceret overblik som muligt vil vi i dette afsnit gennemgå andre ovne fra forskellige mærker, der også har fået ros af eksperterne.

Dagens bedste priser og tilbud på Bosch HBG672BS1:

Fordele

 • Automatiske programmer til bagning
 • Forældrekontrol
 • Nem rengøring takket være pyrolyse

Ulemper

 • Pyrolytisk rengøring pr. pas er dyrt

Modellen Bosch HBG672BS1 har været testet og vurderet af eksperterne fra både det svenske forbrugerråd. Eksperterne er begejstret for modellens gode kvaliteter, og kårer modellen til testvinder.

Bosch HBG672BS1 har pyrolyse og er en indbygningsovn – læg derfor godt mærke til modellens mål.

Anmeldelse: Produktanalyse af Bosch HBG672BS1

Stor ovn med mange funktioner

Bosch HBG672BS1 har et meget stort ovnrum på 71 liter – dermed kan man let bage/stege flere retter samtidig. Til netop dette formål er ovnen udstyret med flere forskellige varmluftsfunktioner, idet varmluften sørger for at holde en jævn og stabil temperatur i hele ovnrummet.

Resultatet bliver mere ensartet mad. Her er både tale om 4D varmluft, varmluft-øko og kombineret varmluft/grill.

Herudover har Bosch HBG672BS1 fem andre funktioner, som tæller over-/undervarme, undervarme, over-/undervarme øko, grill, optøning og pizza-funktion.

I alt har Bosch HBG672BS1 otte ovnfunktioner at vælge imellem.

Miljøvenlig ovn

Udover de otte programmer er Bosch HBG672BS1 også en intelligent ovn, som selv kommer med temperaturforslag og har ti forskellige automatiske bage- og madlavningsprogrammer, som kan hjælpe med at få et bedst muligt resultat.

Temperaturintervallet er desuden stort med mulighed fra 30 grader til 300 grader.

Der er også tænkt på miljøet med Bosch HBG672BS1, der som nævnt har flere øko-programmer, som kan bruges for at udnytte energiens effektivitet bedre.

Desuden er ovnen at finde i energiklasse C, som er en af de bedst klasser på markedet.

Let at betjene

Bosch HBG672BS1 er udstyret med et TFT-display med klartekst og touch control. Betjeningen foregår via kontrolringen, som er placeret lige i midten af displayet. Her vises også elektronik-uret, hvor man kan holde øje med tiden.

For at fremme overskueligheden er ovnen udstyret med halogenbelysning i loftet, som også kan slukkes, og for brugervenlighedens skyld har Bosch HBG672BS1 SoftClose, som sikrer en dæmpet åbning og lukning af lågen.

Bosch HBG672BS1 er ydermere udstyret med pyrolyse, og både ovnribber og bageplade tåler pyrolysen – derved bliver rengøringen minimal.

Bosch HBG672BS1 måler 58,5 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Test og anmeldelser af siemens ovne anvendt i artiklen

Ekspert- og testkilder

Testfakta.se

Svensk testside der specialiserer sig i laboratorietests og vurderingen af forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af syv forskellige varmluftsovne, hvor der har været fokuseret på både bage-/stegeevner, selv-rensning, energiforbrug og helhedsindtryk. Læs mere her.

Kagoo.co.uk

Kagoo.co.uk er et britisk testmagasin, der sammenligner produkter som en hjælp til forbrugerne. Herved kan forbrugere nemmere finde frem til de bedste produkter på markedet. I denne omgang har de testet og anmeldt Siemens CM633GBS1S, som de har givet 71 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Stiftung Warentest

Stiftung Warentest er en tysk forbrugerorganisation, som blev stiftet i 1964 af det daværende Bundesrepublik Deutschland. Formålet med organisationen er at teste varer og tjenester objektivt. Stiftung Warentest har lavet en test af 13 ovne, hvor Siemens HB634GBS1 blev testvinder. Her fremhæver de ovnens brugervenlighed, bageegenskaber samt dens rengøringsfunktion. Den kommer dog til kort overfor en længere opvarmningstid og et display, der er udsat for ridser.

Testen er udført: februar 2017

Du kan se testen her

Rengøring af din ovn – Det skal du vide:

Benytter du din ovn ofte, så kan du også være helt sikker på at den bliver beskidt. Her kommer både røg, os, fedt og madrester, og man bør rense ovnen grundigt omkring hver anden måned. Mange kan gøre ovnen rent på mange måder, og her vil vi gennemgå, hvordan man bedst tager sig af alle ovnens dele.

Ovne med almindelig emalje

Smør herefter ovnens sider med fast brun sæbe og husk handsker, da sæben har en høj pH-værdi. Brug en opvaskebørste til at komme helt rundt i alle ovnens hjørner.

Sæt herefter ovnen på 100 grader og sluk ovnen igen, når sæben bobler. Lad ovnen køle helt af igen, og vask herefter ovnrummet med varmt vand og tør efter med en tør klud.

Det er vigtigt, at alle sæberesterne fjernes, så for en sikkerheds skyld kan man herefter igen sætte ovnen på 200 grader og lade den stå i omkring 10 minutter igen. Køl herefter ovnen ned igen og vask efter igen.

Bolius.dk tilslutter sig brugen af den brune sæbe til at rengøre ovnen. De nævner dog, at man skal være opmærksom på, om ovnen er selvrensende (for eksempel pyrolyse-ovne), før man begynder med den brune sæbe. Selvrensende ovne kan nemlig oftest ikke tåle den brune sæbe – læs med nedenfor for at lære, hvordan man bedst rengører selvrensende ovne.

Bolius.dk tilføjer desuden i en anden artikel, at man skal være opmærksom på, hvilken brun sæbe man køber. Deres pH-værdi er nemlig forskellig og svinger mellem 8-13. Har man brug for at opløse fastbrændt snavs, er det vigtigt at bruge den faste brune sæbe med en pH-værdi på over 11.

Ovne med ru emalje – selvrensende ovne

Er den selvrensende ovn alligevel meget snavset, kan man også gå i gang med en grundig, manuel rengøring. Start med at fjerne det overskydende snavs med en træspatel. Herefter smører man ovnens sider med en blanding af vand og opvaskemiddel og lader det sidde en times tid.

Efter en time skal ovnens sider skures med en opvaskebørste, hvorefter der skal vaskes efter med varmt vand. For at fjerne det sidste skidt kan man herefter påbegynde ovnens selv-renselsesprogram, som gerne skal køre i et par timer.

Glaslågen

Vær forsigtig med glaslågen, som hverken tåler slag eller at blive udsat for slibende rengøringsmidler, selv om de fleste glasruder er meget tykke og hærdede. Glasset er noget af det, som bliver hurtigst snavset, men der er flere metoder, hvorpå man kan få glasdøren ren igen.Siemens-HM678G4S1B

Start med at skrabe det værste snavs af med et barberblad, og hvis det er muligt, kan man afmontere ruden. Læg herefter en klud med almindeligt håndopvaskemiddel eller brun sæbe på glasset i 30 minutter, mens skidtet opløses. Herefter skal man blot tørre glasset med en fugtig klud.

Mange glasruder kan desuden også tåle opvaskemaskine.

Ristene

Det norske testsite klikk.no skriver, at ristene ofte udsættes for fastbrændte mad- og fedtrester, som kan være svære at få af. Klikk.no noterer, at man kan bruge kemi til opgaven, men selv foretrækker de norske eksperter den naturlige måde, som også er nem: Bland natron sammen med vand til en tyk masse og smør det godt rundt på ristene i et tykt lag og lad det sidde et par timer.ovnrist

Et andet simpelt råd fra klikk.no lyder, at man kan smøge ærmerne op og simpelthen skrubbe ristene med vand og ståluld. Ristene er nemlig hårdføre og kan godt tåle stålulden.

For at forhindre ristene i at blive beskidte kan man desuden bruge stegeposer og bagepapir og huske at tørre ristene af med det samme, når de er blevet tilsølede af fedt og madrester.

Bagepladerne

Norske dinside.no har flere forskellige tricks til, hvordan man kan få sine bageplader helt rene, hvis det ikke er nok med vand og sæbe.

En af metoderne er simpelt bagepulver, som er en naturlig løsning uden kemi: Bland et par skefulde bagepulver med vand og smør blandingen udover pladen.ovnplade

Bagepulver gør nemlig, at skidtet løses op, og herefter kan det let fjernes. Lad pladen stå i et halvt døgn og vask den op som sædvandligt.

Et andet trick er også en naturlig løsning: Halvér en citron og pres saften ud over bagepladen. Gnid herefter saften ud over pladen og det fastbrændte fedt. Lad det sidde nogle minutter og skrub med en skuresvamp.

Pas på den effektive kemi

Udover de naturlige metoder vi har gennemgået ovenfor kan man også vælge at gribe til skrappere midler som ovnrens og salmiakspiritus.

Eksperterne fra norske dn.no skriver, at resultatet givetvis vil blive godt, da midlerne er effektive, men de råder også forbrugerne til at passe på den farlige kemi.

Udover de naturlige metoder vi har gennemgået ovenfor kan man også vælge at gribe til skrappere midler som ovnrens og salmiakspiritus.

Eksperterne fra norske dn.no skriver, at resultatet givetvis vil blive godt, da midlerne er effektive, men de råder også forbrugerne til at passe på den farlige kemi.

Ofte vil det nemlig være nødvendigt med både beskyttelsesudstyr og en meget grundig udluftning, hvis man vælger den kemiske løsning. Læs derfor brugsanvisningen meget grundigt.

Ofte vil det nemlig være nødvendigt med både beskyttelsesudstyr og en meget grundig udluftning, hvis man vælger den kemiske løsning. Læs derfor brugsanvisningen meget grundigt.

 

Hvad er pyrolyse

Pyrolyse er en type af selvrens, som mange ovne i dag er født med.

Dinside.no skriver, at pyrolyse teknisk set er en termisk proces, som indebærer spaltning af sammensatte stoffer til enklere forbindelser ved brug af varme. Pyrolyseprocesser finder ofte sted på blandt andet olieraffinaderier og i kemisk industri, men nu også i hjemmeovnen.

hvad er pyrolyse

Pyrolyse fungerer ved, at man først starter pyrolyse-programmet. Eftersom temperaturen bliver ekstremt høj inde i ovnrummet, når programmet kører, har de fleste ovne også en sikkerheds-låsningsfunktion under rengøringen, som automatisk slår til, når programmet startes.

Herefter varmer ovnen op til omkring 500 grader, og den høje temperatur brænder alt skidt, fedt og snavs til aske. Når programmet slutter, kan lågen åbnes, og skidtet kan let tørres væk med en klud.

Husk dog at være opmærksom på at meget høje temperaturer også kræver meget energi, og det kan ses på elregningen, hvis man bruger pyrolyse-funktionen ofte.

Bolius.dk nævner her, at energiforbruget er på 4-7 kWh, når man bruger pyrolyse. Det svarer til omkring 8-14 kroner, hver gang man gør ovnen ren med pyrolyse.

Det er forskelligt fra ovn til ovn, hvor lang tid pyrolysen tager, men det vil typisk være et sted mellem halvanden og tre timer. Den lange tid sørger for, at ovnen bliver renset så grundigt som muligt, og de høje temperaturer er nødvendige for, at alt snavs og skidt kan brændes.

Husk også at fjerne inventar fra oven, inden man slår pyrolyse-funktionen til. Det gælder både pander og gryder men også ovnens medfølgende riste og bageplader, som ofte ikke vil kunne tåle de meget høje temperaturer.

Om Siemens

Siemens blev grundlagt i 1847 af to tyskere, elektroingeniøren Werner von Siemens og urmageren Johann Georg Halske, og den tidlige succes bestod i opfindelsen af visertelegrafen.

Siemens havde fokus på den teknologiske udvikling fra første færd, og virksomheden lagde især vægt på elektroteknikken og begyndte tidligt at producere produkter til lyskilder, elevatorer, sporvogne, tog, generatorer og telefoner.

Siemens’ produkter spredte sig til udlandet kun få år efter virksomhedens grundlæggelse, og der blev oprettet datterselskaber i både Skt. Petersborg og London.

Werner von Siemens efterlod sig en 4.500-mand stor virksomhed, da han døde i 1892, og denne virksomhed blev kun blev ved med at vokse op gennem 1900-tallet.

I dag har Siemens både fokus på elektriske apparater som computere, fjernsyn, telefoner og hvidevarer med mere til den almene forbruger men også på en lang række opgaver inden for miljø, energi, industri, information, trafik, bygningsautomation, sikringsteknik og hospitalsudstyr.

Hvert år opfinder virksomhedens udviklingscentre omkring 10.000 nye opfindelser og har i dag mere end 62.00 patenter. På verdensplan beskæftiger virksomheden mere end 50.000 medarbejdere i dag.

Der findes tre kerneværdier, som udgør grundlaget for den måde, hvorpå Siemens driver deres forretning:

Det tæller ansvarlighed, excellence og innovation:

Ansvarlighed som forpligter virksomheden til at foretage etiske og ansvarlige handlinger, excellence som ses i kvaliteten af produkterne og innovation, hvor der er fokus på at udvikle innovative løsninger, der skaber værdi for kunderne.

Yderligere har Siemens fokus på troværdighed som leverandør, og at medarbejderne selv forstår og arbejder ud fra kerneværdierne, samt at samfundet i Siemens får en etisk ansvarlig partner.

Udover de tre kerneværdier udtrykker Siemens deres mission således ”Making real what matters”.

Tidligere anmeldte produkter som nu er udgået

Nedenfor er en liste over produkter, som vi tidligere har fremhævet, men som ikke længere er at finde hos forhandlere. Vi har dog valgt at beholde dem i artiklen, idet oplysningerne stadig kan være til gavn for dig som læser.

Siemens HB273ABS0S iQ300

Siemens HB634GBS1

Siemens iQ700 HB674GBS1

Siemens HN878G4B6

Siemens CD634GBS1/01

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme