Oversigt over de bedste Siemens-ovne i test ifølge eksperter

Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Annoncer

Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

 

I denne artikel ser vi nærmere på forskellige tests af ovne fra mærket Siemens, hvor eksperter har gennemgået ovnene en for en for at kunne vurdere, hvilke modeller der er de bedste.

Herudover har vi også medtaget andre testvindende ovne fra andre mærker for at vise, for at give dig et overblik over alternativer som er værd at overveje. Det drejer sig om ovne fra Bosch og Electrolux.

Modellerne er af forskellige typer – der er både tale om indbygningsovne, komfurer, dampovne og ovne med pyrolyse, og dette er angivet ved hver ovn.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den ovn, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra skandinaviske forbrugersider og testmagasiner.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne test af Siemens ovne indeholder:
🔸 Overblik over de bedste Siemens ovne samt et par alternativer
🔸 Råd til den bedst mulige rengøring af ovnen
🔸 Information om pyrolyse
🔸 Viden om Siemens
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet. 

Siemens ovn test – Her er de 10 bedste modeller

Her finder du en oversigt over de bedst anmeldte Siemens ovne på markedet. Forbrugsguiden har gennemgået anerkendte tests samt brugeranmeldelser fra både ind og udland, og samlet de bedste modeller her. I de grønne bokse under produktnavnene, kan du se, hvem der har anmeldt produktet og hvordan det har klaret sig i testene. Du finder også en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan se, hvilken forhandler der er den billigste.


Siemens iQ100 ovn HB510ABR0S – Stilfuld, enkel og funktionsdygtig ovn

✅ 5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos det danske Skousen.dk 
✅ 5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Whiteaway.dk
✅ Populær hos Pricerunner
Siemens iQ100 ovn HB510ABR0S – Stilfuld, enkel og funktionsdygtig ovn

.
Den store Siemens iQ100 ovn HB510ABR0S kan klare varmluft, hvilket er blandt en af de funktioner, som danskerne benytter mest. Foruden varmluft og har den smarte ovn tre ovnfunktioner. Der er: stor variogrill, skånsom varmluft, 3D varmluft Plus og ikke mindst over-/undervarme.

Ovnen her er i den grad stilfuld, moderne og simpel, så den passer til langt de fleste køkkener, hvor der er plads til den store ovn, som har et ovnrum på 71 liter. En af forbrugerne hos Skousen skriver blandt andet positivt om den flotte ovn. Der står i anmeldelsen ”Meget enkel og funktionsdygtig passer til fornuftig pris”. 

Ovnen er stor, og dette fremgår også af denne ovns specifikationer. Denne model har målene: 59,5 cm (h), 59,4 cm (b), 54,8 cm (d). 

Sikkerhed kan være en essentiel funktion

Det kan nogle gange være forvirrende at skulle købe nye hvidevarer, da der er så utroligt mange valg, man skal gøre sig. Det gælder også, når der skal findes en ny ovn. Her er det vigtigt, at man inden har målt op, hvilken størrelse af ovn man skal have, samt hvilke funktioner der er absolut essentielle. 

Det kan eksempelvis være, at man ønsker noget, som er mere sikkert for det lille barn. Siemens iQ100 ovn HB510ABR0S har nogle smarte funktioner, som netop kan hjælpe med at gøre det mere sikkert for de mindste. Der er børnelås på døren, så det er ikke muligt for barnet selv at åbne ovndøren uden tilladelse og hjælp fra en voksen. 

Ovndøren er desuden designet, så den maksimalt kan blive 50 °C udefra. Derfor vil der ikke ske alvorlige skader, hvis nogen rammer lågen, imens maden er ved at blive lavet.

Ovnen der hurtigt bliver klar

Hvis man har glemt at forvarme ovnen, kan det være frustrerende og en kedelig proces – særligt med ældre ovn modeller. Denne ovn har dog en smart funktion, som betyder, at ventetiden ikke er så lang. Ovnen kan nemlig på blot fem minutter nå op på hele 175 °C. Man kan derfor bruge mindre tid på madlavningen alt i alt. Denne funktion kaldes for lynopvarmning. 

Siemens iQ100 ovn HB510ABR0S vs. Markedet

Denne flotte ovn er et lidt billigere alternativ end andre ovne, som har en masse ekstra funktioner og programmer. Hvis man ikke har behov for alle de tilføjelser, så er dette en god ovn at vælge. Det er nemlig langt fra alle, som behøver en ovn med en masse ekstrafunktioner. Denne ovn kan det den skal, og det betyder også, at den er nemmere at anvende for forbrugeren. Det kan være derfor, at netop denne ovn har så flotte forbrugeranmeldelser på Skousen.dk og Whiteaway.dk.

Fordele

 • Stor kapacitet på 71 liter
 • Hurtig forvarmning
 • Klart halogenlys
 • Energimærket A
Ulemper

 • Ingen selvrensende funktion

Udvalgte fordele ved Siemens iQ100 ovn HB510ABR0S
 Hurtig varm ovn
 Har plads til meget
 Simpelt design
 Nem at overskue
 Lynopvarmning


Siemens HB634GBS1 – valuta for pengene med smart indbygningsovn

Siemens HB634GBS1


Lav flere retter på én gang 

Med Siemens HB634GBS1 får du en 60 cm indbygningsovn. Indbygningsovne til 60 cm skabe er den foretrukne form for ovn på markedet – og med god grund. Her er der plads til både store ovnfaste fade og flere retter på én gang. Med en Siemens HB634GBS1 får du også flere smarte funktioner som ecoClean, softMove og 4D-varmluft. Det giver dig mulighed for at lave mad på en nem og overskuelig måde. 

Nem rengøring med ecoClean

Siemens HB634GBS1 har en ecoClean-funktion. Det betyder at ovnen er udstyret med en indvendig belægning, som først absorberer snavs, og derefter nedbryder det. Det giver dig en ovn, hvor den dårlige lugt bliver væsentligt minimeret. Ligesom det også letter rengøringen gevaldigt. I stedet får du mere tid til det, som du gerne vil foretage dig. 

Åbn og luk let ovnlågen med softMove

Indbygningsovnen har også softMove-funktionen. Det betyder at du nemt, og næsten lydløst, kan åbne og lukke lågen til ovnen. Du slipper altså for at rive og flå i lågen, ligesom du også bliver skånet for knirkelyde. Det er genialt til dig, der skal varme eller lave mad tidligt eller sent, hvor resten af huset sover.

Derudover sørger mekanismen også for en blid åbning og lukning af lågen. Det er altså slut med at smække ovnen ved en fejl.

4D-varmluftovn

Med en Siemens HB634GBS1 får du også en 4D-varmluftovn. Her sikrer den innovative teknologi i ovnen dig et godt resultat hver gang. Teknologien får nemlig varmen fordelt jævnt i hele ovnrummet. Derfor bliver resultatet altid godt – uanset hvor mange ovnplader du bruger, og hvor du placerer dem.

Siemens HB634GBS1 vs. markedet

Forbrugerorganisationen Stiftung Warentest har testet 13 forskellige ovne, hvor HB634GBS1 er blevet kåret som testvinder. De fremhæver særligt dens brugervenlighed, sublime anvendelse til bagning, dens mange funktioner og at ovnen er så nem at rengøre. Ovnen er derfor det rette valg til dig, der sætter pris på flere smarte funktioner, gode bageegenskaber og en nem rengøring. Derudover står ovnen også til en særdeles fordelagtig pris, når du sammenligner den med konkurrenterne på markedet. 

Fordele

 • God at anvende til bagning
 • Mange funktioner
 • Nem rengøring
 • God læsbarhed af display 
Ulemper:

 • Kompliceret at håndtere
 • Intet selvrengøringssystem 

Siemens HB672GBS1S

Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Siemens HB672GBS1S

.
Siemens HB672GBS1S er blevet testet af det svenske forbrugerråd, og modellen imponerer eksperterne i så høj en grad, at de kårer modellen til testvinder.

Modellen er især fordelagtig for den forbruger, der har brug for en stor ovn, og som gerne vil have muligheden for at anvende mange forskellige funktioner.

Modellen er også udstyret med pyrolyse og er en indbygningsovn – læg derfor særlig godt mærke til målene.

Stor kapacitet og otte ovnfunktioner

Siemens HB672GBS1S har et ovnrum med en kapacitet på 71 liter, hvilket er i den meget høje ende. Dermed er der plads til både store stege og til at stege/bage flere retter samtidig.

Modellen er at finde i energiklasse C, hvilket også er i den høje ende, og det vil spare både forbruger og miljø – hertil er modellen desuden udstyret med flere økoprogrammer.

Ovnen har i alt otte forskellige ovnfunktioner, som tæller over-/undervarme, over-/undervarme øko, varmluft, pizzafunktion, 4D varmluft, grill, øko-varmluft og coolStart.

Intelligent og overskuelig ovn

Er man ny i det eksperimenterende køkken, så er Siemens HB672GBS1S en intelligent ovn, der af sig selv kommer med temperaturforslag, og ovnen kan indstilles på temperaturer mellem 30 og 300 grader.

Har man travlt, vil man blive glad for lynopvarmningsfunktionen, som gør, at ovnen kan varme op på ganske få minutter.

Displayet sørger for at skabe et godt overblik, hvor den aktuelle ovntemperatur vises sammen med timeren. Displayet er et 2,8 tommer TFT-farvedisplay med touch, som er placeret øverst på fronten af ovnen.

Flot design og pyrolyse

Siemens HB672GBS1S har et pænt og enkelt design, og den dekorative halogenbelysning giver desuden et godt lys, så man let kan følge med i processen.

Det brugervenlige softClose giver en dæmpet åbning og lukning af lågen, så lågen ikke smækkes op eller i. Det giver også en større sikkerhed, hvis børnene er med i køkkenet, og i øvrigt er ovnen også udstyret med en elektronisk dørlås, børnesikring og sikkerhedsafbryder for maksimum sikkerhed.

Siemens HB672GBS1S er herudover en selvrensende ovn, idet den har et pyrolyse-program, som selv sørger for rengøringen – start blot programmet, og herefter brænder ovnen selv skidt, snavs og madrester væk, og bagefter skal man blot tørre efter med en klud.

Siemens HB672GBS1S måler 58,5 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Fordele

 • Brugervenlig
 • Fede funktioner
 • Stille
 • Hurtig opvarmning
Ulemper

 • Ret dyr
 • Ingen visning af ovnens temperatur

Udvalgte fordele ved Siemens HB672GBS1S:
Stort ovnrum på 71 liter
Otte forskellige ovnfunktioner
Med lynopvarmningsfunktion
Farvedisplay med touch
Med pyrolyse


Siemens CM633GBS1S

✅ 71 ud af 100 point hos det britiske testmagasin Kagoo.co.uk 
✅ 4.5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Skousen.dk 
✅ 4.5 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler WhiteAway.com

Siemens CM633GBS1S

 

.
Siemens CM633GBS1S er blevet testet og anmeldt af brugere hos WhiteAway.com og Skousen.dk samt af eksperter fra Kagoo.co.uk. Både forbrugere og eksperter er begejstrede for ovnen, som de har givet gode anmeldelser.

I anmeldelserne skriver de blandt andet, at ovnen er effektiv og kommer med mange praktiske funktioner. Til gengæld er eksperter og forbrugere mindre vilde med, at Siemens CM633GBS1S ikke har et lige så pænt design som andre modeller.

Ved køb af Siemens CM633GBS1S skal man være opmærksom på, at det er en kombineret indbygningsovn og mikrobølgeovn. Det vil sige, at den skal bygges ind i et køkkenelement og kan derfor ikke stå alene.

Kraftfuld ovn med stor kapacitet

Siemens CM633GBS1S er en mindre ovn, der egner sig godt i husstande, hvor pladsen i køkkenet er trang. Den er nemlig pladsbesparende, men har stadig et forholdsvis stort ovnrum på 45 liter, så der er nok plads til at tilberede mellemstore portioner på én gang.

Derudover er Siemens CM633GBS1S en kraftfuld ovn med en effekt på 1000 Watt. Den er ydermere forsynet med fem indstillinger for mikrobølgeeffekten, der går fra 90 til 1000 Watt. Uanset om man gør brug af et lavt eller et højt interval, er effekten høj takket være Inverter-teknologien.

Samtidigt opvarmes ovnen hurtigt takket være en effektiv lynopvarmning, mens tilberedningstiden reduceres med op til 50 % på grund af varioSpeed.

Seks forskellige ovnfunktioner

Da Siemens CM633GBS1S er en kombiovn, bruges den ikke kun som mikrobølgeovn. Den kommer yderligere med seks forskellige ovnfunktioner, så man kan bruge den til en del ting i køkkenet. Disse funktioner inkluderer 4D-varmluft, øko varmluft, varmluft/grill, stor grill og lille grill samt en mulighed for forvarmning af tallerkener.

Endvidere har Siemens CM633GBS1S flere praktiske funktioner i form af temperaturforslag og opvarmningskontrol. Begge funktioner giver hjælp til madlavningen i køkkenet, så tilberedningen foregår nemmere og hurtigere.

Ovnen har desuden 14 automatiske programmer, der via madens vægt og selve fødevaren beslutter, hvor lang tid maden skal tilberedes samt hvilke ovnfunktioner, der skal benyttes.

Stilren og effektiv kombiovn, ifølge forbrugere og eksperter

Ifølge brugere og eksperter er Siemens CM633GBS1S en god kombiovn, der er både stilren og effektiv.

Eksempelvis skriver en bruger, at ovnen er ”ideel til madlavning til en selv eller flere personer”, mens en anden bruger fremhæver, at ”både anvendelsen, rengøringen og betjeningen er meget tilfredsstillende”.

Dette er eksperterne fra Kagoo.co.uk enige i og hæfter sig ved, at ovnen er udstyret med et hav af praktiske funktioner selvom, at den ikke er så stor. De er især glade for børnesikringen samt den hurtige opvarmning. Dog nævner de, at de ikke er så vilde med afkølingen af ovnen, som larmer en del.

Siemens CM633GBS1S måler 45,5 cm (h), 59,5 cm (b), 54,8 cm (d) i indbygningsmål.

Fordele

 • Soft Close funktion
 • Ovnkapacitet: 45 liter
 • Smart touch -panel
 • Smart TFT skærm
Ulemper

 • Ingen selvrensende funktion

Udvalgte fordele ved Siemens CM633GBS1S:
Seks ovnfunktioner
Fem indstillinger for mikrobølgeeffekten
Temperaturforslag
14 automatiske programmer
Hurtig opvarmning


Siemens iQ700 HB674GBS1 – En ovn med stort temperaturinterval

✅ 4.5 ud af 5 stjerner hos det tyske testmagasin testberichte.de
✅ 4.7 ud af 5 stjerner hos det britiske Amazon 
✅ Populær hos Pricerunner

Siemens iQ700 HB674GBS1 – En ovn med stort temperaturinterval

.
En Siemens iQ700 HB674GBS1 er også en af de store ovne, som er at finde på denne liste. Den har et 71 liter ovnrum, så der er plads til den helt store steg eller flere bageplader på én gang. 

Denne indbygningsovn er populær hos Pricerunner og har et stilrent ydre, så den passer ind i langt de fleste køkkener, når det kommer til æstetikken. Det er dog ind indbygningsovn, så det er en god idé at være sikker på målene, inden at ovnen bliver købt i blinde. 

Størrelsen skal være rigtig, for ellers kan det ske, at ovnen slet ikke kan være der, da denne ovn som beskrevet er en af de større modeller. Siemens iQ700 HB674GBS1 måler: 59,5 cm (h), 59,5 cm (b), 54,8 cm (d).

Stort spænd i temperatur muligheder

Siemens iQ700 HB674GBS1 er en ovn, der kan klare lidt af hvert temperaturmæssigt. Dette ses ved, at modellen kan varme ved små 30 °C, hvilket kan bruges til at hæve en bolledej eller anden lavtemperaturs madlavning, men også ved 300 °C, hvis der skal laves lækre pizzaer. Dertil har ovnen en faktisk Pizza funktion.

Den store variation i temperatur er med til ikke at begrænse kreativiteten og madlavningsprocessen. Alt der skal lave i ovn, kan blive lavet i denne model.

Frossen mad kan også opvarmes nemt og hurtigt med denne ovn. Det sker ved brug af den innovative coolStart funktion, hvor den frosne mad opvarmes ved hjælp af varmeteknologi, som ikke kræver en forvarmet ovn. 

Alt i alt er der 13 forskellige ovnfunktioner. Heriblandt de førnævnte, men der er også de klassiske varmluft og grill programmer, som mange forbrugere kender til og er komfortable med. 

Sikkerhedsegenskaber gør det trygt at bruge ovnen

Siemens har i den grad tænkt over, hvordan ovnen skal være, for at passe ind hos en travl familie. Ovnen er børnesikret generelt, og den har en smart sikkerheds-autosluk til åbnet dør. 

Dertil har ovnen en coolGlass dør, som er lavet til at uanset temperaturen indvendigt, så vil døren aldrig føles så varm. Det vil ikke få alvorlige konsekvenser for børn, dyr eller voksne, hvis de kommer til at røre ovndøren, imens den er varm indvendig. Udenpå vil døren blot være 40 °C.  

Siemens iQ700 HB674GBS1 vs. Markedet

Det selvrensende pyrolyseprogram gør denne ovn attraktiv sammenlignet med andre ovne, som ikke har samme funktion. Dette program formår at brænde fedt og snavs til aske, så det er nemt at gøre ovnen ren efter med en klud.

Det store temperaturinterval fra 30 °C – 300 °C er også en meget attraktiv funktion, da ovnen derved kan bruges til lidt af hvert. 

Fordele

 • Jævn bagning på alle niveauer
 • Effektiv forældrekontrol
 • Opvarmes hurtigt
 • Pyrolyse rengøring med gode resultater
Ulemper

 • Overflader i rustfrit stål
 • Der er modtagelige overfor fingeraftryk
 • Timer en smule kompliceret

Udvalgte fordele ved Siemens iQ700 HB674GBS1
 Pyrolytisk selvrensende funktion
 Brugervenlig
 Softclose
 13 forskellige ovn programmer
 Stor ovn
 30 °C – 300 °C


Siemens ovn HR675GBS1S

Populær blandt brugerne

Siemens ovn HR675GBS1S

.
Siemens HR675GBS1S er ikke medtaget i nogle nyere eksperttests, men det er til gengæld en ovn, der er populær blandt brugerne.

Ovnen er oplagt til forbrugere, der ønsker en stor ovn, da denne har en ovnkapacitet på 71 liter. Det store ovnrum giver forbrugeren mulighed for at tilberede store portioner til hele familien samt til ekstra gæster, hvis der er brug for det.

Siemens HR675GBS1S er en indbygningsovn, hvorfor man skal være opmærksom på, om ovnen passer ind i ens køkken. Desuden kommer denne model med en indbygget dampfunktion ved navn pulsesteam, hvilket er en fordel for brugeren, da det fastholder madens naturlige næringsstoffer.

Energivenlig ovn med pyrolyseprogram

Siemens HR675GBS1S er en energivenlig ovn, der er placeret i energiklasse C. Dette er en af de bedste energiklasser for ovne, hvorfor man kan være sikker på, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år.

Derudover får man også en rengøringsvenlig ovn, da Siemens HR675GBS1S er forsynet med et pyrolyseprogram. Ved brug af pyrolyseprogrammet slipper man for at gøre ovnen ren efter madlavningen, da dette program kan brænde alle madrester væk. Når programmet er færdigt, vil der blot ligge aske tilbage i ovnen, som man hurtigt kan tørre væk med en klud.

Ovn med flere ovnfunktioner og 4D-varmluft

Med Siemens HR675GBS1S får man en ovn, der i alt kommer med 13 ovnfunktioner. Disse ovnfunktioner spænder fra over/undervarme til pizzafunktion, langtidsstegning m.m.

Iblandt de 13 ovnfunktioner er blandt andet 4D-varmluft og coolStart. Med 4D-varmluft fordele ovnens ventilator varmen jævnt i ovnrummet, hvilket sikrer et ensartet resultat, uanset om man steger eller bager på et eller flere niveauer på samme tid.

coolStart gør det desuden muligt hurtigt at tilberede frossen mad i ovnen. Dette er muligt på grund af en special varmeteknologi, der gør, at man kan putte den frosne mad ind i ovnen uden at forvarme den først.

Praktisk og brugervenlig ovn

Siemens HR675GBS1S kommer med automatiske cookControl-programmer, der sørger for, at man pr. automatik får de bedste resultater. Man skal nemlig blot sætte madretten i ovnen, angive vægten og herefter vælge et af de forskellige programmer. Herefter steger eller bager ovnen retten optimalt lige meget, hvilke former for ingredienser det er.

Endvidere kommer Siemens HR675GBS1S med en softClose-funktion, coolGlass og halogenbelysning. Mens softClose-funktionen sørger for, at ovnen er nem at betjene, da dæmpningsmekanismen gør, at ovnlågen altid åbner og lukker stille og roligt, sikrer halogenbelysningen, at man altid kan få et overblik over, hvad der sker inde i ovnen.

coolGlass-teknologien sørger for, at ingen kan brænde sig på ovnen, når den er tændt. Teknologien opretholder nemlig en maksimal temperatur på 40 grader på ydersiden af ovnlågen.

Siemens HR675GBS1S måler 58,5 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Fordele

 • Integreret rengøringssystem: Pyrolytisk + hydrolytisk
 • PulseSteam – tilføj damp i 3 niveauer
 • Teleskopisk forlængelse til plader
Ulemper

 • Ingen Home Connect / Wi-Fi

Udvalgte fordele ved Siemens HR675GBS1S:
Pyrolyseprogram
CookControl-programmer
13 forskellige ovnfunktioner heriblandt 4D-varmluft og coolStart
Energivenlig ovn
Indbygget dampfunktion

Her kan du se en videopræsentation af Siemens ovn HR675GBS1S lavet af WhiteAway.com:


Siemens BF634LGW1 iQ700

Populær blandt brugerne

Siemens BF634LGW1 iQ700

.
Siemens BF634LGW1 iQ700 er en effektiv mikroovn, der ikke er medtaget i nogle nyere eksperttests. Til gengæld er modellen populær blandt brugere, der er vilde med mikroovnens specifikationer og funktioner.

Ovnen har en kapacitet på 21 liter, hvilket er en normal størrelse for en mikroovn. Modellen giver derfor en god mulighed for at lave mad samt tø ingredienser op, hvis der er brug for dette. Derudover er modellen energivenlig, da den er placeret i energiklasse C.

Man skal dog være opmærksom på, at det er en indbygningsmikroovn, hvorfor den skal passe ind i forbrugerens køkken. Døren er desuden sidehængt, hvilket er en fordel ved indbygning.

Mikroovn med 5 forskellige effekttrin og roterende antenne

Siemens BF634LGW1 iQ700 kommer med 5 forskellige effekttrin fra 90 til 900 Watt med Inverter-funktion. Inverter-funktionen sørger for, at man har mulighed for at optø sine frostvarer op til 30 % hurtigere end på de 2 laveste effekttrin. Desuden tilbereder mikroovnen maden hurtigere ved brug af de 2 højeste effekttrin.

Endvidere kommer Siemens BF634LGW1 iQ700 med en roterende antenne, der sikrer en energi- og tidsbesparelse på op til 30 %. Dette er muligt, da antennen sørger for en mere jævn fordeling af selve mikrobølgerne sammenlignet med den almindelige roterende drejetallerken, der typisk kan findes i andre modeller.

Indbygget kogebog og automatik-programmer

Siemens BF634LGW1 iQ700 er udstyret med en form for indbygget kogebog ved navn cookControl. CookControl-funktionen har 70 forskellige madretter, hvorfor man blot kan stille sin ret i ovnen, indstille selve vægten og herefter vælge det rette program. Herefter vil ovnen således klare tilberedningen optimalt.

Mikroovnen er ligeledes forsynet med bage-og madlavningsprogrammer, der sørger for, at man kan få en fleksibel madlavningshjælp. Antallet af automatik-programmer er 7, hvorfor der er flere forskellige programmer at vælge imellem afhængig af, hvad man skal tilberede i ovnen.

TFT-display og LED-belysning

Med Siemens BF634LGW1 iQ700 får man en ovn, der er udstyret med et TFT-display samt LED-belysning.

Mens TFT-displayet sørger for at give en bedre kontrast samt skarphed, hvorfor man tydeligt kan se, hvad der står på displayet uanset vinkel, så sikrer LED-belysningen en effektiv og energibesparende belysning, hvor man hurtigt har mulighed for at få et overblik over, hvad der sker inde i ovnen.

Betjeningen af mikroovnen foregår via TouchControl, hvorfor man blot skal røre ved de forskellige ”knapper” og ikke trykke på dem, når man ønsker at indstille ovnen til en bestemt funktion.

Siemens BF634LGW1 iQ700 måler 36,2 cm (h), 56 cm (b), 30 cm (d) i indbygningsmål.

Fordele

 • Moderne og enkelt design
 • Meget brugervenlig
 • Føles robust
 • Nem at rengøre
Ulemper

 • Let at plette via fingeraftryk
 • Længere tid til at åbne døren

Udvalgte fordele ved Siemens BF634LGW1 iQ700:
5 forskellige effekttrin
TFT-display
CookControl-funktion
Kapacitet på 21 liter
7 automatik-programmer


Siemens HM633GBS1S

Populær blandt brugerne

Siemens HM633GBS1S

.
Siemens HM633GBS1S er en kombiovn eller nærmere betegnet en indbygningsovn med mikrofunktion. Ovnen er ikke medtaget i nogle eksperttests, men er til gengæld en model, der er populær blandt brugerne.

Med et ovnrum på 67 liter, så er der rigeligt med plads til at kokkerere til hele familien samt et par ekstra gæster, hvis der er brug for det.

Ovnens front er i rustfrit stål, hvorfor den er designet med fokus på et tidløst og stilrent udseende, der passer ind i de fleste hjem. Derudover er modellen energivenlig, da den er placeret i energiklasse C.

Man skal være opmærksom på, at Siemens HM633GBS1S er en indbygningsovn, hvorfor der skal være plads til den i køkkenet.

Ovn med automatiske programmer og 2-i-1 løsning

Siemens HM633GBS1S er forsynet med 10 forskellige ovnfunktioner såsom en pizzafunktion, varmluft, grill m.m.

Derudover får man 14 forskellige automatiske bage- og madlavningsprogrammer, som man kan anvende afhængig af, hvad man skal lave. Hvis man ønsker at navigere rundt i de forskellige funktioner, så kan man nemt gøre dette med hjælp fra touchcontrol på ovnens farvedisplay.

De forskellige ovnfunktioner kan yderligere kombineres med en mikrobølgefunktion, der kan indstilles i flere niveauer, hvorfor man får en form for 2-i-1 løsning. Det vil sige, at man får en form for almindelig ovn samt mikrobølgeovn i et enkelt produkt.

Flere praktiske funktioner

Siemens HM633GBS1S kommer med flere praktiske funktioner, der kan være til hjælp i køkkenet.

Først og fremmest er ovnen forsynet med funktionen coolStart, hvorfor tilberedningen af frosne madvarer går endnu hurtigere. Med hjælp fra funktionens varmeteknologi kan man tilberede den frosne mad hurtigere uden at forvarme ovnen.

Endvidere kommer Siemens HM633GBS1S med funktionen varioSpeed og 4D-varmluft.

VarioSpeed betyder, at ovnen reducerer tilberedningstiden med op til 50 % uden at gå på kompromis med resultatet, hvorimod 4D-varmluft betyder, at man kan placere pladerne i ovnen alle steder og stadig opnå det samme resultat, da ovnens ventilator fordeler varmen jævnt i hele ovnrummet.

Brugervenlig ovn med EcoClean Plus

Med Siemens HM633GBS1S får man en ovn, der både er nem at betjene samt nem at gøre ren.

Ovnen kommer nemlig med en softMove-funktion. Det betyder, at ovnen er forsynet med en dæmpningsmekanisme, der sørger for, at ovnlågen åbner og lukker stille og roligt.

Derudover er det også nemt at gå i gang med rengøring af ovnen med hjælp fra EcoClean Plus. Det vil sige, at ovnen er udstyret med en speciel belægning, der gør rengøringen både nemmere og hurtigere.

Der medfølger en stegerist samt en universalpande ved køb af ovnen.

Siemens HM633GBS1S måler 59,5 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Fordele

 • 10 ovnfunktioner inklusive mikrobølge funktion
 • 5 bakkeniveauer til at forberede flere retter på samme tid
 • Kødtermometer
 • Børnesikring
Ulemper

 • Ingen dampfunktion

Udvalgte fordele ved Siemens HM633GBS1S:
Kombiovn med almindelig ovn og mikrobølgefunktion
coolStart
varioSpeed
10 ovnfunktioner
14 automatiske bage- og madlavningsprogrammer


Alternativer til Siemens ovne

I denne artikel har vi nu gennemgået flere Siemens-indbygningsovne, et Siemens komfur og en Siemens dampovn, som enten har fået topkarakterer af eksperter igennem forskellige tests, eller som er populære blandt brugerne.

Udover disse ovne findes der også mange andre gode modeller på markedet. Så for at sikre et så nuanceret overblik som muligt vil vi i dette afsnit gennemgå andre ovne fra forskellige mærker, der også har fået ros af eksperterne.


Bosch HBG672BS1

Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Bosch HBG672BS1

.
Modellen Bosch HBG672BS1 har været testet og vurderet af eksperterne fra både det svenske forbrugerråd. Eksperterne er begejstret for modellens gode kvaliteter, og kårer modellen til testvinder.

Bosch HBG672BS1 har pyrolyse og er en indbygningsovn – læg derfor godt mærke til modellens mål.

Stor ovn med mange funktioner

Bosch HBG672BS1 har et meget stort ovnrum på 71 liter – dermed kan man let bage/stege flere retter samtidig. Til netop dette formål er ovnen udstyret med flere forskellige varmluftsfunktioner, idet varmluften sørger for at holde en jævn og stabil temperatur i hele ovnrummet.

Resultatet bliver mere ensartet mad. Her er både tale om 4D varmluft, varmluft-øko og kombineret varmluft/grill.

Herudover har Bosch HBG672BS1 fem andre funktioner, som tæller over-/undervarme, undervarme, over-/undervarme øko, grill, optøning og pizza-funktion.

I alt har Bosch HBG672BS1 otte ovnfunktioner at vælge imellem.

Miljøvenlig ovn

Udover de otte programmer er Bosch HBG672BS1 også en intelligent ovn, som selv kommer med temperaturforslag og har ti forskellige automatiske bage- og madlavningsprogrammer, som kan hjælpe med at få et bedst muligt resultat.

Temperaturintervallet er desuden stort med mulighed fra 30 grader til 300 grader.

Der er også tænkt på miljøet med Bosch HBG672BS1, der som nævnt har flere øko-programmer, som kan bruges for at udnytte energiens effektivitet bedre.

Desuden er ovnen at finde i energiklasse C, som er en af de bedst klasser på markedet.

Let at betjene

Bosch HBG672BS1 er udstyret med et TFT-display med klartekst og touch control. Betjeningen foregår via kontrolringen, som er placeret lige i midten af displayet. Her vises også elektronik-uret, hvor man kan holde øje med tiden.

For at fremme overskueligheden er ovnen udstyret med halogenbelysning i loftet, som også kan slukkes, og for brugervenlighedens skyld har Bosch HBG672BS1 SoftClose, som sikrer en dæmpet åbning og lukning af lågen.

Bosch HBG672BS1 er ydermere udstyret med pyrolyse, og både ovnribber og bageplade tåler pyrolysen – derved bliver rengøringen minimal.

Bosch HBG672BS1 måler 58,5 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Fordele

 • Automatiske programmer til bagning
 • Forældrekontrol
 • Nem rengøring takket være pyrolyse
Ulemper

 • Pyrolytisk rengøring pr. pas er dyrt

Udvalgte fordele ved Bosch HBG672BS1:
Stort ovnrum på 71 liter
Otte ovnfunktioner, heriblandt tre varmluftsfunktioner
Yderligere ti automatiske programmer
Miljøvenlig model i energiklasse C og med flere øko-programmer
Ovn, ribber og plade tåler pyrolyse


Siemens HB273ABS0S iQ300 – Brugervenlig ovn med pyrolyse og stort ovnrum

✅  4.4 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Skousen.dk
✅ 4.2 ud af 5 stjerner i brugeranmeldelser hos den danske forhandler Whiteaway.dk

Siemens HB273ABS0S iQ300 – Brugervenlig ovn med pyrolyse og stort ovnrum

.

Siemens HB273ABS0S iQ300 er en ovn, der er et solidt valg til dem, som ønsker at have en stor og smart ovn indbygget i deres køkken. Det er en ovn, som i den grad er populær på siden Pricerunner

Det smarte består i, at ovnen har en masse brugbare programmer. Siemens HB273ABS0S iQ300 har for det første automatiske cookControl programmer, hvilket er med til at sikre perfekte resultater ved blandt andet madlavning og bagning. 

Der er også 3D varmluft og benyttes denne, sker der en god varmefordeling, også selvom der er tre plader med bagværk i ovnen samtidigt. Der er en coolStart funktion, som man kan benytte, hvis ovnen ikke er forvarmet. Der er dertil også et lynstartsprogram, hvorpå ovnen varmes ekstra hurtigt op. 

En ovn med plads til det hele 

Siemens HB273ABS0S iQ300 har et stort ovnrum, hvor der er plads til det hele. Med et 71 liter ovnrum som dette så er det ikke pladsmangel, som kommer til at være det store problem. Så der kan blive bagt og stegt mange lækre retter til familien og gæsterne. 

Da det er en indbygningsovn og en stor en af slagsen, så er det vigtigt at tjekke, at lige netop denne ovn passer. Denne model måler: 59,5 cm (h), 59,4 cm (b), 54,8 cm (d). 

Indbygningsmålene er en smule anderledes. Indbygningshøjden er 58,5 cm maks 59,5 cm, indbygningsbredden er 56,8 cm og indbygningsdybden er 55 cm. 

Forbrugerne er glade for brugervenligheden

At ovnen er nem at anvende, er en af de kvaliteter, som forbrugerne fremhæver og er begejstrede over i deres anmeldelser på både Skousen og Whiteaway. En bruger skriver at ovnen er ”nem og brugervenlig, meget flot og tidsløs design”.

Ovnen har mange smarte funktioner, og dette bliver også nævnt i anmeldelserne. En anden bruger skriver nemlig, at ovnen er et ”vildt lækkert produkt med mange funktioner” og beskriver videre, at forbrugeren er ”særlig glad for grill funktion og rengøring med pyrolyse”.

Siemens HB273ABS0S iQ300 vs. Markedet

Denne ovn er praktisk, når det kommer til rengøring, da der ikke skal bruges rengøringsmidler. Ovnen kan selv klare det meste, da den har automatisk pyrolytisk selvrens. Det fungerer ved, at ovnen bliver opvarmet til 500 °C grundet pyrolyse, hvilket betyder, at alle rester fra madlavningen bliver forvandlet til aske. Asken kan efter processen nemt tørres væk med en klud. Dette gør, at denne ovn skiller sig ud fra andre lignende produkter, som ikke har en pyrolyse funktion. 

Ovnen er også god af sikkerhedsmæssige årsager. Hvis ovnen bygges ind i en højde, hvor der befinder sig børn eller dyr, så er der ingen grund til bekymring. Siemens HB273ABS0S iQ300 har coolGlass, så ovndøren kan maksimalt nå en temperatur på 40 °C. 

Udvalgte fordele ved Siemens HB273ABS0S iQ300
 God plads
 Pyrolytisk selvrens
 Cool-Glass teknologi
 Programmerne: CookControl, 3D varmluft, coolStart og lynopvarmning


Rengøring af din ovn – Det skal du vide:

Benytter du din ovn ofte, så kan du også være helt sikker på at den bliver beskidt. Her kommer både røg, os, fedt og madrester, og man bør rense ovnen grundigt omkring hver anden måned. Mange kan gøre ovnen rent på mange måder, og her vil vi gennemgå, hvordan man bedst tager sig af alle ovnens dele.

rengøring af siemens ovn

Ovne med almindelig emalje

Smør herefter ovnens sider med fast brun sæbe og husk handsker, da sæben har en høj pH-værdi. Brug en opvaskebørste til at komme helt rundt i alle ovnens hjørner.

Sæt herefter ovnen på 100 grader og sluk ovnen igen, når sæben bobler. Lad ovnen køle helt af igen, og vask herefter ovnrummet med varmt vand og tør efter med en tør klud.

Det er vigtigt, at alle sæberesterne fjernes, så for en sikkerheds skyld kan man herefter igen sætte ovnen på 200 grader og lade den stå i omkring 10 minutter igen. Køl herefter ovnen ned igen og vask efter igen.

Bolius.dk tilslutter sig brugen af den brune sæbe til at rengøre ovnen. De nævner dog, at man skal være opmærksom på, om ovnen er selvrensende (for eksempel pyrolyse-ovne), før man begynder med den brune sæbe. Selvrensende ovne kan nemlig oftest ikke tåle den brune sæbe – læs med nedenfor for at lære, hvordan man bedst rengører selvrensende ovne.

Bolius.dk tilføjer desuden i en anden artikel, at man skal være opmærksom på, hvilken brun sæbe man køber. Deres pH-værdi er nemlig forskellig og svinger mellem 8-13. Har man brug for at opløse fastbrændt snavs, er det vigtigt at bruge den faste brune sæbe med en pH-værdi på over 11.


Ovne med ru emalje – selvrensende ovne

Er den selvrensende ovn alligevel meget snavset, kan man også gå i gang med en grundig, manuel rengøring. Start med at fjerne det overskydende snavs med en træspatel. Herefter smører man ovnens sider med en blanding af vand og opvaskemiddel og lader det sidde en times tid.

Efter en time skal ovnens sider skures med en opvaskebørste, hvorefter der skal vaskes efter med varmt vand. For at fjerne det sidste skidt kan man herefter påbegynde ovnens selv-renselsesprogram, som gerne skal køre i et par timer.


Glaslågen

Vær forsigtig med glaslågen, som hverken tåler slag eller at blive udsat for slibende rengøringsmidler, selv om de fleste glasruder er meget tykke og hærdede. Glasset er noget af det, som bliver hurtigst snavset, men der er flere metoder, hvorpå man kan få glasdøren ren igen.Siemens-HM678G4S1B

Start med at skrabe det værste snavs af med et barberblad, og hvis det er muligt, kan man afmontere ruden. Læg herefter en klud med almindeligt håndopvaskemiddel eller brun sæbe på glasset i 30 minutter, mens skidtet opløses. Herefter skal man blot tørre glasset med en fugtig klud.

Mange glasruder kan desuden også tåle opvaskemaskine.


Ristene

Det norske testsite klikk.no skriver, at ristene ofte udsættes for fastbrændte mad- og fedtrester, som kan være svære at få af. Klikk.no noterer, at man kan bruge kemi til opgaven, men selv foretrækker de norske eksperter den naturlige måde, som også er nem: Bland natron sammen med vand til en tyk masse og smør det godt rundt på ristene i et tykt lag og lad det sidde et par timer.ovnrist

Et andet simpelt råd fra klikk.no lyder, at man kan smøge ærmerne op og simpelthen skrubbe ristene med vand og ståluld. Ristene er nemlig hårdføre og kan godt tåle stålulden.

For at forhindre ristene i at blive beskidte kan man desuden bruge stegeposer og bagepapir og huske at tørre ristene af med det samme, når de er blevet tilsølede af fedt og madrester.


Bagepladerne

Norske dinside.no har flere forskellige tricks til, hvordan man kan få sine bageplader helt rene, hvis det ikke er nok med vand og sæbe.

En af metoderne er simpelt bagepulver, som er en naturlig løsning uden kemi: Bland et par skefulde bagepulver med vand og smør blandingen udover pladen.ovnplade

Bagepulver gør nemlig, at skidtet løses op, og herefter kan det let fjernes. Lad pladen stå i et halvt døgn og vask den op som sædvandligt.

Et andet trick er også en naturlig løsning: Halvér en citron og pres saften ud over bagepladen.
Gnid herefter saften ud over pladen og det fastbrændte fedt. Lad det sidde nogle minutter og skrub med en skuresvamp.

Pas på den effektive kemi

Udover de naturlige metoder vi har gennemgået ovenfor kan man også vælge at gribe til skrappere midler som ovnrens og salmiakspiritus.

Eksperterne fra norske dn.no skriver, at resultatet givetvis vil blive godt, da midlerne er effektive, men de råder også forbrugerne til at passe på den farlige kemi.

Ofte vil det nemlig være nødvendigt med både beskyttelsesudstyr og en meget grundig udluftning, hvis man vælger den kemiske løsning. Læs derfor brugsanvisningen meget grundigt.


Hvad er pyrolyse?

Pyrolyse er en type af selvrens, som mange ovne i dag er født med.

Dinside.no skriver, at pyrolyse teknisk set er en termisk proces, som indebærer spaltning af sammensatte stoffer til enklere forbindelser ved brug af varme. Pyrolyseprocesser finder ofte sted på blandt andet olieraffinaderier og i kemisk industri, men nu også i hjemmeovnen.

hvad er pyrolyse

Pyrolyse fungerer ved, at man først starter pyrolyse-programmet. Eftersom temperaturen bliver ekstremt høj inde i ovnrummet, når programmet kører, har de fleste ovne også en sikkerheds-låsningsfunktion under rengøringen, som automatisk slår til, når programmet startes.

Herefter varmer ovnen op til omkring 500 grader, og den høje temperatur brænder alt skidt, fedt og snavs til aske. Når programmet slutter, kan lågen åbnes, og skidtet kan let tørres væk med en klud.

Husk dog at være opmærksom på at meget høje temperaturer også kræver meget energi, og det kan ses på elregningen, hvis man bruger pyrolyse-funktionen ofte.

Bolius.dk nævner her, at energiforbruget er på 4-7 kWh, når man bruger pyrolyse. Det svarer til omkring 8-14 kroner, hver gang man gør ovnen ren med pyrolyse.

Det er forskelligt fra ovn til ovn, hvor lang tid pyrolysen tager, men det vil typisk være et sted mellem halvanden og tre timer. Den lange tid sørger for, at ovnen bliver renset så grundigt som muligt, og de høje temperaturer er nødvendige for, at alt snavs og skidt kan brændes.

Husk også at fjerne inventar fra oven, inden man slår pyrolyse-funktionen til. Det gælder både pander og gryder men også ovnens medfølgende riste og bageplader, som ofte ikke vil kunne tåle de meget høje temperaturer.


Om Siemens

siemens logo

Siemens blev grundlagt i 1847 af to tyskere, elektroingeniøren Werner von Siemens og urmageren Johann Georg Halske, og den tidlige succes bestod i opfindelsen af visertelegrafen.

Siemens havde fokus på den teknologiske udvikling fra første færd, og virksomheden lagde især vægt på elektroteknikken og begyndte tidligt at producere produkter til lyskilder, elevatorer, sporvogne, tog, generatorer og telefoner.

Siemens’ produkter spredte sig til udlandet kun få år efter virksomhedens grundlæggelse, og der blev oprettet datterselskaber i både Skt. Petersborg og London.

Werner von Siemens efterlod sig en 4.500-mand stor virksomhed, da han døde i 1892, og denne virksomhed blev kun blev ved med at vokse op gennem 1900-tallet.

I dag har Siemens både fokus på elektriske apparater som computere, fjernsyn, telefoner og hvidevarer med mere til den almene forbruger men også på en lang række opgaver inden for miljø, energi, industri, information, trafik, bygningsautomation, sikringsteknik og hospitalsudstyr.

Hvert år opfinder virksomhedens udviklingscentre omkring 10.000 nye opfindelser og har i dag mere end 62.00 patenter. På verdensplan beskæftiger virksomheden mere end 50.000 medarbejdere i dag.

Der findes tre kerneværdier, som udgør grundlaget for den måde, hvorpå Siemens driver deres forretning:

Det tæller ansvarlighed, excellence og innovation:
Ansvarlighed som forpligter virksomheden til at foretage etiske og ansvarlige handlinger, excellence som ses i kvaliteten af produkterne og innovation, hvor der er fokus på at udvikle innovative løsninger, der skaber værdi for kunderne.

Yderligere har Siemens fokus på troværdighed som leverandør, og at medarbejderne selv forstår og arbejder ud fra kerneværdierne, samt at samfundet i Siemens får en etisk ansvarlig partner.

Udover de tre kerneværdier udtrykker Siemens deres mission således ”Making real what matters”.


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er det svenske forbrugerråd. Råd & Rön har foretaget tre forskellige ovn-tests. Der er tale om en test af 7 indbygningsovne, en test af 11 pyrolyse-ovne og en test af 7 dampovne.

Du kan læse mere om testene her, her og her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.

Testfakta.se 🇸🇪

Svensk testside der specialiserer sig i laboratorietests og vurderingen af forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af syv forskellige varmluftsovne, hvor der har været fokuseret på både bage-/stegeevner, selv-rensning, energiforbrug og helhedsindtryk. Læs mere her.

Kagoo.co.uk 🇬🇧

Kagoo.co.uk er et britisk testmagasin, der sammenligner produkter som en hjælp til forbrugerne. Herved kan forbrugere nemmere finde frem til de bedste produkter på markedet. I denne omgang har de testet og anmeldt Siemens CM633GBS1S, som de har givet 71 ud af 100 point. Du kan læse hele anmeldelsen her.

Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Udover de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser hos en række forskellige hvidevareforhandlerne på nettet. Vi har gennemgået anmeldelser fra nogle af de største forhandlere som Power, Elgigaten, Wupti, Skousen og Whiteaway. Vi har set nærmere på et par ovne og undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om modellerne.

Du kan læse hele anmeldelsen af Siemens CM633GBS1S hos Skousen.dk og WhiteAway.com her.

Siemens-home.com

Siemens-home.com er Siemens’ egen hjemmeside, hvor de giver deres forbrugere mulighed for at anmelde Siemens’ produkter på en skala fra 1-5.

Her har forbrugerne også anmeldt Siemens HN878G4B6, hvor de har vurderet den på følgende parametre: Generelt, tidsbesparende, design, brugervenlighed og hvor nem den er at rengøre. Ovnen har fået en gennemsnitlig score på 4.9 ud af 5 mulige. Anmeldelserne opdateres løbende, som flere kunder bedømmer produktet online.

Du kan se anmeldelserne her

Stiftung Warentest

Stiftung Warentest er en tysk forbrugerorganisation, som blev stiftet i 1964 af det daværende Bundesrepublik Deutschland. Formålet med organisationen er at teste varer og tjenester objektivt.  Stiftung Warentest har lavet en test af 13 ovne, hvor Siemens HB634GBS1 blev testvinder. Her fremhæver de ovnens brugervenlighed, bageegenskaber samt dens rengøringsfunktion. Den kommer dog til kort overfor en længere opvarmningstid og et display, der er udsat for ridser.

Testen er udført: februar 2017
Du kan se testen her 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Siemens HN878G4B6

Siemens HN878G4B6

Siemens HN878G4B6 er en 60 cm. indbygningsovn, hvilket er den slags ovn, som flest forbrugere vælger at anskaffe sig. Det skyldes især, at du får plads til store ovnfaste fade samt plads til at lave flere retter på én gang. HN878G4B6 har flere smarte funktioner, som hjælper dig med madlavningen. Derudover har ovnen også en helt sublim rengøringsfunktion, som giver dig en langt lettere rengøring.

Bevar overblikket med TFT-Touch Display og HomeConnect

HN878G4B6 har både funktionerne TFT-Touch Display og HomeConnect.

Med TFT-Touch Display kan du let navigere rundt i ovnens menu, hvilket gør det nemt for dig at bevare overblikket under madlavningen.

Med HomeConnect kan du starte, afslutte samt ændre indstillinger undervejs i din madlavning helt uden at være i køkkenet. Du skal blot anvende Home Connect-app’en på din smartphone. Her kan du i øvrigt også finde flere lækre opskrifter.

Når du har besluttet dig for en opskrift, kan du let overføre indstillingerne til ovnen, som så starter opvarmningen.

Lav mad som en professionel med cookControl Plus

Med funktionen cookControl Plus får du en indbygget kogebog i din ovn. cookControl Plus fortæller dig hvilke indstillinger, der giver dig det bedste resultat. Du skal blot vælge en ret, indtaste dens vægt, og så klarer ovnen resten. Det giver dig garanti for optimale resultater, når du skal lave mad. 

Slip for rengøringen med activeClean®

Rengøringen har aldrig været nemmere end den er med Siemens HN878G4B6. Her får du nemlig automatisk pyrolytisk selvrens. Du skal blot vælge pyrolysefunktionen. Herefter opvarmes ovnen til en høj temperatur, hvor alle madresterne i ovnen bliver forvandlet til aske. Med andre ord rengør ovnen altså sig selv, hvor du blot skal tørre aske af bunden.

Find den perfekte temperatur med RoastingSensor Plus

Endnu én af ovnens mange funktioner er RoastingSensor Plus. Det er et stegetermometer, som har tre målepunkter. Det giver dig en mere præcis temperaturmåling.

Det er en særdeles god funktion, når du vil tilberede eksempelvis helstegt kylling eller rosastegt oksefilet. Men du kan med fordel også anvende den til alle slags madretter, kager eller brød. Du har også mulighed for at kombinere funktionen med mikrobølger og pulseSteam.

Siemens HN878G4B6 vs. markedet

På Siemens egen hjemmeside har over 50 forbrugere anmeldt HN878G4B6. På en skala fra 1-5 har ovnen fået en gennemsnitlige score på 4.9. Forbrugerne fremhæver særligt ovnens design og brugervenlighed. HN878G4B6 er altså en god ovn til dig, der værdsætter et pænt design uden at du vil gå på kompromis med brugervenligheden.

Derudover fremhæver flere af forbrugerne også ovnens sublime dampfunktion. Denne egenskab adskiller den også fra dens øvrige konkurrenter på markedet. Den er derfor et helt genialt valg for dig, der gerne vil dampe flere af dine retter.

Fordele

 • Pænt design
 • Fantastisk dampfunktion
 • Nem at anvende
 • Rummelig
Ulemper:

 • Kort ledning
 • Ingen mulighed for at se ovnens nuværende temperatur på app’en

Siemens CD634GBS1/01

Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Siemens CD634GBS1/01

 

.
Det svenske forbrugerråd har testet dampovnen Siemens CD634GBS1/01, og placerer Siemens CD634GBS1/01 blandt de bedste ovne overhovedet.

Siemens CD634GBS1/01 er af typen dampovn, som er en smule anderledes end de øvrige ovne i denne test. Siemens CD634GBS1/01 har nemlig en dampfunktion men er stadig også en indbygningsovn – læg derfor særlig godt mærke til målene.

Ovn med dampfunktion

Siemens CD634GBS1/01 ligner en lille almindelig ovn med et mindre ovnrum på kun 38 liter, og det er selvsagt ikke i størrelsen, at Siemens CD634GBS1/01 har sin force – ovnrummet er nemlig næsten kun halvt så stort som de store modeller. Til gengæld er Siemens CD634GBS1/01 udstyret med en dampfunktion.

Dampfunktionen skal sørge for, at maden bliver mest mulig saftig via ovnens kombination af varme og tilført damp.

Denne tilberedningsmåde gør, at maden ikke bliver udtørret, og som en bonus bibeholdes langt flere næringsstoffer i maden, som ellers normalt koges eller steges ud.

Langtidsstegning

Siemens CD634GBS1/01s mindre ovnrum vil stadig være nok til omkring 2-3 personer. For at opretholde en god mængde damp medfølger en vandtank på 1,3 liter, som jævnligt skal fyldes op. Som en service fortæller Siemens CD634GBS1/01 dog selv brugeren, hvornår det er tid til at påfylde nyt vand.

Man må påregne, at stege-/bagetider er længere på dampprogrammet end normale programmer, idet temperaturen er lavere og fungerer som en slags langtidsstegning – som man også kender fra en stegeso eller slow cooker.

Hvis man er i tvivl om brugen af dampfunktionen, så har Siemens CD634GBS1/01 en indbygget kogebog med tips og opskrifter.

Temperaturinterval på 30-100 grader

Eftersom det er meningen, at en dampovn skal bruge damp og længere tilberedelsestid for at få mere saftig mad, så ligger temperaturintervallet på Siemens CD634GBS1/01 mellem 30 og 100 grader. Man kan dog tilberede de samme fødevarer i en dampovn som i en almindelig ovn, og Siemens CD634GBS1/01 er udstyret med fire opvarmningsmetoder – damp, genopvarmning, kogning og optøning.

Et 2,8 tommer farvedisplay med touch control informerer om brugen, og intelligent teknologi sørger for temperaturforslag, opvarmningskontrol samt CookControl.

Modellen er ydermere udstyret med SoftClose-teknologi i lågen, som sikrer en blid åbning og lukning.

Der medfølger to dampbeholdere (én med huller og én uden huller) i størrelse L.

Siemens CD634GBS1/01 måler 45 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Siemens CD634GBS1/01:
Ovn med dampfunktion
Med vandtank på 1,3 liter
Indbygget kogebog med opskrifter
Temperaturinterval mellem 30 og 100 grader
Farvedisplay med touch control


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken Siemens ovn er den bedste på markedet?

Siemens er kendt for at lave gode ovne, men en af de absolut bedste, som de har på markedet lige nu, det er modellen Siemens HB634GBS1. Ovnen er blevet kåret som testvinder af forbrugsguiden, som bl.a. roser den for det smarte design og detaljer med softMove åben- og lukkefunktion.

Hvordan vælger jeg en Siemens ovn?

Når du skal vælge en Siemens ovn, så bør du overveje en række aspekter. For eksempel bør du tage stilling til, hvor stor en kapacitet ovnen skal have, førend den passer til din husstands behov. Derudover bør du også tage et kig på, hvilke indstillinger ovnen indeholder.

Er Siemens ovne gode?

Ja, Siemens ovne er rigtig gode. Brandets ovne bliver af flere anmeldersider og forbrugere rost for, at de laver nogle praktiske ovne, som ofte har nogle funktionelle og effektive indstillinger. Dertil fås ovnene også ofte til en overkommelig pris, sådan at de flest forbrugere kan have råd til dem.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme