Siemens ovn test 2020 – find de bedste Siemens-ovne – Testvinder guide

0

I denne artikel ser vi nærmere på forskellige tests af ovne fra mærket Siemens, hvor eksperter har gennemgået ovnene en for en for at kunne vurdere, hvilke modeller der er de bedste.

Herudover har vi også medtaget andre testvindende ovne fra andre mærker for at vise, for at give dig et overblik over alternativer som er værd at overveje. Det drejer sig om ovne fra Bosch og Electrolux.

Modellerne er af forskellige typer – der er både tale om indbygningsovne, komfurer, dampovne og ovne med pyrolyse, og dette er angivet ved hver ovn.

Vi gennemgår de forskellige tests for at kunne guide dig til at finde den ovn, der passer bedst til dine behov. Vi har set nærmere på tests fra det danske forbrugerråd Tænk og den svenske pendant Råd & Rön samt den svenske testside Testfakta.

Ønsker du at læse mere, bringer vi en liste over links til de undersøgelser, vi henviser til, nederst i artiklen.

Denne test af Siemens ovne indeholder:
🔸 Overblik over de bedste Siemens ovne samt et par alternativer
🔸 Råd til den bedst mulige rengøring af ovnen
🔸 Information om pyrolyse
🔸 Viden om Siemens
🔸 Gennemgang af diverse tests, som vi har undersøgt og analyseret

Bemærk venligst, Forbrugsguiden tester ikke selv produkter, men samler derimod resultaterne af uvildige tests, så du nemt kan få et overblik over de bedste produkter på markedet. 

Siemens ovn test 2020 – Her er de 5 bedste modeller

Her finder du en oversigt over de beds anmeldte Siemens ovne på markedet. Forbrugsguiden har gennemgået anerkendte tests samt brugeranmeldelser fra både ind og udland, og samlet de bedste modeller her. I de grønne bokse under produktnavnene, kan du se, hvem der har anmeldt produktet og hvordan det har klaret sig i testene. Du finder også en prissammenligning, så du nemt og hurtigt kan se, hvilken forhandler der er den billigste.


Siemens HB672GBS1S

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Siemens HB672GBS1S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.899,00 Kr. 0,00 Kr. 4.899,00 Kr. Læs mere
5.048,00 Kr. 0,00 Kr. 5.048,00 Kr. Læs mere
5.299,00 Kr. 0,00 Kr. 5.299,00 Kr. Læs mere

Siemens HB672GBS1S er blevet testet af både det danske og svenske forbrugerråd, og modellen imponerer eksperterne i så høj en grad, at begge forbrugerråd kårer modellen til testvinder.

Modellen er især fordelagtig for den forbruger, der har brug for en stor ovn, og som gerne vil have muligheden for at anvende mange forskellige funktioner.

Modellen er også udstyret med pyrolyse og er en indbygningsovn – læg derfor særlig godt mærke til målene.

Stor kapacitet og otte ovnfunktioner

Siemens HB672GBS1S har et ovnrum med en kapacitet på 71 liter, hvilket er i den meget høje ende. Dermed er der plads til både store stege og til at stege/bage flere retter samtidig.

Modellen er at finde i energiklasse A+, hvilket også er i den høje ende, og det vil spare både forbruger og miljø – hertil er modellen desuden udstyret med flere økoprogrammer.

Ovnen har i alt otte forskellige ovnfunktioner, som tæller over-/undervarme, over-/undervarme øko, varmluft, pizzafunktion, 4D varmluft, grill, øko-varmluft og coolStart.

Intelligent og overskuelig ovn

Er man ny i det eksperimenterende køkken, så er Siemens HB672GBS1S en intelligent ovn, der af sig selv kommer med temperaturforslag, og ovnen kan indstilles på temperaturer mellem 30 og 300 grader.

Har man travlt, vil man blive glad for lynopvarmningsfunktionen, som gør, at ovnen kan varme op på ganske få minutter.

Displayet sørger for at skabe et godt overblik, hvor den aktuelle ovntemperatur vises sammen med timeren. Displayet er et 2,8 tommer TFT-farvedisplay med touch, som er placeret øverst på fronten af ovnen.

Flot design og pyrolyse

Siemens HB672GBS1S har et pænt og enkelt design, og den dekorative halogenbelysning giver desuden et godt lys, så man let kan følge med i processen.

Det brugervenlige softClose giver en dæmpet åbning og lukning af lågen, så lågen ikke smækkes op eller i. Det giver også en større sikkerhed, hvis børnene er med i køkkenet, og i øvrigt er ovnen også udstyret med en elektronisk dørlås, børnesikring og sikkerhedsafbryder for maksimum sikkerhed.

Siemens HB672GBS1S er herudover en selvrensende ovn, idet den har et pyrolyse-program, som selv sørger for rengøringen – start blot programmet, og herefter brænder ovnen selv skidt, snavs og madrester væk, og bagefter skal man blot tørre efter med en klud.

Siemens HB672GBS1S måler 58,5 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Siemens HB672GBS1S:
🔵 Stort ovnrum på 71 liter
🔵 Otte forskellige ovnfunktioner
🔵 Med lynopvarmningsfunktion
🔵 Farvedisplay med touch
🔵 Med pyrolyse


Siemens ovn HR675GBS1S

Populær blandt brugerne

Siemens ovn HR675GBS1S

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.998,00 Kr. 0,00 Kr. 6.998,00 Kr. Læs mere
6.998,00 Kr. 0,00 Kr. 6.998,00 Kr. Læs mere
7.398,00 Kr. 0,00 Kr. 7.398,00 Kr. Læs mere

Siemens HR675GBS1S er ikke medtaget i nogle nyere eksperttests, men det er til gengæld en ovn, der er populær blandt brugerne.

Ovnen er oplagt til forbrugere, der ønsker en stor ovn, da denne har en ovnkapacitet på 71 liter. Det store ovnrum giver forbrugeren mulighed for at tilberede store portioner til hele familien samt til ekstra gæster, hvis der er brug for det.

Siemens HR675GBS1S er en indbygningsovn, hvorfor man skal være opmærksom på, om ovnen passer ind i ens køkken. Desuden kommer denne model med en indbygget dampfunktion ved navn pulsesteam, hvilket er en fordel for brugeren, da det fastholder madens naturlige næringsstoffer.

Energivenlig ovn med pyrolyseprogram

Siemens HR675GBS1S er en energivenlig ovn, der er placeret i energiklasse A+. Dette er en af de bedste energiklasser for ovne, hvorfor man kan være sikker på, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år.

Derudover får man også en rengøringsvenlig ovn, da Siemens HR675GBS1S er forsynet med et pyrolyseprogram. Ved brug af pyrolyseprogrammet slipper man for at gøre ovnen ren efter madlavningen, da dette program kan brænde alle madrester væk. Når programmet er færdigt, vil der blot ligge aske tilbage i ovnen, som man hurtigt kan tørre væk med en klud.

Ovn med flere ovnfunktioner og 4D-varmluft

Med Siemens HR675GBS1S får man en ovn, der i alt kommer med 13 ovnfunktioner. Disse ovnfunktioner spænder fra over/undervarme til pizzafunktion, langtidsstegning m.m.

Iblandt de 13 ovnfunktioner er blandt andet 4D-varmluft og coolStart. Med 4D-varmluft fordele ovnens ventilator varmen jævnt i ovnrummet, hvilket sikrer et ensartet resultat, uanset om man steger eller bager på et eller flere niveauer på samme tid.

coolStart gør det desuden muligt hurtigt at tilberede frossen mad i ovnen. Dette er muligt på grund af en special varmeteknologi, der gør, at man kan putte den frosne mad ind i ovnen uden at forvarme den først.

Praktisk og brugervenlig ovn

Siemens HR675GBS1S kommer med automatiske cookControl-programmer, der sørger for, at man pr. automatik får de bedste resultater. Man skal nemlig blot sætte madretten i ovnen, angive vægten og herefter vælge et af de forskellige programmer. Herefter steger eller bager ovnen retten optimalt lige meget, hvilke former for ingredienser det er.

Endvidere kommer Siemens HR675GBS1S med en softClose-funktion, coolGlass og halogenbelysning. Mens softClose-funktionen sørger for, at ovnen er nem at betjene, da dæmpningsmekanismen gør, at ovnlågen altid åbner og lukker stille og roligt, sikrer halogenbelysningen, at man altid kan få et overblik over, hvad der sker inde i ovnen.

coolGlass-teknologien sørger for, at ingen kan brænde sig på ovnen, når den er tændt. Teknologien opretholder nemlig en maksimal temperatur på 40 grader på ydersiden af ovnlågen.

Siemens HR675GBS1S måler 58,5 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Siemens HR675GBS1S:
🔵 Pyrolyseprogram
🔵 CookControl-programmer
🔵 13 forskellige ovnfunktioner heriblandt 4D-varmluft og coolStart
🔵 Energivenlig ovn
🔵 Indbygget dampfunktion

Her kan du se en videopræsentation af Siemens ovn HR675GBS1S lavet af WhiteAway.com:

https://www.youtube.com/watch?v=SvAq8cWvSbE

Siemens BF634LGW1 iQ700

Populær blandt brugerne

Siemens BF634LGW1 iQ700

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.944,00 Kr. 0,00 Kr. 3.944,00 Kr. Læs mere
3.983,00 Kr. 0,00 Kr. 3.983,00 Kr. Læs mere
3.983,00 Kr. 0,00 Kr. 3.983,00 Kr. Læs mere
4.383,00 Kr. 0,00 Kr. 4.383,00 Kr. Læs mere
7.788,00 Kr. 0,00 Kr. 4.728,00 Kr. Læs mere

Siemens BF634LGW1 iQ700 er en effektiv mikroovn, der ikke er medtaget i nogle nyere eksperttests. Til gengæld er modellen populær blandt brugere, der er vilde med mikroovnens specifikationer og funktioner.

Ovnen har en kapacitet på 21 liter, hvilket er en normal størrelse for en mikroovn. Modellen giver derfor en god mulighed for at lave mad samt tø ingredienser op, hvis der er brug for dette. Derudover er modellen energivenlig, da den er placeret i energiklasse A+.

Man skal dog være opmærksom på, at det er en indbygningsmikroovn, hvorfor den skal passe ind i forbrugerens køkken. Døren er desuden sidehængt, hvilket er en fordel ved indbygning.

Mikroovn med 5 forskellige effekttrin og roterende antenne

Siemens BF634LGW1 iQ700 kommer med 5 forskellige effekttrin fra 90 til 900 Watt med Inverter-funktion. Inverter-funktionen sørger for, at man har mulighed for at optø sine frostvarer op til 30 % hurtigere end på de 2 laveste effekttrin. Desuden tilbereder mikroovnen maden hurtigere ved brug af de 2 højeste effekttrin.

Endvidere kommer Siemens BF634LGW1 iQ700 med en roterende antenne, der sikrer en energi- og tidsbesparelse på op til 30 %. Dette er muligt, da antennen sørger for en mere jævn fordeling af selve mikrobølgerne sammenlignet med den almindelige roterende drejetallerken, der typisk kan findes i andre modeller.

Indbygget kogebog og automatik-programmer

Siemens BF634LGW1 iQ700 er udstyret med en form for indbygget kogebog ved navn cookControl. CookControl-funktionen har 70 forskellige madretter, hvorfor man blot kan stille sin ret i ovnen, indstille selve vægten og herefter vælge det rette program. Herefter vil ovnen således klare tilberedningen optimalt.

Mikroovnen er ligeledes forsynet med bage-og madlavningsprogrammer, der sørger for, at man kan få en fleksibel madlavningshjælp. Antallet af automatik-programmer er 7, hvorfor der er flere forskellige programmer at vælge imellem afhængig af, hvad man skal tilberede i ovnen.

TFT-display og LED-belysning

Med Siemens BF634LGW1 iQ700 får man en ovn, der er udstyret med et TFT-display samt LED-belysning.

Mens TFT-displayet sørger for at give en bedre kontrast samt skarphed, hvorfor man tydeligt kan se, hvad der står på displayet uanset vinkel, så sikrer LED-belysningen en effektiv og energibesparende belysning, hvor man hurtigt har mulighed for at få et overblik over, hvad der sker inde i ovnen.

Betjeningen af mikroovnen foregår via TouchControl, hvorfor man blot skal røre ved de forskellige ”knapper” og ikke trykke på dem, når man ønsker at indstille ovnen til en bestemt funktion.

Siemens BF634LGW1 iQ700 måler 36,2 cm (h), 56 cm (b), 30 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Siemens BF634LGW1 iQ700:
🔵 5 forskellige effekttrin
🔵 TFT-display
🔵 CookControl-funktion
🔵 Kapacitet på 21 liter
🔵 7 automatik-programmer


Siemens HM633GBS1S

Populær blandt brugerne

Siemens HM633GBS1S 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.898,00 Kr. 0,00 Kr. 6.898,00 Kr. Læs mere
7.298,00 Kr. 0,00 Kr. 7.298,00 Kr. Læs mere

Siemens HM633GBS1S er en kombiovn eller nærmere betegnet en indbygningsovn med mikrofunktion. Ovnen er ikke medtaget i nogle eksperttests, men er til gengæld en model, der er populær blandt brugerne.

Med et ovnrum på 67 liter, så er der rigeligt med plads til at kokkerere til hele familien samt et par ekstra gæster, hvis der er brug for det.

Ovnens front er i rustfrit stål, hvorfor den er designet med fokus på et tidløst og stilrent udseende, der passer ind i de fleste hjem. Derudover er modellen energivenlig, da den er placeret i energiklasse A+.

Man skal være opmærksom på, at Siemens HM633GBS1S er en indbygningsovn, hvorfor der skal være plads til den i køkkenet.

Ovn med automatiske programmer og 2-i-1 løsning

Siemens HM633GBS1S er forsynet med 10 forskellige ovnfunktioner såsom en pizzafunktion, varmluft, grill m.m.

Derudover får man 14 forskellige automatiske bage- og madlavningsprogrammer, som man kan anvende afhængig af, hvad man skal lave. Hvis man ønsker at navigere rundt i de forskellige funktioner, så kan man nemt gøre dette med hjælp fra touchcontrol på ovnens farvedisplay.

De forskellige ovnfunktioner kan yderligere kombineres med en mikrobølgefunktion, der kan indstilles i flere niveauer, hvorfor man får en form for 2-i-1 løsning. Det vil sige, at man får en form for almindelig ovn samt mikrobølgeovn i et enkelt produkt.

Flere praktiske funktioner

Siemens HM633GBS1S kommer med flere praktiske funktioner, der kan være til hjælp i køkkenet.

Først og fremmest er ovnen forsynet med funktionen coolStart, hvorfor tilberedningen af frosne madvarer går endnu hurtigere. Med hjælp fra funktionens varmeteknologi kan man tilberede den frosne mad hurtigere uden at forvarme ovnen.

Endvidere kommer Siemens HM633GBS1S med funktionen varioSpeed og 4D-varmluft.

VarioSpeed betyder, at ovnen reducerer tilberedningstiden med op til 50 % uden at gå på kompromis med resultatet, hvorimod 4D-varmluft betyder, at man kan placere pladerne i ovnen alle steder og stadig opnå det samme resultat, da ovnens ventilator fordeler varmen jævnt i hele ovnrummet.

Brugervenlig ovn med EcoClean Plus

Med Siemens HM633GBS1S får man en ovn, der både er nem at betjene samt nem at gøre ren.

Ovnen kommer nemlig med en softMove-funktion. Det betyder, at ovnen er forsynet med en dæmpningsmekanisme, der sørger for, at ovnlågen åbner og lukker stille og roligt.

Derudover er det også nemt at gå i gang med rengøring af ovnen med hjælp fra EcoClean Plus. Det vil sige, at ovnen er udstyret med en speciel belægning, der gør rengøringen både nemmere og hurtigere.

Der medfølger en stegerist samt en universalpande ved køb af ovnen.

Siemens HM633GBS1S måler 59,5 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Siemens HM633GBS1S:
🔵 Kombiovn med almindelig ovn og mikrobølgefunktion
🔵 coolStart
🔵 varioSpeed
🔵 10 ovnfunktioner
🔵 14 automatiske bage- og madlavningsprogrammer


Dampovne

Udover de ovenstående otte indbygningsovne fra Siemens med pyrolyse og et enkelt Siemens komfur har vi også medtaget en dampovn fra Siemens, som adskiller sig fra de øvrige modeller ved at have en damp-funktion, der har til formål at forebygge tør og kedelig mad.

Siemens CD634GBS1/01

✅ Bedste dampovn hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Siemens CD634GBS1/01

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.807,80 Kr. 0,00 Kr. 7.807,80 Kr. Læs mere

Både det danske og svenske forbrugerråd har testet dampovnen Siemens CD634GBS1/01, og begge forbrugerråd placerer Siemens CD634GBS1/01 blandt de bedste ovne overhovedet.

Siemens CD634GBS1/01 er af typen dampovn, som er en smule anderledes end de øvrige ovne i denne test. Siemens CD634GBS1/01 har nemlig en dampfunktion men er stadig også en indbygningsovn – læg derfor særlig godt mærke til målene.

Ovn med dampfunktion

Siemens CD634GBS1/01 ligner en lille almindelig ovn med et mindre ovnrum på kun 38 liter, og det er selvsagt ikke i størrelsen, at Siemens CD634GBS1/01 har sin force – ovnrummet er nemlig næsten kun halvt så stort som de store modeller. Til gengæld er Siemens CD634GBS1/01 udstyret med en dampfunktion.

Dampfunktionen skal sørge for, at maden bliver mest mulig saftig via ovnens kombination af varme og tilført damp.

Denne tilberedningsmåde gør, at maden ikke bliver udtørret, og som en bonus bibeholdes langt flere næringsstoffer i maden, som ellers normalt koges eller steges ud.

Langtidsstegning

Siemens CD634GBS1/01s mindre ovnrum vil stadig være nok til omkring 2-3 personer. For at opretholde en god mængde damp medfølger en vandtank på 1,3 liter, som jævnligt skal fyldes op. Som en service fortæller Siemens CD634GBS1/01 dog selv brugeren, hvornår det er tid til at påfylde nyt vand.

Man må påregne, at stege-/bagetider er længere på dampprogrammet end normale programmer, idet temperaturen er lavere og fungerer som en slags langtidsstegning – som man også kender fra en stegeso eller slow cooker.

Hvis man er i tvivl om brugen af dampfunktionen, så har Siemens CD634GBS1/01 en indbygget kogebog med tips og opskrifter.

Temperaturinterval på 30-100 grader

Eftersom det er meningen, at en dampovn skal bruge damp og længere tilberedelsestid for at få mere saftig mad, så ligger temperaturintervallet på Siemens CD634GBS1/01 mellem 30 og 100 grader. Man kan dog tilberede de samme fødevarer i en dampovn som i en almindelig ovn, og Siemens CD634GBS1/01 er udstyret med fire opvarmningsmetoder – damp, genopvarmning, kogning og optøning.

Et 2,8 tommer farvedisplay med touch control informerer om brugen, og intelligent teknologi sørger for temperaturforslag, opvarmningskontrol samt CookControl.

Modellen er ydermere udstyret med SoftClose-teknologi i lågen, som sikrer en blid åbning og lukning.

Der medfølger to dampbeholdere (én med huller og én uden huller) i størrelse L.

Siemens CD634GBS1/01 måler 45 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Siemens CD634GBS1/01:
🔵 Ovn med dampfunktion
🔵 Med vandtank på 1,3 liter
🔵 Indbygget kogebog med opskrifter
🔵 Temperaturinterval mellem 30 og 100 grader
🔵 Farvedisplay med touch control


Alternativer til Siemens ovne

I denne artikel har vi nu gennemgået flere Siemens-indbygningsovne, et Siemens komfur og en Siemens dampovn, som enten har fået topkarakterer af eksperter igennem forskellige tests, eller som er populære blandt brugerne.

Udover disse ovne findes der også mange andre gode modeller på markedet. Så for at sikre et så nuanceret overblik som muligt vil vi i dette afsnit gennemgå fire andre ovne fra mærkerne Bosch og Electrolux, der også har fået ros af eksperterne.


Bosch HBG672BS1

✅ Testvinder hos det danske forbrugerråd Tænk
✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön

Bosch HBG672BS1

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.914,00 Kr. 0,00 Kr. 4.914,00 Kr. Læs mere
5.299,00 Kr. 0,00 Kr. 5.299,00 Kr. Læs mere
5.699,00 Kr. 0,00 Kr. 5.699,00 Kr. Læs mere

Modellen Bosch HBG672BS1 har været testet og vurderet af eksperterne fra både det danske og svenske forbrugerråd. Eksperterne er enige i modellens gode kvaliteter, og begge forbrugerråd kårer modellen til testvinder.

Bosch HBG672BS1 har pyrolyse og er en indbygningsovn – læg derfor godt mærke til modellens mål.

Stor ovn med mange funktioner

Bosch HBG672BS1 har et meget stort ovnrum på 71 liter – dermed kan man let bage/stege flere retter samtidig. Til netop dette formål er ovnen udstyret med flere forskellige varmluftsfunktioner, idet varmluften sørger for at holde en jævn og stabil temperatur i hele ovnrummet.

Resultatet bliver mere ensartet mad. Her er både tale om 4D varmluft, varmluft-øko og kombineret varmluft/grill.

Herudover har Bosch HBG672BS1 fem andre funktioner, som tæller over-/undervarme, undervarme, over-/undervarme øko, grill, optøning og pizza-funktion.

I alt har Bosch HBG672BS1 otte ovnfunktioner at vælge imellem.

Miljøvenlig ovn

Udover de otte programmer er Bosch HBG672BS1 også en intelligent ovn, som selv kommer med temperaturforslag og har ti forskellige automatiske bage- og madlavningsprogrammer, som kan hjælpe med at få et bedst muligt resultat.

Temperaturintervallet er desuden stort med mulighed fra 30 grader til 300 grader.

Der er også tænkt på miljøet med Bosch HBG672BS1, der som nævnt har flere øko-programmer, som kan bruges for at udnytte energiens effektivitet bedre.

Desuden er ovnen at finde i energiklasse A+, som er en af de bedst klasser på markedet.

Let at betjene

Bosch HBG672BS1 er udstyret med et TFT-display med klartekst og touch control. Betjeningen foregår via kontrolringen, som er placeret lige i midten af displayet. Her vises også elektronik-uret, hvor man kan holde øje med tiden.

For at fremme overskueligheden er ovnen udstyret med halogenbelysning i loftet, som også kan slukkes, og for brugervenlighedens skyld har Bosch HBG672BS1 SoftClose, som sikrer en dæmpet åbning og lukning af lågen.

Bosch HBG672BS1 er ydermere udstyret med pyrolyse, og både ovnribber og bageplade tåler pyrolysen – derved bliver rengøringen minimal.

Bosch HBG672BS1 måler 58,5 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Bosch HBG672BS1:
🔵 Stort ovnrum på 71 liter
🔵 Otte ovnfunktioner, heriblandt tre varmluftsfunktioner
🔵 Yderligere ti automatiske programmer
🔵 Miljøvenlig model i energiklasse A+ og med flere øko-programmer
🔵 Ovn, ribber og plade tåler pyrolyse


Electrolux EOB100X

✅ Testvinder hos det svenske forbrugerråd Råd & Rön
✅ ”Godt køb” hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux EOB100X

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.799,00 Kr. 0,00 Kr. 4.799,00 Kr. Læs mere

Både det danske og svenske forbrugerråd har testet Electrolux EOB100X sammen med en række andre ovne, og begge forbrugerråd placerer modellen i toppen af testene.

Modellen vil være et passende valg til større husholdninger, der også er bevidste om økonomien, for modellen ligger mod den lavere ende af prisskalaen. Electrolux EOB100X er en indbygningsovn – så læg godt mærke til modellens mål.

Stor og prisvenlig

Selv om Electrolux EOB100X hører til i den prisvenlige ende af skalaen, så har modellen både høj kvalitet og flere funktioner. Ovnen er også meget stor med en kapacitet på hele 72 liter, hvilket betyder, at ovnen med fordel kan bruges i store familier – og den kan klare flere retter samtidig.

Til trods for den store størrelse er ovnen ikke dyr i drift, for Electrolux EOB100X er at finde i energiklasse A, som ligger i den gode og energivenlige ende lige under A+ og A++.

Mange ovnfunktioner

Electrolux EOB100X har mange ovnfunktioner, og det tæller blandt andet over-/undervarme, varmluft, lavtemperaturstegning, intervalgrill og grill, som hver især passer til en specifik brug. For eksempel sikrer varmluft en ensartet temperatur, mens lavtemperaturstegning er fordelagtig til at tilberede stege, og grill sørger for sprøde flæskesvær.

Pizza-funktionen er desuden specialdesignet til at få sprøde pizzabunde. Ovnrummet er designet til at kunne udnytte hele kapaciteten og er derfor udstyret med UltraFan Plus, som sikrer en jævn varme i hele rummet.

Manuel med let rengøring

Electrolux EOB100X er ikke udstyret med pyrolyse, så rengøringen skal foretages manuelt. Men rengøringen er netop gjort så let som mulig, idet varmelegemet er flytbart, hvilket betyder, at man kan flytte varmelegemet øverst oppe, når der skal gøres rent. Dertil kan man skille ovnlågen ad uden værktøj, og glassene kan fjernes enkeltvis.

Man kan også tage ovnlågen helt af, hvilket vil gøre rengøringen lettere. Electrolux EOB100X kommer desuden med brugervenlige drejeknapper, og man slipper for synlige fedtefingre på ovnens overflader med Anti FingerPrint.

Så snart ovnen tændes, startes det aktive kølesystem også, som både sikrer, at ovnen ikke bliver for varm at røre ved, og at de elektroniske komponenter holdes kolde.

Endvidere forefindes en børnesikring af ovnlågen, så man roligt kan tage børnene med i køkkenet.

Electrolux EOB100X måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Electrolux EOB100X:
🔵 Stor kapacitet på 72 liter
🔵 Mange ovnfunktioner inklusiv specialfunktion til pizza
🔵 UltraFan Plus sikrer jævn fordeling af varme
🔵 Flytbart varmelegeme og aftagelig ovnlåge
🔵 Anti FingerPrint sikrer mod beskidte fedtefingre 


Electrolux EOP601X

✅ Topscorer hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux EOP601X

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Modellen Electrolux EOP601X har været inkluderet i det danske forbrugerråd Tænks test af forskellige indbygningsovne.

Eksperterne placerer modellen i toppen af testen, da den imponerer med gode evner. Electrolux EOP601X vil være fordelagtig i en stor familie, da ovnen har en stor kapacitet. Electrolux EOP601X har pyrolyse og er en indbygningsovn – læg derfor godt mærke til modellens mål.

Ni ovnfunktioner

Electrolux EOP601X har et ovnrum med en kapacitet på 72 liter, hvilket er rigtig meget. Derudover har ovnen mange forskellige funktioner, når det kommer til tilberedningen.

Der er både mulighed for de typiske over-/undervarme, varmluft og grill, men også fugtig varmluft (sparer energi, når man bager tørt bagværk), pizza-funktion (sikrer sprød bund), kød (til nænsom stegning) samt en holde-varm-funktion, der sikrer, at maden ikke bliver kold.

Derudover er ovnen ydermere udstyret med en optøningsfunktion, der kan tø frosne madvarer op. Den elektroniske termostat sikrer, at temperaturen hele tiden er ensartet og jævn i hele ovnrummet.

Intelligent ovn

Electrolux EOP601X er en meget intelligent ovn på mange fronter. Blandt andet kommer ovnen selv med automatiske temperaturforslag i forhold til det valgte program.

Derudover medfølger der også et intelligent stegetermometer, som sikrer veltilberedte retter hver gang: Termometeret har nemlig en autosluk-funktion, der betyder, at når den indstillede kernetemperatur er nået, så slukkes ovnen automatisk.

Derudover kommer modellen også med et elektronisk ur med både optælling, minitur og automatisk start-stop, som sikrer en bedre overskuelighed. En restvarmeindikator viser, hvor varm ovnen er og sørger for, at man kan spare energi og bruge restvarmen i stedet.

To pyrolyse-programmer

Electrolux EOP601X er udstyret med to pyrolyse-programmer, når det kommer til rengøringen. Det betyder, at man har muligheden for at rense ovnen på to niveauer afhængig af, hvor snavset ovnen er blevet. Programmerne kaldes intensivt og langt program.

Der findes yderligere en valgfri påmindelsesfunktion, som man kan slå til, hvis man ønsker, at ovnen selv indikerer, når det er tid til at rengøre ovnen med pyrolysen.

Electrolux EOP601X er yderligere pæn at se på, og for et ekstra stilrent design har modellen pop-ud-knapper, som kan trykkes ind, så de ikke ødelægger det nydelige udseende.

Electrolux EOP601X måler 60 cm (h), 56 cm (b), 55 cm (d) i indbygningsmål.

Udvalgte fordele ved Electrolux EOP601X:
🔵 Stort ovnrum på 72 liter
🔵 Ni ovnfunktioner, inklusiv fugtig varmluft, pizza-funktion, holde-varm-funktion og optøning
🔵 Elektronisk termostat som sikrer jævn temperatur
🔵 Intelligent stegetermometer
🔵 To pyrolyse-programmer


Electrolux EOB100W

✅ God bedømmelse hos det danske forbrugerråd Tænk

Electrolux EOB100W indbygningsovn

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Electrolux EOB100W er blevet testet og anmeldt af Forbrugerrådet Tænk, der har givet ovnen en god bedømmelse. Forbrugerrådet Tænk er nemlig vilde med ovnens støjniveau og energiforbrug, men er til gengæld mindre vilde med dens temperaturstabilitet.

Da Electrolux EOB100W er en indbygningsovn, skal man være opmærksom på dens mål inden køb, da ovnen skal integreres i et køkkenelement.

Rummelig multifunktionsovn

Electrolux EOB100W kan betegnes som værende en multifunktionsovn, der er forsynet med flere forskellige funktioner. Den kommer med både over- og undervarme, en grillfunktion, ægte varmluft samt et tærte- og pizzaprogram.

Ovnen har en kapacitet på 72 liter, hvorfor den er velegnet til en større familie. Med en kapacitet på 72 liter er der nemlig plads nok til at lave store portioner på én gang.

Derudover er ovnen placeret i energiklasse A, hvorfor det er en forholdsvis energivenlig ovn. Det betyder, at ovnen ikke forbruger meget energi på et år.

Rengøringsvenlig ovn med UltraFanPlus-system og flere sikkerhedsfunktioner

Electrolux EOB100W er forsynet med UltraFanPlus, der sørger for, at ovnens varme bliver cirkuleret jævnt og ensartet rundt i hele ovnrummet. Dette sikrer, at maden bliver tilberedt på den mest optimale måde.

Ovnen er yderligere udstyret med flere sikkerhedsfunktioner såsom en børnesikring og et aktivt kølesystem. Mens børnesikringen sørger for, at man kan låse ovnlågen under brug, sikrer det aktive kølesystem, at der ikke er mulighed for at brænde sig på ovnen selv, når den er tændt.

Electrolux EOB100W er også forsynet med et flytbart varmelegeme samt en aftagelig ovnlåge, hvorfor det er nemmere at rengøre den. Selve ovnrummet er udstyret med en EasyClean-emalje, der gør, at overfladerne er nemmere at rense.

Brugervenlig model med XL-bageplade 

Electrolux EOB100W er en brugervenlig ovn med drejeknapper. Disse drejeknapper kan ses på fronten af ovnen, hvor man kan finde de forskellige indstillinger og funktioner.

Ved køb af Electrolux EOB100W medfølger der desuden en XL-bageplade. Bagepladen er 20 % større sammenlignet med standardbageplader, hvorfor man kan tilberede store portioner på samme tid.

Ovnen kommer også med endnu en bageplade, en rist samt en bradepande, som man kan benytte sig af.

Specifikationer ved Electrolux EOB100W:
🔴 Bredde: 594 mm
🔴 Højde: 594 mm
🔴 Dybde: 569 mm
🔴 Indbygningsdybde: 550 mm
🔴 Indbygningshøjde: 600 mm
🔴 Indbygningshøjde max: 600 mm
🔴 Indbygningsbredde: 560 mm
🔴 Nettovægt: 29 kilo

Udvalgte fordele ved Electrolux EOB100W:
🔵 Rummelig model
🔵 Med UltraFanPlus-system
🔵 Med flere sikkerhedsfunktioner
🔵 XL-bageplade medfølger
🔵 Rengøringsvenlig ovn


Rengøring af din ovn – Det skal du vide:

Benytter du din ovn ofte, så kan du også være helt sikker på at den bliver beskidt. Her kommer både røg, os, fedt og madrester, og man bør rense ovnen grundigt omkring hver anden måned. Mange kan gøre ovnen rent på mange måder, og her vil vi gennemgå, hvordan man bedst tager sig af alle ovnens dele.

rengøring af siemens ovn

Ovne med almindelig emalje

Hvis du har en ovn med en helt almindelig, glat emalje, så fortæller det danske forbrugerråd Tænk, at brun sæbe er den bedste løsning. Start med forsigtigt at skrabe overskydende fedt af ovnruden med et barberblad og tag ristene ud.

Smør herefter ovnens sider med fast brun sæbe og husk handsker, da sæben har en høj pH-værdi. Brug en opvaskebørste til at komme helt rundt i alle ovnens hjørner.

Sæt herefter ovnen på 100 grader og sluk ovnen igen, når sæben bobler. Lad ovnen køle helt af igen, og vask herefter ovnrummet med varmt vand og tør efter med en tør klud.

Det er vigtigt, at alle sæberesterne fjernes, så for en sikkerheds skyld kan man herefter igen sætte ovnen på 200 grader og lade den stå i omkring 10 minutter igen. Køl herefter ovnen ned igen og vask efter igen.

Bolius.dk tilslutter sig brugen af den brune sæbe til at rengøre ovnen. De nævner dog, at man skal være opmærksom på, om ovnen er selvrensende (for eksempel pyrolyse-ovne), før man begynder med den brune sæbe. Selvrensende ovne kan nemlig oftest ikke tåle den brune sæbe – læs med nedenfor for at lære, hvordan man bedst rengører selvrensende ovne.

Bolius.dk tilføjer desuden i en anden artikel, at man skal være opmærksom på, hvilken brun sæbe man køber. Deres pH-værdi er nemlig forskellig og svinger mellem 8-13. Har man brug for at opløse fastbrændt snavs, er det vigtigt at bruge den faste brune sæbe med en pH-værdi på over 11.


Ovne med ru emalje – selvrensende ovne

Forbrugerrådet Tænk skriver, at ovne med ru emalje ofte vil være selvrensende, og de tåler hverken ovnrens eller brun sæbe. Eftersom ovnene er selvrensende, vil programmerne selv kunne klare det meste af rengøringen.

Er den selvrensende ovn alligevel meget snavset, kan man også gå i gang med en grundig, manuel rengøring. Start med at fjerne det overskydende snavs med en træspatel. Herefter smører man ovnens sider med en blanding af vand og opvaskemiddel og lader det sidde en times tid.

Efter en time skal ovnens sider skures med en opvaskebørste, hvorefter der skal vaskes efter med varmt vand. For at fjerne det sidste skidt kan man herefter påbegynde ovnens selv-renselsesprogram, som gerne skal køre i et par timer.


Glaslågen

Vær forsigtig med glaslågen, som hverken tåler slag eller at blive udsat for slibende rengøringsmidler, selv om de fleste glasruder er meget tykke og hærdede. Glasset er noget af det, som bliver hurtigst snavset, men der er flere metoder, hvorpå man kan få glasdøren ren igen.Siemens-HM678G4S1B

Start med at skrabe det værste snavs af med et barberblad, og hvis det er muligt, kan man afmontere ruden. Læg herefter en klud med almindeligt håndopvaskemiddel eller brun sæbe på glasset i 30 minutter, mens skidtet opløses. Herefter skal man blot tørre glasset med en fugtig klud.

Mange glasruder kan desuden også tåle opvaskemaskine.


Ristene

Det norske testsite klikk.no skriver, at ristene ofte udsættes for fastbrændte mad- og fedtrester, som kan være svære at få af. Klikk.no noterer, at man kan bruge kemi til opgaven, men selv foretrækker de norske eksperter den naturlige måde, som også er nem: Bland natron sammen med vand til en tyk masse og smør det godt rundt på ristene i et tykt lag og lad det sidde et par timer.ovnrist

Et andet simpelt råd fra klikk.no lyder, at man kan smøge ærmerne op og simpelthen skrubbe ristene med vand og ståluld. Ristene er nemlig hårdføre og kan godt tåle stålulden.

For at forhindre ristene i at blive beskidte kan man desuden bruge stegeposer og bagepapir og huske at tørre ristene af med det samme, når de er blevet tilsølede af fedt og madrester.


Bagepladerne

Norske dinside.no har flere forskellige tricks til, hvordan man kan få sine bageplader helt rene, hvis det ikke er nok med vand og sæbe.

En af metoderne er simpelt bagepulver, som er en naturlig løsning uden kemi: Bland et par skefulde bagepulver med vand og smør blandingen udover pladen.ovnplade

Bagepulver gør nemlig, at skidtet løses op, og herefter kan det let fjernes. Lad pladen stå i et halvt døgn og vask den op som sædvandligt.

Et andet trick er også en naturlig løsning: Halvér en citron og pres saften ud over bagepladen.
Gnid herefter saften ud over pladen og det fastbrændte fedt. Lad det sidde nogle minutter og skrub med en skuresvamp.

Pas på den effektive kemi

Udover de naturlige metoder vi har gennemgået ovenfor kan man også vælge at gribe til skrappere midler som ovnrens og salmiakspiritus.

Eksperterne fra norske dn.no skriver, at resultatet givetvis vil blive godt, da midlerne er effektive, men de råder også forbrugerne til at passe på den farlige kemi.

Ofte vil det nemlig være nødvendigt med både beskyttelsesudstyr og en meget grundig udluftning, hvis man vælger den kemiske løsning. Læs derfor brugsanvisningen meget grundigt.


Hvad er pyrolyse?

Pyrolyse er en type af selvrens, som mange ovne i dag er født med.

Dinside.no skriver, at pyrolyse teknisk set er en termisk proces, som indebærer spaltning af sammensatte stoffer til enklere forbindelser ved brug af varme. Pyrolyseprocesser finder ofte sted på blandt andet olieraffinaderier og i kemisk industri, men nu også i hjemmeovnen.

hvad er pyrolyse

Pyrolyse fungerer ved, at man først starter pyrolyse-programmet. Eftersom temperaturen bliver ekstremt høj inde i ovnrummet, når programmet kører, har de fleste ovne også en sikkerheds-låsningsfunktion under rengøringen, som automatisk slår til, når programmet startes.

Herefter varmer ovnen op til omkring 500 grader, og den høje temperatur brænder alt skidt, fedt og snavs til aske. Når programmet slutter, kan lågen åbnes, og skidtet kan let tørres væk med en klud.

Husk dog at være opmærksom på at meget høje temperaturer også kræver meget energi, og det kan ses på elregningen, hvis man bruger pyrolyse-funktionen ofte.

Bolius.dk nævner her, at energiforbruget er på 4-7 kWh, når man bruger pyrolyse. Det svarer til omkring 8-14 kroner, hver gang man gør ovnen ren med pyrolyse.

Det er forskelligt fra ovn til ovn, hvor lang tid pyrolysen tager, men det vil typisk være et sted mellem halvanden og tre timer. Den lange tid sørger for, at ovnen bliver renset så grundigt som muligt, og de høje temperaturer er nødvendige for, at alt snavs og skidt kan brændes.

Forbrugerrådet Tænk skriver også, at på grund af de høje temperaturen, så frarådes det, at man forlader hjemmet under pyrolysen. Man vil ofte kunne opleve både røg- og lugtgener, når man befinder sig i samme hus som en tændt pyrolyse-funktion, og nogle af disse stoffer – blandt andet formaldehyd – kan være sundhedsskadelige.  Derfor er det vigtigt at lufte grundigt ud, og meget gerne både under og efter pyrolyse-programmet.

Husk også at fjerne inventar fra oven, inden man slår pyrolyse-funktionen til. Det gælder både pander og gryder men også ovnens medfølgende riste og bageplader, som ofte ikke vil kunne tåle de meget høje temperaturer.


Om Siemens

siemens logo

Siemens blev grundlagt i 1847 af to tyskere, elektroingeniøren Werner von Siemens og urmageren Johann Georg Halske, og den tidlige succes bestod i opfindelsen af visertelegrafen.

Siemens havde fokus på den teknologiske udvikling fra første færd, og virksomheden lagde især vægt på elektroteknikken og begyndte tidligt at producere produkter til lyskilder, elevatorer, sporvogne, tog, generatorer og telefoner.

Siemens’ produkter spredte sig til udlandet kun få år efter virksomhedens grundlæggelse, og der blev oprettet datterselskaber i både Skt. Petersborg og London.

Werner von Siemens efterlod sig en 4.500-mand stor virksomhed, da han døde i 1892, og denne virksomhed blev kun blev ved med at vokse op gennem 1900-tallet.

I dag har Siemens både fokus på elektriske apparater som computere, fjernsyn, telefoner og hvidevarer med mere til den almene forbruger men også på en lang række opgaver inden for miljø, energi, industri, information, trafik, bygningsautomation, sikringsteknik og hospitalsudstyr.

Hvert år opfinder virksomhedens udviklingscentre omkring 10.000 nye opfindelser og har i dag mere end 62.00 patenter. På verdensplan beskæftiger virksomheden mere end 50.000 medarbejdere i dag.

Der findes tre kerneværdier, som udgør grundlaget for den måde, hvorpå Siemens driver deres forretning:

Det tæller ansvarlighed, excellence og innovation:
Ansvarlighed som forpligter virksomheden til at foretage etiske og ansvarlige handlinger, excellence som ses i kvaliteten af produkterne og innovation, hvor der er fokus på at udvikle innovative løsninger, der skaber værdi for kunderne.

Yderligere har Siemens fokus på troværdighed som leverandør, og at medarbejderne selv forstår og arbejder ud fra kerneværdierne, samt at samfundet i Siemens får en etisk ansvarlig partner.

Udover de tre kerneværdier udtrykker Siemens deres mission således ”Making real what matters”.


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

🏆 Hvilke Siemens ovne er bedst i test?

Siemens HB672GBS1S og Siemens CD634GBS1/01

🔍 Hvordan testes Siemens ovnene?

Ovnene vurderes ud fra hvor hurtigt de bliver varme, hvor stabilt de holder temperaturen og hvor stort et energiforbrug de har. Derudover ses der også på brugervenlighed og støjniveau samt den elektriske og mekaniske sikkerhed.

⚡ Hvilken energiklasse bør jeg gå efter?

Skalaen for ovne går fra A+++ som det bedste, til D som det værste. Det er anbefalet, at man vælger en model med A+ som minimum.


Siemens ovn test – disse kilder har vi anvendt:

Forbrugerrådet Tænk 🇩🇰

Tænk er det danske forbrugerråd. Her udføres omfattende tests og sammenligninger af dagligdags- og forbrugerprodukter. Her er der tale om to forskellige tests – en af 29 indbygningsovne og en af 10 dampovne.

Du kan læse mere om testene her og her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Råd & Rön 🇸🇪

Råd & Rön er det svenske forbrugerråd. Råd & Rön har foretaget tre forskellige ovn-tests. Der er tale om en test af 7 indbygningsovne, en test af 11 pyrolyse-ovne og en test af 7 dampovne.

Du kan læse mere om testene her, her og her, men fuld adgang kræver dog abonnement. Det er også muligt at købe sig adgang til enkelte tests alene.


Testfakta.se 🇸🇪

Svensk testside der specialiserer sig i laboratorietests og vurderingen af forbrugerprodukter. Her er der tale om en test af syv forskellige varmluftsovne, hvor der har været fokuseret på både bage-/stegeevner, selv-rensning, energiforbrug og helhedsindtryk. Læs mere her.


Forbrugeranmeldelser ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Udover de ovenstående tests har vi også kigget på forbrugeranmeldelser hos en række forskellige hvidevareforhandlerne på nettet. Vi har gennemgået anmeldelser fra nogle af de største forhandlere som Power, Elgigaten, Wupti, Skousen og Whiteaway. Vi har set nærmere på et par ovne og undersøgt, hvad de almindelige forbrugere mener om modellerne.

{{ reviewsOverall }} / 5   (1 Vurdering)
Vurdering
Anmeldelser Indsend anmeldelse
Order by:

Her kan du skrive en kommentar til artiklen

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Indsend anmeldelse